Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.10.24. 05:22 Fabius

Nemteccik a renccer!

Címkék: 1956 október 23 nemtetszikarendszer

Nem tetszik a rendszer. Nagyon nem. Október huszonharmadikán éjjel ülök a gép előtt, és éjfél előtt/után néhány perccel Magyarország három legnagyobb internetes hírportáljának címlapja így néz ki:
Mi a baj velük? Elsősorban nem az, hogy elvégzik a feladatukat és tudósítanak az országban történtekről, hanem maga a tartalom, amihez mi magunk szolgáltattuk az apropót. Mindannyian. Civilek és politikusok együtt.

A nemzeti ünnep hétvégéjét mindenki saját belátása szerint használta fel. A szocialisták a gyurcsányistákkal Sohaországból megérkeztek Seholszigetre, az LMP neNERezzél szónoklatot tartott, a Jobbik zsidó bankozott és követelte kivonulásunkat Irakból, - ahol már nem is vagyunk - plusz Schenider Tamás országgyűlési képviselő kilátásba helyezte a bankszékházak Molotov koktélos grillezését. Közjogi méltóságaink az ünnep alkalmából elhúztak melegebb éghajlatra, egyedül SkiccPali és Tarlós tartotta a gyengécske védvonalat.

És igen, a civilek, a nemteccik rendszerellenzék is utcán volt, tömeggel, szónokokkal. Lehet sakkozni a létszámot, elemezni a látott és hallott elemeket, örvendeni, hogy ismét lezajlott egy tömegrendezvény balhé nélkül, vagy éppen csökkenteni ennek jelentőségét lehetőleg bármi áron.

Volt itt minden, éppen csak a lényeg sikkadt el: az aktuálpolitika felülírta az emlékezetünket, az ország helyzete fölött érzett csalódottság elhalványította bennünk a büszkeséget. Szidtuk Orbánt a rendszerével párt és civil rendezvényen, de elfeledkeztünk valóban megemlékezni azokról, akiket Pozsgay elvtárs, nemzetünk és kormányunk büszkesége, új alkotmányt író ősapánk így jellemzett 1957 december 15-én a Petőfi népében:

"Tépett szájú, hasított körmű sok kis senki, háta mögött még több úri bitanggal, megcsinálta az „Első Hazai Nemzeti Forradalmat”, melyet kis híján „Nemzeti Szocialista Forradalomnak” neveztek. A szociális elemet Mindszenty – Pehm József képviselte benne, a nemzetit pedig Lőwenstein herceg.
Hogy mégsem „nemzeti szocialistának” keresztelték vívmányukat, az talán azzal magyarázható, hogy e két szó így együtt hányingert okoz minden becsületes emberben és ők nem látták még időszerűnek e hányingert kiváltani."

Szóval ők azok, akikről nagyrészt megfeledkeztünk, maximum a hősiességük ünnepnapjának apropóját használtuk fel céljainkhoz. Igen, én sem lógok ki a sorból, hisz tegnap nekem is előbbre való volt az aktuálpolitika emlegetése ennél. Aztán most, ha visszanézek elszégyellem magam, mert olyat látok ami Orbán rendszerénél is kevésbé tetszik: a saját "rendszerünket" amit rendszerkritikusan képünkre formáltunk liberálisoktól civilekig, szocialistáktól szélsőjobboldaliakig, együtt. 

Aminek részese vagyok, és amiben képtelenek vagyunk az aktuálpolitika faszságait félretenni egy napig, hogy nagyjainkra méltón emlékezzünk. Pedig nekünk éppen nem egy világhatalom bábáskodva ölelő csápjaival, hanem szabadon választott - és elzavarható - miniszterelnökünk bénaságával kell szembenéznünk.

81 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr403325380

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem tetszik a rendszer – videó 2011.10.24. 21:27:13

Ha már a tüntetésen jártunk, fogtuk a kameránkat, mikrofonunkat és megkérdeztünk ezt-azt, miért nem tetszik nekik a rendszer. Szerencsénkre minden közszereplő készséggel állt jóképű riporterünk elé, még úgy is, hogy az egész stáb Humperdick háziborának...

Trackback: Nem tetszik a rendszer – videó 2011.10.24. 21:27:13

Ha már a tüntetésen jártunk, fogtuk a kameránkat, mikrofonunkat és megkérdeztünk ezt-azt, miért nem tetszik nekik a rendszer. Szerencsénkre minden közszereplő készséggel állt jóképű riporterünk elé, még úgy is, hogy az egész stáb Humperdick háziborának...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem értelek. Pontosan az adta meg 56 mai értékét, és értelmezését, amit Te hiányolsz.
Hiszen megtörtént, szavak nélkül, és most ezen ne az "hivatalos ünnepi" beszédeket értsd! Déjà vu... Déjà vu...
Senki nem provokált senkit.
A szónokok is jók voltak, és az autók sem égtek le.
@jenőke: Majd Viktorka hazajön a nulla osztása után és agyhalottaknak igét hírdet.
Azt meg igazán megszokhattátok volna, hogy az ünnep nálunk hagyományosan az aktuálpolitikai hablatyról szól, a legkevésbé az eredeti téma van kiemelve. Ez már csak egy ilyen CSODAORSZÁG!
@Boli: majd szépen, és okosan, megaszondja a valót a szentséges cirkuszi kupoldában kedves-szeretett vezényló tábornokunk, szem nem fog szárazon maradni a HIVek között, és kap majd olyan dübörgő vastapson, az önfeláldozó harcok miatt, mint a békességes régidőkben a kárpátok géniusza csaucsau, vagy rákossííí, midőn megtekintette a gyapotföldekkel körítette magyarosss narancsföldeket a sugárzó mosolyú harcostásak között

Amúgy meg @jenőke: lájk
Október 23. az Máriusz Rémusz rejtélyes megveretésének és bekötött fejjel ágyon ébredésének emléknapja.

Meg is emlékeztünk erről a tévékben.

Volt emlékműsor, korabeli filmkockák, stúdiómegemlékezés...

Nem bírom ezt a fanyalgást folyton.
@jenőke:
autokat Mo-n csak a náci hordák gyujtogatnak.

nekem kifejezetten szimpatikus, hogy az orbani diktatura pribekjei melegebb eghajlatra huznak el.
az meg, hogy Köver a delamerikai nácik kozott keres maganak menedeket kifejezetten mókásnak talalom
Fabius! Te hazug bitang, hogy merészelsz pozsgai elvt izé nertársró ilyen ocsmány hazugságot írni, mikor ő egy ízig-vérig demokrata, ki új alkotmánnyal ajándékozott meg bennünket, és különben is pozsgai nertárs már 1988-ban kimondta, hogy itt 1956-ban népfelkelés volt.

Komolyra fordítva: Ezt az 57-es pozsgai idézetet a narancsok számára hozzáférhetővé kell tenni. Ezért óránként idézze be valaki. Az elsőt vállalom.

Pozsgay elvtárs, 1957 december 15-én a Petőfi népében:

"Tépett szájú, hasított körmű sok kis senki, háta mögött még több úri bitanggal, megcsinálta az „Első Hazai Nemzeti Forradalmat”, melyet kis híján „Nemzeti Szocialista Forradalomnak” neveztek. A szociális elemet Mindszenty – Pehm József képviselte benne, a nemzetit pedig Lőwenstein herceg.
Hogy mégsem „nemzeti szocialistának” keresztelték vívmányukat, az talán azzal magyarázható, hogy e két szó így együtt hányingert okoz minden becsületes emberben és ők nem látták még időszerűnek e hányingert kiváltani."
Valahol igazad vagyon-de, még sincs. 56-ot pontosan úgy lehet méltón ünnepelni, hogy a diktatúra legkisebb jele ellen is tiltakozik az ember. Azok, akik a bőrüket vitték a vásárra ott, kezdetben, pontosan ezt tették. Persze, hogy nem lehet a Rákosi rendszert a maival összehasonlítani, de ugye nem hogy Rákosi rendszert, de még a legpuhább diktatúrát sem szeretnénk- soha többet.
Külön köszönöm, hogy megemlékeztél személyes kedvencem, nép-nemzeti Pozsgay et. kis szösszenetére- akit, nálunk, otthon, ha meghallotta boldogult nagyapám "ugatni" a rádióban soha nem hagyta ki, hogy lerohadtcsozekomunistadisznózza ezért a kis cikkecskéért (egész addig, ameddig nagyanyám, meghallván a megjegyzést be nem rontott sziszegve a konyhából, hogy maga fogja be a száját, mer megin elviszik, nem vót még magának elég?!)Szegény papa, forog a sírjában, hogy egy ilyen nímand egy úgynevezett demokráciában még labdába rúghat...
Azért ha utólag is, de össze lehet kötni a demonstrációt '56-tal:

Nekem úgy rémlik '56 óta ez volt a legnagyobb létszámú civil megmozdulás mely létrejöttének oka pontosan uaz ami az '56 megmozdulás oka is volt, egy elnyomó rezsim ellen léptek fel. Ma ezt NER néven illetik. Miután most nincs fizikai erőszak, helyette egzisztenciális van, ezért az egész szoftosabb, de nyilván senki sem hiányolja az erőszakot.

Viszont tény, hogy az aktuálpolitika megfosztott minket a megemlékezés élményétől, de 2006 óta minden alkalommal ez történt. Figyelembe véve 2006-t, 2011-t, ez sztem még sokáig így lesz.
Ameddig ez a jelenlegi ellenzék szellemi színvonala, addig nem kell a patás orbánnak aggódnia a kétharmada miatt.
56 on mindenki gondolkodjon el otthon 2szemközt (sőt becsukott szemmel)...

gondolatmankók ehhez

1.
nézd a Puskás filmet... csak hogy segítsek. ma vajon Puskás hogyan tudna karriert csinálni itthon? amikor a vidiben pl rákosi, uppsz orbán fia focizik...

miért arról szól a történelmünk hogy sikeresek a magyarok? de nem itthon!

2.
miért nem tudunk szinte semmit az 56 os bűnökről? miért szűnt meg az 56os intézet?

van valami sorsszerű abban hogy a Maléter laktanyába költözött az új ÁVÓ/AVH ?

3.
mi történik az utv.hu felvételeivel. ok. a vezérek lekicsinylően megnézték. és aztán? megy a Maléter laktanya archívumába? az IP címeink? azok is ott gyűlnek?

4.
a választásokon nincs részvételi küszöb. 20% os részvétel mellett voksok felével, azaz a LAKOSSÁG 8%-val van pofája valakinek elfogadni a polgárok képviseletét? ez lenne a demokrácia? ki képviseli a többi 92%-ot ???

lesz jobb választási törvény, amikor majd aki nem megy el az a fides re szavaz? és mostmár ezt tényleg...

stb stb...
A cikken belül a jobbikoseeseményre hivatkozás az LMP "tömeg"rendezvényére mutat. Csak szólok.
@allegretto23:
ööö...
...te most kevered a rákosi-rendszert és 56-ot.
a rákosi rendszernek 53-ban vége volt, rákosi még 55-ig húzta, amikor nagy imre leváltotta/leváltatta. sokan brekegnek a sztálini diktatúra elleni forradalomról is, de ember! sztálin 53-ban halt meg, utána beriját is kivégezték, a szovjetunióban erős hatalmi belharcok zajlottak. ez kb lefolyt 56 elejére (hruscsov győzőtt), és akkor volt idejük körbenézni, hogy mi van a csatlósokkal. ráébredtek, hogy Mo irányítása kezd kicsúszni a kezükből (pont az ex-kgb-s nagy imre vezetésével), ezért andropov nem kis munkával próbálta visszaterelni nagy imrét moszkva felé. nem ment, Hegedűst nevezték ki miniszterelnöknek - de már késő volt. jött ugyebár a Rajk újratemetés, ahol a diákok(!) által kezdeményezett megmozdulások (váltsák le a kormányt) kiterjedtek az egész országra. Ezt úgy hívják, hogy tüntetéssorozat.
a szovjetek pedig kivártak, hogy mi lesz.
Ámde
elkövettek egy hibát: nevezetesen a tüntetők kinyitották a börtönöket, hogy az ÁVH által börtönbe zárt politikai foglyokat szabadon eresszék, és rengeteg köztörvényes is kikerült (jellemzően a II Vh. alatti nyilasok, nácik stb.). Na ezek, miután fegyverhez jutottak, több se' kellett, és amint lehetett, az ún "forradalom" álcája alatt módszeresen nekiálltak felgyújtani, kivégezni a saját ellenségeiket, lásd MDP pártház megtámadása stb.

tehát maradjunk annyiban, hogy 56 nem a rákosi rendszer felszámolásáról szólt, mivel akkor rákosi már moszkva vendégszeretetét élvezte. 53-55 júl-ig nagy imre volt a miniszterelnök. 55-től pedig hegedűs (asszem), és okt 24-től jelöli őt az MDP kongresszusa újra kormányfőnek.
Off
@yoda-jedi: Nagyon jó kérdések.

@Secnir: Rendszereken átívelő azonosságokra kellene talán inkább a hangsúlyt fektetni, és akkor kiderülne, hogy mi a különbség 53-ig tartó rákosi és 1,5 éve kezdődött 2/3-os bolseViki diktatúra között? A hangsúlyok, a módszerek változtak (pl. egy párt - több párt).

A lényegét tekintve azonban semmi.

Mi volt a szerepe rákosimátyás diktatúrájának? Moszkvai gazdájuk stratégiai érdeke mentén megtörni gyengíteni mindent ami polgári és nemzeti.

Vannak olyan vélemények, hogy az 1956 novemberi szojvet bevonulást 1956 október elejétől tervezték (1956 okt. 23-án forradalmárjaink kezébe hogyan kerülhetett fegyver?). Tehát 1956 is a megtörés része lehetett (az már más kérdés, a marsall eftársak arra nem számítottak, hogy pár száz lelkes pesti srác mennyi T-34-es vasat képes megsütni) .

Janibá újra téeszekbe verte a gazdákat és bár a terror enyhült, államforma 1989-ig proletárdiktatúra. Kihez járt janibá eligazításra? Szovjet - orosz befolyás maradt.

1990-ben lett sok pártunk. Pártállami (moszkvából irányított) titkosszolgálati múltunk a mai napig feltáratlan. Olyan mérhetetlen nyomorba reményvesztettségbe gazdasági csőd közelébe sikerült bennünket navigálni (nyilván további országok segítségével) ami háborús vereséggel ér fel!

Kérdeznék én is. Ki tudja, mennyiért vesszük az olajat Oroszországból? Erre nem tudom a választ, pedig egy ideje keresem.

Ki tudja, szovjetoroszország megalakulásakor (bolsevik puccs) a 14 intervenciós tőkés hatalom közül ki és mennyi idő múlva hagyott fel az intervencióval? Erre tudom a választ. Az USA távolkeleti erői kereken 5 napon keresztül készültek harcolni a bolsik ellen, de aztán szóltak az amiknak otthonról, gyertek haza, ez nem a mi harcunk!

On:
Nekem sem tetszik a rendszer. De nevezzük nevén rendszerünket, ez egyszerű megszállás. Pártjaink, tudat deformáló sajtónk megszálló hatalmainkkal kollaborálnak. Ezért élhetetlen ez az ország.
@rdos:
"Vannak olyan vélemények, hogy az 1956 novemberi szojvet bevonulást 1956 október elejétől tervezték (1956 okt. 23-án forradalmárjaink kezébe hogyan kerülhetett fegyver?)."

azt régebb óta tervezték. ne feledd, hogy Gerőék akkor már kint voltak (bezárva a KREML-be), és Kádárákat csak októrberben vitték ki. előre meg volt írva a kommüniké, amely 'behívja' a szovjet elvtársakat, leverni a 'lázadást', csak hruscsovék nem döntötték még el, hogy Gerőék írják-e alá, vagy Kádárék.
Gerőt azért nem szerették volna, mert a rákosi-vonalat képviselték, kádár meg eleve közölte, hogy nem fogja aláírni.
aztán a szovjetben andropov mérsékelt politikája érvényesült (ő kádár-párti volt), és vele 'írattaták' alá. Gerőék kint mardtak, Kádár hazamehetett.
ami pedig a felfegyverzést illeti, lásd a köztörvényes bűnözőkről szóló részt.
erre kíváncsi leszek. bár ezt pont támogatom...

magánterületre nem mehetnek be... max határozattal... kérdés az lesz-e...
zuglóban sem fárasztották magukat építési jogi kérdésekkel (bontási határozat)

de végülis ezek a dolgok már SENKIt nem érdekelnek... zombiország...

Mintha Demokrácia

ateceged.hu/cegmukodtetes/bezuzzak-a-reklamtablak-tobbseget
Off:
@Secnir: "lásd a köztörvényes bűnözőkről szóló részt"

Olvastam. Megbocsáss, szerintem a bűnöző az nem fegyver. Nemtom voltál-e katona, de piszok szigorúan bántak a fegyverrel visszaélőkkel szemben. Amennyire én tudom, soha sem derült ki, hogy kinek a felelősségéből került fegyver a forradalmárok, az egyszerű emberek és igen akár bűnözők kezébe. Az a gyanús számomra, ami hiányzik. A fegyverek sorozatszáma és a szolgálatban lévők szolgálat vezénylése alapján a nyomozás nem nagy mutatvány egy bumburnyák falusi rendőrnek SEM.

Ugyanis. Ha valóban forradalom volt 1956, akkor azt (azokat) aki(k) az erőszak elszabadulásáért felelt(ek), az 56 utáni megtorlás kirakat perébe raktam volna janibá helyébe. Miért? Példát statuálni. Hogy ez nem történt meg (akár távollétében is elítélve a tettes/eke/t), az számomra legalábbis furcsa.

Amúgy a lényegen nem változtat, hogy 1956-ot "ávéhás" eftársak szervezték, vagy valóban spontán tört ki. Ugyanis sejtésem szerint megszállás alatt vagyunk 1944-45 óta, 1990-től az amik is kaptak szeletet a magyar tortából :-(.

On:
Ezért olyan az összes rendszerünk, amilyen. És ezért nem teccik. Bizonyítani természetesen nem tudom, de így minden értelmet - magyarázatot nyer.
Fabius!

... tudod mi a szomorú? "Fényképet" készítettél a nemzet tiszteletéről, kötődéséről, a történelembe mindig belemagyarázott, beleerőltetett, a jelenünk hamisított képének valós, pátosztól megtisztított érzetéről ...
@Secnir: ezt a Galaxis Esze is tuggya? vagy csak a rikácsot amit 89-ben böfögött? és azóta festik az eget ző'dre, lilára meg pirosra de főleg narancsra ami "kisvihar" vagy "kisforradalom" a biliben ezt amit te itt leírsz senki sem meri a jaffásokra ráborítani? megy a folyamatos történelemhamisítás a kgb-s nagyimre már volt rómaiszent és buddhista is csak őskommunista nem aki bebaszta sajátjait a börtönbe és megkínoztatta PB tagként a szentéletű dervis mint a pozsgay elvtárs MSZMP PB titkár aki később a szakszervezeti és népi mozgalmakért felelt a PB-ben de nagyon rosszúl...a szűrös meg a többiek és a Németh Mikike aki akkor nem csinált semmit amikor kellett volna és lehetett volna és még el is lett volna ismerve bármennyire is berzenkedett a Theatcher meg a Reagan és utódaik...nem akartak egyesűlt németországot és nem akartak egy átmentett szovjetúniót a hülye gorbacsov akit nem erre nevelt Andropov elbaszta és a Putyin már régóta küzd de a régi poziciója a valódi másik pólus már nem tér hozzá vissza és ez a mi gondunk is...sehová sem tartozunk...mindenki átnéz rajtunk
@Cirbi: ez a téma mindenféle underground rádióállomások rövid riportjaiban már több mint 20 éve folyamatosan megy, a francia és az angol királyi udvar XVII. század!!! mikor a Rotschildok a londoni és párisi család megkapták a pénzkibocsátás monopóliumát (a híres mondás: add nekem a pénzkiadás jogát a világ többi része a tied maradhat, mondta a királynak) azóta ez a rendszer műxik azok a pénzintézetek amelyek a cikkben fel vannak sorolva pontosan uralják a világot csakis egy módon lehet őket megsemmisíteni, ha a zöldhasút leváltjuk és minden megett ez van az összes háború is és nem is érdemes elemezni semmiféle ideológiai izét csak a dollár egyeduralmának megtartása a cél és minden azaz bármi áron ha a fél világ elpusztul az sem nagy ár nekik... a amygarok megették a kefét 1988/89-ben...nem kellett volna de ahol a Galaxis Esze kétszer miniszterelnök lehet ott bármi előfordulhat az ő hatalmáért fizet az ország nem veszitek észre beépített ellenség a legjobb helyen és 2/3-ot adtatok neki hahahahaha
@allegretto23:

Szerintem meg igaza van. Bár ehhez át kellett olvasnom kétszer amit írt, és kellett hozzá ki kicsoda kommeje is itt feljebb, hogy tényleg megértsem.

Mi magyarok tényleg igyekszünk belérőszakolni történelmi jelképeinkbe a jelenünket, megfeledkezve annak tényleges jelentőségéről.

Orbán rendszere ellen tiltakozni lehet és kell is, de ezt megtehetnénk az év 363 napjának bármelyikén. Március 15-nek és október 23-nak akkor adnánk meg a kijáró tiszteletet, ha a saját najainkat félretéve rájuk emlékeznénk.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Csatlakozom!

Uraim, íme A KÖVETENDŐ NARANCSKOMCSI PÉLDA!
(A narancsszín nem véletlenül csak egy kifakult vörös...)

"Nehezebb nekem, mert ily tekintélyes pártfogók híján kénytelen vagyok a száraz és élvezhetetlen tényekre támaszkodni, melyek – tudjuk jól – csak a józan ész kicsiny, bár de egyre hatalmasodó birodalmában jutnak, érdemükhöz méltó megbecsüléshez.
Nézzük hát a forradalmat! Megfeleltünk-e 1956. október 23-ig a szocialista forradalom követelményeinek? Mielőtt még bizonyítanák, nyugodt lelkiismerettel merem mondani: igen. Mert, ha hibáztunk is, azért a tulajdon-viszonyokat sikerült úgy megváltoztatni, hogy abban sem Mindszenty, sem herceg Eszterházi nem nagy örömüket lelték. Ez magában is elég határosan bizonyítaná igazunkat, még ha a többi, igen jelentős eredményt: a munkásosztály vezető szerepét, a kulturális forradalmat, a fokozódó anyagi jólétet elhallgatnám is. De minek hallgassak róluk, mikor ezek az eredmények mind a szocializmus irányába mutattak, mind azt bizonyították, hogy 1947-48-ban sikeresen hajtottuk végre szocialista forradalmunkat.
És jött 1956. október 23. Lopva, alattomosan közeledett. Sunyi bábáinak száján egy percre sem halkult el a szocializmus igéje, miközben egy nyáron át járták a Petőfi-rondót, „nemzeti sajátosságaink” körül, azzal a magasztos céllal, hogy kiküszöböljék a szocializmus építésében elkövetett hibákat. – Majdnem sikerült nekik még a szocializmust is kiküszöbölni."

Hajrá narancskomcsi agyhalottak, előre a VÖRÖSÖK útján, Pozsgai elvtárs a TI ESZMÉNYKÉPETEK! De tényleg!

www.lakatospal.hu/index.php?page=kategorizalt&kat_id=11&id=797&regi-idok-nagy-tanui--a-petofi-nepeben-jelent-meg-kecskemeten-1957-december-15-en
@Boli: attól tartok a fides = tagjai = mind komcsi...

szerintem azért fér bele a pártba, mert ők is kb ez gondolják,
erre bizonyíték a SUNYI ünneplésük tegnap (külföldön volt mind)
@rdos:
"Ha valóban forradalom volt 1956, akkor azt (azokat) aki(k) az erőszak elszabadulásáért felelt(ek), az 56 utáni megtorlás kirakat perébe raktam volna janibá helyébe. Miért? Példát statuálni. Hogy ez nem történt meg (akár távollétében is elítélve a tettes/eke/t), az számomra legalábbis furcsa"

ööö...
...megint cáfolnálak egy kicsit. '56 után voltak perek, és kb 4-500 embert ítéltek halálra fegyveres lázadás és/vagy gyilkosság vádjával. amiről nem szól a fáma, hogy ezek közül kb 10 volt fiatalkorú-diák. tehát egyrészt itt megdől az elmélet, hogy vérbefojtás történt.
ezenfelül kb 2000 embert zártak börtönbe/fegyházba, azonban ők a 60-as években szabadultak. erről is csak néhányan beszélnek.
de ami a legfontosabb (és erről mindenütt mély kuss van), hogy amikor elkezdődtek a perek, akkor moszkva 25ezer, a román-lengyel-cseh-keletnémet pártvezetés 10-15ezer, míg a jugók 5ezer kivégzést 'vártak el' kádártól elrettentés címszó alatt. csak kádár szart a pofájukba, és csak tényleges bizonyítékok alapján végeztek ki idehaza bárkit is.

@Rodeo36:
"@Secnir: ezt a Galaxis Esze is tuggya?"

tudja hát. /legyint
csak ő azt szajkózza, amit ő fontosnak lát -és a politikai elit is.
@Cirbi: Hat, he ezek a csakok meg eletben lesznek 1/2 - 1 ev mulva is, akkor meg van esely, hogy valtozik a vilag. Ez ugyanis nem holmi zavaros feju osszeeskuves elmelet konnyen lesoporheto termeke, hanem tudomanyos kutatas, ami jegyzett tudomanyos hetilapban jelent meg. Ennek sokkal nagyobb a sulya, mint a zuhanyhiradonak vagy a nepmese szintu szobeszednek. Ugyesek! Koltoi kerdes: vajon nalunk ki tamogatna ilyen kutatast??

@Secnir: Sot, ha jol tudom, a taboron beluli vezeto szerepert versengo Mao meg 50 ezres kivegzest vart el, de nem Kadartol, hanem az oroszoktol.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: megint hivatkozott Cesrnok Attilára, aki kortárs volt, levette a vörös csillagot 56-ban de arról is írt, hogy Pehm József valóban sok minden volt, csak alkalmas nem a szerepére.
@Boli: "Majd Viktorka hazajön a nulla osztása után és agyhalottaknak igét hírdet."

www.youtube.com/watch?v=MYK6sTNhVL8&feature=related

Aztán Viktorka felébred, és bilibe lóg a feje.
hivatkozott= hivatkozom Csernok Attilára - A komáromi pontonhíd írója -
@gyilkos fűegér: és lőn:

RSS
Index vezető cikk
Európa nem húzhat vissza bennünket

Nem szabad hagyni, hogy Európa lassúsága visszahúzzon bennünket, mondta a miniszterelnök, szerinte szét kell választani a kereskedelmi és a befektetési bankokat. Gyurcsányék nem alakíthattak frakciót, kivonultak. Vona kilépne az Európai Unióból

Orbán: muszáj kimentenünk a devizahiteles magyar családokat
Orbán Viktor miniszterelnök euróválság címmel szólalt fel napirend előtt az Országgyűlésben, beszédében...

Orbán a bankokról és a válságról is beszélt
Jövőre végre kell hajtanunk az elrugaszkodást, de csak magunkra számíthatunk.

és közben:

Bajba kerülhetünk állampapír-fronton

Egyelőre nincs probléma az államadósság kötvénykibocsátásokon keresztüli finanszírozásával, az aukciós eredmények is óvatosságra intenek.

Egyre borúsabb az ég Magyarország felett

Az egy hónappal korábbihoz képest jóval pesszimistábbá váltak a magyar gazdasággal foglalkozó elemzők. ...
@Secnir: És nagy barátunk, Kína mennyi embert akart hullának látni? Attól félve, hogy BP elindít egy láncreakciót? Ez egy szak/szitokszó lett a kommunista pártvezetők közt szinte, lévén Budapest egyet jelentett a féktelen lázongással, amit a lehető legdurvábban, elrettentőbben le kell azonnal verni. (ez sem zavarta Orvbánt a mostani kisnagyember barátjánál, amikor benyalt neki tövig)

És Rákosi is nyújtogatta az oroszoknak kicsi párnás pracliját, hogy kész reaktiválni magát és visszajön rendet tenni. Végülis - borzasztó minden halál és börtön - de még ennél lehetett volna sokkal rosszabb. És ahogy férjem mondta tegnap ennek eredméyne lett valahol a gulyáskommunizmus, hogy kicsit lazább lett itt a gyeplőnk.

Na de hogy a teljes, oroszoktól való függetlenséget ki lehetett volna itt vívni 56-ban, 11 évvel a háború nagyon dicstelen elvesztése után, ezzel a nyugathoz tartozást elérni - ami most Orvbánnak a legrosszabb kényszer, ahogy van szíves kommunikálni - azt akkor se hihette senki realista.
Csak a Szabad Európa uszítói, akik sem Amerikától, sem más nagyhatalmaktól nem kaptak hivatalos felhatalmazást arra, hogy ilyen reményt keltsenek. Szuez ide vagy oda, senkinek meg sem fordult külföldön a fejében, hogy idejöjjenek status quot dönteni szembe állva a ruszkikkal.

Bang Jansenról írt könyvében egy magyar író kiadok.lira.hu/kiado/magveto/index.php?action=konyv&id=1884243 is megírja kutatásai alapján, hogy senkinek esze ágában sem volt ide katonát küldeni egy percig sem.

És az eredeti követelések az emberarcú szocializmus (fából vaskarika) megteremtésére vonatkoztak, Nagy Imrét - aki ugye kommunista volt sose tagadva ezt - követelték miniszterelnöknek. hu.wikipedia.org/wiki/Az_1956-os_forradalom_16_pontja

Mivel ennek első pontja a Vonják ki a szovjet csapatokat!, bejönniük sem nagyon kellett, legfeljebb még többet irányítottak is 23-án éjjeltől.
@Deathstick: Kösz, a pontos számra nem emlékeztem. Igen Maonk nagybani játékos volt, a milliárdból telt neki is fejeket csapkodni számolatlanul... De keleti szél fúhúj. És mi hatvan éve egyetértünk velünk,v agy mit mekegett Orvbán múltkor:"[..]""Hogy végre tudjuk hajtani a teljes gazdasági fordulatot Magyarországon, úgy zártuk ma le a tárgyalásokat, hogy a Kínai Népköztársaság és Magyaroszág szövetségesei lettek egymásnak. Ehhez erős alapokra van szükség, de ezek az alapok már léteznek a két ország közt. Az elmúlt hatvan év és az, hogy hasonlóan gondolkodunk a jövőről, csak megerősítette ezeket." (Elmúlt hatvan évben 56 is benne van a Mao által követelt 50 ezernyire elképzelt halálos áldozattal!!!!!)

index.hu/belfold/2011/06/25/kina_bevasarolta_magat_magyarorszagba/
De éljen és virágozzák a szelektív memória! (és különben is nem az van a Tákolmány Asztalán fekvő Tákolmányban, hogy 90 valameddig mi nem voltunk függetlenek? Akkor meg mit hadovál eme alávetett bábszerepében bármiről is, amiről nem is tehetett Magyarország?
@Deathstick:
"Sot, ha jol tudom, a taboron beluli vezeto szerepert versengo Mao meg 50 ezres kivegzest vart el, de nem Kadartol, hanem az oroszoktol"

jaja.
de az vérburzsujgecikomenyistakádár ezt is megakadályozta aztaz irgumburgumteringettét!

vagyis kádárt nem emlegették '56 kapcsán.
de '56-ban ő alapította az MSZMP-t, aki kinevelte Pozsgayt, Szűröst, stb.
akkor most az mszmp jó vagy sem? meg az utódja?
nem értem én eztet
/fejvakar
@Secnir: /legyint
ne is akard, több dolgok vannak földön és égen mintsem bölcs elmétek álmodni képes ...
tanulságul minden diktátornak, még ha egy csöppet embertelen is ez az egész

Sor kígyózik Kadhafi oszló teteme előtt
MTI
2011. október 24., hétfő 14:51
|
Email
A líbiaiak már a negyedik napon álltak sorban hétfőn, hogy lássák a néhai országvezető, Moammer Kadhafi oszlásnak indult tetemét a miszrátai piac hűtőházában.

index.hu/kulfold/2011/10/24/sor_kigyozik_kadhafi_oszlo_teteme_elott/
Fabius, jobb lett volna, ha inkább durmolsz egy jó nagyot, utána már máshogy láttad volna a tegnapi napot. Szerintem amit hiányolsz, megvolt minden. Kivéve a gyevi bírót, no meg a fideszt.
Véleményem szerint - időben távolodva az 56-os eseményektől - nem is lehet mindíg, mindenkinek azonos hőfokon égve lelkesedni a történtekért.
A megérdemelt tisztelet szerintem megvolt. Az emberek többsége még meg sem született akkor, nekik már kevesebbet jelent, mert nincs közvetlen élményük róla. Nem lehet számonkérni ezt rajtuk.

Hacsak nem érdeke valakinek, hogy lángba borítsa a fél országot ezen a napon.
@a szív fészkei: Na ja. Arrol sem sokan beszelnek, hogy Nagy Imrenek esze agaban sem volt pl. tobbpartrendszert kiepiteni, talan a legkozelebb azok a torekvesek alltak hozza, amelyek munkastanacsok felallitasat, a termeles allamkapitalista jellegenek megszunteteset, ill. valodi dolgozoi tulajdonba vonasat celoztak, meg persze elhetobb korulmenyeket (ertsd: aruellatast), talan kicsivel tobb szabadsaggal de mindezt egy part, az akkori allapmart felugyelete alatt. Most az mas kerdes, hogy barmilyen part felugyelete alatt ezek mennyire realis/naiv elkepzelesek (foleg a valodi dolgozoi tulajdon ugye). TGM-nek volt errol egy jo osszefoglalo irasa errol nehany evvel ezelott (talan az 50. evfordulon??) a nepszabadsag hetvege mellekleteben. Es az az igazi borzalom, hogy meg a megtortenteknel is lehetett volna simabb kimenetel, mert a mienket megelozo lengyel lazadas utan eleinte az oroszok mersekeltebben akartak kezelni az ugyet. Persze a mar targyalt nemzetkozi behatasok nem kedveztek ennek az iranynak.
Masreszt hajlok elfogadni azt a velemenyt, mi szerint, ha az oroszok nem avatkoznek be, akkor ki tudja meddig tarto polgarhaboru tort volna ki a horthysta-szalasista erok es a kommunistak hivei kozt.
@Cirbi: cirbikém, ha ébren vagy, ne álmodozz! /Hofi/
@Cirbi:
megvárják, míg teljesen oszlásnak indul.
a kreml előtt ezért ment be annyi ember leninhez is, hogy megnézzék: még egyben van? bazmeg, akkor várhatunk még egy darabig.
@Deathstick:
"Masreszt hajlok elfogadni azt a velemenyt, mi szerint, ha az oroszok nem avatkoznek be, akkor ki tudja meddig tarto polgarhaboru tort volna ki a horthysta-szalasista erok es a kommunistak hivei kozt."
+1
@a szív fészkei: Ha Orvban szelektiv memoriajara gondoltal, ellent kell vetnem: o ezekrol nem tud semmit, tehat nincs is mire rosszul emlekezzen! :)
@Spániel: igaz, erre csak ennyit:

Egyenlítő Szijjártó szerint minden fórumozó gyáva
"Internetes fórumokat nem olvasok. Mert azt gondolom, hogy ott a névtelenül, személytelenül elmondott vélemények mögött kifejezetten
gyáva emberek állnak."
@Secnir: "most akkor az mszmp jo vagy sem? meg az utodja? nem ertem en eztet/ fejvakar"

Hehe, ez mar majdnem filozofikus melyseg! :)
Jo kerdes egyebkent. Szerintem az lenne az igazan jo, ha ertelmesen dulore jutnank a sajat tortenelmunket illetoen. Kibeszelni mindent, nyilasterrort, Rakosi-terrort, a Tanacskoztarsasag utan voroskatona kozlegenyek elve valo kettefureszeleset, deportalasokat, a magyar hadsereg altal mar a 2. vh alatt, de meg a nemet megszallas elott elkovetett tomeggyilkossagokat, a magyar agrarlobbi szerepet es erdekeit az 1. vh kirobbantasaban, vagy eppen a hazai, rendkivul torzan fejlodo nemzetfogalmat, ami egyebkent meg a jelenkorban is visszakoszon (lasd: "A nemzet nem lehet ellenzekben!" orokzoldet). (A lista termeszetesen e teljesseg igenye nelkul keszult.) De persze nem a szokasos ostoba felrebeszelo patetikus modon, hanem ki kellene tenni valogatas, szerkesztes nelkul a netre minden leveltari iratot, hadd bogarassza a nep. Beleertve persze az ugynoklistakat is. Persze, lehet, hogy mar van ilyen (minusz ugynoklista), csak en nem hallottam rola, meg vannak kezdemenyezesek, mint a toriblog, de ennek sokkal nagyobb nyilvanossagot kene adni. A dolgok letisztazasa nelkul itt semmifele elorelepes nem lesz, nem utolso sorban a zavaros nezeteket eloszeretettel felhasznalo gennylada politika miatt.
@Cirbi:
de hogy teljes legyen a kép:

"Internetes fórumokat nem olvasok. Mert azt gondolom, hogy ott a névtelenül, személytelenül elmondott vélemények mögött kifejezetten gyáva emberek állnak"

vö:
www.fidesz.hu/index.php?Topik=1325
Szíjjártó Péter válaszol a fidesz.hu fórumán anonym fórumozók kérdésére...
utolsó mondata:
Köszönöm szépen a kérdéseket, remélem, lesz még módunk találkozni ebben a formában is.
@Secnir: igen, olvastam a másik blogon ezt is, gerincnek még a helyét sem találnánk meg
@Cirbi: ki a fasz az a szíjjártó?
@Deathstick: Most olvasom Ulickaja legújabb nagy történelmi regényét: hát a KGB még Izraelbe is küldött évekre kihelyezett ügynököt a kiengedett - magyarul hitleri receptre pénzért megvásárolt elmenetelüket égre kiélvezni gondolók közé.

Az itteni ügynökök se lehettek kevésbé kártékonyak, azért Esterházy könyve eléggé jól leírja, hogy öngyilkosságok, munkanélküliségek jártak e jelentések nyomában. És a mostani vezetők , kedvencek közül hány meg hány jelentett! (persze csakis semmiségeket, tudjuk: csak hogy őket is ellenőrizték, tehát annyira nulla kis, ártatlan marhaságoknak nem ült fel sokáig a BM. Egy idő után már élesben mentek a dolgok.)

És nem lehet ezt rendesen megismerni, még mindig nem.
@a szív fészkei: Pedig ez lenne a minimum a tisztába tevésre. De mivel Antall zsarolásra használta, ez így marad már örökkön örökké.
Még annyit kérek, valaki vizualizálja nekem, ahogy a gyorsnaszád elrugaszkodik, mert hülyén halok meg, érzem. Mondjuk így legalább a horgony stimmel, még ha funkciója az elrugaszkodásban némileg érthetetlen is.

Viktor beszédei lassan olyanok, mint egy Rorsach-teszt, amit akárhonnan nézel, egy lófaszt látsz.
@Secnir: Valóban összecsúszni látszik az 56, meg rákosi a hozzászólásomban- elnézést a felületességért. Külön bekezdésben kellett volna írnom 56-ról és a diktatúrát jelképező Rákosiról is. Rákosi helyett írhattam volna egyébként bármilyen diktátort- akár Kádárt is, nekem az is diktatúra volt, még ha valamivel élhetőbb is.(Tudom, hogy a pajtás akkor már Moszkvában volt és túl voltunk a Nagy Imre-féle felpuhítási kísérleten. Sajnos koromnál fogva-majdnem- emlékszem is rá...)
Nos, nem tudom. '56-ot elsikkasztották, elsikkasztottuk. Már nem is olyan fontos nekem sem, ráadásul felfordul a gyomrom, amikor a magyar fasiszták (jobbik) és a fideszpisták ünneplik 56-ot. Annyi közük van hozzá, mint disznónak a kalárishoz.Az 56-os harcosok most valószínű, hogy a fideszpistákra és a jobbikosokra lőnének. Én velük lennék.
@Cirbi: én is lerónám tisztelettel a kegyeletemet...
@Secnir: oszoljon... nincs itt semmi látnivaló...
@gyilkos fűegér: :-DD Mondjuk, én úgy tudom, hogy a pacákra adott asszociációid jellemeznek a Rorschachban: [..]"A kutatók az elmúlt évtizedekben rengeteg munkát végeztek, hogy kiderítsék, milyen pszichológiai kondícióknak felelnek meg a páciensek által adott különböző válaszok." - ha tehát mindenhonnan lófasz köszönt rád, az nem a teszt hibája. :-DD

index.hu/tech/net/2009/08/01/vegezze_el_a_rorschach-tesztet/
@allegretto23: De például Rákosi pajtás testvére, Bíró bácsi - mert nekem már az volt, mikor megismertem - a Szépművészeti Múzeum igazgatóhelyettese volt 71-ben. Nem is értett hozzá, mindig szép traktorista-hasonlatokkal szórakoztatta el művelt közönségét november 7-én. :-DDD

Szóval a maradékuk még a spájzban volt.
Ez a Vona gyerek is egyre hülyébb...

"Az életet pedig az EU-n kívül kéne keresni, akár "egy sokkal nagyobb kelet-európai fordulattal"."
Ha ennek a baromarcnak egy apró kis lépést is engednek, akkor azt hiszem sokan, még többen, kívülről fogjuk megnézni a Magyarország táblát!
Elmegy ám az édes anyukájába a hülye parasztja! Valakinek aktuális lenne ezt is már pofánb..zni! Úgy EU kompatibilis módon!
@Boli:

Vona hamarabb fogja azt a táblát kívülről nézegetni, mint én. Szerencsére a zsidócigányozós arab haverságra fogékonyak köre viszonylag szűk, és jól körülhatárolható.
Attól kisebb dolgot sem sikerűlt véghezvinni mint mint a miniszterelnök elzavarása,a képviselői juttatásokról szóló népszavazási kiírást is megfúrta ez a hitvány elitünk,akkor realitás szerinted a miniszterelnök elzavarása???Ma itt legfeljebb az adód 1%-áról dönthetsz és azt is nagy valószinűséggel ellopják.Úgyhogy lehet hogy pár ezer kivételével a többségünknek édesmindegy,hogy belföldi vagy külföldi lopja el az életét,lehet hogy kicsit más az érzés de lehet hogy nem,másrészt mondjuk 1 német alapból korrektebb,erről sok ezer németországban dolgozó honfi tudna neked regélni.Ma az ország elképzelehetetlenül mélyen van és süllyed!
@Boli: Ha már Vona... Egy barátom azt mondta tavaly a választások környékén, hogy ha a Jobbik kormánytényező lesz, a következő nap őt már Új-Zélandban találja. Akkor ugyan nem kockáztatott sokat egy ilyen nekibuzdulással a várható és megvalósult Fidesz 2/3-dal, de 2014-ben...??
Annyiban mondjuk jó a választás (Új-Zéland), hogy ott már nem hallatszik hátérzajként sem az itthoni cirkusz, legalábbis könnyebben semlegesíthető, mint akármelyik európai országban élve.
@a szív fészkei:

Elvégeztem a tesztet amit linkeltél, az jött ki, hogy én vagyok Szíjjártó Péter.

(Baszki, azok a válaszok, amiket az Indexesek melléjük írtak... :)))
Hoppácsek! Ha igaz, hogy a Jobbik és a fidesz szimbionták, ill. hogy a Jobbik a Fidesz szócsöve a szélsőjobb felé, akkor a Vona beszédben ("Az életet pedig az EU-n kívül kéne keresni...") most a Fidesz (még) nem hivatalos 2014-es választási programját hallhattuk??
Ej, ej, OV-t megint jól tökön/picsán rúghatták Brüsszelben a kulisszák mögött...
@Boli: Gondolod, hogy a sivítóshangú, rémmosolyú Minden Magyaranyája Bocskayban hagyni fogja, hogy kilépjünk?? Mikor azért sorolt be oda, mert tutifix volt a tőlük BX-be landolás 3 milláért? És olyan megerőltető a meló,l hogy Tompika is szénné twitteli magát ennyi pénzért.
@gyilkos fűegér: :-DD Akkor menj a brazil vagy milyen futsalizére. Szijjártó nagy hérosz ebben is. Véletlenül rátalált, min t kedvenc sportra.
@gyilkos fűegér: Most olvastam el. :-DDDDDD Két férfi az ajkai tescoban, mindent visz. Azért mentek oda.
Best of Szijjártó !! www.origo.hu/itthon/20111024-szijjarto-nekunk-sem-tetszik-a-rendszer-a-miniszterelnok-szovivoje-a.html

[..]"Szerintem a hivatásos félelemkeltők és hivatásos rettegők ezúttal vakvágányra tereltek néhány embert vagy néhány csoportot, mert az, ami ellen ők tüntetnek, az nincsen" - mondta.

"Nem tetszik a rendszer? Persze, nekünk sem, ezért változtatunk mindenen, ezért szervezzük újjá Magyarországot" - tette hozzá hangsúlyozva: "akiket most tévedésbe ejtettek", később világosan látják majd, hogy a válságot okozó régi rendszer helyett épülő új sokkal jobbat jelent számukra."

Néhány embert vagy néhány csoportot - mondja. Puszika a pocijára, édes egy pofa!!!
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ezek nem egymás szinonimái? de nála elfér még öt ilyesféle jelző, nem lehet leírni a seggségének méretét eggyel, az igaz.

Weöres képes volt erre:"Pisti hülye, Julcsi hülye, csak én vagyok okos, mert nekem a seggemben is fejem van."
Jobbnál jobb érvek, és ellenérvek.
Ilyen sokat még nem olvasgattam posztot, mint ezt. Remek gondolatok mindenkitől, remek tények felsorolásával...
@Deathstick: én is erre gondoltam elsőre, vona a kibeszélő, vityamester meg a bábos bréinsztormingos
@Lakásfelújító Feri: Szerinetm semmit se olvass, csak a lakásfelújítás az emberiség álma. Ettől vagy bátor és nemzeti.
Bakker, itt gondolatok özöne van, nem csak szuez-szifon.
süti beállítások módosítása