Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hirklikk.hu/kozelet/tetelesen-cafolja-orban-kampanynyito-beszedenek-allitasait-az-euronews/431552/... (2024.05.03. 21:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.09.21. 05:10 Fabius

RIP egykulcsos adó. Élt 0 évet.

Címkék: gazdaság fidesz egykulcsos szja

Sajnálattal értesítjük haszonélvezőit és átkozóit, végletekig hű támogatóit és halálos ellenségeit, hogy szerettünk, Egykulcsos Adó gyors születése utáni hosszan tartó betegségben elhunyt. Emlékműve az Orbán Viktor Halva Született Ötletei Mauzóleumban, a főoltár mellett jobbra lesz felállítva, a szertartás időpontjáról később tájékoztatást adunk. Ölelünk mindenkit, Orbán Viktor és a gyászoló pártcsalád.

Nagyjából ezt az üzenetet küldte tegnap kormányunk a honlapján, ahol gyönyörű nekrológot rittyentettek az egykulcsosnak. Nyolc pontba szedve vázolták születésének körülményeit, méltatták remélt erényeit, majd a kilencedikben megindokolták halálát. De hagytak pontot - a tizediket - a reménynek is: eccer úgyis olyan jó lesz itt, hogy elképzelni sem tudjuk, akkor jön a feltámadás és az örök élet. " Ne ígérjetek nagyobbat, mint mi szátokon kifér" - mondá az Úr - de azért tuti ami fix megteremté az írástudás lehetőségét, mert gyarlók vagytok.

Ha ezt jelzésnek szánjátok, hogy mégsem vagytok teljesen elrugaszkodva a valóságtól, és végre észletétek mekkora a baj, azt üdvözöljük. Lehet ez az első bátortalan tipegés kifelé a gazdasági kormányzást ért csulatengerből. Csak azt nem értem minek ehhez a megszokott népszínház? Nemmegszorítás és nemadóemelés után jön a nemkétkulcsos-csakúgynézki adórendszer, ami ebben a formában nem, hogy egy söralátéten nem fog elférni, hanem egy apró betűvel körbeírt söröshordón se. Nem volna egyszerűbb végre tiszta vizet önteni a pohárba? Viktor szépen kiáll, mint bátor népvezér, és aszongya:

Drága híveim és egyéb pernahajderek! Megpróbáltuk bevezetni az egykulcsost de nem sikerült. Voltak akik rosszul jártak, a gazdaság akkorát satuzott, hogy lefejeltem tőle a Multivanban a visszapillantó tükröt, és amíg a homlokomból szedegették a szilánkot a sebészeten (úúúú, nagyon fájt, baszki) megvilágosodtam: ez így nem mehet tovább. Szédülök már a mutatórodeótól, zuhanás közben a pittyem telemegy muslicával, és félek behányok, mint Éden Levi az úti kofferbe.
Ezért visszahozzuk a progresszív, többsávos adórendszert, mert a realitásokat nézve ezzel tudjuk működtetni az országot. Ez van, bocsesz, az egykulcsossal megpróbálkozunk később, ha ez a félbolond - jelentőségteljesen a jobbjára néz - kitalál végre valami olyan gazdaságpolitikát, ami működik is. Bízzatok bennem, éljen a haza, most mennyetek' haza, csóközön.

Őszinte beszéd helyett jönnek ezzel a marhasággal, hogy 202 ezer felett mindenki fizessen - nem adót, hogyisne - átmeneti jellegű hozzájárulást. Az odáig világos, hogy nekik is leesett: ha 3,7 millió munkavállaló jár rosszabbul egy adórendszer változással, az Minden Fideszesek Álmoskönyve szerint se jelent semmi jót. Ekkora elégedetlen tömeg simán felköti talpukra az útilaput, és az álmaik pont annyit érnek majd, mint mangalicafing jégesőben a Hortobágy közepén. De ez a megoldás a Becsinált Forradalmár szindrómája, aki legjobban az általa vezetett néptől van berezelve. Néha olyan érzése van az embernek, mintha a sarkát taposó kudarcdémonja szorítaná el halántékán az agyi verőeret.

Ennek pedig egyenes következménye, hogy az újabb átgondolatlansággal azokat is megszívatja, akiket nem volna feltétlenül muszáj. Ha már másolni kell valakit önálló ötletek hiányában, akkor Gyurcsány 4%-os szolidaritási adója helyett Bajnai 5 milliónál meghúzott sávhatárát kellene, mert így aránytalanul alacsonyan, 2,42 milliónál lesz a szolidaritás határ.

Érdekes tudni, hogy a Rogán-Selmeczi féle bérmonitor kommandó is csődöt mondott. Helyette bevezetik a Senkinek Nem Csökkenhet A Fizetése 2012-ben Detélleg rendszert, ahol az állam - meghatározott feltételek mellett - kipótolja a jelenlegi fizetés és az új rend szerinti csökkenésből eredő különbözetet, éves elszámolással, de a havi előleg lehetőségével. Béremelést is szeretnének: minimálbér 92 ezer, garantált bérminimum 108 ezer, versenyszférának 5% emelés ajánlás. Ingyen ebéd! - harsanna a kórus, ha nem állnának döbbenten a szétfoszlott álmok romjai felett. Pedig ezúttal nem biztos, hogy alaptalan lenne a félelem: a végtörlesztésből származó veszteséget is kipótolja az állam az MNB devizatartalékból, és ha a fizetéseket is így gondolja kompenzálni, az jókora teher lesz a költségvetésnek megint. Ettől sokkal egyszerűbb - és olcsóbb - volna visszaállítani a progresszív adózást ahogy van. Igaz, ezzel megetetnék Matolcsyval amit kifőzött, de részemről jó étvágyat hozzá, Gyuri.A bérek ekkora mértékű emelése is az utópia körébe tartozik. A jelenlegi gazdasági helyzetben sok cég nem fogja tudni kitermelni a minimálbér emeléshez szükséges többletet sem. Kísértetiesen emlékeztet ez a 01-02 között folytatott minimálbér politikára, ahol habozás nélkül varrtak 124 milliárdot a kkv szektor, főleg a 0-5, és a 5-10 főt foglalkoztató kis cégek nyakába. Én még emlékszem milyen hatással volt ez a munkaerőpiacra, nekik ezek szerint a tíz év alatt sikerült elfelejteni. Pedig érdemes volna a ködfátylat fellibbenteni pláne akkor, ha munkahelyteremtés - megtartás a cél, és nem az ötmillió közmunkás.

Mindent összevetve szerintem jó, hogy a felismerésig eljutottak és változtatni akarnak a számtalan léktől süllyedő rendszeren. De az irány megint nem stimmel, és az igazságbeszéddel is akadnak problémák. Mi lenne, ha ezúttal a megszokott rohamtempóban kigondolt ökörségek utólagos fésülése helyett leülnétek tényleg, és hozzáértők (igen, ez azt jelenti Matolcsy nem tartózkodik azonos épületben sem) tanácsai alapján átgondoltan szülnétek meg, hogyan adózzunk jövőre legalább két kulccsal. Üdvös lenne, mert a jövőnk és az ország jövője is ezen múlik.

És nem utolsó sorban a tiétek is.

 

587 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr103242516

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hány kulcsa van az egykulcsosnak? 2011.09.22. 01:12:13

A Kedves Vezető, úgyis, mint a Vezénylő Tábornok, újabb nagy csatát vesztett. Olyat, amely sorsdöntő hatással lehet az általa meghirdetett gazdasági háború kimenetelére. A kormány megkezdte a rugalmas elszakadást az egykulcsos adótól, a matolcsyta desi...

Trackback: Minek nevezzelek? 2011.09.21. 20:29:44

 Alapjárati hülyeség:Fogalmuk sincs, minek nevezzék azt az adót, amit mégis kivetnek az egykulcsos szja kárvallottjainak megsegítésére. Bár most is kijelentették, hogy jövőre senki nem járhat rosszul. Ezt már erre az évre is ígérték, mégis több sz...

Trackback: A Megtakarítások Védelme 2011.09.21. 14:12:40

 Egy korábbi bejegyzésemben már említést tettem róla, hogy a miniszterelnök saját bevallása szerint rendelkezik B-tervvel, legalábbis a devizahiteleseknek. Lehet, hogy a többieknek is tartogat valamit? Augusztus 31.-én az MR1 180 perc című mű...

Trackback: Orbánék a gyurcsányi úton? 2011.09.21. 13:02:11

Két héttel ezelőtt kezdték el tárgyalni a kormány tagjai a jövő évi költségvetést, igaz akkor még számok nélkül. Mi már akkor megírtuk, hogy számításaink szerint egy kb. 1000 milliárdos nagyságrendű megszorításra kiigazításra lesz szükség a várhat...

Trackback: Gyurcsány sötét oldala 2011.09.21. 10:34:08

A Kedves Vezető ma a Párt új szócsöve, a Metropol hasábjain szólt a népéhez, elvégre azokat is el kell valahogy érni az okosságokkal, akik csak ingyenes lapot olvasnak. A kormányfő komoly erőfeszítéseket tett annak elfogadtatására, hogy a megszori.. az...

Trackback: Többkulcsos egykulcsos adó 2011.09.21. 08:31:26

"Magyarországnak sikerült megcsinálni azt az egykulcsos adót, amelyik nem egykulcsos, egyszerű helyett egyre inkább bonyolult, fehérítés helyett szürkít, a foglalkoztatottsági helyzetet pedig ahelyett hogy javítaná, inkább rontja. Ez is egyfajta t...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valahol azt olvastam,a "szuper bruttó" és az adó-jóváírás különbözete 10 milliárd.
Namost mint laikus feltenném a kérdést,a "kompenzációk" mennyibe fognak fájni?
Ismerve a Nemzeti Zsenik színvonalát,erős kételyeim leledznek a zösszeget illetően.
A végén, már csak egy kérdés maradhat:Mi a véres gecinek kellett ez a cirkusz baromálatok?
"... Matolcsy nem tartózkodik azonos épületben sem". Megnyugtatóbb lenne, ha azonos bolygón sem tartózkodna.
@kormányzó:

Tisztelt kormányzó!

Tényleg laikus vagy.
A profik számok nélkül is boldogulnak.
A zösszeg teljesen indifferens. Legyen bármennyi, Te és én, meg a zemberek fizetik, mint a katonatiszt.
Több tiszteletet az elsöprő (52,7%) többségnek!
Igen sokan fejlődtek már közülük. Van olyan is aki nem csak az x behúzására képes, de megtanult írni, olvasni, és már-már gondolkodni.

Tisztelettel:
anonymand
@anonymand:
Tisztelt anonymand!

"... már-már gondolkodni."?
Én laikus,Ön naiv!

Tisztelettel:
kormányzó
Az egykulcsos adó, már a kigondolás pillanatában halott ötlet volt.
Ahhoz nem kellett még "szakirányu" végzettség sem, hogy ezt valaki felmérje. (de nem is ennek hiánya volt a probléma).
Valami egészen más.) Mindenki járjon jól, de azért a tehetősebbek" járjanak a legjobban, mert hát ez egy ilyen ország?
Mi az az ingyen ebéd??
Némelyeknek biztosan volt, nem kevés, sok.
Mások) az a társadalmi csoport, aki már szinte csak vegetálva éli mindennapjait, lassan már azt tudja mi a "normális" ebéd.
A szentséges jobb, csak báb, a fszság forrása a zseniális álmodó: a vezényló tábornok, neki kéne a galaxysból is eltávolodni...
@kormányzó:

Tisztelt kormányzó!

Nem naiv vagyok, hanem komolyan vettem a "már-már" jelentését..
Az Értelmező szótár szerint ..."eljutott odáig"...
Ha lassabban is, mint anno gondoltam, el.

Tisztelettel:
anonymand
...egy kulcsos adó élt "0" évet!
no de azért van ami marad!!
pl A Wikileaks szerint miről írt egy amerikai diplomata:
" Kósa jellemzésére egykori helyettesét, Turi Gábort idézi, aki szerint Debrecenben "egy exkluzív belső kör" irányít mindent, ahol Kósa az abszolút főnök, "hűbérúrként" viselkedik. Ám - idézi az irat Turit - "a felszín alatt hatalmas az elégedetlenség vele szemben". Majd hozzáteszi, hogy Kósa Lajos "Mr. 10 százalékból Mr. 20 százalék lett"."
No ugye, ugye és ez tényleg nem adózik!!!!
Imádom a szövegeidet. De kifogásom is van.
Túl sokat használsz színesítő hasonlatokat, néha erőltetetten, dagályosan. Ne tedd! Fele annyival még mindig meglenne az egyéni hangvételed, és tájékozottságoddal, éleslátásoddal még jobb lehetne a blogod. Így elriaszthatsz olyanokat, akikre pedig "ráférnél"
.
(A természet olyan sérülékeny helyre, mint a halánték, nem tesz verőeret. És nem ez az első tárgyi hiba a hasonlatok között. Ez is mutatja az erőlködést.)
@anonymand:

Tisztelt anonymand!

Ön naiv! Higgyen egy laikusnak.

Tisztelettel:
kormányzó

u.i.
Az Értelmező szótára,még a komcsi-libsi időkből való!
A Nemzetit, még nem nyomtatta ki a zúj, Sovány Nyomdák Köztartozást Fantomizáló Társulat.
@helipokter: Én szertem Fabius stílusát, ha neked nem tetszik a sítula akkor el lehet manni másik oldalra. A jelenlegi helyzetben szükség van az ilyen jó humorral megírt reggeli olvasnivalókra. Vagy maradjon az mno.hu?
Szerintem ezt az egész kormányzást Rejtő Jenő írta.
Csak eddig rejtve volt.
Reggelenként Vanek úr rendesen másnaposan kurjant egy ötletet és a csapat ír köré valami magyarázatot. Aztán hajrá.
@the_lonewolf: Ha jól értelmezem, nem a stílust kifogásolta, hanem a plasztikus hasonlatok pontatlanságát anatómiailag pl.
Uff. én besz(é)óltam!
Ez a fotó a poszton bennem egy picike félelmet kelt. :)
A Matolcsy mert nagyot álmodni. Ami úgy tűnik, most kezd szétfoszlani. A csodaváró gazdaságpolitika totálisan megbukott, az egykulcsos adóval együtt (annak eredményeként, ehhez csak hab a tortán anno. a szeszadó eltörlése (szabad pálinkafőzés) no és persze az ÁFA emelés.)
Fantasztikus! ???
Rendben van a többkulcsos adó, de könyörgöm: 202e Ft bruttó ne számitson már gazdagságnak, battyameg!
A Bajnai féle 5 millás határ sokkal épeszűbb lenne.
oppá" lemaradt.

Totálisan, össze-vissza hozza a döntéseket a kormány, már lassan nem tudja a jobbkéz,- mit csinál a bal.
Zsákutca????
oszt.kész.
:)))))))
@maybach: Lehet, hogy Rejtő Jenő írta de szerintem letagadná!!! A fordulatok, a tervszerűség, a szereplők mind mind Rejtő Jenőiek, de azért a kivitel silányabb!!! Ezen már röhögni nem lehet , lassan majd sírunk miatta!!!
@Kőmíves Kelemen: azt a zellenség vezette be, az árulás, az tabúúúúúúúúú :D
Némelyeknek totális lelki összeomlást fog eredményezni, ha nem mondhatja állandóan a "gyurcsányahibás" mantrát.
Igaz már igy is elveszitette jelentőségét. Vagy inkább az mondhatom. ) nem is volt.
:)))
húúú bazzz, mi lesz itt, csak nem államosítás????

Szijjártó: a munkaadókat kompenzálni kell
2011. szeptember 21., szerda 8:06 (NAPI)

A miniszterelnök szóvivője szerint a vállalkozásokat kompenzálni kell, hogy a minimálbéremelés ne járjon munkahelyek elvesztésével. Ezzel kapcsolatban jövő héten újabb bejelentések lesznek.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/szijjarto_a_munkaadokat_kompenzalni_kell.496236.html
jahh, jut eszembe, egy apró kérdés: kompenzálni, de miből is?????
Orbán: Kérem Önöket, segítsenek! "

„Újabb és újabb lépéseket teszünk annak érdekében, hogy mindenki talpra tudjon állni, talpon tudjon maradni és senki se veszítse el a fedelet saját maga és családja feje fölül.” – ígéri Orbán, majd a megoldáshoz vezető vitákhoz segítséget kér: „Kérem Önöket, kövessék ezeket a vitákat, segítsenek bennünket, segítsenek engem abban, hogy ezeket a vitákat sikerrel vívhassuk meg."

atv.hu/belfold/20110919_orban_kerem_onoket_segitsenek

Én is kérem a kormányt, hogy tegyen ujabb-és ujabb lépéseket annak érdekében, hogy talpon tudjak maradni. Ne nyomoritsa tovább az életemet a megszoritásokkal, mert ha "elesek" az életben soha többé nem tudok talpra állni.

Továbbá kérem ) hallja meg a kormány a nagybetűs nép azon csoportjának a hangját, akik nagy vesztesei a mostani politikai folyamatoknak, és szépen haladnak a "bizonyos szakadék felé. Akik hasznos tagjai ennek a társadalomnak, és tenni akarnak/tesznek ezért az országért- nem utolsó sorban magukért,) egy számukra (is )élhetőbb országot szeretnének.
Nagyon nehéz lenne megoldani?????
köszönöm
:)
@Cirbi:
Meg fogják tiltani a vállalkozóknak, hogy kirúgják az embereket.
Lesznek ismét TSZek, ahol a Zemberek melegednek.

Nem egy olyan céget ismerek, ahol 10-15 embert foglalkoztatnak, van közöttük minimálbéres is (takaritónő, gondnok, portás).
Ha ezeknek fel kell emelni a bérét 17%-al, akkor a többiekét is fel kell, mert irtózatos bérfeszültség keletkezik.
Azaz zömmel mindenkinek emelni kell a bérét ennyivel.
A főnök (nem keres milliókat, csupán tisztességes (BEJELENTETT) összeget visz haza minden hónapban) fogja magát, és átnézi a bérkeretet. Rohadtul ki fog lógni a lóláb, hát kénytelen megnyirbálni.
Takaritónő kirúg, esetleg négyórásba visszavesz, gondnok szintén.
Portás kirúgás, mert ha jön valaki, majd csenget, és megvárja amig kislattyog valaki hátulról a kapuig.
Az igy megmaradó béreket pedig el tudja osztani...

A kibaszott vállalkozáselleneseknek üzenem, hogy ez igy működik a való életben, KKV szinten.
@Cirbi: Szijjártó Petya bejelentette hogy a kormány a jövő héten bejelenti, hogy a rákövetkező héten bejelent! Mert kompenzálni kell, mert országmentő költségvetés, mert a zemberek meg a zelmúltnyoccév és a szocialistáknemazemberek hanem abankárokérdekeit képviselik! De a szentjobb meg a Matolcsy és a disznópásztor MEGVÉDI A HAZÁT! NO.
@hegyilány:
Én segitek Orbánnak.
Segitek, hogy egy céggel kevesebbel kelljen vesződnie a NAV-nak, egy (csekély) bevételi forrással kevesebbel kelljen küzdenie, hogy vajon hová csatornázza át...

Áttelepülünk külföldre, kösz a halakat!
@Kőmíves Kelemen:
Segítesz nekik.
A Te befizetendő adóddal, egyebekkel nyilván nem kell majd bajolniuk.:)
Ha így haladnak a dolgok biztosan lesznek követőid.
kösz a halakat!" Ezt nem igazán értem, de biztosan számomra nem is lényeges???
Azért nem ártana feltenni a kérdést, ha a gazdaságpolitika ilyen, hogyismondjam kabarészerű, minősíthetetlenül silány akkor a többi területen mi van?

Részemről ezzel olyan durván kompromittálódott a kormány, hogy a teljes eddigi tevékenysége felülvizsgálatra szorulna. Továbbá gázpedál helyett minimum fék, mielőtt még bebetonozzák a mániájukat 2/3-os törvényekbe. Ugye ősszel közel 30 sarkalatos rémálmot szeretnének ránk kényszeríteni...
@hegyilány:
Követőim?

Én csak beállok a kurva hosszú sorba, ha egyáltalán szoritanak nekem helyet...

Rohadtul nem vártam semmit ezektől a szarháziktól, de lényegesen sikerült alulmúlniuk.
Milyen dolog már, hogy hetente kell a könyvelőt hivogatni, hogy most mit kell számolni, meg mit irjanak a bérpapirra? (nem nálunk, ismerős cég, ahol több alkalmazott is van)
Bazdmeg, a szarrárombolt Libiában normálisabb állapotok vannak, mint nálunk!
Engem egy picikét vigasztal "semmi sem tart örökké".
Az nem lehet, hogy minden így maradjon (romokban)? kell hogy történjen pozitív irányba valamiféle változás.
A remény hal meg utoljára?
Szerintem . Igen.
:)
@poszt: "Kísértetiesen emlékeztet ez a 01-02 között folytatott minimálbér politikára, ahol habozás nélkül varrtak 124 milliárdot a kkv szektor, főleg a 0-5, és a 5-10 főt foglalkoztató kis cégek nyakába."

Erre én is nagyon jól emlékszem. '98 januárjában indult a cégem, kb. a semmiből és nagyjából ugyanannyi pénzzel. 2 év alatt eljutottunk oda, hogy _tényleg_ minimálbér fizetése mellett már nem kellett minden hónapban gyomorgörcsöt kapnom az aggodalomtól, hogy tudok-e fizetni. Erre az a zsenikormány megduplázta a minimálbért, annak minden adó- és járulékvonzatával együtt.
@Kőmíves Kelemen:
Bocsánat! A hosszú sor végén is lehet követőid, akik szintén úgy döntenek, hogy mennek.
Azt nem gondolom, hogy Libiában jobb állapotok vannak, de azt igen, hogy ami itt van az sokáig nem tartható..... valaminek történnie kell.)
@Kőmíves Kelemen:
Bocs. "lehetnek követőid".

Úgy látszik ujjat, vagy billentyűt kell cserélnem.
:)
@hegyilány:
Én is ebben reménykedem.

Csakhogy eléggé ketyeg a biológiai óránk, 1-2 éven belül gyereknek kellene érkeznie.

Viszont az épitőipar romokban, azaz épitészként munka gyakorlatilag nincsen (én még nem panaszkodom, mert akad).
Tehát párom fizetésére is szükség van.
Van egy eladhatatlan lakásunk, mert az ingatlanpiac is pang, a kormány hülyeségei meg még jobban nyomják lefelé az ingatlanárakat, a megélhetésieket meg felfelé.

Ha akarunk gyereket, akkor mostanában kellene, nem tudunk addig várni, amig ezeket megbuktatják 2014-ben, és jön (talán) valami normális kormány.

De ez egyéni szoc problem, csak azért irtam, hogy nem mindenki tud türelmes lenni.
@IGAZ MAGYAR:
Szegény Rejtő nem is gondolta volna, hogy megpróbálják megvalósítani.

Az azonban döbbenet, mennyire el tudnak rontani mindent.
Nincs két kulcs, csak átmeneti hozzájárulás. Az meg miért pont 202e-től? Aztán kötelező minimálbér, meg annak a kompenzálása a közösből, amiben csak hiány van.
Tényleg úgy van, mint aviccben volt, hogy a tudósok sokkal rendesebbek, mert ők állatokon kísérleteznek.
@hegyilány: ... csak nem lőni fognak??? Szerintem már lőttek!! a jólétnek, a nyugalomnak, a tisztességes politizálásnak, a templomok tisztaságának, ...és lassan mindennek ami emberi volt ebben az országban!
Ez egy meggyalázott, átvert , becsapott , meglopott ország lett!!!!
@Kőmíves Kelemen:

nem mindenki tud türelmes lenni. "
Igy igaz.
"halmozódik a feszültség" és egyszer csak robban"
Sok ezren küzdenek ezzel- és hasonló problémával ebben az országban.
Tudod úgy van az, hogy mindenki a saját problémáját látja a legnagyobbnak.
Helyzet" van az országban) nem jó, rossz.
A társadalom egy hatalmas csoportjának nagyon-nagyon rossz.
@IGAZ MAGYAR:
Én nem vizionáltam azt, hogy lőni fognak.
"...Erre most azt mondja a Lázár János, hogy "most végre megfordulhatunk a lovon, és előre nézhetünk"

hatodikalabardos.freeblog.hu/archives/2011/09/10/A_lo_meg_a_Lazar/
*****
Hm. Ez jó. eddig még "zsákutca".:)
Pedig arról szólt anno) a mantra, hogy a Gyurcsány ül forditva a lovon.
Változnak az idők??? no és a belátások, vélemények.
:)
na végre, már kezdtem zavarba jönni h mi folyik itt, nem azt a lovat ütik aki húz?
hehe
Tisztelt Fabius!

"Őszinte beszéd helyett jönnek ezzel a marhasággal, hogy 202 ezer felett mindenki fizessen - nem adót, hogyisne - átmeneti jellegű hozzájárulást." - nem marhaság, ez maga az őszinte beszéd.
Engedd meg, hogy emlékeztesselek: "A miniszterelnök szerdai bejelentése, miszerint ez év novemberétől 2011 december végéig felfüggesztik a magánnyugdíj-pénztárakba történő járulékok átutalását"... - átmenetileg.
www.hirado.hu/Hirek/2010/10/14/13/Aggodnak_a_magannyudijpenztarak_Orban_kijelentese_miatt.aspx
Nem nehéz az analógia.
Oszt: "A bankadó után újabb átmeneti válságadókat vezet be a kormány - jelentette be Orbán Viktor szerdán." - átmenetileg.
vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20101013-potadot-vet-ki-a-kormany-az-energetikai-es-telekommunikaciso-cegekre.html
Nem nehéz az analógia.
Átmenetileg, olyannyira, hogy a KT megszüntetésére az adta az okot, hogy felfedezték: átmenetileg még négy év múlva is bevételi forrás lenne.
Átmenetileg.

Ez maga az őszinte beszéd, ismétlem, csak meg kell tanulnod Fideszül.
Sok sikert a tanuláshoz!

Tisztelettel:
anonymand
Én már teljesen elvesztem a rengeteg rendelet és törvény között. Minden napra tojik valamelyik fideszes honatya egy tojást. A kormány hamar feltöri, a 2/3-ad megsüti és sürű rábeszélések és meggyőzések között megeteti velünk.Nekünk meg megüli a gyomrunkat. Ki kellene már hánynunk.
@the_lonewolf:
1. Nekem úgy tűnik, helipokternek is tetszik az oldal. Ezt legalábbis elég nehéz máshogy értelmezni: "Imádom a szövegeidet."
2. A véres szájú droidoktól eltekintve szerintem nem kéne senkit küldözgetni sehova. Majd Fabius megerősít (vagy épp megcáfol, és akkor most jól pofára estem :) ), de nekem eddig úgy tűnt, hogy a színvonalas kritka ("A természet olyan sérülékeny helyre, mint a halánték, nem tesz verőeret."), nemhogy megtűrt, de inkább támogatott ezen a blogon.
Biztosítási különadó-ötlet"

Német mintára baleseti különadót vezetne be a kormány, jelentette be a múlt héten Matolcsy György, gazdasági miniszter. Az így beszedett többlet közteherrel is csökkentenék az egészségbiztosítási alap hiányát.

A szakemberek szerint a szakmai egyeztetések hiánya miatt nem sikerült tájékoztatni a gazdasági tárca irányítóját arról, hogy míg Németországban nem ismernek ilyen adót, addig Magyarországon 23 éve, 1988. óta létezik. "

Éppen ezért a biztosítási szektort jól ismerő szakember lapunknak azt mondta, a Matolcsy- féle bejelentés tévedés is lehet.
A két évtizede működő rendszer ismeretében, szakmailag nehezen értelmezhető a gazdasági miniszter közlése. "

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=473302

Elképesztő! Ehhez én már nem is akarok (most) különösebb véleményt irni.
Van ilyen ???!!!
@hegyilány: Hm, azért a halak sem teljesen lényegtelenek :)
Amikor a Föld szanálásra került, az itt élő legintelligensebb faj (ami nem az ember) erről még idejében tudomást szerzett, és elhagyta a bolygót. Búcsúüzenetük ez volt: "Viszlát, és kösz a halakat!" De nyelvi nehézségek miatt az emberek ezt egy különlegesen komplikált szaltóként értelmezték (sajna előtte a figyelmeztetéseket is hasonlóképpen). Ezután valóban szanálták (sőt fel is robbantották) a bolygót, mivel útban volt az új hiperűrsztrádának. A lakosság természetesen elpusztult.
(Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak)
Matolcsy György eddig nem ismert oldaláról, dalénekes-dalszerzőként mutatkozik be az Országgyűlés karácsonyi ünnepi ülésén. "Összegszerűség" című dalának előadását az Eurovízió is közvetíti. A dal angol változata "Something Like a Sum" címmel jelenik meg a Magyar Közlönyben.

A dal angol változatát jövőre a Sony is kiadja, sőt már megrendelte a folytatást is, "Összegszerűség Tekintetében" ("Something Like a Sum in his Eye") címmel.
Az mikor esik már le végre a sok zsindex-bloggernek, hogy nem az elkulcsos adóval jár(t) rosszabbul, aki rosszabbul jár(t), hanem az adójóváírás megszüntetésével??? Az egykulcsos mindenkinek kisebb kulcsot jelent(ett), csak sajna volt egy adójóváírás nevezetű torz cucc, amit végre kidobunk.
@fagica43: Én csak országot akartam írni, de ez jobb.
@kriszi:
Óh. Igazán köszönöm.
kösz a halakat!"
Egyáltalán nem gondolom, hogy szégyenkeznem kellene.......
De ha Te úgy gondoltad, hogy irsz egy kommentet, villogtatod tájékozottságod, natán nagyképűséged, mert igy érzed kereknek a napod. Hát ) mit mondjak....
A szokás hatalma.
@hegyilány: A biztosítási szektort jól ismerő szakember téved!
Matolcsy bejelentése nem tévedés,hanem a hülyeség felszínre buggyanása!
A gazdaságtalan miniszter közlései annyit érnek,mint fing az uborkalében. (bár ezen még vitatkoznak az MTA tagok,mert jelen állás szerint, a fing hasznosabb.)
Majd erősen megfigyelem azt is, amikor a rosszabbul járók visszaigényelnek az Adó és Szociális hivataltól havi 6-11000 Ft-ot, és a Hivatal szorgosan utalgatja 2 millio rosszabbul járónak, hogy jól járjanak.
Senki sem kapott kevesebb pénzt az egykulcsos adó miatt. Az adójóváírás átalakítása, megszüntetése miatt kaptak kevesebbet.
Gratulálunk kormányunknak, ismét az jár jól, aki minimálbért kap, mellé meg zsebbe a többit. Aki meg a teljes fizetésére be van jelentve, az majd hozzájárul az adócsalók fizetéséhez. Ügyes.
@Kivlov: "Az egykulcsos mindenkinek kisebb kulcsot jelent(ett), csak sajna volt egy adójóváírás nevezetű torz cucc, amit végre kidobunk."

És máris itt van helyette az "ideiglenes jelegű hozzájárulás" :)))
Ez cseppet sem torz cucc?
Ideiglenes lesz, mint a hazánkban állomásozó szovjet csapatok jelenléte:D
Én csak azt szeretném kérdezni,hogy ez a bruttó202ezer feletti hozzájárulás visszamenöleges lesz é?mert hogy nem adó...
Koldus SE

Tűzokádó sárkány sétál,
Hét feje van, azon hét áll
Van és tizennégy szép kék szem,
Matekra, ha jól emlékszem.

Nagyon fontos ám a matek!
Anélkül nem tejméz a tech-
-nológiai Kánaán,
Vele együtt viszont: ta'án...

Egyszer volt, hol nem volt... Ma már
Nem hal a sok matektanár
Éhen, mint a Koldus SE...

Hihetőbb a sárkány mese!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.com/2011/07/koldus-se.html
:)
@Kőmíves Kelemen: Vágjatok bele a gyerekvállalásba! Egyszer élünk(tek).
Csak én érzek némi bizonytalanságot az erőben? Egy hét alatt már a másodk szja tervezett?
Tényleg harcos ősz előtt állunk!

Ahogy a régi öregek mondták: "jó szakember kétszer mér egyszer vág".
Ezek meg vagdalkóznak....
@Kivlov:

Tisztelt Kivlov!

Igazat kell adjak, a többnyire pontatlan megfogalmazás félreértésre adhat okot.
Ha azonban azt írom, hogy az adórendszer módosítása több kárral járt mint haszonnal, akkor egyet kell, hogy értsél.
De gondolom, hogy érted Te, hogy miről és mit írnak a bloggerek.
Valamint azt is, hogy nem erre számítottál. A hosszú felkészülési idő ismeretében.
Megnyugtatlak, mi sem.

Tisztelettel:
anonymand
Most nem akarok dicsérni, de talán az elmúlt időszakban ez volt az első valamennyire ésszerű döntés. Bár ugyan nem ismerték el, de ugyebár jön a progresszív adózás-vissza. Mondom, hogy jó, hogy ezzel a módosulással nekem "rosszabb" lesz. De könyörgöm sírva: nem lehetett volna előbb számolni???
vagyunk egy páran már, akik úgy gondolják, mielőtt valamit kommunikálunk, bevezetünk, talán gondolkodni is kellene, körülnézni...
www.magyarorszag.comoj.com
Te sem csak topikolni akarsz? Tennél is valamit?
Hat, meg nem lepodtem, de azert kicsit szomoru lettem.. Na mindegy, azert jol hangzott. Kar, hogy semmi realitasa nem volt egy percig sem. Ami a legmokasabb benne, hogy az igazi hithu Fidesz fanok, meg evtizedek mulva is erre fognak mutogatni, mikorra mar Viktort, Petit, sot lassan mar Janit is kiengedtek a bortonbol, hogy bezzeg mi 2011-ben bevezettuk az egykulcsos adot, ti meg elbasztatok azt is.... Szanalmas bagazs. Na mindegy, ennyis volt mara, gyerunk vissza dolgozni
@helipokter:

1.) arteria temporalis superficialis
felületes halántéki artéria
2.) arteria temporális
halántéki artéria

a superficiális artéri a koponyacsont és fejbőr között van ennek a lültetése látható!
a temporális a koponyacsonton belül van ez abelső agyi vérkör.

a cikk meg ötös vagy zsírcsászár vagy koppány.
@barata:
Már "gyártás" alatt van, jöhet bármikor :)

Csak éppen van egy gombóc mindkettőnk gyomrában, mert én például rohadt szegény családban nőttem fel, és a "mivan vacsorára?" kérdésre nem akarom évekig azt a kérdést hallani, hogy "vajaskenyér".
Tudom, hogy nálunk sokkal szarabb anyagi körülmények között lévő családok is vannak és vállalnak gyerekeket, de ez sajnos nem vigasztal.
@anonymand:
Üdv!

Szerintem nem okozott több kárt. az adójóváírás bevezetése annó az igen. Lenntartotta a béreket, torzította az adózást. Pláne egy ilyen adómorálú országban, ahol rengeteg a kamubéres. Felesleges volt.
Az adózók körének szélesítése üdvözlendő. Mégha fáj is.
@helipokter:

arteria temporalis = halántéki artéris (belső)
arteria temporalis superficialis = külső (felületi) halántéki artéria. ez lüktet amikor valaki ideges.

a cikk zsírcsászár.
vagy koppány. ahogy tetszik:)
bocs, nem láttam, hogy az előző elment.
Amúgy én arra lennék kíváncsi, hogy a minimálbéremelés utáni állami kompenzáció hogyan viszonyul a bürokrácia leépítésével kapcsolatos szép álmokhoz.

Pár tízezer (százezer?) cég fog most az APEH-hez támogatási igénybejelentéseket küldeni, az APEH ezt érkezteti, ügyintézi, adatot ellenőriz, döntést hoz, fellebbezést bírál el, visszaellenőriz, stb.

Ez mekkora admin. teher lesz a cégeken és a közigazgatáson???
@hegyilány: "Azt nem gondolom, hogy Libiában jobb állapotok vannak, de azt igen, hogy ami itt van az sokáig nem tartható..... valaminek történnie kell.) "

Bocs én úgy tudom Líbiában lőnek, vagy nem??? ..ott elzavarták a despotát, itt is megtörténhet!!!
@KaPé: "Gratulálunk kormányunknak, ismét az jár jól, aki minimálbért kap, mellé meg zsebbe a többit. Aki meg a teljes fizetésére be van jelentve, az majd hozzájárul az adócsalók fizetéséhez. Ügyes." Én meg annak gratulálok aki folyamatosan ezt szajkózza! Az még véletlenül sem jutott eszedbe, hogy ez az állítás így nem igaz ! Egyébként mi akadályozza meg szerinted azt ,hogy aki nem minimál bérre vagy ahhoz közel van bejelenve az nem kap zsebbe? Szerinted? Vagy erről illik hallgatni. Még állami cégről is tudok ahol zsebbe fizetés történik nem minimál bér esetében. Ezt a labdát felesleges dobálni inkább rugdosnád azt a labdát (fekete munka, építőipar, mezőgazdaság otthoni stb.) ami évi több ezer milliárd. Ha egy kicsit belemerülnél akkor tudnád hogy milyen adók és járulékok terhelnek egy KKV, és akkor rájönnél , hogy a megtermelt jövedelemből mennyit lehet bérre áldozni, és mennyit kell termelni egy szem alkalmazottnak ,hogy 100 vagy 120 E nettót kifizethess, erre a hazai kisvállalkozások (árbevételük alapján ) 70% képtelen.Nem a "bodzaszedő" vállalkozásokról beszéltem. Tudtommal az országban senkit (egyetlen alkalmazottat) sem akadályoz senki , hogy munkáltatóvá váljon,és kipróbálja a hatalmas bevételekből képződő hatalmas pénzeket.Már holnap mehettek is egyablakos rendszerbe céget alapítani és "zsebbe"fizetni. Meglátjuk hányszor buktok.Jó lenne ha a vállalkozások nagy többségét nem Józsihoz a "bojlerszerelőhöz" hasonlítanád és persze az adózott jövedelmedből nem őt hívnád.
Hazug lúzerek, pont, mint a másik bagázs, csak ezeknek még alávalóbb a stílusuk. Géppuskázni mindet valami szennyvíztározóba (a Dunát ezek nem érdedmlik).
A kormány azért hoz ilyen átláthatatlan döntéseket, hogy jól megtévessze az ellenséget! Azért nem érti senki ezt a gazdaságpolitikát, mert ez is a NAGY átverés része. Amikor majd mindenkinek leesik a tantusz, akkor döbbennek rá Matolcsy és Orbán zsenialitására. Fog még nálunk Kína svájci frank alapú hitelért könyörögni. Hajrá Magyarország! :-)
@Cartman (ex Cartman): a blog nekem is kedvencem volt, bár sosem kommenteltem, de rendszeresen olvastam. A szinte állandósult címlap nem tett jót sem a törzsközönségnek, sem a posztoknak, óhatatlanul erőlködésre készteti a szerzőt akaratán kívül is a szinte a poszt kikerülését követő percekben esedékes címlap.

A többihez képest persze így is jó, egyéni stílus, de hol van a tavalyi szinthez képest, el is tűnt sok törzskommentelője, akik a blog részei voltak, olvasóként nekem úgy tűnt legalábbis.
Nagyon ritkán nézek már bele, címlap idején pedig csak szúrópróbaszerűen, mint most is, aztán annyi egy időre.
Tudom, meglesz nélkülem, mint olvasó nélkül is, és továbbra is jó a többihez képest, de kár érte.
@Kivlov:

Tisztelt Kivlov!

Örvendek, hogy nem értünk egyet.
Az okozott kárt magad is láthatod, amikor a kiesett pízeket ezerféle ötlettel próbálják pótolni. Konzekvens gazdaságpolitika híján.
Szerintem.

"Az adózók körének szélesítése üdvözlendő." - maximálisan egyetértek.
Két módját is helyeslem:
1. új munkahelyek teremtése (nem a közfoglakoztatás jelenlegi formáját tekintem annak)
2. a gazdaság kifehérítése (még ha fáj is a szürkéknek, feketéknek)

Tisztelettel:
anonymand
@Trejo: Legyen igazad! Kívánom mindannyiunknak.
én már nem is írok semmit, csak olvasgatom pl. a portfolio oldal cikkeit, meg a tőzsde számait, ezekhez nincs mit hozzátenni :S
@Kivlov:
Dehogynem okozott kárt! Nézd meg, milyen szánalmas ötletelés megy most azon, hogy tömjék be a keletkezett lyukakat...

Az adójóváírás intézményét nem lehet önmagában megítélni (ahogy egyébként az egykulcsos adót sem). Pl. az egykulcsos adó bezzegországában, Szlovákiában is van egy alsó adómentes sáv.
@maybach: azért 202 ezertől, mert az orbán titkárnőjének az anyjának a féltestvérének a sógornője, 201 eft keres. Csak nem fognak kiszúrni vele?????? Hű fideszes.
örülök, h így alakult.
örülök, h ha ki nem is bírják mondani, h 2 kulcsos adó, de legalább képesek belátni, azaz "visszacsinálni".

remélem a többi agyatlan hülyeségüknél is lesznek képesek ennyire reálisan gondolkodni, ill intézkedni.
egy gond van ezzel megint.

Azt ordibálták van kész programjuk már évekkel 2010 előtt. Ehhez képest már több mint egy éve kormányon vannak és megy a kapkodás, fejetlenség. Halvány fingjuk sincs mit csinálnak, improvizálnak, kijönnek egy tervvel, a következő héten bejelentik az ellenkezőjét. Szégyellem magam a helyükben is, ha most nekem valami nagy cégem lenne itt, sok alkalmazottal, úgy húznék el a francba hogy csak na. Dilettáns, hozzánemértő, fejetlen ökör banda ez.

Én például tökéletesen egyetértek a minimálbér emeléssel. (közelében sem vagyok, de mégis), mert nagyon rég óta nem volt jelentős emelés. Posztolóval ellentétben emlékszem, hogy az előző nagy fideszes minimálbér emeléseknél, semmit sem jelentett az emelés, ugyanúgy volt meló és ráadásul az emberek rendesen be voltak jelentve. nem csak nevetséges 25,000 Ft-ra (a többi meg zsebbe, ahogy most is).

Előtörlesztés a világ legnagyobb ökörsége és mindenféle nemzetközi jogba ütközik, ha majd kamatostul kell visszafizesse a kormányunk pár év múlva akkor lesz csak nagy szopás meg államadósság.

De a legnagyobb gond amit az elején írtam: KISZÁMÍTHATATLANSÁG. Ez megöli a bizalmat ami ebben a válságban kulcstényező, 2010 óta a tűzzel játszanak. Mszp dettó ezt csinálta, csak a fidesz még rajtuk is túltesz, ők legalább nem hetente változtattak a hülyeségüket, sőt a 7 év után (Bajnaiék) már elég következetesek is voltak az utolsó évben.

Ennyit erről, törődjünk bele van egy beszari, dilettáns kormányunk, aki csinált egy jó kis reformprogramot az külföldi hitelminősítőknek, amiből eddig semmi sem lett megvalósítva és ezután sem lesz. Csak kirakat hogy elhitessék valami történik de az jól látszik, hogy megint adóemelésekre koncentrálnak és ki akarják húzni reformok és kimondom: KÖTELEZŐEN SZÜKSÉGES MEGSZORÍTÁSOK nélkül!
@hegyilány: mert eddig a lóseggét nézték a fejének??????? Vagy kereste rajta a lézerblokkolót?
@helipokter: ismered a kifejezést, hogy lüktet a halántéka? Arteria temporalis superficialis
@Kőmíves Kelemen: Sok szerencsét! Az segít a legtöbbet.
Fabius nem hajlandó tudomásul venni, hogy a minimálbér adómentessége akármilyen formában is, jóváírással vagy anélkül fenntarthatatlan.
Ha így menne tovább, akkor tíz év múlva csak az állami alkalmazottak "fizetnének"adót.
Korábban csak az átlagfizetést keresőktől az állam elvont adóval, járulékokkal együtt 45-50%-ot, volt olyan világ is, amikor 60%-ot. Most ez 35%. Ami nyelhető. És ami valahol tisztességes is, mert ezzel az adózás letudva, a biztosítás befizetve, stb... És innentől kezdve békén hagy az állam.
Az egykulcsos nem bukott meg, és nincs eltemetve, bármennyire is igyekszik dr. Fabius ezt szajkózni, bár értem én, hogy most örömükben sokan szájba hokizzák magukat. Egészségetekre.
mit kell ezen annyit pofazni?
a szegyen az, hogy kb 300eu -s minimalber letezik egy eu-s orszagban...

Nos ez a nagy problema!!

most a takarito Mancika ehber minus parezer forinttal kevesebbet visz haza az uj 1 kulcsos adoval...
azaz nem 3 het alat hal ehen hanem 2 het utan bekoszont ez az allapot jovore!...

- legfeljebb kevesebbet szenved...

fel kell emelni a minimalbert normalis szintre..
aki nem tud az eu-ban 400eu-s minimalbert kitermeltetni..
az menjen kinaba a picsaba azt ott probalkozzon..
extra haszonra szert tenni :):)
Ez rad is kedves vallalkozo aki mindjart neki all velem vitatkozni..
igen igen rad is vonatkozik!!
zarj be az embereket enged szelnek!
Ne kinozd es alazd meg oket 300eu -ert!
De ne is aggodj ertuk!
Majd mennek kozmunkara 150eu -ert
.....
Én sem vártam tőlük semmit, de most már tényleg szüljenek sünt. Egyedül nevelem a gyerekemet, nyögöm a hitelemet, fizetem a rezsit, stb. Én még valahogy elvagyok hónapról hónapra. Megtakarításom nulla. Beteg nem merek lenni 60 %-os táppénzért. Az egykulcsostól nekem is csökkent volna, de a gyerek utáni 10 ezer adókedvezmény ellensúlyozta, plusz ugye volt a járulékemelés is. Most meg ezek után én kompenzáljam azokat, akiknek csökken a keresete? Miből? Hiszen így az enyém is csökkenni fog! Plusz a 27%-os ÁFA miatt növekvő rezsiköltségek, a gázolaj ára miatti begyűrűző infláció, a soron következő áremelések. Autóval már régóta nem járok ilyen üzemanyagárak miatt. Soha nem csaltam adót, nem késtem a számláimmal, mégis keményen büntet mindenféle kormány...
@anonymand: csak kedves uram, a két felsorolt ponthoz nem tetszik kijelölni az utat! Már azt, ami Ön szerint helyes. És amit most lehet meglépni és konkrét.
@maybach: "Vanek úr rendesen másnaposan kurjant egy ötletet". Kérem, nem tessen keverni a szereplőket! Nem Vanek úr alkoholista, az Wágner úr, akire gondolni tetszik.

Amúgy meg igen: ÉN találom ki ezt az egész agymenést, ÉN döntöm el, mennyi a svájcifrank, és ehhez még innom sem kell...
@kormányzó:
A' Nem téved!! Csak finoman fogalmazott (a biztositási szakember)
:)
@ursus artos:
Mivan, te nyomorék?
Idáig tartott az eligazitás, hogy mit kell kommentelnetek?

Már vártam, hogy melyik fideszdroid jön elő azzal, hogy "a szopás az nem szopás, hanem fellatio" (idézet)
@Szél Kállmán: Mégis hogyan büntet a kormány?
Mert a "Egyedül nevelem a gyerekemet, nyögöm a hitelemet" című személyes problémákat kéretik nem a kormány számlájára írni. Az Áfa emelés miatti 1,6%-os árnövekedés az oké, rendben. Az 1%pontos járuléknövekedés oké, rendben. De a fentieket, kérem ne!!!!
kapkodás, tűzoltás, ámokfutás
@orient: "nagyon rég óta nem volt jelentős emelés. "
és amikor volt JELENTŐS emelés, az is a fújfideszhez köthető. Ehhh
@IGAZ MAGYAR:

"Bocs én úgy tudom Líbiában lőnek, vagy nem???"
Bocsánat! De az miért jobb állapot??!!!!
Itt is le lehet váltani a kormányt, el lehet zavarni. Vagy talán nem?????
@Bajkál:
Én még most is élvezettel olvasom a blogot. Ritka, hogy (rendszerint egészen apró) kivetni valót találok esetleg az írásokban. De pl. ez a mostani nekem nagyon tetszett, és most már csak arra várok, hogy a szakemberek tisztázzák végre, van-e a halántékban verőér (vagy ütőér, vagy bármi hasonló...) :)
ja és az ursus_artosnak üzenném, hogy kurvára nem 35% van elvonva. Abból az összegből amibe én a munkáltatómnak kerülök kb 25% landol a zsebemben. Ez 75% testvérek között is.
@Kőmíves Kelemen: mi van kisember? Nehéz az élet? Az asszony AZT nem teszi meg? van ez így!!!!
"hogyan adózzunk jövőre legalább két kulccsal. Üdvös lenne, mert a jövőnk és az ország jövője is ezen múlik.

És nem utolsó sorban a tiétek is."

A kutya az utolsó mondatban van elásva! Kiszámolták mennyi csóró jár rosszabbul és nem jött ki a 2/3!!
@batgirl:
Jaj! Ilyen komment!!
Kérdezd meg a Lázárt!
ennyi.
:)
Azért nehéz itt mindenkinek megfelelni. Ha egykulcsos SZJA van, akkor jönnek a népek hogy megint a gazdagok járnak jól, mi lesz szegény minimálbéresekkel, és hogy aki 2-300 ezer forintot keres az jobban tudja nélkülözni azt a pénzt.

Aztán amikor a kormány kompenzál, akkor jönnek hogy 1. Mibűl, 2. megint a minimálbéresek járnak jól, 3. 220 ezer forinttal miért számít valaki gazdagnak ?

Szar gazdasági helyzetben nehéz jó gazdaságpolitikát csinálni. Valakinek mindig fájni fog az ujja. Ezzel együtt én is elvárnék az Orbánéktól egy következetesebb gazdaságpolitikát. Ha elindultunk egykulcsos irányba, akkor legyen egykulcsos. Vagy ha látjuk hogy rossz, akkor legyen kettő, és tegyük fel a második kulcsot mondjuk 500 ezer forint bruttó fölé.
@csokiájsz: neked üzenem, hogy a dolgozó béréből való elvonásról beszéltem, nem pedig arról, hogy a béred és az egyebek mennyibe kerülnek a munkaadónak.
Tehát a dolgozóról a bruttó bérről és az abból történő elvonás mértékéről írtam.
Kérem figyelni!!!
@ursus artos:

Tisztelt ursus artos!

"Az egykulcsos nem bukott meg, és nincs eltemetve,"... a gödröt ássák éppen, csak neked ez még nem tűnt föl.
Ideiglenesen.
Átmenetileg.
"Természetesen a fenti kompenzációs rendszer működéséhez a kormánynak a bevételi erőforrásokat is biztosítania kell, melyet a kormány a személyi jövedelemadó rendszerén belül kíván megtenni. Mindaddig, amíg az egykulcsos adó bevezetése bárkinek is jövedelem kiesést okoz, addig az eddigi adóterheknél alacsonyabb mértékű, átmeneti jellegű hozzájárulást kell fizetni a havi bruttó 202.000 forint feletti jövedelemmel rendelkező munkavállalóknak."
www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/az-egykulcsos-szja-megteremtesenek-lepesei
Elég autentikus a forrás?
Átmenetileg.

..."bár értem én, hogy most örömükben sokan szájba hokizzák magukat." - kifinomult stílusodra és szóhasználatodra gondolom, hogy a konda legeltetése közben tettél szert.
Gratulálok!

Tisztelettel:
anonymand
Kurva állat, hogy ursus és midnight szinte egyszerre estek be trollkodni.

Egymás mellett is ültök, fiúk?
Matolcsynál van cigiszünet, vagy Gabika a magentás kosztümben faszkorbáccsal üti a hátatokat, ha nem reagáltok elég gyorsan?
Én már csak a kompenzációhoz jutás feltételeitől félek.
@anonymand:
"2. a gazdaság kifehérítése (még ha fáj is a szürkéknek, feketéknek)"
Nekik már nem fog fájni a következmény, mert becsődölnek. Aki meg külföldre vitte a pénzét, egyszerűen nem fogja hazahozni és aki nem a pékségnek csinált offshore céget a Man szigeten, hanem mondjuk kereskedik, az többet haza sem néz, mindegy ma már hová viszi az ember a portékát, csak máshol ki is fizetik.
Egyébként, ahol jogbiztonság van, ott magától fehéredik ki a gazdaság. Csak nem biztos, hogy a jogbiztonság azt jelenti, mint itthon, hogy a bürokraták, meg a szegények biztonságban és jogosan rántják le, aki valami értéket termel, mindenféle szolidaritásra, meg felelősségvállalásra hivatkozva.
Ez az egész adómizéria, meg az állandó szalonháborúskodás csak arra jó, hogy mi ne tudjunk tervezni semmivel, viszont minden értelmes befektető a lehető legmesszebb meneküljön innét, illetve ide se nézzen.
a sok naridroid mikor gyújtja a szentséges máglyákat, hogy ez a sok renitenst jobb belátásra bírja, a sorba ők is beléptek: nem lesz gázáremelés, nem lesz adóemelés, nem fog rosszabbúl élni senki, nem vagyok helikopter,
A hit nagy úr, alapfeltétele, hogy a logikus gondolkodás ne működjön....
Kissé slendrián megfogalmazás, úgy ahogy van hülyeségnek feltüntetni a fityesz gazdasági elképzeléseit. Ugyanis már régen rossz, hogy a szokásos magyar politikai módi alapján a szegény vs. gazdag ellentétté sikerült redukálni az adózási kérdést. Valójában a legnagyobb hiba a fityesz részéről az volt, hogy nem mérte fel, mennyire nincs idő arra Magyarország jelenlegi helyzetében, hogy kísérletezni kezdjenek a Laffer-görbe optimum pontjait keresgélve. Ez viszont kapitális baromságnak számít, lévén pont ők sírtak folyamatosan arról mennyire nagy szarban van a gazdaság, annyira pedig nem kellene nagyképűnek lenni, hogy egy ilyen gazdasági tételre alapozva reménykedünk, hogy beletrafálunk a tutiba az első nekifutásra.
@Cartman (ex Cartman):
Megy az 5letelés, mert ez is egy puhap*csű kormány. A segélyeket kéne megnyírni, meg az inaktívak transzfereit. A fehérítés mellett.
csak ehhez mindegyik halvérű...
@külföldi bankszámla: nehogy félreértse vki, nem a szegényekkel van a bajom, hanem azzal, hogy az ő nevükben teszik zsebbe a pénzt, szerencsétlenek meg hörögnek, hogy fizessenek a gazdagok, ami alatt az autóját 8 évente cserélő trafikost értik, meg a szomszédot, mert ők szem előtt vannak.
@anonymand: az egykulcsos akkor lenne bukás, ha a 16% mellé visszahoznák mondjuk a 32, vagy 40, de, hogy "fizessenek a gazdagok", legyen 60%-os második kulcsot.
Ehelyett a "GAZDAGOKTÓL"lesz egy kábé 2%-os elvonás. Átmenetileg.
De tekintsünk el az átmenetiségtől. Legyen végérvényes. És akkor tényleg kétkulcsos az adó: 16 és 18%!
Na? Így jó?
Mindazonáltal azt is tisztán kéne látni, hogy azok a gazdagok, akiktől "mindent elkéne venni és odaadni a szegényeknek" már régen nem itt adóznak. Miért? Why? Warum? Mert magasak voltak az adók!
nem hoztak vissza a tobbkulcsos adot, mert nem ugy hivjak!

(eppen ebbol latszik, hogy baromsag volt az az otlet, hogy majd jol beketharmadostorvenyezik az egykulcsos adot. ha valakinek kell meg penz akkor az majd kiveti a szocialis adot, a szolidaritasi jarulekot, az ideiglenes stabilitasi hozzajarulast. vagy egyszeruen a bambit)
Orbán Viktor megköszönve a Polgári kormányzás 2006 munkáját úgy fogalmazott:

"Ma kellő visszafogottsággal, szerényen, de jókedvűen kijelenthetjük, hogy készen állunk a kormányzásra".

Muhahahahaha:)))))
@ursus artos:

Tisztelt ursus artos!

"csak kedves uram, a két felsorolt ponthoz nem tetszik kijelölni az utat! Már azt, ami Ön szerint helyes. És amit most lehet meglépni és konkrét." - össze méltóztatol keverni engem Maximus Balfussal.
Az utat kijelölni a kormánynak, és azon belül konkrétan fent nevezett jobbkéznek hivatali kötelessége.
Átmenetileg.
Persze, véleményem van:
1. olyan gazdasági környezet megteremtése, amelyben a vállalkozások alapítása, működtetése kiszámítható, s viszonylag jól becsülhető hasznot realizálhatnak.
2. Az APEH, vagy mi a szösz, megerősítése és az adócsalás lehetőségének kizárása minél hatékonyabb módon.
Engedd meg, hogy arra utaljak, anno Al Capone bukását is az ottani APEH tudta realizálni, a bűnügyeket felderíteni impotens rendőrség helyett....

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: még egyszer hangsúlyozom, nem én vagyok a gazdasági miniszter.
Átmenetileg.
Olvastam valahol, hogy az ilyenekről (mint fent a posztban) utcákat szoktak elnevezni!
Ilyet, mint "egyirányú utca, vagy zsákutca". Semmi cicó, csak így, magában...
RIP egykulcsos adórendszer.. Igen ez valószínűleg 'megdöglött' pont mint pár agyment' FIDESZ ötlet az utóbbi időben. Ugyanis néhány kérdésben eljut az agyukig, hogy széllel szembe lehet pisálni, csak nem érdemes..:D Csak egy a baj, még rengeteg idiótaságot próbálnak ránkerőltetni, hosszú még a kormányzati idő!
@ursus artos: akkor most te figyeljél kedves barátom nagyon:

a munkáltatóm ad nekem 500000 Forintot. Ebből én kézhez kapok kb 200000-t.

Az most teljesen mindegy ebből a szempontból, ki utalja a költségvetésbe, én vagy a munkáltatóm. A munkáltatómnak én 500e-be kerülök, ennyit szánt rám, kb ennyit termelek meg neki. Te meg elvonod a kb 70%-t. ****, és nekem ne magyarázzál.
@ursus artos: Igen erről beszélek, hogy nem feltétlenül rossz amit csinálnak mindenben. Én az egykulcsossal tökéletesen egyetértettem, nem mert sokan rosszul járnak (ezt lehet a minimálbér emeléssel kompenzálni ahogy teszik is) hanem elsősorban EGYSZERŰ. Olyan keleteurópai országokban mint a miénk (mondjuk ki posztszocialista), az egyetlen remény az adófizetésre az egyszerű egykulcsos adó. És a legfontosabb jellemzője az egyszerűség ami sajnos idén még nem volt meg (adójóváírás, fél-egynegyed szuperbruttó..meg hasonlók), tehát ki sem derülhetett idén hogy működik-e. Ezt már januárban is leírtam a magyar fos egykulcsos adórendszerből pont a lényeg hiányzik: egyszerűség. Tehát nyilván nem volt sok eredménye.
Igazán akkor derült volna ki ha most 2012 -től megcsinálták volna, komolyan mindenféle jóváírás extra adó meg járulék nélkül. Komolyan lett volna 3 sor az adóbevallás és legegyszerűbb adórendszer a világon talán. Erre egy hét alatt befostak és meggondolták magukat.

Ennél még a bajnai féle 2 kulcs is jobb volt, mert valóban nem egy kulcs azonban egyszerű volt még a 2 kulccsal is (ha kivezetnek ott is minden jóváírást meg bonyolító tényezőt) és tényleg csak a felső réteg fizetett volna több adót. Egykulcsos még jobb a fenti okok miatt, de a lényeg a következetesség lenne, és nem az eszement kapkodás és fejetlenség. Ez a fidesz legnagyobb baja most. Ennél még a nem tudom hánykulcsos adó is jobb a kiszámíthatóságával, mint hogy minden héten kapkodva változtatnak a feltételeken és terven. Azért csodálkozom mert fidesz 1.0 nem ilyen volt a Varga és Járai ténykedésével, valóban ésszerűek és megfontoltak voltak, most nagyon messze vannak ettől.
@Igazmondó_de_nem_csillagszemű: Nem érdemes? Miért, nem a zemberek a gatya, amit lehuggyoznak? :-)
@anonymand: hát igen ezek a pontok is az ezt kéne meg azt kéne meg így kéne című műsorba tartoznak.
Bár, mikor Matolcsy azt mondja, hogy ellenőrzések indulnak az ÁFA csalások felszámolására az nem fedi a 2. pontot?
1. pontnál ugye nem az állam által garantált haszonra gondoltál, mint 95-ben az M% autópálya koncessziójánál?
@Anteovin: Hát igen végülis nekik mind1.. Nekik gondjuk nincs, nekik még a deviza hitelüket is az állam fizeti..:O (igen ezt most felhozom ez nagyon szúrja a szememet..XD)
"5 millió közmunkás" LOL ez ütött :) :) :)

Sipirc felsöpörni a rizsföld szélét minden magyarnak, hadd csillogjon a földünk !!! Lesz itt munka felvirágoztatjuk e hazát !!!
@ursus artos: Azzal, hogy ahelyett, hogy hagynának békében élni, minden kormány szívat. Nem varrom én senkinek a nyakába a hitelt, a gyermek egyedül nevelését. De nem is mentem sohasem segélyért, nem is kaptam soha ingyen tankönyvet, semmit. De cserébe ne találjanak ki semmilyen hülyeséget spontán, ötletelve, amivel folyamatosan szipolyozzák a pénztárcámat!
Hajtsák be a minimálbéres, szlovák rendszámos vállalkozóktól! Tudom, demagóg vagyok.
@ursus artos: "Fabius nem hajlandó tudomásul venni, hogy a minimálbér adómentessége akármilyen formában is, jóváírással vagy anélkül fenntarthatatlan.
Ha így menne tovább, akkor tíz év múlva csak az állami alkalmazottak "fizetnének"adót.
Korábban csak az átlagfizetést keresőktől az állam elvont adóval, járulékokkal együtt 45-50%-ot, volt olyan világ is, amikor 60%-ot. Most ez 35%. Ami nyelhető. És ami valahol tisztességes is, mert ezzel az adózás letudva, a biztosítás befizetve, stb... És innentől kezdve békén hagy az állam.
Az egykulcsos nem bukott meg, és nincs eltemetve, bármennyire is igyekszik dr. Fabius ezt szajkózni, bár értem én, hogy most örömükben sokan szájba hokizzák magukat. Egészségetekre. "

Fáj mi, hogy segg lett a szájból Medvém!? :D

Első blikkre tudom javasolni, hogy azzal kéne foglalkozni inkább, hogy miért az átlagbér felett keresők 10%-a fizeti a SZJA bevétel 80%-át... Az 1 kulcos adó ezzel a bevezetéssel megbukott, matolcsy megbukott és orbán akinek ez az egész kipattant a fejéből szintén megbukott.

Kíváncsian várom mikor kezd a Fideszen belül annyira kínos lenni a Király meztelensége, hogy valami elindul az elmozdítására, nem kéne annyit várni mint Sztálinnál amikor megdöglött..
@csokiájsz: jövőre 500k után 325k-kapsz nettóban. Ez hány százalékos elvonás?
Ki von el tőled 70%-ot???????
ügyesen kommunikál vikikirály, most gyakorlatilag visszavonja bajnai adóreformját, visszahozza a kisebbik kulcs 2milliós határát, még megvárom mennyi lesz a sziolidaritási adó, de nem lennék meglepődve ha 36% jönne ki véletlenül :)
@Squid:
Azért bukik meg, mert hülyeség volt olyan gazdasági helyzetben bevezetni, mikor nincs idő a korrekcióra, változtatásra. Maga az elv, gazdasági elképzelés nem bukott meg, a felesleges kapkodás, ami jellemzi ezt a kormányt, az bukott ki ismét.
@Squid: "Első blikkre tudom javasolni, hogy azzal kéne foglalkozni inkább, hogy miért az átlagbér felett keresők 10%-a fizeti a SZJA bevétel 80%-át"
Szerinted miért?
Sajnos nehéz megértened, hogy jobb, ha többen fizetnek kevesebbet, mint kevesen többet.
@ursus artos:

Tisztelt ursus artos!

"az egykulcsos akkor lenne bukás, ha a 16% mellé visszahoznák mondjuk a 32, vagy 40, de, hogy "fizessenek a gazdagok", legyen 60%-os második kulcsot." - ami késik, nem múlik.
Ez a kormányzat még semmiről nem ismerte be, hogy nem úgy sikerült, ahogy elképzelték. Nem is fogja.
Átmenetileg.

"Ehelyett a "GAZDAGOKTÓL"lesz egy kábé 2%-os elvonás. Átmenetileg.
De tekintsünk el az átmenetiségtől. Legyen végérvényes. És akkor tényleg kétkulcsos az adó: 16 és 18%!
Na? Így jó?" - látom, hajlasz Te a jó szóra. Ez már nem a totális elutasítás, itt már érződik a racionális érv meggyőző ereje.
Most még tart a nyugdíjvagyon. Na? Így jó?
Átmenetileg. Na? Így jó?
És mi lesz utána?

"mindent elkéne venni és odaadni a szegényeknek" - én sem ilyet, sem hasonlót nem írtam. Másoktól sem olvastam, de Te nyilván.
Vagy nyalván.
Átmenetileg.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: úgy rémlik, hogy Svédországban magasak az adók. Hallottál m,ár arról, hogy adóparadicsom kis hazánkba menekültek onnan?....
@De gustibusaut bene, aut nihil:
ursus megirta az előbb, hogy 2% lesz, HIGYJ!

(Ha 10% alatt lesz, leszopom magam)
@ursus artos: Nem tisztem masokat vedeni...de: a gyerekkedvezmeny mai formajaban NEM segiti a gyereket egyedul nevelot. Ez a kormany hibaja. Egy gyerek utan (a posztolo egyes szamban irt) a kedvezmeny ROHEJES.
Mivel nem ismered a jovedelmi szintjet, fogalmad sincs arrol, hogy veszitett-e az adojovairas bevezetesen, ami szinten a kormany intezkedese. Ahogy az altalad emlitett AFA es eu. jarulek emelese.

Nem kicsit vagy fennhejazo. Es NAGYON finom voltam.
@Szél Kállmán: "Tudom, demagóg vagyok. "
Akkor nem tudok erre mit válaszolni.
ez csak PÓTKULCS... az vese rájuk az első követ akinek nincs pótkulcsa a lakásához vagy az autójához stb...
@ursus artos: Hol kapsz te 500k mondd már el légy oly jó, hadd tudjam hova kell menni..
@Kőmíves Kelemen: "Ha 10% alatt lesz, leszopom magam) "
Már jól jártál az egykulcsossal...
@Igazmondó_de_nem_csillagszemű: nem én ember, hanem a kommer, akinek válaszoltam!
Kérem figyelni!
@ursus artos: látom nem értesz. Ez a baj veletek, hogy nem értitek, amit a másik mond, csak szajkózzátok a magatok igazát.

Elmondom mégegyszer: nem a bruttóm 500, hanem ennyibe kerülök a munkáltatómnak. A bruttóm már eleve csak 300, mert az állam mindenféle jogcímen elvont 200 ezret, és ebből jön a 200 a számlára.

És megegyszer: nekem kurvára mindegy, hogy te hogy hívod az elvonásokat és ki fizeti be, én egyet látok. Az pedig 500 ból a 200. Az pedig 70%
@ursus artos:
NEM AZ O DOLGA.
NEM A TIED(remelem)
Es nem az enyem.

De altalanos iskolaban megtanitottak osszeadni, kivonni, osztani, szorozni, atlagot es szazalekot szamitani...es ennel tobbre SENKINEK nincs ahhoz szuksege, hogy kimutassa: NAGY FASZSAGOT CSINALTAK. Most elindultak visszafele, csak szar uton.
Ennek oruljunk!?!?
@ursus artos: "Sajnos nehéz megértened, hogy jobb, ha többen fizetnek kevesebbet, mint kevesen többet."

Pont ez lett volna a mondanivalóm Medvém! Szövegértésben nyithatnál pár új horizontot magadnak.
ez is ugy atmeneti mint a szovjet csapatok itt-tartozkodasa ideiglenes...
Nagyon nagy esely van arra,hogy a következö 20 evben sem tud az orszag megallapodni, es vegre egy nevezö mellett haladva rendbetenni a katyvaszt... es ez nagyon faj.....
@orient: Bizony. Amúgy nem tudom, miért nem lehet ezt az egész adó, tb, stb. szart úgy megcsinálni, hogy a munkáltató fizet teszem azt 300 ezer forintot, ebbből állam bácsi elvesz 150-et nyugdíjra, adóra, egészségügyre, kisnyúlra, a maradékból meg max. szja-t fizet a polgár. Állam bácsi meg a 150-et elosztogatná hogy ennyi az önkúrmányzatoké, ennyi az államadósság, ennyi a nyugdíj. Kész. Az egész világos lenne, átlátható. A szociális problémákat meg utalják a szociális rendszerbe és ne az adórendszerbe.
Hahhaa

"Az Egykulcsos Adó NEM bukott meg, csupán megtalálták hozzá a Pótkulcsot"

Oh Szarkazmus, de csodálatos dolog is vagy te..
@ursus artos:
:DDD

Ha 16+10%-ot vonnak le, akkor az még mindig csak egykulcsos, csak van rajta még 10%?

És örüljek, mert a korábbi 36%-hoz képest beljebb vagyok?

Fogd már fel a többi haveroddal együtt, hogy nem azzal van a bajom, hogy +10%.
Azzal, bazdmeg, hogy HETENTE változtatnak a kibaszott szabályokon, és totális bizonytalanság van.
Ez a picsányi ország a befektetőktől növekedne, azok hozzák ide a nagy lóvékat, azok adnak munkákat a hazai kisvállalkozásoknak. (lehet nyugodtan zsidótőkézni, de attól még igy van)
Tudod ki jön ide?
Megsúgom: senki.
Senki sem ruház be tizmilliárdokat, nincs munka az alvállalkozói láncnak, nincs áfa és egyéb bevétel az államnak.

EZ a baja mindenkinek, nem amiatt picsognak, hogy a nettó 400 helyett most nettó 390et visz haza.

Egyszer beszélgess már el egy KKV vezetővel, akinek van 8-10 alkalmazottja, és szeptember végén még nem tudja, hogy a jövő évi bérkeretből hány embert tud majd foglalkoztatni. Kinek mondja meg karácsony előtt, hogy bocsi, januártól nem kell jönnöd? De örüljél, mert hosszabb lesz a két ünnep közötti pihenőidőd...
Még egyszer a kis fejedbe rágom: BIZONYTALANSÁG!

Tudod hány embernek van görcsbe a gyomra, mert tudja, hogy az újabb gazdasági ámokfutás miatt létszámleépités lesz a cégnél? Mert én rengeteg ilyet ismerek...
És ezt már senki sem a válságra fogja majd, hiszen ezt most szintisztán a fönököd meg a jobbkeze baszta el. Kiváncsi leszek februárban mekkora szavazatvesztése lesz a fityisznek.
@anonymand: "adóparadicsom kis hazánkba menekültek onnan?"
Na ezzel a sok cinizmussal van a baj... Mert nem tesz bölcsé csak vakká.
@hegyilány: Hehe, dehogy. Szerintem remek könyv, érdemes elolvasni. Ennyi. És a kommenthez is jól illett.
@Squid: érdemben nem érdemes a témával foglalkozni. MINDENKI tudta hogy ovis ötlet, debil dolog most bevezetni az egykulcsost...

egy ember lehet kivétel (matócsi) és sajnos pont ő épp a pénzügyminiszter

akkor inkább üssük el poénnal...

PÓTKULCS
@Squid: szerinted az alacsony adóprés mit szolgál.
Szövegértés: olyan fogalmakkal ne dobálózz, amiket nem igazán értesz. Attól nem leszel okos, hogy most egy divatszót használsz...)
@ursus artos:

Tisztelt ursus artos!

Kezded kihozni belőlem az állatot.

"csak kedves uram, a két felsorolt ponthoz nem tetszik kijelölni az utat! Már azt, ami Ön szerint helyes." - igyekeztem legjobb tudásom szerint válaszolni.
Mit kapok?
"hát igen ezek a pontok is az ezt kéne meg azt kéne meg így kéne című műsorba tartoznak." - ha nem érdekel a válasz, ne kérdezz. Mert ez nem más, mit kukába azzal amit írtam.

"Bár, mikor Matolcsy azt mondja, hogy ellenőrzések indulnak az ÁFA csalások felszámolására az nem fedi a 2. pontot?" - írtam én arra egy rossz szót? Biztos vagy benne, hogy nem lehet az ellenőrzéseket fokozni, gyorsítani, hatékonyabbá tenni?

"1. pontnál ugye nem az állam által garantált haszonra gondoltál, mint 95-ben az M% autópálya koncessziójánál?" - azt hiszem, hogy szövegértési gondjaid vannak. Megismétlem, mert ismétlés a tudás anyja: "1. olyan gazdasági környezet megteremtése, amelyben a vállalkozások alapítása, működtetése kiszámítható, s viszonylag jól becsülhető hasznot realizálhatnak." - ha még most sem világos, ha megfőztem, visszajövök és részletezem.
Nur für Dich!

Tisztelettel:
anonymand
@ursus artos: téged még nem nyomtalak ki...ja vagy újra kell ok... bocs
Hát izé... pénteken megmondják a tuttifrankót, az ember szív legalább fél napot, mire megrajzolja a számok alapján a várható eredményt (lásd: wiki.javaforum.hu/pages/viewpage.action?pageId=12157245), erre kedd este kiderül, hogy az egész nem úgy lesz, de még nem tudják, hogy hogyan, csak nem úgy.

Valaki mondja már meg, hogy a péntek estétől kedd estéig tartó 96 óra alatt milyen alavető gazdasági fordulat állt be, illetve milyen pénzügyi esemény okán sikerült ezt megalkotni? Mert én nem tudok semmi nagyobb változásról, ha pedig nem volt, akkor ismét előbb beszéltek aztán gondolkodtak...

Jah, most már remélem, hogy a műhold jó helyre esik:
wiki.javaforum.hu/pages/viewpage.action?pageId=12615692

:)
@Kőmíves Kelemen: én nem a sokkulcsos rendszer ellen vagyok, de az h a "gazdagság" idehaza bruttó 2 kilónál kezdődik 2011-ben az egy rossz vicc a fityesz részéről.
Szóval, itt nem az a baj, ami történik. Mert pké az is, hogy egykulcsos adó, és tkp. szép, hogy amikor látták, hogy nem megy, akkor korrigálnak.

A baj azzal a stílussal van, ami szerint forradalom van, ami szerint mindent kurva gyorsan, határozottan, kérlelhetetlenül kell csinálni. Most három hónap alatt zavarnak le olyan törvényeket, amikre máshol éveket filóznak, nem véletlenül. Ráadásul, lehet, hogy 20 évig nem lesz megint olyan erő, ami ezeket a törvényeket módosítsa. Az egyházi törvényben már elemi jogalkotási hibák vannak, a többi sem lesz jobb. És ez csak technika, nincsen hatástanulmány, elemzés, semmi. SZeptember 21-e van, például a bíróságok lassan már tűzik az ügyeket januárra, úgy, hogy semmit nem lehet tudni arról, hogy januárban milyen bíróságok lesznek. És így tovább, egyesületek tervezik a jövőjüket, úgy, hogy lehet hogy pár hónap múlva ők már nem is lesznek egyesületek. Komoly?
@De gustibusaut bene, aut nihil:
2kiló?

Bruttó 200, basszus!

A nettó 200 is rohadtul nevetséges ilyen árak mellett.
A második sávnak az évi bruttó 15 millás határnál kellene lennie, ott mondjuk 30, vagy akár 40%. De alatta? Nevetséges...
@anonymand:
"Ps.: úgy rémlik, hogy Svédországban magasak az adók. Hallottál m,ár arról, hogy adóparadicsom kis hazánkba menekültek onnan?.... "

bocsánat, nem nekem tetted fel a kérdést, de igen tudok olyanról, aki a Magyarország nevű alacsony adózású (offshore)pénzügyi központban alapított céget adóoptimalizálási céllal és lehetett volna akár svéd is. Bármilyen furcsa, de egy offshore és egy magyar cég alapításával kialakítható struktúrával nagyon jó eredményeket lehet elérni, miközben EUs cége van az embernek látszólag. Ez olyan jól menő helyeken lehetőség a vállalkozóknak, akik szeretnék a presztízsüket növelni(meg a 10%-os t.adót kihasználni), mert Argentínában, Brazíliában, Angolában, Kínában stb. igen jól hangzik az, hogy "EUs cég". Az más kérdés, hogy a bankszámlát nem nálunk nyitják, teljesen egyértelmű okok miatt.
"Hegedűs ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a kormány meglehetősen szűk rétegre tervezi hárítani a kompenzáció költségét, a 202 ezer forintnál alig magasabb átlagbér feletti jövedelemről ugyanis mindössze a 4,5 millió szja-bevallás tíz százaléka, 450 ezer darab szól. Azaz a valamilyen formában szja-köteles jövedelemmel bírók (a munkavállalók száma 3,7-3,8 millió) töredéke fizeti majd a plus terhet." valahogy azért -és szerintem nem vagyok vele egyedül -szkeptikus vagyok: valóban csak a töredék, ahogy a cikkben áll, keres ténylegesen minimum 202 ezer bruttót? és ha a többi az alatt keres, valóban csak annyi pénzt keresnek és nincs egyéb jövedelmük? nyilván nagyon soknak nincs, de azért csak van köztük olyan, aki - még leírni sem merem -esetleg zsebbe kap valamit?
A lényeg, ahogy írták: megint egy szűk réteg fog szopni, ugyanúgy, ahogy a szocik alatt. Helyesebben mindenki szopni fog, csak van, aki többet.
Mindemellett egy borzasztó katyvasz az egész és rendesen belefingottak a nulláslisztbe.
Nem jár jól sem a minimálbéres, sem a "gazdag": a minimálbérest ezentúl majd feketén fogják foglalkoztatni kevesebbért, mint eddig, mivel nem tudják kigazdálkodni a többletbért, a "gazdag" meg kevesebbet visz majd haza.
Az sem tiszta, hogy miként kell nyilatkozni ahogy az sem, ki dolgozza fel ezeket stb. Nyilván ez sem lesz ingyen, tehát újabb kiadás. Hiába no, jól ki van találva itt minden.
Tóta W. jól összefoglalta már többször egyszerű parasztlogikával, csak el kell olvasni:
w.blog.hu/2011/06/21/tokotokon_viharlampas
w.blog.hu/2011/02/25/te_sotetben_bujkalo
w.blog.hu/2010/11/11/sanghaj_borsod#more2440920

És a legjobb szemléltetőeszköz a minimálbér-emelésről:
w.blog.hu/2009/09/23/ujra_olt_a_szakszervezet
Jaj jaj akkor mégsem lesz alkotmányba foglalva és aranyba öntve az egykulacsos adó? Egy balkanyarral vissza a Kádár érába. Majd állambácsi kárpótol, kiegészít, ad ingyen gulyást kenyérrel továbbra is. De csak ha jó rabszolga vagy és nem szürkézel/feketézel.
@ursus artos: Múlthéten beharangozták az új adórendszert, igazságos, meg jó, meg fasza.

Hétfőn a kommunikációs osztályon valaki fogott egy kockáslapot és tollat. /Hatástanulmány/ És valóban, nem csak a fideszben nem hívők szerint szar!!!

Majd kedden betliznek, hogy egy kicsit más lesz, másként lesz jó mindenkinek.

Ma este valószínüleg az egész keresztény-nemzeti oldal kockás lapokkal fog a tv előtt számolgatni! Vajon hol lett megint elbaszva?

Az a vérciki, hogy másfél év után az egész brancsban nincs senki aki értené az szja-rendszert!

Te meg idejössz és véded ezeket!
Én csak azt nem értem, hogy a munkáltatói terhek az adók stb miért nem egy százalékos kulcsban vannak meghatározva? Tehát nem, 1,5% ilyen 5% olyan, hanem tisztán világosan kijelentve a munkáltatói terhek +szja együtt = 40% pl. Tehát amit rád szán a munkáltató annak ennyi százaléka az államé és pont. Nincs az, hogy ennyit a munkáltató kötelező terhe stb hanem, mindenki látná, hogy 100 Ft-ből 60 marad és kész. Az állam, pedig egy egyszerű százalékos rendszerben osztja mire mennyi pénz jut egészségügy nyugdíj iskola stb... Ennél egyszerűbb és világosabb rendszer nem létezne. Mindenki tudná, hogy tényleg mennyit ér a munkája és nem az, hogy csak 100e-t kapok, mert nem becsülnek meg, hanem világosan látszik mennyit kapsz a teljesítményedért. Ezek után lehet reklamálni, hogy nem működnek a dolgok rendesen, pedig Te mindig befizetted az akár általad is ismert pontos összeget amivel az államot támogattad a sikeres működésben... Tényleg valaki elolvasta már az új alkotmányt, hogy milyen feltételekkel lehet a kormányt leváltani, mi van a nagy műben erről vagy ez is sarkalatos törvény lesz?
@M. Bertalan: ...és oktatási meg egészségügyi intézmények tervezik a jövő félévet, a jövő tanévet... és még lehetne folytatni...
"Mit tesz Isten, akarom mondani hogy, hogy nem elvtarsak" hirtelen mindenki 201.000-re lesz bejelentve. A tobbit meg "tuggyukhogyan". Gratulalok.
@ursus artos:

Tisztelt ursus artos!

"Na ezzel a sok cinizmussal van a baj... Mert nem tesz bölcsé csak vakká." - érvedet elfogadom.
Most kérlek, azt magyarázd meg, hogy mitől olyan hülye Maximus Balfus.

Megtisztelő válaszod várva maradok
Tisztelettel:
anonymand
az ÁFA is VILÁGREKORD lesz...
EU ban mindenképp egyedülálló
lenyomtuk Dánokat, svédeket... már csak Dzsibuti 33% os ÁFÁja van előttünk...

NYILVÁN EZ A FOGYASZTÁST NÖVELI MAJD...
vagy túl pörgött a fogyasztás az egykulacsos adótól? le kell hűteni?

index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/21/vilagrekorderek_leszunk_afaban/
@auth.gabor:

Tisztelt auth.gabor!

A nemzetközi helyzet fokozódott.
A zemútnyócév.
Gyurcsányahibás.

Remélem most már minden világos.

Tisztelettel:
anonymand
@Kőmíves Kelemen: jó lesz, alig várom h megtudjam mennyit lesz jövőre a pénzem, kezd olyan lenni a fizetés, mint valami kötelező nagy állami lottósorsolás...
@Kivlov: Pontosan. A szabály egyszerű lenne: minden jövedelem adóköteles és kész. Most viszont van egy csomó kamuvállalkozónk minimálbéren mert az adójóváírás mégiscsak jó biznisz. (bocsi annak aki tényleg ennyit keres de azt hiszem ők vannak kevesebben)
Lassan kezdem ugy erezni, hogy van nekik egy konyvuk "A vilag osszes adojanak gyujtemenye", amiben fel van sorolva, hogy mely orszag miert es mikor vezetett be kulonfele adokat. Ez rajta van a szep iPadre installalva egy kulon progival, ami ad hoc kisorsol egy kepviselo melle egy valahol mar alkalmazott adonemet, amit meg nalunk nem vezettek be. Ezt hazi feladatkent 1 hetes intervallumban at kell ultetnie a kepviselonek Mo-ra es ra 1 hetre mar torvenyileg elo is irjak. Fontos eleme, a forras megjeloles, hogy lehessen kommunikalni, hogy na de Szamoaban is van ilyen ado… - jah kerem, az ugy mas. Akkor nalunk is lehet.
Ha az a kurva nagy TERV, hogy a manyup vagyon idei elkúrása után jövőre az MNB devizatartalékának vernek a seggére, akkor meneküljön, ki merre lát.

Kérdés: ha az elqrás mértékegysége 1 fletó, akkor jelenleg hány fletónál tart a Forradalmi Balfaszkormány?

Arról nem beszélve, ha közben még a sógorok kiperlik belőlünk a szart is.
@jozsibacsi4: "Most viszont van egy csomó kamuvállalkozónk minimálbéren mert az adójóváírás mégiscsak jó biznisz."

Vállakozóknak -társas vagy egyéni- eddig sem volt adójóváírás, csak a pontosság kedvéért.
A problémák:

- A nemzetvezetők nyolc év alatt nem iratkoztak be egy közgáz suliba, ami simán belefért volna az idejükbe, hiszen semmit nem csináltak, sőt ilyen alapon még most is beleférne,
- az igazmondás problémája, ami összefügg a forradalmi hévvel. E két dolog egy tőről fakad. Sosem hátrálunk meg és sosem alkalmazunk ortodox módszereket. Most mindkettő megbukott, a kormánnyal együtt.
- A lendületet erősen visszafogja az erős államba vetett hit. Az erős állam nagy bürokráciát kíván. Ez közvetve látszik, mert a kiadásokat nem csökkentik a jövő évben, illetve sok helyen számolnak magasabb hivatalnoki létszámmal, mint most. Ez azért probléma, mert nem tudják tartani a törvényhozási tempót, hiszen egy nagy rendszernek komoly tehetetlensége van, főleg úgy, hogy a végső döntést egy ember mondja, ki, aki ráadásul még maszekol is.
világelsők leszünk

nálunk van a legtöbb kulcsú egykulcsos adó
@M. Bertalan: Fletóék nem úgy tűnik hogy túl sokra mentek a pár éves filózással.
@Kivlov:

Kivlov 2011.09.21. 10:05:35

Öt percet késtél a hivatalból. Vagy lassan bootol be a gép a Fidesz-irodában?
Apró helyreigazítás mégiscsak szükséges

a 3.7 millió adófizető akiket negatívan érintett a dolog, az nem feltétlenül esik egybe 3.7 millió aktívkorú dolgozóval, munkavállalóval. Ebbe beletartozik az az ember is aki tőzsdén megszerzett gyarapodását vallja be pl... de ez a kisebbik gond a kijelentéssel. A 3.7 millió szja fizető a 4.5 millióból, azt jelenti, hogy ennek a 3.7 millió adófizetőnek nincs gyereke. tehát azt sugalljuk, hogy a maradék mintegy 800.000 adófizető neveli Magyarország összes gyermekét. (ami ha elfogadjuk a válások arányát, akkor mintegy 2-300.000 gyermekes családot jelent összesen az országban, illetve 500.000, gyermekeit egyedül nevelőt)

Emlékeztetőül, az egykulcsos adó a következő dolgokat tette
- Ha nincs gyereked és 230.000 forintnál kevesebbet keresel, akkor veszítesz (legfeljebb 6000 forintot (nem kevés!))
- ha legalább 1 gyereked van de 70.000 forint jövedelemre vagy bejelentve akkor veszítesz 357 forintot (2010: 58.087 vs 2011: 57.750)

- gyermek esetén 71.600 bruttó bérnél pontosan ugyan annyi jár: 59 070 ft nettó. (azaz itt fordul át a mérleg veszteségből nyereségbe)

- legalább egy gyerek van, és 80.000 forint a jövedelmed (amire be vagy jelentve) akkro 1772 forinttal több marad (2010: 64.228 vs 2011: 66.000)
ebben az esetben a 2 gyerek nem számít

- 90.000 forint bruttó bejelentett jövedelem és 1 gyerek esetén mintegy 3.900 forinttal marad több (2010:70.369 vs 2011:74.250) a két gyerek itt sem érvényesül

-100.000 forint bruttó bejelentett jövedelemnél:
2010:76.510 vs 2011:82.500 (1 gyerek)

-120.000 bruttó bejelentett jövedelm
1 gyerek : 96.716(2011) vs 88.792(2010)
2 gyerek : 99.000(2011) vs 88.792(2010)

a többit hagyjuk is felfelé, egyre jobb az eredmény

két dolgot szeretnék itt jelezni, először is, a bruttó 80.000 - 120.000 forint között bejelentett embereket aljasság "gazdagnak" nevezni (ahogyan az egykulcsos adót nevezik a gazdagok adójának) (hiszen ők már jól járnak).

másodsorban tényleg azt szeretnénk elhinni, hogy az ország munkavállalóinak közel 80%-a vagy gyermektelen és bruttó 230.000 forint alatt keres vagy van gyermeke, de 71.600 forint alatt keres, mert csak ebben az esetben lehetséges hogy a 3.7 millió ember rosszul járjon.
hogy érzékletes legyen, ez azt jelenti, hogy a maradék mintegy 800.000 munkavállaló keres 71.600 forintnál(bruttó) többet és van gyereke. De nekik akkor átlagosan két és fél gyerekük kell legyen. Ha még hozzávesszük, hogy mintegy 450.000 szja bevallás érkezik 3.000.000 forint feletti bruttó jövedelemről, akkor 350.000 adófizető van akiknek gyereke van, és kevesebbet keres mint 250.000, de többet mint 71.600 (ami 170.000 család kb)

gyerekek itt valami nem stimmel.

számokban a 3.7 millió
azt jelenti hogy
van 3.7 millió gyermektelen bruttó 230.000 forintnál kevesebbet kereső adózó
vagy:
van 3.7 millió egy vagy több gyerekes adófizető, aki bruttó 71.600 forint alatt keres
illetve, ezek tetszőleges arányú elegye.

+
800.000 gyermektelen, de legalább 230.000 forintot kereső adófizető
vagy:
800.000, egy vagy több gyerekes, de legalább 71.600 forintot kereső adófizető
illetve, ezek tetszőleges arányú elegye.

ide vegyük hozzá hogy a minimálbér 2011 évben: 78.000 forint.

tehát akkor a konklúzió, vagy mindenki gyerektelen és nincs 230.000 forint jövedelme, vagy ugyan van gyermekük, de a minimálbér alatt foglalkoztatják őket.
Nem látom a tisztelt posztolókat kik eddig fennhangon ordították,hogy igy volt helyes.Egy rühes munkanélkülit sem egy minimálbérest sem támogatnak az adójukból.Tisztességes az egy kulcs. A devizás is dögöljön meg. Most meg a valuta alap is rámegy?Hol vagytok? Mondtuk hogy szívás lesz!Kérem felszólítom a narancs vidék lakóit hogy védjék meg magukat!
@anonymand: Ha Matolcsyra gondolsz, akkor nem tudok magyarázatot adni azért, mert én nem látom hülyének. A történéseket, az oksági összefüggéseket nehéz innen a lelátóról objektíven megítélni, de szerintem: ezeket a lépéseket (adó, segély, közmunka stb...) meg kell lépni, nincs mese. Személy szerint a módokkal a módszerekkel is egyetértek.
Orbán Viktor egy személyben felelős a következő bűnökben:

- világválság kirobbantása
- országunk romba döntése
- a FED manipulálása szürke eminenciásként
- a Pápa közvetlen embereinek pedofíliára buzdítása
- metróügyletekkel kapcsolatos stiklik
- Déli Áramlat stiklik (több száz milliárdos kötelezettségvállalás)
- közlekedési dugók kialakítása
- elkátyúsítás
- mértéktelen TB stiklik generálása
- sósperec árának felsrófolása
- egyéb random cselekmények propagálása
@Rókakígyó: Problémák:
1. Az EU és az USA gazdaságát ugye a legprofibb közgizdászok irányítják. Ehhez képest, az EU erősen menetel az összeomlás felé, és az USA-t is most minősítették le ami azért nem semmi.

2. Az ortodox módszerekkel nem sokra mész, ha ég a talpad alatt a talaj. Lásd 1. pont. Én innen azt látom, hogy a nem túl ortodox módszerekkel dolgozó, és csúnya állam bácsira erősen támaszkodó Kína épp most zabálja fel a profi közgizdászok irányította USA-t. Az EU pedig már évek óta nem is tényező.
Az mondjuk leeshetne már mindenkinek, hogy az adókkal való zsonglőrködés egy ilyen gazdaságban mint a magyar semmit sem ér... Egy gyenge gazdaságot leginkább egy átgondolt támogatási rendszerrel lehetne rendbe tenni de láthatóan ide még nem jutott el senki.
persze, kihagytam a szürke illetve fekete foglalkoztatást, de ott, körülnézve a környezetemben, nem történt változás a borítékba csúsztatott összeget tekintve, a minimálbér kiegészül azzal az összeggel amivel kell, illetve a feketefoglalkoztatás teljesen kiesik a körből.
(és igazán szép: akik gyerekkel rendelkeznek, és többet kapnának az adócsökkenés miatt, azok tényleg rosszul jártak, mert a munkáltató a borítékos összeget lefelé is korrigálta, tehát ha az államtól 1000 forinttal több maradt, akkor ő ennyivel kevesebbet rak a borítékba...)
@kyanzes: Orbán Viktor mindazonáltal a Golf-áramlattal kapcsolatban is lépéseket tesz, persze titkon, de csak napok kérdése és a Wikileaks nyilvánosságra hozza...
@csoko20: hát, ha ezt akarod látni a történésekből, csak ennyi jön le, akkor érdemben nem tudok reagálni...
@yoda-jedi: hát igen ez a legegyszerűbb megoldás. Megértelek, ha kellemetlen más véleménye...
Namost eztet sikerült idebiggyeszteni:

"Ezért visszahozzuk a progresszív, többsávos adórendszert, mert a realitásokat nézve ezzel tudjuk működtetni az országot."

Ha jól emlékszem amióta létezik kicsiny országunkban az SZJA intézménye, azóta progresszív a drága, több-kevesebb kulccsal.

Feltenném a kérdést. Eddig sikeres volt a gazdaságpolitika? Nem? Akkor most biztosan jobb lesz?

Pusztán emlékeztetlek, a Bajnai által kitalált és törvénybe iktatott 17%-os adókulcs szintén egykulcsosként működött volna, mivel a magasabb 32%-os kulcs csak 15 milliós jövedelem fölött lépett volna be. Ez gyakorlatilag a mai egykulcsos adóval lenne egyenlő.

Valahol máshol keresd hát a problémák gyökerét, mert az igazi bajok nem az SZJA körül vannak, ezek csak demagóg baromságok amiket te is jól beszoptál. Esetleg tudnék jó nép(proli)szerű megoldást is javasolni, látom te is eljutottál már egy szintre, adóztassuk szénné a 400 fölött keresőket, na azok a rohadtak fizessenek 80%-os adót, de aki alatta keres az aztán semmit, mert szegény az ország népe, brühühüüü. Meg azért is mert nem akarsz adót fizetni. A rohadt gazdagok, pfúúúúj.
@Kis ember:
hiába b*zulsz, ez az igazság...
@midnight coder: Azért az USA-t ne temessük még. A profi közgazdászok jövőre is profi közgazdászok lesznek és az USA sem lesz felzárkózó ország.
"az igazi bajok nem az SZJA körül vannak"

Dehogynem, az a baj, hogy a jövedelmek nagy része után egyáltalán nem fizetnek szja-t.
Lefogadom hogy az itteni nagyszájú kaffogók jelentős része (annak ellenére hogy fingja nem volt hogy pontosan hogy működik, mivel jár) az egykulcsos adót éljenezte amikor még az SZDSZ létezett és ezt tűzte zászlajára.
Ezzel együtt az egykulcsos jó dolog, csak hát nem a legoptimálisabb időszakban kellett bevezetni. Hajrá Matolcsy, rakendroll! :-) A hülye hippiket meg le kell szarni.
@nyomasek:
erről van szó. nem a jövedelemadókkal kellene bohóckodni.
hanem kiadást csökkenteni szoc területen, meg a közszférában.
@Cirbi: Na,igen, a magyar hangok csak kitátogják a világesze böfögményeit. Ahhoz sunyin sunysanyisan gyáva,hogy a szart egyenesbe tolja. Így marad ő a jó cáratyuska népe vak szemében, akit akarata ellen gonosz matolcsay megvezetget.
@ursus artos: Hát, erre a másféléves "háromnekifutásbólsemegy" atrakcióra nekem is nehéz érdemben reagálni! :)
Megértelek.
"Emlékeztetőül, az egykulcsos adó a következő dolgokat tette"

Adócsökkentéssel hogy csökkenhetne a nettó fizetés? Matek megvolt? Ezt nem az egykulcsos adó tette, hanem a többi változás. Nem kéne már összemosni ennyire a dolgokat.
naridroidok ma keményen nyomják, a közp.bizottsági eligazítás megvóót, hiába, mesés ez az agitprop :D
@csokiájsz: "nem a bruttóm 500, hanem ennyibe kerülök a munkáltatómnak. "
Látom nem érted. Mégegyszer mondom: nem arról írtam, hogy mennyibe kerülsz a munkaadódnak, nme arról, hogy mennyit kell utánad fizetni a munkaadónak. Csak és kizárólag arról írtam, hogy a dolgozótól mostantól az állam csak 35%-ot von el, szemben a korábbi 40-50-60%-okkal.
Erre te jössz, hogy te 500k-ba vagy a munkaadónak
De azt leszarom, mert NEM ARRÓL ÍRTAM!!!
A melós bruttó béréből történő elvonásról!
Arról akarsz vitatkozni, amiről szót sem ejtettem. De azért mantrázod, hogy hülye vagyok, hogy nem értem meg, hogy 500k-ba kerülsz stb.
DE NEM ARRÓL ÍRTAM! Ha ezt nehéz megérteni, sajnálom.
"202 ezer felett mindenki fizessen - nem adót, hogyisne - átmeneti jellegű hozzájárulást"
Lehet, azért nem adónak hívják, mert önkéntes lesz?
Apró kis hazugságok.
Az egykulcsos adó bevezetése SENKINEK nem hozott negatívumot. (amelyik kulcs ugye még csak nem is 16, hanem 21% a szuperbruttó miatt.)
Negatívumot az adójóváírás eltörlése hozza.
Amiről itt beszélünk pontosan az, hogy lehetne a magasabb jövedelműek adóemelésével ismét elérni, hogy az alacsonyabb jövedelműek adómentességet élvezhessenek.

Ez minden csak nem etikus.
Egy dolog, hogy a pénz kevés, bár az is lényeges, de vannak itt nagyobb problémák is, amiket nagyon sürgősen meg kellene lépni, mert nagyon nem mindegy , hogy kik is fognak itt élni egy emberöltő múlva.(és ezek a lépések pláne még pénzbe se nagyon kerülnek)
- nem kellene engedni vv5 és társai jellegű műsorok sugárzását, pláne a főidőben (egy ügyfelem, a falujában nagy gengszter. már alekosznak nevezteti magát)
-nem kellene eü. ellátást nyújtani annak, aki nem tesz semmit a közösbe.(vagy csak egy nagyon alapot)
- mivel az értékrend felborult, és a menő embertípus a börtönviselt drogdíler, meg a fuxos uzsorás lett, olyan szankciórendszer kellene, ahol ezek az egyedek egyrészt megszégyenülnek, másrészt anyagilag totál a padlóra kerülnek, harmadrészt elvesztik az állampolgárságukat
- a roma kisebbséggel szemben elkövetett erőltetett asszimilációs törekvéssel való felhagyás. Nem értem, miért nem lehet már felfogni, hogy őket így kell elfogadni, amilyenek, tehát valamilyen szabályozott rendszeren belül térhessenk vissza ahhoz az életformához, amiben ötszáz évig éltek a kb. a 60-as évekig. Ebbe beletartozna az önfenntartás, és egy sajátos, rájuk szabott jogrendszer is...
Csak annyit tennék hozzá: Tegyük félre azt ,hogy ki járt jól és ki nem. A probléma az ,hogy az egykulcsos szja 560-570 milliárddal kevesebb bevételt hozott. Akkor most mit tegyünk, feltételezve(sokak által) az alacsonyabb jövedelműekre vessünk ki 16% helyett 30% ? Talán azt kellene megvizsgálni ,hogy Magyarország a jelen körülmények között lemondhatott -e erről a bevételről? Úgy tűnik nem. A többi felesleges mellébeszélés ,ha nem az SZJA ból szedjük be ezt az összeget akkor másból.Nem kellene azt sem elfelejteni (most ne a nyócév, de azt se),hogy az Orbán kormány kivetett plusz adókat "belevitte" a költségvetésbe a MNYP nem volt elég.Vajon miért? Szja, Mol stb.!+ válság! Most ott tartunk kellene több SZJA, több ÁFA stb.
Az volt már, hogy 213 ezerig mindenki rosszabbul jár, de a különadót 202 ezer fölött vezetik be? Még ezt sem képesek rendesen összehozni.
Pedig tavaly a családom már megszívta az adójóváírás csökkenése miatt, most az áfaemelés meg a különadó miatt még jobban meg fogjuk.
@KaPé: igaz, pongyolán fogalmaztam, de a lényegen mit sem változtat.

vegyük hozzá, csak a pontosság kedvéért: "az egykulcsos adó és az adójóváírás kivezetésének eredője a következőket okozta:"

így jó lesz-e?
@rókafogta: "Talán azt kellene megvizsgálni ,hogy Magyarország a jelen körülmények között lemondhatott -e erről a bevételről?"

Nem. Azt kell megbeszélni, hogy megéri-e nekünk ilyen drága államot fenntartani?
most az a kéccázkétezer valami elütés eredménye vagy valakinek tényleg pont ennyi jött ki?
:)
@csoko20: mi nem megy háromszorra? mert az adórendszer átalakítása kapcsiból 2013-ig volt tervezve.
@Lord_M_: dehogynem változtat a lényegen. Az egyszeri ember mindenhol azt hallja, hogy az egykulcsos adó igazságtalan, mert neki csökken a fizetése. Pedig a kettőnek rohadtul nincs köze egymáshoz. Ma reggel is a rádióban ez volt a téma, ott is mi megy: az egykulcsos adó miatt milyen sokan rosszul jártak. Megazanyád, hülye riporter... Szóval ne mossuk össze a kettőt, köszönöm.
@KaPé: én a magam részéről, engedelmeddel, nem mostam össze, a pongyolaságomért pedig elnézést, az egykulcsos adó bevezetésére gondoltam, aminek a bevezetésével természetesen sereg más dolgot be illetve ki vezettek.

jogos észrevétel, ezúton is elnézést, de meglehetősen kapkodós módon írtam... így megesik néha.
"A probléma az ,hogy az egykulcsos szja 560-570 milliárddal kevesebb bevételt hozott"

Semmi gond. Akkor a 16%-os egykulcsos adót emeljék 19%-ra. De mindenkinek egyformán, mert rohadtul nem igazságos, hogy a munkavállalók 20%-a tartja el az országot.
@ursus artos:

Tisztelt ursus artos!

Sajnálatos, hogy rólam olyan nagyon könnyen alkotsz véleményt, pedig akire gondoltam, az inkább szerepel a rivaldafényben.
"Ha Matolcsyra gondolsz, akkor nem tudok magyarázatot adni azért, mert én nem látom hülyének." - vagy a tisztánlátásoddal van gond.

"A történéseket, az oksági összefüggéseket nehéz innen a lelátóról objektíven megítélni, de szerintem: ezeket a lépéseket (adó, segély, közmunka stb...) meg kell lépni, nincs mese." - nem arról vitatkozunk, hogy kell-é, hanem arról, hogy melyiket mikor, miként. Nagy különbség!

"Személy szerint a módokkal a módszerekkel is egyetértek." - ne add fel! Egyrészt, változnak az idők, változnak majd a módok és módszerek is. Másrészt az sincs kizárva, hogy megjön számodra is a megvilágosodás.
Még Te is beláthatod, hogy pl. az 500 milliárdos lukat a költségvetésbe nem Bajnai helyezte csontvázként, hogy a közmunkahely az nem munkahely (az érte kapott pénzről most szó se essék), stb.
Én még nem vagyok annyira öreg, hogy ne élhessem meg.
Remélem, hogy Te sem.

Tisztelettel:
anonymand
a jelenlegi minimálbér jövőre tervezett nettója 60ezer körül van.
éljél te annyiból.
@kötözködő: Tévedsz. :) Majd ursus artos elmagyarázza neked mindjárt, hogy nem fog a családod rosszul járni :)
@Lord_M_: nem számolsz azzal, hogy az egészségügyi járulékot is emelik - és azzal együtt rosszabb lesz a helyzet. (ráadásul a növekedés mértéke is túl nagynak tűnik nekem...)
@ursus artos: Úgy látszik 3 napos ütemekben, megfontoltan:))))

Amúgy még a nemzeti konzultáció keretében lehetett volna egyeztetni előre az érdekeltekkel /ez alatt a munkaadókat és munkavállalókat vagy a képviselőiket értem, nem pedig Matolcsy nejét/.
@KaPé: hovatovább, te is összemostál két apróságot

én azt írtam "egy kulcsos adó" te pedig "Adócsökkentéssel hogy csökkenhetne"

nem említettem az adócsökkentést... legalábbis egészen sokáig nem, és ott is csak adócsökkenés-nek

engedelmeddel.
@De gustibusaut bene, aut nihil:

Tisztelt De gustibusaut bene, aut nihil!

Ezzel csak azt kívánták látványosan bizonyítani, hogy vannak már olyan számok amiket Matolcsyné férje is ismer.
(műveleteket még sajnos az ismertekkel sem képes végezni)

Tisztelettel:
anonymand
@mizrolist: megemlíteném, hogy a számokat az un. nettó bér kalkulátor segítségével számoltam ki. És csak a 2010 és 2011 évre vonatkozóan. Ami az Orbánkormány 16%-os, egykulcsos adórendszerének (minden ki és bevezetett elemével) a munkavállalók zsebében mérhető "lenyomata"

így ha a számok szerinted torzak, kérlek számold te is ki, valamelyik másik kalkulátorral.

tehát a 2012-es adóévre vonatkozó számításokat még nem vettem figyelembe, illetve a munkáltatót terhelő költségeket sem. (tekintve, hogy azt a dolgozó nem viszi-vinné haza egyébként sem)
ahelyett hogy egyszerűsödött volna az adózás, most még komplikáltabb
Ezek a változások semmik ahhoz ami majd októberben várható, ha nem jön a várt 1,5% növekedés sem. A jövö hét után lázas könyvelésbe és számolásba kezd majd az adóhivatal és a KSH, hogy minél hamarább tudjon valami számmal szolgálni a növekedésröl. Ez mellet becslést is kell adnia az utólsó negyedév várható mértékéröl is és az egész évröl is. Ha ezek 0% növekedést jövendölnek akkor azonnal kell találni 400 miliárdot (27120 miliárd GDP 2010) , hogy tartani lehessen a 2,5% hiányt. Ha netán ez az érték -1% lesz _aminek igen nagy a valószínüsége akkor 678 miliárdot kell beszedni még ebben az évben. Ez lesz az igazi horror. Minél bentebb járunk majd Október havában, annál nagyobb lesz majd a pánik, érzésem szerint. 15.-e után kezdhet érzödni elöször. De így sem fog sikerülni a hiány tartása.
@anonymand: "vagy a tisztánlátásoddal van gond"
Vagy azzal, hogy lehet rendszerben, sőt hosszútávon is gondolkodeni.
"az 500 milliárdos lukat a költségvetésbe nem Bajnai helyezte csontvázként,"
Ennyibe kerül az egykulcsos. Ingyen nincs semmi sem. Ennyivel többet vettek el igazságtalanul a "gazdagoktól"!
Viszont a 250 milliárdos ÁFA lyukat Bajnai elődje (pontosabban dr. Draskovics) ütötte.
"a közmunkahely az nem munkahely " Nem is, hanem közfoglalkoztatás. Viszont minden, ami munka, ami akár kétkezi melóval is jár értéket termel. A csatorna tisztítás is: mert pl. gyorsabban levonul a belvíz, hamarabb lehet vetni stb...
A gétépítésnek is van hozzáadott értéke: nem önti el a Tisza Szabolcsot. Nem kell újjá építeni, mint 2001-ben.
HVG, Mr. 20%, Debrecen...

hvg.hu/itthon/20110921_wikileaks_debrecen

Szerintem Fabius tökéletesen körülírta Viktor nagy álmát:
"az álmaik pont annyit érnek majd, mint mangalicafing jégesőben a Hortobágy közepén"

Vizuális típus vagyok! :))

Egyébként teljesen szép nyugodtan megkérdem, nem lehetne az itt is (mint az kultúrországokban szokás), hogy nem valamilyen politikusnak nevezett népművészeti agyagedény rakja össze a gazdaság sarokszámait és a bevételhez szükséges tennivalókat ad-hoc alapon? Mert a Matolcsyné férje féle mazsola baromi kártékony! Ne már, hogy nincs ebben az országban tényleges szakértő, valamit már bizonyított közgazda! Egyébként ha nincs, lehet hozni külföldről, "vendégmunkást!"
@contractor: ez nettó hangulatkeltés, rettegés.
na összefoglalom...

1§ adóbevételekből több költségvetést már lehetetlen csinálni (kivéve a 3§)

2§ lassan tényleg hozzá kell nyúlni a pocsékló államigazgatáshoz (vagyis a kiadásokhoz)

3§ meg kell szüntetni a közpénz LOPÁST (akkor nemcsak a kiadás csökken, hanem az adózási kedv is nő)

ennyi
Ja igen! Szept.28 előtt még érdemes lesz megint €, meg frankot venni!

hvg.hu/gazdasag/20110921_matolcsy_ujabb_bejelentesek
@ursus artos:
""az 500 milliárdos lukat a költségvetésbe nem Bajnai helyezte csontvázként,"
Ennyibe kerül az egykulcsos. Ingyen nincs semmi sem"

nekem egy kerdesem lenne hozzad. ha az egykulcsos adorendszer 500M-ert megeri, pedig nem novelte a fogyasztast, akkor a mnyp 300M-ert miert volt rossz uzlet, pedig biztosen csokkentette volna 10 even belul a koltsegvetes hianyat?
@kewcheg: istentelen nagy baromság amit írsz
- legyél munkanélküli, aztán légyszives dögölj meg valami betegségben ellátás hiányában
- ahhoz sincs semmi közöd, mit ad le egy magán tv, amig nem ütközik törvénybe
vagy az izlésedet fogod törvénybe foglalni?
vége a kommuniszmusnak, észre kéne már venni
- arról, hogy a köreidben a börtönviselt emberek a menők, ez az egyéni szoc problémád, az én köreimben nem
- alapíts nekik államot, de Indiában
@pirosfeherzoldezamagyarfold: 500M egyszeri, 300M a te példád szerint 10 év. Az 3000M.
@Boli: És ha a lemondását jelenti be?
Baszhatod a sok értéktelen euródat a bivalyerős Ft-tal szemben:))))
@pirosfeherzoldezamagyarfold: és a MOL 500M miért volt rossz üzlet? na miért?

egykulcsos meg egy faszság, de hát Vezérünk és a zombi sleppje mindenkinél mindenhez jobban ért
cirkuszt a népnek, a lényeg az ez:
/az agitprop nem érdekel, ez elmond mindent/

Hatszázezer lesz képviselői fizetés?
2011. szeptember 21., szerda 11:09 (NAPI)

Bruttó hatszázezer forint – ennyit kereshetnek az országgyűlési képviselők, amennyiben a parlament elfogadja az erről szóló jogszabálytervezetet.

A javaslatot a Fidesz frakciója hamarosan az Országgyűlés elé terjeszti - írta a Magyar Hírlap. Külön díjazás jár majd a bizottsági elnököknek és alelnököknek. A képviselők laptopot, senkire át nem ruházható benzinkártyát is kapnak, a fővárosban irodát használhatnak, és bérelt lakás is jár nekik, ez utóbbi rezsijét ők állják.

A lap szerint a tervezetben az szerepel, hogy az Országgyűlés Hivatala a Parlament épülete környékén vásárol majd lakásokat, amelyekbe négy évre az a képviselő költözhet majd, akinek nincs a nevén fővárosi ingatlan. Az még nem dőlt el, hogy a módosítások már 2012-től életbe lépnek-e, vagy az új rendszert 2014-től, az új kétszáz fős parlamentre szabják. A következő választások után polgármesterek, megyei közgyűlési elnökök nem lehetnek a parlament tagjai.

A parlamenti képviselők jelenleg több jogcímen is kapnak pénzt. A 231 900 forintos alapdíjuk mellett pótdíjban, választókerületi pótlékban, lakhatási támogatásban és költségtérítésben részesülnek. Tiszteletdíj jár a bizottsági tagságért, a választókerületi pótlék összege pedig annak a Budapesttől mért távolságtól függ. Lakhatási támogatásban az a képviselő részesül, akinek nincs lakóhelye Budapesten. Egy alkalmazott, valamint iroda, telefon, posta, és laptop ingyen jár a képviselőknek, akiknek titkára a rokonuk is lehet.
PÓTKULCSOK

"3 az 1"-ben adórencer...

vagy egyet fizecc hármat kapsz...

egyébként minden adózóra csak EGY KULCS VONATKOZIK...

(persze a matolcsy szemszögéből 3 kulcsos, de az adózóéból 1 kulcsos)
@newtehen:" Az egykulcsos adó bevezetése SENKINEK nem hozott negatívumot. (amelyik kulcs ugye még csak nem is 16, hanem 21% a szuperbruttó miatt.)
Negatívumot az adójóváírás eltörlése hozza. " Az adójóváírás még nincs eltörölve csak csökkentve és nem 202K ig tart majd csak lesz! A pontosítás kedvéért.És mit gondolsz az alacsonyabb jövedelműnek nem volt, van szuperbruttó? De a fenti hozzászólásomra hivatkozva.Kivel akarod megfizettetni a hiányzó milliárdokat? Az amúgy is alacsony jövedelműekkel? Érdekes hirtelen mindenki milyen jól keres (mekkora adófizető )lett ebben az országban, mármint a hozzászólók között(Az eddig befizetett az hová tűnt? Szét osztották a szegények közt? Nem úgy tűnik, vagy felesleges volt az az 500-600 milliárd? Mert ennyivel több volt ám az SZJA bevétel!Mivel ez hiányzik + még az államadósság+ válság stb. még egyszer mondom valahonnan be kell szedni és mivel bebizonyosodott ,hogy a gazdaság nem pörög fel a nagyobb jövedelműeknél hagyott pénz miatt (de még csak a munkájuk által megtermelt bevétel sem nőtt, pedig állítólag aki többet keres az hasznosabb), kevesebb az ÁFA stb. bevétel valahol emelni kell.Tudjátok én is szívesen a szomszédra hárítanám a költségeket, mondván ö "kevesebbet tesz" be.
@newtehen: tévedésben élsz

a minimálbér régebben adómentes volt, most pedig 16%
@Rókakígyó: A profi közgazdászok 20 éve is azok voltak. Akkor indult be az a folyamat, aminek most kezdenek látszani az eredményei mint gazdasági világválság. És lehet hogy jövőre is azok lesznek, de 10 év múlva már nem biztos. Lehet hogy el kell nekik menni dolgozni, mert állam bácsi nem fog tudni foglalkoztatni annyi profi közgazdászt.
Szóval most 25% lesz az SZJA-ám "röviden" és nem tehetek semmit ez ellen mert a kormány aktuális szeszélyének vagyok kitéve mint a többi pár millió ember.
Az igazságos adózás ezzel újra megszűnik és kezdődik a bünti. (mert hogy a jobban keresők eddig is több adót fizettek az egykulcsossal).
De legalább a futtbal világranglistán előre jutottunk és hát valjuk be ez volt a kormány legfőbb célja. Mögé állítottunk OTP vezért, kis Orbán tehetség lett, Debrecen milliárdos stadiont kap, stb. Félidő szünetében meg lehet mindenféle törvényeket csiholni.
Amíg az a nény millió dolgozó nem tud odamenni a kormány ajtajához lobbyzni hétvégente mint a bankok és egyéb cégek addig csak kapkodhatjuk a fejünket, hogy mi történik a következő hétfőn.
*Matolcsy Úrnak adnék ötletet, hogy a hitel törlesztő részlet és a fizetés is legyen áfa köteles mert az még plusz egy rakás pénz az állam kasszának*
@tom28: és az ÁFA VILÁGRANGLISTÁN is másodikok vagyunk hirtelen...
lenyomva dánokat svédeket norvégokat és még a brazilokat izlandiakat is

már csak Dzsibuti 33%-osát kell befogni... jövőre az is meg lehet...
@ursus artos: Hidd el nem rettegek. Innen Frankfurtból nehezen is menne. Vagy ugyan még 2000 chf hitelem otthon - amit ha akarok 10 percen belül kifizethetek - de az euró drágulása böven kompenzál. Mondjuk inkább úgy hogy külsö szemlélödö vagyok, így ebédidöben szieszta közben.
megkérdezem ugye az egykulcsos helyett bevezetett többkulcsos már a következő bevallásra is vonatkozik?

azaz VISSZAMENŐLEGESEN 2011-re is így kell adózni uyge???
@Mike36: Igen, erről beszélek. De most az adójóváírás miatt nem adómentes, és nem az egykulcsos adó miatt. Ja, és nem 16, hanem 21% a szuperbruttó miatt. A többi jó. :-P
@midnight coder: Ebben van valami, de sajnos a világ már csak így működik pár ezer éve, hogy vannak válságok, amit ugye mindenki tudja mi szokott követni(bízom benne most nem)és sürgős megoldások születnek, minden hol.
@Mike36: Sosem volt adó mentes,csak elvitte az adó jóváírás.
@ursus artos: 500M egyszeri? folyamatos finanszirozando kiadast jelent. nem?
@Lord_M_: "1 gyerek : 96.716(2011) vs 88.792(2010)
2 gyerek : 99.000(2011) vs 88.792(2010)

a többit hagyjuk is felfelé, egyre jobb az eredmény"

Ugyanez 2012-ben:
1 gyerek: 88.600 (2012)
2 gyerek: 97.800 (2012)

Érdemes észrevenni, hogy a kompenzáció nélkül a jövő évi flat rate szuperbruttó mentes adórendszerben az egy gyermeket nevelő 120e bruttó keresők egy kicsit kevesebbet fognak kapni, mint 2010-ben, és sokkal kevesebbet, mint idén.

Na, akkor ezzel kalkuláld újra azt, amit nem gondoltál végig.
@Mike36: Lehet, hogy baromság neked, de:
szerinted igazságos, hogy ua. eü. ellátást kap az is, aki havi többtízezer tb-t fizet, meg az is , aki semmit?
szerinted normális dolog, hogy a lumpenprolik gyerekei vv5-ön nőnek fel, és mivel a szülei agyatlan véglények, soha nem tudja meg, hogy mi a helyes és mi a helytelen?
Egyébként meg kurvára nem magánügyük az említett médiáknak, hogy mit is sugároznak, mivel , ha nem vetted volna észre, a média a negyedik hatalmi ág, csak az különbözteti meg az első háromtól, hogy nagyrészt magánkézben van,és ezért nem ellenőrizhető, ill. számonkérhető. Plusz a sajtószabadság nevében mndent megtehet, vagyis csak idő kérdése, hogy élő adásban emberi halált mutassanak....
@newtehen:"megéri-e nekünk ilyen drága államot fenntartani"

Végre valakinek leesik, hogy lehet szájat tépni az egykulcsos adó ügyében pro és kontra, de a hiányt másképp is lehetne csökkenteni.
Nem értem miért gondolja mindenki, hogy az állam működési költsége konstans, egyedüli változó az infláció.
Talán hozzá lehetne nyúlni a temérdek önkormányzathoz, elég lenne a fele is, valószinűleg harmadennyi léhűtő dolgozóval.
Az állami hivatalok detto.
Ott vannak az állami vállalatok, egy részüket el kellene adni, más részüket meg piacositani ld bkv, máv, posta és tsai.
Kell-e ennyi iskola, mikor alig van gyerek.
Ha errefelé turkálna a kormány és nem az adózók vérét szivogatná erősödő intenzitással, akkor lehet, hogy minden adófizető jobban járna. Az állami szféra egy része meg menne a kukába, úgyis csak felesleges.
Egyszóval, ha az állam először a saját berkeiben kezdené a szivatást, azzal mind a magánszféra adózói, mind a gazdaság sokkal jobban járna.
@KaPé: ...jé,...nem adó és járulékcsökkentést ordított éveken keresztül a vezíred ???? Hazug mocsok banda.....
@kyanzes:
"Orbán Viktor egy személyben felelős a következő bűnökben:
- világválság kirobbantása... stb "

Azért ugye nem azt akarod állítani, hogy semmiről nem tehet ?
A dilettantizmust ideig -óráig elfedte, elfedi a gyűlölet kampány, de szerencsére nem örökre.
@rókafogta: Azért ehhez a felpörgéshez fél évnél több idő kellett volna... De nem baj, majd most, hiszen az adóemelésnem híresen jó gazdaságélénkítő hatása van ám!
@Mike36: az egykulcsos nem lenne faszsag, ha az alacsony keresetuek is reszesednenek belole, akik inkabb koltenek mint megtakaritanak. igy megvalositva ugyanaz, mint a vegtorlesztes, meg az allampolgarsag, sima szavazatgyujtes. rovidtavon nyernek vele, a hulye szavazoik pedig nyomjak a kozeposztaly dumat, ahhoz hulyek, hogy a tarsadalmi feszultsegekbol barmit is megertsenek. mondjuk, ha a 10 ev alatt az mnyp-bol szarmazo megtakaritasbol (csokkeno koltsegvetesi teher) finansziroztak volna, akkor meg hianyt se novelt volna, lenne ter a szocialis feszultsegek enyhitesere. persze ehhez esz kene.
@ursus artos: "Csak és kizárólag arról írtam, hogy a dolgozótól mostantól az állam csak 35%-ot von el, szemben a korábbi 40-50-60%-okkal."

Bocsánatot kívánok, de ha egy dolgozó 500 ezer forintba kerül a munkáltatónak, a dolgozó pedig kézhez kap 240e forintot, akkor teljesen mindegy, hogy a munkáltatóhoz vagy a munkavállalóhoz tolod a befizetendő 260e forint nagyobb részét, attól még összegszerűen 260e forint marad.

Vagy jobb világ köszönt be pusztán attól, hogy a fenti 260 ezer forintból a munkavállaló 10e forintot fizet, a munkáltató meg 250e forintot?
@auth.gabor: Nem mintha te magad nem vetted volna észre, a jelenlegi cikk arról szólt, hogy az egykulcsos adó mint olyan kimúlik, de (talán) nem is baj, mert lám, azzal 3.7 millió adófizető járt rosszul.

én nem a jövőt kívántam boncolgatni, csak a de facto kijelentett 3.7 millió adófizetőt próbáltam megérteni, és a pénzügyi viszonyokat felrajzolni.
Mely szerint nehéz elképzelni hogy az adófizetők mintegy 80%-a rosszul járt volna.

Sem a cikk, sem pedig a hozzászólásom nem szól a 2012-es várható dolgokról.

Így nem érzem, hogy jogos lett volna a belém kötésed, jelzem nagy tisztelettel, hiszen csak a 2010/2011-es évre vonatkozó számításokat kell felvonultatni ahhoz, hogy a 2011-es évre vonatkozó jogszabályokat megvilágítsuk.
És meglássuk, hogy a cikkben felsorolt némely mondat legalábbis túlzó, az igazságot könnyedén ferdítő tartalmú.

Emlékezetes lehet, év elején index, origó, portfolio.hu 1-1.2 millió adófizetőt említettek, akik rosszul járnak a 2011-es adóévben. Ez is sok, de ez sajnos valószínűleg nagyon közel járhat a valósághoz. Ugyanakkor 3.7 millió, szerintem finoman fogalmazva is túlzás.

Annak fényében különösen, hogy a közszféra alkalmazottai idén is (és jövőre is) kötelezően kompenzálva lesznek, hogy ne kaphassanak kevesebbet. (amely érték már önmagában több tízezres (száz?) értéket képvisel az adófizetőkből. (még akkor is ha az az állam szempontjából a "balzseb-jobbzseb" kategória)

a 2012-es év adójogszabályait még egyelőre csak hajhullatás terhe mellett tudom nézni, kezdve a 27%-os áfától, a "szolidaritási" adón át az egyéb tervezett alakításokkal. Ide sorolva a szuperbruttó tervezett, vagy nem tervezett kivezetését, az adójóváírás mértékenek csökkentését és a felemás családi adózást. engedelmeddel ez még egy kicsit kavar a bilin egyet.

amúgy a 2012-es nettóbérkalkulátor is torz lehet jelenleg, mert nem tud a 202ezer forint felettiek extra adójáról semmit... ahogy mi sem.
@ursus artos: "Viszont a 250 milliárdos ÁFA lyukat Bajnai elődje (pontosabban dr. Draskovics) ütötte."

Nem szeretnélek megzavarni, de az ÁFA lyukat eredményező törvényt 11 éve hozták. Igen, az első Fidesz kormány. Ezért nem is kiabálnak meg mutogatnak az másfél évvel ezelőtti elmúltnyolcévre, mert tudják, amit te nem tudsz.
Ez nem két kulcs már, hanem HÁROM: 16% középen, alul (a kompenzációval) kevesebb, felül (az átmeneti hozzájárulással) több.
@Lord_M_: "Sem a cikk, sem pedig a hozzászólásom nem szól a 2012-es várható dolgokról."

Olvasd újra, mert a 3,7 millió bizony a 2012-ről szól.
Hétfőn v kedden este láttam Szíjjártó turnéjából (ATV és MTV) pár részletet:legzseniálisdabbak: ATV:
27% os áfa azért igazságos, mert aki gazdag az többet vásárol és több áfát fizet.
DE aki röhögni akar az keresse vissza a MTV arhivumból az este adását, amikor a riporter (eléggé forszírozva - sztem kirugják majd jól ezért :) ) de hát így sokan rosszul járnak majd..stb stb, erre Petya, lassan tagolva, szem passogva azt mondta totál áhitattal: d e h át a MINISZTERELÖK ÚR m eg i g é r t e, h o g y s e n k i s e j á r h a t r o s s z u l.
Komolyan érdemes ezt az áhitatot, ezt a mimikát megnézni.
És sajnos itt jöttem rá, hogy nincs itt semmi cinizmus, rosszindulat, még szimplán hülyeség sem. Csak a vak hit, és a feltétlen endegelmesség, és istenítés..
És talán ez a rosszabb :)
@kyanzes: ja hát igen, ha az előzőnyócévbankárbűnözői a mérce...
@Lord_M_: "mert a munkáltató a borítékos összeget lefelé is korrigálta, tehát ha az államtól 1000 forinttal több maradt, akkor ő ennyivel kevesebbet rak a borítékba.." na ez a görénység és én ezért nem sajnálom az ilyen mentalitású vállalkozókat.
Egyébként:
"8. ...létrehoz egy olyan célzott kompenzációs rendszert, amely azokat a munkavállalókat segítené, akik ténylegesen alacsony jövedelemmel rendelkeznek, és nem kapnak „jövedelemkiegészítést” a fekete- és szürkegazdaságból" szóval azért tudják ők is, hogy kurva sokan borítékoznak ezért bukott meg az 1kulcsos, nem azért, mert hülyeség. A magyar adócsaló munkaadók sokasága itt az igazi gáz. Sokan szidják a multikat - igaz, a profitjukat általában kiviszik - de nélkülük még ennyi munkahely sem volna, ráadásul náluk sokkal jellemzőbb a normális bejelentés és járulékfizetés.
Valóban nem az 1(?) kulcs a baj, hanem az egész adórendszer úgy, ahogy van. Egy tisztességes minimálbért kell kétharmados törvénybe foglalni, amiből mindenki meg tud élni. És akkor nem kell adójóváírás, hogy ne haljanak éhen az emberek. És utána nem is kell eltörölni, keresetcsökkenést okozva. Mert 78.000 bruttóból nem lehet megélni, ezt mindenki tudja. Mégis az adófizetők többsége erre van bejelentve. És az állam is tanúsíthatna önmérsékletet, hogy egy kisvállalkozás is tudjon tisztességesen fizetni az alkalmazottainak. De hát ezek szerint a Fidesz sem birtokolja a bölcsek kövét, ők is oda jutottak, ahova mindenki: adóemelésekhez. Bravúros megoldás...
@auth.gabor: dr. Draskovics pénzügyminisztersége alatt tartották vissza az áfát.
@auth.gabor: bocsánat, de csak és kizárólag a dolgozótól történő elvonásról írtam. A többi nem érdekel. Legalább is ebben a posztban és az ezzel kapcsolatos kommentben.
@kewcheg: igen, igazságos

ha pl. te rákos leszel én meg nem, akkor most igazságos, hogy az állam rád több milliót költ, rám meg nem?

20 éve fizetem a tb-t, komoly bajom eddig nem volt, és ha most kirúgnak, és majd fizetem a havi 5k-t akkor ne kapjak ellátást? és az a 20 év amiért nem kaptam semmit?

vagy egy állástalan pályakezdő dögöljön meg, mert még nem fizetett még tb-t? vagy ha már valaki nyugdijas,. akkor ne költsünk a kezelésére, mert ő már úgyis csak teher a társadalomnak?

hű, emberi halált? szerintem már mutattak
@Szél Kállmán: Igen, ez valóban megoldás lehetne. Szerintem is kb. 300 ezres minimálbért kellene megállapítani és azt kétharmados törvénybe foglalni. Meg még szerintem kéne hozni egy határozatot is, hogy mindenkinek jár a munkahely, alanyi jogon. És hogy a férfiaknak is joguk van a szüléshez.
Ez egykulcsos adórendszer! A progresszív részét majd járuléknak fogják nevezni! :)

Nagy szómágusok! Az ÁFA 27%-ra emelése sem megszorítás! Maga Matolcsy mester mondta a TV-ben. Csodáltam is, hogy nevetés nélkül ki tudja mondani!
@kewcheg: vagy azt csinálni mint a spanyolok: gyakorlatilag nem ismerik el - lehet, nem ez a legjobb kifejezés - hogy van romaprobléma. Sőt, még azt sem nagyon, hogy náluk egyáltalán vannak-e romák és van-e velük gond (vannak-van)
A fentieknek megfelelően tudtommal ők nem nagyon indítanak semmiféle asszimilációs, felzárkóztatós meg felemelős programokat stb. Az is igaz, hogy nekik melléjük még ott van a sokféle bevándorló is.
Olcsóbban csinálják-e mint mi? Jobban teszik-e? igen összetett dolog ez, de a segélyezés meg a választáskori aduként való felhasználásuk és a folyamatos hazudozás, elbaszott intézkedések jóra nem fognak vezetni az biztos.
@nyomasek: már kezdtem megijedni, hogy komolyan gondolod
@auth.gabor: mea culpa maxima.

valóban.

nem kötekedésből, de azért még mindig soknak tűnik a 3.7 millió rosszabbul járó. ebben az aspektusban is.

Ugyanakkor a fenti állításaim megállják a helyüket, de csak kizárólag a 2010/2011 évre, szerencsére ennél többet nem állítottam.

a 2012-es évet amennyire a jelenlegi ismeretekből lehetséges újraszámolom.
Meg kell találni azt a pontot ahol átfordul nullába a veszteség a mostani évhez képest. mert bizonyosan van ez. És azt kell megvizsgálni, hogy adott bérsáv alatt felett, hogyan alakul a kérdés gyerekkel, illetve gyerek nélkül. itt már nehezíti a dolgot, hogy a gyerekek száma más és más pontot jelöl ki fordulásnak, de jó mintavételezéssel belőhető a valós vesztesek száma.

azt azonban fenntartom, hogy a munkavállalók 80%-egyetemlegesen nem járhat rosszabbul, hiszen per pill nem adóemelés van, hanem bizonyos mértékű csökkentés (ti: félszuperbruttó), de ezt negatívan korrigálja az adójóváírás eltűnése és magasabb egészségügyi hozzájárulás.

számolok... aztán majd meglátom
@nemértemmiért: vannak olyan országok amelyek nagyon részletesen meghatározzák, hogy a különféle címeken levont adók és járulékok milyen számszerű -mindig ugyanannak a bruttónak a %-ában megadott- értékekben jelennek meg, mert azok más célra a költségvetésben -mivel azt törvényerőre emelik- nem használható, nem lehet átcsoportosítani csakis arra célra lehet elkölteni amire célozták, és mindezen felül nagyon ügyel a törvényhozó, hogy az adófizetőt ne terhelje túl mert akkor tönkremegy és semmilyen adót nem fog fizetni és a hiteleit is a hitelbiztosítás törleszti, valamint létrehoz egy csomó munkanélkülit (munkanélküli segélyre egy adott összeget elkülönítenek a jövedelmekből és azt egy személyi pénztárban tárolja az állam és abból fizeti a munkanélküli segélyt mintha egy speciális biztosítása lett volna a dolgozónak...
@pirosfeherzoldezamagyarfold: "az egykulcsos nem lenne faszsag, ha az alacsony keresetuek is reszesednenek belole"
Részesednek belőle.
@ursus artos: akkor most mi ujsag az mnyp-vel? az egykulcsos is folyamatos finaszirozast igenyel. meirt jo uzlet az egyik es miert rossz a masik?

akkor miert kapnak kevesebb nettot?
@Rodeo36: nálunk kalandorpolitika van, ilyen hosszú távon nem gondolkodnak
@Mike36: ez nem így van... a te dolgaidon EGYÁLTALÁN NEM GONDOLKODNAK

egy szempont van: a KÖZkassza mexerzése, megtartása és bűnszervezetben a folytatólagos fosztogatása
@pirosfeherzoldezamagyarfold: "akkor miert kapnak kevesebb nettot?"
Mert kivezetik az adójóváírás intézményét.
@pirosfeherzoldezamagyarfold: "az egykulcsos is folyamatos finaszirozast igenyel. "
Ilyen formán a két kulcsos is a három kulcsossal szemben és így tovább.
@ursus artos: tehat akkor osszessegeben azoknal marad a penz akik elkoltenek es porgetnek a fogyasztast?

nagyon erdekel tovabbra is, hogy miert elfogadhato 500M-ert az egykulcsos, amikor nem okozott fogyasztas bovulest, es nem elfogadhato az mnyp, amikor biztosan csokkenti a ktgvetes terheit? tudsz ra valaszolni?
@auth.gabor:
hát egy rövidke számolás után meglepő eredmények születtek.

megközelítőleg 215.000 forint bruttó az a határ ahol kb nincs eltérés a 2011 és 2012-es adóév nettóinál.

ugyanakkor itt marad még kb 4.839.000 "másik fél által érvényesíthető családi adóalap csökkentő kedvezmény" (3 gyerek esetén, 1 és 2 gyerek esetén ez 0 forint)

tehát, aki 215.000 forint alatt keres, az az első olvasatban rosszabbul jár. De itt az ismeretlen faktor, ez a szolidaritási járulék, ami nem tudjuk mennyit von el e fölött és juttat vissza ez alatt.

Az egyetlen kérdés, hogy a sok gyerekeseknél az adóalap csökkentő összeg, hogyan befolyásolja a másik fél jövedelmét.

ugyanakkor így már sajnos elég közel lehetünk a 3.7 millióhoz 2012-ben.

egyelőre azonban lássuk mit találnak ki a szolidaritási járulékkal.
@nyomasek: Igazad van! És azt is, hogy a Fradi nyerje minden évben a bajnokságot. Csak az árak versenyezhetnek az uniós árakkal? Meg az ÁFA? A bérek nem? Az itt, a gyarmaton nem megengedett? Értem.
Tehát az alacsonyan keresőnek el kell mennie az adóhivatalba (megyeszékhely? járási központ? ki fizeti az utazást és a kieső munkaidőt?), továbbá ha változás áll be a jövedelmi viszonyaiban, újfent el kell mennie az adóhivatalba és újra igazolnia és aláírnia?
Remek elképzelés. Tudnak ott valamit a fővárosi íróasztal mögött.
@Lord_M_:

Bizony a poszt nem a múltat, hanem a jövőt boncolgatja. A most tudható adóváltozások jövedelemsávokra és gyerekszámra lebontott eredményeit megtalálod itt:

blog.rsmdtm.hu/2011/09/mennyi-marad-a-boritekban-jovore-a-bejelentett-szja-valtozasok-tukreben/

Ha kibogarászod kik járnak bármilyen formában rosszabbul, és összeszorzod a NAV legfrissebb jövedelemsáv adataival amit itt találsz:

adozona.hu/aktualis/20110913_legmagasabb_jovedelem.aspx#utm_source=20110808_deviza_devizahitel_arfolyam_bank_kulonado&utm_medium=Flyer&utm_campaign=adozona.hu

...akkor neked mennyi jön ki? Ha nem 3,7 millió, akkor valamit nagyon elbasztál számolás közben.
@Rodeo36: Ez ok, de miért nem lehet egyben beszedni és azt százalékokkal már a beszedés után elosztani? Akkor tényleg összesen egy művelet lenne a bért terhelő adók kiszámítása és minden átlátható lenne. Az igaz, hogy mindenki tudná, hogy a béréből mennyit visz el az állam, de cserébe szerintem az ügyintézés és az ellenőrzés is igen drasztikusan csökkenne... Kb 2 rubrika kellene az adóbevallásba havonta... Bér + egyéb juttatás. Az elsőn pl 40% az össz költség/teher a másikon pl 25% és kész... Lehetne havi mozgóbér és nem kellene mindent kiszenvedni, hogy ide ennyi járulék és akkor oda annyi + könyvelő munkája is lényegesen egyszerűbb lenne, ha egyáltalán kellene. Az meg, hogy az állam törvényben szabályozza, hogy mire muszáj költeni az adott összeget még nem jelent semmit, lásd tankönyv támogatás és felhasználás.
@Mike36: de kedves.De miért pont én?
ez itt a lényeg... a kiszámíthatatlanság és a bizalmatlanság...
a jogbizonytalanság, tervezhetetlenség...
ez van ha debilek (ovisok) kormányoznak (megj: 1011 éve)

index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/21/szalay-berzeviczy_dramaian_romlott_magyarorszag_megitelese/
És tudjátok, hogy az MSZP miért mehet a lecsóba?
Szerintem semmi mást nem kellene csinálniuk, mint, hogy telekürtölik az országot korábbi fidesz idézetekkel. TV-ben, rádióban, óriás plakáton.
És egy fikció a végére:
Amúgy nem fura, hogy a svájci frank össze-vissza ugrál minden egyes fejes megszólalására? Lézer jani - aki nagy ember, mert sokra vitte - pont svájci frankkal tőzsdézik többek között. Ez minimum bennfentes kereskedelem... És akkor a részvényekről még szó sem volt. Az, hogy mekkora kárt okoz ez a zembereknek, az nem számít most, amikor újra felosztják az országot egymás között.
Vajon ebből mennyi igaz?
@Vanek B. Eduard:
Tudom, hogy Wanek úr az aki folyamatosan részeg, de emlékeim szerint Vanek úr sem veti megz italt.
Azért gondoltam rá, mert józanul sem egy észlény. Bár Matolcsyné férjével ellentétben legalább jóindulatú idióta.
Amennyiben mégsem ivott készséggel megkövetlek.
@pirosfeherzoldezamagyarfold: Azért fogadható el, mert igazságos és felszámolja az adóelkerülést, azzal, hogy alacsony. Előbb-utóbb nem lesz érdemes kockáztatni.
500 milliárd maradt a lakosságnál. Ebből fogyasztás lesz. A hiba azoknál van, akik hat hónap alatt várták azt.
Ha megtakarítás lesz, az is jó. Ha nő a lakossági megtakarítás, az mindig jó.
A több kulcsos húsz évig volt. Eredménye: a gazdagok külföldön adóznak, nagy az adóelkerülés, minimálbér+a többi zsebbe satöbbi.
MIért jó a több kulcsos?
Hol vannak a droidok????????????????????

A vezírt leírták?
@szivatnakanyám: nincs pízzz a kasszában "kommunikálni se"

lassan othagyja őket a navosok, a rendőrök, a tekesek... stb is...

ahol nincs lé, ott nincs hatalom...
@ursus artos: Igazából nem fogják kivezetni, csak a NAV-tól kell kérni kompenzáció gyanánt. A második kulcs meg nem is kulcs:)
Dobálózás a számokkal, elnevezésekkel...
@Lord_M_: "a közszféra alkalmazottai idén is (és jövőre is) kötelezően kompenzálva lesznek, hogy ne kaphassanak kevesebbet"

Közalkalmazott vagyok, és nem kaphatok kompenzációt, mert adókedvezményt kapok egy gyerek után. Az állam nem hülye, nem ad egyszerre két dolgot.
De az adókedvezmény miatt a feleségem sem kap kompenzációt, így összességében rosszabbul jártunk 2011-ben, mint előtte.
@ursus artos: attol tartok felre ertesz. a kerdesem a kovetkezo: miert elfogadhato 500M-ert az egykulcsos, es nem elfogadhato az mnyp 300M-ert?
@yoda-jedi: Az a baj hogy mint a szivacs úgy szívhatták fel a lét valahonnan,hogy idáig eljussanak. Ezért meg fizetni kell valakinek
SOKKOLÓ nap... debilek, ovisok a kormánynál. padlógáz...
zsindexcímlap sorok szintjén (most indexen)... A HULLÁMOK ÖSSZECSAPNAK !!!
térdre imára...

Olcsó gázból titkos offshore milliárdok
Karibi adóparadicsomok cégei fölözték le a magyar Emfesz hasznát, és rejtett csatornákon más hazai energetikai beruházásokba is visszacsorgott a pénz.

Gubcsi Lajos megbukott
A lézerblokkolóval az Indexnek csapdát állító HM-es cégvezető belebukott a magyarázatába.

Megint éves mélyponton a forint
293 forint fölött jár az euró, de akár 300 forintos eurót hozhat a gazdaságpolitika.

Ahol a minimálbér lesz az átlag
Egészségügyi, iskolai, erdészeti, textilipari dolgozók, több mint negyedmillió ember átlagbére kevesebb, mint a garantált bérminimum lenne.

Szalay-Berzeviczy: Drámaian romlott Magyarország megítélése

Ilyen jól még sosem álltunk a világranglistán
A magyar labdarúgó-válogatott 27.

Kertész Ákos már nem budapesti díszpolgár
A döntés oka: az író egy publicisztikájában genetikusan alattvalónak nevezte a magyart.

Félmilliót akar Gergényitől a főváros
A címeitől megfosztott volt rendőrfőkapitány ennyit kapott, a városháza most szeretné viszontlátni.

A Bankszövetség támadja a végtörlesztést
Az AB-hoz és az EU-hoz fordultak, mert a törvény szerintük alkotmányellenes, és káros a gazdaságra.

HÖOK: az új felsőoktatási törvény bújtatott tandíjbevezetés
A hallgatók elnöke értékelte az új felsőoktatási törvénytervezetet. Nem kizárt a demonstráció.

Emelik a speciális iskolák támogatását
Novembertől 40 ezer forint jár a sajátos nevelési igényű, súlyos tanulási és magatartási nehézséggel küzdő gyermekek után.

Világrekorderek leszünk áfában
Van ugyan magasabb kulcs, de ott máshogy vetik ki az áfát. Az EU tényleg nem szólhat bele.

Elbukni látszik az egykulcsos adórendszer
A Matolcsy-tárca szerint is lesznek, akik rosszul járnak. Őket kompenzálják abból, amit a 202 ezer forint feletti keresetek után pluszban kell fizetni.

Mélyponton a boltok forgalma
Újabb jel a gazdaságpolitika kudarcáról, a júliusi volt a kereskedelem idei legnagyobb visszaesése.

Akciós betéti kamatokat hozhat a törlesztés
Tizedelheti a betétállományt a törlesztés, a bankok versenyfutásba kezdhetnek a megtakarításokért.

Orbán Viktor: Megcsináljuk, amit húsz év alatt senkinek sem sikerült
Emberfeletti feladat áll a kormány előtt Orbán szerint, de a történelem nem ad több haladékot.

UniCredit: Sokkot okoz a végtörlesztés
Az itteni terjeszkedés befagyasztását mérlegeli a bankcsoport, amely a régióban 900 új fiókot nyitna.
@pirosfeherzoldezamagyarfold: a kérdésed azért értelmezhetetlen, mert az tételezi fel, hogy az egykulcsos 500M-je most már a világ végéig finanszírozandó. Ez tévedés, mert ilyettén formán egy két kulcsos rendszer pedig a három kulcsossal szemben finanszírozandó, hiszen ott is keletkezik lyuk.
Tehát a kérdésed alapja rossz.
@ursus artos:

Tisztelt ursus artos!

Jogosan csaptál le helytelen fogalmazású mondatomra, de tudod, hogy miről beszélek.
"a közmunkahely az nem munkahely " Nem is, hanem közfoglalkoztatás. Viszont minden, ami munka, ami akár kétkezi melóval is jár értéket termel. A csatorna tisztítás is: mert pl. gyorsabban levonul a belvíz, hamarabb lehet vetni stb...
A gétépítésnek is van hozzáadott értéke: nem önti el a Tisza Szabolcsot. Nem kell újjá építeni, mint 2001-ben." - igaz ugyan, hogy hosszan lamentálsz a hasznosságáról, csak elfeledkezel arról, hogy ha van hozzáadott érték a közfoglakoztatásban, akkor annak az elemi logika szerint is munkabér kellene, hogy legyen az ellentételezése. Erre persze kitalálták a minimálnál is minimálabb bért. És még meg is felezték.
Már a hozzáadott értéken is lehetne vitatkozni, de legyen neked igazad.
Most akkor már csak az vár rád, hogy a fizetséget is megmagyarázd.
Arról is elfeledkezel, hogy hány embernek és mennyi időre biztosít lehetőséget a könnyű és gyors meggazdagodásra az árokkaparás. Vesd össze a munkanélküliek számával.

Tisztelettel:
anonymand
22 éve kontraszelektált többpárti komisszárjaink erre képesek. 293,60 HUF is volt ma egy EUR. Gratulálok.

Miért jut eszembe fityiszről..., na jó, 2/3-os (vagy III/III-as ? :-) többségű bolseVikiről az átkosbeli "aranyos" vicc?

Igazgató korkedvezményes nyugdíjba készül. Behívatja helyettesét, és elsőnek neki jelenti be. Majd azzal folytatta, hogy a helyettesére bízza a vállalat igazgatását. Helyettes elsápad, és mondja; nemá! Ismered a képességeimet. Bólogatni tudok, és egy korival hamarabb részegszem le nálad. Azt se tudom mit gyártunk!

Ne aggódj, ismerem a képességeidet. Írtam neked 3 borítékban tanácsokat. Ha jönnek a gondok, bontsd fel az 1-es számút, majd ha az sem segít a 2-es számút, ...

Helyettes a kinevezést így már elfogadja.

Eltelik fél év, de persze a vállalat kezd bedőlni. /Ez a gyOGY választás és ömkormi. választás közötti idő fityisznél/.

Vezér 1. borítékot kénytelen felbontani. Abban egy tőmonda; Kenj mindent az elődödre! Hát persze! Csap bumburnyák homlokára izgatónk és már ócsárolja is korábbi gazdáját. /fityisznél az emút8évacsaótányahibás/.

Persze ettől nem megy jobban a cégnek. Fél év múlva felbontja a 2. borítékot. Ebben is egy tőmondat. Szervezd át a céget! Felismerés, homlokcsattan. Osztályból főosztályt csinál, főosztályból osztályt. /fityisznél 1kulcsos, majd 2kulcsos 1kulcsos/.

Fél év múlva beüt a krach, a cég napokon belül becsődöl. 3. boríték bont. Abban is tőmondat:

Írj 3 borítékot!

Legfőbb közszolgánk vajon megírja?

Már csak fél év!
@Fabius: Először is már elnézést kértem a figyelmetlenségért és újra számoltam a dolgokat, és a 2012-es évben valóban nem jó dolgok jönnek ki.

másodszor, engedelmeddel, nem b*sztam el semmit a számolásokkal, amiket számoltam az adott területen igaznak bizonyulnak. Igaz tévesen a 2010/2011 évet vettem szemügyre. a 2012-es gyors számolást figyelembe véve viszont a 3.5 - 3.7 millió közötti érték helyénvalónak tűnik. Tegyük hozzá gyorsan : sajnos.

ugyanakkor a kompenzáció mértéke amely az alacsonyabb jövedelműeket érinti, még nem világos, nem letisztázott, így pontos adatokkal szolgálni a jövőévről, szinte lehetetlen. Figyelembe véve például a közszférát érintő bérkompenzációt amit az állam magára vállalt. Ez néhány tízezer (esetleg 100.000) adófizetőt kivehet a fentebbi meglehetősen nagy értékből.
@csoko20: átmenetileg.
De kevesen fogják kérni, mert az senki sem szeretné, ha a plusz a zsebbe bérére fény derüljön.
Már pedig a plusz a zsebbével van a baj, mert abból nem lesz fizetésemelés az orvosoknál.
"Nem volna egyszerűbb végre tiszta vizet önteni a pohárba?"

Már benne van, és tisztán látszik, hogy kiszámítható jövőt nem lehet várni, pedig időben mondta az Úr, hogy " Ne ígérjetek nagyobbat, mint mi szátokon kifér".
@ursus artos: lehet, hogy tevedek, de a bevetel kieses nem a kulcsok szamatol fugg. mind ket valtoztatas bevetel kiesest okoz/okozott. mind kettotol javulast varunk/vartunk. miert elfogadhato az egyik es miert nem a masik? ha jol emlekszem az mnyp ellen a legfobb erv az okozott hiany volt (hagyjuk a gazdalkodast, mert meg valsag idejen is realhozamot produkalt a rendszer). az egykulcsos ado eseten az okozott hiany nem baj, mert ez az ara? teljesen ossze vagyok zavarodva.
@odinn: a 2012-es év még nem lefutott ügy. reménykedjünk, hátha most kapsz/kaptok valami kiigazítást.

sajnos közalkalmazott nincs a rokonságban, így az őket érintő változásokat csak szöveges forrásokból tudom felszedni.
Szürkén és feketén alkalmazott azonban akad a rokonságban, mint ahogy simán minimálbéres és EVÁ-s vállalkozó is.
Tisztelt ursus artos!

Valahol azt találtad írni, hogy az egykulcsos által ütött luk, az 500 milliárd egyszeri.

Igazat kell adjak neked.
Évente egyszer 500 milliárd.
Te nyertél!

Tisztelettel:
anonymand
@anonymand: a közmunkaprogramnak a filozófiája az, hogy nincs segély. Nincs ingyen pénz. Valamit adni kell cserébe a társadalomnak. Az adófizetőknek.
Egy gondolati kísérlet:
Ha a segélyért munkát rendszer van, mondjuk húsz éve, és most jönne a fidesz, hogy nem kell dolgozni, sem négy, sem hat, sem nyolcórát, hanem jár a segély és a fennmaradó időben lehet munkát keresni. Akkor, ha ez a rendszer lenne, most olyan közfelháborodás lenne, hogy csak zengne az ég.
Egy kulcsos dettó.
@anonymand: "Évente egyszer 500 milliárd."
Csak hogy helytelen az évenkénti 500M lyuk-logika.
@szivatnakanyám: "Hol vannak a droidok????????????????????"

Otthon, és kapkodják a fejüket, mert most jönnek rá, hogy nem ilyen lovat akartak.
AZ ÁFA annyiban valóban igazságos, hogy módodban áll azzal kapcsolatban spórolni.
@ursus artos: az mnyp eseteben is rossz az evenkenti logika?
@Anteovin: "Lézer jani - aki nagy ember, mert sokra vitte - pont svájci frankkal tőzsdézik többek között."

Te ezt biztosan tudod, vagy csak hasra csaptál?
@ursus artos:
Szerintem menj vissza az elejére.
1+1=2.....
@ursus artos: az AFA azert nem igazsagos, mert a szegenyek megtakaritasi rataja alacsonyabb, tehet ok relative tobb AFA-t fizetnek, es sporolni is nehezebben tudnak, mert az alapveto cikkek nagyobb aranyban vannak a fogyasztoi kosarukban. ezert nem igazsagos a fogyasztasi ado alapu adoztatas
@pirosfeherzoldezamagyarfold: nem. az valóban annyiba kerül. A gond az, hogy mindenki azt hiszi, hogy a manyup mindent megoldott volna. A nyugdíjad csak 25%-át álta volna és még mindig nem tisztázott kifizetési módon.
Áfaemelés: EU-ellenes a 27 százalékos adókulcs
2011. szeptember 21., szerda 14:33 Dutka Noémi

Szembemegy a magyar kormány az Európai Unió Tanácsának nyilatkozatával a jövő évre tervezett 27 százalékos áfakulccsal - hívta fel a Pénzcentrum.hu figyelmét a PricewaterhouseCoopers. A Tanács ugyanis tavaly decemberben rögzített nyilatkozata szerint a tagállamok - köztük Magyarország is - vállalták, hogy mindent megtesznek annak elkerülése érdekében, hogy 25 százalékos áfakulcsnál magasabb adómértéket alkalmazzanak.
Hajrá tetves fidesz!

Nem baj, ha a gyereket nevelőnek és mindenki másnak csökken a jövedelme csak a nyugdíjakra legyen lóvé és az emelésre!
Basszátok meg tetvek!
@pirosfeherzoldezamagyarfold: Ezzel ne értek egyet. A fogyasztáson lehet spórolni.
@Cirbi: ilyen vállalás nincs, hogy max 25%

olyan van, hogy a legkisebb (ami most több helyen 15%) és a legnagyobb között MAX 10 % Pont lehet (azaz 25% lehet max az áfa per pillanat)

de ez nem kötelező, ez önként vállalt megállapodás... ezzel a fides nek nem lesz gondja... vszínű a hazaáruló komcsik írták alá...

nem szeretnék a brüsszeliták helyébe lenni amikor megtudják...
Ebbőlí."[...]Egypártrendszer, Fidesszel

A távirat szerint Orbán politikai hitvallása a következő: család, vallás, nemzet. A Fidesz elnöke az elmúlt tizenöt évben azon dolgozott, hogy egy olyan jobbközép pártot hozzon létre, amely „megszerzi a parlamenti helyek több mint 50 százalékát” – írja Levine, aki szerint 2009 nyarán már a kétharmad is elérhető közelségbe került. Az ügyvivő szerint Orbán kijelentette: úgy fest, Magyarország az egypártrendszer felé tart, ez az egy párt pedig a Fidesz lesz, amely számára nem jelentenek valódi kihívást a kisebb politikai pártok.

Orbán: „egyszerű és alacsony adó” lesz

Amikor Levine szerint arra kérdeztek rá a Fidesz elnökénél, hogy milyen lépéseket fontolgat pártja a gazdaság felgyorsítására, Orbán azt felelte, hogy ő jogász – habár, jegyzi meg az ügyvivő, soha nem praktizált – és nem közgazdász. Ennek ellenére Orbán a konkrét intézkedések részletezése nélküli, hosszas válaszba bocsátkozott, amely során azt mondta, hogy az „államnak pénzre van szüksége” ezért ők „adót fognak csökkenteni”. Orbán szerint az „egyszerű és alacsony” adót eredményező reformoknak köszönhetően vonzóvá fogják tenni Magyarországot a vállalkozások számára. A Fidesz elnöke hozzátette: a bürokráciát és a korrupciót szintén kezelni kell, de – Levine szerint – ismét csak általánosságokat hangoztatott Orbán."

Lehet ujjongani és hájpolni, kurvajó lesz!
@ursus artos: ezt nem ertem, az egykulcsos bevetel kiesest okoz, az mnyp szinten. az egyik ara megallapithato, a masik nem. miert? az egykulcsos 500M/ev, az mnyp 300M/ev. hol itt a hiba. le tudod irni nekem 2 mondatban, hogy az egyik miert jo uzlet, a masik pedig miert rossz?

nem mondta senki, hogy mindent megoldott volna, de a koltsegvetes terheit csokkentette volna es a 25% is novelheto lett volna.
@Mike36: Semmi probléma, már gyártják az 1 méter átmérőjű söralátéteket...
most már a nyakamat teszem rá, hogy b.maci=szijjat gyártó petike, ezek a szférák magasságában lévő indokok és vélemények, ezt bizonyossá teszik számomra, ha netalántalánesetleg, nem lenne igazam, ami ugye kizárt ;), akkor még pókerbajnok lehet a szentem, ilyen vak hittel mondani be a frankót, csak az említettek képesek :D
Emlékezzünk szíííííííííííííííjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjááááááártó szavaira a 300 forintos benzinárral (muhhaha, bár annyi volna) és a 300 forintos ajróval kapcsolatban pár évvel ezelőttről és köszönjük meg mind a fityisznek az áldásos országlását.

KÖSZÖNJÜK, FIDESZ ÉS MINDENKINEK, AKI RÁJUK SZAVAZOTT!!!
@a szív fészkei: Nem kell neki messzire menni.PINTÉR.
Hogy a kurva életbe lehet egy hivatásos tiszt aki fix bért kap, nem lehet mellékfoglalkozása stb milliárdos. A kezdet kezdetén mint mindannyian szarnakvalója sem volt. Ezekkel akar a korrupció ellen harcolni? Ofsor banda az egész politikusi bagázs.
@ursus artos: szerinted egy 200 nettobol elo csalad aranyaiban ugyanannyit kolt alapveto cikkekre (rezs, alapveto elelmiszer, kozlekedes) mint egy 500 nettobol elo? tehat ugyanolyan aranyban tud sporolni? (segitseg: az aranyon van a hangsuly)
@pirosfeherzoldezamagyarfold:

Hagyd a francba, narancsdroid. Kár is hozzászólni.
@szivatnakanyám: :)))

ráadásul a tulajdonosi és az alkalmazotti jogviszonyt is tilcsa a köztisztviselői jogállás...

érdekes... hogy tud spórolni... bárcsak az ország érdekében is ilyen serényen tudna lo.. uppsz takarékoskodni... és az olajjal "bánni"
@Lófasz Hadnagy: épp kérni akartam azt a 2 706 292 főt, aki ikszelt rájuk, hogy az uccai félreértések elkerülése végett legyenek szívesek egy KOKÁRDÁT kitenni...
ehhh, ez a szentséges jobb kéz és az őt mozgató szentséges "agy" szerint mit is jelent, pl. arab számokban, na és az is érdekes, hogy emme kinyilatkoztatást egy külügyMINisztertől tudjuk meg :D

Martonyi: Néhány éven belül lesz euró
A külügyminiszter a Wall Street Journalnak adott interjúban beszélt erről.

www.origo.hu/uzletinegyed/20110921-magyarorszag-nehany-even-belul-bevezetheti-az-eurot-martonyi-szerint.html

azért belekukk ide is, háááátha :D

blogs.wsj.com/emergingeurope/2011/09/21/euro-zone-problems-will-be-tackled-long-term-hungary-minister/?KEYWORDS=hungary
@Lófasz Hadnagy: igazad van, de az 1.0 as verzo. az viszont aranyos, hogy orsosnak hivjak, utalva a fonokre
@ursus artos:

Tisztelt ursus artos!

"Csak hogy helytelen az évenkénti 500M lyuk-logika." - aztán ugyan és miért?
Persze lehet, hogy meg tudsz győzni, mert 2 év múlva nem 500, hanem 550 milliárdról kell majd írni.

Szóval miért?

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: miért is?
nem elég tisztességesnek lenni... el is kell tudni magyarázni... ZSÍRÓ100

"- És a német rendszámú luxusautótól, amiből két éve láttuk kiszállni? Egy kormányszóvivő megengedheti magának, hogy ne itt regisztrált autója legyen, miközben a kormány luxusáfa bevezetését kéri EU-szinten?
- Magyar rendszámú autóval járok évek óta. Az említett kocsi nem az én tulajdonomban volt, a Századvég bérelte Németországból, tehát még csak nem is az állt a háttérben, hogy ki akartam volna kerülni a hazai regisztrációt."

VAGYIS "CSAK" KRESZ SZABÁLYOK ÁTHÁGÁSA VOLT A CÉL... akkor ok...

hetivalasz.hu/itthon/nem-csomagoloipari-feladat-41374
@anonymand: mert mikor a hat kulcsos négyre szűkült, akkor is volt kiesés, és akkor is amikor a négy kettőre. Na most ezeket a lyukakat már 10-20 éve fizetjük?
@pirosfeherzoldezamagyarfold: ja értem. az is igazságtalan, hogy valaki tud spórolni, valaki meg nem.
Bármelyik négy tagú családnak napi mondjuk 10000 kalória kell. Ennél kevesebbtől meghalnak. Ha csak ennyire futja ne tudnak spórolni, ha többre: igen.
@a szív fészkei: és nem 60x évesen kapta - havonta fel is veszi. kleine fische neki is gute fische...
TISZTA KÁOSZ = Fideszkdnp
@ursus artos:

Látod, hülyegyerek, Gyurcsány abban is különb Orbánnál, hogy legalább zárt ajtók mögött, a sajátjainak be tudta ismerni, hogy elkúrta, a te szent embered meg még önmagának sem hajlandó. Ezek után lehet köpőcsészének használni Gyurcsányt, ahogy a hozzád hasonló kretének teszik, de a napnál is világosabb, hogy a fasorban nincs hazudozásban/ostobaságban/pofátanságban/elkúrásban, a te drága vezéredhez képest. Tudom, ciki, de sikerült Fletót is alulmúlni, ami lássuk be, szép teljesítmény, főleg 2/3-dal.

Válasszal ne is fáraszd magad, te faszkalap, tahótlanítottalak. Ja, és természetesen ABQA.
@ursus artos: ha ki akarod szamolni egy adovaltozas bevetelre gyakorolt hatasat akkor az elozo rendszer beveteli szintjehez hasonlitod. ezt erted?
@: ursus artos

Tisztelt ursus artos!

Valóban igaz, hogy a adórendszer változástatásának a hatása nem 10-20 évig érvényesül. Lecseng.
Vesd össze a közalkalmazottak és egészségügyiek 50%-os béremelésével. Először kölcsönből mellbevágó, majd mára lassan megint tüntetniük kell a béremelésért.
Egyik sem egyszeri hatással bír.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: még mielőtt félreértenél nem a Fidesz emelt anno....
@nemértemmiért: meg akarsz takarítani 2 óra munkát amin az életed múlhat attól függően, hogy jól vagy rosszul töltöd ki, valaki beetette nektek, hogy a söralátét és adóbevallás, egy normális adóbevallás 27-120 oldal közötti és akkor csak egy személy adóbevallásáról beszélek, nem mindenki fizeti be az összes kütyüt, mert mentes vagy 0% kulcs érvényes rá egyik vagy több esetben vagy kedvezményt kap, kamatvisszatérítést a magánnyugdíj befizetéséért, egyéb megtakarításáért amit az adóhivatal vezet és fizet kamatot érte és még sok minden a jó online bevallás saját maga számol neked csak a megfelő helyre rá kell klikkelned a rendszer már tudja a számadatokat és neked kell bejelölni milyen kedvezményre tartasz igényt a lakbéred 80%-t adómentessé teszi vagy a lakbéredet eleve leírod az adóalapodból, a BKV bérletedet is és sorolhatnám...ha nem tudod bízd könyvelőre megéri de az jó országokban az adóhivatal is auditál és kijavít és aszerint fizet utána bejelentkezel a titkos vonaladon és megbeszéled a magyar rendszer rossz ahogy van
@ursus artos: orulok, hogy vegre atment. ez az oka annak, hogy tobbfele ado kombinacioja adja az adorendszer, hogy hosszutavon a kivant tarsadalmi folyamatokat erjuk el. egy adorendszer kozelithet az igazsagoshoz, de egy eleme nem
Lófasz hadnagy: gyáva, beszari, szar alak vagy.
Ez sajnos a gyerekeidnek lesz kínos.
@Lófasz Hadnagy: Az a szomorú, hogy még mindig vannak, (sajnos még sokan) akik odaadó imádattal néznek ezekre a kóklerekre. Mondván, ez jó lessz neküknk, mert Viktorék mondják. Nem veszik észre, hogy minden új törvényt magukra írnak, hoznak. Mint például a 180 forintos egy összegű "kielégítés". (hogy kapjanak könyökizületi gyulladást a sok önkielégítésbe)
Egyszóval. EMBEREK!!!!!! jól figyeljetek, most herdálják el a jövőnket, bandzsa Mtolcsyk, tenyérbemászó Szíjjártók, seggnyaló Vargák, és természetesen a legnagyobb majom, Orbán Vitya a döglött lován.
@pirosfeherzoldezamagyarfold: " ha ki akarod szamolni egy adovaltozas bevetelre gyakorolt hatasa..."

Látsz itt bármi olyat, ami esetlegesen számításra utal?

1. Bevezették az egy kulcsosat januárban.--->kurva sokan rosszul jártak és háborogtak---> kitalálták a bérkommandókat, meg a pályázatból való kizárást

2. Most kivezették volna az adójóváírást meg a szuperbruttót--->kibasznának 3millió szavazóval--->háborgás--->vissaztáncolás

Itt egy darab érdekegyeztetés, hatástanulmány, próbaszámítás nem tudom hogyan nevezzem, nem történt. Kiokádtak valamit, majd próbálnak minél kevesebb presztízsveszteséggel viszakozni...
@potyus:

Pontosan. Az ilyen barmot el kell küldeni az anyjába aztán tahótlanítani, menthetetlen.
@pirosfeherzoldezamagyarfold: mindig is átment, én csak annyit mondtam, hogy bizonyos szempontból, valahol igazságos az áfa. Mert csökkentem a fogyasztásom és kész. Biztos olyan is van, ahol ki van centizve a pénz és egy korttyal sem költenek többre mint a napi 10000 kalória. De ezeknél a rétegeknél viszont létezik egy szoc. támogatási rendszer, vagy ingyen menza, vagy mitomén...
És biztos van a 10 millióból 50 ezer akik tényleg halálra súlyt a 27%-os áfa, de nekik szintén: szoc. háló.
@ursus artos: Milyen seggből estél te ki? A rendszerváltás előtt senkinek nem volt milliói félre téve. Hacsak mint ma nem lop meg csal hazudik. Tisztességes munkával milliókat milliárdokat csak mint a fehér holló annyi embernek sikerült.
@csoko20: "Most kivezették volna az adójóváírást meg a szuperbruttót--->kibasznának 3millió szavazóval--->háborgás--->vissaztáncolás"
Hol a visszatáncolás??????
Milyen visszatáncolás.
Ha kevesebb dolgot mostátok össze nektek is tisztább lenne a kép.
Kíváncsi vagyok, hogyan fogják kivezetni a gyerektelenség miatti kompenzációt a közszférából. Újabb kompenzációval?
@szivatnakanyám: most amit írtál, hogyan is kapcsolódik ide? Vagy miről beszélsz?
Vedd már a fáradságot valami idézetre, hogy kötni lehessen valamihez a büffentésed, faszkalap.
@nu pagagyí: "Kíváncsi vagyok, hogyan fogják kivezetni a gyerektelenség miatti kompenzációt a közszférából. Újabb kompenzációval? "
Bérrendezéssel.
@pirosfeherzoldezamagyarfold:
"ezert nem igazsagos a fogyasztasi ado alapu adoztatas "

Hát igen. Csak a jövedelem alapú adóztatás se volt igazságos, miután 2010-ben 1,3 millió !!! minimálbéres ember volt az országban.

Ez az összes dolgozó kb. 30%-a.
Nem lesz kétkulcsos adóztatás, megmondta a Szijjártó.
Csak kétkulacsos adópolitika lesz.
nyehehe..
@Lófasz Hadnagy: Potyus jól beszélt. Szerintem az olyan fasszopó orbánnyaló mocskokat kellene innen kiebrudalni, mint te vagy. Kövér már készíti nektek a terepet Romániában fehér lovon húzhattok el a picsába. Majd a nyomoronc Lázár fivérek adnak nektek lógó belű lovakat, még a terepre is sajnálták a pénzt a nemzeti vágtán. Kb ilyen színvonalon vannak a szemét náci CBA-ik is . Ha éhendöglenék sem vásárolnék ott. Na ez az eredménye a focista megosztó politikájának, hogy lassan a híveit is ugyanúgy utálom ,mint őt magát.
@ursus artos: betegebb vagy mint viktorod,meg az összes többi köcsög.amit lehetett,mindent elbasztak.csak 1+ dolgot említs.gubcsi elvtárs magán szoboravatója,kövér elvtárssal?
@ursus artos: A bérrendezést ki fogja fizetni és ki tudja állni a kőccséget?
@ursus artos:

Tisztelt ursus artos!

..."viszont létezik egy szoc. támogatási rendszer, vagy ingyen menza, vagy mitomén..."

Tisztelt engedelmeddel bejegyzésedből kiemelném a lényeget.
Ez ugyanis nem csak rád, de szeretett kormányodra is jellemző, sajnálom, hogy nem nekem jutott eszembe.

..."vagy mitomén..." - mondod Te

..."vagy mitomén..." - mondja Maximus Balfus, s cselekszik eszerint

..."vagy mitomén..."

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: ..."vagy mitomén..."
@ursus artos: Nekik szoc.háló, a focistának és a jobbkezének pedig rövidesen kényszerháló. Tudod, Graz.
Talán még más is emlékszik arra, hogy amikor 1987-ben Kupa szervezésében bevezették az SZJA-t, akkor kb. 8 adósáv volt - azaz az adótételek kis lépésekben emelkedtek a jövedelem emelkedésével. (És azt hiszem, volt egy adómentes legalsó sáv is...) Az volt korrekt.
@ursus artos: Az adójóváírást majd a NAV-tól kell igényelni, bruttó 200 felett emg kicsit többet fizetnek. Igaz eddig ez a "többet fizetnek" kurva igazságtalan volt, meg lehet vele kampányolni, de most mégis visszahozzák. Már csak a "fizessenek a gazdagok" jelszó hiányzik;)

De vonatkoztassunk el mindentől!!!

Pénteken bemondják, hogy tisztán 16%-os, egykulcsos adó lesz, jóváírás és egyéb nélkül.
Eddig vágod, remélem?!

A hétvégén kiszámolódik valahogyan, természetesen utólag, hogy a többség /milliók/ szopni fognak.
Remélem ezt sem vitatod?!

Kedden bemondják, hogy mégiscsak lesz valamiféle kompenzáció. Továbbá 210E felett mégiscsak lesz valami "nem adó", de nevezzük tehernek, elvonásnak.

A kérdés: Mi a büdös franc történt a pártszékházban, kormányban a 96 óra alatt? /költői, nem érdekel/

Pontosabban ez érdekelne:
Miért nem ment egyből?
Amikor megvolt a pénteki verzíó akkor nem lett volna egyszerű a tegnapi módosításokat is belevonni?
Kiszámolta-e valamelyik nagyokos, Orbán, Matolcsy vagy a faszomtudja, hogy milyen hatásai lesznek a változásoknak az egyes bércsoportokban?

Miért véded őket?
@Táskás Tóni: "Tudod, Graz. "
Miről beszélsz? Mocskos, ízléstelen emeszpés suttogó propaganda.
@Táskás Tóni:

Hm, még nem neveztek orbánnyalónak, hát ezt is megértem... :-DDD
@Táskás Tóni: Me most kifizeti a zorvosokat tanárokat? A zadófizetők.
@csoko20:

Tisztelt csoko20!

Mindenkinek van feladata. Vagy önként vállalt, vagy kiosztott.
Az övé a védelem, az enyém az ivás.
Ez így tisztességes munkamegosztás.
Nem fogod tudni meggyőzni.

Nem túlságosan passzol ide, de most olvastam, gondolom megosztom, tanulságot aki akar levon, aki meg Fidesz-hívő, az nem.

"Sajnos Magyarország imázsa és megítélése az elmúlt egy évben drámaian megromlott a világ legnagyobb pénzügyi központjaiban. A kormány válságkezelő technikája és a tabukat döntögető politizálása komoly lyukat ütött az itteni jogbiztonságon és a kiszámíthatóságon, ami a legfontosabb tétel egy befektető gondolkodásában, amikor arról dönt, hogy melyik országba helyez át egy irodát vagy teljes üzletágat"- mondja Szalay-Berzeviczy.

"A külföldi pénzintézetek körében pedig eleve rémisztően hat az a bank- és tőkepiac ellenes retorika és azoknak a kormányzati lépéseknek a sorozata, amely kezdődött a bankadóval, majd folytatódott a magánnyugdíj-pénztárak államosításával, és tetőzni látszik most a fix árfolyamos devizahiteltörlesztési javaslattal. Pedig a bankszektorban is óriási szükség lenne az ilyen új munkahelyekre, mert nagyon sokan vesztették el az állásukat a többek között már három éve tartó válságnak köszönhetően" - tette hozzá a BÉT volt elnöke."
index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/21/szalay-berzeviczy_dramaian_romlott_magyarorszag_megitelese/

Tisztelettel:
anonymand
@Lófasz Hadnagy: Üdv Hadnagyom! Hol sikerült neked csontig benyalni narancskomcsiknak? :) Ez érdekel, hadd röhögjek... :))
@csoko20: "Miért véded őket? " Mert ezeket kell meglépni a gazdaságban. Nincs mese.
@ursus artos: Kik fogják megfizetni az elkövetkező büntiket és balfaszságok eredményeit? "A zadófizetők." Bezony ám!!
@csoko20: Engem is érdekelne, hogy ursus artos miért védi az adórendszert (és rajta keresztül a Fideszt)ilyen elvakultan. Lehet, hogy ő Matolcsy?
@Lófasz Hadnagy: Bocsánat , tévedtem.Rosszul olvastam bele. Hálistennek nekem még megmaradt az a képességem, hogy belássam a tévedésem. Amúgy potyusnak valóban igaza volt és neked is, nekem meg ég a pofám,amiért átvettem azt a hebehurgyaságot, ahogy a kormány dolgozik. Csak ők egy országot vezetnek és nem képesek olyan korrekciókra, amire én még igen.
Mindez ursus artos-nak szólt, meg a többi valóban orbánnyalónak. Te pedig jó vagy nálam egy sörre.
@Boli:

Jaja, erre én is felkaptam a fejem.

Ez van, orbánnyaló lettem, már alig várom, hogy leessen a hó és belepisálhassam a hóba orbán nevét, miközben ütemesen vonaglok a listen to your heart-ra, egy naranccsal a farpofáim között. :-DDD
@ursus artos: na látod ez a baj.viktor orvosait is mi fizetjük.becsúszhatna egy kis műhiba,az sem lenne baj ha kicsivel többe kerülne
@Táskás Tóni:

Semmi gond, ahogy nagyapám mondaná, nem baszik egy öltéssel. Viszont röhögtem egy marha nagyot! :-DDD
@ursus artos: Remélem nincs közgazdasági diplomád?!
@helipokter: most pedig emeld fel mindkét kezed, tedd a halántékodra, közel a szemedhez (oldalról). Ha minden igaz, akkor érezni fogod a pulzálást.

Akármilyen hihetetlen is neked, az arteria temporalis ott fut. Ez az egyik leszorítási pont, amit orvosin vagy eü. szakközépben megtanítanak.

Ha nem vagy tisztában az anatómiával, akkor szerintem ne nyilatkozz... :D:D:D:D:D
@Boli: Én voltam a fasz , csókolom. De már korrigáltam.@Lófasz Hadnagy: Amúgy én is röhögtem, bár pirulva.
@ursus artos: Meglépni? Ja, egyet előre kettőt hátra, sasszé jobbra, forgás balra:))))
Már én is szédülök, nem hogy a gurutok!

Csak ha valaki évekig készül a kormányzásra és másféléve hatalmon van, az ne egy hétvége alatt foltozgassa már a tákolmányát.

"Hamar munka ritkán jó!"

"Jó szakember kétszer mér, egyszer vág!"

"Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy csillag megy az égen!"

Ha nem a nagy dakota közmondásgyűjteményt bújná a min. elnök, hanem néhány passzentos magyar bölcsességet venne komolyan...

Változatlanul: te nem a lépéseiket, "eredményeiket" véded, hanem magukat a srácokat.
@Táskás Tóni:

Ugyanmár, le van szarva. De a sör jöhet! :-)
@Táskás Tóni: Ööö, Gyurkával járt egy szemináriumba!
Gondolom, otthon náluk is az asszony kezeli a kasszát:)
@Fabius: "Orbán Viktor Halva Született Ötletei Mauzóleumban, a főoltár mellett jobbra" igen, ott lesz ez, a hívők viszont balra menjenek előtte és ott a Csontig Nyalás Hiteles Arcképcsarnokába érhetnek, ahol megnézhetik HArcos Narancskomcsijaink sorszámozott fényképeit, a "KISZ titkároktól a pártitkárokig" ideiglenes kiállítást, a "Munkásőr vóttam, de Narancskomcsi lettem!" c. performanszt is. Nem, kötelező nem lesz, a Szeretett Vezető szülinapi felvonulásán lesz kötelező megjelenni táblákkal és zászlócskákkal, a Dózs... akarom mondani az I. Viktor téren! Önként! Éljen a Párt! :)
@Táskás Tóni:

"Nekik szoc.háló, a focistának és a jobbkezének pedig rövidesen kényszerháló. Tudod, Graz."

Ejj, hát nem tudtad, hogy Gyurcsány az ideggyenge?
A Fidesz ott Qrta el, hogy a közszférában első kanyarban nettósítania kellett volna, azaz a 300 ezer felettieknek csökkent volna a bruttója, az alattiaknak neg nőtt volna. Esetleg erre emelt volna inflációval növelve.

A cégekeknek meg a TB járulékon kellett volna tovább csökkenteni, hogy kompenzálni tudjanak.
@ursus artos: Ursus, ennyire nem lehetsz..... Miert, jovore mitol lenne +500Mrd forint SZJA?? Maradjunk az EREDETI, potlekok es cicomak nelkuli egykulcsos adonal! Ha kerhetnem...idorendben azt kellene szembeallitani a MANYUP-penzekkel.

Pontosan ugyanugy hianyozna evrol evre, velhetoen az inflacionak, es a remenyteli feketegazdasag-csokkenesnek koszonhetoen csokkeno merteket mutatna...de tavolrol sem nullat.
@Szél Kállmán:

Áh, az kizárt. Matolcsynál még ennek a szánalomhegynek is több esze van.
@Lófasz Hadnagy: :_)) Hát te hülye (is) vagy:-)))))
@Táskás Tóni: Biztos, hogy hivatalos úton nincs neki. Amúgy meg "tökmindegy".
@Kismac: Wazze, de jó, dokijaink is vannak, közgazdászaink, szerintem pár rendőrünk is.

Ideje lenne kartársak megalakítani egy igazi árnyékkormányt. A jelenlegi úgyis csak árnyékszéki- és fülkeforradalmi ügyekben képes valamire, bár a szaga alapján az is elég híg!
A hozzászólásokat olvasva úgy látom (tudom, bennem lesz a hiba:))), hogy valamivel komolyabb a szakemberek felhozatala itt, mint a kormányban! Tessék megnézni a napokban készült parlamenti videókat, ahol kérdezgetik ezeket a díszf.szokat és a válasz vállvonogatásban, vagy "nem az én dolgom" című örökbecsűben merül ki. Bár minden esetben pont az ő dolgukkal kapcsolatban, a szavazásaikkal kapcsolatban tették fel a kérdéseket! Gratulálunk Ettársak! Igazán jó, hogy ott vannak a Parlamentben és addig sem a répát bántják a rengeteg eszükkel! :))
"Jó MUNKÁSEMBEREK! Még az oxigént is kivonják a vízbű!"
@Táskás Tóni: Sörözzünk egyet, addig sem ezekkel a marhákkal vitatkozunk! :)
@Kismac: Nem vagyok orvos, de ezen én is elgondolkodtam... finoman szólva. Miért is lüktet a halántékom, ha a kormány intézkedéseiről szóló híreket hallgatom:-))
@tomwar: Az idén 700 milliárd, jövőre 1000 milliárd hiányzik. De azért tegyük hozzá...eddig.
@Boli: Azért nagy és egyre nő a sörözésre vihető csapat.
@CSENDES: Valóban tökmindegy, hiszen Matócsinak van közg-i diplomája, oszt látjuk mire megy vele ő is és az ország is.
Orbán azt mondta, hogy olyanra készül, amit Mo-on húsz éve senki sem tudott megcsinálni. Szerintetek is az ország bedöntésére készül? Nekem úgy tűnik, jó úton halad és közel a (vég)cél.
@Táskás Tóni: Ne irigyeld, lehet, hogy csak tiszteletbeli az, ha már KISZ titkár volt a lölköm, meg spicli. Legalább olyan versenyképes diploma az, mint a Deutsch Tomié! :))
tanulságos... ügyészségen eltűnt akták+törvényen felüli parkolócégek

autozz.blog.hu/2011/09/21/szabalytalan_parkoloautomatak_eltunt_aktak
@Táskás Tóni: No látod, hogy erre próbáltam finoman rámutatni. DE-viszont-ellenben: aki kiadta neki, az egy ökör, mint-ahogyan ő is, mikor használja a készséget, vagy annak hiányát.:-((
Jó a poszt, egy dologgal egészíteném ki. Nem az egykulcsos ( ami két kulcsos ) miatt kell minimálbért emelni, hanem az adójóváírás teljes kivezetése miatt. Megoldás lehetne mondjuk havi X jövedelem alatt megfelezni azt, kisebb mértékű kötelező béremeléssel. Ez a megoldás nem vágná haza a gazdaságot annyira, mint a brutális adó- és járulék emelés. Persze az egész elgondolás gazdasági öngyilkosság, ami az élőmunka eddig is - Európában, de talán a világon legmagasabb- terheit növeli. Lehet itt szónokolni a munka becsületéről, ha 20 éve azt a kevés munkavállalót és munkáltatót büntetik, akik a hátukon viszik az országot. Lehet mutogatni az adócsalókra, ha megint csak abból indulnak ki a döntéshozók, úgyis adót csalnak a mocskok, hát rakjunk rájuk még irreálisabb terheket. Aztán csodálkoznak, hogy tényleg. Az adóterhelés köszönő viszonyban nincs a cégek jövedelemtermelő képességével a rendszerváltás óta. Azért nem nőnek a bérek, azért a permanens válság és megszorítások.
Cenzúrázzatok csak Lendvai Ildikó legkedvesebb tanítványai.
Azt nem vágom, hogy mitől lett kevesebb a szegényebbek fizetése, ha a legmagasabb adókulcs korábban is 18% volt. Csak nem a szuperbruttótól? Vagy az a tény, hogy még az állam által követelt, és a munkáltató által megfizetett járulékok után is adót kell fizentni, az senkit nem zavar?
Legyen két kulcs. A felső a havi nettó 1 millió forit felettiekre vonatkozzon, és legyen mondjuk 26%.
Ez egy de jure 2 kulcsos, de facto 1 kulcsos rendszer lenne, hisz nem olyan sokan keresnek havi 1 guriga felett.
Az adójóváírást meg el kellene már felejteni.

Az hogy itthon nem pörög a gazdaság, az főleg a bakoknak köszönhető, így próbálnak bosszút állni azon, hogy valaki kockázatvállalást és pénzügyi helytállást vár tőlük. Blokkolnak, hiszen a lakossági szektor vagy megtakarít, vagy törleszt nekik. Ők meg cserébe lassítják a hitelezést.
Foglaljuk össze:
Jövőre tehát lesz egyszer a szuperbruttó nélküli, igazi EGY kulcsos adó. Aki ezzel póruljárna az kap adókedvezményt (kompenzációt), amit a cég visszaigényelhet a NAV-tól, ha van mersze hozzá. Aztán aki jól járna, az a jóljárás összegét befizeti hozzájárulási adóként. Azért a magyar elme csodákra képes.
@Karmadealer:

Ha csak egy picit lennél hülye, akkor tudhatnád, hogy a blogmotor a blog.hu-n szar és késéssel jeleníti meg a hozzászólásokat.

De sebaj, dőlj hátra és lendvaiildikócenzorozz még egy pár kört, attól a haza fényre derül.
@ursus artos: Tedd már meg légyszíves, hogy egyszerre csak egy irányból szopod a faszt. Hol azt írod, hogy a fogyasztáson lehet spórolni, hol azt, hogy majd most fognak ám sokat költeni az emberek, a náluk maradt 500 milliárdból. De se ez, se az nem lesz. Még egy kicsit vudu babázhattok gyurcsányon, nyócéven, szabadságharcon, de utána mi marad? Romhalmaz, fülkén kívüli forradalom, meg majd egy újabb csodatévő, aki majd megmondja, hogy már csak egy pár év és jó lesz... De sajnos ennél is nagyobb baj, hogy léteznek ilyen elvakult hívők, mint te, a Kedves Vezér meg csak azt látja,ezerrel tapsikoltok még egy szellentésén is...
Csak most olvastam a tegnapi bejelentést meg kell mondja, őszintén és szívből kacagtam, a körülöttem ülők nem is értették, mi van. Ez tényleg csak egy paródia lehet, egy Yes, minister.
@namitirok: Oké. De tudatosan nem visz rá a lélek, csak ha elkap a fideszellenhév, és akkor se látok, se hallok és ütöm, akit érek. Na erről kell leszokni, mert túl sokan szeretitek a sört.
@CSENDES: Orbánnak viszont közg-i diplomája sincs, mégis ő osztja a parancsot-ha már az észt nem tudja
@csoko20: hé, az is az volt!

...csak 40 évig tartott.

:D
@esprit: stílusáról nem nyitok vitát, mert az nincs! Azért kicsit olvasson már többet. A nyugdíjkat 20 %-kal akarják megadóztatni! Hol itt az emelés. Arról nem beszélve, hogy gondolom ősei is vagy már nyugdíjasok, vagy lesznek. Azért egypár évtizednyi nyugdijjárulékot fizettek azért, hogy nem tartható szinten éldegélhessenek.
Ámberek!
Ha minden narancsdroidot kigyomlálunk innen, akkor egymásnak esünk majd? Bár, talán ez nem fenyeget, mert nőnek, mint a dudva (még:-)!
Hajrá minielnök, hajrá fityesz!
b.maci eltüné, munkaidő lejárt, vagy talán kinyilatkoztatás van, szijjat gyártó által, a nagy mégia církuszban? vagy nagyon számolva segít a szent jobb oldalán, a mesteri fércmű alkotása közben, vagy csak szegényes a fantáziám, hogy felfogjam ésszel a nagy alkotás folyamatát /amúgy olyan szívesen olvasnék macitól, néhány évvel ezelötről, hozzá zöngedményeket, még amikor a szadesz nyomta a mantrát az egykulcsosról ;) /
Csak kérdés szinten merült fel bennem.

Van itt aki sokat számolgat. azt ki tudja nekem valaki számolni (én nem:)), mi van akkor ha minden, munkabérre rakódó adót, járulékot, kutyafülét úgy ahogy van megszüntetnek.

Bevezetnek 3 áfa kulcsot - alapvető élelmiszerek, rezsi, meg alap dolgok x% , normál dolgok y%, luxus dolgok z%?
Ahol mondjuk x=10, y=35%, z=50%...

Hogy milyen áfa szintek kellenének ahhoz, hogy gyk a mostani adóbekerülés meglegyen? És akkor nincs adócsalás, apparátust APEH-nál vagy nav-nál vagy mi a franc ez most, töredékére lehetne csökkenteni, számlaadást rohadtul ellenőrizni, nincs adóelkerülés, feketemunka - hiszen mindenki fogyaszt - kénytelen.

Csak kíváncsi lennék, hogy ez számokban elviekben 1 működhetne e, 2. milyen áfa %-kal lehetne megoldani a mai fogyasztási számokkal...
@Leskin: működhetne kb 80-90% áfánál, de akkor az eu-s befizetésünk is ehez lenne kötve, magyarul mi tartanánk el az EU-t, szép is lenne :D
/ez úgy matolcsisan számoltam, kb 2 perc alatt/
Lehet, hogy itt van az vau elhantolva?:
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110919-a-vegtorlesztes-miatt-piacot-nyerhetnek-a-magyar-bankok-a-kulfoldi.html

"Töröcskei István Széchenyi Bankja és Demján Sándor Gránit Bankja kimaradt a devizahitelezésből, és bár nyilvánvalóan nincs akkora betétállománya és forrásgyűjtő potenciálja sem, hogy a forinthitelt igénylő végtörlesztők tömegeit kiszolgálja, hosszabb távon, más banki szolgáltatásokkal (folyószámla-vezetéssel, megtakarítási ajánlatokkal, netbanki ajánlatokkal) könnyebben labdába rúghatnak akkor, ha a külföldi szereplők éppen a portfóliójuk megtisztításával vagy a veszteségeik enyhítésével vannak elfoglalva."

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
@Táskás Tóni: a kokárda mégis jó 5let lenne? Akit meglátsz vele, leütöd, majd fizetsz egy sört nekije?
Nem jósolok Néked sikeres közeljövőt, az mán biztos!:-P

"a külföldi tulajdonú bankok mögött ott állnak az anyabankok, az OTP és az FHB mögött pedig ott áll az állam".

Klasszikus, de mi, elfelejtettem..
www.youtube.com/watch?v=Cn5ysbF_zow&NR=1
Fodor Gábor (2:30):
"Amiért minket felelősség terhel, az a saját jövőnk.."
Igen Gábor, a Ti jövőtök a mi jelenünk!

S(z)avazz a Fideszre!
@namitirok: Ma sem tudok majd aludni, láttam Csányit mosolyogni .
Igazatok van! (többen is szóltak)
Artéria mindenhol van, amit friss vérrel akarunk ellátni. De a halántékit nem nevezném agyi verőérnek, mert úgy vélem, hogy az agy a fő vérellátását nem azon keresztül kapja. A NYAKI verőere(ke)t kell ahhoz elszorítani, hogy az agy tevékenysége az orbáni mértékben lecsökkenjen.
@orient:

"Én például tökéletesen egyetértek a minimálbér emeléssel. (közelében sem vagyok, de mégis), mert nagyon rég óta nem volt jelentős emelés. Posztolóval ellentétben emlékszem, hogy az előző nagy fideszes minimálbér emeléseknél, semmit sem jelentett az emelés, ugyanúgy volt meló és ráadásul az emberek rendesen be voltak jelentve. nem csak nevetséges 25,000 Ft-ra (a többi meg zsebbe, ahogy most is)."

Akkor konjunktúra volt ( Bokros csomagnak, nemzetközi környezetnek köszönhetően ) és egyúttal jelentősen mérsékelték a munkáltatói járulékokat. Most dekonjunktúra és emelik a járulékot. A többivel egyetértek, amit írtál.
húúúú

17:56 | Szijjártó: eszünk ágában sincs visszatérni a többkulcsos adórendszerhez

17:32 | Hatalmasat szakadt az OTP

17:18 | Sötéten látjuk a jövőt! - Az utolsó helyért versenyez Magyarország

16:53 | Nap végére újra gyengült a forint

16:51 | Varga: nem lenne súlyos tragédia, ha két-három bank kivonulna
@Kivancsi:

No és ki fizeti a közmunkabért, ha a vállalkozások lehúzzák a rolót? Az állam az általuk termelt haszonból? Olyan volt már egyszer, ha jól emlékszem...
@Boli: le merném fogadni akármiben, hogy sokkal jobb közgazdász vagy, mint Matolcsyné férje.

Akinek van józan paraszti esze és tud egy kicsit gondolkodni, jobb döntéseket hozna szakmunkás végzettséggel is.
Amelyik vállalkozás nem tud kifizetni szaros 92000-et bruttó az alkalmazottjának,az menjen a francba, és adjon helyet másoknak akik jobban tudják csinálni.Bruttó 92000-ből még simán éhen lehet halni.
@carlo68: Az alkalmazottnak bruttó, a foglalkoztatónak nettó, mert erre még jön ez+az, a vég kb. 140e, amibe kerül, ha nincs betegállományban, mert akkor fizeti azt az alkalmazottat is, aki nem dolgozik.
Kérlek, alkalmazz 92 ezerért, a többit megoldom magam is, sőt, a negyedét valahogy visszapörgetem,jó?:-P..
www.apeh.hu/adokulcsok_jarulekmertekek/fizetendo_jar
Forrás: nav.huhuhú
Így hagyja le Varsó Budapestet
2011. szeptember 21., szerda 18:50 Józsa Bernát

Az FTSE haladó fejlődő kategóriából fejlett piaci felminősítésre várományos figyelőlistájára vette fel a lengyel börzét − közölte a varsói értéktőzsde.
Általános röhögnivaló, narancskomcsi háeresek ugorhatják

hirszerzo.hu/publicisztika/20110920_kormanyzati_szakertok_seres
@namitirok: a kokárda az én 5letem... nem elvenni ;)

2 706 292 ikszelő kokárdás fidesisztát szeretnék az utcán lehorgasztott bűnbánó pofával járkálni...

az ovis és a matolcsis egy év alatt pont odajutott vissza ahonnan elindult... a többkulcsos adóhoz és a mexorításhoz... de a próba elvitte az MNYP kasszát...

"Szeptember 29-én azt jelentette be Orbán, hogy a parlament elé olyan tervet visznek, amivel egy lépésben és azonnal áttérünk egy arányos, tehát egykulcsos adórendszerre, "szabad fogadni erre, hogy Magyarországon egy ilyen adórendszer lesz januártól". A miniszterelnök az MTV-n adott interjúban arról is beszélt, hogy nem akar megszorításokra épülő gazdaságpolitikát folytatni, "nem lesznek az embereket kedvezőtlenül érintő megszorítások". "

index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/21/egykulcsos_idezet/?rnd=810
@Táskás Tóni:

Kétségtelen, Magyarország bedöntésével eddig többen is próbálkoztak, de hát az magától értetődik, hogy ez Európa Legnagyobb Formátumú Politikusának, Az Új Kossuth Lajosnak, és hűséges famulusának, Gyagyás Tódinak fog sikerülni.
A Fidesszel meg úgy jártunk, mint az egyszeri szomáliai, aki az éhhalál elől Etiópiába menekül, ha érted, hogy mondom.
Bocs, nem tudtam rendesen végigolvasni a cikket, csak az indexeset - ott viszont nem lehet hozzászólni.
Egy dolog viszont eszembe jutott (azon túl, amiről ez szól, hogy mennyire ide-odab@szkurálnak, értelmetlenül, és hogy hazudunk éjjel és nappal).

Először a legszegényebbektől vettek el, és főleg a gazdagokat támogatták.
Most arról van szó, hogy a legszegényebbeknek kompenzálnák, és alsó középtől indulva elvesznek.

Szerintetek mennyi az esélye, hogy az alsó középnél (középnél) megragadnak, hogy tőlük vesznek el, és az igazán gazdagoktól továbbra sem fognak igazán elvenni?

Én mernék rá fogadni.

Egy szóval szólva:

"Vastagbőr"
@Clyde: Ezek? Nem!
Páncéllal, kevlárral és politikusi arcbőrrel (ez a legdurvább) megerősített VASTAGBŐR! :)
@gyilkos fűegér:
"A rajzfilmsorozat a középkorban játszódik.
Hősei az erdőben élő gumimacik. Legnagyobb ellenségük Igthorn herceg, aki meg akarja szerezni a tudásukat, hogy segítségével elfoglalhassa a királyi trónt."

Minden stimmel, igaz, kiragadtam!?:-D

Forrás:hu.wikipedia.org/wiki/Gumimacik
Szokásos hazug post. Ti. jövőre is egykulcsos adórendszer lesz.
@ursus artos: összegyűjöttem a mai ursusiádákat, szerintem jól példázza az elvakultságot, talán mások is okulnak belőle:

"ursus artos 2011.09.21. 10:41:12
Fabius nem hajlandó tudomásul venni, hogy a minimálbér adómentessége akármilyen formában is, jóváírással vagy anélkül fenntarthatatlan.
Ha így menne tovább, akkor tíz év múlva csak az állami alkalmazottak "fizetnének"adót.
Korábban csak az átlagfizetést keresőktől az állam elvont adóval, járulékokkal együtt 45-50%-ot, volt olyan világ is, amikor 60%-ot. Most ez 35%. Ami nyelhető."

Akkor van egy rossz hírem: a minimálbéresektől 40%-ot vonnak el járulékok formájában: a munkáltató összköltsége 100230 Ft, a nettó bér (adójóváírással) 60600 Ft. Adójóváírás nélkül (önfoglalkoztató cégvezető) esetében a nettó csak 51730 Ft, ami közel 50% elvonás. Arányos és igazságos a fidesz olvasatában. Közben a létminimum összege 78700 Ft egykeresős háztartásban, de a kétgyermekes minimálbéresek sem állnak jól: 2x60600=121200, a KSH szerint 228300 Ft kellett a minimálisan elfogadható színvonalú megélhetséhez. Csak hogy ne kezdj egyből a de_a_szarházi_vállalkozók_elcsaljáklopják_zsebbefizetik mantrába, van még egy KSH adat: a pedagógusok reálkeresete 10%-ot meghaladó mértékben csökkent egy év alatt 2011. júliusig. Ők semmit nem kapnak zsebbe a munkáltatótól.
A korábbi jogállami keretek között volt egy Alkotmánya is a Magyar Köztársaságnak, amiből levezethető volt:
"A jogalkotó a gazdaság helyzetére, az ellátó rendszerek teherbírására tekinthettel szabadon alakíthatja a szociális ellátások körét, határozhatja meg a rászorultaknak járó ellátás feltételeit és mértékét is, de csak addig, amíg valamely, az alkotmányban rögzített elv - például az emberi méltóság - nem sérül, mondta ki az Ab."

"ursus artos 2011.09.21. 12:11:24
@anonymand: Ha Matolcsyra gondolsz, akkor nem tudok magyarázatot adni azért, mert én nem látom hülyének. "
Ezért: Széll Kálmán terv (hivatalos 2011. április) :
"A 2011 márciusában meghirdetett Széll Kálmán Terv szerint ... az átmeneti, nagyobbrészt bevételnövelő intézkedések helyét strukturális, kiadás oldali intézkedések veszik át.

A Széll Kálmán Terv egy újabb pusztító következményekkel járó pénzügyi válság kockázatát minimalizálja.

a terv megvalósításának lehetséges kimeneteleit egy valószínűségi elosztás írja le ... egy 90%-os valószínűséggel bekövetkező területet fed le. Ezen belül a konvergencia program két forgatókönyvet nevesít: az egyik egy óvatos, konzervatív pálya, amelyben Széll Kálmán Terv pozitív hatásai késleltetve és nem teljes mértékben bontakoznak ki. A másik egy dinamikus növekedési pálya, amely a fennálló szűk keresztmetszetek sikeres kezelését és elhárítását feltételezi.

feltételezi azt, hogy a terv sikeres megvalósításából eredő hitelesség-növekedés és országkockázati-felár csökkenés nyomán erőteljesebb beruházás- bővülés jöhet létre, és a kiépülő új termelési kapacitások felszívják a megnövekedő munkaerő- kínálatot. Mindezek következtében középtávon 4% és 6% közötti GDP növekedés érhető el.

2011-ben a háztartások fogyasztási kiadásával kapcsolatban optimizmusra adhat okot a nettó bértömeg várhatóan 5% feletti növekedése, mely jelentős részben köszönhető az szja rendszer átalakításának

z előző évek jelentős csökkenése után 2011-ben már a fogyasztási kiadások volumenének 3,1%-os növekedését vetíti előre a konvergencia program"
Nem folytatom a viccgyűjteményt, belátták tizensok hónap alatt, hogy az unortodox magyar csodán alapuló lózungkközgazdaságtan nem megy, mert a valóság erősebb.

"ursus artos 2011.09.21. 12:51:14
Viszont a 250 milliárdos ÁFA lyukat Bajnai elődje (pontosabban dr. Draskovics) ütötte."
Többen, többször leírták, ez Varga Mihály államtitkársága idején lett kodifikálva, sokadszorra is érdemes megismételni, mert eddig szemmel láthatóan nem jutott el a tudatodig.

"ursus artos 2011.09.21. 14:11:07
@pirosfeherzoldezamagyarfold: Azért fogadható el, mert igazságos és felszámolja az adóelkerülést, azzal, hogy alacsony. Előbb-utóbb nem lesz érdemes kockáztatni.
500 milliárd maradt a lakosságnál. Ebből fogyasztás lesz. A hiba azoknál van, akik hat hónap alatt várták azt.
Ha megtakarítás lesz, az is jó. Ha nő a lakossági megtakarítás, az mindig jó."
Nos, erre Matolcsy személyesen ezt írta 2007-ben:
"Az egykulcsos rendszerekről egyébként nem egyöntetű a szakma álláspontja. Az alacsonyabb marginális adókulcsok adómorál javító hatására igazán plasztikus bizonyítékot még nem sikerült találni"
A betétállomány 18 év óta először a fidesz kormányra kerülése után CSÖKKENT, már 2011 januárban 300 Mrd-al volt kevesebb, mint egy évvel korábban.

Egy csodaszép önellentmondás:
"ursus artos 2011.09.21. 14:34:45
@anonymand: a közmunkaprogramnak a filozófiája az, hogy nincs segély. Nincs INGYEN pénz."
vs
"ursus artos 2011.09.21. 15:26:30
@pirosfeherzoldezamagyarfold: mindig is átment, én csak annyit mondtam, hogy bizonyos szempontból, valahol igazságos az áfa. Mert csökkentem a fogyasztásom és kész. Biztos olyan is van, ahol ki van centizve a pénz és egy korttyal sem költenek többre mint a napi 10000 kalória. De ezeknél a rétegeknél viszont létezik egy szoc. támogatási rendszer, vagy INGYEN menza, vagy mitomén…"

"ursus artos 2011.09.21. 14:45:33
@pirosfeherzoldezamagyarfold: Ezzel ne értek egyet. A fogyasztáson lehet spórolni. "
A fogyasztáson már rég NEM lehet spórolni a minimálbéren tengődők esetében, ahol a kiadási oldal a bevételi oldal 130-200%-a (vö: minimálbér - létminimum). De egy mikroökonómia kurzust azért nem ártana elvégezned ilyen baromságok bekommentelése előtt, csak egy példa: a hatósági áras "termékek", pl. rezsiköltségek a fogyasztói kosárban végtelenül rugalmatlanok (közgazdaságtani értelemben), azaz a kereslet növekedésének nincs hatása az árra, pl. központifűtés átalánydíjon nem lehet spórolni.

Nem baj, hogy alap szinten sem érted hogyan is működik a mikro- és makroökonómia, de tisztán fideszhitűségből nehéz lesz mások számára hitelesen képviselni az álláspontodat. És van még egy rossz hírem: rád és a közvetlen környezetedre is hatással lesz a kormányzati elkúrás.
@namitirok:

Eredetileg Kerényire mondta egy Örülünk, Vincent?-es arc. :)))
@Hülye aki elolvassa!:

Találó, tényleg konkrétan segghülye, aki téged elolvas.
@hackbard.celine: sorry a "repülő" ékezetekért, így veszi át a blogmotor a pdf-ekből
@Hülye aki elolvassa!: Másfél kulcs, kis jóváírással, amit eltörölnek, ha úgy jó (nekik)!
@gyilkos fűegér: Na, ezt yól megkaptam!
Másrészt: ursust idézni az álmoskönyv szerint nem jelent jót, mert még megjelenik!:-D
@hackbard.celine: hát ezért tahótlanitják sokan, erre te vissza csempészed, áááááá :D:D
@Husz_János_Puszita: a fidesz először 25e Ft-ról 40e-re majd 50e-re emelte a minimálbért, amit közben járulékcsökkentésnek hazudott.
Az eredmény: 2002 közepéig több tízezer állás szűnt meg, gyakorlatilag a teljes textilipar és könnyűipar megdöglött. Korábban "aktív feldolgozásra" ide hozták fél Európa konfekcióruházatát, ezt a termelő kapacitást sikerült lerombolni.
@Cirbi: tisztelem a meggyőződéses embereket, az elvhűség szerintem nem feltétlenül hátrány. Ha viszont a fejét csak bólogatásra tudja használni gondolkodás helyett, az az ő baja.
Kapott egy esélyt. :)
@hackbard.celine: ez nem meggyőződés, ez vak hit, és a legrosszabb fajtából, de én is mazoista vagyok, még mindig látom az agymenéseit ;)
@hackbard.celine: a viccgyűjteményt átkonvertáltam plain textbe, talán így átmegy:
"A 2011 márciusában meghirdetett Széll Kálmán Terv szerint ... az átmeneti, nagyobbrészt bevételnövelő intézkedések helyét strukturális, kiadás oldali intézkedések veszik át.

A Széll Kálmán Terv egy újabb pusztító következményekkel járó pénzügyi válság kockázatát minimalizálja.

a terv megvalósításának lehetséges kimeneteleit egy valószínűségi elosztás írja le ... egy 90%-os valószínűséggel bekövetkező területet fed le. Ezen belül a konvergencia program két forgatókönyvet nevesít: az egyik egy óvatos, konzervatív pálya, amelyben Széll Kálmán Terv pozitív hatásai késleltetve és nem teljes mértékben bontakoznak ki. A másik egy dinamikus növekedési pálya, amely a fennálló szűk keresztmetszetek sikeres kezelését és elhárítását feltételezi.

feltételezi azt, hogy a terv sikeres megvalósításából eredő hitelesség-növekedés és országkockázati-felár csökkenés nyomán erőteljesebb beruházás- bővülés jöhet létre, és a kiépülő új termelési kapacitások felszívják a megnövekedő munkaerő- kínálatot. Mindezek következtében középtávon 4% és 6% közötti GDP növekedés érhető el.

2011-ben a háztartások fogyasztási kiadásával kapcsolatban optimizmusra adhat okot a nettó bértömeg várhatóan 5% feletti növekedése, mely jelentős részben köszönhető az szja rendszer átalakításának

z előző évek jelentős csökkenése után 2011-ben már a fogyasztási kiadások volumenének 3,1%-os növekedését vetíti előre a konvergencia program"
@Hülye aki elolvassa!: Szerintem meg az a hülye, aki ilyet ír!
Téged sem az eszedért tartanak! Miben vagy jó? A HIT-ben?
Vagy csak sima, mezei troll vagy? Mert akkor oké, de könyörgöm, a Fidesz.hu-t b.szogasd, ott van a káosz! Meg ötletelés, troll etetés!
Ha ide jössz, az a minimum, hogy kiböfögöd, hogy mi az, amivel nem értesz egyet, érveket és tényekt hozol fel Fabius írása ellen.
Különben troll leszel!!!

"A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelező lista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy egyéb módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét."

hu.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet)
@Cirbi: az INGYEN ebéd résznél már megrezzent a léc :)
@hackbard.celine: Nem egyet, többet. Nem élt vele, sőt, visszaélt.

Uff, én beszóltam!

"Orbán hasonlit Horthyra,ezért le akarja állitani Gyurcsányt két pofonnal".
2008.06.13
Forrás: www.youtube.com/watch?v=LuDvjz2t7RM&feature=related
Van újabb, megvan mi lesz a pótkulcs:
inforadio.hu/hir/belfold/hir-457853

Azaz 202 kHUF felett nem vezetik ki a félszuperbruttót 2012-ben.
@hackbard.celine:

Igen, emlékszem. A textilipar jellemzően magas élőmunka igényű ágazat. Mivel nem egy high-tech ország vagyunk, hasonló következményekkel fog járni a mostani csomag is.
Basszus, elegem van a sok egybites köcsögből!

Tudom, megéri néhány parasztnak, no meg a narancskomcsik "megaszondóembereinek", hogy van az a pénz amiért igyekeznek szétzilálni dolgokat, de...

Ezúton kérem szépen a kedves közösség tagjait, hogy (bár tiszteletben tartom Fabius türelmét! :( ) az olyan F:SZKALAP NÉPMŰVÉSZETI AGYAGEDÉNYEKET, AKIKET A NÉPNYELV CSAK TROLL NÉVEN ISMER, legyenek szívesek a következő kis idézettel helyre tenni, ne nekem kelljen - mindig.

"A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelező lista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy egyéb módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét."

hu.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet)

Bár szívesen megteszem, de hát dolgozok folyamatosan, ezek a csótányok meg fizetett műszakokban lepik el a netet, a Chemotox meg nem olcsó manapság! :)
@kadarnepe: francba, vehetek új söralátétet
@Boli: Nem lehet mindenki egyetemet végzett gondolkodó:
"Az [origo] birtokába került dokumentum minden eddig nyilvánosságra került tervezetnél drasztikusabban, mindössze 25 ezerre csökkentené 2014-ig az államilag finanszírozott felsőoktatási helyek számát a jelenlegi 53 ezerről."

Forrás:www.origo.hu/itthon/20110919-szamitasok-a-felsooktatasi-keretszamok-megallapitasahoz.html
@hackbard.celine: Legalább akkora legyen, mint egy pléd és legalább olyan vastag, mint egy NARANCSKOMCSI POLITIKUS ARCBŐRE!
Apró, 3 pixeles betűkkel írva talán elég lesz! :)
@hackbard.celine: ez gyenge. Ellentmondást vélsz felfedezni az ingyen pénz és az ingyen menza között?
Tévedésben vagy. Az ingyen pénz a lóbaszás fejben kapott segélyre vonatkozik. Az ingyen menza, meg a szegény ember gyerekének menzájára.
További jó görcsölést!
@hackbard.celine: igen, szép sport lesz, ha a 202 kHUF feletti részre félszuperbruttót számolsz, hogy majd leegykulcsozzad. Mennyivel logikusabb és könnyebben számítható, mintha azt mondanák, hogy van egy második kulcs 19%-al :-)

Már csak arra leszek kíváncsi, hogy a tényleges törvényben nem felejtik el, hogy a félszuperbruttót csak az adott összeg felett kell figyelembe venni, ellenkező esetben 202 ezer felett egy jó darabon csökkenne a fizetés. Ezek akkora barmok, hogy ez is kitelne tőlük. Tényleg! A 202 ezer most szuperbruttós vagy nem?
Bájos ez az össznépi évődés azon, hogy csak az gondolkozik, aki nem "fideszes".
Viszont, attól, hogy nem vagy "fideszes" még ne leszel bölcs, de még csak okos sem.
@namitirok: Sejted... Ne'már, hogy egyetemet végzett emberek fenyegessék a PÁRT hatalmát!!! Még problémák lehetnek abból! :O
@ursus artos: Azért ez egy nagyon gyenge, hogy úgy mondjam, szar kifogás volt, amit @hackbard.celine részletes elemzésére hoztál fel! Ennyire telt? Harmatgyenge! :))
Leülhet fiam! Ezért kár volt ide jönni...
@Boli: milyen részletes elemzés????
Mi volt benne elemzés?
Laza személyeskedés.
@ursus artos: " Mert ezeket kell meglépni a gazdaságban. Nincs mese."
persze. miután minden más utat kizártak/elrontottak.
előre bocsátanám, hogy egy valódi, fenntartható,nagyarányú adócsökkentésre olyan szüksége lett volna ennek az országnak mint egy falat kenyér. alacsony adóval csak akkor működőképes az állam, ha minimalizálja a tevékenységét. persze, ehhez az kell, hogy egy csomó területről kivonuljon, átszervezzen, bürokráciát csökkentsen. ez egyébként, mellékhatásként, a korrupció csökkenését is magával hozza, mert kevesebb lesz a lopható pénz... A kivonulás egyébként sztem elkezdődött: fizetős felsőoktatás, alacsony nyugdíjak, fizetős egészségügy (ebből a szempontból is érdekes az elfogadott alaptörvény...). Én speciel az egyházakkal, meg az állami vállalatokkal kezdtem volna...na, mindegy.
ugyanakkor az egykulcsos szjahoz egy ugyanolyan kulcsú tao és áfa kulcs kellene, hogy mindegy legyen, hogy ki és hogyan veszi ki a pénzt. Plusz a gazdasági fehérítés miatt egy átgondolt vagyonadó is kellene mellé.

sztem most sem az lenne a jó megoldás, hogy összevissza dobálózunk az adókkal, hanem kicsit átgondoljuk, hogy minek mi a hatása, konkrétan mennyi a létminimum (elárulom, hogy 2010ben nettó 60 ezer/fő körül volt), mennyiből lehet nem éhen halni, és annak megfelelően cselekszünk. engem nem érdekel, hogy 220 helyett 250 lesz egy 1/2 kg kenyér az áfa meg a jövedéki adó emelés miatt, de van olyan rokonom, akit már igen.
és borzasztóan böki a csőrömet az is, hogy ezzel megint csak egymásnak ugrasztják a népeket.
UFF. én beszéltem. :-)
@Boli: Nekem ugatsz, vagy a házat őrzöd?
Valaki mondja meg nekem, mint egy ötödikesnek, hogy:
"Csütörtök este viszont Szijjártó Péter arról beszélt az Egyenes Beszédben, hogy saját véleménye szerint furcsa lenne, ha a képviselőket kizárnák a végtörlesztés lehetőségéből, hiszen innentől kezdve semmilyen olyan döntés nem vonatkozhat a képviselőkre, ami kedvező helyzetet hozhat számukra."

..akkor a minimálbér alól miért van külön törvény a képviselőknek, mind a javadalmazásukra, mind a költségtérítésükre?
Ez nem furcsa elv..akarom mondani, Nertársak?
@Hülye aki elolvassa!: Bizony igazad van, rájöttek az égésre- gondolom Matolcsiné, és ezért kb 5 perc alatt kitalálták az előző nap cáfolatát, így nem szolidaritási adó lesz, hanem mégsem vezetik ki a szuperbruttót. Na, de azt meg miből fogják pótolni a 2012-es 1000 milliárd ft hiánnyal küzdő ktgvetésben. Csak ugyanaz a makacsság, mint eddig. Be kéne látni mekkora szarok.
@ursus artos: A te elemzésed...
Az, ahogy felsorolta a TE írásaidat, az személyeskedés volt? Vagy csak kellemetlen neked? :))
IGAZAD VAN ELVTÁRS!
Éljen a Párt! Neked van igazad, éljen Ormány Ikon, a Király!
Hé gyengeelméjűek! Ne túráztassátok magatokat, jövőre is egykulcsos adó lesz. Akár hogy is fáj a hülye komcsiknak. Nincs egyenlősdi, a kommunizmus megbukott.
Tudjátok melyik párt a Fidesz? Amelyikre MA is 2x annyian szavaznának, mint az elvtársakra. Szóval csituljatok!
@Hülye aki elolvassa!: Eccerikém, hazataláltál? Bár te ide szopni jársz... :))

"A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelező lista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy egyéb módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét."

hu.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet)

Ne hagyd magad, igazad van! Trollkodj nyugodtan! Ha már a Wikipédia is megemlít...
@Boli: nem csak felsorolás volt.
Értelek én, hogy nehéz elfogadni aztm hogy másnak is van véleménye és az van, hogy nem illik az ittni mainstream-be.
@Táskás Tóni: Tóni fiam, te vagy itt a leghülyébb! Gratulálok! Soha nem mondta a Fidesz, hogy többkulcsos adó lesz, csak a firkászok találták ki!
@ursus artos: egész nap, munkaidőben itt görcsöltél a blogon, nekem kb. negyed óra volt átfutni az egészet, aztán munkaidő után pár gondolatot hozzáfűzni.
Egyetlen adat sem stimmel a korábbi mondanivalódban, több kommentedet a hivatalos (jelenleg fideszuralmi) KSH adatokkal cáfoltam.
Ahol a rögvalóság és az egyén elgondolása nem találkozik, azt rögeszmének hívják, utóbbi már nem szimplán hit.
Görcsölj csak tovább, nem foglak tahótlanítani, mert legalább van min nevetni. :)
@Hülye aki elolvassa!: Arra a kisköcsög komcsi bagázsra gondolsz ("Tudjátok melyik párt a Fidesz"), ahol több igaz vörös "elvtársad" van, mint a Fecó haverotok kormányába? Akkor igen! :)
De ne add fel! Hajrá KISZ titkárok, komcsi besúgók, munkásőr elvtársak, előre a Viktori úton!!!
Nem elég hogy hülye vagy, még szorgalmas is! Nem utolsó szempont! :))
@Hülye aki elolvassa!:
"jövőre is egykulcsos adó lesz. Akár hogy is fáj a hülye komcsiknak. Nincs egyenlősdi, a kommunizmus megbukott."

Nem látjuk egyformán a helyzetet. Van ez így.
Nincs egyenlősdi, ebben egyetértek, de a komenisták visszatértek!
Nemzeti szocializmus, ez lesz a szelídített neve!
Ösmerős? Vagy kimaradt az oskolában, esetleg a kisegítőben?
"Olvasni, tájékozódni, gondolkodni..."

namitirok 1.3 zsoltár
@Hülye aki elolvassa!: Nem is lesz, csak annak néz ki! Okos... Leülhet maga is! :)
@hackbard.celine: lehet, hogy szabadságon vagyok, vagy szabad napom van.
"nem foglak tahótlanítani" Ezt mostanában ilyen kegyként használjátok. Leszarom.
@SünBalázs: "hogy ezzel megint csak egymásnak ugrasztják a népeket."
régi jó ron werberi politika.
@ursus artos: Tényleg, még ilyenek is voltak benne:
"Egy csodaszép önellentmondás:
"ursus artos 2011.09.21. 14:34:45"...
Meg...
"
Nem baj, hogy alap szinten sem érted hogyan is működik a mikro- és makroökonómia, de tisztán fideszhitűségből nehéz lesz mások számára hitelesen képviselni az álláspontodat. És van még egy rossz hírem: rád és a közvetlen környezetedre is hatással lesz a kormányzati elkúrás."

Nagyon DURVA! De tényleg! Nagyon személyeskedő volt! Szinte sértő! Komolyan! Már majdnem megsajnáltalak...
Néha, csak néha, azt a bizonyos tükröt... :))
@Hülye aki elolvassa!:

Te tuti nem fizetsz adót, ha beveszed az újságírók ármánykodását.
@Hülye aki elolvassa!: Azt sem mondja, hogy megszorítások , pedig már vannak. Csak azt mondta szomorú képeken 2006-ban, hogy rosszabbul élünk ,mint 4 éve, amin mindenki röhögött a lüke Meggyesi osztogatása után. Tehát a kommunikációjuk, az igazmondásuk a másfél milliárdos Giro ellenére is a béka segge alatt van. Egyszóval és egy jelzővel kibebaszott módon tehetségtelenek.Ja, és azt sem mondták , hogy 1 év alatt kibasznak az ablakon 3000 milliárd mnyp-i pénzt elköltenek még 2000 milliárdot, miközben nőtt az államadósság csökkent a foglalkoztatottság a gdp stagnál és lukak és lukak a ktgvetésben . Max fidesz farkakkal tömhetik be azokat, de azok meg olyan iciripicirik.....
@hackbard.celine: Ne is haragudj, de tényleg te vagy a hülye, ha erre a játékmacira energiát pazarolsz... :)
@ursus artos: "lehet, hogy szabadságon vagyok, vagy szabad napom van."
Get a life!
Tovább fokozod a szánalmassági bizonyítványt? :)
Szabadnapon mif@szt keresel egy polblogon, utolsó utáni gondolatom volna.
@Boli: Miért ez a komcsik fröcsögő klubja?
@Husz_János_Puszita: 20 éve mindig a legmagasabb adósávban adózok pajtikám!
@Boli: Most elbizonytalanodtam, hogy ki a nagyobb seggfej, te vagy lüketóni. Rohadt kis komcsi ivadékok lehettek azért hőzöngtök itt ennyire.
@Hülye aki elolvassa!:

Gratulálok! Megnyerted a félszuperbruttót egy kulccsal. Forgathatsz még egyet a keréken.
@Táskás Tóni: Tudod mit kéne betömni Fidesz farkakkal? A buta pofázmányodat!
@Hülye aki elolvassa!: 16%-on?
Akkor neked eljött a Kánaján most, mit számít az ország vége?
Valahogy így képzelem el a nyilasokat... meggyőződésből tették tönkre azt, ami a vesztes háború végén megmaradhatott volna!
Na, azok voltak ám az igaz magyarok, nem? Kertész Ákos, lehet, igazat ír?
Nem tetszett, ahogy fogalmaz, de ettől még igaz lehet, sajnos..
@Hülye aki elolvassa!: Nem, nem...
Az ilyen narancskomcsi nyugdíjasok megőrzője! Csak azért nézünk be, hogy vigyázzunk rátok, nehogy elakarjatok szállni magatoktól... :))
Még a végén elfelejtitek, milyen vörös zászlóból is fakult ki a narancsos zászlótok! :)
@Hülye aki elolvassa!: Ezt a Viktor haverodnak címezd, ő volt a KISZ, a másik barom, a Matolcsy meg a maszopos elvtársad.
Nálam ecsém rossz helyen kopogtatsz... De próbálkozhatsz, legfeljebb hülyének nézlek! :)
@namitirok: Szaros Kertész megkapta a magáét, ugrott a díszpolgárság.
@Hülye aki elolvassa!: Szaladj inkább a CBA-ba , most osztják a fideszszopóknak a lázár fívérek által kibelezett döglött lovak húsát, szerintem te két szeletre is szert tehetsz, fidesznyik. A fidesznyikek icipi farkának befogadója éppen "megvédte "a nyugdíjakat, most hogy felszabadult a szája a fidesz szóvívője lesz.@Boli: Matolcsi kikéri magának ő III/II-asként debütált.
Azt hittem eddig, hogy a hírcsárda blog profilja a kamu hírek, de ez a szaros gyík blog is ilyet nyom. A sok hülye meg csahol rá bután.
@Hülye aki elolvassa!: A keresztet mikor veszik vissza a korrumpáló Emfesz tulaj Hernáditól? Tudod mit ne is vegyék vissza, hanem feszítsék ki rá. Ja, és Csányi is tulaj volt 25 milliárddal kevertek. Volt miből nagy szülinapot csinálni a kicsi fiának.
@Táskás Tóni: Minden nap járok CBA-ba, támogatni kell a rendes magyar cégeket!
@Táskás Tóni: Bakker, felületes voltam... Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa!
Majd megró a párt! Vagy valamelyik kretén narancsos képviselője. :)
@Hülye aki elolvassa!:
Nem is értem, hogy miért nem az elv-és nertársad blogján nyomod, a kuminszerinten!
Most nyöszög az ATV-n, mosdatja szegény szerecsent, hátha kifehéredik!
Csányit is utálni kell komcsiéknál? :)))
Pedig pont ezekből vén hülye komcsikból él az OTP akik nem képesek váltani bankot inkább szopják a magas díjakat.
@namitirok: Nem nézek ATV- t, az egy komcsibérenc elfekvő.
@Táskás Tóni: Hülye vagy? CBA? Egérszaros pult, kosz a folyosókon, mélyen motivált alkalmazottak...
Tecsó sem, csak végső esetben, hétvégén - de azért az felénk még mindig különbül néz ki, mint a CBA. A legújabb most nyílt CBA csili-vili, az meg távolabb van. Nem fogok a város másik felére elcsattogni, mert az asszonynak bekattant valami.
@Hülye aki elolvassa!: Sajnálom, a Hír-tévén mindjárt vége a Rájátszásnak, az Echo-t meg én nem nézem valamiért..
@ursus artos: "dr. Draskovics pénzügyminisztersége alatt tartották vissza az áfát."

Távol álljon tőlem, hogy Draskovics-ot védjem, mert van bőven a rovásán, de ő az EU adószámos vállalkozások ÁFÁ-ját tartotta vissza azzal, hogy fokozott ellenőrzést kaptak ezek a cégek, és az ellenőrzés ideje alatt nem igényelhettek vissza ÁFÁ-t, de később megkapták azt, ami jár nekik, csak akkor már a következő év költségvetését terhelték ezek a tételek (plusz a késedelmi kamatok).

Magyarországot az EU a ki nem fizetett számlák után való ÁFA kötelező befizetése miatt büntette meg. Utána is nézhetsz - ha gondolod, de annyit segítek, hogy a problémás pont az 1999. november 9-én elfogadott 99. törvény 13. paragrafusa révén került az áfatörvénybe (ott is a 48. paragrafus ötödik bekezdése, ez került át szinte módosítás nélkül a 2007-es áfatörvény 186. paragrafus második bekezdésébe).

Ha még mindig nem hiszed, akkor két forrás:
penzcentrum.hu/adozas/szazmilliardokkal_dobalozik_a_kormany_mit_mutat_az_afaszamla.1029835.html
systemmedia.hu/index.php/tovabbi-hireink/1975.html

Szóval nem mindig arany, ami fénylik. És nem minden politikus mond igazat. Érdemes lesz megtanulnod ezt a két mondást, különben sok csalódás fog érni, és minél később érted meg, hogy átvágtak, annál nagyobb lesz a csalódás.
@Boli: csak sajnos az önellentmondás nem volt önellentmondás. De azért csak hidd azt.
@hackbard.celine: "lehet, hogy szabadságon vagyok, vagy szabad napom van."
Get a life!
Tovább fokozod a szánalmassági bizonyítványt? :)
Szabadnapon mif@szt keresel egy polblogon, utolsó utáni gondolatom volna.

"
Arra akartalak finoman rávezetni, hogy semmi közöd hozzá.
A továbbiakban kímélj meg a kérdéseidtől.
@Hülye aki elolvassa!: Kikérem magamnak, Viktor országos cimbijének a nevében is! Neked semmi sem szent a NER jegyében?
Az opt-ben x évvel ezelőtt amikor meg akarták a számláim kezelési költségét emelni, bementem, mutattam nekik egy másik bank ajánlatát és megkérdeztem, hogy akkor mi legyen? Rövid hebegés, habogás és suskus után közölték, hogy akkor ők is adják ugyan azt. Kérdeztem, hogy ugye nem csak egy évig? Újabb suskus, izé-mizé, meg ez, meg az, hogy hát nem tudni, mi lesz akkor... Mondtam semmi gond, akkor én talán séta, el, köszönöm. De várjak már, mert hát izé, meg tulajdonképp semmit nem tudunk a későbbiekben garantálni, de garantáljuk, hogy... Szóval nemrég néztem, megéri nekik is, hogy havi 400 forintért mindent megoldjanak. Nekem megéri, internet, automata, külföldi automatából középárfolyamon... De Csányi elvtárs miattam is felkötheti magát! :)
@ursus artos: Előtte megtennéd, hogy válaszolsz az eddigi felvetéseire? Vagy visszamenőlegen kéred meg? Az megy arrafelé, ahová tartozol?
@Boli: Máshol mindez ingyen van! Ld. UniCredit
@Hülye aki elolvassa!:
Látod, van, aki nem sajnál havi rongyos nécá' pengőforintot a "magyar" bank támogatására!:-P
@namitirok: Kumin fehéredik az ATV-n nem a fidesz.
@Hülye aki elolvassa!: Na, majdnem egyetértünk valamiben... :) "az egy komcsibérenc elfekvő." Akár a Hörr tíví! Egyiket sem nézem.
A History Channel viszont remek! A komcsikat szépen bemutatják, meg a többi kretén elborult megszállottat is!
Nem bal és jobb oldal van a hétköznapokban, hanem gerinctelen mocskos férgek, akik beállnak egy-egy zászló alá!
Sajnálom az olyan embereket, akik a világot csak oldalak alapján tudják megélni! :(
@ursus artos: nagyon egyszerű: balra lent a link: Tahótlanítok, nyomd rám nyugodtan
És amúgy sem kötelező mindenre válaszolni. :)
@Hülye aki elolvassa!: Nem! :((
Nem egy számla, összevonások, valutaszámla és még a tőzsdei hozzáférés is... De ennyivel támogatom a "hazai bankot"! Bár nem tudom, tudod-e milyen tulajdonosi réteg?

74,8% külföldi... Ez a "hazai" bank!
www.otpbank.hu/portal/hu/IR_Tulajdonosi_struktura
@Boli: OTP-nél tőzsdézel? Akkor nagyon gazdag lehetsz! Ajánlom a Random Capitalt.
@Boli: A CBA egy kibebaszott mocskos ft adót sem fizet. Az az álamfő bolthálózata. Csakis tescó, az legalább fizet be pénzt a ktgvetésbe.
Csak a hülyének ajánlottam a CBA, a náci hálózatot, mert most a Lázár fivérek rendezte nemzeti vágtán elpusztult döglött lóhúst osztogatnak fideszszopóknak, és birkaként kapják meg.
@hackbard.celine: Na... Lassan esett le! :) Tessék megtanulni:

"A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelező lista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy egyéb módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét."
@Boli: az hogy lehet, hogy ez nem aktuális? 5% feletti részesedést jelentettek be a héten, a Lazard AM LLC részéről! Ezt illett volna kitenni!
@Hülye aki elolvassa!: Választhatsz másik bankot, hiszen ezek éppen most fognak kivonulni Mo-ról a focista és a jobbkeze intézkedései miatt.
@Hülye aki elolvassa!: Sajnos nem vagyok olyan gazdag, de hülye sem...
Egyenlőre nagyon kellemesen vagyok, Pártunk és Ormányunk mindent megtesz, hogy jól járjak.
Igaz volt ez az OTP részvényeimre is, melyeket remek haszonnal 6400-nál sikerült eladnom, majd amit akkor kerestem betettem dollárba... Én szeretem... De tényleg!
Bár az országot taccsra teszik, de a dollár azért eddig egész szépen megy, most éppen 212,8,-Ft.
Én spec. 183-ért vettem.
Majd megnézem a Random Capitalt, de kishal vagyok én... :)
@hackbard.celine: Mert randa kekec vagy!!! Hogyan, hogyan??? Fülkeforradalom van, van mi a rosseb! :)
@Boli: Nem, szerintem bizonytalan és egyre bizonytalanabb, mert a valóság ingatja az hit- és eszmerendszerét. Ezért meghagytam neki a döntés lehetőségét, mert a konzervatív tisztesség így kívánja.
Tudod létezik a dialektika, ez olyan konzervatív formája a vitának (a buzi görögök óta), ahol érveket, tényeket, argumentumokat lehet ütköztetni és a végén nem kötelező az egyetértés sem. Ahogy a duzzogás és a sértődés meg a személyeskedés sem.
@Boli: Végtörlesztésben részt veszel?
180 forintos fran, az mán valami, nem?
Ha kiszámolná valaki helyettem, hogy mondjuk öt év alatt ez mennyi kamatos kamatot jelent 155-ös vétel esetén, nem lenne sok, úgy vélem..
@namitirok: Most sajnáljam, hogy nem? Szerintem szerencsére!
Sajnálom a svájci frankosokat csak pofátlan dolognak tartom, hogy nekem kell majd kifizetnem a büntetést... Bekaphatja a Párt és az Ormány is!
@yoda-jedi:
"2 706 292 ikszelő kokárdás fidesisztát szeretnék az utcán lehorgasztott bűnbánó pofával járkálni..."

Ez de tetszik. Komolyan, egyre jobban aggaszt, hogy ebben az országban élek (és hogy sajnos nem tervezek változtatni rajta), de ha ez meglenne, meglehetős mértékben kárpótolna. (És nem, nem azért, mert tudni lehetett előre.)

Ellenben remélem, nem felejtetted el levonni a számból azt a 200 seggfejet! (Akik remélem, hamarosan már csak 200-an lesznek - meg persze van egy hozzáértendő, nehezen meghatározható számú érdek+segg(fej)nyaló kiegészítésük, de a legnagyobb baj azzal a 200-zal van.)
@hackbard.celine: :)) Te ezt komolyan gondolod, hogy ezeknek magyarázod?
Ebből max. a buzi görögöket értik meg, a többi a fantasztikum birodalmában lebeg nekik és valami diabetikus hamburgernek vélik a többit.
Ne becsüld túl őket, egy sima IQ teszt is már 4 heti agyi teljesítményt igényelne onnan. :) A csiga előbb jutna át az autópálya másik oldalára!
@Boli: Ismered ezt az Üvegtigrisből?:
Róka:- Újra bevezetik a német márkát.
Kéne venni, nem?. Nem...
Ohohó, van egy haverom, nincs tévéje!

Na, vennék svájci frankot, adok érte német márkát, Cingár van rajta!:-D
@Táskás Tóni: Ne fossál, nem vonul ki senki. Ment a rinya a különadók miatt is, hogy ez meg az vonul ki. Aztán ki vonult ki? Max. Szanyi május 1-jén.
@Boli: Pártunk és kormányunk miatt csökken az összes régiós valuta, a DAX és az amerikai tőzsdék is? Ne hidd már el. Válság van!
OTP-t jól adtad el, nekem 6350-en sikerült, meg volt egy 209/260-as CHF köröm, mind1.
Szóval a Randomnál töredékáron kereskedhetsz. Kicsiben is.
@Clyde: név szerinti levélben is lehet őket kötelezni...

pl a Kerényit rá lehet venni, hogy ez a nemzeti érzést összekovácsolná...
ő elkéri a nemlétező Kubatov listát és annak alapján
megkéri smitpalkót hogy mindenkinek írjon egy személyre szóló levelet...
persze a kokárda könnyű szó... tehát nincs technikai akadáj...

;)
@Clyde: pontosítok. nem kötelezni hanem SZABAD választás elé állítani őket:

vagy kiteszik a kokárdát
vagy a családjukat 7ed íziglen kiirtják + a vagyonelkobzás...
@Hülye aki elolvassa!: Ez jó!!!
Szanyiból és még pár barom elvtársából ki is nézem! De narancskomcsiknál is nagy nosztalgia támad "május 1-jén"! Összefut szájukban a nyál, amikor a virslire és a sörre gondolnak! A Kádár képről nem is beszélek, attól nekem is...

@namitirok: Klasszikus... Szeressük!
www.youtube.com/watch?v=WFKBAALqvg4
@Hülye aki elolvassa!: Ráadásul 1800-on vettem anno az OTP-t! Mesés! Szóval a cociknak is aktív része volt az üzletben.
Szeretem én a hülye politikusokat tulajdonképp! :)
Kádárra nekem is összefut a nyálam. És egy jó nagyot köpök a sírjára a gazembernek.
@yoda-jedi: Ebből azért vegyél vissza, kérlek!
Mindenkinek jobb éjt és szép álmokat a shortolásról!
@ursus artos: mi köze annak, amit írtam, Ron Werberhez? vagy inkább Medggyesit akartad idekeverni?
Ha már kötni kell vmihez, akkor nekem a jo öreg Divide et impera jut eszembe.
Kinek a sír, kinek a kokárdások. Még tényleg Kertész Ákosnak lesz igaza...de minek?
@namitirok: Mivan, mivan, mivan?? Picike vagyok én! A fityisz vezérkar sokkal nagyobban űzi! De ők mint tudjuk mások... Teljesen...
@Boli: Ja, van képük és lehetőségük. Tehát nem hülyék, csak pofátlanok kissé, nem?
azért a viki a pánk a nyilon nyargal képnek itt az eredménye...

index.hu/belfold/2011/09/21/median/

@namitirok: mire gondolsz? pontosan?
@namitirok: Kissé... Óóóóriás képernyőnyivel! :)
@Hülye aki elolvassa!: Egyébként, ha egy kicsit, trollkodás nélkül beszélgetünk, kiderül, hogy a világ nem elképzelt bal és elképzelt jobb oldalakból áll, hanem ugyan olyan hülye emberekből, mind amilyenek mindketten vagyunk...
De először is beszélni kell, azután jön, hogy a hülye politikusok által ránk erőltetett szarokat elhagyjuk. Mert mi emberek vagyunk, ellentétben ezekkel a beképzelt biorobot szavazógépekkel! :)
Én speciel csak egy hülye számítógépes, aki este az apró munkák mellett itt még egy kicsit dühöng...
Egyébként már 214,8 a dollár! Csók!!!
@Boli: Én meg egy alkalmazott, aki igen jól járt az egykulcsossal és a felesége is visszakapta az előző brigád által elvett 3 éves GYES-t. Ezért nem dühöngök :)
Az előző 8 évben 1 pozitív dolog történt, eltörölték a tv előfizetési díjat :)))
@a szív fészkei: Nehéz lesz olyan hülyének lennie, mint a Főnök! De dolgoznak rajta, erősen!
A lényeg, hogy nem lesz 2 kulcsos az adótábla! A másik nem kulcs! Csak kulcsocska... Vagy az sem,csak optikai csalódás. Tulajdonképp rosszindulatú pletyka, ott csak valami paca van majd az adósávnál, amit azok a marha könyvelők félreértenek, azután meg a szegény kormány magyarázkodhat!
Éljen a Párt és a Vitézy család örök és megbonthatatlan egysége! Hurrá!
Kib.szott tehetségek vannak abban a családban, eddig nem is tudom, hol szunnyadtak... Még szunnyadhattak volna egy kicsit! :)
Valószínű hogy nem vagyunk méltók ehhez a szofisztikált, finom érzékenységű intellektuális közeghez, hiszen oly könnyedén kidobálják a nekik nem tetsző hozzászólásokat, hogy csak remélni tudjuk, hogy ez a kis közösség egy ország kormányrúdjához engedve is hasonló határozottsággal és ellentmondást, ellenvéleményt nem tűrve cselekedne.
Mert hát nem lehet olyant eltűrni hogy itt mindenféle sarkos kijelentés, ellenvélemény megjelenjen. Nem. Fabius, és a szellem többi óriása fáklyaként világítják be a sötét diktatúra horizontját, van még remény! Maroknyi kis elit csapat megmondja a tuttit mindig, és nem hagyja hogy a széthúzás mákonya éket verjen az értelem és erkölcs szilárd bástyájába.
@szellemkor: Csodásan és tömören Leírtad a Fideszt!, kösz:"Maroknyi kis elit csapat megmondja a tuttit mindig, és nem hagyja hogy a széthúzás mákonya éket verjen az értelem és erkölcs szilárd bástyájába."

Na e két utóbbi azért velük kapcsolatban eléggé abszurd felvetés azért. Bástya elvtárs is él és virul köreikben, de egyszer le lesz majd ő is nagyon szarva.
@szellemkor:

Az sokkal valószínűbb, hogy szimpla idióta vagy.

Itt senki semmit nem moderál, ursos egész napos szájalása után azt mondani, hogy nem kap teret eltérő vélemény, röhej.

Elfelejtitek kismókusok, hogy az aktivitás mutatótokból látszik, hová kommenteltetek és micsodát.
@Boli: Ki korán kel,aranyat lel - jó ideje teszik familice és minden szinten szinte mindent! Hogy szunnyadhatnának már????
(dakota)Lovasszobor életre kel: index.hu/belfold/2011/09/20/orban_osszel_megcsinaljuk_amit_husz_ev_alatt_sem_sikerult/

Már meg is koszorúzta magát, nem cicózik sokat az utókor elismerésével...
@Hülye aki elolvassa!: Lécci oszd már meg, h. konkrétan mennyi az az alkalmazotti béred, amivel jobban jársz. (feltételezem állandó bruttó,tavalyi idei jövőre várt nettó) és azt is,h hogy lehet hozzátok bekerülni ;)
@a szív fészkei: No igen... Csak nem Mr. 20%? Akkor olvastam!
@szellemkor: Igyekszünk! De mindig jönnek trollok, akiknek semmi nem drága alapon egy normális és pl.Fabius baromságait megcáfoló érve nincs!
Böföghetnél valamit legalább a témához, azon kívül, hogy "kitiltottak". Tudjuk, csak ez jelent meg, miközben te előtte egy komoly, akadémiai székfoglalónak is beillő tanulmányban fejtetted, ki, hogy Fabius és a többi, számodra nem tetsző kommentelő miben is téved.
Vagy eltévesztetted a házszámot, vagy szimplán hülye kis troll vagy, mint azt a Wikipédia idézet is megmondja:

"A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelező lista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy egyéb módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét."

hu.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet)

Viszont fel ne add, írd még le nyugodtan, hogy az a csúnya Fabius hogyan is nem engedett neked ideírni ilyen baromságokat, mely ráadásul mélyen a témába is vág.
Körömrágó szakkörünk nagy figyelemmel fogja követni és majd tapsolunk is neked! :)
@a szív fészkei: Naná, hogy vállalkozóbarát, hiszen a vállalkozók révén tehetett szert a Mr 20%-ra.Rogán sem véletlenül lett a druszám , de hogy ehhez miért kellett az egy főre jutó legmagasabb adósságot felmutató kerületté tenni az V. kerületet 4 év alatt?
@a szív fészkei: Aztán délután kiküldte a hülyegyereket Orbán, aki már magabiztosan mindent megmagyarázott. Hiába a rutin a hazugságból jól jön Szíjgyártónál.
@Fabius: ", ursos egész napos szájalása"
Jó, hogy itt tartunk....
@carlo68: "Amelyik vállalkozás nem tud kifizetni szaros 92000-et bruttó az alkalmazottjának,az menjen a francba"

Egy ilyen közgazdasági zseni mint te ne töltse itt az időt (f)irkálással.

Alapíts gyorsan cégeket, alkalmazd emberek ezreit és virágoztasd fel a Hazát!!!
Ha meg nem megy, mélyedj el magadban és húzd meg magad!
@hackbard.celine: "ezt a termelő kapacitást sikerült lerombolni"

De a további folyamodványokat is érdemes megfigyelni.
A minimálbér megemelése miatt a bérek "összecsúsztak" vagyis az aznap munkába állt segédmunkás ugyanannyit keresett, mint az évtizedek óta ott dolgozó szakmunkás. Ez további béremelési nyomást és a vállalkozások terheinek növekedést (vagyis versenyképtelenséget és munkahelyvesztést) eredményezett.
Továbbá, a pedagógus és az orvos is annyit keresett, mint a takarítónő.
Erre aztán egy 100 napos program kellett, hogy valamiként HELYREÁLLÍTSA a társadalmilag szükséges bérarányokat.
Az állam költségei megnőttek, az adófizetők száma meg csökkent.

Vagyis ki is indította el az eladósítás/elkúrás ördögi körét? [Elsőként meg most ismételten!]
@eMeL: Orbán indította el 2001-ben a középrétegnek adott kedvezményes hiteleivel. Volt aki 2-3 lakást vett befektetőként. A közösből pedig ment a támogatás. A 3000 milliárd mnyp-i pénz 13 év megtakarítása. Ezt és a tömérdek különadót felhasználva is nőtt 2011-ben 2010-hezt képest az államadósság. Az egyéb gazdasági mutatókat nem is említve.
@eMeL: Remélem eljön az idő amikor a te fajtádnak kell meghúznia magát seggfej!
@carlo68:
A wikipediából, a "Szabad enciklopédia" oldalából kiemelve:
"Biológiai értelemben tehát az emberi fajon belül nincsenek fajták."
Forrás:hu.wikipedia.org/wiki/Fajta

és
"A fajta (latinul: varietas vagy cultivar) az élővilágban az egyes fajok háziasított (domesztikált) állományain belül elkülönülő populáció."

Úgy tűnik, uraságodat nem helyesen (helyesen: helytelenül) domesztikálták.

A vesszőhiányokra most nem reagálnék, az már nyelvtankomenizmus lenne!:-P
@namitirok: Fontoskodó TAHÓ!
Tartalom a forma, amfóra.Magyarul köcsög.
@carlo68: Pont ilyen válaszra számítottam.
Alsó gomb indul..
A másfél kulcsos adóról is van véleményed?
@namitirok: Jó lenne, ha végre figyelnétek! Egy kulcsos adó marad! A többet keresők járulékot fognak fizetni! Ami nem adó! Na ugye!

Szómágia rulez!
@TrueY: Valóban, bár Viktor azt mondta, hogy ne arra figyeljünk, mait mond, hanem arra, amit tesz!
Most akkor melyikre figyeljünk, amit mond a szájával (á lá Szijjártó Péter), vagy amit tesz?

index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/23/hetfon_korrigalnak_az_elsietett_torvenyt/
@Boli:

Tisztelt Boli!

Jobb, ha tőlem tudod, a tolvajkulcsot nem kulcsnak, hanem sperrhackni-nak nevezik.
Tehát szó nem van 2. kúcsról.

Tisztelettel:
anonymand
@TrueY:

Tisztelt TrueY!

Tévedsz.
Nem járulékot, hozzájárulást.
A járulék fejében mindig van szolgáltatás.

Tisztelettel:
anonymand
@anonymand: :) Merci! Mondaná a művelt amerikai...
Az általad említett eszköz (melyet csak az elnémetesedett területeken ismertek ilyen fedőnéven), Pártunk és Ormányunk eszköztárában elég aktív szerepet kapott mostanság. Állítólag ma sem nézi el a rendőr, ha ilyent talál valakinél, szóval el kéne venni ezektől a hülyegyerekektől is a játékszereiket!

Tisztelettel
Boli 8)
@Boli:

Tisztelt Boli!

Igen, valóban német jövevényszó. Ne feledd egy kis ideig Osztrák-Magyar monarchiaként léteztünk.
A társadalom fejletlenségére utal, hogy a zemberek még nem ismerték fel: tulajdonképpen a tolvajkulcs az elsődleges.
A Parlament épületébe a rendőrök nem nagyon járnak be, ha bemennének sem biztos, hogy felismernék az eszközt.
Be vagyunk kerítve rendesen.

Tisztelettel:
anonymand
@anonymand:

Tisztelt anonymand!

A Parlament épületében járkál néhány ilyen "sperrhackni", kétlábon, szabadon. Egyenlőre...

Tisztelettel:
Boli
@anonymand: Bocsibocsi! A lényeg, h 1 kulcsos adórendszer marad. Ne azt figyeljük, amit Ovi mond, hanem amit tesz. ;)
süti beállítások módosítása