Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/hadhazy-akos-ket-szerzodest-kotottunk-kinaval-es-a-kinai-rendor... (2024.04.26. 11:14) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.05.17. 05:27 Fabius

Oligarcha kormány utálja, ha vizsgálják

Címkék: fidesz simicska lajos közpénz közgép

Jaj már, minden ellenzéki párt hagyjon fel ezzel a rohadt hangulatkeltéssel mostazonnal! Simicska Lajos Igaz Magyar Ember, APEH elnöksége alatt is csak milliárdos áfacsalást hoztak össze a Varga Tamás vezette haverok. De akkori szavaival élve "mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni", úgyhogy a Fidesz és a kormány nem asszisztál az Igaz Magyar Ember ellen folyó közjátékhoz. Nahát. És még egyszer: nahát. 

Illetve egy kicsit mégis asszisztál, - mondjuk úgy, félszívvel - mert megpróbálta Lászlónéval elkészíttetni a kimutatást: nem is a Közgép a legnagyobb haszonélvezője az építőipari beruházásoknak, bibibí. Aztán csak ki kellett mondani, hogy ja, de, mégis. Közvetlenül ezután a fideszes képviselők már azt taglalták, nekik tulajdonképpen vakond volt a jelük már az oviban is, úgyhogy szétfúrják és a túrásaikkal elgáncsolják majd az oligarcha bizottságot. Mert ilyenek ezek, most bezzeg egymásra találtak és összetolták a bizottság felállításához szükséges 78 aláírást. Soha semmiben nem értenek egyet, az ügynöklista ügy végére is szétestek, de pont ebbe a fidesz testen tátongó nyílt sebbe kell beletaposni az egykor bérelt földekről utoljára learatott bácskai hegyes erőset? 

Pedig lássuk be, a ciklus epikus pillanata lenne, ha Simicska Lajosnak a bizottság előtt felállított terepasztal mellett kéne elszámolnia, hogy miért került a Közgépnek 2 milliárdba a vasútfelújítás kilométerenként, mikor a messze földön híres pénztemető MÁV erre szakosodott leánykája, a MÁVGÉP is meg tudta oldani magának a vörösiszap katasztrófa után kilométerenként 136 millió + áfáért

Őszintén kíváncsi lennék a magyarázatra, mert a szokásos, ej, nem mindegy, legalább magyar céghez vándorol a "picit" túlszámlázott munka, szerintem nem magyarázat. Szomorú valóság, hogy eddig nem fogunk eljutni. A kormány megvédi az oligarcháit minimum annyira, mint a besúgókat. Csak a módszer kérdéses, amivel tenni fogják. Utána viszont ezzel a rájuk száradt bélyeggel is együtt kell élniük, és a kampányban hiába házalnak majd a pártlogós bizbaszokkal, ha a jelöltek homlokán stigmaként jelenik meg a Közgép logó.

 

 

 

492 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr284521431

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.05.17. 19:25:48

Egy évnyi szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van, 24 éve megélhetési politikus, aki 1990 óta ki se tette a lábát a Parlamentből, hogy körbenézzen a magyar valóságban. Szónoki képességei rendkívüliek, a politikai marketing és a tömegmanipuláció t...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.05.17. 19:24:22

Unortodox nemzetromboló gazdaságpolitikusunk soha nem dolgozott a versenyszférában, ám MSZMP-s és “demokrata” múltja alatt is sokat igazgatott, elnökölt, kurátorkodott. Hogyan irányíthatja egy ország gazdaságát az, akinek egyetlen nap munka...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem a zorbánnal kellene kezdeni a MOL tranzakció miatt? mai napig egy halom veszteség...azután szép sorban a simicskácska meg a többi börtön van ...25 év minimum az is hátakkor rajta bedugni
Sokkal jobban megcsinálja Simicska cége. A MÁVGÉP elavult eszközökkel dolgozik, a KÖZGÉP korszerű szerszámokkal és anyagokból, így az eredmény is időtállóbb, plusz nagyobb garanciát vállal, és így tovább. Olcsó húsnak híg a leve, és a dakota nem ül fel egy ilyen lóra.
röviden, és tömören, van aki megepődött a történéseken?
Kíváncsi leszek, hogy a jövőhéten milyen módszerrel fogják fityeszék megfúrni a bizottság felállását.:)

A Fidesz többféleképpen is megfúrhatja az oligarcha-bizottságot

"A Jobbik kedden nyújtotta be a vizsgálóbizottság létrehozásáról szóló javaslatát az Országgyűlésnek. Eszerint a testület neve a „Simicska Lajos és Nyerges Zsolt körüli, valamint a Fidesz-kormány mögött álló gazdasági cégbirodalom állami megrendeléseinek jogszerűségét átvilágító” bizottság lenne."

index.hu/belfold/2012/05/16/a_fidesz_tobbfelekeppen_is_megfurhatja_az_oligarcha-bizottsagot/
@Gábriel angyal:
Nem lesz itt semmiféle bizottság kérem.
Olyan pláne nem, amely érdemi munkát is végezne a nulla osztásán kívül. Legfeljebb olyan, ami a coci oligarchákat fogja megvizsgálni. Ne legyünk naivak kérem.
Előbb kapsz Te, Fabius, meg bárki innen egy parlamenti vizsgálóbizottságot arra, hogy mikor nem kérted el a blokkot a boltban a zsemlékről, minthogy a Simicska, Nyerges féle bagázs tetteit feltárják. A szálak olyan irányba vezetnének, amit még majd egy másik kormány sem fog vizsgálni, max. akkor a portás lesz a hibás.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

és mikor lesz hivatalosan elismerve az államcsőd?

Merkeholland már megállapodott valamiben? van e ebben szó a nagy magyar csodáról?
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
a bal felső kocka az elephant "GOP 2012"

www.washingtonpost.com/opinions/toles

még jó hogy a fityisz nek nincs totemállata? vagy a turul-t lehetne hasonlóan ábrázolni?

néhány ötlet?
@Fabius:
az alábbi mondatoddal nem értek egyet:
"Utána viszont ezzel a rájuk száradt bélyeggel is együtt kell élniük, és a kampányban hiába házalnak majd a pártlogós bizbaszokkal, ha a jelöltek homlokán stigmaként jelenik meg a Közgép logó."

tudva levő, hogy nagyon rövid az átlagos választói memória.
és csak tőmondatokban gondolkodnak, jelszavakra hallgatnak.
@Gábriel angyal:

ez nem az egyetlen, nem az első és nem is az utolsó...mikor feltüzelik a zsűrit politikailag akkor van ilyen

ehhez inkább magyar mintákat kellene írnod amint a dzsobbik hajtja a hülyeségeit...csak mert csak és a Cosma gyilkosság? de az UD zrt és a többi dili ugyanaz csak nincs bárd viszont halálra kínzás

a világ kicsi...még magyarországon nem volt diáktömegmészárlás öngyilkossággal a végén ahol azután nem volt kit elitélni
De én még mindig ezen pislogok. Ez bazzz kész.

EU kritika? Betiltva

Az új szabályozás ismertetőjét hallgatva a gyanútlan szemlélődő már-már kezdi azt hinni, hogy a dolgok legalább e tekintetben jó felé indulnak, hogy az új kódex a korábbival ellentétben végre nem a bűnt, hanem az azt elszenvedők jogait helyezi előtérbe, de aztán a törvény olvasgatása során ráakad az új Btk. 336. paragrafusára:

„Aki nagy nyilvánosság előtt a köznyugalom megzavarására alkalmas módon az Alaptörvény jogszabály, Magyarország nemzetközi kötelezettsége, vagy Magyarország által kötelezően alkalmazandó Európai Uniós jogi aktus ellen, vagy az ezek alapján működő bírósági vagy hatósági rendelkezés ellen, általános engedetlenségre uszít, 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Remek. Igazi narancsos húzás. A törvény parlamenti ismertetője kapcsán ugyanis Répássy államtitkár úr ezt a paragrafust valahogy elfelejtette megemlíteni, valahogy nem érezte fontosnak erre is felhívni a figyelmet. Pedig a fenti szabályozás több mint fontos, mondhatnánk lényegbevágó, hisz ha az a végső szövegben is bennmarad, akkor Magyarországon lényegében megtiltható és börtönnel szankcionálható minden olyan megmozdulás, minden olyan szélesebb körben hozzáférhető vélemény, ami az Európai Unió által ránk erőszakolt törvényeket kritizálni meri, ami a számunkra hátrányos diktátumok ellen emeli fel a szavát.

És ami talán a legfontosabb.

2014. május 1-én lejár a magyar termőföld külföldiek által történő megvásárlására vonatkozó moratórium. Ezt követően, ha valaki kiáll a magyar föld védelmében, ha valaki tiltakozni mer a magyar föld eladása ellen, az bűncselekményt követ el, azt minden további nélkül börtönbe zárhatják.

Ez lesz a szép új világ.

Anno Szovjetuniót nem volt szabad bírálni, most az EU-t.

Anno mi voltunk a legvidámabb barakk, most pedig mi vagyunk a legszánalmasabb gyarmat.

radicalpuzzle.blogspot.com/2012/05/eu-kritika-betiltva.html
@Gábriel angyal: ha percenként bemásolog ezeket a baromságokat, attól még nem lesz igaz
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Mi nem igaz? Itt az eredeti törvénytervezet. Kukkold meg ha nem hiszed.

www.parlament.hu/irom39/06958/06958.pdf

125. oldal 336. §
@Gábriel angyal: "ami az Európai Unió által ránk erőszakolt törvényeket"

konkrétan?
@Gábriel angyal: kulcs szó: "engedetlenségre uszít"

tehát az én olvasatomban, ez azt jelenti, hogy azokról a törvényekről van szó, amik létrehozásában, vagy meghozatalában mi is tevékenyen részt vettünk, vagy alávetettük magunkat /tehát aláírtuk/, ha meg aláírtuk ne tekintsük semmisnek, és ne ágáljunk ellene, ez megint a jogbiztonságra utalna normális esetben

/abban igazad van, hogy ez az eu-s kitétel csak véletlenül kerülhetett bele, mert a lényeg ismerve a fideszt, főleg a tákolmány alkotmányra és a nekik nagyon fontos törvényekre vonatkozik, mert a vezényló alkalmasint eu ellenes retorikája, valószínüsitheti, hogy adott esetben szankciók nem lennének/
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Amit zárójelben írtál az talán még fontosabb. Ha félretesszük most az EU témát még mindig ott van az, hogy "Aki nagy nyilvánosság előtt a köznyugalom megzavarására alkalmas módon az Alaptörvény, (vessző) jogszabály"..."vagy az ezek alapján működő bírósági vagy hatósági rendelkezés ellen, általános engedetlenségre uszít, 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Ez egy akkora gumiszabály amibe bármi belefér. Gondold el, nem mehetsz tüntetni bármilyen sarkalatos jogszabály ellen, de az uszításba még talán az is belefér, hogy a pofánkat se nyithatjuk már ki lassan. :(
@Gábriel angyal: nem értelek. Végre rend lesz, nem liberális fertő, ahol mindenki elmondhatja az ostoba, értelmetlen véleményét.

;)
Elhülyéskedtek ezen, de szerintem hátborzongató.
A zalaptv kiteljesedik.

A polgári engedetlenség meg az utolsó békés eszköz lenne, a fenébe.
@Gábriel angyal:
" Ha félretesszük most az EU témát.."

Már miért tennéd félre ezt a témát, -ebbe a kategóriába pontosan jól beleillik a békemenet, és a nem leszünk gyarmat ideológia,
figyelembevéve a most divatos visszamenőleges hatályú rendelkezéseket:

" általános engedetlenségre uszít, 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”
@Gábriel angyal: nahh, most semmi vita nincs közöttünk, ez is ritka :D

Amúgy a lényeg az, hogy ha valamikor esetleg netalántán, ezek a fszok el lesznek zavarva, akkor a következő bagázs /és bárakármelyik/ le fog mondani az ilyen gumiszabályokról? Én ezt senkiről nem feltételezem, mert túl jó helyzet, és ha nem kényszerűl rá, nem is fog változtatni.

Remélni csak akkor fogom, ha ezeket a fszságokat, konszenzussal megváltoztatja valaki is, ennek viszont a realitása, a magyar társadalomba /lásd az egymás anyázásának szintjét és hevességét a szobor mizériákban, kisebbség kezelésben, ballib-nácizásban/ közelít a nullához. Nagyobb esélyt adok hogy a nemzetközi kötelezettséget sikeresen kiharcolja egy idegen szervezet, mint hogy az ilyen társadalmi minimumokban valaha is meg tudunk egyezni egymással...
@danesdzsu2:

és mi lesz a rend? ki fogja meghatározni az aznapi zsolozsmát és a betevőt? a zemtéí majd lehozza naponta hogy mi az ami a kötelező vélemény és aki ezzel nem egyezik azt felnégyelitek? vagy hogyan is lesz ez?
azonnali 47000???
A poszthoz:
" Csak a módszer kérdéses, amivel tenni fogják. Utána viszont ezzel a rájuk száradt bélyeggel is együtt kell élniük, és a kampányban hiába házalnak majd a pártlogós bizbaszokkal, ha a jelöltek homlokán stigmaként jelenik meg a Közgép logó."

Egy bélyeggel több a gyűjteményükben, na és ?

A kampányban pedig a jól bevált gyurcsány-bajnaizás életben tartásával látványosabb eredményeket lehet elérni.
Az alábbiak szerint Hegedűs Zsuzsa, Orbán Viktor főtanácsadója is elismeri ezt a tényt:

hetivalasz.hu/itthon/be-fogom-bizonyitani-hogy-a-magyar-tarsadalom-sem-rosszabb-mint-barmelyik-masik-49249

„Hegedűs Zsuzsa: Gyurcsányon nevetni jó

Az interjút Hegedűs Zsuzsával a május 17-én megjelenő Heti Válaszban, vagy aznaptól a Digitalstandon keresztül megvásárolva olvashatják.

Az évtizedekig Párizsban élő, az ottani baloldalhoz tartozó Hegedűs örül a francia választások eredményének, de figyelmeztet: először fordult elő, hogy a hagyományosan baloldali szavazók jelentős része a szélsőjobbra voksolt. „Kísértetiesen hasonlít mindez a magyar helyzetre”, HISZEN KÉT ÉVE „NEM A FIDESZ NYERT KÉTHARMADOT, HANEM A GYURCSÁNY-BAJNAI PÁROS ARROGÁNS DIKTÁTUMAI ELLEN SZAVAZTAK A VÁLASZTÓK. „
@rodeo36: az a kacsintós szmájli nem véletlen volt ott:)
A vicc az, hogy a "Közgép bizottság" pont azt csinálná, ami a parlamentáris demokrácia fő célja.

Hogyan hasznosulnak a közpénzek
Igaz, mostan csak a Közgépnek
...
néznének a körmére.

Ezért ha ezt elmeszeli a fidesz, az mindennél árulkodóbban elárulja hogy mi is az a fidesz.
@Gábriel angyal:

" ...az uszításba még talán az is belefér, hogy a pofánkat se nyithatjuk már ki lassan. :( "

Vagy nem csak a pofánkat, hanem a "Szólj hozzá!" ablakot sem.
@Silverhaar: egy hatalomnak mindig a bamba júzer a célja, így kevés vizet zavar, ezért kell a pógári kontroll, és a civil kurázsi, egy normálisan gondolkodó alapvetően nem lehet más csak józan konstruktív ellenzéki, mindig élnie kell a gyanuval, bármitis csinál a hatalmon levő /és a hatalmonlévőkbe jó tágan, beleértem az összes pártot, és hivatalt is :D/
www.origo.hu/itthon/20120517-a-parlament-is-eltelheti-a-magannyugdijat.html

A parlament is elítélheti a magánnyugdíjat
[origo]|2012. 05. 17., 8:15|Utolsó módosítás:2012. 05. 17., 8:36|
6 komment
Címkék:Selmeczi Gabriella, magánnyugdíjpénztár

Sikkasztással és hűtlen kezeléssel gyanúsítottak meg három magánnyugdíjpénztárt, az Országgyűlés pedig határozatban mondhatja ki, hogy drága és felesleges volt a rendszer bevezetése - írta a Magyar Nemzet.

Országgyűlési határozat mondhatja ki, hogy a magán-nyugdíjpénztári rendszer hazai bevezetése és működtetése drága és felesleges kísérlet volt - írta a Magyar Nemzet kormányzati forrás alapján.

Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi kormánybiztos jelentést készített a magánnyugdíjrendszerről, és ezt a kormány szerdai ülésén el is fogadta. A jelentés szerint a pénztártagok átlagosan megtakarításaik ötödét veszítették el, ami fejenként 200 ezer forintot jelent.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ellenőrzései eredményeként három magán-nyugdíjpénztárnál kilenc esetben tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés és sikkasztás gyanújával.

A jelentés a parlament illetékes bizottságai elé kerülhet a jövő héten, és a Magyar Nemzet szerint akár még májusban elfogadhatja az Országgyűlés.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
Jájj! Kijaza a keresztapa/apák, aki(k) még Simicskánál is hatalmasabb/ak?
Kiráz a hideg. Ne hagyj bennünket tudatlanságban meghalni!
@Bicepsz Elek77: ehhh, ez már tényleg az agyamentség netovábbja, törvényi elitélés, hol élnek ezek, a középkorban??
könyv égetés, máglya és egyéb finomságok mikor jönnek??
@Bicepsz Elek77: jobbágysors? jöhet telvili is vissza. :(
@danesdzsu2:

nem tudok még mosolyogni sem ilyen dolgokon
@Bicepsz Elek77:

természetesen a gondoskodó fideszkormány adja majd azt vissza egy magánszámlán mindenkinek amit elrabolt a nyugdíjba készülőktől?

erről volt szó de már nincs, csak selmeczy m szenátor elvtársnő majd megolgya, a kurva annyát
ez sem lesz túl sikeres megmozdulás, ki mikorra teszi a kiadást, vagy a 1000 évre szóló titkosítást?

-
Kikértük a jegyzőkönyveket a botrányos földügyekről

Közérdekű adatkéréssel fordult a hvg.hu a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz (VM): az Ángyán József által nyilvánosságra hozott botrányos földbérleti ügyek nyomán elrendelt belső vizsgálatok jegyzőkönyveibe kértünk betekintést egy hete.

hvg.hu/itthon/20120516_angyan_fold_tamogatas
@Bicepsz Elek77: valóban, ha a kormány elfogadta, határozatba foglalják, akkor igaz is.

OMG
@rodeo36: véleményed érdekelne

- kiindulási alap:

59% szerint legalább egy nagybank kivonul Magyarországról
2012. május 17. | 10:34

Afrika alatti megtakarítási szintje és a nyugat-európaihoz hasonló demográfiai helyzete miatt épp a mi régiónk félhet leginkább a globális bankrendszer esetleges összeomlásától - figyelmeztetett a Portfolio.hu hitelezési konferenciájának nyitóelőadásában Dietz Miklós, a McKinsey partnere. Szavai szerint a globális hitelpiac egy új egyensúlytalanság korszakába érkezett. Nem a válság során, hanem most. A külföldi tulajdonú bankok vezetői az anyabank elköteleződéséről biztosították a hallgatóságot, azonban úgy tűnik, nem sikerült meggyőzni a konferencia résztvevőit: a szavazók 59%-a szerint a következő három évben lesz olyan nagybank, amely kivonul Magyarországról.

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/59_szerint_legalabb_egy_nagybank_kivonul_magyarorszagrol.167389.html
------

-közbevetés:

www.portfolio.hu/gazdasag/2_szazalek_alatt_a_hiany_brutalis_a_vegtorlesztes_hatasa.167375.html

-körülmény:

Kitört a bankpánik a periférián

Egy rendezetlen görög csőd költségét ezermilliárd dollárra teszi a CEBR kutatóintézet. Az El Mundo spanyol lap értesülése szerint a Bankia ügyfelei egy hét alatt ezermilliárd euró betétet vettek ki a bankból.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/kitort_a_bankpanik_a_periferian.519612.html
@Gábriel angyal: egy zsoldos katona miért lett hős? mert kiírtott milliókat pénzért? ragyogó
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

mindenfelé megy a botrány, a görögök is szedik ki a pénzüket otthon és teszik német és egyéb külföldi bankokba azaz a pénz nem tűnik el csak vándorol

a JP Morgan Chase ellen az FBI bűnügyi nyomozást folytat azon az alapon, hogy 2 milliárd azaz kettő milliárd dollárral a részvényeseket időlegesen megkárosították, bár a bank teljes vagyona az USA vagyonának 45%-a azaz európai számokkal quadrilliókra rúg azaz 2 milliárd az %-okban ki sem fejezhetően kicsi de lehet, hogy a 2008-as és előtte lévő dolgokat kapargattyák

az a nemzetközi helyzet, hogy kurva sok pénz döglik a bankok páncéljában azaz a gazdaságot nem élénkítik vele hanem egymásnak adogatva kamatoztatják és így a gazdaság kurva drágán tud pénzhez jutni mialatt a FED kamatlába már 0-hoz tendál bár sohasem éri el!

az a hülye helyzet van, hogy túl sok a tőke és nincs mibe fektetni mert az olyan seggfejek mint a magyar kormány nem termelő hanem fogyasztó költekezésre fordítaná ha kapna elég hitelt

a magyar gazdasági struktúra ugyanúgy mint az amerikai és sok más a spanyol, portugál, görög is fogyasztói inkább mint termelő a tourizmus csak akkor jó ha bejön de ha nem akkor a sok felépített házikó meg villa üresen áll és halott pénz kibaszva
érdekes módon az olasz gazdaság iparilag és mezőgazdaságilag erős ugyanúgy mint a francia és német és a rohadt angolok akik amerikai kapcsolataik miatt kimaradtak az euro zónából de az eu előnyeit élvezni akarják szintén erős gazdasággal rendelkeznek és érdekes módon a japánok a tsunami következtében +4%-ot hoznak létre ebben az évben mert mindent újra kell csinálniuk

a magyarok hülyék nem a kiadást kell csökkenteni hanem a termelést értéknöveléssel kell felfuttatni és de ehhez nem értenek buták és szakmai analfabéták

de ezt már írtam

tehát a ha a magyar állam értéknövelő beruházásokra kér kölcsönt és azt nem ellopja heanem tényleg arra költi amire kérte akkor rendbe jöhet de EZEK CSAKIS RABOLNAK ÉS SEMMIT SEM NÖVELNEK
@Silverhaar: :D 3 év letöltendő helyett javaslom hetedízigleni felmenőkig visszamenőleg 98%-os különadó befizetésére kötelezést, azután 9 évnyi szociális munkára havi 47 ezerért, utána akár gyakorolhat közügyeket is.
Hogy a csodálatos tömegtájékoztatás ebből mit fog leadni az kiszaszerolható a következőből is: http://www.hir24.hu/vizioblog/2012/05/17/bepucsitott-szijjartonak-az-mtv-[vizioblog]/~~fokusz
Na miért nem megy át? http://www.hir24.hu/vizioblog/2012/05/17/bepucsitott-szijjartonak-az-mtv-[vizioblog]/~~fokusz
@Gábriel angyal: Ki kampányol a halálbünti mellett? Tán csak nem a Jobbik?
@Silverhaar: Ja ülhetne már a Bencsik meg a többi kótyagos.
@rodeo36: egyre szebb a kép:

Módosította a kormány a három héttel ezelőtt lerendelt zárolásokat, a minisztériumok nagyobb mozgásteret kaptak – az állami cégek nyereségéből viszont nagyobb osztalékot venne ki az állam.!!!!

/csau rilodid, készülhetünk az állami szolgáltatások egyre sűrűbb ledöglésére???/

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_vannak_a_zarolasok_ujabb_reszletei_–_beindul_a_penzszivattyu_az_allami_cegeknel.519627.html

---------

A kormány tegnapi döntésével 5,2 milliárd forintot kap a Belügyminisztérium a vízügyi igazgatóságok bérkiadásokra, illetve vízügyi fejlesztésekre. A vízügy az idén került át a BM-hez, ezzel folytatódott az ágazat kálváriája amely az önálló környezetvédelmi és vízügyi tárca megszüntetésével kezdődött. Az, hogy a vízügyi igazgatóság költségvetését maradékelven tervezte meg kormány tavaly ősszel az köztudott volt - a mostani kormányhatározat ennek részbeni beismerése, hisz nem csak fejlesztésekre, de bérekre!! is kell a most átcsoportosított összeg.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ujabb_otmilliard_ugrott_a_tartalekbol.519633.html
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

ahogy én elemzem ugyanazt: (2% végtörlesztés stb)

ezzel egy megfagyott tőke jött létre ami sehol sem jelenik meg mint gazdaságélénkítés!!! nem a hitelek mindenáron való visszafizetése a jó hanem az hogy a JÖVEDELMEK ANNYIVAL NÖVEKEDNEK, HOGY A TÖRLESZTÉS A JÖVEDELEM SZÁZALÉKÁBAN NE ÉRJE EL A 15%-OT AMI EBBEN A CIKKBEN 75-80%-OS TERHET JELENT

tehát megint egy struktúrális probléma szakmai hülyeség a zanortodoxia szétbassza a gazdaságot

semmi eredménye nincs annak ha minden hitel vissza lesz fizetve ha a lakosság semmi másra nem képes miatta költeni azaz meghal a gazdaság a hiteltörlesztési baromság miatt
@rodeo36: Nem azért kellett a kétharmad, hogy valami előre vigyenek, ezt minden értelmes láthatta két éve. Nem értem a siránkozást. Aki rabolni akar, annak kell mindenáron a hatalom.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

ez az egész anortodoxia egy baromság!

egy háztartás összes kötelező terhe nem szabadna, hogy elérje a 45%-ot, egészséges esetben ez 40-42% közötti a többi szabadfelhasználású azaz a gazdaságot kereskedelmet élénkíti

ha a terhek 80% vagy több akkor a gazdaság és a családok halottak még akkor is ha semmi tartozása sincs már...

ezt nem érti ez a süket állat banda
@a szív fészkei:

na ez most megvan

ELVISZEM PONT ELVI SZEMPONTOM SZERINT

brühühühühühühühü

hogy ezek milyen tetvek?

olyanok mint az orchidea feleszik a saját eltartójukat
@a szív fészkei:
Ilyen törvény szellemében Ov mennyit ült volna a Nagy Imre temetésén előadott (usz)megemlékezésével?
@rodeo36: igen bafagyott minden, azt látom és tapasztalom, ez meg a kegyelem döfés a kiszámíthatóságnak, tervezhetőségnek:

Kéthetente változtak az adószabályaink
Tavaly huszonegyszer írták át az adótörvényeket, ez nem kisebb baj, mint kidobni 500 milliárdot.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fmagyar%2F2012%2F05%2F17%2Fhblf_konferencia%2F
@Pantagruel:

" ...szociális munkára havi 47 ezerért"

Az általuk kitalált emberi körülmények között: Kapálás sárga mellényben, tűző napon 8 órában.
Diplomások pihenőidőben nézegethetik az oklevelüket.
Azert a fontos dolgok se maradjanak ki!!!!

"" Orbán Viktor volt kormányfő is közbenjár a horvát miniszterelnöknél, hogy ne bontsák le a szabálytalanul fölépített Vir-szigeti ingatlanokat""

www.napi.hu/ingatlan/magyarok_is_elveszithetik_horvatorszagi_ingatlanjaikat.519629.html#

Magyarok is elveszíthetik horvátországi ingatlanjaikat
A horvát építőipari minisztérium lebontat 300, engedély nélkül épített házat a Kornati Nemzeti Parkban – a tulajdonosok között magyarok is lehetnek.

A horvát építőipari minisztérium két-három héten belül lebontat mintegy 300, a Kornati Nemzeti Park területén engedély nélkül épített ingatlant - a tulajdonosok között magyarok is lehetnek. A döntések alapjául az a felmérés szolgál, amelynek során összevetették a területről 2001-ben, 2006-ban és 2012-ben készült légi felvételeket, hogy megállapítsák, az adriai szigeten lévő 808 objektum közül melyekre nem adtak ki építési engedélyt. Az illegális objektumok között van a Marina Hramina 2, a népszerű jachtkikötő, a parkban található legnagyobb létesítmény. Erre ugyan kaptak engedélyt a vállalkozók, azonban sokkal nagyobbat építettek a folyamodványukban feltüntetettnél - írta a Croatian Times. A szakértők szerint az, hogy az ellenőrzött ingatlanok közel fele engedély nélkül épült, nagyjából megfelel az országos átlagnak, tehát valójában nem igazán kirívó törvénysértésről van szó.

Anno 2006

fn.hir24.hu/vilag/2006/05/17/politikusaink_nyaraloit_is_bontjak

Politikusaink nyaralóit is bontják a horvátok?

Szóljon hozzá!|
Megjelent: 2006.05.17. 12:33|
Frissült: 2006.05.17. 12:34

Magyar államtitkárok, minisztériumi dolgozók, polgármesterek ingatlanjait is érintheti a horvátországi Vir-szigeti ingatlanbontás. Zágrábi lapok szerint a magyar politikai elit 10 millió eurót, azaz mintegy 2,5 milliárd forintot fektetett be a szigeten. A FigyelőNet által már 2004 nyarán feltárt botrányos helyzet a jelek szerint újabb fejezetéhez érkezett.

"Tegnap érkeztem haza Zadarból, és a saját szememmel láttam, mi történik a városhoz közeli Vir szigeten. Buldózerek jelentek meg, hogy napokon belül mintegy 100 házat bontsanak el" - számolt be a FigyelőNet kérdésére egy horvátországi ingatlanközvetítő cég vezetője. Ezzel újabb fejezetéhez érkezett a Vir szigeti ingatlanbotrány, amelynek körülményeit 2004 augusztusában a magyar sajtóban elsőként a FigyelőNet tárta fel.

Ötezer magyar ingatlan

Helyszíni beszámolónk megerősíti azokat a zágrábi lapértesüléseket, amelyekről szerdán az Inforádió tudósított. E szerint a héten 48 olyan épületet bontanak le, amelyet szabálytalanul, a tengerhez túl közel építettek, és a bontást már meg is kezdték. Mohai László zágrábi nagykövet a távirati irodával közölte: az épületek közül 18 tulajdonosa magyar. A diplomata elmondása szerint a jogi helyzet egyértelmű: a tulajdonosok már korábban megkapták a bontási határozatokat, fellebbezéseiket pedig elutasították.

A Vir-szigeten található magyar tulajdonú épületek száma a Vecernji List című napilap szerint mintegy félezer; itt van háza többek között hazánk volt washingtoni nagykövetének, uniós diplomatáknak, államtitkároknak, minisztériumi tanácsadóknak, polgármestereknek. A lap úgy tudja, hogy Orbán Viktor volt kormányfő is közbenjár a horvát miniszterelnöknél, hogy ne bontsák le a szabálytalanul fölépített Vir-szigeti ingatlanokat, melyek tulajdonosai szerint az építkezéseket tiltó törvényt a házak elkészülte után fogadták el.

Az engedély nélküli építkezés szimbóluma

A Zadartól 29 kilométerre található Vir szigetről még 2004 augusztusában azt írta a legnagyobb példányszámú horvát napilap, a Vecernji List, hogy „az engedély nélküli építkezés szimbólumává vált Horvátországban". A festői szépségű szigeten lévő körülbelül 10 ezer építményből ugyanis addig az időpontig alig több mint 500-at törvényesítettek tulajdonosaik. Mindez azért volt érdekes, mert a lap becslése szerint legalább 400 víkendházat vásároltak az elmúlt években Viren a magyarok. Természetesen elképzelhető, hogy a megvásárolt ingatlanok mind a már legalizált állományból származtak, ám könnyen lehet, hogy éppen abból a több ezerből, amelyek még hatósági megerősítésre vártak.

Ingatlanboom Viren

Vir sziget karrierje még a hetvenes években kezdődött. Akkor fogtak a telkek parcellázásához, s a zadari pártemberek körében divatba jött olcsó viri telket szerezni. Éppen az első telepesek rekrutációjával magyarázható, hogy az akkori szocialista viszonyok között az építési engedélyezési eljárásokat sem vették komolyan az építkezők, illetőleg a hatósági emberek is jobbnak látták, ha nem keménykednek a befolyásos víkendezőkkel.

Ilyen előzmények után jött Jugoszlávia szétesése, s az önálló horvát állam megalakulása, illetőleg ezzel együtt a rendszerváltás, melynek nyomán szabályos ingatlan-boom alakult ki Viren. A „robbanás" egyik kiváltó oka vélhetően a könnyen szerzett víkendházaiktól szabadulni akaró régi tulajdonosok által kialakított relatíve olcsó kínálati ár volt, továbbá a nagy tömegű engedély nélküli építmény tömegvonzása is érvényesült. A lehetőség csábította az illegális építtetőket.

A kedvező árak a magyar vásárlóknak is felkeltették az érdeklődését, és erre néhány ingatlanközvetítő cég is specializálta magát. Több éve közvetít Vir szigeti apartmanokat magyar vevőknek például a gödöllői székhelyű Infinity 3000 Kft., amelynek ajánlatainak többsége, és aktuális akciói is ide irányulnak. A 3 milliós törzstőkéjű, 2002-ben alapított kft. klasszikus ingatlanközvetítői tevékenységet folytat. Ennek során horvát eladókkal, illetve építtetőkkel hozzák össze a magyar vevőket. Átlagosan ezer eurós (260 ezer forintos) négyzetméteráron kínálják az ingatlanokat (két évvel ezelőtt még 600-800 eurós négyzetméterár volt a jellemző).

Ivóvíz nélkül

A Vir szigeti problémák már 2004 nyarán felmerültek, ezekről először a FigyelőNet számolt be részletesen. Akkor Hóka László, az Infinity 3000 Kft. ügyvezető igazgatója lapunk megkeresésére azt nyilatkozta, hogy az általuk kínált ingatlanok papírjai rendben vannak, bár azt elismerte, hogy nincsenek csatornázva, s vízvezeték sincs a szigeten. Ahogy fogalmazott, a házaknak saját vízellátó rendszerük van. Hogy ez pontosan mit jelent? Erre azt válaszolta, hogy fúrt kutat, amelynek vize ivásra természetesen nem alkalmas, de mosakodni lehet vele. Alternatív megoldásként említette a ciszternát, amit köbméterenként 50 kunáért töltenek fel lajtos kocsiból, bár ivásra ezt sem javasolta. Mint mondta, lehet vásárolni ivóvizet a boltokban, 5 litert – akkor – 9 kunáért.

Engedély nélkül

A vízellátás a Vecernji List említett cikke szerint is a legsúlyosabb probléma volt Viren: a sziget túlnépesedése miatt a szennyvizet felfogó derítők és a fúrt kutak közel kerültek egymáshoz, ezért a kutak vize sok helyen fertőzött. Éppen ez a probléma gátolta a víkendházak törvényesítésének folyamatát, ráadásul vízvezeték és csatorna hiányában utólag sem adható ki az építési engedély, e nélkül pedig a vásárlók nem írathatják nevükre az ingatlanokat.

Megpróbáltunk friss információkat kérni az Infinity 3000 Kft. vezetőitől, ám az iroda telefonszámán egyelőre senkit sem sikerült elérnünk. 2004 nyarán egyébként már kérdeztük Hóka Lászlót, hogy felhívják-e a figyelmet a Vir szigeti ingatlanok veszélyeire, ő akkor ennyit mondott: nem kötelező Viren vásárolni.
A Külügyminisztérium halasztást kér

Gémesi Ferenc, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára szerdán hivatalába kérette Stanko Nick budapesti horvát nagykövetet, akitől tájékoztatást kért a horvátországi Vir szigetén lebontásra ítélt, magyar tulajdonú ingatlanok ügyében és azt kérte, hogy függesszék fel a döntés végrehajtását - közölte a Külügyminisztérium.

Polgár Viktor, a külügyi tárca szóvivője az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: "Stanko Nick elmondta, hogy tudomása szerint a szigeten az utóbbi években csaknem tízezer nyaralót építettek fel engedély nélkül. A jelenlegi, bontásra vonatkozó döntés több tucat ingatlant érint, tulajdonosaik között horvátok, bosnyákok, és szlovének is vannak, így az ügynek semmilyen magyarellenes éle nincs".

A közlemény szerint a helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar felet elsősorban a végrehajtás megkezdésének hirtelensége lepte meg, ugyanis az ingatlanok magyar tulajdonosai azt jelezték, hogy csak napokkal ezelőtt szereztek tudomást a bontásról. Gémesi Ferenc kérte, hogy a magyar tulajdonosok kapjanak még időt és lehetőséget arra, hogy a helyi hatóságokkal jogi szempontból tisztázzák a helyzetet, illetve intézkedhessenek ingatlanjaik és ingóságaik tekintetében.

„Ennek érdekében - hivatkozva a két ország közötti jó kapcsolatokra - Gémesi Ferenc kérte a nagykövetet, hogy a házak lerombolására vonatkozó horvát döntés végrehajtását függesszék fel" - írja Polgár Viktor.

Hátrányos megkülönböztetés?

A horvátországi Vir szigeten épített magyar tulajdonú épületek lebontása "súlyos, sőt tragikus következményekkel" járhat a magyar tulajdonosok szóvivője, Vass Krisztina szerint.

A szóvivő azt mondta újságíróknak a helyszínen, a kis adriai szigeten, hogy a magyarokat hátrányos megkülönböztetés érte, hiszen horvát tulajdonú házakat nem bontottak le. (A horvát hatóságok a magyar tulajdonban lévő épületekkel kezdték a védetté nyilvánított területen lévő építmények lebontását.)

Vass hangoztatta: a magyarok 2002-ben építették a szóban forgó házakat, még azelőtt, hogy a horvát kormány elfogadta volna a tengerparti védett övezetről szóló szabályozást, ezért megítélésük szerint törvényesíteni kellene ezeket az épületeket. A magyar befektetők egy fejlesztési területen építették a házakat, és befizettek minden megkövetelt díjat és illetéket - mondta.

A zágrábi magyar nagykövet úgy tájékoztatta az érintett magyar befektetőket, hogy Marina Matulovic Dropulica horvát környezetvédelmi miniszter megígérte: a már kész házakat nem bontják le - idézte a magyar szóvivőt a horvát Hina hírügynökség.

"Az építkezés alatt azt ígérték nekünk, hogy minden el lesz rendezve, most mégis lebontják épületeinket" - mondta a horvát hírügynökség szerint.

Forrás:
Cimkék: Külföld
Ott vagyunk a pénzvilág élvonalában, Zürichben csapatostul: nol.hu/belfold/20120517-szabolcsbol_viszik_a_lanyokat

A vengerka megint fogalom lett.
@Gábriel angyal: "Pedig a fenti szabályozás több mint fontos, mondhatnánk lényegbevágó, hisz ha az a végső szövegben is bennmarad, akkor Magyarországon lényegében megtiltható és börtönnel szankcionálható minden olyan megmozdulás, minden olyan szélesebb körben hozzáférhető vélemény, ami az Európai Unió által ránk erőszakolt törvényeket kritizálni meri, ami a számunkra hátrányos diktátumok ellen emeli fel a szavát."

Nem leszünk gyarmat! :DDD
@a szív fészkei: @rodeo36: hogy mennyi kreatívtalan, hozzánemértő van, aki fel sem foghatja a zseni, kusza agy gondolat morzsáit sem:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/magyarorszag_megindult_lefele_a_lejton_es_nem_latszik_a_vege.519643.html
---------------------------------------

és kövezzetek meg, de én a kicsinyke rálátásommal és tudásommal, azért ennyire nem vagyok optimista, igaz ő nem modhat mást, de akkor is:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/van_eleg_tartaleka_a_magyar_allamnak_ha_durvul_a_gorog_helyzet.519641.html
@Kell kaja,Ibrahim?:

2010-ben az ország a szakadék szélén állt, de azóta nagy lépést tettünk előre.
hehe, regenerálódtok ti is itt a hordadúlás miatt? :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Most is ott állunk, csak relatíve a szakadék lett mélyebb.
HVG után már ők is, gyorsan fognak törvénykezni a fiúk:
/@Gábriel angyal: jobbklikk nem akar beszállni? ;)/

Bírósághoz fordulna az MSZP a földbérlet-pályázatok miatt
2012. május 17., csütörtök, 12:46
Szerző: MTI

--------------------------------------------------------------------------------

Címkék: MSZP; mezőgazdaság; Gőgös Zoltán; Harangozó Gábor; földpályázatok; földbérletek;

Kinyomtatom • Elküldöm
Az MSZP törvénytelennek tartja, hogy titkosak az állami földbérletek pályázatai, a bírálati lapok és az elbírálás szempontjai, ezért jogi úton kezdeményezik a titkosság feloldását. A szocialisták szerint az elmúlt hónapokban mintegy hétezer hektár állami földterület odaítélésénél érvényesültek politikai szempontok, e szerződések felülvizsgálatát sürgetik. Az MSZP jogi segítséget ajánl a vesztes gazdáknak.
@Gábriel angyal: bocsi, de ez csak hasonló, ösztűz erre kell, nem hasonlózgatni, ez a vas csak most és rövid ideig meleg ;)
@saravad: "A polgári engedetlenség meg az utolsó békés eszköz lenne, a fenébe."

Saravad, ha nem vetted volna észre, itt - a trollokon kívül - csak csupa nagyon okos ember rázza verbálisan a lándzsát, mondván: Engedetlenség? Ellenállás? Csinálja más, majd mi jól megkritizáljuk.
@vállról_indítható_Matolcsy_a_csodafegyver: előtted a csodás lehetőség, hogy az ellenállás hogyanját kifejtsd ennek a csupa nagyon okos embernek. Tessék, ne fogd vissza magad.
@Penivaldes: Szia! Bocs de OFF: Itt voltál már korábban?? :) Nagyon jó szokott lenni. Most szombaton ismét megrendezik. :)

nagymaros.katolikus.hu/?page=plakat
youtu.be/PMaYjO2bBgA
@Penivaldes: csak ennyi:

A magyar női kézilabda bajnokság ferencvárosi meccsén a hazai szurkolók nem hagyták ki, hogy a Győr hetedszer is nemzetközi kupadöntőt bukott [1] a hétvégén.

Görbiczék idegenben lőtt kevesebb góllal buktak el Podgoricában, ez volt a második BL-döntő, amelyiken hajszállal volt gyengébb a magyar bajnok.

A Fradi tavaly ésidén megnyerte a KEK-et [2], ezért is szólt az üzenet: ami nem megy, nem kell erőltetni.
@rodeo36: "olyanok mint az orchidea feleszik a saját eltartójukat"
Drágaságom, az orchidea legalább szép és kecses. De gazdasági miniszterünk például sztem egyáltalán nem szép, és nem is kecses.
Szted?
@Penivaldes: finoman fogalmazol, én mást mondtam volna, de elég ez is...
@Gábriel angyal: Érdekes lehet.
de én nem megyek római katolikus rendezvényre. szentségimádás meg ilyenek
Én evangélikus vagyok, mint a stef..
@Penivaldes: Elmaradt a macskaköröm(piszok) a szurkolók előtt-mögött, most pótolom: "..".
ez volt a fides programja... akkor most mit sírtok ???

a közgéposztály felemelése és támogatása...
@Interlock: "előtted a csodás lehetőség, hogy az ellenállás hogyanját kifejtsd ennek a csupa nagyon okos embernek."
Ők az okosak, nem én. Nekik kéne tudniuk. Vagy ha nem tudják, legalább ne basztassák azokat, akik megpróbálják.
@Interlock:

Kezdésnek belezzük ki Szógyártót, a többit majd meglátjuk.
poszthóó:

www.napi.hu/magyar_vallalatok/huszmilliard_forintos_rekonstrukcio_kezdodott_a_mav-nal.519646.html

a minőségi ugrás
/tudom megint csak kritizálok..../

2014 közepére - a sebesség a jelenlegi óránként hatvan kilométerről 70-100 kilométerre nő - mondta a projekt indításán Piliscsabán Völner Pál,
@mamitirtok sír derék (kommensevik): szurkolni nehezen tudunk. a másik tisztelete még nem megy.
@vállról_indítható_Matolcsy_a_csodafegyver:
Ez kit érdekel, hogy Matolcsy nem szép és kecses?
Te (is)beléptél a csak kritizálók közé ?
@Penivaldes: Azon én sem szoktam ott lenni. Lesétálok a dunakanyarhoz.:) Igazából a társaság, a szupi jó beszélgetések, előadások és a zene vonz. :)
@vállról_indítható_Matolcsy_a_csodafegyver: de lehet basztatni, ha nem jó. az ember gyermeke nem maradhat csendben. azzal, hogy piszkáljuk őket segítünk, mert észrevesznek olyan hibákat, amiket különben nem.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Bezony :-)) És na ki fogja plexihez nyomott fotómasinával végigszurkolni az egészet a palánk mellől?

:-D
@Fabius: Te?:))
Én nem bírnám végigülni. otthon sem tudom, mert mindig felállok, elkezdek mászkálni.
@Fabius: Nem kérdés. Lehet, végre én is tiszteletem teszem, ha addig nem kerülök az adósok börtönébe véletlenségbül kifolyólag..
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Bezzeg a kínaiaknál !
Akkor kezdenék felújítani azt a vasúti pályát, amikor mi nagy hozsannával felavatjuk !
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Na, ettől én is tartok!
De addig is: kérek még két serárut!
Salinte!
@vállról_indítható_Matolcsy_a_csodafegyver:

Rendben. Ezentúl nem kritizáljuk a Szent Ellenzéket.

Helyette csöndben izgulunk a "nevezd át a wifidet" gerillaakció látványos sikeréért. Úgy izgulok mekkora hatással lesz Orbán Viktorra, ha az egységsugarú körben élő szomszédaim látják majd tökös kiállásom.
Index Szijjártó

„Reggeltől késő estig csinálta a feladatait, soha nem mondott nemet semmire." „
@Fabius: Polgári ellenállás az is, ha kezdetlegesen is, meg könnyen felfejthetően Kubatov nertárs részére..
@Fabius: szabad a gazda :D

/amúgy reggel azt hittem csak ez a poszt van, de véletlenül megnéztem a radart és leestem a székről amikor rácuppantam a linkedre :D/

www.portfolio.hu/gazdasag/meggyoztek_matolcsyek_a_londoni_elemzoket.167402.html

----------
oops a T-é vezér, üzletember nem érzelmes típus, de ritkán felejt :)

Cégek százait képviseli ezentúl a Magyar Telekom vezére 2012. május 17., csütörtök, 13:55
Szerző: hvg.hu

--------------------------------------------------------------------------------

Címkék: Magyar Telekom; Christopher Mattheisen; Joint Venture Szövetség;

Kinyomtatom • Elküldöm
Christopher Mattheisent, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatóját választotta meg új elnökének a külföldi és magyar vállalatokat tömörítő Joint Venture Szövetség (JVSZ) tegnapi közgyűlésén, amelyen részt vett Fellegi Tamás miniszter is.

hvg.hu/kkv/20120517_jvsz_uj_elnok
@Fabius: jahh a széles nyomtávos kikerülésünk cikket olvastad? Ezt is zseniálisan megoldották a fiúk...

hvg.hu/gazdasag/20120516_orosz_szeles_nyomtavu_vasut_szlovakia
@Penivaldes:

Hát ez ( Ő ) egy áldott jógyerek, a kedvencem a másik szócipellő Selmeci gabikával együtt.
Csak sajnálom, hogy már nem néma film a menő.
@Silverhaar: az indexen külön cikket szenteltek annak, hogy miként került oda ahová..
ehhh, beindultak a fijúk nagyon, ezt már épeszű ember nem tudja követni, véleményezni, elemezni meg főleg nem, hát még egy egyszeri képviselő :D

HVG friss:

"Giccsesnek" tartja az NGM baby boom-tervét a Jobbik

Fidesz: a Klubrádió "üldözési mániában szenved"

A Közgép az építőipar Jolly Jokere
@Penivaldes: én álmodozó habosbabos, rózsaszín, szöveggyűjteménynek
Pedig lenne mit vizsgálni attól tartok. Ha jól olvasom, most például a borsodi fideszes közgyűlési elnök beosztottja nyert el 500 hektár állami földet. Persze biztos minden a törvényeknek megfelelően történt. Arra azért kíváncsi leszek, hogy fogja azt megművelni, az előírt 250 lábasjószágot beszerezni, tenyészteni...stb.

stop.hu/belfold/tobb-ezer-hektarnyi-foldberletet-vizsgalna-felul-az-mszp/1040104/

Aztán majd nehogy úgy legyen, mint azzal az autórádió vagy milyen céggel, aki elnyerte a klubrádió elől a pályázatot, aztán meg amikor műsort kellett volna csinálni, szólt, hogy vissza az egész, ő olyat nem tud:)))
@Penivaldes: vesznek, vagy vesztek??? /természetesen te kérdezve ;)/

spec. én azt sem tudom, milyen ser volt/van a képen, de a körítés visszaadásában keveset hibáznék :D
@FireFly111: de árúlja a frekit, tehát szar bótot nem csinált, főleg így törvényileg bevédve ;)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: engem sem a ser, sem a hölgyek nem vonzzanak. a válasz így már világos.:)
@Knósszosz: Csak szépen, egymás után, nehogy száj- és körömfájás legyen a vége!:-D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: meg, én művészi szempontból szoktam megnézni a képeket amit idehoztok.
@Bicepsz Elek77: Engedély nélküli építkezések voltak, vagy nem? Ez az egyetlen kérdés.
Persze most sírnak, hogy hátrányos megkülönböztetés, mert mindenhol bennünket, szegény magyarokat bántanak. Még ezek a horvátok is, pedig milyen jól, vagy rosszul, megvoltunk velünk régen...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): kanna? mi? én a ruhájukat, meg a kezükben lévő korsót (üvegből) néztem meg. a többi az én szempontomból érdekltelen.
nagyon szép a blúzuk ujja, rajta a dísz.
@Penivaldes:

Stefikének is ez volt élete legmeghatározóbb pillanata: a nagy találkozás Viktorral, csak peti buksiját nem simogatta meg.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Én a bal oldali kancsó tartalmát vetném először tüzetes és mélyreható vizsgálat alá. Lehet akár állott, esetleg nem megfelelő nőmérsékletű is.
@Silverhaar: pedig akkor lehet, hpgy a stefi lenne a peti..:)))
@Penivaldes: Az értékelés ezen terhét, ezennel készséggel magunkra vállaljuk.
a poszthóóó:
/hetfün, felszállik a feher füst, a többi napon pediglen, megkenyegetésre kerül a rendszer/

Háromnapos ülést tart jövő héten az Országgyűlés. Hétfőn foglalkozhatnak az "oligarchabizottság" felállításának kérdésével, kedden tárgyalnak a képviselők a pénzügyi tranzakciós illetékről és a biztosítási adóról szóló javaslatokról, csütörtökön pedig szavaznak a médiaszabályozás módosításáról - közölte György Bálint, az Országgyűlés sajtófőnöke.

hvg.hu/itthon/20120517_simicska_oligarchabizottsag
@Knósszosz: nem lep meg, hogy készséggel. nyár közeledik, ilyenkor rátok jön a dekoltázs őrület.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Atyavilág, mik ki nem fognak ott derülni! Oligh várom:)
@Penivaldes: a legjobb olyankor nekem elbújni a szobában.
@Penivaldes: Hová gondolsz kérlek? A nyár a sör élvezetéről szól. Meg a tél is.
@Penivaldes: csak ilyenkor??? :D
közbevetve, eme poszt, nem itt valék ;)

meg, hát a másikon rögvaló őrület után, ennyi itt is kell :D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: ilyenkor főleg. de bennem emberére akad aki egy pillantást is vet oda.
@Penivaldes: ??? na eztet most nem értem, vagy nem akarom érteni?? :D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: mi nem világos? :))
aki arcán kéjes vigyorral nézeget, arra én unott arcot vágok.
@Penivaldes: akóóó van mit nézni ;) és az unott arc, már nem is számít annyira :D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: nincs mit nézni. pont. nézegessenek másokat, akik nagy labdákat hordanak maguk előtt! de nem engem.
:)
@Penivaldes: Feltétlenül, én is várom!
@Penivaldes: Akkor Te a metró alagútban szoktál ismerkedni, üzemzárás után?
Nah, HVG, MSZP, LMP
/senki többet harmadszor???/

Kizárólag a Fidesz "kegyeltjei" ismerhetik az állami földbérlet pályázatokról szóló adatokat, az LMP-nek viszont perelni kell azok megismeréséért - közölte a párt csütörtökön.

hvg.hu/itthon/20120517_lmp_foldberlet
„Ide tervezzük a nagy közpénzátrakót, automata szivattyúval”
Ez kész-:D
De ha már… több helyen is fellelhető emez:

Budapest-Székesfehérvár: 67 km, 134,8 milliárd forint, 2,01 milliárd ft / km
Szajol-Püspökladány: 67 km, 161,8 milliárd forint, 2,41milliárd ft / km
További érdekességek: mind a két közbeszerzésen a Közgép vezette konzorcium csak a 3. helyet szerezte meg, de a Közgépes simlicska-tetű konzorciumok kivételével minden pályázó ajánlatát érvénytelennek minősítették, összeállítóikat pedig kizárták a versenyből. Ráadásul a Közgép mind a két esetben az előzetes kiszámított mérnökárnál nagyobb összeggel nyert.
Aha... értem én. Főként ennek tudatában:
„Vannak, akik azt javasolják, hogy az új magyar alkotmány közbeszerzésben való részvételt, illetve, állami támogatást csak olyan gazdasági társaság számára tegyen lehetővé, amelynek tulajdonosi szerkezete átlátható. Ön mit gondol?”
Nemzeti konzultáció 2011.

Nem kell az egész projektet zsigerből elkaszálni, mert itt újabb hungarikum készül a szemünk láttára. Csodájára fog járni Európa, de még Japán is. Itt lesz a világ első 24 karátos vasútvonala, aranyozott sínszálakkal, platina csavarokkal mahagóni talpfákra rögzítve, a gagyi bagi-kő helyett smaragd ágyazatban. A jelenlegi költségekbe egyenlőre csak ez fér bele, ne legyünk maximalisták. Természetesen a későbbiek folyamán vonatközlekedésre is alkalmassá lehet majd tenni, de az már egy másik biznisz. Az idegenforgalom ennek hatására úgy belendül, hogy még két terminált kell építeni Ferihegyen, ami megbirkózik a megnövekedett szájtátók rohamaival. A GDP ennek következtében, százalékban nem nevesíthető mértékben fog emelkedni és végre beteljesülhet a nagy álom, az ’egy falu két stadion terv’.
Matolcsy logikáját követve...
@Knósszosz: egyáltalán nem szoktam ismerkedni. eddig minden közeledést elutasítottam. ahogy próbált volna közelebb férkőzni én otthagytam.
@Knósszosz: ha még nem láttad volna:

"India /közbevetem: -cserélhető országra narancsos közbeszerzést indítok, elbírálás objektíven tőlem :D/
gyengélkedésének okai között említhetjük a gyenge kormányzást, az eurózóna gazdasági lassulását és az olajár emelkedését. De a legnagyobb probléma talán azzal a nagytőkés réteggel van, amely tagjai között az indiai gazdasági nyitás után a védett, stratégiai szektorokat felosztották. Noha ezek a telekommunikációtól a bányászatig relatíve jól fejlődtek az elmúlt évtizedben, a rendkívül korrupt állami pénz és vagyonelosztás már túl sok botrányhoz és a gazdasági hatékonyság erodálódásához vezetett. "

www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/kulfoldi_alapok/india_kozel_all_ahhoz_hogy_azsia_gorogorszaga_legyen.167352.html
oops:

1241 milliárd forintos aukciós forrásbevonással számol az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a június-augusztus közötti, tehát az EU/IMF-megállapodást megelőző időszakban, amely alatt 1440 milliárd forintnyi törlesztési kötelezettség áll - derül ki az intézmény most közzétett finanszírozási tervéből.

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/ennyi_penz_kell_meg_az_allamnak_az_imf-megallapodas_elott.167414.html
@Knósszosz: nem lesz könnyű dolga, fogalmazzunk így. pedig szeretem szegény rágcsálót.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Mi a pályázat leadási határideje? Gondolkodnom kell, csak azért:) Amúgy tegnap este futottam bele én is, igaz nem a portfólión.
Teljesen poszton kívüli szolgálati közlemény:

A Viber már WindowsPhone-n is megy.

Éljenek a fogyasztási adók!
@Penivaldes:
"Ember, küzdj, és bízva bízzál"
Mamitírtok kolléga miatt, most ki kell ballagnom a boltba, kellett Nekije a sert emlegetni...
@Knósszosz: ne rá fogd, hogy nem bírod legyőzni a vágyat..
@Habakuk999: \o/ a droidomon fenn van vagy 3 féle, de eddig a viber tetszett a legjobban, kár hogy pc-re még nincs

@Knósszosz: a pályázati díj befizetése ;)
/mondhatom úgy is, unortodox üvegzseb küldetés/
Bajnai: A kormány súlyos károkat okoz
A volt miniszterelnök szerint véget kell vetni az ámításnak, mert tönkremegyünk. Az IMF nem megoldás, csak haladék. Radikális fordulat kell.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fmagyar%2F2012%2F05%2F17%2Fbajnai%2F
ehhhhhh, sírok, amiket mond ezt ugatom én és még sokan mások is, a fszért nem lehet egy kicsit hallgatni ezekre a szavakra, na nem miattam, mert én kevés vagyok ehhez, nem is Bajnai miatt, mert őt is lehet skatujázni, de normális jobboldali-konzervatív közgazdászokra, akik szinte ugyan ezt mondják, nem hiszem el /jah, de mégis, mert ezek vagyunk mi, magyarok, a zseni és a soha meg nem értett áldozati nép.../

a kreatív álmodó agyába kéne fényt vinni, de nem, onnan még a fény is menekülne, sírva és visítva...
Kicsit Off. Az lett gyanús (Virág et. óta tudjuk hogy az, ami nem), hogy 2 óra alatt eltűnt a cikk a HVG címlapjáról.

hvg.hu/gazdasag/20120517_Inzelt_Eva_rendorsegikorrupcio

Eszerint 2008-ban 541 ismertté vált korrupciós ügy lett feltárva (10%-ban rendőr a tettes). A cikk szerint az igazoltatások 30%-ában nem kaptak a megbüntetettek nyugtát.

2008-ban, már nem tudom hol találtam meg, 1,5 millió helyszíni bírságolás történt. Eszerint az 541 db korrupciós ügy mellé lehet tenni további 500000 db-ot (kárérték lehet 1-2 mrd Ft).

On.
A jó hír, valamiben leverték oligarcháinkat rendéreink. A korrupciós esetek számában. Rossz hírem is van. Kárértékben nincsenek az első 10-ben sem.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Helyesbítek, csak a béta van fenn, dumálni még nem lehet.
De várjuk nagy lelkesedéssel, főleg úgy, hogy a Nokia 50 kft körüli árral hoz ki valami okos telefont.
Szerintem jobb, mint a Skype.
@Penivaldes: puff, akkor lehet, hogy eltalálta, mert azóta nem jelentkezett
@Penivaldes: Na ma a buszon olyat láttam, amit még azért eddig nem: tömeg, már az elején - mert a tetű BKV kivett járatot szerintem - de egy kis patkányfazon nagyon szögekkel kivert hosszúhajú görbe kis rokkergyerek ült. Millió öregasszony körülötte, meg se rezdült. Felszállt lejjebbinél egy tényleg a többihez képest is eléggé rozi mamóka. Valaki - egy középkorú hölgy - abszolút udvariasan szólt a patkánynak, hogy esetleg nem állna-e fel átadni a helyet.

Mire közölte, hogy gyűlöli az öregeket és nem, eszében sincs felállni. Utána még ötezer elesett tolta fel magát a buszra, a kis patkány meg ültében valami iszonyú gyűlölettel sunyított rám, mintha bárki is őt bántotta volna. Még kérdeztem is, hogy mi a baja? Nem szólt rá senki, nem basztatták, görbülhetett a feneketlen szarjában tovább.

Off de az egész kurvaország állapotát jellemzi.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Egy illúzióra épülő gazdasági rendszerben vársz fel és beismerést? A látszat hajszolása majd a csőd előtt fél órával fog befejeződni a közleménnyel: meneküljetek!
@a szív fészkei: azééé a szomszédban sem semmik a népek :D

Titkos utascsoport: figyelik az ellenőröket, fizetik egymás büntetését

A Tribus nevű szervezet pozsonyi tagjai egymás között egyeztetik a tömegközlekedési ellenőrök kilétét és tartózkodási helyét, tagsági díjakból finanszírozzák az esetlegesen lebukók büntetéseit, és még így is megéri nekik - írja a bumm.sk magyar nyelvű szlovákiai híroldal a Sme lapra hivatkozva.

hvg.hu/vilag/20120517_utas_szlovakia
@a szív fészkei: "Mire közölte, hogy gyűlöli az öregeket és nem, eszében sincs felállni."

Na, nyolcvan évesen pont az ilyen fog a leghangosabban ugatni, hogy "Ezek a mai fiatalok!".
Mondjuk addigra BKV-már nem lesz...
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Az ETO félelemből nyerte meg ismét (100%-osan)a bajnokságot, nehogy a "sokkal erősebb" KEK-ben keljen indulni! Nem lehetne annak örülni, hogy Magyar csapat ismét BEK döntőt játszott? Egyébként gratula a Fradis lányoknak!
@vitéz Thapóccay néma bárány: jahh, pont mind a görögöknél...csak akkor már hiába ordít bárki is, hogy ég a ház.....
@a szív fészkei: Ez megszokott jelenség. anyám barátnője mesélte, hogy télen utazott pesten busszal haza. hideg volt. felszállt két nagydarab de agyilag alacsony élőlény, és elkezdetek irtó hangosan dumálni. egy idős bácsi rájuk szólt, hogy kicsit halkabban, erre először meglegyintették az öregurat, majd kinyittoák az ablakot. képzeld el ezt télen, minuszban.
úgyhogy..
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ritka kis undormány figura volt, a patkányoktól most elnézést is kérek ünnepélyesen.

Van hatvan éve még embergyűlölőbb lenni.
"miért került a Közgépnek 2 milliárdba a vasútfelújítás kilométerenként, mikor a messze földön híres pénztemető MÁV erre szakosodott leánykája, a MÁVGÉP is meg tudta oldani magának a vörösiszap katasztrófa után kilométerenként 136 millió + áfáért. "

szerintem itt baszta el simicska. illetve viktor ott, hogy hagyta bedőlni a malévot, mert egy működő malév mellett a közgép simán megnyerhette volna mondjuk 5mrd/kilométeres áron a Debrecen-Budapest légifolyosó felújítását.
@Penivaldes: Nem fogtam én rá, csak eszembe juttatta a szomjúsága, hogy nem érdemes erőszakot venni az ösztöneinken. Súlyos következményekkel járhat; depresszió etc. Nehogy már a sörön múljon a mentálhigiéném:D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Egyébként arra már én is rájöttem, hogy egy valakinek kéne magára húznia a piranhákat - mert ha helyzet van, az összes karszalagos odacsődül ahhoz az egy db basztatnivaló emberhez, közben ötvenen masíroznak szabadon szárnyalva addig le a metróba, vagy megússzák máshol.

Ezt meg lehetne szervezni biztos. Én már veszem ezt a rohadt bérletet, az idegeim nem a régiek.
@Secnir: :D \o/ üdvözölünk körünkben, mint a háttérben megbúvó Kusza Agy beszéd íróját, hip hip hurrá
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: van amikor joggal mondják, de van amikor nem joggal.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Tehát, akkor nem kell új technikáknak utána olvasnom. Kösz, megnyugodtam. Most segített az Amstel is, kissé:))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Mondjuk én sem veszem mindig jó néven, ha fel kell pattognom, mert egy mammer kőbányáról budára jár kifliért.
A csúcs az volt, amikor egy szottyadék a terhes feleségem akarta felállítani. Nem sok hiányzott, hogy repüljenek a buszról a fostos képű tatájával együtt, aki még a botjával is hadakozott.
Meg kéne szüntetni az ingyenes utazást, hely is lenne a dolgozni járóknak egyből.
nahh, nyugságnak vége, főőőőcccíííímmm :D
@J.László: a taplós súrmó bunkóság, kor és képzettség független
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):
ezt én is ismerem. amikor az idősek tolakszanak. ez főleg, az én tapasztalataim szerint a 60 év körülielkre jellemző nagyon. meg az is, hogy előreengedek egy kisbabás anyát, akkor hirtelen bevágnak oldalról, és félrelökik az anyukát. úgyhogy nekem ne mondják, hogy a mai fiatalok. ezt egyszer el is mondtam egy pampogó öregnőnek. Aki a végén igazat adott nekem.
Az ingyenes utazás megszüntetésével meg én is egyet értek.
@Secnir:
fasza...vastaps! és felavattathatta volna Vityájával kettesben egy nemzeti lobogón szállva...
Varangy..!!Te Alkotmányosan is hülye vagy,meg a sok fasszópó libsibolsi genny akik itt hurráznak neked.
Szánalmas tetű népség vagytok.
Ne reagáljatok,nem olvaslak vissza benneteket.
Magasról leszarlak benneteket.
Beszélünk itten mindenféle oligoarchákról és pártpénzszívattyúkról. Azért azon is érdemes elgondolkodni, hogy miért is a vasúti pályafelújítás a sztár mostanában. Ugye, nyer rendre a Közgép/megaLajos. Elgondolkodott már valaki, hogy egy pályafelújításhoz mennyi zúzott kő kell? És, hogy kinek is van kőbányája az ismerősök között. Lehet találgatni. Szerintem a pártkasza nagy ívben le van csinálva. Sokkal egyszerűbb megoldás az Occam borotvája. Valahogy 2014-et is túl kell élni, valahol a Tonga szigeteken...
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):

Eltörölném a francba az ingyenes utazást...

@a szív fészkei: "Neked ehhez van gusztusod???? "

Mihez? :D
@wagem:
"Ne reagáljatok,nem olvaslak vissza benneteket."
na, egy hülyével kevesebb...
JA igen, egy megjegyzés: boldog békeidők... amikor a ne mi nyerjük a legtöbbet, még jelentett valamit...
@Penivaldes: Jó, megpróbálom. Az első egysejtű már is itt van...
@wagem:

Barátom, te egyszer valakinél nagyon ki fogod húzni a gyufát... :D
Hová ment innen a kemény mag? Két hónapja még forradalmat akartak csinálni. A világot felforgatni. A mostani zsindex blogok elég lagymatagok. Meg tudná mondani valaki, hol vannak most a kemény gyerekek?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: tornacipőt vett megint a díszruhához. kár érte, bár nem, mert a ruha sem szép. pedig ha normálisan öltözne akkor nagyon csinos csaj lehetne belőle.
@Penivaldes:

Hát maradjunk annyiban, nem az eszéért szeretjük.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem tud mit kezdeni a sztársággal. de vannak ezzel így sokan. de én egyáltalán nem kedvelem. őt sem.
Mint a régi "szép"időkben:oszoljunk kérem,nincs itt semmi látnivaló!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: még egy hülye picsa celeb? öltözni nem tud...tornacüpő meg tüllök...még egy bundabugyi kellene alája pelenkával
@Knósszosz: ja, már azt hittem valami értelmesebb egysejtű.
@Penivaldes: Feléjük olyan nincs. Most termelési értekezlet van, aztán ötösével jönnek. Tegnap legalábbis...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hihh alig várom..:-)Majd visszatolom bozótvágó késsel.
„Apa, én nem akarok ebben az országban élni!„

Május eleje volt, amikor arra terelődött a szó, hogy hogyan tovább. 32 évesen, fiatalon, diplomával, nyelvtudással, feleséggel és egy kétéves gyermek apukájaként mit remélhet fiam a hátralévő évektől.

Mintha tegnap lett volna, hogy a karomban tartottam. Amikor megsérült, eszeveszetten ordítva rohantam vele orvoshoz. Az érettségi napjára ugyan nem emlékszem, de az első autóbalesetére igen. Az autó totálkáros lett, simogattam felnőtt fiam homlokát – hajnalig velem aludt.

A diplomaosztáskor tőlem boldogabb ember nem volt, az országnak neveltem, becsületre-tisztességre bíztattam, és arra, hogy szolgáljon. Szolgáljon másokat, éjjel és nappal, ahogy az esküje is szólt. Amikor pedig a legnagyobb főnök a gyilkosság idejekor a helyszínen járt, és utólag azt nyilatkozta: ”ha én nem láttam őt, ergo ő sem láthatott engem” – leszerelt.

Kormányok jöttek-mentek, és egyre többet politizáltunk. A vér nem válik vízzé. És mire felocsúdtunk, döbbenten álltunk szemben a valósággal. Megtörtént minden, amire gondolni sem mertünk volna…

Megéltük azt, hogy elkezdődött a romák gyilkolása, nevezzük nevén: a cigányirtás.

Megéltük, hogy szigetes gyűlésen, nagy nyilvánosság előtt, fekete ruhás, fekete lelkű emberek büntetlenül uszíthattak, nevezzük nevén: rohadt büdös zsidózással.

Megéltük azt, hogy Horthynak lovas szobrot állítanak, nevéről teret neveznek el. Arról az emberről, aki édesapámat munkaszolgálatra vezényelte, és akivel puszta kézzel szedette fel az aknákat a nácik lába alól. Arról az egyik világelső magyar fasisztáról, aki apám itthon maradt családjának kiirtásában segédkezett. Arról a „vitéz” emberről – többet már nem említem a nevét –, aki a 450 ezer zsidóval együtt védhette volna meg mostohaanyámat és négy féltestvéremet – a legkisebb, Ádám akkor 10 éves volt –, hogy ne meztelenül haljanak meg januárban, a hajdúnánási tó partján.

Megéltük azt, hogy Egerben, a papok városában (!) korcs-nácik dönthetnek arról, ki szavalhat és ki nem.

És azt is megéltük, hogy nincs remény olyan nyugdíjra, amiből tisztességgel meg lehet élni. Azt is, hogy saját lakásunkat bármikor elvehetik. Már nem vagyunk jogosultak megfizethető gyógyszerre és orvosi ellátásra, és szenvedjük azt, ha dolgozunk, mégsem tudjuk kifizetni az életfeltételekhez szükséges rezsi-költséget.

Megéltük azt, hogy külföld is magunkra hagyott minket. Azzal ők sem tudnak mit kezdeni, ha az egyszemélyi vezetés és a fasizálódó rendszer mellett 400 ezer, míg a demokrácia, a köztársaság mellett, a nyomor és a diktatúra megszüntetése ellen csupán 4 ezer (!) ember hajlandó demonstrálni.

Csoda, hogy Kertész Ákos is feladta?

Magunkra maradtunk!

2012-ben csak egy borsodi faluból 60 fiatal, az országból ez idáig 150 ezer ember, más becslések szerint ennek a duplája tántorgott ki. És félő, hogy ez még csak a kezdet!

A kitántorgók, igen! Ők azok, akik nagyrészt képzett, iskolázott, szakmával, nyelvtudással, diplomával bíró – elmenekülő magyarok. Ők fognak a legjobban hiányozni, amikor már késő, mert fizikailag már más világban léteznek. Legfeljebb csak lelkiekben lesznek velünk akkor, amikor ennek az ámokfutásnak vége lesz-, nevezzük ezt is a nevén: a magyarság 21. századi katarzisának. Igen! Ők lesznek azok, akik nagyon fognak hiányozni akkor, amikor – ki tudja már hányadszor – újból fel kell építeni az országot.

A repülőgép szokatlanul csendesen szállt el. Én viszont maradok – már túl késő!

Mit tehetek? Bevárom ennek a vérhasnak a végét, könnyes szemmel, eszemet vesztett módon élem az utolsó utáni napot: ELMENT A FIAM!
Magyarország én nem így szeretlek!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

felőlem?! te tudod...olyan igazi hülye picsa megjelenése is van és csámpás is brühühühühühühühü

tudod azokba a hollywood-i izékbe ahol minden csimpánz győz, mégha fiúnak vagy lyánynak is van álcázva teljesen mindegy: mindent szétbasznak és győznek majd békésen hazamennek limusinnal...a 98%-a softwear és colourtechnic és vágás...mindíg időben vágni nehogy a csaj bundabugyija láccon én má' röhögni sem tudok rajta olyan unalmas
sok ricsaj ugye Dolby-val bármi, gyors vágások értelmetlen rohangálás és némi meggylé meg sebtapasz és szempillafesték és már kész is az új mű...az elnemhasznált kellékeket és föstéket a következőben a gyártásvezető hasznosíttya
@Miért kell új nemzeti egyetem, mikor sok megszűnik:
:_(
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Azok komcsi egyetemek voltak. Ezek meg korszerű narancsdroid-gyárak lesznek. :D

Én, a biorobot.
Ott képezik a jövő Várurait és Blogger Gézáit.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: OMG! Hogy a gonosz mostoha milyen óriási szegény Hófehékéhez képest..atyavilág. egyébként jó a kép. van rajta a háttérben egy nagyon szép várkastély.
@A fidesz hogy mer beleugatni a bírósági döntésekbe:

ez borzalmas!!!!!!!!! amikor anno 1968-ban azon a szörnyű télen kikalandoztunk busszal Bécsbe 4 napra!!! az idegenvezető is és a sofőr is azzal kezdte még az Engels téren, hogy: visszafelé 1 azaz egy órát várunk a meghírdetett időponthoz képest, aki addigra nem jelentkezik az magára vessen és szélesen vigyorogtak...

az egy kaland volt megnézni a Mariahilfert és a zottani magyarokat akik hülyének és büdösnek hittek bennünket de mindenképpen úgy kezeltek valamint azonnal bármelyik kócerájban azonnal adtak egy brosúrát hová lehet menni "menekülni" ahol majd kezelnek bennünket...mintha mindenki maradni akart volna

én nem vettem semmit sörön kívűl és kurvára útáltam őket

a 43 utasból 2 pár maradt kinn de azok már Hegyeshalom után elárúlták, hogy meg van szervezve hová mennek valakik várják őket a többi mind visszatért

én nem bántam meg soha...azóta éltem és élek 39 országban...sokat dolgoztam és dolgozom és ez az izé 1993 óta nem hiányzik, akkor beleszagoltam és akkor tényleg pánixerűen ültem föl a gépre tripla whisky-vel és a lábnyomomon kívűl szinte semmit nem hagytam hátra...ami velem van az a csontjaimban van...

ez a rencer olyan geci, hogy sehol máshol nem találtam hasonlót, higyjétek el
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

ezeknek csak csámpás picsák jutnak? még megállni sem tudnak, a pázsit szépen van nyírva

a vasorrú bába is szebb, mióta csárlájz valami süket faszságot nyilatkozott -bicskanyitogatóan buta- azóta látni sem akarom...még a Belfegor is jobb
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A "gonosz mostoha" vadászkutyája szeretnék lenni! :))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

tudod igaz az a mondás, hogy minden nép megérdemli a vezetőit (én ezt először Cuba-ban hallottam a 70-es években brühühühühühühü)
@rodeo36:
Vérlázító vagy baszki! :)) ChT gyalázás. FŐBŰN!
Sokba kerül ez neked, majd még találd ki, mivel kompenzálod... :D
encrypted-tbn2.google.com/images?q=tbn:ANd9GcStuijn4rfBHvLo39fhkGtdQxRV8ES840aRpHjmQFwMREAwusLH
@A fidesz hogy mer beleugatni a bírósági döntésekbe: Ez a kezdet. Mert sokan bíztak 2010.-ben abban, hogy az új kormány jobb lesz, aztán dehogy lett jobb. A vezetőink flegmák, és a nagy flegmaságban nem veszik észre, hogy azok is elmennek akik nem akartak volna, hanem szerettek volna itt élni. Csak itt nem lehet.
@rodeo36:

Látod, hogy nekünk ez kell... :(

Venezuela. Még az is stimmel, hogy a mi főnökünk is egy paranoiás elmebeteg fasz.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

ja ha te csak sajtszagra mész mint éji vad akkor annyi...de én láttam és hallottam életnagyságban kinyitotta a csiriplőjét és annyi varangyosbéka meg áspis kélgyó soha nem volt lapos tv-n még jó hogy nem volt szagos a riporter meg nézett mint Jenő a moziban amikor ráborúl a bili az emeletről
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

Szegény Rodeó, elmentek nála otthonról... R.I.P.

@rodeo36: Csámpás az eszed tokja! :D
@A fidesz hogy mer beleugatni a bírósági döntésekbe:
Sajnos ez csak egyre rosszabb lesz. Én a lányomat fogom hasonló módon elveszteni, már látom előre, ha ez így megy tovább.
Még jobban fogom utálni ezt a köcsög politikusi csürhét csak.
Viszont a gyerekednek igaza van! :(
@A fidesz hogy mer beleugatni a bírósági döntésekbe:

Bmeg hogy el ne sírjam magam :)))

Mit kóstál egy ilyen komment ?

Na figyu . Már ezredszer, és most újra leírom. A bajok, már a rendszerváltás után kezdődtek, mikor az elvtársaid, mert ők voltak pozícióban (persze nem politikai értelemben, hanem kapcsolataik révén) lenyúlták az egykori népvagyont.
Jóska bácsi, meg csak nézett, és zavarában nem tudott mást kinyögni, mint hogy "Tetszettek volna forradalmat csinálni" Aztán az elvtársaid tulajdonába került üzemeket (tisztelet a kivételnek) gyorsan csődre futtatták, hogy hugyér szarér el lehessen adni. Persze nekik megérte, mert az a multi, aki így jutott piachoz, jól kifizette a tetűjét. Emberek százezrei meg milliói meg mentek az utcára.
Ok ezzel megvolnánk.
Aztán jött igen a ti 8 éves ámokfutásotok, a hatalmas adósság felhalmozással.
Na, a te fiad ezért gondolja, hogy ki kell mennie.
De tudod mit ? Menjen. De azt ne gondolja, hogy ott kolbászból van a kerítés.
Nem is beszélve arról, hogy recessziót jósol mindenki (legalábbis hosszútávra) aztán mit csinál akkor? Ne gondolja, hogy az ő két szép szeméért majd a Németet fogják kirúgni, ő meg marad. Ez vicc.
IGENNNN! Még egy stadiont!!!!
@rodeo36:
Ja kérem, nekem még feláll erre a csajra! :)) Te meg csak irigykedsz a "sajtszagra"... :))

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Aha, fejfának meg majd leszúrjuk az ásót neki! :) Tökre elszemtelenedett! Mi van itt? :(
@no successful:

Elmúltnyolcév!

@rodeo36: Biztos félreértettél valamit! :DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

majd azt figyeld meg amikor a rák elviszi Hugót és berohan a demokrácia...lesz ott sírás és az fogaknak csikorgatása...és ők már tuggyák mert már nekik volt olyan

a magyar törpe nem olyan neki nincs csak adóssága és szaros segge...a Hugó már aláírta a délamerikai egyezményt arról, hogy nem kell nekik susáska a négerbaba Cartagena-ban a végén magyrázkodni volt kénytelen hogy miért nincs ott a cubai elnök...aszo'ták neki legközelebb nincs summit a cubai elnök nélkül akárki is legyen az...olvass interamnerikai -mexico és susa nincs benne- logisztikai fejlesztési tervet ami megvalósulóban van kínai pénzből és a brazilok meg argentinok és még mások venez is keményen támogattyák ott nem lesz Szaddam halála aki eurot akart az olajáért és ezért ki kellett lőni a többi rablómese, ezeknek lesz JEN konvertálhatóan és akkor...vagy valami más de közös és bizonyos hogy kombináció mindenki megtartya a sajátját is de közösen a közöset használják erről is van megállapodás...nincs az a diplomácia ami ellene tehetne...csak a fegyverek
@no successful: Te kis emlélkezethiányos Te! Azért az MDF emberei is kivették a részüket az újrafelosztásból, nem? 98-02 között meg ki is volt az a kaja ibrahim? Szóval kretivisztán remek mndíg a csalásban és korrupcióban. Itt csak egy segíthet, ha a következő választásokon nem indulhatna az, aki az elmútt 20 évben politikus volt.Bocs 30...NA akkor lehetne kezdeni valamit.
@A fidesz hogy mer beleugatni a bírósági döntésekbe:
Ez szép volt…
A végszavadhoz annyit tennék hozzá, hogy:
Magyarországot szeresd annak, ami. Magyarországot szeresd annak, aminek megismerted kölyökkorodban. Magyarországot szeresd a természeti szépségeiért; a Bükkért, a Zselicségért, a Börzsönyért, az Alföldért, a Balatonért. Magyarországot szeresd a bölcs parasztembereiért, a ráncos kezű töpörödött édesanyáiért, akik fáradtságot nem ismervén hajnalban kelnek, hogy a húsleveske meg az illatos sült kész legyen délre, mire az Ő kisfia-kislánya megérkezik a városból meglátogatni őt. Magyarországot szeresd a gyermekeidért, akik szintén itt születtek. Magyarország nem azonos a politikusaival, őket ne szeresd. Nem adtak rá okot és nem is fognak. Velejéig rohadt mocsadék mind, tisztelet a kevés kivételnek. Ne keseregj, ez itt még csak a kezdet, kő kövön nem fog maradni. Ha szíveden viseled a fiad sorsát, inkább örülj, hogy (némi szerencsével), élhető élete lesz. Ha megfeszülsz, itt akkor sem tudnád biztosítani neki.

Szóval nyugi, fogd fel úgy, hogy másik városban dolgozik és kész. Amúgy sincsenek már határok és távolságok sem.

Üdv!
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: valószinüleg oka van, hogy nem bírja azt a nőt. Én sem kedvelem. nekem Charlize olyan..hát olyan semmilyen. remek szinésznő, ezért elismerem.

hehehe nekem nem tudsz ásó fejfát csinálni!! :))))
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

nem tudom te hogy vagy vele, de ez olyan buta egy liba, hogy keresve sem lehet találni butábbat a szőke nő tipikus esettye

hahahaha brühühühühühühühü

sajnálom attól még felállhat neked rá de minek? sohasem áll meg neked sehol mert van bakja is meg nősténye is bár ahhoz katlik és titkolgya brühühühühühühühü
@no successful:

Azért Orbán Győzőnek, Kövér Szilárdnak, Simicska Lajosnak is csurrant-cseppent valami! :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

én értek ausztrálúl is DOWN UNDER

mire gunulc?
@Knósszosz: ez nagyon szép megfogalmazás volt. és nagyon igaz. köszönet érte.
@no successful:
Inkább te menj.
Én sem fogok sírni.
Te szülő vagy, vagy leszel. Ha az vagy ha leszel, nem lennék az utódod.
@no successful:
Arra gondolsz, amikor a Jóska bácsi alatt, az a főfaszkalap gazdasági okoska, mindent privatizáltatni akart?
Arra, akit Matolcsynak hívtak ott, Jóska bácsi alatt?
Szánalom vagy, hogy gondolkodás és a tények ismerete nélkül fröcsögsz, taplóskodsz. De megértünk, mert van akinek csak ennyire telik a tehetségből. Te ilyen vagy... Ecceri...
Másoknak telik arra te szerencsétlen, hogy versenyképesek lesznek ott, Németországban, a tehetségük, a tudásuk és a beállítottságuk révén. A magyar fizetések többszörösét viszik haza, élnek belőle jól, elmebeteg politikusok és fröcsögő, hőzöngő faszkalapok nélkül - mint pl. te.
Nem jöttél rá még te szerencsétlen, hogy nem az alacsony képességű és képzettségű fideszdroidok hagyják el az országot - ezek nyelveket beszélő és tanult emberek, olyanok akik értéket, állítanak elő, akik keresettek az ottani munkaerőpiacon is. Tudod, pl orvosok mennek el, az itteni fizetésük 10 szereséért.
Ki kéne húzni a fejed a bolsevikok seggéből, nyelveket kéne tanulnod, hogy ne rekedj meg ezen a primitív, gyűlölködő szinteden...
@pjm:

Hmm nekem elég lett volna anno az is, ha a 45-től 89-ig vezető, vagy középkáderi pozíciókban lévők maradtak volna ki.
@rodeo36:

Nem láttad a szmájlit? Különben is, itt most nekem kell megsértődni! :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

közben kű'ttem valamit hogy leszakaggyon rólad a szmájli is
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

"Szánalom vagy, hogy gondolkodás és a tények ismerete nélkül fröcsögsz, taplóskodsz."

Figyu ! Én azóta is az országot járom, és személyes tapasztalatok alapján írok. Ennyit a tények ismeretéről.
Tény hogy anno a legnagyobbat, a Szoc és SzDsz közeli spanok kaszáltak. Nem volt olyan hely, (Volt Tsz melléküzemágak, tejüzemek, élelmiszeripari cégek) ahol nem azt hallottam, hogy valami volt párttitkár, vagy a spanja szerezte volna meg. Most akkor miről beszélsz.
Ja, hogy a Matolcsi akart privatizálni? Hogy ne akart volna szerencsétlen, hisz az adósság már a rendszerváltás alatt nagy gond volt, és rapid bevételnövelésre volt szükség, a terhek enyhítésére. (Mellesleg máig nem értem, hogy miért nem a Lengyel utat választottuk.)
"legalább magyar céghez vándorol a "picit" túlszámlázott munka"

Ja, aztán a magyar cégtől még kikhez vándorol tovább? Meg ki is fizeti a többletszámlát? Meg miért is kell állandóan adót emelni?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Adjon rá okot és megyek tüntetni mellette/érte. Azt hiszem nem kell az elkövetkezendő jó pár évben az időmet "Lájk Törpe"- transzparens készítésére pazarolnom. Nahát:)
@Penivaldes: Nekem is van kölyköm és én is ezen a politikai szeméttelepen élek...
@no successful: Hazudsz!
1998-2002 között a TSZ-ek élére fidesz pártkatonákat ültetett hőn szeretett vezéretek. A saját szememmel láttam. Nemcsak tolvajok de pofátlanok is vagytok. De egyszer vége lesz a szabad-rablásnak és el kell majd mindennel számolni...
@rodeo36: Melyik luvnyát kell nézni? A Porsche tetszik. :D
El volt itt már cseszve sajnos 1948-ban minden.
@kovi1970:

Talán precízebb ha úgy mondod, hogy ami megmaradt 1998-2002-re.
Valóban volt Fideszhez közeli vagyonszerzés is. De ez szánalmas kis vergődés volt ahhoz képest ami a rendszerváltást követő 8 évben ment.
A két vasúti fejlesztés műszaki tartalma nagy mértékben különbözik egymástól: pályasebesség, hidak, stb.
Nem akarom védeni őket, de úgy gondolom, hogy nem csúsztatással kell megnyerni ezt a meccset.
-no komment-

Hiába kérték, meg sem mutatták a tanároknak a NAT-ot
A pedagógusszakma képviselőinek kizárásával alkotta meg a minisztérium a Nemzeti Alaptanterv tegnap elfogadott változatát, a pedagógusszervezetek még a végleges változatot sem láthatták – állítják a szakszervezetek. Balog Zoltán szerint a NAT-nak "nemzetösszetartó ereje lehet".

hvg.hu/itthon/20120517_nemzeti_alaptanterv
@no successful: Az elmúlt két évhez pedig mindenképpen és van még kettő. Hiába szidolozom a lomtalanításnál brahiból hazahozott mini turul szobrot, semmilyen megoldást kínáló szellem nem akar a jó istennek se kiszabadulni a szárnyai alól. Pedig a wikit is kérdőre vontam, hogy csinálta Aladdin, de nem, egyszerűen nem megy. Talán majd matolcsy...
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Félművelt, ízlés nélkül való fajankók, mit vártál tőlük? Wass Albert, szánalmas.

Bioszból mi lesz? Kreácionizmus?
@J.László: kemény mag? Talán törzsolvasókat akartál írni; ők ma is itt vannak. Néha lelkesebben (ilyenkor kerülhet szóba valami forradalmi), máskor csendesebben, fáradtabban, de mindig itt vannak. Most olyanom van, hogy elmesélem, mindenkitől bocsánatot kérek képzeletem szüleményéért :-)

Kicsit úgy viselkedik az ország, mintha bekötött szemmel, fél lábon ugrálva akarna hosszában bejárni egy önmagába visszatérő aknamezőt. Az aknák között van olyan, amelyik azonnal robban, elég csak egy hajszálnyit megbökni: ilyenkor munkahelyeket épít le egy csődbe menő, vagy a kiszámíthatatlanságtól megcsömörlő vállalkozás, bedől még néhány, napról napra nehezebben tartható hitel, és mind több sebből vérezve, a robbanások által kilökött por- és füstfelhőben folytatódik az egyre lassuló, egyre tétovábbá váló szökdécselés.
Más aknák időzítve ketyegnek megtaposásuk után: összeomlófélben lévő tömegközlekedések, tömegesnek mondható, a fiatalokat nagy számban érintő elvándorlási hullám, még és ismét csak szorosabbra húzandó nadrágszíjak híreivel van tele minden. A kisebb-nagyobb sebeken dolgozó felcserek őrülten kapkodnak, hogy aknától aknáig, időzítéstől időzítésig bekötözzenek valamit, munkájuk azonban nem egyszerű: nem elég, hogy rosszul mérik fel az egyes sebek súlyosságát, és előnyben részesítik (mit előnyben részesítik: egyenesen imádják) a hintőporos felületi kezelést, még az egyes testrészek se nagyon tudnak kiegyezni abban, hol is kellene a leginkább operálni.
Kívülről, az aknamezőn túlról is látszik már, hogy a sokasodó sebek okán az ország ütőerét jelentő gazdaságból egyre több, már-már vészesen sok vér, azaz pénz hiányzik, kérlelhetetlenül apasztva azt az erőt, ami a további ugrásokhoz szükséges. Minden mozdulatban ott a megingás lehetősége, senki sem tudja, meddig bírják az évtizedek óta csak kopó ízületek a terhelést, vagy hogy mikor sikerül úgy istenigazából a közepére tiporni egy alattomos, azonnal robbanó aknának. Néhányan segítő kezet nyújtogatnak, de azokért is legalább a sáv széléig el kellene menni; onnan, ahol az ország most tart, túl messze vannak. Mások inkább taszítanának még egyet azon a félvak torzón, hátha végre eldől, hátha végre összeilleszthetetlen darabokra szaggatják a zuhanó test alatt egyszerre detonáló aknák, és aztán ki-ki elviheti belőle azt, ami a lába elé hullott.
Nagyjából itt tartunk most. A legfontosabb szervek, testrészek még bírják a halmozódó, kipihenhetetlen erőlködést, még egyik sem adta fel, többé-kevésbé egyszerre lendül mind, hogy a fej által kijelölt irányba még egy, és még egy ugrást tegyenek - ám mindeközben csak bízhatnak abban, hogy az irány a veszteségek ellenére is jó, és hogy egyszer csak eljön az a lehajtó, amin keresztül kivánszoroghatunk végre ebből az átkozott mezőből, és onnantól pihenhetünk, regenerálódhatunk, újjáépíthetjük önmagunkat.

Eddig tartott a mese. Annyi még hozzátartozhatna, hogy az általad hiányolt "kemény mag", ezen blog és tucatnyi más blogok gondolkodó tagjai, együtt a sosem blogoló, de annál nevesebb gondolkodókkal, a rájuk kiszabott erőfeszítéseken túl már hetek, hónapok óta próbálnak rákiáltani, hatni a mindent eldöntő, máskülönben igen makacs és akaratos fejre, hogy lassíthatnánk egy kicsit, megvárhatnánk a por leülepedtét, hátha egyszerűbb volna rátalálni arra a bizonyos lehajtóra, hátha akadna kevesebb sérülést okozó kiút. Mostanra - és ez teljesen érthető - elfáradtak, berekedtek, elfásultak egy kicsit.
Nem könnyű sport ez, na.
@A fidesz hogy mer beleugatni a bírósági döntésekbe: @no successful:
Tisztelt Blogolók! Az önök párbeszéde külön-külön is érdekes. Az egyikük az ország elhagyásában látja a kiutat, a másikuk látni véli az okot amiért ilyen helyzetbe került hazánk.A helyzet nem rózsás az biztos.
Ez a blog a most a jelenlegi kormány "csókosainak" feltételezett lenyúlásait firtatja. Izgalmas téma, és sokakat megmozgat itt a blogon.
Korábban olvasható volt az interneten, hogy az amit feltételezünk arról, hogy milyen sokat loptak a politikusaink 1989 óta, ahhoz képest semmi amit az országnak az adósságra, kamatszolgálatra, kell fizetnie. Állítólag bődületes összegről van szó.Igaz lenne, hogy kamatrabszolgák vagyunk ? Mi az oka ennek ? Ha így van mi a megoldás ? Maradjunk, vagy elmenjünk az országból? Hova ? Zűrök vannak, lesznek az EU-ban. Nem kellene sarkára állni a népnek ? Az Irek álítólag változtattak.
Értelmes, okos összefogásra lenne szükség, nem egymás izélgetésére. www.vntv.hu
További szép napot !
2 706 292

a fődakota ... azaz a forradalom felfajja saját gyermekeit...
sok buta ikszelő agyatlan po:cs... most mind meg fog gebedni...

a polgárok gondolkodó emberek azok nem szavaztak erre a mafia szövetségre...

a fides szavazói mind buta/lusta hitvány parasztok, akik egyébkén tis élhetetlenek...
így fog elveszni MEGINT a zország kétharmada !!!! meggebednek !!!
@dr. Bubó: Leállnál egy kicsit. köszönöm szépen.
Nyilvánvaló, hogy a legjobb közpénzt lopni. És senki nem is fogja keresni, mert már minden pozícióban haverok ülnek!
@Interlock:
Ne hagyd abba, élmény olvasni Téged. Nekem, legalább is:)))
@Knósszosz: szerintem sem hagyja abba. bár én akkor lennék a legboldogabb ha nem lenne hülyeség az országban.
@J.László: rákattantak a rovásírásra. mi bajuk lehet?
@Penivaldes: addig nem nyugszom,

még a fődakota koponyájával nem focizunk...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Szíjjártót belezni. Mindenképp egy kocsonyás izé, jobb meg sem közelíteni.

Ingyenes utazás: el lehet törülni, de akkor is elő fognak merészkedni az öregek, ha szerinted is rontják a városképet akkor is. Mert akad dolguk, meg hát mégse boruljon rájuk egész nap a magány. Ha fizetnek valamit a jegyért, ha nem, akkor is pofátlanság ott pusztulni hagyni őket, míg a kis sutyerák láthatóan nem volt se beteg (agyban, de az más) se nem menstruált görcsösen(az lehet ok fiatal csajsziknál az ülésre, ezt tudom), se nem volt előbbiből adódóan terhes.(csak saját magának és az emberiségnek)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: kreaczié remélem, nem, bár a Bartókon már tolják. Wass miatt ne fájjon a fejed, a kötelezőt mindig megutálják, tékában nincs film a műveiből, úgyhogy erről ennyit
@a szív fészkei: lassan ott tartunk, hogy Orbánia burzsuyl osztája a NYUGGER ek...
@Izo:
Ez igaz, valójában a poszt is azért született szerintem, hogy a csúsztatásokat feltárja (próbálja) feltárni. Csúszik a százmilliárd innen-oda, onnan vissza csuhaj de a kilenclyukú, karikáschostoros, offsoros de bajuszpödrős estennyilába! Igazat szólsz, ennek véget kell vetni! Miként aránylik a 200 millió, a kétmilliárdhoz, kila metrikálisan? Az egyik oldalon lábban számolnak netán? Poldi bácsi is mondta; „csak az a két milliárd, tudjátok, az nagyon fog hiányozni” Sebaj, Simicska is látta nyilván, oszt most röhög a pofámba (meg a ti arcotokba), „jön a lóvé, csúúúszik”
Égigérő fű, a fiatalabbaknak.
@a szív fészkei: a suttyerákságnak nincs köze ahhoz, hogy az öregekre akkor jön rá az utazhatnék, amikor csúcsidő van, és akkor sem fizetnek. ennek véget kell vetni.
Interlock hozzászólását ki lehetne cserélni a poszttal :-) gratula
@Interlock:" Nem könnyű sport ez na" Igaza van!
@Knósszosz:"Ne hagyd abba, élmény ..."
Egy kis kikapcsolódás:- Ébresztőfilm.
- www.vntv.hu (az egészség, és gazdaság)
További szép estét !
@TrueY:
Nyilvánvaló, hogy a legjobb közpénzt lopni. Ha meg nincs értelmes közmunka a közterületen, akkor már tényleg jobb, ha magánterületen közmunkálkodnak! A kecske is éhen hal és a káposzta is megrohad! :)

Ezt is Te mondtad, és milyen igaz!
engem nem 6nak meg a parasztok sírámai... tiborc panaszai... ej... piha

viszont vidéken nagyon gáz az utak állapota...

a kiskiráj elvtárs miatt aggódom... neki ajánlom hogy a földalapúból (EU támogatás) ezt meg tudja venni, van benne minden és nem ráz...

ezt javaslom, de sajnos Ft ár már nincs is fenn, tekintettel az inflációra, naponta nem tudják váltogatni...

RANGE ROVER 5.0 V8 S/C AUTOBIOGRAPHY
5000 cm3 6 fokozatú automata 510 LE 375kW
348 g/km
nettó: 106 500€ bruttó: 133 125€ +reg adó: 3 207 000 Ft

www.landrover.hu//upload/g01U3C_Range_Rover_10.5MY_HUN_EUR%2820090715%29.pdf

szerintem jó vétel... csak a fekete porosodik, sztem legyen a szürke

extra a bekészített ROKI kártya és a reg adót okosban is lehet intézni, de még az áfával is lehet jáccani...

sajnos az ár alap ár... de talán ha lo uppsz ha vesz még egy kis földet... akkor lehet benne midnen...
@Pantagruel: majd csinál az Andy..meglássátok.
Addig meg megnézetik a kölykökkel az Adjátok vissza a hegyeimet Koltay filmet, amiben a Rékasi üldögél. velünk megnézzeték anno. nagyon egyoldalúnak találtam, pedig akkor még 17 évesen nemzeti oldalú érzelmeket is tápláltam, tehát odáig kellett volna lennem érte.
@a szív fészkei:

Nincs bajom az öregekkel. Azzal viszont nagyon is, hogy némelyik 200 ezres nyugdíjjal, meg 3, természetesen feketén kiadott panellel ingyen utazgat, én meg 10 ezerért.
Egyébként a kötelezőket nem olvassa el senki rendesen. én 12 év alatt 1 db kötelezőt olvastam el rendesen a Vukot. A többit megvágtam otthon magamnak.
@Penivaldes: na meg az Ember tragédiáját. köszönhetően Alföldi Róbert Luciferének (új Nemzrti megnyitása) de azt is 12 évesen, így 17 évesen már nem kellett, mert az egész belémégett.
@a szív fészkei: Igazad van, kezdek berágni.
Alant lesz a véleményem.
@Penivaldes: a Vuk kötelező? mióta? Fekete Istvántól nekünk a Tüskevár volt kötelező.
@Pantagruel: hát én voltam másodikos 1998-1999.-ben. Tehát akkor volt az. a Tüskevár volt harmadikba. Meg a Micimackó. :)
@Penivaldes:
Peni, én kedvellek Téged, de most vitatkoznom kell. Ennek a szana-szét kúrt országnak nem az jelenti a megváltást gazdasági téren, hogy mondjuk a 87 éves keresztanyámtól elveszik az ingyen utazás lehetőségét. Igénybe veszi a tömegközlekedést írd és mondd, havonta kétszer. Az ingyen mobilt, az ingyen laptopot, az ingyen mindent kellene a tetveinktől elvenni, meg a nyolc állásban kereshető/lopható zéró teljesítmény melletti juttatásaikat. Nem gondolod, hogy jobb lenne a társadalom közérzete, ha ezt valamelyik tróger meg merné lépni? Persze ettől sem lenne itt kánaán, nem vagyok hülye. De ne már a nyugdíjasokon kezdjék a spórolást a rohadékok!
@Pantagruel: régóta, pl. jövőre kötelező a 3.-os fiamnak

alakul a molekula, van aki még bízik /igaz, nem tudom miben/

www.napi.hu/ado/telefonado_a_telenor_az_ugyfelekre_haritja_a_sarcot.519754.html
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
attól, hogy valaki 62 vagy 65 éves még nem hülye...jogait szerezte egy életen át, amit te is teszel csak még nincs meg ez a jogod

vannak dolgok amik alanyi alapon kell hogy járjanak...miért? mert csak...mert ő anyád és apád??? még akkor is ha megpróbálja lankadt fasszal élvezni a még hátralévőt
@elmeherceg: most hogy leszipkázott vagyonokat, és a vállalat birodalomba át is tolta, most már könnyen ugrál
@Knósszosz: ja az akkor jó, hogy a távolsági járaton, amin utaznak jó sokan az utasok 80 % semmit sem fizet. és mindennap ez megy. állitom, hogy nagyrészük azért utazik, mert unja magát. nem azt mondom, hogy fizessen teljes árat. de valamit azért fizethetne. főleg ha nem okoz neki problémát. a szegény öregek meg kapjanak kedvezményt, vagy visszatérítést. bár általában nem ők azok akik cél nélkül utazgatnak fel és le .
A spórolást vagy a nyugdíjasokon vagy a diákokon kezdik.
@Penivaldes: ja, nem vontam kétségbe a szavad :), csak érdekelt, hogy "mióta?" valszeg már én nem emlékszem: az is lehet, hogy mindig is kötelező volt, csak már túl voltam rajta; többször olvastam (faltam az állatos sztorikat, Bambi, Riki-tiki-tévi, Lassie, stb.), lehet azért nem tűnt fel

@Interlock: "Mostanra - és ez teljesen érthető - elfáradtak, berekedtek, elfásultak egy kicsit."

- Hadd magyarázzak el valamit, Dave! csak kétféle mérges ember van: az őrjöngő és az elfojtó. Az őrjöngő, aki üvölt a pénztárnál, mert nem fogadják el a lejárt étkezési utalványait. Az elfojtó pedig a pénztáros, aki csendben nyeli a hülyeséget nap mint nap, végül kinyír mindenkit a boltban. Te vagy a pénztáros.
- Nem, nem, nem, nem, én az vagyok, aki a mirelitpultnál rejtőzködve hívja a zsarukat, de tényleg!”

www.youtube.com/watch?v=OAZbsQtiKYs
na és Knósszosz persze, hogy a tetvektől, akik csak rosszat hoznak el kell venni az ingyen dolgokat, meg a fenekük alól az autót. persze azt is.
@Pantagruel: Hát, ez kész. :)
Asszem nem is kell több kommentet olvasnom. :(

Vidéki (Enrico, azbesztes, Lencsés) efftárs, maga az? :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nézd, az én öregem a márianosztrai börtönben volt beosztott. Suttyóként a suliból került oda, és végig kellett néznie, amikor 56-ban hajnal négykor felrakták a faszit a kocsira, aki reggel hétkor már lógott a gyűjtőben a kötélen. Meg ezer és ezer ilyen mocskot, szarházi beosztottként. Lecsekkolták a familiáját és kilátásba helyeztek neki ezer évet, ha mer pofázni. Ma is vannak egykori elítéltek, akik megismerve ráköszönnek az utcán, pusztán megköszönve az emberségét, amit velük szemben tanúsított. Cigánnyal, apácával, zsidóval, mindenkivel emberként bánt. A borzalmak okán összeszedte a szívbetegséget, a cukorbajt, glaukomája van és júniusban jön a következő szívműtét. 150 ezer a nyugdíja, szerintem ez kevés mindezért.
Jöhetnek a jobbos barmok, itt vagyok. (Nem Te, neked van képességed arra, hogy értelmezd amit írtam.)
De majd megkapom, hogy az öreg egy bolsevista tetű volt, mert fel kellett volna áldoznia magát és szembeszállni a parancsnokaival. Előre is szeretném leszögezni a leendő beszóló trianonista barmoknak; Ne adja az ég a hülye fajtájuknak, hogy húsz évesen át kelljen élni nekik ilyesmit. Fotelből könnyű forradalmat csinálni, meg a TV székháznál szájat tépni békeidőben, következmények nélkül. B-közép harcosok, szarencvárosi mínusz ikuval.
Szarháziak.
@rodeo36:

Ez hogy jön ide? Csődben van a BKV? Csődben van. Csődben van a MÁV? Csődben van.
Finanszírozható a nyugdíjrendszer? Nem. Van még kérdés?

@Penivaldes:

Bambi egy szar giccs. A Micimackó viszont zseniális.
@Marcellusca: Olcsó lónak híg a leve. :)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: no, de tényleg nem zseniális?
Hozni egy populista törvényt -- ne kapjanak a pártok állami pénzt! --, és ezzel az összes párttól megvonni a lóvét. Látszólag önmaguktól is, de hát akinél a kassza kulcsa...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Bambi egy szar giccs."

Most a Disney-filmről beszélünk vagy a regényről? Bambi (és Bambi gyermekei nem olyan erős), a regény gyönyörű, a rajzfilm tömény giccses korszakalkotó ipari hulladék.
csaxólok:

ha görögország bedől, és magával ránt minket is, csakis azért, mert orbán nem köt megállapodást az imf-fel, akkor a magyar csődért orbán lesz a felelős. az összes szarfaszú droidja sem mossa majd ki.
nem kéne jáccani 10 millió ember sorsával.

szóltam.
A Micimackóban viszont , Tigris, meg a Zsebibaba volt a kedvencem.
@elmeherceg:

nagyon jó ez! magukra maradnak és akkor fognak igazán csodálkozni

minden felelősség is az övék és vita sem lehet erről

erre mondtam ezt én -sokakkal együtt- hogy az ellenzék akkor lenne ragyogó, ha egy az egyben visszaadná a mandátumát és kivonulna a parlament nevű homokozóból

és magára hagyná ezeket a skizókat

a skizó nem tud semmit önmaga csak viszonylagosan ha nincs semmi amihez viszonyúl (a vaktól elvesszük a botját és zajjal süketté is tesszük) akkor meghal magától...öngyilkos lesz?

de semmiképpen sem tud működni

ezek csak az elműlt 8 évhez, a gyurcsányhoz és a körtefához viszonyítva tudnak valamit

nincs abszolút értékrendjük

mint a zenész akinek nincs abszolút hallása két pillanat alatt hamissá kakofóniává teszi a legszebb zenét mert bármilyen hangon idít tudja csinálni de a hangnemen kívűl és mindenki más az eredetiben zenél ez meg egy másik hangnemben és ...akkor kibasszák vagy elhallgat

próbáld meg egy kórusban
@elmeherceg:
Tényleg jól nyomják. A pártok, ha kampányolni akarnak, bőszen szponzorokat keresnek. Akkor a pártatlan média lehozza, hogy "kik állnak X mögött?". A fidesznek meg már nem kell a pártfinanszírozás, aprópénz csak.

A másik mai linkkel együtt még zseniálisabb, hogy kb. büntethető aki a jogszabályokat nyilvánosan kritizálja.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

igen van: ki tette ezt olyanná és miért

ellopták a pénzt a politikusok és hazahordták azért van csődben egty mindenhol máshol nullszaldós vagy profitáló vállalkozás

azt hittem te komolyabb egyed vagy?
Van ez a vicces mondás: "Ne lopj, a kormány nem tűri a konkurenciát!"
Hogy ez mennyire találó. A francba.
@rodeo36: Mussolini ellenzéke 1x vonult ki, be is csukták mögöttük az ajtót.

Bár elmekórtanilag meg igazad van.
@Penivaldes: a Micimackó mellett a másik a Dzsungel könyve Kipling egy zseni, sok helyen tanítják
@rodeo36: igen az is nagyon jó. sok mindenre megtanít.
@saravad:

szeretnélek emlékeztetni arra a harcmodorra, amit a hadtörténet és tudomány partizán hadviselésnek nevez

nem akarlak ezzel fárasztani

de ez a megoldás
@Penivaldes: Ó, de kár. Azt hittem, a Bambi örök. Vannak művek, szerzők - tapasztalatom szerint -, am/kik csak bizonyos korig nyújtanak maradandó élményt. Nem gondoltam volna, hogy Slaten is közéjük tartozik. :(
Mint nyilván tudjátok, gyorsnaszád-ország olyan sikeres, hogy 2011-ben az elmúlt 50 év legkevesebb gyereke született.

ez ugyebár kínos a családbarát kormánynak, ezért törték a buksi fejüket, mit lehetne tenni?

megvan! zsarolás!
igen, ez lesz a megoldás! a zsarolás már a manyupnál is bevált!

aki nem kúr gumi nélkül, megnézheti a nyugdíját! döglik majd éhen vagy fagy meg fűtés nélkül télen, aki mer nem csinálni gyereket orbán hűbér-országára. ha meddő, akkor is haljon éhen nyugdíjas korában, nem számít.

www.hir24.hu/gazdasag/2012/05/17/szulogepeket-csinalna-belolunk-a-kormany/
sok hülyeség volt ma, egy normális országban ezeket több évre osztják el, de a nap főhülyesége kétség kívül az, hogy orbán hivatalosan is beismerte, hogy ő és pártja valójában simicska kitartott kurvája:

index.hu/belfold/2012/05/17/ket_evre_felfuggesztenek_a_partok_allami_tamogatasat/
@Pantagruel: nem mondtam, hogy Slaten nem örök. csak nekem valahogy giccses volt. de ebbe biztos belejátszott, hogy 8-10 évesen leginkább az autók érdekeltek, meg a fúrás. a hegesztés az 6 évesen érdekelt.
ez biztos benne volt ebben.
@Knósszosz:

Téged sem értelek. Annyit mondtam, hogy mondjuk 150 ezres nyugdíj fölött vegye meg azt a kurva bérletet, mert nem Kuvait vagyunk. Amúgy öregedet tiszteltetem.

@rodeo36: Máshol is ingyen utazik az összes nyugdíjas? Alig hinném. Máshol is a vasúton 10 utasból egy vesz teljes árú jegyet?

Olyan ország meg valószínűleg a világon sincs még egy, ahol egy fizikai munkás netto átlagbére (100 ezer kb) alig több, mint az átlagnyugdíj (93 ezer).
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
csak azért, hogy szégyelld magad egy picit, Brazilia a katonai diktatúra kellős közepén az 1960-as évek végén szerződött a SVÉD VOLVO-val
és

ma egy komplett majdnem ingyenes közszolgálati rendszere van amit folymatosan fejlesztenek

szégyelld magad

www.urbs.curitiba.pr.gov.br/PORTAL/historiadotransportecoletivo.php

ha csak a képeket nézegeted akkor is be fogsz fosni mérgedben milyen elmaradott rohadt geci banda van ma Magyarországon a nemzeti kormány és a csatolt gittegylet
@rodeo36: "erre mondtam ezt én -sokakkal együtt- hogy az ellenzék akkor lenne ragyogó, ha egy az egyben visszaadná a mandátumát és kivonulna a parlament nevű homokozóból"

És elmennének a versenyszférába dolgozni! MUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! :DDD
@sárkányfő: Orbán még csak kötne megállapodást, de az IMF nem fog megállapodni vele. A hitelkeret nélkül meg előbb-utóbb kivéreztetnek minket. A piac már csak olyan kamattal hajlandó megvenni a magyar államkötvényket, ami később visszafizethetetelen lesz. Az unortodox gazdaságpolitikának keservesen megfizeti az ország az árát. Ha a görögök megválnak az eurótól, akkor az igazság pillanata elérkezik Orbánéknek is.
@Pantagruel: Salten ráadásul :)

@rodeo36: lehet, hogy ők úgy gondolják, hogy csak elveszik, ami jár. stresszes meló ez, veszélyességi pótlék is dukál, miegymás, egy kis ez, egy kis az, nem érthetjük mi ezt. gondolj bele, egy fazon alattad ki akar túrni, feljebb akar törni, nem győzöd kiiktatni; egy arc fölötted ki akar iktatni, nehogy a székébe ülhess; az ellenzék a politikai családoddal együtt akar a helyedbe ülni, mindig van pár hülye, aki olyan feltűnően vigéckedik, hogy már téged is zavar, de nem állíthatod le, mert pártunk egysége, mint a szemünk fénye, ha leállítod, kicsinálnád, tisztogatnál, az ellenzék ráharap, hogy lám-lám-lám, korrupt ez a párt, nem tisztogathatsz nyugodtan, ráadásul még a hülye választóid is zaklatnak a választási ígéretekkel, mikor neked a pártban való helyezkedés is kitölti a napodat, meg a kampány, kinek van ideje programra?
@Penivaldes: de te nő vagy. és érdekelnek az autók meg a hegesztés. WTF? :D
@rodeo36:
Bazz, imádtam.
A kölyökkorom egyik meghatározó élménye volt. Meg a többi, az akkori korosztályunkhoz szóló alkotó is. Padisák Mihály, Adam Bahdaj, Csukás Istán, Fehér Klára... lehetne sorolni. Ma meg? Pocahontas, oszt annyi.
Kérdezz már meg egy sihedert, ki a bánat az a Verne, vagy Karl May, vagy Cooper. Marha nagy pislogásban lesz részed.
Van a chat, van a faszbuk ez az élvezet.
Oszt csá...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
igen van: havi átlag nyugdíj 450000 Ft vagy equivalent, a nyugdíjas jegy 50% és bárhol a minimum az, hogy a 15%-os ÁFA elengedve ha bemongya hogy senior (repülőre is báááááááááááááááááááááááá)

brühühühühühühühü
emberség és törvéynkezés

kurva anyját a magyar gittegyletnek
@rodeo36:

Te ma belém akarsz kötni? Mondtam egy szóval is, hogy nem kúrták el? Hogy nem loptak? Ettől még igaz, hogy egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy 3 millió nyugdíjas ingyen utazgasson.
@Pantagruel: fiús kislány voltam. fára másztam, fociztam. meg autókat néztem. a királylányos, barbis dolgokat utáltam. ja meg festettem.)))
@Brix: ez baromság. 8 hónapja húzza a dolgot, miközben bármikor meg tudna állapodni. ha akarna. 200 lohadt bíró nyugdíjkorhatára miatt áll egy ország lassan egy éve. mi ez ha nem a világ legolcsóbb, legabszurdabb ürügye? orbán gyűlöli az imf-et, mert akkor ránéznének a körmére, ő meg ezt nem bírja, ennyi. azt is nehezen viseli, hogy a fizika törvényei korlátozzák, meg hogy csak 2/3a van, nem 200/3-a.

nincs semmi ami annál fontosabb lenne, hogy megakadályozza az az ország csődjét. ahhoz pedig imf-védőháló kell. amíg lehet, mert ha a spanyolok is kérik a lóvét, akkor nekünk nem marad semmi, és ők egyből elénk kerülnek a sorba mert ők eurósok.
@Knósszosz:ezek közül csak Verne: Utazás a holdra címűjét olvastam. az indiánosokat nem.
viszont felfedezőkről szerettem olvasni, meg országokról. a képekre emlékszem. ami valahol sokszor okozott problémát.
@Knósszosz:

gyermekem Gárdonyi Gejza? Móricz Zsiga? Móra Ferenc olvastad te a Láthatatlan embert? meg Jókai ha valaki a Fekete gyémántokból és az Arany emberből nem lesz ember akkor...és a sok Jókai meg a többi olvastál te Szabolcsy Bencét? Beethoven a cime egyik alkotásának persze ...feltételez dolgokat amit az értelmes olvasó megkeres mert

és a többiek? na Wass albi azt én nem ismerem de olvastam azt amit a pécsi püspök harcáról irta valaki a nagy és első európai első egyetemek egyike pécsen...

az a nemzeti nagyság mert az egyed nagy vagy hatalmas és nem a senkiházi aki belőle élősködik hogy dögölne meg
@Penivaldes:

a két év vakációt olvasd és a Némo kapitányt de sok minden mást is

Verne tudományos alapon írt

olvass Dumas-t
@sárkányfő:

tréfa, nem kell imf háló sem egy működő gazdaság kell ami a jelenlegi GDP kétszeresét hozza létre és abból törleszt stb

de ezt én már >írtam 1000 szer korábban ezen a blogon
@rodeo36: A fekete tulipánt olvastam.
egyszer meg neki kezdtem a Vörös szoba álmának, de abbahagytam, mert bevallom nem értettem. valószinüleg mert más kultúrkörben írodott. kínai.
@rodeo36: utánanéztem a partizán harcmodornak. Kuba kapcsán elemezte egy elkötelezett komcsi szakértő. (szakszerűnek tűnt, de én nem vagyok szaki)
Abból, amit olvastam, a fidesz stratégiáját véltem felfedezni, úh légyszi te is homályosíts fel!
@rodeo36: "kurva anyját a magyar gittegyletnek"

Ez ugyan másról szól, a temperamentuma viszont adekvát:

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GsqUZkmO-zk
meg a Sinclair Lewis: Arrowsmith
azt szerettem.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem ezt nehezményezem. Megveszi magának amit kell, amúgy is kiakolbólítják őket lassan minden kedvezmény igénybevételének lehetőségéből. Anyám mit mondjon a 86 ezrével? Kösz a tiszteltetést, nyilván Neked is van kiért aggódnod. Z'meg eszmét cserélni járunk ide, az agyhalottakkal ellentétben. Szóval semmi gond. Elmondtam szigorúan négyszemközt, hogy mi van. Senki nem tudja meg, mi az én beállítottságom.))
Mindent illik a helyén kezelni. Az öregeink tisztelete nagyon fontos, ezt a déli országokban evidenciaként kezelik. Meg még sok más országban is.
Itt már ez sem számít értéknek, csak hogy mennyire állat az autód, mekkora mellű a nőd, és hogy, meddig bírod feltekerni, a kocsidban a hangerőt.
Paliga; Lukács.
Szóval érts csak meg, semmi olyat nem mondtam, ami különbözik a véleményedtől. Pusztán az a véleményem, hogy nem lehet egy kalap alá venni az "elintézett" rokkant nyugdíjast a valóban rászorulótól, ahogyan a kisnyugdíjast sem a dőzsölő szarházitól. Fater 150 ezréből, majd az egy harmada gyógyszer, a másik a rezsi. Marha jól él. Nem sírok, ezek tények, persze ennél sokkal szarabb helyzetben vannak egyesek. Úgy kerek az egész, ha tudod azt is, Ő nem a vérszerinti apám, csak elfogadtam a jólelkűsége okán. Tehát anyámnak van az, amiből élnie kell. Amit leírtam. Besegít az öreg, természetesen. Jó ember. Ezért ver a víz a Júniusi műtétje miatt. Na, négyszemközt elmondtam, amit másnak csak feszelegve.
Legyetek rosszak, nekem holnap korán kell lenni Czegléden.
@saravad: a partizán harcmodor nem kommunista hanem eredményes már 5000 éve legalább

van egy francia film amelyben egy francia orvos egy teljes német teuton alakultaqot semmisít meg egyedűl egy várban ami az ő tulajdona és a feleségét elrabolták megerőszakolták és megkínozták majd kivégezték és az orvos egyedűl kivégzi az egész alakulatot

ez partizán hadviselés
@Pantagruel: ez a gittegylet...undorító
@Penivaldes: kinai témában Andrée Malreaux, Dumas: A Kaméliás Hölgy, Gróf Monte Christo, Beaumarchée: Figaró

Voltaire: Az Apáca
@kela-bá: akkor lopjanak, le van szarva, mert másra még több pénz megy el? egyébként szerintem csak amit az elmúlt 2 évben loptak, több, mint az éves kamatterhünk...
@Penivaldes: na jól van. és lapátoltál már cementet betonkeverőbe, úgy, hogy közben talpas Kossuth lógott ki a szádból, és sörről ábrándoztál? mert ha igen, akkor vmi nem stimmel veled
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
A zelmútnyóc... ja, nem, "csak" 2 évben (főleg az uccsó félben) több fiatal ismerős vette a kalapját.
Egy Németo.-ba, 1 Íro.-ba, 6 Angliába és 1 készül a fritzekhez.
:(((
Nem tetszett nektek a "nokiásdobozos" 10 millió ?? Nesztek itt van a valódi tolvajlás 200 - 300 MILLIÁRD !!!!
Ez a mocskos Fidesz úgy elcseszett mindent, hogy aki 2014-től kormányra kerül, felkötheti a gatyáját, de úgy sem fog tudni csinálni semmit. Se pénz, se posztó.
Ezek átmennek megint ugató kutyába a következő 4 évre, és amit most elloptak, abból simán megélnek a kiterjedt pereputtyukkal együtt. Mert hát kinek van 5 purdéja manapság? Annak, akinek nincs pénze védekezni, mert kenyérre is alig futja, vagy annak, akiből dől a lé.

Az átlag magyar a második gyereket sem meri megkockáztatni, annyira bizonytalan lett az élete. Meg hát ideje sincs rá, Hogy miért?
Idézném Demjánt: "Kína előrehaladásának legnagyobb motorja a szegénység volt. Ezt kell csinálni Magyarországon is, mert aki szegény és kifosztott, végig fogja dolgozni a napi 18 órát".
@Pantagruel:
ezt meg azért, hogy tegyél és gyűjtsd be:

és pukkadj meg...gyüjteménybe való

www.youtube.com/watch?v=ZOQlG8YRxEQ
"...ha Simicska Lajosnak a bizottság előtt felállított terepasztal mellett kéne elszámolnia, hogy miért került a Közgépnek 2 milliárdba a vasútfelújítás kilométerenként, mikor a messze földön híres pénztemető MÁV erre szakosodott leánykája, a MÁVGÉP is meg tudta oldani magának a vörösiszap katasztrófa után kilométerenként 136 millió + áfáért."

Ennek a vasútfelújításnak olyan autópályás szaga van. Osztán abból sem lett semmi, pedig a Fidesz verte a nyálát, hogy majd ha nyernek, ők megmutatják.
Nyertek. Mutatják. Mi meg nem látunk semmit, csak egy q*a nagy talicskát.
@pirimogyoró: "Idézném Demjánt: "Kína előrehaladásának legnagyobb motorja a szegénység volt. Ezt kell csinálni Magyarországon is, mert aki szegény és kifosztott, végig fogja dolgozni a napi 18 órát". "

Demján meg napi 18 órát lógatja a lábát abból, amit mások neki dogloztak napi 18 órán át?
@Pantagruel:

és ez történelem

www.youtube.com/watch?v=1jkNDaO8fRM

Mravinskiy az ő saját zenekarával a leningrádi symphonikusokkal

és mecsoda
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Már utcán hirdetik az Aréna előtt. Örökbérletet vettél-e rá? :-D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Elmennek már a jó kurva nénikéjükbe ...
@Pantagruel:
ha még eddig nem kékültél el akkor most

Knappertsbush élőben 1943 Beethoven 5. c moll

www.youtube.com/watch?v=Is68_hVOKGs&feature=related
@Penivaldes: Koltay szegénykém. Amikor a Julianus barátfüle a filmjében vándorolt...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Emlékszünk még a háború utáni pár évre? Rákosi legjobb magyar tanítványa Orbán Viktor...

Értjük, miért kellett felvenni minden nyereséget osztalékként a tuggyukki cégeiben?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Finanszírozható a nyugdíjrendszer? Nem. Van még kérdés? Van! Miért is nem finanszírozható? Talán van egy két dolog ami helyett inkább ezzel kéne törődni.És vannak kedvezmények amik valóban drágák és feleslegesek.
@Knósszosz: Tv-székházban előre lepacsizva, mgszervezve, kifizetve órabérben. Túrórudi bónuszban járt.
@Pantagruel:

www.youtube.com/watch?v=g24CP0wqAJ0&feature=related

Knappertsbusch/Backhaus Beethoven 4. G dúr zgra verseny figyeld a lassú tétel G dúr akkordját amint meghal a Világegyetem és utána szépen csendben valahogy újraszületik, magától isten nélkül, csak Beethoven által az örök élet dala
@látjátok feleim szümtükkel: Nos, Demján 70 és a halál között van (előbb-utóbb úgyis elpatkol a szemét kijelentéseivel együtt), míg azok a fiatalok, akiket napi 18 órában akar éhbérért kifosztani, kimennek külföldre, ahol egy takarítói állásban is többszörösét keresik meg az itteninek és ha van eszük, sosem jönnek vissza ebbe a hazug, tolvaj kuplerájba!
@látjátok feleim szümtükkel: "Kína előrehaladásának legnagyobb motorja a szegénység volt. Ezt kell csinálni Magyarországon is, mert aki szegény és kifosztott, végig fogja dolgozni a napi 18 órát". "

Demján meg napi 18 órát lógatja a lábát abból, amit mások neki dogloztak napi 18 órán át? " Azt hiszi Demján , hogy a kifosztottaktól mindig meg fogja védeni valaki- ez már bebizonyosodott ,hogy csak ideig óráig működik. Aztán mindenki tudja mi következett..... és mi lett a következménye.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Te mikor mi a Louvre-ban álltunk sort _ ill. nem ios, mert anyám nemzetközi belépőjével menőztünk, ami kurva nagy megtakarítás volt két csóri turistának - a kőgazdag amerikai nyugdíjasok ingyér` sétáltak be. És más gazdag országban is.
@a szív fészkei: Első sorból fogom nézni távcsővel, nehogy lemaradjak valamiről.

@komplikato: "Meg kellene szüntetni jövőre és 2014-ben, a választás évében is a pártok állami támogatását - erről beszélt Orbán Viktor a Fidesz országos választmányának csütörtöki ülésén. "

Ez ugyanaz, mintha gyakorlatilag betiltaná az ellenzéki pártok kampányát.
A Mandin kivételesen az eszét is használta némelyik droid, mindenki szerint így áll bosszút a Focista Simicskáért.
@szerénységem: "Értjük, miért kellett felvenni minden nyereséget osztalékként a tuggyukki cégeiben?"

Értjük hát. Egy olyan cégnek, amelyik a megbízást kapja, és aki alvállalkozókkal végezteti el a munkát, nincs oka arra, hogy a nyereségéből feljesztésekre fordítson, ezért ki kell venni még időben, nehogy valami huncutság folytán az állam "elprivatizálja" magának a céget.
Érdekes lehet egyébként ezeknek a cégeknek a mérlege, na nem a főszámok, hanem a belső adatok, amik a cég tényleges működését jelzik, pl. az alkalmazotti bérköltség.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :-D Kenődj rá a vászonra.

Simicskáért mindent! Lehet, hogy ebbe bukik bele?
@a szív fészkei:

Nem tudom, de ez már az önkontroll totális elvesztése.
Tényleg senki nincs aki leállítaná?
Engem is felháborít amit művelni merészkednek. Mármint a kormány.
Miért nem a baloldali cégeknek nyomnak pénzeket? Gyalázat! Azoknak kéne adni, mert punktum!!!

Komolyra véve a szót: ne reménykedj ballibbant ember. Vége a hatalmatoknak!
Ja és még valami. Láttátok a buta arcú libás Bajnait fröcsögni papirból? Nagyon okos a lelkem. Amikor nincs kormányon. Ha ott van, akkor tök hülyjjje!
@reálisan: igazz... én is azér adózok hogy simlicska hazavigye...

miért nem utaljuk rögtön a magánszámlájára...
vagy már tervben van? egyszerűbb lenne a soka dó és bürökráci kiiktatása
@reálisan:
Reálisan nézve te egy tök hülye, szövegértési problémákkal küzdő, ecceri bolsevik vagy!
A többi karakter csak időfecsérlés lenne rád, mert úgysem fogod fel.
Légy hű bolsevik, Éljen a Párt! Csak a Fidesz!
@reálisan:

megkérdezhetem kijafasz vagy te? és mijafaszt dumálsz?

dögölj meg és szopjál le

ja és nyasgem
Az orbáni szarháziság, pofátlanság, aljasság csúcsa!

Az ő bandája 20 év alatt kiépített egy komoly gazdasági és humán hálózatot, nem beszélve a mostani elmarkolt fontos pozíciókat. Így könnyen pofázik és zárná el a csapokat más kis pártok elől, óriási előnnyel indulnának.

Egy beteg ember, egy büdös bunkó, sunyi tetű!

Látszik rajta, hogy nagyon fél ez a terv is ezt sugallja. Minden áron ellehetetleníteni az ellenfeleit.

Minek most új nemzeti egyetem?
Minek most 4. -tuti veszteséges- állami mobilszolgáltató?
Kinek kellettek a kerényi féle szarfestmények?
Mennyit (eddig 120 milliárdot) buktunk a hitelből vett MOL részvényeken?
Hány család ment tönkre, lett öngyilkos, földönfutó a rokkantsági nyugdíj számszerűsítéses megvonása miatt? (150 ezer vissza a nemlétező munka világába)
Egészségügy, oktatásügy, mentők, tűzoltóság, bíróságok, ....mindenhol a káosz , fejetlenség amihez csak nyúlnak!

Orbán egy szar alak vagy , nem véletlen utál egész Európa!

Takarodj a fenébe és/vagy a p.csába!
@reálisan: Mama hüppög...
Rossz napjai vannak mostanság.
Jó éjt, ma Te voltál akitől beájultam a zágyba.
@a szív fészkei: emmostmi?

a simicska egy gyilkos

a többi büntetőjog

brühüghühühühühühü
@A fidesz hogy mer beleugatni a bírósági döntésekbe: Egy óra alatt lehet valakiből értelmes ember? Hogy kell ezt csinálni?
@reálisan:

Annyi jó pornóoldal van, foglald el magad.
@rodeo36:

Fasza, majd meghallgatom.

@A fidesz hogy mer beleugatni a bírósági döntésekbe:

Stílustalan, pitiáner, önmagát hótt komolyan vevő sunyi kis pöcs, egy felfuvalkodott, pöffeszkedő pávián, egy korrupt, agresszív, buta, műveletlen geci.

Összefoglalva: FOCISTA. :D
Jó éjt a kitűnő társaságnak!
@Pantagruel:

ez a gyüjteményedbe de jelöld be gyémánt csillagokkal
ez a vegyes kari változat de van egy férfikari ha megtalálom elküldöm
www.youtube.com/watch?v=laO7Zi6Zsm8&feature=related
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
De tényleg. A nyugdíjasok ne utazzanak ingyen. Ettől persze mindjárt kimutatható lesz statisztikailag, hogy kevés az utasszám, ritkítani kell a járatokat. A ritkább járatokon meg megint tömegnyomor lesz, tehát a nyuggerek ne utazhassanak egyáltalán! Ettől persze még kevesebb utas lesz, még tovább csökkenthető a járatszám. Csak sikerül rentábilissá tenni a tömegközlekedést!
Kedves utasaink! A jövő hónaptól a hármas metró páros napokon oda, páratlan napokon vissza közlekedik! Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a retúr jegyek minden nap éjfélig érvényesek!
Előre ! elvtársak! Arccal a vasút felé!
@Pantagruel:
itt van
www.youtube.com/watch?v=rqDutniURP4

és egy Brahms Német requiem-et is
és ezt nem fogod megtalálni

de megéri a gyűjteményedbe
www.youtube.com/watch?v=BovK5mGQQzo
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Igazad van utazzon mindenki ingyen. Ne az emberekkel fizettessék meg!

@Knósszosz:

Jó éjt!
@reálisan: Ha ilyen szar volt akkor a bálványaid miért ismerték el teljesítményét egy Brüsszelbe küldött levélben?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér"Igazad van utazzon mindenki ingyen. Ne az emberekkel fizettessék meg!"

Ne sarkíts! Csak vicceltem. Van köztes megoldás is.
@Könnyen elkaptuk, uram!: hihetetlen, hogy még az írástudó emberek egy (néha úgy érzem, elég jelentős) része sem képes a végleteken kívül bármi mást elképzelni. Nehogy megpróbáljunk már közelíteni, megérteni a probléma lényegét, megoldásokról egyeztetni, tárgyalni és alkudozni... Fasznak lenne az jó.
Ugorni mindenre, mint kutya a csontra, az már igen, az de fasza érzés. Jól felháborodni, gondolkodás nélkül visszaszúrni, az de fasza érzés.
Szégyenletes.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Bár azért látszik a gondolatmenet iránya: ma fizetőssé tesszük a tömegközlekedést, mert túl sokat utazik a nyugger, holnaptól nem lesz ingyenes az orvosi ellátás, mert az jól látszik, hogy ők kerülnek a legtöbbe a TB-nek, aztán megadóztatjuk a nyugdíjukat, mert miért nem fizetnek adót ők is, aztán elvonjuk a nyugdíjukat, már aki még életben van, attól, mert ha jó szülő volt, a gyerekek úgyis eltartják, ha meg nem, akkor megérdemli! Kurrrvaanyját, élősködik a társadalom emlőjén? Miii? Oszt a MOL-ban meg nincs elég kivehető osztalék? He?
@Könnyen elkaptuk, uram!: Nektek baloldaliaknak miért baj az ha nem mindent az állam fizet,m ha néha saját zsebbe is kell nyúlni?
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Köztes megoldásokat már soroltak fel korábban: kedvezményes ár a nyugdíjasoknak. A csúcsforgalmi időszakban fizetniük kell, egyébként ingyenes. Korlátozott utazási szám. Mit tudom én? Nem értek hozzá. Azt látom, hogy az utazók számának csökkenése kiváló ürügy lenne.
@Könnyen elkaptuk, uram!: Milyen alapon jár ilyen kedvezmény gy nyuggernek? A dolgozóknak miért nem jár, főleg a munkahely és az otthon között?
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
Biztos elkerülte a figyelmedet, hogy nem kell már zsebbe nyúlni. Megteszi helyetted az állam.

Egyébként nem mindenki baloldali, aki nem ért egyet az orbáni stílussal. Sőt, aki igazán jobboldali, az utasítja csak el igazán!
A Jobbik meg szépen beállt a sorba, közel a fazék, hullanak a morzsák, és nem veszik észre, hogy errodálódik a csapat! Orbán megrágja, majd kiköpi őket is.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
Akár járhatna is. Ha jól emlékszem, volt munkábajárási támogatás, én legalábbis fizettem a dolgozóimnak, aztán jött valami új kormány, és most mintha ez is megváltozott volna.
@Könnyen elkaptuk, uram!: Nagyszerű, most hogy jön ide egy baloldali meg egy szélsőjobbos párt?
@Interlock: "Ugorni mindenre, mint kutya a csontra, az már igen, az de fasza érzés. Jól felháborodni, gondolkodás nélkül visszaszúrni, az de fasza érzés."

Ha rám gondoltál, akkor arra kérnélek, hogy olvasd el az előzményeket, aztán az én szösszenetemet, és rá fogsz jönni, hogy nem "visszaszúrtam", hanem továbbvezettem a gondolatsort. Sajna a szarkazmus nem mindig megy át ilyen fórumokon. Talán az alaphangulat, talán a terjedelem miatt.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "Nagyszerű, most hogy jön ide egy baloldali meg egy szélsőjobbos párt?"

Te most kivel beszélgetsz?
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "Tehát akkor milyen alapon jár a kedvezmény?"

Tíz filléres alapon.
Miért tőlem kérdezed? A te ötleted volt.
@Könnyen elkaptuk, uram!: elolvastam, anélkül nem szoktam írni. Ugyanúgy olvasható iróniaként, mint gúnyos támadásként, szerintem.
Mindenesetre ha "csak" a keserűség beszélt belőled, akkor visszavonom, és bocsánatot is kérek.
Egy fővel redukálódott annak az embercsoportnak a létszáma, amiről beszéltem.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Akkor , ha velem beszélgetsz, légyszíves világítsd már meg, hogy a jobb oldalon te mely politikai pártokat határoznád meg?
@Könnyen elkaptuk, uram!: Ideológiát mióta párttal határozunk. Tudtommal még mindig az az elavult gyakorlat érvényes, hogy ideológiák alapján határozunk meg egy pártot.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Nem kell, hogy kedvezmény járjon. Orvosi ellátás sem kell , hogy járjon. Munkanélküli segély se kell, hogy járjon. Családi pótlék se kell, hogy járjon.

Eddig benne volt a "nyugdíjas csomag"-ban. Ki lehet venni belőle. Mondjuk erkölcsös lenne ezzel az összeggel megemelni a nyugdíjakat.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Most trollkodsz?

Átfogalmazom: mely pártok határozzák meg magukat jobboldaliként?
@Könnyen elkaptuk, uram!: "orvosi ellátás"
? Miért ne járna orvosi ellátás? Mi alapján lehetne megtagadni?

"nyugdíjas csomag" "mondjuk erkölcsös lenne ezzel az összeggel megemelni a nyugdíjakat."

Nekem nem kell a csomagjuk, meg az utazási kuponjuk, nyugdíjamat akarom, a teljes összeget, a többi baromságukat meg tartsák meg maguknak.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "Tudtommal még mindig az az elavult gyakorlat érvényes, hogy ideológiák alapján határozunk meg egy pártot. "

Ez így sose volt igaz. Van, hogy a párt alakít ki ideológiát. Sőt, ez csak így képzelhető el. Nem úgy alakulnak a dolgok, hogy az ideológia piacon felmerül egy új ideológia, és azt egy párt megszerzi.
Mondjuk hamarabb volt náci párt, mint nácizmus. de ez minden ideológiára igaz. Először van meg a személy, vagy a szervezet, aztán elnevezik róla az ideológiát. Tehát épp fordítva van, mint tudod.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "Nagyszerű, most hogy jön ide egy baloldali meg egy szélsőjobbos párt? "

"FIDESZ, Jobbik."

Idézetek tőled. Tehát akkor most ki is a jobboldali?
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Orvosi ellátás csak annak jár, aki biztosított. A baleseti/sürgősségi ellátás jár mindenkinek.

A nyugdíjkérdésre meg találtál egy azonossági pontot. Igen, én is pont ezt írtam. Az egyik lehetséges megoldás, hogy mindenki megkapja a nyugdíját, és annyit utazik, vagy nem, amennyit akar! De ha ez eddig benne volt, és elvonják, akkor az bizony a nyugdíjak csökkentése.
@Interlock: Sajnos van miért keserűnek lennem. Azt tapasztalom, hogy mondvacsinált ürügyekkel indokolnak meg egy-egy lépést.
Mindenesetre azt gondolom, hogy az utaslétszám csökkenése járatszám csökkenést fog hozni. Lásd: MÁV.
@Könnyen elkaptuk, uram!:

"Nem úgy alakulnak a dolgok, hogy az ideológia piacon felmerül egy új ideológia, és azt egy párt megszerzi."

Pedig de- Valaki/valakik kitalálnak egy eszmét amit követendőnek tartanak, és erre ő/ők vagy mások, akkor vagy később alapítanak egy pártot.

Nagyon jó példa erre amit írtál. Hitler kitalálja az eszmerendszerét, szónokolgat, meggyőz róla másokat és később megalapítják a pártjukat. Az, hogy ezt az ideológiát nácizmusnak hívjuk még nem jelenti, hogy előtte nem létezett az ideológia. Ha egy nő hozzá megy egy férfihoz és megváltoztatja a nevét, az nem azt jelenti, hogy attól a pillanattól kezdve létezik.

'Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei'
'Nemzetiszocialista Német Munkáspárt'

Két eszmére épített Hitler a nacionalizmusra (Nemzeti, német) és a szocializmusra (szocialista, munkás), ezek mint zárójelben látható megjelennek a párt nevében, melynek később a náci lett a rövidítése. Tehát a név egy jóval korábban keletkezett két ideológiából ered.

Előbb te (vagy mások) kitalálsz egy ideológiát és arra építesz egy pártot.
@Könnyen elkaptuk, uram!: Ez van ha minden állambácsira van bízva, az meg képtelen gazdálkodni a pénzzel. Jönnek a csúnya megszorítások.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Mehetsz!

Látom ,nem érted. Vagy nem akarod.

Gondolod, a demokrácia úgy keletkezett, hogy találtak egy kifejezést az idegen szavak szótárában:
Demokrácia. Na, mi athéniak holnaptól demokráciában élünk! Ezt Én, a király parancsolom!
Marxizmus: Jajj, apjuk, mi legyen a gyerek neve? Van az az ideológia, legyen Marx!
@Izo:

Az oligarchabizottság remek alkalmat teremt Simicska úrnak, hogy igazolja a pályasebességet meg a hidakat.

Nosza. Én nem fogom bánni, ha megcáfol. Addig viszont a tény tény marad.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "Ez van ha minden állambácsira van bízva, az meg képtelen gazdálkodni a pénzzel. Jönnek a csúnya megszorítások."

Látod, én is ezt mondom. És ha visszaolvasol, a nyugdíjas kérdésben sem mondtam neked ellen, csak továbbfűztem a gondolatsort.
Annyi csak a bajom, hogy nem feltétlen a jó helyeken szorítanak meg. Illetve nem feltétlen jó a módszer.
És gondolj bele: erre az államra van bízva, hogy majd a te nyugdíjadat megszabja. Aztán majd lehetsz nyugdíjjogosult 80 évesen, és még az utazás se lesz ingyen.
@Könnyen elkaptuk, uram!: Ne magyarázzál már! Hitler megalapítja a pártot, majd az valami rejtélyes úton létrehoz magának egy ideológiát Hitler meg elkezd benne hinni? Azért nevezte el így a pártját, mert ezekben az eszmékben hitt és erre alapozta a pártját. A legtöbb pártnévben jelen van az ideológia.

Komolyan nem hiszem el, hogy te abban hiszel, hogy pártok hoznak létre ideológiát és nem fordítva.

Van az az ideológia, legyen Marx!
Azért lett Marxizmusnak nevezve mert Marx találta ki. Köszi, hogy próbálsz igazolni.
@Könnyen elkaptuk, uram!: az informatikai társadalom korában már illene valami ilyen megoldást összehozni, már legalábbis ha nem rugdosnák ki a programozáshoz értő embereket, és nem rinyálnának oly sokan az adatbázisok célszerű, értő módon végrehajtott egyesítése ellen.
Maradhatunk a nyugdíjasok utaztatásánál, de ez máshol (pl. családi pótlék, adókedvezmény stb.) is hasznos lenne. Jelen esetben húznánk egy vonalat egy tisztességes nyugdíjösszegnél, és azt mondjuk, afölött nincs kedvezmény. Rendszeres kezelésre járás esetén, havi néhány alkalomra (vásárlás) meg lehet határozni engedményeket, a határvonal alatti jövedelmekre sávosan, de túlzásba esés nélkül (nincs totális ingyenesség). Külföldiek számára coki, ez van. Átállás digitális TB-kártyára, a központban okos szoftverek minden hónap elején kiszámolják, kinek mi jár, és "feltöltik" a kártyát, azaz rögzítik az adatbázisban. Mivel már a pizzafutárnál is van terminál, pár havi vezetői prémium árán lehet a buszsofőröknél, vasúti pénztárakban is olyan, ami képes az "XY igénybe venne egy kedvezményt - engedély / tiltás" című kérdezz-felelekre a központtal; kezelések felírásakor a doki úgyis lejelenti az egészet, adatbázisokon meg ismert a trigger fogalma, semmi akadálya az azonnali frissítésnek; ugyanígy halálozáskor egyetlen pillanat alatt tiltható minden, nem lehet visszaélni se nyugdíjak további felvételével, se mással.
Persze, pluszmeló, pluszpénz, plusz nehézség sok öregnek. Munkahelyből sosem elég, egy stadion elmarad, mi meg, fiatalabbak, akár el is magyarázhatjuk egy kártyát morzsolgató öregnek, mit kell tennie.
Igazságtalan lenne? Sokak szerint biztosan. Az a rendszer is igazságtalan, amelyik elhitette mindenkivel, hogy a zsákból örökké lehet kifelé szedni.
@Könnyen elkaptuk, uram!: Amíg az emberek nem akarják eldobni maguktól ez a jólét államnak nevezett szarságot, mely a túlfújt újraelosztó rendszerből addig nem lesz itt változás.

Élvezik, hogy ha baj van odamennek az államhoz az meg ad nekik pénzt, azt leszarják honnan, csak adjon.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
Pedig de!

Nácizmus= nemzeti szocializmus
két ideológiából gyúrt harmadik
A Hitler pártja által képviselt ideológia kapott elnevezést. Tehát először volt Hitler, és párt, aztán lett ideológia. Az ideológiákat ugyanis emberek csinálják, nem csak úgy "vannak", amit valaki majd megtalál.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "Azért lett Marxizmusnak nevezve mert Marx találta ki. Köszi, hogy próbálsz igazolni."

Ezzel hol igazoltalak???
Te tényleg elbeszélsz a dolgok mellett.
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Ember, ház, tégla?
Ne vicceljünk már.

"Hitler ideológia Párt."

Komolyan nem hiszem el, hogy szerinted pártok csak úgy létrejönnek, mert miért ne. Azért adnak neki egy ideológiai elnevezést, majd miután mind ez megvan kitalálnak hozzá egy ideológiát és onnantól terjed el.

Hitler hitt valamiben és erre alapított egy pártot.

Ha ezt nem vagy képes belátni, én nem tudok veled mit kezdeni. Én itt lezárom.
@Interlock: Nem, szerintem nem lenne igazságtalan, sőt.
És egyben remek lehetőség lenne, hogy arra igazán alkalmas cégek kapják meg a megbízást a kiépítésre. (cinizmus, nem támadni akartalak, nem mondok ellent neked, csak a keserűség.)
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali"A szocializmus, mint politikai ideológia megnevezése az 1830-as években alakult ki. Először Robert Owen követőit nevezték szocialistának (1827), majd Saint-Simon követőit is ehhez az irányzathoz sorolták. Kezdettől fogva több meggyőződést, tant, politikai praxist foglalt magában, mint szellemi áramlat, politikai ideológia és mozgalom rendkívül változatos formákat hozott létre, mivel az általa bírált társadalmi berendezkedés, a kapitalizmus is sokszínű volt. Ennek ellenére kimutathatók olyan közös elemek, amelyek minden irányzatban tetten érhetők. "

Látod, volt egy ember, aki képviselt egy ideológiát, de nevet később kapott. Az az ideológia, amit az az ember képviselt, eleddig nem létezett. NEM VOLT ideológia.
Kapitalizmus volt már, amit bírált, és folyamatában kikristályosodott valami, amit elneveztek szocializmusnak.
@Könnyen elkaptuk, uram!: Igen, ember találta ki. Ügyi vagy, kezdesz végre meg világosodni. Majd mások alapítottak erre az eszmére egy pártot.

Na látod csak nem egy párt volt előbb.
@Könnyen elkaptuk, uram!: fog hát, sőt, már hozott is. Nálunk napi egy oda, egy vissza lett a végeredmény. Ez már talán túlzás, de a MÁV tudja, ők ülnek a vezérlőben, ők látják naponta.
Ha az utaslétszám csökkenése indokolja, csökkenthető a járatszám, egy dologra kell csak figyelni: a normális menetrendre. Ne kelljen hosszú órákat helyben főni amiatt, mert a nagyeszűek által a napi négy járat az n*(24/4) képlettel lesz kiszámolva; át lehet alakítani a Volánok struktúráját, vagy be lehet vonni külsősöket kisebb buszok indítására, amik sűríthetik a járatokat, és elviszik x időnként azt az öt embert, akikért nagy busz csak 4x időnként jönne. Horvátországban a tengerparton végig ez megy, csuklósbuszt talán egyszer fogtunk ki egy hét alatt, mindig valamilyen furgon volt előttünk. Még azt is el tudnám képzelni, hogy a sofőrök a mostani kötött útvonal helyett (amikor valaki csak debreceni, más meg csak helyi buszt hajt) belevigyenek némi dinamikát, az utas nélkül futó járat jelezné rádión a központnak, hogy a kutya se akar arra menni, ezért a húsz perccel későbbi járat ugyanazon vonal helyett egy leterheltebb felé indulhat azzal a sofőrrel, amelyik épp "kéznél van". Vasúton is inkább csak őrzés kérdése, hogy a célállomás felé kiürülő vonatból le lehet-e kapcsolni egy-két kocsit, és otthagyni egy vakvágányon, majd összeszednék visszafelé. Oké, ezek meg kényelmetlenséget jelentenek, de hát akinek nem futja gurulós forgószékre, az akár a maga faragta sámlin is ülhet.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "Hitler hitt valamiben és erre alapított egy pártot."

Na, csak érted te ezt!
Hitler hitt a szocializmusban, és hitt a nacionalizmusban (akkor még pozitív jelentése volt).
De a nemzeti-szocializmusban nem hihetett, mert még nem létezett! Ő alkotta meg! Az ember, aki pártot alapított, ami egy ideológiát képviselt. Egy szocialista- nacionalista alapú ideológiát. El is nevezték nemzeti-szocialistának a pártot!
@Interlock: Még jobb megoldás lenne, ha a buszmegállókban hívógomb lenne, és a diszpécser a megfelelő hívásszám után elindítana egy járatot. Egy apró bibi van azért, mi lesz akkor, ha két hétig csak egy hívás volt? Éhen hal?
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: A nácizmussal kezdtem. Azt meg nem írtam, hogy a pártról nevezték el az ideológiát. Azt írtam, hogy ember, vagy csoport.
Pártot alakítanak. Például. Bár nem kell minden ideológiához párt. Ember azonban igen!

Márpedig Hitler nélkül nincs nácizmus.
@Könnyen elkaptuk, uram!: van még két évünk arra, hogy a helyi polgármester / o.gy. képviselőket szorongatva, kellemetlen helyzetbe hozva tegyünk kísérletet a gombnyomogató robotizálás fékezésére, minden egyes kifogásolható közbeszerzés után. Két év múlva kénytelenek leszünk direktben a Parlament ajtaját berúgni emiatt.
És igen, kell egy olyan kincstári weblap, ahol minden befolyó adóforint, és minden kiutalt összeg, nevesített befogadókkal, ott szerepeljen szépen egymás alatt, kellő gyakorisággal frissítve. A mi pénzünk, basszákmeg, tököm kivan azzal, hogy titokban költik a pillanatnyi nüanszaikat követve.
@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem te azt magyaráztad, hogy pártok találnak ki ideológiát.

"van, hogy a párt alakít ki ideológiát. Sőt, ez csak így képzelhető el."
@Könnyen elkaptuk, uram!: az nem jó, a zebrán átkelést segítő gombot is megnyomja az összes érkező idióta, hiába világít már mellette, hogy "VÁRJON"... Huligánokról nem is beszélve.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
"1919-ben parancsot kapott, hogy vegyen részt a DAP gyűlésein és készítsen jelentéseket. Szeptember 12-én, a zsidó kezekben lévő kölcsöntőkéről szóló előadáson vita bontakozott ki Bajorország esetleges elszakadásáról. Hitleren annyira erőt vett a felháborodás, hogy ő is felszólalt az elhangzottakat támogatva. Beszéde nagyon tetszett az akkori elnöknek, Drexlernek, aki ezt követően meghívta Hitlert a pártba.
Hitler felettesei engedélyével csatlakozott a párthoz; azonnal be is választották tagnak, majd megbízták a propagandaügyek intézésével. Hitler egyre több beszédet tartott, aminek következtében a párt híveinek száma növekedni kezdett. Hitler javaslatára a párt NSDAP-ra (Nemzetiszocialista Német Munkáspárt) változtatta a nevét. "

Hupsz, hamarabb volt párt, mint nácizmus?
@Interlock: Akkor mindenki kap egy személyhívót, és nyomonkövethető, hogy ki hívott buszt. Bár ez már nem új. Vannak ilyen gyűjtőtaxik, vagy mik. Vazze, ezt benéztem! Na, ma sem sikerült megváltani a világot! Már holnap is van, jó éjt!
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "Tudtommal még mindig az az elavult gyakorlat érvényes, hogy ideológiák alapján határozunk meg egy pártot. "

"Ez így sose volt igaz. Van, hogy a párt alakít ki ideológiát. Sőt, ez csak így képzelhető el. "

Innen indultunk.
A fiatal demokraták szövetségét milyen ideológia alapján határoznád meg?
@Könnyen elkaptuk, uram!: na, jó éjszakát, nekem holnap munka van.
@Könnyen elkaptuk, uram!: Én nem akarok veled tovább foglalkozni. Maradj meg annál a hülye elméletednél, hogy pártok találnak ki ideológiákat. A szocialista párt megteremtette a szocializmust meg Marxot, és így tovább. Én ekkora baromság ellene tényleg nem akarok érvelni, és nem is tudok.
Örülnék ha ezzel a téveszméddel békén hagynál.
@reálisan: ennyi az érvrendszered? Kicsit gyúrjál még, fidesznyik!
FORRADALMAT!!!!!!!!!!!!!!! fEGYVERBE!!!!!!!!!!!!!!!!!!aKASSZUK FEL A FÖLDESURAKAT ÉS AZ OLIGARHÁKAT ÉS A FIDESZ BANDITÁKAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@reálisan: Hamarosan a tieteknek is. Már így is sokáig voltatok ahhoz hogy tönkretegyétek az embereket és az országot.
@a szív fészkei: azt nem láttam, bár ki tudja.
Nekem a Sacra Corona az amitől felmegy a vérnyomásom.
@Pantagruel: nem, arról azért nem volt szó. inkább máshogy közelíteném meg a problémát. a kislányok általában arról álmodoznak hogy királylányok lesznek, vagy tanítónénik, vagy valamilyen más segítő foglalkozást végeznek. És babáznak, fésülgetik a babájuk haját, csillámos tollal írnak. Én viszont autókkal is játszottam, segítettem az apámnak mikor barkácsolt. és nem királylány akartam lenni, hanem felfedező, vagy olyan ami nem egyértelműen női foglalkozás. Ennek persze meg van az oka, hogy miért.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Ha kicsit olvasgatnál, rájönnél, hogy nem téveszme. Keress rá bármelyik politikai ideológiára. Kiderül, hogy valamikor egy csoport (pártnak nevezte-e magát, vagy sem, nem szempont) ezen ideológia szerint működött.
A kommunizmusnak is van bőven előzménye, Marx előttről. (ősközösség, Platón, Táboriták, Mórusz, francia forradalom...)
@saravad: "Ezt is Te mondtad, és milyen igaz! "
Régen a párttitkár házát építették katonákkal. Most közpénzen a fityiszes birtokokat dolgozzák meg. Ennyi változott. Én már régen mondom, hogy ork bánnak az a baja a Kádár-rendszerrel, hogy nem róla nevezték el! :( Most visszacsinálja!
Nem olvastam végig minden kommentárt, így lehet hogy valaki más már leírta következőket:
Ez a vasúti ár összehasonlítás kicsit olyan mintha valaki felróná a Mercedesnek hogy drágábbak az autói mint a TataNano. Ne hasonlítsunk már össze egy almát a szőlővel. A vörös iszap katasztrófa után egy 80km/h sebességű. egyvágányú pályán történt helyreállítás, mindenféle korszerűsítés nélkül. A Közgép meg két vágányon dolgozik, sebességet növel iszonyú szar altalajon, zajvédelmet épít be, aluljárókat épít, világszínvonalú lesz a vasút az építkezés után. Aki nem hiszi üljön ki a pálya mellé hallgassa meg hogy mennyit csökkent a vonatok zaja az új pályán! És ha elkészül ugyanez igaz lesz a szajoli vonalra is! A műszaki tartalom ismerete nélkül ez amit a szerző irt egy nagy butaság.
NEM mellékesen: A Közgép korrupt, olcsóbban meg lehet valószínűleg ezeket építeni, de a különbség nem 10-20 szoros hanem 1,1-1,2szeres maximum. És a korrupció mind a két oldalra él, sőőőt...
jelenleg a Közgépes dolgozok azzal mentegetik magukat hogy ezzel a módszerrel létrejön egy erős közlekedésépítő cég, amelyik majd külföldön is tud munkákat végezni.
Részt vettem mind a Szajol-Püspökladány mind a Kápolnásnyék-Dinnyés vasútvonal tervezésében, vasúttervezésből élek.
@vasutas77:

Oké, ne hasonlítsuk almát a szőlővel. Hasonlítsuk a konzorciumtag Switelsky-Mávépcell hazai és külföldi árait.

Horvátországban a Križevci - Koprivnica szakaszt csinálják:

www.hznet.hr/vijesti

ami:

1: hegyvidéki szakaszon is megy, nem síkság, mint a P.ladány-Szajol.

2: a szakaszon elkészülte után 100-140 km/h vonatforgalom lesz, nem 80, mint az említett szakaszon.

Ennek ellenére átszámolva kilométerenként sacc/kb 237 millióból megcsinálják.

Tehát továbbra is érdekel, ha ott megy ennyiből itthon miért nem, meg üzenem a Közgépes dolgozóknak, hogy ilyen árak mellett a külföldi munkáról álmodozást nyugodtan be lehet fejezni.
Helló!
Örülök hogy elolvastad amit irtam.
Sajnos horvátul nem tudok.
Nekem amit linkeléltél nem sokat mond, de akkor leírnám: Magyarországon kétvágányú, villamosított vasút sebességnövelése 160km/h-ra forgalomfentartással, ETCS kiépítéssel, előkészítéssel úgyanannyiba kerül mint új autópályát építni.Erre lehet nyavalyogni, fújolni, de a mi adottságaink mellett ez ennyibe kerül.
Mind a szajoli szakasz, mind a fehérvári vonal rendkivül kedvezőtlen talajon fut, ez isszonyuan megnöveli a beruházás árát. (az esetleges felújítás Veszprém felé még ennél is drágább lesz, 10+ m méter mély talaszilárdításra is zűkség lesz majd, valamint a fehévári felújítás kölségbe belecsepészték a Pusztaszabolcs-Börgond vasút felújításást is)
A KÖZGÉP jelenleg nemhogy nemzetközi szerepre nem képes, de itthon is a vetélytársai építenek neki jobbára, alválakozókén, ott nyeri a hasznot. Egy velejéig korrupt rendszert használ ki arra hogy munkát kapjon, undorító amit csinálnak az érdekében, nem őket akarom védeni, de ne hasonlítgassuk már a vörösiszap katastróf utáni munkát a fehérvári vonal felújításához. ( pl Devecsernél ha jól tudom a MÁV adta a sínaljat/sínt, forgalomfentartásról természetesen szó sem volt).
A korrupció velejéig átitatta a magyat közlekedésépítést, kiváncsi leszek mikor lesz egy becsületes ember aki kiborítja a bilit. Ha lesz ilyen akkor őt hősként kell majd ünnepelni és valamelyik börötnhőz fel lehet huzni egy új blokkot hogy a NIF/Minisztérium/Kivitelezők egy kupacban üldögélhessen.
@vasutas77:

Azért csak próbáljuk meg a technológiai hasonlóságokat megkeresni a horvát és a hazai vasútvonal között.

A cikk azt írja, pályacsere történik, a mostani 60 km/h terhelést bíró pályát modernizálják 140 km/h sebességhez és 22,5 tonna tengelyterheléshez. A vonal egyébként a új betonaljat, vízelvezetést, a hegyvidéki szakaszokon fűtést, új felsővezeték rendszert kap A szakasz része az V. Páneurópai hálózatnak, ilyen szabványok szerint épül. Szerződés szerint kilométerenként 237 millióból.

Szerintem ilyen azért a mostani vasútvonalunk nem lesz tízszer ennyiért, de cáfolj meg.
@Fabius: tudnod kell azt is hogy a magyar (pl. út , statika, tűzvédelem stb) általában építőipari szabványok európában a legszarabbak... kretén felesleges túlbuzgó bürokratikus előírások...

szerintem ez magyarázhat a vasútnál is 20-30% felárat...

de azért az teljesen nyilvánvaló hogy a KÖZpénznyelőGÉp az ellopja a pénz nagyrészét... plusz az alvállakozókat ki sem fogja fizetni, szép magyar szokás szerint...
@dr. Bubó:

Elfogadom, hogy igazolhat felárat. De azért nem ekkorát. Tízszeres árat semmi nem igazolhat egy Páneurópai szabványnak megfelelő vasútpályához képest.

Ilyen nincs.
@Fabius: a talajadottságok is különbözőek...

a magyar alföldi laza hajdan volt mocsaras terület...
a teherhordó réteg mélyen van... bár őröltségnek tartom, hogy több mint 10 méter mély talajcsere legyen...
ennél még a lemezalap vagy a cölöpözés is sokkal olcsóbb...

horvátban meg sziklás, mészkő van... ott meg robbantani kell... neme lehet "lapátolni"

hm...

viszont a meglévő pálya felújítása esetén ott nincs alapozási plusz költség mert mindent elbír... mindenre megfelel...

itthon meg épp a kretén mérnökök és szabájok alapján jó nagy MŰSZAKI TARTALMAT írnak elő...

ha csaláson akarod őket fogni akkor a legegyszerűbb módja, hogy az ELVIELG szigorú műszaki tartalmat (ami miatt lehet drágább)

azt sem foglyák megvalósítani... nyilván korrupt az átvevők műszaki ellenőre is... és mindenki...

anynit tégy csak hogy folyamatosan fotozod a helyszínt... nem nagy dolog... eltakarás előtt...

legjobb ha megkérsz egy arról ingázót aki a vonatablakból stb...
@dr. Bubó:

Mondom, elhiszem a talajkülönbséget, a felárat, de ha felszorzom a horvát költséget kettővel is feleannyinál tartunk, mint itthon.
@Fabius: Szerintem ezzel felesleges számolni. Már az MSZP-nél is ez volt. Náluk is 2X annyi volt az autópálya mint a horvátoknál, úgy tűnik egykori "gyarmatunk" ehhez jobban ért mint mi.
süti beállítások módosítása