Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.10.26. 05:04 Fabius

Társkereső keresztény konzervatívoknak

Címkék: fidesz kdnp milla iksz böszörmény nagy gergely

Napok óta civakodnak a gyerek Böszörmény Nagy Gergely - alias Robin Masters - posztján, amiben szekszuális' együttlétet javasolt köztéri vonulgatás helyett a hétvégi tüntetés kampányarcának, Vaccpáör Dorottyának. Kétségtelenül érdekes attitűd egy konzervatív kereszténytől nemi aktusra buzdítani egy vele egyet nem értő nőt, de ennél is érdekesebb az az adok kapok perpatvar ami kialakult belőle.

Engem pedig innentől kezdett érdekelni a dolog.

Egészen pontosan arra lettem kíváncsi, miként szórakozhatnak-ismerkedhetnek a keresztény konzervatív fiatalok, ha Böszörményinek egy nem túl szimpatikus, szájmenéses lányról is csak a dugatlanság jut eszébe? Járnak ők közösségbe? Vajon ismerkednek? Ha igen hogyan? Fontos kérdések ezek olyan időkben, mikor a kormány kereszténydemokrata kinövése oktatná párkapcsolatra a gyerekeinket, leginkább helyettünk. A tájékozódásra legautentikusabb forrásnak gondoltam a keresztény konzervatív fiatalok gyűjtőhelyét, az IKSZet, ahol azonos értékrendű fiatalok élvezhetik egymás társaságát. Gondoltam mióta a pápa is lájkolja a kondomot, itt is fesztelenebb a bulihangulat, és nem tévedtem. Sőt, alkalmasabb időpontban nem is toppanhattam volna az oldalukra.

Éppen most indul egy kezdeményezésük Tranzit néven, ami "a jobboldali, konzervatív, kereszténydemokrata értékeket valló, illetve a kormányzatban dolgozó fiataloknak teremt lehetőséget arra, hogy megismerjék egymást."

Hoppá, mi? Keresztény konzervatív társkereső egyenesen a Böszörményi Nagy Gergelyekre szabva. Nem röhög a nyájas olvasó, és nem gondol nyomban a szakállas bácsik elnyomása alól kiszabaduló fiatalok swinger klubjaként erre a dologra. Ők az ismerkedést módjával, politikai közösségben teszik, mert csak akkor buli a buli, ha előtte " tematikus beszélgetéseken egy-egy kormányzati döntés okairól és a mögöttük húzódó szándékokról is első kézből lehet információt szerezni a meghívott kormányzati vezetőktől."

Hogy nézhet ez ki a gyakorlatban? Ehhez elég bekukkantani a legutóbbi rendezvényük mosolyalbumába.

Először is ugye a legfontosabb, hogy olyan ember adjon tanácsot kapcsolatokról, aki leginkább otthon van a kapcsolatépítés terén. A feladatra legalkalmasabb ember egyértelműen Kubatov Gabi bácsi, a Leghosszabb Kapcsolati Lista összeállítója és tulajdonosa.Párkeresés terén is praktikus hozzá fordulni, mert meg lennék lepve, ha nem lenne olyan programja, amivel a kapcsolatkereső környezetéből hatékonyan ki lehet szűrni a komcsikat, liberálisokat és egyéb nem kívánt millás tüntetőket.

Kormányunk kiterjeszti diplomáciai kapcsolatait kelet felé, ezért nem árt gyakorlati foglalkozásokon elsajátítani, hogy járhat kedvében esetleges külföldi diplomata kedvesének a párkereső.
Eddig rendben is lennénk, azt hihetitek ők teljesen normálisak a maguk fura módján, de tévedtek. Mert fertő és szemforgatós borzalom is van, nem is kicsi. Annyira nem, hogy egyenesen farbarúgása ez a NERnek! Tudjátok mit csinálnak?

Esznek. Csipszet baszki!Én szégyellem magam, mert meggyalázzák a népegészségügyet ezek a pernahajderek! Sós csipszet burkolnak ránézésre valami édes-savanyú mártásnak tűnő izével, ami meg cukros, ugye. Pedig, ha valakik akkor ők tudják milyen válságban van a népegészségügy, biztos volt egy kormányzati ember aki elmagyarázta, hogy a só és cukor pfújrossz, ilyet igaz magyar nem eszik! Hát hun van a pörkölt nokedlivel, amit a gyeremánhaza programban nyomtok? Szalonka Zsolt ormányára mondom, ami akkora, mint egy balkezes kozák pisztoly, hogy ezt nem gondoltam volna rólatok! Mi lesz a következő ti szégyentelenek? Harrach Peti bácsi háta mögött mutattok szamárfület?!

A látottak után Böszörményinek csak azt tanácsolhatom, hogy legközelebb, ha keresztényi érték elhagyó hangulatba kerül, a faszhiányosvagyozás helyett igyon egy csésze porlevest, és dobjon rá egy energiaitalt.

Ezekkel is elég rendhagyó, értékfricskázó fityiszmutató klapec lehet.

266 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr493330376

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Segítek a kormánynak 2011.10.27. 10:15:06

Olvasom, hogy: Közösségi közlekedési adó bevezetését javasolják fideszes és kereszténydemokrata parlamenti képviselők az Országgyűlésnek, ezért szerdán módosító javaslatot nyújtottak be az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosítá...

Trackback: A Fidesz egyenként döntene a nyugdíjas kommunistákról 2011.10.26. 07:48:48

 Bő másfél órán át beszélgettek a fitymaarcú kommunistanyugdíjak megnyeséséről a faszomgeci parlamentben a Fidesz által összehívott négypárti egyeztetésen, de igazi egyetértés csak olyan evidenciákban volt, mint hogy kell valamilyen törvényt ba...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inkább egymás társaságát keressék, és ne akarják megfertőzni eszméikkel az egészséges gondolkodású fiatalságot.
Majd a Tömjénes Zsótti felügyeli is...
@Boli: "voyoer" lenne a Fővadász? ha a legelső -zseniális- képen a BNG "próbálkozik" akkor róla is elmondható ami a műveletlen sűnfiúról, hogy: és akkor a sűnfiú udvariasan megszólalt Pardon, és leszállt a súrolókeféről, a jólnevelt katlik grapefruit-os magyar sűnfiú(???) szerencsére a kefe nem tud nyilatkozni
@the_lonewolf:
Ne izélj már!
Tudod, mit eredményez a beltenyészet?
@Kijelölt Felelős:
Kicsit pontosítva:
Látod, mit eredményezett a beltenyészet...
"Esznek. Csipszet baszki!"
Ez a tények tudatos meghamisítása!
Az kérem, ami a képen látható, az egy ősi magyar étel, méghozzá PAPRIKÁS-KOLOMPÉR :p
Nahát. nahát! Micsoda felháborodás.

Kedves Fabius!

Ilyen posztokat naponta írhatnál.
De nem teszed. Most ez a "történet" megjegyzés nagyon kiverte nálad a biztosítékot?
Megjegyzem, valóban ízléstelen, felháborító ilyen kijelentést tenni, üzengetni.

De tudatom veled, hogy ez szinte naponta előfordul a blogokon.
Semmivel sem (más) sőt undorító, mikor névtelenül üzennek "ilyet" egy másik névtelenül kommentelőnek.
Éppen annyira sértő, mint ez az eset.

Úgy látszik, ha névtelenül kommentelőnek üzengetnek ilyeneket, az a bloggazdáknak, posztíróknak is tetszik.?
Lefagyott a blog???

Akkor még irok egy gondolatot)

A Szijjártó Péter nem olvassa (állitólag) a kommenteket, mert szerinte minden kommentetlő gyáva, aki név nélkül irogat.

Nem az a gyáva aki normális" stilusban név nélkül irogat, az a gyáva aki névtelenül megalázza a "másik kommentelőt.
..................................
"Semmi baj veletek, kellenek az ilyen te-féle izék is, legalább a hülyegyerekek is párt találnak.

Hogyne lenne érthető, mégha egy ilyen kis libsi buta picsa fogalmazta is meg.

: Atyaég, te olyan hülye vagy, hogy még egy dugás közben is 20-25 százalékkal lecsökkented a partnered iq-ját a közlekedő edény elv alapján."
...................................
Tessék, csak porszemecske, az üzenetekből.
Nem társkereső oldalakon szoktam irogatni) politikai blogokon.

Tetszik, nem tetszik. Én megirtam.

üdvözlettel.
Kubatov, mint keresztyénydemokrata párkereső-tanácsadó?
ettől a ponttól kezdve hiteltelenek.
hacsak úgy nem, hogy:
-És mondd, Nagy Gergő, hogy nézzen ki a szíved választotja?
-Kubatov bácsi, nem tudom. Igazából szeretnék egy jó megjelenésű, 22 és 26 év közötti, barna hajú leányt, ne legyen túl hosszú a haja, mert nem látom az arcát ha szopik. Legyen barna szemű, ne sminkelje magát. Legyen szép!
-A lehetőségek tárháza azért még így is elég nagy! Mondj még valamit Gergő!
-Pesti legyen, hogy ne kelljen sokat utazni. jó volna, ha volna már róla pár fénykép vagy videó. Esetleg ha titokban meg is tudnám szólítani, hogy lássam hogy reagál a közeledésemre. Szép magyar neve legyen...
-Rendben, egyelőre legyen ennyi elég.
-És ne legyen MSZP-s, meg LMP-s, meg MDF-es, meg Jobbikos... ...tulajdonképp egy független volna az igazi, és én majd behozom a pártba...
-Na, nézzük, csináltam egy szűrést a Kub_list_2009.xls-ben. Tessék. Dorottya?
-Az jó, fotó van róla?
-Nézd.
-Jajjdejó, tetszik! Írhatok neki?
-Persze, de először álnéven, tudod...
-Jó, köszönöm Kubatov bácsi. Na, kezdjük:
"Egészen helyes vagy. Kár, hogy mellette ennyire nagyon modoros és elviselhetetlenül irritáló is, és még inkább nagyon-nagyon kár, hogy ennyire csúnyán affektálsz szükségtelen. [...] Hát, a következő szomorú vasárnapra egy kiadós együttlétet ajánlok..."
mondjuk mit várunk egy ilyen embertől:

"soha nem volt csajozós vénám, ami lehet ciki, de emo még nem vagyok tőle. most klisét nyomok: nekem mindig csak avval volt sikerem, ha rebellisen, őszintén magyaráztam neki. a következő ex-mrs. robin mastersnek. és legtöbbször ittasan. akkor kínálkozik rá esély ugyanis, hogy öntudatlanságomban nélkülözzem a körmönfont fontoskodást sejtető, félhülye szókapcsolatokból összeálló, értelmileg követhetetlen és nyelvtanilag indokolatlanul hosszú mondatszerkezeteket, melyek alatt a lány sokszor teljes joggal érezheti, hogy élete egyik legemészthetetlenebb beszélgetésének nem csak hogy outputja, de vége sem lesz, és nem hogy hamar nem, de soha. mint az talán most is szembetűnő, nekem józanul nem megy. az őszinteség persze részegen, éberen is ugyanaz, ám a nőnek tetsző témaválasztáshoz csak tudatomat mellőzve mutatkozik bennem kevéske tehetség"
Fabius!

Nehogy sírjál. ha kérhetlek. Mert ahogy írtam, akkor naponta sírhatnál. )?
:(
@márta)):

A blogszférában minden előfordul ez tény. De itt azért szoktunk vigyázni, hogy a tudottan nőnemű nickeket ne bántsuk, legfeljebb a mondandót kritizáljuk. Azt meg lehet, hisz a témák megvitatásáért járunk ide.
párkereső vagy pártkereső? ez amolyan gugli?

-mit akarsz?
-párt!
gugli kidobja: - csak-a-fides
@márta)):
Anyanyelvünk nagyon szép. A mondanivalónkat sokféle-képen kifejezhetjük. Hogy ezt ki hogyan teszi, ha a neten írogat, egyéniség, vagy indulat kérdése.
A témához: Azért az jó lenne, ha a szülőket nem zárnák ki a gyerekük neveléséből, átvállalva azt állami feladattá. Mert akkor nagy a lehetőség, hogy agymosás lesz belőle.
Törvényekkel nem lehet az 1940-es évekre visszavinni az országot.
@néma bárány:

Figyelj csak! A blogszféra semmivel sem lehet eltérőbb mint az élő beszéd.
A vicc, meg a pofátlanság itt is elválasztandó dolog lenne.
Maradjunk ennyiben.

legfeljebb a mondandót kritizáljuk"
A belinkelt küldemények " alapján látszik, esetleg hozzak még néhány ilyen beszólást.
@pumukli 12:

Ehhez is csak, és kizárólag annyit.

Az élőbeszéd semmivel sem más, mint a neten írogatás.
Vélemény, hozzászólás, akár felszólalás, akárminek nevezzük.

Törvényekkel nem lehet az 1940-es évekre visszavinni az országot."

Talán 1940-ben még a nőket is nagyobb tiszteletben tartották.
Egyébként elárulom)
A politikai blogokra, posztokra nem azért irogat akárki) mondjuk egy nő, mert valamiféle hiányát érzi a mocskolódó beszólásoknak.
Csupán azért, mert van véleménye.
Azt hiszem nincs ebben semmi különös, és nem ördögtől való dolog.
@Palmer Eldritch: azért az ősiségét ne vidd túlzásba, mint az egyik "ősmagyar" aki István királyunk idejére datált valami fincsi krumpli kaját pedig hát a kolompér az Colombus Elvtárs által került Europába 1492-ben vagy utána...jobb vigyázni ezekkel az Levédiai kolompérságokkal
:-D eszméletlen jó a szöveged, de mivel kint van a Kapun, mingy` mondhatni üstöllést jönnek kivont karddal simogatni téged a keresztény hit utolsó védbástyái.
@Secnir: Most ez szó szerinti idézet ettől a klasszikustól ? Ha igen, akkor kvintesszenciáját adta - köszönet érte! - az orbáni PR-nak egyben megfejtve a szijjártói "Rosetti-köveket" is, amelyekkel ki tudja mióta hajigálja pofán a közt. [..]"hogy öntudatlanságomban nélkülözzem a körmönfont fontoskodást sejtető, félhülye szókapcsolatokból összeálló, értelmileg követhetetlen és nyelvtanilag indokolatlanul hosszú mondatszerkezeteket, melyek alatt a lány sokszor teljes joggal érezheti, hogy élete egyik legemészthetetlenebb beszélgetésének nem csak hogy outputja, de vége sem lesz, és nem hogy hamar nem, de soha. mint az talán most is szembetűnő, nekem józanul nem megy."
@márta)): A jobbosoknál ez valami hiánybetegség jele, hogy te nőként mersz megnyilvánulni, pláne az Idoljuk ellenében! Sima nyavalygás, ami leplezni próbálja a jóféle - echte magyarosch - férfierőt kínzóan nélkülöző satnya sorsod nyomorát. :-DDD
@a szív fészkei:
robinmasters.blog.hu/2007/04/24/kioto

@Rodeo36:
nekem valami olyasmi rémlik, hogy egy tag i.sz. 850-es rovás- és helyesírással vezette le az akkori paprikáskrumpli receptjét...
Nem meglepo. Ezek a kepmutatson nottek fel, ez a fo minta, amit mar valszeg az anyatejjel szivtak magukba, nyilvan ok maguk is kepmutatokka valnak. Az ifjonc jobboldali nagytudasuak velemenye meg a nokrol ugy altalaban pedig nem csak a jobboldali velemeny; sajnos, ez ma Mo-n a kozfelfogas fosodra. Ami kivaloan bizonyitja, hogy csak mennyisegi, azaz mertekbeli es nem minosegi az elteres az atlag magyar es a talibok kozott. A temarol Para-Kovacs is irt egy jo szosszenetet a hvg.hu-n (A Polgari Underground Miniszteriuma).

@márta)): A nok nagyobb megbecsultsegere a '40-es evekben nem vennek merget.
Rodeo-kedvenc Vincenték is beszálltak: orulunkvincent.blog.hu/2011/10/26/tisztelt_pelczne_dr_gall_ildiko_tisztelt_ader_janos

Ja, hogy kiakadtak az "öregecskedő feleség" lecserélésére tett szimbolikus javaslaton! (miközben cserélik a pucikák, lásd Arogán és az ő Ceciliája: a dizájnertáskás amazon esete a csipásmacsek szeművel...)
@a szív fészkei:
Igen? Nálad, és a jobbosoknál igy van.
Óh. hát én csak sajnálni tudlak.
@Secnir: time travel, Highlander...whatever LOL grapefruitland
@a szív fészkei:

Mi a problémád?

Az, hogy kinyilvánitottam a véleményem.??
Nem kell nyilvánossá tenni a blogot, akkor majd nem fogok irni.

Nem kell elájulni!!! Azt irtam, ha nem jött volna le, hogy nem egyedi eset!!!
Na, ha ez paprikáskrumpli, akkor abba a globálkapitlista ármány nagyon beletette redvás lábát.
Mert - ahogy én csinálom - az nem ilyen rósejbni lelötybölve gk(lásd fentebb) kecsöppel, hanem kalbásszal/virslivel (csak ha bőrős!!) hagymás pörköltös (igazi lkalocsai pirospaprikától piros) lében együtt főzött finom étek, koviubival vagy ilyesmivel.
Sima nyavalygás,"

Tényleg"??

Hm. A Fabiusnak ez a ponsztja sima nyavalygás)??!!
van ilyen is.
:((
Bocsánat! "posztja"
@márta)): Veled nekem semmi problémám nincs, csak jelzem: még a visszafogottabb jobboldaliaktól is megkapja az ember, hogy baszatlan, randa, ávéhás, odvasfogú - a sor folytatható - picsa valóban, mert itt és máshol mer szólni a renccerük ellen.

Ha neked nem ilyenek a tapasztaltaid, elnézést. Tóta blogján ilyen színvonalas rizsák jöttek jópáruktól.
@a szív fészkei: a vincentet két hisztérika tulajdonolja, teljes a jaffabeütésük még úgy is, hogy már azon gondolkodom, nem mások mint agent provocateur-ök a témaválasztásuk és a felvetések ütősek azután jönnek papagájkommandó becses tagjai "jobbrahajts"-csal és amikor adatokkal meg érvekkel találkoznak bajba kerülnek és jön a: "lőddkiababát" metódus egészen addig -tudod én nem adom fel soha- amíg példáúl: megszámoltam a saját fogaimat és közöltem 32 erre kétségbevonta, videó nincs és van egy gombjuk azzal kizárnak egy mozdulattal utána meg örömködnek, hogy kibaszták aki szétverte a blogjukat és akkor az egész bagázs egyetért -kivéve egyet aki keményen odamondogatott nekik felismerve ugyanezt amit én...most megint én vagyok az utálatos kép és amikor beütök egy liter: haha-t attól meg libabőrösek lesznek
@a szív fészkei:

Te tudsz olvasni? nyilván Igen. Ott van fentebb, amit bemásoltam.
Esetleg folytassam még?????
Egyébként honnan tudjam, hogy jobb- vagy baloldali irja.
Teljesen mindegy ez egy magasröptű" kultúra.
Csak azt nem tudom, hogy ilyen kommentek irásakor van e még lejjebb????

Gyáva, aki nick név mögül ilyeneket írogat.
@márta)): Erősen félreértesz.Nálam úgy van, ha valamit el akarok mondani, akkor teszem. Utána mindenki mond rám ezért, amit akar, az az ő magánügyük. Nem Fabius nyavalyog, nem te nyavalyogsz, hanem ezt a vádat vágják jobboldalinak tűnő személyek (nickek) az ember fejéhez, ha nőként velük ellentétes véleményt vállal.

Ezt kérik ki páran most szerintem férfiként is: Fabius, Vincenték, Tóta a blogszférában - hogy ne már valakinek a neme legyen meghatározó és azon keresztül alázzák, csak mert a véleményével nem értenek egyet! Pláne ne fizetett - hú de jól megfizetett! - minisztériumi állásban munkaidőben, állami gépről tegyék ezt a drága keresztény-konzervatív erkölcsök Grál-lovagjai!

Ha ez sem érthető, akkor sajnálom.
@márta)): Azért ez az egész blogolás legtöbbször álnéven megy. Ezen nem tudok annyira felhorgadni - bár én névvel-képpel is vállalom a FB-on a véleményem sokszor. Ott se írok mást, mint itt.

De ha ez így alakult ki, akkor ez van, elfogadom; a nickek mögé is lehet látni, kialakul mindenkinek az arca elég hamar valódi név nélkül is.

Ami a nagyon gáz, hogy ezt a sértegetést a fiúka kvázi kormányzati erőként teszi és a főnöke nem barmolta le ezért. Ahogy régen Antallék eleinte Csurkánál is mondták ugye, mentegetve a vállalhatatlan dolgait: ez "csupán írói munkássága része", tehát nincs vele az MDF-nek dolga. Na ez a sunyiság.
@a szív fészkei:

Egyáltalán nincs igazad. A Fabius és Te is ezzel nagyon mellé lőtt.
Még egyszer irom lassan) Semmivel sem másabb", hogy arcát megmutató "valakinek" irnak ilyet, vagy egy név nélküli kommentelőnek.
Mindkettő nagyon sértő, gusztustalan.

A posztban leirt történésen kivül, ki kellett volna térnie egy általánsitásra, úgy itélkezni.
De Ő nem ezt tette. Tehát azt jóváhagyja, ha kommentelőket, sértegetnek, saraznak, gyaláznak.
??????
Hol van bebizonyitva, hogy ilyet milyen oldalon állók irnak????

Még annyit) Csatát nyerhetsz Te is és Ő is, de háborút nem.
Egyébként teljesen mindegy.
@a szív fészkei:

Én is nagyon sajnálom, hogy ilyen szépen elbeszéltünk egymás mellett.

üdvözlöm a Fabiust is.
Egyébként értem) A posztot, csak "egyoldaluan kellett volna értelmezni. azt kommentelni.
Szándékosan nem igy tettem.

Igazán sajnálom.
"A rémhírterjesztők kilétének kivizsgálására, létrehozunk egy rémhírterjesztő történelem hamisítással vádolható, személyek felkutatására irányuló szakfelderítő,- tényfeltáró bizottságot. A PAPRIKÁS KRUMPLI akkor is ősi magyar étel!" :P
Szerintem, hogy ki melyik oldalról kommentel, az első szóból kiderül. Amivel semmi baj nincs, mert ez a véleménycsere helye e mai agorán, csak amikor jobb felől rögtön - József attilásan - "Karóval jöttél, nem virággal," esnek az embernek: az érthetetlen. Mert lehet vitázni érvekkel, de ezek legtöbbször azonnal hülyéznek, dehonesztálnak, anyáznak, minősítenek. Nagyon kevés a kivétel, hálistennek ismerek ilyet is.

Őszintén nem értem Navracsicsot: ezt a módszert ő hatásosnak érzi, vagy egyenesen ő adta a parancsot rá? Ezek soha nem mérik fel, hogy mi a szavaik, tetteik hatása? Annyira csak a vakhíveikben gondolkoznak?

Egyébként megszemléltem jobban a kajafotót: ez rósejbnire halmozott sertéssült, ráöntve lecsós szaft.

Kubatov meg e körökben számomra értelmezhetetlen. annyira keresztény, annyira jó párkapcsolatban él vagy mi van? Mert igazi keresztényi életet élő ifjúnak már minek kéne az ő listája? A templomokban nem találnak egymásra a gerliceszívek?
@Palmer Eldritch: Nézd, van arra "todományos" nézet, hogy magyarok az indiánok. Is. tttweb.hu/gyujtemenyek/cikkek/regi/Magyarsag/Osi%20magyar%20nyomok%20eszak-amerikai%20indian%20foldon.pdf A krumpli meg ugye onnan származik, ahogy a paprika is. terebess.hu/tiszaorveny/zoldseg/diszpaprika.html Tehát kár is itt szót vesztegetni tovább igazad van. Ősmagyar étel a paprikáskrumpli, nincs mese!

Csak nem az van a képen, hanem az ősmagyar rósejbni /chips)+lecsó! (hogy németes - szerbes hangzása van, na und...)
@a szív fészkei: Ja: Kubatov úgyis bunyevácznak vallotta magát, szóval ez l`ecsóóóóóó a képen! www.youtube.com/watch?v=8yz4ExtMqYA De édes kis marhaság volt - és bizonyíték arra, hogy a patkányokat se szabad lefideszezni, mert azok okosak, kreatívak, stb., stb..
@a szív fészkei: kereszténydemokrata oldalról kommentálok - ez most valóban kiderült az első szóból.

Az előző hozzászólás visszakanyarodott a bejegyzés eredeti témájához, így igyekszem én is hozzászólni. Nos, nem kapott rá parancsot az IKSZ senkitől, hogy megrendezze a Morus Akadémiát - ez saját kezdeményezés. Egyébként sem szokás ilyesmit parancsba adni – legalábbis a kereszténydemokraták körében nem – szocikat, libsiket, szélsőségeseket nem ismerem ilyen összefüggésben. Ez egy Morus Szent Tamás nevével fémjelzett, több különböző rendezvényből álló sorozatnak az egyik eleme, amelyhez szervesen hozzá tartoznak rendszeres közéleti beszélgetések, közéleti estek stb. Valóban cél, hogy hasonló gondolkodású, konzervatív fiatalok találkozhassanak, de szerintem, ha ebben valaki csak a társkeresést látja, mint lehetséges célt, annak elég szegényes a gondolkodásmódja.

A szalmakrumplival kísért lecsós sertéssült olcsó és finom. Ezen viccelődni persze lehet, de vajon mit kapnánk, ha kaviáros svédasztal lenne a képeken?
@Petiksz:
ollé!
egy autentikus hozzászóló, hurrá!
Akkor fel is tennék néhány kérdést, mind Fabius, mind a kommentelők nevében:
-Morus Szent Tamás - te ugye Szent Morus Tamásra gondoltál?
-Kubatov hogy keveredett a kereszténydemokraták közé? Egyáltalában hogyan engedhettétek be oda?
-Két fiatal, aki nem ismeri egymást, milyen politikai szófordulattal szólítja meg a másikat, hogy felhívja magára (pozitívan) a figyelmét?

várom válaszod...
...mindazonáltal a Morus Akadémia is erősen ellentmondásos. Az academia ugyebár általában művészeti (katonai) (fő) iskola, magas rangú képzéssel.
Nincs is belőle sok.
van a Magyar Tudományos, a Zene, a Szent Pál, oszt kész.
(meg a felcsúti futball. ott is tart. /legyint).
És akkor a Morus Akadémia milyen magas rangú képzést bír adni? Kik a Magas Rangú Oktatók?
@Rodeo36: Biztos, hogy ugyanazt a vincentet olvassuk?
@Secnir: Kérlek engedd meg, hogy a nyilvánvaló provokációt figyelmen kívül hagyjam, és csak a lényeges dolgokra válaszoljak. Az egyik, hogy Kubatov Gábor hogyan is került oda. Nos, a hétvége témája a közéleti közösségépítés volt, amelyben ő szakértőnek számít (bár gondolom, hogy szerinted ez nem válik előnyére, de szerintem igen).

"Két fiatal, aki nem ismeri egymást, milyen politikai szófordulattal szólítja meg a másikat, hogy felhívja magára (pozitívan) a figyelmét?" Remélem, hogy két ismeretlen fiatal a beszélgetését nem politikai szófordulattal fogja kezdeni. De ha mégis, akkor semmiképpen se legyen az, hogy 'Nem tetszik a rendszer. És neked?'
@Petiksz:
"De ha mégis, akkor semmiképpen se legyen az, hogy 'Nem tetszik a rendszer. És neked?'"
sajnos az a helyzet (bkv-zom eleget), hogy az ilyen nyitómondattal ma igenis lehet kapcsolatot nyitni.
nem régi példa: BKV ülősztrájkot folytatott (lezárt egy szakaszt egy hétre és pótlóbuszok voltak, HÉV ritkábban járt, akkor is rövidebb szerelvénnyel), és ennek kapcsán az emberek egyöntetűen kiélték a dühüket a BKV-n (verbálisan). szóba elegyedtek olyanok is, akik csak üldögéltek a héven az év 200 napján, és max a bérletét mutatja fel.
azalatt az egy hét alatt az emberek a bkv szidásától 2(!) mondat után eljutottak egyöntetűen arra a megállapításra, hogy nem tetszik nekik a rendszer. Ez nem most volt, hanem 1-2 hónapja. És nem, nem volt olyan, aki a beszélgetések alatt csak hallgatott volna kukán, vagy figyelt, vagy belebeszélt, de passzív senki sem volt.
Még valami: nekem sem tetszik a rendszer. meg vagyunk olyan 2 és fél millióan, akiknek szintén nem, és 2010-ben nem szavaztak. majd 2014-ben fogunk. akik ott voltak az elmúlt vasárnap, azok szintén ebbe a 2.5-be tartoztak. Elképzelhető, hogy a keresztyénydemokrata fiatalok, miután kijöttek a főiskoláról, majd hazamennek szerető szüleik társaságába, kik pont eligazították a személyzetet a vacsora elrendezése végett, együtt ájtatoskodnak egy órát - nos, nekik igenis szükségük lehet rá.
Vagy arra, hogy emberek közé menjenek, és megismerjék mások véleményét a világról, ne pedig egy más világ képét kelljen 'megtanulniuk', mint követendő példát.
Mondjuk az is lehet, hogy csak fóbiásan zárkózott, akkor meg pszichiáter kell hozzá.
@Petiksz: Szép nemes gondolatok, elismerésem. Csak annyit tennék hozzá, hogy az említett emberek egy picinykét rombolják ez a nemes képet, mint tudjuk: nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani ;)
@Petiksz: Utóbbi mondatoddal teljesen egyetérte, nagyon fincsi - én rakottan is csinálom, akkortól már gyuvecs... :-))

De akkor ne hozzon már a keresztény szóval magát illető párt (nem írom, hogy pártod, hisz nem tudom, mire szavazol ugye) és drága nagytesója olyan rendelkezést, ami viszont másoknak ezt megdrágítja, mondjuk zacsiban megvéve, az "egészséges legyen a kajád, mert különben irgumburgum!" jelszóval, Remélem, érted, hogy nem a menütökön élcelődünk, csak a kormány képmutatásán.

Azon, hogy ott nálatok simán felszolgálnak ilyet - és ennek nem a kaviár, homár, szarvasgomba az alternatívája, hanem a sali, párolt zöldség, szóval az EGÉSZSÉGESNEK MONDOTT ilyesmi - de nagyon sok embert az áremeléssel ettől megfosztanak valahol.

Ha nem echte társkereső is ez az elmélkedő fórumotok, az sem lenne ördögtől való amúgy! Fiatalság hamar lángra kap, pláne, ha szimpatikus hasonló gondolatok is összekovácsolnak két embert. Bocs, hogy mertük ezt feltételezni.

Na de egy Morus Tamás nevével fémjelzett esten - bocsáss meg megint - mit keres egy Kubatov?? Akinél cinikusabb és semmi másban, mint az őt megfizető hatalomban hívőbb embert keveset hord hátán ma a föld? Persze ez is hit, a legtöbb mai embert sajna ez mozgatja, nincs illúzióm. De ez így deklarálni?

Morus tudtommal egy, a korát bőven meghaladó szellemi és humánus ember volt és morális tartásáért az életét adta. Ehhez nekem Kubatov, a Listás, mint díszvendég kicsit nonszensz.

Jó együttgondolkodást és társalgást és ott szövődő szép szerelemeket egyébként! :-)
@Secnir: Egy srófra járunk: most olvastalak csak, mivel a levelézesemben is láttam a petikszi kommentet hozzám, azon melegében írtam.
@Secnir: Most megnyugtattál. Ha 2 és fél milliónak nem tetszik a rendszer, és nem szavaztak 2010-ben, akkor ez 2014-ben is maximum 1,5-2 millió 'nem tetszik a rendszer' szavazó; ez még mindig KDNP-Fidesz kétharmad.

Miután kijöttem a főiskoláról, furcsa mód egyébként nem az volt a helyzet, hogy a szüleim a személyzetet igazgatják és napi egy órát ájtatoskodnak. Sőt, még egyetemre jártam, amikor már dolgoztam, és nem zsebpénzért, hanem megélhetésért. Ha hiszed, ha nem, amit eddig elértem, azt jórészt saját erőből értem el (a szüleim addig támogattak, amíg tudtak, amiért a mai napig hálás vagyok nekik - de ez nem volt végtelen). Azért tetszik a rendszer, mert lehetőséget ad arra, hogy ha tanulok, dolgozom, küzdök a céljaimért, akkor lehetőségem van elérni azokat. Ha kimegyek tüntetni október 23-án, és végighallgatom Dorottyát, aki szoci, libsi és anarchista rigmusokból összerak egy hallgathatatlan kompozíciót, azzal sem én nem jutok előrébb, sem a környezetem.

Szerintem mielőtt leírnád, hogy szerinted milyen lehet egy fiatal kereszténydemokrata, tanácsos lenne megismerned egyet.
Rohadtul sokan vannak, fiatalok, öregek, középkorúak, hochműveltek és abból némi mínusszal eléldegélők, akiket ez a nemteccikezés hoz össze. Vagy mert belemart már a húsába a dolog - lásd kis hülye chips-példa- vagy mert, nem személyesen érintett, de ahogy orica kommentelő írta múltkor Tótára, tart ott morusi értelemben, hogy neki a más húsába vágó dolgok is fájnak. És nem csak akkor sikít felháborodva, amikor már neki sincs melója, nyugdíjas, lehetősége. hanem picit előbb.

A fiam is kint volt a tüntetésen, pedig ő jól járt az adóbűvészkedéssel és megtehette, hogy maradt a manyupban - egyálalán leszarhatja ezeket, nem függ az állása tőlük. De fáj neki mások kezdődő vagy épp bebetonozódott nyomora és ezért büszke vagyok rá.

Egy nagyon krisztusi elveket követőnek pedig millás tüntetés nélkül is látnia kéne, hogy szakad széjjel mexikói szappanoperai módon Magyarország a kevés nagyon gazdagra - akit minden módon segít Orvbán - és a kapaszkodó vagy már mindent el is engedő semmi ágán hintázókra. Nekem ez nem tetszik, holott szép helyen, kellemesen fűtött szobában internet mellett, viszonylag jó kajákon élek.
@a szív fészkei: Ha legközelebb majd emelkedik a jövedéki adó vagy az ÁFA, akkor majd gyalog vagy biciklivel megyünk, és véletlenül sem busszal/vonattal/kocsival. Nehogy valakinek szemet szúrjon, hiszen az áremeléssel a kormány nagyon sokakat megfoszt az utazástól.

Kubatov Gábort azért nem szeretném morálisan értékelni, mert nem tisztem megvédeni őt, és nincs is értelme, és nem is lenne tisztességes egy meghívott vendég jellemvonásairól egy blog kommentjei között értekezni. Ami viszont tény: Kobatov Gábor átvette a Fidesz, mint szervezet építésének feladatait, valamint a 2010-es kampány megszervezését. Az eredmény: 2/3-os győzelem, és Európa egyik legjobban szervezett és legerősebb néppártja (néppárt = az EPP tagja, mielőtt valaki félreértené). Ez talán elég ahhoz, hogy kimondhassuk: közösségépítés terén van mit tanulni tőle.
@Petiksz: Számolni tudni kell, Kedves Peti, aki ikszes! Most ebbe nem mennék bele, tekintve a népességfogyást és a határon túliak szavazóképességét és hajlandóságát tekintve, azonban:
"Ha kimegyek tüntetni október 23-án, és végighallgatom Dorottyát, aki szoci, libsi és anarchista rigmusokból összerak egy hallgathatatlan kompozíciót, azzal sem én nem jutok előrébb, sem a környezetem."

Ha azon fertőzött sorokat tételesen meg tudod cáfolni, fejet hajtok.
Főként, ha a "KDNP-Fidesz" (haha) kétharmad meglenne 2014-ben, azon lepődnék meg a legjobban.
Kérlek, mentsd el fogadásunkat, melyet itt és most felajánlok:
Ezen sajnálatos esetben hajlandó vagyok Morus Szent Tamás (Az államférfiak és jogászok védőszentje)hivatalos ünnepnapján (június 22-én) ellátogatni Hozzátok egy kis ismerkedésre a fiatal kereszténydemokratákkal!

Nertársi Üdvözlettel

a dörrögzolt ám!

Amit akartok, hogy Veletek tegyenek az emberek, Ti is tegyétek velük.
Máté 7.12
@Petiksz: Most adsz lehetőséget, hogy ismerkedjünk veled. Szerinted tehát, ha jól értlek, a libsibolsi kintlévők nem küzd/ött/enek a céljaikért, csak úgy elvannak, mint a szilvabefőtt és direkte ágálnak hülye rigmusokkal a drága jó hatalom ellen. ami pedig hogy segíti őket. Hacsak így nem.

Meg fogsz lepődni - mert te meg nem nagyon ismerhetsz valódi libsibolsit, azok is tanulnak, dolgoznak, továbbképezik magukat, leginkább a saját pénzükön (vagy a szüleikén, ha az oknak még van) csak mivel nem Orvbán-indulót fújnak, kevesebb álláslehetőségük van itthon. Érdekes módon nem kapkod utánuk Navracsics jóelvtárs, pedig esetleg van a PTE-n kívül is jogász meg ilyesmi képzés. de valahogy... Elhiszem, hogy aki huszonévesen főfunkci lesz minisztériumban lojalitásból kifolyólag, az boldog ma.-

De szerinted, keresztényi szempontból megengedhető, hogy állami gépen, állami munkaidőben minisztériumi díszpinty - kiknek nem kicsi fizuját az adófizetők, köztük a nemteccikezők is összedobják ugye - fikázzon alpárian másként gondolkodót, nőiességében letámadva? Neked lehet olyan véleményed, kormánnyal lelkesen egyetértő, amilyet csak akarsz, senki nem küld el itt sem sehová ezért. Nem firtatjuk a szexuális szokásaidat sem ennek örvén. De én pl. saját pénzemen fizetett saját gépemen tenném, ha odáig süllyedeznék. Nem Navra bácsi mellől de álnéven.

Ha nem érted, akkor nem.

Anarchistát egyébként ott kint én nem hallottam, mindenki egy élhető, demokratikus köztársaságot akart, nem Orvbániát. Ahol nemcsak nektek zászló a tanulni, dolgozni vágyókat e szerint szelektálva.

Amúgy megmondta bülbülötök, Szijjártó, hogy csupáncsak néhány el/megtévedt ember és csoport volt csak kint lézengeni. Mit érdekel akkor ez a törpe minoritás by Antall titeket?
@Petiksz: Ja, a KGB-től is lenne mit.

Hogy mit művel a kormány az üzemanyagok adójával, azt majd hallgasd meg mától az utcán, nagyon értelmes és előremutató dolgokat tesz a harács jegyében, ja. Élvezd, örülök, hogy ennyire tetszik.
@a szív fészkei: jav. nektek áll a zászló (amit a keleti szél fúj ugyebár, kezdhetnétek valami onnan jövő tannal is ismerkedni)
@a szív fészkei: Sajnálatos módon a Szent Bibliából vett idézetekkel (is) lehet mindent igazolni, pro és kontra.
Például a Szent Vörösfülű Bülbül -(kép jobbra fent)
hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%B6r%C3%B6sf%C3%BCl%C5%B1_b%C3%BClb%C3%BCl- jelmondata lehetne:
Minden lehetséges annak, aki hisz!
Márk 9.23
@Petiksz:
"Most megnyugtattál. Ha 2 és fél milliónak nem tetszik a rendszer, és nem szavaztak 2010-ben, akkor ez 2014-ben is maximum 1,5-2 millió 'nem tetszik a rendszer' szavazó; ez még mindig KDNP-Fidesz kétharmad."

ezt már kifejtettem máshol, de segítek neked is számolni: ha 1,5m fidesz-kdnp, 2m 'nemteccikarencer', 350000 mszp, 300000 jobbik, 100000 lmp, az máris:
47% nemteccik
35% fidesz-kdnp
8% mszp
7% jobbik
2% lmp.

ööö...
...akkor mennyi is a kétharmad?

más:
magadról: főiskola. egyetem. szülői támogatás.
"Azért tetszik a rendszer, mert lehetőséget ad arra, hogy ha tanulok, dolgozom, küzdök a céljaimért, akkor lehetőségem van elérni azokat."

magamról: technikum. katonaság. félárva. két testvér felnevel. legtöbbször 2, néha 3 munkahely. állami segítség = 0.
"Azért nem tetszik a rendszer, mert nem ad segítséget ahhoz, hogy ha tanulok, dolgozom, küzdök a céljaimért, akkor lehetőségem legyen elérni azokat."

"Szerintem mielőtt leírnád, hogy szerinted milyen lehet egy fiatal kereszténydemokrata, tanácsos lenne megismerned egyet."
ööö...
...sok embert ismerek (meglepődnél mennyit), de egy sem az. Keresztényeket ismerek. Demokratákat is.
De a metszetük messze nem fedi le a kereszténydemokratákat.
@a szív fészkei: "De szerinted, keresztényi szempontból megengedhető, hogy állami gépen, állami munkaidőben minisztériumi díszpinty - kiknek nem kicsi fizuját az adófizetők, köztük a nemteccikezők is összedobják ugye - fikázzon alpárian másként gondolkodót, nőiességében letámadva?" Kire gondolsz?
@a szív fészkei: Lao Ce-nek tulajdonítják Orbán Viktor felé:
"Az út, amiről beszélsz, nem az, amin jársz."
Más szavával: "nem az a fontos, amit mondok, hanem az, amit teszek!" (utóbbi lehet, nem pontos, de nem is klasszikus még:-)!
@Petiksz: öööö...Semjén Zsoltra netán?
""Nem a Vatikán ragadt le a középkor és az újkor határán, hanem az SZDSZ Szodománál."
Vagy a volt SZDSZ nőtagozatára estleg, mint "bizonytalan" nemi identitásra?
index.hu/belfold/nemi0805l/
@Secnir: akkor szerinted a képlet úgy nem helyes, hogy [Nemteccik]=[összes szavazókorú állampolgár]-[kormánypárti szavazó]? Én így számoltam. Nemteccik nevű pártról még nem hallottam, csak 4K!-ról, DK-ról, LMP-ről, MSZ(M)P-ről, Jobbikról, JESZ-ről... én megértem, hogy nekik nem tetszik a rendszer - talán akkor kellett volna olyan rendszert építeni, ami tetszik, amikor lehetőségük volt rá (a jobbik kivétel, de nekik nem is legyen lehetőségük).
@Petiksz:
mi több, a kereszténydemokraták -akik a fidesz nélkül most a parlamenten kívül ácsorognának- messze nem tekinthető 'néppárt'-nak. Nem tudsz mondani a kdnp-nek egy olyan intézkedését sem, ami a NÉP érdekében került volna a T. ház elé.

Ingyenes szalonkakilövés nem játszik.

(néppárt? áh. /legyint)
@namitirok: gondolom arra gondol, hogy az SZDSZ a női esélyegyenlőség (egyébként nagyon is támogatandó) álcája mögé bújtatva a nemi szerepek összemosását próbálta elérni. Mi a baj azzal, hogy ez nem tetszik egy kereszténynek?
@Petiksz:
tájékoztató jelleggel: a vasárnapi tüntetésen DK, LMP, MSZP, JESZ nem volt kint (2-3 fő, mint megfigyelő, esetleg).
" talán akkor kellett volna olyan rendszert építeni, ami tetszik, amikor lehetőségük volt rá"
LMP? DK? Mikor?
@Petiksz: Arisztotelész szerént:
"A hat államforma [szerkesztés]
Ezek helytelenek vagy helyesek attól függően, hogy a vezetők kizárólag saját magánérdekükre gyakorolják-e a főhatalmat, vagy a köz javára.
Ezek közül három a helyes államforma:
a királyság (basileia), melyben egyetlenegy ember gyakorolja a közjó érdekében a legfőbb hatalmat;
az arisztokrácia, melyben egynél többen ugyan, de azért mégis kevesen szintén a közjó érdekében gyakorolják a legfőbb hatalmat;
a tulajdonképpeni politeia, vagyis a cenzusra alapított köztársaság; melyben a tömeg, a sokaság gyakorolja a közjó érdekében a legfőbb hatalmat;
a három helytelen államforma pedig – ez utóbbiak rendre az előbbiek elfajulásai:
a türannisz elfajulása a királyságnak, ugyancsak egyetlenegy ember gyakorolja, de nem a közjó érdekében, hanem a saját maga előnyére a legfőbb hatalmat;
az oligarchia elfajulása az arisztokráciának, ebben egynél többen ugyan, de azért mégis kevesen a saját magánelőnyűk érdekében gyakorolják a legfőbb hatalmat;"
Forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Arisztotel%C3%A9sz_%C3%A1llamformatana

Ha innen indulok ki, jelenleg a demokráciából átkerültünk az oligarchába(már a Gyurcsány-időszak is ide tartozhat), mely után épül a türannoszi rendszer.
Ezzel lehet vitatkozni, nem azzal, hogy Böszörményi Nagy Gergely közhivatalnokhoz méltatlan hangvételű bejegyzést írt.
Szerintem.
/me legyint
akinek a vitaképessége alapvetően kimerül a libsibolsi és más elcsépelt szavak emlegetésével, az nem méltó normális gondolkodó emberek társalgásához:
- stílus maga az ember
Pardony, a demokrácia kimaradt, pedig lényeges:
"a demokrácia elfajulása a politeiának (Arist. Polit. III 4, 7; 5, 1, 2; III, 1, 6; 11, 10; IV, 2, 1), ebben a sokaság, a tömeg a saját magánelőnyére gyakorolja azt".
A kétharmad erre már nem vonatkozik, bárhogy hivatkoztok is rá, unortodoxok, ugyanis a magánelőny nem tömeges!
lásd végtörlesztés, annak lehetőségei.
@Secnir: 2002-2010. Ugyanazok az emberek, más nevű pártokban. Ja persze, Schiffer nem volt ott - ő akkor a ZP-t védte ügyvédként, pl. amikor nem akartak beengedni két romát, csak mert barnább volt a bőrük az átlagnál (igen, jogerős, hogy rasszisták voltak - dr. Schiffer András által védve).
@Petiksz:
"Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadott."
Mármint a Párt! Fel,támad ott!
@Petiksz: Azért ez is kemény csúsztatás. A női szerepek - és mindegyiket gyakorlom, hidd el - ne jelenthessék a nő csakis ezekbe való bebetonozását, csak ennyit akartak elérni.

Lehessen mindenki - nő vagy férfi, mindegy - az, ami akar lenni a XXI. században: csak anya, feleség, vagy esetleg anya, feleség és bárhol karriert építő ember, esetleg se nem anya, se nem feleség, csakis karriert építő ember,stb. Ha olyanja van, akkor lehessen nyugodtan egy fiatal lány rap-pelve ellenzéki is és ne kaphassa meg ezért miniszteriális suttyóktól munkaidőben a magáét.

Na még Szodomára visszatérve, örökös gumicsontokra: azt akarták elérni, hogy valaki nemi irányultsága ne jelentsen hátrányt minden egyéb vonalon is. Tehát igenis, egy homoszexuális ember - és hányan lehetnek ilyenek igaz keresztények között is olyanok, ja, ja www.otkenyer.hu/ - minden állampolgárt megillető jogoknak lehessen birtokában. És ne ez határozza meg elsősorban őt, hanem az, hogy milyen munkaerő, ember, stb. A szexualitása - amíg nem ütközik törvénybe - legyen a magánügye, ezért kár, bántás ne érhesse... (Ennyit akart a szadesz: ez messze nem azonos a jobbos kedves toposszal, miszerint libsi szakállas bácsik kúrogatnak boldogan kisfiúkat) Na mert a ti térfeleteken focizók is szokták ezt tenni szakmányban nagy intézményrendszer háta mögé bújva és mostanáig általa kimosdatva. Az nem Szodoma?
@Petiksz: Emberek váltogatják pártjukat, mint a gatyát érdekük szerint - hát ez is sikamlós talaj a kormánypártoknak ugye. Ott most mindenki habfehér, a vöröset valaki lemosta már róluk rég. :-DDD
@a szív fészkei: Kiegészítve: lehessen mindenki az, ami akar lenni - ebben se játsszon szerepet, milyen a neme, de ha egy nő csak anya, stb. akar lenni, legyen az és csak az, ha meg tud élni ebből; ha pedig épp nem az akar lenni, akkor azt fogadja el a társadalom. és ne ítélkezzék egy Harrach és egyéb hiteltelen ember szájával róla.

Emberek más pártokban: Hoffmann Rózsa. Jaj de el volt szegénykém nyomva a hetvenesekben a minisztériumi főelőadó posztján! Azóta se heverte ki, ahogy látom. :-DDD
Hogy mennyire meg van elégedve egy olyan valaki, aki nem liberális téveszmékben fetreng, a mai helyzettel: velemenyvezer.blog.hu/2011/10/26/fidesz_allam_adoallam
@a szív fészkei: mint az ikon :D
/kicsit, csak nagyon picit, de ellentmond DON debrecennek/
Leminősítéstől tart, és bankot alapítana Matolcsy
A kormány jelenleg is együttműködik a Nemzetközi Valutaalappal, hitelszerződésről azonban nem tárgyalnak...

www.portfolio.hu/gazdasag/leminositestol_tart_es_bankot_alapitana_matolcsy.157497.html
@a szív fészkei: Na most egy jobboldaliak által is skizónak mondott politikával hogy lehetnének elégedettek az emberek?!

Vagy similis simili gaudet - tehát őrüljünk meg mind testületileg?
@a szív fészkei: mint az ikon :D
/kicsit, csak nagyon picit, de ellentmond DON debrecennek/
Leminősítéstől tart, és bankot alapítana Matolcsy
A kormány jelenleg is együttműködik a Nemzetközi Valutaalappal, hitelszerződésről azonban nem tárgyalnak...

www.portfolio.hu/gazdasag/leminositestol_tart_es_bankot_alapitana_matolcsy.157497.html
@Petiksz:
"Ugyanazok az emberek, más nevű pártokban"
most a kedvedért megnéztem az mkogy.hu-n az LMP képviselőit: egyedül a Mile Lajos volt az országgyűlésben, egyszer, 90-94-ig.
Jobbikból Zakó László FKGP majd MIÉP, Rozgonyi-Miép-jobbik, Balczó-Miép-jobbik
KDNP: Salamon-mdf-fidesz-mdf-fidesz-kdnp, Semjén-mdf-kdnp-fidesz-kdnp, Szászfalvi-mdf-fidesz-mdf-kdnp
Fidesz: BaloghJ-fkgp-fidesz, Bencsik-szdsz-fidesz, Csampa-mdf-fidesz, Czira-fkgp-fidesz, DemeterE-mdf-fidesz, ÉkesJ-mdf-fidesz, Font-mdf-fidesz-mdf-fidesz, Fülöp-fidesz-mdf-fidesz, Hanó-fkgp-fidesz, Hende-fidesz-mdf-fidesz, HorváthL-fidesz-szdsz-fidesz, Hörcsik-mdf-fidesz, Lezsák-mdf-fidesz, Pichler-fidesz-mdf-fidesz, SimonM-fkgp-fidesz, SzabóE-szdsz-fidesz, Turi-kovács-fkgp-fidesz, NémetZs-mdf-fidesz, VargaI-mdf-fidesz, Vincze-fkgp-fidesz
MSZP: mind MSZP-s volt.

ebből számomra az derül ki, hogy van jónéhány párt (fidesz, kdnp), ahol a szélkakasoknak lett volna lehetőségük megfordítani a világot, és mégsem tették. az LMP-ről speciel nem lehet elmondani ezt.

más
volt egy elszólásod: MSZ(M)P. tudod mi a különbség a kettő között, vagy csak beírtad heccelni az embert?
ááááááááááááááááá sííííííííírok a fájdalomtól, ehhez már nincsenek szavak:

Az ikon:

Matolcsy György szerint az általa képviselt, nem ortodox közgazdasági eszközöket is bevető gazdaságpolitika a történelemben egyszer már bizonyított: a világháború utáni újjáépítés ugyanis kizárólag ilyen gazdaságpolitikákra épült. Véleménye szerint, ha az Orbán-kormány a Bajnai-Oszkó-féle gazdaságpolitikát vitte volna tovább, akkor most Magyarországon is ugyanolyan válság lenne, mint Görögországban
@Cirbi: és most hogy matolcsiné férje van a nemortodoxxal... így még a görögöket is lehagytuk... előzi őket a gyorsnaszád
A cél tehát a csillió-billió-bilforint, még jó hogy csak magunkal kell versenyezni.......
@Petiksz:

Kedves Próbálkozó!

Tisztelném igyekezetedet, de nem áll módomban.

Mindig ez a vége, mikor valaki sokat próbálkozik olyan érvekkel, olyan tudással, ami nem alapozza meg szándékát, meggyőzni valamiről a Varánusz Klubbot, valamiről,amit az itt lévő törzsközönség másként gondol.

Secnir érzékletesen szemléltette már, de nem bírom ki, hogy ne tájékoztassalak arról, hogy ami neked jó, azt tiszta szívvel és fejjel más elutasíthatja, akár gyűlölheti is. Ne legyél tévedésben, meg is teszik pár százezren, lassan millióan.

Mikor azt mondtad, hogy:
"Azért tetszik a rendszer, mert lehetőséget ad arra, hogy ha tanulok, dolgozom, küzdök a céljaimért, akkor lehetőségem van elérni azokat.", akkor messze nem keresztényi gondolatokkal jutalmaztalak.

Mert tanulni nem tanulhattam, mert komoly munkát végezve sem tudtam megfizetni.
NAGYON SOK barátom dolgozna, de nem dolgozhat, mert a rendszer nem teszi lehetővé, amit te úgy dicsérsz.
Valahogy nem sikerül visszavezetni őket a munka világába és bármivel próbálkoznak, sikertelenek. Egyre többen.
Képzeld el, ők is küzdenek a céljaikért. Egy normális életért.
Mivel az nem elérhető számukra, új célokat találnak.
A rendszert, a rendszert üzemeltetőket.

Ajánlanám, mint szijjártónak, gyere el a baráti körömbe, dicsérd a neked tetsző rendszert!

Biztonságodat nem, de mást tudnék garantálni!
@márta)): Az, hogy Szíjártó nem olvassa a kommenteket, nem jelent semmit. Ez bármelyik narancs-trollról elmondható. ;)
@Deathstick: "csak mennyisegi es nem minosegi az elteres az atlag magyar es a talibok kozott". Nem tudom mi a baj a talibokkal?! Helyesen viszonyulnak a nozeshez es harcolnak a hazajuk szabadsagaert. ;-)))
@nemecsek ernő áruló:

Nálam ez már nem hír. Nem is érdekel.
@Secnir: Jelzem, Tarlósolegkosevoj is szadesznyik volt kezdetben. Már ameg jó lett főpolginak is nyilasszínház-baráti kör alapítónak.
@Cirbi: Szerintem a grazi pszichiáterek ügyfélkörének bővülését láthatjuk itt. Mégis munkahelyet teremtenek a fiúk, csak nem itt és nem úgy, ahogy ígérték. De az osztrák lélekkurkászoknak már nem kell aggódniuk, melójuk lesz.

Mintha Orvbánék is dicsérték volna a görög csődbe lavírozó Bajnaiék munkáját múltkor, nem? index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/14/zarszamadas/?rnd=772
@Kijelölt Felelős: Ja, ezt nem is értem, mi ez???

Viszont szegény Demján szentesi vállalkozása bedőlt. Pedig ő ugye mennyire akar dógozni, előre haladni, stb. és még ő is megbotlik néha. Pedig hisz (főleg a vezérében), gondolom keresztet is vet, ahányszor kell, van is mit elővennie a sifonérből.
@Kijelölt Felelős: Szerintem elég higgadtan és kulturáltan próbáltuk jelezni neki - lejárhatott a munkaideje valamely minisztériumban, mert jó ideje eltűnt - hogy minden világok legjobbika csak neki meg a hasonszőrűeknek jött el Orvbánnal.
@a szív fészkei: Igaz, viszont mikor megmondta a Vezére (Hofi bele is halt), hogy az ország nem lehet ellenzékben, tehát mi nem vagyunk az ország.
Ez nem a görög csőd felé vezető út, hanem diadalmas elspriccelés az Eu lomha teknőjétől: www.vg.hu/penzugy/devizapiac/matolcsy-a-melybe-rantotta-a-forintot-361082
@Cirbi: Azoknak már csak a jóisten nem üzent. (pedig azzal még mennének is valamire.) Ja, Kossuth Lajos se. Pedig esni eshet... (a forint pl. nagyon is)
@Secnir: ezeknek az embereknek milyen elveik vannak? erkölcs, tartás, gerinc, hallottak már ilyesmiről? megélhetési politikusok, rosszabb kategória mint a megélhetési bűnöző
@glaci 0808:
Semjén-mdf-kdnp-fidesz-kdnp
ő például? :-)
Font-mdf-fidesz-mdf-fidesz
vagy
Salamon-mdf-fidesz-mdf-fidesz-kdnp
vagy
Szászfalvi-mdf-fidesz-mdf-kdnp

igazából ők olyan határozatlanok. Nem tudják eldönteni, hogy mely párt is az igazán hozzájuk illő. Tétován keringenek a parlamentben, nem találják a helyüket...
nem csodálkoznék, ha egyikük-másikuk (az előző kommentemben felsoroltak közül) 2014-ben más párt színeiben idulna, mint vér4K!-s, vagy ősDK-s.
@Secnir: hát ne is fogadj, mert úriember biztosra nem fogad ;)
@Cirbi:
meg arra is kíváncsi leszek, hogy a ciklus végén hányan fognak átülni a DK frakciójába, és 2014-ben DK-s (szigorúan listán, mint eddig) -ként indulni...
@Kijelölt Felelős: A vége kicsit hajazott Zagyva György Gyula "a folyosón megbeszéljük" szövegére. A testi épségem fenyegetése kicsit kifordult politikai 'kultúrát' tükröz. Tartalmilag pedig: Sajnálom, hogy nem tanulhattál - bár azt munka mellett is lehet, én is csináltam már (és csinálom most is), és még sokan. A rendszer meg senkit sem akadályoz abban, hogy dolgozzon, de munkát nem a kormány, hanem a vállalkozások fognak adni. Így gondolom, mert nem vagyok szocialista. A szocializmus már egyszer megbukott.
@a szív fészkei: Ha jól értem, itt sokaknak az a kényszerképzete, hogy egy minisztériumban ülök, és arra költöm az adófizetők pénzét, hogy kommentekre válaszoljak.

Nos, egy magáncégnél dolgozom, én magam is fizetek adót bőven (félreértés elkerülésére: a munkáltatómnak pontosan 0 forint bevétele származik költségvetési szervtől). Valóban munkaidőben írtam a kommenteket, ami miatt tovább is maradtam bent, hogy ledolgozzam az időt. Mert GDP-t kell termelni.

Azzal, hogy 2010-ben kormányváltás történt, a szakmai karrierem és az anyagi körülményeim nem lettek sem jobbak, sem rosszabbak. De szívesebben megyek dolgozni, szívesebben fizetek adót, és szívesebben veszek részt a közéletben, mert azt látom, hogy most van értelme. Jó irányba mennek a dolgok, erős országot építünk, és éppen ezért nem tetszik, hogy még mindig van egy csomó elégedetlenkedő, aki visszahúz. (Igen, azért kell építeni, mert most nem erős. De nyavalygással nem, csak kemény munkával jutunk előre.)

Vallom, hogy bűn nem kihozni magunkból a maximumot, de még nagyobb bűn az, hogy ha már nekünk nem sikerült, akkor "dögöljön meg a szomszéd tehene is" alapon visszahúzni másokat. Mivel keményen megdolgoztam azért, amit elértem, és látok magam körül sokakat, akik szintén kemény munkával építettek fel valamit saját maguk, a családjuk és a közösségük számára, nem tudom elhinni, hogy ez másnak nem sikerülhet, aki igazán akarja. Persze sajnáltatni magunkat mindig könnyebb, de azzal nem jutunk egyről a kettőre.

Ja, hogy nincs munka? Hát kérem olyat kellett volna tanulni, amire van kereslet. Mint a kommentezők körében ismert, elindítottuk a gyerehaza.org kezdeményezést, aminek szeretném bemutatni az egyik okát (sok másikkal egyetemben): nonszensz, hogy beruházások maradnak el Magyarországon, mert nincs elég képzett, nyelveket beszélő mérnök, informatikus stb. Mielőtt valaki felteszi a kérdést, hogy miért nem teremt a kormány munkahelyet, tegye fel magnak azt a kérdést is: Vajon eleget tanultam, megfelelő szakmát tanultam ahhoz, hogy hasznos munkát tudjak végezni?
@Secnir: aki arra képtelen ,hogy eldöntse hol a helye, az honnan veszi a bátorságot, hogy ő hozzon döntéseket olyan dolgokban , amik milliók életére vannak( mostanában egyre rosszabb) hatással
@Petiksz: szerintem Te nagyon fiatal vagy ahhoz hogy ítélkezz! Te még azt hiszed, én már tudom!
Ami most itt folyik az odavezet, hogy semmilyen szakmában nem lesz elegendő szakember! Nincs termelés, gyártás, hozzáadott érték. Mikor láttál élő agysebészt? Kukásautót? Akkor melyikre nagyobb a kereslet?
@Petiksz:
"Mint a kommentezők körében ismert, elindítottuk a gyerehaza.org kezdeményezést, aminek szeretném bemutatni az egyik okát (sok másikkal egyetemben):"

1. külföldről haza? a következők esetén jönnek:
-normális fizetés
-átlátható, változatlan adórendszer
-normális egészségügyi ellátás
-a ledolgozott munka után becsületes nyugdíj
na ezek nincsenek.

2. "Hát kérem olyat kellett volna tanulni, amire van kereslet."
érdekes, nekem 4 szakmám van, mégis nehézkes az elhelyezkedés. igaz, van olyan, amire van kereslet - nógrádban bruttó 80-ért.

3. "nincs elég képzett, nyelveket beszélő mérnök, informatikus stb."
van, ne aggódj. de azok most azt kérdik tőlem: "nagy menüvel adhatom?", mivel ott van életpályamodell. IT szektorban elhelyezkedni pedig lehetetlen - diplomásként. ugyanis azokat nem keresik, mivel nincsen szakértelmük. leírom még egyszer: SZAK-ÉRTELEM. nem egy általános diploma. Én egy kétdiplomásnak magyaráztam el az Active Directoryt - egy napom ment rá, hogy NAGYJÁBÓL fogja, miről van szó, mi is lehet az. Meg további két hónapom, mire munkába tudtuk állítani (egy gyakorló informatikusnál megmondom a domain nevét, kap accountot, a többi az ő dolga, kap rá két napot, hogy megismerje a rendszert). És még két hónapig dolgozott, aztán kilépett, nem bírta a stresszt. Nem kifizetődő egy cégnek sem, hogy 4 hónapig betanítson egy embert, aztán kezdje elölről.

4. "nonszensz, hogy beruházások maradnak el Magyarországon"
okai:
-évente kétszer változó adózási rend
-évente összevissza kivetett helyi adók
-évente a vállalkozásokat súlyosbító törvények

más?
@Petiksz: Te azért érzed jól magad ebben az országban, mert amikor még jól lehetett élni ebben az országban akkor még karonüllő lehettél! 40 felett, több diplomás, több nyelven beszélő emberek,több éve eszik a munkanélküliek keserű kenyerét, miközben elvtelen ostoba emberek rossz döntések sorozataival ellehetetlenítik az embereket. Szerinted ez faja?
index.hu/gazdasag/magyar/2011/10/26/uj_27_-os_adot_vezetne_be_rogan/?rnd=67

Toni, a kretén, újra alkot... Valaki verje már fejbe ezt a szerencsétlent! Azt mondta már valaki, hogy ez a kisköcsög mennyire kártékony?
Komolyan aktuálisak lesznek azok a lámpavasak!
@Boli: Nem túl keresztyéni, amit írsz!
"Az új adószabály azzal zárul, hogy lesz majd egy külön törvény, amely a társadalmilag hátrányos helyzetűekre, a munkanélkülieket foglalkoztatókra, illetve a pályakezdőket alkalmazókra kedvezményt engedélyez."

Kócsolom, a külön törvényt mikor tetszik "megálmodni" aRogán bácsinak?
Tervezhetőség, nem Fidesz a neved, ez mán tuti!
@glaci 0808: Jajj annyira sajnálom, hogy nem sírom vissza Kádár kommunizmusát. Kérj egy éves vízumot Észak-Koreába, aztán gyere vissza, és meséld el, milyen volt. De kérlek gyere vissza mindenképpen, mert a) Magyarországnak mindenkire szüksége van b) épp az "el lehet menni Magyarországról" típusú politikusok ellen próbálok tenni.
@Petiksz: Nem, te egy nagyképű farok vagy, nem demokrata, sőt, még keresztény sem.
Sajnálom, hogy kik kellett mondanom, de ideje, hogy szembesülj vele és magadba szállj, ha más még nem világosított volna fel!

"Ne unszolj, hogy elhagyjalak, hogy visszaforduljak tőled. Mert a hova te mégy, oda megyek, és a hol te megszállsz, ott szállok meg; néped az én népem, és Istened az én Istenem. A hol te meghalsz, ott halok meg, ott temessenek el engem is. Úgy tegyen velem az Úr akármit, hogy csak a halál választ el engem tőled."
@namitirok: Köszönöm a felvilágosítást. Most magamba szállok, és mélyen elgondolkodom ezen. A nagyképű faroknál azért lehetett volna valami fantáziadúsabbat kitalálni, de végül is a stílus maga az ember.
@Petiksz: Kösz, a kioktatást mind a hány? éveddel - tanultam én is. Meg a férjem is, meg a gyerekeim is. Meg azok is, akiket úgy rúgott ki kedvenc kormányod páros lábbal, mint a huszonegy. Iszonyú komoly tudást szórt ki a kedves, oly erős országot - mindenhol röhögnek rajtunk már és épp leminősítenek - építő vezetőd parancsára a tévé, a rádió, olyanokat, akiknek nemzetközi reputációjuk volt. Ja mert nem néma bólogató fikuszt adtak elő esetleg tévéműsorban, hanem mertek kérdezni.

Még az eddig agyon hájpolt, eléggé jobbos Jankovits Marcellt - most lesz 70 éves - is menesztették, mert nem volt elég lojális, pedig tehetsége azért van neki. Tanulta is a magáét.

Örülök, hogy magáncégnél ilyen lelkiismeretesen dolgozol, de a szöveged alapján lehetnél Navra bácsi védence is. Azonkívül kedves nagyon keresztény ifjú, mindenki nem lehet informatikus, csak szólok.

Mert az nem tud gyerekre vigyázni, kenyeret sütni, filmet rendezni, utcát söpörni, tüzet oltani, hajléktalant gondozni (akiket az erős embereitek csak üldözni bírnak) hogy én is demagóg legyek. Ez a vérpökhendiség az, mindig ami felfeslik a nagy ájtatósmanó stílus alól, ha megpiszkálnak titeket, hisz mind ezt nyomjátok: hogy ti dolgoztok és nektek ez mind jár, a többi maga tehet mindenről. Keresztényi alázat és empátia ruhatárnál leadva, aztán a lecsós szelet bekajálása után meg kiváltva?

Kösz: meggyőztél, milyen az igazi ifjútörök kereszténydemokrata. Pont, amilyennek elképzeltem. Amúgy Jézus volt a legnagyobb szocialista, ha úgy vesszük.

Kedvenc vezetőd meg annak fikázott kádárinak köszönheti, hogy a hasonszőrűekkel együtt pozitívan diszkriminálva - ami nekem mondjuk, épp nem jutott, sőt - kievickélhetett a ganyéból és tanulhatott, eljuthatott a Ménesi útig és a zsidó Soros pénzén Oxfordig. De sokat nem javított rajta se, meg a többi haverján se ez.

El lehet menni innen meg a Szlovákiába menekült adócsaló - Bayerzsolti: ismerős a név? - vállalkozóknak szóló szöveg volt, de ti mindig szerettek kicsit csúsztatni.
@Petiksz: Szívesen. Most ezt találtam, tudom cizelláltabban is, csak kibukott.
Jó és sikeres elmélkedést!
"A bölcs fiú enged atyja intésének; de a csúfoló semmi dorgálásnak helyt nem ád."
Péld. 15,5
@Petiksz: Sajnos, mármint részedre, hogy az "itteniek"-nek van egy formálódó blogközösségük.
Nem vetnek ki, csak meg. Majd meglátod, hogy én még "finom" is voltam hozzád, mint apa a hülye gyermekéhez.
"Azért, ha éhezik a te ellenséged, adj ennie; ha szomjuhozik, adj innia; mert ha ezt míveled, eleven szenet gyűjtesz az ő fejére."
Biblia, ha ismered..
Amúgy a személyi kultuszos É-Kora nem Kádár mániája volt (ő épp nem csípte ezt a stílust), sokkal inkább Orvbánod alig titkolt lázálma. Ahol mindenki csóró és kiszolgáltatott, de a Kedves Vezető és kiemelt köre boldog, gazdag és gondtalan ilyen áron. Viszont mindenki őt dicsőíti, amíg éhen nem hal...

Erős országot nem így kell építeni, ha nem a kormánytól kap a magáncéged állandó zsíros megbízást, akkor a tulaj előbb-utóbb elhúz innen kiszámíthatóbb helyet keresve. na minden jókat, csak ülésezzetek Morust is odarángatva ebbe. Szegény.

Arra, hogy jobboldali!! szaktekintélyek nevezik immár skizofrénnek Orvbán gazdaságpolitikáját - fentebbi link egyik kommentemben - egy büdös szót sem szóltál eddig, csak puffogtatod a szokott lózungjaitokat. Kevés ez már.
@Petiksz: nem hinném hogy Tőled kérnék életviteli tanácsokat. Inkább dolgozz szorgalmasan a munkahelyeden és ne írogass butaságokat nyilvános helyekre munkaidőben, sem utána mert, ennek az üzenete van Rád nézve! tudod a stílus maga az ember! neked nincs stílusod! amiről azt hiszed , az nem az!
@Boli: "Valaki verje már fejbe ezt a szerencsétlent!" Beszéld meg Rogánné Cecília nagysáddal! Bármikor és szívesen megteszi, csak legyen hozzá a kiskeziben egy méregdrága - negyedmilla fölött áron - márkás és kemény tatyó.
Rogán bevezetné okt. 23-a nemsokkal az 56. adót. Ez azért szimbolikus, nem?

www.borsonline.hu/news.php?55-ado-bonyolitja-az-eletunket&op&hid=48564 Itt van szép kép a közkedvencről, ki lehet vágni és beragasztani a családi mosolyalbumba, ha már csak azt nyalogatni lesz erő. [..]"
– Valóban több adónem jött, mint amennyit eltöröltek az elmúlt másfél évben. A vállalkozások csak kapkodják a fejüket, ilyen különadó, olyan extraadó, és ezeknek mind utána kell járni, be kell vallani és be kell fizetni. Ráadásul az sem világos, hogy befolyik-e ezekből az elvárt összeg – mondta Vadász Iván adószakértő. A másik választási ígéret szerint söralátét méretűvé zsugorodik a bevallás.

– Csak a gyermektelen, bérből élő dolgozókat érinti. Akinek megmarad a félszuperbruttó vagy vannak gyermekei, esetleg munkahelyet váltott, annak bonyolulttá válik a bevallás elkészítése – mondta Vadász Iván.

Megkerestük a gazdasági bizottság fideszes tagjait. Szerintük Rogán Antal az illetékes, ám ő elérhetetlennek bizonyult. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője lapzártánkig nem válaszolt kérdéseinkre. A gazdasági tárca szerdára ígért választ."
Erős országot építenek. Olvashattátok, ennek ez a módja. Az a fenti adószakértő is hülye, ha ezt nem látja és nem örvend ennek teljes szívével. És zsebével. #:-(((
azt tudnám honnan ismerős nekem ez az arrogáns, kioktató, hangnem! kire is emlékeztet?
@a szív fészkei: "Ez a vérpökhendiség az, mindig ami felfeslik a nagy ájtatósmanó stílus alól, ha megpiszkálnak titeket, hisz mind ezt nyomjátok: hogy ti dolgoztok és nektek ez mind jár, a többi maga tehet mindenről." Most tényleg az a baj, hogy ha dolgozom, azt gondolom, hogy ezért nekem jár normális életminőség? És az is baj, ha azt is gondolom, hogy nem szívesen költöm az adómat a nemdolgozók segélyezésére? A világ változik, és mindig is változni fog - lehet, hogy ez egyszer odavezet majd, hogy az én jelenlegi munkámra sem lesz szükség, de akkor inkább váltok ahelyett, hogy azokat szidjam, akinek még van munkája.

Végre az adórendszerünk is olyan, amelyik nem bünteti, hanem díjazza a sikert - talán az előrevisz, amelyik elveszi tőlem azt a pluszt, amit azzal érek el, ha többet és jobban dolgozom, és odaadja azoknak, akik pedig rajtam köszörülik ugyanezért a nyelvüket?

Szerintem irreleváns Soros származása, és kicsit bánt ez a nem is annyira burkolt antiszemitizmus, amit megengedsz magadnak.
@Petiksz:
"És az is baj, ha azt is gondolom, hogy nem szívesen költöm az adómat a nemdolgozók segélyezésére?"
Nem, nem baj. Csak meglehetősen messze áll a keresztényi felfogástól. A Fidesz "hívői" vélekednek többnyire így!
Bár:
"Az igaz eszik az õ kívánságának megelégedéséig; az istentelenek hasa pedig szűkölködik."
Párttagsághoz köllene kötni a segílyeket, biza!
@Petiksz:

"Végre az adórendszerünk is olyan, amelyik nem bünteti, hanem díjazza a sikert - talán az előrevisz"

Höjj, kormánypropagandából ötös.

Hogy hova vitt ez az adórendszer ebben a világgazdasági környezetben, az itt erősen vita tárgya. Nem ideológia és propaganda, hanem tények, számok és következmények alapján. Kapcsolat és hálózatépítő tréningek mellett időszerű lenne megismerkednetek a gazdaság valós helyzetével is. Még az sem kell, hogy valami hülye ballibet hívjatok előadónak, hívjátok Mellárt vagy Chikánt, majd elmeséli. Esetleg olvassatok Járaitól olyan cikkeket, mikor nem nektek, hanem külföldi befektetőknek beszél.

Már akkor, ha tényleg érdekel. Ha az agitpropot kell nyomni, akkor folytasd.
@namitirok: Két külön dolog, hogy a saját pénzemből, szabad elhatározásomból támogatok-e rászorulókat, vagy elveszi az állam a pénzemet és elkölti úgy, hogy nincs beleszólásom. Mennyire lehet szolidaritásról beszélni, ha nincs választásom? Más megközelítéssel úgy is mondhatnám, hogy éppen az öli meg a szolidaritást, hogy hozzászoktunk: az állam minden bajunkra gyógyír. Vannak olyan országok, ahol az állam nem vesz el aránytalanul sok pénzt a dolgozó középosztálytól, cserébe nem is ad segélyeket - és csodák-csodája, az emberek érzik a felelősséget, és adnak pénzt a számukra fontos célokra. Szerintem ez keresztényi, mert figyelembe veszi az emberek szabad akaratát is, és nem csak kikényszeríti a szolidaritást, hanem valóban megérteti az emberekkel, hogy ez fontos. És nem utolsó sorban nem akaszt adósságot az unokáink nyakába.
... és további támogatást a vállalkozásoknak:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/10/26/kozossegi_kozlekedesi_adot_javasolnak/
"Az indítvány szerint az adó az iparűzési adó mintáját követné, azzal a különbséggel, hogy az adóhatósági feladatokat az állami adóhatóság látja el. A francia mintára bevezetni tervezett központi adónemet évente kétszer szednék be, alapja a vállalkozási tevékenységből származó árbevétel lenne, amelyet a vállalkozóknak kell befizetni 2012. január 1-től."
Éljen az adócsökkentés kormánya!
m.blog.hu/sz/szebbjeno/image/adozas.jpg
@Petiksz: Csak egy szóra még:
Adósságcsökkentő-alap. Hogy állunk, N(y)ertárs?

"Szerintem Eperjes Károly hitelessége mindenképpen hozzá fog járulni az alap sikerességéhez" - tette hozzá Horváth Tihamér.
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110608-eperjes-karoly-bekerult-az-osszefogas-az-allamadossag-elleni-alap-iranyito.html
@namitirok: A kommunista káderek befolyó nyugdíja biztosan dobni fog rajta. De a te szolidaritásról árulkodó hozzájárulásodat is örömmel veszi a Haza.
Sziasztok!
Eléggé félre csúszott ez a téma, ráadásul egy emberrel vitatkozik mindenki. Nem szoktam blokogra írni, de tessék, én is kereszténydemokrata vagyok.
Nem gondolom, hogy van vagy volt valaha olyan rendszer, amivel egyezett mindenki, épp ezért számomra nem meglepő és nem is minősítő, hogy vannak akik elégedetlenek. Vajon ez az elmúlt 20 évben vagy előtte hogy volt?
Azt hiszem az alapvető probléma azzal van, hogy az emberek a saját felelősségüket igyekeznek másokra hárítani. Természetesen az állam és a mindenkori kormány is biztosít bizonyos lehetőségeket, szolgáltatásokat az emberek számára, de ez nem egyoldalú. Azért az most is igaz, hogy az ember a saját életének a kovácsa, kár ezért bárkire mutogatni.
@Petiksz:
Ha ezt mind komolyan gondolod, akkor sürgősen fordulj orvoshoz! Ha viszont csak a propagandát nyomod, akkor tégy egy szívességet...

Ja, és mindez vonatkozik a másik személyiségedre (@Szasza56: )

És hogy honnan tudom? Onnan, hogy két ilyen kapitális marha biztos nincs már ebben az országban.
@Petiksz: Igen, nagyon eltaláltad, vérantiszemita lennék. Engem minden erre predesztinál. :-DD És persze legalább annyira találó az is, hogy irigyellek a megérdemelt jól ki melódért. Bár, ha nem vetted volna észre, nem szidlak a munkádért, csak a halálegyszerű pártdumádért vonom fel a szemöldökömet.

Hogy te keresztényként tényleg így látod: te dolgozol,- egész jól eltöltve itt közben az idődet - más meg nem, de pusztán AZÉRT NEM, MERT NEM AKAR. Ja. Ez így van, SemjénOrvbánRogán és minden más elvtársúr is megmondhassssa és ők a sose hazudósak. Ők is igen nagyon dolgoznak a pénzükért és ők sem akarnak nemdolgozó heréket eltartani.

Váltani is igen könnyű persze, elhatározás kérdése és sitty-sutty van másik jól fizető meló azonnal. A jobbos szakemberek véleményét még mindig nem kommentáltad, talán mert ők nem a Semjén-falvédőről léptek le. Szép álmokat, megtetted a kötelességedet, az biztos!
Ja én meg eltartottam csomó mással együtt egy nemdolgozó herét nyolc évig: Orvbánnak híjják, nem járt be a munkahelyére és felnyalta rendületlenül közben a nem kevés kis javadalmazását érte.

Hú de nem akartam volna!

Miközben azért ő elég szépen keresett már húsz éve bizonyos Varga Tamástól kapott forgalmi jutalékon (mi után??) 91-ben 20 millát - mennyi az most?? a tízszerese - meg lakásbizniszen, 580 ezer forintos kéglit 62 milláért eladva. Ez a munka, elismerem, csak nem mindenkinek adatik megcsípni ilyet. Onnan aztán már lehet a "tisztességes munkaalapú társadalmat építünk, ingyenélők kerüljenek!" - logókat eregetni a sosehazudós szájacskáján nekije kifelé. www.hocipo.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=149

Meg úgy is, hogy az imádott adótörvényei neki hoznak félmillát havonta a konyhára. Hálás vagyok ezért a bemutatkozásért, tényleg.

Gratulálok az idolotokhoz, csak kérlek, Morusnak hagyjatok békét.
@Cartman (ex Cartman): El kell, hogy keserítselek, én nem vagyok Petiksz, és ha rendesen elolvasod a levelem, akkor nyilván a hangneméből is rájöhettél már erre. Ezzel persze nem akartam az önértékelésed sérteni, de azon kívül, hogy azt gondoltad, hogy valamilyen összefüggésre világítasz most rá, inkább ledegradáltál, úgy hogy csak egy levelet írtam és azt is általánosságban arról, amit gondoltam. Nem téged sértve.
A vicc az egészben, hogy azokra, amit írtam meg egy szót sem válaszoltál. Úgyhogy én is bízom benne, hogy ilyen kapitális marhából, mint te sincsen több, mint Petikszből, vagy belőlem.
@a szív fészkei: azok már szerintük nem olyan szintû vezetôk... Akkor még marad 3? Vagy lejjebb is kell menni, de akkor fizet Orbán papa is :)
@Secnir: Tudod, még embrionális állapotában. El van tévedve a fazon.

Azért az is mond valamit, hogy kijelenti szépen kiírva politikai indíttatása nevét, de mellette : szocik, libsik .... jó,hogy nem bibsik,de csak várjuk ki mi lesz még ebből.
@Boli: Odáig nem "süllyednek".
@Szasza56:
Nehogy azt hidd, hogy megszólítottalak. Csak van egy hupli az egérpadomon, és pont a te nevednél kattant az egér.

Az a helyzet, tudod, hogy azzal, aki még most sem látja, mi megy itt, vagy épp a masszív pártpropagandát nyomja nekünk, azzal nem érdemes vitatkozni. Mert vagy túl buta hozzá, vagy túl elvakult seggnyaló.

Ennyi. (A stílusváltás egyébként nem sikerült, kedves petiksz.)
Megszórtátok ez a kedves keresztényi embert rendesen, nem mintha felfogná amit mondtatok, de hát az agitprop és a vak hit nagy erő, akár hegyeket is el tud mozgatni :)
Ahogy az ikon is megmondta, cél a háború utáni Magyarország gazdasági és társadalmi világa, a nemzetikapitalistakommunizmus
Megszüntettünk sok kisadót!

És legalább 3x annyit vezetünk be helyettük:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/10/27/modositokkal_bombazzak_az_adotorvenyt/

+ emelünk kulcsokat, ahol csak tudunk.

Éljen a Nagy Nemzeti Forradalmi KeresztyénKonzervatív Adó-Brainstorming!!!
Ja, bocs, lemaradt:

ÉLJEN A PÁRT!
@Szasza56:
"Azt hiszem az alapvető probléma azzal van, hogy az emberek a saját felelősségüket igyekeznek másokra hárítani. Természetesen az állam és a mindenkori kormány is biztosít bizonyos lehetőségeket, szolgáltatásokat az emberek számára, de ez nem egyoldalú. Azért az most is igaz, hogy az ember a saját életének a kovácsa, kár ezért bárkire mutogatni."

korrekt hozzászólás!
...lenne, ha én találtam volna ki az X különböző adót, ha a TB befizetésemért cserébe redes ellátást kapnék, ha az elmúlt egy évben befizetett manyup járulékomat megkapná a nyugdíjpénztáram, mert azt sem én vettem el...
...és hosszú még a sor.

akkor leszek a saját életem kovácsa, ha megfogom a kalapácsomat, és üllőre helyezem azt, aki ezeket a faszságokat hozta.
@Szasza56:
"Természetesen az állam és a mindenkori kormány is biztosít bizonyos lehetőségeket, szolgáltatásokat az emberek számára, de ez nem egyoldalú."

az a gond, hogy NEM biztosít. És valóban nem egyoldalú, mivel az emberek biztosítanak szolgáltatásokat az állam számára - de nem kap cserébe semmit.
Végigolvastam az egészet.
Minek pazaroljátok magatokat egy szoft-trollra? Bár tulajdonképpen megköszönhetem neki, h tőletek válasz gyanánt értelmes dolgokat olvashattam :-)

namitirok: megfigyelted, h a bibliai idézeteidre egyszer sem válaszolt?
1. vagy nem ismeri és nem meri megválaszolni
2. vagy nem érdekli
3. vagy nem ezért jött ide
@kriszi: tudtommal teljes a sajtószabadság sőt a személyi szabadság is, tehát olyan véleményem lehet bármiről amilyent éppen kialakítok, én az "orulunkvincent.blog.hu" alatt futó írásokat jellemeztem, úgy ahogy olvastad, van e másik nem tudom, erről nekem az a véleményem amit olvastál...ügyesen szelektálják mit lehet és mit nem velük kapcsolatban, tehát nem teljes mértékben publikusak de ez is az ő saját joguk, a saját blog-juk oda teszik ahová befér...igaz nem annyira a vitaindítókkal van gondom, hanem a sok hisztérika kommentelővel akik odajárnak nyilvánosan önkielégíteni és azt hiszik, hogy a többiek élvezik...de abban egyetértenek, egymással, hogy csak az helyes és igaz amit ők és ahogy ők...2x2=4.17 és nem lehet mást írni mert piros lapot adnak ...ez is egy attitűd...olyan tipikuschan fideszes
@Secnir: mondd minek fárasztod magad -a te kapacitásoddal- ilyenekre, úgysem lehet meggyőzni, benne van a chip és végtelen passcode-ja van, inkább indúlj a 2012-es országos választásokon a "Bölcsek és Erősek" demokratikus szövetségének élén, tőlem van egy voksod, @szívemcsücske lehetne alternatív Köztársasági Elnök szintén voksolok rá jól kijönnétek
@Rodeo36:
áh, hagyd. kapacitáltak már, hogy menjek politikusnak, csak van két velemszületett hibám, ami miatt nem lennék jó:
-nem tudok hazudni
-van gerincem
@Szasza56: majd kinyomtatod ugye a "@Szasza56" Összes-t szattyánbőrben és merített vízjeles papíron nem voltál te valaha @xshasha??? csak úgy vagy valamilyen űrhajós??? olyan teljesen "űres" amit ide elkövetsz...már már delinquéncia
@Secnir: én nem politikusnak kértelek fel!!! hanem az Ország Vezetésére mecsoda differencia cia cia cia mondja a visszhang
@____..___:
Akkor lássunk neki, még egyszer.
Gondolom gyalázkodás, ha felvetem, szövegértésből kellene korrepetitort keresned!
1.
Egyértelműen írtam, anyagiak miatt nem tanulhattam.
Erre megmagyarázod nekem, hogy munka mellett is lehet tanulni. Tényleg? Komolyan mondod?
2.
Fenyegessen téged a Zagyva!
Ha én fenyegetni akarom becses testi épségedet, akkor ezt nemes egyszerűséggel és egyértelműen közlöm veled!
Visszatérve az értő olvasásra: gyere emberek közé, azok közé, akiknek nem tetszik a rendszer és meséld el, neked miért jó!
3.
Neked annak idején nem mondták, hogy ha a kormány nem ad munkát, akkor alávaló gazemberség ígérni?
Már pedig alávaló hatalmat szolgálni minősíti a szolgálót is!

Pá!
@Rodeo36: Na ne!
Mit osztogatod te itt a zország vezetői almát?
:)
@namitirok: már megint? gyöngyöket? a politeia és Periklész halála, sőt, amit legfontosabbnak tartok: Kreón (a Nagy!!! Aristótelés kedvenc példája a királyságra, majdnem azt írtam a tökéletes királyság...amit legalább 12 Kreón történetéből gyúrt össze) dehát aki sámánságot és turulokat meg a griffmadár reptetését és a rová sírást kultiválja Hátrafelé száguldva a lovon és már már Levédiában van -csak legalább maradna is ott- és nyilaz...
@Kijelölt Felelős: almáról (a sok rothadó gyümölcsből már elegem van) szó sem volt, hatalomról: Démosz Krácia!!!
@____..___: Akkor jól figyelj! Van egy öcsém, van 4 gyermeke, ebből kettő egyetemista az ELTÉ-n, a harmadik jövőre megy - ha tud - egyetemre, a negyedik pedig, ahogyan az összes többi nagyobb is, református gimnáziumban érettségizett. Az öcsém, a sógornőm hithű keresztények - nem katolikusok, saját gyülekezetük van. Kétségtelenül keresztény szellemiségben nevelték fel a gyerekeiket, és ez nem is ártott nekik. Mert mindettől függetlenül nekik se teccik a rencer, teljesen világosan tudnak gondolkodni a körülöttük zajló eseményektől, és leginkább jóóóóóóól meg tudják különböztetni a magukat ma "kereszténydemokratának" valló, hozzád hasonló , álszent képmutatóktól. Megvan a maguk politikai hitvallása, ami jelentősen különbözik a tiédtől. Ettől függetlenül a nagyobbik jövő augusztusban megy férjhez az első szerelméhez, és a kisebbiknek és párjának is ez a szándéka a közeljövőben.
Az viszont már erősen kétséges, hogy a Hoffmnann-féle felsőoktatási terv "megengedi-e" majd nekik, hogy elvégezzék az egyetemet (mind a négyen).
@netlovetta: Még valamit hozzátennék! Az öcsém geológus mérnök, aki jelenleg egy - szeptembertől megvont állami támogatású - ingyenkonyhát üzemeltet (szakács), ahol szociálisan rászorultak, hajléktalanok ettek eddig. Miután megvonták az állami támogatást, csökkentették az öcsém fizetését, aki ettől még továbbra is ott dolgozik, csak egy kicsit többet (szerencsére jól főz), ezért van némi fizetőképes kereslet is az ételre.
A felesége kétdiplomás, egyrészt geológus mérnök, másrészt posztgraduális informatikatanár, akinek máris törvénytelenül megnyirbálták a fizetését, és mostanában fogják elvenni majd azokat a pótlékait is, ha épp meg nem szüntetik az állását. Ő enyhén csökkent szellemi képességű 14-16 éveseket tanít.
Ezek az emberek a szó - fogalmazzunk úgy - Jézus-i értelmében "keresztények".

De te? Még a szádra se illene venned azt a szót, hogy "keresztény", azt meg végképp nem, hogy "demokrata".
@netlovetta: nézd, ezek nem keresztények, nem is demokraták, max. kreténdöncik, abból is a legdurvább képmutató tagozat. Ezek a szégyenei a magyar politikai palettának. A nyolcadik osztályba járó gyerekem szétröhögi magát az átlátszó képmutatásukon és szánalmas hazudozásaikon. Éljen a nemzetközi hülyekommunisták magyarországi kihelyezett narancskomcsi tagozata!
@netlovetta:
maradjunk annyiban, hogy a "kereszténydemokrata" kifejezés önmagában egy ellentmondás.
Nem akarok belemenni mélyebb filozófiai fejtegetésekbe, de a kereszténységre jellemző, hogy a vezető (hierarchikus) réteg önválasztó, vezetői egymás közül kerülnek ki, míg a vezetettek akarata nem számít. A demokráciában viszont a nép választja meg a vezetőket, és azokon keresztül kormányoz.
A kettő erősen üti egymást, tehát a kereszténydemokrata nem értelmezhető fogalom.
@Boli:
Mindennapi linkünket add meg nekünk ma:
www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/besult_a_mai_dkj-aukcio_peldatlan_eset.157539.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Kegyes volt hozzánk a mi drága Pártunk és Kormányunk, mert ezt legalább nyolc hasonló linkből választhattam ki. Köszönjük!
@Secnir: \o/ zseniális :D
ha netalántálán esetleg véletlenségből elolvassa a célszemély, biztos kapkodni fog levegő után, talán még a TEKelhárításakolvédelmiHÍVatalt na és mariskát is rájad kűdi a csóringer Q7-ekkel :D
Nem kellettek a magyar állampapírok
Lefújta az ÁKK a keddi aukciót megfelelő árszintű ajánlatok hiányában....
iksze, fibe..izé szocietas...semmiben nem különböznek...

két tábor egy életszemlélet...

hagyjuk már ezt a jobb meg baloldalt, nemzeti vagy nem nemzeti...képviseli e azt amire a nemzetnek szüksége van-e vagy nem, mert az oldalak már olyan szinten össze vannak mosva, hogy maguk se tudják hova tartoznak...

ezek a szervezetek nem csak a politikáról szólnak, fiatalok együtt-tartása, bulik, szórakozás, sportolás, és egyéb kulturális dolgok dogmák és minden más nélkül, legyen az szocietas vagy iksz , vagy fidelitas
@Boli: Ja, hát csak tényleg papírszalvétából csipkedtek ki terítőt hivatali idejük alatt, másról nem is döntöttek soha....
@Secnir: DE biztosít, csak épp ezeknek, akik ájultan tapsolnak ütemesen Vik-tor, Vik-tort! Másnak nem nagyon, sőt elveszik, amije még van.

Te most a feudális nagyúr boldog és elégedett alattvalóit olvasod, akiknek a látomásában mindenki más - mi - pusztán léhűtő, acsargó irigy kutya, aki per hecc hőzöng, miközben a seggét vakarja nagy unalmában. Nem is a magáncégnél kommentel súlyosan szép fizuért.
@Rodeo36: Nagyon kösz a bizalmat, :-DDD de, nem lennék alkalmas elnöknek - mert rendet ugyan vágnék, ám nem véletlen, hogy a férjem Zsába Királynőjének becéz... :-DD Nyugisabb fazon kéne, bár helytelenül írni már nagyon is tudok, van is arany Mont Blanc tollam. Sose használtam, örököltem.
@Cartman (ex Cartman): Errrrrrrős országot kreálnak, mindenki irigyel is érte. Ők így szállnak le a bicajról, kuss, ne szólj bele!
Hol van a poszt arrol, hogy a (r)Rogan Toni lopn'a 27%-os munkaltatoi TB-t?
@netlovetta: Kösz, hogy leírtad. De ilyenkor kuss van, hisz ha saját térfélről is tényekkel mennek nekik, az már több, mint kínos. Én igyekeztem toleránsan hozzáállni - még a lecsós krumpliban is :-DD - de sima agyament propagandába ment át, amit már lánykoromban utáltam az APO-tól.

Én nem vagyok keresztény, semmilyen tételesben nem hiszek, de hogy valaki ennyire ne érezzen semmit a nála elesettebbek iránt, az dermesztő és jellemző: ilyen az egész bagázs. (Öcsédnak riszpekt!)

Pedig a kurvanyjukat, ők a legelitebb egyetemekre, koleszokba ingyen úgy kerülhettek, hogy pozitívan kiemelték őket a származásuk hátrányait kiküszöbölendő, sőt, ha volt Szoc. Hazaért érdemrendjük - Kövér vöröskatona nagypapinak lehetett - azzal felvételi nélkül landolhattak bárhová.

Az, aki elfelejti, honnan és hogyan jött és lett gazdag, az egy semmi. Hogy megemlítettem Soros milyenségét - amit antiszemicicának bélyegzett a petiksz prédikátor, az volt az oka, hogy ennek ellenére, hogy ilyesmi, akkoriban erős és befolyásos hátszéllel - hisz Soros mellé Vásárhelyi, Litván is felzárkózott mint karrierkovácsok Orvbán életében - simán hagyta eszkalálódni jobbos korától a nyilas dumát, magatartást, jelképek használatát.
Sőt, arcátlanul uszított is kódolt szöveggel: bankárkormány, idegenszívűek, "mostantól (Tarlós Puci) megint az ország fővárosa Budapest", a haza nem lehet ellenzékben! stb. ordenáré dumával.

Ezt nem látni és érteni és nyomatni, az Orvbánék erős, sikeres országot építenek-rizsahalmot, na erős mentális kihívásra mutat rá.
Az itteni törzsgárda intelligensebb ennél, de erről nem baj, ha tudtok:

hvg.hu/itthon/20111027_orban_elleni_merenylet_nyomozas
@Fabius: Óh istenem. De amikor fékezetlenül habzott mondjuk, a nagyon istenes Hegedűs család talpig reverendában a szószéken és írásban arról, hogya betolakodott galíciakat szorítsuk ki, rekesszük el és hasonló édibédiségekkel, akkor azt mondták hivatalosék, hogy mivamivan???? Tényleg hogy meghalt valaki, lett baja zsidónak? Na ugye, ha nem, akkor ez nem uszítás.

Ezerféle vicc kering a gyűjtésről, hogy ki mire ajánlja fel orvbánnal kapcsolatban kis pénzét... Na, az álSemjén már megvan, hogy újabb melódiába fog az ügyészség? Dániel sajnos valóban vérhülye és egyre nyomasztóbb. Majd ezért ő is beperel, mert nem szereti, ha nem értenek vele egyet mindenben á-tól zig. Ahol ő van, onnan én mondjuk menekülnék, mert ciki úgy, ahogy van, Az első Nyenyikaszinózása még jó ötlet volt, de mára ő csak egy elszabadult hajóágyú. (hacsak nem provokatőr.)

Tehát így burkoltan finom, légies fogalmazást kívánsz tőlünk? ;-)))
@a szív fészkei: Amúgy neki - ügyészség zu zammen - nem Gyurcsányt kéne talpig vasban-szíjban-lábgolyóbisokkal Kufstein várbörtönébe kísértetni kenyérre s vízre ítélve az idők végezetéig?

Miért pótcselekszenek a fiúk a jogról? Nincs eredmény és le vannak baszarintva?
@a szív fészkei:
"A királynőt..", de, a kiegyenlítés szellem(ntés)ében:
egyenlito.blog.hu/2011/10/26/megtalaltuk_a_fidesz_gazdasagolitikajat
Whaccis (no páör)olitika?
"Megtaláltuk a Fidesz gazdaságolitikáját!"

Bameg, főcímben!
Igaz Varánusz ilyen nem teend!
@a szív fészkei:

Egy frászt :-)

Csak megmutattam, hogy a terroristagyanú mostanában új fészket keres magának a zinternetes kommentek között :-)
@Cirbi:
jöjjenek.
IP címem: 204.104.55.244
keressék ki a nagykönyvből, és indulhatnak útnak.
@Secnir: Elnézést, nincs kiírva a neve a kapucsengőre! Lenne szíves beengedni a narancsos autót, ami odalenn parkol?(nem óhajtanánk feltűnést kelteni, ha lehet:-)
IRA. ja nem, TEK. vagy valamilyen hárombetűs. na!
"Futó Sándor, a megyei főügyészség sajtószóvivője a BEOL-nak azt mondta: a bírósági eljárás során beszerzett bizonyítékok alapján azt lehetett megállapítani, hogy amit a vádlott elkövetett, az nem bűncselekmény. A megyei hírportál közlése szerint így a csaknem félmilliós bűnügyi költséget az állam fizeti."
index.hu/bulvar/2011/10/27/ejtettek_a_lezerblokkolos_vadat/
Rémhírcsárda:
"Az ügyészség közlése szerint erőik átcsoportosításával teljes erőből dolgoznak azonban a svejci jegybank valamint egy meg nem nevezett független képviselő adatvédelmi rendszerének (indok: nemteccik) meghekkelésén.
Amennyiben bármelyik sikerrel jár, úgy az államadósság elleni védelmi harc (röviden ÁEVH)további sikereiről Matolcsyné férje még a héten újabb jelentést tesz az Országgyűlésnek, majd az október 30-át vagy november hetedikét sürgősséggel munkaszüneti nappá nyilvánítja a Nagy Október-novemberi Szabályokat Ellenőrző Nemzeti Szervezet (NONSzENSz)megszületésének örömire"
Munkatársunktól
@Fabius: ugye az mehet, hogy

"dögöljön meg minden politikus" .. ?

ez nem kirekesztő, nem felszólítás, nem felbujtás, nem izgatás...
csak egy ártatlan kívánság... sőt így egy kérdés volt csak
mindenkire vonatkozik aki politikus, így Bástya et. sem sértődhet meg...

óhajtom tovább: de gyorsan, hogy a zország megúszhassa a végső pusztulást
@Secnir: Kedves Semjén (Secnir) Zsolt!
Ebben az esetben taxi- és hotelszolgáltatásunk igénybevételéhez kérjük, mondjon le mentelmi jogáról, hogy később kiszámlázhassuk annak költségeit Önnek! Képviselőként ennek hiányában Önt megilleti a (Nemzet) Képviselői Törvénye szerint a költségmentes elszállásolás valamint a négycsillagos hotelszolgáltatás, saját jacuzzi (dzsakuddzi) és szobaservice (szervíz)igénybevételével.

Visszajelzését megköszönve (sz)állunk rendelkezésére
@namitirok:
kérnék még fügönyhöz kötözött szalonkákat, ha egy mód van ár, köszönöm
IP Address 204.104.55.244
Host 204.104.55.244
Location DE DE, Germany
City Rüsselsheim, 05 -
Organization EDS Germany - EDS Operations Services GmbH
ISP Hewlett-Packard Company
AS Number AS6900 HP Enterprise Services Germany
Latitude 49°99'25" North
Longitude 8°43'50" East
Distance 1397.90 km (868.62 miles)
@felebarát: Secnir (Semjén) Úr, most lebukott!
Ugyanazon IP címről ír, tehát ld. mint fenn!
@namitirok:
jah nem...én csak rákerestem honnan ír
@felebarát: Jelenleg külhoni (leszámítva a Nemzet koronagyarmatait) szolgáltatásunk fejlesztés alatt!
de azt látom, arra kevesen reagáltak, amit irtam...sebaj, a szapulás még megy
hál isten már mindenki látja... hova vezet minket a zorbán apánk...

a szakadékba. államcsőd, polgárháború

index.hu/gazdasag/magyar/2011/10/27/varga_mihaly_optimista_a_1_5_szazalekos_novekedesi_cel/
de már megg is vannak a megoldások. a kormánytervei kiszivárogtak....

adómentesen lehet teát főzni (50 literig)

hircsarda.blog.hu/2011/10/27/matolcsy_miatt_lesz_egyszerubb_az_adorendszer_jon_a_szupernetto/fullcommentlist/1#c14802595
@felebarát:

Azért szerintem a pártok ifjúsági szervezetei nagyon is a politikáról és leginkább arról szólnak.

A Fidelitas kitermelt már egy Szijjártót, Ágh Pétert, a Szocietas egy Németh Gábort, az IKSZ egy Stégel Bencét, amivel, ha azt nézzük cél az utánpótlás kinevelése, nincs is baj.

Csak ne tegyünk úgy, minta teljesen más volna a célja ezekkel a szervezetekkel a pártoknak. Ingyen emberi erőforrást jelentenek, aztán az alkalmasabbak esetleg más feladatot is kaphatnak, mint a kopicé gyűjtés.
@gyilkos fűegér: Miután szarrá szedtük KIT-et, múltkor már kromofágot is bevetettünk ellene, mivel? :) Majd ránézek...
@néma bárány: voltál ilyenen, vagy ilyenben részed, bmelyik oldalról is...mennyi a politika, mennyi az egyéb társadalmi kapcsolat...vagy csak néhányan politizálnak aktivan, a többiek "buli kedvéért" vannak ott..
@felebarát: Ha tovább kreténesedik pártunk és ormányunk dicső nyomkövetése, akkor legfeljebb tömegesen proxy-zgatunk itthonról. Nagy dolog... Én így is odaírom a magyar IP címemet (81.143.41.110), a "nyasgem narancskomcsik" mondathoz. Ha kell, holnaptól majd egy Honolului IP-t kaphatnak a lószerszám mellé. Megoldjuk... :)
@Boli: nem mindegy, hogy angollal, vagy honoluluival csinálod :D?
@felebarát:

És buliból gyerehazáznak meg egyenlítő tévéznek, ugye?

Ha kell az utánpótlás azzal nincs bajom. Ha hülyeséggel akarnak hasba akasztani, azzal van.
Nem lesznek megszorítások! Ez a lényeg! Aki mást mond, az HAZUDIK!

www.mfor.hu/cikkek/Szijjarto__nem_lesznek_megszoritasok-.html

HírTV - Belföld :: Lázár: Nem lesznek megszorítások
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=331450
(A HIR TV portálján nem érhetőek az ilyen információk...dolgoznak a kijavításán...)

www.origo.hu/itthon/20110113-szijjarto-peter-szerint-nem-lesznek-megszoritasok.html

mandiner.hu/cikk/20100720_lazar_nem_lesznek_megszoritasok

Érdemes a régi kommenteket is elolvasni.

Éljen a Párt! Éljen az Ormány! Éljen a Vezényló Tábornok!
@felebarát: Tényleg, elírtam! :) 81.183.40.110 Gyanús vagy! ;) De lehet, hogy jobb lesz rövidesen majd tényleg onnan, vagy legalábbis a Hegyeshalom tábla másik oldaláról...
@néma bárány: azok már a kifutó évek...azok már nem tartoznak annyira ama fiatal korosztályhoz értsd 30 közeli és feletti...
@Boli: jah végülis az már nincs messze :D és milyen a matáv net :D?
@Boli:

Kreténiában ezt már az igazhitűek sem nyalják be.

Már a mandin is anyáznak minden gazdasági jellegű cikk alatt.
@néma bárány: Na, na... Van olyan sötét kretén, aki még mindig mantrázza, hogy "Nem lesznek megszorítások!", "Nem lesznek megszorítások!"... Ha ennyien kepesztenek a narancskomcsik ellen, akkor azok csak jót tehetnek! Éljen, hajrá... Ecceriek... Ekkora sötét, kretén, bal.asz, szemellenzős népség, mint ebben az országban, nincs még egy a világon. Ez az ország ebben is UNIKUM!

Éljen a Párt! Éljen az Ormány! Éljen a Vezényló Tábornok!
(ne mondják, hogy ellenük vagyok én...)
@felebarát: SZ:R... K.rva gyengusz. Ráadásul az IP tracking is nudli! :)
@felebarát:

Aha. És az őket követő második vonalnak ilyen esze ágában sincs. Azért járnak ”bulizni” politikai közössegbe csillió más lehetőség helyett, és azért Kubatov a kapcsolati tréner.

Nyilván ezért szól a IKSZ Tranzit programja is kormányzatban dolgozó fiataloknak.
@Boli:

Sötét kretének mindig lesznek, de mervadóak azért ne legyenek :-))
@néma bárány: Mert nincsenek... Nézd már meg őket. Egyik sötétebb, mint a másik. A politika adja a mintákat. Tarlós féle vadparasztok, Tóni féle kreténke - ezek a MÉRVADÓ politikusok, a példaképek. Már akinek. IQ gyenge idióták, agresszív vadparasztok. Ilyenkor max. az vigasztalhat, hogy jön majd valaki más, aki ezt is orrba ba..za, feltörli vele hasonló stílusban a padlót. Sokan szurkolni is fognak neki!
Azért az is elég decens (mondom én magyarként), amikor a nagy fideszkomcsik bőszen zsidóznak, miközben VIKTORUNK felesége és lánya is ezen vallás gyakorlója, no meg mind tudjuk jó kapcsolatokat ápolnak a zsidó szervezetekkel. Érdekes, vagy csak tök hülyék? :)
@Boli: fogalmad sincs egyik fiatal szervezetről sem, és ez most már nyilván való...
@felebarát:

Mit szólnál az igazsághoz?

Amúgy nem értem, ha odajárni nem kínos, bevallani az igazat vajon miért az?
@néma bárány: melyik igazsághoz, kinek az igazságához?...

hova járni? miylen igazat? kiét? jobb bal közép?...nemzeti
@felebarát:
Mármint a nullát osztókról?
Igazad van.
Én dolgozok, ők nem.
Én értéket és pénzt termelek, adózok dögivel, ők pedig az én befizetett adómból osztogatva és azon élősködve osztják az észt, jófajta állami pénzért, olyan fizetésért, amire mint vállalkozó esélyem sincs!
Tényleg ők a tehetségesek. Tényleg ők az ügyesebbek. Még...
Azután sok ilyen ember mint én megunja, áthelyezi az életét mondjuk 15 km-rel nyugatabbra és ha sokan tesszük ezt, akkor éhen döglenek az igen okos és ügyes Lézer Jankó és Rogány Tonyó féle szarrágók, kreténdömi elvtársaik, meg a hasonló ifjúsági REMEK FIATALOK.
Ennyi.
Ha előtte nem kötik fel ezeket az itthon maradottak! :)
@felebarát:

Úgy látom a mellébeszéd fakultáció sikeres volt :-D

Megjegyzem, nagyjaitok éppen ebbe a mentalitásba buknak bele oldaltól függetlenül. Ez a hát én nem is tudom mirűl van itt nagybaszó szöveg az, amivel a választó töke tele van.

Ha az ifjúsági szervezetekben azt tanítják, ezt így kell, akkor át vagytok baszva.
@néma bárány: nem drága barátom, azt kérdeztem, kinek az igazságára vagy kiváncsi, a multikéra, orbánéra, gyurcsányéra, vagy marinéniére faluról...

sajnos nem egyeznek,,,addig meg teljesen mindegy :D
@Boli: ácsi...most a politikai elitről beszélsz, vagy azon fiatalok akik suli mellett csinálják azt amit csinálnak, vagy munka mellett?...

megint összemostok mindent...
@felebarát:

Ja, ha teljesen mindegy akkor nem kell itt erőltetni a rétváribencék összemosását a bulifiatalokkal. :-))
@néma bárány: mi van? kiragadtál megint egy részt, ügyes...nem vagy te fideszes...rühellem őket :D
@felebarát:

Nem ragadtam én ki semmit sehonnan kisbarátom. Kezdetektől azt állítom, a pártok ifjúsági szervezetei a káderképzők. Te igyekszel ezt cáfolni kevés sikerrel.
@néma bárány: jah, hoyg ezt, ez normális persze, kell valahonnan az utánpotlás, de az csak a jéghegy csúcsa...
aki templomba jár, nem lesz mindből pap
@Boli: kopirájtot kérek, a vezényló tábornokra ;)

és éljen a TORma és minden proxxxyyy :D
@Fabius: Mert mindjárt előkapok egy Görög Ibolya-féle etikett-illemtankönyvet (na meg Aranyt, Adyt, A tanút, Hofit, és egyéb rohadék mocsoládi felforgató elemet)! :-DDD

És folyton folyvást idézek meg pukedlizek majd, gyakorolván kézcsókra. Az mehet, nem?

Addig is olvasmányélmény: www.168ora.hu/buxa/magyarorszag-veszelyt-jelent-egesz-europa-szamara-84516.html Ezeket mikor fogja globálistapista rémhírterjesztésért lekapni tíz körmükről a független (józan észtől mindenképp) ügyészség???
@Fabius:
Többféle következtetésre lehetne jutni a terrorgyanúból, de nekem más jut eszembe az ügyész szorgalmáról.

Nincs erőm utánabóklászni, de biztosan emlékeztek arra a telefonbeszélgetésre, ami még csak bűncselekmény gyanúját sem alapozta meg a szügyész szerint, mert a jövőben megvalósított tettről való dumálgatás nem bűncselekmény- vagy valami hasonló fals dumával lőtték ki a feljelentést.
@a szív fészkei: az már régen rosszul hangzik, ha egy ekkora gazdaság veszélyt jelent, vagy a csóka mondjon le...:D
@Secnir: Meleg pogácsával - Orvbánné azt sütött első regnálásuk alatt a Parlamentet meglátogató kisdiákoknak vagy egy tonnát hajnalban - házi saját pálesszel várod őket? :-))

Amúgy hallottam, hogy valami kis futárcég vezetőjéhez - eleve nem tud nagyon csalni a semmi forgalomból - hajnali hatkor kiszállt a NAVI, mit tesz isten. Biztos ők is egy kortyra vártak abban a cudar hidegben...
@felebarát: A gazdasági vízfejek jelentenek veszélyt. Heti Válasz friss címlapján Matolcsy esik szét látványosan. Klinikai eset.
@Secnir: Miért nem egy bikán pózolóst tettél be? Vagy na pláne egy szalonkán????
@a szív fészkei: jojó Matolcsy agy jelenség a pm-ben sem értik mit keres ott :D
@felebarát: Kurva sokat keres szerintem. Azért már egybe is korpásodik, nemcsak a haja.
@néma bárány: KISZ. Mind ott kezdték a zöregebbek. Undormány karrierista-keltető volt, minden aljasságot megtanultak seperc alatt és alkalmazták egymás gyilkolászása közben.
@Boli: És az írni hány év szigorított, hogy, hogy szorítsák meg egy kicsit Szijjártót, Lázárt, Orvbán meg maradjon huzamos ideig a fülkéjében, folyamatos forradalmat generálva magából?
@felebarát: Onnan megadni az elérhetőséget.:-)) Menjenek utána, ja.
szócska szerint a rezidensek ZSAROLJÁK...

áááá dehogy két választása van... vagy enged nekik, vagy elmegy a zországból minden orvos... miért lenne ez zsarolás... ez a fides rencerű választás...

az írásocska itt olvasható:

index.hu/belfold/2011/10/27/mar_1903_rezidens_adta_le_felmondolevelet/
szócska helyébe nagyon egészséges életet élnék és nagyon meggondolnám mielőtt megbetexek... és az orvosok kése alá fexek önként...
@yoda-jedi: az is hüle :D mivel nincs ásványi kincsünk, mi kb orvosokat adhatunk külföldre, meg tanithatunk ki magas szinten...csak most inkább azt se tudják mit csináljanak :D
@yoda-jedi: nekik lenni saját ORVos, mint lenni megán testőrségespolitikaiüldözőrendőrhadsereg, ők TEKerhettetik magukat fennen felfelé :D
@felebarát: Most azt tanácsoltad, hogy adjuk el az orvosokat 5 tehénért? Na jó kicsit többért. Érdekes ötlet, érdemes lenne tovább is gondolni. Gésa utánpótlás nem kell? Kalózokat nem tudunk képezni, pedig lehet, hogy behoznák a képzésükre fordított pénzt. A misszionáriust hogyért veszik?
@legeslegujabbkor: igen...és?...olajunk nincs, ásványi anyagunk nincs...jól képzett orvosaink vannak, de nem konkrétan erre, hanem hoyg külföldieket mi tanítsunk ki....érted?...

emeljük vissza arra a szintre a tanítást, hogy hozzánk akarjanak jönni tanulni...jó pénzért...
@legeslegujabbkor:

Adjuk inkább a dubaji gésáinkat 5 tehénért. Lenne akkora csordánk, hogy csudájára járna a világ.
@felebarát: Nem értelek, a kormány szerint túl sok egyetemi tanár van túl sok fizetésért túl sok egyetemen. Vagy rúgjuk ki a magyar hallgatókat, és a helyükre vegyük fel az arab sejkek leszármazottait?
@legeslegujabbkor: nem tudom a kormány mit gondol, de nagyon sok a töltelék szakma, amiért már diplomát adnak...és konkrétan mondjuk az orvos, mérnők, ügyvéd közgazdászra gondoltam...nem a meneger, meg hr, meg pr...
@néma bárány: Már csak az emberi erőforrás maradt:) A magyar férfiakat is mutogathatnánk, mint látványosságot, hatalmas belépődíjért (hamár) mert ők is híresek valamiről :)
@felebarát: Most éppen az a helyzet, hogy az általános ismereteink szerint a mérnökök, orvosok stb az egyetem után rögtön külföldre mennek dolgozni. Sajnos már rosszabb a helyzet, mert már a mesterszakot is kint végzik el, mert nincs pénz a megfelelő eszközökre itthon.
Ha nem vennéd észre elvonják az egyetemektől a pénzt, így hogy akarsz másokat idecsábítani?
@legeslegujabbkor: ugyan az megy végbe mint a letteknél, csak nálunk bújtatva...hogy hogy...amire nincs szükség azt leépítem, mint szakot...na melyik...logisztikai manager és a többi...
@legeslegujabbkor: ez csak a koncepció lenne, az hogy barmok ülnek a vezetésben, és hozzá nem értők, irnák az új tantervet, és a Mol is már horvátokkal dolgoztat...hát...
@felebarát: Remélem felmérték előre, milyen oktatásért fizetnének a gazdag külföldiek, nehogy pont azt építsék le. No meg nem látom az egyetem többi szakánál a húdenagy támogatásokat. Eddigi munkásságuk alapján egy kicsit szkeptikus vagyok.
@felebarát: Nem tudom, ez hogy jön ide, gondolom a MOL azokkal dolgoztat, akik éppen közelebb vannak.
@legeslegujabbkor: eddig nem volt nagyon külföldi emberke benne...
@felebarát: Ha jól értelek a MOL-ról vitatkozunk, hogy kinek ad munkát? Vagy arról, hogyan támogatják ezek a nagy cégek az egyetemeket? Vegyék át az állami támogatás szerepét? Annyi jól működő vállalat van?
@legeslegujabbkor: nem is hülyeség :D mol akadémia :D képez geológust meg mérnököket... :D
...we don't need your education...
Példás rab szabadul: www.borsonline.hu/news.php?szabadon-engedik-a-viszkist&op&hid=48607

Hát bizisten jobban becsülöm, mint.... (öncenzúra)

A NAVI-s reggel hat órai baráti látogatásnak, mint megtudtam (fentebb írtam), volt egy kis Facebookon elkövetett beírásos előzménye. Srác megnyilvánult ott, s két héten belül már dörömböltek is a lakása ajtaján. Nem nyitotta ki, de a szomszédok kijöttek a mizumizu-ra. Nekik azt mondták hivatalosék: véssék eszükbe, hogy semmit nem láttak, senkit nem hallottak, itt a házban hajnalban nem járt aznap senki, megértették????

Ahol van NAVI - mint polgárököl, vasököl - , minek Szalonnamária?
süti beállítások módosítása