Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.07.02. 03:58 Fabius

Valahol Magyarországon

Címkék: magyarország társadalom jótékonyság

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy közösség valahol Magyarországon. Amolyan meseszerű véd és dacszövetség féle, amiben a tagok gáncsolás helyett segítik egymást ahogy tehetségükből, lehetőségeikből és erejükből telik. Egyes tagok ismertségüket, elismertségüket a társadalmi felelősségvállalás ösztönzésére használják, mások a szervezésben, információáramlásban, önzetlenségben és adakozásban jeleskednek. Csináltak rivaldafényes bulit, ahol egyszerre több ezren érezhettük, hogy együtt csinálunk valami jót, de összefogásra és segítségre buzdítottak akkor is, mikor igazán szarban volt a haza.

A mai világban sok minden változik, de úgy tűnik mégis vannak akik hagyományt teremtenek. Saját elhatározásukból, maguknak, értünk, a társadalomért. Ez a csapat idén is minden felhajtást mellőzve összedobta amije éppen adódott a segítők, rokonok, ismerősök adományaiból, és felkereste a balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthont, hogy az ott élő hátrányos helyzetű gyerekeknek idén is legyen legalább egy önfeledt és emlékezetes napja. Volt bográcsozás, rabok(!) adtak zenés műsort, volt mosoly, kacagás és néhány önfeledt és megható pillanat. (kattra nagyobbak lesznek)

 

 

2012.0651_1.jpg

Nem fogom felsorolni, hogy a képen látható urak név szerint kicsodák, hányszor húzták magukra a címeres mezünket, hány gólt ütöttek és hány gólpasszt adtak. Ugyanígy nem sorolom azokat a segítőket, szervezőket sem, akik összefogják ezt a gárdát. Mert ez nem fontos. Az fontos, hogy ők itt élnek és dolgoznak köztünk, valahol Magyarországon, példájukkal kapaszkodót adva ennek a széttagolt társadalomnak. 

Köszönjük, hölgyeim és uraim, köszönjük, Emese!

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr484623136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1et értek... amikor a fides szétb@szta a társadalmat...
500 ezres zombirka hatsereg mozgatásával mexálja a mafia hazánkat...
és az erkölcsi válság/szint a békafenekét nyaldossa alulról...

a megmaradt 9.5 millió normális embernek újra kell kezdeni...
és társadalmat építeni... normálisat....
@dr. Bubó:
Most még csak a remény szintjén.
Jó tudni, hogy nem alaptalan.
ugyanis ez a szomorú kép... és lez ez mégúgyabb is...

"A Fidesz jelöltje nyert Dunaújvárosban... a 4028 választásra jogosult szavazópolgár a hét jelöltre 835 érvényes szavazatot adott le, ez 20,73 százalékos részvételt jelentett. A legtöbb szavazatot, 295-öt Nagy Zoltánné kapta."

a vk lakossága kb 5000 ebből 295 ember azaz a POLGÁROK 6 %-a adott felhatalmazást hogy a fides mafia rabolhasson a területükön....

SZOKJÁTOK ! lesz ez még ígyebb is...
Értem én, hogy a példabeszédben Fabius szerint miért nem fontos név szerint, hogy kik láthatóak a képen. De.

A fekete pólós szimpatikus fiatalember Holéczy Roger, a mellette ülő magas homlokú szimpatikus fiatalember Kovács Csaba. Mindketten Sapporó és Svájc hősei, olyan tettek az asztalra amit a saját sportágukban kevesen.

Én azért tartom fontosnak megnevezni őket, mert a sporttársadalom nyugodtan példát vehetne a civil szerepvállalásukról is, sportemberi kvalitásuk mellett. Gondolom Fabius köszönjük Emesézése se a véletlen műve, ha annak szól akire gondolok akkor mondanám, hogy a jó embereket a háttérben, itt vidéken is számon tartjuk ám.
kedves dr. Fabius Úr ! tárgy: poszt téma

a múltkori eü témához képest még inkább megérne egy posztot a HÁLAPÉNZ...

ad1) ha előre adod bűncselekmény ha utólag akkor eü finanszírozás

ad2) jön! a sünök, tűzoltók is elfogaggyák...
persze szigorúan utólag...
ha a házad leégett akkor nem kell adnod...
mivel ez elismerten az álami finanszírozás mexünését deklarájja...
ezért a sünök tűzoltók csak úgy fognak szolgáltatni...
pár óra alatt visszahozzák a bicajodat (amit ők loptak el előtte)
téma javaslat II.

álamosítási törvény... ha viki apánknak útban van vki/vmi...
pl akarna 1 vadászterületet ahol történetesen egy falu van...
foglya oszt kitelepíti őket... (Derenk valami ?)

index.hu/belfold/2012/07/02/kisajatitasi_eljaras/
téma javaslat III.

mno.hu/fourfourtwo_eb_2012/orban-viktor-az-eb-donton-foto-1087981

egy hitvány barom képviselte az eu-t...
hisz az összes többi normális álamfő BOJKOTÁLTA a diktatúrát...
"4028 választásra jogosult szavazópolgár a hét jelöltre 835 érvényes szavazatot adott le, ez 20,73 százalékos részvételt jelentett...
295-öt Nagy Zoltánné (fides mafia) kapta.
Magyar András (MSZP) 283,
Kozma Erzsébet (független) 110,
Csóka Bernát (Jobbik) 56,
Czuczor Zsolt (Demokratikus Koalíció) 41,
Szilágyi Miklós (független) 36,
Gergely Ákos (LMP) 14 szavazatot kapott"

8 szavazat az mekkora már:)
akkor ezér szakított GYF és a maszop?
küldetés tejjesítve... fides nyert
A Bonsai Ducénak ez az apróság soha nem okozott gondot. Ilyen szempontból ő is olyan, mint a Dávid Ibolya. Amikor szembesítették, azzal, hogy keményen zsidóztak a Fradi pályán, akkor csak azt nyökögte, hogy ő szereti a focit.
A Bonsai Duce miért viselkedne másként? Európában már így is úgy utálják, mint varjú a rohadt tököt, miért okozna neki gondot, hogy nyökögjön ő is valami emeletes baromságot, hogy miért ment el oda, amikor Európa civilizált országaiból egyetlen vezető sem jelent meg.
Kösz Fabius!
Nem igazán értem, hogy az ilyen hasonló témák köztudatba dobása, pusztán annyi ingerküszöböt képes generálni, ami tíz kommentet eredményez. Ugyan hol vannak most például, a nemzeti érzelmű seggfejek? Bebaszott a túlerjedt kumisz, és fetrengenek a turul szobor tövében a Királyhágó téren?
Persze ez álnaivitás, sejtem a valódi okát az érdektelenségnek. Ugye, ha szóba kerül a „hátrányos helyzetű gyerekek” varázsigéje, akkor egy emberként szaladnak a szociálisan érzékeny atyafiak, az udvari deszkabudiba okádni jobbról és balról is, ugyanolyan gyomorrontás tüneteit produkálva. Ugyan miféle értékítélettel rendelkezik az, akit egy intézetben szenvedő öt éves gyerek kínja nem hat meg, pusztán azért, mert cigány a kissrác? Mert nagyjából erről szól a történet, ha az érdektelenség oldaláról nézi az ember. Nem vagyok (még) teljesen hülye, pontosan tisztában vagyok a probléma mikéntjével, amit ma álszemérmességből nem illik a nevén nevezni. De kéretik annak a vadbaromnak felülvizsgálni az álláspontját, aki párhuzamot von egy öt éves cigány kiskölyök és mondjuk Cozma mosladék gyilkosa között! Igen, cigányokról beszélünk (nem csak), igen! Akinek gusztusa támad, basztathat azért mert kimondtam, nagyjából szarok rá. De engedje meg nekem, hogy képviseljem azt a meggyőződésemet, mely szerint igen is létezik a probléma. De ezt ne próbáljuk már, egy kölyök szintjén is etnikai kérdésként kezelni.
Tisztelet azoknak, akik képesek időt-fáradtságot nem kímélve, ilyen nagy dolgokra!
Én láttam hogyan működik ez például a bohócdoktorok esetében. Amit tesznek, az egy érzékeny lelkületű embernek, napokig-hetekig tartó élmény.
Csak halkan (de télleg) kérdezném meg, az állam hol a kurva anyjában van ilyenkor?
"Hogyan teremthető politikai közösség egy individualista társadalomban?

Egy társadalom csak akkor lehet egészséges, ha vannak olyan közös értékek, célok, amelyeket az emberek túlnyomó többsége elfogad, és erős az úgynevezett társadalmi tőke, a bizalom, a kölcsönösség és a civil szervezetekben való részvétel. Ezzel szemben a mai magyar társadalomra a közös értékek, célok drámai csökkenése és a társadalmi tőke soha nem látott erodálódása jellemző.
Az utóbbi évtizedekben vált a szociológiai, közgazdasági irodalom egyik központi fogalmává a társadalmi tőke. Az alapvető elméleti háttér e megállapítás: a bizalmon és együttműködésen alapuló emberi kapcsolatok hálózata jelentős társadalmi erőforrás. Egyértelműen igen szoros kétirányú kapcsolat mutatható ki a társadalmi tőke és az egészségi állapot, élettartam, életminőség, de még a gazdasági fejlődés mutatói között is. A társadalmi tőke alacsony foka szoros kapcsolatban áll az értékvesztett, anómiás lelkiállapottal. A magyar népesség körében azonos módszerekkel végzett vizsgálataink eredményei szerint a társadalmi tőke jellemzői 1995 és 2002 között javultak, míg 2002 és 2006 között rendkívül nagy mértékben romlottak. Ezzel párhuzamosan az anómia, értékvesztés mutatói is jelentősen emelkedtek 2002 és 2006 között.
Vizsgálatainkban a társadalmi bizalmatlanság mértéke volt a megyék, kistérségek közötti halálozási, egészségi különbségek egyik legfontosabb előrejelzője nemzetközi felmérések szerint a legmagasabb bizalomértékeket a gazdaságilag is igen sikeres skandináv országokban találták, a norvégek 65 százaléka, a svédek 60 százaléka állítja, hogy a legtöbb emberben meg lehet bízni, tehát a norvégeknek csupán 35 százalékát, a svédeknek 40 százalékát jellemzi a társadalmi bizalmatlanság. Ma Magyarországon ezzel éppen fordított arányokat találunk.1995-ben Magyarországon az emberek 63 százalékát jellemezte a társadalmi bizalmatlanság, ennyien értettek egyet azzal az állítással, hogy „az emberek általában aljasak, önzőek, akik csak ki akarják használni a másikat”. Ez az arány, ugyanazzal a kérdéssel vizsgálva 2002-re valamelyest csökkent, 58 százalék volt. 2006-ban viszont már a megkérdezettek 69 százalékát jellemezte ez az állítás. Még megdöbbentőbbek a változások azzal a véleménnyel kapcsolatban, hogy „senki sem törődik azzal, hogy mi történik a másikkal”. Ezzel az állítással 1995-ben a magyar népesség 63 százaléka egyetértett, 2002-ben már csak 48 százaléka, míg ugyanez az arány 2006-ban 81 százalékra emelkedett. szintén igen jelentősen változott a „legbiztosabb nem bízni senkiben” állítással egyetértők aránya, 1995-ben 56 százalék volt, 2002-ben 54 százalék. 2006-ban a megkérdezettek 70 százaléka válaszolta ezt azok közül, akik esetében 2002-ben csak minden második ember érezte így.
Az értékvesztést, kilátástalanságot jelző anómiamutatók a krónikus stressz lelkiállapotának legmegfelelőbb jellemzői mind az egészségi állapot, mind az életminőség jelentős rosszabbodásával járnak együtt. Azoknak az aránya, akik úgy vélekedtek, hogy „az ember egyik napról a másikra él, nincs értelme előre terveket szőni”, négy év alatt drasztikusan nőtt, 52 százalékról 69 százalékra. Akik úgy vélték, hogy „minden olyan gyorsan változik, hogy az ember azt sem tudja már, hogy miben higgyen” 72 százalékról 82 százalékra emelkedett. Azok aránya, akiknek az volt a véleményük, hogy „manapság alig tudok eligazodni az élet dolgaiban” 66 százalékról 75 százalékra nőtt. A 2002-ben is már igen magas anómiaértékek 2006-ra tovább növekedtek, ami a magyar társadalom igen súlyos erkölcsi és lelki állapotára utal. A szabálysértő magatartás, az a vélemény, hogy „aki vinni akarja valamire, rákényszerül arra, hogy egyes szabályokat áthágjon” már 2002-ben is magas arányban volt jellemző, a megkérdezettek 80 százaléka válaszolta ezt. 2006-ban ez az arány 84 százalék lett. Érdekes módon, míg a többi anómiaváltozó egyértelműen rosszabb egészségi állapottal, életminőséggel jár együtt, a szabálysértő magatartás inkább egészségvédő faktorként jelent meg. Ez arra mutat, hogy a magyar társadalomban bizonyos értelemben még ma is a túlélés feltétele egyes szabályok áthágása. Azt már Andorka Rudolf is többször elmondta, hogy a magyar társadalom túléléséhez szükség volt a szabályok áthágására, ami a politikai vezetés súlyos felelősségére utal az anómiás állapot kialakulásában és fenntartásában.
Hogyan jutottunk idáig, hogy az emberek több mint 80 százaléka számára a szabálysértő magatartás a természetes? Hegedűs András, akire 1956-ban a szovjet csapatok behívásának szerepét osztották, később egy szociológiai előadásában egyértelműen azt állította, hogy a kommunista rendszer tudatosan alkotott és tartott fenn olyan törvény- és szabályozórendszert, amit lehetetlen volt betartani. Ez arra adott lehetőséget a diktatórikus rendszer számára, hogy mindenkit rajta kaphasson törvényszegésen, és a rajtakapás vagy „félrenézés” csak a hatalom kénye-kedvén múlhasson. Ez a berendezkedés teremtette meg a cinkos összekacsintások országos hálózatát: ha a hatalom elnézi a kis szabálysértéseket, senkinek ne legyen erkölcsi alapja a súlyos jogsértések firtatására, a hatalom legitimációjának megkérdőjelezésére.
Mi történt a politikai rendszerváltás után? Átnéztük-e a teljes jogrendszert ebből a szempontból? Egyáltalán nem, ma is olyanok a törvények és szabályok, amelyek a vállalkozók túlnyomó többsége számára egyszerűen nem teszik lehetővé a jogkövető magatartást, hiszen akkor menthetetlenül tönkremennének. Pontosan ezért nem beszélhetünk még ma sem valódi rendszerváltásról, hiszen megmaradt a diktatúrára jellemző kettős mérce és az anómiát erősítő, társadalmi tőkét, kölcsönösséget, bizalmat romboló jogrendszer.
Az állam oldaláról a jogszabályok áttekinthetősége alapvető követelmény volna. Ma a jogi környezet annyira áttekinthetetlen, folytonosan változó, hogy emiatt is szinte lehetetlen a jogkövető magatartás. Ráadásul amennyiben a jogszabályokat nem sikerül megváltoztatni, ezt rendeletekkel teszik meg. Így olyan, a jogrendszerbe vetett bizalmat aláásó helyzet alakult ki, amelyben szinte mindenkit jogsértőnek lehet nyilvánítani, miközben a nagy állami cégek gyakran alapvető kötelezettségeiknek sem tesznek eleget. Ez a helyzet továbbra is az önkényuralmi berendezkedés állapotát tartja fenn, amikor bárki bármikor fenyegetettnek érezheti magát. Ennek a helyzetnek a megváltoztatása a jogalkotók alapvető feladata volna.
A kölcsönösségnek, az egymás segítésének ez a teljes hiánya a másik oldalról ellenállást, lehetőségek szerinti szabálykerülést eredményez, ami a társadalmi tőke erodálódásával kapcsolatos legsúlyosabb ördögi kör. A társadalmi tőke mutatóinak erősödése jelezné leghatékonyabban, ha sikerülne ezt a kóros helyzetet visszafordítanunk.
Mint az előző évtizedek tapasztalatai mutatják, viszonylag igen rövid idő alatt is lehetőség van a társadalmi tőke mutatóinak változtatására. Egyáltalán nem irreális célkitűzés a társadalmi tőke erősítésére, az anómia csökkentésére törekednünk. Ehhez azonban alapvető volna a teljes jogrendszer átalakítása olyan irányban, hogy a törvények és szabályok betarthatóak legyenek, hogy a közjavak eltulajdonítását megbüntetik. Meg kellene alapozni azt a meggyőződést, hogy az állam felelősen gazdálkodik az emberek javaival, hogy erősödhet a közbiztonság és a társadalmi szolidaritás érzete. Ha ezt el tudnánk érni, a magyar társadalom képes volna felszabadítani az egészséges értékrendből és az individualizmusból fakadó erőforrásait ahhoz, hogy újra kialakulhasson az a nemzeti azonosságtudat, amelyre 1945 és 1948 között vagy az 1956-os forradalom idején már példát mutattunk.

Kopp Mária – Skrabski Árpád 2008"
@dr. Bubó: Szokatlan megnyilvánulás ez tőled.
@keresztanya fabi(en): ??? ezt mondom évek óta...
ez a lényeg... csak én nem tudom ijjen szépen leírni:)
illetve nincs türelmem...
de a fides mafia lógjon azt hozzátenném...
@keresztanya fabi(en): hiszen...

"a jogalkotók alapvető feladata volna"

vagyis a tejjes politikai elit egyben felelős, de leginkább az aranylábú felcsuti csodacsatár aki 25 éve fojamatosan nincs tisztában azzal hogy mi lenne a feladata egy politikusnak... csak a saját és pártya pillanatnyi anyagi előnyeit tartya szem előtt...

harácsoló önző gerinctelen alkalmatlan HITVÁNY csürhe...

(sztem) lógni fognak...
erről szólna az a bizonyos társasjáték. Mindannyian példát vehetünk róluk!
süti beállítások módosítása