Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/gazdasag/2024/04/24/opusz-kozgyules-osztalek-meszaros-lorinc-reszveny-befektetes-befektet... (2024.04.24. 15:38) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.05.29. 05:15 Fabius

Az LMP megtalálta a tökét

Címkék: simicska lajos btk lmp közgép lex haverok

Ritka pillanatnak lehetünk tanúi Feleim. A kormány - ellenzék között kialakult adok-kapok meccsen jött egy ütés, ami befért a kesztyűk közé, és valóban betalált. Ritka pillanat az ilyen, én két év alatt összesen háromra emlékszem, mikor béna próbálkozás és hónaljszagú kínos performanszra legyintés helyett a harsány röhögésé volt a főszerep.

Az első ilyet a szocik vitték be még 2010-ben a szaleforelénerrel, ami a Nemzeti Együttműködés Rendszerét Megtestesítő Személy iránt érzett szeretet, hűség, és hála kifejezéséről írt törvénytervezetet volt. A második már idén történt, az Operaházi tüntetésen látott LMP molinót tartom érvényes találatnak:  plusz05k640.jpgA mostani találatot szintén az LMP neve mellé jegyezzük föl. Karácsony Gergely és Dorosz Dávid jegyzik a törvényjavaslatot és annak indoklását: (olvasható méretért katt) 

A humor és a frappáns megoldás ritka vendég ellenzéki oldalon, úgyhogy én itt és most bátorítás gyanánt kijelentem: ez bejött. De nem én lennék, ha egyúttal nem szólnék be: 19 hónapig semmi, most meg 5 hónap alatt két értékelhető? Vigyázzatok ez a "dömping" meg ne ártson. Ettől függetlenül a kormányoldalnak felhasználásra és továbbgondolásra javaslom az ötletet. 

 Megcsinálhatnátok Európa első színes, képes törvénykönyvét. 

 Egyrészt mennyire haladó és újszerű lenne, másrészt meg volna mit nézegetni azután, hogy a felmondólevelet a kezetekbe adtuk. Tudom, ez most meredeken hangzik, de tíz-húsz év múlva már ti sem fogtok emlékezni minden apró, ám nem lényegtelen mozzanatra. A könyvet lapozgatva elfelhősödött tekintettel mesélhetnétek az unokáknak, hogy lett alkalmas NAV elnöknek Vida Ildikó, hogy szabtátok testre a szabályozást Borkai Zsoltnak, hogy értelmeztétek szabadon a meglévő szabályokat, hogy a Hazafias Népfront utolsó alelnökéből, Stumpf Istvánból hazaffyasch alkotmánybírót csinálhassatok, mekkorát álmodtatok mikor Járai Zsigát akartátok lex helyzetbe hozni, és mekkora volt az öröm, hogy a CBA-val is sikerült ez végül.  adomano vida.jpgA képeket utólag a törvényszöveghez beszúrni nem lenne nagy művészet, és máris készen lenne a Nagy Fidesz Katalógus az emlékeknek. Esetleg, ha nem akarjátok ilyen kevéssel beérni akkor ugyanígy kiszínezhetnétek a közbeszerzések és földbérletek nyertes pályázatait is. Sőt, utóbbinál egyúttal a családfa és Fidesz szervezet kutatás és archiválás is elvégezhető az utókor számára. Ne tartson vissza ettől az sem, hogy a kötet 2014 második felében akár vádiratként is funkcionálhat. 

 

Olyan szerencsétek úgysincs, hogy ezt elfelejtjük nektek addigra.

 

668 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr834552011

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Példaképek 2012.05.29. 18:05:26

  Most épp az elszánt humanistát, a magyar irodalom csillámló géniuszát temetik újra. Persze elsősorban az írót, csak mellékesen a politikust, az embert. Szóval nem Az elszántak létre lehelőjét, inkább a nagy formátumú Máté kutya meg a furfangos Uz Be...

Trackback: Példaképek 2012.05.29. 18:03:28

  Most épp az elszánt humanistát, a magyar irodalom csillámló géniuszát temetik újra. Persze elsősorban az írót, csak mellékesen a politikust, az embert. Szóval nem Az elszántak létre lehelőjét, inkább a nagy formátumú Máté kutya meg a furfangos Uz Be...

Trackback: Cezúra 2012.05.29. 18:01:05

  Gyurbán Flektorok és Orcsány Virencek siralmas és szánalmas regnálásainak újratermelődését kell elkerülnünk. A tiszta lap is évek fáradtságos munkáját követeli majd. Ahhoz pedig, hogy ne termelje újra önmagát a rendszer, ennél jóval több kell.   A...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.29. 11:15:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Kis fideszes állathatározó, avagy ki kicsoda Orbán Viktor állatkertjében 2012.05.29. 09:54:28

“Orbán pártja Orbánról szól. A többiek pillanatok alatt lecserélhető pofozózsákok, akiket leginkább akkor tol előtérbe a nagy sakkjátékos, amikor arra van szüksége, hogy ne az ő renoméja sérüljön.” - fogalmazta meg kommentjében hungarisztan...

Trackback: Az MTI hétvégén szeret helyreigazítani, főként, ha Ángyán Józsefről van szó 2012.05.29. 09:52:22

Már két helyreigazítást is közzétett az MTI amiért május másodikán az egyposztos Napraforgóblogot idézve megsértette Ángyán József volt földművelési államtitkár jó hírnévhez való jogát. Az elsőt május 19-én, szombaton 21:08-kor, a másodikat pünkösd vas...

Trackback: The Public Machine 2012.05.29. 09:28:37

Nagyjából a parlamenti ciklus fele telt el, ilyenkor érdemes félidős számvetést tartani. A napi történésektől, aktuális vitáktól hátrébb lépve összerakni egy képet: merre is tartunk. Megkísérlek én is felállítani egy ilyen képet, amelynek egyetlen ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@dr. mesterseges szinezek: Én az e-betűre vetek ki adót, ahogy kormányra kerülök. Kimondva 1, leírva 10 Ft.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Na ja, köszi! Én a végé felé már komolyan hánytam. Van pár agyament, de ez a segg a legborzalmasabb trágyadomb volt, akivel összefutottam.
@a szív fészkei: "Ahogy E.Piroska nevű kommentelő tegnap megírta, ez a a székelyföldi hamvakkal bohóckodó románheccelős cirkusz is azt szolgálja, hogy Vona alól kihúzza a székelyhimnuszos, rovásírással hímzett ugródeszkát, és a nyilaséra felé való szimpatizálással elszívja ott is, itt is a Jobbik hívek elől a levegőt."

Ehhez viktornak sokkal komolyabb és jelentősebb dolgokat kellene megvalósítania a jobbik elképzeléseiből. Ez így csak egy nemzeti mázzal leöntött maszlag vagy még az se. Tehát egyenlőre ez csak szájkarate.
A kormány jobbikosként kommunikál, és MSZP-sként cselekszik.
Az indexen 18+ karikás a link! :)

"A méltán legendás alagsori menza nemcsak a parlamenti dolgozók és az újságírók kedvelt étterme, gyakran fordulnak meg itt képviselők is. Ma például a nyugdíjvédelmi biztos, Selmeczi Gabriella is itt étkezett. Selmeczi spenótfőzeléket (279 forint) evett tükörtojással (137 forint), desszertnek pedig mákos gubát porcukorral (341 forint)."

Meg is értem. Sokan előfizetnének (ne gyűjtsünk nekik?)a nyomorgó képviselőinknek, ilyen durva árak láttán!
index.hu/belfold/2012/05/29/meg_egy_nap_az_oligarchakkal/
@Gábriel angyal:
Viszont ott ezt zabálják és simán beszopják! Sajna ennyi az annyi, "arrafelé"! Légy reális... :)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
A Légrádi testvérek könyvét szombaton kaptam meg. Bele is lapoztam már, de holnap kezdem el olvasni. Nem tudom lesz-e gyomrom hozzá, majd elválik. Maga kiadvány szép. Fűzött kemény kötés, igazán jól néz ki. Az lesz az én Harcom, ha sikerül végig olvasni. Aztán beszélünk Görény... Göringrül. Ormost volt szerencsém a témából olvasni, szerintem picit ért hozzá, de ezt a szart mindenképpen szerettem volna megvenni, hát most kölcsön kaptam. Belelapozva úgy érzem, nem fogok rá pénzt kiadni, de érdekel. Elolvasom, oszt megláttyuk.
@miva?: abban a pillanatban megépülne minden rendesen, amint a kiszolgálandó politikai garnitúra megmaradása veszélybe kerülne. Ma nem kerül veszélybe, egy választást csuklóból nyerne a Fidesz (helyesebben, bár az eredmény szempontjából tökmindegy: egy választást könnyedén veszítene el mindenki más), tehát egyszerűen nincs kényszer, és nincs korlát.
Én a cégvezetésünket nagyjából korrektnek szoktam tartani, de ha a 3000 EUR egységárú terméket rizikó nélkül el tudnák adni 100000 EUR-ért, annyiért adnák el. És ha a vevőnek a termék maga nem is kell, de az ígért darabszámért is fizetne ugyanennyit, akkor ígért darabszámok eladásával szerezne gigahasznot a cég.
@Interlock: "amikor hatalmat kap a paraszt...". És, bizony nem véletlenül negatív."
Igen, és nézzük meg miféle nagybirtokos parasztok irányítják most is az országot. Az összes földet ellopták, hogy felvegyék a bőséges támogatást és mikor szabaddá válik a piac tízszeres áron eladják a nagytőkés szivarozó külföldi bankároknak!

Mehet ez így tovább?!?!
Jut eszembe. Nem láttátok a mai Vadai-Navra csörtét?? :)

Szálasi rehabilitálása felől érdeklődött Vadai - nyilas-kommunista összekacsintásról hazudozott Navracsics

youtu.be/EyBQSdtGjOk

A témához néhány hasznos infó:

"Ungváry Krisztián, a témakört valószínűleg legjobban ismerő fiatal hazai történész a kiállítás rendezőit ezek miatt a nyilvánvaló ferdítések miatt tudatos történelemhamisítással vádolja. Ungváry, akit a nyilasok iránti szimpátiával aztán nem nagyon vádolhatunk, több éves beható kutatások után számos komoly tanulmányban is kifejtette kutatásai eredményét. A Népszabadság c. lap 2003. július 5-i számában „A PÁRTMÚZEUM“ c. írásában a Terror Háza kiállításával kapcsolatban többek között a következőket olvashatjuk:

„A nyilasok az 1939-es választások alkalmával a kerületek felében nem voltak képesek jelöltet állítani, mivel nem rendelkeztek az ehhez szükséges tízezer pengős kaucióval. Sajtójukat a választások előtt betiltották és a párt szinte teljes vezetőségét internálták. Ennek ellenére azokban a kerületekben, amelyekben egyéni jelölt is indult, a nyilasok átlagosan negyven százalékot kaptak. Teljesen szabad körülmények között akár a választást is megnyerhették volna. Erről a rendezők mélyen hallgatnak: érthető, hiszen amennyiben e kérdést tárgyalnák, fel kellene adni azt a szemléletet, amelyben a magyar felelősség tárgyalásának nem nagyon jut hely.

A kiállítóknak a nyilas mozgalommal kapcsolatos és az érintőképernyőn lehívható értékelése („német mintára alakult”) arról árulkodik, hogy nincsenek tisztában a tényekkel. A nyilaskeresztes párt-hungarista mozgalom egyáltalán nem német minta szerint alakult. Magyarországon egyrészt már 1920-ban léteztek fasiszta és nemzetiszocialista pártok, az NSDAP-tól teljesen önállóan. Másrészt a nyilasok ideológiájukban a turanizmusra és Prohászka Ottokár „hungarizmusára” támaszkodva teljesen egyedi, önálló világképet testesítettek meg.“(...)

„Az átöltözést prezentáló teremben látható talán a leglátványosabban a szimbolikus bemutatás kudarca. Az ötlet – hogyan lesznek a kisnyilasokból kiskommunisták – üdvözlendő. Ez a bemutatás azonban teljesen mást sugall: a terem közepén ugyanis egy tányéron egymással szembeállított pártszolgálatos és ávós forog. Képernyőn meg azt láthatjuk, hogy különböző figurák egymás után átöltöznek az előzőek által visszahagyott ruhákba, hangeffektusként pedig a ruhaszekrényajtók csapódása hallható. A falon kis keretes szövegként szerepel az a formanyomtatvány, amelyben a bűnbánó nyilasok felvételüket kérhették a kommunista pártba – de ez az utalás majdnem teljesen elsikkad a sokkal látványosabb nyilas-ávós átöltözködés mellett. Amennyiben a kiállítók a kisnyilasok kiskommunistává változását kívánták volna illusztrálni, akkor két párttagsági könyvnek, vagy két civil ruhás és pártjelvényes figurának kellene a tányéron forognia. Annak tükrében, hogy 1945-ben egyetlenegy nyilas sem öltözött át a politikai rendőrség egyenruhájába (még a kiállítók bevallása szerint se), a prezentációt nehéz másnak, mint történelemhamisításnak minősíteni.“ (...)

„Az ávósokról csupán egy leegyszerűsítő és hamisításokkal terhelt mondat olvasható: „szélsőbaloldali elemekből, bűnözőkből és megannyi egykori nyilas pribékből formálódó szervezet”.

Valójában az ÁVO és az ÁVH vezetésében, tehát a kiállított tablón szereplő személyek között egyetlen egykori nyilas pribék sem szerepel. Nem is szerepelhet, mert az intézmény alapítói, illetve vezetői között egyetlen korábbi nyilas sem akadt, és szerepük az egyszerű ávósok között sem volt említésre méltó. Arról, hogy a vezetők közül hányan voltak bűnözők, a történeti kutatás egyelőre nem rendelkezik megbízható adatokkal, az állítás tehát felesleges denunciálás. Az ávósok egy része csakugyan meggyőződéses kommunista, azaz „szélsőbaloldali elem” volt. Többeknél a bosszúállás is felvetődhetett szempontként, hiszen az ÁVO kezdeti vezetői kivétel nélkül zsidó származásúak voltak.“

„A NYILASOK ÉS A LEGENDÁK“ c. tanulmányában (Népszabadság, 2003. június 4.) pedig a következőket írja:

„Csakugyan, a pártállami történetírás számos hazugságot terjesztett el a nyilasokról, hogy irányítható legyen a szembenézés a háborúval, az antiszemitizmussal és a diktatúrával. A nyilas mozgalom erejét ugyanis nem a német támogatásnak köszönhette, és a nyilas ideológia önálló magyar jelenség volt. A magyar szélsőjobbnak egyáltalán nem kellett külföldi példákat másolnia, Magyarországon a fajvédelem 1919-től domináns politikai eszme volt. A parlamentbe jóval nagyobb számban és korábban kerültek be szélsőjobboldali képviselők, mint Németországban. Az NSDAP 1924-ben először 6 százalékos, majd fél évvel később 2,4 százalékos parlamenti képviseletet kapott, míg 1926-ig a képviselők 12-14 százaléka volt az Ébredő Magyarok Egyesületének tagja. 1920 és 1939 között Szálasi különféle pártjait leszámítva is több tucat olyan párt létezett, amely nevében is a "fasiszta" vagy a "nemzetiszocialista" jelzőt használta. 1939-ben, az első országos titkos választás alkalmával a szavazatok 25 százalékát szerezték meg."

Na ennyit Navracsics hazugságairól. :)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: De ők a nép miatt harcoltak. Most meg mi lett mindenből? Egy szűk kör élvezi a kevesek által megtermelt javakat, a többi meg dögöljön éhen? Tudja mekkora háborúhoz vezet ez? Kő kövön nem marad hamarosan, elég mindenki, mint a papír.
@Pobjeda Rezső fémipari TMK-s: "mikor szabaddá válik a piac tízszeres áron eladják a nagytőkés szivarozó külföldi bankároknak"
Vagy a nagytőkés Közgépnek. Fassetuggyamég.
Egy bajom szokott lenni ezzel a munkáskézbe a földet című sokfelvonásossal: azon munkások száma, akik ténylegesen a földből akarnak megélni. Kb. 15 évvel ezelőtt lehetett, hogy fél hektárt béreltünk, évi 5000 kemény magyar forintért, tehát gyakorlatilag ingyen. A TSZ szétesése óta kapavágás nem volt benne, kizárólag kézi erő állt rendelkezésünkre, két év után mi is feladtuk, hogy állandóan kinn kempózzunk azért a tizenöt zsák krumpliért.

Egyetlen "telekszomszédunk" sem volt, pedig másfél kilóméterre el lehetett látni a síkságon.
És azóta a mi hajdani földecskénk is ugyanúgy parlagon áll, mint a többi.
@Pobjeda Rezső fémipari TMK-s:
Leszarom a munkás-paraszt hatalmat és a tőkés kizsákmányolást is. Részemről, mint kisvállalkozó, egyenlőre csak a VADKELET látszik!
Illetve vagyunk néhányan ebben a k.rva országban, akik szeretnék, hogy úgy legyünk kizsákmányolva, mint a német melósok és vállalkozók. Addig viszont...
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Rossz a link. Ez elgondolkodtatóbb, hogy miféléktől fogad el burberrys sálra vona moneyt.
index.hu/kulfold/2012/05/29/tancolasert_iteltek_halalra_hat_pakisztanit/
@Gábriel angyal: Szerintem a náci tendenciáiról a fidesznek elég azt tudni, hogy miféle volt nyirő. A többi csak haszontalan locsogás.
@Knósszosz: Pedig már láttunk párat.:)))) Mindig meglepnek a hülyeségük határtalanságával. Azt hiszed, hogy ez kész, nincs tovább, jön egy másik és mégis.:D
@Pobjeda Rezső fémipari TMK-s: és akkor mi legyen? Egyenlőség? Mit kell ehhez beadnom a közösbe abból, amit eddig kemény munka árán megszereztem? Elég lesz az a két raklap tégla, amit a közfalakhoz vettem, mert sokaknak semmiféle házuk sincs? Vagy a kocsiról mondjak le, mert az még több embernek nincs?
El lehetne már menni a picsába ezzel az egyenlősdivel, meg a munkás-paraszt hatalommal. Tetszik vagy sem, a mai világ alapja a tőke, konkrétabban a tőkés, akinek mindig lesz haszna, különben nem csinálná azt, amit, és akkor kritikus gyorsasággal halna éhen mindenki. Azt kell elérni, hogy a tőkés ügyeljen a környezetére, érje be kevesebb, de biztosabb haszonnal, lassabb, de hosszabb távú növekedéssel.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Nem úgy rossz. Amíg ungváry el nem magyarázza neki, hogy ne vegye a szívére, hogy előbb betiltották az oroszok a náci csoportot, mint a melegeket, addig ugyse fogja elhinni.:D
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Ez helyes döntés de Oroszország létét marhára nem a helyi neonácik fenyegetik, bár ezzel szerintem te is tisztában vagy. :)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: De ahhoz olyan vezetők kellenének, mint Gyurcsány Ferenc volt, akik megbecsülik a munkásokat és a nyugdíjasokat. Most meg már senki nem is akar dolgozni, mert inkább éhenhalnak meg világgá mennek. De nem is csoda, mert ilyen kis pénzért ki akarna megszakadni amikor a hasznot mások fölözik le? A kisvállalkozó meg, hogyan éljen meg amikor nem fizetnek neki sem, nincs miből? Hogyan lehet elvenni a pénzt az emberektül, akkor hogyan várják a fellendülést ha nem forog a pénz? Ezt még a leghülyébb marha fideszes baromnak is tudnia illenék!
@Gábriel angyal: Hát, azért a hosszútávú fennmaradásáért most elég sokat tettek. Elég nekik a maffia, nem kell még náci is oda.
@Interlock: Na ezt nem fogod sose elérni, mert ezeknek feneketlen étvágya van és röhögve nézik végig ahogyan éhendöglesz majd. Ezen csak az segít, ha eldördülnek újra az Auróra cirkáló ágyúi és visszaveszi a kirabolt nép az ellopott vagyont a nagytőkés szivarozó bankároktól és egyéb imperialista kizsákmányoló mocskos férgektől!!!
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
Szeretném szaporítani, a másik ódal(szalonna) által demagógnak ítélt hozzászólásokat. Haverom repülőgép szerelő, senonba (Shannon-Írország)dolgozott két hónapot, 44€ órabérben. Nyugi körülmények, no para. Péntek délután négy órakor, a D-csekkre behozott katari 767-300-as vasat ott hagyták az emelőn, mondván: majd hétfőn lesz munkanap. Na, ezt Ferihegyen sose... Kétszáz tonna lógott a levegőben (emelőn), de ez arrafelé természetes. Majd jön a hétfő, oszt folytattyuk.
Rohadt nyugat! Itthon kap 250-et, de aláírja, hogy a segged megérkezik Milánóba, mert azt Ő garantálja. Mikor a fapadosok spórolnak a biztonságon (is). Egy 737 NG példáját említette, ahol a kapitány majd megverte, mert egy orrfutó szana-szét szakadt mivolta miatt, nem engedte felszállni. Madár maradt a földön, öt óra múlva jött a gumó, egy arra tartó gép gyomrában. Na, csak arra akartam utalni, hogy az emberélet sem drága, ha pénzről van szó.
Azért óvatosan a Wizzel, meg a Ryannel...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Fenik is az értékeikre a fogukat a még nagyobb fehér galléros és nem orosz maffiák. :)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
De akkor mi összefogunk-:DD
Szívnek add át üdvözletem.
@Gábriel angyal: Az oroszok is úgy jártak mint mi. Előbb a kommunisták, majd jönnének a nácik...
@Knósszosz: Meglesz. Csak nem bedobod mára a törölközőt?!
@Pobjeda Rezső fémipari TMK-s: 40-50 évvel ezelőtt oltári sikered lett volna, de ma ez a szöveg gagyinak is rossz.
Vegyél el mindent a tőkésektől, add át a népnek, és figyeld őket. Szerinted mi lenne? Dőzsölés, habzsolás, amíg tart a gazdagság; kifosztott üzletek, és leálló termelés. Ugyanis a "felszabadított" munkásoknak eszük ágában sem volna tovább dolgozni a gyárakban, merthogy a munkásosztályból uborkafára kapaszkodott gyárigazgató se lenne jó nekik, pluszban mindenki gyárigazgató akarna lenni, végül is, egyenlőek lennének, vagy mi.
Ahogy a termelés leáll, jönnének az igazi éhezések, a megszűnő energiaellátás, összeomló közlekedés, i tak dálse. Lázongások, rendszeres összecsapások az utolsó falatokért, aztán valamikor megszületne egy rendet rakó csoport, erőszakszervezetekkel, rendeleti kormányzással, gazdaság újraindításával, hadd ne folytassam. És lám, máris kitermelte a nép az újabb tőkéseit, a dolog csak annyit változna a mostanihoz képest, hogy minden szarrá van verve, és fejlődés helyett megint a kibaszott újjáépítéssel kell foglalkozni, miközben mindenki sajnálja a halottakat keményen, és megígéri, hogy ilyet aztán soha többé.
Kezdd el megszokni ezt a világot, és próbálj reális lehetőségek után kutakodni. Az Aurora nem az.
@Gábriel angyal: Nahát, pedig ő kgb-s volt... Ez is látod, csak az oroszoknál fordulhat elő. :)
@röhögő: bocsi, éreztem vmit a térben, de kitört belőlem a tudás azonnali megosztása iránti leküzdhetetlen vágy!
@Interlock:
Ha el kell hajtani a munkás-parasztot, szólj! Egyetértve! A pöcs kivan ezzel a szar egyenlősdi dumával. Azok imádják, akik szarnak dolgozni, de nyáladzani a mások pénzén szeretnének. Amikor más 12-14 órát dolgozik, az valamiért nem irigylik.
Lehet tanulni is meló mellett, nekem sem pottyant az ölembe semmi, most is folyamatosan kell tanulnom és képeznem magam. Gyerekkoromban sem kergettek kiskoromban az asztal körül, mert nem akartam az arany evőkészlettel enni.
@Interlock: Nem kellett volna megváltoztatni a világrendet. Kádár elvtárs halála után Gyurcsány elvtársnak kellett volna következni és sosem szabadott volna elszakadni a dúsgazdag Szovjetúniótól. Meg lehet nézni, hogy az európai pöffeszkedő semmitmondó gazdaság hogyan omlik össze, mert ezek az imperialista maffiák csak a gyarmatokból és hasonló kizsákmányolásból tudták fenntartani a jólétet. De ennek vége lassan és összedől az egész. A szorgalmas és erős Orosz szövetség a kínaiakkal rabigába döntik a nyugati hatalmasságokat. Persze nekünk oda kellett csapódni pér csilivili műanyag szarért eladtunk mindent, az ipart, mezőgazdaságot, mindent amit a szorgalmas magyar dolgozók felépítettek a lerombolt országból. Most meg kifosztva itt állunk éhezve, kirabolva.
Csak a hülye gyáva vak birka nem látja mi történik, vége van nemsokára szeretett hazánknak, eltűnünk a süllyesztőben örökre. Ezt kéne megszoknom?
@Interlock: Nem létezik korrupciómentes állam. Olyan létezik, hogy a nyomtatóló elvégzi a munkáját, de nem kötik be a száját (nagyobb értékű kendővel, mint ami értéket megeszik). Az az szegénygazdag abszurdisztáni Róna sajátossága, hogy a ló többet zabál fel, mint amit feldolgoz.
@Gábriel angyal:
Persze, az oroszok felöl a jótékonykodó milliárdosok jönnek. A Jobbik enyhén zavaros képzeletében és meséjében... :)) Akkor most az az orosz oligarcha az nem is tetves komcsi, csak a csóró orosz a tetves komcsi. Értve!
@Pobjeda Rezső fémipari TMK-s: @Interlock:
Egyre inkább érzem az iróniát, ami eddig csak épphogy megvillant a fémipari elvtárs soraiban. Értve... Moldova azért még jobb! :)
@Gábriel angyal: "Ez így csak egy nemzeti mázzal leöntött maszlag vagy még az se."

Viktor se Vona se éppen egy reálpolitikus, nem véletlenül találtak egymásra, mint polgári ökörök, és most nem véletlenül állnak egymás útjában.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Kell. Holnap hétre, Cegléden kell lennem.
Azhtán jön a blog,..
Amiért itt vagy te is...
@tucano: Még várom a beképzelt majomtól, hogy tudja-e annak az egyenes ütésnek a nevét amikor az ököl háta függőleges és nem vízszintes. Abból kiderül hogy valóban kyozott-e. Pechje van a csávónak mert én bunyóztam a Furkó Kálmánnal amikor még barna öves volt. Ezt nem olyan könnyű kigugliznia. De hallgat mint döglött hal a szatyorban.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Na pontosan Moldova elvtárs is mindig megmondta az igazságot. Sosem gondolnám magam hasonlónak mert ő jobban bánik a szavakkal, de egyetértek minden mondatával. Ő végig kisérte és feltárta már akkor is a hibákat a szocializmusban és még a mai napig is hiteles és karakán értője a témának, ha még kinevetik is a fiatalok!
Csakis munkával és szorgalommal lehet előre vinni mindent! A spekulációs meg sunnyogós mindenféle dolgok csak ártanak és pár élősködő pöffeszkedőnek adnak hasznot és jogokat. Annak meg mindig ára van ha páran nagyon gazdagok, mert azért nagyon soknak kell éhezni. De ezt a hülye is tudja.
@dr. mesterseges szinezek:
Nekem ez mesterkélt ellentétnek tetszik. Össze fognak ezek borulni, mint kocsma előtt a bringák, legkésőbb a választásokkor, amikor majd felszólítják egymás hívőit, hogy támogassák egymást, szavazzanak át, nehogy más nyerhessen. Nagyon adják most is Kövér bolsi által a lovat a jobbikos IQ bajnokok alá. Nem véletlen ez a cirkusz, folyamatosan mennek a gesztusok és körül udvarlások a jobbikosok felé.
index.hu/kulfold/2012/05/29/tancolasert_iteltek_halalra_hat_pakisztanit/
Láthatjátok, nem fertőzött még meg minden népet a liberalizmus mocska. Van még remény. Van ahol még komolyan veszik Virág elvtárs intelmét: "hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának."
@röhögő:
Azért szánalom, hogy a csóka a google segítéségével sem boldogult a témában! :))
jik chung, chung chui
www.utesereny.hu/wing.html
Kicsit sokat néztél ki belőle... Valami aktakukac papírhuszár az a csávó! :)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Nem tudhatom, hogy Vona mennyire tényleges ellenzéki, és mennyire játszik, de ha az utóbbi, akkor hülyébb, mint amilyennek kinéz, mert elég példából tudhatná, hogy a Fidesznél mint ellenségnél csak a Fidesz mint szövetséges életveszélyesebb.
@shinichi:
:)) Oda lehet költözni, szabad világban élünk...
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Lehet, hogy nem tudja, hogy hívják azt az ütést, amivel félholtra verte Chuck Norrist, csak odasóz, ha úgy hozza a sors.
Autodidakta.
@dr. mesterseges szinezek:
Még bíznak néhány aduban, azt hiszik, ők Torgyinál ügyesebbek lesznek. Nem számolnak a bolsevik gátlástalansággal, ami a narancsbolsik és cocik kovásza is. Arra számolnak, ha Viktor szarban lesz, csak hozzájuk fordulhat, aminek nagy ára lesz. Mindenki überokosnak hiszi magát a játszmában, pókerarc és türelem. A háttérben mindenki gyűjtöget információt. Amikor hirtelen a jobbik "papírokat" terített, az első felhördülés után a fidesz gesztusokkal kedveskedett nekik. Szerintem még vannak papírjai mindkét oldalnak.
@shinichi: XXI. századi muszlim, ahol a mobájl rendben van, de a koedukált tánc a gruppenszexszel esik egy tekintet alá.
Sztem ez a vidék való a kivándorolni szándékozó harmadnyi jobbikosnak. Rendpártiság, erkölcs, fegyelem.
@dr. mesterseges szinezek:
Meg mennyi kéz nélküli politikus lenne egyből...
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Mondom, nem tudom, de nem nagyon bíznék a papírjaimban egy olyan képződménnyel szemben, amely a jogalkotás és jogalkalmazás minden síkján felül mellékesen a sajtót is láncon tartja, és nem mellékesen ebben a politikai nihilben is van mindig legalább egymillió olyan csápolója, aki bármit megeszik a tenyeréből.

Dávid Ibolyának is tök jó papírjai voltak, oszt majdnem azzal gyújtottak alá.
@dr. mesterseges szinezek:
Valamiért mégsem arra, a rendpárti, erkölcsös, és fegyelmezett keletre szeretnének kivándorolni, hanem a züllött, erkölcstelen, mocskos liberális és szabadelvű, kapitalista nyugatra. Komolyan nem értem ezeket! :)) Ennyit érnek az elveik?
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Áááá, dehogy... csak szeretik a kihívást, a küzdelmet, igénylik, hogy hirdethessék a savanyújóskaság és szomszédtehénmegdöglés szent igéjét.
@dr. mesterseges szinezek:
Azért nagyfokú naivság bármely politikai erőnek a bolsikban bízni. Mindegy, hogy vörös, vagy narancs, ugyan az a gátlástalanság és hatalomvágy!
A narancs is csak egy kifakult vörös. Viktornak meg a szavát már ismerheti mindenki, mennyit is ér.
@dr. mesterseges szinezek: No igen, a baj csak az, hogy ők nem maguknak vizionálják ezt, hanem nekünk. Saját (rém)álmaikban ők az ítélkező pap szerepében tetszelegnek. A fegyelem rád és rám vonatkozna. :)
@shinichi:
Naná! :) Azt azért sejthetjük, hogy a jobbikosok kivándorolni kész része nem a nyolc elemivel rendelkező társaság lenne. A dologból pedig adódik, hogy akkor mi maradna itt... Anyám! Ennél lejjebb menne a szint. Hová? :DD
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Az Orbánnal való együttműködés megfontolása épeszű ember számára a bedarált szövetségesek felidézésén túl - ha az valami általam érthetetlen ok miatt nem volna elég - ott meg kell, hogy álljon, hogy 10 év alatt dokumentáltatott, hogy se veszíteni, se nyerni nem tud méltósággal, és el sem tudja képzelni az univerzumot másmilyennek.
Alkodozni és alkut kötni egy hisztérikával...
@Gábriel angyal: Ez nagyon jó meghatározás. Le akarják fedni az egész országot - a libsiket nem, de azokat kevésnek, idegennek és utálandónak tartják. Szerintem semmiben nem hisz Orvbán, csak a haszonban, azért meg mindenre és annak ellentettjére is képes.
@shinichi: Hagyjuk meg a szexet a hanyatló nyugat ópiumának, Gogolák elvtársnő!! - ha még emlékszel, milyen ruha alapján feddte meg Virág elvti az asszonyt...
@shinichi: Mindig is vágytam rá, hogy egy rovásírt pólós, puzdrás nemzettestvér megmutassa nekem, hogy hol lakik a magyarok istene. Ők az élcsapat, és én alávetem magam a bölcsességükól származó iránymutatásnak.
Úgy szégyellem, hogy - mint oly gyakran megtudom - libbant vagyok, de remélem, kinevelik belőlem.
@a szív fészkei:
Haszon... Politikai és pénzügyi vonalon sincs ezeknél az igaz bolsevikoknál szégyenletesebb fajta.
Még akkor ezek zsidóznak! Azt mondták régen, hogy micsoda szörnyű volt az, amikor az öreg zsidó volt, hogy 6-8 % kamatot is elkért! Tényleg! :))
Nagyon magyar Csányi elvtársas pénzintézetünk mennyit kér ma? Akciósan 20%-ot? Ejj, a karikásostoros, székelykapus mindenit! :))
@a szív fészkei:
Hááát... a fene tudja. Egészségére, akinek az jön be.
Én ennél sokkal, de sokkal maradibb vagyok! Hiszek a pi..., a "Renault jelben". Stabilan! :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Bulgakov, Annuska. De hol jár ő a piacra olajért?
@Pobjeda Rezső fémipari TMK-s: ha te azt látod az egészből, hogy nemsokára végünk, akkor azt szokd meg. Ha az Aurora hiányzik, meg az elvtársaid hiányzanak, akkor azt szokd meg. Csak jelzem, hogy ami eddig volt, az azért volt, mert már nem lesz; és minden, ami eddig volt, núdli volt ahhoz képest, ami még lesz.
A nagy Szovjetunió olyan illúzió volt, mint a legyőzhetetlen Vörös Hadserege. Emberanyag bőven, nyersanyag bőven, szabályokat a párt írta, pénz nem számít - úgy könnyű, úgy még nekem is menne. Kurva nagy unióról lehetett ám beszélni, futott belőle az összes tagköztársaság, amint lehetett - és vitték mindazt a potenciált, amit kikötőik, erőforrásaik jelentettek. Nekünk nem volt semmink, csak elvtelen, haszonleső seggfejeink, akik minden létezőt eladtak; az igaz, hogy dolgos magyarok építették a dolgainkat, csak arról nem szabad megfeledkezni, milyen áron kaptuk a hozzávalókat a mindent figyelő Nagy Testvértől.
A Nyugatnak az a baja, hogy túl nagy jólétet akar fenntartani, ezért kiadja a kezéből a termelést. Oroszországnak az a baja, hogy a fegyver- és energiahordozó-export a gazdasága lelke, egyik sem tartható fenn a végtelenségig, miközben a belső társadalmi feszültségek egyre növekednek (mert Oroszország sem a dolgozó népé ám, szó sincs erről). Kínának még rosszabb, egyszerre fogja nyakon csapni az öregedő népesség, a normális bért követelő dolgozók, és a termelőként belépő Afrika nyaklevese. Külön-külön egyik sem lesz nyerő, együtt meg ma még képtelenek ténykedni.
Ne siránkozz, nézz előre. Olyan lesz a hazánk, amilyet ki tudunk hozni a mostaniból.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Ezt csak arra, hogy van ilesmi a férfiak nagy részénél, tehát kár itt hőbörögni és záptojással, savbombákkal operálni...

És valószínűleg ezek a hörgők szeretnék ezt néha kipróbálni de nagyon.

Én sem vonzódom egykapus meccsekhez, de nem őrjöngök azokra, akik meg igen.
@Interlock: Sose volt egyenlőség! Voltak egyenlők és egyenlőbbek - de mennyire! Csak nem ennyire lobogtatva viselte a vagyonos a vagyonát -ill.a masezk-butikos világban már hasonlóan rongyrázóan. De volt ez kádári komilfó, hogy mutatni kell a mindenki érdeme szerint, munkája szerint boldogul-izémizét kifele.
@dr. mesterseges szinezek: + 1 Nem tud szabályosan és fai módon játszani.Se ellene, se vele nem szerettek focizni, annyira ki- és beszámíthatatlanul honthyhannás. Bár még az is be tudott illeszkedni egy előadásba.

Európa most szívja, hogy államférfinek tartották valaha - hisz soha semmit be nem tart semmilyen megegyezésből, nagy pofát nyit a semmire, tahó a végletekig. Kurucok sírva tagadnák meg és kikérnék maguknak a vele való összevetést!
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Bucifejűt is bántod? Nanana... TEK vigyázó szeme majd jól elkísér a pesti utadra. Mész a Normafához is?
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Pedig Vonáéknál még nem is Újházy tyúkleveses családi ebéden Vikink. Torgyinál igen, aztán ment is Józsi bátyánk hamarost a levesbe...
@Knósszosz: Kösz, most látom. Jó munkát!! Te egy sztahanovista vagy, komolyan! ;-DDDD
@a szív fészkei:
Most nem. Barátomnak olcsóbb bérelnie egy közeli kis faluba, arra, mellettetek, egy 180 m2-es házat, mint fenntartani a saját hodály nagy házát. Sejtheted, hogy akkor tényleg válság van... Majd leírom inkább mail-ben neked. :)
@a szív fészkei: tudom, hogy szó sem volt egyenlőségről, bár szerencsére nem éltem sokat abban a rendszerben. Abból, hogy hiába dolgoztak szüleim több műszakban szünet nélkül, az elutasított párttagság miatt jónéhány dolog nekünk "nem járt", az egyenlőtlenséget gyerekként is leszűrtem. Le is szarom ezt a szocialista-kommunista-mittudoménmi vágyakozást, ugyanolyan vadromantikus nosztalgia, mint a nyílzáporral locsoló ősmagyarság visszakívánása.
Pótcselekvés azoknak, akik nem tudnak mit kezdeni a jelen állapotokkal, és azt hiszik, hogy a múlt egy tetszőleges pontjába vetítve magukat minden olyan hirtelen megoldódik, jó, és fasza lesz az élet. Béna kétségbeeséssel nézik a mellettük elrohanó világot, "ó, jajnemár, ódejólenneha, ugyeemlékeztekmég" - sulykolják vagy suttogják, könnybe lábadó szemekkel keresve a közönségből előtörő egyetértést, és igazukat látják bizonyítottnak még a velük ellenkezők példáján keresztül is.
Végül is, sokkal kényelmesebb hozzáállás ez, mint azon töprengeni, mi a faszt kellene kezdeni azzal, amink van.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: erre majdnem elfelejtettem válaszolni :-)
Nem elhajtani kell őket, hanem meghajtani :-) A "munkát, kenyeret" jelmondat helyett - ha máshogy nem megy - fejükbe verni a "munkáért kenyeret" szlogent, és amikor ez a legmélyebb álmukból felköltve is rutinszerűen hangzik el, akkor mehetünk együtt, munkát követelni.
@a szív fészkei:

őszintén, nagyon csodálkozom azon, hogy ma 2012 ben ez még kérdés...vagy ismeretlen?

nagyon régóta teljesen nyílvánvaló amit a cikk ír...hozzá kell tenni, hogy ugyanez az emlősök között is gyakori nem is beszélve kacsákról és libákról...folytathatnám, de minek

ezek a dolgok intelligencia kérdések semmi más

és ami a legnagyobb öröm ebben, a világ nem fekete fehér hanem nagyon színes

c sak az agyalágyúlt, önbecsapó anyagi okoból idióta barmoknál nem, mint a ködmönösök és a dzsobbik meg a narancsbuktások és sorolhatni végtelenségig

mivel te irodalmár vagy te tudod a legjobban minő csodás 77 értelmű műalkotások születtek erről amik önmagukban felkavarják az embert olvasva vagy csak emlékezve

az élet ilyen a hülyék meg hülyék

e'vvan
@Interlock: Na most coming out: a szüleim párttagok voltak. De semmivel sem volt többünk kiváltságból.
Apám ügyvédként reggel nyolctól éjjel kettőig melózott, anyám fél éveket ásott ki római emlékeket Baranyában - Stefike szent szülőhelyén - majd negyven évig, ezért nekem szinte nem is volt anyám. Árkokból ugrált fel le-le gumicsizmában a többi melós között, irányította őket, mint "régésznéni", így hívták szeretettel. Uránbányászok voltak, a Tóka ig.elvtárs rendelte ki őket, mondván, ha rongálja a környezetet a bánya, legalább valami hasznot hajtsanak. És így lett Pécs és Kővágószöllös meg a többi hely híres az antik romokról. Remélem, vigyáznak még rájuk...

Ez kurvakemény fizikai meló volt nyáron, szellemi télen, feldolgozni kutatásra készen. Hugyért-szarért csinálta, szinte hobbiból, hisz ma is a múzeumok dolgozói nagyon szarul fizetett emberek.

És nem járt nekünk semmi, csak a kezünk-lábunk: úgy lett kocsink, hogy apám a gépjárműnyeremény-betétkönyvével nyert egy Ladát. Lakásunk egy anno oroszok lerombolta kégli volt, kifűthetetlen, stb., azt megkaptuk bárlakásnak 57-ben azzal, hogy nekünk kell felújítani.

Engem nem vettek fel egyetemen nappalira, mert nem voltam fizikai dolgozó-paraszt gyereke, csak értelmiségi. Nos ez volt nekem a kádári. Amikor a volt férjem disszidált, elkoboztak mindenünket, a közös lakást, útleveleimet. Szóval a párttagság sem védett meg automatikusan, ne hidd. Nem mindegy, hol voltál párttag... Kinek nyaltál be, stb. Nagyon emlékeztet ez a világ az akkorira.

Én már se szakszervezetbe, se pártba bele nem léptem. A KISZ-t is a helyi titkár fizette be helyettem, mert mondtam neki, hogy szarok a mozgalomra, utálom, hagyjon békén. Ha neki fontos a létszám, pengesse ki, hogy van még egy tagja. Hát képzelheted a karrieremet. :-DDD

Na ezt nem vágyom vissza, Rodeoval ellentétben. Ami most van, attól is hányok. Szóval, én nem tudok úgy állni, hogy a jó végére kerüljek a nyalókának.
@rodeo36: Mondom, elfogadom, mindenki éljen, ahogy neki jó és ahogy nem bánt meg másokat.

De én nem hinném, hogy bele tudnék egy nőbe bolondulni, ahhoz túl jól ismerem a mentalitásukat. Az ismeretlen - a férfi - jobban izgat, az, ami más, mint én, kiegészít és nem ismétel. De egy szép nőt persze megnézek és elismerek, naná. Hogy pasi mit kíván meg másik pasin, nem tudom, nincs férfiagyam.

De hisztizni ez ellen tényleg csak az tombol, aki magát utálja a vágyai miatt.

Mondom ezt úgy, hogy, egy also homokost élőben nem ismerek. Valahogy elkerültek eddig, pedig elég ideje itt vagyok már a sárgolyón.
Debrecen nem tesz jót: borsonline.hu/20120529_kutya_zuhant_egy_jarokelore_debrecenben

Én mást dobálnék ki az ablakon -nem járókelőkre, azok nem érdemlik meg a sérüléseket...
@a szív fészkei:
tapasztalataink merőben különbözőek, by the way másképpen is látjuk azt ami elmúlt

én is láthatnám mindenféle színű szemügén át a múltat, de engem az és személyes sorsom érdekel, láttam mást is mint az én sorsomat...de az a nagybátyám volt és kurva sokat mesélt nekem erről, meglehetősen nyitott lélekként és bölcsen szemlélve a saját félreállítását...sohasem kapta vissza azt amit elvettek tőle...de ezt mi valahogy sorsszerűnek láttuk, nem tudtunk változtatni rajta hát ami előnyt ki tudtunk csiholni belőle megtettük...és én lettem a "gyorsnaszád" (valóban)

nem kell felejteni de az emléket bölcsen fel kell használni

te példáúl kurva gyorsan és precízen felismered mi az amit valóban útálni kell, még csíra állapotában...és ez jó

nem tudom, hogy ténylegesen mit nem tudtál megszerezni és miről maradtál le a végén, mi az ami tényleg hiányzik az idő távolából is...de ez mindenkinek van...még annak is akiről azt hisszük már sikeresebb nem is lehetne és ha megkérdezed, hát....és sorolni kezdi, ha őszinte

te egy küzdő harcos vagy aki persze időben felismeri mikor kell abbahagyni a szélmalomharcot...

végülis arról is amit megéltél eddig lehet sok sok szépet elmondani...mert: AZ ÉLET SZÉP, NEKED MAGYARÁZZAM?
@rodeo36: Ja de ezt hol és kivel mondatja Heltai? "A néma levente (1936)
(...)Az a gyáva,
Ki, mit érez, elrejti magába,
És ami benne gyönge, emberi,
A másiknak föltárni nem meri,
Mért várod őt, ha nem ezért?
A boldog élet vágya nem kisért?
Galambok közt, virágos szigeten,
Békés családi kör, parányi házban.
Az élet szép... tenéked magyarázzam?
(Setét Lajos, III. felv. 6. kép) "
@Gábriel angyal: Az a nem mindegy, hogy ... Igen Putyin bá nem kicsit diktatórikus. Ha politikai ellenfelei és pár újságíró halálát nézzük, lehet maffiózó is, hiszen a KGB-nél jól megtanulhatta a módszereket. Ami nem mindegy, hogy náluk a szétlopás, korrupció és diktatúra ellenére az ország működik, fejlődik, nő a GDP, nőnek a reálbérek, igaz kb. annyira ér összehasonlítani Magyarországgal, mint a szintén ásványi kincsekben gazdag Argentínát. Semennyire.
@a szív fészkei:

ha a sok buta ezt tudná....Setét Lajos

mikor és kiben rejlik a "setét"
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Köszi! Én a japán megnevezést ismerem - tate tsuki.
@komplikato: Pontosan. Valahol olvastam, hogy az orosz - relatív jólét - számszerűsíthetően nagyjából egyezik az orosz energia exporttal.
De Putyin egy dolgot jól csinál, nem hagyja hogy az orosz oligarchák elrulettezzék Monacoban, hanem a népnek juttatja. Ott legalább van valami és azt sem engedi az oligarcháknak. Itt nincs semmi, hát megszorítják a népet, hogy legyen az oligarcháknak.
@röhögő: Mielőtt felszenteljük Putyint, ezért jegyezzük meg, hogy neki is csak a MÁS oligarchájával van problémája: a MÁS oligarchájától konfiskált gigavagyon akár kerülhet is olyan cég kezelésébe, amely cég egy Kisoroszi méretű falu, bakterház méretű épületében székel. Vagyis Putyin neocáratyuskának és az orosz cselovékoknak az a szerencséjük, hogy jut is, marad is, a Oroszország anyácska méhéből.

Putyin tkp. bebizonyította, hogy társadalmilag lehet hasznos a monopólium, amennyiben maffiáról van szó. Pechünk, hogy bizonyos erőforrásmennyiség alatt ez a tétel annyit ér, mint Matolcsy két szép, független szeme.
@rodeo36: :-))) Na vannak, akik másból se állnak, te aztán tudod... Mindig kikelsz ellenük.
@dr. mesterseges szinezek: :-) De Orvbán ezt hajlamos nagyon nem figyelembe venni.
Átolvastam a magvasabb kommenteket, de még mindig nem világos miről is szól a poszt.
@wagem: Amikor meg Tórát olvasok akkor meg ismét zsidó.
@wagеm: Így igaz.Tóra.Nagybetűkkel.
Utoljára írom..Jól megettétek a szart..!!Ezek vagytok ti.
Jókat röhögtünk rajtatok.
Igazán szórakoztató fickók vagytok. :-D
Köszi a kellemes estét..!!
Birkózzatok..
Jó éjt okoskáim..
@wegam: Te nick másoló! Miért lopod el mások nickjét? Te rohadt bolsi!
süti beállítások módosítása