Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/mutragya-termelok-nitrogenmuvek-koltsegek.789088.html Ukrajnából származó ... (2024.05.01. 21:14) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.01.24. 04:11 Fabius

A Jobbik és az IMF barátság hajnala

Címkék: gazdaság jobbik imf egykulcsos adórendszer

Ébredés után óvatosan kémleljünk szét Feleim, mert könnyen lehet, hogy nagy napra ébredtünk. Még az is előfordulhat, hogy vége van a háborúnak. Elhallgatnak a fegyverek, a mieink kimásznak a lövészárokból, és elkezdenek az ország jól felfogott érdekében értelmesen viselkedni.

Orbán Viktor ma megpróbálja megismételni a múltheti zajos sikert.
Barrosoval egyezkedve a Felséges Praclikkal ragad gyalogsági ásót, és a lövészárokba rituálisan eltemeti a dakota csatabárdot. Amíg a szorgos lökd a vasat legény ásogat, addig itthon megtörténik az elképzelhetetlen, és a Jobbik ugyanazt kezdi akarni, mint a gyűlöltellenségIMF.

Volner János tegnap bejelentette: "az egykulcsos adórendszer nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így megszüntetése időszerű. A Jobbik politikusa ismét többkulcsos adórendszer bevezetését javasolta."

A TV2 Tények műsora tegnap informális tárgyalásokra hivatkozva azt közölte, az IMF is pont
ugyanezt akarja.

Basszameg, akkor most mégse leszünk gyarmata senkinek? Még nem merem elhinni, várom az egybeesés cáfolatát az ilyenkor megszokott szélsőjobboldali retorikába csomagolva: Volner Jánost egyik éjjel meglátogatták a tudjukkik, és agymosásnak vetették alá. Szegény a rémülettől azóta is erősen tikkel, ezért tűnik úgy, hogy összekacsint a rohattimperialistákkal, és súlyos
an félrebeszél.Vagy: Vona Gábort óbudai otthona elől ismeretlenek elhurcolták, egy szupertitkos helyre vitték, ahol  személyesen Lagarde asszony napokon keresztül verte egy menórával, amíg a kínzástól üvöltve ki nem adta az új jelszót: vesszen az egykulcsos!Persze az is lehet, hogy a szélsőjobboldalon is sikerült végre megérteni: óránként 200 millió mínusszal üzemeltetni az országot annyira nem finom, és ugye leginkább a drága választópolgár zsebének nem tetsző dolog. Nem mondom, hogy ezért kizárólag az egykulcsos a hibás, de az tény, hogy kivette a részét a matolcsyzmus összeomlásából. Ezért én most először azt mondom, a Jobbik végre reálisan lát valamit a gazdaságból, és a több kulcs visszaállításán túl javasolt, termelői szférába adókedvezménnyel visszaforgatott pénz ötlete sem elvetendő. Nyilván a részleteket ki kellene még dolgozni, a sávhatárt valami egészséges mértékre belőni, az adókedvezményt úgy megállapítani, hogy a pénz biztosan a megcélzott célzott szférába jusson, de az alapgondolat nem rossz. 

Most már csak két kérdés maradt nyitva:

1: Orbán Viktort rá tudják-e venni, hogy az egykulcsos bukását a Matolcsyéval együtt hivatalossá tegye, mert erre a Jobbik önerőből nem képes.

2: Ha a Jobbik szerint és a gyűlöltellenségünk szerint is ugyanaz lenne jó az országnak, akkor vajon emezek tanácsot adnak, vagy belepofáznak a szuverenitásba?

+1 bónusz kérdés: ha az ellenségünk ellensége a barátunk, akkor a velünk egyetértő ellenségünk  vajon mi lehet?


 

359 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr13742931

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Súúúhanterz: Mesterházy lemossa a gyalázatot 2012.01.24. 09:46:48

Az év legdepressziósabb napján, amikor a konjunktúra index és a fogyasztói bizalomindex egyaránt rég nem látott mélyponton jár, joggal várunk megmentőnkre, aki varázsütésre szertefoszlatja gondjainkat, visszaveszi Schmitt Pál kisdoktori címét és vissza...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

most akkor örülünk?...vagy csak a jobbik meglovagolja, az amúgy is tudva levő passzát szelet...
legelőször is a blog: kíváló és az illusztrációk faszák! az a záptojás idáig bűzlik a törpe kobakján...a jobbik akkor is hülye ha most rájuk esett a függöny mert annyit rohangáltak rajta, mint a bolond kiscica tejcire várva, most a tej megjött de legalábbis illatozós távolságban szaglik a nózijuk előtt...lesz a törpében kurázsi, hogy ellopja a jobbfelének a zötletét és...kérdésem továbbra is mire fogja felhasználni a 6000 milliárd + 4800 milliárd kamatos kamat azaz 10800 milliárd forintot a törpe? milyen tervei vannak és azokat mennyire mélyen ellenőrzik szakemberek a zájemefből és a zeúból? mert ugye a Róna Pétert és Heim elvtársakat nem lehet most nagyhírtelen PÉSZÁFFÁ átminősíteni de valaki kellene aki érti is meg tudja is...és ilyen közel s távol a jaffás bokorban nem leledzik hacsak nem a gyors'naszádban a mozdonyhorgonyon...esetleg a varázsszőnyegen? jön e csabakirályfi és a turulok meg a griffek és a sámánok mit dobolnak? kitárják vagy be? kétségek gyötörnek a 6000 milliárd légneművé válik 10 hónap alatt és nem lesz olcsóbb a gázolaj
A Jobbikot nem a csúcsvezető sokgyerekes rózsadombi elit szavazta be a parlamentbe.

Volner - a választói érdekeit képviseli.

Vona Gábort meg Orbán patronálja,
úgyhogy Vona - Orbán érdekeit képviseli.
@prof...de nem dr felebarát: Te is tudod, hogy az a digitális fikuszok szintjére belôtt show volt, valami azoknak is kell az élvezéshez... :)
Fabius: a végén ilyen összetett kérdést feltenni ezeknek, na ez ne volt fair! :D
politikai elitünk a mentális betegségek teljes skáláját bemutatja, skizó, bipoláris, többes személyiség, psziho-szocio pata stb

hiába na, a vezényló a hasonlókat gyűjti maga köré :-)
na,
a Jobbik keményen dolgozik azért, hogy 2014-ben a parlamentben csak takarítónőként vagy karbantartóként legyen jelen.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: leginkább: "pata" ló a vezényló patája és a gittegylet...nem mondjátok és kíváncsi vagyok:

1./elbasszák e a pénzt, ha megkapják?

2./ nem kapják meg és a zsebeikbe kell nyúlniuk?
@Rodeo36: és utána mi lesz?...hagyja az eu, hogy elbasszák, csak úgy?...
@Rodeo36: a 2 kérdés helyesen:
nem kapják meg és a zsebeinkbe kell nyúlniuk?
@elmeherceg: Én azt a verziót látom valószínûbbnek,hogy megkapják és nagyon keményen a zsebünkbe nyúlnak... a k.rva anyjukat...kicsit megemelik persze a saját fizetésüket a gazdasági helyzet miatt... :(
@Dr. Boli Ch.T: nincs kétségem efelől...
a zsebbe nyúlás fix menüpont.
@elmeherceg: ez a te ötleted nagyon reálisan hangzik...:))) kérdésem: mennyit találnak a ti zsebeitekben még azon felül amit már elloptak? elegendő lesz e arra a ...szomtuggya mire...mert gazdaságról szó sem lesz a szombati dzsembori után nem is várható hacsak a március ídusa nem lesz más...nagyon más
Pár "apró" pontosítás a cikkel kapcsolatban.

1. A jobbik kezdetektől fogva ellenezte az egykulcsos adó bevezetését. Erről rengeteg hivatalos megszólalást lehet találni már 2010, 2009-ből is.

jobbik.hu/rovatok/orszagos_hirek/lenhardt_balazs_igazsagtalan_az_egykulcsos_ado

jobbik.hu/rovatok/parlamenti_hirek/lenhardt_balazs_az_egykulcsos_ado_quotvegytiszta_neoliberalizmusquot

jobbik.hu/rovatok/kozlemeny/csaladellenes_az_egykulcsos_adorendszer

2009-ből:
jobbik.hu/rovatok/publicisztika/a_jobbik_adoprogramja_valodi_progressziv_adozast_es_adonyomozoi_hatosagot

2. Úgy tudom Vona már nem Óbudán lakik. :)
@Rodeo36: más? mitől lenne más? lézerjani is megaszondta, nyáron jön a másvilág:-)
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: és a csontvázak meg a vempájerek is? koporsók lesznek ahol nyugiban lehet aludni?
@prof...de nem dr felebarát: Alakul ez. :) Akkor most mindegyik tábornak lesz saját parlamentje? A libsik alakuló ülése mondjuk a Szabadsajtó úton, a jobbiké Bösztörpusztán a balosok meg mondjuk Kádár sírjánál a kerepesiben?? :)
Szomorú és egyben vicces nézni hogyan hasonul meg a jobboldal, hogyan adja fel napról napra önmagát. Persze mint a mai napig nem hajlandók semmiért sem vállalni a felelősséget ez pedig mindent hiteltelenít.

"„Matolcsy György a jobbkezem. Nem tud senki sem mondani olyan összeget, amelyért a jobbkezemről hajlandó lennék lemondani”

Fontosabb Viktor arca mint a nemzet, Heim is gátlástalanul mosdatta a főnevelőt...
@Gábriel angyal: nem igaz, nekem is van egy sajátom az iPad-omon, arra ülök, ha nagyon elfáradtam a sok irigálástól...móka és vidámság
Egyébként számít az valamit is,hogy a jobbik miről mit mond?
Ha a vezér következetesen mindig mást mond, mint azt megelőzően, akkor az őt támogatva ellenző, vagy ellenkezva támogató párt álláspontja roppant fontos lehet. Főleg úgy, hogy az ő véleményük is igen pragmatikus.
Nem azért, de aki a híreket figyelte, az tudhatja, hogy a Jobbik már a bevezetése előtt ellenezte az 1 kulcsos adót, mivel az a magasabb keresetűeknek kedvez (ráadásul az ő szavazói pont a kiábrándult kis keresetűek). Ezáltal az egész poszt értelmét veszti. Volner pedig több mint egy éve is beszélt erről sajtótájékoztatón tévében, interjúban, közleményben. Más kérdés, hogy a Jobbik értelmes megnyilvánulásait rendre elhallgatja a jobb és bal média, és csak a balhékról tudósít, arról viszont egészen kisarkítva.
Aki nem akar a posztból ömlő sztereotípiák mentén szemellenzőssé válni, neadjisten a mondatokat a tartalmuk és nem a mikrofon előtt álló személy iránt érzett személyes érzelmei alapján fogadja és értelmezi, az nem ír ilyen marhaságot, mint a poszt írója és mint sok kommentelő.
Bár azzal is tisztában vagyok, hogy ezért a pár mondatért is fasisztának tartanak egyesek, és ebben nyilván nincs is semmiféle demagógia és csúsztatás.
www.echotv.hu/belfold/jobbik_tovabb_melyult_a_szocialis_valsag.html

MTI-hír, és a dátumot kell nézni.
Most nem állok neki korábbit keresni, de emlékszem rá, hogy még a 2010-es megszavazása előtt is hangsúlyosan ellenezték.
@esztike7: Ebben most speciel igazad van. Abban azért reménykedem, hogy emiatt nem leszel te sem fasiszta. :)
@esztike7: a jobbikkal kapcsolatban nem a tagadhatatlanul jó megoldásaikkal kapcsolatban merül fel probléma hanem infantilis és szakmailag ismerethiányos megnyilvánulásaik mellett határozottan rosszindulatú cselekedeteik miatt és ez saját hibájuk vagy azé aki erre ráveszi őket
@tarackos:
"Matolcsy György a jobbkezem. Nem tud senki sem mondani olyan összeget, amelyért a jobbkezemről hajlandó lennék lemondani”"

és ma beszél Barrosoval. Tud mondani olyan összeget...
@Rodeo36: Nem értem, ennek mi köze ahhoz a tényhez, hogy a poszt téved, mert az egykulcsos adó ellenzése sokkal korábbi az IMF-kérésnél. Hát ez az, általánosít a legtöbb ember, gyűlöli a Jobbikot, jogosan vagy sem, az ebből a szempontból mindegy, így ha normális dolgot mond, azt is ki kell figurázza. Na ez aztán valóban objektív hozzáállás.
Értem én, hogy mi a bajotok a jobbikkal, hülye azért nem vagyok, csak ettől még a tények tények maradnak.
Én nem vagyok jobbikos. De nem is esek tőlük kétségbe. Szakmai felkészületlenségből már jó néhány kormány is elégtelenre vizsgázott.
@Fabius:

Gyűjtik a pízt nálatok is:

Új kerületek kacérkodnak az adókivetéssel

A nyolcadik kerület egyelőre csak addig jutott el, hogy fönntartja az adókivetés jogát, a XIV. kerületben, vagyis Zuglóban már az idén bevezetik ezt az adót. Ami érthető, hisz az évi 12-25 ezer forintos adót a lakástulajdonosok többsége - ha nem is boldogan - de ki tudja fizetni. A nagycsaládosok és a nyugdíjasok kedvezményét is figyelembe véve Zugló 60 ezres ingatlanával számol ez akár évi egymilliárd forint plusz bevételt jelenthet az önkormányzatnak - amiért már érdemes lehajolni és vállalni a polgárok morgolódását. Bár konkrét tervek nem ismertek, várhatóan a jövőben egyre több fővárosi önkormányzat él ezért ezen adóval.

www.napi.hu/ado/adot_kell_fizetni_a_lakasok_utan_egyre_tobb_budapesti_erintett.508395.html
vityátor egy fsz, igaz nálam ez eddig sem volt kérdéses :D

Orbán Nagy Imre újratemetéséhez hasonlította a szombati tüntetést !!!!!!
Óriási kiállásnak nevezte a békemenetet, sokat jelent neki, hogy százezrek imádkoznak az országért!!!!!.

index.hu/belfold/2012/01/24/orban_nagy_imre_ujratemeteshez_hasonlitotta_a_szombati_tuntetest/
@dr.dr. Secnir doktor:

"és ma beszél Barrosoval. Tud mondani olyan összeget..."

Na csak várd ki a végét:))
Bár azt gondolom, hogy Heim hányásszerű interjúja, Orbán felmentése a felelősség alól,Ov-nek menlevél, Kusza Szemnek elbocsájtó szép üzenet. Ügyesen előkészítette.
Az Orbán kormány bármit bevezet arcvesztés nélkül. Ha jövőre a jelenleginél több kulcs, vagy sáv lesz az adózásban, az is OV érdeme, hiszen 2010. 02. 09-én még ez volt a véleménye: "ha az adórendszer nem veszi figyelembe, hogy a megkeresett összegből hányan élnek, hány embert tartanak el, akkor az sohasem lesz igazságos. Ebből következik, hogy nem lehet egy kulcs, több kategóriának kell lennie"
www.orbanviktor.hu/cikk/tobbkulcsos_adorendszerre_van_szukseg
Húzd meg, erezd meg/jó zsarú, rossz zsarú

Navracsics: Nem változtatunk az alaptörvényen
2012. január 24., kedd 9:20 InfoRádió

Meghallgatom Letöltöm Kinyomtatom Elküldöm Betűméret + -

Nem akar változtatni a kormány az alaptörvényen a bírók nyugdíjkorhatára miatt - közölte Navracsics Tibor miniszterelnök helyettes a Magyar Rádió reggeli műsorában. Kiderült az is, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa szerint a szlovák állampolgársági szabályozás belügy.

inforadio.hu/hir/belfold/hir-478385
@Rodeo36: Még igyekezniük kell, hiszen a tökéletesség a liberáldemokraták ismérve ugyebár. :)
Reménykedni azért lehet, főleg amióta Fabius bevallotta, hogy a jobbik tőle is lopja az ötleteket. :)
Gyerekek ezt nem értem. Ott volt összekalapozva a pénz és mégis veszni hagyták saját magukat? Lehet csak azért hogy lehessen a világba ájvékolni hogy nincssajtószabadság és fúj antiszemiták, stb??? :)

index.hu/kultur/media/2012/01/24/nmhh_nyolcmillion_mult_hogy_nem_a_klub_radio_nyert/

"Az NMHH szóvívője szerint csak nyolcmillióval kellett volna többet ajánlania a Klub Rádiónak, hogy elnyerje régi frekvenciáját. Volt is rá pénzük, hiszen 120 millió forint támogatást kaptak a hallgatóktól.

Ha a Klubrádió nyolcmillió forinttal többet ajánlott volna, akkor ma az övé lenne a 95.3 MHz-es frekvencia – mondta kedden a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának szóvivője az m1 Ma reggel című műsorában.

Kiricsi Karola közölte: a rádió az 53 millió forintos, minimális éves díjajánlaton felül egy jelképesnek mondható plusz vállalást tett pályázatában, 0,4 százalékot vállalt a minimálár felett.

Ehhez képest a nyertes plusz 40 százalékot ajánlott, vagyis csaknem százszorosát, mint a Klubrádió – közölte a szóvivő.

Arról, hogy a Klubrádió a 95.3 MHz-es frekvenciával kapcsolatos pályázat decemberben meghozott eredményét jogi úton támadta meg, a szóvivő kijelentette: a médiatanács vállalja döntését a bíróság előtt, hiszen annak alátámasztására minden formai és tartalmi adat rendelkezésre áll.

„A baj az, hogy nemzetközi színtéren terjedtek a vádak”, miszerint a médiatanács elhallgattatta a Klubrádiót – tette hozzá Kiricsi Karola, kifogásolva, hogy például az Európai Bizottság sajtószabadságot vizsgáló munkacsoportja előtt sem tudta szakmai érveit kifejteni a magyar hatóság.
@Le_Penseur:

"Az Orbán kormány bármit bevezet arcvesztés nélkül."

Igaz.
Mert már nincs mit elveszítenie.
@Le_Penseur: Arcvesztés, phfű, mintha el tudnák veszíteni már bármit a "hitelességből" ezek a fiatal demokraták ugyebár...
@Gábriel angyal: a tökéletes ember és a tökéletes párt nem létezik és sohasem létezett sohasem fog létezni valamint az Universum léte is a hibákon alapszik...egyébként mi bajod neked a liberalizmussal és a demokráciával? megsúgnád?
@csizsikpizsik: még a szüzességüket kellene elveszíteniük van hozzá egy jó lovam...
ejjjha, ezt a bejegyzést még a jobbikosok is megértik, olyan nívósra sikerült :D
@Gábriel angyal: Hát igen, de 2009-ben nem volt jobbik a parlamentben. Az hogy kint mit mond, elhanyagolható, igazából a lényeg az, hogy mit szavazott meg 2010 áprilisától.Egy magára bármit is adó szélsőjobbos párt, aki karikás ostorral veri az imf-et, eut, aki szerint az ország legnagyobb rákfenéje a cigányok és zsidók mellett a külföldi bankok, most megyetért egy ellenséggel. Ez megengedhetetlen. Inkább tünik demagóg és szavazatmaximáló húzásnak, mint őszinte kiállásnak. Azért a jobbik nem arról híresült el, hogy olyan következetesen kiállna bármiért a parlamenten belül. Inkább nézik a fidesz érdekeit, mint bárki másét, hál istennek, így lemorzsolódnak, mint torgyán.
@Gábriel angyal: Neked egy nagy bajod van a paranoia. Senki se bántott, de rögtön támadással védekezel. Észre kellene venned ezt a bajod, és egy jó menő dokit megkeresni. Ha jól tudom a kommentelők között is akad szép számmal, biztos segítenek neked. Tolerancia transzparenst elkezdted már festeni? Bakancsot bokszolni?
@Rodeo36: Magyar szavakat használj, mert az idegen elnyomó nyelveket nem érti a bajtárs pajtás.
Hitlernek is voltak megfontolandó gazdasági elképzelései. Ez semmit nem jelent.Az egykulcsos adó nem rossz. Sőt, kifejezetten üdvös bizonyos gazdasági helyzetekben. Csak a miénk nem tartozott közéjük. A korábbi szlovák helyzet meg igen. Ennyi történt, a gazdaság szabályaival nem lehet szembe menni. Az van, hogy - ebben az esetben - még a Jobbik is felfogta Matolcsyval szemben. Egyébként már 2010-ben.
Más kérdés, hogy a Jobbik programjából (amely azóta nem hangsúlyos...) mekkora matocsyzmusok olvashatók ki. Szóval lesz még ott mit finomodni... :-)))
@Rodeo36: Ne legyünk olcsójánosok, dobjuk össze a lóvét pár bérelefántra :)
@lafatyolokft: segítenél? talán Ómagyarul megfelel vagy rová sírással (de azt nem értem és nem is tudom)lécci?
@Gábriel angyal:
két hete még más volt a kifogás.
@Gábriel angyal: nagyon feltámadtál az utóbbi 2 napban
@sisszi:
"ejjjha, ezt a bejegyzést még a jobbikosok is megértik, olyan nívósra sikerült :D"

túlértékeled őket.
amíg nem a kurucon vagy a barikádon jelenik meg, addig nem értik.
Jaj Fabius!
Itt nem az volt a baj, hogy ránk koppintottak, hanem az, ahogy, és az, hogy másnak ezért nem!
Újabb megerősítést kaptam a többször kivesézett kicsiviki ideához. Független, önfenntartó országot akar. Ember tervez ...
@dr.dr. Secnir doktor: Tőlük én már akkor is hallottam ezeket. :)
@dr.dr. Secnir doktor: Jaja...20Mrd Euro. Sszep kerek osszeg...
aze az a nyelvtorveny aze az man most mer? szoval ebben van valami, de az is reszint rajtunk mult, hisz okozat...de azon is engedhetnenek azert egy kicsit, bar ha koveteljuk akkor megint baszhatjuk
"Nem mondom, hogy ezért kizárólag az egykulcsos a hibás, de az tény, hogy kivette a részét a matolcsyzmus összeomlásából."

Azt a 400 milliárdot be kellett volna szedni máshonnan, mindenekelőtt a szürkegazdaságból. Vagy nem kellett volna kiadni; pl. az egyházaknak. Meg tudja mondani valaki, hogy mennyi állami támogatást kapnak, mármint azon felül, amit anélkül szednek be a hívektől, hogy bárkinek elszámolnának vele.
De sokat lehetett volna spórolna az adórendszerbe épített gyerekkedvezményen is, ami szintén a magas keresetűeknek volt egy kis ingyenebéd.
Vagy az ismét három évig járó gyes-en, gyed-en amit az a 17 éves cigánylány is megkap, aki még egy napot nem dolgozott.
Szlovákiában egész jól működik az egykulcsos, nálunk ez sem sikerült.

http://www.facebook.com/#!/102ezerPOLGAR
@Rodeo36: "egyébként mi bajod neked a liberalizmussal és a demokráciával? megsúgnád?"

Ennek érzékeltetésére egy történet a közelmúltból. Kapcsolódik az EU pénzügyminiszterek által épp most aláírt ESM szerződéshez.

A történet Szlovákián keresztül mutatja be a liberáldemokrácia diszkrét "bájait".

"Szlovákia azért tolta ki ennyire a szavazás időpontját és maradt utolsónak, mert a koalícióban nagy szerepet játszó liberális SaS párt vezetője és ma reggelig (2011.10.14) a parlament elnöke, Richard Sulík régóta és meglehetősen megingathatatlanul több ízben megmondta, hogy nem fogják megszavazni ezt a tervezetet. A koalíciós „partnerek” gondolták, majd idővel megjön a fiú esze – de nem jött. Paradox, hogy jelenleg egy liberális politikus az egyetlen, aki hajlandó a szavazói és a nemzete érdekeit képviselni, míg a kereszténydemokraták, nemzetiek, szocialisták egyhangúlag, szinte könyörögve nyújtogatják nyelvüket a Nagy Brüsszeli Ülep felé, de ez is csak a jobb/bal, keresztény/szocialista és hasonló politikai ál-kategóriák nevetségességét és az egész rendszer hamisságát jelzi. Aztán nyár végén és szeptemberben, ahogy közelített a nagy nap, lázas koalíciós tanácskozások kezdődtek. Itt merült fel az az ötlet, hogy kössék össze az ESM-ről való szavazást a kormány elleni bizalmi szavazással, ami – ismervén az ESM-tervezet hazaáruló jellegét – nem is annyira bizarr ötlet.

Így is lett, az eredmény pedig az, hogy a szlovák parlamentben kedden a 124 képviselőből 55-en szavaztak a kormány és az ESM mellett a szükséges 76 helyett, így nem lett megszavazva sem az ESM, sem a „bizalom” a kormány számára. Persze minden országban voltak, akik az ESM ellen szavaztak, de ezek rendszerint vagy a szélsőjobb vagy a szélsőbal kategóriába tartoztak, a szlovákiai SaS pedig nemcsak liberális, hanem ráadásul koalíciós kormánypárt is. Sulík egy európai liberálishoz méltatlanul olyasmit merészelt nyilatkozni, hogy „inkább leszek kiközösített Brüsszelben, mintsem szégyellnem kelljen magam a gyerekeim előtt azért, hogy eladósítottam őket”.

A hírre a „piacok”, akik véleménye mindig elsődleges fontosságú, azon nyomban leértékelték az eurót, elkezdődött az vinnyogás a demokrácia alkonyáról, a Szlovákia „jó hírnevén” (értsd: „szófogadó jó szolga”) esett csorbáról, befektetői bizalomról... csak valahogy a szlovák lakosságról nem esett egy szó sem. Az világos volt, hogy Sulík ezt nem viszi el szárazon, mindjárt fel is kérték, hogy mondjon le önként, amit elutasított, mondván ős csak a lelkiismerete szerint szavazott. Ez ma Európában nem megengedett.

Csütörtök reggel – természetesen titkos szavazáson – a „partnerek” leváltották parlamenti elnöki posztjáról és megszavazták az ESM-et is. Így megy ez a fejlett demokráciákban: amit kedden nem szavazunk meg, majd megszavazzuk csütörtökön, nagyon hasonló cirkuszt eljátszottak már a lisszaboni szerződéssel is Írországban. A Radičová-kormány tehát megbukott, az előrehozott választások időpontját március 10-ére tűzték ki. Az eseménysor nagy nyertese a gerinctelenül és sunyi módon, ám sikeresen taktikázó Fico, aki azzal, hogy második nekifutásra megszavazta az ESM-et, egy csapásra szalonképessé vált és már most kombinálnak, hogy egy leendő koalícióban már esetleg benne lehetne. Sulík még nem adja fel és mivel alkotmány-ellenes, hogy ugyanarról a kérdésről kétszer szavazzanak, most az Alkotmánybírósághoz fordult – de ez már csak epilógus, amit ismerhetünk a sok mindenben etalonként szolgáló lisszaboni szerződés keresztül verésének példájából is. (A legtöbb országban alkotmányellenes volt, hogy népszavazás nélkül döntsön a parlament olyan kérdésről, ami felülírja az adott ország alkotmányát – na és? Azóta is csönd van, pedig „de jure” a lisszaboni szerződés sok országban egyszerűen érvénytelen. Európát már régen nem a jog és pláne nem az igazságosság irányítja.)
Kapcsolódó cikk:

Nemsokára bejelentik az Európai Egyesült Államok megalakulását

De ez már az EU vezetését nem érdekli igazán, a mór megtette kötelességét, a mór mehet. Nekik oly mindegy, hogy most egy ideig egy másik mór fogja majd végrehajtani az eszement brüsszeli parancsokat. A lényeg az, hogy a „piacok” fellélegeztek, visszatért a mosoly s kacagás az európai parlamentbe/bizottságba, központi bankba, hitelminősítő intézetekbe, bankokba meg a többi hasonszőrű cion-fórumra. Hogyne örülnének, amikor sikerült ismét maguk mögött tudniuk egy fontos mérföldkövet a diktatúra felé."

Ezek után remélem már kezded sejteni, hogy mi a bajom. :)
@quendelapo: Tessék megszokni, hogy itt minden ilyen tákolmányszerûen mûkôdik! Akkor majd tudsz örülni, vagy repülni....
@lafatyolokft: "Neked egy nagy bajod van a paranoia. Senki se bántott, de rögtön támadással védekezel."

Szerintem nem vagyok paranoiás. Ez a blog is arról szól, hogy Fabius leírja az általa visszásnak ítélt politikai, társadalmi eseményeket, megtűzdelve kérlelhetetlen kritikával. Ezt ugyanúgy művelik itt a postolók, így jártam el én is egy olyan kérdésben amiről úgy ítéltem meg, hogy eléggé ellentmondásos.
@Gábriel angyal: ezzel nem mondtál semmit, a liberalizmus és a demokrácia jelentéséről, az, hogy a szlovákok mit csinálnak és te minek nevezed az egyik pártot meg a másikat az számomra sem nem oszt sem szoroz és a két fogalom meghatározásához semmi köze sincs...fuss neki újra de ne legyen 5 mondatnál hosszabb mert nem fogom elolvasni
@quendelapo: papóka annyi, hogy egy normális és működőképes adó és vámrendszerrel az egészet meg lehet oldani, természetesen az egyházak tartsák el saját magukat de akkor ki szavazna a törpére és gittegyletére? és ki nevelné hű hitre a zembirkákat?
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: sumákol a törpe már megint és festik a zördögöt a falra, hogy ha más lesz csak krampusz akkor örüljön a zembirka és higgyen tovább hűségesen menjen fáklyás menetben a halálba bruhahahahaha
@Gábriel angyal: Szerintem te nem érted, mi az a liberalizmus. Nem csodálom egyébként.

Szívesen elmagyarázom.

Sulik, a hozott példában egyértelműen és következetesen piacpárti, libertariánus érveket hangoztatott és képviselt, még azon az áron is, hogy megbukik a szlovák kormány.

Ez konkrétan azt jelentette, hogy az EU gyáva és saját piacpárti elvei ellen cselekedve, a szokásos protekcionista európai módján mentőmechanizmusokat talál ki, ahelyett, hogy hagyná csődbe menni azokat az országokat (például minket majd), amelyek ezt a túlköltekezésükkel, a kapitalizmushoz való ambivalens viszonyukkal kiérdemelték.

Görögország megmentése egyértelműen antiliberális, antikapitalista gesztus, azt üzeni, hogy ti, akik nem vagytok képesek elsajátítani a szabadpiaci kapitalizmus szabályait, és eszerint gazdálkodni, nyugodtan csináljátok csak tovább, majd mi (értsd, német, holland, dán, stb adófizetők) álljuk a cechet.

Na erre mondja Sulik, meg néhány valódi liberális Európában, hogy álljon meg a menet.
Egyrészt azért, mert nem tud senki kifizetni egy spanyol vagy olasz összeomlást, másrészt épp a kapitalizmus lényegét tagadja az ilyen hozzáállás. Mégpedig azt, hogy aki kockáztat, az csődbe is mehet. Aki többet költ, mint amit megtermel, azt egy idő után nem finanszírozza senki. És akkor vége.

Ahogy ez ezer céggel nap mint nap megtörténik. A kapitalizmus lényege ugyanis az, hogy azért igyekszel körültekintően jó döntéseket hozni, hogy ne juss csődbe. Ha elcseszed, tönkremégy, és ez nagyon motiváló tényező. Ha ez nincs, akkor nincs kockázat. És akkor nincs kapitalizmus sem.

Azt pedig szocializmusnak hívják.
@Rodeo36: Na jó akkor picit rövidebben: :)

"A mai tömegdemokrácia (oklokrácia) a legálságosabb kormányzati alak, amely a valóságban a kohnfoglaló „új arisztokrácia" hatalmát biztosító parasztvakítás. Van egy bohóc (jelenleg Viktor! Viktor!), aki kiszolgálja a nemzetközi pénzkartellt."

Még rövidebben:

"Gyümölcseiről ismeritek meg a fát". :)
@Gábriel angyal: @esztike7:

Az ellenzés és a megszüntetés követelése meg a progresszív bevezetése között van lényeges különbség.

Arról nem beszélve, hogy a szuverenitás lábbal tiprásáról papolás és a gyarmatozás is röhej, mikor gyűlölt ellenségünk azt kéri, amit mi magunk is elleneztünk már a hőskor hajnalán kőtáblába vésve is.

Sokkal kevesebb lózung, sokkal több olyan dolog ami támogatható és előre visz: ez lenne a Jobbik érdeke, és a miénk is.
@szerénységem: Mellesleg Magyarországon mind a négy parlamenti párt antikapitalista, nem piacpárti és se Sulikhoz, se másokhoz semmi köze sincs. A Jobbiknak a legkevésbé.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Hogy lehet így megbecsteleníteni nagy imrét?! Meg az 56-osokat. Semmi gátlása sincs, igazi pszichopata a faszi.
@Gábriel angyal: ennek pinaszőrnyi köze sincs a demokrácia és a liberalizmus meghatározásához...próbálkozzál,

egyébként dr dr dr szerénységem már beadta a beöntést...
Orbán sunyi és kétkulacsos taktikázására abszolút jellemző a következő részlet

"a miniszterelnök azt mondta: arról tájékoztatta az EP-elnököt, hogy a Magyarországon eddig a közvélemény majdnem teljes mértékben Európa-párti volt, de ami most zajlik, azt megváltoztatja a hangulatot az országban. – Nekem ez nem tetszik. Megpróbálom a jobbközép szavazókat Európa-párti vonalon tartani, de ez hatalmas feladat, ami egyre nehezebbé válik – mondta Orbán Viktor."

Ez ugye hazugság, mert nem próbálja meg, másrészt sunyiság, mert ezzel véli zsarolni Brüsszelt (mintha olyan gondot jelentene minket onnan kipöccinteni), harmadrészt kétszínű, mert itthon ugye egészen mást kommunikál.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:

"százezrek imádkoznak az országért"

Ezzel most azt akarta mondani, hogy akkor már csak a Jóisten segíthet? :-))
Na ez a félhülye meg eljátssza a szolidáris és aggódó politikust. :)

youtu.be/r2vlYJZ-MeE

hvg.hu/itthon/20120124_gyurcsany_es_tarsai_az_avason

Na erről írj egy postot Fabius. :)
@Rodeo36: Kikérem magamnak: Prof. Dr. dr. Habil.
:-DDDD
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: nem, ez egy vempájer és hullarabló meg csontvázgyűjtő valamint agnosztikus...Nagy Imre meg egyike volt azoknak a kommunista vezetőknek akiknek nem sikerült...az idők szava elsöpörte, ne hamisítsunk történelmet nem szép dolog...
@szerénységem: hát ha akarod:

pijécsdí emescé bácsilor de habil von kacckacc
@Rodeo36: Figy. Te azt kérted, hogy írjak arról, hogy nekem mi a bajom vele és azt próbáltam vázolni.

Nem arról kellett írnom hogy szerinted mi a demokrácia. A feladat az volt, hogy írjak arról, hogy szerintem mi a baj vele. :)
@Fabius: nincs is isten bruhahahaha megrokkant abba hogy teremtett egy akkora követ amit nem tudott felemelni ez a mindenhatóság átka most képzeld el a gyors'naszád admirálisát dafke zéé gróssz-t alcsútbasznádról
@Gábriel angyal: nem!!! a meghatározásról kérdeztelek ne hantázz...mit szecc? valami ezotérikusch?
@Gábriel angyal: Arról se írtál semmit. Szerintem most már felesleges is.
Nincs itt semmi hanta és te nem a meghatározásról kérdeztél. Ezt írtad:

"egyébként mi bajod neked a liberalizmussal és a demokráciával? megsúgnád?"

Tehát az iránt érdeklődtél, hogy nekem mi a bajom vele. :)
@Gábriel angyal:

A posztírásnál jobbat csináltam: sms-t írtam a haveroknak, keressék meg Ferit az Avason, és szóljanak neki, hogy nem Burmába költözött ahol nincs internet :-))

És tádám: máris megtekinthetők a képek, hogy tölti napjait a városban ahol 35 évig éltem.
Lassan ennek a dalnak a szövegét is át lehetne írni elég rendesen. :)

youtu.be/6X_ZWNFJPnU
@Rodeo36:

Jól van, jól van. Én a flat tax-et védtem - ami tőlünk északra bevált - nem a haramiakormányt, amelyik bevezette.
orbanék persze azt sem értik, hogy ott miért működik és azt sem, hogy nálunk miért nem....
@Fabius: Most felnézek rád. :) Persze ebben az közrejátszik az is, hogy a jobbiknak is írsz már program részeket. :)
Na látjátok nem kel itt bexarni. :)

Ne féljünk az államcsődtől, mert az jót hozhat nekünk

privatbankar.hu/makro/ne-feljunk-az-allamcsodtol-mert-az-jot-hozhat-nekunk-244010

"Steen Jakobsen, a Saxo Bank vezető közgazdászának véleménye szerint a világtörténelem tele van államcsődökkel, és korántsem annyira félelmetesek, mint amilyennek látszódnak. Hozzátette azt is, hogy a csőd elkerülése rövidtávon fájdalmasabb lehet, és gyakran éppen a csőd, valamint a vele járó leértékelés indította el a fellendülést."
@dr.dr. Secnir doktor: de mondjuk én nem bánom, hogy nem itt örjöngenek habzó szájjal. :D
@Gábriel angyal: Még nem is láttalak, de ugyanezt linkeltem most, hogy ezt fogjátok mondani mától. Máskor a lottóötösre fogadok!
@Dr. simonmondja.: Ez így van: ez a polgári körös mi kutyánk kölyke csak álellenzék a színfalak előtt, de biztos szavazó a törvényeikre. Orvbán kesztyűbábja, aki az ő setétebb gondolatait teszteli az édes közönségen.
@Gábriel angyal:

Azt, hogy a jobboldalnak kedves családi adókedvezmények bevezetése mellett meghagyott progresszív adórendszerrel is jóval hatékonyabban működő cuccot lehetne kidolgozni, és én ezt tartanám jónak, speciel nem a Jobbiknak írtam, hanem általánosságban ahogy minden mást.

De nyilván nem fogok plágiumot kiáltani, ha ez megtetszett a Jobbiknak. :-))
@Fabius: Ebben egyetértek veled. A családi adókedvezmények és a progresszív adó lenne a legmegfelelőbb.
@a szív fészkei: @Gábriel angyal:

Jakobsen Dániájában hányszor volt államcsőd?
Egyszer sem.

A miénk eléggé fájt, nekünk, és nem a dánoknak. Apró emlékeztető mielőtt az államcsőd romantikába menekülnénk:

www.otvenentul.hu/penzugyek/38371
@Rodeo36: Ott a pont nálad.Ha vannak jó ötleteik és meglátásaik,miért a legótvarabb eszmerendszerek mellett tesznek folyton hitet, amik hetven éve is kukában végezték?

Ez eléggé hiteltelenné teszi őket. Egy párt ne a barmok szintjére süllyedjen le, hanem emelje fel magához lehetőleg az embereket. Egy-két jó gondolat azért nem menti az ámokfutásukat, legalábbis nálam nem.

És ahogy Gábrielünk már boldogan kopizta is, várják az államcsődöt reménykedve,mert az mégis jobb, mint a zsidó IMF. Na innen mit figyeljek rájuk?
Belesüllyedve valami nagymagyar szupremációs álomba (ami csak két világháborút hozott ránk), nyomatva a történelmi féligazságokat és üvöltő hazugságokat, konteokat éjjel-nappal, nem lehet jó és modern párt semmilyen alakulat.
@Gábriel angyal: Én már mindenkivel. Ott az agyatokban társbérletben.
@Fabius: Ezt írom. Máséval veri a másnak fájó csalánt. Dániából jöjjön ide és élje végig - az autentikus tapasztalat. Elméletben én is írok mindenfélét, a gépnek nem fáj.

De majd ha Bajnaitól, Oszkótól elnézést kér a Jobbik a folyamatos hecckampányért, akkor komolyan veszem őket.
Mert Bajnaiék - noha persze megvan vastagon vajazva a kenyerük, tudom (de tán Morvaika se éhezik értünk BX-ben, eléggé husi lett a szentem ott)- mégis az itteni dolgokat élik meg. És úgy próbálnak ötleteket adni.
@Gábriel angyal: Könnyű más farokrészével tamtamozni... Inkább ne derüljön, h ja, bocs mégis nagyon-nagyon szar. Egyébként 20 másik leírás ill. már valóságban megtapasztalt eset alapján tökéletesen más és maximálisan elkerülendő. Ilyet is idézz be! Ahhoz pedig írd oda így: be kell xarni :-(
@Gábriel angyal: Na kezded, folytatod. Nem akarjátok megalapítani valahol a mongol pusztában Nagy Turultájt tök önállóan?

DE a Burberryt is magatok szőjétek-fonjátok a Vezér nyakicájába!!! Kumisz legyen ne cola!
Háborodj is fel a többi eszmetársaddal együtt, tényleg borzasztó, horrorálom: Európai Egyesült Államok! Botrány-elképzelés,mikor pedig ugye a sok kicsi és egymagában törékeny, egymással acsarkodó ország mennyivel faszább!
Sulík azt mondja, amit megválasztásakor. És amihez az értelmes magyarok ott Orvbán szemöldráncolása ellenére csatlakoztak. Próbálnak XXI. századiak lenni. De van itt elég visszahúzó erő, azt látom.

Lehet bőgetni a Trianon-lemezt, nem karcos már kicsit? Franciák,németek elásták a csatabárdot, de itt Iq-ligthoséknál még mindig a hogyan csesszünk ki a szomszéddal a téma.#:-( Fabius kicsit túl optimista veletek.)
@Gábriel angyal: Játssza vagy se, de ő és Bajnai nem vették fel a miniszterelnöki fizut ill. átutalták másoknak. Orvbán még akkor is felnyalta a juttatásait, amikor saját maga deklarálta módon fennhéjázva gőgös gúnárként NEM MENT BE A MUNKAHELYÉRE HÓNAPOKIG MELÓZNI!!!!

Kinek lehet inkább hinni? Vona se vesz fel semmit? Morvaika asszonyanyánk se? Na kkor fikázz. PR-fogás ez, oké, de legalább valami van mögötte a múltból. Ez tényleg egy csóri ember volt, alkesz, őket elhagyó apával, melós anyával szegényen éltek Pápán - míg Orvbán a líbiai munkavállaló párt helyiführer papókájával messze nem ez a kategória.
Tudna valaki segíteni, hogy linkben található, tüntetőkről készült kép pontosan hol készült? (szerintem ez a Bajcszsy-Zsilinszky)
Köszi.
@Gábriel angyal: De én arra hivatkozásul, hogy hiába Fabius mostani dicsérete felétek,mindjárt jöttök evvel a felmentő rizsával. És nem úgy lett, előttem egy perccel? Voilá!! Táddámmm..
@quetzalcoatl.:

Melyik linkben található kép?
@a szív fészkei: Ne keverd a szezont a fazonnal. Trianonnak semmi köze ahhoz, hogy gyarmati létünket még inkább turbóra akarja kapcsolni az a sok-sok európéer nekünk csupa jót akaró demokrata.:)
@Fabius: A következő hozzászólásba felejtettem bele.:)
@Gábriel angyal: Igen, az államcsődök pont hogy nem félelmetesek hanem kívánatosak, akárcsak a háborúk. Túlzás ahogy azt a politikusok/laikusok/bérrettegők beállítják, áldozatok ide vagy oda elindítottak és elindítanak mindig valami fellendülést.
Hajrá, államcsődöljünk és utána jól bombázzunk le valami atommal nem rendelkező országot (már ha van bombázónk, bombánk, kerozinunk egyáltalán)!
@quetzalcoatl.:

Szerintem ez az Andrássy az Opera és az Oktogon között.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Ez őt jellemzi. Abba kapaszkodik, az az ugródeszka neki - átok a hülye libsikre, akik helyzetbe hozták Fodor helyett - most legalább annak a szerepét is szarba nyomkodja. 56-osok kezdjetek el hörögni!
@a szív fészkei: egyszóval: borzalom...tudod nagyon reménykedem, hogy tökön rúgják a törpét és nem adnak pénzt, mert megint elbassza a baromságaira és az ország meg nyögheti...ez olyan mértékig gárgyúlt, hogy orvos sem tud rajta segíteni a matolcsynéférje meg aki a magyar privatizációt úgy ahogy az történt végigvezette már régen egy lámpavason kellene száradnia és akkor még nem is fizetett volna mindazért amit anno csinált...persze én biztosítanék helyet még egy pár másiknak is...hadd szellőzzenek
@a szív fészkei: Jaja tudom, hogy a miferink mindent tisztességesen szerzett, "mi az, hogy nagyon is". Ugyanúgy mint vityka ugyebár. A ciki az, hogy az avasi állapotok pont a szocik regnálása alatt lett még sokkal rosszabb, most meg odamegy "sorsközösséget vállalni". Szánalmas.

Ízlés dolga, hogy a két lókötő közül kinek melyik szimpatikusabb, de azért érdemes tisztán látni.

Vona és Morvai fizuját meg végképp hülyeség idekeverni szerintem.
Csak 400 ezren voltak? Szijjártó hazudott a millával? Nem egyeztet főnök és talpnyaligátora?

Valaki vegyen már nekik egy szorobánt! www.educentrum.hu/altalanos2/cikk/1267 tán még nem késő, bár az agyuk nagyon beállt, mint a beton. Egy sima, egy fordított, tán ennyit el tudnak makogni kötés közben...
@csizsikpizsik: Remélem azért tudod, hogy ezt nem én írtam hanem valami Saxo-s bankár arc. :)
Egy szóval nem mondtam, hogy hajrá államcsőd meg hajrá háborúk stb.

Az viszont mondjuk megérne egy misét, hogy a csődhelyzetek és háborúk kiknek szoktak általában hasznot hajtani. :(
@Gábriel angyal: De miért ne? Nem veszem fel, ha nem értek egyet azzal, aki odalöki. Vagy odaadom másnak, aki rászorul. De jól élni és pofázni a jólét, na jó, a jólét lehetősége ellen gyarmatosításról, közönséges népbutítás. Ha meglépheti Gyurcsány a terveit,már nem itt tartanánk, ezt Orvbán is tudja. Na mindegy, majd a miskolciak eldöntik, kinek hisznek.

Gyurcsány ezerszer szimpatikusabb, mint Orvbán, ja. Mondjuk nem nehéz, nála még a lápi lidérc is.
Mielőtt lehúzok nőcisen turkálni kicsit indulatlevezetésből és hangulatemelésből kifolyólag leginkább :-), ide bulvársodok egyyet: www.blikk.hu/blikk_aktualis/kover-kirughatja-az-ellenzeki-tisztviseloket-2078328

Ilyet is megír a szenya, mint a szent párt egyik vérdemokratikus lépésnek előszelét.
@Rodeo36: Már láttam korábban. Ez a videó mindent visz. :)
@Gábriel angyal: Jó későn vetted észre, vagy nem szóltak?
@Gábriel angyal:

Megjegyzem az Avassal és az avasiakkal rohadék és korrupt ügyvédek és ingatlanosok basztak ki, a fészekrakók miattuk kerültek a mostani formában oda.

Ehhez a politikának semmi köze.
@Gábriel angyal:

Nem vagyok teljesen képben Klub Rádió-frekvencia ügyben, de az ajánlott összegnél sokkal inkább érdekes az, hogy ki nyert a Klub kárára.

Amennyire ismerem a sztorit, az 1 millió Ft (igen, egymillió Ft) törzstőkével bejegyzett Autórádió kapta a budaőesti frekvenciát. Egy újabb zeneadó, ha jól tudom.

Ez az ügy nemcsak erről a frekvenciáról szól, tessék csomagban kezelni.
A számos több mellett egy link itt:

index.hu/kultur/media/2011/12/20/elvesztette_budapesti_frekvenciajat_a_klub_radio/

Szerintem ez eléggé bűzös, különösen, hogy az NMHH szinte csak a kormámypárthoz közeli/lojális delegáltakból áll.

Hallgatom ugyan, de nem vagyok egy alvakult Klubrádió-fan, vagy Hadd szóljon! egyesületi tag sem, de a történtek egyáltalán nem tetszenek.

Maszatolásnak tűnik ez is, csakúgy, mint a köztévénél történő dolgok. Megélhetési dörgölődzők és pártközeli emberek mondják meg a tutit és torzítják az emberek közérdekű információkhoz való hozzáférésének jogát.

Szerintem.
@Gábriel angyal:

Ezen már szétröhögtük magunkat hajnalban még a másik poszt alatt :-) Szabad tévedni egy véleményvezérnek is.
@Gábriel angyal:
"Eljött a Jobbik ideje, gondban a Fidesz"

Elolvastad a kommenteket is? Mert a cikkel ellentétben inkább azokban van tényszerűség és reális helyzetelemzés.

De ha a Jobbik ideje valóban eljönne, akkor nem a fidesz lenne gondban, hanem az egész ország. Egy EU zászlót égető Jobbik-kormány hamar a Ross-jégen találná magát, fénysebességgel fagyna meg körülötte a diplomáciai légkör.

Na, ebből lenne itt igazán baj.
@Gábriel angyal: Lejött a linkből :))
De mivel te raktad be megnyerted a merengésemet...
@Rodeo36: kifelejtették, hogy munkaidőben kötelező kollektívan elolvasni, de ócsóbb vóna felolvasni nekik
Bazmeg, előfizetéses lett az ÉS-online! :(
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Majd nem lesz, ha rájönnek mennyire senki nem ad pénzt online tartalomért. A Népszava is próbálkozott ezzel, kb két egész hétig.
na hogy allunk, mondjuk en ulok...de mi a fejlemeny?
@prof...de nem dr felebarát:

Egyelőre ott tartunk, Orbánnak kijelölték a csapásirányt amerre gondolkodni és menni érdemes:

index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/24/megerositettek_a_magyar_deficiteljarast/

Ez eddig nem meglepi, egybevág azzal amit az IMF - és a posztnál maradva a Jobbik is - akar, vagyis a költségvetési hiány lefaragására ösztönzéssel.
@Fabius: akkor most varjak kusza szem kovetkezo csomagjat amiegoldja a helyzetet?
Egy kis matek, ha érdekel valakit.

A Fegya rosszul számolt. (álló embereket tételezett fel, meg még ez+az)

Amennyiben lehet hinni a kép alapján megsaccolt (alkonyat foka) időnek és ezt hozzáigazítom a negyed hét, félhét körül történt bejelentéshez, miszerint aki már kimúlatta magát menjen haza a Kossuth térről, mert kell a meleg váltásnak a hely.
Nos, ebben az esetben nekem hangyányival több, mit 100 000 ember jön ki. (roppant kevés)

Számítás alapadatai (Worst case):

1. Az első sorban (legszebb arcúak) vállat-vállhoz vetve meneteltek, így 20 ember kellet ahhoz, hogy az úttestet teljes szélességében kitöltsék.

2. Az őket követő sorok 20 és 15 között váltakoztak. Átlagra 18-at számoltam.

3. A teljes út hossza 4 200 méter.

4. A lépéstávolság (test függőleges tengelyének figyelembe vétele esetén) 0,8 m. Ez a testek között kb. 0,5 m távolságot jelent.A számítás egy rendkívül fegyelmezett, a kényelmetlen sortávolságot betartó tömeget tételez fel.

Így, a teljes útszakasz megtöltéséhez 94 000 ember kell. Az út megtételéhez másfél órát számoltam, ami azt jelenti, hogy a menet-blokk utolsó embere másfél órával később indul és a menet elindulását követően, három órával később ér a Kossuth térre.

Ahogyan én emlékszem, a menet késve, negyed öt és fél öt körül indult.
A fénykép volt a hiányzó láncszem, ez mutatja az utolsó sort, és a szürkülő égboltot.
Amennyiben csak egyszer töltötték ki a rendelkezésre álló útszakaszt, úgy az utolsó ember ebből az első etapból, az Oktogon és az Opera közé az indulás után kettő órával ért. Azaz félhat és háromnegyed hat körül.

Az égképet és a világosságot figyelembe véve, az utolsó sor, maximum fél hétkor érhetett a fotózás színhelyére. (Roppant megengedő vagyok.)
Ez további 16-20 ezer embert jelenthet. (Itt már nagyon „rendezetlenek” voltak a sorok.)

Tehát, a felvonulók létszáma nem érhette el a 120 000 főt. Nekem, amúgy is talány volt, hogy hogyan férhettek el a max. 70-80 ezer ember befogadására alkalmas felvonulási területen félmillió ember.
@Fabius: "Majd nem lesz, ha rájönnek mennyire senki nem ad pénzt online tartalomért. "

De, én pornóért! :) De el ne mond tudod kinek.
@prof...de nem dr felebarát:

Inkább várják azt, hogy Kusza Szem helyett valami értelmes ember próbálkozik az innentől tétre menő varázslással :-)
@Fabius: mi is...de szerinted Viktor is ilyennel probalkozik...vagy odatol egy soralatetet..?
@quetzalcoatl.:

Reálisan ezt a 100 ezer körülit számolta eddig mindenki. Még a tömegben menetelő bogancs is a nívó blogon.
@prof...de nem dr felebarát:

Járai, Mellár, Bod Péter Ákos is azt zengte a napokban, hogy Kusza Szem megposhadt. Ez akár jelenthet is valamit, vagy nem.
@Fabius:

Attól durrant be az agyam, hogy HírTv-t hallgattam. Ott nem kizárt az egy millióhoz közeli szám.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Pedig most az egyszer teljesen igaza van!
Azok mentek ki törzsanyagként, akik helyett agyagba akarta döngölni a régieket.
Az mondjuk egy picit elkeserítő, hogy ezzel az egy mondattal szabadon lehet garázdálkodni 20+x éven keresztül.
@quetzalcoatl.:

Orbán szerint is dupla annyian imádkoztak érte, mint amennyien Nagy Imre temetésén voltak. Kapaszkodnak a semmibe.
Amit leírtam, az egy fegyelmezett és kiképzett alakulatot tételez fel. Ebbe nem fér bele a zászló vásárlás, a fotózkodás, ATV-verés, mankóigazítás, stb.
Sky.net kolléga lényeglátó megjegyzése a Mandin:

"európa kókadt pöcse ez a szerencsétlen josé ... ha sokat ugrabugrál előkerül a kínai bárd."

Gyerekek, kibaszott nagy sírás-rívás lesz ebből...
@Fabius:

Hihetetlen, hogy tényleg nem értik: a zájemef pont telibefossa, hogy Orbánék hány tulkot tudnak összeterelni, akik hajlandóak kolomppal a nyakukban és "Hülye vagyok, mint a segg!" feliratú pólóban vonulgatni... :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: mint ahogy a kinai is telibeszrja a tömeget, mert a kuncsorgásnál pepitában ugyan azt kérte mint az eu és az imf, senki sem ellensége a saját pénzének, ezt sem fogja fel az a sok kétbites idióta
Szerintem az is hihetetlen, hogy nem tudjuk elhinni: van egy nagy csomó ember, aki Viktorunkat szereti.
Nem a kormányzásbeli és ellenzéki szerepléséért, - azért elég nehéz lenne - hanem meggyőződésem, a temetésen mondott beszédéért.
S innentől lehet bármilyen nagy büdös vörös csillag alatt is építeni a nemzetek nemzetét, az már akkor is a mi magyarabbnál magyarabb csillagunk.
topikhoz:

Barroso: a találkozó nem helyettesítheti a jogi eljárást
2012. január 24., kedd, 16:26 • Utolsó frissítés: 3 perce
Szerző: MTI

--------------------------------------------------------------------------------

José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnök szerint nem helyettesíti a Magyarország ellen indított jogi eljárást az a találkozó, amelyet kedden folytat Orbán Viktor miniszterelnökkel Brüsszelben.

hvg.hu/vilag/20120124_barroso_orban_brusszel
@quetzalcoatl.: szerintem túl van ez tárgyalva részünkről, a trollokat, droidokat nem érdeklik az érvek és a számokkal nem tudnak mit kezdeni mi meg már tudjuk, hogy annak sem lenne semmilyen jelentősége, ha tényleg 1000000-an gyalogoltak volna ott a zuccán...meg vannak róla győződve, hogy hatalmas eseményben volt részük aminek révén hitük az országban és a kormányban a neveletlen rosszfiúban akit imádnak megingathatatlan bármit is tesz Ő és a fiúk az jó mert tele van jószándékkal és egyébként is az elmúltnyólcév meg a rohadt libcsik aki...és akkor bármit mondhatunk...és ez mint a kereplő (imamalom): hit, testvériség és szeretet elöntötte őket és meg vannak hatva önmaguktól mekkora izé is ez az egész és most megmutatták, hogy....

tényleg megmutatták bürgék mennek a vásárra fél pénzért,

és itt jön a kitrákottymese vagy a híres nagyária: Készűlj népem nagy öröm vár reád ...gyönyörű parádé...új ruhát ölt felséges királyod Pomádé Készűlj népem örvendj népem nagy királyod Pomádé és kürtök, harsonák meg a dobok ....és ott áll Őfensége egy szál pendelyben és assziszi...pedig nem szent sem nem ferenc
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:

mégis van isten? vagy csak a sötét anyag előjött a feketelyukból és most itt kísért a bosszomokkal hix meg hox bosszo meg...:)))))))))))
@Rodeo36: antisötétség, ezeknél? kizárt:

Orbán Viktor Brüsszelben
már nem ért egyet a saját tüntetőivel
A miniszterelnök Brüsszelben azt bizonygatta, hogy ő itthon is az unióért dolgozik. Az EP elnöke szerint viszont ugyanezt Budapesten már nem hallani tőle.

----------------

Matolcsy: a kormány szerint a deficit 3 százalék alatt marad
Minden szükséges döntést meghoz a kormány annak érdekében, hogy az államháztartás hiányát jövőre is az Európai Unióban előírt, a bruttó hazai termékhez (GDP) képest 3 százalékban meghatározott határ alatt tartsa - jelentette ki kedden Brüsszelben Matolcsy György.
@Rodeo36:
A magam "gyönyörűségére" számoltam ki a felső maximumot. (az alsó, akár negyven százalékkal kevesebb is lehet)
Annak kellene véget vetni, hogy büntetlenül, tudatosan, aljas szándékkal félre lehessen vezetni embereket és őket megtévesztésben tartani. A Btk. amúgy, vonatkozik a politikusokra is. Remélem, az elévülési időn belül adódik erre alkalom. Az előző garnitúrát is szívesen elszámoltatnám.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: A NAV már így is vért iszik. Áfát vissza nem adunk, jönnek a bírságok, lehet pucolni a padlásokat.
Értelmes döntés tuti nem lesz.
Beruházás se, csak "állami segítség".
@Habakuk999: Kíváncsi vagyok, a végtörlesztők vagyonosodási vizsgálatai mikor kezdődnek.
@prof...de nem dr felebarát:

Doktorok!

felebarát, hát nem is tudom, mit mondjak. Egyszer már kifejtettem, miért NEM szabad most, közvetlen a Fidesz után kormányzati tapasztalat nélküli pártot.

Jajj, hát olyan gyönyörű gondolat, hogy civilek, akiknek semmiről semmi fogalmuk, fingjuk sincs (egész más kibicként nyomni a sódert, mint actually kormányozni) elkezdenének kormányozni, ujjé!

Csakhogy véleményem szerint könnyedén bedarálná őket a rendszer (lásd a már hivatkozott Drót című sorozat 4-5. évadát), és a JELENLEGI felállás igencsak támogatja a lopást. Nincs ellenőrzés, semmilyen kontroll.

Éppen ezért kell a Fidesz után olyan erő, amelyik:
- korányzott már
- bizonyítottan demokrata
- a saját hatalmát is korlátozza (fékek-ellensúlyok megerősítése)
- ha szarban a haza, szakszerű segítséget hív.

Ez abszolút elengedhetetlen, egyszerűen egy kormány-szűz szervezet, amelyik ezzel a lopási szabadsággal szembesül, NEM LESZ ÉRDEKELT a változtatásban, én nem hinnék nekik.

Ti talán igen?
@Dr. Kismac Ph.D: azon túlmenően, hogy értem, mit akarsz mondani, egy dologra kíváncsi volnék.
Mi a jó nyavalyától lenne érdekelt a változásban egy olyan párt, amely - múltbéli pozitívumait kiemelve, negatívumairól megfeledkezve - csak azért kerülne újból hatalomra, mert "bármi, csak ne a mostani"? Ez már megint a vélt kisebbik rossz felé mozdulás :-(
Elmehet az összes párt a picsába.
És mindegyik vigyen magával még egy fideszest...
A FILMBUZI BLOGON ELTÁVOLÍTOTTÁK A CHARLIZE THERON SZÍNMŰVÉSZNŐT ISTENÍTŐ KOMMENTEMET!!!

:((((((((
"A találkozót követően Orbán Viktor elmondta: jelenleg „konszolidációs” politika zajlik Magyarországon, és a kormány ezen gazdasági és társadalmi program köré akarja felsorakoztatni a népet. A miniszterelnök az újságírók előtt diplomatikusan kijelentette, hogy „teljes mértékben” tiszteli az Európai Parlamentet, melyet „a demokrácia szívének” tart, még ha nem is ért mindig egyet az ott elhangzó véleményekkel. Orbán méltatta a megbeszélést is, melynek fontosságát azzal támasztotta alá, hogy a médiában sokszor nincs elegendő lehetőség az elmélyültebb érvek kifejtésére."
Az volt már, hogy a tetves k.rva nénikéjét? A csútigecó név vajon miért maradt rajta??? Nincs lehetősége... Elnyomják, ja, nem engedik megszólalni, szomorú, de tényleg... Debilke... Az összes szemellenzős narancskomcsi is megcsókolhatja a szőrös seggemet! :) Tényleg ennyire hülyék ezek, vagy csak tettetik? Mert akkor ügyesek!
index.hu/kulfold/ep/hirek/2012/01/24/orban_viktor_brusszelben_mar_nem_ert_egyet_a_sajat_tuntetoivel/
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
NEM MONDOD! Lerohanjuk őket, leromboljuk őket és sóval hintjük be a bitjeiket is! Mit képzelnek ezek??? TÁMADÁS! :))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nagyon köcsög voltál, hogy kitöröltek? :))
@Dr. Boli Ch.T:

Ennyire faszok. Egy narancskomcsi simán megoldja fejben, hogy kokiosztogatásnak nézi, amint a csútinak gyalázzák Brüsszelben az ánuszát. :)))
@Dr. Boli Ch.T:

Csak a neve volt, meg egy csomó szívecske meg felkiáltójel.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Valamelyik féltékeny mocsok lehetett! :) Vagyunk így páran...
@quetzalcoatl.:

A tüntetőszám matek gyengéje minden oldalnak. Az Opera előtt is bemondták a százezret, pedig nem is lehettünk annyian. Szerintem a helyén kell ezt kezelni, és pont annyi jelentőséget tulajdonítani neki, amennyi reálisan van.
@Habakuk999:

Én speciel elhiszem. Igaz nem értem, de látom, hallom és nem kétlem az ő őszinte szeretetüket. Ugyanígy megvannak Gyurcsányak is a maga hívei. Amivel az égegyvilágon semmi baj nincs egész addig, amíg a te töködet le nem akarja tépni bármelyik, mert a kedvencére mondasz valami nem túl hízelgőt.
Na közben már ezek is kezdenek meggágyulni. :)

www.mazsihisz.hu/2012/01/24/a-mazsihisz-az-iran-elleni-szankciok-tovabbi-szigoritasara-kerte-a-kulugyminisztert-4811.html

"Újabb" "hatmilliós népirtást" vizionál a Mazsihisz

A Mazsihisz vezetői a Martonyi János külügyminiszternek írt levelükben megelégedésüket fejezeték ki, hogy a magyar kormány – együttműködve az Európai Unió többi cionista tagállamával – támogatja az Irán elleni szankciókat, így az olajembargó bevezetését is.

Levelükben ugyanakkor azt állítják, hogy Irán "az atomfegyverek megszerzése iránti lépéseivel el akarja pusztítani Izraelt, s az ott élő több mint 6 000 000 zsidó, muszlin és keresztény embert", és "ezzel nem csak a modern zsidó állam, hanem az egész emberiség létét fenyegeti" (az emberiség ugyanis köztudottan a zsidókból áll).

Kérik ezért, hogy a magyar diplomácia támogassa az Irán elleni további korlátozásokat, és egy olyan "fal" létrehozását, amely lehetetlenné teszi "az Iránt vezető csoport atomháborús terveinek megvalósítást".

Egyben diplomáciai botránynak minősíti, hogy az elmúlt év őszén a Jobbik meghívására hivatalos iráni delegáció érkezhetett Magyarországra, és azt fogadták a budapesti városházán is - olvasható a Mazsinisz honlapján.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

A mai nyilatkozatokban azt olvastam, a kolompolóknak saját lelki igényük volt ez. Hát akkor nosza, nehogy gátja legyek itt bárminek :-D
Mivel érvelt Matolcsy az Ecofin-ülésen?

Emlékezetes, az uniós pénzügyminiszterek tanácsa (Ecofin) a mai ülésén egyetértett az Európai Bizottsággal abban, hogy Magyarország nem tett eleget a tartós hiánycsökkentés érdekében, ezért új szakaszába lép a túlzott hiány eljárás.

A magyar delegációt vezető Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az MTI értesülései szerint a találkozón azt hangsúlyozta, hogy a kormány nehéz gazdasági helyzetet örökölt, az ország gazdasága nyomás alatt van, és ezért a hagyományostól eltérő intézkedéseket is kénytelen volt alkalmazni az államháztartás konszolidálásának érdekében.

Összekeverte a közönséget.:( Vagy még a szombati diadalmámorból nem tért magához.
@Gábriel angyal:

MmmmMmmm...ezek se tudják mikor nem kell megszólalni. Ha zsidók meg a széljobb nem retteghetne egymástól tán megszűnne az univerzum. Faszomabamár.
@Fabius: Azt hallottad, hogy a miskolci jobbik, kedvenc polgármesteredhez hasonlóan (Ivády Gábor)

www.ivad.hu/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=206&Itemid=159

kéri, hogy nyilvánítsák persona non grata-nak fletót Miskolcon is?? :)
@Dr. Boli Ch.T: delirium tremens? orbánium tremens?
@Dr. Kismac Ph.D:

Addig egyetértünk, hogy a Fidesz után egy kormányzati tapasztalatokkal nem bíró erő nagyobb faszságokat tudna csinálni, mint az Orbán-Kusza Szem duó.

Azzal ki tudnék egyezni, ha egy Bajnai-Oszkó kettős mögé betagozódna mindenki akinek az elsődleges gazdasági szakértelem mellett a jogállam alrendszereinek helyreállítása fontos, maszoptól elempén keresztül Gyurcsányig.

Viszont arról hallani se akarok, hogy visszaadjuk a kormányrudat azok kezébe, akik a 2008-as teszetosza és beszari válságkezelését intézték. A demokratikus elkötelezettség oké, a fékek-ellensúlyok tisztelete oké, de az ebben a helyzetben kevés.
@Fabius:

Beszartam az origó riportján: "A legszebb ruhámban", "én még daueroltattam is..." hülye faszok... :D
@Gábriel angyal:

Még nem, de Szegedi Mártontól kitelik. Megnéztem a honlapjukat, ott speciel nincs erről egy szó sem.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

HVG videón Pataky? - Sikerült végtörleszteni? Majd vett egy igazi mit hazudjak nagy levegőt, ami akkorára sikerült, hogy a hörgők csattogása elnyomta a lármát :-D
már megint izrael...

ha lesz valami, az nagyot fog szólni...csúnyán nagyot...

Irán mögött ott van Kína...kell ez nekünk?...Szíria két hónapja fegyverben van... kell ez nekünk...az oroszok Szíriában állomásoznak, kell ez nekünk
@Fabius: Ezt kétlem.
Attól nagyobb bűnt, amit a felvételiző gyerekekkel műveltek, nemigen tudok elképzelni. Illetve el tudok képzelni nagyobbat is. :(
Új arcok nélkül nem fog menni. Van egy állampártunk és egy szélsőjobbos öcsikéje. Egyéb választék? Akikről bármit is lehetne tudni, mit is akarnak a koncon kívül?
@prof...de nem dr felebarát: kábé annyira kell ez nekünk, mint amennyire megkérdezik róla a véleményünket...
@Fabius: Egyébként nekem ez a srác szimpatikusabb Miskolcról mint Szegedi. :)

www.youtube.com/watch?v=Y5JwRIPXvio
@Interlock: végülis kell valami népszabályozás a legjobb egy háború...

lássuk be csúnya lenne...

usa eu arab liga izrael...
orosz kina szír irán egyiptom

törökország érdekes...
@prof...de nem dr felebarát: A törökök most rúgták össze a port a franciákkal az örmény népirtás miatt. Érik a III.! Szerintem csak hirigelnek, nem lesz itt semmi, bár lehet, hogy nem ártana. Én mindenesetre sajnálnám eléggé.
hvg.hu/itthon/20120124_orban_barroso

ne már, hoyg csak Simor fizetésén vitáztak?
tényleg izraelnek van atom bumm bumm ja?
@prof...de nem dr felebarát: Ruszkik azt mondták ők is Iránt támogatják ha beindul a balhé.
A magyar ifjakat meg majd vihetik NATO ágyútölteléknek.:(
@prof...de nem dr felebarát:"lássuk be csúnya lenne..."
Főleg, ha a csata előtt tábori papként a ChT Szeplőtelen Anyaszentegyháznak kellene megáldani a fegyvereket
Hallottátok, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárakra is rá akarják tenni az enyves mancsukat?
@prof...de nem dr felebarát: ha jól tudom, van neki.
És ha ezt jól tudom, akkor rettenetesen felemás az, hogy mások hasonló törekvései ellen ágál.
Törökországot nyugodtan soroljátok az arabokhoz (akármit is jelentsen ez), biztosan nem véletlenül rugdosnak egyet-egyet a NATO-szövetségeseik bordái közé.
Persze hogy van nekik, viszont ők nem csatlakoztak az atomsorompóhoz, ellentétben mondjuk Iránnal akik ennek ellenére is a fő gonoszok természetesen.
@Gábriel angyal: @Interlock:
nem fogok összesküvéseket gyártani, nem is az én tisztem...de arab tavasz...kik gyengültek meg...kinek a szövetségesei...?

én hallottam csúnya sztorikat szír forrásból...hát...két cigit szivtam egyszerre...
@prof...de nem dr felebarát:
Okos a mi vezérünk. Tudja, hogy csak a főcímekig kell kitartani. A nép úgyis csak erről beszél.
Egyébként is, mit tudjuk mi, mi az, hogy MNB vagy PSZÁF. Monetáris?
A 2 milla az nem 8. Ezt megértjük.
@Habakuk999: de még most is etet...érted...mikor a bitófán utolsó szó jogán is hazudna az áldozat...
Érdekes ez a jobbik. Gondolatviláguk olyan csapongó, mint a nudin a viharos szélben a bré.
@prof...de nem dr felebarát:
Most már őt is etetik.

Nagyon visszafogottan nyilatkozott az összes mai tárgyalópartnere, élén az új EP elnökkel.

Nem adják meg a mártíromság lehetőségét. De hogy lázasan kevernek valamit az alagsorban, az tuti.
@Parajpuding: Na ezt továbbítom majd az illetékesek felé. :)
@prof...de nem dr felebarát: hónapokkal ezelőtt olvastam olyat, hogy Izrael (állítólag) mindenképp meg akarja támadni Iránt, és (állítólag) felelős vezetői (állítólag) nem zárták ki a nukleáris fegyver bevetését sem.
Más lapok meg másféléket irkálnak, kinek mi tetszik, vagy éri meg jobban.
Amikor nemrég azt kezdték rebesgetni, hogy a Stuxnet vírus valójában az oroszok műve volt, az lett a kavarás csúcsa.
És mindezek mellé egyik kollégám levezette, hogy a tervezett Mars-expedíció résztvevői lesznek az új "Ádámok" és "Évák"...
Mocsok világ.
@Gábriel angyal:

Tipikus példája ez annak, hogy egy alapvető igazságokat joggal tartalmazó beszédet is el lehet kúrni a végére orbitális faszságokkal.

Amit részletez az elején az a miskolci viszonyokra igaz. Tenni kell vele valamit, ez is igaz. Viszont szimpla gyűlöletből Káli nyakába varrni az egészet faszság. Mifasz köze van egy polgármesternek magánszemélyek között történő adásvételhez? Hol kell ma láttamoztatni egy ingatlan adásvételi szerződését a polgival, meg ugyan miért is kéne? Akkor hogy lehet hibás az ügyvédek-ingatlanosok szégyenteljes bizniszéért?

Mellesleg a Fidesz-KDNP érában annyi fejlődés történt Miskolcon, hogy minden polgi lakókörzetébe lett szükség nincs rá buszjárat. (1A-Csoba, 38-T.Asztalos) Káli regnálása alatt odaért az autópálya, megjöttek a beruházások multiktól az ipari termelő Shinwa, Bosch, Delco -ig, kiépült a belváros, kitalpalták a Zöld Nyíl programot, etc. Nem mellesleg Káli volt az is, aki megvédte Pásztor Albert rendőrkapitányt a szocik hülyehadjáratától. Akkor még jócsávó volt a miskolci Jobbiknál is, a pártja ellenére.

Utóbbiból Kriza másfél éve alatt 2 milliárd "elkopott" valahova igazolás nélkül.

Tanulság: ne kúrj el hülyeséggel egy igazságokat tartalmazó felszólalást, mert hiteltelenné teszed azt is amiben amúgy igazad van.
www.kormany.hu/download/0/d9/30000/Alapt%C3%B6rv%C3%A9ny.pdf

lehet olvasgatni :D főleg a zárórendelkezéseket, mégis benne hagyták, hogy a 49-es törvény alapján fogadták el...
@Gábriel angyal:
Ne légy marha, te is bekajálod ezt a szar dumát??? Ennyire nem lehettek ecceriek! :)))
@Gábriel angyal: azt hiszem kihagynám :D túl publikus...majd ha bekövetkezik, akkor
@Dr. Boli Ch.T: kína se fejtette ki a múltkor nem?...
@Gábriel angyal:
Na, csak neked...
"Anekdota az 1944. március 19-i német megszállásról:
Egy német diplomata kérdezi a tábornokot:
- Mennyi időbe telik Magyarország megszállása?
- 24 órába.
- És ha ellenállnak?
- Akkor 12 óra elegendő, mert elmaradnak az üdvözlő beszédek és a díszszemle..." :))
Na ezzel kapcsolatban ez az igazán lényeges hír.

India nem dollárban, hanem aranyban fog fizetni az iráni olajért

www.jovonk.info/2012/01/24/india-nem-dollarban-hanem-aranyban-fog-fizetni-az-irani-olajert

"India lett az első ország, mely az iráni olajszállítmányok esetében eláll a dollár használatától, és közvetlen aranyban fog fizetni az import olajért. A közeljövőben várhatóan Kína is követni fogja ezt a példát. India és Kína vásárlásai napi egymillió hordó olajat jelentenek, ami az iráni olajbevételek 40%-át hozza. Az aranyban történő kifizetések lehetővé teszik az iráni gazdaság számára, hogy ellensúlyozza az Európai Központi Bankban befagyasztott pénzek hiányát.

Az olajembargó bevezetését követően az Európai Unió olajfelhasználásának már csak 20%-a érkezik Iránból, ami így is azt jelenti, hogy az unió nem hozhat valóban hatékony gazdasági intézkedéseket az iráni állammal szembeni kényszer gyakorlására anélkül, hogy az saját gazdaságát is próba elé állítaná.

Orosz szakértők szerint ez már részét képezi Irán és szövetségesei gazdasági ellentámadásának, ami az arany árának felpörgetésére és a dollár értékének csökkentésére irányul. Korábban a szerződő felek hivatalosan az iráni pénz használatában egyeztek meg, az aranyra mint fizetőeszközre való átállás ezidáig titokban volt tartva.

Kína után India vásárol második legnagyobb mennyiségű iráni olajat éves szinten, ami összességében 12 milliárd dollár értékű üzletet jelent. India két állami tulajdonú bankon, az UCO Bank és a Reserve Bank of India rendszerén keresztül fog fizetni az iráni olajért."

Kadhafi végnapjai is ugyanezzel kezdődtek. A különbség most "csak" annyi, hogy Irán és támogatói "cseppet" erősebbek a naiv Kadhafinál.
@Fabius: majd kiderül, ha pukkant, akkor vólt :D
@Habakuk999:

A felvételi kérdésében egyetértünk. Meg abban is, kellenek új arcok. De mondj egy ma ismert közéleti új arcot akire te a gazdasági kormányzást nyugodt lelkiismerettel bíznád rá.
@Fabius: "Tanulság: ne kúrj el hülyeséggel egy igazságokat tartalmazó felszólalást, mert hiteltelenné teszed azt is amiben amúgy igazad van."

Ebben egyetértek veled. Retorikában jó a srác, de én azért fejlődőképesnek érzem.
@prof...de nem dr felebarát:
az kevés. Emberszérum kéne.
Jó ez a kép a hvg-ben. Régen láttam így embereket kezet fogni.
@Habakuk999: mire gondolsz , hoyg lefelé ficcen Viktor keze, azaz én vagyok feljebb címszóval...?
Na tessék itt az igazi skandallum. :)

Incidens a békemenet után: székesfehérváriakra támadtak
hvg.hu/itthon/20120124_bekemenet_szekesfehervar_bantalmazas

Nem varanusz bloggerek vannak a háttérben véletlenül? :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
TE! Ennyire nem számít neked ChT?? Rá vagy indulva a Vadaira??? Váááá... Tudod... Azért most megnyugodtam! :)))
@Dr. Boli Ch.T: Hát ha a zsidók mégis nekilátnak Iránnak az biztos tovább fog nekik tartani mint 12 óra.
@Fabius:
A gazdaságiban egyetértünk.
Csak úgy érzem, jelen helyzetben már nem elég csak a gazdasággal foglalkozni, ugyanis ilyen alacsony erkölcsi szinten lévő társadalom visszahat a gazdaságra is.
Szerinted lesz olyan barom, aki technológiát telepítene ide ilyen környezetben? Amikor potentátok mosolyogva mondják a kamerába, ha nem adsz pénzt, új törvényt hozunk?

Ez már régen nem arról szól, hány Ft lesz holnap az euró.
Ki fog itt dolgoztatni?
Az új magyar bárók? Inkább vesznek három hajót.
Normális német, osztrák biztosan nem.

Persze várhatjuk a jakutokat.
@Gábriel angyal: nem kért rendőri intézkedést..na mi fene..annyira akkor nem bántalmazták...
@Gábriel angyal:

Nem, mi pont leszarjuk és nem bántjuk a szellemileg sérülteket :-)

Amúgy:

"a megtámadott csoport nem kért rendőri intézkedést."

Vagyis a szokásos habverés ez is.

"a város egyik forgalmas közterületén erőfölényben levő, szervezett csoport benyomását keltő " támadók és a szintén csoport megtámadottak tudtak olyan halkan verekedni, hogy az F.vár forgalmas közterületén este, fűműsoridő alatt senkit nem zavart annyira, hogy rájuk hívja a rendőröket.

Persze, én elhiszem.
@Dr. Boli Ch.T:

Szerintem nem rossz, ha valakinek bejön ez a szopósszájú töltöttgalamb-stílus... :D

Amúgy ne reménykedj... :)
@Fabius:

Tegnap Olgánál volt szó róla, kiszivárgott munkaanyag a nyugdíjrendszerről.
@prof...de nem dr felebarát:
:)
Barrosonak még a haja szála sem fordul felé.

A hálaimádság alatt foghatták így az unokák kezét.
nekem a legjobban és a legtöbb helyen leírt jelenések könyve magyarázat tetszik :D

ki és hoyg fogja megtámadni Izraelt...
nah sorsdöntő eb meccs
@Fabius:
Azért aranyos is, amikor megy a porhintés...
Ja, én meg a királyffy vagyok, aki tüzet adott a sárkánynak! :))

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ha, ha, ha... Ízlések és pofonok! :))
@Gábriel angyal: "Az MTI úgy tudja, hogy a megtámadott csoport nem kért rendőri intézkedést."
Márpedig az MTI mindig jól tudja, nem igaz? :-)
Kicsi volt a visszhang, felszínen kell tartani még egy kicsit ezt a szimpátiavonulósdit.
@Interlock:
Ja, azok a gaz komenyisták megtámadták a másik, a jó komenyista frakciót... :))
nem lesz egyszerű meccs :(
nocsak, most azért már oda is adogatják a kétperceket
@lafatyolokft: hova tünt az a magyar csapat?
@prof...de nem dr felebarát: a Puskás féle?
Itt vagyunk, és bennünk van a győzelem.
@Dr. Boli Ch.T: :-D

Más. Ezt tekinthetem az "LMP szakadása" című előadás egyik felvonásának?
hvg.hu/itthon/20120123_lmp_partszavazas_kongresszus
@Habakuk999: Akkor hasonlítsd össze a két képet. Valami történhetett ott Brüsszelben.
Nem a kézfogás a lényeg, hanem a nagyság egyformasága.
1./ Barroso ment össze?
2./ Vagy Orbán nőtt meg ennyire, így megemelte néhány alaptörvény?
@prof...de nem dr felebarát: Jó lenne ha elkezdenék összeszedni magukat lassan a fiúk. Kapusunk hol van?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ez a nap sem telt el nélküle. sztem a hófehérben a legeredetibb
hogy hijjak a szoszi hyereket ot kene jatszatni ;)
Simor András fizuja nem rég lejárt lemez?! Miért van az az érzésem, hogy viktorunk ezzel jó nagy egérutat hagy magának?!
index...

Kapusteljesítményben és a támadásban is csak egy picit kellene javulnunk és sima lehetne a meccs.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: lehet szoba se kerult...vagy csak rahagytak...ha ez a legnagyobb gondod most otthon akkor hagyjuk
@prof...de nem dr felebarát:

Azt a csapatot ne várd, olyan egy tornán egyszer van max. Mondtam, a spanyolok elleni szintre kéne visszatalálni, az elég lenne.

De nincs kapus, lassú a fal, a kettes védők az összes átemelős cselt megeszik. Ráadásul bűn rossz a ziccer kihasználás.
A másik. Oké hogy az IMF meg többkulcsos meg minden, de ha felemelik az adókulcsot, adókulcsokat, és nem lesz adójóváírás, az még nagyobb szívás lesz mindenkinek. Az IMF nem fogja megoldani a nyomorunkat.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:
" Először ketten voltunk, aztán sokan lettünk."
Felemelő érzés lehetett.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"A FILMBUZI BLOGON ELTÁVOLÍTOTTÁK A CHARLIZE THERON SZÍNMŰVÉSZNŐT ISTENÍTŐ KOMMENTEMET!!!
"

Miiiiiii?

Véres kard kiás, és körbe hordoz.

Szólj, mit döntöttetek, érdek nélkül csatlakozom!
@Husz_János_Puszita: "még nagyobb szívás lesz mindenkinek"
Welcome to the real world...
@Kijelölt Felelős:

Először is beteszünk az ágyukba egy lófejet...
@prof...de nem dr felebarát: De miért kell még ennél is nagyobb kretént csinálnia magából?! Kizárt dolog, hogy élvezné az eu debil törpéjének szerepét. Nem mintha lenne más választása :D
@Kijelölt Felelős:
... azután ott tartottunk, hogy elássuk a nyomorult bitjeiket, még be is sózzuk a hűlt helyüket. HÁBORÚ!
Szerintem a Viktorral megbeszéljük, hogy vegye a nevére őket! :)
@Dr. Boli Ch.T:
Az kevés! Védje is meg őket!
Az lenne nekünk az elégtétel!
Ilyés Feri out, ezzel be is szoptuk a meccset :-(
mi tortent velunk :( pedig olyan osszeszedett volt ez a csapat ;(
@Kijelölt Felelős:
Ezeknél AZ ugyanaz.. :)) A lófejnél sokkal dulvább!
miert nem dobod lefele ;(
No, vannak még véletlenek! Az a jó öreg olasz MAF meg a fiai, kismiskák ezekhez képest!
"Az Orbán-kormány felállása óta a Közgép vezette konzorciumok több mint 200 milliárd forint értékben nyertek el közbeszerzési tendereket – írja a Magyar Narancs online kiadása, a közbeszerzési értesítőkben megjelent adatsorokat összesítve. Ez az összeg különösen mellbevágó, ha azt nézzük, hogy tavaly összesen 680,5 milliárd forint összegben folytattak le érvényes közbeszerzési eljárásokat a központi költségvetés alá rendelt intézmények, helyi önkormányzatok, illetve közjogi szervek."
hvg.hu/gazdasag/20120124_kozgep_kozbeszerzesek_magyarnarancshu
VÉLETLEN CSAK! A TEHETSÉG! Csak az lehet! :)
ilyen nincs, ilyen nincs
most kell megenni oket mint viktor az eut
Nagy nap ez a mai (tegnapi), 10 éve tört ki a "Kiflicsücsök-gate"!
maria.blog.hu/2012/01/23/10_eve_tort_ki_a_kiflicsucsok_botrany

Mielőtt kattintana, jobb ha tudja, hogy ez a szutyok kurva, akarom mondani hölgy sárlájzot nyomokban sem tartalmaz.
igy elkurni ez most komoly ne mar
akkor most hanyadikoknleszunk?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ez csak gagyi szőke... Ecceri mint a faszék! :)
@prof...de nem dr felebarát:

Ha megverjük a horvátokat akkor hatban vagyunk.

Bakker, a két német bíró az utolsó 6 percben nemtom mit nézett. Mert nem a meccset a ziher. Ettől függetlenül 60 perc alatt 3 védéssel és ilyen szar védekezéssel meccset nyerni nem lehet.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Nem hiszem el, hogy a 10 éves jubileumra nem vettünk neki egy egész kiflit, díszcsomagban ahogy kell.

Dolgoznak ezek a képviselői irodaházban vagy a Lendvaiban vajon? Isten bizony küldök neki egy kiflit, ha igen.
@Fabius:
Szerintem egy komolyabb kifliszállítmánnyal kellett volna meglepni! Csak értene valamit azzal a szőke... fejével. Én is beszállnék a szállítmányba! Bérelünk egy futárt? :))
@Dr. Boli Ch.T:

Kéne, csak jó lenne tudni hol pernahajderkodik a naccsosasszony holnap :-))
@Fabius:
Parlament, 1. em. balra - biztosan lesz sikerkommentár sajtó és kiflitájékoztató a Viktori sikerek láttán... :) Na, küldjük azt a kiflit!! Lécci!
@Fabius:

Inkább dobjunk rá a századikról egy hangverseny-zongorát.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Meggondoltam. Kár azért a szép zongoráért... dobjunk rá egy kispolszkit.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nem vicces... Egyszer cipeltünk négyen, egy orosz páncéltőkés pianínót a hetedikre... Hülye egy dolog! Na akkor és ott egy életre megutáltam a komolyzenét! :)
@Fabius: Ehhez: rokonunk ismerőse - idegenvezető hölgy, hatvan éves - ma a buszon beszélgetett egy utazási iroda vezetőjével arról, hogy nyugi kéne már, mert nem jönnek ebbe a hecckampányba a turisták. (a katasztrófavigécek azért nem töltik meg a szállodákat.)
Mikor a férfi leszállt a buszról, hárman férfiak odatolultak a hölgyhöz, aki egyedül üldögélt és nagyon agresszíven elkezdték felelősségre vonni, hogy miket beszél itt a békemenetet szidva? (nem szidta, csak mondták partnerével a szakmai tényeket.) Hogy képzeli? - nyomultak felé - megbánja még, fogja be a száját! Egy utas kelt csak a védelmére, akkor elcsitultak a nagymogyorók.

Kurvára kinyílt a csipájuk ennyi hazugságtól. Nagy Imre meg forog a 301-esben.

Amúgy én ma a buszon láttam a zigazi Jobbikost. Aki ráadásul még valamilyen komoly tényező is valahol, ahogy kivettem. Két full alkesz külsejű pasi beszélgetett. A Tényező fekete nájlon dzsekiben - hátán turulhímzésbe foglalva árpádsávos nagymagyarosság - Adidas!! gatyában és Nike!! felsőben szidta a tudjukiféle leigázókat, a 600 ezer soha nem dolgozott rokkantnyugdíjast, akikről a Magyar Nemzet is írt. És akikről ő az Echo tévében is beszélt nagy bátran.
Hát ilyen emberek - pl. ez, akit beválasztottak valahová tényezni 90 közül hetediknek, mint ötször elmondta elég hangosan - soha ne vezessék az országomat, mert behányok... Ja és ha kérhetem, ne talpig Adidasban-Nike-ban karvalytőkézzen és Eu-Amerika ellenesezzen. Legalább a szabadságharcukhoz legyen legyen stílusuk, basszus!
@Dr. Boli Ch.T:

Pedig szép:
www.youtube.com/watch?v=Fo0K_n3VLG4

Mondjuk ez hegedű. Legszebb hangú hangszer a világon.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ez stimm, meg szeretem is ezt... De az orosz, páncéltőkést a hetedikre, na azt nem... :)
Mit hajtod azt a kis feketét??? :))))
@a szív fészkei:

"Valami gondod van vele kisfiam, hogy nem tetszik a Viktorka pofája??? Gyere, mondd a (höhö!) "szemembe"!

filmtrailer.hu/wp-content/uploads/alien.jpg
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
NAGYON DÚÚÚRVA! :o)

"Forbidden
You don't have permission to access /wp-content/uploads/alien.jpg on this server."

Hagyd a francba, menj aludni... :))
@Gábriel angyal: Na ez majd két hónapja terjengett afganisztáni veterán állítólagos bejegyzése nyomán a FB-on. Hozzád most ért el???

Akkor se tudott senki sem erről, tán Fabius még emlékszik a menetekre, amiket vívtam a hülye hír hozójával. akkor IMf-helyzet volt, be kellett dobni a zsidó csalit. Olyan kis eccerűek vagytok, hihetetlen!
@Dr. Boli Ch.T:

Én betöröm, aztán Céháté megmutatja neki az Erő igazi mivoltát!

Planetáris Istennő Mátrix Rulez!
@Dr. Boli Ch.T:

Az előbb nyitottam meg, bénázol öreg! :DDD
@a szív fészkei:

Nálam megnyílik. A Csúti tehet erről is.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Akkor zsidózzunk e mentén: miért van sokkal több világhírű hegedűművész köztük, mint zongorista (az is akad persze, még félkarú is)? Mert hegedűvel lehet menekülni, a Boli leírta zongorával kevésbé, sőt sehogy...Lásd Adrian Brody filmje.

Fehér Sándor hegedűművész - ő meg roma - , aki meghalt a Concordián múlt héten, is a hegedűjét ment biztonságba helyezni szegény és ez lett a végzete. Talán, ha zongorista, hagyja a fenébe a hangszert és máig él...
@a szív fészkei:

Én olyat is olvastam, hogy szignifikánsan valamennyi népcsoport között a zsidók közt a leggyakoribb az abszolút hallás.
@a szív fészkei: "miért van sokkal több világhírű hegedűművész köztük, mint zongorista ?"

Zsidó népzenei hagyományok?
@prof...de nem dr felebarát: hülye Windows, mit kérdezősködik állandóan, naná... :-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: meg egy valamirevaló hegedű talán olcsóbb is, mint egy valamirevaló zongora...
A mai Barroso-Orbán megbeszélésről az a szakállas vicc jut eszembe, amikor a férj dicsekszik, hogy az összes fontos kérdésben ő dönt otthon - csak hát eddig még ugye nem voltak fontos kérdések...

Orbán ebkötözése a karóhoz - esküvés legyen és Simor pénze ne változzék - lényegtelenek, arra viszont jók, hogy idehaza megint eljátszhassa a "hú-de-tökös-vagyok-ám!" című magánszámát.
@Dr. csaknézek...: de már se kutyaa, se karó, se póráz
Schulz nyilatkozatát díjaztam:

"Ne csak hazáján kívül tegye magáévá az európai retorikát, miközben otthon EU-ellenes kijelentéseivel van tele a nyilvánosság. Orbán úr egy okos ember, de az európaiak sem hülyék!" :)
@prof...de nem dr felebarát:

"de már se kutyaa, se karó, se póráz"

Póráz nincs???
Be jó lenne!

Másrészt qtya ugyan lehet hogy nincs, de még mindig az erősebb jogán kívánja elhálni az első éjszakát itthonság... :)
@Interlock:

"hülye Windows, mit kérdezősködik állandóan, naná... :-)"

Are you really sure? :))))
@Dr. Boli Ch.T:

"Majd jön a kékhalál..."

Az EU zászlója kék, erre utaltál? :)
@a szív fészkei:

Az ilyen agresszivitit nem tolerálom, pláne egy nővel szemben nem. Asszen lett volna békemenet lefele a buszról fejjel előre. Mind a háromnak.

Az ilyen Tényezőkön röhögni szoktam. Már azon, hogy tényezőnek álmodják magukat. Aztán, ha olyan hangulatban vagyok még ízekre is szedem, és beégetem a sajátjai előtt. Csak mert tényező.
@Dr. csaknézek...:

Én már vártam mikor szól be először Orbánnak :-)) Nem a szíve csücske, és az ember elég okos a szívatáshoz is.
@Dr. csaknézek...:

Az esküvés nem lényegtelen. Aki az alaptörvényére esküszik személyesen őrá esküszik. Hisz az alaptörvény ő maga.
@a szív fészkei:

Na, most mondja valaki, hogy az idióta rémhírek gyorsan terjednek :-D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ez mi? Orbán Viktor harca a frakcióval köznevelési törvény idején? :-))
@Fabius: Hát tanulságos volt. És valahol szívszorító is, hogy ez marad nekik. Echo tévében szerepelni. Jaj istenem. Borzasztó felelőssége van Orvbánnak! (mert Vona is az ő kiscsicskája)
@Fabius:

Csapásokat adnak és csapásokat kapnak.
@Fabius: Melyik a Rózsi? Az a nőiesen lila kardos?
@a szív fészkei:

Na, most tippeljük meg hányan nézik az Echo-t, ha az UPC is kitette a családi csomagból a csak az vegye akit tényleg érdekel csomagba, és így micsoda jelentőséggel bírnak az ott megszólalók.
@prof...de nem dr felebarát: De mindig jönnek újabb ilyenre hajlandóak. Állítólag sokat Erdélyből importálnak, csakúgy mint tüntetőt.

Ott dolgozni kurva dehonesztáló lehet, nem? Krizsó még ott van?
@a szív fészkei:

Nem. A lila kardos az Viktor, a zöld Pokorni, Raúzsika meg a kék, aki éppen beleragadt a köpetbe amiért kitört a balhé :-)
@prof...de nem dr felebarát:

Így csinál a Jobbik meg a Fidesz Gyurcsányból megint valakit. Ha kussolnak a kutyát nem érdekelte volna hol jár és mit csinál.

Taps.
@Fabius: azt se tudtam, ott van de elkezdett érdekelni, és hogy mekkora ötlet...
@Fabius: Jaj szegény nagyon mondta, hogy hány napig fogadta a gratulációkat! Édes istenem. ez nekik a tiszta forrás. Amúgy a klubrádiós gábrieles kommenthez: Arató azt mondta, vasárnap, hogy bárhol megszólal a mariskabrigád - nem tudom a rövidítésüket, szóval a médiaizések - őt oda soha nem hívják és meg sem hallgatják. Kiricsi Karola meg békávés hangszóróként is nagyon irritálóan hiteltelen volt.

Arató van annyira profigéza üzletember, hogy nem cicózik 8 millán ilyen szituban.

De Orvbán sajnálja, hogy nem tudja mélyebben kifejteni a dolgokat a médiumokban (láttuk, ahogy a HVG-beni videón fejtegetett a bankelnökkel való beszélgetés után) - hát ennél már csak a jereváni rádió hírei jobbak és igazabbak, de tényleg!
@prof...de nem dr felebarát:

A helyi Jobbik már azt követeli nyilvánítsa a város nemkívánatos személynek.

Megjegyzem 3 napig van ott, amiből kettő letelt.
@Fabius: Oké, Na megtaláltam a legfelelősségteljesebb Magyar Kisnagyember felelősségboncoló nyilatkozatát, amiben nagyon mélyen kitér: hvg.hu/itthon/20120106_orban_viktor_forintgyengules
@Fabius: a gyűlőlet és a szeretet közel áll egymáshoz.. :::::::::::::::D
@a szív fészkei:

Izéééé...miután eddig még soha nem dőlt el frekvencia sorsa mutyi nélkül, nekem vannak fenntartásaim Aratóval és a Klub Rádióval szemben is. Nem tartom kizártnak, hogy tudták előre: ha nem nyernek ez lesz az ügyből. Kiszámítható volt, és ha én lennék Arató azzal a hátszéllel bizony én megjátszottam volna.
@prof...de nem dr felebarát:

Ezen az alapon tanulság: ha beleszerettek és le akarják smárolni sietniük kell :-D
@Fabius: a miskolci (messze nem jobbikos) kollégák eközben harsányan röhögnek Gyurcsány újabb előadásán, és meggyőződésük, hogy szavazatgyűjtő, népszerűségvadász színjáték az egész.
Amúgy szerintem is.
Ha egy közel másfél ciklust lehúzott egykori miniszterelnöknek élő egyenesben kell értesülnie arról, hogyan él a lakosság (még mindig nem a legnagyobb mértékű) lecsúszottságot reprezentáló része, akkor inkább kussolna otthon, a villájában.
@Fabius: Az utolsó hozzászóló keményen be is mondta, hogy mutyi minden frekiosztás, ez volt a balikéknál is. Nem örültek a népek, de meghallgatták, megtapsolták... Nekem nem a szívem csücske a Klubrádió, de a mariskamódszerek pláne nem. De persze semmi bele nem látok, ez igaz.

Orbán jól tette volna, ha - csakúgy, mint most Gyurcsányékkal - nem foglalkozik vele és hagyja ezt is szólni. De ő a zsigeri Kisgömböc. Ez pedig a pusztulását hozza majd, a mesék mindig alapigazságokat mondanak el.

Kéri: mindenki menjen azért, amiért akar atv.hu/cikk/20120123_keri_laszlo?source=hirkereso
@Interlock:

A kollégák véleményével egyetértek. De itt most a jelenségről beszélünk amit csinálnak ebből az amúgy 3 soros faszbúk posztból.

Gyurcsány elérte amit akart, megint rá figyel mindenki.
@a szív fészkei:

Nem fejtem ki bővebben mit gondolok, ez lesz a holnapi poszt.

Egyetértek Kérivel, legfeljebb azzal nem, a Fidesz helyett szervezték a bandukolást. Mert nem helyettük, hanem velük.
@Fabius: "Gyurcsány elérte amit akart, megint rá figyel mindenki"
Bingó :-) És akkor a költői jellegű találós kérdés: hol van, jobban mondva miért nincs más ellenzéki arc, aki hasonló módszerekkel próbálná meg felhívni magára a figyelmet?
Hétvégén nagyon sokat törtem a fejemet mindenféle dolgokon, néztem a vonulókat, beszélgettem az itthon maradó potenciális vonulókkal, meg az ilyen-olyan egyet nem értőkkel is, és közben arra jutottam: ha minden így marad, 2014 megint a Fidesz éve lesz. Kicsit úgy tűnik, hogy a magukat ellenzékként beállító emberek, szervezetek az "országos kormányutálat" sült galambjára várnak, jórészt tétlenül, egymást legalább annyira utálva, mint a Fideszt.
Ez most nem szemrehányás akart lenni, senki félre ne értse; innen, nekem (meg még egy pár ismerősnek) így látszik. És tudjátok, hogy szerintünk mi az igazi baj? Az, hogy azt sem igazán tudjuk eldönteni, baj-e ez így, ahogy van.
@Interlock:

1: Baj. Akkor is, ha a tétlenség és az egymás utálata is igaz.

2: Ettől függetlenül azt mondom, az egymás iránti elkötelezettség és az ellenzéki összebútorozás korai. Játsszák le most a marakodást és a szövetséghez szükséges feltételek tisztázását most, és ne a választások előtt 2 hónappal fogjanak neki.

És még ettől is függetlenül lehetnének SOKKAL aktívabbak. Az összes ziccert a média és a közbeszéd húzza be, ők meg egytől egyig bénák még egy faszán riposztozó közleményhez is.
ez a vidámvasárnap ez nagyon komoly....
akkor ma is targyalnak? vagy kiadtak az ukasut oszt van ket heted?
@a szív fészkei:

1. Nincs több jó zsidó hegedűművész, mint zongorista. Askenazy, Babin, Barenboim, Peraiha, Horowitz, sorolhatnám napestig, de itt egy link: www.remeny.org/node/225

2. A zongorát a hajón nem lehet sehova áthelyezni, a legtöbb bele van csavarozva a deckbe.

3. Egy jó hegedű majdnem olyan drága, mint egy jó zongora. Igaz viszont, hogy egy rossz hegedű olcsóbb, mint egy rossz zongora. :)
@Rodeo36:
Köszi, nagyon hasznos volt.
@Kis ember: Nem végeztem statisztikát, valahol olvastam, hogy a stettlben (zsidók lakta kis mezővárosok) vagy a gettóban inkább hegedülni taníttatták a tehetségeseket ebből a megfontolásból. De írtam, hogy volt/van/lesz köztük utolérhetetlen zongorista is, sőt félkezűen befutott is az ő körükből került ki elsőként.

Feltételezm, hogy ha Fehér Sándor zongorista lett volna, nehezen, de bele nyugodott volna abba, hogy a zongorát nem mentheti. És akkor talán ő maga megmenekül, mert nem rohan vissza az elárasztott részre a hangszeréért.

Tehát teljesen egyetértünk. :-))
@a szív fészkei:

Naná!

Főleg, mivel a zongora a hajón nem a miénk, hanem a társaságé.

:)
@Kis ember: :-) De azért fájhat a szíve egy művésznek érte pusztulni látva.
süti beállítások módosítása