Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.10.14. 03:56 Fabius

A költségvetés Fekete Pákója

Címkék: gazdaság fidesz költségvetés 2012

A 2012-es költségvetésen ötletelés lassan tragikomédiába fordul. Első nekifutásra nem volt benne egy árva szám sem, másodikra kiderült az egykétkulcs, harmadikra pedig az, hogy fingja nincsen senkinek, ki és hogyan fogja majd a benne foglaltakat tartani. Na ehhez képest az orbáni kijelentés, miszerint 2014-re Európa leginkább versenyképes gazdasági környezetét fogjuk kialakítani olyan, mintha egy Fekete Pákó haknin lennénk: a félnótás ordítva követeli szájába a csöcst, adide-adide, az anyád úristenit, adide nyomban, és a harsány röhögésen meg a szánakozó fejcsóváláson kívül egyéb nem történik.

Ahhoz képest, hogy a minisztériumokkal egyeztetni még a nyáron kellett volna a költségvetésről, és most öt napot kaptak annak eldöntésére, melyikük miként kíván hozzájárulni az általános megszorításokhoz, még mindig zajlik a kormány random ötletbörzéje. A költségvetés legfrissebb olvasatából kiderül, nem volt elég az elsőre kiagyalt megszorítás csomag, emelni kell a tétet:

- Tovább emelik a csipszadó mértékét, üdítők adója literenként 5-ről 7 forintra, cukrozott készítmények adója kilónként 100-ról 150-re, ételízesítők és rágcsák adója kilónként 200-ról 250-re nő. Az adó hatálya alá vonják az ízesített söröket - 35 Ft/l- a kávét, - 250 Ft/kg - alkoholos frissítőket, - 100 Ft/l.

Mivel ez a pénz elvileg az Egészségbiztosítási Alapba kerül, adja magát a helyzet: a drága honpolgár "egészségére" úgy vigyázunk, hogy ha nem fogyaszt elég csipszet, üdítőt, energiaitalt és porlevest, akkor bizony nem biztos, hogy lesz pénz mentőre mikor baj van.De aggódni nem szükséges, itt az újabb remek sarc ami betömi a még mindig tátongó léket: az autósokra kivetni szándékozott baleseti adó. Ennek mértéke már ismert - az éves kgfb 30%-a - de a kivetés módja továbbra is homályos. Ha az eredeti tervvel ellentétben nem csak a balesetet okozóknak kell ezt fizetni, hanem minden autósnak, akkor ez is csak egy szimpla harminc százalékos lehúzás, ami újabb kérdéseket vet föl: Egy fővárosi friss jogsis autós kötelezője többszöröse a vidéki 65 éves bácsiénak, így ha az éves díj százaléka alapján köteles majd fizetni egyenes arányosan többet, mint idősebb vidéki sorstársa, vajon mennyire fogja autós helyett szopórolleresnek érezni magát? Ha a folyton az igazságosságról papoló, de azt hírből sem ismerő kormány szembetalálja magát az autóstársadalom balesetmentesen vezető részének jogos haragjával, mennyire lesz betojva? Továbbá mennyire lesznek lelkesek a biztosítók, ha a tervezet szerint nekik akkor is be kell fizetni a kirótt adót, ha azt az autóstól beszedni nem tudják.

Érdekes, hogy a baleseti adón ötletelésre volt ideje a nagyszerűeknek, de a félszuperbruttó részleges kivezetésének és az adójóváírás eltörlésének kárvallottjainak kompenzációs rendszerére meg nem volt. Kinek mi a fontos, ugye.

Ezek mellett elrettentő izmozás is folyik. Egyrészt vége a termőföld mutyinak, az így vásárolt, majd átminősített, beépített és eladott földeken keletkező extraprofit után nem 16, hanem 48% jövedelemadót kell majd fizetni. Erre a pontra azért mérget ne vegyünk, az építőipari haverek - igen azok, akikkel akkor is felépíttetjük Ócsát, ha semmi szükség rá - nyilván nem lesznek boldogok az ötlettől, és könnyen legyőzhetik a hirtelen támadt gerjedelmet, mint a dohánylobbi.

Másrészt az elrettentés mellett van a költségvetésnek családformáló szándéka is, például 30 ezer lesz a válás illetéke az eddigi 12 ezer helyett. Úgyhogy jól gondolja meg a csipszadó hatására egészségesen anorexiásra vékonyodott, ép testben épphogy élő választópolgár a döntést, és ha a szándék megmásíthatatlan, akkor legalább nyúljon a zsebébe mélyen, és érezze a Családbarát Kormány neheztelését.

Ha számításba vesszük a cafeteria szépkártyásítását és az ingatlanok vagyonszerzési illetékének NAV által felülbírálhatóságát is, akkor kijelenthetjük: all in, minden betoltatok az asztal közepére, és szűkre húzott púzóval a rivertől várjátok a csodát.

Ezen nem sokat javít, hogy a házipálesz mellé főzhetünk sört és készíthetünk pezsgőt is otthon. A félmillió alkoholista országában, 13,6 liter/fő -s alkoholfogyasztásunk mellett - amivel harmadikok vagyunk a világranglistán - igazán öröm é' bodottsá' az ilyen gesztus, értékeljük. Az otthon megfőzött sör nyilván sokkal egészségesebb is, mint a sok szar palackozva ízesített citromos Gösser, a jövedéki adó mentes alkoholfogyasztás méltán híres családmegtartó erejéről nem is beszélve. Ezt mindenképpen ösztönözni kell, mert a részeg ember többnyire felhőtlenül vidám, ritkább esetben aprítja naponta a családot, és csak kivételesen extrém esetben hányja össze az utazó koffert Éden Levi módra.

Igen, ezzel pont azt akarom mondani, hogy ideje lenne leülni és elkezdeni gondolkodni végre. Különben megérjük, hogy a már minden mindegy idején betoppan egy régi, nem kívánt  ismerős...

229 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr33301883

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tíz év múlva… 2011.10.14. 17:45:21

Olvasóink tegnap délután rejtélyes jelenségnek lehettek tanúi a Gépnarancs Facebook oldalán, ahol is – mindeddig titokzatos okból kifolyólag – néhány percre időkapu nyílt. Az időkapun különféle dokumentumok szivárogtak át a jövőből, köztük ...

Trackback: Tíz év múlva… 2011.10.14. 17:45:21

Olvasóink tegnap délután rejtélyes jelenségnek lehettek tanúi a Gépnarancs Facebook oldalán, ahol is – mindeddig titokzatos okból kifolyólag – néhány percre időkapu nyílt. Az időkapun különféle dokumentumok szivárogtak át a jövőből, köztük ...

Trackback: Fogalmuk Sincs 2011.10.14. 14:42:17

Ha esetleg még azt gondoltad, hogy a kormánynak bármiféle határozott elképzelése van az egyre súlyosabb gazdasági, és az ezekkel együtt járó társadalmi problémák megoldására...... NGM: szakmai tanácsokat ad kormánynak az IMF "A Nemzetkö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@vadirum: Eztetet írád fentebb:
"a 30%-os adó a biztosítókra vonatkozik és nem az autósokra."

Miként a bankadó sem a zemberekre vonatkozik!
@Fabius: Ácsi! Az alapdíjra vonatkoztatják vagy a fizetendő díjra? Kedvezmények után vagy előtt?
Meg különben is, a baleseti járulék már most is benne van, milyen alapon kéri a Zállam, ha a Biztosítónak megfelel ezen a díjon?
@namitirok:
ÍÍÍÍÍgy van, azért írtam utána amit írtam. Ebben az országban nem közvetlenül szívatnak, mert az megszorítás lenne. És mint tudjuk a közvetve szívatás aznemmegszorítás..., aztnemazemberekkelfizettetjükmeg(szócső I.-től idézet) mintazelmúltnyócévben.
Érted már?
Csak még az jutott eszembe, hogy ez a "nem adónem" véletlenül nem a közutakban -baleset okozásának hatására bekövetkezett- károkat hivatott megfizettetni? Mint pl. a sávelválasztó korlát görbülése, vagy az utakon hagyott autóalkatrészek romjainak eltakarítása stb.?
@vadirum: Ha százszor is leírod sem fogom érteni azt, hogy ezt a zemberek megkajálják.
Én meg pampoghatok bármennyit, nem fogják fel, hogy mit nem lehet ezen érteni!?
Szerintem egyet értek (nem egyetértek):
Át vagyunk baszkurálva má' megen'!
@vadirum: ...vagy a tűzoltők költségei (mentők, rendőrök) kivonuláskor, mi?
@namitirok:
Rendesen. De ne becsüljük le embertársainkat. Nem kajálják meg, értik ők is, de sajnos ebben az országban most ez a REND!
Aki megkajálja, az vagy nem ebben az országban él, vagy sok pénze van és tök mindegy neki, vagy szimplán idióta.
@vadirum: Igaz, a zemberek RENDET akartak a szocik és a liberálisok után. Megkapták, csak nem úgy, ahogy gondolták!
Kérek két sört, hadnagy Úr!
Vigyázz azzal a sörrel, mert a következő az "üvegadó" lesz. Ne nagyon emlegesd, mert egyéni törvényjavaslat lehet holnapra belőle. A németeknél már a dobozos sörön és a műanyag üveges üdítőn ott van a palackadó. Az ásványvíz olcsóbb mint amiben van. Mondjuk ott ez környezetvédelmi szempontból szerepel.
@namitirok:

Az effektíven kifizetendő díjra. Elvileg.

A biztosító a károsult járművének javítására szedi, a zállam a személy "javítását" varrja a nyakadba.

De végülis az ideológia tökmindegy, a lényeg, hogy fizetni kell. Ha fizet mindenki járulékot a saját "javításának" költségeire előre, ha nem.
@a szív fészkei:

Orbán azt hiszi a zeuban mindenki vágja a heraldikát, vagy legalább báró Csekonicsnak nézik, ők meg egy csóró pöcsöt látnak évek óta ugyanabban a nyakkendőben :-D
@Fabius: Ok. De akkor miért "adja" az államnak?, ha a károsult járművének javítására szedi. Arra van a Casco, a kötelezőnek a bonus-malus rendszere is.Ez diszkriminatív, hiszen olyasmire fizettetnek velem, amit el sem követtem. Ha mégis, utólag fizettette ki velem a biztosító a megemelt tarifával
@vadirum:
:) Hülye vicc! Addig-addig szórakozol az ötletadással, amíg kreténék meg is teszik! Nem kéne ilyennek viccelődni... Ezek még megfogadják!
Istenbarma ormányunk és csürhéje így is vizsla módjára keresi a lehetséges adókat, teszteli a népet, mit lehetne még a plebs torkán lenyomni!
Én felajánlanám a narancskomcsi elvtársaknak a ló egyik fontos alkatrészét! Játszhatnak vele, nyalogathatják és a hátsójukba is dughatják. Aljas és szánalmas a "politikai elitünk"!
Állítólag minden nép olyan vezetőket kap, amilyent megérdemel.
Mit vétettünk mi, magyarok, hogy nekünk csak ilyen szarok jutnak? Tolvaj, szemtelen, cinikus egy aljanép, a "politikai elit"...
@Fabius: A személy "javításának" költségei valóban az államot terhelik jelenleg, ennyiben jogos is lehetne. De csak ennyiben!
És a balett-táncosokét, a tűzoltókét és a kő(sír)faragók költségeit is, ha kérhetem.
Hol látunk Európában még ilyen "illetéket"?
Fejér Oroszországban?
@Boli: A lócitrom puha az előbbiekhez, a patkó meg nem hoz szerencsét, miként az íreknek sem hozott, úgy tűnik!
Ja, az a lóhere,azt kihagytam valamiért..
@Boli: Ez nem vicc, így van N.országban, de teljesen egyetértek veled. Remélem nem olvassák, nem ötletnek szántam. Minden szavaddal tudok azonosulni, bár ÉN nem érdemeltem meg, az biztos, én beértem volna bármi "másokkal"....
www.portfolio.hu/img/upload/2011/10/adoemelesek1110042.png

jé de érdekes... az adónöv... uppsz csökkentések épp kb az szja miatt hiányzó 500 milliárdot közelítő bevételt hozhatnának...

na persze erre már nem lesz esély... ez olyan adóHOLTPONT, ahonnan nem nőnek a bevételek - szerintem...
@vadirum:

Kretén Ormányunk egyébként ennyire "szagértő"!

www.adozona.hu/blog/20111014_csaladi_kedvezmeny_adocsomag_adovaltozaso.aspx

Ezek tényleg ennyire hülyék? Szégyen...
@vadirum:

Gyorsan változó világunkban annak is örülni kell, hogy mindez nem visszamenőleges hetedíziglen. :-)

Komolyan logikát keresel ebben? Mert a sarc szándékán felül az nincs benne.
@namitirok:

A személy javítása előre fizetett dolog, úgy hívják egészségbiztosítási járulék. Nem az államot terheli, hanem téged. Az állam csak az ellátó rendszert működteti a te pénzedből.
@vadirum:
Azért légyszíves, ha bevezetik, jelentkezz az ötletadói díjért és kérjél belőle részesedést.
Bár MI köpködni fogunk rád rendesen :)), de legalább Te élj jól ezekből a barmokból!

Egyre szarabbul élünk, mint 4 éve! CSAK A FIDESZ!

Illetve van valamivel aktuálisabb is, amit ma hallottam egy cégnél:
"Nyasgem Viki!" :)
@Fabius:
Na a visszamenőlegesség lenne még érdekes, most fejtem a cihát, hogy kivegyem a 10 éve rejtegetett megtakarításomat ( sajnos a 3/4 részét már elköltöttem a CHF hitelem kiváltására )
De basszus, akkor mi a szarra fizetjük a tb-t? Igen, szeretném, ha egyszer meg tudnának győzni valaminek a logikájáról.....
a zorbán pa(j)tás épp konzultál a feljebbvalójával...
ezért nem vette észre a zösszeesküvést... mondhatni hátbaszúrták...

kepviselofunky.blog.hu/2011/10/14/magyarellenes_osszeeskuves_orban_hata_mogott
@Boli: ne túlozz, CsAK rosszabbul élünk mint Csakk Norrisz!
Különbenis, sajnálnád tőlem azt az ötletadói díjat?
@Fabius:
"az ellátó rendszert működteti" - hol? Mert ebben az országban ezt azért erős fenntartással fogadom!

Szerdán voltam Bécsben és láttam egy munka miatt belülről egy Evangélikus Kórházat. Na ott van egészségügy...
Itt nálunk csak pár lelkes megszállott orvos és nővérke van, akiket hülyére vesznek az "egészségpolitikusok", miközben mennyire is emelik épp most az eü-ben dolgozók heti munkaidejét? Heti 72 órára? Aha... Mert lesz olyan hülye szakképzett orvos és ápoló, aki ezért a pénzért itt fog akkor is dolgozni... BIZTOS IS!
@vadirum:
Mondtam, köpködni fogunk rendesen! :))
@Fabius: Najó, csakhogy a Zállam ellenérdekelt abban, hogy igénybe is vedd, tudod?
Az ellátórendszer valóban a zállamé lesz, most ejnstandolják a fijjúg ippeg az önkormiktól!
@vadirum: 1/2re érted... az ötletADÓ t mindenki fizeti majd, de főleg Te...
@vadirum: @namitirok:

Boncolhatjuk az ellátórendszert meg a baleset adó jogosultságát, de ennek semmi köze semmihez.

Az egykulcsossal vert lyukat kell kurvára bestoppolni még mindig, és újra és újra.

Így tökmindegy, baleset adó, citromos sör adó a neve, a lényeg ugyanaz marad.
@namitirok:
Most igen! De azért ne vegyél rá mérget, hogy pl. 2012-13-ban nem fogják a haveroknak jó pénzért "privatizálni", mert hát amiatt a bizonyos "nyóc év miatt"...
@Boli:

Jó-jó, én is tudok elég példát hozni :-)

Sőt, ha valóban az ellátórendszer, az egészségügy lenne dotálva most, akkor egy szót sem szólnék, de nem az van, sőt. Jövőre arra is kevesebb pénz jut.
@Fabius: Így érthető, de minek a melléhadova?
Lesz itt még söralátét-adó is, akárki meglássa!
@Boli: Ausztriában már 23 éve is volt betegellátás. A lányom akkor volt csecsemő, a férjem egy ösztöndíjat kapott Bécsben. Két évig voltunk kint, jártunk néhányszor gyerekorvosnál. Már AKKOR oda mentem, ahová akartam, mert az orvosoknak szerződésük volt biztosítóval.
A bukszámat egyetlen egyszer nem kellett elővenni és a gyermeket mindíg úgy látták el, hogy nyugodt lehettem. Fel is nőtt egészségesen:-)
Ez itthon némileg utópisztikusnak tűnik még most is.
@Fabius: Igazad van, de VÉRLÁZÍTÓ!!!!!!!!! Mit lehet még ledugni a magyar ember torkán? Mekkora bírkák vagyunk?!
@Boli: akóó mán 2-3 ével elmút 8 év, azaz 10-11-12 év ;)
úgy is mondhatjuk NiU=narancsidőszámításunkután NiE nyóc év
@yoda-jedi: Az a baj, hogy most egy ötletelő kormányunk van. Lényegében minden beleillik az ötletadó fogalmába. Bármit találnak ki annak mi fizetjük a kárát. De ha kapok részesedést, neked fogok belőle adni:-), ígérem.
@namitirok: szeretnék én is fát vágni a hátukon...

nem lesz mexorítás, ne a zemberek fizessék meg, adócsökkentés, stb...

lehet a reál gazdaságban is bevezetem... ha tényleg enyni a birka...
@Fabius: "Zsombolyai báró Csekonics József (Kőszeg, 1757. február 22. – Pest, 1824. április 26.) tábornok, a magyar lótenyésztés történetének nagy alakja, a magyar állami ménestelepek megalapítója."

Szóval, aki a lóalkatrészek körül keresgél e párhuzamban, az jó helyen jár. Csak szegény Csekonics forog ettől a hasonlattól grillcsirkeként a sírjában, mert ő a lovakkal tényleg értelmesen foglalkozott, jó dolgot alapított, nem úgy, mint ez a ugorafáról tőrőlmetszett lilaság...
@vadirum: hm... ok tiád a meló... de helyükben bevezetném a KORRUPCIÓ adót... az a legnagyobb iparág kishazánkban...

vagy simán VÉDELMI PÉNZ... amit azért fizecc, hogy ne "védejenek meg"... egyébként kb itt tartunk már
@a szív fészkei: megnevettettél, köszönöm:-))))
@yoda-jedi: Arra ott van Don Pintér! Semmi újat nem tudsz??? :)
Engem már tényleg ne védjenek meg, már lassan képtelenség kivédeni. Szeretném, ha békén hagynának, csak egy nap úgy ébredhetnék, hogy aznapra nincs újabb regula, fenyegetés, idióta nemmegszorítás. Visszasírom Bajnait, volt olyan hét, hogy eszembe sem jutott, hogy van miniszterelnökünk, pénzügyminiszterünk. Elég lenne, ha csak az országot védenék meg, abban én is benne vagyok, de nem tudnék róla.
Ez elképzelhetetlen?
@vadirum:
IGEN! Elképzelhetetlen! Mi ez a nemzetáruló magatartás??? :)

Tessék mondani, miért tűnt el sok picsogó, szőröstalpú narancskomcsi droid? Senki nem védi a Pártot? Mi van, nem fizet a Lendvay utca?
Netán már kinyílt a szemük? Vagy valami értelem ütötte fel a fejét droidéknál is? Pénztárca ott is szarabbul nézhet ki?
@Boli: Hosszú volt a 7, elfáradtak és korán fexenek. Nem lehet, hogy elfogytak az érvek? Eltünt szócső I., kicsúszott a lábuk alól a talaj. Nincs aki a mantrát sorolja, elbizonytalanodtak.
@vadirum: Gyros Pajti már nekik is hiteltelen lenne? Nem mondod??? :) Nem müxik a Párt Ökle, illetve a Párt Nyomija? Nem mennek a direktívák a körmailekben az ettársaknak?
Áááá... már ez sem a régi! Lehet, hogy nem figyeltünk és a droid adót is bevezették ezekre? Most aztán fosnak a NAV-tól...
@Boli: Nem, a szócső I. a Szijjártó, a II. a Gírószász. Menjünk csak kronológiai sorrendben! A II. némileg értelmesebbnek látszik, de sajnos a posztja determinálja. Eljön az ő ideje is... Fogynak a vállalkozókedvűek, mi lesz ha Orbánnak kell majd magyarázkodnia. A droid adó nagy ötlet, ezt pedig vezesse be a NÉP! Egyetértesz? Szavazz(tass)uk meg!
@vadirum:
Igen!
Nem csodálom, hogy fogynak, ezzel a csürhével senki sem akar apránként közösséget vállalni...

A VV-n volt múltkor egy aranyos mondás: "Inkább nézzenek buzinak, mint fideszesnek!" :))
Én azért maradok a csajoknál, de ez azért jelez valamit... :)
a gazdasági összeomlást nehéz SIKER ként kommunikálni... szerintem még ezt az október 23-at megússzák... talán.
@Boli: Jól teszed, a csajok megérdemlik....
Ahogy elnézem, ketten maradtunk, pedig most akartam feltenni a tízezer ft-os kérdést: Mit lehetne tenni? Tényleg ilyen bírkák vagyunk?
Két alternatíva maradt: buzik, vagy fideszesek? A kettő közt lennie kell még valakiknek.
@yoda-jedi:
Voltál szemésznél? Tényleg nem látod? 2014-re olyan, de olyan gazdasági csúcson leszünk, hogy Merkel Asszony tökönszúrja magát, amiért nem tanult orbán kokijából.
@Boli: Azok lennének? Pedig a volt bemondónak olyan őszinte a mosolya. Nem is gondoltam volna róluk. Csupa hívő ember.
Búcsúzom Fiúk-Lányok, kezdődik egy jó film, ami hajnalig tart az 5 percenként félórás reklámok miatt, lehet, hogy végignézem.
Szép és reményteli 7végét mindenkinek!
@vadirum:
A nép birka, no meg mindenki teker a kis megélhetéséért - lapítanak az emberek, félnek elmondani a véleményüket. Tudják, hogy a pofátlan szarrágó narancskomcsik ugyan olyan kis primitív bosszúálló kisköcsögök, mint dicső vöröskomcsi elődjeik voltak. A hatalomban élvezkednek, spicliskednek, lubickolnak és hithű bolsevikok módjára szemétkednek, lopnak, lerabolják az országot. Nem véletlenül származnak egy alomból az elvtársaikkal együtt.
De egyszer ennek is vége lesz. Ha más nem, a lábunkkal szavazunk és kisétálunk Orbanisztánból, a baráti Labaclandba. Viktorkának pedig NYASGEM!
@vadirum: Hát német barátaink megszavaznak neki egy öntököt, az igaz. Nőnek nem nagyon tartják.
@vadirum: Pálffy mélyen hisz is: "Borban az igazság, borban az igaz!" Abszolút leolvasható ez színes szélesvásznon a fejiről.
@Boli: Tudod Boli, mögöttem már több van mint előttem, de esküszöm komolyan gondolkodom azon, hogy ebből az élhetetlen, népnyúzó, álszent országból érdemes lenne még mindíg elmenni. Mert tudom, hogy máshol sincs kolbászból a kerítés, de talán élni hagynak.
Jelszavam lett: mindenhol jó, de legjobb máshol!
@Boli: Droid-adó. Vagy mire gondolsz?
Emberek az olaszoknak felvirradt: ungabunga ruhákat gyárt valamelyik és megy nagyon a bót! Köszönhetően a Hajfesték Lovagja lankadatlan (amíg a Duracell bírja ugye) műöntökének.

Valaki találjon ki Orvbánnak is szabadidős elfoglaltságot, hátha leszedálná a dolog.

Sőt a magyar textilipart fellendítendő kezdjen valaki olyan trikók gyártásba, (fogyna szerintem) - ez is olasz ötlet és büszkén viselik is! - amire hét nyelven rá van írva bazi nagy betűkkel: Nem szavaztam Orbánra! (ott ugye Berlusconira, de hát egy kutya)
@a szív fészkei: ékes példája a napraforgó effektusnak.
@vadirum: Valami jó filmet emlegettél. Ennél csak jobb lehet, mint amit "élőben" kapunk...
@a szív fészkei: Ez nagyon éééééédes!!!!!!! Esküszöm megtanulok varrni, eddig haragban voltam a tűvel, de megéri.
@Boli: Jajj bocsi, ne reménykedj, máris reklám megy. Az rtl-en kezdődött vmi thriller. (Életre halálra??) 8 perce kezdődött, 6 perce reklám megy.
@a szív fészkei: B.szogassa az asszonyt otthon, szaporodjon, csak ne a népet k.rogassa!

@namitirok: A pénz mértéke azonban nem mindegy.
Pláne, ha belegondolsz, hogy ilyen együgyü jogászocskák, akik életükben semmit nem dolgoztak még, csak szart kevertek az egyetem után, épp most k.rnak el egy országot és b.sznak ki 9,8 millió emberrel. Ez azért szép teljesítmény!
@namitirok: Azt tudok. Most találtam a napokban egy foltvarró tanfolyamot, erősen elgondolkodtam, hogy beiratkozom. Lehet, hogy ebben van a jövő?
@vadirum: Kivételesen tényleg jó film volt, vagy tizen éve... Reklámok nélkül talán nézhető is lenne! :) No de a retekklubbon?
History Channel, azt szeretem!
@vadirum: Ez azért állat! "foltvarró tanfolyam" :))
@Boli: Ott mikor adják?.-P
Nem csak húsz évnél régebbiek mennek ott?
VV, az való minden Nertársnak!
@Boli: Leninékhez képest mijez?
Vagy a példaképhez képest! Na,kijaz?
Engem csak az gondolkodtat el, hogy ha valaki ekkora lehetőséget kap, ilyen támogatottsággal ( én nem voltam benne!) akkor azt lehetne jól kihasználni, a köz érdekében. Onnan látszik, hogy nem ért hozzá, hogy már a legelején sem bízott saját magában, mert akkor nem arra fecsérelte volna az idejét, hogy a hatalmát kiépítse. De EZ tudta az elején, hogy egy duplanulla, nem véletlen, hogy eszelősen ragaszkodik magához. Azt tudtuk régről is, hogy hatalmi tébolyban szenved. Aki ezt látta, az nem voksolt rá.
Lengyel példa, hisz reményhal: www.mindennapi.hu/cikk/vilaghir/varsoban-nem-akarnak-budapestet/2011-10-14/8480

[..]"– Mennyiben utal a keresztény társadalmi értékvállalás csökkenő tendenciájára, hogy a homoszexuálisokat és leszbikusokat támogató Janusz Palikot-mozgalom indulásakor több mint 10%-ot kapott a parlamentben?

– Palikot mozgalma eddig valóban nem volt meghatározó tagja a lengyel politikai életnek. A Polgári Platformból kiváló, baloldali retorikát felvállaló erő választási kampányában a homoszexuálisok támogatását tűzte ki célul, és egyházellenes, antiklerikális, egyben polgárpukkasztó kampányt folytatott. A semmiből született, 10%-os parlamentbe jutási arány nagyon soknak számít, és elgondolkodtató. Sokan azt feltételezik, hogy a mozgalom megalakulásának hátterében a színfalak mögött a régi rendszer bizonyos erői is közreműködhettek, és Tusknak is tulajdonképpen jól jöhet ez az új párt. Szélsőséges megnyilvánulásaival majd tematizálni tudja a lengyel politikát, és ezzel megkönnyíti a Tusk-kormány dolgát." És ott nem kel két farokborotválási reklám között felszólítani a népet, vallja magát katolikusnak. Oszt mégis, mégis...

Pedig nekik ikrek jutottak a Kaczynskikből!

Ja most értettem ezt a Budapest-dolgot! A "nem akarunk BP-et Varsóban!" Kaczynski ellenében alakult FB-csoport, nehogy nekik is 2/3-juk legyen egyszer, amire ez a pasi vágyakozik:[..]"– Kaczyński Varsó számára példaként állította Budapestet. Miért?

– A választások éjszakáján beszédet mondott a pártelnök. Elismerte a vereséget, ám a változásokra hívta fel a figyelmet. Épp ezért hangoztatta, hogy biztos abban:
„Varsóban is Budapest lesz még egyszer…”. Arra utalt, hogy a lengyel társadalomban is szükség lesz változásra, nagyjából akkora erejűre, mint nálunk a legutóbbi választáson, ahol a Fidesz 2/3-os többséget szerzett. Kaczyński számára az a hőn áhított cél, hogy olyan győzelmet szerezzen, mint a Fidesz. Azóta ez a kijelentése óriási vihart kavart. Nem akarunk Varsóban Budapestet címmel internetes blog indult, Kaczyński elnököt pedig magyar népi viseletben ábrázolják, többek között a következő felirattal: „A paprika mindenek fölött”.
@namitirok: '98-as, megnéztem én is gyorsan, mikori!
No de, hogyan is merném én Rákosi pajtást párhuzamba állítani a Szeretett Vezetővel, a Dicsőséges Vezényló Csillaggal, az al- és felcsúti Bazdelőre Lelkes Amatőr Focizsonglőrjével! :)
@Boli: Sajna hystory-nk nincs. Én is véletlenül tévedtem ide.
Jobban szeretem a politikamentes natgeo-szerű adókat
@a szív fészkei: A lengyelek - velünk ellentétben - nem hülyék, nem fogják hagyni, hogy szarrágó politikusok ilyen kontroll nélküli hatalomra tehessenek szert!
Tanultak RAJTUNK valamit megint. :(
@vadirum: Azokat is, csak az asszony olyan durva kalandor, hogy azt mondja, nézzünk tévé híradót, pl. a TV2-n. Broááá... De ha megkaparintom a távkapcsot, akkor...hmmm...
@Boli: Az a krimihíradó. A férjem "rámparancsolt" ma este, hogy az ATV-ről kapcsoljak oda, mert nézni akarja. ( pedig elvileg értelmiségi) Feltételezem nem volt kalandos hete, rendesen kiéhezettnek tünt. Na ilyenkor hagyom el én is a nappalit.
@vadirum: Én tudok varrni. :-) Ütősebb szövegű falvédőket is lehetne hímezni és terjeszteni vásárokon. Azokra vonatkozna szalonnamária gerjedelme?

Pl.: Ingyombingyom tálibe, mér` a fizum vágod le???

A jó asszony köténye minden bajt eltakar, Matolcsyné férje sajtájon fejvakar.

Nincsen megszorítás, seje-haja galambom, csak a pluszpénzköltés chipsekért, ha bulizom

Na, kb. ilyen veretesek szép színes lánc- vagy keresztöltéssel kihímezve. Képanyagot le lehet szedni gondolom Fabiustól?
A lengyelek, csehek, szlovákok, de talán már az albánok is lekőröztek minket. Van egy mondás: az okos a más kárán tanul. Elég ha figyelnek minket.
@vadirum: " Na ilyenkor hagyom el én is a nappalit. " ...oszt irány a kamra a szívlapátért? :o)

Szerintem már a mélységi bányászbéka is lekörözött bennünket, a csigával együtt!
@vadirum: Na jó, hosszú volt a nap, léptem alukálni... Sziasztok! :)
@Boli:"nem fogják hagyni, hogy szarrágó politikusok ilyen kontroll nélküli hatalomra tehessenek szert!"
Nem hagyták. Náluk ez már múlt idő, míg nálunk ez csak a vágyak vágyak lenne vagy mifene...

TV2 rászabadított magára önként és danolva év elején nem kis pénzért egy hírtévés cenzort, ugye? egyenlito.blog.hu/2011/01/07/mar_a_tv2_nek_is_lett_intendansa

Hát valamit csak dolgozik az a jauember ott azóta is.
@a szív fészkei:
Ez annyira jó, benned egy költő veszett el, nagyon tetszik. Szerintem nyissunk egy vállalkozást. Én beruházok a foltvarró és hímző tanfolyamba, Te leszel a szövegíró, Fabiustól kérünk jó képeket, a többieket bevesszük terítőnek /terjesztőnek/. Az árat ha csak 5 ft-ban állapítjuk meg db-ként, akkor is belátható időn belül megszedjük magunkat. már csak a kiábrándultsági mutató alapján is.
@Boli: :-), esetleg még mehetsz át a Metrójukba is hétvégén, jó neked!
Bolinak jó éjt, szép 7végét!
@vadirum: Oké, de én már tudok varrni, hímezni is. Szóval neked terjeszteni kéne a mannát, ahhoz meg én nem értek.
Komolyan elgondolkodom rajta, a tüntetésre ne csináljak-e párat?:-DDD
@a szív fészkei: Bármit vállalok, csak tegyünk már valamit. Beíratlak arra a tanfolyamra, hogy még jobban, gyorsabban, többet tudjál adott idő alatt csinálni. Én pedig elvégzek egy marketing-tanfolyamot és biztos a siker. mikor kezdjük? :-))
A Jóisten(ek) (bármely vallás szerinti) mentsen meg Bennünket a háziasszonyok lázadásitól!

nami, 11.14
Ámen. Jó éjt mindenkinek!
@Fabius:

Elég bonyolult dolog ez... (már ha eltekintünk attól, hogy ez csak egy sima einstand...)

A biztosítók évente a kgfb terhére betesznek egy összeget az EP-be.
Valószínűleg ez nem fedezi a ténylegesen balesetekből felmerülő költségeket, de ha ki kéne pontosan számolni a kórházaknak-egészségügynek, nagy szarban lennének.
A biztosítók tuti nem nyelnék be azokat a has-számokat amiket az EP igen.
(Ha meg megközelítőleg pontosan kiszámolnák, akkor a többi "elszámolás" borulna)

Úgyhogy az eddigi "átalánnyal" elvolt mindenki.
A jogos a tételes elszámolás lenne, de abból se az eü, se a kormány nem tudna csaklizni.
(A biztosítók stiklijeit itt most ne is tárgyaljuk )
Tehát szültek egy Q igazságos adót, ami gyakorlatilag még egy 30%-os ÁFA kulcs :P

Itt is meg lett volna a lehetőség kvázi-normálisra gyúrni a rendszert, de mostanában ez már egy feketeöves naribasa fejében sem merül fel.
@vadirum: Bármikor! De az igazi falvédőket kézzel-szívvel csinálták, hisze gy életen át nézték ugye. Van gépem, de azzal nem tudok hímezni. :-)

Jó éjt, még ötölök!
@namitirok: :-DD Ha te rettegsz ettől, mit csinálhat a Vezér? Brad Pitt is fakanállal fogja vívni harcát Kőbányán, köszönhetően a TEK-nek. Ne becsüld le az erőt! Velünk van!
süti beállítások módosítása