Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.11.27. 05:56 Fabius

Gyurcsány vs Orbán

Címkék: gyurcsány ferenc választási törvény dkp

Üzent nekünk ez a mi Ferink, mert neki csudálatos sugallata támadt. Én szeretem az ilyen Nagy Ráébredéseket, úgyhogy annyit megér a dolog, hogy foglalkozzunk ma egy kicsit ezzel. Gyurcsány gondolom álmot látott, megvilágosodott, és tálcán kínálja A Megoldást: közösítsük ki Viktort. Mert megérdemli.

Zárjuk ki a homokozóból, fordítsunk neki hátat, tegyünk úgy, mintha nem létezne, és éppen nem kénye kedve szerint irányítaná az országot. Mert, ha nem játszunk a szabályai szerint, akkor leszünk keménytökű faszagyerekek, demokraták, és ő meg ettől egyszeriben huss, nem is lesz. Ők a nagy büdösben bojkottálják a választási törvényt, mi meg bojkottáljuk magát a választást, mert az olyan demokratikus. Meg hasznos is. Jól kibabrálunk Viktorral és megmutatjuk a világnak. Mit? Hogy igen, mi tudunk ennél is hülyébbek lenni, mert Feri azt mondja.

Azt nem mondhatom, van némi homokszemcse a gyurcsányi elméletben, mert a valósághoz az áll közel, hogy beletolatott egy homokkal megpakolt Kamaz billencs. Nem tudom a nagy bojkottban olvasta-e a választási törvény szövegét - ha nem, ideje pótolni Feri - de abban az van, hogy a választás egyfordulós lesz eredményességi küszöb nélkül. Magyarul ha bojkottáljuk a választást, választókerületenként akár egy darab érvényes szavazattal mandátumot lehet nyerni. Így a bojkott különösen jó ötlet, mert amíg a gyurcsánydemokraták nem szavazunkot, nem asszisztálunkot játszanak, addig Orbánék röhögve újráznak a következő négy évre. Ha ez a cél Feri, bojkottáljatok csak bátran.

A gyakorlati marhaságon túl azért nekem egyéb bajaim is vannak ezzel. Röhejesnek tartom, ha pont a demokráciavédők érzik úgy, hogy az imádott eszme csak akkor fincsi és védendő, ha szánk íze szerint való. Pedig éppen a demokratáknak vallónak illene tiszteletben tartani olyan sarokköveket, mint a többségi akarat. Röhejesnek tartom azt is, ha egy magát Demokratikus Koalíciónak nevező szervezet vezetője buzdít arra, hogy a tagok és szimpatizánsok ne gyakorolják a demokráciát, aminek ugye pont az a lényege, hogy a választójoggal rendelkező tagok részt vesznek a közügyek eldöntésében.

A választási törvény nekem sem tetszik. Bár az egy fordulóval és a képviselők számának csökkentésével egyetértek, a választókörzetek átszabását minimum visszásnak tartom, és a jelöltállítás módját meg a kompenzáció tervezett gyakorlatát elutasítom, mégsem hiszem, hogy a bojkott lenne a megoldás. Sőt. Ha kormányt akarunk váltani, akkor a lehető legtöbb embernek kell elmennie választani. A kormányváltásra apellálók dolga lenne ilyen állatságok kitalálása helyett, hogy alternatívát igyekezzenek állítani a kormánnyal szemben. Mert az ma nincs.

Tavasszal itt a ciklus fele, a szaros biliből már a nyakunkba folyik lé, nem értem mire vártok még?


 

302 komment · 9 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr453414469

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Ez a harc lesz a végső" - egy gazdasági szabadságharc margójára 2011.11.28. 12:23:45

Hogy pontosan milyen mértékű kárt okoz az elmúlt időszak unortodoxiája és a csatolt forradalmi retorika, az ma még a leminősítés ellenére sem sejthető. Hogy a cseszegetett bankok, befektetői körök, a folyamatos beszólásoktól, vagánykodástól f...

Trackback: A rendszer kritikája 2011.11.28. 00:54:18

Ha a képviseleti rendszer kiürül, értelmét veszti, mert a képviselet letéteményeseinek és érdekközösségének érdekein kívül senkit nem képvisel, az alternatív rendszer megszületése fájdalmas, sok szenvedéssel teli vajúdássá válhat. Főként ha a hatalmi e...

Trackback: Apolitikus ember nem létezik 2011.11.27. 18:46:24

Ha nem érdekel a politika, idióta vagy. Elmagyarázom....

Trackback: +20 A főszerepben: Gerry Mandering 2011.11.27. 14:59:33

- Elkészültetek határidőre?- Éppen mivel? Mert itt már minden azonnal kell...- Az új egyéni választókerületi rendszer megrajzolásával. - Igen. Nagy munka volt, de végeztünk. Átnéztük az összes részvételi adatot 1990-től, számítógépes programmal elemezt...

Trackback: Orbán Viktor és a Magyar Tenger kalózai 2011.11.27. 14:52:43

Visított a fűrész, sírt a Viktor, de nem volt mit tenni, a túlélés egyetlen útja volt. *** A gyorsnaszád megtépázva ringatózott a Potomac folyó öblében. Hosszú, kacskaringós út vezetett ide a Fűzfői-öböl hajdan nitrogénes szagú kikötőjéből. Itt sze...

Trackback: Piaci Finanszírozás 2011.11.27. 14:22:50

A hivatalos kommunikáció szerint, gyakorlatilag nincs szükségünk az IMF pénzére, elővigyázatossági megállapodásról, védőernyőről beszélnek.Néhány gazdasági kiadvány ráerősít erre az érzésre, a leminősítést elkerülendő cselt feltételeznek a kormány r...

Trackback: Mert nekünk Mohács kell 2011.11.27. 13:25:29

Most aztán a hitelminősítőknek nevezett tankhadosztályok elindultak, és egy kicsit átszabva a magyar gazdasági- és pénzéletet, rögtön meg is mutatták, hogy mi lesz majd a helyes irány....

Trackback: Mert nekünk Mohács kell 2011.11.27. 13:25:29

Most aztán a hitelminősítőknek nevezett tankhadosztályok elindultak, és egy kicsit átszabva a magyar gazdasági- és pénzéletet, rögtön meg is mutatták, hogy mi lesz majd a helyes irány....

Trackback: Vigyázó szemetek Esztergomra vessétek 2011.11.27. 10:56:54

Esztergom a Fidesz kísérleti területe. Itt kísérletezi ki, hogy milyen lehet az új Magyarország. Igaz egy kis porszem került a gépezetbe, mert az önkormányzati választásokon a helyi kiskirály megbukott, de láthatóan ez még jobban inspirálja a Fideszt. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

orbánt választások útján nem lehet már leváltani, ezt gyurcsány is tudja és keresi az alternatív megoldást, vagy szerinted pl. lukasenkot is simán el lehetne küldeni, csak választói akarat kérdése ?
ha orbán nem alakította volna át a választási rendszert szerintem akkor is ő nyerne ezzel a média és anyagi háttérrel
Sokan-sokan-sokan kellene választani menni, de a Fineszeseken kívül más /média,agitálók sora/ nem bír jelenleg mozgósító erővel.
Ezen kéne változtatni,de mindenféle megosztással nem lehet. A kuktáról még nem repült le a biztosító-szelep. Remélem nem is fog, de itt nem sokra megyünk: beton ellenében Duna-kavicsok.
... és éppen most készülnek megvásárolni néhány tíz (vagy száz?) ezer szavazót, mert ha a költségvetési intézmények, állami vállalatok is beszállnak a devizahitelek törlesztésére adható max. 7,5 millió osztogatásába, akkor...
@elmeherceg:
Ilyen drágán még senki sem vett szavazatokat.

Pláne az adófizetők pénzén.

Orbán két éve még - 300 forintért - vette a fülkeforradalmárait.

Idén már - 7,5 millióba - kóstál egy jó helyre húzott X...

... az adófizetők pénzibül...

Megér ez a Viktor ennyit nekünk ?
Ez hülye ötlet Gyurcsánytól.
Ő azt hiszi, hogy ha majd lesz egy 80%-os fidesz győzelem (többi jobbik) , 20%-os részvétellel, és egyetlen baloldali ellenzéki szavazat sem érkezik, akkor majd az EU jól közbeszól, hogy a kormány nem lgitim vagy nem legális mindegy, és kénytelnek lesznek megváltoztatni a választási törvényt.

Túl azon, hogy ez utópia, mert ezzel az országgal sokmindent lehet kezdeni, csak éppen teljes ellenzéki vagy bármilyen összefogást nem, azért gyurcsi emlékezhetne az 1989-es 4 igenes népszavazásra, amiikoris a megboldogult Csengey Dénes kiállt a tévé elé, és felolvasta, hogy "Nem megyünk el, nem szavazunk, mert... " (mert ők amúgy már megegyeztek Pozsgayval), annak mi lett a vége? Páran betartották, páran nem, oszt győzött a 4 igen. Mondjuk utólag én hálás vagyok neki , mert ha nem mondja ezt a baromságot, akkor az első 4 évben Pozsgay lett volna a közt. elnök és nem Göncz Árpád, de nehogymár ezt mégegyszer eljátsszuk!
@Farkasokkal táncoló:
Jahát emlékezhetne ez a kis bohó Gyurcsán...

Például amikor a határontúl élőknek megadandó állampolgárságról volt népszavazás,
akkor nem ment el, hogy megszavazza - 80 %.

Osztán mégis az igenek győztek, és ha egy fia bennszülött se megy el szavazni 2014-ben,

akkor a világ többi része fogja hatalomra segíteni
a mi kis Viktorunkat - a jattos gyereket.
@simonmondja.:
Én nem emlékszem (de lehet rosszul) arra, hogy a határon túli magyarok állampolgárságának megadására bárki is bojkottot hirdetett volna, én úgy emlékszem, hogy nagyon nagyon sok ember amiatt nem ment el, mert ugyan lelkiekben támogatta volna az állampolgárságot, de a vele járó anyagi kiadásokat nem, és nem volt szive egy nem-et beikszelni, inkább otthon maradt.

Gondolod, hogy most sikerrel járna egy ugyanilyen népszavazás, ha nem eleve a kétharmados parlament döntött volna a nép helyett? Kötve hiszem.
@Farkasokkal táncoló:
Igen kellett volna a határon túli állampolgársághoz.

Az emberek töredéke ment el, hogy igent mondjon.

Ez nem volt bojkott, csak valami nagyon hasonló.

Hogy mit gondolt közben 7 millió távolmaradó ...
Valamit gondoltak, az a biztos.
Nem történt semmi különös, csak megint lelepleződött a gyurcsányi demokrácia felfogás, mellékesen ez általános a magyar politikai közegben. A könnyebb ellenállás iránya (bojkott)mindig csábítóbb, mint a kemény munka (megfelelő alternatíva kidolgozása).
Konklúzió: A magyar politikus tipikusan magyar ember!
HA MEG ELMEGYÜNK,. ÉS ŐK 1 DB SZAVAZATTAL NYERNEK, AKKOR MÉG SZEMREHÁNYÁST SEM TEHETÜNK NEKIK. ASSZISZTÁLTUNK A NYERÉSÜKHÖZ, OTT VOLTUNK, MINDEN OK VOLT, CSAK HÁT MEGINT KAPTUNK A NYAKUNKBA EGY IDIÓTA SZÁJKARATÉST.UGYANAZT. 1 SZER ELÉG , SOHA TÖBBÉ.
Az egyfordulós választás a kétpártrendszert erősíti, ami szerintem nagyon helytelen. Az USA-ban úgyis az van, ezért ott legalább értelmesnek tűnik az egyfordulós választás, de valójában még ott is az a lényege, hogy a két nagy mellé föl ne jöhessen senki más.
Az, a nem túl szerencsés számonkérés, miszerint gyurcsány "olvasta-e a választási törvény szövegét" kissé elnagyoltnak tűnik, hiszen még csak az előterjesztés fázisában vagyunk.
Én azt tanácsolom, ha ez egyáltalán közös gondolkozásra érdemes, hogy együtt kell vizsgálni a 2010. évi L. törvényt a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról és a Vjt törvényjavaslatát.

Nem szeretnék részleteket citálni, de egy olyan egységes egészet alkot a kettő, mely alapján kihullanak a kicsik és a koalíciók is beszorulnak. Az általam eddig megismert részletek alapján a választókerületek kialakítása minimum 50%-os fidesz előnyt biztosít majdnem minden esetben. (Biztos kivételek É-K-i megyék-jobbik.)
Mindenkinek ajánlom figyelmébe a töredék szavazatok témakörét, a sorsolást és a 15 napos határidőket.
Nem kell béljósnak lenni, hogy borítékolhassuk az eredményt. A jelenlegi Vjt. javaslat alapján minimum 75-80%-os szavazókészség és ebből (wc.esetében)51%-os szavazati többség kell, az általad kedvelt koalíció győzelméhez. Ez a mesék birodalma.
A legrosszabb eset pedig az, hogy a kiszivárogtatások szerint tavasszal előrehozott választások lesznek.
Sakk-matt.
Kissé átírva: A krumplilevest, nevezzük krumplilevesnek. A demokráciát, nevezzük demokráciának. Az unortodox demokráciát nevezzük autokráciának, vagy diktatúrának. Nincs nekünk jó, meg nekik jó demokrácia. Ebben az értelmezésben számomra egyik sem demokrácia.
A gyurcsány által javasolt bojkott nem abszolút idiotizmus, inkább naiv, ami arra épít, hogy a bizonyíthatóan antidemokratikusan kiépített és működtetett EU-s tagország megrendszabályozására alkalmas az EU.
„Tavasszal itt a ciklus fele, a szaros biliből már a nyakunkba folyik lé, nem értem mire vártok még?”
Ez mi? Kaszára, kapára? Hogyan? Kik teszik ezt meg?
Itt annyit sem lehetett elérni, hogy tömegek menjenek ki az utcára. Az ilyenek megszervezése szégyen, de nem első sorban érzelmi, hanem pénz kérdése. Pénz, paripa és fegyver esetében is fél év ezt megszervezni, ám nincs értelme a rombolásnak sőt, a megtámadottat erősíti .
Hiszek a bojkottokban (kiterjesztett értelemben), a polgári engedetlenségi mozgalmakban, a többi az csak szellemi onanizálás.
Először is kezdesz gyanús lenni, Te Gyík! :)
Este kényelmesen ágyba bújok, reggelig fejben megszületik a poszt, erre Te már éjszaka hitelesen elmondod véleményed helyettem is!

Mit lehet ehhez hozzátenni?

Talán a kérdést, hogy mikortól is szeretné bojkottálni a dolgokat?

Mikor "kiváltak", azzal is a fennálló szabályokat fogadták el.

Mikor nem álltak fel, hogy mi nem működünk együtt a fityisz úthengerrel, nem tesszük jelenlétünkkel is legitimmé az őrült eszme tombolását, akkor az még belefért?

(jó, tudom. Semmi sem változna, ha mindenki más kivonulna a parlamentből.
Esetleg egy.
Hitelessé válna politikusaink egy kis része.)
@bm613:

"Az egyfordulós választás a kétpártrendszert erősíti, "

Egyik a fidesz, másik a kdnp?
Annyira nem marhaság a bojkott. Már a megszellőztetése is ráirányította a figyelmet újra a fidesz választási rendszerére, és annak antidemokratikus voltára.
"A Parlamentnek benyújtott tervezet minden elemében a Fidesznek kedvez és hátrányba hozza az ellenzéket. [...] Ha minden így marad, akkor jön a következő kérdés. Szabad-e részt venni a Fidesz most javasolt szabályai szerint a következő választásokon? Hajlok arra, hogy nem. [...] Azt mondják Fideszes forrásaink, hogy március 18-án előre hozott választás lesz."

Feri, segítek.
1. megszavazzák a nekik segítő választási rendszert.
2. nem veszünk rész a választásokon
3. márciusban előrehozott választások

add össze, eredmény => a fidesz fog nyerni.
Feri, Feri, te hülye vagy.
Még "Egy mondat a.."

Remélem tudjátok, hogy több, mint valószínű, hogy a jövőre megalakuló "belső elhárítás", a nem egzakt adatkörök, az auditálás hiánya, a jogosultságok szabályozása, a civil ellenőrzés, a transzparencia letiltása az ilyen kis beírások nyilvántartását, hozzárendelését az adott személyhez nem okoz technikai nehézségeket.
A Kjt. és az Ktj. vonatkozó törvényhelyeinek (személyi adatok) megsértése, folyamatos. A Btk. - ból is kikerült, azaz átírásra került a személyi adatok megsértésével foglalkozó két cikkely.
Orbánról azt mondták,ha valami nem sikerül elsőre,azt ugyanúgy megpróbálja megint csak 2-szer akkora erővel.
@laci0011: Remélem a második falba ütközést már nem kell megvárnunk.
BRÉKING NYÚÚÚZ

elkezdődött a folytatás... retteghetnek a fid eszesek...
minden fid eszes vigyen magával 1 sünt...
innentől ezeket a szerencsétlen fides-zombirkákat lehet sajnálni...

index.hu/belfold/hirek/2011/11/27/molotov-koktelt_dobtak_egy_esztergomi_kepviselo_hazara/
@Qeatzkoatl:

Választás ügyben az EU-ra várni teljes marhaság. Nem elmenni választani demokratikus jogod, ahogy a nélküled meghozott többségi döntést tudomásul venni is. Ebbe nem fognak beleszólni, mert nem kényszerített senki, hogy ne szavazz.

Szerintem benézted amit Fabius mondani akart. Nem kapára kaszára szólít, hanem az ellenzéket baszta le komplett, mert a ciklus felénél egy nincs amelyik képes lenne Orbánék helyett kormányozni.
ha a magyar államcsődöt nem sikerül gyorsan a cigányokra, vagy a zsidókra, vagy a "nyuszira" fogni akkor a fidesnek befellegzett...
@Qeatzkoatl:

Választás ügyben az EU-ra várni teljes marhaság. Nem elmenni választani demokratikus jogod, ahogy a nélküled meghozott többségi döntést tudomásul venni is. Ebbe nem fognak beleszólni, mert nem kényszerített senki, hogy ne szavazz.

Szerintem benézted amit Fabius mondani akart. Nem kapára kaszára szólít, hanem az ellenzéket baszta le komplett, mert a ciklus felénél egy nincs amelyik képes lenne Orbánék helyett kormányozni.
@messi-asz:

Mi ez a ”próbálták meg”? A képen látható kavics visszapattant az ablakról vagy mi?

Mellesleg Meggyesből simán kinézem, hogy a történtek után eljátszatja ezt is. Ha meg nem ők voltak, akkor baszódjon meg aki a malmukra hajtja a vizet. Kurvára semmi szükség erre.
@néma bárány: nagyon esélyes a fides provokáció...

ez mindenképp radikálisan rombolja a fides esélyeit... még ha a 11 majom be is lenne avatva... akkor is...

lexarom. mindkét eset azt jelenti: ITT TARTUNK...

ahol a drazsé tartott öszöd után...
Ez azért nagyon demokratikus ötlet, mert drasztikusan növelni fogja a részvételt.
"Aki nem megy el szavazni, az Gyurcsánnyal van!" - és egymást tiporjuk majd az urnáknál.
"Az euró botrányos végét várja London
Az euróövezeti nagykövetségeket utasították: készüljenek az ott élő britek átsegítésére az euró összeomlásán és az ezt kísérő tüntetési hullámokoN"

Mivan ?

EGY ÚJ POSTABANK-SZINDRÓMA VAN KIALAKULÓBAN ???! :) BENT RAGAD MAJD A ZEMBEREK PÉNZE ?!
Gyurcsány egy hülye.
@pucros: vagyis a zorbán+kötél et. és a fleto összefogása...

a pápa tengely... ;)

sztem 80% ugyanúgy nem megy el... igen én otthonmaradok és akár mit mond a fleto nem azért hogy ráikszeljek:))))
Akárhogy is szeretne Orbán lenevelni bennünket a számok világáról, én azért maradok a mateknál. Nézzük csak a FIDESZ szavazótáborát. Ha a 2/3-ot biztosító 2,7 millió szavazóból eddig elvesztett 1,8 milliót, akkor maradék csak 900ezer. Úgy sejtem, hogy az elpártolók nem lustaságból hátráltak ki mögülük, csak elfáradt a szájuk a szopástól. És várhatóan még ki is fog sebesedni a következő választásig, legyen az akármikor is. Az nem valószínű, hogy ezek a becsapott emberek majd otthon ülnek boldog bojkottálásban dagonyázva. És akkor még nem számoltam a tavaly önkéntesen bojkottálókat, akik akkor az MSZP-t büntették. Nagyon unortodox matematikát kell ahhoz feltalálni, hogy bármilyen ellenszavazati arány mellett a FIDESZ nyerni tudjon. Nem töredék szavazatokról van szó itt, hanem milliókról. Úgy látom, Matolcsy kevés lesz az új matek alapjainak megvetéséhez.
@kvadrillio: "Emellett a diplomatáknak arra is fel kell készíteniük az eurózónában lakó több tízezer brit állampolgárt, hogy egy esetleges pénzügyi összeomlás elérhetetlenné teheti a bankszámláikat, így könnyen készpénz nélkül maradhatnak."...HÁÁÁT...HJAHH...nincs is szarabb anál, amikor a kártyájával nem tud a zember hozzájutni a pénzéhez !.......
@messi-asz:
Érdekes.
Amellett, hogy normális körülmények között minden normális ember elítéli az erőszakot, mert az a természetes.
1. Majd Kiflicsücsök G. megmagyarázza, hogy Gyurcsány hergelte a támadót.
2. emlékeztek? volt már szükség esetén robbantásos, stb támadás.
És mindig olyat ért, aki odatartozó volt!
@Kijelölt Felelős: nem vehetnék fel a fizetésüket (és nem arra gondolok, hogy nem érdemlik meg a képviselők). Ezt is a jelen parlament 2/3-a szavazta meg. Szóval muszáj nekik bejárni, meg igazolni a távollétüket, ahogy egy rendes munkahelyen ez szokás. Van itt rendteremtés kérem:)
megvan a karvaj töke... zorbán most tényleg elkapta... reszkethetnek mordorban

hircsarda.blog.hu/2011/11/27/orban_szauron_gyengiti_a_forintot
Azért az érdekes lesz, hogy a fenébe fognak 7,5 milliókat kifizetni a kösz-szolgáknak, miközben Matolcsy folyamatosan pakolja a költségvetési kereteket a befagyasztóládába. Na, abból lesz csak a botrány. Legfeljebb 100-200 ezer szavazót nyerhetnek ezzel, ami kevés lesz, mert jóval többet veszítenek el közben. Még ha mind a 740ezer közszolga rájuk szavaz is, kevés lesz a nyeréshez.
Ráálltak ezek már a csillesínre, lejtmenetben, szopóálarcban. A lejtő aljára való érkezésüket inkább nem is akarom látni, csúnya baleset lesz.
Arra kéne rámenni hogy ne legyen meg a szükséges részvétel egyáltalán, hogy sikertelenek legyenek a választások. Nem azért mert gyurcsány azt mondta, mert az a szar szemét pártjával dögöljön meg
A posztoló egy strucc.
@waszabi:
El vagy Te tévedve.
Ők miattunk és nem a fizetésért vállalták ezt a heroikus munkát!
@zladko: "Arra kéne rámenni hogy ne legyen meg a szükséges részvétel egyáltalán, hogy sikertelenek legyenek a választások. "

nehéz lesz mert nincs alsó küszöb... talán negatív számmal... ha csak vitya megy el akkor is nyert...

@pástétom: te meg? mi vagy? pávián?
Gyurcsánynak kisebb égés lenne ha bojkottálnák a választást a mostani támogatottságuknál.
@Qeatzkoatl: ne vakíts. És hol van az a sok ember? Nem igen hallod a fidesz támogatottságát az utcán, vagy a kocsmákban sem. Mivelhogy nincs nekik.
98 és 2002 között ez másképp volt.
Az nem mindegy, hogy a biztos pártválasztók halmaza mekkora az összes választók számosságához mérten.
Orbán nem szimpátiával nyert 2010-ben, hanem Gyurcsányék megutáltatásával. De most Orbán utáltatja meg saját magát, ellenzéki segítség nélkül. Szerinted ez a nyerő képlet? Ne nevettess. Saját magára zárta a rácsos ajtót, úgy látom. Nincs mozgástere, nem ígérhet vagy tehet semmi olyat, ami kihúzná a szarból.
Lehet még 90% füstadót, meg korpahullatási adót kivetni, esetleg levegő-adót, de ezek mind már csak csökkentik népszerűségét.
A tervezett dicsőségéből annyi valósulhat meg, hogy végrehajtja a 2. Bokros csomagot, aztán természetesen emelt fővel elviseli a következményeit. Ha fele akkor pofával ugatta volna elődeit, nem lenne most akkora szarban. De ez hülye mint a seggem.
@waszabi: Már miért? Az elődei biztos nem jönnek vissza.
@Bathory: És mit csinálsz, ha mégis ők jönnek vissza? Emigrálsz?
NEM MEGVÁRNI A VÁLASZTÁST!!! FEGYVERBE EMBEREK !!!
ÉS ELZAVARNI EZT A ROhadt HAZUG FIDESZ BANDÁT, !!!!!
Az a baj, hogy mindenki egypárti, többségi parlamentben gondolkodik. Pedig nem kötelező, nem erről szól a parlamentáris demokrácia.
Jól látható, hogy ez a modell nem jött be egyik oldalon sem, csak túlzott ígérgetések és egyre nagyobb elbaszások lett az eredmény. Egyik vezető politikai erőnek sincs már elég hitele.
4, esetleg 6 párti parlament, koalíciós kormány, valódi adok-kapokkal, társadalmi egyeztetéssel etc., nos ez már fel semmerül a fejekben, ez itt a baj.
Tudom, hogy régen volt már ilyen Magyarországon, de még lehet. Ha már demokrácia. Kevesebbet is lopnának.
Az egész többségi kormányzásban való gondolkodást most az vezérli, hogy anélkül hogy fogják Orbán törvényeit megsemmisíteni. De rossz a gondolkodásmód, nem kell akarni megsemmisíteni azonnal. Orbán bebetonozta, s majd azok alapján fogják őket is leültetni, elszámoltatni. Előbb-utóbb konstruktív ellenzék lesz a FIDESZ-ből.
@Qeatzkoatl: Minek? úgy is mind hazugság. Amiben gyurcsány benne van az egyenlő a katasztrófával. Gyurcsány elmebeteg, talán még az orbánnál is elmebetegebb.
@Qeatzkoatl: Ja azt hittem valami gyurcsányos tervezetet linkeltél :)

Szóval akkor kivezették az érvényességi minimumot is? Na hát akkor csak erőszakkal lehet rendbetenni az országot, ami jó mert egy ilyen forradalom után talán lesz valami tekintélye a választóknak, nem úgy lesz mint most "bármit megtehetünk, úgy is törvényes módon akarnak majd ellenkezni, a törvényeket meg mi határozzuk meg, jól szétlopunk mindent csonttá adóztatjuk ezeket a hülyéket, majd 1 ciklus után újra mi jövünk, addig meg zsaroljuk a másik pártot"
Feri csak próbálja ugyan azt csinálni, mint Viktor ellenzékben és Viktor ugyan azt csinálja mint Feri kormányon, ezért betonozos serényen... mert látja halványan közeledő szomorú sorsát, ami ugyan nem jön el olyan hamar, ha jól betonoz. de mit csináljon egy szegény megnemértett fülkeforradalmista? szegényemnek idő kell, hogy a Nagy Tervet megvalósítsa a megnemértett jobbkezével. nekem is idő kellett hogy pár dologra rájöjjek az életbe. igaz, az én terveimhez nem kellett 10millió "önkéntes" résztvevő
@zladko: Ja, kivezették az érvényességi minimumot, azaz 1 szavazattal is érvényes a választás. Ebből sikerült levonnod azt a következtetést, hogy forradalomra van szükség.

Gyurcsány ebből azt a következtetést vonta le, hogy bojkottálja a választást, holott nyerhetne 1 szavazattal akár. Ismerjük az urat, pontosan tudja hogy óriásit bukna, azért vannak ilyen nagyszerü 5letei. Az a 2% még hisz neki, aki 8 éve Thürmer Gyulusnak.
A gyurcsány meg az orbán csak parasztok a sakktáblán. Aki irányítja őket annak mindegy melyik marad fönn...
@waszabi: Amiről te beszélsz, az a másik véglet: az ország hosszútávon való stabil kormányozhatóságának a gátja. A helyzet amiről írsz: egyik pártnak sincs abszolút többsége, a koalíciókötés kényszer és nem lehetőség.
Minél több párt között oszlik meg a kormányzás, annál több az érdek, ellenérdek, könnyen kész káoszba is fulladhat az egész.

Még mielőtt kapnám azt, hogy de a Nyugat, meg hogy a régi demokráciákban ez működik, stb.: nem, nem működik. A szivárványkoalícióknak mindig rossz vége szakad.

Minél jobban oszlik szét a kormányzati hatalom (felelősség), annál több a civakodás, a zsarolási lehetőség, a betartás a politikai érdekérvényesítés címén. A társadalmi egyeztetés fontossága meg nem azon múlik, hogy széleskörű koalíciós-e a kormány vagy nem.

Egyébként pártokból ma sincs hiány a Parlamentben: 5 ill. a DK-val lesz 6 is. Én is azt szeretném, hogy a hazai politikai élet minél szélesebben legyen képviselve az országgyűlésben, de meglehetősen naív elképzelés, hogy ezek mindegyike, vagy többsége (amiből mégis kijön egy szükségszerű parlamenti többség)együttkormányzásra is képes lenne, mégha a résztvevők rendelkeznek is egy közös demokráciaminimummal.
@pástétom: "Minél több párt között oszlik meg a kormányzás, annál több az érdek, ellenérdek, könnyen kész káoszba is fulladhat az egész."

Ez a nagy probléma. Hogy az egyéni érdekek kerülnek a magasabb érdek elé. Ezért helytelen az, hogy polgármesterek, önkormányzati képviselők egyben parlamenti képviselők is. Egy parlamenti képviselőnek az ország dolgaival, az ország működőképességével kell, hogy foglalkozzon, míg egy polgármester az adott település érdekeivel. A kettő érdek soxor ütközik egymással.
Nem lesz érdemi kormányváltás, mert nincs hiteles politikai erő akire a fideszből kiábrándult tömegek szavaznának.

Lesz helyette érvénytelen szavazás, illetve most már az sem, hiszen ezt a problémát megoldotta a viktátor.

Lesz egy közepes fideszünk, ellenzékben egy közepes jobbikkal. Fidesz azért, mert még ennyi szopás után is marad nekik annyi, amivel a küszöb nélküli, átszabott rendszerben nyerhetnek, a jobbik azért, mert a fideszből kiábrándulók egy jó része a fideszhez gyűlöletpolitikában legközelebb álló pártot, a jobbikot fogja választani, akik leginkább annyiban térnek el a fidesztől ilyen téren, hogy a fideszre is ugatnak, mely utóbbi csak tovább erősíti a fidesz ellen szavazók felszívását.

A bal oldal / zöldek / liberálisok szavazói híresen apatikusak, főleg egy ilyen helyzetben, amikor nincs látható megoldás a problémára, nem hiszem, hogy jelentős mennyiségben szavaznának, és ha meg is teszik, az átszabott határok és szabályok miatt a szavazataik jelentéktelenek lesznek.

Van még hová süllyedjünk. Majd amikor Vona lesz a miniszterelnök, akkor temethetjük igazán az arcunkat a tenyerünkbe és kezdhetünk sírni, ez pedig sokkal közelebb van, mint azt páran hajlandóak önmaguknak beismerni.

GYF ötletével nem értek egyet, bár látom a mögötte megbúvó szándékot. Abban bízik, hogy a nevetségesen alacsony részvétel melletti győzelmet valahogy meg lehet majd támadni, illegitimmé lehet nyilvánítani. Sajnos azonban nem számol a jobbikkal.

Alacsony lesz ugyan a részvétel, DE NEM ANNYIRA, hogy ezért joggal támadható lenne a választások legitimitása.

Uff.
@2llkedő: És akkor még az esetleges egyébb tisztségekről ne is beszéljünk: lásd az álláshalmozó, mindenhez értő Kocsis Máté VIII. kerületi polgármestert.
@pástétom: hm. Én azért elégedett lennék a belga modellel, ahol kb 1,5 éve nincs kormány. Ugyan őket is leminősítik most az államadósságrátájuk miatt, de nem elhanyagolható tény, hogy nem aktív kormányzás eredményeként csapódnak rakétaként a földanya gyomrába, mint mi, hanem kormányzás nélkül sikerült ezt elérniük. Azaz, ha még tesznek is valami értelmeset, esetleg kimászhatnak a szarból. De. Teszik ezt majd egy nem agyonzsigerelt gazdaságban és lakossággal, velünk ellentétben. Ők mondhatják, hogy csupán az eszkalálódó gazdasági válság okozta az adósságnövekedést.
Szóval, azért, ha lehetne, még is csak érdemes volna megpróbálni. Hátha kicsit jobb lesz. Nem vagyok nagyravágyó, gondolom, ennyi szívás után a magyarok többsége sem az, tehát valszeg elégedettek lennénk hasonló tendenciával és állapotokkal. Egy gazdaságot változatlan törvények mellett is komoly munka növekedési pályán tartani (úgy értem, a vállalkozóknak és a melósoknak), nem hogy törvények százainak idétlen, irracionális módosítgatásai mellett, zéró gazdasági szakértelmű kormánnyal.
@pástétom: Én most speciel nem a másik gusztustalanságról, erről az álláshalmozásról, pénzhalmozásról szerettem volna szólni. Csak azt szerettem volna elmondani, hogy a jelenlegi és a korábbi rendszer is olyan, mint ha a cég vezetője egyben szakszervezeti vezető is lenne. Összeegyeztethetetlen. És szerintem a parlamentünknek éppenez az egyik nagy problémája.

A témával kapcsolatban pedig annyit, hogy most még kár kormányváltáson gondolkodni. Egyelőre a fidesz van kormányon 2014-ig. Nekik kell megoldani, hogy ki legyen a miniszterelnök, ki vezesse az országot. Másfél év alatt is rengeteg dolog történt. A fennmaradó két és fél évben pedig még akármi is lehet. Elég lesz majd két év múlva gondolkodni, kik válthatják le a jelenlegieket. (persze ha addig nem lesz igazi forradalom. Remélem nem lesz).
@Teszt.Elek:
Majdnem mindenben egyet értek veled. Választások esetén nem lenne kétharmada a fidesznek, de így, vagy úgy (koalíció) a többséget megszerezné.
Én úgy hiszem, hogy az internacionálét dúdolgató szociáldemokráciával nem lehet tömegeket megnyerni.
Ravaszabb ez a bojkott ennél. Amennyiben arra nincs adat, hogy ki a passzív és ki a bojkottáló, lehet játszani a számokkal.

Én a valódi gondot abban látom, amire orbán a kezdetektől játszott. Megszabadulni a demokrácia kötelékeitől. Jelenleg, az eu övezet fennmaradásának bizonytalansága, netán összeomlásával megszűnik a nyugati demokráciához fűződő, számon kérhető "elkötelezettségünk".
@pástétom: amiről te beszélsz az is egy véglet. lehet így gondolni, igencsak alacsony demokráciaszintet feltételez ez a gondolkodásmód. tényleg abban az országban, ahol a politikai, társadalmi diskurzus nem létezik. nem meglepő. per pillanat pláne. de nem ugatok Orbánra, ő csak kiteljesíti azt, amit az átlag választópolgár akar: a teljes vitaképtelenség, a többiek mind ellenségek és különben is dögöljön meg a szomszéd tehene, mert én vagyok a faszagyerek és különben is oldja meg valaki a problémáimat. ezt nem Orbán találta ki, ezt akarják hallani valakitől, ő meg hiperérzékenyen alázatosan, nagyon tehetségesen teljesíti a kívánságot.
basszus mikor lesz pl. a tv-ben vitaműsor??? ez annyira egy alap dolog.....ami nincs. szegény kikészült szavazó, honnan tanulna esetleg vitázni nemcsak köpködni? vagy miért nem tanítanak ilyet az iskolában? az osztrákoknak az amerikaiak segítettek a háború után pl. újságot írni. a demokráciát nem az ujjunkból szopjuk, mert ha eddig nem volt ilyen, akkor valahogy meg kellene tanulni
"Röhejesnek tartom azt is, ha egy magát Demokratikus Koalíciónak nevező szervezet vezetője buzdít arra, hogy a tagok és szimpatizánsok ne gyakorolják a demokráciát, aminek ugye pont az a lényege, hogy a választójoggal rendelkező tagok részt vesznek a közügyek eldöntésében."

Rühejesnek azt tartom, hogy te a múltkor is leírtad ezt a faszságot, és most is megismételted. Pedig már a múltkor is ideírtam neked, hogy a demokráciának az is része, hogy valaki nem szavaz. Hogy tartózkodik, hogy obstruál, hogy tüntetve távol marad.

És akkor a DK nem is a Fideszes teljes, és állandó távolmaradást mondja, mert akkor mondhatnád, hogy minek fizetik őket.

Azt is mondhatod, hogy szerinted be kéne menni szavazni. De azt nem, hogy tüntetőleg távol maradni antidemokratikus. Ha ezt mondod, te vagy a rühelyes, hülyegyerek.
@waszabi: nem kell aggódni, majd addig számolják a szavazatokat, amíg ki nem jön a helyes eredmény. Megtehetik, hisz náluk van a logarléc.
Ülhetsz te benn a szavazatszámláló bizottságban, ha egyszer csak közlik, hogy a feleséged és a kislányod jól vannak, csak épp most készülnek átkelni a zebrán két kamion között.
Ne legyenek itt illúziói senkinek tiszta választásokról, ha már a törvénytervezet is ilyen...
@Qeatzkoatl: a FIDESZ a biztos szavazóiból veszített igen sokat. Ennek fényében szerinted, a diagramban látható utsó oszlop, a "nem tudja", vajon növekvő támogatottságot rejthet vagy inkább az ellenkezőjét?
Mert csak addig nem tudja, amíg nem látja át, mit jelent a politikus ígérete, cselekedetei. Amikor ez utóbbit az életszínvonalán, pontosabban annak hiányán, a nyomorán tapasztalja, akkor mindjárt tudja szentem, hogy hány óra van és tudja, hogy hova NE tegyen voksot, mer az neki nem jó. Ha az alternatív ellenzéki nagy párt nem kedves a szemének, abból lesz a kispártok növekedése(mint anno FKGP, MIÉP) meg egyéb érdekes huncutságok. A lényeg, hogy a kormányzó erő bukik, mert a voksolás ellen szólt, nem másokért.
És az életszínvonal látványos csökkenése most kezdődik. Nem lesz vasárnapi körmenet. Kb, mint 95-ben. Már aki emlékszik rá.
Ha ilyen, maga teremtette körülmények közt a FIDESZ nyerni fog, hát megtapsolom. Mert akkor feltalálták az unortodox választói érdekeltséget is, valóságosan, ami a bölcsek kövével egyenértékű exportcikkünk lehet világszerte. Az összes külföldi politikus megveszi, az tuti. Lehet, hogy ez lesz felemelkedésünk kulcs?
@Brendel Mátyás: ekkora sértődött hisztit levágni, látom szíven ütött a mondat...
@waszabi:
Szeretném hinni, hogy igazad van, de azt is meg kell jegyeznem, hogy akinek csak a buxája fáj, annak kár volt 1989.

Amúgy a szerelmest, a vakhitűt és a rajongót észérvekkel nem tudod meggyőzni.
@Brendel Mátyás: Ne aggódj. A ti szavazóitok, már feletó újabb ökör ötlete előtt is pont ilyen hülyék voltak. Ők bojkottálnak....mert mi másért lenne 1% a DK támogatottsága.
Ja lehet, hogy ennyire futja?? Áááá biztosan nem, csak bojkottálnak.
Marhák.
Egy jelentéktelen párt, bukott, bűnöző vezetője semmit nem számít.
Ja de....1%-ot.
@sisszi: Amit te írtál, azzal én egyetértek, de sehogy se passzol mindahhoz, amit én írtam. Eszméletlen, hogy van valaki, aki ennyire nem érti, miről írtam, pedig világosan, egyértelműen fogalmaztam.

"igencsak alacsony demokráciaszintet feltételez ez a gondolkodásmód. tényleg abban az országban, ahol a politikai, társadalmi diskurzus nem létezik."

Ne sértegess, és főleg ne vond kétségbe demokratikus elkötelezettségemet. Hol írtam én olyat, nincs szükség táesadalmi diskurzusra?
@fakopács: Gyurcsány két hülye, mert skizó.
A bejegyzés első felével egyetértek, gyerekes és hülyeség. A másik azért nem igaz, mert a demokráciának az is része, hogy nem mész el szavazni. Attól még nem leszel demokratább ha elmész szavazni. Ez egy jog, melyet vagy gyakorolsz vagy nem. Egy delmokráciában eldöntheted.
Amúgy meg tényleg el tudod képzelni, hogy egy politikus nem indul a választáson?!Ugyan már. Marketing, hogy beszéljenek róla.
@elmeherceg: Ha minden kutató szerint a Fidesz nyerne és ezek után a Fidesz nyer, akkor nem a te fejedben van mégis a hiba?
Tuti, hogy a valóság ferde??
@Qeatzkoatl: csak a bukszája? Egyelőre az emberek többségének az alapvető létszükséglet biztosítása fáj, ha erre gondoltál. A lakosság 25%-a tartozik a közműveknek, és több mint 30%-uk a bankoknál is elmaradásban van. A behajtási határidőket szíveskedett a kormány megrövidíteni. Ez húsba vágó kérdés immár sokaknak, nem elvi. És még csak 2011 ősze van, a fűtési szezon el sem kezdődött igazán. A leminősítés hatásait majd csak pár hónap múlva fogja érezni Magyarország. Nem véletlenül emlegetem 1995-öt.
Sok az 1500 egy kiló húsért? A 2500 jobban fog fájni. Sok 400 ft egy liter benzinért? Az 500 több lesz ennél. És már a kínai bolt se olcsó. Főleg, ha nő a munkanélküliség.
Hogy a jogai felszívódtak ezen közben észrevétlenül, arra majd csak akkor jön rá, amikor nem tud hova fordulni a bajával.
@waszabi: Ne tegyünk úgy, mintha az elmúlt 20 évben itthon ne lett volna többször is koalíciós kényszer. Sőt: a '94-98 közötti ciklustól, meg a mostanin kívűl csak az volt. Antall alatt is az volt, mert az MDF-nek csak relatív többsége volt, '98-ban a Fidesznek se volt kormánytöbbsége a kisgazdik nélkűl, és a 2002-10 közti nyolc év is a koalíciós kényszerről szólt az szdsz-mszp között. Mindannyiszor láttuk az eredményét. Legutóbb Szlovákiában. Belgium azért sajátos, mert ott a párterők elsősorban nemzetiségi alapon oszlanak meg, s csak másodsorban ideológia mentén. És Prodi szivárványkoalíciója Olaszban?

Minden országnak stabil kormánytöbbségre van szüksége. Ahol ez nincs, abból csak káosz lesz előbb-utóbb. Az emberi rossz természet előbb-utóbb felszínre tör a legnagyobb és legszélesebb kényszeredett összeborulások esetén is.
Én is a koalíciók híve vagyok, de csak közös demokráciafelfogású és nagyban közelítő társadalom-gazdaságpolitikai elképzelésekkel rendelkező alakulatok között. Ha erre nincs mód: akkor persze meg kell próbálni mindent, de merőben eltérő vélekedésű pártok kényszeregyüttműködése a kezdeti mosolydömping ellenére egyszerűen nem működik.

Ami tény: jelenlegi állásban csak egy nagyon széles erőszövetség lesz képes leváltani Orbánékat. Most tételezzük föl, hogy ez sikerűl, de ennek esetén azon kívűl, hogy megkísérlik majd eltüntetni Orbán mocskos rendszerét, a kormányzás egy másik tészta lesz. Akkor majd kíméletlenűl felszínre kerűlnek az ellentétek, az eltérő gondolkodásmódok és nagyon könnyen a szlovák koalíció sorsára juthatnak.

Szóval lehet örülni a sokszínűségnek, de annak az országgyűlésben meg a civil életben van helye. A kormányzás egy már nehezebb ügy.
@waszabi:
Értem ám, és azt is tudom, hogy ha nem jön a katarzis, ez az út a nyomorba vezet. Tudom. De ezt már több, mint egy éve tudható.
Azok, akik nem érzékenyek arra, hogy a szomszédjuk jogait elvették, ne csodálkozzon, ha rá is sor kerül.
Amúgy a legjobban az zavar, hogy egy éve, az 1700-1800-as évekre jellemző, szociális evolúciónak megfeleltethető érvrendszereket használnak és senki nem figyel.
Gyurcsány több dologban is jól gondolkodik.

1. Egy többszörösen cinkelt választási rendszerben (kopogtatócédulák, külföldi szavazók, listák, gerrymandering) az ellenzék csak biodíszlet, ami arra szolgál, hogy legitimálja a "demokratikus" hatalommegtartást. A részvétellel pontosan a demokráciát értékelnék le. A bojkott meglebegtetése legalább ráirányítja a problémára a figyelmet.

2. Jelenleg nem érdemes kormányra kerülni. Az ország épp összeomlik gazdaságilag és társadalmilag, és a 9-12 évre bebetonozott Fidesz ügynökök tömkelege mindenhol, a fideszes média, a frissen sikkasztott fideszes vagyon (és az abból jövőre megszerzendő ingatlanvagyon), a 2/3-os költségvetés bármilyen következő demokratikus kormányt megbénít. A következő nem-fidesz kormány sorsa tehát az, hogy a Fidesz ráveri a blamát és lemészárolja. Épeszű politikus ilyen nyílt csapdába nem fog belesétálni.

Törvényesen a Fideszt már nem lehet érdemben leváltani. A törvényeket átírták, a fékeket kiiktatták, a szelepeket elzárták. A népben meg nő a nyomás, de a média elhallgatja a helyi megmozdulásokat, ezért azok csak lokálisan robbannak. Azt jelenleg van elég kapacitásuk kezelni, és bővítenek is, keletkeznek újabb őrségek, újabb titkosszolgálat. Hosszú ideig fenn lehet ezt tartani. Észak-Korea például nálunk nagyságrendileg szegényebb ország, de a Kedves Vezetőnek ott is megvan mindene évtizedek óta, és biztonságban van.

Papírforma szerint Magyarország hosszú időre elbukott. A Fidesz hatalma, befolyása, vagyona még legalább 10 évig meghatározó lesz, az államba vetett bizalom helyreállításához pedig legalább egy generációnak fel kell nőnie, miután a Fidesz kihalt. Ha ez a mentalitás öröklődik, akkor lehet ez több generáció is.

Külföldről nem valószínű, hogy ebbe nyíltan beleszólnak, mert akkor azonnal megtennék őket bűnbaknak. Talán a kertek alatt az IMF, az USA és az EU valamennyit tud segíteni, de komolyabb változás csak belülről jöhet. Ezt viszont gátolja az új alkotmány és annak csatolt törvényei, tehát ha ilyen megtörténik, az nem törvényesen fog történni. Akkor pedig nagyobb események elébe nézünk, amiből szintén hosszú idő felépülni egy országnak.
@Brendel Mátyás:

Aki tüntetve távol marad az utólag nem pofázik, nem sír, nem nyíg, és nem kérdőjelez meg semmit amit a többiek a részvétele nélkül eldöntöttek. Nem a faszbúkforradalmárkodással lehet bármilyen kormányt leváltani, hanem voksolással.
Ez a baj: hogy a másik oldalon is ennyire hülye a banda. Amúgy Orvbán a kormánynál van Ausztriában is? hvg.hu/panorama/20111127_ausztria_magyar_autos Jó hírünk mindenütt turbósodik, vazze!

Gyurcsány tényleg csak a szcisekre vagy kikre hallgat? Mivanmá, egyetlen értelmes ember nem kódorog ilyentájt itthon, hogy beszélne velük?
Az ugye mindenkinek leesett, hogy ez a felhívás az előre hozott választásoknak szól, nem a 2014-nek? Függetlenül attól, hogy jó ötlet -e vagy sem.
@stefan75: Akkor omlik össze az ország, ha tényleg elhiszi, hogy a helyzet megváltoztathatatlan.
@néma bárány: Én is így gondoltam, mentem is és befogott orral az LPM-re. És mire jutottam ezzel? Oké, majd megint ugyanezt eljátszom - vagy kialakul addig más x-elhető is - és akkor?

Ki kéne számolni, hogy mi lenne az optimális választói magatartás ezek ellenében indazoknak, akiknek teli mindenük velük - persze, ha ez itt nyílt színen folyik, akkor azt meggátlandó hoznak valami törvényt. Határontúliak annyira biztosan csak Fidesz-szavazók?
@stefan75:

Sikerült asszisztálni egy állampárt kialakulásához. Nem sebezhetetlen, de tudni kell, hogy személyenként képes mindenkit bedarálni.
Azzal egészíteném még ki, hogy egy országot a vezetése és működése alapján ítélnek meg. A mi megítélésünk már, már a gúny kategóriába tartozik.
Egyre szilárdabban hiszem, ha marad az EU, onnan minket kiraknak és egy nagyon kis vidám csapatba kerülünk.
@stefan75:

Ez marhaság ahogy van. Ilyen alapon senki semmit ne tegyen, mert nem éri meg?

Mellesleg a kormányváltáshoz két dolog kell:

1: választható alternatívák,
2: elég ember aki ezekre szavaz.

Ha ezek egyike nincs, kormányváltás sincs. Ezt nem ártana szem előtt tartani a bojkottra hívogatóknak.
szerintem az orbánista oligarchákat kell bojkottálni:
OTP-ben nem bankolok,
MOL-nál nem tankolok,
és CBA-ban nem vásárolok.

Ofkorsz, hidat sem a hídépítőtől veszek :DD
@karacsi_maci:

Az előre hozott választás egy lehetőség Orbán elzavarására. Ha lesz - szerintem nem- akkor élni kell a lehetőséggel.
@néma bárány: Ellenkezőleg, mindenki tegye meg a tőle telhetőt. Én csak annyit mondtam, hogy innét csak hosszú és nyomorúságos utak vezetnek kifelé.
@Kalmár: Egy másik párt főbűnőzője meg úgy íratja törvényeket, hogy ne lehessen kimondani rá, hogy bűnöző. Ahhoz meg a szeme színéhez választott Alkotmánybíróságot és főügyészt, így bír hatalmon maradni és orbitális hazugságokkal és riporternek álcázott fikuszokkal.

Nem kell ennyire büszkének lenni a maffiafőnöködre, picike. Ja meg a TEK-eseket is megvett kilóra vagyonokért, védetni a beszari hátsóját. Előkóstolók, stb. hehehe.... Mintha be lenne rezelve az Imádottad.

Csitulj tehát, bár ez nem fog menni: látom, ma te vetted át a véderőzést a Lendvayban.
Szakértői kormányt ezek a balfasz, gonoszok helyett!

BÓVLI ORBÁN TAKARODJ!
@a szív fészkei:

Annyit elértél, hogy színesebb lett a választható paletta. Szerintem lesz normális alternatíva 2014-ben amire a kiábrándultak is szavazhatnak. Én továbbra is bízom a Bajnai indulásban, amit a jelenlegi helyzet különösen indokolttá tesz.
jav.: "a" törvényeket Viszont másik "a" nem kell a szövegben a TEK-esekhez.
Mielőtt ebbe belekötne valamelyik fizetett tapsonc...
@stefan75:

A hosszú és nyomorúságosban egyetértünk.
@néma bárány: Persze, csak a színességükön túl lehetne valami értelmük is. Ez akkora elvárás politizáló egyedektől? Hogy körülnéznek és nem hagyják, hogy Kölcsey szörnyű sorai érvényesüljenek újra:
"[..]Bújt az üldözött s felé
Kard nyúl barlangjában,
Szerte nézett, s nem lelé
Honját a hazában,
Bércre hág, és völgybe száll,
Bú s kétség mellette,
Vérözön lábainál,
S lángtenger felette.

Vár állott, most kőhalom;
Kedv s öröm röpkedtek,
Halálhörgés, siralom
Zajlik már helyettek."
@Ringlósztár: Jesssz! Amúgyis MOL a legdrágább, (legalábbis a környékünkön állítólag az ország legmagasabb árait voltak képesek elkérni), ahogy a CBA-ról is mondogatják ezt, na oda tényleg be nem teszem a lábam.

OTP-ból is a nagyja pénzemet kitakarítottam.
@Qeatzkoatl: Férjem szerint - nem tegnaptól mondogatja ezt - Orvbán erre játszik. Hogy kontroll nélkül őrültködhessen bis hundert zwanzig.
@a szív fészkei:
A vierzig-el is hazudott, ezek szerint. 2002-óta tudható ez valójában.
@a szív fészkei:
A szabadságharc 2002-ben kezdődött. Eszközökben és szövetségesekben nem válogatva.
@waszabi: Ja, ha hagyta volna Gyurcsánynak az őszödi béka lenyelése után megcsinálni mindent, amit kellett és amire rájött, sőt rá akarta venni a pártját - + amivel ő, Orv is veszkődik szómágiázva -, nos akkor simán nyert volna hülye/drágán vett brigantik dúlása nélkül is, Hosszú évtizedekre beülhetettt volna a készbe, gondjuk a gazdasággal fele ennyi sem lenne.

De ő reszketve azonnal akarta a hatalmat, ami ennyi nyűglődéssel jár (viszont páratlan meggazdagodással számukra pl. a shortokból is).

Ha akkor meg átvette volna higgadtan a már viszonylag összerántott országot, most államférfiként ünnepelnék és kormányozhatna mindenhol megbecsülten. Ez tényleg ennyire hülye.
@a szív fészkei:

Egyáltalán nem, sőt. Szerintem éppen azért kell baszogatni az ellenzéket is a kormány mellett, mert beletespednek a kényelmes úgyse tehetünk semmitbe. Holott éppen a világos, realista, a szar nagyságát is figyelembe vevő jövőkép kialakitás lenne a dolguk.
@Qeatzkoatl: Igen. Szövetségesei, na azok voltak nekije. Torgyánnál húslevesezni, delikát élmény. Majd megy Vonáékhoz is csülkös bablevesre?
igen csak buta a posztìrò! arra nem gondol, ha a szavazòlapon csak fidesz lesz, mint lehetôsèg, az szèrt elèg vicces.
@Kijelölt Felelős: Pintérnek biztos megvannak a régi szakik telefonszámai. Torgyánra emlékszem, amikor nála volt robbantás az Endrődyben: Olyan kisimult, mosolygós, jólfésült kárvallottat az életemben nem láttam...
@Kijelölt Felelős: A cellájuk falára kéne ezeket kenetni + mindenhová kerényi-portrét rakatni, fokozná a bünti hatását.
@pástétom: tehát újra rábízod egy pártra a teljhatalmat és lesz ami lesz -illetve már tudjuk 200 éve mi- hagyjuk diktálni a saját önző érdekeit

vagy

egyszer végre megtanuljuk a pluralizmust és abban élni

az elmúlt 18 hónap neked mire példa?
Gyurcsánynak ez az ötlet lehet az egyetlen mentsvára arra, hogy miért szavaznak olyan kevesen rá. Hiszen ha ők "bojkottálnak" akkor ugye azért nem kapnak szavazatot, nem pedig azért mert az emberek nem bíznak benne.
Ügyes.
Persze ahhoz, hogy egyáltalán majd indulhasson 2012-ben, el kéne intéznie, hogy a büntetőügye zátonyra fusson. A jelen helyzet nem effelé mutat. Amennyiben az euró összeomlik, Brüsszelnek a legkissebb gondja is nagyobb lesz annál, hogy mi történik a demokráciával a Kárpát-medencében.
Bazmeg, ezek egyszerűen elmebetegek:

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2011%2F11%2F27%2Fdohanyt_a_dohanyboltbol%2F

Védjük a kisboltokat mi? És vajon, ez kombinálva a játéggépadóval, hány kiskocsma bezárását fogja jelenteni. Nem hiszem el. Anyámat nem akarjátok államosítani?
@a szív fészkei:
A cellák falát valamelyik jól sikerült miniszterelnöki portréval tapétáznám ki.
Tudod, olyannal, amire hányingerünk szokott támadni! Olyan rokonszenvessel!

Hogy mindig előttük lebegjen.
Éjjel nappal megvilágítva!

Tudom, szadista vagyok.
@BALTAZÁR: Ez meg guggolva is kivárja Viktuscár, nem igaz? Erre játszik, ez nem meglepi. De aztán kivel fog boltolni? Arabok, kínaiak a fasorban sem, nyugatiak se kapkodnak majd, mégis miből lesz itt növekedés? Kerényi festői rajzolják majd a húszezreseket éjjelente vagy hogy is képzelitek a fellendülést partnerek és minden egyéb nélkül? Skicc hazajött már a testvérkeresőjéből? Onnan mit hozott?

Gyurcsány büntetőügye nincs zátonyon? Van ellene valami kézzelfogható már? Én csak annyit olvasok, hogy drága jó Budai Gyufa ellen van ítélet hvg.hu/itthon/20111125_budai_gyula_pert_vesztett.
atv.hu/cikk/20111125_bekesi_laszlo?source=hirkereso

"Békesi: a világ nem hülye, hiába gondolja annak Matolcsy"

Ezt is lehetne a cella falára, vagy kihímzem falvédőre nekik, avagy előkének.
@messi-asz:

Nem hiszem, hogy valos fenyegetes lenne az allitolagos Molotov-koktel mogott. Nem fogom itt leirni a modszertant, de a lenyeg: ha valaki gyujtopalackkal komolyan fel akar gyujtani egy epuletet, az fel is gyujtja.

Ez a tortenet sokkal inkabb ahhoz hasonlit, amikor a kilencvenes evekben a kisgazdak ellen volt egy csomo allitolagos merenylet-kiserlet, de valahogy sosem lett belole komoly kar: az egyik bombat megtalaltak (mert a szekhaz portasa eszrevette az utcan a gyanus nejlonzacskot), a masikat meg elozekenyen nem bedobtak Torgyan ablakan, hanem kedvesen a kertkapun kivul robbantottak fel, stb.
Summa: szerintem ez cirkusz, hangulatkeltes, illetve a tiltakozasi mozgalom lejaratasara tett kiserlet.

Ha pedig hozzaadom a XI. keruleti Fidesz-iroda ket alkalmazottja ellen elkovetett, teljesen irracionalis tamadast (emberunk bemegy, jol megver ket idos nenit, majd dolga vegeztevel tavozik - noooormalis?), akkor mar nem is feltetlenul csak a helyi, esztergomi tiltakozok, elegedetlenkedok lejaratasa lehet a cel. Szerintem.
@Kijelölt Felelős:

Nalad a pont, egyetertek, lasd az elozo kommentem.
@gyilkos fűegér:

Sem a játékgépek, sem a bagó forgalom visszaesése miatt nem hullatok könnyeket.
Azt viszont megnézem, ahogyan a bagótermékek eladása utáni forgalom visszaesés után a bótosok mit szólnak.
Főleg, amelyik ezek mellett kampányolt.

Megbecsülni sem tudom, hogy csak ez az egy intézkedés hány munkahely elvesztésével jár.

Hej, az ukrán cigik csempészői hogy megijedtek a belengetett bírságra!
fn.hir24.hu/gazdasag/2011/11/25/rona-abba-kell-hagyni-az-idetlenkedest/

@Panzer: Jól látod, felmelegítik a Pintér-receptet, ahogy fentebb utaltam rá. Clodo papa jó elvtárs volt, sokat segített és mit tesz az isten, valóban kormányváltás után, mintha elvágták volna puffantgatásokat... Ezt a francia úgy hívja, hogy agent provocateur - fizetett ügynök ugye. Erre még telik a Lendvayban.

Szima Juditot www.hirado.hu/Hirek/2011/11/27/13/Szima_Juditot_30_napra_elozetesbe_helyezte_a_birosag.aspx?source=hirkereso is épp most tartóztatják le - mindent csinált szerintük, amit a BTK-ban csak találni lehet anyagyilkosságon túl - félnek valamitől tán a fiúk???
@Panzer:
Undorító féreg banda.
Láttam a videót, amit az egyik blogra tettek fel. Nem a rendőrsorfal volt a rémisztő, hanem az, hogy mennyire nem akarták érteni, hogy hajszál választja el őket a fizikai kipontozástól!
@a szív fészkei:
A szakszervezet oldalain felmelegítették a titkosítás alól feloldott jegyzőkönyvet, melyben a tömeg közé lövetést hiányolta az egyik fityiszes képviselő.
(talán Boli linkelte pár napja)

Akkor azt hittem, hogy már ül és ez a szakszervezet bosszúja.
@Kijelölt Felelős: Én se; mindegyik sok tragédia forrása, de nem így kell nekimenni persze.
Mondták, akik ilyen gettófalvakban foglalkoznak a játékgépőrültek hoppon maradt családjával, hogy az első napokban asszonyok áldották a gépek elcipelését, de aztán utána előkerült a kártya, az itt a piros, hol a piros - és a családi pótlék ugyanúgy eltűnt így, mint annak előtte a félkarú rablóban.

Ukrán, vietnami cigicsempészek napja felvirradóban. Igen, alakul a közmunkások milliós tömege. Szóval nem hazudott: lesz millió új munkahely. Csak pénz nem hozzá.
Ugye hogy be vannak szarva? hvg.hu/itthon/20111126_Kover_laszlo_hazorseg_Koztarsasagi_Orezre

Már mindegyiküknek külön testőrsége lesz?? Mennyibe fáj ennyi nyelv kóstolásra????
Nem tudom, volt-e már... De állat!!!!
vastagbor.blog.hu/2011/11/25/adjon_szeretteinek_konyvet_karacsonyra#more3410590
Nagyon, nagyon ott van... :))
Viszont Gyurika csak a papagájketrecben van ott!
Ez jóóóóó! Fb-ról: "Miért hívják OV-t a második "napkirály"-nak.

- Keleten nem nyugszik, nyugaton meg nem kell! -"
@Kijelölt Felelős:

Szerintem viszont pontosan ertik. En lattam nagyon duhos, szo szerint vert kivano tomeget (nem otthon) - es azt nem lehet nem megerteni.

Sokkal inkabb azt hiszem, hogy csapdaban vannak az esztergomi fideszesek is, megpedig kettos csapdaban. Az egyik csapda, hogy Meggyes valamiert sebezhetetlen, a part legfelsobb vezetese mindig kiall mellette. Nem akarom tudni, hogy miert, de a teny ez. Ezen a ponton az egyszeru fideszes kepviselo nyilvan nem mer szembemenni Meggyessel: hiaba tisztesseges ember, kenytelen belehazudni a kameraba, es megszavazni Meggyes gyalazatosnal gyalazatosabb inditvanyait.

A csapda masodik fele, hogy az egyszeru fideszes kepviselo nyilvan felti a sajat jovojet, nemcsak politikai, hanem foleg egzisztencialis ertelemben: mibol fog elni, ha levaltjak, mi lesz, ha egy uj vezetes bosszuhadjaratba kezd a fideszesek ellen (ami egyebkent szornyu betegsege a magyar politikanak, es jo lenne mar vegre abbahagyni, mert megakadalyoz mindenfele esszeru kompromisszumot) - ezen a ponton nem tehet mast, mint kitart, es bizik benne, hogy a Partkozpont majd megoldja.
@Boli:

Napi Charlize: Theron kisasszony afrikaans-ul beszél:

www.youtube.com/watch?v=m3TTi_gAS5c

(Igen, tudom, hogy segítségre van szükségem.)
@gyilkos fűegér:
Wazze... fogadjunk, hogy megy neki a francia is! :D
@Kalmár: Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna...
@Kijelölt Felelős: @Panzer: természetesen egyet értek veletek

a kormányzat mindig kedveli az ellenséges vagy válság hangulatot... VISSZAÉL az emberek egészséges patrióta, nacionalista érzelmeivel...

vagyis aljas szándékkal a társadalmat spekulálja, stimulálja, torzítja...

ALJAS G@CI CSÜRHE...

drazsétól a fides ig semmi különbség... tisztességtelen maffia gané csürhe
@Panzer: "Meggyes valamiert sebezhetetlen"

nyugodtan mond ki: KÖRBE ZSAROLJÁK EGYMÁST....

körben revolvert tartanak egymás halántékához...
mindenki kezében adatok, infók vannak a fides pénzszivattyúról ami rácsatlakozott a nagyvárosok hitelből (/kötvény) felvett milliárdjaira
Nyehehe, Gyurcsányék megint tollba mondtak a német lakájmédiának: hvg.hu/itthon/20111126_DiePresse_DerStandard_FAZ

[..]"A magyarul is jól beszélő, Keno Verseck szerint Magyarországnak pénzügyileg vége. Segítség nélkül néhány hónapon belül államcsőd következhet be: „Orbán Viktor kormányfő Magyarországot a jobboldali nacionalista-populista-antikapitalista különutasságával zsákutcába manőverezte.”
@gyilkos fűegér:
Most szólj hozzá!! Ezek még csak most jöttek rá...
Ez pedig alaptézis, régóta... :D
velvet.hu/szex/2011/11/27/az_ev_brit_tudosokja_okosabb_leszel_ha_meztelen_noket_nezel/
Hát még ha Charlize az... Egy Einstein szabadul rá a világra! :)
@gyilkos fűegér: Az valami hollandangol-szerűség? Végülis az az anyanyelve, ott született, hogy beszélne alapból máshogy? Nem volt könnyű élete, az biztos.
@Panzer: "mibol fog elni, ha levaltjak, "

Éhendöglik. Vagy te milyen munkát mernél ezekre a trógerekre bízni?
@netlovetta: Ez dóga. Rá nem mondható a bugyuta kis gyerekvers. Lóg a lába, lóg a, nincsen semmi dóga." Van nekije nagyon is: védeni a Vezérét. Elég nagyszámban sorakozott fel a had hétvége ellenére, ahogy látom.
Aha, indexes címlap, érthető a bevetés...
@Boli: Küldd el Orvbánnak a képét (mármint a Charlize-ét pucéron. Hátha, hátha) De lehet, hogy neki csak Wittner vagy jobb estben Selmeczi jutott, azért tart itt.
Ekkora melléfogást még nem olvastam ezen a blogon. Orbán pont attól röhöghet a markába, hogy az egyébként magukat - talán joggal - normálisnak gondolók is, még a legnagyobb kaki közepén is inkább Gyurcsányoznak egy jót, mint hogy elgondolkodjanak azon, amit esetleg mondott.

A volt miniszterelnöknek teljesen igaza van: a legnagyobb hülyeség részt venni a komédiában. Csak így lehet a világ előtt is világossá tenni, hogy mi a helyzet. (Lásd: Haza és Haladás elemzése)

Tényleg: mi a fene kellene még ahhoz, hogy a drágalátós ellenzékünk körülnézzen egy kicsit? Ha szabad egy kissé világosabban: Lóf...t Más a Politika, kedves barátaim, a politkát a politika szabályai szerint kell játszani. GyF kb. ezt mondja - a kinek van füle, hallja.
@Boli:

Meztelenül? Én már ettől az arctól lényegében egyetlen egyenletben egyesítettem az előbb a négy alapvető kölcsönhatást...
Lábszag kizáró ok: index.hu/gazdasag/vilag/2011/11/27/europai_elitklubot_akar_sarkozy_es_merkel/

Minket nem fenyeget a belelépés. Ennyit legalább elért a Világ Kuruca...
@a szív fészkei:

Selmeczi egy rejtélyes nő! Úgy értem, rejtély, hogy egy magas, karcsú, kékszemű, hosszú szőke hajú nő hogy lehet mégis olyan undorító, hogy csak szkafanderben, minimum 3 méteres robotkarokkal volnék hajlandó megpiszkálni...
hetivalasz.hu/uzlet/erosebb-jogkoroket-kap-43495 Kezdődik Andy Vajna - azt mondogatják, hogy Amerikában nem nagyon csípik kis adóstiklik miatt - ámokfutása is. Ki lesz sámfázva rendesen.
@Panzer:
Véleményedben ezt kevésbé tudom tolerálni, még akkor is, ha naiv vagyok:

"Ezen a ponton az egyszeru fideszes kepviselo nyilvan nem mer szembemenni Meggyessel: hiaba tisztesseges ember, kenytelen belehazudni a kameraba, es megszavazni Meggyes gyalazatosnal gyalazatosabb inditvanyait."

Aki nem szabadul ki ebből a körből, az nem tisztességes. És ennyi!
@gyilkos fűegér: Hát ő nem afrikaansul mondta a magáét, talán ez is van az undorod hátterében... :-DD És tehetségtelen a végtelenségig, ez jobban süt róla, mint a szolifény.

Egyébként, csak érdekel egy férfi véleménye, azért kérdem: azontúl, hogy szőke, karcsú, a feje nem riaszt el? Nem számít, hogy egy nő mit visel a nyakán (pláne mint Kusza Fog)? Dávid Ibolykát is mit hájpolták, mint parlamenti dívát! Hát olyan feje volt, mint egy novemberben a lezárt balatoni hekksütödében felejtett dermedt halnak. Mi volt benne izgi???(jelzem erre hajaz Selmeczi nagysád is)
@a szív fészkei:
Cserébe csontig nyal... Valamit, valamiért...
@Kijelölt Felelős: "Aki nem szabadul ki ebből a körből, az nem tisztességes."

igen de alapvetően az átlag magyar betegségében szenvednek: LUSTÁK és BUTÁK...
@rregisterr:
Arányok, matek, lehetőségek, realitások? GY.F.?
Gyilkos Fűegér kollégával, meg Charlize Theron seggével 10szer annyi szavazatot tudnánk összeszedni! :D
igazából tőből meg kellene tiltani, hogy bukott szar politikusok megint a tűz köré gyűljenek, mert érzik, hogy lenne még mit ellopni, nemhogy majd ő döntené el, hogy választható vagy sem...
@messi-asz:
Lusta lehet. Szerencsére nem ismerem őket, így észbeli képességeikről nem nyilatkoznék.
Inkább azt sejtem, hogy ej, ráérünk még magyar szerencsejátékot űzik.
19-re húznak lapot, mert nem hiszik el, hogy a Mi Reménységünk uralkodásának idején őket bárminemű baj érhetné!
@a szív fészkei:
Hááát, tudod, ez azért nagyon lightos... :D
Nekünk bevált Charlize Theron segge, ragaszkodunk hozzá! :D
@Boli:
Minden tiszteletem a tiétek (Gyilkos Fűegérré és Bolié), de ha segítenél megérteni, hogy hogyan akarsz Theron popsijával meggyőzni, azt szívesen elolvasnám!
Lehet, hogy csak buta vagyok (esetleg butuska), de nekem Gyurcsány kilépése az MSZP-ből a Fidesz/MSZP nagykoalició előkészitő lépésének tűnik.

Azzal, hogy jelen lesz a szavazáson de mégsem, mindkét pártnak nagy szolgálatot tesz. A Fidesznek azért, mert jelen lesz, lehet utálni őt, az MSZP-nek azért mert nem, tehát nem visz el szavazatokat.

Szigorúan baloldalidemokrata nézőpontból a kétpártidemokráciának is nagy szolgálatot tesz: mivel ezzel -felteszem igy gondolja- akadályozza saját szerény eszközeivel a nemkétpártidemokrata Jobbik győzelmét, egy alaposabb gátszakadás esetén.

Node a népet erről senki meg nem kérdezte még...
@Kijelölt Felelős:
Ajaj... ahhoz még innom kell, de menni fog egy kicsit később! OKÉ? :) Majd belehúzok! :DD
@Kijelölt Felelős:

Ebben igazad is van.
De onmagaban attol, hogy tudod valakirol, hogy nem tisztesseges, meg nem fogsz tudni vele megallapodni.
Megallapodni akkor lehet, ha az illeto a maga elemi letbiztonsagat nem erzi veszelyben, nem fenyegetik levadaszasszal, ehhalallal, stb. Roviden: ha ajanlasz is neki valamit a megallapodasert cserebe.

Megallapodni pedig arrol kellene az ertelmesebb fideszesekkel, hogy hatraljanak ki Esztergomban MT mogul, es kezdjek el vegre normalisan kormanyozni a varost. Peldaul.

Nagyobb leptekben ugyanez igaz az OV es MGy moguli kihatralasra is. Ebben az orszagban mar ketszer sikerult a kormanyzo partnak miniszterelnokot cserelnie uj valasztas nelkul. Lehet, hogy sokat segitene, ha harmadjara is megprobalnak.

Es most en voltam naiv. :)
@Boli:
Akkor az olvasása későbbre marad.

Megyek, és gyorsan szolgálatba helyezem magam, mint Pintér et.
Na jó. Nézem az ATV-n a Fórumot, és belenézek az ekótíví nem tudom milyen nevű fórumába is. Az a baj, hogy lényegében szinte mindegy, hogy az egyik fórumra betelefonálók épp Gyurcsányt vagy az MSZP-t éltetik, míg a másikra telefonálók habzó szájjal szidják, vagy az orvbáni demagógiát reccsentik a néző orcájába, a "nép, az istenadta nép" egyik oldalon se érti igazán, hogy mi történik.
Hogyan lehet ezeket az embertömegeket megszólítani? És ki fogja tudni megszólítani őket?
Ez fontos, hisz éppen ez az a réteg, akik bizonyosan el fognak menni szavazni - gondolom én.
@stefan75: teljesen egyetertek a helyzetértékeléssel. sőt továbbmegyek. igazából erőlködni sem érdemes nagyon most, mert csak és nyögvenyelősen lehetne nagyon szerény eredményt elérni. a közeli összeomlás bizonyos. megéri türelmesnek lenni.
@Panzer:
Nem tudom, hogy naiv vagy-e?

Azt tudom, hogy az ilyen jellegű megállapodások, alkuk, nem az én világom.

(manapság ezt nevezik hülyének)
@Boli: Már múltkr is dicsértem az ízléseteket, de ez a színésznő azzal keresi a vajaskenyerét, amihez ért. Nagyon is jól ért, nem hiszem hogy irányt vált.

Politikusnő meg más állatfajta ugye. Csak abban próbáltam keresgélni jobb alanyt, mint a magyar szoliszökevények. :-))
@Kijelölt Felelős: Kit fogsz autósüldözni? Vagy robbanószergyártókat keresel fel??? :-DD
@a szív fészkei: No, no... Már mosakszol! Kifogások, kifogások... :DD
A szőke, Gabcika féle pókharapós rettenetnél nem nehéz jobbat találni! :))
@Kijelölt Felelős: nme is éri... a sünTEK megvédi őket...

egyelőre... aztán ennek hamar vége lesz és akkor összecsuklanak...

gerincnélkül ha a kesztyűbábokból a polip keze visszahuzodik, akkor összecsuklanak...
@a szív fészkei:
Hmmmm.
Bolinak írtakból következtess kérlek vissza,
"úriember" ekkora nyilvánosság előtt erről nem beszél...
@Boli: Jut eszembe, Charlize - szerencsétlen 15 évesként - tanúja volt annak, hogy mamája lelövi a papáját, mert az egy erőszakos részeges baromként folyton bántotta őket. Szóval nem nagyon szereti az ilyesfajta brúgó állat mucsómacsókat.
Az Oscar-díjat hozó szerepében is egy pasikat lelődöző kurvát alakított, akit szintén annyit bántottak, hogy a végén már komplett gyilkológéppé vált. Tehát fegyvert már látott és használni is tudja...

Nemcsak a popója érték.
@Kijelölt Felelős: Ja, jó. Csak Pintérrel kapcsolatban minden jut eszembe, de úriemberes dolgok nem. :-) Bocs. Jó ténykedést!
@Kijelölt Felelős:

Maskepp nem lehet levaltani oket. :(

Addig, amig egyseges a part OV (Esztergomban MT) mogott, addig nagyon nehez barmit is tenni.
Pedig kellene, mert jelenleg nagy egysegben halad a kormanypart (es vele az orszag) az osszeomlas fele.

Illetve persze nem egysegesek ok sem (a hatterben eleg sok puffogas van azert a Fideszen belul is), de nyilvanosan egyelore meg kitartanak.
Viszont amint meglesz az elso nyilvanos kihatralas, azonnal koveti majd egy csomo masik, es osszedol OV politikai tamogatottsaga - ezert is olyan kritikus az esztergomi eset, mert all ehhez a legkozelebb a helyzet.

Na, ezt az elso nyilvanos szakitast kellene szvsz siettetni. Mittudomen, valamelyik fideszes kipakol MT ugyeirol, stb.
Csak ehhez cserebe igerni kell nekik valamit, legalabb alapveto, minimalis biztonsagot.

(Ha pedig tovabbgondoljuk, akkor az allitolagos Molotov-koktelos tamadas akar ilyen celt is szolgalhat: erositeni az egyszeri fideszes kepviselokben a felelem-erzetet, mert a felelem osszetartja oket.
Ennek eggyel durvabb verzioje a kozvetlen fenyegetes mint az osszetartozas fenntartasanak lehetosege: "ha kinyitod a szadat, akkor legkozelebb mar majd felrobban a gyujtopalack" - de ettol az elmeleti lehetosegtol itt es most rogton el is hatarolodom.)
@a szív fészkei: "Szóval nem nagyon szereti az ilyesfajta brúgó állat mucsómacsókat."

Na én nem sokat macsóskodnék, valószínűleg hanyatt dobnám magam, hogy vakargassa meg a hasamat...:)))
Nehéz kérdés! Ha részt vesz, akkor legitimálja ezt a szemétséget. Ha nem vesz részt, akkor Ovi röhöghet a tenyerébe, hogy a zemnberek rája szavaztak.

Ne feledjük el, hogy Hitler is demokratikus választásokon került hatalomra!
@a szív fészkei: MEG hát! Illetve "Nem hát"... :)
Szörnyű, ez a fránya billentyűzet!!!
@gyilkos fűegér: Csaholnék is, de ha kell, röfögnék is hozzá! :D Ha kell, nyávogok is...
" A választási törvény nekem sem tetszik. Bár az egy fordulóval és a képviselők számának csökkentésével egyetértek, a választókörzetek átszabását minimum visszásnak tartom, és a jelöltállítás módját meg a kompenzáció tervezett gyakorlatát elutasítom, mégsem hiszem, hogy a bojkott lenne a megoldás. Sőt. Ha kormányt akarunk váltani, akkor a lehető legtöbb embernek kell elmennie választani. "
Ezt valahogy nem értem ! Az antidemokratikus ,egyoldalúan a Fidesz javára módosított választási rendszerrel , ha nem értesz egyet,....akkor miért nem logikus , hogy egyenlőtlen játékszabályok mellett a bojkott az egyetlen válasz !?!? Avagy : a kerékpárversenyre szerinted lehessen motorral is nevezni ????
@TrueY: Mind1, kutyát nem érdekli mit gondol Gyurcsány. Azért talál ki a Feri ilyeneket kínjában, hátha a Népszava még megírja.
@kíváncsivagyok: Úgyérted antidemokratikus a maszop meg qrcsány szerint.
@Panzer: " (Ha pedig tovabbgondoljuk, akkor az allitolagos Molotov-koktelos tamadas akar ilyen celt is szolgalhat: erositeni az egyszeri fideszes kepviselokben a felelem-erzetet, mert a felelem osszetartja oket. "

Emlékezz ember !!! A molotov-koktél , az utcakő , a gyújtogatás.....ki(k)nek a stílusa ???????nem lepődnék meg , ha kiábrándult fideszzombi tette volna,...vagy jfraditazembéegybejobber...
@Bathory: Nem...a Fideszen kívül mindenkinek antidemokratikus.....
Bár én minden egyes Varánusz post-on könnyesre röhögöm maga, most az egyszer meg kell állapitsam, Fabius mellétrafált. Kb úgy értelmezte a Gyurcsány Facebook irását, mint egyszeri magyar zember az öszödi beszédet.
Gyurcsány,amikor az előrehozott (!) választás bojkottjáról beszélt, akkor nem azt mondta, hogy pl én, vagy Fabius, vagy Boli, vagy éppen gyilkos fűegér bojkottálja a választást, és ne menjen szavazni. Azt mondta, hogy az ellenzéki pártok bojkottálják. Mivel annyi esélyük van az új választási törvény szerint nemhogy nyerni, még a parlamentbe bekerülni is, mint törött hintalónak nyerni az epsomi derby-n. És mivel igy csak egy párt indul, egy párt nyer, a kormányzás pont olyan szar lesz,mint eddig, (és mint lenne előrehozott választás nélkül a továbbiakban), csak elég hülyén mutatna egy egypárti parlament, egypárti bizottságokkal, és baromira nehéz lenne minden további ténykedést még csak halványan is "többségi döntésnek" eladni.
Ugyanis a neheze még ezután jön. Ha szabad e nehéz időkben viccet mondani:

Két hegymászó küzd a magassággal, egyik lezuhan a szakadékba. A másik utána kiált:
- Jól vagy?
- Jól.
- Akkor gyere fel!
- Nem tudok!
- Miért?
- Mert még nem értem az aljára!

Na most mi itt tartunk. Már zuhanunk, de még nem értünk az aljára. Bár a leminősitéssel egyszer már nekiütődtünk a szakadék falának, de esünk tovább.

Ha Fabius nem fogta fel igazán, amiről Gyurcsány beszélt, akkor mit várjunk a zemberektől. És igy az ország szépen megy a levesbe. Amit nem a politikusainak, hanem magának köszönhet. Ki fogja inni a keserű poharat fenékig. Megérdemelten.
@kíváncsivagyok:

Gondold meg tovabb! Szigoruan csak elmeletben, persze.

Kinek fuzodik hozza a legerosebb erdeke, hogy az egyszeri esztergomi fideszes kepviselo feljen... (es emiatt aztan osszetarto legyen)? Maskepp fogalmazva: ki uti meg a legjobban a bokajat, ha egyik vagy masik esztergomi fideszesnek vegul elege lesz, es kinyitja a szajat...?

Nem hiszem, hogy az egyszeri kiabrandult "fideszzombi", vagy eppen valamifele "fraditazembeegybejobber" lenne a leginkabb erdekelt.

Furcsa az egesz kulonben is... hozzavagnak az ablakhoz egy csinos meretu kovet, de az ablak nem torik be. Elrepul egy gyujtopalacknak latszo targy is, de az meg nem lobban be.
Ha valaki oszinte felindulasbol vagta volna hozza a hazhoz ezeket a targyakat, nem hiszem, hogy ketszer is (!) ilyen peche lenne, hogy semmilyen kart sem tud okozni. (Erted: puszta indulatbol akkor mar hozzavagok meg egy kovet a vegen, hogy legalabb a franya ablak torjon be, ha mar a gyujtopalack se mukodott.) Furcsa...

Szerintem sokkal inkabb olyan az egesz, mint ami azt demonstralja, hogy "mekkora baj is tortenhetett volna."
Vajon kinek szol az uzenet? Es vajon kitol?

Hangsulyozom, csak elmelet.
Es az NMHH kedveert itt es most deklaralom, hogy paranoid vagyok, es tisztaban vagyok vele. Sot, azt szeretnem, hogy masok is tisztaban legyenek vele, es veletlenul vegyek komolyan, amit irok.
ehhh... "veletlenul se"

Paranoid es diszgrafias. :)
@DarthVader:
Hogy úgy van:)
Itt a teljes szöveg:
Bóvlivá lettünk. Bóvli lett a magyar gazdaság teljesítménye Orbán alatt. Ma erről szól szinte minden. De ha nem vigyázunk, bóvli lesz a magyar demokrácia is. Silány, ócska. Ez is Orbán bűne lesz, de ha nem leszünk észnél, akkor a miénk is. Miénk is, ha szó nélkül engedjük.

Orbánék új választójogi törvényt nyújtottak be a Parlamentnek. Senkivel nem tárgyaltak. Ahogy egypárti lett az Alkotmány, úgy egypárti lehet a választási jog is. Mint a pártállam idején. Azt hiszik (üzenik, gondolják?), hogy a Fidesz pártérdeke azonos a Köztársaság érdekével. Alávalók.

A Parlamentnek benyújtott tervezet minden elemében a Fidesznek kedvez és hátrányba hozza az ellenzéket. Célja nem a tagolt magyar társadalom demokratikus politikai képviseletének megteremtése, hanem a Fidesz hatalmának időbeli kiterjesztése.

Bajban vagyunk. A Fidesz le akar gázolni bennünket. Szerintem ne nézzünk csendben.

Meg kellene fontolnunk, hogy bojkottáljuk a törvény parlamenti vitáját. Ettől csak akkor szabadna eltekinteni, ha a Fidesz előzetes garanciát ad arra, hogy a demokratikus ellenzék támogatása nélkül nem fogad el új választási törvényt. Azt gondolom ugyanis, hogy teljesen értelmetlen módosító indítványok sokaságának benyújtásával azt a látszatot kelteni, hogy normális, demokratikus eljárásról van szó. Mert amit látunk, az kérem az önkény diktátuma, a „forradalom” diktátuma.

Persze látom, szinte semmi nem számít a Fidesznek. Még mindig csalhatatlannak, örökkévalónak, halhatatlannak hiszik magukat. De tévednek. Nincs demokratikus hatalomgyakorlás demokratikus felhatalmazás nélkül. Ezzel a választójogi törvénnyel nem lehet demokratikus felhatalmazást szerezni. Mert ez az önkény törvénye.

Ha minden így marad, akkor jön a következő kérdés. Szabad-e részt venni a Fidesz most javasolt szabályai szerint a következő választásokon? Hajlok arra, hogy nem. Mert csak így láthatják a magyarok, csak így értheti meg a világ, hogy nincs kompromisszum az önkénnyel. Ha megfojtják a szabadságot, a demokráciát, akkor ne segítsünk nekik ezt elrejteni, eltakarni.

Azt mondják Fideszes forrásaink, hogy március 18-án előre hozott választás lesz. Ki tudja, hogy informálnak, vagy dezinformálnak bennünket. De játszani akarnak velünk. És nem mellesleg, hülyének néznek bennünket. Jaj de semmitérők!

Tönkre akarják tenni a fiatal magyar demokráciát. Miért kollaborálnánk velük?
Hm. Most olvastam másik blogon az öszödi beszédből, és megütötte a szememet :) egy mondat:

"Reform, vagy bukás. Nincs más. És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is."

Nem volt reform. (Számos okból). Forditott sorendben: saját maga bukott. A baloldal bukott. Az ország bukik. Vátesz a faszi :)
@Panzer: Teljesen komolyan veszem, mert ez elmélet, ez a gyakorlatuk. B-közép dobálódzásához kellett a gyúanyag, és az nem a hazafias felháborodás volt, hanem a föníciaiak találmánya...
Torgyi robbantásához is kellett valami, (az eléggé higgadtan tudomásul vett eset volt), emlékszem Szájer lakásának robbantására is: sehol senki benne, őt se vágta nagyon földhöz a dolog. Viszonylag kis károk voltak azok nagy füsttel. Mondhatni profi munka.

Gondolom, Esztergomban csak észbe kapnak a kisemmizett polgárok, hogy most épp őket járatnák le ezzel és valami olyat lépnek, ami nem molotovval kapcsolatos. De hatékonyabb és értelmesebb.
@DarthVader: Szerintem is gusztustalan Fabius hazugsága. Nem vagyok gyurcsányos, de nekem is nagy csalódás volt.

Fabius még a Puskás vagyon orbáni elorzását is helyesli. Pedig közpénzen megtéveszteni a Puskás családot és Kispestet figyelmen kívül hagyni gonoszság.
@a szív fészkei: mindig kimarad a nem. Mert ez NEM elmélet, stb.
Miért kell ocsmány szövegek beszúrásával tönkretenni a - talán értelmes - mondanivalót? Hogy utálattal csukja le az oldalt végigolvasatlanul, aki nem bírja a primitív szövegek oktalan burjázását se látni, se hallani?

Mitől lenne értelmiségi a magát annak tartó álértelmiségi, ha ugyanolyan bunkó szöveget nyom le, mint a falusi suttyók a kocsmában? Ráadásul ők sose írnának le olyasmit, amit nem bír el a nyomdafesték. Miért? Mert nekik van érzékük hozzá, hol, mit vár el a közönség.

Egy rendszeres blogolónak miért nincs??? Mert minél bunkóbbnak látszik, annál jobb? Kinek? Neki? Az olvasóinak, követendő példaként?

A primitív bunkóság és a féktelen arrogancia elhatalmasodása lassan tort ül a nemzet fölött. Ez a cél? Kinek?
@DarthVader:

Nos. Ezt írta Fabius:

"Ők a nagy büdösben bojkottálják a választási törvényt, mi meg bojkottáljuk magát a választást, mert az olyan demokratikus. "

Próbáld újra értelmezni, amit írtál. Fabius nem gyurcsány szájába adta a választók általi bojkott javaslatát. Ezt Fabius poénból folytatta, afféle saját gondoltként. És el is játszott ezzel. Mi is.

Én is jót röhögtem most. Rajtad.
"Molotov-koktéllal próbálták meg felgyújtani Petróczy Gyula fideszes esztergomi képviselő házát szombatról vasárnapra virradóra – írja vasárnapi közleményében az esztergomi Fidesz–KDNP frakció."
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2Fhirek%2F2011%2F11%2F27%2Fmolotov-koktelt_dobtak_egy_esztergomi_kepviselo_hazara%2F

Jó lesz tán szóba állni kaszás népemmel, mert a nyár heves.
@igényes: Hol helyesli ezt?

Bocsánat, de én úgy tudom, Puskás özvegye nem magatehetetlen gyámság alatt élő nő. Ha ő ebbe szó nélkül belement, számoljon el a lelkiismeretével. Kikkel áll kapcsolatban, kik befolyásolták, esetleg zsarolták, stb.? Anyagilag nem lehetett szerintem neki már mit ígérni, hisz mije nincs ilyen férj után?

Megtéveszteni hogy és mivel lehet egy egész családot? Nem értem. Spanyol állampolgárok, mi a franccal lehet sakkban tartani őket, pláne,hogy ottani közkedvencek?
@gyilkos fűegér:

ad1) a "molotov koktél" (kaviccsal megdobott ablak) az fides provokáció simán... (vö: drazsénak a gimisek robbantanak és a szívásinak a szlovák titkosszolgálatával)
...semmi se szent, mindenen átgázolnak

ad2) meggyest megvédik minden/bármi áron (vö: ad1) ... ez maffia: szépen körbe zsarolják egymást... főleg a szivattyúra rácsatolt eladósított városok polgijai érintettek... pont mint megyges...

ad3) csak együtt bukik a teljes fides maffia és csak erőszakkal (vö: "koncot védő bukott komcsik")
@Qeatzkoatl:

1, "afféle saját gondolatként". És eljátszott vele. (Mármint Fabiusba). Vajon miért pont ez merült fel benne? Erről beszéltem.

2, "Röhejesnek tartom azt is, ha egy magát Demokratikus Koalíciónak nevező szervezet vezetője buzdít arra, hogy a tagok és szimpatizánsok ne gyakorolják a demokráciát, aminek ugye pont az a lényege, hogy a választójoggal rendelkező tagok részt vesznek a közügyek eldöntésében."

Engem nem zavar, ha néhányan rajtam röhögnek. Sapienti sat.
@DarthVader:

Ugye érted? Ő a képviselőkről beszél és nem a szavazókról. Mr.Sapienti.
@a szív fészkei:

Eszerint te sem tegnap kezdted... a Szajer-lakas elleni tamadast/"tamadast" el is felejtettem...pedig tenyleg, volt ilyen is.

Kivancsi vagyok, elkezdodik-e esetleg ismet egy hasonlo sorozat, jobboldali politikusok ellen...
Nem lenne jo egyebkent, nagyon nem. Nem is csak azert, mert esetleg politikailag motivalt a dolog, sot, nem is csak azert, mert nem hiszek benne, hogy eroszakkal tartosan meg lehetne oldani problemakat - hanem fokepp azert, mert elobb-utobb belehal valami szerencsetlen... :(
@Qeatzkoatl:

"Magyarul ha bojkottáljuk a választást, választókerületenként akár egy darab érvényes szavazattal mandátumot lehet nyerni."

"mégsem hiszem, hogy a bojkott lenne a megoldás. Sőt. Ha kormányt akarunk váltani, akkor a lehető legtöbb embernek kell elmennie választani."

Valószinűleg nem ugyanazt a szöveget olvassuk.
@DarthVader:

Attól tartok, neked van igazad. Nem írta le az átkötést és így a gondolatot már tényként vezeti tovább. Igazad van.
@Qeatzkoatl:

"Ugye érted? Ő a képviselőkről beszél és nem a szavazókról. "

Hm. Most megkeveredtem, mint vasorrú bába a mágneses viharban: ki az az "Ő" ? Gyurcsány? vagy Fabius? :)
@DarthVader: Gyurcsányra gondoltam, de belátom nem írtam körbe és rájöttem te hogyan olvasod. Az a lényeg, igazad van az eredeti állításodban.
@Qeatzkoatl:

Na erre inni kell! Van olyan kommentelő e hazában, aki elismeri, hogy tévedett? Az ilyet ki szokták tömni és kiállitani múzeumban, mint ritkaságot :)))

(Anno ifjabb koromban mondotta egy sebészorvos a sztorit:
Szakrendelőben rendelvén, bement hozzá egy beteg, akiről megállapitotta, hogy vakbélgyulladása van, mondta neki, hogy menjen át a szemben levő kórház sebészeti osztályára, várja meg, a szakrendelés végén átmegy, mert meg fogja operálni. Kb másfél óra múlva átment, ott ül a bácsi, aszisztencia közölte, hogy vakbélgyanúval küldték. Megvizsgálta, nem volt tünete, megkérdezte: ki volt az (a marha-gondolta) aki magát vakbélgyanúval küldte ide? Mire a beteg: a doktor úr, másfél órával ezelőtt. Azt mondta a sebész kolléga:
- Na azóta nem minősitek én beküldő kollégát még magamban sem. Mert lehet, hogy visszaüt.

Sapienti sat :)
@DarthVader:

Csak az meri felvállalni, a tévedést, vagy tudásának hiányosságait, akinek van annyi tartaléka, hogy a megkövetett a továbbiakban is tisztelje. (Kicsit fennköltnek hangzik, érzem én. De így, olyan kis kerek lett.) :)
@Panzer: Profigézák műve volt: láthatóan be is voltak a szegény "áldozatok" avatva.

Ott semmi emberhalálról szó sem lehetett. (Torgyán kijött a híradó kamerája elé csini bársonyköntösben, minden szál festett haja frissen fodrászolva és a somolygását le se küzdve kezdte lökni a szokott agyzsibbasztó rizsáját. Akinél váratlanul követnek el ilyet este az otthona ellen, az magánkívül reszketve rohan ki abban, amit épp magára kapott - nem a legelőnyösebb otthoni szerkójában konyhakész nyilatkozattal.)
Rózsadomb nem esett el. www.hirado.hu/Hirek/2011/11/27/20/Lang_Zsolt_gyozott_a_II_keruletben.aspx?source=hirkereso

Azt hittem lett koala az ellenzék két pártja között, mintha ezt hirdette volna valami fülke fala - nem az a forradalmas, más - a Mechwarton Lévai képe alatti szövegen.
Valahogy mindenki a lenyeget felejti el.
Mindenkinek a korzetek atszabasa okozza a fo problemat, es emiatt mondjak, hogy a jajjdenagyongonosz Fidesz elvette toluk a nyeres lehetoseget.
Azt senki nem vizsgalja meg, miert jobbikosok peldaul a Kelet-magyarorszagi kisetelepulesek korzetei, es miert balosok az egykori kohovarosok.
Az ellenzek, ahelyett, hogy megprobalna valos megoldast keresni a kulonbozo tarsadalmi problemakra, amik a kulonbozo teruleteken felmerulnek, inkabb hoborog, hogy a gonosz Fidesz elvette toluk azokat a korzeteket, ahol pedig eddig tuti befutok voltak, mindenfele erofeszites nelkul.
A Fidesz otletenek is ez a lenyege: konnyebb atszabni a valasztokorzeteket, mint tenylegesen megoldast keresni a problemakra, es azzal nyerni meg a valasztast, hogy mindenkinek tudunk alternativat nyujtani. De bojkottalni is konnyebb, mint megprobalni megoldast keresni azoknak a problemaira, akik eddig nem mirank szavaztak.
@a szív fészkei:

Szövegértelmezési hiátus diagnózisa volt a téma.
atv.hu/cikk/20111127_oriztek_a_langot_egett_az_lmp_javult_az_mszp?source=hirkereso

Azért a Zelempé valamit csinálhatna a honthyhannás primadonna-sértődésen túl is, nem?
Masreszt, Gyurcsany otletenek nyilvan az a lenyege, hogy az eddigi nyilvanvaloan legkisebb reszvetelu valasztas elott - ami eppen azert lesz olyan alacson reszvetelu, mert o elintezte az egyik oldalt, a masik meg onmagat - megprobalja ugy feltuntetni, mintha azok, akik nem mennek el szavazni, halgatolagosan ora szavaznanak.
Ezzel mondjuk csak noveli a reszvetelt, mert legfeljebb azt erheti el, hogy megiscsak elmenjenek szavazni azok, akiknek otole a Fidesz minden marhasaga ellenere is hanyingere van (az biztos, hogy tobb ilyen valasztopolgar van, mint amennyi tamogatoja neki).
@Qeatzkoatl: Beiratkozhatna hozzátok, mert sok mindent ő sem ért meg szövegértelmezésben.

Szelektív memóriájáról már szó se essék: FB-ról két idézet egymás alá vágva:"Soha többet ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar. (Orbán Viktor, Magyar Nemzet 1998. április 9.)

"A FIDESZ az egyetlen kormányképes erő." (Orbán Viktor , 2010)
@Qeatzkoatl:

"Kicsit fennköltnek hangzik " igen :)

"De igy, olyan kis kerek lett. " Igen :)
@Rántott máj: Akkor jógyomrúak ezek! Fidesztől nem kapnak folyamatosan öklendezést?

Hazugságdeficiten biztos nem lehet Orvbánt rajtakapni Gyurcsánnyal szemben.
@DarthVader:

"Már zuhanunk, de még nem értünk az aljára. Bár a leminősitéssel egyszer már nekiütődtünk a szakadék falának, de esünk tovább."

"Cséfalvay szerint.... ha a kormány veszélyben érzi a költségvetést, nem fog hezitálni, hogy olyan további bevételnövelő lépéseket tegyen, mint amilyenek például a most szeptemberi jövedékiadó-emelések voltak - tette hozzá az államtitkár."
@a szív fészkei:

Ez az amikor felfoszlik a a tér-idő szövete és egymástól függetlenül létezik. (Ez csak egy elmélet, de nagyon érdekes.)

A két idézet nincs ellentmondásban egymással. Az idézet és a hatalom gyakorlása között vélek némi ellentétet felfedezni.
Igyekeznek ezt korrigálni átfogó szakértelemmel, fokozott szociális érzékenységgel és a jövőgeneráció piacképes tudásának megszerzésére való törekvéssel. Ők a jövő zálogai. (jelzálogai)
@a szív fészkei: ez neked, hogy egy kis konteod is legyen DSK

media.nybooks.com/strauss.html?pagination=false

NYNY amcsi újságíró nyomoz
@Qeatzkoatl: ti végűlis miről akartok megállapodni? a törpét és bandáját leleplezte a törpe saját maga, aki ezt nem látja: vak vagy nem akarja látni ami nem ugyanaz de még pofátlan is...sok sok személyes érdek fűződik ahhoz, hogy ez a gittegylet még bizonyos ideig fennmaradjon ott ahol ma van...és a nemzetközi események azt diktálják a törpe jól taktikázik, a kutyát nem érdekli komolyan a magyar helyzet csakis annyiban, hogy bizonyos pénzügyi magánérdekeket sért...az egész országot leszarják, már 1989 óta nem a magyaroké mit érdekli őket, hogy a bérlőik mit tesznek...a körbezsarolás a jaffásoknál egyelőre műxik amíg valakit véletlenül nem tesznek a napra és akkor a vaj elönti az egész dilit

mindegy ki jön helyettük csak ezek menjenek...és soha többé abszolút többség senkinek...
@Rodeo36: Nektek @Qeatzkoatl: -lel kb. mind1 kivan hatalmon. Aki reggel, délben, este az Indexen kommentgyáros, sikeres ember nem lesz.
@a szív fészkei: miért is tiltaxik a sárkő ollan vehemensen?

www.skynews.com.au/politics/article.aspx?id=690188&vId=

van egy szerencsétlen "sexaddict" és kibaxnak vele mert a DSK egy olyan politikai vonalat képvisel ami senkinek sem a zeu-nak sem a sárkő-nek sem a sok más hiénának a pénzügyi világban de legfőképpen a zusáskának amely a világbankot sponzorálja mert a zájemef a fejére nőtt a DSK alatt és feltőkésedett most nyuszi ül a fűben ülve szundikálva a lagarde egy rongybaba pont úgy ahogy akarták a többi a lehetőség kihasználása

másnapra volt egy stratégiai találkája a merkelkével ami végleg elmaradt és hallgatnak róla mint a xar a füben...e mög azén konteóm
@a szív fészkei: Az, hogy valakinek hanyingere van Gyurcsanytol, nem jelenti azt, hogy Orbanra szavaz.
Jelenleg nagyon sokan vannak, akik mindkettotol rosszul vannak, ezert nem is mennenek el szavazni.
De ha ez a barom kitalalja, hogy aki nem megy el szavazni, az ra szavaz, akkor ezek is inkabb elmennek, es leszavaznak pl. a Jobbikra. Ha meg azok nyernek, tenyleg vege, lehet, hogy meg az orszagnak is, nem csak a gazdasaganak.
@Qeatzkoatl: nekem meglehetősen jó vízuális fantáziám van meg egyáltalán fantáziám...de segítenél ebben a téridő szövetben amint felfeslik...még csak az első csomónál tartok -:)))
"az allitolagos Molotov-koktelos tamadas akar ilyen celt is szolgalhat: erositeni az egyszeri fideszes kepviselokben a felelem-erzetet, mert a felelem osszetartja oket."

Meg olyan célt is szolgálhat, hogy a további, "fenyegető terrorizmusra" hivatkozva, különféle belügyi, szabadságkorlátozó intézkedéseket is hozhat a kormány. (Nem adok tippeket, milyeneket.)
@Rántott máj:
"Mindenkinek a korzetek atszabasa okozza a fo problemat"

Ezért:
"2002-ben és 2006-ban is nyert volna a Fidesz az új rendszerrel"
atv.hu/belfold/20111125_haza_es_haladas_ez_egyoldaluan_manipulalt_valasztasi_rendszer
@Bathory: entonces tu tienes un fracaso tan grande y una frustración siendo siempre en la index jajajajaja maricón
@Bathory: Ebben én nem vagyok biztos. Szerintem ezen töprengtek némileg. Nehéz úgy harcolni valakivel, hogy én betartom a szabályokat, a másik meg nem.
@TrueY: Ha nagyon régire írsz akkor idézd be lécci.
@Rodeo36: Jó és mit konetozik az újságíró? (kell karácsonyra plusz zsé, hog ymost kezd nyomozni post festa?)

Hogy Sárközy csináltatta mégis ki szegénykét? De emlékezz, ezt akkor már lejátszottuk, nem? DSK jól tudta, hogy ki fogják valahogy ezt a szexuális függő marhaságát játszani ellene. Akár Sárközyék is. (nézem a Férjem védelmében-t, hát ott az csak egy megyei főügyészválasztás, és mi aljasság folyik!)
Tehát nem lehetett ez véletlen meglepi neki, akár működött a telefonja, akár nem... De ugye csak volt valami a fekete asszonkával mégis (DSK szerint kölcsönös örömködés), pedig ő orosz prostit várt, hogy azt küldenek rá megbuktatni őt.

Na, most meg nemrég kiderült, hogy magyar kurvákkal is hawaii-ozottindex.hu/kulfold/2011/10/21/strauss-kahn_nevet_osszefuggesbe_hoztak_egy_prostitucios_halozattal/ Ja, most meg berpelték a nejével az újságokat. Legalább még több zaftos részelt szivárog majd ki... Asszonya most körmöli a kis könyvét erről.

Tehát, ha nincs fekete sofiteles takkermama, akkor is előveszik a másik dugványozási ügyét. Ha ő maradt volna az IMF-főnök, nem ez lenne ma Európában? Nem lenne euróválság és elitklub-álomszövögetés Merkel és Sárközy közt? Ezért takarítják el az útból?V agy mit akarsz sugallni? Ő egymaga meg tudott volna akadályozni/változtatni mindent?

Amúgy belinkelték, hogy brittudósos ötlet szerint a pucér nők nézegetése okossá tesz. Na hát valahogy DSK-nak ez most nem jött be.
@Rodeo36: Na, látom, hogy azt mondod, amit kérdeztem előbb.

Ha ő ennyire fontos elvtárs és rajta áll vagy bukik az eurózóna, b+, miért nem bírt a farkával???? Már kérdeztem májusban: egy ember ennyire kiszolgáltatva az ösztöneinek, hogy lehet megbízható ilyen cég élén? Miért volt ennyire felelőtlen, hogy nem kezeltette magát?

Te csak az áldozatot látod benne, de egy ilyen állásban azért vannak elvárások, nem? Hogy ne mindenkit röptében legalább! Hülye és kész. Ha nem májusban bukik le, akkor most valaki mással. Ennek a kezébe letenni a fél világ anyagi sorsát???

Amit olvastam az utódjáról, elég tökös nőnek tűnik. legalábbis nem csak a nemiszervével gondolkozik állandóan és nem fenyíthető és zsarolható evvel. Már jobb, mint a DSK.
@Bathory: DE te máris az vagy. Remek csapatban játszol. Grat.
Az eccerű népnek szólván: www.blikk.hu/blikk_aktualis/ujabb-leminositesek-johetnek-a-moodystol-2073068

Ezt még olvassák elég sokan...

Van valami zászlógyáros rokon vagy haver? Mert ez már röhej, ami mennyiséget maguk mögé pakolnak.
@kicsijuti: helyesen: "ekkora sértődött hisztit levágni, látom szíven ütötték Varánuszt Gyurcsány mondatai... " :)
@TrueY: mandiner.hu/cikk/20111127_kaufer_virag_illik_e_kotni_a_parlamentben

én bevinnék egy egylapos rezsőt és krumplit pucolnék, meg hagymát és főznék finom krumplilevest, a 2/3 úgyse hallgat meg senkit csak nyomják a gombot -már akik benn vannak- kötögetni, függönyt horgolni finom 12-es ekrű cérnából a nagyszoba ablakára 3mx4m-eset na azt azért még megjátszanám, egy kis norvégmintás sál vagy sapka meg milyen hasznos arra az időre amikor majd a parlamentben is kikapcsolják a fűtést már decemberben mert az sem tuggyák fizetni mert a törpe hazahordta a zsét
@néma bárány: ahol Fideszes kétharmad van, ott így is,
úgyis "a többiek a részvétele nélkül eldöntöttek". szóval mindegy.
@a szív fészkei: az a baj, hogy te csak a paxásra koncentrálsz...eltünt a cellphoneja amit meghackeltek, a szobában ugyanabban az időben a DSK-n kívűl nem csak a pixa volt hanem egy másik személy is aki állítóklag a csetrest akarta elvinni a pixa legalább 5x átment a szomszédos lakosztályba és sohasem vallotta be mit csinált ott miután az egész francia titkosszolgálattal és annak megbízottaival ledumcsizták az ügyet akkor ment ki a két ürge ünnepeleni hogy lebuktattuk a DSK-t és perceken ugricsáltak örömükben... ha a DSK nem hívja fel a hotelt az elveszett telefonja miatt ami sohasem került elő és minden hivatalos dolga azon volt, akkor nem tudják leszedni a repülőről mert nem tudták hová és mikor megy...olvasd el a sárkő meg tiltaxik vehemensen
Tulajdonképpen miért is kéne GyF-től hányni? Mert miniszterelnöksége alatt közpénzből nem tette milliárdossá az egész pereputtyát, vagy mert nem rabolta le gátlástalanul az országot minimun 20-30 évre (és ehhez most jön a nem is tagadot, csak másképp nevezett ÁVÓ)??? Vagy pusztán azért mert orbán ez sujkolta 8 évig és sujkolja másfél éve??? Nem én vagyok az, akit ezzel lehetne meggyőzni.
@a szív fészkei: arra nincs valami jó kis konteód, hogyan lehetne a törpét zúgfocizásért vagy kőbányásításért vagy bármi másért amint a zsét hordja ki svájcba vagy a Bahamákra offshore online a kis laptopján -ja nem tud laptopozni???- akkor zsebben vagy mamelukokkal vagy bármi a DSK faxa engem nem érdekel viszont egy ragyogó konteó kurvára röhögök rajta te meg mindíg bemész a paxási erdőbe hogyan paxxunk kipaxxunk vagy ne paxxunk??? ha egy flepnis lehet magyar miniszterelnök akkor egy kangörcsös lehet zájemefes -:)))))
@a szív fészkei: és a kedvenc részem a cikkben: minderre összesen 6 azaz hat perce volt a DSK-nak mert csak nem fog a pixával a faxán visszamenni a hálóba és megkeresni a telefonját meg felhívni a lányát akivel 8 percen át beszélt az egész a kis folyosón történt ami a hálószobából a fürdőbe vezet és onnan ami 12 méternél nagyobb távolság az a vita, hogy a csaj ment be a folyosóra és ott várta a művész urat vagy az mester vonszolta a pixát több mint 12 méteren át és 6 perc alatt lexopatta meg megseggelte meg megdugta hát ez legalább világbajnok és a pixa egy órán át meditált a két lakosztály között bolyongva hogy feljelentse e vagy ne
ez nekem a bruhahahahaha tipikus esettye
@Rodeo36: Figyelj, nemcsak én koncentrálok erre. (bár ebben a rohadt életben, mi más van jó???)

Épp azt makogom, hogy ez a szerencsétlen régen tudván tudta, hogy vadásznak rá. Mikor megmondta újságíróknak, jóval a sofiteles sztori előtt!! De akkor mit csodálkozik és mit izélget fekete vagy bármilyen nőket? Ha tudja, mivel jár a Sárközyvel a szembeszállás - és miért ne tudná, nem mai kakaska ő - , legyen kurva körültekintő!!!! Vigyen magával saját személyzetet, pl. Lett volna mibul. Csakhogy ő orosz prostikra számított, az olyan elcsépelt, mindenkit ilyenekkel buktatnak le újabban. Megszívta, hogy felületes volt.

Ennyit mondtam. Ha tudja, hogy a baszás a gyenge pontja, akkor rohadtul odafigyel a nőkre maga körül, stb. stb. Nem mászkál ott egyszál lóbálnivalóban és szopatja le magát l`art pour l`art valakivel, aki épp ott van egy szállóban. Hanem úgy él, ha nem otthon van, mint egy kisangyal a manrézában. Na, ezért hülye!!!!
@Rodeo36: Majd akkor érmelegítőt is kötnek lelkes honleányok, amit a háborús katonáknak a Don-kanyarba küldtek ki a nagyságák anno a Horthy-szalonból. Szabadságharc van, vagy nincs szabadságharc????? Na meg tél is.
@a szív fészkei: én azt nem vitattam sohasem, hogy ebből a szempontból gügye de ha -ismétlem- egy diliflepnis lehet magyar miniszterelnök akkor ezen a kerek glóbuszon akármi is lehet bruhahahahaha
@a szív fészkei: a Purgatórium-ban állandóan fűtenek nem kellene ezeket odakű'denyi?
@Rodeo36: Nem tagadta DSK az aktust. Annyit vallott, hogy kölcsönösen akarták. Ha nem volt köztük semmi, akkor hamisan vallott erről.

Szóval elég nagy kavar van, de kész, elszúrta. Mindenképp, mert hagyta magát megvezetni, lásd be.
@Rodeo36: Nem lehet, mert veszélyezteti a céget. Vagy mindenki neki van alárendelve, úgy ahogy Orvbánnak, aki mindenkitől őriz felcsúti kis vityijében aláírt de nem datált nyilatkozatot?

Ezt DSK elmulasztotta, tehát meg lehetett mégis buktatni. Tanuljon Vitya cáratyuskától. Ezek szerint volna mit.
@pilincka: Olyan jól hangzik, hogy hánynak tőle, mert az mérsékli Orvbán bűneit - gondolják ők. Gyurcsánynak volt igazságbeszéde és akart vele valamit előre mozdítani - ez meg csak a rosszat akarja és teszi + mellé folyton hazudik és cáfolja önmagát.

Van, akinek ez az idolja és ezt veszi be a gyomra.
[..]"Úgy gondolom: az, hogy egy időközi választás második fordulójában több mint 34 százalék elmegy, az az átlaghoz képest egy kifejezetten jó eredmény" - fogalmazott Láng Zsolt, megjegyezve, hogy a szavazók több mint 58 százalékának támogatását sikernek értékeli." innen: www.hirado.hu/Hirek/2011/11/27/20/Lang_Zsolt_gyozott_a_II_keruletben.aspx?source=hirkereso

Tehát Rózsadomb 34%-ának 58 %-a szavazott a Fidesz fekete lovára.
@a szív fészkei: ezek az idióták a láng elvtársra szavaztak vagy a nevében -mint talán minden más idióta esetén- a törpe őseggsége kapja a voksokat? ez olyan mértékű perverzió és baromság, hogy kezeltetni kellene orvosi esetként...van e megfelelő orvosság erre?
Mottó:Egyébként régi sérülését akkor szerezte, amikor egy másik hajó kapitányával, Ferivel egy koronán veszekedtek, és a civakodás hevében belefejelt. Azóta baloldalra nem lát.

piroslapok.blog.hu/2011/11/27/orban_viktor_es_a_magyar_tenger_kalozai
@Rodeo36: Ez a szó(ígéretek és most már a kommunikáció is), és a tettek, cselekedetek teljes szétválására való utalás . Ez, hasonlóan mit a tér-idő esetében, olyan környezetet teremt, amely átírja általunk ismert fizikai törvényeket és az általunk ismert létformák létrejöttét, vagy csupán a létezését is lehetetlenné tesz.

(Az elmélet, részben magyarázza a EPR paradoxont és a Heisenberg-féle hat.rel.-t is.)
@Bathory:

Amennyiben a kijelentésed igaz, te egy szánalmas kis figura lehetsz, hiszen 2472 kommentet írtál, míg én csak 393-at.

Amennyiben az állításod nem igaz, akkor erkölcsi, vagy lelki okokra vezethető vissza az ilyen beszólás.
@Rodeo36: Én innen a II. kerületből azt képzelem - bár lehet, hogy tévedek -, a 34% 58%-a se egészen hülye. Ha az esztergomi példából indulunk ki, mint tehet egy bármilyen más, mint narancsszínű polgármester egy figyeszes képv.testület ellen? Naiv lennék?

@Tűzfal: Sajna nem emléxem, hol olvastam ugyanettől az András Szigetváritól idézett véleményt máshol, de ott egészen másképp tálalták. Keresném, de a kutyát már nagyon le kéne vinni... Erősen kiollózott és egyirányúsított ez a cikk a heti válasz portálon.
@Bathory:
Még egy fontos dolog, sem nekem, sem Rodeonak nem mindegy, ki van hatalmon, és azt milyen célok szolgálatába állítja!!! Ezen jó, ha elgondolkozol.
@Tűzfal:
Szigervári András összes fellelhető cikkét elolvastam a Der Standartban. Érdekes. Nem szeretném minősíteni, csak annyit, hogy nem guru és nem ortodox (semmilyen téren nem az).
@Qeatzkoatl: na ebbe jól belemásztunk a "magyar tenyész törpe" kapcsán...amit én "látok" mindezekből az az, hogy az egyetlen lehetséges megismerés azaz megméretés metódusa az az, hogy egymáshoz viszonyítjuk a megismerendőket egy - egy adott pillanatban és szépen levonjuk a következtetést, hogy végülis semmit sem tudtunk meg de azt jól fel tudjuk használni arra, hogy megtudjuk mi lesz és miből azt hiszem ez elég ahhoz, hogy alkalmazzuk...a Heisenberg és a Schrödinger az amit múltkor írtam...eszközeink fejlesztésével -nem tudni mennyi idő alatt sikerül- a probléma megoldható...kocsmai szinten úgy is lehet értelmezni mint a részecske kutatás ott tart mint amikor az agysebészethez kisbaltát és szekercét használtunk...tehát nagyon hasonló a mai a valósághoz(SIC)????
@netlovetta: elemezd ezt újra és írd ide az új eredményedet
@Qeatzkoatl: mint látjuk @Báthory Ödönke alkot...nagyon szorgalmas de azért egy IWC-t nem mernék rábízni -:)))
@Qeatzkoatl: britek mikor önzők: nol.hu/gazdasag/londonban_az_euroovezet_szethullasat_vizionaljak_

és ugyanott a Mellár:
a Marabu rajza kurva jó de a Mellár...hát engem a hányinger kerülget tőle

nol.hu/velemeny/20111128-kinek_erdeke_a_forint_gyengitese_

azt számolom hogy mennyi idő és mennyi zsuska kell majd helyrehozni azt amit a GE anortodoxít...hogy egy ortodox gömbvillám látogatná meg...bonyolult függvényrendszer jön ki kb. 16 ismeretlen faktorral...-:)))
@a szív fészkei: nézz utána a Le Monde sárkő buktatására írt eposzának...tegnapi szám
\o/ éljen, a csapataink még mindig harcban állnak :D

Kihirdette következő háborúját a kormány
2011. november 28. | 11:45

Nemzetközi porondon akarja megvívni következő csatáját a magyar kormány, az "alaptalan" leminősítések ellen szövetkezne más államokkal. Martonyi János hétfői szavai legalábbis erre utalnak, a külügyminiszter az MTI szerint úgy fogalmazott, hogy közös fellépésére van szükség a válságban, mert az "alaptalan leminősítések sorozata ma már tucatnyi országot érint".

www.portfolio.hu/gazdasag/kihirdette_kovetkezo_haborujat_a_kormany.159100.html
@Rodeo36:
Tegnap, a nagykövetek hivatalos megkeresése kapcsán, igyekeztem összeszedni minden infót a brit sajtókból, médiából. Elég kevés sikerrel jártam, ami nem a hír valódiságát kérdőjelezi meg.
A britek soha sem tartották magukat Európa részének. Az EU zónát ellenezték, nemzeti valutájukat megtartották. (Az EU-zóna, ma már én is látom, az egységes monetáris és fiskális vezetés, irányítás nélkül fikció. Ez főleg akkor igaz, ha engedik/engedték kibővíteni, demokratikus és gazdasági múlttal nem rendelkező országokkal.)
Az zavaró, hogy egy ilyen intézkedés, bejelentés önmagában is képes képes beindítani a piaci, gazdasági kollapszust, mely az egész összeomlását idézi elő.

Amúgy, a focicsapat (11-ek) találkozója ez edzővel a csapat egyes tagjaira mély hatást gyakorolt. Rövidtávú memóriazavar.
és az előzmény-következménye:

Ismét terv alatti eladás a rövid DKJ-aukción (2.)
2011. november 28. | 11:35

Gyenge, a meghirdetett mennyiséget alig lefedő vételi érdeklődés mutatkozott a ma megtartott 4 hetes hátralévő futamidejű (D111228) diszkontkincstárjegy aukción, emiatt az Államadósság Kezelő Központ az 50 milliárd forint helyett 35 milliárd forintnyi papírt értékesített. Az aukciós átlaghozam nagyon magas, 7,24%-os lett a 6,00%-os jegybanki alapkamattal összevetve.
@Cirbi:
Matolcsy:

"A miniszter kijelentette, "politikailag elfogadhatatlan", hogy a 2014-2020 közötti időszakban a jelenlegi költségvetéssel összevetve Magyarországnak 20 százalékkal kevesebb jut a kohéziós politika forrásaiból, ezért minden érintettel egyeztetnek, hogy megoldást találjanak erre a problémára."

Ez olyan bakker, mintha 1849-ben a Habsburg-házat vádolnánk, hogy miért ad 20%-al kevesebb támogatást Gábor Áron ágyúöntőinek.
@Qeatzkoatl: kb :D, azaz még ez sem igaz, mert a jövőre vetitett támogatási igényt akarja bevasalni, már most
2011. november 28., hétfő 12:00 (NAPI), MTI-Eco
Recessziót vár Magyarországon az OECD
A szervezet a végtörlesztési program felszámolására szólította fel Budapestet.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/recessziot_var_magyarorszagon_az_oecd.503173.html
@Qeatzkoatl: most fejeztem be olvasását, a kommentek ugyanolyan értéküek mint a cikk...
kiemelendő:a szijlakkozottfejűpetya,novákemőke,vitézydávida,rétváribencelladoktorítisz a hétfői szeánsz tagjai a Rudas gőzkamráinak...ezek fognak úgy kezet, hogy letépik a tiedet mert azt hiszik legalább abban bizonyítaniuk kell, hogy nem azok amik hanem alfa---k

orulunkvincent.blog.hu/2011/11/28/az_orszag_teljes_ujjaszervezesenek_arcai_iii#more3417862
@Cirbi: és mivel vívják? mivel nincs más dolguk? Montecuccoli meg forog a sírjában még őt is meghazudtolják: a lövészárokban teljes sebességgel száguld a gyors'naszád amiről hátrafelé nyilaznak és mindehhez egy buznyák vasuk sincs vagy csak a buznyák?
déjà vu...

Itt a helyünk.

"Eljárás alá vonták a független görög statisztikai hivatal vezetőjét, mert egyesek szerint intézménye túl rossz adatokat közölt az országról, amivel lényegében hazaárulást követett el."

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/megvan_a_gorog_fobunos_miatta_kellenek_a_megszoritasok.503165.html
@Qeatzkoatl: mióta az arany és a devízák elváltak (na jó elválasztották őket) az egyik darab értéktelen bankjegy helyett kapsz egy másik ugyanolyat...a Föld lakossága ma elő tud állítani x értéket viszont "értékként" ennek a 12-dik hatványra emelt számszaki értéke kering és ebből egy páran nagyon jól megélnek és ezt a status quo-t fenntartandó mindent elkövetnek még olyat is, hogy 1945 május 8 óta folyamatosan háborúznak de hadüzenet nélkül kizárólag bizonyos sakkbantartási célzattal és százmilliós emberáldozattal collateral damage-ként meg az: oops az usa kénytelen eladni felhalmozott olajkészleteinek egy jelentős részét mert azt amit "importál" már nem tudja hol tárolni de ki akarja üríteni mindenki más forrásait mielőtt a sajátjaihoz nyúlna namost ebben kedves britjeink nagyon jó partnerek mindenhonnan az előnyöket kaparva Europa a vén ribanc meg nem ébred fel részeg álmából
@Rodeo36:
Amit írsz, az aranyfedezeti standardok felszámolása, amely addig kis mértékben a stabilitást szolgálta.

Instabil, azaz gazdasági válság idején, pedig minden megengedett. Az USA 1933-ban elkobozta a személyes tulajdonban (az ott élő külföldiekre is kiterjesztve)lévő teljes arany mennyiséget és feltörte a magán széfeket. Az arany-tilalom kb. 40-évig tartott. Ennyit a magántulajdon védelméről, a demokráciáról.
@Qeatzkoatl: hab a tortán, mi a FED? milyen szerepe volt és van mindabban amiről te és én itt elmélkedünk...cuki kis történetke
@Rodeo36: Lécci fordítanád? Zanzásítva is akár. Tényleg dicséri Orbóvlit? derstandard.at/1319183869713/Budapest-auf-Ramschstatus-Ungarn-Bashing-ist-in

Heti Válasz szerintem nem a legmegbízhatóbb interpretálás, persze attól még a faszi védheti Orvbánt a cikkben.
@Rodeo36: Jó, most itt tobzódok kicsit, azért nem vagyok olyan penge nyelvekben, mint te. :-))

Sárközy bukhat és az a Hollande vagy ki jobb lesz? Mindenesetre ott is ágysztorik - ugye a volt élettársa volt Sarko előző vetélytársa, stb. Igaza van annak a történésznek: Guy Bretonnak, aki szerint Franciaország története szimpla dugványozási história csupán. DSK már elesett ebben, most jönnek a többiek...
@Qeatzkoatl: :-D Mi úgy vívjuk a szabadságharcot, hogy azt az a rút labancz/török, zsidó, orosz, akármilyen/ ellen fizesse ki! Ez azért már Nobel-díjas ötlet, nem???
@Qeatzkoatl: Szerintem az egész matematikát kitalálókat, de főleg az arabokat a nullák feltalálása miatt le lehetne ültetni.

Itthon, gondolom a Központi Statisztikai Hivatal már mióta tudja a dolgát, hisz a régi vicc élt, él, élni fog: füllentés, hazugság, statisztika.
@Qeatzkoatl: Rövidtávú de gyümölcsöző. Szelektív memória életmentő lehet.
Arnold Mihályról jelent meg ilyen is ugyebár. olajos.nolblog.hu/archives/2011/04/07/Arnold_Mihaly/
Tegnap az utolsó Hetiben azon poénkodtak vagy Orvbán vagy Matolcsy a vagyonnyilatkozatában foglalkozásra nézvést az írta hogy szó szerint: OrszágGyűlési képviselő.

Szóval nekik a Gyűlés a legfontosabb. :-DDD Freud röhög a habosbabban.
@Rodeo36: Hátrafelé nyilaznak, mert az ellenség buznyákját akarják, miközben azt lövik. Mit nem értesz ezen? Agyműtét közben ezt vajákolták a harcosaik fejébe anno.
Úgy maradtak. Nekimenni Augsburgnak, rettegje csak a magyarok nyilát a nyugat - hiszik ezek még mindig. www.bibl.u-szeged.hu/bibl/mil/kozepkor/hadjaratok/kalandozasok.html

Kurvára meg kéne ezeket újra nézni, hogy a kezdeti sikerek hogyan váltak megalázó, mindent eldöntő vereségekké hamar.
Vitézy Dávid a Skoda-flottán túl még mit ért el, ha mindjárt csődbe megy a BKV (ilyen szemét magas árak mellett) privatbankar.hu/makro/140-ev-utan-szuntetnek-meg-az-onallo-budapestet-242432

Nem ezt a pénznyelő bandát kéne kirúgni?
@a szív fészkei: nincs benne dícséret, úgy tesz, mintha objektív lenne -kommentek le is tolják miatta- olyannak írja le a kedves vezetőt mintha te vagy én írnám és a cselekedeteinek rugóit is ugyanabban keresi és a csőd elemeit sorolja mint egyedülállóakat Kelet Europában...az az aspektusa, hogy vannak a tények és az okok meg nem nagyon a cikkíróra tartoznak...bár említ néhányat
@Rodeo36: Kösz, gondoltam, hogy megint ferdítenek. Valakinek el kéne vállalni, hogy az ilyen cikkeket szó szerint lefordítja és fellöki a netre, mert látod a Paris Match-ost is meghamisították gond nélkül. Azóta, hogy szóltál róla és a férjem lefordította, lököm fel mindenfelé.

De németül csak anyám tud közülünk és ő már nem annyira penge, no meg nem akarom felidegelni ilyesmikkel; elég baj, hogy nincs nyugodt öregkora ezektől.
@a szív fészkei:

Bocsi, csak mondom: A nullát i.e. 400 körül az indiaiak használták először, de nemrég maya leleteket is találtak ezzel kapcsolatosan.
@Qeatzkoatl: Kösz, én Mika Waltarit idéztem a Mikhael el Hakimjából. Nála a szultáni geodéták, mérnökök így tudták anno Mohácsunk környékén...
@a szív fészkei:
Biztosan nem érdekel, de figyelmedbe ajánlanám az egyiptomi számrendszert. Zseniális.
@Qeatzkoatl: Engem sok minden érdekel, de agyi kapacitásom határt szab. Megpróbálom, de írtam már A reáliák és én című szomorjátékról. :-(

Nekem osztottak mindenhez értést adó bogyót,nem vagyok fideszes.
@Qeatzkoatl: Megnéztem, amit kidobott a gugli, gondolom az ilyeneknek, mint én, lebutítva. Az aranyos, hogy a milliónál egy nagyon ünneplő kis ember a jel, igen: én is örülnék ennyire a millának!

Az osztás-szorzásuk már meghalad engem, sajna. Ha nagyon nekifeküdnék, tán megérteném, de hát nem ez a terepem, na. Néha még a Laricsev is tökegyszerűnek tűnt, de aztán mégsem... :-D Érettségit megúsztam, mert humán tárgyakból olyan jó voltam, hogy nem akartak ezért kicsinálni matekból, lerontva az eredményem: tudták, soha a közelébe se fogok szagolni, lehetnek velem nagyvonalúak. :-))
@a szív fészkei:
Ezt is nézted?
www.freeweb.hu/egyiptom/magyar/nyelv013.html

Nulla nélküli pszeudo-helyérték, szorzással.
@Qeatzkoatl: Nem, egy másikat. Már mondjuk a millió fáraójuk neve, időrendbe helyezése, korszakaik, stb. is reménytelen feladat megjegyezni az én memóriámnak, szóval tudom a hely/iérték)em. :-D
@Rodeo36: "én bevinnék egy egylapos rezsőt és krumplit pucolnék"

Én már régóta mondom, hogy elég lenne egy ember is a parlamentbe. Aláírná a dolgokat és hazamenne. Legyen mondjuk a portásbácsi.
süti beállítások módosítása