Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.05.23. 05:25 Fabius

Fülkeforradalmárok vs vadbarmok

Címkék: fidesz választási törvény előzetes regisztráció

Most van az, hogy Orbán Viktor be van szarva. Lehetne ezt cizelláltabban fogalmazni, meg ragozni és magyarázni a végtelenségig, de a lényegen semmit nem változtatna. Kusza Szem gazdasági látomásai továbbra sem működnek, az első negyedévben 228,2 milliárd hiányt termeltünk, teljesítményünket látva az OECD máris 1,5%-os recessziót, a befektetési szakember meg ennél is nagyobb lemaradást jósol. Az IMF nem töri össze magát a sietségtől, hogy a hitelességét eljátszó Orbán kedvére tegyen, Európában egyre inkább elszigetelődünk, itthon pedig csak a megszorítások és az új adónemek emelkednek, az életszínvonal meg szabadon esik lefelé a béka segge alá. Államtitkár oligarcházik - akit érdemben azóta sem cáfoltak - háttér pénztárnokoknak kell színt vallani, szülőfalu polgármestereknek elnyert földekről magyarázkodni, ami nem népszerű és vidám dolog. 

 Ilyen körülmények mellett nem csoda, hogy a kormányzó kényszerházasokat egyre inkább foglalkoztatja, hogy a picsába kéne innen választást nyerni 2014-ben? 

 Mert egyszerű nem lesz az tisztán látszik. Kezdetnek Viktor bedobta a nincs pártfinanszírozás-nincs kampány ötletet, amit most az egybites azzal magyaráz, háhá, az csak egy mondat volt, amolyan hörgés teszt, nem komoly, de még végigmondani sincs ideje, mert jön a másik és aszongya: előzetes regisztráció kell(ene) a szavazáshoz, mert a vadbarmokat ki kéne szűrni. A vadbarom te magad vagy, kedves választópolgár, akinek cetligyűjtés és kétharmad koldulás idején benyaltak a meleg szarig. Te, akinek fülkeforradalmárságát harsogták hónapokig. Igen, ti is kedves fideszes szavazók, már ha tényleg hittetek a kampányszövegnek, hogy az egyszeri nagyarányú az fasza lesz, meg hogy lesz itt kommunista múlt lezárás nyilvános ügynöklistás mindenestől. Ha ezt elhittétek akkor a választott pártfunkcitok szóhasználatával élve "lebutított kampányszövegekre vevő vadbarmok” vagytok ti is, nem NERtársak meg fülkeforradalmárok.  orbán vadbarom.jpg

Tudom, most az jön, hogy az általam - véletlenül se a szimpatizált pártja által - megsértett fidesz szavazó klaviatúrát ragad, és elnyomja a kötelező: ha a zusánakjóaz, akkor nekünk is jólesz!!! dumát, csak fölöslegesen. Helyette azt illene felismerni, hogy mennyire néznek hülyének titeket, és mi a véleményük pont rólatok. Mert aszongya a jóember, ez intellektuális cenzus lenne. Magyarul ha felismered az önkormányzatot/okmányirodát és le tudod írni a neved az ostoba nyomtatványra, akkor már nem csak egy ikszet húzogató vadbarom vagy, hanem maga a csillogó intellektualitás. Igen, onnan fentről a piedesztál szédítő magasából ők így néznek le rátok. Én már csak arra leszek kíváncsi, hogy ha majd egyszer nem hiszitek el Orbánnak vakon amit mond, és egy hét múlva ennek ellenkezőjét, akkor vajon minek lesztek nevezve?

 

Mert a vadbaromtól dehonesztálóbb kifejezés nem sok van a magyar nyelvben.

 

425 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr484532930

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.23. 09:12:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"A koszorú elhelyezése utáni, jelentőségteljes csönd hossza, illetve a fejbiccentés keménysége alapján tévedhetetlenül meg lehet állapítani egy politikus hierarchiában elfoglalt helyét és középtávú kilátásait. Pont olyan ez, mint a herezacskó mérete és színezettsége a párzásra összegyűlő hím mandrilloknál."
index.hu/belfold/2012/05/22/tenyleg_olyan_bena_szam-e_a_szekely_himnusz/
@Habakuk999:
"Ne hasonlítsd össze Torgyánnal."

O azok a regi szepnapok, amikor meg Dr T rendszeres fellepo volt a fovarosi nagy cirkuszban....
@simple observer: "O azok a regi szepnapok, amikor meg Dr T rendszeres fellepo volt a fovarosi nagy cirkuszban...."

Torgyán viccesen megengedte 94-ben, hogy a szkinek a Kisgazdapárt valamelyik kerületi helyiségében gyülekezzenek, és zárt alakzatban vonuljanak valami állami ünnepségre (már nem emlékszem, mi is volt az) a Kossuth térre, ahol többek között Göncz Árpád köztársasági elnök szónokolt. Volna. Ha a szkinek nem füttyögték volna szét a beszédét.
Kedélyes gazember volt Torgyán, de gazember.
Ja, és Boross, a minelnök, a "régivágású úriember", egy szót sem szólt, hogy leállítsa a csürhét.
@Habakuk999:

Nem ismerem az úniós jogszabályt, de le merném fogadni, ez a díj úgy viszonyul hozzá, mint a tranzakciós díj a Tobin adóhoz. Az EU-nak is vannak amúgy jó nagy baromságai, görbe uborka és társai, amikor a Föld lakosságának fele éhezik. Meg az egész mezőgazdasági, piacvédő szubvenciós rendszer, amire a simicskák rácuppannak.
@Fabius: "Kíváncsi leszek mi lesz az indok jövő ilyenkor, mert ki kell majd vezetni a 2014-re kötelező SEPA miatt. "

Majd akkor gondolkodjunk azon, hogy megyünk át a hídon, ha odaértünk!

Lehet, hogy nem is lesz 2014.
@Habakuk999:

A Gyurink azt tudja, amit a vezér megálmodott. Nem viccből mondja, haldoklik a Nyugat, meggyőződése. A munka alapú társadalom sem vicc. A cél, hogy egy marék rizsért mindent hajlandó legyen a melós megcsinálni, mint Kínában. Meg kell nevelni a zembereket, el vannak kényeztetve, főleg a nyugatiak. Ez a társadalomképük. A Széll 2.0-ban benne van, 5 év alatt 12-25%-ot esnek a reálbérek. Terv szerint. Ez a megoldás a válságokra a vezér szerint.
@Husz_János_Puszita: Kérlek szépen:

aki kapcsolatba kerül az élelmiszerekkel, termelő, forgalmazó, csomagoló, szállító, étterem, malmok, menza, boltok, árbevétele 1 ezrelékét köteles befizetni.

Mindezt megtudtuk két hete.

Így elég nehéz a tavalyi árakba utólagosan beépíteni.

A legcifrább az egészben, hogy ezt azért nem nagyon verték nagydobra. Ez nem adó.

Szerintem a fizetésre kötelezettek minimum fele nem is tud róla.
Mi lesz most?
A hivatal megindul és bírságolni fog, mint állat.

Ja és természetesen a díj göngyölítődik. Mindenki beépíti az áraiba, mire Te rendelsz a kedvenc éttermedben egy bécsi szeletet, akkorra kb 5 díjat fizetsz.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ha lesz, akkor megtartják/juk az 1984 harmincadik évfordulóját!

A tudatlanság=erő!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Van bennem némi önsanyargató hajlam, ezért előfordul.
Nem rendszeres, de időnként vele igyekszem meggyónni a világi bűneimet.
Kérlek szépen, ezt a szardarabot már rég le kellett volna húzni a klozetton. Túl azon, hogy egy oltári minősíthetetlen trágyadomb amit a zene tökéletes megcsúfolásaként kiokádik magából, még becstelen rohadt tróger is:
www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/kozso-csotoreset-a-lakok-fizetik-meg-2089463
Nem blikkelek (már csak az hiányozna), csak belefutottam.
Érdekes, hogy ebben az országban minden "sztár" kurvára de nyomorog!
Sírásra görbülne a szám, ha nem ismernék egy-két ilyen szarházit, milyen körülmények között élnek.
Váltsunk On-ra!
@Husz_János_Puszita:

A nők helye pedig a tűzhely mellett van, kavargassa a pörköltet vidáman, miközben a lurkók a szoknyájába kapaszkodnak.
Ez kellett nekünk, hát megkaptuk.

Igazmondó Viktor királyágban holnap is sütni fog a nap, mert az Úr kegyes és szert minket.
Ezért küldte vezérünket, hogy kivezessen minket a sötétségből a fényre.

Áldott minden FIDESZ-es neve, és remélem hamarosan bekerül egy könyvbe, hogy unokáink is tudják kik voltak ők.
@Knósszosz: Boldogok a sajtkészítők, effendi!
A sered ellenőrizte már a sahter, estleg a bakter?:-P
@Husz_János_Puszita: Európában ez vicc.
Akartak ezek tudás alapú társadalmat is nem túl régen.
És ha egy kicsit körülnéznének a világban, rájöhetnének, hogy nem a varrodák okozzák a kistigresek gazdasági növekedését.
Majd megvilágosodnak egyszer talán.
@Fabius: csak tűnődöm: hány évet lehet nyerni a közismerten tetűlassú uniós bürokráciát meglovagolva, ha valaki - nem gondoltam ám konkrétan senkire, hehe - jövő januárban (is) csak úgy vállat von a SEPA hallatán.
Mielőtt azt a teljesen magától értetődő dolgot válaszolnád, hogy azt nem teheti meg, szerintem gondolj a velünk szemben folyó kötelezettségszegési eljárásokra, az IMF-fel szembeni időhúzó taktikára, és hasonlókra.
Lehet, hogy félretűnődtem, de ez a csürhe túl gyanús már nekem...
@Habakuk999:
mondd! meddig érdemes egy vállalkozást fenntartani? mennyi az a haszonkulcs, vagy profit ami mellett még bármilyen sarc megéri?

mennyire fekete és szürke a gazdaság?

ha azt lesem, hogy ez a zalcsútiselejtesfocista elsinkófálja a nyugdíj címén beszedett összeget napi kiadásaira ami majd a következő kormányokat 25-35 év múlva fogja terhelni mert a kassza addigra üres lesz vagy tartozással teli és nem lesz miből nyugdijat -sem- fizetni...ezért a fekete szürke gazdaság jól kibaszik vele mert amúgysem kapna nyugdíjat akkor mijafasznak fizessen bármit erre a lopási alapra

ezzel az ördögi kör be is zárult...

ha senki semmit sem fizet és mindenki átáll készpénzfizetésre...akkor mit tud csinálni?

a másik megoldás nem fizetni be semmit oszt csináljanak biznict a semmiből

mit kezdenek olyan lakásokkal amiket a kutya sem tud megvenni és a többi
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
A ser állapotának mélyreható elemzését, soha nem bíznám külső szakértőkre.
Hogy is ne, majd még egy közbeszerzésileg elemző cég megállapítaná, hogy a szalon sör a legjobb. Esztet nem szeretném megérni.
Én bigott hívő vagyok, és nem tántorodom el a holland, meg a német komló származékok imádatától.
Na, csak, hogy tuggyad…
@Habakuk999:

Tudás alapú társadalom és a fityisz? Én frankón lemaradtam valamiről.
@Fabius: Legfeljebb átnevezi bankolási díjnak. Megtetszett nekik ez a konstrukció, minden területen hasonlót vezet be.

Az infláció nem számít, növekedés nem számít mert egyszerű behajtani a lét.

Én egy kis cég vagyok. Pusztán az élelmiszerlánc és a tranzakciós 1 -1 ezrelék 20 millát vesz ki a zsebemből.
Mindezt úgy, hogy egy-két dolláros illetve eurós fedezettel dolgozunk, sok sok ezer tonnával, az igaz.

Nekem pusztán döntés kérdése, hol adózom. Sok hasonló, de lényegesen nagyobb cég van, akik irdatlan mennyiségű árut mozgatnak nagyon kis árréssel, hatalmas árbevételekkel. De nélkülünk nincs olcsó alapanyag, nincs energia, nincs mezőgazdaság.
Ezek a sarcok az egész gazdaságot érintik.

Nem lenne baj, ha Gyurink agyába az is belerobbanna, ha minden ágazatot tönkretesz, neki nem fogják megbocsátani.
@Husz_János_Puszita: Az előző kormányzásuk idején. Amikor boldog boldogtalanból diplomást faragtak, akár akarta, akár nem.
@rodeo36:
De jó, hogy gőzgazdaságilag tájékozott vagy. Én tök hülye vagyok hozzá, irigyellek.
A retket én abból mérem le a magam tájékozatlanságából adódóan: (ami ma hungriában van), hogy a piacon a „pulykaszárny közép” sláger cikk lett.
Tű, cérna… kezdj varrni!
Mi már egy előnyomott kalotschai mintát se hímezünk ki, csak verjük a brét egy jobb élet reményében.
Van megoldás persze, de az megen nem lenne szalonnaképes, ha ide írnám.
Mondjuk avval nem sértek medea törvényt, ha azt mondom: Kazán!
Na...
@rodeo36: A mezőgazdaság fele szerintem fekete.

Cukor, liszt, hús, acél uniós beszerzések lehet sorolni jelentős része áfacsalós.

Számát nem tudom a sokféle "díjnak", adónak, ha mindent legálisan csinálsz. Ötezer jelentési kötelezettség.

Hitelt nem kapsz, csak sokkal drágábban, mint a szomszédos országok versenytársai.
Fizetési fegyelem gyalázatos.
Ha uniós értékesítésed van és visszaigényled az áfát, számíts elhúzódó vizsgálatokra esélyed nincs tervezni, mikor kapod meg a jogos pénzedet.

Amúgy meg kell élni, küzdesz és bízva bízol.
@Habakuk999:

ácsi, mi van ha eleve be sem fizeted az ÁFÁ-t, ha már úgyis vissza fogod igényelni és majd év végén csinálsz szaldót a söralátéten?

mert ugye ez a normális

példáúl, kisker: nyugdíjasnak jár automatikusan 8% discont, speciális napokon 15%! (8% az önkori adóhányada) a számla eleve így állítódik ki, nincs behajtva befizetve sem lesz és minden más esetben sem
@Habakuk999:

Az árbevétel alapú adók nagyon nagyot tudnak ütni egy cégen, aki kicsi árréssel dolgozik.

Lehet a munkanélküli statisztikákat akarták elsumákolni a sok diplomással, addig se kellett nekik munkanélküli ellátást fizetni, ki tudja? Amióta először megláttam a fejét tudtam, nem szabad rábízni egy országot. A testbeszédéből.
@Habakuk999: "élelmiszerlánc és a tranzakciós 1 -1 ezrelék 20 millát vesz ki a zsebemből."
Már látom, nem fogunk neked antarktiszi rózsaszín lazacot exportálni.
@Habakuk999: nemzetközi kereskedelemben a vámraktár ad egy számlát amely szerint bevételezte a külföldi árut, azt ott a helyszínen leadóztatta a törvény szerint 0% -15% között, és a továbbiakban ez csak egy számlaszámhivatkozás a központi adóhivatal felé év végén vagy ahogy megállapodtál velül a szaldóképzésben, azaz nincs hamis bevétel ami extra kiadással kerül visszafizetésre, a behajtás és adminisztráőció kökltségét mindenki megtakarítja és mindenki boldog

még akkor is így megy ha az egész bankhitelre bonyolódik "creditline 200000 dollár folyamatos feltöltéssel" és ez mindenkinek jó...és kurva gyors egy teljes cargorepülő rakományt egy órán belül a raktárházadban tudhatsz, mert míg megszagolják és átnézik addig már lehet is rakodni és a kamion ott vár mert megszervezted, ....

szóval?
@rodeo36: Ha eleve be sem fizetem, akkor kirónak 150 % mulasztási bírságot meg késedelmi kamatot meg anyám tyúkját is.

Ha vagy olyan majom, hogy beállsz alvállalkozónak valamelyik nagyfejű által elnyert állami beruházás alá, számolhatsz azzal, hogy 20% beragad, jó esetben kifizeted a költségeidet, de adóra nem jut, felszámoltatnak, végrehajtás.

Mindig a fejétől bűzlik a hal, az állam és az önkörmányzatok jelentős részben okozói a körbetartozásoknak.

S ha a kicsik látják, hogy a nagyok eleve úgy kalkulálnak, nem fizetik ki a szerződött díjaik egy részét, ők se aggódnak a tartozásaik kifizetéséért.
Ördögi kör ez.
@Husz_János_Puszita: "A nők helye pedig a tűzhely mellett van, kavargassa a pörköltet vidáman, miközben a lurkók a szoknyájába kapaszkodnak."

Amíg mi pár sör mellett a házimozira kijátszva maxi hangerővel toljuk a Modern Warfare 3-at.

@Habakuk999:

Ha a szomorú szamurájért annak idején fejbelövik, mindez nem történik meg.
Amúgy állítólag Mozart is rendszeresen késett a lakbérrel. :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

A talicskát toljuk ecsém. A talicskát a gátépítésen, nem a Warfare-t.
@rodeo36: Unión kívüli esetekben van vámraktár. Teszel le bankgaranciát, és belföldiesítést követően fizeted a vámot és az importáfát.

Ha nincs fedezeted, akkor belföldiesítés előtt fizeted, s a NAV igazolása alapján átveheted a cuccod.

Uniós belül teszem azt vásárolsz valamit itthon áfával növelten. Kiviszed más uniós tagországba, áfa nélkül adod el, az itthon kifizetett áfát visszaigényled és várod a jószerencsét.
@Habakuk999: persze, hogy kirónak, mert az állam az év közben befizetett ÁFA összegét is költeni akarja, szarik bele, hogyan tudja visszaadni. Csak úgy lehetne megfingatni őket, szerintem, ha az összes munkavállaló átállna önadózásra, aztán a cégekkel karöltve leállítanának mindenféle befizetést. De ez már Chuck Norris-nak is túl nagy falat lenne :-)
Ha jól értem, Magyarországra veszélyes exportálni?
Ezt viccelődésmentesen kérdezem, van a családban, aki külkeresnek tanul.
@épészmérnök: Ne arra gondolj, hogy feléljük. Hanem arra, hogy a tavalyi terveink szerinti nyereségünket - ha nem foglalkozunk árfolyammal, recesszióval árváltozásokkal semmi baromsággal sem - gyakorlatilag egy tollvonással - illetve kettővel - elveszik. Elrabolják, elvonják, felajánljuk, szabadon választható.

A hülye kapitalizmusnak van egy olyan rossz sajátossága, hogy ha nem fejlődsz, növekedsz, akkor elpusztulsz.

Ha az ország gazdasági irányítója mesterségesen megakadályozza, hogy fejlődhessek, akkor elpusztít.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Most értettem meg, ezt nem nekem címezted.
Gondolkodtam erősen a virágnyelveden.:)
@Habakuk999: nem is arra gondoltam, hogy feléled, hanem arra, hogy mindenféle átláthatatlan zűrbe keveredhet, aki oda exportál.
@Habakuk999:

Export vagy importtal foglalkozol, vagy mindkettővel? Nem hiszi el, aki nincs benne, mekkora bajban van a gazdaság. -1,5% nem hangzik nagy számnak. Ami mögötte van, félelmetes negatív spirál.
@épészmérnök: Jajj, azért nem eszik olyan forrón a kását.
Le kell ellenőrizni a céget, aki megveszi az árudat, mi havonta húzzuk le a NAV listákat, oda kell figyelni a fizetésekre, ennyi.
Ha jó az áru, és kifizetik, mi baj lehet?
Nyomorult bohócok:
"A vezérigazgató közleménye szerint "figyelemmel a közszolgálatiság elveire, a magyar sportszerető közönség és a hazai idegenforgalom érdekeire, eltérően az előző évek gyakorlatától, az MTVA átvállalja a nyilvános közvetítések után fizetendő díjakat"."

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkultur%2Fmedia%2F2012%2F05%2F23%2Fnem_kell_fizetni_a_kocsmaknak_az_eb-meccsekert%2F

:DDDD
@Husz_János_Puszita: Mindkettővel.

Muszáj, mert nem tudnám finanszírozni az export áfát.

De az építőiparral kapcsolatos tevékenységünk jelenleg egy nagy büdös nulla.
Nem lecsökkent, nem kevesebb a tavalyinál, egészen egyszerűen nincs. Vége. Nulla.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Gondolom rájöttek, külföldi csatornák után nem szedhetnek díjat, pedig hogy szeretnének!
Mintha az előző években nem szartak volna ugyanígy a pofátokba. :DDD
@Habakuk999:
exportra szánt árura nem kell leróni az ÁFÁ-t, hacsak nincs rajta büntető-export vám mert _katonai, egyéb...de azt is lehet később szaldózni...az unión belüli tarifák és adók egységesek vagy legalábbis konszolidáltak...bizonyosan van rá szabály ki rója le és miért, mikor, hogyan...

a matt olcsy kapzsisága és butasága csinál nemlétező bevételeket azzal, hogy olyan pénzt költ el ami eleve az ő tartozása...nem lehet ezt meghiteleztetni valami banki megállapodással egy creditline-nal csak ÁFA visszatérítés címén és utána a bank ordítozik az állammal?
@Habakuk999:

Tudom. Halott a város, az ingatlanok fele eladó. Az építőipar szívta meg talán a legjobban, de azon kívül is mindenki. Még nem jelent meg a makrogazdasági mutatókban a beruházások visszaesése. A fogyasztás csökkenése már igen. Az egyszeri nagy arányú adócsökkentésnek és elvárt béremelésnek köszönhetően.
@rodeo36: Régebben lehetett, de a bankok is rájöttek, hogy lutri az állami kifizetés ideje.

Nem tudod, mikor fizeti vissza.
Kötsz a bankkal teszem azt féléves futamidőt, senki sem garantálja, hogy ennyi idő alatt hozzájutsz a pénzedhez.
A banknak egyszerűbb elvenni a lerakott fedezetedet, mint ordítozni az állammal.

Megjegyzem én kicsi vagyok, a multiknál nyilván máshogyan működik.

S a tevékenységi körünkben tényleg rengeteg a csalás.
@Husz_János_Puszita: @rodeo36: A különadókat se felejtsétek el.
Ne is a 0%-os német kamatot nézzük, nézzük a mienkhez képest feleannyi román vagy szlovák kamatokat.

Hogyan akarsz versenyezni egy szlovák vagy román céggel?
Biztosan be tudja valaki linkelni, mennyi pénzt vittek haza a bankok. Nem hitelezhetnek, mert nincs mire.
@Fabius: Ezt a cikket láttad már? Elég megdöbbentő adatsorok vannak benne, korábbi beszélgetéseink kapcsán is. :)

Honnan irányítják valójában a magyar gazdaságot?

www.napi.hu/magyar_gazdasag/honnan_iranyitjak_valojaban_a_magyar_gazdasagot.519963.html
@Habakuk999:

Erre mondja Róna Péter, a Ft túlértékelt. Egy Bokros-féle csúszó leértékelés nagyot lendítene a dolgon, de abba belerokkannának a devizahitelesek. Cégek és háztartások. Késő. A 22-es csapdája. Miért nem hagyták a vadbarmok végigcsinálni a reformokat???!!! Gyurcsány mindenképp belebukott volna, csak bele kellett volna ülniük a tutiba, de nem. A bosszú, az kellett a vezérnek. Mindjárt megint felmegy a vérem nyomása.

Apropó, ha a vadbarmok nem szavazhatnak, ki fog szavazni a fityiszre?
@Husz_János_Puszita: Én ugyan nem merném venni a bátorságot, hogy Róna Péterrel vitatkozzam, de sokkal fontosabb lenne szerintem a kiszámíthatóság. Hogy ne kelljen hetente különböző unortodox csodákkal szembenézni a gazdasági szereplőknek.

S a legalapvetőbb: a magántulajdon, a törvényesség - nem a betű szerinti, hanem a valódi -szentsége.

Vagyis visszaállítani az uniós jogharmonizáció vívmányait.

Amíg rablóország vagyunk, nincs értelme túlértékelt forintról beszélni. egyszerűen a forint léte is kérdéses.

A fidess törzsszavazói már nem tűnnek el. Aki máig nem ébredt fel a transzból, már életében sem fog.:)
mafiakormányzás...

bűnszervezetben előremegfontolt szándékkal elkövetett hazaárulás nemzetvesztés és országrombolás

büntetési tétel: 10szeres halál...
a birkák kirája, a kirájok birkája...
@Gábriel angyal: valamiért biztos vagyok abban, hogy nem döbbentél meg túlzottan :-)
Feltehetnénk így is a kérdést: kik azok, akik befektetéseikkel munkát tudnak adni a magyar dolgozóknak, és miért fehér holló közöttük a piacképes magyar befektető?
hvg.hu/velemeny/20120523_matolcsy_nepszaporulat_kozeposztaly

Egyébként pedig még mindig nincsen túl kevés gyerek, ez szerintem mítosz, amit egy vitalista ideológia táplál. Kelet-Magyarországon, hazánk harmadik világában rengeteg gyerek él. Okosak, kedvesek, ügyesek. Ott a jövő középosztálya, kérem szépen! El kell menni hozzájuk meg a szüleikhez, és szívós, kitartó munkával megtanítani őket élni.

Olyan jókat tudnak írni emberek, miért olvassák őket ilyen kevesen?
@Habakuk999: ezek vadbarmok...

"Ius primae noctis" ra megy ki a játék...

dr z orv bán szentjobbja (dr eltolcsi) már elfárdt, qrni is akar őfelsége...
akkor ez kb 10 szeres különbséget jelent megint? enynire csórók lennénk?

sereghajtók vagyunk mindenben.... na jo az öngyilkosságban nem, abban elsők...

"Magyarország a forgalomba helyezett új autók számában, ami az elmúlt évben 45 ezer volt, még mindig elmarad Szlovénia mögött is, ahol az egész ország lakossága annyi, mint Budapesté, mégis 58 ezer új autót értékesítettek tavaly"
"...várunk. Várjuk, hogy az Infopark lobbiereje és feljelentő brigádja helyett a szórakozni vágyó fiatalok igényei kerüljenek végre terítékre."

a qva fajtájuk kerüljön terítékre rohat csaló korrupt banda....

zoldpardon.blog.hu/2012/05/23/talan_csak_par_nap?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_05_23
@Interlock: Enyhén "mókás" amikor viktorék a "magyar" gazdasági teljesítményre hivatkoznak. Ennél már csak az lehetne a lényegesebb kérdés, hogy kiknek hoz igazi hasznot ez a helyzet. :(

A GDP adatok ráadásul lefedik azt az összefüggést, ami szerint növekedése (most éppen stagnálása) esetén is csökkenhet a belföldi felhasználás, ha bővül az export. Ezt mutatja a reálbérek alakulása (idén a húsz évvel ezelőtti szintre jutnak), miközben - az egykulcsos adózás következtében - polarizálódnak a nettó bérek.

Ami még beszédes, hogy a külföldi irányítású vállalatok részesedése a foglalkoztatásban kisebb arányú, mint a teljesítményük, valamint az, hogy ezek mellett százmilliárdokat is kivisznek adózatlanul az országból.:(

www.vg.hu/gazdasag/adozas/adozatlanul-vihetnek-ki-akar-szazmilliardokat-a-multik-320879
Na tessék és közben még sírnak az állítólagos Horthy "reneszánsz" miatt is.

Rádiószínház: Igazságos Kádár János

www.mr1-kossuth.hu/ajanlo/radioszinhaz-igazsagos-kadar-janos-%283-resz%29.html
@Habakuk999: hiába olvasná Balaványt az egész ország, a döntéshozók azt is leszarnák. De ha mégis foglalkoznának vele, akkor is évek kellenének a menetirány megfordításához, az eredményekről nem is beszélve: egyikük sem vállalna be ilyen stratégiát, szinte már rettegnek attól, hogy távlatokban gondolkodjanak. Vagy legalább ne zsákmányban :-(
Majdnem elkezdtem kifejteni, de minek. Leírták már ezerszer, leírtak már mindent a nálam okosabbak.
Basszátok meg, ti kétharmados doktor urak. Basszátok meg.
@Gábriel angyal: Nem mondod, hogy két éves cikket idézel?

vagy ezzel azt akarod bemutatni, hogyan kezdődött a multi háború?
@Interlock: :)
Kifejtetted.
Azt hiszem, én értem.:)
most már tényleg a f@sz adót kellene bevezetni....
1000 Ft/cm/hó....
mindenki nagyon sokat igyekezne fizetni... státusz szimbólumot lehetne belőle...

mondjuk még ha kicsit le is tagadnék, de még így is.... a havi 24 ezer Ft-ot nagyon nehezen gazdálkodnám ki...
@Habakuk999: Áááá dehogy. Azóta eszükbe sem jut a multiknak az ilyesmi. :)

A bankok meg a másik fele. Amikor futott a szekér fölözték a giga hasznot, de amikor jött a gebasz egyből jelentkeztek állambácsinál, hogy gyorsan mentség meg őket. Tehát amikor dőlt a lé az ok volt és zsebre vágták a profitot, de amikor ugyanez a kockázat rosszul alakult, akkor tessenek szívesek minket gyorsan megmenteni.

Na elmennek ők is az anyjukba.
@Gábriel angyal: kiviszik, mert kivihetik. Kivihetik, mert a szabályok lehetővé teszik. Szar szabályok mellett profitorientált vállalatoktól lelkes kisdobosi felajánlkozást elvárni minimum naiv elképzelés, nem gondolod?
Ha nekem plö bankom van Türkmenisztánban, és a kiskapuikat kihasználva az évi nyereségemet mondjuk meg tudom duplázni, akkor rojtosra nyitogatom azokat a kiskapukat; háromszoros nyereségért még a zsanért is levagdosom róluk, hogy nyitogatni se kelljen.
Ki nem szabályoz megfelelően, ki mulasztja el a számunkra hátrányt okozó kiskapuk bedeszkázását, kinek és miért nem érdeke, hogy a törvények határáig elmenjen a mocskosmultik megregulázása érdekében? Ki szarja le ezt az egészet a legjobban évtizedek óta?
Nem mi, kommentelők, az biztos. Talán inkább a kormányok. Valahányszor meghallom, hogy "demostaztán", elkap a harctéri idegesség, mert ezt már sokszor hallottuk, aztán valahogy sosem történt semmi.
Takarja be a meteor árnyéka az összeset...
@Interlock: Egyetértek. Emiatt még nagyobb a bűne az utóbbi 22 év politikusainak.
@Interlock: Sajnálom, hogy nem nézel videót, mert akartam neked küldeni egy igen tanulságos előadást.:(
@épészmérnök:

"Vérfagyasztó. Komolyan mondom, vérfagyasztó, ami otthon megy."

Mi nem haldoklunk, mi így élünk, kérem.

*****

ON:
Regisztráció? Aminek végső határideje 31 nappal korábban van, mint a szavazás első napja?

Ezek tényleg ennyire hülyék????
Ezek tényleg ennyire hülyének néznek bennünket???

Igen.
Igen.

Azokban az országokban, ahol van regisztráció, a választás napján is meg lehet tenni azt.
Viszont nálunk elég jól szervezett és igen csekély hibával megy le egy választás, ergo SEMMI sem indokolja a regisztráció szükségességét.
Másrészt: ez pont a demokrácia szűkítése felé mutat.

Fiatal Demokraták Szövetsége???
Úgy látszik, egyedül a fijúknak nem tűnik fel, hogy ez a név már semmi több, csak üres frázis - esetleg a Szövetség még igaz, de erre meg (milyensége, működése okán) szintén nem lennék oly büszke a helyükben...
@épészmérnök: Torgyán borzasztóan kártékony faszkalap volt, csak volt annyi benne, hogy röhögött magán is, mert tudta, ez szerep, amivel hatalmat harácsol. A légügyi dinasztiájának.

Csak átment ő is celebbe, és ez elvette kicsit a borzalma élét. Sokak szemében.

Ha már a szkinek meg a többi, egy vélemény a szobrok basztatásáról: magyarinfo.blog.hu/2012/05/22/nem_a_masikat_hanem_egymast_tesszuk_tonkre
Fizetjük a cechüket, mint a békebeli katonatiszt: ""851 790 793 165 Ft, azaz nyolcszázötvenegy milliárd forint „elköltéséről tájékoztat a beírás feladója, és részletezi a felhasználást is. A társadalom nagy része fel sem tudja fogni, hogy ez milyen temérdek pénz!

A Fidesz holdudvara szórakoztatja a köztévé nézoit 5 milliárd forintért.
2012. március 17.
Hung-Ister Zrt. (Simicska Lajos);
Show & Game Kft. (Závodszky Zoltán);
Trisó Produkció Kft. (Fárbry Sándor);
Megafilm Kft. (Kálomista Gábor);
Strat-Comm Kft. (Borbás Mária);
Spirit One Kft. (Pocsai Alex) Média.

Vitézy Dávid jóléte: a BKK költségvetése 10 milliárd
2012. március 9.
BKK Irodabérlés, költségvetés.

Debreceni Stadion építése tervpályázat nélkül 12 milliárd forintért.
2012. március 7.
Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft. Sport

Köztársasági elnök díszorsége: 55 millió 2012. március 6.
Nemzeti Honvéd Díszegység, személyvédelem.

Budepest Szíve program szabálytalan közbeszerzési eljárásai 1,8 milliárd forintért. Büntetés EB-tol.
2012. március 6. Budapest Szíve Konzorcium (Reneszánsz Kofaragó Zrt. És Bau Holding 2000 Zrt.).

Sukoró-ügyben állami ügyvédi megbízás 1,4 milliárd
2012. március 3. Réczicza White & Case LLP Ügyvédi Iroda. Jogvédelem.

Nyolcszáz milliós bulvárkampány.
2012. március I.M.G. Inter Media Group Kft.

A Századvég kormányzati megbízásai
I.: Közvélemény kutatások és tanulmányok a posta- és a MÁV-stratégiájáról, Budapest fejlesztésérol és a határon túli magyarok ügyérol. 2012 Csaknem bruttó 1 milliárd
2012. február 28. Századvég Alapítvány Közvélemény-kutatás, tanácsadás.

A Századvég kormányzati megbízásai II.
Közvélemény kutatások és tanulmányok a posta- és a MÁV-stratégiájáról, Budapest fejlesztésérol és a határon túli magyarok ügyérol 2013 413 millió + 173 millió Ft 2012. február 28. Századvég Alapítvány Közvélemény-kutatás, tanácsadás

A Századvég kormányzati megbízásai III.:
Közvélemény kutatások és tanulmányok a posta- és a MÁV-stratégiájáról, Budapest fejlesztésérol és a határon túli magyarok ügyérol 2014 323 millió + 188 millió Ft 2012. február 28. Századvég Alapítvány Közvélemény-kutatás, tanácsadás

Milliárdokkal tömi a Nemzetfejlesztési Minisztérium (Németh Lászlóné miniszter) a Századvág Alapítvány egyik cégét. 2,18 milliárd
2012. február 28. Strategopolis Kft. szakpolitikai kutatás és tanácsadás.

Zugló Önkormányzata a Bencsik András Demokratáját támogatja 10,5 millió forinttal. 2012. február 28. Artamondo Kft. Kommunikáció.

Giró-Szász András kormányszóvivo cégeinek milliárdos megbízás 1,06 milliárd 2012. február 1. Századvég Gazdaságkutató és a Strategopolis Stratégiai Elemzo és Kommunikációs Tanácsadó Kommunikáció, tanácsadás.

A Fidesz gazdasági hátországának egyik központi vállalata egymás után nyeri, (mind a nagyobb, mind a kisebb tendereken) a milliárdos értéku közbeszerzési pályázatokat 200 milliárd Ft 2012. január KÖZGÉP és társai Építoipar

Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, Felcsút: 3 milliárd 2011. december 15. Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány Sport.

Vörös iszap adományok lenyúlása: 1,3 milliárd 2011. november 30.

Rába részvények felvásárlása 13,4 milliárd 2011. november 11. MNV Nehézipar

Új Albert Stadion építése 12 milliárd 2011. november 7. Sport

Orbánék 13 millióért értékeltették egyéves „teljesítményüket”. 2011. november

Balatoni Mónika (a tárca háttérintézményeként muködo rendezvényszervezo cég, a Hungarofest kreatív és stratégiai igazgatója) Tanácsadás. Külön rákerestem, miért kapja a nagy pénzeket? www.origo.hu/itthon/20120319-balatoni-monika-tanacsadoi-szerzodese-a-kozigazgatasi-es-igazsagugyi-miniszteriumban.html

Külön érdekesség, hogy a saját teljesítményének értékeléséért is kapott hatmillió forintot a Forsense Kft.

Puskás Ferenc Stadion átépítése 30-35 milliárd 2011. november ??? Építoipar

Simicska szerencsejátéka: Szerencsejáték Zrt. Köztéri reklám (óriásplakát, stb.) egymilliárd Ft 2011. november MAHIR Csoport: Publimont Kft. Reklám

Festmények a kormányfényezésére 20 millió Ft 2011. november Fidesz közeli festomuvészek Kultúra

Sokadik állami tendergyozelem ugyanannak a cégnek: a vasúti szállítás népszerusítéséért, MÁV PR kampányának szervezéséért 24,9 millió Ft 2011. október Bell and Partners Kft. Viszkei András Kommunikáció

Sokadik állami tendergyozelem ugyanannak a Fidesz közeli cégnek: több, mint fél milliárd a jó állam megteremtését célzó kormányzati intézkedéseket közvetítéséért az emberek felé. (Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) lakossági tájékoztató kampánya) 600 millió Ft 2011. október Bell and Partners Kft. Viszkei András Kommunikáció

Fovárosi Önkormányzat által nyújtott támogatás a Vitézy-klán által kiadott Helyi Témájának 94 millió Ft 2011. október Helyi Téma

Erzsébetvárosi képviselotestület által megszavazott támogatás a Vitézy-klán Helyi Témájának 10 millió Ft 2011. október Helyi Téma

Milliárdok a Fidesz közeli céghálónak Taninform nevu ügyviteli rendszer fejlesztéséért 24 milliárd Ft 2011. szeptember Commitment Zrt.; Ekler Gergely; Guller Zoltán; Taninform; Eduware Kft.; Uni-Veritas Consulting Kft Oktatás

KSH munkájához kapcsolódó médiakommunikációs és pr-feladatok ellátásáért százmilliók az elso Orbán-kormány alatti MFB vezér cégének 177 millió Ft 2011. augusztus I.M.G. Inter Media Group Kft Kommunikáció

Budaörsi óvoda napelemes beruházás kivitelezése 21 millió Ft 2011. július E-OS Csoport (KÖZGÉP csoport)

A Fidesz cégbirodalma rámozdult az évszázad üzletére: Csongrád Megyei Önkormányzathoz tartozó több oktatási intézmény energetikai korszerusítése 259 millió Ft 2011. július E-OS Csoport (KÖZGÉP csoport) Energetika

A Nyerges-birodalma nyerte el Szolnok városának köz- és díszvilágítási berendezések üzemeltetését (éves szerzodés) 21 millió Ft 2011. július E-OS Csoport (KÖZGÉP csoport) Energetika

A Fidesz cégbirodalma rámozdult az évszázad üzletére: Lázár János városában helyi közvilágítás korszerusítése több százmillióért. 749,5 millió Ft 2011. július E-OS Csoport (KÖZGÉP csoport)

Mol részvények vásárlása 500 milliárd 2011. június 20. Mol Koolaj

Andy Vajna filmalapjának másfél milliárd a nemzeti filmipar megújításáért 1,625 milliárd 2011. június Magyar Nemzeti Filmalap Kultúra

Hazai filmipar jogi feltételrendszerének felmérése 9 millió Ft 2011. június Loványi és Nagy ügyvédi Iroda Jog

Egymilliárd fogászati turizmusra. 2011. május Magyar Fogászati Turizmus Programiroda Egészségügy

A Fidesz volt kabinet titkárának cége több milliót kap az OEP kommunikációs stratégiájának kidolgozásáért 19,75 millió Ft 2011. április Young and Partners Kft., Kuna Tibor Kommunikáció

A Fidesz volt kabinettitkárának cége több százmillió forintot kap a kormánytól a Hungarofest által kiírt komplex tenderre 550 millió Ft 2011. április Young and Partners Kft., Bell and Partners Kft. Kommunikáció

Újabb Fidesz közeli cég, mely a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) kiadványainak és marketing eszközeinek tervezését, eloállítását végzi el. 150,9 millió Ft 2011. április Young and Partners Kft., Sprint Nyomdaipari Kft., Kuna Tibor Kommunikáció

Több, mint másfél milliárd a Fidesz holdudvarának gyorsforgalmi és közutak, illetve vasúti nyomvonalszakaszok terület-elokészítési feladatainak irányításáért 1,63 milliárd Ft 2011. április Z. I. B. Consulting Tanácsadó és Szolgáltató Zrt. Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztés

Sokadik állami tendergyozelem ugyanannak a Fidesz közeli cégnek: Új Széchenyi Tervvel kapcsolatos banki hiteltermékek bevezetési kampányának megszervezésére kiírt közbeszerzés 24,9 millió Ft 2011. március Bell and Partners Kft. Viszkei András Kommunikáció

Százmilliós üzlet Orbánnak tanácsot adni.
2011. március Vármegye Média és Kiadó Kft., Fókusz Pókusz Kft., Qualiton Alkotó, Muvészetszolgáltató Kft.,
Gyori Tibor, Benko Szilárd, Kérdo Zsuzsa Jolán, Szapáry György, Balogh Gábor, Tellér Gyula, Hegedus Zsuzsa, Félegyházy-Megyesy Jeno József, Völgyesi Miklós, Balsai István Tanácsadás

Marcaltoi Rába-híd felújítását is az udvari beszállító, Nyerges-birodalom végezheti 632 millió Ft 2011. január KÖZGÉP, Hídépíto-csoportba tartozó A-Híd Zrt Építoipar

Sokadik állami tendergyozelem ugyanannak a cégnek: Állami Autópálya Kezelo Zrt. három hónapos közlekedésbiztonsági társadalmi célú kampány és egy ÁAK szolgáltatásait népszerusíto imázskampány 25 millió Ft
2011. január Bell and Partners Kft. Viszkei András Kommunikáció

Sokadik állami tendergyozelem ugyanannak a cégnek: Pilis Parkerdo tendere: „Parkerdo természetesen 2010-2012” címu pályázathoz kapcsolódó tájékoztatási feladatok elvégzése 15 millió Ft 2011. január Bell and Partners Kft. Viszkei András Kommunikáció

Nemzeti Infrastruktúra-fejleszto Zrt. és a MÁV Zrt. keretmegállapodás az udvari beszállító Nyerges-birodalomnak 4,56 milliárd Ft 2011. január KÖZGÉP, Hídépíto-csoportba tartozó A-Híd Zrt Építoipar

Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Tisza-híd átépítés az udvari beszállító Nyerges- birodalomnak 4,2 milliárd Ft 2011. január KÖZGÉP, Hídépíto-csoportba tartozó A-Híd Zrt Építoipar

Simicska népszeru cége nyerte a Magyar Turizmus Zrt. 2011-es tenderét 246,5 millió F
2010. december Mahir Magyar Hirdeto Zrt. Reklám

Simicska szerencsejátéka: Szerencsejáték Zrt. „PR gyártása és közzétételért”
2010. október-november-decemberében több száz millió Ft 145 millió Ft 2010. december Mahir Magyar Hirdeto Zrt. Reklám

Hipergyors közbeszerzésen ismét Simicska a gyoztes: az európai és ázsiai szakkiállítások komplett kivitelezéséért több százmillió (Agrármarketing Centrum) 750 millió Ft
2010. december Mahir Kiállítás- és Rendezvényszervezo Kft. + 2 cég Reklám

Terror-elhárítási Központ fenntartása: 10 milliárd
2010. aug. 27. TEK Védelem

A Facebookon közzétevő, sajnos nem írt rá dátumot, így nem tudjuk, mikor állította össze ezt az anyagot. Idoközben valószínuleg szépen gyarapodhatott a lista…
A jelszó a régi: Haverok, Buli, Hanta!
A mindenkori kormányok nagyon vigyáznak arra, hogy az, aki jól jár, soha ne a kisember legyen, aki már a mindennapi létfenntartásáért vív küzdelmet.

A Sukoró-ügyből vagy lesz valami, vagy nem, de 1,4 milliárd forint (tovább növelve az eddigi kiadásokat) már kimegy ügyvédi költségre.
Az elszámoltatási kormánybiztos és hivatala is emészti a milliárdokat. Jó néhány sajtótájékoztatón kívül eredményrol még nem tud a közvélemény. Aki azt hitte, hogy életminosége javulni fog a nemzeti kormány idején, az nagyot csalódott, mert csak azok részesülnek a jóból, akik közel ülnek a tuzhöz."
@Interlock:
a devizaalapú hitelezés az egy nemzetközi "financial fraud", bármelyik kormány engedélyezte az etvékeny részese ennek a csalásnak!

amíg előnyös volt a hitelfelvevőnek/htelezőnek, addig hallgatás ment, mikor a Világ Esze kormányra került azonnal inflációs politikát kezdett, azaz tervszerűen bedöntötte a forintot és azóta kaszál belőle, na annak a Világ Eszének kellett volna törvényeket hoznia a megoldásra de nem tette mert érdeke a zavarosban halászás és kurva nagy nyeresége van rajta...sohasem fogja megoldani a helyzet pedig azt eredményezi, hogy mindenki utolsó lehelletéig védi azaz fizet azért amit már többször kifizetett

ez a magyarok pénzügyi analfabétizmusa és a kormány gecisége 1998-2002 között...onnan ered a jegybank kamatok miatt...azaz pusziljátok meg a Világ Esze valagát
Levélben kaptam tegnap. HA csak a fele igaz...
@a szív fészkei:
az itt közölt számok töredékei a valóságnak

a valóság 22000 milliárd forint 2 év alatt

ez megegyezik azzal az összeggel amit a ZÁJEMEF-től akarnak mert a lyuk ténylegesen ekkor

ELLOPTÁK ÉS MOST NEM AKARJÁK VISSZATENNI
@Gábriel angyal: sose bánd :-) Amúgy sem szeretem a nyilvánvalót ismételgetni, nem kenyerem ez a merengés. Kihozni a lehető legjobbat abból, ami van, segg helyett arccal menni a jövőbe, én ezeket szeretem.
Szerintem hagyd a picsába te is, vagy találd fel az időgépet :-)
@a szív fészkei: hol lehet ezt az étlapot megtalálni, hogy lementhessem?
@rodeo36: puszilja meg a vacogó fogú krokodil, hogy a büdösapjafaszát meg ne említsem nagy hirtelen.
Mivel nem értek a pénzhez, néha kurva nagy lúzernek, néha meg kurva nagy mázlistának érzem magam a forinthitelemmel... Na, mindegy.
Mondd meg nekem, rodeo: mire jó ennyi pénz? Mire jó, milyen kielégülést jelenthet egy tízmilliós, világtérképen alig látszó országban milliárdosnak, helyi hatalomnak lenni? Mi az a fíling, ami miatt nem elég a ház, a nyaraló, két kocsi, gyereknek elit suli, meg a bőséges havi fizetés? Az én korlátolt eszem egyszerűen képtelen felfogni azt, hogy a sok pénz mellett eltűnik az a vonal, amikor azt mondja az ember: na, ennyi bőven elég. Sokan kiröhögnek a hátam mögött, mert amikor kiadok a kezemből egy gépet, akkor elsőre kizárólag az érdekel, működik-e rendesen. Nincs két egyforma gép vagy program, nincs két egyforma sikerélmény, de a gazdagság, a korlátlan bőség lehetősége ezeknek nap mint nap ugyanolyan, hogyan képesek küzdelmek nélküli boldogságot hinni maguknak? Kicsi az én agyam, kurva kicsi ehhez.
Má' megen' elvonódtam :-)
@épészmérnök: Emailben kaptam, azért is másoltam így be, mert nincs hozzá linkem. Állítólag a FB-on volt, ott nem láttam. Csak ezt: fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/75939_359872974067010_161899450531031_965233_236030632_n.jpg

Szöveg hozzá:"
40 dkg Pick Szegeden 2349 Ft, Münchenben 1180 Ft.

A Pick tulajdonosa Csányi Sándor OTP vezér. Orbán szerint nincsenek oligarchák és az ország érdeke a "nemzeti tőkéseket" támogatni.
Nyomj egy megosztást, ha szerinted is felháborító a kép és nem hiszel Orbánnak!" - a Lázár János húzzon a közéletből c. csoporttól közzétéve.
index.hu/gazdasag/magyar/2012/05/24/gdp/

Wekerle bácsi majd megoldja, mint kénsav az egeret. Hátra lehet dőlni: megcsináltuk.
@Interlock: Nekem osztálytársam volt egy magyar milliárdos. Nem tudjuk, az első millióját hogy szerezte, hát vannak elképzeléseim, mit mondjak...

Ő mondta osztálytalin - a sok lúzernak - hogy a vagyon potencianövelő. A még több vagyon még jobban. Ami még ennél is potencianövelőbb, az a hatalom. Nagyon sok pénz után már ez kell.

Franc se tudja, mert én is egy határnál megállnék, a huszadik Maserati, negyvenedik jacht nem bírna érdekelne, pedi tényleg boltkóros vagyok, szeretek vásárolni - kicsiben és turiban. ;-DDD. Szóval ez már versengés, a másik legyőzése a banki kivonatok nulláival. A saját kicsiségük megtámogatása rengeteg pénzzel. Mert az igazi gazdag azt nem törődik ennyit a fitogtatással.

Láttuk St. Tropez-ben, a híres jachtkikötőben, hogy megy ez. Ülnek kőgazdagék - a kötelező hóttunott pofájukkal - vacsizva a jachtjukon, arccal a bámész korzózó közönségnek. Mert azért vannak ott, hogy látva láthassák őket és vagyonukat ugye a bazinagy ladikon, ami mindezt kifejezi. De akkor betottyan melléjük egy még bazibb nagyobb lavór, hiperségekkel felszerelve. Amihez képest az addig csodált ladik szürke kis mosogatódézsa...

Akkor az ott vacsorázó unotték egyből kiesnek a szerepükből és nagyon is kétségbe zuhanva nézelődnek körül, hogy ez miezmááá???? És pláne mekorraaa???

Gondolom, azonnal elkezdnek agyalni: hogyan és mibul rendeljenek a csotrivá lett kis hajójuknál jövőre még szebbet... Lásd Abramovics és az olajsejkek nemes vetélkedése. index.hu/bulvar/2010/12/22/szuperjacht_utan_szigetet_vasarolt_roman_abramovics/

Akinek a hülye kollégája, Hodorkovszkij a pénzét politikába fektette, ezt szívja most Szibéria fogdájában évek óta, mert Putyin cár nem tűr riválist.

Nem mindenki olyan kiegyensúlyozott, mint te, aki beéred a munka örömével és szerény javakkal.
Fentiekhez hazai ínyencfalat: www.blikk.hu/blikk_aktualis/nem-javitjak-az-egymillios-mobilt-2089449

Na, érdemes gazdagnak lenni és fogyasztani? Itthon még azt sem.
@a szív fészkei: átutazóban végigsétálhattam Monaco-t kikötőtől palotáig, szó se róla, néha nagyon tetszett a látvány :-) A kaszinó előtt parkoltam a mínusz hatodikon, annyiba került, mint itthon a belvárosban, és olyan autók között állt az akkor 11 éves szarom, amiket itthon nem is láttam. A mólónál mindenféle nemzetek zászlói alatt mindenféle yachtok pihentek, egy viszonylag kicsi osztrák masinával nagyon szimpatizáltam, sajnos nem jött utánam, pedig kértem is. A várba vezető lépcsősoron telepített defibrillátorok álltak készenlétben, záratlan dobozokban, háborítatlanul. Sütött a gazdagság, a jólét. De minden napra nem kellene, és ha eljött volna velem az a kis yacht, én cserélnék benne olajat, meg buditartályt is.
Szerintem amúgy keverik a potencia fogalmát azzal, hogy hány nőt / férfit kaphatnak meg csettintésre. Fassetuggya.
A munka öröme az egyik legjobb dolog a világon. Kiröhöghetnek a munkamániámért, mégis jönnek kérdezni, kérni. Rám vigyorog a kölyök, aztán eljátssza a világméretű "asztakurvaaa" című számát, pedig csak két csövet vágtam le a falról. Szinte szurkolok a paradicsomnak, répának, borsónak, "nőjetek, bazmeg", éjjel érek haza, akkor hordok rájuk vizet, a friss zöldséglevesért bármit. Vehetnék LCD tévét, szuper házimozit, egyik se kell, nincs, a 13-as csillag-villást meg aztán pláne nem adnám ezekért. Sokszor tovább álmodom, amit aznap nem sikerült megoldanom, reggel begépelem, összekötöm, és azon röhögök, milyen bonyolultnak tűnt tegnap. Ezek nélkül élni? Szó se lehet róla :-)
@Habakuk999:
"Hogyan akarsz versenyezni egy szlovák vagy román céggel?"
Ha ragaszkodsz az EU-hoz, akkor csinálsz egy ciprusit vagy gibraltárit. Ezekkel simán versenyképes leszel velük. Ha nem az EU a fontos, akkor meg olyan lehetőségek teremnek 2012-ben, hogy döbbenet.
Persze (ez nem neked szól) lehet siránkozni is, sokan csinálják azt is.
@külföldi bankszámla: vagyis aki meggyőződéssel hisz a becsületes versenyben, aki a rendszer jogilag legális, mégis ilyen-olyan közfelháborodást kiváltó trükkjeit valamiért nem szeretné alkalmazni, aki a rendszert erősítené annak kijátszása helyett, az hulljon el, nem fogta fel a gazdasági evolúció lényegét.
Zsír.
Mekkora balhé lesz ebből, miután megszűnik az utolsó Szingapúr...
@Interlock:
az alkotás igaz öröménél nincs nagyobb öröm....bármi amit létrehozol: alkotás, sajnos a mai világban -már 5000 éve- a vagyon is alkotásnak számít

megnéztem még egy interjút Donald Trump-pal -megerőszakoltam magam, kiütéseket kapok az ilyen szarháziaktól- arról kérdezték miért áll ki a Romney mellett aki a private equity azaz a profit nagyságát tartja a társadalom céljának a jelenlegi elnökkel szemben, a riporter hideg fejjel és rezzenéstelen arccal kérdezett és ez a felfuvalkodott hólyag csak mondta...ugyanazt mint a lézer...az ilyen darab szarok építenek golfpályát Skóciában a tengerpart közelében és amikor a kormány/önkori egy szél erőmű parkot telepít a látótávolságába akkor sikoltozni kezd, hogy azt ő nem szeresse ...persze leszarták és megépítették

szóval légy nagyon büszke magadra...és röhögd ki az üres embereket

Bill Gates, Warren Buffet és sokan mások tudtommal Soros is ebbe tartozik Abramovics a Chelsea tulajdonosa már több mint 250 millió dollárt költött a csapatra mert szereti a football-t és most Bajnokságot nyertek neki
a Drogba elefántcsontpart-i ismeretlen négerből nagy sztár lett és most megy Kínába évi 30 millió dollárért játszani még az olympia előtt

olvasd el Soros ÚJ PARADIGM című könyvét, megéri sok mindent meg fogsz érteni

üdv
@Interlock:
orulunkvincent.blog.hu/2012/05/21/horthy_miklos_emlekposzt#more4529242

az én véleményem ehhez: Dante Alighieri: La Divina Commedia

minden út mely a Pokolba vezet jószándékkal van kikövezve

Horthy egy lúzer a rosszabbik fajtából és a rendszere is, a II.VH a magyar történelem legnagyobb vesztesége és ezt az ő regnálása szenvedte el

a többi rablómese
@külföldi bankszámla:
Igazad van, tudom.
Én hazahoztam régebben mindent, mert úgy gondoltam, magyar vagyok, itt adózzon és forogjon a pénzem.

De a büdös kedves rokonságát az összes hülyének, aki gazdaságirányítás címszó alatt gyakorlatilag rákényszeríti a gazdaság szereplőit az országból történő menekülésre.

Miért nem fordítva van? Miért nem hozzánk jönk a sok szlovák, osztrák,orosz a pénzével, úgy, mint régen?

A kérdés költői, tudjuk mind.:(
@a szív fészkei: bűnszervezetben elkövetett országrontás hazaárulás nemzetvesztés...

mafiakormányzás

büntetése: HALÁL
@a szív fészkei: picit hadd egészítselek ki. A Pick Szeged tulajdonosa a Bonafarm Zrt., annak a tulajdonosa pedig
"1. Részvényes(ek) adatai
1/2. CSIM Pte. Ltd.
SG-69443 Singapore, Club street 70. A. ép.
Külföldi cég, szervezet esetén a nyilvántartási szám: 200821762Z
Külföldi cég, szervezet esetén a nyilvántartási hatóság: Szingapúr cégjegyzékvezető
A részvényes egyedüli részvényes.
A változás időpontja: 2009/10/29
Bejegyzés kelte: 2009/12/01
Hatályos: 2009/10/29 ..."

Van aki nem hozza haza az offsóóóórt
@dr. Bubó: ejj már, hol maradt a tízszeres szorzó? :-) Másodfokon (sokadfokon) kényszer ilyen mértékű enyhítést tenni, vagy csak álmos vagy? :-)
@Interlock: Ja,kösz, hogy emlékezhetek... ;-)) Monaco nekem valahol dermesztő volt, noha strandoltunk ott, néztük a magyar Vasarely tervezte csempékkel kirakott falat a strand szikláiról, nyertünk még a kaszinóban is a félkarú rablókkal a gyerekeknek gigafagyit - de élni ott... Nem is hagynák, oda iszony pénz a belépő és kicsit lélektelen nekem az egész. Bár talán megszoknám, noha a többi tengerparti város - kicsit fésületlenebbül, lazábban - sokkal vonzóbb. És amikor - hét éve arra jártunk, néztük az ingatlankínálatot, mit mondjak, nem is voltak annyira elrettentő áraik. (persze nem kastélyokat figyeltünk. De az éghajlat miatt ott a szezon majd egész éves, kiadni egy kéglit már behozná az árat egy idő múltán.)

Amúgy a ma is trónon ülő Grimaldik ősei a koruk legnagyobb bűnözői voltak, abból fejlődtek decens uralkodóházzá majd ezer év alatt és állítólag az áldozataik átka hat rájuk most is a magánéletükben.

De adóparadicsomként mit tesz isten, kurvajól megélnek abból, hogy nincs söralátétjük és Mattolcsyjuk... Oké, van viszont még ehhez tenger, örök tavasz, vadul tapintható luxus, de valamit lehetne itt is utánozni.
@a szív fészkei: kuckuc..azért jó pár lelkész (református, evangélikus) kurficolt félre a puszta örömszerzés miatt. :))
@Penivaldes: Akkor nem halnak /haltak meg savanyúan, mint az eltett uborka. Halleluja!!
@Interlock: Nem hiszel a becsületes versenyben. A becsületes verseny nem azt jelenti, hogy mindenkinek adva van egy 1 db. lehetőség, aztán boldogulj benne. A becsületes verseny az, hogy megkeresheted a lehetőséget, amiből a legtöbbet tudod kihozni.
A megszűnik az utolsó Szingapúr, nem túl valószínű, ugyanis minél hangosabban bizonygatják a G20-ak legújabb győzelmeiket offshore fronton, igazából annál nagyobb a buktájuk. Ma már egyetlen ország sincs offsh. feketelistán. Közben változott vmit az adóoptimalizálás ipar? Persze, kétszer akkora lett a volumen.
@Habakuk999: Eddig minden kutatás azt bizonyította, hogy aki offshorozik, az több adót fizet a hazájában, mint mielőtt kivitte volna a cuccost. Miért is? Mert tud fejlődni, beruházni, embereket alkalmazni, vásárolni. Ezzel áll szemben a klasszikus tévhit, hogy "kiviszi az országbú a pénzt". Húsz év telt el azóta, hogy egyáltalán el lehetett kezdeni gondolkodni külföldi megoldásokban. Most ott tartunk, hogy a közpénzt ellopó és azt külföldön elrejtő politikusok megítélése pontosan ugyanaz, mint egy külkereskedőé, aki egy külföldi bankon át utalja át a vételárat, mittudomén két konténer számítógépért. Az állami demagógia óriási károkat okoz folyamatosan, és ez pártfüggetlen.
süti beállítások módosítása