Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: index.hu/gazdasag/2024/04/26/gazdasag-bank-otp-csanyi-sandor-kozgyules-terjeszkedes-felvasarlas/ ... (2024.04.26. 17:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.04.21. 05:17 Fabius

Szimpla különadó a bankoknak, dupla nekünk

Kedvesaranyos nerpolgárból luxusprofittal rendelkező rohadékok lettünk kedves honfitársaim. Igen, mindannyian, nincs kivétel. Szeretett Vezetőnk és mágikus tekintetű félbolondja most látja elérkezettnek az időt, hogy a balfaszságukból adódó költségvetési hiányt a mi különadóinkkal tömködjék befele. De amíg a bevétellel és tőkével rendelkező gyűlöltellenségeink - bankok-távközlési cégek-kereskedelmi láncok - csak szimpla sarccal lettek büntetve, mi duplával leszünk. 

Nem tévedés, a kételkedők vegyék elő bátran a 2010 májusi és az egy évvel későbbi bankszámlakivonatukat, telefontársaságuk számláját, vessék össze a számlavezetési/tranzakciós díjakat, a mobilszámla perc és sms díjait, és a mobilinternet csomagok díjait. Ott lesz benne az áthárított különadó, amit eddig is megfizettünk. Most, hogy ezeket a különadókat ki kell vezetni, jöhet a sarc sarca, a sárgacsekk és internetadó. Mert a munkáért járó fizetésünk luxusprofit, amit nyilván a családunk helyett a dilettáns gazdaságpolitika további felesleges finanszírozására is fordíthatunk, és miért ne tehetnénk ezt mindjárt duplán? A bankadó megemelte a számlavezetés körüli díjainkat, most ezekhez az emelt díjakhoz csapják a csekkadót. Az telekom adó odavert az előfizetésünknek, most a megnőtt költségekhez hozzácsapják az internetadót. 

Itt véssük kőbe, hogy a minden sarokra stadiont mozgalom, az Európa legdrágább autópályája és metrója után Európa legdrágább vasútvonal felújítása (Közgép-Szajol, Sz.fehérvár) hagyomány, a milliárdért gründolt Kibaszott Nagy Tervek Hivatala és a többi nyalánkság nem luxus, és nem kell rajta spórolni semmit. Vagyis majd mi fizetünk duplán, a költségvetés kiadási oldala meg éppen úgy jó, ahogy van. Mit mondhatnánk? Hajrá srácok! Előre! Egyrészt a nép többségének a gazdasági mutatók számai, a CDS felár, a dupla bóvli kategória jelentőséggel nem bíró elvont fogalmak. De mikor zsebbe kell nyúlni miközben épül szépül a felcsúti stadion, azt fogják szeretni. Másrészt az ilyen tapasztalások után világos lesz, hogy csak a szátok járt mikor a Gyurcsány kabinet gazdasági melléfogásait kriminalizálni akartátok, mert ha az elkúrás mértéke lenne a jogalap, akkor rátok is várna némi szörprájz a kormányváltás után. 

Ehhez képest a futóversenyadó csak a legidiótább marhaság díjra esélyes.  Ehhez éppen lenne nekem is ötletem, de azt hiszem a téma aranyérmesét alapos indoklással már olvastam Kősüllő Lacinál olvasói levél formájában. Idézem: 

 

"Kedves Index!

Olvasva ma az új telekom-adóról szóló információkat, egy zseniális ötlet vert gyökeret a fejemben, amivel megmenthető a magyar gazdaság.

Kitaláltam egy olyan új adónemet, amit az érintettek önként és büszkén fognak befizetni. Ezt a terhet eltitkolni sem akarja majd senki, sőt. bizonyosan mindenki nagyobb összeget akar szeretnének majd befizetni, mint a tényleges kivetett kötelezettség.

Igen, ez lenne a PÖCS-ADÓ és minden centiméter után kellene fizetni X forintot…ugyan ki titkolná el? ugyan ki ne akarna többet fizetni?

Kérem, csináljanak hírverést az ötletemnek, mentsük meg együtt a magyar költségvetést!"

 

Nos, hírverés megcsinálva, az ötlet támogatva. Belátom, ehhez képest az én kitalálmányom csak egy dunántúli térségben lehetne győztes ötlet: ha már az ellenzék hathatós támogatásával szigorúan titkosak lettek az állami földbérlet-pályázatok, akkor szigorúan titokban kezdjetek rajta bodzát termeszteni. Azt mondják az kurva jól fizet. 

 

 

 

 

854 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr594464052

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A hatodik kulcs 2012.04.21. 15:16:50

A költségvetési lyukakat a lakossággal fogják betömni. Nem is olyan régen tiszteletreméltó kormányunk egyik tisztviselője fejezte ki az ÁFA hatékonysága iránti elragadtatását, elsősorban annak "megkerülhetetlen" természete miatt. És milyen ig...

Trackback: Internetadó 2012.04.21. 14:36:46

Az internetadó első ránézésre ugyan nem tűnik olyan jelentősnek, mint a sárgacsekk-adó, azonban a mémgyártók tyúkszemére taposnak vele, így nem csoda, ha egyből megjelentek a témába vágó alkotások.

Trackback: Adójavaslatok a fülkeforradalomhoz 2012.04.21. 13:38:34

Közbeszerzési adó:Minden közbeszerzésen nyertes vállalkozás esetén, amely az adott évben Magyarországon lefolytatott közbeszerzési eljárások összesített volumenének 5 %-tól nagyobb értékben nyer el megbízást, a különadó mértéke az így megállapított hat...

Trackback: Nyártól pénzbírsággal vagy elzárással büntetnék a rosszkedvűeket 2012.04.21. 11:22:11

- Miniszter elnök úr megelégelte a savanyú, panaszkodó, rosszkedvű emberek szűk, de annál kártékonyabb csoportját! Sokak nevében mondhatom: elegünk lett abból, hogy az ilyen gyanús alakok elégedetlenségükkel, keserűségükkel, ellenvéleményük hangoztatás...

Trackback: Elveszett illúziók nyomában 2012.04.21. 10:38:04

Matolcsy önkritikát gyakorolt - na nem nagy nyilvánosság előtt, hamut hintve a fejére, csak a Heti Válaszban egy könyvajánló apropóján. Bruce Bartlett The Benefit and the Burden, Tax Reform, Why we need it and what it will take című könyv ismertetőjé...

Trackback: Méregdrága ötletek 2012.04.21. 10:36:27

Elképesztőbbnél elképesztőbb ötletek között cikázik a kormány, az ország mintha egy kollektív brainstormingra fizetett volna be. A konvergencia-program leadási határidejének közeledtével egyre vadabb tervezetek látnak napvilágot, túráztatva a szake...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

két megoldás kínálkozik, ha a munkáltató nem fizet cash-ben, akkor kilépek (persze mindenki!!!) és ha cash-ben fizet akkor semmit sehová sem fizetek be, sem hiperszuperbruttót sem semmi mást és ha bármilyen eladó felszámolja az ÁFÁ-t akkor otthagyom nekije az áruját

ki kell próbálni, ki bírja tovább

ha nem csináljátok akkor is ugyanide juttok csak akkor még ki is lesztek röhögve miközben levonják minden bevételeteket

azaz

CAVEAT EMPTOR alapján mindenképpen csőd

nem tudtam nevetni rajta
hát a nyomor is ilyen? "Snob vacsora egy lakásétteremben" (ezeket Habana-ban kifőzdének hívják, igaz ott mindig lehet tudni mi van a tányéron)

www.noltv.hu/video/4312.html

magam részéről nagy zabás vagyok és kibaszott válogatós, és ha étterembe megyek nem a szakács mondja meg mit fogok enni, hanem én, ha nem így van akkor angolosan távozom

az ilyen hatalmas tányéron elbúvó izéket nem szoktam megkóstolni, mert sohasem lehet tudni mivel keverte és minek...ja, és pezsgőzni útálok és pillanatnyi hisztériám szerint választok italt és ha olyan nincs amit elképzeltem akkor szintén angolosan távozom

szóval az itt benyomom ott kigyün szerű világhírű recece nem az én világom

még akkor sem ha ténylegesen megkóstoltam már majdnem mindent ami ehető de a fentiek szerint saját hisztériám szerinti pillnatanyi vágyaim vezetnek

bruhahahahaha nekem hiába tesznek ki akárhány csillagot
nol.hu/belfold/orban__jovore_az_elmezonyhoz_akarunk_tartozni

a HUAWEI hírdetését -autóbusznagyságban- a Bundesliga meccsén láthattam ugyanez Magyarországon nincs, ha ezek nem hírdetnek akkor mi történik a simicska hírdeti őket? de akkor miért nem látszanak?

és a gazdaság felpörgése hogyan lesz ha éppen zuhanórepülésben van és a "jetengine" ki van kapcsolva beleszálltak a turulok
@rodeo36: most nem tudom megkeresni, de tegnqp volt ilyen szép beszólás a kinai magyar gazd.társaság ülésén, hogyaszondja, azért fifikás /csalós, kerülgetős/ mind a két nép, mert földik és egy vérből valók vagyunk :-)
Egyébként az is megér egy misét, hogy most is fizetjük a multikra kivetett különadókat (hiszen beleépitették az árba), erre most ráteszik a sárgacsekk/internetadót, ami az előbbi kivezetése nélkül megint plusz.
Aztán ha többkulcsositják az ÁFÁt, akkor lefelé természetesen nem változik semminek az ára, felfelé meg azonnal megjelenik.

Valaki elmagyarázhatná ezeknek a majmoknak a kereskedők észjárását, és hogy ne pattogjanak 2 havonta más-más hülyeségekkel, mert mi többszörösen szívunk.
Én nem mondhatom azt, hogy 100e helyett 102e Ft-ért tervezek mostantól. De eljön az a pillanat, amikor azt mondom, hogy 150e Ft. Aztán vagy lesz megrendelésem, vagy éhendöglök...
@rodeo36: Lisszabonban találtam egy flotti lakáséttermet, ha a kétszékes asztalt a konyhában annak vesszük, egy kínai mama főzött a villamosvezetőkre, egy euró húsz volt a menü és minedennap ugyanaz, rizs-tésztával és látszathússal, otthon direkt menő lenne, pedig ott is egy a jelszó: nyomor.
@Kőmíves Kelemen: ezt írja Fabius is, duplázva minden költség, és ha, ha, kivezetik a különadót á, azkkor semvált.semmi
Csak linkelgetek:
Békesi László az adókról
atv.hu/cikk/video-20120420_bekesi_laszlo
Pataky Péter a jövedelmek alakulásáról
atv.hu/cikk/video-20120420_pataky_peter
Michael Knight a miniszterelnökről
michaelknight.blog.hu/2012/04/20/csusztatasok_magasiskolaja
fedor.blog.hu/2012/04/20/az_adocsokkentes_kormanya_1?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_04_21&utm_campaign=index

"Persze nem Magyarországon lennénk, ha nem derült volna ki kapásból, hogy

1. Pár éve Gyurcsányék is próbálkoztak hasonlóval (szerencsére sikertelenül),
2. pont a FIDESZ tiltakozott ellene a leghangosabban.

Hiába, így kerek a világ mifelénk."

Az. Kerek, egész:
www.youtube.com/watch?v=9iIoCdMoZXs
Szerintem ez lesz a pont, és nem az í-re, hogy tán azt mondja a nép: Kicsi p@cs@m nem kéne már?
Ld. odafent..
Kedves Fabius! Az előző post végén már tárgyaltak alapján remélem azért érzed az ízét, hogy a mi Lacánk segítségével végre sikerült megtalálni a legpontosabb definíciót a magadfajtákra. :))

"nyikhaj, senkiházi, utolsó, tollforgató terrorista"

mno.hu/pentek8/a-pentek8-vendege-kover-laszlo-1070051

index.hu/belfold/2012/04/21/kover_ne_rontsa_az_mszp_a_beiktatas_unnepet/

Lássuk be, hogy majdnem olyan jó mint mondjuk a kusza szem jelző. :)
Ez viszont elég ciki. :)

Van még lejjebb? Az Anonymous Photoshoppal "törte fel" a Jobbik honlapját

barikad.hu/van_meg_lejjebb_az_anonymous_fotoshop_pal_bizonyitja_a_jobbik_honlap_feltoereset-20120421

Nagyon el lehet keseredve a magát magyarországi Anonymous csoportnak nevező csapat. Látványos kudarcba fulladt mai akciójuk után egy különösebb hozzáértés nélkül is egyértelműen láthatóan képszerkesztő programmal készített ál-printscreent töltöttek fel a csoport Facebook-üzenőfalára bizonyítandó, hogy sikerült feltörniük a Jobbik honlapját.

A hozzászólók közül többen rámutatnak arra is: a nem sokkal háromnegyed tizenkettő után felkerült képen a jobb alsó sarokban olvasható időpont 1:03. A böngészőbe beírt URL, a jobbik.info alatt egyébként nem a nemzeti radikális párt honlapja található.

Akad több olyan kommentelő is, aki szerint a kép még a Photoshopnál is egyszerűbb, Paint programmal készült.

A csoport profizmusának valódi szintjére éles fényt vető kellemetlen képet nem sokkal éjfél után eltávolították a csoport Facebook oldalának üzenőfaláról.
@Gábriel angyal: Tévedésben leledzel, úgy vélem..az irónia nem egyenlő azzal, amikor hatalomból erődemonstrálunk, még akkor sem, ha úgy véljük, hogy mi sz@rtuk a spanyolviaszkot!
2006-ban nem a túloldalán álltál a f@roknak véletlenség?
Jól esett? Peretáznál?
A poszthoz azonkívül, hogy menjenek a büdös csába, nincs nagyon mit hozzátenni.
De Kövéren is az elhatalmasodott elmebaj jelei mutatkoznak, hogy aszongya "tollforgató terrorista" az za újságíró, aki utánnéz, utána megy dolgoknak, kérdez, na nem olyan tökösen, ahogy Obersovszky.
Vigyázz Fabius, ha tollforgató TERRORISTA vagy, akkor jöhet érted a TEK.
Komolyan az interkontinentális fordító korong, nekünk Brüsszel nem diktál, és különben is a tudomány feldughatja, mert istentelen után még ez is.
3 elmebeteg irányítja az országot.
@egy mind felett?_ Cirbi_vytézy és nem a parittyás: egy nol videjón mondta somolyogva a kínai barátság magyar elkötelezettje ezt.
Én már a tegnapi poszthoz megírtam, hogy nekem még sok adólehetőség van a fejemben, de direkt nem írom le, mert a TEK belenézhet a kommentembe. De most már tényleg kíváncsivá tettek ezek, mondják, már el valahol valakik, hogy ezek mit csinálnak.

A narancsdroid fülkeforradalmárok tűrőképességének a határait tesztelik? Akkor fölöslegesen fáradnak.
Én a fölösleges adók nélkül is meg tudom, mondani a végeredmény két lehetőségét.

Az egyik eset, hogy nem lesz semmi, mert a sok birka idióta boldogan fogja tűrni az egyre szemérmetlenebb kizsebelését, esetleg újabb békemenetet is fog szervezni a kormány mellett.

Ez a rosszabbik forgatókönyv.,

A másik lehetőség pedig, sajnos ez a valószínűtlenebb, hogy az előbb említett narancsdroid fülkeforradalmárok keserű szájízzel felébrednek, és azt fogják csinálni a nem fülkeforradalmárokkal összefogva, amit 1956-ban is megtörtént, és elzavarják a fülkeforradalom kirobbantóit.

Sajnos ez a valószínűtlenebb forgatókönyv, mert amíg olyan állatok léteznek a kommentelők között, mint Enrico 72, Vidéki, Filtol, Gery Greyhaound, Stefi kisasszony, addig erre nem sok esély van.
Az meg a szánalom csúcsa, ahogy behazudja ez a kis seggdugasz a luxusprofit meg ilyesmik adóztatását, hisz a villanyszámla és a heti bevásárlás vígan adózik - tehát ebben a fülkeforradalmi szarban ezek a luxusok? Értem Viktor! A te k... nénikédet!
@aritus: Bezony, lassan vége a türelemnek, ha a magasröptű, átgondolt gazda(g)ságpolitika nem hozza a kívánt eredményt és a tömegek nem hömpölyögnek örömmel telve május elsején a tribün előtt, akkor...és ide ne is gondoljunk bele, nem?:-(
Jó reggelt, faszszopók!

Engedjétek meg, hogy megkülönböztetett szeretettel köszöntsem Fabiust, akiről végre-valahára sikerült egy képet találnom az interneten. Drága Fabius! Pontosan olyan vagy, mint amilyennek elképzeltelek. Egy büdös, szőrös, pápaszemes, kövér disznó.

Már több alkalommal írtam róla ezen a blogon, hogy nem vagyok antiszemita, de még fajvédő sem, és ha a magyarságról írok, nem a fajt értem rajta, hanem a spirituális értelemben vett népet. Az én szememben a bizonytalan származású Szájer József ugyanolyan kiváló magyar embernek számít, mint az ősmagyar Kövér László. Szerb Antalt ugyanúgy tisztelem és szeretem, mint Szabó Dezsőt vagy Wass Albertet.
De ne ámítsuk többé egymást, hanem mondjuk ki őszintén: a magyarországi "liberális" zsidóság olyan undorító magyarellenes hadjáratot indított ellenünk itthon és külföldön, amely feljogosít bennünket az önvédelemre és az ellentámadásra. Nem véletlen, hogy e fórum hozzászólói között is többségben vannak a választott nép fiai és lányai. Ezekről a kérdésekről őszintén kell beszélnünk, mind a magyarság, mind a hazai zsidóság érdekében.

Én szeretnék aktív résztvevője és előmozdítója lenni a fajtáink közötti párbeszédben.

Stefánia.
@Secnir: Hofinak ebben is igaza volt, amikor a Kövér úr szájszervét elhagyó akármiket a tiszai ciánszennyezéssel hozta összefüggésbe.
@Secnir: Hofinak ebben is igaza volt, amikor a Kövér úr szájszervét elhagyó akármiket a tiszai ciánszennyezéssel hozta összefüggésbe.
Esmég kezd hülye lenni a blogmotor. :(
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.):
Nem a kommentelők számítanak, hidd el, hanem a széles tömegek!
Amint minden harmadik munkanélküli lesz, miközben elsuhannak mellettük a TEK-es autók, meg a limuzinok, amint a közértben már sz@rt sem ér a gyönyörű Böske-kártya és be sem váltják, amint hatalomra kerül a szélsőjobb, ez már nem lesz kérdés..kushadunk, vagy menekülünk, TTT, bulvária, Te mindenem!
@Stöckhardt Stefánia: A Te "fajtád" az, Kedves Stefike, amit sem bottal, sem másként nem szabad piszkálni, mert még elszaporodik!
A patkányírtó is hatástalan veled szemben, állítom!
Így marad az ignorálás..
@tucano: de a néne legalább feltalálta magát és a buszsofőrök meg megtalálták

mi lesz szittyaland-en??? mindenki élhetetlen

a lapostv-t nem lehet kirántani hacsak nem a konnektorból?

te is ismered a portugálokat a jéghátán is megélnek, nagyon fasza gyerekek...ja és nem húznak szét, hanem össze
@Stöckhardt Stefánia: Stefi, Stefi.. hát kezdjük azzal, hogy nem faszszopónak nevezed az ittlévőket..
Lehetséges magyarázatok (szigorúan szubjektív alapon):
1. Gumicsont, amivel az éppen (szándékosan) elbaszandó IMF/EU tárgyalásokról, valamint matolcsy legújabb külhoni produkciójának következményeiről, legfőképpen pedig simicska lebukásáról akarják terelni a figyelmet. Aztán majd szépen hímeznek-hámoznak, végül kihoznak egy olyan szerkezetet, ami töredékét hozza majd be az általuk tervezett adóbevételnek, vagy csak egyszerűen elfelejtődik.
2. Valós koncepció, azzal a mögöttes céllal, hogy a rabszolgatársadalom még a jelenleginél is kevesebb információs felülethez jusson, ergo könnyebb legyen hazudni, folyamatosan agymosni. A fidesz-jobbik de facto koalíció társadalmi tömegbázisa ui. még mindig nagyobb, mint azoknak a száma, akik képesek gondolkodni és emellett lenyelni az újabb többletköltségeket és "idegen eszmékkel" (pl. szabadság, kiszámíthatóság, élhető ország stb.) fertőzni a jónépet.
3. Egyszerű tünete a fokozódó állami és társadalmi széthullásnak, amiről gazdaság(irányítás)i téren legutóbb Chikán beszélt, TGM pedig általános értelemben pedig már régóta. Ez persze nagyon jó az oligarcháknak, meg a szélsőséges érzelmekre alapozó manipulálásra berendezkedő politikai erőknek (fidesz-jobbik de facto koalíció).
4. A fentiek bármilyen arányú kombinációja.

A szélesebb magyarázat pedig: amíg a magyarok kritikus tömegében nem alakul ki és erősödik meg az a képesség, hogy a sorsáért való felelősséggel szembenézzen, addig az élet erősödő ütemben tolja az arcunkba a szart. Ha a képesség (pl. felfogni, hogy NEM szavazunk demagóg, ingyen-dínomdánommal szédítő, ráadásul bizonyítottan leszerepelt politikai társaságra) nem aktiválódik enyhébb eseményekre, akkor a negatív hatások szüségszerűen addig erősödnek, amíg a jónép végre észreveszi magát. És még akkor is csak az első lépést tettük meg, mert hol van még ekkor a történelmünkért való felelősségünk belátása...
Szóval hajrá orbi, hajrá gyuri, nélkülözhetetlen társadalom evolúciós szerepetek van, csak így tovább!!
@Stöckhardt Stefánia: Erdő Péter bíboros, prímás, az esztergom–budapesti főegyházmegye érseke, teológus, egyházjogász teljes beszéde 2012. április 17.-én:
"Kedves Barátaim!

Lelkiismereti kötelességemnek érzem, hogy elmondjak itt most három gondolatot.

Az első: A kereszténység nem fér össze az antiszemitizmussal! Nem fér össze a gyűlöletkeltéssel és az indulatok szításával semmilyen vallási közösség, semmilyen népcsoport ellen. Mesterünk, a Názáreti Jézus főparancsként tanította azt, ami ott áll már a héber Biblia lapjain is: „Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!” Ez pedig minket, keresztényeket minden ember szeretetére kötelez.

Ez a menet ma a Salkaházi Sára-rakpartról indult el. Arról a helyről, ahol a katolikus szerzetesnőt, Boldog Salkaházi Sárát azokkal a zsidó asszonyokkal és gyerekekkel együtt lőtték a Dunába, akiket a rendházban rejtegetett. Példája ma is kötelez minket.

A második: Az antiszemitizmus nem fér össze az emberséggel! A Biblia szerint minden ember Isten teremtménye. Mindnyájan egymás testvérei vagyunk.

A harmadik: Van remény, ha mindnyájan összefogunk, és akarjuk! A gyűlölködés, az antiszemita, a rasszista beszéd és cselekvés mindig mérgező. Mindegy, hogy ki teszi vagy mondja ezt, és mindegy, hogy miért, milyen okból vagy milyen célból – mindig elfogadhatatlan. Ha ebben egyetértünk, ha ezt elismerjük – és nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is – , akkor van esélyünk. Akkor megtaláljuk azokat a közös erkölcsi alapokat, amelyekre életünket, országunkat és jövőnket építhetjük.

Köszönöm, hogy meghallgattak!"

A bíboros úr felszólításának eleget téve: elmész a rasszista, gyűlöletkeltő szövegeddel a fenébe.
@Penivaldes: De mikor ott állunk, azon a végin, minek tagadni? Összeszedett és világos érveinek nem lehet ellenállni, ugye?:-D
stefi ismét nagyot alkotott, éljen éljen, kérhetném hogy engem ilyen szellemi korlátoltak ne védjenek, köszönöm :D

köteles laccer mint ősmagyar, ez a hét egyik nagy beszólása volt esmét ;)
@Stöckhardt Stefánia: Segíts magadon, kis népnevelő! Ha ilyen pedagógusaink lennének, Taigetoszt valóban érdemes lenne megfontolni újbóli bevezetésre!
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Nem tudom, én kezdek vele megbarátkozni..kissé smirglis, de a miénk.
:D
@Stöckhardt Stefánia: Tudod, mit, magaddal viheted az összes általad derék ősmagyarnak nevezett embert (Kövér, Áder, Szájer {aki ugyan szerinted bizonytalan származású} és az összes többi parlamenti társukat színre és fajtára való tekintet nélkül valamilyen ma még lakatlan területre. Ott élvezhetnétek egymás cseppet sem nagyra becsült társaságát, talán a Bonsai Duce is újra abuzálna téged, ami gondolom külön öröm forrása lenne számodra.
Csak egyet kérek, ha elhúztatok innen, akkor ne is írjatok, mert úgysem válaszolunk.
@Penivaldes: ja, mint a tarajos sül, bel(n)sőséges használatra! Szokni kell, vagy szökni köll?
@aritus: "3 elmebeteg irányítja az országot."

Nem. 5-8 gátlástalan gennyláda maffiózó irányít, akik a 3 elmebeteg paprikajancsit rakták a kirakatba.

@Fabius: A második kép különösen aktuális telitalálat!
@Deathstick: 4.

@aritus: köszönöm, igen ez az, és olvastam kivonatolva is :D
Kedevs Fabius ! Jelen írásoddal, abszolút egyetértek. Az itt megfogalmazott véleményed kapcsán teljesen egy oldalon állunk már 2010 év vége óta. :)

youtu.be/8fpIPoAPS0k
youtu.be/3v6062kn1l0
@Penivaldes: Lehet, jót akar?
Ne akarjon, tegye!
Igen, magyar, az. Őstulok, s mint ilyen, védendő, mi?
Én meg akkor őskaján vagyok..
@Penivaldes: a pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve :D
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Túlságosan is elragadtak a szenvedélyeid. Most mit izgatotd magad rajta?
"Nyögve kinálom törött lantom,
Törött szivem, de ő kacag.
Robogva jár, kel, fut az Élet
Énekes, véres és boros,
Szent korcsma-ablakunk alatt.

„Uram, kelj mással viadalra,
Nekem az öröm nem öröm,
Fejfájás a mámor s a hírnév.
Cudar álmokban elkopott
A büszke oroszlán-köröm.”

„Uram, az én rögöm magyar rög,
Meddő, kisajtolt. Mit akar
A te nagy mámor-biztatásod?
Mit ér bor- és vér-áldomás?
Mit ér az ember, ha magyar?”

Ez meg elmaradt..
@Penivaldes: Nincs rá más..
Mintha ujra hallanók a pusztán
A lázadt ember vad keserveit,
Gyilkos testvér botja zuhanását,
S az első árvák sirbeszédeit,
A keselynek szárnya csattogását,
Prometheusz halhatatlan kínját.
Húzd, ki tudja meddig húzhatod,
Mikor lesz a nyűtt vonóbul bot:
Sziv és pohár tele búval, borral,
Húzd rá cigány, ne gondolj a gonddal.

A vak csillag, ez a nyomoru föld
Hadd forogjon keserű levében,
S annyi bűn, szenny s ábrándok dühétől
Tisztuljon meg a vihar hevében,
És hadd jöjjön el Noé bárkája,
Mely egy uj világot zár magába.
Húzd, ki tudja meddig húzhatod,
Mikor lesz a nyűtt vonóbul bot:
Sziv és pohár tele búval, borral,
Húzd rá cigány, ne gondolj a gonddal.

Húzd, de mégse, - hagyj békét a húrnak,
Lesz még egyszer ünnep a világon,
Majd ha elfárad a vész haragja,
S a viszály elvérzik a csatákon,
Akkor húzd meg ujra lelkesedve,
Isteneknek teljék benne kedve.
Akkor vedd fel ujra a vonót,
És derüljön zordon homlokod,
Szűd teljék meg az öröm borával,
Húzd, s ne gondolj a világ gondjával.

1854. július-augusztus(?)
@Penivaldes: " Lehet, hogy jót akar.."

Te vagy igen erősen ironizálsz, vagy óriási empátiád van, vagy rendkívül naiv vagy ezzel a felvetéssel.

Bármelyikért és mindegyikért őszinte elismerésem! :-))
@egyfejű:

Teljesen hidegen hagy a kikeresztelkedett zsidó családból származó Erdő (Wald) Péter beszéde. A legkisebb mértékben sem befolyásol. Én ugyanis lutheránus vagyok. Mellesleg a Római Katolikus Egyház már sok évszázada elszakadt Istentől, megszakadt a kapcsolatuk a Teremtővel. A katolikusok lepaktáltak nemzetközi háttérhatalommal és a globális pénzoligarchiával.
@Deathstick: Penike itt az ügyeletes naíva, színtársulatunk oszlopos tagja!:-)
@Deathstick: :))) Jelen esetben az első kettő keveréke. nem gondolom komolyan, de az esélyt megadom neki. hisz nem fogom magam felhúzni jelentéktelen dolgokon
@Stöckhardt Stefánia: ez is mutatja a zavart abban a szétsimogatott fejedben, mert keresztényként határoztad meg magad. Kiscsillag, te keresztyény vagy. Olvasni, értelmezni, gondolkodni a konteók gyártása helyett. :)

Jut eszembe, elmész a fenébe a rasszista, antiszemita, kirekesztő szövegeddel.
kedves egybegyültek, ezennel kinevezem magam gondolkodó terroristának, írni hosszabb lélegzetüeket nem szoktam, csak hozzászólásokat, de ezzel is NERtelen, osztály idegen, TEKpozitív vagyok, és ez ellen a dilettáns baromarcú segfejekkel telerakott vezénylós bagázzsal szemben ezt a megbélyegzést büszkén viselem....

"Kövér megkönnyebbülten kritizál
Örül, hogy nem lesz államfő, Schmitt plágiumbotrányára utalva pedig "tollforgató terroristákról" beszél."
@Stöckhardt Stefánia:
"16. Láthatjuk, hogy a pokol, a purgatórium és menny úgy különbözik egymástól, mint reményvesztés, a kétséggel küzdés és a biztonság.

17. Látható, hogy a lelkeknek a purgatóriumban arra van szükségük, hogy mind félelmük fogyjon, mind szeretetük szaporodjék.

18. Nem látszik bizonyítottnak sem érvekkel sem szentírási helyekkel, hogy (a purgatóriumban lévő lelkek) kívül lennének a szeretetet kiérdemlő vagy azt fokozó állapoton (Isten irgalmán).

19. De az sem látszik bizonyítottnak, hogy legalábbis mindnyájan biztosak és biztonságban vannak boldogságra jutásuk felől, jóllehet mi ebben teljesen bizonyosak vagyunk. "

Honnan ezen magabízás, óh, Uram!?
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Penike nem gondolja komolyan..pillanatnyi kedve határozza meg tetteit.
@Stöckhardt Stefánia:
bocsi, nem te vagy az a stefánia kisasszony, aki a múltkor még azzal dicsekedett, hogy viktor egyszer az arcára recskázott és azóta átlényegültél? mert akkor még ősmagyar turulsámán voltál vagy mi. azóta jelentősen megváltozott a világképed a vallást tekintve.
de hát mit vár az ember egy fideszestől. hozzájuk képest a szélkakas egy bevert százas szög...
@Penivaldes: Penike ké(j)ny-Úrnő lenne? Inkább csak bizonytalan, úgy vélem. És egyben naíva, no!:-)
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Rosszul véled:)) Peni szeszélyes mint az időjárás, és a kedvessége sem az igazi.))
Ady Endre

MENEKÜLJ, MENEKÜLJ INNEN

Pocsolyás Értől elszakadt legény,
Sorvadva, várva itt tovább ne ülj.
Nem kellenek itt úri álmodók,
Menekülj, menekülj.

Rossz a világ itt: dacos Hunnia
Álmodva vívja a régi csatát.
Veri a Jövőt: balladát akar,
Balladát, balladát.

Homlokod sárgult, lázas a szemed,
Sejtő, beteg és finom a dalod.
És akarod még mindig a babért,
Akarod, akarod?

Dalaid könyvét dobd a tűzbe be,
Sorvadva, várva itt tovább ne ülj:
Pocsolyás Értől elszakadt legény,
Menekülj, menekülj.
@Secnir:
Amellett, hogy meg lehet kérdőjelezni képességeit, ez a tuskó csak őszinte volt.
Csak hogy tudjuk, mit gondolnak a világ folyásáról!
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított):
Szép dolog a remény - mondta a sírásó,miközben betemette a gödröt.
@Secnir:

Igen, én vagyok az, akinek 2001-ben, a Mária Valéria híd átadásosakor Orbán Viktor Miniszterelnök Úr megsimogatta az arcát. Kislány voltam még, és ez igazán felkavaró és megindító élményt jelentett nekem.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: a Fidesz már régóta, és sajnos sikeres, háborút visel a tényfeltáró újságírással szemben.
A két elhíresült perük az ÉS-sel szemben is jól mutatja.

Emlékszünk még:
1. székházügyben a Fidesz cégek miatt ugrottak nekik, lett belólük Fidesz-közeli cég.
2. szőlészetnél meg kimondatták a bírósággal, hogy nem volt taggyűlés ("Ne mi nyerjük e legtöbbet" Orbán Viktor)

Az egészben az undor az az, utána el tudták hitetni ország-világgal, hogy ártatlanok, mint maszületett bárány, holott a lényegi részek (lopás-sikkasztás-csalás-stb.) sosem képezték a per tárgyát.
Majd ezt választók milliói bekajálták (valamelyikőtök mondta: társadalmi amnézia).
@Stöckhardt Stefánia: Hát ez nagyon meghatározható élmény lehetett. Hogy még több mint 10 év után is érzed.
@Stöckhardt Stefánia: neked csak ennyit, és többet nem pazarlom a digitális biteket, neked címezve:

ÉN NEM VAGYOK MAGYAR?

Ős Napkelet olyannak álmodta,
Amilyen én vagyok:
Hősnek, borúsnak, büszke szertelennek,
Kegyetlennek, de ki elvérzik
Egy gondolaton.
Ős Napkelet ilyennek álmodta:
Merésznek, újnak,
Nemes, örök-nagy gyermeknek,
Nap-lelkűnek, szomjasnak, búsitónak,
Nyugtalan vitéznek,
Egy szerencsétlen, igaz isten
Fájdalmas, megpróbált remekének,
Nap fiának, magyarnak.
(S az álmosaknak, piszkosaknak,
Korcsoknak és cifrálkodóknak,
Félig-élőknek, habzó-szájuaknak,
Magyarkodóknak, köd-evőknek,
Svábokból jött magyaroknak
Én nem vagyok magyar?)
@Stöckhardt Stefánia: és azóta, sajnálatosan, csak hülyülsz tovább.

Jut eszembe, elmész a fenébe a rasszista, antiszemita, kirekesztő szövegeddel.
@Gábriel angyal: Van ennél lejjebb. Amikor a Kurucinfon ünneplik Hitler születésnapját.
Most olvasok a Mancsban egy lengyel alkotmányjogásszal, Miroslaw Wyrzkowskival készült interjút.
"Az alkotmányosság lényege az, hogy keményen KORLÁTOZ MINDEN KÖZHATALMAT."
Ennyi.
Ma Magyarországon ennek pont az ellenkezője figyelhető meg, a közhatalom, az állam akarja egyre jobban korlátozni az álompolgárt. És ez nagyon veszélyes folyamat.
Az alkotmányban semmi helye nincs meséknek a magyarok dicsőséges múltjáról. semmi helye nincs konzervatív vagy akármilyen értékeknek, semmi helye nincs, hogy kik házasodhatnak és mi a házasság célja stb.
Az alkotmányban csak és kizárólag azt kell szabályozni, hogy az állam túlhatalmát hogyan lehet kontrollálni.
Minden mást tv-kel kell szabályozni.
@aritus: ez a kövéri fogalmazás megérdemli, hogy teljes egészében maradjon meg a fejekben.
Ezért kéretik pontosan idézni:

nyikhaj, senkiházi, utolsó, tollforgató terrorista
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Ady egy alkoholista, láncdohányos, abszintfüggő kurvapecér volt.
@whatsoever: Hiába ünneplik, Adolf nem vesz részt az ünnepségen, nem tudta magát összeszedni..
@Penivaldes: Lehet, sok mindenben nem értünk egyet, de Adyt meg fogjuk védeni, mint József Attilát, ugye? (na, őt sem sikerül, birka nép ez, nem magyar!:-(
@Stöckhardt Stefánia: megszegem szavam, neki a körme alatti piszokban több tudás és értelem volt, mint benned egész életed alatt lesz, te korlátolt szerencsétlen senki.....
@Kijelölt Felelős: ennek tényleg csak úgy folyik a szar a száján (by Hofi).
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Adyt, Kosztolányit, Tóth Árpádot, Radnótit mindig megvédjük..
és József Attilát is, bár ő nem tartozik a kedvenceim közé, de a magyar kultúra ékköve.
@egyfejű: Neizélj, kedves egyfejű! Szegény Schteffikét itt mindig méltatlanul megbélyegezzük, amint azt a minap szerényen panaszolta - pedig ő evangelikus ám, amint ez a nevén látszott nemrég, tehát ő akármit ír, az nem megbélyegző, hanem nagyon keresztényi, felebaráti, amit Stefike itt folyvást reprezentál is!

De aki ennyire igazmagyar-magyarmagyar-igazmagyarmagyarmagyar, annak nem kell ám a nem megbélyegzést gyakorolnia, csak másoktól elvárnia!
És aki ennyire kereszténymagyar, annak joga van szuronnyal keresztülszúrni másokat, és ezzel fenyegetni is! Mert ő annyira kereszténymagyar, hogy a jezsuiták és az inkvizíció könyörögne a receptér!

Bizonyám!
@Stöckhardt Stefánia:
na, ha te vagy az, akkor maradjunk a realistások talaján: 2001-ben 4 éves lehettél, ma akkor 16.
ideje, hogy egy méretes kékeres bemutatkozzon neked, mert így szüzen nagyon frusztrált vagy.
az is lehet, hogy a 2001-es ominózus simogatás miatt megrekedtél valahol a törzsfejlődésben, és jelenleg a cro-magnoni színvonalat tudod képviselni (hozzászólásaidból ez derül ki leginkább). Persze a cro-magnoni ősember IQ-ja nagyon magas volt (20-30 között), tanítható, ezért értjük, hogyan tudsz gépelni.
Javaslom más fejlett kultúrák megismerését is, de hagyd otthon a kőbaltádat.
@Penivaldes: :-) Épp írni akartam, hogy ne etessétek az ostoba trollt.
@Penivaldes: tegyük hozzá a Nobel-díjas íronkat is, Kertész Imrét. Nem a kedvencem, de puszira ritkán adnak olyan izét, azt vagy kiérdemled, vagy makaón nyered.
@egyfejű: én voltam:)))
Azért is jó ebbe a blogba irogatni, mert idézet lesz belőlem:)))
@egyfejű: Vele vigyáznék.. mégpedig azért, mert Kertész a német nyelvű Sorstalanságra kapta a Nobelt. Ettől persze értékes, de akkor is..
Ady vers

A BÉKÉS ELTÁVOZÁS

Száritson ki szemükből a Nap,
Kik egyszer is megnéztek.
Ne hagyjon az én suta arcom
Senkinek se szánó emléket.

Sors-intézőm a Semmi legyen;
Szem- és fültömő Semmi,
Adassék meg nekem vád nélkül
S észrevevő vágy nélkül menni.

Hangomat a Semmi igya föl,
Mint az álmokat issza
S az én gyönge, panaszos hangom
Ne jajgasson senkinek vissza.

Távozzak el én mindenkitől
Megsemmisülve, szökve,
Szemekből, fülekből távozzak
Emlékek nélkül és örökre.

Egy suhanás se árulja el,
Mit lelkem úgyis titkolt:
Valaki elment élet nélkül,
Valaki elment, aki itt volt.

Felejtsem el én is magamat,
Nagyboldogan felejtsem,
Önmagamból és a világból
Szédülve, zuhantva leejtsem.

Akkor se legyek majd senkié,
De ne is legyek árva,
Nézzek szép, hideg mosolygással
Az én hívó, örök arámra.

Nem voltam másé, se magamé,
Arám: a hideg Semmi,
Nincs jogom, hogy emléket hagyjak
És, jaj, nincs jogom emlékezni.

Feledt kérdésként, választalan
Bukjam csöndbe omoltan:
Ha nem voltam, ne vágyjak lenni
S maradjak titok, hogyha voltam.
@Deathstick: Szóval az ébredés első jele az lesz, ha választópolgárok tömegei fogják követelni a pártfinanszírozás tisztába tételét. Ráadásul egy jó konstrukcióval e téren (pártfinanszírozás) megoldható lenne egy sokkal nagyobb politikai aktivitás is, a kifehéredéssel egyetemben.

Ez a téma egyben annak is mérlege lesz, hogy melyik pártra, pártszerveződésre érdemes szavazni 2014-ben (feltéve, ha).
@Penivaldes: bár egy könyvet szoktak megjelölni az indoklásban, de egykönyves szerző - tudtommal - még sosem kapott díjat. Azaz az egész életművét figyelembe veszik.
@Deathstick: hozzákapcsolva az állampárti múlt tisztázását. Anélkül csak félkarú óriás a pártfininszírozás.
@Kijelölt Felelős: oké, a költészetet kihagytam, csak a lényegre koncentráltam, mert ugye ezzel, hogy tollforgató terrorista, megszületett egy új fogalom, az újságírókat, az újságírást nevezi terroristáknak, terrorizmusnak. Innen már csak egy ugrás a Sugár, azaz, hogy felhatalmazzák a TEK-et, hogy járjon el a terroristákkal szemben.
És ez nem bérrettegés, az elmúlt 2 évben számtalan példát láthattunk arra, hogy a fidesznek egyéni képviselői indítvánnyal seperc alatt mennek az ilyen ugrások.
@egyfejű: Kertész könyv nem tudott megfogni...DDD öreg hiba
Jó ez a cikk is az alapblogon a bölcsesség kutatásáról, (nem filozófiai, hanem társadalmi hasznosulás, megjelenés szempontból)..
"Egy ember bölcsessége felett a pszichológia tudománya öt alapvető ismérv alapján ítélkezik: 1. megvan-e benne a konfliktusok megoldására való őszinte hajlam, akarat? 2. van-e benne kompromisszumkészség? 3. felismeri-e saját képességeinek, tudásának határait? 4. felfogja-e azt, hogy nincs olyan probléma, amely csak egy szemszögből vizsgálható? 5. megérti-e, abszolút világos-e előtte, hogy minden egyes újkeltű probléma rendszerint előbb súlyosbodik, majd utána enyhül? "

2 dolog jutott hirtelen eszembe:
- hogy ez alapján a magyar közélet egy 4 éves szellemi szintjén működik (Te vagy a hüje! Nem, te vagy! Akajom a te kisautódat is!)
- a másik szempontjainak figyelembevételéről, a jóra törekvés őszinte hajlandóságáról beszélt már 2000 éve valami keresztény is (vagy zsidó?) , akit később " felszögeztek a fára, mert azt mondta, milyen remek is lenne, ha az emberek a változatosság kedvéért kedvesek volnának egymáshoz"... (Douglas Adams)
Őrá kellene figyeljenek azok, akik egyébként az emberek és a közösség érdekeire hivatkoznak feszt...

A link: www.privatvagyonkezeles.hu/alapblog/37-zentuccio/1392-a-bolcsesseg-kora
@egyfejű: te, az nem a fizika Nobel díj volt?:))
@Penivaldes: csatlakozom, mint írtam, nem a kedvencem :D De azt a robbantós fickós plecsnit akkor is megkapta. :)
@Penivaldes: én olvastam a magyart, az eredetit, még a 70-es évek közepén (akkor voltam kamasz). Kevés könyv volt rám akkora hatással, mint a Sorstalanság. Az egy nagyon-nagyon jó könyv.
@aritus: A zsidók újra támadják nemzetünket, Gyurcsány besúgdosása alapján?
index.hu/belfold/2012/04/20/orban_szemelyes_titkosrendorsegerol_ir_a_new_york_times/

"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy. Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik."
@aritus: valóban az volt, de akkor is Nobel-díj. Makaónál ki a fene nézi. :D
@Deathstick: pontosan, a pártfinanszírozás transzparensé tétele, elszámoltathatósága, szabályozása az alap. Amíg az nincs, nem lesz magyar demokrácia.
@rodeo36: A gazdasági növekedést gondolom a várható amerikai, német és kínai növekedés begyűrűző hatásaira alapozza. Bár szerintem ez a kontraproduktív, mondhatni degeneratív adópolitika még ezt a beszűrődő hatáskát is megszorozza mínusz 1-gyel...
@whatsoever: kis optimista, csak minusz 1? Megadóztatva lesz az 3-4 is. :(
@whatsoever: Elnézést kérek a drága kis 4-évesektől. Bennük megvan a konfliktusok megoldására való őszinte hajlam. És a bölcsebbé válási potenciál.
@aritus: Mindannyian különbözők vagyunk. Nekem a Félelem és reszketés Las Vegasban, az Ötödik pecsét, és A Diadalív árnyékában vezet eddig.
Ja és az Arrowsmith
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): tennap éjjel Fabiussal erről csevegtünk. Szerinte Scheppele ebben az írásában téved. Volt egy ilyen tv tervezet, de végül nem ezt szavazták meg. Be is linkelte a tv-t, de éjfél körül már nem volt kedvem nézegetni.
@aritus: Nem véletlenül ragaszkodom a pontos idézéshez.
A jövő miatt, ahogyan te is megfogalmaztad.
@Penivaldes: nem akartam ízlés vitába bonyolódni, mert az tök értelmetlen:)), csak arra reagáltam, amit írtál, hogy esetleg a német fordítás jobb lett, mint az eredeti, és azért kapott Nobelt. Csak annyit akartam jelezni, hogy az eredeti is nagyon ütös:)))
FAbius!

Ha a 2. képbe nem magyarázunk bele rasszizmust, akkor óriási, valahogy nagyon kifejező lett!
@aritus: "Ma Magyarországon ennek pont az ellenkezője figyelhető meg, a közhatalom, az állam akarja egyre jobban korlátozni az álompolgárt."

És ha még csak az állam akarná...

Gondolom, Te is olvastad azokat az elemzéseket, amelyek a honi state capture -ről merengtek. Szóval már egy ideje szó sincs arról, hogy mit akar az állam, itt az "álompolgárt", ahogy írod, egy mocskos feudál-fasisztoid maffia akarja a kontraszelektált mamelukjai bevetésével korlátozni. És amiként kövér a parlamentben fegyverkezik, úgy valószínűleg ezek is gyűjtik maguk köré az "őrző-védő" gárdát. Ha államcsőd lesz, akkor már nyíltan ezek uralkodnak majd. Megyünk tehát egyelőre vissza Csák Máté meg Aba Amádé idejébe, vagy jelenkori terminológiával élve, a hadurak korába. Ennél a szétesett anarchiánál még egy valóban erősen centralizált államhatalom is jobb lenne, de még inkább a közhatalom, ami szerintem nem egyenlő az államhatalommal. (Ekképp kíváncsi lennék, hogy eshetett-e fordítási pontatlanság a Wyrzkowski interjú során.)
Két javaslatom lenne kommenttársak felé:
1. nézzétek meg Békesi László és Pataky Péter tegnapi beszélgetését Kálmán Olgával.
2. olvassátok el Lem: Éden című remekét.
@egyfejű:
"Problémás a Jobbik oktatási kabinetjének vezetője szerint az is, hogy Wass mellett/helyett Kertész is kötelező. Az agysebész-műkörmös közönség újra kivette a szöget a zsákból, nagy felháborodással fogadták Kertész nevét. „Bezzeg most már Kanadából mondja meg, hogy mit kellene csinálnunk, a ……. anyját.” Barátaim, ti Kertész Ákosra gondoltatok, amúgy meg Kertész Imréről, a Sortalanság írójáról volt szó, az egyetlen magyar irodalmi Nobel-díjasotokról, tudom, hogy olvastátok a könyvet, zsidózzatok csak nyugodtan. "

policity.blog.hu/2012/04/20/turul_wass_kertesz_duro?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_04_21&utm_campaign=index
@egyfejű: Igazad van, a zeu annyira nemtuggya, mitakar, csak csesztet minket, (mondta ma is Viktor), hogy emiatt még sokkal rosszabb lesz! De nem ám miattunk, csakis mások miatt!
Csak tunnám, mér nem lépünk ki a gonoszhüje nemmagyar ejuból... Táncsak nem az évi rendes, a GDP 3%-ára rúgó lóvé miatt? Vagy az eu-imf megállapodással remélhető évi 400 mrd-os potenciális megtakarítás miatt? Ami a kukiadóból nem tudni, összejön-e. Bár, biztios a magyaroké a leg...
Amúgy valaki szóljon mán legyen szíves Fellegi úrnak, h adja le a jan 20-i Olli Rehn tárgyalás jegyzőkönyvét Viktornak is... mer én már értem, mit akar az EU.. pedig én nem vagyok egy Viktor... (inkább lúzer leszek, mint viktor, ha így megy tovább.. )
@egyfejű: " hozzákapcsolva az állampárti múlt tisztázását. Anélkül csak félkarú óriás a pártfininszírozás."

+1 Igaz.
@aritus: nekem nem volt az:))) de tényleg nem bonyolódjunk ízlésvitákba
@egyfejű: Yepp, nagyon jó volt Békesi... (hihetetlen a pasi, olyan rendszerezetten beszél, ahogy más ír, ha átgondolja..)
Az Éden is sorrakerül.. :)
Két köcsög, két köcsög... Kikre is gondolhat Fabius?
Hirdessünk megint gumivaránusz versenyt, hogy na kik is lehetnek ezek a köcsögök! :D
A hátrányos megkülönböztetés elkerülése végett, kéretik használni a "narancsbolsi népművészeti agyagedény" kifejezést!
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Ősmagyar kommunista. Mi a gond ezzel? A vörös múlt mióta is szégyen a narancsbolsevikoknál?
A pápai kommunista sejt...
Csak a másik oldal vörösei a büdösek, vagy tévedek?
hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/4/20/Nyitrai_Zsolt_kiakadt_a_kormanyon_YY5TU7

"Hiller Istvánhoz írott nyílt levelében választ várt a minisztertől arra, hogy tényleg azt tervezik-e, hogy a szolgáltatókkal és a civilekkel aláíratnak az internetadóhoz kötődő megállapodásokat? "Mindannyian jól tudjuk, hogy a szolgáltatásokért ki fizet: a vásárló, azaz a fogyasztó. A hazai piaci versenyben egyetlen szolgáltató sem fogja ezt az újabb sarcot benyelni, hanem mindenképpen át fogják hárítani a fogyasztókra." - fogalmazott."

A világ forgandó, de ennyire?
@whatsoever: a 4 évesek csak békét és szeretetet akarnak, azt hogy ezt hogyan érhetik el, a szüleik példáján, mintáján tanulják meg.
@whatsoever: nálam kiverte Orbán úr a biztosítékot, amikor az EU-ra hivatkozott a csekk-adó miatt.
Az ember, aki sosem hazudott. Bár emlékeim szerint bíróság mondta ki, hogy a megfigyelésük ügyében hazudott ám.
Ja, bíróság jogerősen azt is kimondta, hogy törvénytelen volt a kordonbontás.

Mene, mene, tekel, ufarszin.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: igen, és a kilövési engedélyt a vezér ideológiai kimondója megadta, a cél is adott, és a törpe kisebbségben lévő gondolkodó és összefüggéseket átlátók már tudják mi fog történni, de sok jóra nem lehet számítani, és sajnos egyre sötétebben látom a jövőt, pedig annyira szeretném, hogy ne legyen igazam....

"
Poldi Megszorítás helyett internetadó - Nyitrai Zsolt máris tiltakozik!
Most, hogy a közszolgálati média megszűnt létezni, a kereskedelmi televíziózás és rádiózás zsebben, már csak egyetlen "platformot" kell kiiktatni, az internetet."

poldi.blog.hu/2012/04/20/megszoritas_helyett_internetado_nyitrai_zsolt_maris_tiltakozik?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_04_21&utm_campaign=index
Közvélemény kutatást tartanék, a kérdés:
érdekli-e a kommenttársakat a 2006-2008. között elkövetett kisközösségi rádiózásom végeredménye?

Sikerült pár adást megmentenem és elérhetővé tennem. Bár a minőség nem a szívem szerinti, de voltak arra hivatásos hangmérnökök is sajnos. :(

Válaszokat itten várnék. :)
@aritus: Pártfinanszírozás: az Independent-ben olvastam először egy ötletről/javaslatról, ami először visszatetszést, majd elgondolkozva bólintást váltott ki belőlem. A lényeg, hogy az állami kiutalás és a hozzá társuló, többnyire szürke, nem egy esetben fekete pénzek helyett minden szavazókorúnak KÖTELEZŐVÉ tennék valamely, általa választott párt anyagi támogatását. Nem orbitális összegről volt szó, 5-10 fontról, azt még akár havonta is kigazdálkodhatja mindenki, viszont egy összesen 62 milliós társadalomban ebből már komoly összegek is bejöhetnek. (Nem vagyok biztos benne, de valószínűleg levonható volna az összeg az illető adójából is.) Cserébe minden egyebet megszüntetnének, minden pártnak totálisan nyilvánossá kellene tenni a bankszámláját (legalábbis a befizetéseket) és aki a megszabottnál nagyobb adományt elfogad, azt súlyosan megbaszkurálnák (pl. kizárás a választásból). Nyilván ehhez szükség van tökös ellenőrző és szankcionáló szervre is.

Ezt be lehetne vezetni itt is, mondjuk 1000-2000 Ft szavazónként, cég pedig max. 25 000 Ft-ot adományozhatna, egy pártnak csak egyszer. Azonnal kiderülne, melyik pártnak mekkora a bázisa, meg óriási lépés lenne a valódi közhatalom felé, ahol sokkal inkább az értelem és az ország valódi szükségei lennének előtérben, mint ma.

Vagy OK, fizessünk az adóbevételekből, de egy értelmesebb összeget, mint ami a ma megszabott, viszont ugyanolyan keményen ellenőrizzenek és büntessenek, mint fent.

Nem követtem sajnos az írásaikat szorosan, de nagyon remélem, hogy Bajnaiék (vagy akár bármelyik másik most csírázó pártkezdemény) előállnak valamiféle pártfinanszírozási koncepcióval, mégpedig hamarost.
@whatsoever: " Elnézést kérek a drága kis 4-évesektől. Bennük megvan a konfliktusok megoldására való őszinte hajlam. És a bölcsebbé válási potenciál."

Hát akkor retardált 4 évesek!
@Deathstick: értelmes és átlátható állami támogatás mellett miért ne lehetne adó 1% is?
@Deathstick: az állam nem egy személy, az, hogy a kormány akaratát testesíti meg, vagy a kormány mögött álló gazdasági hatalmak akaratát, ebből a szempontból szerintem mindegy. Mert a tv-ken keresztül, az állami intézmények működésén keresztül, az állami erőszakszervezeten keresztül tudja akár a kormány, a kormánytöbbség, a mögöttük álló hatalmak érvényesíteni az akaratukat. Ezért veszélyes az, ha olyan törvényhozás, olyan kormányzás folyik, ami a kontrollt, a hatalom korlátozását gyengíti, kiiktatja.
Szerintem Wyrzkowski a közhatalmat az állampolgárral szemben érti. A közhatalma az államon keresztül, a kormányzáson keresztül tud érvényesülni, tehát ez érdekérvényesítése, a javakhoz való hozzáférése sokkal nagyobb, mint a polgároké. Pont ezért kell a korlátozás, ezért kellenek valódi, független civilszervezetek, intézmények, szakszervezetek stb, hogy a különböző érdekek hangsúlyosan tudjanak artikulálódni. A kormány, a politika feladata pedig ezen érdekek ütköztetése, moderálása, szabályozása tv-kel.
Nem pedig minősítése, hogy vannak a jó érdekek, és vannak a rosszak. Most szélsőségekre nem gondolok, amik alapjaiban veszélyeztetik az egész társadalmat, az ország működését.
@aritus: Igen... Ezért tartom tragikusnak, és az Orbáni stratégia elévülhetetlen bűnének, hogy társadalmilag elfogadható és széles körben elfogadott mintává tette az agressziót. (A verbális is az, a párbeszéd, a másik méltóságának megtépázása is tett.)
Ezzel a "kultúrával" mindannyiunknak kevesebb esélye van a békére és szeretetre, értelmes együttműködésre.. amit végülis nem csak a 4-évesek szeretnének, és nem csak családi körben..
(A másik katasztrófális hatásuk az oktatásra van, hisz 2050-re a világon termelt hozzáadott érték fele szellemi termék lesz, már ahol lesz ilyen.. a harmadik az, hogy konkrétan nyomorognak és halnak emberek MOST is a forráselosztásuk miatt... Biztosan önismétlek, bocsánat.. a meggyőződés és a fontosság az oka... )
@egyfejű: Nálam már 98'ban könnyűnek találtatott, épp az érvényesülés nem szociális, nem keresztényi módja miatt.. és akkor is azt mondta közvetlenül a választások után: Az ígéretek? Áá, más a kampány, és más a program! :D
(persze, más műfaj, de nem úgy, hogy átvágnak mindenkit)
Mostanra gyakorlatilag minden leheletük hazugság.
@aritus: szokott kedvenc idézetem jön ismét:
Lukács András cikkéből részletek (csak regisztrált felhasználók olbashatják a teljes cikket):
hvg.hu/hvgfriss/2012.11/201211_hogyan_lehet_gazdag_az_orszag
"Finnország 1990–1993-ban súlyos gazdasági válságot élt át, a GDP 13 százalékkal esett vissza. Az általános takarékoskodás ellenére az oktatási és kutatás-fejlesztési ráfordításokat ekkortájt 74 százalékkal (!) növelték, és néhány év múlva ismét a világ élvonalába kerültek. (...) Világbank 2006-ban megjelent, Hol található a nemzetek gazdagsága? A tőke mérése a XXI. századra című tanulmánya. Egyértelműen kimutatta, hogy a nemzeti vagyon legfontosabb eleme nem a fizikai, tárgyiasult tőke (az épületek, gépek), hanem az immateriális (eszmei) tőke. Ebbe a munkaerő képzettsége, egészségi állapota, a jogbiztonság, az elszámoltathatóság, a politikai stabilitás, az erőszakmentesség, a hatékony kormányzati működés, a szabályozás minősége és a korrupciómentesség tartozik. Minél fejlettebb gazdaságilag egy ország, annál nagyobb az eszmei tőke aránya a nemzeti vagyonában. A világ iparilag legfejlettebb országaiban az eszmei tőke az összes nemzeti vagyon 80 százaléka."
kedves TEK, van csengő, nem kell berugni az ajtót, de kötelesz lájszló mondatai után, határozotten ki merem jelenteni, hogy hamut vagyok kénytelen szórni a fejemre, mert a kizárólagos hatalomra törekvés /gyengébbek kedvéért, diktatúra/ kiépítése a fidesz részéről nem a jövő kérdése, hanem a reális jelen. Csak a diktatúrák, /ismétlen a gyenge tek-es szűrőprogramnak/ harcolnak és bélyegeznek meg tollakat/írókat/művészeket/tudósokat/gondolkodókat teroristáknak, köztes állapot nincs. Most nem citálom az elrongyolódott bárdokat ide, csak annyit: király te tetted ezt....
@aritus: :) Ezen gondolkodtam már, hogy ezt az egész web 2 kultúrát jellemzi-e tényleg, amit néha érzek, hogy nem olvas a többség (pl. én sem eleget) - viszont fogyaszt és ÍR... a zöldésg aránya növekszik.. Bocs az offért...
@aritus: www.stop.hu/belfold/orban-viktor-ir-olvas-beszel/104211/

"Gondolatmenetét folytatva a Fidesz első embere rámutatott: akkor válik megosztottá egy család vagy a nemzet, ha elfogynak a közös célok."

Igen, nem leszünk (F(Sz)üzes)gyarmat, közösek a céljaink, óh, Vezír!
@egyfejű: a nagy érdeklődés hiányára tekintettel lassan lezárom a szavazást. Ez sem volt egy sikeres Nemzeti Konzultáció. :(
@egyfejű: "értelmes és átlátható állami támogatás mellett miért ne lehetne adó 1% is?"

Elvileg igen, nekem ezzel a variációval az a bajom, hogy akkor az oligarchának megint nagyobb beleszólása lehet a párt ügyeibe, mint egy labororvosnak, ápolónőnek, általános iskolai tanárnak, mezőgazdásznak vagy műszertechnikusnak.
@egyfejű: bakker, nem vagy te költségvetési tanács, hogy villám szavazást nyiss, linket és majd belehallgatunk wazzze :D
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Megjöttem, hiányoztam? Tegnap utált a blogmotor:S Ásassuk el Bolival:D:D
@aritus: Jó ez a cikk a témával kapcsolatban, jó a karikatúra is... bár biztosan láttátok, de hátha vki nem..

nol.hu/velemeny/20120410-mit_kezdjunk_a_torz_magyar_vitakulturaval_
@Deathstick: igaz, SZJA 1% csak részlegesen anonim, mert a mostani felajánlásokról küldenek kimutatátust. De, itt miért ne lehetne anonimmá tenni? Ekkora összeg jött össze az 1%-ból, oszt jónapot! Bár a magyar államban bízni? Valahol el kellene kezdeni.
@Deathstick: És persze a pártén keresztül az ország ügyeibe is.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: a kérdés az volt, adjak-e linket :D
Akkor 1 igen :D :D :D
@egyfejű: biztos Orbán és Matolcsy is olvasta ezt, mert betűről betűre ennek pont az ellenkezőjét csinálják:((
Mire megszabadulunk tőlük, addigra itt sivatag lesz. Olaj nélkül.
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): az agyfaszt kapom ettől a közös céloktól, meg legyen egyetértés. Ne legyen egyetértés, ahogy Hont András is írta (most nem keresem meg, kurva jó), mert az egyetértés, pláne ha a miniszterelnök akarja, az azt jelenti értsünk vele egyet és kész. Éppen, hogy legyen látható, hogy különbözőek vagyunk, különféle dolgokat akarunk, különböző érdekeik, értékeink, izlésünk van, és a közös minimumot próbáljuk megtalálni.
@egyfejű: de engem érdekel! Bocs, csak nem reagáltam azonnal.
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított):
Nemleszünkgyarmat témában ez nagyon ütős volt...

nol.hu/velemeny/20120406-okolrazas_helyett

Nem leszünk gyarmat
Nem eszünk ma
@Stöckhardt Stefánia: Nekem '88-ban Nagy Feró aláírta a ricsekendőmet, de a gondolkodás jogát még azért megtartottam magamnak. Pedig hogy örültem!
A Gyuri fej nagyon komoly lett. :)

Nekem csak az a bajom, hogy ennél már csak rosszabb lesz. Lesznek még itt viccadók. Persze kizárólag a jobboldaliság szellemét szem előtt tartva.

Amúgy nagyon kicsire lesz adómentesség?
Nem vagyok megalomániás, így nem zavar. :D
Az nem lep meg, hogy totális farokság ez a "zseniális" új ötlet (is...).
Orbán és Matolcsy urak eddigi működésük után meglepni már nem nagyon tudnának.

Inkább az a kérdés merül fel bennem, hogy meddig lehet ezt még csinálni?

Meddig engedjük, hogy újabb és újabb bőrt húzzanak le valamennyiünkről a saját f@szságaik finanszírozására?!
Szeretem ezeket a Megyesi írásokat.
nol.hu/megmondok/20120421-nem_lovunk

Bocs, hogy nem függ össze szorosan a témával, de eljutunk arra a szintre, amikor már anyázni sincs kedvünk. Fanyarul mosolyoghatunk legfeljebb, ha a téma véresen komoly is.
A versek is szépek.

Mamitírtok kollegának: Tolcsván van egy Őskaján nevezetű étterem is, francia házaspár vezeti, ha szerencséd van és van kedvük sütni-főzni, nagyon finomat ehetsz.:)
Arra kíváncsi lennék, hány nemzeti lelkületű agyasunk hallott róla.:( ( nem a vendéglőről)

A poszt úgy jó, ahogy van, üdítő olvasmány.:)
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: A lányoknak , ha NER-tagok, a kisajak, ha nemzetellenes, a nagyajak lesz a mérv-adó?:-D
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: @whatsoever: amíh nem lesz nálunk hasonló, addig semmi nem lesz jobb, és még az a hátrányunk is meg vagyon, hogy itt nálunk a fiatalok aránya, akikben még lobog a változtatás tüze, jelentéktelen kisebbség, és még ők is nagyobb részt elcsúsztak még a jobbklikken túlra is.......

hvg.hu/vilag/20120421_egyiptom_tahrir_ter_tuntetes
@Habakuk999: Vigyázat! Reklám:
www.oskajan.hu/

Ez a Meszecsinka kedvemre való style, tán még Knósszosz is kultuválná, nem?:-)
@Csaknézek...: Reméljük erre. :)

@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Engem nem érdekel, 3 cm alatt legyen adómentes, én bevallom, hogy 1 cm lehet még segíjt is kapok. (:
Amúgy ez a rendszer nem, diszkriminatív a négerekkel szemben?

Tudja valaki, hogy a tegnapesti akció okozott-e a jobbik.hu-n kívül bármiféle fennakadást a fasiszta közösségben?
@egyfejű: húúúbazzz, ez mennyiség, széles téma merítésben, te úgy is lefogult vagy, de segíts mi az ami szerinted kezdésre érdemes ;)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Hmm... Én azért szeretném még remélni, hogy az ellenzék felfogja, hogy kikért tartoznak felelősséggel, és mi a feladatuk ebben a helyzetben...
Orbán-Kövér-Áder triónak (lásd HVG borító):
www.youtube.com/watch?v=Vn8bicDwINQ
@whatsoever: az ellenzék támogatás nélkül, azaz tömeg nélkül szrt sem ér, tehát megint ott vagyunk a kályhánál: ha egy társadalom nem képes megvédeni önmagát, és alkalmazkodni-kiharcolni a saját érdekeit, akkor el fog tünni, mert jönnek helyükre olyanok, akik erre képesek
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: uhh, kérdés jó, normális válaszom nincs. Időt rászánva olvasgasd el a tartalmat és válassz magadnak fegyvert. :)
@aritus: Kezd ez érdekessé válni! Meglehet, hogy valamiféle spektrumot bogozgatunk itt.

Szerintem, egy olyan oligarchikus berendezkedés, ami nálunk erősen közelít a beteljesedés felé (vagy már el is érte?), meg ami az oroszoknál (kazahoknál, örményeknél stb.) van, önmagában a társadalomra súlyosan veszélyes szélsőség, még akkor is, ha mi (még) nem tartunk afganisztáni, iraki, nigériai szinten. A probléma ebben éppen az, hogy nem egy személytelen állam korlátoz kiegyenlítetten, hanem hogy néhány, egymással is leginkább leszámoló egyén korlátozza pillanatnyi szeszélye szerint, az állampolgárt. Ennek eredménye a totális szétesés, ami éppen megjelenik az adórendszer széthullásában és a de facto rabszolgaságot visszahozó munkaügyi törvényekben a már eleve is szétesésre hajlamos társadalom további atomizálásában. Nálunk éppen a maradék állami integritás szűnik meg a létfontosságú szociális rendszerekkel (értsd: oktatás, egészségügy) egyetemben.
Ehhez képest értettem én azt, hogy ennél még egy erősen központosított államhatalom is jobb, mert egy nagyobb egység, ha tökéletlenül is, de jobban tudatában van annak, hogy egy adott minimumot mindenkinek biztosítani kel a fennmaradáshoz. Tisztában vagyok azzal, hogy egy ilyen rendszer is komoly korlátozó hatású és hosszú távon éppen ezért katasztrófa, mert nem képes fejlődni, alkalmazkodni.
Amit Te írtál és amire valószínűleg Wyrzkowski is gondolt, a társadalmi evolúció fentiekre következő fokozata és valóban ez lenne a kívánatos állapot. Oktatásilag kiegyenlített feltételekkel, beruházásösztönzéssel stb., mindezek mögött pedig a szellemi, politikai és merem mondani, spirituális pluralizmussal, mint alappal.
Elvileg tehát, azt gondolom, felállítható itt egyfajta fejlődésmenet, benne az államiság megfelelő szerepével. Amint látható, vannak olyan fejlődési fokozatok, amelyeket nem lehet átugorni, erre éppen Mo. az ékes példa. Ami manapság zajlik, az jó esetben az 1640-80 közti angliai korai kapitalista fejlődés ismétlése a modernitás felé vezető hosszú, rögös úton. Rossz esetben a fenti spektrum első lépcsőjére való visszahullás, államcsőddel és előbb-utóbb egymás ellen háborúzó warlord-okkal. Egyelőre kétséges, hogy EU tagságunk mennyire számít védőfaktornak az úton.
@egyfejű: +1 Igen. Adj király, linket! :-)
@Deathstick: szerintem kimaradt a társadalmi szolidarítás teljes elsorvasztása, amit az egyházak támogatási kényszerével vél megvalósíthatónak jelenlegi rezsimunk.
@Deathstick: stimm, és a végére a válasz, semennyire /a lépcsők nem kihagyhatóak és átugorhatóak, max a tapasztalatok hasznosításával, felgyorsíthatóak, de védeni nem véd semmilyen klub vagy sorsközösség
@egyfejű: kösz ;) jahh, és ragd be a nick mögé, így populárisabb ;)
@Deathstick: Gratula, felfedezték a párttagdíjat.
@Deathstick: Én a franciákat szoktam példának hozni, ők is rendesen megszenvedtek ezzel. Az EU sajnos kezd egyre jobban széthullani, ha nem oldunk valamit lassan, mehetünk megint lövöldözni a nagy európai háborúba.
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali:

"bevallom, hogy 1 cm lehet még segíjt is kapok."

Segílyként kapsz egy faroknyújtót, hogy adózhass Te is! :o)

És már látom is a jövőt:

A farokhosszabbítót ingyen, de kötelezően kell majd kiváltaniuk az adómentességet kérő egyedeknek.

Adózási minimumot határoznak meg: 25 cm alatt átalányadót szabnak meg, ami persze több lesz, mint a szokásos 40 cm-es méret után fizetendő összeg adója.

Felállítják (nem, nem a farkat, hanem) a farok-kommandót, akik ellenőrzik a farokhossz bevallás valódiságát.

Kitör a társadalmi vita arról, hogy nyugvó vagy aktív állapotában kell-e méricskélni a bevalláshoz?
A társadalmi vita 5 percig tart, a Fidesz mindenkivel konzultál ez idő alatt, aztán megduplázza az adót, mert a 2/3 ezt kívánja, valamint a zemberek érdeke is ez.

A nők számára divatba jön a műfarok.
Aki Igazi Hazaffy(na), az jó hosszú műfarkat vásárol, hogy minél több adót fizethessen a Közös Szent Ügy érdekében.

A Zigazi Hazaffyak pótfarkat is vásárolhatnának, hogy adózhassanak.

A nemzetáruló szemetek körében egyre gyakoribbá válik a farok-kicsinyítő műtét.
A farok-kicsinyítő műtétet végző orvosokat beszervezi a titkosszolgálat, és büntetlenséget kapnak, ha jelentik, kik akarnak a pácienseik lenni.

Végezetül a Zországgyűlés megalkotja a Lex Matolcsyt és a Lex Orbánt, ők adómentességet kapnak majd.
Ez szükséges is, mert ezek tényleg akkora faszok, hogy ha ezután adózniuk kellene, belegebednének...

:o)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Hát, a közvéleménykutatások szerint új magyar specialitás, hogy tömegek fordulnak el a politikától - talán épp ez jelzés, hogy köszi, nem kérünk senkiből, aki remekül él abból, hogy úgy tesz, mintha közérdeket képviselne - vagy nem csak úgy tesz, de amit tesz, nem eredményesen teszi.
És talán ez eshet le az ellenzéknek is...
Reménykedni még szabad, ugye?
És azt gondolom, a manifeszt támogatás is nőne, ha valós többséget célzó összefogást látnának az ellenzéknél
(kivéve Jobbik)
Örülnék, ha nem kezdene el osztani senki, én kimegyek a tüntetésekre,hacsak nincs 39 fokos lázam - és szomorú, hogy ismerőseim túlnyomó többsége meg nem, és vannak emiatt megszakadt barátkozásaim - de nem gondolom, hogy csak épp az ellenzéknek ne lenne felelőssége, feladata a hatékony ellenállással kapcsolatban.
És ha nem veszik a lapot, és megélhetésiek, vagy csak nem elég hatékonyak, az én várakozásom akkor is ez irányukban. És én vagyok a megrendelő. Meg az istenadta nép.
@Csaknézek...:

"Ez szükséges is, mert ezek tényleg akkora faszok, hogy ha ezután adózniuk kellene, belegebednének..."
Ez hatalmas volt a végére. :)

És milyen mérési módszer alapján fogják megállapítani a bevallás helyességét?
@egyfejű: Ez nagyon jónak tűnik! Mindenképpen végigbogarászom. Ugyanakkor elszomorító, hogy elsorvadnak az ilyen helyi kezdeményezések. Tudsz valamit arról, miért álltak le? Csak Pénz, vagy egyéb ellehetetlenítés is volt benne?

Egyház: na ez önmagában is külön téma! orbánék társadalomképéből kiindulva nem akarnak ők sem egyházi, sem más szolidaritási akciókat/tevékenységet. Az egyház az oligarchák szemében hatalomtechnikai eszköz egy butuló társadalomban. orbán szemében pedig a nemzetmentő/világmegváltó elmebetegségét kifejező, annak orbán számára hátteret adó zavaros szakralitás forrás. Amihez az egyházak szíves örömest asszisztálnak 30 ezüstért és ügynökmúlti immunitásért cserébe.
@Deathstick: pénz, meg emberi hülyeség és rosszakarat, valamint némi politikai nyomás játszott közre a teljes rádió megszüntetésében.
Részünkről próbálkoztunk, felajánlottuk "szolgáltatásainkat" a környéken, de nem voltunk eléggé populárisak.
@whatsoever: nem is rólad, vagy az itt lévő értelmesekről van szó, hanem pl. ott fennt az a lónév bitorló és társairól, akiknek még mindig nem esett le, hogy gyűlölködni lehet, kiírtani is lehet, de ha egyedül marad, utána fejlődni és alkalmazkodni a belterjesség után /és nem csak genetikai monokultúráról beszélek/ esélytelen
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Ha valóban felgyorsítja a fejlődést, akkor áttételesen véd is valamennyire... De lehet, hogy ezzel csak a szavakon lovagolok. :-)
Az a baj, hogy még gyorsulással is kell (szerintem) 120-150 év ahhoz, hogy Mo egy mai angol vagy francia szintű modernitást elérjen (nem beszélve a német-skandináv szintről...), viszont addigra, ahogy aritus is írta, itt már csak sivatag maradhat. Mondjuk abban a klímaváltozásnak is lesz szerepe.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Igen.. Amúgy, a véleményem másik része, hogy a társadalom önvédelmi reflexei történelmileg is meghatározottak..nem? Néha már azt is forradalmi utópizmusnak érzem, hogy pár éven belül változást szeretnénk a közéleti viselkedésben.. Mert a finesz rombolását is 2-3 generáció kiheverni szerintem.. és akkor még a múlt évtizedek... (Pl. a monarchia óta nagyon nagyok a társadalmi különbségek Mao-n, sőt, korábbról - fényűzők és zsellérek... A finneknél pl. nem voltak ilyen egyenlőtlenségek, így beégetve sincsenek reflexek.. A franciáknál voltak, de náluk meg kommunista diktatúra nem volt.. csak hangosan gondolkodom..)
@Csaknézek...: Hm, ez olyan kis életszagúra sikeredett!
Nem szoktál írni a Hírcsárdának? Vagy onnan palizáltad netán?:-P
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali:

"milyen mérési módszer alapján fogják megállapítani a bevallás helyességét?"

A farok-kommandó csúcs-csöcsös topcsajokból állna.
Idézet a szolgálati szabályzatból:

"Ha a vizsgálandó személy idegességből fakadó töppedés jeleit mutatná altájékon, két fázisú eljárást kell életbe léptetni:

1. megnyugvás: megnyugtató duruzsolással el kell érni a célszemély idegességének elmúlását.

2. izgatás: operatív eszközökkel el kell érni, hogy a nyugvási periódus után kellő izgalomba jöjjön a páciens. Ehhez szabad kezet ad a szabályzat...

:o)
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított):
Nem, néhányszor voltam csak.
Szimpatikusak.
De ne vérprofi vendéglátást képzelj el, a meglepetés bennük van.:)
most borítékolom, hogy ugyan ez lesz az oktatással, eü-vel, közszolgáltatásokkal, csak az idő kérdéses, és utánna tovább lehet tólni mindent a hű vazullus egyházaknak és cégeknek

„Olyan káosz van, hogy az felfoghatatlan” - három hónapig bírta az állam
2012. április 21., szombat, 09:45
Szerző: Tossenberger Adél

--------------------------------------------------------------------------------

Címkék: államosítás; múzeumok; KIM; Nefmi; könyvtárak; megyei intézmények;

Kinyomtatom • Elküldöm •Szóljon hozzá
Három hónap után lerázná magáról a megyei múzeumok és könyvtárak fenntartását az állam, és a települési önkormányzatokhoz helyezné át a fenntartásukat. Szakemberek szerint a kormány ezzel azt üzeni, hogy úgy vágott bele egy radikális átalakításba, hogy nem látja a végét. Bár a KIM azt mondja, még mindig a "jó államot" építik, a döntést fideszes kritika is érte, a részletek pedig homályosak.

hvg.hu/itthon/20120420_megyei_kozintezmenyek_allamositas
@sörtelen: Csak a nagy különbség az, hogy mondjuk az ún. szocializmussal ellentétben a pártválasztás és -alapítás teljesen szabad... :-)

De ok, legyen akkor más törvényi szabályozás, adóbevétel alapú vegy SZJA 1%-os finanszírozás, de ott a bibi meg az, hogy ki dönti el, melyik párt kaphat? Ha mindenki közvetlenül adományoz, akkor viszont tudod, hogy az álatlad adott pénz oda került, akiket Te személy szerint támogatnál. Nem mellékesen ez beindíthat valamiféle erősebb elszámoltatást is a választó és a párt között.
@Habakuk999: Vérprofi rablásból elég, sokkal jobb a természetes báj..nem?
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: A genetikai monokultúráról jut eszembe: Inforádión hallottam interjút egy nagybani magyar sertéstenyésztővel :
Azt mondta, a hírös magyar sertés (ugye "amimagyar, azmindenjobb, mintbármi") - szóval a magyar sertésállomány többsége genetikailag a 2. világháború utáni éhezés ellen betelepített szovjet sertésállomány máig frissítetlen, belterjes genetikai állománya. (Egyrészt egy japánnak nem használ a mexikói gyógynövény, másrészt a cúnya ejuban frissítik a genetikai állományt...
Így a genetikai és egyéb vizsgálatok eredményei szerint a magyar sertés a benne levő zsírok típusai miatt sajnos egészségtelenebb, mint az Ósan vagy Tecsó sertés.... (Sajnos nem találom a linket, úgy lenne korrekt, meg informatív igazán..)
@Deathstick: @whatsoever: ugyan azt mondjuk és ugyan arról beszélünk, sajnos az a gondolkodási és morális züllés ami mostanában még fel is pörgött, nemzedékekre tacsra tesz mindent, és ha beárazzuk a tudás, és információhoz jutás megnehezítését, akkor még siralmasabb a kép
@Habakuk999: vendéglátásról jut eszembe, mi itt éreztük eddig a legjobban magunkat. Évekig visszajártunk, amig a kedv mellé akarat is volt. :)
www.offihaz.hu/
Klasszikus fogadó érzet. Pl. rámjött valami olaszos kaja evése, hang és szó nélkül gyártottak nekem, pedig étlapon sehol sem volt olyan.
Ja, Hevesország legnagyobb bécsi szelete rá sem fér a majd 30 centis tányérra, és nem a klopfolás miatt. :D
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított):

Ha csak a természetes báj hiányzik Neked:

A Honvédelmi Minisztérium értékelése szerint ha hat géppuskából öt nem működik, az még nem szignifikáns a használhatatlanságot illetően, s ez igaz is, amennyiben a világon van még mondjuk harmincmillió ugyanilyen puska, azok pedig működnek. Ebből következően viszont, ha ugyebár mindenütt működik ez a típusú fegyver, csak a mi kezünkben nem, akkor mi megint tudunk valami olyat, amit senki se ezen a földkerekségen.

Némi kiegészítésképp megjegyzendő, hogy katona esetében a magas színvonalú hivatásgyakorlás kizárólag akkor értelmezhető, ha működő fegyver van a kezében, mert ha például csak fapuska, akkor de facto és azonnal lelövik, ráadásul Hende Csaba szíves engedelme nélkül. Ha viszont a nagy ívű fejlődés dacára sem lehetséges a katonát működőképes géppuskával fölszerelni, adjanak a kezébe buzogányt, parittyát, fénykardot, bármit, ami működik, mert akkor legalább tudja, hogy mire számíthat, s ennek megfelelően ki se mozdul a fedezékéből.

A magyar hadsereg természetes bája a la Megyesi Gusztáv.
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: " Az EU sajnos kezd egyre jobban széthullani, ha nem oldunk valamit lassan, mehetünk megint lövöldözni a nagy európai háborúba."

Ennek modellje Belgium. Elvileg persze ennek a válságidőszaknak lehet erősödő integráció, ekképp meg következményesen növekedő versenyképesség és komolyabb világpolitikai súly is, de látható, hogy isten malmai nagyon lassan őrölnek. Ennek fényében meggondolandó minden olyan ötlet, ami kicsiben (pl. itt Mo-n) iskolai végzettséghez, és/vagy befizetett adómértékhez igazítaná a választójogot, mert a jelenlegi helyzetet tekintve mi mire számíthatnánk egy integráltabb unió döntéshozatali mechanizmusaiban? ;-) Persze, költői kérdés!

Ugyanakkor érdekes, hogy hasonlóan sokérdekű/nációjú országok meg miért nem hullanak szét? Biztos, hogy nem csak vagy nem főként gazdasági okai vannak, mert ilyenek a vagyoni spektrum mindkét oldalán vannak, lásd India és USA. (Kína nem számít, azt tudjuk, miért nem bomlik fel... még.)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: már írtam:
A magyar társadalom mentálhigiénés problémákkal küzd, sok évtizede-évszázada ki nem beszélt traumák feszítik. Erre nagyon jól ráérzett Orbán. Lehetett volna nagyformátumú politikus a felismerését követően, de - valószínűleg hatalomvágytól hajtva - inkább a repedéseket kihasználva bevezette a hitalapú politikát.

Erre jön ez a Schmitt ügy, és megszünteti mind a vindikált és vizionált erkölcsi magasabbrendűséget, mind a tévedhetetlenséget. Huss, eltűnik a hit két meghatározó pillére. Hosszú, fájdalmas és zűrzavaros lesz az ébredés, ráadásul utána majdnem nulláról kell majd felépíteni egy normális társadalmat.

Rengeteg évtized és sok generáció kell majd, hogy ezt a lelki dúlást kiheverjük. Sajnos mi már nem éljük meg, még unokáink sem biztos.
@Habakuk999: "A magyar hadsereg természetes bája a la Megyesi Gusztáv."

A magyar hadsereg legnagyobb baja, hogy kb mindenki leszarja.
@whatsoever: nem csak a disznóval van így, és igen elszigetelődni, különcködni lehet, de annak társadalmi, genetikai, begyöpösödés lesz a vége, megfejelve a kontraszelekcióval
@whatsoever: " de nem gondolom, hogy csak épp az ellenzéknek ne lenne felelőssége, feladata a hatékony ellenállással kapcsolatban."

Erre vonatkozóan lásd Fabius linkelt megjegyzését éppen a posztban:

" ha már az ellenzék hathatós támogatásával szigorúan titkosak lettek az állami földbérlet-pályázatok,"

nos, elég sokáig várhatunk még. Mondjuk a Milla vagy a 4K még nem parlamenti ellenzék, ahogyan Bajnai alapítványa sem. De remélem, hogy mindannyian gyakran olvassák a blogokat!
@egyfejű: Hmmm. Látod, én bécsi szeletért autózom majdnem 400 km-t, ahelyett, hogy sétálnék tíz percet.

A jövő héten kipróbálom.

Gondolkodtam már azon, hogy mi lenne, ha helyben is nyaralna az ember, sok jó fogadó, szálloda van, amiknek a szolgáltatásait nem használjuk ki.:)
@Gábriel angyal: Nektek nem hozott még létre Fabius cigányozó főrumot, kéhlek alássan, vagyis basz@d alássan?
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Becsajoztál?! Hm, na szépen vagyunk. Egy estét kihagyok, te meg máris új csaj után mész.
@Deathstick: "de látható, hogy isten malmai nagyon lassan őrölnek"
Hülye konszenzusos liberális demokrácia. Nem véletlen amúgy, hogy szűkíteni igyekeznek a 100%-os egyetértésben meghozandó döntések körét. Meg a bizottság és a parlament döntési kompetenciájának bővítése is napirenden van.
Szerintem a nagyobb integráció felé fogunk elmozdulni, pusztán a túlélés miatt. Nehéz lesz, pár koki és saller ki fog osztódni - nem mi adjuk ám -, lesz otthoni anyázás, de meglesz.
Most mond, max. kívülről nézzük honfíúi érzettől dagadó kebellel az árokparton legelészve.
Szimpla hétvégét kívánok, dupla kávéval:
mno.hu/belfold/milliokert-dolgozott-az-szdsz-es-botranyhosnek-tetenyi-eva-1069995

Remélem, hogy hamarosan eljön a fekete leves ideje is!
@Deathstick: Egy nagyobb háborúnak is lehet integráló hatása. Érdekes lesz 10-20 év múlva hol fog állni az EU. Az látszik ha nem egyesülünk akkor egy külső hatalom fog minket szépen lassan egyesíteni a saját birodalmába. Amúgy amiről beszélsz az legjobban az Oroszországi Föderációban jön ki, őket képes valami összetartani, minket sajnos szétvet a hatalmas szabadság.
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Á, itt csak nekünk nem szabad textilpettingelni, mindent mást kéhlek szabad. Szabad holokausztozni, zsidózni, cigányozni. Pettingelni, na azt nem.
@Kara kán: Kösz, már iszom a kormányod löttyét. Egyre inkább várom azt, hogy pengesd ki a pénzt, hogy eltűzzek. Te meg majd adózol nekik, mint a katonatiszt, jó lesz ugye?
@whatsoever: "Van ennél lejjebb. Amikor a Kurucinfon ünneplik Hitler születésnapját."

Persze hogy van. Pld. amikor az osztrákok lerombolják a szüleinek a sírját.

kitartas.mozgalom.org/aktualis/elpusztitottak-adolf-hitler-szuleinek-sirjat

"Az ausztriai leondingi temetőben az elöljárók döntése értelmében elpusztították Adolf Hitler szüleinek a sírhelyét, miután a polgármester ötlete nyomán megvitatták annak "biztonsági kockázatát".
...eltávolították a sírkövet, a sírhelyet pedig felszabadították további használatra. Exhumálásra nem került sor, a földi maradványok tehát semmilyen tiszteletadásban nem részesültek, mivel így akarják megakadályozni, hogy a sírhelynél megemlékezők gyűljenek össze."
@Gábriel angyal: Ez egyenes következménye annak amit mondtam. A mai világ a status quo-ra épül. Benne vagyunk a NATO-ban így nem nagyon kell félnünk ellenségektől. Ezért hagyjuk, hogy külső hadseregek védjenek minket, mi meg támogatjuk őket. Egy teljes káosz ez a rendszer. Kb. egy modern kori déloszi szövetség.
@sine dr lecsekkoltam "All in the game yo....":
Te csak ne kérjél számon, jó?
Baloldali tüdőgyuszim lett a Finesz meghatározásától!:-P
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali:
Emlékszem katona koromból, milyen érzés töltött csúzlival a vállamon ballagni az őrségben.

Ad egy kis magabiztosságot.

Afganisztában autózni olyan fegyverrel, ami vagy működik vagy nem, legalábbis elgondolkodtató....

Nem is a téma miatt írtam, csak roppant módon tetszik nekem az a csendes irónia, ami árad a cikkből.

Nehéz lesz ezt az időszakot e nélkül elviselni.
\o/ de az 1 milla meg lesz :D

Egymillió munkahely helyett a millió féle adó országa leszünk

hvg.hu/napi_merites/20120421_internetado_csekkado_mobilado
@sine dr lecsekkoltam "All in the game yo....": Azért szerintem te is érzed, hogy ebben az esetben ez marhára nem jó összehasonlítás. :(
@whatsoever: "1. Tárgyalási pozíciónk ne az EU és a valutaalap feltételeivel való szembeszegülésről szóljon, hanem arról, hogy mit kérünk cserébe azok teljesítéséért"
Ez a lényeg, Róna jól látja.
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: "minket sajnos szétvet a hatalmas szabadság" nem így akartad írni: minket sajnos szétvet a hatalmas marhaság?
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: A magyar had(?)sereg önállóan semmire sem képes, rendőri erőnek max. arra kellünk, és erre lehet is alapozni.
Egyébként a méltán hírös albán légvédelem szintjén mozgunk..kellett nékünk Grippen, most meg nem repülnek, mert drága a nafta, nem?
@whatsoever: "... A finneknél pl. nem voltak ilyen egyenlőtlenségek, így beégetve sincsenek reflexek.."

Skandináviában valahogy nem alakult ki történelmileg a feudális rendi társadalmi berendezkedés. Egyesek éppen ennek tulajdonítják nemcsak az általános fejlettségüket, hanem például az oktatás színvonalát (lásd PISA és egyebek, szövegértési teljesítmény stb.) Ezt alátámasztja, hogy a kelet-európai országok közül e felmérésekben a csehek teljesítenek rendre a legjobban, akiknél a saját arisztokráciát a Habsburgok kiirtották, viszont a sokáig fennálló rendi struktúrát hordozó országok, mint mi meg a lengyelek, a legrosszabbul teljesítők között vagyunk.
Ráadásul, a lengyelekkel ellentétben, azt a struktúrát mi éppen vissza akarjuk hozni.
@Gábriel angyal: most kivetkőzöm magamból, de ezt pont támogatom, ne legyen ismert helye az ilyen férgeknek, mint hogy ne legyen polpotnak, sztálinnak, és az összes többi idióta faszkalapnak se
@egyfejű: F16 sem szárnyalna :) Líbiai balhé alatt svédek felajánlották, hogy fizetik a lőszert, csak menjünk már, bizonyítsuk a gép harci értékeit. NATO felajánlotta, hogy adja a légi utántöltést. Arra nem volt pénz, hogy az utántöltő gépig elrepüljünk.
@Gábriel angyal: Nekem kicsinyt nyálas, de nem engem invitáltál szerelmi csörtére, szerencsé(d)re!:-P
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Inkább az bassza alásan aki ilyet csinál. Remélem te is így gondolod.
@Gábriel angyal: Nem hinném, hogy a szélsőjobbnak megvan ehhez az erkölcsi magaslata, nem gondolod? Mennyire elitélendő olyantól fát lopni, aki szegény?
@Habakuk999: "Nehéz lesz ezt az időszakot e nélkül elviselni." Az biztos.

@egyfejű: :D

@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Úgy szar ahogy van. A magyar hadsereget nagyon gyorsan újra kellene szervezni, még most béke időben.
Azért van olyan magyar együttes, amelyik jól szól, nem maszatolja agyon magát orgonával :)
www.youtube.com/watch?v=AjCbEC3as6A
@Gábriel angyal: Az teszi is, el is ítélem érte, de minden nap elő kell hozakodnod ezzel a cigánybűnözés-Lola T kártyával, mi?:-(
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): ""Úgy vélem, két éve a fülkékben nem forradalom történt, hanem kurva nagy tévedés.":))))
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: A szülőkről volt szó és ez így csak legalja szánalom.:(
@Gábriel angyal: Miért ne lenne? A jobbik, a gárda és a többi mókus őrse nem nőkkel, gyerekekkel, és védtelen férfiakkal keménykednek? Ők se tudnak visszaütni, ahogy az az eszméletlen se tudott védekezni. Nem látok különbséget.
@aritus: Idézet volt, el is határolódom tőle, én NEM oda savaztam, jó?:-D
@Stöckhardt Stefánia: Te leginkább azzal tudnál segíteni, ha eltakarodnál innen a fenébe, és máshol rontanád a levegőt. Nem veszed észre, hogy ebben a társaságban senki nem kíváncsi rád és a gyűlölködő, primitív szövegeidre?
@egyfejű: és ezt te meg az öcséd csináltátok magánszorgalomból? Mekkora volt a hallgatottsága?
@egyfejű: Igen, ez zene, szerintem legalábbis. Kodály Zoltán méltó folytatása, magyar, de nem magyarkodó!:-)

És még humoros is!
@egyfejű: Hát ha már Líbiát említed, azért ez a tanulmány is elég beszédes a NATO-val kapcsolatban.

Hideg zuhanyként jött a jelentés: a NATO harcképtelen az Egyesült Államok nélkül

Egy a líbiai bombázásokról készült titkosított NATO jelentés kimutatta, hogy a szövetség az USA háborús vállalásaitól függ - de még Washington segítségével is olyan hiányosságok merülnek fel, melyek az Egyesült Védelmező Hadművelet során is kiütköztek.

www.jovonk.info/2012/04/17/hideg-zuhanykent-jott-jelentes-nato-harckeptelen-az-egyesult-allamok-nelkul
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: hát azért az nagy kérdés, hogy a tüntető fiatalok Mubarak elzavarásával azt akarták-e, ami lett, iszlamista kormányzás, elzárkózás, az egyiptomi forradalmi gárda vagy mi a nevük, hatalma? Mert azóta is vannak tüntetések, csak sokkal véresebben verik le, mint Mubarak idején.
Szóval én ezekkel a forradalmakkal nagyon nem vagyok jó viszonyban, mégha vértelen, fülkeforradalom is:))
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított):
Magadnak köszönheted!:)
Ha nem hozod fel az Őskajánt, nekem se csurogna a nyálam egy jó kacsasült után.:(
@egyfejű: Kösz!:)
Scumbag Matolcsy:

NEED TO CREATE JOBS?

TAXES EVERYTHING
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): Az a baj, hogy etetitek, ezért jön. Tahótlanítani kell, és eltakarodik. Arra gerjed, ha foglalkoznak vele. A valódi éltben kb mindenki leszarja ezért megkattant, és bármit megtesz, hogy legalább itt szóba álljanak vele, érezze létezik.
Én már a manyupnál mondtam 2010-ben, hogy 500 forintos benzint akarok mert a hülye magyar talán akkor majd végre felébred. Korrigálnom kell inkább 1000 forintos benzin kellene mert a 450 forintos sem érintette meg a birkáját.

Viszont most már a narancsokat is közvetelnül érinteni fogják a megszorítások. Innentől nehéz lesz azt mondani erre a szarhegyre amit a fidesz iderottyantott, hogy hűdecsudijó is ez.

Hátra kell dőlni és nézni Viktor hogyan csinálja ki magát. Esély nincs javulásra ebben a ciklusban. Még az is lehet a végén a saját bárányai fogják fellógatni...
@Habakuk999: Nem igaz! Ha Adyt emlegetem, küldesz egy öcázastot?:-P
Látod, Gábriel is újra kezdi, pedig márczius is elmúlt, rég!
@Gábriel angyal: Mint mondtam modern déloszi szövetség, Athén nélkül halottak vagyunk. Ő meg megvéd minket mert segítünk neki kiépíteni az impériumát.
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): nagyon jól hangzik a zenéjük, tényleg.
Én valamikor régen voltam egyszer az Őskajánban, akkor még csak 1 vagy max 2 éve működött, hát nekem nagyon nem jött be. De lehet, hogy azóta fejlődtek.
@aritus: alapvetően Jankovits Márta barátunk kezdte a műsort, mi csak társult részek lettünk, És igen, magánszorgalomból. Kisközösségi rádió, amiből rengeteg kéne.
Hallgatottság. Sosem mértük egzakt módon. Magának a rádiónak volt olyan időszaka, amikor harc ment a műsoridőért, aztán főokosék hathatós közreműködését követően majd mindenki elhagyta.
De arra büszkék voltunk/leszünk, hogy Frankovszky László (Rocky Hill, Connecticut, USA) pl. állandó offline hallgatónk lett az USA-ból, mint ahogy pécsi, soproni, békéscsabai barátokat is szereztünk.
@tarackos: A legmegvadultabb tömeg mindig is a kiábrándult hívő volt. Nekünk csak popcorn kell, meg egy jó kilátást biztosító hely.
@Kara kán: Te szerencsétlen, Zuglóban most gyorsan előszednek valamit, amit megpróbálnak az előző vezetés által elherdált közpénznek beállítani. Ennek csak egy célja van, hogy az ilyen egyszerű agyműködésű emberek figyelmét, mint te, eltereljék arról a tényről, hogy a jelenlegi önkormányzat és polgármester napi szinten tüntet el ennél több pénzt.
De, hogy a te szavaiddal éljek, jönni fog a feketeleves Papcsák úr és bagázsa részére.
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali:

Az is elgondolkodtató egy kicsit, hogy pl Angyal vagy valami fideszes troll miért nem tud jellegében hasonló cikket bemásolni?

Miért csak a direkt demagógia megy?
Legfeljebb egy-két Salamonos vagy Gazsis vicc?

Ez olyan lehangoló.:(
@aritus: Igen, én is a zenére vetettem rá magam, bejön a balkáni hangzás, no!
Enni meg keveset, nem telik a pi(.)a mellett!:-D

www.youtube.com/watch?v=xSGG4zMD-Zc&feature=related
@Gábriel angyal: akkor megmutatom, mit lehet kihozni orgonából. Nem, nem azt a szemetet:
www.jamendo.com/en/album/81979
www.jamendo.com/en/album/57770
@aritus: Ezért mondtam, hogy szerencse kérdése.:) Ki kell fogni.:)
@egyfejű: bizony egy így van, és a szolidarítás hiánya még gyorsabbá teszi száguldásunkat a katasztrófa felé.
@egyfejű: A "szemét" jelződet inkább meg se hallom és nem is minősítem, mert még arra sem érdemes. :)
@egyfejű: Rég PC játékoknak volt ilyen zenéje. :)
Egy kis nosztalgia.

Én marad a pengetős hangszereknél, vagy a vonósoknál. Azoknál nincs szebb hang.

www.youtube.com/watch?v=VAeYt-swWG0
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Szerintem azért, mert nemzetinek lenni csak komolyan lehet, hűen a vezérhez.

Akinek a tekintélye nem tűr meg semmiféle iróniát sem, merthogy az lázadáshoz vezetne.

Bassza meg, ez ebből a szempontból is sokkal rosszabb, mint Kádár, most, hogy kezdek belegondolni.
@Gábriel angyal: ez egy komoly zenekritikai megállapítás, mármint a szemét. Ki kellene vágni az egészet, utána értő kezekbe adni, és nemzetközi szintű zenét lehetne gyártani belőle. Így csak maszat, meg hangszerelés nélküli igénytelenség sajnos.
@Gábriel angyal: :D

@Habakuk999: Szerintem ott még nem tartunk. Most még van lehetőséged emelt fővel távozni.
@Habakuk999: Biztos fiatal vagy, nem emlékszel a késő Kádár-kori lila(!) ötszázasra!
www.eloszto.hu/images/articlepic/325.jpg
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Nekem is jobb az a vonal, ezt nem szeretem! Akkor már Bach, ha orgonyálni köll mindenképpen!:-)
Vagy Vangelis is megteszi..estleg Jean Michel Jarre!
www.youtube.com/watch?v=srCJE_BegE8
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali:
Én nem akarok távozni.
Távozzon az, aki tönkre vágja az országot és a benne élő embereket!
@Gábriel angyal: sem Bach, sem Beethoven, sem Ravel nincs rajta. :) A többi az csak szemfényvesztés. Ki vezette a listát 2006. februárban?
@Gábriel angyal: ja, azt meg most már vastagon kikérem magamnak, hogy nem akarod megérteni, amit írok. De vitatkozol a saját fekete szellemeddel. Olvasni, megérteni, feldolgozni.
ehh, hogy vannak akik tudnak gondolkodni és még eredményesebbek is, mint a kedves vezényló, nemelehetnee, hogy kicseréljük a mi bagázsunkat azokkal, akik úgy is unaktkoznak a nagy jólétükben???

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/megemeltek_a_nyugdijkorhatart_a_noknek_is_67_eves_korig_kell_dolgozni_lengyelorszagban.517116.html

"Az eredeti tervekkel ellentétben - nyilván nem függetlenül az érintettek ellenállásától és a rendőrök sztrájkfenyegetésétől - nem terjesztik ki az általános nyugdíjtörvény szabályait az egyenruhás testületekre, azok szabályozása továbbra is elkülönül. Azonban míg eddig az érintettek 15 évi szolgálat után koruktól függetlenül nyugdíjba mehettek, most ezt 10 évvel hosszabb szolgálathoz és az 55 év betöltéséhez kötik. A nyugdíj összege 25 év szolgálat után a fizetés 60 százaléka, ami minden további szolgálatban töltött évvel 3 százalékkal emelkedik, de a 75 százalékot nem haladhatja meg. Ez a rendszer azonban csak azokra vonatkozik, akik 2013. január 1. után lépnek szolgálatba."<!!!!!!!!!!!!
"..sorra zárnak be kis üzletek és óriáscégek egyszerre, egyetlen népe nincs a nagyvilágnak, kivel nem vagyunk fasírtban, egy teljesen idióta vezeti a gazdaságot, és egy nímand sorra írja alá az előre kitöltött utalásokat a fejlesztési minisztériumban."
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2109_magyarorszag_megujult
@Habakuk999: Ezt meg én nem értem, nem baj!?
Ha már klimpírozás:
www.youtube.com/watch?v=PFx3a7KfN0c

felhívnám a figyelemet a reklámra is, mintha a Fineszt hírverné, hogy a rák egye ki a belüket!
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Nem nagyon rajongok ezért a szintis műfajért. Vangelisnek van egy két hallgatható zenéje.

@Habakuk999: Arra várhatsz.

@egyfejű: Majd ha megtanultak úgy komponálni ahogy McCreary, akkor mehetnek listázni. :)

www.youtube.com/watch?v=2yfk8MomvLU
www.youtube.com/watch?v=ylzHr02ApBQ
"@Habakuk999:
"Bassza meg, ez ebből a szempontból is sokkal rosszabb, mint Kádár, most, hogy kezdek belegondolni."
Nananana. Csak óvatosan.
Ez nem vicc, már feltette valaki:
index.hu/belfold/2012/04/20/orban_szemelyes_titkosrendorsegerol_ir_a_new_york_times/
A Kádár rendszer nyeretlen kétévesnek kezd feltűnni ezek mellett.
mit lehet ilyen fajták-tól várni

szalonnás, kolbászos, bajszos kövér meg a társai

áder ájdonhev inglis leszön

jancsibá a nagy nyelvújító: lambordzsíni helyett: audiS8

kedvenc olvasmányuk meg:

www.antikvarium.hu/ant/book.php?ID=237611&oldal=bongeszo&utm_source=ertesito_email&utm_medium=e-mail&utm_campaign=ertesito_konyv
@rodeo36: Ennek nem az a lényege, hogy végülis baráti társaságot etethetek bis gromoboy, minek utána adózni és bejelentett szakáccsal dolgoztatni, rezsit fizetni, helyiségbérletet, stb.? Otthon az jön hozzám enni, akit meghívok: ha harmincan falnak épp, hát istenem, nagy a család! Most látják egymást először? Meglelt rokonok találkája. Lehet, hogy gonosz vagyok, de...

Ismerősünk is így kezdte, ma az egyik felkapott étterem felelőse - jópofa is lehet, hogy annyit fizetsz, amennyit érte gondolsz és nem tudod, mit kapsz, de én is szeretem megválasztani, mit eszek a nem kis pénzemért.
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított):

Kösz!
Most olvastam a Kövér cikket, kikapcsolom a gépet, mielőtt fölhúzom magam a kacsasültek és jó zenék álmaiból fölébredve.

Orvos kellene ezeknek egytől egyig.
@Gábriel angyal: A szülői sírok lerombolása nem szép, sőt, elítélendő, büntetendő.
Ékes példája annak, hová vezet az uszítás, a társadalmilag nem kontrollált agresszió.
(Mármint: értékrend, kultúra, önkéntes normakövetés és nem kirekesztő jellegű nemzetfelfogással kontrollált - nem gárdákkal kontrollált... )

Amúgy a lényeget illetően mire válasz ez? Én nem írtam, hogy csak a neonácik csinálnak szemét dolgokat. De ez nem relativizálja vagy legitimálja semmi módon a nácizmus újraélesztésének bármilyen kísérletét.

Ennyi erővel azt is mondhatnánk, Pistike ráéppett Józsika lábára - oké, akkor a kurucinfosok hadd nyírják ki az összes zsidót és cigányt, 1 : 1 , mint a gombfociban ? Na persze ez abszurdum... és akkor elkezdünk vitatkozni, milyen mértékű és micsoda dolog
teheti mégis jogossá a tömeggyilkosságot és az arra nevelést?
Nem: nácizmus kipróbálva, semmi nem relativizálja. De ezt a párbeszédet már lefolytattuk.
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Tényleg semmit nem ért. A jobberek heveny humortalanságban, iróni- és pláne nagy öniróniahiányban szenvednek és tudjuk, akinek ezek nincsenek, minden aljasságra képesek.

Kövér ilyetén rán nagyon jellemző dekrétuma és Fabius Kusza Szeme-zése nem egyenlőségjel... Ez a jóember nem hallott a jus murmurandiról, a lent lévők elévülhetelen jogáról a fenti, a rajta élősködők örökös kifigurázására, a paszkvillusokról, amik a régi Rómát is jellemezték, jókedvre derítették kárörvendve röhögve a kigúnyolt "nagyokon". Na és a szövegeik, amik gondoskodtak arról hogy soha ne legyenek a hatalmasságok biztonságban a nép éles nyelvétől.
Áhh, reménytelen ezt magyarázni, annak aki süket erre...
Már nincs több bőr, amit le lehet húzni rólunk...
ÉS ez a radikális adócsökkentés kormánya, olyan kormányfővel, aki állítási szerint sosem hazudott a választópolgároknak...

Ezek még többet hazudnak, mint Gyurcsány, pedig az sem hazudott kevesett...
Elég az összes hazug politikusból..
Elég a politikai és gazdasági ámokfutásból!
Csatlakozz a facebookon, ha neked is eleged van ebből a hazug rendszerből, ha tudsz és akarsz tenni azért, hogy az összes hazug politikus eltakarodjon a közéletből, és tisztességes emberek legyenek az ország vezetői...
@Deathstick: Mivel szívesen olvasom amit írsz, kötekedek egy kicsit.
"minden szavazókorúnak KÖTELEZŐVÉ tennék.. "
A választás szabadsága értelmezhetetlen a nemválasztás szabadsága nélkül. (Hazafias Népfront; urna a lakásba szállítva stb...)
Kurvára szabadnak érezném magam (s ha jól olvasom a kommentelőink többsége is) ha a mai kínálatból kötelezően választanom kellene...
A párttagdíjFUNKCIÓ viszont tökazonos.
@a szív fészkei: na, megjöttél, szívem legkisebb csücsöke?
Akkor ezt most Neked, jó?
www.youtube.com/watch?v=uNORpY9uxPw&feature=fvwrel
@sörtelen:
Én merészeltem. Már el sem küldheTEK szívem szerént senkit a búsba?:-(
jav.: akiknek ezek nincsenek,

Bocs, a paszkvillus, mint szokás, műfaj régi római szobortorzóhoz biggyesztett irományokkal kezdődött, de az antik Rómában még nem volt. [..]"A műfaj történetének áttekintése a 17. század közepéig
A 16. század elején Róma egyik igen forgalmas terén, ami az egyetem és egy népszerű
piac tőszomszédságában feküdt, egy spontán szokás kezdett kialakulni. Az történt
ugyanis, hogy a Caraffa kardinális palotája mellett a századelőn felállított antik szobortorzóra, illetve a kezdet kezdetén az ünnepi körmenetek alkalmából szőnyegekkel
díszített palota falára az egyetem diákjai, tanárai s más helybeli literátusok az ünnepségeket köszöntő és dicsőítő latin nyelvű epigrammákat tűztek ki. A szokást állítólag
egy Pasquino nevű latintanár kezdeményezte, aki a későbbiekben a szobor névadójá-
vá is vált. Néhány év elteltével a versek kiragasztásának alkalomhoz kötöttsége megszűnt, s a latin epigrammákat mindinkább felváltották a főurak magánéletét, a pápai
udvar szokásait és a pápaválasztások botrányait kipellengérező, névtelenül kiragasztott olasz nyelvű szatirikus gúnyversek, amiket ekkoriban kezdtek a szobor neve után
paszkvillusoknak nevezni.
3 Az ellenfelek bértollnokai, anonimitásukat ugyancsak
megőrizve válaszoltak a gúnyolódásokra, verseiket egy másik szobron, Marforion
megjelentetve. Ez a felelgetős gyakorlat képezte az alapját a következő évszázadokban
oly gyakran előforduló „paszkvillus-háborúknak”. A műfaj ebben a korai, humanista
korszakában mindvégig megőrizte szatirikus jellegét, a viszonylag tömör verses formát és a kritikus, ámde humoros hangvételt." innen: www.kre.hu/portal/doc/studia/Cikkek/2009.4.szam/4.Penzes_Tiborc_Szabolcs.pdf
Az itt található képen látszik, amint Orbán Viktor és Kósa Lajos elmentek a falig. Orbán kézrátétellel próbálkozik, Kósa arcán látszik a nagy ijedtség:
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2117_biotechnologia_avatott_a_miniszterelnok
Nem photoshop, magyar valóság!
Csak, hogy legyen egy kis öröm és bodottság a nagy szomorkodás közepette is.

www.youtube.com/watch?v=KaqC5FnvAEc
PÖCS-ADÓ? Jöhet! Asszony úgyis tudja mi mennyi, másnak meg tök mindegy mennyit mondok.

Bár ha jobban belegondolok ezeket a baleseti adó, csekkadó, internetadót is lehetne PÖCS-ADÓ-nak hívni. Sőt PÖCS-FEJADÓ-nak még jobban. pöcsfej volt aki kitalálta...
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: LOL, ez oldotta a hangulatot, remélem!
DE, hogy ne tűnjek "zsidóbarátnak" olyannyira, egy kis másik hangulat:
www.youtube.com/watch?v=VjPtLqVPz6I&feature=relmfu

Ez még mekkora előadó, nem?
@Penivaldes: Kivetít, szakszóval projektál. Ha ez neki a legnagyobb öröm - látod, Fabiusról álmodozik üres óráiban hosszasan és kutatja érte a netet szintén időt rablóan -, akkor mit csodálkozol? Ami neki a legnagyobb jó, azt kívánja szeretettel nekünk.

Talán Szerbet nem kéne a szájára vennie.

Kövér meg ősmagyar, vááá: hát akkor szegény magyar fajtát csak szánni lehet, ha ezt a véglényt bírja kitermelni évszázadok alatt. A harcoló vöröskatona nagypapival egyetemben, biztos arra is ilyen fajmagyarosan büszke a baranyai görlice.
Csak egy cikk az Indexről: index.hu/gazdasag/magyar/2012/04/21/munkaltatoi_jogsertesek/. Ezzel kellene foglalkoznia Kusza Szemnek és nem a különböző újabb adónemekkel. Ja, hogy az érintett cégek jó része a saját haveri körbe tartozik? Erre csak annyit tudok mondani, szar ügy!
@a szív fészkei: Egy képes riportot olvastam egy ilyen "lakás-vendéglőről". Csak már ismerős által beajánlott emberek kereshetik fel,s van benne számomra némi vonzó.
@egyfejű: "saját fekete szellemeddel."

Annyira tetszik amikor a hozzád hasonló ballibsik übermenschnek hiszik magukat és még le is írják, hogy még véletlenül se lehessen félreismerni a választottak Janus-arcát. :)

Remélem a neved nem süsütől, a méltán híres mesefigurától származik.
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Uhhhh. De ha édes hazája elvesztésén bánkódik - jaj de szomorúúúhúúú - akkor minek az angol szöveg? Nem az a mocsadék gyarmatosítók nyelve?? Azoknak így befeküdni??? Petőfi talán leírta készségesen németül is a Talpra magyart??? Hú de katyvaszos ez az egész népnemzeti búsongás!
@Gábriel angyal: Süsü példa lehetne. Valami tisztára és jóra. Ha attól vette a nevét, jobban illik hozzá, mint hozzád a te zsidó főangyaltól bitoroltad.
@anyósnyelv: Kiválasztottság-tudat - én nem vagyok akárki, hisz odamehetek - ,az nagy önbizalomnövelő. :-DD Onnan már minden szép és jó, hisz csak nem fikázza, ha egyszer ekkora kegyben részesül. (ezzel együtt lehet kurvajó a kaja, csak szerintem ez a pszichológia elég jó marketingfogás.)
pénzek becsatornázása, az álomállami új és szép telekom cégbe, hja így már más és szép, na meg elfogadtható, pont mint a békekölcsön, meg a kötelezően szabadon megvásárolható álompapír...ki van ez találva, kár hogy titi fix, hogy nem fog működni...

Az internet helyett inkább a mobilt sarcolná a kormány

hvg.hu/gazdasag/20120421_internetado_helyett_csak_mobilsarc
@Stöckhardt Stefánia: Imádott
Orvbánod meg lepaktál folyamatosan a római katolikus egyházzal.
@sörtelen: :-) Kötözködj nyugodtan!

Úgy vélem, hogy maga a felvetés abból táplálkozik, hogy axiómának veszi a pártválasztásos érdekképviseletet. (Pontosan nem tudom, a felterjesztők egyikével sem beszéltem, megjegyzem lord rangú is van köztük.) Ha pedig ez az axióma, akkor nyilvánvaló, hogy végeredményben a pártok jelöltjeire való szavazással kell megoldani az ország irányítását, amihez persze kell a pénz. Nagyon leegyszerűsítve: ha azt akarják, hogy működjön a világ, akkor arra mindenkinek áldozni kell (innen a kötelezőség), viszont mivel mindenki annak adhatja, akinek akarja a támogatást, ezért az nagyobb eséllyel fog úgy működni, ahogy a jónépnek igazából megfelel. Nem véletlenül, a legnagyobb ellenlábasai ennek az indítványnak a toryk, de a Munkáspárt sem nagyon lelkesedik érte.
Ám ott (Anglia) ehhez nagyjából vállalható pártok is vannak, még ha jelenleg az ottani szabályozás is ad elég teret a piszkos ügyeknek. (Ettől függetlenül ők és mi nem említhetők egy lapon.) Tehát egy érettebb struktúrára épülne egy ilyen akció bevezetése.
Én sem gondolom, hogy a jelenlegi uralkodó politikai elit, beleértve az mszp-t és a látszatellenzéki jobbikot is, bármely tagjára kellene ilyen kötelező finanszírozási pénzt költeni, noha biztos, hogy a hívek, kemény mag stb. örömmel áldozna rájuk. Egy ilyen rendszer bevezetéséhez újra tiszta lapot kellene nyitni Mo-n, nagyjából úgy, ahogyan az '88-90 közt történt, teljesen szabad pártpalettával és mindegyiknek egy adott, szigorúan ellenőrzött pénzkerettel. Valószínűleg megugrana a választható pártok száma onanntól meg mehetne az adomány a fenti módon.
Momentán nem tudok jobbat annak elkerülésére, hogy úgy átbasszák a választókat egy kampány során, mint ahogyan az utóbbi időkben nálunk történt. Mindenképpen visszakapcsolna (a szélesebb választékkal összefüggően) sok embert a közügyekről való érdemi gondolkodásba. Emellett jobban ellenőrizhető a pénzek menete, mint egy állami indítású, adó/szja alapú pénzosztás esetén.
És hogy a kötelezőség mennyire nem ördögtől való a politikában való részvétel biztosítására, arra ott az ausztrál példa: ott például kötelező elmenni a választásra. (Nyilván ők is rajzolhatnak lófaszt a szavazólapra, csak ott nincs ilyen protestálásra olyan nagy szükség! :-))
Tudom, ez a jelen perspektívából utópia, meg egy ilyen "tiszta laphoz" minimum földindulásra van szükség, mint például egy államcsőd és/vagy polgárháború, melyek egyike sem kívánatos (hogy finoman szóljak). Viszont egyelőre nem látszik az sem, mi más idézne elő földindulás szerű megvilágosodást az átlag magyar választói tömegben?
A magam részéről kíváncsian várom az értelmesebb politikai szereplők programjait a kérdés rendezésére (+ ügynökügy letisztázására, de az más sztori).
@tarackos: "Korrigálnom kell inkább 1000 forintos benzin kellene mert a 450 forintos sem érintette meg a birkáját."
:-DD
Ezt a totalcar-osok már hónapokkal ezelőtt felvetették!
A Fidesz az Mszp-vel szemben:

- Megszuntette a jogallamisagot es a demokraciat (fekek ellensulyok kiiktatasa, AB kiherelese, birosagok, ugyeszseg, media elfoglalasa)
- Intezmenyesitett korrupcio (Angyan vs. Oligarchak, kozbeszerzesek atlathatalansaga, 10&-20%-os fideszes varosvezetok)
- Magyarorszag nemzetkozi jo hirnevenek szetverese (WSJ, WP, FT, Economist, Guardian, Le Monde, FZA, stb. cikkei a fideszes diktatura kiepiteserol, EU-IMF szabadsagharc, USA ellenesseg).
- Gazdasagi kaosz (SZJA egykulcsositasa, adokedvezmenyek a jomoduaknak, mig a segelyek drasztikus megvagasa, devizahitel vegtorlesztes jomoduakat megsegitese - torz jomoduakat favorizalo gazdasagpolitika, mig hatalmas tarsadalmi csoportok melyszegenysegbe taszitasa - 24-48 ezer Ft-os segely-kozmunka.
MNYP maganpenzek elkoltese anelkul, hogy az allamadossag 1%-kal csokkent volna. 500 mrd-ert MOL reszvenyek vasarlasa, tobb 10 mrd-os stadion epites, amikor az orszag a gazdasagi szakadek szelen all.
- A magyar vallalkozasok ellehetetlenitese - Drasztikus minimalber emeles, adok emelese, banki hitel befagyasa - bank ado, beszallitas csokkenes, innovacio lassulas - multi ado, a nemzetkozi toke eluldozese - kiszamithatlan, visszamenoleges torvenyhozas, Matolcsy fele inkompetens, inkoherens gazdasag "strategia(?)".
- Arrol mar ne is beszeljunk, hogy az embereket teljesen hulyenek nezi a Fidesz es mindent megprobal lenyeletni velunk, amit neha azert sikerul feloklendezni (Plagiba- Obersovszky gusztustalan szervilis interjuja).
@a szív fészkei: Akkor ezek a cetlik a tacepaok szellemi elődjei?? :-)
Mi van, buzikáim?

Reggel jól elnáspángoltalak benneteket, azóta nem is mertek ugatni!
@kzoltana: Ez a kép tökéletes illusztrációja annak, hogy áll bármilyen tudományos alapú fejlesztés ma Mo-n, egyben megmutatja a jövőt is.

Az öreg (nyilván helyi szakértő/tudós) hervadtan néz, tudja, nekünk ennyire telik. Savanyú is, éretlen is, sehol nem jegyzett, de a miénk. Ő legalább még dolgozott is rajta/vele.

orbán (a főmufti) totális bárgyúsággal mered maga elé, láthatóan fogalma sincs arról, miért jó az, amit lát, de talán arról se, hol van éppen. Már ez önmagában jelzi, itt semmilyen tudományos-technikai fejlődés nem várható (ami mondjuk valami kiutat is jelentene gazdaságilag). Talán azt latolgatja, hogy az erre költött pénzből még hány stadiont lehetne építeni.

kósa (a kiskirály, a közeljövő Magyarországának legfőbb haszonélvezője) kifejezett undorral fogadja, amit lát. Mottója: "Nem írok, nem olvasok, Én magyar nemes vagyok!"
(Elnézést az esetleg pontatlan idézetért!)
Elég a politikai ámokfutásból
Mit is akarunk mi?

Először is azt akarjuk, hogy az országot olyan választott képviselők vezessék, akik tisztességesek, becsületesek.

Azt akarjuk, hogy a választási kampányban ne árasszanak el minket "hazugság-cunamival" vagyis olyan ígérethalmazzal, amit nyilvánvalóan nem tudnak teljesíteni hatalomra kerülésük esetén.
Azt akarjuk, hogy bennünket választópolgárokat ne nézzenek buta idióta, félkegyelmű embereknek, akiket meg lehet vezetni mindenféle mézes-mázos ígéretekkel (13. 14. havi nyugdíj, radikális adócsökkentés, ingyen sör, étel minden).

Azt akarjuk, hogy ne köntörfalazzanak, mondják el, mi az éppen aktuális helyzet hazánkban.

Ha jól mennek a dolgok, ne riogassanak azzal, hogy rögtön itt az összeomlás. Ha rosszul áll a szénánk, akkor mondják el tisztességesen, őszintén, hogy rossz a helyzet.

Nem vagyunk "hülyegyerekek", ha őszintén elmondják mi a probléma és mi a lehetséges megoldás, megértjük, és azt is tudomásul vesszük, hogy esetleg egy időre plussz terheket kell viselnünk, hogy később jobb legyen.

Azt akarjuk, hogy ne rabolják szét az országot. Egy választott képviselő, az ország vezetői keressenek jól azért, mert képviselik és vezetik az országot, de ne gondolják, hogy a tőlünk, választópolgároktól befolyó adók az ő pénztárcájukat képezik, és szadabon költhetnek rá magukra, barátaikra, elvtársaikra.

Azt akarjuk, hogy hazánkban az, aki tényleg akar dolgozni, az találjon magának munkát, olyan munkát melyet tisztességesen megfizetnek. Tudjuk, hogy gazdaságilag még messze vagyunk a fejlett Nyugat-Európai országoktól, így nem kereshetünk annyi pénzt, mint ők keresnek. Elvárjuk azonban, hogy ne kelljen éhbérért dolgozni.

Olyan adórendszert akarunk, ahol a vállalkozó nem érzi szükségét annak, hogy adót csaljon. Nem akarunk minimálbéren bejelentve dolgozni, és a többi pénzt zsebbe kapni, mert így olyan minimális nyugdíjunk lesz, hogy abból legfeljebb majd éhen halni tudunk - feltéve, hogy egyáltalán megéljük a nyugdíjas kort.

Azt akarjuk, hogy korrekt, kiszámítható, hosszú távú adórendszer kerüljön kialakításra. Ne változassák évről-évre, hónapról hónapra az adójogszabályokat, legyenek egyértelmű, tiszta viszonyok annak érdekében, hogy kiszámíthatóan és biztonságosan lehessen vállalkozni.

Azt akarjuk, hogy ingyenélők ne élhessenek meg vígan azokból a segélyekből, melyeket a mi adóforintjaikból kapnak, miközben sokan közülük életükben egyetlen percet sem dolgoztak.

Azt akarjuk, hogy az kapjon bármilyen segélyt, aki tényleg rászoruló, és azok közül is az, aki munkára fogható, valamilyen munka ellenében juthasson csak segélyhez.

Azt akarjuk hogy hazánk ne legyen a bűnözők paradicsoma. Erős, jól képzett, önbizalommal teli rendőrséget akarunk, akik a becsületes, tisztességes embereket megvédik a bűnözőktől.
Elvárjuk, hogy a rendőrség szolgáljon minket és ne arra használja a hatalom, hogy leszámoljon azokkal, akik felemelik szavukat a törvénytelenségek, visszaélések ellen.

Nem akarunk "mutyiország" lenni. Nem akarjuk, hogy előforduljon olyan, hogy hazánk egyik legnagyobb városának polgármesterét csak "Mr 10%"-nak hívják, utalva arra, hogy minden a városban zajló projektből ennyi jattot kell neki juttatni, ha valaki hozzá akar jutni a megbízáshoz. Nem akarjuk, hogy minden lényeges pozícióba a megválasztott képviselők, vezetők rokonai, barátai, haverjai kerüljenek. Azt akarjuk, hogy minden posztra olyan SZAKEMBER kerüljön, aki azért kerül a posztra, mert ő a legalkalmasabb, és nem azért, mert valamelyik hatalmon lévő cimborája.

Felelős, végrehajtható költségvetést akarunk, ahol az állam annyi pénzt oszt szét, amennyit beszed.
Ismételten elmondjuk, nem vagyunk "hülyegyerekek", tudjuk azt, hogy hosszú távon fenntarthatatlan az, hogy mindig több pénzt költenek el, mint amennyit beszednek, mert ennek a vége elkerülhetetlenül a csőd.
Egy családi háztartás sem teheti meg, hogy tartósan többet költsön, mint amennyit megkeresnek, mert akkor idővel olyan szinte eladósodnak, hogy végül mindenüket elvesztik, utcára kerülnek, éhenhalnak.
Ez igaz nagyban is az államra, büntetlenül nem lehet évtizedekig többet költeni, mint amit adó formájában tőlünk beszed.

Összefoglalva röviden és tömören: Egy élhető országban akarunk élni. Ez a hazánk, itt akarunk boldogulni. Tisztességes, becsületes munkával, tisztességes és becsületes vezetők irányítása alatt!

Csatlakozz a facebookon, ha egyetértesz!
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali:

Hidd el, nagyon büszkék.

Szép, erős, pirospozsgás lányuk van, aki hűséges családhoz, valláshoz, hazához egyaránt.

Isten, haza, család.
@a szív fészkei: vagy családias hangulatú vendéglő, ahol egy idő után szinte már csak ugyanazok járnak, néha egy-két új arccal. Fiatalabb koromban párommal nekünk is voltak ilyen helyeink, egyikbe vacsizni jártunk, kockás abrosz, kétszemélyes asztalkák,isteni házias ételek,s olcsón. Másikba, ha arra jártunk egy jó beszélgetésre egy unicum mellett... Be-be néztek az ajtón,de inkább továbbmentek, mert sugárzott a családiasság. Már egyik sincs meg.
@Stöckhardt Stefánia: Az Isten ments, hogy Hazamenjél Viktorral kézenfogva, nem tagadna ki a Család?
@whatsoever: figyelj, olvasd el, mielőtt válaszolsz! Nem vandálok szüntették meg nyomtalanul Hitler szüleinek sírját, hanem az osztrák kormány! És azért, mert az a tapasztalat, hogy náci tömeggyilkosok hozzátartozóinak sírjánál neonáci orkok tartanak gusztustalan megemlékezéseket. Ezt akarta megelőzni az osztrák kormány. A még elő rokonokkal egyeztetve! tették, akik nem kérték a sírban lévő porhüvelyeket, hogy egy ismeretlen helyen eltemessék. Most nem keresem meg a linket, ahol ezt olvastam.
Gabrielt fenntartásokkal olvasd, kedvesen mosolyogva, de folyton ideönti a bűzlő budi tartalmát.
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított):

Orbán Viktor boldog és kiegyensúlyozott házasságban él Lévai Anikóval.

Csodálatos, hűséges férfi.
@aritus: Saját stíusát képviseli, átléped, ha akarod... Én is többször,de legalább nem alpári,akinek még mindig van aki válaszol, ezzel fenntartva ürítési ingerét...
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított):
Perverziódban idáig alászállsz? Ide nem kéne lealacsonyodni. Már mindenkivel szóba állsz? :(
@Stöckhardt Stefánia: Hírszerzőt olvasol ugye?

Ezért keresed itt a melegeket? Hogy meggyógyíthasd őket:

Ha Konkoly Edit önként jelentkezőkön kipróbálná a terápiás buzinevelő-módszert, csak rajta. Ám az olyan, a homofóbia fénykorában létező receptekre, mint a kauterizálás (az ágyéktáji terület orvosi kiégetése), a kasztráció, az elektrosokk, a röntgenkezelés, a hormonadagolás vagy a lobotómia, valószínűleg nem találna annyi önkéntes alanyt, amennyi kiadna egy reprezentatív mintát. Meg ilyen eljárásokhoz – bizonyos fránya jogászkodás és orvosetikai blabla mellett – talán Brüsszelnek is lenne pár szava. S hát tőle, keresztény lelki emberként nyilván távol áll az ilyen drasztikus, művi beavatkozás. Az önmegtartóztatás viszont nem igazán vonzó perspektíva, ráadásul így a „sokasodjatok és szaporodjatok” parancsolata sem teljesül. De mivel Konkoly Edit művéből kiviláglik az üzenet, a Lukács György-parafrázis: a legrosszabb heteroszexualitás is jobb, mint a beteg homoszexualitás – valamit tenni kell. Hogy mit? Kurvulni. Keresztény nők, elő a kollagénes rúzst, szopós szájat varázsolni! Meg kivillantani a csöcsöt és segget, vonaglani a rúdon! Lehetetlen, hogy ennek a buziságban szenvedő pasasok ellen tudjanak állni. A kurvaterápia amúgy is a meleg-gyógyítás bevett eszköze, legalábbis az 1995-ös Gay and Lesbian Almanac szerint. (Magyarul idézi Vanessa Baird: A szexuális sokféleség. HVG Könyvek, 2003. 121.o.) Persze lehetnek a módszernek nemkívánatos mellékhatásai. Például sok heteroszexuális kan van annyira elvetemült, hogy gyógyulásra vágyó buzit szimulál egy potya dugásért. Hogy ez ízléstelen ötlet? Természetellenes a hívő, monogám nőket arra ösztönözni, hogy idegen férfiaknak rakják szét a lábukat, csak hogy azok így gyógyuljanak? Ja, ízléstelen és természetellenes. Legalább annyira, mint a magácska buzinevelős ötletelése, drága Edit.
@Habakuk999: Király! Én nem vagyok ugyan meleg, de elvihettnek a keresztények valami jó kupiba (persze az ő költségükön) megelőzésképpen (mert ugye a buzulás az betegség amit el lehet kapni -irónia-).
@anyósnyelv: én is ki szoktam hagyni, most se neki írtam, hanem whatsoevernek, hogy képben legyen, valójában mik is a tények.
@Deathstick: Na jó, ha te ennyit áldozol mindannyiunkra, akkor nekem is muszáj feljebb kapcsolni (már ha van még menet a srófon egyáltalán. Lássuk.)
A döntést (választást) sok ok teszi nehézzé.
Általánosságban:
Érdekünk érvényesítése a cél. Ámde. Nem tudjuk mi az érdekünk. Nem tudjuk hogyan érvényesül. Nem tudjuk, milyen feltételei adottak, melyek érvényesülnek a közel- és távolabbi időben. Mik a megvalósulásuk anyagi, belső- külső feltételei. Mely érdekkel ütközik, s azok mely érdekeinkkel, miért ütköznek. Mekkora erőt képviselnek.
Mi a teendőnk az érdekeink tömegessé tételére.
És még nagyon hosszan sorolhatnám, tudjuk.
Megaztán.
A demokrácia csak átlátható MÉRETŰ közösségben működőképes. Ha ezt a méretet meghaladja különféle közösségszervezeti lépéseket kell tenni. (Kleisthenes és a phylék)Jog a polgárjogra jogosultaknak. Graphé paranomón a jogalkotás alapelveként.
és még nagyon hosszan sorolhatnám, tudjuk.
Nomármost.
Mivel messze felette vagyunk a demokráciát közvetlenül megélni képes létszámnak, közvetítő mechanizmusok kellenek. Tényközlés, véleményalkotás, véleményközlés, vita, akaratszervezés.
Vagyis a pártfinanszírozás rendbetételének legeslegelső követelménye a pártsajtó megteremtése. Minden parlamenti pártnak járjon egy közpénzből fenntartott országos lefedettségű ingyen fogható rádió- és TV csatorna.
A többi majd jön magától.
Illetve jött volna, ha orbán nem járna fényévnyi távolságra a többi párt előtt.
Hevenyészetten csak ennyit.
@ügyfélszolgálatos: Szegény pirospozsgás Steffike ajánlgatja itt keresztyényi szeretetből a szolgálatait, hogy megmentse lelkünket.:)

Nagy jót tennél vele, ha elfogadnád az öbkéntes misszióját!

Azt hiszem, velünk is.:)
A mágikus tekintetű félbolond szókapcsolaton jót nevettem. Bár szerintem nem csak fél.
A többin meg sírtam és k***a anyáztam. Na nem a blogot, hanem a fent említett csimpánzt és idomárját, meg azt a sok túlfizetett naridroidot, akik csak arra jók, hogy megnyomják a gombot.
@Habakuk999: Hát ha jól néz ki akkor ok. Ha csúnyácska akkor majd becsukom a szemem és a Magyar Köztársaságra gondolok. És akkor még kitüntetést is kapok mert hazafias ügy lesz.
Lesz olyan ertelmes ember aki a Fideszre fog szavazni megint HA lesz valasztas?

2/3-dal szerintetek eltorlik a nepszavazast es csak ok lehetnek folyamatosan hatalmon? :)
@tarackos: "lehet a végén a saját bárányai fogják fellógatni..."

ámen !

szavazói mind: zom BI rka
párttagjai mind: fo CI gány
hvg.hu/velemeny/20120416_kormanyzati_spam_seres

Ez megvolt?
Valaki mesélte, hogy kapott nigériai ajánlatokat.:)))
@Borogy:

Én a Fideszre fogok szavazni. És a népes családom is. Lutheránus sváb parasztok vagyunk, Orbán Viktor pedig egy református magyar paraszt. Közülünk való. Közülünk való ember.

Urbánus, liberális, zsidó értelmiségiekre sosem fogunk szavazni. Inkább meghalunk.
@Stöckhardt Stefánia: csodás és igaz jelző a kedves vezetőre, csak nehogy jöjjön érted a tek, amúgy kicsit bővíteném ismereteidet, a svábok nagy része katolikus ;-)
@tarackos: Bár így lenne, de ők még mindig csüngnek ajkán szótlanul, mint gyümölcs s fán.
@Stöckhardt Stefánia: Kár hogy nem haltok meg, akkor legalább lehetne normálisan élni ebben az országban.
@Stöckhardt Stefánia: az isten áldja őt ezért meg! ( két hónalj mankóval)
ki nem szarja le úgy egyébként a magánéletét?
nem azért szavazott rá a sok retardált mert, nem dug félre. vagy igen? nem a családját kellene rendbe szednie, hanem az országot! erről nem tud? talán emlékeztethetnéd erre az apróságra
@Idefyt: ez hosszú és korai...

10 pont kell... max 12... majd ha már nagyon sok éhes ember kell... 12 rövid közérthető mondat...

egyelőre még tűrnek a birkák...

szóval egyelőre a feudalizmusra van nagyobb igény
\o/ hála az égnek, még ebben és még ennyire sem közösködöm a vezénylóval :-)
@Stöckhardt Stefánia:

A leírás alapján azon a képen egészen biztosan nem én vagyok.
@Fabius: ne vitatkozz a kérlelhetetlen igazság bajnokával, ő megmondta a valót és punk tum, nincs apelláta :-)
@a szív fészkei: A süsü sorozat stimmel bár rátok a sárkányfűárus sokkal jobban illik. :)
Zsidó főangyal?? Már megint az a fránya zsidózás. Tőled igazán nem vártam ezt.

A leglényegesebb kérdés (amiben sohasem lesz egyetértés): a szegletkő és egyben a botránykő egyértelműen Krisztus. A kereszténység szerint az ószövetségi jövendölések beteljesedése Jézus működése, megfeszítése és feltámadása, így ha elfogadná a zsidóság megváltástanát (a Megváltó még nem jött el, de ha eljön, elhozza a világuralmat a zsidóknak), megtagadná Krisztust, és megszűnne kereszténység (christianus - krisztusi, Krisztushoz tartozó) lenni, önként hajtaná fejét az eljövendő antikrisztus - és hívei - igájába. Ha ellenben a zsidóság fogadná el a tényt, hogy a megváltó már eljött, és mindenki számára elhozta a kiengesztelődés ajándékát, akkor a zsidók megszűnnének zsidók lenni (ami - valljuk be - túl szép ahhoz, hogy igaz lehessen, bár egyszer be kell következnie).
a döglött dakota, a jó dakota
a felcsúti ramszesz piramisait

én csak akkor támogatom ha egyben masztabák is (a fődakotának)
és sürgősen meg is tölti őket a funkciónak megfelelően "élettel"
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Úgy is van. Ha Stefi mondja, hogy te vagy, nem értem mi a faszt akadékoskodsz. :)
@dr. Bubó: Reméljük, hogy már nem sokáig tűrnek, mert már minden bőrt lenyúztak a birkákról...
@aritus: Ááá, köszönöm a pontosítást... tényleg nem olvastam el rendesen, siettem dolgomra.. Mondjuk az álláspontomon ez sem változtat... Hogy nincs olyan érvrendszer és helyzet, ami a történtek után vitathatóvá tenné, hogy elfogadhatatlan a neonácizmus, fajelmélet.. És hogy enyhén szólva furcsa méltatlanságért felszólamlani olyanok nevében, akik kimondott célja mások méltóságának tagadása...

Amúgy nehéz csodálkozni, hogy az osztrák
kormány az önkényuralmi jelképpé váló dolgokat kénytelen eltüntetni, betiltani... Hisz az eszmerendszer természete, hogy a legkülönfélébb dolgokat összefüggő mítoszrendszerré és eszközzé tesz... akár olyan szülők sírját, akik nyilván nem akartak semmit abból, amit Hitler tett...

Eszmeiségre állatorvosi ló típusú példa: Echo-ról:
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LPrytM3XgzM

...

Kezd sütni a nap!!!!! :)
Most olyan figurákra van szükség, akik összekötik a civil társadalmat és a politikát. Szeretném, ha az emberek rájönnének, hogy nem csak a Parlamentben lehet politizálni, hiszen majd mindenkinek van véleménye az ország és a világ dolgairól.

eztigyhogy.nolblog.hu/archives/2012/04/20/Teljesen_abszurd_a_rendszer_s_rohad_bellrl/
@Idefyt: azt gondolom, hogy ez szemben a korábbi kormányokkal, akik "csak" közvetett károkat okoztak, legfőképp az elmaradt kormányzások okán elmaradt előnyöket és lehetőségeket...

most KÖZVETLEN KÁROKAT okoz a dilettáns ormányzás (illetve annak hiánya)

aki életben marad ezek után annak örök tanulság lesz:
hogy egy dakota mondást idézzek:
soha ne válassz magadnak kolesz-focis ha-veri bandát és más maffiajellegű társaságokat legfőbb országirányításra...
@sörtelen: " Na jó, ha te ennyit áldozol mindannyiunkra..." :-DD

Nem annyira áldozat ez, csak nem lehet mindig mindent 3 mondattal elmondani. Ja, grafomán vagyok, mondhatni, ha néha ideszabadulok, kitör a mánia! :-)

Amúgy: igen, az egyenlően biztosított médiafelület is nagy lépés lenne előre és éppen ezért lehet kulcsfontosságú az internet. Ha igaz az egyik fentebb adott link (már nem tudom, kitől) és nem annyira az internetről, hanem a mobilokról szól az új adó, akkor még marad egy lehetőség az alternatív informálódásra (persze, ez nem ment semmiféle újabb adót, akár mobilra, akár másra). De tömegméretű és tartós (vagy legalább visszatérő) társadalmi megmozdulás nélkül sem ez nem biztosított, sem az egyenlő médiafelület.
Már megint ugyanott tartunk: várunk valaki más(ok)ra, hogy történjen valami.
dr. Kötél elftárs I. "Kövér átadta Szigetvárnak a leghősiesebb város címet. A parlament tavaly ítélte oda a címet a 466 évvel korábbi ostromban tanúsított helytállásért."

kicsit lassú az adminisztráció...

éjjeli posztnak, drága Fábiuszom ! ez:

dr. Kötél elftárs II. "Kövér: Ne rontsa az MSZP a köztársasági elnök beiktatásának ünnepét. A Schmitt Pált megbuktató újságírókat „tollforgató terroristáknak” nevezte a HírTV-ben."

:)))) nem aki lopcsalhazudik... hanem aki lebuktatja...

döbbenet... és ez a senkiházi egy percet is házelnök lehet...

viccország, debilország debil vezetői... szánalom...
ezek a forgalmi jellegű adók (mafia)kormánya... ojan VÉDELMI pénz féle...

ne felejcsük a világ legnagyobb ÁFÁ ját, a 27% kal csak másodikok vagyunk....
első a hazánkban bevezetett 30%-os biztosítás forgalmi adója...

aztán jön majd az Adatforgalmi Adó (internet, sárgacsekk stb ÁFÁja...)

az azonnali nagyarányú/radikális adócsökkentések ormánya...

engem az vigasztal, hogy a beszedett adóval nagyon jól tudnak gazdálkodni...
az egészség, az oktatás, kultúra, közlekedés, utak, stb hejett örülök hogy szépen épülnek a stadionok és a bűvöskockák... nagyszerű ország !

kata-strófa adó: inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-492664
@dr. Bubó:

Magaddal beszélgetsz, te skrizó fasz?
@Stöckhardt Stefánia: nem, hanem velem! de téged, kijafasz kérdezett?
Most már nagyon kíváncsi vagyok, mikor lesz menesztve végre a Kusza Szem.
@glaci ph 5.5 álompolgár: ahh hagyd... nem érdemes a kommentre...

szerintem azt hiszi csetel... fizetett troll, gyalázkodó provokatőr
de velem biztos nem fog, tahótlanítottam...

meg fog érte fizetni, nemsokára, kamatostul...
@dr. Bubó: Te sem láttál címlapos halálhírt? A csúti tahó egészsége hogy szolgál?
K+F vitázni akar velem egy nímand, én nem vagyok képben - csak annyira, hogy két-három nagy egyetemünk kutatási alapját erőteljesen lecsökkentették.
/Eur. tanulmány, amit pár éve meglestem:www.tarki-tudok.hu/file/tanulmanyok/nemzetkozi_tanulmany.pdf/ Valaki tud összehasonlító v. legalább tényszerű adatokat tartalmazó cikket e témában, az elmúlt két évről..?
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.):

az előbb a felcsúti masztaba építkézessel arra céloztam, hogy nagyon sajnálmnám ha ez a közpénzen épített felcsúti ramszesz MASZTABA -ja az üresen állna egy pillanatig is

KÍVÁNOM és JÖVENDÖLÖM hogy 1-2 éven belül meggebed a fődakota !!!
@glaci ph 5.5 álompolgár:

Szia faszfej!

Akár hiszed, akár nem, éppen egy 30 centis böllérkést élezek a tegnap vásárolt fenőrudammal. Meghámoználak vele mint az újkrumplit...
Mondá a felcsuti parasztunk.Jelentős növekedés lesz.Épűl felcsuton a 9 pálya mellé még egy Makovic stadion is,Pesten a rom mellé egy új stadion(min 200 milliárd).A Fradi is kap új stadiont(2006-ért),Debrecenben Kósa (20%) nak is egy stadion.Mi kell még nekünk?Itt lesz a kánaán.Internet adó?Minek is tanulna,tájékozódna az ifjúság?15 évesen kivágjuk őket a suliból,mert kellenek ennek az országnak még rajta kivűl is hülye focisták.
FÁBIUS !!! ez nagyon nagy.... az első képen a sámán és a táltos ahogy KÉZRÁTÉTELLEL közös "erővel", gyógyítyák a gazdaságot...

plusz figyelmet érdemel a fődakota DEBIL fejtartása és a sámánjának arckifejezése...

nagyon nagy fotó...

www.vagy.hu/tartalom/cikk/2117_biotechnologia_avatott_a_miniszterelnok
@csak egy néző: a többi országban (észtek stb) INGYEN INTERNET elérést adnak a POLGÁROSODÁS felé tett nagy lépésként...

itt meg a feudalizmusban... ahh szót sem érdemel
@csak egy néző: minden országban azon törik magukat hogy a fekete országot kedvezményes banki tranzakciókkal egyebekkel fehíríccsék... itt meg... áhhh szót sem érdemel...

nagyon laikus ártunk és ormányunk van...

amihez értenek:
-politikai ellenfelek kinyírása
-közpénzek gyors és hatékony eltüntetése
-párttársak, haverok, rokonok gyors élősködői pozícióba juttatása
-feudális előjogok és azok élvezete...
kész nincs több
index.hu/belfold/2012/04/21/kover_atadta_szigetvarnak_a_leghosiesebb_varos_cimet/

és
publius.blog.hu/2012/04/21/megis_bezarnak_a_corvinust?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_04_21&utm_campaign=index
"Zárásképpen csak annyit, ha már mindenképpen újracsomagolt és teljesen önkényes átalakítást akarnak végigerőszakolni az amúgy is eső áztatta magyar felsőoktatáson, ha nekik valóban ennyit jelent a modernitás, akkor minek kábítjuk egymást: "Közép-magyarországi műszaki-gazdasági kutatóegyetemi pólus" helyett legyen csak megint nyugodtan Magyar Királyi József Nádor Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. Legyen úgy mint régen volt ugyebár, de persze inkább ne legyen egyik sem."

Együvé tartozásu(n)kat mi sem fejezi jobban..
@Stöckhardt Stefánia: A böllérkés, mit olyan, nem erre való, főként, ha 30 centiméteres. Beléd pont elég lehetne, alulról,kis Ibolya-szál!
@dr. Bubó: Díszpolgári (városi) címet, adnak-vesznek.
Így megyen ez Orbán-lukán!
Már Te is, fiam, Chikán?
index.hu/gazdasag/magyar/2012/04/21/chikan_a_tranzakcios_ado_hajmereszto/

"Amikor az EU-ba beléptünk, akkor aláírtunk egy megállapodást, ami arról szólt, hogy betartjuk a közösség szabályait. Az, hogy most mit tartunk be és mit nem, sok esetben véleményfüggő, és az értelmezésben az EU sem túl jóindulatú velünk, de ezért mi is sokat tettünk. „Nem kellene a szabadságharcot folytatni. Ez nem fegyverletételt, hanem tárgyalásokat jelent.”
@Deathstick: Lázadni emberi dolog. :-)) Mindig a felsőbbség ellen.
Amúgy őrültséghez - múltkor már szemlgettem a Hócipó direkte Diktorkánknak válogatott királyi társaságából. Vannak jók még a párnát gyermekeként dajkáló Györgyön túl is: Abdul Azíz szultán, - aki a krími háború után nyestette szerencsétlen népét - nehéz pénzekért mozdonyokat vesz országába, ahol egy centi sín nincs. 5000 szolgálval bonyolíttat le egy 300 fős vacsorát. De ez a csúcs: legkedvesebb szórakozása az volt minden felett, hogy csirkéket kergetett a palotája folyosóin,és ha egyet elkapott, "NYAKÁBA AKASZTJA AZ OSZMÁN BIRODALOM HŐSE KITÜNTETÉS LEGMAGASABB FOKOZATÁT. Lehet, hogy Mattolcsy is hagyta magát megfogni?? ;-) Ezek szerint picivel több agya van, mint egy csirkének. Vagy kevesebb gerince.
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): @Stöckhardt Stefánia:

Latom erlelodik mar a Fidesz altal eloidezett Fidesz-demokratak polgarhaboru, amiben a Jobbik mint neveto harmadik atveszi a hatalmat Irani kulso segitseggel, 3-4 nap alatt, ledaralva a kisebbseget, Juhasz Oszkar es Vona vezetesevel. :(
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Ez valami vasbuzi lehet: kapa, szurony, böllérkés szorul csak a szűk agyába. Szájába meg a fasz, ahogy volt szíves közölni pálinkás jóreggeles beköszöntekor..

Vajon fenőkővel házal biciklizve, miközben vérnyákol, hogy kést, ollóóóóót ééééélezekk!!! - lánykoromban jártak ilyen romák házakhoz?
nervus.blog.hu/2012/04/21/kover_laszlo_interjuja?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_04_21&utm_campaign=index

"Stöckhardt Stefánia 2012.04.21. 14:13:19
Anyukád mesélt neked az interjúról? Hát ez nagyon cuki. Hány éves bogárkám? 12? Nem lenne szabad egyedül netezned, sajnos rossz szándákú bácsik/nénik is vannak az interneten. "

No, komment..
@whatsoever: nem mérgezem magam az echoval, nem nézem meg.
@Stöckhardt Stefánia: selejt egy parasztpicsa vaqgyte
a zújkrumplit sohasem hámozzuk...

téged kéne innen kihámozni a bús rececébe
@Stöckhardt Stefánia: elmondom, mi tévő legyél, a rendelkezésedre álló eszközökkel. jól figyuzz!

a fenőrudadat dugd a seggedbe, a 30 centissel pediglen egy seppukut kövess el, mindannyiunk megnyugvására! további szép napot, Te nemed szégyene
@Stöckhardt Stefánia: Ja tudnának mesélni Szentendrén az ügyvédhölgyek. :-DDD

Azért olyan boldog Lévai Anikó feje, mint egy frissen facsart grépfruit... Arról meg a kozmetikus tudna mesélni, Anikó boldogsága mibe fáj arckezelésileg.
@Stöckhardt Stefánia: Én, célozni? Csak rendeltetés-szerű használatra szólítottalak fel, ha érted..
@Gábriel angyal: Honnan veszed, hogy mindenkinek? Látod, Stefániát is mily szépen megváltotta, csak úgy csorog ajkairól az olvadt mézes jóság. Na kösz, akkor ne legyek megváltva. És a buddhisták, mohamedánok? Miért kell rátukmálnotok Krisztust mindenkire? Ő ennyire erőszakos volt? Na ugye.

Ha te úgy érzed, hogy adott valamit ezzel a performansszal - mert ugye eleve eltervezett sztori volt, ha volt: Júdás mint legfőbb bizalmasa ehhez hozzásegítette - akkor örülj neki és élvezd. Mit térítesz folyton? A többi embernek hátha nemez a legnagyobb öröm, hogy lát egy halottat a kereszten. Semmi nemlett jobb sajnos az ő ideiglenes halála óta sem, csak legalább még egy feszültség+gyűlöletforrás keletkezett őt felhasználva. Szeretetből égtek a máglyák?
"Sötétebbé váltak Magyarország kilátásai - leszakadunk a régiótól is"
"A BUX indexszel kapcsolatban pesszimistábbak lettek a szakemberek, további forintgyengülést és a magyar gazdaság helyzetének további romlását várják a profi pénzügyi szakemberek. A régió többi államában ezzel szemben javulást valószínűsítenek."
www.napi.hu/tozsdek-piacok/sotetebbe_valtak_magyarorszag_kilatasai_leszakadunk_a_regiotol_is.517043.html
Ha valakinek kétsége lenne, hogy ezeknek a narancsbolsi népművészeti agyagedényeknek az áldásos tevékenysége hová vezet...
mi van ma itt? rossz helyen járok?
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
Pfúj! Uraságod a nemzetlenyomó IMF és a zsidók szekerét tolja, ahelyett, hogy nemes szabadulásharcunk igéjét hirdetné?:-P
„Olyan káosz van, hogy az felfoghatatlan” - három hónapig bírta az állam...
"Három hónap után lerázná magáról a megyei múzeumok és könyvtárak fenntartását az állam, és a települési önkormányzatokhoz helyezné át a fenntartásukat."
hvg.hu/itthon/20120420_megyei_kozintezmenyek_allamositas
Remek. Káosz? Van valami fokozhatósága annak még? Mert a bolsi csürhe ennyire képes csak, mint azt folyamatosan bizonyítják.
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Kutyabőrre nyomatva!!! Egyébként vytézzy legyen a névírása, ne szarozzunk pontos i-kkel. az olyan prolleros!
@glaci ph 5.5 álompolgár: Stefike nem ad otthonos, meleg asszonyos feelinget? Mi kéne még, ha vóna?
@a szív fészkei: Meg Boly, onnan úgyis hm..érdekes emlékeim maradtak! (nem, nem kellett kikezeltetni:-)!
@rodeo36: gyorsabb voltál, pont ezt akartam írni, azt csak kaparják, de kár is a szó :-)
@sine dr lecsekkoltam "All in the game yo....":
kedves köteles lájszló, született taj paraj bemondása okán, hogyaszondta: tollforgató terroristák, és mivel én csak kommentelő vagyok, egyszerűsítettem :-)
@a szív fészkei: Mindig felpezsdíti a szíveket, meg a hormonokat!
Alkalmazni kéne, ha még nem lenne leigazolva, nem?
Kielégítő parancsnokság felállítását követelem, különben..ezt még cizellálom kissé!
@Deathstick: Igen, ezt észrevettem. Ránézek, ha a gyorsban bejön két-három jó mondat, akkor rászánom magam, egyébként félreteszlek reggelire, vagy álmatlanság esetére, mikor már a létező összes fórumot megnéztem, amit akartam.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Ebben tévedhetsz, vagy Boli bebuzult volna?:-D
Mást nem merek feltételezni, bár a tenoristák újra támadnak, aszongyák!
@dr. Bubó: Olyan sokára? Én már alig várom, nekem nincs egy-két évem erre.
@a szív fészkei: ez börtönlátogatáskor készült az ottani kerámia műhelyben /úgy emlékszem,az "egyenruha" biztosan eredeti - a csetreszek elkövetője a whiskey-snek aposztrofált sima köztörvényes rabló, akiből szentet akarnak kovácsolni,s elvetélt művészt.... Meg lesz belőle a betevője - egy darabig biztos, aztán, hogy ez elég lesz-e a whiskey-jére, majd kiderül.
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Neked is becsípődött valami,hogy mindenről az jut eszedbe? Ami sokkaljobb, mint a Gábriel mániája, az biztos. Egyetemesebb. :-DD
Na, mentem, sok nekem erretájt a zypszilonos kommenter!:-)
Tschóckoch!
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): sajnálom...

az ijjen társadalmi fojamatokhoz idő kell... buta birkák a zemberek... lassan "jönnek rá"

de ne féjj... ami késik nem múlik...
a debil kormányzás társadalmi és EU feszülcségeket okoz...
3 éve írtam először:

1012 év feudalizmus + fides = álamcsőd + belháború ...

de a megnemértett szeretett vezér, a tejhatalmú ormányzó, az vagy idegösszeomlást kap, vagy simán felkötik...
@a szív fészkei: Ja, a derekam, de nincs, aki kikúrálja! Most megyek pihentetni kicsinyt..
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Olyan kis naiv vagy. Ez valami unatkozó narancsbolsi, ráadásul a megnyilvánulása alapján nem nő. Ha igen, akkor meg farka van, bár elég töketlen egy vadparaszt. Böllérkést életben nem látott, max. hallott róla, de azzal krumplit pucolni csak valami olyan városi kreténnek jut eszébe, mint ez! :)
Amúgy a nők soha nem gyilkolnának pl. zongorahúrral, mint ennek a szerencsétlen eccerinek a vágyálmában az már eddig is megjelent. Késekkel sem hadakoznának, ezek mind a férfiak "kiváltságai." A zongorahúros dolog azért is pikáns, mert főleg kivégzés szerű gyilkosságokra használják, hogy megkínozzák az áldozatot és kiélvezzék a halálát. Szóval egy szadista kretén kell hozzá. Nos, nekünk van ilyenünk ezek szerint. Nőnek biztosan nem nő, legfeljebb erősen bujkál benne a "másság."
No, de lehetünk liberálisak, nem ítéljük el, hogy esetleg női ruhákban mórikálja magát... ;D
Ezúton közzé tehetjük, hogy ha valaki érdeklődik egy ilyen kissé meleg, magát baranyai parasztlánykának kiadó szerepjátékos iránt, keresse akkor nyugodtan Stefikét. A szado-mazo is játszik nála!
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: hát az aki olyan szerepjátékban részt vesz, amiben Stefi a parasztlány...na arra inkább nem mondok semmmit..
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított):
Szóljál Stefikének, az összes álmodat eljátssza veled... A derekadra is tud biztosan gyógyírt! :)
@Gábriel angyal:

A leglényegesebb kérdés, hogy ezt az állandó faszkodást Jézussal meg a zsidókkal mikor hagyod abba? Mert gecire unlak. Csak azért nem tahótlanítottalak még, mert közéletiben néha mondasz jókat. De így eléred, hogy az sem fog érdekelni.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Bocsi, akkor dolgoztam még. De kiakadtam rajtuk! Ennyi paraszt, mint ezek a Stefi félék! Tapsolnak is még az ország gyengülésének. Éltetik a Vezérürüt.
@Stöckhardt Stefánia: Gratulálok Stefánia! Most komolyan. Mióta hámozunk újkrumplit? És mióta bőllérkéssel?
@Dr. néma bárány:
No de doktor úr! Nem lesz így vitéz magából! :)
@a szív fészkei: Á, az ilyenek nyugtatnak, hogy nem tarthat örökké ez a társadalmi torzió amit köztársaságnak hívünk. Hamarosan úgy is kiveti magából a világ ezt a csökevényt, mely káoszba sodorta.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: bocsi, mire? legalább megnyugtat, hogy nem vagyok egyedül a rendszer szemléletű látásmódban :-)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

Abban igazad van, hogy nem vagyok nő. Én még csak lány vagyok, de már várom azt a magyar legényt, aki gyűrűt húz az ujjamra és asszonnyá tesz.

Való igaz, patrióta indulatom, mélyen átélt keresztény hitem, meleg humanizmusom, női kiszámíthatatlanságom, igehirdető tónusom, koromat jóval meghaladó műveltségem, metaforikus-allegorikus kifejezésmódom, sajátos történelemszemléletem, és még sok más tulajdonságom nem jellemző a velem egyidős lányokra.

De kívül-belül lány vagyok!
"Asszonnyá tesz"
Értjük...
Egyébként Baranyában aki még lány az nem nő? Akkor mi?
Humanizmus? Késsel...
@Stöckhardt Stefánia: arasznyi lófasz vagy te, egy maroknyi, frissen reszelt tormával
tájékozott, és művelt szókincs ami jellemzi, és nem nő az fix, és jól játsza a karaktert stefike
@Stöckhardt Stefánia:
Elírtad bazmeg:
"Urbánus, liberális, zsidó értelmiségiekre sosem fogunk szavazni. Inkább meghalunk."
Azt kaptad utasításba, hogy ezt írd:
"Urbánus, liberális, zsidó értelmiségiekre sosem fogunk szavazni. Inkább meghalnak."
Bretschneider, 50 % százalék a napi díjaból levonva.
@Stöckhardt Stefánia:
Persze, az összes transszekszuális így érzi. A "meleg humanizmusoddal" együtt.
Értem én, hogy kísérletezel, meg minden, de enyhén beteges az az erőszak és gyilkolászósdi, amit nyomatsz. Átlátszó is...
Én régen tanultam bajonettes és kézi ásós harcot is. A gyilkolás nem úgy működik, ahogy te elképzeled, még lőfegyverrel sem. Ahhoz lelki dolgok is kellenek. A legtöbb ember még önvédelmi esetben sem képes ölni, én ezt láttam élesben is. Aki viszont erről ilyen formában fantáziál, az beteg!
Pláne, ha a vallása azt tiltja! Ismerős a nagy vallásos képmutatásodban:
"Ne ölj!"
A többire csak a BROOOOOÁF szó illik. Ahogy egy okoskodó ember, mint te próbálja előadni magát, egy ilyen geil stílusban... Átlátszó!
Most nézem, ki ez a beszédes nevű - [..]" A konkoly kenyérgabonával keveredve komoly veszélyforrást jelentettek, mivel a sütés-főzés során a méreganyagok nem bomlottak le – 3-5 grammnyi lisztje már nyálkahártya-irritációt, fejfájást, görcsöket, keringési zavart, súlyosabb esetben fulladásos halált okozhat." /wiki/ - nő. Valami nemrég megtért, ezek a neofiták a legszörnyűbbek, valóban.

És homokosat akar KIGYÓGYÍTANI? South Park. annál jobban nem mutatták be, ez hová vezet.
@Penivaldes: bosszant a közönséges stílusa, ami nem stílus.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Én nem idegeskedem miatta. Nem akarok rá hasonlítani:)
@Penivaldes: Na te meg Rodeo vagytok a látók!! Újkrumplit hámozni????? Baranyában se nagyon. Max ledörzsölni,de pont az a finom benne, a ropira sült héja!!

Szegény baranyai parasztok, valamelyikük kikérhetné már magának ezt a hetek óta tartó stefikés inzultust, hogy velük takarózik, őket égeti! oké, hogy nem létező stílbravúr csak, - de elég uncsi mára - de akkor is Baranya többet érdemel ennél!
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Na azért a római köztársaság picivel előbb volt, mint a Bözsi!
Na jók legyetek, elintézem a hétvégi bevásárlást.
Hozzak valamit nektek is? :))
@a szív fészkei: Lassan az is kérdéses, hogy a lány látott e már krumplit a Mekin kivül. Mert a stílusa alapján falun sem járt még, max látott egy filmet, ami a xix. században játszódik.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: De nem gyönyörű és valahol megnyugatató, ahogy a Vezérürü és a fanklubja megmutatkozik?? Most képzeld el, ha tényleg értelmes, szellemes, vonzó, művelt és kedves emberek alkotnák??? Szarabb lenne. De similis simili gaudet, hiába: nem tudunk mi már semmit feltalálni, amit az antikok ne láttak volna. Max újkrumplit. :-DDD
!
@Penivaldes: Tudod a nagyon keresztények sokoldalúan használják fel a krumplit. Volt pap, akinek a hátsójába szorult... Sebész vette ki. propeller.hu/szorakozas/2321139-lelkesz-seggebe-szorult-egy-krumpli
@a szív fészkei: Az Athéni meg még hamarabb, de mind véget ért szerencsére, A Római nagy birodalom két perc alatt összeomlott volna abban a rendszerben. Itáliát is alig tudták egyben tartani abban a köztársaságban, a külső provinciákról ne is beszéljünk. Az kr.e. 1 század közepére nagyjából véget ért, már csak névben élt, és szép lassan leépítették magukról.
VISSZATÉRTEM KEGYETLEN ZSIDÓ ÁLLATOK !!

Látom őrjöngötök, TISZAESZLÁR szemét népirtó férgek TISZAESZLÁR !!
A MAGYAR nem felejt zsidók!!!

KIIRTÁSRA VAGYTOK ÍTÉLVE!!

Ahogy ORBÁN VIKTOR miniszterelnök úr vezetésével kilépünk a zsidóbérenc euból elkezdődik a kiirtásotok szemét állatok !!
@Penivaldes: És eléggé szétnyílt ánusszal. Mondjuk, meztelenül viszonylag ritkán aggatok, pláne függönyt, de akkor is: az igyekezettől, hogy le ne essen, mellé ne lépjen, jól csinálja, stb. stb. pont,hogy összeszorítja az ember, amije van.
Na megjött Stefike még vadabbbőrbe kötött reprintje.

Hogy a bánatban van az, hogy a címlaposság mindig ezt a hígfosfolyamot tereli ide?

Persze az oktatás-és kultúrpolitkát elnézve publius.blog.hu/2012/04/21/megis_bezarnak_a_corvinust?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_04_21&utm_campaign=index ez az etalon ezeknél.
zsidók nem szégyellitek magatokat ?
A vérünkből éltek pondrók !!
MAGYAR vagyok tehát rühellem a zsidót !!
@a szív fészkei: SZEMÉT ZSIDÓ ÁLLAT!! KÉRJ BOCSÁNATOT !!
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

TE büdös kaftános állat hogy mersz az országomban élni ??? ZSIDÓ !!!
ÉLJEN ORBÁN VIKTOR !!
Példaképeink és örök barátaink a csekkadóban:inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-493300

Én az örökmécset támogatnám valahol valakinek.
@a szív fészkei: zsidó kutya szerinted ki érdekel a zsidó bakárok nyavalygása ?
KIVÉGEZNI A ROHADÉK GYURCSÓTÁNYT ÉS A CSALÁDJÁT AKI EGYETÉRT ÍRJON A BLOGBA VALAMIT !
VESSZENEK A ZSIDÓK !!
Tanulságos, a Fidesz "emberibb, ún. értelmiségi" arcáról lesz szó: orulunkvincent.blog.hu/2012/04/21/pofa_3
Na, akkor milyen lehet a többi? Erre jó példák a Stefike és egyéb ázalagok.
@a szív fészkei: Nem, de mai monarchia felépítésben ez nem probléma, lásd 20. században is lemondott trónörökös mert nősülni akart (egy kétszer elvált nővel), és így került bözsi apja trónra. Nem diktátort akarok, ezt nem tudom miért nem érti meg senki. Egy kicsit kiszélesített jogkörrel rendelkező köztársasági elnököt, akinek a hatalma nem a néptől származik, hanem születése jogán. Így nem függ a plebsz nyűgétől, nem kell attól félnie, hogy 4 év múlva nem választják meg.
Ez most melyik? stefi, neiiil, vagy valamelyik másik sötétség?
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: zsidó vagy igaz mocskos gyurcsánimádó kártevő! ?
@a szív fészkei: boli elment, és jött egy röfögő előember, minőségi csere, Magyarország, én így szeretlek :-)
@Dr. néma bárány: Figyu ne parázz. Ez csak egy saját vita volt. Lapozz tovább, ha neked uncsi. :)
Na kíváncsi vagyok Fabiusnál mikor éri el ez a CAPS LOCK béjbi az ingerküszöböt. :-DDDDDDDD (ha ráér éppen sepregetni itt)

És valóban, én kérek bocsánatot, de ez aztán színvonal hat km-rel a limbóléc alatt.
Ja ja, meg buzi is. A falamon Szálasi meg Hitler képek vannak, és a mein kampfal alszok.

Had kedveskedjek:
youtu.be/SOjwBmdSiKQ
@Gábriel angyal: TE SZEMÉT ZSIDÓBÉRENC JOBBIKOS ÁLLAT !!
Hogy mertétek ORBÁN MINISZTERELNÖK URÁT bántani ??
Rühes zsidóbűnöző állatok! a TEK már rajtatok van !
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Azért hangyányit figyelmeztették,hogy szívesen vennék a lemondását,ha Mrs. Wallis Simpsont óhajtja oldalbordának. Kicsit ráhatottak, ha jól tudom.
Abban igazat adok, hogy az európai jelenkori uralkodók - pont mondjuk Edward lett volna királyként elvakult nácibarát - a normális oldalon álltak, állnak és valóban emberi tartással vívtak ki tekintélyt. János Károly pedig effektív megmentette Spanyolországot a falangista puccstól. Vele kiegyeznék, no problem.
@a szív fészkei: Annyira érdekes jelenség, hogy egyenlőre nem akarom tahótlanítani.
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Én sem, ez valóban unikális még Fabius gyűjteményében is!
@AMagyar: pont Gáborunkba kötsz bele?:-) megaLOL. te még trollnak is hülye vagy:-)

tudom, SZEMÉT ZSIDÓ ÁLLAT VAGYok:-)
@a szív fészkei: Nincs tökéletes rendszer, nem kell neki konkrét hatalmat adni, hanem csak annyit, hogy akadályozni tudjon egy teljes átalakítást. Mivel nem függ (kis mértéktől eltekintve) a néptől, ezért csak arra kell koncentrálni, hogy az országnak segítsen. Jóval kisebb érdeke van az ország tönkretételében, hisz onnan származik minden vagyona, hatalma. Így még egy elmebeteg királynak is több esélye van arra, hogy megvédje az országot mint egy köztársasági elnöknek, akit azért lássuk be, nem nehéz eltávolítani.

"Azért hangyányit figyelmeztették..." Pont erre céloztam. Nem tehetnek meg mindent.
@AMagyar: Ez nem volt egykori magyar himnusz, így nem érdekel bocsi. Meghagyom neked, pont beleillik a személyiségedbe.
@csak egy néző: Nem túloztál Kósával? Eddig úgy tudtam, a városban mindenki csak Mr. hatszázaléknak hívja. Mióta hatalmon vannak ennyire felment az ára?
oops, kicsit mellészór az egyszeri :-)
egy szociológiai, pszihológiai tanulmány ez a ner szkript :-)
@AMagyar: Mivel megpróbáltál kedveskedni, én is küldöm, neked és honfitársaidnak a himnuszotok.

youtu.be/U06jlgpMtQs
@AMagyar:
Drága magyar testvérem, szívemből beszélsz!!
Fogjunk össze az igazak érdekében és rúgjuk már végre picsán ezt a menóranyalogató, szarházi bandát!!! Végre valaki itt van, aki ki meri mondani ezeknek a szemeteknek, hogy; TAKARODJATOK VISSZAAZ Anyátokba!!!
-:DDD
@Knósszosz: Ne csináld ezt kedvesaranyosdrága Knósszosz! Ne hagyj el engem!:DDDDDDDDDDDD
@Stöckhardt Stefánia:

Ezt elbasztad megint. Jutalmad a szokasos.
@AMagyar:

Te is mentél Stefi utan.
@a szív fészkei: szegény krumpedli, meglátta a böllérkést, s félelmében elbújt...
@Penivaldes:
Én hűséges típus vagyok, sosem tennék ilyet! Okafogyottá vált az incselkedésem, Fabius lelőtte a polyénot:)))
@a szív fészkei: Már rég megtette volna,de trollok is rájöttek,hogy nincs itthon a "macska",s itt cincognak. Tahótlanítás, és átugrás, hagy főjenek magukban!
@AMagyar:

Teged zartosztalyra kell vinni. Te Magyarorszag szegyene. Neonaci majom vagy. Normalis ember csak megvet teged.

Horogjel csak tovabb, ezzel csak a Jobbikot gyengited es jaratod le megjobban. Munkassagodat elore is koszonjuk, te kis szoba naci. :D
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali:
Akkor lécci én legyek a születésem jogán, mert nemes lelkű vagyok és több kutyabőröm van, mint a sintérnek. Rajtam kívül csak dr. Mogács jöhet szóba. Minden héten együtt iszom majd a néppel és csütörtökön kívül kell hordani az alsógatyát és persze a svéd lesz a kötelező nyelv a hivatalokban alá Bananas.
Ez azt hiszem, még nem volt : A magyar igazságügyminiszter nem ért egyet egy jogerős ítélet végrehajtásával:

nol.hu/belfold/nem_hajtja_vegre_a_strasbourgi_birosag_donteset_a_kormany

Hát... hetente egyszer elérik, hogy azt érezzem, most tényleg vége mindennek...
@whatsoever: Megelőzendő a vörös-csillagos érveléseket: a jogbiztonság miatt általában... ami bármi más alapja lehetne..
@AMagyar:

Most jobban visszaolvasva a kommentjeidet, lehet hogy te viccelsz?

Amit irsz az tul morbid viccnek. Ez nem poen.
Nameg ez:
utban_a_rendorallam_fele

os.mti.hu/hirek/74808/utban_a_rendorallam_fele

Bocsánat, ha már mindenkinek megvolt, én most hét végén bírom update-elni magam.. Nem egy regeneráló élmény..
@tucano: Ha nem Habsburg, esetleg Eszterházy a vezetékneved akkor én nem támogatlak. Bocsi.
@Dr. néma bárány: adó az nem is, hanem pénzbeli állami hozzájárulás, kötelező önkéntesen
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Én azt hittem, buherálják a bíróságokat, de a jogerős azért még jogerős.

Mikor jön a TEK, hogy elvegyék az Orwell könyveket, nyilvános égetésre?
@AMagyar:

Ha nem viccelsz, akkor majd a polgarhaboruban lerendezzuk a dolgot.

En majd a roma, zsido, meleg, liberalis, kommunista, demokrata honfitarsaimmal levadaszunk titeket.

Kevesen vagytok. Nincs eselyetek. Le fogunk nyomni titeket, mint a belyeget. Az irani penz az nem lesz eleg.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Néha az a meggyőződésem, csak tesztelve vagyunk: bedobnak ilyen marhaságokat mert azt keresik hop van a határ.
A posztban a második kép, az telitalálat!
Mondjuk Cozma okán nem igazán ad okot a röhögésre, de picit elvonatkoztattam tőle.
A lényegi mondavalója az írásnak pedig, felettébb elszomorító. Normális pontjain e-sárgolyónak, minden eszközt bevetnek annak érdekében, hogy preferálják az internet elérését, széles tömegek számára. Normális helyeken.
Ez az ország régóta nem számít annak, ezért aztán álságos közelítés, ha felemlegeti az ember Magyarország (lófaszt-a kormány!), abszolút inkompetenciáját ebben a kérdésben.
Gyuri majd megsarcolja az én net-forgalmamat, mert micsoda dolog az, hogy csak az előfizetésem okán tájékozódom itten, meg esetleg tanulok uram bocsá’
Zsóttit se kérdezte meg mi a véleménye, pedig ők aztán holtig tanulnak.
A központi hírgyártó ZRT maflaságait persze le kell nyelni a nézőnek, az az autentikus moslék, amit a vályúba elé löknek a baromnak. Csámcsogják is sokan, én viszont nem vagyok hajlandó bezabálni. Egyetlen kanális tartalma sem érdekel, csak pár tematikus adót nézek.
Most már a királyi egyest is. Nem a szellemisége miatt, pusztán azért fárasztom a távirányítót, mert az F-1 közvetítéseket lenyúlták az RTL-től. Aztán a többi a francot se érdekli.

És kibaszok Kusza Szemmel, mert futni sem leszek hajlandó! Tarlós tőlem nem fog egyetlen kilométer Andrássyúthasználati dézsmát se beszedni.
Hülye, ott van MILLFAV.
@Lacdelo: mégsem olvastál vissza figyelmesen: röppályára indították drága,hogy öntsék aranyba, Stefikével.
@Dr. néma bárány: Most hallottam a rádióban, hogy XY államtitkár cáfolta az internetadó tervét - arra gondoltam ezzel kapcsolatban is, hogy bedobnak egy blöfföt, így majdnem megkönnyebbülés, hogy "csak" tranzakciós adó lesz...
Vagy csak simán balf* kommunikáció ? - mert a facebook-on cáfolt, ami nyilván nem mérvadó..
@Gábriel angyal: Most ettől a hülyétől elvonatkoztatva azt nem értem ez mit bizonyít?
Én is jártam már keresztény templomban aztán mégsem vagyok az.
@Dr. néma bárány: lehet benne valami, de akkor egyre többen, egyre hangosabban kell kiabálnunk
:)) Kicsit elmegyek bevásárolni és mire jövök vissza...! Ki ez az elmebeteg, sötét paraszt, narancsbolsi kutya?
AMagyar... Az, hogyne, nagypapija még a hegyi kecskét dugta az oláh havasokban... :D
Vagy szimpla cigó csávó? Védi a másik bodzást?

Egyébként láttam tőle én értelmes hozzászólást is.
Ez volt az.
"AMagyar 2012.04.21. 16:55:18
e"
Ez mind... Ennek volt a legtöbb értelme! Seggfej kretén, mai, friss nick névvel.
Ejj, tipikus fidesznyiknek tetszik lenni az elvtársnak! Pénz nem kéne? :)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Kiabálnak a terrorista írástudók, kiabálunk mi is, ezek a faszságok meg szerintem úgy végzik mint Plagi.
@Gábriel angyal:
Te, most már komolyan gondolkodj el ezen! :))
A múltkor is Stefi, most meg ez a kretén - ha ennyien mondják, akkor... :) Na, jó... nem genyózok! :)
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Mostmár mosogatsz ezerrel?
Ja, én is megkérdezném, van-e rajta.
De ki lett b*va.))
@a szív fészkei: próbáld meg -a szöveg teljes és pontos megértésével- a Wagner Siegfried második felvonásából azt a részt amelyben Mime a kibaszott randa törpe megpróbálja -újra 1000x- összekövácsolni a NÓTUNG-ot amit Wotan összetört Siegmund kezében .és persze nem megy majd gyün Siegfried és kovácsolni kezd ahogy azt kell, mint egy kovács és persze összeáll és meg is edzi majd az üllőt szétcsapja vele MIME LEGNAGYOBB RÉMÜLETÉRE

nahát szerintem a zorvbán is egy MIME...már csak egy Siegfried hiányzik

add fel a fenntartásaidat mert olyan mintha a Sybilla mondta volna 3000 évvel ezelőtt mi lesz ma Magyarországon szórol szóra
BAKKER! Most olvasom, Fabius kivágta a kretén szakaszt! A francba... Végre igazi trollok, most meg várhatunk, amíg visszaregisztrál a parasztja! :)

@vitéz Thapóccay néma bárány:
Tiszteletem vitéz ÚR! Látom a vitéz Thapóccay rend tagja. Megnyugtató látni! :))
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Én csak azt nem értem, hogy hogy lehet ennyi agresszív gyűlöletet és fenyegetést keresztény vagy bármilyen morális mázzal tálalni... Az evangelikus romlatlan Stefi meg a Magyar... Ez már önmagában paródia... vagy ennyire hüjék?
(Amúgy, basszus, alig ismertelek meg, má' alig látszik ki a Boli a nevedből.. :) )
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: mikor elmentél, akkor jött, és megpróbált pótolni, ennyire sikerül, ennyi volt benne, de már nick korpusza a digitálos nirvánáé, fabius okán :-)
@Knósszosz: aztat te honnan tudod, hogy kibaszták? nekem senki nem mond semmit :)
á, most nem kell mosnyogatnyi
zacskóból eszem, kézzel. még a levest is
Mivanmánitt, emberek? Csak nem címlapon voltunk? És kimaradtam a zsidózásból megen', valamint Stefike bájait sem élvezhetem?
A komunizácijós adót is feleslegesen szidom tán? El van baszarintva ez, kérem, szépen. csak Knósszosz felbukkanása gyógyír erre kissé..
@a szív fészkei:
itt van az egyik
www.youtube.com/watch?v=yPUWbAu0yz4

és amiben a három kérdés amire Mime nem tud válaszolni..
www.youtube.com/watch?v=yXOt7ovwuhc
lehet zsidózni, mert mindenki szokott, aki tagadja az is, de nem ilyen primitív módon.
hokiban meg már a britek is vernek minket?
Ennyi, feladom, tényleg szlovákká köll válnom, pedig még a nyelvüket sem "bírom"!:-(
@rodeo36: Hát a Notung se ártana. De ez már terrorgyanús. Le is tagadom.
(Most megy a Bartókon!)
@glaci ph 5.5 álompolgár: Én soha! Nem mondom, cigányozni a buzi zsidókat szoktam olykor, de aki kurvának áll, az ugye..:-P
@glaci ph 5.5 álompolgár:
17:20 meg 17:23
Seggfejtelenítve a blokk...
Na...
Kézzel leveset?
A spárgarépa, hogy nem hullik a zöledbe?
@a szív fészkei: vannak, akik szerint valójában a náci barátsága miatt mondatták le a trónról, mrs Simpson is egy nagy náci fan volt.
@whatsoever:
Ja kérem! Igyekszem...
Hisz látod, korszerű "vitéznek" kell lenni! Amikor ennyi titulus van, néhány évre meg van oldva.
Arra vagyok még kíváncsi, mikor vezetik be megint a Tekintetes és Méltóságos elnevezéseket. Ahogy elnézem igény az lenne rá! :D
Amúgy ennek a szerencsétlennek fogalma nincs a vallásról - sem betű, sem eszmeiség tekintetében. Képmutató, álszent pöcsköszörű, nem is enyhén meleg beütéssel. :)

@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Csókolom! Én csak mezei vitéz, bezzeg kiskegyed igaz magyarosch "vytézy"... Ez igen! :) Láttam, Fabius elásta! :) Ügyes gyerek, nagy ásóval!
@szivemcsücske

ez nem akar szép lenni ez eastetic és olyan randa mint a gonosz aljas emberek és azene ezt festi és a szöveg erről beszél
a jót evőm sztárrá avanzsált! beszarok
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Elnézést, ha megbántom ezzel egyes színmogyorók érzékenységét, de valahogy a keverék kutyát is többre tartom az elfajzott beltenyészetnél, amíg szabad!
@sörtelen: azt ugyanúgy mint az EXCALIBUR-t akárki nem képes használni...csak az akinek a kard engedelmeskedik de akkor
@aritus:
Állítólag nagy náci fan volt, titokban tartotta a kapcsolatot Dolfival, ahogy az angol arisztokrácia egy része is. Churchill viszont ügyesebben taktikázott és kicsinálta a nácibarát arisztokráciát, elérte a lemondását.
Egyesek szerint más alternatívát is mondtak neki, ha netán nem mondana le önként. :)
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Mondjuk a Habsburgok nekem is szimpatikusak, de ez a Gyuri gyerek azért már elég necces. :)

m.blog.hu/ma/mandiner/image/0905/mdf_habsburg/mdf_habsburg_uj_vilagost.jpg

Múltkorában voltunk a gödöllői királyi kastélyban. Nagyon szépen felújították. Mondjuk egy Sissi karaktert már jobban el tudnék képzelni vezetőnek. :)
hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/4/21/Kover_Laszlo_mindenkit_megmondok_anyukamnak_3336XO

"De ha ilyen nehezen viseli, akkor miért nem csinál valami nyugisabb melót? Annyi szép munka van, ráadásul a házelnöki tisztséget sem rombolná ezzel a hisztis nagycsoportos viselkedéssel."

Az ide(iglen)ges köztársaságnélküli ülnök úr ilyenre vetemedett, ihaj, meg azt a rézf(asz)án fütyülőjét nekije!
Fabius, akkor most mindenki megbolondult?
os.mti.hu/hirek/74808/utban_a_rendorallam_fele
itt is az van, amit Schepelle mondott.
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított):
Lehet, hogy kimaradt neki, nem jött meg!
Viktor olyant mutatott neki, hogy beállt a prosztatája! :)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

"mikor vezetik be megint a Tekintetes és Méltóságos elnevezéseket."

Ötlet jó, lenyúltam. :o)
@Stöckhardt Stefánia: és ez a mélyen átélt keresztyén hit csak úgy sugárzik a hozzászólásaidból. Különösen abból a böllérkésesből.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: akkor nem csak én ismerem így a sztorit, csak ezt nagyon mélyen elásták az angolok, és maradt a felszínen, hogy elvált asszonykát akart elvenni feleségül.
A király beszéde c. egyébként nagyon jó filmben is ez a romantikus szál volt előadva.
Titkosították 200 évre:)), úgy látszik néha az angolok is ehhez folyamodnak.
Miez, mijez? Mi van itthen, kretik széphen? Visszatéht a lovag(ló)rhend, vagy mijaszösz? Ennyi ípszilonos, sehun egy lendes ploli mán?
A tisztes anyázásban megő(sz)lült palasztlyányokat meg kib@szalintják?
Oh, tempola, oh, moles!
@aritus:
Nos az is igaz, de mint tudjuk rugalmas a királyság. Viszont a nácikat ott sem tűrik, ciki...
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: ne kezd már te is, eddig poén volt, de nem vagyok punákos, te kedves csalfa fijucska:D
/hú bakker, még jó hogy nem olvassa a fiam, tökön is rugna ilyen duma miatt :D/
@whatsoever: Minek megelőzni? Nincs ebben az országban egyetlen vörös csillag se. A horogkereszttől s az Árpádsávtól meg nincs mit félni.
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított):

Kéhlek a plolik a bányában, őőő, úgymond dolgoznak.

Éhdekes elfoglaltság lehet, nemde?
Olyan egzotikásosan hangzik.
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított):
Most szolidáris akarsz vele lenni? :))
Nyomd ki magad a Tahótlanítok gombbal! :DD
(Bazze, nyalsz Stefinek? Ennyire leadod?)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Boly Ulam minden szoknyának vélt dolgot felhajt, szeret a dolgok mélyére hatolni, vagyis szeretne!
Nekem is olykor el kell bődülnöm, hogy ne akarjon a farkamra kapaszkodni!:-D
@Gábriel angyal: Renováljuk mielőtt a fejére hajítjuk a koronát.

"Mondjuk egy Sissi karaktert már jobban el tudnék képzelni vezetőnek. :)"
Ne legyél telhetetlen.

A kép ugye csak egy vicc?
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
Hol láttál Te ilyet? Mindösszesen a böllérkés nyelit ajánlottam fel neki (nála) rendeltetés-szerű alkalmatoztatásra!
Kénytelenek vagyunk kerált keresni, a demokrácia befuccsolása után?
A Vezír szimplán nem elég, Kurmányzóként?

orulunkvincent.blog.hu/2012/04/21/pofa_3?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_04_21&utm_campaign=index

"Milyen szerencse, hogy végre felszámolják kis hazánkban a jogászképzést, úgyse tud mást a sok hülyéje, csak fintorogni. A politikus, az az igazi tudomány, csak érteném, hogy akkor mi a büdös kénköves leheletért hívja magát Navracsics elsősorban jogásznak, politológusnak, egyetemi docensnek, és csak mintegy végső soron politikusnak?"
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: mert ők is zsidók, valamint ellenségei a szólásszabadságnak:)) vagy! a Rócsild nem ad akkor nekik kőccsőnt.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
Látensen rárepülsz Te mindenre, ami mozog! Aztán meg mentegetőzöl, mi?
Kéhlek, b@szod alássan!
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): tisztára hiánybetegségetek van, hogy se csekk, se peni nincs:)))
hümm, zavar az erőben...den, de igen, de talán, vagy még sem, teszt ez tényleg, mindenki megláthassa

hvg.hu/gazdasag/20120421_internetado_helyett_csak_mobilsarc

Jövő kedden tárgyalja a kormány a net- és telefonadó tervét - tudta meg a hvg.hu, miután pénteken a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) látta vendégül az iparági szereplőket, ahol az is kiderült, az NFM-mel erről nem egyeztetett a nemzetgazdasági tárca.
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Pedig a vótt néki! Pirospozsgás sváb parasztjányka, kötőjében egy 30 cm-es fogpiszkálóval,utalva, hogy nem a malacnak szánnya- meg egy fenőrudacskával - azt sem tuggya, hogy fenőkövet használnak.... Legalább visszaolvasva a színeseket nézd meg, rögtön kibukott volna. Hidd el nem vesztettél semmit....
@aritus: jahh, hát még neki és a bábosának milyen hiánybetegségei vannak ;)

Matolcsy György feltehetően szándékosan nem vette figyelembe a nemzetközi szervezetek elvárásait a kedden benyújtott jegybanktörvény-módosításban, pedig az Európai Bizottság és az Európai Központi Bank még egy olyan emlékeztetőt is küldött a Nemzetgazdasági Minisztériumba, amely pontokba szedve tartalmazta az elvárásaikat. A frankfurti ötoldalú találkozót sem vette komolyan a kormány: csak főosztályvezetői szinten képviseltette magát, így érdemi egyeztetés nem alakulhatott ki.

hvg.hu/gazdasag/20120420_jegybanktorveny_matolcsy_emlekezteto
@aritus: "hogy se csekk"
Tényleg merre van? Már pár órája várom, hogy fojtassuk az anyázást.
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított):
"A tisztes anyázásban megő(sz)lült palasztlyányokat meg kib@szalintják?"
Ugyan, dehogy. Nekik ott van a lovag(ina)rhend, kéhlek.
@aritus:

A Nyilvánosság Klub Országos
Egyesületének is csak azt tudom javasolni amit Gábriellel megtettünk tegnap: több törvényszöveget olvasni, kevesebbet rettegni feleslegesen. Az ostobaság mértéke ijesztő, senki utána nem néz semminek.
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Na, még egy potenciális..menek is, nekem itt babérlevél nem, max, fügelevél terem..
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: a múzeumok és könyvtárak 3 hónap államosítás után most a települési önkorikhoz kerülnek, ott mondta valamelyik múzeulógus, hogy teljes káosz van.
Na most ez a káosz minden szinten érvényes. Kapkodnak, összevissza beszélnek, cselekednek. Egy biztos irány van, Orbán nem egyszerűen a pénz hatalma ellen szabadságharcol, hanem a pénz ellen, a mi pénzünk ellen. Ide a zsét oszt kuss, ez a kormányzása veleje.
@Knósszosz: A kínai tésztás megoldható, ha nincs más megoldás.... De jobb egy friss kenyércsücsökkel.
@anyósnyelv: Ööö... nem kiflicsücsökre gondoltál?
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított):
Most mit csináljak, imádom a hölgyeket! (Téged nem..., de azért megtartunk! :D)
Csekk már nagyon hiányzik! Miért hanyagol bennünket?
Mit mondtál neki TE GALÁD, hogy ennyire nem jön ide??? :(
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: most erre mit lehet már mondani?! Mégis csak egy finom úrinő vagyok, nem anyázhatok folyton, pedig...
@aritus: jahhh, kifogynánk gyorsan az anyázásból, oszt akkó mi lenne velünk....
"Itthon leállnak a beruházások, sorra zárnak be az irodák; a fiatal építészek jelentős része külföldön keres munkát."
hg.hu/cikk/epiteszet/14299-kulfoldre-viszi-a-magyar-epiteszeket-a-valsag#
Remek, KÖSZÖNJÜK A PÁRTNAK! CSAK A FIDESZ!
Amúgy a számokat nem kéne átgondolni itt? Csak a jogászok szúrják Pártunk és Qrmányunk szemét?
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Na igen... a földtörvénnyel megteremtik az új kegyelmeseket, és a 15 éves gyerek is mehet hozzájuk gyakorlati munkára, és talán majd
"Kis lábaskában hazahozta
kegyelmeséktől vacsoráját"...

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=140752
@aritus:
A két köcsög a józan ész ellen harcol!
A normál paraszti ész is hiányzik! A logika és a józan és manapság a legnagyobb ellenség! :(
@sörtelen:
Meg a titulusuk iss:Vitéz Felső-Egyházasdaróczy Csömödérbánokszentgyörgyi Kacagány Tétény, mint reinkarnációja a szittya hitvallásnak.
"Hármas gyilkosság Balatonakarattyán
Napok óta halottak lehetnek a most megtalált áldozatok. Valószínűleg késsel ölték meg őket"

Azért a Rendőrség helyében megkeresném Stefikét, hátha...
@Fabius: Itt már mindenki fél. A balosok Viktortól, a fasiszták a zsidóktól, a jobbosok Feritől, a liberálisok a nyilasoktól, a nyugatiak az araboktól, a kommunisták a demokráciától, a cionisták a náciktól, wmiki a Dopemantől, stefik a zintelligenciától, Monlnár F. Árpi az echelontól, Bayer Zsolti a hikáloktól, narancsosok az EU-tól, cigányok a fantomtól, Sipiék a királyságtól, fantasy-fasiszták a hackerektől, Schmitt Pali a nyilvánosságtól, a diktátorok a facebooktól, Vona Gabi az Anonymustól, átlagember meg a holnaptól.
@whatsoever:
A ku.rva anyját annak, aki oda visszavezeti az országot. Annak beláthatatlan következményei lesznek. Sokan szívesen lógatják fel akkor a kedves képviselő elvtársakat!
@Gábriel angyal: Tudtam, hogy indult, a konkrét képre gondoltam, mert ez nagyon gáz. Azt hiszem a 3. volt a listán.
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Csak a labancokat támogatod? Együtt dolgoztam az ifjabb Habsburggal, akkor már inkább jakobinus legyek (ősök forognak a kriptában, mint a motolla), minthogy azt a túltenyésztett mongoloidot trónra segítsem! Én csak őt és leszármazottjait támogatnám: static.stickam.com/media/image/converted/original/1825/7390/3/13309df7-dd20-11e0-84a3-792bcf5a2861.jpg
@tucano: Őket illeti jogosan a trón. Hullákat meg furcsa megkoronázni.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: ez a tv módosítás, hogy a 15 éves szakmunkásképzőbe járó gyerekek már "inaskodhatnak", miközben közismereti tárgyakat már szinte nem tanítanak nekik, azaz beszélő szerszámokat szándékoznak képezni, szóval ez tv módosítás vmelyik autógyár (most nem rohatt kűfődi karvalymulti) kérésére került be. Azaz, az autógyár minimális pénzért kap gyerekmunkásokat. Mert nyilván nekik nem kell fizetést adni, hanem csak vmilyen ösztöndíjat.
A rohadtak!!!!!!! Mind. A kormány az összes minisztérriumával, tanácsadójával.
@aritus:
Ez sajnos igaz. A a narancskomcsik egyik legnagyobb bűne, amit a gyerekeinkkel igyekszik megtenni.
Rabszolgának szeretné nevelni és fillérekért dolgoztatni őket. Én nem hagyom, amint lehet, megy külföldre a gyerek, lehetőleg már tanulni is.
Nem lesz rabszolga a saját hazájában, csak mert ilyen bolsi csürhe vezeti az országot!
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Nagy fiú vagyok már! :)) Dobolni megtanultál már? No meg inni? Mert különben neked annyi!
@aritus: asszem az audi, most nem találom a cikket, ahol ezt olvastam.
@aritus: És hogy áll ez össze Orbán kommunikációjával, hogy élmezőnybe kerülünk, valaha is, valamiben...??? Mikor így évről évre képtelenebbek leszünk hozzáadott érték arányának növelésére... Egy életre el lesz vágva az agyerek, aki ebbe az oktatásba kerül, az ő gyerekeivel együtt... Ellenzékként még téma volt, hogy az esélyegyenlőség megteremtésében is sereghajtók vagyunk az OECD országok közt (is)... Ez olyan, mintha sóval hintenék be az országot.. :(((
@Knósszosz: istenke őrizzen, nem lenne étvágyam hozzá! Az egye,ki megkívánja.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Jimmy Stewardnál maradok, a fegyverek rémísztőek...
@vitézzy Boli - Chz.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: az egyik már egész jól megy, a dob még nem annyira
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali:

Tök jó, hogy én nem félek semmitől. Se Viktortól, se a fotelnáciktól, se a visszatérő kommunizmustól, se a zsidóktól, se a cigányoktól.

Az egyetlen amitől tartok egy kicsit az az emberi butaság. Az, hogy Scheppele elnéz valamit egy dolog. De, hogy ennek egy olyan szervezet is felüljön, amelyiknek elvileg dolga lenne képben lenni...az még csak nem is vicces.

Rettentő pipa tudok lenni a szándékos befosatásért. Van itt elég napi szar amivel meg kell küzdenie a honpolgárnak, kurvára nem kell beléjük táplálni a félelmet annyira, hogy mikor ide idézem a törvényszöveget, mondván gyerekek, sok szar van itt, de ez speciel nincs, akkor fenntartásokkal kezelje a közlönyben kihirdetett változatot is.

Aritus és a többiek félelméért ezekre az emberekre legalább annyira haragszom, mint Viktorra, hogy ez itt egyáltalán téma lehet.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Ugye! De durva egy darab!
Amúgy a múlt hétvégén volt felénk a MosonMakettShow.
www.youtube.com/watch?v=CMQowHR-MmU
Majd lesz részletes beszámoló a lemil.blog.hu oldalon is!
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: én hálát adok a sorsnak, hogy a fiam már dolgozik, és olyan tudás van a kezében, amivel könnyen talál külföldön munkát, ha akar. Egyelőre nem akar, szeret itt élni. A lányom most fog egyetemre menni, de fogalmunk sincs a feltételekről, nagyjából semmit nem lehet tudni, hogy a felsőokt. tv a valóságban mit jelent, a jogalkotók se tudják, pont mint a múzeumok esetében. 3 hónap itán kiderül, hogy ja, pardon mégse jó az államosítás. De addigra szétvertek egy intézményhálózatot, szélnek eresztettek hozzáértő szakemberekt, és most senki nem tud semmit. A helyi önkoriknak honnan a búbánatos faszából lenne pénzük fenntartani a múzeumokat? Vagy az általános iskolák. Államosítjuk. Ja, azért a helyi önkorik fizessék az iskolák fenntartását, de beleszólásuk már nem lehet, hogy mi van a suliban. Se nekik, se a tanároknak, se a szülőknek.
@aritus: jó helyen vagy. Tanártól hallottam, a szm.képzés első éve szinte másra sem megy el, mint olvasásra és szövegértésre tanítani a csemetéket, mert az ált-ból annyit sem hoztak...
@whatsoever: nem mindegy mit dumál az a seggfej? Meg is mondta, ne azt figyeljék amit mondok, hanem amit teszek.
@aritus: ne is keressed, mert az audihoz igazítják az oktatást. ezt olvastam én is és fel is háborított kellően
@Fabius: nem kéne akkor nekik elküldeni a tv linkjét?:)))
Ezen én is csodálkozom, hogy ilyen felületesek.
Ha...:))))
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: őket? Habsburgékat trónfosztották többször is, Eszterházyiak vagy Eszterháziak soha szóba sem jöttek. Nem kellett volna elárulni minden szövetségest, kérem szépen. Akkor miért nem egy Koháry? Vagy egy rendes Windsor? Ha már labanc, akkor fél Bajorország tele van Árpád leányági leszármazottakkal. Többször találkoztam velük, mindegyiknek javasoltam az ősi "von Seggfej" (magyarul Seggfeyfy)előtag felvételét, mert azzal biztosan előbbre jutnak. Csak még ezt sem értik, csak a gyökerekkel büszkélkednek ugye, mint a krumpliból készült lengyel vodka. Nincs már tradíció, leszármazási lánc, csak parvenük vannak, harisnyátlanok, akik elhiszik magukról, hogy gerófok lettek, mert a törpe Napóleon gazdagot csinált belőlük, cserébe azért, hogy elárulták a forradalmat.
@Fabius: Egyetértek, de ez a felesleges rémhírkeltés sokszor a jobbikkal kapcsolatban is elő szokott jönni. :( Bár ez már a megosztottság része sajnos. Minden oldal ördöginek kiálltja ki a másikat. Ezeken lenne jó változtatni az itteni párbeszéddel is.
@aritus:
Ne tessék elfelejteni a jelentős ingatlanvagyont, a vezetői pozíciókat... Szóval a bolsik már kimazsolázták ami kellett, a többit visszadobják. Félek, hogy ez van mögötte.
Viktor most majd műkincseket is fog már gyűjteni, mint a dagadt Göring?
@anyósnyelv: ahelyett, hogy ezzel kezdenének valamit, hogy gyerekek úgy végzik el a 8 osztályt, hogy funkcionális analfabéták. Erre még rá is erősítenek erre, központosítanak, majd Budapestről jobban tudják mit hogyan tanítson az a szerencsétlen tanár (a megemelt óraszámával!) helyi szinten.
Meg a hit és erkölcstan. Ezeknél nincs is fontosabb.
@glaci ph 5.5 álompolgár: ja, csak szeretem belinkelni, ha valamire hivatkozom, de most lusta vagyok. Ma volt a lányom 20. szülinapja, nagy eszem-iszom volt, el vagyok nehezedve:)))
@Gábriel angyal:
Közönséges hamisítvány - többet tudok ezekről, mint gondolod! :)
Amúgy ez dísztőr volt csak.
Mutatok neked olyant, amivel viszont az amerikai ejtőernyős a II. VH alatt irtotta a nácikat, itt harcolt Európában a kés. Látszik is az állapotán, hogy nem klón...
usbayonet.hu/usm3_1.html
@Fabius: én viszont, ha támpontot kapok, már kíváncsiságból is utána nézek, mondjuk 20-30 éve is ezt tettem... Valamiről kiderül, hogy nem tudtam pontosan, akkor javítok...
@aritus: És ha a sok nyomorultnak nem lesz munkája, és az utcára kerül, akkor börtönbe viszik, és mivel az állapot permanens, belőlük lesz az orkhadsereg, börtönkaszárnyákkal?... Már nem tudom, mit gondoljak, ennyire sz*rul nem lehet csinálni valamit, csak szándékosan...
A butaságra direkt építenek, azt látom, de magára a terméketlenségre..? Arra mit? ... ???? :((((
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: azt soha, mert egy műveletlen bunkó tahó. Bár lehet, a feleségének van izlése. Állítólag az operaházat is Anikó asszony kedvéért baszták szét a kormányra kerülésük után azonnal, és ő döntött arról, hogy ki legyen a miniszteri megbízott az élén. Ha emlékeztek, volt ott a vezető kinevezése körül egy kis botrány, zavar az erőtérben, szerencsétlen Szőcs megint ki lett hagyva, ad acta téve.
@Gábriel angyal: Gyönyörű darab - vitrinbe vele!
@tucano: Neked semmi nem tetszik, tipikus köztársasági. :)

@Fabius: A plebsztől akarod megtagadni a rettegést? Sok sikert. Max csak azt tudod irányítani mitől rettegjenek. Ezt pedig kihasználják a politikusok és azok holdudvarai.
@aritus:
Akkor ez a kishölgynek küldöm! :))
Kézcsókom és Boldog Szülinapot!

www.youtube.com/watch?v=FchMuPQOBwA
@aritus: játszadoznak itt az országgal, a közpénzt a saját konyhapénzüknek tekintik, az ország ingó és ingatlan vagyonát a kis barbie házuknak.
@aritus: „…uti lingua nuncupassit, ita ius esto.” („…ahogy a nyelv szólott, úgy álljon fenn a jog.”)
XII. táblás törvény, (6, 1)
orulunkvincent-blogról idézve
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: köszi:)))
Nagyon más a zenei izlése:))), de azért lehet, hogy tetszene neki. Most nem tudom megmutatni neki, mert bulizik:))
@anyósnyelv: ja az nagyon jó írás, tetszett. Navracsics büdös szája, bűzös lehellete...
@whatsoever: mondom, sivatag marad utánuk:(((
@aritus: hozok egy viccet lazításképpen

Hoffmann Rózsa fodrászhoz megy. Mikor belép,
a fodrász felkiált:
- Jó napot kívánok, drága államtitkár asszony!!!
Milyen frizurát parancsol?
- Hát maga ismer engem? - Persze , tudja, én azelőtt tanár voltam, de kevés volt a fizetés, nem tudtam eltartani
a családot, így hát elszegődtem fodrásznak.
Kész a frizura, az államtitkár megy haza taxival, ahogy beszáll, a taxis így szól hozzá: ...
- Jó napot kívánok, drága államtitkár asszony! Hová lesz a fuvar?
- Hát maga is ismer engem?
- Persze , tudja, én azelőtt tanár voltam, de kevés volt a fizetés, nem tudtam eltartani a családot, így hát elszegődtem taxisnak.
Hazaérnek, kiszáll a taxiból, odamegy hozzá egy rongyos koldus:
- Jajj, aranyos drága államtitkár asszony! Adjon
egy pár forintot, otthon éhen hal az asszony, meg a gyerekek.
- Ember, csak azt ne mondja, hogy maga is tanár volt!
- Jajj, dehogy, drága államtitkár asszony! Én még mindig az vagyok, csak lyukasórám van.

ilyen helyzetben "ugráljanak" a tanárok? - csak az a baj, hogy ez az egész bekebelezősdi jól van szervezve,senki nem ugrál, mert ugye őt nem érinti,s mire felébredünk ott ülünk a stadionok valamelyikében,mindegyikében nem nézőként, s ott már nem is tudunk.
@aritus: sok boldogságot az ünnepeltnek, te meg kapjál be egy bilagitot :)
azért arra kíváncsi lennék, németországban egy külföldi multi beleakarna szólni az oktatási rencerbe, mennyi idő alatt kergetnék ki a drága vaterlandból
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: húúbaz, ez pöpec, de látom a kerekes-rotoros-lánctalpasokon kívül a pengéseket is szép számmal képviselték :D
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Persze tudom, hogy csak dísztőr volt. Most akkor én is mutassak olyat amivel pld. a ruszki bolsikat aprították?? :)

Ja de ha már benne vagy a témában akkor gondolom tudod, hogy ezt nem sokan kapták meg csak a legjobbak ugyebár. :)

en.wikipedia.org/wiki/List_of_Knight%27s_Cross_of_the_Iron_Cross_recipients#Knight.27s_Cross_with_Golden_Oak_Leaves.2C_Swords_and_Diamonds

Természetesen az ilyen hadtörténeti eseményeket szigorúan csak politika mentesen kell néznünk.
@anyósnyelv: Nincs gusztusom rá, pfúúúj!
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Hát a mai gazdasági helyzetben ez sem egy utolsó szempont. :)
@aritus:
Azt azért sejtem! :) Viszont ez egy klasszikus, egy szülinaposnak pláne! Örök darab.
@anyósnyelv: lehet, gladiátorok leszünk a stadionjaikban, nem is nézők?
@aritus: Igen... És akkor talán az ellenzék életösztöne is bekapcsolna, és rögtön rájönne, mit akar ő mindahányan artikulálni... (?)
@aritus: Ja ja, pl kihirdethetnénk, hogy minden cseh és szlovák 20 millió ember haláláért bűnös. :)
Bakker Balog Zoltán se százas:
"és a kettős identitással kapcsolatban kulcskérdésnek nevezte, hogy azt erősségnek vagy gyengeségnek tekintjük. Véleménye szerint a szélsőséges nézetek megsemmisítik a pozitív kettős identitást. A „szélsőséges liberalizmus” a magyarországi romákat például arra biztatja, vállalják, hogy ők mások, és harcoljanak a jogaikért."
nol.hu/belfold/a_romak_kettos_identitasarol_elmelkedett_az_allamtikar
Miért is baj, ha harcolnak a jogaikért? Mi a lópikulát ért "szélsőséges liberalizmuson"? Egyenlőség jelet téve a szélsőjobb, rasszista, kirekesztő nézetekkel?
Ez pont ugyanaz, mint a gyöngyöspatai sajnálatos eseményeket vizsháló bizottság, ami megállapította, hogy a kialakult helyzetért a jobbik, az lmp és a tasz egyformány felelős.
Tényleg menjenek a francba, ezek már teljesen elmeháborodottak.
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Egyébként ezt a két idézetet ismered?? :)

"Ez azért bámulatra méltó! Maguknak három forradalom kellett, és öt köztársaság, hogy megrajzolják a demokrácia karikatúráját, de tőlem elvárná, hogy az elsőre igazit szüljek." (Njala, Malagawi elnöke Josselin 'Joss' Beamont francia titkosügynöknek, a "Le Proffessionel" c. filmben.)

"Mindezeken túlmenően világosan kell látni, hogy a magyarországi 1848 az egész Európán keresztülsöprő forradalmi hullám szerves része volt, anélkül nem értelmezhető. Vagyis gyökerei az 1640-es Cromwell-féle királygyilkos polgári forradalomig nyúlnak vissza; ezek a felvilágosodásnak hazudott elsötétedés, deszakralizáció idején megerősödtek, hogy 1789-ben és utána a világ gyümölcséről ismerhesse meg a fát. A „termés” a guillotine-rendszer, majd a kommunizmus vérfürdője, a szerves társadalmak és hierarchiák szétverése, a színtelenné, szagtalanná, arctalanná taposott embermasszák végsőkig történő kizsigerelése, a minden korlátot áttört pénzkapitalista-emberjogista világrend. Vagyis Cromwell puritánjaitól Robespierre jakobinusain, Kossuth és Petőfi republikánusain, Jászi-Jakubovics Oszkár radikálisain, Trockij-Bronstein bolsevistáin és Daniel Cohn-Bendit 1968-as neobolsevistáin-anarchistáin keresztül egyenes út vezetett korunk emberjogista, „politikailag korrekt”, deviancia-dicsőítő dogmatizmusáig. Ez az út egyre erőteljesebb szívóhatású örvény, mely a halálba húz. S amikor a mai SZDSZ eszmei alapvetésében 1789-ben 1848-ban és 1918-ban jelöli meg történeti előképét, akkor nem tesz mást, mint arcátlanul nyíltan kiáltja világgá a destrukció programját."
@Gábriel angyal:
www.rohamjelvenyek.hu/
Egy barátom oldala... :)
Én egy I.VH magyar katonával láttam egyszer egy beszélgetést. Fekete fehér felvétel volt. A háborús élményeit mesélte el. Megmutatta az I. o. Vaskeresztjét, amit a háborús helytállásáért kapott. Több magyar és német katonát mentett meg a fronton, ellenséges tűzben, folyamatos frontszolgálaton.
Ez a kitüntetés pedig megmentette az ő életét. Ugyanis zsidó volt. Az első világháború árokharcaiban nem volt kizáró ok a zsidóság...
'44-ben nyilasok berúgták az ajtaját és elkezdték felforgatni a lakását. A zajra bement egy német tiszt és meglátta a vitrinjében a kitüntetést. Kérte róla a papírokat, majd tisztelgett neki és a nyilas csürhét fegyverrel "kérte meg", hogy pakoljon nagyon gyorsan a helyére vissza mindent, amit el készültek vinni a lakásból! (Tudom, nem fosztogatás, csak rekvirálás...)
Majd adott neki egy írást, amiben felhívta mindenki figyelmét, hogy aki kezet mer emelni erre az emberre az a német hadsereget becsteleníti meg...
Igaz, a bolsikat ez gondolom nem hatotta meg (no meg nagyon nem is merte nekik mutogatni), mert mint mondta később azért az elvtársak el találták vinni Recskre őt is... :( Tanulságos.
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali:

Ezt az idézetet ismered?? :)

"Mindezeken túlmenően világosan kell látni, hogy a magyarországi 1848 az egész Európán keresztülsöprő forradalmi hullám szerves része volt, anélkül nem értelmezhető. Vagyis gyökerei az 1640-es Cromwell-féle királygyilkos polgári forradalomig nyúlnak vissza; ezek a felvilágosodásnak hazudott elsötétedés, deszakralizáció idején megerősödtek, hogy 1789-ben és utána a világ gyümölcséről ismerhesse meg a fát. A „termés” a guillotine-rendszer, majd a kommunizmus vérfürdője, a szerves társadalmak és hierarchiák szétverése, a színtelenné, szagtalanná, arctalanná taposott embermasszák végsőkig történő kizsigerelése, a minden korlátot áttört pénzkapitalista-emberjogista világrend. Vagyis Cromwell puritánjaitól Robespierre jakobinusain, Kossuth és Petőfi republikánusain, Jászi-Jakubovics Oszkár radikálisain, Trockij-Bronstein bolsevistáin és Daniel Cohn-Bendit 1968-as neobolsevistáin-anarchistáin keresztül egyenes út vezetett korunk emberjogista, „politikailag korrekt”, deviancia-dicsőítő dogmatizmusáig. Ez az út egyre erőteljesebb szívóhatású örvény, mely a halálba húz. S amikor a mai SZDSZ eszmei alapvetésében 1789-ben 1848-ban és 1918-ban jelöli meg történeti előképét, akkor nem tesz mást, mint arcátlanul nyíltan kiáltja világgá a destrukció programját."
@Gábriel angyal: Valóban szép történet. Lovagias emberek voltak minden oldalon.
Zuglóhoz, aztán megyek a francba:
Vitéz Felső-Egyházasdaróczy Csömödérbánokszentgyörgyi Kacagány Tétény nekem bejön. Mint baromreinkarnációja a szittya hitvallásnak.
Akár képviselőként Zuglóban, vagy mittudoménhol.
Hirdettem az akkor még „Zuglói lapok”-nak nevezett újságban,
Kurva jó fej volt a főszerkesztő. (nem jut eszembe a neve)
Kirúgták, persze mert Papcsák jött….
Addig minden rendben volt, tudtam mikor kell hirdetést feladni, az meg mikor jelenik meg. Szóval rendben volt a dolog.
Ma meg…?
Hagyjuk is a francba.
Nem is próbálkozom, a nagytétényi sertéshizlalda szaga, parfüm ezeknek a szemétládáknak a bűzéhez képest.
@glaci ph 5.5 álompolgár: figyelj, a multik is, meg a bankok is azt tehetik meg, amit a tv-k lehetővé tesznek számukra. Nyilván az audi fizetett a pártkasszába, és lám, már lehet gyerekmunka is.
@Gábriel angyal:
1, Én is mondani szoktam, hogy 20 év után ne várjanak csodát.

2, Mivel libirnyák vagyok, így csak részben tudok vele egyetérteni. :)
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: nálunk csak Vik-tor, Vik-tor, te vagy az isten! skandáló kormánypárti tüntetésen vannak százezren.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Vagy pld. erről a hős szovjet tisztről hallottál már?? Kicsit hasonló ember lehetett mint a Werner Hartestein aki sok Laconia túlélőt mentett meg, miközben a jenki bombázók rá is támadtak dacára annak, hogy civileket igyekezett menteni a gaz náci. :(

Szóval a szovjet tiszt igazán hősi története:

1944 november elején nagy valószínűséggel a 3. és a 2. Ukrán Front katonái szabadították fel Baját a náci megszállás alól, hogy ezt követően Nagybaracskán át Mohács irányába vonuljanak és hídfőállásokat építsenek ki a Duna mentén. November 5-én vagy 6-án (erről, mint az esemény sok egyéb mozzanatáról még élénk vita folyik) délvidéki partizánok szállásoltatták el magukat a faluban. November 12-én a partizánok lovas kocsikat és hozzá hajtókat követeltek, tervük szerint Bezdán (ma: Szerbia) felé indultak volna. A nagybaracskai kocsisokkal kiegészült partizán egység útra is kelt, ám a falu határában két azonosítatlan német vadászgép tüzet nyitott rájuk. A halottak és sebesültek között partizán és nagybaracskai lakos is akadt. A támadást követően a délszláv szabadcsapatok a kocsisokkal együtt visszatértek a faluba. Másnap, november 13-án kora reggel házkutatást tartottak, rádió adó-vevő berendezéseket keresve. A megtalált szobarádiókat a templom előtti téren dobálták egy halomba, és ide terelték össze a falu akkori lakosságának felét, körülbelül kétezer embert, akiktől a német besúgók, svábok és volksbundisták kiadását követelték. Miután senki nem jelentkezett, nem is tehette volna, hiszen ekkoriban a faluban németek már nem éltek, a partizánokat vezető, feltehetőleg szerb nemzetiségű nő magyarul kiáltott az emberek közé: „Öt perc az élet! Öt perc az élet!” Eközben más partizánok a kivégzendő emberek elszállítását és tömegsírjait készítették elő. A lakosság hihetetlen szerencséjére épp az utolsó pillanatban a község határába érkezett egy szovjet járőr, aki a tömeget látva rögtön megállt és tájékozódni próbált. A falu első világháborús, oroszul beszélő veteránjai sebtében világosították fel a helyzetről. A szovjet tiszt ezután a partizánok vezetőjével beszélt, s közölte vele: Nagybaracska immár egy felszabadított falu, ha a németekkel kíván harcolni, Mohács irányában találja a frontot. A helybeliek ezután sértetlenül hazamehettek, s csak később döbbentek rá, hogy a szovjet tiszt aznap az életüket mentette meg. A sokknak tudható be az is, hogy azok, akik az esetet átélték, csupán arra emlékeznek, hogy a szovjet tiszt „magas és szőke volt”.

Az események ismeretében világos a község lakóinak hálája az ismeretlen szovjet katonatiszt irányába, de mégis példa nélkül álló és rendkívüli tett a történtekre való emlékezés e megható formája. A falu összefogása és egyetértése a nemes cél érdekében szintén páratlan. „Az első, szovjet katonának állított emlékmű Magyarországon, melyet nem a politika emelt.” – jelentette ki az érsek úr. Nagybaracska ugyanis nem kevesebbet, mint az életét köszönheti az ismeretlen szovjet tisztnek, aki maga talán nem is tudott róla, de egy etnikai tisztogatástól, genocídiumtól óvta meg a falut és a háború miatt amúgy is szörnyű vérveszteségeket szenvedett Magyarországot. „Ez nem politikai kérdés, ez csupán annak a kérdése, hogy valaki ember tud-e maradni, és emberséggel tud-e viseltetni embertársai iránt ilyen időkben is.” – fogalmazott Király Sándor.

oroszvilag.hu/?t1=tortenelem&hid=465
@aritus: de a mi szabadágharcunk a mi nagymagyar szuverenitásunkért, az nem szélsőségesen liberális, nem, az nemzeti... nem baj, hogy értelmezhetetlen a szélsőliberalizmus is meg a 2 kommunikáció együtt is, a szab. harcról nem beszélve...
@Gábriel angyal: ilyeneket lehet venni Németországban a bolhapiacokon. ez gyanúsan újnak tűnik, sztem hamisítvány
@keresztanya fabi(en):
A hamisítványok mesterségesen antikoltak már. Ez egy sima utángyártás, nem is titkolt másolat. Nem hirdethető a magyar oldalakon!
Hatalmas a hamisítási piaca ezeknek.
@Gábriel angyal:
Minden oldalon voltak kivételek és igazi katonák. De lovagiasságot ne keressünk...
@keresztanya fabi(en): Persze. Boli is írta, hogy csak reprodukció.
@whatsoever: Nem, nagyon egyszerű.
Ha egy kisebbség/csoport/nép egy másik államon belül létezik és szeretné függetlenségét önálló államot vagy csak autonómiát akkor az szélsőbal. Viszont ha létezik ez az állam/csoport/nép egy szuverén (max. álmaikban) területen akkor az egy teljesen elfogadható közép jobbos eszme.
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Én értem, de ettől még az aktuális helyzethez igazítják az érveket, a jogrendi szempontoktól függetlenül, lásd a strasbourgi jogerős döntést nem akarjuk végrehajtani..
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Ebben van valami:)

Kitüntetésekről: Kisfiam a lisszaboni piacon 7 évesen kezébe vesz egy nagy horogkeresztes lovagkeresztet. Méricskéli, majd visszadobja a sok vevő között az árusnak:
-Ez hamis!
Nézi az árus az abszolút mesztic kisrácot, német turisták hüledeznek.
-Honnan tudod kiscsávó?
-A dédnagypapám ilyen kitüntetései sokkal nehezebbek!
Volt egy kis csönd...., csak én vinnyogtam a röhögéstől:)
@keresztanya fabi(en):
Egy igazi klasszikus, abból a korból, amikor még a zene zene volt, meg hangszerek... :)
Amúgy nekem ő a nagy kedvencem:

www.youtube.com/watch?v=IxuThNgl3YA

www.youtube.com/watch?v=IQ2cnzCedZs&feature=related

www.youtube.com/watch?v=dNlY0m1ysoQ&feature=related
1984!

Mindig megújul és mégis hozza a stílusát.
Nyáron itt lesz Bécsben... :)
Kis üdeség és tavaszi friss levegő a két elmeroggyant utáni kiszellőztetésre: lh6.googleusercontent.com/-xcubUioQ1g0/T5LG0ivN82I/AAAAAAAAI6Q/fT7vqe4l2Nk/s543/SAM_3327.JPG Vérmező, 2012 április
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: há ez pont olyan, mint a vezírrr, elment a falig (tükörig)
de ez legalább koppan is
@tucano:
Egy barátom nagy ínyence ezeknek.
www.rohamjelvenyek.hu/
Ő az ilyen német cuccokban jártas.
@keresztanya fabi(en):
Az igazi darabok ára valami rettenet... :) Viszont egy hihetetlen hangulat árad belőlük.
Gábor barátomnak vannak érdekes dolgai, most épp nálam van kölcsönbe pár darabja, jövő héten viszem vissza neki. 1942/56 mintájú német utászkard, lengyel Perkun bajonett, német I.VH hentesbárd bajonett, amerikai I. VH. Bolo harci kés.
www.rohamjelvenyek.hu/
Komoly gyűjtő.
A francokat. 1842/56 mintájú német utászkard. Több mint 150 éves!
@a szív fészkei:
:) szép... Este loptam a közparkból egy szál orgonát, a kisvázába... sajnos, ez történt.. itt illatoz ...

További szép estét + jó éjt Mindenkinek.
@Penivaldes: @whatsoever:
Orgonát csak looopni szabad! Uram szokott, de most nem hozott még. Pedig a busz útvonalán vannak közbokrok csodás színekben.
@whatsoever:
Jóóóóó!
Ez is szenzációs! :))

www.youtube.com/watch?v=qHNbvIplvVQ

www.youtube.com/watch?v=UEn4aIGZgWA

Ezek rendszeresen beköszönnek egymás koncertjére, egy-egy számot lenyomnak!
@Gábriel angyal:
Akkor ezek ismerik egymást, szinte biztos! :))
Amúgy nem szabad ilyent..., mint tudjuk!
@a szív fészkei:
Isteni az illata, én is meg szoktam csócsálni az orgona bokrokat! :)) Lóg a pasi?
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Ez a srác egy megszállott. Rendszeresen jár military börzékre is. :)

youtu.be/O75bRkvCFI8
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Jujj, ezt a pasit nagyon szeretem! Elhúzhatná szolíd magányomban a nótámat, pl. ezt is. :-DD

Bécsben lesz? Tombolj helyettem is!
@keresztanya fabi(en):
Ha '80-as évek zenéje, akkor a Boss megkerülhetetlen! :) Megvan nekem a Sprinsteen összes, még az "elhalt" stúdió felvételei is. Egy zseni! :)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: színezüst ezüst serleg is volt, a talpában gravírozással nem akármilyennel 500 juróról lehetett alkudni, de nem merte megvenni
ahogy elnézem, Springsteen fan klub van kialakulóban?
@a szív fészkei:
Na, ezt a koncertfelvételét nem láttam! Megnézem! Köszi! :))
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: van egy mondás, lopni sem szabad, és mégis mennyien lopnak. és milyen jól élnek
@keresztanya fabi(en): Nem olyan rossz az - legfeljebb Rodeo elmenekül kicsit... :-DD
@a szív fészkei: megnéztétek sz Oszkót, amit tegnap belinkeltem?
Drágáim, Bestben is kétharmados Fidesz-fölény van - ami Ómolnárt ismerve nem is csoda. Éhgyomorra címlaposan Ádert nyalják fényesre megint a csirkés-uborkás múltjával - hogy a mesebeli szegínlegény hogy elindult Csornáról - két oldalon át meg Rogán fiának bazilikai keresztelője a téma. Nyomulászatuk van bulvárfronton is... Azok az újságírók nem terroristák még, ha azt írják meg, amit olvasni akar a Best-olvasó Lujzika-Márika.

De miért Áron lett a Rogán-ded Mózes bátyja után??? Na és ki a Tonyó jóbarátja? Csak nem Andy Vajna??? Jáájj, de szép az érdeknélküliség.

Én meg aláírtam megint egy vasalódeszkán a Moszkva téren - juszt is az - a családon belüli erőszak elleni petíciót. Tegyétek ti is, (Orvbánnéért is szól a harang, mondja a pesti pletyka).
@keresztanya fabi(en): Ja még nem. Kicsit fáradt voltam komoly dolgokhoz.

Most nézem ezt atv.hu/cikk/20120326_oszko_peter

Ez az ember túl normális és moskos bolsevik trükkel ért is a dolgokhoz: botráááááány!
40 milliárd a haveroknak a puszin felül elég szép...

Ilyenre kell eltaknyolni a Fabius-kitiltotta két őrült.
@a szív fészkei: nekem nagyon szimpi volt, Isten nélkül, de a család az igen. sztem nyitott a dolog, még akármi is lehet, ezt szűrtük le belőle
@keresztanya fabi(en): Na most ugye ezt ex cathedra kimondani, khmmm nem lehet... Nem vagyok ott, ez nem nyilvános előadás ugye. De elég sokan mesélik ezt elég régóta (kb. a grázi/bécsi kezeléssel egyidőben hallottam először)és a nő - a férjem jó párszor látta itt-ott a környéken - legtöbbször kurvanagy, fél arcot takaró napszemüvegben közlekedik. Ha nem tűz a nap, akkor is.

Egyik ismerősöm a kozmetikusától hallotta. Lehet, hogy mindez aljas rágalom, de annak a boldog feleségnek mindig elég savanykás a "mosolya"...
@keresztanya fabi(en): Nézd, aki ért a szakmájához, ettől van nemzetközi reputációja, annak nem kell ez a hemzsegős világmegváltó hazug prófétás pózőrködés.
@a szív fészkei: nem lehet öröm egy ilyen csalágjának lenni. Én nem tudom elképzelni, hogy ekkora katyvasz után, amit csinált, hogy nézhetnek rá otthon. Vagy a családja is ennyire hülye, vagy elvakult? Családi körben is diktatúrát csinált? Mert a kisírt szemeket is el kell takarni. Engem családom rögtön helyretesz, ha valamit nem jól csinálok, pedig azok csak apróságok. Mégis van kritika.
Ha kivakolom magam, különben nézek ki minta a felesége, pedig van egy kis korkülönbség. És nagyon kozmetikusra sem fussa.
@a szív fészkei: Jól példázza, hogy meg lehet maradni eccerű embernek.
"Rablót fogott egy LMP-s képviselő
[origo]|2012. 04. 21., 18:20|Utolsó módosítás:2012. 04. 21., 19:08|
Címkék:Gajárszki Áron, Budapest, rablás, kékfény, LMP"
www.origo.hu/itthon/20120421-rablot-fogott-egy-lmps-kepviselo.html
Manapság ez is hír? Csak be kell mennie a Parlamentbe és megfogni egy coci, vagy narancskomcsi elvtársat, oszt már meg is van! :)
@keresztanya fabi(en): Ne, tudom. De van egy sztorim még a férjem szavazatszámlálói múltjából. Ott volt számláló szadesz-színekben, ahol Sólyom és a Orvbán is szavazott 06-ban, az önkori választáson. Hát persze, hogy egymás sarkát tapodták a nemzetközi sajtósok, fotósok - Sólymot gyakorlatilag le is szarták - Orvbánékat várva.

Na megjött az álompár, Orvicsek talpig öntelt vigyorban - tuti volt a győzelmük ugye az őszödi cirkusz után -, leszavazott (gondolom, magára), azután asszony ment be szavazni. Orvbán a szokásos farkasvicsorával várta, hogy kipenderüljön párja és azt a megszokott "politikusok vagyunk, de közemberként-házaspárként bazsalygósan szavazunk"-képet le lehessen lőni róluk. Gépek kiélesítve, hangulat pattanásig feszült,és a nő nem jött elő.

Ott volt - ahogy az uram meséli - hosszú, már kínosan hosszú percekig a függöny mögött. Végre lehetett egy kis nyugija talán gyedül, kihasználta. Amikor végre előkerült, már Orvbánra fagyott a sok jót nem jelentő vigyor és akkor elkattantak a képek.
jav: nem tudom

Amúgy én helyreraknám az ennyire elszállt férjem, az biztos. Ahogy nekem is megmondják, ha nagyon hülye vagyok.

Igen, az a nő nagyon elnyűtt. Lelkileg.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: www.baon.hu/galerialp/59005
meg van az eredménye, hogy Kecskemétre osztják le a bírósági tárgyalásokat
Ezt már olvastátok?
"Solymosi Frigyes: Hogyan lehetne hitelünket helyreállítani?"
Kretén narancs hívőknek is ajánlott lenne!
hvg.hu/velemeny/20120421_solymosi_szabadsagharc_kudarc
index.hu/belfold/2012/04/21/nyitrai_szerint_biztosan_nem_lesz_internetado/

No, akkor valóban csak gumicsont meg porhintés volt, terelni a figyelmet a simicska lebukásról.

Azért van (pontosabban: lesz) előnye annak is, hogy mindenkivel összebalhéznak ezek külföldön: nem lesz egyetlen olyan ország sem, amelyik megtagadná majd a kiadatásukat.
@Deathstick: :-DDDDDDDDDDDD Ja Tongát, Tuvalut is megsértették a nem kissé feltűnő utolsó perces lobbitúrájukkal tavaly.
@a szív fészkei: Eléggé gány lehetett.
Piszokul kíváncsi vagyok, mi lesz hétfőn BX-ben
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Azóta ('80-as évek) sem lett rosszabb... Halgattad a legújabb albumát? (Wrecking Ball). Egészen durva szövegeket ereszt el benne, pl. a Jack of all trades-ben a bankároknak címezve ("If I had me a gun, I'd find the bastards and shoot 'em on sight"). Persze, a zene már nem annyira sodró tempójú, mint a Born in the USA albumon, de hát 62,5 évesen már mások sem ugrálnak annyira.
@a szív fészkei: :-) Azok 2 év múlva már nem lesznek víz felett, úgyhogy oda mehetnek nyugodtan!
@a szív fészkei: miért menekülnék? nem nyitom ki....soha
@a szív fészkei: Érdekes. De, gondolom, ezeket az "utca emberei" megkérdezetteket csak úgy kitalálja a cikkíró, nem?
@a szív fészkei: az az áldozat, aki később ment oda, munkatársam unokaöccse volt. Állítólag a lányával ment a lőtérre, a gyerek a kocsiban kint ült és várta, hallotta is a riasztót, de nem mert bemenni. a rendőrség meg terelt erről
Valaki olvasta már?
"Így került újabb sokmilliárdos munka közelébe a Közgép"
Érdekes oldalak, egyből németül is, hogy ne kelljen annyit küzdeni netán az EU-ban a "hivatalos" magyar fordításokkal. Könnyebben képet kapnak a külföldiek a hazai viszonyokról! :)
www.fecsego.eu/2012/04/21/igy-kerult-ujabb-sokmilliardos-munka-kozelebe-a-kozgep/
@a szív fészkei: ha rozsdás az nem jelent semmit önmagában, azt kéll nézni milyen rozsda és mjilyen vastag asín mindig rozsdás kivéve ha sűrű a forgalom rajta a futófelület kifényesedik...a rozsda azt is jelenti, hogy -esetleg- jó minőségű szerkezeti acél

merüljetek el az acélipari kereskedelemben egy kicsit
@Deathstick:
Még aznap hallgattam meg, amikor megjelent! :))
Óriási a csóka. Azért a '70-'80-as évek pörgős zenéi is fantasztikusak voltak, máig bele, bele hallgatok azokba.
Sok zenésszel lépett fel, sok zenei hatás is érte.
@keresztanya fabi(en): Jaj, ja mi maradunk itt ezzel a - még sajna le nem - kötözött bolonddal.
@a szív fészkei:
Elmebeteg ez.
Azokat pedig eltiltanám egy életre a hivatásuktól, akik ennek a szerencsétlennek engedélyeztek fegyvertartást és lövészklub tagságot.
Orvosnak is kellett látnia, annak a papírját összetépném, menjen kapálni!
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: És a mai napig le tudja őket játszani! Én 2008-ban láttam Cardiff-ban, ott és a többi koncerten is azt csinálták, hogy a közönség bedobált "cetliket", amin számokat kértek és az aktuális album eljátszása után azokat nyomták. És szünet nélkül végigmentek a kb. 3 órás koncerten. Holott a zenekar tagjai is Springsteen korúak. Sajnáltam federici-t is. meg Clemmons-t is, hogy elmentek.
De nyilván nagy show lesz idén is!
@keresztanya fabi(en):
Én is soproni vagyok eredetileg... Ott születtem. Halász u. és Paprét környéke. :)
Imádtam Tómalmot.
@Deathstick: Nem voltam bulvárnál soha. DE meg szokták fingatni- ők meg Blikk a minisztériumokat - és ez a része valós lehet. "S a nép, az istenadta nép
Oly boldog rajta, Sire!
Kunyhói mind hallgatva, mint
Megannyi puszta sir." - Ha a nevek kamuk is, azért a feeling szerintem valós. Aranyjánosi.
@Deathstick:
:))
Bruce Springsteen & The E-Street Band - csütörtök, július 12, 19:30, Ernst Happel Stadion, Bécs.
@a szív fészkei:
Sok. Egyik oldalon túlzottan is szigorú a fegyvertartás, a másik oldalon pedig akkora magyarosch lazaság és nemtörődömség van benne, hogy életveszélyes!
Amíg ilyenek csak a közelébe mehetnek egy lövészklubnak, ne mondja senki, hogy minden jó.
@a szív fészkei: " Ha a nevek kamuk is, azért a feeling szerintem valós."

Valóban. Gondolom, emellett maguk az újságok is anyáznak, hiszen mobilt is meg internetet is erőst használnak. Ahol Te dolgozol, mi az álláspont? (Mármint az anyázáson kívül! :-)) Lehet ezt is "okosba" megoldani, mint cégkitelepítéseket? Mondjuk, valami igen kedvezményes szlovák/osztrák/román roamingos szolgáltatással?
@rodeo36: így van, én mint néhai vasutas megerősítelek ebben. használat közben fényesedik ki.
Amúgy meg az egészet cseszhetik, mert mióta kimentek az oroszok, bejött a redszerváltás, behalt az egész. Addig is a tranzitforgalom tartotta el az egészet, meg az állami támogatás. Helyesebben a tranzit volt, ami hozott a konyhára. Mondjuk a jugó-szovjet napi 10 pár irányvonat oda-vissza. Csak a Kelebia-Záhony viszonylatában meg volt ennyi, és még számos helyről.
Hogy lehet úgy dolgozni, mint ma is, hogy agy vasútállomáson szét vannak az eszközök és emberek osztva. Pl. számítógép, nyomtató, szekrény, kilincs, függöny, egyik az egyik kft.-é, másik a másiké, és így dolgoznak rajta , vele több cég. Teherforgalom gyakorlatilag nincs, az iparvágányokat benőtte a gaz, személyforgalom lenne lenyűtt, szutyoktól, mocsoktől ragadó szeméylkocsikkal, mint 1973-ban, mint amikor a pályafutásomat kezdtem. Mondjuk gőzösök már nincsenek, ennyi volt a fejlődés, meg néhány pályaszakaszon 100 km/ó vagy kicsivel felette a sebesség. Mondjuk Bp.-Hegyeshalom 160-as pálya. De a többi? A személykocsik sem alkalmasak a nagyobb sebességre. Szarból nem lehet várat építeni, majd elfolyik a pénz tuggyukhová
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Jó mulatást, nyilván király buli lesz!

Én majd errefelé (UK) próbálok "beugrani" egyre! :-)
Nem hirdetünk versenyt, hogy mikor és milyen néven talál vissza Stefi (Pifta) a keblünkre?
Nekem megérne valamit!
Pl: mamitirtok summa rum csóka egyik kezét feláldoznám, amivel dögösködik a billentyűzeten - onnan jutott eszembe, hogy tök jó kis fűrészt vettem ma... :))
De kisorsolhatnánk egy férfias farkasszemezést is Kusza Szem nagyfőnökkel!
@a szív fészkei: Pénteken még nem tudtak semmi hivatalosat, csak a bulvárlapokból. Majd hétfőn talán okosabbak leszünk.
@Deathstick:
Ja, hogy te onnan nyomod! :))
Akkor: brucespringsteen.net/category/live-dates
Most van itthon a volt munkatársam, Derby-ből pont. 5 éve van már kint.
Mivel nyomulsz arra? :)
@a szív fészkei: Na de ez csak a felcsúti. A Cinege utcai mellett is lehetne vajon venni házat?? :)

nol.hu/belfold/nem_koltozik_orban

Messze van egyébként tőletek? :)
@a szív fészkei: a szolnoki Baunok házaspár férfi áldozata a férjem erősáramús osztálytársa volt
@keresztanya fabi(en):
Gyanús vagy Te nekem. Elég rendesen hullanak az ismerőseid... Kezdjelek letagadni??? ;D
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Köszi. Ezek szerint te is beregeltél az oldalára? Onnan rendszeresen küldik a frissítéseket, beleértve az USA turnék idejét, helyét is.

"Mivel nyomulsz arra? :)"

Hát igen, idestova 7,5 éve és amolyan orvosféle vagyok.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: a farkasszemes nézésre én éppen stefikét javasolnám
lehet, valami családtag, ha már tudja, hogy milyen boldog házasságban él az álompár? (mint egy rossz álom-ra gondoltam)
@Deathstick: Én alkalmanként írtam kulturális cikkeket, de ez a felület már megszűnt számomra, nem tartották fontosnak a kultúrát a "gazdák" olyan formában, ahogy mi a szerkesztővel - pedig nagy látogatottsága volt - , úgyhogy ő felmondott, mielőtt nagyon szar kompromisszumba kellett volna mennie sokkal kevesebb pénzért. Én meg azóta nem írok.

Tehát fogalmam sincs sajnos.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: én egyiket sem ismertem. viszont már két cég felszámolásra került , ahol dolgoztam. Azért ez sem semmi. A mostaninak is ez lesz a vége.
Emlékeztek mekkora cirkusz volt tavaly, mikor megírtam mekkora baromságot csináltak a Hungaroring felfestésével, és mi volt a nagydíjon?

Na, idén nem szeretnének céltáblává válni:

totalbike.hu/hirek/2012/04/21/nem_csuszik_talmacsinak/
@Gábriel angyal: Tudom, hol van, a kölykeim régi óvodájával szemközt. (az volt a BM-ovi, oda hordhatták fel az asztmás városi BM-es kiskölkeket meg felvettek környékbelit is.) Mi akkoriban arra laktunk, de lejjebb pár megállóval és kényelmes volt odajáratni.

Még az első Orvbán-ormány alatt Pintér seperc kipaterolta a gyerekeket onnan, azóta üresen áll az a hatalmas szép telek a Kútvölgyi úton régi két villával. Valakire várva vár...

Ott egy telek 200 milla körül van, házzal nem tudom mennyi lehet.
@keresztanya fabi(en):
Nézd (nem is Kusza Szem), a Stefi nevű véglény egy szerep. Túl átlátszó és vastagon ellentmond minden nőiességnek. A kedvenc gyilkolászósdija csak férfiakra jellemző módszer, a stílusa mesterkélt és szerepjátszó. Valahol pedig ecceri, mint a faék. A Lendvay utcából gondolom megfizetik érte, próbálja a káoszt fokozni, a témákat bomlasztani. Pedig aztán... a Hormon Egyházunk nyomába sem jut a szerencsétlen! :)
@keresztanya fabi(en): Ó, hát csapkod a közeledben az erőszakos halál. Az egy nagyon randa ügy volt. Huhh, így végezni, a dögkútban!

Ettől óv meg Orvbán, csak nem látjátok be: a sok pénz vonzza a bajt.
@Deathstick:
Látom, a név kötelez! :))
Legalább van egy normális magyar közösségetek arra, vagy széthúzás van ott is? :(
@a szív fészkei: Sajnálom. Főleg, hogy az olvasói igény sem jelezte a "gazdáknak", hogy azok az oldalak is hordozhatnak csatolt, témába vágó reklámot, ha ugye már mindenhez kell a hirdetési bevétel.

Tonképp tipikus a honi vagy itt legyökerező elit tuskóagyúsága kultúra és tudomány terén. Valaki (kzoltana?) belinkelt fentebb 1 képet valami labor/tud. műhely átadásról orbánnal és kósával... Az arcok magukért beszélnek.
@Fabius:
Neked köszönhetik, ohhh Nagy Fabius! :))
Idén fostak pennád erejétől!
@Deathstick: Na pedig hihetetlenül visszafogtam magam és semmi politikai megjegyzést bele sem kevertem a cikkekbe.

Ez mondják filmes ismerőseim, mindenki, hogy döghalál van.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: tudom, reggel írtam is neki egy kedveset, hogy nem az, aki. Még azt is, hogy nem ellenség nekünk. Hát ezt nem reagálta le
@a szív fészkei:
Sajnálatos, mert jó kis stílusod lehetett... :))
Én informatikai cikkeket írok a helyi civil újságba, a lemil blogra írogattam pár katonai jellegű témát (rövidesen lesz az itteni MakettShowról egy beszámoló), egy web oldalt viszek a nyári bulival kapcsolatban. De én csak amatőr mazsola vagyok.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: A linknév speciel Star Wars eredetű (Attack of the Clones). :-)

Fogalmam sincs, milyen a közösség ezen a vonalon, amerre eddig jártam, nemigen voltak magyarok (alapvetően az ország nyugati-délnyugati részét preferálom). nagynéha összefutok 1-1 évfolyamtárssal a repülőn oda-vissza, akkor eldiskurálunk, de ennyi.

Mondjuk, nem is igen kerestem a kapcsolatot senkivel itt kint, de hát, nomen est omen, ugye?
@keresztanya fabi(en):
Jelöld meg ismerősként! :))
Lehet, hogy azonnal le kéne tahótlanítani az ilyen kreténeket, mert látszik, hogy úgysem kommunikálni akarnak, hanem alantas ösztöneiket kiélni csak. Viszont manapság meg alig vannak rendes trollok, szóval viszket az ember keze....
@a szív fészkei: Az is az volt? Akkor gyorsan pályát módosítok! :-) Nem vállalok közösséget egy KDNP-sel!
@keresztanya fabi(en): Nekem soha nem válaszolt még, pedig megszólítottam többször is. A másik viszont kitüntetett becses üvöltözésével. Boli meg a bevásárlása bejelentésével verte ki nála a biztit.:-DD Arrafelé,Tahófalván biztos csak zsidók járnak közértbe.
@Deathstick: Előbb volt az, mint hogy megszállta volna a Szentlélek.
@a szív fészkei: nem baj, mert nem volt lottóm, marad a remény jövő hétre
a Kósa meg kutassa azt, amire én gondolok
@a szív fészkei: "Nem vitték el a lottónyereményt."

Talán rád vár, hogy eltaláld a számokat... vagy hogy egyáltalán bedobd a szelvényt! ;-)
@Deathstick: Bele szoktam nézni a Hidegsebészbe, bírom a címszereplő csajt a Szülfelből, de hogy végig nyomja a nyolc órát a boncasztal mellett tűsarkúban, azt nem bírom elképzelni. :-DD Pedig magam is azon billegek, igaz nem preparálok senkit.

Azt írták, hogy a rákgyógyászat kurvára megszenvedi, hogy kimennek a jó magyar patológusok - mert itthon hugyér-szarért tartják őket és ott nincs hálapénz - csúsznak a vizsgálatok, nem olyan pontosak, sőt egyenesen sok a hiba a túlterelt orvosok miatt, így esetleg nem jó kezelést kap a beteg.

Persze ez miért érdekelne itt bárkit is, aki döntési helyzetben van? őket nem fenyegeti a félrekezelés, stb. veszélye a kiemelt helyeken.
@Deathstick:
Szakmainak gondoltam volna... :o)
Ismerősök mondják, hogy nagyon széthúzó a magyar csapat külföldön is, egymás alá megpróbálnak betenni. Valahol ez azért elég siralmas. Nemrég hallotta, hogy az osztrák főnöke szólt egy srácnak, hogy az újonnan jött magyar kollégája már fúrja. Kiakadt a gyerek, hisz 5 éve dolgozik kinn, török, szerb, szlovák munkatársakkal, soha senki nem akart alá tenni, tök normális mindenki, erre odakerül egy másik magyar és az kezdi el fúrni. Remek.
@a szív fészkei: Ja, hogy Surján!! Úgy látszik tompulok, én a másik hülyére (semjén) gondoltam először! :-)

Ettől függetlenül a módosítás még meglehet!
@Deathstick: Nem szoktam venni. A férjem meg ha néha igen, nem tudja, hová teszi. :-DD
@a szív fészkei:
Höööö... :) Ebben én is jó vagyok! :D
Hogyan lehet becsatlakozni, persze szigorúan tudományos célzatból? Mert mindent a tudományért!
@keresztanya fabi(en):
Lottót is vettem, 5 hetest! Most kell megtudnom, hogy nem nyert? Olyan vagy! :(
@keresztanya fabi(en):
Elég ha rámondod! Vudu... :))
@a szív fészkei:
Pár részt láttam belőle, nekem tetszett az a sorozat, bár nem vagyok olyan sorozatnéző.
Kivéve a Mentalistát. Az nagyon ott van! :)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: majd a jövő hétem megnyerjük az 5-öst, jól kibaszunk Simlicskával!

Na hogy jelöljem meg ismerősként?
@a szív fészkei:
"Nekem soha nem válaszolt még, pedig megszólítottam többször is."
Mert olyan kis galád vagy vele. Cikized! Ja, meg a rettenetes intellektusának a fényét akarod megtörni... :))
@a szív fészkei: "Azt írták, hogy a rákgyógyászat kurvára megszenvedi, hogy kimennek a jó magyar patológusok - mert itthon hugyér-szarért tartják őket és ott nincs hálapénz - csúsznak a vizsgálatok, nem olyan pontosak, sőt egyenesen sok a hiba a túlterelt orvosok miatt, így esetleg nem jó kezelést kap a beteg."

Gondolom, a félrement Szentirmay interjúra célzol. Nos igen, problémák vannak, bár (még) nem Pesti kórházakban, részben ezért is nem érte el az ingerküszöböt a helyzet. Hibás diagnózis viszonylag ritka volt még akkor, amikor Mo-n voltam, valahol a szakma igyekezett szinten maradni (ellentétben más szakágak igénytelenebb átlagával).

Nálam akkor fogyott el a cérna, amikor végleg kiderült Megyóék alatt, hogy nem lesz semmi az új eü. törvényből és nem lehet pl. a diagnosztikát "gebinbe" kivenni. (Semmi komoly, csak azt az osztályt akartuk a kollégákkal, ahol éppen dolgoztam anno). Holott előtte már mehettem volna a svédekhez is, de azt lemondtam, mert vártam a törvényre és arra gondoltam, mi lesz, ha már kint vagyok és mégis elfogadják? Aztán emlékezetes módon szét lett baszva az is, azután pedig eldöntöttem, hogy csak addig maradok, amíg a csatlakozás (EU-s) be nem érik.

Így jártam! :-)
@keresztanya fabi(en):
Csinálhatsz Stefi babát is, csuhéból, meg egy faék kell csak hozzá! :D
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Nem is feltételeztem, hogy nem csupán a Szent Tudományt szolgálva akarnál becsatlakozni!!

Szerintem összegyűjtöd verejtékkel megszerzett hormonegyházas tapasztaltaidat - tudom, hogy csak a tudományért szenvednél ennyit, egyénként pergetnéd az olvasót egy csendes templom békés padjában, de hát áldozat nélkül nincs haladás - és elküldöd a nagyobb szakmai fórumokra. Talán tudnál újat mondani.
Bővíted közben egyre a kísérleti alanyok körét, akik legyenek megtisztelve a feladattól.

Emberpróbáló lesz, de a haza hírnevét fényezed!!! Kiköszörülnéd a Slicc ejtette todományos csorbát!
@Deathstick:
Sokkal jobban jártál, nyugodtabb az életed és arrafelé nem áll elő "két köcsög" minden héten új adóötletekkel! A coci töketlenek után most olyan határozott és szemérmetlen csürhénk lett, hogy páran már visszasírják azokat. Pedig aztán olyankor szoktam mondani, hogy egy jó kis betonozás és a Duna legmélyebb része jut ezekről az eszembe.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: :-) A deathstickk egy kábítószer, amit (az akkor még fiatal) Kenobira próbál rásózni egy díler abban a bárban, mire az "átírja" az agyát és hazaküldi gondolkozni az életén.

" soha senki nem akart alá tenni, tök normális mindenki, erre odakerül egy másik magyar és az kezdi el fúrni."

Nagyjából ez az egyik lehetőség. A másik az, hogy Mo-n marad, bármennyire szar a helyzet, mert fel sem fogja, hogy miért lenne jó Nyugat-Európában dolgozni.

A fentiekre való tekintettel, úgy látszik jól működtek az ösztöneim, hogy elkerültem a "magyarlakta" osztályokat. :-)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: na erre gondoltam én is, csak meg kell várni a nyarat a kukorica csuhéjra
az ezüstjeimet meg beöntöm golyónak, hogy bebiztosítsam magam vérszívás ellen is
@a szív fészkei:
8-) Hát ezt gyönyörűen leírtad. Megható, hogy mennyire átlátod a tudomány iránti elkötelezettségemet! (Még mindig nem kapok levegőt :DD)
Na, mennem kéne alukálni... Jóóóó rosszak legyetek!
@Deathstick:
8-) Szeretem ezt a filmet is, de ezt nem tudtam volna megmondani!
Jó légy és hát nyugalmas pácienseket!
@a szív fészkei: és még nincs vége, folyt. köv.

Ha nem felejtem el, holnap írok egy közbeszerzési sztorit
Szörnymentes, jó éjszakát!
@Deathstick: Azért ne felejtsd el, a szakmád mindenhová belépést és megélhetést ad persze nagyon sok melóval.

A fiam jogász - tud három világnyelvet, de - ha kimegy, kezdheti előről az egészet, magyar jogrenddel ugyebár ott a seggét törölheti... Vannak szakmák, - pl. az enyém - amit azért nem lehet seperc ott folytatni, ahol itthon abba hagytad. Mérnök, szakmunkás, egészségügyis az mehet a világnak bátran, tudom.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Azért követtem az eseményeket... :-)

Meg 2-3 év után azért látszanak a másik ország árnyaltabb oldalai is. Mindent figyelembe véve angolék is leszálló ágban vannak, legalábbis a növekvő társadalmi szegregálódásuk erre utal. Ráadásul mivel nagyobbak (voltak, főként), a problémáik is erre méretezettek: 1. az egész társadalmuk, de főként Anglia (Wales és a skótok kicsit más tészta) a viktoriánus korból maradt társadalmi klisék rabja és nemigen tudják, hogyan lépjenek túl rajta, 2. még mindig nem emésztették meg teljesen a birodalom elvesztét, 3. fogalmuk sincs, hogy Európához kellene tartozzanak, vagy az USA tagállamává váljanak, bár az utóbbi már nem érdeklődik irántuk annyira és 4. teljesen egyoldalúvá, pénzszektori szolgáltatóvá tették a gazdaságukat, amit jócskán gallyra tett a válság.
Nem egy lapon említendők persze velünk, de amennyivel jobbak az itteni "vibrációk" a magyarnál, annyival jobb Tasmánia Angliánál. Csak hát az már tényleg kurva messze van mindentől.
@keresztanya fabi(en):
Még én is lehet, hogy keresek arrafelé valami melót.
Már unom, hogy egyre kevesebb marad a nagyon családbarát, nagyarányú adócsökkentő és igen balfasz qrmányunk korántsem áldásos tevékenységének következtében. Az ügyfelek egy része leépít errefelé is, egy része kitelepül, sok kisvállalkozás bezár, aki teheti szlovák és egyéb cégekbe viszi át a hazait. Szégyen, hogy a túlélésért mikre kényszerítik az embereket. Annál csak az a büdös bunkó réteg a nagyobb szégyen, akik ennek még tapsolnak is,
@a szív fészkei: Így igaz! De ha elindul a könyv, amit írok, akkor úgy otthagyom a mikroszkópot, mint vakember a vadkörtét! :-)

Vagy átképezem magam vulkanológusnak! :-)
@Deathstick:
Azért látható néhány dolog abból amit írsz, illetve hasonlókat emlegetett volt kollégám is. Az angolokról elég lesújtó a véleménye. A mentalitásuk és igényességük állítólag elég... khm... szóval a nép egyszerű gyermekei elég póriasak.
Na, viszont neked jó munkát (ugye nem morbid ez?) és élvezd a kinti, tengeri levegőt!
Kövér menjen kapálni, ha nem bírja idegekkel, bár a kukorica is egy érzékeny valami azért! hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/4/21/Kover_Laszlo_mindenkit_megmondok_anyukamnak_3336XO#rss
@keresztanya fabi(en): számoljál: az USA vasútvonalainak 99%-át teherszállításra használják, és a teherszállításban hatalmas részt vállal a folyami és tavi teherhajózás is, van ahol a teher vonati sínek mellé személyvonatit építettek, hogy egyáltalán lehessen személyközlekedést csinálni, ami lassú )még úgy is, hogy 140 km-es óránkéntivel is lehet menni, de nem ismerik a gyorsvonat sebesvonat személyvonat rendszert csakis személyvonat azaz vicinális rendszer létezik, minden körtefánál megáll

nincs villamosítás

és hatalmas a kamión forgalom...miért? mert az egyre drágított!!!!!!!!!! üzyemanyagot el kell adni és minél többet, mert az importált üzemenyag vagy nyersolaj mozgatja a gazdaság nyagy részét...mindent elkövetnek, hogy ne legyenek szupergyors vonatok mert akkor senki sem fog repülni ami egy hatalmas üzlet, valamint a személyautó forgalom ami nem csökkent jelentősen

tehát mindent az olajjal magyarázhatunk

a magyarok esete a hülyeség csimborasszója, nem akarok róla részleteket...de siralmas

a Duna tengerjárás gyakorlatilag megszünt és senkisem hajlandó közös beruházás keretében a belgrádi elsűllyedt hajók kitakarításával újra beindítani

sokaknak megéri így az USA mi ért nem kártéríti ezt és tisztítja ki?

na bye
@Deathstick:

imádnivaló a zenglishusage-ja meg a zirodalmi zenglish-e, ezzel a mondattal a Rigó utcában a kéményen át távoznál azzal a megjegyzéssel, hogy soha az utcába sem teheted a lábad

egyébként ezek kezdték a teaparty-kat csak nem hívták annak és ugyanannyit is érnek...

egyébként "ezek" a bankárok pénzelik őket és attól milliomos vállalkozás egy SPRINGSTEEN én egyébként a RAPMESTEREKET SZERETEM mikor először hallottam őket demo LP-ről (tudod 5 perces nagy LP) 1983-ban hát mindíg kinyitottam az ablakot, hogy a sok csimpánzee ki tudjon ugrani ha már beugrott egy pár baszfdmeganyádnyersen cizelláció elordítására
@a szív fészkei: szerencsére nem erről álmodtam, de az utolsó bekezdésben benne van minden.

Az egészre meg igaz az a mondás, hogy annyira még nem vagyunk szegények, hogy ígérni ne tudjon a vezérkarunk. Mert eddig még szinte csak azt tették, azzal meg már tele van a padlás az EU-ban is. Nálunk meg azzal vannak feltöltve az utak
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: a gyerekem olyan helyen dolgozik, ahol kb 50-60 magyar van a cégnél. napi 12 óráznak, általában 2 szombat van ami kötelező, a többin be lehet menni dolgozni.Kva kemény, de nettó 7,50-es órabérrel ok. 300-at vonnak le tőlük a magyar fizura, idehaza kapja a kiemelt szakmunkásbért Ft-ban. Szal árfolyamfüggő, de 600e tisztán meg van havonta. Azok a munkatársai, akiknek idehaza van feleség, gyerek, sorra költöznek ki. A szakképesítés nélküli csajok is kapnak munkát, nem kell németül sem beszélni. Igaz, hogy takarítás, éttermi kisegítés, de ott is minimum nettó 6 EUR-t megkapnak. Lakást bérelni olcsó, ha nincs gyerek, úgy megélnek, hogy 1.000 EUR-t meg tudnak havonta takarítani!!!
Szokat mondani, hogy 10 EUR-ért annyit lehet enni étteremben, hogy ott szarik be az asztalnál.
Most van itthon egy munkatársa, aki januárban vitte ki az asszonyt. A polgármesteri hivatalban 15 perc alatt elintézték a bejelentkezését, a polgármester SZEMÉLYESEN megköszönte, hogy odament, bármi gondja, problémája van, mindenben áll a segítségére.
Nálunk?
@rodeo36: 95-ig dolgoztam ott, 22 évet. Akkora szétbaszták az egészet, már csak romlik
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Hosszan mérlegeltem, válaszoljak-e? Mivel nem akarom, hogy fabius orbán-ekvivalensnek minősítsen, ezért azt javaslom, irkálj nyugodtan bármit, nincs itt kérem semmi félnivaló. Miként azt már javallottam Whatsoevernek is.
Annál is inkább, mert a TEK-dandár tábornok nyilatkozata kizárólag azon a pontokon napfény-világosságúak, amelyeket a Nyilvánosság Egylet törvénysértőnek tekintett.
Nem kell annyit olvasni és kész.
Menj templomba Ophélia!
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Az előző hsz-embe belemagyaráztad, h nem vagyok képes értelmezni a szuverenitást jogilag és politikailag. A következőbe, hogy meglep a fidesz jogellenessége, anélkül, hogy erre bármivel utaltam volna. Pl. így: "Nahát, jéé, :-OO "

Mindenbe belevetítesz valami tetszés szerinti konnotációt, lényeg, hogy olyan legyen, amire lekezelően be lehet szólni?

Ha nőnemű lennél, 2 perc alatt rád sütnék, hogy elégtelen a nemi életed.. Nem állítom, hogy akadémia színvonalon írtam tegnap a heti 60 óra meló után, de légyszi előbb kérdezz, aztán ítélkezz. Köszönöm.
@whatsoever: Az 1-ső hszben a FIDESZ-ről beszéltem. A másodikban meg viccesen megjegyeztem: Te még meglepődsz a FIDESZ hülyeségein?

Ezt te nagyon túlkomplikáltad. Ne láss bele olyat, ami nincs ott.

"Mindenbe belevetítesz valami tetszés szerinti konnotációt, lényeg, hogy olyan legyen, amire lekezelően be lehet szólni?"

Ezt meg gondold át szerintem. Egyszer sem akartalak megbántani, beszólni. Hidd el akkor nem lennék íly' kedves. :D
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Hm, lehet, én is belevetítettem vmi nemkedvest... Elfogadom.. Kösz a választ. Egyik vesszőparipám, hogy elterjedt a valós, oda-vissza kommunikáció helyett az ítélkezés, ami tökre kontraproduktív.. úgy látszik, én is úgy cagyok néha, hogy akit a kígyó megharapott, már fél a kígyótól is... No legközelebb kalkulálok a nemkedvességi skáláddal és a saját előítéleteimmel.. :) Minden jót!
süti beállítások módosítása