Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/05/04/kormany-ellenzek-100-avagy-egy-atlagos-kampanyszombat-az-mti-vilagaban?utm_sourc... (2024.05.04. 20:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.05.10. 05:05 Fabius

Ennyit ér Orbán szava

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor tranzakcióadó

Nem kell azon csodálkozni, ha a nagyon várt IMF tárgyalások előtt Orbán Viktort orvosi vizsgálatnak vetik alá. Igen, szerintem külön urológuscsoport érkezik majd a tárgyalásokra, akik lerántják Viktorunkról a pantallót, és a farpofái tájékán igyekeznek megkeresni a száját. Mert odafönt a víztorony ékeként a seggét hordja, ennek bizonyítékát adta tegnap. 

Tulajdonképpen röhöghetnénk is, ha lenne kedvünk gazdasági vezetőink inkompetens impotenciáját látva. De az embernek inkább sírni lenne kedve akkor, mikor kiderül, országának gazdasági vezetői mennyire nincsenek képben azokkal a vállalásokkal, amit aláírtak. A sárgacsekk-tranzakció adó a felvezetett formában halott ötlet volt a bejelentés pillanatában. A pénz kell-pénz kell(!!!) mantra közben egyszerűen kimaradt a számításból az Unió SEPA (egységes pénzforgalmi övezet) rendszere, ami:

- egységessé teszi a banki szolgáltatásokat az Unióban,

- pont a kisösszegű - pl számlabefizetés - pénzmozgásoknak teremt egységes piacot,

- 2014-re kötelező bevezetni minden tagállamnak. 

Ez a gyakorlatban annyit tesz, a magyar uniós állampolgár éppen annyiért utalhat mondjuk andorrai bankban vezetett számláról a közműszolgálatónak, mint az itthoni OTP-ből. Vagyis a lakossági pénzmozgásra adót kivetni lehet, de azt elkerülni annyit tesz, hogy a derék honpolgár felkeresi a hozzá legközelebb eső határon kívüli bankot, nyit egy számlát, és onnan intéz mindent tranzakcióadó mentesen. Mit tehet a lángoló tekintetű zseni, aki felnézve a színes fagolyó tologatásból - ha későn is - de ráébred, a háromlábú Széll 2.0 egyik láb hiányában úgy imbolyog, mint a vihar tépázta kertibudi ajtaja tavaszi zivatar idején? Mutatóujjával megkongatja a nyakán hordott töklé tartályt, és elismétli ami a léhangban visszhangzott: szopatjuk tovább a bankokat! 

Ezzel meg van oldva minden: amit nem tudunk bevasalni a kedveslakosságtól, azt ráterheljük a bankokra. Azokat úgyis divat utálni, Legkedvesebb Páholytárs meg szó nélkül asszisztál bármihez. Ezúttal is, ahogy mindig, éppen csak a takonypürére hulló nem éppen apró hajszálat nem veszik észre: ez a tett üzenetet hordoz, és nem csak a bankoknak, hanem mindenkinek aki ma Magyarországon vállalkozik vagy bármilyen okból pénzt kezel. Az üzenet pedig így hangzik: Magyarország kormányának és Orbán Viktornak nem szent az adott szó, se az aláírt szerződés. Ha érdeke úgy kívánja bármikor segget csinál a szájából.

Ezúttal öt hónapig se tartott ki egészen az egyezség, amit kormányunk a Bankszövetséggel kötött. December 15-én írták alá a devizaadósok megsegítéséről szóló megállapodást. Akkor született a paktum, hogy a bankok benyelik amit muszáj, cserébe az Orbán kormány nem baszogatja őket tovább semmivel, 2013-ban megfelezi, 2014-re az akkori EU szabály szerintire csökkenti a bankadót. Ma viszont Orbán Viktor aláírása annyit se ér, mint a fecni amire ráfirkantotta. Csúcsra jár a bizalom, el lehet képzelni ilyen körülmények mellett mennyire akarnak majd hinni nekünk akár Brüsszelben, akár az IMF-nél. Orbán megint mehet bokázni a bajorokhoz is - ha még beengedik - hogy aranyapáim forradalmi helyzet volt, egyszeri eset, véletlen, detélleg, és istenuccse titeket nem szívatnánk meg soha de soha, mert testvérként szeretünk benneteket. Egész addig, amíg Gyuri megint el nem néz valamit, mert akkor a vérszerződést is leszarjuk, és forradalmi különadóval fogjuk sarcolni az autó és alkatrészgyártást is.

Van nagyobb égés annál, ha egy miniszterelnök szava kiüresedik, és az aláírása ötven eurócentet* se ér?

 

* Knósszosz tudós kollégák szerint az értékmeghatározás rossz. Szerinte: a Tugrik váltópénzét (ha van) és annak a legkisebb egységét kell elosztani tízezerrel, és akkor kapod meg azt a korrekt számot, ami jellemzi a poloska állandó értékét.

Nos: a tugrik váltópénze a möngő, így a becsült érték = 0,0001 möngö

 

 

549 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr14499527

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.10. 12:06:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Van nagyobb égés annál, ha egy miniszterelnök szava kiüresedik, és az aláírása ötven eurócentet se ér?"

Van. A forradalmi kétharmad.
A nem euróval fizető országok számára a SEPA bevezetésének határa 2016. október 31.
Szerintem konteópártiak nyugodtan elhihetik azt is, hogy ez volt lezsírozva, miszerint a bankok kifizetik a transzf. adót, de cserébe addig húzzák a SEPA bevezetését, ameddig lehet:
Mert ahogy a magyar pénzintézetek állnak az ügyfelekhez, szerintem azon a szép október végi napon egy mozdulattal fogja az egész nép átvinni a megtakarításait oda, ahol nagyobb biztonságban több pénzt kap érte, illetve hitelt. Úgyis mindenki Londonban mosogat, egyszerűbb onnan fizetni a pesti hiteles ltp-s lakás távfűtését.
Matolcsy: tavaly "év végén ismét 54-re emelkedett az adók száma. Most hét adónemet megszüntetünk és három új adót bevezetünk, így 51 adó lesz”.
54-7+3=50.
Egyelőre megyek lehiggadni, mert nagyon randát írnák.... Azért megkérdezném, miért nincs baloldali média, vagy legalább kihangosítóval járnák a falakat, hogy ébresztő.... Meddig nyelünk? -
@anyósnyelv:
Nem baloldali média kell ide, hanem tisztességes, a funkcióját betöltő média...
vezényló és zrt leszar mindemt, és mindenkit, nincs itt hiba, ők a kezdet és a vég, mi meg az örök szívás, a zombisereg meg csak tapsol és örvend
média? mindenki függ tőle...ennyi...
jah, jut eszembe, a régidőkben 300huf vizit díj, pokol és nemzethalál volt, akkor most feneketlen bendő tömésre a 700 meg a kitudja mennyi huf micsoda???

mia vagyunk a vicces vadász....
a nyakamat rá, hogy bedöntik a matáv és a többiek tőzsdei árfolyamát, és utána megveszik a haverok bagóért, dicső csavezünk sem csinálhatná szebben

"király, te tetted ezt"
a "kedvesvezető" képen látható száját mekkora lófasszal lehet szétnyitni úgy, hogy többet ne tuggya szólásra bírni magát?
szóval nagyon kedves...

és té'lleg a legnagyobb szégyen a 2/3, a szent 2/3 meg a békamenetelők...nekik kellene mindezt sarcként, önkéntesen és dalolva leróni

és kötelezni őke5t, hogy minden hétvégén mise helyett békamenet ugyanott és ugyanúgy kivéve, vissza is kell gyalogolniuk nem csak odafelé

brühühühühühühühü
Azért Matolcsynak is kijár a lófasz:
- félreérthetően nyilatkozik, ezáltal picsánrúgják a MOL-t a tőzsdén
- pontosan nem tudom idézni, de a lényeg az volt, hogy az EU idejár csodálni őt, és érdeklődik az új adók iránt, aminek segitségével tovább NÖVELJÜK a deficitet!

Ez az ember a pénzügyminiszter, b+...

A Bankszövetség helyében felállnék az asztaltól, és elhajtanám a picsába a kormányt árfolyamrögzitésestől mindenestől a picsába. Ez már nem köpönyegforgatás, hanem turbina erősségű ventilláció.
@felebarát: Mert a meglepi adóról még nem tudsz.:D:D
@dr.Hüppögő Balneológus és doktor, vitéz is!: És annál mi a nagyobb égés? Egy gyerekvállalást ösztönző programot gyerekvállalás forradalomnak elnevezni:D:D:D
(Bocsi az én lemezem itt beakadt)
Nem akarok nagyon kötekedni de azért a bankok is megszegtek már elég sok mindent lásd. pld. az egyoldalú szerződésmódosításokat vagy a legutóbb megnyert pereket ellenük.
Persze az ősbűn itt is a fideszé, amikor 2001-ben lehetővé tették az egyoldalú szerződésmódosítások lehetőégét a bankoknak.

"Az 1996-os Hpt (hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény) módosítása a 210-es paragrafus beemelésével történt, amely lehetővé tette a bankok számára, hogy teljesen egyoldalúan belenyúljanak a szerződésekbe, és a kamatokat, költségeket, díjakat az ügyfél sérelmére emeljék."

hirperec.hu/index.php?title=A_devizahitelesek_elleni__osbun__ellen&mainmenuid=4&submenuid=1&contentId=9961
Én akkor röhögtem fel kínomban amikor azt olvastam Kusza Szemtől, hogy azért van szükség a telefon beszélgetések megadóztatására év közben, mert a nemzetközi gazdasági helyzet bizonytalan és megköveteli a bevezetést. Kérdem én csendben, a többi európai országban miért tudnak az előző év végén olyan költségvetést elfogadni, amihez egy évig nem kell hozzányúlni? A szlovákok, osztrákok, svájciak. Náluk nem bizonytalan a nemzetközi gazdasági helyzet? Csak Magyarország nem képes egy költségvetést összeállítani?
Akkor bízzanak meg a problémával egy végzős egyetemi gyakornokot. Egy ilyen költségvetés összeállításáért bárkit megbuktatnának a Közgázon.
1.
A telefonadó bevezetése után a zemberek kevesebbet fognak telefonálni.
Ezért a szolgáltatók csökkenteni fogják díjaikat.
2.
A balesetei és a bankadót sem a lakosság fizette meg, a most bevezetésre kerülők sem a lakosságot terhelik...

Szabadon idézve a miniszter urat.
"ez a tett üzenetet hordoz, és nem csak a bankoknak, hanem mindenkinek aki ma Magyarországon vállalkozik vagy bármilyen okból pénzt kezel. Az üzenet pedig így hangzik: Magyarország kormányának és Orbán Viktornak nem szent az adott szó, se az aláírt szerződés."

Ezt már rég tudjuk/ják, ezért nem áll szóba vele senki. Ezért sír most Viktor a pálya közepén, kezében a labdával, hogy senki nem akar vele játszani.
És megint jön a hülye duma, amit csak a 2/3-ad vesz be, hogy a tranzakciós és csekk adót a bankoknak kell fizetniük és nem a "zembereknek". Az a legszebb az egészben, hogy a 2/3-ba tartozók jó része, ezt mind a mai napig be is veszi. Holott nekik egy dolgot kellene bevenniük, de azt neveltetésen okán nem írom le.
@Tűzfal: Pedig határozottan emlékszem egy cuki sárga csekkre a bizotsítótól.:O Akkor ez csak egy álom lett volna? Nem kéne decemberben olyan sok sütit enni, megárt:D:D:D
@Tűzfal: Kusza Szem éljen vadházasságban az anyukájával. Moldova után szabadon.
@Gábriel angyal: Tanulmányoztam.:S
Képzelem a meglepit, hogy a szenya szingli horda nem áll neki szülni. A hazafiatlan mindenüket.:D:D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": ennyi baromságot ami ott is van, régen olvastam, szép szavak, mögöttes tartalom semmi, pont mint a gazdaságban, pont mint minden másban, amihez ész kellene, idióták a köbön, hogy rohadjanak meg

ez a kedvencem:
/úgy is ők járnak az élen, lásd vezényló, és csodás képviselők, na és skicc palika drága/

Így írná át a családi pótlékot, a gyest és a szabadságot a kormány
A magasabb jövedelműek önként lemondhatnának a családi pótlékról. !!!

www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_irna_at_a_csaladi_potlekot_a_gyest_es_a_szabadsagot_a_kormany.518829.html
viccesek vagyunk legalább, ennyit elértünk, éljen a csörgősipkás vezényló és zrt-je

Viccelődnek külföldön Matolcsyék adóötletein
2012. május 10. | 06:03

A magyarok leleményességét támasztják alá a Financial Times blogja szerint a kormány legújabb adóintézkedései. A kormány ugyanis úgy szüntet meg adókat, hogy ezzel párhuzamosan hasonló terheket vet ki. A blogbejegyzés szerint ha Tobin (a tranzakciós adó "atyja") meglátná a magyar ötletet, akkor forogna a sírjában.

www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/viccelodnek_kulfoldon_matolcsyek_adootletein.167000.html
Törént uerre egy másik precedens is. Március idusán attól zengett a Kossuth tér, hogy megvédik a tákolmányt ami gránitszilárd és senki sem vezetheti Kokinátor kezét. Erre mit ad Isten, a héten bizony feltörték a gránitot és ki nem vezette Kokinátor kezét? Hát az EKB.

A juhok meg csendesek, hiába hazudott az arcukba.

Aztán itt a telo adó ami ugy havi 700 pengő. Emlékszünk még a 300 forintos vizitdíjra? Amitől örjöngtek a juhok? Most viszont egyenesen azt magyarázzák, hogy direkt jó ez hiszen majd kevesebbet pofáznak. Persze uez az érv, mármint kevesebbet járnak majd dokihoz, maga volt a nemzetrontás.

Szánalmasak. De vannak tőlük szánalmasabbak is, azok akik hagyják...
@tarackos: bakker, másnak is beugrik a 300huf, de ebből is látszik, milyen jól megvezették, kiirtották az ellenérzést, a gondolkodást a zemberekből
audencia a királynál:

Orbán hétvégén beszélget a kormányátalakítás szereplőivel
A kormányfő egyszer beszélt az érintettekkel, így ők sem biztosak, milyen pozícióba kerülnek.

index.hu/belfold/2012/05/10/orban_hetvegen_beszelget_a_kormanyatalakitas_szereploivel/#
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": De ha már szóba került a demográfia akkor itt egy korrekt fidesz baszogatás a témában.

Hová tűnnek a magyar fiatalok?

youtu.be/SatSBoqQbus
Én már nem kommentelek. Ekkora egy b@lfasz banda! Jajdekínos.

De legalább vitya már tuti bekerül a világ összes történelemkönyvébe :D

A gyerekei vajh mikor változtatnak vezetéknevet? Ha a névváltoztatást egymillió forintos adóval büntetnék, az rövidesen jelentős bevételt jelentene a nemzetgazdaság számára.
@Penivaldes: ez a fő baj, tök mindegy milyen tömegbe álsz be bamba bírkaként, a vége mindig ugyan az, valaki lenyúl, megvezet, átver, és ha jól csinálja, még örülsz is az átverésnek

/tömeg pszihózis rulez, ezt az arany igazságot régtől tudják a dicső önjelölt vezetők a világ minden részén, hisz olyan emberi és alap/
"Ennyit ér Orbán szava"

Nem értem a bankokat. Ismerik Orbán "munkásságát" több, mint húsz éve, és még hisznek neki, meg meglepődnek?
Gyerekek...ideje felnőni!
@Cartman (ex Cartman): Röhögni fogsz. Van ilyen. Csak le van "baloldalizva".
@Kőmíves Kelemen: Ha már bővíted a kört, csatlakozom: Ne feledkezzünk meg Parragh elvtársról se, akit maga Matolcsy elvtárs emelt be a brancsba tegnap a saját szájával, miszerint a kamara elnöke volt az, aki felhívta a figyelmüket, hogy egyes vállalkozások aljas módon készpénzes forgalomra vannak ráállva, ezért 5 misi fölött mégiscsak kötelezővé kellene tenni az utalást.
@Gábriel angyal: jó kérdésfelvetés, kicsit irányított magyarkodó belefűzésekkel, de a jog-jövő-anyagi-tudás biztonság, és tervezhetőség nélkül minden, nemzetieskedés és agyament ötletelés halottnak a csók, mert az értelmesek nem akarnak itt szenvedni, ha már a gazdasági szereplők és az egyszerű emberek sem látnak semmi ésszerűt és jövőbe mutatót

biztosan láttad, de sokat mondó szavak, értelmes fiataloktól
/ehhh, de szr leírni, hogy már nem tartozom közéjük :D/

index.indavideo.hu/video/Minel_gyorsabban_elhagyni_az_orszagot
A Fidesz reagálása a Jobbik sajtótájékoztatójára

Új egyenruhát javasol a rendőrségnek a Jobbik

jobbik.hu/rovatok/orsz%C3%A1gos_h%C3%ADrek/%C3%BAj_egyenruh%C3%A1t_javasol_a_rend%C5%91rs%C3%A9gnek_a_jobbik

"Meglepődve látjuk, hogy a Jobbik a rend oldaláról a normaszegők oldalára állt. Azt kifogásolják, hogy a rendőrök elvégzik a törvény által rájuk rótt feladatukat. Ez kifejezetten meglepő egy olyan párttól, aki a közbiztonság javításának ígéretével hívta fel magára a figyelmet.
A rendőrségnek nem csupán a vagyon elleni bűncselekmények megakadályozása a feladata, hanem a közlekedési szabályok betartatása is. Ezeknek a szabályoknak a megszegése emberek életébe kerülhet.
Természetesen, ha a Jobbik képviselői törvénytelenség gyanúját észlelik, akkor haladéktalanul jelentsék az illetékes szerveknek, de konkrétumok nélkül ne rágalmazzák a munkájukat végző rendőröket.
Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője"
---
(Hogy fel lenne háborodva, ha anno félmilliót kúrtak volna rá azért a bizonyos kiflicsücsökért...)
Adóváltozások kritikája a mi szemünkkel.

youtu.be/euFMJkcDoAk
@Gábriel angyal: Gyerek olyan társadalmakban születik sok, ahol nem állítják olyan döntés elé a nőket, hogy karrier vagy család. Magyarországon ma ez megy, és az ideális munkavállaló: férfi, akit a végtelenségig lehet terhelni, és akinek nincs más dolga csak az, hogy dolgozzon. Ebbe meg nem fér bele az a nő, aki dolgozni is szeretne, meg gyereket is szeretne.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Hámozd le ami neked "magyarkodó" és még így is korrekt a lényeg benne. :)
OFF: Ez kurva jó.

Pontos idő 3 műszakban. :))

esquire.ru/clock
@Gábriel angyal: megtörtént, ezért írtam azt amit írtam, na meg a rendőröst is belinkeltem tegnap, mint érdemleges és jó kérdésfelvetést, csak te és elvtársaid beszűkültetek a zsídózásba, és az egyéb agyament baromságaitokba, de ezt már kielemezte Fabius is, én nem akarom ismételni :P
@Penivaldes: Ezért is lenne jó a szülői életjáradék bevezetése. Ez szintén ösztönözni tudná a gyermekvállalást.

youtu.be/wo79ySC5mis
@Gábriel angyal: Én ebben nem látok anyira nagy lehetőséget. Én inkább abban látok esélyt ha mint már mondtam nem kéne dönteni gyerek és karrier között. Na meg abban ha az állam jobban támogatná a mesterséges megtermékenyítéseket. Azzal nőne a vállalt gyermekek száma.
@Gábriel angyal: egyszerűbb lenne nem folyton kib@szni a generációmmal, nem? Tippeld meg komám, hány volt osztálytársam lehetetlenült el az elmúlt 2 évben! Ugrott a pecó - árfolyamjáték, ostobaság - , ugrott a meló - egyszerűen egy határral arrébb ment a cég, és ha nem romániában akarja a gyerekét felnevelni, hát nincs meló, stb
kiszámítható gazdasági és jogi környezet, ez az első lépcső alatti alap a gyermekvállaláshoz bazz
@Gábriel angyal: Háháhá, ez tényleg :) Már vagy tíz perce bambulok rá, ahelyett, hogy valami értelmeset csinálnék.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: annakidejen, gyerekkoromban olvastam a munchausen baro kalandjait es abbol nekem ket sztori maradt meg nagyon.
az egyik az, amikor telen vadaszott es egy medve felkergete a fara, a kese meg leesett. de semmi gond, levizelte a kes nyelet es mivel olyan hideg volt, igy megfagyott a levegoben a cucc igy gyakorlatilag rogton lett egy landzsaja amivel leszurta a medvet.

a masik sztori ahol tobb hasonlosagot velek felfedezni az ominozus mocsarjelent, amikor is a sajat hajanal fogva huzta ki magat es a lovat a mocsarbol...
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Figy. Tegnap idejött ez a dávidcsillagos troll, nem lehetett nem válaszolni neki.:) Este meg jött megint a link, hogy már megint rettegnek a jobbernáciktól én meg leírtam, hogy speciel én mitől retteghetek.
@miva?: Mindenben egyetértünk, bár az is igaz, hogy ennél sokkal nehezebb időkben volt már nagyobb a születésszám.
@Gábriel angyal: Gábriel! A halált sem érdekli hogy mikor mi volt! Valamit tenni kell, mert nem lesznek gyerekek elegen.Mert azzal a mocsárral ami itt van elveszik a kedvet tőle.
Vagy ha lesznek akkor nem Magyarországon születnek meg, hanem máshol.
@miva?: ha eszetek van, elmentek
nem fognak masbol tanulni sem azok a ven faszok, akik valassztanak, sem azok, akiket valasztanak...

magam ellen is beszelek, mert lehet meg hatra ugy 20 evem melora, ha az alatt nem alapozom meg magamnak a nyugdijas eveimet akkor baszhatom, benneteket meg most hajtalak el eppen a sajat erdeketekben...:-)

de ha eszetek van, elmentek innen...
Most komolyan, úgy beszéltek a gyerekről, mint valami idült lefolyású nemi betegségről - tünetek, kezelés, tartósság, hév, fussak az orvoshoz, vagy mi legyen, támogasson az állam a kezelésben - amit valahogy rokonszenvessé kell tenni.
@Pantagruel: Mert azzá kell tenni. Mert ami most itt van az elveszi tőle a kedvet. Nekem már kezdi elvenni, pedig még 22 sem vagyok.
@Penivaldes: Tökéletesen egyetértünk. Ezért vannak a jobbiknak az alábbi javaslatai:

Ha pld. kuszaszemék tavaly azt mondták, hogy 250 milliárd forintos tartalékot kell képezni Magyarországnak, hogy megfeleljünk a nemzetközi pénzügyi köröknek és befektetőknek, akkor erre a Jobbik azt mondja, hogy ebből a pénzből támogassa az állam a leginkább hosszú távú befektetést, a magyar népesedés ügyét, azt hogy minél több magyar gyermek szülessen.

További ötletek:

- a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfáját szeretné nulláig vagy nulla közelébe levinni. - a tanszerek, a ruházkodás, a kultúra és a tandíj esetében is a termékek áfa kulcsa gyermekek esetében csökkenjen nulla százalékra vagy annak közelébe, és senki ne záratasson ki ezekből a körökből.

Egy gyermek felnevelése mai számítások szerint, mintegy- Tárki jelentés szerint- 15-30 millió forintba kerül az egyetemi évekig. A problémák többsége a gyermeknevelésekor 18-20 éves korban kezdődik, amikor a felsőfokú tanulmányokat meg kellene kezdeni, és amikor olyan költséghányaddal néznek szembe a szülők, amely gyakorlatilag egy átlag magyar fizetésből kigazdálkodhatatlan.

Tehát ezért javasolták már többször is, hogy a tanszerek, a gyermekek számára használt ruhaneműk és kulturális cikkek és a tandíj esetében se terhelje az állam a kiadásokat áfával, különböző adókkal járulékokkal, tegyék ezeket a legkönnyebben elérhetővé a magyar szülők számára és szem előtt kell tartani, hogy Magyarországon a legfontosabb befektetés a gyermek.
Pedig a lelkem mélyén szeretnék gyerekeket, hármat.
@Penivaldes: Viszont belefér, hogy egyre hamarabb lesznek özvegyek az asszonyok,s támasz nélkül 1 jövedelemből megélni... ebbe nem gondolnak bele? Ja szüljön legalább 10 gyereket, mert talán 4-nek lesz munkája?
@anyósnyelv: 10 gyereket szüljön a nyúl!
Komolyan mondom.
@Penivaldes: ahá. ahogy én látom, akik túl sokat agyalnak róla, azoknak sose lesz, főleg akkor nem, ha az ideális körülményekre, az alkalmas pillanatra várnak, vmiféle felelősségteljes hozzáállás okán, mert az igazi felelősségtudat úgyis a várandóssággal együtt alakul ki. persze ezt most nem azért mondom, mintha bármi közöm lenne hozzá, csak úgy megjegyeztem; bölcs tanáccsal amúgy is csak egyvalamit lehet kezdeni: továbbadni
@Gábriel angyal: háború után... Nem is sejted miért? Utána visszament normálba,s jött Ratkó.
@Pantagruel: azért abban csak egyetértünk, hogy úgy eléggé rossz gyereket vállalni, hogy még a szülő is kapaszkodik, és nem nyugodt körülmények között él.

Persze, a várandósággal jön meg. És talán az is megjön, hogy megmerek fogni egy kisbabát, mert az most még nem megy.
@Gábriel angyal:
Már bocs, hogy beleugatok, de nekünk épp aktuális a gyerekkérdés (gyártás alatt :))

Hiába hoz a (bármelyik) kormány "gyerekvállalásra" ösztönző lépéseket, amikor a következő, vagy még ugyanaz a kormány 2 év múlva felülirja ezeket.
Mi a lófaszt csináljak a gyerekkel? Adjam vissza?

Olyan fokú a bizalomvesztés mindegyik banda iránt, hogy egyszerűen a következő negyedévet nem lehet előre kiszámitani, nemhogy egy gyerek életútját.
Ezen kellene változtatni az elvtársaknak, mert még nekünk (állitólagos középosztálybelieknek) is gondot okoz EGY szem gyerek vállalása.

Nincs kiszámithatóság, nem lehet előre tervezni, és nem lehet SEMMIT elhinni ezeknek a majmoknak.
(ugyanezek a sirámaim a kkv szektor szempontjából is)
@Penivaldes: hogyne értenénk egyet, de azért mégis: "nyugodt körülmények"? mármint az állam, a történelem részéről? ennél kedvezőbb alkalom számodra nem lesz. hallottad Viktort: a pozitívumok 15-20 múlva jelentkeznek. szóval akkor leszel 37-42? nem jó.
@anyósnyelv: egyebkent az a helyzet, hogy nicns szukseg "kinai hadseregre"...
a szuletesek szama mindig akkor ugrik meg, ha egy adott teruleten egy faj erosen kilatastalan, nehez helyzetben el. akkor van suzkseg sok gyerekre a faj tulelese szempontjabol.

innen a kinai hadsereg elnevezes, ugyanis nehez eletkorulmenyek kozott a jovot befolyasolo dontesek konnyen az egyed eletebe kerulhetnek. azzal szoktak szemlelteni, hogy megy a kinai hadsereg a labirintusban, ahol elagazashoz ernek. az egyuk jobbra, a masik balra, barmelyik teved el es hal ehen a labirintusban, a masik fele meg mindig eleg a csatahoz.

joleti tarsadalomban elunk, a rossz donteseink nem bosszuljak meg magukat, vagy legalabbis nem olyan mertekben, mint mondjuk szomaliaban, etiopiaban, vagy egy borsodi kisfaluban. tehat nincs szuksegunk kinai hadseregre a faj tulelesehez.
@Penivaldes: az vagyok.
de a gyerekvallalashoz az en ismereteim szerint egy ferfi es egy no kell.
normalis esetben legalabbis;-)
@Gábriel angyal: Elég hiteltelen ilyet úgy olvasni, hogy a bőlcsödékre szánt pénzek csak idén tízmilliárdos nagyságrendben csökkentek, míg nemoligarcha Simicska száz milliárdokat tett zsebre egymaga.
@Kőmíves Kelemen: Igen egyetértek. A gyermekvállalással kapcsolatos problémák kezelése még inkább megkövetelné a hosszútávú és kiszámítható víziót és terveket. Viktorék ezen a téren is csúfos eredményt mutatnak sajnos. :(
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Örökbefogadás:
Egyik baráti házaspár évek óta vár arra, hogy kapjanak egy kisbabát. Nagyon jól élnek, biztos egzisztencia, pénzügyi tartalékok, értelmiségiek, normálisan élnek.
Nem hiszem el, hogy ennyire balfaszul lehet csak az örökbeadást is intézni, amikor lehet tudni, hogy nagyon sok csecsemő vár nevelőszülőre. Csak az a kurva állami gépezet megint...
@nemecsek ernő áruló: Hát ha én a fidesz szekértolója lennék, akkor igazad is lenne. :) Ezzel szemben egyértelmű, hogy az általad leírt bölcsőde pénz megvonás is vérlázító. :((

Ilyen történt pld. Keszthelyen is, ami ellen fel is lépett a helyi képviselőjük.

youtu.be/LXkvYGyFnEM
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Főleg ha közben nem kell kiugrálnod az ágyból betörőt kergetni. :))
@Pantagruel:

ERRE szüljön gyereket valaki?! Te jól vagy? Amikor voltak olyan családok - például gyermektelen párok, akiktől ÖSSZESSÉGÉBEN nettó 24 ezer forintot vettek el? Plusz a kurvajó politikájuk következtében az áremelkedés se elhanyagolható...??

Tényleg? Ha én terveztem volna gyereket mondjuk idénre a párommal és elvettek volna tőlem gyakorlatilag annyi jövedelmet, amennyi cca. a gyerek havi "rezsije", én se vállaltam volna be. Mert ha még enni se tudok neki adni, akkor MIRE?????

Már baromira érzékelhetően csökkent a születésszám. Mire ezek remélhetőleg eltűnnek a süllyesztőben, egy kisvárosnyi gyerek NEM fog megszületni. Ennyivel kevesebben fogják a nyugdíjat fizetni azoknak a szerencsétleneknek, akik visszaléptek az államiba.

Szóval ki itt a nemzetgyilkos hazaáruló? Tudnék tippelni. Bazz, ezek kitalálnak valamit, aztán bevezetik, anélkül, hogy legalább egy első éves közgazdászhallgatót (egy befejezett félévvel) meghallgatnának róla.

MEGAGÁZOK. ERRE azért még én se számítottam elvileg bérrettegőként 2010-ben... :((((
@Gábriel angyal:
Az a baj, hogy teljesen mindegy melyik kormány mit csinál. Amig az emberek nem látják, hogy az adott jogszabályi kedvezmény/ösztönzés évekig fennmarad, addig nem lesz babyboom, akármit is vartyog (most) Matolcsy.
Hiába jönne 2014-ben akár maga Jézus kormányt alakitani, nem lenne iránta bizalom.
Egy autót/lakást megvesz az ember, ha mondjuk behoznak támogatott hitelezést, mert legfeljebb eladja/kiadja, ha megváltoznak a játékszabályok.
De egy gyereknél nincs parkolópálya... és ezt a bizalomhiányt látom az én korosztályomban a gyereket akaróknál.
@Kőmíves Kelemen: a nevelőszülőség nem ugyanaz mint az örökbefogadás. A nevelőszülösség nem végleges, az örökbefogadás az. Ott a gyerek a tiéd.
@Penivaldes:
Ne kötözködjéééééééé :)
Elirtam, természetesen.

Akkor is baromság, hogy elvileg megvan a keresleti oldal, adott a kinálati oldal (de szar szavak egy gyerek esetében), és a köztes bürokratikus gépezet meg szarik mindenkire.
@Kőmíves Kelemen: "Csak az a kurva állami gépezet megint... "

a kurva korrupcio, baratom..
a kurva korrupcio. eloszor is minnel tobb gyerek van allami gondozasban annal nagyobb osszeg felett rendelkeznek, ezen kivul a baratod nem talalta meg azt a zsebet, vagy nem talalta el azt az osszeget, ami olajat cseppent a fogaskerekek koze...

felre ne erts, nem a barataid a hibasak.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró): tehát azért nem lesz gyereked, mert Orbán és Matolcsy, meg Gyurcsány és társai? nagyon érdekes.
@Pantagruel: hidd erősen befolyásolja a dolgokat, hogy mennyire kiszámítható a környezet.
@Gábriel angyal: Nem azért írtam, mert azt hinném, a fidesz szekértolója lennél :), csak a vita iratra reagáltam, hogy nehéz elhinni a mögöttes szándékot.
@nemecsek ernő áruló: Hát amit kuszaszmék kreálnak azt valóban elég nehéz elhinni manapság. :)
@Penivaldes: haaaat...:-)
minnel kiszamithatobb a kornyezet annal alacsonyabb a szuletes:-)

egyebkent azt figyeltem meg, hogy mostanaban nagyon sok lany lesz varandos a kornyezetemben...

csak a kollegak kozul tudnek mondani vagy 10-15 lanyt, aki mar varandos. egy nagyon jo baratomek meg sem alltak haromig. igazabol vagyok en, meg az "idiota" haveri korom..
5-7 ember kb.
a tobbiek mind a normalis uton jarnak:-D
@Penivaldes: Eszerint Pakisztan, India es Nigeria megfelel ezen kivanalmaknak?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: egy kínai okoska szerint (Si Naj-an, Vízparti történet) egy férfi harminc fölött már ne házasodjon, ne vállaljon állami hivatalt negyven fölött, ötven fölött több gyermeket, és hatvan felett már ne utazzon :-)
A családtámogatáshoz.
Egyetértek a kiszámíthatóság fontosságával, de továbbmennék. Miért is kell nekem anyagilag részt vennem bárki más gyerekcsinálási projektjében? Mert ennek iszonyatos ára van ám. Mégpedig az, hogy adott esetben az illetőnek is, sőt valószínűleg a gyermekének is komoly pénzekkel majd hozzájárulnia az én kölköm felcseperedéséhez.
De ez túl eretnek gondolat.
Szerintem mondjuk egy mindenki számára hozzáférhető (fizikai távolság, férőhely) és megfizethető bölcsődei/óvodai/iskola rendszert kéne fenntartani. Arra szívesen adóznék. Gipsz Joe (tizedik)kölkének bébitápszerére nem annyira. Mert ki tudja, hogy meg tudja-e hálálni anyagilag valaha, míg egy normális bölcsit én is igénybe vehetek, ha eljön az ideje.

Szóval nem a gyerekgyártást kéne pénzzel támogatni, hanem a gyerek (tisztességes) felnevelését segíteni minden eszközzel.
Mert társadalmilag csak az utóbbi hasznos. Az előbbi csak a fajfenntartáshoz kell. A puszta számokért ne járjon már pénzjutalom, főleg ne az én adómból.
@Gábriel angyal: engedelmeddel, leszarom, semmi jelentőssége ennek a cirkusznak sem
@Gábriel angyal: akkor, amikor kellett a munkáskéz a mezőn. kicsit más volt a helyzet akkoriban. az a baj, hogy a félentellektüel hozzáállás kimerül tartalmas olvasmányok böngészésében, és a gondolkodás sajna nem velejárója
szasztok
@Penivaldes: nem a születészszámot kizárólag az befolyásolja, hogy a nők tanulhatnak és dolgozhatnak. Meg lehet nézni, ott születik sok gyerek, ahol a nőknek más életpálya nincs az életben, mint férjhez menni és gyerekeket szülni. Na most, ha a Szent Szaporodás érdekében ártunk és kormányunk azt mégse meri meglépni, hogy a lánygyerekek nem járhatnak ezentúl iskolába és a nők nem dolgozhatnak, akkor marad az, amit te is írtál peni. Olyan feltételeket teremteni, ahol a nőknek nem vagy-vagy a szakma és gyerek, hanem és. Sok, viszonylag olcsó bölcsöde, óvóda, részmunkaidő, az apáknak is gyes, amit csak ők kaphatnak, ha nem élnek vele, elvész. Szemléletváltás is szükséges, azaz a család, gyerek nem kizárólag a feleség dolga, hanem a férjé is, munkamegosztás, egyenlő tehetviselés otthon is. Meg ilyenek.
Egyébként meg igazából nem értem ezt a sírás-rívást, hogy kevés a gyerek. = milliárd ember él a földön (az is lehet, hogy mire leírom, már több), szerintem ez már inkább sok is. Csak nagyon aránytalanul vannak elosztva. Inkább ezen kellene változtatni, világszinten. Világbéke gyerekek, az kell:))
@shinichi:
Egyetértek.
Nem várok el semmi támogatást az államtól csak azért, mert gyereket csinálok.
Viszont mondjuk mivel a feleség kiesik a kenyérkeresők közül, lehetne a férj adóját csökkenteni amig vissza nem tér a kétkeresős családmodell.
Tudom, hogy ezzel a szegényeket szegregálom, de valamelyest normálisabb mederbe terelné a gyerekvállalást.
Semmiből nem tartana a feleség terhesség előtti 1 évi munkabéri átlagát venni, és ezt mondjuk a gyerek 3 éves koráig a férj leirhatná az adóalapból (ha nem dolgozik az asszony).
Egye fene, még ezt összeköthetnék a kötelező házassággal is, mint előirás.

Miért nekünk blogolóknak kell ilyen ötleteket bedobni? A fasznak vannak a fizetett naplopók a minisztériumokban/tanácsadó cégeknél...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: hiába van sok gyerek állami intézetben, a legtöbbje nem örökbeadható, mert nem mondott le róla a vérszerinti szülő. Elég szigorú feltétele van annak, ha egy szülőt végleg megfosztanak a szülőségétől. Ha évente csak egyszer érdeklődik telefonon, vagy ír egy képeslapot, már nem adható örökbe a gyerek.
Valamint nem csecsemőből van a legtöbb, hanem már nagyobbacska gyerekekből intézetben.
Szóval az örökbefogadás nagyon nehéz és bonyolult történet mind a gyerek, mind az örökbefogadó és mind az örökbeadó szülő számára.
fődekről, meg úgy általában, a melléduma és hazugság cunami, jogbiztonság és minden egyéb egy jobboldali értelmiségi kőrből:

Földügyek: a Professzorok Batthyány Köre szerint a nagybirtokosok taroltak
A Professzorok Batthyány Körének elnöksége szerint a földterületek zöme nagybirtokosoknak jutott, nem pedig a helyben lakó gazdáknak, családot alapító fiataloknak. Az eredmény alakulását szerintük nagyban befolyásolják a pályázati feltételek és a bírálati módszerek.

hvg.hu/gazdasag/20120510_professzorok_batthanyi_foldosztas
@Pantagruel: oke, akkor nem nosulok...;-)
allami hivatalt sem all szandekomban vallalni.

az utazgatast meg meggondolom:-D
@miva?:
Szerintem is ez lenne a minimum.
Azok a szülők, akik felelősséggel vállalnak gyermeket, elsődleges szempont a létbiztonság, ami biztos munkahelyet, a normális életvitelhez szükséges keresetet jelent. A GYES-ről visszatérő szülő nagyobb érdekvédelmét.
A munkáltatónak teljes értékű munkaerőre van szüksége, a gyereknevelés pedig napi problémákkal is jár. ( gondolok itt a bölcsődei, óvodai, majd iskolai elhelyezésre,- elvinni, elhozni a gyerekeket, gyakoribb megbetegedések a közösségben, - a szülő hogyan tudja megoldani ezeket, hogy minél kevesebbet hiányozzon a munkahelyéről ?

Ha egyik szülő munkahelye megszűnik, a család anyagi helyzete katasztrofális lehet, ha semmilyen segítség nincs.

Ezt a helyzetet hogyan élik meg a gyerekek?

Főleg, amikor már nagyobbak, és az Ő napi igényeik, és megfeleléseik is mások,( ruha, cipő, .. stb ) . Később meg elfogadtatni azt, hogy nem tudjuk fizetni a továbbtanulásukat ?

A rosszat sokkal nehezebb megszokni, még ha megértőek is.

Mit mondunk Nekik, hogy Nekünk sem ezt ígérték ? Vagy Mi vagyunk tehetetlenek ?
OFF de elég mókás.:)

Az IMF saját magának törleszt, a görögök külső szemlélők

Görög médiaforrások úgy tudják, hogy az ország ma a bizonytalanságok ellenére mégis megkapja az IMF hitel következő részletét. Csakhogy már nem 5,2 milliárd eurót, hanem 4,2 milliárdot, mert egyet június végig visszatartanak. Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy talán mégsem elvi okokból nem fizetnek, hanem mert a másik fél is pénzszűkében van.

Erről árulkodik az is, hogy a pénzt nem a leendő görög kormány kapja. Az összeg ugyanis egy olyan számlára kerül, amihez a kormánynak nincs hozzáférése. Erről a számláról a pénz közvetlen az adósság-törlesztésre megy. Vagyis az IMF pénzt ad a görög... minek is? A kormánynak nem, mert nincs hozzáférése. De az államnak sem, mert a bank nincs állami tulajdonban. Tehát az IMF pénzt ad... egy banknak, ami közvetlen törleszti a tartozást... az IMF-nek.

Nehézkes ügy. Az IMF hitelez saját magának, a görög nép pedig fizeti a kamatokat, mert amit az IMF ad, annál többet kell visszaadnia saját magának. A kérdés, hogy ez mikor tudatosul a görögökben, mert egyelőre inkább a hasukat féltik. A görögök (és a befektetők) jelenleg örülnek, hogy valaki mégis megkapja a pénzt. Hogy ki kapja meg? Az nem lényeges...
@Kőmíves Kelemen: ha az anya 3 évig otthon marad 1 gyerekkel, vagy ha több gyerek van, akkor ugye ez a 3 év mindjárt 5-6-9 év is lehet, akkor nagyon-nagyon nehéz visszatérnie a munkába.
Én nagyon ellenzem ezt a 3 éves gyedet. gyest. Sok bölcsi, ovi kell, családi napközi stb. És részmunkaidő, meg a munkáltatókat ösztönözni, hogy vegyék fel a kisgyerekes anyukákat. Most Magyarországon gyakorlatilag egy kisgyerekes anyát nem vesznek fel, mert "megbízhatatlan" munkaerőnek tartják.
@Penivaldes: tőlem:))) csak gyors legyen
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: na ezert nem kellett volna a ven hulyeknek megmartaniuk magukat a politikaban..
tessek, most egnek mint a rongy, hogy maffiozoknak kampanyoltak. miert olyan nagyon nehez a suszternek cipot csinalni, bakker?
mitol hittek azt, hogy ok aztan tudjak a frankot? en elismerem, hogy a sajat szakteruleteken nem schmitizaltak az eredmenyeiket es ott valoban nagyon pengek. de olyan naivak, mint falusi kislany a coronitaban.

orban jol beginaztatta es meg is rakta oket ahogy kell...
@Gábriel angyal: ez így máködik ezt hívják Refinanszírozásnak, kérdezd meg vezénylót és a zseniális piaci kamatokról és az IFM hitelkamatairól ;)
@aritus:
Szerintem jelenleg nincs realitása annak, hogy egy kisgyermekes anyát foglalkoztassanak, amikor ekkora a munkanélküliség.
Mindegy milyen képzettsége van, talál helyette két másikat, akiknél nincs gyerek, vagy már felnőtt.
Tudom, hogy bunkóság, de ez a mai valóság.

Mi is úgy tervezzük, hogy asszony marad a családi cégben, mert kisvárosban munkalehetőség egy kisgyermekes anyának tuti nem lesz. Ami van/lenne, az hozhat havi 60-80e Ft-ot, miközben a bölcsödei napidij+étkeztetés elviszi a harmadát, és mégis güriznie kell napi 6-8 órát.
Ha csak ezen múlik, akkor én dolgozok ennyivel (összegben) többet.
Csak sajnos nem ezen múlik, ennél nagyobb a kiesés (mindenhol).
@Kőmíves Kelemen: Egy csomóan nem mondanak le a kölykükről és az is kapcsolattartásnak számít, ha évente egyszer ellök neki egy lapot. Ui. 18 évesen a kölyök kap valami zsét az életkezdéshez, akkor hirtelen fellángol az atyai-anyai érzület, pont addig, amíg a pénz kitart.

De hát van a Bölcső Alapítvány meg más lehetőség, nem? És persze a legtöbben fehér, szőke, kékszemű pici csecsemőt szeretnének. Az árvaházak meg nem ezekkel vannak teli.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Tolcsy dumál baby-boom-ról... Nem vagyok érdekelt, még GYED előtt volt babám,s amikor megemelték a gázárat /konvektor volt/ vissza kellett mennem dolgozni,mert 1 eü.fizuból nem futotta csak a minimális kajára,szükséges takarító mosó egyéb cikkekre,s ne palotára gondolj, udvari 27m2,s még nyáron is sokszor fűteni kellett...
@Bicepsz Elek77: Ott a gyerekszám eldönti, hogy a szülő öregkorára megmarad-e valamilyen minimális színvonalon. Minél több kölyök, azok jószerint csak eltartják az öregeket valahogy.
Persze, hogy nem a bankszektor fogja megfizetni, hanem a lakosság. Ezt jól tudja mindkét fél: a bankok is, meg viktátor is.
Két legyet egycsapásra!
A bankok, húúú, de gonoszok! Azokat sarcolni NER-es hőstett. Hogy a bankok meg rögvest áthárítják az ügyfelekre: igen, ilyen gonoszok. Így a saját farkába harapó kígyó.
Zemberek mindent beszednek, aki mégse, arra is csak ugyanaz a sors vár.
@aritus: Megent megelőztél, vagy én voltam végig olvasni. De ja.
@aritus:
Még annyit az eszmefuttatásunkhoz, hogy az első gyerekhez járna a 3 év adókedvezmény, a következőnél megint megnéznék az anya előző évi átlagkeresetét (ami ugye a szülés miatt nulla), tehát nem járna 6-9 évig.
Ha van a két gyerek között munkaviszony=kereset, akkor az leirodhatna megint.
pénzbehajtás ruler, osztán mindenki futhat a pénze után a nagy semmibe, jogbiztonság, tervezhetőség mindenek felett:

www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/stromanok_hajlektanok_alapithatnak_cegeket.518904.html

nesztek nyögdíj ismét egy nem hazugság, és nem törvénysértés, vezénylói módra:

Nyugdíjügyek: törvényt sértett Matolcsy?
Úgy tűnik kár abban reménykedni, hogy lesznek egyéni nyugdíjszámlák az állami rendszerben - legalábbis erre a következtetésre jut a Népszava az újonnan kinevezett nemzeti erőforrás miniszter kijelentése kapcsán.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyugdijugyek_torvenyt_sertett_matolcsy.518907.html
Na akkor Bugyula örök kérdése mától okafogyott: atv.hu/cikk/20120510_oszko_a_hatalmukat_felto_politikai_gengszterekrol?source=hirkereso

Beindult a fideszhenger kinyomni a lelket is azokból, akik alternatíva lehetnek utánuk.

Amúgy én úgy tudom óvodákat zárnak be, nemhogy létesítenének. Na ez meg ideszivrágo napidoktor.hu/cikk/49.19282/Szingli-helyett-mingli , persze ehhez olyan maszív anyagi helyzet is kell. Szegény Mikola harcolhat ezek hordái ellen is.

Azért, ha valaki annyira kurvára fél, hogy valakivel - akit nagyon is szeret - együtt élve elveszti magát, ott elég nagy baj lehet. Mondom 34 év egy fedél alatt lakással. Amiben nemcsak méznyalás van, naná, de ki a franc mondta, hogy mindig csak jól lehet járni?
Haza és Nemzetárulás

kaslerarpad.hu/?p=995

Alig néhány napja járta be az országos sajtót, hogy jogerősen is megállapította a bíróság, a hitelező bank (amely általános hitelezési eljárás volt) jogtalan és törvénytelen pénzeket szedett be.

A kormány és illetékes hatóságok eddig csendben sunyítottak a fűben, miközben az emberek várták, hogy megszólalnak az üggyel kapcsolatban és kötelezni fogják a bankokat az okozott károk megtérítésére.

Ma megszólaltak! „Július elejétől jutalomban részesül az a törleszteni nem tudó adós, aki nem nehezíti meg az árverezést.” – írja keddi számában a Magyar Nemzet.

„Egy hamarosan életbe lépő törvénymódosítás eredményeként azok az adósok, akik önként elhagyják a bedőlt hitelük után maradó ingatlant, visszakapják az eladott lakás vételárának egy részét – közölték a lappal a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) szakemberei.

Tisztelt Kormány! Ezt a „jutalmat” kötélre szánták? Mert ha igen, ahhoz túl sok, ennyire nagyvonalúnak nem kell lenni.

Kürtöket megfújni, karókat kihegyezni, itt már az élet a tét!
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Na törvény lesz Kaya Ibrahimból? Mostantól muszáj lesz Joszip Totokat keresni?
@Gábriel angyal: Azt azért miért hagyod ki, hogy ez a jogerős ítélet melyik bank ellen született? www.devizahitelek.info/hirek/jogeros-gyoztes-per-az-otp-vel-szemben/

Jéééééé, csak nem a haza bucifejű nemkarvalya ellen?
Amikor egy miniszter az új adókról szólva azt mondja, hogy az nem terheli az embereket, mint ahogyan a baleseti adó sem, az egyszerűen hülyének nézi az ország minden lakosát.

Sok minden zavar, de az tud legjobban felbosszantani, amikor komplett idiótának néznek!
Ferenczi Krisztina - hajdani színésznő - ezek szerint nem tűnt el hálisten, hanem folytatja a oknyomozó munkáját. Na szóval nem mindenki kussol be.
@Le_Penseur: Mert őt nem is terheli, gondolom. Peek&Cloppenburg szeretettel várja Mattelcsy urat Bécsbe, neki marad elég pénze költeni ott.
@Gábriel angyal:
A "jutalom összege" NEVETSÉGES !

5 mFt-ig a lakás árának 1%-a, 5-10 mFt között 50 000,- Ft !
Ez szerintük mire elég ?
@Gábriel angyal: hulljon a fergese, azt mondom.

ti mar elbasztatok, de talan a kolykeitek megtanuljak a sorsotokbol, hogyt addig nyujtozkodjatok ameddig a takarotok er...
@a szív fészkei:
Ha van a nevén kocsi akkor ő is láthatja, hogy a biztosítók 100%-ban átnyomták az ügyfélre azt a sarcot. Az én biztosítóm két részletben kérte az éves díjat. Az egyik volt a kgfb, a másik az adó.
Most is ez fog történni, legfeljebb néhány hónapot benyelnek a bankok és a biztosítók, míg átállítják a rendszerüket.
@Le_Penseur: Nevén kocsi??????? Viccelsz? Mikor még kötelezőt se kell fizetniük? Ne legyél naiva!
@a szív fészkei: tegnap elött Mellár volt a KlubRádióban, tegnap Oszkó, hát nagyon nagy különbség a véleményben és mondandóban nem volt. Most hogy a jobboldali tudos kör a földek miatt is ugyan azt mondja mint mindenki normális közgazdász, hát vezényló és kibeszélő bábja nyomul ezerrel, hogy milyen ultra csúcsszuper zsenik. De hát mint fennen fennt látszik, normális ember már nem veszi be eme maszlagokat, kontraszelekció működik, a végkifejlet meg tudható, mint olya sokszor már a zemberi történelemben.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: tiszta körülmények között igazad is lenne, sajnos itt soha nem volt az, tehát ez a kemény kijelentés, mindenkinek jobban árt mint használ

-
emberek ők is, még ha rosszul is döntöttek, és segíteni kell nekik és támogatni őket, hogy kimásszanak a szrból, ez akár hogyan is nézzük, emberi kötelessége mindenkinek...
@Penivaldes: át küldöm a kamaszkölkömet a hétvégére, segíteni fog a gyerekprojekt véglegesítésében :)
@Le_Penseur: banki ügymenetet kicsit belülről ismerve, közvetlenül nem lesz látható az áthárítás, a fix költségekbe fogják beépíteni a nagy részét, azt is terítve

egykis számlavezetési díj, egy kis kamat, egy kis kártya díj, egy kis pénztári díj, egy kis ez-egy kis az
@Le_Penseur:

Akik szerint ezek az új adók, meg a régik, ( ÁFA növelés, stb ) nem terhelik meg az embereket,- halvány lila gőzük nincs a mindennapi családi kiadásokról, a rezsi megemelkedéséről, az autó, mint nélkülözhetetlen közlekedési és munkaeszköz fenntartásáról.

Matolcsy és a többiek nem ismerik az arány fogalmát.
Milliós keresetükhöz képest ezek valóban elenyésző kiadások.

Most már elfelejthetnék a NAGY NÉPI BUKSZÁT, amiben turkálnak, jöjjön az övéké !
De arányosan.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: "emberek ők is, még ha rosszul is döntöttek, és segíteni kell nekik és támogatni őket, hogy kimásszanak a szrból, ez akár hogyan is nézzük, emberi kötelessége mindenkinek... "

nem ertek egyet. ugyanis a gyerekeik azt fogjak megtanulni, hogy nem baj, ha elszorja a penzet es rossz befekteteseket eszkozol, mert majd jonnek az okosabbak es a sajatjukbol kisegitenek...

hulyekepzes. hosszu tavon egy rakas idiota maradna az orsagban - es igy sincsennek mar kevesen - mert akinek van sutnivaloja az elmenekul a heretamogatas elol. tehat maradnak az ostobak. ez gyakorlaitlag a szocializmus. a hulyeket majd eltartjkak az okosok es a boseg koisarabol mindenkinek egyforman jut....

lopisztolyt. egyszeruen nem motival senkit az, hogy azert kepezze, fejlessze magat, azert termeljen tobbet, fizessen ennek az orszagnak tobb adot, hogy aztan masokat huzzanak ki a sajat maguk gyujtogette szarbol az o eroforrasait ki- es felhasznalva...

ertem en, hogy van eguy idealis vilag, de kicsi a metszete a valosaggal. a devizahitelesek mentese demotivalo. valutaspekulansok, akik elspekulaltak magukat.
kedves feleim, elemezzük eme szép mondatot, egy hiteles példamutató embertől és alkotmányunkat védőjétől :D

Balsai István az atv.hu-nak azt mondta, azért hajtott a menetiránnyal szemben egy rövid ideig, mert az autója "eleve abba az irányba állt".

hvg.hu/cegauto/20120510_balsai_menetirannyal_szemben
@glaci ph 5.5 álompolgár: nem lesz az kicsit veszélyes, hogy egy gyereket küldesz nekem?:)
Nájlonparasztizálás a köbön vagy az RTL totál megkattant: www.femina.hu/hazai_sztar/kepes_cikkek/lilu_hazasodna_a_gazda Stefikét is belehetne nevezni menyasszonyjelöltnek. Végre jaumagyari embereknek valóságsóznak.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Ez a környezeti ártalom már eleve minden józan iránnyal szembemegy, amióta létezik.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: ha csak ők buknának és csak ők lennének ennek a helyzetnek az okozói akkor igazad lenne, de vastagon benne voltak a mindenkori kormányok, bankok, mnb-k, és a nemzetközi gazdasági helyzet is.

Egy társadalomban a bajból és az eredményekből is arányosítva kell részesedni mindenkinek, teljesen nem tudja senki függetleníteni magát a környezetétől. Csak a normális országokban vannak keretek, következmények, és párbeszédek, na itt nálunk ebből egyik sincs, marad az hogy: aki hülye haljon meg, aki zsidó dögöljön meg, aki náci lámpaoszlopra, aki lop kezet levágni, ettől nem lesz jobb, csak keménykedés és polgárháború.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: :)) tanácsolni fogom otthon, hogy mi is csináljuk meg, és hajtsunk át a szomszéd udvarán.. mert azzal áll szembe az autó.
@Penivaldes: mire észbekapsz felfalja mindenedet, szerves és szervetlen anyagokat válogatás nélkül dolgoz fel a szervezete. bármit, nagy mennyiségben
@a szív fészkei: nem csak segíteni a döntésben, hogy biztosan akar-e gyereket, ráadásul hármat
@glaci ph 5.5 álompolgár: :-D Ez nem ér. Mire kamasz lesz egy kölyök, azért vannak aranyos korszakai - ami miatt az ember elviseli a kamaszkorukat is - szóval, a fair egy csecsemő meg egy édibédi pár éves küldése is volna.
@glaci ph 5.5 álompolgár: emlékszek az érzésre. megettem 3 gyroszt, 2 melegszendvicset, meg egy tábla csokit, aztán elfúkjt a szél..
@a szív fészkei: Nagyon köszi, hogy észrevetted. Semmiképp sem akarom kihagyni azt, hogy igen az OTP a ludas ebben a perben. Persze a többiek is megérik a pénzüket. (lásd legutóbbi elsőfokú a Porsche Bank ellen)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: ez akkor fordul elő, ha valamiért eleve odafigyelsz rájuk.
@Pantagruel:

Nekem lesz. :)
Legalábbis remélem.

Azt nem látod itt, hogy ha valaki azt mondja, hogy ha anyagilag nem tudom bevállalni, akkor nem szülök. Vagy nem most szülök.

Mi már nem vagyunk olyanok, mint a szüleink, akik a semmire is bevállaltak minket. Ha pont azt a pénzt venné el tőlem a kormány, amiből a gyereket felnevelek.

Szóval ha úgy tetszik: igen, miattuk. Én mondjuk nem vagyok - hála az égnek - úgy kiszolgáltatva nekik anyagilag, mint itt sokan az országban, és IGEN. Ha elvesznek cca. 30 ezret a háztartásomból, akkor NEM szülök gyereket.

Mondd nyugodtan így ifjonci naivitásoddal, hogy mi, szinglihorda tagok önző dögök vagyunk, hát tessék: én nem vagyok hajlandó úgy BELEMENNI egy ekkora anyagi teherbe, mert a gyerek nemcsak áldás, de enni-inni kell, aludni valahol, öltöztetni stb., szóval nem vagyok hajlandó a saját számtól elvonni a falatot, hogy neki legyen.

Ezt a TERVEZÉSI fázisra értem. Gyereket nem terveznék egy ilyen helyzetben. Nem összetévesztendő azzal, hogy bevállaltam, megszületett, imádom és minden, akkor a karomat is odaadom, csak hogy neki jobb legyen. De amikor TERVEZEM, akkor megnézem: belefér-e? Belefér-e a kaja-pelus-ruha?

Hogy ne a Máltaiból öltöztessem, legalább a turira legyen pénzem. Hogy tudjam tisztába rakni, pelenkát meg ilyesmit... Ez KÖLTSÉG. Ha tervezem a gyereket, megnézem, belefér-e a költségvetésbe. Ha nem, mert elvettek pont annyit a qrmánytagok tőlem (miközben nekik nem kevesebb, hanem több), akkor nem vállalom be. Ennyi.

Nem tudom, hogy elég érthetően írtam-e. Peni, nem fekete-fehér a helyzet, soha. De majd olyan 18-20 év alatt te is rájössz. :)
Mindenesetre kívánom neked, hogy neked mindegy legyen anyagilag, mikor vállalsz gyereket. :D
@a szív fészkei: nem mi? azért tizenöt év alatt egy-két kefét megetetett velem. aranyos kölyök most is, de a fogyasztása botrányos:)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

" emberek ők is, még ha rosszul is döntöttek, és segíteni kell nekik és támogatni őket, hogy kimásszanak a szrból, ez akár hogyan is nézzük, emberi kötelessége mindenkinek... "

Valóban rosszul döntöttek ezek az emberek, de keményen megfizettetik velük a tévedésüket.
Bár mindenkivel szemben így járnának el.

Igen erős befolyásolás révén dönthettek így.
Külön új hitelfelvételi irodákat alakítottak ki, többezer új hitelügyintézővel, felhajtókkal, - a tévéműsorok, a postaládák tele voltak a hitelfelvételre buzdító reklámjaikkal.
A jelzáloghitelek felvételének feltételeit nevetségesen alacsony szintre vitték le a bankok, a válság kirobbanása előtti időszakban már az ingatlan értékének 80-90 %-ig lehetett hitelt felvenni.

Akkor kik voltak MÉG igazán felelőtlenek ?
@a szív fészkei: nem tudom. én nem a kamaszkortól parázom ha a gyerekvállalásra gondolok, hanem az első hónapoktól. amikor a gyerek még csak alszik, eszik.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: "ha csak ők buknának és csak ők lennének ennek a helyzetnek az okozói akkor igazad lenne, de vastagon benne voltak a mindenkori kormányok, bankok, mnb-k, és a nemzetközi gazdasági helyzet is. "

na ez minden populizmus alapja:-)
elhitethni az emberekkel, hogy nem felelosek a sajat sorsukert es a tarsadalomert, amiben elnek, hanem egyfajta elszenvedoi/nyertesei a toluk fuggetlen folyamatoknak.

imho ez baromsag. abbol kell jol jatszani amit osztottak. es abbol tanul az ember, hogyha rosszul jatszik, akkor rapacsal. ha nem ez tortenik akkro mindossze annyit tnaul meg, hogy nem baj, ha hulye, majd mas elviszi a balhet.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Ezek a parány, de jelképes ügyek is jól jellemzik a nagyon-nagyon-nagyon fontos emberek mentalitását. Rokkant helyen állok meg, szembe megyek a forgalommal, lézerblokkolót szereltetek a hivatali kocsira, mert megtehetem! Te meg kicsi jobbágy örülj, ha nem rakunk 10 évre börtönbe, mert mondjuk nincs bekapcsolva az öved!
@Penivaldes: attól ne foss, olyan álmos leszel az éjszakai sétáktól, hogy eszre sem veszed mitől paráztál előtte, már kijöttek a fogai és tisztán ejti nem szót és komolyan is gondolja
@glaci ph 5.5 álompolgár: attól parázom, hogy mit kezdek egy olyan lénnyel, aki csak alszik, sír, eszik. Annak nem mutogathatom a képeket a cicáról meg a nyusziról.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: olvasd el amit bemásoltál, ott van hogy mindenkinek tenni kell a helyzet megoldásáért, nem csak külső szemlélődőnek kell lenni. Amit te írtál, az meg ugyan olyan populizmus, csak a kiindulási pontja más, de a lényeg ugyan az.

/és ne lovagoljunk most a populizmus pontos megfogalmazásán, lenne jobb szó , de most nem erre akarom helyezni a hangsúlyt ;) /
@a szív fészkei: Adjuk nekik, és akkor minden napra jutna nekik röhögni való. Mi túlélnénk valahogy a hiányát!
@Penivaldes: egymással kell kezdenetek valamit :)
kicsi üzen. vagy jól érted, azt teszed, amit kér, vagy új üzenet jön. természetesen hangeffektekkel nyomatékosítva
@Silverhaar: Arra amit Gábriel angyal mondott, ha így megy tovább akkor OTP hitellel kiegészítve vehetnek belőle a károsultak annyi kötelet amire felakaszthatják magukat.
És sajnos ez nem vicc!
@glaci ph 5.5 álompolgár: az a bajom, hogy amikor a gyerekről gondolkodom, akkor annak az élete akkor kezdődik az agyamban, amikor már mászik, ül, és amikor már nyúlkál a tárgyak után. az első hónapok kimaradnak a fantáziámban.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Sajnos a zombi Fidesz birka sereg még most is csodálattal issza a vezényló minden szavát. Ezeket semmi nem tántoríthatja el imádatuk tárgyától, még akkor is neki hinnének, ha éjszaka betörne hozzájuk és kezében a szajrés zsákkal rajtakapnák, és a vezényló mondaná nekik, hogy az nem ő a kezében a lopott családi ékszerekkel hanem a patás Gyurcsány, azt is készpénznek vennék. Mert ők már csak ilyen egyszerűek.
@Penivaldes: azok is szépek. a végén elérzékenyülök teljesen:)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Ebben most veled értek egyet Sipi ellenében. A most bajba került emberek nagyon nagy százaléka a bankok pofátlansága és most már bírósági ítéletekkel is kimondott konkrét csalásai miatt jutottak nehéz helyzetbe és az esetleges kilakoltatáshoz.

Ja és természetesen a jogalkotók is nyakig benne vannak. Volt már olyan kilakoltatás, hogy a végrehajtásról szóló értesítést a terhelt az első kézbesítésre nem kapta meg, mert mondjuk gyógykezelés alatt volt, vagy éppen külföldön tartózkodott, a második kézbesítési kísérletet akkor is teljesítettnek kellet tekinteni, ha az ügyfél ekkor sem tudta átvenni a küldeményt.
@Penivaldes:

Én is sokat paráztam ettől, de nem gondoltam volna, hogy "élesben" sokkal egyszerűbbek ezek a dolgok.
Három gyerek volt az Én vágyam is, kettő lett belőle. A mai napig sajnálom, hogy nem ragaszkodtam a harmadikhoz. Talán azért, mert két fiúnk van.

A gyerekvállalással sokáig vártam, és nem csak kimondottan az anyagiak miatt.
A gyerekek szempontjából elsődleges a nyugodt, teljes családi környezet.

Így utólag a sokáig várás hátrányait is ismerem már, a gyerekek szempontjából is.
Szerintem az a harmincas korkülönbség max.
@Penivaldes: Ez a legjobb korszak mert még nem beszél vissza.:) Mondjuk a miénk hasfájós volt és sírt néhány hónapig. Az elég rossz mert tényleg nem tudsz vele mit csinálni, egyszerűen el kell viselni, hogy szegény csak sírdogál.
@Gábriel angyal: én nem attól félek, hogy nem tudom mit kell tenni ha sír. hanem attól, hogy még nincs igénye a kisbabának arra, hogy ide és oda cipeljem.:)
@Penivaldes:

Azért mondtam kb. 18-20 évet, de legyen 10-15. Már akkor se fogod ugyanígy látni, gyűlni fognak az élmények és hasonlók.

Tényleg most az idősebb-többet látott emberkeként mondom neked, én emlékszem, milyen volt 20-22 évesen, hogy láttam a világot. :)

Szerintem itt sokan meg tudják ezt mondani neked, no meg a szüleidtől is biztos hallottad már: úgyis megtapasztalod, rájössz magad is. :D
@Gábriel angyal: mindenki sáros, nekünk volt egy forintos lakáshiteles bulink az OTP-vel, azt a fölényeskedő, lealázó, együtműködésre képtelen stílust nem fogom elfelejteni, pedig ők hibáztak, és amikor felvettük a hitelt agyamanteknek nézett az otp is, és az összes bank is, hogy miért nem chf-ben adósodunk el, még szerencse, hogy nem kötötték ki a chf-et, mint az öcsémnél egy másik bank...
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Ez nagyon szép, de lényegében akkor most én kifizethetek egy olyan házat, ami nem az enyém, és ahová soha be sem tehetem a lábam? Ki kell váltanom valakit a hiteléből, csak azért mert sajnáljuk szegényt?
Nekem is drága a lakáshitel. Ki kell fizetni, ennyi a titka. Lehet terelni a szót, hogy a bankok, meg politikusok, meg milyen devizában kell számolni a kezelési költséget meg ilyenek. Nem gondolhatod komolyan hogy megtarthatnak emberek valamit, amit nem fizettek ki? Ezért tart itt a magyar társadalom. Azon agyalunk folyamatosan, hogy a szerződés ránk eső része alól hogy bújjunk ki.
@Penivaldes: Miért akarod annyira cipelgetni?? :)
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró): azért nekünk egyszerűbb dolgunk volt a jövőkép kialakításában :) szerényebb, de stabilabb jövő elé nézett a korosztályunk
@Silverhaar: telefontartozásra esetleg - semmire. Megint gumicsont.
@Gábriel angyal: nem tudom, de szeretném mindig elvinni sétálni, meg később szobrokat mutogatni neki, képeskönyveket mutogatni.))
Szerintem nagyon nagy:
Matelcsy Gyurikához

Ismét itt vagy képben
Roppant Rokkant Elme!
Nézzük újfent mi lett
Torz agyszüleményed!

Telefonadó; de
Te nem vagy alanya.
Tíz percet sem beszél
Anyádnak az anyja!

Percenként két forint;
Az nekünk nem kevés!
Ez duzzasztja fel a
Magyar költségvetést?

Itt van továbbá a
Tranzakciós adó;
Elméd sérülése
Fix, hogy maradandó!

Rengeteg adóval
A szegényt sújtjátok;
Azt kívánom szálljon
Fejetekre átok!

Számos magyar család
Áll már a tönk szélén!
Azt szeretném tudni:
Ki fizet a végén?!

Kisember nem fontos;
Stadion a lényeg!
Titeket nem zavar,
Hogy a Nép hogy él meg!

A pórnép csak fizet;
S nem az oligarcha!
Gyurikám, hogy lehetsz
Ekkora nagy marha?!

A Nemzet jobb kezéhez…

Le ne maradj Páltól
Verset írok Néked,
Dosztojevszkij-hőshöz
Hasonlítlak Téged!

Eszement tervednek
Se szeri, se száma.
Azt sem tudom, hogyan
Vegyem azt leltárba!

Hogy meglehet élni
Negyvenhétezerből;
Ez pattant ki Gyurink
Rokkant elméjéből!

Cáfolták is sokan:
Bizony kevesecske!
Azonnal kiderült:
Kell hozzá egy KECSKE!

Szedhetsz még gombát is,
Ha hagyja a gazda.
Rendben van így Gyurka,
Ez már PERSPEKTÍVA!

Lángelméd szikrája
A fordítókorong.
Gazdaság motorja
Az lenne, hogy lemondj!

El ne feledkezzünk:
Itt van még a banán.
Komolyan gondolod:
Ebből lesz Kánaán?

Túlszárnyaltál Te már
Sok nagy gondolkodót;
Számolni sem lehet
A rengeteg adót!

Bevált az egykulcsos;
Született sok gyermek…
Felmerül a kérdés:
Épelméjű Kelmed?

Jó lenne, ha kicsit
Ti is fizetnétek:
CSÓTÁNYADÓT kéne
Bevezetni, Néktek!

Megfájdult az agyad
„HOMO ORBANICUS”?
Nem orvos kell ahhoz:
MIKROBIOLÓGUS!

Itt lenne a vége,
Ennyi a versecském,
Igen megéheztem,
Megfejem a KECSKÉM…
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

fél bit? alkotmánybíró és seggnyaló zombi

brühühühühühühü

ezektől lesz Kánaán Magyarország 15 év alatt
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

nem kötelessége ez swenki másnak kizárólag annak aki akarja az ingatlant akkor meg fizesse meg ha nem tuggya akkor menjen a picsába

ez ilyen eccerű

vagy te megveszed neki és te a híd alá költözöl mert a sok tartozás kibasz a sajátodból

hát nem szép és tezsvériesch

a kurva anyját
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: tevedes
amit en irok az pontosan az egyeni felelossegrol szol. semmi koze a populizmushoz, sot, az egyeni felelossegvallas es a populizmus osszeferhetetlen fogalmak.

annak fenyeben, hogy a devizahitelesek meg mindig jobban jartak, ezekkel a feltetelekkel is, mint azok, akik forinthitelt vettek fel, tehat meg mindig olcsobban jon ki a megemelkedett chf arfolyammal is semmi mast nem mutat nekem, hogy nyignak, mert nem annyit nyertek, amennyit szerettek volna.

es igen, segitsunk az elesetteknek. segitsuk a betegeket tarsadalombiztositassal, az oregeket nyugdijjal, a balesetet szenvedoket korhazi apolassal.

de bakker. ezek az emberek nagyot akartak nyerni es csak minimalisat sikerult. es ugyan, mondja mar el nekem valaki, hogy en, aki gondolkodtam es nem vettem autot, lakast, akarmit chf hitelre, mert lutrinak tartottam es barhogy gyozkodtek rola, nem voltam hajlando belemenni, miert en alljam ezeknek az embereknek a hulyesegben tartasat? mert ez nem segitseg. tudod, halot adj, ne halat. mert aki halat kap es nem halot, kibaszott hulye marad.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró): jóvanna, trolling Singles üzemmódba kapcsoltam, elismerem. amúgy hatalmasat kacagtam, nem ki- téged, csak amit írtál megnevettetett: az "ifjonci naivitás". 36 elmúltam, apuka nem vagyok, de nem a pénz miatt: 16, amikor a bátyámnak már összejött az első, szóval 17, amikor megszületett, és ez lekötött némi családi humán és anyagi tőkét, és ez csöppet óvatosabbá, megfontoltabbá tett. most, hogy van neki három, úgy érzem, eljött az én időm - vagy nem is én, hanem a szüleim. :) ugyanakkor, ha nő lennék, már rég szültem volna, de így, hogy alkatilag képtelen vagyok rá, már egészen fiatalon úgy döntöttem, hogy 40 éves korom előtt semmiképp, ha rajtam múlik. na szóval jókedvre derítettél. köszi. :D
@shinichi: kérlek olvasd el azt amit írtam, én nem az mondom, hogy ne fizessen és ennek ellenére tartsa meg a lakását-házát, én azt mondom, hogy vagy érdekelté kell tenni a bankot, vagy kötelezni kell őket, hogy működjön együt az adóssal, ne izmozzon, mert a helyzetet meg lehet együtt oldani, és akkor csökkenteni lehet a károkat.

De itt is ugyan az a stílus, mint a kormánynál, leszarok mindenkit, én majd megmondom mit csinálj, mit gondolj, mert nem nézlek partnernek, csak egy birkának aki nem tud dönteni, és ha így kezelnek, soha semmi nem fog változni

Egy gyereknek is kiveszed a kést a kezéből, mert azzal nagyobb kárt tud tenni magában, de nem fogod végig kipárnázni, ha járni tanul. Mert esni kell, hogy jól megtanuljon járni, és persze nem a lépcsőn, gerendán járással kezdve a tanulást. ;)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: azért ez nem ennyire eccerű! ha lenne munka, akkor nem lennének ennyire szarban az emberek a hiteleikkel
@shinichi:

" Nem gondolhatod komolyan hogy megtarthatnak emberek valamit, amit nem fizettek ki? "

Az a "VALAMI" Neked is van látom.
Nem lapos tv. Egy OTTHON.
Utcán élni meg ma tilos, büntetendő.
Hajléktalan felnőtteket, gyerekeket nem.

Nem kifizetni akarjuk helyettük, hanem emberibb megoldást számukra.
A rossz döntésekből kidobott milliárdok helyett ez értelmesebb lenne. Emberséges.
@shinichi: "Azon agyalunk folyamatosan, hogy a szerződés ránk eső része alól hogy bújjunk ki. "

ennyi...
pontosan azert van gengszterkormanyunk, mert sajnos a tobbseg ebben az orszagban hajlamos lopni es csalni.

egyenes kovetkezmenye annak a mentalitasnak, ami itt van. aztan mindenki mutogat, hogy emuthuszev, meg emutnyocev.

jah. az elmult 20 evben is mi eltunk itt, mi alakitottuk a tarsadalmi szokasokat, mi csaltunk adot, mi blicceltunk a bkv-n, mi piszkaltuk a villany- es gazorat, mi igenyeltuk vissza kamura az afat, mi mentunk el svarcban melozni, vagy felpenzzel bejelentve, mi halapenzeltuk az orovost - aki szinten mi vagyunk -, mi korrumpaljuk a rendoroket es hivatalnokokat - akik szinten mi vagyunk...

es mi valasztottuk meg ezeket a mokcsos allatokat. mert akarmilyen ciki, ezek a mocskos allatok a legjobbjaink. hat gondolkozzunk el, micsoda egy elkurt szarkupac is vagyunk es vegre kapjunk mar a fejunkhoz...
@Silverhaar:
jav.: hajléktalan felnőtteket, gyerekeket utcára tenni nem.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: a kollektív felelősség, sok igazságod vagyon, de ez a garnitúra nem az én választásom. a többivel egyetértek
@rodeo36: Az előbb kitárgyaltuk, hogy az esetek nagy többségében a bankok sumákságjai vezettek ide. (hasonló style mint amit te meséltél múltkor az AIG ügynökök, "becsületes és értékteremtő" munkájáról)
Rodeo! Öltönyökkel minden rendben??? :)

http://index.hu/belfold/2012/05/10/nem_szulettem_koztarsasagi_elnoknek/#gallery_2882188|2882168
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: na akkor zanzásítom a lényeget az én meglátásom szerint:

- semmi kifogásom az egyéni felelősség vállalás ellen, semmi kifogásom az ellen nyerészkedők vállalják a döntéseik következményeit,

- én a problémát inkább abban látom, hogy a helyzet megoldását megint egyoldalúra és szinte csak az egyik szereplőre lőcsölődött, és minden más szereplő mossa kezeit: -állam -bank

- a tapasztalatom szerin, eleve el sem indulnak az egyeztetések a probléma megoldására a bankok és az adós között, vagy az erőfölény alapján egyértelmű a végkifejlett, ha arra nagykorúnak tekintjük az embereket, hogy bukjanak ha rosszul döntöttek, akkor arra is nagykorúnak kell tekintenünk, hogy közel egyenrangú partnerként tekinsenek rá /úgy sem fognak, de legalább nyomokba fellelhető legyen ez a szándék/
@glaci ph 5.5 álompolgár: ha nincs biztos melod/kurrens szakmad, akkor nem veszel fel hitelt. elore kell gondolkodni, hogy 5-10-20 ev mulva lesz-e mibol fizetni.
ez a szabaly, nem pedig az, hogy veszel fel hitelt aztan majd lesz valami.
ha nem tudod azt allitani 90%os biztonsaggal, hogy az elkovetkezendo 20 evben mindig lesz annyi jovedelmed, hogy fizesd a tortlesztot, akkor nem veszel fel hitelt.
Hun vagy FábiÁnusz, te napjaink Blavatszkij Ilonája, grafikai és más plágiumbajnok, teeee?

(hu.wikipedia.org/wiki/Leleplezett_%C3%8Dzisz#A_pl.C3.A1gium_k.C3.A9rd.C3.A9se)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
@Silverhaar:
Keressünk megoldást: De mit? Várom a javaslatokat. El kell adni a lakást, államnak, banknak, vagy önkormányzatnak és visszabérelni. Ennyi. A tulajdon az amit kifizettél, nem pedig az ami meggátolja hogy elázz, ha esik az eső. Attól hogy nagybetűvel kiírod, hogy OTTHON, az még nem jár.
A lapostévé ugyanaz mint a lakás, vagy a kocsi, vagy a babapelenka. Senkiét nem fizetem ki. Értsétek meg ez a kizárólagos módja annak, hogy az enyémet ne kelljen veletek kifizettetni. Ne ments meg a hitelemből, cserébe én sem mentelek meg. Ennyit tudok ajánlani. Kádár meghalt, Marx már életében is hülye volt.

Emberséges bánásmód:
A bánásmóddal senkinek semmi baja nem volt, amíg nyerni lehetett a dolgon. Akkor senki nem nyígott a kezelési költségen, apróbetűs részen stb., amíg kevesebb volt a törlesztő mint a szomszédé.
A hülye barma! Az az állat képes volt saját hazája hivatalos fizetőeszközében eladósodni. Mekkora genya, mi? Szerintem is felháborító. Akkor kellett volna elvitetni a diliházba, amikor forinthitelt vett föl. Egyetértek.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:és még ilyenre bíznak egy fideszes balhé vizsgálatát,ráadást ezerrel nyomják a port a szemünkbe!
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: "- én a problémát inkább abban látom, hogy a helyzet megoldását megint egyoldalúra és szinte csak az egyik szereplőre lőcsölődött, és minden más szereplő mossa kezeit: -állam -bank"

ez nem problema. a megoldas az, hogy az egysegsugaru kis allapomlgat legjobb tudasa szerint levakarja magarol a szart, amibe belemaszott. nem en, nem az allam es nem a bank. ugyhogy jogosan mossak a kezeiket. senki nem kenyszeritette oket tulkoltekezesre, felelotlen penzugyi manoverekre, valutaspekulaciora.

"a tapasztalatom szerin, eleve el sem indulnak az egyeztetések a probléma megoldására a bankok és az adós között, vagy az erőfölény alapján egyértelmű a végkifejlett, ha arra nagykorúnak tekintjük az embereket, hogy bukjanak ha rosszul döntöttek, akkor arra is nagykorúnak kell tekintenünk, hogy közel egyenrangú partnerként tekinsenek rá /úgy sem fognak, de legalább nyomokba fellelhető legyen ez a szándék/ "

a bank nem karitativ szervezet. maganvalllakozas, ami profitorientalt. neki a penze kell es a profit, amire hajt. ezzel tessek tisztaban lenni es ugy hitelt felvenni. az pedig, hogy egyzetessetek, kulonben nem fizetek zsarolasnak hivjak.
lehetne joindulatu bank? lehetne. cska ne vard el tole. mert nem azert talaltak ki, hanem azert, hogy a penzbol meg tobb penzt csinaljon.

szemet a vilag? az hat. de ha azt varod, hogy majd nem lesz az, akkor fel fog emeszteni a fenebe. es sirhatsz, hogy micsoda rohadt dolog ez, de akkor is igy lesz.

en azt mondom, oruljenek a devizahitelesek, hogy nem parezer eve voltak ekkora sugerek, mert vadallatok vacsorajakent vegeztek volna.
magyarazd meg a kardfogu tigrisnek, hogy igazabol milyen szemet dolgo mar,hogy felzabal. vagy a mammutnak, hogy adja mar oda azt a csulkot haveri alapon es ne trappoljon keresztul rajtad..

es nem. a jatekszabalyok nem valtoztak, legfeljebb a tabla. ha egesz eges zuniverzum bizonyos szabalyok szerint mukodik, akkor mibol gondolja egy ilyen, a vilagegyetemhez kepest egy ezred bolhaszarnyi faj nehany kepviseloje, hogy ra mas szabalyok vonatkoznak?
@Gábriel angyal:
Azért azt a kis apróságot se hagyjuk ki a sumákság mellett, hogy az embörök pénzügyi kultúrája szinte nulla. 3-ig nem tudnak számolni és ész nélkül minden szart felvesznek. Amúgy nem a bankokat védve, de a nagy számú hitelfelvételek pénzügyi közvetítőknél történtek... Tehát a kis magánszektor k.rta át a legdurvábban a mezítlábas álompógárt, a jutalékáért! :(
Szidhatjuk a bankokat, mert nem ártatlanok, de érdekes, hogy a HITELFELVEVŐ felelőssége, mintha nem is lenne... Tudom nem egy népszerű dolog pl. ajobbiknak, hogy a primitív, 80-as IQ-jú választója pofájába ordítsa, hogy "HÜLYE VAGY BAS.OD?? Ezt Te vetted fel? Akkor meg???"
Nem nagykorú, beszámítható álompógárokról beszélünk?
Mert ha nem, akkor értem, de ha igen, akkor nem! :))
@shinichi:

Ilyen szöveg után az enyémet ne várd.
Csak kérdésem van: Te mit teszel, ha bedől a hiteled ?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: igen, ideális, gondolkodó társadalmakban így van, csak a mi társadalmunk, még csak a folyamat elején tart, meg kell tapasztalnunk mindent, amin más már keresztül ment, mi még járni tanulunk, míg mások futnak, ezt a folyamatot kellene egy felelős vezetésnek megkönnyíteni, és nem úgy, hogy egyből maratonra zavarja az embereket, és nem úgy, hogy burokban, kipárnázva a széltől is óvjuk

elmesélek egy példát:

a 8 éves fiam kirándulni ment az osztályával, volt 500Ft zsebpénze, eljutottak egy olyan helyre ahol lehetett ilyen olyan dolgokat venni. Persze az eladó kihasználta a gyerekeket, mert mind mellett nem lehetett tanár. Megtörtént a vásárlás, a drága gyermek büszkén hazaállított 4db gumi golyóval, meg valami ragacsos izével. A zsebpénzel jól gazdálkodott mert elköltötte az egészet, de nem ésszerűen, mert untig elég lett volna max 2db golyó, és a maradékot meg elköldhette volna a másnapi kiránduláson másra. Alkalomnak jó volt, hogy megtanulja a viszonyokat, értékeket /reméljük :)/

Azért a másnapi kirándulásra, már csak 400huf-ot kapott, és egymástól függetlenül, mind a két szülőtől ugyan azt a fejmosást, hogy miért 4db-ot, és miért nem gondolkodott a nagy vásárlás elött ;)
@shinichi: Figy. Fusd át ezt az írást. Az követte el aki a napokban jogerősen pert nyert az OTP-vel szemben. Azt hiszem elég sok mindenre választ kapsz majd belőle. Amit most berakok az csak egy részlet belőle. Érdemes elolvasni az egészet linkelt cikket:

kaslerarpad.hu/?p=546

"Vetkőztessük le egy kicsit, ezt a deviza köntösbe bújtatott délibábot és mindenki számára világossá válik, hogy csalás-csalás hátán történt és történik a mai napig, a felügyeleti szervek, a politikai vezetés, na és persze a pénzintézetek kiváló együttműködésének köszönhetően.

Ahhoz, hogy érthetővé és megérthetővé váljon ez a folyamat, nem lehet külön kezelni az egyént, az önkormányzatokat és magát az államot, annak ellenére, hogy külön-külön kárvallottjai a devizaalapú hitelezéseknek, hiszen oda-vissza, egymásra is kihatással vannak.

Ameddig van hitelt nyújtó, addig lesz hitelt felvevő is, ezért egy elfogulatlan szemszögből kell megvizsgálni a tényeket, ami nem mindig sikerül, de törekedni kell rá. Éppen ezért, nem elfogadható a bankok, illetve a hitellel nem rendelkezők részéről, azon érvelés, hogy nem volt kötelező felvenni a hiteleket. Természetesen nem, de folyósítani sem. Ugyebár, ha a bankár vagy a hitellel nem rendelkező személy konyhájában, az asztalos által, falra felcsavarozott konyhaszekrény a fejére szakad, nem valószínű, hogy elfogadja érvelésként azt, hogy minek szereltetett fel konyhabútort a falra, hiszen az sem volt kötelező, akkor az asztalosnak miért kellene elfogadnia azt az érvet, hogy nem volt kötelező számára a hitel felvétel. Mindenkinek felelősséget kell vállalnia a saját termékéért és szolgáltatásáért.

Még a nagy számok törvénye, a valószínűség számítás alapján sem fordulhatna az elő, hogy egymillió ember rossz üzletet kötött és egy-két tucat bankár pedig jó üzletet kötött. Ezt az eredményt, még pohárban felrázott kocka dobással sem lehet reprodukálni. Mindez arra enged következtetni, hogy egy előre kitervelt, megfontolt szándékkal végrehajtott, összehangolt csalás sorozat következett be, a magyar állam, az önkormányzatok és a magyar állampolgárok ellen.

Mindezen súlyos kijelentések alátámasztására, mára már egyre több bizonyíték lát napvilágot. Maga a Magyar Nemzeti Bank elismerte, hogy a devizahitelek felfutási időszakában, egy mesterséges árfolyam sáv volt életben, ami annyit jelentett, hogy amennyiben a forint deviza közti viszony, valamely irányba túlságosan elszaladt volna, akkor az MNB deviza vétellel, vagy forint eladással kompenzálta azt. Mindez egy hamis képet, a valós piaci viszonyok eltakarását eredményezte a hitelfelvevők irányába, sőt maguk a hitelfolyósító intézetek, előszeretettel hivatkoztak, több évre visszamenőleges forint-deviza kiegyensúlyozott viszonyára. Holott nekik kötelezően tudniuk kellett, hogy ez a viszony nem a „szabad piac”, hanem egy mesterséges gát következménye, de erről nem tájékoztatták sem írásban sem szóban, az egyéni hitelfelvevőket, sem az önkormányzatokat.

Ennek a gátnak a „lebontása”, megszüntetése meg is történt, amiután a lakosság nagy részét és az önkormányzatokat, a devizahitelek felé terelték. Csak találgatások vannak, de pontos számadatok nem láttak napvilágot ez ügyben, ugyanis a gépkocsi hiteleket is deviza elszámolásúvá tették. Abban az időben nem is lehetett jóformán forint hitelhez jutni, még a magasabb kamat ellenére sem és itt álljunk is meg egy pillanatra.

Ezek a hitelek pontos megnevezése, devizában nyilvántartott, de forintban folyósított és forintban törlesztett kölcsönök. A devizában nyilvántartott, nem azonos a deviza elszámolású hitellel és itt tettenérhető a csalás következő mozzanata. Ugyanis akkor lehetnének ezek a hitelek, deviza elszámolásúak, ha a forint folyósításokat illetve törlesztéseket, a valóságban is átváltanák, tehát egy deviza tranzakcióban vennének részt, vagy a forrásuk deviza lett volna. A bankok valójában a devizaalapú hitelezésre hivatkozva, óriási mennyiségű devizaforráshoz jutottak, az állam és a külföldi anyabankjaikon keresztül, de ezeket a deviza összegeket nem hitelezésre fordították, hanem valójában magyar államkötvényeket vettek, magas forint kamatra, miközben az önkormányzatok kötvényeit megvették forintért, de az elszámolási kötelezettségeit devizaalapúvá tették

Mivel a valóságban, a deviza átváltások nem történtek meg, így még a hatályba lévő törvényeket is megszegték a bankok, amelyek kimondják, hogy

„a fogyasztóval kötött deviza alapú hitel-, vagy kölcsön szerződések esetében a pénzügyi intézmény kizárólag azokat a költségeket és díjakat számíthatja fel devizában, amelyek az adott szerződés teljesítésének és fenntartásának érdekében a deviza forrás megszerzésével közvetlenül kapcsolatban állnak.”

Korábban említettem, hogy vannak akik előszeretettel, hivatkoznak arra, hogy ezen hitelek felvétele, nem volt kötelező. Nos ez is csak részben igaz, mert amíg egy magán személy szabadabban mérlegelhet, egy önkormányzat esetében teljesen más a helyzet. Ugyanis kimerítené a hűtlen kezelés fogalmát, ha egy sokkal magasabb kamatozású forint hitel mellett döntött volna. Akkor, az ép ész ellenni tettnek minősült volna, forint hitel mellett dönteni, mert úgy a politika mint a média, folyamatosan az euróra való áttérést sulykolta és az annak való megfelelési feltételek megteremtésére hivatkozva, megszorító intézkedéseket foganatosított. Vagyis ebből kiindulva, minden hétköznapi halandó, azt a következtetést vonhatta le, hogy kifejezetten rossz döntés a forint hitel választása. Mára már tudjuk, hogy mindez csak a színpadi szerep és annak kelléktára volt."
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

"én a problémát inkább abban látom, hogy a helyzet megoldását megint egyoldalúra és szinte csak az egyik szereplőre lőcsölődött, és minden más szereplő mossa kezeit: -állam -bank"

Persze hogy egyoldalúan módosít. Mit gondolsz mi lenne a hiteles követelése, ha beleszólhatna a szerződés módosításába? Egyet találhatsz.

Felelősség:
Figyelj. Vettél egy házat/lakást. A tiéd. Tulajdonhoz jutottál. Mégis milyen arányban osztozzon az állam és a bank a felelősségen? Övék a konyha kövezete, vagy fürdőszoba fele ha vállalnak 10% kockázatot? Nem!
Ház: 100% a tiéd. akkor---->
Felelősség: ....% a tiéd.
(a pontozott vonalra írd amit gondolsz. Szintén egyszer lehet próbálkozni.)

És még valami amit meg kéne tanulni. Nincs állam, nincs bank. Mindkettő az én pénzemmel sáfárkodik. Az állam örökbe kapja, közfeladatok ellátásáért cserébe. (a te magánkecód nem közfeladat) A Bank kölcsönbe kapja kamatért cserébe. EGYIK SEM A SAJÁT PÉNZÉVEL JÁTSZIK, HANEM AZ ENYÉMMEL. És nincs kedvem lakást venni neked. Cserébe neked sem kell kifizetni az enyémet. Tudom, geci vagyok.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: nincs idealis gondolkodo tarsadalom

olyan tarsadalom van, ahol vannak gondolkodok es vanak hulyek. es az embernek ezek peldat szolgaltatnak. aki hulye, lecsuszik es nap mint nap talalkozol vbele, mikozben az aprodra, vagy a cigidre palyazik. es latod, hogy miert nem szabad hulyenek lenni. d eha ezeket anegativ peldakat felszmaoljuk rosszul ertelmezett emberbarati szeretetbol azok karara, akiknek volt eszuk, akkro az tortenik, hogy az elrettento pelda lesz a kovetendo. minden, mindig a legrovidebb uton igyekszik haladni. a viz, az aram, az emberi elet is. es ha azt latjak, hogy akkor sem megy szarra az eletuk, hogyha istenesen szetcsaptak, akkor az meg tobb hulyet fog generalni. hiszen bakker, en miert ne vagjak bele egy eron feluli hitelbe, ha egyszer majd kifizetik helyettem masok? mondj egy epeszu, racionalis indokot, hogy en miert ne vegyek fel hitelt aztan fizettessem ki veled. meg a szomszedoddal, a szuleiddel, a gyerekeiddel, mindenkivel. na? miert ne tegyem?
@Gábriel angyal: Ismerem a sztorit. A lényeg ha valakinek nem lenne kedve végigolvasni. A hiteles perelt, hogy hitelnyújtásnál eladási, törlesztésnél meg vételi árfolyamon számítják a frank értékét.
A bíróság - szerintem hibásan, de mindegy - olyan ítéletet hozott, hogy lényegében nem tekinthető külön szolgáltatásnak a pénzváltás. Pert lehet indítani a sarki pénzváltó ellen is ez alapján. De ha mégsem, AKKOR EZ ALAPJÁN A PÉNZVÁLTÁS KÖLTSÉGEIT SZÉT FOGJÁK TERÍTENI AZ ÖSSZES ÜGYFÉL KÖZÖTT, HOGY NE LÁTSZÓDJON. HURRÁ!! A LÉNYEG, ÚGY ÉREZHESSEM (!!!!!!) HOGY VALAMIT NEM KELL FIZETNI.
A hiba az, hogy tíz évig kussolt a kedves hitelfelvevő, addig amíg kifizetődő volt a forint elleni spekulációja.

Egyébként nem olyan döntést hozott a bíróság, hogy a felvett hitelt nem kell visszafizetni. Másnap vissza kerülnénk a kőkorba.
Ez megvolt már? :))

"FT-blog: Tobin forogna a sírjában Matolcsy új adójától"

hvg.hu/gazdasag/20120510_ft_tobin_forogna

"A szerdán bejelentett új magyar adócsomaggal foglalkozik a Financial Times feltörekvő piacokkal foglalkozó blogja, a Beyondbrics. A bejegyzés szerint a részletek még tisztázatlanok, a tranzakciós adó kitalálója, Tobin pedig forogna a sírjában, ha ezt látná."
@shinichi: @Az igazi Sipi - Citizen of European Union: na erről beszélek, megoldás keresés az összes szereplő részvételével, azon lehet vitatkozni, hogy jó, vagy nem jó, így kell, vagy nem így kell a problémát megoldani.

De nem tudomásul venni és kivonulni belőle nem érdemes, mert mindenkinek más az érdeke, a megoldást csak kompromisszumokkal lehet elérni, különben marad a villanyoszlop és a reménykedés, hogy szerencséd lesz, és nem te kerülsz a madzag rossz végére.

a felelős döntéshez meg mint már írtam, nincs chf-es hitelem, és a bankokkal való végtörlesztéses szarakodás miatt, a huf hitelemen meglátszik minden, de ne ugye nem hiszi senki, hogy ha tömegével árvereznék és bagóért a házakat lakásokat, akkor a bankok veszteségeit, nem hárították/hárítják a többi fizetni képes adósra ;)
@shinichi: Itt most ne a sztorit ismerd, hanem olvasd el az írást. Eléggé tisztán levezeti, hogy mekkora átverés volt az egész.:(
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: "de ne ugye nem hiszi senki, hogy ha tömegével árvereznék és bagóért a házakat lakásokat, akkor a bankok veszteségeit, nem hárították/hárítják a többi fizetni képes adósra ;) "

de igen. ez egy ilyen sport. de ez mellekvaganya a beszelgetesnek. itt arrol van szo, hogy kozpenzbol masok finanszirozzak a balfaszokat.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: "én a problémát inkább abban látom, hogy a helyzet megoldását megint egyoldalúra és szinte csak az egyik szereplőre lőcsölődött, és minden más szereplő mossa kezeit: -állam -bank"

Úgy is van. Itt szó esik arról is, amit korábban említettem pld. a jogszabályi hézagokról.

youtu.be/9mgH7HUYyso
@Gábriel angyal:
Beszélgetni kéne annak a felelősségéről is, aki gazdasági nyomással a bankokat erre, a valuta alapra kényszerítette.
Vagy nem úgy értékeled, hogy az akkori jegybank elnöknek ebben nem elhanyagolható szerepe volt? Véletlenül az ő felelőssége fel sem merült?
Vagy csak mert Járainak hívták, akkor őt ne firtassuk?
Akarom én ezt érteni?
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Már, hogy ne firtassuk. Nagyon is. Korábban már leírtam, hogy ebben a balhéban a fidesz is jócskán sáros. Pld. a 2001-es ősbűn kapcsán, amikor lehetővé tették a bankoknak az egyoldalú szerződésmódosítást.:(
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: nahh, egyszerűsítsünk akkor :D

- te azt mondod, ne közpénzből fizessük a beszopott hitelest

/én is ezt mondom ;)/

- én azt mondom, többszereplős a probléma, így a megoldás is többszereplős, mindenki minimalizálni akarja a veszteségeket, szerintem ezt csak egyeztetéssel lehet megoldani, mert a te szerinted mellékvágány, a bank szemponjából vérre/tőkére menő dolog ;)

/te is osztod a véleményem ;)/

ezek alapján szerintem lényegi és alapjaiban ellentmondó különbségek nincsenek köztünk, és engedelmével @vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: @shinichi: véleményét is a körbe vonnám és mily meglepő de @Gábriel angyal: nézőpontját is, mert ezt is sajnos, rendszerben és egységben kell nézni, minden összefügg mindennel ;)
@Gábriel angyal: egyetertek, de ezt ne szokd meg...

igen, a bankoknak is ugyanigy kellett volna egy kis szocialdarwinizmus, hogy kihulljon a fergese. a valasag ugyanis olyan, mint az erdotuz. kinyirja az oreg, korhado, terpeszkedo fakat es ujabbaknak, fiatalabbaknak, erosebbeknek ad helyet.
@Gábriel angyal: azért nem ejtettem szót a szövegről mert eddigi megnyilvánulásaid alapján sejthető mi az elméleted a devizahitelekről. Nincs igazad, maradjunk ennyiben. Az általad belinkelt cikkek is féligazságokkal operáló hangulatkeltő szarok. Rendkívül károsnak tartom a lakosság ilyen módon történő félretájékoztatását. És akkor csodálkozunk a bedőlt hiteleken.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Hab még a tortán ez a tavalyi PSZÁF jelentés, bár lehet hallottál már róla.

Devizahitel-átverés - 2011 félévi PSZÁF-jelentés alapján az eurón kívüli, ún. egyéb devizakategóriákban a hazai hitelintézetek összes hitelfelvétele 1627 milli-árd, a hitelkihelyezések pedig 7617 milliárd forintot tett ki. Ez azt jelenti, hogy ötször akkora mértékű volt a bankok ún. egyéb devizában történő hitelkihelyezése, mint amennyi hitelt maguk a bankok valójában felvettek. Ennek ellenére a pénzintézetek arra hivatkoznak, hogy ők maguk is kockázatot vállaltak ezen hitelek devizában történő felvételével (ők maguk is „felvették őket”), tehát őket is sújtja az árfolyamkockázat - ezért kérnek magasabb törlesztő részletet ügyfeleiktől.

Ez az állítás azonban a számok alapján sem állja meg a helyét, a jelenlegi helyzet haszonélvezője kétségkívül és továbbra is a bankszektor. A kormány pedig a bankok „szupernyereségéhez” mert csak nagyon kis részben hozzányúlni, pedig ennek feléből-harmadából az egész problémakör konszolidálható lett volna.
@Gábriel angyal: azért azt tegyük hozzá, hogy a vezénylő propagandájába és a bankok elleni hangulatkeltésébe, remekül beleillik, egy tőle maximálisan független felügyeleti szerv jelentése ;)
@a szív fészkei:

A linkben lévő "felhő" mém valósabb lehet, mint hiszi. Most mindenki a "felhő" szolgáltatással kampányol - drop box, gugli drive - egy feltöltött adatmennyiség alapú, 2 ft/10 kb mértékű adóval odaverne rendesen :-D
@shinichi: Ezt most egyáltalán nem fogadom el. Menj rajta végig és cáfold ha tudod. Most az a mellé duma nagyon kevés, hogy az eddigi szövegeid stb.

Másrészt hangulatkeltő szarok nem szokta pert nyerni jogerősen a magasságos Csányi birodalom ellen. Ott azért már kell hozzáértés és szaktudás.

Azt hittem ennyire azért átlátod a helyzetet. :)
egy kis off, vagy lehet még sem?

Pletykálnak az Origo eladásáról

Bár felütötte a fejét a piacon a pletyka, hogy a Sanoma megvenné az Origo hírportált a jelenlegi üzemeltető Magyar Telekomtól, az érintett felek egyelőre stabilan cáfolnak.

hvg.hu/kkv/20120510_origo_eladas
@shinichi: Egyébként félre ne érts. Én nem azt mondom, hogy csak a bankok a felelősök, de az sem állja meg a helyét, hogy csak a hülye magyarok akik hitelt vettek fel. Az igazság szerintem itt is a kettő között van.

vastagbor.blog.hu/2011/10/03/most_aztan_jol_fel_lesznek_kutatva_a_felelosok
2 év után nem tudom miért kell ezen meglepődni.

Amúgy meg mind szolgák vagyunk. :)
youtu.be/HkHGfT5ylj4
@Gábriel angyal: Egyrészt. Leírtam, hogy mi volt a per tárgya.
Másrészt. Az megvan hogy nem kell a banknak devizát vennie hogy devizahitelt adjon? Elég neki a devizatartozás? Mit gondolsz hogy csinálták tíz éven át, hogy miközben a forint inflálódott 6%-ot, ők 5-5,5%.ra adtak hitelt?
Náciként csak azt látod, amit látni akarsz.
Te adnál hitelt 5%-ra, ha ugyanazt az pénzt 20%-ra is adhatnád?????
Tudom mit gondolnak a nácik és a kommunisták a devizahitelezésről. Tegyél feljelentést konkrétan ez ügyben. Nem kell túlspilázni:

T. Bíróság!
Nekem forintot adtak frankhitelnek álcázva! 15 év után még mindig jobban jártam mint forinthitelnek álcázott forinthitelt felvevők, de nem annyival mint az elején gondótam vón'. Vegyék vissza a pénzemet a zsi.. akarom mondani banktó' oszt a lakásomat is megtartanám. És legyen ingyé a fűtés. Visszamenőleg, mán öt évvel ezelöttől számítva.

Alázattval: Gábrielll.
@shinichi: Itt most nem a per tárgyáról beszélgetünk, a nácikról meg főleg nem. A többi stimmel. :) Érdemi cáfolatokat még mindig nem látok.
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal:hja így megy ez, tartozom, de titkos magamnak, hogy mennyivel tartozom magamnak, olyan kedvesen agyamenten magyaros :D
@aritus: Nekem van olyan ismerősöm, aki egy külföldi ország nagykövetségén dolgozik, és amikor gyereke született, mondták neki benn, hogy gratulálnak, és viszlát hat hét múlva (ahogy ez sok helyen szokás). Aztán megvilágosodtak, hogy itt ez 3 évet jelent. :-)))
MENNYIT???? SEMENNYIT####
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: értettem amúgy ;)

ez is olyan kivagyi úriasan kiváltságosan magyaros, olyan Úri muri-s :D
@Gábriel angyal: Bocsi, kicsit eldurrant az agyam. Szóval. Miért nem tett senki ebben az ügyben feljelentést?
A per tárgya a vételi és eladási árfolyam volt. Nem pedig a forint-frank árfolyam, bár sokan szeretnék azt kihallani belőle.

A cáfolat az amit írtam.
Emberek milliói gondolják Magyarországon, hogy forintfedezetű hitelt kaptak svájci frankként eladva. Kérdésem: miért nem tesz feljelentést ez ügyben senki? Vona Gábor, vagy O.V. vagy bárki más? Konkrétan, így ebben az ügyben. Semmi mást nem belekavarva.
Mi volt a fedezete technikailag a frankhiteleknek. Állapítsa meg a bíróság. Ne a kurucinfó rendkívül szakképzett újságírója.

Ez egy komplett cikk, vagy cikksorozat témája lehetne egyébként, a kérdés, elhinnéd-e. Valószínűsítem hogy nem. Leírtam az előbbi h.sz.-ban, hogy nem kell konténerben ténylegesen idehozni annyi frankot, mint amennyi frankhitelt kiközvetít a bank. Amikor hitelt veszel fel, nem vesz neked frankot a bank. Miből tenné? Ingbe gatyába mentél hitelért. Ez nem pénzváltó. Ez hitel. Frankkövetelést vesz neked a bank. Ezt kell fizetned. Addig nincs baj, amíg el nem száll a forint árfolyama.
Először a poszthoz egy apróság: a SEPA csak az euróban átutalt összegekre vonatkozik, tehát sajnos nem segít. A többi igaz, de nem meglepő.
Ami a devizahiteleseket illeti, sajnos sokan összevissza beszélnek körülötte.
shinichi 2012.05.10. 15:26:30-nak igaza van nagyjából. Sokszor bekommentáltam már a valüban ezzel a témával foglalkozó posztokhoz, hogy ha egy bank forintfedezettel adott devizahitelt, az a kamatkülönbség miatt akkorát bukott rajta folyamatosan 2008-ig, mint egy ház. Ennek pedig nyoma sem volt. Egyébként az én cégem a 2000-es évek elején autót finanszírozott devizához kötve, és természetesen devizaforrással fedeztük mi is.
A devizahitelesek (és általában a bedőlt lakáshitelesek) helyzetének kezelésére vannak nagyon jó példák (pl. a svéd), ahol mindenki viselt valamennyi terhet. De ez az összevissza kapkodás, ami Magyarországon történ, gyalázatos. Igenis lehet a devizahiteleseken segíteni, de nem úgy, hogy ők járjanak vele a legjobban, és főleg nem úgy, hogy az járjon vele jól, akinek legkevesebb szüksége van rá. Márpedig itt ez történt. Ha valaki autót akar vezetni, kell hozzá bizonyos tudás. Ugyanez igaz egy csomó más dologra. A gazdasági alapismeretek hozzátartoznának az általános műveltséghez, különösen ha valaki devizahitelt akar felvenni. És ezt nem a banki ügyintéző fogja neki megtanítani (én sem a szembejövő autósoktól tanultam meg a KRESz-t). Emellett persze volt ösztönzés a devizahitelre, de aki nem tudta, hogy van árfolyamkockázat, az legalábbis rövidlátó (nálunk a szerződésminta előlapján rajta volt a figyelmeztetés, mert ezt a PSzÁF előirta már akkor, pedig egy csomó részletes feltétel volt apró betűkkel a hátlapon, de ez annyira fontos volt, hogy ki kellett emelnünk).
Ha véletlenül, vmi nagyon ráérő nyomozó újságíró olvasná ezt a fórumot (van vagy 2db. az országban), szóval ha nagy sztorit akar, akkor csak annak kell utána nézni, hogy ki adott el kedden délután és szerda reggel(drágán), majd vásárolt szerda délután (olcsón)a tőzsdén. Ez kb. egy napos munka és ment a kormány a csába. Túl nagy a kapkodás, nem lehet okosan rejteni a nyomokat.
KAP.

"Hallottátok, hogy elkészült Orbán lovas szobra?
Ott áll a ló alatt!"
1:55
www.youtube.com/watch?v=HvnwaBR6nPM&feature=related
@tucano:
HA TE TUCC VALAMI PONTOSAT AKKOR ERRE LÉTEZIK EGY NEMZETKÖZI FELÜGYELŐ TESTÜLET és azonnal megvizsgálja, semmi mást nem kell jelenteni:

benfenntes kereskedelem a BUX-on és máris megy az INTERPOL meg kitiltyák és elkobozzák

ez gyors...valami regulatory board-nak hívják, egy telefonhívás
@tucano: közbevetem még, hogy a deviza törlesztések is mostanra /pl.mára/, vagy a korábbi csúcsokra estek többnyire ;)

jahh, és a tőzsdei okosságok, meg péntek du.-ra

-----

@Kuviklacz: \o/ +1 :D
@Kuviklacz:

A pontosság kedvéért:

A SEPA Direct Debit rendszere pont azt a célt szolgálja, hogy csoportos beszedési megbízás esetén mindegy legyen, hogy eurós vagy forintos a számla. A tavaly még élő beszedőazonosító gondot is megoldották a GIRO-n keresztül. Az érvényes jegyzéket az UGIRO katalógus tartalmazza.
@Penivaldes: jön a korral,első nap otthon: ültem a fotelban és bőgtem, férjem fürdetett. Aztán napról-napra belerázódtam,olyan ocsmány szaga volta tápnak,hogy 1,5 évig természetes etetés volt, hát az fárasztó, de megéri, cumi, cumisüveg nem volt, csak 1 db hosszabb eltávozáshoz....
Orbán aranyos szobra

"Éljen az örök és megbonthatatlan kazah-magyar barátság! Virágozzék a magyar és kazah nép bölcs vezetőinek testvéri együttműködése."

A hivatalos beszámolókban nem találtuk, de lapunk hozzájutott a Kedves Vezető személyes naplójához, amelyet mindig az ő hűséges szóvivője ismertet azokkal, akik megígérik, hogy nem gúnyolódnak rajta. Miután, mi sosem tennénk, idézünk az első két mondaton túl is belőle.

"Kedves naplóm! Csak neked és jobbkezemnek mondom el, hogy milyen felejthetetlen élmény volt nekem, amikor Kazahsztán fővárosában megkoszorúzhattam a kazah elnök társaságában a kazah elnök szobrát. Úgy döntöttem, hogy nekem is kell egy ilyesféle szobor magamról. Talán lehet egy kicsit nagyobb, vagy lovasféle is. Esetleg, amint a pöttyöst rúgom Szerénység, a tömör arany sem lényeges. Ne mi nyerjük a legtöbbet.. Ugyanis Nazarbajev barátom megígérte, ha jön Pestre, akkor ő is hoz az én szobromhoz egy kis virágot, nem szeretném megbántani azzal, hogy nekem nincs is. Hát legyen.

Az is tetszik, hogy a kazah elnököt az elmúlt húsz évben mindig 95 százalékkal választották elnöknek. A maradék öt egy része, akit nem lőttek agyon, lassan már szabadul a munkatáborból. Itt aztán van nemzeti egység - nincs ellenzék. Ez kell nekünk is. Csináljunk Kazahsztánt Magyarországból inkább, mint nyugati gyarmatot. Reggel sajnos már indulunk vissza."

Dési János / Népszava /
@Penivaldes: & többiek:

A gyerekszületések növekedésével emiGyurinknak és barátainak nem kell foglalkozni. Az ő dolguk a vezérürüvel egyetemben nagy alázattal és csendben kivonulni azokból a társadalmi-gazdasági pozíciókból, döntésekből, ahol semmi keresnivalójuk.

Nemhogy nekik, az ostoba semmihez sem értőknek, hanem normális párt és állami vezetőknek sem.

Volt itt nem is olyan régen olyan rendszer, ami az emberek számos problémájáról gondoskodni akart, és megmondta a tutit, az se nagyon jött be.

Pedig nagyságrendekkel több felelősségtudat szorult az akkori sokat átkozott káderekbe, mint a mostani szélhámosainkba.

Az kellene, ami nincs: egy olyan állami alap, amire építhetne a gyereket vállaló, a pályakezdő, vállalkozó ne adj Isten bank, hogy maradjunk a posztnál.

Hogy ha az ország miniszterelnöke mond valamit, az miniszterelnöki szó legyen, s ne egy felcsúti tahó hazudós focista nyögése, ami már akkor sem volt igaz, amikor kigondolta.

Minden méltóságát eltüntették az állami tisztviselők munkájának, pozíciójának.
Ez a poszt már pusztán azért díjat kaphatna,ahogy meg lett fogalmazva. :-) Nagyon tetszik :-)
@glaci ph 5.5 álompolgár: Addig jó míg eszik! Unokahúgunkat kórházban mentették meg az anorexiától, cseresznyét ette késsel-villával.... És nem is divatból csinálta, franc se tudja, miért.
@Penivaldes: Nagyon fiatal vagy, mire szülnél? Arra meg kell érni - és te nem az angol tinianyák ahogy lesz, úgy lesz, az állam ad lakást és amúgy minden le van szarva - mentalitását képviseled.

Ha tíz év múlva szülsz, akkor akkor.

Az a pici csomag is nagyon aranyos: az alváson, szaráson, szopáson túl azért csinál mást is, pl. elkezd a világgal kommunikálni. Aminek első lépcsője te vagy és ez nagyon érdekes, izgalmas és felelősségteljes dolog.
@a szív fészkei: a környezettől is függ szerintem. van ahol az 59 kg is rengetegnek látszik. 170 cm.-hez.
@anyósnyelv: Nekem - és ez nem rizsa - effektív tényleg orgazmusos jó érzés volt szoptatni. Ment hálisten, nem szenvedtem, sőt tejcsárda voltam, kerestem is vele elég szép pénzt. Mert akkoriban ez meg volt pikkpakk szervezve, hogy szállították el a felesleget. Most nem tudom, mi van.

De nagyon finom volt, az biztos a gyerekkel így. Fejni már nem annyira, de egyrészt mást mit lehetett tenni, másrészt segítettem mégis sok másik kiskölyöknek... Gyereket nevelni meló, nem kéne lebecsülni, nem kéne isteníteni. Normálisan lehetővé kéne tenni, kinek-kinek addig, amíg igényli, bírja, akarja.

Én nem éreztem úgy soha, hogy annyi mindenről lemondtam és maradtam volna azzal, hogy gyerekeim lettek. Viszont kurva szar lehet öregen egyedül. Nekem nagyon nagy élmény az anyaság máig, de ne legyen kötelező! Ám aki csak az akar lenni, az lehessen az. Mattelcsy kedviért meg valóban senki nem fog szülni, nem tudom, mit képzel ez a marha.
@Habakuk999:
Az a Te nagy hiányosságod, hogy nem érted meg a Mi Fényestekintetű vezérünknek a lelkét. Mi az ördögért vonulnának ki a társadalmi és gazdasági életből, mikor éppen, hogy beléptek. Mindég is az volt a vágya-álma, hogy olyan országot csináljon, amilyet ő akar. Nem megmondta, hogy csak ehhez ért, de ehhez aztán nagyon? Mit neki a rothadó kapitalizmus, mikor itt van a ragyogó "kelet" ahonnan származunk. Majd akkor néztek nagyot, ha megtalálta a gyökereinket.Azon kellene folydogálni az olajnak, meg a gáznak. Így aztán kikerülheti Oroszországot is. Istenbizony, lángelme.De lovat azért ne adjatok alá.Még majd elgaloppozik rajta.
@tucano: Bennfentes kereskedés volt tegnap? Azt hittem, mindenki a baromságokra készült a bejelentés kapcsán.

Szerintem azzal tudnának sokat keresni a fiúk, ha valami nagyon pozitív dolgot jelentenének be, pl emiGyurink lemondana, ne félj kapkodná mindenki a fejét, basszkiri itt a valódi konszolidáció, aztán másnap zárás után tíz perccel előjönne nagy vigyorogva a vezír, hogy bebebebe jól becsaptunk benneteket, nem is igaz.
Téphetnénk a maradék hajunkat.:)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ebben a tárgyban a szubjektivitásom elkerülésére magaménak tudom be a devizahitelesek helyzetére alakult parlamenti vizsgálóbizottság márciusban befejeződött munkájának egyik megállapítása, miszerint a devizahitelesek helyzetének alakulása nem volt rosszabb a forinthitelesekénél az összevont kamatterheléseket figyelembe véve. Míg az előzőek kb:7%-kal, az utóbbiak 23% körüli kamatokkal indultak. Ez az egyik témám. A másik az e tárgyban ujra é ujra felvetődő társadalmi szolidaritás kérdése, mely ebben az esetben azt jelenti, hogy a devizahitelesek megsegítése a magyar lakosság terhelése mellett mennyire elfogadható. Úgy általában nincs definíció arra, hogy a szolidaritás milyen indokkal, érvekkel és mely embercsoportokra terjedjen ki.Úgy általában a bajba jutottakat említjük e körben, azonban célszerű eldönteni , hogy a bajbajutást mi okozta.Objektív körülmények, vagy az egyén téves, gondos előre látást elkerülő döntése hozta létre a helyzetét?Kérdés az is, hogy a társadalom általi segítség mire irányul.Tárgyra?Pl: vagyonszerzésre hitel által?A segítség az egyes emberek a mindennapi létének fenntartására szükségeltetik?Ezek a kérdések azért merültek fel bennem, mert a támogatások körében úgy általában hatalmas viták jelennek meg a kommentelők által, de valahogy nem tisztázottak azok az alapok, melyek meghatároznák azt az irányt, amely mentén az érvek elindulhatnának.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Igen, azt kiszámolni, hogy az adjuramistenazonnal hányszorosra dobja megvett izék árát, azért nem ördöngösség. Vannak helyeztek, hogy kell, nincs mese, de akkor bele kell kalkulálni,hogy a most azonnal megkapott pénz egyszer sokba fáj majd.

És rengeteg agysorvasztó sztorit hallok, hogy hitelre hitelt vettek föl, autót, nyaralást minden kihasználtak. Tehát azért volt pár jó évük az embereknek, élvezkedtek úgy, hogy nem volt rá fedezetük. A jót mindig kamatostul meg kell egyszer fizetni.
És ahogy már sokszor leírtam. akkor senki nem szidta két pofával a bankokat, amikor mindenféle hitelbírálat nélkül szinte tukmálták a pénzt, ömlött az új autóra, erre-arra a kínálati reklám. Senki nem gondolta, hogy ez egyszer elfogy, lesz hét szűk esztendő?

Hogy az árfolyam ide-odaugrálhat??? Hogy az inga kileng?
@a szív fészkei: Azért nagy tisztelet, hogy adtál tejet más kisgyerekeknek is. ezt azért írom, mert én is kaptam más anyától tejet. csak sajna, a szüleim elmondása szerint az emberi bizalmatlanság, a bürokrácia, nevezzük bárhogy már 21 éve is ott lopakodott. konkrétan arról van szó, hogy az anyuka( akitől hozták nekem a tejet mindennap ) először megetette a saját gyerekét, aztán lefejt egy adagot nekem, majd lefejt még egy adagot az elosztóba (tehát ahová lekellett adni) Nagyon sok teje volt, és ezért kapott is valamennyi pénzt. Csak megvádolták azzal, hogy hamís adatokat ír be, meg, hogy nem is ad le annyi tejet.
@pumukli 12: Nincs annak lelke.
Nincs mit megérteni rajta. Akinek lelke van, az nem akarja szándékosan nyomorba és rabszolgaságba dönteni az ország népének 2/3-t.

Nagyon komolyan mondom, jelenleg az a pozitívum, ha minél kevesebb dologba ütik bele az orrukat, minél kevesebb kárt csinálnak.

Persze megérne egy misét az állam szerepe a gazdaságban és társadalomban, lehetne komoly vitákban bőszen libsizni, konzervatívozni, kommonistázni, de a mostani politikai és gazdasági vezetők tevékenysége fölöslegessé teszi ezt a vitát még sajnos.

Párizs minden válságban telis-tele volt építkezésekkel ahogyan a nagykönyvben meg volt írva.

Az igaz, hogy portugál volt a kétkezi munkások jelentős hányada.:)))
@Kuviklacz: Azért csinálták így,hogy ők kapjanak a legtöbbet, járjanak a legjobban. annyira meg lettek vezetve a mocskos komenyisták által, hogy Rogán, Kósa, meg többi korifeus önmagát + a kis birodalmát is szarrá adósította devizában.

És nem buktak bele, hanem sőt...
@Penivaldes: Ezt nem is értem. Le kellett fejni - naná, hogy az ember a sajátját eteti először - nagyon steril körülmények közt (szétégett a bőröm a forró neomagnolos borogatástól), az üveget, mindent a központ adott.
Na azt alefejt tejet rögtön be kellett tenni a frigóba. Majd kétnaponta jött egy faszi kocsival és vitte az üvegeket - ő könyvelte, hogy mennyit vitt el. Ha két üveggel,annyival, ha tízzel, annyival. Mit lehetett csalni???
@a szív fészkei: pedig ez volt, a nőnek meg elege lett, és abbahagyta a tej leadást.
Szart sem ér, ugyanis még a szarnak is van értéke.

Ocsmány Vitéz szavainak negatív értéke van: rombol, megoszt, hazug.
@Penivaldes: Hát ott valami egyéni rosszindulat működhetett. Én hallottam olyanról, aki konyhabútort vehetett a leadott tejének árából. Én ennyire nem voltam Riska, de nem jött rosszul. Csapba önteni szar egy érzés lett volna, viszont mindent ki kell fejni, mert különben rámész, belebetegszel a pangó mennyiségbe.

És tudni, hogy ez hány kicsit ment meg...
@pumukli 12: Biztosan irigyelte Nazarbajevet.

Az apró kis különbség, hogy őt tisztelik, rettentő kemény kézzel fogja a családot, s nagyon szépen kistafírungozta az országot.

Beállította az amerikai olajcégeket a sorba, nem esett neki a nagy orosz testvérnek, viszont a morgása ellenére csodálatosan kiépítette kínai kapcsolatait.

Astana maga a csoda szerintem, emlékezve a húsz év előtti országra.

Csak egy kis bibi van, az örökösödés. Sokan a Tito utáni időszakot vizionálják kinn.

A mi olvasatunkban pedig egyszerű a helyzet: Nazarbajev komoly politikus hatalmas jól sáfárkodott gazdasági potenciállal, a mi vezírökrünk meg egy kisstílű akarnok szélkakas, mindenféle valódi gazdasági erő nélkül.

A legrosszabb koldus fajta, bocsánat a tisztességes szegényektől.
@Habakuk999: @komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: @rodeo36: nincs konkrét információm, és nem vagyok rosszhiszemű, egyszerűen nyilvánvaló. Megint túl sok a hirtelen mozgás,ami pár órával a döntés előtt páran tudtak. Csak ha ez jól van megtervezve, akkor el lehet tüntetni a nyomokat. Ha kapkodás van, akkor pedig sima ügy.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: :-) Sose felejtem el, amikor a kölykeimmel Párizsban voltunk. Többször is elvittük őket oda meg máshová a még mindig halódó redvás nyugatra - akkor még futotta rá hálisten - és a 8-10 körüli fiam nagyon beleszeretett egy 10 cm-es fekete gorillába, amit fekák árultak szerte az utcákon a sok szirszarral egyetemben.
Vett egyet nagy büszkén önállóan az egyiktől - tanult a suliban franciául, hát hagytuk kibontakozni, mi a háttérből figyeltük. Öröm, büszkeség, bódottá...

De két sarokkal odébb egy másik feka ugyanazt a tetves egyengorillát olcsóbban adta. A gyerekem totálra kiborult a piacgazdaság eme pofonjától - akkor itthon csak közértek voltak,no plázák meg ilyesmik - az a két franknyi különbség teljesen hazavágta. Zokogott, hüppögött, - van is egy fotó rólunk, ahogy vigasztalom anyai szívem minden melegével Párizs kellős közepén - alig lehetett megvigasztalni...

Azóta ő is, a nővére is ezerszer átszámol mindent, csak a legjobb üzletet köti meg, bármiről legyen is szó, soha reklámszlogennek fel nem ülnek, spórolnak, semmi hitel.
@tucano: A Mol részvényeinkre rettentő kiváncsi leszek.

Azokat szerintem már végigkínálgathatták volna a fél világnak, járták ezek az arabokat, Iránt, azt nem tudok, voltak-e a Kazmunaigas-nál, nyilván igen, ha már a sztyeppékre kirándultak.

Ők már évek óta jöttek volna hozzánk, egészen apró probléma a cső hiánya.

Ha esni fog a Mol és a pakett valami ismeretlen ciprusihoz fog kerülni, na az tényleg bűncselekmény lesz.
@tucano: Írd meg az átlátszó.hu-ra. nemrég beadtam, hogy jártak utána a felcsúti földek orvbán papához vándorlásának.
@a szív fészkei: Azt linkelted be kicsit feljebb? Profi írás. Nagyon kíváncsi vagyok az átlátszó olvasottságára, sok mindent elárulna. Lesz ott remélem nemsokára egy dolgozatom, majd szólok:)
"135 milliárdos vagyonával Csányi Sándor lett 2012 leggazdagabb embere a Napi Gazdaság Top 100-as listáján.
[..]
A magyar közbeszédben sokat szereplő Simicska Lajos, Nyerges Zsolt, Puch László és társaik valós vagyona sokak szerint bőven felülmúlja a listára való bekerülés küszöbét, de annak megbecsülésére a lista összeállítói nem vállalkoztak"

Nos, tisztelt blogtársak, ennyit ér Orbán szava. Úgy értem: ha jó helyről jól hallgatja, majd jó helyen jól adja elő valaki.
Elkölthetetlen, tulajdonképpen értelmetlen vagyonok, és világszinten ők ugye még erősen kis halak. Sosem értettem, mire lehet jó ennyi pénz...
@shinichi: Nem jön össze, ne akadályozzák a kiürítését a lakásnak erre adnak 5e-75e közötti prémiumor,mire mutat, nem arra, hogy bennmaradhat. Kész van a mintalakótelep - ami szaart sem ér,akkor se, ha elkészítik? Nem. Megoldás nincs,csak kell a 20M Ft-on felüli lakás... Mikor én belekerültem a csávába, már nem is adtak Ft hitelt - egyszerűen nem...
@a szív fészkei: Így van, első mondatod nálam is bejött...
@Penivaldes: oké, egy részével én is, egy töredéknyi részével. Na de milliárdokkal - értelmesen? A jótékonykodáson kívül nem sok minden jut eszembe: gyárigazgatónak nem vagyok alkalmas, bankárnak pláne, hadsereget se akarok. Megpróbáltam elképzelni, hogy van 100 milliárd forintom, és megpróbáltam indokot találni arra, hogy gyűjtsem a többit. Egyik se ment :-)
@Interlock: Én gyűjteményt csinálnék. Ami mindenki számára nyitott lenne. Aztán a felajánlások különböző célokra. Egyébként ha nagyon gazdag lennék, akkor sem vennék magamnak palotát, meg luxuskocsit, és nem lenne hatalmas személyzetem.
@Penivaldes: Nem a lóf@szt nem! Nem tudhatod, mit váltana ki belőled, előre magam sem tudom megmondani..mindenesetre nem szeretném megpróbálni valahogy..
Más: A pitsába már, Híradót, nem Kékfényt akarok nézni! RTL, baszódj meg! bocs,kibuktam..
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Én nagyon spórolos nő vagyok. sajnálom a pénzt költeni. álltalában elszoktam rejteni, majd hónapok múlva, vagy akár egy év múlva megtalálom. :)
@Penivaldes: na, személyzet meg luxuskocsi soha :-)
A lottóötös kapcsán töprengtem már ilyenen (sosem lottózom amúgy), és úgy érzem, kénytelen lennék melóba járni. Mint most. Mert ha csak meresztem a seggem egész nap, estére kibírhatatlan vagyok, hiányzik az, hogy csináljak valamit.
Á, jobb ez így, hogy csak annyi pénzem van, amennyiért megdolgoztam...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Én csak abból indulok ki, hogy sosem vettem meg semmit csak úgy, még akkor sem, ha nagyon olcsó volt is. Nálam az elképzelhetlen, hogy televásárlom magam ruhával, sőt sajnálom elkölteni a pénzt.
@Penivaldes: Persze, ha nincs dögivel, ez természetes. Nálam mondjuk nem, tücsök típusú lennék!:-)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: 100 milla? Nézzük:
- 10-ből kiváltanám a forinthitelemet, függetlenség napja letudva, maradt 90
- legyen 15 a ház és a telek rendberakása (úgysem kerülne ennyibe, mert mindent én akarnék csinálni), maradt 75
- 20 menne szüleimnek és a tesómnak, maradt 55
- egye fene, apósoméknak is 10, sógornőmnek is 10, mindenki azt csinál vele, amit akar, maradt 35
- két gyereket akarunk, 10-10 juthatna valami befektetésre, bár fingom sincs, mi lenne az
- vén szar státuszomra gondolva 10 biztonsági tartalék megint csak valami jó helyre, hadd fialjon csendesen
- a maradék ötből vennék végre vezérműszíj- és gumigarnitúrát a kocsira, fél köbméter elektronikai alkatrészt, pár szerszámot, a többit meg odaadnám annak az alapítványnak, ahová az 1% is menni szokott
- elfogyott a mani, másnap munkanap, minden olyan, mint régen - csak itt-ott egyszerűbb :-)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: hát én nem pörgetem..igen, tudom, miattam nem megy a dolog. Matolcsy is megmondta..:))
@Penivaldes: @a szív fészkei: Most csak napi 800 ml a leadható, 1.700 Ft/l. Ennyiért fizet a TB. Ha nincs többre kuncsaft, aki ingyen elviszi, akkor ihatják a macskák, mert hivatalosan nem vesznek át többet.
@Fabius: pedig milyen jól nézne ki Csányiban..:)
@Penivaldes: az hagyján, hogy kommunikál a világgal.
Hozzád simulva halkan cuppog és simogat, közben nézegeti az arcodat, és olykor a szemedbe néz...
Ez mindennél jobb és szebb.
@a szív fészkei: Nálunk a védőnők szartak rá, hogy tudna a lány több, mint egy litert adni. Nagyon nehezen találtunk az unokámnak tejtestvért, az is csak 2 hónapig tartott, mert az is meg van határozva, hogy milyen idős korig írhatja fel az orvos. Egy 30e lakosú városban nem tudtak elsütni napi 1 l anyatejet. A szomszéd városban beszéltem az anyatejgyűjtő állomás vezetőjével, aki a haját tépte, amikor elmondtam neki, de sajnos nem tudtak eljönni érte naponta, még úgy sem, hogy ingyen odaadjuk. Kifejni meg tényleg ki kellett, és tényleg a szomszédok macskái éltek jól. 2011-et írtunk, és sok babuci jóllakhatott volna belőle - INGYEN
@Interlock: és aki megróna, hogy milyen könnyelműen elszórtam 100 milliót, annak tessék, a duplája: index.hu/belfold/2012/05/10/200_millioba_kerul_az_allamfovaltas/
@keresztanya fabi(en): az ilyesmit valahogy egymással összefogva kellene megoldani. Létrehozni pl. egy helyi weblapot, feliratkozhatna az is, aki adna, meg az is, akinek kellene; megbízható ingázó melósokkal megegyezni a szállításról, stb.
Nálunk a kölök benyelte az összeset, amit kaphatott, de az volt az az időszak, amikor rájöttem: megy ez már kifelé a divatból, vagy mijafasz. Alakmegőrzési és egyéb woodoo-k miatt egyre jobban hódít a tápszer - sajnos.
@Interlock: fura, mert én úgy tudom, hogy azok akik szoptatnak, gyorsabban fogynak vissza a versenysúlyukra.
@Penivaldes: biztos van olyan, akinél ez így működik, meg ismerek nem egyet, akinél nem. Amilyen bonyolult a nő, legalább annyira bonyolult a felboruló, megváltozó hormonháztartása :-)
@Interlock: azért mert megereszkedik nekik a tejadójuk? Bár egyeseknek alapból megereszkedik, mert a hátuk nem bírja el..na őket sajnálom:))
@Interlock: na jo..

belegondoltam, 100at en is el tudnek..

kb 20 mehetne a hazra, teljesen atepitenem...
most sem rossz, de 20 eves.

rakoltenek 10et valami hobbyautora palyazni

a maradek tartalek vensegemre, meg valami vallalkozas/befektetes.
@Interlock: persze minden nő más és más. tudom, mert az vagyok.
az eszem megáll:

Áder rögtön két kitüntetést kapott
Egy idei törvény szerint az államfőnek jár a Magyar Szent István Rend és a Magyar Érdemrend.

index.hu/belfold/2012/05/10/ader_rogton_ket_kituntetest_kapott/
@tucano: :_) Drukkolok nekik, neked! Ferenczi - én szerettem színésznőnek is, nagyon szép a hangja - váltott sok éve és elég kemény helyzetekbe ment bele. Most se szarozik... www.klubhalo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1013
@Penivaldes: :-)
- Csókolom, bácsika, csak szólni szeretnék, hogy kilógnak a rövidnadrágjából a heréi!
- Nénike vagyok, rohaggyá'meg, és azok ott a melleim...
@Interlock: :DDDD
Na de mi is járhatunk így...ha megöregszünk.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Nem kell Bécsben, leányvállalat, itthon, szlovák anyacéggel megtenné..Matolcsy meg bekaphassa, meg aRogán is!
Bár kétlem, hogy megengedném nekik..
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Bár kétlem, hogy megengedném nekik.. "

ki van zarva:-)))))))))))

vannak meleg ismeroseim akiket kedvelek. meg nekik sem engednem meg. hat meg ezeknek a gyokereknek.. surolnam magam a zuhany alatt vinnyogva mint ace ventura...
@Penivaldes: Lehet is sajnálni, nem az eredeti súlyára ment vissza, hanem mínusz 10 kiló, csont,bőr, napi 1,5 litert kifejni, 95F-es, 15e darabja
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
De virtuálisan csak megszivatnám őket!
Így meg ők engem szexualizálnak, a valóságban!:-(
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Hát nem is a csányisanyié :-))

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Michelisz erekjéje Orbán Viktornak is lehet. Nekem olyan(ok) vannak amik neki sem :-) A képen szereplő mindkét fiatalembertől van, ha megmondod kik ők, megmondom mi van tőlük:

4.bp.blogspot.com/-QLa_ieSCynA/T6wATZ1FUxI/AAAAAAAAF8w/oKBRJ8Fe4p8/s1600/sz.jpg
@Fabius: Erekjéje? Fabius, Fabius, lemondott már Paja, most veszed fel az "allűrjeit"?:-P
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
A belét főtóták a zagyába az meg kigyött a két szemin oszt közbe izzó vasrudat dugtak fő neki amíg a férjét láncfűrésszel formázták sikkesre
az anyósát bozótvágó késsel faragták tepsi kompatibilisre oszt még nincs vége...
Igazad van!
Kaliszpera!
@keresztanya fabi(en): félreértés..én azokat sajnálom akiknek vékony háthoz van nagy mellük.
A sok élősködő nem dolgozó hereének nincs más dolga mint az ilyen szennylapokon firkáljon mint az ovodás cigánygyerek.
@Knósszosz: Na de Knósszosz! Most ettem, te meg..ejnye!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Maraggyámá! Az utolsó SkiccPál Érdemérme Lófasszal és Esti Fénnyel utolsó darabjára halytok, azongyák kiárusítás van :-D :-D
@Interlock: a tápszer iszonyúan drága, ha csak nincs ismerős orvos, aki allergiára hivatkozva ingyenessé teheti. és ollan szép (nem genetikailag)gömbölyű babákat csinál.
@Penivaldes: ha egyszer majd, meglesz a bébid, akkor ne felejtsd el, amit most tanácsolok: nem kell beleőrülni, ha a más gyereke 50 g-al többet szik, 200 g-al többet hízik, ha már 6 hónapos korában jár, 1 éves korában szobatiszta, 2 éves korában pedig ír, olvas, gombot varr. És sok mindent el sem kell hinni.A legtöbbet anyukádnak higgy, ő már megtapasztalta Veled
@Gábriel angyal:

Matelcsyt még nem, de hogy le lettél cigányozva velünk együtt, azt igen :-D :-D

Háát, zsidó már voltál, ma cigány is vagy, már csak a buzi hiányzik a sorból és teljes a te gyűjteményed is :-D :-D
@Fabius: Milyen jó nektek, hogy lezsidóznak, cigányoznak, buziznak:)) irigykedem rátok!
@Interlock: Azért ezt az én koromban kurvakeményen ellenőrizték a leadott tej minőségét. Volt, amikor nem is fogadta el a begyűjtő, pedig sterilen tartottam, jégen, stb. és valami nem volt megfelelő mégsem. Mehetett a lefolyóba.
Azért ez ÁNTSZ-probléma is, tudnod kell, hogy jól leellenőrzött tejet adsz a kölyöknek...

Aki csupán csak a melle szépsége miatt nem szoptat - egyébként tudna - az szánalmas szerintem, pedig nálam hiúbb állat nem nagyon volt. És anno volt is mire... De ha egyszer a mell leginkább gyerektáplálásra lett kitalálva, akkor egy szüléssel ezt is be kell, hogy vállalja valaki- szerintem.

Nekem nagy élmény volt, én pont a rohadt tápszerezést utáltam: egyszer csináltam, de annyi macera volt vele - méricskélni, forralgatni, brrr - , hogy hagytam a francba. (orvos írta elő a korbabámnak, mondván miazmá, hogy szoptatom állandóan éjjel is. Hát mikor az öröm volt mindkettőnknek és lehetett félkómában is csinálni!)

Egyébként, akinek sok teje van, az fejre állhat, akkor se tud mit csinálni, tehát az a legjobb, ha a csecsemő jól kiszívja, mert különben belegebed kedves mama a tejlázba. És akkor baszhatja a gyönyörű, szoptatástól megmentett melleit...

Ez fejben dől el, aki elfogadja, hogy ezután már más lesz minden a testén is, az tud ezzel élni. Aki folyton stresszel, hogy mi lesz, hogy lesz, hogy fog kinézni, stb. annak nehezebb. És valahol tán elutasítóbb lesz ezzel az egésszel még az elején és kibújik alóla.
@Gábriel angyal: "Tegnap idejött ez a dávidcsillagos troll..."

Ja, ködben gázoló náci: a tükörképed. Déjà vu.

Mottó: "Nem tudom, miért nem működik a kettős identitás, de én még nem találkoztam vele. "Számomra csak térkép e táj." Pedig én nagyon becsülöm és szeretem Radnótit. Kivételes szellem. De az identitása zsidó volt. Nem magyar zsidó és nem zsidó magyar. Világpolgár, ahogy sokan magukat definiálják. És nem azért, mert nem képesek identitásra."

Thread (886 hsz): w.blog.hu/2010/11/17/vak_ugetes
@Penivaldes: nem értettem félre, 42 kg-al gondolj bele. El kellett apasztani, mert nem bírta cipelni, a másfél lityit. Amúgy is bögyös fajták vagyunk.
@a szív fészkei: azt hiszem engem ez a veszély nem fenyeget, bármint, hogy a mellem szépsége miatt nem szoptatok....((((
@Penivaldes: Csak refesziálóttam mamirtok kollégára, tökéletes az erté L.
Csak arról nem beszénnek amirül köllene.
@Penivaldes: Melyiket kéred (Gábrieltől), nekem nem áll rá a szám ugyanis..?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Csak fitjeg, de tele van.
Éniss nézek hiradótot, de minek?
Vitz...
@Penivaldes:

Na csak lassan az irigykedéssel, a cigány óvoda tagság rád is vonatkozik :-))
@Fabius: basszus erről lemaradtam, hol volt eme szépséges kinevezés?
/bocsi Gábriel :D/
index.hu/belfold/2012/05/10/otvenezerre_buntettek_balsai_soforjet/

Na, így kell ezt. Gyorsan, melléduma nélkül, korrekten; ha én is ennyit kaptam volna ugyanezért, akkor minden a helyén van.
@Penivaldes: Az a lökött, aki ilyenekkel lököd.
Nem ártana, ha blokkolná ebben egy izomsorvadás a tetűjét.
@keresztanya fabi(en):
Gyó etvét!
Curkojjá, barszelona hét végin, halyrá KIMI!!
@Interlock: Ja, ja, a sofőr a hibás, az érintett utasok kikérték maguknak a kivételezést, biztos, nem? Miért nem rúgták is ki ezért, ugye?:-(
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Pár hete egy kedves barátom azzal nyaggatott, meg kellene alkotni az internetes szlengben a "nyomdafestéket nem tűrő" kifejezés megfelelőjét.

Ahha.

Mondtam neki nézzen be egy tetszőlegesen választott blogposzt alá, és az így egybe lenyomott mantra után árulja már el mit is kellene egészen pontosan cizellálni :-D
@Penivaldes:
Kapcs... ahh, most jó.
Köszi
@Penivaldes: TV nélkül lehet élni, de akkor mijajófittyfenének tanálták fel?:-D
@Interlock: bakker, volt valaki sofor a honvédségnél, vagy hasonló szervnél, mert akkor kicsit árnyalni tudná ezt a bűnbak keresést, főleg a zalkotmánybíró nyulatkozata után....
@Knósszosz: Feküdjön végig az ágyon, és lélegezzen mélyeket..
@mamitirtok sír derék (kommensevik): én a Tv.-n leginkább Eurosportot nézek...meg ismeretterjesztő filmet, de ritkán.
@Fabius: Kedvenc filmeim egyike: Paul.
"Káromkodni jó dolog, de tudni kell a helyét!"
Én ígyen máncsak..
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Ott van följebb, centenárium szerint ez itt egy cigány óvoda, úgy hogy purdé vagy te is, Gábriel és Penike is :-)))
Én meg gondolom Matisz nagyapa vagyok szeméjjessen :-D
@Knósszosz: én már most curkolok neki!!
akkor is cirkolok neki, amikor hóttrészegen a rémszarvasocskás szánon randalírozik Finnországban. Mert az olyan gyönyörű hely és a Kimi egy nagggyon helyes fiú. Nem olyan beképzelt, mint a Schumi
@Fabius: Nekem ez betanált:
"nem dolgozó hereének"
ha én elkezdenék itt vonítani, pillanatokon belül csak a letaposottak maradnának!:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): hereének..inkább nem mondok semmit. rosszat tenne az imidzsemnek...
@Penivaldes: Így lesz klasszikus valaki egyetlen behányással, írhatom én itt évekig a "Háború és béke" második részét..
@mamitirtok sír derék (kommensevik): ezzel az orosz dologgal Cincinnél próbálkozz...bár akkor szerintem inkább valami Csehovot folytass..nekem legalábbis ez jött le.
hinnye, micsoda magasröptű megnyilvánulás, és stílus, olyan unortodox irodalmi nóbeles :D
@Penivaldes: Nem szereted Kimit.
Nem baj, ízlelések meg pofonok. Én meg nem szeretem foczistát. Ez is ízlelés dóga. De téged igen!!
A-phoridikté!!!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Látod, neked már nem lesz elég leírni, hogy hereének, kénytelen leszel tényleg daloltatni és azt bemutatni is a halhatatlansághoz :-)))
@Penivaldes: A porosz tata ifjúi Hölgyeknél ritkaság, ott nőgyogyószati kezelés indokoltabb általában..
@Knósszosz: elégedetten nyalogatom a szám szélét..hát igen:)))
T. Címzett!
Szeretném mindenek előtt leszögezni, hogy a posztjaiddal úgy vertikális, mint horizontális távlataiban egyetértek. Azé’ (is) járok ide.
Az én szívemet jóleső melegség öntötte el annak okán, ahogy verbálisan sikerült ismételten fartövön illetned a Fejér megyei pampák koca Kaká-ját. Nem szeretném sértegetni az elismert labdazsonglőrt, ismeretlenül is bocsánatot kérek tőle. De engedd meg nekem, hogy a mai napra rendelt szösszeneted utolsó megállapításával feleseljek cseppet. A káni retorika legnagyobb örömére, pár szót kiragadnék az eredeti kóhntextusból: „és az aláírása ötven eurócentet se ér?”
Nincs jogom firtatni, milyen tanulmányokat végeztél, főként milyen eredménnyel. De az értékarány fogalma felett átsiklottál. Nyilván nem lustaságból, csak valószínüleg nem tartottad fontosnak tökölni ilyesmivel. Szóval az utolsó mondatod kapcsán, meg kell kérdeznem igen nagy tisztelettel; tudod-e mi a Tugrik váltópénze (ha van) és annak mely a legkissebb egysége? Azt kell elosztani tízezerrel, és akkor kapod meg azt a korrekt számot, ami jellemzi a poloska állandó értékét. Ha ezt kijavítod, akkor a cikk köteles példányként mehet archiválásra a Széchényi Könyvtárba, hogy a kutatók is csemegézhessenek 200 év múltán, mit köll irtani ahhoz, hogy normális demokrácia működjön egy társadalomban. Nagy szolgálatot tennél az utókornak.
Amúgy meg ki az, aki elhiszi egyetlen szavát is ennek az Imperiál függelékének? Akik igen, azok sürgősen borogassák magukat, és alkalmazzák a priznic intézményét, mert a hőmérsékletük okán harakirit követ el a hőmérő a hónuk alatt. A higany nehézfém, nem ajánlott közelebbi ismeretséget kötni vele. Mi mindent kaptunk már ígéretként tőle, meg a schleppjétől? Azokból már mindannyiunknak villája lenne májámiban. Onnan jól követhető, ahogyan kilövik az űrbe, tudatos hanyagságból elkövetett módon, visszatérő egység kifelejtésével.
Bár az sem megoldás, Ponori Thewrewk Aurél tökön szúrná magát, ha ez a kvazár az Orion csillagképben megjelenne.
A rohatt Ejró meg NERöhögjön rajtunk, mer majd megnézhetik magukat! Söpörlyenekasaját portájukon a turulos estennyilába mán!
@Fabius: Rangat felismerem, a masikat nem...
mentsegemre legyen mondva, a rally szep sport, de en a lokdosodest szeretem;-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Basszátok meg, az autót a sofőr vezeti, ki a tököm lenne a hibás azért a szabálysértésért, amit a volán mögött ülve elkövet? Ha nem tetszik neki az ítélet, pereljen felbujtásra hivatkozva, mittudomén. Akkor is szeplőtlennek tartanátok, ha mondjuk utasításra gázolna? Mert ő csak végrehajtotta? Ne már.
A szolgálati szabályzat külön taglalja azokat az eseteket, amikor a parancs megtagadható, adott esetben megtagadandó. Biztos van szolgálati szabályzatuk nekik is, és biztos van benne ilyen rész, különben tele volna minden az ártatlanul meghurcolt sofőr esetével. Nem szólt, partner volt a szabálysértésben (már ha utasították) == elkúrta.
Legyen intő példa az összes sofőrnek, és akkor a politikusok is hozzászoknak majd, hogy "ja, ha ez egyirányú, akkor tényleg ne menj arra".
@keresztanya fabi(en): NA akkor a kádári ennyivel előbbre volt, nemcsak pofázás szintjén!
@keresztanya fabi(en): :-DDDDDDD Hú de meg tudja keseríteni az életet ez a bezzegazenyémmár... Idő kell, amíg a leszarom tabletta hat. Ez egy örökkön örökké tartó derbi az anyákok közt.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Kelemen Annácska megszámítja neked óccón. Bár azokkal a borzalams műkarmokkal hogy tud variálni ilyenkor, azt el sem bírom képzelni.
@Interlock: Perszehogy legyen!
Csak tudod, én öt évig sofőrködtem, így tudom, mik az "elvárások"! Ennyi.
@Knósszosz: Ej, be szép szösszenet volt! Azért kérném így ismeretlenül, Fabiust is, hogy javítsa/javíttass az elírásokat és bötűhibákat is, mert, akinek bökdösi a csőrit! (pl. szerény személyemnek:-)!
@Fabius: Egy buzi zsidó-cigány jobbikos???
Tök jól hangzik.:)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Jaj cigányt írtam, eltévesztettem húúúúúúúúúú.
A másikat akartam. Egy kutya.
@Pantagruel: Kössünk üzletet. Ti nem jobbernáciztok én meg igyekszem nem zsidózni. Nos?? :)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: @Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Bizony, gyerekek, ez a Szuhanyik-Ranga páros 79-ből :-)

Már csak azt kéne kitalálni, ki lehetett az az akkor hét éves gyerek, aki elkunyerálta az itinerüket a remeteréti célban ;-)
@a szív fészkei: Ezzel kettő is a baj:
1. Annácska állítólag nem olcsó
2. Nem adnám semmimet a kezibe.

Rájaadásul nem műkörmöst képzelek fejtályomon, de nem részletezném, elég annyi, hogy buzulásról szó sem lehet!:-)
@Gábriel angyal: csak magamért tudok felelősséget vállalni. részemről deal
@centenárium: Navégre! Abba ne hagyd, felpezsdítek belterjes örömködés-szerzeteinket!:-D
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Nekem meg a széles pálya, nem sok izgalom verziót nem sikerült megszeretni soha :-)
Egy nyomsávos tört aszfalton kétszázzal a fák között...én azt szeretem :-D
@Pantagruel: Csatlakozom! A hungaristákat (a Jobbik nem az, csak a segédcsapatai) nem szabad keverni a nácikkal és a fasisztákkal sem.
Szimpla demagógiapárt nálam a Jobbik, ilyen-olyan felhangokkal..
@Fabius: Éljünk veszélyesen, Isten segedelmével?
Szem becsuk, padlógáz!:-P
Hereének későbben..
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Eszt majd részemrül +teszem.
Most halgato 1 kis zenét. Mongyuk Hobót pl.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Veszélyesen? :-))

Varga Cigány Zoli haverom szavaival élve:

- az átlagember péntek délutántól szombat estig az M3-on meg az M7-en, az a veszélyes, nem az, hogy itt megyünk le-föl.

www.youtube.com/watch?v=t6rscgtORlc

...és kurvára igaza van :-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Na, nekem is sikerült párat, de én nem blogolok, én kifogásolok, ugye?:-D
Najó, nem itzakai órákon, az is igaz..
@Fabius: en meg azt szeretem amikor uldozom, hibara kenyszeritem es megelozom az ellenfelet..;-)

sajnos csak szimulator, bar eleg jol kiepitettem:-)

de regen motorozgattam palyan amatorben.
@Gábriel angyal: oksa, igaz én eddig sem tettem ezt ;)

@Fabius: 7 évesen már nyomultál??? én akkor örültem az iskola kezdésnek :D
Motorsportok, nem kenyerem..labda nincs valahol elrejtve?:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): elvárások mindenhol vannak.
A főnökömmel sokat vitatkoztunk, mert én zöld-sárga sorkapcsot és vezetéket akartam a földelésekhez rakni, ő meg leszarta a színeket, vetette volna a legolcsóbbat. Az ő elvárásaival szemben én szabványokra hivatkoztam, és mivel a TMK-s villanyszerelőtől ugyanazt hallotta vissza, végül belenyugodott. Valószínűleg utál egy kicsit az ilyen "heppjeim" miatt, de nem rúg ki, mert tudja, hogy mástól ugyanezt kapná.
Legalábbis akkor, ha annak a másiknak számít valamit a szakma írott szabályainak betartása; ha nem számít, akkor partner a faszságban, vállalja is el a felelősséget érte.
Ennyi.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): G a Jövőnk portálról vagy miről is előszeretettel idézget:

jovonk.info/2010/04/19/adolf-hitler-szuletesnapjara

"és minden nemzeti szocialistának melegség tölti el a szívét, bárhol is éljen a világon."

én kérek elnézést, hogy "le-"nemzeti szocialistáztam vha is :)

Fátylat rá. Mondjuk azt, h "Hanem a szavatok legyen: Igen, igen; nem, nem. Ami pedig ezeken felül van, a gonosztól való." (M 5:73) Szóval én pogány vagyok, amit tanulok, abban megmaradok, Máté erre tanít, összedőlne a világ, ha nem állnék a szavamnak. Jönne a káosz stb. G keresztény vagy mi, tőle elfogadom az igyekezetet is: SBSP

www.youtube.com/watch?v=VUxxwhfNjzE
@Interlock: Így jogos. Mindenki annyit enged meg magának, amennyit megengednek neki.
Engem meg a kopaszok akarnak elverni általában, mikor nem engedem be index nélkül a bunkóját, a buszsávból, mikor látja, hogy gond van..ott rohadjon meg!:-D
@Pantagruel: Nem vagyunk egyformák, el kell fogadnom (teszem hozzá, szerencsére).
De engedtessék meg, hogy mások kirekesztését ne kelljen hang nélkül viselnem!
@Knósszosz:

Kiegészítettem, mehet a Széchenyi Könyvtárba :-))
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: nem kell ahhoz a tükörben látni egy autót, vagyis nem kell a másikat túrni azért, hogy az üldöztetés / üldözés izgalma meglegyen. Kinn, az aszfalton, murván, meg a sárban ezt az adrenalin-löketet a másodpercek különbségei adják meg, talán még jobban is, hiszen az etap végéig csak sejtheti az ember, mit ment. Már aki ráér erre figyelni olyankor, amikor nem ritkán eltűnik az út a kocsi elől, és csak elvileg fogja meg megint :-)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Apám szerelője volt pár akkori spílernek. Más gyerek katonával és mecsával játszott, én olajos flakonnal és dugattyúval :-)
@Fabius: Széchényi, állítólag, mint a tudós kollega megjegyezte..
www.oszk.hu/

Én csak azon csodálkozom, hogy még nem Nemzeti!
@Interlock: ooo.. felre ne erts, en nagyon tisztelem a rallysokat.
csak en jobban szeretek tapadni es "test test ellen" kuzdeni:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): na, néha én is azt érzem, hogy csakazértse engedek be ilyeneket... de többnyire okos enged alapon hadd menjen. Nekem is jólesik, ha vadidegen terepen pl. elnézek egy lehajtósávot, és valaki segít, hogy korrigáljak. Igaz, más a kettő, de ha sokan lennének inkább "okosok", előbb-utóbb szégyen lesz bunkónak lenni. Remélem :-)
@Interlock: Szégyen? Azt nem ismerik, nekik jár..a pofájuk is, jobb esetben csak..és ilyenkor persze nincs rendőr!:-(kamerázhatják, ahogy leanyáznak, ilyesmi..komolyan gondoltam már önvédelmi fegyverre, de ilyesmihez biztos nem adnak! Csak pupákoknak, meg ilyeneknek..
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: félre ne érts, nekem semmi bajom a pályásokkal :-) Boldogult lánykoromban mindenféle versenyt megnéztünk, amire össze tudtuk dobni a benzinpénzt, aztán valahogy a rallye-rallyecross maradt a fő csapás, icipici belekóstolással.
Aztán sajnos elmúlt az az idő, hogy ilyesmikre ráérnék :-(
@mamitirtok sír derék (kommensevik): bozótvágó, bal ajtófiókban, évek óta. Még sosem kellett, mert aki integet, az búcsúzik, tehát nem állok meg neki...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Kutya nem rekesztette ki. Ezzel kapcsolatban már elmondtam a magamét: "Mivel radikálisok minden nemzedékben akadnak, ez ellen - bármilyen kurtán-furcsán hangzik - nemcsak felesleges, de nem is szabad tenni..." satöbbi, satöbbi.

varanus.blog.hu/2011/12/23/forradalom_vegallomas?fullcommentlist=1#c15300019
@Interlock: nekem meg a melo es edzesek mellett maradt a szimulator. nem ugyanaz, mert nem tudok "fenekkel vezetni", csak szem, ful es a kormanyreakciok maradnak.

elkezdtem gondolkodni az frt-n ahol par haverom megy, de rajottem, hogy egyszeruen sem idom, sem energiam a szerelgeteshez.
@Interlock: Persze, csak, ha eléd vág, és a gyerekek a kocsidban..nem szeretem az ilyet!
@centenárium: mi van, nincs más dolgod, mint ilyen szennylapokon firkálni?
@Fabius: Megmaradsz az utókornak! -:)))
Én meg olvasni foglak.
Megmondta a Viktor: Minden rendben!!!!!

Aljas uszitok vagytok!!!!!

www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w
@mamitirtok sír derék (kommensevik): luxusautóm van, két irányba tekerhető a kormány :-)
Legtöbbször velem is ott a kölyök, és a gyerek tényleg a legnagyobb állatszelídítő. Amikor autóba ülök, beveszem a leszarom-kapszulát: sietsz, meg még szabálytalanul is? Mennyébazmeg, legyébódog. Már az anyázásról is leszoktam, csendben figyelem a forgalmi idiótákat, nem az én dolgom a nevelés.
Mindenkinek jobb, ha az a bozótvágó elfeledve rohad el az ajtófiókban.
@Knósszosz: És akkor:
Magyarország mi a fasz van veled?
Na, ez a kérdés, Csapdásan.
Lukács nem barom...
Gyó éjet!
Ahogy állnak a dolgok, a gyerekek gimi után mennek külföldre tovább tanulni, aztán adófizetőkké válnak, de nem itthon. Ha csöpp eszük van.
@Husz_János_Puszita: valami egy kicsit elromlott - szerintem - azzal, hogy a tanulási sort mára csak a gimnázium - felsőoktatás síkon tudjuk elképzelni... Persze, olyan is kell, nagyon is, de aki az eszéből él, az csak az egyik pillért adhatja.
A másikról, azaz a kétkezi dolgozók modern szakképzéséről valahogy egy kumma szó nem esik, mintha nem is léteznének, nem is kellenének.
Möngő.... ízlelgessük! Eccő csak nálunk is bevezetik úgyis.
@Interlock: Igen, így van! Kellenek a felsőfokúak, de nem mindegy, mire, meg a betanítottak, a szakmunka meg? Az mi is?:-(
Kellett a lyányoknak a szoptatásról értekezniük. Itt a bosszú. A rali, meg a motrok.
@épészmérnök: "Ma már möngö érmék nincsenek forgalomban, de Ulánbátori turistaüzletek árusítják mint ajándéktárgyat."

Lehet, oda is mehetnénk tárgyalni? Hátha a világválság oda sem gyűrűzött be még..
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ha már ki sem látszunk az állandó szopatásból, az a "t" talán még belefér?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): mindig azzal jöttök (nem te), tehát itt azzal jönnek, hogy Viki beírja magát a történelembe. nos Mongóliában a két legnépszerűbb sör a Dzsingisz meg a Kán. szal, ha 800 év múlva Mo.on a két legnépszerűbb lőre az O meg a V, akkor aláírom
@mamitirtok sír derék (kommensevik): az élet olyan, mint a sinus görbe. eccer fent, eccer lent. most már annak kell következnie, hogy a jó végére kerülünk
www.borsonline.hu/20120510_most_tanulja_oltoztetni_a_lanyat_nicolas_sarkozy

És nem mond olyan baromságokat, hogy a haza nem lehet ellenzékben meg nem szervez puccsokat. Idáig kéne eljutnunk, már jobb hely lenne ez a Levédia.
@a szív fészkei:
1. Rövid volt a ceremónia, mert rohantak zabálni
2. Az őrezred katonáinak állóképessége hagy kívánni valót maga után
3. minő szerelmetes nézés
www.blikk.hu/data/kepgaleria/Blikk/Ader_Janos_koztarsasagi_elnoki_beiktatasa/koztartasagielnok_04_lg.jpg
4. minő nem is találok rá szavakat nézés
www.blikk.hu/data/kepgaleria/Blikk/Ader_Janos_koztarsasagi_elnoki_beiktatasa/koztartasagielnok_06_lg.jpg
ti nem olvastok mást csak magyar büdösch sajtot?

a ZUÁSKA megint leleplezett egy komplottot, újabb BUGYIBANHORDHATÓNUKLEÁRISTENGERALATTJÁRÓTfedeztek fel és lepleztek le egy reptéren, közben a Kongresszus keresi, hogy a Patriótikusch Orgazmikus Bugyikotrók (reptériellenőrzők) miért nem vettek ki a központ raktrárukból ami Arizónában piheg, 185 millió USD értékű kikericset vagy szóval amivel még nem bújtak senki seggébe (közben egy másik Kongresszusi Bizottság azt kutattya miért nem túristáskodnak a zemberek a zusáskában...mert amikor a reptéren bebújnak a seggébe és mezténláb kell neki bemutatnia piruetteket a tolószékében akkor megbánja hogy megvette a repjegyet

ezek kooperálnak METOLCSY-val?
@keresztanya fabi(en):

marhaság a magyar izé az nem sinus hanem tangens, jobb ha tudod de én néha hyperbólikuschnak is látom
jó élyt
a fotókon a vezényló elég szar bőrben van
@Interlock:

azért én láttam olyat, amikor egy Fabius magasságú de szélesebb vállú barátom kikászálódott a Bronco-jából és akkor már a kezében volt a baseball ütő...a seggfejnek nem volt ideje elhúzni, gyógyíthatatlan ronccsá lett téve a kocsija és szerencséje volt, hogy kiugrott...egy szó nem hangzott el sem anyád sem apád csak a bunkócska a drága és munekra lett fogva...másik ismerősömnek az ajtó fiókjában egy Rambo kés volt tok nélkül és az ülése alatt egy acélrúd olyan rendőrgumibot nagyságú ...az is kiugrott egyszer egy piroslámpánál amikor én ültem mellett hát az sem volt akármi
@keresztanya fabi(en): Vitáznék veled: az első nézése a drága Anikó asszonyra az a "na vazze, megcsináltuk, zsebünkben a Sándor Palota, szabad a vásár babám!!"

Iszonyú züllött randa feje lett a Focistának. Az a tipikus kiöregedett, sose igazán befutott focistafeje.
@rodeo36: mi ilyeneket olvasunk: www.origo.hu/nagyvilag/20120510-felcsillant-az-atheni-kormanyalakitas-remenye.html
Addig-addig erőltetik, míg össze nem hoznak egy kormányt. Aztán majd kezdődhet a legitimációról szóló vita, és ha elfajul (olvasva a görög kisemberek szavait, elfajul), lángban fog állni Hellász.
Hagynák már a picsába ezt az egész nyögvenyelősdit, görögök balra el, és változzon vagy szűnjön meg, ami működésképtelen... Csak a még nagyobb bajt odázzák el.
@Pantagruel:
azért egy Hejrákóczy kétliteres jobb lenne
@rodeo36: na ez nekem túl magas, mint kacsának az eperfa

nézd meg ezt,van benne egy kis hozzáadott érték
atv.hu/cikk/video-20120510_rona_peter
@keresztanya fabi(en):

Mi baja volt Orbánnak? Anikó asszony mosolya akasztotta ki ennyire? :-))
@a szív fészkei: egy kis kielégült vigyor? de az asszony csak maga elé néz azzal a botoxos mosollyal vagy fogpiszkálót tettek keresztben a szájába, a folytonosság kedvéért?
@Fabius: sztem a fogpiszkáló miatt

asszony, asszony, nem tudod abbahagyni azt a kényszeredett mosolygást
@rodeo36:

Ezt mondjuk sose értettem. Egyrészt nem hordok a kocsiban semmit, mert nincs amit a kezemmel nem tudok megoldani. Illetve van, de az ellen a dikics meg a bézbólütő sem véd.

Másrészt meg sose húzom föl magam annyira, hogy kiugráljak és másokat inzultáljak. A betolakodó tahó velem megszopja, aztán megy mindenki isten hírével.
@keresztanya fabi(en):

Szerintem Anikó asszony az elméleti lehetőségnek örült: lett az urának főnöke. Ne feledjük, Áder a kétharmados országgyűlést is feloszlathatja, ha nincs időben költségvetés...:-D
@keresztanya fabi(en): Nézd, ha nem vicsorog, ahogy a családi szokásuk igazi meleg mosolygás helyett, akkor kap a fejére otthon, ha már van nagy napszemcsije eltakarni. Vesz még ötven hektár földet, oszt jól van, ennyiért sok mindent elvisel az ember lánya.
@rodeo36: csodálkoznék, ha nem lenne személyes élményed gyakorlatilag bármilyen témához, ráadásul úgy, hogy a végkifejlet számodra pozitív :-) Mondjuk, én nem nevezném barátnak az olyat, akinek óvodában a vendetta volt a jele, de hát kinek mi tetszik.
XXI. század ide vagy oda, ugyanúgy bennünk él az agresszió, mint tízezer évekkel ezelőtt valahol egy hordában. Vajon milyen hosszú lesz - és mikor kezdődik majd - a szellemi evolúciónk?
@Interlock:

Szakmunkásokkal ugyanaz a helyzet. Komoly szakképzett munkaerő hiánnyal küzd a cég, ahol dolgozom. A java tavaly külföldre távozott, amikor megszüntették a munkaerőpiaci korlátozásokat májusban. Képtelenség így versenyképesnek maradni. Igazad van, valami nagyon elromlott.
@rodeo36:

Úgy emlékszem, a kotangens tart meredeken lefelé.
@Fabius: a Próféta beszéljen belőled. Épp ezen dilemmáztunk a férjemmel, mi van ha Áder "nem lép egyszerre"?
@a szív fészkei: na az az földes jó volt az átlátszón.Anikó hová járhat lélekápolásra, mert valamitől kell, hogy ne roppanjon össze egy ilyen nincs is rá kifejezésem milyen mellett
@a szív fészkei: Sidivel jó lett a zenekar, bár Cserkó hiányzik. Ő egy olyan egyéniség volt, aki meghatározta a banda imidzsétet. Sidi az, akit elfogadok helyette.
Ésakkó' gyöhet a fíling, Orczy park júnijusba.
Jó lesz, az má besztos!
Csak az öregem műtétjén legyek már túl, az nagyon leköti a napjaimat.
Jó éjt, megyek dögleni. Neked is gyócakát!
@a szív fészkei: nézd meg Krekót az Olgánál, lekóklerezte őket, naaaagyon
@Husz_János_Puszita: egyetlen dolog romolhatott csak el: itt mindenki a munkát akarja megbecsülni, az összes választási ígéretbe beleszövik ezt a jelmondatot. Holott, elég volna a munkást megbecsülni - ő majd gondoskodik a munkáról.
@Fabius: Nem vagyok teljesen hülye, de valami felmerült itten nekem.
Káder írta basztatta azokat a törvényeket, amelyeket lehányt az EU. Egyet-kettőt. Veszont a nyilatkozatai alapján (a mai is), azt gondolhattya az ember, hogy valami gáncs van készülőben. Na nem vagyok hülye, csak úgy felsejlett a dolog. Totál más a hangnem, mint eddig a hivatalosch fidesz mantra volt. ár azt gondolja az ember, hogy Ő lehet a belső 'ellenség' aki szembe fog menni a törpével.
Naív vagyok mi? Majd kiderül.
De azt érzem, hogy valami más ez, amit hallunk tőle az eddigiektől.
Nem fogom lájkolni, ne érts félre. Csak nem tudom ezt hová tenni.
@Knósszosz: Ja, szerintem van belső ellenzéke a törpének, csak az nagyon sunyít. Ha van. Nem akarják magukat idő előtt kibaszatni, mert akkor em csak onnan esnek ki, hanem lehet, hogy elsüllyednek végképp a pöcegödörben.
Nem tudom, én nem vagyok politológus, csak gondolkodom a magam módján.
@keresztanya fabi(en): @Knósszosz:

Káder a megszólalásaiban - eddig - eltér a fősodortól. Ezzel semmi bajom, sőt. Tőlem kapott egy esélyt a bizonyításra.

Egyébként meg abban bízom, ő mindig nehezen viselte, ha kizárólag a bólogató nejlonkutya szerepre akarták kárhoztatni. Inkább ment Brüsszelbe jó sarzsiért, mint itthon eltűrje a sorozatos leintést.

Azt nem hiszem, hogy Orbán belső ellenzéke lenne, de azt sem, hogy a szervilis seggnyalást smittpáli tökéletességig fejlesztené.
@Husz_János_Puszita:

a lényeg: sem a tangens sem a cotangens sohasem tér vissza elmegy a végtelenbe...

ha a sinus-t modulálod akkor az is ad mindenfélét és persze az is elmegy a végtelenbe de azzal kapcsolatosan valahogy az embernek nincs meg ugyanaz az érzése

azután jönnek a különféle hyperbola-k
@Interlock:

rengeteg negatív is van de azt senki sem szereti mondani bár azokból -fájdalmasan- kurva sokat tanultam

amikor hideg verítékre ébredve a rémálmomból, ahol ugye az agy úgy törli ezeket, hogy ...hát az nem jó...de ezek jönnek elő...és egy bármilyen rossz döntés, ami számomra negatív lett hát az borzadály...de ezt tudod
@Fabius: Én is azt várom tőle, hogy kálcium nyomait mutatja ki a CT a gerince környékén. Nem fűzök vérmes reményeket hozzá, de hátha.
A belső ellenzék kapcsán nem pont rá gondoltam, de elképzelhető számomra, hogy azok akik hosszabb távon gondolkodnak, azok a fideszen belül keresnek egy faszit, aki képes szembe menni a trógerral. Ez nem Áder lesz, de akár lehet is. Nem szimpatikus, de ha egy hasbeszélőtől lesz jobb nekünk, ám legyen!
Adok neki egy esélyt én is.
Aztán megint felébredek izzadságban fürödve...
Remélem nem, mert minden diktátor beszopja egyszer, és a szemétdombon végzi, ahol Orbánnak is bérelt helye van. Csak ő még nem tudja.
@Interlock:

a Földön több mint 2500 különféle nyelvet beszélünk

a különféle művészetek között nincs átjárás azaz

amit meg lehet szoborni azt nem lehet megzenésíteni és járd körbe

a tökéletes fordítás sem létezik csak a megértés

erre van a tudomány amely megpróbálja -nem teljes sikerrel- megoldani amit a tudat még nem tud mert nem ismerjük -eléggé- a tudatot és az azt hordozó agyat sem

számomra egy valami világos

az ember egy csodálatos bioelektronikus computer amelyet egyszer valamikor 3 milliárd évvel ezelőtt TERMÉSZETANYÁNK bekapcsolt (azaz létrejött az élet, egyesek szerint kívűlről mindenféle porokkal a végtelenből érkezett) és csak bizonyos egyedei kapcsolnak ki amikor szavatosságuk lejár DE az egész ÉLET soha többé,

MINDENFÉLE KATAKLIZMÁT TÚLÉLT
@Knósszosz:

Én ebben a belső ellenzék dologban nem hiszek. Összesen hárman vannak akik nyíltan is be mernek szólni Viktornak: Áder, Kövér és Pokorni.

Rajtuk kívül a rendszert öröklés címén tovább vinni szándékozó hercegecskék vannak: Lázár, Rogán, Kósa, Varga.

Az egyetlen sötét ló a pakliban Navracsics, de ő meg annyira el van ásva mostanában, és annyira nincs beágyazva a Fidesz rendszerébe, hogy nem is számottevő.

Ráadásul azt tudja mindenki, hogy Orbán bosszúálló, kicsinyes és nem felejt. A borsodi-miskolci vendettára 16 évet várt, de utána habozás nélkül meglépte.
@Fabius:
Ebben van igazság, de Navracsics nem sötét ló. Ő kátrányos mén, a legszarabb fajtából. Ez az én véleményem, nem biztos, hogy egyet kell érteni vele.
"Orbán bosszúálló, kicsinyes és nem felejt" - igen, ez aztán megállja a helyét!
Eger-Székhelyi Józsi. Mert azt ugye nem gondolja senki, hogy egy helyi nacsalnyik agylövéseként történt az egész? Lófaszt!
Mindent Viktor dönt el, nélküle itt semmi nem megy. Lista van, azt át kell nézni minden reggel. Aki elfelejti, az önként lemond.
Átlátszó, mocsadék ganaj az egész metodika, amely mentén működnek.
Na jó, megbeszéltük. Nem fárasztalak, reggel korán meló.
Bár inkább itt basznám el az időmet.
@Interlock:
javaslom, hogy nézz utána (NASA) a két űrszonda adatainak amiket a Naprendszerből kifelé küldtek a Földre

forradalmasítja azt a világképet amink addig a napig volt

Aristoteles és a többi dialektikus és főleg a hindúk a VILÁGMINDENSÉG TOTÁLIS INTEGRÁCIÓJÁT JELZIK

azaz egy ANYAG létezik és annak csilliárd változata természetesen az élő anyag is anyag semmi több semmi kevesebb

a Földön azért alakult ki az ami van ma és százmillió, milliárd éveken át, mivel az itteni körülmények ezt teszik lehetővé...rövidebb hosszabb idő alatt fajok eltűnnek és újak jönnek létre de lényegük azonos

ha egy olyan bolygón mint a Jupiter amely légnemű és a gravitációja meg sok minden más körülménye más olyan élet mint a földi nem jöhet létre de valami más természetesen -ami nem jelenti azt hogy ki is alakult- és jól megélhet és a világmindenség végtelenjében a végtelen számú körülményekkel az9onos számú formája jöhet létre az életnek mert az élet ANYAG és integrált a nagy egészben és amikor lebomlik akkor utána reintegrálódik azaz a hindúk már ezer évekkel korábban ismerték ezt a folyamatos végtelen ciklust és számukra természetes

remélem számunkra is
@Knósszosz:@Fabius: Azért a Blikk-képeken az látszik Orvbánon, hogy na ezt is nyélbeütöttem, lesz egy kis nyugi, ebbe a fasziba nem köt bele senki, nem csinál hülyét magából, elvan, mint a befőtt ott fent, én mg csinálhatom a dógomat!

Végülis, amit akartam, iramban aláírta a nájlonkutyim bólogatva a Trabi kalaptartón, gond egy szál se. Főleg azokat írta alá a nejlonkutyóm, amiket ez a mostani ötölt ki.
Ha nem ez van a pofán, amit vág a Blikkben, akkor én nem ismerem az embereket.

De álmodozzatok Áder önállóságáról, amivel ezt visszafogja. Kackac, kukac... Most mutat valamit Orvbán, hisz kell már a pénz az IMf-től, hát a kalapból kivarázsolt újabb nyulat.
@Fabius:
mikor vettek véget ennek a darab szar kicsinyes bosszúálló senkiházinak -demokratikusan- alkotni nem képes csak rombolni és ebben a bosszút lihegő álmatlan létében semmi másra nem jó mint egy darab szárított kutyaszar
@rodeo36:

A következő demokratikus választáson. Addig tippeld meg hová apad az a támogatottsága, amit a mandiner látogatóinak összetételével szemléltetek:

mandiner.blog.hu/2012/05/09/elfogyott_a_fidesz_tobbseg_a_mandiner_olvasoi_2012_ben_ii

2010: 64%
2012: 41%
2014: ?
@Fabius:

a számsor logikája szerint 2014-ben

12 %...de ha felgyorsúl -ami szintén a logika része- akkor nulla?

érdekes választások lesznek

megjegyzem azok akik még 4 hónappal ezelőtt engem küldtek melegebb éghajlatra most hallgatnak...a fordulópont a békamenet után 1 héttel
Azért az meglepő, hogy sokan mégcsak mostanság jutnak el ahhoz a felismeréshez, hogy a csutignóm szava és aláírása nem ér semmit. Sőt még annál is kevesebbet. Abban viszont bízom, hogy az IMF-nél ezt már régen tudják és eképpen fognak hozzáállni az orbánisztán banánköztársaság hiteléhez.
Végtelenül ostoba az, aki egy hazug tolvajnak egyetlen szavát is elhiszi. Aki meg még pénzt is ad egy ilyennek, az meg is érdemli.
@Knósszosz: És az megvan, hogy az általa írt törvényben csak az alkotmánybírók nem kötelesek nyugdíjba vonulni 62 évesen? Vajon eközött és aközött, hogy az apósa 62 év feletti és alkotmánybíró, nincs összefüggés?
Jó, tudom, OV dönt el mindent, és a friss FIDESZ-kinevezettek között is nyilván van 62 év feletti. De azért lehetne fiatalabb kiszolgálókat is találni, míg após (optimális esetben) nincs sok.
@a szív fészkei:
Kacagj, csak kacagj...
Káder igen is nagy formátumú politikus, de ezt jól tudja rejtegetni. Nem gondolod, hogy Fabius naív ugye? Én is megengedem magamnak, hogy ebbe a kategóriába soroljam személyemet. Pusztán azért csatlakozom hozzá, mert akkor lesz érvényes az anyázás, ha ő is elbassza. A lehetőséget mindenkinek meg kell adni, bár őszintén szólva, nincsenek illúzióim. De akkor is...
@Kuviklacz:
Alább írtam Szívnek, amit. Neked is azt tudom mondani. Tegye a dolgát, aztán kiderül ki is valójában. Mondjuk az eddigi tevékenysége okán, nem vagyok optimista, de valami más, az eddigiektől eltérő hangot ütött meg. Csak azért, hansúlyozom; csak azért.
@Knósszosz:
Már, hogy Áder bassza el...
Mit tudja egy firkasz hogy mi fan terem a szabadsagharc :D Orban kisujjaban van a demokracia minden fortelya, es senki nem szabadsagharcol jobban mint O! ( talan CsakNorris, de nem biztos :D
:DD priceless!! :D

Rakosi elegedett lenne ha ma elne. OV befejezte a muvet. Lassan a hatalmi haromszog mindegyik csucsa egy kezben lesz, vagy mar van.
@visszakettopadlogaz:
Ha belinkelem sok helyre a mandin, SStefykénél, szeretni fogják? :)
Eh, ez a sok elegedetlenkedo!! Kishituek vagytok, az a bajotok!!! A Dicsoseges Ofomeltosagu NagyVezenyloTabornokUr tudja a tutit, nem fogja a bolcsek kovet a pornep koze dobni, lesz itt olyan felviragzas hogy attol kodulunk :))))
Mar keszitik Orban Viktor: "Ortodoxia Felsokfokon" c., es "Megkoronazasom igaz tortenete" c. konyveket, ( az utobbi ima asztallal jon ) csak most az osszes nyomdai kapacitast lekoti par evre elore egy tobb ezer oldalas "Hazugsagaim a hatalmon maradas erdekeben" c kiadvany :DDD
@Knósszosz:

Köszönöm az alabbi szep levelet de azt hiszem hogy ez a hangnem Teged es az altalad kepviselt elveket minösiti:

"A hozzád hasonló fizetett tetvektől hemzseg a net.
A majd 100 hozzászólásod alapján azt gondoljuk mi libsibolsik, hogy ennyire lehetsz képes.
Szerintem nem tévedünk.
Nem leszek intellektuális egyed avval amit mondani fogok (felétek ez amúgy sem számít semmit), te egy büdös gyökér vagy kedves barátom.
Ne fáradj a válasszal, nem fogom elolvasni a fajtád agymenését.
Menj a jó édes anyádba, üdv:
Nedudgi!
(ehhez se lesz agyad, barom...) "
@kovacs55: Amilyen az adjonisten, ugye..:-(

"Szarhazy nagyon ugatott de vajon hany mszp tag fogott lapatot es ment segiteni????? Gyurcsotany es bandaja detto...hanyan segitettek...persze pofazni azt tudnak."

Idézet munkásságodból, amit elhintettél itt-ott..ezek után az általam is elítélt hangnem kissé igazolást nyer azért..a nedudgi-hoz csatlakozom azért!

Dísz teleddel: Te ló!
süti beállítások módosítása