Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/gazdasag/2023/03/23/matolcsy-konyvbemutato-reform-jovokep-felzarkozas-uttevesztes Matolc... (2023.03.23. 20:39) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2011.08.25. 05:43 Fabius

Free Gyurcsány!

Címkék: gyurcsány ferenc mentelmi jog sukoró demokratikus charta

Új platform alakult a Demokratikus Chartán belül, a Free Feri. Nem csoda, lassan közeleg a szeptember és a Mentelmi Jog Visszavonásának Napja, mikor is a kormánypárt végre eldönti, lesz-e vér a pucájában kedvére tenni igazhitű híveinek, hülyét csinálni saját magából és Táncsicsot Gyurcsányból, mindezt egyszerre.

Gyurcsány feltétlen hívei, a három testőr - Bauer Tamás, Vitányi Iván, Márton László - úgy gondolták nem kell ezt a pillanatot türelmesen kivárni, sokkal jobb a járókeretet a sarokba támasztva személyesen elbotorkálni a lófaszért. Nyílt levelük külön stílustanulmány arról, hogy tanult emberek is képesek leereszkedni a mezei fórum trollok szintjére.

A levél gyönyörű, tényleg. Az első bekezdésben felvázolják A Várható Tragédiát, mi csapást mér a demokráciánkra, majd egy laza mozdulattal Schifferre tolják a felelősséget érte. Legszebb mégis az indoklás, amiért a feljelentést vissza kellene vonni:

Schiffer nem tett feljelentést Orbán vagy Matolcsy ellen, bezzeg, úgyhogy genyózni Gyurcsánnyal sem ér.

Tegye fel a kezét, akinek nincs ettől olyan igazi elmútnyócév érzése. A hármak pont ugyanazt igyekszenek eljátszani Schifferrel, amit minden igazhitű nyom bármelyik kormánykritikus írás alatt: háhá, bezzeg a szocik, bezzeg az elmútnyócév, bezzeg a Gyurcsány, bezzeg a pékfasza. A gyurcsányahibást felcserélték a schifferahibásra, innentől ő a felelős az Orbán kormány és a parlament mentelmi jogi bizottságának a döntéséért.

Érdeklődve kérdezem, hogy ilyen alapon vajon mi különböztet meg hármatokat a lassan másfél éve elmútnyócévező félhülyéktől?

Talán csak az az apróság, hogy ti a végén javaslatot is tesztek - Igen, nem kérik, lécci-lécci vagy valami, nem. Javasolnak. - hogy a saját érdekében -és ne Gyurcsány vagy a ti kedvetekért- vonja vissza a feljelentést.

A fentiek alapján bizonnyal nem sikerült felérni ésszel, hogy a kormánynak Gyurcsány mentelmi jogánál éppen nagyobb baja is van a Sukoró üggyel, ugyanis most perlik őket rommá érte. Gyurcsány közben a legjobb taktikát választotta amit ebben az esetben tehetett: önként lemondva a mentelmi jogáról kifelé azt mutatta, nincs félnivalója a vizsgálattól. Nektek most ezzel az előrettegéssel sikerült elérni, hogy mindez feleslegessé váljon, és úgy nézzen ki, mégis van valami amitől borzalmasan és haladéktalanul le kéne fosnia a zoknit.

Esetleg áruljátok el, mert kínoz a kíváncsiság: ha Fletónak ilyen barátai vannak, minek neki Orbán ellenségnek?

303 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr463178743

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szoci hadiösvények 2011.08.25. 20:46:39

p { margin-bottom: 0.21cm; }Komoly kihívás lehet a szocialistáknak, hogy már nem az egyetlen minden szélsőségességtől mentes kihívója a kormányzó erőknek. Így aztán jól konstruált, identitáserősítő háborút indítottak az egyetlen komolyan vehető alterna...

Trackback: Bibóról utcát? Ebben a városban? 2011.08.25. 19:57:13

A Tarlós által erőltetett leendő fővárosi lobogó sokakat a radikális jobboldal ma használatos, illetve egyes, még radikálisabb múltbéli mozgalmak egykori pártzászlóira emlékeztet. Ez a zászlóterv lényegében egy időben látott napvilágot azzal a fővárosi...

Trackback: Petőfi él, és fel van háborodva 2011.08.25. 14:43:13

Eltűntnek hitt szabadságharcos költőnket természetesen Hoffmann Rózsa támasztotta fel....

Trackback: Az annyit is érő emberek 2011.08.25. 13:35:29

Lézerblokkolós János annak idején kijelentette, hogy aki semmit nem ért el, az annyit is ér. Nos, ezt most a gyakorlatban is alkalmazza a kétharmados kormány. Munkanélküli vagy? Nem tudod kivárni mire megszületik az egymillió új munkahely? (Pedig ha az...

Trackback: Seggnyalók reneszánsza 2011.08.25. 13:13:19

A pécsi Pannon Filharmonikusok igazgatója betiltotta Kodály Zoltán egyik művét, mondván: a Fölszállott a páva vármegye házára kezdetű dal és az abból készült zenemű sértené Pécs polgármesterét, Páva Zsoltot – írja a Blikk. Horváth Zs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"tanult emberek is képesek leereszkedni a mezei fórum trollok szintjére" - ennyi! Szerintem ezzel tökéletesen elmondtad, hogy ez a három szerencsétlen ecceri mit is művelt.
Azt nem értem, miért csodálkoznak ezek, hogy a narancskomcsik miért is győznek...
Ezek ellen? Még a vakok fociválogatottja is gólokat lőne!
Voltaire: Isten, szabadíts meg a barátaimtól! Ellenségeimmel magam is elbánok majd.
off

Nem szállhatott fel a páva Pécsen

Index
2011. augusztus 25., csütörtök 07:35 |
|
A pécsi Pannon Filharmonikusok igazgatója betiltotta Kodály Zoltán egyik művét, mondván: a Fölszállott a páva vármegye házára kezdetű dal és az abból készült zenemű sértené Pécs polgármesterét, Páva Zsoltot – írja [1] a Blikk.
----------------------
Szóhoz sem jutok...............Ezt a sok, önjáró idióta mamelukot, ilyenkor sírhatnékom van, hogy a seggnyalogatásnak a magyarnál mesteribbje nincsen ebben az univerzumban....
Van még lejebb???? Valamelyik fsz, következő tiltása mi lesz, olyan széles a hatalmasokat bíráló művészek palettája, de legalább megdolgozhatnak és olvashatnak ezek a derék emberek, egy kis művészetet.....
@Cirbi: addig kokettáltak a Cenznével, amíg döntési pozícióba hozta az urát. Totális prokrusztika gyülölködühhel együtt.
@Cirbi:
Gondolom, hogy hamarosan országosan betiltják Andersen A császár új ruhája című meséjét és annak minden feldolgozását, köztük Ránki gyermekoperáját, a Pómádé király új ruháját.
Schmitt Pál -a nyelvújítás jegyében - új szavak használatát fogja javasolni a "király" és a "mesztelen" szavak helyett.
A levél úgy ostobaság ahogy van.
Viszont annyi jogos, hogy a feljelentéseket kellene folytatni.
Pécs:1984 by Orwell
"tanult emberek is képesek leereszkedni a mezei fórum trollok szintjére"

Szerintem a mezei fórum trollok is alapvetően tanult emberek. :P
@sztd: szerintem meg igen jól titkolják a legtöbb esetben. Ahogy a mondás is tartja: diplomával még észt nem adtak. :)
azért az meglepő, hogy vitányi is képes volt erre a szintre süllyedni...
ettől függetlenül, persze schiffer egy farok, de nem gyurcsány feljelentése miatt, az csak egy fontoskodó baromság volt a részéről.
@Cirbi: némi reklámok az off témához, blogtárs bejegyzése:
emiksz.blog.hu/2011/08/25/elszallott
Csodálkozom, hogy Bauer és Vitányi ehhez a nevét adta.

Bár mint szóvivők szerepelnek, akkor viszont a Chartában nincs valami rendben.

Ha a vád jogos, akkor GyF bűnhődjön, és mindenki más - legalább is erkölcsileg - aki mosdatni próbálta.

Ha a vád hamis, akkor minek mosdatni? Egy bukott hamis vád után választhat, hogy fehér lovon vonul be a Bartók Béla úton, avagy avagy letesz egy programot az asztalra, esetleg demokratikus párttá alakítja az MSZP-t.

Köztes megoldások taglalását most mellőzöm (ártatlan, de elítélik) mivel bízom benne, hogy a jogszolgáltatásnak van még köze az igazságszolgáltatáshoz, elvégre a Remény hal meg utoljára.

Mogorva Magyar (törölt) 2011.08.25. 12:54:57

Gyurcsaányból akkor lesz Táncsics, mikor belőlem Dalai Láma, Fletőból meg baloldali. nem ál baloldali!!!
A mezei forum trollok neveben kikerem, hogy politikusokhoz hasonlitsanak minket!!!
Vitányinak és Bauernek már rég elment az esze. Az ő világképük úgy néz ki, hogy van a Nagy Sötét Diktatúra Orbán Viktorral az élen, és vannak A Demokrácia Fénylő Lovagjai magával a Messiással, Gyurcsány Ferenccel az élen.

Nem kell ebből a világlátásból nagy problémát csinálni, kicsit emelni kell a gyógyszeradagjukat és kész.
Elsősorban nem tetszik az írás nyelvezete.
Úgy néz ki, hogy a szerkesztő, illetve a cikk írója kimondottan a vulgaritásra törekedett. Ez most már gusztustalan és szerintem nem is népszerű.
Ami pedig Schiffer megnyilatkozását illeti, jogásztól érthetetlen, egy meg nem valósult ügy piszkálása, melynek nincs is politikai hozadéka
számára.
Ebből csak Gyurcsány jöhet ki jól....
Emlékezz, Horn milyen érzelmeket generált, autóbalesete és "koronája" okán.
"Schiffer nem tett feljelentést Orbán vagy Matolcsy ellen, bezzeg, úgyhogy genyózni Gyurcsánnyal sem ér."

Ilyen nincs a levélben.
Az nem lehetséges, hogy ezt a baromságot pont a Fletó elleni belső harcok miatt írták? Látszólag védjük, de ezzel igazából csak kellemetlen helyzetbe hozzuk, mert hatástalanítjuk az ő lépését (önkéntes lemondás a mentelmi jogról)
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Arra nem is gondolsz milyen szándék vezérelhette a levél íróit?
Szerintem ha elkezdődik az "ügy" a honi sajtónak hónapokig más sem lesz a témája, mint ez. Ezzel el lehet fedni a kormány és hazai állapotok borzalmas állapotát. Erre nem gondoltok?
Márpedig egy meg nem valósult ügy alapján meghurcolnának egy volt miniszterelnököt? ezt azért Európa nem igen venné be.
Gyurcsány igen is mártír szerepet kap.
Táncsicsot Gyurcsányból :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Ez volt az év vicce ... néha jó kis blog ez, de ilyen szinten hülyét csinálni magatokból ... az tény a fidesz egyre inkább nem szeressük, de gyurcsány ferencet nagyjából annyira kedveli ez a magyar nép, mint a németek adolfot ... ő érte tüntessen a pár tucat agyament idiótán túl bárki is. Vicc kategória.

Lecsukni nem fogják elég meghurcolni addig is az mszp kilőve , mert nem tudnak ettől a keresztjüktől sehogy sem szabadulni.
Alig várom hogy Fletóról is megszülessen valami hasonló dal: www.youtube.com/watch?v=4tbSntF8t3U
kössünk fogadást, gyurcsány kerül börtönbe, vagy orbán bolondokházába???
Bauer Tamás, Márton László és Vitányi Iván szerint Shciffer egy fasz, az orbitális fajtából.

Mondjuk ezt is írhatták volna ha már állítólag leereszkedtek a trollok szintjére.
Fletóból nehezen lehet Táncsicsot csinálni.
Az emberek ugyan befognák magukat a kocsi elé, de akkor amikor befelé viszik azt a gazembert.
@okostojgli:

"Szembetűnő, hogy Ön a jelenlegi miniszterelnök vagy kormányának tagjai ellen nem tett hasonló feljelentést. (...) Ön e törvények benyújtásával kapcsolatban mégsem tett feljelentést Orbán Viktor miniszterelnök vagy Matolcsy György, az előterjesztő miniszter ellen. "

Akkor ez vajon mi lehet?
@tovabb a jezsovi uton:

Ha Gyurcsány megy a dutyiba, remélem lesz annyi esze, hogy viszi magával a teljes politikai vezérkart, oldalaktól függetlenül mindegyik befutó lehet.

orbánnál már nehezebb a szitu, azért mert idióta, még a többi nem követi. Elvan egyedül is a kibeszélő pamlagon, nem először feküdne rá...
@Fabius:

"Ugyanakkor – a sukorói fejlesztésre vonatkozó rendelettől eltérően – ezek esetében kimutatható az előnyszerzés illetve indokolatlan hátrány okozása"

Felhívnám a figyelmet az "eltérően" szóra.
Hogy lehet gyurcsányt Táncsicshoz hasonlítani, te ostoba szerző!?!!?!!!
A kettő baromira nem ugyanaz. Bűnhődjön gyurcsány, mindenki ezt akarja!!!!!!!!!!
@okostojgli:

Felhívnám a figyelmedet a tényre, hogy a Schiffertől követelt feljelentéseket a Nagy Hármas is megtehette volna.

Ez, ebben a formában szimpla trollkodás.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: imho fletonak kifejezetten erdeke, hogy meghurcoljak.

nem veletlenul all ki teljes mellszeleseggel, hogy "ide lojjetek", mert tudja, hogy demokratikus jogallamban nem itelheto el, ha megis elitelik, nemzetkozi birosaggal kenyszeritheti ra a jogallamisagot a kormanyra, ami remek kampanyalapanyag lesz par ev mulva.

ha orban nem rettegne tole annyira, valoszinuleg tudna racionalisan gondolkodni es nem hozna ezzel helyzetbe gyurcsanyt.

mondjuk ez a lepes az, ami kovetkezik orban teveszmes paranoiajabol
@gaston:

A bűnhődés nem felkiáltásra és közkívánatra történik.

Egyelőre.
@gaston: en nem akarom, mert nincs miert bunhodnie.

az, hogy orban fel tole nem buncselekmeny. az sem buncselekmeny, hogy egyszer kampanyfonokkent, egyszer me jeloltkent elpicsazta orbant. ezek nem bunok.
mivan? mikor csukták le? szóljatok mert annak örömére pezsgőt bontok...
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Gyurcsányból max. egy politikai öngyilkos párt csinálna bármiféle kampányanyagot, ha most elkötnék, akkor is éljenezne a nép ... csak attól félnek, ahogyan a lényegi lesittelsétől is, mert ők is előbb-utóbb oda kerülnek a nagyszerű kormányzásuk által.

Te törpe minoritás vagy az országban :P sok hasonló nincsen még a szocik közt sem. :D
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
"demokratikus jogallamban nem itelheto el"

Aztán miért is? Mert ő a Gyurcsány Feri? Ha bizonyíthatóan bűncselekményt követett el, mehet a sittre. Ennyi.

A szerző meg a táncsisozással kiröhögteti magát. Értem én, hogy neked ilyeneket kell írnod, de azért némi arányérzék nem ártana...
Elképesztő az az ostoba fölényeskedés, amivel Bauerék akcióját minősítik. Különösen Bauer Tamást az egzakt, precíz és tényszerű érvelés jellemzi, tájékozottsága és intellektuális képessége messze felülmúlja az őt lehülyézőkét. Ellenérvek szisztematikus és logikus kifejtése helyett marad a középszer szokásos módszere: a durva "vén hülyézés".
Ezekben az ügyekben benne van a mai nyugati demokrácia minden szennye. Egész szépen látható hová lehet juttatni egy viszonylag használható rendszert pár évtized alatt. Az a helyzet, hogy bizonyos szint fölötti embereket ebben a csodás rendszerben szinte lehetetlen elítélni. Ahhoz, hogy valaki ilyen pozícióból börtönbe menjen valami elképesztően balek bűncselekményt kell elkövetnie. Mondjuk a főtéren megenni élve egy kisgyereket. Ellenkező esetekben beindul a fizetett média, bármelyik oldal esetében (ezért nem fog börtönbe kerülni Orbán sem soha), aminek semmi más dolga nincs, mint fellőni a politikai megrendelésre akarják elítélni mantrát és onnantól kezdve minden megy a maga útján. Kizárólag akkor kerül börtönbe valaki a politikai elitből, ha leveszi róla a kezét a saját oldala, vagy közös megegyezéssel kilövési parancsot adnak ki rá. Nos, ebben az aspektusban már nyugodtan büszkélkedhet a "fejlett" nyugati demokrácia azzal, hogy elérte a diktatúrák szintjét...
@Pál.S. Iván: Bauer Tamás most az egyszer otthonfelejtette az egzakt, precíz és tényszerű érvelését: az nem érv, hogy egy bűncselekményért a feljelentést vonja vissza valaki, mert a másik bagázs is genyó. Ha elkövette (ahogy 1,2 Mrd kár úgy látszik, mégis volt), bűnhődjön, ha nem, mentsék fel. Schiffer helyesen járt el.
@Muad\\\'Dib: külön vérlázító, ahogy az "érinthetetlenek" ügyeit kapirgálni kezdő rendőröket, nyomozókat, ügyészeket meghurcolják, koholt vádakat hoznak ellenük, kirúgják, ellehetetlenítik. Tiszta Balkán.
@zulu: azert, mert nem kovetetet el buncselekmenyt.

egyebkent tudtad,hogy tancsics volt az elso hazai szocialista politikus?:-)

tehat 1848 tulajdonkeppen szocialista forradalom volt..;-)
@Earendil:
Ennek nincs köze a Balkánhoz, bármennyire is divat ezzel jönni. Ugyan hány nyugati magas rangú politikus került börtönbe a disznóságaiért az utóbbi időben? Kizárólag azokban az esetekben mikor saját pártja akart tőle megszabadulni...
@Viktus: nem is vagyok szoci..:-)

kepzeld, en jobboldali vagyok:-)

arrol nem tehetek, hogy a magat jelenleg jobboldalikent aposztrofalo kormany lassan balosabb kadarnal..:-)
@zulu:
Nem hinném hogy kiröhögteti magát a szerző.
nagyon is jól látja hogy az ország népének jelentős hányada agyilag óvodás szinten politizál.Orbán mester maga csinál Táncsicsot Gyurcsányból a lassan röhejessé váló újabb és úkabb koncepciózus ügykreálásaival.És a nép, az isten áldotta plebs ki fogja szabadítani mert a cirkusz beindulásakor már Ferink lesz a politika Rózsa Sándora, Rinaldo Rinaldini-je, Robin Hood-ja, aki jól sárba döngöli a bíróság előtt és a médiákban kiteregetve a közös szennyest az akkora már teljesen megvadult törpenapóleont
és "A tanú" filmbe illő csapatát.
Tökéletes úton járnak a mártírkreálásban,úgy kell nekik.
Inkább az a nagy kérdés, hogy lesz-e mivel vádolni. A Sukoró ügy se biztos, hogy megáll a bíróság előtt. Ha viszont felmentik, akkor az orbitális égés.
Ennyi:

A helyzet reménytelen, de tartható.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
kepzeld, en jobboldali vagyok:-)

Most ketto ora van. Fel hetig egyfolytaban rohogni fogok!
Gyurcsánynak úgy kéne előkerülnie mint Szaddamnak, egy gödörből, mint hajléktalan, pár nappal az akasztása elött.
Mindenki valamilyen szereptévesztésben van: Schiffer annyira el akar határolódni a szociktól, hogy feljelenti Gyurcsányt egy meg nem valósult ügyben, a Charta pedig -akinek legfőbb kötelessége a demokrácia felett őrködni- valóban feleslegesen nem hagyja a mentelmi jogáról amúgy önként lemondó Gyurcsány felelősségre vonását. Mindenkinek van egy kicsi igaza is, de Schiffer ne látná a mai kormányzat rendszeresen és folytatólag elkövetett ügyeit? Az egyik oldalon az államadósság, a másik oldalon a jogfosztás és kisemmizés. Persze Gyurcsány mára túl bukott politikus, hogy reálisan visszatérhetne a küzdőtérre, tehát miért ne rúghatna bele Schiffer is?
Az egész kínos és brutális, ezzel az erővel az egész bagázs 1190 óta mehetne börtönbe az elherdált nemzeti vagyon, pénzek, elvesztett lehetőségek miatt.
@Pál.S. Iván: Egyetértek.
Ez a nyegle stílus pótolja manapság az érveket, melyekre azért nincs szükség, mert lelkükben igaz emberek ÉRZIK a helyzetet. Az érzelmek pedig ugye jogosak és jók, hiszen - bár minden ténybeli adat az ellenkezőjét bizonyítja - Gyurcsány tehet mindenről. Ezt a tézist vránuszék sem azért utasítják el, mert nem tartják a kijelentést igaznak, hanem azért, mert unalmasnak tartják. Nem elég szórakoztató. Nem is trendi. Semnem elég laza.
Érezték azt is a "lelkükben igaz emberek", hogy kétmillióan vannak a Parlament előtt, rosszabbul éltek, mint négy éve 2006-ban, és most is érzik a bőrükön a Kedves Vezető perzselő tekintetét. Az izgi, ugyebár... Szexi.
Hát én meg azt TAPASZTALOM, hogy a demokrácia minősége sokkal rosszabb lett elsősorban a fékek és ellensúlyok kiiktatásával, a parlament negligálásával, a köztársasági elnöki intézmény nevetségessé tételével, a visszamenőleges hatályú törvényhozással - és nem törvénykezéssel, marhák - valamint koncepciós jellegű perek előkészületének látszatával. A tapasztalataim alapján én is ÉRZEM az undort, viszont tudásom alapján megítélem, értékelem és megnevezem a tényeket, illetve levonom azokat a következtetéseket, melyekre képes vagyok. Premisszám persze vitatható: hosszútávon mindig jobb egy demokratikus állam, mint egy hatékonyak és karizmatikusnak tünő diktetúra.
A blog szerzője ezzel (a tények értelmezésével és érzelmei leírása helyett következtetések levonásával) mintha adós maradna. Minősíteni persze kognitíve kisebb erőfeszítés. És meleg is van. Érzem.
@AnnaKarenina: Na jó, mégsem, természetesen 1990-re gondoltam.:)
szerintem ha orbánék karóba húzatnák minden jogerős ítélet nélkül a fletót, akkor se táncsicsot csinálnának belőle, hanem sok sok ember szívében gyújtanának vele boldogságot :D
Gyurcsány bűne, hogy nem tudta a nagy ellátórendszereket megreformálni. Orbán bűne, hogy nem is akarja. Az eredmény: rácsesztünk.
Kicsit elegem kezd lenni az értelmetlenül uszító dilettáns szélsőségesen primitívbeböfögésekből, úgyhogy alábbi usereket tahótlanítom:

@M Magyar:
@Viktus:
@Kalmár:
@gaston:
@jobbcsapott:
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: a vad egyoldalu, tudjuk, hogy Orbannal is targyaltak. mintahogy a Zuschlag-ugy is egyoldalu volt, hiszen Szijarto ugyanazzal a modszerrel es lendulettel vitt ki ugyanannyi penzt. itt a kerdes, hogy miert nincs egyenlo elbanas, aztan a masodik kerdes, hogy mi is legyen ez az egyenlo elbanas. en mar 2010 elott mondtam, hogy egyszerre kell a halal faszara elkuldeni a FIDESZt meg az MSZPt, de meg mindig nem latom, hogy ez bekovetkezne.
Ha Bauer és Vitányi uraknak problémát jelent Orbán "országlása", és az ahhoz köthető "disznóságok", akkor miért nem tesznek feljelentést? Jah hogy, inkább mutogatunk egy valakire..

Szánalom. Igaza volt itt egy kommentelőnek, növelni kell a gyógyszeradagjukat..
@Dillinger: Elküldhetnénk a demokratikus amcsikhoz Guantanamóra, hogy egy kis vízbefolytásos módszerrel vallassák. Az ott nem sérti az alkotmányt. Egye fene, ott lehet az ügyvédje is. Adja isten, hogy makacsul hallgasson:)
@Dillinger: Esetleg kultúráltan, nyilvánosan? Megkövezés, vagy kereszthalál? nem, mégis inkább karó... Elvégre európaiak vagyunk, nem?
@Cirbi: "A pécsi Pannon Filharmonikusok igazgatója betiltotta Kodály Zoltán egyik művét, mondván: a Fölszállott a páva vármegye házára kezdetű dal és az abból készült zenemű sértené Pécs polgármesterét, Páva Zsoltot – írja [1] a Blikk."

Mi a baj ezzel a hírrel? Csak azt bizonyítja, hogy jól sikerült az igazgató választás.
@B-rocker: @Viktus: igy,igy. egy nemet (NEM nacinak) sem lehetett 1937-ben megmagyarazni, hogy nem kellene Adolfnak elhinni, hogy az o ellensegei a nemet nep ellensegei, es hogy nem a legjobb gondolat az ellenfeleket felkotni, mint utolag kiderult, egeszen koholt, de a nep altal addigra jol beszopott hangulatkeltes alapjan. be volt addigra mar a nep hulyitve elegge. nagyon jo peldak vagytok a magyar kozallapotokra, amiket a vilag elegge aggodva figyel. meg legalabb 10 ev, mig a hozzatok hasonlok eszmelnek.
@szakállasbácsi: nekem holtmindegy mit csinálnak vele, ha lecsukják én annak örülni fogok, mint minden normális magyar ember.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ki szólt hozzád, te primitív gyökér. A tahó anyádba húzzál el.
Tahótlanítva.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Kádárnál? Sose volt oly demokratikus, hisz Kedves Vezetőnknek Rákosi a mintaképe. Azért kellett a sok új Q7 is, mert a fekete autó projekthez nem állt rendelkezésre elegendő. Ismeretlen forrásból tudni vélem, hogy először temetkezési vállalatoktól akartak bérelni halottas kocsikat e célra - éjszaka ugye nincs temetés, kedvezményesen bérelhették volna a gépparkot - , de kiderült, hogy már mindenütt metálszürkét használnak s az nem felel meg az imidzsnek:)
@szakállasbácsi:

Gyönyörű okfejtés, négyes alá.

Igazad van, sokkal jobban szeretek nyeglén röhögni, mint befosva rettegni olyan dologtól is, ami - még - nincs.

Felhívnám a figyelmed azonban az érvelésed hiányosságára:

A tények értelmezése ( a Nagy Hármas megborította Gyurcsány stratégiáját ) megvolt, ahogy a következtetés - ők maguk gáncsolták el Fletót, és csinálták a legnagyobb hülyeséget amit lehetett - levonása is.

Észrevenni nyilván nem kell. Minősíteni persze kognitíve kisebb erőfeszítés. És meleg is van. Érzem.
@egyfejű: "Ahogy a mondás is tartja: diplomával még észt nem adtak. :)"

Igaz, de róluk általában feltételezik, hogy tudnak gondolkodni. Bár én egy bizonyos életkor feletti emberekről már csak azt feltételezem, hogy jó ha legalább pisilni tudnak, és ott szelel rajtuk a lyuk, ahol kell.

Arról nem is beszélve, hogy a levél elküldése előtt megkérdezhettek volna egy egyetemi hallgatót, visszavonható-e ez a feljelentés.
Free gyurcsány? Áhh ingyen sem kell...
@potyus: Mi van akkor, ha ez a feljelentés nem arra irányul, hogy bárkit is elítéljenek? Lehet ez szívatás is!
@nu pagagyí: azt tegyük hozzá, btk szerint se esik egy latba a a gondatlanságból elkövetett és az előre megfontolt szándékból elkövetett akármi. Más a büntetési tétel.
@nu pagagyí:

:D:D:D:D:D:D:D:D

Nem akart semmit az a legnagyobb problémakör csak dumált reformokról, meg mindenféle lépkedés program meg tervezgetések ... ebben az országban senki nem mer semmihez nyúlni.
A Fidesz legnagyobb hibája is az, hogy látszatintézkedések közepette bebetonozza a jó elvtársait aztán semmi konkrét előrelépés.

@is:

Gyurcsány Ferencet még tíz év múlva is max. egy törpe minoritás fogja ajnározni, ahogyan azt a másik Ferencet is még így hat évtized távlatából is egy törpe minoritás imádja ...
@Fabius: fabius áruld már el hány éves vagy, nagyon kiváncsi vagyok. meg azt hogy mi közöd az indexhez hogy mindig kirakják a maszopimádó agymenéseid?
Elég égés volt Orbánnak amikor napirend elött belejelentette a parlamentben, hogy a rendőrök elvitték a vörösiszapos főbűnöst, a bíróság elitéli, slussz-passz, ennyi. :)
Másnap kiengedte a bíróság.
@Dillinger:
Orbánék keményen dolgoznak azon, hogy az általad említett "sok sok ember" napról-napra egyre kevesebb legyen.
Ferinek csak nyugton kéne maradnia, de láthatóan nagyon a nehezére esik.
@Dillinger: "szerintem ha orbánék karóba húzatnák minden jogerős ítélet nélkül a fletót, akkor se táncsicsot csinálnának belőle, hanem sok sok ember szívében gyújtanának vele boldogságot"

Na! Emiatt a szemlélet miatt ( dögöljön meg a szomszéd tehene is ) nem jutunk ki soha a béka segge alól.
@Dillinger: vallasszabadsag van, azt hiszel, amit csak akarsz;-)

csak ne feledd, hogy a hit tudas nelkul atelt bizonyossag, nem tobb..:-D
Rám konkrétan lövetett, nekem nem szükséges, hogy bíróságon drámázzon. Most tahótlaníthattok újra. Gyökér kommerek.
@BlogMeister: Csak egy gyakorló jogásznak lett volna égés!
@Dillinger:

Mi közöd hozzá, hogy hány éves vagyok? 39, ha ettől megnyugszol. És te?

Semmi közöm az Indexhez.
@Muad\\\'Dib:

"25 éve...

• 25 éve senki sem lehetett milliárdos, de a túlnyomó többségnek elfogadható élete, biztos jelene és kiszámítható jövője volt. Ma bizonytalan a jelened, kiszámíthatatlan a jövőd.

• 25 éve az ország pénzét úgy osztották el a parlamentben, hogy jusson oktatásra, egészségügyre, a Te és a mi jólétünkre. Ma a gazdagok, a milliárdosok kapják az ország kenyerének javát.

• 25 éve megbecsülték a tisztességes munkát, ma az ügyeskedőknek, a csalóknak áll a világ.

• 25 éve a munkásembernek becsülete volt, ma másodosztályú polgár saját hazájában.

• 25 év alatt másfél millió munkahelyet tettek tönkre, de egyet se pótoltak.

• 25éve napi 8 óra munkából elfogadhatóan meg lehetett élni. Ma sokszor 13-15 óra is kevés.

• 25 éve miénk volt Magyarország, ma külföldiek szolgái vagyunk saját hazánkban. (Vásárhelyiek figyelmébe: Hódgép, Metripond, Hódiköt, Alföldi Porcelángyár, Majolikagyár... A termékekre az volt ráírva, hogy: Made in Hungary -pedig el voltunk nyomva...!)

• 25 éve a gyárak, az üzemek, a bankok, minden-minden magyar volt. A magyar gyárakat bezárták vagy privatizálták, jellemzően a külföldi tőke számára. A legtöbb gyárat azért vették meg, hogy a konkurenciát felszámolják, így a hazai gyárak többségét szétzúzták, bezárták, dolgozóit az utcára tették. Ma az ipar, a kereskedelem, a szolgáltatások nagy része külföldiek kezében van.

• 25 éve tudtad, hogy hol a pénz! Fedezetül ott állt a magyar gazdaság. A Ganz MÁVAG, a Csepel Művek, a MOM, az Ikarusz, Bábolna, Nádudvar, Mezőhegyes. Százezer számra épültek lakótelepi lakások. Itt volt a pénz, tudtuk, hogy hol van. Mi kaptuk, mi használtuk, és kérdezzük: hova lett ez a pénz? Hol vannak a magyar üzemek? Hol építenek szociális bérlakást? Hol adják olcsón a kenyeret?

• 25 éve, a Kádár-rendszerben gazdálkodtak a hitelekből, a mostani rendszerben ellopják.

• 25 éve még kórházakat, iskolákat építettek, hogy az egészségügy és az oktatás mindenki számára elérhető legyen. Mára bezártak több mint 300 iskolát, bezártak több száz rendelőt és kórházat. Sokaknak negyven kilométert kell utazni a "központi" kórházig. Nem csoda, hogy a halálozási arányban és várható élettartamban is az EU-20-ak közül a legrosszabb ötben vagyunk."

...
Mindenkinek javaslom hogy ennek a szarnak:

szentkoronaradio.com/audio/download/114384/20110512mjsajtoklub.mp3

Hallgassa meg az első tíz percét, utána lehet majd elmélkedni Gyurcsányról, az országról meg arról hogy nálunk miért szaporodnak úgy a rühes náci kutyák mint csernobili eső után a kétfejű malacok.
Tanulságos, egyébként azok a férgek akik előadják még mindig nincsenek börtönben.
@B-rocker: elkepzelem a kepet, ahogy kivont kardal gyurcsany tuzet vezenyel..:-DDDD

mokcsos kis aljanep vagy, a lelatok forradalmara. az ilyeneket felugyeltem a 90es evekben sargamellenyeskent fradi meccseken:-)
@B-rocker:
MI a töknek mentél oda? nem volt kötelező. Én az Astoriától egenesen haza mentem, ezért nem lőttek rám. Viszont jóízűen megettem két sonkásszendvicset és egy "zlatyibazsanttal" heverészve néztem a tévében sok marhát aki a könnygázban rohangált mint a töketlen kutya.
@látjátok feleim szümtükkel:

Jah az alól a segg alól ami alá Gyurcsány Ferenc igen szorgosan rugdalt befele ... :D
@Viktus: gwahahahaaa:-DD
ez mennyire szanalmas, demagog szar ez:-DDD

igy jar, aki kadar faszan nevelkedett:-DDD
@Viktus:
na ez ütött. Ott a tíz punkt.
@Dillinger: HÉ orbán faszán nevelkedett bélféreg!
Még van bőr a pofádon ide írkálni??
Miért nem az anyáddal foglalkozol inkább?
Ha nem tetszik amit itt olvasol akkor húzz vissza a fajtársaid közé!
@Pál.S. Iván: Az "egzakt, precíz és tényszerű érvelés" által jellemzett Bauer Tamás milyen érvrendszert csillogtatott a választók előtt, amikor az első Gyurcsány-kormány kizárólag a választók megtévesztése céljából ötéves adócsökkentési törvényt fogadtatott el a parlamenttel, amelyet aztán a győztes választás után izibe visszavont? Amikor a szocik a kampányhazugságokat így már a kormány által soha betartani nem akart törvényekbe is belefoglalták, Bauer akkor is aggódott a mgyar jogállam állapota miatt?
@Fabius: "a Nagy Hármas megborította Gyurcsány stratégiáját" - bocs, de ezt nem értem. Ki a Nagy Hármas? Bauer, Vitányi, Márton? Borította? Gyurcsány stratégiáját?
Tényleg meleg van-
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Na jah, de bizony sok igazság van benne ... az elmúlt évtized hitelfelvételeiből az autópálya hálózaton kívül sok kézzelfoghatót nem tud a rendszer prezentálni. Mindenfele még az előző rendszerből örökölt produktumokat használjuk ...
@Viktus: Rokonom él lázárhelyen, "25 éve miénk volt Magyarország, ma külföldiek szolgái vagyunk saját hazánkban. (Vásárhelyiek figyelmébe: Hódgép, Metripond, Hódiköt, Alföldi Porcelángyár, Majolikagyár... A termékekre az volt ráírva, hogy: Made in Hungary -pedig el voltunk nyomva...!)"
25 éve ezekben az üzemekben, !!!!12000!!!! embernek jutott munka!!
Ma az utódüzemekben, 400 sem dolgoznak.
@Fabius: és tegyük hozzá, hogy az LMP számtalan feljentést tett már a Fidesz kormány ellenében.
@Viktus:
Azóta már kimászhattál volna.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Hát..azért a kádárfasszal óvatosan..
A jelenlegi ifjú generációk kedves szülei esetleg pont kádár faszán jutottak lakáshoz, munkához,nyugdíjhoz és építettek nyaralókat, házakat stb..
Szóval én ezért nem szeretem forszírozni ezt a kérdést.Volt AZ és van EZ.
@Viktus: a demagogai szo azt jelenti, amikor egy reszigassagot felnagyitunk annak erdekeben, hogy a vegso kovetkeztetes hamis legyen..;-)

tehat igen

vannak benne _resz_igazsagok.

de osszessegen es vegeredmenyeben hamis kovetkeztetesre vezet.
@drover(fanyul társa): es azt fogjuk - azaz fogjatok, mert en ha minden jol megy hamarosan szedem a satorfam es majd csak szavazni jarok haza;-) - meg szopni evtizedekig, ha errol az ingyenelesrol le nem szoktok vegre..:-)
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Annyiban csupán, hogy az sem volt jó, de végülis kiépült egy vasúthálózat aminek 90%-a még mindig ugyanaz, és még most filóznak pár kilométeres szakaszok felújításáról. Felépült egy atomerőmű, amelynek bővítéséről megint csak az álmodozás megy. Iskolák ugyanazok legtöbb esetben még a széteső bútorok is ... és így tovább.
Miközben a rendszerváltás után az un. népi vagyon eltűnt meg radikális hitelfelvételek történtek ... látszatja a szép új autópályákon kívül nem sok.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Hehe..
pont nekem mondod..
Ne tévesszen meg azékezet. Közel 20 éve Ausztriában élek.1992-ben láttam már hogy ez lesz a végeredmény ami. Nekem mindkét hazai "ikon" csak South Park figura.
DE a déd és nagyszüleim a kádár alatt kaptak nyugdíjat, elfelejtve a cselédsorosot.Nekem nem fekete-fehér a kádár rendszer megítélése. Ahhoz túl bonyolult és ellentmondásos éra volt.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Érdekelne milyen ingyenélésről csacsorászol? :D jártál már nyugatabbra ... na ott unokahugaim, mint osztrák pályakezdő munkanélkülik több pénzt kapnak, mint itt egy középvezető mondjuk a gyárban. :D
@Viktus: a radikalis hitelfelvetelek a renszervaltas _elott_ tortentek.

ebbe bukott bele a szocializmus. nem a szabadsagvagy csinalt itt rendszervaltast, hanem az, hogy elfogyott a della. gazdasagilag bedolt az orszag. csodbe ment. ennyi. nem lehetett topvabb fenntartani a fent ajnarozott pazarlo modellt.
@drover(fanyul társa): az allami nyugdijrendszerrol az a velemenyem, hogy egy nagyon kedves tarsadalmi kiserlet volt, csak eppen nem mukodik.

az allampolgarok feladat eltartani magukat es az allamot, nem forditva. tehat mindenkinek a sajat oregkOrarol kell gondoskodni. nem az allam feladata. nem lehet az allam feladata, nem kepes ra, csak azok rovasara, akik tettek magukert, gondoltak a jovore.

az allamnak pedig megfelelo szervilitassal kell az allampolgarai fele viszonyulni.
@Fabius: Forradalomban pediglen ígyen.
Vérpadra vele, majd egymással is, Kedves Danton Úr!
(Mondjuk a fülkeforradalom az olyan, mint a szalonna light?.-)
@Viktus:
És semmi esély a rabszolgabér megváltoztatására. Egyik kormánynak sem érdeke, mert nem jön ide akkor monitor összeszerelő meg egyéb másodrangú üzem ha annyit fizetnek mint egy osztrák melósnak..Phöjjj..a jó k..va a..jukat.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Az adatok szerint viszont az elmúlt két évtizedben megháromszorozták a hitelfelvétel jóvalta kevesebb eredménnyel. :P Az ország gyakorlatilag most is időnként csődbe megy, akkor rohannak megint v.kihez hitelért ... pedig még látszatja sem nagyon van mit is építettünk, mert pl. egy atomerőmű elég kézzelfogható produktum.

Ahm ergo a kínai modell mellett vagy az nem éppen nyugati ... nyugatabbra bizony van nyugdíjrendszer ...
@Fabius: "Az LMP frakcióvezetője hivatali visszaélés elkövetése, annak kísérlete, illetve arra való felbujtás miatt fordult a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz. "

"Schiffer András, az LMP frakcióvezetője szerdán a szociális konzultáció kérdőíveinek adatkezelési eljárása miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. A politikus feljelentését személyes adattal való visszaélés és az arra való felbujtás miatta tette meg"

Ez két pofon a szarnak, szó szerint. :)
Igazából azt nem értem hogy te miért foglalkozol Gyurcsánnyal, ha politikai hulla ? ;)
Számomra is érthetetlen miért írták meg a "levelüket" ők hármán, annyi értelme sem volt mintha a csúti tahót szólították volna fel arra hogy állítsa vissza a demokráciát :D

Érdemes meghallgatnod a szennyet amit belinkeltem, persze csak akkor ha kiskorúak nincsenek jelen.
Iszonyatos hogy milyen mélyen primitív hazugságokkal operálnak a hazai náci férgek.
Ha van kedved hallgasd meg kíváncsi vagyok a véleményedre.
@namitirok:
Naazér' nem mindegy milyen fülkéről beszélünk ugyebár..:))
Mert más egy elegáns monaco-i hypertelefonfülke meg más egy szarral összekent a bivalyhuggyosi vasútállomásról.
Választás free..
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Az nem Kádáron múlt csupán ... lehetett volna ezt jobban is csinálni az un. rendszerváltás után, ha a szabadrabláson kívül a hatalmi elitet érdekelte volna az ország jövője ...
@Viktus: "25 éve senki sem lehetett milliárdos
....
Jah az alól a segg alól ami alá Gyurcsány Ferenc igen szorgosan rugdalt befele."

1.) Ki a f*t érdekel már az, hogy mi volt 25 éve, amikor minket a jelen nyom! Ezt kell megoldani, nem azt ami elmúlt! 25 éve fiatalabb voltál, az biztos jobb állapot volt, mégsem tudod visszahozni!
Egyébként meg tévedsz, már 25 éve is voltak ebben az országban milliomosok, meg néhány milliárdos is. Csak nem rugozott rajta senki.

2.) Ebből úgy látom, te szerinted mindenért az 1. számú vezető a felelős. Vajon Orbán Viktor lesz a következő 1. számú felelős? Akkor mi a bánatért van kormánya, főhivatalai, ahol a döntéseket előkészítik javaslataikat, és a miniszterelnök elé terjesztik? Vagy valaki abban a tévedésben él, hogy Gyurcsány, Orbán szeme mindent lát?

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy egy miniszterelnök nem lehet büntetőjogilag is felelős a cselekményeiért, amit a munkájával összefüggésben végzett, de még nem hozták nyilvánosságra, hogy Gyurcsány milyen mulasztást, követett el, vagy mit tett szándékosan az ország kárára, így nincs is mire alapozni az "ítéletet".

Még szerencse, hogy az orvosok műtéti hibáiért nem a miniszterelnököket szidjátok!
@Viktus:
Hát megérne egy misét, hogy honnan kerületek elő több százmilliós,milliárdos vagyonok röpke 2-3 év alatt a gengszterváltás után..:))
ORBÁN FOG KIJÖNNI BELŐLE MINT FŐNBŰNÖS mert Gyurcsány is megmondta: A VÁDLOTTBÓL VÁDLÓ LESZ!!! Rettegj kis gonosz cigány!
@drover(fanyul társa):

Na igen csak, akkor a nagy nyugatiasch megmondó emberke ne okoskodjon ingyenélésről ... mikor olcsóbban lehet tankolni sőt ilyen Kaufland szerű boltokban bevásárolni, mint nálunk ötöd annyi bérek mellett.
@látjátok feleim szümtükkel:
Mert minden egyes vádpontot rá lehet húzni onnantól a következő elbuktatott miniszterelnökre. Azért orbán sem hülye ennyire..
megy parasztvakítás az "egyatábormegazászló" hülyébbik részének, a gondolkodóbbak meg elgondolkodnak.(Lásd a tábor vészes fogyását.)
@látjátok feleim szümtükkel:

1. Na igen jelenben kellene v.mit tenni csak, ahhoz igen kevés, hogy átnevezzük a kistérséget járásnak meg hasonló látszat tevékenységek ...
Senki sem mer semmihez nyúlni, ha emez oldal van amazok rikácsolnak mindjárt ... ha fordítva emezek.

2. Éppen ezért nem lesz Ferivel sem semmi, mert az utána következőket is felelősségre lehetne vonni. Kéz kezet mos ...
"Egyelőre nem tudni, mi lehet a letétbe helyezett jogfenntartó nyilatkozatok jelentősége, amennyiben az Alkotmánybíróság a magánpénztáraknak kedvező döntést hoz. A jelenlegi keretek nem teszik lehetővé a magánnyugdíjpénztáraknak a biztonságos, hosszú távú működést. "

www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyugdijkasszak_egyetlenegy_sem_maradhat.493616.html

Mesteriek a fiiijjjúk, nem tudom mi lesz ennek a vége, de lassan ott tartok, hogy a manyup-os befizetéseimből már a pénztárak jogi küzdelmét is inkább támogatnám, mint hogy 1 fillért is használjon, ez az átkozott bagázs......
@orbánmentesítő:

Azért foglalkozom Gyurcsánnyal, mert a közélet egyik pólusa. A sorsa nekem személy szerint mindegy, az lesz kihatással mindannyiunkra amit Orbánék tenni, vagy éppen nem tenni fognak vele-ellene.

Az csak hab a tortán, hogy elítélem mikor ugyanazt a retorikai eszközt ( kvázi elmútnyócév, gyurcsányahibás ) veti be a baloldal is habozás nélkül, ami ellen úgy ki tudnak kelni naponta hússzor.
@Viktus:
Mert a politika egy ócska qrva.Kiszolgálja és remegve leszopja a mögötte megbújó striciket, a feketén pénzelő gazdasági oligarchákat akik megtámogatják a választási hadjáratát, pénzelik addig amíg nincs hatalmon, akik érdekeiért segget széthúzva lobbizik as parlamentben
stbstb..
2.
Megnyitotta a kormány a pénzcsapot
Három hónap alatt 52,04 milliárd forintot költött el a kormány az általános tartalékra „előre nem látható” költségvetési kiadásokra. Az elmúlt esztendőkben egész évben nem költöttek el ennyi pénzt a kormányok. A kiadások állami cégek tőkeemelésére és kevésbé védhető politikai célokra mentek.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/megnyitotta_a_kormany_a_penzcsapot_otvenmilliard_a_varatlan_kiadasokra.493661.html
csipázom a varanust, de így elmenni amellett, hogy ebben a sztoriban mégiscsak a Schiffer a főfasz, az dúúrva elmútnyócév..
@Cirbi:
Magyarul elkezdték kifosztogatni a spájzban dugdosott befőttesüveg perselyt.
Mi marad télre?
@fakeplastic:
Ehh..
három politikai kriptaszökevény retteg a nyugdíjáért és odafosik a pártja ebédlőasztalára.
Nem több és nem kevesebb.
Schiffer meg röhögve hátradől.
@drover(fanyul társa):

1300 milliárd hiányozhat a költségvetésből

index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/25/aknakkal_lesz_teli_a_jovo_evi_koltsegvetes/

Majd sutyiban az államadósság elleni harc mantra tartalékra kerül, és jön a nemzetmentő hitelfelvétel.
@Viktus:
Még ott van a postázóban az a fránya IMF zsozsó..:)))
Azért nem igyekeztek annyira a visszaküldéssel mint ahogy kinyilatkoztatták..:))
@drover(fanyul társa): Télre??? Már az ősz is kérdéses, nincs pénz a korházakra, iskolákra, nyigdíjra, stb stb, pedig a manyupos pízekkel okosan, ki lehetett volna vészelni 1-2-3 évig, max utána jött volna az armageddon, de így, nem tudom, nem értem, fel nem foghatom.
Korlátolt vagyok, és fogalmam sincs mi jön, pedig eddig nagyon nem lepődtem meg a történéseken. Már csak a cigány vak lova üldöz a fejemben, hangosan dübörögve a mondatával: "Nem vak ez, csak bátor. "
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Mintha elfelejtenéd azt az apróságot, hogy a mai "igazságszolgáltatási" rendszerben a legkevésbé lényeg az, hogy igaz-e a vád. A mostani hatalom tűzzel-vassal igyekszik bizonyítani, hogy Gyurcsány bűnöző, ebből a szempontból pedig teljesen lényegtelen, hogy valóban az-e. Nem mellesleg ha az is, kispályás amatőr a mostani bagázshoz képest, akik olyan profi módon teszik ezt, hogy a fél ország még tapsol is hozzá örömében.
Nos, mennem kell, tiszteletem a proletár-báró-gróf,egyszerű polgár és egyéb rétegek valamint leendő emigránsok képviselőinek és természetesen a Varánusznak.
Üdv.
@drover: odaszartak, bejony! azt viszont fenntartom, hogy nem az övék a leggyomorforgatóbb kula ebben a sztoriban.
Gyurcsány majd csak kihúzza valahogy. De velünk mi lesz?

A Nemzeti Mutogatás Kormánya letehetne már valamit az asztalra az összevissza kapkodáson és arrogancián kívül.

Például a bérkommandó mintájára felállíthatnának egy fogyasztási kommandót, ami a sok-sok lakossági többletpénz elköltését felügyelné. Aki keveset költ, azt megfelelő törvényekkel szankcionálnák.
@látjátok feleim szümtükkel:
Talán azért, mert a mostani Fideszben még WC-re menni sem lehet Orbán engedélye nélkül. Ezt a szisztémát szépen lassan kiterjesztik az egész országra is - lásd pl. ezentúl a miniszter (melyik is, merthogy oktatási nincs...) fogja kinevezni az összes alsófokú iskola vezetőjét. Mind a 3000-et. Mit gondolsz, milyen alapon? Olvasgasd egy kicsit az 1984-et, talán ismerős lesz valamiért...
@balambher:

:D:D:D:D Miért mit gondolsz mostanság , hogy nevezik ki őket? felénk most minden oktatási intézményben tartottak pl. választást a pedagógusoknak, de egyik helyen sem az lett akit választottak, hanem a pártnak kedves személyek. Nagy változás nem lenne ezen a téren sem ...
Igen, az a viccces, ha valaki gyurcsit szidalmazni merészeli, akkor az mindjárt szélsőséges. És egyáltalán, aki nem maszopos, az mindjárt szélsőséges és fasiszta :-)) Viccesek a szocik :-)
@balambher:

Ez a rendszer tényleg nagyszerűen működik most:

Botrányos kinevezések Hatvanban - fideszes rokonok kerültek pozícióba
stop.hu/articles/article.php?id=916139

Újabb kinevezési botrány Hatvanban - Pályázat nélkül lett intézményvezető?
stop.hu/articles/article.php?id=917904

A gyerekektől lopott pénzt a Fidesz-favorit tanár?
stop.hu/articles/article.php?id=924727

Milyen alapokról beszélsz?
asszonydja egy rendőr a kocsmába pár hete:ha kell, előveszükk a pisztolyt is !!! mármint a csuti geci ellen!!!szopás lesz ám, fityiszesek, nagyobb, mint el tudjátok képzelni
@B-rocker: Rád konkrétan?
A te stílusodban válaszolok. : Nem volt az elég konkrét!
Az a baj, hogy szinte egyetlen Gyurcsány-gyalázónak sincs konkrét oka a haragra, cak vagdalkozik, mert úgy beleverték a gyűlöletet, mintha az (a fidesz szóhasználatával élve) genetikailag kódolva lenne bennük.
Úgy látszik a demokrácia derék őrei nehezem emésztik, ha valaki szembesíti őket az általuk használt populizmussal.

Amúgy tényleg sikerült a legkontraproduktívabb marhaságot meglépni a Chartásoknak. Gondolkodni szoktak ezek? Vagy elég a rettegés a hétköznapokra?
Free Feri!
Melyik Feri? Aki a faszát a szátokba veri.
@Viktus:
"@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Magadban jól elleszel ... "

Nyugi, nem marad egyedül.
@Fabius: "Az csak hab a tortán, hogy elítélem mikor ugyanazt a retorikai eszközt ( kvázi elmútnyócév, gyurcsányahibás ) veti be a baloldal is habozás nélkül, ami ellen úgy ki tudnak kelni naponta hússzor."

Az jobban tetszene, ha szórnák a hamut a fejükre és közben kántálnák, hogy de nagy barmok voltunk, és azok is maradtunk? Ezt azért nem lehet tőlük elvárni!
@marosy: Szólunk neki, hogy te már kitátottad!
@néma bárány: Miért szerinted mit kéne tenni?
Fegyveres felkelés?
Ehhh, minő szép új BP ászló, csak azt sajnálom, egy óvodás szebbet rajzol, kb. 2 perc alatt, nekem valahogy báncsa a szemem.......

kep.index.hu/1/0/231/2318/23185/2318528_a753935c32730c12f660e0ed8a1ac4d1_wm.jpg
Állítólag jó lett volna az a Sukoró projekt, csak hát mindenki keresztbe tett neki.
@néma bárány: Nem rettegés, realizmus. Bauer előre (2008-ban) megmondta, hogy ez a seggfej Orbán miket fog csinálni. Akkor jöttek a hozzád hasonló címkéző trollok és hivatásos rettegőnek bélyegezték, kinevették, gúnyolták (érvek persze akkor sem voltak, csak csúfolódás, mint az oviban). Most már mindenki láthatja, hogy sokszorosan igaza volt, és még elő mered venni ezt a rettegő szöveget?
Azt hiszed, hogy mindegy, van-e AB, vagy Számvevőszék, vagy független média?

Tényleg kényszerlakhely lehet neked Európa.
Schiffer, ha ezt elfelejtettétek volna, egy ökologista párt vezetője. A tervezett projekt ökológiai szempontból súlyosan aggályos. Ezért az LMP kampányában nagy hangsúlyt kapott, amihez tartozott a feljelentés is, amely még a fidesz győzelme előtt történt. Visszavonni pedig nem lehet, mert nem magánvád. Ennyit azért az örökifjak tudhattak volna, mert így ez nagyon-nagyon cúna.
A szervilitás szerencsére korrelál a butasággal: "Veiszer Alinda is eltűnik az MTV-ről"
Még egy ellenséggel kevesebb! Hajrá Magyarország.
@rfbzs:

Hogy lenne már ok szegény Ferit utálni :D:D:D:D na hagyjuk már ...
@Viktus: lehetett volna, mindenki baszott dolgozni.

ember, en 91ben kezdtem melozni, lattam mi ment a 90es evekben. aki nem minimalber+zsebbe comboval melozott, azt hulyenek neztek, az afacsalo hos volt. a nep, az istenverte nep szetlopta sajat kurvaorszagat es most bunbakokat keres. ezt a szarhazi, gerinctelen mentalitast lovagolja meg a csuti banyasztorpe.
@Szolgálati Füldugó: Impozáns lista. Poltpeti szemetes kosarából gyűjtötted?
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ezt aláírom. Megérdemeljük amit kaptunk. Lőjjük magunkat főbe.
@Viktus: Mért ne lehetne? Mindenkinek joga van bárkit utálni, de az utálat nem jogosít fel senkit arra, hogy más felett "ítéletet" hirdessen a tények ismerete nélkül.
Az utálat nem lehet alapja sem börtönbe zárásnak, sem "kinyírásnak", sem erőszakos megtorlásnak.

Kívánom, hogy utálj mindenkit szíved szerint, ha ez neked jól esik.
@látjátok feleim szümtükkel:

Ezek szerint Szálasit sem kellett volna felkötni, Kadhafit is ok nélkül kergetik utálta-utálja csak akinek jól esik? :D

Azt állítani, hogy nincsen a népnek oka utálni Ferit sőt egyre több embernek Orbánt is ... vicces álláspont.
@nu pagagyí: dehogy. Az LMP oldalán bárki megtalálhatja. Ha érdeklik a tények is, és nem csak a vélemények.
@szakállasbácsi: realizmus, mi? Visszavonták már a mentelmi jogát? Kínpadra feszítve kínozták már? Tömlöcbe vetették és láncon hordták?

Egyelőre ijesztgetik baszki, ti meg rettegtek előre. Ha nem lesz vér Orbán pöcörőjében mégse meglépni a koncepciós pert, akkor a Bauer-Debreczeni látnok kettős mit fog csinálni? Sírva fakad mert nem teljesült a jóslat?

Röhejesek vagytok. Orbánt pont azok fogják elzavarni a francba akik ezt veletek is megtették.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: a lopás korábban majdhogynem politikai kiállásnak számított a cucilizmus alatt - minél többet lopsz a munkahelyedről, annál inkább aláásod a rendszert. De minimum EZEKTŐL nem bűn lopni. A szakik otthoni szerszámosládájukat a gyárból töltötték fel, a fehérgallérosok a gyerekeik iskolatáskáját az irodából hozott füzetekkel, tollakkal, gemkapoccsal. A téeszből is hordták haza, amit bírtak. Mindenki lopott, és nem érezte bűnnek. Ami pedig még rosszabb, elfogadták a kettős beszédet, az ideológiai sódert, aminek kevés köze volt a valósághoz. Aki számonkérte volna az eszme és a valóság diszkrepanciáját, az alkoholista lett, vagy öngyilkos, vagy útlevelet nyomtak a kezébe. A hazugságban élés volt lelkileg az elviselhetetlen, nem az elnyomás. Az "aki nincs ellenünk, az velünk van" - Kádár lózungja korrumpálta az embereket, ezt nyögjük ma is.
@néma bárány:

Na igen, de éppen ezen okból nem csinálnak semmit Ferkóval sokkal hasznosabb, ha az MSZP-ben kavarja a kakit így kilőve a potenciális alternatíváját a Fidesznek ... így Orbánt hiába zavarászná a nép pillanatnyilag is a nem szavazók tábora növekszik csak rendesen.
@Szolgálati Füldugó:

Ehhez képest megépült Paks, vasúthálózat, kórházak, iskolák, lakótelepek ... most jóvalta többet loptak el fent, és nagyon nem épült semmi pár autópályán kívül.
@Viktus: Én állítom, hogy semmi oka a "népnek" (van ilyen?) utálni Gyurcsányt. Minden tekintetben növekedett az emberek életszínvonala, és jelentősen javult az ország infrastruktúrája. Ha arra gondolsz, hogy mindezt adósságból tette, akkor tedd lécci hozzá, hogy Orbán nevű seggfej, akarom mondani a Kedves Vezető MINDIG sokkal többet ígért, mindig több jóléti és szociális kiadást követelt (Nemzeti Petíció pl.) és minden rendszer szintű átalakítást megtorpedózott, a "minél rosszabb az országnak, annál jobb a Fidesznek" kedves és mélyen erkölcsös jelszavával.
Orbán sem a gazdasághoz nem konyít, se koncepciója nincs a nagy rendszerek átalakításáról. Egyetlen eredménye van: elhitette, hogy mindenért Gyurcsány a hibás, mert "elkúrta". Nos ez szerintem nem igaz.
Tényekkel és adatokkal bizonyítható, hogy ez ország nem volt csődben, nem volt romhalmaz, sőt a legtöbb ember jelentősen jobban élt, mint 8 évvel azelőtt. Persze a tények sohasem érdekelték nagyon a jobboldalt, mert az árvalányhaj, meg a trianoni nosztalgia fontosabb volt: ezek ugyanis érzelmeket csiholnak. Aljas, cinikus gondolatvilág. Pár év múlva igencsak szégyellni fogja magát sok mostani szolgalelkű támogató.
@néma bárány: Nyugi.
Nem akar bántani senki. Te akarsz bántani. Ne vetítsd ki másokra saját érzelmeidet, mert eltévedsz. A józan gondolkodás álzalában hasznosabb, mint mások kiröhögése. Bár nem látom a céljaidat. Álatlában, mondom.
@szakállasbácsi:

Azt a rendszer által segített jólétet ajnározod, amely az ország egyik legnagyobb problémahalmazát generálta évtizedekre lásd. devizahitelezés. Na igen szuper.
Jelentős javulás az a pár autópálya, amelynek jelentős hányadát a kutya sem használja gyakorlatilag ... nem ártott volna előzetes hatástanulmány, és költeni inkább az egyéb úthálózatokra is, amelyek egyre inkább középkori viszonyokat tükröznek.
Az nem mentség, hogy pillanatnyilag Orbánék is hasonlóan tevékenykednek ... ez csak megmenti Ferkót a felelősségrevonás elől.
és amíg ti acsarkodtok, egymás faszán "nevelkedtek", a napi stresszt vezetitek le egymás ekézésével, a nagypolitika és a mögöttük álló nem szegény emberek egymás vállát veregetve röhögnek rajtatok. mert annyira hülyék vagytok mind.

forradalom kell ide, ki kell söpörni minden olyan embert, aki "helyzetben" volt. meg fogják találni a módját, hogy orbán is "nagy elszámoltató" maradhasson és gyurcsánynak se kelljen börtönbe vonulnia.

színjáték ez, bár korántsem isteni...
orbán köztörvényest is fletó mellé a vádlottak padjára?MOST!!!!
@Viktus: Az apám az ilyen értetlen emberre, mint te vagy, azt mondta, hogy akinek az isten nem ád, annak a kovács sem kalapál! Olvasd el többször, hogy mit írtam!
@Viktus: Az állam feladata az infrastruktúra fejlesztése. Ez ad esélyt a vállalkozások megtelepedésének és az elmaradottabb területek fejlődésének. Komolyabb üzem nem létesül az isten háta mögött. Az már magyar specialitás, hogy itt senki nem óhajt vállalkozni. Orbánék azért is nyertek, mert sok hülye úgy gondolta, ha már magától nem boldogul majd az állam eltartja. Gyurcsányék esélyt termetettek, Orbánék munkatáborokat fognak, helyetted meg majd az állam fog vállalkozni.
Viktus, csak, hogy ellentmondj, hol feldícséred, hol pocskondiázod a Kádár-rendszert. Nem vagy te véletlenül provó? Vagy csak élvezed az ellentmondást?
@B-rocker: Részvétem a lövetés miatt. Azonban kérdés, hogy voltaképpen ki is lövetett ténylegesen. Ki provokálta ki? És az sem mellékes, hogy ki nyert a lövetéssel és hogy mit. Ha valaki józanul végiggondolja, akkor be kell látnia, hogy a lövetés kiprovokálása elsősorbán Orbánnak hozott hasznot. Vannak sajnos beteg emberek, akik nehezen viselik a kudarcot (választási vereséget) és erőszakban látják a megoldást. Bár ez a machináció Orbán részéről nem kevés aljasságról is tanúskodik.
"Az már magyar specialitás, hogy itt senki nem óhajt vállalkozni."
Ez nettó nem így van. Magyarországon, ha nem vagy alkalmazott, akkor kénytelen vagy vállalkozóként dolgozni. És vállalkozóként szívni.
@néma bárány: hát milyen keresztények vagytok ti? Ejnye...
Népi konzultációt követelek!

Kérdés:
Egyesek azt mondják, hogy minden politikus tolvaj. Mások szerint az a politikus aki azt mondja magáról, hogy ő becsületes, az becsületes. Megint mások úgy gondolják, hogy egy politikus helyesen cselekszik ha lop, mert így kevesebb marad az ellenségeinek.

Önnek mi a véleménye?
@szakállasbácsi: nem bántok én senkit. Az nem bántás, ha kritizálni merem ami nem tetszik. Orbánnal a kormánnyal is megteszem naponta itt vita közben, de éppen úgy kimondom azt is ha más csinál hülyeséget.

Mellesleg a gondolkodás nem azt jelenti, hogy naponta beszarunk valamitől. Idézzétek ilyenkor Bibót: demokratának lenni annyi, mint nem félni.

Hátha segít.
Nem olvastam el a hozzászólásokat. De Horvátországban elég sok miniszter és még miniszterelnök ül a börtönben. S még az EU-ba is beveszik őket. Akkor miért olyan nagy probléma, hogy a korrupt politikusok feje felett meglebegtetik a Damoklész kardját. Miért fenyegeti ez a demokráciát? Nem értem.
@Viktus: senkivel soha nem csinálnak semmit.

0-24 ben lehetne elszámoltatni olyanokat akik ellen a vizsgálat és nem a kreálmány hozna eredményt. Mégsem teszi senki.
@szakállasbácsi: Akár még igazad is lehetne, de nem Orbán Viktor jelentette be, hogy az ország csődjét elkerülendő felvett némi IMF hitelt. S a több pénzt az embereknek sem Fidesz kampány szöveg volt.
@Szolgálati Füldugó: Nem a számlatömbbel rohangáló kényszervállalkozókra gondoltam.
Vállalkozáson azt értem hogy létrehozol valamit saját kockázatodra, munkát adsz másoknak és persze megfizeted a dolgozóidat és befizeted az adókat.
Egy Amway vagy biztosítási ügynök az csak forma szerint vállalkozó, valódi státusza egy teljesítménybéres dolgozóhoz hasonló önfoglalkoztató.
@fran7: A demokráciát az fenyegeti, hogy az ügyészséget pártkáderre bízták, a bíróságot lefejezik és az ügyésznek bíróválasztási jogot adnak. Innentől politikust érintő per csak koncepciós lehet. Érdektelen, hogy egy polikailag befolyásolt testület miket állapít meg.
@Szolgálati Füldugó:

Milyen ellentmondást? minden rendszernek vannak pozitív, és negatív oldalai a mérleg nyelvén. Na meg minden rendszer esetében az adott külsö, és belső tényezőket is figyelembe kell venni. Kádár rendszer nagyjából inkább pozitív volt.
Mindent figyelembe véve a rendszerváltás utáni időszak negatív az un. nemzeti együttműködés rendszere pedig már most egy nagy bukta.

@nu pagagyí:

Talán olyan környezet is kellene, amely támogatja a vállalkozásokat, és nem az adócsalók vidámkodnak nagy tütükben ...
@fran7: Ők csak radikális adócsökkentéssel kampányoltak.
@drover(fanyul társa): bocs, de akkor minek is jönne, ha ott is megkapja ennyiért?
@fran7:

Na, a Fidesznek sem kell kampányszövegért a szomszédba menni. 14. havi nyugdíj, meg a nem fizetünk semmiért népszavazás.

Kétszer tartotta be kormány a kampányígéretét, mindkétszer rábasztunk: Megyóval is, meg most az egykulcsossal is.

Éljen. Nincs a feleknek egymásra mit kiabálni.
@nu pagagyí: Bocs ez az az olvasat, amit e remek három ember erőltet. Mond valamit neked az a név valamit, hogy Blagojevich, épp börtönben ül mert árulta Obama székét. Kinevezi ki a legfelsőbb ügyészt az USÁ-ban? Az elnök. Szerinted ez is Bush tette volt ezáltal? Nagyon nem. Demokrata nem kérdőjelezi meg a bíróság döntéseit. Ugyanis azt elvileg a törvények alapján kell meghozza, nem politikai utasításra. De ha ezt kérdőjelezed, akkor a Megyó-Fletó-Bajnai idejében meghozott bírói döntéseket is kérdőjelezned kellene. Talán nem is alaptalanul. Hol húzod meg a vonalat, ahol nem politikainak tekintesz egy bírói döntést?
@nu pagagyí: a vállalkozáshoz szaktudás, vállalkozói ismeretek, és tőke szükséges mindenekelőtt. Nézd így: van, aki szeretne vállalkozni, de mivel tud számolni, rá kell ébredjen, hogy minimális az esélye a sikerre. Ha mégis vállalkozna, nem csak magát, hanem a családja megélhetését is veszélybe sodorná. Ez szerinted hiba?
És a tőke honnan jönne? Kezdő vállalkozásnak melyik bank adna hitelt?
@nu pagagyí:

Csak az a probléma, hogy a fogyasztó nép nagy része bruttó 200 alatt keres ... ő fizetésük pedig csökkent, és még csökkeni is fog az adójóváírás kivezetésével így nagy meglepetés nincsen a fogyasztás csökkenésében. Az aki meg jól keresett eddig is megvette ami kellett neki , azért nem fog venni dupla annyit, hogy kidobja ...

Nem is beszélve ezzel a gyerekesdi mókával, amely által megint generációknak tett alá fiatalok közül is lásd. akik előbb egzisztenciára gyűjtenének nem vakvilágba gyerekcsinálók másrészről azok a korosztályok, akik már felneveltek 1-2-3 gyereket is büntibe kerültek ... sokkal differenciáltabban kellett volna ezt megoldani amire érdekes módon előző regnálásuk idején képesek voltak pl. adókedvezmények a hosszú távú biztosításokra stb.
@Fabius: 8 általános felett nem hiszünk ugye a politikai reklámoknak, ugye? A hedvencem az a tényfeltáró riport volt, hogy a munkanélküli ember a Fidesz reklámban nem is munkanélküli. Aki ilyen szinten számon kérte a másik ígéreteit, hogyan nem gondolkodott abban, hogy a sajátjait teljesítse, komolyan vegye?
@Szolgálati Füldugó: Kíváncsian várom a feljelentések eredményeit, mert eddig NAGY NULLA.
@fran7:

8 általános felett nem hiszünk az olyan gazdasági modellben, ami tőkekivonástól várja belső fogyasztás fellendülését.

Ha ránézel a költségvetésre kiderül, hogy de bakker, mégis van aki hisz.

Ehhez képest tökmindegy mit hisz az átlagpolgár.
@Viktus: Erről beszélek. Gyurcsányék felépítették az autópályákat. Ennek köszönhető például Dunaújváros, Kecskemét viszonylagos újkori prosperálása. Esélyt kapott Pécs, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Szeged stb. Örülni kellene és nem szapulni.
Pénzbe került mert minden pénzbe kerül, az ellentétel az ellátórendszerek reformja lett volna, amely érdeklődés hiánya és az árokásásra tekintettel elmaradt.

Itt a lehetőség a Matolcsy-féle 7%-os növekedésre. Ez a kormány azonban még egyetlen komoly céget nem bírt becsalni, a hazai vállalkozásokat bérkommandóval összekapcsolt aócsökkentéssel szivatja, az ország megtakarításait feléli és mindent lerohaszt maga körül.
@Fabius: Amennyit hallottam erről atémáról, a Fidesz is azon gondolkodik, miképp lehet pénzt tolni a gazdaságba. A mód a kérdés. Hitelfelvétel kilőve, pénzt nyomni nem tudunk, marad a munka által megteremtett javak. Lehet másképp is tenni, mint ahogy a Fidesz, de szerintem is ez a jó irány. De én nem közgazdász vagyok. Szerencsére.
@fran7:

Ja pl.a közmunkás társadalmi jövőkép lenne ez az elképzelés?
@fran7:

Az alapvető probléma az, ezen a Fidesznek nem most kéne gondolkodni, hanem másfél évvel ezelőtt, és előtte évekig kellett volna.

Ez speciel nem sikerült se Orbán egykori gazdasági minisztere, se a negyedéves GDP mutatói szerint sem.

Tovább megyek, az egykulcsos változatlansága mellett a jövőben sem fognak a gazdaságba jutni a munka által megtermelt javak, ahogy eddig sem jutottak. Gondoltam szólok, erre ne várjatok.
Ez egy elég hülye post volt. Nem sok logika van benne. Kb 90-es IQ-val írták. Tényleg nehéz kivenni belőle, hogy a szerőznek pontosan mi is a baj azon kívül, hogy zsigerből utálkozik.
@Brendel Mátyás:

Kedves Mátyás!

Legközelebb akkor ugye nem a kilencvenes íkújú szerző képével illusztrálod a saját írásodat, hanem zsenialitásodhoz mérten megpróbálkozol önálló alkotással. Addig is legyél kedves kivenni a posztból.

Köszzépen.
@Viktus: Az el lehet mennihez képest, akár előremutatónak is mondanám. Bár nyilván nem az igazi. De ha a falun kocsmában ücsörgőket meg tudná mozdítani, akkor lenne az igazi.
@Fabius: Azért a tőkekivonást nem elsősorban Viktorék csinálják. A kérdés az, honnan teszel plusz pénzt a gazdaságba? Több adóval, abba már a Római Birodalom is belebukott. Aranyfedezet nincs. Hitelt sehonnan nem kapsz. Max. Kínától. Mire elég amúgy is. Ha tudnák a megoldást, akkor lehetne utánozni. De senki nem tudja, csak a kocsmában ülő hőzöngők.
@fran7:

A tőkekivonást kizárólag Viktorék csinálták az egykulcsossal. A progresszív megszüntetése eléggé mellé ment, most gondolkodnak az újra bevezetésén, mert valamit tenni kell:

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=464153&referer_id=friss

Igaz, ezt is elnevezik szolidaritás adónak a régi neve helyett, de végülis tökmindegy, hogy hívják a régi gyereket.
@fran7:

Ja, mivel Pálffy pedzegette, igazad lehet a kocsmai hőzöngőkkel :-D
Igenis, szeretném látni Gyurcsányt (és az egész MSZP/SZDSZ) vezetést rabláncon. Ennek annyi eredménye lenne (a tudati élvezetek mellett), hogy beindulna a láncrekació. "Ha ti így bántok velünk, majd mi is.." reakció. Jön a következő kormány és a mostani bagázs ballag majd (nejlon zacskóban cipelve a börtönholmit) rabláncon.
xxx
Felébredtem, bilibe lógott a kezem.
Én még emlékszek, amikor 94 elején sorozatban nyilatkozott a köztévén az a sok Horn Gyula által megnyomorított, szájbarúgott, stb. ember. Na maszop meg is nyerte a választásokat hamarosan! Remélem gyurcsányit a következő választások előtt helyezik vád alá, így majd egyszerűbben takarodik a fütyisz a gec..e!
Egyébként meg felszállott a páva az összes fityeszfasszal együtt a vármegye házára! De inkább "sződd a selymet elvtárs" kínai mintára b+!:))))))))))))
@orbánmentesítő: Azt kéritek számon, hogy az LMP mért jelentette fel Gyurcsányt, és mért nem a fideszt, vagy a jobbikot. Amikor kiderül, hogy igen, feljelentette őket is, akkor meg az a baj, hogy eddig nincs eredmény. Na de drága barátom, egy hangyányi logika azért nem ártana, mert ez így vicc, nem vita. Néha, csak néha azt is lehetne mondani, hogy bocsi, tévedtem. Vagy az egy magyarnál nem fér bele, akár jobber, akár baller?
@moncayo: legyen igazad.viktor,feri egy cellában.gyönyörű
@Fabius: a kilencvenes IQ-jú embör is alkothat phosohoppal jó kis képeket. ehhez egyébként is csak idő kell, meg esetleg már legyártott politikus-fejek.
Jópofa dolog, hogy teljesen mindegy milyen témában kerül szóba fletó, csak az utálatot növeli.
Nem tudja elkendőzni, megmásítani a saját múltját, minden kritkája bicskanyitogató a nép szemében. Remélem tényleg nem tudják lemosni magukról a szocik. Amíg ilyen pióca módra tapad, addig garantált az ellenzéki pozició.
A kimagyarázások pedig teljesen hatástalanok.
Olyan tisztán esett pofára, hogy soha nem fogjuk elfelejteni.
Hajrá fletó, segítsd a Fideszt újra kormányra.
Kár lenne lecsukni, bár szép pillanat lenne az is.
@Brendel Mátyás:

A magyarázkodásod nem érdekel. Nem is értem, egy ilyen zseni miért mástól kukázik képet, mikor ahhoz csak idő kell.

Na szaladj és szedd le szépen.

Aztán megmutathatod milyen ügyes vagy mástól gyűjtögetés nélkül.
@fran7:

A lényege nagyjából ugyanaz ...
@regress: Képzeld milyen live show lenne.
Az MTV1 napi 24 órában élőben közvetitené, az MTV2 napi összefoglalót adni. A Duna TV a szomszédoknak (okulásként) szloválul, szerbül, csehül, románul élő szinkron bejátszásokat adna.

Felkerülnénk a CNN top news közé, s Hollywood is megfilmesitené (ötleteket várunk, hogy melyik színész alakítsa őket).

Készülne musical-is Londonban (jó címeket várunk).

Népgazdasági üzlet is lenne, a cella látogatható lenne, belépőjegy 2.500 FT+Áfa. (Külföldieknek 25 CHF). Szerintem a sor hosszabb lenne, mint a Lenin mauzóleum előtt, még Iljics fénykorában.
@Fabius: Nem értek túlzottan a költségvetéshez, de én nem látok tőkekivonást.
A teljesülést nem néztem, csak a törvényeket ami szerint:

2009-es kiadási főösszeg: 12.708.193 millió
2010-es kiadási főösszeg: 13.629.030 millió
2011-es kiadási főösszeg: 14.155.070 millió

tehát kb az inflációval növekednek évről-évre (a 2009-es más struktúrájú volt, ott a TB-t hozzáadtam).

Nem értem mostanság hová tűnik el a pénz. A költségvetésben nem látok takarékosságot, az államadósság nem csökken, viszont mintha semmire sem jutna a korábbi évekhez képest. Minden alrendszerből tűnik el pénz. Teljes területek bénultak meg: kultúra, infrastruktúrális beruházások stb. Talán tudsz válaszolni.
@nu pagagyí:

Ezt a tőkekivonást nem így tudod megfogni.

Az egykulcsos és az adókedvezmények eltörlése azt eredményezte, hogy az a vásárló réteg lett szegényebb, akik többet fogyasztottak eddig, és fogyasztottak volna még, ha jut nekik esetleg több pénz.

Az egykulcsos a magas(abb) jövedelműeknek jó, de ők eddig is meg tudtak venni mindent, amit megkívántak. Ők nem vesznek több ruhát, élelmiszert, nem járnak többet fodrászhoz, stb. Magyarul ők a többlet bevételt nem fogyasztásra költik, vagy nem itthon teszik ezt. Így az adózásból kivont kb 500 milliárd nem forog vissza a gazdaságba, nem pörgeti, és ez látszik már ugye a nullás negyedév számaival.
Ha lecsukják Fletót az csak azt jelenti, hogy nem lehet büntetlenül lopni-csalni még egy miniszterelnöknek sem. Ez a demokratikus minimum... :)
@Fabius:
Azt értem amit írtál, bár szerintem az általános bizonytalanság is belejátszik a lakossági fogyasztás pangásába. De az állami beruházások is leálltak, ami növelhetné a GDP-t. Eddig valahonnan találtak pénzt az EU-s források mellé. Most erre sem költenek, mint ahogy a kultúrából, oktatásból, egészségügyből és mindenből csak vonják ki a pénzt. Hol az ellenlába? Vagy a bevételeket tervezték ennyire felé?

a 2009-es helyes szám 13.377.836 lett volna.
@Fabius: Tévedés. Nemcsak a gazdagok jártak jól az egy kulccsal. Ráadásul mindenki - még kormányon a cocik is, a szadiról nem is beszélve - belátták, hogy tarthatatlan az eddigi rendszer, ahol a minimálbéresek nem adóztak, amíg a kicsit is jobban keresőktől brutálisan elvették a lóvét.

A szegénynek nem attól lesz több, ha a többséget túladóztatják. Ez annak a baloldali filozófiának a része, amely egész kelet-európában szegénységhez vezetett. Itt a kérdés csak az volt, hogy ekkora bevételkiesést el tud-e viselni a behemót állam...
@Kavix:

Nem akarlak kiábrándítani, de a KSH által megadott 200 ezres átlagbér igen messze leledzik a való világtól. Vidéken az középvezetői kereset az üzemekben a termelő rétegek a felét jó, ha megkapják sőt a mostani intézkedéseknek köszönhetően még csökkent is a fizu. A samsung mer max. körberöhögni Tónid a kommandójával ...
Bizony a dolgozó nép jó része csak szív igen mélyen ezzel, mert fizetésemelésre nincsen lehetőség a további adó-járulék terhelés okán ...
@Szolgálati Füldugó: A sok "ismeretlen tettes" ellen történő feljelentés maximum LÓFASZ.
Egyébként mivel Sukoró ügyben nem történt meg a telekcsere, miért is tett feljelentést a védegyletes töki? Mármint a politikai haszonszerzésen kívül.
@Viktus: Békéscsabán vezető rendszergazda keres nettó 150000 -et.
A következő lépcső, aki "csak" rendszergazda,(aki voltam) vagyis aki az érdemi munkát végzi, nettó 93000, az én beosztottam az operátor, nettó 75000.
Szóval meg van a pénz a viszonylagosan normális bérre, csak tisztességesen kellene elosztani.
Legutóbb a helyi teszkóba jelentkeztem "éjszakai árufeltöltőnek" a megajánlott nettó bér 68000, ennek ellenére több diplomás is jelentkezett. 4 munkahelyre 350 ember jelentkezett, ezért úgy kezdték a szűrést hogy akinek nincs nyelvvizsgája menjen haza, 320-an el is mentek.
Végül olyan embert vettek fel akinek volt START+ kártyája, targonca jogsija, és kereskedelmi technikuma, kérdeztük hogy a másik három helyre kiket választanak?
A válasz- időközben betelt.....
Ehhez a "munkakörhöz" ugyebár a 8 osztály már túlképzettségnek számít.
@Kavix: A nettód úgy is nőhet, ha változatlan elvonás mellett nő a béred. Több bért meg jobban működő cégtől várhatsz. A cégeket az összes költség érdekli, amin az SZJA csökkentés nem változtatott mert a bruttód és a rászámolt adók (TB) változatlanul maradtak. Ellenkezőleg, a rosszul kiszámolt "csökkentés" miatt létrehozott bérkommandó fenyegetésének árnyékában, inkább bérköltség növelésre kényszerültek. Ezért szerencsésebb lett volna folytatni Bajnaiék munkáját és tovább csökkenteni a TB járulékot, ha már volt erre 500 milliárdja ennek a kormánynak.
A várt pozitív hatás (GDP növekedés) "tankönyvszerűen" elmaradt. A katasztrófa-politika sem ágyazott meg a fogyasztás növekedésének, mert ki tudja mikor rúgják ki? Ki mer most autót venni részletre?
@nu pagagyí:

Alapvetés, hogy ha X összegű tőkét kivonsz valahonnan, akkor nem csak a tőkeösszeg bukó, hanem annak összes hozadéka is. Gondolok itt a többlet adókra - több áfa, szja, iparűzési, jövedéki és a többi, no meg az emelkedő kereslet miatt emelkedő foglalkoztatottságból származó járulék bevételekre, ami a tőke összeg sokszorosa, pláne hosszútávon.

Vagyis, ha bevétel nincs, és a kiadási oldal sem csökkent még azzal a 2000 milliárddal ami a Széll Kálmánnal és a konvergenciával előirányozva van, miből telne az államnak saját beruházásra?

Helyette van a lyuktömés azokról a területekről, amiket leírtál. Ugye ne feledjük azt sem, a költségvetést eleve elszámolták, ezért kellett a 250 milliárdos stabilitási tartalék, aminek már helló.
@Fabius:

Sőt a bukási spirál is ott leledzik tényezőnek a régi jó körbetartozások mellett csökkenő megrendelések-fogyasztás miatt egyre több cég dobja be a kulcsot ...
@Kavix:

Tévedés. A régi rendszer nem a minimálbéresek miatt volt tarthatatlan, hanem a 13. havinak kiosztott nyugdíjak és bérek miatt.

Az igaz, hogy a szadi erőltette az egykulcsost, az is igaz, hogy van ahol ez működik is, pl Szlovákia.

De ehhez látni kell, hogy a szlovák államapparátus léptékkel kisebb, mint a miénk. Ők bár fele ennyien vannak, arányaiban mégis sokkal kisebb közszférát tartanak el, mint mi.

Mellesleg lehetett volna jó adórendszert csinálni. Én meghagytam volna a sávost, bevezettem volna a családi adózást az alacsonyabb sávokban, és a kiemelten magas jövedelmeket adóztattam volna úgy, ahogy eddig.
@Viktus:

Ahogy mondod, a bukási spirál is szerves része, illetve következménye ennek.

A következő negyedév számain már a frankhatás is látszani fog, az még szebb lesz, mint a mostani.
@Fabius:

Na majd a közmunka csodát tesz. :P
@Fabius:

Főleg, ha a nyúltenyésztés is beindul :D
@Fabius: Valami ilyesmi lehet, de nagyon durva. Most a lopási verziómat ideiglenesen félretettem, az a költségvetésből amúgy sem derűlne ki.

Végül is találtam valamit egy MNB elemzésben. E szerint az eredeti bevételi irányzatot már 176 milliárddal kellett csökkenteni, de még ehhez képest is 58 milliárdos kiesést jósolnak.

www.mnb.hu/Root/Dokumentumtar/MNB/A_jegybank/kt-funkcio/elemzes_az_allamhaztartasrol_2011_julius.pdf
@Viktus:

Ja, főleg, hogy a közmunkás szegény piacképes árut nem termel, a gazdasági növekedéshez hozzájárulása 0%, cserébe még rabszolga is lesz a barakkvárosokban.

A regionális közmunkaprogramnak - pl Gyöngyöspata, községi területrendezés - van értelme, a nagyüzemi rabszolgatelepnek - pl stadionépítás - meg semmi a világon.
@Viktus: Azért ugye ezt még megbeszéljük:

hvg.hu/itthon/20110825_pava_zsolt_folszallott_a_pava#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_08_25&utm_content=normal

Hihetetlen egy ország... Az "Egy kis malac röf-röf-röf..." c. dalocskát pedig száműzzük az oviból, mert szeretett vezérünk is valakinek az eszébe juthat róla? Vagy az egy másik állat? :)

Én az elmúlt 22 év összes politikusnak nevezett kisköcsögjét sittre vágnám, oszt ott benn beszéljék meg, ki volt a nagyobb tróger. Mert azért 1-2 év mindegyiknek benézne. Még az LMP-seknek is! CSAK! :)
Nem hallottad? Jövő nyáron már hungarikum lesz a dinnyés nyúlpaprikás :-D
@Fabius: A fenti dolog, ugye még a TE fantáziádat is megmozgatta... :))
@Fabius: Igazán szép az lesz, ha százalékosan sem tudnak államadósságot csökkenteni. Erre most komoly esély van, mert a GDP sem túl acélos. Kíváncsi leszek akkor miről fognak mesélni. Magyarázatnak a teljes MSZP börtönbe csukása sem lenne elég.
@nu pagagyí:

Ehhez add hozzá, hogy most jelentett be Orbán a saját szájával 100 milliárdos bevételkiesést az év eleje óta.

Szarjuk is kifelé az államkötvényt ahogy bírjuk.
@Fabius:

Annak az értelme is nagyjából nulla közeli ... 20 milliót kiadni egy olyan programra amit vállalkozás a feléből megcsinál pénzkidobásnak hívják felénk.
A másik nagyszerű ötletelés meg a nyúltenyésztés mostanság a válságból való kilábalásra az érpataki modell legújabb ötleteként.

Közmunka pedig éppen ott nem működik amire ésszerű lenne lásd. utcasöprés.
@Viktus: A 28 ezres segély felváltása a 18 ezret hozó négyórás közmunkával csak azt eredményezi, hogy az eddigi egy tyúk helyett kettőt kell lopni, ha nem akarnak éhenhalni.

Orbánéknak megint sikerül egy deklarált elvüket megsérteniük. A munka becsülete helyett lejáratják azt. Ha foglalkoztatnak valakit, akkor legalább az MT-ben szabályozott kötelező legkisebb munkabért kifizethetnék.
@Viktus: A 22 év politikusain túl az előző 40 évét kisköcsög politikusát is... "Nehogymán" hátrányos legyen az a megkülönböztetés!
@nu pagagyí:

Ott volt mindjárt még jelentős államadósság csökkentésre az IMF pénz amiből MOL-t vettek, és amit jövőre már vastagon kellene visszafizetni 1000 milliárd körül ...
@Fabius: Már össze sem adom. Félek, a bevételi főösszeg átmegy minuszba.
Ha magas marad a svájci frank az önkormányzati hiány sem lesz kutyafüle.
Úgy tűnik, sikerült nagyobb válságot összehozni mint a 2008-as volt.
@Viktus: Majd Kínától kérünk kölcsön.
@Boli:

Nah jah az egyfajta kezdetnek jó lenne.

@nu pagagyí:

Könnyen azok sem szórják ami kiderült a nagy megállapodásból nagyjából annak adnak cégek közül pl. aki hozzájuk települ ...
@Viktus: Itt az újabb ötlet, hogy kimásszunk a szarból: a szolidaritási adó.
A 3000 milliárdos szolidaritás után még adakozhatunk egy csöppet. Saját szolidaritási adónkból fedezzük majd saját adócsökkentésünket. Az egyhelyben futás mesterműve.
@nu pagagyí:

Ez semmi más csak a Matolcsy féle bukta elismerésének elodázása ... lényegében vissza áll az adózás.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
A nép már akkor is csak próbált alkalmazkodni a körülményekhez. Élt, ahogy tudott. Pontosabban ahogy a politikusok hagyták neki.
@szakállasbácsi:
"Egyetlen eredménye van: elhitette, hogy mindenért Gyurcsány a hibás, mert "elkúrta". Nos ez szerintem nem igaz."
Az ugye azért megvan, hogy gyurcsány még _saját bevallása szerint_ is elkúrásban volt?
@szakállasbácsi: Veiszer Alindát kirúgják? A cél: a magunkfajták érezzük egyre rosszabbul magukat ebben az országban.
@Viktus:

Azt a húszmilliót egyébként is segélyre és támogatásra költenék. Tehát, ha rendbe szedik érte a falut, és általános mentalitás lesz a "pénzért dolgozni kell", akkor annyit megér a társadalomnak.

Amit mondasz az a nagyobb programokra igaz. Egy korszerű stadiont fele költségből, fele idő alatt épít fel az erre szakosodott cég.
@Fabius:
Szépen kérlek, ne bántsd Brendelt. Ez a remekmű az ő klaviatúrájának gyümölcse:
ateista.blog.hu/2011/07/23/a_norvegiai_amokfuto_es_a_hit_ereje

Ha van időd, érdemes tanulmányozni a kommentjeit is. Nagyon komoly... (mármint olyan értelemben, ahogy a klasszikusban is szerepel: viccnek durva lenne :))) ).
@Fabius:
Plusz tegyük hozzá, hogy Szlovákiában is van egy alsó adómentes sáv. Ráadásul valamiért ott is állandó téma a progresszív rendszerre való átállás.
@Fabius:

Mit csinálnak jövő ilyenkor? attól nem fog tudni írni-olvasni, és semmiféle képzettsége nem lesz amivel eltudna helyezkedni ...
@Cartman (ex Cartman):

Brendelnek sokféle becsípődése volt már. A legszebbet amit itt nyomott megtalálod ennek a kommentjeiben:

varanus.blog.hu/2011/04/18/alkotmany_isten_veled

Nem kell az egészet nézni, az utcsó százban ott van minden :-)
@Viktus:

Ideális esetben néhányan rájönnek, hogy 8 órás közmunkásként rendszeres jövedelemmel rendelkezni fasza, és a társadalom szemében ingyenélő patkányból egyenrangú féllé válni sem szar érzés. Ezeket az embereket a megváltozott mentalitásukkal és a szerzett gyakorlatukkal - patán van kint velük erdészeti szakember - felszipkázza a mezőgazdaság, vagy a helyi földműves szféra. Például após rég nyugdíjas, de szőlőt művel. Nála is lenne szükség munkásra, akinek nem kínos a kapálás, gazolás, hordómosás, és úgy egyáltalán minden olyan munka, amit egy idős ember nem bír már egyedül.

Nem ideális esetben nem változik semmi, de megpróbáltuk és ez nem került lényegesen többe, mint a segély.
OFF:

@Cartman (ex Cartman):

"Szépen kérlek, ne bántsd Brendelt. Ez a remekmű az ő klaviatúrájának gyümölcse:
ateista.blog.hu/2011/07/23/a_norvegiai_amokfuto_es_a_hit_ereje"

Emlékezetes blog. Miután egy másik kommentelőnek adott válasza után hazugságon és kettős beszéden értem, kitiltott, és a nyomokat is törölte (több hsz is eltűnt). Valami hasonszőrű figura meg lemarxistázott, és többször is írt, hogy mi van, nincs válasz,mi? Ő nem tudhatta, hogy addigra persona non grata lettem. Hagytam is a fenébe az egészet...
Szóval ez a Brendel... hát, elég fura figura, és most könnyed voltam és légies.

ON:

Nem értem azt a Bauer-féle nyílt levelet, teljesen felesleges és eredményét, várható visszhangját tekintve fordítva sült el.

Gyurcsány?
Neki a haja szála sem fog görbülni. Igaz, mondjuk Kocsisnak se. Ja és persze, a komplett jobboldalnak se.
This_is_Hungary.
@Fabius: Persze csak akkor jönnek rá ha a munkáért kapott pénzből tudnak maguknak biztosítani emberhez méltó körülményeket.
Még itt a viharsarokban is kell havi 100k hogy normálisan tudj élni, és akkor erősen visszafogod magad, 100k-ból nem kell moziról ne adj isten színházról álmodozni, de gilette borotváról se nagyon.
Szóval ha valakinek 60600-at fizetnek havonta, az igen magasról fog beleszarni abba a munkába.
@Fabius:

Az a baj, hogy nem szipkázza fel senki. Hiába mentek el pl. nem messzire dolgozni kivágták az üzemekből őket, mert nem tudták elolvasni sem mit kellene csinálniuk. A koreainak mindegy cigány vagy nem cigány annyit néz csak eltudja-e végezni a feladatot , vagy nem tudja. Azok akik rendelkeznek v.mennyi tudással lásd. ABC ismerete :P meg ilyen apróságok azok jelenleg is dolgozhatnak a Samsungnál meg a leányainál ...

Mezőgazdaság meg nem nagyon van ... ami van az is alkalmi munka abból megélni nem lehet. Budapestről biztos egyszerűbb a történet, de a szőlőt már gépesítve művelik jórészt amerre még foglalkoznak vele egyáltalán.
@orbánmentesítő: @Viktus:

Bár pesten élek azért alapvetően borsodi gyerek vagyok. Arrafelé sok ismerős örülne a jelenlegi helyzetben is 60 ezernek havonta otthon ülés helyett, míg nincs valami jobb.

De alapvetően nem is a pillanatnyilag munkanélküli rétegről beszélünk, hanem azokról, akik életvitel szerűen kerülték eddig a munka minden formáját. Nekik lehet jó a program, ha sikerül a szemléletváltás.

Orbánmentesítő, számotokra sokkal inkább a gazdaság felpörgetésével, a helyi adók reformjával kellene munkahelyeket teremteni. Kormányzati cél lehetne, hogy ezeket a térségeket vonzóvá tegye az ipart telepítő cégek számára.
@Fabius: Hát igen borsod az valóban más tészta :(

Itt a helyi orbánimádók teleszórták a postaládákat ennek :
www.mno.hu/portal/805697
a nyomtatott verziójával, a szembeszomszéd aki nagy orbán fan volt, már azt mondta hogy a narancsbrigád elkészíthetné az "elhúznunk a kurva anyákba" tervet.
Idézet a műből:
"Mindannyian I. Szent István király munkáját folytatjuk, immár ezer éve – jegyezte meg, majd utalt arra, hogy idén 555. évfordulója van a nándorfehérvári diadalnak, melynek során „a világtörténelmet sikerült megfordítani” egy kitűnő hadvezér, Hunyadi János és egy ferences szerzetes, Kapisztrán János segítségével."

Félve kérdezem meg, de mintha 1526-ban is megfordult volna a világ, vagy rosszul emlékszem?
@Fabius:
Hát, ez tényleg beszarás. Az az utolsó 5-6 komment... :)))

Degeci vagy, Bárány! :DDD

Nem bírom abbahagyni a röhögést... :) (Brendel, ha erre jársz: természetesen veled nevetek, nem rajtad!)
@Zébácsi:
Én is küzdöttem vele, de reménytelen volt, feladtam. Viszont többször visszanéztem röhögni rajtuk. ;)

@orbánmentesítő:
Nálam nem működik. Se lejátszani, se letölteni nem tudom.
@orbánmentesítő:

Én úgy igyekeztem, detélleg...de bevallom, az Obama tulajdonképpen zsidó résznél feladtam.

Elmebetegek.
@Cartman (ex Cartman):

Izé...mit is mondhatnék, ugye...:-D
@Fabius: Pedig a végén vannak a szaftos részek :D :D
Na azt a faszit aki pofázik én csak úgy ember szeretetből bevágnám egy palesztin börtönbe 3 évre, utána megkérdezném a véleményét a muszlim keresztény összefogásról.
A védegyletes töki már feljelentette őket ? :D :D :D
@Cartman (ex Cartman):

Ki a tököm gondolta, hogy ennyire ostoba? :-D Azt hittem leesik neki, de nem. Én meg egyébként sem bírom ha azért rí valaki, mert nem figyelnek rá elegen.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: muszáj. Varánusz és még sokan mások is, bár kritizálják a Fideszt. Csak azért, mert most kormányon vannak, és elbasznak egy csomó dolgot. De ez csak afféle örök ellenzékiség.
Emellett van bennük egy zsigeri Gyurcsány-gyűlölet. Ez a zsigeri GYurcsány-gyűlöletet a Fidesz karakterromboló, goebbelsi propagandájának maradványa bennük. Ettől nem tudtak megszabadulni.

Nem az a baj, hogy a Varánusz kritizálja Gyurcsányt, vagy az MSZP-t. Én is szoktam kritizálni Gyurcsányt.

entellektuel.freeblog.hu/archives/2010/10/06/Miert_nem_alapit_Gyurcsany_uj_partot/

a baj az, hogy ők nem észből, hanem zsigerből kritizálnak. És ez meg is látszik ebben a postban. A kritikának semmi értelme, semmi logikája.

Például az elmúltnyolcévezéshez hasonlítják a levelet, amikor totál összehasonlíthatatlanok. Mert ugye:

1) Az elmúltnyolcévezéssel semmi baj nem volna, ha igaz volna. A Fidesznek nyilván az a feladata, hogy kritizálja az MSZP kormányt. A baj az, hogy az elmúltnyolcévezés olyan eltúlzott, goebbelsi lejáratás, aminek a valóság kb a negyede. A Varánusz nem mutatja ki, hogy a DK levelében mondjuk négyszeres túlzás van.

2) Az elmúltnyolcévezés a múltba mutogat, a DK levele a jövőre figyelmeztet. Egészen más.

3) Az elmúltnyolcévezést a Fidesz, amióta kormányon van, az őt ért kritikák szőnyeg alá söprésére használja. A Varánusz erre jól utal. No de a DK esetében erről szó sincs, hiszen a DK nincs kormányon, éppen nem éri különösebb kritika, nem is volt kormányon. Gyurcsányt sem kritizálták mostanában különösképpen.

Persze, amiről szó van, az éppen Gyurcsány "felelősségre" vonása, de ha a Varánusz is egyetért azzal, hogy Gyurcsány politikájával a lemondása után, és a választások után még a bíróságon is el kell számoltatni, akkor ugyanolyan demagóg, mint a Fidesz.

A Varánusz tényleg komolyan gondolja, hogy GYurcsány politika elszámoltatásának az a legjobb módja, ha számon kérjük, hogy egy meg nem valósult vállalkozásról miért nem készült időben és nyilvánosan hatástanulmány?

A DK helyesen rámutat, hogy az egykulcsos adó az a Sukkoróhoz képest ezerszer fontosabb intézkedés, oszt még sem volt semmiféle nyilvános hatástanulmány.

Foglalkozik a Varánusz ilyen érdemi érvekkel? Foglalkozik egy fenét, helyette buta hangulatkeltést csinál. Tökéletes, Fideszes propaganda az, amit csinálnak. A stílust pontosan lemásolták.

Vagy itt van ez a gyöngyszem:

"a kormánynak Gyurcsány mentelmi jogánál éppen nagyobb baja is van a Sukoró üggyel, ugyanis most perlik őket rommá érte."

Ha az Orbán-kormánynak tényleg ez okoz most nagy gondot, akkor magának okozta. Sukkoró meghiúsulásában ugyanis a Fidesznek érdemi szerepe volt. Ezt a Varánusz elfelejtette megemlíteni.

Pont ugyanaz a sunyi Fidesz propaganda, mint a kormánynegyed ügyében. Ott is ők mentek neki annyira a dolognak, hogy a kormány visszalépett, aztán meg a Fidesznek volt pofája sírni, hogy "jajj mekkora a veszteség". Teccettek volna akkor hallgatni, akkor nem lenne veszteség!
@Brendel Mátyás: De ismétlem, nem az a nagy baj, hogy a Varánusz a fentiekkel nem ért egyet, hanem az, hogy a fenti, érdemi kérdések helyett, primitív, hangulatkeltő postot írt a témáról, amiben semmi érdemi érv nincs.
@Brendel Mátyás:

A poszt tartalmával egyetértek, viszont délután a Klubrádióban meghallgattam Bauer Tamást, aki logikusan érvelve levezette, miért írták a levelet. Ha nem is értettem mindenben egyet Bauer Tamással, megértettem az álláspontját.

Kiegészítem a sajátoméval: Ha Churchill is ilyen finnyás lett volna az oroszokkal szemben, mint Schiffer az MSZP-vel, és nem szövetkezett volna velük a nácizmus ellen, akkor itt ma mindannyian gót betűkkel írnánk, és az anyanyelvünk a német lenne.

Egy dologra rávilágított a Chartások levele: "A Schiffer családból a kelleténél egyel többen mentek politikusnak." (Idézet Farkasházytól)

Ami nem tetszett az IQ-zásodban: Akik hasonlóan gondolkodnak, de nem ugyanazt gondolják, azok ne sértegessék egymást, hanem kulturáltan vitassák meg álláspontjaikat, próbáljanak meg közös nevezőre jutni, mert egymás sértegetésénél szerintem fontosabb dolgaink is vannak 2014-ig.

Részemről a téma lezárva, tekintettel arra, hogy nem én vagyok a bloggazda.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

1) Ha a posttal egyetértesz, és Bauer is meggyőző volt, akkor valami bajod van, mert ez önellentmondás.

2) A post írójával nem gondolkodunk hasonlóan. A post írója ugyanis eleve NEM gondolkodik. A postban nem nagyon volt olyan érv, amellyel érdemes lett volna vitatkozni. Az elmúlltnyolcéves "érvelésről" lásd fentebb, mennyire kiforgatott, buta érv. Annyira lerugaszkodott, buta érv, hogy elvben ezzel nem vitatkoznék, csak a te kérdésedre akartam rámutatni, hogy mennyire alacsony szintű a post.
Nocsak reggel beindult a fanatikus szoci mikro klub? :D
@Brendel Mátyás:

Ha nem is értettem mindenben egyet Bauer Tamással, megértettem az álláspontját.

Nem hiszem el, hogy ez a mondat nem érthető.

A poszt rámutat egy fontos dologra (szándékolatlanul), ami miatt az MSZP jelenleg képtelen eredményt elérni a választáson: A fideszhez képesti önmeghatározás. Rengeteg interjút láttam még MSZP kormányzati idejében, ahol az MSZP-s politikus nem azt mondta, hogy "Mi ezt akarjuk-fogjuk tenni" hanem a "Hibás a fidesz is".

Az elmúltnyolcévozás egy primitív érv, politikai hovatartozástól függetlenül.

"csak a te kérdésedre akartam rámutatni, hogy mennyire alacsony szintű a post. "
Azért a Piroslapon is tudnék mutatni pár halovány ködfoszlányt...
Emlékszem, mikor a jobbikkal foglalkozott a Piroslap zsinórban, és megemlítette, hogy nem kellene a Jobbiknak reklámot csinálni......
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"A poszt rámutat egy fontos dologra (szándékolatlanul), ami miatt az MSZP jelenleg képtelen eredményt elérni a választáson: A fideszhez képesti önmeghatározás. Rengeteg interjút láttam még MSZP kormányzati idejében, ahol az MSZP-s politikus nem azt mondta, hogy "Mi ezt akarjuk-fogjuk tenni" hanem a "Hibás a fidesz is".

A poszt erről egy kukkot nem ír. Szóval így ne mentegesd!

"Azért a Piroslapon is tudnék mutatni pár halovány ködfoszlányt..."

nincs ráhatásom mások cikkeire a Piroslapon, így felelősségem sincs.

Ezzel se akard a postot védeni!

A post védhetetlen.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"Azért a Piroslapon is tudnék mutatni pár halovány ködfoszlányt..."

ez egyébként ugye az elmúltnyolcévezéshez hasonló érv annyiban, hogy a "legjobb védekezés a támadás" sémába illik bele.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"A poszt rámutat egy fontos dologra (szándékolatlanul), ami miatt az MSZP jelenleg képtelen eredményt elérni a választáson: A fideszhez képesti önmeghatározás."
Az mszp elsősorban nem ennek köszönheti sikertelenségét, hanem a kormányzati tevékenységének...
@Brendel Mátyás:

"A poszt erről egy kukkot nem ír. Szóval így ne mentegesd!"
- Nem mentegetem, végiggondoltam más dolgokkal való kontextusban is a mondanivalót, és mint egy melléktermék került elő a dolog.

"nincs ráhatásom mások cikkeire a Piroslapon, így felelősségem sincs."
- Akkor legközelebb ne rohanj nekem, ha teszek ott egy kritikai megjegyzést.

"Azért a Piroslapon is tudnék mutatni pár halovány ködfoszlányt..."
- Fura dolog olyan ember tollából mások IQ-jának alacsony mivoltát feltételezni, aki nem érti meg, ha egy héten 8 jelentéktelen cikket közöl a jobbikról, akkor azzal csak egy dolgot ér el: a jobbik felemlegetésével a jobbik ismertségét növeli.

A Varánusz állandó ellenzékiségéhez:
A Varánusz egy ilyen műfaj.

És most már tényleg lezártam!

Nem haragszom rád, szeretem továbbra is az írásaidat olvasni, de fenntartom továbbra is a jogot, hogy ne értsek velük egyet. Ám amikor nem fogok egyetérteni veled, akkor sem azt fogom mondani, hogy alacsony az IQ-d.

Bízom benne, hogy 2014-ben együtt sikerül majd orbán leváltása.
(Lám! Valamiben hasonlóan gondolkozunk.)
@Cartman (ex Cartman):

Szerintem nagyban hozzájárult.

Kis statisztika, amely szavak a híradóban mindig elhangzottak:
1990-1994 "ötvenhatos"
1994-1998 "integráció"
1998-2002 "polgár"
2002-2006 Itt bajban vagyok, nem tudom
2006-2010 "ellenzék"
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

""nincs ráhatásom mások cikkeire a Piroslapon, így felelősségem sincs."
- Akkor legközelebb ne rohanj nekem, ha teszek ott egy kritikai megjegyzést."

attól, hogy általában nem vagyok felelős mások cikkeiért, attól még konkrét esetben neked rohanhatok, ha nem értek egyet a kritikáddal. de ezt nem itt kéne megbeszélni.

a piroslapos kérdések mind terelések. összességében egy fia érvet nem tudtál felhozni eme post védelmében. ergo tartom, hogy ez egy gyenge post, egy IQ-gyenge személy írása.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Azért nem (azért sem) siránkozom az mszp kommunikációs bénázásai miatt, mert a mostani helyzetet jórészt az ő kormányzati _cselekedeteik_, és a fidesz kommunikációs ügyessége (ügyeskedése) idézte elő.

Tudom, hogy megfelelő marketing nélkül odáig se jut el egy párt, hogy kormányon bénázhasson, de legalább néha megközelíthetnék a ténykedésükkel is a kommunikációs képességeiket.
@Brendel Mátyás:

"összességében egy fia érvet nem tudtál felhozni eme post védelmében."
- Mivel egy érvet sem találtam benne, mit cáfolhatnék.

"Ez egy elég hülye post volt. Nem sok logika van benne. Kb 90-es IQ-val írták. Tényleg nehéz kivenni belőle, hogy a szerőznek pontosan mi is a baj azon kívül, hogy zsigerből utálkozik. "

Az ez utáni hozzászólásaidat nem fogom látni.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

""összességében egy fia érvet nem tudtál felhozni eme post védelmében."
- Mivel egy érvet sem találtam benne, mit cáfolhatnék."

mivel egy érv sincs benne. ennyi. én eléggé megvédtem az álláspontom, te nem érveltél, hanem a piroslapról írogattál, meg arról, hogy milyen mellékszálak jutottak még eszedbe, meg ilyenek. a kérdés kapcsán érved nem volt.
@Brendel Mátyás:

Kedves Mátyás!

Az a rossz hír, hogy a véleményem megírásához nem kell se a te, se az MSZP, se a Fidesz, se senki engedélye. De még csak megfelelnem se kell senkinek.

Így továbbra is azt fogom megírni amit én gondolok, és pont leszarom kinek mennyire tetszik ez. Ha azt gondolom a Charta levél a hisztizéseddel együtt önherénrúgás, akkor azt fogom leírni. Aztán legfeljebb kiröhöglek, mert élő példája vagy annak, miért ássa magát az szocialista tábor szorgalmasan a béka segge alá.
@Fabius:

"élő példája vagy annak, miért ássa magát az szocialista tábor szorgalmasan a béka segge alá. "

+1
@Fabius: Egy kilencvenes IQ-jú embertől pont egy ilyen semmitmondó "érvet" vártam. Például:

"Az a rossz hír, hogy a véleményem megírásához nem kell se a te, se az MSZP, se a Fidesz, se senki engedélye. De még csak megfelelnem se kell senkinek. "

Mit nem mondasz. Azt hitted, hogy ezt nem tudtam, vagy mi a fenének írtad le ezt?

Ugye azt felfogod, hogy amikor kommentben kritikát írok, azt véletlenül sem gondolom engedélyadásnak vagy mi? Ha nem érdekelnek a kritikus kommentek, akkor beállíthatod, hogy ne legyenek. Ha csak a talpnyalás érdekel, akkor meg sajnállak.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

látod, erről beszéltem.

"élő példája vagy annak, miért ássa magát az X tábor szorgalmasan a béka segge alá. "

ezt bárki el tudja sütni "érvnek" bármelyik oldalon. ehhez nem kell IQ.

ráadásul még csak nem is vagyok szocialista tábor.

egy előítéletes hülyegyerek a post írója.
@Brendel Mátyás: te ezt még mindig nem érted ugye?

Ti pofáztok a véleményszabadságról? Egy kritikát nem tudok elviselni hisztiroham nélkül, csak a direktívátok lehet igaz, aki mást gondol az mind hülye.

Na éppen ezért szarik rátok mindenki, ezért nem fog össze veletek senki. Számomra is vállalhatatlan, hogy egy címlapért nyígó, képlopó demagóg kis gyökérrel kerüljek azonos kalapba.

Felfogni ezt se kell. Elég lesz ha nyígtok tovább, mert egy 10% alatti törpeminoritás marad a pártotokból.
@Brendel Mátyás: te ezt még mindig nem érted ugye?

Ti pofáztok a véleményszabadságról? Egy kritikát nem tudok elviselni hisztiroham nélkül, csak a direktívátok lehet igaz, aki mást gondol az mind hülye.

Na éppen ezért szarik rátok mindenki, ezért nem fog össze veletek senki. Számomra is vállalhatatlan, hogy egy címlapért nyígó, képlopó demagóg kis gyökérrel kerüljek azonos kalapba.

Felfogni ezt se kell. Elég lesz ha nyígtok tovább, mert egy 10% alatti törpeminoritás marad a pártotokból.
@néma bárány: "Egy kritikát nem tudok elviselni hisztiroham nélkül,"

látod, ezzel egyetértek. akkor erről ennyit.:)
Na mi az, Varánusz, nem jött meg a fizetés az MSZP-től, és most becsúszott egy fikázó cikk cserébe?
@Tedat: Melyik bolygóról jössz elvtárs? A Nagy Népi Kommün, vagy Orbánia "álampógára" vagy? Ha komolyan gondoltad, akkor pedig még nagyobb a baj, mint gondolnád. :)
No nem baj, Te Is Lehetsz Még Pártitkár (vagy népnemzeti akármi), vagy Európai Képviselő Ettárs
Őt ismered? :)) Mi is, bár itt még a stílusa más volt, nem a f...zal kezdte.
kepkezelo.com/images/eescgldudyma9edffp2.jpg
@Tedat:

Na mi az, droid, ennyi itt eltöltött idő után sem sikerül megkülönböztetni a szerző nevét a blogétól?

Mi meg ettől sokkal bonyolultabb összefüggések megértését várjuk tőled, napról napra hiába.

Csalódást okoztál te pernahajder.
@néma bárány:

Hagyd rá. Nem érti, és nem is fogja érteni. Majd a választási eredményeket megértik ismét.
@Boli:

Ez mondjuk nem piti :-D
@Fabius: Mintha a magamét látnám, a születési dátum is stimmel, a többi sem és sajnos (?) nem vagyok tagja a mégmajdnemegészenfijatalok jajdenemdemokratikuss pártyának!:-)

Mogorva Magyar (törölt) 2011.08.31. 14:19:51

Te vagy az Brendel?

El sem hiszem.
Még mindíg Gyurcsimurcsi fan vagy?

Mogorva Magyar (törölt) 2011.08.31. 14:22:13

Mi vagy most te? Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn?

Na szépen vagyunk!

Elolvastad?
Akkor most törölheted, mert mindjárt rád jön az idegbaj!
süti beállítások módosítása