Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hang.hu/belfold/varga-judit-megszolalt-miutan-allitolagos-valasarol-irtak-nem-kivanunk-reagalni-12... (2024.03.28. 08:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.07.04. 15:21 Fabius

Nemzeti Kézivezérelt Készpénzbizottság

Címkék: gazdaság fidesz pályázati pénzek oligarchák közgép

Franc essen már ebbe a teszetosza világba, ahol a ránk testált uniós forrásokat sem tudjuk lehívni! Na, mostan' ebből elég, alakuljon meg a Négyek Tanácsa, és az Orbán-Matolcsy-Lázár- Lászlóné eszesfogat ossza szét amit még lehet. A saját kezével. Mert hát már Mózes is aszonta: "Áldást parancsol melléd az Úr a te csűreidben és mindenben, amire ráteszed kezedet; és megáld téged azon a földön, a melyet az Úr, a te Istened ád néked." 

Úgyhogy figyelem, jön a kézzel osztott kánaán. Bár az eddigi gyakorlatot elnézve nem mindegy kinek. A közbeszerzési értesítőt lapozgatva - Közgép, Közgép, Közgép, Közgép, - jó eséllyel megtippelhető, hogy a nemzeti cégeink gyarapodása várható ezúttal is. Ezeknek feltűnő ismertető jegye, hogy vezetőjük nemoligarcha, hanem sokkal inkább nemzeti polihisztor, aki mindenhez ért. Vagyis éppen olyan szaktudással képes irányítani mondjuk a Puskás Akadémiát, amennyire a földhöz ért, és ha még egy kicsit a mélyépítéshez is konyít, akkor a technológiai és innovációs fejlesztéseknek köszönhetően az érdi csatornabizniszben találja magát a Közgép alvállalkozójaként, és a felsődobszai védművek kiépítésén, egyszerre.   orbán közgép.jpg

Sej, remek is azt tudni, hogy az eddig akadozó rendszer ezentúl a kézivezérlésnek köszönhetően sokkal gördülékenyebb lesz, mint eddig. A mikor jut már valami a kkv szektornak is tamáskodás helyett legyünk hálásak, hogy Kedves Vezetőnk Európával és az IMF-fel vívott szabadságharca, Amerika megregulázása, a Nemzeti Együttműködés kiépítése, Matolcsy álmainak feldolgozása mellett arra is szakít néhány perecet a drága idejéből, hogy önkezével ossza a sarzsit az arra érdemeseknek. 

 

Hajrá Magyarország, hajrá haverok!

224 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr584629207

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.07.05. 10:52:54

Egy évnyi szociológus szakmai gyakorlata van, 24 éve agresszív, gátlástalan megélhetési politikus, aki 1990 óta ki se tette a lábát a Parlamentből, hogy körbenézzen a magyar valóságban. Szónoki képességei rendkívüliek, a politikai marketing és a tömegm...

Trackback: Minek nevezzelek? – Orbán Viktor ezer neve A-tól Z-ig összegyűjtve 2012.07.05. 10:51:18

Az Alcsúti Krisztustól a Zsugorított fideszjézusig. És te hogy nevezed Magyarország miniszterelnökét az internetes fórumokon? Összegyűjtöttem a közösségi portálokon, fórumokon, kommentlistákon előforduló 100 leggyakoribb ragadványnevet, amelyet Orbán V...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drága Fábius

Ott van a cikkben amit becitáltál a lényeg:
index.hu/gazdasag/magyar/2012/07/03/kezivezerlessel_osztjak_majd_az_unios_penzeket/
"Hazánk 2007 és 2013 között 8200 milliárd forintot használhatna fel, de ebből eddig csupán 2500 milliárdot sikerült,"
...
"A miniszterelnök az új bizottság létrehozásával és a feladat átvételével vélhetőleg a döntéshozást kívánja felgyorsítani."

Ennyi a sztori.
Ennek inkább örülni kellene szerintem.
Ha több pénz jut a gazdaságba az mindenkinek jobb.
De van egy ajánlatom.
Ha kevesebb EU-s pénzt hív le a Fidesz 2010-2013-ig, mint az MSZP-SZDSZ 2007-2010 között, akkor Gyurcsányra szavazok, és mindenkit erre beszélek rá.
Ha nem akkor te propagálod Orbánt, mert eredményesebben hívja le a pénzt a szociktól.

Áll az alku, vagy csak megszokásból fröcsögsz ?
egyszer irhatnál egy posztot arról kinek a kije vagy az indexen, hogy bármikor elfingod magad rögtön címlapra tesznek.
@Disintegrator Rising: Fábius szerintem egy LMP-s (ex-SZDSZ-es) köcsög. Az LMP-s (ex-SZDSZ) és indexes szállak pedig sok ponton összefonódnak.
:D hihi vicces, gyors váltás egyszerieknél, olyan Pavlovi kutyás, kb. annyira is tudatos agyi működés
@Squid: "Ezek fognak dönteni több mint 5000 milliárd huf EU támogatás elosztásáról!"

Ha netalántán egy normális kormány jönne akkor szerintem 2014 után szükség lesz még pár börtönre...
alakul, de még mindig kevés, gyúrjál még kedves, tudsz te jobban is személyeskedni, és igaz magyaros minőséget képviselni ;)
a nemzeti közgép kormánya
@Disintegrator Rising:

"egyszer irhatnál egy posztot arról kinek a kije vagy az indexen, hogy bármikor elfingod magad rögtön címlapra tesznek."

*

Ha te ilyeneket finganál, ami már a címlap előtt, a megjelenése órájában ennyi embert érdekel, szerintem téged is kitennének.

Lássuk, te milyeneket fingasz.
Cigánykodás, amit a magyar kormány az IMF tárgyalási taktika helyett megenged magának (sajnálom, hogy ezt a szót kell használnom, de ezt dobta a magyar nyelv). Jellemzően hosszasan alkudoznak, mint a lókupec, majd amikor végre megegyeznek és belecsapnak a partner kezébe, szinte még kézfogás közben felsrófolják az áraikat. Így játszottak az EU, az IMF, a Bankszövetség, a munkáltatók, a rezidensek, de még a párttal szövetséges egyházak szervezeteivel is, és így tárgyalnak mindenkivel, aki elég bolond ahhoz, hogy leüljön tárgyalni velük. Ezt a trükköt egyszer lehet megcsinálni (na jó, a Bankszövetséggel akárhányszor), amerikai kongresszusi képviselőkkel meg szerintem úgy kábé egyszer sem.

Orbán Viktor, ez a magyarság szégyene megint leégetett minket a világ előtt.
Gheci elég lett volna annyit írni, hogy rohadtak nekünk nem adnak pénzt pedig szerintünk nemzetiek vagyunk.
@vazsmegyeigerdezsház: És milyen gyenge színvonalú trollokat!
@Disintegrator Rising: Senki sem akadályoz meg abban, hogy legyen egy blogod ami mondjuk az MNO blogrovatának címlapján van. Majd ha te oda eljutsz, ennyi röfivel, akkor tessék kritizálni!
@belekotty:

1. Senki sem azért jön ide hogy olyanokkal beszélgesse akik ugyanazt gondolják mint ő.

2. Mindenki veszekedni jár ide, az hozza a kommentszámot.

3. A legtöbben felérik ésszel hogy egy posztban nem kell hogy bármi realitás legyen, ez egy átlag pszichopata véleménye, így nem is kell túl komolyan venni.
@a szív fészkei: Az új uralkodóosztály kiépítésében a kormány teljes pálfordulása mutatkozik meg.A középosztály megteremtése nem jött be, nosza csináljunk valami mást. Különösen, ha ez a "más" a saját parvenüiknek olyan gazdagodást eredményez, amiről álmodni sem tudtak. Számomra ebben az a dráma, hogy 10 millió ember nyájként terelődik megalázottan, egyre inkább sodródva az alattvalói lét felé, jövőbeni társadalmi státuszuk a bérmunkás, béres, napszámos kategóriába lesz sorolható.Miközben harsognak a lózungok az emberi méltóságról, jogegyenlőségről, demokráciáról.A négyes fogat már kibővült, csápok hálózzák be az országot minden szinten, igaz, hogy egy-két korábban hűséges famulus leköttetett a fogatról. Ilyen Demján is, aki kezd ostorozni egyelőre gazdaságpolitikai kritikával, de valamilyen mélytengeri okok indukálhatják a felszíni nyilatkozatokat.A lelkivilágom legnagyobb - a társadalmi közérzetet illető - drámája, hogy ebben az országban az ész és értelem háttérbe szorítása elviselhetetlen.
@Mariann19: Annyi világos hogy te a napszámos szintet ütödmeg, de még mit akartál mondani?
Ez a Maszop/szadesz-zsidó hogyan furikázik Rolls-Royce-al?

index.hu/belfold/2012/07/04/ismet_tilosban_parkolt_a_fenevad/

Hogy van még szabadlábon egyáltalán?
@Stefánia kisasszony (teuto-nordikus parasztlány): Hat ez a baj...csak csillogni tud, mint a topaz. Attol meg nem gyemant...
@épészmérnök: Szerintem még mindig nem hiszik, hogy ez van. Nem hiába nem lettem "görög diplomat" - Jó estét nyár, jó estét szerelem, emlékszel, ugye? ;-DD - én a Ovika második műsoránál már anyahajóval jöttem volna, nem virággal. Vagy józsefattilásan, karóval...
Fabius: vagy öregszel, vagy gyárilag vagy lökött...

mi az újdonság ???

a Közgép Fletóéktól több megrendelést kapott mint most.....

emlékszem, amikor a FIDESZ nagyon elverte az önkormányzati választásokon az MSZP-SZDSZ párost, a bukszaszájú miniszter asszony vigyorogva mondogatta a Parlamentben,hogy nyugalom, nyerhettek ezek, de a pénzes láda kulcsa nálunk van....
@Zuckerbrot: Ebben tökéletesen igazad van.
@Zuckerbrot: Én értem mit mond. Biztos hogy ő a napszámos szint? :-))
@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Hú bazz! Nem is emléxem hogy előfordult volna valamikor hogy egyetértünk. :-)) De most igen.
@notib: Ja, csak akkor még más volt a tulajdonos.
Ez a Lászlóné engem emlékeztet Gogolák elvtársnőre a Tanú-ból.

Virág elvtárs: Gogolák elvtársnő, egy pillanatra! Ez egy új szoknya magán, igaz?
Gogolák elvtársnő: Új, Virág elvtárs.
Virág elvtárs: Kurta. Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!
@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Ja, úgy furikázik, hogy van jogsija. És nyomja a gázt, tekeri a kormányt - esetleg pláne nem is ő, hanem a fosőrje. Ha nagyon pillogsz rá szépen, olyan begyakorolt gárdapornócicás nikikésen, elvisz biztos egy körre. A maszopszadesz zsidók már csak ilyenek, szép lányoknak mindent... ;-DDD
De tényleg ne az zavarjon, hogy ömkormányzatisként hogy jutott ilyenhez, - és lehetne zen buddhista is, ha a elyezte miatt csinált mocsokságot - csak zsidózz még, ha ez a házifeladatod. Nálatok nincs vakáció ebben?
@Disintegrator Rising: És te felülsz ennek a ballib provokációnak s rohansz minden címlapos posztra? Akkor sikerált a gonosz tervük!
@Mariann19: Teljesen igazad van, de ez látható volt az első regnálásuk polgárszajkózása közben is. Az is annyira hamis volt, hogy üvöltött róla a műmájerság.

Sajnos most mindent visznek még pofátlanabbul. Kíváncsi vagyok, meddig. Én hiszek a kis gömböc meséjében. Egyszer jön a bicskás juhászgyerek...
@Zuckerbrot:

"Annyi világos hogy te a napszámos szintet ütödmeg, de még mit akartál mondani?"

*

Én annyit tennék hozzá, hogy szerintem te fogd be a pofád.
@a szív fészkei: Miért, szégyenled a zsidó szót? Mikor jön a csekk, akkor jól jön azért, nem?!

Inkább ne égesd magad! :)
@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: "Miért, szégyenled a zsidó szót? Mikor jön a csekk, akkor jól jön azért, nem?!

Inkább ne égesd magad! :)"

Cicukám Aranyhörcsögvirágszálam!

Szóljál a fehér ruhás megértő bácsiknak, hogy tolják be a székedet a napról, mert már nagyon bugyog nálad a szürkeállomány, nehogy a végén agykitörésed legyen, mert ebben a melegben az nagyon nem jó!

:D
Kézzel vezérelt közpénzosztogatás a haveroknak.

Ha a maszop kitalicskázta a közpénzt, akkor Orbán testvér homlokrakodóval hordja kifelé!!!!!!!!
Orbán, Takarodj!
@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Kis cicuska,- bár a macskák azért kikérnének maguknak, azok nagyon intelligensek - én nem szégyellem a zsidó szót. Vállalom, hogy az vagyok, sokkal nagyobb öröm ez nekem, mintha ilyen véglény lennék, mint te és a hozzád hasonlók. Akik pusztán azért zavarognak itt, hogy miért van egy zsidónak Roys Rollsa, és nem azon akadnak ki, miért van egy önkormányzati faszinak telekspekulációból ilyenje???

CSekk nem jön nekem baba, mert 53-as vagyok, addigra kedves nácijaid már elvesztették a háborút - szólok, nehogy, mint az utolsó japán harcos, még vadászd a partizánokat az erdőben! - szóval nem utaztattak a kéjbarlangba Auschwitzba. Csekk neked jöhet ennyi szép tartalmas hozzáröfi után. Na csá tahótlanítva vagy.
@Squid: Passzolna a napkitöréshez. Olyan sok agymorzsa azért nem szennyezné a talajt belőle. Azt az egyet meg beidomították erre a témára. (Egyszer Örkény írt egyegypercest arról, hogy a börtönben a pasi, hogyan egzecíroztatott egy hangyát. Na annak könnyebb dolga lehetett.)
A szerelője most házon kívül lehet, holnapra talán megjavítja és beletáplál valami másik fontos hírt végtelenített szalagra téve. :-D
Nagyon helyes! Most már Rózsika is megmondhatja, hogy kinek a tankönyvét fogják nyomatni. Nem egy buta szakértői bizottság (és mint Csurka óta tudjuk a szakértelem bolsevista trükk) dönti el. Én egyszerűen minden bejövő pénzt a közgépnek utalnék! Sőt már az EU-nak is az ő számlaszámukat adnám meg. Nehogy a szemét MNB lenyúljon belőle valamit! ;)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Nem szállt rám, csak válaszolt a maga kifinomult és csillogósi évrendszerrel felvértezett módján, mert én kérdeztem. Ez a fair play-hez tartozik.

De már kinyomtam, így csak mások reagálásból fogom látni írói munkásságát. Olyan értékes, mint Csurkáé, a témáik hasonlóak.
@TrueY:
És azzal mit kezdjek, hogy az MSZP kormány alatt több pályázatot nyert a Közgép, mint a Fidesz alatt ?
@a szív fészkei: Ha valaki vadászik valamire a háború kapcsán, akkor azok éppen a zsidók, akik 80+-os öreg embereket cidálnak bíróság elé.
Ráadásul egykori sorkatonákat is.

Nem tudom mit szólnál hozzá, ha Sztálin és Rákosi miatt, a Horn Gyuszi féle egyszeri pufajkásokat, munkásőröket börtönbe gyömöszölnénk.
@Trompf: no no, azért nem ugyan arról van szó, pufajkás de kiskatona, és katonai de vezető
@Trompf: Jelentsd fel, ki tart vissza? Tudsz arról hitelt érdemlően, hogy ölt embert? Kínzott másokat? Kutasd ki. Én annyit tudok, hogy meglincselték a bátyját. Az tény. Hogy Képíró ölt, az is tény.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Boldogan mosnak egybe, szokott módszer és stílus náluk, csak annyira uncsik már, hogy nagyon. Ez is végszóra betoppant, nagy hívószó ez a poszt nekik.
@a szív fészkei:
Segítek..
Kb az hogy Horn részt a Nyugati téri mészárlásban pont annyira van bizonyítva, mint Képíró emberőlése.
Semennyire, de mindkettőre van tanu, amennyit akarsz.
@a szív fészkei: főcím a lényeg, a többi nem számít, és az elkoptatott sablonok és terelések, ez köll nekik, és szórni az igét ;)
@Trompf: Olvasd a kérdésed alatti választ. Ha Horn mészárolt, miért nem kapták el a csodás orvbáni történészek adatai alapján (Schmidt Mariskával az élen) és miért nem ült a tövényszéken vádlottként? Sőt, mit gratulál Orvbán most egy tömeggyilkosnak? Nem értem.

Képíró nem ölt. Szerinted. A védelem - Zétényi Zsolt, jófirma kis politikus volt - leginkább arra hivatkozott, hogy mivel egyszer már elítélték 44-ben!! ezért egy éves perben, kétszer nem ítélhetik el ugyanazért, ergo mentsék fel. Tehát valamit csak tett-vett arra Újvidéken a kedves öreg bácsika anno, amitől még Horthyéknál is kiborult a szaros bili..

Horn volt valaha gyanúsított? Állították bíróság elé? Írtam: tedd meg, jelentsd fel, ha ennyi sokat tudsz róla.
NEm akarok villáskulcsot dobni a svejci óraműbe, de szerintem az emlegetett öregeknek vajmi kevés köze van ahhoz, amiről ez a blogbejegyzés szól.

Nem mellékesen mindkét tábor a másik tábor protezséjének vélt vagy valós indokok okán bizonyítaná a sajátjuk ártatlanságát/kevésbé geciségét..

A szar akkor is szar ha piros szegfűt szúrunk bele, vagy narancsba csomagoljuk..
@a szív fészkei: index.hu/belfold/2011/07/19/bizonyitottsag_hianyaban_mentettek_fel_kepirot/

"a minden kétséget kizáró bizonyítékok hiányában mentette fel a háborús bűnök vádja alól"

köhömmmm, kb ennyire meg lehetne hurcolni Horn-t is, a végén őt is felmentenék, de talán ő is meghalna a beteges állapota miatt.

Az hogy a itthon a fidesz ezt nem teszi meg, míg az MSZP droidjai egyöntetűen kiálltak Wiesenthal mellett, inkább csak az erkölcsi különbségeket mutatja. A MSZP droidok kb azon a szinten vannak, mint a Jobbikos droidok.
@e1200026: Már elnézést a franciás akcentusom miatt, de ki a faszt érdekel Képíró & Horn jelen pillanatban, amikor Orbánék a te, az én és a gyerekeink jövőjét teszik tönkre és cseszik szét a nem haveri kör következő 20 évét?
@Squid: @e1200026: Na kedveskéim olvasni sem árt néha. Én a drágalátos niki ciculinak írtam egy ironikusnak szánt félmondatot a leplezetlen náci szimpátiáira utalva.
Erre jött a drágalátos Trompf Hornnal meg az ő nagy bűnével és szegény Képíró ártatlanságával. Mertem ezt a kesztyűt felvenni, ezer bocsánat, mivel a szokásos terelés by magyar puli módszert véltem benne felfedezni.

Orvbán szétcseszi a jövőt - nos ez nem nagy hír. Majd ha az ellenkezőjét teszi,azt írja meg valaki! De addig is lehet zsidózni, az mindenre gyógyír, ugye? Innen indult a diskurzus. Úgy hogy nem én kezdtem tan`tónéni/bácsi kérem! De valahogy a fullszivecskés nikibaba és Trompf kevésbé verik ki a biztit pár embernél, mint én. :-DD Ízlések és pofonok.
@Squid: Ha neked ez mindegy, ki-ki a sdajátját védi.alapon, az a te világlátásod. Horn aztán nem a szívem csücsije, én oda nem voltam érte soha, ám az tény, hogy hogy Orvbánt km-erekkel lekörözi mindenben, amit miniszterelnökként mutatott, pedig hát... Elég öntörvényű faszi, még Poppert se hallgatta meg tanácsadóként se.

Többek között azzal nő Orvbán fölé, hogy nem élt vissza a többségével. De ezt már lemeccseltük más posztokon. Nem én citáltam ide, még egyszer mondom, de Viktorfelség tanulhatna tőle mégis.
@Fabius: "Dilettánsok, de nem hülyék", idéztelek az eu. tagságunk állandóságában vetett hitünk eszmecseréje tárgyában.Figyelve az Eu. törekvéseit a minél több ágat felölelő centralizáció érdekében, mely hosszú távú, stratégiai döntéseket sugall, igencsak megkurtítja a tagállamok önálló döntési pozicióit saját országukban. A kérdés az, hogy Orbán Viktor személyében mennyire képes az ország érdekeit előtérbe helyezni a megváltozott helyzetben, szemben a személyiségi jegyei alapján tapasztalt, uralkodó tipusú szándékaival. Mint látjuk, a hatalom mindenáron való megtartásában olyan kormányzati döntések sora született, mely ezt a célt szolgálja.Ezt bizonyítja az első lépcsőben elhajtott IMF. Nem számítanak a piaci finanszírozású kamatokból származó veszteségek, az ország hangzatos átalakítása is ennek jegyében zajlik.Igaz, a Vonának adott válasza cáfolta e hipotézist, de Orbán Viktornál figyelni kell, hogy aktuálisan kihez szól, ki a hallgatóság.
@a szív fészkei: Hú basszus, én 54-s vagyok. Azért tegeződhetünk? Így neten keresztül letagadhatsz vagy 25 évet. :DDD
@Mariann19: Két kulcspontra hívnám fel figyelmed:

1. "ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek: amit csinálok" O.V.

2. Amit csinál az a teljes State Capture!

Egész addig volt egy mikrobányi esély amíg nem próbálták beadni Barrosonak a 7%-os hiányt!

Onnantól kezdve csak a State Capture az amire utaztak, mindenáron! Az IMF beleszólt volna a gazdaság irányításába és O.V ezt nem engedhette meg magának a Fülkeforradalom és a mentális állapota miatt.

A Orbán sosem készült érdemben kormányozni 2010 után! Orbán a maximális markolásra, lenyúlásra és a Fidesz hatalmának bármily áron való fenntartására és konzerválására készült.

Plusz a 8 év hitelezőinek kifizetésére..
@a szív fészkei: Valóban, volt egy Fidesz álom is korábban, a "polgári Magyarország" megteremtése, mely mára már eltűnt a köztudatból. Jött a középosztály utópiája, mely hamar köddé vált. Egyébként elvileg ebben a célban kialakulhatott volna az országban egy gazdaságilag is stabil széles réteg, mely valóban képes az országot a "hátán" vinni. Példa erre Németország. E cél érdekében jött be az egykulcsos adózás, de mint tudjuk, ennek következtében nem lett gazdasági növekedés, és a fogyasztást sem befolyásolta.Számomra jelenleg az a legaggasztóbb, hogy úgy tűnik, a gazdaságpolitikai szándékok távol esnek a valóságtól és a realitásoktól, mintha nem lennének képesek szembenézni a tényekkel. A retorikájuk tele van optimizmussal, biztatással, "minket utános a világ" szólamokkal, viszont egyre inkább destabilizálódni látszik a gazdasági helyzet.
@sanyoka: Eddig se kezicsókolomoztál! Kösz amúgy ;-DDD!
@Squid: + 1 De ez nem volt titok! Nem most derült ki!!
@Mariann19: Amilyen polgárt ők elképzeltek, attól a víz kiverte anno Márait. Na ugyanez az ő középosztályukkal.
@Squid: Válaszod minden bekezdésével csak egyetérteni lehet.Amikor a Barrosonál elérni szándékozó hiány lehetséges voltáról írsz, beugrott egy kis összeadási feladat. Miután korán kiderült, hogy az eu. a költségvetési hiány lefaragásának tárgyában nem engedett, és miután erre nem volt szcenáriója a kormánynak, jött a Manyup 3.000 milliárd bevétel, de rögtön az egykulcsos bevétel kiesés 500 milliárd, MOL pakett 500 milliárd. Már 4.000 milliárd eltapsolt összegnél tartunk, és a naponta 1 milliárddal növekvő kamatterhelések említésre sem kerültek.A mélységes aggodalom azért tör fel, mert a stagnáló gazdaság ilyenfajta rendkívüli bevétellel már nem fog rendelkezni, a veszteségek viszont folyamatosan keletkeznek.Pártszimpátia nélkül, bennem a jövőtől most már lassan szűkölően félő állampolgár szól kritikusan, mert világosan kirajzolódnak a lefelé húzó spirál jelei.
@a szív fészkei: Korábban az erős középosztály oszlopos tagjaként éltem reményteljes életemet. Jött a polgárság,na jó, ebbe is beleegyeztem.Utána ujra a középosztályba soroltam magam, látva a környezetemben, hogy van még lejjebb is.Lassan viszont a középosztály defíniciójának egyes tényezőinél nem tudom bemérni, hogy hogyan is állok.Már csak öníróniával tudok magamnak vidám perceket okozni objektíve szomorú életembe.
@Mariann19: Én nem tudok olyan szofisztikáltan és higgadtan fogalmazni, mint te.
Szerintem - és seholse vagyok gazdasági ember - Orvbán nem megy ki az unióból, amíg így vastag sugárban ömlik a pénz onnan. Ha elmenne, ki adna ennyit? Már sokszor kérdeztem a nagy kimenési prófétánktól, Gábrieltől.

Irán, Oroszország, ...isztánok, Kína? Eddig se adtak puszira, ha nem vagyunk ugródeszka számukra az Eu felé, még annyiba se vesznek, mint eddig.
Orvbán őrült de nem hülye, pláne nem a zsebének és főleg nem Simicska zsebének az ellensége! Tudja, hogy egy út van arannyal kikövezve, a nyugati. De dumál a széljobb zászlóégetőknek is, dumál a kurucmenti - azok is a franciákkal álltak össze - szabadságfanatikusoknak, akik Levi`sben nyomják a nagymogyorót, dumál a vörösöknek, hogy elcsábogassa őket a szociktól, mindenkinek nyom valamit neszesemmit a nagy Hab/laty/onyárpi-összesből.

DE maradni a pénzes mézesbödön mellett marad. Csak rászorul egyszer a fejére!!!
@a szív fészkei: Legalább a márkanevet tudnád leírni, te ostoba szerencsétlen. Meg is érdemled, hogy a fajtád miatt a Dunába lőjenek. Valóban csak haleledelnek vagy jó. :))
@Mariann19: Pedzed honnan fog jönni a baj, de azért szerintem nyugodtan nevezzük nevén azt a pár tételt ami miatt a gyerekeink is bajban lesznek:

1. 7-11%-os kamatú államkötvények tömeges kiszórása 5-10-15 évre. (akk.hu-n ott a pontos szám) Ez magában akkora bűn, hogy nagyon nagyon nehéz megjósolni a hatásait. Mindezt csak és kizárólag azért, hogy Orbán dolgába ne szólhasson az IMF.

Simán és gátlás nélkül beáldozta az ország következő 15 évét, csak és kizárólag azért, hogy az IMF kondícióit és kontrollját megkerülje. 4-5%-os IMF lóvé helyett választotta a büszkén "piaci finanszírozásnak" nevezett önsorsrontást, ironikusan amit az imf kért így is úgy is meg kellett lépni...

2. MNYP lóvé lenyúlása: A MNYP rendszert megregulázni kellett volna, nem pedig felszámolni és a Ratkó Generáció gyerekeinek teljesen és végleg hazavágni a tisztes nyugdíjkorra való sanszát.

Lesz itt alsóhangon 2,2Millió nyugdíjas ember 30 éven belül akik egész életükben adót és járulékot csaltak, minimálbér+zseb konfigurációban. No ezek az emberek minimálnyugdíjat fognak kapni, plusz ott van a korfa miatti hatalmas probléma nyugdíjügyben.

No erre kell rárakni a MYNP rendszer ledöntését, és elgondolkodni az eredményen.

Orbán egy történelmi katasztrófát indított el 2010-óta.
A tahótlanító arra jó, hogy megkímélje a vitaképtelen tahó az értelmes hozzászólókat saját magától. Köszönjük!
:D
@Mariann19: t mi nem tudom, valaha orvbáni polgárok voltunk-e. Nem, mert nem vagyunk keresztények, nem vetjük a keresztet látványosan a templomban, nem hódolunk új uraknak, stb. Segítjük - főleg sajna múlt időben - az elesetteket, ha és amíg bírjuk... Szerintem az igazi polgár öntudatos, empatikus, értelmes, önálló, stb. De nem a polgári körökben orvbán ányékában terem.

Szeretnénk ilyennek maradni, anyagi helyzettől - ami egyre szarabb - függetlenül. Újságírók vagyunk meló nélkül, hát nem linkelem, mi van azok háza táján, de a húsz éve működő segélyalapjuk már kifogyóban. Annyi a kirúgott, és utána soha sehová fel nem vett korunkbeli és negyvenes kolléga. Főleg vidéken reménytelen a helyzetük, ha nem a pártlapba bújnak bele felséges fenekek árnyékába.
Nem a Pálffy-féle lilára ivott ánuszrózsaarcú Jaguártörő az etalon...

Megy itt is a a szöveg, hogy hol van a tényeltáró újságíró? Mibul, hogyan, miként? Ki fizeti a jogi vegzatúrákat? Egyáltalán őt magát?

Középosztály, az mi? Melyik márkájú kocsi, milyen lakás és hol, hány gyerek, milyen pálya írja le? ;-DDD
@saravad: "Amig az egykulcsos nem csorgott le"- írod.Csorog az most is, csak nem kizárólag azoknak a zsebeibe, akik egyáltalán ráhatással lehetnek a gazdaságra.Ez itt a hézag!Gazdasági növekedést ösztönző adózást célzottan kell kiagyalni, nem kiterjeszteni a nagyjövedelmű rétegre általánosan, hanem azokra akik potenciálisan aktivizálódhatnak a gazdasági növekedés érdekében.Ez nem jött be, viszont új orientációs adókedvezményekkel tarkított 300 milliárdos csomag buzdítja a vállalkozókat.Csak egy a baj, nincs kereslet, így nincs mire vállalkozni.
@Squid: Orvbán egy történelmi katasztrófa. Elég régről.
@a szív fészkei: Mindnyájan érezzük, hogy a középosztály ismérvei - még ha egyelőre jelen vannak is - nem úgy érvényesülnek, ahogyan ez a fogalom feltételezi. Ide tartozna a biztos egzisztenci, anyagi stabilitás és a döntés szabadsága. Van még pár tényező benne, de a legfontosabbakat említettem, bár ide sorolnám a polgári értékrend érvényesülését és a gondolati szabadságot is. Ahogyan a köreimben és magamon is tapasztalom, a bizonytalanság érzete a legkínzóbb, márpedig ez gátja a szabad életérzésnek. Nálam itt van az eb sírhantja! Hiába alakítottam ki magamnak az életfilozófiámat és tettem meg mindent annak érvényesüléséért, objektíve képtelen vagyok a továbbiakban ennek megfelelően berendezkedni. Egy kicsit szomorkás vagyok amiatt is, hogy a korábbi társadalmi elismertség, amelyet elért az egyes ember, leértékelődött, hiába volt a sok tanulás, felelős munkafeladatok, a mai világban már egészen más szempontok szerint történik a besorolás. Egy dolog javír ezen a helyzeten nálam, hogy a baráti körömmel lehet élénk szellemi életet élni, a szokott humor5 sem hiányzik, ez némileg átsegít a néha előforduló melankóliámon.Amikor a hozzászólásaidat olvasom, kifejezetten felderülök.
@a szív fészkei: még mindig azt mondod, hogy nem szállt rád, az a szopornyicás macska féle? :-)
már nekem is tahótlanítani kellett, úgy ömlik belőle a szenny
@a szív fészkei: Azt feltételezed, hogy Orbán Viktor marad a nyugati mézes bödönnél. Ez a bödön most már literre ki van számolva az igénylők aarányában, és a juss nem fog túlcsordulni. Én úgy látom, hogy a kormány a beigért új utakat keresi egyelőre kevés sikerrel.Valami arab, ázsiai vagy délamerikai elnyert csodában reménykedik, mellyel meg lehetne alapozni az ország szuverenitását. Ezen az úton indult el Ciprus is, aki Putyint környékezte meg, kapott is kamatmentes hitel, de ujbóli kérése már meghiusult.Még én is beleesek ebbe a csodavárási reménykedésbe, mert mikor a kínaiakkal tárgyalt a kormány, annyira szerettem volna, hogy valami európai monumentális centrumba fektessenek be, mi legyünk a gazdasági élet geo központja. Látod, a remény még a realitásokat is felülírja, pedig eléggé a földön járok.
@Squid: A legfájóbb veszteség szerintem a piaci finanszírozás kamatterheinek hatása, mely ablakon kidobott pénz, és a mértéke akkora, hogy embertelen megszorításokkal sem lehet semlegesíteni, mert folyamatosan újra termelődik.Ilyen terhek mellett az ember hajlamos a jövő riasztó képét elterelni, de az utódok iránt felelősség érzet visszazökkent a valóságba. Ha belegonolsz, a MANYUP pénzt vissza kéne pumpálni az évek során a gazdaságba, hiszen a nyugdíj kötelezettségek fennállnak, a jelenlegi 300 milliárdos adócsökkentés szintén a jövőben visszapótlandó, plusz itt van egy olyan stagnáló gazdaság, mely még az aktuális fenntartásra sem elegendő.Tulajdonképpen a tételes felsorolásod szerint a véleményünk egyező.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: "Vagyunk ezzel így néhányan"!Tudok örülni ennek a pár szónak, mert minden szomorkodás, és meleg ellenére piszok jól érzem magam ebben a társaságban.Üdv.
@Mariann19: Sajnos a piaci finanszírozás kamatterhei IS nagyon nagyon kemények, de a legrosszabb hosszútávú hatása a MNYP lenyúlásnak van és ez nem is kétséges!

Kérdezheted miért?

Itt a cikk: kiszamolo.postr.hu/ezert-nem-lesz-nyugdijad

Erre rakd rá a világ életükben minimálbér után fizetett nyugdíjárulékosok szerény 2,2milliós táborát akiket nem lehet majd éhen-halni hagyni. Plusz korfa alakulásának hatásait, és nem nehéz belátni, hogy Orbán olyan katasztrófát indított el amit nehezen lehet itt és most felfogni!

3000+ Milliárdnyi ellopott magánvagyont ez az ország sosem fog tudni sem egyben sem részletekben visszatermelni, aki mást hisz az vagy naiv, vagy nem ezen a földön él. Orbán személyes garanciájával meg kitörölhetjük...
@Squid: igen, a kilábalást eredményes gazdaságpolitika mellett is minimum 10-15 év időtartamra becsülik, és ebbe valóban nem fér bele a 3.000 milliárd visszapótlása. Érdekes, tegnap olvastam, hogy Európa tagországaiban is elképzelhető, hogy a nyugdíj alapokhoz nyúlnak azok felhasználásával kényszerülnek többek között gazdasági stabilizációt elérni. Egyébként most számoltam ki - csak érdekességként említem - hogy egy 222.ooo Ft-os bruttó jövedelemből származó nyugdíj kasszába havonta befizetett összeg 75.280.- Ft, melyet a munkavállaló és a munkaadó biztosít. Bár most már nem nyugdíjjárulék a munkaadói befizetés, adóként viselkedik. Azonban nem kis összeg!Nem is tudom, hogy lehet-e még távlatokban az aktív korosztálynak nyugdíjban bízni.
@Mariann19: költői a kérdés, röviden nem, csak a holtig munka maradna, ha lenne munka, de a tömegmunka nem időseknek való. Tehát genyóság, de ki kell mondani, hogy a társadalmak a nyugdíjas korosztály mielöbbi fogyatkozásában érdekeltek.
@Mariann19: Felejtsd el, a felosztó kiróvó rendszer csak annyit tud szétosztani amennyit bevételez..

Ergo

Aki egész életében rendesen fizetett adót és járulékot az emiatt (szokás szerint) mocskosul megszívja, mert a minimálbéresek tömege lehúzza az átlagot.

Nyugdíjra amiből nem halsz éhen, ne számíts! Sajnos ez a realitás, öngondoskodni kell amíg lehet, mert mocskos nagy szarban leszünk 30 éven belül!
@Mariann19: Kedves vagy, kösz! Pont most eszméztem erről a fiammal, aki szintén eléggé le van törve a létbizonytalanság -sok munka és tanulás után - , a meg nem becsültség, a teljes szétesettség láttán.

És anyaként nekem meg nagyon rossz egy fiatal és ambiciózus okos embernél ezt az elkeseredettséget tapasztalni és semmit nem tudni segíteni. Pocsék egy világ ez! Épp ezért jó, ha van baráti köröd hasonló mentalitású és humorú emberekből, remélem, átsegítenek sok nehézségen!

Én azt tapasztaltam,hogy a nehézségek sokakat eltávolítanak az embertől - a barátságok is esetlegesek és nagyon érdekfüggők. Persze akik megmaradnak, a okra már tényleg lehet számítani. ;-))
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Azt adja, ami a lényege. Ez eléggé hamar kiderült, szánalom, na. Valakinek ennyi és ilyen öröme adassék csak, ez azért komolyan borzalmasan szomorú.
@Mariann19: Én nem értek gazdasághoz csk nagyon konyhai szinten - ez gondolom lejön ;-)) - de Orvbánt azért a kínaiak csak ismerik, mint a rossz pénzt. Nem hiszem, hogy nem kapnak napi friss infót az itt élőktől - gyak. az előretolt helyőrségüktől, hisz annak tartják az idetelepülőket - nem hiszem, hogy nem figyelik a sajtóját, a világban való eszelős szereplését.
Az egyen keleti mosoly mögé ugyan nem látunk, de hogy van egy véleményük róla és az nem hajde fényes, az viszont szerintem igenis látható. Kína se a bizonytalanra akar várat építeni - Orvbán meg olyan szinten instabil kint-bent, hogy az már közv/beszélyes. Volt kínai ismerősünk - magyar állampolgár lett, itt könyvelőirodája és utazási cége van - hát láthatja a saját cégén belül, milyen bakugrásokat visz véghez ez a csodakormány. ez nem normális és kiszámítható.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: "A társadalmak a nyugdíjas korosztály mielőbbi fogyatkozásában érdekeltek!"Látod, ilyen hatásokat is gerjeszt a gazdasági leépülés. Ütközik a ráció és az emóció.A civilizált kultúrákban egyelőre még nyerésre áll az emóció e tárgyban, de elkezdek vizionálni, és az inuitok példája lebeg előttem. Miután ott csak az élelem fizikai előteremtői, és gyermekeik részére jut kaja, az "inaktívakat" nemes egyszerűséggel, családilag kisérve egy sajkán, bevetik a jégtáblák közé.Probléma megoldva.Egyelőre nálunk ettől nem kell félni, de jó, ha az öregkorra a csendes vegetációra készülünk fel szerencsésebb esetben.
@Squid: Nem szeretnélek számokkal untatni, de egy összefüggést közölnék. A nyugdíjkassza két évvel ezelőtti költségvetése akadt a kezembe, ebből idéznék. A költségvetési főösszeg 2.935 ezer milliárd, ebből a klasszikus öregségi nyugdíj összege 1.881 ezer milliárd. A többit a rokkantsági nyugdíj, hozzátartozói, rehab. folyósítások teszik ki, melyeket nem előzött meg a saját jogon fizetett járulék. A munkáltatók és munkavállalók által befizetett járulék 1.867 ezer milliárd, költségvetésből kiegészítés 595 ezer milliárd, és egyéb bevételek. Tehát a kifejezetten öregségi nyugdijak bevételi és kiadási oldala pariban, a többi a kkülönféle kormányzati döntések kiadási folyománya. Gondolom, hogy jelentősen nem változtak az arányok a két évvel ezelőtti állapothoz viszonyítva.Ugyanakkor a mindennapi - az öngondoskodásról szóló - retorika szerint minimum havi 50.000.- Ft-ot kell tartalékolni egy mai, átlagnyugdíj elnyerésének érdekében.Szerintem ezt a többség képtelen megtenni.
@a szív fészkei: Pontosan mostanáig beszélgettünk a fiammal, aki egyébként a fő szellemi partnerem.Korábban inkább elméleti eszmecseréink voltak, órák hosszat tudtunk - a Te szavaiddal élve - eszmézni, azonban ugyanezek kérdések foglalkoztatnak minket is. A szinttartás, hovatovább a fennmaradás gondjai.Ha bele gondolsz, ez a jelenség mennyire rombolja a szellemet, már lassan nincs idő az elmét fényesíteni, mivel előtérbe kerülnek a prózai témák. Még képes vagyok ügyelni arra, hogy ne hülyüljek el, sajtó, TV, és elsősorban Ti,akikkel még éberen képes vagyok szinten maradni, valamint a baráti kör.Ez viszont lelkileg feldob, mert egy olyan kapaszkodó, ami szellemileg nem enged leépülni.
@a szív fészkei: Azért említettem a kormány által meglátogatott országokat, mert komolyan azt gondolom, hogy egy csodavárás állapotában reménykednek valami egészen rendhagyó gazdasági együttműködésben, amilyen a világon még nem volt, és megoldódik minden.Figyeltem a híradásokban a tárgyalások idegen résztvevőinek arcát, az egy tanulmány.Póker arcok, nincs érdeklődő tekintet, zárkózottság, szívélyességnek nyoma nincs.A mimikából sok minden kiolvasható.Én úgy látom, hogy ezek a próbálkozások nem hoznak üzletet. Az arab világ jelenleg teljesen kiszámíthatalan, Kína is kezd gazdasággi gondokkal bajlódni, az elmaradott országoktól mi várható. Abban is igazad van, hogy informálisan teljesen felkészültek az esetleges döntéseik előtt. Jelzem én lennék az egyik legboldogabb magyar, ha valami bejönne, de nem áll így a helyzet.
@Mariann19: Én is fiammal szoktam, meg a családdal en bloc - hálisten,legalább köztünk nem teremtek árkok. ismerek famíliát, hogy lány és anya bizonyos témákról nem is beszélhet,mert szinte vér folyik. Barátinak tudott évtizedes kapcsolatunk ment gallyra politika miatt, holott nyíltan nem is támadtuk nekik Orvbánt.

Láttad ezt a filmet? www.youtube.com/watch?v=ZIDBCdj1GHc Legalább ennek nem vagyunk kitéve, hogy szakadjona szűk család! Mondjuk a kommentek hozzá khmmm, tanulságosak.

Örülök, hogy itt vagy, maradj is!!! :-))
@a szív fészkei:

Aki nem tud elfogadni a véleményeddel és a világról alkotott nézeteiddel együtt az nem a barátod.
@a szív fészkei: Most olvastam át azokat a hozzászólásokat, melyekre tegnap óta nem került sor.Kiváló a humorod, és az a fajta, amit én kiemelten kedvelek. Az intellektus és a humor együtt, egészen remek!Fiatalos szlengben:Szét röhögtem a fejemet!Üdv!
@a szív fészkei: Kösz!Megnéztem a filmet.A nyilatkozókat szemlélve beigazolódott, hogy egy külföldi lapban megjelent minősítés szerint a magyarok politikai értelemben véve szellemileg leépült állapotban vannak. Ha megfigyelted a mondat-szerkesztésüket, gondolatiság nélküli szajkózási stílusban köszönt vissza az uniformizált szólam.Miután - sajnos -nem tömeges a az önálló véleményt formálók száma, ez az embercsoport kíváló táptalaj a nacionalizmus befogadására. A háborúkat és a társadalmi szemben állást mindíg a vallás és a nacionalizmus generálta, itt is nacionalizmus az eszköz az egymással szembeni tagozódásnak nálunk.Minél inkább szétágazik a társadalom, annál szilárdabbá válik a párt bázisa mindkét oldalon.Az, hogy ez a jelenség meghatározott szándékok szerint történik, bizonyítható.A rendszerváltás előtt nem volt tapasztalható a nációk felemlegetése, ez az utóbbi évekre jellemző és mesterséges. Nem lehet véletlen például a zsidóság és cigányság retorikai összemosása . Miután a cigányság elfogadottsága a magyar társadalomban számarányban alacsony, meglehetősen tagadó, ezért együtt emlegetve felerősödik a zsidóság elutasítottsága is, pedig két kategóriáról van szó.Az, hogy mesterségesen szított indulatokrólvan szó, az is bizonyítja, hogy ez a téma hétköznapi életben fel sem merül az emberek között, ezt tapasztalom.Előfordult, hogy adott blogban az általam képviselt higgadt hozzászólásom érvek nélküli ledorongolást eredményezett.Természetesen a szembeállítás más területekre is kiterjed.Baloldal - jobboldal, határontúli magyarság kérdése, a regnáló pártok közötti rivalizálás, mind-mind eszköz a választók valamely oldalra való megnyerésére és stabilizálására. Közben emberi kapcsolatok szétzilálása megy végbe, néha drámákba fúlóan, a társadalom egysége egyre kétségesebb.A legszomorúbb ebben az, hogy az emberek mindezt a lelkük mélyén nem igénylik, de gondolatok híján mégis bele mennek ebbe az utcába.
@Mariann19: Teljesen igazad van.

De valami ősi kapaszkodó lehet sokaknál, hogy ha semmim nincs, amire oly büszke lehetek, a tőlem teljesen független származásom miatt nézhessek, alázhassak le másokat! Vagy a vallásom okán. És akkor vagyok valaki, pláne, ha fősodorhoz tartozom - az meg, aki nem, na az csak egy senki, akibe bele lehet - virtuálisan - de nagyot rúgni. Akár naponta.
Ráköpöm a bajomat, őt teszem mindenért felelőssé - nekem már könnyebb. Mindig kérdi a férjem, minek ilyenekkel itt szóba állni - néha idézem neki a legvadabbakat, persze azok klinikai esetek azért - de muszáj: kimondottan érdekes,igaziból szánalomra méltó hogy egyesek csak ekörül bírnak létezni és meghatározódni. És csak reménykedek hülyén, hogy valamelyiküknél áttörés lesz és rájön, hogy ez sanyarú pótcselekvés és megvezettetés.

Sokat tanultam így a blogokon, mivel a való életben ilyen elemi gyűlölettel eddig nem találkoztam. Jól látod, ezt szisztematikusan gerjesztik, ezzel játszadoznak, ezt felhasználják terelésre komoly témák felől. Rivalizálás van, volt, lesz, az fontos: stimuláló erő, nem baj, ha nem aljasul zajlik. Na de ez ami itt most megy - egyre elszabadultabban - nem az.
@a szív fészkei: Az előzőekben inkább a társadalmi hatások vonulatában próbáltam magyarázatokat találni. Van ennek a kérdésnek olyan megjelenési formája is, hogy mit tesz egy kisebbségi érzetben szenvedő ember.Itt rögtön hozzá tenném, hogy ennek az érzésnek a jelenlétét az egyén a társadalom általi saját leértékelődésének érzi, ösztönösen. Miután nincs önértékelése, elfogadja, hogy ebben a hierarchikus társadalomban méltatlan az általa elfoglalt szerep, és elkezd kompenzálni. A másik ember megalázása, megszégyenítése őt abban a pillanatban afölé emeli, akit erre kiválasztott, és máris magasabb pozicióban érzi magát, miután sikerült a másik embert a víz alá nyomnia.Ezekben a megnyilvánulásokban ha megfigyeled, nincsenek érvek, okfejtések, mindössze a primitív "csak" hozzáállás.Hozzá tenném, hogy az egyén önnön leérékelt tudatához igenis hozzájárul a politikai elit az állampolgárokat megszólitó lekezelő titulája "az utca embere" "kisember" "az "egyszerű ember" stb. melyek olyan érzetet kelthetnek, mint Indiában a páriákban lehetnek, ott lent.Persze, ez nem mentség, mert egy normális értékrend szerint a "Soha ne árts!" viselkedés forma gyakorlásához nem kell nagy tudás, ez is benne kéne, hogy legyen az egyes ember tudatában.Sajnos, amit e körben tapasztalunk, az ellen egyelőre nincs megoldás, ráadásul világjelenség.
@Mariann19: Az utca emberét, a kisembert, stb. leginkább az ilyen politikusbűnözők alázzák meg azzal, hogy látványosan hülyére veszik - mit mondott a halott Wermer gurujuk: a társadalom 12 éves, nem túl okos kölyök szintjén áll, úgy is kell kezelni - majd játékszerül odadobják nekik a kipécézett rétegeket, vezessék le azokon a feszültségüket. De addig is manipulálható.

Sötét banda!

Az indiai pária, az érinthetetlen szerintem - amennyit erről tudok - elfogadja arra az életre szólóan azt a karmikus döntést, hogy ő most így él, kirekesztve, nyomorban. De ott hiszen a reinkarnációban, a több életben, a javítás lehetőségében, tehát nem végletesen egyre fókuszálnak. Itt meg mindent el akarnak érni és aki útjukban van, tapossák.
@Trompf: "És azzal mit kezdjek, hogy az MSZP kormány alatt több pályázatot nyert a Közgép, mint a Fidesz alatt ?"

Adatokkal is alá tudod támasztani?
süti beállítások módosítása