Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.09.16. 05:21 Fabius

Akinek nincs pénze végtörleszteni, az annyit is ér!

Címkék: gazdaság fidesz devizahiteles mentés

Újabb fejezetekkel színesedett kormányunk Elő a Pénzt a Párnacihából! (!!!) programja. Eddig ugye ott tartottunk, hogy a fogyasztás felpörgetésére kiagyalt variációk elhasaltak, mire Szent Jobbja meggyőzte a Nagyfőnököt: ott van a lóvé, kisgazdám, csak megtakarít a toplákja, meg fizeti a hitelét belőle. De ha egyszer ezen túl van, lesz itt akkor belső fogyasztás felpörgés, hogy még a Zobama is csak pislogni fog, mint bantu törzsfőnök a műkorcsolyára: ez mi? Kedves Vezetőnk tudatáig mindebből csak az "ott a pénz" jutott el, és mivel a türelem nem erénye, máris kiötlötte a folyamat radikális felgyorsítását: elköltetjük velük azt a szánalmas maradékot! Mindenki törlesszen akkor is, ha ennek módja a hazai és nemzetközi joggal is ellentétes, ha az utolsó petákig ki kell is fizetni majd a bankokat ért kárt, ha a jogbiztonságtól pénzügyi stabilitásig mindent hazavágunk, és egyben eladósítjuk az országot. Igaz, ezzel a "szocialisták eladták a jövőnket" - mondókának lejár a szavatossága, de francba vele.

Mire ezt így átgondolta, maga is beleszeretett a lehetőségbe. Naná, agyában ott dudorgott a nóta: sej a mi frakciókat nehéz terhek sújtják, sej vissza lesz az váltva, az lesz a faszaság. Apró mangalicaszőr az árfolyam nyerészkedés vágytengerében Mesterházy Attila kezdeményezése, hogy a fix árfolyamos visszaváltó kánaán a képviselőkre ne vonatkozzon. Megfontoljuk! - mondta Lázár fancsali képpel, ( ezt majd akkor hiszem, ha már SkiccPali is aláírta, és nem esett be egy "váratlan" módosító az utolsó utáni pillanatban) mire Kósa Lajos zápfogából a csikorgatástól kipergett az aranytömés. És átgondolták, inkább kicsit sértődötten, mint alaposan:

- 180ft/chf; 250 ft/eur, 2ft/jpy árfolyamon végtörlesztheti minden magánszemély a jelzálog alapú devizahitelét.

- akik ezek fölött az árfolyamok fölött vették fel a hitelt, azokra a végtörlesztés nem vonatkozik.

- december 31-ig lehet lehet élni a lehetőséggel.

Én ugyan nem értek egyet egyáltalán a végtörlesztés lehetőségével, de azt azért megjegyzem: ezzel a határidővel a kormány megüzente a lehetőséggel élőknek:

- Akinek nincs pénze végtörleszteni, az annyit is ér.

Kész, punktum, nem érünk rá szarakodni, mikor az álom ott vár a sarkon túl. Mire megszavazzák és hatályba lép, még éppen lesz szűk három hónap, hogy felszaggassa a hiteles a párnacihát, összetapossa a malacperselyt, felszabadítsa a lekötött betétet, vagy legvégső esetben kunyeráló turnét szervezzen magának a rokonok-barátok érintésével. Én igazán arra leszek kíváncsi, hogy ki adja majd a nevét a törvényhez? Mert egyéni indítvány lesz, ehhez kétség nem fér, de ki-kik lesznek a bárányok, akik bevállalják egy tudottan jogellenes törvény nevük alatt elhíresülését? Szerintem nem járunk messze az igazságtól, ha Lázár János nevét feltételezzük az iromány alján. Egyrészt az ő hitelességének tökmindegy az Alkotmánybíróság jogköreinek magnyirbálása óta, másrészt elévülhetetlen rutint szerzett már a közvélemény általi keresztre feszítésben.

Mi történhet még vele azon kívül, hogy közeledtére a játékboltban reszketve zörögni kezdenek a nyelvnyújtó bádogkutya perselyek, és otthon a kis Boldi gyűjtőmalaca is demonstrációval várja?
Ugye, hogy semmi.
 

186 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr153230964

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lassan mondom, hogy mindenki értse 2011.09.16. 18:49:23

Még a Kedves Vezető, és magyar hangja Szájjárató Péter is.Nem lesznek megszorítások! A Nemzeti Hazudozás Kormánya drasztikus adócsökkentésekkel vet véget a megszorítások politikájának.Első lépésben drasztikusan csökkentettük az SZJA-t. Arról igazából n...

Trackback: Matolcsizmus: unortodox hülyeség vagy ortodox “okosság”? 2011.09.16. 14:18:57

Van az úgy, hogy az ember valami nagyon rosszat akar, hogy így kerülje el a még rosszabbat. Itt van rögtön ez a matolcsizmus, amelynek éppen most a devizahitelekről lett mondanivalója. De vajon miért?...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Cirbi: lassan személyleírást kapunk az egyetlen emberről, aki végtörleszthet. csak a nyertes neve hiányzik.
Érdekes még az ügyben, hogy az így legatyásított bankokat óccsóér' megveheti majd az a távolkeleti ország bankja, amelynek vezetői "további bátor lépésekre" buzdították kormányunkat a válság megoldása érdekében. Azután majd ha nekik nem tudod fizetni a hiteledet, mennyire lesz a töködre lépve ?
@CSENDES: de mondták már aznap este. de látom még mindig nem jártál utána: nem dec 31-ig kell végtörleszeni hanem az IGÉNYEKET kell dec 31-ig beadni a banknál. Óriási különbség amit ez a poszt valamiért (demagógia vagy egyszerűen hülye volt és semmit nem olvasott utána) összemos.
@Cirbi: Látod, tududnk mi, ha akarunk. Büszke lennék magunkra - és azt gondolom, nem minden alap nélkül - ha az újkori magyar történelem egyik legnagyobb és leginkább igzságért kiáltó megmozdulása érdekében mi, neten kommentelgető seggarcok is megtennénk, amit a hazánk és sortársaink elvárnak tőlünk. Azért, hogy rólunk is úgy emlékezzenek meg egyszer:

"Itt nyugszunk, vándor, vidd hírül a spártaiaknak,
Megcselekedtük, amit megkövetelt a haza."
@CSENDES: Amúgy el hiszem h 2.5 hónap volt, de ha jobban belegondolsz most ez nem fog ennyi időt igénybe venni. Alapból hitelt váltasz ki és ezt csak olyanok vehetik majd igénybe akik jól fizették eddig is. ergo a banknak nem kell olyan hosszú idő hogy elbírálja a devizahitelt kiváltó forinthitelt.
@room_101: tök az nem lesz, megesznek reggelire :D

A kínai kormány elkötelezett a viszonylag!!!!!!!! :D gyors gazdasági növekedés fenntartása és a hazai fogyasztás növelése mellett, ily módon segítve a világgazdaságot - hangsúlyozta a kínai kormányfő.

Kína és egyetlen más befektető sem vásárolhat "vakon" EU-beli adósságot, hacsak az EU-országok nem mutatnak több elkötelezettséget a reformok iránt, különben az adósságvásárlás csak meghosszabbítja a nehézségeiket - mondta szintén Dalianban Li Daokui (Li Tao-kui), a kínai jegybank tudományos tanácsadója.

"Nem a pénzhiány a legnagyobb baj. A világ jelenleg likviditásban úszik, billió és billió dolláros devizatartalékaik vannak különböző kormányoknak, amelyek készek befektetni. Ám látniuk kellene az egyértelmű elkötelezettséget és a gyakorlatias politikai programokat a közfinanszírozás, a jóléti rendszerek és a gazdaság szerkezeti átalakítására" - mondta a szakember.

index.hu/gazdasag/vilag/2011/09/14/kina_segitene_de_megvannak_a_feltetelei/
Nagyobb esélyt látok a Csányi-birodalom kiszélesedésére, mint kínai bankok térnyerésére idehaza.
kádár jános lábszár nélkül is most nevet valahol....
@CSENDES: Valóban nincs Mo.-n precedens jog... vagyis csak majdnem.
Ha jól tudom...

... amennyiben az LB nem kaszálja el a döntést, azt egyfajta iránymutatásként felhasználhatja más bíróság is, de nem lesz kötelező érvényű.

... amennyiben az LB nem kaszálja el, s egy másik tábla ellentétes döntést hoz, az LBtől kérhető egyfajta rendezés (nem emlékszem a pontos kifejezésre), ami már kötelező érvényű.

Szóval mondhatjuk, hogy nincs Mo.-n precedens jog... de egy kicsit mégis van.

Persze a jogi féléveim már régen voltak, s a bírósági ismerőseim is tévedhetnek.
@s: Na amit írtál azzal teljesen egyet tudok érteni, a fegyverkezésnek még nincs itt az ideje, remélem nem is fog eljönni, de ehhez az kell, hogy most össze tudjunk fogni, sok véleményben és értékben különbözöm pl. Szimától, Gyurcsánytól, de ami a jog és törvények álcájával történik velük, azok mellett nem tudok és akarok szótlanúl elmenni:

"Először a kommunistákért jöttek,
de nem szóltam, nem lévén kommunista.

Aztán a szakszervezeti tagokért jöttek,
de nem szóltam, nem lévén szakszervezeti tag.

Aztán a zsidókért jöttek,
de nem szóltam, nem lévén zsidó.

Amikor értem jöttek,
már nem volt, ki szóljon.

– Martin Niemöller atya (forrás, wikipedia)

Martin Niemöller egy lutheránus pap volt a múlt század ‘30-as éveinek Németországában. Eleinte – mint annyian mások – támogatta Hitler hatalomra jutását. Később viszont Hitler ellen fordult, de akkor más késő volt. Letartóztattatták, koncentrációs táborba zárták, és csak az előrenyomuló szövetséges erőknek köszönhette az életét.

Az idézetet elsősorban arra használják, hogy a politika felett való szemet hunyás (politikai apátia, nemtörődés) veszélyeire felhívják a figyelmet. Niemöller atya konkrétan a német értelmiségre célzott, ami nem hallatta hangját, amikor még talán nem lett volna késő Németországban. De én most nem teljesen ezért vettem elő az idézetet."
@TrueY: Ne adj nekik tippeket, mert még megtetszik a törpének, és megvalósítja.
@Cirbi: "fegyverkezésnek még nincs itt az ideje"

De, itt van. Hacsak máris el nem késtünk. Minden percért kár, most már tudhatja mindenki, hányadán állunk a politikával. A politizálás ideje elmúlt. Eljött a harc ideje.
élőben közvetítik a bejelentést, ki az akinek még a neve is stimmel, igy végtörleszthet, mentesítve magát a további szipolyozástól. ha tovább szükítenek, még a 150000-es alsó becslés sem jön össze, az megint egy öngól lesz, nem beszélve a felizgatott adósokról akik előtt megcsillantották néhány pillanatra a szabadulás lehetőségét.
Nagyon szeretném megérni, hogy Orbán neve mögött az olvashassam egyszer: ELÍTÉLT.
@Cirbi: "sokan el fogják adni a hiteles lakásukat, csak hogy törleszteni tudjanak, na most aztán jóárasan bevásárolhatnak a lakás maff..akarom mondani ingatlan befektetők ;)"

---
Na, ez az, amit abszolút nem értek - talán valaki majd elmagyarázza.:)

Ha hitelt veszel fel, és fedezetül a lakásodat kínálod, akkor arra jelzálogjog kerül, nem? Jelzáloggal meg - tudtommal - nem lehet eladni a lakást.

Ha erre jogilag lenne lehetőség, akkor a népek ezt korábban is megtehették volna ahelyett, hogy hagyják, hogy a bank elárverezze a fejük fölül a lakás 30%-os áron.

Jogászok, hogy van ez? :-o
@kicsijuti: Figyelj! Engem nem érdekel a kioktatósdid. Nincs hitelem, nem érdekel az állandó pikírt beszólogatásod. Azt gondolom, nekem nem kell utánajárnom.

Mondjuk a kormány.hu-n az alábbiak olvashatók szeptember 15-i tájékoztatóból:"Arra, hogy a lakáslízingesek is élhetnek-e majd a végtörlesztés lehetőségével, azt válaszolta, "ezt majd a végső javaslatból kell megtudni".

Mindez számomra azt jelenti, hogy nincsen még készen az a javaslat teljesen.
@DerWish: Az ún EBH az elvi jellegű döntések, amiktől eltérni érvényesen nem lehet. Ezért fontos, hogy LFB elé kerül.
@_Molly: Ha a zálogjogosult (pl. bank) hozzájárul, értékesíthető.
Nem igazán értek egyet a jajveszékelőkkel. A bankok csak a már garantált profitjuk miatt sírnak mert újra meg kell dolgozniuk érte. Nem hinném, hogy különösebben el fogja vinni az árfolyamokat a dolog, ugyanis nem kell devizára váltaniuk azonnal a kapott pénzt a bankoknak, ugyanis az ő hitelük futamideje nem fog automatikusan lejárni ezzel. Pozitív hatása is lehet a dolognak amiről senki nem beszél. Mivel likviditási helyzetük egy csapásra jelentősen javulni fog így a befolyt pénzektől függően felpörgetheti a hitelezést. Szóval a kormánynak inkább bővíteni kellene az akcióban részt vevők körét nem pedig szűkíteni. Véleményem szerint ezen a ponton mutatkozik meg, hogy igazándiból ez a történet nem a gazdasági észérvek mentén fogalmazódott meg...
@_Molly: Igen, igazad van, de lehet kavarni a bank-nak, pl. az OTP-nek, egy kis hátszéllel ;) Amúgy meg a pénzeseknek kedvez, pl. akinek több lakása van, de kp-ja az nincs.
@egyedi: "ez a korábbiakban miért nem jutott eszükbe, amikor a saját embereikre külön törvényeket alkottak? akkor miért nem volt egyenlőség?"

---
Ja-ja, én is nagyon kiakadtam, hogy Kálmán Olga erre nem kérdezett rá.

Ha olyan fene nagy egyenlőség van a képviselők és a többi "egyéb" ember között, hogy hogy a fenébe lehetséges, hogy

1.) A képviselők a határozott idejű szerződésük ellenére is kapnak végkielégítést;
2.) A képviselőknek a ciklus végén joguk van pénzben megváltani a 4 év alatt felgyűlt szabadságukat - a pórnéppel ezt vagy kivetetik kötelezően, vagy csak kiíratják velük, oszt annyi.
3.) A képviselőnők a szülés után a TELJES fizetésükkel maradhatnak otthon a gyerekkel, nem szarakodnak ők gyeddel meg gyessel
stb.
(Soroljam még?)

Nem lennék meglepve, ha a végtörlesztésre december végéig 74 képviselő és 15 egyéb fog majd jelentkezni. Remélem, készülnek majd statisztikák! :)
@kicsijuti:
Azt még áruld el tündérbogaram, hogy a forinthitelnek vajon mi lesz a fedezete ?
A már devizahitellel terhelt ingatlant ki fogja elfogadni ? Egy másik bank ? Megmondom, hogy ha adsz forintot, istenbiz kifizetem a másik bankot, lekerül a bejyegyzés az ingatlanról, és akkor majd Te kerülsz oda új bejegyzésként. Jaj, arról a fránya kötelező önerőről (30-40-50 %) megfeledkeztem, ami újabban kötelező.
Nos, honnan is lesz rá forinthitel ?
Jut eszembe, aki végtörleszt, az megteheti kamat-(és büntetés) mentesen, aki viszont fix árfolyamon törleszthet még 3 évig, az miért is fizet kamatos kamatot azután ? Kit is támogatunk akkor ?
A végtörlesztési terv mögött a kormány bölcsessége áll - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter"

inforadio.hu/hir/belfold/hir-456268

Na.Igen. Meg a Matolcsy bölcsessége) úgy mint a csodaváró gazdaságpolitikában is.

Én már ezt nem is hiszem le?!?
:))
Akinek még ennyi megjelent cikk, és leiródott komment után sem jön le kiket támogat a kormány a hitelesek mentegetési akciójával......
Hát! annak, arról már nincs is mit mondani.
:)))
Bocsánat.!! Nem is hiszem el.?!

Engem meg már totálisan megzavar, ez politika, az események.

:)))))))))))
@Gerbó: Igen, komolyan gondolom. Nem azt mondtam, hogy csak a mellényzsebükből előhúzzák, hanem ha valaki, akkor ők élni fognak ezzel a lehetőséggel, hitelfelvétel mellett. Bár itt már mondta valaki, hogy a mai tervezetben nem szerepelnek. De hiszem, ha látom a végső törvényt.
@ter123: A hozzád hasonló szerencsétlen hülyéknek miért az a rögeszméje hogy azok akik nem imádják tátott szájjal nyálcsorgatva a csúti tahót egyenlőek Gyurcsánnyal ??
Jól monta Zsíró, h akik érnek vmit, és nagyon kapaszkodnak (Hajdúbasa, Skodaturbó, vagy éppen Lendvay-bébi, és még sokan házon kívül), azokat nem szabad hagyni beleesni. Ők a színe-java, jövőnk záloga. Ha vki nem bízik bennük, tegyen panaszt Badai Gulágnál, a pofátlan végtörleszkedések 98%-os kivizsgálására, előremenőleges hatállyal. Kormánybiztosan intézkedni fog, hiszen senkit nem hagynak az út szélén. Ahhoz egyébként is út kellene ...

A poszt meg gyenge, elég lett volna a cím, abban minden benne van.
@Namely_Viz: őőő izééé, ha bajság van, ott a család, na meg a vagyonok nagy része, nem a saját nevükön van, csak néhány papír és eljő a kánaán /a többi csak paraszt vakítás, a hozzátartozókat még sem zárhatják ki a lehetőségből, hová is jutnánk:D/
@CSENDES: "Azt gondolom, nekem nem kell utánajárnom. " ez esetben ne kellene csodálkozni ha hülyeségeket írogatsz és kioktatnak...
@Cirbi: :)
Lassan ez az egész okafogyott: az új origós hír szerint már a hitelösszeg (5-10millió), a hátralék (30 napon túl nem lehet késedelmes), a hitelfedezet aránya (100%-hoz közeli nem lehet) is limitálva lesz: ha ez így marad, akkor úgysem veszi igénybe senki....
sgítséget kérnék! a felvett összeg 5-10guriga? vagy a duzzasztott? rosszul értem az ő szövegüket. a többivel nincs gondom
@glaci 0808: Nagyon jó a kérdés, de az origo cikk erre nem válaszol.
kezd hasonlítani az ec-pec-kimehecc kezdetű gyerekmondókához.kieséses körverseny. beszarás
most akkor melyik? szerintem meg bekaphatják, amíg le van gallyazva
@Namely_Viz: igen, már én is linkeltem, csak azt nem értem, minek belefutni ezekbe a pofonokba, tudom tudom: nem vak, csak bátor :D
@glaci 0808:
Talán még ők sem tudják pontosan.
Talán nem is véletlenül. :-)
@Gerbó: csak ennyit ér a történet.
"Gyurcsány is nagyot nyerhet, ha kiegyenlíti a hitelét. Akkor viszont Orbánt megüti a guta"

Komolyan azt hiszed, hogy van bárki értelmes ember, akinek ez rajtad és a sértődötten fröcsögő mszp-szavazókon kívül egyáltalán az eszébe jutott?

Lesz egy törvény, ami sok emberen segít egy igazságtalan helyzet megoldásában. Egyébként ha tudsz igazságosabbat, akkor mondd, aztán majd a képviselőd beadja indítványnak.
Ügyes.

Szép lassan azért kiderül, kik azok a szűk orbánimádó körbe tartozók, akik "megérdemlik" az előtörlesztés lehetőségét.

Azt azért mégse lehetett első körben a nagy plénum elé tárni, hogy a feltételek közé tartozik a fidesz párttagsági igazolvány, fideszes családtag, fideszes képviselő családtag, és a többi, aki "megérdemli", hogy ne kelljen tovább a bankok sarcát fizetnie.

A többi meg szopik, úgyis azokon vasalja be a bank a veszteségét.
@fda:

"Lesz egy törvény, ami sok emberen segít egy igazságtalan helyzet megoldásában. "

A hírek arról szólnak, hogy ezek egyre kevesebben vannak, de ez ne zavarjon a Gyurcsányozásban.

Éljen a Nemzeti Törp és az ő Devizahitelesmegsegítő Szent Jobbja.
@luciferko:
A kedvezményezettek köre eredetileg 150-300 ezer d.hiteles volt.
Nem lehet, hogy a folyamatos szűkítésnek az az oka, hogy ne lépjék túl a kitűzött célt :-)
@Behajtó70: te vagy undorító és az Ocsmány Viktorod, aki csak a gazdagokat akarja még inkább helyzetbe hozni bármi áron. És majd ha az EU elkaszálja ezt az agymenését is, akkor széttárja a kezeit és az éppen kormányon léévő kormány kénytelen lesz fizetni, mint a katonatiszt. De neki és a haverjainak már jó lesz addigra. Na ezért undorító, sőt aljas amit művel, mert jogvégzett emberként (?) tudnia kellen, hogy jogellenes amit csinálni akarnak.
@STX Joe: Neked is furcsa, hogy azután, hogy a nyomozásban résztvevő rendőrök vallomása semmis, mindegyik magára veszi? Hát nem hülyék?
@Joebacsi70: A forinthitelnek maga az adós a fedezete, mert bevezetjük az adósrabszolgaságot.
@orbánmentesítő: fideszes retorikával élve: sor kerül még arra is :)
@Cirbi: Ugye nem csodálkozol :) Péntek van itt az ideje egy újabb sortolásnak ;)
Remélem amikor ez a gennyes geci magyargyűlölő banda bukik lesz pár tucat akasztás.
@crashdummy: "Ne adj nekik tippeket..."

Ovi és csapata sokkal nagyobb baromságokat tudnak kitalálni, mint én. Nem vagyok akkora tehetség...
@orbánmentesítő: Tényleg nem, már arhíválom a tözsdei adatokat, igaz csak önszorgalomból, de hát én csak így, koca módra, figyelem a "mestereket" :D, de lehet még így is verem hozzáértésben a szentséges jobbot ;)
@Dráva Szabolcs:

2014 októberében önkormányzati választások.

2010-ben eljött az a sokak számára áldásos, de valójában komoly lelki és kommunikációs problémákkal járó időszak, mikor a nagyrészt fidesz érdekeltségű polgármesterek nem mondhatták többé, hogy a rohadt állam és a "Gyurcsányi kommunizmus" miatt nincs pénz óvodára, iskolára stb. Az meg mégiscsak ciki lett volna, ha vetykát kezdik ekézni, mert nem ad pénzt, pedig nem adott, sok változás nem történt az előző bandához képest. Pénz nyema, a fideszes önkormányzatok szinte mindegyike eladósodott svájcisapkában.
És lőn csoda, hirtelen lehet majd törleszteni, oszt a nép, az istenadta, jóságos, 2010-től jó helyre szavazó bégető tömeg nem azt nézi, hogy az önkormikat totálisan eladósította a fidesznyik siserehad, hanem azt fogja hallgatni a választások előtt, hogy az Isten teremtője megoldotta az önkormányzat eladósodottságának problémáját, eljött a Kánaán. A bégető tömeg meg nem foglalkozik továbbra sem a valósággal, a sokkal hosszabb távra forintban eladósodott vezetőségével, hanem ész nélkül, birkasorban rohan és a megfelelő helyre teszi az általa aláírásra is használt jelek egyikét.

És lőn boldogság, Alleluja, happy, no meg a többi, ami kell ahhoz, hogy vityus esetleges bukása után is meglegyen a megfelelő hatalom, és az ország tönkretételének további lehetősége az igazhitű fidesz komiszárok közreműködésével.
erre van pénz:

Ráerősít a kommunikációra a kormány - másfélmilliárd az ár
2011. szeptember 16., péntek 15:02 Domokos Erika
A kormány a kormányzati kommunikáció hatékonyságának növelése érdekében egységes szemléletű szakpolitikai és kommunikációs stratégiaalkotást, valamint egységes médiafigyelési és -elemzési rendszert vezet be. A feladatok ellátására közbeszerzési eljárásokat írt ki a fejlesztési tárca, a keret 1,5 milliárd forint.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/raerosit_a_kommunikaciora_a_kormany_masfelmilliard_az_ar.495727.html
hehe, pont rogánka, még csak nem is lézerjani :D

Devizahitelek végtörlesztése: benyújtotta Rogán a javaslatokat 2011.09.16 16:15Egyéni képviselői indítvány formájában ma benyújtotta Rogán Antal, az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának elnöke azokat a jogszabály-módosítási javaslatokat, melyek lehetővé teszik a devizahitelek kedvezményes végtörlesztését. Ezek egyelőre csak a felvételkori árfolyam és a hitelfedezet alapján szűkítik a jogosultak körét.
A legszebb az ez, meghatódtam, leigérte a szent jobb a csillagot is az égről, konkrétum egy szál se, kérdés, hogy ez mennyire nyugtatja meg a piacokat :D

Matolcsy: tartjuk magunkat a tervekhez 2011.09.16 16:21Tarjuk magunkat a Széll Kálmán-tervben, illetve a konvergenciaprogramban vállalt kiigazító tervekhez, sőt nem is elégszünk meg a jövő évre vállalt 550 milliárd forintos kiigazítással - hangsúlyozta Matolcsy. Ez nemcsak hogy meglesz, hanem összesen 750 milliárd forinttal javul Magyarország államháztartási egyenlege - jelentette be.
@CSENDES: "...nálunk nincs precedens jog, viszont születhet elvi jellegű bírósági döntés, amelytől érvényesen eltérni nem "
de el lehet térni, csak indoklási kötelezettség van.
@luciferko:
Könnyen lehet, hogy 2014-re a Kánaán igéretéből csak egy évenkénti Nap körüli társasút marad mindenkinek.
Az Országmentő Végtörlesztés is már csak egy még rágható gumicsont lesz lassan.
Bár az is lehet, hogy eleve az önkormik megsegítésére lett kitalálva, csak Amijanink beszélt hülyeséget egy hete.
Mit szóltok a 27% -os ÁFÁ-hoz ?
Felajánlok 200 forintot annak aki kiveri a szart a matolcsi nevű rühes kutyából!

10% mínuszban a tőzsde.

"KÖNYÖRGÖM AKASSZUK FEL !!!!!"
"27 százalékra emelik az áfát jövőre

...

A tárcavezető az áfaemelés mellett 750 millárd forintos kiigazítást jelentett be az eseményen, az eredetileg tervezett 550 milliárdos helyett. Matolcsy leszögezte: nem lesz jövőre recesszió.

A nemzetgazdasági miniszter közölte azt is, hogy emelik az egészségbiztosítási járulékot: a fõállású és társas vállalkozásoknál a minimálbér másfélszereséig kell majd egészségbiztosítási járulékot fizetni; a munkavállalói járulék 1 százalékpontot emelkedik. Matolcsy szerint az adóemelések az eltitkolt jövedelmekre vonatkoznak: tehát ez nem megszorítás. Jövőre a kormány kivezeti a félszuperbruttó és az adójóváírás rendszerét is."

100 ezer bruttónál kb. 9 ezerrel visz haza kevesebbet a delikvens, ahogy számolgattam.
Komolyan kérdezem az ide írogató orbánimdó rühes férgektől.
HOL VAN AZ A HATÁR AMIKOR TI IS FEL TUDJÁTOK FOGNI A KIBASZOTT VALÓSÁGOT ?????
Megint az élőmunka terheit növelik. Visszaszedik a kiesett 500 milliárd adóbevételt úgy, hogy most már az egész terhet a csórók viselik. Őket sújtja az ÁFA emelés is leginkább. Mindezt a semmiért. Elárulták a saját népüket, most már én is azt mondom.
"A csütörtökön megjelent Heti Válasz egy jól kereső banki alkalmazottat idéz, mint aki köszöni szépen az Orbán-kormány ajándékát. Ő az átlagosnál nagyobb, tízmillió forintos devizahitele előtörlesztésével 2,2 milliót nyerhet. Neki egyébként pont nem jelenthetett komoly gondot az erős svájci frank mellett megemelkedett törlesztőjének a kicsengetése, különben nem lenne most annyi megtakarítása, hogy előtörlesszen.

Döntően azon hitelfelvevőket segíti az Orbán-javaslat, akik már annak idején sem csupán pármilliós lakáskölcsönt vettek fel és amúgy is vannak megtakarításaik. Azokat, akiknek karrierje beérett, és ma már jól fizető állásban ülnek. És persze azokat, akiket a család és az ismerősök kisegítenek a végtörlesztés fedezetével. Közülük kevesen fogják elmulasztani a 20 százalékos árleszállítást. Nekik lesz is miből végtörleszteni.

Falnak vitt ország

Az egy összegben, saját erőből a hitelét letudni képes réteg banki becslések szerint a 4800-5000 milliárd forintra rúgó devizahitelállomány tíz százalékával hozható kapcsolatba. Szintén csak becslések szerint mindez 100-120 ezer szerződést érinthet."
Innen: hvg.hu/gazdasag/20110916_orbanviktor_matolcsygyorgy_vegtorlesztes_#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_9_16
@a szív fészkei:

Ugyanakkor 1,5%-os munkahelybővüléssel és 0,2%-os fogyasztásbővüléssel számol a jövő évi költségvetés. Önellentmondás. Nem gondoltam, hogy lehetséges még jobban összerondítani a gazdaság szerkezetét, pedig de.
@Husz_János_Puszita: Orbán Viktor azt üzente... Logikát ne keress benne, nemvolt és nem lesz - beteg, de sajnos a gyógyszereit sem szedi. Pedig állítólag teljes életet élhetne, ha beállítják rendesen nála a gyogyókat és azokat naponta bekapkodja.

Így most kéz a kézben őrülünk meg vele szolidarítva.
www.delmagyar.hu/belfold_hirek/matolcsy_27_szazalekos_afa_megszunik_az_adojovairas/2240451/?utm_source=hirkereso&utm_medium=feed&utm_campaign=hirkereso

Nekik mindez mindegy, fentebb idézett jól kereső banki alkalmazott majd elfogyasztja készségesen a számára feltálalt 2,2 milliót. Csak nem itthon.
fszm, én vagyok a pápa, ha ezek normálisak, ezek hót zihher, hogy gazdasági mohácsot akarnak, az eszem megáll.......

"Nem korlátozzák, inkább bővítik

Egy péntek délelőtti sajtóértesülés szerint a kormány fontólóra vette, hogy a végtörlesztésre jogosultak körét más módon is korlátozza, például az eredeti hitel nagysága, vagy a hátralékosság szerint. Giró-Szász András kormányszóvivő azonban közölte, hogy ilyen korlátozásra nem készül a kormány.

Sőt, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szavai szerint a kabinet vizsgálja a jogi lehetőségeket, hogy miként tudnák a végtörlesztés lehetőségét azokra is kiterjeszteni, akik fizetési nehézségeik miatt hitelükkel végrehajtási szakaszba kerülnek."

index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/16/parlament_elott_a_vegtorlesztes/
@STX Joe: Bocs, elfoglalt vagyok, csak most lett időm válaszolni. Egész konkrétan erre gondolt: 2011. évi XVI. törvény a 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggő elítélések orvoslásáról.
"... hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, illetve garázdaság miatti elítélések, továbbá a bíróság hatáskörébe tartozó rendzavarás, garázdaság és veszélyes fenyegetés szabálysértése elkövetésének megállapításai semmisnek tekintendők, amennyiben az elítélés vagy a megállapítás alapját kizárólag rendőri jelentés, illetőleg rendőri tanúvallomás képezte."

Nyilván nincs benne tételesen, hogy minden egyes rendőr minden alkalommal hazug. Viszont benne van, hogy a jogalkotó konkrétan leszarja, hogy melyik esetben mi történt valójában, a lényeg, hogy ha csak rendőr nyilatkozott egy adott ügyben, akkor az kuka -- merthogy a rendőr az már csak olyan, hogy nem lehet adni a szavára.
@orbánmentesítő: Ez nekem nem meglepetés, kb. ezt vártam tőlük 98 óta. Hogy így túlteljesítik az abnormát, az még tőlük is szép teljesítmény.

Jó is lesz ezzel bekerülni a történelemkönyvekbe.
"Szijjártó Péter egyértelműen kijelentette, hogy a Fidesz nem támogat olyan intézkedést, amely az emberek terheinek növekedésével járna. "Semmilyen adóemeléshez nem vagyunk hajlandóak asszisztálni, mert nem erről volt szó a választások előtt" - tette hozzá. Igaz, akkor még nem a miniszterelnök szóvivője volt, az idézet ugyanis 2006 júniusából származik.

Matolcsy György ma bejelentette: 27 százalékra emelik az általános áfakulcsot, megszűnik az adójóváírás és a félszuperbruttó, a munkavállalói egészségbiztosítási járulék egy százalékkal emelkedik."
Őőőőőőőőőőőő... Szép is! Komoly emberek, no meg hitelesek is! Tényleg! Komolyan!

Ismerőst idézve - "Miért nem bírta az anyja lenyelni inkább!?"

"Amikor az elmúlt hét évben az MSZP politikusai adócsökkentésről beszéltek, végül mindig adót emeltek - mutatott rá a Fidesz helyettes szóvivője, Cser-Palkovics András 2009-ben. Mint fogalmazott, a kormány nem más, mint politikai adócsalók gyülekezete, akiknek semmi sem szent.

Érdekes párhuzam, hogy akkor az áfaemeléstől várt többletbevételt krízisalapba helyezte volna az akkori kormány, most Matolcsy a 27 százalékos kulcstól várt többletbevételt országvédelmi alapba tenné.

Pedig Cser-Palkovics szerint "az ilyen intézkedésekből pontosan látszik ugyanis, hogy a krízisalappal a szocialisták valójában nem az általuk bajba juttatott embereken akarnak segíteni, hanem csak a választási pártkasszát töltik fel. Ha nem így lenne, akkor nem hoztak volna olyan megszorító intézkedéseket, amelyek éppen a legnehezebben élő embereket hozzák még kiszolgáltatottabb helyzetbe. Ilyen például az áfaemelés, és annak árnövelő hatása" - mondta 2009-ben a szóvivőhelyettes."

Kisköcsög naridroidokat komolyan kérem, legyenek szívesek már megvédeni agyatlan és szinte nem is hazug pártunkat és kormányunkat! Érvekkel és tényekkel... Seggarcok! :)
A Zemberek védőszentje a Blikkben nyilvánult meg, alászállva a fellegekből: www.origo.hu/itthon/20110916-belpolitika-orban-viktor-a-blikknek-minden-devizahiteles-elhet-a-megvaltas.html

Csak igyátok szavait, értünk dolgozik éjjel-nappal. Mondta.
@a szív fészkei: Wazze... Ekkora hiteltelen fosokat! Európában ilyen tetű és mazsola alakok irányíthatnak egy országot. Egyre kínosabbak ezek, mi meg egyre többet szívunk ezek miatt! Forintosítható egyre jobban a kár!
@Husz_János_Puszita: "Matolcsy leszögezte: nem lesz jövőre recesszió."

BRUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!

Hogy borulna rá egy kamionnyi Nazgul.
@gyilkos fűegér: Nem tudom az mi, de a trágyaszállító traktor is elég lenne! :))
@gyilkos fűegér: a nyerő lottót nem tudja véletlenül a hétvégére a kis zseni?
egész jó, kár hogy döglődik az oktatás, munkahely csak közmunka, óvóda ammyi mint a pelyva, megszorítás az nincs, tovább a megkezdett útun, rendületlenűl ELLLŐŐŐŐRRREEEE, tűzön vizen át, a kedvességes szentTEKINTETES vezényló tábornokkat és zrt-jével, egy az utunk....
Ja, és ez nem megszorítás! ... nem megszorítás! ... nem megszorítás! ... nem megszorítás!
@Boli:

Nem megszorítás, mert az eltitkolt jövedelmek járulékát emelik. Megmondta.
Itt van: "Matolcsy szerint az adóemelések az eltitkolt jövedelmekre vonatkoznak: tehát ez nem megszorítás."

Ő mondta személyesen.
@Husz_János_Puszita: Bizony! A legrosszabb, hogy ez a szerencsétlen komolyan is gondolja!!! Tényleg! Anyám... Melyik bolygón vagyok? Leginkább a Majmok Bolygójára emlékeztet!
@Boli:

Ha választani lehet, inkább a majmok.
@Husz_János_Puszita: Egyetértek, szerintem ott sokkal több tehetséges egyed van, no meg az IQ magasabban áll, mint ezeknél!
A banánról akkor még nem is beszéltem! :))
(Ezeknek a fartúró, népművészeti agyagedényeknek meg meghagyjuk a Nemzeti Együttműködés Rendszerét!)
@Boli: Ezeket a magyargyűlölő mocskos rühes férgeket egymás belé kell felakasztani.
A normális beszéd ideje lejárt.
HALÁL A TETVES ORBÁNRA ÉS BANDÁJÁRA !!!

Ráadásul most még kulturált és finom voltam.
@orbánmentesítő: Most képzeld el, ha nem ilyen finom lennél! :))
Mi ez a kotelezo napkozi a Hoffman Rozitol? Emlekszem lof..t se ert mar a cuciban sem. Errol is irhatna a blog.
@Boli: És még akkor a molylepke véleményét senki nem kérdezte!!!!
@orbánmentesítő: Pedig annál feleslegesebb és kártékonyabb jószágot nem nagyon ismerek, de síkraszállok a molylepke emberi méltóságáért!!!

Még se lehessen ide-odarángatni hasonlatként se ilyen megalázó helyzetekbe...
"A Szegedi Ítélőtábla a Partiscum XI. Takarékszövetkezet hatályos általános szerződési feltételeit (ászf) hatályon kívül helyezte, fél éve jogerős ítéletében három évre visszamenőleg minden szerződő fél vonatkozásában kimondta, hogy a Partiscum összes egyoldalú szerződésmódosítása tisztességtelen, ezért érvénytelen. A pénzintézet felülvizsgálati kérelemben támadta meg a jogerős döntést, de a Legfelsőbb Bíróság (L B) kedden elnapolta a döntést - jelentette az fn.hu tudósítója. Így egyelőre nem dőlt el, a Legfelsőbb Bíróság elfogadja-e a tábla döntését.

Ha igen, akkor az bírósági perek tömegeit indíthatja el azon bankok ellen, amelyek a válság okozta veszteségeket egyoldalú szerződésmódosításokkal és kamatemelésekkel az ügyfelekre hárították. A mai tárgyaláson az alperes védője is azzal érvelt, hogy nemcsak a pénzintézetek, hanem a közműcégek ellen is perek százai indulhatnak."
süti beállítások módosítása