Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hirklikk.hu/kozelet/tetelesen-cafolja-orban-kampanynyito-beszedenek-allitasait-az-euronews/431552/... (2024.05.03. 21:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.10.13. 05:35 Fabius

Polgár Jenő szocpolitilag visszatér

Címkék: gazdaság fidesz szocpol lakástámogatás

Polgár Jenő és a szocpolitilag gondoskodás visszatér, pedig anyagilag úgy meg vagyunk viselve, hogy - az országnak 2012-re - lábazatot sem tudtunk csinálni. Akaratlanul ez jut az ember eszébe, ha a kormány őszi engesztelőcsomagját olvasgatja. Na meg az, hogy ismét szabad az út Polgár Jenő és Szalacsi Maltild Malvin előtt, hogy szerelemgyerekeikkel Matisz nagypapa közvetlen szomszédságában fészekrakósat álmodjanak kormányrendelet szerint.

Rossz beidegződés ez, pedig hosszú idő óta ez az első kormánycsomag amire nem mondtam olvasás után azonnal, hogy teljes marhaság. De az elmúlt 3 ciklus bármilyen lakáshoz jutást könnyítő intézkedéseinek minimum morálisan ingoványos kimenetelű ügyeit nehéz elfelejteni, szocpolitilag cigánykölcsönből épített, majd lebontott és újra és újra felépített házaitól a sajátos fészekrakásig. Szóval amelyik kormány erre adja a fejét, annak minimum szembe kell(ene) néznie ezzel is. De a mi kormányunk egyrészt nem ilyen előre gondolkodó, másrészt kell valami vidámító tudatmódosítót lökni a népnek gazdasági csőd és megszorítás idején. A magyarok szemében legnagyobb érték a saját lakás, ezért célszerű könnyíteni a hozzájutást, mert azzal hálásan és főleg csöndben eljátszanak, amíg az ég zeng.

De nézzük a csomagot, és bontsuk is mindjárt háromfelé:

1: Nekem a szocpol visszaállításával nincs bajom, szigorított feltételekkel pláne nincs. Legyen minimális elvárás a lakásvásárló/építkező/felújító felé, hogy legalább egyikük rendelkezzen munkahellyel, és ne tartozzanak az államnak semmivel. Az összegek (800 ezer - 2,5 millió) sem eget rengetőek, előzetes számítások szerint jövőre 4000 család 5,2 milliárd értékben élhet velük. Ha a devizahiteleseket megmentjük százmilliárdokért, és szembenézünk a végtörlesztés miatt elvesztett perek utáni kártérítés fizetésekkel, ekkor ezt az összeget nyugodtan oda lehet adni a lakásra most áhítozóknak.

2: Az Otthonteremtési Programból kiderül, hogy a bérlakás piacot is ösztönözni kívánják. A munkáltatónak lehetősége lesz cafeteria rendszerben hozzájárulni a bérleti díjhoz, lehetőség lesz a vállalkozások munkavállalóik számára épített bérlakások gyorsított amortizációval elszámolására. Magyarul kevesebb év alatt számolhatják el költségként a lakások árát. Szerintem ez is rendben van.

3: A harmadig résszel viszont megérkeztünk az elhantolt eb sírjához, a kamattámogatott hitelekhez. Régi vesszőparipája ez a Fidesznek, és régi tehertétel az egész országnak. Az első Orbán kormány még nem volt a hitelek és az eladósodottság ősellensége. Én még emlékszem a magasztos pillanatra, mikor Kedves Vezetőnk Borókai Gábor szóvivővel ordítva ünnepelte, hogy aztagecó, 63 milliárdról 139 milliárdra nőtt a lakosság hitelállománya egyetlen év alatt, hurráéljen, és a izgalmi állapotukban országházat formázott az EKG görbéjük. Akkor éppen csak azzal nem számoltak, hogy tíz év alatt 1000 milliárdot költöttünk a kamattámogatott hitelekre, ennyivel növeltük az államadósságot, és bizony a hitelek futamidejéből adódóan ezt még csinálni fogjuk további 10-20 évig.

Ezt növeljük még tovább? Tényleg?

Én elhiszem, hogy Orbán szeretne az új Messiás szerepében tetszelegni a megszorító agresszoré helyett. De az ország jelenlegi helyzetében ez a vízen járás könnyen cunami riadóhoz vezethet az újabb kamatterhek átvállalásával.
Ráadásul ez a teher nem egyszeri nesze csomag, mint a szocpol, hanem évtizedekre szóló kötelezettség a jövő kormányainak, és persze nekünk adófizetőknek. Sokkal inkább kellene törekedni arra, hogy a monetáris politikánk rendben legyen, az alapkamat ne üssön újabb lyukat az ózonrétegen, mint Járai idején, és Viktornak ne legyen szüksége olyan kijelentésekre, hogy ő aztán nem tudja garantálni a forint árfolyamát. Mert, ha ez az egész úgy sülne el, ahogy Magyarországon szokott, akkor a követező kormány Budai Gyulájának lesz mivel bíbelődni, és a most feldobott magas labda ház(ak) formájában hull majd alá az égből.

Valakinek akkor nagyon szaladnia kell majd, hogy az egyik maga alá ne temesse.

94 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr633298967

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Politika és erkölcs, avagy a zsákbaképviselő 2011.10.13. 12:42:40

Az élet úgy hozta, hogy Budapesten a II. kerületben időközi választásra kerül sor, mivel Balsai Istvánt a Fidesz és a KDNP az Alkotmánybíróság tagjának jelölte, majd az Országgyűlés alkotmánybíróvá választotta. Emiatt lemondott országgyűlési ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyanús, nagyon gyanúúúúúúúúús!

1. Gyarapodik/szaporodik az Orbán-család.
2. Visszamenőleges hatályú lesz a szocpol törvény.

böktmb
. A magyarok szemében legnagyobb érték a saját lakás,"
Persze. Igy igaz. Sokáig ez megvalósitható volt.
De ma már képtelenség egy átlag embernek, (illetve lassan már csak szegény és gazdag) lakás vásárolni. Olyanok a hitel feltételek, a bérek,....hogy ez csak álom.
bocs.lakást vásárolni)
Itt, ebben az országban nem valósítható meg, mint már Európai országban, hogy sokan bérlakásban élik le életüket.
A többségnek (a nagybetűs népnek) olyan fizetése, jövedelme van, hogy ezt nem sokan tudják megvalósitani. A fiatalok is többségében csak "szobát" tudnak megfizetni, egy lakást kiad a tulaj 2-3 és még több embernek.
Lehetetlen helyzet ami ebben az országban van, az biztos.
Nahát ! ez nem igaz, minden kommentemben van "hiba".
:)))))))
Orbán és Matolcsy bejelentette az új otthonteremtési csomagot"

www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/orban_es_matolcsy_bejelentette_az_uj_otthonteremtesi_csomagot.156740.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_l

Ez a bejelentés nem fogja ösztönözni fiatalokat arra, hogy családot alapitsanak, gyereket vállaljanak.
Akinek van munkahelye, felépitett maga körül "valamit", haladni akar a "pályán felfelé", az nem fogja lekötelezni magát gyerek vállalással, azért hogy lakáshoz jusson.
Akinek meg munkája sincs, annak "veszettfejszenyele" az ajánlat.
Nincs olyan helyzet ebben az országban semmilyen szinten, hogy egy fiatal kiessen a munka világából (esetleg hosszu) évekre.
A gyerekek bölcsődei elhelyezése pedig egyáltalán nem megoldott.

Visszatérés a múlthoz "előre a múltba) csak az a probléma, kormány már megint nem a gyökereknél kezdi a probléma megoldását.
A "régi szép múltban" a böcsődékben, külön "babaszobák" is voltak, megfelelő képzettségű, kiváló gondozókkal.
Egy biztonságot jelentett az anyának, hogy néhány hónap múlva vissza tud térni a munka világába.
Lehetne ragozni, de talán sok értelme nincsen.
Addig legalább is nincs) mig a kormány felülről épitkezik lefelé.
Szalacsi Matild?????
Az Maolvin, aki Árpádnak (aki bisztoss jómunkásember) a nővérje és Sándorral egykora születésű. Na.
ehhh.....

A spekulánsok is örülhetnek
a támogatott lakáshitelnek
Akár egy egész háztömböt is megvehetnek, és öt év múlva adómentesen túladhatnak rajta.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/10/13/a_spekulansok_is_orulhetnek_a_tamogatott_lakashitelnek/
Nem tudom, szándékoltan-e, de ennek a csomagnak látok egy olyan következményét, hogy a megcélzott réteg mobilitását erősen csökkenti. Aki bérlakásban él, bármikor költözőképes -- akár országon kívülre is. A saját tulajdonú lakásban vagy családi házban élő polgárok jóval nehezebben mozdulnak.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: akkor ezis amolyan "veszettfejszenyele", mint ahogy fentebb vki említette: aki megteheti, h vegyen lakást, az nemigazán van "rászorulva" arra, h külföldön próbáljon szerencsét
Ha fellázadunk a kamattámogatás ellen, akkor lázadjunk fel a devizahitelesek megmentése ellen is!
Én csak annyit szeretnék írni, hogy ha a gazdag"-nak mondható hiteleseket mentegeti a kormány, akkor engedje már meg a világ, hogy segítsen azokon is, akik kényszerhelyzetben vannak.
Azokon, akik bérből, fizetésből élnek. (minden korosztályon).
Azokon a fiatalokon akiknél nincsen "hátszél".
Sőt, olyan megoldás- vagy állami bérlakás kellene, aminek vállalható, teljesíthető a havi törlesztése.
oszt.kész.ennyi.
:)))
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi:

Nekünk magyaroknak egyébként sem erősségünk a mobilitás.

Komáromi Nokiában melózó ismerősök mesélték, hogy náluk pl azért kellett felvidékieket is fölvenni nagyobb létszámban, mert nem volt elég jelentkező itthonról. Hozzáteszem, ez a srác borsodból ment oda melózni, miközben itt van a családja.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Egye fene, lázadjunk. Nekem se Ócsa se a végtörlesztés nem tetszik. De éppen így nem tetszik az sem, hogy újabb évtizedekig fizessünk bármit az üres kasszából.
Igen? üres kassza?? És? Meg szabad kérdezni, hogy azt a kasszát ki üritette ki???

Biztosan nem az a réteg, a társadalom azon csoportja, akiket mindig a legérzékenyebben érintenek a megszoritások.
Biztosan nem azok, akik teljesen ellehetetlenültek, mondjuk) azért, mert minden kormányok a rendszerváltás óta teljesen szétverte a vidéket.
Akkor most mi a probléma.???
Jónapot!!!
Egyébként nem lázadozni kell, hanem a józan ítélőképességet használni.
ennyi.
@menőmano: bucika, mi lenne, ha kormányoznának ott a kormány mögött és nem a zsebeiket tömködnék meg baromságokat szajkóznának a magyar kormánynak több szóvivője van mint minisztere és sokkal több szóvivője mint gazdasági szakembere aki a legkevésbé ért a gazdasághoz azt miniszterelnöknek kell nevezni pedig csak egy nyikhaj
@Rodeo36:
Igen! Óráról, órára változnak a bejelentések, mintha hadiállapot lenne :))
Egy bejelentést sem előz meg semmiféle hatástanulmány, gazdasági számitás, stb. ebben totálisan biztos vagyok.
:)
@Rodeo36:
bucika?! Hát az meg ki?

:))
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: ez nem egy normális ország!!! a saját tulajdonú lakás vagy ház ad egy "equity"-t ami hitelfelvételi biztosíték azaz megkönnyíti további hitelek felvételét mert saját tökeként funkcionál! kamatoztatni is lehet ha befekteti a tulajdonos és ki lehet adni bérbe ha máskoll kell laknia mindezt megfelelő sokkulcsos azaz progresszív adózással könnyedén meg lehet oldani a kamattámogatás nem a kormány dolga azt a bankkal kell lejátszani de a jelenlegi fagyos banki szituációban minden rossz és az is marad
@menőmano: hát ki lenne? te vagy bucika...nem tetszik? légy egyértelmű abban amit írsz jobb tudni mit mondasz itt helyeselsz ott meg bucikázol a jaffásokat nyalogatva pedig nem is fagylaltok csak krémesek mint a "schelmeczy" művésznő őnaccsága...ha egy ilyen ribancnak lehet olyan kastélya ma mint ennek a...zútszélinek akkor a dolgozó embernek a Budai vár jár!!!!
úgy látom itt ON a téma... Kérem újra a Varánuszt ebből posztoljanak egyet:) szerintem történelmi a videó a fides életében... enynire látványosan nem jön elő pl. Zuglóban, pedig a helyzet hasonló.

torokgaborelemez.blog.hu/2011/10/13/402_vannak_bizonyos_hatarok/fullcommentlist/1#c14685089
@hegyilány: Neked semmi sem felelne meg a világon, mindenbe belekötnél. Már az isa probléma, ha a kormány szoc.pol. támogatást ad az építkezőknek, vagy a lakásvásárlóknak? A komcsik mit adtak? Mert már az előző FIDESZ-kormány is adott ilyet, de aztán a komcsi-liberálisok elvették. Akkor nem hallottam a hangodat. Talán akkor nem mertél beszélni, mert féltetted a szemed?
@amor2000: Induljunk a kályhától:
"Akkor éppen csak azzal nem számoltak, hogy tíz év alatt 1000 milliárdot költöttünk a kamattámogatott hitelekre, ennyivel növeltük az államadósságot, és bizony a hitelek futamidejéből adódóan ezt még csinálni fogjuk további 10-20 évig."

Erre mitet teccik szónyi?
@namitirok: na mit?? pl: de akkor is, meg a feri, meg a nyóc év, meg a kommerek, meg a szokásos klissék ;)lehetne már frissíteniük a naridroidoknak a szókészletet, kicsit uncsi, és avitt már...
Mire lehet jó a 400-as árfolyam?
2011. október 13. | 13:30
Madár István
A devizahitel-végtörlesztés tervének bedobásakor a londoni elemzői körökben széles körben osztották azt a nézetet, hogy ezzel a kormány valójában a drasztikus forintleértékelés és az inflációnövelés lehetőségét kívánja megteremteni. Ezt a forgatókönyvet aztán a legtöbben elvetették, amikor látták, hogy a pénzügyi stabilitási szempontból aggodalomra okot adó végtörlesztés korlátozott keretek között maradhat. Az utóbbi időben viszont újra megerősödött az a nézet, hogy a kormány komolyan gondolhatja a leértékelés politikáját. Az alábbiakban azt tekintjük át, hogy mi lehet ennek az oka, illetve milyen kilátásokkal kecsegtet egy ilyen gazdaságpolitika esetleges megvalósítása.

www.portfolio.hu/gazdasag/mire_lehet_jo_a_400-as_arfolyam.156808.html
@Rodeo36:

Ha netalán nem egyértelmű amit irtam, akkor gyakoroljad a szövegértelmezést.
Ok?
@hegyilány: szerinted Nyugat-Európában azért laknak az emberek bérben, mert nekik úgy tetszik? Megmondom, azért, mert nem tellik lakásra, még az ottani fizetésekböl sem. Csak azt mondom, amit ismerek, tehát Németország két déli állama: egy 70nm feletti lakás még falun is 100 ezer Eurónál kezdödik. Egy nagyobb város kb 20-25 km-es körzetében az átlagos telekméret kisvárosban 200nm körüli (és nem azért mert nincs hely, hanem mert az átlag (sor)házvásárló nagyobbat nem tud kifizetni). Tehát nem azért fizetik az emberek a 700 eurót rezsi nélkül a lakásért, mert az nekik jobban tetszik, hanem mert vagy soha, vagy csak 15 év sprórolás után tudnak lakást vagy házat venni kb 40%os önrésszel. Csak mert a nyugati helyzettel példálózunk. Olvastam én az utóbbi egy évben olyankommentet, hogy a saját lakás igenis szükséges, söt jár.
@Rodeo36:
oppá" Ilyen ócska, kocsmai kifejezéseket még csak a te kedvedért sem fogok használni.
Azt hiszem ezt elég egyértelműen megirtam.
2010.04.
"Miniszterelnökség feleakkora létszámmal fog működni, mint a mostani MeH, és hozzátette, hogy ha nem is ugyanekkora arányú, de hasonló karcsúsítás lesz a többi minisztériumban is."
Na vajon ki tette hozzá?
@Palmer Eldritch: www.origo.hu/itthon/20111012-a-miniszterelnokseg-letszama.html

[..]"Meg akarta mutatni, hogy kevesebb emberrel is tud hatékony munkát végezni, ezért tavaly áprilisban feleakkora apparátust akart maga köré Orbán Viktor, mint amekkora Bajnai Gordonnak volt. Mára azonban többen dolgoznak a Miniszterelnökségen, mint elődje ideje alatt: az eleinte ötvenfős stábot több lépcsőben háromszorosára bővítették."
@Palmer Eldritch: Ja, bocs látok, de nem nézek :-DD Mindegy kétszer is elfér itt, mint a sosenemhazudósi újabb lepkéje a gyűjteményben : mármint, miket volt pofája böfögni ellenzékben és mi van most. Ismétlés a tudás anyja.
@spinat: Igazad van, nagyon jól szituált német ismerőseink - férfi magyar, tolmácskodik, néha ennek a bandának is (sírva szinte, úgy ég miattuk) - Kölntől nem messze béreltben laknak. És a tervük maximuma az, hog elmennek egy talán valamivel jobb béreltbe. ami magántulajdonunk van, az itt a Duna-kanyarban egy valóban elegáns nyári lak.

Közben két évente cseréli le a kocsiját bazinagy drága VW-ról még bazibb-drágább Audira, élnek-virulnak, de saját lakásról - két hatvan körüli ember - soha szó sem esett körükben.
Amúgy az is lehet, hogy az Orvbán & tsai kölykei most értek lakástulaji korba. Haverok, buli, fanta.
@amor2000:

Hol írtam, hogy probléma a szoc.pol.???
Olvasd el figyelmesen a kommentemet és próbáld meg elemezni.
köszönöm
@spinat:
Nn.Igen pl. dél-németben laknak sokan bérleményben. Nem kell bemutatni. Jól felszerelt, biztonságos lakások, minden szempontból. Nem kell attól tartani, hogy emeli a tulaj a bérleti dijat, évtizedekig is el lehet lakni egy helyen.
Egy átlagos munkás (pl. autószerelő) tudja fizetni, sőt még az autóját is le tudja cserélni. Én is biztos helyről tudom.
Ja. és még el tud menni nyaralni, telelni szabadsága idején.
Az orvosnak pedig nem kell a boritékot dugdosni a zsebe, mégis kiváló ellátást kap.
Itt nálunk , ebben az országban. pontosan a forditottja működik.
Egy átlagos munkás itt csak vegetál és éhen halhat. A kikapcsolódást, nyaralást,..... csak hírből ismeri....
@yoda-jedi:
Miért? Talán Zugló a világ közepe???
Máshol is vannak problémák ebben az országban, sőt!!!
Tudjuk, hogy Mo. főváros-központú, de azon innen- és túl sokkal nagyobb problémák vannak.
@hegyilány: a varánusz fijjug kötődnek zuglóhoz, ahogyan én is... ergó kiemelt figyelmet érdemel:)
@yoda-jedi: És beszélitek a rovásnyelvet is folyékonyan jobbról balra - istenem, a zsidók is így írnak!! -, hisz azzal van kiírva, hogy Zugló, nem? index.hu/belfold/budapest/2011/02/28/rovasiras_udvozli_az_autosokat_zugloban/ Mikor az autósok mennek sűrű tömött sorokban a rákosmenti gyűlésekre, jó is visszamerengeni a múlt árnyaira....

Szóval Papcsákland-ben de jó nektek, hollárihóóó! :-D
@hegyilány: Orvos zsebébe boríték-hoz: nol.hu/belfold/egeszsegugy__idozitett_bomba_ketyeg

[...]"A kormányzati egészségpolitikát képviselő Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter csak a konferencia első félórájában tartózkodott a teremben, ám vagy nem tudott, vagy nem akart a küszöbön álló államosítás konkrét részleteiről beszélni. Az átadás-átvétel részleteiről egyébként Szócska Miklós államtitkár csütörtök délután tárgyal a nagyobb intézmények vezetőivel.

A teremben többek is rákérdeztek: mi várható a közelgő államosítással, de a miniszter kitért a kérdések elől. Így Kaló Zoltán közgazdász által is javasolt nyílt beszéd lényegében a konferencia „információra éhező közönségére” maradt.

A közgazdász meglehetősen kemény dolgokat állított. Szerinte a szakember hiány már év végén ellehetetlenítheti a betegellátást, de hasonlóan veszélyesnek ítélte a túlméretezett ellátórendszert, a gyógyszerkiadások drasztikus csökkentését, valamint a szűkös forrásteremtést. Arra is figyelmeztetett, hogy egyik területen sem lehet rész megoldásokkal eredményt elérni. Szerinte ki kell végre mondani, hogy az ország rosszul használta fel a mintegy 400 milliárdnyi uniós forrást, mert abból zöld mezős beruházásokkal kapacitást bővített egy olyan helyzetben, amikor ennek épp az ellenkezőjét kellett volna csinálni. Sőt ezen beruházások egy részénél a befejezés is kérdéses, de van olyan is, ahol az építkezés meg sem kezdődött. "

Ez a szocpol-téma egy szépségtapasz-szerűség, miközben kinyúlik az ország minden másban. amiről még beszélni se hajlandók, lásd a cikket.
@yoda-jedi:
Akkor figyeljed drágám.
:)
Lesz itt, rend és törvényesség, mi szemnek-szájnak ingere :D
/igaz olyan magyaros narancsos: kicsi, savanyú, de a miénk (már aki megérdemli)

Bakának mennie kell?
Miklósi Gábor
2011. október 13., csütörtök 16:46
|
Email
A bíróságokról szóló új törvénytervezetek átalakítják a bírói önigazgatás rendszerét. Az igazgatási jogkörök egy, a legfőbb ügyészhez hasonlóan az Országgyűlés által választandó vezetőhöz kerülnek, akinek kérdéses lehet a politikai függetlensége. Egyre több a jel, hogy a főbíró Baka András nem töltheti ki a mandátumát, viszont megnehezítheti a menesztését, hogy épp ma választották meg az európai főbírók hálózatának elnökévé.

index.hu/belfold/2011/10/13/bakanak_mennie_kell/

"Völgyvidéken és hegygerincen át. Tör előre a hadsereg, A fehérek partvidékét, Hogy csatában nyerje meg. A fehérek partvidékét, Hogy csatában nyerje meg ..."
"Boriték az orvos zsebébe".
Ez nem az orvos-társadalom szégyene, hanem az egész rendszerváltás problémája, olyan probléma melyet a mindenkori kormányok maguk előtt toltak.
Az a bizonyos boriték úgy néz, ki hogy be van kalkulálva az orvosok bérébe, az állam kalkulálja bele.
Az orvosok problémájáról, a szakmáról egészen közelről is hallok hireket, dolgokat.:)
Egyébként mindig is igy volt, hogy nevetséget bért kapott egy kezdő orvos, sőt, még akkor is mikor már a műtőben is "hely kell állnia".

"Lehetne ragozni, de talán sok értelme nincsen.
Addig legalább is nincs) mig a kormány felülről épitkezik lefelé. "
Már irtam korábban.:)
Nem az a legnagyobb probléma, hogy szoc.pol. van e vagy nincs.
Az a probléma, hogy a fiatalok, albérleti árak mellett nem tudják a beugró összeget összegyűjteni.
Egyébként nem csak a fiataloknak van lakás megoldási gondja.
@a szív fészkei:
Egyébként én csak válaszoltam korábban, és próbáltam leirni a véleményem, "ami nem légből kapott", hogyan él dél-németben egy átlagos ember (család egy gyerekkel).
@hegyilány: Persze értem, csak nem akartam, hogy elvesszen és apropót adtál.
@a szív fészkei:
Látom. Elolvastad. Pedig a nick neved elfelejtettem, odaírni.
:)
Ennyit az új szocpolról: sokaknak csak álom marad"

Kimaradnak a leginkább rászorulók a kormány által meghirdetett szociálpolitikai támogatásból. A szerdán nyilvánosságra hozott program szerint csak a 60 négyzetméternél nagyobb új építésű ingatlanokra lehetne igénybe venni a kedvezményt."

penzcentrum.hu/lakas/ennyit_az_uj_szocpolrol_sokaknak_csak_alom_marad.1030137.html

A program ugyanakkor azt is leszögezi, hogy maximálni fogják a - telekár nélkül számított - egy négyzetméterre jutó építési költséget (vételárat, annak érdekében, hogy luxuslakások építése esetén ne lehessen igénybe venni az állami támogatást."
...................
Könyörgöm. Aki luxuslakást akar épiteni, annak szerintem nincs szüksége a szoc.pol támogatásra.
A kormány már megint előszámitások- hatástanulmányok nélkül tette meg a bejelentését.
A gyökereknél kellene kezelni a problémát.
Alulról épitkezni, felfelé??!!
@hegyilány: Írtam erre is. Kell a kedvezményes kégli a felnövekvővekedett narancsivadékoknak.
@a szív fészkei: jav: felnövek/vő/edett de mindegy, szóval a kölykeikre is gondolnak, mint jó családapák, na.
Évtizedekre kiadási oldalt növelni a magyar gazdasági helyzetben öngyilkosság. A lakhatási támogatás beemelése a caffeteriába - ha már muszáj caffeteriázni- viszont nagyon jó ötlet. Segíti a mobilitást.
@hegyilány:
Ebben konkrétan tudom mondani a "hivatalos állami álláspontot"... :) Dokik mondták, megkapták az eligazítást! Az állam elnézi a "zsebpénzeket", nem fogják firtatni a pénzek eredetét! Cserébe semmi emelésre és plusz pénzre ne számítsanak... Ez így elhangzott! Csak a miheztartás végett.
Csodálkozni tetszenek??? Ebben az országban? Ennyi tolvaj, hatalommal visszaélő politikus kisköcsög mellett?
Én szégyenlem magam, hogy ilyen szar alakokkal kell együtt élnem ebben az országban!
@yoda-jedi:

Tervben van poszt fideszes önkormányzatokról a közeljövőben. Abban szerepet kap ez a téma, és Papcsákisztán legfrissebb eseményei is.
@Husz_János_Puszita: Továbbá segíti a caffeteria keretében azokat a narancskomcsi cégeket, akik most szorítják ki, állami segítséggel, a multikat.
Azért lehet találgatni, ha sikerült, akkor mi fog történni... Fogadhatnánk, de nem lenne korrekt! :) Úriember nem fogad biztosra!

Arról meséljetek, mit hallottatok annak kapcsán, hogy Rogán Tonyó beszállt a szerencsejáték businessbe? Ezen a területen utazók azt mesélik, nem véletlen, hogy bekeményítés és irtózatos adóemelés jön ezen a területen, mindenkit alája, illetve a cége alá akarnak terelni és ellehetetleníteni a kis cégeket, kocsmákat, vállalkozókat (nagyokat is, Bezenye projekt is bizonytalan időre jegelve - vajon miért????). Állítólag ha meglépik, akkor 30.000 ember, vagy több megy munkanélkülinek erről a területről. Viszont ez a nyomi Tóni gyerek, ez jól fog járni... Ha csak nem omlasztja be ezt a piaci szegmenst! Értem én, hogy most van a szabad rablás időszaka a fiatal janicsároknál, de ennyire átlátszóan? Szégyenletes!
Hihetetlen utálat van ezekkel szemben a pénzesebb társadalomban is, pedig nem volt így a választásokkor. Mára elfűrészelték magukat, a "gazdag" réteg is imádkozik, hogy valami történjen, mert már "pofátlan rablásnak" minősítik ők is a tetteiket!
A legjobb úton vagyunk... Merre is?
@Fabius: Ha van ismerősöd a szerencsejáték területén és hajlandó elmondani, amit ő tud, akkor onnan is érdekes infókat tudhatsz meg.
A (vörös)komcsi elvtársak kismiskák ezekhez képest!
Komolyan visszasírják már olyanok is, akikről nem is gondoltam volna. :) Hihetetlen dolgokat hallok, de az infók eléggé olyanok, hogy ha a fele lenne csak igaz, az is gáz lenne...
@Boli:

Én egészen mást tudok erről.

A szerencsejáték szarrá adóztatása Lázár heppje, Rogánnak tudtommal nincs közvetlen köze hozzá. Ha mégsem így lenne, az viszonylag gyorsan ki fog derülni.

De ma azt tudom erre a pletykára mondani, hogy marhaság.
@Fabius: Lehet, de olyanok (2 különböző forrás), akik ezen a területen utaznak, megerősítették, ők mondták, hogy Tonyó beszállt a szerencsejátékok Server alapú üzemeltetésének az üzletébe és ebből adódik pár lépés... :)
@Fabius: nagyon szépen köszönöm... őszinte tisztelőd vagyok... nem akartam követelőzni.

de úgy érzem, holtpont van... ma fid eszes fejekben fordulat van... legalábbis a francospolgi rájött hogy munkára képtelen... 3 milliárdot kidobni... úgy hogy az előkészítés összes energiája és pénze is úszik... szerintem ez több mint bűntény... és még tobább hitegetni, amikor nyilvánvaló ingatlanmutyira egyszerűsítené... ami pedig sűrűbb és csak új épülettel ingatlanspekulációt jelent... épület felújítás csak így éri meg... 80%os támogatással... ez másképp bontás lesz...

érted amit magyarázok? túl szakmai? bántás nélkül kérdem. szívesen adok adatokat ehhez...
@Boli:

Játékgépekkel foglalkozó ismerősöm sírva hívott fel, tönkrement. Velük együtt a kocsmárosok is, ahol játékgép üzemel. Simán el tudom képzelni a 30 ezret. Sejtettem, hogy valamelyik atyafinak kell a biznic, de hogyan fogják csinálni? Utána ötödére csökkentik az adót?

A caffeteriát kifejtenéd bővebben? Hogyan szorítják ki vele a multikat? Nem olvastam még részleteket.
@yoda-jedi:

Nagyon is értem mit magyarázol :-)

Ezért lesz poszt a témában, többek között.
@Husz_János_Puszita: @Fabius:
Nocsak, nocsak...

hvg.hu/gazdasag/20110926_rogan_online_szerencsejatek

Azért ilyenkor szokott valami történni... :))
Nem hiszek a véletlenekben! Annál már öregebb vagyok!
@Husz_János_Puszita: @Fabius:

"Az indítvány bevezeti a szerver alapú pénznyerőautomata-üzemeltetés rendszerét is. 2011. november elsejétől kizárólag szerver alapú pénznyerő automatákat üzemeltethetnek majd a szerencsejáték-szervezők (az elektronikus kaszinóban a hagyományos pénznyerő automata mellett a szerver alapú pénznyerő automata üzemeltetésére is lehetőséget biztosítana Rogán). Az érintett üzemeltetőknek 2012 végéig kell átállniuk teljesen az új rendszerre."

Bizony, bizony...
@Boli:

Végülis bármi elképzelhető, és ennek ellenkezője is.

Ha sikerülne megtudni milyen céggel szállt be Tonyó, egy percbe is beletelne megtudni a konkrétumot.
@Boli:

Ez csak annyit bizonyít, az indítványhoz köze van :-))

De ennyi erővel a médiatörvényhez is köze van, tévéje rádiója még sincs :-)
@Fabius:
Oké, te akartad! Megkérdezem, hátha ezt is tudják, pár nap...
@Husz_János_Puszita: A külföldi ilyen cégeket olyan adózási szabályozásnak teszik majd ki, hogy elhagyják az országot, vagy eladják a céget. Simicska féle érdekeltségek fenik erre a fogukat, nem kevés állami hátszéllel.
A könyvelő, aki mondta, azt állította, hogy kemény csaták zajlanak, mert a régi cégek védik nagyon a befolyásukat. A kérdés, hogy tudnak-e annyit letenni, mint amennyit az új módon "kinyernének" belőle...
@Boli:

Az egész caffeteria rendszert kidobnám a kukába úgy ahogy van. Azért találták ki, mert a munkavállalónak adható természetbeni juttatásokat iszonyúan megadóztatják, járulékkötelesek. Egyszerűbb lenne, ha a cégek leírhatnák költségként, amit a dolgozóiknak adnak. Ehelyett még tovább bonyolítják a rendszert. Afelől sincs kétségem, a kifizetések az elfogadóhelyeknek majd állami tempóban fognak történni, a jelenlegi gyors és pontos ügyintézés helyett. vagyis vagy megkapja szerencsétlen, vagy nem.
@Husz_János_Puszita: Másik oldalon olyant is hallottam, hogy olyan adóknak teszik ki, hogy ne akarja senki igénybe venni. Nem tudom, nem értek hozzá...
@menőmano: már nem értem amit írtál és hanyagollak, nem tudom milyen cizellált izével neveznéd azt az útszéli ribancot akiből most -mint sokadik jólfizetőkurvaposztjafideszben- szócséplőt csináltak a te adófilléreidből és neked hazudva jobban él mint te és még csak ki sem elégít mert kúrvának is ócska

cizellálnád ezt nekem?
@Cirbi: Magyarországi aktuális politikai helyzetre jellemző olyan sok az élvezet, hogy a zemberek már el vannak vele telve és várják a Megváltót:

Kemény magyar legény hajótörést szenvedett évekkel ezelőtt egy nagyon szép kis szigeten –úgy hivják, hogy: Magyarország- tele van minden jóval friss források, folyók és tavak tele hallal, a gyümölcs zöldség magától terem csak fel kell kapni a lezamatosabbakat sok tyúk meg nyúl finom pörköltöt csinálnak saját magukból, beugranak a bográcsba pontosan a pirított hagymára csak kevergetni kell szóval majdnem teljes lenne de hát a szigeten a keménylegény egyedűl van nagyon sok szép gyönyörű nővel akik mindent megtesznek érte csak megfelelően ki kell őket elégítenie, ... de néhány év után a keménylegény nagyon fáradt lesz és sűrűn kijár a partra hátha valami hajótörés megmentőt hoz neki és mit ad isten, látja, hogy egy hatalmas vitorlás sűllyed majd azt is, hogy valaki úszik a part felé mikor közel ér a megmentő hajótörött egy magas fekete hajú erőteljes fiatal férfi, a „sziget ura” odarohan és örömmel üdvözli: minő öröm, meg tudom osztani veled a szigetem gazdagságát a nagy bőséget amim van itt és mindenek tetejében csodálatos nők várnak ránk már ma este!!!!

erre a frissen érkezett ránéz és kacsint, majd mondja:

no no kis szakállas azért te sem vagy csúnya...

Hát ilyen kedves a mi mai helyzetünk és egyre több megmentő érkezik mint dörnercsurka a mindíg mások...mi jó e Földön mind nekünk nő...
@Boli: Rákosi pajti kitalálta, ezen nem fognak változtatni.
@Boli: És a patológusnak ki dug a zsebébe? A hulla vagy, akinek a metszetét kéne vizsgálnia? És hogyan lesz kivitelezve?
@Boli: Beadtam feljebb, hogy a gyáriparosok is hörögnek már ellenük. Kivéve a metakommunikáció bajnokát, Parraghot meg a zsírbuckafejű két nem-rossz-karvaly oligarchájukat.
@a szív fészkei: A patológusok? Mennyi van még itthon belőlük? Lelépett nagy része, 8-9.000 € fizuért, "Ejrópába"...
Ja Ájrópába, annyi is lesz a rákosoknak. Vagy már annyi..

Na ez Ájrópában történt, a gyönyörű és Hoffman-mentes!! Dél-Franciaországban: www.delmagyar.hu/bulvar/az_iskolaudvaron_gyujtotta_fel_magat_a_pedagogus/2244893/?utm_source=hirkereso&utm_medium=feed&utm_campaign=hirkereso

Mit tett volna szegény tanárnő itt???????
Egyébként, ha így kinyírják a rRogánon túli szerencsejátékvilágot, majd lesznek lakásk itt a piros, hol a piros-szeánszok stikában, jó kis közösségképző erővel. Újabb szög a FideSS koporsóban.

A házipályinkázás közben - áldassék érte Orvbánunk neve - hosszú téli estéken összegyűlik a baráti kör. Az se lesz taggyűlés meg ilyesmi, csupán ártatlan kvaterkázás, beszélgetés erről-arról.
www.blikk.hu/blikk_aktualis/szinvallasra-kenyszeritik-a-kilepoket-az-mszp-ben-2067607

Most már csak a Fidesznek kéne szakadoznia. de ők megoldották frappánsan a vezér hasadásával.
Országimázs erről a kerge helyről ingyen bérmentve, hisz Brad Pitt állja a számlát: www.borsonline.hu/news.php?honapokra-zarolhatjak-pittek-fegyvereit&op&hid=48051http

Német ismerős most hallotta tőlem, nem hitt a fülének.

//proszektura.blog.hu/2011/10/13/megis_nevetsegesek_a_terrorelharitok
@Boli:

Én is elég közelről ismerem az orvosok helyzetét, úgy szépen körvonalakban.

Tetszettek volna másként szavazni.
ennyi.
@a szív fészkei:

Válaszolni akartam, de bamba fejjel mellé nyomtam és kimoderáltam az utolsódat.

Bocs.

Írd újra légyszi.
@a szív fészkei: csak nem mint valami göcsörtös, öreg akácból szekercézett kapanyél? olvastad az örülünk vincent legújabbját?
@a szív fészkei: Pagát Uhu 2000-ért vagy Piros Terített Durchmarsch Negyvenszáz Ultival 10000-ért és a házigazda állja a cechet pogácsa és pálesz vagy szürkebarát...meg lehet fogadást kötni lóra is online a skype-on csak legyen aki behajtja...mi lesz a lovival? a foci nem ér szart sem sok minden más, vannak jól fizető sakkversenyek is már ismert hahahahaha és adómentes
@hegyilány: nem értem a válaszod. Amúgy a német föbérlö is emeli az elbérleti díjat. Az fö különbség, hogy itt az albérletek 99%ban szerzödésben rögzítettek. De ez ne legyen már a németek hibája. Itt ha a tulaj nem javít ki valamit a lakásban, akkor jogod van kevesebbet fizetni.

Szóval azt akarod mondani, hogy mert Mo-on még az orvosnak is zsebbe kell fizetni, és a szegény embernek nincs pénze albérletre, akkor inkább vegyen saját lakást? Nincs itt egy aprócska logikai bukfenc?
@spinat:

A lakásvásárláshoz olyan hitel feltételek kellenének, ami az átlag magyar ki tud fizetni.
Vagy állam által - reális piaci áron - bérbeadott lakások.
Hogy érthetőbb legyen. Németeknél sértőnek veszi az orvos, ha boritékot akar a beteg adni, el sem fogadhatja. nálunk ez forditva van.
A bérleményekkel úgy látom nem igazán jutunk közös nevezőre. Ezért újra nem bonyolódnék bele.

Mit nem lehet ezen érteni.??
Egyébként nincs semmi probléma azzal, hogy nem tudunk közös nevezőre jutni.
Végül is mindenki másként látja a dolgokat, másként éli meg.
Nincs ebben semmi különös.
@Fabius: Ennyire nem lényges, amit itt vakarászok! Kösz, de fogalmam sincs már miről írtam felejthető! :-)))
@Fabius: Ja, még nem vagyok teljesen Szenil Emilné talán... Arra írtál volna, amit hegyilánynak vallottam a befogott orral LMP-re szavazásról? (előtte meg az Eu-son Overdose kiemelt testrészére)

Hogy a Fideszre soha nem szavaztam,az tény - de nem tagadom, hogy a Tisztiház eladásáig hittem bennük, nekik; sőőőt büszke voltam, hogy na itt van egy ilyen fiatal és romlatlan nemzedék és csodára lesznek képesek! (hát ja, azóta is tátom a szám, hogy mikre!!!)

De a szadesz is amortizálta magát, jól látható volt: nem mennyből a Retkes vitte őket a buzgár alá, ő már csak azért jöhetett elő kínos viccnek, mert csak erre voltak jók, másra nem. A hübrisz, mint mindig, működött náluk is, de nagyon. Nomen est omen, Retkessel befejeződni. Uhhh.

Na de akkor kire, kérdeztem tegnap? a 4k-sok - amit eddig tőlük hallottam a tüntiken, az alapján - szimpik (kétfarkúakkal persze nem vehetik fel a verseny, fájón hiányzik Mogács :-DD), de lesznek-e potenciális erő 14-ig?
@a szív fészkei:

Ja, azt akartam mondani, a befogott orral LMP-re nekem megvolt legutóbb kétszer, most meg azért faragom őket ezerrel, hogy kezdjenek már vele valamit.

Mert a mostani állapotukra az országot nem bíznám.

A 4K-ból ismerek pár arcot, jó fejek meg minden, de idealisták, és az ország vezetésére - még - nem alkalmasak.

Ide most egy kőkemény racionalista kell, azt meg egyedül Bajnaiékban látom.
@Fabius: Egyetértek. :-)Én semmikori állapotukban nem bíznám az LMP-re a vezetést sajna, de ugye el kellett menni, ha meg már ott volt a nyomorult ember, valamit kriksz-krakszolni is kellett. Nagyon szarul éreztem magam, mit mondjak. Azóta ez csak fokozódott, pedig én aztán nem mondhatom, hogy jó jézus a jégen, de mekkorát csalódtam! Pont az lett - azabb - mint vártam.
@a szív fészkei: mit gondolsz? 4K+Árok/társai és azok a demokraták akik pártoktól függetlenül kinn voltak és lesznek és bevonni a Bajnai/Oszkót mint szakértőt, azaz a politikát új politikusok a többit ennek alapján a szakemberek...minden létező pártot kihagynék, a Mogács eltűnt...gyűjteni kellene szakembereket az új kormányba...csinálnék egy politikai felsőházat vagy szenátust és a kormány ezzel dolgozna csak szakemberekből
@a szív fészkei: Árok/Kónya/4K/Mogács= politikai Bizottság(Szenátus) és kormány kizárólag a legjobb szakemberekből válogatva pártfüggetlen azaz kiléptetni pártokból mindenkit aki kormányozni akar minisztériumi főov felett!!!
süti beállítások módosítása