Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/hirado/2024/05/02/politikai-reklamkampany-koltesek-legdragabb-europai-unioban-cof-fidesz "... (2024.05.03. 12:44) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.05.18. 04:57 Fabius

A velünk élő korrupció

Címkék: fidesz orbán viktor pártfinanszírozás földbérlet

- Ki fingott? Nyissatok azonnal ablakot, mert még azt hiszik be vagyunk szarva! Pedig nem vagyunk, kedves barátaim és kereszténydemokraták. Nincs is rá semmi okunk, mert álmot láttam szárnyalót. Ne nézz így Petike, nem budaigyuszit láttam hokedlin gebeszkedve wizer gép szárnyát nyelvével letapogatni a bujkáló oszkópéter után, szárnyalót láttam, nem szárny nyalót, marha. Szóval kitaláltam mivel lehetne enyhíteni az oligarcházó közvéleménytől fartájékon keletkezett feszültséget. Nagyon figyeljetek, mert néha én is alig tudom követni a zsenialitásomat. 

Szóval az van, hogy az ellenzéknek nem adunk pénzt. Majd azt mondjuk nincs és ráfogjuk a Gyurira, neki már úgyis mindegy. Ha bajban a haza az emberek is megértik majd, hogy a pártok működése sokadrangú feladat. Úgyis utálnak mindenkit, és hiába mondja majd nekik a Török Gábor, hogy nincs ingyenpolitika, még tapsolni is fognak majd meglátjátok. 

Ezzel meg is lesz oldva minden. Nem lesz szikkadt pogis sajtótájékoztató minden másfél percben, nem lesz kampány, nem lesz plakát, nem lesz fizetett pártszakértő se spindoktor. Csend lesz. Végre. Meg rend. A mi rendünk, az új rend. Vagy Nemzeti Rend. Esetleg Rohadt Nagy Dicsőséges Nemzeti Rend, még nem döntöttem el. 

- De Főnök, mi lesz a mi....

- Lárifári! Azt mondtam az ellenzéknek nem adunk pénzt, nem azt, hogy nekünk se lesz! De ha félbeszakítasz az okvetetlenkedéssel elvesztem a fonalat! Szóval! Most mindenki arra számít, hogy majd megoldja a Lajos és a többi oligarcha, mert mi vagyunk az oligarchák kormánya. Ami igaz is. De. Amíg a közvélemény az ellenzékkel a Laligumit rágja addig elővesszük titkos fegyverünket, a zseboligarchákat. Hogy mire gondolok? A vidéken elszórt Kanyok Attilákra, rájuk építettem a B tervet, ha Lajos megbukna. Na idesüssetek: a hűség szobrai haszonbérletbe vesznek földeket mindenkitől akitől csak lehet. Valahogy így:  (olvasható méretért katt)

 

Remélem szabad szemmel is látszik a hektáronként 8 ezer forintos bérleti díj, amire ugye föl lehet nyalni a földalapú támogatást 56.911 Ft/ hektár értékben. Na, ez meg még Matolcsy szerint is 48.911.- forint tiszta nyereség csak a támogatásból. Mi elintézzük, hogy ne kérdezgesse senki, hogy a Tiszatáj Közalapítványnak miért nem éri ez meg ebben a formában, és nem röhögünk nyilvánosan és hangosan, mikor a honlapjukon ilyeneket írnak, hogy: 

"A rendszerváltás körüli években az volt tapasztalható, hogy a termőföld valódi értékét nem ismerő, az ahhoz való kötődéssel nem rendelkező honfitársaink "fillérekért" dobták oda a földtulajdonukat"

Ezek után szerintem elvárható, hogy a Kanyok Attilák meleg szívvel gondoljanak majd pártunkra, mikor Fazekas Sándor a kezében hála feliratú táblával ráutaló magatartást tanúsít. Mert a magánszemélyektől adományt elfogadni továbbra sem lesz tilos. Na, szép szemű nádi poszátáim, akkor ki a zseniális? Ki ismeri legjobban a pártfinanszírozás kiskapuit, ki az ellenzéki ellehetetlenítés csillió danos nagymestere? 

Ne nyald a kezem Péter, inkább iparkodj egyéni indítványként gyorsan beterjeszteni, mielőtt kitör az újabb botrány az áthárított telefonadó miatt!



767 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr274523531

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.18. 14:42:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Száz forint a forró lángos, mihez értesz, Áder János? 2012.05.18. 10:42:53

Áder János életrajza: íme egy újabb nímand, egy elvtelen csinovnyik, aki a Párt iránti elkötelezettsége mellé semmilyen szakmai eredményt nem tud felmutatni. “Áder Jánosnak nincs semmiféle jelentős tudományos, kulturális, üzleti vagy akár sportte...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.05.18. 10:39:33

Egy évnyi szociológus szakmai gyakorlata van, 24 éve agresszív, gátlástalan megélhetési politikus, aki 1990 óta ki se tette a lábát a Parlamentből, hogy körbenézzen a magyar valóságban. Szónoki képességei rendkívüliek, a politikai marketing és a tömegm...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.05.18. 10:35:21

  Unortodox nemzetromboló gazdaságpolitikusunk soha nem dolgozott a versenyszférában, ám MSZMP-s és “demokrata” múltja alatt is sokat igazgatott, elnökölt, kurátorkodott. Hogyan irányíthatja egy ország gazdaságát az, akinek egyetlen na...

Trackback: Pártvagyon és szavazás 2012.05.18. 09:50:24

Már ezelőtt is foglalkoztam ezzel a témával, de mostanra ért meg néhány elképzelésem arra a szintre, hogy meg merjem osztani őket. Mint az az elmúlt heti diplomáciai csetepatéban is kiderült, itthon nagy gond az, hogy a pártjaink, vagy a magukat párt k...

Trackback: Orbán becslése 2012.05.18. 08:33:37

Az oligarcha-vezérelt országokban a politikai és a gazdasági elitek összekapcsolódnak: fontos gazdasági érdekkörök nyereségük egy részét a számukra kedves politikai erők hatalomra juttatására vagy hatalomban tartására fordítják. Az így kedvezményezett ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez annyira zseniális, hogy nem egy, hanem 3 kötelet is megérdemel és nem egy hanem 3 lámpavason

egyébként kijafasztérdekel, ha egy pártnak nincs megfelelő sponzorja/i akkor nem is párt és csukja be a zablakot isch mert berepűl a tehencsorda

brühühühühühühühühü
Van egy olyan sejtésem, hogy Fabius most nagyon fején találta a szöget. ;) Ha ezt meglépik akkor a jobbik ès az lmp lesz a leginkább megszívatva. A maszop az eddig felhalmozott hátterével könnyebben átvészeli majd ezt a helyzetet.
Matolcsy megmondta, hogy a kreativitás írányítja a gazdaságpolitikát. Annyit hozzátennék, hogy a politikát is.
„Minden új egy megoldhatatlannak látszó problémából születik, keményen dolgozunk, de megrekedünk, szinte már feladjuk, majd hirtelen megvilágosodunk: jön a megoldás. Az új ötlet jó hangulatban jön, kémiai reakciók révén agyunk jobb féltekéje működésbe lendül, majd megszületik a felismerés”
(ez itt a hogyan kell a mai Magyarországon a gazdaságot írányítani módszertana!)
És sajnos, Magyarország mentális állapotának ismeretében ez a javaslat nagy siker lesz.
A rohadt élősködő pártok dögöljenek meg, és tapsikolnak hozzá.
És lőn végre egypárt rendszer! Nem lesz vita, nem lesz marakodás, egyetértés lesz, centrális erőtér, végre egyfelé húz a gyorsnaszád, hurrá!
Kész, vége, itt jogállam, demokrácia, és egyéb fölösleges baszakodások nem lesznek. Minek?
Miénk az ország, rikkantja Orbán, és tényleg az övék.
Szerintem semmi gond ezzel, csak legyen teljesen nyilvános, hogy ki és mivel támogatja a pártokat. Így is kutyák, legalább ismerjük meg a gazdit is. Azaz a miénket.
Hát igen! Fabius zseniálisan jelezte az első képen, miszter Genya vonzódását! :))
A dolog "zsenialitása" mögött akkora átlátszó és szánalmas demagógia van Orbán részéről, ami tényleg csak a 80-as IQ huszárok szellemi színvonalán érthető meg. :)
A fikuszok és a kaktuszok már hülyének nézik ezen duma a alapján Pártunk és Qrmányunk Mélynövésű Vezényló Tábornokát...
Töredéke sem spórolható meg ezzel az ellehetetlenítő játékkal, mint mondjuk a képviselői fizetések szemérmetlen mértékével, az erőltetett foci finanszírozással és a piramis, akarom mondani a stadion építésekkel, a különböző szánalmas "pártközeliek" speciális juttatásaival,... - ku.rva hosszú lenne a lista!
Igazából kíváncsi leszek, hogy agyhalott, hithű bolsevikok 10, vagy 11 óra után jönnek azzal a szánalmas dumával, hogy csak "spórolni akart" a főbolsevik, "nektek semmi sem jó!" :D
Ez tényleg ennyire átlátszó, ezek meg tényleg ennyire hülyék!
ÉLJEN A NARANCSBOLSEVIK PÁRT ÉS ANNAK ESZEMENT GENYA VEZETŐJE!
"A hülyeséget és a zsenialitást az különbözteti meg, hogy a zsenialitásnak vannak határai." Albert Einstein.
@tucano: vitatkoznék, de, nagyon nagy gond van ezzel a javaslattal. Mivel a pártfinanszírozás teljesen átláthatatlan, ellenőrizhetetlen, és a közbeszerzések szintén, azaz a közpénzek vígan és követhetetlenül, elszámoltatás nélkül vándorolnak magán és párt zsebekbe, emiatt ez a javaslat képmutató, hazug és aljas.
Ahogy a poszt írja, a fidesznek ezzel a módosítással semmi hátránya nem lesz, számolatlan közpénzek felett rendelkezik, mivel övék az ország és a hatalom.
Csak a többi párt kerül lehetetlen helyzetbe, különösen a kis pártok. Mert ne feledjük, most még nemcsak a parlamentben lévő pártok kapnak közpénzt. Ez az egyik gond ezzel a javaslattal.
A másik, hogy azt a téves közvélekedést erősíti, hogy a pártokra semmi szükség, azok csak élősködnek Magyarország és a magyar emberek szent testén. Ja, csak ha nincsenek pártok, csak egy azaz 1 darab párt lesz, akkor az micsoda is?
@aritus: jó tanoncai voltak, mind a két szélnek, megy nekik a nemzeti és vörös szocializmus is
@aritus: ja, és ne feledjük, hogy ma hol tartunk. Minden olyan intézményt, ami fék, kontroll, ellensúly lehetne, vagy felszámolt a fidesz, vagy megszállt. Most már tényleg csak a több párt rendszer van útban a béke, egyetértés és centrális erőtér teljes kibontakozása előtt.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: komolyan, amikor tegnap olvastam az indexen, hogy Matolcsy miket írt össze-vissza, mint gazdasági miniszter, hogyan kell egy országot irányítani, nem hittem a szememnek. Ez az ember tényleg bomlott elméjű, csak az a tragédia, hogy ő a gazdaságot irányító miniszter, a miniszterelnök jobbkeze.
index.hu/gazdasag/magyar/2012/05/17/matolcsy_a_jobb_agyfeltekere_van_szukseg/
És mindezt az elmebajt a Heti Válaszban oszthatja meg az ország népével, az állítólagos mértékadó jobboldali hetilapban.
@aritus:
Most képzelheted, ha az a "mértékadó jobboldali hetilap" és Matolcsy a gazdaságot irányító miniszter. Na, ehhez ez a teljesítmény kell - itt a látszata is. :(
@aritus: igen, ez a baj, meg a báb, bábmester, báb, bábmester sor, aminek az egyik végén nem a vezényló van, és a másikon sem kusza agy /szív annyira betalált, pedig akkor még bomlott elme kinyilatkozás sehol sem volt /
Tipikus példája a bolsevik világképnek a NAT.

"A pedagógusszakma képviselőinek kizárásával alkotta meg a minisztérium a Nemzeti Alaptanterv tegnap elfogadott változatát, a pedagógusszervezetek még a végleges változatot sem láthatták – állítják a szakszervezetek. Balog Zoltán szerint a NAT-nak "nemzetösszetartó ereje lehet"."

hvg.hu/itthon/20120517_nemzeti_alaptanterv
Franciáknál nem csak pofáznak, hanem meg is teszik, azonnal:

"Megtartotta első ülését csütörtökön az új francia kormány, amelyen az államfő és a miniszterek fizetésének 30 százalékos csökkentéséről döntöttek – közölte több miniszter a kormányülés után.
A válság idejében jelképesnek számító intézkedés a szocialista elnökjelölt programjában szerepelt, aki "példamutató" kormányzás mellett kardoskodott.
Francois Hollande kedden vette át a francia elnöki tisztséget, s szerdán hozták nyilvánosságra az új kormány összetételét.
Az előző államfő, a konzervatív Nicolas Sarkozy 2007-es elnökké választása után néhány héttel az államfői járandóságot 170 százalékkal megemelték."

hvg.hu/vilag/20120517_francia_elnok_miniszterek_fizetese
Nem tudom Cirbi kolléga nem lőtte-e le ezt a poént is... (mert olyan a csóka)
Mong Attila "interjúja" Matolcsyné férjével.

"Eredetileg interjút kértem a nemzetgazdasági minisztertől, de mivel a sajtóosztály válaszra sem méltatott, egyszerűbbnek tartottam megkeresni a kérdéseimre a választ Matolcsy György korábbi nyilatkozataiból, beszédeiből és interjúiból. Képzelt kérdések és valós mondatok"

"http://hvg.hu/velemeny/20120517_matolcsy_agyfelteke_mong"
@aritus:

brühühühühühühü

egy párt nem párt, a párt önmaga valaminek a részét jelenti

de én drukkolok, hogy hátha létrejön Europa közepén a XXI. században egy ország ami centrális hatalommal és mindenható miniszterelnökkel lesz irányítva és kurva szarúl...mikor dől ez össze magától? ezzel el fogják érni azt, hogy szinte semmi adó nem fog befolyni...minden fekete meg szürke lesz és akkor nem lesznek közpénzek sem, a bölcsebb külföldiek addig emelik a tarifáikat amíg csődbe jutnak és akkor levonulnak hagyva maguk után a Nirvánát a magyarok majd kibaszhatnak egymással

az lesz a versenyszféra, hogy ki baszik ki jobban a másikkal

amint megszűnnek az állami bevételek attól kezdve nem lesz mit elosztani a magánosok meg önként fogják majd támogatni a törpét és gittegyletét?

egy frászt akkor már nem lesz rá szükség, egy darab száraz kutyaszarrá válik az út szélen elhagyatva és hatalma is annyi lesz TEK ide vagy oda mert a TEK-et is kell valamiből fizetni

nem tudom elkaptad e a logikámat

ez egy nagyon klassz önpusztító folyamat és kurva gyors is lehet

először majd lesz olyan barter, hogy egy bősendorfer ér majd 20 zsák kolompért azután már kevesebbet és így tovább ez már volt eccer

nagy kalamajka lesz

csak a nemzetközi fizetéseket hogyan fogja teljesíteni?

azok majd megérkeznek hadsereggel és szétlövik ha nem fizet?
@aritus: sztem vmi olyasmit vársz el, ami nincs: értelmes, demokratikus stb
Na, ehelyett gyártanak maguknak big kataklizmát. Önkéntesen szerveződő embereket, elszánt aktivistákat.
De én sosem támogatnám közpénzből a pártokat, nem a jelenlegi helyzet miatt, hanem ugyanazért, amiért a vallásokat sem. És kötelezném őket a teljes átláthatóságra.
Oké, ez most álom, de azért szólnék, hogy a köztársaság, meg az alkotmány is.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: lelőtte, de az ismétlés a tudás anyja :D

@rodeo36: őőő izé, a telenor lépése nekem már a kivonulás , és leépítés valamint a tesztelést szolgálja, nagyon visszaesett a mobilos részesedése. Úgy tűnik ő kezdi kimondani a hármas mobilos csapatból, látszólag a Té ás a Vodkafon reménykedik /megint mondom, hogy nem tudom miben, látva a pl. NAT-ot, ó de ide illik az IT-s hálózati címfordító meghatározás ;)/

Az sem mellékes, hogy a Té vezér lett a külföldi befektetők gazdasági klub vezetője, valamiért nem hiszem, hogy ennyire naív lenne, és ilyen gyorsan felejtene egy német üzlet ember.

Na akit érdekel az ország jövője, ha felpörög ez a jellegü mutyigazdaság, akkor mit is várhatunk, nézze meg az Indiáról szóló cikket, ami Ázsia Görögországának tekinti az ottani NER/Nemzeti/haveri gazdaságot...
Természetesen mindenki hüje,aki újfasisztának nevezi a PÁRTOT és VIKTORT.
Ezen a védelmen, meg egyenesen berosálok, dicső bástyánk, az utolsó véréig védi királyát:

Martonyi elárulta, miért vonják kétségbe a magyar demokráciát
Sértés megkérdőjelezni a magyarországi demokráciát - mondta Martonyi János külügyminiszter az O Globo című brazil lapnak, elsősorban azzal magyarázva a magyarországi demokráciával szembeni kétségeket, hogy megsértett gazdasági érdekek alakultak át politikai tiltakozássá.

hvg.hu/itthon/20120517_martonyi_brazil
@ex Dr Kormányzó Dr.: nem is, mert ez kirekesztő és egyoldalú, hiányzik a másik széle a palettának, meg mindennek az alapja:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_kormany_ismet_felrugja_a_polgari_jogvszony_egyik_alapveto_szabalyat.519773.html

Akár uniós problémát is okozhat, ha a biztosítási adót a jelenlegi formájában fogadják el − állítják adószakértők. Joggal vethető fel ugyanis, hogy az új adó sértheti mind az alkotmányban, mind az uniós alapelvek között megfogalmazott visszamenőleges hatályú rendelkezések bevezetésének tilalmát.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
a zindiai példa ragyogó, azok úgy kezdtek liberalizálódni, hogy halvány lila fingjuk nincs róla mi is az, egy olyan országban ahol 5000 éves despotizmus az elfogadott a demokráciát is despoták azaz mutyizó rablók valósítják meg azaz szétesik az egész

ez a sorsa -csak gyorsabban és fájdalmasabban- levédiának is, csak itt egy picinyke demokrácia és liberalizmus után jött meg a despotizmus és a butaság ami vele jár olvasd a mno.hu-t ugye kiütéseket lehet tőle kapni...már győztünk...és még mi van hátra a hatalmas győzelem után

,??????????????? kaki brühühühühühühü
ehh, megint lezsibbadtam mára, így reggel, megint befejezem, mert ez a gumiszabályos, szarkavaros jogszabálykreálás, még nekem is sokk, pedig nem vagyok jogász.

penzcentrum.hu/hitel/hazatlan_bankokkal_pereskedhetnek_a_magyar_ugyfelek.1032606.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

na ez olyan szép, hogy befostam tőle...a brazilok nem hülyék, de meghallgattyák oszt nem gyünnek...valahogy eddig is megvoltak a magyarok nélkül
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

rövidden: megfosztották mindenfajta jogától a külföldi cég képviseletét, ez egy jogállam?

namost mi lesz az Audival Mercedes-szel meg a többiekkel? levonulnak vagy szarnak a kúria pofájára?
@rodeo36: nem teljesen, egy kiskaput hagytak, és sokat mondó évszámmal ;)
/nem néztem utána, de érzésem szerint ez valami imf ráhatással került akkor is bele a törvényeinkbe/

meg megoldható a buli, csak kis nehezítéssel, a cél meg az, hogy hátha megunják és elmennek ezek a galád kűfödi genya bankok...
simicska meg baldauf bácsi majd befizeti a fidesz számláit. a kampányukat úgyis az állampárti média intézi 24/7, arra már nem kell külön költeni.
www.stop.hu/belfold/heller-agnes-ezzel-most-miert-nincs-tele-a-sajto/1040304/

" A fideszes Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos feljelentése nyomán indított nyomozás egyik ügyében szüntette meg most bűncselekmény hiányában a nyomozást a BRFK. A hír nem került címlapra az említett sajtóorgánumokban. "

A professzor vélelmezi, hogy a Fideszben is számos demokrata gondolkodású ember található, akiknek nem tetszenek a kormány döntései, de úgy tartják: Orbánék módszerei még mindig kevesebb kárt okoznak, mintha egy szocialista kabinet lépne a helyükre. Legelőször is ennek a gondolkodásnak kellene megváltoznia a filozófus szerint."

A velünk élő korrupció felszámolására indított újabb Budai-féle "sikeres akció".

Elfogadhatatlan ez a hozzáállás a fideszben még meglévő demokrata gondolkodású embereknek.
Leragadtak ennél a szintnél.
2 év eltelt.
A 2/3 birtokában lévő parlamenti többségtől sokkal többet vártak a szavazók, a hibákat most már a saját berkeikben kell keresni, és demokratáiknak megállítani a saját korrupcióikat, és a nagy nemzeti halandzsát.
És 2 év múlva a "modern" földesurak busszal viszik a közmunkásokat szavazni.
Simicska 1994

" Munkám tétje nem kevesebb: biztosítani a párt finanszírozását úgy, hogy a Fidesz ne függjön külső erőforrásoktól, pénzügyi csoportoktól. Mivel ezek a lobbik nem karitatív szervezetek, a Fidesznek a megalakulásától kezdve nem voltak külső támogatói. El akartuk kerülni tehát mind a belföldi, mind pedig a külföldi érdekcsoportok gyámkodását, viszont így saját forráshoz kellett jutnunk."

Simicska 2012

Közbeszerzések az Orbán-kormány alatt
Közgép: túl a 200 milliárdon

Mancs 2012. jan. 24.,

Mindegy, hogy állami mamutcég vagy önkormányzat a megrendelő, sorozatban söpri be a közbeszerzési tendereket a Fidesz kedvenc építőcége.
Hát ami ebben az országban történik következmények nélkül az már röhejes lenne, ha nem a mi bőrünkre menne az egész. Mikor elégeljük már meg hogy ennyire hülyének és tehetetlennek néz minket egy elmebajos mániákusan a hatalomhoz ragaszkodó féreg ?
Hát, a maffia az már csak ilyen: nem szereti a konkurenciát.
A túl sok pénz gondot is jelent.

A Fidesznek valahogyan el kellene majd költenie azokat a 10 milliárdokat, amiket Simicska oszt vissza nekik.

Ugyanez áll Orbánra is. Ha nem vagyunk annyira ostobák, hogy azt hisszük, hogy az egykori kollégiumi szobatárs, akivel még az otthonról kapott házikóbászt is megosztotta, most nem csurgat vissza pár (tíz)milliárdott annak, akinek hihetetlen gazdasági sikereit köszönheti, akkor a jogállamiság és a törvényesség helyreállítása után, gondjai lehetnek a pénz legális elköltésével.

Al Caponét is az adóhivatal kapta el. Lehet, hogy a magyar maffiavezért is az fogja?
A K. anyád Orbán és az összes fideszes szarházi!!!

Most, hogy korlátlan a hatalom, hogy a fidesz kihasznál minden korrupciós lehetőséget, a valóságban korlátlanul talicskázza ki az állam pénzét a pártkasszába és a "jómunkásember" komcsi fideszes Döbrögiknek, már mindegy.

Miért nem jöttek evvel évekkel ezelőtt, ellenzékben, a rendszerváltás után, amikor még nem volt saját oligarchája Orbánnak?

Mi lesz ennek a vége? Egypártrendszer? Már az sem látszik, hogyan lehet majd őket megfosztani a hatalmuktól választásokkal. A választókerületeket átírták, hogy a billegő körzeteket átbillentse a szomszédos fideszes, már csak a feltörekvő kis pártokat kell kussoltatni.

De meg is érdemli a magyar, mi választottuk. Az viszont beszédes, hogy a legnépszerűbb fidesz is tizenszázalékos szavazatot kapna jelenleg a választásra jogosultak közül. Soha nem volt ennyire népszerűtlen a politika. Szijjártó petikét kérdezném ennek kommunikálásáról!? Mennyiben sikersztori, hogy az emberek elfordultak a politikától?
Hát biz'isten a sok-sok pénz kitolása már egyszer eszembe juttatta, hogy kell a köv.választásokra, kérdés hogyan is fogja megakadályozni a többi párt finanszírozását.....Ez egy kósza gondolatom volt... Ugye nincs mai napig szabályozva,majd megoldja.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: hatalmas. köszönet Mongnak érte. Egyébként remekül kijön beleőle Matolcsy szárnyaló képzelete...
Jó a poszt, örülök, hogy rávilágít az amúgy nyilvánvalóra, mert a zemberek nagy része nem fogja fel. De a szokásos Varánuszos hangvételtől én most elszakadnék, mert ez egy nagyon súlyos ügy, két okból is.

Az ellenzék teljes pénzügyi ellehetetlenítése messze túlnyúlik a megszokott fricskázás szintjén. Teljesen beleilik a választási törvénnyel megkezdett folyamatba, aminek a vége a fidesz leválthatatlansága. Visszasüllyedünk a rendszerváltás előtti állapotba, amikor is a nyugat pénzügyi támogatása kellett ahhoz, hogy az új pártocskák képesek legyenek valódi alternatívát teremteni az államhatalommal szemben. Azaz: ennek a koszos kis országot az egyre szegényebb polgárait csak a nyugat jóindulata tudja majd kimenteni az orbán karmai közül. Ha akarja. De miért akarná? Van nekünk olajunk? Gázunk? Mink van, ami miatt akarná????

Másrészt, ez a javaslat teljes beismerése annak, hogy mostanra az összes korrupciós vonal a fidesz kezébe került. Mert ez nem mernék megtenni akkor, ha a többi is tudna lopni. De nem, már csak ők tudnak lopni, a többit már kiszorították a kondét mellől.
Hehe. Jó nagy szarban lehetnek a ballibák ha az egész blogszféra zeng az eddigi ingyenrablás megszüntetésétől.
@bgp:
Mi az hogy busszal?
Talán nincs lábuk,vagy nem érnek rá sétálni???
Érdekes lesz majd Vona Gábort a zakója hajtókájára varrt CBA-logóval nyilatkozni látni... vagy, ahogy Jávor Benedek sajtótájékoztatóüt tart, és mögötte, a paravánon az LMP logója mellett ott feszít egy Raiffeisen-logo is...

Sliccet félretéve, a fiúk megint ötletelnek - és majd ugyanolyan eredénye lesz, mint az eddigi ötleteiknek.

És, miközben kritizáljuk őket, azért ne feledjük: ezeknek még mindig többségük van a közvélemény-kutatásokban...

bio
@zsg?: Aha. Megszünik a pártok állami támogatása. Nem az ellenzéké, a pártoké.

Hát ez nagyon ántidemokkratikus. Mindenesetre örülök, hogy a libbantak ennyire pánikolnak. Gondolom sem Gordon sem Feri nem száll be veszteseek finanszirozásába.
@Larry Silverstein: Neked meg eszedbe sem jut, hogy ha az "egész" logoszfére zeng, akkor esetleg nekik van igazuk, mi? Tudod, mi jutott eszembe arról, amit írtál? Az a régi vicc, amikor a tag megy az autópályán, és hallja a rádióban, hog mindenki vigyázzon, mert egy őrült a forgalommal szemben megy. Mire a tag: "EGY"? Az összes szembe jön!

No, te most pont ezt vetted észre ;)

bio
Logoszfére... Tudok ám gépelni...
@bioLarzen: Az egész (gondolom blogszférát) akartál irni.

Mi? Gondolod hogy az Index blog.hu-ja a világ? Neeem. Kérd meg az Indexet támogassa a libbantkampányt, eddig is azt csinálta.
Azt se felejtsük el h lassan bejön a képbe a MNB is mint "szponzor"
dr orvbánnal egyetértek nincsen szükség pártokra...

nemcsak B terv van.. mindenhol lopnak... városokban, megyékben stb csilliárdokat visza fides...

ti akartátotk 2 706 292 zombirka...

egyébként nem a párt(nem)finanszírozás miatt nem lesz szabad választás...
egyébként sem lett volna ijjen... nincs rá pénz:)
egyébként is 2010 tavaszán a zország nagyon jól választott... örökre
@Larry Silverstein: Ja, csak a fidesz mögött ott az egész magyar költségvetés mint kiapadhatatlan forrás..."természetesen" nem kampányhirdetések lesznek, hanem közszolgálati hirdetések, amiben elmondják a hozzád hasonló droidoknak hogy milyen qrva jól is mennek most a dolgok köszönhetőn Szent Orbán Viktornak és az ő balfasz...akarom mondani jobbkezének, Eltolcsynak, és hogy a zellenzék meg ki akarja rabolni a zembereket...
@Gábriel angyal: mondjuk azokért pont nem kár. Ellenben így nem is lesz semmi ellenzék, vagy ha lesz azt valami nagy lobbi fogja pénzelni, ami mondanom se kell, cseberből vödörbe szitu lesz.
@mojszipupi: olya vagy, megint csak rosszra gondolsz, nem hogy örülnél a fennti egyszerivel ;-)
kedves vezetőnk és jobbkezi ikonja, csak a javunkat akarja :-)
@Larry Silverstein: Nem szállnak be, de amikor bizonyos külhoni alapítványoktól, amérikából, meg még rosszabb helyekről, le sem merem írni honnan, jön majd a pénz a pártok számlájára, akkor remélem nem fogsz ugatni.
Most nem azért, de eddig minden ellenzékinek az volt a baja, hogy a pártok állami támogatást kapnak, ha ezt megszüntetik akkor nem kéne végre szembe nézni a cikk írónak önmagával, egy nagyot köpni az ég felé és aláállni? Még hogy nem tudnak megélni, az LMP és Bajnai amerikás támogatókkal bír, a Jobbikról meg nem tudjuk, de pénz az van bőven...
Bár ilyen egyszerű lenne az élet mint a képen. Hamar összedobnánk azt az 'ehgy millio dollált', hogy eltakarodjon végre a picsába.

"Na, ez meg még Matolcsy szerint is 48.911.- forint tiszta nyereség csak a támogatásból."

Szerintem elszámoltál valamit.

Mindazonáltal tetszik az ötlet, ezt már nagyon régóta meg kellett volna lépni. Barmikor is történik/történt volna akkor is szívnak miatta sokan, sajnálom Jobbikot/LMPt, de itt volt az ideje.

"Mert a magánszemélyektől adományt elfogadni továbbra sem lesz tilos."
Ez mindenhol így van. Szerinted miből fizessék a kampányt, süti árusításból?
@M_R: Ezt Gyurcsányék csinálták, de hamar felejtesz!
@M_R: Én mindezt tudom.

1. Választást kellett volna nyerni.

2. Tessék a birósághoz fordulni, amennyiben bcs-ről van tudomása.
@shinichi: Hogyne, jó hpgy fogok. Amint megjönnek izráelből a sékelek, azonnal világgá fogjuk kürtölni.
Lássuk be, ez sokkal elegánsabb megoldás, mintha azt mondta volna o.v., hogy sem 2014-ben, sem később nem lesz választás, vagy lesz ugyan választás, csak azon kizárólag a fideszre lehet szavazni.
@mese1:

"Most nem azért, de eddig minden ellenzékinek az volt a baja, hogy a pártok állami támogatást kapnak.."

Miért hazudsz? Soha, senki nem mondott ilyent.
@mese1: Jop hogy ezt a problemat te is latod, addig nem lesz demokracia ameddig nem atlathato a partfinanszirozas.
Egyedul a Milla kezdemenyezte a parfinanszirozas szabalyozasat, az ellenorzes megerositeset, a nyilvanossa tetelt.
Az LMP egyebkent rendszeresen nyilvanossagra hozza a kampanyat tamogatokat.
@mese1: És olyan sikeresen hogy a fideszes elvtársak 2/3-dal kerülhettek hatalomra...
@Kakimaki0123456789: "Egyedul a Milla kezdemenyezte a parfinanszirozas szabalyozasat" - úgytudom mióta a millába nem tolják amcsiból a pénzt, eltűnt a balfenéken :)
@Larry Silverstein:
"2. Tessék a birósághoz fordulni, amennyiben bcs-ről van tudomása."

Ahol a kormány által kinevezett "pártatlan" bírók itéletében meg lehet bízni...Jelenleg a kormány dönti el hogy mi a bűncselekmény és mi az "ügyes üzleti szellem"...
@M_R: Igazából a parlament, és mindig is az döntötte el, de ezt nyilván tudod.

A kormány bírókat nevez ki? Ennek is menj utána, egyet sem nevez ki a kormány, meg nem is nevezett.
jelenleg folyamatban van a Kanyok Attilák
korlátlan,kedvezményes hitellel való ellátásának
megalapozása.
A magyar állam egy német banktól megveszi a
takarékbank 38%-át.{érdekesen alakult a dolog:
egyik nap a németeknek még eszük ágában sem volt
eladni,másnap már az árról tárgyaltak.Miután
a magyar állam tájékoztatta a németeket Rogán
Tóni működési módjáról különös tekintettel a
vidéket-sőt már a városokat is sanyargató-
takarékszövetkezetek megregulázási lehetősé-
geit illetően.
Evvel rátenyerel a legalább 2000 kirendeltséggel rendelkező takarékszövetkezetekre.
Ettől fogva a hitelelbírálás alapja nem a
hitelképesség lesz,hanem a csókosság.
A kamatot nem a piac határozza meg hanem az
állam.
A takszövök csak tűrhetnek.Most is azt teszik
hiszen hiába van elővásárlási joguk a német
részvényekre,nem merik érvényesiteni,pedig
az állam még nem is tulajdonos.Ők ismerik
Rogánt.
Ilyenkor mindig A Hofi egyik "dumája"jut eszembe! "Megszavaztátok?Nem!? Haha....,de azért bevezetik!!!!!:)Mi a "rákon"csodálkozunk? Anno amikor először kormányra kerültek,abból senki sem jött rá a szemétségeikre,amikor már mindenki hallhatta,hogy Tokajon,Alcsúton, Törökszentmiklóson stb.helyeken milyen vagyonokra tettek szert rövid idő alatt!És akkor a kőbányákat még meg sem említettük!Szerintetek O.V. és tettestársai mennyi évet töltöttek munkával,mielőtt politikusok lettek!A "szemünket" is kilopják! Csak,hogy ne lássuk,hogy mennyi vagyont harácsolnak össze,az elkövetkező 100-150 év megalapozására!Na így élünk mi,a dolgozó ZEMBEREK ma Magyarországon!!!
@Móg: Ettől fogva a hitelelbírálás alapja nem a
hitelképesség lesz,hanem a csókosság.
A kamatot nem a piac határozza meg hanem az
állam.

- annyira jó amikor az elvtársak ráfogják az ellenre amiket ők évtizedeken át csináltak. Mindenki magából, ugye.

- szivmelengető ez a kétségbeesés.
@Larry Silverstein:
"A kormány bírókat nevez ki? Ennek is menj utána, egyet sem nevez ki a kormány, meg nem is nevezett.

Ki is az Országos Bírósági Hivatal elnöke? Valami Tünde... vezetékneve Szájerné.
@Larry Silverstein:
Amúgy én kifejezetten örülök Eltolcsy ténykedésének... Napról napra többet ér a fizetésem:) Remélem egyhamar nem is megy 300 alá az árfolyam...
@M_R: OBH elnöke biró? Szerintem nem. Utasithat egy birót? Nem. Miért nem nézel utána mielött véleményt formálsz?
Hihi! Lehet, hogy a sportból veszik az inspirációt "kedves" vezetőink.:)

Ha megszorítanak, még jobb leszek

sportgeza.hu/2012/london/janics_ha_megszoritanak_meg_jobb_leszek/
A hatalmon levő párt(ok) tudnak a legtöbbet lopni a közpénzekből. Ezt a fityisz teljesen központosította. Így simán elvehet minden támogatást, hiszem majd visszalopja tőlünk. Szép új világ!
Újabb plágium ügy a láthatáron??? :)

Honnan van Bánki Eriknek diplomája?

barikad.hu/honnan_van_banki_eriknek_diplomaja-20120518
@tcom: "Mennyiben sikersztori, hogy az emberek elfordultak a politikától? "

a jól átgondolod ez volt a cél! Minél kevesebb ember foglalkozzon a dolgaikkal, annál könnyebb bármit is átvinni a rendszeren!
A FIDESZ szavazók nem is sejtettek, hogy a szavazataikkal milyen lavinát indítanak el.
A mostani lehetséges szavazatarány tisztán megmutatja a kormány megítélését. A kommunikációt meg az emberek leszarják amikor kifosztva érzik magukat!
Matolcsy pedig szimplán nyilvános akasztást érdemel, de majd természetesen nemzeti hősként fog megjelenni. Csak az a kérdésem, hogy az elfogadott államadósság-növelő törvény alapján bíróság elé fog állni az egész Fityesz-brancs? Persze a törvények rájuk ....
@Larry Silverstein:se elvtárs nem vagyok se
kétségbeesett.Már teljesen szkeptikusan figyelem az eseményeket.Mindenesetre veled
ellentétben már 3 éves koromban rájöttem,hogy
felesleges Pistikére hivatkozni,ha rosszat
csinálok.Nem csak az óvónéni,de az értelmesebb
3 évesek se veszik be.
@rodeo36:
Erre várok brühühü. És nem várok hiába. Már őszre tolódnak a tárgyalások az IMF-el,/Varga szerint/. És ezt még csak Varga meg Orbán szeretné. Addig meg hogy törlesszük a kamatokat, meg a lejáró hiteleket? Majd az MNB tartalékából? A piac mit fog szólni hozzá? A GDP rohamosan csökken negyedévről negyedévre. Az uniós pénzek 30 %-a van lehíva eddig.
Összetartás, mondá a Nagy Főnök. De a lószar is csak addig kerek és gömbölyű, amíg szét nem rúgják. Na, lassan ennek is eljön az ideje.
Addig nem lesz ebből az országból semmi, míg az Andrássy úton a kandelábereken nem a képviselők lógnak! Párt-, vallási- és egyéb megjelölések nélkül!
Ha kitiltásnak minősül amit írtam akkor is vállalom a leírtakat!
@Larry Silverstein: Elmehetsz a p.csába az mno-ra te agyalágyult hülye fityisz droid.
nem olvastam végig minden hozzászólást, így lehet, hogy ismétlem valaki javaslatát DE:

a párhuzam szembeötlő!!!!

egy fillért se az egyházaknak!!!

tartsák el azok akiknek fontos
@Kakimaki0123456789: "Egyedul a Milla kezdemenyezte a parfinanszirozas szabalyozasat"
Angyalom, kiábrándító ugyan, de Gyurcsány kezdeményezte, és a fidesz és a maszop kart karba öltve még plenáris napirendre sem hagyta venni.
Jó ötlet a pártok mindenféle állami pénztől való távoltartása.
Kár, hogy nem korábban lépték meg.

A többi meg silány sírás: a csapok elzárva, lehet visszahozni a lét amit lenyúltak ez elmúlt 20 évben.
Oszt, ha elfogy az is, mint a becsületük, hát Istenem, megleszünk nélkülük.
@dive.hu: Van rá egy kedves szavatok. Erre simán lehet alkalmazni. :)
@épészmérnök: Ja, Gyurcsány kezdeményezte, és baromira meglepődött hogy a sajátjai sem akarják.....úristen de egyszerü vagy ember...:)
@dive.hu: igazad van. DE, szerintem az egyházak most is csak olyasmire kapnak lét, amit az állam helyett tesznek meg: műemlékeket tartanak fenn, műkincseket őriznek, iskolákat, kórházakat és menhelyeket működtetnek. Ezekre jár az állami normatíva és ez helyes.

A háborús jóvátételt is be kellene fejezni végre, mert egyes kivételezettek még mai is a nagy háborúhoz kapcsolódó jogcímeken húznak tízmilliárdokat.
@dive.hu: "a párhuzam szembeötlő!!!!
egy fillért se az egyházaknak!!!
tartsák el azok akiknek fontos"

Tehát: aki jómódú, és azt akarja, hogy az érdekeit képviselje egy párt, az tolja a zsetont. Aki pedig szűkölködik, vagy szegény, annak az érdekeit senki sem fogja képviselni, mert nem tudja pénzzel támogatni a pártját.

Tök demokratikus.
@dive.hu: Most nem ugrik be, de valami kettes mintha lenne benne, talán valami merő is.
@Larry Silverstein: ahogy mondod. Van ilyen. Orbán is meg fog majd lepődni.
@Éhes_ló: A háborús jóvátételt is be kellene fejezni végre, mert egyes kivételezettek még mai is a nagy háborúhoz kapcsolódó jogcímeken húznak tízmilliárdokat.

- határolódj el az antiszemitagynús kijelentésedtől.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Amerikában is működik. A világ leggazdagabb országában. Átláthatóan.
Majd, ha nálunk is olyan jövedelmek lesznek, mint ott, és olyan transzparencia, akkor lehet ezzel érvelni.
@Éhes_ló: nem gondolom, hogy a szabályozás részleteit alkalom lenne itt megvizsgálni, de a lényeg az, hogy a párhuzamot megértve-ideológiára ne költsön pénzt az állam

ebben az esetben a vasárnapi misék talán nem fajulnának fidesz választási gyűléssé
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: vagy te vagy túl elvont, vagy te vagy

most már tényleg kíváncsi vagyok mire gondolsz:)
@épészmérnök: Ja, akkor amíg nem vagyunk Amerika addig nyugodtan lehet összeharácsolni mindent? Ez jó ötlet volt, ideje, hogy ne kapjanak pártok/egyházak/kiskutyák teljesen feleslegesen pénzt az államtól. Akik azt akarják, hogy képviseljék/hirdessék/gyakorolják azok meg szépen nyúljanak a zsebükbe. Elhiszem, hogy sokakat zavar az ingyen élet vége, de ez a rendszer nem fent tartható akár mennyire is fáj nektek.

Mi alapján mérjük ki a világ leggazdagabb ország?
@tucano: Ja! És aki az ellenzéket támogatja, az már mehet is automatikusan vagyonvizsgálatra az NAV-hoz, hogy miből.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Ehhez kapcsolódó remek írás a "magyartanárok" egyesületének. :)

"Az irodalom visszavág.

Nyilatkozatban tiltakozik a Magyartanárok Egyesülete nevű izé Wass Albert, Nyírő József és Szabó Dezső Nemzeti Alaptantervbe kerülése ellen. Szerintük ugyanis ezen alkotók mögött „nincs konszenzus”, és erdélyiségükön kívül „csak műveikben is erőteljesen megnyilvánuló antiszemitizmusuk kapcsolja őket össze.”

No, most én nem tudom, miféle konszenzust tudhat magáénak e derék szervezet, hogy ők maguk akarják megszabni, ki mögött van, és ki mögött nincs. Illetve tudom, tudjuk, nagyon jól. Azt a velejéig rothadt, évtizedek óta sulykolt „közmegegyezést”, amelynek jegyében komolyan vehető magyar író csak és kizárólag nyugatos, progresszív, baloldali, de minimum liberális lehet.

Ez a „konszenzus” van most hál’Istennek felbomlóban, s a nemzeti emlékezetből erőszakkal kitaszított, agyonhallgatott, „reakciós”, „maradi”, „provinciális”, „árvalányhajas magyarkodó”, és ki tudja, még hány ostoba bélyeggel ellátott alkotókat lassan kezdjük újra felfedezni. S ez bizony sokaknak szúrja a szemét.

Radikálisok csak a periférián!

Az egyesület közleménye szerint Wass Albertnek „népszerű lektűríróként” legfeljebb az „irodalom határterületein” lenne helye. Hogy ez a mondat mekkora baromság, az minden ember számára világos, aki akár csak egyetlen novellát is olvasott a zseniális "czegei" gróftól. Érvek sorát lehetne felhozni művészi jelentősége mellett - csak, hogy teljesen felesleges. A bicskanyitogatóan pökhendi álintellektuális stílusban előadott fanyalgás mögött ugyanis elsősorban a nagyon is földhözragadt félelem áll.

Wass – és a vele együtt lesajnált Nyírő, és Szabó – ugyanis azon felül, hogy irodalmi értéket alkottak, mindenekelőtt, és bevallottan arról írtak: kik vagyunk mi magyarok, mi a küldetésünk a világban, és hogyan kerülhetünk ehhez közelebb? És pontosan ez az, amitől az elmúlt évtizedek agymosó gépezetének szorgos mérnökei a legjobban be vannak rezelve.

És minél jobban paráznak, annál többet hibáznak, annál többször buktatják le akaratlanul is magukat. Mint például ebben a mai okádmányukban, amelyben végső, és legsúlyosabb érvként azt hozzák fel, hogy „Szabó Dezső, Nyirő József és Wass Albert nem nemzeti konzervatívok, hanem nemzeti radikálisok”. Bizony, az a bizonyos szeg itt bújik ki a zsákból. Hogy az eleve szakadtas szakmai érvek rongyaiba csomagolt nyafogás mögött bizony kőkemény aktuálpolitikai érdekek húzódnak meg. Konkrétan: a Magyartanárok Egyesülete valójában ma is bármikor bevetésre kész, öreg bolsi kultúrpartizánok kommandója, amely egyszerűen a nemzeti radikalizmusra akart leadni néhány lövést.

Nyilasnak látszó...

S, ha egyszer a balliberális katyusák felzúgnak, akkor fegyelmezetten tüzet nyit a többi üteg is. Az Index Nyírő József küszöbön álló újratemetése kapcsán érzi úgy, hogy feltétlenül el kell mondania: az író „nyilasnak látszik”. Hát, én most csak azért se kezdem bizonygatni, hogy a székely írófejedelem mennyire nem volt nyilas (egyébként nagyon nem volt az). Mert, ha nyilas volt, akkor mi van? Akkor nem lábad könnybe a szemünk a Kopjafákat olvasva? Akkor nem szorul össze a szívünk az Én népem székely tanárjának sorsán? Akkor nem kacsintunk össze az elpusztíthatatlan tréfás kedvel megáldott Uz Bencével? Vagy tán József Attila vörös párttagkönyve miatt nem kapar a torkunk, ha a Mamát olvassuk, és „magyarként számkivetve” nem riad fel a lelkünk vele együtt?

Az indexes Szily László cikke úgy ostoba, és ízléstelen, ahogy van. De legyünk belátók: ezért nem csak ő a felelős. Mert ez a képernyőre vetett mocskolódás talán sosem született volna meg, ha őt is – mint sok-sokezer sorstársát szerte e hazában – nem olyan magyartanárok tanították volna, mint, akik „az antiszemita írók” miatt rinyálnak. És pontosan ezért most a nagy gajdolás: mert, félnek, mostantól majd nem tudják futószalagon gyártani a kis Szily Lászlókat, akik fölényes mosollyal köpik le a saját népük múltját.

Rettegnek a hazatérő Nyírőtől, a marosvécsei kő alól üzenő Wass Alberttől, a holtában is velük perlekedő Szabó Dezsőtől. Tudják jól: ebben a nemzetben vagy e szellemóriásoknak van helye, vagy nekik. Minket pedig gyűlölnek, mert mi a választ is tudjuk…"
@belekotty: Nem vagyok egy FIDESZ hívő (nagyon nem :)), de nektek bármit csinál rossz.

Miért az embereket sarcolják meg állandóan, miért nem a pártok finanszírozásához nyúlnak hozzá?

Ha meg megteszik, egyből jön a 'tönkre akarja tenni az ellenzéket'
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
Döntsd el először, hogy demokráciát akarsz-e. Ha igen, akkor ebből az következik, hogy mindenkinek esélyt kell adni, hogy befolyásolhassa a döntéseket a képviselőin keresztül. Ha csak azoknak van esélyük a mindenkit érintő döntések befolyásolására, akiknek van pénzük erre, a többieknek pedig kevesebb vagy pedig nincs, akkor az nem demokrácia, vagy erősen korlátozott demokrácia.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: de mi ebben a kettős mérce?

az ideológia terjesztésének finanszírozását oldják meg azok akik terjeszteni akarják, nem padig azok akiket az éppen adott ideologia befogadóinak szemeltek ki

épp igy nem kettős a mérce

persze a vasárnapi miséken ezután nem buzdítanának a fideszre szavazni,dehát mindennek ára van ...:)
Fabius, kurvára csípem ahogy írsz, ugyanezt gondolom, csak nem tudom ilyen fainul megfogalmazni:-)
@épészmérnök: Valóban lehet ilyen megközelítésből is szemlélni a dolgokat!
Mit oldana meg? A 20 éve begyepesedett gárda végre eltűnne a színről. DE mint írtam lehet másként is tekinteni a dolgokra, sőt lehet ez semmit nem oldana meg.
Szakértő kormány kellene, nem állandóan a "TITÁN" gyerekek pozícióból-pozícióba pakolása.
@dive.hu: Félre értettél, melletted álltam ki velük szembe.

@épészmérnök: Csak előbújt a Marx is. A mocskos személt gazdagok tönkreteszik, elnyomják a szegényeket. Ezért az államnak be kell avatkozni.
Nem bírom az USA-t, de ők azért kicsivel demokratikusabbak nálunk. És hidd el elég sok amerikai él rosszabbul mint sok magyar, mégis képviselve vannak a jogaik.
@Gábriel angyal: Wasstól és Nyírőtől már olvastam. Szabótól nem. Határterület téma körben lehet őket olvasni, de egyébként én egyiket sem találtam annyira értékesnek, hogy beemeljék az irodalomba. Ha valaki olvassa őket, olvassa. de egyébként hátsópolcos.
@zsg?: a "szerencsétlen" kicsit erős volt...
@Larry Silverstein: ez az elhatárolósdi felénk nem divat. Az egyenlő mérce sokkal inkább.

Ha nem ismered az egyházi finanszírozásról szóló szabályozást és nem jársz misére, akkor meg ne ugass róla feleslegesen hülyeségeket.
Vagy ha igen ne sértődj meg, ha lehülyéznek.

Az ideológiáról meg csak annyit: hülye az a rendszer, amely a saját ideológiáját nem támogatja és hamar meg is döntik, azok, akiknek nem kóser az aktuális ideológia.
Ezért semmi gondom nem lenne, ha valóban a magyar nemzeti ideológiát támogatnák.
De nem teszik.
Ezért is borulnak meg hamar.
@Pamo: "Csak előbújt a Marx is"
Te mit értesz demokrácia alatt? Joguk van-e azoknak is beleszólni az őket is érintő döntésekbe, akiknek nincs módjuk fizetni ezért? Igen, vagy nem?
@Larry Silverstein: szépen tolod a leckét, droid!
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "A mocskos személt gazdagok tönkreteszik, elnyomják a szegényeket. Ezért az államnak be kell avatkozni."

Amennyiben a gazdagok nem teszik lehetővé, hogy a szegények is beleszóljanak a saját sorsukat érintő döntésekbe, akkor nem demokráciáról beszélünk.

Az USÁ-ban a demokraták között sokan vannak, akik képesek finanszírozni a pártjukat, azok helyett is, akik erre nem képesek. Nem feltétlenül szolidaritásból, hanem azért, mert belátják, hogy jobban működik az a társadalom, amelyben a többség nagyjából elégedett a helyzetével.
@épészmérnök: És miért is tiltja meg ez a tervezet, hogy bárki is beleszóljon?

Magyarország meg egyértelműen nincs ilyen?
@Éhes_ló: "hülye az a rendszer, amely a saját ideológiáját nem támogatja "

Hibás a kiindulópont. Egy rendszernek ne legyen ideológiája. Működési alapelvei legyenek, amelyeket a nagy többség önként elfogad.
@épészmérnök: A demokrácia, szabadság mind ideológia.

"működési alapelvei legyenek, amelyeket a nagy többség önként elfogad."

És ha mondjuk a nagy többség nem támogatja a demokráciát, akkor mi van?
@ob.szerver: Na LMP pl és most sírnak ők is...
@Kakimaki0123456789: Mi az a milla???
@Pamo: Igen? És hogy képzeled el az állam irányítását? platóni államelmélettel, vagy hogyan?
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "miért is tiltja meg ez a tervezet, hogy bárki is beleszóljon?"

Nyíltan nem tiltja. Azonban a fidesznek bizonyítottan és cáfolhatatlanul nagyságrenddel több anyagi forrása van, mint akármelyik másik pártnak, következésképpen nagyságrenddel nagyobb esélye a győzelemre. Ez az elképzelés, ha megvalósul, még egyenlőtlenebbé teszi a pártok esélyeit, ennek folytán azoknak az esélyeit, akiket a pártok képviselnek.
@Penivaldes: Van akinek meg Spiró, Faludy és Kertész a hátsópolcos. Ja igen az ilyenek a csúnyanácinyilasok tudom, tudom. :)
@dive.hu: Semmi gond adják vissza az egyházak vagyonát és kész, majd fenntartják az iskolákat, kórházakat, pártolják a műveltséget, amit az állam nem tett meg, azt az egyházak igen...
ennyi volt...köszi jó volt veletek, találkozunk a határ túloldalán :(

azt nem írják bele, hogy semmilyen formában , nem kaphatnak pénzt, ilyen módosítót kéne benyújtani, és a mostani vagyont is vegyék el mindtől :D én Vona vagy a többi nevében bejátszanám :f
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "És ha mondjuk a nagy többség nem támogatja a demokráciát, akkor mi van?"

Olyan nincs illetve mégis van. Ebben az esetben majd addig szállítják le a részvételi küszöböt, hogy a törpe kisebbség szavazati aránya is "demokráciának" hasson. :)
@Gábriel angyal: Ezek nem írók, csak megélhetési...
@épészmérnök: bár egy idő után pénzzel se lehet nyerni...eljutnak arra a szintre, hogy ha egyenként kapunk egy falut, se választják meg
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "És ha mondjuk a nagy többség nem támogatja a demokráciát, akkor mi van?"
Akkor iszlám állam van.
@épészmérnök: Ez eddig is így volt, nem sokkal növeli a különbségeket. Arról meg a FIDESZ tehessen már, hogy az LMP vagy Jobbik ideológiáját nem akarják úgy támogatni mint az MSZP vagy FIDESZ ideológiát.
@felebarát: "bár egy idő után pénzzel se lehet nyerni...eljutnak arra a szintre, hogy ha egyenként kapunk egy falut, se választják meg"

nem értem, mire gondolsz
www.youtube.com/watch?v=vtazw8C37TI&feature=related

ezek után mit vártok :D állitólag, most már van olyan nézet, hoyg a magyar lakosság fele, 100-as alatti iq-val rendelkezik
@épészmérnök: A demokráciának mióta az iszlám az ellentettje.

Kicsit sem volt rasszista a kijelentésed.
Persze írhatnánk azt is, hogy a zsidó, vagy a buzi ország. Persze akkor jönne a felháborodás.
@épészmérnök: hogy elvonja a pénzt mindenkitől, neki van sok, kampány, és szinte csak ő tud kampányolni...nah igy meg van?
@felebarát: Szegény angolokat, dánokat mennyire elnyomják. Sosem értem miért nem menekülnek ide a csodálatos demokratikus köztársaságba, ahol nincsenek csúnya elnyomó antidemokratikus uralkodók.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: ha a többség az autokráciát támogatja, akkor az a többség nem normális.
A demokráciával kapcsolatban egyébként Churchillnek volt igaza.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: jojó, de az nem az a királyság már...nem a keménykezű uralkodók hazája...már csak látszat
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "Arról meg a FIDESZ tehessen már, hogy az LMP vagy Jobbik ideológiáját nem akarják úgy támogatni mint az MSZP vagy FIDESZ ideológiát."

Amikor pénzről beszélünk a demokrácia vonatkozásában, akkor vegyük észre, hogy az információhoz való hozzájutásról beszélünk.
A pártoknak a kampányköltségeikre azért kell a pénz, hogy az üzeneteik, az ajánlatuk (én ilyen és ilyen döntéseket fogok támogatni a parlamentben, ha rám szavazol) eljuthasson a szavazópolgárokhoz.

Ugye, te is egyetértesz, hogy jelenleg a média egy része közvetlenül a fidesz kezében van, a másik része meg - a hirdetések miatt - szintén, és az ellenzéknek nagyon kevés lehetősége van megjelenni a médiában? Ha nem értesz egyet, akkor is így van, a kutatások ezt számszerűen bizonyítják.

Ráadásul egy dolog, hogy megjelennek a médiában, más dolog, hogy hogyan manipulálják az üzeneteiket...
@Penivaldes: És akkor mi a teendő ha a többség nem normális? Akkor mit kell tenni? A demokrácia nevében megszabni, hogy csak demokrácia lehet, és mindenkinek abban kötelező hinni? Ez mennyire demokratikus?
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "Kicsit sem volt rasszista a kijelentésed."

Ahogy mondod, kicsit sem. Nem rasszról beszéltem, hanem politikai berendezkedésről. Szerinted a sariá demokratikus?
Közpénzből, pártnak 1Ft-ot nem adnék. Tartsák el magukat a tagdíjakból.
A jelenlegiekkel akik meg már milliárdokat felvettek és eltapsoltak kamatostul visszafizettetném...
@épészmérnök: Akkor mi a megoldás, szabjunk meg mindent állami szinten?

Most hiába van állami támogatás egy pártnak vagy nincs, akkor is meg lesznek a különbségek. Erre csak az a megoldás, ha államilag leszabályozzuk az egész folyamatot. Láttuk mi lett belőle. Én nem kérem köszi.
@felebarát: "elvonja a pénzt mindenkitől, neki van sok, kampány, és szinte csak ő tud kampányolni...nah igy meg van?"

Egyetértünk.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Na ez egy nehéz kérdés, amire nem adható jó válasz. mert ha hagyod, hogy ne demokrácia legyen, akkor azzal a saját meggyőződésed ellen mész. viszont ha elnyomod a többség akaratát, akkor szintén szembemész a meggyőződéseddel.
@épészmérnök: Az iszlám mióta politikai berendezkedés?

A zsidó is VALLÁS az iszlámhoz hasonlóan. A tóra mióta demokratikus? Izrael pedig teokratikus állam. Tehát akkor az iszlámmal együtt ellentettje a demokráciának.

Így nézve akár azt is mondhatjuk, hogy Hitler az antidemokratikus elemeket próbálta kivágni a rendszerből.

Továbbra is kérem, hogy határolódjunk el a rasszizmustól.
@Penivaldes: Tehát akkor sajnos lennie kell egy alapvető ideológiának amit követni kell. Ez pedig a többség akaratán múlik. Nem teljesen demokratikus, de ez áll a legközelebb a demokráciához. Majd egyszer biztos kitalálunk valami jobbat, de egyenlőre ezzel kell beérni.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
"Norvégia államformája alkotmányos monarchia, melyet parlamenti demokrácia irányít. Demokrácia, ugyanis az alkotmány értelmében a politikai hatalom forrását és legitimitását a választók biztosítják, mivel a norvég állam valamennyi polgára tagja lehet a Storting-nak (norvég országgyűlés), a megyei illetve helyi önkormányzatoknak. Parlamenti demokrácia, mivel a kormány mint a tulajdonképpeni végrehajtó hatalom, csak a Storting, a törvényalkotó hatalom bizalmát élvezve kormányozhat. Alkotmányos monarchia, mivel az alkotmányban foglalt eredeti rendelkezések értelmében a kormány a király személyében megtestesülő végrehajó hatalomtól eredezteti hatalmát."

(www.norvegia.hu)
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "Erre csak az a megoldás, ha államilag leszabályozzuk az egész folyamatot. Láttuk mi lett belőle. "
Abban egyetértek, hogy le kell szabályozni, és keményen ellenőrizni kell. Ez volt az elképzelés a rendszerváltáskor. Azonban pontosan amiatt, mert féltek, hogy "megszólják" a politikusokat, nagyon alacsonyan szabták meg a kampányköltségek állami támogatásának összegét. És, sajnos, pontosan emiatt csúsztunk bele nyakig a mostani fertőbe, amikor, ebben gondolom, egyetértünk, végtelenül cinikus és erkölcstelen módon történik a kampány- és pártfinanszírozás.
@aritus: Tegyük hozzá, ez alapján két legyet ütnének egy csapásra.. Ugye új pártot is elég nehézkes lenne alapítani! Ami véletlen konkurenciává válhat.. Mert ugye ha valaki nagyon gazdag ember meg is tenné, pillanatok alatt el lehetne lehetetleníteni.. Pár célzott adóellenörzés, vagy a gazdaság mai helyzetében a "nagy biznisz" azaz már pér milla felett nincs állam nélkül! Azaz éljen a kommunizmus! Újra!
@aritus: Tegyük hozzá, ez alapján két legyet ütnének egy csapásra.. Ugye új pártot is elég nehézkes lenne alapítani! Ami véletlen konkurenciává válhat.. Mert ugye ha valaki nagyon gazdag ember meg is tenné, pillanatok alatt el lehetne lehetetleníteni.. Pár célzott adóellenörzés, vagy a gazdaság mai helyzetében a "nagy biznisz" azaz már pér milla felett nincs állam nélkül! Azaz éljen a kommunizmus! Újra!
@épészmérnök: Nem, amiatt csúsztak bele a fertőbe, mert képtelenek voltak elrugaszkodni a marxista, állam szabjon meg mindent, fizessen mindent agymosástól.

@Penivaldes: Tehát akkor miért is ellentettje a királyság a demokráciának?
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "Továbbra is kérem, hogy határolódjunk el a rasszizmustól."

Terelsz.
@felebarát: Nem tökmindegy, hogy egy pártnak fizetünk 100 milliárdot a befizetett adóból, vagy épp 6-nak? Teljesen tökmindegy, mert mindegyik egykutya.

Az a gyökéragyú aki meg kampány alapján bedől egyik pártnak is, azzal sokmindent nem lehet kezdeni.

És ennek a kormányoldal/ellenzék virtusnak sincs értelme, mert mindegyiket ismerjük és mindről tudjuk, hogy ugyan azzal a hajóval jöttek.
Na szervusztok, most elmegyek. Jók legyetek.
@épészmérnök: A média nagyobb része még mindig a liberálisok kezében van, sajnos...
@épészmérnök: Nem terelek, te vagy rohadtul rasszista, mikor az iszlámot demokrácia ellentettjének kiáltod ki. A másik két ábrahámi vallást meg nem tartod annak.
@mese1: Miért baj? Mivel lenne jobb, ha a nem liberálisok kezében lenne?

Amúgy ha itt tartunk mi a liberalizmus?
@mese1: Mi az a liberális? Mi a baj vele?
@épészmérnök: szerintem a rendszer hibás és amelyik játékos ezt nem veszi észre, azt megzabálják az élelemesek.
A darwini szabályok általános érvényűek és a ki kit győz le lenini elvei a gyakorlatban működnek ma is.
@Arbet: Ez speciel igaz. Csak nem mindegy ki van a kormánynál, ki van a fedélközben és ki jut majd a mentőcsónakba.

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Nem hiszem hogy erre érdemben fog tudni reagálni.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: nem ellentétje. egyébként királyság az a mesében van.
Van abszolút monarchia: itt az uralkodó abszolút hatalommal bír. ilyen Katar, Omán, és a Vatikán is
alkotmányos monarchia: az uralkodó it nem kormányoz. ilyen Jordánia, Monaco

parlementáris monarchia: ilyen Norvégia, Svédország, Egyesült királyság, Hollandia és a többi..
itt az uralkodó a parlementnek alárendelve működik.
vagyis ez lényegében demokrácia, hisz a parlamentet a választópolgárok választják meg.
Hirtelen hogy felértékelődött Mesterházy vagy Vona és a többiek, meg a pártjaik. Nélkülük kihal a magyar, vagy mi?
Ha tovább akar uralkodni nem ezeket a szerencsétlen hangembereket kellene cseszegetnie a főnöknek, hanem azokat, akik ezekre mindre szarnak. Kötelezővé tenni a pártokra szavazást. Azzal többet nyerne mint ezekkel a demokrácia garanciái ékkövekkel.
(na jó, persze ha ez hozzáadódik a kötlező szavazáshoz, azzal éri el a legtöbbet, volt már egy olyan korszak. Persze manapság másként kell tálalni, legyen mondjuk a nyugdíjak mintájára a demokrácia megvédése és szabad akarat, mondjuk pártot választani akar vagy 50%-os adókulcsot. Mindenen! Szja, áfa, gyufa, minden. Szabad a döntés.)
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: vallásjog. és van a saria jogrendszer. ami az iszlám vallásjogra épül.
@Penivaldes: + 1 Nem is írásukért, hanem a szellemiségükért imádják úgy őket.
@Penivaldes: Tehát akkor a zsidó ellentettje a demokráciának?

"nem ellentétje. egyébként királyság az a mesében van."
Nem én hoztam fel ezt a dolgot, és nem én kezdtem el királyozni. Csak reagáltam.
@aritus: Egy bomlott elméjű ember bomlott elméjű magyar hangja. Ennyi, ő az aki ehhez a nevét adja. Semmi több szerepe nincs.
@a szív fészkei: imádhatják tőlem őket naphosszat, csak én nem találtam egyiket sem (kettő közül, Szabóról nem nyilatkozok) olyannak, hogy kötelezővé be kelljen emelni.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Izrael létezett antidemokratikusan Hitler idején? Most már matolcsysan zavaros vagy. Izraelben szemet szemért- fogat fogért-elv alapján bíráskodnak? Vannak vallási pártok, ahogy itt a drága kereszténydemagógok és annyi. Teokrácia, persze. És Hitler mentette meg tőlük a világot. Grat.

Menj el Solymárra és beszélgess el Habsburg Györggyel, ő hogyan képzelné az uralkodását, ha netántán megkoronáznák itt és most...Szerintem úgy, ahogy Peni leírta a fejlett nyugati monarchiák esetében. Ja én tanulmányozd az apukája vélemén yét és tevékenységét.
@Gábriel angyal: a legnépszerűbb hazai írók a fogyasztók körében, tehát az eladott példányszámokat tekintve (50e körül / cím) az ún. szépírók közül Esterházy és Závada, az ún. ponyva (kalandregény, krimi) vonalán meg Vavyan Fable, LLL/LLL és talán Rejtő. utóbbi népszerűsége évtizedek óta töretlen, ő tehát máris valódi klasszikusként tekinthetünk. Wass Erdélyben népszerű, valóban olvassák, ő azonban alig egy-két évtizede került be a köztudatba. aki az írók között hat: Bodor Ádám, de ő ezerrel, mindenkire (az új írók közül mintha mindenki az ő köpönyegéből bújt volna ki), és talán Darvasi, s persze akad még ígéretes, ha nem is feltétlenül termékeny tehetség és (viszonylag, már azok közt, akik olvasnak) népszerű szerző a teljes vonalon: Vida Gábor, Láng Zsolt, a fiatalabbak közül Dragomán György, Horváth Viktor, Szabó Róbert Csaba, hogy csak hármat említsek. ezek alapján az általad említettek valóban hátsó polcosak, Kertész viszont hozott egy Nobel-díjat, emiatt illik ismerni, és megkerülhetetlen a NAT-ban
@Penivaldes: Azért kötelező, amiért a vasárnapi misére járás lesz pláza helyett, amiért Horthy szobor kell és a többi. Visszamenni a keresztény Magyarország álomvilágban, ahol oly boldogság volt, hogy törvények gondoskodtak róla, nem szennyezhetik idegenek először a szakmákat, aztán a szent földet-vizet sem. Meg lett oldva.

Viszont, ami kötelező az egyből utált is lesz a diákoknál. Pláne az a dagályos stílus, ami zseniális aztán biztos nem volt.
@Gábriel angyal: ja és Faludy meg a fordításai és átköltései miatt megkerülhetetlen, tulképp ezért szeretjük, valódi "elsőpolcos":

mek.oszk.hu/00500/00528/00528.htm
dia.jadox.pim.hu/jetspeed/displayXhtml?docId=251&secId=23590

Akinek nem az, hát nem az, ettől nem akármi, aki viszont azért nem veszi kézbe, mert akármi, nem tudja, mit veszít.
@a szív fészkei: hát én azt mondom, hogy vasárnap ne plázzának az emberek! meg kell állítani, hogy a fogyasztás bekebelezze őket. bizony.
na tehát, nekem azzal semmi bajom nem lenne ha vasárnap zárva tartanának a boltok, vagy legalábbis nem egész nap lennének nyitva.
És a Focista számítása be fog jönni: a kommentelők legalább fele láthatólag tényleg nincs tisztában a problémának se a mibenlétével, se a jelentőségével, se a következményeivel, és pontosan úgy reagál (dögöljenekmegapártok!) ahogy a pószter megjósolta. :D
120 Ha * 49.000 = 5.880.000,- Ft.

Értem, ebből fog a Fidesz kampányolni. Értem. De ha nem, ez akkor is gazemberség.

Mert míg a MAL 50.000.000.000 (ötvenmilliárd) értékű (volt állami vállalat), amíg a fernc tulajdonában lévő cégek 5.000.000.000 (ötmilliárd) értékűek (volt állami vállalatok privatizációja), amíg Kóka is nyilván a spórolt pénzéből rakott félre 10.000.000.000.- (tízmilliárdot)...stb, addig ez az ötmillió nagyon fáj mindenkinek.

Nem mondom, hogy ez helyes. Sőt! Vizsgálatot követelek!

De azt mondom, hogy a milliárdos rablóbanda fizetett firkászainak egy hangyafasznyi alapja sincs e blogposzt témája miatt óbégatni!
@Pantagruel: Orvbán emelte be Wasst a kánonjába már 15 éve, amikor a 12 lányával egy irodalmi versenyen - ahová mint iskolája legjobbját küldték szegény Ráhelt, aki épp elmakogni tudta ugye - kurvanehéz és eléggé uszító Wass-szöveget nyomatott. A gyrfeken csak a szenvedés látszott, mert semmit nem értett belőle, pláne nem tudta megjeleníteni de felmondta kínkeservvel.

Márai helyett lett Wass a bibliájuk, ui. Márai ugyanis kurvára nem csípte ezt az uborkafára mászott fajtáját, tehát azt nem lehetett ennyire magukra rángatni, hiába írt a Polgárról - nem azt értette alatta, ami Orvbán és bandája. Sőt, azt utálta csak nagyon.
@nósumifan: Nem erős az egy kicsit sem, sőt. Ha ez a jóember csak arra képes, hogy minden ismeretlent, aki nem ordítja teli szájjal orbán dicsőségét, csipőből besorol a hibbantlibsi kategóriába, akkor sajnos még udvariasnak is nevezhető.
@Penivaldes:

A legtöbb ember csak hétvégén ér rá teszkózni, teszkózni meg kell, mert az a legolcsóbb, az embereknek meg semmi pénzük. :D
@Penivaldes: Van, akinek nincs ideje máskor vásárolni. És ha te mondod meg, mit csináljanak vasárnap, az kiskorúsítás.

Mattolcsy meg gondoskodott róla, hogy a fogyasztás senkit - magukon kívül, de ő Bécsbe jár - ne szippanthasson be, mert nincs mibul finanszírozni. Ha viszont a belső fogyasztásból akarnak gazdasági mennyországot varázsolni, akkor ezt most hogy????
@a szív fészkei: Nem nagyon kell ezt csűrni csavarni. :) "Érvek sorát lehetne felhozni művészi jelentőségük mellett - csak, hogy teljesen felesleges. A bicskanyitogatóan pökhendi álintellektuális stílusban előadott fanyalgás mögött ugyanis elsősorban a nagyon is földhözragadt félelem áll.

Wass – és a vele együtt lesajnált Nyírő, és Szabó – ugyanis azon felül, hogy irodalmi értéket alkottak, mindenekelőtt, és bevallottan arról írtak: kik vagyunk mi magyarok, mi a küldetésünk a világban, és hogyan kerülhetünk ehhez közelebb? És pontosan ez az, amitől az elmúlt évtizedek agymosó gépezetének szorgos mérnökei a legjobban be vannak rezelve."

Erről szól ez a történet meg arról a dánielpéteri paranoiáról, hogy ez az ébredés Trillió százalék, hogy a vagonokhoz és az új holokauszthoz fog megint vezetni. Ezt a betegséget kéne levetnetek és hidd el egyből jobban éreznétek ti is magatokat.

Tudod, ahogy a klasszikus is mondja: a "szeretetben nincsen félelem". :)
@Penivaldes: "“Maybe it didn’t seem logical, it was definitely different from the traditional, but it was new and today we can say: it works,” Mr. Matolcsy wrote in his regular column in political weekly Heti Valasz on Thursday."

Mr. Matolcsy is a big fuckin' asshole. :D

És most képzeljük el, ha nem működött volna. Hacsak nem a recesszió volt a cél, mert akkor tényleg működött.
@a szív fészkei: ez nem a megmondásról szól. vasárnap déelőtt legyenek nyitva, hogy gyorsan letudjanak szaladni.
a vásárlást meg meglehet oldani hétközben, szombaton is.
@Penivaldes: "hát én azt mondom, hogy vasárnap ne plázzának az emberek"

Hát én meg azt mondom, ezt talán bízzuk rá az emberekre. Ha arra jók, hogy ezt a sok gazembert bejuttassák a Parlamnetbe, akkor talán arra is jók, hogy ők döntsék el, mikor mit karnak csinálni.
@a szív fészkei: Akkor a az átkosban mind a ketten kiskorúak voltunk amikor vasárnap nem mehettünk vásárolni, hétfőn meg tévét sem tudtunk nézni??? :)
@felebarát: Általában értettem a teszkózást.
@Gábriel angyal: Nézhetted, csak nem volt benne adás. :D
@Penivaldes: "Na ez egy nehéz kérdés, amire nem adható jó válasz. mert ha hagyod, hogy ne demokrácia legyen, akkor azzal a saját meggyőződésed ellen mész. viszont ha elnyomod a többség akaratát, akkor szintén szembemész a meggyőződéseddel."

Tényleg nem könnyű kérdés. Nekem van még egy. :) Múltkorában írtad, hogy jó keresztény szeretnél lenni. Te hogy látod az Ő országában demokrácia van?? :) Megszavazod az akaratát?? :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én tökre szerettem, hogy nem volt adás. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: na a teszkózásról meg arról hogy az embreknek nincs pénze. nincs, mert hitelkártyára vásárolnak legtöbben. több eshetőség is előfordul. 1. nem tudja a PIN kódot. 2. nem tudja mennyi a vásárlási limitje naponta, legtöbbször elfelejtik, hogy 1 órája már használták a kártyájukat.
szintén előfordul, és ez már nem hitelkártya, hogy bemennek a boltba egy étolajért, és kimennek 3 csomag liszttel, rizzsel, csokival, tejjel, borsóval stb.
És végül van a vasalódeszka esete. jó néhány éve a közeli város teszkójában vasalódeszka akció volt. na az embrek tolták ki párosával a vasalódeszkákat. na ugye az világos, hogy az egyiken vasalni fognak. de mit csinálnak a másikkal? szörföznek rajta?
Leszarom Vass meg a többi középszerű remekműveit. Nekem Radnóti, Petőfi, Ady, József Attila, Tóth Árpád és hasonlók a "magyar szépirodalom". Passuth László, Lengyel Dénes, Szabó Árpád.... az íróim.
Függetlenül attól, hogy elmebeteg volt komcsik, jelenlegi bolsik milyen gesztusokat tesznek a széljobb irányába - ugye nem is kérdéses, hogy semmi másról van csak szó abban a témában? :))
Egyébként meg szerintem 88-ad rangú kérdés ez ebben az országban, amikor szarrá verik éppen!

"Mert ez egy olyan ország, ahol államilag defaultból nem hozzák nyilvánosságra, milyen tulajdonosokból álló, milyen strukturájú cég is nyeri el folyamatosan a közbeszerzéseket, ill. kap uniós és hazai fejlesztési pénzeket."
hvg.hu/velemeny/20120518_uristen_irgalmazzon_nekunk

Mert a Vass és egyéb féle szart nem olvasom el, de élnem, dolgoznom akkor is kell, holnap is, pénzből, amit nem lop el ez a narancsbolsi csürhe! :(
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nálunk volt!
Az osztrák tévé, "Wickie und die starken Männer". Viki és az erős emberek! :DD
@Gábriel angyal: ...hát én a jó keresztény aarok lennit, úgy értettem, hogy szeretnék jó keresztény lenni, csak mindig megzavarnak közben.
én ezt az egész felső világot nem úgy képzelem, hogy van a nagyszakállú öregúr, és ülnek körötte az angyalok, és énekelnek. Az Isten az egy szellem, nincs teste, nincs nagy szakálla.
@Penivaldes: A saria miatt az iszlám ellentéte a demokráciának, de a tíz parancsolat miatt a zsidó nem?

@a szív fészkei: Nem, létezett, de zsidó vallás igen. Iszlámról van szó jelen pillanatba, nem pedig Iránról. Izraelt csak megemlítettem.

"menj el Solymárra és beszélgess el Habsburg Györggyel"

Látom nem bírod ki, hogy ne szólj be mert monarchia párti vagyok. Azonban én azt szeretném amit leírtál.

@Ringlósztár: Nem valószínű, de azért kicsit sok ez a rettegés amit sokan levernek miatta.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: ""Wickie und die starken Männer".

Már a címmel patkányt lehet irtani. :D

@Penivaldes:

A többi vasalódeszka karácsonyi ajándék lett, azt hittem, ez világos! :DDD
@Penivaldes: De Isten a saját képére teremtette az embert, akkor nekünk miért van testünk?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: hát bavallom, hogy én már nem bírom követni Matolcsy útját a tenger alatt..
@Penivaldes: Hát aki ezt gondolja az valóban a gyermeki hit szintjén tart még. :)
@Penivaldes: Isten a hit, hit magadban...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: akkor nagyon felkészültek, mert ez nyári napon történt.)))
"Transparency Intermational Magyarország által kidolgozott közös politikai nyilatkozatot. A nyilatkozat alapelvei közt is szerepel, hogy a pártoknak minimális állami támogatásban kell részesülnie, mivel csak így biztosítható a pártok átlátható működése."

Namármost, ez egyszer OV hallgatott a Tr Int-re. A minimális támogatás ez esetben 0 (zero). A legideálisabb állapot. Megkapták amit akartak, hiába óbégat az LMP :-DDD
Az LMP-t meg majd finaszírozza Bajnai meg Ms Clinton a State Dept-ből. Ja azt meg lehet? Külföldi pénz OK? Álszent, kétszinű szemforgatók....
@luis5: Azért nem gyengén kiforgatod az LMP szavait, de "a legideálisabb állapot" ezzel a résszel egyetértek.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "A saria miatt az iszlám ellentéte a demokráciának, de a tíz parancsolat miatt a zsidó nem?"

Tudtommal a Tízparancsolatot sehol sem alkalmazzák betű szerint a napi ítélethozatalban, továbbá, a nyugati törvénykezés szerintem inkább a római jogból van levezetve. Ha faszságot írtam, nyugodtan rakjon helyre valaki.

Ha az Ószövetségben olvasható törvényekre gondolsz, azok természetesen szintén embertelenek és demokráciaellenesek, nem is használják őket, legalábbis emlékezetem szerint nem Izraelben szoktak félrekúró nőket halálra kövezni, meg buzikat akasztgatni.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: ezt a maga képére teremtette az embert én nem úgy értelmezem, hogy testileg teremtette. hanem arról van szó, hogy az ember képes az alkotásra, a teremtésre. amire az Isten is képes. a teremtést meg ne úgy képzeljük, hogy 6 nap. azt csak azért írják hogy jobban megértse az egyszerű ember. tehát lényegében arról van szó, hogy attól mert valaki keresztény még nem utasít el egyértelmű bizonyítékokat az evolúcióra. És a keresztény gondolkodással a természet vizsgálása is összefér.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Legalábbis EGERET!
Mos'mé??? Nem "Sprechen Sie deutsch?" ccccc... :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem alkalmazzák, rendben. Tehát ettől válik demokratikussá a zsidó vallás, és azért lesz antidemokratikus az iszlám mert alkalmazzák egyes országokban?
@Penivaldes: Tehát akkor Ádám se Éva nem volt, Isten nem 7 nap alatt teremtette a földet.

De azért Jézus meghalt a bűneinkért? Mivel Isten bűnösnek teremtettet minket ami miatt vezekelnünk kell egész életünkbe, hogy bejussunk a menybe.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem írtál faszságot. a modern nyugati jogrendszerek a római jogból vezethetők le.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Egyébként az Iszlám, mivel tagadja az állam és az egyház szétválasztását, természetesen lényegét tekintve ellentéte a nyugati típusú demokráciának, de hát ez annyira nyilvánvaló, hogy igazából nem is értem, miről beszélsz.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Mert a kereszténység meg a zsidó vallás nem?

@Gábriel angyal: Akkor a bűnben fogantatás mi lenne?
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Demokratikus vallás??? Fater, te kibaszottul kevered a dolgokat, nem vallások demokratikusak, hanem államok, épp azért, mert bennük a demokratikus jogállamtól elválasztják a hierarchikus és tekintélyelvű egyházat. Izrael demokrácia, a Vatikán meg nem, Spanyolország igen, a Spanyol Kat. Egyh. nem.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

Némettudásom kimerül abban, hogy nagyjából helyesen ejtem a Bundesliga csapatainak nevét. :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Egy szóval sem állítottam az ellenkezőjét. Olvass már vissza és ne magyarázz.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: volt vallás Isten előtt is, régebbi mint a judeo-kereszténység...

és ha jól megnézed, most se egy isten hit van...van egy főisten és mellette sokan mások...
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Ádám bűne hogyan vált minden leszármazottjának bűnévé? Az egész emberi nem úgy van Ádámban, "mint egyetlen ember egyetlen teste". "Az emberi nem ezen egysége" miatt minden ember benne foglaltatik Ádám bűnében, mint ahogy mindannyian benne foglaltatnak a Krisztus igazságában. Az áteredő bűn átszármazása azonban misztérium, melyet teljesen nem tudunk megérteni. A kinyilatkoztatás által azonban tudjuk, hogy Ádám az eredeti szentséget és igazságot nemcsak önmaga, hanem az egész emberi természet számára kapta: Amikor Ádám és Éva engedett a kísértőnek, személyes bűnt követtek el, de ez a bűn az emberi természetet érinti, melyet bűnük után bukott állapotban adnak tovább. Olyan bűn ez, mely nemzés által az egész emberiségre átszármazik; tudniillik egy olyan emberi természet továbbadása által, mely meg van fosztva az eredeti szentségtől és igazságtól. Ezért az áteredő bűnt analóg értelemben nevezzük "bűnnek": "magunkra vont" (contractum), és nem elkövetett bűn; állapot, és nem cselekedet.

De miért nem akadályozta meg Isten az első embert abban, hogy vétkezzék? Nagy Szent Leó válaszol: "Amiben az Úr kimondhatatlan kegyelme által részesülünk, az értékesebb annál, amit az ördög irigysége miatt elvesztettünk". És Aquinói Szent Tamás: "Semmi akadálya annak, hogy az emberi természet valami többre legyen teremtve a bűn után: Isten megengedi a rosszat, hogy abból valami jobbat fakasszon. Ezért mondja a Róm 5,20: "Ahol pedig eláradt a bűn, túláradt a kegyelem". És ezért mondjuk a húsvéti gyertya megáldásában: "Ó, boldog bűn, mely ilyen és ily nagy Megváltót érdemelt!"
@Penivaldes: Tiszta röhej Wass Albertet és Nyírőt piedesztálra emelni ugyanakkor gyűlölni is.
Vannak jó könyveik és vannak kevésbé jók.
Nekem pl A tizenhárom almafa kifejezetten tetszett, a sok álrajongó " jajjaj de szép a Funtinalei boszorkányt" meg untam.
Aki olvasni akarja, olvassa, aki meg nem, az meg ne olvassa.
Úgy gondolom amúgy, hogy a legtöbb áradozó ember, aki a "mi írófejedelmünknek" tartja Wass-t egy árva sort se olvasott tőle.
Vonatkozik ez ugyanúgy a köpködőkre is.
Aki ugyanis olvas, az nem olyan buta, hogy ilyen baromságokkal foglalkozzon.

A franc ebbe a hülye ideológiai alapú fekete fehérbe
@Gábriel angyal: el lehet menni ezen a sikon is :D

hogy ördög az ego-s gondolkodás, az időben gondolkodás
Isten, meg az időtlen gondolkodás a jelenben élés...

ahogy a magyaroknak is meg kéne már végre a jelenben gondolkodni, megbocsátva a múltat és nem a jövőbe révedni, hanem most cselelkedni és nem keseregni, hanem mosolyogni és élni
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Na egyes. Izrael mint demokratikus ország na most jót nevettem!
Az a megérzésem, hogy a fidess annyira kétségbeesetten próbál bebetonozni, hogy végül észre sem veszik, hogy a saját kezükre és lábukra köt a legtöbb beton. Úgyhogy elég lesz őket a parton 2014-ben megbillenteni, aztán kalapkabát.
Nem kell nagyon ellenzék, pont ugyanúgy fogják magukat levágni, mint az emeszpé.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: persze ő meghalt.
vezekelned viszont nem kell. nem kell korbácsolnod magad, nem kell durva szövetű ruhában élni az erdőben. a világ nagy érték. az egy hamís gondolkodásmód, hogy el kell tőle szakadni, mert csak úgy lehetsz igaz hitben. Az anyagi dolgokat használni kell, de Isten dicsőségére. Ezt nem úgy értds, hogy mindig emlegetni kell az Istent. favágás közben, meg amikor az orvos műt. hanem úgy, hogy ki kell használnod azt a tehetséget amit kaptál. És én mint protestáns, evangélikus azt vallom, hogy nem elmélkedéssel szolgálhatod leginkább az istent, hanemm tevékeny és hasznos munkával.
a Prédikátor könyve is írja.

" Azért edd csak örömmel kenyered, és idd jókedvvel borodat, mert mindig az volt Isten akarata hogy ezt tedd. Ruhád legyen mindig fehér, és fejedről ne hiányozzék az olaj. Élvezd az életet feleségeddel együtt, akit szeretsz, mulandó életed minden napjám, amelyet Isten adott neked a nao alatt. mulandó életed minden napján mert ez jutott neked az életben, és munkád révén amit fáradsággal végzel a nap alatt. Tedd meg mindazt ami kezed ügyébe esik, és amihez erőd van, mert nem lesz cselekvés, gondolkozás, ismeret és bölcsesség a holtak hazájában, ahová menned kell"

Tehát erről van szó:)
Nem kell félni, ha ez is kevés lenne a választási győzelemhez, akkor majd gyorsan feloszlatják az MSZP-t. (Emlékeztek: Az alkotmány rögzíti, hogy ez egy bűnöző párt!)
Másnak meg esélye sincs. Még a DK-tól félnek, mert ott van a hórihorgas legény, (aki egyébként már úgyis halott, de a narancsos fiúk ebben nem mernek hinni.) de azt meg elintézik törvényekkel. Valamit kitalálnak majd, hogy ne is indulhassanak a választáson. (Elég csak leszármaztatni az alapvető MSZP bűnösséget, merthogy ők is a bűnöző pártból váltak ki!)
@felebarát: "és ha jól megnézed, most se egy isten hit van..."

Jó, csak az nem kereszténység, és nem is monoteizmus.

"volt vallás Isten előtt is..."
"bocs Jézus előtt is"

Egyszer egy idióta nekem megpróbálta bemagyarázni, hogy a judeo-kereszténység előtt nem volt semmi. Vagyis ahogy ő fogalmazott, megjelenése előtt nem beszélhetünk történelemről. De kb ezen elmélet alapján érvelt.

Előtte nem volt semmi, kész, forduljak fel. :)
@belekotty: liberalizmusból már kaptunk: SZDSZ, LMP, Cohn- Bendit, mind sz.. kavarók...
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: jah amugy fordulj fel :D

én nekem jobban tetszik a kereszténység előtti vallások, a több Isten hit...nekem közelebb áll, mint az egy magasztos Mindenható...

és az emberekhez is közelebb állt, az aratás Istenéhez imádkozni...a tenger istenéhez imádkozni...
www.hir24.hu/gazdasag/2012/05/18/megszavaztak-a-telefonadot-ime-a-feltetelek/

" A távközlési adó ügyfelekre hárítását firtató felvetésre Selmeczi Gabriella azt válaszolta: "Magyarországon van három társaság, amely szolgáltat. (...) Ha az egyik cég azt mondja nekem, hogy rám hárítja a telefonadót, akkor fogom magam, odébb állok, és egy másik társaságnál kötök szerződést."

És ha a második és a harmadik szolgáltató is azt mondja neki, -akkor jó lenne, ha végleg odébbállna már.
@mese1: jobboldali liberalizmus...egy nagyon szép ideológia...de mivel a liberalizmus, most szitok szó...igy megy a levesbe ez is...
@Habakuk999: így igaz. én Wasstól és Nyírőtől olvastam. nem bántam meg, de többet nem olvasok.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Amihez nem értesz azt ne erőltesd, olvass inkább, még a Biblia sem állítja, csak azt, hogy végül az ember ismét eljut Istenhez, Jézus Krisztus által. Vö: Zsid 1, 1-2 és a Római levél...
@felebarát: ezek mind baloldaliak... és már régen ott lenne a helyük..
@Gábriel angyal: Igen kb arról van szó, hogy bűnösnek teremtetett mert a megtisztulással feljebb emelkedhetek, egy fokkal sem jobb.

A sátánt is ő teremtette, minek csinálta olyanra, hogy megkísértsen minket?

@Penivaldes: Nem, csak le kell mondanom az e világi élvezetekről. Miért is?
@mese1: mondom, mégegyszer lassan, van j o b b o l d a l i l i b e r a l i z m u s

olvass utána

más:

Ádám azért tépte le az almát, mert Isten megadta neki a szabad döntés jogát...és utána ennek következményeit is viselnie kell..

ahogy mostanság, sokan üvöltenek, nicns szabad döntés joga, és vállalod érte utána a felelőséget?

más:
a szeretet a legnagyobb energia a földön, aki gyülőlködik, nem most, majd később de csőstül visszakapja...kiváncsi lennék, a régi nacionalisták most hogy élnek?
@felebarát: Abszolút nem így van az emberhez közelebb áll a személyes döntés, és az Isten, aki jelen van mindig, miért kell lemondani az élvezetekről? Nem kell, hanem helyesen kell élni vele, akkor elkerülhetjük pl. ezt: konzervatorium.blog.hu/2011/09/20/a_lany_aki_tulelte_az_abortuszt_gianna_jessen_vallomasa?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare
@Penivaldes: Én is olvastam, sőt fogok is még, úgy gondolom.

A szentként tisztelőknek se, a köpködőknek se ártana, akkor legalább elgondolkodhatna mindkét oldal:
Úristen, mi a lótúróért olyan különlegesen jóságos illetve gonosz is ez?

Sok hűhó semmiért.

Na, azt se ártana olvasni itt sokaknak.
@mese1: Tehát akkor miért kell a pokolra jutnom, mert szabad akaratomból az élvezetek útjára lépek?

"még a Biblia sem állítja"

Mit, hogy monoteista, vagy, hogy Ádám és Éva előtt nem létezett semmi?
@felebarát: Vagy kommunisták, vagy liberálisok... igen a szeretet, a legnagyobb erő, de honnan van? Az embertől biztos nem, bizonyítja a XX. szd.
@mese1: kevered a kettőt

a szabad döntés a te választásod
a hit más kérdés...

ahogy miben hiszel az is, iszlámban, kereszténységben, ateizmusban, a pogény értékekben
@Habakuk999: "A franc ebbe a hülye ideológiai alapú fekete fehérbe"

Egyetértek. :)
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: A monoteizmusra csak fokozatosan ébredt rá a zsidó nép is, hiszen Ádám után a Bibliában, Ábrahám kapja a kizárólagos utasítást.
@felebarát: Amelyik vallásban egy isten mindenek felett álló, mindenek teremtője, és mindenek felett uralkodik még a többi (al)isten/angyal/apostol/szent/kismacska, addig az monoteista. Majd ha valamelyik izé szembe tud fordulni Isten akaratával, és le tudja győzni akkor politeista lesz a vallás. Amíg isten egyetlen kihívója a saját teremtmény akit csak azért nem pusztít el mert szeret, addig monoteista marad ez a vallás.
@felebarát: Nem más kérdés. Az is a te szabad döntésed, hogy hiszel -e vagy sem. :)
@mese1: hidd el, egyre többen ébrednek fel mostanság, és mozdulnak a spiritiszta világ felé, a befelé fordulás...

a nem kérek a média agymosásából, nem kérek az egos gondolkozásból, nem gyűlölködök, szeretlek, azért mert élsz, mert lélegzel, mert vagy...elfogadom döntésedet, a felelősség is a tied...

a szeretet benned van...a szeretet mélyről fakad, csak meg kell találnod, az utat oda le, magadba, lemosva magadról, minden sztereótipiát, félelmet, gyűlöleltet...hoyg mezitelenül állhass
@felebarát: A hit is szabad, vagy hiszel vagy nem...
@mese1: De Isten előtt nem léteztek istenek, hisz ő teremt mindent. Tehát csak a monoteizmus igaz és elfogadható.
@mese1: mutass már egy embert aki nem hisz semmiben:
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: NEM KELL LEMONDANOD!!!
Aki ezt mondja az hülyeséget hírdet. a kereszténység nem az, hogy ülsz a sötét szobában szigorú arccal. keresztényként is élvezned kell az életet, nevetned kell, elmehetsz színházba, koncetre, kiállításra. ehetsz finom ételeket. nem tiltja ezt senki. ha le kéne mondani, ha elemondtak volna az élvezetekről, akkor ma nem lennének keresztények, hisz a szex is egy világi élvezet.
@luis5:

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy pártfinanszírozást szabályozó tervezet 2007-ben, amit az Eötvös Károly Intézet a Nézőpont Intézettel karöltve hozott tető alá. Aztán a Fidesz nem írta alá azt sem, amit a saját Mráz Ágostonja dolgozott ki neki.

A teljes szöveg:

www.ekint.org/ekint/ekint.news.page?nodeid=159

Lap alján megtalálhatóak a kifogásolt pontok is.

Na, asszem ennyit szemforgató álszentségről.
@mese1: Azt meg nem értem, hogy mi köze a monoteizmushoz annak, hogy ki kapja az utasítást.
@Gábriel angyal: te is hiszel valamiben, ha másban nem magadban...tehát hsizel...szabad döntés, és ezt hivhatod, Allahnak, akárkinek, akár Istennek is...mert te magadban hiszel, te magad vagy a szeretet
Sajnos egyetlen dolog vált fontossá

www.szabadujsag.com/velemeny/71-velemeny/6503-gyzelem-

vajon mi ennek az oka
@Larry Silverstein: Te írtál egész blogoszférát, nem én. Most meg már visszakozol?

Ne csodálkozz, ha senki sem vesz komolyan.

bio
@mese1: Huuu mindjárt kapsz szívtől, hogy ez "csak" egy hárpia.:) Múltkor már mutattam neki a videóját de nagyon kiborult tőle szegény.
@Fabius: Na jó de azóta Ágostonkának is más szelek fújnak nem?? :)
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: kinek, szabad akarat van...aztán vállald a következményeit...hogy utána magad előtt hasonulsz e meg
@mese1: kapott egy nagy leckét, egy kurva nagy pofont az élettől...vagy felébred vagy nem
@felebarát: Nem én a háromszemélyű egy Istenben hiszek. Istenben aki nem mindenható és nem mindentudó, hanem csak és kizárólag szeretet. Viszont ez a szeretet mindentudó és mindenható. :)
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: a mértékleteseggéne van a hangsúly. az ember szereti a sült kacsát, de nem eszik meg belőle egyszerre 8.-t, mert akkor megfájdul a hasa. a bujaság is ilyen. megtanulsz mértéket tartani.
@Gábriel angyal: Te csak ne érts egyet velem Gábriel, mert a Te brigádod csinál szentet szegény emberekből, akik nem győznek forogni a sírjukban!!!!!

Tényleg nem találok más szót rá, röhej, bassza meg a túró.

Múltkor olvastam tán Az átoksori kisérteteket, néz rám nagy szemekkel a fiam, neonáci könyvet olvasol?
Magyaráztam neki is, hogy nem egészen úgy van ez.
A fekete fehérben való egyetértést nem bánom.:)))
@Gábriel angyal: mert hárpia is, és kicsit be van lőve, hogy így fogalmazzak.
hvg.hu/itthon/20120517_zugloi_vagyonkezelo_jutalom_mazsu_gergely#rss

Zuglóban már javult a gazdasági helyzet.
Csak azt nem értem, hogy miért nem a zuglóiaknak ajánlotta fel ezt a jutalmat ?
@Penivaldes: Jó igazad van, csak már kötekedek egy kicsit. :)

A mai keresztény felfogással annyira nincs nagy bajom, hisz egy viszonylag emberi oldalát mutatja a dolog. Még mindig vannak olyan részek amik nem tetszenek benne, de amíg nem kap hatalmat addig megfér nyugodtan, senkinek sem árt.

Viszont hidd el, a középkorban egy ilyen biblia értelmezés miatt téged is meggyújtottak volna.
@Fabius:

Szép riposzt :-D

De mondd, te nem unod, hogy mostanság minden poszt alatt ez a teológa szakkör megy? Nem számít se földosztás, se korrupció, csak a mindennapi jézus fasza keresztényekmegazsidók meglegyen. A Horthy poszt alatt még elment, de...
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "mondhatjuk, hogy Hitler az antidemokratikus elemeket próbálta kivágni a rendszerből."

Ahöm. Vö.: "{Az állam} Tegye a faji kérdést az egyetemes élet legfõbb kérdésévé, gondolkodjon a faj tisztán tartásáról... Egykor majd nagyobb vívmánynak tekintik ezt, mint polgári korszakunk leggyőzedelmesebb háborúit." (AH, MK)

Tehát ez lett volna a - végső és egyben legfőbb - cél: a faj (-ta / a nemzet) tisztán tartása. Ebből mi jött össze? Generációk hagyták ott a fogukat a keleti s ilyen-olyan fronton, aztán a gyerekek és aggastyán-korúak a teljesen kilátástalan utóvédharcokban. Aki nem esett el, az hadifogságba került, munkatárborban halt meg, ha párttag volt, mint a német arisztokrácia jó része, és jó volt valamire, vitték Peugeot-ot, meg rakétát gyártani a SzU-ba, Franciaországba, USÁ-ba, ha háborús bűnökért kellett felelnie, Dél-Amerikában kötött ki. A német nők ott maradtak, élelem, hő és fasz nélkül, a kedves vezető által rájuk szabadított ázsiai hordákkal. Ezzel sikerült megalapozni egy echte Nagy Sándor-féle szúzai menyegzőt: amelyik berlini nőnek nem sikerült összeb4sznia egy befolyásos amcsi vagy ruszki tisztet, mehetett az utcára lotyóskodni, a nehezén már amúgy is túl volt. Mivel a III. Birodalom romokban hevert, férfi nem volt, vendégmunkások erejéből kellett újjáépíteni, következésképp ma már minden 8-10. szembejövő arc török, olasz, görög, lengyel és egyéb szláv. Tulajdonképpen mondhatjuk, hogy Hitler sikert sikerre halmozott.
Jó lett.
Kár, hogy a cikk minden szava igaz.

Orbán - és vele az ország - kurvanagy spirálba került.
@vitéz Thapóccay néma bárány: mondom ez mozgatja most az embereket...keresnek valamit..és minden materalitástól elfordulnak
mindenki kivül keresi a megváltást, a reményt, a pluszt, de mindenkiben belül van mind ez...
@Pantagruel: Olyanokat magyaráztok bele abba amint mondtam, és ragadtok a mondandóból részeket, melyeknek így semmi értelme.

Annyit kértem ne tegyük már az iszlámot a demokrácia ellentettjévé, hisz ezeket a dolgokat más vallásra is rá lehet húzni. Hisz ugyan azokat az elemeket tartalmazz. Példának hoztam aktualitása miatt a zsidó vallást.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Én unom.
Azon minden áldott nap szoktam csodálkozni, hogy a zsidók már megint honnan a bús picsából kerültek a témába, de bekerülnek.:(
@felebarát: én inkább azt mondom, hogy ez meghatározza az embereket. engem is meghatároz, hogy a Bibliát nem csak arra használom, hogy leveleket préseljek benne, hanem időnként olvasok belőle, és azon gondolkodom.
@Habakuk999: a zsidókról mindig lehet beszélni, akár a bevásárló táskák kapcsán is.
@Penivaldes: én meg a természetet figyelem :D

amúgy meg a mostani judeo-kereszténység egy összeollózott vallás, volt egy iszonyatosan nagy vita a corner speekernél, ahol koránnal ütötték a bibliát, és minden állitásukat megcáfolták a keresztényekenk...nekem csak mesélték, de sokakon a döbbenet ült ki
@Silverhaar:

Hehehe. Zuglóban menekülnek a patkányok a süllyedő hajóról. A kiugrott Harrach szerint nagy rá a kabát. Szerintem meg szűknek vélné a rabzubbonyt.
@Penivaldes: Azok nem olaszok inkább? Gucci és tsai?
@felebarát: valahol, minden vallás összeollózott. ...
@Habakuk999: arra utaltam, hogy némelyek a bevásárló táskák témánál is előhoznák a zsidókat.
@Fabius:

" Az „Életminőség” Segélyező, Felvilágosító és Megelőző Alapítvány székhelye szintén Debrecenben található, bár a 2000-ben alapított szervezetet a területen dolgozók nem ismerik."

Talán ez is a velünk élő korrupció ?
Alapítványi adatok is védettek információ kiáramlással szemben, - talán ezért nem ismerik a szervezetet ?
@vitéz Thapóccay néma bárány:

De, unom. Sokkal jobban érdekel(ne) szerintetek hová fog kifutni ez az egész. Szerintem most vagyunk ott, hogy az egyszerű vidéki ember a földosztásokat elnézve már nem a "belvárosi" értelmiség fanyalgásának kezdi látni a rendszerkritikát.
@Gábriel angyal:

Ágostonkának összefújja a szél azt a havi 30 milliót. De ettől függetlenül a 2007-es tervezet teljesen vállalható lett volna. Legalábbis szerintem. Emlékeim szerint a szövegező két intézet jól pofára is esett, mikor hónapokig tartó egyezkedés után képen röhögték őket, és nem írták alá.
@Fabius:

Ja igen, hogy is állunk a szabad választásokkal? :(
@Fabius: inkább a közelében járunk. de a nagy urbánus-vidéki összeborulásra várni kell.
@Silverhaar:

Nem véletlenül emlegettem a rabzubbonyt. Az átvilágítási jelentés és a Mazsu "koncepció" köszönő viszonyban sincs egymással. Valami azt súgja lesz mg itt pár érdekes dolog.
@Fabius: "Hehehe. Zuglóban menekülnek a patkányok a süllyedő hajóról. "

Lehet, most kezdik felfogni, hogy ebből akár Hága is lehet.
@Penivaldes: Ja igen. A fizikai sérülései az abortusz kísérlet hozadékai, de persze arról is Ő tehet ugyebár. Anyuci ki akarta nyírni de így sikerült. Legalább te ne hárpiázd szegényt. :(
@Penivaldes: Ja, értem.:)

Azon egyébként régebben én is elgondolkodtam, minek a pártoknak ez a viszonylag magas költségvetési támogatás.

Most már, amikor gyakorlatilag állampártunk van, az egész jelentőségét veszti.
Hiszen az egészet kell kukába vetni.
A 16 %-nyi fidess hívek össze tudnának dobni jó sok pénzt a pártjuknak, a magánadományok maximalizálásával lehet valamilyen szinten visszafogni a csalásokat.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Szabad választások lesznek. A kérdés az lesz, milyen körülmények között. Azt nem állítottam soha, hogy könnyű lesz.
a másik kérdés vagy dilemma ami bennem felmerült, hogy vajon a vidéki társadalmat mennyire érdekli ez a földosztásos dolog? nem az van e, hogy közömbössek, és csak a belvárosi értelmiség (nevezzük így) hiszi azt, hogy ez őket tényleg érdekli?..
@Gábriel angyal: azt azért mondhatom rá, hogy rikácsol, és cseppet sem barátságos?
@Penivaldes:

Összeborulásról szó nincs. Inkább az van, hogy vidékieknek is kezd leesni, miről vernyogott az értelmiség idáig.
Földesinek is akkora birtoka van
@Penivaldes: Ld. Fabius reagálását, úgy vélem, mindenki a saját bőrének hisz és vidéken az információáramlás más, mint a nagyvárosokban..
@Fabius: igen, de érdekli őket? komolyan kérdezem.
@Penivaldes: A szexről, a szobába rejtezésről, mi másról? Na, mi van?:-D
@Penivaldes:

Az otthoni (borsodi) hírek és tapasztalatok szerint nem az van.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): az információáramlás? az biztos. lemész a piacra paradicsomért, egy óra múlva már mindenki tudja, hogy piacon voltál és paradicsomot vettél. egyébként nem értem, hogy miként éted, hogy más az információáramlás. magyarázd el kérlek.
@Penivaldes: Itt a híreket olvassuk, ott meg egymásnak mondják az emberek. Kb. ennyi. Van ebben is, abban is ferdítés, ld. pl. Gábriel linkeléseit..
@mamitirtok sír derék (kommensevik): elmagyarázom neked. attól, hogy szeretek otthon lenni, még nem utasítom el az életet. nem húzok zacskót a fejemre. hanem olvasok, képeket nézek, és vihogok, kacagok, stb. a szexről meg az a véleméynem, hogy mindennek eljön az ideje. :)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Majd figyeld meg, ha tényleg kaptok pénzt új stadionra, hányan fognak utálni!

Legalább annyian, mint mostanában a Vidit.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): nézd én is vidéken élek, mégsem arra alapozom a dolgokat, hogy mint mondott a Sanyi, a Jucinéne. hanem olvasok a neten,. tehát szerintem nem lehet általánosan ezt megállapítani.
@Fabius: elképzelhető. tudod én csak lakom vidéken, de nem élek benne igazán.
@Penivaldes: az Te vagy, aki értelmiséginek minősülsz. A többség Juci nénit, Józsi bácsit, meg a Vas népét tartja, mert arra van ideje a bulvár-rém-híradó mellett tán..
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Apámék az idők kezdete óta földművelésből élnek. Leszarják az alkotmány miatti nyüglődésem, azt se tudják kicsoda a Handó Tünde. De apám szavaival élve azt látja, hogy a műparaszt akit sose láttak, akit sose érdekelt a föld most kitúrja a hozzá hasonló szomszéd Pistát a földekről.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): pedig ma már tág a világ, elérheted amit szeretnél.
a Vas Népe meg társai egyre jók: télen begyújtani.
@Fabius: Az én környezetemben várakozás van.
Felháborodás. És egyre többen rendezkednek be túlélésre.
Egyre több mindenkinek ellenség az állam.

Épp csak azt nem tudja senki, mi is lenne jó.

Aki pedig fideszes, az már az is marad, ha kék törpök is esnek az égből, akkor is.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Na, itten fognak megbukni vidéken..marad az a másfél-kétmillió városi paraszt, aki a törzsgárda, azzal is simán veszik az akadályt, úgy vélem..
Az EGS nyár második felében indul, terveim szerint, ha addig el nem fognak..:-P
@Habakuk999: nem olyan biztos hogy az marad. én sem maradtam az, és sokan a környezetemben.
hvg.hu/velemeny/20120518_uristen_irgalmazzon_nekunk#rss

"A Simicska nevű probléma tehát kifejezetten filozófiai, ezen belül episztemológiai: honnan tudjuk, amit róla tudunk? Biztosak lehetünk-e benne, hogy létezik egy, a szubjektív észlelésünktől független objektív valóság, amelyet így hívnak? Mert ha igen, akkor az sem kizárt, hogy egy szép napon valamelyik Simicska-közeli cég vagy hivatal emberei mennek helyszínelni az OLAF-hoz, Brüsszelbe. Persze szigorúan csak időpontegyeztetés után. "

A cikk szerint csak a nagy hűhó volt semmiért.

Délibáb.
nem kell aggódni, van még GYurcsány a tarsoljban, aztán jönnek sorban a többiek, figyeljétek meg, havonta ki fog jönni egy mszps-nek nincs diplomája, szar a szakdolgazata stb...csepegtetés lesz 14-ig, és az elnyomandó ügy súlyától függ a nagysága...

hol van Bajnai?

hol van bárki is, aki öszinte szavakkal fel tudná rázni az embereket...annyira szét vannak zilálva az emberek, direkt, hoyg már az igazságnak se hinnének...
@Penivaldes: Ez már majdnem biztos, aki a két év elteltével még most is az, annyira gyűlöli a másik oldalt, Gyurcsánnyal az élen, hogy totál mindegy, mi történik az országban.

Ez a 16-18%.
@felebarát: én nem látom azt az embert akire rámerném bízni magam.
@Penivaldes: ott vagy magadnak :D
már jobboldalon sokan gondolkoznak a kiugrásban, azaz elmenni itthonról, egy dolgo tartja még itthon, van munkája
@Habakuk999: én sem vagyok odáig a másik oldalért, és nagyon dűhít, hogy az eredeti oldalam (fidesz) ennyire hülye, nagyképű, flegma, neazemberekkel..
@Habakuk999: Lesznek itt még meglepetések, kérdés, lesz-e bárkinek bármiféle lehetősége felmutatni azt a mást..
@Gábriel angyal: Nem, ez így, ebben a formában nem igaz! Már megint ferdítesz, látod?:-P
@felebarát: iegn csak magamban bízhatok:))
vannak akik már leléptek, pedig nem gyurcsáynimádó mszpfanok
azért fognak a fideszre szavazni ismét, mert nincs alternativa, és amig nem lesz behúzzák újra, nagyobb a gyülölet a baloldal felé, ennyi
@Pantagruel: És az arab-iszlám vonalat tekinthetjük mérvadónak?

Mely országokban a legelterjedtebb az "antidemokratikus iszlám"?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Miért ne lenne?
Még az MSzP is képes volt összeállítani valami programfélét. Választások előtt két évvel.:)

Majd kiforrja ez magát.
Kettős dolog ez, egyrészt türelmetlen vagyok látva a napi újabbnál is újabb elszúrásokat
várok korrekt ellenzéket, aki azonnal tenne végre valamit, másrészt kicsit talán józanabbul gondolkodva választásokra koncentrálva még korainak látom a másik pólus megjelenését.
@Habakuk999: Én is..minél tovább "tevékenykednek", annál nagyobb lehet az igény másra, talán..
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Ami nem a zsidó, az..meg van egy kis keresztyén is, kopt, örmény, de nem jelentős a számuk, azt hiszem..
@mamitirtok sír derék (kommensevik): És ezért lesz az az ország ahol a világon a legelterjedtebb az "antidemokratikus iszlám"?
@Behajtó70: Ha már utánaszámolsz: Simicskáék már túl vannak 200milliárd állami megrendelésen, meg mondjuk az a 120 hektár lófing ahhoz a pár ezerhez (49000ft a szorzó!!!), amit csak alcsút környékén szétdobtak maguk között, meg hogy ebből a csókosok némi alamizsnát visszaosztanak a Viktor féle pártelitnek, hát neked kellett volna kétszer is meggondolni, hogy mit is írsz le (ezt):
"De azt mondom, hogy a milliárdos rablóbanda fizetett firkászainak egy hangyafasznyi alapja sincs e blogposzt témája miatt óbégatni!" Szerintem húzd ki a narancsfagerendát a szemedből.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "az tán Irán"

Az meg perzsa, tehát teljesen felesleges volt megint az ilyen rasszista arab-iszlám kijelentés.
@épészmérnök:
igen, kurva demokratikus, összefogásra késztet a soxor 1000 vagy 10000 forint sokra mehet, vagy a sírók mennek a levesbe

meg fogjátok ti ezt tanulni vagy elpusztultok... össze kell fogni: érdekből, hogy barátság is lesz belőle az más kérdés de egy párt az egy azonos érdekeket képviselő gittegylet, ez kell vagy elpusztultok

az élet nagy lecke nagy tanító

lehet a végén a rohadt geci fidesznek fogjátok megköszönni hogy megtanított rá: CSAKIS ÖSSZEFOGÁSSAL LEHET LEGYŐZNI

brühühühühühühühü
Fabius, az egész ország tele van a kiskirályok baromságaival.
Gondolod, hogy ezek az emberek hinni fognak még a szőke nő hülyeségeinek?

Sajnos úgy látom, hogy nem tud változtatni a fidesz, a nagypolitikája tükröződik le a helyi politikába is.
Szociológus elmesélhetné, miért is van ez így.

nol.hu/belfold/rabszolgak_a_fideszes_polgarmester_foldjen_-_video
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Én írtam: "Annyit kértem ne tegyük már az iszlámot a demokrácia ellentettjévé"

Ő írta: "tőlem... egyébként az arab-iszlám modell törzsi-dinasztikus"

Én erre reagáltam.
@rodeo36: sajna, ez így van, pont mint hitler ellen a kojalíció, aztán hogy mi történt, az egy másik történet ;)
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Akkor elnézést,én kiszállok ebből..bár valóban nem túl jó dolog az egész iszlámot, vagy az arab ágát antidemokratikusnak nevezni..
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nekem nem azzal volt bajom, hogy az iszlámot antidemokratikusnak tartották, ha azzal, hogy csak azt.
@Fabius: Írtad: "De, unom. Sokkal jobban érdekel(ne) szerintetek hová fog kifutni ez az egész. Szerintem most vagyunk ott, hogy az egyszerű vidéki ember a földosztásokat elnézve már nem a "belvárosi" értelmiség fanyalgásának kezdi látni a rendszerkritikát."
Sajnos nem. Viktort még rengetegen imádják valami furcsa vallásos áhitattal, amit csinál az úgy jó (és akkor itt szokott jönni, hogy: mer a gyurcsányazmszpazsidókacigányokabuzikazemúttnyócévmegamindenkimáscsakminem). Szóval szerintem ide fut ki:www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w (bár csak ne kellene ezt mostanában annyiszor belinkelnem).
@Habakuk999:

Nem kell ehhez szociológus: nézz rá az egész világnézetükre családprogramtól oktatásig, a dzsentrizmus ott van benne.
@dávidzoli:

Viktor imádói egy dolog, a vidéki népesség meg egy másik. Utóbbiak eddig sem tartoztak az előbbiek közé. Sokkal inkább a leszarom meg a bizonytalanok táborát erősítették.

Most meg azokét, akik behánynak attól ami van.
@Fabius: ha csak az lenne benne, de van ott még mi szem szájnak ingere, az egyik széltől a másik szélig, és még a Kálmánjuk is szél-es :D
@felebarát: "hol van Bajnai?"

Ezt kérdezem két éve.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: gyurcsanyt kuldte elore golyofogonak...:-)

bajnai nem hulyegyerek, tudja, hogy ha megmozdul, egybol rasvenkelnek es ugy jar, mint gyurcsany, vagy barki a kozeletbol az elmult 22 evben.

ezen kivul var az ellenzeki osszefogasra...
annelkul nem fog mozdulni. csak biztosra fog menni, nem fog egy ab ovo vesztes ugy elere allni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nyilatkozgat, úgy mint tegnap, és amit mond tanulságos
az meg, hogy miért nem lép a frontvonalba, magyarázhatja a kinyírásra bőven elég 1,5 év...
@Fabius: Lehet, hogy volt már, de a bősz hittanos kommenteket nem olvasom végig:

www.origo.hu/itthon/20120517-szigetkoz-vizugyi-projekt-a-kozgep-ujabb-milliardos-megbizasa.html
A cikk kommentelői adják a választ a kérdésedre.:)

Arra gondoltam a szociológussal kapcsolatban, hogy még nem láttam sehol sem ennyire gátlástalanul arrogáns viselkedést, mint mostanában a fideszeseknél.

Ez még az oroszoknál, kazakoknál is másképp működik.
Talán orosz újgazdaghoz tudnám hasonlítani, de annak valóban van pénze, vagyona, fegyveresei, hatalma a maga szintjén.

Nem ilyen virtuális, mint a mi dzsentrijeinknek.

Olyan a szitu, mintha örök hűbériségre rendezkedtek volna be, nem értem, vidéken hogyan lehetnek ennyire elvakultak.
Merthogy Orbán megdicsőült, az ok, nincs ember, aki azt mondaná neki, szállj egy kicsit magadba.

De a sok tróger kiskirály, az miért nem látja a veszélyeket?
@rodeo36: "meg fogjátok ti ezt tanulni vagy elpusztultok... össze kell fogni: érdekből, hogy barátság is lesz belőle az más kérdés de egy párt az egy azonos érdekeket képviselő gittegylet, ez kell vagy elpusztultok

az élet nagy lecke nagy tanító

lehet a végén a rohadt geci fidesznek fogjátok megköszönni hogy megtanított rá: CSAKIS ÖSSZEFOGÁSSAL LEHET LEGYŐZNI"

pontosan....

errol ugatok en is. csak aztan jon a felhuzott orr, meg az ovodas hiszti, hogy ezzel nem fogok ossze, mert, azzal meg azert, mert...
@rodeo36: "igen, kurva demokratikus, összefogásra késztet a soxor 1000 vagy 10000 forint sokra mehet, vagy a sírók mennek a levesbe"

Az LMP ezt csinálta, de senki nem hiszi el nekik. És ezzel, meg a böcsületességükkel meg a bázisdemokratikusságukkal együtt őket is egybemossa a vox populi a többi politikussal.
@épészmérnök:

ez is tanulság...mondtam benne van ez is...ha nem tudtok összefogni akkor halál

brühühühühühühü
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Pedig az esetében valószínűleg tényleg működne, hogy már attól megnyugodnának a piacok, ha beülne az Elmebeteg Focista székébe.
@Habakuk999: "az egész ország tele van a kiskirályok baromságaival."
Az a baj, hogy vidéken az emberek hozzá vannak szokva időtlen idők óta a kiskirályokhoz. A főispánhoz, tanácselnökhöz, polgármesterhöz.
Sok helyen a vezető a legnagyobb munkaadó is. A faluban, ahol éltem, legalábbis így van. A polgármester személyesen fenyegette meg azokat, akik a másik jelölt NYÍLT ajánló listáját aláírták azzal, hogy nem mehetnek többet dolgozni a hűtőházba.
Hogy honnét ismerte a listát? Hát a jegyző, akit ő fizet, ugye, megmutatta neki.
Nagy reményeket nem lehet fűzni a vidékhez. Egyébként is, kevesen élnek csak a földből, a magyar lakosság úgy két százaléka.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

lehet, hogy a zemberek meg fogják tanulni, hogy anyagi érdekeik előbbre valók, mint holmi ideológiai "maszlag" meg demokrácia, elég ha tövig benyalnak és máris...csak nehogy későn legyen és lemaradjanak mert a moslék már elfogyott megették az alcsúti disznók?

akkor lesz nagy...mi is?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: igy van
es jo esellyel be is akar ulni. ha latja, hogy van tamogatottsaga. de jelenleg azt latja, hogy van egy dk-ra acsargo mszp es lmp, van egy mszpre es dkra acsargo lmp, meg vannak, akik szerint minden part mennyen a picsaba. ja es gyurcsanyahibas. a fideszketharmadert is!

hogy ezt el ne felejtsem.

jelenleg nem erdemlunk bajnait, az van.
a jelenlegi allas szerint orbant es fideszt erdemlunk.
@rodeo36: ".ha nem tudtok összefogni akkor halál"
Kérdés, kinek a halála...
@épészmérnök:

ja, a tipikus magyar kérdés: M'ÉRT PONT ÉN?

majd akkor amikor ott állsz a daráló nyílásánál és már csak a lökésre vársz...na akkor
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

ezek a számok csak akkor érdekesek amikor Mari néni is meg az 500000-et kereső is ezt érzi a bőrin...na akkor

addig lehet a szétkúrt országot, amit ellenségekre osztott föl ez a cigánysurmó és műxik!!!! mondjátok és teszitek fanyalogva ezzel fogjak össze??? m'ért pont ezzel

addig elmegy a hajó

EGYÉBKÉNT EZ AZ UTOLSÓ VONAT
@épészmérnök:

azért ez : FÉLÉSZ MÉRNÖK kérdésre sikeredett

brühühühühühü
@Pantagruel: számomra Faludy emiatt megkerülhetetlen:
fox.klte.hu/~keresofi/versek/faludy.html

(Az azért aranyos, hogy alul rovásírásos sorminta van :-)))))
@Fabius: Továbbra is fenntartom, hogy sajnos nem akar jönni az a hányinger vidéken, leginkább Viktor sokéves kommunikáció-hadjárata miatt. Ami változás van, az talán rosszabb, mintha semmi sem történt volna, erősödik a jobbik. Tudom, hogy sokkal nagyobb már nem lesz, de akkor is, milyen szar már ez. Nem vagyok optimista na. (esetleg adok egy helyzetjelentést, ha legközelebb hazaugrok)
@rodeo36: "lehet, hogy a zemberek meg fogják tanulni, hogy anyagi érdekeik előbbre valók, mint holmi ideológiai "maszlag" meg demokrácia, elég ha tövig benyalnak és máris."

Ez pont elsülhet fordítva is: a fityisz ideológiai maszlaga lesz kevés ahhoz, hogy kompenzálja: szarabbul élünk, mint két éve. (Én pl szám szerint havi 20-30 ezerrel).

Abban igazad van, a demokrácia itt Mordorban 10 ember közül egyet, ha érdekel.
@Habakuk999: ét lehetne nevezni, Nemzeti Tekintetes Nagy Narancsos VikTÓR Fejlesztő Építő Beruházó Gépesitett Pénzszivatyúra
@épészmérnök: a stílus elviselhetetlen.
A nyílt rabszolgatartás.
Már nem a ne mi legyünk a legnagyobb nyerők, hanem a mindent a mi zsebünkbe besöpörni mentalitás.

Tudod, előbb utóbb az emberek fel fognak lázadni.
A tanárokat becsapták?
Be.
Közszolgákat becsapták? Be.
Magánnyugdíj pénztártagokat becsapták? Be.
Fegyveres testületeket? Be.
Devizahiteleseket? Be.
Parasztokat? Be.
Bankokat? Be.
Biztosítókat? Be.
Telefonálókat, cégeiket? Be.
Határon túli magyarokat? Be.
Bírákat, velencei bizottságot, úgy anblokk az egész világot? Be.

Ha most írogatna Lenin valahol Zürich környékén, ide tervezné a forradalmát, mi vagyunk a leggyengébb láncszem.
@dávidzoli: Az a baj, hogy nincs olyan párt ahova mehetnének az ember. Hidd el sokan nem azért lesznek FIDESZ-sek mert olyan kurvára egyetértenek vele, hanem mert nincs jobb lehetőség. Szoktak zsidózni meg cigányozni is vidéken, de azt egyáltalán nem akarják amit a Jobbik hirdet. Ott szokott megerősödni a Jobbik ahol már nagyon elszaporodtak a putris/purgyék, és egyszerűen már fényes nappal rettegnek kimenni az utcára.

Az LMP meg ismeretlen, egyáltalán nem szól a falukhoz, ezért tud csak inkább Budapesten elérni valamit. Sajnos rétegpárt, így semmiképen sem alkalmas. Az MSZP meg saját maga és a FIDESZ áldozata lett. Változtatni/megújulni meg nem akar/tud.
@Habakuk999: Amíg nincs mi mögé odaállni, addig senki nem fog lázadozni.
Beborul az ég felettünk

Az új adók bevezetése véget vet a Magyarországgal kapcsolatos, alig egy hónapja tartó optimizmusnak is a hírügynökség szerint. Április végén adott zöld jelzést az Európai Bizottság a hitelkeretről szóló tárgyalásoknak, az új intézkedések viszont uniós diplomaták szerint újra felerősíthetik a negatív hangokat külföldön. "A fő probléma a kiszámíthatóság hiánya, valamint az, hogy az egy hónappal ezelőtt tapasztalt kedvező hangulat eltűnt" - nyilatkozta név nélkül a hírügynökségnek egy uniós forrás.

"Ezek a lépések ugyanis újra felvetik a magyar költségvetési politikával kapcsolatos aggodalmakat, amelyek természetesen felvetődnek majd az IMF-tárgyalásokon. A nemzetközi szervezetek ugyanis szintén kiszámíthatóságot és következetességet szeretnének látni" - tette hozzá a forrás.

www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/beborul_felettunk_az_eg_az_uj_adok_miatt.167478.html
@Habakuk999: "ha most írogatna Lenin valahol Zürich környékén, ide tervezné a forradalmát, mi vagyunk a leggyengébb láncszem."

Egy kicsit túlértékelsz minket. A déli államokban sokkal nagyobb a baj mint nálunk.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
azt hiszem pontosan ugyanarra gondoltunk

a napi élet SZEMÉLYES ÉS CSOPORT ÉRDEKRE ÉPŰL VAGY NEM ÉR SZART SEM

de a valós érdeket felismerni az némi pofonokat kíván, kurva nagy orrbabaszásokat
@rodeo36:

Miért nem jössz haza, és fogdosod össze mindenkinek a szaros kezét válogatás nélkül? Mi itt azt mondjuk előbb mossanak kezet, de hátha a te kézfogásod után már nem lenne annyira szarosak azok a kezek.

Unom már ezt a bartusi puszkózzatok össze mostazonnal, de most, de máris, de legyen amnézia mert a Sátán nem zavarható el másképp.

De, elzavarható. És a kézmosás is kierőszakolható, különben szopóroller van.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: A déli államokban mindenkinek szórták a kapott pénzt, mozdonyvezetőtől a nyugdíjasig.
Ott minden állampolgár részesült az ebül szerzett javakból.

Nálunk ez nem mondható el.
@épészmérnök: jó, hát nem mindenki a kurucinfón szedi össze a műveltségét
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: pontosan ez a baj, aki tud és lehetősége van, elmegy, akinek nincs, megpróbál kibekkelni kivárni, alámerülni
és van a szűk jól járó réteg, aki meg abban érdekelt, hogy a tudáshoz-tájékozódáshoz-önállósodáshoz jutás esélyét csökkentse minden áron, szellemileg és pénzügyileg
@Habakuk999: Azért ez nem gyenge csúsztatás. Szocpol, csp, gáz/villany ár támogatás, fészekrakó program stb.
@dávidzoli:

Helyzetjelentés bármikor jöhet. Én hétfőn-kedden voltam otthon, bárány meg el se jött onnan. Szerintem borsodi viszonylatban elég autentikus forrás.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Igen sajnos nyugat helyett kezdünk kelet felé sodródni, és az ottani állapotok kezdenek megjelenni.
@Fabius: \o/ ezt is osztom, de szépen le leszek/leszünk oltva rögvest :D
@rodeo36: "FÉLÉSZ MÉRNÖK kérdésre sikeredett" micsoda?
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Most elmúútnyóccévezzünk?

Ne már.
Van egy dilettáns irányításunk: gazdasági politikai egyaránt, vannak rettenetesen éhes nagytőkéseink és szociálisan abszolút érzéketlen új munkaügyi, oktatási, egészségügyi törvényeink.
Most taszítjuk az ország lakosságának kb a felét tartós szegénységbe.

Olyan embereket, akik hozzászoktak a gondoskodó államhoz.
@Fabius: @73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: @Habakuk999: @rodeo36: tippeket, lesz-e ebből valami, ha lesz mikor, és hol? nem mellesleg hasznosítható lesz a társadalom számára is, vagy csak biorobotok kellenek, a biodiszletes narancsos álomképhez....
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "Az LMP meg ismeretlen, egyáltalán nem szól a falukhoz, ezért tud csak inkább Budapesten elérni valamit. Sajnos rétegpárt, így semmiképen sem alkalmas. "

Hogyne lenne rétegpárt? Nincs neki közgépe, és nem is akar olyat. A politika, barátom, sok pénzbe kerül. Eccer volt nekik egy pénzes támogatójuk, meglökte őket - úristen - tízmillióval, nyilvánosan elszámoltak vele, és mi lett belőle? Zúg ezerrel a kórus, hogy az amik támogattyák őket. Ráadásul jó magyar módra, elüldözték Magyarországról a fószert. Így kell ezt, toljátok csak a fidesz szekerét.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Az LMP-ben legalább elindult valami. Foglalkoznak a földügyekkel, és Szél Bernadett sem azért ment ki a pusztaottlakai közmunkásokhoz, - lásd a Habakuk által feljebb linkelt videót - mert unatkozott Pesten.

Ezt úgy értékelem kezdő lépésnek elmegy, csak legyen folytatás.
@dávidzoli: ha a Jobbik nem lesz népszerűbb, ha nem erősödik, vagy akár sorvad, akkor is lehet még sokkal nagyobb a hatalma: ha a Fidesznek nem lesz meg a 2/3. akkor ugyanis még nagyobb szükség lesz a szavazataira, és belepofázhatnak mindenbe
@Habakuk999: "a stílus elviselhetetlen.
A nyílt rabszolgatartás.
Már nem a ne mi legyünk a legnagyobb nyerők, hanem a mindent a mi zsebünkbe besöpörni mentalitás."

A múltkor szívecske pszichologikusan betámadott, hogy biztos honvágyam van, azért jövök ide sokat. Hát nem. Hanem azért, mert sok kilométer távolságból is kiborít, ha kirabolják a házamat, és a rabló még ráadásul a nappali közepére szarik.
@Fabius: "És a kézmosás is kierőszakolható, különben szopóroller van. "

tevedsz

vagy megfogod a szaros kezet, vagy rabaszunk.
ennek a finnyaskodasnak a vege lett a fidesz ketharmad. egyszeruen alafekudtok ellenzeki letetekre a fidesz propagandanak. mi a garancia arra, hogy nem lesztek partnerei a fidesznek ugyanugy bajnai legyilkolasaban, ahogy partnerek voltatok gyurcsany legyilkolasaban, vagy david legyilkolasaban?

pontosan erre a finnyaskodasra epit a fidesz. osszeszarozza mindenki kezet ti meg fintorogtok es inkabb tovig szopjatok a narancsfaszt. ideje lene eldontened, melyik a kellemetlenebb
egy szaros kez a kezedben, vagy egy fojtogato narancsos makk a garat kornyeken...

mas valasztasunk NINCS.

es megsertodhetsz, mondhatod, hogy dehat te nem, te nem, dehogyis..
de IGEN. te is felelsz azert ami itt van es lesz es en is es mindenki. es ha jatszuk a kibasoztt eszunket, akkor azt ki fogjak hasznalni, mert ezek bunozok es pontosan erre epitenek, erre alapozzak a strategiajukat, hogy te es masok felhuzzak az orrukat ha szaros kezet latnak. az nem erdeke, mitol is lett szaros... szaros es kesz!

mundus vult decipi, ergo decipiatur, basszatok meg...
@Habakuk999: Te kezdted el magyarázni, hogy a déli államok szórták a pénzt. Én meg felhoztam, hogy mi is. Ha neked ez e'mútnyócév hát legyen, attól még igaz.

@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Ezt igazán nem fogod észrevenni, csak amikor már benne vagy. Lehet holnap kezdődik, lehet 30 év múlva. Igazából ide személyek kellenek akik elindítják a dolgot. Viszont senki sem tudhatja, hogy erre képes-e, és ő lesz-e az a személy.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Nem minket kell leoltani, hanem az alapvető minimumot a választási alternatívaként jelentkezőktől elvárni. :-)
@épészmérnök: @Fabius: Hajdú-Bihari falukban sőt még Debrecenben sem igazán érzik úgy az emberek, hogy az LMP foglalkoznak velük. Szép és jó az amit most próbálnak, de a valódi problémát nem oldja meg. Errefelé közbiztonságot, biztos megélhetést akarnak az emberek meg kilátást a jövőre, ezt pedig nem kínálja az LMP az ittenieknek. Lehet pestiek máshogy érzik, az itteniek nem.

"Így kell ezt, toljátok csak a fidesz szekerét."

A te problémád, ha nem vagy képes elfogadni az igazságot. Azzal, hogy letagadod még nem lesz jobb senkinek. Legtöbb ember akivel beszélgetek és szóba kerül ez a dolog egy kérdést szokott feltenni: "De ki lenne a jobb"?
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Ne sértődj meg, mi is szórtuk régebben, de mára ez átalakult.
Nem mindenkinek szórjuk már, csak az arra "érdemeseknek".

A gyógyszerkasszából sokadjára vesznek ki sok sok milliárdot, tudod ez mit jelent?

Állami gyilkosságokat, mert már annyira katasztrofális a helyzet sok helyen.

Cukorbeteg mennyi van ebben a hazában?
Sok százezer. Gondolod, azok hasukat fogják a röhögéstől, hogy egy barom eldönti valahol, mit is csináljanak a bevált kezelésük helyett, csak hogy ne maradjon már ki egyetlen nap se egy jól sikerült közgép pályázatnyerésből?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Sipi, a maszoppal nem (csak) az a probléma, hogy olyan, amilyen. Hanem az a húszéves tapasztalat, hogy megbízhatatlanok, és bármikor hátbatámadják a saját partnereiket is.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: bocsi, easztam, de válasznak ez is jó, én konkrétan most a BMW gyárra gondoltam, csak ügyesen a linket hagytam ki, és ti jól belekavarodtatok miattam...

jah, ez szólt a többieknek is
@Fabius:
te figyu.
én megnéztem ezt a debreceni honlapot:
www.eletminoseg2000.hu/?page=palyazatok
és a pályázatoknál a megvalósított, elért projekteket. nem tűnik fel valami? :D
segítek: logikai sorrend?
legalább erre figyelhettek volna. 3 munkatársuk van, 10.797e forintos fizuval. legalább megfizetik szerencsétleneket...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Na ne röhögtessél ezzel az aláfeküdtök a propagandának baromsággal :-D Ezt tartogasd annak aki nem ír naponta kritikát erről meg az ország működéséről.

Nektek ideje eldöntenetek, hogy eljut-e a szürkeállományig a kézmosásra felszólítás, vagy rászáradt kulával a kézen akartok nekimenni a választásnak. Mielőtt döntésre juttok azért nézzetek rá egy közvéleménykutatásra: pillanatnyilag mi, a tisztaságra vágyók vagyunk a legtöbben. Oszt' el kell dönteni akarok minket megszólítani valahogy, vagy nem akartok. Két év orbáni elkúrás után sincs amnézia hangulat. Ideje észrevenni.

Ilyen kibaszott egyszerű ez.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "A te problémád, ha nem vagy képes elfogadni az igazságot. Azzal, hogy letagadod még nem lesz jobb senkinek. Legtöbb ember akivel beszélgetek és szóba kerül ez a dolog egy kérdést szokott feltenni: "De ki lenne a jobb"?"

azt meséld el, hogy honnan tudhatná a polgár, mit akar, mit mond, mit tesz egy ellenzéki szervezet? A polgár a híradókból és a helyi újságból tájékozódik, azokban meg az van, amit a fidesz akar. Erről nem az ellenzéki szervezetek tehetnek. Nem az ő hibájuk, hogy a híradó az üres Andrássy utat mutatja, amikor egy alsó hangon tízezres tüntetésről tudósít.
@Habakuk999: Jó de mi is szórtuk, szerintem nincs semmi erkölcsi alapunk most a déli államokat fikázni.

Az inzulinos tervel meg egyetértek, most nem mennék bele másik fórumban már kianyáztuk magunkat ezzel a témával kapcsolatban.

A megoldás nem a kiigazítások, a megszorítások, az emberke váltás. Az amibe most vagyunk megbukott egész Európában, viszont annyira hozzászoktunk ehhez az életformáéhoz, hogy nem vagyunk képesek mást elképzelni, így ezt nem vagyunk hajlandóak elengedni, ezért küzdünk érte, és nem fogadjuk el, hogy ez is megbukott mint anno a kommunizmus (talán ez a legfájóbb pont).
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: A cikk alapján Közép Amerikában.
Nálunk, amíg ez a gazdaságirányítás lesz, addig nem jön ide senki, legfeljebb ha kurva sokat fizetünk érte.

A bankok viszik kifele a pénzeket nagy erőkkel. Mindenki viszi, csak a spekulációsok maradnak még egy darabig.
@épészmérnök: Régebben meg az MSZP kezében volt ez a dolog, a FIDESZ így is elérte a 2/3-od. Ez csak kifogás keresés, főleg úgy, hogy a Jobbiknak abban igaza van, hogy a médiumok többsége még mindig liberális kézben van.
@Pantagruel: Jó vagy! Pláne, amilyen önfeláldozóan hősiesen küzdött a teokrata Izrael ellen.

És kedvence, gyönyörűárja testeinek fimlre vevője, a Lénicica örg korára hogy beleszerelmesdett a fekete pucér afrikaiakba!!
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
"hogy a médiumok többsége még mindig liberális kézben van. "

:O na ezt most nem értem, széles-borókai-simicska tengellyel, ez most hogy is van???
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Én speciel egy szóval nem mondtam bármi meg lenne oldva. Csak annyit mondtam, elindultak a vidék felé. Aztán vagy lesz ebből választható alternatíva egy bihari, borsodi embernek, vagy nem lesz.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "a médiumok többsége még mindig liberális kézben van."

Ez egy fontos mantra. Az a baj, hogy hazugság. Az állami médiumok kizárólag az mti-ből kaphatják a híreket. Az mti - ha nem tűnt volna fel neked - nem liberális.
A két kereskedelmi adót megzsarolták a frekvenciaelosztással, a TV2-höz rögtön a médiatörvény elfogadása után beültettek egy kormányzati hírszerkesztőségi tanácsadót (v.ö. cenzor). A hírtv sem egészen liberális.

Te jössz.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Hogy nem szabad hazudozni és lopni? Az bukott meg?
Az igaz.

Lehet itt magyarázni kurva sokat nagy világpolitikai összefüggésekkel bizonyítani a semmit, én mindig csodálkozni szoktam, amikor jönnek egyesek a nagy európai meg eurós csődökről magyarázva, hogy a balti országok, akik egyébként ugyanonnan jöttek, mint mi, mi a nagy büdös lópikuláért érzik magukat ilyen jól?
Ugyanúgy beléptek Európába, mint mi, nyersanyagaik ugyanúgy nincsenek, mint nekünk, nekik még az éghajlatuk se alkalmas mezőgazdaságra, ugyanúgy isznak az emberek, mint nálunk, osztán már ott meg miért jó????

Mert van esetleg normális gazdaságpolitika?
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Spanyoloknál ott van János Károly. Egy igazán faszagyerek, tiszteltre méltó,irigylem érte a spanyolokat. Még a királyi házukat se rázzák meg hülye botrányok, mint pl. néha a Böskééket. Aztán ez a berendezkedés meg tudta óvni az országot?
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Melyik is a legnézettebb tv, melyik a legnézettebb internetes médium, melyik a legtöbbet vásárolt napilap?
@Secnir:

Mit mondhatnék? :-)

Irányító Hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Elnyert támogatás: 113 941 590,-Ft

A projektbe bevont személyek közül a projekt lezárását követő 180. napon foglalkoztatottak száma 20 fő.

Sikeres projekt. És főleg olcsó.
@Habakuk999: azért szívtak ők is, majdnem be is csődöltek, de talpra álltak, az én kérdésem/kétségem, csak annyi, hogy mi képesek leszünk-e, mert ott is egy minimum konszenzussal és összefogással ment, na azt ma itthon nem nagyon látok, hozzáteszem: remélem MÉG, ha meg nem lesz meg, akkor jöhetnek ezek a sorok:

"a sírt, hol nemzet süllyed el, népek veszik körül...".
@épészmérnök: Bo9ldogan mekeig ezt a baromságot. A médiumhirdetésből él meg. Na most kik és hol hirdetnek???

Az más tészta, hogy mint az irodalomszemléletben a baloldali újság jobbak, még aki veszi, azokat veszi, kivéve köménymagot meg a zuglói önkorisokat. ;-))

Stefibaba múltkor a comment-com.-on levezette, hogy azmiazmá, hogy népszabót, hvg-t veszi a jó nép, ajvé, itt a libsi médiafölény!!! Figyelmeztették barátilag, hogy a népek egyelőre még a minőségre mennek, ha tehetik.
Ha Hírlap, MN szar, akkor csak a hívek kínozzák magukat vele. A TV 2 nézhetetlen hírekben, anyám is fellázadt már, pedig ő mindenevő volt. Echo tévé miért nem hasít úgy, hogy szegény Széles ne menjen bele tönkre???
jav, mert megőrült a billentyűm: mekegik, a médium hirdetésből él meg
@Fabius:
az hagyján, hogy sikeres és olcsó.
de ezt a pénzt mire költik?
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: kereskedelmi kultúr blődlik
rtl, tv2, blikk

megölte, elrabolta, átszabatta, feltőltette, megcsalta, megdugta

/kódszavak, egy szellemileg visszafejlesztett társadalomhoz/
@Fabius: meg fogjatok szopni.

csunyan meg fogjatok szopni, ebben legyetek egeszen biztosak. es mindezt a kicsinyessegetek miatt. dehat ilyen a vilag, ha nem vagy okos, petrencesruddal basz pofan erte az elet...

ha illuziokban elsz el tudsz lavirozni egy kicsit, de nem lesz mindig szerencsed a fenysorponal pl.

nincs tiszta kezu ember. a kerdes a mocsok merteke. ha te tisztakezu emberre vagysz, akkor hazudsz magadnak es mindenkinek.

jelenleg a legszarosabbak vannak hatalmon. es a sajat szarukat kentek mindenki masra. neked meg csak az a problemad, hogy fujj, szaros, nyomas kezetmosni. az nem tunik fel, hogy abban a pillanatban ujra es ujra es ujra es ujra es ujra es ujra es ujra es ujra es ujra osszeszarozza a fidesz a kezeket. neked nem szamit az ok, nem szamit a valosag, csak a tiszta kezek.

nincsennek tiszta kezek. nem leteznek. vagy kompromisszumot kotsz, vagy pusztulsz. ez van.

de kivancsi leszek, hogy fogjatok megoldani ket hisztiroham kozott a kormanyvaltast.
azt elore elmondom, en a szavazatommal az osszefogast fogom kenyszeriteni. azaz aze lesz a szavazatom, akit leginkabb kopkodtok. mert vagy tanultok, vagy dogoljetek meg.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: "a sírt, hol nemzet süllyed el, népek veszik körül...".

es viszik ami maradt es mozdithato....
effelol ne legyen ketsegunk.
@Fabius: Jogos, csak reagáltam, hogy jelenleg nem számít alternatívának, majd meglátjuk mi lesz belőle.

@épészmérnök: Hirtv-re ott az ATV. Megmondanád mekkora a részesedés az állami vállalatoknak a magán vállalatokkal szemben ezen a piacon?

@Habakuk999: Én komolyan nem értem most a balti államok, hogy kapcsolódnak ide. Jobban élnek mint mi ez igaz. Rosszabb helyzetből indultak ez is igaz. Attól még ugyan azon a vonaton ülünk, ami kezd egyre gyorsabban szétrohadni alattunk. Ha meg Európa megint befordul és széthullik újra orosz fennhatóságúak lesznek.

Ettől függetlenül még mindig nem erkölcsi alap az észosztásra a déli államoknak.

@a szív fészkei: Komolyan mit élvezel abban, hogy kiforgatod a szavaim? Mikor mondtam olyat, hogy a monarchia megvéd a gazdasági válságtól? A király nem egy felsőbbrendű entitás, nem tudja úgy hajlítgatni a GDP-t mint Uri Geller. Örülnék ha nem magyaráznál bele a szavaimba olyat ami nincs ott. Ez a "Habsburg imádatra" is vonatkozik.
@Fabius: \o/ van még talán gerinc ott a csúcson, néhány emberben, nem nagy remény, de van, és én már minden reményt adó apróságot megbecsülök ebben az inséges időben

hvg.hu/itthon/20120518_darak_navracsics_cozma_ugy
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Számomra ez nagyon egyszerű:

egy olyan ország, amelynek miniszterelnöke uzsorára vesz fel pénzt olcsó pénz helyett pusztán azért, hogy ne legyen meg a pénz felhasználás ellenőrzésének az esélye, az bukásra van ítélve.
A következő nem is egy, hanem két generáció életét teszik tönkre ezek a mocskok.
(Elnézést az erős jelzőért, de ilyenkor mindig felforr az agyam, ha rágondolok, hogy csak külföldi egyetemet ajánlok a gyerekeimnek, pont tegnap este volt téma.)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Ha olyan kurva igaz lenne az amiről magyaráztok, hogy ellehetetlenítették a nem velük szimpatizáns sajtókat, akkor Schmitt még mindig a helyén ülne, mert nem lett volna botrány. Messze vagyunk még a cenzúrától, a közmédiákban ez a túlsúly meg érezhető volt az MSZP javára is anno.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Röhejes ez az irtózás a szappantól :-D :-D

Mellesleg szeretem, ha azok beszélnek petrencés rúdról és pofánkúrásról, akiknek volt alkalma ezt megtapasztalni a szaros kezük miatt. Ha sikerült befejezni a hisztit és eltalálni a mosdóig majd szóljatok.
@Secnir:

Például távmunkában foglalkoztatják a kiképzetteket egy évig. Mégis jobban néz ki a 180 napos statisztika, ha ebből 12 hónap eleve államilag finanszírozott.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
A mi bajainknak sokkal kevesebb köze van az általános válsághoz, mint gazdaságirányítási "sikereinkhez", és garázda gazdálkodásunkhoz.

Megyek dolgomra, szép hétvégét mindenkinek!
Miután ötvenszer lefagyott a gépem Gábrielnek válaszolva az álintellektuális hőzöngésére, megpróbálom címzés nélkül ;-9: szóval Wass azóta kell, amióta Orvbán beleszerelmesedett a mondanivalójába és dagályosságába. Ha a jobboldalnak annyira a magyar paraszt, a magyar irodalom lenne a szívügye,hájpolná ezerrel Móriczot még sokkal jobban, Tersánszky Józsi Jenőt, az édes, emberi meleg humoráért, Illyést a Puszták népéért, stb.stb. De nem, csak ezt a hármat meg Kodolányit imádja valamiért.
Igenis meg lehet mondani mégpedig gőg nélkül,mi a jó és mi a talmi. Székelyhimnusz versus Kölcsey Himnusz. Akinek e kettő között nincs difi, annak magyarázhatunk napestig.

Itt csak a horthys, irrendenta hangulat, a nagy magyar löttyös indulat (by Karinthy)számít; Cs.Gyimesi Évát, a marosvásárhelyi irodalomprofesszort, aki le merte írni, hogy Wass leginkább közepes és legritkábban jó író, halálba üldözték. A Jobbik konkrétan azzal kampányolt, hogy Éva mocskos árulója a magyarnak. Az a nő, aki Csau legvéresebb diktatúrája idején is magyart tanított Erdélyben!
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
Kérdésedre a válasz (egyébként te is kikereshetted volna): a legnézettebb híradó a TV2 (benne a cenzorral), utána az RTL (amelyik behúzta a farkát, mert belengették neki, hogy elveszik tőle a frekvenciát), harmadik az MTV1, amelyről bebizonyosodott, hogy észak-koreai szinten űzi a manipulálást és hazudozást.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Daráknak nem volt más választása, mint ez. Legalábbis ha el akarta kerülni, hogy kézivezéreltnek látsszon rögtön a megbízása elején.

Helyesen tette amúgy. Akkor is, ha az az ítélet szerintem is lehetett volna szigorúbb.
@Habakuk999: Sosem mondtam, hogy válság nélkül itt minden csúcs szuper lenne. Én csak annyit írtam, hogy az a gazdaság irány és állam berendezkedés amit általánosan követ Európa haldoklik.

Neked is.
@épészmérnök: Jó megvan a tv. A többi médiumot is így "agyoncenzúrázzák"?
@Fabius: en adofizeto allampolgar vagyok, szoval vegyel vissza az arcodbol, de hirtelen..
soha eletemben egyetlen filler kozpenzt nem lattam, csak amikor befizettem ado formajaban. ugyhogy most kerj bocsanatot de kurva hirtelen, mert utoljara karakant feljelentetted az ilyen ragalmazasert.

vagy szeretned birosagon bizonyitani azt, hogy en is azok koze tartozom, akiket te szaroskezueknek hivsz?

a te fegyvered, Flavikam. kivancsi vagy, hogy milyen a szopott fasz masik fele?
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: skicc pali azért külön eset, mert ott más is lehetett a háttérben, pont mint öszödnél, érdekcsoportok egymás ellen, az arány is hibás csöppet rémhír-echo/atévé, a rádiónál megy egyenesen irreális

a ballib túlsúly meg nagyon a múlt, mert 4-5 évvel ezelött volt egál szeintem
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Komolyan te meg mit tolsz minden szart a köztársaságra? Akkor mi a jó neked államformaként? A te szavaidat nem nehéz kiforgatni, mert ringlispílt játszanak az értelemmel. Én legalábbis nem tudlak már valóban követni. Semmi nem jó neked.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Sipi neked külön szép hétvégét!

Olvass közvélemény-kutatásokat, a héten is kijött valamelyiké.
Mi vagyunk a többség.
Ahogyan ostorozom Gábrielt, hogy szabaduljon a nácizmusától, ti is szabaduljatok a régi beidegződésektől, az kevés, hogy szépen úúúúúúútáljuk együtt Orbánt.

Ha valakit ágyba akarok vinni, akkor azért tenni is kell valamit, mostanában nem a bunkósbot járja.
Bár meg kell vallani, az is hatékony lehetett az ősemberek korában.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "Hirtv-re ott az ATV."
Egyik sem országos lefedettségű. És most én kérdezek: mekkora a hír tv, és mekkora az atv költségvetése?
Én úgy vettem észre, hogy az atv-nek nem telik pl. helyszíni közvetítésre.

"Megmondanád mekkora a részesedés az állami vállalatoknak a magán vállalatokkal szemben ezen a piacon?"
Nem mondom meg. Nézz utána, ne engem dolgoztass.
@Habakuk999: annak van igaza, aki itthagyja ezt a szarfeszket magaban senyvedni ezekkel a veszett rozsomakokkal...
@a szív fészkei: Kodolányit aztán tényleg senki sem olvas közülük. Azok vastag könyvek.:)

Viszont őt is szeretem.:)

Tényleg akkor Passuth miért nem?
Na tényleg megyek, elkések.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Ez tényleg meglátás kérdése.

Minden esetre számomra akkor is elfogadhatatlan, hogy azért ilyen sikertelen az ellenzék, mert a FIDESZ cenzúrázza a médiumokat. (Ez az állítás volt az amire reagáltam).

@a szív fészkei: "komolyan te meg mit tolsz minden szart a köztársaságra?"
Meg se szólaltam most a köztársasággal kapcsolatban. Egyszer sem fikáztam.

Te kötsz belém mindig, hogy így a Habsburgok, meg úgy a királyság, mikor meg sem említem.

Azt meg sajnálom ha abban hiszek, hogy a nép ellenőrzésére egy olyan személy/szervezet a legjobb akinek a hatalma nem a néptől származik, és nem is függ tőle. Személyes meglátásom szerint erre a feladatra meg a király/királynő a legjobb.
@épészmérnök: Aha és arról a FIDESZ tehet, hogy a Hírtv jobban meg tudott gazdagodni az MSZP alatt mint az ATV. Teljesen egyértelmű.

"Nem mondom meg. Nézz utána, ne engem dolgoztass."

No comment.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: az öncenzúra is cenzúra, a gazdasági, hírdetési elnyomás is elnyomás, persze nem egyedüli oka a sikertelenségnek a média megjelenés, de elég jelentős visszafogó és gátló tényező ami főleg az ellenzéket sújtja
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "arról a FIDESZ tehet, hogy a Hírtv jobban meg tudott gazdagodni az MSZP alatt mint az ATV. "

Így igaz! A fidesz 91-92 táján gyönyörűen kistafírozta a hírtv-t. Ehhez képest az atv egy vacak kóceráj.

A maszop nem gondolta, hogy egy kormánypárt feladata a független médiumok feltőkésítése. Egy demokráciában ez nem szokás. A fidesz már az első kormányzása idején sem volt demokratikus.
@Habakuk999: "az kevés, hogy szépen úúúúúúútáljuk együtt Orbánt."

igy van.
az keves. kozosen kell fellepni orban ellen. kozosen valasztast nyerni ellene es kozosen kormanyt allitani, majd kozosen eltakaritani a szart.
@épészmérnök: Nem támadtalak be,bocs. Pusztán annyit jegyeztem meg,hogy csak érdekel az óhazád téged meg Rodeót, ha itt vagytok és aggódtok, tehát ha már latinozunk akkor Extra Hungariam non est vita, si est vita, non est ita.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Hát jó, azzal az érvel szemben, hogy ez az oka az ellenzék sikertelenségének (részben) én nem tudok és nem is akarok érvelni.
@épészmérnök: "A maszop nem gondolta, hogy egy kormánypárt feladata a független médiumok feltőkésítése. "

youtu.be/SKm5xQyD2vE
@épészmérnök: "Így igaz! A fidesz 91-92 táján gyönyörűen kistafírozta a hírtv-t"

marmint 01-02..:-)

en voltam az egyik, aki epitette a hirtv halozatat..:-)
es az 2000-2001ben volt:-)
Mondjuk, mázlitokra tényleg nagyon nem olyan. DE meg kell tanulni, hogy ez egy korszak, komoly tanulsággal. Tényleg kell tisztább és átláthatóbb párt és vezető, de hogy honnan varázsolódik majd elő ilyen viszonyok közt? Hazajön valaki esetleg a boldogabb nyugatról rendet tenni?
@a szív fészkei: viccőtem csak :-)

Természetesen érdekel az "óhaza", ahonnét nincs négy éve, hogy eljöttem, és nem tudom, mikor megyek vissza.
Manapság csak úgy gyüszmékelünk a fődabroszon, egy ki-beköltözés nem romantikusan végzetes.
Ha minden normálisan menne otthon, akkor ásítva lapoznám át öt perc alatt a reggeli kv-hoz az indexet, és a továbbiakban nem érdekelne.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Nema néptőlszármazik, akkor honnan, Valamikor a királyi családok alapítói így-úgy kiugrottak a népből. Vagy személyesen Vénusz szülte az összes király őst? Vagy honnan a fenéből választódnak ki???

A svéd királyi családot egy korzikai kis eccerűből magát császárrá koronázó jóember kinevezte francia alapította.
@épészmérnök: Itt mikor mentek normálisan a dolgok? Valahogy genetice tiltva az nekünk. Ady aktuálisabb 100után, mint valaha. Akkor is mit össze nem őrjöngött szegény az állapotokon,pedig azok ma A boldog békeidők!!;-)
@a szív fészkei: en profi vagyok.
munkat kertek, elvegeztuk, szamlat adtunk, kifizettek.

ha kardkovacs lennek es nem informatikus, akkor is feltennel egy ilyen kerdest?:-)

mellesleg nem tudtam. azaz tudtam, mi lesz, hiszen a borokai akkro eppen allamtitkar volt es tudhato volt, hogy az ove lesz a cucc. de kicsit tullottek az legmereszebb remalmaimon is.

mellesleg tudod hogy van ez..
ha tudom, hogy elesek, elotte leulok. ha tudom, hogy ez lesz, elmegyek szavazni a szaroskezuekre 2010ben...
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Hát azt a sorsot se kívánhatod senkinek, ami végül megért. És ez visszatarthat sokakat. Mert itt valóan nagyon ül-áll, hogy nem lehetsz próféta a saját hazádban.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: bakker, némi kollizsönt remélem beépítettetek a rendszerbe, mert akkor te lehettél vóna előrrelátóbb :D
/jó csak vicc, a fizető zügyfél az első, akinek a kenyere és az élete függ ettől, nem finnyáskodhat ;)/
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Persze, a profi, az profi. Csak írod, hogy rémálmaidat is túlnőtte az,amivé vált.
nem vontalak felelősségre, csak érdekelt, most hogy látod ezt.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Tudod mit Sipkém, menjünk apa.

Emberi hangot meg akkor várjál, ha majd a narancs fasz szopás, meg a dögöljünk megezés nem szerepel a mondanivalódban. De ha arra számítottál, hogy majd jól leugatsz engem is akkor kibaszott nagyot tévedtél.

Mellesleg ha nem tartozol a szaros kezűek közé akkor nem kell őket inaszakadtadig védeni, ugyanis ráutaló magatartásod könnyen félreérthető. De azt majd a bíróságon elmagyarázom, ha kéred. Ahogy azt is, ha külön deklarálod, hogy te "en a szavazatommal az osszefogast fogom kenyszeriteni. azaz aze lesz a szavazatom" vagyis ha te magad helyezed el saját magad velük közös kalapban, akkor hiába lázadozol, mikor valaki szóvá teszi.

Szóval mehetünk, és nézzük meg ki kerül a fasz melyik oldalára.
@a szív fészkei: Megint félremagyarázod amit mondtam.

A király születésénél fogva jogosult a hatalomra, az adja neki a jogot. Még egy (köztársasági)elnöknek egy választás, melyet pár évente megismételnek. Így elégé függ a néptől, hisz ahhoz, hogy megválasszák el kell nyernie a nép bizalmát és az újra megválasztásához is. A parlament által megválasztott esetben meg alkalmatlan a feladatára, hisz legtöbb esetben egy pártember. Persze néha előfordulnak kivételesen jó jelöltek, de nem mérvadó, főleg nálunk nem.

Az elnököt a nép ülteti a helyére, és a nép is váltja le, még a király születésével (és elődje halálával) kerül hatalomra, és a halálával távozik (vagy egyéb gátló tényező miatt). Közel sem kell megfelelnie (értelmes határokon belül) a nép akaratának, hogy hatalmát megtarthassa.
@épészmérnök: Németországba 40 ezer magyar vándorolt be az utóbbi időben.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: sajnos mindig is finnyas voltam a kezembol kiadott munka minosegere...;-)

@a szív fészkei: oszinten? a mai eszemmel nem vallalnam. ekkora prosti meg en sem lehetek:-DD
@a szív fészkei: én a poszttraumatikus stressz-szindromát vélem felfedezni, mint a magyar "néplélek" alapját.
A támadás állandó feszült várása, lazítani nem mer, ha támadják, vagy holtnak tetteti magát, vagy elfut, esetleg visszatámad, de ez mind ősi, hüllőagy-funkció, az agykérgi vezérlést unalmasnak találja. Még büszke is az indulatosságára és pesszimizmusára. Persze, ez mind csak merő általánosítás, nehogy valaki magára vegye ;-) , és a magyarok élete jellemzően egy merő lovaspólózás volt az indiai gyepen :-)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: ehh, beismételtelek, olyan vagy, még ezt a kis szúrkálást is elfojtottad....

na ennyit erről, irány haza
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Na most ez épp nem nyugtat meg, hogy semminek nem kell megfelelnie, mert elég, hogy aranykanállal a szájában született, lehet,olyan, amilyen. /értelmes határon belül, írod: azt a határt te határozod meg, a Mari néni Bivalybasznád-alsóról, én New Lipyből, vagy ki? Szóval elég nagy számorma a bizonytalansági tényező a király személyénél is./
@Fabius: Na ne má, két telefonfülke egymásnak feszül???
Üdv Elv(i)társak!
Feltűnt valakinek, hogy új köztársasági elnökünk van? Bevallom őszintén, nekem nem. Olyan furcsa és megmagyarázhatatlan hiányérzetem van. Semmi képtelen ökörség, egy szaftos botrányszagú beröfögés a részéről, most akkor mi van a KEH háza táján? Több mint egy hét telt el a beiktatása után és még semmilyen hülyeséget nem csinált? Nem ehhez vagyunk szokva, tekintettel az elődje áldásos tevékenységére. Van némi remény egy paradigmaváltásra, vagy csak annyi történt, hogy a beiktatási szertertás fáradalmait piheni éppen Bora-Borán?
„Mama, ha ébren van ne álmodjon!” Csatlakozom Gézához, nem ment el (még) a maradék szűken mért értelmem. Hamarosan ki fog derülni, valójában kit is választottak. Elfogadták a törvényt, melynek alapján be lehet szántani a Klubrádiót, bírósági ítélet ide vagy oda. Jön az első kálcium teszt, aláírja, vagy sem? (ez a rohadt gerincprobléma már népbetegség)Szalonnáknál kerti party lesz ma, az tuti.
Szóval, megérne egy tipp-mixet indítani erről a kérdésről.
Bocs ha off szaga van…
@Fabius: @Az igazi Sipi - Citizen of European Union: bocs, hogy bele vau-vau, de amíg két ideológiában egymástól nem messze lévő ember, ennyire egymásnak tud ugrani, addig ..... és itt most folytassátok ti :P

és most üssetek engem, úgy is virtualice/színház az egész világ... ;)
@a szív fészkei: Nem vagyok nagy József Attila rajongó, de ebben ma is nagyon sok igazság van:

youtu.be/aTantl5CAlY
@Fabius: ugyes trukk
az ugyveded javasolta, hogy beismerd a tevedesed es utana akarj birosagra menni?;-)))

mert ugye ennel gyorsabban irsz, tehat valoszinuleg volt egy telefonod..:-DDD

ezzel ugye feleslegesen mennek, hiszen rogton viszakoztal, azaz a "helyreigazitas" megtortent.

ugyes, nagyon ugyes:-)

de latod, en ezt annelkul is tudom, hogy felhivnak egy ugyvedet...

mindenesetre az emberi ertekeidet jol mutatja az a teny, hogy a bocsanatkeres elmaradt.

es tudod mit? most, hogy igazabol elegge gerinctelennek tartalak, en meg mindig hajlando lennek osszefogasra veled es az altalad kepviselt politikai erovel. mert en kompromisszumkesz vagyok. te az vagy, vagy maradjon orban es az, hogy megdoglotok?

persze nelkulem, mert legfeljebb en is csatlakozok ahhoz a 2-300e emberhez, aki mashova fizet adot. es sookan fognak meg. es akkro mi lesz, Flavikam? eszed a buszkesegedet? utazol a tisztakezeden? meggyogyit az illuzio? tanitja a gyereked a kepzelt vilag?
@a szív fészkei:

Én nem feszülök semminek :-)
Cserébe mindenkivel olyan hangnemet használok amilyet velem szemben megenged magának. Akkor pláne, ha azzal kezdi, hogy meg is sértődhetek :-))
@Knósszosz: nincs, és nem is lesz, a toll csak átkerült egy másik kézbe, de a mozgató idegek végén, ugyan az az agy ül
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Ne álmodj, ébren pláne ne. Menjünk csak a bíróságra, akarom. Privátban megkapod az adataimat, hogy ne kelljen kikérni.
@Fabius: mar nincs ertelme, hiszen visszakoztal...

pontosan tudod te is, hogy mar nem tudnek mire menni az utolso beirasod utan:-)

hiszen ezt tanacsoltak neked:-)

lukra nem szaladok, oreg. lehet, hogy taho modon beszelek, de hulye nem vagyok.

de egy bocsanatkeressel meg tartozol:-D
@Fabius: "Cserébe mindenkivel olyan hangnemet használok amilyet velem szemben megenged magának. "

nagyon helyes.
ugy is kell. mindenki annyit tiszteletet kapjon, amennyit kierdemel.

nem is azon keltem ki magambol, hogy hulye fasznak hivtal - annak hivtal? - , sot, meg a kurvaanyazast is jol birom, pedig anyam igen jo asszony.

de a ragalmazas szar ugy. azt nem turom egyszeruen.

a stilus maga az ember. en ilyen ember vagyok.
de a becsuletemhez nem ferhet ketseg. azt nem turom, ha abba belegazol valaki. a szemelyem tamadhato kedved szerint.
@a szív fészkei: Persze, viszont nem is kell a kezébe adni a törvényhozást, vagy a kormányzást. Sehol nem hülyék, hogy ilyen hatalmat adjanak neki. Egyedüli feladata az ország presztízsének növelése és az ellen súly. Mint egy köztársasági elnöknek, csak annál jóval értelmesebb, hisz minden funkcióját jobban képes ellátni. Nem függ a pártoktól és néptől, így könnyebben mond nemet. is kell mást a kezébe adni. Presztízs szempontjából meg egyértelműen előnyösebb a király, csak sajnos drágább is.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Dehogy visszakoztam, én bizony egy szóval se. Menjünk csak menjünk.

Ja, addig esetleg elmagyarázhatnád ezt mire véljem:

"az altalad kepviselt politikai erovel"

Mesélj, mit állítasz tényként. Mert ezek szerint olyat tudsz rólam amit én se magamról.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Nem hívtalak fasznak és nem anyáztalak. Még az se mondtam - ellentétben veled - hogy dögölj meg. Mindössze annyit bátorkodtam megjegyezni, hogy én nem fogok a szaros kezűek táborához tartozni akkor se, ha te a saját magad által leírtak szerint a szavazatoddal majd igen.

Utóbbival se én vádoltalak, te írtad magadról. Idéztem.
@Fabius: semmit nem allitottam, csak azt, amit mindenkire llehet allitani az orszagban, aki felnott es szavazati joggal rendelkezik. hogy a szavazataval kepvisle egy bizonyos politikai erot. ez nem jelent parthoz tartozast. nem is allitottam ilyet.

de te azt allitottad, hogy en anyagilag, vagy maskent erdekelt vagyok az altalad szaroskezueknek tartottak korrupcios ugyeiben.
majd utan azt mondod, hogy a rautalo magatartasomo tevesztett meg.

kispajtas, en mar akkor vedtem magam sikeresen birosagon ugyved nelkul, amikor az internet meg sipolt-futyult-kerregett...

szoval nem, igy, hogy "helyreigazitottal" es belatod, hogy az altalad rautalonak magatartasnak velt viselkedesem "felrevezetett", nincs ertelme. ez nem az a csata, amit erdemes megvivnom, hiszen az igy megvaltozott feltetelek nem kedveznek szamomra. es mint mondottam volt, hulye nem vagyok.

ha maradt volna az elso, az eleg jogalap lett volna egy becsuletserteshez. a gyakorlaitlag azonnali "helyreigazitassal" mar nem eleg.

mondom, jo trukk:-)

csak nem vagyok eeleg hulye hozza.
Ime a PTSD a maga teljességében... mediáció. Ez a civilizált megoldás.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Sipi, bazmeg, állj már le... Vagy legalább fékezz egy kicsit, mert kisodródsz. Miközben azt mondod, hogy vagy egyetértünk veled, vagy dögöljünk meg, nem tűnik fel, hogy ugyanezen állítást kifogásolod másoktól?
Tele vagy energiával, tenni akarással, és még egy villamost is vállal vettél le, tudjuk. Menj, szedd elő a pápaszemest a vackából, vagy akármelyiket, aki neked tetszik, a "szaroskezűek" közül; rángasd ki őket egy térre, hogy beleordíthassák a nagy magyar valóságba: igen, tényleg szar az mind, de sajnálják, ne haragudjunk, soha többé nem fordul elő, és így tovább. Érted, mire célzok? Érted azt, hogy a felgyülemlő feszültség nem fog jellemteleneket, rossz éveket jól fizetve, vigyorogva, álszent arccal kibekkelő korábbi vezetőket visszaszavazni, hanem egyszer megindul, és vágni kezd mindent, ami elé kerül? Mi a tökömért nem lehet végre nyíltan bocsánatot kérni, nyíltan elköteleződni a tisztább jövő iránt? Érted te azt, hogy egyszerűen irreális az az elvárás, amit velünk szemben támasztasz? Felfogtad, hogy azt kéred, sunnyogjunk a bukottak mellé, ne kérjünk semmit, csak bízzunk, higgyünk, pont olyan vakon, mint azok, akik a mostani szaroskezűek mellett állnak?
Naná, hogy érted - a te bajod ugyanaz, mint a miénk: a tehetetlenség érzése. Ne csináld.
@Interlock: ti nem ismeritek a fideszt...

nem feltek tole elegge....

azert hiszitek, hogy van valasztasotok.

errol az unokaocsem tudna meselni, ha nem lenne 12 eve halott....
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"de te azt allitottad, hogy en anyagilag, vagy maskent erdekelt vagyok az altalad szaroskezueknek tartottak korrupcios ugyeiben."

Idézd ide ügyesen hol állítottam én ilyet?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Én nem vagyok hajlandó félni se a Fidesztől se senki mástól. Ugyanis nem én függök tőlük, hanem ők tőlem, tőled, meg mindenkitől aki szavazati joggal rendelkezik.

Féljenek ők. Van mitől.
@Fabius: "Röhejes ez az irtózás a szappantól :-D :-D

Mellesleg szeretem, ha azok beszélnek petrencés rúdról és pofánkúrásról, akiknek volt alkalma ezt megtapasztalni a szaros kezük miatt."

engem senki nem kurt pofan petrencesruddal a szaros kezem miatt. mert nem szaros. mert en vagyok az az ember, aki nem ment tobbet a zpbe, amikor lefizette a coci polgarmestert. en vagyok az, aki nem veszi el tobbe a metro ujsagot, mert a mupatol tender nelkul kapott 3 milliardos szerzodest. mert nem turom a korrupciot. es csak ilyen kis dolgok tellenek tolem a korrupcio ellen, de azt megteszem.

tehat az en kezem nem szaros. nem vagyok politikus, nincs semmilyen politikai parthoz kotodesem, ergo semmilyen anyagi, vagy mas erdekem nem fuzodik politikai partokhoz. te viszont ennek az ellenkezojet allitottad a fenti irasoddal.

mert EN beszeltem petrencesrudrol es pofankurasrol. es TE allitottad, hogy nekem szaros a kezem es engem emiat pofankurtak.

most viszont mennem kell.

de te engem korruptnak neveztel. ezt tudd.
@Fabius: mindenki fel.

csak van aki jol tudja hasznalni a felelmet. van aki nem. aki szembenez vele, az jellemzoen tudja hasznalni. aki tagadja a letezeset azt fel fogja emeszteni.

na de mostmar tenyleg mennem kell...

majd a bkvrol visszanezegetek legfeljebb
Ez a baj a sok képes beszéddel, a metaforákkal, az érzelmi kommunikációval. Bármit bárhogyan lehet érteni, mindenbe bármit bele lehet magyarázni.

Engem komolyan bánt ez a flame war.
@Fabius: hagyd már te is, rúgd fel a széket, szívj el egy cigit, aztán koncentrálj a problémára. Nem Sipi a probléma, ő csak kiborult egy kicsit.

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: igazad van, nem ismerem, csak látom. Igazából nem ismerek senkit, így muszáj vagyok hit nélkül, bizalom nélkül, tettek alapján megítélni, tettek alapján következtetni, és ezen következtetések szerint dönteni.
Mesélj te az unokaöcséd helyett, nekünk, mindenkinek, ha tudsz valamit. Meséljen mindenki, aki tud; különben miből "okosodjunk"? Félni nem akarunk, az nem sok mindenre jó; dühöt érezni, haragudni tudunk, de általánosságok, közhelyek ellen nehezen megy.
Választás mindig van. Egyeseknek az, hogy elmennek, szarnak bele az egészbe; másoknak az, hogy erőlködnek, tenni akarnak, de nincs hozzá összhang; megint másoknak pedig az, hogy lapítva kivárnak egy újabb hazug, hamis diadalt - vagy tesznek is érte valamit. Olyan szimbolikus kis izéket, tudod, amitől az ember dühe pár puffogás után képes alábbhagyni, elszállni, és azt mondja: jól van, rajtad tartom a szememet, de legyen, menjünk.
Mindig van választása annak, aki le tudja győzni a döntéseitől való félelmét.
fidesz első "kormányzása" idején azért működtek a most nem működő dolgok, mert
-akkor nem volt gazdasági világválság
-a kormányzásukat megelőzte egy Bokros csomag"
-nem volt a szentkétharmad...
1998-2002 között ÉRDEMI KORMÁNYZATI munka nélkül is elevickélt magyarország ladikja a kevésbé viharos tengeren....
nem bírtak annyi kárt tenni az országnak 1998-2002 között hogy az működésképtelenné tegye a nemzetet...

...de most:
... 2010-től lévő mindent lenullázó kényszere... ami hejett nincsen kreativ alkotó tehetségük... csak ROMBOLNI képesek... na jó építeni is... MAFIA bűnszervezetet, de abban egyre jobbak...

szentkétharmad van + sérülékeny nemzet (megosztott, megrohadt) + nagy nemzetközi viharokkal tépázva...

a három adottság elégnek látszik a zország teljes megsemmisülésére a fides "kormányzás" alatt...

jajrá fides ! jajrá magyarok !
"Választás mindig van. Egyeseknek az, hogy elmennek, szarnak bele az egészbe;"

Na tessék. Most rajtam a sor, én fogok megsértődni :-(
dr simicska -fides - közgép -nyarges -dr pintér - dr matolcsi - dr orvbán
dr simicska -fides - közgép -nyarges -dr pintér - dr matolcsi - dr orvbán
dr simicska -fides - közgép -nyarges -dr pintér - dr matolcsi - dr orvbán
dr simicska -fides - közgép -nyarges -dr pintér - dr matolcsi - dr orvbán
dr simicska -fides - közgép -nyarges -dr pintér - dr matolcsi - dr orvbán
dr simicska -fides - közgép -nyarges -dr pintér - dr matolcsi - dr orvbán
dr simicska -fides - közgép -nyarges -dr pintér - dr matolcsi - dr orvbán
dr simicska -fides - közgép -nyarges -dr pintér - dr matolcsi - dr orvbán
dr simicska -fides - közgép -nyarges -dr pintér - dr matolcsi - dr orvbán
dr simicska -fides - közgép -nyarges -dr pintér - dr matolcsi - dr orvbán
dr simicska -fides - közgép -nyarges -dr pintér - dr matolcsi - dr orvbán
dr simicska -fides - közgép -nyarges -dr pintér - dr matolcsi - dr orvbán
dr simicska -fides - közgép -nyarges -dr pintér - dr matolcsi - dr orvbán
dr simicska -fides - közgép -nyarges -dr pintér - dr matolcsi - dr orvbán
dr simicska -fides - közgép -nyarges -dr pintér - dr matolcsi - dr orvbán
dr simicska -fides - közgép -nyarges -dr pintér - dr matolcsi - dr orvbán
dr simicska -fides - közgép -nyarges -dr pintér - dr matolcsi - dr orvbán
@dr. Bubó: Szerintem az akkor időkben a legfontosabb visszatartó erő a nagykoalíció volt. Ha nem dolgoztak volna, elég hamar széthullott volna az a bagázs. Így kényszerből csinálni is kellett valamit.
@épészmérnök: nem kell megsértődnöd azért, mert dolgozott benned a túlélési ösztön. Néha én is mennék, nagyon is, csak összeszorul a szívem, ahogy visszanézek a 37 évemre, a helyekre, a melókra, a mindig csendesen köszönő erdőkre, maradék rokonra / ismerősre, az eredményekre. Csak azért nem indultam még el, mert szeretek itt élni, és még nem fáradtam bele az összeszorított foggal csakazértis megcsinálom-ba.
Aki már kiment, azoktól csak azt kérném, hogy mielőtt megszólalnak, ostoroznak, háromszor is képzeljék bele magukat a helyünkbe, háromszor is gondolják meg, mit hánynak a szemére az összeszorított fogú, egyre mogorvább ittenieknek. Ha használni akarnak, ötletet adjanak, elvégre ők közelebbről látják a világot.
@dr. Bubó: köszöntjük köreinkben az MTI ellenzéki tudósítóját :-)
Jó ez szerinted valamire? Baszki, még én is unom, pedig azt is nagyon, amiről szólna...
Konstruktív ténykedést, ha lehet. Ez az ismétlési kényszer a Szájjalártó kenyere, hagyd meg neki, ha tőle többre tartod magad.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Igaza van a többieknek a fingot reszeljük.

Ha félreérthető voltam: elnézést.

Szerintem ugyanez tőled is elvárható, oszt' ugorjunk.
@Interlock: a nemzet és az ország összecsuklásáig hátra lévő időt valamivel csak el kell tölteni...

addig érdemi párbeszédnek semmi értelme...
majdha lógnak már a fid eszesek...

addig is hogy az összeomlás okait el ne feledjék a kedves "zombirkák"...

nagyon gyenge elméjük van...

drsimicska-drorbán-drpintér stb vitte vékony jégre a hazát...
akkor akik drzorvbán megmentőben bíztak azok megint egy nagyot szívtak?

index.hu/belfold/2012/05/18/veszelyes_a_por_kolontar_kulteruleten
@Interlock: basszátok meg, egy vér és egy korosztály, és mi egymás torkát tépjük
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: @Fabius:
GYÓGYEGEREK! :DD

Hazaérek és azt olvasom, hogy ez a két dinnye egymást osztja. Végül is ügyesen megtámogatjátok akkor Viktorkát. Faca, natyon faca... :((
@dr. Bubó: valaki helyében ilyenkor felvenném a telefont, és felhívnék valakit: ugyan hordasson már kétméteres talajréteget a tározóra, és ásson, létesítsen mellette egy másikat a gyárnak, olyat, amivel ilyen eset többé nem fordulhat elő.
Hátha futná abból a kilóméterenkénti kétmilliárdból egy kis "önzetlenségre" is.
@Interlock: de inkább egy újabb buli... a közgépnek...

sürgős és nemes feladat...

a nagymama diósbejglijének az árát sem illik kérdezni...
www.origo.hu/itthon/20120517-szigetkoz-vizugyi-projekt-a-kozgep-ujabb-milliardos-megbizasa.html

"Sokkal kisebb árral se lehetett kiütni a Közgépet és társait"

További kérdések? Még a látszatra sem kell adni! Remek, éljen a MAF és a FIA - Előre az Orbáni úton!
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Én is most értem haza és teljesen el vagyok képedve. Mondjuk én inkább Fabius párti vagyok. :)
@Gábriel angyal: én meg pártoskodás ellenes, különösen, ha értelmetlen fszság okán megy a torok tépés
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Mi történt, - amellett, hogy részvétem - ha elmondható? Mert sok halottról hallok, aki a Fidesznek köszönheti ezt a meg nem változtatható állapotát.

A Millán is vittek ilyen molinókat.
@a szív fészkei: sok? bakker, ez hogy kerülte el a figyelmemet, vagy távoli közvetett kapcsolat?
@épészmérnök: + 1

Ja én együtt utaztam a Jászaitól a Moszkváig - azért se Széll - Jávor Benedekkel. Apart figura, olyan kis nett, de elég splendid isolation-ös fajta. A combinon elővette a kis képesújságját, - nem tudtam kiszaszerolni melyiket, pedig elég pofátlanul fixíroztam szegényt, mint választott képviselőmet ugye - és abba temetkezett de fülig. Népe nem érdekelte annyira. De legalább nem Ódin száguldozik el mellette, ez is valami. :-DD
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Vagy mással vagyok ilyen rezonanciában? Valakivel mindig egymás ötleteit írkáljuk el. Bocs, nem akarlak magammal dehonesztálni. :-DDDD
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Aranyom, ahogy itt lájkoltalak volna az ősi Renault-jelért, rögtön Bad Gateway-t jelzett a gép. Ez a hormonhemzsegés még a gépháznak is sok. :-DDD

Nálatok mikor mutatják be Charlize-od filmjét?
Fűegér a moziban távcsővel már az első sort foglalja le.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Ez rendben van, de nem gyutottam szóhosse, olyan tüzijáték ment itt az elébb. Na, ajánlanám az utasításra "idetévedő" barmoknak, hogy lehet ezt így is csinálni. Kezet nyújtani Sipi módra Fabiusnak, oda-vissza.Ez az, ami elvezethet oda, amiről itt sokan pofáznak/pofázunk, hogy véleménykülönbségek lehetnek és vannak is természetesen, de nem egymást kellene kinyírnunk. Van ennél magasztosabb cél is.
Remélem ez a konszenzus végleges...
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Ere most mondja uram, hogy ebből is látszik, a férfiak a kreatívak. Hümm. Hát mondjuk, én nem is szoktam rajzolgatni, az is igaz.
jav., miközben Áldassálk Slicc neve: erre
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Pedig amit a súlyotokról meséltek, ez nem veszélytelen... :-DDD
@Interlock: A Tótán - amikor belengették a rendvédelmisekkel kibaszást - egy srác élő egyenesben leközvetítette (Rodeó emlékszik biztos), ahogy a papája infarktust kapott ettől és korombeliként meghalt. Katona volt anno - mesélte is, hogy vártak a taxisblokád idején már a tűzparancsra - éserre a nyugdíjpiszkálás hírére annyira felizgatta magát, miből élnek meg, hogy annyi.
@Interlock: Megint jót szólsz. Itthon maradni kalandvágyból, az se semmi. :-DD
Azt sem lehet, hogy mindent idehagyni ennek a vércsecsapatnak.
@a szív fészkei:
A mi fülkénkben ne, ha szabad kérnem...
Na még egyet vacsi és punnyadás előtt - de kitört itt a péntek esti láz, ha csak én szórakozok itt egymagam: fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/582304_384797454890371_169854769717975_1046067_1941238344_n.jpg
@a szív fészkei:
Én nagyon kedvellek, de most akár piszkálódásnak is veheted; fogalmad sincs az ornitológia tudományáról. Ezek dögkeselyűk. Tájékozódj, mielőtt véleményt formálsz:)))
Na, és akkor most beszéljünk a hüvelygombáról.

Kinek van, és akinek nincs miért nincs? :-)
@Fabius:
Nekem spec azért nincs, mert nem van meg hozzá a termőtalaj. Fafülgomba is almás, mert a rizs nekem nem küret hozzá. Inkább egy jó sztrapacska, ha má...
@Fabius: " szerintetek hová fog kifutni ez az egész." - a nap kérdése, de túl általános, pontosíthatnád; esetleg szűkíthetnéd a kört :)
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Én inkább úgy fogalmaznék az LMP.-vel kapcsolatban, hogy városi párt lehetne. azért mondom hogy lehetne, mert én azt látom, hogy nem használja ki eléggé. Itt van Veszprém. Amikor az LMP kezdett akkor nagy érdeklődés mutatkozott irántuk. Nem arról lett volna szó, hogy Csicsit letudták volna lökni a hegyről, de betudtak volna férkőzni, viszont az lmp parlagon hagyta ezt az egészet
@Fabius:
Az én parkolóm meg az ilyen gyökerektől van tele.
Parasztnak ne nevezd ezt a szarjankót (ha kérhetem), mert a paraszt az, aki ezt a tetvet eteti (sajnos nem a magyar-egyre inkább), minek következtében az audi ülésén hízlalja narancsbőrösre a tetves seggét. A paraszt az foglalkozás, sőt, tudományos tevékenység, amit ezek a szarháziak csak szitokszóként használnak. Legyek paraszt, mintsem fideszes oligarcha!
Amúgy egyet értek, TNT a kocsija alá, oszt…bumm!
@Knósszosz:

Sztrapi jó lenne, de most laktam jól mézes mustáros csirkével és jázmin rizzsel :-)
@Pantagruel:

Konkrétan az érdekel mit gondoltok a lassan általános felháborodásról vidéken a földügyek miatt? Feljebb leírtam én ezt látom vízválasztónak ami átlöki az embereket azon a bizonyos küszöbön.

Érdekelne az is, szerintetek vajon kihátrálnak az általános földnyúlásból, vagy végig viszik ha tiltakozik a paraszt, ha nem.
@keresztanya fabi(en):

Hehehe. Magam vagyok a szakács, asszony helye a szobában van!! :-))
@Gábriel angyal: én ehhez csak annyit fűznék hozzá..hogy én egyáltalán nem lepődtem meg azon ami itt lement. ennyit erről. pont.
@Fabius: keresek egy cikket. Nem túl régen vagy a borsban vagy a blikkben olvastam egy családi vállalkozás tehenészetről a Dunántúlon. Állítólag tönkre vágják őket, mert nem nyertek pályázatot és vagy a földjüket veszik el, vagy körbekerítik őket, sorry nem tudom
@Fabius: a gombáról..keresni szeretem. vargánya, őzláb, rókagomba, rizike..de már gyilkos galócát is találtam. enni viszont nem szeretem.
@Fabius: már az enyém is, kész a holnapi ebéd, viszem Ödönkét tigrincssímogatóba
@Fabius:
Phhh... nem ismeri itt senki az igazi énedet. Neked nincs/nem is volt szíved. Most meg tágra nyílt kukucskákkl fogod ezek után konstatálni, hogy beindul a gasztro offtopic. Nahát, magadra vess!
A jázmin rizs valóban élmény, de nem lehet nyugdíjas tápként aposztrofálni, ugyanis kimondottan prémium kategóriának számít. Az illata isteni, az íze is, bár én éhen döglenék a nagy sárga lefolyó mentén, nem kedvelem. A jázmint viszont igen. A főzés közben jön meg az illata, ami semmihez sem hasonlítható, finom.
Hagyd ezt abba, most!
@Fabius:
+1
like
vagy mittomén
@Penivaldes: Tudod miben halt meg Mátraszentimrén a gombaszakértő?
@felebarát:
Bajnai mondja, de ki figyel rá?
index.hu/gazdasag/magyar/2012/05/17/bajnai/
Bajnai soha nem lesz egy szijjÁrtó, és nincs is neki olyanja, anélkül pedig nem biztos, hogy ő lesz "A" miniszterelnök.
Bármennyire is szeretnénk.
értem. most étkekről kell beszélni.
hát bevallom, hogy ez nálam gyakran kimerül abban, hogy csikokra vágom a csirkét aztán natúrban megsütöm, majd megeszem. viszont tudok csinálni, mézes-diós pulykát. meg tejfölös-gyömbéres-rozmaringos csirkét.
@Knósszosz: a jázminrizsre mondja a fiam, hogy lábszaga van
@Fabius: a kihátrálás kizárt, kell a píz a pártközpontba, meg keményen nyomják a csúcsrafejlesztett mezőgazdasági exportot, iván, kína, arabusoknak, amíg van mit behúzni, nem lesz nyugság /cikk volt ma valahol, telon utálok keresgélni :-) /
@a szív fészkei:
A burgenlandi botrányról nem sok mindent tudok, a zurndorfi (Werner Falb-Meixner) volt polgármestert ismertem, találkoztunk többször, de csak a túránk miatt. Azt az iskolatémát már pedzegették pár éve. Viszont több magyar ismerős gyerek is kijár Ausztriába, általánosba és gimibe is. Jövőre még több fog kijárni... :(
@Fabius:
Biztosan nem fognak kihátrálni.
A mi kis alcsútink, még Barrosot is magasról lesajnálja, minden EU-stul , ájemefestül.
Majd pont néhány vidéki kisparaszt fogja elrettenteni? Osztja rendületlenül a fityesz feudumokat.
Elvégre ő a kerál.
@keresztanya fabi(en): hát az úgy volt, hogy volt pár csirkém. már nem éltek. aztán fogtam a tejfölt beletettem kis tálba, megsóztam, gyömbért raktam bele, meg rozmaringot, aztán a hússzeleteket (bár én combbal csináltam) aztán tepsibe/tálba raktam és megsütöttem. ja meg ami maradt tejfel azt ráöntöttem. ehető volt, bár nálam az a lényeg hogy hús legyen.
meg a hal. a csuka, a szálkák amiket kikaparsz, kiköpsz. igazi pepecselés, de az élvezet...ahhh:))
@keresztanya fabi(en): előfordul az ilyesmi..a gy galócáról is azt mondják, hogy finom..de csak egyszer..
@AKIsTUDATLAN: magasról lesajnálja..vagyis székre áll?:)
@keresztanya fabi(en):

Próbáltam segíteni keresni, de semmi :-/
@Penivaldes: Igen, valahogy én is így látom. Volna bennük potenciál, csak nem használják ki.
@Penivaldes: Szerintem inkább nem látják az igazi bajokat, nem nagyon értik mi az amit az emberek szeretnének, amire a Jobbik valamennyire ráérzett, ezért annyira sikere az állandó nácizások, radikalizmusa mellett.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: lökött! az egér combot máshogy kell. azt oregánóval kell meg paradicsommal. ezt nem tudni..legyintés:DDD
@Fabius: Ez tényleg bunkóság és talán a "siettem" indoklás sem túl elfogadható. Viszont az emberke a normálisabb jobbikosok közé tartozik.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: inkább rossz helyen keresgélnek..borsodban meg szabolcsban nincs esélyük. errefelé lehetne. jó nem az aranyháromszögben (ajka-pápa-devecser) mert az már cigányrész. de a megye más részein, gőleg a városokban, a Balaton partján szerintem tudnának kezdeni valamit.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: holnap fel is adok egy párat, oszt ha megnyerem, hétfőm már be sem megyek melózni
@Knósszosz:

Látod, ha ilyen vagy nem mondom meg, hogy a csirke csíkokat hirtelen és magas hőmérsékleten pirítjuk meg,(hogy a külseje ropogós, a belseje szaftos maradjon) és hogy a dijoni mustárhoz, jázmin rizshez leginkább harmonizáló méz a tökegyszerű, legolcsóbb virágméz.

Hüpp.

Ezeket megtartom magamnak! :-D
@Penivaldes: Azt én sem értem mit keresnek ilyen helyeken, egyértelmű bukó a dolog, csak felesleges pénzkiszórás.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: igen..és a fülébe meg lekvárt rakok, és az lesz a barátfüle.
.D
de jó hogy emlegetjük az egeret, mert..igen kiraktam a macskát.
@Fabius: Szerintem rizshez jobb a szója szósz. Egy kevés mehet a húsra is, ivódjon bele..
@AKIsTUDATLAN:

Bajnainak olyanja van, amije a többi aspiránsnak jelenleg nincs: életképes gazdasági programja.
@Fabius: bajnai ugyanojjan rohat csaló kisztitkár mint a többi politikus...

neki is rossz vége lesz...
@Fabius: Utóbbi időben neki volt egyedül életképes gazdasági terve. Bár jó kérdés, hogy elegendő-e 4 évig.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: szerintem meg a rizshez legjobb a villa. na de komolyan. én petrezselymet teszek rá..vagyis az anyám:))
11-12 évesen mindennap megettem egy kislábos rizst.
@Fabius: bakker beéhezek, tahótlanítom a népet azonnal :-D
@dr. Bubó: Ez igaz, csak képes volt eltakarítani Ferike után. Ez pedig hatalmas piros pont.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

Baszki azért az elég meleg ahogy a takarmánytermő területet kiszervezték az állattartók alól...
@Penivaldes: Ha autentikusan van csinálva, akkor szvsz pálcikával jobb.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "képes volt eltakarítani Ferike után. Ez pedig hatalmas piros pont"

vörös pont...
@Gábriel angyal:

Szerintem ez az az eset, amikor a sietség mentség ráadásul baromság. Így beállni pont ugyanaddig tart, mint rendesen.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: én azt csak pácolásra használom. rizsre vannak kva finom kínai, thai chilis lötyik, én a Lidl-ben szoktam bespájzolni belőlük, mikor kínai hét van
@keresztanya fabi(en):
Ja, királyfi, négy he... kerékkel! :))

@Fabius:
Hihetetlen cinizmus, pofátlanság és gátlástalanság van ezekben a narancsbolsikban. Azért csodálom, hogy néhol nem vasvillával várják az "új földesurakat". Igény az lenne rá...
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: @AKIsTUDATLAN:

Hááát, ha nem lesz kifarolás annak ordenáré nagy bukta lesz a vége. Pláne a mai közmunkás videón előadott mentalitással együtt.
@a szív fészkei: Szia Szív! Itt vagy még? (Ha már vacsoráztok, akkor nem írok.)
@Penivaldes:

"szerintem meg a rizshez legjobb a villa."

:-D :-D :-D
@Fabius: Legfőképpen a jó-igazi-magyal-lizshez!!!Az igazi kínai kici villa.
@keresztanya fabi(en):

"vannak kva finom kínai, thai chilis lötyik, én a Lidl-ben szoktam bespájzolni"

+1 bizony.

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Ha megnyitott keresd amit keresztanyánk ajánlott, tényleg jók.
@keresztanya fabi(en):
Hahh... nem szagolta az enyémet-:D
ojjan cukki...

" "Magyarországon van három társaság, amely szolgáltat. (...) Ha az egyik cég azt mondja nekem, hogy rám hárítja a telefonadót, akkor fogom magam, odébb állok, és egy másik társaságnál kötök szerződést" - válaszolta a távközlési adó ügyfelekre hárítását firtató felvetésre Selmeczi Gabriella. "
@dr. Bubó:
Az a szőke pics. szerintem tényleg olyan hülye is, amilyennek mutatja magát! :D
@dr. Bubó:

MISZOT szereplő volt az tény, de azért azonos mérlegre a többivel nem tenném. Arról nem beszélve, hogy mai állás szerint a kormányrudat egyedül neki adnám, valami koalíciós felügyelet mellett.
@Fabius:
És ami volt?
Az is csak egy elbaszott libbant akármi.
Adj erőt ó Uram, túlélni a sok barom 'jószándékú' okádásait..
@Penivaldes:
A tidet akkor is, ha exe..ekic...picsába má, ekczémás. na!
@Knósszosz: de nem az enyém büdös, hanem a tied..te mondtad:))
@Fabius: Aha. Arra tippeltem, az a kérdés, hogy a párttámogatás lenullázásának ötlete hová vezet; így akkor ezt tisztáztuk. Hát... az ilyesmi szavazatvesztéshez vezet. Van még két évük, hogy meggyőzzék a nagyérdeműt, így pl. ennek a blognak a törzsközönségét is, hogy megérdemlik a bizalmat.
@Knósszosz:

Ami volt kirántott minket a gödörből. Ha nem nyúlnak hozzá, most szép lassan már növekednénk ahogy a környező országok. Helyette van a Matolcsy Vízió és a szőke nő állandó hülyesége, na meg az első negyedéves 1,5 recesszió.

Megvannak az adatok, így állunk. Még csak a stagnálás se jött össze.
@Penivaldes:
Nem is olyan, csak szeretem ha écccelőnnek rajtam. Mazopista vónék.
@keresztanya fabi(en): vannak munkakörök, ahol életveszélyes hibázni.Egy kosárnyiban elég egy - sőt fél - darab,s már omlik is össze a májad... Sokszor láttam kirándulás után hazafelé a Moszkva téren, hogy vitték oda a kosárkákat,s a szakértő nem volt szívbajos, egyetlen egy darabot talált, ami gyanús volt, már röpült is a tartalma a kidobandók közé,de inkább az, mint egy családot eltenni lábalól.
@Pantagruel:

A pártámogatás lenullázása tudjuk hová vezet, az nem kérdés.

Egypártrendszer-kommunizmus-végállomás.
@Knósszosz: erőspista, mazopista..néptánckar. :)))
én nem vagyok olyan..:))
na elmegyek innen. belemerülök a tévébe.
@Fabius:
Éljen a Párt! Éljenek a tévedhetetlen vezetőink!
Éljen a narancsbolsevik Párt!
Valahol máshol...
döbbenet... gyilkos fides... senki nem felelős a fides nyomozás megál lapítja...

20 perc alatt ért ki a tűzoltóság... az áldozat fia 5 perc alatt ért át messzebbről...

senki nem hibázott... először rossz címre mentek, aztán megint rossz címre mentek... és később kiértek...

a tűzoltóparancsnok se sokáig marad... enyni... a jelen rendszer ingyen van és sokkal jobb.. de dr bakondi a fides mafia egyik vezetője inkább ÚJ DRÁGÁBBAT szeretne...

bűnöző g@cik...

szerinte a szomszédban lakó szabadnapos tűzoltó sem tudta papucsban megmenteni őket... tehát felesleges volt kimenni...

www.hirado.hu/Hirek/2012/05/18/11/Ellentmond_a_pomazi_parancsnok_a_halalos_tuzvesz_ugyeben.aspx

erről ez jut eszembe:

"a nemzetközi hejzet egyre fokozódik... az élet nem habostorta... csapásokat adunk és csapásokat kapunk..."

www.youtube.com/watch?v=QbiwaRCp-Fk&feature=player_detailpage#t=3784s
"A kimutatás szerint a gazdák legfelső 1 százaléka a területalapú támogatások 40,5 százaléka felett rendelkezett."

Ha ez igaz tavalyról, akkor idén a 626 milliárd SARS támogatásból ez az 1% 250 milliárdot eltesz. És akkor még nem számoltuk bele az idén felosztott és mészároslőrincek által megkapott földek utáni lóvét.
@Fabius:
A Gyurcsány a hibás! Meg a Bajnai! Meg az LMP. Mindenki!
A Fidesz ártatlan, nem tehet róla, ők tisztességesek... Húúú, én sem gondoltam komolyan! :))
@Fabius: és ilyenkor hol a picsába vannak a lenullázott, kisemmizett zállattartók meg a többi földművelő /parasztok/ a traktorokkal meg a blokádokkal? A tizede miatt felruccantak anno a parlament elé. Hangot sem hallani.
@Fabius: Ez igaz.
Nézd, lebaszarintootak már engem a havri körömből páran (nem sokan-nem mindenki idióta), hogy miért szeretném én Oszkóékat megint. Azért, mert kirántottak a gödörből, ahogyan írtad. Nem lehet ezt jobbról fikázni, vagy balról kérdőjelezni, ez tény. Hiába fáj amarra, de ez akkor is így van. Ha viszont amarra fáj, akkor megette a fene. Akkor nem számít az ország érdeke nekik, amit fennkölt, agyalágyult lózungokkal igyekeznek lenyomni a torkodon, ott csak egy a lényeg, a nettó ideológia. Na, ettől (is) okádok...
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: szokott kínai hét lenni, akkor kell megvenni. Most francia van, és diós szalámiból spájzolok be. Szokták is nézni a pénztárosok, hogy mennyit viszek, de hát a Pickes téli szalámi kezitcsókolomot köszön neki
@Spániel: Anno volt egy politikai kezdeményezés ami mögé be lehetett állni. Ma már nincs ilyen.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: állította valaki az ellenkezőjét?

na most egy kicsit elhúzok, mert pasik várnak rám
Figyusztok! Érdekes lenne ha egyszer csinálnánk egy ilyen Varánusz buszozást. :)

Így kedvelte meg a gój motoros a liberálist

index.hu/video/2012/05/18/illumination/
@Penivaldes:
Hagy már...
Szereted Skandit, ez lejött. Köll valami onnan?
(csak a magam módján)
@Spániel:
Viktor a szájukba is szarhat, a mamlasz, birka nép még élvezni is fogja, hisz félistenük szara jut nekik! Ha majd kenyér nem is.
@Fabius: az egypártrendszer a kommunizmuson kívül vezethet ez a monarchia irányába is (rendi, abszolút)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: @Spániel:

Várjuk ki ennek a végét, szerintem a gazdák most ébrednek. Ángyán felrúgta a húgyosbögrét, és a java még hátra van.
@Fabius:
Én csak birkatelepeket látok... A falusi emberből cselédet, zsellért csinálnak. A városiból meg birkát. :(
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
Minek ide központi szervezés, annyi eszük csak van még, hogy maguktól kezdeményezzenek. Álljanak ki néhány főútra minden héten három napig vagy bármi, csak ne lapítsanak, amiért a csűti törpére szavaztak, aki most jól orrbabaszta űket.
@Fabius:
azt tegyük hozzá (aki csirkét kíván zabálni), hogy a csirke húsa alapesetben száraz. Ezért kedvelt leves formátumban. Ha valaki sütve szeretné, ás nem kíván hamuízű valamit enni, akkor érdemes előtte bepácolni, és/vagy szószokkal, mártással tálalni. nem véletlen, hogy a grillcsirkét olajjal locsolják, hogy ne száradjon ki, és amikor sütőben sütjük, mindig ott van a receptben, hogy bőségesen locsoljuk ezzel-azzal.
én pl. a sütőben történő szárítást úgy előzöm meg, hogy kívülről diétás módra szalonnacsíkokkal borítom, belülre pedig májas-főtt tojásos- zsemlés (gombás) tölteléket kap, és ettől nem szárad ki.
élvezhető lesz, na.
@Secnir:
Na elmentek a francba a főzőcskével... Éhes vagyok megint. Dögök vagytok! :))
@Knósszosz:

Én az ilyen lebaszarintók elé szoktam tenni pl ezt:

www.google.hu/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_kd_zg&idim=country:HUN&dl=hu&hl=hu&q=gdp+n%C3%B6veked%C3%A9s

...és nem kell magyarázni. Ott van feketén fehéren honnan estünk le Gyurcsányék alatt, és ugye az utolsó meredeken emelkedő rész külön magyarázatot nem igényel.
@Spániel: Nem mindenkinek ilyen egyszerű, hogy akkor megyek és tüntetek. Olyanoknak meg főleg nem akik Marxon szocializálódtak. Ezt el kell fogadni, pont ezt bassza el az LMP is, nem érti miért nem teszik ezt az emberek. Egyszerű, mert nem ilyenek, és mert szerinted ez rossz még nem fognak megváltoztatni. Alapíts egy hiteles pártot/szervezetet, javasolj számukra is elfogadható megoldást a problémáikra és mögéd fognak állni. Maguktól viszont nem ülnek traktorba és indulnak el tüntetni, ha a segged a földhöz vered akkor sem.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Hát érdekes, hogy kritizálja a felsőbbrendűséget és közben ugyanaz árad belőle. :)
@Fabius:
Az semmi, de kapcsold be hozzá Albániát is! :))
Csúúúúúnya...
@Fabius: Bajnainál tényleg csak az a kérdés, hogy ez a lendület ki tart-e 4 évig. Viszont hármójuk közül, eddig csak neki sikerült elérni pozitív változást.
@Gábriel angyal: Valahogy az ilyen érvekkel, hogy valaki azért szereti a hazáját mert egyszerűbb, mint elfogadni a nemzetietlenséget, a kollektív együttélést különbségek nélkül. Tipikus Marxista baromság, hogy minden valami lineáris, fejlődő vonalon ábrázolható.

Egyszerű evolúciót akar húzni.

ősember-nemzetieskedés-internacionálé.
@Fabius: Azt írod, a java még hátravan. Minek a java, mert ezek a pofátlan rohadék oligarhákok napról napra egyre gátlástalanabbak, pénzéhesebbek. Max. a bilibe lógó kezű Mesterházi álmodik egy lilát, hogyaszongya, majd ha mi jövünk, akkor....álmodik a nyomor. Rogán ma megint emútnyócévezett egyet az egyik új adó kapcsán
@Fabius: Hmmm, a könyvvizsgálóm fél órát volt képes elmélkedni a föld alapú támogatásokról péntek este kilenckor.
Pedig aztán végképp nem ért a mezőgazdasághoz.

A gazdák reakciója aratás környékén lesz érdekes, amikor szembesülnek a fordított áfa csodájával.
A vegyszerek, a műtrágya, a gázolaj áfája ugye nem fordul meg, ergo finanszírozhatják az államot ők is egy darabig.
Ismerve a NAV villámgyors áfa kiutalási sebességét, biztosan nem lesz köpködés.

Nem gondolom, hogy fidessék megijednének vagy egyáltalán taktikai szempontokból megváltoztatnák a pályázatok mostani módiját.

Azon már túl vannak, ez már all-in játék. Innen már csak előre menekülhetnek.

Visszatérve a földek pályázataira. Nem hiszem, hogy emiatt a vidék megmozdulna, hiszen nagyon kevés szereplőt érint közvetlenül.

Viszont a vidék szemét felnyitja, láthatóvá és közelivé válnak az igazságtalanságok, nem csupán a híradó vagy a déli krónika szemszögéből jelennek meg.

Komolyabb felzúdulást a mezőgazdasági felvásárlási árak emelkedésétől inkább lehet várni, ugyanis az időjárás is vacak, plusz nagy valószínűséggel fél áfával emelkedni fognak a gabonaárak, így történt Romániában is.
Az áremelkedést aztán sokkal egyszerűbb lesz az oligarchák nyakába varrni - ha ez nem is fogja teljes egészében fedni az igazságot. -
@Spániel:
Tonyó, a sikerember? Na még az a kisköcsög is megérdemelne egy szívlapátos pofánba.zást! :)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: már csak a tenyérbemászó pofájára való tekintettel is. Hát még a többi...
@Fabius: Khmmm, azért van olyan szegmense a baromságnak, ahol a tények a siratófalon csattannak.
Ha már más érv nem maradt.
A szánalmas seggfejeknek, ez még mindig kapaszkodó.
Nem pont ahhoz mondom amit írtál, csak mint beilleszthető beszólásként.
Eszméletlen szarban vagyunk, és nem látom/nem látjuk a barátaimmal-Veletek, hogy mi a lófaszt kellene csinálni. Persze mindenkinek van ötlete, de azok is merőben eltérnek.
Nem lesz itt összefogás, ez a tragédia. Ameddig utál a szomszédod, mert nem vagy orbán imádó, addig baszhatod. Meg én is, mi is. Az én szomszédom ilyen, a franc egye meg.
Marad 14, de aki nem jön el, az menjen a pitszhába! Az ő töketlenségüket mi fogjuk fizetni.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Egyetlen receptet sem írtam. Eszemben sem volt piszkálni szarvasbélszínnel, amit erdei gyümölcs lekvárral és röszti burgonyával tálalnak. Borzalom lehet. Nekem is van szívem.
Azért ha van ilyesmiből maradékod, küldd mán át lécci!!
Az utánvétet estenbezony kipengetem:)))
@Knósszosz:
Nézd, a narancsbolsik arra játszanak, nem kevés sikerrel, hogy minél több emberbe a fásultságot, a belenyugvást beleneveljék.
Pech, hogy van itt is pár olyan rebellis fajta, akiknek nem lehet mindent beadni. A Habony féle zombitenyésztők munkájában nincsenek komoly kihívások, hisz nem nagy erőfeszítést igényel a birkák zombivá képzése.
A saját zombi, elvtelen és minden beszopó hívőik el fognak úgy is menni szavazni és ez nekik elég. A többinek csak egy impotens ellenzéket kell tálalni, azt meg nem nehéz, pláne, ha a sajtóban szépen teret lehet adni a hírgyárnak. Ja, hazudnak? És? A hívőknek az maga a szentírás, a VIKTOR MONDTA! :(
Ha ezt a tempót viszi az ellenzék, akkor '14-ben még 2 helyük sem lesz. Ahogy egy igazi szép pártállamhoz illik!
Na onnantól lesz kötelező a PÁRTFŐTITKÁR megszólítás a bolsevikoknál.
Addig csak őfőméltóságú...
Sziasztok! Ez volt már korábban?? :)

barikad.hu/csanadi_gabor_ferenc_bombauezlet-20120518

Döbbenetes adatokat és elemzést közölt ma a k.blog.hu. Az agrártámogatások döntő többsége a nagygazdaságok és a zöldbárók körében landol, de a három legnagyobb haszonélvező olyan befolyásos üzletemberek triumvirátusa, akiknek mindenhez volt már közük Magyarországon, kivéve egyhez nem: a gazdálkodáshoz.

k.blog.hu/2012/05/18/agrartamogatasok_2011_penzeso_csanyi_nyerges_es_leisztinger_erdekeltsegeinek
@Knósszosz:
Gonossssssssssszosz! :))
Főzzön Neked a Selmeczi Gabika!
Bas.hatod, mert nyáron Fabius és Bárány fog konnektor orrút sütögetni! :D
@Gábriel angyal:
Ez aljas rágalom! A Viktor is megmondta, hogy ez nem igaz! :(

"Orbán Viktor szerint a kormány határozottan meg kívánja akadályozni, hogy az állami földek bérlését kizárólag a földalapú támogatások megszerzése motiválja."

Érthető? Mindenki más hazudik...
Amúgy csak én nem láttam azt a kisköcsög Illést most Kolontár környékén észt osztani?

"Csütörtökön a viharos erejű szél miatt átlagosan légköbméterenként 560 mikrogrammos 24 órás átlagértékeket mértek a tározóktól délre elhelyezett méroállomáson. (Az egészségügyi határérték 50 mikrogramm légköbméterenként egy napra vonatkoztatva.) A fő probléma a napközben előforduló csúcskoncentrációkkal van, ami több ezer mikrogramm is lehet légköbméterenként. Ez olyan mértékű koncentrációnövekedés, aminek rövid idejű hatása is jelentős egészségügyi kockázatot jelent."

index.hu/belfold/2012/05/18/veszelyes_a_por_kolontar_kulteruleten/#
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Sikerült magam megutáltatni, ráadásul azt is kiderítetted, mitől van hányingerem. A szenátoroktól például például dupla vonalkódot vagyok kénytelen a gatyámba lényegíteni, főként ha nőről van szó. Ráadásul ha magyar. És ha ezen specifikációkhoz hozzájárul az is, hogy teljesen hülye, akkor meg pláne.
Nekem ilyen ne főzzön!!! Te nem tudsz egy jó valamit? Minden kan tud főzni kurva jól, csak esetleg nem tuggya.
-:D-:D
@Knósszosz:
Kb. így lehetek a főzéssel. Remek vajas és zsíros kenyeret, továbbá rántottát tudok "főzni". Na kb. ebben ki is merül a főzési tudásom.
Viszont meg tudom javítani a számítógépet, kiirtani a vírust, megjavítani a nyomtatót. Ez egyfajta cserealap alapjait képezi manapság.
Bár még a szaglásom is remek, a skót malátát könnyedén megtalálom, duplán, tisztán. :))
Korog a gyomrom... megyek inkább aludni... Jó rosszak legyetek!
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
"Nézd, a narancsbolsik arra játszanak, nem kevés sikerrel, hogy minél több emberbe a fásultságot, a belenyugvást beleneveljék. "
Én is ezt gondolom, ezt fogják erőltetni. A siker biztosított innentől fogva. Van itt ez a blog, szervezzünk ez ellen valami megmozdulást. Menjünk ki sűrűn az utcára és nyökögjünk ellenük. Nem lámpavas retorikával (bár azt érdemelnék), demokrata módon, a nép (a mi) hangunkkal. Szar egy liberális értékrend a miénk, de én hiszek benne.
Sajnos nincs okom rá, hogy még sokáig tegyem.
Fogy a türelem...
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Nézd, ha kijövünk a recesszióból és növekedési pályára állunk, stabilizáljuk a hitelkamatainkat, a kiszámíthatóságunkat akkor kevesebb a teher amit az államkötvényezés jelent, és simán tartható a 3-4% még ebben a gazdasági környezetben is.

A röhej, ezért kizárólag Orbán elbaszott elveit kéne feladni, mert többe sem kerülne mint amibe a matolcsyzmus kerül. Ha két éve nem nyúlnak hozzá, ma már ott tartanánk.
@Spániel:

A java még hátravan: 65 ezer hektár földbérletből eddig 16 ezer lett kiosztva, láttuk milyen módon. Ha ugyanez marad a rendszer jut elégedetlen gazda bőven az ország minden tájegységére. A mostani zúgolódás csak az előszele annak ami még jön/jöhet.
@Habakuk999:

Az előbb írtam, hogy nem csak ennyi ember fog érinteni, és nem lokális - fejér-borsod - probléma lesz, hanem országos.
@Knósszosz:

Nem értek egyet.

A legelső és alapvető dologban - az egykulcsos megszüntetése - mindenki egyetért, a Jobbik is. Ez már több, mint ami Orbánéktól várható, mert az esetleges kormányváltó tisztában vele honnan fogjon neki a dolognak.

Az összefogást meg temetni nem kell. Kizárva nincs, de ahhoz a változások elengedhetetlenek ellenzéki oldalon. Egyébként meg azt kell erősíteni mindenkiben, hogy el KELL menni szavazni legközelebb. Mindegy kire, de az otthon maradás luxus lesz.
Mindennek kiindulópontja, hogy maga az állam is törvénytisztelő legyen. A normakövetés nemcsak az állampolgároktól elvárt kötelesség, hanem a hatalomgyakorlókkal szemben is alapvető követelmény.

Navracsics Tibor: Nemzeti ügyek politikája, 2010
vincent

Világszabadalomnak nevezte a január elsejétől tervezett, egykulcsos adórendszert a miniszterelnök. Orbán Viktor azt mondta: ezt kombinálják majd a családi adózással, és ezzel együtt a rendszer nem lesz bonyolultabb.

A kormányfő úgy fogalmazott: ígéretet kapott Matolcsy György nemzetgazdasági minisztertől arra, hogy jóval egyszerűbb lesz az adózás, és a bevallás valóban nem lesz nagyobb egy söralátétnél.

Orbán Viktor 2010. október 1.
Egyébként Stefke nem számolt be a földbérletrôl még? Sikerült neki is most oligarchává válnia, vagy marad az éjszakai járôrözés a természetben, a vadállatok közt, egy szál fokossal felszerelkezve?
Hööö... ezt nem kellett volna mégsem, mert nagyon vizuális típus vagyok. :(
@Fabius: "Mindegy kire, " ??!

Jól átgondoltad. :)
@Fabius: Az országos elosztást nem vitatom.
Helyi szinten vannak kevesen azok, akiket érintenek a földosztások.
Nem a falvak teljes lakossága gazdálkodik.
Attól függetlenül mindenkinek fog fájni, hogy a kedvencek kapják a földeket.

De jobban fognak fájni a matolcsyzmus lassacskán beérő eredményei.

Nem fogja tudni kordában tartani az inflációt, bár attól tartok, nem is igen akarja.
Nem tud munkát adni, csak olyan rabszolgásat, amit mutatott a video tegnap.

nol.hu/gazdasag/20120519-zuhan_a_realber

Az alapvető élelmiszerárak pedig fognak menni fölfelé, a búza és a takarmánynövények elvisznek 10-15 %-t.
Szója tartósan az égben - történelmi rekordokon - ez pedig elviszi a húst, a tejet.
Pénz viszont kevés- ez talán korlátozhatja az inflációt valamilyen szinten - ugyanakkor a hazai élelmiszeripart egy az egyben fejleszti vissza.
A kurva sok földalapú támogatás célja a növény és állattenyésztés versenyképessé tétele. Na ez az, amivel senki nem foglalkozik, ez a pénz egyszerűen "jár", talált pénz, megy a kredencbe, ahelyett, hogy az export versenyképességét vagy akár a belföldi részesedés növekedését segítené.

Akinek pedig kedvezni akar, - a felső megtakarításra képes réteg- annak elinflálja a megtakarításait.
Egyik kezével ad, a másikkal elvesz.
@Fabius: 65e ha az semmi. országos szinten meg főleg nagy semmi, szotyimag. pl. ha _én_ vmit csinálnék a Fidesznek, és ennyivel akarna kifizetni, lehet, kevesellném, talán még meg is sértődnék. tehát nem 500 ha-ról beszélek, mint amin fennakadtál legutóbb, hanem a teljes 65e-ről. ráadásul ezek önkormányzati kézben lévő = rissz-rossz földek. hozzátenném, hogy a termőföldjeink elaprózódottságát jellemző adat, hogy közel 90 százaléka 5 hektárnál kisebb. amire igazán alkalmas ez az ügy, hogy jó habosra lehessen verni, lehet dagasztani. ez már médiamunka, kommunikáció, agitprop, ilyesmi. az ország mezőgazdasági területe 5,865 millió ha. szóval az 5 millió 865 ezerből az a végén lévő kis 65e ha, aminek a _bérlete_ felett megy a duma.
@Fabius:
Ha jól értettem, abban nem értesz velem egyet, hogy nem lesz itt összefogás.
Nézd, a szakmámból kifolyólag sok helyen megfordulok, sok emberrel beszélgetek. Én a tapasztalataimat írtam le összegzésképpen. Nyilván ez nem reprezentetív felmérés, csak a hallottakat rakosgatom össze egy általam egésznek tartott izévé. Egyszerű emberektől hallottak alapján és másoktól is. A luxust nem szabad megengednünk magunknak, hogy a választás napján otthon vakaródzzunk, ez világos.
Szűkebb pátriádban dolgoztam szerdán, régi bútordarab, aki ajánlott a szomszédasszonyának. Több mint tíz éve stabil ügyfelem. Namost, mivel kedvel engem, átjött a szomszédasszonyához, mert beszélgetni jó. Amíg én reszeltem az emelet társának a masináját, megvitattunk ezt-azt. Ő narancs oldalról (vallásos az öreg úr), én meg más megközelítésből. Nem tetszett neki, láttam rajta. Másnap reggel hat órakor(!) kaptam egy üzenetet, hogy nem tartanak igényt a szolgáltatásomra. Én nyolc órakor kapcsoltam be a mobilom, és az üzenet olvasása után felhívtam a kérdéssel; akkor most menjek, vagy ne menjek? Válasz; „nagyot csalódtam magában, mert azok után ahogyan szakmailag jól végezte el nálunk a dolgát…bla-bla-bala.
Érted? Nem a szomszédasszonya b.szott le, hanem Ő, akinek a bajuszkeféjét is megjavítottam. Azért, mert nem vagyok hívő. Már előző nap éreztem, hogy nem sok keresnivalóm arrafelé, bejött.
2012. Május - érted ezt?

Nos, ezért vagyok szkeptikus, a nagy de nagy összefogás tekintetében. Ez persze az én tapasztalatom/véleményem, oszt nem is lehet ráhúzni egyenruhaként semmilyen ideológia alapján összeröffent tömörülésre. De győzz meg, ha szerinted nincs igazam. Én meghajlok az olyan vélemények hatására, amelyek túlmutatnak a tájékozottságomon.
Sokan vannak még olyanok, mint az említett bácsi. Szidja a kommunális adót, de ugyanakkor homlokon fos, mert azt mondtam neki, hogy Papcsák egy gyökér.
Nem értem én ezt.
Hol az összefogás a szar ellen?
@Knósszosz Mija beszáradt lóf@sznak köll Neked politizélni duguláselhárítás közben?
Mondjuk, én sem állom meg, az igaz..:-D
@Knósszosz: Az összefogásnál nagyon lényeges, hogy melyik oldalról közelítem meg. meglehet a negatív oldalról, vagyis valaki/valami ellen fogunk össze. én azt gondolom, hogy a jelenlegi ellenzéki összefogás efelé akarna hajlani..tehát összefogás Orbán kormány ellen. viszont ez hosszútávon nem működik, mert ahogy megszűnik az a jelenség ami ellen összefogtak előjönnek az ellentétek. Mindebből már látszik, hogy én a pozitív irányú összefogás meleltt vagyok, amikor valami mellett, valamiért fognak össze, és nem valami, vagy valaki ellen. hosszabb távon nagyobb motiváció.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Én nem hárítom a dhougulást, nemis politilizálódok.
Csak vannak dógok, amiket nemdenem értek.
@Penivaldes:
Szia Peni!
Én meg azt gondolom, hogy mostan nincsen itten a philozóphiai felytegetéseknek a zideje, most valami elen kel sazvazódni. Vegyipari szaközábe lyártam, kémijailag (is) elemezek.Asztán később ez lehet normális, de most nem normális. Most a szart kell eltakarítani. Sztán gyöhet valami értelemes. Na!
@Knósszosz:
Meg majd az ASCI is bejön, ha utána nézek:))
@Knósszosz: Tessen akkó röggel, kávédzás közben elölvasni az anzappi ukkázt a Lévay vagy Leddvay(?) uccábú, oszt megjön a zihlet! Lehessen mindezt fajanszon is, amennyiben loptop rendelkezésre, áll!:-P
@Knósszosz: Jaja, Te a szennyes mosására alkalmatos gépezet tevékenységének folytonosságában beállt változást küszöbölöd ki, már emlékezem..Rád. malydanság!:-D
@Knósszosz: Nem értek egyet. A valami ellen való összefogással nem lehet hosszútávú szövetséget építeni. ideig óráig jó, de ahogy megszűnik az ami ellen, akkor rögtön felbomlik, mert elveszíti a célját. nekünk viszont olyan szövestég kell ami hosszabb távon is működik, és ezért kell a szövetséget arra alapozni, hogy valami mellett. a szar eltakarítása nem elég, ha utána állunk és nézünk mint köd a borjúban. úgy kell elkezdeni aszar takarítást, hogy tudjuk, hogy utána kristálypalotát építünk. és a lényeg az épíités és nem a takarítás. a takarítás csak a szükséges rossz.
persze könnyeb ha valami ellen harcolunk, hisz ahhoz csak óbégatni kell, és semmit sem kell tenni.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Ezt megfontolom majd, mer neki indulok a khérdésnek megint, mer a zavatarod az tecik. Abúl lefojósilag is lesz itten még apóka ellipszis, mer az öregek nem hüljék. Tugyák mi fán terem a dhió. De ara még köll picit várakozni. Nem?
@Penivaldes: Valami ellen nem?
Nézd csak meg miből építette fel magát a törpe! Elképzelése sem volt, miként kell kimászni a szarból, viszont azt tudta, hogyan kell idollá válni, a barmok körében.
Tű, cérna, gomb... kezdj varrni!
@Knósszosz: a francba már Knósszosz! mindjárt olyat mondok, hogy..!!!!!!!nem a barmok körében kell idollá válni hanem az értelmesek oldalán.
@Penivaldes: Az értelmesek kevesebben vannak, ergo..a flancsetuggya, mi kéne ide, lehet, atomot ránk kérni?
@Penivaldes: Szerinted Drágám, ki képes értelmesenek lenni? Amarra?
Látsz ilyet? Ne alázz, és ne mondj "olyat" jó?
Megküzdök érted virtuálisan, de ne oszdt le a bitemet, tizedekre!
Értem én, de Peni fog még tágra nyílt szemekkel csodálkozni.
Nem a Te hibád lesz, de figyelj!
Engem már nem b@sznak át ezek a tetvek.
@Knósszosz:

Nem jól értetted. Azzal nem értettem egyet, hogy senki nem tudja gazdaságilag hogyan tovább. Mert a kezdőlépést még a Jobbik is tudja.

Az összefogásra azt mondtam ne temessük. De neked meg nekem nem a bajuszkefés bácsival kell összefogni. Az igazhitűekkel nem lehet mit tenni, ha Orbán vagy Papcsák arcon szarja is őket nem számít. Ő szidhatja a kommunális adót, te nem. Ő kritizálhat bárkit mert a vélt elit tagjának érzi magát, neked meg ne legyen véleményed. Ez csak akkor szar ügy, ha a munkában érint. De tényleg itt tartunk.

Ettől még igenis lehetséges az összefogás, de az elvárásainkat meg kell fogalmazni és el kell juttatni az érintettekhez.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Kapd be a faszom te varánusszal azonos inteligenciájú majom.
@Habakuk999: Köszönöm a hiányolást, gyógyszer- észem tanácsára nem igazgatom magam (ilyesmivel, mint politika), elég a nincstelenség is!:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): nincs is min izgatnod magadat már.

nem nagyon van innen lefelé vezető út

de beszélgetni se rossz:)
@Habakuk999: Ebben izgazd lehet, bár, ha arra gondolok, hogy várom, mikor lakoltatnak ki, ahhoz képest eltörpül még Őmagasságos Vezényló Vikitorunk bülbülszava isch..
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Az van, nekem is költözködnöm kell, mert tönkre megyünk különben a nagy jólétben.
@centenárium:
Nono... te kis köcsög... én lányokat szeretem!
Ilyen maradi libsi vagyok! :)
Hiába ajánlgatod magad, téged max. a Kék Osztriga Bár törzsvendégei... komálnának.

Ne'ba! Fabius is volt MENSA teszten?
Akkor üdv neki is a 2 %-ban! :D
Te kis bennfentes... Mesélj aranybogár, honnan tudsz te ennyit?
Komolyan érdekel!
Te is voltál IQ teszten?
Tudod, ott nem az a jó, ha negatív...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Maradi libsi,én meg utálom a libsiket.
Mert én félázsiai, az országot végig rabló
nemzetség sarja vagyok. S nem szeretem ha
holmi betelepült kúfár bele akar turkáni a tányéromba.
Kapd be te majom. Téged úgysem véd meg senki tőlünk.
""Elhangzott a szó"".......
@centenárium:
Hiába reménykedsz kisköcsög...
Én csak a puncira bukok!
Majd ha hasonló családfát fel tudsz mutatni, mint én, akkor ugathatsz, addig viszont csak egy Vona, Novák, Csurka féle szláv seggnyalonc maradsz...
Az én családomnak a családfáját itt írta le egy családtagom:
www.bardossy.hu
Ül, nem ugat!!!
Kussol! :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Én vagyok ázsiai, nem is félig hanem teljesen.
Te pedig összekeverted a kommenteket félliter
"szeszesital" után, egy buzi kommentjével
aki nálad kereskedne.
Teheted a családfádat ahová akarod, akkor is egy
ballibsi magyarellenes seggfej maradsz itt a
varánuszon.
@centenárium:
Egy hazátlan kis szarkupac lehetsz max.
Én magyar vagyok, európai, annak is vallom magam, ahogy az őseim is.
Te meg egyből lekvárnak képzeled magad, mert felraktak a polcra? A hozzád hasonló magyarkodó senkik attól még szarok maradnak, a polcon is!
Nyaljátok a csúti tahó seggét, de attól nem lesztek magyarok!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ha a kunok hazátlanok ennyi idő után a szemetekben, hát legyen. Igaz a falunkat régen
lerombolták a törökök ott "Halas" mellett.
El kellett vándorolnunk anno pár száz kilométerrel északabbra. S ott leltünk tanyát
a nádasok védte jól termő földeken.
Arra ezért büszke vagyok,hogy a pénzért nem ültem
soha egyetlen párt kosarába sem és nem is fogok.
De tisztelem őseinket az Árpád-házi lobogóval együtt. Nem tévesztem össze a nyilas ronggyal
mint az a Szar(M..)házi dölyfös senki. Nem vagyok antiszemita de szemita sem.Oda tartozom ahová most a legtöbb magyar ember.
Nem érdekel a milla meg 4. kurva banda és a magátszopogató utódpárt sem.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Jut eszembe, ide nem nézel majd el esetleg??? :)

Bárdossyra, a mártír miniszterelnökre emlékeznek Szombathelyen

www.hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=59946
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ha esetleg nehézségek támadnának a szövegértéssel, akkor szívesen elmagyarázom még...

"Az ilyen külsőségekkel és tartalommal bíró események, valótlan tartalmú közlemények bemocskolják Bárdossy László emlékét és sértik a család kegyeleti jogait!"

bardossy.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=93:sajto-koezlemeny&catid=1:friss-hirek
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én nem is annyira a temetőben tartandó eseményre gondoltam, hanem inkább erre:

"December 9-én a szombathelyi ferencesek templomában 16 órai kezdettel engesztelő szentmisével,"

Ha jól látom ez ellen nem volt kifogásuk és még az is lehet, hogy ide elmennek majd a család képviselői. Szerinted?

szombathely.ferencesek.hu/index.html
süti beállítások módosítása