Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/hirado/2024/05/02/politikai-reklamkampany-koltesek-legdragabb-europai-unioban-cof-fidesz "... (2024.05.03. 12:44) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.12.09. 05:19 Fabius

Egymillióan a bazmegszabadságért?

Címkék: bazmeg himnusz dopeman kuruc infó

Dopeman lassan hőssé válik a bazmegnek köszönhetően. A rendőrség nyomoz, a kurucok péniszirigysége kezelve van, az interneten mindenki igyekszik megmagyarázni logikusan, hogy a szólásszabadság egy olyan itthon megfoghatatlan izé, amit nálunk régebben demokratizált országokban sokkal komolyabban vesznek, amúgy meg tanuljon meg mindenki olvasni, - esetleg azt hallani ami az izé...dalban van - mert bazmeg az Orbán bazmeg a Gyurcsány, de a Himnusz az nem bazmeg.

Én meg csak kurvára unom az egészet.

Dopeman, te balfasz, legközelebb bazmegolás helyett foglald el valamelyik tévészékházat, vagy legalább gyújtsál föl egy kukát, olcsóbban megúszod. Meg mi is. Ezek ugyanis beleférnek a vélemény szabad kinyilvánításába még a kurucok szerint is, ettől hős leszel, nem kell értelmezni és nem leszel himnuszgyalázó nemzetáruló. Remélem a kép megvan, ahogy a szabadságharcosok most a feljelentésre polírozzák a bohócot, és boldogan kötnek szövetséget a sokszor elátkozott rendőrséggel.
Amúgy átgondoltátok mit is csinálunk éppen? Ha nem, segítek: a nemzet bazmegjéből nemzet csótányát. Igen, úgy ahogy harminc éve tette a hatalom és a közvélemény Feróékkal. Az csak stilisztikai kérdés, hogy a Ricse azt énekelte:

Na, de várj!
Mert ért már téged sok-sok csalódás,
Azért várj!
Mert érni fog még sok - sok csalódás,
Egy pofon nekem, egy pofon neked!
Egy pofon nekik, hát még egyet nekik!

Dopeman meg azt, bazmeg.

De nekünk tényleg ezt kell csinálni? Két évtizeddel a rendszerváltás után ugrunk vissza harminc évet, és kezdünk el újra könnyűzenészeket kriminalizálni vagy heroizálni egy dalszöveg miatt? Ráadásul úgy, hogy szövegértésből nullásra vizsgázik akinek ez egyáltalán megfordul a fejében? Számomra sokkal nagyobb probléma, hogy a SkiccPál hivatal nem tud helyesen idézni a Himnuszból, mint amikor egy rapper a bazmegek közé citálja a sorokat fohásznak. Miért nem lehet ezeket a dolgokat a helyükön kezelni? Pityinger László Justin Bieber és Snoop Dogg szerelemgyerekeként osztja az élet nagy igazságait a DopemanTv-ben, szerintem szórakoztatóan, a zenéjét meg ítélje meg mindenki a saját ízlése szerint.

De ne csináljunk már belőle mártírt, a faszbúkforradalom első hősi halottját, ahogy ha lehet ne induljon újabb mozgalom Egymillióan a bazmegszabadságért néven sem.

Próbáljunk már úgy tenni, ahogy szöveget érteni képes, véleményszabadság fogalmával tisztában lévő magyar és európai állampolgároknak kellene 2011-ben.


 

208 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr753449630

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan gyártja hőseinket a rendszer? 2011.12.09. 08:55:24

Ha igaz az, hogy az előző kormányzat alatt születő "hősöket" (az elnevezés természetesen nem minden esetben jelent valós értéket) a "hazugságok, a korrupció, a kiárusítás, az arctalan tőke sötét árnyéka és a hatalom érdekében bevetett re...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ha már versidézetek (ill. rock), akkor álljon itt a következő, mert ideillik (nem tudom, ezt mennyire vizsgáltatná ma a NMHH Szalai Anomáliával az élen):

Nyakkendős "urak" a tévéből néznek,
sok-sok mindent megígérnek,
amíg ők lesznek, minden marad,
Hazudik mind! Ne hagyd magad!

A gyémántot csak a gyémánt vágja
erős legyél, ki az ütést is állja,
és eljön majd -mert jönnie kell-
az Ítéletnap, és szabad leszel!

Ez (a fenti dogma alapján) egyenesen felhívás szabadságharcra. www.youtube.com/watch?v=8oLC49sfsAQ
Valamivel le kell foglalni az a b....meg közvéleményt! Csócsálják Dopemant, nehogy má azzal foglalkozzanak mi is történik körülöttük. Mégre má észbe is kaphatnának. Így szeretet ünnepe körül.Nimá!
Nekem az is baz'megegnek hangzik, ha egy nyilas faszkalap énekli szépen artikulálva a Himnuszt.
@anyósnyelv:
lefoglalják, persze, csak azt nem veszik észre, hogy ezzel (meg más) akcióikkal saját maguk ellen hangolják a közvéleményt.
@Secnir: egyértelműen, mert minden ilyen "kis" félrelépésük, még a maradék kis hitelüket is csorbítja. /Azért vegyük figyelembe kis hazánk olvasottságát... sajnos a többség simán átverhető/
@Secnir: Ismernem kellett volna,de ebből anno kimaradtam. Kösz.
@Secnir: na azért az sem volt sámli, hogy előadta egy amerikából ki-be tántorgó ... s nem is tanulta meg.
Az egy jó kérdés lesz, hogy Dopeman most röhög, mert irtó jó ingyen reklámot kapott - vagy lesz folytatása, akkor gáz van baba.... Deklarált demokráciának csak egy újabb saller, vagy tán koki? Nem tudom, hogy ilyen szavakat talál-e magának valaki, ki otthonában nem használja? Szerintem nemigen. Nekem életemben nem jutott eszembe még a pofon sem.
Én azon lepődtem meg, hogy nem a KDNP-sek jelentették fel, hanem a kurucok.
Ezzel is bizonyitották egyébként az "értelmi" képességeiket. Eddig se tartottam sokra őket, de ezzel aztán végképp bebizonyitották, hogy egy durván manipulálható, szélsőségesen ostoba csőcselék.
Az ügyészség/rendörség "munkájáról" meg no komment...
Asszem Merkelék keményen be fognak nekünk inteni, ezt kell nekünk már csak, hogy stílszerű legyek b+ vitya, a saját farkaddal verd a csalánt, ne a mienkel!!!!!

Orbán és Cameron fityiszt mutatott

Nincs EU-s megállapodás a válság újabb kezelésére, a britek és a magyarok!!! ellenkeztek a legjobban. Hajnali ötig gyűrték egymást Európa vezetői.

index.hu/gazdasag/vilag/2011/12/09/barroso_eurocsucs/?rnd=658
nem olyan biztos, hogy rosszul
tettek, hog nemet mondtaj, vagy ma kiderul
@Cirbi: akkor nézzük ezt globálisan az EU és Észak Amerika (USA, Canada, Mexico) Délázsia amelyhez az Orosz föderáció is sorolja saját magát nem értenek egyet és nagy érdekellentétek vannak de ezen felül a pénzügyi rendszer világszintü szabályozására van szükség az európai önmagában nem fog megoldani semmit lehetséges, hogy hátrányos helyzetebe hozza európát hacsak ideiglenesen is...bonyolult helyzet és a magyar álláspont csak arra jó, hogy halljanak az ország nevéről egy akkora propaganda fogás mint egy ház a britekkel együtt dübörgő magyarok hogy szét ne essek a röhögéstől meg a felfuvalkodott törpe
75. § A Magyar Köztársaság himnusza Kölcsey Ferenc Himnusz című költeménye Erkel Ferenc zenéjével.

ezek után miről is beszél a sok ostoba nemzetféltő hűdenagyonmagyar?
EMBEREK, ERRÕL KELLENE ÍRNI, BESZÉLNI!: HOGY MOST VISZIK KI A HAZÁNKAT EURÓPÁBÓL, AHOVÁ 200 ÉVE SZERETNE INTEGRÁLÓDNI! NAGYON JÓ ÉS RELEVÁNS ÍRÁS:

www.pupublogja.hu/2011/12/szurkezona.html?m=1

Minde tiszteletem Lomnicié, de most nem róla és Dopemanrók kéne szólni... Hogy lehetne megakadályozni, hogy a kõvetkezõ 40 évet elvegyék a gyerekeinktõl???
@Cirbi:
Megjósolta, hogy újabb támadás lesz a forint ellen, és ... lám - 308 körül járunk.

Lehet, hogy európai ország nem leszünk,

de Viktor jósdát nyithat a tévében.

Szinte látom, ahogy a varázsgömbjébe tekint.
@whatsoever: Sehogy.
Ez az ország nem százas.
Kétharmados.
Hümm, ennek már 42 éve...
www.youtube.com/watch?v=1CMyxB-CKMs&feature=related

Nem mintha Dopemant Hendrixhez akarnám hasonlítani, csak úgy eszembe jutott...
@whatsoever: Minden gyerekért nem vállalhatsz felelősséget. Ami a sajátjaidat illeti: fel kell készülni a gyors emigrálásra, amíg Schengenen belül vagyunk és szabad a mozgás.
Nem egy örömteli élmény, magam is azt szeretném, ha az enyémek jó ÉS tisztességes ÉS magyar emberként nőnének fel, de erre egyre inkább csak a magyar határokon kívül van esély.
Nincs ezzel szerintem semmi baj. Egyrészt, amíg a társadalomnak szüksége van ilyen és hasonló tükrökre, hogy magára ismerjen, addig folyamatosan sarjadnak majd az "ügyek". Ez egyaránt vonatkozik a szövegértési problémákból és kisebbrendűségi komplexusokból eredő műbalhékra (kuruc és ügyész-rendőr), mint az ellenpólusaként kifejlődő heroizálásra. Az egyén és a társadalom még normális körülmények között is keresi, kire lehetne vetíteni a hős archetipikus/mitologikus figuráját (lásd pl. sportolók). Ha abnormális helyzet van, mint most nálunk, akkor ez a kivetítés még aktívabb, így jöhet a képbe Dopeman vagy bárki más. Lehet azon vitatkozni, hogy ez mennyire magasröptű történés, vagy hogy mennyire az az alapjául szolgáló eseménymag (Dopeman alakítása jelen esetben).
Ugyanakkor tény, hogy a többségnek kell az ilyen, a kollektív tudattalanon keresztül érvényesülő, érzelmi azonosulást kínáló konkrét példa ahhoz, hogy megmozduljon és ténylegesen kifejezze a frusztráltságát. Ugyanis a legtöbbnek az olyan dolgok, mint kockázati felár, meg sajtó- és vallásszabadság, sajnos túl elvont dolgok, nincs számukra érzelmi töltete, így nem azonosulnak a fentiek csorbítását ellenző mozgalmakkal, még akkor sem, ha ezek a valódi botrányok és nem Dopeman szóhasználata. Idővel persze, ehhez hasonló precedensekből összeállhat egy nagyobb kép a fejekben és akkor lesz rendszerszintű ellenállás. De egyedi precedensekre, botrányokra mindig szükség van a nagyobb léptékű változásokhoz.
Nem mellékesen: az egész ellenzék orbitális szégyene, hogy a valódi botrányokat képtelenek érthetően és 24/7-ben kiordibálni, hogy a mozgás azok miatt induljon meg, ne pedig a Dopeman-ügyhoz hasonló zsigeri - kollektív tudattalanos utakon. A kezdet ugyanis mindig rányomja a bélyegét az egész folyamatra: ha értően indul el egy ellenállás, akkor esélyesebb, hogy a kimenetel egy kevesébé demagóg szisztéma lesz, míg a zsigeri/kollektív felindulások mindig melegágyai lesznek a demagógiának.
De láthatóan vannak olyan fejlődési fázisok, amiket nem lehet (nem vagyunk képesek) átugrani...
Dopmen a bazmegolásával és az aközbeni tökvakarásával, még arra sem érdemes, hogy felbosszantsam magam.
Kurucon olvastam a sok szánalmas kommentet, gőzük sincs miért került a szöveg közé a Himnusz pár sora, csak a fikázás megy.
@ZX: persze
intelligens ember nem nacul, csak a prolik:-)

a nyilasok pont ugyanabbol az agyatlan csocselekbol kerult ki, mint az avosok, majd munkasorok, most gardistak...

az ostoba luzerek, akik nem kepesek megtalalni a helyuket a butasaguk reven a civil tarsadalomban es erovel, csurheben akarnak a jatekszabalyokon kivul, vagy a jatekszabalyokat a maguk civilizalatlan, kocsmabunko stilje szerinti atirva akarnak ervenyesulni. mert nincs agyuk dolgozni, nincs agyuk toleralni es nincs agyuk versenyezni. es foleg nincs agyuk sajat magukba nezni:-)
Dopmen csak ürügy a jelenség teljes körű elítéléséhez.
Érdemes elvonatkoztatni és ezt követően értelmesen gondolkodni.
@Rodeo36: @felebarát:

Veszélyben a magyar uniós támogatások lehívása
Az NFÜ "pénzmentő" akciója a viszályára is elsülhet egy brüsszeli elutasítással.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/veszelyben_a_magyar_unios_tamogatasok_lehivasa.504433.html

-----------------

Talán mégsem maradunk ki az euró megmentéséből
2011. december 9. | 10:48

Az Európai Unió 27 tagállamának vezetői nem tudtak megegyezni az uniós szerződés módosításában, amely a fiskális politikák szigorúbb szabályozását hozná, így ehelyett valószínûleg szûkebb körben, csak 23 ország kötne kormányközi szerződést (az Egyesült Királyság, Magyarország, Csehország és Svédország nélkül), ami gyengébb szigort jelent, amellett, hogy az egységes fellépés hiánya tovább gerjeszti a bizalmi válságot. Az egyelőre kimaradó négy ország álláspontja még bizonytalan, elképzelhető, hogy csatlakoznak a szerződéshez, London vétója miatt az uniós szerződés módosítása azonban valószínûleg nem lesz lehetséges. Orbán Viktor ma reggeli közlése szerint Magyarország részvételéről az Országgyűlés fog dönteni, amire márciusig van idő.

www.portfolio.hu/gazdasag/talan_megsem_maradunk_ki_az_euro_megmentesebol.159712.html

-------------------------------

Kezd eltűnni a reggeli sokkhatás, a forint is magához tért
2011. december 9. | 10:03

A reggeli méretes esés után kezd megnyugodni a forint és kezdi összeszedni magát. Ebben a nemzetközi hangulat is szerepet játszik, kezd oldódni ugyanis az uniós csúcs első napja okozta negatív sokkhangulat.

www.portfolio.hu/gazdasag/kezd_eltunni_a_reggeli_sokkhatas_a_forint_is_magahoz_tert.159709.html

-------------------------------

http://www.portfolio.hu/gazdasag/recesszioban_szinte_a_teljes_magyar_gazdasag_3.159716.htmlRecesszióban szinte a teljes magyar gazdaság (3.)
2011. december 9. | 09:50 English version

Magyarország bruttó hazai terméke 2011 III. negyedévében 1,4%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, jelenti a KSH. A növekedés hajtóereje elsősorban a mezőgazdaság, másodsorban az ipari export volt. A szezonálisan kiigazított adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző negyedévhez képest 0,5%-kal nőtt.
Egy két aprósággal akár lehetne vitatkozni, de alapvetően a helyzetünk ez:
/és üzenem a droidoknak, hogy a lényeg független attól, hogy ki mondja/

Balázs Péter: Ez egy értelmetlen különállás

index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/09/balazs_peter_ez_egy_ertelmetlen_kulonallas/?rnd=51
Valaki rugja már fejbe ezt a fszt, nem igaz hogy ennyire idióta, hát ha helyrebillen 1-2 fogaskereke....

2011. december 9., péntek 11:13 (NAPI)
Matolcsy kiakadt az Erste Bank döntésén
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményben reagált az Erste Bank magyarországi aktivitásának csökkentésére, amelyet a pénzintézet a gazdasági válság következményeivel, a végtörlesztéssel és a bankadóval indokolt. A tárca szerint az Erstének is hozzá kell járulnia devizahitelezéssel kapcsolatos problémák megoldásához.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/matolcsy_kiakadt_az_erste_bank_dontesen.504440.html
@Cirbi: marmitn az orszag szempontjabol ertelmetlen es karos.

orbaneknak udvos, mert ha szigoruan ellenorzik a kozpenzeket, akkor sitten fogjak vegezni..:-)

es hiaba polt, vagy szajer alibifelesege. ok is csak vadlottak lesznek akkor:-)
@Deathstick:

Abszolút egyetértek veled, és még külön kiemelném alábbi gondolatodat:
"...az egész ellenzék orbitális szégyene, hogy a valódi botrányokat képtelenek érthetően és 24/7-ben kiordibálni, hogy a mozgás azok miatt induljon meg, ne pedig a Dopeman-ügyhoz hasonló zsigeri - kollektív tudattalanos utakon."

Ezt a hagos kiordibálást hiányolom én is az ellenzéki megszólalásokból: minden egyes hazugságot, méltánytalanságot,embertelen döntést ezerszer kellene harsogva szóvá tenni.
Valahogy úgy, ahogy a Fidesz csinálta nyolc éven át.
Ezt a társaságot motyogva nem lehet se megfékezni, se leváltani - ide határozott kiállás, karakán megmondás - ha szükséges, üvöltés kell.
Másképp nem megy.
Ebben a sztoriban körülbelül mindenkinek a kurva anyját. A "Magyar Rap" meg akkora FAKE, hogy arra nem is lehet mit mondani. Talán annyit, hogy mindenkinek a kurva anyját.
@anyósnyelv: Hát feljelentették Ice-T-t., akkor Dopemanmégis a mi kutyánk kölyke - amúgy télen ő vezette a millás tünti, és elénekelte a saját kis himnuszát azt a bizonyos Megyünk loopni, Orbán Viki meg a Kövér (vagy kit mondott mellé)megyünk loopni"-t...A Parlament előtt. Ezért vissza kell lőni, annál nem bírták megfogni, hisz közszereplőnek tűrnie kell sokkal többet, de most a himnusszal berángathatják, ezt gondolták szerintem.

91 körül volt oltári nagy botrány, akkor Torgyi mester generálta kérem széépen patakvérrel körítve, mikor a Hölgyfutárcímlapján egy erőteljesen mellyesített széttár pinájú és álló faszú angyal vette körbe a magyar koronára hajazó svájci sapkát. Bernáth/y/ Sándor rajzolta, tényleg elég durva volt, de hát az angyalok is emberek, nem??? Perek garmadája folyt, m
míg végül másodfokon felmentették művészi szabadságra hivatkozva a lap szerkesztőit a közszemérem sértés alól, nem volt elkobzás, bezúzás és új címlap. hvg.hu/kultura/20110609_muveszet_vam_design_muerto (linkben a keretes rész után írnak erről)
@a szív fészkei: jav.: mert közben meg odakapott az ebédnek való :-DD, azt kellett menteme, nem olvastam át:

Dopeman mégis, millás tüntit, Hölgyfutár címlapján, mivel kétféle angyal volt, az és helyett ill. dukál a mondatban
@Cirbi: Ja, britek tőlünk veszik a bátorságot, hogyne. Ha ők ellenkeznek az kicsit másabb, mint mi, nem?

Miért nem utaztatják ilyenkor a grazi orvost is vele nagy dózisú lónyugatóval??
@Kőmíves Kelemen: Egyébként átizzadt mocskos seggen körbetekert, összekormozott magyar zászlót viselni, mint egy ázott strandtörcsit az hazzaffyass tett, azért forradalmár elnevezés és buksisimi jár. (székházpörkölő B-közepesek egyenviselete volt 06-ban.)
Édes jó istenem, miért versz minket, megszólalt Szijjártó is: privatbankar.hu/makro/szijjarto-melyen-erint-minket-a-paktum-lesz-meg-idonk-242813

[..]"Szijjártó Péter Brüsszelből - az uniós csúcstalálkozó helyszínéről - telefonon nyilatkozva a távirati irodának azt mondta: az eurózóna államainak nyilatkozatában megfogalmazott javaslathoz történő csatlakozás "mélyen érinti" a nemzeti szuverenitás kérdését, márpedig a nemzeti szuverenitást érintő kérdésekben Magyarországon csak a magyar Országgyűlés jogosult dönteni.

Ezért szándékaink szerint a magyar parlament meg fogja vitatni az eurózóna államainak javaslatához való csatlakozás kérdését - jelentette ki a szóvivő, hozzátéve, hogy a megállapodás tervezett hatálybalépési időpontjának ismeretében a parlamentnek kellő idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy "ezt a súlyos kérdést kellő komolysággal meg tudja tárgyalni".
Érdekes:

Ticker
Sweden 'worried' by UK decision on new EU Treaty

Today @ 08:53

By EUOBSERVER

Swedish foreign minister Carl Bildt has criticised the UK's decision to stay out of a new core EU Treaty on joint economic governance. "Worried that Britain is starting to drift away from Europe in a serious way. To where? In a strong alliance with Hungary," he tweeted on Friday morning.

Miért érzek ebben némi gúnyt?
Ilyen nincs!! index.hu/gazdasag/vilag/2011/12/09/talanra_puhult_a_magyar_nem/?rnd=334

Martonyi mikor mond le: [..]"Beszédzavar

Orbán Viktor az eredeti tervek szerint délelőtt tartott volna sajtótájékoztatót, de sajtósai később azt közölték, hogy csak délután, ezzel haza is küldték az Orbánra várakozó magyar újságírókat. Lapunkat közben többször is hívták a sajtósok, hogy a cikkünkben tévesen az van, hogy délelőtt nyilatkozik Orbán. Majd ezután váratlanul mégis megtartották a rögtönzött sajtótájékoztatót. Miután arról majdnem mindenki lemaradt, ezért állítólag újabb sajtótájékoztatót tart majd délelőtt."
@Qeatzkoatl: Talán mert benne van. Kisegér és az elefánt a hídon...

És a másikon olvashatod, közben FB-on meg fűtik az embereket, hogy Izrael mellett beszáll/t/unk Irán ellen a háborúba. Most már teljesen ledobták az ékszíjat az agyukról minden vonalon. Tényleg igaza lesz a férjemnek, aki évek óta mondja, Orvbán legfőbb törekvése kinavigálni minket az Eu-ból. Csak nem megtörtént?
@Cirbi: Mindig megelőzöl szó szerint ugyanavval. Monitorozod az agyamat valami titkos sugárral? :-DD (Esetleg küldhetnél is pár morzsányit, jól jönne, meg kezdek nem érteni semmit ill. amiről meg úgy gondolom, hogy igen, attól rettegek.)
az a csúny frajd :D

2011. december 9., péntek 12:39 (NAPI)
Újra jön a 330 forintos euró - elhúzódó kínódásra számítanak

www.napi.hu/tozsdek-piacok/ujra_jon_a_330_forintos_euro_elhuzodo_kinodasra_szamitanak.504434.html
@a szív fészkei:
Emlékezz vissza:

"Jelentem, van élet az unión kívül is!" (2000 körül)
Na ez a beszarás: atv.hu/cikk/20111209_jo_hirnevenek_megsertese_miatt_perli_kis_janost_a_legfobb_ugyesz?source=hirkereso

[..]"Kis Jánosnak az ÉS-ben azt írta: tavaly (azaz 2010-ben – a szerk.) „megválasztották a legfőbb ügyészt, ő 2019-ig tölti be ezt a tisztséget. Előző hivatali ciklusa idején már bőségesen bizonyította, hogy hivatalát nem pártatlan közszolgaként, hanem megbízója kiszolgálójaként tölti be.”

A felperes jogi képviselője beadványában így fogalmaz: „Kis János cikkében nemcsak azt sugallja, hogy véleménye szerint a legfőbb ügyész hivatása szabályait megszegve valamely politikai párthoz kötődik, hanem ezt tényként állítja. (…) Álláspontunk szerint a szerző kijelentése olyan – burkolt – tényállítást fejez ki a törvényesség biztosítására hivatott ügyészséggel és a legfőbb ügyésszel kapcsolatban, amely valótlan és indokolatlanul sértő.

Az ügyészségnek, valamint vezetőjének és irányítójának politikai befolyásoltsággal való összefüggésbe hozása hamis látszat keltésére alkalmas, mely hátrányosan befolyásolja az ügyészi szervezet és a legfőbb ügyész társadalmi értékelését, alkalmas velük szemben a bizalom megingatására és tekintélyük csorbítására.” Nem ezért kellett Szájerné azonnal?
@a szív fészkei: túl azonos a hullámhosszunk :D

amúgy a többit is belinkeltem alötted már ;)

az oldalbordád is jó úton halad, ezt is várom ettől a vezénylótól, vagy valami okosba bevezetett rendkívüli állapotot....
@Qeatzkoatl: Azóta félek, vagy ahogy Gálvölgyi mondta volt: összefélem magam. Ezek szerint jogosan. Kilopták az eu-s zsét, most már eldobnák, mint a megunt babaruhát. OMG
@Cirbi: Ez agyrém: a férjem mondta pár napja, hogy lesz ez 340-es is. Akkor azt hittem, simán marháskodik. De nem....
@Cirbi: Vigyázni kéne az önbeteljesítő jóslatokkal, komolyan.
Jogosan bazmegol Dopeman, Orvbán igazolja.
@Qeatzkoatl: te is leírod már megen amire én pedig utalok :D, szép kis brancsá alakulgatunk lassanba :D
@Cirbi:

Ahhoz az uralkodási formához, amit OV akar, színeiben és formájában sem harmonizál a demokratikusnak nevezett felöltő. Egyszerű ruhacsere. Láttuk már a ruhatárát.
@Qeatzkoatl: vastagbor.blog.hu/2011/12/09/megmutattuk_brusszelnek

Mi van még hátra a Ken-ruhatárból? (Barbie töketlen - tényleg nincs neki - fiúja) Az a régi legyőzött csukaszürke? A sokkitüntetéses aranykabát by Türkménbasi? Elfogyott a fantáziám erre.
@a szív fészkei:
Hermelin palást, visszafogottan bizánci fejdísszel.
@Cirbi:
A palást már 2006-ra megvarrattatott. Molyirtó szagú ugyan, de majd elnyomatja jó kis csabai kóbász illatával, mikor a következő PR filmjét csinálja.
@Qeatzkoatl: ajjaj, micsoda felségárulás közeliek vagyunk, lassan koppantanak és nibekékülünk, vagy közmívesen munkálkodunk mint esztergombani emberek, szemét unszelektív-szelektívezünk
Állítólag, most látta diafilmen az Én Caligula című könyvet és azonnal titkos tárgyalásokba kezdett Overdose-al, akit Matolcsy helyére szán.
jo fej ez a Matolcsy, nem erti miert megy el az erste egy resze, es ezt megis hogy kepzelik... muhaha
Csak egy kérdés, mi vagy az EU, csak ennyit kérdek én:

Itt a hír: 300 milliárd dolláros alapot állít fel Kína
2011. december 9. | 12:24

A kínai jegybank tervei szerint új, 300 milliárd dolláros eszközt állít fel a devizatartalékaiból, ami két új alapot fog kezelni - értesült a Reuters hírügynökség. A hír megjelenése segítette feljebb a részvénypiacokat és kapcsolt nagyobb sebességbe az euró a dollárral szemben.

www.portfolio.hu/gazdasag/itt_a_hir_300_milliard_dollaros_alapot_allit_fel_kina.159739.html
@Qeatzkoatl: Ja, én XX-XI. században gondolkoztam.
Hacsak úgy nem. Járja a pletyka, hogy fejébe csapta már a koronát... Úgy maradt ezek szerint. Jöhetne Szetn István a puszta kezével az élénél marokra fogott kardjával rendet tenni valóban!!! Tákolmányfestő Szkok Iván jól látta:m.blog.hu/ma/mandiner/image/1111/Kerenyi_alkotmany_festmeny/Kerenyi_alkotmany_festmeny_Szkok_Ivan_Az_uj_alkotmany_323x450.jpg
@Cirbi: Én otthon már mióta szeletkívezek. De simán ki tudnám most is választani a nagybani szemetet. Ezt akár közmunkában is!!! :-))
@Qeatzkoatl: És az milyen jó választás lenne! Angol ősöktől származik Dózi, intelligens, szép állat, nyerésre született, csak kicsit ideges verseny előtt.
@a szív fészkei: jó de azt amit különszedtél, elviszik és összeöntik, és újra szeletívezel, pont mint hamupipőke, a cél is pont az, addig sem zavarod a magasságos köröket ;)
@a szív fészkei:

Megnéztem anno, ennek az ikonrestaurátornak az életét és műveit. Van véleményem.:)

Lesznek, akik jönnek, rendet teremteni. Majd megint fújjolunk az Antantra, kis-Antantra, sőt a maorikra is.
@felebarát:

Matolcsy nyugodtan hisztizhet, a lényeg nem változik: az Erste megeteti vele amit főzött, és ezzel felpofozza a legfrissebb elméletét is. Ha a többi bank is követi a példáját akkor nagyon nagy szarban lesznek/leszünk, és nem az ágyrácsot fogja rázogatni ez a tök, hanem a felmondólevelét lobogtatni.
@a szív fészkei:

Hehehe...számomra azért ez röhejes :-)

A min.elnökök vitája alatt nem lehetett súgni Viktornak aki addig vitte is a szuverenitás szab-harcos imidzset. Aztán gondolom szóltak neki, hogy na halló baszki, IMF pénz nincs az Unió nélkül - tényleg nincs, tagállamnak csak Uniós részvétellel és felügyelettel adnak - úgyhogy ácsi már, te szuverén csegevara!

Eztán jött a: ti azt hallottátok, hogy nemet mondtunk? Pedig nem is, az egy határozott talán volt, istenbizony, tuti, de télleg.
:D hogy mik vannak

RSSIndex vezető cikk
Magukra maradhatnak
a britek az unióban
Az eurozónán kívüli országok ugyan konzultálnának
a parlamentjükkel, de aláírhatják a megállapodást.
13:38
A Külügyminisztériumnak nincs álláspontja
13:25
A dán miniszterelnök is úgy járt, mint Orbán
13:23
Miliband lecsónakozta a gyorsnaszádot
@Cirbi:

Röhögünk, pedig sírni kéne inkább, hogy egy ilyen legalapvetőbb összefüggéseket is átlátni képtelen kretén éget le minket a létező összes fórumon.

Ha úgy megyünk koldulni, hogy előtte két nappal még a lábtörlőre szarunk és beragasztjuk a csengőt pillanatragasztóval, akkor a széttaposott fekáliát vajon kinek kell majd leenni a lábtörlőről és a cipő talpáról is?
@Fabius: szép kép, de sajnos igazad van, de hát annyit kéne sírni mostanság, hogy a sivatagi teve szr is túl vízes lenne hozzánk képest

Hát nem is tudom mit várunk mást attól aki az alapvető vita és egyeztetési, nézőpont ütköztetési módozatokhoz is segg...
@Fabius: Nem is tudta, hogy miről tárgyalnak.

Egy nappal előbb azt mondta még, hogy ez csak az eurósokra tartozik.
Nekünk nem téma.

www.orbanviktor.hu/cikk/ha_leertekelik_az_eurozonat_az_minket_is_magaval_rant

Csórikám, biztos, hogy érti, amit mondanak neki ?
Hallókészülékkel nem kéne próbálkozni ?
@Fabius:
Ezek azok a szereptévesztések, melyek folyamatosan (1998-tól) fellelhetők az orbáni politikában. Ameddig csak belföldi háborúk voltak megúsztuk azzal, hogy néhány lyukkal beljebb csatoltuk a nadrágszíjunkat. Nem akarom sorolni azokat a lehetőségeket, amiket mint ellenzék és mint egykori miniszter elszalasztott, elmulasztott, kijátszott, megakadályozott és azokat az alantas indulatokat melyeket rászabadított az országra.
A mostani játéka már nem kispályás foci. Az eleve térdelő helyzetbe kényszerített ország most úgy viselkedik-elnézést a hasonlatért-, mint az a focicsapattag, aki egyaránt akar a saját és az ellenfél hálójába is gól lőni. Neki nem a csapat eredménye számít, hanem csak az a felemelő pillanat, hogy ő lőtte a gólt. (Hogy hová, az mellékes.)
Meglehet, hogy van élet az unión kívül is, de a mi földrajzi helyzetünknél és adottságainknál fogva az egy kutyaélet lesz.
@Fabius: Már hallom is Szíjjártót: Mi unortodox módon takarítjuk a szart, csengetni meg nem szoktunk, mi csákánnyal kopogunk!
@Qeatzkoatl: @Fabius: és a kedves förszt lédik ehhez mit szólnak? :)

FT: Cameron Orbánnal töltötte az éjszakát
Közben a többi 25 kormányfő máshol gyűlt össze, írja a lap, amely szerint furcsa egy szövetség ez.
@Cirbi: @simonmondja.: @Qeatzkoatl: @kisa:

Ez a kretén tényleg nem tudja mi forog kockán. A 2012 költségvetés alapján a gazdaságba áramoltatható pénz - Új Széchenyi Terv - az utolsó fillérig uniós forrás. A fejlesztésekre fordítható pályázati pénzek szintén, és ugye most megyünk koldulni ahhoz a szövetséghez aminek legjelentősebb tagja az Unió. Magyarul ki vagyunk szolgáltatva a jóindulatuknak, és mellesleg csak azt kérik mindenkitől - fiskális fegyelem, stb - aminek a programtervezetét a magyar elnökség alatt dolgozták ki, és fogadták el.

A saját elnöksége alatti dologra mondott nemet illetve talánt ez pöcs, ezzel fokozva az égésünket.
@Cirbi:
Nemhogy örülnél, hogy Viktorunkat végre beengedték valahova.

Szegény utoljára arab diktátorokkal volt csak egy szobában, de már azokat is rég eltemették.

Ez a Cameron tudja, hogy Vik egy Kuvik ?
Something is rotten in the state of Denmark.
(Marcellus, I.4.)

There are more things in heaven and earth, Horatio,
Than are dreamt of in your philosophy.
(Hamlet, I.5.)
@Fabius:

Parva sapientia regitur regio.
@Fabius:
Az IMF-nek tetszik, amit Brüsszelben lát
2011. december 9. | 14:21

Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap elnöke kiadott egy állásfoglalást, amiben kijelenti: az európai vezetők ma meghozott döntései fontos hozzájárulást jelentenek az eurózóna adósságválságának küzdelmében és a világgazdaság fellendítésében.

hirdetésElhúzódó válság fenyeget! Mit tehet egy kkv?

hirdetés
Lagarde három kritikus pont esetében üdvözölte az előrelépést:

(1) a gazdaságpolitikai koordináció és a fiskális elvek erősítésében előrelépés történt.

(2) az ESM (Európai Stabilitási Mechanizmus) gyorsabb kiépítéséről döntés született, és ez segít tűzfalat állítani a pénzügyi fertőzésekkel szemben,

(3) az EU-tagok elköteleződtek, hogy 200 milliárd eurónyi forrást nyújtanak az IMF-nek, ez pedig a Valutaalap kapacitásainak növelésén keresztül segíti, hogy a szervezet betöltse a neki szánt szerepet a válságban.
@Cirbi:
Én úgy látom, amíg nem lesz teljesen közös a fiskális irányítás-és erre csak a közel azonos szinten lévő országok alkalmasak- nincs stabil jövője az eu-nak.
@Qeatzkoatl: naaa, beakadtál a mondásoknál? :D

De omnibus dubitandum est.

Ibi semper est victoria, ubi concordia est.
@Cirbi:

:)
Ezek csak a mormota őrsnek a jelmondatai.
@Cirbi:

Én azt írtam, hogy a hülyeség irányítja az országot.
@Qeatzkoatl:

Ezt én nem így látom. Ha kőkeményen betartatják azokat a szabályokat amiket most hoztak a fiskális fegyelemre akkor simán működőképes lesz az Unió. Ez nyilván a rosszabbul teljesítő országoknál a költségvetés és a gazdaságpolitika újragondolásával fog járni, de legalább kényszerből, jobb megoldás nem lévén meg fogják tenni.
@Qeatzkoatl: a cél csak az egységes irányítás lehet, ez tény, de egyetértés nélkül meg rövidtávon is csak a pusztulás vár...

A másik meg, valaki adjon már neki tengert, hajókat, parancsnoki hidat, had játszódjon, aki nem tud szabadulni a hajóktól és még főleg szárazföldi patkány is...

Gyöngyszemes mondatok

Az egész hajóraj spekulációs támadás alatt áll - mondta a kormányfő, de nem vagyunk egy csónakban az angolokkal.
@Cirbi: Ez komoly? Tényleg ezt mondta?
Végül is: az angolok egy kib*szott nagy luxus óceánjárón ülnek, mi meg egy billegő tutajon. Csak mi gyorsnaszádnak hívjuk...
@kisa: Spekulációs támadás alatt állunk
dec. 9. 14:49 Magyari Péter Orbán: Mennyire szolgálta a csúcs Magyarország érdekét? Nekünk ez a legfontosabb. Érdekünk a zóna válságának megoldása. Az egész hajóraj spekulációs támadás alatt áll. Mi is. Bár a zóna válsága nem Magyarország válsága, így a válságkezelés nem lehet nekünk káros.

index.hu/gazdasag/2011/12/09/orban_most_nemet_mondott/
@Fabius:

Sokáig hittem én is. Nem rég olvastam egy tanulmányt, még akkor mikor a görög mizentéria kitört.
Én ebben bizonyítva látom, hogy a 30%-nál nagyobb, egy főre vetített GDP eltérése esetében, az olló csak nyílik. A fejlettebb országot visszahúzza, csak bérmunka konstrukciók jöhetnek létre, technológiai transzfer kizárt, minőségi termékpiacokat nem jelent számára, gazdaságpolitikai bonyodalmak és ellenállások várhatóak.
Úgy vélem, itt tartunk.
@Cirbi:

Én azt véltem kiolvasni, az egyikből hogy semmit se fogadj el, mindenben kétkedni kell.
@Qeatzkoatl: igen az is ott volt :D

De omnibus dubitandum est.

Mindenről kételkedni kell.

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum, sum ergo Deus est.

Kételkedem tehát gondolkodom, gondolkodom tehát vagyok, vagyok tehát Isten létezik.

Vitya írói is böngészik a hasonló oldalakat :D

hu.wikiquote.org/wiki/Ren%C3%A9_Descartes
@Qeatzkoatl:

Ellenállás elképzelhető, de a görög és olasz példát elnézve én azért jelentős dolgokra nem számítok.

Az elmélet amit írtál pont a mi és a németek példáján dől meg. Az erősebb és nagyobb ország iparának bizony szüksége van ránk, mint technológiájának felvevőpiacára, és itt a telecomtól a szemétszállításig kell bármire gondolni. Nekünk meg ugye a kell az ő felvevőpiaca, mert a külkereskedelmünk jelentősen attól függ, ahogy Matolcsynak is sikerült végre felismerni.

Most annyi változik, hogy a mi fiskális dolgainknak is éppen olyan szigorúnak kell lennie, mint amilyen a németeké.
Anyám, ez tényleg megzakkant, ennyi költői képet :D

Teljesen át kell dolgozni a költségvetést
2012 nehezebb lesz az Európai Uniónak, mint azt gondolni lehetett. Otthon is az lesz, amit a GPS újratervezésnek nevez, mondta Orbán Viktor.
@Fabius:

", mint technológiájának felvevőpiacára," Mi nem vettünk semmiféle know-how-t, mi bérmunkázunk. Bár ott tartanánk, hogy birtokolnánk ilyan technológiát, melyet kicsit továbbfejlesztve, vagy integrálva másba lehetne saját termékünk.
Tudod, itt van az iPont, magyar (volt). Akkora pénz van benne, mint a magyar GDP. Működtetjük az innovációs központokat, a inkubációs rendszereket, de senkinek sincs annyi esze és erre pénze (kormányok), hogy ebből gyártmányt, vagy legalábbis Co.-t faragjon. Ezek a fiúk Kanadától Japánig találtak befektetőt és már semmi közünk hozzá.

Tudnék még számos olyan példát mondani, ami a posztszocialista és önző pillanatnyi hasznot hozó, egyéni érdekek mentén működik.

A mi exportunk 80% beszállítói alkatrész, illetve félkész termék. A hozzáadott érték túlnyomó része nem itt keletkezik. Ezért nyílik az olló.
@Fabius:

Még annyit, hogy hosszú távon a kiművelt emberek képzése a legjobban megtérülő beruházás. Középtávon pedig a K+F tevékenységet maximális támogatása. A többi az rizsa.
@Fabius: CIB 11 bankot zárt most éhgyomorra be és egyfolytában rugdossa ki az embereit. Raiffeisenbenis temtői a hangulat - a fiamat már nyáron kirakták - és nem padlósöprő volt - mások most várják a halálost,totál bizonytalanság van köreikben, felvenni sem engednek. De kétszer annyi melót követelnek fele annyi emberrel+ bérstoppal..
höhh:

Mandiner EU-csúcs: Időt kérni viharban?
Eddig a kétsebességes Európa ellen küzdve most önként vállaljuk a másodosztályt?
@a szív fészkei: temetői a hangulat, de ötletem az lenne, milyen temetést szponzoráljunk!

Az országot most hantolják el.
@Qeatzkoatl: Na műveltünk ki emberfőket - oszt látszik, milyen eredményes azóta az életünk! Oxfordig is elmehettek. Hatása????
@a szív fészkei: a többi bankban is ez van, ahol van rokon-ismerős /BB, unicredit, volksbank/
@Fabius: Hogy ő teljesen brúgó tahó-stílusban nyomja ilyenkor is (mint mindig!!), az a magán/g/ügye és a családja sara lenne, hogy ennyire neveletlen.

De ez az ORSZÁGOMAT képviseli, ez a lábszagú elviszmindentprézli!!!
@Cirbi: Na gondoltam, csak ezeket tudom első-,másodkézből.

Marha jó, majd Duna-kavics-valutára térünk át, attól felpörgünk gazdaságilag. Bár inkább balatoni kagyló vagy hattyúszar kéne váltópénznek, a tóval nem közösködünk, mert a Duna se teljesen a miénk...
@Qeatzkoatl: A Graphisoft december 12-én llíttatjafel a világon először Steve Jobs nemtom hány méteres bronzszobrát.
@a szív fészkei:

Elég sokat tudnék arról beszélni, hogy milyen színvonalon és szakokon képeztünk. Ezen felül, amiket Fabiusnak írtam, gyakorlatilag az a gazdasági stratégia hiánya, a hozzá nem értés, és érdekrendszer anomáliái. Ezek nem megy gyorsan. Mehetne lassan is, de ahhoz jelentős hitelek kellenének a vállalkozások számára európai kamatokkal, azaz stabil forinttal.
hozzá tudok szólni?
@a szív fészkei:

:) Bojár Gábor a munkatársam volt.:)
A Himnuszt kezdjük úgy értelmezni, hogy MA(!) ki számít magyarnak......
@waqtiq: El is várjuk, egységben az ész és a kétség.
@Fabius: Röhögök, de belül zokogok, tényleg. Ilyen nincs, pedig élénk a fantáziám, és azt hittem tavaly áprilisban - kurvajó kis tréfa volt - hogy mindenre fel vagyok ezektől készülve. Pirulva vallom be, hogy nem. Meg tudtak lepni.
@waqtiq: Név szerinti felsorolással javaslom kezdeni.
@Qeatzkoatl:

Technológia felvevőpiacon nem feltétlenül a klasszikus know-how cuccokat kell érteni, sőt. Sokkal inkább a mobilkommunikációt lásd T csoport, az energiaipart lásd E-On, vagy a szemétbizniszt lásd RWE. Ezek nem bérmunkák hanem klasszikus vegyesvállalatok, ahol a német technológia értékesítése zajlik hazai erőforrások felhasználásával.

Abban egyetértünk, sokkal jobb lenne, ha mi tudnánk ezt csinálni mondjuk a németekkel, meg abban is, a legjobb befektetés egy ország számára az emberek képzése. De amíg erre nem vagyunk képesek addig a gazdaságpolitikának a realitásokhoz kell igazodni. Legfeljebb arra figyelhetnénk sokkal jobban, hogy az iPont féle innovációkat ne herdáljuk így el.
@Qeatzkoatl: Persze vannak nagyon jók, okosok, zsenik, de lassan már Hegyeshalom túlfelén lesznek többségben. Nem szabadna hagyni, hogy ez legyen és ilyen töményen primcsi bagázs hedonizáljon itt, totál lerombolva minden létező országimázst.

Amúgy teli a város turistával, boldogan kattintgatnak, mintha európai országban járnának... Kis butulik.
@Fabius: Leigázás!!!! Resistance!! (de a pénzt előbb azért adják oda.) Aztán a kölcsön folyósítása alatt a résistance zavartalanul folyik tovább: de azért fejeinket a ránk rogyadozó falakat támasztó állványok miatt hajtsuk le mélyre!
@Qeatzkoatl: Írtam múltkor, hogy te nagyon okos vagy. :-)) Mert gondolom, hülyékkel nem vergődik - valamiért csak sikeres lett. (ellenbógen Ikarusz és egyéb-szétverő Szélessel. De az maga hozza a hülyeségadagot, nem kell abban segítség neki))
Az egész net és a blog szféra is forrong ezerrel, már zsong a fejem a különféle infóktól, öszíntén besokaltam, pedig ritka az ilyen, hát megmondta már az egyik kedvencem is, e csodás vidékén európának unatkozni, na azt itt olyat nem lehet :D
@kisa: Hogyan? Rászarunk friss folyóst, ne azt a kiszáradtat vigye porlasztva a szél szanaszéjjel fertőzve?
@Fabius:

Meglehet, elkeserítelek, de csak alkalmazást, vagy alkalmazási jogokat adnak át, azt is meghatározott feltételek szerint. Ez mindenre igaz.
Az a plazmaégető, mely 100% környezetbarát, itt került kifejlesztésre, ma már import cikk.
Kína ott nyert, hogy ezeket a technológiákat (szabadalmak és know-how (szellemi alkotás) nem vették meg, ellopták és továbbfejlesztették. Mi ezt már nem tehetjük meg. Ezek óriási pénzek.
@a szív fészkei:
Na most megleplek. Széles Gábor ugyanott tevékenykedett, ahol a Bojár, meg jómagam is. Én bírtam ott legtovább.:)
@kisa: Tutaj?? Hol van az már.Hú de rég megcsákányozta maga alatt. Már csak pár deszka látszik,amibe kapaszkodik.

Egyébként a volgai hajóvontatók most épp közmunkásainkat tanítják be az eeehjuhnyemre, hogy mégis csinos csipetcsapat legyenek,ha ki kell húzni őnagyságát... mek.niif.hu/04100/04148/html/repin.jpg
@Qeatzkoatl: Tudom, hogy Széles is számtech-kel hasított (COCOM-listás cuccokat csempészett be darabonként, nem?), de amiket hallok róla, hát leginkább mindent, amihez nyúlt hátramozdított, kivéve a vagyoni helyzetét.
@Qeatzkoatl: Mint a mongol pusztában a fához kikötött kutyáé. A szerkentyű az a nálunk gyakran emlegetett kutyafa. (Tolnai Klári állítólag látta is ezt a tákolmányt.)
Mi meg megéljük,basszus!!!!
@a szív fészkei:
Ő egy Bt.-vel kezdte, Műszertechnika néven. Jó és újszerű kapcsolatokat épített ki, fő tevékenysége a kereskedelem volt.
Az Antal átvágta, ez kicsit változtatott a gondolkodásán.
@Qeatzkoatl: A vifiseket ismerted? (na az egész Videoton szétkúrta,ahogy tudom. De ott azért ment a fejlesztés ezerrel.) Papp elvtár,mond ez a név valamit? ;-)) Meg Kázsmér, Újváry, stb.
@Qeatzkoatl: Igen, emlékszem a Műszertechnikára. De mondom én a darabokra szedve becsempészett dolgokról hallottam, hogy abból lett nagyon gazdag.

Nekem nem ez a szakmám - gondolom, ez eléggé kiderült :-DD - csak azért pletykás város ez a Pest. Az Ikarusz szétbarmolásáról meg ismét szakembreek meséltek, épp két napja.
@Qeatzkoatl: vigyázz, mert kiprofilozunk vazze, oszt vége az annonimitásodnak ;)

Az a fájó, hogy nagyon nem tudok vitatkozni veled, az ideális az lenne amit te irsz, a jelen realitása, meg amit @Fabius. Ami a fő, a kiművelt fő, és a oktatás, és akkor nem a központosított rugalmatlan kinyilatkoztatásos bezárkozó, oktatgatásra gondolok, aminek rothadó szele csapdossa az orrunkat.
@simonmondja.: Elég undorral figyelték a szaudiak, amikor a mágikus(kirobbantotta az arab tavaszt) - és egyetlen - lila nyakijában ott osztotta nekik az észt.

www.dehir.hu/wp-content/uploads/news/17463/b_orban-nyitni-kell-szaud-arabia-fele-201110032123542609.jpg
@a szív fészkei:

Mind ismertem, minddel tárgyaltam. Főleg a Kázsmérral.

A Vifi nekünk rengeteget fejlesztett. Akkor mindenkit ismertem onnan, aki jó. Sokat voltam a Szilágyi Böskében náluk.

Végigkövettem, a Videoton széthordását. Ez politikai döntés volt. Az MDF hozta. Lezártak minden orosz kapcsolatot. Tudod Továrisi konyec!
Egyik ismerősöm mesélte (Borsodchem) kimentek tárgyalni alapanyagok ügyében, leültették őket és elővették ezt a plakátot és azt mondták "Daragie druzja konyec". Felálltak és elmentek. Ügyes, nem?
@Qeatzkoatl:
Ja, a Kázsmér még hozzám is jött tárgyalni.
@Qeatzkoatl: ezt az történetet hallottam már valakitől, de én zöldfülü csak urbánlegendnek hittem :D
@Qeatzkoatl: Ja, exem állandóan járt onnan Moszkvába meg Tyumenybe. Biztos őt is ismerted. :-)) De hát ezt nem itt tárgyalom ki.
@Cirbi:
A Borsodchem ettől össze is dőlt. Nézd meg a részvényeit a TVK-val szemben 1992-napjainkig.
@Qeatzkoatl: Kázsmért nagyon jófejnek írta le, szerette. Igen, ő ott lakott a János Kórháznál, srévizaví, azt hiszem. Én csak hallottam róla, nem ismertem személyesen. Újváry meg a többit igen. Azt hiszem, az iwiwen van a hajdani vifiseket tömörítő csoport vagy mi. Lehet, hogy a FB-on is csináltak hasonlót, tudnak egymásról.
@a szív fészkei:
Na, azt hiszem ezt akkor nem értem.:(

Kérdezd meg tőle, ELGI-s projectben vett-e részt?
@a szív fészkei:

Kérdezd meg tőle, hogy ELGI-s témákkal foglalkozott-e?
már támogatjuk...érdekes
www.nytimes.com/2011/12/10/business/global/european-leaders-agree-on-fiscal-treaty.html?ref=global-home

joe new york

NYT Pick

The really important and, so far, un-asked question is why Britain insisted its financial institutions be exempt from any jointly agreed upon financial regulations. I'll tell you why. Because the problem is not Greece, or Italy, or Spain, or Ireland, or Portugal or Germany. The problem is in England and the United States. Those two countries are the origin of the speculation that caused a global financial contagion and remain the center of a cancerous derivatives market that has, WITHOUT MEDIA ATTENTION, exploded again this year to over $707 trillion dollars, breaking the record it set in mid-2008, just before the crash.
You think the United States would cede control over its financial institution regulatory framework to an international organization? Uh-huh. Not in a million years. The belly of that beast is too ugly. Britain has extraordinarily lax regulations with respect to leveraged re-hypothication of borrowed capital. That's why it became very attractive to companies like A.I.G. and M.F. Global. You think they want to let someone else lift the curtain on that?
When the mother of all margin calls occurs and the global debt titanic goes down, and the global derivative pyramid scheme the U.S. and Britain built collapses, it will be every man for himself.

Dec. 9, 2011 at 6:21 p.m.
Recommended4

Kicsit elgondolkodtató, nemde?
@Qeatzkoatl: "Diktatúrába süllyedő ország": rólunk blogolt a Nobel-díjas közgazdász
2011. december 9. | 17:10

"Periférikus történetek" címet viselő mai blogbejegyzésében Paul Krugman három európai országgal, Izlanddal, Lettországgal és Magyarországgal foglalkozik. Hazánk meglehetősen negatív szövegkörnyezetben jelenik meg a Nobel-díjas közgazdász rendkívül rövid posztjában.

www.portfolio.hu/gazdasag/diktaturaba_sullyedo_orszag_rolunk_blogolt_a_nobel-dijas_kozgazdasz.159753.html
@Cirbi:
Nemrég olvastak be egy részt Mussolini élete c. könyvből. Meg kell szereznem, mert szóról-szóra az elmúlt másfél évünk van leírva (1926-28)

Ez a Wikiből van:

"Mussolini már miniszterelnöksége első évében létrehozta a Fasiszta Nagytanácsot, amelynek tagjai a fasiszta miniszterek és pártvezetők lettek. Ezzel lerakta a pártállam alapjait. 1923-ban ügyes manőverezéssel új választójogi törvényt fogadtatott el, ami a legtöbb szavazatot elnyerő párt számára a parlamenti helyek abszolút többségét (2/3-át) biztosította. Az 1924-es választásokon rendkívül erőszakosan, példátlan csalásokkal kiharcolták a Fasiszta Párt győzelmét, noha a látszat kedvéért koalíciós kormányt alakítottak. A csalásokat szóvá tevő Giacomo Matteotti szocialista képviselőt meggyilkolták (az ügyben Mussolini személyes felelőssége vitatott), ami megingatta a miniszterelnök pozícióját: a többi párt kivonult a kormányból és a parlamentből..."
@Qeatzkoatl: Ha nickemre kattintasz, feljön a stati, hogy mit tomboltam itt stb. És üzenetküldési leehtőség. Ott az emailem.

Azt a blogot egy másik nő csinálja (ha csinálja) enm tudom, iér ragaszkdoott hozzám, én nem írok oda, posztolni nem szoktam. Meg itt hirdetem, úgymond, ennyi)
@Qeatzkoatl: KlubRádió??? Megbeszéljük??? Mert ott hallottam ezt szóról szóra...

@a szív fészkei: csak láma :D @Qeatzkoatl
a topikhoz:
TASZ: Dopemant megfosztották a jogaitól
Index
2011. december 9., péntek 16:40 | Email A rappert a jogvédők szerint szándékosan hallgatták ki tanúként, mert – a gyanúsítottakkal szemben – a tanú szinte mindenre köteles válaszolni. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) úgy véli, a rapper nem a Himnuszt, hanem a politikusokat bazmegelte.

index.hu/belfold/2011/12/09/tasz_dopemant_megfosztottak_a_jogaitol/
@Qeatzkoatl: Azért nem véletlen a roppant találó bonsai-duce elnevezés. A feng shui - keleti szél! - nem szereti pl. a bonsait, mondván annyira természetellenes dolog a törpilla fa:csak a lassú növekedést szimbolizáljam ha a lakásban tartjuk rossz hatást hozva kihat minden másra. Valami, ami eredetileg nagy volt, mesterségesen lekicsinyítve, értelmetlen.

Hát Mussolininek volt ugye erőteljes nagyzási mániája - nekem a legnagyobb jele a milánói pályaudvar meg a római írógép (Viktor Emmánuel emlékmű) - és egy ideig sikerei is.

Aztán Cs. Szabó László írta, látta a saját szemével, ahogy egy római idős úr az utca közepén fényes nappal nagy csődület közepén Vote felkiáltással effektíve leszarta a kezében hordozott fehér kopasz Benito-fejet...
@Qeatzkoatl: Erről a korszakról nekem a legmegrázóbban és -plasztikusabban az Egy különleges nap című olasz film www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=551&i_city_id=3372&i_county_id=-1&i_where=2 mesél Mastroiannival (ő volt a homokos, akit ezért internáltak) és a fasiszta főelvti feleségeként remekelő Sophia Lorennal.
Na meg az egész hangulata: az a ház, az a miliő, auuu, mindent elmond. Ugyanez munkál ebben a miénkben is. Ha ő kicsi, minden legyen körülötte óóóóóóriáási.
velemenyvezer.blog.hu/2011/12/09/orban_viktor_zsarol_es_hazardirozik Ha lenne államelnökünk, nemcsak álamfőnk, akkor vissza lehetne fogni ezt a nyakkendővigécet végre!
@Fabius: @Qeatzkoatl:
Az a borzasztó dolog, hogy minden értelmes embernek világos, hogy oktatási és innovációs vonalon lehetne kitörni, viszont ezek az értelmes emberek Mo-n SOHA (na jó, a következő 20-50 évben nem) kerülnek irányító pozícióba. Amíg a jelenlegi politikai elit ki nem hal (így vagy úgy), addig semmi esély ilyen változásra. Hiszen nálunk még egy kibaszott gumigyár sem bír betelepülni (emlékeztek még?). Vagy ott van az a Debrecenbe tervezett neutronfizikai kutatóállomás, világszínvonalú eljárással, amit egy magyar fizikus dolgozott ki. Ő Mo-n akarta megépíteni ezt a kutatóműhelyt, amiből vagy 20 évig sehol a világon nem építenek újat, ha egyszer elkészült. Ehhez képest Svédországban fog elkészülni, mert a TELJES magyar politikai elit egyhangúan ignorálta a tervezést, a forrásbiztosítást, na meg a lobbizást a megfelelő uniós alapoknál. Vagy a találmányok, beruházások ügye: visszatérően hallom, hogy ha bárki beruházna valahol, akkor a helyi főmufti (nemcsak Kósa, a legutolsó szarházi is!) azonnal nemhogy százalékos kenőpénzt, hanem tulajdonrészt követel magának az engedélyezésért cserébe!!!! Hát ne csodálkozzunk, hogy itt a büdös életben nem lesz kitörés semerre.
@Qeatzkoatl: Arra azért kíváncsi lennék, hogy ez a New York-i joe vajon honnan vette az értesüléseit az újbóli bankösszeomnlásról? Bennfentes? Vagy ez is csak egy városi legenda? Bár ettől függetlenül, amit írt az angolok motivációjáról, az teljesen helytálló.
Finoman és nőiesen, de beszarok ezen az emberen, már ha megfelel a kívánalmaknak, amit ez az egyszerű kijelentés támaszt. (márminthogy ő=ember)

hetivalasz.hu/vilag/erre-a-munkara-keves-ido-lesz-43892 #:-(( #:-((( vagyis minden anya borogasson!

Most eregeti magából a passzátszeleket újra valamit nyilatkozva, hát meg kell nézni a képet: már befogott orral s vegyvédelmi ruhában lesznek lassan csak mellette diplomaták!!!!
@Cirbi: Teljesen jogosan bazmegelte, most illusztrálja Orvbán, hogy Dopeman mennyire csipkefinom volt még mindig...

Nagy Lászlóval szólva, itt már káromkodásból katedrálist kéne emelni, és ott átkozni ezeket!!!
nol.hu/belfold/orban_viktor_szembefordult_a_nyugattal Mint mindig. Csak közben meg kuncsorog is jattért. Mint a világ legrosszabb pincére: rád hány, de adjál érte borravalót mégis.
@Cirbi:

Helyes a bőgés, Oroszlán!
Bakker mennyi idegenszívű, kiiratkozott NeRes van itt, nol, klubr, napi, index, origo stb és egy sem hir, ehól, mn link, idecuppanhatott egy pötyet a nibekkel, és a závéhál :D, tsókoltatom a eme kiszolgálókat, mert nélkülük nem működne ez az ámokfutás....
@Deathstick:
Igazad van tudom. Eltöltöttem nem kevés időt (harmadállás) az infóparkban és meg kell állapítanom, hogy csak a lenyúlásra építették. Pedig volt inkubáció, régiós pályázat, EU-s pénzek dögivel. (2001-2005)
Tele voltam államtitkárokkal, rektorokkal az eredmény NULLA.
@Deathstick:

Nem tudom, de javaslom elolvasni a többi fórumozót is. A linket mellékeltem.
@Qeatzkoatl: csak szimplán "Bazmeg ":D ha már tüntetünk :D
@a szív fészkei: Ha odaért, legalább egy bikkmakkot mondjál ide.
@Deathstick: A Nobel díjasaink közül ki is élt/kutatott hazánkban? Na ugye! :-(
A Haszon magazin vezércikkét olvassa el, aki teheti!
Ezt ma olvastam:
Torkánál ragadta meg az adósság elleni szent harcát egy majdnem nemmel.
@néma bárány:

Felütés:
"Úgy hírlik, hogy a magyar miniszterelnök példamutató családapa. Mint ilyen, feltehetőleg elmondja a gyermekeinek, hogy minden cselekedetnek van következménye. (Abban már kevésbé vagyok biztos, hogy az "alázat" szó is szerepelt a család szókincsében.)"

Nem megy a teljes szöveg begépelése, de amiket itt megállapít a nagyközönség O. V-ról, azt foglalja össze.
Ez önmagában nem lenne nagy szó, de az érdekes, hogy gazdasággal foglalkozó lap eddig elment!
Egy Izlanddal foglalkozó videó alatt elhelyezett mondataiban csak nagyon röviden Magyarországra is kitér a New York Times honlapján megjelenő blogjában a Nobel-díjas közgazdász. Inkább politikai, mintsem szakmai véleményét fogalmazza meg, amikor így ír: "A tegnapi nap egy részét a princetoni egyetem jogi és közügyi programjában részt vevőkkel töltöttem, akik azt akarták, hogy beszéljünk Magyarországról. Hajmeresztő (mármint az ország - a szerk.) - és nem csak gazdasági szempontból. Mit tesz majd az EU, ha egyik tagja diktatúrába csúszik?"

Magyarország helyzetével foglalkozott már egyszer Krugman, amikor tavaly augusztus elején a devizahitelesek problémáinak enyhítéséről és a forint "belső" leértékeléséről, a költségvetési takarékoskodásról és a reálbérek csökkentéséről értekezett. Azt írta: akár ezt (a tulajdonképpen véget érni nem látszó költségvetési hiánycsökkentést), akár a forint "külső" leértékelését választja Magyarország, hogy növelje versenyképességét, a devizahitelek törlesztésére mindkettő negatívan hat.
@néma bárány:
Ingerkedik velem egy gondolat, hogy barátaimnak begépeljem a Hangulatjelentésre az egészet!

(ma már nem megy)
@Qeatzkoatl: Csak arra céloztam, hogy sok tehetséges hazánkfia van, de a legnagyobb tálentumunk talán a tehetséges emberek elzavarása... :-(
@Kijelölt Felelős:

Nem lenne hülyeség, legalább online is elérhető lenne valahol.

Amúgy szégyen, hogy lassan minden gazdasági fórumon Orbán faszságával kell foglalkozni.
@kadarnepe:

Nem okoskodni akartam, csak eszembe jutott. Nézd, itt az irigységnek legalább akkora szerepe van, mint a mindenkor aktuális rendszernek. Ez egy ilyen ország. De utána már döngeti a mellét, hogy minden bokorban Nóbel-díjas terem nálunk.
Magyarisztán: www.borsonline.hu/news.php?eltunt-hazaspar-ferje-miatt-kellett-meghalnia-a-doktornonek-&op&hid=50344

[..]"A megölt Baunok István építési vállalkozó volt, ennek kapcsán került kapcsolatba a Mészáros testvérekkel. A kőműves Béla többször dolgozott neki, segédmunkásként Tibor is gyakran segített. Információnk szerint egy újszászi vállalkozó, Cs. Zs. és Baunok egy többmilliós projektet nyert meg, a munkát viszont alvállalkozóknak adták ki. Amelót elvégezték, de nem fizették ki őket, így Mészárosék is futottak a pénzük után. A doktornőnek így férje üzleti tartozása miatt kellett meghalnia. November 17-én a pénz miatt ment Baunokékhoz a két körözött férfi egyike, akit a szomszédok fel is ismertek."

Hirtelen vagyonok keletkezése vérrel, csalással, átvágással, adóssággal. Amikor aztán elszakad a cérna, ölés lesz a nóta vége. Itt még középkor van, vazze!

Miért nem most él egy Móricz, Mikszáth!
@kadarnepe:
Az biztos. A 80-as 90-es évek jellemző jelensége/története volt a következő:
Lehozott az újság valamilyen külföldi újítást, felfedezést, ami jelentős haladásnak bizonyult már önmagában is, nem beszélve az alkalmazásokról. Ez lehetett orvostudománytól csillagászatig bármi. A témával kapcsolatban, ahogy illik, megkérdezték a magyar szakértőt, aki a következőt produkálta: "Igen, de..." és ezután legalább 2 bekezdésen keresztül azt fejtegette, hogy az illető felfedezés miért nem jó/igaz/működik. A sokadik ilyen után arra jutottam, hogy a külföldön Nobel díjat elért magyar származásúak nem a több pénz, meg a jobb munkafeltételek miatt mentek el, hanem a Mo-n maradt kontraszelektált idióták elől menekültek elsősorban.
@a szív fészkei:

Ugye? Píár Feri és a két ökle, Rozgonyi és Kovács alpolgármester urak vigyázzák a rendet :-))

Egyszer talán annyi vér is lesz a pucájukban, hogy megrendezett előre szelektált kérdéses közmeghallgatás helyett valódi lakossági fórumot is tartanak. Valahogy ilyen téren az elempések bátrabbak, ők közönség előtt is vállalják, hogy kérdezzek tőlük bármi kínosat :-D
@a szív fészkei: "Enyire jóságosak? hetivalasz.hu/uzlet/program-indul-az-otthonok-vedelmere-43889"
:DDDD
Van egyfajta megejtő bája, amikor ilyen álnaív kérdést teszel fel! :-) Egyébként nem tudom, mennyire lesz ez életképes. Eleve a kikötés: a "megmentendő" ingatlanok vásárláskori értéke szerintem túl alacsony, illetve szerintem az ilyen értékűek nem reprezentatívok (a teljes árspektrumhoz képest). Másrészt a programra szánt összeg... kb. mint halottnak a pisi. Ez így nagyon úgy néz ki, hogy:
1. Nem lesz semmi konkrét "megmentés, csak ezen a mondvacsinált címen ellopják azokat a milliárdokat, vagy
2. Az elkülönített pénzen valamelyik lakásmaffiában érdekelt havert/rokont hozzák majd helyzetbe, aki a 2 év leteltével a még mindig garantáltan fizetésképtelen családokat kilöki az utcára.
Tudom, nagyon sötét szemüvegen át látom a dolgokat, de orbánékat ismerve nem látok más forgatókönyvet. Te?
A kontraszelektált idiótákról: és hol a fenében van/volt Martonyi az újabb balfaszkodás során? Nem neki kellett volna megértetnie orbánnal, hogy mit és hogyan kéne csinálni azon a gyűlésen? Balázs Péterről meg elsőre a színészre asszociáltam és a felröhögéssel kissé megzavarhattam a szomszédok nyugalmát... :-)
@Qeatzkoatl: Elolvastam. Sajna, a legtöbben nem látják a fától az erdőt, sőt, nekem úgy tűnt, hogy szándékosan terelik félre a diskurzust (pl. a Mike Connelly nevű) a nemzeti szuverenitással, meg a Cameron tökösségével megakadva, sokszor értelmezhetetlen párhuzamokat vonva az USA-val is.
Ugyanakkor nem akadtam a nyomára "joe" állításainak igazolására. Ha tényleg megvolt a második bedőlés, akkor miért nem ugrottak az égbe még a pénzügyi szektor bukására fogadó indexek pl. (TVIX, FAZ)? És vajon miért nem bukott egy ilyen dolog ki a médiában? Azért az elég meredek feltételezés, hogy a teljes amcsi médiát el lehetne hallgattatni ilyen horderejű dologban (nem beszélve a nemzetköziről).
@Deathstick: Nálam te nem tudsz setétebben látni. PÉpp most fogom leütni a fiamnak Monty Python Hülye Járások Minisztériuma nyakkendőt - persze hogy, nem veszi fel, naná - de annyira zseniális az az egész és a mi életünkre annyira találó, hogy kell!

Jól tetted, ah röhögtél, mert itt már csak a röhögés segít. Balázs Péter egy nagyon profi karrierdiplomata, aki érti is ezt a szakmát, volt ugye külügyminiszter is; akkor meg nem csak a bajszát suvickolta, mint Martonyi...

Ugye azt írja az Index, hogy ezek a kormányfők tanácsadóik nélkül vekengtek hajnalig, Orvbán meg álmos is volt, mert előtte Marseille-ben osztotta az észt (munkalapú társadalomról delirált ott, mint néppárti alvezér, meddig tűrik meg??).
És amúgy se fogja a dolgokat, azt hiszi, ő az Aranyhorda vagy a hunok vagy mik élén bármit megtehet, amit akar. hogy tényleg nemet mondott, mert arra gondolt éjjel/hajnalban - az Index szerint, hogy a németek mindig ráfáznak a végén, legyünk egyszer angol szimaptizánsok!

Na ez nem jött be, akkor módosított hirtelen talánra, hogy há` a nép döntsön erről a parlament útján (amit ő vezényel amúgy.) Martonyi szerintem lenyeli a bajuszpedrő zsírját és úgy követ el harakirit. Ha meg akarja őrizni legalább a tisztessége maradékát.
@Deathstick: Egy Watergate után elhallgattatni a sajtót? Érdekes.

Az nem M/Agyarország és ezek a delikát magyar módszerek sincsenek ott divatban még: www.noltv.hu/video/4045.html
@Fabius: Nézd, - sajna én nem voltam még ott - , de állítólag Szicíliában a maffia nagyon odafigyel a közbiztonságra a turizmus miatt.
A csehek lépnek le??? www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/nomura-orban-be-fogja-adni-a-derekat-csehorszag-kilephet-az-eu-bol-364202

Mi bajuk van tulképp és mit csinálnak majd kint?
Azt hallottam olyantól, aki jár ki rendszeresen négycsillagosba, hogy ott meredeken leszarják a vendéget - spec. ezek spanyolok voltak - tökszar kaját szolgálnak fel rendszeresen a mitviszavíz Zilahy levestől a konyha összes egy heti mócsingja kirántva című ételfantáziáig (aki olvasta Vladimír Páral 100 százalékos nőjét, az ezen nem csodálkozik)...
Budapest - mert e két várost összekötő programok keretében rohangálnak ide-oda, Pozsonyra két órát szánva - a spanyolok szemében ezek után maga a Kánaán a Flamenco ehető ételeivel, kedves személyzetével és normális szobáival.

De teli vannak turistával még így is a csehek, hogy nyírják őket, mert annyira utálják. Ezt láttam 06-ban én is: kiba míszek voltak, mindannyian.
@Qeatzkoatl:
Ha megadod a forrást, akkor ennyi már menne! :(
Így csak a bioszkenner működik!
@Qeatzkoatl: szia, egyik kedves blogtársunk beplagizált egy ragyogó cikkrészletet persze ángliusúl...hát az bedarálja az összes konteót és egyszerűen: igaz!!! anno, mikor a AIG egyik igazgatóját a zistennek nem tudtam rávenni, hogy menjen el tárgyalni arról amit ő kezdeményezett, még úgy sem, hogy kis private jet-et küldtünk volna érte, de akkor már 2007 eleje volt és ők már tudták mit csináltak és annak mi lesz a következménye...kis egyszerű ügylet lett volna 500 millió USD revenue...azután a kútba beleejtette a drága és még csak el sem lehetett érni, hogy néhány baráti szót tudtam volna...pedig fel voltam virágozva...ugye a fenti cikk alapján kétutas a zaggodalom dalom delem...trallalalalala USA meg a Britek megcsinálták 30 év nagy munkájával a szabályozásnélküliséget, mialatt basztatták az újszülötteket, a kis pici európát a vén ribancot akit irígyeltek is meg rettegtek is tőle sikerűlt elgorbcsosítani a SZU-t nem tudták a kögöbö jobb mint merték gondolni és a CIS leválása ellenére maradt annyi amivel lehet szurkapiszkálni...közben ugye a nagy kis délázsiai tigriskék -nem puma!!!- és a nagy Elephant meg a Sárkány, tudod, hogy a kínai zodiákusban a sárkány speciális és csak a kutya tudja megbolondítani (vagyok kutyu hihihi) és lett ami van...csak a donaldhamisrókaperókatramplit ne hallgasd erről, mert felmegy a vized ő ugyanis élharcosa az ottani dealeknek de senki más nem lehet és az összes többi rohadt hazaáruló csak ő helikopter...a magyarok meg vettek törpét 50 fillérért gipszből meg alcsútról és most aztat kő' nézegetnyi mert hatalmat akar ...úgy született????? hogy miniszterelnök akart lenni már a bölcsőben és ezért nem tanult soha semmit és ebbe rögtön idejekorán bele is dilizett még a homokozóban amikor a kislapát vödörke harc megindult...na ez van...el vagyok foglalva de azért figyelek...hátha valaki felrakja a lámpavasra
@a szív fészkei: mi a lófasz van Prágában ami bárhol máshol nincs? tetü? bolha? még a kvárgli sem az igazi a Svejk-ben és ott is míszek, a Hradzsin már a könyökömön jön ki, Plsen és a Karlovivari is ugyanaz mint mindig egyébként is átautózunk rajta dajcséktól tótékig két óra alatt és még csak egy jó sert sem lehet bebaszni...kilépnek? és? majd visszakanyarodnak tuggyák mit akarnak?nem ugyanúgy mint a magyar tenyész törpike csak a hatalom a többi mellékes befűthetnétek már a lámpavasakat olyan uncsi ez a tetű és a gittegylete
@néma bárány:
Éjjel vacakolt a blogmotor, de feltettem.

"Amúgy szégyen, hogy lassan minden gazdasági fórumon Orbán faszságával kell foglalkozni. "
@a szív fészkei: Valóban hihetetlennek tűnik, de mégis megtörténhet, főleg, ha az alábbit vesszük figyelembe: www.independent.co.uk/opinion/commentators/fisk/robert-fisk-bankers-are-the-dictators-of-the-west-6275084.html

A szerző egyébként az egyik (ha nem A) legjobb Közel-Kelet kommentátor, de emellett a nevéhez fűződik részben Kurt Waldheim náci múltjának feltárása is. Ha belegondolsz, talán a The Independent-en kívül (esetleg még tétován a NewStatesman) nagyon hamar a világmédia anarchistákként, legenyhébb esetben idealista lúzerekként kezelte az Occupy... mozgalom résztvevőit és noha ez folyamatos mozgalom, igen hamar "elfelejtkeztek" róla. Mindezt összerakva már nem olyan feltűnő, hogy egy esetleges nyári pénzügyi összeomlás nem kerül nagydobra, bár elismerem, még mindig igen furcsa.
süti beállítások módosítása