Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/fn/gazdasag/2024/05/02/tiborcz-istvan-mezogazdasag-agrarium-magantokealap-jellinek-daniel/ ... (2024.05.02. 17:15) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.05.24. 05:25 Fabius

Oligarcha, túrsz?

Címkék: fidesz budai gyula földbérlet

Budai Gyula, mint a kormány mögénézésügyi államtitkára egyszercsak betoppant Mezőcsátra, mint valami közepesen szarul megrajzolt Marvel szuperhős. - Mivanmivanmivan? - kérdezte kedvesen a fogadására összegyűlt gazdáktól, - hun vannak azok az oligarchák, akik Orbán Viktor autodidakta kulturális antropológus szerint nem is léteznek? Mi? He? Sehol? Akkor a viszon'látásra! - és ezzel eliramodott Csákvár felé.  

budai gyula oligarcha.jpg

A helybeliek meg csak pislogtak, mert mintha Rátonyi Róbert és Gobbi Hilda szerelemgyereke csöppent volna közéjük, aki Sólyomszemnek maszkírozta magát a megyebálra, de fellépés helyett köddé vált. Ahogy elült a por találtak egy cetlit, amire ákombákom betűkkel felírta valaki: Szabó Rebeka és Gőgös Zoltán a hibás!!! Kurvára siethetett, ha a cetliről hiányzott az elmúttnyócév meg a Gyurcsány, és egy mitkeresoszkóavizerbe kedvenc strófára se futotta. Lassan elpuhul ez is, mint pálpusztai a spejzablakban. Naná, ha a szeretemgyerekekről van szó....

Remélem Mengyi Roland azért figyelemmel követte az eseményeket, és bepárásodott szemmel emlékezett vissza a ciklus eddigi legszebb önfelszopására öninterpellációjára, amit a mögénézésügyi államtitkárral hoztak össze. (nem túl hosszú, érdemes elolvasni

 - Államtitkár úr! Mesélne nekünk a hőstettről, hogy sikerült Dél-borsodban visszafoglalni a földeket az ott gyökeret vert talján ellenségtől?

- Hogyne, képviselő úr, a hadjárat sikeres volt, az illetéktelen bitorlótól a föld vissza lett véve!

- Ej, magát a Jósisten is ilyen mögénézésügyi államtitkárnak teremtette államtitkár úr, valóságos Fehérlófia ez az ember én mondom! Nem sokkal jobb érzés, ha a kampányfőnököm a nyócvanezres bétéjével ügyeskedik azon a földön?

Apró trágyapötty a negédes boldogságban fogant pályázati listán, hogy - a helyi pletyka szerint - amit az egyik államtitkár elvett, azt a másik államtitkár visszaadta az olasznak. Mert azért az már csak ne legyen, hogy a focirajongó páholytársat mindenből kitúrják. Hát ki fog meccset nézni Mezőnagymihályon Tállai Andrással helló? Nem röhög, megye II., na és aztán? Kis paraszt, kis foci, de ha a dzsentri fílinget nem vágod ne dumáljál. Itten a mostazonnali mögénézés zajlik, nem kell elvárni egy fölkent oligarchavadásztól, hogy azt is észrevegye ami a szeme előtt zajlik. Ő egyszerűen csak túlnézett a dolgokon. Ha a Nemzet Orvosa címre ácsingózó kisgizdák erőfeszítése az efféle látászavarok enyhítésére is kiterjedne lehet előrébb lennénk, de őket nem szabad most ilyesmivel zavarni a Ratkó korszak újjáépítése közben.

 Pedig látnivaló az akadna, ha lenne szeme hozzá valakinek. 

 De ha éppen Budai Gyula ír alá SkiccPalit megszégyenítő sebességgel nyertes pályázatokat, akkor kinek van ideje olyan visszásságokkal törődni, mint amit egy helyi gazda leírt kézbesítetlen levelekről, kiértesítetlen nyertesekről, hülyére vett idős gazdáról, majd szánakozva széttárt karokról? Mindez természetesen azok után, hogy a Borsodi Mezőségi Gazdakör Egyesület titkára, Sárvári Attila Ángyánhoz hasonlóan próbált magához a Szeretett Földosztó Vezetőhöz fordulni a pályázat körülményeinek visszásságait részletező levelével. De úgy látszik Orbán hallása meglehetősen szelektív: azt meghallotta 2010-ben, hogy vezess minket kétharmaddal Mester, de a: ne így, baszki! -t már nem hallja.

A nyertesek táblázata is érdekes, azon túl is, hogy 7 ember elvitte a földek 80%-át. ( összes pályázó listája itt, a nyerteseké külön itt ) Van benne ugyanis egy nem igényelt és mégis kapott rész, ami azért lássuk be, több, mint bájos. (olvasható méretért katt )

 

Ezt vajon hogy csinálták? A műkörömépítőnek ugyan nem kell föld, de ha megmaradt pár hektár akkor legfeljebb vetünk bele körömzselé magot, és várjuk, hogy kinő? Érdekes, hogy a felhalmozott adótartozás sem hátrány a sikeres pályázatban. Lőrincz Vince tavaly nyáron még a legalább 180 napja legalább 10 millió forintos adótartozással rendelkező magánszemélyek és egyéni vállalkozók listáján szerepelt, (84. tételig tessék lapozni) de jó hír, hogy a legfrissebb listán már nincs rajta, úgyhogy valamennyit sikerült törlesztenie. Még az is előfordulhat, hogy ebben segítségére voltak a 2011.01.01.- 2012.03.31. közötti időszakban elnyert ilyen-olyan támogatások. 

 pályázat nyertesek1.jpg

 

Ha végig olvastatok minden linket akkor világos, hogy kevés ennyire visszás és gusztustalan dolog van ebben az országban, mint ez a földbérlet pályázat. Előre leosztott lapok, kirúgott nem elég engedelmes vezetők, hülyére vett gazdák, nemtörődöm, leszarom, nem érdekel kormányzati szervek, haver és rokon mutyik, strómanok, meg Budai Gyula. Gondolom 2014-ben, mikor a számadásnál tartunk, és fölmerül mi lett a "sárarannyal", akkor ti is Móricz módra fogtok mentegetőzni:

 

"Mi az élet?
Sár.
És az ember benne?
Arany a sárban.
Ki hát a bűnös, ha ebből az aranyból semmi sem lett?
- Ki?
Az Isten, aki nem csinált belőle semmit."

 

 

380 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr84542906

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Budai Gyula média rókái föld ügyben 2012.05.29. 16:28:39

Az elmúlt hetek történéseit kell megpróbálnom sorba szedni (nem lesz egyszerű) és a lehető legérthetőbben, de indoklásokkal ellátva leírni, hogy Budai Gyula kijelentései milyen tekintetben álságosak. Az igazság az ugyanis, hogy korrupcióban verhetetlen...

Trackback: A negyedik opció 2012.05.25. 03:51:32

Elégedetlenek vagyunk Magyarország állapotával, és nem számítunk semmi jóra a meglévő politikai osztálytól, sem annak bal-, sem pedig jobboldalától.  Hagyományosan három lehetőség közül választ ilyenkor az egyszeri gondolkodó magyar ember. 1. Elmerül ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.24. 11:30:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ennek nincsen demokratikus megoldása...talán semmilyen megoldása nincs?

aki megkapta az megtartya és mivel jogszerűen kapta nem is kell félnie

a többi sirám

a paraszt nem ismeri saját érdekeit és hülyére veteti magát akkor tényleg hülye
ennek se tudtok örülni, megmentik a földet, magánkézben lesz, legalább nem viszik el azok a mocskos nyugati oligarchák...:D
Ejj, ejj Fabius! Az az örökös elégedetlenség!
Amikor itten kéremszépen a Viktor is megaszondta, hogy nem is vannak oligarchákok, meg visszaélések, itten minden a legnagyobb nerben van. Most irigylik a jó magyari (párt)emböröktôl azt a kis földecskét? Hisz csak ôk nyerték a legtöbbet, da volt akinek csurrant, cseppent mellette. Igen is, akik hoppon maradtak, azok nem voltak olyan tapasztaltak. Valamiben...
Viszont jó hír nekik, hogy az új földesúrnak szüksége van napszámosra, ugyhogy szarért-fosért el lehet menni hozzá majd dolgozni. Persze feketén...
Ha valaki szerint nem birka a magyar paraszt, hogy ilyen szemérmetlenül, átlátszóan kilopják alóla a földet a narancsbolsevikok, akkor úgy is mindegy, nem kár érte!
Bár megjegyzem 4 éve lett volna olyan párt, amelyik arra buzdította volna ôket hasonló szituban, hogy akár vasvillával foglalják vissza a jogos jussukat... De a nemzeti beszopás rendszerében csak bôszen bólogatnak a birkák. Úgy szopós módra... Éljen a Párt! Csak a Fidesz!
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

leirom ide is...pichomúkus felmérése a magyar emberek viselkedéséről..

gyávákká váltunk, nincs már bennünk a virtus...pont ennyi...és ezt használják ki, eme emberek...mi meg csak sirunk
@felebarát:
Hát igen. Gyáva népnek nincs hazája!
Apránként földje sem. Nagyon nem huhog a jobbik sem, hogy a szent hun földünket most nyúlja le a nem oligarcha. Ha csak 1 focipályányi földre egy zsidó pályázna, mekkora huhogás és szentséges anyaföldkiárusításos vonyítás lenne... Most elég jól bírják... Tudom, mindjárt jön szányas, hogy de mondták. Aha, azután szépen lábhoz kushadtak. Fabius kb. 3szor többet tett így is. :(
állitólag ez az eredeti üteme a Himnusznak, próbáljátok ráénekelni és kijön :D

www.youtube.com/watch?v=GLfyogeS4NI
@felebarát: Kezdem kapizsgálni, hogy mi az agymosás. Te golyhó, senkinek sem az a baja, hogy nem külföldiek kapták. Az a baj, hogy a helyben lakó gazdáknak nem jutott az ilyen takonyok miatt. Mifelénk a helyzet ugyanaz. A múltban Kubatov-listákat vezető spiclik jutottak állami földhöz, a Bárányos Jóska meg mehet a francba a 240 birkájával, elvették a legelőjét, amit bérelt. A seggnyaló spicli feltárcsáztatta a legelőt, átminősíttette szántóvá, felmarkolta a tizenmilliós EU ( azarohatt )-támogatást, a földet meg úgy hagyta. Oszt'jónapot.
@/manens: mi az, hogy golyhó :D?
ez sem engem minősít :D

csak egy kis netikett, csak neked

eme jelet remélem ismered: ":D"

ezt akkor használjuk, ha valami poénos, vagy ironikus, azaz nem komoly...

szép napot :D
gyulának sok szeretettel:

Árnyékra vetődött Budai Gyula, felmentették a filozófusokat
Megszüntették a még folyamatban levő nyomozásokat is azokban a filozófus professzorok ellen indított ügyekben, amelyekben Budai Gyula kormánybiztos kezdeményezett eljárást.

hvg.hu/itthon/20120524_budai_gyula_filozofusok
:O nééémááá, még a végén igazat is tud mondani ez a borókai, hogy mik vannak :D

Borókai: kormányzati öngól a Klubrádió vegzálása

A Heti Válasz főszerkesztője aggódik a Klubrádióért, és bár semmiben nem ért velük egyet, úgy érzi, hogy a kormányzati vegzatúra állítja őt pártjukra.

hvg.hu/itthon/20120524_borokai_gabor_klubradio
A reggeli posztolvasás után nem szoktam visszanézni a kommentekre.
Létezik még droid, aki ezeket próbálja védeni?
@Kőmíves Kelemen: ritka, az is csak ha főcím van, és nem ennél a témáknál. A droid özön a vallási, jobbik, esetleg viktort támadó posztoknál van.
mafiakormányzás...

előremegfontolt, szövetségben bűnszervezetben elkövetetett nemzetvesztés, hazaárulás, országrontás...
szétloptak billiókat, szétverték a társadalmat gazdaságot...
államosítottak...
lásd alkotmány a hatalom kizárólagos mexerzésére irányuló...

büntetési tétel : HALÁL+HALÁL+HALÁL+HALÁL+HALÁL+HALÁL+HALÁL+HALÁL+HALÁL+HALÁL+HALÁL+HALÁL+HALÁL+HALÁL+HALÁL+HALÁL+HALÁL+HALÁL+HALÁL
számtalan írás jelent meg mostanában a fides feudalizmusról...

én csak röhögök... 3 éve írom...

1012 év feudalizmus + fides = álamcsőd + belháború

üdvözlök minden újonnan érkezőt a "mátrix-ban", jó kapszulát választottak...
jól érzik magukat a magyar építőipari cégek... (Németo.-ban)
@felebarát: Golyhónak nevezik a ma született bárányt, aki tágranyílt szemekkel tekint naívan az új világra.
@Kőmíves Kelemen: Akadnak még akik magyarázzák a magyarázhatatlant. őket meg kell paskolni, és szánakozó mosollyal berakni őket a kalitkába.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
"nééémááá, még a végén igazat is tud mondani ez a borókai, hogy mik vannak"

Azert annyira nem kell megijedni!

"a Klubradio .... mostanra áldozati szerepbe szorult, és úgy tűnhet fel, mint a hazai sajtószabadság egyedüli letéteményese, szimbóluma."

"a visszafogott hallgatottságú, periferikus Klubrádiót sikerült tényezővé fetisizálni, referenciaponttá előléptetni."

"Ha ezért a marketingeredményért fizetniük kellett volna a Klubrádió tulajdonosainak, ingük-gatyájuk ráment volna. Így meg egyetlen fillér befektetés nélkül irányíthatják magukra a figyelmet, fordíthatják maguk felé a reflektorokat, és állíthatnak maguk mellé új és új híveket."

Vagyis itt nem az a gond am, hogy egy kormanyzat vegzal, szekiroz, egy adott - ellenzekikent szamontartott - mediumot, es hogy annak ellehetetleniteset erolteti, hanem az, hogy ez milyen latszatot kelt.

Ha ezeknek ki lehetne tekerni a nyakat halkan, csendben feltunes nelkul, akkor Borokainak semmi ellenvetese nem lenne, sot talan meg o is ott segedkezne....
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Az meg mar csak kicsit kinos, hogy maga a cikket szerzo HVG-munkatars maga sem erti meg Borokai cikket.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Tényleg, amit a filozófusok elbokáztak, abból már meglenne a népjólét tokkal-vonóval ezer évre!!
A főd meg a zélet! Haljon meg az oligarcha ennek hiányában?
Akkor mit apportál Szingapurba bele?
@a szív fészkei: Bár csak ilyen egyszerű lenne a dolog. :)
@Gábriel angyal: Ettől a mohácsinál nagyobb vésztől megszabadulni is 50 %-os színvonal-emelkedést jelentene.
Igazan erdekes cikk. Viktor a balos Hollande-ot valasztja, vagy a konzervativ Merkelt, aki az utobbi 5-6 evben meg ugy-ahogy meg-megvedte?

privatbankar.hu/makro/francia-nemet-toresvonal-az-eu-ban-magyarorszag-hova-all-247453
@simple observer: vagy egyiket sem. Lavírozik tovább, ha kell, mindenki ellen, a saját feje után. Kis hal, sovány hal, nem vet nagy hullámokat a vergődése...
velemenyvezer.blog.hu/2012/05/24/gyurcsany_utan_a_fidesz_uzeni_el_lehet_innen_menni

Bár megint most jött végleg Londonból haza egy rokon csajszi két év után.És e, sikertelenség miatt.
@Interlock: Az is lehet, csakhogy akkor mar jobboldali vedelmet sem kap majd EU-szinten. Ha pedig a dominanciajat fokozatosan elveszito jobboldali tabor sem fogja legalabb minimalis szinten tartani vele a kapcsolatot, akkor maradnak az alban miniszterelnoki vizitek...
Es 2014-ben mind EU-s mind hazai szinten eges lehet a parlamenti valasztasokbol...
@a szív fészkei:Azert valahol jellemzo, hogy a VV meg mindig kiforgatva hasznalja GYurcsany ellehetmenni beszolasat...
@a szív fészkei: Igazad van. Ismét manipulálnak fideszék és a sajtójuk is.:(

"az egyik a nemzetőzi illeték a tőzsdei ügyletkehez kötődő megoldásokat adóztatná meg, míg a magyar minden magyar állampolgár pénzmozgását." :(

Erről egyébként ebben az elgondolkodtató előadásban is szó esik. Magdolna nem éppen neoliberális közgazdász, de még ő is fejükre olvassa ezt a kétszínűséget.

youtu.be/ncseX0OLQ9Y

Nagyon jó kis előadás.
@simple observer: a vv-nek meg nagyon sok bocsanatot kell kerenie azert amit muveltek anno azert, hogy a fideszt hatalomhoz juttassak. most leesett az alluk es meg vannak lepodve rendesen, de attol fuggetlenul ok az egyik neheztuzerseg voltak a fidesz haborus 8 eveben...
@simple observer: igen, igazad van, de olyan magsztos, amikor egyelik alapvetően az ellenfelüket a fideszes embörök, oszt azé benyögnek értelmes, vállalható szövegeket is, a miheztartás végett, pont mint a visszamenőleges törvénykezés szidása más ország esetében :D
Érdekes kép.

vilaghelyzete.blogspot.com/2012/05/kep-mely-bejarhatta-volna-hiradokatde.html?m=1

A kép, mely bejárhatta volna a híradókat....de mégsem tette!...Rendőrök az #Occupy mellett

A német rendőrök sisakjukat levéve (mintegy kicsit civilként is mutatva magukat és jelezve, hogy ők is a rendszer áldozatai) együtt vonultak az Occupy mozgalom tüntetőivel és biztosították számukra az utat Frankfurt pénzügyi központjáig. A dolog jelképes, de mégis jelez valamit....

Német rendőrök kísérik sisakjukat levéve - jelezve, hogy ők is a rendszer áldozatai - ,tiltakozók közé vegyülve azt a 20 ezer anti-kapitalista tüntetők Frankfurt központjában, akik az #Occupy mozgalom keretében tiltakoztak....

Legalább 20,000 ember vett részt szombaton azon a nagyszabású tiltakozó #Occupy rendezvényen Frankfurtban, melynek keretében az Európát érintő megszorító intézkedések, a fenntarthatatlan kapzsi bankrendszer és az összefoglalóan csak vad kapitalizmusnak nevezett "torzszülemény" ellen tüntettek polgárok.

A megmozdulások célpontjában az ún. "Trojka" áll, mely a jelenlegi helyzet kialakulásáért igenis felelős: ez pedig nem más, mint az Európai Központi Bank, az Európai Bizottság és a Nemzetközi Valutaalap (IMF).

A tiltakozók békésen elfoglalták a városközpontot, ahol Európa legnagyobb pénzügyi központja is található. A "Blockupy" néven ismert csoport az itt található Európai Központi Bankhoz való eljutás megakadályozására tett felhívást.
Érdemes megemlíteni, hogy a Magyar Nemzeti Bank tulajdonosa is ez az Európai Központi Bank. És mivel így van, "a mi Bankunk már jó ideje se nem magyar, se nem nemzeti" !!! Ez az egyik legnagyobb oka Magyarország "nyomorúságának" is, mivel a pénzkibocsátás jogát is ellopták tőlünk (csak és kizárólag az ő általuk kamatra kölcsönadott pénzt használhatja a magyar állam is, melynek uzsorakamatát adók formájában és a hazai fejlődés kárára kénytelen folyamatosan előteremteni az állam), ráadásul egyértelműen a nemzetközi pénzügyi érdekeket szolgálja az MNB.
@simple observer: hehe, hvg is módosította a címet :D

Alázva védi a Klubrádiót Borókai
A Heti Válasz főszerkesztőjét az zavarja, hogy a szekálással a baloldali adót tényezővé teszik.
@dr. Bubó: Tudod elég régóta töröm a fejem, mi orbán valódi célja?
Ma valahol ott tartok, hogy, hogy saját országot akar, valamiféle "ile-de-orbán"-t az országon belül. A Közgép 300 milliárdja nem egyszerűen sok, de széles spektrumú, termelőágazatokat átfogó "konzorciális" blokk, most jön a föld, a kereskedelem megvan, a bank is alakul(hat) valahol. A "centrális erőtér" nem csak politikai értelmű: gazdasági is, és felteszem, az egész dolog lényege ez.
Mije van?
a/ Szavazóbázisa. Összefogó érdek az
egykulcsos adó előnyei.
b/ Joggyára. Összefogó érdek: képviselői előnyök. A választási rendszer átalakítása (létszám, kerületek, önkormányzati vezetés helyett kormányzati kinevezés.)
c/ Kormánya. Célja a végrehajtó hatalom koncentrációja.
d/ Ipara, kereskedelme, földje. Összetartó érdek: monopoljogok, egyéni gazdagodás. Testre szabott jogalkotás.
e) Médiája. Komplett helyi sajtóuralom. Országos lefedettség esetén cenzúra.
f/ Bankja. Decentralizált forrásrendszer, (egyelőre) instrumentális centrum nélkül.
g/ Elektronikus megfigyelőrendszere. Korlátlanul feljogosított adatgyűjtő és elemzőrendszere.
h/ Személyre szabott állami intézményrendszere. (testőrsége, adat(gyűjtés)védelmi hatósága, bíróságfelügyeleti hatósága, ügyészségfelügyelete, s készül a saját rendőrség is, amint leválasztódik a csendőrség révén az általános napi rendfenntartásról.
i/ Politikai rohamosztaga, Vona polgár(i Kör)társ vezetésével.
j/ Saját nyelvezete.

Az ország megosztottsága lényegében már úgy teljesedik ki, hogy az Ile-de-Orbánföld a Magyaroszág nevű 93 000 m2-en _belül_ kontra az összes többi.
Az unortodoxia számomra ebben áll: orbán a térképre sem úgy tekint, mint a hagyományos gondolkodású emberek. Virtuális térben él és gondolkodik, s ha ez igaz, akkor itt kell felzárkózni, hozzá.
Persze ha jól is látnám, akkor is késő már.
Gondolom jogilag jólképzett emberek próbálják megfejteni az orbáni csomót: hogyan lesz a legális majd illegális _jogfolytonosan_.
Ez a mi munkánk, nem is kevés.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Igen. Jol emlekszem, amikor tavaly fokozatosan kezdtek el eleinte csak akadekoskodo, majd kesobb mar biralo cikkeket is lehozni.
En meg csak dobbentem: WTF?!?!?!
@Gábriel angyal: a másik oldal, sajnos ők sem függetlenek a világtól, és ilyen adatokat produkál minden nagy ország, kelettől nyugatig:

Csúnya adatok jöttek Németországból - ez nekünk is fájni fog
Az euró tovább esett a rossz hírekre, a dollárjegyzés 1,2520 alatt is járt, az EUR/HUF 302 felé indult.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/csunya_adatok_jottek_nemetorszagbol_ez_nekunk_is_fajni_fog.520329.html
@a szív fészkei: na erre kivancsi leszek..

mar megint tatott szajjal rohangasznak a faszerdoben, mert ha veletlenul handotundi birosaga el is iteli az mszpt, ha kiviszik nemzetkozire abbol megint az egesz vilag elott lebogott fideszokracia lesz...
@simple observer: én nem igazán érzékelem azt, hogy Orbánnak lelki törést okozott volna kelet felé utazgatni, jól elvan a konzervatív nyugatiak nélkül. Az, hogy ennek itthon a levét isszuk, kit zavar egy széteső Görögország mellett.
2014-el kapcsolatban tisztelettel (de tényleg) szeretnék megkérni minden, főként baloldali, de lényegében akármilyen oldali szavazópolgárt, hogy ne vetítsék ki a vágyaikat, mert ebből nagy pofára esés lesz, de nagyon nagy. Korlátozások nélkül hihet abban bárki, hogy Orbánt megutálta az egész ország (és a világ), de pusztán ebben bízni, na, az vétkes könnyelműség.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

A minapaban ennek a cikknek valoban elhittem, hogy erez valamit a balos szemelyek intezmenyek irant, marcsak azert is mert vegzaljak oket:

hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/5/17/Miert_kell_nekem_sajnalnom_a_Klubradiot_Y3C4RK

Borokainal semmi ilyesmi nincs.

Az ove egy, mind tartalmat, mind szerkezetet nezve, klasszikus forditott Antonius-beszed.

Hadd parafrazealjam a szerzot, Borokai utolso mondatanak megfeleloen:

Dicserni jottem a Klubradiot, nem temetni.....

Hat valahogy igy.
tegnap valaki azt kommentelte, hogy a véleményvezér cikke olvashatatlan...hát akkor olvassátok el a mai posztot, annyira nem látják az ok-okozati összefüggéseket, hogy hihetetlen...mi van, kezdenek ők is szociálisan érzéketlenek és vakok lenni?
Ez nagyon komoly. :)

Mit gondolnak rólunk a németek?

youtu.be/zDEX-YL-v2k
@Interlock:
Nincs itt - kulonosen reszemrol - semmilyen abrandozas.
Eleg sok jel mutat afele, hogy a kormany levalthato. A legkevesbe egyertelmuek eppen a valasztasi torveny ilyen-olyan valtoztatgatasai, illetve otletei. Ha nem lennenek raszorulva, akkor nem kellene ilyen ugyekkel piszkalni az embereket.

De ettol fuggetlenul kozvelemenykutatasi adatok is jelzik, hogy mar eleg meleg a pite. Es velemenyem szerint ez meg romlani fog. Ha nem is a Fidesz veszit tovabbi sok szavazot, az ellenzeki oldalon varok meg akar 5-10%-nyi emelkedest a demokratikus partok reszerol, esetleg egy uj formacio reven.

Am nem oly reg eppen Dunaujvaros szolgaltatott bizonyitekot, hogy legyozheto a Fidesz.

Es ne felejtsuk meg 2 ev szenvedes hatra van, ami nem igen fogja javitani Viktor megiteleset!!!
állícsátok meg a fides-közgép álammafiát!

billókat harácsolókra HALÁL büntetés !
Muszáj volt a nőci lábait eltakarni azzal a balfasszal? :(
@simple observer: nagyon jol leirja, amit en is gondolok....

"Legrosszabbul akkor éreztem magam, amikor a Gyurcsányék frakcióalakítását fúrták meg. Miért kell nekem Gyurcsány Ferenc pártját sajnálnom, mikor úgy gondolom, hogy sokkal többet használna az országnak, ha örökre kiszállna a politikából és elvonulna valami távoli kolostorba. Ám nem azért akartunk jogállamot, hogy ne „ők”, hanem „mi” használhassuk azok ellen a törvényt, akiktől eltérő nézeteket vallunk. "

o is gyurcsanyista vajon, aminek engem hivnak maikor felhivom a figyelmet arra, hogy amit ellene tesznek az meglehetosen megkerdojelezheto es nem kellene alafekudni a propagandanak?
@simple observer: Igen.

Plusz ilyen helyzetben, amikor tudják a nevét, telefonját, nem fog egyértelműen ellene szólni félidőben. Mond valamit a közvéleménykutakodóknak. Aztán a fülkében - ha lesz még és pláne függönnyel leválasztva a nagyérdeműtől, akkor meg húz, ahová akar.

Ezt mondta Kéri is: volt idő, amikor félidőben aratott elméletben a Fidesz, aztán zakó.Szerintem is kapkodnak már a különféle jogtiprós ötleteikkel - valahogy nem hallom szirénázni Áder elnök urat, hogy ácsi!!
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ez szép képi megfogalmazás, ez a tátott szájjal rohagánszósdi...
@a szív fészkei: nem sajat..:-)

talan pont Fabiustol olvastam.. vagy totaw-tol..?:-)

csak nem lesz plagiumugy belole...;-))
Mindig lemarad a nem. A londoni illető nem sikertelenség miatt jön haza. Lassan már csak útközben lesz jó mindenkinek...

Albániában még fogadják a Viktorovicsot? Komoly diplomáciai siker.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ó, ők nagylelkűen szórják a szösszeneteiket! :-DDD Kara kántól ne idézz, ő a bíróság-megszállott! Igaz, nincs is mit lopni tőle, szegény annyira gyökérzöldség.
@a szív fészkei: a matematika szabalyai szerint a mnusz minusz az plusz, tehat ha karakanntol elveszunk neki attol tobb lesz...:-DDD
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
"o is gyurcsanyista vajon, aminek engem hivnak"

Jobbrol nezve bizonyara.

En is kaptam eveken at olyan jelzoket, hogy csak. De az esett a legrosszabbul, hogy olyan ismerosoktol haveroktol hallottam vissza, akiktol nem vartam volna.
@a szív fészkei: 2002, es 2006 is ilyen tendenciat hozott a kutatasokban. A mostani durva korulmenyek kozott meg aztan meginkabb biztos vagyok az ilyeten rejtozkodesben.

Nyilvan korzete valogatja, de itt pl az LMP erosen felul, mig a Jobbik meg erosebben alulreprezentalta orszagos aranyat.

index.hu/belfold/hirek/2012/05/13/a_fidesz_jeloltje_nyerte_a_kepviselo-valasztast_dunaujvarosban/

Egyutt nyert volna az ellenzeki jelolt, de igazan semmi szukseg nem volt egy ilyen kozoskodesre.
@simple observer: így megy itt alfelcsút földén, a harag és gyűlölet vidéken...
@a szív fészkei:
"Albániában még fogadják a Viktorovicsot? Komoly diplomáciai siker."

Meg annal is nagyobb. Marciusban latogatott kishazankba az alban minielnok. Mifelenk egyebkent mar a (Malev)madar se jar.
@simple observer: akiket elveszíthetett a Fidesz, azoknak a javát már el is vesztette, szerintem. Legalábbis abból kiindulva, hogy akik a mai napig védik a védhetetlent, azok már bármit megvédenének, mindenevők lettek. Neten picit megfogyatkoztak, de sokan meg eleve "le sem ereszkedtek" holmi blogolós-kommentelős szintre; a környezetemben nem kevesen vannak ilyenek. Olvasgatják Bayert, a jobb agyféltekés mágust, és a Dicsőséges Győzőt - lesajnálón mosolyogva rajtam, rajtunk, másképp gondolkodókon. Hisznek.

"Ha nem lennenek raszorulva, akkor nem kellene [...]"
Mi a seregben ezt előre biztosításnak hívtuk. Ismertük az "ellenfél" harci erejét és képességeit, sokszor a személyes ismeretség miatt a gyengébb pontokat is betervezhettük. Ettől függetlenül ha volt időnk, és eszünkbe jutott olyasmi, ami tovább emelhette a siker valószínűségét, akkor azt végrehajtottuk, még akkor is, ha már háromszoros túlbiztosításnál tartottunk. Hogy féltünk-e a "vereségtől"? Nem, sőt biztosak voltunk a győzelemben; de hajszálnyi esélyt sem akartunk adni a véletleneknek.
Oligarchák márpedig nincsenek (Budai a Hörrtv-ben):

mno.hu/rajatszas/foldkerdesek-1078273
@simple observer: hvg.hu/vilag/20120510_ketoldalu_miniszterelnoki_talalkozok
Hát a szkipetárok hős fiát nagyon meg köll becsülnie Orvicseknek, amiért szóba áll vele:[..]"Diplomáciai források szerint a nagykövetek feladata, hogy a kétoldalú találkozókat kezdeményezzék, tájékozódjanak egy adott ország vezetőjének fogadókészsége felől. “Időhiányra mindig lehet hivatkozni” – mondta forrásunk, aki szerint mára már tendenciává vált, hogy a nyugat-európai országok vezetői nem hívják meg a magyar miniszterelnököt és nem is jönnek Magyarországra. Szerinte ennek elsősorban Orbán harcos magatartása – például "vidéki kócerájhoz" hasonlította egy beszédében az EU-t – az oka, amelyet az IMF-tárgyalások és a kötelezettségszegési eljárások során tanúsított. Forrásunk szerint az sem volt szerencsés, hogy Orbán Kínát és Oroszországot Magyarország szövetségesének nevezte, miközben az ország szövetségesei egyértelműen az EU- és a NATO-tagországok.

Forrásunk szerint feltűnő az is, hogy az amerikai elnökkel eddig sehol nem tudott Orbán találkozni. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője ezzel kapcsolatban azt mondta a hvg.hu-nak, hogy „nem volt kezdeményezés kétoldalú találkozóra az Amerikai Egyesült Államok viszonylatában”. „Ne gondolja senki, hogy Amerika elnökével ne akarna Orbán találkozni” – reagált erre a diplomáciai forrásunk. Egy a magyar-amerikai kapcsolatokra erős rálátással bíró forrásunk szerint ugyanakkor "amíg Magyarország nem változtat ezen a szerintünk aggasztó irányba fordult politikáján, Orbán Viktornak nincs esélye, hogy meghívást kapjon a Fehér Házba, legalábbis az Obama-adminisztráció alatt biztosan nem".

Szijjártó arra is emlékeztetett, hogy Orbán többször is találkozott a francia elnökkel és miniszterelnökkel az Európai Néppárt és az Európai Tanács ülésein, illetve „valamennyi EU-tagország miniszterelnökével konzultált megválasztása óta”. Sajtóhírek szerint a miniszterelnök ugyanakkor márciusi németországi látogatása során Merkellel is találkozni szeretett volna, de ez nem jöhetett létre, csakúgy, mint a Sarkozyvel kezdeményezett párizsi találkozó."
hvg.hu/w/20120524_tabletta#rss

Tóta:[..]"Hogy például a tabletta – ilyet szól – jóval nagyobb lelki teher egy nőnek, mint amikor belenyúlnak kaszával-kapával. Ez például látszólag egy manifeszt őrült, érdemes megtekinteni, de csak hülyeálló szemüvegben. Igazából persze ő sem gondolja ezt, csak nem akar előrukkolni azzal a még súlyosabb elmélettel, amit valójában gondol.

Mármint hogy az abortusz bűn, ezért nem szabad megkönnyíteni, hadd szenvedjen az a büdös ribanc. Éspedig azért bűn, mert ez Isten szava. A teória zagyvasága szembetűnő, hiszen ha volna Jóisten, akkor nyilván gondoskodna a férfi résztvevő megbüntetéséről is legalább egy alapos tükrözéssel." Na szórul szóra ez jár a fejekben. Hadd szenvedjen a büdös ribanc. Aki ugye egyedül önbeporozta magát, kvázi, mint József Attila meglepte e kis csecsebecsével magamagát.
@Interlock:

Akinek ilyen jó elgondolásai vannak, megengedheti magának, hogy a saját feje után menjen:
www.origo.hu/gazdasag/20120523-brusszeli-eucsucs-adossagoktol-mentes-otleteket-var-orban-az-eu-vezetoitol.html

" Orbán kérdésre válaszolva beszélt arról is, hogy az euróövezetre vonatkozó vita nem befolyásolja a magyar gazdaságpolitikát, annak tartalma "nem függ attól, hogy itt, Brüsszelben éppen mit csinálnak".

Kifejtette: a kormánynak van elgondolása arról, hogyan kell az országot egyszerre kihozni az adóssághegy alól és javítani a versenyképességét.
Szerinte ez nagyon nehéz dolog, Európában csak egy-két ország van, amely bár eladósodott, képes ezt a két törekvést egyszerre megvalósítani. "

Ha az egy-két európai országból mi vagyunk az egyik tehetséges, akkor melyik lehet vajon a másik ?
@Interlock: En is ugy gondolom, es ami nalam joval fontosabb, a kutatasok is azt mutatjak.

Persze meg nem latjuk, hogy a foldugyeknek milyen hatasa lesz videken. Merthogy ez mar oket is szemelyesen erinti, es nem lehet masra haritani, hogy elmultnyolcev. Ez bizony az o saruk, ez a belyeg minden egyes Fidesz-kepviselo borebe fog beleegni.

Szoval valoszinuleg sokat nem csokken mar a Fidesz, de azt nem hiszem, hogy sokat emelkedne is a kovetkezo 2 evben.

Most ugy nez ki, hogy talan az LMP vehet lenduletet, legalabbis probalkoznak kemenyen.
Es el tudom kepzelni, hogy akar 10%-ot is hozzanak az ellenzeki partok egyuttesen (-Jobbik). Akkor viszont egy valamilyen kozos listas indulas a Fidesz vesztet jelentheti az egyfordulos szavazas miatti Jobbik szavazatok nelkul.
@a szív fészkei: Most volt egy sikerelmenye, hiszen a NATO ulesen -udvariassagi szempontokbol - nem kerulhette ot ki Obama.
Vigyorog is a kepen mint a tejbetok.
@a szív fészkei:
KDNP-abortusz

Mi ez a nagy felhaborodas?!

Csupan csak adott idoben keresztbe kellett volna tenni a labakat!!!
O, a himsoviniszta meg igazan nem tehet rola, hogy a leder fehercseled elveszitette a fejet, es megesett....
???

hvg.hu/itthon/20120524_budai_gyula_tiszacash

Budai spekulatív földvásárlásokra gyanakszik Miskolcon
Spekulatív célú földfelvásárlások állhatnak az elszámoltatási kormánybiztos szerint a miskolci székhelyű Tiszacash Termőföld-közvetítő, -fejlesztő és -hasznosító Zrt. jogügyletei mögött; Budai Gyula ezért vizsgálatot rendelt el a céggel szemben, és ugyanezt kéri a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól.
@Silverhaar:
"Kifejtette: a kormánynak van elgondolása arról, hogyan kell az országot egyszerre kihozni az adóssághegy alól és javítani a versenyképességét."

Megnygutato, hogy kormanykorokben is olvasnak olyan klasszikusokat, mint a Munchausen baro kalandjai.
@simple observer:
Ugyan... Kdnps mikor látott pinát utoljára? :)
nesze nekünk, keleti szél:

Keletről jön az újabb fenyegetés
Kína gazdaságának lassulása az európai adósságválságnál is komolyabb kihívásokat jelenthet.
-
beleszámolva, a környezetük tönkretételét, és az elöregedést, lesz ott is keményebb világ...

www.napi.hu/tozsdek-piacok/maris_itt_az_ujabb_fenyegetes.520347.html
@Silverhaar:
"Kifejtette: a kormánynak van elgondolása arról, hogyan kell az országot egyszerre kihozni az adóssághegy alól és javítani a versenyképességét."

Megnyugtato, hogy van kormanykozeli szakerto, aki olvasta a nagy klasszikust, a Munchausen baro kalandjait.
@Silverhaar: nekem is van elgondolásom arról, amit a kormány művel, de nem fejtem ki bővebben, mert több becsületsértő kifejezés van benne, mint 'e' betű, pedig állítólag ez a leggyakrabban használt karakterünk.
Nekem most az a gondolat tetszik, miszerint "érdekünk a stabil euró, mert az stabilizálja a forintot is". Az euró a hibás, rohaggyonmeg, tessenek rendbe tenni, ne a mi kártyavárunkba fingjanak állandóan, azt itt csak nekünk szabad. Hülyenyugat, pfejj.
Nincs másik tehetséges, azt, hogy "-két", csak udvariasságból mondta. Vagy azért, hogy ne azonnal mossanak fel vele...
a nagyon nyalt tompor is problémálódik...

Keletről jön az újabb fenyegetés
Kína gazdaságának lassulása az európai adósságválságnál is komolyabb kihívásokat jelenthet.

www.napi.hu/tozsdek-piacok/maris_itt_az_ujabb_fenyegetes.520347.html
Vizsgálat Simicska cégénél: mély csönd mindenütt

hvg.hu/itthon/20120521_olaf_kozgep_simicska
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
Arrol nem tudok nyilatkozni, nem tudom, hogy ismernek akar csak egyetlen KDNP-st, vagy szavazot.
Szoval talan maradjon ez koltoi kerdes...
@Gábriel angyal: olvastam, de inkább nem szólnék hozzá :D
-
blogmoci mondjon le, belassult a dög
FIDESZMAN segít a bajban, és oszkópétert is elűzi a vizerből.
@simple observer: Azt írja: "A kommunizmusban ugyan volt nyolcszázezer párttag, de azt a rendszert az orosz tankok kényszerítették ki, és tartották fenn."

Nos a helyzet az, hogy az oroszok számtalanszor haza akartak menni, csak a magyar kormányzat nem hagyta nekik. 1956 október 23-án is Nyíregyházáról fordultak vissza a tankok, miután a kiengedett köztörvényesek valahogy fegyverhez jutottak, és rálőttek a hadseregre, meg elkezdték felakasztani a kisrendőröket a belüknél fogva, öngyilkosságba hajszolni a minisztériumi titkárnőket, sorolhatnám. Bámulatos, mennyire nem ismeri a saját történelmét a magyar ember...
@simple observer: erre szoktak idézgetni valakit: csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam :-)
Még csak nem is ismerek olyat, akit akár egyszer is kikérdeztek volna; hosszabb ideje úgy vagyok vele, hogy a közvéleménykutatások (apró betűs részben: nem reprezentatív mintán alapuló) eredményei rendelésre készülnek, és vagy szimplán a megrendelő óhaját fejezik ki, vagy kifejezetten affelé terelgetnék az embereket (ellenfél túl erősnek / saját fél túl gyengének mutatása, és az ebből következő reakciók útján). Tud arról valaki, hogy mindig felhívják azt az ezer embert, és mindig azt írják be a táblázataikba, amit válaszként hallanak? Na, mindegy.
Földügyben, egész konkrétan a posztban is szereplő ügyben van a témára erősen rálátó ismerősöm, már egy hete mondta, hogy az olasz újra "pályán van". Meg azt is, hogy mindenki csendben parancsot teljesít, a vezetés mossa kezeit, tiltakozó gazdák meg gyakorlatilag sehol, hiszen akik tudnának a földből élni, azok lassan kihalnak vagy nincs kedvük nulláról újrakezdeni, a fiataloknak meg már nem nagyon opció az ilyesmi, még falun sem. Azt meg, hogy a szentek keze merrefelé hajlik, mindenki tudja régóta.
@nemecsek ernő áruló: "Bámulatos, mennyire nem ismeri a saját történelmét a magyar ember... "

ismeri, csak nem kivanja ELismerni..:-)
az nem lehet, hogy ez a nep szembenezzen a tetteivel es aozk kovetkezmenyeivel. egyszeruen - hogy is mondta a kedves vezeto - nem fer ossze "a magyar emberek sajatsagos eszjarasaval"
@Interlock: a kulcs a "nem tudja - nem válaszol" kategória, ami valójában "félek elárulni"-t jelent sokaknál. Ugyanez volt 2002-ben, szidták is a közvéleménykutatókat.
A megkérdezetteknek majdnem a fele vagy tényleg nem tudja, vagy eltitkolja, melyik pártot választaná, de a fideszt nem. Mert ha a fideszt választaná, akkor azt elárulná.
A teljes választókorú népességben a maszop, LMP, DK együtt annyi szavazatot kapna, mint a fidesz, és a jobbikot nem számoltam bele.
A fideszes köménymag most 21 százaléka az összes választónak.
www.tarki.hu/hu/news/2012/kitekint/20120425.html
@Gábriel angyal: Ohh, innen kicenzúráztak engem életemben először. Azt hiszem, megtiszteltetésnek veszem. :D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Onnan, a nivo-ról. Eltűntek a kommentjeim, aztán amikor panaszkodtam, technikai hibára fogták, hogy egész szál lett az enyészeté. :)
@nemecsek ernő áruló:

Már ez mutatja a blog "nívóságát":
"Vannak blogok ahol a kormányellenességgel olcsó népszerűséget keresnek - ez nem az."
@Interlock: a közvéleménykutatás is egy szakma, méghozzá igen kifinomult metodológiája van. Azonban ők sem tudják megmondani a tutit, ha a megkérdezettek eltitkolják a véleményüket, mert félnek megmondani.
A TÁRKI komoly hely: "2012.01.27.
A TÁRKI 30. a világ legjobb társadalompolitikai "agytrösztjeinek" listáján
A "The Think Tanks and Civil Society Program" közzétette 2011-es listáját, amelyen a TÁRKI-t 30. helyre sorolta a világon a társadalompolitikával foglalkozó intézetek között. A "Global Go-To Think Tank Index" a világ legjobb kutatóhelyeit, intézeteit és agytrösztjeit rangsorolja évről évre 1500 szakértő, kutató és újságíró segítségével."
@Interlock: "erre szoktak idézgetni valakit: csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam :-)"

goebbels.
churchillnek tulajdonitjak, de goebbels mondta:-)

churchill azt mondta a statistikarol, hogy "when i call for statistics about rate of infant mortality, what i want is proof that fewer babies died when i was prime minister"

vagy valami hasonlot:-)
@Gábriel angyal:

Azt a seggnyalást ami ott megy nem olvasom akkor se ha címlapos. Nálam valahogy a nem szar ez csak fos magyarázat nem nívó. Ott hagytam abba, mikor bogancs beleéget a megélhetési tesztbe.
www.stop.hu/belfold/a-szovjet-utodallamokat-koveti-orban/1043482/

" Általános szabály az Európai Unióban, hogy az állami támogatást feltételekhez kötik, alanyi jogon sehol sem jár közpénz a pártoknak. …
... A kritériumrendszert általában úgy állapítják meg, hogy ne csak a parlamentbe bejutott pártok számára legyen elérhető, hanem a kisebb, 1-2 százalékos támogatással rendelkező politikai szervezetek is hozzájuthassanak, ezzel is erősítve a demokratikus pártverseny nyitottságát.

… az Egyesült Királyság is eltér a legelterjedtebb gyakorlattól, mivel ott
kizárólag az ellenzéki pártoknak jár működési támogatás. "

Mi is erősíteni akarjuk a demokratikus pártverseny nyitottságát: senki ne kapjon semmit (..nyitottsággal.)
@Dr. Lencsés István PhD.: nem is az igazából a kérdés, hogy ki mit mond be akár valósan, akár heccből: sokkal fontosabb az, hogy ki fog egészen az urnákig elmenni? Ha valamiben, akkor ebben igencsak jól teljesítenek a Fideszes hívek, ezzel az aktivitással kell versenyezni, nem a színes diagramokkal.
Én '94 óta nem szavaztam (érvényesen meg '94-ben sem), és egy évnyi csendes olvasgatás után döntöttem úgy, hogy valakire ezentúl mindig fogok. De kb. négymillió még mindig inkább kirándulni menne, és - ma már így látom - ők nem egyszerű nem szavazók, hanem kifejezetten veszteséget jelentenek.
És mindig bele kell számolni a Jobbikot is, azon egyszerű oknál fogva, hogy választható opció. Nem tűnik el attól, hogy nem beszélnek róla.
@Dr. Lencsés István PhD.: Ez bizony így van, mindig is az MSZP-nek volt a legnagyobb rejtőzködő rétege, akik valószínűsíthető, hogy '14-ben aktivizálódni fognak, de most nem vallják be a preferenciáikat a kérdezőbiztosnak - jobbára félelemből.
@nemecsek ernő áruló: eleinte reménykedtem abban, hogy ésszerűen meg tudják indokolni a kormány döntéseit, aztán jöttek a sokak által kifogásolt, "célirányosan" összeállított diagramok, az "úgyisnekemvanigazam, csaktelehetszhülye" típusú szerkesztői válaszok, a minimálbéreseket végül is lesajnáló poszt-sorozat és a többi, ezzel a helyére is került az a blog.
Nívónak nívó, úgy, ahogy a bányászbéka segge is szint valahol.
"kb. négymillió még mindig inkább kirándulni menne, és - ma már így látom - ők nem egyszerű nem szavazók, hanem kifejezetten veszteséget jelentenek."

Ilyen magas a véleményt nem nyilvánítók aránya még nem volt emlékezetem szerint. Azért feltehetően van véleményük. Az ellenzéki pártoknak őket kellene elérniük, nem egymás választóira hajtani. Ezt a fidesz is tudja, ezért kezdte a média víz alá nyomásával. Nincs mód, vagy nagyon nehéz elérni ezeket az embereket. Tévét néznek, és pássz.
@a poszthoz is szólnék, de egy borsodiasan hegyes köpésen kívül nem jut eszembe semmi. Legfeljebb ennek a két szarhalomnak, Tállainak és Mengyinek üzennék annyit, igazi élvezet lesz kibaszni titeket a trágyadombra.
@nemecsek ernő áruló: Aki akkoriban meg nem elt, vagy meg nem igen emlekszik a tortenesekre, annak nem konnyu ilyen ugyekben itelkezni.
En sem eltem meg akkor, s bar azota foleg blogokon olvashatni hasonlo sztorikat, de nyilvan embere valogatja, hogy melyiknek mennyi hitelt ad.

A jobboldal nyilvan nem fogja '56 ilyen vetuletet reklamozni, a baloldal meg sokaig meg azt se tudta hogyan viszonyuljon '56-hoz. Es hat ha onnan valaki eloallt hasonlo sztorival, azt kozmegegyezessel mindenki lehurrogta....

Bizonyara nem volt az olyan szeplotelen dolog, mint ahogy azt jobbrol halljuk.
Nagyapám forog a sírjában, szegény.
Kúriai bíró volt, földbirtokügyek tartoztak hozzá. A földosztáskor - kb. 50 éves volt - az igazoló bizottság kibacta a posztjáról, még a szolgálati éveit sem ismerték el, nyolcvan évesen halt meg szegény, mint aktív gyári portás...
Ha most lett volna bíró, vajon hogyan csinálták volna ki?
@épészmérnök: "a közvéleménykutatás is egy szakma"
Ezt nem vitatom, sőt, ha meg lehet élni belőle, hajrá, előkelő helyezésükhöz gratulálok. Csak annyit jegyeztem meg, hogy én nem hiszek nekik, vagy még pontosabban fogalmazva, döntéseim során nem befolyásolnak az eredményeik.
@simple observer: Ebben igazad van. Én például sokat beszéltem nagyanyámmal, aki konkrétan a Bécsi úton volt a balhé kirobbanásakor, és mindig tiszta szívéből gyűlölte az egész '56-os balhét, mert ő csak azt látta belőle ártatlan kisemberek tömeges legyilkolása folyt, és hogy 'megint' nem tudtak kimenni az oroszok, pedig '49-ban is próbálkoztak, de akkor még a magyar diplomácia valahogy meggyőzte őket, hogy destabilizálná a régió politikai helyzetét, ha az oroszok magukra hagyják a nép által kevéssé támogatott kormányzatot. '56-ban már tényleg ki akartak menni, az én érzésem az, hogy nem volt véletlen az a lövöldözés a köztörvényesek részéről. Lásd még Reichstag, vagy Kassa bombázása - az erőszak mindig hatékony mozgósító erő. A hadseregnek pedig automatikus tűzparancsa van, ha rájuk lőnek.
@simple observer: a rádió ostroma sem volt olyan felhőtlenül hősies. Volt ott vagy negyven sorkatona, fiatal gyerekek, akiket simán lelődöztek a felkelők (akik éjféltájt már nem a csillagszemű egyetemisták voltak), mert hiába kérték, nem kaptak engedélyt védekező lövésre.
A rendszerváltással egyidejűleg elkezdődött a történelemhamisítás.
És azoknak a szegény gyerekeknek az emléktábláját letakarták.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: :-)
Meg ahogy egy másik mondás tartja: kis hazugság, nagy hazugság, statisztika.
Biztos vagyok benne, hogy a statisztikát, mint tudományt valami politikus találta fel, rendes embernek nem lett volna szüksége ilyesmire :-)
@Interlock: "Ezt nem vitatom, sőt, ha meg lehet élni belőle, hajrá, előkelő helyezésükhöz gratulálok. Csak annyit jegyeztem meg, hogy én nem hiszek nekik,"

Ez, barátom, egy elfogult, és kissé rosszindulatú klisé.

A jó kormányzáshoz a helyzet alapos ismerete a kiindulópont, nem? Ahhoz pedig reprezentatív kutatások kellenek, nem elég az egyes ember szubjektív tapasztalata. Nem a kutatók tehetnek arról, ha a politikusok olyan hülyék/gazemberek (nem kívánt törlendő), hogy figyelmen kívül hagyják a valóságot.
@Interlock:
Sokan az MSZP-t, es Gyurcsanyt okoljak fokent, mert a Fidesznek 2/3-a lett.

Szerintem mindket fent emlitett igenis felelos erte, nem is vitas.

Am en a 2006-ra felvezeto kampanyt, es aztan az MSZP gyozelme utani 4 evet kisse maskent latom. Es szerintem a legnagyobb gond a passzivitas volt.
2010-ben 64%-os volt a reszvetel. Elotte ketszer is 72-73%. Vagyis itt, fokent a szocik elveszitettek 8-9%-ot, plusz meg amennyien atpartoltak a masik oldalra.
Es most ezt a vonalat viszi a Fidesz tovabb. Ha fenn tudja tartani az idegenkedest az ellenzeki partokkal szemben, akkor a minimalisra zsugorodott szavazobazisaval is nyerhet. Errol szol a regisztracio is (a listakeszites mellett).

Es en eppen ezert ervelek mindig egy kozos listas indulas es annak tamogatasa mellett. Bar en sosem szavaztam az MSZP-re, de meg a mostani maradek gardaval is kitudnek egyezni, ha a korzetemben pl. egy Bajat, Szekerest, Lampertet.... kene tamogatnom.
@simple observer: remélem csak rosszul olvastam. ugye nem akarod Szekerest támogatni..remélem.
drmatócsni a csONKOLÓGIA átadásán... "gyógyul"? netán kinő újra pl egy levágott szentjobbkéz ?

ott tarthatták volna a SZENTJOBBOT, pl levágás célzatával... lett volna Ő az első beteg "akit meggyógyítanak"....

"Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint Magyarország két évvel ezelőtt a gyógyulás útjára lépett, és ennek jele, hogy az Országos Onkológiai Intézetben az egyik legkomolyabb betegséget mostantól új épületben tudják legyőzni. Matolcsy György kifejtette: 2002 óta a magyar államot vezető kormányok nem az ország gyógyulását, hanem az ország betegségét súlyosbító politikát folytattak, de ezzel két éve szakítottak, és megtették az első lépéseket a gyógyulás felé. Szerinte a kormány szakított az olyan önpusztító betegséggel, mint az eladósodás, konszolidálta Magyarország államháztartását, visszaállította a magyar állam pénzügyeinek "harmóniáját"...."

www.origo.hu/itthon/20120524-matolcsy-szerint-gyogyul-az-orszag.html
@Penivaldes: barkit tamogatunk, aki

- egysegbe kovacsolja az ellenzeket
- hajlando es kepes a fidesszel el- es leszamolni, meg ha ajobbikkal koalara lep is.

ez lehet szekeres, gyursany, schiffer, bajnai, barki.

a fontos az osszefogas es a fidesz sarokbakuldese. a politkusok eszkozok. hat hasznaljuk oket.
@épészmérnök: naná, hogy van véleményük - folyamatos munkát adna a köztisztaságiaknak, annyi köpést felmosni...
Nehéz őket elérni, de ha a médián át nem megy, akkor ki kell kerülni a médiát. Hordozhatja az információkat minden ember (pl. idősebb családtagok, kollégák között), kisboltok ablakában is lóghat bármi, amit a tulaj enged, be lehetne vonni támogató fuvarozókat, futárokat.
Egy a lényeg: olyan mondanivalót kell összeállítani, ami a célközönség igényeivel is találkozik. Ez az ellenzéki pártoknak a mai napig nem igazán sikerült.
@nemecsek ernő áruló:
1956-ban én még kisgyermekként a Szilágyi utca és Köztársaság tér sarkán laktam. Azért vannak emlékeim a "az októberi sajnálatos eseményekről".
Az akasztásokat és kibelezéseket a szüleim látták és nekik sem a hősiesség jutott eszükbe a lázadókról.
@nemecsek ernő áruló: En parasztgyerek vagyok, nalunk az Isten hata mogott nem igen volt '56-os tapasztalata senkinek.
Igy aztan sztorik se nagyon keringtek rola.

Amikor volt tema, akkor neha a nemet, majd az orosz katonak kerultek szoba a vilaghaborubol, de amugy eleg nyugis hely volt.

Amugy pedig ez az egyik oka, amiert meg a Fidesz rombolasaval kapcsolatban is pacifista vagyok, mert ha elkezd elfajulni a helyzet, akkor ugyis elobb-utobb elokerulnek a koztorvenyesek, es a revansvagyo csocselek kepviseloi is....
@épészmérnök: azt hiszem, én akár elfogult is lehetek. Legalábbis, senki nem szólt, hogy kormányon volnék :-)
@Interlock: "olyan mondanivalót kell összeállítani, ami a célközönség igényeivel is találkozik. Ez az ellenzéki pártoknak a mai napig nem igazán sikerült."

Ez a bizonyos célközönség nagyon heterogén, és apolitikus/antipolitikus. Milyen mondanivalóval gondolod megcélozni őket?
@Penivaldes: "remélem csak rosszul olvastam. ugye nem akarod Szekerest támogatni..remélem. "

Feljebb Sipi mar szinte helyettem is megvalaszolta, de azert tolem is.

Nem, nem AKAROM.
De ha a helyzet ugy hozza, hogy tortenetesen egy kozos listan eppen az MSZP jeloltje indul az en valasztokorzetemben, es az - Isten ne adja - Szekeres lenne (szinte az egesz MSZP frakciot ideirhatnak nehany kivetellel), akkor nem toprengenek sokat, hogy Viktor 2/3-a (illetve 2014-ben feltehetoen csak a sima tobbseg), vagy pedig MSZP-vel sulyosbitott, de a jovore nezvest legalabb valamekkora pozitiv lehetoseget rejto kozos listara X-eljek.

Remelem igy kicsit pontositottam a kepet...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Érdekes lenne megnézni milyen megítélés alá esne az mondjuk Strasbourgban. A maszop alapvetően közérdekű adatokat tett közzé, mégis törvényt sértett, mert ezek titkosítva lettek 10 évre.

Kurva kíváncsi lennék, hogy nemzetközi bíróságon a közélet/közpénzfelhasználás tisztasága, vagy a mindenkori kormány személyes érdekeinek védelme élvezne-e előnyt.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: mindig. egyébként jó a hasonlatod. csak én még hozzátenném, hogy egy idő után nálam a wckefe is megy a szemétbe..
@simple observer: hát én elfiloznék a szavazólap felett ilyen esetben..
@simple observer: en azert is eroltetnem az osszefogast, mert ha osszejonne egy olajfas nagykoalicio, akkor az lmp, dk, mszp egymast is szemmel tartana/tarthatna...

es mivel egymasra vannak utalva, igy kisebb az eselye a sunyulasnak. mert mint tudjuk, nem a buntetes mertekenek, hanem az elkerulhetetlensegnek van preventiv hatasa, azaz ha olyanokkal dolgozom egyutt, akik mindig fel szemmel a kezemet nezik, akkor nem fogok lopni.

es a celjuk - ha az utjaik nem is - kozos. egy europai, jol mukodo, demokrata orszagot letrehozni eros kozeposztallyal.
@Penivaldes: mint mindenkinel.

de jelenleg kopott wckefeink vannak, jobbat meg nem sikerult szerezni, de mar nem latszik a fajanszban a porcelan a szartol.
@simple observer:

Miért nem tudok elképzelni olyan kompromisszumos közös listát, ami azon alapul, hogy Szekeres Imre - meg a Lendvai, Kiss Péter és satöbbi - nem szerepel rajta. Ez tényleg érdekel.

Mert a magam részéről nem mondom, hogy soha ne legyen közös lista, és a szocik ahogy vannak haljanak ki. De azt igen, hogy azokat, akik a 2006 évi mérlegkozmetikázásban és a 2008-2009 közti hatékony válságkezelés elszabotálásában részt vettek, azoknak a neveit én nem akarom ezen a listán látni.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: persze mert a kopott keféink is annyira szarosak, hogy azt vegyszer sem viszi le..
@Fabius: legfeljebb kimondjak, hogy a titkositas nem volt jogszeru...

nyirfa ugy v2.0

ott is egy jogtalan titkositasra hivatkozva hurcoltak meg jusztot.
@Interlock:
"Egy a lényeg: olyan mondanivalót kell összeállítani, ami a célközönség igényeivel is találkozik."

Lehet, hogy te se vegytisztan igy erted, ahogy vegul leirtad, de ezzel pl szerintem nem lehet egyeterteni. Ugyanis a rendszervaltas ota tukeppen szinte mindenki eppen ezt csinalta.

Egy tisztesseges, korrekt, hiteles, es kivitelezheto program kellene, fuggetlenul attol, hogy mit akarnak az emberek.
Ennek a gondja azonban az, hogy annak nem lenne tobbsege a valasztason (meg igy se, hogy a Fidesz lejebb vitte a gyozelmi kuszobot).
Egy valamire valo politikai rendszernek, es a csatolt velemenyformaloknak epp az lenne a feladata, hogy a lakossagnak elmagyarazza a dolgokat, megertessek veluk, hogy mit miert kellene ugy, ahogy ok javasoljak, es hogy az miert lenne jo.
@simple observer: a passzivitás, igen, főleg Gyurcsányé. Hírhedt beszéde, kirohanása után elő kellett volna vennie a jobb lábát, és kíméletlenül picsán rúgni mindenkit a pártban, aki nem áll be mögé. Próbálnák meg Orbánt így szabotálni a Fideszesek, halomban állnának a fejek az asztala alatt... Gyurcsány gyenge volt ehhez. Lehet, hogy felismerte, lehet, hogy másként akarta, de saját pártja legyőzéséhez gyenge volt.
A múltkor azt mondtam, hogy ezek a régi, elhasznált arcok hozhatnak szavazatokat, de ugyanannyit el is fognak riasztani; most is ezt mondom. Veszélyes dolog bukottakat újra előretolni azt mantrázva, hogy nincs jobb. Lehetne. Két éve tisztújíthatna az MSZP is, hozzá se kezdtek, meg sem fordul a tagság fejében, hogy kikényszerítsék, ehelyett várnak, bíznak Orbán bukásában, bíznak abban, hogy ha mindenki egyest kap, akkor mindenkit átengednek a vizsgán, hiszen nincs jobb. Nem hiszitek el, mennyire veszélyes ez a dolog, az, hogy ők is képtelenek elereszteni a székeiket.
@simple observer: Ötezer éves vicc, de hátha vannak itt viccre újszülöttek is: legjobb fogamzásgátló a térdek közé szorított Kalmopyrin/Andaxin/C-vitamin, stb. Kinek milyen pirula jut eszébe.
@simple observer: nos, ha választást csak úgy lehet nyerni, hogy program helyett ígérni kell, akkor ígérni kell. Nem tudok erre jobbat mondani. Na de ha a megnyert választás után leszarják a saját hülye ígéreteiket, és elkezdik az amúgy meglévő, jó, és korrekt programjukat végrehajtani, folyamatosan magyarázva közben, hogy az miért és hogyan lesz jó - akkor szerinted elsöpri őket a népharag, mert korábban mást mondtak? Még Orbánt se söpri el, pedig ő aztán...
Nincs már annyi időnk, hogy felvilágosodhasson a lakosság; örüljünk, ha halvány fényt sikerül gyújtani. Itt pártokat imádnak, személyeket imádnak, 300 Ft-os kérdéseket imádnak, napi megélhetésről elmélkednek / panaszkodnak. Attól tartok, nincs annyi időnk, hogy távlatokat értessünk meg velük, de ha a győzelemhez ez amúgy sem szükséges, akkor taktikázni kell. Kegyesen hazudni, igen - és ha mákunk van, és többször már nem kell, akkor meg fogják bocsátani, még ha morognak is érte.
@Fabius: Igazabol ez a te visszatero "kenyeskedesed" igazan erdekes, hiszen jol latod amikor a cikkeidre keszulsz, hogy itt minosegbeli kulonbseg van. Illetve lopasok eseteben nagysagrendbeli(!) kulonbsegekrol beszelunk.

En is azt mondom, hogy az MSZP kadereinek 90-95%-anak lapat. Am a budos helyzet az, hogy az erintettek nem igazan veszik a lapot, es foggal-korommel ragaszkodnak pozicioikhoz. (Nem tudhato, mekkora szerepe van ebben pl Simicskan-Puchon keresztul a Fidesznek.)
Lehet varni, hogy majd ilyen-olyan tisztesseges, es becsuletes emberek, partok legyozik a Fideszt (ahogy posztjaidbol, kommentjeidbol vilagosan lejon ez a velemenyed). Am eppenseggel olyan dolgokrol is irsz posztokat, hogyan igyekszik MINDENKI gyozelmi eselyeit lecsokkenteni a Fidesz.

Vagyis amellett, hogy szerintem mar a 2/3 megadasa a Fidesznek onmagaban is tortenelmi bun, de ha most meg kapnak ujabb 4 evet, '18-ban vajon mit vehetne at egy esetleges gyoztes part/ koalicio? Mi olyan lenne ami nem volna a Fidesz kezeben, amikor mar most is eves szinten tobbszaz milliardokrol szolnak a hirek?

Ha nagyon patetikus akarnek lenni akkor '14 fontossagaval kapcsolatban a koltot ideznem:

Talpra magyar, hí a haza!
Itt az idő, most vagy soha!

Igy aztan az adott korulmenyek kozott nem okozna nagy fajdalmat, hogy szemely szerint akar valamely szoci potentatra adjam szavazatomat.

Eleg jol ismerem velemenyed, hogy nem szeretnel a kisebbik rosszra szavazni, hanem a jobbra akarnal. Ertem az allaspontodat, es eyet is ertek veled. Am az a rogvalosag, hogy a mai Mo-n ez a luxus nem adatik meg nekunk.
@Interlock: "Gyurcsány gyenge volt ehhez. Lehet, hogy felismerte, lehet, hogy másként akarta, de saját pártja legyőzéséhez gyenge volt."

En inkabb a masodik mondatoddal ertek egyet. Mert mindig Orbanhoz hasonlitjak, es a tehetetlenseget (Sajatjaival szemben is) azonnal a sajat ertektelensegenek tud be mindenki.
"Nem tudjuk 12-15 embernél többen körül ülni azt az asztalt, amelynél meg kell állapodni kormányzati emberekkel, minisztériumi emberekkel, meg szakértőkkel."
Orban elmegy bulgarba, es kuld haza egy kepeslapot, hogy gyerekek jo lenne, ha Plagi bacsit megvalasztanatok.
MECCSODA kulonbseg!
Ezzel egyutt ma mar ugy gondolom lehet, hogy nem kellett volna eroltetnie a dolgot egyaltalan....

"Nem hiszitek el, mennyire veszélyes ez a dolog, az, hogy ők is képtelenek elereszteni a székeiket."

De elhiszem. Tobbek kozott ez is szerepet jatszott a mostani 2/3 letrejotteben....
@simple observer: persze, persze..csak nem ülhetünk ölbe tett kézzel sem, hogy nekünk ez jutott szavazzunk az mszp-s arcokra, és viszontlátásra. mert az ugyanúgy luxus.
@a szív fészkei: Ismeros volt a vicc, de azert ennel a kozepkorban voltak sokkal hatekonyabb vedekezesi eszkozok.
Csak az erenyovet hadd emlitsem. Szentfazekeknak szerintem ilyesmi lebeg meg most is a szemuk elott.
@Interlock: "nos, ha választást csak úgy lehet nyerni, hogy program helyett ígérni kell, akkor ígérni kell. Nem tudok erre jobbat mondani. Na de ha a megnyert választás után leszarják a saját hülye ígéreteiket, és elkezdik az amúgy meglévő, jó, és korrekt programjukat végrehajtani, folyamatosan magyarázva közben, hogy az miért és hogyan lesz jó - akkor szerinted elsöpri őket a népharag, mert korábban mást mondtak? Még Orbánt se söpri el, pedig ő aztán..."

En emlekszem rosszul, hogy 2006-ban eppen valami ilyesmi tortent?

Amugy egyetertek veled, am a dologgal az a gond, ha egy olyan konyortelen ellenzeket kapsz, mint a Fidesz volt (meg a sajat mozgasteruket is szinte lenullaztak csak hogy Gyurcsany es az MSZP leamortizalasa teljes legyen), akkor ez egy nehezen kivitelezheto forgatokonyv.
@simple observer:

Szerintem nem az én kényeskedésemmel vagy finnyásságommal van a probléma, hanem a ti kishitűségetekkel, és ezt minden él nélkül mondom.

Belegondolni se mertek a lehetőségbe ami a kezetekben van.

Pedig most az van, hogy megszabhatod az irányt, lehetnek olyan elvárásaid amik amúgy megvannak, csak alárendelnéd az Orbán leválthatatlansága iránt érzett félelmednek. Pedig nem kéne.

Most lehet azt mondani, a Fidesznél demokratikusabbak a szocik, de a már kormánypozícióban lejáratódott arcokat nem kérjük. Mert megmérettek és a 8 év után egy parlamenti párt Jobbik és a kétharmados Orbán lett a következmény.

Most lehet azt mondani, az LMP ördögbotosai elkötelezett hívei a maradéktalan jogállamiságnak, de ha kormányozni akarnának akkor a gazdasági elképzeléseikkel jöjjenek közelebb a földhöz. Építsenek végre országos hálózatot, foglalkozzanak a vidékiekkel sokkal többet, és legyen végre hatékony, döntésképes vezetése a pártnak.

Én ehelyett biztos nem fogom azt mondani, hogy háakkó jóvan, a vitán felüli nagyobb szar helyett mosolyogva feleszem a kisebbet. Mert nem merek odamenni, ezeket elmondani, és a szavazatomért elvárásokat támasztani. Neked is csak ennyit kéne tenni. És akkor a rögvalóság máris nem luxus. Ugyanis a pártok vannak érted, és nem te a pártokért.
@Fabius: Így van, teljesen így. kösz szépen, hogy leírtad.
ÚJ EXÓDUS

hazaáruló mafiakormány... hitvány szemetek ! halál bünti !

index.hu/belfold/2012/05/24/sosem_emigralt_volna_meg_ennyi_magyar/#
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Fabius utsó kommentje mindent leír, amit valójában tenni kéne.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
A maga teljességében az anyjából kifelé.

Azóta az asszony hosszú hálóingén elől vágott (apró) likban.
Amúgy minden este az internet pornóoldalain.
@Penivaldes:

"csak nem ülhetünk ölbe tett kézzel sem, hogy nekünk ez jutott"

Egy szoval sem mondom. Egy jo pelda erre Fabius. Bizonyara vannak meg sokan hasonloan aktivak az orszagban. Am ezzel egyutt a jelenlegi helyzet megiscsak az, hogy a Fideszhez szavazoszamban az MSZP all legkozelebb. Nyilvan ok is feszultem varjak az ujabb kutatasi eredmenyeket, es ez is csak abban "erositi meg" oket, hogy nincs valtozasra szukseg a parton belul.
Hosszabb idoskalan (felev/ev) egy kicsit emelkedni latszanak. Vagyis kikerulhetetlennek latszik az MSZP egy kormanyvaltashoz.

Masreszt miert varja barki is, hogy a fiatalok (sokan Botkat szoktak nevesiteni pl) egy ilyen meglehetosen kilatastalan helyzetben egyszerre menjenek neki a belso, monolitot alkoto oregeknek, es a hatalmat barmilyen eszkozokkel megtartani igyekvo Fidesz kormanynak?
@Fabius: utopia...

evtizedeknek kell eltelni, mire az lesz, amit te szeretnel. most mar lehetne az, ha nem kurtuk volna el rettenetesen az elmult 22 evet. de elkurtuk. most egy kicsit szarabb, mint a rendszervaltaskor, mert az van, hogy visszatert kadar szelleme es pillanatnyilag sajat maganhadserege van, a kezeben a rendorseg, birosag, ugyeszseg, torvenykezes, minden.

es ertem en, hogy egy sullyedo hajon te jobb kapitanyt szeretnel, de jelenleg mentocsonakok vannak es ha neked degradal beszallni es egyutt kievezni, meg fogsz fulladni. de nelkuled meg mi sem fogunk tudni kievezni. azaz mind itt doglunk meg egy utopisztikus kivansagmusor kedveert.

onmagaban senki nem lesz kepes legyozni a fideszt. nem kishituseg miatt, hanem azert, mert ugy szabtak at a palyat, hogy nekik lejtsen. ki tudna azon vegigfutni eleg gyorsan? plane, hogy a jobbik ott forgolodik a futok kozott es bekasztgat hatulrol, osszerugva a versneyzok bokajat.

legyen ujra demokracia, ha mar ezt igy szetcsesztuk es majd utana tessek valogatni, ha lesz mibol..

most nincs. mert nem tettunk loszart sem az asztalra. azaz hogy pontosan loszart tettunk az asztalra.
@Penivaldes: hmm

akkor megkeresem a varazspalcam es csiribacsiribu! demokracia lesz, jo?

evtizedeket kell meloznunk, mire Fabios almat kierdemeljuk.
@Interlock: Az emberiség megélhető jövőjét kizárólag a matematikai statisztikában (sztochasztikus modellek, meg ilyenek ugranak be...) látom. Meg a Föld jövőjét.
@Penivaldes: Elveimmel ellenkezve reagálok: ott csak jó helyre lehet vágni. De ez egy hülye tesztoszterontubus-reakció... :)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Addig utópia amíg annak kezeled. Én pl a múlthéten összefutottam egy helyen Jávor Benedekkel - ami nem nehéz, szív is összefutott vele a BKV-n - és fésztufész is elmondtam szóról szóra ugyanezt.

Számomra ez rögvalóság, és nem utópia mentőcsónakokról. Neked se kell, hogy az legyen. Csak rajtad múlik, hogy ilyenkor elfordulsz és nem szólsz, vagy odamész és beszélsz.
@simple observer: pedig lehet, hogy jót tenne nekik, ha neki mennének belül az öregeknek..nekem rögtön jobban tetszene a helyzet..de nem fognak, mert ugyanaz a társaság és gondolkodásmód, hiába a fiataélságuk.
@Fabius: en csak azt tudom, hogy eloszor a munka, utana a fizetseg..

marpedig nekunk ujra kell epiteni ezt az egeszet. es elhiszem, hogy ez rogvalosag neked ausztriaban, nemetorsaagban, angliaban, de itt, a kozepszeru dzsentrik, tolbgaj polgarok orszagaban eloszor meg kell valtopztatni az itt uralkodo mentalitast. aztan a megvaltozot tmentalitasu polgaroknak fel kell nevelni egy mas mentalitasu generaciot.

na azokhoz mar mehetsz akivansaglistaddal.

ez most a kompromisszumok, a kemeny melo, ver, verejtek es konnyek ideje. nem a kivasnagmusore.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: demokrácia van most is, aki ezt tagadja az árt, és rémhírterjesztő.
igen melózni kell, igen nehezebb mint belenyugodni a kisebbik roszba, de azt hiszem megéri.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"eloszor meg kell valtopztatni az itt uralkodo mentalitast"

Ahogy mondod. Éppen ezért formálnám a tiéteket :-)
Jó hír, hogy ezért a rögvalóságért a kerületből se kellett kimenni, nem még Ausztriáig vagy a németekig bumlizni. A lehetőség előbb utóbb mindenkihez házhoz megy. Csak rajtad múlik mihez kezdesz vele.
@Penivaldes: nem, nincs demokracia.
ez jelenleg nem demokracia.

demokraciaban a kormany felett tobb tarsadalmi szervezet is all, amik korlatozzak a kormany tevekenyseget. demokraciaban van egy alkotmany, ami arra szolgal, hogy a polgarokat megvedje sajat kormanyuk tulkapasaitol. demokraciaban sajtoszabadsag van. demokraciaban az egyhazak az allamtol szigoruan elvalastzva mukodnek es a vallas mindenkinek maganugye. ezek itt hianyoznak, felszamolasra kerultek vagy eppen felszamolas alatt allnak.

tehat a jelenlegi kormanyzati forma nem felel meg a demokracia kriteriumainak. akkor is, ha artok es akkor is, ha szerinted ez remhir.

es amikor a mentalitas megvaltoztatasanak szuksegessegerol beszeltem, akkor pl. pont ezt a mentalitast szeretnem felszmaloni, vagy legalabbis visszaszoritani, amit te is kepviselsz, azaz aki kritikat, eszrevetelt foglamaz meg es azzal tabukat piszkal az remhirterjeszto es artalmas.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: előbb el kell pusztulnia az összes fid eszesnek...

javaslom a "népnek" hogy siesssenek...

mert a fides-KözgépDNP Szöveccség mindent elveszejt és elrabol...
@Fabius: ha belegondolsz eppen azt csinalom, amit te szeretnel;p

osszefogasra kenyszeritem az ellenzeket, mert ellenzeki osszefogast es folyamatods egymas feletti kontrollt szeretnek.

mert azt akarom, hogy a kovetkezo kormanyban az mszp, a dk, az lmp, a milla, meg meg mittomenemilyen formacio ervenyre juttathassa elkepzeleseit. ezt pedig csak iugy latom megvalosithatonak.

elegem van abbol, hogy itt mindenki egyedul akarja megmondani a tutit. ennyi, megmutattak, hogy loszart nem tudnak egyedul.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Hát ha már elárultad, hogy te mit akarsz felszámolni, akkor én is elárulhatom, hogy én mit akarok visszaszorítani. Nem sokat, csupán azt, amit te képviselsz azzal, hogy belemész olyan kompriomisszumba ami hosszú távon nem éri meg, meg hogy ez nem kívánságműsor. Dehogynem az, már sokszor elmondták itt, hogy a politikusok vannak értünk, és nem fordítva. Na én ez ellen vagyok.
Én ezt a mentalitást akarom kilőni.
@simple observer: "Masreszt miert varja barki is, hogy a fiatalok (sokan Botkat szoktak nevesiteni pl) egy ilyen meglehetosen kilatastalan helyzetben egyszerre menjenek neki a belso, monolitot alkoto oregeknek, es a hatalmat barmilyen eszkozokkel megtartani igyekvo Fidesz kormanynak?"

Hát pont ez az: senki sem várja el, hogy egyszerre tegyenek ilyet. Eltelt két év, senkinek nem mentek neki, és most már ugyanilyen két évnek nézünk elébe. Tegyük fel, hogy többségbe kerülnek: akkor a Fidesz ugyan veszít, de az öreg MSZP-sek ugyanúgy ott lesznek, és megint nem megy nekik senki, hiszen kormánypártot belülről irtani öngyilkosság. És az öregek tovább csinálják azt, amiről ismerjük őket, az elkúrást, mi meg demokratikusan dögölhetünk éhen egy széthulló, jobboldali villongásokkal terhelt országban.
Egy, a társadalommal kötött szerződést tudnék legfeljebb elképzelni: mindenki hoz annyi szavazatot, amennyit csak tud, de a kínos emberek a választás másnapján önként lelépnek, hazamennek hagymát reszelni. Nincs kivétel, nincs utólagos felülbírálat, csak egy lista a nevekkel, és egy köteg lemondási, kilépési nyilatkozat.
@a szív fészkei: nálunk olyanok vannak kiírva a kapukra, hogy:

"38 okod van arra, hogy elhúzz"
(ez finom utalás a kaliberre), mondjuk a kedvencem az, hogy:
" A kutya kedves és aranyos. De én szétrúgom a segged, ha bejössz"
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Sipi,ez még demokrácia.

Akkor is az lesz, ha a sötétségtől való félelmedben a nem rátermettekre, a demokrácia vívmányait eltékozlókra adod a szavazatodat.

Csak még gyengébb lesz.

Van még két év. Légy büszke a szavazatodra, és követeld meg, hogy harcoljanak érte.

Tulajdonképpen Te nap mint nap ezt teszed az egyik oldallal. Tedd meg ezt a másik oldallal is, a saját becsületed és lelkiismereted érdekében.

A legkisebb rosszon filózni ráérsz a választás reggelén is.

Most viszont van lehetőséged két évig kikényszeríteni a változásokat.

( Nem nagyon szeretek én nyalizni, de nem tehetek róla, hogy Fabiushoz hasonlóan gondolom ezt az egész hóbelevancot. )
Amúgy Egérrel egyetértek, kár volt eltakarni a balfácánnal a nő lábát.
@Fabius:
amit én látok -az nem sok?- amíg a langymeleg dagonya létezik és van moslék addig túl sok nem várható

katasztrófára van szükség, ami nem feltétlenül lámpavas meg úthenger, hanem egyszerűbb:

1./ a pénzcsapok kiszáradnak
2./ felgyorsulnak azok a folyamatok amiket a disznópásztor beindított és nagy belső kavarodás jön létre a narancslekvárban
(a lézerke áthelyezése, a tonya átrakása, a csicska teljes nullázása, a felhővári sohasemvoltjósemmire, vargamisicsődje ugyanott, és már nem lesz csontvázmeggumicsontelég...)
3./ az ellenzék csinál néhány gyors sakkhúzást
4./ oligarchái magára hagyják a simicskával átlépve az ország határokon

5./ földcsuszamlás
@Fabius: "Pedig most az van, hogy megszabhatod az irányt, lehetnek olyan elvárásaid amik amúgy megvannak, csak alárendelnéd az Orbán leválthatatlansága iránt érzett félelmednek."

En hiszed vagy sem, teljesen egyetertek az ilyen elvarasaiddal. A gond az, hogy amit az idezetben irtal 2010-ben mar adott nekunk egy 2/3-ot. A szavazok remekul megszabtak az iranyt.
Akkor "csak" annyi volt a kulonbseg, hogy a 2/3-ot legalabb el lehetett volna kerulni.

'14-ben feltehetoen a sima Fidesz gyozelmet kell elkerulni. Am ha az meg van nekik, tukeppen ugyanugy 2/3-dal er fel, mert minden a kezukben marad, a szabalyozast meg meg az utolso pillanatokban is, ad abszurdum ugyvivo kormanykent (emlekszunk 2002-re) finomhangolhatjak a kovetkezo ciklusra...

En nem ohajtok senkit sem meggyozni a magam igazarol, sem teged sem senki mast aki beleolvas a kommentekbe. De azzal azt hiszem nehez vitazni, hogy ha 2010-ben is kisebb lett volna a zsigeri ellensegeskedes az MSZP iranyaba, akkor most nem lenne 2/3 es sokkal beljebb lehetne az orszag...
Attol a szocik meg ugyanugy ellenzekben lennenek, es ugyanugy nem lenne ingerenciajuk megvalni pozicioiktol. Vagyis reszukrol semmi kulonbseg nem lenne.
De megis mekkora kulonbseg volna...

En azt latom, hogy a jelenlegi helyzet erdemben nem fog valtozni az elkovetkezo 2 evben. A 3 ellenzeki part (MSZP, LMP, DK) talan tud meg szavazokat gyujteni. De egyik part sem tunik egyedul gyozelemre eselyesnek. Es ilyen korulmenyek kozott en titkon (igy leirva mar nem is olyan nagyon titkon) arra szamitok, hogy egyutt indulva akar egy Bajnait (aki nemzetkozileg mar elfogadott arc), vagy valamely mas figurat felvallalnak kozosen a partok.
Es akkor bizony ujra szembesulsz a 2010-es kerdessel, annyi kulonbseggel, hogy most mar tudod hova vezetett a lakossag akkori nagy MSZP-ellenessege.

Persze igazan becsulom ezt a tuzet, ami benned eg, a politikaval, politikusokkal kapcsolatban. Es kivanom neked (es magunknak is), hogy minel nagyobb eredmenyeid legyenek torekveseidben. (Nalam ez a tuz egy bo tiz ev utan aludt ki.)
Nem irom, hogy emlekezz ram, mert anelkul is meg merem josolni, hogy amikor '14-ben belepsz a szavazofulkebe, akkor a kerdes roppantul leegyszerusodik:

Megtartod a Fideszt hatalmon, - es folytatod a magad kis szelmalomharcat itt a Varanuszon, es zugloi ugyekben - vagy pedig megis csak bevallalsz egy vallalhatatlan MSZP-s emberkekkel is megtuzdelt kozos listat - amely eselyt ad LMP-s es egyeb mas csatlakozo mozgalmak, politikusok szamara, hogy kormanyzati poziciobol probaljak az orszag helyzetet elorelenditeni?
Szerintem túlmisztifikáljátok az ellenzék befolyásolásának a problémáját. Lám, Fabius ezt írja: "Én pl a múlthéten összefutottam egy helyen Jávor Benedekkel -"

És nem is kell a véletlenre várni! Minden parlamenti képviselőnek van fogadóórája, de minimum email-je, amire meg lehet írni, hogy Gipsz Jakab vagyok, magyar állampolgár, és ha a szavazatomat szeretné, akkor, kedves Képviselő Polgártárs, ezt és ezt várom el Öntől.
A legjobb személyesen, mert az írás elszáll, de ha valakinek a szeme közé néznek, az minimum megizzad, és nem felejti el azt a nézést.
Ugyanez vonatkozik a fideszes képviselőkre is. Nagyon udvariasan a szemük közé lehet nézni, és választékosan elmondani neki az elvárásokat. Mint ember az embernek. Semmi agresszivitás. Csak egy szúrós nézés.
De lehet a fogadóórája idején kis tüntit rendezni a bejáratnál, vagy sit-in-t a folyosóján, táblákkal. Érezzék a hideg leheletünket folyamatosan.
Ők állandóan alkalmazzák a bullying-technikákat. Kapjanak ők is belőle, épp itt az ideje.
Semmi törvénytelen, semmi udvariatlan. De bicsakoljon meg az önbizalmuk.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
"es ertem en, hogy egy sullyedo hajon te jobb kapitanyt szeretnel"

Koszi Sipi tokeletes a hasonlat. Pontosan igy gondolom en is, csak nem tudtam ennyire frappansan leirni..
"@simple observer: "megis csak bevallalsz egy vallalhatatlan MSZP-s emberkekkel is megtuzdelt kozos listat - amely eselyt ad LMP-s es egyeb mas csatlakozo mozgalmak, politikusok szamara, hogy kormanyzati poziciobol probaljak az orszag helyzetet elorelenditeni?"
Ott vagyunk megint, ahol a part szakad.
A maszop eddig kinyírt mindenkit, aki partere volt, vagy lehetett volna. Semmi biztosíték nincs arra, hogy ne ez történjék megint.
@Penivaldes:
"pedig lehet, hogy jót tenne nekik, ha neki mennének belül az öregeknek"
Szerintem nem tenne jot. A jelenlegi helyzetben a fiatalok nem tudnanak tobbseget szerezni. Elegendo lenne hivatkozni Gyurcsanyra, hogy mint o, a fiatalok is csak azt erik el, hogy tovabbdaraboljak a partot. Amugy meg barmilyen szempontbol jobb, ha pl. Botka inkabb marad polgarjeno, mint egy MSZP elnoki pozicioert hajto, de abba nagy valoszinuseggel belebuko "akarnok".
A kormánynak van B terve" - mondta a miniszterelnök. Hozzátette: van elképzelésük arról, hogy az esetleg elakadó nemzetközi állampapír-piaci helyzetben is hogyan kell finanszírozni az országot, hogyan és mely pontokon kell hozzányúlni a költségvetéshez, hogyan kell a szokásosokon túl extra növekedést gerjesztő "motorokat" mozgásba hozni.

Na itt a baj, extra motorokkal küzdünk a növekedésért. :(

Ezt már nemigen bírjuk ki, költözködünk északra, ha jönnek az extrák.

Ennek a mi Viktorunknak van azért arca.:)
Félti az európai demokrácia vívmányait.:)
@Interlock: "Tegyük fel, hogy többségbe kerülnek: akkor a Fidesz ugyan veszít, de az öreg MSZP-sek ugyanúgy ott lesznek, és megint nem megy nekik senki, hiszen kormánypártot belülről irtani öngyilkosság."

Nos ez eleg tankonyv izu, mert hogy a valosagban ez nem egeszen igy volt.

Ez elso igazan ezzel ellentetes az volt, amikor a robbantasok idejen Horn kemenyen beleszallt Kunczebe. Abban a hiszemben, hogy egyedul is nyerhet. Nem sokon es a kisgazdikon mulott, hogy nem jott be neki.
Aztan Viktor ment neki a kDNP-nek, majd kesobb a tobbseget biztosito MIEPnek. Belebukott.
SZDSZ partelnok cserek Koka, Fodor de nem ennek tulajdonitom kiesesuket.
Fodor ment neki GYurcsanynak. Es Gyurcsany akkor meg) nem bukott, az SZDSZ viszont ezert kesobb kikerult a parlamentbol.

Ezt csak azert soroltam, hogy igenis van mozgas kormanyon is. SOT!!!

Ellenzekben tukeppen csak egy dolog tortent Horn lemondott, es Kovacs lett az utodja.
A Lezsak-David harcot nem sorolnam ide, mert akkor mar mindneki lathatta, hogy a Lezsak-vonal egyenes irany a Fideszbe, vagyis ez nem volt igazan komoly valasztasi kenyszer.

Es igaz eleddig az egyetlen pozitiv kimenetelu esemeny, amikor GYurcsany ment neki a kozpontilag kijelolt Kiss Peternek. Gyozott parton belul, es orszagosan.

Ez a pelda viszont pont jo arra, hogy bemutassa, hogy szerintem egy ilyen "robbantasnak" akkor van ertelme (ha egyaltalan), es mozgato oka, ha a jeloltek elott ott lebeg egy pozitiv jovo lehetosege.
Ez jelenleg nincs az MSZP-s masod vonal elott.
Egy kormanyzas eseten, ahol 3-4 part/mozgalom ad koaliciot, nyilvan meglesz a (remelhetoen egszsegesnel nem komolyabb) verseny a partok kozott. Lesz kenyszer es lehetoseg a fiatalok szamara. Ma egy ilyen "forradalmart" Puchek azonnal legyilkolnanak....
@simple observer: lehet, én látom rosszul, de ezek szerint az MSZP-ben vannak a "nagy" öregek, egy-két Szanyi, Botka "kategóriás" kispályás, a többi meg tehetségtelen lúzer, és tulajdonképpen senki nem képes csapattá szervezni a pártot, csak az öregek. Nem hangzik túl jól...
@rodeo36:

Ez a "katasztrófa" már úton van. Tavaly a második negyedév után megtorpant a gazdaság, idén az első után már 1,5% recesszió van. Halmozzuk a szart, jövőre még nagyobb bajban leszünk az IMF hitel mellett is. Úgyhogy rád bízom mit jósolsz ebből 2014-re a tendenciát elnézve.
@épészmérnök: "A maszop eddig kinyírt mindenkit, aki partere volt, vagy lehetett volna. Semmi biztosíték nincs arra, hogy ne ez történjék megint."

Nem egeszen igy latom, bar a szandek nyilvan meg volt bennuk az SZDSZ-szel kapcsolatban is. Az MSZP sem igazan szivlelte a szadit, de...

2006-ban az SZDSZ-t valojaban sok MSZP-s szavazat is tartotta benn a parlamentben. Az hogy ezt nem akartak elfogadni hazon belul, az az o bajuk.
Velemenyem szerint az SZDSZ a Horn Gabor fele "fontosabb az SZDSZ, mint az orszag", vagy eppen a koalicios partnerevel szemben nyujtott viselkedese, illetve Fodor Gyurcsany-buktatos baleksege miatt pottyant ki.

De ketsegtelen semmilyen bizonyitek nincs arra amit irtal. Am nem latok komolyabb eselyt arra, hogy akar LMP-s, akar mas tisztanak, hitelesnek elfogadott egyen, mozgalom kormanyra keruljon mas modon '14-ben.
@simple observer: pontosan arra értettem az öngyilkosságot, amiket írtál. A belső harcokkal meggyengül a kormánypárt(ok) ereje, érdemi munkát ne is várjunk tőlük, hiszen nem érnek rá a csatazajban, ezzel megfonják maguknak a kötelet, a választók pedig meghúzzák, jó szorosan. Nagy taktika. Nem akkor kellene újítani, hatalmi struktúrát átszervezni, amikor ellenzékben vannak, és hát ténylegesen ráérnek?

"szerintem egy ilyen "robbantasnak" akkor van ertelme (ha egyaltalan), es mozgato oka, ha a jeloltek elott ott lebeg egy pozitiv jovo lehetosege"
Nos, ha a jelölteknek nem elég pozitív az, hogy ők akár sokkal jobban is írhatják a jövőt, mint ahogy azt a régiek tették, akkor ennyi. Csak azt tudnám, minek ülnek ott, ha önmagukban sem tudnak hinni.

"Egy kormanyzas eseten, ahol 3-4 part/mozgalom ad koaliciot, nyilvan meglesz a (remelhetoen egszsegesnel nem komolyabb) verseny a partok kozott"
Én meg, az eddigiek alapján, inkább a patthelyzetet, és a pozícióharcokat, zsákmányosztást sejdítem, de pusztán azokból kiindulva, akik a megtisztulni képtelen pártokból bejuthatnak.
@simple observer: "2006-ban az SZDSZ-t valojaban sok MSZP-s szavazat is tartotta benn a parlamentben. Az hogy ezt nem akartak elfogadni hazon belul, az az o bajuk.
Velemenyem szerint az SZDSZ a Horn Gabor fele "fontosabb az SZDSZ, mint az orszag", vagy eppen a koalicios partnerevel szemben nyujtott viselkedese, illetve Fodor Gyurcsany-buktatos baleksege miatt pottyant ki. "

en szadiszavazo voltam.

es igy latom en is.
@Interlock: "Szanyi, Botka "kategóriás" kispályás"

Jo kerdes, mert a kapitany biza mar partelnok akart lenni. Vagyis sajat ertekitelete szerint o tobbre termett annal, hogy kapitany letere csak kozlegeny legyen.

"és tulajdonképpen senki nem képes csapattá szervezni a pártot, csak az öregek. "

A gond az, hogy ok sem. Bar szerintem ok mar nem is igazan eroltetik. Jol elvannak a posvanyban. Epp ez a legnagyobb baja az MSZP-nek. Meg rutinbol futjak a koroket, de mar nem ehesek a sikerre. Jol el vannak a szituval, hogy ha ellenzekben is, es napi rendszeresseggel alazva is, de legalabb valamilyen fix poziciojuk van egy ideig, nem is rossz fizuval.
Arra meg hogy nekialljanak a komoly munkanak, mar nem sok kedvuk van. Pl. a pinologus Kovacs hatalmas munkat csinalt elnokkent, aztan kiment levezetni, most meg mar csak a rutint adja.
@Habakuk999: "Légy büszke a szavazatodra, és követeld meg, hogy harcoljanak érte."

rendben, akkor dk es akinek kell, az koaliciora lep gyurcsanyekkal:-DDD
@simple observer: A Centrum Párt szövetségese lehetett volna a maszopnak, de nagyon randa (fideszes) módszerekkel kinyírták. Hogy "odafönn" mi volt, nem tudom, de gusztustalan, amit a "végeken" műveltek. A szadesz pl. egy ismert és elfogadott cigány vállalkozót indított, a szocik karaktergyilkosságot hajtottak rajta végre. Le kellett cserélni másra.
A pénzszerzési módszereikről pedig rémregényeket lehetett hallani, hogyan túrtak ki a piacukról helyi vállalkozókat a vámhivatal segítségével, hogy a sajátjaik kerüljenek helyzetbe, nem riadtak vissza életveszélyes fenyegetésektől sem. Nem véletlen ám, hogy sokan gyűlölik őket.
@simple observer:

Tévedés. 2010-ben a vesszengyurcsány és rohaggyonmeg a zemeszpé mentalitás volt, az amiről én beszélek nem létezett. Ha létezett volna akkor nem kapnak biankó csekket Orbánék.

Abban egyetértünk, hogy a baloldali hármas egyik pártja sem tudja önállóan leváltani Orbánékat. Abban viszont továbbra sem, hogy ne lehetnénk befolyással az esetleges koalíció személyi összetételét illetően.

A végkövetkeztetéssel meg különösen nem értek egyet. Szerintem nem ennyi választási lehetőség lesz. Én egyrészt alternatívának várom szinte biztosan a Haza és Haladást, másrészt a susmorgás alapján egy jobbközép párt színrelépése se lepne meg. Színesebb lesz a paletta 2-3-4 szereplővel, ha a 4K-t is ide számolom, mint most.

* a Puccs Laci vs fiatal forradalmárhoz annyit, Puccsnak szembe kell néznie a következő két évben azzal, hogy az az "orgyilkos szándék" amit emlegetsz lejárt lemez. Ha sokáig játsszák tuti bukás.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Hurráááááááá!
Föltalálta a Századvég a spanyol viaszt!!

Nálunk még az élelmiszerlánc díj a sláger, kiegészítve a szlovákiai hitelfelvételi lehetőségekkel.

Pantagruelnek elméletével Orbán is tisztában van, a jogfolytonos magyar hazát ma Szlovákiának nevezik.

Így már minden érthető, az unortodox intézkedések segítik a tőkebevitelt, növekedést ösztönöznek. A magyar vállalkozók karöltve a világ többi befektetőjével özönlenek a jogfolytonosság hazába.

A török hódoltsági területeket meg odadobjuk szabad prédára.

Legfeljebb szlovák lesz a hivatalos magyar anyanyelv.
@Fabius: "másrészt a susmorgás alapján egy jobbközép párt színrelépése se lepne meg."

Legyen igazad, csak az ázsiai humonofób vallásukat hagyják otthon. :)
@Interlock:
"Nem akkor kellene újítani, hatalmi struktúrát átszervezni, amikor ellenzékben vannak, és hát ténylegesen ráérnek?"

De igen, am a jelenlegi helyzetben sem a kulso (fidesz kormanyzas), sem a belso helyzet(Puch es az oregek) nem idealisak (khm khm) egy ilyen akciohoz.

"Csak azt tudnám, minek ülnek ott, ha önmagukban sem tudnak hinni."

Miert ne hinne magaban akar egy Botka is. Turhetoen, meg ha nem is idalisan de sok fideszes kollegajanal jobban, elvezetget egy nagyvarost. Csak hat jol tudjak, hogy a nagyobb kaliberu es parton beluli nepszeruseggel biro Gyurcsany nyakat is kitortek az oregek. Jelenleg pedig egyszerubb, es nyugisabb lenne visszavonulnia a politikatol, mint a partelnoksegert, es minielnoksegert hajtania.

"Én meg, az eddigiek alapján, inkább a patthelyzetet, és a pozícióharcokat, zsákmányosztást sejdítem, de pusztán azokból kiindulva, akik a megtisztulni képtelen pártokból bejuthatnak."

Ez valoszinuleg elkerulhetetlen lenne, am...
Az adott helyzetben az ilyen ugyekbe nem keveredo partok, szemelyek mutathatnak magukat, hogy kormanyzati pozicioban mennyire alljak meg a helyuket. Ilyen szituban az MSZP-n belul is beindulhat valami, hiszen erdemi munka mellett mutathatja meg magat egy onjelolt fiatal is. Sot! Akar meg tamogatast is kaphatnak az ujak a tobbi koalas parttol hiszen nekik is erdekuk lenne, egy mine sikeresebb kormanyzas.
Mindamellett valoszinu, hogy egy ilyen koala se huzna ki a 4 evet....
@Habakuk999: az en olvasatomban a fidesz altal elhintett mentalitas pestis teljes veresege fleto rehabilitacioja es megfelelo helyierteken kezelese.

sokszor elmondtam, gyurcsany a fidesz karaktergyilkossagi modszereinek allatorvosi lova. amig az emberek - az ellenzekiek is... - a fidesz altal szajukba adott "ervekkel" felfegyverkezve fujjgyurcsanyoznak, addig ez lesz.

megtehetem?
meg.

Fabious is azt mondja, hogy kenyszeritsem ki amit akarok?
igen.

hat ez az en akaratom. es nem azert, mert kulonosebben nagy baratja lennek. hanem azert, mert nekem egy igazi ellensegem van, es az nem mas, mint a kicsinyes, irigy, rosszindulatu polgar. es amig kicsinyes, irigy, rosszindulatu es ezzel manipulalva barkinek a kinyirasaban asszisztal, addig en az aldozat partjara allok. mert mocskos egy orszagban elek. mocskos emberek kozott.

es szeretnem, ha leszoknanak rola, mert addig orban lesz, vagy valami hasonlo akarnok faszparaszt. mert akik igy gondolkodnak, azoknak valami kemenykezu mumajer kell, mint orban. es addig azt is fognak valasztani.

ilyen egyszeru ez...
@simple observer: "Arra meg hogy nekialljanak a komoly munkanak, mar nem sok kedvuk van"
A legmélyebb tisztelettel, mindenféle támadási szándék nélkül kérdezem, és borzasztóan érdekel az őszinte válasz: szerinted megéri Orbán bukása azt az árat, hogy ezt a "kemény munkától ódzkodó" gárdát tegyük a helyükbe? Segíthetnek ők az országon, a gazdaságon, a megosztottságon bármit is?
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
www.napi.hu/ado/maris_hozzanyultak_a_telefonadohoz_itt_van_rogan_uj_afaotlete.520340.html

Egy tipikus, átlagos gazdasági törvénykezési nap.

Azt sem lehet tudni, amit tegnap megszavaztak, holnap reggel hatályban lesz-e még.

Mit álmodozunk működőtőke injekciókról?

Legfeljebb arról szabad, hogy még ma még nem futott ordítva ki az országból az összes tőke.
@épészmérnök:
"Centrum Párt"
Igazabol nem tudom milyen tortenetek estek meg veluk. De semmi okom sincs, hogy ne higgyem el, amit irtal.

Am szerintem az o esetukben azert nemileg ok is ludasak voltak. Emlekszem, hogy meg en is gondolkodtam sokat, hogy rajuk szavazok 2002-ben, mert Kupa nem volt egy teljesen hiteltelen figura, es probalt eszervekkel hatni. Am szamomra az volt inkabb a kerdes, hogy egy Szabo Ivanos, Pusztaines MDNP (amit Viktor megiscsak beugratott a koalicioval), es a Varga Lacibacsis, Harrachos, Semjenes KDNP hogyan tudna egyuttmukodni a szocilibsi oldallal...
Amikor Kupa bejelentette a masodik koros tamogatast, azzal gyakorlatilag ugy itelte halalra a Centrumot, mint Csurka a MIEP-et.
@Interlock: "szerinted megéri Orbán bukása azt az árat, hogy ezt a "kemény munkától ódzkodó" gárdát tegyük a helyükbe? Segíthetnek ők az országon, a gazdaságon, a megosztottságon bármit is? "

imho javitana. nem sokat, de valamennyit igen. ha kicsit jobban hinenek a kormanynak a befektetok, ahogy hittek akkor nekik.. ha kicsit pozitivabban allna hozzank az eu.. ha kicsit...

es egy potencialisan a foldbe csapodo kisbolygo palyajan minimalisat eleg modositani, hogy a katasztrofat elkeruljuk.

jelenleg az tortenik, hogy mar a gyerekek agyat mossak az iskolakban es hireket hamisit a magyar tavirati iroda es a koztv...
es azoknak, akik koztvt neznek es az iskolaban tanitjak a tekintelyuralmat, az lesz a valosag. ha meg 4 evig orbanek lesznek, akkor felnonek a janicsarjaik...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Ezen mindig összebalhézunk.

Mondd már meg nekem legyél szíves, mit tett le Fletó az asztalra a Meggyesy féle puccson kívül?

Kormányozni tudott? Nem.
A pártját megújítani, megreformálni tudta? Nem.
Szétzilálni, katasztrofális vereséget szenvedni? Igen.
Vidékért tenni valamit? Nem.
Ezzel párhuzamosan Jobbikos mételyt segíteni? Igen.
Államot megreformálni? Nem.
Nagy költségvetési elosztó rendszereket megreformálni? Nem.

Legyilkolászta ő maga a saját karakterét, nem kellett ehhez Orbán se.

Az agyam eldurran ettől a " jót akart, de a csúnya fidesz nem hagyta" dumától.

A politika harc többek között, érdekek, csoportok, népek harca.
Ha valaki penye, és csak mutogatni képes az ellenfelekre, hogy jajajajjj nem hagynak engem gondolkodni, az menjen óvodai homokozóba várat építeni, és hagyja békén a politikát.
@Fabius: +1

Tán elhiszik ezt a szkeptikusok is, ha elégszer elmondod. Jó lenne legalább nekünk hinni a posványból kitörésben.
@Interlock: "A legmélyebb tisztelettel, mindenféle támadási szándék nélkül kérdezem, és borzasztóan érdekel az őszinte válasz: szerinted megéri Orbán bukása azt az árat, hogy ezt a "kemény munkától ódzkodó" gárdát tegyük a helyükbe? Segíthetnek ők az országon, a gazdaságon, a megosztottságon bármit is?"

Es megint csak kicsit megtoldva Sipi HSz-hez kicsit feljebb.

Ez a eltunyult garda is a jelenlegi allas szerint ugy cirka a kormany felet adna. Kerdes, hogy a harmasbol (MSZP, LMP, DK, a tobbirol nem igen tudunk meg mit mondani) melyik milyen palyat ir le. A Jobbiknak az utobbi idoben csokkeno tendenciat mernek/mondanank...

Es bar ez meg mindig nagy ballaszt egy kormany szamara, azert a tobbiek mutathatnak valamit...
@Habakuk999: "Mondd már meg nekem legyél szíves, mit tett le Fletó az asztalra a Meggyesy féle puccson kívül?"

puccs...?
volt itt katonai hatalomatvetel?:-D

egyebkent jah, mar az maga is eleg nagy tett volt, hogy picsan rugta megyot es kisst. megrangatta puccslacika golyoit es felrugta orban segget 2x hatizsaknak. beleszart a teszetoszak ventillatoranak kozepebe es bekapcsolva forgomodra allitotta. kul. birom az ilyet:-)

ha szimpatizalni akarnek vele, akkor mar ez is eleg lenne. de vedd ugy, hogy en megint prrotestszavazok. a magyar valasztopolgarok sotetsege, rosszindulata es manipulalhatosag ellen szavazok gyurcsanyra.

es akar ossze is veszhetsz velem ezen megint. de en azt mondom, hogy azert van orbanunk, mert ezt szartuk ide. es amig MI nem gondolkodunk maskent addig ujra es ujra ezt fogjuk tenni.

en is duhos voltam. aztan rajottem, azert vagyok duhos, mert a fidesz EZT AKARJA. hat nem teszem meg nekik ezt a szivesseget.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Jó lenne legalább nekünk hinni a posványból kitörésben. "

nem maszhat ki mindenki egy kotelen....
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Na látod. Haladunk szépen.:)

Legyél dühös nyugodtan, van Orbánunk, volt Gyurcsányunk, a magunk módján meg teszünk azért, hogy legyen valaki normális politikusunk is.

És akkor a protest-szavazatok is konvertálódhatnak valódiakká.
@simple observer:

Egy okot mondj amiért ne lehetne elvárás, hogy az eltunyult banda elhúzzon a vérbe? Ugye a vita most sem arról szól, a szocik monnyanakle ahogy vannak. Csak azokról beszélünk akiket te is tunyának nevezel. Akkor mit kell kardozni mellettük? Miért kell elfogadni a változatlan tunyaságot a tenni akarás helyett? Ráadásul ezzel a hülye úgyis csak a koala kormány felét adnák szöveggel.
@Fabius:
Csatlakozom! Nem olyan nehéz ezt látni, néhányan viszont mintha mégsem a Föld nevű bolygón élnének...
@Habakuk999: mar nem vagyok duhos gyurcsanyra, mert tudom, hogy akkor orbaneknak kedvezek. es nem tudok jobban kibaszni orbannal, mintha gyurcsanyt tamogatom.

es raadasul a harag rossz tanacsado. latod, a sok haragos ember mit tett az orszaggal, kinek a kezebe adott bianko csekket...

ugyanis tovabbra sem lehet elteriteni attol az allaspontomtol, hogy az igazi felelosok azok, akik szavaztak/nem szavaztak. ez a demokracia sava-borsa ugyanis.
ha rosszul dontenek a szavazok, akkor nekik kell erte vallani a felelosseget. mas nem fogja. sem a kormany, sem az uregi nyulak.

es amig haragossa lehet benneteket tenni, amig lehet benneteket uszitani en a celtablatokra fogok szavazni. uszuljatok, bakker. aztan lassatok az eredmenyet.

ha kell a szavazatom, akkor nem csak a fideszt es orbant, hanem az altala meghonositott mentalitast is elutasitjatok. amig nem, addig sajnos nem jatszunk egy csapatban, mert vissza fogjatok hivni orbant, vagy valamelyik hasonszoru utodjat. es ezt mar nem engedhetjuk meg magunknak es en nem kivanok ebben az orjongesben reszt venni.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Egy okot mondj amiért ne lehetne elvárás, hogy az eltunyult banda elhúzzon a vérbe? "

mert nincs elvaras tarsulas nelkul. aki ukkmukkfuck kijelenti, hogy "nincs egyuttmukodes", az nagyjabol mehet a francba az elvarasaival.

mi alapon lennenek elvarasaid egy olyan formacioval szemben, akikkel nem akarsz kozos munkat vegezni?
@Fabius: "Abban viszont továbbra sem, hogy ne lehetnénk befolyással az esetleges koalíció személyi összetételét illetően."

Bizonyos szintig lehetsz, pl ha te jarsz az LMP-sek nyakara, akkor naluk lehet valami sikered.
Ahogy erzekelem a DK nem a te vonalad, es feltehetoen ok sem igazan hajtanak a TE szavazatodra. De ha eljon az ideje, akkor a nem tul nagy tagsaga (esetleg kulso nyomasra is) majd eldonti hogy ki legyen jeloltjuk.
Az MSZP meg igazan sokat nem tesz barki szavazataiert is, de a helyzetebol adodo elonyet mindeddig jol hasznalta ki. Es mint latszik, a 2010-es gyomros sem keszteti oket komolyabb erofeszitesre. Naluk latom legkisebb eselyet annak, hogy barki kulsos befolyassal legyen a jeloltjuk szemelyere.

A szemelyi osszetetelt leginkabb ugy befolyasolhatod, ha (akar a segitsegeddel is) az LMP erdemben tud javitani szavazatszaman, ezzel a valasztasi listan kevesebb jeloltet engedve a tobbieknek, igy az MSZP-nek is.

"Én egyrészt alternatívának várom szinte biztosan a Haza és Haladást, másrészt a susmorgás alapján egy jobbközép párt színrelépése se lepne meg. Színesebb lesz a paletta 2-3-4 szereplővel, ha a 4K-t is ide számolom, mint most."

Szerintem, ha esze van Bajnai nem mint alternativa, hanem a valasztasi kozos lista vezetoje lenne.
Ahhoz szerintem nem szallna be eleg koran az iszapbirkozasba, hogy erdemben poziciot/szazalekot szerezzen a koalicios partok kozott. Ahhoz neki is ki kellene epitenie a partstrukturat meg ha nem is orszagosan, de legalabb a nagyvarosokban, ami meg ugyis ido lenne. Es meg igy se tudna olyan szamokat produkalni, ami alapjan egy (viszonylag) nagy MSZP es egy kisebb LMP-vel szemben jelolti helyeket kovetelhetne az egyeni korzetekben.
A 4K! szamomra a visszahivhatosagi baromsagaval mar most leirta magat...
Uj jobbkozep part. Nem tudom vegul Mariska eloall-e a mar regota pletykalt parttal, amibe majdnem Ader karrierje kerult. Masrol nem hallottam, de most nehez elkepzelni, hogy Viktorektol annyi szavazatot elvinne, ami miatt ne kene valasztasi szovetseg az ellenzek reszerol...

"* a Puccs Laci vs fiatal forradalmárhoz annyit, Puccsnak szembe kell néznie a következő két évben azzal, hogy az az "orgyilkos szándék" amit emlegetsz lejárt lemez. Ha sokáig játsszák tuti bukás."

Ha valoban a Simicska-bizniszbol tamogatjak Puchot (amire valljuk be nagy esely van), akkor o nagyon jol tudja, hogy szamara ez a legjobb, es valszeg mar csak egyetlen lehetoseg. Ha pedig ugymond alanyi jogon (sajat seftelesbol) van az MSZP-s penze, akkor nyilvan nem fogja kiengedni a hatalmat a kezebol olyan konnyeden. Valtoztatnia meg nem kell a garnituran, mert ugy nez ki a kupleraj jol-rosszul, de meg a regi lanyokkal is elmegy, ahogy a kutatasi adatok mutatjak.
@simple observer:
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Nehéz dolgok ezek...
Az egyik felem azt gondolja, hogy kétmillió jobboldali szavazó fog beleszarni a ventilátorba abban a pillanatban, amint egy új, balos kormány végrehajtja az IMF - EKB - bármi más külföldi szervezet első ajánlását, kérését, netán utasítását; ezen túlmenően még nagyobb veszélye van annak, hogy egy gyenge, a mostaninál jóval szabadelvűbb kormány alatt folytatódik a társadalom anyagi és erkölcsi züllése, a szabadrablás, a bénakacsa-kormányzás.
A másik felem szerint ugyanakkor talán annyira igazatok lehet, mint amennyi feltételes mód volt a mondataitokban. Zavar, persze, hogy zavar a feltételes mód, de mi van akkor, ha mégis, ha ezzel kellene indítani...
Tartva korábbi véleményemet arról, hogy az öregeknek most azonnal siccki, rágódom ezeken egy kicsit. Nem hiszem, hogy nagyot változna a véleményem, de legalább megérthetem a tiéteket :-)
A maszopról. Semmit sem tanultak. Most a Szolidaritást járatják le a nol segítségével...
Hűljön rájuk a bőr.
www.szolidaritas.org/kozlemenyek__felhivasok/nyilt_velemeny__-_a_nepszabadsag_szerkesztosegenek_/
El ne felejtsétek: holnap törülközőnap!
@Habakuk999: "Mondd már meg nekem legyél szíves, mit tett le Fletó az asztalra a Meggyesy féle puccson kívül?"

Mar a felvetes is hibas, hiszen semmilyen puccsrol nem beszelhetunk. Tessek visszaolvasni az akkori esemenyeket!

Medgyessy megzsarolta a szadit, es a partjat, hogy ezzel a huzassal talan az SZDSZ belemegy a kormanyatalakitasba, illetve, hogy talan az MSZP is nyomas gyakorol a szadra.

Nem jott be neki.

Az MSZP vezerkara nehany ora mulva mar meg is nevezte KISS PETERT, mint a leendo minielnokot....

Valahogy egy puccsot nem igy kepzelek el...
@simple observer: "Szerintem, ha esze van Bajnai nem mint alternativa, hanem a valasztasi kozos lista vezetoje lenne."

bizony.
bajnai nem fogja feladni a fuggetlenseget, csakis egy osszefogas elere hajlando jonni.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Ezzel az erővel Pol Pot-ra is szavazhatnál. Azt se sokan szerették.

Vagy akár Angyallal karöltve Vonára is. Őt se kedveljük. Vagy Kozsóra ahogy olvasgattam itt tegnap.

Mindegy, két év alatt sok minden fog még történni.
Politikához hozzátok képest nem értő, egyszerű arccal az a vélemínyem, hogy van generikus gyógyszer a narancs kórság ellen. Eltelt már annyi idő, hogy a molekulát leporolva, (ellenzéki összefogással), a választói piacra dobjanak egy régi-új készítményt. Mielőbb törzskönyveztetni kell a Populista Vakert, és széles tömegek számára elérhetővé tenni, a legmagasabb verbális dózisban. Persze ehhez kellene egy szimpatikus arc aki nem tolvaj, nem jár kalapban nyáron is - mivel nincs vaj a fején - horribile dictu; elkötelezett és érti a dolgát. Nem vagyok részeg, és tudatmódosító szereket sem vettem magamhoz, pusztán hiszem, hogy akad még ilyen ember a tízmillió között… (jővő héten azért felkeresek egy neurológust - remélem nem súlyos a dolog) Aztán ha sikerül a sokak számára elképzelhetetlen (eltakarítani a focistát), neki lehet állni felelősen irányítani ezt a bolhacirkuszt. Ha ezt az embert nem találja meg az ellenzék, akkor egy újabb négy évig tartó camorra szemeszterrel köll szembe néznünk. Regisztrálni köll és elmenni szavazni. Pont
Kire? Ez a kérdés. Ha le is balfaszoznak érte, én Bajnaiékra teszek majd egy X-et, ha megjelennek alternatívaként, vagy például olyanokra is, mint Botka. Szeged a kedvenc városom, de nem ezért. Ott van villamos, na mé? Mert megcsinálták. Debrecenben meg megy a répa húzogatás, kötbér, nemismivagyunk a hibásak, etc. – négyes metró szint. Mély.
Azért van még két év 14-ig, megpróbálok optimistán gondolkodni. Nem könnyű ugyan, de reménykedem.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
"Akkor mit kell kardozni mellettük? Miért kell elfogadni a változatlan tunyaságot a tenni akarás helyett?"

Nem kell kardozni mellettuk, mint ahogy en sem teszem. Szimplan arra igyekszem ravilagitani, hogy sem a nagy vereseg, sem az azota eltelt 2 ev nem hozott valtozast az MSZP oregjeinek hozzaallasaban. Es a kutatasi adatok alapjan (nagyon enyhe emelkedes az elmult felevben) ilyesmi nem is nagyon varhato. Es tetszik vagy sem (nekem sem) az MSZP megkerulhetetlen...

A valtozatlan tunyasagot pedig azert eri meg megis elfogadni szerintem, mert igy letrejohet egy olyan koalicio, melyben igenis a tobbi part (ahogy fentebb irtam esetlegesen Bajnai vezetesevel), vagy egyeb szervezetek delegalhatnak olyan figurakat, akik igenis csinalnak pozitiv dolgokat.
Vagyis egyreszt a mar most is magukat muatato partok szemelyek bizonyithatnak, masreszt lehetoseg teremtodik az MSZP masodik vonalanak az elobbrelepesre.
Szerintem pedig ennel sokkal tobbet egy '14-es a Fideszt esetlegesen megvero formaciotol nemigen lehet varni.
@simple observer: Hmmm. Nyilván le akarta váltani saját magát, hogy a tanoncot tegye meg utódjának.

Alapvetően az nekem a problémám, hogy a Fletó fanok sohasem azt magyarázzák, milyen jó munkát is végzett, hanem azt, hogy milyen jó munkát végzett volna, HA....

Ha az a ha ott nem lett volna.

Ugyanúgy nem látom különösebb értelmét ebben a témában osztani az észt, mintha hithű narancsossal elemeznénk Orbánja tevékenységét.

Érzelmeiteket tudomásul veszem. Tisztelem is a magam módján, ha meg nem is értem.
@Habakuk999: ez megint demagog, suket szar amit tolsz.

most tenyleg beszelgetunk erdemben, vagy jossz ezekkel?
mert akkor inkabb hagyjuk...

en leirtam tolem mire szamitsatok. mivel en maskent latom, mashol latom a problemat, az en velemenyem szerint amit ti oknak lattok az csak okozat, igy nem fog egyezni a velemenyunk. de az nagy igazsag, hogy az van kormanyon, akit erdemlunk es ha mast szeretnenek, akkor mast kell kierdemelnunk. marpedig ahhoz nekunk kell maskent gondolkodni es mas preferenciakat felallitani. en megtettem. az en megoldasom az osszefogasra az utalatos kep rehabilitalasa. ti egyelore ossze sem akartok senkivel fogni - meg ha nem is tudom, ki is az a "ti". nem beszeltek, nem mondotok semmit. nem terveztek, nem kommunikaltok. az egyetlen amit hallok, hogy gyurcsanyahibas. koszi, ezt tolta nekem a fidesz eleget es ha a fidesztol nem vagyok kivancsi ra, akkor toled sem leszek ra kivancsi.

beszelgethetunk arrol, hogy hogyan lehetne megoldani az osszefogast, beszelgethetnenk arrol, milyen feltetelekkel kepzelheto ez el, beszelhetnenk egy csomo hgasznos dologrol. de bazd meg, neked gyurcsanyt kell ekezned.

erted mar, mitol van tele veletek a tokom neha nem kicsit?

olyanok vagytok neha, mint egy elcseszett moricka, akinek a fasz helyett mindenrol gyurcsany jut az eszebe. es nem veszitek eszre azt a tenyt, hogy ezzel orbannak kedveztek, az o hatalmat erosititek. nem kell szeretni gyurcsanyt. nem kell, hogy miniszterelnok legyen.
egy legyen: megfelelo helyierteken kezelt politikus. marpedig ti most nem ott kezelitek. es a legalantasabb erzelemitek altal manipulalnak benneteket es valami altalam teljes mertekben erthetetlen es elfogadhatatlan okbol helyesnek erzitek ezt a manipulaciot. valahogy azt erzem minden egyes mondatototkbol, hogy "jaja, nagy szemetseg amit csinalunk, de gyurcsany ellen lehet"

nem. nem lehet. ha gyurcsany ellen teszed ugyanugy alantas dolog es a tetteid minositenek. mindennek van kovetkezmenye. ennek az lesz, hogy orban legkozelebbi ellenlabasat mar ugy fogjatok kinyirni, hogy meg annyira sem fog feltunni, mint ahogy most gyurcsanyt nyirjatok. mert egyszeruen napi rutint szerzel a gondolkodas nelkuli, demagog gecizesben. azt hiszed, hogy az valami resze a normalis, hetkoznapi eletnek. nem az. latod, orbannal buntet erte a "karma"...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
es amig haragossa lehet benneteket tenni, amig lehet benneteket uszitani en a celtablatokra fogok szavazni. uszuljatok, bakker. aztan lassatok az eredmenyet.

ha kell a szavazatom, akkor nem csak a fideszt es orbant, hanem az altala meghonositott mentalitast is elutasitjatok. amig nem, addig sajnos nem jatszunk egy csapatban, mert vissza fogjatok hivni orbant, vagy valamelyik hasonszoru utodjat. es ezt mar nem engedhetjuk meg magunknak es en nem kivanok ebben az orjongesben reszt venni.

Pont ez a mentalitás Orbán mentalitása.
A gyűlölködés, az ősellenség mentalizmusa.

Szerintem.

Sipi, mi komolyan azon vitatkozunk, itt van még két év a választásokig, ne próbáljunk erősíteni egy normális kormányváltó erőt, hanem Orbán ősellenségét, egy sajnos megbukott politikust támogassunk, mert akkor vérben fog forogni a gyűlölt Orbán szeme?

Ne haragudj, erre nekem nincs időm.
@simple observer:

Akkor ebben nem értünk egyet. Nekem ez a nem akar az emeszpé változtatni magán, ja, akkor jó, akkor nem kell, mentalitás nem megy. És ahogy elnézem a támogatási adatokat nagyon nem vagyok ezzel egyedül.

Ja, és akkor soha senki ne változtasson a megbukott politikáján mert mi mindent lenyelünk 4 év múlva ugyan úgy.
drsimicska + drorvbán

közgép + fides...

politika + gazdaság = oligachák

jól kitalálta két koleszos kópé hogyan tud egy egész országot megszállni és túszul ejteni...

nem engedik ki a kezükből, még ha az egész rájuk borul is...
@simple observer:

A DK honlapja rendszeresen szemlézi és ajánlózza Fabiust. Gondolom nem azért mert semmi hatása nincs annak amit mond.
@Interlock:
"kétmillió jobboldali szavazó fog beleszarni a ventilátorba abban a pillanatban, amint"

Nekem pillanatnyi ketsegem sincs afelol, hogy igy lesz. (Kerdes persze, hogy egy bukas utan a Fidesz ZRT erdemi beleszolast, vagy csak orokos tiszteletbeli elnoki poziciot tud/akar biztositani Orbannak).

Am ez mar egyszer lezajlott. Az MSZP-sek tobbsege beszart. Ez fogja megkulonboztetni az akkoriakat, hogy vajon nekik egy hasonlo helyzetben lesz-e ver a pucajukban. Ha nem akkor ok sem erdemelnek tobbet egy ciklusnal. Lapat.

"még nagyobb veszélye van annak, hogy egy gyenge, a mostaninál jóval szabadelvűbb kormány alatt folytatódik a társadalom anyagi és erkölcsi züllése, a szabadrablás, a bénakacsa-kormányzás."

Ez egy valos veszely, mar hogy az erkolcsi zulles, es a bena-kacsasag. Ez persze az akkori Fidesz hozzaallasatol is nagyban fugg majd.

Ha pedig az anyagi zullest, es szabadrablast nem tudjak erdemben megvaltoztatni, akkor ok semjobbak, mint a Fidesz. Akkor '18-ban vagy Orbanek jonnek vissza, vagy ujabb alakluat(ok), de en megis inkabb kockaztatnek. Ennel nem hiszem, hogy rosszabbak tudnanak lenni, meg ha MSZP-vel sulyosbitott kormany alakulna is.

" Zavar, persze, hogy zavar a feltételes mód, de mi van akkor, ha mégis, ha ezzel kellene indítani..."

En mar van 15 eve is (pedig akkor meg a fidesz vegeerhetetlen es folyamatos hecckampanya epp csak elkezdodott a Bokros csomag ellen) ugy ugy 20 eves periodusra tettem, hogy 1-2 politikus generacio kimegy, es ha szerencsenk van az ujabbak a jot tanuljak el, es abba az iranyba keszteti oket a lakossag is.

Nos, nem volt szerencsenk. Megkaptuk a konyortelen Fideszt, a toketlen MSZP-t, az intrikus SZDSZ-t...
@Habakuk999: nem, nem ezt mondom, de nem vagy hajlando megerteni amit mondok, mert a gyuloleted elvakit es elsuketit.

az ilyen nagykepu "nekem erre nincs idom" duma meg eleg gyenge az utan, hogy en kertem, hogy hagyjuk egymast beken a picsaba, ha nem vagy kepes tullepni a sajat emocionalis korlataidon:-)))
@Interlock: "Tartva korábbi véleményemet arról, hogy az öregeknek most azonnal siccki,"

ha hiszed, ha nem, ez a velemenyem nekem is megvan.

de maradjunk a realitasok talajan. ahhoz, hogy az oregeknek siccki legyen valamit tenni kell, maguktol nem lesz siccki. egy koalicios helyzet kikenyszerithet belulrol egy valtozast az mszpben. lehet belole siccki. de ezt en csak ugy tudom elkepzelni, ha a koalicios partnerek teszemazt feltetelnek szabjak a koaliciohoz puccslacika betoncsizmajat a kikotoben...
persze kepletesen ertem:-)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Igen raadasul gyanusan hasonlo dolgokat is irunk. :)

De hadd agyaljanak azok akiket ez erdekel....
@simple observer: "Nos, nem volt szerencsenk. "

nem nem volt szerencsenk.
elkurtuk. nem kicsit, nagyon. bedoltunk egy nagypofaju harsany parasztgyereknek es megbuntettuk azokat, akik rendbetettek az orszagot gazdasagilag azert, mert a renovalasi munkalatok kozben kicsit erolkodni kellett. es abban akarunk hinni, hogy van ingyenebed. mert jar.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: milyen alapon varsz tolem kozos munkat ha annak vallalhato formajat nem teremted meg? Ez a dolgozzunk egyutt de mindent en adok fel hol szokas? A szocik tobben vannak de a hitelesseguk nulla. Hiteles koala uj partok es uj arcok nelkul nincs. Tudomasul kell venni.
@Habakuk999: Nincsenek itt a trollok és megint megy a veszekedés?? :)
@vitéz Thapóccay néma bárány: a szavazatom erdekervenyesito kepessege alapjan. es azoknak a szazezreknek a szavazatai alapjan, akik akkor is a szocikra es gyurcsanyra akarnak szavazni, ha neketek az budos is.

es ha szeretnetek ezeket a szavazatokat orban ellen hasznalni, akkor meg KELL alkudnotok.

hihetsz a csodakban, de azok nincsennek. nincsennek hiteles arcok. ezek vannak. ebbol kell epitkezni. aztan majd ha jol csinaljuk, akkor 15-20 ev mulva lesznek azok a hiteles arcok, akik mar most is lehetnenek, ha nem basztuk volna el ugy emberesen az egeszet.

de ha tovabbra is ez megy, akkro a kovetkezo 15-20 ev is a vergodessel fog elmenni es a vegen az lesz, hogy megint ott all egy orban az ut vegen es trambulinrol, rohogve hugyozik a szankba.
mert ennek a viselkedesnek ez a vege. meginit jon valaki, aki raerez arra, hogy ezt a nepet remekul lehet szopatni, mert kicsinyes, rosszindulatu irigy es szociopata egyedekbol all. es ki fogja hasznalni. es ha ezeket a negativ attitudjeinket nem vetkozzuk le, akkor ez fog tortenni. nem talan, vagy esetleg, hanem torvenyszeruen.

most van a buntetesunk az elmult 20 ev ostobasagaert orban szemelyeben. es amig folytatjuk az eddigi faszsagainkat, addig ez maradni is fog, legfeljebb ideig-oraig jon majd valami lelkes balfasz, akit mi magunk fogunk megint kinyirni es atadni a teljhatalmat egy ujabb orban kezebe. egyszeruen ez a fizettsege ennek a viselkedesnek.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Akkor azt köll föltételeznem, hogy egyet értesz:-)
Az én házam táján ez van.
Mint liberálbolsevista csökevény, nem rendelkezem annyi szellemi kapacitással, hogy jobbról nézzem a dolgot.
Onnan nem is fogom sosem. Ha csak, nem gyúlnak ki tömegével xenon lámpák arrafelé. Vajmi kevés esélyt látok e-tekintetben. De (sz)optimista vagyok, hátha...
@Habakuk999:
"Alapvetően az nekem a problémám, hogy a Fletó fanok sohasem azt magyarázzák, milyen jó munkát is végzett, hanem azt, hogy milyen jó munkát végzett volna, HA...."

Szerintem itt mellelottel, mert en nem vagyok Fleto fan. Teny, hogy nem dolok be az unalomig szajkozott mantranak, hogy bezzegmilyenszar volt, a patas maga, stb....

Igenis van miert biralni, karhoztatni, csak javareszt epp nem azokert, amikert egyebkent altalaban lehuzzak.

A vizitdij klasszikus pelda. Lehetett volna jobbat csinalni? Bizonyara. A partok egy evet kotlottak rajta majd bevezettek. Azonnal erezheto pozitiv hatasa volt. A Fidesz leszocialisnepszavaztatta. Am a pofatlansag csimborasszoja megiscsak az volt, amikor masnap Eger-mester mar tartotta is a markat, hogy a szuksegtelen vizitdijbol kieso penz az allam ada oda nekik.

Egeszseg bizt. torv. Ugyanez pepitaban. Lehetett volna jobbat csinalni? Bizonyara. Vagy 3x-szor futottak neki a parlamenti szavazasnak a koalicios partok. Majd a nepszavazas utan megkonnyebbulve vonta vissza az egeszet a szoci frakcio.

Azota jobb a helyzet??? Szerinted?

Igenis ra kell nezni a makromutatokra, es lathato, hogy a 2006-os megszoritassal igen lebunkozta az adatokat, de 2007 vege es 2008 elso fele mar biztato szamokat mutatott. Majd jott egy vilagvalsag.

Persze kellett volna sokkal tobbet, es jobbat mar 2008-ra (ciklus elso fele) nyelbeutnie/uk, de azt nem szabad elfelejteni, hogy amit meg Hornnak a frakcio kulonosebb zokszo nelkul megcsinalt, Gyurcsanynak mar nem igazan.

En nem hiszem, hogy GYurcsany roszabb munkat vegzett volna, mint Medgyessy, vagy eppen Orban.

A ven pufajkashoz meg amugy sem er fel...
Ez bazzz. :(

Ceausescu csettintene: Székelyföldre tartó autókat vegzálnak az oláh kopók, Nyirő hamvait keresve

nol.hu/kulfold/megallitjak_a_kocsikat_nyiro_hamvai_miatt
@Knósszosz: jól gondolod, hehe én jobb/centrál/bal liberáltként is ezt látom, és ami meg a legszebb, helyzettől és hangulattól függően, hol inkább Fabiusnak, hol inkább Sipinek adok igazat, szőrnyű ez a rengeteg kétség, mennyivel egyszerűbb tudatlannak lenni és hinni, hogy én vagyok a legokosabb :D
@Gábriel angyal: Hallottam az RMDSZ egyik vezetőjét, korrekt volt és elgondolkodtató amit mondott, a lényeg az volt, hogy a fityesz és kövér lacuska tisztán és láthatóan a romániai kampánykor nyomul tőkést nyalni, ilyen stílusban. Pedig, ha nem kimondottan a konfrontáció lett volna a céljuk, akkor akár máskor, kisebb hajcihővel is megtörténhetett volna a temetés. Jól megosztva, nem mellékesen a romániai magyarságot, aki ezzel is, csak szarul játhatnak, főleg, hogy ott is, most változtatják a választási törvényeket...
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Ja, oké!
Én is rágom a kispárnám csücskit iccakákként.
Van itt sok féle megközelítés, mindenki a szája íze szerint anyázik. Na, ezért jó ez a banda, mert az édes szülék említését mellőzve lehet beszélgetni. Én legalább is ezért szeretem. Orbán menjen az anyjába, de ezt pusztán a keresztyén elkötelezettségem okán mondtam.
Tudod ki az okos?
Aki ebből a szennyvízderítőből élhető országot tud csinálni. Na az.
Kétségeim vannak…
De osztom Fabius optimizmusát, van (kell lennie!) olyan erőnek, amelyik kitakarítja a szart a Kárpát-medencéből! Ha nincs, végünk.
Hosszú időre.
@Knósszosz: :D beszélgetünk magammal/magunkal, már megszoktam, hol szív, hol Boli, hol te, hol a többiek öntik szavakba a gondolataim, ilyen ez a kömény mag, és néha olyan magyarosan tudjuk egymást is egyelni :D
@Gábriel angyal: Most kellene főcím, nem unatkoznánk hajnalig. Mondjuk én nem virrasztanék, ha lehet ilyet óhajtanom-:)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Eltévedtél Vitézz Úr, mi nem egymást egyelnénk vala, csak a hülyéket, szerintem:))
Beszélgetni szoktunk. Legalább is, én nem vesztem össze senkivel eddig.
Lajka, ha ugat is!!!
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Két magyar 4 vélemény.:D:D
Arról nem is szólva, ha nem ilyen én vagyok a világ ura attitüddel állnak neki a szomszédoknak, akkor az új kormányok nem az ottaniakon vernék le a viselkedését.
@Gábriel angyal: Hát nekem se megnyugtató a tudat, hogy valaki furikázik emberi maradványokkal.:D
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Ti nyugodtan szavazzatok akire akartok, és nem szabom meg senkinek kire tegye. De nekem nem kell. És pláne nem KELL.

A megalkuvás sem.

Ti (az a többszázezer szavazó akire hivatkozol) alkudjatok meg, én viszont inkább csatlakozom azokhoz akiknek elvárásaik vannak. Aztán meglátjuk kinek kell megalkudnia és mivel. Mert a megalkuvásotokkal is kevesen vagytok egy kormányváltáshoz. Vagyis tetszik vagy sem, az emeszpének és Gyurcsánynak kompromisszumkésznek KELL lennie, ha akar valamit. Ennek meg az esetemben sajnos ára van. Teljesíteni KELL az alapvető minimumot az én kompromisszumkészségemhez. Vagy nem kell, de akkor mutogatni sem kell majd, hogy mer a zorbánnak a szekere. Nem elutasítva lett az összefogás, feltétel lett támasztva. Szerintem érted a különbséget.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Miért? Viktor is csak egy .asz, amit rendőri biztosítással hurcolnak körbe! :))
@simple observer: Tehát várjuk meg, hogy az öregek múmiává váljanak?
@Knósszosz: lényeg, hogy emeljük fel a fejünk, és nézzünk előre!
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Hát ha ez az a .asz amit kétharmaddal fel tudunk állítani, az elég szégyen ránk nézve. Ne csodálkozzunk, ha a felnőtt lakosság egyötöde a szomszéd .aszát akarják tanulmányozni.:D:D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Olvastad az Einstein agyát Tupperware edényben szállító ember sztoriját? ;-)))
@vitéz Thapóccay néma bárány: az ajanlat megtortent az mszp es a dk reszerol is.

reszetekrol elutasitva, feltetelek nelkul.
az nem feltetel, hogy osszefogunk ha eltunik a politikabol...

szoval mirol beszelsz???
@Penivaldes:
Én egyenesen bámulok a monitorra, de nem esik le, mitől lesz ettől élhetőbb ez a szar. Mert ugye szar, ez nem képezi vita trágyát. Van ötleted 'drágám?
@a szív fészkei:
Ha:))
Mit szólnál ahhoz, ha suszterolnánk egy pártot?
Varánusz Felekezeti Tömörülés...
Na? A DK-nál tuti nyerőbb lenne. A miniszterelnök jelölt Fabius.
Asszem ez a pojekt rendben volna.
Hányan okádnának?
Mi itten rátarti embörök vagyunk, kicsire nem nézünk:D
@Az igazi Sipi - Citizen of

Ne keverd a szezont a fazonnal. Én nem vagyok párt, se tag, nekem az említettek nem ajánlottak még semmit. De ha azt akarják szavazzak egy jövőbeni koalícióra akkor előbb vagy utóbb el kell jönnie az ajánlatnak is. Ha vállalható lesz elfogadom és szavazok a koalára, de ha nem akkor nem. Ehhez a bölények váltása a minimum. Az Orbán elkúrás eltakarításának garantálása meg a közös elv amiért megteszem.
@Knósszosz: hát ha megengeded nekem, akkor azt mondom, hogy nem szar..kissé büdős igen, de nem szar. mert én hiszek abban, hogy eljön a világosság.
nos drtága Knósszosz, én még kislány vagyok
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Pedig álampolgári jogod utálni bárkit:-D
Na, ezen nem veszünk össze.
Nincs valami jó zenéd?
Well...

Eppen potyogtem be valamit, es a Chrome olyan jol elszallt alolam, hogy a meg alapbol elmentett jelszomat se adja vissza.
A nem sok email cimem kozul viszont sehol nem leltem infot arrol, hogy hogyan tudok belepni, szoval kenytelen voltam megalkotni az 1.0 verziot. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha valaki a 0. verzioval lep be, az (jelen tudasom szerint) nem en leszek.
Persze mondhatjatok, hogy de hiszen barki krealhat egy uj nicket...

Ez igaz.

Ez bizony a klasszikus mu-Susu eset, annyi kulonbseggel, hogy az eredeti nick mar valszeg sosem jon loginol tobbet.

Szoval, hol is tartottam....
de mint kislány azt momdom, hogy fogjuk meg magunkat és küzdjünk azért ami kedves nekünk ebben a világban.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Ehhez a bölények váltása a minimum"

rossz a minimum. errol beszelek. nem teheted meg, hogy csak akkor allsz ossze valakivel ha lefejezte magat. ez elfogadhatatlan kriterium. miert nem irod le egyenesen, gerincesen, hogy siman adjak at a szavazataikat az altalad preferalt politikai partnak es aztan tunjenek el?
ezt nem tehetik meg a valasztoikkal sem.
@Penivaldes:
"Tehát várjuk meg, hogy az öregek múmiává váljanak?"

Nem kell megvarni, mert ha egy esetleges - es altalam remelt - kormanyvaltas eseten a fiatalok sem ujitanak, akkor az LMP, es kitudja milyen mas formaciok jelennek meg idovel, ugyis allvahagyjak oket. Es lehet, hogy nem 1 ciklus alatt, de 2-3 alatt biztosan kipotyog az MSZP ezzel a mentalitassal.
Msot meg viszi oket a beagyazottsaguk.
@Penivaldes:
Ez sajnos elmúlik édesem, de szar lesz az ébredés, ha hiszel ebben. Én szeretném megérni, hogy van foganatja a jogos szájtépésnek, de valljuk be őszintén, a mai viszonyokat elemezve, erre vajmi kevés esély látszik.
Mi itt mindannyian bízunk a nem jobbikos szebb jövőben, viszont szkeptikusak is vagyunk.
Nem?
@simple observer 1.0:

Lehet valami mert az opera szerver és a gmail se megy. Legalábbis androidról.
@simple observer 1.0: inkább a mi keserüségünk viszi, vagyis a tiétek.
@Knósszosz: értem, twhát szerinted 21 évesen fogjam magam, és ugorjak le egy toronyház tetejéről homlokomon egy simicska fotóval.
vigyen el téged a Selmeczi!!! ha így nyafogsz itt nekem. most nincs idő a szkepticizmusra, ma nem az a nap van. hanem előre nézünk, és nem nyávogunk, hogy szar a helyzet.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Nem írok le ilyet mert baromság. Botka, Újhelyi, Mesterházy, Káli nem kizáró ok. Ja'hogy ők a fél elnökség? Akkor milyen lefejezésről beszélsz?

A vállalhatatlanokról beszélek és nem magyarázom tovább, mert akkor is érted ha szőrszálat hasogatsz.
@vitéz Thapóccay néma bárány: nem, nem ertem.
ha valakivel koaliciora akarok lepni nem azzal kezdem, hogy ezt is nyird ki, meg azt is nyird ki, meg amazt is nyird ki.

mellesleg mitol vallalhatobb egy mesterhazi, aki akkora kesztyubab, hogy kilatszik puccslacibacsi konyoke alul?

ha van ott vallalhatatlan ember, akkor az puccs zulagere, mesterhazi.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Ehhez a bölények váltása a minimum"

Megint egy huron pendulunk Sipivel, de en maradok a sajat szempontomnal.

Vagyis varhatod te a bolenyek valtasat...
Epp ezt szajkozom, hogy 4 ev kormanyon, es az azota eltelt 2 ev sem nagyon valtoztatta meg az oregek hozzaallasat az MSZP-ben. Es kevesse valoszinu, hogy az elkovetkezo 2-ben fog valtozni a helyzet.
En nem az MSZP erdekeben reklamozom a kozos lista elfogadasat, hanem pl a szamodra kedvenc (leginkabb elfogadhato) part erdekeben. Ugyanis akkor veluk is kicseszel am. Es hat magaddal is.

Amugy meg arra szavazol (ha egyaltalan) akire akarsz...
Na tessék, alakul a dolog...
Évek óta ámuldozok azon, mitől ez a ostobaság: "orbán tehetséges politikus"? Mert SZVSZ egy erkölcstelen ember, aki összes "sikerét" erkölcsi gátlástalanságának köszönheti. Ha két gyerek közül az egyik nem tartja be ígéretét, és felbontja a spájzban a befőttet, semmi esetre sem "tehetségesebb", mint az aki tudja mit jelent az ígéret.

Ile-de-orban genezise.
galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=138979:gondolatok-a-politikai-tehetsegrl&catid=82:cskremerferenc&Itemid=120

Okos ember az, aki azt mondja amit én gondolok.
Hehe.
@Penivaldes:
"inkább a mi keserüségünk viszi, vagyis a tiétek."

Nem igazan ertem, mert mar kicsit osszegabalyodtam. Ma mar voltam Gyurcsanyista is meg MSZP-s is, es hat azert a ketto egyszerre mar nekem is sok... ;)

Valoban van bennem egy jo adag keseruseg, es az MSZP-nek pedig meg mindig egesz sok szavazoja. De a ket dolog kozott semmilyen kapcsolat nincs...
@simple observer 1.0: nem mondtam, hogy gyurcsányista vagy meg mszp.-s:))
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Mire erted a pontosant? Elvesztettem a fonalat itt a bonyodalmak kozben...
Hát gyengeelméjűek vagytok ti mind? Én bizony a KKP-re szavazok! Remélem, hogy 2014-ben tényleg elindulnak, és lesz országos lista, vagy mi kell legújabban! Örök élet, ingyen sör!
@Penivaldes: Nem is rad ertettem, mert meg talan nem is tarsalogtunk korabban.

Csak a nap folyaman mar vedtem ilyen allaspontot, es olyat is. Tortenetes az egyik eppen MSZP-snek, a masik meg Gyurcsanyistanak tunik. Ami attol meg az en vilagnezetemben egy viszonylagos kerek egeszet alkot.....

Na igy utolag is:

Csokolom kis naccsad kisztihandjat...
@miva?: Akkor mar miert nem a kalozpart magyar kirendeltsegere?
@simple observer 1.0: én már olyat is megtapasztaltam, hogy egyszerre neveztek fideszimádónak és liberális-bolseviknak. pedig teljesen normális dolgokat mondtam.
@Penivaldes:
Na azt hiszem engem joideig nem fognak azzal szidni, hogy fideszimado lennek. ;))
@simple observer 1.0: vagy arra, legyszívesebben torgyán doktorra szavaznék :D
valahol az a keserédes gyanú bújkál bennem, hogy 2018 után végleg kivesznek honunk vezetői közül a hasonló kvalitású pojácák, és akkor min fogunk tréfálkozni?

Fabius: a Bgyula kép sztem az eddigi legjobb! Többet azért már ne igyál! :D
@miva?:
"a hasonló kvalitású pojácák"

Az oreg meg nagyon ertett a szavak csures-csavarasahoz (megiscsak sztarugyved volt a kisgazdak remenysege)

Hol vannak mar az olyan gyongyszemek, mint:
"Patakver fog folyni"
"Engedtessek meg nekem"
"Horn Gyula monnyon le!

Voltak stiklijei, de egy ilyen SHOWMAN-t mar nagyon hianyolok a hazbol....
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Nagyképű volt a szöveg, elismerem.
Gyűlölet nincs bennem, szerintem racionálisan gondolkodom.

Hagyjuk. Erre a vitára ráérünk két év múlva sort keríteni, ha addig nem történik valami.
@Gábriel angyal: Kicsit felpezsdítjük a napot.:)

Legyurcsánygyűlölőztek, ez van olyan, mint a Te lezsidózásod.:)

Így szép az élet.:)
@vitéz Thapóccay néma bárány: En ugy gondolom, hogy egy megallapodas eseten sokkal fontosabb, hogy a partok majd milyen elvekben tudnak kiegyezni. Milyen temaban mi a minimum, es a kulonbozo szakteruleteken milyen iranyba mennenk, es mik azok a lepesek amikhez meg mindegyik hozzajarul.
Merthogy egy ilyen egyeztetesnek meg KELL tortennie. Meg is fog, talan mar tart is....

Es ezek az igazan fontos kerdesek, nem az, hogy az MSZp-t eppen melyik paprikajancsi kepviseli a jelolti listan.

A rendszervaltozas utan is a nemzetkozi odafigyeles miatt (is) viszonylag jo formajat hozta a szocipart. Igaz Horn idejen meg sokkal masabb volt a mentalitasuk, hozzaallasuk.
@simple observer: Nézd, megbukott. Nem akárhogyan, nagyon. Úgy, hogy a mai napig nem heverték ki a szocialisták. Úgy, hogy a mai napig az egyik legnépszerűtlenebb politikus.

Lehet ő nagy ember tőlem. Vonuljon a háttérbe, és szervezze meg az ellenzéket, szerezzen pénzt, posztót, mittudomén.

De ne gyertek a szociális népszavazással, mert elvesztette. Basszus, ha nagyformátumú politikus, akkor miért nem nyerte meg?

Ami pedig szerintem komoly bűn: a kisebbségi magyarsággal kapcsolatos viselkedése.

Tudom, tudom ennek is Orbán az oka.

De akkor nagyon nagy szerénységgel és egyáltalán nem nagyképűen kérdezem: ha Orbán áskálódása minden jó törekvését keresztülhúzta, akkor mitől is olyan jó politikus is?

Nekem nincs bajom a Fletóval, csak szerintem nem jó politikus, benne látni a Messiást szerintem vicces, közvélemény-kutatások népszerűségi listáit nézve pedig enyhén szólva sem taktikus.

Neki magának kellene levonnia a konzekvenciát, legalább egy szezonra háttérbe vonulni.
Mert a mostani álellenzékieskedésével szerintem több kárt okoz, mint használ.
@Habakuk999: Miért szerinted lehet kúrcsányt nem gyűlölni?? Van még olyan épeszű, aki nem látja át, hogy a szereplése csak a fidesznek kedvez?? :)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Egyébként meg ne hagyjuk a kurva életbe már tényleg.

Miért kellene elfogadnom azt, ami közvetlen előzménye és oka volt a mostani ámokfutásnak.
Azért, hogy utánuk tényleg jöjjön a Jobbik? Mert 4+4 év értelmetlen kormányzását követően tényleg csak a Jobbik maradjon alternatívának?

Hát nem öreg!

Kell rendes koalíciós kormányzás, a maszatolásból szerintem nem pusztán nekem van elegem.
@Gábriel angyal: Látod van. Sipi szereti, mert mindenki más nem olyan nagyon. Ha jól értettem a logikáját, bár ez egyáltalán nem biztos.
@Gábriel angyal: Egyébként én nem gyűlölöm. Nem szeretem, az öszödi beszéde környékén kifejezetten drukkoltam neki, sikerüljön megújulnia, bár inkább amolyan kisztitkáros pofázzuk a nagy semmit jelenségnek gondoltam.
Igazam is lett.:(

Amikor már nagyon gáz volt és nem mondott le, akkor már nem nagyon kedveltem.

De miért gyűlölném?
Hülyeség.

Én még Matolcsyt se. Csodálkozni tudok rajta.
@Penivaldes:
Életem, a karjaimban fogsz landolni, ha megteszed.
A huszadikról puhán fogsz huppanni, és felmászol még egyszer, mert az élmény ugye...
Elfogyott a nyálam, most mit vessek beee?
@miva?: A free beer projektet támogatom!
Amúgy szkepptikális vónék.
Knósszosz híjja Mamirtírtokat, jelenkezzé!
Sör van, vagy el porlasztottad az utóssót, oszt nem egen birol megszólalni száratt torokal?
@Gábriel angyal:
Újabb zsidó összeesküvést véltem felfedezni!
Igaz még a lényegét nem egészen értem, de biztosan valami nagy kiba.zás lehet mögötte velünk! :)) Már a turbináinkat is elviszik! :(
index.hu/gazdasag/magyar/2012/05/24/izraeli_gigamegrendelest_kapott_a_veresegyhazi_ceg/
@Habakuk999:
Mar latom elore, hogy ezekben a temakban nem fogunk meg csak a kiegyezes kozelebe se erni, de ha mar leirtad felveteseidet, ugy korrekt, hogy leirjam velemenyemet roluk.

"Nézd, megbukott."

A helyes ragozas a megbuktattak. Neki szinte sosem volt olyan hatalma a partja(?) felett, mint Orbannak, vagy akarcsak Horn Gyulanak a sajatjaik felett. A valasztasi kampanyban majd a gyozelem utan nagyon rovid ideig sokan biztak benne, am nagyon gyorsan elfogyott ez a tokeje, meg az oszodi nepvilagra kerulese elott joval.
Ha Orban kormanyat levaltjak (remelem '14-ben), akkor o bukik, mert o azt teszi, olyan donteseket hoz, amilyeneket akar. O tehat alanyi jogon MEGBUKIK. Am Gyurcsanynak tucatnyi emberen kellett minden egyes dolgot atverni a parton belul, majd pedig meg ott volt az SZDSZ.

"Nem akárhogyan, nagyon. Úgy, hogy a mai napig nem heverték ki a szocialisták. Úgy, hogy a mai napig az egyik legnépszerűtlenebb politikus."

Nem nehez ugy lenni az egyik legnepszerutlenebbnek, hogy szinte mindenki aki el es mozog azzal indit, hogy belerug egyet. Meg sajat partja sem vedte meg, pedig nem lehetne azt allitani, hogy az MSZP csupa nala sokkal tisztessegesebb emberbol allna. Meg az LMP kezdorugasa is az volt, hogy beleszalltak Sukoro urugyen...

A nepszeruseg, vagy nepszerutlenseg pedig hadd ne legyen mar olyan nagyon relevans!
Horthynak, akinek pedig nem kene, manapsag reneszansza van. Kadar, akit mindenki olyannagyon gyulolt, ma a XX. szazad legnepszerubbje. Orban is volt nagyon nepszeru, es bar meg most is nepszerubb Gyurcsanynal, de nagy osszegben mernek fogadni, hogy 100-200 ev mulva megitelese joval negativabb lesz az ovenel....
Nepszeruseg-nepszerutlenseg szubjektiv dolgok, amiket mar regota ismert eszkozokkel lehet manipulalni.

"Lehet ő nagy ember tőlem."

Tolem is, de nem az. En pusztan azt allitom, hogy az osszes mocskolodas es kritika ellenere, a rendszervaltozas ota szamitott 2000-2500 parlamenti kepviselovel osszehasonlitva nincs nagy oka kulonosebb szegyenkezesre.

"Vonuljon a háttérbe, és szervezze meg az ellenzéket, szerezzen pénzt, posztót, mittudomén."

Eppen ezt probalja sajat modjan, a DK-val...

"De ne gyertek a szociális népszavazással, mert elvesztette. Basszus, ha nagyformátumú politikus, akkor miért nem nyerte meg?"

Hadd kerdezzek vissza: Ismersz olyan politikust aki azzal a demagogia-cunamival fel tudta volna venni a harcot? Mert
azert eleg komolytalan egy lehetetlen kuldetes besulese okan lehuzni valakit...
Nem nagyformatumu politikus, merthogy politikusnak valoban gyatranak bizonyult. Hogy szemelyisege, vagy csak idohiany okan ezt valszeg sosem fogjuk megtudni, de valoban a parton beluli ugyeit rosszul merte fel/kezelte.

"Ami pedig szerintem komoly bűn: a kisebbségi magyarsággal kapcsolatos viselkedése.
Tudom, tudom ennek is Orbán az oka."

Ez egy korrekt kritika, merthogy ez a tema peldaul nem volt tul sikeresen kezelve, mig vegul eljutott a vegso allasponthoz, hogy ne menjenek az emberek szavazni.
Merthogy sajnos eszervekkel MO-n keveset lehet elerni. Pelda ra a 23 millio roman, vagy a "szocialis" nepszavazas. Csakis a penztarcajan keresztul lehet megfogni az embereket, nem is veletlen, hogy Viktorek beprobalkoztak a Rosszabbul elunk, mint 4 eve szlogennel.
Alapvetoen a vegso allaspontjaval ertettem, es ertek egyet, vagyis hogy a nepszavazasnak nem is lett volna szabad megtortennie.
Es igen, itt a varva vart Orban-szal.
A temat lezarva adtak at az ujkormanynak a csatlakozasi targyalasok soran.
@simple observer 1.0: Azért egy mocsok volt. Olvasd el - épészmérnök írta le két napja - , honnan indultak a skinek testületileg az első árpádsávosok alatt kifütyülni Gönczot anno. amitől akkor még Orvbánék is kiborultak.

Bezony, Torgyicsucsu kisgizda - a későbbi méltán híres seprűfesztiválnak otthont adó - házából. Kurva kártékony volt, na. Pojáca is, az igaz.
@Knósszosz: Free Beer? Hol? Egy pofa jó serital... Néha jó is az! :))
@simple observer 1.0:
Viktorék már 2.0-nál tartanak... :)) Mi történt?
Amúgy a birkák egy része még mindig azt is elhiszi, hogy januártól azért lett nekik szarabb, mert a Gyurcsány, meg a nyóccév... Olyan kis apróságok, hogy I.Viktor trónol immáron 2 éve, nem befolyásolják a szar helyzet megítélésében.
Mit vársz akkor ezektől?
Örülnek, hogy egyedül hazatalálnak és megtalálják a távkapcsolóval a HírTV-t... :((
@a szív fészkei:
Kiborultak... Majd rájöttek, hogy nehogy őket fütyüljék ezek ki, inkább ők hasznosítják őket! Ennyi a történet, máig használják ezeket.
@Gábriel angyal:
Csak úgy szóltam... :) Azért a szokásos webportálon nem fogják reklámozni, hogy a zsidók tőlünk vettek valamit, nem kevés pénzért.
@Gábriel angyal: bár tőlem jobbára azt mondasz, amit jólesik, muszáj megjegyeznem, hogy ez aztán mélyen keresztényi kifakadás volt. Maga Isten adta a szádba, vagy csak félrenézett egy pillanatra, és keményen megmondtad, amolyan szabad ember módján? :-D

A második mondatban van némi igazság. Gyurcsánnyal a mártíromságra való hajlama az egyik legnagyobb baj: megpróbálja elesettnek láttatni magát, és miközben akad, akinek ez bejön (bár, a sajnálaton alapuló kapcsolatok se túl tartósak, na, mindegy), a hétköznapi emberek egy férfiban valamiféle férfias jellegeket szeretnének felfedezni, egy vezetőben ráadásul vezetői képességeket keresnek, ezek azonban nagyrészt hiányoznak. Még aki a "totál leszarom a politikát" kategóriából nézi is, az is érezhetett némi megmagyarázhatatlan viszolygást a láncos LMP-sek mellé csapódó, majd avasi lakótelepen három napig jópofizó egykori miniszterelnökünk láttán. És nem, eszemben sincs karaktergyilkolászni, nem az az én bajom vele, hogy ő Gyurcsány: az a bajom vele, hogy nyilvánosan máig nem ismerte be egyetlen tévedését sem, az emberek szemébe való nézés helyett azok feje fölött szónokol, és azt szeretné, ha látnánk a töviskoszorút a fején, holott azt ő maga sosem tette fel oda. Csak úgy tesz, mintha mindvégig ott lett volna.
Nem őszinte, azt hiszem, ez a legjobb megfogalmazás, ami eszembe jut. Nem azt mondom, hogy hazudik: azt mondom, nem őszinte, és ez a kettő nagyon nem ugyanaz. És emiatt van az, hogy nevét rendesen leírva megadom neki azt a minimális tiszteletet, amit bármelyik embernek, de ennél több nagy hirtelen nem megy, és nem is erőltetem, hogy menjen. Ő döntött úgy, hogy labdázni szeretne, hát akkor játsszon szurkolásra méltón.
Ha vele akar nyomulni a DK, tegyék csak, '14-ben meg majd eldöntöm, hogy értékelek-e valamit az igyekezetéből. Remélem, felfogta, mekkora a tét: minimum egy országnyi. Rajta áll, fel tud-e nőni ekkora feladathoz.
"Habakuk999

Ugy hogy Martonyi sajat kezuleg irta ala, hogy Mo-nak nem lesz semmifele kovetelese a kornyezo orszagokkal szemben allampolgarsagi ugyben. Am az elso adando alkalommal (pusztan szavazatszerzesi okbol, ez tudhato Mikola reven) ugrottak a MVSZ nepszavazasi otletere, amely egyebkent valoszinuleg elhalt volna.
Az ugyet valoban ugyetlenul, es esetlenul kezeltek MSZP oldalrol, de azert azt is emlitsuk mar meg, hogy az adott esetben igenis fontos szerepe volt a Fidesznek. Meg akkor is, ha neked ez nem tetszik...

"De akkor nagyon nagy szerénységgel és egyáltalán nem nagyképűen kérdezem: ha Orbán áskálódása minden jó törekvését keresztülhúzta, akkor mitől is olyan jó politikus is?"

Mint korabban irtam, szerintem nem volt jo politikus. Horn Gyula volt szerintem a rendszervaltozas ota a legjobb. Gyurcsany a kozelebe se er. Am en nem is azert vagyok ilyen velemennyel rola, mert olyan jo politikus lenne. Ha gondolod, a szakdogaja urugyen irt posztnal olvasd el mit irtam a temaval kapcsolatban. Kaptam akkor hideget-meleget. De amit nem tartok korrektnek annak ugyanugy hangot adok.

"Nekem nincs bajom a Fletóval, csak szerintem nem jó politikus, benne látni a Messiást szerintem vicces, közvélemény-kutatások népszerűségi listáit nézve pedig enyhén szólva sem taktikus."

Nincs semmilyen szo messiasrol. LEgalabbis az en esetemben semmikeppen. Ha beleolvasol mai termesembe, akkor elegge konnyen feltunhet, hogy en pl. Bajnait tartom olyan figuranak, akinek eselye van, hogy minielnok lehessen, es talan/remelhetoleg nem is tul rossz.
Igazad van, egyebkent sem lenne taktikus.

"Neki magának kellene levonnia a konzekvenciát, legalább egy szezonra háttérbe vonulni."

Miert kene? Ha vannak kovetoi, szavazoi, akkor miert kellene hatterbe vonulnia? Vagy neki mar arra sincs lehetosege, hogy megvedje a maga igazat? Ha nem all ki, akkor is ugyanugy jarna, mint Oszko, akit idorol-idore "megtalal" a Fidesz. Igy tehat meg csak nem is olyan benanak tunik a dolog, hogy belerug egyet a Fidesz, aztan megprobalja az adott alkalommal mentegetni magat.

"álellenzékieskedésével szerintem több kárt okoz, mint használ."

Ezt az Alellenzekieskedest pedig egyaltalan nem ertem. Mirol beszelsz?

"Nem szeretem, az öszödi beszéde környékén kifejezetten drukkoltam neki, sikerüljön megújulnia, bár inkább amolyan kisztitkáros pofázzuk a nagy semmit jelenségnek gondoltam."

Akkor viszont igazan nem ertem mi a bajod? Mire ez a nagy oltas...
@Interlock:
Ekkora "rendellenességgel" és eljátszott becsülettel ki van zárva.
Alapvetően az ötletei közt voltak jók, de... Amennyiben képtelen végigvinni az akaratát és nem tudja azokat megvalósítani, mint kormányfő, akkor alkalmatlan a feladatra. Ennyi, innentől felesleges ragozni. 2014-ben is alkalmatlan lesz... :(
@a szív fészkei:
"Azért egy mocsok volt."

Egy pillanatig nem vitatom. Amit pl Zsirossal muvelt, vagy kesobb a szekhaz botranykor. De valoigaz, a Goncz-beszedre szervezett ugy is galad volt. Volt szkinhead haver szoval megmaradt az emlek.

De azert tulontul is sok hasonlo kaliberu gazembert lehetne sorolni a szorakoztato oldaluk nelkul.
@simple observer 1.0:
Torgyi elgurult gyógyszerét Kuncze szedegette fel rendszeresen és adta Józsi'bának vissza. Olyan szép szópárbajokat vívtak, hogy az valami állat volt! Az volt Kuncze igazi terepe! :)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
"Mit vársz akkor ezektől? "

Oszinten szolva; mar nem sokat.
Eppen ezert van az, hogy minthogy nincs mar bennem az a tuz ami meg lobog pl Fabiusban.
Nem probalom presszionalni a politikusokat. Egyszeruen csak elfogadom a helyzetet.
Ugyanis a politikai helyzet tobbe-kevesbbe pontos lekepezodese a tarsadalom allapotanak. En pedig nem erzek most (talan a jovoben valamikor esetleg) nagy elszantsagot magamban arra, hogy egyes emberekkel vitazgassak, es szvazokat gyujtsek egyes partok UGYEI melle.
Gondolom ezt is olvastátok már... :(
Ez a sok kiba.zott, narancsbolsi zseni. Legalább a számokat ismernék! Ezzel is úgy vannak, hogy minél nagyobb, annál jobb???

"A kincstári körbe tartozó költségvetési szervek adósságállománya 50,58 milliárd forintra emelkedett áprilisban az államkincstár adatai szerint, ez egy hónap alatt 3,44 milliárd forintos növekedést jelent. Az összes adósságon belül az állammal szemben fennálló tartozás 4,9 milliárd forint, (nem adójellegű, saját felügyeleti szervnek be nem fizetett adósság). A kifizetetlen szállítói-szolgáltatói számlaállomány áprilisban 42,2 milliárd volt"

www.napi.hu/magyar_gazdasag/elkepeszto_szam_jott_soha_ilyen_sokkal_nem_tartozott_az_allam.520355.html
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: azt ő sem gondolhatja komolyan, hogy még egyszer kormányfő lesz belőle - de dönthet úgy, hogy annak ajánlja fel a támogatottságát, akiből igen. Meg persze úgy is dönthet, hogy rivalizál, tisztességes meccs helyett játszhat itt a pirost is, ez csak az ő döntése lesz.
Én kivárom.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
Kunczet en is kedveltem, csak sajna egy ido utan feloroltek a belso kuzdelmek, es inkabb feladta, es kiszallt...
Igazan vitakepes, es johumoru volt. Egy tevemusor pedig mar nem ugyanaz.
@Interlock:
Szerintem ezt ő nem így éli meg, vagy a tanácsadói nem ezzel etetik... :(
Valahol még mindig messianisztikus küldetéstudat tombol benne. Nem érti meg, hogy csak árthat a baloldalnak. Túl sokan elutasítják ott is, ismerősöktől is hallva.
Szerintem a kulcs inkább az, hogy a jobboldalon egy sokkal nagyobb mozgató erő ő, simán lehet mozgósítani és riogatni vele a jobboldali szavazókat, hogy "visszajön a Gyurcsány, akkor inkább az Orbánt" dumával. A jobbik is ezt fogja nyomatni, tessék majd megnézni! :)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
Regi jo szivlapat. Igen sokan megerdemelnek...

Az ilyen kepeket ti toltitek fel, vagy talaljatok?
@simple observer 1.0:
Hasonlóan látjuk sokszor a dolgokat, kb. egy korosztály lehetünk, meg emlékszünk is a régi "dilikre"! :D
@simple observer 1.0:
Google a barátunk, majd a találatok után átváltás a baloldali menüben a "Képek" opcióra...
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: olvastam. El is képzeltem, ahogy kimennek a víz- és áramszolgáltatók brigádjai, és kikötik az önkormányzati épületek, pártszékházak, képviselői lakások ellátását, azokban ugyanis emiatt sem sötétebb nem lesz, sem nagyobb mocsok.
Elképesztő módon hátrányos helyzetűnek érzem magam azért, mert úgy neveltek, hogy amit elfogyasztok, azt ki kell fizetnem.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
"Valahol még mindig messianisztikus küldetéstudat tombol benne. Nem érti meg, hogy csak árthat a baloldalnak. Túl sokan elutasítják ott is, ismerősöktől is hallva."

Gondolj bele, ha veled csinalta volna ezt oldaltol fuggetlenul szinte mindenki, akkor te hagynad hogy onnantol kezdve telegyel mindenki labtorloje (Damned for all times)?
@simple observer 1.0:
Valami valóságérzéke, tényszerű mérlegelési képessége kéne, hogy legyen. El kéne döntenie, hogy képes-e túllépni saját magán és megszervezni kőkemény munkával, kitartással valami féle ellenzéket, amit ő csak bátoríthat, segíthetm de nem vezethet, vagy "pártikonként" csillogni akar és egyszer csak husssss.... eltűnni a süllyesztőben. Sok más variáns nincs!
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

"Google a barátunk, majd a találatok után átváltás a baloldali menüben a "Képek" opcióra..."

Mar szerencsere korabbrol ismertem ezt az opcoit, bar a technologiat nem kovetem olyan nagyon, mint regebben.
A translatert kedvelem meg, kulonosen ha valami egzotikus nyelvu (szamomra mar a lengyel, vagy epp a bulgar is az ilyen szempontbol) etel leirasat kene kitalalni (az uvegrol, konzervdobozrol, zacskorol), hogy mi az elkeszitesi mod.. ;)

A link alapjan csak ugy gondoltam, hogy talan sajat feltoltes a kep.
@simple observer 1.0:
Nem... Akkor én pl.az ásóval lennék közelebbi kapcsolatban, hisz többször javasoltam az elszemtelenedő "kollégáktól" az ásás útján történő megszabadulást! :DD

www.nemkutya.com/wp-content/uploads/2012/02/az-elet.jpg
Na húztam aluba, mert reggel 6 óta pörgök mint a mérgezett Egér!
Jó rosszak legyetek, mindjárt jön rodeo, Fabiussal úgy hajnaltájt szoktak itt főzőcskézni! :))
@simple observer 1.0:

Az az egy biztos, hogy senkinek szavazatot gyűjteni nem fogok.

De annak amiből kiindultunk délután nincs is köze ehhez. A vehemencia leginkább a közélet tisztasága iránti igénynek szól, a civil kontroll tudatos erősödésének. Két dolgot tanuljon meg minden párt a ciklus végére:

1: egtanultuk, hogy kontroll nélkül nem maradhatnak, mert elkanászodnak mindegyik oldalon. Ezért ahogy a blogszféra most áll kimondható, hogy jobban figyelünk törvényszövegben trükközéstől közpénz elbaszásig mindenre, mint eddig.

2: Ennek következménye, hogy a közvélemény azonnal reagáló része sokkal tudatosabb és tájékozottabb lett, mint a rendszerváltás óta bármikor volt. Ez a réteg pedig nem elégszik meg a kolbászkerítés ígéretével, hanem elvárásokat támaszt és tudatosan dönt.

Ezért a jövőben csak azok a pártok lesznek életképesek, akik képesek ehhez a megváltozott környezethez alkalmazkodni, és annak legalább alapszinten megfelelni.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: ha a baloldal alkalmas valami értelmes összefogásra, keresnek megoldást erre a problémára is. Ha nem találnak, vagy nem jót találnak, esetleg összefogni sem tudnak, akkor elbuknak, és jöhet a tarlótűz, ami után vagy hamu marad, vagy főnixmadár születik. De ezt a tanácsadók biztos jobban tudják, mint én...
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
"Valami valóságérzéke, tényszerű mérlegelési képessége kéne, hogy legyen. El kéne döntenie, hogy képes-e túllépni saját magán és megszervezni kőkemény munkával, kitartással valami féle ellenzéket, amit ő csak bátoríthat, segíthetm de nem vezethet, vagy "pártikonként" csillogni akar és egyszer csak husssss.... eltűnni a süllyesztőben. Sok más variáns nincs!"

En eppen ezt mondom, csak kijelento modban. Szerintem o mar igenis felmerte, hogy Mo-n tobbet o minielnok nem lesz. Annyira nem tudom orultnek tartani, hogy ne tudna ezt realisan felmerni a kulonbozo kutatasi adatok alapjan.

Csak apro reszletkorulmeny, hogy Debreczeni, mar joforman a valasztasok utan felvetette, hogy Bokros is es Bajnai is letrehozhatna valamilyen formaciot, es azzal ha nem is partkent, de valamikeppen segithetnenek levaltani Orbant. Ez a mukso azota a DK alelnoke.
Es szerintem Gyurcsanynak mar az is hatalmas elgtetel lenne, ha mondjuk Bajnai legyozne Orbant 2014-ben.
@simple observer 1.0: "Debreczeni, mar joforman a valasztasok utan felvetette, hogy Bokros is es Bajnai is letrehozhatna valamilyen formaciot"
Mindig bírtam a lazaságnak azt a szintjét, amikor egy nem hogy alá-, de még mellérendeltnek sem nevezhető személynek valaki elkezd feladatot osztani, vagy azzal szemben elvárásokat fogalmaz meg. Ha Bajnai 2014-ben is a blogjukon éli ki magát, még hibás is lesz?
@simple observer 1.0: Benne egyet "becsültem", ha lehet ezt vele kapcsolatban mondai: hogy kiröhögte magát, mindig volt egy vigyor a szája szögletében, jelezve, hogy ez ááá, ez rizsa. Csak és kizárólag rizsa szopatási célból.

De attól még borzasztóan veszélyes volt, mert a populista hülyítés azért vele vette kezdetét. Ő még ezt idézőjelbe tette, mások már nem. Kééérem szépen.... Mindig fogom hallani a fülemben a hangját. Azért nem olyan jó emlék. Azt mesélte apám, ügyvédnek ölég közepes volt ott Újpesten. Miniszternek meg egyenesen szar.
@Fabius: És a Fidesz majd megint Facebookon nyeri a választást???? :-DDDDDDDDD Szeretnék hinni, noha Stefi is eltűnt a baranyai mezőkön... Sok Stefijük van erre?

És a többinek?
@Interlock: Azért ez az avasi turné: meghívták és kíváncsiak voltak, el mer-e menni. És láss csodát: elment és abszolválta.

Nem ő csinált belőle sajtóhájpot. Feltette a FB-ra, de mit nem tesznek oda fel??? Ehhez jog van, hisz végülis még mindig politikus. Milyen, milyen nem, itt most mindegy, kapott egy kihívást, és rájött, hogy lehet élni vele, sőt jól is jöhet neki. Van hajlama a ripacsériára, de nem hiszem, hogy mártíralkat lenne. Figyelmet kelt fel, neki ilyen eszközei vannak.

De azért én emlékszem, elment kritikus diákok közé - Corvinus ezt szívja - és nem Gaudi Nagy módjára egyelt ott, hanem érvelt, vitázott. www.youtube.com/watch?v=riCQLr6Kj5s Amire Orvbán sosem volt képes - ti. arra, hogy ne a mindig ugyanazokból álló, ezerszer szelektált és behipnotizált közönsége előtt papírról váteszkedjék.

Ja, itt megvan a Józsi bá` híres "féregírtó" beszéde kkbk.blog.hu/2011/02/04/torgyan_jozsef_feregirto_beszed_1996, ami nagyon nem különbözik a mai jobbikos habzástól. Cuncibogár tehát nem volt az a legendákban élő nagyon szolíd és édibédi mosolypufi, hanem sőt...
www.femina.hu/hirhatter/abortusztabletta

Szakértők, akikről nem leht tudni semmit, de nők sorsa múlik rajtuk. Kurvajó gyakorlat: olyanok, mint Hoffmann mama kísértetei, akik a nő csodás tanügyi ámokját segítették név nélkül valahonnan a háttérből. De legalább sokért.

[..]"A TASZ az államtitkársághoz közérdekű adatigényléssel fordult, hogy megtudja, mely kutatási eredményekre hivatkozva vonják kétségbe azt, hogy a készítmény biztonságos.

A KDNP és az evangélikus egyház lennének a szakértők?

Nyilvános szakmai vita egyébként az elmúlt időszakban a témában nem volt, egyelőre csak a KDNP és az evangélikus egyház mondta el érveit a tabletta ellen, ám az ő szakmaiságuk ebben témában erősen megkérdőjelezhető, inkább világnézeti vitáról van szó esetükben."

Minden a hátunk mögött zajlik, lassan ez már statáriális kormányzás lesz, annyira nem lehet semmit tudni a folyamatokról, csak a végeredményt betartani.
Drágáim, ez a fejlett Anglia és mégis, mégis: www.borsonline.hu/20120524_belehalt_az_otthoni_abortuszba_ Rohadna rá Tömjénékre az ipari ecet műanyaghordója is!
@Fabius: FAbius, ezt dallantsd majd meg, beszarás a köbön-kategóriás duma: www.blikk.hu/blikk_aktualis/kover-kisegitene-a-nemeteket-2089636 [..]" „Magyarország minden tőle telhető támogatást megad Németországnak a gazdasági válság leküzdéséhez" – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke berlini látogatásán" köhög a bajszos bolha az elefánttrágyán szónokolva, csak ettől az a német elefánt nehogy röhögőgörcsben múljon ki, mint egy kínai elítélt a halálos ítélete meghallásakor..
Na még hvg.hu/itthon/20120524_abortusztabletta_orvosok

A földhöz nincs köze a parasztnak, aki művelné, a nőnek nincs köz a testéhez - kicsit uncsi Unortodoxia mentalitása...
Az is mennyire jellemző ezekre a beképzelt ázalagokra, hogy a második orgánumnak nem válaszol ez a Szócska. Ja, mert megteheti.
@Fabius: A szénaszalmán elheverő bőrgatyeszos dájcsli angyalkán már a kövéri értelemben segít a mi jó - kicsit gestapósra vett - Bugyulánk?

Merkelt is gerincre vágják a pajtában, vagy hogy érti?
@Fabius:
" Az az egy biztos, hogy senkinek szavazatot gyűjteni nem fogok."

Tetszik vagy sem igenis gyujtesz szavazatot. Ha csak minimalis hatasa is van blogodnak, akkor az szavazatokban is megnyilvanul. En ebben nem latok semmi kivetni valot. Mindenkinek joga van olyan iranyba terelni, sajat, szuk kornyezete, vagy akar az orszag eletenek menetet, amely szerinte a legjobb.
Ezzel nem azt mondom hogy kampanyolsz valamely partnak, bar nekem azzal sem volna gondom, hiszem barki indithat ellenblogot sajat kedvenceinek, de bizonyara van szavazatokban merheto hatasa blogodnak.

1. Nincs vita. Ha a politikusok is csak ilyen szintet hoznanak, mar sokkal sikeresebbek lehetnenk.

2. Lenyegeben egyetertek, am ennek a retegnek nagysagat, illetve hatasat nem becsulnem tul. Sajnos a tavalyi es idei tuntetesek jol mutattak, hogy limitaltnak tunik az ezen mediaag altal mobilizalhato tomeg. Tovabba a tarsadalomra attetelekkel kifejtett hatasa is korlatozott.

"Ezért a jövőben csak azok a pártok lesznek életképesek, akik képesek ehhez a megváltozott környezethez alkalmazkodni, és annak legalább alapszinten megfelelni."

Szemely szerint en ezt tul optimistanak tartom, de mindannyiunk szamara jobb lenne, ha tevesnek bizonyulna pesszimizmusom, es inkabb a te jovkeped valosulna
@simple observer 1.0:

"Lenyegeben egyetertek, am ennek a retegnek nagysagat, illetve hatasat nem becsulnem tul."

Ennek a rétegnek a hatását nem is neked vagy nekem kell megbecsülni. Megvannak az erre hivatott szakemberek. Gyurcsányék alatt Szabó Erika monitorozott, most Mráz Ágostonnak és a Médianézőnek dolga elolvasni mit hordunk össze. Igen, nem csak posztokat olvasnak, hanem kommenteket is.
@Fabius:

tantóbácsikérem -ha esetleg nem- vedd észre, a világban van egy retrográd hullám (nem az én hullám) és most -ha megfigyeled- a zusáska elnökválasztási kurvadrága cirkuszában is dominál

a gazdaság és annak irányadó elemei profittermelésre predesztináltak és amelyik ezt nem teszi az sikertelen

egy donaldkacsatrump és a hasonszőrű istenbarmai a saját profittyuk nagyságában sütkéreznek és ha valaki ezt csökkenteni próbálja az rohadt geci és összefognak ellene bárki legyen i saz!

az állam az nem egy profittermelő gazdasági egység, tehát adósságai -mennyire rámolvastátok jogosan- nem úgy mérendők mint egy gipszjóska adósságai, azaz a optimális esetben ha az államnak csak kis vagy zéró vesztesége van az jó gazdálkodás...de mindenképpen az állam pénzügyi tranzakciói kívűl kell hogy maradjanak egy áruvásárlási hitel vahy hasonló ügymenetből

ezért a zalcsútiselejtesfocista is hülye és még sokan és van egy hasonló idióta a mittromney akiből ezen a Föld nevű bolygón sohasem lesz semmilyen elnök hacsak nem tészcsé nem?

tenkegyed meg sokat tesz a választásokért de ez az edukatív vonal 200 évet kíván? nem gondolod?

valamit kellene változtatni először és utána rákényszerítve a hülyéket a használatára meg is tanítani nekik amiben a ZÉLET NAGYON SOKAT SEGíTENE?

nemdebár?
@rodeo36:
nehogy félreértsd pénzprofitról beszélek

és minden egyéb a jó munka eredményeképpen létrejövő eredmény azaz profit pozitív

hátha így kevésbé félremagyarázható
@rodeo36:

Én erről mást gondolok. Az állam nagyon is profittermelő egység. Kb mint egy zártkörű részvénytársaság. A tulajdonos részvényesek (nép) négyévente kineveznek egy vezérigazgatót (minielnök) akinek dolga rentábilisan vezetni a céget, és a tulajdonosok tagdíjából (adó) meg a saját cégek bevételeiből köteles osztalékot fizetni. (eü ellátás, nyugdíj, szoc. juttatások, stb) Optimális esetben a cég legalább nullszaldós. Kicsit kevésbé optimálisban néha apróbb kölcsönökre szorul, amit képes fizetni. (3% alatti költségvetési hiány) De profit nélkül ebben az esetben sincs üzlet. Hanem csőd van.

Abban egyetértünk, hogy a részvényesek egyéni áruvásárlási hiteleihez nem kéne, hogy köze legyen.

Szerintem 23 éve tanulgatjuk a demokráciát. Éppen ideje egy tudatos edukatív vonalnak. Azt már tudjuk hogy használjuk szarul amink van. Most megtanulhatjuk jól is használni.
@Fabius: @rodeo36:
Rodeónak adok igazat. Akkor jó az állam, ha nincs, illetve van, de nem látjuk, mert nem nyereséges vagy veszteséges, hanem teszi a dolgát és hagyja az üzletembereket is ezt tenni. Nem biztos, hogy ez a módszer (libertiánus kapit) igazságos, de ez működik. Ahol az állam gazdasági értelemben megjelenik, ott szétver mindent, hiszen rögtön megcsinálja magának a versenyelőnyt. Van erre egy kitűnő példa, vmi kis közép-kelet európai ország, mindjárt eszembe jut a neve, egy pillanat....
@Fabius: :-DDDDDD

a profitorientalt allamot most lathatod mukodes kozben.
ime:-DD

na? hogyan tetszik?:-DDD
"A magyar kormány szerint az nem diszkrimináció, ami Magyarországon van. Kovács Zoltán államtitkár pozitívnak értékelte, hogy az amerikai külügyminisztérium országjelentése már csak lehetőségként ír a demokratikus intézményrendszer aláásásáról"

index.hu/belfold/2012/05/25/a_kormany_az_amerikai_kritikat_is_visszautasitja/

kurva amerikaiak...
ideje, hogy viktor helyretegye oket.. annnak az obamanak is elmagyarazhatta volna a retyoban a multkor, hogy ez a normalis..:-))
@tucano: @Az igazi Sipi - Citizen of European Union: @rodeo36: @Fabius: \o/ szerintem is az állam feladata a keretrendszer, és az normális ellenőrzési-szabályozási tevékenység, kb. mint egy bíró a foci pályán, akkor jó, ha szinte észre sem veszed, mert normálisan teszi a dolgát
-állam nonprofit dolgokat csináljon egy két stratégiai dologgal kiegészítve, pl. szerencsejáték, mert azt tényleg hiba lenne kiadni a kezéből :D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: nem mellékesen az új ponszton is előkerült ez a téma Gábriel antiliber.gazd.politikai kopipasztája okán :D
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Ha mar felvetetted:

"Nagykorúak a magyar emberek, majd eldöntik, hogy akarnak-e részt venni a nemzeti konzultációban. Aki nem akar, mert például fél, majd nem küldi vissza a kérdőívet"

0:23-tol:

www.youtube.com/watch?v=CyAOmO_pi_8&feature=related
@a szív fészkei: Kovács Zoltán mondta egy interjúban, hogy a CEU könyvtárában ült, kopaszon és zöld ingben, farmerban, amikor odajött hozzá egy fiatal csaj, hogy "Te a náci párt tagja vagy?" :)
Na te is valami ilyesmi lehetsz mint az a csaje, csak idősebb kiadásban.
KZ állítása szerint a sztori is hozzájárult ahhoz, hogy politiizálni kezdett a jobboldalon, és most kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.
A kommentjeiteket olvasva meg mindig arra jutok, hogy sajna akármilyen fos a fidesz, titeket többet nem szabad hatalomra engedni, és mindent el kell követni, hogy a lehetőleg földbe legyetek taposva, természetesen csak virtuálisan. Vagyis soha többé ne fújhassátok a passzátszelet ebben az országban, ne mondhassátok meg, mi a komilfó, ne a Ti köreitek osszák a lapokat bennfentesként, ne gúnyolódhassatok és uszíthassatok főműsoridőben mindenen, illetve minden ellen ami nem balliberális. Blogokon höböröghettek, külföldön árulkodhattok, de ne cenzorkodhassatok többé, mint anno bizonyos netes politikai fórumokon, ahol valahogy mindig ballib elfogultsággal moderálták a hozzászólókat, és úgy éreztétek, az internet természettől fogva a ti terepetek, ami csakis a tietek, modernségetektől, szellemi magasabbrendűségetektől fogva. ;)
Természetesen csakis demokratikus eszközökre gondolok, nem valamiféle numerus claususra, választójog elvételére, ellenzékiek bebörtönzésére és hasonlókra. Minden ilyesmit elítélnék és tiltakoznék ellene (nem mintha látnék valós esélyt rá). Fizikai bántalmat vagy éhenhalást sem kívánok egyiketeknek sem, sőt ha rászorulnátok, lehetőségeim szerint bújtatnálak, etetnélek benneteket, ígérem :)
@simple observer 1.0: Én nem tudok ilyen szépen pontokra szedve válaszolni neked.:(
Istenigazából számomra Gyurcsány Ferenc maga sokad-rendű. Kár, hogy ezt kell írnom.

Az elv és a gyakorlat az, amit nem tudok felfogni.
Van két év. Van lehetőség normális ellenzéknek létrejönni.
Nem tetszik, ami most folyik. Nem tetszett az sem, ami korábban folyt.
Könyörgöm, ha egyik sem jó, akkor miért nem jót próbálunk?
Miért nem akarjuk megértetni a vezető pozíciókra ácsingózókkal, hogy a posztkádárista politikusi magatartás ma Magyarországon már kevés?

Pusztán ennyi a véleményem, amúgy meg én is várom a Haza és haladást.
@Habakuk999:
"Istenigazából számomra Gyurcsány Ferenc maga sokad-rendű."

Mint lathatod, en sem ot favorizalom, pusztan, amikor ugy erzem, hogy eppen meltatlanul rugnak bele (eleg surun, sok helyen), akkor probalok olyan helyeken ahol erdemesnek tartom (a Varanuson kivul nem igen kommentelek) ervelni a mellett, hogy lehetoleg egy minimalisan korrekt modon probaljak mar emberek megitelni (ilyenkor bizonyitani is probalom igazam), hogy mi tortent az ideje alatt, illetve mit tett, vagy eppen nem tett o maga.

"Kár, hogy ezt kell írnom."
Lehet, hogy nem pontosan ugyanugy ertjuk ezt a mondatot, de az en olvasatomban nem kar.
En szemely szerint nem szeretem, meg magat a megkozelitest sem, hogy egyes szemelyek dontsenek ugyekben, es igy politikai es egyeb jelentos ugyekben egyszemelyi dontesek szulessenek.
Itt ezt ugy ertem, hogy minielnok, vagy eppen miniszter dontson valamirol, mert ugyerzi, hogy o ert hozza, arra szuletett....
Egyetlen miniszter sem erthet tokeletesen minden hozzatartozo teruletet. Egy minielnok meg plane. Ezert ne is akarjanak szakertok tamogatasa nelkul ilyen ugyekben donteni. Nem szegyen, ha valaki hozzaertok ajanlasait, tanacsait el/megfogadja.
Ezert kifejezetten szimpatikus volt az a resz az oszodiben, amikor beismerte, hogy o sem lat elore 2-3 lepest, es hogy a szakemberekbol probalja kicsikarni, hogy ki mit lat jonak, helyesnek. Amerika kozelmultjanak (szerintem) legjobb elnoke egy B-listat szineszecske volt, akit viszont szakertok tamogattak.
Masreszt viszont latjuk, hova viszi az orszagot egy erre szuletett, mindenhez erto minielnok....

"Az elv és a gyakorlat az, amit nem tudok felfogni.
Van két év. Van lehetőség normális ellenzéknek létrejönni.
Nem tetszik, ami most folyik. Nem tetszett az sem, ami korábban folyt.
Könyörgöm, ha egyik sem jó, akkor miért nem jót próbálunk?"

Valamely irodalom fuzetem elso oldalara a tanar valami olyasmit iratott fel velunk (ha jol emlekszem valamely magyar koltotol-irotol), hogy;
Adj a gyereknek igenyes muveket, irodalmat, az azt fogja megtanulni, es aztan kesobb is azt fogja elvarni, megkovetelni....

Nos nalunk, mar a rendszervaltozastol ennek az ellenkezoje megy. Mar az Antal-kormany is, melyben csak elvetve voltak emberek akiket szakertonek lehet becsmerelni, azzal az alapallassal indult, hogy majd toljak a rizsat az embereknek, azok ugyse ertik, hogy miket hadovalnak nekik, nem lesz semmi gond.
Akkoriban meg a Fidesz csinalta az egyik legigenyesebb szakpolitikai dolgokat. A Bokros-csomagra epulo kampanyaik (melyek kormanyra segitettek oket) oket is meggyoztek, hogy lehet ezt sokkal egyszerubben es hatekonyabban csinalni, nem kell annyit veszodni.
Ugylatom, hogy az elmult 2 evtizedben az egy Gyurcsany volt az egyetlen, aki megprobalta meghonositani Kozgazos eloadasaival, hogy amikor valamely UGYrol beszelunk akkor a mogotte levo szamokrol es folyamatokrol/osszefuggeskrol is beszeljunk. Kiderult a tarsadalomnak nincs ra szuksege. A Fidesz semmi hasonlot nem tett sem ellenzekben, sem most kormanyon.
Sot kovetik az egyhaz majd 2000 even at sikeres modszeret: tartsd az embereket minel tudatlanabb allapotban, es igy eleg ha ovodasok, vagy csecsemok szintjen gugyogsz nekik...

A kerdes melyik volt elobb a tyuk vagy a tojas? Vagyis hogy eleg-e egy remek szakpolitikakat muvelo es kommunikalo part? Es ez majd tobbseget szerez es tart maganak.
Vagy eloszor valamilyen sokk hatasara a tarsadalomnak kell eszhez ternie, hogy maga kovetelje ki az ilyen modszereket a partjainktol?
Bennem ami kis bizodalom meg maradt, az a koztes utra vonatkozik, vagyis (ha szerencsenk van) a ket folyamat lassan, de egymast fokozatos erositve hozhat valtozast akar 5-10-X+1 ev alatt.

Hadd hozzak egy peldat:
Viszonylag minimalis koltseggel lehetne minden temaban valamilyen konferenciat tartani.
Ezt ugy kepzelem, hogy pl. hetente lenne egy tema. Az allam kiirna, hogy az eheti tema mezogazdasag, kereskedelem, megujulo energia, vagy ami tetszik. Aki szeretne hozzaszolni az illetekes miniszteriumba kuldheti el elozetesen eloadasat. Ott eldontik, hogy melto-e arra, hogy ott resztvegyen (nem politikai, hanem hozzaertesi alapon). Az eloadasokat aztan barki, barmikor online megnezhetne egy allami szerverrol. Az adott temaban jartasak pedig vitazhatnanak 1-2 napot, es egy viszonylag alaposan atragott, es letisztult anyagot tudnanak a kormany szamara elkesziteni.
Egy ilyen rendszer eves fenntartasa (pogi, uditok), illetve a szerverek koltsege pedig nem lenne olyan hatalmas osszeg, es attetelesen szerintem vissza is hozna az arat az allamnak.
.
.
.

"Miért nem akarjuk megértetni a vezető pozíciókra ácsingózókkal, hogy a posztkádárista politikusi magatartás ma Magyarországon már kevés?"

Sokan probaltak/probaljak. En ugy cirka 10 ev utam adtam fel a vitazast, ervelest...
Merthogy a gond az, hogy allitasoddal szemben sajnos az ilyeten magatartas nem keves.
Arra boven elegendo;
- hogy 2/3-hoz juttasson egy partot, illetve hogy ez a part az elmult 2 ev utan is a legnepszerubb maradjon.
- hogy az ellenzek legnagyobb partjanak fix bazist szolgaltasson, annak barmilyen ertelmes probalkozasanak hianya ellenere is.
Az LMP es a DK (en ez utbbit is eloremutato partnak tartom, a fentebbi kettovel osszevetve pedig mindenkeppen) pedig nem bir szavazokat gyujteni...
@csi szi: Már ott sántít ez az gyönyörű történeted kedves Orvbán-imádó, aki nem is vagy az, mert már nálatok ciki ezt elismerni egy az egyben - persze csakis demokratikus eszközökkel minket elhallgattató izékém - hogy a náci, az barna ingben járt... Azt kellett volna a csajszinak kérdeznie, hogy te is a nyilas párt tagja vagy-e?

És tudod, lehet, hogy KZ éppen pünkt nem osztja a nyilaséra mentalitását, de nagyon sokan a ti oldalatokon visszarévednek oda, lásd a Kossuth tér vágyott akkori állapota jujde sürgős visszaállítását...

Szimbólumok nyelvén beszélget a drága jó Orvbán-kormány és az ok ezt sugallják, az a csaj nem lőtt annyira mellé, csak kicsit.

Végtelenül hálás vagyok egyébként, hogy alkalom adtán majd megbújhatok nálad vacogva a pincében vagy gardrobszekrényben kialakított helyen, avagy egy üres üzlethelyiségben, mint Anna Frankék egy darabig. Lekötelezel előre is, jó evvel a tudattal álomra - arra az ettől oly nyugodt szép békés - álomra hajtani busa felforgató szemétmocsok fejem. Hisz ennyi jót - lévén a kommentedben leírt aljadék volnék, nemdebár? - tőled meg sem érdemlek.

Az meg részedről közönséges hazugság, hogy pl. itt Fabius valakit is kitenne, ha nem libsi dumát nyom. Akkor hol lenne pl. Gábriel, aki napi törzstag? A legótvarabb uszítást nem tűri, de előtt mindig figyelmeztet. Na hőbörgj tovább, tényleg minden annyira rendben van, hogy már csak minket kell rendre utasítani. És de, még ennél kritikusabbak is jönnek majd rátok, mint mi.

Fos a Fidesz, de véded ezerrel a védhetetlent, az meg a te ítélőképessegedet jellemzi.
hööh, itt is egy egyszeri, nagyon dolgozik az agitprop :D
@simple observer 1.0: gratulalok..:p

ez olyan, mint nalunk az employee satisfaction survey

elmeletileg anonim. csak eppen a ceges portalon keresztul lehet elerni, ahova be kell jelentkezned az azonositoddal:-DDD

a nagy kulonbseg annyi, hogy a ceg NEKEM fizet. orbanekat meg EN fizetem. ezen kivul ha nem tetszik, akkor felalok es keresek masik munkat.

mondjuk mostanaban masik orszagot is keresek...:-)
@Habakuk999:
Azt irod: GyuFi megbukott. Harapófogóban te sem vigyorognál, hanem húznál kifele. Orbán akciói /hugyos forradalomtól a népszavazásig/ egy egész országot hiszterizáltak. A szocik gyávább része is rendesen ellene áskálódott, hogy alkolholgőzös Horn Gabika megszólalásáról ne is beszéljünk. Tény: Gyurcsánynak keményebb kézzel kelett volna irányítania. /Kevesebbet egyeztetetni - ma ezt úgy interpetálják, hogy kapkodott, hahaha , gátlástalanabbul szembenézni a szoci lenyúlásokkal - nem elkenni, csak annyit mondani: várjuk meg a vizsgálat végét, és fogadjuk el az ítéletet - ebben jó nagy szerepe volt az önsorsrontó ballib sajtónak, de ahogy nézem, nem tanultak belőle,- gátat vetni a populzmusnak: soxor és érthető módon kommunikálni: miért nincs pénz mindenre - és erősebb kézzel megakadályozni a zavargásokat, még mielőtt gyújtogatássá-városrombolássá alakul. Ha a hugyos forradalom idején kivezénylik a közter. felügyeletet - engedély nélküli területfoglalás a sátrakkal, APEH-et, az ott árusítók ellen öt perc alatt halt volna hamvába. GyuFi ezeket nem merte meglépni, azt gondolván ezek a hatóságok nem ezért vannak, pedig ezért IS: ne rombolják a köztereket, ne szerezzenek extra jövedelmet adózatlanul sehol, senkik./
Gyurcsány persze ideális alany volt a Tömjén Zsoltika által beismert karaktergyilkosságra. Merthogy osztottfigyelmű -a legtöbb embert iszonyúan tudja zavarni, ha a másik három lépéssel előtte jár gondolkodásban.És itt jön a mi sarunk Gyurcsány bukásában: szó nélkül tűrtük, ami történt, politikus, viselje el. Holott a demokrácia mindannyiunk ügye: ezerrel kellett volna üvöltenünk, ezt nem lehet megtenni egy emberrel, mert ma ő...holnap én. /Bekövetkezett: homless-ezéstől -annyit is ér, vadbaromig./
Orbán gátlástalansága, hataloméhsége a gondolkodni nem akaró, felelősséget nem vállaló, de indulattól fütött tömegeket mozgatta meg - most látjuk a következményeket.
Hogy a saját pártja hogyan viszonyult hozzá, azt nemcsak az őszödi beszéd mutatja, hanem a népszavazás után történtek is: A vesztes éjszakán bejelentette: az orvosokat a kormány NEM TUDJA - azaz, nincs rá pénz - és nem is akarja - jelentős szerepük volt az orvosoknak az ellenpropagandában, naja mert nemcsak nyertek vele anyagilag, hanem ELLENŐRÍZHETŐVÉ is váltak, abból meg nem kértek - kárpótolni. Másnap bejelentette a kompenzációt.
Az, hogy Gyurcsány milyen politikus most fog kiderülni. Csapatot építeni tud, ha jól látom a hibáiból is sokat tanult. A DK ma 5000 tagot számlál, többségük korábban soha nem volt párttag /LMP 600 fős párt/
Szerinted Horn Gyula, egy msáik kommetelő szerint Bajnai. Mindkettőt elismerem, ám hozzátenném: Horn ellenzékben volt igazán jó, Bajnai pedig olyan körülmények között volt me., amilyen feltételekkel sokan tudtak volna nagyot alkotni./Vagy megszavazzátok, vagy lemondok/ Ott volt Gyurcsány kormányában, emléxik valaki nagy ötletre, tettre tőle?
Gyugodtan nevezzetek Gyurcsány fannak, nem sértődöm meg.:))))Azt gondolom, ha nem is 2014-ben, de lesz még me.
@szőlőbányász: Nem rossz dolog az, ha valaki "xy"-fannak mondhatja magát.
Az is lehet, lesz még miniszterelnök.

Ha most túlságosan kirakatba helyezi magát, kárt tesz az országnak, mert tovább mélyíti a már így is csak arcpirulással nézhető gyűlöletet.
Legyen az utcán vagy blogokon, ( úgy döntöttem, nem veszek részt az anyázásban, s elegem lett a Jobbik propagandisták szelíd "emberségbe" öntött gusztustalan propagandájától is ) akár otthon.
Tudomásul kell vennie - szerintem -, hogy az ország lakosságának egy jelentős része nem kedveli, és ez sokkal nagyobb, mint a szimpatizánsainak, rajongóinak száma.

Pusztán ezért gondolkodom Olajfában és Bajnaiban, hiszen nagy hibát nem csinált, amúgy viszonylag "sötét ló" ő is.
Úgy érzem, olyan emberre van szükség, aki valamilyen szinten személyében is csitítani tudja a mindennapossá vált háborút és "politizáló" szennyet.

Gyurcsány és a szocik tevékenységét Orbán gyalázatos viselkedésével magyarázni véleményem szerint nem lehet.
Politikusokról, pártokról van szó, az ország vezetőiről beszélünk, nem szaladhatnak anyuka szoknyájához, hogy a csúnya bácsi elveszi a játékom. Ők maguk akartak felelősséget vállalni tízmillió emberért, nem lehet másra mutogatni, a felelősség az övék.

Most már sokkal nagyobb feladat vár a következő kormányra:

-békét teremteni határon belül és kívül
-gazdaságot rendbe hozni
-a lecsúszott sok milliónak perspektívát nyújtani
- végre valóban bebetonozni a demokratikus vívmányokat, hogy lehessen korrekt módon élni az országban.

Kérdezem: Ha a szocik vagy DK -számomra egykutya - egy darab hatalommániás, gátlástalan emberrel sem bírtak el, ezt valóban hatalmas feladatot hogyan akarják megoldani?
@Habakuk999:

Csak annyit mondtam, nevezz nyugodtan fannak, de köszönöm, hogy érvekkel "harcolunk", ritka kincs ez manapság.:))

Nekem csak annyi a gondom, hogy sem Oszkó, sem Bajnai nem lesz képes legyőzni Orbánt. /Amúgy, ha jól látom Fletó most a pártvezetést akarja, másokat tol előre, nem ő szerepel, a Parlamnetben is csak ritkán./

Orbán győzelméhez nagyban hozzájárult gátlástalansága mellett "Kádár-népe", mert a demokrácia nemcsak a politikusokról szól. Majdnem ugyanaz játszódott le mint a Weimari Közt. idején. Erre a gátlástalannságra senki sem volt felkészülve. Még én sem,:)) pedig a temetési beszéd óta rühellem Vityát /jobban, mint Jónás a prófétaságot.:))/, mert ott mutatta meg először, hogy csak egy hataloméhes populista.
Ahogy ma is tehetetlenül nézi az egész ország - mi több Európa is -, hogyan teszi tönkre, hogyan nyúlja le az gazdaságot Orbán. Miközben minden amit tesz azt üzeni: én még ezt is megtehetem veletek. Orvosok, pedagógusok, rendőrök, rokkantak, betegek, gazdák, gyerekek, vállalkozók - már mindenki megkapta magáét. Verbálisan és intézkedésekben is.

Nem tudom a megoldást, és félek, nem lesz békés Viktátor leváltása, a jobbik eltakarítása az útból.

Szép hétvégét neked.
süti beállítások módosítása