Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.08.25. 05:43 Fabius

Free Gyurcsány!

Címkék: gyurcsány ferenc mentelmi jog sukoró demokratikus charta

Új platform alakult a Demokratikus Chartán belül, a Free Feri. Nem csoda, lassan közeleg a szeptember és a Mentelmi Jog Visszavonásának Napja, mikor is a kormánypárt végre eldönti, lesz-e vér a pucájában kedvére tenni igazhitű híveinek, hülyét csinálni saját magából és Táncsicsot Gyurcsányból, mindezt egyszerre.

Gyurcsány feltétlen hívei, a három testőr - Bauer Tamás, Vitányi Iván, Márton László - úgy gondolták nem kell ezt a pillanatot türelmesen kivárni, sokkal jobb a járókeretet a sarokba támasztva személyesen elbotorkálni a lófaszért. Nyílt levelük külön stílustanulmány arról, hogy tanult emberek is képesek leereszkedni a mezei fórum trollok szintjére.

A levél gyönyörű, tényleg. Az első bekezdésben felvázolják A Várható Tragédiát, mi csapást mér a demokráciánkra, majd egy laza mozdulattal Schifferre tolják a felelősséget érte. Legszebb mégis az indoklás, amiért a feljelentést vissza kellene vonni:

Schiffer nem tett feljelentést Orbán vagy Matolcsy ellen, bezzeg, úgyhogy genyózni Gyurcsánnyal sem ér.

Tegye fel a kezét, akinek nincs ettől olyan igazi elmútnyócév érzése. A hármak pont ugyanazt igyekszenek eljátszani Schifferrel, amit minden igazhitű nyom bármelyik kormánykritikus írás alatt: háhá, bezzeg a szocik, bezzeg az elmútnyócév, bezzeg a Gyurcsány, bezzeg a pékfasza. A gyurcsányahibást felcserélték a schifferahibásra, innentől ő a felelős az Orbán kormány és a parlament mentelmi jogi bizottságának a döntéséért.

Érdeklődve kérdezem, hogy ilyen alapon vajon mi különböztet meg hármatokat a lassan másfél éve elmútnyócévező félhülyéktől?

Talán csak az az apróság, hogy ti a végén javaslatot is tesztek - Igen, nem kérik, lécci-lécci vagy valami, nem. Javasolnak. - hogy a saját érdekében -és ne Gyurcsány vagy a ti kedvetekért- vonja vissza a feljelentést.

A fentiek alapján bizonnyal nem sikerült felérni ésszel, hogy a kormánynak Gyurcsány mentelmi jogánál éppen nagyobb baja is van a Sukoró üggyel, ugyanis most perlik őket rommá érte. Gyurcsány közben a legjobb taktikát választotta amit ebben az esetben tehetett: önként lemondva a mentelmi jogáról kifelé azt mutatta, nincs félnivalója a vizsgálattól. Nektek most ezzel az előrettegéssel sikerült elérni, hogy mindez feleslegessé váljon, és úgy nézzen ki, mégis van valami amitől borzalmasan és haladéktalanul le kéne fosnia a zoknit.

Esetleg áruljátok el, mert kínoz a kíváncsiság: ha Fletónak ilyen barátai vannak, minek neki Orbán ellenségnek?

303 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr283178743

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szoci hadiösvények 2011.08.25. 20:46:39

p { margin-bottom: 0.21cm; }Komoly kihívás lehet a szocialistáknak, hogy már nem az egyetlen minden szélsőségességtől mentes kihívója a kormányzó erőknek. Így aztán jól konstruált, identitáserősítő háborút indítottak az egyetlen komolyan vehető alterna...

Trackback: Bibóról utcát? Ebben a városban? 2011.08.25. 19:57:13

A Tarlós által erőltetett leendő fővárosi lobogó sokakat a radikális jobboldal ma használatos, illetve egyes, még radikálisabb múltbéli mozgalmak egykori pártzászlóira emlékeztet. Ez a zászlóterv lényegében egy időben látott napvilágot azzal a fővárosi...

Trackback: Petőfi él, és fel van háborodva 2011.08.25. 14:43:13

Eltűntnek hitt szabadságharcos költőnket természetesen Hoffmann Rózsa támasztotta fel....

Trackback: Az annyit is érő emberek 2011.08.25. 13:35:29

Lézerblokkolós János annak idején kijelentette, hogy aki semmit nem ért el, az annyit is ér. Nos, ezt most a gyakorlatban is alkalmazza a kétharmados kormány. Munkanélküli vagy? Nem tudod kivárni mire megszületik az egymillió új munkahely? (Pedig ha az...

Trackback: Seggnyalók reneszánsza 2011.08.25. 13:13:19

A pécsi Pannon Filharmonikusok igazgatója betiltotta Kodály Zoltán egyik művét, mondván: a Fölszállott a páva vármegye házára kezdetű dal és az abból készült zenemű sértené Pécs polgármesterét, Páva Zsoltot – írja a Blikk. Horváth Zs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@fran7:

Ja pl.a közmunkás társadalmi jövőkép lenne ez az elképzelés?
@fran7:

Az alapvető probléma az, ezen a Fidesznek nem most kéne gondolkodni, hanem másfél évvel ezelőtt, és előtte évekig kellett volna.

Ez speciel nem sikerült se Orbán egykori gazdasági minisztere, se a negyedéves GDP mutatói szerint sem.

Tovább megyek, az egykulcsos változatlansága mellett a jövőben sem fognak a gazdaságba jutni a munka által megtermelt javak, ahogy eddig sem jutottak. Gondoltam szólok, erre ne várjatok.
Ez egy elég hülye post volt. Nem sok logika van benne. Kb 90-es IQ-val írták. Tényleg nehéz kivenni belőle, hogy a szerőznek pontosan mi is a baj azon kívül, hogy zsigerből utálkozik.
@Brendel Mátyás:

Kedves Mátyás!

Legközelebb akkor ugye nem a kilencvenes íkújú szerző képével illusztrálod a saját írásodat, hanem zsenialitásodhoz mérten megpróbálkozol önálló alkotással. Addig is legyél kedves kivenni a posztból.

Köszzépen.
@Viktus: Az el lehet mennihez képest, akár előremutatónak is mondanám. Bár nyilván nem az igazi. De ha a falun kocsmában ücsörgőket meg tudná mozdítani, akkor lenne az igazi.
@Fabius: Azért a tőkekivonást nem elsősorban Viktorék csinálják. A kérdés az, honnan teszel plusz pénzt a gazdaságba? Több adóval, abba már a Római Birodalom is belebukott. Aranyfedezet nincs. Hitelt sehonnan nem kapsz. Max. Kínától. Mire elég amúgy is. Ha tudnák a megoldást, akkor lehetne utánozni. De senki nem tudja, csak a kocsmában ülő hőzöngők.
@fran7:

A tőkekivonást kizárólag Viktorék csinálták az egykulcsossal. A progresszív megszüntetése eléggé mellé ment, most gondolkodnak az újra bevezetésén, mert valamit tenni kell:

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=464153&referer_id=friss

Igaz, ezt is elnevezik szolidaritás adónak a régi neve helyett, de végülis tökmindegy, hogy hívják a régi gyereket.
@fran7:

Ja, mivel Pálffy pedzegette, igazad lehet a kocsmai hőzöngőkkel :-D
Igenis, szeretném látni Gyurcsányt (és az egész MSZP/SZDSZ) vezetést rabláncon. Ennek annyi eredménye lenne (a tudati élvezetek mellett), hogy beindulna a láncrekació. "Ha ti így bántok velünk, majd mi is.." reakció. Jön a következő kormány és a mostani bagázs ballag majd (nejlon zacskóban cipelve a börtönholmit) rabláncon.
xxx
Felébredtem, bilibe lógott a kezem.
Én még emlékszek, amikor 94 elején sorozatban nyilatkozott a köztévén az a sok Horn Gyula által megnyomorított, szájbarúgott, stb. ember. Na maszop meg is nyerte a választásokat hamarosan! Remélem gyurcsányit a következő választások előtt helyezik vád alá, így majd egyszerűbben takarodik a fütyisz a gec..e!
Egyébként meg felszállott a páva az összes fityeszfasszal együtt a vármegye házára! De inkább "sződd a selymet elvtárs" kínai mintára b+!:))))))))))))
@orbánmentesítő: Azt kéritek számon, hogy az LMP mért jelentette fel Gyurcsányt, és mért nem a fideszt, vagy a jobbikot. Amikor kiderül, hogy igen, feljelentette őket is, akkor meg az a baj, hogy eddig nincs eredmény. Na de drága barátom, egy hangyányi logika azért nem ártana, mert ez így vicc, nem vita. Néha, csak néha azt is lehetne mondani, hogy bocsi, tévedtem. Vagy az egy magyarnál nem fér bele, akár jobber, akár baller?
@moncayo: legyen igazad.viktor,feri egy cellában.gyönyörű
@Fabius: a kilencvenes IQ-jú embör is alkothat phosohoppal jó kis képeket. ehhez egyébként is csak idő kell, meg esetleg már legyártott politikus-fejek.
Jópofa dolog, hogy teljesen mindegy milyen témában kerül szóba fletó, csak az utálatot növeli.
Nem tudja elkendőzni, megmásítani a saját múltját, minden kritkája bicskanyitogató a nép szemében. Remélem tényleg nem tudják lemosni magukról a szocik. Amíg ilyen pióca módra tapad, addig garantált az ellenzéki pozició.
A kimagyarázások pedig teljesen hatástalanok.
Olyan tisztán esett pofára, hogy soha nem fogjuk elfelejteni.
Hajrá fletó, segítsd a Fideszt újra kormányra.
Kár lenne lecsukni, bár szép pillanat lenne az is.
@Brendel Mátyás:

A magyarázkodásod nem érdekel. Nem is értem, egy ilyen zseni miért mástól kukázik képet, mikor ahhoz csak idő kell.

Na szaladj és szedd le szépen.

Aztán megmutathatod milyen ügyes vagy mástól gyűjtögetés nélkül.
@fran7:

A lényege nagyjából ugyanaz ...
@regress: Képzeld milyen live show lenne.
Az MTV1 napi 24 órában élőben közvetitené, az MTV2 napi összefoglalót adni. A Duna TV a szomszédoknak (okulásként) szloválul, szerbül, csehül, románul élő szinkron bejátszásokat adna.

Felkerülnénk a CNN top news közé, s Hollywood is megfilmesitené (ötleteket várunk, hogy melyik színész alakítsa őket).

Készülne musical-is Londonban (jó címeket várunk).

Népgazdasági üzlet is lenne, a cella látogatható lenne, belépőjegy 2.500 FT+Áfa. (Külföldieknek 25 CHF). Szerintem a sor hosszabb lenne, mint a Lenin mauzóleum előtt, még Iljics fénykorában.
@Fabius: Nem értek túlzottan a költségvetéshez, de én nem látok tőkekivonást.
A teljesülést nem néztem, csak a törvényeket ami szerint:

2009-es kiadási főösszeg: 12.708.193 millió
2010-es kiadási főösszeg: 13.629.030 millió
2011-es kiadási főösszeg: 14.155.070 millió

tehát kb az inflációval növekednek évről-évre (a 2009-es más struktúrájú volt, ott a TB-t hozzáadtam).

Nem értem mostanság hová tűnik el a pénz. A költségvetésben nem látok takarékosságot, az államadósság nem csökken, viszont mintha semmire sem jutna a korábbi évekhez képest. Minden alrendszerből tűnik el pénz. Teljes területek bénultak meg: kultúra, infrastruktúrális beruházások stb. Talán tudsz válaszolni.
@nu pagagyí:

Ezt a tőkekivonást nem így tudod megfogni.

Az egykulcsos és az adókedvezmények eltörlése azt eredményezte, hogy az a vásárló réteg lett szegényebb, akik többet fogyasztottak eddig, és fogyasztottak volna még, ha jut nekik esetleg több pénz.

Az egykulcsos a magas(abb) jövedelműeknek jó, de ők eddig is meg tudtak venni mindent, amit megkívántak. Ők nem vesznek több ruhát, élelmiszert, nem járnak többet fodrászhoz, stb. Magyarul ők a többlet bevételt nem fogyasztásra költik, vagy nem itthon teszik ezt. Így az adózásból kivont kb 500 milliárd nem forog vissza a gazdaságba, nem pörgeti, és ez látszik már ugye a nullás negyedév számaival.
Ha lecsukják Fletót az csak azt jelenti, hogy nem lehet büntetlenül lopni-csalni még egy miniszterelnöknek sem. Ez a demokratikus minimum... :)
@Fabius:
Azt értem amit írtál, bár szerintem az általános bizonytalanság is belejátszik a lakossági fogyasztás pangásába. De az állami beruházások is leálltak, ami növelhetné a GDP-t. Eddig valahonnan találtak pénzt az EU-s források mellé. Most erre sem költenek, mint ahogy a kultúrából, oktatásból, egészségügyből és mindenből csak vonják ki a pénzt. Hol az ellenlába? Vagy a bevételeket tervezték ennyire felé?

a 2009-es helyes szám 13.377.836 lett volna.
@Fabius: Tévedés. Nemcsak a gazdagok jártak jól az egy kulccsal. Ráadásul mindenki - még kormányon a cocik is, a szadiról nem is beszélve - belátták, hogy tarthatatlan az eddigi rendszer, ahol a minimálbéresek nem adóztak, amíg a kicsit is jobban keresőktől brutálisan elvették a lóvét.

A szegénynek nem attól lesz több, ha a többséget túladóztatják. Ez annak a baloldali filozófiának a része, amely egész kelet-európában szegénységhez vezetett. Itt a kérdés csak az volt, hogy ekkora bevételkiesést el tud-e viselni a behemót állam...
@Kavix:

Nem akarlak kiábrándítani, de a KSH által megadott 200 ezres átlagbér igen messze leledzik a való világtól. Vidéken az középvezetői kereset az üzemekben a termelő rétegek a felét jó, ha megkapják sőt a mostani intézkedéseknek köszönhetően még csökkent is a fizu. A samsung mer max. körberöhögni Tónid a kommandójával ...
Bizony a dolgozó nép jó része csak szív igen mélyen ezzel, mert fizetésemelésre nincsen lehetőség a további adó-járulék terhelés okán ...
@Szolgálati Füldugó: A sok "ismeretlen tettes" ellen történő feljelentés maximum LÓFASZ.
Egyébként mivel Sukoró ügyben nem történt meg a telekcsere, miért is tett feljelentést a védegyletes töki? Mármint a politikai haszonszerzésen kívül.
@Viktus: Békéscsabán vezető rendszergazda keres nettó 150000 -et.
A következő lépcső, aki "csak" rendszergazda,(aki voltam) vagyis aki az érdemi munkát végzi, nettó 93000, az én beosztottam az operátor, nettó 75000.
Szóval meg van a pénz a viszonylagosan normális bérre, csak tisztességesen kellene elosztani.
Legutóbb a helyi teszkóba jelentkeztem "éjszakai árufeltöltőnek" a megajánlott nettó bér 68000, ennek ellenére több diplomás is jelentkezett. 4 munkahelyre 350 ember jelentkezett, ezért úgy kezdték a szűrést hogy akinek nincs nyelvvizsgája menjen haza, 320-an el is mentek.
Végül olyan embert vettek fel akinek volt START+ kártyája, targonca jogsija, és kereskedelmi technikuma, kérdeztük hogy a másik három helyre kiket választanak?
A válasz- időközben betelt.....
Ehhez a "munkakörhöz" ugyebár a 8 osztály már túlképzettségnek számít.
@Kavix: A nettód úgy is nőhet, ha változatlan elvonás mellett nő a béred. Több bért meg jobban működő cégtől várhatsz. A cégeket az összes költség érdekli, amin az SZJA csökkentés nem változtatott mert a bruttód és a rászámolt adók (TB) változatlanul maradtak. Ellenkezőleg, a rosszul kiszámolt "csökkentés" miatt létrehozott bérkommandó fenyegetésének árnyékában, inkább bérköltség növelésre kényszerültek. Ezért szerencsésebb lett volna folytatni Bajnaiék munkáját és tovább csökkenteni a TB járulékot, ha már volt erre 500 milliárdja ennek a kormánynak.
A várt pozitív hatás (GDP növekedés) "tankönyvszerűen" elmaradt. A katasztrófa-politika sem ágyazott meg a fogyasztás növekedésének, mert ki tudja mikor rúgják ki? Ki mer most autót venni részletre?
@nu pagagyí:

Alapvetés, hogy ha X összegű tőkét kivonsz valahonnan, akkor nem csak a tőkeösszeg bukó, hanem annak összes hozadéka is. Gondolok itt a többlet adókra - több áfa, szja, iparűzési, jövedéki és a többi, no meg az emelkedő kereslet miatt emelkedő foglalkoztatottságból származó járulék bevételekre, ami a tőke összeg sokszorosa, pláne hosszútávon.

Vagyis, ha bevétel nincs, és a kiadási oldal sem csökkent még azzal a 2000 milliárddal ami a Széll Kálmánnal és a konvergenciával előirányozva van, miből telne az államnak saját beruházásra?

Helyette van a lyuktömés azokról a területekről, amiket leírtál. Ugye ne feledjük azt sem, a költségvetést eleve elszámolták, ezért kellett a 250 milliárdos stabilitási tartalék, aminek már helló.
@Fabius:

Sőt a bukási spirál is ott leledzik tényezőnek a régi jó körbetartozások mellett csökkenő megrendelések-fogyasztás miatt egyre több cég dobja be a kulcsot ...
@Kavix:

Tévedés. A régi rendszer nem a minimálbéresek miatt volt tarthatatlan, hanem a 13. havinak kiosztott nyugdíjak és bérek miatt.

Az igaz, hogy a szadi erőltette az egykulcsost, az is igaz, hogy van ahol ez működik is, pl Szlovákia.

De ehhez látni kell, hogy a szlovák államapparátus léptékkel kisebb, mint a miénk. Ők bár fele ennyien vannak, arányaiban mégis sokkal kisebb közszférát tartanak el, mint mi.

Mellesleg lehetett volna jó adórendszert csinálni. Én meghagytam volna a sávost, bevezettem volna a családi adózást az alacsonyabb sávokban, és a kiemelten magas jövedelmeket adóztattam volna úgy, ahogy eddig.
@Viktus:

Ahogy mondod, a bukási spirál is szerves része, illetve következménye ennek.

A következő negyedév számain már a frankhatás is látszani fog, az még szebb lesz, mint a mostani.
@Fabius:

Na majd a közmunka csodát tesz. :P
@Fabius:

Főleg, ha a nyúltenyésztés is beindul :D
@Fabius: Valami ilyesmi lehet, de nagyon durva. Most a lopási verziómat ideiglenesen félretettem, az a költségvetésből amúgy sem derűlne ki.

Végül is találtam valamit egy MNB elemzésben. E szerint az eredeti bevételi irányzatot már 176 milliárddal kellett csökkenteni, de még ehhez képest is 58 milliárdos kiesést jósolnak.

www.mnb.hu/Root/Dokumentumtar/MNB/A_jegybank/kt-funkcio/elemzes_az_allamhaztartasrol_2011_julius.pdf
@Viktus:

Ja, főleg, hogy a közmunkás szegény piacképes árut nem termel, a gazdasági növekedéshez hozzájárulása 0%, cserébe még rabszolga is lesz a barakkvárosokban.

A regionális közmunkaprogramnak - pl Gyöngyöspata, községi területrendezés - van értelme, a nagyüzemi rabszolgatelepnek - pl stadionépítás - meg semmi a világon.
@Viktus: Azért ugye ezt még megbeszéljük:

hvg.hu/itthon/20110825_pava_zsolt_folszallott_a_pava#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_08_25&utm_content=normal

Hihetetlen egy ország... Az "Egy kis malac röf-röf-röf..." c. dalocskát pedig száműzzük az oviból, mert szeretett vezérünk is valakinek az eszébe juthat róla? Vagy az egy másik állat? :)

Én az elmúlt 22 év összes politikusnak nevezett kisköcsögjét sittre vágnám, oszt ott benn beszéljék meg, ki volt a nagyobb tróger. Mert azért 1-2 év mindegyiknek benézne. Még az LMP-seknek is! CSAK! :)
Nem hallottad? Jövő nyáron már hungarikum lesz a dinnyés nyúlpaprikás :-D
@Fabius: A fenti dolog, ugye még a TE fantáziádat is megmozgatta... :))
@Fabius: Igazán szép az lesz, ha százalékosan sem tudnak államadósságot csökkenteni. Erre most komoly esély van, mert a GDP sem túl acélos. Kíváncsi leszek akkor miről fognak mesélni. Magyarázatnak a teljes MSZP börtönbe csukása sem lenne elég.
@nu pagagyí:

Ehhez add hozzá, hogy most jelentett be Orbán a saját szájával 100 milliárdos bevételkiesést az év eleje óta.

Szarjuk is kifelé az államkötvényt ahogy bírjuk.
@Fabius:

Annak az értelme is nagyjából nulla közeli ... 20 milliót kiadni egy olyan programra amit vállalkozás a feléből megcsinál pénzkidobásnak hívják felénk.
A másik nagyszerű ötletelés meg a nyúltenyésztés mostanság a válságból való kilábalásra az érpataki modell legújabb ötleteként.

Közmunka pedig éppen ott nem működik amire ésszerű lenne lásd. utcasöprés.
@Viktus: A 28 ezres segély felváltása a 18 ezret hozó négyórás közmunkával csak azt eredményezi, hogy az eddigi egy tyúk helyett kettőt kell lopni, ha nem akarnak éhenhalni.

Orbánéknak megint sikerül egy deklarált elvüket megsérteniük. A munka becsülete helyett lejáratják azt. Ha foglalkoztatnak valakit, akkor legalább az MT-ben szabályozott kötelező legkisebb munkabért kifizethetnék.
@Viktus: A 22 év politikusain túl az előző 40 évét kisköcsög politikusát is... "Nehogymán" hátrányos legyen az a megkülönböztetés!
@nu pagagyí:

Ott volt mindjárt még jelentős államadósság csökkentésre az IMF pénz amiből MOL-t vettek, és amit jövőre már vastagon kellene visszafizetni 1000 milliárd körül ...
@Fabius: Már össze sem adom. Félek, a bevételi főösszeg átmegy minuszba.
Ha magas marad a svájci frank az önkormányzati hiány sem lesz kutyafüle.
Úgy tűnik, sikerült nagyobb válságot összehozni mint a 2008-as volt.
@Viktus: Majd Kínától kérünk kölcsön.
@Boli:

Nah jah az egyfajta kezdetnek jó lenne.

@nu pagagyí:

Könnyen azok sem szórják ami kiderült a nagy megállapodásból nagyjából annak adnak cégek közül pl. aki hozzájuk települ ...
@Viktus: Itt az újabb ötlet, hogy kimásszunk a szarból: a szolidaritási adó.
A 3000 milliárdos szolidaritás után még adakozhatunk egy csöppet. Saját szolidaritási adónkból fedezzük majd saját adócsökkentésünket. Az egyhelyben futás mesterműve.
@nu pagagyí:

Ez semmi más csak a Matolcsy féle bukta elismerésének elodázása ... lényegében vissza áll az adózás.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
A nép már akkor is csak próbált alkalmazkodni a körülményekhez. Élt, ahogy tudott. Pontosabban ahogy a politikusok hagyták neki.
@szakállasbácsi:
"Egyetlen eredménye van: elhitette, hogy mindenért Gyurcsány a hibás, mert "elkúrta". Nos ez szerintem nem igaz."
Az ugye azért megvan, hogy gyurcsány még _saját bevallása szerint_ is elkúrásban volt?
@szakállasbácsi: Veiszer Alindát kirúgják? A cél: a magunkfajták érezzük egyre rosszabbul magukat ebben az országban.
@Viktus:

Azt a húszmilliót egyébként is segélyre és támogatásra költenék. Tehát, ha rendbe szedik érte a falut, és általános mentalitás lesz a "pénzért dolgozni kell", akkor annyit megér a társadalomnak.

Amit mondasz az a nagyobb programokra igaz. Egy korszerű stadiont fele költségből, fele idő alatt épít fel az erre szakosodott cég.
@Fabius:
Szépen kérlek, ne bántsd Brendelt. Ez a remekmű az ő klaviatúrájának gyümölcse:
ateista.blog.hu/2011/07/23/a_norvegiai_amokfuto_es_a_hit_ereje

Ha van időd, érdemes tanulmányozni a kommentjeit is. Nagyon komoly... (mármint olyan értelemben, ahogy a klasszikusban is szerepel: viccnek durva lenne :))) ).
@Fabius:
Plusz tegyük hozzá, hogy Szlovákiában is van egy alsó adómentes sáv. Ráadásul valamiért ott is állandó téma a progresszív rendszerre való átállás.
@Fabius:

Mit csinálnak jövő ilyenkor? attól nem fog tudni írni-olvasni, és semmiféle képzettsége nem lesz amivel eltudna helyezkedni ...
@Cartman (ex Cartman):

Brendelnek sokféle becsípődése volt már. A legszebbet amit itt nyomott megtalálod ennek a kommentjeiben:

varanus.blog.hu/2011/04/18/alkotmany_isten_veled

Nem kell az egészet nézni, az utcsó százban ott van minden :-)
@Viktus:

Ideális esetben néhányan rájönnek, hogy 8 órás közmunkásként rendszeres jövedelemmel rendelkezni fasza, és a társadalom szemében ingyenélő patkányból egyenrangú féllé válni sem szar érzés. Ezeket az embereket a megváltozott mentalitásukkal és a szerzett gyakorlatukkal - patán van kint velük erdészeti szakember - felszipkázza a mezőgazdaság, vagy a helyi földműves szféra. Például após rég nyugdíjas, de szőlőt művel. Nála is lenne szükség munkásra, akinek nem kínos a kapálás, gazolás, hordómosás, és úgy egyáltalán minden olyan munka, amit egy idős ember nem bír már egyedül.

Nem ideális esetben nem változik semmi, de megpróbáltuk és ez nem került lényegesen többe, mint a segély.
OFF:

@Cartman (ex Cartman):

"Szépen kérlek, ne bántsd Brendelt. Ez a remekmű az ő klaviatúrájának gyümölcse:
ateista.blog.hu/2011/07/23/a_norvegiai_amokfuto_es_a_hit_ereje"

Emlékezetes blog. Miután egy másik kommentelőnek adott válasza után hazugságon és kettős beszéden értem, kitiltott, és a nyomokat is törölte (több hsz is eltűnt). Valami hasonszőrű figura meg lemarxistázott, és többször is írt, hogy mi van, nincs válasz,mi? Ő nem tudhatta, hogy addigra persona non grata lettem. Hagytam is a fenébe az egészet...
Szóval ez a Brendel... hát, elég fura figura, és most könnyed voltam és légies.

ON:

Nem értem azt a Bauer-féle nyílt levelet, teljesen felesleges és eredményét, várható visszhangját tekintve fordítva sült el.

Gyurcsány?
Neki a haja szála sem fog görbülni. Igaz, mondjuk Kocsisnak se. Ja és persze, a komplett jobboldalnak se.
This_is_Hungary.
@Fabius: Persze csak akkor jönnek rá ha a munkáért kapott pénzből tudnak maguknak biztosítani emberhez méltó körülményeket.
Még itt a viharsarokban is kell havi 100k hogy normálisan tudj élni, és akkor erősen visszafogod magad, 100k-ból nem kell moziról ne adj isten színházról álmodozni, de gilette borotváról se nagyon.
Szóval ha valakinek 60600-at fizetnek havonta, az igen magasról fog beleszarni abba a munkába.
@Fabius:

Az a baj, hogy nem szipkázza fel senki. Hiába mentek el pl. nem messzire dolgozni kivágták az üzemekből őket, mert nem tudták elolvasni sem mit kellene csinálniuk. A koreainak mindegy cigány vagy nem cigány annyit néz csak eltudja-e végezni a feladatot , vagy nem tudja. Azok akik rendelkeznek v.mennyi tudással lásd. ABC ismerete :P meg ilyen apróságok azok jelenleg is dolgozhatnak a Samsungnál meg a leányainál ...

Mezőgazdaság meg nem nagyon van ... ami van az is alkalmi munka abból megélni nem lehet. Budapestről biztos egyszerűbb a történet, de a szőlőt már gépesítve művelik jórészt amerre még foglalkoznak vele egyáltalán.
@orbánmentesítő: @Viktus:

Bár pesten élek azért alapvetően borsodi gyerek vagyok. Arrafelé sok ismerős örülne a jelenlegi helyzetben is 60 ezernek havonta otthon ülés helyett, míg nincs valami jobb.

De alapvetően nem is a pillanatnyilag munkanélküli rétegről beszélünk, hanem azokról, akik életvitel szerűen kerülték eddig a munka minden formáját. Nekik lehet jó a program, ha sikerül a szemléletváltás.

Orbánmentesítő, számotokra sokkal inkább a gazdaság felpörgetésével, a helyi adók reformjával kellene munkahelyeket teremteni. Kormányzati cél lehetne, hogy ezeket a térségeket vonzóvá tegye az ipart telepítő cégek számára.
@Fabius: Hát igen borsod az valóban más tészta :(

Itt a helyi orbánimádók teleszórták a postaládákat ennek :
www.mno.hu/portal/805697
a nyomtatott verziójával, a szembeszomszéd aki nagy orbán fan volt, már azt mondta hogy a narancsbrigád elkészíthetné az "elhúznunk a kurva anyákba" tervet.
Idézet a műből:
"Mindannyian I. Szent István király munkáját folytatjuk, immár ezer éve – jegyezte meg, majd utalt arra, hogy idén 555. évfordulója van a nándorfehérvári diadalnak, melynek során „a világtörténelmet sikerült megfordítani” egy kitűnő hadvezér, Hunyadi János és egy ferences szerzetes, Kapisztrán János segítségével."

Félve kérdezem meg, de mintha 1526-ban is megfordult volna a világ, vagy rosszul emlékszem?
@Fabius:
Hát, ez tényleg beszarás. Az az utolsó 5-6 komment... :)))

Degeci vagy, Bárány! :DDD

Nem bírom abbahagyni a röhögést... :) (Brendel, ha erre jársz: természetesen veled nevetek, nem rajtad!)
@Zébácsi:
Én is küzdöttem vele, de reménytelen volt, feladtam. Viszont többször visszanéztem röhögni rajtuk. ;)

@orbánmentesítő:
Nálam nem működik. Se lejátszani, se letölteni nem tudom.
@orbánmentesítő:

Én úgy igyekeztem, detélleg...de bevallom, az Obama tulajdonképpen zsidó résznél feladtam.

Elmebetegek.
@Cartman (ex Cartman):

Izé...mit is mondhatnék, ugye...:-D
@Fabius: Pedig a végén vannak a szaftos részek :D :D
Na azt a faszit aki pofázik én csak úgy ember szeretetből bevágnám egy palesztin börtönbe 3 évre, utána megkérdezném a véleményét a muszlim keresztény összefogásról.
A védegyletes töki már feljelentette őket ? :D :D :D
@Cartman (ex Cartman):

Ki a tököm gondolta, hogy ennyire ostoba? :-D Azt hittem leesik neki, de nem. Én meg egyébként sem bírom ha azért rí valaki, mert nem figyelnek rá elegen.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: muszáj. Varánusz és még sokan mások is, bár kritizálják a Fideszt. Csak azért, mert most kormányon vannak, és elbasznak egy csomó dolgot. De ez csak afféle örök ellenzékiség.
Emellett van bennük egy zsigeri Gyurcsány-gyűlölet. Ez a zsigeri GYurcsány-gyűlöletet a Fidesz karakterromboló, goebbelsi propagandájának maradványa bennük. Ettől nem tudtak megszabadulni.

Nem az a baj, hogy a Varánusz kritizálja Gyurcsányt, vagy az MSZP-t. Én is szoktam kritizálni Gyurcsányt.

entellektuel.freeblog.hu/archives/2010/10/06/Miert_nem_alapit_Gyurcsany_uj_partot/

a baj az, hogy ők nem észből, hanem zsigerből kritizálnak. És ez meg is látszik ebben a postban. A kritikának semmi értelme, semmi logikája.

Például az elmúltnyolcévezéshez hasonlítják a levelet, amikor totál összehasonlíthatatlanok. Mert ugye:

1) Az elmúltnyolcévezéssel semmi baj nem volna, ha igaz volna. A Fidesznek nyilván az a feladata, hogy kritizálja az MSZP kormányt. A baj az, hogy az elmúltnyolcévezés olyan eltúlzott, goebbelsi lejáratás, aminek a valóság kb a negyede. A Varánusz nem mutatja ki, hogy a DK levelében mondjuk négyszeres túlzás van.

2) Az elmúltnyolcévezés a múltba mutogat, a DK levele a jövőre figyelmeztet. Egészen más.

3) Az elmúltnyolcévezést a Fidesz, amióta kormányon van, az őt ért kritikák szőnyeg alá söprésére használja. A Varánusz erre jól utal. No de a DK esetében erről szó sincs, hiszen a DK nincs kormányon, éppen nem éri különösebb kritika, nem is volt kormányon. Gyurcsányt sem kritizálták mostanában különösképpen.

Persze, amiről szó van, az éppen Gyurcsány "felelősségre" vonása, de ha a Varánusz is egyetért azzal, hogy Gyurcsány politikájával a lemondása után, és a választások után még a bíróságon is el kell számoltatni, akkor ugyanolyan demagóg, mint a Fidesz.

A Varánusz tényleg komolyan gondolja, hogy GYurcsány politika elszámoltatásának az a legjobb módja, ha számon kérjük, hogy egy meg nem valósult vállalkozásról miért nem készült időben és nyilvánosan hatástanulmány?

A DK helyesen rámutat, hogy az egykulcsos adó az a Sukkoróhoz képest ezerszer fontosabb intézkedés, oszt még sem volt semmiféle nyilvános hatástanulmány.

Foglalkozik a Varánusz ilyen érdemi érvekkel? Foglalkozik egy fenét, helyette buta hangulatkeltést csinál. Tökéletes, Fideszes propaganda az, amit csinálnak. A stílust pontosan lemásolták.

Vagy itt van ez a gyöngyszem:

"a kormánynak Gyurcsány mentelmi jogánál éppen nagyobb baja is van a Sukoró üggyel, ugyanis most perlik őket rommá érte."

Ha az Orbán-kormánynak tényleg ez okoz most nagy gondot, akkor magának okozta. Sukkoró meghiúsulásában ugyanis a Fidesznek érdemi szerepe volt. Ezt a Varánusz elfelejtette megemlíteni.

Pont ugyanaz a sunyi Fidesz propaganda, mint a kormánynegyed ügyében. Ott is ők mentek neki annyira a dolognak, hogy a kormány visszalépett, aztán meg a Fidesznek volt pofája sírni, hogy "jajj mekkora a veszteség". Teccettek volna akkor hallgatni, akkor nem lenne veszteség!
@Brendel Mátyás: De ismétlem, nem az a nagy baj, hogy a Varánusz a fentiekkel nem ért egyet, hanem az, hogy a fenti, érdemi kérdések helyett, primitív, hangulatkeltő postot írt a témáról, amiben semmi érdemi érv nincs.
@Brendel Mátyás:

A poszt tartalmával egyetértek, viszont délután a Klubrádióban meghallgattam Bauer Tamást, aki logikusan érvelve levezette, miért írták a levelet. Ha nem is értettem mindenben egyet Bauer Tamással, megértettem az álláspontját.

Kiegészítem a sajátoméval: Ha Churchill is ilyen finnyás lett volna az oroszokkal szemben, mint Schiffer az MSZP-vel, és nem szövetkezett volna velük a nácizmus ellen, akkor itt ma mindannyian gót betűkkel írnánk, és az anyanyelvünk a német lenne.

Egy dologra rávilágított a Chartások levele: "A Schiffer családból a kelleténél egyel többen mentek politikusnak." (Idézet Farkasházytól)

Ami nem tetszett az IQ-zásodban: Akik hasonlóan gondolkodnak, de nem ugyanazt gondolják, azok ne sértegessék egymást, hanem kulturáltan vitassák meg álláspontjaikat, próbáljanak meg közös nevezőre jutni, mert egymás sértegetésénél szerintem fontosabb dolgaink is vannak 2014-ig.

Részemről a téma lezárva, tekintettel arra, hogy nem én vagyok a bloggazda.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

1) Ha a posttal egyetértesz, és Bauer is meggyőző volt, akkor valami bajod van, mert ez önellentmondás.

2) A post írójával nem gondolkodunk hasonlóan. A post írója ugyanis eleve NEM gondolkodik. A postban nem nagyon volt olyan érv, amellyel érdemes lett volna vitatkozni. Az elmúlltnyolcéves "érvelésről" lásd fentebb, mennyire kiforgatott, buta érv. Annyira lerugaszkodott, buta érv, hogy elvben ezzel nem vitatkoznék, csak a te kérdésedre akartam rámutatni, hogy mennyire alacsony szintű a post.
Nocsak reggel beindult a fanatikus szoci mikro klub? :D
@Brendel Mátyás:

Ha nem is értettem mindenben egyet Bauer Tamással, megértettem az álláspontját.

Nem hiszem el, hogy ez a mondat nem érthető.

A poszt rámutat egy fontos dologra (szándékolatlanul), ami miatt az MSZP jelenleg képtelen eredményt elérni a választáson: A fideszhez képesti önmeghatározás. Rengeteg interjút láttam még MSZP kormányzati idejében, ahol az MSZP-s politikus nem azt mondta, hogy "Mi ezt akarjuk-fogjuk tenni" hanem a "Hibás a fidesz is".

Az elmúltnyolcévozás egy primitív érv, politikai hovatartozástól függetlenül.

"csak a te kérdésedre akartam rámutatni, hogy mennyire alacsony szintű a post. "
Azért a Piroslapon is tudnék mutatni pár halovány ködfoszlányt...
Emlékszem, mikor a jobbikkal foglalkozott a Piroslap zsinórban, és megemlítette, hogy nem kellene a Jobbiknak reklámot csinálni......
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"A poszt rámutat egy fontos dologra (szándékolatlanul), ami miatt az MSZP jelenleg képtelen eredményt elérni a választáson: A fideszhez képesti önmeghatározás. Rengeteg interjút láttam még MSZP kormányzati idejében, ahol az MSZP-s politikus nem azt mondta, hogy "Mi ezt akarjuk-fogjuk tenni" hanem a "Hibás a fidesz is".

A poszt erről egy kukkot nem ír. Szóval így ne mentegesd!

"Azért a Piroslapon is tudnék mutatni pár halovány ködfoszlányt..."

nincs ráhatásom mások cikkeire a Piroslapon, így felelősségem sincs.

Ezzel se akard a postot védeni!

A post védhetetlen.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"Azért a Piroslapon is tudnék mutatni pár halovány ködfoszlányt..."

ez egyébként ugye az elmúltnyolcévezéshez hasonló érv annyiban, hogy a "legjobb védekezés a támadás" sémába illik bele.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"A poszt rámutat egy fontos dologra (szándékolatlanul), ami miatt az MSZP jelenleg képtelen eredményt elérni a választáson: A fideszhez képesti önmeghatározás."
Az mszp elsősorban nem ennek köszönheti sikertelenségét, hanem a kormányzati tevékenységének...
@Brendel Mátyás:

"A poszt erről egy kukkot nem ír. Szóval így ne mentegesd!"
- Nem mentegetem, végiggondoltam más dolgokkal való kontextusban is a mondanivalót, és mint egy melléktermék került elő a dolog.

"nincs ráhatásom mások cikkeire a Piroslapon, így felelősségem sincs."
- Akkor legközelebb ne rohanj nekem, ha teszek ott egy kritikai megjegyzést.

"Azért a Piroslapon is tudnék mutatni pár halovány ködfoszlányt..."
- Fura dolog olyan ember tollából mások IQ-jának alacsony mivoltát feltételezni, aki nem érti meg, ha egy héten 8 jelentéktelen cikket közöl a jobbikról, akkor azzal csak egy dolgot ér el: a jobbik felemlegetésével a jobbik ismertségét növeli.

A Varánusz állandó ellenzékiségéhez:
A Varánusz egy ilyen műfaj.

És most már tényleg lezártam!

Nem haragszom rád, szeretem továbbra is az írásaidat olvasni, de fenntartom továbbra is a jogot, hogy ne értsek velük egyet. Ám amikor nem fogok egyetérteni veled, akkor sem azt fogom mondani, hogy alacsony az IQ-d.

Bízom benne, hogy 2014-ben együtt sikerül majd orbán leváltása.
(Lám! Valamiben hasonlóan gondolkozunk.)
@Cartman (ex Cartman):

Szerintem nagyban hozzájárult.

Kis statisztika, amely szavak a híradóban mindig elhangzottak:
1990-1994 "ötvenhatos"
1994-1998 "integráció"
1998-2002 "polgár"
2002-2006 Itt bajban vagyok, nem tudom
2006-2010 "ellenzék"
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

""nincs ráhatásom mások cikkeire a Piroslapon, így felelősségem sincs."
- Akkor legközelebb ne rohanj nekem, ha teszek ott egy kritikai megjegyzést."

attól, hogy általában nem vagyok felelős mások cikkeiért, attól még konkrét esetben neked rohanhatok, ha nem értek egyet a kritikáddal. de ezt nem itt kéne megbeszélni.

a piroslapos kérdések mind terelések. összességében egy fia érvet nem tudtál felhozni eme post védelmében. ergo tartom, hogy ez egy gyenge post, egy IQ-gyenge személy írása.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Azért nem (azért sem) siránkozom az mszp kommunikációs bénázásai miatt, mert a mostani helyzetet jórészt az ő kormányzati _cselekedeteik_, és a fidesz kommunikációs ügyessége (ügyeskedése) idézte elő.

Tudom, hogy megfelelő marketing nélkül odáig se jut el egy párt, hogy kormányon bénázhasson, de legalább néha megközelíthetnék a ténykedésükkel is a kommunikációs képességeiket.
@Brendel Mátyás:

"összességében egy fia érvet nem tudtál felhozni eme post védelmében."
- Mivel egy érvet sem találtam benne, mit cáfolhatnék.

"Ez egy elég hülye post volt. Nem sok logika van benne. Kb 90-es IQ-val írták. Tényleg nehéz kivenni belőle, hogy a szerőznek pontosan mi is a baj azon kívül, hogy zsigerből utálkozik. "

Az ez utáni hozzászólásaidat nem fogom látni.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

""összességében egy fia érvet nem tudtál felhozni eme post védelmében."
- Mivel egy érvet sem találtam benne, mit cáfolhatnék."

mivel egy érv sincs benne. ennyi. én eléggé megvédtem az álláspontom, te nem érveltél, hanem a piroslapról írogattál, meg arról, hogy milyen mellékszálak jutottak még eszedbe, meg ilyenek. a kérdés kapcsán érved nem volt.
@Brendel Mátyás:

Kedves Mátyás!

Az a rossz hír, hogy a véleményem megírásához nem kell se a te, se az MSZP, se a Fidesz, se senki engedélye. De még csak megfelelnem se kell senkinek.

Így továbbra is azt fogom megírni amit én gondolok, és pont leszarom kinek mennyire tetszik ez. Ha azt gondolom a Charta levél a hisztizéseddel együtt önherénrúgás, akkor azt fogom leírni. Aztán legfeljebb kiröhöglek, mert élő példája vagy annak, miért ássa magát az szocialista tábor szorgalmasan a béka segge alá.
@Fabius:

"élő példája vagy annak, miért ássa magát az szocialista tábor szorgalmasan a béka segge alá. "

+1
@Fabius: Egy kilencvenes IQ-jú embertől pont egy ilyen semmitmondó "érvet" vártam. Például:

"Az a rossz hír, hogy a véleményem megírásához nem kell se a te, se az MSZP, se a Fidesz, se senki engedélye. De még csak megfelelnem se kell senkinek. "

Mit nem mondasz. Azt hitted, hogy ezt nem tudtam, vagy mi a fenének írtad le ezt?

Ugye azt felfogod, hogy amikor kommentben kritikát írok, azt véletlenül sem gondolom engedélyadásnak vagy mi? Ha nem érdekelnek a kritikus kommentek, akkor beállíthatod, hogy ne legyenek. Ha csak a talpnyalás érdekel, akkor meg sajnállak.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

látod, erről beszéltem.

"élő példája vagy annak, miért ássa magát az X tábor szorgalmasan a béka segge alá. "

ezt bárki el tudja sütni "érvnek" bármelyik oldalon. ehhez nem kell IQ.

ráadásul még csak nem is vagyok szocialista tábor.

egy előítéletes hülyegyerek a post írója.
@Brendel Mátyás: te ezt még mindig nem érted ugye?

Ti pofáztok a véleményszabadságról? Egy kritikát nem tudok elviselni hisztiroham nélkül, csak a direktívátok lehet igaz, aki mást gondol az mind hülye.

Na éppen ezért szarik rátok mindenki, ezért nem fog össze veletek senki. Számomra is vállalhatatlan, hogy egy címlapért nyígó, képlopó demagóg kis gyökérrel kerüljek azonos kalapba.

Felfogni ezt se kell. Elég lesz ha nyígtok tovább, mert egy 10% alatti törpeminoritás marad a pártotokból.
@Brendel Mátyás: te ezt még mindig nem érted ugye?

Ti pofáztok a véleményszabadságról? Egy kritikát nem tudok elviselni hisztiroham nélkül, csak a direktívátok lehet igaz, aki mást gondol az mind hülye.

Na éppen ezért szarik rátok mindenki, ezért nem fog össze veletek senki. Számomra is vállalhatatlan, hogy egy címlapért nyígó, képlopó demagóg kis gyökérrel kerüljek azonos kalapba.

Felfogni ezt se kell. Elég lesz ha nyígtok tovább, mert egy 10% alatti törpeminoritás marad a pártotokból.
@néma bárány: "Egy kritikát nem tudok elviselni hisztiroham nélkül,"

látod, ezzel egyetértek. akkor erről ennyit.:)
Na mi az, Varánusz, nem jött meg a fizetés az MSZP-től, és most becsúszott egy fikázó cikk cserébe?
@Tedat: Melyik bolygóról jössz elvtárs? A Nagy Népi Kommün, vagy Orbánia "álampógára" vagy? Ha komolyan gondoltad, akkor pedig még nagyobb a baj, mint gondolnád. :)
No nem baj, Te Is Lehetsz Még Pártitkár (vagy népnemzeti akármi), vagy Európai Képviselő Ettárs
Őt ismered? :)) Mi is, bár itt még a stílusa más volt, nem a f...zal kezdte.
kepkezelo.com/images/eescgldudyma9edffp2.jpg
@Tedat:

Na mi az, droid, ennyi itt eltöltött idő után sem sikerül megkülönböztetni a szerző nevét a blogétól?

Mi meg ettől sokkal bonyolultabb összefüggések megértését várjuk tőled, napról napra hiába.

Csalódást okoztál te pernahajder.
@néma bárány:

Hagyd rá. Nem érti, és nem is fogja érteni. Majd a választási eredményeket megértik ismét.
@Boli:

Ez mondjuk nem piti :-D
@Fabius: Mintha a magamét látnám, a születési dátum is stimmel, a többi sem és sajnos (?) nem vagyok tagja a mégmajdnemegészenfijatalok jajdenemdemokratikuss pártyának!:-)

Mogorva Magyar (törölt) 2011.08.31. 14:19:51

Te vagy az Brendel?

El sem hiszem.
Még mindíg Gyurcsimurcsi fan vagy?

Mogorva Magyar (törölt) 2011.08.31. 14:22:13

Mi vagy most te? Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn?

Na szépen vagyunk!

Elolvastad?
Akkor most törölheted, mert mindjárt rád jön az idegbaj!
süti beállítások módosítása