Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.09.11. 05:34 Fabius

Semjén vadászat

Címkék: kdnp semjén zsolt vadászat

"A kutyától félek, a vértől hányok,
Mindig lenéztek engem a lányok.
Nem vagyok senki, űzöm a vadat,
Másoknak hajtok, mások hajtanak."

A kormánycirkusz végighaknizta az országot a héten Lovasberénytől Hajdúszoboszlón keresztül Kötcséig, megörvendeztetett minket tőzsde és forintbedőléssel, egykulcsos melletti szakadatlan kiállással, diplomás adóval, új választási és önkormányzati törvénytervezetekkel, van aki mégsem élvezi ezt az egészet. Egy Viktorpótlékot nem elégít ki a szimpla cipollaság, ő egészen másfajta izgalomra vágyik. Ő ölni akar. Figyelni, ahogy a sörétek becsapódnak a védett szalonka tollai közé, izgatottan szaladozni a leesett alaktalan tollkupac után tohonya, urbánus vadászkutya módra. Ilyenkor nem egy buta pótlék ő, akit azért tartanak, hogy legyen aki mellett a Kedves Vezető is intellektuelnek számít, nem. Ilyenkor ura ő életnek-halálnak. Fejben, legalábbis.

Nem is győzte kivárni, míg a két hittérítő elmondja a holdudvarnak milyen faszaságokat eszeltek ki ők a héten, hisz hajtotta a vére: inkább mondott le Vezetőjének és Jobbkezének beszédével egybekötött smúzpartiról, mint az Országos Vadásznapról. Naná, hisz ott otthon van végre, biztonságban, és hintheti magából az okosságokat, mint fejbőr beteg a lemezes korpát.

"Azt a célt tűztük magunk elé, hogy helyreállítjuk a magyar vadászat becsületét, és hathatós lépéseket teszünk a magyar vadászok vegzálásának megszüntetéséért." -kezdte majd az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökeként belecsapott az eredménylecsóba:

- módosítják a gazdasági reklámtevékenységről szóló jogszabályt, ami eddig büntette a vadászfegyvereket reklámozó vadászboltokat és újságokat. Szabad puska reklámot a nyomtatott sajtóba! Mert például dohányterméket sem lehet reklámozni, de skúló reklám nélkül meg élni nem lehet.

- elérték, hogy a 8 centiméter pengehosszúságú kések hordási tilalma a vadászokra ne vonatkozzon. Náluk egy vadásztőr nem fegyver, de mindenki másnál nyilván az.

- engedélyezték a vadhús forgalmazását a vadászatra jogosultak körében. Vagyis legálissá tették, amit eddig feketén csináltak.

- elérték a krotália (ezmiez, mi? katt) és a vadkísérő jegy árának csökkentését. Hallatlan is volt az a 100 ft/db ár amit kértek érte eddig. Pofátlanok.

- "az Országgyűlés őszi ülésszakán a büntető törvénykönyv módosításában az orvvadászat nevesítve lesz, akár szabadságvesztéssel is szankcionálva azt." - ezt speciel támogatom.

- tervezett változtatás, hogy a vadászok és az erdészek hivatalos személynek legyenek elismerve.

No, és itt álljunk meg egy szóra. Mivanmivan? Az erdészek hivatalos személyként elismerését se értem, és nem tartom indokoltnak, de ugyan mi a frásztól kerülne a mezítlábas vadász egy kalapba közjogilag az alkotmánybírókkal, parlamenti és önkormányzati képviselőkkel, kormánytagokkal, magával a miniszterelnök fényességes személyével, ombudsmanokkal, bírókkal, ügyészekkel, stb? Mi ezzel a cél? Az önjelölt nagyvadászt gatyába rázó nagyvadat innentől eljárás alá vonjátok hivatalos személy elleni erőszak kísérletéért? Na ne röhögtessetek!
- tervezik még a lőfegyverhez jutás könnyítését, mert egy bürokratikus romhalmaz az egész. Nyilván még egyszerűbbé kell tenni a rendszert, mert tarthatatlan állapot, hogy pl a pécsi lövöldöző ilyen bürokratikus állapotok mellett juthatott lőfegyverhez, nagyjából két pillanat alatt.

Semjén szerint tűrhetetlen, hogy a társadalom tipizál, és a vadászatot az "újgazdag puskás ember kedvtelésével azonosítja, azonban egyes visszatetsző jelenségeket nem lehet a vadászati kultúrával azonosítani." Kedves Pótviktor, erre talán minden oka megvan a társadalomnak. Akkor mindenképp, ha azt látja, neked, mint vadászati főszentnek is önmagad felé hajlik a pici kezed, nem kis mértékben, de a lapokban meg azt olvassa, hogy az Új Rend alatt is csak nem szent a védett madárrezervátum sem, és állami tulajdonban lévő, természetvédelmi területen vadásznak védett madarakra.

Ilyenkor persze se te és a gittegyleted nem vagytok sehol, se Illés Bonaparte Zozó sem száguld helyszínre megparancsolni a haladéktalan abbahagyást.
Esetleg az őszi ülésszakon lehetne ezzel bíbelődni egy kicsit a hivatalos személlyé nyilvánításért lobbizás helyett, nem gondolod? Persze csak akkor, ha a vadászat becsületének visszaállítása nem üres frázis, mert ebben az esetben erre nagyjából annyi esélyed van, mint szépen kimúlni az kettes söréttel mellbe lőtt szalonkának.
 

330 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr1003217218

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nagy a baj, nagyon nagy a baj! 2011.09.12. 19:27:17

Mondta a Kedves Vezető, de rögtön hozzátette, hogy Európában és nem Magyarországon. Mert nálunk hónapokon belül eljön a Kánaán! Az európaiaknak meg azt üzente: „Tetszettek volna fülkeforradalmat csinálni!” Mindenki kifizetheti a deviza...

Trackback: Judeo-kereszténység erkölcsi elítélése 2011.09.12. 10:50:49

 IGe harmadik prédikációja.A judeo-kereszténység erkölcsi elítélésének alapjai: 1. Amennyiben a bibliai judeo-keresztény Isten meghalt Jézusként, akkor végül is ez nem más, mint egy cirkuszi mutatvány. Mártíromságnak beállított öngyilkosság. - E...

Trackback: Matolcsy befáslizva, ennyi volt? 2011.09.11. 22:27:48

 Befáslizott jobb alkarral szállt ki páncélozott kisbuszából vasárnap Orbán Viktor a kötcsei Dobozy-kúria kapuja előtt. Ez akkor azt jelenti baj van a jobb kézzel, vagyis Matolcsyval!Két dolgot tehet egy ember a kezével vagy meggyógyítja vagy levá...

Trackback: Nagy az istenetek állatkertje! 2011.09.11. 11:25:44

Tűzvészkor sem verték ennyire félre a harangokat, mint most, mikor híveiket hívják a szokásos vasárnapi szeánszra. A tolerancia jegyében nem elég, hogy félreverem egyszer, á, legalább háromszor, hadd hivalkodjon, hogy minden rendes embernek itt a helye...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

még jó, hogy hatalomra kerültek így most mindegyik kiélheti gyermekkori álmát
ki stadionokat épít, ki vadakat terelő juhász lesz.mennyi beteljesületlen álom maradt volna, ha nincs ez a 2/3-ad. köszönjük FIDESZ, hogy segíthettünk.
Tisztelt Fabius!

Vagy kimaradt egy igen fontos dolog, vagy csak Te feledkeztél meg róla.
El kellene törölni a kilövési tilalmat. Egész évre.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: ha nem lenne világos, az ilyen kapitális....
Igazából eddig azt hittem, hogy a vadászat valami vidéki sznobéria.

Nem gondoltam, hogy szabadságharca lesz, mint a pálinkafőzésnek.
Nyolc év alatt szenvedélyükké vált a levadászás.
Semjén abban is élen járt.
Az ilyen semmilyen Zsoltok miatt tart ott az ország ahol van. Ez a semmit fel nem mutató, urakat utánzó alkoholista és szadista hajlamokkal rendelkező se..nyaló mindenre képes, hogy kéjes vágyait kiélhesse. A vadászat öncélú gyilkolás. Inkább azzal foglalkozna a képviselőnek nevezett léhűtő, hogy munkahelyek legyenek, Magyarországon ne legyen éhező gyerek, se hajléktalan, se az elárverezés miatt utcára kényszerülő, és ne minimálbérért dolgozzanak rabszolgák, mert ebből ugye nem képzeli senki hogy meg lehet élni. Míg ez az álszent majom vadászik, addig más éhezik, de őt ez nem érdekli, mert az adófizetők pénzéből munka nélkül milliomos. Remélem elsöpri majd az őszi szél a szemetet.
Milyen "jó" ,hogy ilyen dolgokra is jut idő ,mert akkor úgy tűnik,hogy minden rendben van az országban.
A vadászat olyan sport, amit a nép választott képviselői útján gyakorol...
Semjén szerint tűrhetetlen, hogy a társadalom tipizál, és a vadászatot az "újgazdag puskás ember kedvtelésével azonosítja,

Mit is mondtak a fiúk, mikor Dr Bárándy György (MSZP) volt igazságügyi miniszternek vadászbalesete volt?
(Akit megrugott a puska)
Emlékeztek? A vadkan....! Zrínyi.
Bízzunk a vadkanokban!
@szemiramis:
"A vadászat öncélú gyilkolás."

Nem egészen. A vadászat egy szakma, a sportot ki kellene belőle tiltani. Ha Semlyén vadászgatni akar, hagyja ott a parlamentet és jelentkezzen munkára valamelyik erdészethez. A vadászok nem öncélúan lövöldöznek, hanem az ember és az állatok együttélését szabályozzák, az állatok sérelmére.
@jill.w.: Az a baj, hogy a rosszembereket a vadkan is kerüli.
@nu pagagyí: Miért lenne öncélú ?

Forgalmazzák a vadhúst.
Ehhez jó, ha előbb lelövik a vadat.
Hogy nézne már ki, ha futtában adnák el.
@Whistler anyja: Hát ezaz. Ezentúl a húsáért fogják lőni a vadat. Jobb mint a vizes bontott csirke.
@szemiramis:

Tisztelt szemiramis!

"A vadászat öncélú gyilkolás." - ez így, nem egészen igaz.
Szolgálhatja egy közösség érdekét, csak a célszemélyt kell helyesen meghatározni...

Tisztelettel:
anonymand
Érdemes blogot írnod olyasmiről, amihez nem értesz. Mi vezérel tehát?? A gyűlölet.
Gratulálok. Senki vagy.
Megnézném ahogy kizsigerelsz egy kapitális szarvast egy 7,5 cm-es bicskával.
A többi hülyeségedről nem is beszélve.
Akit a tehén mészárlása nem zavar de a vadkané igen, az álszent hülye. Nincs vadon már sehol, ezeket a vadakat etetik, számontartják, pont mint egy házi állatot. Limitálják az egyedszámot, hogy ne fogyjanak el, de ne is okozzanak túl nagy vadkárt a vetésekben. Az erdész pedig nem egy gazdag milliárdos, ahogy te lefestenéd. Naponta küzdenek az erdőt írtó tolvajokkal, avadorzókkal. Annyi védelmet megérdemelnek talán, mint egy matektanár? A fegyver törvény pedig igenis romhalmaz. Olyan elmebeteg, felesleges szabályozása van a fegyver szállításának, hogy sehol a világon nincs hasonló. Egy gyilkosnak mindegy, csak a normális vadászokat teszik ki értelemetlen adminisztrációnak. Az már csak finomság, hogy olyan barom írta, akinek halvány segéd fogalma sincs a fegyverekről. Komolytalan az előágyszános fegyvereket "pumpás"-nak nevezni. Ez a semmirekellő valami Rambó filmekből tájékozódott??
De közben rájövök újra meg újra, hogy tök mindegy mit írok, téged nem a normalitás érdekel, csak a rombolás, ahhoz meg nem kellek. Jó munkát.
@Kalmár: Te lennél az új vadászati törvény kedvezményezettje? Vadászéknál ez a stílus kötelező, vagy szabadon választott?
Semjén nem hivatásos vadász ő "sportoló", kéjjel ől, nem csak parancsra.
@Kalmár:

Tisztelt Kalmár!

"Megnézném ahogy kizsigerelsz egy kapitális szarvast egy 7,5 cm-es bicskával." - a posztolónak esze ágában nincs kapitális zsigerelni. Alkalma sem lehet rá, hiszen, már csak az ár miatt is, ez valószínűleg valamely közmunkásnak lehet probléma.

Amúgy: javaslom ha ilyen gyatra a szövegértésed, ne olvassál posztokat.
Továbbá: a törvény ugyan fegyver, de a fegyver nem törvény, tehát magvas véleményedet gondolom a fegyvertörvényről vetetted ide.
Amorózó, avadorzó két szép iker a szaunában, vagy faunában, döntsd el te, hogy hol...
Azt meg. hogy sápadt a segéd, vasárnap lévén jelentsd az ügyeleten. Segédfogalom. Nem?
Egyáltalán nem mindegy, hogy mit írsz, azt csak Te úgy gondolod, hogy mindegy.

Hozzáértésemet bizonyítandó (mert Te is említést teszel az előágyszános-ról) mindenkinek felhívom a figyelmét, hogy a óka ravasz, amivel a fegyvert működésbe hozzuk, az elsütő billentyű!

Tisztelettel:
anonymand
Na másnál is kiverte e biztosítékot a rövidlátóan hunyorgó Pampalíni? :-D Kívánom minden kedvezményezettjének, hogy ő álljon a magaslesen puskával - előlágyszánossal vagy bármilyennel - és lődözzön kedvére bármire, ami mozog. Kicsit megnőne a balesetisek - a gaz elvándorlók ugyebár - forgalma a tájékon...

Másikon, mikor ezt megemlítettem - a kötcsei kéjmámor mellé halmozva az élveket - írtam a Kukuxumu baszk cég trikójáról, amit szeretettel ajánlok a négyszeműnek mindennapi viselésre. (kiterített, egymás mellet felhalmozott vadászok tetemén pózol a büszkén a bika.)

Láttuk milyen felelősségteljes vadász az agyonajnározott, mártírrá csiholt Stohl az x számú lődöző szerszámával. Képzelem, alkohol- és kokainmámorban mennyire megbízható az észlelése egy átmulatott éjszaka után ott a magaslesen... Kár, hogy Semjén nem járt arra, mint Bicska Maxi. Lehet, hogy ez aljas előítélet, de ha csak ilyenekről, meg az annobeli Czinege ettársos vadászatokról hallani.

Igen, Hofi is vadászott, nem is értettem ezt a vonását sajnos. Mi a jó életek kiolltásában - még ha a terméseztbeni egyensúly fenntartása is a cél? Aki hétvégén megy ki - á nem ölni, csak jó levegőt, csendet szimmantani, naná hogy - az éppen figyel erre? Nemcsak a halálosztogatása az adrenalinnövelője? Szegényes élvezet számomra. Igen, a húsevők megöletik a tehenet, disznót, csirkét - én is épp töltöttet gyártok - de ha ilyen lett az ember felépítése, hogy rászokott valamikor, akkor ez van. (halálukig meg lehetőleg legyen normális életük, ez már Eu-előírás is.)

De vadhúsra azért nem kell állandóan rácuppanni és igenis úri sport, mert a fegyverek nem lehetnek két fillérbe kerülők, engedéllyel, tőrökkel, mifenével, - dzsipről ne is beszéljünk - együtt. Ez vagyonfitogtatás a javából, természetes, hogy Semjén ezeknek a pénzeseknek a seggét nyalja, nem a hivatásos erdőkerülőkét.

Igen, fegyverhez tényleg mennyire nehéz jutni, felhábnorító! Volt az origon egy női blogon fél évvel ezelőtt nagy vita ezen: akkor több, rendőrként, katonaként dolgozó pasi (amúgy apukák) beírta, hogy amíg ilyen frusztrált a magyar társadalom, amíg ennyire nincs kultúrája ennek itthon, amíg egy kis közlekedési gikszer: kié a parkoló, előzés mg vagy nem adása, stb. is sokszor vérbefordul, (láttam én már a Belváros kellős közepén ásóval egymásnak rontani parkolás miatt autósokat), addig megkönnyíteni komoly pszichikai ellenőrzés és továbbképzés nélkül a lőfegyverhezjutást, őrület. Vadásztőr dettó, klassz, hogy szériatartozék lesz a farzsebben, mint a nyeles fésű...
Amúgy szerintem a kép most nem stimmt: ha Semjént pucér csöcsökkel lehetne karbantartani, nem ez lenne élete főélménye, hogy szalonkákat trancsíroztat.

Mást kéne csaliból neki furnérból kivágva mutogatni.
@a szív fészkei: csak nem pedofil a drága azokban a feszesseggű alpakka öltönyeiben amit a dobálósban talált hahahaha
@Rodeo36: Nem tudom, de nem érzem azt, hogy érdekelné különösebben a szépnem. Hogy mi köti le, azt láttuk már felvillanásaikor kb... A holt dolgok: Jézus a kereszten, szalonka lelőve, stb..
@a szív fészkei: ennek alapján a "töltött semjén" vagy "rostonsűltrogán" "tejbepácoltstohlbuci" az normális kaja...kukuxumuxu meg éljen sokáig...tudod a medvék honlapján is másként néz ki a nagy kövér medve a dús bundájával hahahaha minden vadászból vad lesz egyszer ez a törvény...adrenalin és a lehető legjobb kapcsolattartási lehetőség meg kiépítés ki fogja egy fél liter Unicum után azt mondani a másiknak amikor a szalmán felébrednek egymást átölelve hogy nem is ismerlek jenő hahahahaha
tisztelet!egyszer egy barátom elvitt vadászni, remélve ezzel lezárhat egy hosszú vitát és meggyőz ennek a sportnak a szépségéről. nem sikerült. nem hiszem el, hogy ez most napirendren, a helyén lenne. tényleg nincs komolyabb megoldandó feladat? megérkeztünk?
@nu pagagyí: Nem értek egyet, a természet megoldja a kiválasztódást. Persze a nagybetűs ember már mindent tönkre tett. Ketté kell választani az erdész-vadászt, aki ritkítja a v adat, és ezt a semmirekellő, magát ezzel arisztokratának képzelő beteges kéjenceket.
Az állatok is kapjanak fegyvert! Egyenlő esélyt mindenkinek!
@Rodeo36: Nem mondom, hogy rögvest meg is akarná toszni a halottakat, de hogy keresi a társaságukat, az látszik. Ha állatnak, akkor annak. Pláne stüszikalpagos fővadászként, az olyan elegáns is a szemében.

Ölelgesse szalmán a Semjént, aki erre rá van szorulva. :-DDDDDDD Bármelyik vadkan potensebb és szebb nála, nem?
@nu pagagyí: Pontosan!!! Meg kis Semjén-portrékat a mellényzsebükbe, ne tévedjenek már el a sűrűben.
@nu pagagyí:

Tisztelt nu pagagyi!

Soroljam név szerint, hánynak van?

Tisztelettel:
anonymand
@anonymand: Az igazi négy-, kétlábúak súlyos sértésként élnék meg ezt a névsort.
@Kalmár: Dehát én most is kb. 20 centis késsel vágom a kenyeret. Ki nem szarja le, hogy olyan felszereléssel mész vadászni, mint a Rambó3?
Isten biztos nagyon szereti, amikor az egyik farizeus ártatlan állatokat végez ki hobbiból. És persze kizárólag azért, hogy túl ne szaporodjon a buta vadállomány, nem élvezetből...
Legalább néha csinálnának valami jót, de én egyet sem tudnék felhozni a védelmükben.
@anonymand: Baszod, ez olyan zagyva fos, hogy akármit szedsz, fejezd be sürgőssen. Amorozó? mi van???
Ráadásul te okoskodsz a szövegértéssel?
A vadásznak nem azért kell nagyobb kés mert harcolni akar vagy különcködni. Munkaeszköz, tényleg nem érted?
Tényleg.
@Sörgőz: Jelenleg a törvény. Közterületen nem lehet nálad az a konyhakés. Egy vadásznak mostantól nem kell rejtegetni a zsigerelő kést. Baromság volt.
@nu pagagyí: Akarsz mondani is valamit, vagy csak az epét engeded le?
@Kalmár: Ugye a pacsirtákat, a szalonkákat is számon tartják az erdészek, vadászok? Darabra pontosan tudják, hogy mennyi van belőlük?
@a szív fészkei: pláne, ha kemény és hosszú az "agyara" hahahahaha ez az egész, mint szemirámisz írja: a vadászat egy öncélú gyilkolás hülye perverz állatoknak akik vadásznak hívják magukat...az igaz, hogy a friss vadnyúlpörkölt vörösborban vagy friss zsenge őzsült sokkal jobb, mint a bontott csirke és a csirkefarhát száraz kenyérrel dehát a vadtenyésztést is fel kellene futtatni előbb, hogy legyen elég vad és ne a kövérsemmilyenzsoltot kelljen levadászni és csinálni belőle finom szamárpörköltet vagy nyársonkiforgatottökörsültet...sok áfonyábval és birsalmával meg sok sok fokhagyma és szegedi pirossal na hagylak .... azért a cikk elején az első bekezdés megérdemel egy Irodalmi Nobel-t? nemde a "kormánycirkusz körbehaknizta a héten az országot" és a Galaxis Eszének meggebedt a jobbkeze viszont a petya ott volt szorosan megette a lakozott fejivel és feltolta a seggénél fogva a a lépcsőn valami nagyon közeli viszonyuk lehet és a két délceg huszonéves testőr azokon meg osztoznak a petya meg a Galaxis Esze? mekkora pisztolyok vannak ott elrejtve? jó közelálltak hogy semmi se maradjon kinn....
@Kalmár: Dehát te nem közterületen vadászol, vagy nem?
@a szív fészkei: vigyázz a "nekrofilia" és a halottak megértése nem azonos dolgok...az "IFÁ" azt tanítja: "mortero" akinek közvetlen kapcsolata van a szellemvilággal azaz a már megboldogúltakkal -test nélküliek- akik még őrzik korábbi személyiségüket de már sokkal magasabb régiókban és végtelen hatalommal...nem ide való de akkor tudod, hogy mire (és "kire") utalok?
@Kalmár: Elhiszem, hogy a vadásznak (az igazinak) munkaeszköze a kés. Arra azért befizetnék, amikor Semjén és a többi úri vadász épp kibelez egy vaddisznót vagy szarvast.
A kapitális vadat meg nem szokták kilőni, csak a hitvány, beteg jószágot. A gének miatt, de lehet ezt nem tudod, hiszen nem lehet mindenki biológus.
@Kicsi Kacsa: Amúgy is idegesítőek, csipognak, csapkodnak a szárnyaikkal, pusztítják a kellemetlen rovarokat és kavarják a levegőt. Szép is, amikor agyament olasz vadászok hűtőtáskákat tömnek meg ilyen pici tetemekkel. Mert nincs más ehető a sifonérjukban, csak azok a törékeny kis madarak, naná.

Ezért kellett az ellenük keményen fellépő, nemzetközileg elismert és szakembert hirszerzo.hu/belfold/20110418_miniszteriumi_osztalyvezetois kicsinálni és elküldeni.

Szegény vadász, nem vihette mindenhová magával a miskárolóját! Ó istenem! A kőműves meg hurcolhassa bárhová a bazi nagy kalapácsát, sebész a szikéjét, hisz bármikor kellhet nekik is!
Ha én megveszem azt a konyhakést mondjuk a teszkóban, nem tűzöm a gatyakorcba, hanem becsomagolva hazaviszem. Ha vadász vagyok, és az erdőben lődözhetek lézerágyuval, akkor nem viszem magammal a derékszíjamon bevásárlás közben, hanem szépen elzárom otthon a páncélszekrényben.
Ezzel eddig sem volt gond.
@Kicsi Kacsa: Kapitálist is kilőnék ezek, hogy ott pöffeszkedhessenek a hulláján. Az agancsából meg ízléses csillár készülhet. Semjén-trend. Blöááááááá. Lóghatna rajta, több haszna lenne, mutatná a széljárását, ha nyitva az ablak.
@a szív fészkei: Igen, egy szalonkához kell is 20 centis pengéjű zsigerelőkés. Anélkül el se indulnak ezek a becsületes, rendes olasz vadászok.
@a szív fészkei: Rossz a ragozás: Kapitálist is kilÖVIK ezek
@Rodeo36: Nekrofil az közösül a halottal, nem? [..]"Az 55 éves férfi két dologért bolondul: a drogokért és a hullákért. Egy ritka betegség, a nekrofília rabja, és egy kevésbé ritkáé, a drogfüggőségé. Kenneth Douglas nem is véletlenül vállalt munkát abban a hullaházban, ahol 16 éven keresztül gyalázta meg a holttesteket, ittas és kábítószeres állapotban. A férfi 1976-1992 között dolgozott a Hamilton megyei hullaházban, ahol az éjszakai műszak vezetőjeként bőven volt alkalma kiélni beteges vágyait a fiatal női hullákon." (http://www.harmonet.hu/showbiznisz/19702-dobbenet!-hullahazbol-bortonbe-kerul-a-nekrofil-drogkereskedo!.html)

Igen, mondják ezoék, hogy a halott lelke majd 15 napig még itt kering a köztes létben. Van,amelyik fel sem fogja, hogy meghalt.
@Kicsi Kacsa: Igazad van. Sőt főleg azt, azzal lehet dicsekedni.
Így jó a link a kirúgott Rodics Katalinról (ő is áldozata ennek a hülyének): hvg.hu/itthon/20110418_semjen_zsolt_kornyeeztvedelmi
Ebben azért az a szomorú, hogy mindig is a hatalmon levő politikusok kedvenc sportja volt a vadászat (Rákositól Semjénig, de előtte is, már vagy 1000 éve sem a szegény paraszt kedvtelése volt, sőt vadorzásért akár az életükkel is fizethettek). Az elkövetkező állami hatalmasok nem fognak változtatni ezeken a törvényeken, sőt még jobban a maguk kedvére fogják megírni.

Meneküljön minden szarvas, őz, vaddisznó, énekesmadár, mert különben még hírmondó sem marad belőlük.
Na még egy, aztán továbbállok:

A falunkban elszaporodtak a rókák, nyestek. Igazán jöhetne Semjén és lelőhetné ezeket az állatokat.
Ja, nincs agancsuk? Nem lehet velük dicsekedni?

Milyen érdekes...
Eszembe jutott egy régi vicc:

A nagy vadász hazatér Afrikából és élménybeszámolót tart:
-És lőttem 3 elefántot, 5 oroszlánt, 7 zebrát meg 4 noplizt.
-Mit? Milyen állat az a nopliz?
-Hát, olyan sötétbarna, két lábon ugrál és azt üvölti, hogy nó plíz!
@Kalmár:
Tisztelt Kalmár!

Idézek abból, amire reagáltam:
"Naponta küzdenek az erdőt írtó tolvajokkal, avadorzókkal."
"A fegyver törvény pedig igenis romhalmaz."
"Az már csak finomság, hogy olyan barom írta, akinek halvány segéd fogalma sincs a fegyverekről."

Én is gyakran melléütök, de ez egy kicsit sok volt.
Sőt bejegyzésemben a rókának hiányzott az eleje.

"Baszod, ez olyan zagyva fos,"... - igen, amiket írtál, pontos jellemzése.

Már vettem be szilvát, nincs is elütés, mint látod.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: nem írt, hanem irt
nem avadorzó, hanem a vadorzó
nem A fegyver törvény, hanem a fegyvertörvény
nem segéd fogalma, hanem segédfogalma
A szövegértéseddel most nem foglalkozom, mert rengeteg időbe tellene, mire részletezném, hogy mit is nem értesz. Maradjunk annyiban (röviden): semmit.
@Kalmár:

Inkább vagyok senki, mint a Semjén seggéből előbányászott előjogoktól magát valakinek álmodó fotel-Kittenberger.

Az erdészekkel és a vadgazdálkodással semmi bajom. Az olyan sportvadászokkal van, akiknek akkora teher még a 100 ft/db árú krotália is, hogy lobbizni kell az árcsökkentésért. Azokkal, akiktől a feketepiacon megvehetek orrszarvú tülöktől bíbic taréjig bármit egy félóra alatt. Meg az olyanokkal, akik állami területen is védett fajokra vadásznak a környezetvédelmi hivatal, Semjén és Illés Zozó asszitálásával.

Amíg csak pofázással akarjátok a vadászat becsületét visszaállítani, addig nyugodtan elmehettek a picsába Semjénnel az élen.
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=469809&referer_id=friss
a törpe levelet írt Obama-nak már 10 éve útálják mint az útálatos kép a zsidótemplomban...mit kapaszkodik, már ismerik és leszarják, nem oszt nem szoroz, nem létezik számukra egy NULLA vagy dupla 00
Vajon miért járnak hozzánk a külföldi vadászok?
Nem, nem (csak) azért, mert itt olcsón tudnak lövöldözni, hanem azért, mert a saját anyaországukban igen szigorúak a vadászati törvények. Mert a hanyatló nyugaton vigyáznak a vadra is.
Pont ugyanúgy, mint a fenyőfáikra, tölgyeikre. Ezért viszik innen meg Erdélyből a fenyőt vagonszám.
Hosszútávon sokkal olcsóbb más ország erdejét, vadját kiirtani, mint a sajátjukét. Egészségesebb is. Persze az ő szempontjukból.
A posztban linkelt ügy nem semmi ügy. Pontosabban olyan jellemzően mutyimagyaros. Ezt a vadászházat nem akarja dózerrel eltúratni Illés?

Ja, Kalmárnak meg a többi díszfasznak legközelebb fölveszem videóra mit művelnek az ilyen prominens kocavadászok félrészegen behugyozva. Úgyis kibaszottul unom már, hogy alig lehet a sok zakkant agyú faroktól normális, fegyvertelen csoportot biztonságosan fölvinni vadlesre.
@néma bárány: mikor filmezed? fel a youtube-ra és addig is rájuk uszítani egy jókora vadkant amikor éppen körülhugyozzák egymást és nem találják a bögyörőt hahahahaha
@anonymand: Elég lenne az ivartalanítás.
@néma bárány: ezek is ugyanolyan seggfejek mint a Dick Cheney aki -részegen vagy csak hülyén, mindegy- a legjobb barátját lőtte fejbe közvetlen közelről, még jó, hogy meg tudták menteni... a tömjén meg a reverendájába rejti a szalonkát vagy vaddisznót összekeveri Dezsővel a törpe házigyesznójával és meg akarja vakargatni a tökei alatt, hátha dorombol
Húúúú...

index.hu/bulvar/2011/09/11/fennakadt_az_almafan_a_reszeg_javorszarvas/

Ez állat lehetett! :))
Bár TömjénSemjén pajti - a fair play jegyében - szerintem simán közelről fejbe lőtte volna.
Csak a miheztartás végett.

Pedig micsoda buli lehet az almafán csüngő jávorszarvas... Mármint egy kultúrországban! :))
@Boli: akkor te nem láttad a híres filmet -több mint egy óra- Afrikában készült amikor egy bizonyos gyümölcs megérik és lehullik tonnaszámra az állatok felzabálják és berúgnak mert teljesen alkoholtartalmú, orrszarvútól elefántig meg a többi állatig mindegyik berúg mint az állat!!!!!!!!!! és az is le van filmezve amikor másnaposan próbálnak felkelni, az egész egy nagy folyó közelében van amikor mennek a folyóhoz, hogy az égő poklot oltsák akkor történnek a mókák a vaddisznó beleseik a vízbe és össze vissza csúszkálnak...keresd meg nem fogod elfelejteni soha
@Boli: a kedvencem az, amikor a majom ül a folyóparton kétségbeesve és rakja a fejére a vizes lapuleveleket...na ilyen lehet a tömjén elvtárs is amikor "ráhajt"
@Rodeo36: Végre újra itt...
Szóval ezt?
www.youtube.com/watch?v=4mvXB5U6lKk
1.45-től makesz nagyon...
3.17 The Day After :(

Sivatagi Show volt a címe! :)
@Boli: és az megvan, amikor a (talán "Az istenek a fejükre estek"-ben) a kissrác fakéreggel magasítja magát, hogy a hiénák nagyobbnak lássák és ne merjék megtámadni?

És hogy miért is ez jutott eszembe erről a posztról?
@Fabius: abban azért Kalmárnak igaza van, hogy a jelen hatályos fegyvertörvény -- minden utólagos faragásával együtt -- egy vicc. Más kérdés, hogy én sportlövészként csak irigykedhetem még a vadászokra is.
És abban is igaza van, ha amiatt durcizik, amiért néhány igazi masszív szarember hobbivadász alapján ítélik meg és el a teljes vadásztársadalmat.
Van nekem egy sógorom. Vadász ( is)=( van vadászvizsgája ). Európa -bajnok és világbajnoki ezüstérmes futóvad-lövésben. Vagy ezerszeres magyar bajnok csapatban és egyéniben. Sok-sok éve hívják vadászni. Nem jár. A "seregben" mesterlövész volt, de csak céltáblára kellett lőnie. Lehet, hogy fel sem vennék a KDNP-be ?...
@Boli: kösz! annak idején a National Geografic hozta, majd moziban is ment
@Dödölle: Talán nem is hiszed, de a sógoros történeted egy apró részlete remekül jellemzi a mindenkori magyar felsővezetés évtizedekre visszamenő idióta viszonyát az egész fegyveres témához. Erre gondolok, itt:
"A >>seregben<< mesterlövész volt, de csak céltáblára kellett lőnie."
Én is hasonlóan indultam, amíg ki nem derült, hogy nálunk a Dragunovra kizárólag jobbkezes optika létezik. Nna mindegy, lettem helyette távtömeggyilkos aknavetős, nem érdekes.

Amire utalni akarok: a sógorodat kiképezték az egyetlen harcászati módszerhez, aminek alapvető része, hogy meglehetős közelről látja azt az embert, akit kifejezetten azért nézeget, mert pár másodperc múlva meg fogja ölni. Soha, senkitől nem hallottam, hogy akár csak egyetlen alkalommal is kivitték volna őket vadászatra, ellenőrizendő, hogy képes-e egyáltalán élő célpontra tüzelni. És akkor még hol vagyunk attól a stressztől, hogy esetleg a célpontnak is van puskája.

Mellékszál: háborús beszámolók alapján a mesterlövészek gyakran eszetlen kockázatot vállaltak azért, hogy az áldozatról leszedhessék a dögcédulát, ilyetén módon is bizonyítva a sikeres lövést.
hát én nem egészen értem meg szeretni sem szeretem őt, de szerintem arra gondolt hogy a hivatásos vadász legyen hivatalos személy ami nem jó de lehetne közfeladatot ellátó mint az ellenőr és akkor már védett, mert hát jár erdőn mezőn sokat lát baja lehet stb.
@9mmPara:
Nos, ő néha-néha volt vadászni, hajtóként is, vadászként is, de "nem kenyere" ( magyarul: nincs oda érte, soha nem is volt ). Az az ilyen balf@szoknak "kenyere", mint a Semmilyen. Már a "sereg" előtt lett Európa-bajnok, az eredményei között akkor világcsúcs is volt ( nem "világrekord", "csak" a világ legjobb eredménye, mert nem nemzetközi versenyen érte el. De az eredményei alapján lehetett "úri" dolga a mesterlövészeknél : állandó kimaradás, lakás a nőtlen tiszti szálláson, különböző juttatások, tehát "levelezőn" végezte a katonaságot. És abban az időben ( jó 25 éve ) nem a Zellenség ellen tartotta a "sereg" a mesterlövészeket, hanem a fegyveres diverzánsok, bankrablók, hasonlók ellen.... Hogy miért nem tudtak akkoriban az ilyen orbán- és semlyén-félékre hajtóvadászatot ( Treibjagd ) tartani !...
Nekem se volt a családban vadász és fiatalon pont annyira voltam kapható a szélsőséges világmegváltó nézetekre, mint mindenki olyan korban. Pontosan ilyen hülye zsigeri gyűlölettel tekintettem a vadászokra. Aztán kicsit megöregedtem és egyszer még oda is fordult a világ, hogy elmentem egy vadásztanfolyamra és hiszed, nem hiszed, vadászpálforduláson mentem keresztül. Kiderült, hogy ott is emberek és nem vérfarkasok vannak és leginkább az, hogy ez is tudomány, mégpedig a vadgazdálkodás tudománya. Ugyanolyan gazdálkodás ez, minden hozamgörbéjével és statisztikájával, mint a búzatermesztés, szőlészet vagy a gyümölcstermesztés. Na ezt néztem le olyan sokáig, mint ahogy te, kedves Varánusz. Tégy meg egy szívességet, és az "Audiatur et altera pars!" elve mellett haladva te is iratkozz be egy ilyen tanfolyamba, végezd el, vegyél részt etikus vadászatokon (hihetetlen, de ilyen is van) és akkor megint üljünk le beszélgetni! Ne szégyeld magad, mert már én se teszem és férfiasan bevallottam az én tévelygéseimet is. Én meg foglak érteni és jót nevetünk majd azokon az ostobaságokon, amit itt összehordtál!
Elmúlt 8 év a hibás vót má'????

Úgyis a Gyurcsók a hibás!

Csinálhat iszonyat mocskot ez a szedett vedett banda, van akinek nem képes a szeme kinyilni.

Ja mert Viktor segében meleg van.
A cikkből lejön, hogy a szerzőnek semmi köze nincs a vadászathoz, azt sem tudja, eszik vagy isszák, egy hajtáson, egy vadlesen nem vett részt.

Az állatokról annyit tud, hogy hasonlítanak a politikusokra, csak sokkal rendesebbek.

Ezt a Semjén nevű puhatestűt nálam kevés ember utálja jobban, de miatta talán nem kellene annyira szemellenzősen nekimenni mindennek, amihez köze van.

A hivatalos személlyé nyilvánítás mögötti indokokat kellene elővenni, és nem vakon lövöldözni (..), mert akkor ugyanolyan demagóg barommá válunk, mint Zsoltbácsi szokott minden témában, amiben megnyilvánul.

Lehet normálisan vitatkozni, nem kell rögtön lemenni arra a szintre, amit az általunk gyűlölt egyén képvisel, mert akkor hasonlókká válunk hozzá, és azt ugye nem akarjuk.

Egyébként én ismerek vadászokat, voltam hajtani, a dologról megvan a véleményem (nem feltétlenül pozitív), de mindegyik vadász egytől egyik komoly, megfontolt, bölcs és nagyon barátságos ember volt.
Az a sztereotip tahó nagyképű dzsentri úrivadász kép, melyet a cikk szerzője sugallni készül nagyon kevés emberre (köztük persze pont Semjén Zsoltira..) igaz.
"I hunt. Therefore I am" - énekelte a Metallica.
Semjén meg pont úgy néz ki, mint aki Metallicát hallgat, és a vadászatban keres önigazulást.

Pedig a folytatás is találó: "Harvest the land.
Taking of the fallen lamb"
@Első Osztályú Huszárkapitány:
Azért furcsa, hogy évente többször jelenik meg a sajtóban, hogy "...lelőtte vadásztársát..."; "...vaddisznónak nézte vadásztársát..."; "...vadászbalesetben elhunyt..."; "... a nyúl vitte a vadászpuskát..."; meg hasonlók...
Bizonyára ez az "etikus vadászatokon" történik. Ahol fidesznyik és maszopos kart karba öltve pálinkázik és megy a vadászatra...
@Fabius: Most művelődtem egy kicsit: egy töltény 4000 forint. Kapitális vadra mennek a kocavadászok, ahogy informátorom mondta, nem is csigából csinálnak falidíszt, hanem agancsból. Franciák, olaszok egy igazi szép példányért 1 millát is fizetnek. Tehát nem igaz, hogy a vadászok csak a satnyaságot pucolják el Természetanyák kötényéből....
Tájékozódj,tanulj mielőtt posztolsz vagy kommentelsz. Ha nem teszed, akkor egy senkiházi vagy és a közlendőd is 'annyit' ér...
Lehet, hogy én járok ide túl ritkán, de mintha a narancskommandó egyre gyérebben jelenne meg errefelé… Jó, nem azt mondom, teljesen vállalhatatlan, amit az orbanokrácia művel ebben a szerencsétlen országban, de ez azért így is kevés. Csak ezt a Kalmár nevezetű szemetetet fújta ide a szél, de amúgy meg néma csend és hullaszag.
@Boli: A magyar változatban Sztankay mondta alá a szöveget nem? Sokkal szebb, kifejezőbb hangja, előadása volt, mint az angolt nyomónak, teljesen más volt általa.
hát aki abban leli örömét, hogy élőlényekre lövöldöz, az elég beteg lelkű, szerintem
@a szív fészkei:

művelődj egy picit tovább, mert egy vadászlőszer 50 és 200 ft között szóródik!
@9mmPara: De abba gondolj bele, hogy ha egy ilyen ázalagot választanak - persze, mert hatalma van most - vezérlő csillaguknak, mint négyszemű (én is szemüveges vagyok amúgy :-), de nem is megyek hobbiölni), akkor ezzel leírják magukat egy életre.

Már az egy súlyos vicc, hogy ez az ember vadász lehet valahol!!! Se erkölcsi tartása, se éles szeme; ahogy mondtam fentebb, megérdemelné mindenki, aki megválasztotta erre a posztra, hogy Semjén álljon a magaslesen élesre töltve, míg ő császkál ott arra. És húzza is meg a ravaszt azzal a vakvarjú szemével egy leselejtezni való példányt látva.
Ez nagyon gagyi, pusztán hangulatkeltést célzó, de arra is alkalmatlan írásra sikeredett.
@alpaca: A te köreidben. Akikről én hallottam, ott ez az ár.

De egy forint is sok rá, ha értelmetlenül csak gyilkolászás a vége, márpedig a környezetvédelmi szakember kirúgása azt jelzi, hogy biza, nem tervszerűség van itt előtérbe helyezve vadvédelem, mittoménmiként előadva, hanem olaszok, franciák alázatos kiszolgálása védett madarak és egyebek közti dúláslehetőséggel...

a helyi erők kiszolgálása meg a másik indok.
@a szív fészkei:

írd be a google-ba, hogy "vasdászlőszer árlista", te sötét fasz, ahelyett hogy az ostobaságaidat gépeled!
mennyit keres ez a szarhazi semjen? remelem mindet gyogyszerre kolti majd
A posztra morgolódók mondhatnak bármit a tudományos háttérról meg az etikáról, szakmaiságról megsatöbbiről de a hóhér a mészáros és a vadász sose lesz egy szerethető tisztelhető foglalkozás az emberek szemében.
Úgy vannak vele, hogy nna ezt is meg kell csinálnia valakinek.
Ez is egy munka mégha elég alja is. Így még elfogadott de ha valakinek még a hobbija is arra furcsán néznek.
Kis hangulatjeletnés a Semjén celebrálta műsorról: [..]"Az Országos Vadásznapot az Érseki Palota kertjében rendezték, ahol Bábel Balázs Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye érseke celebrálta a Szent Hubertus misét. A mise után Mészáros Attila, a Bács-Kiskun Megyei Vadászszövetség elnöke, az Országos Magyar Vadász Kamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezetének elnöke nyitotta meg a 18. Országos Vadásznapot, melyet az érsekséggel és Kalocsa városával közösen rendeztek meg." Innen: www.agromonitor.hu/index.php/mezo/35-mezo/4442-semjen-vegzaljak-a-vadaszokat-de-a-kormany-tesz-ez-ellen
@Kalmár: "Az erdész pedig nem egy gazdag milliárdos, ahogy te lefestenéd. Naponta küzdenek az erdőt írtó tolvajokkal, avadorzókkal. Annyi védelmet megérdemelnek talán, mint egy matektanár? "

Ne keverd a szezont a fazonnal!
Az erdész élete a természet. Ebben benne van -sajnos-, hogy néha lőnie kell.
A hobbivadász nem erdész!!! "Önként, kéjjel ölt, s nem parancsra"...ha szabad ezt így...

Szövegértés: nulla.
@alpaca: Remélem, nálad van már a belezőkésed, kis kiegyensúlyozott! :-)))Tömd ki magad a lőszereiddel! Lehetőleg a bőröd alá.
Én csak azt nem értem, hogy ha vissza a természetbe, akkor majd mit eszek jogszerűen.

Az ember természeténél fogva vadászó, halászó és gyűjtögető lény. Ez évmilliókig bevált, az viszont egyáltalán nem biztos, hogy a civilizáció is be fog.

Hogyan lett a normál üzemmódból egy extra feature, ami kevesek hobbija és külön kell érte fizetni?
mindez a keresztényi szeretet jegyében természetesen
Nagyjából Tintaminnel és Huszárkapitánnyal értek egyet. Bár magam nem vagyok vadász, voltam már vadászatokon. Egyetlen egy vérgőzös, leendő tömeggyilkost sem láttam. Családapákat, normális, kedves embereket viszont igen. Természetesen van másik oldala is a dolognak (ez a sokkal ritkább), de amíg nem vesztek részt benne, inkább ne mondjatok ítéletet...én például a sakkozókra nézek gyanakodva...
Ennyi dilettáns hozzászólást vadászat ügyben és mindezt egy helyen, együtt. Városi gecók vagytok édes lelkeim. A klaviaturán vadásszatok pornóoldalakat, ott is lehet verni, mint szóban a Fideszt.
@Tita nick: Na pont mit találtam kedves felszólításodra - kint van a kapun, nem is kell vadászni: www.eletforma.hu/eletmod/a_csupasz_ferfi_nemi_szerv_nagyobbnak_hat....html na ez persze ez erős off, de Semjénhez igen pásszol a közé szendvicselt reklám mindenáron katolikusnak vallásról a népszámláláskor...

Csodálatos, ahogy összenő, aminek össze kell.

Na, lehet is hörögni tovább - de azért érdekes, aki vadászként itt megnyilvánul, milyen ideges rögtön ,kivéve tán két embert. Jó tudni, hogy ti kezetekben van a puska és a vadásztőr. A legjobb helyen.
@Fabius

"- módosítják a gazdasági reklámtevékenységről szóló jogszabályt, ami eddig büntette a vadászfegyvereket reklámozó vadászboltokat és újságokat. Szabad puska reklámot a nyomtatott sajtóba! Mert például dohányterméket sem lehet reklámozni, de skúló reklám nélkül meg élni nem lehet."

ez ilyen vadászlap-mentő csomag akar lenni szerintem, de tény, hogy elég bumfordi.

"- elérték, hogy a 8 centiméter pengehosszúságú kések hordási tilalma a vadászokra ne vonatkozzon. Náluk egy vadásztőr nem fegyver, de mindenki másnál nyilván az."

kékekkel van a problematika, van pl. egy darab erdőd, ahol vadgazdálkodást folytatsz. keresztezi egy közút. átmész rajta vadásztőrrel, az erdőd egyik feléből a másikba, munkád végzése közben. hol fog állni a rendőr? ugyanazt játsszák, mint a kint felejtett 30-as táblákkal.

"- engedélyezték a vadhús forgalmazását a vadászatra jogosultak körében. Vagyis legálissá tették, amit eddig feketén csináltak."

zsír, jól tették, jobb a fehér pénzmozgás, mint a fekete.

"- elérték a krotália (ezmiez, mi? katt) és a vadkísérő jegy árának csökkentését. Hallatlan is volt az a 100 ft/db ár amit kértek érte eddig. Pofátlanok."

jó, ez mondjuk sóherség.

"- "az Országgyűlés őszi ülésszakán a büntető törvénykönyv módosításában az orvvadászat nevesítve lesz, akár szabadságvesztéssel is szankcionálva azt." - ezt speciel támogatom."

én is.

"- tervezett változtatás, hogy a vadászok és az erdészek hivatalos személynek legyenek elismerve."

egyetértek megdöbbenéseddel vadászok esetében, az erdészek esetében nem. az erdész feleljen a vadállományért, a mezőőr a fa- és cserjeállományért, jogkörök nélkül ezt nem lehet.

"- tervezik még a lőfegyverhez jutás könnyítését, mert egy bürokratikus romhalmaz az egész. Nyilván még egyszerűbbé kell tenni a rendszert, mert tarthatatlan állapot, hogy pl a pécsi lövöldöző ilyen bürokratikus állapotok mellett juthatott lőfegyverhez, nagyjából két pillanat alatt."

hát hallod, ez már Szíjjártó Petike szintű demagógia. bűncselekményt az esetek 99 százalékában nem bejelentett fegyverrel követnek el. nincs olyan adat, miszerint nőne a bűnözés a liberális fegyvertörvények hatására. ráadásul ha a bejelentett fegyverrel bűnöznek, egyből megvan a legfőbb gyanúsított.

Semjén nem véletlenül érzi magát jól vadászok körében, hiszen körötte mindenki bólogat, mert a saját, kimunkált véleményüket mondja vissza. Vannak túlzások, de ezek nem csak Zsoltika agyából kipattant önkedvezések, hanem egy csoport viszonylag megalapozottan elvárt érdekei, körülményei.
Én szabad kilövési jogot adnék az ilyen tetves zsidrák bloggerekre, mint ez a varánusz.
@fedkvas:

Nincs ebben semmi demagógia. A pécsi lövöldöző és S.Ábel esete is mutatja, hogy pszichiátriai kezeltek ( nem túlzás, mindkettejük esetében ellenőrizhető tény) könnyen és legálisan juthatnak lőfegyverhez ma Magyarországon.

Egy eset lehet rendszerhiba, de kettő nem.

Vagyis amíg a fegyvertartáshoz szükséges alkalmassági vizsgán két ilyen ember kacagva átsétál, addig szerintem a rendszer szar, és nem könnyíteni kell rajta.
Figyelj már te Varányusz(i)! Miért nem kezelteted az orbán-fóbiádat, te kis "böszme"?
@Fabius:
Na, és? Gyurcsányt is kezelték pszichiátrián és mégis miniszer elnök lehetett belőle, pedig ő sokkal veszélyesebb volt a társadalomra, mint bármelyik vadász!
@como:

Mert a konzílium ami megvitatja, hogyan kéne kioperálni a fejed Orbán seggéből, elállja a pszichiátriára vezető utat a kórházfolyosón.

Hát ezért.
Midenki vadász az egész világon. A kertész is egy vadász, csak hát ő a tetvekre, kártevőkre vadászik.

Ott a baj, ha a Semlyén féle koca vadász, nem a profik útmutatásait követi, hanem megy a saját feje után.

Orbán naponta vadászgat, nem hallgatva a képzett vizsgával rendelkező közgazdászokra, Semlyén meg lövi a szalonkákat.
Csak azt nem értem, ha a "vadászok" így fel vannak háborodva, hogy ők nem gyilkolnak, hanem vadgazdálkodást folytatnak, akkor vajon miért nem "vadgazdálkodási találkozónak" nevezték az összejövetelüket.

(Amit egyébként Kalocsán az Érsekkertben tartottak, letarolva az aljnövényzetet a terepjáróikkal, a természetvédelem nagyobb dicsőségére.)
@jill.w.: Semjén egy senki. a jelek szerint egy gonosz senki. na de foglalkozni vele? ugyan kérem...
Én nem vagyok vadász, és mélyen megvetem a politikai elitet, pártállástól függetlenül. Ezért aztán a bejegyzés alapvető mondanivalójával - azaz azzal, hogy SZs menjen a fenébe, mert egy álszenteskedő, arrogáns mitugrász - mélységesen egyetértek.

Ezzel együtt van néhány olyan dolog, amivel szintén egyetértek:
- hogy az erdész, a vadőr legyen hivatalos személy - hogy legyen joga intézkedni a vadorzókkal, illegális fakitermelőkkel, stb. szemben
- hogy a vadászok munkaeszközeinek használatát feleslegesen megnehezítő szabályokat meg kell változtatni, mert bár értem a célt, de annak elérésére a jelenlegi szabályok nem alkalmasak

Szóval ne öntsétek már ki a fürdővízzel együtt a gyereket! Attól még, hogy SZs mondta, nem automatikusan hülyeség (bár persze a nagy része az)! Néha - talán véletlenül, vagy csak a megtévesztés miatt - még az ő mondanivalójában is akadhat valami, amit nem érdemes automatikusan elutasítani.
@Kalmár: "Nincs vadon már sehol, ezeket a vadakat etetik, számontartják, pont mint egy házi állatot. Limitálják az egyedszámot, hogy ne fogyjanak el"

A te esetedben ez bejött, vadbarom.
Gyáva népnek szar vezetői vannak.
Majd szóljanak a kedves magyar polgárok,ha rendszerváltás lesz egyszer Magyarországon.
Addig is kellemes szűkölködést és kizsákmányoltságot kívánok a régi pártemberek és hibás génállományú leszármazottaik által.
@billy reed: Neked is inkább a köztisztaságba kellene beleszólnod. A vadász és a vadászat az erdő és vadgazdákodás része. Nem kell az erdésznek kilőnie minden arra való vadat, hanem jó pénzért vadászokkal löveti ki. Nem költ lőszerre, sőt bevételt generál. A vadász lehet, hogy szeret lőni, de ha nem tenné akkor a te adódból tenné ezt egy közalkalmazott.
@hazug fidesznyik: Mi van kisköcsög, nem értesz semmit az egészből, de jól esik emberek közé menni köpködni?? Pont jó lennél a célkeresztbe. Bár régen lőttem kancsókra.
Mondjuk nem ártana, ha az erdész hivatalos személy lehetne, és pl eljárhatna falopási ügyekben és hasonlókban, pl pont abban, ha vki nem szabályosan vadászik.
Vadászoknál külön kéne választani a hivatásos és a hobbi vadászokat.
A hivatásos vadászoknak (akik felelnek egy terület vadállományáért, árvíz, vagy kemény tél idején gondoskodnak a mentésükről, etetésükről, kilövik a beteg, sérült állatokat) szerintem kijárna a hivatalos személy titulus és az ezzel járó védelem, a hobbi vadászoknak nem.
Polt Péter kifizette már az ingyenes vadásztrófeáit?
Minden vadász patkány. Ez az arc meg különösen.
Tömjén Zsót egy buta balfasz! EL LESZ SZÁMOLTATVAAAAAAAAAA!!! fÁJNI FOG NEKI DE NAGYON!!!!
Szerintem nem a vadászt, hanem az erdészt kéne hivatalos személlyé kinevezni. Az védi az erdőt a bodzaszedőktől, nem a vadász.
Miért kell még egy ilyen vadászatügyi minisztert is eltartani az adófizetőknek?
Nem szégyenli magát ez az ember?
Mit csinált ez eddig a pénzéért?
A Szórakoztató Valláskritika közösségi oldalon megosztottuk

www.facebook.com/szorakoztato.vallaskritika
Szerintem válasszuk ketté a dolgot.
Majdnem minden politikus politikust utálunk. Joggal, hiszen vagy azért ment politikusnak mert semmihez nem ért, vagy meg akarja szedni magát 4 év alatt. Vagy mindkettő :)
A másik dolog. A vadászatról szólva, lássuk a tervezetet. Megjegyzem, vagy igy van az eredeti vagy nem.

"- módosítják a gazdasági reklámtevékenységről szóló jogszabályt, ami eddig büntette a vadászfegyvereket reklámozó vadászboltokat és újságokat. Szabad puska reklámot a nyomtatott sajtóba! Mert például dohányterméket sem lehet reklámozni, de skúló reklám nélkül meg élni nem lehet."

Na, ettől aztán beindul a bolt. Komolyan, ez kit fog érdekelni? Nem látok nagy kockázatot, ha szabályozott a reklámtörvény által.

"- elérték, hogy a 8 centiméter pengehosszúságú kések hordási tilalma a vadászokra ne vonatkozzon. Náluk egy vadásztőr nem fegyver, de mindenki másnál nyilván az."

Egyszerűen ellenőrizhető. Van érvényes vadászjegye, tartási engedélye? OK, lehet nála. Nincs? Nem lehet. Településen viselheti? Nem. Mert ott nem vadászhat. Kevesebb érzelem, több logka kellene.

"- engedélyezték a vadhús forgalmazását a vadászatra jogosultak körében. Vagyis legálissá tették, amit eddig feketén csináltak."

Mi ebben a rossz? Inkább igy, mint feketén.

"- elérték a krotália (ezmiez, mi? katt) és a vadkísérő jegy árának csökkentését. Hallatlan is volt az a 100 ft/db ár amit kértek érte eddig. Pofátlanok."

Marhaság. Már ha van a tervezetben ilyen egyáltalán.

"- "az Országgyűlés őszi ülésszakán a büntető törvénykönyv módosításában az orvvadászat nevesítve lesz, akár szabadságvesztéssel is szankcionálva azt." - ezt speciel támogatom."

Egyértelműen támogatandó.

"- tervezett változtatás, hogy a vadászok és az erdészek hivatalos személynek legyenek elismerve."

Erdészek, hivatásos vadászok igen. Többi nem.

"- tervezik még a lőfegyverhez jutás könnyítését, mert egy bürokratikus romhalmaz az egész. Nyilván még egyszerűbbé kell tenni a rendszert, mert tarthatatlan állapot, hogy pl a pécsi lövöldöző ilyen bürokratikus állapotok mellett juthatott lőfegyverhez, nagyjából két pillanat alatt."

Két pillanat alatt? Ezt honnan veszed? Tudod mit, próbáld meg. Demagógia. Magyarországon az egyik legszigorúbb a fegyvertörvény.
Másrészt aki ölni akar, az megteszi matchetével vagy baltával.
...Első dolga volt állampolgárság ürügyén elutazni ,és megnézni az Iguazu vízesést.Aztán Dél-Afrikába vette az irányt, mert télen itt nem jó az éghajlat.(valaki mondotta volt nekem hogy D.Afrikában már megfelelő ellenérték lefizetése mellett bantunégereket is el lehet ejteni:((( )
Tömjén ezekután az én szememben minden,csak nem keresztény és demokrata.Szerintem azt se tudja ki volt Jézus és hogy mit tanított. Ez az egyed egy vicc. (egy katolikus)
@anonymand: szia elvtárs!hogy te mennyire vicces vagy...kacag mindenki humoros beírásodtól.van még a tarsolyban ilyen sziporka?ha van ,mond el anyádnak,ő is hahótázon.
Ez a vadgazdálkodás igen szép kifejezés.
Voltam már vadászaton, mert ismerősök hívtak.
Sportszerű volt. A tenyésztett fácánokat úgy rugdosták fel, mert a földön nem szabad lelőni.
Az meg különösen szép, hogy pénzért ki lehet lőni vadakat.Így garantáltan mindig lesz olyan, amit ki kell lőni.
Sok tahó, nektek a nagyanyám is tömeggyilkos, ha csirkét vág. Aki ennyire rühelli a gyilkolást, az nyugodtan hagyjon fel a húsevéssel és nagyüzemileg termesztett növények evésével is, akkor talán lesz erkölcsi alapja a vadászokat gyilkosnak nevezni.
A poszt népszerű lesz, mert gyűlölködik az egész.
Csak pár szót erről a romhalmaz írásról:
1, Az, hogy mi a vadászat, ne itt vitassuk már meg! Mindenki olvasson el egy Fekete István/Bársony István/Kittenberger etc regényt és döntse el maga, mi a vadászat. Panelburzsujokra nem vagyunk kíváncsiak.
2,a magyar vadászat világhírű volt egészen a rendszerváltásig, elemi érdek ennek helyreállítása, mert pénzt hoz és munkát teremt.
3, soha nem a fegyver öl, hanem az ember. Reklámozzák a puskát csak, de a helyes nevelés elengedhetetlen. Tudja a posztíró, hogy a leggyakoribb ölő fegyver a konyhakés? Nyilván nem, mert akkor nem írna hülyeséget. A pécsi fasz meg sportlövő volt, nem vadász, nem is vadászfegyvere volt, hanem pisztolya. A kettő más kategória.
4, 8 centis kés...Ha akarsz ölni tudsz 1 centissel is. Ez szakmai tartozék.
5, a vadhús forgalmazással végre nem monopol helyzet van a piacon. Feketén nem nagyon mehet, mert ha egyszer elkapják az illetőt, SOHA nem vadászhat többé. Ezt a rizikót kevesen vállalják.
6, orvvadászok pipa
7, hivatalos személy: erre azért van szükség, hogy ha a cigányt falopáson éri a vadász akkor intézkedhessen. Nem, a rendőr nem ér ki, és ki se jön. Ha már csendőrség nincsen, valami visszatartó ereje legyen a természetpusztításnak.

sajnálom hogy szavaimat úgysem érti meg a posztíró, mi több, el sem olvassa.
Gyűlölködni könnyű, értéket közvetíteni már nehezebb. Kár.
@qwertzu:

A nagyanyád valószínűleg az étkezés céljából vágja el a csirke torkát. A főszentbaromorbánseggnyaló Tömlyén meg szimpla élvezetből.
Miket beszélsz? Hogy kerülnek ide a növények?

Semlyén talán a legundorítóbb seggnyaló politikus a kommunizmus óta. A bólogatójános szerep, a tövig orbánnak benyaló legundorítóbb megélhetési szarjankó.
@iovianus: +1:
a védett terülteteken is kell vadászni. Miért? Mert minden védett faj úgy elszaporodik, hogy feléli a védett területet. Gondolkodjatok már.
"hogy pl a pécsi lövöldöző ilyen bürokratikus állapotok mellett juthatott lőfegyverhez, nagyjából két pillanat alat"

Hülyeségek irkálása helyett tájékozódni kéne. A többi stimmt.
Madárvadászatról jut eszembe:

GALAMBLÉLEK

Galamb bőg az ágon,
megcélzom és rágon-
-dolok, ki bánthatja:
Saját szürke atyja,
vagy egy körző héja?!
Hű, de nagyon mély a
fa alatt az árok,
amelyikben várok
a természet ölén,
s alig látok föl én.
Hopp, támad egy sas-hegy,
s galamb ettől hasmegy!
Orcán csap e permet,
s megtölti a vermet,
melyben immár úszok,
s lehetne vagy húsz ok,
vadul dühöngenem…

De nem.

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.com/2010/04/galamblelek.html
:)
@Kalmár: és Társai!

Még egyszer feltenném a kérdést, itt a falunkban elszaporodtak a rókák, nyestek. Őszintén, szerintetek idejönni Semjén Zsolt, hogy kilője a fölösleges példányokat? Esetleg közületek valaki?

Nem?

Kössz, csak ennyit szerettem volna.
"- tervezik még a lőfegyverhez jutás könnyítését, mert egy bürokratikus romhalmaz az egész. "
Miután igen, pont a pécsi lövöldözés után kezdődött a szigorítás.

Zsóttika, ne nézzél már hülyének...

@Kicsi Kacsa: Érted, ilyen esetekben semmi gáz nincs a vadászattal. Itt Somogyban meg túl sok a sakál, azokat is lehet irtani.
De nem a védett állatokat...
Tisztelt Hölgyek, Urak!

Sajnálatos módon, Magyarországon, hihetetlen méreteket ölt a vadászellenesség és akármennyire is nem szimpatizálok Semjén úrral, az érintett kérdésekben, az ő pártjára kell álljak.

Először is kezdjük néhány alapgondolat tisztázásával. A vadászatra nagyon prózai okok miatt van szükség napjainkban. Ha nem vadásznánk, a vadállomány, természetes ragadozók hiányában olyan mértékben elszaporodna, hogy úton-útfélen veszélyeztetné mindnyájunkat, akik közúton közlekedünk. Emellett teljesen tönkretennék az erdő és mezőgazdálkodási területeket, mindent megennének és/vagy letaposnának, megrágnának. Tehát a feljebb említettekkel ellentétben, a természet sajnos nem képes egyedül véghezvinni a természetes kiválasztódást, kizárólag olyan módon, hogy vagy vadászunk, vagy pedig a terület vad eltartóképességét meghaladó egyedszám felett, különböző betegségek kezdenének terjedni az állományban. Ezek a betegségek, az esetek nagy hányadában az emberre is veszélyesek, tehát a vadászat ellenzőit teljesen megértve és véleményüket tiszteletben tartva, kérem őket, hogy mielőtt kijelentik, hogy "a vadászat egy öncélú gyilkolás hülye perverz állatoknak akik vadásznak hívják magukat", gondolják át a fent említetteket. Emellett, a vadászat legfontosabb célja, hogy a kevésbé életrevaló (selejtes, de ez nem vadászias kifejezés) egyedek kilövésével, az állományt megőrizze az utókornak is, olyan formában, amiben mi is átvettük elődeinktől. Ha nem vadásznánk, meghatározott módon, a vadállományunknak már híre-hamva sem lenne kicsiny országunkban.

Nyilván érkezik a felvetés, hogy vadászok örömmel és élvezettel gyilkolnak. Higgyétek el nekem, mint igaz vadásznak, hogy az elsütőbillentyű meghúzása, amikor pontosan tisztában vagyunk vele, hogy kioltunk egy életet, nem tölt el örömmel egyetlen igaz vadászt sem. A vadászat célja az állomány fenntartása és ezért kénytelen-kelletlen meg kell húzni az elsütőbillentyűt. Utána, a lőtt vad birtokbavétele, a trófea megszerzése, valóban örömet okoz és megtiszteltetés a vadásznak. Igen, ilyen gyarló emberek vagyunk. A vadnak, az igaz vadászok, minden esetben megadják a végtisztességet, ravatalt készítenek és csak utána hasznosítják. A vadállomány napjainkban Magyarországon, a gazdálkodási területek felszabdaltságának köszönhetően, hihetetlen módon elszaporodott és elfiatalodott, ezért hasznosításuk indokolt és a fent említettek miatt kötelességünk is.

A fent említettek ellenére, a vadászokkal szembeni ellenséges érzések és a fenti posztokból látható gyűlölet megfékezésének elősegítésére irányul Semjén úr első gondolata:
"Azt a célt tűztük magunk elé, hogy helyreállítjuk a magyar vadászat becsületét, és hathatós lépéseket teszünk a magyar vadászok vegzálásának megszüntetéséért."

A második gondolat:
"módosítják a gazdasági reklámtevékenységről szóló jogszabályt, ami eddig büntette a vadászfegyvereket reklámozó vadászboltokat és újságokat. Szabad puska reklámot a nyomtatott sajtóba!"

A tevékenységünk elvégzéséhez elengedhetetlen kellék a fegyver. Ugyanúgy mint bármely munkakörnek megvannak az elengedhetetlen kellékei. Ezeket adjuk-vesszük ugyanúgy, mint bármely más értéktárgyat, használati eszközt. A fegyverek reklámozása kizárólag, a szaklapokban és a szakmai fórumokon, oldalakon jelenik meg, tehát nem is igazán értem, hogy ez kit zavar? A honlapokra csak bejelentkezéssel lehet belépni, a vadászlapot meg az fogja olvasni akit érdekel a téma. A fenti kijelentés nem azt takarja, hogy óriásplakáton szeretnék hirdetni a legújabb fegyvereket, hanem azt, hogy a médiatörvény alapján ne legyek büntethető, ha egy apróhirdetésben meghirdetem egyik puskámat az erre irányuló szakmai oldalon. A fegyvereket amúgy is csak megszerzési engedéllyel rendelkezők adhatják-vehetik, tehát nem igazán világos a tiltás lényege.

A következő:
"elérték, hogy a 8 centiméter pengehosszúságú kések hordási tilalma a vadászokra ne vonatkozzon. Náluk egy vadásztőr nem fegyver, de mindenki másnál nyilván az."

Valóban nehéz kizsigerelni egy komolyabb méretű állatot egy 7,5 cm pengehosszúságú késsel, ezért a felvetés sajnos ismét jogos. Amit a blogban és a posztokban nem látok említve, az az a tény, hogy a vadászok is csak munkavégzéshez használhatják, tehát ha a hétvégi mulatságban hordom az oldalamon, ugyanúgy büntethető vagyok, mint bárki más. (illetve egy kicsit jobban, lévén, hogy fegyvertartási engedéllyel rendelkezem, de ebbe most ne menjünk bele) Szintén nem jelentek veszélyt a társadalomra. Vagy valakit zavar, hogy otthonról az autómban elviszem a vadászterületre, ott kizsigerelek vele egy vadat és hazaviszem? Minden más esetben a 8 cm-t meghaladó pengehosszúságú kés tartása nem indokolt, tehát nem lehet nálam.

A következő:
"engedélyezték a vadhús forgalmazását a vadászatra jogosultak körében. Vagyis legálissá tették, amit eddig feketén csináltak."

Magyarországon jelen pillanatban a szarvashús kilójáért a vadátvevő hozzávetőlegesen 1000-1200 Ft-ot fizet, míg a vaddisznóhúsért 3-400 Ft-ot. Nézzük meg, hogy mennyire változik az ára, mire ez a hús a boltokba kerül. Nyilván vannak itt nálam tapasztaltabb boltba járók, akik tisztában vannak az árakkal, de ennyiért nem tudod megvásárolni, az biztos. Eddig a vadászatra jogosultnak (vadásztársaság) nem állt jogában értékesíteni a vadhúst, kizárólag a vadátvevőnek (hűtőház). Ezáltal, lévén, hogy egy másik gazdasági társaságnak volt kötelező értékesíteni, nyilván az árak nőttek és egyre kevesebben engedhetik meg maguknak a "friss vadnyúlpörköltet vörösborban vagy friss zsenge őzsültet". Most viszont bárki! felkeresheti a területileg illetékes vadásztársaságot és vásárolhat tőlük "termelői áron". Várhatóan így többen megengedhetik maguknak a "bontott csirke és a csirkefarhát száraz kenyérrel" mellé. Nyilván felmerül az "eddig ez feketén ment, most meg legalizálják" kérdés. Valóban, biztosan van, ahol így csinálják, de a vadásztársaságok nonprofit társaságként működve, csak a saját működési költségüket és a vadak által okozott vadkár földtulajdonosoknak történő kifizetéséhez szükséges anyagi erőforrásokat próbálja előteremteni, amihez most kapott egy legális segítséget.

5. pont:

"elérték a krotália (ezmiez, mi? katt) és a vadkísérő jegy árának csökkentését. Hallatlan is volt az a 100 ft/db ár amit kértek érte eddig. Pofátlanok."

A krotália, más néven vadazonosító. Az elejtett nagyvad csánkjába kell az elejtést követően azonnal behelyezni és úgy lehet igazolni, hogy nem orvvadászat történt. Egy plombához hasonlító műanyag összezárható sorszámozott azonosítóról beszélünk, melynek nem tudom mennyi az előállítási ára, de gondolom ezen próbáltak csökkenteni, ha magas volt.

6.:
"az Országgyűlés őszi ülésszakán a büntető törvénykönyv módosításában az orvvadászat nevesítve lesz, akár szabadságvesztéssel is szankcionálva azt."

Többször említettem az "igaz vadász" kifejezést, mely az orvvadászokról nem mondható el. Sokszor láttam fél lábú állatot, mert a hurokból csak egyik lábának elvesztésével tudott szabadulni, fogtak már meg kapitális (nem selejt) bikát cipelő társaságot, akik kolbászt szerettek volna tölteni... Azt hiszem, mint a fenti posztokból kiderül, ezt nagyjából az egész társadalom érti és támogatja, viszont ehhez szervesen kapcsolódik a következő pont vizsgálata:

7.:
"tervezett változtatás, hogy a vadászok és az erdészek hivatalos személynek legyenek elismerve."

Sajnálatos módon, a hivatásos vadászok és erdészek nincsenek semmilyen jogkörrel felhatalmazva, hogy az esetleges lopásokat, orvvadászokat megállítsák, feltartóztassák. Az orvvadászok legnagyobb része illegálisan tartott fegyverekkel végzi tevékenységét, mivel az igaz vadász, 50 Kg vadhúsért nem tenné kockára azt amit a legjobban szeret, a vadászatot. Sokszor hallani, hogy erre-arra megjelentek az orvvadászok és a hivatásos személyek nem tehettek semmit, mert nem állt szándékukban lelövetni magukat. A posztból hiányzik, hogy a fenti rendelkezés csak a HIVATÁSOS személyzetre vonatkozik, tehát a sportvadászoknak ehhez semmi köze. A hivatásosok pedig sokkal könnyebben tudnák végezni a dolgukat, ha "hivatalos személy"-ek lennének, hiszen teljesen más a büntetési tétel, ha egy orvvadász megfenyeget egy vadásztársaság vadászát vagy pedig egy hivatalos személyt. Meglehetősen nagy visszatartó ereje lehetne az intézkedésnek, az orvvadászat szempontjából.

Összefoglalva a leírtakat, remélem, hogy sikerült a posztban felvetett témákat egy kicsit tisztábban látni, azok célját értelmezni. A módosítások nem a vadászok jogainak, hatásköreinek és elvárásainak kiszolgálását célozzák, hanem egy élhetőbb vadászvilág megteremtését tűzték ki célul, ahol a többségi társadalom nem vadászó fele elfogadja és tiszteletben tartja az életformánkat és megérti, hogy erre miért van szükség, valamint visszaállítja a magyar vadászat becsületét. Nem véreskezű gyilkosok vagyunk. A vadászat egy életforma, aminek óriási szerepe van a ránk bízott vadászati örökség fenntartásában, hogy annak szépségét, egységét, szellemét és varázsát unokáink is megtapasztalhassák. Köszönöm, hogy szakítottál időt egy igaz vadász nyílt levelének végigolvasására.

Vadászüdvözlettel,

Hunter001
@Kalmár: Az erdész esetében az a furcsa, hogy még nem hivatalos személy. De hogy a vadász, aki amúgy egy ugyanolyan pógár, mint te?

A hosszú vadásztőr meg nagyon egyszerű : engedélyköteles, vagy vadászengedéllyel hordható.
Azért néha a madaraknak is van fegyvere ám!

TONNÁS VERÉB

Hogyha lennék tonnás veréb,
S felröppennék kéklő égre,
Lábam sóhajtana elébb,
S könnyebbülten szólna: Végre!

Szárnyam verdes (van ám kettő!),
Magát föl és alá veté,
S zúg, hogy sas is retteg ettő',
S árnyam, mint a Jumbo Jet-é.

Engem soha el nem fognak,
Fegyverem is van, a farom,
S szélvédőjét vadászoknak
Pottyaimmal betakarom.

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.com/2009/08/tonnas-vereb.html
:)
@Hunter001: "Higgyétek el nekem, mint igaz vadásznak, hogy az elsütőbillentyű meghúzása, amikor pontosan tisztában vagyunk vele, hogy kioltunk egy életet, nem tölt el örömmel egyetlen igaz vadászt sem."
Az igaz vadászokkal semmi baj. Az a baj, hogy egyre kevesebb van.
Vagy legalábbis, akinek egy kis esze van, az belátja, hogy nagyrészt igaz, amit leírtál, de Zsóttika kissé mintha túllőtt volna a célon.
És kurvára kilóg a lóláb, hogy itt most csak az ő kedvéért lenne az egész.
Azzal kezdeném, hogy Tisztelet a kivételt képező vadászoknak, de:
-én azt látom, hogy részegen, képzetlenül vagy nemtommiféle felindulásból, de egymást füstölik ki a bokorból. És ez nem vicc, sokan belehaltak
-vagy bunkóparaszttuskó módon elzavar egy kirándulóhelyről, merthogy ott most vadászat van. Szerintem ha megkérne, figyelmeztetne, akkor értelmesen is el lehetne ezt intézni.
Nem vagyok vadász, de amit laikusként látok, hogy az állomány fel van hígulva, boldog-boldogtalan vadászik, összevissza lődöznek, -egymásra is- és mellé taplók. Az kéne még, hogy hivatalos személyek legyenek. Lehet közülük is ki kéne lőni a "beteg, hitvány" tagot, de csakis a gének miatt. Talán mi, nem vadászók is jobban felnéznék a maradékra.
@Hunter001: Amit leírtál, azzal egyet tudok érteni. Igen, kellenek a vadászok. A hivatásos vadászok. Akik járják az erdőt minden nap, etetik az állatokat télen, amikor nagy a hó, -20 fok van, akiknek ez hivatásuk, sőt elhivatottságuk. De a törvény ne vonatkozzon a hobbivadászokra, akik úri passzióból lövöldöznek mindenre, ami mozog.
A poszt erről szól.
@Kicsi Kacsa: ez itt a lényeg, igen!
@Kicsi Kacsa: Az a helyzet, hogy az érdekegyeztető fórumok régóta próbálják elérni ezeket a változtatásokat, csak eddig nem volt az ügynek megfelelő képviselője. Most talán van és az intézkedések az egész vadásztársadalmat segítik. Nyilván tűnhet úgy, hogy kilóg a lóláb, mert mindent ő terjesztett elő, de ezek közös érdekek.
Ugyanúgy, ahogy közös érdek a fegyver tárolás szabályainak megváltoztatása is. Pl. most ha megyek vadászni és tankolnom kell a vadászautómba, ha nálam van a fegyver, azt nem hagyhatom bent az autóban, ha megyek be fizetni, mert különben elveszik tőlem. Elég érdekes lenne a benzinkúton fegyverrel fizetni. Sokan gondolkoznak, hogy egyszer 2 ügyvéd jelenlétében vadászruhában és tokban hordott fegyverrel bemennek a bankba pénzt felvenni, hivatalosan, a kasszából. El tudom képzelni, hogy mi lesz az ügyből, pedig a jelenlegi törvény nem teszi lehetővé, hogy a gépkocsi zárt csomagtartójában tároljam. Ha az erre vonatkozó törvénymódosítást napirendre tűzik, akkor meg az lesz a vád, hogy cowboy-ok módjára fegyverrel akarunk rohangálni? Tényleg örülnék neki, ha végre egyszer valamiben egyetértésre jutnánk és nem kezdenénk el összeesküvés elméleteket gyártani. Nyilván vannak sokkal fontosabb és előbbre való dolgok, amiket el kell(ene) intézni az országban, de ha egyszer most ez van a terítéken, akkor próbáljunk meg ebben megegyezni. Amúgy a fickó nekem sem a szívem csücske, de most a jó ügyért hajt.
@Hunter001:

Egy dolgot jegyezz meg egy életre - és minden veled egyhúron pendülő (van ezen a topikon jópár - Semlyénnel, Polttal együtt):

A civilizáció mai fokán olyan nincs, hogy VADÁSZ! Van némely emberi lény, amely ÉLVEZETÉT leli a precíz, kiszámítható GYILKOLÁSBAN... ennyi!

Ezt az aberrációt aztán kicsinosítják avval, hogy vadásznak nevezik magukat! Lószart mama! Gyilkosok vagytok mind egy szálig, s az emberi élet kioltásától csak annyi választ el benneteket, hogy fostok a törvényi felelősségre vonástól.
@koxi: Abszolút egyetértek!!!!

Vissza kellene állítani a vadászjelölti státuszt, amiben a lesállítástól az árokpartkaszáláson és a vadetetésen át a vaddisznóhajtásig mindent meg lehetne tanítani a vadászni szándékozókkal és nem az döntené el hogy ki lehet vadász, hogy kinek van nagyobb terepjárója és jobb csúzlija.

"Lehet közülük is ki kéne lőni a "beteg, hitvány" tagot, de csakis a gének miatt. Talán mi, nem vadászók is jobban felnéznék a maradékra."

A fenti megjegyzésért pedig külön köszönet, minden igaz vadásztársam nevében!
Valóban így van, jól látod a helyzetet. Remélem, hogy a törvényhozók is dolgoznak rajta.
@Hunter001: Amíg tényleg a jó ügyért hajt, addig nincs baj. A baj akkor lesz, ha magának és hasonszőrű társainak is kapirgál a gesztenyéből.
@Hunter001:
"Lehet közülük is ki kéne lőni a "beteg, hitvány" tagot, de csakis a gének miatt. Talán mi, nem vadászók is jobban felnéznék a maradékra."

"A fenti megjegyzésért pedig külön köszönet, minden igaz vadásztársam nevében!
Valóban így van, jól látod a helyzetet. Remélem, hogy a törvényhozók is dolgoznak rajta."

Akkor kezdjétek el az olyan aljadékok kivetésével magatok közül, mint SZS.
@yotta:
Volt egy ismerősöm, aki ugyanezen a véleményen volt és minden adandó alkalommal elmondott mindenféle mocskos gyilkosnak, amíg egy nap el nem ütött egy szarvasbikát, mert éppen körülbelül 150 db ment át az úton, csak nem látta őket. Azóta megváltozott a véleménye.

Szerinted mit kellene tenni a túlszaporodás okozta betegségek és gazdasági károk elkerülése érdekében, hogy azok ne befolyásolják az emberi faj létét? Hidd el, nagyon csúnya végünk lenne, ha nem szabályoznánk az állományt.
@GGG77:
Nem tudom, őt nem ismerem személyesen sem, vadászként sem. Politikai ténykedéséről nagyjából ugyanaz a véleményem, mint az előttem szólóknak, de ettől még lehet, hogy igaz vadász. A Stohl Buci is igaz vadász hírében állt, mégis hova jutott. Szerintem nem kellene összekeverni a különböző szerepköröket.
@Hunter001:
Nem az ismerősről, nem a túlszaporodásról beszélek, hanem a VADÁSZról!
A magát vadásznak nevező emberről. A gyilkolás élvezetét több ezer karakteren keresztül leplező lényről. Arról beszélek, hogyha nem lennél gyilkos, egyszerűen nem tudnál előre megfontoltan kioltani egy életet (a komcsi agyúak és klubrádiós betelefonálók most majd rákattannak a legyekre, férgekre)

De a vadászok ölnek. Élvezik. Terepszínű gúnyát öltenek, tízezreket költenek az élvezetre, hogy amikor megjelenik a célkeresztben az a mozgó, élő, senkinek sem ártó lény, akkor meghúzzátok a ravaszt. Talán még a faszotok is elsül...
@yotta:
Aztageczi, sőt most figyuzzál, még az a rohadt kismacska is élvezi a gyilkolást, sőt az egész természet erre épült. Gyorsan pubi, akaszd fel magad valami fára, mert ez már bizony ilyen kegyetlen világ...
Komolyan ordenáré módon vicces, ahogy a sok panelproli megideologizálja, miért is kell utálni a vadászokat, meg sima gyilkosnak tartani őket.
Ennek az egésznek többek között az a célja, hogy korlátozzák a természetjárást, túrázást a vadászatnak nevezett mészárlás céljából. Nem lehet majd letérni a túrautakról, mert jön a vadász (hivatalos személy), és megbasz. Nem pofázhatsz vissza, mert ő a puskás rendőr az erdőben. Ha elveszed a puskáját, amikor rád fogja, megnézheted magad.
"Virág elvtárs, ezek ránk lőnek?"
Szomorú az egész!
@Anteovin:
Sőt, még majd a szomszéd kiskutyáját is megeszik élve, és a nagyit is megsütik roston a gonosz vadászok. A kislányokat meg majd megerőszakolják, és rabolnak meg fosztogatnak, és káoszba süllyed az egész ország, a globális terrorizmus ehhez képest semmiség.
Már alig várom, hogy szerezzek egy vadászpuskát. Zsóti rulez.
@Hunter001: Nagyjából igazad van. Ebbe azonban nem fér bele a szalonkázás, vadkacsázás. Amikor a utoljára elmentem egy vadászatot népszerűsítő rendezvényre a főatrakció az volt hogy a "vadászok" (mind bőven túl a vágósúlyon) beáltak egy sorba majd ketrecből kiengedett fácánokra lövöldöztek. Igen a hivatásos vadászok munkájára szükség van. De a sportvadászokéra nincsen. Egy dolog selejtezni a vadálományt és egy másik a trófeáért lelőni egy egészséges bikát. (ez pont az ellentéte a selejtezésnek és az állomány elkorcsosulását okozza)
@yotta: Minden emberi tevékenység előlények elpusztításával jár. Ez alól nincs kivétel.

Akkor van baj amikor azt, hogy pusztán élvezetből, modern fegyverekkel állatokra lövöldöznek sportnak hívják és azt várják hogy ezt a többi emeber elfogadja. A vadászatnak nincs egyetlen olyen eleme sem a gyilkolást leszámítva amelyet egy fényképezőgéppel ne lehetne ugyanúgy végigcsinálni. Tehát igen a sport-vadászok a gyilkolás kedvéért vadásznak.
Nem tudom, hogy más lehülyézte.-e már a posztolót, de olyan jól esik, hogy hadd hülyézem le én is.
Szó nincs arról, hogy a vadászok hivatalos személyek lennének, kizárólag az úgynevezett hivatásos vadászokról lenne szó. Nem írom le, hogy azok ki, mert a posztoló nyilván felkészült a témában - különben nem posztolna, és pontosan tudja, hogy mit jelent ez.
@Hunter001:
I. pont.
Ha a selejtes egyedeket lőnétek ki, akkor nem is tudnátok büszkélkedni az agancsokkal és agyarakkal.
Azért tudtok kapitális akármit mutogatni, mert a legszebb hímet lövitek ki.
Úgyhogy az állomány tőletek nyugodtan bekaphattya.
2.gondolat - reklámozzátok. Lehet, hogy én is puskával megyek majd kirándulni, hogy egyenlőek legyenek az esélyek.
3.pont Ne mászkálj vadásztőrrel, mert nem kell az utcán zsigerelned.
És nem kéne az erdőben sem zsigerelned.
A szemetedet, beleket meg a dögöt szedd össze magad után.
sokadik pont.
Ha a hatósági jogkört megkapjátok és akkor már több jogotok lesz, mint a rendőröknek, akik a fegyverhasználatról elszámolnak.

Így aztán, ha már nem csak a kutyáinkra, hanem emberre is lövöldöztök, majd lassacskán elfogytok.
@lyesmith:
Egy normális vadásztársaságban lévő vadászok, a lelőtt állatnak nagyjából minden részét felhasználják, így sokkal jobban hasonlítanak a "normális" emberekhez, mint az itt picsogó alakok 90%-a, akik még a boltban is jól megnézik milyen húst vásárolnak, mert nekik a legszebb kell, még, ha 10 állatot is kell leölni a vágóhídon, hogy ő a minőséget zabálja...
Tehát igen, valóban gyilkol, de bizonyosan még így is sokkalta normálisabb, mint néhány bősz kritikus itt.
@Muad\\\'Dib:
Nem, kérelkalássan nem az a vicces, hanem az, ahogy a panelproli ordenáré módon bizonygatja, hogy a vadászat az nem a gyilkolás, az ölés élvezete!
A vadász akkor is gyilkos, ha utálom, ha nem!
@Hunter001: Atyaúristen, próbáljuk már ki! Ne vadásszatok öt évig, szerinted megsínyli azt az ember faj? Nyilván a szalonka kiszorítana bennünket az életerünkből. A túlszaporodást az úgynevezett természet oldja meg, viszonylag jó, pár milliárd éve működő mechanizmussal.
Úgy néz ki, hogy a zeftársakat zavarja, ha mások is vadászni akarnak....mert ez bizonyára csak a komcsik kiváltsága....ugye?
Bödőcs Tibor:

"Nem ilyen, mint a Kereszténydemokraták, ugye Semjén Zsolték. Ők a Kereszténydemokraták. Hát mióta ők azok, Máriapócson nem könnyezik a szűz, hanem zokog!"
Kötelezővé kéne tenni, hogy a vadász akkor kapjon engedélyt, ha a tanfolyam végén puska nélkül becserkész egy vadkandisznót, földre viszi és leoboázza. Na az bátorság lenne nekik. Nem csak úgy ukk-mukk jó messziről egy "mafiról" távcsővel bumm bele a legelészőbe. Persze mindjárt négyszer, mert az őzből hármat lát a sok pálinkától.
Undorító egy "sport". Nagyon beteg lélek kell hozzá.Mint a tömjénzsótié.
@Behajtó70:
Ezek a jobboskák már I.Orbán-Torgyán alatt is nagy vadászok voltak.

Valami festményre is lövöldöztek a képviselők, mert azon nem szaladt el a vaddisznó.
@Muad\\\'Dib: Akkor másképp mondom, hogy értsd.

A sportvadászat a gyilkolásról szól. Lehet próbálni szépítgetni de csak és kizárólag a gyilkolásról szól.

Amikor modern fegyverekkel vadálatra lő valaki annak semmi, de semmi sportértéke nincsen.

A sportvadászat rombolja a természetet, elkorcsosítja a vadálatokat. Például az átlagos trófea méretek az elmúlt 150 évben 40-50%-al csökkentek (ezzel együtt a vadálomány egészsége is).

Legalább annyi ember van aki szívesebben fényképezne vadállatokat. A sportvadászok ezt akadályozzák,mivel kilövik a kapitális példányokat. A fénykép szafarik más országokban a vadászattal egyenértékűturisztikai ipart tartanak el. Tehát nem igaz hogy a sport vadászat gazdasági hasznot hajt.

Magyarországnak sokkal nagyobb szüksége lenne a sportvadászatot szigorító törvényre mint olyanra ami lazítja azt.

Pl bárki akinél töltött fegyver van és közben alkoholt fogyaszt azonnal be kéne vonni az engedélyét.
@lyesmith:
"...Pl bárki akinél töltött fegyver van és közben alkoholt fogyaszt azonnal be kéne vonni az engedélyét."
Ez most is így van, milyen törvényt szeretnél még erről? Ezek szerint arról beszélsz, hogy nem tartják be a törvényeket.
"...A sportvadászok ezt akadályozzák,mivel kilövik a kapitális példányokat..."
Ezt szajkózod folyamatosan, de itt sem vagy tisztában a törvényi háttérrel, és a szabályokkal. Tehát megint az a bajod, hogy nem tartják be a szabályokat megfelelően.
@lyesmith:
A régi ERDÉSZ foglalkozást kéne helyreállítani, azt aki kint él (néhány erdészház illetve a romja még látható), járja az erdőt, megfigyeli a vadakat, a beteg állatot kilövi, vagy túlszporulat esetén megszervezi a vadászatot, (mert nem muszáj negyven részeg baromnak hetente rászabadulni a területre és lőni mindenre ami mozog..)
Volt egy régi Homoki-Nagy istván film, a "Gyöngyvirágtól lombhullásig". Aki látta tudja miről beszélek.
Szegény ember és az úthenger esete. Hiányolom az alapos írásból a vadászok felelősek a világ éhezőiért szintű érvelést. Ez eddig a legnyögvenyelősebb agymenés.
Lehetne esetleg egy kicsit józanabbul, kedves hozzászólók? Elkorcsosult vadállomány, megoldja a természet, stb. Tudom, az oktatás szégyene hogy van aki ezt komolyan gondolja.
Valóban jó hogy pl. a rókák sikeres veszettség elleni immunizálása után, a vadászat háttérbe szorulásával a túlszaporulat miatt úton-útfélen rühös, beteg állatokkal találkozunk? Megoldotta a természet, meg hát.
Elkorcsosult nagyvad állomány? Honnan szedik ezt?
Gyilkos sportvadászok. Biztosan van olyan nem hivatásos vadász, aki nem tiszteli a hagyományokat. Ez valóban megvetendő. De emberek, gondolkozzatok már. Az egy hivatásos vadásztól várjátok el a vadkár elháritást, vadetetést, stb? Ha nem lennének a tagok, az az egy-két ember nem tudná elvégezni a feladatokat.
@drover(fanyul társa):

"Undorító egy "sport". Nagyon beteg lélek kell hozzá.Mint a tömjénzsótié"
Bizony, beteg lelkek és úgy kell velük együttélni, mintha nem ébredhetne fel bennük bármikor az ölési vágy... csak úgy... passzióból...
@BGYCS: "Ha nem lennének a tagok, az az egy-két ember nem tudná elvégezni a feladatokat. "

Bízz az emberi (nem a gyilkolás élvezetével megáldott emberre gondolok) leleményességben, s meglásd az általad feszegetett kérdést is meg fogja oldani a gyilkolás élvezete nélkül!
@yotta:
Szegény Hemingway most egy picit biztos rosszul érzi magát miattad a sírban, de talán majd kiheveri...
@yotta:
Hátt..időnként felhorgad a vágy..mint nemrég pár alkalommal, aztán akkor kilövi az asszonyt, vagy a fél családot.Utána meg kiderül hogy mentálisan hangyás régóta, csak a cimbik elnézték neki és nem vetették el a puskáját mert ő szokta vinni a 100 lityi házi kadarkát a vadászatra...
Lehet, hogy sokakat meglep, de a vadásztársaságok (amelyeknek a sportvadászok a tagjai) nevelik fel a vadutánpótlás nagy részét... JÉÉÉÉÉÉÉÉ... A sportvadászok ilyenkor bizony felügyelnek a növendék állatokra... "A ROHADT KÉPMUTATÓ GYILKOSOK" (mondják majd néhányan....) Kapjatok már a fejetekhez egy picit...
@Hunter001: a rágás/állományszabályozás vonatkozásában és a természet védelme ügyel összhangban mit mondanál a nem őshonos muflonról hazánkban ami a vadászok minden tevékenysége (idézőjelek) nem akar kipusztulni (és ez csak egy példa)
@daveC999: JAVÍTVA a rágás/állományszabályozás vonatkozásában és a természet védelme üggyel összhangban mit mondanál a nem őshonos muflonról hazánkban ami a vadászok minden tevékenysége ellenére(idézőjelek) nem akar kipusztulni (és ez csak egy példa)
@yotta: Ha TE eszel bármit, annak az előállításhoz valakinek gyilkolnia kellett. Akkor te mitől vagy jobb?
@qwertzu: "Ha TE eszel bármit, annak az előállításhoz valakinek gyilkolnia kellett. Akkor te mitől vagy jobb?"

A létező legbutább, ellenben a leggyakoribb demagógia.
Ettől természetesen a vadász gyilkos, mert élvezi az ölést. Ezeket az embereket legfeljebb a törvények választják el attól, hogy akár embertársaikat mészárolgasssák le, de azokat mindenképpen megölik, akiket mi (nem gyilkosok) szeretünk. Tehát a szeretteinket gyilkolják. Ezért mi haragra lobbanunk és gyilkos indulatainkban szándékunk lenne őket ugyanúgy lemészárolni, ahogy ezt ők teszik a mi szeretteinkkel. De nem tudjuk megtenni - nincs meg bennünk a gyilkolás öröme...
Pedig háááát... istenem, micsoda elégtétel lenne, ha mondjuk az itt megszólaló valamelyik vadászpárti gyerekét a szomszéd az az utca túloldaláról az ablakból ugyanúgy lőné ki, mint ahogy emez azt az őzet puffantja le melyet mi becézgetünk, dédelgetünk, szeretjük...
@yotta: Amikor ételt teszel a szádba, te is élvezed az ölést. Vagy minden étkezésed végigsírod?
@FüligJim: Oszt ha nem etetné a vadász az állatot és nem nevelné fel puskacsöve végére, akkor úgy mégis, mi faszra lövöldözne? Konzervdobozokra? Rád?
Ez utóbbival mondjuk jól is járnánk...
@qwertzu: "Amikor ételt teszel a szádba, te is élvezed az ölést"

Mekkora egy agyatlan barom vagy te...
- Az induló, no meg a járulékos költségeket tekintve a hobbi-vadászat igenis a leggazdagabb réteg szórakozása. A vadászat "becsületére" rakódott ellenérzés lényegében a mindenkori vadászgató "elittel" szembeni ellenérzés. (Korábban a Czinege-félék, mostanság a Semjén-félék.) Hiszen nem véletlen, hogy az ország fővadásza megint egy politikus. A néppel érzékeltetni kell, hogy a vadászat az valami egészen más, nem a pórnépnek való dolog.
- Ami a konkrét kérdéseket illeti, egyetértek azzal, hogy az erdészek hivatalos személyek legyenek. Ezek a szakemberek lényegében "közterület-felügyelők". A hírekből úgy érzem, hogy erdeinkben nagy a fosztogatás, akár állat, akár fa tekintetében. (Nem tudom, hogy ebből a szempontból kik azok a "vadászok", akik szintén megkaphatnák ezt a titulust.)
- Egyetértenék a fegyvertartás nagyfokú, de ellenőrzött liberalizációjával. Talán érdemes lenne az egészet egy moratóriummal kezdeni. Érdekes dolgok derülnének ki...
Valojaban a Semjen-fele hobbihulyekkel van problemaja,a tarsadalomnak.Vadgazdalkodas kell,ez teny de Mo-automatizmissa alakult,hogy kozertes,pornoboltos miutan felszabaditott ugy 10 millat a veszteseges vallalkozasabol rajon ,hogy o tulajdonkeppen uriember,es mar nem elegiti ki ha a piramisok toveben hugyozhat.
Mindennek folyomanyakent ,,uri" sportot kell uznie es lehetoleg tok makosan,hiszen a helyi polgarmester,beruhazasi osztalyvezeto is ott mulatja az idot....
A gyilkossagon meg sztem felesleges rugozni,a korzeti orvosod is jol kezeli a buntudatat....
@yotta:
ROTFLMAO... Ez szintén gyönyörű. Apám jó ez a blog, mert itt olyan csodálatos kinyilatkoztatásokkal lehet találkozni, hogy az már epic. Bizony csillagvirág, az ember már csak a csúcsragadozó a földön. Hiába fáj ez az aprócska lelkednek, a ronda biológia ellen nincs mit tenni. Illetve egy dolog mégis megoldás lehetne. Költözz ki a hegyekbe, egy barlangba, rágcsálj zuzmót, és akkor talán elhisszük, hogy te nem vagy gyilkos. Addig meg ne nagyon pofázzál, mert csak az különböztet meg téged egy vadásztól, hogy neki van bátorsága végignézni, mivel jár az, hogy élelem van az asztalán, míg te ehhez is gyáva patkány vagy...
@yotta: Lehengerlő, személyeskedéstől mentes érvelésed lenyűgöz.
@yotta: lehet, de akkor ki fizetne helyetted adót? ... és ki fizetné a kezelésedet?
@Muad\\\'Dib: "Szegény Hemingway most egy picit biztos rosszul érzi magát miattad a sírban, de talán majd kiheveri... "

Bizony, mert hát ezek ott a sírban, annyira szoknak érezni...
@Muad\\\'Dib: No, és a zuzmókban élő ízeltlábúak, az talán smafu?
@yotta: Ez valóban tényszerű érvelés, nem is tudok vele vitatkozni. Nincs mit felhozzak a vadászok mentségére.

Csak megjegyezném, hogy ugyanez vonatkozik a baromfi, sertés, szarvasmarha tartókra és a halászokra. Csak őszintén remélni tudom, hogy vegetáriánus vagy, mert a fent említettek alapján nagyon remélem, hogy nem ettél még soha kolbászt. Képzeld a rohadt hentes, azért etette, dédelgette szegény malackát, hogy egy reggel nyolcan körbeállják és nagy késsel torkon szúrják, miután elektromosan sokkolták, hogy ne tudjon védekezni. Utána a szemét meg ledarálta és a saját belébe visszatöltötte, hogy a rohadt ragadozó ember megegye. Remélem, te még sosem voltál társtettes egy ilyen brutális gyilkosságban.
@FüligJim: egy gyilkosmentes társadalomban sokkal nagyobb az adófizetési hajlandóság...
@yotta:
"Bizony, mert hát ezek ott a sírban, annyira szoknak érezni..."
Még, please, még...
Ennyit ugyanis rég röhögtem, mint rajtad. Valami értelmeset is sikerül hozzáfűzni, a Hemingway, mint elmebeteg gyilkos témához, vagy arra hiába várok?
@qwertzu: "Lehengerlő, személyeskedéstől mentes érvelésed lenyűgöz"

Az észérvet nem érted, gondoltam az érzelmeid - ami rossznyelvek szerint sok élőlény alkotója - talán használhatók...
@Muad\\\'Dib: Mondd faagyú, ha a vadász egy sima gyilkos, nem mindegy, hogyan anyakönyvezték?
@yotta:
Nem tudod, kiről beszélek, és miért hoztam fel, ugye? Semmi baj, nem késő még elugrani egy általános iskolába...
@yotta: egyet mutass vagy ébredj fel...
@lyesmith: Jogos a két pont. A ketreces, kertes vadászat, nem mindenki számára tartozik az etikus vadászatok közé, de megemlíteném, hogy azokat az állatokat arra tenyésztették. Szerintem sem etikus, de nagyjából abba a kategóriába tartozik, mint a disznótenyésztés. Azok is a hentesnél végzik. Ettől függetlenül elismerem, amit írsz.
A trófeás nagyvad, amint eléri az úgynevezett kulminációs kort (amikor a legerősebb trófeáját viseli) hanyatlásnak indul. Ezt döntik el a hivatásos vadászok, hogy mikor érte el ezt a kort és akkor próbálják meg terítékre hozni, terítékre hozatni. Ennek elég szigorú szabályai vannak és meglehetős tapasztalat szükséges hozzá, ezért ezt szakszemélyzet bírálja el. Utólag, a trófeabírálaton is értékelik, ahol mínusz pontokat osztanak, ha nem megfelelő korban lett lelőve az állat. Ennek régen komoly anyagi következményei voltak, ma már nincsenek. Remélem, hogy a törvényhozók ezt visszaállítják, mert tényleg sok vadász van, aki nem szakmai szempontok alapján lő vagy lövet meg vadat.
@Hunter001: Ugye elélvezel, ha lövöd a vadat? Izzad a tenyered, emelkedik a pulzusod, kipirul a képed miközben célzol? Ugye amikor lősz, nem gondolsz a hentesre, csak magadra és arra a megfoghatatlan örömre, ami a gyilkolással nálad együtt jár.

Erről beszélj, ne arról, amivel menteni véled ezt a kéjt!
Csak emlékeztetnék rá, hogy néhány hete Semjén úr még védett madarak kilövésére vágyakozott, a vadászok közérzetének javítása érdekében.......

index.hu/belfold/2011/04/08/vedett_madarak_vadaszhatosagaert_lobbizik_semjen/
@yotta: Mondjuk arra az észérvre nem reagáltál, hogy az általad megevett élelem előállításához valakinek állatokat KELL megölnie. Szóval te mitől vagy jobb a ravaszt meghúzó vadásznál?
Nem értem mi köze van a vadászatnak a politikához?
Semjén Zsoltot lehet utálni (én sem rajongok érte), de most mint "hozzáértő" azt mondom, jó úton halad a szabályozás változtatásban.

Hogy minden értetlen felfogja, nagyon jól összefoglalta Hunter001 az egészet. Sajnos az ilyen agyalágyultakkal, mint yotta nem lehet mit kezdeni.
A preambulum lényegében mindent megmagyaráz:
"A kutyától félek, a vértől hányok,
Mindig lenéztek engem a lányok.
Nem vagyok senki, űzöm a vadat,
Másoknak hajtok, mások hajtanak."

Zseniális Hobónak ez a megközelítése, bár az Ő esetében érthető a csömör, mert valószínű apja révén közelről látta, hogy AKKOR milyen volt egy magasrangú pártkádernek az élete.

A vitaindító cikk ugyan nélkülöz minden szakmaiságot, de a lényeget megragadta azzal, hogy milyen keveset tud az átlag ember a vadászatról, mennyire az érzelmek és a frázisok dominálnak, milyen sekélyesek az általános ismeretek.

Vitathatatlanul könnyebb indulatból megbélyegezni ismeretlen embereket, mint tényeket, érveket szembe állítani más véleményével.

Aki azt hiszi, hogy a vadászat pusztán csak az ölésből áll, az pont a lényeg mellett ment el.
Szerintem nem a vadászat becsületének helyreállítása lenne a legfondosabb, mert annak a becsülete olyan mint aki azt űzi. És mint itt is az élet egyéb területén hajlunk az általánosításra. Ha egy ember hibát követ el, ekkor a természetesen és nyilvánvalóan a közösség is olyan mint aminek a tagja.
Szerintem az első lépés, sokkal inkább az, hogy az emberek tisztába legyenek az alapokkal, hogy ez a tevékenység hol helyezkedik el valójában a biológiai erőforrások rendszerében.
@qwertzu: Csak trollkodik... :) azt sem tudom minek, ez már rég nema cikkről szól... lehet, hoyg valami rokonát lelőtték a vaddisznó vadászaton ezért gyűlöli a fajtájukat (és mindenkit aki nem ítéli el őket)
@yotta: A vadászt, azért fogja el a vadászláz, mert az írott és íratlan törvényeink alapján, a vadat, a lehető legkisebb szenvedés árán, a lehető leggyorsabban és lehetőség szerint egy lövéssel, mielőbb kell terítékre hozni. Amennyiben ez nem sikerül és a vad netán sebesülten elfut, a vadász lelkiismerete nem maradhat tiszta, amíg a vadat meg nem szabadítja a szenvedéstől. Ezért izgulnak a vadász célzás közben és nem a gyilkolási vágy hajtja. Utána igen, dicsőség és büszkeség töltheti el a vadászt, mert megtette kötelességét és örülhet a trófeának. De ennek semmi köze nincs a gyilkoláshoz. Hidd el, fogalomzavarban élsz, nem tudod miről beszélsz. Nem a gyilkolásról, hanem az ősi ösztönről és annak mai formájáról szól a dolog.
@Whistler anyja: Azt hiszem, ezzel nem tudok mit tenni. Tedd meg, hogy átolvasod az oldalt az elejétől a végéig és utána fussunk neki még egyszer. Köszönettel és vadászüdvözlettel.
@qwertzu: Erre az észérvre azért nem ragáltam, mert ez az észérv nem válasz arra, hogy a vadász gyilkos és élvezi az ölést.

Arra az elmekórtani akrobata mutatványra, amellyel egyszintre hozod a vadász gyilkos hajlamát az én ételfogyasztással kapcsolatban megállapítható "jó"ságommal, engedd meg, hogy ne foglalkozzak.
(Csak remélheted, hogy például a veséd nem működik olyan gyatrán, mint az agysejtjeid)
@FüligJim:
szépen lebuktatod magad, igen, az eltartóképességet többszörösen meghaladó védett növényfajokat fölzabáló, védett állatfajokat kiszorító vadállomány pont a vadászok miatt létezik. Barom álszent dolog azzal jönni, h azért lövünk, nehogy túlszaporodjanak, mikor pont ők okozták a helyzetet. A vadászat egy biznisz, a pénzcsináláson kívül nincs igazán funkciója. Milliószám! szaporítják a fácánt neveldékben, h aztán kirugdosva őket lelőhessék. Behurcolják a muflont, h legyen még valamit lőni, egy teljesen tájidegen fajt, ami cserébe lerágja a fiatal bükkösöket. Télen etetnek, aztán jajj, túlszaporodtak felkiáltással lelövik őket később.
A vadászatnak egyáltalán nem célja a természetvédelem, egy mesterséges, instabil állapotot tartanak fönt aminek a vadásztatás maximálása a célja. Ez gyak. állattenyésztés kerítés nélkül. Évente több, mint 50000 külföldi vadászik itt. A természetes ragadozókat kiirtják.
A szajkót, szarkát lelövik csak úgy. Megkérdeztem miért, és fölháborodva válaszolták egy blogban, h azért, mert kirabolják a fészkeket. WTF? Egy genetikailag beléjükkódolt viselkedésminta miatt büntetnek egy állatfajt? Mert tojásokkal, fiókákkal táplálkozik? A mókusokat is irtják akkor? Grimm-mesés morális skatulyákba rakjuk az élővilágot?
@Prolee2:
"Sajnos az ilyen agyalágyultakkal, mint yotta nem lehet mit kezdeni. "

Nem lehet mit kezdeni valóban, de számolni kell vele, mert ne feledd: egyszer majd visszaló a vad... és ebben felimerhetsz...
@snepf: .... és minden jó érzésű vadászembernek kötelessége, hogy megismertesse szűkebb és tágabb társadalmi körével, hogy ezzel évezredek óta együtt élünk és együtt is kell tudnunk élni. Az ilyen vitáknak, nagyon remélem, hogy az a lényege, hogy megismertethessük a lapot olvasókkal, hogy kik is vagyunk valójában. Ezért is szálltam be a beszélgetésbe, holott nem vagyok sem hivatásos vadász, sem pedig magas rangú politikus. A sportvadász kifejezést pedig egyszerűen rühellem, mert a sportteljesítmények arról szólnak, hogy ki tud nagyobbat, többet, szebbet, hosszabbat, szebbet teljesíteni. A vadászat nem sport, hanem életforma, melynek az elsődleges célja és feladata, a természet harmóniájának megtartása a jelen kor körülményei között.
@Iron: Jobban jártál volna, ha csendben maradsz.
Volt egy ismerősöm aki azt mondta:
nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik vagy egy hülye okoskodik.

Ne vedd személyeskedésnek, ez a többi értelmes hozzászólóknak is szól.
@Iron: hoppá... átolvasva eddigi kommentjeimet, nagyon nyakatekertnek kell lennem, hogy mindazt amit írtál kiolvassam belőle. De nem adom fel, majd csak megértem, hogyan buktattam le magam... ;)
@Hunter001:
milyen kötelességet tett meg tulajdonképpen? hogy jó pénzért lelőhetett egy élőlényt? ez már tényleg kognitív disszonancia.

te (szexuális) izgalomba jössz, ha valamit lelőhetsz, és megtarthatod a fejét. próbáltad már ezt a helyzetet elképzelni fényképezőgéppel, neadjisten paintball fegyverrel? úgy miben lenne más az élmény?
@Prolee2:
akkor gondolom te is tanultál szünbiológiát az egyetemen.

hőzöngés helyett, talán tételesen cáfold a mondandómat
@yotta:
Aranyos kis strucc vagy te. Amit nem látsz, nem közvetlenül te teszed, az meg sem történik, igaz? Tudod ez a gondolkodás a meglehetősen alacsonyrendű állatokat jellemzi, egy átlag csimpánz ezen már felülemelkedett. A különbség az, hogy van, akiben még van gerinc, és át meri élni a dolgokat, akár az ősei, és van aki nem. Te a nem típus vagy. Viszont a pofád, az hatalmas, ha már a tudásod, pszichológiai, filozófiai, műveltségi szinted alacsony. Persze tudom én, kompenzálni muszáj...
@yotta: Ne haragudj, de ezt nem tudom értelmezni. Neked biztos sok problémád lehet magaddal. Nyugodj meg, Lélegezz!
@Iron:
Nagy szerencse, hogy az őseid nem így gondolkodtak, mert akkor most aligha társalognánk...
@Hunter001: Mint látható a tágabbal vannak jelentős bajok.
@Hunter001: Úristen! Ősi ösztönnel takarózól? Ősi ösztönre fogod a vadászat alatt érzett gyönyört? Én szenvedek fogalomzavarban?
Hát mondd, előszöris, miféle ősi ösztönről beszélsz? Ki bizonyított valaha is ilyet?

Te keversz össze mindent abban való kínlódásodban, hogy az ölés élvezetét mosd magadról. Az az ősi ösztön kizárólag a táplálékszerzés okán létezett és nem volt élvezeti vonatkozása, ami nektek viszont van!

Tehát nemhogy rosszul érvelsz, még valótlant is állítasz, mert a táplálékszerzés kényszerét hozod párhuzamba az ölés passziból történő élvezetével!!!!!!
@Iron: Tedd meg,hogy átolvasod az elejétől:

Először is kezdjük néhány alapgondolat tisztázásával. A vadászatra nagyon prózai okok miatt van szükség napjainkban. Ha nem vadásznánk, a vadállomány, természetes ragadozók hiányában olyan mértékben elszaporodna, hogy úton-útfélen veszélyeztetné mindnyájunkat, akik közúton közlekedünk. Emellett teljesen tönkretennék az erdő és mezőgazdálkodási területeket, mindent megennének és/vagy letaposnának, megrágnának. Tehát a feljebb említettekkel ellentétben, a természet sajnos nem képes egyedül véghezvinni a természetes kiválasztódást, kizárólag olyan módon, hogy vagy vadászunk, vagy pedig a terület vad eltartóképességét meghaladó egyedszám felett, különböző betegségek kezdenének terjedni az állományban. Ezek a betegségek, az esetek nagy hányadában az emberre is veszélyesek, tehát a vadászat ellenzőit teljesen megértve és véleményüket tiszteletben tartva, kérem őket, hogy mielőtt kijelentik, hogy "a vadászat egy öncélú gyilkolás hülye perverz állatoknak akik vadásznak hívják magukat", gondolják át a fent említetteket. Emellett, a vadászat legfontosabb célja, hogy a kevésbé életrevaló (selejtes, de ez nem vadászias kifejezés) egyedek kilövésével, az állományt megőrizze az utókornak is, olyan formában, amiben mi is átvettük elődeinktől. Ha nem vadásznánk, meghatározott módon, a vadállományunknak már híre-hamva sem lenne kicsiny országunkban.

Nyilván érkezik a felvetés, hogy vadászok örömmel és élvezettel gyilkolnak. Higgyétek el nekem, mint igaz vadásznak, hogy az elsütőbillentyű meghúzása, amikor pontosan tisztában vagyunk vele, hogy kioltunk egy életet, nem tölt el örömmel egyetlen igaz vadászt sem. A vadászat célja az állomány fenntartása és ezért kénytelen-kelletlen meg kell húzni az elsütőbillentyűt. Utána, a lőtt vad birtokbavétele, a trófea megszerzése, valóban örömet okoz és megtiszteltetés a vadásznak. Igen, ilyen gyarló emberek vagyunk. A vadnak, az igaz vadászok, minden esetben megadják a végtisztességet, ravatalt készítenek és csak utána hasznosítják. A vadállomány napjainkban Magyarországon, a gazdálkodási területek felszabdaltságának köszönhetően, hihetetlen módon elszaporodott és elfiatalodott, ezért hasznosításuk indokolt és a fent említettek miatt kötelességünk is.
@Iron:
Szeretek fényképezőgéppel is vadászni. Tegnap éjjel telihold mellett gyönyörű dámbikát láttam, ezüst színű volt a háta a holdfényben, csillogott az agancsa.. sajnos nincs gép ami ezt a valóságban visszaadná.
A paintball az inkább harci játék.. ha jól tudom. Emberekre lövöldözni nekem nem jön be.
@Hunter001: " Tehát a feljebb említettekkel ellentétben, a természet sajnos nem képes egyedül véghezvinni a természetes kiválasztódást"

Újabb nevetséges kínlódás a gyilkolás élveztéről elterelni a figyelmet: most képzeld: több százmillió év a bizonyíték arra, hogy természet elboldogul a vadászok nélkül is, sőt, még létrejöhetett az a faj is, amelynek egyes egyedei vadászok/gyilkosok, s megukat tekintik a természet megmentőinek, holott több milliárd év a bizonyíték arra, hogy ennek pont az ellenkezője az igaz!!!!
@Muad\\\'Dib:
csak a szokásos :) ez nagyon gyenge demagógia volt

ők azért vadásztak, h legyem mit enniük. abban a helyzetben én is ugyanezt tenném. ha kidobnának egy hónapra a tajgára, megpróbálnék csapdát készíteni, halat fogni, hogy ne haljak éhen. az evolúció úgy formált minket, hogy ezt a tevékenységet élvezzük is, mivel létszükséglet volt a művelése. csak közben megváltoztak a viszonyok nem kicsit. most az emberek Mo-n túlnyomórészt szórakozásból lövöldöznek. szted évente semmilyenzsóti hány vaddisznót lő le? no és hányat eszik meg? ha közelezően mindenkinek el kéne fogyasztani a produktumát eltűnnének a vadászok. a helyzet azonban az, h ez is biznisz, eladod külföldre jó pénzért. a helyzet az, h Mo-n olyan alacsony a vadfogyasztás, h pár vadaskertből simán el lehetne látni a piacot. na és rókát ki evett már?

amúgy annó háborúzni is szeret(t)ünk...
@Iron:
1: "Milliószám! szaporítják a fácánt neveldékben" - (Kérlek másold ide be a hivatalos adatot a nevelt fácánok mennyiségéről).
2: "Behurcolják a muflont, h legyen még valamit lőni" - azt hiszem az 1800 évek közepén telepítették be, de biztosan ez is Semjén hibája (hogy a témánál maradjunk).
3: "Évente több, mint 50000 külföldi vadászik itt." - egy hónapra a külföldi vadásznak a vadászjegy kb 13 ezer HUF ba kerül, ezt a Vadászati felügyelőségnek (államnak) fizeti be. Az ebben az esetben évente 650 millió HUF, nem semmi.
4: "A természetes ragadozókat kiirtják" - van természetellenes ragadozó is?
5: "A szajkót, szarkát lelövik csak úgy. Megkérdeztem miért, és fölháborodva válaszolták egy blogban, h azért, mert kirabolják a fészkeket. WTF? Egy genetikailag beléjükkódolt viselkedésminta miatt büntetnek egy állatfajt? Mert tojásokkal, fiókákkal táplálkozik? " - Sajnos a rövid válasz = igen, úgysem értenéd meg mert nem akarod.
De pl. azokat a kutyákat is elaltatják, akik megtámadnak egy embert. Persze addig szegény kutyát "védeni kell" amíg nem a Te lányod torkát harapja ketté. Akkor meg "rohadt dög" lenne a neve.
@yotta: Az ösztön nagyjából ott látszik bizonyítottnak, ha megnézed az ember fogazatát. Nagyjából biológia óra, 6. osztály. Az ember mindenevő. Ha dögevők lennénk, akkor olyan fogazatunk lenne, amivel a dögöt szét tudnánk tépni. De mivel mindenevők vagyunk és az állati fehérjékre is szükségünk van ezért egyetlen módon tudtuk ősidőktől megszerezni a zsákmányt, vadászattal. Nyilván ez is fejlődött az évek alatt, ahogy a számítógépek is kialakultak például, ezért nem értem, hogy a szexualitásnak mi köze van a vadászathoz. Ma abban a formában vadászunk, hogy fejlett fegyverekkel, meglehetősen kis szenvedéssel ejtjük el a vadat. A vad minden része hasznosítva van, ezáltal tud a te tányérodra is odakerülni. Azért hogy a rengeteg hozzád hasonló már nem képes erre a folyamatra, mert úgy gondolja, hogy az ételt interneten is meg lehet rendelni és a boltban dobozban terem, azért nem kell elítélni az embertársadat. Ha viszont valóban vegetáriánus vagy, akkor meg ellentmondasz a biológiai tanulmányainak, mivel az ember még mindig mindenevő és nem passzióból öl.
@snepf:

arra gondoltam, h az aktus végén nem ölöd meg az állatot. lefényképezed (ami sztem sokkal nehezebb), vagy megcsíped kicsit a paintball golyóval, csak a fíling kedvéért, h igen, ha akartam volna, már az én zsákmányom lenne. az miért kevésbé élvezetes?

sőt, ha csak és kizárólag késsel lehetne vadászni one-on-one, én korlátlan kvótát adnék zsótinak. de hogy 3 méterről a les tetejéről pofándurrantjuk a kiszórt kukoricát majszoló vaddisznót, hát valahogy nem az igazi...
@Hunter001: "A vadállomány napjainkban Magyarországon, a gazdálkodási területek felszabdaltságának köszönhetően, hihetetlen módon elszaporodott és elfiatalodott"

Sehol a világon nem a vad szaporodott el, hihetetlen módon, hanem az ember! Akármit találtok ki vadászok, a vad volt előbb! A vad viszont nem tehet ellenetek semmit, mert noha ezerszer különb lény, mint az ember (gyorsabb, jobbak az érzékszervei, jobb az immunrendszere...stb) mégis a gyilkolás öröme legyűri őket...
@yotta: Te is vegetáriánus vagy? Komolyan kérdem.
@yotta:
Bizonyára igazad van.. hm.
"A dél-afrikai Kruger Nemzeti Park volt, ahol 1918 óta 65-ről 12500-ra emelkedett az ormányosok száma. Sajnos az ott dolgozók szerint ez kétszer annyi, mint amennyit a park eltartani képes - ráadásul évente kb. 7%-al nővekszik a populáció.
Korábban a park vezetősége évente leöletett bizonyos számú elefántot azért, hogy az állatok számát 7 ezer körül tartsa. Amikor azonban a sajtóhoz eljutottak a mészárlásokról készült felvételek, hatalmas nemzetközi felháborodást váltottak ki és a park a természetvédő szervezetek nyomásának engedve abbahagyta az állatok leölését."

Tehát az elefánt szaporodik... más élőlény rovására.
@Prolee2:

1: közel 1.000.000
2: http://hu.wikipedia.org/wiki/Európai_muflon
@Iron:
Te komolyan azt gondolod, hogy egy átlag vadásztársaság vadászata úgy néz ki, hogy hegyekben állnak a kilőtt állatok? Képzeld a vadászok nagyrészt egymás között osztják el a kilőtt állat húsát, esetleg jut családnak, ismerősöknek. Ez annyival rosszabb lenne, mint a nagyipari mészárszékek a vágóhidakon? Nem hinném...
@Iron: Fotózom is egyébként, ami valóban meglepően nehéz játék és hasonló élményt nyújt, mint a vadászat. Nyilván a vad életben marad a végén, ami az ő szempontjából és a vadász lelkét is megnyugtató élmény. De még egyszer mondom és tényleg nem akarom tovább bizonygatni, hogy a vadászat nem a gyilkolásról szól!

Örülnék, ha néhányan eljönnétek velem télen a vadakat etetni, vagy nyáron, ilyen nagy szárazságban itatni, vagy tavasszal meglesni a fiókákat, kicsinyeket stb. Hihetetlen élményekben lenne részetek és ha egy vadászszezont eltöltene velem bármelyikőtök, aki ellenzi a vadászatot, teljesen más kép alakulna ki bármelyikőtökben.
Engem meggyőztetek.
Tehát a vadászat nem szórakozás.
Egyszerűen a természet hibáit javítgatjátok tudományos alapon.
Ráadásul sok időt és pénzt is áldoztok erre a nemes feladatra.
Miközben természetesen csak azért vadásztok, mert éhesek vagytok.
Mindenki aki húst eszik, de nem vadászik hazudós álszent.
ma is nagyon jókat röhögtem! Üdítő ez így hétfő délelőtt - kora délután!
@yotta: Valóban igazad van és az ember szaporodott el. Az ember sorsát majd megpecsételik a betegségek és a háborúk, de pont ebben az túlnépesedett és elkorcsosult világban van olyan összefogásra szükség, ami legalább egy részét képes megmenteni örökségünknek. Ez jelen esetben a vadászati hagyományunk és a vadállományunk.

Mi sem szidjuk a buzikat és a munkanélküli, társadalmunk nyakán adófizetés nélkül élősködő csoportokat, pedig ezekre inkább mondható az Európai kultúrkörben, hogy természetellenes. Mi is csak egy kis toleranciát kérünk, hogy a vörösboros szarvasragu odakerülhessen akár a ti asztalotokra is, akár 50-100 év múlva is.
@Hunter001: Továbbra is kínlódsz a szerecsenmosdatással... Az ember fogazata nem bizonyítja az ölés élvezetét, mint amit rólatok magukat gyilkos helyett vadásznak nevező emberekről állítok.
Az ember a táplálékát nem élvezetből szerezhette meg anno, hanem a szükség vitte rá, tehát legfeljebb kényszerből ölt és abban az időben nem volt olyan fejlett érzelmi rendszere, mint ami a mai egészséges emberekben kialakult, amivel gátat szabhat a ölés élvezetének (márakinél)
Aztán, ha már sikerült ennek az ősi emberi lénynek elkapni az állati fehérjét, gyorsan növekedésnek is indult az agya, ami aztán megágyazott minden rossznak, például annak, hogy élvezetből ölhettek, ami bizony több milliárd évnyi bizonyíték alapján természetellenes, mert nem a szükségletek alapján történik a ritkítás!

Aki ezt nem érti, nyilván e képesség hiánya miatt egyeztethető össze a lelke a gyilkolás örömével.
@Iron: Itt nem erről van szó. Ő nekem nem vált zsákmányommá, mert nem akartam, hogy azzá váljon. A célom az volt, hogy észrevétlen maradjak.

Azért a disznó tud ám magára vigyázni..
@yotta: Úgy érzem Neked nem a vadászokkal, hanem Magaddal és az Emberekkel van problémád, csak nem hallgat meg senki és ezért vered itt magad.
Mi hülyék, meg még próbálunk képet mutatni a világról.
@Prolee2:

1. docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:y1HhZi1F_hAJ:vadgazdalkodas.emk.nyme.hu/oktatasi_segedletek/integralt/Integralt_facan.pdf+f%C3%A1c%C3%A1n+1500000&hl=hu&gl=hu&pid=bl&srcid=ADGEESiHwDnHoyTb3uNas7cdyGig3cRc4DQHvA0AdFVzWoVkt84Q1Ti3rtriukgNB77pWBpa9-xVjnnS36igCW5vlznrvVg-tdueHUzQ5zxIQZDbfhXKJ_2gutMD-NpeAnASTrTllwHS&sig=AHIEtbSIW3tbVXKsWAidMOgfnsXxpmJDpg&pli=1

2. Igen akkor telepítették be kizárólag vadászati okokból. De ennek mi köze ahhoz, hogy most el kéne őket tüntetni? Ha akarnák, simán ki tudnák irtani, csak a vadászlobbi nem szeretné.

3. Erről beszélek. Pénz beszél, biznisz az egész, minden más csak sokadlagos. Kiszolgáljuk a keresletet az élővilág kárára.

4. haha

5. Na ezzel minősítetted is magad. Lelövöd őket, mert a gonosz szarka megdézsmálja a fészket. Hol élsz te, a 19. században? Te emberi kategóriákba sorolod a fajokat? Vannak jók meg gonoszak? Most már értem, miért akar zsóti nyusztot is írtani. Meg akkor már menyétet, hermelint, görényt, mókust, nyestet sirályokat, siklókat. Meg hát a kakukk ugye... mekkora szemét már az

A kutyával betetted a kaput. :D Elképzelem szegény szajkót, ahogy szétmarcangolja a fővadász úr torkát, mire nagy duzzogva telepumpáljátok a sörétessel.
És a végén az áltimét bloghozzászólás: "de majd amikor a tefiadlányodat eszik/isszák/ütik el/erőszakolják, na akkor legyen nagy a szád" :DDD
@snepf: "Tehát az elefánt szaporodik... más élőlény rovására."

"Nemzeti park", "sajtó" és efféle szavak, te meg úgy beszélsz az elefántok szaporodásáról, mintha az olyan természetesen menne végbe, mintha fenti körülmények nem is lennének...
Ez a yotta gyerek azt hiszem a mai nap díjazottja a hülyeségi versenyben. Szerintem bármely antropológus/pszichológus/történész eddigre már kitépkedte az összes haját a tökéletes ostobaságaitól, de azért csak nem hagyja abba. Szórakoztató...
Az pedig egyenesen vicces, ahogy próbálja szétválasztani az embereket azokra, akik gyilkolnak, meg azokra, akik nem. Még az a gyermeteg apróság sem tudja eltántorítani, hogy az ország összes vadásza sem lenne képes soha olyan fokú pusztítást véghezvinni a természetben, mint mondjuk a mezőgazdaság, vagy iparosítás. De ilyen dolgok megértéséhez már szükséges az agy használata, és az a csodálatos emberi tulajdonság, amit elvonatkoztatásnak hívunk. Amikor egy nála intelligensebb élőlény megérti, hogy pl. bizony a búza termesztése nem csak úgy öl, hogy a nyakára tekeri az áldozatnak a növényt és megfojtja vele.
@Hunter001: "Mi is csak egy kis toleranciát kérünk, hogy a vörösboros szarvasragu odakerülhessen akár a ti asztalotokra is, akár 50-100 év múlva is. "

Nincs tolerancia, és nem kérünk szarvasragut sem 150 év múlva az asztalunkra. (mecsoda demagógia)

Tolerancia egy esetben lehetséges, ha kilobbizzátok, hogy ugyanúgy bánhassunk el veletek, a szeretteitekkel, mint ahogy ti a mieinkkel. Tehát intézd el, hogy lőhessük a családodat, gyerekeidet, háziállataid, egyszóval, mindent, ami nektek kedves, ugyanúgy, ahogy ti gyilkoljátok azokat, akiket mi szeretünk (persze vissza is lőhetsz)

A tolerancia jegyében ti csak az embernek kegyelmeztek, minden más, ami nekünk kedves gyilkos hajlamotoknak esik áldozatul.
@yotta: Erre tényleg nem tudok mit reagálni. Nem is akarom mosdatni a szerecsent, mert nincs szüksége rá. Egyszerűen nem érted a lényegét a dolognak és egy ilyen embernek nem is tudom bemutatni és érzékeltetni, hogy miről is beszélek, mert úgysem tudnálak meggyőzni és nem is tisztem. Elfogadom az érveidet és cserébe csak annyit kérek, hogy te is tartsd tiszteletben az enyéimet és vadásztársaimét.
@Iron: Na jó, nem hordok vizet tovább a Dunába!
Ha valaki nem akarja megérteni mit mond a másik akkor hiába próbálsz beszélgetni vele.

Az volt a baj, hogy sokáig szűk agyú emberek irányították az országot, olyanok mint Te, ja nem is, még most is ilyenek hülyék vannak a vezetői székekben.
@Muad\\\'Dib: "összes vadásza sem lenne képes soha olyan fokú pusztítást véghezvinni a természetben, mint mondjuk a mezőgazdaság, vagy iparosítás"

Hehe, a szokásos logikai csapda: más devianciával mentegetni a gyilkolás öröme típusú devianciát...

Nevetséges pojáca!
@yotta:
Egyes nemzeti parkok sajátja, hogy ott az állatok szaporodása természetesen megy végbe :)
Aztán ha "kicsi a ház, kirúgják az oldalát"..
A nagyobb baj, hogy ezek az állatok szó szerint elpusztítják a feketék ültetvényeit a feketékkel együtt. És ezt arrafelé sem szeretik (itthon sem szeretik, ha egy éjszaka alatt egy 50 fős konda takarítja be a kukoricát).
A mészárlás úgy működik, hogy tizedelőket alkalmaznak, akik 15-20 fős matriarchális családokat ölnek meg, hogy egyetlen túlélő se legyen, mert ha egy is marad, akkor az bármily fura szétviszi a dolog hírét és zendülés tör ki.
Ennél azt hiszem csak jobb ha tervszerű vadászatot folytatnak.
@yotta: Tényleg nem érted, hogy némely állat elpusztítása csak egy eszköz ahhoz hogy a fauna életképes maradjon a rohanó, terjeszkedő világunkban. Ezen eszköz használata pedig mindannyiunk érdeke és nem a gyilkolás a fő cél hanem az, hogy a vadállomány megmaradjon unokáinknak is. Megkérdezhetem, te hogy mivel foglalkozol, mivel pusztítod bolygónkat?
@yotta:
Nos, már mások is megjegyezték a dolgot, hogy neked nem a vadászattal van bajod, hanem azzal, hogy nem vagy képes elviselni az embert, mint olyat. Nem is lenne ezzel semmi baj, a világtörténelem folyamán mindig voltak ilyen genetikai hulladékok, akik a nagy világfájdalmukban képtelenek voltak elviselni az emberi természet milyenségét, csak azokban az időkben, amikor a hasonló selejtek nem szaporodtak (lévén ez a remek gondolkodás kizárta, hogy eltartsanak egy családot), ez a probléma megoldódott magától.
@Hunter001: Az a helyzet, hogy amiről én beszélek, az nem az érvek ütköztetése, tudniillik ezzel akkor lennénk "pariban", ha ti is csak érvelnétek és valóban szó állna szemben szóval. Evvel szemben ti plusszban gyilkoltok, tehát a szó áll szemben a puskacsővel. Ugye érted a problémát?

Egyszerűen nem vagyunk egy súlycsoportban. Mi nem tudjuk megvédeni azt, ami a mi érzelemvilágunk része, mert nálatok ott a kolt és lőttök mindenre, ami él majd meghal.

Mi meg ráadásul félünk tőletek, mert száz méterről is jobbak vagytok nálunk és szeretteinknél. Nektek az nem buli, hogy lőhettek is és életben is marad, az fika, az nem gyilkolás! Mi kiszolgáltatottak vagyunk nektek és veletek szemben, és még ti akartok tiszteletet magatok irányában? Ennyi plusszt? Mireföl?
@yotta: Ezt most nem értem. Szerinted aki vadgazdálkodási szempontból képes lelőni egy állatot, az egyenesen arányos azzal, hogy képes lenne embert is ölni? Neked tényleg súlyos problémáid vannak.

Most komolyan kérdem, húsevő vagy vagy vega?

Válaszolj kérlek!
@snepf: Oszt ehhez miköze mindannak, hogy a vadász egy közönséges gyilkos, aki a gyilkolásban örömét, élvezetét leli?
@Hunter001: Tényleg nem érted, hogy a gyilkolás örömét mentgeted flórával, meg faunával, meg ki tudja mivel?

Tényleg nem érted, hogy nem feladatod a természet felett állás?
@yotta: Eszel húst b*szd meg vagy nem?
@Muad\\\'Dib: Íme az agyhalott, aki az emberi természet milyenségébe természetesen beleérti a gyilkolási vágyat, mert nyilván magából indul ki.

PEdig hát az emberek nagyon nagy többsége, nem rendelkezik e defekttel: minél civilizáltabb, annál kevésbé tölti el örömmel a gyilkolás, szemben a vadászokkal.
@Hunter001: " hogy képes lenne embert is ölni"

Igen, akit örömmel tölt el az állat legyilkolása, annak meg se kottyan egy ember kinyiffantása. Bár erre nézvést nem leltem idevonatkozó tudományos publikációt.
@yotta:
"Tényleg nem érted, hogy nem feladatod a természet felett állás?"
De igen, te egységsugarú. Ezt jelenti a csúcsragadozó fogalma. Hogy a tápláléklánc csúcsán álldogál. Az, hogy az ember elszaporodott egy másik probléma. Azt majd kezeli a természet a vírusokkal, meg egyebekkel.
@Hunter001: Nem, nem eszem húst, de ez nem az a hely, ahol veled magánéleti kérdésekről kívánnék bájcsevegni, másrészt amikor még ettem húst is, akkor is pontosan olyan stabil és egészséges volt a lelkivilágom, mint most, szemben az emberi genom mutánsaival, akikben élvezetet okoz a gyilkolás.
@yotta:
Ugye tudod, hogy az állatok között is van olyan, mely élvezetből gyilkol? Akkor azok is szemét gyilkosok, akiknek ki kell halni? Reméljük nem, mert így beleakadsz egy megoldhatatlan paradoxonba, és az amúgy is kiakadt lemezjátszód még jobban beszorul, aztán jöhet mama, hogy megint újraindítson egy jól irányzott rúgással.
@Muad\\\'Dib: Szeretnél te csak csúcsragadozó lenni töppedt agyú: ha nincs nálad a koltod, nem csúcsragadozó vagy, hanem a tápláléklánc egy rüszü eleme vagy! Hamm, oszt máris megszabadult a társadalom egy félresikerült mutánstól...

Az embert pedig nem a vírusok tizedelik szerencsétlen, hanem saját maga nyírja ki a faját, de ez már messze vezet attól, hogy a vadász egy közönséges gyilkos.
Gyilkosnak nevezel és nem ez a hely, ahol magánéleti kérdésekben nyilatkozol? Hogy van ez? Az ember mindenevő és minden tápanyagra szüksége van, beleértve az állati fehérjét is. Tehát nem én vagyok a mutáns és nem én lógok ki a sorból itt a beszélgetésben. Amúgy meg nagyon sajnálom a növényeket, miért eszed meg őket te szemét növény gyilkos? Amúgy a metángáz, amit a növényzabálással termelsz, elősegíti az üvegházhatás kialakulását, ami szintén nem valami kedvező a bolygónak. Egy rohadt tömeggyilkos vagy te is!
@Muad\\\'Dib: Sorold a passzióbol gyilkoló fajkat, aztán viszonyítsd a meglévő látszámhoz, majd fejezd ki mindezt százalékosan és akkor visszatérhetünk arra, hogy érdemes róluk egyáltalán szót ejteni!
@yotta:
Macskafélék például, te kis biosz zseni...
@yotta:
"Szeretnél te csak csúcsragadozó lenni töppedt agyú..."
Tehát még tanulatlan is vagy:
"...Apex predators need not be hypercarnivores. For example, grizzly bears and humans are each apex predators, yet they are omnivores that eat vegetable material as well as meat..."
@Muad\\\'Dib: That's exactly what I told you about. They eat all sorts of stuff.
@Fabius: a könnyítés ez esetben szigorítást is jelentene, ha olvasgattad a tervezeteket, fegyverviseléshez egész komoly, bizottság előtti szituációs vizsgát kell tenni, a bizottságban lenne pszichológus és rendőrtiszt is. a fegyvertartás ténylegesen könnyülne, de fegyvert nem viselhetne olyan, aki fennakad a rostán. magyarán, ha a pszichiátriai beteg fegyvertartó kimegy fegyverével az utcára, akkor egyből szabálysértést követ el, amiért szankcionálható. ez az egyik, a másik, hogy ha nagyon akar, most is fegyverhez juthat (a régebben hatástalanított fegyvereket bármely fegyverműves rövid munkával újra működőképessé teszi), de vehet műtrágyát és gázolajat, vehet kést, vehet sósavat, salétromsavat, de akár hidrogén-fluoridot is. de akár beülhet a kocsijába is, és behajthat a sétálóutcára. demagógia azt mondani, hogy az őrült gyilkos lőfegyver nélkül veszélytelen.

másrészt az a két eset egy, a pécsi lövöldöző lövöldözött, S. Ábel meg verset írt. ennyi erővel ezresével lehetne gyűjteni a különféle hungaristákat, háborús uszítás vádjával. hiszen "egy vágyam van csupán, tankkal átmenni Románián", "Eperjes, Kassa és Komárom, tankkal megyünk át a szlovák határon".
@Hunter001: Már megint összekeversz mindent mindennel, csak, hogy mentsd a bizonyítékot a gyilkolás öröméről:

A táplálkozási szükséglet okán előállt helyzettel teszed egyenlővé a gyilkolás felett érzett örömöt, a vadászatot.

Az, hogy én vadászokat gyilkosnak nevezem, nem a te magánéleti problémád. Akkor volna az, ha nyilvánosan beismernéd, hogy élvezetet okoz a gyilkolás. (De ezt nyilván nem itt, hanem pszihiátered társaságában kellene elintézned)

Az ember a törzsfejlődés során megtett úton nyilvánvalóan a természetben öröklött törvényszerűségek szerint fejlődött. Ebben a fejlődési folyamatban rárakódtak tulajdonságok, majd mások kivesztek. Az a tulajdonság, amely úgy hívunk, hogy a gyilkolás felett érzett öröm, vágy, élvezet semmilyen lénynek nem része, csak némely emberé...

Tessék eldönteni, hogy ez-e a természetes az élővilágunk néhány milliárd évében? (Mondjuk kétmilliárd áll szemben a negyvenezerrel...)
@Muad\\\'Dib: Butaság, a macskaféle azért játszik az áldozattal mielőtt megeszi, mert amaz az adrenalin miatt ízletesebb...
@Muad\\\'Dib: Ezt a nyelvezetet nem értem, ha meg akarsz értetni valamit, próbálj meg azon a nyelven villogni, amely ennek az országnak a sajátja!
Sok baromarcú, tudatlan, analfabéta!
Aki tiltakozik a vadászok ellen, az sosem volt semmilyen vadászaton, csak a szenzációhajhász médiából ismeri Őket!!!A fáradtságot sem veszi, hogy utána olvasson!
Nehéz velük beszélgetni, mert tudatlanok és buták!Semmi értelme nincs.
A legfontosabb, hogy a nagy többség tiltakozik a vadásztársadalom ellen, akkor nekik is kell, mert akkor kilógnak a sorból.Önálló véleményre nem futja!
Nagyon szívesen és sokat röhögve, megvárnám azt a 3-5 évet, amíg nem vadásznának Magyarországon (senki, még külföldiek sem), aztán lehetne számolni a ország erdeiben és a földeken a vadkárt.Most is több milliárd forintot fizetnek ki a vadászok évente! Mi lenne ha nem vadásznák a vaddisznót? Évente megduplázza az egyedszámát.Mi lenne 3-5 év múlva? A városokba az utcán futkosnának!Nem lenne termés Magyarországon, amit betakarítanának! Akkor meg azért pofáznának a tudatlanok, hogy az állam nem tesz semmit!!Most ezt az egyébként nem könnyű feladatot a saját pénzükön a vadászok és vadásztársaságok próbálják nagy nehézségek árán megoldani.És bizony fizetik a vadkárt!
Pedig a trv. szerint a vad az állam tulajdona, mindaddig, amíg azt jogszerűen el nem ejtik!Mégis a vadászok fizetnek érte!
Éljen a szarvas gulyás és a vaddisznó pörkölt, és a nyúl vadas!!!
@yotta:
OMG, lefordítom neked te nagyon művelt:
"a csúcsragadozók nem feltétlenül húsevők. Például a grizzly medvék, valamint emberek egyaránt csúcsragadozók, mégis mindenevők, egyaránt fogyasztanak húst és növényi anyagokat is"
@Hunter001: TOVÁBBRA IS VÁROM VÁLASZOD - a rágás/állományszabályozás vonatkozásában és a természet védelme üggyel összhangban mit mondanál a nem őshonos muflonról hazánkban ami a vadászok minden tevékenysége ellenére(idézőjelek) nem akar kipusztulni (és ez csak egy példa)
@Muad\\\'Dib: Na most akkor ennek mi köze van ahhoz, hogy a vadász élvezi az ölést, hisz éppen ezért vállalja fel ezt a játékot, tehát egy közönséges gyilkos, amely gyilkolási vágy viszont nem tulajdonsága az emberi faj egyedeinek zömében?!
@yotta:
Mivel felvetetted, hogy csak szeretnénk csúcsragadozók leni, gondoltam felvilágosítalak, hogy hülyeséget beszélsz. Hátha nem késő még valami kis műveltséget csepegtetni a fejedbe.
@Hunter001:

Ez respektálható nézőpont, alapos is, köszi.

Két megjegyzés:

1: a többségnek nem veletek, hanem az erdeinkben részegen, behugyozva kóborló, minden mozgó dologra durrogtató semjénzsótikkal van baja. Naponta látom őket én is, a turizmusból élek hegyvidéken.

2: az igaz vadászok miért nem hallatják a szavukat, ha a nem igazak éppen letarolnak-lecsapolnak egy 11 km hosszú természetvédelmi területet a semjénék asszisztálása mellett ( ahogy a linkelt cikk írja) hogy védett fajokra lődözhessenek?

Cinkos aki néma? Nem kéne a hitelességetek érdekében, a becsületetek védelmében a leghatározottabban elutasítani ezt? Nem itt kommentben, hanem vezetőiteknek a sajtóban, hangosan, nyilvánosan.
@daveC999: Sajnos a muflonról nem sokat tudok, mert nem olyan helyen élek, ahol jelen van, de ha jól tudom, az Északi-középhegységben és az Alpokalján, mintha lettek volna régebben is. Persze, nem vagyok a téma szakértője de utána olvasok. Sajnos vannak valóban, erőszakkal behurcolt állatfajok az országban, amiknek nem itt lenne a helye, de az okosok szerint a muflon elég jól alkalmazkodott, a törpeharcsával, angolnával, sügérrel ellentétben. Utánanézek a témának, mert nem szívesen nyilatkozom olyanról, amiről nincs információm.
Te nagyon hülye, te... hát megtiltotta a főnököd, hogy gondolkozz - száz buta idézettel sem pótolhatod e hiányt!!!

Miféle csúcsragadozó vagy te ugyanavval a felszereltséggel, mint mondjuk az oroszlán? Mit érsz a békaúszásoddal a cápa ellen, vagy mit teszel a grizzlivel szemben, ha nincs nálad a puskád? He? Oszt arról nem is beszéltem még, hogy egy nyüzüge hapatitis vírus úgy átküldhet a másvilágra, mint a fentebb említett cápuska - nos, akkor miféle csúcsragadozó is vagy te?

Na, lapozgassd még a szakirodalmat, de leginkább ne végy be mindent átgondolás nélkül!
kis felvilágosítás: a muflon közel sem őshonos, a 19. század végén hozták be, kizárólag vadászati céllal - elvileg ha jól tudom nem lehetne szaporítani, de az állomány stabil, sőt nő, mert a trófea miatt pátyolgatják
magyarország egyik védendő élőhelytípusának (déli kitettségű mészkő sziklagyepek) egyik klasszikus károkozója, aminek semmi keresnivalója nem lenne itt - - azaz ha a vadászok minden erővel a természetet védenék, ahogy hirdetik, akkurátusan kilőnék az állományt és el lehet feljeteni - a törpeharcsa és más nem őshonos fajok alkalmazkodása nem azt jelenti, hogy jót tesznek, sőt - általában agresszív kompetítorai az őshonos fajoknak, azaz a példa igencsak durva és rossz is...
a törpeharcsa és a muflon is alkalmazkodott, de azon az áron, hogy őshonos fajaink/élőhelyeink kompetítorai/pusztítói - sok ritka és értékes mészkősziklagyepünk van dögrováson a túltartott muflon állomány miatt, amit elvileg ha a vadászok annyira a természetvédelem hazai apostolai lennének akkurátusan ki kéne lőniük az utolsó szálig (a muflont a 19. század végén telepítették be, az ugye nem a holocén ;) de mégsem teszik, hanem pátyolgatják a trófea miatt
Sajnos nem véletlen, hogy az állományszabályozós takarózás (nem állítom, hogy semmi értelme, sőt, de sok esetben sántít) sokaknál kicsapja a biztosítékot.
kétszer ment el hasonló tartalom...sorry
@yotta:
Nem hittem volna, hogy van ennél lejjebb, de igen. Tehát mindenki hülye, csak te vagy gőzmozdony. A csúcsragadozót nem kizárólag fizikai tulajdonságokra értjük te natural borned szellemi fogyatékos.
@néma bárány:
"Balatonfenyves melletti különösen védett vízimadár-rezervátum vízszintje kritikus szintre csökkent. Az ingoványt a terület bérlője csapolta le, minden bizonnyal azért, hogy vadászhatóvá tegye. A sors különös fintora, hogy a láp épp június elseje óta minősül nemzetközi jelentőségű vadvízi élőhelynek."
Itt a hatalmas csúsztatás, mert ott nem védett madarakra akarnak vadászni, hanem jellemzően csülkös vadra.
A terület tulajdonosa (külföldi)kezdeményezte a lecsapolást, melyhez rendelkezett hatósági engedéllyel. Erről spec. mit tehetnek a magyar vadászok, mert oda a lábukat sem tehetik be.
@yotta:
Egyébként nyugodt lehetsz, lassan befejezem a veled való kommunikálást, hiszen egyértelműen kiderült, hogy a legrosszabb fajta vagy. Ahol az ostobaság magabiztossággal párosul. Lévén eljutottunk oda, hogy ne vegyek be mindt átgondolás nélkül (sic!), azaz szerinted pl. az összes biológus hülye, mert nem az van, amit te gondolsz. Azért ez a szép, mit nem mondjak.
@néma bárány: Abszolút egyetértek veled! Teljes mértékben.

Sajnos a vadászbalesetek teljes, 100%-a, emberi mulasztásból adódik. Nem tartjuk be a törvényt és annak előírásait. Nyilvánvalóan, sokkal nagyobb média visszhangot kap egy vadászbaleset, mint egy autóbaleset, de sajnos mindkettőben emberi mulasztásról beszélhetünk, az esetek legnagyobb többségében. Azzal teljesen egyetértek, hogy az alkoholos befolyásoltság és a fegyverhasználat nem összeegyeztethető fogalmak.

A második pontra sajnos meglehetősen komplikált és összetett a válasz. A magyar vadászati jogrend az alábbi hierarchiát állította fel a vadászatra jogosultaknál (vadásztársaságok).
A fő ember az elnök.
Az elnöknek nem kell rendelkeznie semmilyen képzettséggel a poszt betöltéséhez.
A második az alelnök, aki szintén nem kell, hogy bármilyen képzettséggel rendelkezzen.
A harmadik a vadászmester, aki, ha vadászatot is szeretne vezetni, akkor azt már csak középfokú szakirányú végzettséggel teheti.
Ezután következnek a hivatásos vadászok, akik munkavégzése, szakirányú végzettséghez kötött.

Rendben van, hogy szakemberek próbálják a szakmai pozíciókat betölteni, de az elnök gyakorolja felettük a munkáltatói jogokat, egy személyben. Hiába van nekik megfelelő tapasztalatuk, ha a főnök nem úgy gondolja, akkor úgysem tehetnek semmit. Ez az egyik része a dolognak, amin remélem, tisztelt törvényalkotóink is elgondolkoznak.

A másik része pedig az, ahol tényleg szakmailag kifogástalan vadgazdálkodás folyik, ott napi közelharcot kell vívni a yotta félékkel és a médiával ahhoz, hogy felfigyeljenek bárminemű kezdeményezésre.
Az eredeti post-ban szereplő első pont (miszerint "Azt a célt tűztük magunk elé, hogy helyreállítjuk a magyar vadászat becsületét, és hathatós lépéseket teszünk a magyar vadászok vegzálásának megszüntetéséért.") csak úgy kivitelezhető - szerintem - ha a többségi társadalommal megértetjük, hogy miről is szól amit csinálunk és együttesen lépünk fel a törvényalkotók szintjére, ahol tudunk változtatni az aktuális problémákon.

Valóban igazad van, hogy gyengék a vezetőink jelen pillanatban egy átformálás levezényléséhez.
@yotta: Én most épp dolgozom, ezzel is leplezve, tagadva a gyilkolás felett érzett örömömet, majd később elmegyek angolt tanulni (!), de azt is arra fogom csak használni, hogy aljas módon gyilkolás felett érzett örömömet leplezzem. Valójában mindent azért teszek és mondok, hogy a gyilkolás vágyamat és örömömet próbáljam elferdíteni.

Különben Te vagy csak trollkodsz, vagy egy egydimenziós ember vagy, aki nem ismeri a vitakultúrát és azt gondolja, hogy minél többször mond valamit, annál biztosabb, hogy az igaz, és mások is úgy fogják gondolni.

(Utálom az internetben, hogy sokszor eldönthetetlen, ki hülye, és ki az, aki csak szórakozik. A többiek helyében már régen nem írogatnék neked.)

És igen, lelepleztél, ezzel a kommenttel csak a gyilkolás felett érzett szánalmas, természetellenes örömöt próbálom jobb megítélés alá helyezni.
@daveC999: Valószínűleg igazad van. Bevallom tényleg nem sokat tudok a "muflon jelenségről", de mintha valami olyasmi derengene tanulmányaimból, mint amiket leírtál. Abszolút jogos a két pont és ezzel nincs is mit vitatkozni. Valószínűleg egyébként, amint írod a trófeája miatt tartják nagy becsben, amit el tudok fogadni, de nyilván elképzelhető, hogy a kártétele lényegesen nagyobb, mint a haszna. Sajnos ilyenek előfordulnak. Abban viszont biztos vagyok, hogy csak helyi sajátosság a muflonok betelepítése, egy-két régióban, ami nagy elődeinkhez köthető, akik a saját vadászterületeikre behurcolták a szerencsétlent. De hogy miért vannak még mindig jelen az rejtély. Utánaolvasok, mert tényleg nem sokat tudok róla. A törpeharcsa, busa, amur természetesen nem összekeverendő a muflonnal és annak kártételével, csak olyan példának hoztam fel, hogy sajnos nagyon sok olyan van ebben a kis országban, aminek semmi keresnivalója nincs itt.
@bruTe: Én nem leplezem le magam, hiszen yotta úgyis megmondta a tutit, hogy egy rohadt gyilkos vagyok. Ma megeszem a legutolsó áldozatom utolsó darabját (lehet, hogy kannibál is vagyok, hiszen yotta egyik szerettéről van szó) és amint vége a bőgésnek, azonnal ölök magamnak egy következőt. Éljen Obelix a gall!!!
@Hunter001: De az is lehet, hogy mindannyian hatalmasat tévedtünk. Lehet, hogy Yotta az első emberi nyelven értő, gépelő kapitális vad. Ebben az esetben meg kell hogy kövessem, a helyében én is hasonló indulatokkal bírnék a vadászattal szemben.

na, szép napot :)
Aki Semjént el tudja képzelni vadakat etetni-itatni, fiókákat gondozni, odafigyelni az állat igényeire, stb.,stb. - az sürgősen keresse fel orvosát, gyógyszerészét!

Orbán x-dik magyar hangja elböfögte Kalocsán főpapi ciribulival (Szent Ferenc mit szólna??) - mert mindenhez oda kell rángatnia a kaporszakállút - Vezére elmeszüleményét, hisz önálló gondolata ezeknél másnak nem lehet. (Lázár is csak szinkronizálta a Nagy Őt: www.privatbankar.hu/frisshir/hircentrum/vegtorlesztes_fix_arfolyamon_orban_az_otletgazda_102176)

Talán OV a focimániáját akarja így elfogadhatóbbá tenni a vadászó gazdag haveri kör előtt: megenged ezt-azt környezetvédelem le van szarva-alapon, akkor nem pampoghat már senki pénzes tényező a huszadik stadionja építésekor.

Egyébként a vadászatot annyira áhítók és gyakorlók itt igencsak törékeny kis idegrendszerről tesznek tanúbizonyságot, pompásan bemutatva, miért is fél az ember, hogy ilyenek kezébe élet kioltására alkalmas tárgyak kerülhetnek legálisan.
@a szív fészkei:
"...Egyébként a vadászatot annyira áhítók és gyakorlók itt igencsak törékeny kis idegrendszerről tesznek tanúbizonyságot, pompásan bemutatva, miért is fél az ember, hogy ilyenek kezébe élet kioltására alkalmas tárgyak kerülhetnek legálisan."
Tényleg, mert az egész blogon Hunter001 kommunikált a legkulturáltabban. Míg a vérivó yotta félék már azért agitáltak, hogy ők embert ölhessenek.
@Muad\\\'Dib:

vadásznak általában nem megy idegbeteg ember. azok a netes trollkodás iparágában tevékenykednek. :)
@Muad\\\'Dib: Már írtam régebben, hogy két ember kivételével... Igen, ő normálisan érvel. Lehet, hogy nem is trendiből vadászgat.
@a szív fészkei:

a pecások is gyilkosok szerinted? vagy a halak kevesebbet érnek, mint a négylábúak?
Ja, súlyos demagógia, ha párhuzamot látok ilyen kijelentések meg a most hajde felkarolt vadászat között.: [..]"Foley szerint miközben a párton belül többeket aggasztana az MSZP esetleges döntése Gyurcsány eltávolításáról – amely lehetőséget adna utódjának, hogy elhatárolódjon Gyurcsány politikájától a 2010-es választásokig – Orbán úgy vélekedett, hogy inkább holtan látná Gyurcsányt, mintsem csak sebesülten („Orban would rather see Gyurcsany dead than merely wounded”). „Megtanultam” – mondta a távirat szerint a Fidesz elnöke a nagyköveteknek június 26-án, „hogy ha az embernek lehetősége van végezni a riválisával, akkor azt gondolkodás nélkül megteszi”. ("I've learned, that when you have the chance to kill your rival you don't think about it - you just go ahead and do it." (innen: atv.hu/cikk/20110912_wl_orban_gondolkodas_nelkul_vegzett_volna_gyurcsannyal?source=hirkereso)

Nincs is semmi összefüggés, csak az állomány genetikai tisztítása, a jövőért való aggódás, a közutak veszélymentesítése, és a többi a szent cél. Ölésvágy? Piha.
@alpaca: Nem szeretem a pecásokat sem. A halak sem érnek kevesebbet, ott szépek, ahol vannak,a vízben - és a tengerek lerablása meg egyenesen bűntény a jövő ellen.
@a szív fészkei:

nem az ipari halkitermelésről van szó, hanem arról a 70 éves bácsikáról, aki kiül a tópartra egy pecabottal. na, szerinted neki is gyilkolási vágya van?
@daveC999: Sajnos pont olyan tájékozatlan és tudatlan vagy mint a nagy átlag!!
Ha a vadászok kilőnék az oly sokat szidott muflont mind egy szálig, akkor meg azért vergődnél, hogy a vadászok kipusztítanak mindent.Azzal lenne tele az RTL meg TV2, hogy az elvakult, gyilkos vadászok minden élőlényt agyon lőnek!!
A drága quadosok sokkal több kárt okoznak, mint a muflonok őket miért nem baszogatja az állam és a rendőrség!!Ja mert őket nem lehet utol érni, nincs rendszámuk stb.
A muflon az egyetlen nagyvad melyet a turisták megnézhetnek nappal is, ha csendben közlekednek!!Ja a turistákat miért nem baszogatod az eldobált szemétért, meg ha letérnek az útról mit taposnak ki!!!
Muflon gyűlölő!!!Ja és egy 85-95 cm trófeáért a külföldi bérvadász 1,5-2 millió forintot fizet, amit a társaság kifizet vadkárra a kukoricát az erdő szélére ültető földművesnek, aki még a 3 méter sávot is beülteti, hogy ne lehessen őrizni a termést.
Fogalmad sincs az egészről!
A mai divatos zöld világban mindenki hülye, csak a zöldek a szuper emberek!!!
Déli kitettségű mészkő sziklagyepek!!!
Hát barátom, gratulálok!!!
@Muad\\\'Dib: Tudom, nekem úgy kell értenem a csúcsragadozót, ahogy neked tetszik.

Hát nem, nem úgy értem.
@Muad\\\'Dib: "azaz szerinted pl. az összes biológus hülye, mert nem az van, amit te gondolsz."

Te szerencsétlen te, "összes biológusozol", aztán valakitől beidézel két sort, amitől meg nekem hasra kell esnem, s avval vélsz nyomatékosítani, hogy az összes biológussal jössz elő. Oszt igazából egynek sem ismered az álláspontját.

Ettől persze még a vadászok élvezik az öldöklést, ezért egyeztethető össze lelkükkel az állatok lelövöldözése.
@yotta:

az, hogy a zember van az ökológiai piramis tetején, avagy a zember a csúcsragadozó az általános iskolai tananyag. lehet még nem tanultad, asszem' 7. osztályban fog előkerülni.
@bruTe: "És igen, lelepleztél, ezzel a kommenttel csak a gyilkolás felett érzett szánalmas, természetellenes örömöt próbálom jobb megítélés alá helyezni. "

Effelől nincs kétségem, a baj csak az, hogy ugyan az egészséges társadalmak összlétszámához viszonyítva elég kevés a gyilkolást élvezők száma (persze ők azt hiszik, mindenkinek természetes velejárója az állatok ölése), mégis iszonyatos sorvadást okoztok, nem beszélve arról, hogy az egészséges érzelmekkel megáldott embereknek zokszó nélkül kell tűrni e torzszülemények életellnes passzióját.

Hát nem! Én itt most (is) szóltam.
@alpaca: oszt mi van akkor, ha ezt tanították az általánosban? Azt is tanították, hogy 56 ellenforradalom volt nem? A koleszterinről, a sóról a rákról mennyi mindent tanítottak, oszt szinte mindennek a fordítottja igaz...

Szóval, azért lenne csúcsragadozó az ember, mert ezt tanították. Hehe... Jól benyaltátok.
@yotta: Barátom Te egy elmaradott lélek vagy és a hiányzó cselekésedet pótolod a hülyeségeddel.
Mindentudás egyeteme:
A vadászat az ősember óta férfi foglalkozás, ami a társadalmi változásokkal hátra szorult az ember belsőjében.Van akiben ott van az elsők között van ahol már olyan mélyen van, hogy hülyeségeket írogat.Ezekben az emberekben más ösztönök jutnak a felszínre.Had ne részletezzem.Te nem vagy vadász más meg az.Ettől még ugyan olyan jó vagy rossz ember mint a többi.
Kíváncsi lennék a véleményedre, hogy a vágóhídon dolgozó(baromfi, sertés, marha) emberek a te szemedben minek számítanak, mert Ők aztán cél nélkül ölik ezrével az állatokat.
Azt sem tudják mi lesz velük??
A vadászok legalább megtisztelik a vadat az elejtés után, utolsó falatot adnak neki, terítékre helyezik(ravatal) és százszor eszükbe jutnak az elejtés körülményei.
De te biztosan nem voltál még vadászaton, de ilyen emberre nincs is szükség ott.
@yotta:

Gondolom te híres természettudós vagy, aki saját kutatásai alapján cáfolta ezt a tételt. A következő nagy elméleted mi lesz? Az, hogy bálnák tulajdonképpen repülnek vagy valami hasonló?
Amúgy mindig szerettem ezt a magabiztos tudatlanságot, ahogy 8 elemivel a zember megmagyarázza a közgazdásznak, hogyan működik a bankrendszer, etc!
@Hunter001: "csak úgy kivitelezhető - szerintem - ha a többségi társadalommal megértetjük, hogy miről is szól amit csinálunk és együttesen lépünk fel a törvényalkotók szintjére, ahol tudunk változtatni az aktuális problémákon.
"

Csakhogy a társadalmak embereinek többsége rohamosan civilizálódik, ergó soha a büdös életben nem fogjátok tudni megértetni a társadalmakkal, hogy szükség van a vadászatnak nevezett gyilkolásra!

Sőt, a társadalomnak egyre több egyede mer szembeszállni veletek, mert minél többet tudnak az emberek magukról, annál biztosabb a meggyőződésük, hogy az állatok passzióból történő gyilkolása mögött az öldöklés élvezete húzódik.
@Veghely: "De te biztosan nem voltál még vadászaton, de ilyen emberre nincs is szükség ott"

egy vadászatra biztos elmennék: ahol a vadászok a vadak én vagyok a vadász...
@yotta:
Száll a madár, ágrul ágra,
Száll az ének, szájrul szájra;
Fű kizöldül ó sirhanton,
Bajnok ébred hősi lanton.

Vadat űzni feljövének
Hős fiai szép Enéh-nek:
Hunor s Magyar, két dalia,
Két egy testvér, Ménrót fia.

Ötven-ötven jó leventét
Kiszemeltek, hogy követnék;
Mint valamely véres hadra,
Fegyverkeztek könnyű vadra.

Vad előttük vérbe fekszik,
Őz vagy szarvas nem menekszik;
Elejtették már a hímet -
Üldözik a szarvas-gímet.

Ismerős ez neked?
Jajj, bűnös nép vagyunk...
@Veghely: "A vadászat az ősember óta férfi foglalkozás, ami a társadalmi változásokkal hátra szorult az ember belsőjében."

Csakhogy: mivel a "vadászatnak", mint olyannak, az emberi genomban nincs megfelelő génszekvenciája, ebből következően az ősember vadászata nem genetikai, hanem szocializációs kérdés. Ellenben az érzelmek, a szeretet - vagyis az állatok szeretete is - genetikailag nyomonkövethető tulajdonság, tehát azután, hogy az ember mindenevő lett, nem volt szükség az állatok öldösésére, tehát a mai emberben nincs meg az ölési kényszer sem.

Nem beszélve arról, hogy rém buta dolog a táplálékszerzés kényszere okán történő ölést továbbvinni a mai ember passzióból történő gyilkolási játékával kapcsolatos magyarázkodásba, hiszen jól kilóg a méretes lóláb...
@yotta: Mit zagyválsz össze???Mi köze van az állatok szeretetének a vadászat ellenességhez?
Ezek szerint a vadászok nem szeretik az állatokat?
Csak sajnálni tudlak!!!Ritka szegény szerencsétlen emberfajta lehetsz!!!
@yotta:

Lassan felfoghatnád, hogy a 21.században már semmi különbség nincs egy farmon nevelt disznó leölése és egy erdőben nevelt állat leölése között. Egyik sem lenne életben a terület gazdája nélkül.
Az egyik késsel szúrja szíven, a másik puskával lövi szíven. A második speciel izgalmasabb és nehezebb, kihívás.

A jelzőkkel meg óvatosabban bánjál, mert kizárólag te értekezel emberölésről a téma kapcsán, azaz beteg aggyal az itt hozzászólok közül kizárólag te bírsz!
@Veghely: "Ezek szerint a vadászok nem szeretik az állatokat?"

Dehogynem szeretik az állatokat a vadászok, annyira, hogy príma fegyverekkel jó messziről le is öldösik őket...
@Doubledecker: bújj be tesó,ha hiányzik a meleg.
@Hunter001:

A többségi társadalom blogot olvasó rétegének bemutattad, létezik józan hang a vadászat jelenlegi rendszerét bírálókkal szemben is.

Több ilyen kéne, előrébb lennénk. Respekt.
@Veghely: Hagyjátok már szegény yotta-t, nem ép a figura, nem veszitek észre?
De azért, hogy én is bele rughassak utoljára szegénybe, eszembe jutott egy elmélet. Most ő ugyebár vega, azaz nem eszik húst, mert azzal kioltana egy életet vagy valami ilyesmi.
De mi van a zöldségekkel? Azoknak is van lelkük és ő gyökerestől húzza ki a répát, az otthont adó földből, orvul leszedi a szőlő gyümölcsét és szétroppantja a szájában azokat a lédús szemeket!
Gyilkos ez, higgyétek el nekem! Sorozatgyilkos. :-)
@BKC004: Én hallottam egy vadászról is, amelyik néma lesben ül és felajzott íjára vár valami vadat. Vagy egy gyors sült galambot, már nem emlékszem.

Vadászni szerintem azért kell, mert erdeinkben kevés az oroszlán, a tigris és az óriáskígyó, így feltétlenül túlszaporodnának az őzek és a vaddisznók. És most már a fedél nélkülieket is kitiltották. (Vagy kilőhetőek?)
@néma bárány: Húúúúh... Nem volt egyszerű végig olvasni! :)
@Hunter001: Le a kalappal, TE tényleg korrekt és olyan hozzászólásokat nyomtál (szerintem), amit egy vadásztól elvárhat az ember! Van vadász ismerősöm, a te hozzászólásod tükrözi az ő mentalitását és gondolkodásmódját! Korrekt.
A sok ecceri fikázó, a másikat gyalázó és gyilkosozó szélsőséges vélemények eléggé eltévedtek, a világtól elrugaszkodottak. Nem karosszékből és kávéházakból kéne nézni mindent!
Észérvekkel és korrekt leírásokkal gazdagítottad az oldalt, le a kalappal! Az ismerős szerint is azonban van egy bulis, iszunk és lövünk mindenre, ami mozog réteg... Ők (Zsótti félék) szerintem is csak ártanak a vadásztársadalomnak és téves sztereotípiákat alakítanak ki. A szabályozások és előírások módosítása rég aktuális lenne, csak mindig kitolták, néhol röhej, a végletek közt mozog. A kés is egy ilyen példa, de mondjuk, bennem lehet a hiba, amiért nehezen képzelem el Zsóttit, amint kizsigerel egy vadat! :)) Neki aztán fontos lehet!
A politika meg szeretett rátelepedni mindig is erre. Czinege elvtárs és hasonszőrűek. Hallani olyan vadászatokról, ahol kikötött állatokkal élvezkedik az úri plebs... :))
@Veghely: vitatkozhatunk ha gondolod, nekem ez a szakmám - rád meg rád fér egy kis tanulás meg némi kultúra is :)
a zöldség nem tudom mi, én nem vagyok "zöld", én csupán szeretem és kutatom a természetet, nem vagyok a kultúrált vadászat ellenfele és nem fekszem sínekre sem Paksnál.
A muflon 200 éve él az országban, rövid távú anyagi haszonszerzésért te odadobnád legnagyobb botanikai kincseinket is? Az unokád már csak a lebetonozott vadászház úton közelítse meg a tarvágott, vagy idegenhonos fajokkal betelepített erdőt? Élcelődsz a mészkő-sziklagyepeken ahol évezredek alatt új fajok alakultak ki a speciális mikroklíma miatt, amiket lazán széttapostatnál a muflonokkal - ez kultúrált és jövőbe mutató hozzáállás pár trófeáért. Nem csoda, hogy a jégkorszakok közben/után a sokféle alapkőzeten és biogeográfiai határon fekvő Kárpát-medence Európában egyedülálló diverzitást "fejlesztett ki magának" - persze ennek megismeréséhez le kellene szállni a magas lóról/terepjáróról.
Továbbá érdekes módon, sok hazai emlőst (csaknem mindet) láttam élőben a természetben, csak ezért sokat kell oda járni...aki muflont szeretne, menjen állatkertbe. Ha szeretnél még vitatkozni a hazai flóráról és faunáról, állok elébe ;)
@daveC999: Rosszak vagytok! Én speciel a muffot jobban preferálom! Állatkert... Ugyan! Pihe-puha ágyikó! :))
@Boli: Tisztelt Hölgyek, Urak!

Nagyon köszönöm, a megtisztelő visszajelzéseket és az építő kritikákat. Higgyétek el, hogy nem kenyerem a vadászati kérdésekben való törvényalkotási állásfoglalás és a vadászatra való ránevelés. Hittel vallom, hogy "A vadászat vadűzés és erdőzúgás, de több erdőzúgás". Életemben nem írtam még blog bejegyzést, de a mai témát nem hagyhattam szó nélkül. A napom meglehetősen zaklatottan alakult, a fentiek miatt, de úgy érzem megérte. Az eszmefuttatás, azon kultúrembereknél is, akik nem értenek egyet ugyan a vadászattal, mint szükséges tevékenységgel, elérte célját. Örülök, hogy vannak olyan hozzászólók is, akik nem repesnek az ötlettől ugyan, de tiszteletben tudják tartani a mi életformánkat és elfogadják életvitelünket. Nagyon köszönöm mindnyájatoknak. Valóban fontos, hogy helyreállítsuk a magyar vadászat becsületét és gyermekeinkbe ne azt neveljük, hogy a "zöld ruhások" piszkos gyilkosok. Az IGAZ vadászoknál senki nem tiszteli, becsüli és gondozza jobban a vadat és a közvetlen környezetét. Igen, valóban le is lőjük a vadat, ami alapján néhány hozzászóló szerint piszkos gyilkosok vagyunk. Őket nem áll szándékunkban és módunkban meggyőzni. Nem lehet. Ha viszont el tudtam érni akár egy valakit is aki végigolvasva a bejegyzéseimet, azok alapján kissé jobban átlátja a mai Magyar vadászok helyzetét és talán nem néz ránk úgy, mintha gyilkosok lennénk, akkor már megérte a fáradozást és az energiát. Köszönöm mindnyájatoknak! Javaslom mindnyájatoknak - yotta neked is - gr. Széchenyi Zsigmond, Ahogy elkezdődött és Ünnepnapok című könyveinek elolvasását. Garantálom, hogy mindenkinek - még a vadászat ellenzőinek is - élvezetes és lebilincselő olvasmány lesz és segít megérteni, hogy miért és hogyan is válik bárki vadásszá ezen a világon. Mindenkinek megköszönöm a figyelmet és ha bármilyen vadászati témában, kulturált keretek között, bárkinek a segítségére tudok lenni, örömmel állok szíves rendelkezésetekre.

Vadászüdvözlettel
Ez a vadászat is .......

"Nem kérek védelmet" - kiadta Gyurcsányt a parlament"

"Az ügyészség valótlant állít, hazudik. Amit mond, amit megküldött az Országgyűlésnek, a gyanúsításnak egyetlen egy szava nem helytálló "- mondta Gyurcsány Ferenc beszédében, mielőtt mentelmi jogáról szavaztak volna a képviselők. Gyurcsány Ferencet hivatali visszaéléssel gyanúsítaná meg az ügyészség a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben, ezért kérte mentelmi jogának felfüggesztését. A szocialista testületi tagok ellenszavazata mellett ezt javasolta az Országgyűlésnek a parlament mentelmi bizottsága is.

A volt kormányfő érintettként szólalt fel, azt mondta, ez a beruházás 2500 embernek adott volna munkát, és Magyarország érdekét szolgálta volna. ASzerinte akik szembefordultak vele, azok az emberek érdekei ellen tettek. "Az ügyészség hivatali visszaéléssel gyanúsít, mert azt követően, hogy az a kormány azt mondta: ez a beruházás fontos ügy, a kormányfő jóindulatároó biztosította a befektetést. Ha ez bűn, nem egyszer, hanem több tucatszor is elkövettem ezt a bűnt. Látszólag jogi kérdéssel állunk szemben, de az ami itt zajlik, az politikai leszámolás" - mondta.

"Aki nem hiszi, annak azt tudom mondani, idézze fel Orbán Viktor megjegyzését, amit 2007-ben tett: Megtanulta, amikor lehetősége van, meg kell ölni politikai ellenfelét. Hezitálás nélkül. Jobban szeretném látni Gyurcsányt holtan, mint sebesülten. De még csak megsebesíteni sem tud, csak megerősít abban a hogy egy alávaló rendszer irányít ma Magyarországon" - tette hozzá.

Szerinte senkinek nem lehet kétsége afelöl hogy Orbán Viktor és főügyésze a vádlottak padjára akar jaültetni”. Hozzátette: "nem azért kaptátok a pillanatnyi többséget, hogy szembemenjetek az elmúlt 20 év szabadságával".

Közölte azt is, hogy Magyarországon utoljára 50 éve volt koncepciós per.
Hozzátette: hisz igazában. „Nem kérek önöktől védelmet, szavazzanak lelkiismeretük szerint” – zárta beszédét"

A nemzetközi sajtónak lesz miről cikkezni.
tisztelettel kérdezem: az orvhalászat egyenlő az orvvadászattal? a sporthorgász is hivatalos személlyé válik, ha a hobbi vadász az lesz? mekkora pecabot minősül fegyvernek
Régen olvastam ennyi, egy helyre összeszedett, tömény baromságot. De hát, bárki írhat blogot, joga van van a véleményéhez. Mondjuk, hogy halvány lila elképzelése sincsen arról, amiről ír, az tisztán karcolódik. Hiába no, a varánusz nem az intelligenciájáról híres! :)
@glaci 0808: Tisztelt glaci!
Számomra az orvhalász is egyenlő az orvvadásszal, mert a horgászat a másik kedves időtöltésem és semmivel sem jobb az egyik rapsic banda a másiknál. Egy aprócska információ viszont elkerülte figyelmedet, amit szeretném, ha tisztán értelmeznél. A törvénytervezet alapján a nem a "hobbi" vadászok, hanem a hivatásos vadászok kapnának hivatalos személy minősítést, ezáltal ők lennének egy kicsit jobban felvértezve a rapsicok elleni harcban. A "hobbi" vadászok nem kapnának ilyen titulust, mert (holott néha jó lenne, amikor látom az orvvadászokat a területen, mert lehet, hogy oda is mernék menni hozzájuk) nekik normál körülmények között nincs rá szükségük. A horgászat szabályainak betartását ha jól tudom, a halőrök és a közterület felügyelők látják el, akik már egy ideje büszkélkedhetnek a hivatalos személy titulussal és ez így helyes is. Most annyi történik, hogy a kerületi erdész és a hivatásos vadász is megkaphatja ezt a jelzőt, ezáltal az őt ért atrocitásoknak (ami éri őket bőven, hidd el), más lenne a büntetési tétele. Remélem sikerült tisztáznom az értelmezési zavart.
Üdvözlettel
@Hunter001: köszönöm, megnyugvást hoztak szavaid. a kommentekből származó információktól nem világosodtam meg kellően,a hivatásos nekem valahogy kimaradt. ez okozta a galibát.ennek ismeretében viszont nem logikátlan az találóskérdésem:)
Kedves Posztíró!

Mélyen tisztelt @Hunter001 kommentjét, ha lehet, kis ellenpontként poszttá emelni. Csak hogy látszódjék, ez a blog teret enged az ellenvéleménynek, illetve a higgadt, kulturált vitának.

Ettől még Semjénzsoltit lehet vaddisznóganajos gumicsizmával taposni, de csak miután tényleg nagyonnagy baromságokat mond (ami nála 90% feletti arányban megvan).
@alpaca: Most jöttem a tóról fel. Kiülök és nézem a vizet, ahogy ugranak ki belőle a csillogó halak, elzúg felettük a szitakötő, kavarnak a hattyúcsaládok kenyeret koldulva. Mi a francnak kell ehhez kiszedni a vízből az állatot, hogy elnyugodjak

Amellett azt mondják, nem is olcsó ilyen horgászengedély kiváltása. Nem értem az indítékot, mert csendben ellenni a vyíznél mindenféle drága szar és csali nélkül is lehet, csak úgy.
süti beállítások módosítása