Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/28/matteo-renzi-antifa-tamadas-jogallamisag-tiszteletben-tartas-magyarors... (2024.03.29. 08:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.06.19. 05:24 Fabius

Most kúrod el azt az egy dolgot amit támogattam, Viktor!

Címkék: fidesz rogán antal iskolakerülés

Az Orbán kormány eljut abba a fázisba nálam, hogy nem lesz egy olyan intézkedésük/törvényük sem, amivel maradéktalanul egyet tudok érteni. Eddig az egyetlen amire azt mondtam: kell, ezt jól csinálták, az az iskolakerülés szankcionálása volt. De, ha a Fidesz frakció megszavazza Rogán indítványát azzal túldobják ezt a kevéske sikert is az ingerküszöbömön, és az egyetlen intézkedést is hazavágják amire lelkesen bólogattam. Ezen kívül egyrészt magukra haragítják a szülőket megint, másrészt meg bajban lesznek, ha a gyerektestű és kölyökképű Rogánt sétafikán kapja valamelyik plázasólyomszem.  rogán iskola.jpg

 

A tankötelezettség megszegésének adatai beszédesek:

2009-ben 44361 eset,

2011-ben 13289 eset. 

Ez az egyetlen számpár a Fidesz kormány alatt, amit nem kell magyarázni, nem kell kínosan vigyorogva tündérmesébe csomagolni. Csak fent kéne tartani a rendszert, mert az iskoláztatási támogatás felfüggesztésével pont azt szankcionálja, akit kell: a szülőt, aki nem fordít gondot arra, hogy biztosan eljusson renitens csemetéje az iskolába. De ne essünk már át a ló túloldalára, ne kezdjük el kriminalizálni a dolgot - a rendőri kíséret ezt megteremti akkor is, ha szankcióval nem jár - és ne baszogassuk a gyerekeket az őket vegzáló rendőrökkel. Ugyanis az ilyen egy másodperc alatt visszaüt: mi, iskoláztatásra gondot fordító szülők megint elküldünk benneteket a francba, mint a kokitervezet idején, azok a gyerekek meg, akik hajlamosak az iskolakerülésre brahiból is csinálni fogják. Kizárólag a haverok előtti menőzésből: 

 - Téged hányszor hoztak vissza a rendőrök?

- Huszonkétszer!

- Csíragyökér vagy, engem már negyvenhétszer! 

 Bezonyám, erre a menőzésre kereken 50 lehetőségük lesz, mert addig nem ugrik az iskoláztatási, ötvenszer szívathatják meg retorzió nélkül a rend őreit, és röhöghetnek rajtatok. Tényleg kell ez? Megjegyzem, a statisztikából kiindulva az iskolakerülők többsége kamaszkorú, ti meg ezt a rendőrösdit a 14 év alattiakra találtok ki. Ráadásul a tanköteles korhatárt leszállítottátok 16 évre, így a leginkább érintett korosztály számára ez egy nagy neszesemmi. Mi lenne veletek, ha egyszer az életben átgondolná valaki amit kiejt a száján, és nem akarnátok pont azt megjavítani, amit már nem kell. 

 Azt már tényleg csak genyózásból kérdem, hogy a közbiztonsággal minden rendben van, a járőröknek jut elég benzin, a rendőrséget fölveti a pénz, és így a legnagyobb probléma amit rájuk lehet/kell bízni, az a sulihuligán vadászat?

 

 

747 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr984597379

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mikor nevezteti át az Alkotmány utcát Alaptörvény utcára Rogán Antal? 2012.06.19. 17:50:26

Mint tudjuk, Magyarországnak 2011 áprilisa óta nem alkotmánya, hanem alaptörvénye van. Érthetetlen hát, hogy Rogán Antal, az V. kerület polgármestere eddig még nem intézkedett arról, hogy a főváros szívében, a Kossuth Lajos tér és a Bajcsy-Zsilinszky ú...

Trackback: A Nézőpont Intézet rózsaszín szemüvegben kutatja a Fidesz jövőjét 2012.06.19. 17:48:18

Mráz Ágoston Sámuel és csapata sokkal népszerűbbnek láttatja a Fideszt, mint más közvéleménykutató cégek. Szerintük a teljes felnőtt lakosság 28 százaléka, míg a Medián szerint csak 22, az Ipsos szerint 17, a Tárki szerint pedig csak 16 százaléka szava...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.19. 08:33:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@miva?:
némelyeket ismerem mások meg -mit mongyak?- hát olyanok...én a csekély értelmemmel mint Füles vagy Micimackó nem tudom felfogni a nincsből nagyhírtelen előugró bohócot amely egyre felfuvalkodottabb

valami mindíg kimarad, hogy nem az univerzum tágúl, hanem mi látunk egyre messzebbre és már túllátunk a 13.5 milliárd fényéven nagyon sok milliárddal és olyan kövületeket találnak amik arra engednek következtetni, hogy -ha elfogadjuk, hogy az IDŐ mint olyan létezik- a kövületek mindenféle idősek, másrészt meg én szférikusan szemlélem a 13.5 milliárd fényévet azaz minimum 27 milliárdról beszélek de mint mondám már ezen is túl vagyunk azaz én keresem a középpontot ami valahogy sehogyan sem akar előkerülni mert nincs?

mondj erről valamit
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Végül is neked van valami bizomyítékod Isten létezésére?
@miva?: "pl egymástól planck távolságra lévő párhuzamos terek összeérnek, és akkor van energiafelszabadulás rendesen."

Persze, csak ennek az energiának térnek is létre kelet jönnie valahogyan.

"Ha egy zárt tudományos elméletet akarsz látni a te Isteneddel szemben, akkor viszont nem is vagy hívő, mert akkor a modell megszületése pillanatában el is hagyod az Istened. A hit világ kezdetét magyarázó része csak ballaszt, azt ne vedd komolyan. Az erkölcsi tanítás a lényeg, arra koncentrálj!"

Ateistaként viszonylag hidegen hagy.

Mellesleg engem nem a teremtés érdekel ebben a témában, szimplán a felsőbb hatalom létezése nem létezése.
@saravad: Pont emiatt volt Ő is hiteles. Nem szupernagyi volt, hanem egy nagybetűs ember, aki végigjárta saját keresztútját is.
Így teljesedett az ő életében is, hogy nagypéntek nélkül nincs feltámadás.
@Fufo: Nincs, de nem is állítom, és logikailag se vezetem le a létezését. Mellesleg Isten létezést tagadom. Természetellenes és logikailag hibás a monoteizmus.
@rodeo36: Egy gömb alakú lufit felfújsz. Ha te körbelátod a lufit, akkor sem látod a tágulás középpontját, amennyiben egy lapos lufilakó vagy. A tér nem úgy tágul, hogy van közepe a tágulásnak a mi 3 + 1 dimenziónkban.
A vallásnak és a tudománynak azért van közös gyökere. Az az emberi igény, hogy megismerjük a világot, magyarázatot találjunk az eseményekre és lehetőleg befolyásoljuk is azokat. Ez a vágy és képesség hozta létre a civilizációt, amitől én nem vagyok elájulva, etikailag kezdetleges és mindig az volt, de nagyszerű eredményei is vannak.
A transzcendens magyarázatok az idő múlásával megfogyatkoztak, de a csoda, a varázslat iránti igény, vagy a bizonyosság vágya fenntartják a vallásokat.
Én ezt placebonak tekintem, a placebo-hatás pedig működik. Ezért hiszek tündérekben, vagy egyesülök spirituálisan az univerzummal, amikor lelki igényem támad erre.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Nézd, vagy végtelen univerzum van, és mindegyikben kipróbálásra kerülnek az összes elképzelhető természettörvények, vagy ez a mienk van csak, és akkor valamiért mi láthatjuk a csodáját, meg gyönyörködhetünk a működésében. Ezt soha nem fogod megtudni. Erre való a hit.
@miva?:
a 3-nál több dimenzió kérdésköre is érdekes

le lehet e egyszerűsíteni arra, hogy egymásba átható de nem kommunikáló rendszerek -bármilyen méretben- működnek és átjárhatatlanok, azaz egymásból nem lehet átugrani...de azért még láthatjuk

a NEM VOLT -ot úgyszintén nem tudom felfogni
@saravad: hű, de pocsékul fogalmaztam, bocs.
@rodeo36: Bő egy évtizeddel egy stuttgarti üzem pszichológusa végzett egy felmérést. Fiatalokat kérdeztek meg arról, hogy számukra mit jelent a boldogság. A válaszok igencsak egyhangúak voltak. Elegendő pénz, egy Brigitte Bardot típusú nő, egy hordó bor, egy szép autó, naponta sült hús, egy televízió és egy nyugágy a kertben. Azonban a felmérés ezzel nem ért véget, hanem azt mondták; rendben, legyen így! Kiválasztottak tíz fiatalt, beköltöztették őket egy nagy kastélyba, s mindazt megadták nekik, amit kívántak. Láthatóan tetszett nekik, teljesen oda voltak. Más dolguk már nem is volt, mint "boldogan" élni... Vagy mégsem? A negyedik héten elkezdtek panaszkodni. Örökké ezek a sültek, a bor is egyre gyengébb, a TV csapnivaló, unták már a nőket is, a kocsikat is elavultnak tartották. Egyre ingerültebbekké váltak. Végül még a TV-ket is összetörték. Ez lenne hát a boldogság?
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Ebben egyetértünk, de akkor eddig min vitatkoztunk? :)
@miva?: Ezt simán eltudom fogadni. Én nem tartom magamat mindentudónak. Pusztán azt nem szeretem, és azért szólaltam fel, hogy n tegyünk már kinyilatkoztatásokat. És ne tegyünk úgy, hogy csak nálam van az egyetlen igazság, és csak én tudom a tuti, aki mást állít az hülye.
@saravad: Miért nem elég csoda ez a mi válágunk basszus?! Bezzeg ha csupa jóságos nagyanyó járna 5-ös BMW-kkel, akkor szép lenne! Komolyan néha nézegetem a lányommal a felhőket, ahogy a termopauzáig nőnek vihar előtt, vagy keresek műholdat szabad szemmel, vagy csak egy hegy előtt ácsorgok a térélmény befogadása miatt, és nem értem, hogy miért nem értik, hogy maga a természet az Isten, és a csoda egy személyben. Ez az, aminek igenis érzelmi hatása van ránk, ami jó akkor is, ha rosszat tesz, stb.
@Fufo: 1963. május 31. Ez csak elég bizonyíték, nem?
@Gábriel angyal: Csakugyan hiteles volt, és Böjte Atya is az.
A feltámadásról eltér a véleményünk, de nem baj. A hit Isten ajándéka :)
@Gábriel angyal: Nem és elég gyenge képességűnek kell lennie annak, aki azt hiszi, hogy ez a boldogság. Ez viszont nem jelenti azt,hogy a boldogság a hit lenne (ha erre akartál kilyukadni) :)
@rodeo36: a 3 dimenziót nem tudod felfogni, mert abban soha nem történik semmi. Az egyetlen felfogható dolog az 1+1, a 2+1 és a 3+1 dimenzió

a többi éppen olyan furi lehet, mint amilyen a +1 a többihez képest.
@Knósszosz: Alighanem öregszem és hülyülök, de ezt most nem értem :) Elmagyaráznád?
@rodeo36: a nem volt úgy értelmezhető, hogy időnek akkor van értelme, ha van viszonyítási pontod. ha soha nem történt semmi a sötét üres szobábasn, akkor nincs idő, ha már felvillant egy fény, akkor onnantól lehet időmérési eljárásokat kidolgozni,
@Gábriel angyal: Az emberi szellem mindig az új ingerek felé hajlok, és érdekes emelet a biztosra és stabilra+valamennyi változatlanságra. Szerintem minél inkább ki tudod elégíteni mindkét vágyad annál inkább boldogabb vagy.
@miva?:
ennek a NASA és ESA képei ellentmondanak

ez a lufi nem egy tényleges "lufi" már az ellentmondás, hogyan tudhatjuk hogy ilyen ha a lufi felületében vagyunk rejtve, egyáltalán milyen vastag ez a felület?
egyébként Euclides szerint ki lehet szerkeszteni a középpontját, ha Bolyai-t vagy Lobacsevszkij-t használsz akkor is...és attól is függ milyen koordináta rendszert használsz
@miva?: Talán nem volt világos - mondtam, hogy pocsékul fogalmaztam - de én pont ezt csinálom.
van olyan néha, hogy kilátástalannak tűnik a helyzet, vagy valami elszomorít a szürke hétköznapokban. Olyankor átadom magam a napsütésnek, vagy az esőnek, vagy ami van. Kicsit egyedül maradok a mindenséggel. Nekem ez a csoda.
Karácsonykor angyalkákban hinni, vagy manók nyomait keresni kiránduláson meg fantázia-játék, de ez más kérdés. (nem szeretnék hitében megsérteni senkit)
@miva?:
jó akkor mondom azt, hogy nem tudtunk róla mert mi csak azt látjuk aminek valamiylen fénye vagy olyan sugárzása van (utóbbi években) amit érzékelni tudunk

számomra természetes, hogy idő nincs van viszont "részidő" ami tól ig van

a gravitációs elméleteken kívűl léteznek más elméletek is és azok sokkal világosabb és pragmatikusabb megoldásokat mutatnak de a monoteisztikus csillagászat nem vallja be de már nem tudják mellőzni

a 2 űrszonda jelei a Naprendszerből kívűlről olyan adatokat adnak ami számítható de felrúgja a gravitációs elméleteket
@rodeo36: Attól nem függ, mert ezt tenzoregyenletekkel írjuk le, amik koordinátafüggetlenek. Ilyenek miatt vadásszuk az invariáns mennyiségeket. De vannak egyébként egészen vad kozmológiai elméletek is, nem csak a big bang, de a KOBE eredményei aether.lbl.gov/www/projects/cobe/
és a látható anyag 13,5milliárd fényévnyi szerkezete baromira stimmel a nagy bummel.
@rodeo36: Mivel a mai tudomány olyan dogmatikus mint a mai vallás így ne számíts hamar változásra.
@miva?: Einstein is így gondolta, viszont ő is okos volt, meg Te is. Az a hétköznapi tapasztalatom, hogy a felsőbb lény, a büntető-jutalmazó stb-re azoknak van igénye, akik lelki és/vagy értelmi téren legalábbis nem tudtak kiteljesedni és nem is akarják a rögös utat járni.
@miva?:
az, hogy valamiről nincs információnk az nem jelenti annak hiányát hanem érzékelő képességünk behatároltságáról tájékoztat

kérdésem: miért van a csillagászoknak erre szüksége? tautologia vagy oktrojáció egy ötletre húzzák rá a pillanatnyi tapasztalatot, majd mikor kiderűl, hogy nem illik oda akkor megváltoztatják az elméletet

a CERN eléri a célját vagy valami egészen mást fog mutatni? én az utóbbi mellet állok ki.
@rodeo36: nocsak, mik ezek? hol lehet erről megtidni valamit? Egyébként a gravitációs elméletek haláltusájukat vívják ám. Éppen a Higgs-bozon nyírja ki őket, és szül újat a helyükbe. Az adja a tömeget a részecskéknek valami furi kölcsönhatással, és már meg is van nagyjából, még olyan 10 év, és komoly Nobel-díj hullás lesz az ügyben :D

Higgs után jön a szép új világ, és ez nem kincstári optimizmus, hanem a történelem legnagyobb lépése a jövő felé, komolyan.
@saravad: Sokan vannak ilyenek. A baj az hogy jelentős %-uk (tisztelet a kivételeknek) valamiért rá akarja kényszeríteni a hitét mindenki másra is.
@miva?: Ekörül a szar körül akkora a hájp, hogy mire tényleg sikerül megtalálni akkora elvárások lesznek vele szemben, hogy a valódi érdekes adatok hatalmas csalódást fognak kelteni.
@rodeo36: A cél az a higgs részecske, de ez közös cél, amiért felváltva építgettük a gyorsítókat a jenkikkel, és amekkora mákunk van, nálunk lett meg, bár ők is mértek párat, de nekik nagyon a határon volt az az energiatartomány, és a felbontás is rossz volt már ott.

Simán lehet, hogy borul minden :D

Annyira dogmatikus a tudomány, hogy mindenki arra vágyik folyton, hogy boruljon minden! :D

Akkor van a Nobel-hullás, mint a kvantum születésekor.

Na asszem alszom egyet, mert holnap az első komment megjelenésekor én már vezetek. Jók legyetek, és csak udvariasan, mert visszaolvasom! :P
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: na még egy utolsó, megtudjuk, hogy milyen a világ, és lesz antigravitáció, meg zsebből kiugró úrhajó, nem rossz, ugye?
@Fufo: Észrevettem...
Az, hogy "gondolkodj, mérlegelj", vagy hogy minden változik; az ő számukra ijesztő és kaotikus. Úgyhogy jöhet a csodafegyver: erkölcs.
@miva?: Akik Viktorra szavaztak azok ennél valamivel többet hittek, aztán látod mi lett belőle. Én megvárom, hogy felfedezzék végre, majd aztán örülök.

Jó éjt!
@miva?:
vagy helyesebben lehet egy olyan tautologiát kitalálni ami ezt magyarázza

mint mondtam a NASA és ESA már túl van a 13.5 milliárdon nagyon sokkal...
ha egy üres gömb vagy rugby labda akkor is van valami miért terjeszkedne a felület mentén, mi oka van erre és miért van nekünk erre a magyarázatra szükségünk?
@malacz69 rezignált:

Na kismalac, akkor röfögjél valamit a számok nyelvén:

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qse006i.html

Adónemenkénti bontásban itt van minden. Úgyhogy,

a: elröfögöd mi a faszt jelent a lap alján lévő, egyenleg rovatban szereplő - 593 milliárd,

b: elmész a faszba, mert idiótább vagy, mint egy kommunista nyugdíjas.

A csajokkal nagy pofád van, röfögjél valami tündérmesét erről.
@saravad: Ők vannak többségben :(
Jó éjt mindenkinek!
@saravad: Azért ez egy picit erős kijelentés. Sok ember, pl Einstein is vallásos volt, vagy Newton. Nagyon sok olyan ember aki előre vitte a világot szintén eben a "korban" szenvedett.

A büntető jutalmazó rendszer elsősorban amiatt jött létre, hogy sokaknak elegük lett abból, hogy ők jó életet élnek (szeretik a családjuk, befizetik az adót, szolgálják a hazát stb.) és mégis szenvednek miközben rossz emberek (gyilkosok, nemi erőszakolók, háborús bűnösök) vígan élik az életüket. Szükségük volt valamilyen igazságtételre.
@miva?:
a NASA Viking 1 és 2 (1970 valahány indítva)
a Napszél nem kifelé megy hanem gyüvik befelé onnantól ahol még nem tuggyuk...

a Higgs -szerintem- baromság, és az UNIVERSUM Plasma alapú annak is mind a 3 alapváltozata és azok kombinációi

a gravitáció nem képes hatni olyan távolságokra amilyenekre oktrojáljuk viszont egy plasma nyaláb átíveli az egész ismert Universum-ot galaxisról galaxisra és kommunikál is seperc alatt

majd erről dumcsizzunk
@Husz_János_Puszita: Állj. Már a kérdésfeltevés is hibás!
"Mekkora szerepe van a cigány közösségek kulturális sajátosságainak a sikertelen integrációs próbálkozásokban."

Hol történt próbálkozás a rendszerváltás után a cigány közösségek integrálására? Inkább gyors, és nagyon durva spontán dezintegráció zajlott, amelyet senki nem próbált még csillapítani sem.
Most meg jössz a "sajátos kultúrájukkal". Basszus.
@miva?:
BOCS KEVEREM VOYAGEUR 1 2
voyager.jpl.nasa.gov/imagesvideo/index.html

NÉZD VÉGIG

a hagyományos csillagászok nem mernek róla beszélni és habognak mindenfélét de...
@a szív fészkei: "Ez a depi pont azt mutatja szerintem, hogy a vallás sem ad elég kapaszkodót már."

Szerintem a középkorban, amikor tíz újszülöttből három érte meg az ivarérett kort, a felnőttek közt meg a kolera és az éhínség pusztított, ez a bizonyos három a földhöz verte a seggét az örömtől, hogy él. Nem ért rá depizni.
@miva?: "aszongya a Pista, hogy ott 230GeV-on kell lennie egy ilyen és ilyen részecskének, és befűtik a gyorsítót, és tényleg ott a részecske. Vagy hogy aszongya a mezopotámiai pap, hogy a nemtommelyik pötty az égen legközelebb holnapután jelenik meg, és holnapután megjelenik a pötty. Az van, hogy a logika mankója még soha nem hagyta cserben az emberiséget az elmúlt 3000 évben, így hajlamosak vagyunk bízni benne. "

Kevered a megfigyelést, és a logikát. Nem ugyanarról beszélsz.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:

Einstein vallásosságáról népszerű PPS-ek keringenek, de ő így vallott erről:

"A legszebb, amit megérhetünk az élet titkának a keresése. Ez az alapérzés, amely az igazi művészet és tudomány bölcsőjénél jelen van. Aki ezt nem ismeri, aki nem tud csodálkozni, elámulni, az - hogy úgy mondjam - halott, és szeme kialudt. A titok élménye - beleéléssel keverten is - nemzette a vallást. A részünkre áthatolhatatlan
létezésének és a legmélyebb értelemnek és legragyogóbb szépségnek a megnyilvánulása - amely értelmünknek csak legprimitívebb alakjában közelíthető meg - ez a tudat és érzés igazán
vallásossá tesz; ebben az értelemben, de csakis ebben tartozom a mélyen vallásos emberek közé. Egy istent, aki alkotásait jutalmazza és bünteti; akinek akarata van, olyat, akit mi magunkon kívül megélünk,nem tudok elképzelni. Sőt még azt az individumot sem tudom elgondolni, aki túlélné testi halálát: akármennyire is táplálják ezt a
gondolatot - félelemből vagy nevetséges egoizmusból a gyenge lelkűek. Részemre elegendő az élet örökkévalóságának misztériuma, a
leendő csodálatos felépítésének tudata és sejtése és az alázatos igyekezet, hogy a természetben megnyilvánuló értelem legparányibb részét is
megérthessem."
@saravad: "Teréz Anya gyakran kételkedett, sőt, majd'elhagyta a hitét."

Képzeld el, mi lett volna belőle, ha kiugrik a rendből. Egy ronda középkorú nő, aki nem ért semmihez.
@rodeo36: "minimum 27 milliárdról beszélek de mint mondám már ezen is túl vagyunk azaz én keresem a középpontot ami valahogy sehogyan sem akar előkerülni mert nincs?"

E' jó, teccik, folytassátok, végre valami érdekes!
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:
A büntető-jutalmazó rendszer meg szerintem azért jött létre, hogy kordában tartsák vele az alattvalókat, aztán ittragadt.
Egyiptomot hoznám példának: el vagyunk ájulva a civilizációjuktól, ismerték a napévet meg egy csomó mindent. Mire használták? Az áradás várható időpontja előtt a fáraó megparancsolta a folyónak stb. stb. A pórok elvoltak a holdnaptárral. Mi történt volna, ha engedetlenek? Az istenek és a fáraó megharagszik, és nem küldi az áradást. Kb. ez a vallási erkölcs szerintem, de épp ezért jó forrás kult.antrophoz pl.
@saravad: Forgatott róla a BBC egy filmet a Pokol Angyala címmel.
@miva?: "nem értem, hogy miért nem értik, hogy maga a természet az Isten, és a csoda egy személyben. Ez az, aminek igenis érzelmi hatása van ránk, ami jó akkor is, ha rosszat tesz, stb."

Nahát, erről van szó!

Tegyem hozzá, hogy "amint fent, úgy lent", ugyanabból az anyagból vagyunk, és ugyanazok az energiák mozgatnak, mint akármi mást az Univerzumban, és pontosan ez az egység az, amit és istennek hívnék, ha nem volna foglalt a fogalom.
@épészmérnök: Nem fogadta el a kórházi kezelést, mert nem akart többet, mint a szegényei. Én tisztelem.

Pedig kimondottan antiklerikális vagyok.
@épészmérnök: Milyen életet, az mindegy is volt? Ja, azt mondták, hogy majd máshol, valahol sokkal jobb lesz.

Franc tudja, annyira verték-e a seggüket az örömtől a sárgolyón, ahol a szenvedés volt csak az útravalójuk. És nemcsak nyomorultak éltek akkor se már.
@Gábriel angyal: A világ legdögösebb nőjét is unja, sőt csalja valaki. Ősöreg vicc, már a kádári Ludas Matyi is ezzel volt teli. Szegény gazdagok ugyi...
@a szív fészkei: közben ugyanazok a primitív - ha úgy tetszik természetes - ösztönök munkáltak, mint ma is. TV-n nem lehetett kéjelegni, de a templomokat gazdagon díszítették a meztelenség és főleg az emberi szenvedés képeivel + a nyilvános kínzások is ott voltak. Az egyház a szórakoztatóipart is birtokolta.
@Fabius: :-D Ha gyün a főnök, azért behúzza a kurta farkincáját...
@saravad: Ja azok a templomi ólomüvegablakok voltak a valóságshowk a múltból? ;-)

Végül is a dráma, a zene, a tánc isten (ek)dicsőítését, tettei(k)nek elmesélését, átélését szolgálta. Ahogy a művészet többi ága is. Átélhetővé tette és ez máig így van, a katarzis mégiscsak a nagy művek velejárója.

Az talán az átjáró a bennünk lévő istenihez?

Az biztos, hogy az emberek ösztönvilága valóban nem sokat változott, csak konszolidáltabb mederbe terelődött a nyilvános Gréve téri nyakazásoktól kicsit túllépve a VV Kingák egyebek nyilvános, szponzorált mellműtéteit nézetve. Vér, vér, de azért ma mégis életben maradnak a "hősnők". Viszont lehet borzongani, ítélkezni ugyanúgy.

A Forma Egyben csak ritkán - és akkor sem nem direkte - halnak meg a gladiátorok helyett küzdő, ám az életüket mégis mindig kockára tévő héroszok. De a panem et circenses parancsa örök, show must go on. Néró és Orvbán is jó sportolónak hitte-láttatta magát.
@a szív fészkei: ÉRTED, AMIRE GONDOLOK :-)

Amúgy a művészet szerintem igenis egy ilyen "átjáró".

Az ólomüveg meg a freskó viszont, a prédikációval, ami részben pletykákat is tartalmazott, meg szépen ecsetelte a bűnöket és büntetéseket igen olyasmi lehetett mint a legújabb Alien menő trükkökkel vagy a VV.
@saravad: :-)Pedig megmondta az Agresszív Kismalac, hogy csak egy locsogó buta bő vagyok. A maga mélykeresztényi módján, ahogy szokta.
@saravad: Képregény. Sétálgatsz a Notre Dame-ban, vagy a Rijksmuseumban, és tiszta képregényfíling.
magyarinfo.blog.hu/2012/06/19/tarlos_simicska_es_a_csalad A családnál nincs is szebb téma. Pláne a Simicskával való dumálgatáskor.
@Fabius:

Úúúúbazz, ezt a disznóölést :-D :-D
@épészmérnök: Ugye? Micsoda kivitelezésben! Azért annak volt haszna, hogy hitték, az Úrnak kedveskednek ezzel a páratlan műgonddal. Ez az odaadást le lehetne tanulni.
@a szív fészkei: őt nem olvasom. A 4. hsz-ban sem találtam értelmet.
le=el

Mondjuk, ha már Hollandia: Rembrandt arcképei árulkodnak némi depiről, kilátástalanságról, szomorról. Csak neki volt eszköze, hogy ezt kifesse magából. Szerintem, akinek nem voltak ilyen periódusai, az nem tudja, megbecsülni a boldogságot sem. Nem hiszek a kivevés nélkül hawaii-ban örökkön-örökké ámen.

Hisz a kereszténység épp a szenvedés árán való megváltásról beszél. Akkor miért ne szenvedhetne az ember maga is sokszor vagy néha? Berlin felett az ég. Ahonnan lejöttek az angyalok ezt kitanulni.
@épészmérnök: Olvasni úgyse tudtak, Bibliát meg nem is szabadott.
@épészmérnök:
hogy bolond legyen a helyzet, voyager.jpl.nasa.gov/imagesvideo/index.html
miért van az, hogy a NAPSZÉL NEM A NAPTÓL AZ ŰRBE HANEM AZ ŰRBŐL A NAP FELÉ FÚJ?

nincs is fúziós reakció, nem létezik a Nap meg egy üres hideg gömb aminek a külső felülete -minél távolabb kerülünk a frelületétől- egyre melegebb a millió Kelvin nagyságrendekig és a Naprendszer egy plasma burok aminek az elején összetorlődik a plasma a mozgás hatására

stb
olvasd
@a szív fészkei: Rembrandt egy forradalmár volt! Sétálgatsz az amszterdami városi múzeumban, a sok kiskutyás házaspár között - a kiskutya a házastársi hűség -, befordulsz a következő terembe, és a válla fölött rádnéz egy kócos, kicsit csipás, szemtelen kamasz. Nekem ez Rembrandt. Egy szabad kamasz.
@a szív fészkei: Mondjuk ezt minden közösség megteszi: ha egy csoportba nem alakulás közben kerülsz be, akkor nem veszel automatikusan részt a normák alakításában, és a belépéshez el kell fogadnod a meglévőket. Aztán, ha már bent vagy, esetleg alakítgathatsz te is, csoportja válogatja. Az egyháznál nekem az a probléma, hogy a többi közösség fölé van emelve, és hogy a szabályai egyrészt a közösségen belülről gyakorlatilag kritizálhatatlanok a kisember számára, másrészt iszonyú lassan változnak. De más csoportok is hasonlóan működnek, minden csoportosulás. Mondjuk egy lakótelepi kamaszgaleri is durva feltételeket támaszt és keményen szankcionál, hogy húsbavágó példát mondjak. Vagy a maffia ;)
@malacz69 rezignált: Szerintem tipikusan pasik szokták védeni a szómágiát :D (Maradjunk annyiban, hogy vannak, akik védik, és vannak, akik nem.)
@excopp: Levi-Strauss el nem múló nosztalgiával viseltetett a törzsi társadalmak iránt. Az idézett szövegből is kicsillan, hogy meglehetősen kritikátlanul kezeli a mágikus alapú kultúrákat. Valami olyasmi érződik belőle, hogy minden jó, építő, természetes a mágikus alapú múltban lelhető fel, és azt kellene/kellett volna változatlanul megőrizni a jelennek. (Holott ő maga ír pl. olyan törzsi hagyományokról, mint a szőrtelenítés, fehérre festett bőr, a magukat felsőbbrendűnek tartó/módosabbnak számító törzsi nőtagok abortuszai és "alantasabbnak" számító nők gyermekeinek örökbe fogadása ehelyett - na jó, végül is tényleg, a természetes biológiai jegyeink mesterséges alakításának igényét, illetve a reprodukciós folyamatok alakításának igényét csakugyan prímán megőriztük. Kár, hogy ennek semmi köze a mágikus világképhez.)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Hm, pont ezt akartam én is nyökögni, csak nem sikerült ilyen világosan.
@saravad: Erről az jutott eszembe, hogy van olyan közöttünk, aki minden történeteken keresztül ért meg. A gyerekek egy jó ideig mind ilyenek, de van, aki így marad (ez nem azt jelenti, hogy infantilis :) ), és van, aki idővel a logikai folyamatokon keresztül való megismerést részesíti előnyben. Én prímán látom a gyerekeimen is, a nagyobb, úgy fest, történetes, a kisebb logikás. A nagyobbnak remek érzéke van a drámához, a költészethez, a folyamatok átérzéséhez, a kisebbnek a jelenségek felépítéséhez, struktúrájához. Hozzá kell tenni: a nagy szerintem már rég nem hisz a "karácsonyi angyalkában", de ezt a világért sem vallaná be, ragaszkodik a csodához, a meséhez (néha elszólja magát).
@saravad: Deistákhoz hasonló nézeteket vallott, de ez nem jelenti, hogy nem hitt benne. Melles Newton is vallásos volt.

A vallást meg Egyiptomot nem gyengén leegyszerűsítetted. Jóval összetettebb ez a dolog.
@a szív fészkei: Az öngyilokra gondoltam először, de jogos a kérdésed. Mindkettőre
@épészmérnök: Sajnos, nem voltam abban a múzeumban még. Nekem Rembrandt Bródy könyvének a hőse, mert az nagyon megfogott és megrázott, amikor olvastam. Nekem ezért ő a megtört ember, a jólétből és nagy szerelemből a semmibe zuhanó - de micsoda erővel és lelki nagysággal adta ezt vissza - férfi, aki végig dokumentálja ezt a folyamatot valami önkínzó őszinteséggel.
@keresztanya fabi(en): Értem.

De te nagyon erős ember vagy, abban biztos vagyok.
@ftk: Persze, az újonnan jött idomul, hacsak nem egy olyan egyéniség, aki fel mer és tud forgatni mindent már az elején.

Egy szomszédság is ilyen, egy zárt falu, házibuli, vendégség, stb. Én valahol ezt el is fogadom egy józan határig, de lázadok is - soha nem tudnék teljesen beolvadni terepszínűre.

De kár is: ahogy kihúzod a lábad, te leszel rögtön a kohéziós erő, mert mindenki téged dumál ki, és ez rögvest összehozza a többit. Még ha nem is ellenségeid, de akkor meg pláne. A gyülekezeti fene nagy szenteskedésben is szerintem rögtön rávetik magukat pletyóban arra, aki épp nincs a misén vagy már elment onnan. Hogy azonnal ítélhessenek, mert azáltal akkor épp magasabbrendűnek tűnnek nála, aki nem is tud védekezni.

Papoknak meg ez benne is van a munkaköri leírásukba ugye... Hogy ők tudják a tutifixet és mondhatják, mondaniuk kell orrba-szájba.
@a szív fészkei:
na erről sokat mesélhetnék. pest megyei kivárosban nagy gyülekezet, 300 éves vagy mennyi. emberek erre nagy büszkék, magasan hordják nózijukat. templomuk is van, meg van 2 nagy klikk, egyik az öreg lelkész mellett van, másik a fiatal lelkész mellett. vasárnap istentisztelet, hívek mennek a templomba, ájtatos képpel meghallgatják az igét, buzgón énekelnek, vége a szertartásnak kimennek a templomból, és rögtön kezdik egymást marni.
@Penivaldes: hát nálunk ez úgy volt, amikor utoljára templomban voltam kb.20 éve, hogy még el sem kezdődött a mise, már vartyogtak az öregasszonyok valakire, szó szerint, hogy még van bőr idetolni a pofáját a rohadt bödös....
@keresztanya fabi(en): öregasszonyok. na ott a fiatalok is ezt csinálták.
@Penivaldes: tudod nekem ez az egyik fő bajom a vallásossággal. még egy kis időt sem bírnak ki nyugton, nem tisztelik meg ezzel sem az embereket, sem pedig a helyet...
@keresztanya fabi(en): igen a helyet. és legtöbbször ezek verik hangosan amellük, hogy ők hű de mekkota keresztények.
@Penivaldes: így igaz, ők térdelnek az első sorban
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Tényleg leegyszerüsítettem. Belesürítettem a midenfajta hazugság és hülyítés elleni ellenszenvemet.

A témának, kibontva, vannak szépségei.
Méghogy támogattad? Dehogy támogattad. Kussoltál, és mással fikáztad őket.
süti beállítások módosítása