Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.11.16. 11:51 Fabius

Palotaforradalom a Fidesz frakcióban?

Címkék: fidesz lázár jános köznevelési törvény frakciótámogatás

"Te győzz le engem, nép szava!
sötétben úszó és laza
hullámaidba lépek.
Tűnődve benned görgetik
fakó szívüknek terheit
a hallgatag szegények."

Az utóbbi napokban kapkodhatjuk a fejünket, mint eltévedt szalonka a Semjén sörét elől: mivanmivan? A Fidesz frakció hűbéreseiben megszólalt a lelkiismeret? Szóra nyílnak hallgatag szájak, megremegnek eddig biztos kezek a szavazógomb fölött? Mi történhetett? Elszállt a vakhit, vagy a távoli út végén már látszik a hazai politikatörténet rémisztő szemétdombja?

Érdekes momentum, hogy az első lázadást és szembenállást nem az alkotmányosság megnyirbálása vagy a jogállami normahatárok feszegetése, hanem egy adófajta eltörlésének szándéka váltotta ki. Mondhatnánk, hogy kinek mi a fontos, ugye, ha nem torkollott volna ez is - mint annyi minden a kormánypártiak között - arcvesztésről szóló pozícióharcba. Addig rendben lenne a dolog, hogy a képviselők kiállnak az eva mellett, pláne, ha igazak a pletykák, és a választók személyesen kérik erre képviselőiket. De az már kevésbé gusztusos, ha a frakcióvezető ezt úgy igyekszik elintézni valódi kiállás helyett, hogy lepacsizza a paktumot a fővezérrel: megmarad az eva,- legalább névleg - cserébe vitára késznek minősítjük azt a köznevelési tervet amit minden létező szakember kritizál, a mifiúnk Pokorni Zoltánt is beleértve.Csodálatos pillanat lehetett, mikor a mi Viktorunk kénytelen volt szembesülni a ténnyel, hogy Pósán László és Pokorni szeretnének felelős politikus módjára eljárni a köznevelési törvénnyel, és tovább reszeltetnék a vitára is alkalmatlan tákolmányt. Igaz, nem tudjuk mire számítottak, mert Hoffmann hazudozásának sem lett semmi következménye, tehát Viktornak ennyire fontos megőrizni a köznevelésre megalkotott újkádárista eszményképet. Az okvetetlenkedés meghozta a hatást, Viktorunk kétoldali hisztirohamot kapott, és aki a földre túrházik baszki, az nem lesz tagja a NERnek kirohanással igyekezett megfegyelmezni a renitenseket.

Innentől leszek igazán kíváncsi Pokorni és Pósán sorsára. Pokorninak meglehetősen elege lehet már Hoffmann bénaságából, a tényből, hogy neki kellett élő rádióadásban a hátát tartani Raúzsika hazudozásáért, amiért hálából a némber le Gyurcsány-bajnai hívőzte egyéb érvek híján.Az ügy további burjánzását vártam mára, de csalódnom kellett. A Fideszben régi-új ellenszert igyekeznek bevetni az indulatok csitítására.

Igen, a pénzt.

Lázár élesben tesztelné az annyit is ér rendszerét, mi pedig megnézhetjük mennyi is lesz az az annyi. Megemelnék a frakciók működési támogatását, mert újabb kiosztott baksis nélkül veszélybe kerül az alkotmányos rend. Ne röhögjön a nyájas olvasó, ezt Lázár vérkomolyan mondta. Ilyenkor két eset lehet:

a: Az ingyenes irodahasználat, a telefon, internet a működési támogatáson felül jár mindenkinek, így csak leesne zsebbe is valami a megemelt frakciótámogatásból.

b: Tényleg akkora a baj, hogy drámaian meg fog emelkedni a földre köpések száma a Fidesz frakcióban, és hiány lesz a feltörlésre alkalmas papíráruból, mint egy pornómoziban.

Legyen bármelyik variáció, ha megszavazzák Lázár ötletét semmiképpen nem lesz tanulság nélküli az eset.


 

480 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr553386903

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Politikai PR – néhány hullával 2011.11.17. 14:28:13

Békés nemzettársaink épp eleget szenvednek a nemzetközi karvalytőke által gerjesztett válság, és a gaz kommunisták bűnei miatt. És akkor még jön a rendőr, és megbünteti őket csak azért, mert tökrészegen fölültek a bringájukra? Ezen sürgősen v...

Trackback: Haknizni mennek a kormánytagok 2011.11.17. 11:32:49

Vidéki kultúrházakban népszerűsítik a korlátlan mértékű adókivetési jogot, a hírre emelkedett a záptojás és a rothadt narancs ára. A mondat második fele persze csak vicc, az Origón olvastam kommentlistán, ám az első fele nagyon is komoly. Ezt kérdezte ...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2011.11.17. 11:31:31

Mihez ért Orbán Viktor tulajdonképpen? Europass sablonba feltöltött életrajzával hol és milyen állást pályázhatna meg ez a 49 éves férfi? Mihez ért a miniszterelnök a huszonnégy évvel ezelőtt szerzett diplomájával? Úgy értem, szép dolog az, ha valaki ...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2011.11.17. 11:29:43

Nemzetgazdasági miniszterünknek soha nem volt versenyszférás állása, ám figyelemre méltó időt töltött igazgatással, elnökléssel, kurátorkodással és tanácsadással. Céget nem vezetett, pénzét sose kockáztatta, hivatalnoki állásokból, tanácsadói és bizot...

Trackback: Ne szarozz: építs te is diktatúrát! 2011.11.16. 21:29:15

A bölcs vezetők tökéletessége megkérdőjelezhetetlen, ezért szeretnek téged. Mert te csak a népet szolgálod, döntéseid a javukat szolgálják, a hatalmad pedig felelősségteljesen és bölcsen gyakorlod....

Trackback: Vége a szabadságharcnak 2011.11.16. 14:24:53

Eddig tartott, de elbukott. Hiába volt minden áldozat. Hiába adtuk oda önként és dalolva a magánnyugdíjunkat, hiába mondtunk le mosolyogva a béremelésünkről, hiába követeltük az ÁFA és jövedéki adó emelését, mindezek ellenére győzött az ellen! A legfri...

Trackback: Vége szabadságharcnak 2011.11.16. 13:56:11

Eddig tartott, de elbukott. Hiába volt minden áldozat. Hiába adtuk oda önként és dalolva a magánnyugdíjunkat, hiába mondtunk le mosolyogva a béremelésünkről, hiába követeltük az ÁFA és jövedéki adó emelését, mindezek ellenére győzött az ellen! A legfri...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@potyus: A jó kerekedők szoktak a rossz időkre tartalékolni. Ők talpon maradnak, a kereskedők 80%-a nyugodtan lehetne kéményseprő meg halász is.
@Rodeo36: Szkeptikus vagyok. Talán meg kellene ismételni a rendszerváltást, talán az "alattvalói" jelző mégiscsak igaznak bizonyul. Nem bízok abban, hogy nemzetként tudunk viselkedni. Nem hiszem, hogy az egyéni érdekek és értékek integrálása a közös érdekek halmazába ismert technika lenne. Sohasem volt az.
Én nem szeretném számszerűsíteni a szublimált összegeket, hiszen nem is tudom konkrétan a kibocsájtott államkötvények és a pénzpiaci kölcsönök pontos értékét. Viszont értem a TEK 36 mrdFt kiadást. Érteni vélem az okokat és az utakat, amiért és ahogyan ezek az összegek vándorútra keltek.
Engem meglep, mert bizonyosan naiv is vagyok, hogy a trivialitások ellenére nincs ellenhatás, azaz reakció. Arany János: Hid-avatás c. versét ismered? Ez is megoldás, egyszerű, nem kell gondolkodni és jellemző is.
Az ingatlanok értékének csökkentése ugyan olyan célokat is szolgálhat, mint a tőzsdei papíroké (ezt már 1998-2002 között eljátszották), hiszen szinte az egész ország felvásárolhatóvá válik két vekni kenyérért, úgy, hogy ez irreverzibilis a következő világégésig. Szerintem ez a cél.
@Rodeo36: Még valami, ha nem untat. Én is átnéztem a Rábát. Nagyon elgondolkodtatóak a költséghelyek. Két lépésből lehet roppant olcsóvá varázsolni a céget és re-privatizálni.
@Qeatzkoatl: az utolsó bekezdésedhez nem sok hozzátenni valóm van...bár ha számszakilag megvizsgálom -és úgy kell csinálni- akkor 200 tulajdonos mit fog kezdeni fejenként 40000 ingatlannal aminek nincs piaci értéke és amire nincs egyetlen vevő sem bérlő...utaznod kellene az USA-ban a vidéken, ahol kisvárosok vannak házmagasságú gazzal és a gaz mögött olyan házak amikben soha senki sem lakott....100000 számra ha a Freddy meg a Fanny pénzügyi helyzetét kikéred a gúglin olyan dolgokat fogsz látni amitől megrémülsz...nem akarok itt újra, mert már többször csináltam, USA nagyvállalatok helyzetét elemezni de ha AIG, GM, Ford, Chrysler...belelaopozol mint Fabiusz leadta nekem a Rába két utolsó évének zárójelentését ami nem az amit a NOL meg a többiek ömlengenek akkor az is a Belfegor
@Könnyen elkaptuk, uram!: a kompetencia mérésekben élenjáró ország pl: Dél-Korea, Japán, Indonézia, Finnország...
Ezekben az országokban központosított az oktatás, tantervestül, mindenestül.
Az UK-val pontosan azonos a teszteredmény átlagunk, már ami a 2009-es adatokat és az olvasás készséget illeti. (Csak erre volt időm, megnézni.)
(Indonéziában a tanárképzőre járó hallgatók az oktatási minisztériumtól rendes fizetést kapnak.)
@Rodeo36: Aztán haver, te honnan szöktél meg?
@Qeatzkoatl: a Rába számai mást mondanak nekem...egyébként Freddie Mac az egyik a másik Fanny Mae fantázianevek...

tehát azt hoztad ki a Rába adataiból, hogy államosítják mert most veszteséget termel és utána reprivatizálják és akkor majd nyereséget fog termelni? (kik a részvényesei, a dolgozók?) ez a számok alapján nem egyértelmű mondanál egy példát? számokkal? 40 milliárdos vagyon ami több mint 40 milliárddal meg van terhelve de fizet adót és nem fizet osztalékot...hogyan lehet ezt a piacok ismeretében reverzálni?
Olvasva tovább téged: te vagy a birka! De nagyon.
@komissarlajos: én vagyok a Belfegor és a zsinagógából a Dob uccából...most futok is tovább nehogy lekapjanak...nagy a gáz...
@Rodeo36: Én nem látom Orwelli tisztán a jövőt, de azt tudom, hogy az EU sűrűn lakott, tudom, hogy a terjeszkedésre,NY-K irányban szükség lesz. A spekulánsok már nem szorulnak arra, hogy a saját, vagy a gyermekeik gazdasági egzisztenciáját gyarapítsák. Ez már a dinasztiáról szól, unoka, dédunoka.
Rába. Emlékeim szerint cca. 60 mrdFt vagyonra vetített 0,8 eredmény és két jelentősebb beszállítás, mint piac. Ezt kell csak eliminálni két évig.
Nézd, amiket írok, nem kinyilatkoztatások, csupán én így látom.
@komissarlajos: na, birka még nem voltam de majd ügyeskedek és másik szempillafestéket használok...jó? mi a kifogásod te kis birkapásztor, kíváncsivá tettél mezténláb vagy a disznószarral a lábujjaid között vagy gumicsizmában a 2 hetes kapcáddal?
Te egy klinikai eset vagy, töménytelen butasággagal, tudatlansággal megspékelve. Még elegánsan sem tudsz szellemes lenni. Ahogy írtad a népről: birka nép vagytok: hát te vagy egy nagy birka. Amerikát meg TV-ből, ha láttad. Bunkó.
@Rodeo36: A Rába nem, mint termelő bír piaci értékkel majd. Legalábbis nem az jelenlegi funkciója, term. struktúrája alapján. Ez kb. 5-8 év. Idő van, addig közpénzből fenteartható.
Valaki a választások után azt mondta,
hogy politikai értelemben a legnagyobb hülyeség 2/3-os győzelmet aratni, mert minél nagyobb a slepp, annál nagyobb a széthúzás,
lévén mindenki emberből van.
Tk. nem kell mást tenni, mint karba tett kézzel megvárni, míg a kisgömböc kipukkad. Mintha már repedezne a hasa...
Na ehhez lesz kevés Orbán.
Nem kell ide IMF, vasvillára teszik őt a sajátjai.
@komissarlajos: Az az értelme, hogy ő poligott. Képes a te nyelveden is megszólalni.
@Qeatzkoatl: te egy fordított népvándorlást vízionálsz? a Rába futómű és ülésgyártója világszínvonalú valami piaci marketing és integrációs tevékenységre lenne szükség? de a MOL-t látva, miszerint maradt félértékű és nem tud ebből kimászni az valaminek a jele...azt megértem, hogy lehetséges az, hogy a kis 190 milliós bevétel is jó valakinek aki egyedűl kaszálja a Rábából de egy ekkora vállalat esetén a profit ennek többszöröse kellene legyen és a revenue is a jelenlegi többszöröse vagy rosszul dolgoznak lásd a Széles Ikarus-át meg a Fehérvári, szegedi, kecskeméti részlegeket...szakmai problémák vannak üzletmeneti vállalat vezetési problémák
@komissarlajos: minek? amit írtál? nem tudom, te írtad!
@Rodeo36: Kicsit fehérvárba látok bele, a látszat csalhat, vigyázz.

A trükk az az, hogy a működéshez kevés nyereséget/vesztességet ki viselje a marketing/PR/innováció eredményét realizálható ideig.
@Qeatzkoatl: az állóeszközállománya közel 30 milliárd és meg van terhelve közel 40 milliárddal...rá fog költeni egy csomó pénzt továbbra sem fizet osztalékot és vár? de mire...ha a MOL-t nézem akkor az a meglátásom, hogy gyerekjátéknak gondolta és rábaszott

továbbra is a kickback-eken gondolkodom hogyan kapják és mennyit de nagyon nagy lehet a 6000 milliárd nagyrészt abból van?
@Rodeo36:Visszaolvastam megint magam és most már kénytelen vagyok elmondani, mert szégyenlem, tudok konkrétabban is fogalmazni. Nem ennyire ködösen és néha elharapva a mondatokat. Ide szerintem ez is sok.
@samer:
"Abban egyetértek nincs mos más alternatíva csak a FIDESZ"

Elég egyoldalú nézőpontnak tűnik, de nyilván igazad van. Pláne, hogy mindenki jobban él, mint 4 éve, arról nem beszélve, jobban mint jövőre.:-) Az álamadóság pedig, hogy a köztársasági elnök által teremtett divatnak hódoljak, szinte zuhanó repülésbe kezdett. Csak így tovább fiúk ! Viszont a lenini utat nem ajánlom, bár finoman fogalmazva a fanatizmus( vagy valami más) meg van hozzá.:)
@komissarlajos: tehát te magadra vetted a birkát? akkor az vagy...hogy én mit ismerek és hogyan azt te nem fogod sohasem megtudni és hogy bunkó lennék? hát legyen ha te ettől elélvezel...bírom az ilyen szerencsétleneket beülnek olvasgatni nem tudják mit olvasni aztán belepofáznak és mikor elküldi őket valaki a bús picsába akkor megsértődnek, hogy az illető nem cizellált, nyasgem
@Rodeo36: Felhívom figyelmedet a Magyar Helyesírás Szabályai nevű kiadványra. Bár ennek használata már bizonyos észbeli követelményeket igényel, minek te igencsak hiányába vagy. De sok türelemmel és dolgos hozzáállással javíthatsz helyzeteden.
@Qeatzkoatl: nézd Fehérvár 6000 autóbusz/év kapacitásra készült másfél műszakban!!! és arra van meg a vagyona!!! manapság ebből gyárt 30 talán 40 buszt vagy csak nagyjavít és katórbantart...sokkal kisebb személyzettel és költségei a revenue-n belűl aránytalanúl magasak azaz a rentabilitása, ami korábban egy 500 CKD kibocsátással is párosult messze jobb volt azaz jelentős profitot termelt ezért ment az igazgató válság meg sűrű váltás mert kinek a nakája jött azután másik erősebb kutyus kimarta de ma?

nekem ezeknél a vállalatoknál a rentabilitás a gondom, és a nagyon alacsony profit margin ami lehet hamis könyvelés eredménye is adófizetés elsinkófálására?
@komissarlajos: Én annyival egészíteném ki, hogy aki a komisszárt komissar-nak írja és nem comissar-nak, az egy marharépa. Azt hiszem, így talán megértesz.
@Rodeo36: Elbeszéltünk egymás mellett, bocs. Videotonra gondoltam.
@komissarlajos: egyébként "hiányába" helyett a "hiányában" a helyes etimológiailag...hát tőled sem fogok semmit sem tanulni...mit kekckedsz? ki a fasz kérdezett? süsd meg a birkáidat vagy baszd meg őket de hagyj békén, hülye
@Rodeo36: Amúgy üt amit írtál, mindkettőre.
@Qeatzkoatl: az nekem terra incógnita a busz részt azt én terveztem nagyon nagy részt :DDDD
:D. Lassan fel fogom fogni ám, volt ráutaló jel. Te mennyivel térsz el most a GMT-től?(time-lang)
@Rodeo36: Are You mechanical engineering? BME?
@Qeatzkoatl: industrial engineering, economics postgraduate for Mba and Phd, major in entrepreneur interdisciplinary engineering/economics, later economics planning: state level, practice in quality planning, General manager, technical manager, chief advisor for Ministry of Industry, Chief Advisor for the Minister of Transportation, corporate advisor to the Board of Directors and so on...8 languages, multilinguistic abilities
@Qeatzkoatl: exactly: time-lag interval in between to occurences, time-lapse or laptime is the time zones on teh Globe
Szolgálati közlemény!

Aki utoljára elhagyja az országot, NEM KELL lekapcsolnia a villanyt, mert már rég ki lesz kötve az áram.
köszi:) és megtiszteltetés is
@Qeatzkoatl: jaffásoknak ebédidejük van vagy át lettek irányítva?
@Qeatzkoatl: sajnálom, ez ugrott be
tükörfordítok, néha görbetükör...
@Rodeo36: Bizottságot alakítanak, kicsit nehezen vagyunk érthetőek. Most vonják be az MTA-t és a TEK-et.
@Qeatzkoatl: Huffmannt fehérbe öltöztetik és tanulmányútra kiviszik hozzád.
@Qeatzkoatl: a házőrzőimről van szó, harapósak :DD
@Rodeo36: Mi másról beszélhetnék én is?
Ezt a demagóg mocskot olvasd el, elég a címe:
fn.hir24.hu/itthon/2011/11/16/hoffmann-a-tanarok-orommel-fognak-tobbet-dolgozni/
@Rodeo36: Nem kellene valami kis jutalékot felajánlani nekünk? Csak mi fórumozunk ketten már vagy két órája. A kőagyúakat az auránk erejével eltávolítottuk:)
@Qeatzkoatl: neked van valami elképzelésed arról, hogy mi a célja annak, hogy ezek mindent összefirkálnak?
"csak" vagy ennél több? esetleg nincs más dolguk? irányítani egy országot gazdaságot fejleszteni? netántán?
@Qeatzkoatl: hát valahogy ez a hiátus nem zavar...berendelték őket az agitpropra vagy csendben figyuznak mint az egyik bevallotta tegnap...
\o/ csütörtök van, készülnek a holnapra, amikor is a választási agymenéses törpényt kell megvédeni nagy-nagy lendülettel :D
Nem tetszik az NGM-nek a nemzetközi kritika - itt a kifogások listája
A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) több ponton is kifogásolta az új Munka törvénykönyvének korábbi ...

www.napi.hu/magyar_gazdasag/nem_tetszik_az_ngm-nek_a_nemzetkozi_kritika_itt_a_kifogasok_listaja.502121.html
@Rodeo36: Érintőlegesen talán értem és látom. Tudod, megvethetsz érte, de én a szocializmussal szembeszálltam. Nem sejtettem, mi lesz a túloldalon. Ma azt látom amit egykor kint véltem felfedezni, hogy igazolják a sohasem volt múltat, a szellemi-kisebbségi komplexusuk leplezését és a pénz, a hatalom iránti mindent feláldozó vágyukat kielégíteni. Nagyon primitív ösztön-vezérelt a gondolkozásmód. Olyasmi, mikor egy nintendo-zsenit beengednek egy atomreaktorba. Sok a gomb, és a tét számukra nem értelmezhető és elvont dolog. Azt hiszi, egy restart elég és kezdhető elölről. Engem nem az zavar, miket buktam én és az ország, engem az dühít, hogy tudom, miket érhetett volna el.
@Qeatzkoatl: Amennyiben lesz még olyan, hogy történelem, majd az fog ítélni. Ilyen közelről nézve összefolynak a betűk és az arcok. Én jósolhatom, hogy azokat a sírokat köpködik majd, akikre én gondolok, de kérdés, lesznek-e sírok és marad-e nyál?
@Qeatzkoatl: Nagyon átmentél filózófiába, a nagy kérdéseket, és az ember belső késztetéseit feszegetet, baj lesz ebből, még a végén elkomorodsz, még most és időben válts témát, a saját érdekedben :D
@es2300:

"mi van ha mondjuk mániás depressziós orbán és mondjuk most egy nagyon súlyos mániás szakaszában van
aki valaha látott már ilyet testközelből az tudja, hogy mennyire nehéz kezelni ezeket a helyzeteket, hát még ha az illető a főnököd, ergó semmilyen eszköz nincs a kezedben, sőt ő akkor távolít el maga mellől amikor csak akar..."

Erről van szó. Azzal a különbséggel, hogy a mániás depressziót gyógyszerrel nagyon jól kordában lehet tartani. Szerintem nárcisztikus személyiségzavara van, annak is vannak súlyos mániás szakaszai és jellemző rá a valóságérzék teljes hiánya. Nem tűr ellentmondást. Kár illúziókba ringatnunk magunkat, soha nem fog lemondani és soha nem lesz valódi belső ellenzéke a Fideszben. Közelről ismerek mániás depresszióst és narcisztikust. Előbbi gyógyszerrel teljesen normális életvitelt folytat, felelős döntéseket hoz. Utóbbi semmiből nem ért, amíg bele nem zuhan egy depressziós fázisba, akkor viszont teljesen érdektelenné válik és szintén nem a valóság talaján mozog. Kedvenc szófordulata, amikor nem a szeszélyei szerint ugrál valaki: akkor én elmegyek. De nem megy. Nincs hová menni a valóság elől.
Ja és mondanom sem kell, teljes empátia hiányban szenved. Nincs kegyelem. Végigviszi amit akar akkor is, ha mind beledöglünk.
Hehe. A kisember a nagyok hibáinak elemzésében merül ki.
@hackbard.celine:

"Egy bolsevik-baloldali-nacionalista pártalakulatot hogy neveznél?"

Fasisztoidnak nevezném.
@Husz_János_Puszita: Asszem töbre jutsz ha a saját hibáiddal foglalkozol.
@Kőmíves Kelemen: azért Pokorni nagy élharcosa a xii. ker. törvénytelenül létesített, turulos náci találkozóhelyének.
@Cirbi: Köszi az aggódást, köszönettel értékelem.
@Zébácsi:

Ezt a termőföld dolgot sok helyen olvasom, mint kiugrási lehetőséget. Az a baj, az EU túltermel élelmiszerből, méghozzá nem azért, mert annyira versenyképes, hanem az irreális állami szubvenciók miatt, amivel az alapító tagállamok a gazdáikat támogatják. Nem tudunk velük versenyezni. Amikor pl. nem olyan régen Angliában megszüntette az állam a tejtermelés támogatását, a gazdák 70%-a tönkrement. Nem tudták kitermelni az élelmiszerláncok által lenyomott felvásárlási árakból a költségeket. Még ők sem, ahol egy tejgazdaság úgy néz ki, mint a Nasa kutatóközpontja, nem beszélve a méretgazdaságossági problémákról.

Maradna mondjuk valamilyen kurrens, teljes feldolgozású termék, magas munkaerőszükséglettel a termeléstől a késztermék raklapra rakodásáig. Amit nem korlátoz EU-s kvóta. A beruházás tőkeigényes, egy tőkeszegény országban. Tegyük fel, találunk befektetőt, aki megfinanszírozza ( nem találunk, mert ha Orbán megneszel egy még jövedelmező üzletágat, rögtön ráteszi az enyves mancsát különadóval ). Bank nézi, nézi az üzleti tervet, aztán rápillant a monitoron a gazdaság növekedési kilátásaira....ugye. Áthúzva. Hacsak nincs biztos exportpiaca. Legyen.

Tegyük fel, megvan a befektető, megvan a hitel, akkor körülnéz, hova telepítse a gyárat. Oda, ahol közel van a nyersanyag ( 440 ft-os gázolaj ), ahol nagy számban talál képzett, de legalábbis minőségi betanított munkaerőt. Na itt már erősen ráncolja a homlokát, aztán amikor elkezdi osztani-szorozni az élőmunka költségeit...kell nekem ez a sok macera? Megyek Szlovákiába.
@BenFranklin:

Én tisztában vagyok a saját hibáimmal. A vezéred is? Te hogy állsz a kérdéssel?
:O :O :O :O :O :O
Mit is mondott a vezényló tábornok korábban???? :D

Új együttműködést kötünk az IMF-fel

„Megkezdjük a tárgyalásokat egy új típusú együttműködésről” – közölte a Matolcsy-minisztérium csütörtök délután. Erősödik a forint.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/17/visszajott_hozzank_az_imf/
@Husz_János_Puszita:

Sok igazság és tényszerűség van az általad leírtakban, el is tudom fogadni.

Magam ennek a hátterébe nem mentem bele, mert a mezőgazdaság / agrárium felemlítése csupán egy hangos gondolat volt azt illetően, hogy mi az, amink van és mi az, ami sdok embernek adna munkát.

Termőföldünk van, vizünk van, idegenforgalmunk pedig elvileg lehetne (jobb). Áványaink nemigen vannak, iparunk szinte nincs, a szolgáltatószektor néhány kivételtől az alacsony (vagy inkább kis számú)fizetőképes kereslet miatt téli álmot alszik, talán fel se ébred.

Egy egész ország nem mehet külföldre.

Kis kesergő ez, nem több.
A szerzőnek nincs igaza, egyszerűen csak nem veszi észre, hogy elkezdett működni az Orbán Viktor által már régen megálmodott centrális erőtér!

A Fidesz elfoglalja a politikai paletta jelentős részét, tényleges ellenerő sehol sincs, így a döntéseket a Fideszen belül kialakult vitákban kell meghozni. Az ellenzékre nem kell figyelni, mert teljesen mindegy mond-e valamit vagy sem, így teret lehet engedni a belső csatáknak!

Ez a centrális erőtér!
@Secnir: Legutobb amikor probaltam a Monarchia bikaver egesz jo volt es a Gal Tibi meg zsenialis (tudom, tudom, o azota mar nem el.)
Nagyon megmosolyogtato:
"A minisztérium közleménye szerint „jó eszköz lehet számunkra egy újfajta, már a saját érdekeink szerint berendezett gazdaságunkhoz igazított együttműködés az IMF-fel”. Az NGM szerint ez „a régivel szemben nem csökkenti, hanem növeli pénzügyi-gazdasági függetlenségünket”.

Az újfajta megállapodás a minisztérium szerint „szemben a régivel – nem növeli az államadósságot, mivel nem hitelfelvételről szól”. Az NGM azt közölte „ voltaképp egy biztosítást kötünk, amely növeli a befektetői biztonságot Magyarországon”. Ez a gyakorlatban egy hitelkeret-megállapodás jelenthet, ami nem új elem: gyakorlatilag ilyet kötöttünk 2008 őszén, a válság időszakában is, és az akkori megállapodásban szereplő hitelkeret teljes összegét sem hívtuk le."

Van olyan ember, aki meg ezt is beszopja vajon?
@Shinjuku: Csak nem azt talalta mondani az NGM hogy a Bajnai fele intezkedesekben volt valami?
@Cirbi:

Egy kő zuhant le a szívemről!!
Kénytelen vagyok szólni. Ekkora hazugot még életemben nem láttam, azaz az autópiacon már találkoztam ezzel, a kedvesen hajlogó lopott mercedest ajánlgató genetikailag szoláriumozott fiatalemberrel, aki a nyakamba akart sózni egy E280-ast. Az anyja életére esküdött. Leráztam.

Mit nem hallok most. Jön az IMF. Gondoltam, megyek veszek egy zsák papír-zsebkendőt és megyek búcsúztatni a mi viktorunkat.
Miért is?
Ezért:http://hirszerzo.hu/hirek/2011/11/15/20111115_orban_imf_elmegybúcsú

Most kiderül, hogy nem megy. Marad. Sőt győzött. Arra gondolok, hogy a mi viktorunkkal nincs baj. Ő ilyen. Azokkal viszont akik ezek után fankodnak, bajom van. Szerintem a gerinchiányosságon kívül az "agyvérszegénység" (köszi Kosztolányi) is kórtünet náluk. Ők azok akik a tükörbe nézve, magát Gabriel arkangyalt látják a mocskos világgal bekeretezve. Határozottan ki kell jelentenem, hogy innentől kezdve, akinek ez lefér a torkán, az csak a deeptrought formációra alkalmas, muraközi lovakkal.
@Husz_János_Puszita: azért az indoklás is elemezni való, tényleg klinikai esetek ezek ottan a csúúúcson :D

látom másnak is tetszik @Shinjuku: :D
@Zébácsi:

Értelek, próbál az ember hangosan gondolkodni. Mást nem tehetünk úgysem.
@Cirbi:

Őszintén? Csöppet sem érdekel, mit hazudoznak össze-vissza a fanoknak. Nem változtat a lényegen.
@Cirbi:I Like You, If You Like Me:)
"Az alábbiakban a közlemény teljes szövege olvasható

Az elmúlt másfél évben új alapokra helyeztük a magyar gazdaságot. Ehhez föl kellett számolnunk minden régi típusú együttműködést, amely korlátozta gazdasági önállóságunkat. Ezt sikeresen megvalósítottuk, elértük, hogy a magyar gazdaság a piacról finanszírozza magát, nem függünk mások jóindulatától. Ezzel a megújulás korszaka lezárult, most a növekedés korszaka kezdődik, és ehhez minden eszközt igénybe kell vennünk.
Az elmúlt másfél évben Magyarország gazdaságát megújítottuk. A megújulás időszakában az volt a lényeg, hogy szabad kezünk legyen és a magyar érdekek szerint rendezzük be Magyarországot. Ehhez távol kellett tartanunk magunkat mindenfajta befolyástól, tehát föl kellet számolnunk azokat a régi típusú együttműködéseket, amelyek korlátozták gazdasági önállóságunkat. Így sikerült a gazdaságot saját lábra állítani, elértük, hogy a piacról finanszírozzuk magunkat, ezzel jelentősen megnőtt a mozgásterünk.
Ennek eredményei ma már kézzelfoghatóak.

A munkát terhelő adók csökkentek, a nyugdíjasok megtakarításai megmenekültek a spekulánsok támadásaitól, Európában szinte egyedülálló módon csökkent az államadósság, stabilizálódott a költségvetés.

Magyarország 2004-es EU csatlakozása óta először tartja 3 százalék alatt a jövő évi költségvetési deficitet. Erre a teljesítményre a 27 tagú Európai Unióban Magyarországon kívül csak hat ország lesz képes.
A 2010-ben a GDP közel 82 százalékára rúgó államadósság akkori árfolyamon számolva mára 74 százalékra csökkent, a GDP 1,4%-kal nőtt 2010 azonos időszakához viszonyítva.

Sikerült tehát véghezvinnünk az elmúlt másfél évben, hogy csak a magunk érdekeit érvényesítsük, másokhoz ne kelljen alkalmazkodnunk. Így ma már új együttműködéseinket új alapokról építhetjük föl a saját érdekeink érvényesítésével. Fordulóponthoz érkeztünk. Mostantól a növekedés fokozására kell összpontosítani. És ehhez minden elérhető eszközt igénybe kell venni.

A növekedéshez elsősorban a függetlenségünket kell megvédenünk. Azt, hogy Magyarországot a piacokról tudjuk finanszírozni. Ezt az eurózóna elhúzódó válsága megnehezítheti.
Ezért jó eszköz lehet számunkra egy újfajta, már a saját érdekeink szerint berendezett gazdaságunkhoz igazított együttműködés az IMF-fel, amely a régivel szemben nem csökkenti, hanem növeli pénzügyi-gazdasági függetlenségünket. Az újfajta megállapodás ugyanis – szemben a régivel – nem növeli az államadósságot, mivel nem hitelfelvételről szól, voltaképp egy biztosítást kötünk, amely növeli a befektetői biztonságot Magyarországon. Így lesz esélyünk tervezett menetrend szerint beindítani a növekedést.
Az IMF szokásos éves gazdaságpolitikai konzultációjának keretében megkezdjük a tárgyalásokat egy új típusú együttműködésről."
Húúú bakker, mi lesz itt holnap, sortos legyen a talpán aki kiigazodik az eseményeken :D

Friss hírek
18:21 | Együttműködést kötnénk az IMF-fel, hitelről nem tud a Valutaalap

18:08 | IMF: nem érkezett felkérés Magyarországról

18:01 | Beszakadtak a kötvényhozamok a kormányzati fordulatra

17:40 | Jó-e, hogy visszahívjuk az IMF-et? Szavazz!

17:39 | Mi "kértünk időpontot" a "kipaterolt" IMF-től

17:30 | Az MNB-t meglepte a kormány bejelentése

17:27 | Szárnyal a forint az IMF-megállapodás hírére

17:26 | MOL, OTP: +6,4%, az IMF hírre száguldott a pesti parkett

16:42 | Mit szólnak az elemzők a kormányzati fordulathoz? (2.)
@Cirbi: Én úgy izgulok. Első pillanatban eszembe jutott Teleki Pál, aztán rájöttem, nincs semmi párhuzam.
@Qeatzkoatl: nol.hu/velemeny/orban_bukasa

Áh, ez nagyon gyáva mindenhez. Egy Háry János, de annak is az lebutított változata.
@Husz_János_Puszita: Azért azt sem irigylem, akinek ezt le kell fordítania világnyelvekre vagy bármire...
süti beállítások módosítása