Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.05.18. 04:57 Fabius

A velünk élő korrupció

Címkék: fidesz orbán viktor pártfinanszírozás földbérlet

- Ki fingott? Nyissatok azonnal ablakot, mert még azt hiszik be vagyunk szarva! Pedig nem vagyunk, kedves barátaim és kereszténydemokraták. Nincs is rá semmi okunk, mert álmot láttam szárnyalót. Ne nézz így Petike, nem budaigyuszit láttam hokedlin gebeszkedve wizer gép szárnyát nyelvével letapogatni a bujkáló oszkópéter után, szárnyalót láttam, nem szárny nyalót, marha. Szóval kitaláltam mivel lehetne enyhíteni az oligarcházó közvéleménytől fartájékon keletkezett feszültséget. Nagyon figyeljetek, mert néha én is alig tudom követni a zsenialitásomat. 

Szóval az van, hogy az ellenzéknek nem adunk pénzt. Majd azt mondjuk nincs és ráfogjuk a Gyurira, neki már úgyis mindegy. Ha bajban a haza az emberek is megértik majd, hogy a pártok működése sokadrangú feladat. Úgyis utálnak mindenkit, és hiába mondja majd nekik a Török Gábor, hogy nincs ingyenpolitika, még tapsolni is fognak majd meglátjátok. 

Ezzel meg is lesz oldva minden. Nem lesz szikkadt pogis sajtótájékoztató minden másfél percben, nem lesz kampány, nem lesz plakát, nem lesz fizetett pártszakértő se spindoktor. Csend lesz. Végre. Meg rend. A mi rendünk, az új rend. Vagy Nemzeti Rend. Esetleg Rohadt Nagy Dicsőséges Nemzeti Rend, még nem döntöttem el. 

- De Főnök, mi lesz a mi....

- Lárifári! Azt mondtam az ellenzéknek nem adunk pénzt, nem azt, hogy nekünk se lesz! De ha félbeszakítasz az okvetetlenkedéssel elvesztem a fonalat! Szóval! Most mindenki arra számít, hogy majd megoldja a Lajos és a többi oligarcha, mert mi vagyunk az oligarchák kormánya. Ami igaz is. De. Amíg a közvélemény az ellenzékkel a Laligumit rágja addig elővesszük titkos fegyverünket, a zseboligarchákat. Hogy mire gondolok? A vidéken elszórt Kanyok Attilákra, rájuk építettem a B tervet, ha Lajos megbukna. Na idesüssetek: a hűség szobrai haszonbérletbe vesznek földeket mindenkitől akitől csak lehet. Valahogy így:  (olvasható méretért katt)

 

Remélem szabad szemmel is látszik a hektáronként 8 ezer forintos bérleti díj, amire ugye föl lehet nyalni a földalapú támogatást 56.911 Ft/ hektár értékben. Na, ez meg még Matolcsy szerint is 48.911.- forint tiszta nyereség csak a támogatásból. Mi elintézzük, hogy ne kérdezgesse senki, hogy a Tiszatáj Közalapítványnak miért nem éri ez meg ebben a formában, és nem röhögünk nyilvánosan és hangosan, mikor a honlapjukon ilyeneket írnak, hogy: 

"A rendszerváltás körüli években az volt tapasztalható, hogy a termőföld valódi értékét nem ismerő, az ahhoz való kötődéssel nem rendelkező honfitársaink "fillérekért" dobták oda a földtulajdonukat"

Ezek után szerintem elvárható, hogy a Kanyok Attilák meleg szívvel gondoljanak majd pártunkra, mikor Fazekas Sándor a kezében hála feliratú táblával ráutaló magatartást tanúsít. Mert a magánszemélyektől adományt elfogadni továbbra sem lesz tilos. Na, szép szemű nádi poszátáim, akkor ki a zseniális? Ki ismeri legjobban a pártfinanszírozás kiskapuit, ki az ellenzéki ellehetetlenítés csillió danos nagymestere? 

Ne nyald a kezem Péter, inkább iparkodj egyéni indítványként gyorsan beterjeszteni, mielőtt kitör az újabb botrány az áthárított telefonadó miatt!



767 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr674523531

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.18. 14:42:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Száz forint a forró lángos, mihez értesz, Áder János? 2012.05.18. 10:42:53

Áder János életrajza: íme egy újabb nímand, egy elvtelen csinovnyik, aki a Párt iránti elkötelezettsége mellé semmilyen szakmai eredményt nem tud felmutatni. “Áder Jánosnak nincs semmiféle jelentős tudományos, kulturális, üzleti vagy akár sportte...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.05.18. 10:39:33

Egy évnyi szociológus szakmai gyakorlata van, 24 éve agresszív, gátlástalan megélhetési politikus, aki 1990 óta ki se tette a lábát a Parlamentből, hogy körbenézzen a magyar valóságban. Szónoki képességei rendkívüliek, a politikai marketing és a tömegm...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.05.18. 10:35:21

  Unortodox nemzetromboló gazdaságpolitikusunk soha nem dolgozott a versenyszférában, ám MSZMP-s és “demokrata” múltja alatt is sokat igazgatott, elnökölt, kurátorkodott. Hogyan irányíthatja egy ország gazdaságát az, akinek egyetlen na...

Trackback: Pártvagyon és szavazás 2012.05.18. 09:50:24

Már ezelőtt is foglalkoztam ezzel a témával, de mostanra ért meg néhány elképzelésem arra a szintre, hogy meg merjem osztani őket. Mint az az elmúlt heti diplomáciai csetepatéban is kiderült, itthon nagy gond az, hogy a pártjaink, vagy a magukat párt k...

Trackback: Orbán becslése 2012.05.18. 08:33:37

Az oligarcha-vezérelt országokban a politikai és a gazdasági elitek összekapcsolódnak: fontos gazdasági érdekkörök nyereségük egy részét a számukra kedves politikai erők hatalomra juttatására vagy hatalomban tartására fordítják. Az így kedvezményezett ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fabius:
Éljen a Párt! Éljenek a tévedhetetlen vezetőink!
Éljen a narancsbolsevik Párt!
Valahol máshol...
döbbenet... gyilkos fides... senki nem felelős a fides nyomozás megál lapítja...

20 perc alatt ért ki a tűzoltóság... az áldozat fia 5 perc alatt ért át messzebbről...

senki nem hibázott... először rossz címre mentek, aztán megint rossz címre mentek... és később kiértek...

a tűzoltóparancsnok se sokáig marad... enyni... a jelen rendszer ingyen van és sokkal jobb.. de dr bakondi a fides mafia egyik vezetője inkább ÚJ DRÁGÁBBAT szeretne...

bűnöző g@cik...

szerinte a szomszédban lakó szabadnapos tűzoltó sem tudta papucsban megmenteni őket... tehát felesleges volt kimenni...

www.hirado.hu/Hirek/2012/05/18/11/Ellentmond_a_pomazi_parancsnok_a_halalos_tuzvesz_ugyeben.aspx

erről ez jut eszembe:

"a nemzetközi hejzet egyre fokozódik... az élet nem habostorta... csapásokat adunk és csapásokat kapunk..."

www.youtube.com/watch?v=QbiwaRCp-Fk&feature=player_detailpage#t=3784s
"A kimutatás szerint a gazdák legfelső 1 százaléka a területalapú támogatások 40,5 százaléka felett rendelkezett."

Ha ez igaz tavalyról, akkor idén a 626 milliárd SARS támogatásból ez az 1% 250 milliárdot eltesz. És akkor még nem számoltuk bele az idén felosztott és mészároslőrincek által megkapott földek utáni lóvét.
@Fabius:
A Gyurcsány a hibás! Meg a Bajnai! Meg az LMP. Mindenki!
A Fidesz ártatlan, nem tehet róla, ők tisztességesek... Húúú, én sem gondoltam komolyan! :))
@Fabius: és ilyenkor hol a picsába vannak a lenullázott, kisemmizett zállattartók meg a többi földművelő /parasztok/ a traktorokkal meg a blokádokkal? A tizede miatt felruccantak anno a parlament elé. Hangot sem hallani.
@Fabius: Ez igaz.
Nézd, lebaszarintootak már engem a havri körömből páran (nem sokan-nem mindenki idióta), hogy miért szeretném én Oszkóékat megint. Azért, mert kirántottak a gödörből, ahogyan írtad. Nem lehet ezt jobbról fikázni, vagy balról kérdőjelezni, ez tény. Hiába fáj amarra, de ez akkor is így van. Ha viszont amarra fáj, akkor megette a fene. Akkor nem számít az ország érdeke nekik, amit fennkölt, agyalágyult lózungokkal igyekeznek lenyomni a torkodon, ott csak egy a lényeg, a nettó ideológia. Na, ettől (is) okádok...
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: szokott kínai hét lenni, akkor kell megvenni. Most francia van, és diós szalámiból spájzolok be. Szokták is nézni a pénztárosok, hogy mennyit viszek, de hát a Pickes téli szalámi kezitcsókolomot köszön neki
@Spániel: Anno volt egy politikai kezdeményezés ami mögé be lehetett állni. Ma már nincs ilyen.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: állította valaki az ellenkezőjét?

na most egy kicsit elhúzok, mert pasik várnak rám
Figyusztok! Érdekes lenne ha egyszer csinálnánk egy ilyen Varánusz buszozást. :)

Így kedvelte meg a gój motoros a liberálist

index.hu/video/2012/05/18/illumination/
@Penivaldes:
Hagy már...
Szereted Skandit, ez lejött. Köll valami onnan?
(csak a magam módján)
@Spániel:
Viktor a szájukba is szarhat, a mamlasz, birka nép még élvezni is fogja, hisz félistenük szara jut nekik! Ha majd kenyér nem is.
@Fabius: az egypártrendszer a kommunizmuson kívül vezethet ez a monarchia irányába is (rendi, abszolút)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: @Spániel:

Várjuk ki ennek a végét, szerintem a gazdák most ébrednek. Ángyán felrúgta a húgyosbögrét, és a java még hátra van.
@Fabius:
Én csak birkatelepeket látok... A falusi emberből cselédet, zsellért csinálnak. A városiból meg birkát. :(
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
Minek ide központi szervezés, annyi eszük csak van még, hogy maguktól kezdeményezzenek. Álljanak ki néhány főútra minden héten három napig vagy bármi, csak ne lapítsanak, amiért a csűti törpére szavaztak, aki most jól orrbabaszta űket.
@Fabius:
azt tegyük hozzá (aki csirkét kíván zabálni), hogy a csirke húsa alapesetben száraz. Ezért kedvelt leves formátumban. Ha valaki sütve szeretné, ás nem kíván hamuízű valamit enni, akkor érdemes előtte bepácolni, és/vagy szószokkal, mártással tálalni. nem véletlen, hogy a grillcsirkét olajjal locsolják, hogy ne száradjon ki, és amikor sütőben sütjük, mindig ott van a receptben, hogy bőségesen locsoljuk ezzel-azzal.
én pl. a sütőben történő szárítást úgy előzöm meg, hogy kívülről diétás módra szalonnacsíkokkal borítom, belülre pedig májas-főtt tojásos- zsemlés (gombás) tölteléket kap, és ettől nem szárad ki.
élvezhető lesz, na.
@Secnir:
Na elmentek a francba a főzőcskével... Éhes vagyok megint. Dögök vagytok! :))
@Knósszosz:

Én az ilyen lebaszarintók elé szoktam tenni pl ezt:

www.google.hu/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_kd_zg&idim=country:HUN&dl=hu&hl=hu&q=gdp+n%C3%B6veked%C3%A9s

...és nem kell magyarázni. Ott van feketén fehéren honnan estünk le Gyurcsányék alatt, és ugye az utolsó meredeken emelkedő rész külön magyarázatot nem igényel.
@Spániel: Nem mindenkinek ilyen egyszerű, hogy akkor megyek és tüntetek. Olyanoknak meg főleg nem akik Marxon szocializálódtak. Ezt el kell fogadni, pont ezt bassza el az LMP is, nem érti miért nem teszik ezt az emberek. Egyszerű, mert nem ilyenek, és mert szerinted ez rossz még nem fognak megváltoztatni. Alapíts egy hiteles pártot/szervezetet, javasolj számukra is elfogadható megoldást a problémáikra és mögéd fognak állni. Maguktól viszont nem ülnek traktorba és indulnak el tüntetni, ha a segged a földhöz vered akkor sem.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Hát érdekes, hogy kritizálja a felsőbbrendűséget és közben ugyanaz árad belőle. :)
@Fabius:
Az semmi, de kapcsold be hozzá Albániát is! :))
Csúúúúúnya...
@Fabius: Bajnainál tényleg csak az a kérdés, hogy ez a lendület ki tart-e 4 évig. Viszont hármójuk közül, eddig csak neki sikerült elérni pozitív változást.
@Gábriel angyal: Valahogy az ilyen érvekkel, hogy valaki azért szereti a hazáját mert egyszerűbb, mint elfogadni a nemzetietlenséget, a kollektív együttélést különbségek nélkül. Tipikus Marxista baromság, hogy minden valami lineáris, fejlődő vonalon ábrázolható.

Egyszerű evolúciót akar húzni.

ősember-nemzetieskedés-internacionálé.
@Fabius: Azt írod, a java még hátravan. Minek a java, mert ezek a pofátlan rohadék oligarhákok napról napra egyre gátlástalanabbak, pénzéhesebbek. Max. a bilibe lógó kezű Mesterházi álmodik egy lilát, hogyaszongya, majd ha mi jövünk, akkor....álmodik a nyomor. Rogán ma megint emútnyócévezett egyet az egyik új adó kapcsán
@Fabius: Hmmm, a könyvvizsgálóm fél órát volt képes elmélkedni a föld alapú támogatásokról péntek este kilenckor.
Pedig aztán végképp nem ért a mezőgazdasághoz.

A gazdák reakciója aratás környékén lesz érdekes, amikor szembesülnek a fordított áfa csodájával.
A vegyszerek, a műtrágya, a gázolaj áfája ugye nem fordul meg, ergo finanszírozhatják az államot ők is egy darabig.
Ismerve a NAV villámgyors áfa kiutalási sebességét, biztosan nem lesz köpködés.

Nem gondolom, hogy fidessék megijednének vagy egyáltalán taktikai szempontokból megváltoztatnák a pályázatok mostani módiját.

Azon már túl vannak, ez már all-in játék. Innen már csak előre menekülhetnek.

Visszatérve a földek pályázataira. Nem hiszem, hogy emiatt a vidék megmozdulna, hiszen nagyon kevés szereplőt érint közvetlenül.

Viszont a vidék szemét felnyitja, láthatóvá és közelivé válnak az igazságtalanságok, nem csupán a híradó vagy a déli krónika szemszögéből jelennek meg.

Komolyabb felzúdulást a mezőgazdasági felvásárlási árak emelkedésétől inkább lehet várni, ugyanis az időjárás is vacak, plusz nagy valószínűséggel fél áfával emelkedni fognak a gabonaárak, így történt Romániában is.
Az áremelkedést aztán sokkal egyszerűbb lesz az oligarchák nyakába varrni - ha ez nem is fogja teljes egészében fedni az igazságot. -
@Spániel:
Tonyó, a sikerember? Na még az a kisköcsög is megérdemelne egy szívlapátos pofánba.zást! :)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: már csak a tenyérbemászó pofájára való tekintettel is. Hát még a többi...
@Fabius: Khmmm, azért van olyan szegmense a baromságnak, ahol a tények a siratófalon csattannak.
Ha már más érv nem maradt.
A szánalmas seggfejeknek, ez még mindig kapaszkodó.
Nem pont ahhoz mondom amit írtál, csak mint beilleszthető beszólásként.
Eszméletlen szarban vagyunk, és nem látom/nem látjuk a barátaimmal-Veletek, hogy mi a lófaszt kellene csinálni. Persze mindenkinek van ötlete, de azok is merőben eltérnek.
Nem lesz itt összefogás, ez a tragédia. Ameddig utál a szomszédod, mert nem vagy orbán imádó, addig baszhatod. Meg én is, mi is. Az én szomszédom ilyen, a franc egye meg.
Marad 14, de aki nem jön el, az menjen a pitszhába! Az ő töketlenségüket mi fogjuk fizetni.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Egyetlen receptet sem írtam. Eszemben sem volt piszkálni szarvasbélszínnel, amit erdei gyümölcs lekvárral és röszti burgonyával tálalnak. Borzalom lehet. Nekem is van szívem.
Azért ha van ilyesmiből maradékod, küldd mán át lécci!!
Az utánvétet estenbezony kipengetem:)))
@Knósszosz:
Nézd, a narancsbolsik arra játszanak, nem kevés sikerrel, hogy minél több emberbe a fásultságot, a belenyugvást beleneveljék.
Pech, hogy van itt is pár olyan rebellis fajta, akiknek nem lehet mindent beadni. A Habony féle zombitenyésztők munkájában nincsenek komoly kihívások, hisz nem nagy erőfeszítést igényel a birkák zombivá képzése.
A saját zombi, elvtelen és minden beszopó hívőik el fognak úgy is menni szavazni és ez nekik elég. A többinek csak egy impotens ellenzéket kell tálalni, azt meg nem nehéz, pláne, ha a sajtóban szépen teret lehet adni a hírgyárnak. Ja, hazudnak? És? A hívőknek az maga a szentírás, a VIKTOR MONDTA! :(
Ha ezt a tempót viszi az ellenzék, akkor '14-ben még 2 helyük sem lesz. Ahogy egy igazi szép pártállamhoz illik!
Na onnantól lesz kötelező a PÁRTFŐTITKÁR megszólítás a bolsevikoknál.
Addig csak őfőméltóságú...
Sziasztok! Ez volt már korábban?? :)

barikad.hu/csanadi_gabor_ferenc_bombauezlet-20120518

Döbbenetes adatokat és elemzést közölt ma a k.blog.hu. Az agrártámogatások döntő többsége a nagygazdaságok és a zöldbárók körében landol, de a három legnagyobb haszonélvező olyan befolyásos üzletemberek triumvirátusa, akiknek mindenhez volt már közük Magyarországon, kivéve egyhez nem: a gazdálkodáshoz.

k.blog.hu/2012/05/18/agrartamogatasok_2011_penzeso_csanyi_nyerges_es_leisztinger_erdekeltsegeinek
@Knósszosz:
Gonossssssssssszosz! :))
Főzzön Neked a Selmeczi Gabika!
Bas.hatod, mert nyáron Fabius és Bárány fog konnektor orrút sütögetni! :D
@Gábriel angyal:
Ez aljas rágalom! A Viktor is megmondta, hogy ez nem igaz! :(

"Orbán Viktor szerint a kormány határozottan meg kívánja akadályozni, hogy az állami földek bérlését kizárólag a földalapú támogatások megszerzése motiválja."

Érthető? Mindenki más hazudik...
Amúgy csak én nem láttam azt a kisköcsög Illést most Kolontár környékén észt osztani?

"Csütörtökön a viharos erejű szél miatt átlagosan légköbméterenként 560 mikrogrammos 24 órás átlagértékeket mértek a tározóktól délre elhelyezett méroállomáson. (Az egészségügyi határérték 50 mikrogramm légköbméterenként egy napra vonatkoztatva.) A fő probléma a napközben előforduló csúcskoncentrációkkal van, ami több ezer mikrogramm is lehet légköbméterenként. Ez olyan mértékű koncentrációnövekedés, aminek rövid idejű hatása is jelentős egészségügyi kockázatot jelent."

index.hu/belfold/2012/05/18/veszelyes_a_por_kolontar_kulteruleten/#
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Sikerült magam megutáltatni, ráadásul azt is kiderítetted, mitől van hányingerem. A szenátoroktól például például dupla vonalkódot vagyok kénytelen a gatyámba lényegíteni, főként ha nőről van szó. Ráadásul ha magyar. És ha ezen specifikációkhoz hozzájárul az is, hogy teljesen hülye, akkor meg pláne.
Nekem ilyen ne főzzön!!! Te nem tudsz egy jó valamit? Minden kan tud főzni kurva jól, csak esetleg nem tuggya.
-:D-:D
@Knósszosz:
Kb. így lehetek a főzéssel. Remek vajas és zsíros kenyeret, továbbá rántottát tudok "főzni". Na kb. ebben ki is merül a főzési tudásom.
Viszont meg tudom javítani a számítógépet, kiirtani a vírust, megjavítani a nyomtatót. Ez egyfajta cserealap alapjait képezi manapság.
Bár még a szaglásom is remek, a skót malátát könnyedén megtalálom, duplán, tisztán. :))
Korog a gyomrom... megyek inkább aludni... Jó rosszak legyetek!
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
"Nézd, a narancsbolsik arra játszanak, nem kevés sikerrel, hogy minél több emberbe a fásultságot, a belenyugvást beleneveljék. "
Én is ezt gondolom, ezt fogják erőltetni. A siker biztosított innentől fogva. Van itt ez a blog, szervezzünk ez ellen valami megmozdulást. Menjünk ki sűrűn az utcára és nyökögjünk ellenük. Nem lámpavas retorikával (bár azt érdemelnék), demokrata módon, a nép (a mi) hangunkkal. Szar egy liberális értékrend a miénk, de én hiszek benne.
Sajnos nincs okom rá, hogy még sokáig tegyem.
Fogy a türelem...
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Nézd, ha kijövünk a recesszióból és növekedési pályára állunk, stabilizáljuk a hitelkamatainkat, a kiszámíthatóságunkat akkor kevesebb a teher amit az államkötvényezés jelent, és simán tartható a 3-4% még ebben a gazdasági környezetben is.

A röhej, ezért kizárólag Orbán elbaszott elveit kéne feladni, mert többe sem kerülne mint amibe a matolcsyzmus kerül. Ha két éve nem nyúlnak hozzá, ma már ott tartanánk.
@Spániel:

A java még hátravan: 65 ezer hektár földbérletből eddig 16 ezer lett kiosztva, láttuk milyen módon. Ha ugyanez marad a rendszer jut elégedetlen gazda bőven az ország minden tájegységére. A mostani zúgolódás csak az előszele annak ami még jön/jöhet.
@Habakuk999:

Az előbb írtam, hogy nem csak ennyi ember fog érinteni, és nem lokális - fejér-borsod - probléma lesz, hanem országos.
@Knósszosz:

Nem értek egyet.

A legelső és alapvető dologban - az egykulcsos megszüntetése - mindenki egyetért, a Jobbik is. Ez már több, mint ami Orbánéktól várható, mert az esetleges kormányváltó tisztában vele honnan fogjon neki a dolognak.

Az összefogást meg temetni nem kell. Kizárva nincs, de ahhoz a változások elengedhetetlenek ellenzéki oldalon. Egyébként meg azt kell erősíteni mindenkiben, hogy el KELL menni szavazni legközelebb. Mindegy kire, de az otthon maradás luxus lesz.
Mindennek kiindulópontja, hogy maga az állam is törvénytisztelő legyen. A normakövetés nemcsak az állampolgároktól elvárt kötelesség, hanem a hatalomgyakorlókkal szemben is alapvető követelmény.

Navracsics Tibor: Nemzeti ügyek politikája, 2010
vincent

Világszabadalomnak nevezte a január elsejétől tervezett, egykulcsos adórendszert a miniszterelnök. Orbán Viktor azt mondta: ezt kombinálják majd a családi adózással, és ezzel együtt a rendszer nem lesz bonyolultabb.

A kormányfő úgy fogalmazott: ígéretet kapott Matolcsy György nemzetgazdasági minisztertől arra, hogy jóval egyszerűbb lesz az adózás, és a bevallás valóban nem lesz nagyobb egy söralátétnél.

Orbán Viktor 2010. október 1.
Egyébként Stefke nem számolt be a földbérletrôl még? Sikerült neki is most oligarchává válnia, vagy marad az éjszakai járôrözés a természetben, a vadállatok közt, egy szál fokossal felszerelkezve?
Hööö... ezt nem kellett volna mégsem, mert nagyon vizuális típus vagyok. :(
@Fabius: "Mindegy kire, " ??!

Jól átgondoltad. :)
@Fabius: Az országos elosztást nem vitatom.
Helyi szinten vannak kevesen azok, akiket érintenek a földosztások.
Nem a falvak teljes lakossága gazdálkodik.
Attól függetlenül mindenkinek fog fájni, hogy a kedvencek kapják a földeket.

De jobban fognak fájni a matolcsyzmus lassacskán beérő eredményei.

Nem fogja tudni kordában tartani az inflációt, bár attól tartok, nem is igen akarja.
Nem tud munkát adni, csak olyan rabszolgásat, amit mutatott a video tegnap.

nol.hu/gazdasag/20120519-zuhan_a_realber

Az alapvető élelmiszerárak pedig fognak menni fölfelé, a búza és a takarmánynövények elvisznek 10-15 %-t.
Szója tartósan az égben - történelmi rekordokon - ez pedig elviszi a húst, a tejet.
Pénz viszont kevés- ez talán korlátozhatja az inflációt valamilyen szinten - ugyanakkor a hazai élelmiszeripart egy az egyben fejleszti vissza.
A kurva sok földalapú támogatás célja a növény és állattenyésztés versenyképessé tétele. Na ez az, amivel senki nem foglalkozik, ez a pénz egyszerűen "jár", talált pénz, megy a kredencbe, ahelyett, hogy az export versenyképességét vagy akár a belföldi részesedés növekedését segítené.

Akinek pedig kedvezni akar, - a felső megtakarításra képes réteg- annak elinflálja a megtakarításait.
Egyik kezével ad, a másikkal elvesz.
@Fabius: 65e ha az semmi. országos szinten meg főleg nagy semmi, szotyimag. pl. ha _én_ vmit csinálnék a Fidesznek, és ennyivel akarna kifizetni, lehet, kevesellném, talán még meg is sértődnék. tehát nem 500 ha-ról beszélek, mint amin fennakadtál legutóbb, hanem a teljes 65e-ről. ráadásul ezek önkormányzati kézben lévő = rissz-rossz földek. hozzátenném, hogy a termőföldjeink elaprózódottságát jellemző adat, hogy közel 90 százaléka 5 hektárnál kisebb. amire igazán alkalmas ez az ügy, hogy jó habosra lehessen verni, lehet dagasztani. ez már médiamunka, kommunikáció, agitprop, ilyesmi. az ország mezőgazdasági területe 5,865 millió ha. szóval az 5 millió 865 ezerből az a végén lévő kis 65e ha, aminek a _bérlete_ felett megy a duma.
@Fabius:
Ha jól értettem, abban nem értesz velem egyet, hogy nem lesz itt összefogás.
Nézd, a szakmámból kifolyólag sok helyen megfordulok, sok emberrel beszélgetek. Én a tapasztalataimat írtam le összegzésképpen. Nyilván ez nem reprezentetív felmérés, csak a hallottakat rakosgatom össze egy általam egésznek tartott izévé. Egyszerű emberektől hallottak alapján és másoktól is. A luxust nem szabad megengednünk magunknak, hogy a választás napján otthon vakaródzzunk, ez világos.
Szűkebb pátriádban dolgoztam szerdán, régi bútordarab, aki ajánlott a szomszédasszonyának. Több mint tíz éve stabil ügyfelem. Namost, mivel kedvel engem, átjött a szomszédasszonyához, mert beszélgetni jó. Amíg én reszeltem az emelet társának a masináját, megvitattunk ezt-azt. Ő narancs oldalról (vallásos az öreg úr), én meg más megközelítésből. Nem tetszett neki, láttam rajta. Másnap reggel hat órakor(!) kaptam egy üzenetet, hogy nem tartanak igényt a szolgáltatásomra. Én nyolc órakor kapcsoltam be a mobilom, és az üzenet olvasása után felhívtam a kérdéssel; akkor most menjek, vagy ne menjek? Válasz; „nagyot csalódtam magában, mert azok után ahogyan szakmailag jól végezte el nálunk a dolgát…bla-bla-bala.
Érted? Nem a szomszédasszonya b.szott le, hanem Ő, akinek a bajuszkeféjét is megjavítottam. Azért, mert nem vagyok hívő. Már előző nap éreztem, hogy nem sok keresnivalóm arrafelé, bejött.
2012. Május - érted ezt?

Nos, ezért vagyok szkeptikus, a nagy de nagy összefogás tekintetében. Ez persze az én tapasztalatom/véleményem, oszt nem is lehet ráhúzni egyenruhaként semmilyen ideológia alapján összeröffent tömörülésre. De győzz meg, ha szerinted nincs igazam. Én meghajlok az olyan vélemények hatására, amelyek túlmutatnak a tájékozottságomon.
Sokan vannak még olyanok, mint az említett bácsi. Szidja a kommunális adót, de ugyanakkor homlokon fos, mert azt mondtam neki, hogy Papcsák egy gyökér.
Nem értem én ezt.
Hol az összefogás a szar ellen?
@Knósszosz Mija beszáradt lóf@sznak köll Neked politizélni duguláselhárítás közben?
Mondjuk, én sem állom meg, az igaz..:-D
@Knósszosz: Az összefogásnál nagyon lényeges, hogy melyik oldalról közelítem meg. meglehet a negatív oldalról, vagyis valaki/valami ellen fogunk össze. én azt gondolom, hogy a jelenlegi ellenzéki összefogás efelé akarna hajlani..tehát összefogás Orbán kormány ellen. viszont ez hosszútávon nem működik, mert ahogy megszűnik az a jelenség ami ellen összefogtak előjönnek az ellentétek. Mindebből már látszik, hogy én a pozitív irányú összefogás meleltt vagyok, amikor valami mellett, valamiért fognak össze, és nem valami, vagy valaki ellen. hosszabb távon nagyobb motiváció.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Én nem hárítom a dhougulást, nemis politilizálódok.
Csak vannak dógok, amiket nemdenem értek.
@Penivaldes:
Szia Peni!
Én meg azt gondolom, hogy mostan nincsen itten a philozóphiai felytegetéseknek a zideje, most valami elen kel sazvazódni. Vegyipari szaközábe lyártam, kémijailag (is) elemezek.Asztán később ez lehet normális, de most nem normális. Most a szart kell eltakarítani. Sztán gyöhet valami értelemes. Na!
@Knósszosz:
Meg majd az ASCI is bejön, ha utána nézek:))
@Knósszosz: Tessen akkó röggel, kávédzás közben elölvasni az anzappi ukkázt a Lévay vagy Leddvay(?) uccábú, oszt megjön a zihlet! Lehessen mindezt fajanszon is, amennyiben loptop rendelkezésre, áll!:-P
@Knósszosz: Jaja, Te a szennyes mosására alkalmatos gépezet tevékenységének folytonosságában beállt változást küszöbölöd ki, már emlékezem..Rád. malydanság!:-D
@Knósszosz: Nem értek egyet. A valami ellen való összefogással nem lehet hosszútávú szövetséget építeni. ideig óráig jó, de ahogy megszűnik az ami ellen, akkor rögtön felbomlik, mert elveszíti a célját. nekünk viszont olyan szövestég kell ami hosszabb távon is működik, és ezért kell a szövetséget arra alapozni, hogy valami mellett. a szar eltakarítása nem elég, ha utána állunk és nézünk mint köd a borjúban. úgy kell elkezdeni aszar takarítást, hogy tudjuk, hogy utána kristálypalotát építünk. és a lényeg az épíités és nem a takarítás. a takarítás csak a szükséges rossz.
persze könnyeb ha valami ellen harcolunk, hisz ahhoz csak óbégatni kell, és semmit sem kell tenni.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Ezt megfontolom majd, mer neki indulok a khérdésnek megint, mer a zavatarod az tecik. Abúl lefojósilag is lesz itten még apóka ellipszis, mer az öregek nem hüljék. Tugyák mi fán terem a dhió. De ara még köll picit várakozni. Nem?
@Penivaldes: Valami ellen nem?
Nézd csak meg miből építette fel magát a törpe! Elképzelése sem volt, miként kell kimászni a szarból, viszont azt tudta, hogyan kell idollá válni, a barmok körében.
Tű, cérna, gomb... kezdj varrni!
@Knósszosz: a francba már Knósszosz! mindjárt olyat mondok, hogy..!!!!!!!nem a barmok körében kell idollá válni hanem az értelmesek oldalán.
@Penivaldes: Az értelmesek kevesebben vannak, ergo..a flancsetuggya, mi kéne ide, lehet, atomot ránk kérni?
@Penivaldes: Szerinted Drágám, ki képes értelmesenek lenni? Amarra?
Látsz ilyet? Ne alázz, és ne mondj "olyat" jó?
Megküzdök érted virtuálisan, de ne oszdt le a bitemet, tizedekre!
Értem én, de Peni fog még tágra nyílt szemekkel csodálkozni.
Nem a Te hibád lesz, de figyelj!
Engem már nem b@sznak át ezek a tetvek.
@Knósszosz:

Nem jól értetted. Azzal nem értettem egyet, hogy senki nem tudja gazdaságilag hogyan tovább. Mert a kezdőlépést még a Jobbik is tudja.

Az összefogásra azt mondtam ne temessük. De neked meg nekem nem a bajuszkefés bácsival kell összefogni. Az igazhitűekkel nem lehet mit tenni, ha Orbán vagy Papcsák arcon szarja is őket nem számít. Ő szidhatja a kommunális adót, te nem. Ő kritizálhat bárkit mert a vélt elit tagjának érzi magát, neked meg ne legyen véleményed. Ez csak akkor szar ügy, ha a munkában érint. De tényleg itt tartunk.

Ettől még igenis lehetséges az összefogás, de az elvárásainkat meg kell fogalmazni és el kell juttatni az érintettekhez.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Kapd be a faszom te varánusszal azonos inteligenciájú majom.
@Habakuk999: Köszönöm a hiányolást, gyógyszer- észem tanácsára nem igazgatom magam (ilyesmivel, mint politika), elég a nincstelenség is!:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): nincs is min izgatnod magadat már.

nem nagyon van innen lefelé vezető út

de beszélgetni se rossz:)
@Habakuk999: Ebben izgazd lehet, bár, ha arra gondolok, hogy várom, mikor lakoltatnak ki, ahhoz képest eltörpül még Őmagasságos Vezényló Vikitorunk bülbülszava isch..
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Az van, nekem is költözködnöm kell, mert tönkre megyünk különben a nagy jólétben.
@centenárium:
Nono... te kis köcsög... én lányokat szeretem!
Ilyen maradi libsi vagyok! :)
Hiába ajánlgatod magad, téged max. a Kék Osztriga Bár törzsvendégei... komálnának.

Ne'ba! Fabius is volt MENSA teszten?
Akkor üdv neki is a 2 %-ban! :D
Te kis bennfentes... Mesélj aranybogár, honnan tudsz te ennyit?
Komolyan érdekel!
Te is voltál IQ teszten?
Tudod, ott nem az a jó, ha negatív...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Maradi libsi,én meg utálom a libsiket.
Mert én félázsiai, az országot végig rabló
nemzetség sarja vagyok. S nem szeretem ha
holmi betelepült kúfár bele akar turkáni a tányéromba.
Kapd be te majom. Téged úgysem véd meg senki tőlünk.
""Elhangzott a szó"".......
@centenárium:
Hiába reménykedsz kisköcsög...
Én csak a puncira bukok!
Majd ha hasonló családfát fel tudsz mutatni, mint én, akkor ugathatsz, addig viszont csak egy Vona, Novák, Csurka féle szláv seggnyalonc maradsz...
Az én családomnak a családfáját itt írta le egy családtagom:
www.bardossy.hu
Ül, nem ugat!!!
Kussol! :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Én vagyok ázsiai, nem is félig hanem teljesen.
Te pedig összekeverted a kommenteket félliter
"szeszesital" után, egy buzi kommentjével
aki nálad kereskedne.
Teheted a családfádat ahová akarod, akkor is egy
ballibsi magyarellenes seggfej maradsz itt a
varánuszon.
@centenárium:
Egy hazátlan kis szarkupac lehetsz max.
Én magyar vagyok, európai, annak is vallom magam, ahogy az őseim is.
Te meg egyből lekvárnak képzeled magad, mert felraktak a polcra? A hozzád hasonló magyarkodó senkik attól még szarok maradnak, a polcon is!
Nyaljátok a csúti tahó seggét, de attól nem lesztek magyarok!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ha a kunok hazátlanok ennyi idő után a szemetekben, hát legyen. Igaz a falunkat régen
lerombolták a törökök ott "Halas" mellett.
El kellett vándorolnunk anno pár száz kilométerrel északabbra. S ott leltünk tanyát
a nádasok védte jól termő földeken.
Arra ezért büszke vagyok,hogy a pénzért nem ültem
soha egyetlen párt kosarába sem és nem is fogok.
De tisztelem őseinket az Árpád-házi lobogóval együtt. Nem tévesztem össze a nyilas ronggyal
mint az a Szar(M..)házi dölyfös senki. Nem vagyok antiszemita de szemita sem.Oda tartozom ahová most a legtöbb magyar ember.
Nem érdekel a milla meg 4. kurva banda és a magátszopogató utódpárt sem.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Jut eszembe, ide nem nézel majd el esetleg??? :)

Bárdossyra, a mártír miniszterelnökre emlékeznek Szombathelyen

www.hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=59946
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ha esetleg nehézségek támadnának a szövegértéssel, akkor szívesen elmagyarázom még...

"Az ilyen külsőségekkel és tartalommal bíró események, valótlan tartalmú közlemények bemocskolják Bárdossy László emlékét és sértik a család kegyeleti jogait!"

bardossy.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=93:sajto-koezlemeny&catid=1:friss-hirek
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én nem is annyira a temetőben tartandó eseményre gondoltam, hanem inkább erre:

"December 9-én a szombathelyi ferencesek templomában 16 órai kezdettel engesztelő szentmisével,"

Ha jól látom ez ellen nem volt kifogásuk és még az is lehet, hogy ide elmennek majd a család képviselői. Szerinted?

szombathely.ferencesek.hu/index.html
süti beállítások módosítása