Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.01.25. 05:43 Fabius

Viktor és a nagy médiabukta

Címkék: média fidesz orbán viktor klub rádió

Ha csöndben és felhajtás nélkül tűnne el a Klub Rádió észre sem venném. Nem hallgattam soha, nem keresném ezután sem, nem éreznék hiányt és űrt mert nincs. Mint rádió számomra jelentéktelen. Mint "ellenzéki rádió" az ország számára viszont kiemelt jelentőséget kapott: könnyen lehet, hogy ez az ügy rúgja ki az első téglát az Orbán által megálmodott szabályozásbirodalomból, és omlasztja a fejére az egészet.

Sokan, sokszor és sok helyen kritizálták a kormányt a médiatörvény miatt. Viták és kritikák végeláthatatlan tömege ömlött tavaly ilyenkor, amit a lehető legnehezebben igyekeztek meghallani, mert a megfellebbezhetetlenség mindennél előbbre való. Senki el sem olvasta a törvényt! - ordítozták, holott az ábra szerint ők nem olvastak egy sort sem a kifogásokból. Aztán ahogy az akarnokokkal lenni szokott, büszkén felpattantak a szopórollerre, és minden megtett kör után egyre nehezebb lett leszállni róla.

Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani - mondanám, ha bele akarnálak fojtani benneteket a Nemzeti Közhelygyűjteménybe, - de mégis valami ilyesmivel lehet kifejezni a helyzetet. Elvileg van nekünk egy médiatörvényünk, egy Médiatanácsunk, egy Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságunk feltöltve gondosan szelektált jókáderekkel és a hosszú lejáratú Szalai Annamáriával, vagyis elvileg ha szabályoznak, pályáztatnak és frekvenciát osztanak az törvényes és legális.

Éppen csak ezt a tényt nem hiszi el a világ.

Pontosabban azt mondja, ha megírtátok magatoknak a médiatörvényeteket, ha kizárólag pártkáderek ülnek a testületekben, akkor ezzel célotok volt. Teszem azt az első adódó alkalommal hazavágni az egyetlen ellenzéki rádiót. Miért olyan megdöbbentő, hogy ha a frissen húzott nyoszolya láttán azt feltételezik, abban biza hancúrozás is lesz az ifiasszony meg az ördöge között?Végignézve az összegyűlt szarhalmon mitől kéne ezt másképp látnia bárkinek? A meghamisított híradásoktól? A hírhamisító előléptetésétől? A közmédiumokban tapasztalható állapotoktól, a tévészékház előtt a hiteles híradás lehetőségéért könyörgő szakszervezetisektől? A parancsra híradót retusáló szerkesztő vallomásától? A ténytől, hogy nálatok a „ha másként nem megy, húzzál zsákot a Lomnici fejére, mert még vágóképben sem látszódhat a riportban. Most mondta a főnök a telefonban, hogy ennek így kell lennie." - mondatok egyáltalán elhangozhattak, és Böröcz még mindig a helyén van? Attól, hogy közröhej számba megy az is, hogy a szalonnamária hivatalnak ehhez egy árva szava nincs? Esetleg attól, hogy az ország felnőtt lakosságának túlnyomó többsége akkor fog legközelebb közhíradót nézni, ha abban Böröcz "Nádasyd vamzer" István nyilvános szakmai öngyilkossága fog lemenni élő egyenesben?Tudjuk, hogy szerintetek ez lenne a működés normális formája, de a rossz hír az, ezt a világ civilizált fele eléggé másképp látja. Ha a médiatörvénnyel nem sikerült önmagában eléggé leamortizálni a hitelességeteket, akkor ezekkel a dolgokkal azért hazavágtátok teljesen, biztos ami biztos. Csak, hogy igazolva legyenek azok a tézisek és vádak mikkel illettek titeket. Ezen nem segít az sem, ha Gripen Gabriella felháborodásában nagyon nem érti mi a baj, és ezzel a ragadványnévvel igyekszik némi mutyiországozással elfedni a problémát. Na innentől nem számít, hogy a Klub Rádió miért nem nyerte el a frekvenciát. Éppen előfordulhat az is, hogy pont ebben az egy dologban ártatlanok vagytok. Előfordulhat, hogy a rádió tulajdonosaiban volt annyi kurázsi, hogy direkt megetessék veletek amit főztetek. Ha a pályázat nyer jó, ha nem nyer akkor indulhat a cirkusz. Elhallgattatásról vádaskodás, a média mártírjának szerepe, szimpátia tüntetés, nemzetközi hiszti, európai kivizsgálások és énmegmondtam fejcsóválások, Neelie Kroes vizsgálat, meg ami kell. Ezzel ők mint ellenzéki rádió lényegesen többet ártanak nektek, mintha Drágabolgárúr hangján naponta hatszor beolvasnák, hogy Patás Orbán a pokol tornácán csasztuskázik a haverokkal, és gyurcsányhere pörköltet főznek a népnek rozsdás vaslábosban. Ma már akkor is olcsóbb lenne számotokra a buli, ha egy büdös peták nélkül az idők végezetéig megkapnák azt a frekvenciát tőletek, mert ebből már jól kijönni nem tudtok. Szátok íze szerint írt törvény ide, jókatona hatóság oda, bele lesztek szorítva valami megegyezésbe, mert ekkora balhé után presztizs kérdés lesz mindenkinek, hogy az egyetlen ellenzéki rádió megszólalhasson.


A sajtószabadság, függetlenség és pluralizmus nem csak a média szereplőinek érdeke, nem csak őket védi. Megvédené a politikust is a saját hülyeségétől. Ha hagyná.

 

380 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr333751946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@a szív fészkei: Érdekes, tegnap még senki sem vállalta, legalább is erről szólt a hülyítés. Vagy megijedtek a külföldi szakértők bevonásától? A hosszú határidő talán arra jó, hogy addigra talán el is felejtik a zemberek.
Ma már a Zsótika is nyilatkozott, hogy ez egy picikét ciki ügy.
Még a végén kifogyunk, mint doktorok?
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: na, ez így már követhető, köszi. Az más kérdés, hogy az abortusz kifejezetten az a téma, amiben örülök, hogy nem az enyém az utolsó szó... Sőt, férfi lévén inkább bele sem szólok.
Fiatal, (gondosan tervezett) háromgyerekes hölgyismerős szerint: aki betiltja az abortuszt, az tegye kötelezővé az ingyenes kotont is.
@a szív fészkei: Hát, egy színvonalas műhöz színvonalas fordítás dukál. ;)
@Interlock: Így hirtelen ez ugrott be, mert pont ezzel példálóztam, mert fábiusszal ezt citáltuk elő :D
(Én úgy vagyok vele, hogy legyen meg választási lehetőségként, de fontos a megelőzés is, nagyon is)
@a szív fészkei: Pontosan. Biztos összetévesztette a nagyművet a fércművel.
@Interlock: Ó, pedig a legvehemensebb magzatvédők ugye férfiak, mibe van az nekik: Dr. Jobbágyi Gábor, aki jogot oktat!! Most hol is? (mert volt a Pázmányon. Most Miskolcot boldogítja?)

Ingyenkoton szart se ér, ha azt nem használják ugye... Mert ezért, meg azért, millió kifogás van. Plusz vannak hibásak is. Szóval ebbe belepofázni, khmmm.
@Habakuk999: Mindenkinek mindig meg kell fontolnia, hogy mit és hogyan mond. Így van ez a közönséges földi halandóknál is. Ha valamit kimondunk, akkor azért vállalni kell a felelősséget is, úgy gondolom, így korrekt. Politikus pláne vállalja már fel.
A munkahelyemen sokszor cikiznek a kollégáim, hogy "nem félsz, hogy lehallgató van az irodádban?", és mutogatják, a helyeket, hogy hol lehet beépítve. Mert elég gyakran politizálunk, elég vegyes társaságban komcsi, maszop, szadesz, jobbik, fidesz, ballib stb. Mindenki mondja a magáét, vagy éppen kussban marad. És nem folyik a vér, nincs harag, hanem egy picit tanulunk egymástól. A lehallgatóra azt szoktam mondani, hogy már Ti sem lennétek itt, ha ez igaz volna, utána meg azt, hogy valakitől meg kell tudniuk az igazságot.
Amúgy Bözsike utalvánnyal kapcsolatban felsőbb utasításra nem keresik meg a multikat. Miért is?
@a szív fészkei: Nekem a katolikus papok a kedvenceim. Nem dugnak, nincs feleségük (hivatalosan semmiképp), mégis belepofáznak, hogy kivel és kivel ne, ne védekezz, ne vállj el stb. Egy csapat szűz nőtlen férfi kibicel olyan téren, amibe még müllernek és csernusnak is beletörik a bicskája.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: Nem hiszem, hogy ő fordította izzadságos melóval. Valaki összemixelte neki szabott árért, vagy hatalmi szóra - hisz a nagy elnyomásban Slicc akkor is volt "valaki" némi parancsolási puvoárral -,
ki ismerhet itthon bolgár meg német sporttudóst-alapon?

Ha nem a Zemebre Kemebre az elnökünk, akkor szerintem a HVG is hagyja a francba. De egy ennyire tenyérbemászóan hiteltelen figuránál, akit így és erre neveztek ki, adta magát a kurkászás vágya.

Aki keres, az talál. Orvbán ezt találta magának.

Göncz február 10-én lesz 90 éves. hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6ncz_%C3%81rp%C3%A1d
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: Szűz??? Nőtlen (és a házvezetőnő???) Vagfy a másik csapatban játszana. Egyébként elméletben én is megoldom seperc alatt mások baját és a világbékét is.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: Csernusnak aztán még az ebédlőasztala is eltűnt a nagy házastársi haragszomrádban! :-DDD
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:
Ezzel demonstráljuk, hogy mindenben megfelelünk az EU és a szabad piac elveinek ahogyan tegnap szépen megigértük.
Bosszút állunk a Corán, mert elhappolta a nemzeti boltunkat.:)
@Habakuk999:
Azt mondjuk én sem értettem, miért nem volt magyar cég az étkezési utalványok kibocsátói között.
@a szív fészkei: Gonosz dolog, de én jót röhögtem, mikor a kapcsolatgururól kiderült, hogy válik. :D
A papoknál pont ez boszant, hogy álszentek. Teljesen normális dolog hogy felnött férfinek szeretője van (tőlem lehet férfi, meg nő is, gusztus dolga), de hogy csinálják és titkolják és megjátszák magukat.
Nem mostanság rúgtak ki egy püspököt akinek felesége volt és két kamasz gyereke? Valahol los angeles környékén.
@a szív fészkei: Meg ki ne szeretne szívességet tenni esetleg szép pénzért is az olimpiai bizottság elökének?!
@Habakuk999: Hát, a hvg információi szerint nem az volt a gonddal a cba-nál, hogy állta a versenyt, hanem mert kis geci volt velük korábban. De nemcsak velük, az auchannal is.:D
@Dr. Kismac Ph.D: a Jobbikos támogatók ugyancsak elmennek szavazni, lásd az elért eredményüket, és vedd tekintetbe azt, hogy ez mennyi idő alatt sikerült. Ami változik, az az, hogy baromi sok emberrel el lehet hitetni: mocsok EU, köcsögmulti, tolvajkisebbség; mindez ugye általánosítósan, ahogy populistáéknál szokás. A környezetemben kis túlzással viharosan szaporodtak a Jobbik-szimpatizánsok, a jó hír az, hogy tanultabb tagjainál (mert bizony van többdiplomás is köztük) az EU-zászló égetése eléggé kicsapta a biztosítékot, Pataky Attila pedig még a bekötő vezetékeket is megszaggatta.
Kis falunkban két hete beugrottam a kocsmába cigiért (mocskosbagós, rohaggyakmeg), egész délelőtt ott ragadtam: sikerült verés nélkül kijönni, de fényt gyújtani többórás pofázással sem - Jobbikos volt ott mindenki, aki még mozgott, még a hajdan tanács- és TSZ-elnök, majd két ciklusig polgármester elvtárs is. A leszakadt, elfeledett kistérségek egy részének látszólag alternatívát kínál a Jobbik (helyesebben azt hiszik), más részeken pedig azt hiszik, hogy alternatívát fog kínálni. LMP-ről sosem vagy alig hallottak (akiről mégis, arról úgy tudják, meleg, harsány röhögés), MSZP csupa komcsi tolvaj, Gyurcsány becsapta őket, Orbánnak nem is kellettek soha, Bajnai valami könyvkukac ficsúr volt, más nincs.
Ott nincsenek liberálisok, bal- és jobboldaliak; lassan már nincsenek fiatalok, iskolák, könyvtárak, csak a reménytelenség, és a kapaszkodás minden lehetséges szalmaszálba. Apadó segélyek, udvarok végében rohadó traktorok, fűtetlen házakon évek óta kint lógó "ELADÓ" táblák, egykori erdők letarolt maradványai, sodort cigik csikkjei, kátyútenger. Néhányan még sosem jutottak el a szavazóhelyiségig, mert útba esett a kocsma.

A mostani kétharmados ámokfutás fényében szinte mindegy, hogy 2014-ben sima többség, vagy négyötöd a Fideszé; meg merem kockáztatni azt is, hogy még többség sem kell, mert a többiek egyetértése kritikán aluli még úgy is, hogy most a pálya széléről szinte akármit mondhatnának.
Nem egyszerű otthon maradni szavazáskor, nehogy azt hidd. Rágja az ember innen is, onnan is; valakinek hinne, mert már kurva jó volna haladni, a tököm se akar megszorításokban megöregedni, megszorításokat hagyni a gyerekekre. De a zsákbamacskából elég volt, inkább üljön otthon hatmillió választó, csak tanulják már meg végre az urak, hogy meguntuk a vetésforgót.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: dugnak, mint az állat a patikus csajjal, aztán amikor már az egész város a szájára vesz őket, atya elhúz máshová hirdetni az igét, mert besértődik, hogy ilyet feltételeznek róla. Egy évvel utána meg elhúz a patikus szintén máshova itt hagyva a 2 gyerekét.
Volt egy kollégám, aki 4 év tanulás után átment jogra, mert rájött, hogy vér folyik az ereiben, nem tudja elfogadni a cölibátust, a hazugságban élést és megnősült.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer:
Azt sem értem, miért gondolja bárki is azt, ha kiássa a csatabárdot, attól a másik még simogatja a fejünket békésen.
Mindennek ára van. Nyugodtan meg lehetett volna hagyni a többieket is, a feltételeket egy picit finomítani, felosztani a piacot.

Nem, nekünk minden kell bármi áron, azonnal.

És utána csodálkozunk, ha nem sikerül megtartani a francia piacainkat.

Ez mondjuk, rémisztő, valakinek a belső körből megtetszik valami, pif-paf, már jön is az állami segítség.

Ezt azért nem nagyon fogja senki tolerálni.
@a szív fészkei: ezért mondtam, hogy én, mint férfi, inkább passzolnék egy ilyen döntést. Nem akarok újabb "kisdoktorit" írni, mert ez is egy elég szerteágazó téma (a felhomályosítástól kezdve a költségtérítésig mindenféle eszembe jutna), úgyhogy inkább kussolok :-)
@Interlock:
Igazad van, nem az a kérdés, ezekben a térségekben akarnak-e szavazni, hanem hogy a jövő héten fosztják ki a boltokat, vagy két hónap múlva.

Az egymillió mélyszegénység problémáinak kezelése nélkül nem lehet választást kínálni.

20 éve nem foglalkozott velük senki, nem megy tovább.
@Habakuk999: @dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: A héten mérette fel a Cora, hogy mennyi saját márkás csomagolóanyag készletük van a jelenlegi beszállítóiknál, április 1.-től váltás, onnantól Auchan lesz a nevük
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Volt esze:D Fura, hogy egy egyébként teljesen normális dolog (barátnő, gyerekek), mennyire abnormálisnak tűnnek fel ha katolikus pappal kapcsolatban merül fel.
@Habakuk999: Most van a terjeszkedés ideje. Állami segítség nélkül és állami kajajegy nélkül nem tehetnék meg. Ha fordul a kocka és jön egy másik párt és kiesnek a pikszisből. Most kell harácsolniuk.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Ne is mondd, nekünk az van a legközelebb, az a sarki közért:((( Nekem hiányozni fognak, de nagyon.
@Interlock:

Vetésforgó csak diktatúrában sincs.

MINDIG volt-van-lesz vetésforgó, MINDEN demokratikus országban. Akkor most eldöntheted, hogy akarsz-e ilyet.

A Jobbik...? Hmmm. Könnyen emészthető okokat ad a falusiaknak (is), hogy miért ilyen szerencsétlenek, miért ilyen szar az életük: zsidók, cigányok, EU, IMF...

Könnyű úgy, hogy tudok mást vádolni a saját szerencsétlenségemért, no és vidéken nagyon erős a cigányellenesség, részben jogosan, mert sokakat meglopnak (a cigányokkal kapcsolatos dolgokat itt befejeztem).

Törődj bele, hogy ilyen lesz, ha demokráciában élsz, vetésforgó lesz: demokratikusan megválasztott egyik vagy másik párt van hatalmon. SZERENCSÉS esetben mind demokrata. Szerencsétlen esetben bekavar egy Bonsai Duce.
@Interlock: itt most mire gondoltál, mert kezdem elveszíteni Ariadné fonalét
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer:

Nem szívesen ismerem el - utállak!! :-D - de ezzel most megfogtál.

Innentől viszont érdekes lesz a dolog, konzultálnom kell egy jogásszal. Mert ezen az alapon egy rakás ellentmondás lehet az alaptörvényben, és kíváncsi vagyok igazam van-e.
@a szív fészkei:

Miskolcon jövőre már senki nem oktat jogot. Ez fix.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: A Cora a drága , viszont a legszínvonalasabb multi volt sztem
Basszus, már megint ennyi idő van?
Holnap GDP-t kell termelnem. Jó éjt mindenkinek!
@Habakuk999: welcome in the team. :)

A döbbenet, hogy tényleg magad büntetted, de mindenki más is, aki büntetni akarta az MSZP-t a szavazat-elvonással.

De ha keveset keres, ha max 200k bruttót keres, máris büntette magát. Ha meg devizahitele is van, ezt a önbüntetést csak azzal tudom összehasonlítani, mint amikor a szerzetesek saját magukat korbácsolják. :)

Szoktam volt mondani, hogy biztos vagyok benne, hogy a Fidesz szavazóinak nagy része IS demokrata volt, nem ok nélkül hagyták ott több mint egymillióan másfél év alatt.

Elmondhatatlan, hogy mekkora károkat okoz és okozott ez a pasi (ducénk, drága Kedves Vezetőnk) ennek az országnak. Anyagit is (20 hó alatt 14.000 milliárd HUF alsó hangon - v.ö: a teljes államadósságunk cca. 21.000 milliárd HUF), de amit a lelkekkel művelt, az egyszerűen... megbocsáthatatlan, konkrétan büntetésért (nagy-nagy szenvedéséért) kiált!

@Interlock:

Még egy megjegyzés a vetésforgóról: a legbiztosabb módszer Viktort a hatalomban tartani, tehát legbiztosabban úgy tudod elkerülni a vetésforgót (tenni ellene), hogyha a Fideszre szavazol (Isten őrizz!). ŐK elintézik, hogy ne legyen többé ez a ronda dolog... :D
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: nem sokkal államvizsga után olvastam tök véletlenül ezt a doksit: ftp://jegyzet.sth.sze.hu/Halozati_biztonsagtechnika/4_eloadas/Doks/Kemszoftver/esettanulmany-poloska-20020201.pdf
Technikailag érdekes volt (főleg a poloska felfedezésétől kezdődően), izgalmas, ugyanakkor megdöbbentő is. Van egy kis "műhelyem" a cégnél, akkoriban még heccből kutattam át minden szegletét (még a fénycsőarmatúrát is), szerencsére nem találtam semmit. Mostanra, hogy a kollégákkal olykor-olykor "vitafórumot" is tartunk benne (mert ebédelni nem járunk, és néha jólesik pofázni), engedtem kettejük kérésének, és építettem poloskadetektort (biztos, ami biztos alapon); telefon, mikrofon a közelben sincs, még az ablakra való rálátást is figyelhetjük. Az a két kolléga eszméletlenül paranoiás lett, én ugyan röhögök rajtuk, de ha ez kell a lelki nyugalmuknak, legyen. Furcsa félelmek ezek...
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer:

Illetve vááárjunk csak, ezt könnyen feladtam, pedig nem biztosan kellett volna. Szóval az Úrjézuson meg az ő egyházán indult a vita, amiről a VII. cikk 2. pontja ezt mondja:

(2) Az állam és az egyházak különváltan mûködnek. Az egyházak önállóak. Az állam a közösségi célok érdekében
együttmûködik az egyházakkal.

Most akkor hogy vagyunk, kedves szakértő kolléga, az Úrjézusnak van szerepe a preambulumban, ha amúgy a törvény betűje deklaráltan szétválasztja az államtól?
@Fabius: ki is szeretném nevezni lecsekkoltam dokit egyszersmind Igazságügyminiszternek.

Szóval Ittenke, neki adod a NAP Igazságügyminiszteri POSZTját?

:D
@Fabius: Miért lenne pont az alaptörvény jobban összerakva másnál?
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Annyira nem volt az drága, gyakrabban volt jóárasítva a csirkemell mint máshol, pl. :D
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: a katolikus egyház nagyjából azt hiszi, hogy II. János Pál bocsánatot kért az inkvizícióért, az erőszakos hitterjesztésekért, keresztes hadjáratokért, zsidók elleni bűnökért stb., és azzal le van rendezve, nincs itt semmi probléma.
Pedig van, nem kevés; ha nem kezelik időben, ha nem fordulnak szembe saját magukkal egy csomó kérdésben, akkor csak idő kérdése, és ők nem lesznek.
@Dr. Kismac Ph.D: akkor meg hagyjuk ezt a szavazósdit, spóroljunk rengeteg pénzt, tegyük automatikussá. Ha egy választás megnyeréséhez elég az, hogy mennyire kúrja el a másik (vagy mennyire lehet ezt elhitetni róla), akkor kár a gőzért, jelöljük ki az élcsapatokat, sorsoljuk ki a kezdőszínt, és hajrá. Négy évig ez lesz elégedett, négy évig amaz.
Ragozhatnám, de minek. Az otthon maradók többsége valami olyasmire vár, mint az LMP, vagy a Jobbik volt pár éve: újakra, frissekre. Legfeljebb nem jön be.
@Fabius: erről beszélünk. Szétválasztást deklarálja, ahogy az alapjogokat szinte ctr c-ctrl v. A sajtószabadság, az élethez való jog, szólás és vallásszabadság átfoglamazása kivételével szinte mindenhol megegyezik a régivel.:D De ugyanakkor úrjézus sincs benne, csak egy himnusz idézettel kezdődik a törvény, isten áldd meg a magyart (na ezt nem kellett volna, szerintem).
A hitvallás a törvény része, ha változtatni akarnak rajta, ahhoz is az országgyűlés kell. Mivel a törvény része, bevezetése így a törvény célját határozza meg. Ha megnézed olyan mint egy hosszúra nyúlt törvényi bevezető. Miért hozták, mi a célja, némi hazafias blablabla-val. De ettől még a törvény fontos része, így alapja lehet egy alkotmánybírósági döntésnek, és alapja lehet későbbi jogalkotásnak. Elég annyit írni, hogy az alaptörvény nemzeti hitvallás rendelkezése alapján...
@Dr. Kismac Ph.D: rosszul, azaz hiányosan fogalmaztam a vetésforgóval: az a bajom vele, hogy vagy köles, vagy árpa, de véletlenül sem valami más. Ez csak a választás illúziója, és mérgemben mindent fel akarok szántani :-)
Én, szerintem, mindezentúl talán, Fidesz-szavazó lennék, ha a Fidesz egy erős jobbközép vagy mijatököm párt lenne; nem szeretem, nem is tudom ideologizálni őket, magamat meg pláne nem, mert innen is tetszik ez-az, meg onnan is. A legfőbb okot, amiért semmiképp nem szavaznék rájuk, Orbán Viktornak hívják.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer:

Na, itten van a döntő érv, a mindent vivő Lola T:

R cikk:

(3) Az Alaptörvény rendelkezéseit azok céljával, a benne foglalt Nemzeti hitvallással és történeti alkotmányunk
vívmányaival összhangban kell értelmezni

Tehát írva is vagyon, törvényi erő a preambulum. Mert önmagától nem lenne az.

Utálom elgáncsolni magam egy vitában :-D De mittom ezzel a külön kiemeléssel tán döntetlenre mentettem a meccset :-)))
@Dr. Kismac Ph.D:

Egy fene, mámma bizonyságát adta felkészültségének és sarokba szorított. Aki erre képes lehet az megérdemel egy talárt és egy rizsporos parókát :-D

Kinevezem!
@Fabius: hódolat, ittenke! :)

Tetszik kettőtök parázs vitája, szóval csak folytassátok!

Télleg, lecsekkoltam doki, elfogadod a kinevezést? :D
@Fabius: ;)
De egyetértünk, hogy a bekezdés akkora faszság, amilyen még nem nagyon volt a történelmünkben. Mert pl. a werböczy féle hármaskönyv úgy áll ellentétben mostani jogrendünkkel -még-mint a fehér és fekete. De ha van járás, és lehet lesz szolgabírónk is talán, akkor már nem is vagyunk messze tőle.
Nem is említve az 1919-es alkotmányunkkal, ami az első írott alkotmányunk volt, mégsem hiszem hogy a tanácsköztársaság alkotmányt szívesen látná itt.
@Fabius: Igérem, hogy nem leszek gazemberebb, mint a nem ányék kormány ministránsa, és nem feledkezem meg a japán cseresznyeimportról sem! Ittenke engem úgy segéjjjen!
@Interlock:

Én még sorolok néhány nevet, akik miatt nem szavaznék rájuk:
- Kövér
- Simicska
- Kiflicsücsök
- Tompika
- Pozsgay - és amit képvisel a mi komenyistánk jó komenyista, a tietek üldözendő.

Ez csak néhány név, akik legalább akkora görények, ha nem nagyobbak mint Viktor.

Nekem is játszhatNÁNAK, ha demokraták lennének, játszhatNÁNAK, ha nem azok lennének, amik. De mivel azok, amik, így nem.

Gyűlölöm, amit képviselnek (mindannyian): a megosztást, a jobbmódúak felemelését, a szegényebbekre szarást - mindezt látványosan. Gyűlölöm, hogy szemérmetlenül lopnak, szemérmetlenül átveszik a hatalmat, teljhatalmat építenek.

Gyűlölöm, hogy LÁTVÁNYOSAN a saját brancsuknak osztogatják a pénzt és saját maguknak, miközben a nép, amelyet vezetniük KELLENE, szóval a népnek az egyharmada a létminimumon él.

Szóval van egypár dolog, ami miatt nem szavaznék rá se most, se a jövőben. Nem jöhet szóba. 200 MSZP kormány se tudna ennyi mindent elkúrni.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Az első mondatban egyetértünk. :-)

De, vitánk alapjára - a preambulum magában törvényerő-e - is jó példa például a Tripartitium előbeszéde. Amiben Werbőczy uram mindössze deklarálja a szándékait, mire törekszik a hármaskönyvvel.

Ettől függetlenül gondolom azt amit te: a Tripartitium kifejezte azt amit az alaptörvény sosem fog, bár mindkettőben szerepel a szentkorona: az ország egységét.
@Interlock:

Én még sorolok néhány nevet, akik miatt nem szavaznék rájuk:
- Kövér
- Simicska
- Kiflicsücsök
- Tompika
- Pozsgay - és amit képvisel a mi komenyistánk jó komenyista, a tietek üldözendő.

Ez csak néhány név, akik legalább akkora görények, ha nem nagyobbak mint Viktor.

Nekem is játszhatNÁNAK, ha demokraták lennének, játszhatNÁNAK, ha nem azok lennének, amik. De mivel azok, amik, így nem.

Gyűlölöm, amit képviselnek (mindannyian): a megosztást, a jobbmódúak felemelését, a szegényebbekre szarást - mindezt látványosan. Gyűlölöm, hogy szemérmetlenül lopnak, szemérmetlenül átveszik a hatalmat, teljhatalmat építenek.

Gyűlölöm, hogy LÁTVÁNYOSAN a saját brancsuknak osztogatják a pénzt és saját maguknak, miközben a nép, amelyet vezetniük KELLENE, szóval a népnek az egyharmada a létminimumon él.

Szóval van egypár dolog, ami miatt nem szavaznék rá se most, se a jövőben. Nem jöhet szóba. 200 MSZP kormány se tudna ennyi mindent elkúrni.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Cseresznyét Csíléből importáljuk ősi torgyánhagyomány szerint, de az ilyen apróságokkal ne bíbelődj gyermekem :-))
@Fabius:
2012.01.25. 20:09:34:
"Részemről ezért elégszem meg az elkúrt lényegi részek kijavításával, és lennék hajlandó tudomásul venni, hogy honfitársaim egy részének az Úrjézus meg a szentkorona emlegetése fontos."

Erre a kommentedre reagáltam a kismalac és a farkas meséjére utalva. Majd ezt kérdezted:

"ezzel a megfogalmazással mennyivel lennénk különben Orbánnál meg az egypárti alkotmányozásnál?"

Sokkal. Tudod mikor? Ha felvilágosítjuk földi halandóinkat, hogy az "Úrjézus" emlegetése és alaptörvénybe kerülése a szélsőjobb által dédelgetett téma, a nem keresztények, vagyis a hazai zsidók, a magyar zsidóság kirekesztése miatt volt (nekik) fontos. (Nem vagyok érintett, csupán valamennyire felvilágosult.)

Emiatt eleve nem igazodik az alaptörvény az EU alapjogi chartájához.

A másik a szentkorona, amit említettél. Javaslom, keress rá és olvasd el Pokol Béla szentkornához és a koronatanhoz kapcsolódó - viszonylag rövid - tanulmányát. A wikipedián Pokol Béla nevét beadva megtalálod, a felsorolásnál a szakirodalmat is hozzá. (Egy éve még fent volt, azóta Pokol Béla alkotmánybíróvá avanzsált, azaz fokozottan fontos személlyé vált, a szentkoronáról, a koronatanról és a korona birtokairól alkotott nézeteivel egyetemben - amivel nincs egyedül.)
Nem véletelül került abba a testületbe, ahol van, hidd el.

A szélsőjobb vette át alaptörvényi szinten a politikai irányítást, ezt nem szabad nem észrevenni! Ha a Fidesz álcája alatt, vagy ha a fontos pozícióba helyezettek saját kezdeményezésére indultunk el századokkal visszafelé, végül is majdnem mindegy, mert a tényeken nem változtat.

Ha utánaolvastál a szentkoronának és a tannak Pokol(ék) értelmezésében, visszatérhetünk a témára.
@Fabius: Hát igen, arról nem is beszélve, hogy lehet figyelembevenni egy olyan törvényt, amit hasonló okokból, (hogy egy régi, elavult, elnyomó rendszert betonozott be) töröltek el 1848-ban. Ez szerintem elég csiklandós kérdés, nem gondolod?:D
@trabant:

A szentkorona tanról végeláthatatlan vitákat folytattam, és végtelenül untam már akkor is.

Viszont a feljebb tett megjegyzés arra vonatkozott, ha nem akarunk éjjel nappal alkotmányozni minden ciklusban, akkor igenis figyelembe kell venni amit a jobboldal is akar. Konszenzus nélkül nem vagyunk különben Orbánnál.
@Dr. Kismac Ph.D: azért nem szoktam mindenkit felsorolni, mert folyton csak eszembe jutnának a nevek, én meg utálom azt az érzést, hogy ezek a gondolataim közé akarnak furakodni :-)
Orbán nélkül a többiek sem léteznének, ebben valamennyire biztos vagyok.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:
"A hitvallás a törvény része, ha változtatni akarnak rajta, ahhoz is az országgyűlés kell. Mivel a törvény része, bevezetése így a törvény célját határozza meg. Ha megnézed olyan mint egy hosszúra nyúlt törvényi bevezető. Miért hozták, mi a célja, némi hazafias blablabla-val.
De ettől még a törvény fontos része, így alapja lehet egy alkotmánybírósági döntésnek, és alapja lehet későbbi jogalkotásnak. Elég annyit írni, hogy az alaptörvény nemzeti hitvallás rendelkezése alapján."

Kösz a véletlen és spontán alátámasztást a Fabiusnak szóló 01.26:00:17:02-kor írtakhoz!

Fabiusnak:
A fenti idézettel máris eljutottunk az alkotmánybírósághoz és Pokol Bélához. Gyorsan ment, és a gyakorlatban sem fog tovább tartani.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Családbarát. Az is baj?
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

De gondolom, viszont a horthysta romantika korában nem lep meg az alternatív történelem értelmezés. :-D

Viszont, ha már a Tripartitium születésénél járunk azért nekem eszembe jutott némi párhuzam:

1514: Dózsa parasztfelkelés leverése (vesszen Gyurcsány) után az országgyűlés elfogadja Werbőczy hármaskönyvét, ami egy sor parasztellenes passzust is tartalmazott. Kötelezően előírta az úrbéri terheket (egykulcsos bebetonozása) és előírta a röghözkötést. (felsőoktatási törvény)

Na, most mondd, hogy képzelődök.
@Fabius: Hát igen, de mi van akkor, ha egy alkotmányban nem akarunk olyan ködös fogalmakkal operálni, mint történeti alkotmány, meg szentkorona tan, ami a jobboldal szívügye? Mert nincs 2 olyan ember aki pl. a történeti alkotmányhoz tartozó törvényeknél ugyanazokat mondaná. Nem is beszélve arról, hogy olyan jogszabályokba lehelünk életet, amelyeket korábban jogszerűen hatályon kívül helyeztek, azaz nem hatályosak...:D Értelmezzük mondjuk a szabad foglalkozás választást, mikor a hármaskönyv nem ismeri azt. Neki a paraszt paraszt volt, a nemes nemes, és a kőműves kőműves:D
Ezzel a tirádával annyit akarok, hogy ami a jobboldalnak fontos az másoknak elfogadhatatlan. Így nehéz konszenzusra jutni. Persze ha új alkotmány lenne, akkor 2 millióan követelnék a szólásszabadságot a gondolat szabadsága helyett...
@Fabius: Azért nem mondom, mert szinte kisérteties a párhuzam. Nem is említetted a röghöz kötést. Hiszen ha lehet a miskolci fideszes képviselőnek hinni, már azt is megmondják, ki melyik városba mehet...
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Mondjuk,én sose szeretem a Corát valamiért. De az Auchanbe se megyek már marha régóta, az is igaz, meg más multiba se.

CBA-ba meg pláne nem!
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Szerintem nem volna baj, ha a két oldal okosai szépen leülnének egymással, és igenis konszenzusra jutnának valamilyen formában. Az alkotmányozás egy hosszú és vitákkal teli folyamat - kellett volna legyen - amivel a többségi társadalom nagyjából egészének tudni kéne azonosulni.

Ez pedig mindkét oldal részéről engedmények megtételével megy csak. Amúgy belegondolva az R cikk 3. pontjának törlésével a preambulum jogerejének kiherélése nem volna túl bonyolult dolog. Esetleg egy olyan deklaráció is lehetne, mint a Tripartitium előbeszéde. Oszt'akkó mindegy az Úrjézus is.
@Fabius:

A revansista politikai nézet és a személyi összefonódás a lényeges új elem, nem a korona, hanem a koronatan tekintetében.
(A koronára hivatkozva ugyanis szinte mindent szabad - még háborúzni is - egy műtárgy, a korona vélt érdekében a valamikori birtokainak határain belül, amit némelyek tudatában nem haladott túl az idő.)
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Zsiga Marcell majd nekem próbálja megszabni mikor melyik városba mehetek...:-D Pláne, ha oda hazamegyek.

De a röghöz kötés a felsőoktatási törvénnyel (részben) megvalósul.
@Fabius: Ha tovább ötletelünk, akkor megkapjuk az egész jó öreg feudális alkotmányunkat. Aztán foghatjuk a fejünket. Meg szegény Kossuth sikíthat sírjában. Persze ő ugyse számít, hiszen self-made man volt Széchenyihez képest. Ráadásul nem volt konzervatív sem!
@a szív fészkei:

Ebből a kupacból a Majtényi riport nagyon jó :-)
@Fabius: Ugye észrevetted, hogy Gyurcsány és Dózsa közzé egyenlőség jelet tettél? Hogy orbán voltaképp egy népi hőst győzött le túlerővel?
@trabant:

Akkor ezek a némelyek majd háborúzzanak, Pokol őrvezetővel az élen. Én nem fogok.

Mellesleg a legújabb elem az író Szájer és a végrehajtó-értelmező Handó belterjessége. Ez szerintem jóval kártékonyabb, mint Pokol meg a szentkorona tan.
@Interlock: Hát ide szokott kommentelni a Quatzkoatl - remélem jól írtam -, aki, ahogy kivettem, elég old motoros az IT-ben. És amikor kezdte itt a pályafutását, rögtön látott valami nagyon nehezen felismerhető és kiírtható randaságot a gépén azonnal.

Furi, furi.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Kossuth speciel liberális volt, és tényleg sírna, ha ezt látná. Egyik kommentelők szokta itt emlegetni az 1100 év feaudalizmust, lassan igazoljuk.
@Fabius: Hát, egy kicsibb nagyobb lett a kalitka. De ettől még kalitka:(
Ezért kell vigyázni a populizmussal. Elméletben jól hangzik, hogy ne menjenek külföldre a diplomások, vagy fizessék vissza. De a gyakorlatban senki se szeretné, ha megtennék.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Mert esetleg 2012-ben nem a naftalint akarná szagolni az ország nagy része.

A történelmi fájásaik meg minden hasonló teljsen kezelhetetlen sirám legyen már elrakva egy másik fachba. Héhó, ez az egybesült Európa virtuálissá váló határokkal, és akkor ők jönnek a maguk avétos marhaságaikkal. Amit azért BX-ben meg mégsem vállalnak fel a pénztárnál, de kicsit itthon azért mégis nyomatnak.

Ez olyan katyvasz, amiből jó nem jöhet ki.
@Fabius: Adnak azért valamilyen díjat, hogy egy ország visszafelé feljlődik?! Vagy legalább azért, mert mégse az oroszoknál volt leghosszabb ideig a feudalizmus.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Hááát, inkább párhuzamot vontam :-) A tűzzel vassal irtásról ugrott be, meg a büntetésről: megették a sajátjai. (MSZP)
@a szív fészkei: A jobboldalnak kell a sirám. Meg a bűnbak. Enélkül maradna a szaros kis becsődölt életükkel való szembenézés. Az pedig nem menne.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Adnak. Már ha díjnak nevezzük a megnyert még két évet.
@Dr. Kismac Ph.D: Azért kellett tákolmány, hogy látványosan és szerintük törvényesen oszthassák saját brancsuknak a pénzt. Meg ne foghassák őket, mint ahogy a szocik hagyták magukat.
@Fabius: Szerintem ne folytasd. :D:D Mert egyre inkább eggyéválnak.;)
Elég borzasztó újra meg újra megállapítani, hogy a történelem ismétli önmagát. Csak mi már civilizáltak vagyunk, és csak jelképesen cincáljuk szét egymást és politikai Lázárokat gyártunk.
Mármint nem lézer jani, mna.

Most pedig miniszterként elmegyek komoly munkát végezni a tollasbálban. Mert én komoly munkát végzek mint 'gazságügyi miniszter!
Jó éjt mindenkinek!
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: De ezt miért kéne nekem akceptálnom? Ez vitte be az észvesztő II.- világháborús örvénybe Magyarországot. Unom már ezt kurvára és kész. Mindig hátramenni,másra mutogatni és habzó szájjal elbaszni a következő évtizedeket.

Mindenkivel megutáltatva az országot lassan. Kurvára hatékony.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Jó éjt!
Nem vagyok jogász -ez kiderült :-D - de ha 92-ig itt minden sztálinista illegitim volt, akkor ők mint párt, mint az alapján választott képviselők, mint az illegitim izé alapján megnyert választás kedvezményezettjei nem illegitimek?

Egy olyan helyeztet használnak ki, amit nem ismernek el? Ezt kérdezte Cohn-Bendit is egy hete. Sztálinista alkotmányú országot vettek fel az Eu-ba és senki nem szólt róla mostanáig?

Vagy ez egy szabászat, lehet bevenni, kiengedni, kivágni, beletoldani? Amikor a Fidesznek kedvező az az szörnyű alkotmány, akkor érvényes, de a többiben - Alkotmánybíróság szerepe meg még amit magukra változtattak, abban soha nem is volt?
@Fabius: @dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Titeket aztán nem érhet a vád, hogy nemis olvastátok a tákolmányt, bibibi. Jó és érdekes vita volt skacok, riszpekt.
@a szív fészkei:

Ez a sztálinistázás úgy baromság ahogy van. A neve volt az max, de a tartalmat maga Viktor faragta újra az ellenzéki kerekasztallal. Ezt ő is tudja meg mi is.

A váltás legitimálására sikerült a leghülyébb kifogást elővenni. Ennyi történt.
@a szív fészkei: véletlenül sem akarom őt bántani, de az autószerelők meg a kocsijukban hallanak állandóan valamit :-)
Igaz, egy vérbeli IT-s kínosan ügyel arra, hogy csak az legyen a gépén, amit ő akar.
@Fabius: Na de oka van a hülye kifogás leghülyébbikjének. Ami klasszikus freudi elszólás: tudja, hogy ő gyártatott most magának pöpec sztálini alkotmányt.
hogy ? aztat irta ki, hogy ugy vagyok bejelentkezve, hogy Bandibacsi 34 ...hmmm tudtommal nem vagyok az ;)

velemeny a horvat meccsrol?
index.hu/belfold/2012/01/26/210_iskolaigazgatonak_mondanak_fel/

vegulis...nem mindegy mar? ez meg hir ...inkabb alszom
@prof...de nem dr felebarát: akárkivel beszélek, senki nem érti, miért kell ennyire sietni az oktatási- és iskolarendszer totális (szétkúrásával? tönkretételével?) átalakításával. Minden szinten last minute változások, komoly lehetséges következményekkel, gagyi vagy nulla indoklással. Mi sürgős ennyire?
@Interlock: egyik alter...ize szoval eee ...oooo bee bee bere Viktor Viktor
hmmm, miután lezajlott itten a csevej, bár nem szoktam ijjeneket tenni, mostan mégis morzsányit idetűnödök, mert úgy érzem szarba ragatt a lábacskám és az iq-szintem a dns csavarodások számának irányába tendál, nem mintha különösebben számítana, hiszen rénjeim sem foglalkoznak vele, a jeges medvék is inkább éhesek, az aurora borealist meg uccse tudom befolyásolni. lényegit tekintve tehát kibököm, hogy többek közt akkor pucoltam erre a zord vidékre, amikor adorno tételit a kor, a tétova kibagyiság valamint a szociálpszichológia alaposan megcáfolta, így asztán annak a lehetőségit, hogy a wannsee-i konferencia részvevőinek poszthumusz iq elemzésit egyenes adásban láthassam, szinte elérhetetlenné vált. igaz, időnként jól esik belerúgnom a zűrhajós félékbe így, a hálózaton keresztül, de ez is csak a zuzmótermés miatt lehet, vagy mittudomén, bizonyára faszolok is majd érte a maga idejében, de az vesse rám az első követ, aki nem szívesen olvas fabiust, tótavét, újpétert... horribile dictu...thomas mannt, miáltal marattam kiváló tisztelettel és ígérem, hogy böfögés közben továbbra is a szám elé teszem a kezem.
@Fabius: rengeteg dolgok vagynak, "röghözkötés" egy szituáció, amit meg lehet ismételni 1000000x, íme:

diák felvéteti magát államilag támogatott felsőoktatásra, kíváló eredménnyel matulál, lesz belőle PhD, vagy MSc, elmegy külföldre de nem törleszt egy fityinget sem, ha utána megy a magyar jog, akkor személyi csődöt jelent (fizetésképtelenséget) ami bárhol máshol mint orvbánlandiában alapvető alanyi jog, és akkor kitörölhetik a hoffmanntörvénnyel a bilit... és a rögöket hazahordhatják...mit gondolsz erről...firnyákok ellen firnyákabbak, azaz a róka addig énekel amíg bereked (Ídézem a Kedves Vezetőt aki Aesopus-t saját magára fordította föl)
@hacsaturján: aurora borealis-ra vigyázni, Nap beleszólt a szinekbe és hosszúságba, jegesmedvék álmai megzavarva rének vadúl száguldoznak míg a fények vissza nem állnak régi mivoltukba...Adorno-t ne olvass diót törni és tobozt leverni a Wassalbi sokkal súlyosabb és keményebb üdv...paci fique -ból, ből, tól, től
@Rodeo36:

a spektroszkópiát se én tanáltam föl...:)))
@hacsaturján: még jó, hogy Fabius éjjel-nappal nyitva tart! :)
@a szív fészkei: Hát ezt mondom én is. Ahelyett, hogy busonganánk meg acsarkodnánk, hogy mi volt sok tízévvel ezelőtt, ahelyett tanulni kellene belőle. Nem idióta és kártékony félállampolgárságokat osztani, hanem kihasználni az eu előnyeit a határontúli magyarokkal. Marhára unalmas ez a múltba merengés.
@Fabius: fura, hogy Úrjézusoztok, amikor így név szerint megemlítve nem is szerepel az alaptörvényben; persze szerepel a Szent Korona, azon megtalálni a képét, de a Korona a magyar címerben is ott van, tán le kéne venni, vagy mi? (vagy retusáljuk a Szent Koronáról a Pantokratort?) - a preambiban szerepel az "Isten" szó, mint a magyar himnusz első sorának első szava, de a himnusz amúgy is szerepel, így ez csak duplikáció; amíg Kölcsey Himnusza a himnusz, úgyis benne lesz az oktatásban, meg az ünnepekben is Isten, ezt dalolásszuk, a gyerek is, a címert is látja mindenhol az intézményeken, a papírjain a Koronával, szóval kit érdekel a preambi? nem beszélve arról, hogy Kölcsey Himnuszától függetlenül az Isten elég képlékeny fogalom, kinek mi-ki: "God is a DJ", elvont filozófiai hipotézis, Jehova, Chtulhu, Krisna, magyarok istene, akármi
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:" Jobban érzed magad attól, hogy előveszed a liberálisok vagy a kommunisták a hibásak kártyát? Tévedsz, ez nem dacos hülyegyerek reakció. Jó reggelt, amit csinálnak abban rendszer van. Előre kigondolt, előre kiválogatott káderekkel."
Ezen a blogon arról cikkeztek, hogy Orbán és csapata f@sszopó amatőr, röktönző bagázs, most meg azzal jössz, hogy itt minden profin ki van tervelve?
Nevetséges.
Az MSZP-SZDSZ- nek még 2/3 sem kellett, hogy kicsinálja a jobboldali médiumokat. Csak azt kapták vissza most, amit adtak anno a Fidesznek. Érték ítélet nélkül: ez egy adok-kapok, ha tetszik, ha nem. Értékítélettel pedig:ez egy rohadt elítélendő cselekedet mindkét részről. És ezt kellett volna észrevenned. Nem, nem érzem magam jobban, ha előveszem a libsik és komcsik hibás kártyáit. Sajnálom, hogy nem úgy tudtam megfogalmazni, hogy neked is leessen: itt most visszafele sült el, sül el a kettős mérce. Fáj, mi?

u.i. "Lovass egy habzó szájú szélsőséges faszfej volt" Ja, ja. Akkor drágabolgárúr is az. És akkor jogos az elhallgattatása. Legalábbis ha jól alkalmazom a szabályaidat.
@Dr. Boli Ch.T:
""O.V. rossz politikus, hiányzik belőle a bizánci csűrés-csavarás, de hiányzik belőle a kommunizmus diszkrét bája is.""
Bocs, hogy félreérteted, én fogalmaztam kevésbé alaposan. Természetesen megvan mindez bennük, de csak a hátérmunkában, mikor a nyilvánosság elé lépnek, akkor rendkívül gyengék. A kommunikációjuk rendkívül gyenge.

Ezt értettem alatta. A tálalás rossz, magyarul.

Ezt gondolom ismered: www.kibulizottorszag.net/
süti beállítások módosítása