Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "„Ez azt mutatja, hogyha normálisan viselkedik egy polgármester, és nem a különbözőségeket keresi ... (2024.04.18. 18:00) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.08.17. 05:33 Fabius

Úton a béka segge alá

Címkék: adatvédelem gazdaság fidesz orbán viktor titkosítás

Időnként hajlamos az ember azt gondolni, hogy ahol most vagyunk attól már nincs lejjebb. Aztán jön egy olyan nap, mint a tegnapi, és politikai elitünk jóvoltából villámgyorsan kiderül, hogy de, nekünk a bányászbéka segge alja tulajdonképpen emelet. Ám csüggedni nem kell, szorgalmasan ásunk tovább lefelé.

Több álom is szertefoszlott az elmúlt 24 órában. A matolcsyzmusról kiderült, hogy egy vérszegény szúnyog vehemenciájával képes csak tekerni a gazdasági verklit, és a második negyedévben nulla, azaz nulla százalék GDP növekedést volt képes produkálni, amivel 90 milliárdos újabb lyuk tátong a költségvetésen. Kormányunk haladéktalanul felülvizsgálja álmait, az Orbán-Szent Jobb-Fellegi-Pintér zseni négyes igyekszik szerényebbet álmodni a mostaninál.Azt, hogy Pintér mit keresett egy ilyen ülésen ne kérdezzétek. Szerintem csak az euró és svájci frank szavakat hallotta, ebből azt hitte valami közbeszerzés lesz és nem akart lemaradni róla. A matolcsyzmus elhasalásának nyilván lesznek zsebbenyúlós következményei, és Orbán adósságos szabadságharcától is érzékeny búcsút vehet. Arról nem beszélve, milyen sebességgel fognak kihátrálni a Gyurcsány és a többiek felelősségét buzeráló törvénygyártásból. Csak a kukát fel ne borítsák a nagy tolatásban, hullik a szemét így is rendesen.

Mire ezen túltettük magunkat máris beköszönt a következő saller: pártunk és kormányunk elküldte a picsába Jóri András adatvédelmi ombudsmant, az okoskodásával együtt. Emlékszünk még a névvel-vonalkóddal ellátott szociális konzultációs ívekre ugye? Erre mondta ki határozatban Jóri, hogy az adatkezelés törvénytelen, és azokat törölni kell. Höhh, de nem addig'a! A szociális konzultáció és az eredménye le van szarva, a védett kort is kidobták a munkatörvénykönyvének tervezetéből, hiába konzultálták bele az emberek. De nem is ez volt a lényeg: a Kubatov listák adatfrissítése sokkal fontosabb az emberek véleményénél. Így most vonalkóddal korszerűen vannak nyilvántartva névvel, címmel azok a látens támogatók, aki visszaküldték az ívet.Ezért úgy döntöttek, ha már ennyit költöttek a listafrissítésre, akkor bizony szájzárat kapott pitbull módjára ragaszkodnak az adatokhoz, és bíróságon támadják meg az ombudsmani határozatot. Emlékeztek még, ugye? Ezt az a kormány teszi, akik a vadonatúj adatvédelmi törvényben mondták ki, a sok ombudsman felesleges, majd ők megvédik az adatainkat önmaguktól.

A példa mutatja, szerintük ez a védelem.

Az állampolgár napi agylobjához az eddigiek is több, mint elégnek bizonyultak, de még nem volt vége a napnak. Van nekünk ez a szupertitkos legújabb ügyünk, ahol még a titkosító titkosítójának titkosítója is titkosítva van legalább nyolcvan évig. Mert akkora a szörnyűség de akkora, hogy nem mondjuk meg nyócvan évig sem, mekkora. De azért a vizsgálat folyik, és érdekes hullámokat vet: az egyik gyanúsított fiát is beidézték tanúnak, de ifj Galambos Lajos élt törvény adta jogával, és nem kívánt vallomást tenni az apja ügyében. Ez szíve joga, nincs az a jogrendszer ami kötelezne a közvetlen hozzátartozód elleni vallomástételre. Erre felkereste a Nemzeti Védelmi Szolgálat két munkatársa, és fényes nappal a belváros közepén egy bevásárlóközpontba álltak neki leckéztetni, hogyaszongya ha nem vallasz kisköcsög, akkor megfingatjuk apádat, meg különben is időszerű lesz másik ügyvédet keresni, ha jót akartok.
A szolgálat embereinek egyetlen szerencséje, hogy feljelentés lett a dolog vége, és nem az, hogy ifj. Galambos az apját és személyét ért fenyegetés hatására megnevelte őket egy kiszakított széklábbal. Ezek után hadd kérdezzem meg tőled, kedves Viktor:

- Mi az a bánatosan kókadt paripapéló történik ebben az országban?

Újra felvirágzik a kommunizmus? Nulla gazdasági teljesítmény mellett az adatainkat sajátotokként kezelitek szabadon ahogy tetszik, és akiről a vádat sem vagytok hajlandóak megmondani, annak a családját is baszogatni kell? Rákosi született újjá benned, vagy én néztem el a határjelzőt, amin nem Magyarország szerepel hanem Észak Korea? Családbarát kormány és jogállam: emlékszel még ezekre a nemrég használt kifejezésekre? Mert úgy látszik ideje volna némi memóriafrissítésnek.

393 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr313159351

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Viktor hű maradt önmagához 2011.08.17. 18:21:37

A Kedves Vezető, mint ahogy szokta, kiállt, beszélt, de nem mondott semmit!Nem fogjuk hagyni, hogy a válság árát, a korábbi rossz döntések következményeit az emberekkel fizettessék meg – kiáltott fel a Kedves Vezető és egy hirtelen mozdulatt...

Trackback: Ki is Tóta W. valójában? 2011.08.17. 17:33:31

Tóta W. otthagyja az Indexet! – söpört végig rémhírként az interneten, az egyiptomi és angol lázongásoknál is gyorsabban....

Trackback: Rejtegeti a Hírcentrum a siralmas gazdasági adatot 2011.08.17. 11:17:11

A világgazdaságról és a magyar gazdaságról adott elemzésünkben leírtuk, miért tartjuk elhibázottnak a Fidesz gazdaságpolitikáját. Kedden pedig megjött a hír, hogy a II. negyedévben 0, azaz nulla százalékos volt a gazdasági növekedés az előző negyedévhe...

Trackback: Golyós presszó, köcsög NAV 2011.08.17. 10:02:56

A kocsmaasztalon felejtett zárjegy nélküli, felbontott csomagban talált 13 db cigareta miatt kapott 150 ezer forintos jövedéki bírságot egy nyíregyházi kocsmáros.A Nemzeti Adó- és Vámhatóság (NAV) egy héten belül már harmadik alkalommal járt nála, mind...

Trackback: Félszívű nekrológ 2011.08.17. 08:49:00

Egyszer beszélgettem egy emberrel, aki a detroiti bértárgyalásokon volt közvetítő. Aki a magyar érdekegyeztető tanács (béke poraira...) langyos teadélutánjaira asszociál, dohánybarna zakókra, vastag üvegkancsókban enyhén klórszagú vízre, bordó abroszra...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

off
végre első vagyok :)
on
"Arról nem beszélve, milyen sebességgel fognak kihátrálni a Gyurcsány és a többiek felelősségét buzeráló törvénygyártásból."
egy frászt fognak kihátrálni. most kapcsolna csak igazán rá, hiszen a szart el kell valamivel fedni- és a legszomorúbb, hogy kedvenc droidjaink kétpofára habzsolják majd...
Tisztelt Fabius!

" Mi az a bánatosan kókadt paripapéló történik ebben az országban? " - idióta kérdés.

Te mit vártál?
Te mire számítottál?

Tisztelettel:
anonymand
@nandras01: Sajnos igazad lesz, van. Ezeknek az emberi génhulladékoknak nem is tudom mi kellene, hogy végre beismerjék az alkalmatlanságukat. Remélem a zemberek nagyon hamar meg fognak világosodni, és elzavarják őket a kókadt paripapélóba. Az elmúlt közel másfél év alatt loptak annyit, amennyit a szociknak nyóc év alatt sikerült. Most már keressenek maguknak valami lakatlan szigetet és élvezzék a gyümölcsét "áldásos" tevékenységüknek, és hagyják az ország vezetését egy kompetensebb csapatra.
Mert különben mindannyian beledöglünk.
@the_lonewolf: "Remélem a zemberek nagyon hamar meg fognak világosodni, és elzavarják őket a kókadt paripapélóba"
nézz rá a közvélemnykutatási adatokra, az időközi választások eredményeire - és sírj...
@Fabius
Hogy mit keresett P(S)intér, na vajon mit:
-köz(rab)munka
-éhség lázadás
-MIB-TEK-ÁVéHa
asszem ennyi elég ;)
/asszem csomagolok, és sűrűn kukkolom az ajtót, meg az érkező autókat/
A Simicska- Puch tengely belekalkulálásával még érdekesebb akérdés.
Én tényleg értem, hogy a mai időkében, amikor a nemzetközi helyzet egyre fokozódik, a fityesz és viktor egyre elmebetegebb, az index címlapjára Fabius gyereknek minden napi picsogását ki kell függeszteni, de azért egy apróságot halkan megjegyeznék. Tudom, a kicsi lelkecskéjét itt sok embernek meg fogja feküdni, akik még hisznek a mesékben, de a titkosszolgálatok bizony így működnek. Tőlünk nyugatra és keletre egyaránt. Pont a fenti eset bizonyítja, hogy nem olyan rossz itt a helyzet, ha ebből ilyen simán feljelentés született....
"Van nekünk ez a szupertitkos legújabb ügyünk, ahol még a titkosító titkosítójának titkosítója is titkosítva van legalább nyolcvan évig. Mert akkora a szörnyűség de akkora, hogy nem mondjuk meg nyócvan évig sem, mekkora. De azért a vizsgálat folyik, és érdekes hullámokat vet: az egyik gyanúsított fiát is beidézték tanúnak, de ifj Galambos Lajos élt törvény adta jogával, és nem kívánt vallomást tenni az apja ügyében. Ez szíve joga, nincs az a jogrendszer ami kötelezne a közvetlen hozzátartozód elleni vallomástételre. Erre felkereste a Nemzeti Védelmi Szolgálat két munkatársa, és fényes nappal a belváros közepén egy bevásárlóközpontba álltak neki leckéztetni, hogyaszongya ha nem vallasz kisköcsög, akkor megfingatjuk apádat, meg különben is időszerű lesz másik ügyvédet keresni, ha jót akartok."

Aha.
Az apró bibi hogy a titkosítás nem most keletkezett...(ha valaki nem hiszi, vonjon ki 80 évet a titkosítási dátum végösszegéből:D)

Ami pedig ifjabb Galambost illeti, van annak némi bája ha valaki "kényszervallatás"(!) miatt tsz feljelentést egy -állítólag-
a belváros közepén egy bevásárlóközpontban zajlott beszélgetés miatt..
és ezzel a történettel házlja a hálás balliberális médiumokat.

De talán mégis inkább az volna érdekes, mit is követett el az idősebb Galambos a gyurcsanizmus fénykorában, ami miatt a mégoly enyhe bíróság is sittre vágta??
@the_lonewolf:én inkább egy lakatlan kőbányát javasolnék,viz és kaya nélkül.rövid idő alatt megoldódna a probléma
azért három dologra módfelett kíváncsi vagyok:
- meddig mernek elmenni a pofátlan húzásokban
- hogyan kommunikálják a 0%-os gazdasági növekedést és a sok sz**t, amit eddig összelapátoltak
- meddig fogják tolerálni a zemberek bölcs vezetőnk és gittegylete bal****kodásait?
Alig másfél évvel ezelőtt a kétharmad erre adott felhatalmazást.
bányászbéka segge alja tulajdonképpen emelet. Ám csüggedni nem kell, szorgalmasan ásunk tovább lefelé."

Nahát, nahát! ez egy totálisan jó mondat. Már ezért megérte idejönni.
Bezony, bezony, gondolhatná az emberfia, hogy talán ez már nem is demokrácia.

Nem kell meglepődni) Már megirták sokkal korábban) "Matolcsynak lövése sincs a gazdasághoz" :)

Csak hát, vannak akik nem hitték.
Csak úgy gondolták, már megint "pofázott a külföld.

Van. ilyen.
:))
Fabius:"Ezek után hadd kérdezzem meg tőled, kedves Viktor:
- Mi az a bánatosan kókadt paripapéló történik ebben az országban?
Újra felvirágzik a kommunizmus?"

Ej, kedves Fabius... Istenhez csak imában lehet fohászkodni. Szamárbőgés nem hallatszik fel a mennybe...
:)
Maximálisan értékelem az írásaid, de hidd el nekem, hogy nem érdemes ezzel kínlódni. Az a kétharmad, amely felhatalmazást adott a nemzeti kommunistáknak, nem olvassa az írásaid, de ha tudnának olvasni, akkor meg nem értenék. Máskülönben megérdemlik azt, amire szavaztak, és ez így érvényes en bloc a magyar népre.
@Muad\\\'Dib: Mi az a "picsogás"? Valami nyelvújító vagy? A magyar nyelv értelmező szótárában nem találom ezt a kifejezést? Esetleg lovári nyelven értelmezhető, drága tesvírem?
Olvasom a kommenteket. Itt és máshol is (no azért nem mindig, és nem mindet) :)
Azt kell mondjam. Milyen furcsa és érdekes? sokak véleménye, melyből az jön le nekem, hogy sokan, vagy senki nem is szavazott a "kétharmadra. A népek között járva is ez a vélemény.)
Akkor most már tényleg nem értek semmit.
Vagy talán tul sokat??!!

:))
nem lehetne az orszagot ausztriahoz csatolni? akkor nem kellene elhagyni , az egyetlen ut a menekules ebbol a szarbol
@menőmano: "az jön le"

Na itt a másik nyelvújítás... Ilyen kifejezés nincs. A monitoron "jön le" a kép esetleg, illetve bárki a lépcsőn. Erőltesd meg magad, hátha be tudnád helyettesíteni ezt a kakit értelmesebb módon. Például: sokak véleményét úgy értelmezem, hogy...
Jó magyar mondás szerint, olyan szar nem volt ,hogy még szarabb ne lehessen!
@version: "nem lehetne az orszagot ausztriahoz csatolni?"

Nem. Ott is ékezeteket használnak íráskor, tehát neked már eleve nem jó, mert nem ismered őket. Amúgy meg mi lenne a nagymagyarország matricákkal? Lecserélné az összes bunkó A-betűs monarchiás plecsnire? Meg aztán azt hiszed, hogy az osztrákoknak hiányzik egy bölcs vezír?
Lesznek majd igazi osztrákok meg idegenszívűek? Mondok én neked valamit, ne áruld el senkinek: Ausztria az oszrákoké!
:)
@hazug fidesznyik:
LMAO...aztaqrva
Micsoda impozáns és ontopic riposzt. Egész elképedtem. Kérlek, csillogtasd még egy kicsit az elmédet, hadd csodáljunk.
@hazug fidesznyik:

Teljesen mindegy, hogy irom, a lényegen nem változtat.
Totálisan nem értem, mi a problémád?
De látom Te is megértetted.
Vagy talán nem.

:)))))))
Több álom is szertefoszlott az elmúlt 24 órában"

Még az az isteni szerencse, hogy nekem nem voltak álmaim.
:)
De amiről még hallgat a kormány, az a II. negyedéves német GDP-növekedési adat, ami bizony 0,1%... ideje lenne magunkba néznünk !!!
Nem történik itt semmi rendkívüli, csak az ígéretekkel ellentétben nem ért véget az "elmúlt 20 év", hanem folytatódik. Kiderül, hogy csodák, meg harmadik út, meg ilyesmik nincsenek, minthogy boszorkányok sem. A matematika - legalábbis a négy alapművelet, százalékszámítás szintjén - továbbra is érvényes, a válság sem áll meg Hegyeshalomnál, és komolyan kéne dolgozni (mindenkinek, vezetőinket is beleértve)
fingkaszabolás helyett.
Ezt a GDP növekedést leginkább a szomszédos országok összevetésében érdemes tanulmányozni.

Mi itt átlagosat produkálunk, nem úgy mint az MSZP 8 éve alatt, ahol mindvégig az utolsók között tartották nyílván a növekedésünket.

penzcsinalok.transindex.ro/hir/6707
"Az EU-ból Romániában volt a legalacsonyabb gazdasági növekedés a második negyedévben: az előző év hasonló időszakához viszonyítva 0,3%-kal bővült a GDP, az EU gazdasága eközben átlagosan 1,7%-kal erősödött az Eurostat adatai szerint. "
Minden baj a húsevés miatt van.
@Muad\\\'Dib: Locsogás helyett inkább a kérdésre válaszolj, feltéve hogy sikerült értelmezned.
@anyádbogár: 269,80 és 234,56 ; miközben a görögök, az írek , a spanyolok, az olaszok és stb süllyedőben a béka popsija alá. Az összes többi meg "rizsa".
És ameddig minket is nem válogatnak be a fent említett csapatba, addig a magyar választó tolerálni fogja a kormány lépéseit. Mert ez a hülye választó a saját szemének hisz és nem a végtelenül bölcs, előrelátó, független, stb" szakembergárdának.
@hazug fidesznyik:
/Off
For da lulz... Ez egyre jobb. Abba ne hagyd. Egyébként ugye te egy ilyen médiahekk vagy, mert mást nehéz elképzelni? Alig hinném, hogy élő ember fennakad a szlengek használatán egy nyilvános blogon. De, kérlek, ez ne zavarjon meg, csüngünk szavaidon. Sőt,save all, hogy meglegyen az utókornak is...
/On
Sosem könnyű pontosan meghúzni a demokrácia és a diktatúra közötti határt. Az azonban biztos, hogy érdemes különválasztani azt, ami nem tetszik, meg azt, ami egyértelműen antidemokratikus."

Az újkori magyar demokrácia történetében valóban példátlan, hogy egy központilag irányított politikai-gazdasági erőcsoport kétharmados parlamenti többséget tudjon mozgatni.
Ennek látjuk most a megnyilvánulásait, amelyek azonban megítélésem szerint egyelőre belül maradnak a demokratikus játékszabályokon.
A történések többségén persze lehet és kell is problémázni, magam is gyakran megteszem, vagy azért, mert önsorsrontónak tűnnek, vagy egyszerűen ellenszenvesek"

" Kard által vész mind, ki kardot ragad. Aki ma okosan kigondolja, mi lesz az érdeke négy, nyolc vagy akármennyi év múlva, az meglehet, pont a saját kardjába fog beledőlni. Hatványozottan igaz ez 1989-90-re és a későbbi alkotmánymódosításokra is.
Én nem aggódnék a leendő győztesek helyében: ilyen körülmények között is lehet kormányozni.
Nevetséges önfelmentés lenne már most a kétharmados törvényekre fogni az esetleges kudarcot.
Egyébként nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy ellenzékbe kerülve számos kormányzati döntését meg fogja bánni a Fidesz."
(törökakadémia)
Hm? (elloptam a politológus véleményét, akit nagyon nagyra becsülök).

Totálisan van ilyen.
:))))))))))))
@rókafogta: Vagy: olyan szar még nem volt, hogy én ne tudtam volna lenyelni. Ilyenek vagyunk :)
"a Kubatov listák adatfrissítése"
Erre mondja a fehér köpenyes, hogy freudi.
Néha tényleg nem értem az index szerkesztőit.
@hazug fidesznyik: ez roppant gyenge élc volt :)
a "picsog"-nak semmi köze a lovari nyelvhez, annál több a magyar népies nyelvezethez. Mellélőttél tezsvír, nem kicsit :)

De legalább szórakoztató vagy :D
szép számmal megjelentek a mi kedves droidjaink, oszt' (figyelem! ez szleng!) magyarázzák amagyarázhatatlant, hogyaszongya (ez is szleng:) "deanémetekis", meg "anemzetközihelyzet"....
basszátok meg kedveskéim, nem arról volt eddig szó, hogy le van szarva a nyugat, mert mi megtaláltuk a rövidebb utat?
(mint a viccben:
- hány km a falu?
- légvonalban tíz, de én tudok egy rövidebb utat, az erdőn át)
szóval, el lett zavarva az imf (azarohattmocsok), megnyertük a szabaccságharcunkat, bennünket utánoz a zegész nyugativilág.... oszt' asztánmegmégse???
hát mi van itt, kedves droidok?
Tisztelt hazug fidesznyik!

off
A Magyar Nyelv Értelmező Szótára, V. kötet, 741. oldal (Akadémiai Kiadó; 1980):
"picsog" címszó elmagyarázza.
Vagy tényleg hazug vagy.
on

Tisztelettel:
anonymand
Azt a rohadt fasiszta orbán bandát.
Hát meddig tűrjük még ???
@nandras01: csak egy kis hungaricum :)

S tényleg molyfingnyit sem változott semmi Pelikán óta... :/
Milyen szar ország ez, de hát mit vártok itt a Nyugat Balkánon ahol mindenki olyan hülye volt, hogy esernyőre vett fel alpesi valuta alapú hitelt és megszavazta a Viktátort? Bezzeg nyugaton, halljátok ilyen elő sem fordulhatna! Rákászként dolgoztam Ausztriában 2 évig és érezni lehet a különbséget az élet minden területén, az emberek segítőkészek, az utcán mosolyognak és az egész sokkal élhetőbb. Itt lenne az ideje magunkba nézni és példát venni róluk!
Soha más rádiót nem hallgattam a Kossuth-on kívül, de ami most megy, az mindennek a teteje. Hogy ezek ennyire pofátlanul lenyúlták a teljes közszolgálatot, az tényleg undorító, erre nem tudok jobb szót.
Minden ország gazdasága,beleértve a többi szarban lévőket is,csak és kizárólag akkor lehetne egészséges és növekvő pályán,ha a kormányok azonnal levennék a kezüket róla.Tömören,hagynák az embereket,cégeket és mindenki mást is a fenébe,legalább egy éven keresztül.No adó,No áfa,No törvények.Na akkor lenne pezsgés rögtön!
Nagykoalíció kellene már.
@Ingerlékeny Banya: "No adó,No áfa,No törvények"
no állami bevétel- no egészségügy, no oktatás, no rendfenntartás... no állam...
(persze, ha tréfának szántad, akkor elmegy)
@Pusztába kiáltott Emil: Egyrészt az MSZP könnyítette meg törvényileg a devizahitelhez jutást, majd reklámozta azt, miután a kedvezményes forinthitelt megszüntette.

Másrészt pedig az emberek közérzetét tekintve igazad lehet, de a közérzet kialakulásához legkevésbé az elmúlt egy évnek van köze, sokkal inkább az előző 10-20-30 évnek.
@nandras01: dehogynem utánoznak minket. Mi be´fékeztünk, erre ök is. Aki aztz mondja, hogy ez fordítva van, az hazudik. Matolcsy végre rájött, hogy a folyamatosan növekvö gazdaság zsákutca. Mindenkinek legyen annyi elég, ami van, nem kell mindig többet akarni.
Jaj, de örültök. Gondolom 2008-ban is ezt tettétek.

Azért nyugi, 2014-re (mikorra sikerül valamennyire eltakarítani a haverjaitok által előállított romokat), sokkal jobb lesz.

Ez a megbukott a matolcsyzmus olyan, mint mikor a válogatott rúg egy gólt a világbajnokoknak az első öt percben, aztán már mindenki azt gondolja, hogy továbbjutottunk. Aztán a vége 6-1.

Szóval várjátok ki a végét, az nevet jót, aki a végén nevet.
@nandras01: Nézegessél grafikonokat.
Azon kerek-perec lejön a nemzetközi helyzet ellenére is ott voltunk a legrosszabbak között a 2002-2010-ig tendáló időszakban.
(Mind munkanélküliségi rátában, mind százalékos GDP növekedésben, mind GDP arányos hiány elszállásában.)

Az egy év nem sok, de arra elég volt, hogy kilábaljunk a lefelé ívelő pályáról.
Hogy nem mentünk csődbe a Görögökkel együtt, teszem azt, mint ahogy az sanszos volt 2009-2010-ben.
@Trompf: Ironizálok csak, alapvetően igazad van. Csak marhára utálom a hiszti blogokat, főleg akkor ha beböfögnek úgy egy adatot, hogy nem vesznek figyelembe olyan egyéb tényezőket ami nem a mondanivalójukat támasztja alá.
@Muad\\\'Dib:
Ezt a titkoszolgálatok bizony így működnek-et hol hallottad?
Valami fidesz szemináriumon?
Szerintem elég szar, ha egy ügy tanúját megkeresik a fekete Volgák/Audik utasai és meg akarják győzni, mit tartalmazzon a vallomása.
"Virág elvtárs! Az már az ítélet!"
Mindenféle nagyratörő tervek vannak a gazdaság élénkítésére, holott csak a 30-35% vállalkozói adót kellene levinni mondjuk 12%-a és 5 évre lesittelni az adócsalót a teljes kártalanítás mellett.

Az eléggé hülyén veszi ki magát, hogy több tízmilliós adócsalók sztárok a TV-ben és erkölcsileg sincs gondjuk, hiszen a jelenlegi adórendszert alapból erkölcstelennek tartja mindenki.
@spinat: "Matolcsy végre rájött, hogy a folyamatosan növekvö gazdaság zsákutca."
hogy ez nekem nem jutott eszembe!
teljesen logikus, hiszen a végén még a nagy jó dolgukban az emberek elkezdenének gondolkodni, aztán megfájdulna a fejük ettől a szokatlan tevékenységtől, ezért elkezdenék kétpofára zabálni a fájdalomcsillapítót, ez felbirítaná a gyógyszerkasszát,az meg... belegondolni is borzasztó...
szerintem fel kellene valami nemzetközi kitüntetésre terjeszteni ezt az áldott jó embert
A belügyminiszter talán azért volt jelen, hogy tudja, miért tüntet majd a tömeg, amit neki kell szétveretni (ja bocs, ők majd biztos teát és szendvicset osztanak).

Demokráciában egy ekkora bukás után a kormánynak lemondani illik, mondván "bocs, mégsem értünk hozzá" vagy egy klasszikust idézve: "elkúrtuk, nem kicsit, nagyon".
De ha kedvenc miniszterelnökünk lemondani nem akar, mert nehogy már úgy járjon, mint a Gyurcsány, akkor szerezzen be egy új jobb (Varga Mihály) és egy új bal (Oszkó Péter) kezet és bízza rájuk az országot, ő meg sétálgasson Palibával.
@Pusztába kiáltott Emil: Az "Úton a béka segge alá" cím azért is érdekes, legalább annyira mint akik ezt a hülyeséget elhiszik, mert éppen 2002-2010-ig tartottunk oda. Minden grafikon ezt támasztja alá, minden gazdasági adat.

Valószínűleg mindenkinek igaza van, aki azt állítja, hogy lehet a Fidesztől jobban is kormányozni. Gazdaságilag is, egyéb szempontok alapján meg pláne.

De azt lássuk már be, hogy az MSZP-től gazdaságilag rosszabb kormány nem volt rendszerváltás óta.
@Ringlósztár:
Mondjuk pl.: USA, patriot act. A demokrácia élharcosa, és bátor terjesztője.
Egyébként hol volt olyan rész, hogy meg akarták győzni, mit tartalmazzon a vallomása? Tudtommal arra akarták rávenni, hogy teregesse ki a papa szennyesét...
@Trompf: háde nem arról volt eddig szó, hogy megvan a csodaszer, meg szabaccságharcot vívtunk, győzteset, meg azarohattmocsokimf szégyenletesen eltakarodott, meg leazállamadóssággal, meg egymillió munkahely, meg...
csupa kínzó kérdés, válasz meg sehol...
(az államcsőd lehetőségének mantrázása meg elég érdekes akkor, amikor nagyhirtelen akad néhányszáz milliárd olyan frenetikus üzletre, mint a mol...)
@nandras01: Így van!Egy évig NO állami bevétel!Soros is megmondta,hogy megszorításokkal nem lehet kilábalni egyetlen válságból sem!És lám,igaza volt az öregnek!Nem lehet ennyire belemásznia az államnak a gazdaságba mint most!Nem lehet annak minden apró részletét központilag irányítani,mert nem egészséges és itt az eredménye!
@Trompf: Nagyjából én is így látom és amennyire emlékszem Őszödön tudjukki el is ismerte, hogy rosszul csinálták, elvileg akkor akart más irányba elmenni ami alapvetően dicséretes gondolat volt csak hát ebből (mint sok másból) nem lett semmi.
@Ringlósztár:
De segítek még egy kicsit. Mazsolázgass némiképp a wikileaks környékén titkosszolgálati témákban...
@nandras01: Engem nem érdekel, hogy van-e csodaszer vagy nincs.

Engem az érdekel, hogy a környező országok versenyében nem romlunk rohamléptekben versenyképességi mutatók tekintetében, hanem éppenhogy javulunk hozzájuk képest.

Pl munkanélküliségi rátát tekintve is.

Nem látom be hogy neked miért jobb egy normál pálya helyett, egy közismerten szar, mint ami az elmúlt 8 évben volt.
@Anti Anyag: Az áfát kellene levinni 10%-ra és már is lenne pezsgés!Több fogyasztás lenne,megnőne a kereslet és a termelékenység is ezzekkel párhuzamosan.Most ledermedt az egész gazdaság látványosan.
Jo iras,remelem talalkozunk meg hasonloval.
Ne add fel gyík! Van lejjebb a béka popsijánál, kitűzhetjük nívónak a bálna végtermék szintjét!

Addig is készülhetnek a srácok, lassan el kell számolni a lenyúlt manyup lóvéval, AB korlátozással, IMF, EU elhajtással etc. Ugyanis nem jöttek a számok vagyis egy marék szotyihéjat ért a világszabadalom. Így kicsit sokallom érte azt a pár ezer milliárdot. Kóter szagot érzek, jól írod, vicces lesz látni ahogy kitolatnak az elszámoltatásból...
@Trompf: "...Nem látom be hogy neked miért jobb egy normál pálya helyett..."
hátezaz... hol látod te itt a "normál" pályát, az eddigi szar helyett?
az meg, hogy "de a másik", ha megengeded, hangyafaszányit sem érdekel, ha nekem az itteni szar jut.
@anyádbogár: - a végletekig.
- kozmetikázzák, vagy nem beszélnek róla.
- húsz évig még minimum ez lesz, szokj hozzá. Az új választási törvénnyel lehetetlenné vált törvényesen leváltani viktorékat.
@Pusztába kiáltott Emil: Van aki beismeri, van aki sose hazudik. Van mindenféle ember.
@Muad\\\'Dib:
1) Ilyenkor USA a példa? Miért?
2) Az, hogy kiteregeti a papa szennyesét, na az pont a vallomása lenne.
Hát, legalább annyiban továbblendíthetem a dolgot, hogy tudom, Pintér miért volt ott. (Őööö, sejtem...) Nos, egész egyszerűen ő a belügyminiszter.

Sok dolog vár rá jövőre.

Eltekintve, az istenadta nép eljövendő esetleges hangulatváltozásaitól, neki kell majd pl. megmondani az önkormányzatoknak, szerte kis hazánkban, azt, hogy NINCS!

Mindegy, hogy mi az, ha pénzbe kerül, akkor NINCS. Amit meg beszedtetek eddig, azt már eztán MI szedjük be. Jövőre, ez már mindenhol k.vára látszani fog.

Mit mondhat majd?

Hiába vagytok a mieink, hiába vannak teli a városházák a mi embereinkkel, hiába rettegnek tőletek a közalkalmazottak és állami tisztségviselők, -a lakosok akkor is titeket fognak b.szlatni a kórházak, a rendelők, az elmaradt felújítások és a félbehagyott pályázatok és beruházások miatt.

Kaptok majd az iskolákért, az új sarcokért amikből megpróbáltok pénzt csinálni, és még akkor is csak ti lesztek szem előtt, amikor drága a parizer.

Hát igen. Ezt a békát valakinek meg kell etetnie majd az önkormányzati fideszesekkel, a helyi kis főnökökkel, akik ugyan soha nem váltottak életükben öt szót sem a Vezérrel, milliárdosok sem lettek, -de cserébe, naponta elküldik őket a sunyi picsába a településükön. Sok helyen, már most is ez van.

Királykodhat valaki a városházán, keményen szétcsaphat az oviban a dadusok vagy a 45 éves földrajztanárnők között. Lehet asztalfőn a falunapon, vagy megnyithatja a rendes évi lópörköltfőző versenyt, de az utcán, ahol nincs hatalma már el-elküldik a f.szba.
Hol nyíltan, hol a háta mögött.
De, megtörténik.

A megbántottak, az átvertek rokonai ismerősei már nem fogadják a köszönését, egy-két szervizbe már nem viheti a kocsiját, nem is mindenhol érdemes vásárolnia. Akad régi kocsma, régi cimborákkal, amit messzire kerülnie kell, -és nem azért mert az alkohol veszélyes. A széleinél már foszladozik ez a dolog, ha Pesten nem is látják. Nem kellet hozzá két év sem.

Ezeket az embereket pedig valakinek majd kezelni kell. A mi kutyánk kölykét is nevelni kell, mutatni hol a helye, mit hogyan tegyen.

Hát, talán, ezért is volt ott dr. Pintér Sándor belügyminiszter.

Szerintem.
@Gerzsonka: Nem pontosan értem, mi van az új választási törvényben ami miatt nem lehet leváltani őket.
Kifejtenéd ?
@Trompf: A munkaügyi statisztikákat már az első Orbán-kormány is jól manipulálta. Most, hogy levitték 4 órára a közfoglalkoztatást (amiért kevesebbet adnak, mint a segély), most még ennél is szebben fog kinézni. Aki meg nem érti, hogy ez Orbánék újabb parasztvkítása, az meg beszopja, meg terjeszti.

Az természetesen nem igaz, hogy 2002-2006 között az utolsók között lett volna a gzadasági növekedés. Addig ugyanis 3-4% volt, ami felette volt a nyugati növekedésnek. De hát ha elkap a gépszíj, akkor ugye semmi sem drága.

Minenképpen mókás látni, hogy tavaly ment a nagypofával, hogy most világmegváltás lesz, aztán nagy nehézségek árán most próbálod még az átlagost magyarázni. Jövőre majd az utolsó helyeknél (se nyugdíjpénz, se lerabolható többi szektor) majd mit mondasz?
@Ringlósztár:
Most komolyan. Egy sima rendőrségi kihallgatáson is erősen nyomást gyakorolnak mindenkire a vallomástétel miatt. Pont ez a lényege. Hogy beismerésre vegyék rá az elkövetőt, és együttműködésre a tanút. Valamint kérlek kommentáld már azokat a nyugati titkosszolgálati anyagokat, amik a wikileaksen keringenek, és utána légy szíves cáfold meg azt az állítást, hogy bizony kormánytól függetlenül, a titkosszolgálatok már csak ilyen módon működnek.
No azért ahhoz is nagyon hülyének kell lenni, hogy valaki egy ilyen kérdőívet visszaküldjön, valljuk be... ez igazán nem kötelező... pont nem ezen kellene rugóznia az ombuccmannak. Hanem a méregdrága köztéri kamerákon, az útlevélhez kötelezően előírt rabosításon, stb.
@Muad\\\'Dib: A wikileaksen? Komolyan? A CIA légyfogóján, amin a titkosszolgálati kiszivárogtatókat gyűjtik be? LOL!
@Trompf: "De azt lássuk már be, hogy az MSZP-től gazdaságilag rosszabb kormány nem volt rendszerváltás óta. "

2006-ig belátjuk. 2006-2008-ig Orbán országpusztítását látjuk, amire a világgazdaság válság ráerősített. Szeretném jelezni, ha már annyira ismered a gazdasági adatokat, hogy az államadósság növekedése 2008 nyarára megállt, és már indult volna lefelé, amikor bejött a Lehmann-csőd. Ez is egy szám, adat, tény, reméljük be tudod építeni a totális tagadásos elméletedbe.

Ja, és volt egy MSZP 1994-1998 között is, és ott bizony tényleg csökkentették az államadósságot, nem csak %-ban, de összegben is.

Ja, és lássuk be, hogy a kétéves költségvetés pontosan megfelelt a 2002-2006 közötti MSZP-kormányzásnak. És ezért ugyanazt a megítélést kell, hogy kapja. Mi legyen ez a megítélés?
Olvasom a zindexen: Az Ámerikai közg.prof szerint,Marxnak IGAZA volt,van,lesz!
Ne vazze! Szólhatott volna hamarabb is!
@is: "(se nyugdíjpénz, se lerabolható többi szektor)"
Az hagyján, de a MNYP -ben maradók jelenleg lenyúlt befizetéseit is ugye vissza kell majd utalni, szóval lesz sírás-rívás.
Bár van rá egy kocka söröm, hogy megtalálják a módját, hogy lehet még azt is lenyúlni, majd jönnek az Önkéntes pénztárak...
@hazug fidsznyik, életem, ne lábatlankodj itt a felnőttek körül, menj vissza szépen játszani a többi gyerekkel! ... vagy ha már a szüleidtől kaptál egy számítógépet, akkor tanuld meg használni legalább a keresőket, mielőtt teljesen feleslegesen kötözködsz másokkal.
@Gerzsonka:
IMHO, ennek aligha van ahhoz köze, hogy mondjuk az MI5 dokumentumaiban szereplő dolgokat, megtette e a titkosszolgálat, vagy nem. Mellesleg pl. az MI5 nem is tagadta az ott lévő dokumentumok nagy részének hitelességét. Tehát kérdem én, ennek a ténynek mi köze ahhoz amit mondtam?
@newtehen: Bizony-bizony! Az önkéntes lesz a következő, amit Kiflicsücsök Szenátor Asszony megvéd! A bankbetétek előtt.
"Engem az érdekel, hogy a környező országok versenyében nem romlunk rohamléptekben versenyképességi mutatók tekintetében, hanem éppenhogy javulunk hozzájuk képest."
Igen, tegnap mondtam is az Apjoknak, tegyük már ki azt a jó kis statisztikát a falra, mert így hó végén, mikor már nincs pénz kajára, nézegessék a kölykök azt vacsora helyett.
Nem történik semmi egyéb mint az, hogy megkezdődik ez a végtelenül ostoba, hazug és képmutató fideszvilág összeomlása, nemzetiegyüttműködésrendszerestűl, unortodoxgazdaságpolitikástól, ájemefkiebrudalásostól, elsőnemzetitanévnyitóstól, nemzetiegyüttműködésinyilatkozatostúl, médiatörvényestűl, korszerűeurópaialkotmányostúl egyetemben. Mindez az jelenti, hogy nem nyerhetnek 2014-ben? Ugyan, ha kellő vehemenciával trianonoznak, kommunistáznak és derék jobbikos barátaik hangján cigányoznak, simán behúzhatnak még egy (kettő, három) ciklust. Ez Maqyarország, ha eddig valakinek nem tűnt volna fel.
Pintér azért volt ott, mert sok pénze van és neki sem mindegy. Matolcsy nem tehet róla, hogy a szemét bolsi vállalkozók direkt tönkremennek, nehogy a 3% összejöjjön.
Ilyen ellenszélben nem megy.
Távlatokba kellene gondolkodni végre.
Még pár ilyen év és rájövünk, hogy tavaly jobb volt.
A.V.: mivel a kérdőíveken egyedi azonosító volt, így a kérdőív vissza-nem-küldésének is van információtartalma (a visszaküldöttek komplementer halmaza a teljes kiküldött azonosítótartományra vonatkozóan, ha így jobban tetszik). Ez a baj.
Kubatov bácsi így arra is rá tud kérdezni - pontos személyt illetően - hogy önnek miért nem tetszik részt venni a nemzetikonzultációegyüttműködésben.
Nemrégiben olvastam egy érdekes visszaemlékezést az 1941-es délvidéki, német csapatokat támogató magyar közreműködésről (Teleki öngyilkossága után).
Indítottunk bombázó gépeket, zöme saját csapatainkra dobta a bombákat. Nem lett baj, mert egyik sem robbant fel.
Légideszantosokat is átdobtunk 24 óra késéssel, a 4 gépből egyik felszálláskor kigyulladt, a maradék három 80 km-rel odébb dobta le a népet, mint kellett volna.
Hogy mi köze ennek a mai helyzethez? Semmi. De valahogy az jutott az eszembe, hogy nálunk balfékebb nép talán nem is létezik. Bármibe kezdünk, az balul üt ki. Szövetségeseink mindig a szívóágon vannak. Csoda, ha tartanak tőlünk? És mintha ez független lenne államformától, politikai helyzettől, gazdasági erőtől, mindentől. Mit gondoltok?
Nemsokára megjelenik a Magyar Közlönyben, hogy a kormány minden tagja kap egy atlétika pályára szóló belépőt. Gyakorolják a futást...
@Trompf: Bravó, megtaláltad az OTP romániai leányvállalatának honlapját, és sikerült onnan idézzél. Ez engem nem nyugtat meg. Mi nyakig ülünk a szarban hála OV és szent jobbja áldásos tevékenységének. Te erre azzal jössz, hogy találtál egy olyan adatot, ami nem a mi kormányunk teljesítményét hozza ki a legszarabbnak. Kíváncsi vagyok hol az a határ, ahol ti fidesz droidok is hajlandóak lesztek beismerni ovi és szent jobbja iszonyatos hozzá nem értését az állandó mindent képesek vagyunk megmagyarázni helyett.
@barata:
Azt, hogy jellemzően magyar pesszimizmus szól belőled. Például a magyar csapatok által épített és védett Árpád-vonali védekező hadműveleteket igen nagy elismeréssel kezelik a mai napig külföldön és itthon is a hozzáértők. Rengeteg nemzet van, aki legalább ennyit szívott mostanában, mint mi, csak ők nem depresszióznak folyton...
@Trompf:
1. a devizában felvett hiteleket a dilettáns Járay alapozta meg az irreálisan erős forinttal. Nem véletlen, hogy jegybankelnöki "működése" után egy normális, független pénzintézet sem alkalmazta, ahogy a szintén dilettáns László Csabát sem. A devizahiteleket tehát a katasztrofális monetáris politika pörgette fel. Ez evidens, mármint a kiváltó ok. Egy Surányi kaliberű elnökkel ilyen meg sem történhetett volna.
2. Gyurcsány valóban elkúrta ez még evidensebb. Mindenki tudja. Amiből most élünk az a Bajnai-csomag és az MNYP vagyon. Ha ez a kettő nem lenne, óriási szar lenne.
3. Nem érdekel a többiek növekedése, amikor itt nemzetközi világszabadalom gazdaságpolitika van kibontakozóban, mégis olyan szar a helyzet mint Bulgáriában. Ráadásul a magyar növekedés szinte kizárólag a némethez kötött, akik OV országlása alatt még egyetlen új befektetést sem eszközöltek. (Ami avatnak, azt jóval korábban döntötték el!)
4. A FIDESZ elbaszta az adórendszert, ami az egyetlen konkrét választási ígérete volt, azon kívül, hogy minden nagyon fasza lesz, ha ők nyernek. Hát nem lett.
A kedves posztoló idézze már be az a 2011 januári vagy februári posztját, ahol megjövendölte, hogy a CHF így el fog szállni!

Nincs ilyen! Jééé... Tehát a posztoló télen még nem tudta, hogy az elszálló CHF problémát fog jelenteni a gazdaságnak nyáron? Sőt, tavasszal se tudta?

De most utólag bezzeg okos!
A Fidesz alatt a szar híreket (0%) kiszivárogtatják, a jó híreket bemondják. :)
Nem szeretik a Fideszeseket összekötni rossz hírekkel.
@Baltika07:
"4. A FIDESZ elbaszta az adórendszert, ami az egyetlen konkrét választási ígérete volt, azon kívül, hogy minden nagyon fasza lesz, ha ők nyernek. Hát nem lett. "

A Fidesz tulajdonképpen az SZDSZ adórendszerét valósította meg, úgyhogy az összes balliberális most elmehet a francba, aki most kritizálja.

Hol voltatok akkor, amikor az SZDSZ 18% SZJA-val kampányolt? Akkor az szép és jó volt, ugye?
@is:
"2006-2008-ig Orbán országpusztítását látjuk"

Jelzem, hogy 2006-2008 között nem Orbán volt a kormányon.

Tudod, egy busznál se mutogathatsz az utasra, ha árokbahajtott a sofőr!
@Trompf "Engem az érdekel, hogy a környező országok versenyében nem romlunk rohamléptekben versenyképességi mutatók tekintetében, hanem éppenhogy javulunk hozzájuk képest."

aha, persze, a 0% javulás:

www.portfolio.hu/gazdasag/a_cseh_es_a_szlovak_gazdasag_hozta_a_vart_novekedest.153879.html

Ezért te pénzt kapsz!?
Nagyon fura, hogy ugyanazt a sületlenséget kezdte el mantrázni néhány nick a negyedévről szóló hír kikerülése után néhány órával, a központból jött az ukáz?
@Tedat: ki mondta, hogy a szadeszre szavaztam valaha is. Az a ti (értsd: fidesznyikek) legnagyobb baja, hogy mindenkiben, aki kritizálja a Fideszt ballibes hazaárulót véltek felfedezni. Az SZDSZ-nél kevés kártékonyabb párt volt a magyar közéletben. Éppen ezért nem kéne átvenni az "ötleteit". Különben pedig, ha te fidesznyik vagy, akkor evidens, hogy utálod az Szdszt-t, tehát már-már tudathasadásos állapot lehetett egy olyan pártra szavazni, ami a vadmadarak egyik legszebb ígéretét valósítja meg. Sőt, jó előre be is jelentette. :)
@MACISAJT: Látod, nem érdemes vitatkozni veled,mert elbutított a propaganda.Most is miket írsz?
@Tedat: Kivétel ha a sofőr haját húzkodja folyamatosan egy idióta...
Mit látok az Index címoldalán?

Rács mögött az NBH volt jogásza is
Egyre jobban összeér az NBH-s vezetők botránya és a Földesi-Szabó-féle Egy-Másért alapítvány ügye.

Jaj,jaj..:D
@regress:

"én inkább egy lakatlan kőbányát javasolnék"

Kőbánya... kőbánya... valaki meggazdagodott kőbányailag, nem?
@Tedat: "egy busznál se mutogathatsz az utasra, ha árokbahajtott a sofőr!"
hát hogy a francba ne mutogatnék a balfasz utasokra, akik egyfolytában a sofőr bokáját rugdosták, a hátát ütötték és még a szemét is befogták, majd amikor belementek az árokba, akkor kórusban akarják karóbahúzni a sofőrt...
Ket evolucios tendencia is mukodik nalunk, egyiket sememlegetik/veszik eszre tul sokan. Ezek egyike, hogy Mo lenyegeben egy korai posztfeudalis tarsadalom, nagyjabol ott tart, ahol a britek az 1670-es evekben. Minden akkori tendencia (eredeti tokefelhalmozas, tarsadalmi egyenlotlensegek ugrasszeru novekedese stb.) mukodik nalunk is, csak egy kicsi csuszasban vagyunk hozzajuk kepest. De lathatoan nem lehet minden fejlodesi fazist atugrani/kihagyni.
A masik, hogy a magyar politikai jobboldal a 2. VH vegevel hibernacioba kerult, amibol 1990-ben kezdett ebredezni. Tehat pont olyan, amilyen fejlodesi allapotban akkor volt. Most az o fejlodesi fazisuk jott el, ezert kell konfrontalodniuk mindazzal ami modern, de legalabb kortars, hogy felvegyek a tempot. Persze mindez vonatkozik az oket feltetel nelkul tamogatokra is.
A szomoru mindebben az, hogy e ket tendencia eredojekent kell meg vagy 120-150 ev, mire Mo valoban modern orszagga valik. De meg igy is fele annyi idobe telik majd, mint a briteknek (cirka 300 ev).
Őrizzék meg a nyugalmukat elvtársak, Viktorunk 3kor sajtótájékoztatót tart.
Említésre méltó sarokpontok az izgalmas, tábornak szóló szóvirágok között:
-nemzeti összefogás
-emútnyócév
-kétharmad felhatalmazás
-ősszel majd
-népakarat
-ősszel majd
-alkotmány
-ősszel majd
-forradalmi kormány
-majd
-emútnyócév
-majdmajd
@Tedat: Tök jó, de akkor visszakérdezek. Amikor a szadesz akarta ugyanezt, miért is ellenezte a Fidesz? Ami most csodaszer és nagynemzeti szuperdöntés nekik, az akkor miért volt népellenség? Mert akkor ezek szerint ezt a nagyon klassz dolgot már évekkel ezelőtt is meg lehetett volna tenni.
Egyébként meg a közgáz szakközépben tanítják már, hogy nem mindegy, hogy egy új adórendszert (pl. az egykulcsost) mikor vezetjük be. Semmi esetre sem gazdasági válság közepén.
@Deathstick:
A britek modern országnak számítanak? Csak azért kérdem, mert ugye a főgonosz orbán/gyurcsány maga a demokratizmus, ha pl. Thatcher-el hasonlítjuk össze. Így modern, úgy modern. Mi számít modern országnak a te szemszögedből?
@neoteny
Kuldjuk oket uranbanyaba.
@Deathstick:

"e ket tendencia eredojekent kell meg vagy 120-150 ev, mire Mo valoban modern orszagga valik"

Mo teljesen modern ország: az USA-val arányaiban vetekedő méretű ingatlanlufit tudott produkálni, túlszárnyalva a provinciális amerókusokat, akik csak a saját pénzükben voltak képesek eladósodni.

Abszolút semmi szégyellnivalójuk sincs a magyaroknak, azt kivéve hogy a balfasz Árpádék nem egy szénhidrogén-forrásokkal gazdagon megáldott helyen telepedtek le. Az viszont megbocsáthatatlan hiba volt tőlük, hogy szarna a sírjukra a turulmadár.
nincs baj, ha ilyenekre telik, szárnyalunk mint az igaz nagy magyar turul :)

Huszadikától sárga lesz az Országház

485 millióba került az épületet egységes fénnyel megvilágító új rendszer. 20-án kapcsolják be.
@Baltika07:
"Különben pedig, ha te fidesznyik vagy, akkor evidens, hogy utálod az Szdszt-t, tehát már-már tudathasadásos állapot lehetett egy olyan pártra szavazni, ami a vadmadarak egyik legszebb ígéretét valósítja meg. "

Az SZDSZ-nek is voltak jó ötletei.
Pl. a magyar adózási gyakorlatban az egykulcsos adó inkább a legális működésre ösztönöz, mint az adócsalásra.
Nyilván nem mindenkit, de sok embert.

Az MSZP-t se szeretem, de az EVA egy nagyon jó ötlet volt, és be is jött nekik. Az EVA-sok duplán ügyelnek arra, hogy pontosan és időben fizessék az adót, és a bevételek is szépen alakulnak, a fiktív számlázás is visszaszorult ebben a körben.

Látszik, hogy a magyar emberek többsége szeret nyugodtan aludni, ha normális adóterhet kap a nyakába.
3 kor beszél Orbán a parlamentben....na erre kíváncsi vagyok. Nem kapkodta el, volt ideje felkészülni tehát minden bizonnyal egy roppant szakszerű és megalapozott beszéd szem és fültanúi lehetünk a szokásos demagóg és végtelenül populista nagyívű mondatok helyett :o)
@Muad\\\'Dib
Thatcher-rel osszehasonlitva? Mire gondolsz onagysagaval kapcsolatban? A "szakik" leveresere, a falklandi haborura, a deregulacios-neoliberalis-neokon gazdasagpolitika elinditasara (Reagan-nel karoltve), az ingatlanbuborek felfuvodasanak elinditasara, vagy leveleire Gorbacsovhoz, hogy az nyugodtan avatkozzon be katonailag a nemet egyesules ellen? Ez igy egyutt egy reakcios jobboldali politika valoban. De emlekeim szerint nem foglalta el es tette kormanyszocsove a BBC-t, tiszteletben tartotta a parlament hataskoreit (ott nem alakultak at gombnyomo automatava), nem fenyegette millios penzbuntetessel a media egyeb reszeit, o maga a bizonyitek a nok sokkal nagyobb, gyakorlatban is ervenyesulo egyenjogusaganak. Meg az ismert merenyletek utan sem zarjak gettoba a muszlimokat. Szoval azt, gondolom, modernnek szamithatok, de persze itt is vannak fokozatok. Mara szerintem a skandinavok ebben az elenjarok.
@menőmano: Kedves Manó! Én rá (igen, Viktorra) és rájuk (igen, a Fidesz-re) szavaztam. Bocsánat.
@surcapisca:

"Én rá (igen, Viktorra) és rájuk (igen, a Fidesz-re) szavaztam."

Na a te nicked se' lesz aktív egy pár éven belül... :)
@surcapisca: Ja, és most ezt ünnepélyesen, visszamenőleges hatállyal (miért, nekem nem lehet?) VISSZAVONOM! Mármint a szavazatomat. Azt az egyet. Ti tegyetek amit jónak láttok!
@Deathstick: +1
Pont ez a lényeg, ezt látták meg a vezényló tábornok és zrt-jének agitproposai a 90-es évek vége táján, erre épült fel egy szűk politikai-gazdasági-média elit, ami körülveszi a vezénylő tábornokot, és hűen kiszolgálja a kedves vezető minden agymenését, aki kilóg a sorból az repül, vagy eltűnik a színről, apelláta nincs az irány adott, a kánaán már a kertek alatt van, csak látni és érezni kell, persze csak a hithűeknek és a kiváltságosoknak ;)
@Tedat: Bocsika, de talán te is emlékszel a mindent tagadó hozzáállásra (vizitdíj, tandíj, stb.) Most szívják a fogukat, mert ugyanezeket kellene bevezetniük, de sikerült magukat totálisan bevezetniük a saját zsákutcájukba. Most meg már nem merik meglépni ezeket a lépéseket, csak az unortodox gazdaságpolitika "sikeréről" próbálnak beszélni.
orbán viktor nyugodtan álljon ki végre az emberek elé, és mondja el saját őszödi hazugság beszédét. Ja, és utána ajánlja fel a lemondását, hogy minél előbb megalakulhasson a Bajnai-Oszkó kormány.
@neoteny: A végét nem olvastad?
@hazug fidesznyik: "megérdemlik azt amire szavaztak"
Akik nem rájuk szavaztak azok is megérdemlik?
Az összes választójoggal rendelkező állampolgárok kb. 60%-a szavazott, és ennek a 2/3-a szavazott csak a Fideszre. Akkor mennyien szívják ártatlanul ezt a bénázást, az új alkotmányozást, és még a sok baromságot?
@Roy: 2/3 soha a büdös életben nem szavazott Rákosi Viktorra! Csak a választási törvény sajátossága miatt lett meg ezeknek a minősített többség!
Aki még nem tudja)

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán délután három órától sajtótájékozatót tart, amelyet a hírTV élőben közvetít. "
@the_lonewolf:
"Bocsika, de talán te is emlékszel a mindent tagadó hozzáállásra (vizitdíj, tandíj, stb.)

A vizitdíjat én is utáltam.

Fizetem a havi 40-50 ezres TB-t, és akkor az MSZP-nek volt a pofámba mondania, hogy szemét g.ci ingyenélő vagyok, és fizessek vizitdíjat, mert "nincs ingyen ebéd".

Persze aki nyugdíjas, vagy munkanélküli, vagy segélyes, annak "ingyen volt", mert "neki nincs pénze".

Na, ezért lószar az MSZP.
Egyre több helyen olvasom, hogy a Bajnai-Oszkó páros az, akikben az emberek még hajlandóak bízni!
Az utolsó reményeink, hogy eltakarítsuk a retkes picsába ezt szar narancsködöt!
@the_lonewolf: Sajnos nem lesz Bajnai, Oszkó kormány. Orbán soha nem fog lemondani. Bajnaiék meg nem biztos, hogy bevállalnák a kormányzást, ha csak nem mazohisták.
@mojszipupi:
"3 kor beszél Orbán a parlamentben....na erre kíváncsi vagyok."

Mert, szerinted mit tud tenni Orbán a CHF ellen?

Lebombázzuk Svájcot?
@Tedat: Igen, fiacskám, mivel a rendszer ilyen!
Cserébe viszont az egészségügy az összeomlás szélén van, amiért másfél év alatt Orbánék azt is megmentették.
@Orbán a magyar nép ópiuma!:
"Egyre több helyen olvasom, hogy a Bajnai-Oszkó páros az, akikben az emberek még hajlandóak bízni!"

Rossz helyeken jársz. A többség jogosan elutasítja ezeket a majmokat.

Mit tudott Bajnai-Oszkó? Ingatlanadót!

Jajj, de jó lenne most még havi 10-20 ezer ingatlanadót fizetni, a megemelkedett CHF törlesztőrészletek mellé!
@surcapisca:

OK, önkritikát gyakoroltál. Egészségedre.
A szocik megnyírták a birkát, de élni hagyták ... a fidesz levágja a birkát, de miből fog élni az ország? minden szektorban felénk a döglődést látni.
Ezeket is kihajóztatnám a Szent Ilona-szigetre, mint annak idején a franciák Napóleont.
@Tedat:

"Lebombázzuk Svájcot?"

Igen, a világhírű magyar hackerek megbuherálják a NATO command-&-control rendszerét hogy a bombázók Tripoli helyett Genf fölé legyenek irányítva.
@Tedat: Még volt vizitdíj, legalább nem ült a sok nyugger a háziorvosi rendelőben, mert nem volt kivel otthon tracsizni. Most nem fizetsz semmit, ha korházba kerülsz? Mondjuk nem is nagyon kell, mert ha bekerülsz így is, úgy is valószínűleg tepsiben jösz ki.
Orvos, nővér nincs.
Sikeresen eljutottun ideáig.
@Szergej55:

"mint annak idején a franciák Napóleont."

Az angolok, nem a franciák.
@Tedat: Nem a CHF ellen kéne tennie, hanem tervezhető, következetes, ésszerü gazdaságpolitikát kéne folytatnia, na meg persze elfelejteni a pénzszórást a fszságokra:
- agitprop /sz.mariska, mtv, rádió, párt lapok/
- fényár a dunaparti církuszra
- MÁV-BKV stb támogatása
- TEK milliárdjai
- és még sorolhatnám
Kíváncsian várom mikor jelenik meg az első ovit éltető vers, színdarab, esetleg film. Már csak ezek hiányoznak és rendben lesz az ország.
@Deathstick:
A skandináv országok (legtöbbje) geopolitikai szempontból nagyrészt kivételes helyzetben vannak. Európa legtöbb része velük ellentétben nem engedheti meg magának a "modernség" luxusát. Bármennyire fáj ez itt sok embernek, igaz ez a gyakran emlegetett nyugati országokra is. Melyeknél igen gyakran kilóg a lóláb, és csak addig harcos modern nézetűek, amíg a keleti gyarmatoknak kell üzengetni.
"...De emlekeim szerint nem foglalta el es tette kormanyszocsove a BBC-t..."
A közszolgálati televízió Magyarországon mindig is az aktuális kormány szócsöve volt, ez aligha fog megváltozni, pont kétharmados kormány esetében.
@Roy: Álmodozni csak szabad. Szerintem az álmodozás jogát még nem vonták meg tőlünk. Bár ki tudja ebben a nagy narancshomályban.
@Tedat:
Na, ezért ilyen hülyék az ilyenek, akiknek az agya helyén is rohadó narancs van! Hol volt ilyen magasságokban Bajnai meg Oszkó idején a svájci frank? Új helyzet, új körülmények: sajnos a régi, rákosista szemléletű fidesznyikekkel!
Tisztelt Tedat!

Fogd vissza magad!
1/24-után már mindenre szajkózhatod a "tutti" választ.
Annyit elárulok előre, hogy szerepelni fog benne:
1. a háborúkat még nem nyertük meg, a háború folytatódik
2. a jelen helyzetért az előző 3 kormányzat felelős
3. nem lesz megszorítás
4. a kormány gazdaságpolitikája kiváló, bár nem ortodox, csak az a baj, hogy az adatokat és a számokat a nagyvilágban még ortodox módon értelmezik és kezelik
5. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Tisztelettel:
anonymand
@Tedat: ember, te hol élsz? A vizitdíj nem azért volt, mert hogy mi, akik fizetjük a TB-t ingyenélők vagyunk, hanem hogy ok nélkül ne járjunk orvoshoz. Próbáld csak ki most. Akkor legalább kevesebb traccsolni vágyó volt a doki rendelőjében.
Amúgy könnyű feladat: mi hasznosat csinált eddig Viktorkád? Miben mozdította előre az ország helyzetét?
@Ingerlékeny Banya: Nagykoalició? Jól látom?

Te szeretnél egy Orbán-Gyurcsány kormányt? Elment az eszed teljesen?

(Már látom is lelki szemeimmel, amint Lendvai Ildikó és Selmeczi Gabriella, olyan hévvel puszilkodik, hogy 18-as karikát kell kitenni, a Gyurcsány és Orbán család közösen piknikel, sőt még swinger klubba is közösen járnak asszonycserére)

Bár, ha jobban megnézzük a Puch-Simicska tengelyt, lehet, hogy igazad van, sőt 1 millárd feletti üzleteknél már létre is jött!
Én annak örülök, hogy Orbán Viktor őrült.. ha ép elméje volna, akkor látva és tudva, mit művelnek az országgal, biztosan eszét vesztené.
@moncayo:

"Gyurcsány és Orbán család közösen piknikel, sőt még swinger klubba is közösen járnak asszonycserére"

Nem szükséges, már lyuksógorok; a zország népessége már megvolt mindkettőnek.
@Tedat: Na látod, ezért nem megyünk semmire, mert a hülye populista beszólásokra alapoztad a tudásodat. Az ingatlanadó a 30 millás forgalmi érték felett működött volna. Hány képviselőnek van 30 milla fölötti ingatlana(i)? Erdők, stb.
Nézz csak utána, aztán szájtéphetsz/billenytyűtéphetsz.
@VRbagoly:

"A hatalom korrumpál, az abszolút hatalom pedig abszolút módon korrumpál" -- Lord Acton

A Viktorc elmeállapota is a 2/3-os felhatalmazásnak megfelelően korrupt, magyarán szólva nagyon.
@Tedat: szerintem az SZDSZ-nek egyetlen érdeme az öngondoskodás szorgalmazása volt, kár, hogy azt is rossz formában tették. Az elv helyes volt ugyan, de a javasolt megvalósítás katasztrofális. Amíg össze nem álltak a vadmadarakkal, mindig az MDF-re szavaztam, különösen, miután Bokros lett a párt "arca". Szerintem most sincs más út, mint a fájdalmas, de valódi strukturális reformok. Ezeket kellett volna meghozni 1996-97-ben.
Az egykulcsos adó a mai magyar jövedelmi viszonyokra nem alkalmazható, mert sokkal többen járnak vele rosszabbul, mint a változás haszonélvezői. Hogy mennyivel lesz több a bejelentett munkahely, még senki sem tudja. Ha tényleg jön a W, akkor gondolom semmivel. A Bajnai-féle javasolt adócsökkentés talán még működött volna, ahol a két kulcsot ésszerűen leszállítva és az egyéb járulékokat mérsékelve megmaradt volna az arányos közteherviselés, de nem került volna padlóra a költségvetés.
@Baltika07:

"a két kulcsot ésszerűen leszállítva és az egyéb járulékokat mérsékelve megmaradt volna az arányos közteherviselés"

A progresszív adózás lehet sok minden de hogy nem "arányos közteherviselés", az biztos.
hogyhogy mit keresett pinter az ulesen, o a B terv arra az esetre, ha tul sokan akarnanak visszafordulni a paradicsomba vezeto uton
Összeomlik minden, itt a világvége. Lehúzhatja az emberiség a rólót. Világgazdasági összeomlás, háborúk, járványok, éhínségek, árvízek, apokalipszis!
@Tedat: Megint mellébeszélsz. Senkit nem érdekel, hogy szeretted vagy nem a vizitdíjat. Szükséges volt, pont úgy mint a tandíj. És ezt a Fidesz is tudta. De annyit beszéltek ellene, hogy most pl. a tandíjat a "térítésmentes helyek számának racionalizálása" címen etetik meg a rajongóikkal. Magyarul kevesebb lesz az ingyenes hely, tehát több embernek kell majd fizetni. Ezt úgy hívják tandíj. Ha anno ezt támogatták volna, most nem lenne probléma, hogy a milliókért kiképzett diplomások húznak el az országból. Részemről várom a vizitdíjat is, amit majd "nemzeti egészségügyi hozzájárulásként", vagy "nemzeti háziorvosi díjként" fognak bevezetni... :) Ezért öngól amit csináltak az "elmútnyócévben".
Be kellett volna látniuk, hogy vannak szükséges intézkedések, amit meg kell hozni, és a maszop mellé állni ezekben. Igaz, akkor most nem lenne kétharmad, meg kiskirályság. Saját maguknak szűkítették be a mozgásteret, kényszerpályán vannak. A válság, és az, hogy nincsenek jó (párthű) szakembereik csak rátesz az egészre egy lapáttal.
A faszcimbálók kizsigerelik az országot. Ezek is meg a szocik is, ÉBRESZTŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ!!!
"és a második negyedévben nulla, azaz nulla százalék GDP növekedést"

Kíváncsian várom, hogy ma du. mi lesz OV bejelentése. Mert lehetett olvasni, akár új kiadás csökkentés és bevétel növelés csomag is jöhet.

Közgazdász nem vagyok, így józan paraszti ésszel felfoghatatlan, ha az emberek jelentős részének a bére nem hogy az inflációt nem követte, hanem a csökkent is, emelkedtek az árak, jött a chf árfolyam emelkedés, akkor mégis mitől lenne belső fogyasztás?
Sokakról már újabb megszorító csomag nélkül is lehúzták az utolsó bőrt, ha tovább akarják sanyargatni a népet, akkor az már egy megnyúzott ember rugdosása kategóra lesz, de vannak, akiktől már nincs mit elvenni.

(Egyébként az egykulcsos adót nem is tartom igazságtalannak, csak abban a formában, ahogy előadták, hogy közben sok embernek csökkentették a bérét, úgy igazságtalan. Azzal önmagában semmi gond nincs, hogy az egy kulcsnak hála, ha valaki x-szer annyit keres, az x-szer annyit adózik SZJA-ba. Ha 10-szer többet keres, akkor adózzon 10-szer többet, de ne ettől többet. Régen a magas keresetűeket szivatták. A régi adórendszer sem volt igazságos. De milyen gazdasági miniszter az, aki nem tudja, hogy ha a szegényeket nyomorba dönti, akkor öszeroppan a belső fogyasztás. Akkor nem tud a kisember cipőt, ruhát venni, - amely ágazatok meg másnak biztosítanak megélhetést. A gazdag meg a többletjövedelmét nem itthon költi el, vagy lehet eleve el sem költi, befektet, megtakarít. Avagy most szimplán örül, hogy a megnövekedett jövedelméből legalább nem gond a CHF alapú hitelét törleszteni, legalább ők nem annyira dőlnek be. De akinek megvan mindene, az miért is rohant volna felelsges kacatokat vásárolni? Akinek volt eddig is plazma TV-je, az nem fogja a régit kidobni csak azért, hogy vegyen újabbat. Akinek meg eddig sem futotta, mert a számla befizetés is gondot okoz, annak eztán sem lesz plazma TV-je mág egy darabig).
@zoltaan71:

Karl Marxnak igaza volt – fejtegette –, a kapitalizmus egy ponton lerombolja önmagát, mert a hatékonyság, a jövedelmezőség, a költségcsökkentés javításának örökös hajszolásával folyamatosan átszivattyúzza a jövedelmeket a munkától a tőkehez, ám ez elkerülhetetlenül kapacitásfeleslegekhez és az aggregált piaci kereslet hiányához vezet. Pontosan ez történik: azt hittük, hogy a piacok szabályozzák a folyamatokat, de nem így van.

index.hu/gazdasag/vilag/2011/08/16/roubini_marxnak_igaza_volt/

:P
@zoltaan71:

Ezért volt Patmoszi János igen ravasz, amikor a Jelenések Könyvét írta: _mindig is voltak_ háborúk, járványok, éhinségek, árvizek.

Annak aki épp' él, mindig a világvége van. Annak, aki aznap távozik az élők sorából pedig aktualizálódott a világvége.
@fizetekmegegysort:

"Igaz, akkor most nem lenne kétharmad, meg kiskirályság."

Ez az; a cél a hatalom, az eszköz a választásoknak nevezett népszerűségi versenyek. Mint egy országos, hivatalos beszavazósó.
Tisztelt neoteny!

Azt hiszem tévedsz!
Bonsai Duce maga tökély.
2/3-os győzelem, mérete az átlag politikusénak 2/3-a, valamint a sütnivalója is.

Tisztelettel:
anonymand
@neoteny: szerinted a régi adórendszer annyira igazságos volt? szerintem nem, igaz, még mindig jobb a mostaninál. A Bajnai-terv egy korrektebb rendszer felé mozdult volna el.
@neoteny: Tudom, és sajnos a többség megette. Én a választások előtt is azt mondtam mindenkinek, szerintem ma Magyarországon NINCS olyan politikai erő amely szellemileg érett lenne egy kétharmadhoz, és élne, nem pedig visszaélne vele. Örültem volna, ha nincs igazam!
@Viktus:

A pontos idézet:

“So Karl Marx, it seems, was partly right in arguing that globalization, financial intermediation run amok, and redistribution of income and wealth from labor to capital could lead capitalism to self-destruct (though his view that socialism would be better has proven wrong).”

www.advisorone.com/2011/08/16/roubini-karl-marx-got-capitalisms-death-wish-partl
@kés, villa, olló: Akinek eddig is megvolt mindene, az most a többlet jövedelméből többet jár nyaralni, síelni, vesz az Adrián egy házat...stb. Luxuscikkekre és külső fogyasztásra költ. És ez így is van rendjén, teljesen logikus, hogy nem a Tescoba szalad el még öt liter tejért, hanem kimegy Bécsbe bevásárolni a Zasszonynak, mert ott trendibb ruhákat kap, és különben sem jön szembe az utcán.
@Baltika07:

Az, hogy mi az igazság(osság), már Poncius Pilátust is foglalkoztatta.

Én egyetlen dolgot jelentettem ki: hogy a progresszív (sávos) jövedelemadózás _nem arányos_ közteherviselés.

Lehet hogy ez pedantériának tűnik, de nagyon fontos az hogy a szavak jelentése a valóság megfelelő szeletét tükrözze, és (legalább is jelentésükben) ne váljanak az ideológiai propaganda tetszőlegesen módosítható eszközévé.
TV beszéd? Hmmm...

Tisztelt honfitársaim, tisztel magyarok!

Nehéz, harcos év áll mögöttünk. Nyugaton már mindenkit lepofoztunk, mindenkit megfegyelmeztünk, de a harc folytatódik!

Ugyan, MI mindent megtettünk, nyugaton a helyzet változatlan! ÉN ezt előre láttam! Hanyatlanak, pusztulgatnak, és most még MI is kemény csapást mértünk rájuk!

Lesz itt rend, a kirelejzumát!

Azonban, nem mondhatják, hogy csakis a harcon jár az agyunk! Bár, csapásokat osztunk, csapásokat kapunk, de nyolc év meghátrálás után, szilárdan kiálltunk az érdekeink mellett, sőt, a kemény harc szüneteiben még barátkozunk is!

Amíg, önöktől csak azt kérjük, hogy húzzák meg még egy kicsit a nadrágszíjat, mi barátilag nyalunk Kínának, nyalunk Szaúd-Arábiának, hátha, náluk van a létra a pöcegödör mellett.

Van remény!

Bár a jövő évben viharosan hullámzik és nyakig ér a gödörben a szennyes áradat, -bárhol is lesznek Önök majd a következő években-, biztosak lehetnek majd abban, hogy Vezetőik kimagaslanak Önök közül!

Honfitársaim!

Bármeddig is csap fel az ár, keményen, székely módra, szorítsák össze a fogaikat és ne feledjék a dakota közmondást: Nem a rezervátum kicsi, csak a ló ment át rajta túl gyorsan!
@neoteny:

"...a progresszív (sávos) jövedelemadózás _nem arányos_ közteherviselés."

Pontosan. Hiszen ha ugyanaz a kulcs, akkor aki 20-szor többet keres, az ugyanazzal a kulccsal 20-szal annyit adó-ban. Az arányos.

Viszont ha húszsor többet keres, akkor progresszív kulccsal nem húszzsor, hanem több mint húszzsor annyit adózik. Az nem arányos.

De milyen az a kormány, aki egy egykulcsos adót sem tud olyan határon megállapítani, hogy az alsó jövedelemsávban ne csökkenjenek, hanem legalább maradjanak meg a jövedelmek?

Tényleg ennyire süsük? Vagy direkt csinálták? Bármelyik is kérésre lenne a válasz igaz, szerintem egyik sem vet ebben a tekintetben a kormányra jó fényt.
1990-ig Szocializmus= súlyosan eladósodott ország,
adósság nélküli polgárokkal.
2011. Kapitalizmus= súlyosan eladósodott ország
súlyosan eladósodott
polgárokkal.

A többség erre szavazott!! Tessék tudomásul venni.
Ez a demokrácia....
@kés, villa, olló: "Bármelyik is kérésre"

Bármelyik kérdésre is lenne a válasz...
@fizetekmegegysort:

Soha nem fogom megérteni, hogy a biztos győzelmük tudatában a Fidesz miért tett keresztbe az ország számára szükséges, fájdalmas, tehát a szoclib népszerűségét tovább romboló, de az ő idejükre beérő reformoknak. Támogatniuk nem kellett volna, csak egyszerűen kussolni. Erre nincs magyarázat.
@kés, villa, olló:

"Bármelyik is kérésre lenne a válasz igaz, szerintem egyik sem vet ebben a tekintetben a kormányra jó fényt."

Szerintem sem, sőt. Habár ha Mo-n maradtam volna, azt hiszem az én SzJA-m csökkent volna, de az nekem igen kis fizetség lett volna a NER-ért cserébe.
@krausz2:

"A többség erre szavazott!! Tessék tudomásul venni.
Ez a demokrácia...."

Attól még annak lehet ellenvéleménye, aki nem szavazott erre.
Háború azért nem lehet, mert a globális cégek már mindent megszereztek vér nélkül. Ami lehet, az Magyarországon egy igazi forradalom, ahol szétverik Orbánék képét, pusztán azért az övéket, mert ők tették rá a habot a arra a tortára, amit mocskos kizsákmányolásnak hívnak. Erős szakszervezet kell és a tömegek megteszik azt, ami nem a politika mintsem a nehéz gazdasági helyzet miatt van..éhezők milliói benyújtják a számlát Orbánéknak
Ingatlanadó rulez, csak át kéne gondolni! Nem lehetetlen, bár munka lenne vele. PL: MINDENKINEK fizetni kéne, még egy kutyaól után is. Filléreket.
Lakótelepeken néhány ezer forintot.
A villák proletárjai a Hegyvidéken, pedig tíz és százezreket - nem milliókat, mert azt sokan nem bírnák el.
Az ingatlankatasztert a földhivatalnál bejegyzett árak alapján kéne kiszámítani - nyilván bizonyos korrekciós tényezőkkel. Nem ördögtől való.

És mindenkivel ellentétben azt gondolom, hogy nem Gyurcsány kúrta el, hanem az MSZP kúrta el. Gyávasággal, demagógiával és féltékenységgel. Azt hiszem, hogy az Őszödi Beszéd kiszivárogtatása a Szanyi féle baldóverek magánakciója volt, mert féltékenyek voltak a Pártban igencsak siekeres Gyurcsányra. A beszéd pont nekik szólt: "elkúrtuk" mondta GyF, mert pártgyűlésen beszélt, de magában arra gondolt: elkúrtátok szemét gyáva haszonleső bagázs és még most sem látjátok, hogy mit kéne tenni!
A hiedelem persze marad: GyF kúrta el. És a Pilis a világ szívcsakrája.
Így megy ez.
@kés, villa, olló:
"A gazdag meg a többletjövedelmét nem itthon költi el, vagy lehet eleve el sem költi, befektet, megtakarít. "

Ja, csak épp a gazdagokat nem érinti az SZJA csökkentés, mert ők "másképp" adóznak.
@fizetekmegegysort:
"Megint mellébeszélsz. Senkit nem érdekel, hogy szeretted vagy nem a vizitdíjat."

Már hogyne érdekelne, hiszen erről szólt a népszavazás.
Akarok-e vizitdíjat? Nem akartam, mert már így is n + 1 bőrt lenyúztak rólam.

"Szükséges volt, pont úgy mint a tandíj."

Érdekes, hogy Ausztriában nincs tandíj. Biztos balkáni ország, meg kommunizmus van ott.

"tehát több embernek kell majd fizetni. Ezt úgy hívják tandíj. Ha anno ezt támogatták volna, most nem lenne probléma, hogy a milliókért kiképzett diplomások húznak el az országból."

A diplomások nem a tandíj vagy nem tandíj miatt húznak el az országból, hanem azért, mert kevés a fizetés és magas az adó.
A harmatosnál alig gyengébb Géza. Most ugye nincsenek nemzetközi hatások? Az euró összeomlása, vagy éppen az USA megrendülése egy másik csillagon történt. Isteni olvasni, amikor az eladósítók barátai azon röhögnek, hogyan nyög az ország.
@I feel free:

Hé, most is szocializmus van Mo-n, csak a nemzeti válfaja.
@ob.szerver: Szerintem pont azért, mert nincsenek jó gazdasági szakembereik/tanácsadóik, akik megkopogtatták volna a Vezér vállát, és csendesen azt mondják: "Viktor, itt nem ellenkezünk, hanem kussolunk, vezessék be ők a népszerűtlen intézkedéseket, különben nekünk kell majd". Egyszerűen ennyire csak a hatalom megszerzése volt szem előtt, hogy utána mi lesz, abba nem gondoltak bele. Ha nem ez volt az indok, akkor passzolok.
@CSENDES:
"Na látod, ezért nem megyünk semmire, mert a hülye populista beszólásokra alapoztad a tudásodat. Az ingatlanadó a 30 millás forgalmi érték felett működött volna. "

Ja, persze, mert az MSZP balfasz lobbija kiherélte az ingatlanadót is. (Mondjuk ott pont nem baj.)

Úgy indult az ingatlanadó, hogy mindenki fizeti, 0 Forintos ingatlantól, utána lett 5 majd 10 milliós határ, majd 30 millió.

A 30 milliós sávot pedig hamarosan csökkentették volna, ahogy a tandíjat is fokozatosan emelték évről évre.
@the_lonewolf: Majd azt is megvonják, csak egy 20 évre visszamenőleges törvényt kell hozni. Akkor már az álmodozás is büntethető lesz visszamenőlegesen.
@MACISAJT:
"Aha.
Az apró bibi hogy a titkosítás nem most keletkezett...(ha valaki nem hiszi, vonjon ki 80 évet a titkosítási dátum végösszegéből:D)"

Azt ugye tudod, hogy nem a titkossá nyilvánítás napjától kell számolni a 80 évet, hanem az ügyben érintett utolsó dokumentum/cselekmény dátumától? Ha ma egy 5 éves ügyet 80 évre titkosítanak, akkor az 2086-ig lesz titkos.
@szakállasbácsi:
"Ingatlanadó rulez, csak át kéne gondolni! Nem lehetetlen, bár munka lenne vele. PL: MINDENKINEK fizetni kéne, még egy kutyaól után is. Filléreket."

Filléreknél a behajtási költség több, mint ami bejön az adóból.

0,5-1%-tól van értelme az ingatlanadónak, de nem Magyarországon, ahol mindenkinek hitele van a lakásán, nincs értelme. Az 1% az havi 8,3 ezer Forintot jelent egy 10 milliós panel esetén.
Orbán-bejelentés előtt: nem tudja vagy nem mondja a Fidesz, mit kéne tenni"

hvg.hu/itthon/20110817_fidesz_gazdasagpolitika_bukas#rss

Elképesztő! Ez nem kormányzás? ez néphülyités?!!
@Trompf:

Ha már ennyire elmerülünk a táblázatok tanulmányozásában, elmesélnéd mit látunk ezen?

www.privatbankar.hu/cikk/hircentrum/hatalmas_csalodas_befekezett_a_magyar_gazdasag_44411

Annyit segítek, hogy a 2010-es költségvetésbe még Bajnai besegített, a 2011-es Matolcsy önálló munkája.

Szóval mit is látunk itt pontosan?
@Katzenstreu:

"egy másik csillagon történt."

Bolygón; csillagok felületén nem sok társadalmi élet folyik

"Isteni olvasni, amikor az eladósítók barátai azon röhögnek, hogyan nyög az ország."

Az eladósítók?! Az eladósítók azok voltak, akik a hiteleket felvették; _ők_ adósították el magukat. Azt hogy ezt egy enyhe tömeghisztéria hatása alatt (ingatlanlufi) tették még nem változtatja meg a tényt hogy az ő _szabad_ döntésük eredményeként adósodtak el.
@Tedat:

"ők "másképp" adóznak."

Igazad van.

Szerencsére ismerek olyat, aki pont úgy adózik, alkalmazotti státuszban van, és kedvezően érintette az SZJA (300 ezer fölött keres). Viszont annyival nem keres többet, hogy "fel tudta volna pörgetni a gazdaságot", avagy külföldre tudott volna menni nyaralni. Ahol CHF alapú hitel van, ott "fölköthetik a gatyájukat" a "gazdagok" is. És most nem a dúsgazdagokra gondolok, hanem akik átlag emberek, alkalmazottak, és éppen kedvezően érintette őket az új adórednszer (ők a minimálbéreseknek már gazdagoknak számíthatnak, míg valójában nem azok). Akit ismerek, annak nem lett érdemben sokkal több elkölthető jövedelme. De kompenzálta az inflációt, és kevésbé szenved a deviza alapú törlesztő részletnél másokhoz képest. Amolyan életszínvonal szinten tartásra volt elég, nem többre. És akit ismerek, társasházban lakik, tehát semmi villája nincs, vagy olyan, amit sztereotípiában kiválóan hozzá lehetne képzelni.

A "dúsgazdagok" meg tényleg más kategória. Közöttük sokan biztos nem alkalmazottak, hanem inkább vállalkozók, cégtulajok...stb., cégekre más adószabályok vannak, őket szerintem úgysem csak az SZJA mértéke érdekli...

@szakállasbácsi:

"Ingatlanadó rulez... PL: MINDENKINEK...
Lakótelepeken néhány ezer forintot."

Lakótelepen nem fog menni. Lakótelepen sokaknak a közös költség kifizetése is gondot okoz, folyamatosan hátralékban vannak. Közüzemi tartozás felhalmozásokról nem is beszélve. Szerintem lakótelepiek jó része nem tud néhány ezer forintot sem kicsnegetni ingatlanadóra, - éves szinten sem. Sokan toligálják a számláikat már így is.
@Tedat: Igen. Erről szólt a népszavazás. Arról is rendezhetnénk, hogy akarok-e adózni, fizetni a gázért, az áramért, a gyereknek vett ruháért. Mindre megszavanzánk hogy NEM AKARUNK fizetni. Ettől még nem biztos, hogy gazdasági racionalitást képvisel a véleményünk. Ami mellesleg csak akkor volt fontos, mert a NÉP nyilván jól átlátta évekkel ezelőtt az EÜ finanszírozását, de ahogy a Vezér a jó múltkorában mondta, az Alkotmány ügyében azért nem lehet népszavazni, mert azóta megbutultunk, és azt már nem látjuk át, igaz? :)
Aha, és Ausztria gazdasága dettó mint a miénk, igaz? (Házi feladat: Ausztriában van-e vizitdíj? Gyorsan pötyögd be a keresődbe, de hogy ne kelljen fáradnod, elárulom: van. Akkor most mi legyen? Tandíjuk nincs, vizitdíjuk van. Vezessük vissza a vizitdíjat? Vagy ne példálózzunk Ausztriával?)
Senki nem mondta, hogy a tandíj miatt húznak vagy nem húznak el. Azt állítottam, hogy nem lenne az probléma, hogy adóforintokból kiképzett emberek később nem itt adóznak. Ha a kiképzésre fordított adóforintokat esetleg másra költenénk, mondjuk adó és járulék csökkentésre, akkor esetleg nagyobb lenne a fizujuk, kisebb a járulékuk...még itt is maradnának. Vágod? Igaz, tényleg csak az tanulna, aki tanulni akar, nem pedig a gyerekkor meghosszabbítására használnánk az egyetemet. A valóban tehetséges legjobb rétegnek elég lenne az állami férőhely, aki meg diplomát akar gyűjteni, fizessen. Aztán tőlem a saját pénzén megszerzett tudását ott adja el ahol akarja.
Az MSZP a Velencei Bizottsággal való együttműködésre szólítja fel Navracsicsot"

Harangozó Gábor országgyűlési képviselő - az Európa Tanács magyar tagjainak egyike - szerdán sajtótájékoztatón idézte a Velencei Bizottságnak az új alaptörvényről készített jelentését.

Ebben az Európa Tanács mellett működő, alkotmányozási kérdésekben tanácsadóként tevékenykedő szakértői testület felajánlotta segítségét ahhoz, hogy a sarkalatos törvények előkészítésekor és végrehajtásakor a magyar kormány eleget tegyen azoknak az elvárásoknak, amelyeket a szervezet megfogalmazott."

hvg.hu/itthon/20110817_mszp_velencei_bizottsag_navracsics_tibor

Röhej, vagy inkább szánalom, ami a magyar politikában zajlik. Hogy a külföld (is) negativ értelemben, velünk "foglalkozik.
Ideje lenne már (esetleg) kormányozni!?
@Tedat:

A kedves posztoló beidézi neked a svájci frank utolsó hat havi árfolyamát:

www.mkb.hu/friss_informaciok/arfolyamok/mnb_kozeparfolyamok/index

Ebből még számodra is kiderül, hogy a második negyedév végét érintette a kiugrás összesen. Az árfolyamcsúcs a harmadik negyedévet fogja hazavágni, mert annak az elejére esett.

Akkor most játssz el a gondolattal, ha a második negyedév nullás, milyen lesz a harmadik az árfolyam kiugrással nehezítve. Ehhez talán még nem kell jósnak lenni.
@Fabius:

Én nem néztem táblázatot. De szerintem az látszik pontosan, hogy a Matolcsynak "lövése sincs a gazdasághoz".

:)
@kés, villa, olló:
Az a probléma, hogy a balliberális és a jobboldal nem ugyanazt érti a "gazdag" szón.

"gazdag":
Balliberális értelmezésben: gazdag: olyan ember, aki nettó 150-250 ezer Felett keres, és van pofája nem éhenhalni a burzsujnak! Esetleg még saját tulajdonú autója is van!

Jobboldali értelmezésben: gazdag: olyan ember, aki havi 1,5-2 milliót keres nettóban.
@sisifux: Persze hogy lehet véleményed ez csak természetes! Mint ahogy az is biztos, hogy nem fog változni semmi! Azaz valami mégis,beköszönt a nyomor
olyan válfaja amit "őseink" az első világháború után éltek csak meg. Az ország többsége készülhet rá!
MÁR-MOST!!!
@Tedat: index.hu/belfold/2011/02/03/vagyonbevallas_elemzes/

Nem csupán a szocik herélték.

Kukkants oda, majd a részletes bevallásokra a parlament.hu-n
@Tedat:

"Az a probléma, hogy a balliberális és a jobboldal nem ugyanazt érti a "gazdag" szón."

Hát, azt nem tudom megítélni.

Balliberális ás jobboldalba nem mennék bele. (Én egyik oldalra sem sorolom magam, "párttalanul" próbálom szemlélni a dolgokat, és sehogy sem tetszik amit éppen látok...De korábbi kormány idején sem tetszett...).
@kés, villa, olló: "De milyen az a kormány, aki egy egykulcsos adót sem tud olyan határon megállapítani, hogy az alsó jövedelemsávban ne csökkenjenek, hanem legalább maradjanak meg a jövedelmek? "

A probléma nem az egykulcsos rendszerrel van, hanem azzal, hogy bevezetésével EGYIDŐBEN az alacsony jövedelműek korábbi adókedvezményeit MEGVONTÁK. Azzal várni kellett volna még egy kicsit, és fokozatosan meglépni.
Persze kommunikálni egyszerűbb az "egykulcsos rendszer hibáját", mint az "adókedvezmények megvonását".
Hosszú évek kitartó munkája kell majd ahhoz, hogy korrigálják ezt a bénázást amit a Fidesz gazdaságpolitika cimszó alatt müvel. A demokrácia helyreállitásához is.
Azt mondják, hogy Orbán szól hozzánk ma. Most jön az öszödi beszéd?
@Fabius: :))
"Mi az a bánatosan kókadt paripapéló történik ebben az országban?" - Ez k.rva nagy!!!
No de, felénk, itt vidéken már csak ecceribben fogalmazunk:
Mi a búbánatos lóf.asz van Viktorka, elgurult a gyógyszered?
Értem én, hogy a fater párttitkári posztja anno gyerekkorodban nagyon tetszett és azóta is párttitkár akarsz lenni, ami sikerült is, sőt már űberoltad is, te lehetsz Kádár helyén! (Ki a t.k.m gondolta 20 éve, tudod, amikor éppen "hülye libsi" voltál, hogy ennyire a babérjaira törsz majd Kádárnak...) De wazze hülyegyerek, nem észak-koreában vagy párttikár, hanem 2011-ben, Magyarországon!
Ha ez a sok baromság, amit Viktor és csapata ilyen állatságokban összedob, a narancskomcsik szerint így helyes ebben az országban, akkor el lehet húzni a nagy kínai és a baráti é-koreai tezsvír tájára és ottan tessenek osztogatni az észt és a DEMOKRATIKUS tanácsaikat. Ez itt EURÓPA! Néha, ilyen kisköcsögök miatt azonban, tényleg fel sem tűnik! Éljen a PÁRT, éljen a sok seggnyaló - Kínában... Elvtársak!
A rothadó kapitalizmus osztrák példája hozzám közelebb áll, bár tudom narancskomcsiknak a kínai példa az iránymutató! No, akkor hajrá! Valamelyikünk előbb odaér...
@fizetekmegegysort: Ha jól tévedek, Ausztriában 2009-ben törölték el a tandíjat, majd újból be akarták vezetni, mire is a diákok tüntetni kezdtek. úgyhogy ez a pélálózás - ez Tedatnak szól - erősen sántít.
@MACISAJT: hogy a lófa@szban másztál vissza a tahótlanító gyüjtőből... vagy minden posztnál ujra kell? ne má...
@CSENDES: Látod, ezt nem tudom, de azt tudom, hogy náluk is van vizitdíj, mint ahogy számos európai országban van. A példálózásnak meg szerintem azért nincs értelme, mert a mi gazdasági adottságaink és helyzetünk nem olyan mint az övéké. Mert akkor ilyen alapon nézzük meg Svájcban milyen a rendszer, náluk úgyis minden olyan jól megy, és egy az egyben koppintsuk le... :)) De ugye a gazdaságpolitika azért ennél bonyolultabb? :)
@Muad\\\'Dib:

Egy apróságot én is megjegyeznék, bár félek meg fogja feküdni a pici lelkecskédet: az NVSZ nem titkosszolgálat. Még csak nem is nyomozóhatóság.

hu.wikipedia.org/wiki/Nemzeti_V%C3%A9delmi_Szolg%C3%A1lat

Vagyis a rendvédelmi szervek belső ellenőrzésére létrejött szervezet hagyatkozzon arra, amire felhatalmazása van. A törvény adta jogával élő állampolgárokat meg ne baszogassa akkor se, ha szerinted az teljesen normális.
@Boli:
Ha kionanizáltad magad, akkor javaslok egy apró próbát. Ugorj el Kínába, írj egy hasonlóan kreatív hozzászólást egy fórumban az ottani politikáról és várd a reakciót. Miután magadhoz tértél a sitten, gondolkodj el rajta, vajon tényleg annyira elnyomnak e a fityeszesek. Komolyan ez már rohadtul unalmas. Nálunk több, mint fél éve a sajtótermékek és internetes oldalak felében azon megy az aggódás, hogy el vannak nyomva a vélemények, valamint mindenki azon siránkozik, hogy itt nincs szabadság és demokrácia.
Ezek azok az okok, melyek azt eredményezik, hogy a fityesz még mindig magasan vezet a közvélemény-kutatások szerint. Az, hogy mindenkinek elege van abból a pofátlan hazudozásból, ahogy telesírja valaki a sajtót azzal, hogy őt nem hagyják megszólalni. Mindezt FÉL ÉVEN keresztül.
Hasznosabb lenne a fityesz látványos hülyeségeit kritizálni és nem folyton öngólokat rugdosni...
@fizetekmegegysort: Nos, erre utaltam volna finoman, mert ha és amennyiben 2009 tavaszán törölték a tandíjat, akkor előtte volt (ezt a logika diktálja), pedig mennyivel fejlettebb gazdasággal rendelkeztek. Az pedig, hogy vissza akarták állítani, azt mutatja nekem, hogy az eszük is a helyén lenne.
Nálunk meg...
@Fabius:
Normális? Dehogy normális. Szükségszerű? Igen, nemzetbiztonsági kérdésekben nagyon is szükségszerű lehet. Roppant érdekes, hogy azon személyek 80%-a, akik ezen fel vannak háborodva, anno ugyanilyen vehemensen védték a patriot act-et, mondván, néha szükségszerű bizonyos helyzetekben ilyen lépéseket tenni. Akkor most lehet olyan nemzetbiztonsági helyzet, amikor átlépnek bizonyos határokat, vagy nem?
@szakállasbácsi: ez annyira pontos és precíz összefoglalása a gyurcsány- jelenségnek, hogy ha megengeded, akkor adott esetben felhasználom egy- egy vita során.
sokszor próbáltam már, különböző fórumokon megfogalmazni, hogy miért tartom egetverő ostobaságnak a "mindenértgyurcsány ahibás" c. eszementséget, de ennyire tömören és lényegretörően, ahogy te tetted, nem sikerült.
gratula
ismét egy objektív poszt a megmondóembertől. együtt borulunk lábaid elé.
@CSENDES: igen, de mint tudjuk, a Fidesznek és sleppjének három komoly ellensége van: a hozzáértés, a logika és a memória.
@Muad\\\'Dib:

Lássuk csak, valaki leült és megmérte, mennyit szerepeltek pl. az M1-en a különböző kormánypolitikusok, ha jól rémlik, 2010 elején (az emeszpé esetében) ez 55%-a volt az összes politikai megnyilvánulásnak, 2011 elején (a Fidesz esetében) meg 82%. Hogyan is hívják azt, amikor valaki szerint a kettő ugyanolyan? Bár igaz, több 50%-nál mindkettő...
@Giraffa:

"...bevezetésével EGYIDŐBEN az alacsony jövedelműek korábbi adókedvezményeit MEGVONTÁK. Azzal várni kellett volna még egy kicsit, és fokozatosan meglépni."

Igaz. Bár véleményem szerint nem volt fer, hogy az alsó jövedelemkategóriások bérét csökkentették. Szerintem nem fokozatosan megvonni kellett volna az adókedvezményt, és ezzel az eleve kis jövedelműekbe belerúgni egyet, hanem az új SZJA kulcsot és az adókedvezmények megvonását össze kellett volna hangolni, azaz ezek együttes eredményeként maradtak volna az alsó jövedelműek pont annyi nettónál mint korábban (adminisztráció csökkenhetett volna, kis jövedelműek bérének csökkentése nélkül). Úgy is csökkent volna reálértéken a bérük.

Nagyon tisztességtelen lépés volt szerintem az a kormánytól. És tényleg nem tudom, számolni nem tudtak, vagy direkt csinálták.

Állami szektorban hiába kompenzáltak a dolgozókat, hallottam ismerőstől olyan nem állami cégről, ahol még mindig nem. És felállíthatnak bármilyen "bárkommandót", az államnak semmi köze ahhoz, hogy a cégek mit fizetnek, hiszen nem a cégek sara az t. kormány adómixe, a dolgozók meg bejelenteni nem merik, mert féltik az állásukat, ha vizsgálódni kezdenének a cégnél.

Viszont kérdés, a mostani gazdasági helyzetben, ha nettójuk "fizikálisan" is csökkent, árak elszaladtak, árfolyamok meglódultak, mi lesz az igazán kisemberekkel? Szerintem sokakon már nincs tovább húzható bőr...
@Muad\\\'Dib:

Ha bárki azt állította volna - komolyan -, hogy a kínai (fél)diktatúrához mérhető az itthoni helyzet, ez egy teljesen adekvát hozzászólás lett volna.
@kés, villa, olló: "és ezzel az eleve kis jövedelműekbe belerúgni egyet"

Ez így nagyon szépen hangzik.
A valóság, az, hogy azok, akik eddig nem fizettek adót, fikáznak azokra, akik több tízezreket fizetnek be havonta, azért, mert most már Nekik is be kell pár ezret...
@kés, villa, olló: Bár ilyen erővel akár bárkomandót is indíthatnak, hiszen ha nincs miből emelni, akkor mit érnek vele? Megfenyegetik, hogy nem kapnak fejlesztési pénzeszközöket? Miért valaki már kapott?
Világforradalom lesz, meglássátok. Londonban már gyújtogatnak, Berlinben zúzzák szét a gazdagok kocsijait, maholnap a franciák, az olaszok, elégedetlenek a spanyolok, mi lesz itt... zavargások, balhékm tüntetések, rombolások jönnek, tankok lesznek az utcákon hamarosan, meglátjátok.A kapitalizmus is zsákutcába jutott. Nincs kiút, itt a vég.
@milyen szép a Vértes, ó:
Fogalma nincs a számokról, őszintén szólva nem láttam ezeket az értékeket. Az viszont biztos, hogy a 2002-2010 időszakban is folyamatos botrányokról volt híres a közszolgálati tévé. Annyi volt a különbség, hogy akkor a másik oldal panaszkodott a látványos egyoldalúság miatt. És akinek nem fiktív az emlékezete, az pontosan tudja, hogy pont ugyanolyan szervilis seggnyalók ültek akkor ott, mint most.
Persze, jó lenne egy független tájékoztató műsor, de erre esélyt nem látok mostanában, ráadásul nemhogy nem mi zárkózunk fel európára, hanem ők süllyednek szép lassan a mi szintünkre a tájékoztatás terén...
@newtehen: Ja, mert a bruttó 300 alatt keresők pl. a közszférában és a multiknál eddig nem fizettek adót, igaz? Ha így volt, azonnal szólj, hogy hol van erről a törvény, mert megyek a cégemhez reklamálni, nekem ugyanis 10 éven keresztül levonták minden jövedelmemből.
@Tedat: egy nagy színészt szeretnék idézi. mindenki emlékszik Hofi gézára. kB 20 éve ezelőtt mondta. azért nem vagyunk a béka sege alatt mert megemelkedett a talajvíz.
@fizetekmegegysort: Tudod Te kikre vonatkozott az adójóváírás? Látom nem. Jéé, itt egy tahótlanító gomb...
@Muad\\\'Dib:

Lehet olyan helyzet. Én leghamarabb akkor fogom támogatni a patriot act-t, ha valós veszélye lesz annak, hogy valami idióta Malév géppel akarja leverni a kupolát a Parlamentről. Addig nem.

De nehogy azt mond nekem, hogy Galambosék terrorista összeesküvést szőttek, és most minden, de minden eszköz bevetése indokolt, mert kiröhöglek.

Ha bűnösök a nemtuggyukmiben, akkor lakoljanak. De az eljárás pláne mert titkos, legyen nagyon nagyon jogszerű. Ebbe pedig nem fér bele, hogy két samesz igyekszik lefenyíteni a vélt, és nem bizonyított bűnös családtagját.
@Muad\\\'Dib: "ráadásul nemhogy nem mi zárkózunk fel európára, hanem ők süllyednek szép lassan a mi szintünkre a tájékoztatás terén...
" - tudsz peldat mondani a kelet europai szintre a lesullyedo nyugat sajtora?
@Muad\\\'Dib: "Miután magadhoz tértél a sitten, gondolkodj el rajta, vajon tényleg annyira elnyomnak e a fityeszesek."

Unokaöcsém elnyert egy közszolgálati állást egy fideszes városban. Két héttel később barátilag (az önkormányzattól) felhívták a főnökét, hogy hogy mer alkalmazni egy szocit?

(Megjegyzem, a rokon nem szoci, utálja a politkát, nem is szavazott. Az igaz, hogy a rokonságban van olyan, aki szoci színben indult a képviselőségért.)

De igazad van, nincs börtönben. (Még.)
@newtehen:

"..azok, akik eddig nem fizettek adót, fikáznak azokra, akik több tízezreket fizetnek be havonta, azért, mert most már Nekik is be kell pár ezret..."

Akinek kicsi a bejelntett bére (és valójában is annyit kap), az nem tehet semmiről. Szerintem nem az a probléma, hogy a kis jövedelműek nem fizettek adót, hanem az, hogy emberek tömegei alapból elképsztően kevés nettóból élnek. A megélhetéshez nem feltétlen kielégítő jövedelem szint a probléma, és az, hogy ezekbe az emberekbe még inkább belerúgtak.

Biztos vannak minimálbérre bejelentettek, és mellé zsebbe kapók is, de ők nyiláván továbbra is kapnak majd zsebbe. De mi van azzal a pl. irodai adminisztrátorral, call centeressel...stb. akik mondjuk kerestek havi bruttó 140 ezer forintot, és zsebbe mellé semmit nem kaptak. Szerintem erőteljesen csökkenő tendenciát mutathat a nettójuk, pedig tisztes munkaerők, tisztes adózók.
@neoteny: Nem jövedelemarányos, de ettől arányos még lehet. Mert a teherviselési képesség sem feltétlen egyenesen arányos a jövedelemmel. Egy szélsőséges példával élve, ha valaki egymillió forintot keres havonta, és elvesznek tőle hatszázezret (mert nagyon durva adóterhelés van), akkor a megélhetése nincs veszélyben. Ezzel szemben ha valaki mondjuk százezer forintot keres egy hónapban, és hatvanezret vesznek el tőle, vagy esetleg nyolcvanezret keres...
"és a második negyedévben nulla, azaz nulla százalék GDP növekedést volt képes produkálni, amivel 90 milliárdos újabb lyuk tátong a költségvetésen."

Csapásokat adunk, csapásokat kapunk! :)
@genyamagyar:
Nee, politikai nyomásgyakorlás Magyarországon? Hát én ezt az előző 20 (60) év után el sem tudnám képzelni. Igen, pontosan tudjuk, hogy ilyen dolgok megtörténnek/megtörténtek. Ez nem valami fityeszes újítás. És nem is ők fognak a maguk kis kétharmadával változtatni rajta...
@newtehen: tudom kikre vonatkozott. De az tény, hogy akik 300 alatt keresnek, azok most rosszabbul jártak. És azért nem kevés pénzt fizettek be az elmúlt években adó címén. Ne vegyük már egy kalap alá őket a szegény vállalkozókkal, akik minimálra bejelentve ülnek a bömösben meg a merdzsóban, és pont leszarják, hogy mennyi az SZJA.
Mellesleg azok, akiknek azt a pár ezret be kell fizetni, éppen abból vennének hó végén kaját a gyereknek. Szemben azokkal, akik mondjuk az egy milla helyett most "picit" többet vihetnek haza.
És mielőtt megkapnám,hogy de "miért a jobban keresők finanszírozzák...stb" jelezném, hogy nem az egykulcsossal van bajom, hanem a bevezetés idejével, módjával, és a körülötte levő hazugság hegyekkel. Azzal, hogy a legnagyobb kaka közepén ütünk még egyet a szegényebb rétegen, hogy kedvezhessünk a gazdagabb rétegnek. Itt és most ezt nem érzem igazságosnak. És nem is lett meg a tervezett hatása. Egy erősebb gazdaság esetén, kisebb elszegényedő és nagyobb középréteg esetén már jogos lenne, de nem most.
@Fabius:
Erről se neked, se nekem nincs információnk. Ha nemzetbiztonságilag érzékeny adatokat játszott át külföldre, akkor bizony egy ilyen "ráhatás" megengedhető lehet. Lássuk be, nem arról lamentálunk, hogy félholtra vertek, megkínoztak valakit. Amit ugye, néhány demokratikus ország szintén megengedhetőnek tart...
@Trompf: sajnálom, ezentúl nélkülöznöm kell értékes hozzászólásaidat. kilengett a tahógráf, asztalaviszta bébi...
@Muad\\\'Dib: Az előző kurzus alatt uram-bátyám kapcsolati rendszer működött. Ma ez politkai szintre emelkedett.

Ez baj. Baj, mert minőségileg más.
@önk. figyelő: sajnálom:) óriási öröm számomra ez a szűrő... egy híveddel kevesebb. bocs de nagyon sok időt megspórolok... nem csak a másodpercnyi élvezet...
@somogg:
FYI:
"...Három hete az utóbbi évtizedek legsúlyosabb nagy-britanniai sajtóetikai botránya robbant ki, amikor rivális lapok feltárták, hogy a News of the World - Rupert Murdoch ausztrál-amerikai sajtómágnás médiabirodalmának legnagyobb vasárnapi tömeglapja - néhány éve feltörte és lehallgatta egy elrabolt és meggyilkolt kislány, a 13 éves Milly Dowler mobiltelefonjának üzenetrögzítőjét, miközben a rendőrség még kereste az akkor már halott Millyt..."
"...A Sunday Mirror is használhatta a titkos és intrikus lehallgatási technikákat üzleti haszonszerzés céljából - értesült a BBC..."

Vajon egy ilyen etikai készséggel megáldott sajtótól mennyire vehető komolyan a független tájékoztatás?
@Muad\\\'Dib: Kérdés, hogy ha ugyanez Feri idején történik, a mostani fülkeforradalmárok ugyanilyen toleránsak lettek volna, avagy már a tévészékháznál dobálnák a cicakavicsot? A kérdés természetesen költői volt...
@genyamagyar:
Tudod, nekem dolgoznak ismerőseim önkormányzati környéken. Pont ugyanez a gusztustalan dolog ment az előző kormányok alatt is. Legfeljebb a fityesz nyíltabban meri csinálni a 2/3-al a háta mögött. Az igazság az, hogy pontosan ugyanolyan paraszt módon viselkednek, mint eddigi kormányaink, csak épp kétharmados többséggel megtámogatva (koalíció nélkül).
@Muad\\\'Dib: egy bulvarlap etikatlanul viselkedik tehat a tobbi szereplo se hiteles. olyan mintha a blikk teljeseitmenye alapjan ertekelned a magyar sajtot. :))))))))))))))))))
@zoltaan71: szerintem ne várd meg a véget, most legyél öngyilkos.
@fizetekmegegysort:
A fülkeforradalmárok ugyan nem dobáltak semmit. A Jobbik pedig, köszöni jól elvan a bezsebelt pénzzel, majd nem képzeled, hogy rontja a saját bevételét...
Írja meg már valaki a két ügynök nevét, hadd röhögjünk rajtuk
Neveket akarok hallani :)
@somogg:
Már bocsánat, a news of the world a következő díjakat kapta saját hazájában:
"Newspaper of the Year" (2005)
"Scoop of the Year" (2000, 'Archer quits'; 2005, 'Beckham's secret affair'; 2011, 'Cricket corruption'[46])
"Front Page of the Year" (2004, 'Huntley in his cell')
"Reporter of the Year" (Gary Jones, 1995, Mazher Mahmood, 1999 2011

Tehát otthon mértékadó lapnak számított. Az, hogy én minek gondolom, vagy te, szubjektív dolog (már ebben a kérdésben).
@Muad\\\'Dib:

Ha valóban nemzetbiztonsági adatokkal csencselt volna, nem ilyen operett módon volna kezelve az egész. Összehordanak hetet havat, Galambos meggyanúsítják "vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel" amit azonnal 40 évre titkosítanak. Minek, ha gazdasági bűncselekményt követett el?

Szóval nem az a baj, hogy fel akarnak deríteni valamit, hanem, hogy így akarják.
@wirth6:

"..ha valaki egymillió forintot keres havonta, és elvesznek tőle hatszázezret...a megélhetése nincs veszélyben....ha valaki mondjuk százezer forintot keres egy hónapban..."

Akinek magasabb a jövedelme, annak lehetséges, hogy magasabb a kiadása is, magasabb öszegű hitelt vett fel...stb.

Viszont a magas jövedelműeket (akik nem vállalkozók, cégtulajok, hanem alkalmazottak) azért sem érné meg extrém módon megadóztatni, mert onnantól kezdve a magas jövedelmi kategóriába esőknek nem feltétlen fogja megérni, hogy teljes bérre bejelentsék. Nyilván nem minimálra lesznek bejelentve, de vegyünk mondjuk az egyszerűség kedvéért valakit, aki nagyon penge szaktudású, és kifog havi 1 milliós bérű állást. Ha tőle extrém adót vesznek el, akkor lehet ő maga fogja kérni, hogy jelentsék le pusztán 4-500 ezer bruttóba és mellé kér még zsebbe xy összeget, amit a cég valahogy "kiplasztikáz" a nyilvántartásban.

A magas jövedelműek extrém megadóztatása visszaüthet végül alacsonyabb adófizetési morálba (ez kisebb jövedelműeknél is megvan).

Spéci tudású emberek nem kuncsorognak, hanem őket megnyerni próbálják maguknak a cégek és ezt meg is kívánják fizetni.

Aki egy millió bruttót keres ma hazánkban, és nem cégvezető, nem tűzközelben lévő valakinek a valakinek ismerőse, nem politikus haver...stb, az tud valamit, az tényleg penge lehet szakmailag. Én azoktól nem is sajnálom a bérüket...Azoknak az embereknek a szellemi tőkéje, tudása tényleg előre vihet egy céget...stb.

A "megélhetési politikosuktól" viszont már sajnálnám a magas a bérüket...:D
@Fabius:
Na most a töketlenkedésről annyit, pont az a bénázás, hogy olyan tehetségtelenül járnak el, hogy ebből ilyen ügy lesz. Hidd el, ha pl. a CIA akar valakivel elbeszélgetni, abból nem sűrűn lesz feljelentés (csak, ha ők is bénáznak). Ráadásul nem azért, mert ők a törvény betűje szerint járnak el (bár amilyen a törvény ott mostanában).
@Muad\\\'Dib: "Tudod, nekem dolgoznak ismerőseim önkormányzati környéken. Pont ugyanez a gusztustalan dolog ment az előző kormányok alatt is."

Ez nem igaz. Az elöző kurzus alatt csak az állami intézményeknél, és legfeljebb a vezérigazgatót nevezték ki fentről. Az egyszerű dolgozóknál, vagy közpvezetőknél fel sem merült a politikai hovatartozás.

Amit ma a fidesz csinál - mármint az, hogy egy egyszerű ügyintézőt is leinformálnak, hogy fideszes-e? - egyenlő azzal, amikor nemre, fajra, vallási hitre, szexuális orientáltságra diszkriminálnak.
www.szkartya.hu/szechenyi-kartya?id=1 ez Orbán nagy segítsége a vállalkozásoknak ... csak a bankok szarnak rá ...
@Muad\\\'Dib: aha mertekado, a sun vasarnapi kiadasa. segitek, a sun olyan mint a blikk :))))))))))))))))))))))))
@somogg:
Remek, ezzel én pl. egyet értek, bár fura mód a múltkor az egész magyar sajtó a Sun-t méltatta és böfögte vissza, mert épp a Jobbik+radikálisok volt a téma. Oh, de fura dolgok vannak, tegnap még érdemes hírforrás, ma már szennylap...
@Tedat: azért nem mindegy mit csinál az utas... van egy viselkedés forma ami már káros lehet a busz vezetőre... pl ha késsel hátbaszúrkálják...

de sajnos a továbbiakban mész a tahóslistámra. köcce... ez is egyfajta öröm... mész fletó mellé a süllyesztőbe
@somogg:
Ráadásul mivel az említett díjakat kiosztották neki, gondolom a britek ebből arra következtettek, hogy ez egy jó lap. Legalábbis, ha tartod magad a saját elképzelésedhez (ti. az egy komoly, nívós sajtóval rendelkező ország), akkor nyilván azt vallod ilyen díjakat megérdemelten osztanak ki.
Ilyen világgazdasági ellenszélben az Orbán-kormány és a Matolcsy-féle forradalmi gazdaságpolitika igenis ötösre vizsgázik. Akinek ez nem világos, annak alighanem le kellene vennie a vörös szemüveget. A régi jó Gyurcsány-Veres tandem vezetése alatt már recesszióban lenne a magyar gazdaság, most pedig, ha szerényen is, de növekedünk, és a mindennél fontosabb foglalkoztatottság is nő. Ilyen környezetben, ilyen frank mellett!!

Feltűnt, hogy a forint csak a frankkal szemben esett, az euró-frank keresztárfolyam miatt, az euróval meg a többi valutával szemben pedig erős maradt, mint a beton? Feltűnt, kedves Fabius elvtárs, hogy soha nem látott kereslet mutatkozik a magyar államkötvények iránt, a külföldiek kezében lévő állampapír-állomány pedig mindennap új csúcsot dönt? FELTŰNT, hogy a 2008-as válságban Magyarország volt az első ország, amit betaláltak, és az IMF segítségére szorultunk egy hét után, a mostani összeomlásban pedig úgy állt az ország és a magyar tőzsde, a magyar forint, mint a kőszirt a viharban?? Ezt köszönhetitek a mostani kormány unortodox, de annál sikeresebb gazdaságpolitikájának, kedves elvtársak! Kezet kellene ezért csókolni Orbán Viktornak és Matolcsy Györgynek, ti meg itt az ország összeomlására bazírozva ezt a százéves, álságos és velejéig hazug bolsevik propagandát nyomjátok reggel, délben, este.

Szégyelljétek magatokat.
@Muad\\\'Dib: attol, hogy a magyar sajto idezi, meg szennylap. azt gondolod, hogy ha valamit idez a magyar sajto akkor az a minoseg?

mondjuk nem ertem a jobbikos tortenetben mit szamit a sun helye az angol piacon. lefilmeztek, hogy az csoka lobalta a kezet, oszt cso. masnap meg kinyomtak emberunket a bnp-bol.
28 min és a "megváltó" szava eljöven, hallgassuk alázattal és áhitattal
/klisséket betárazni, szóvirágokat megöntözni :) /
@Muad\\\'Dib: ezek aztan a dijjak, foleg a beckham-os :). tudod milyen szervezetek allnak mogottuk?
@troll ellenpólus: "a mostani összeomlásban pedig úgy állt az ország és a magyar tőzsde, a magyar forint, mint a kőszirt a viharban??"

köszi, megédesítetted a napom! :-))))
@Fabius: Rákosiék is így csinálták. Un. koncepciós perek.
@surcapisca: akkor dögölj meg tahó.

szólj valakinek hogy írja hogy surcapisca : elgondolkodott+szégyelli+és bocsánatot kér...
@troll ellenpólus: nem növekedünk, 0 az 0, ez van. Ahogyan a Kurcsányista modell, úgy az unortodox (de hülye szó, istenem) gondolat sem vezet sehová. Különben a matolcsizmus nevű valami igazából egy megszorításokra építő klasszikus neokon gazdaságpolitika. Semmi új nincsen benne. Kb annyira eredeti min Geszti Péter "munkássága". Ti.: az adócsökkentéssel mindig egy vékony réteg jár jól. A többi intézkedésről nem is beszélve. 0 strukturális reform, elvonás mindenhonnan. Orvosok lécelnek, de más diplomások is menekülnek az országból. A korábbi növekedés Bajnainak köszönhető, ahogy fentebb is írták, a 2011-es költségvetés OV és jobbkeze műve. Nem lehet az elmúltnyolcévre fogni. :)
@surcapisca: boccss... kicsit ingerlékenyebb érzékenyebb az ember. visszavonva ;)

de nagyon vigyázz ezt egy utcai progrom-programon nem biztos hogy végig tudod mondani ezt a viccet... és ott a lámpaoszlopra tahótlanítanak...

óvatosan... viki a pánk felturbózta a kedélyeket
@Muad\\\'Dib: es a tobbi? osszegezve, szerinted a sun egy mertekado angol lap, nem pedig egy blikk szeru pletykalap. olvasgasd, es a 3 oldalon a meztelen not meg nezegetheted, mikozben azt erzed, hogy minosegi angol sajtotermeket tartasz a kezedben :))))))))))))))
Tisztelt troll ellenpólus!

"Ilyen világgazdasági ellenszélben az Orbán-kormány és a Matolcsy-féle forradalmi gazdaságpolitika igenis ötösre vizsgázik" - Fabius ajánlotta másnak, de nincsen arra párthatározat, hogy nem nézheted meg.
Figyelmesen. Koncentrálj az első grafikonra. 2009-2010 szélmentes volt?
Ezek alapján ötös?
Vagy a belső fogyasztás alakulása okán adnál neki ötöst?

Na, kellemes elmélkedést!

Tisztelettel:
anonymand
@somogg:
Nem, szerintem nem mértékadó. Sőt szerintem a brit média, pont olyan posvány, mint a magyar. Most komolyan, innen indultunk.
Szerinted a brit sajtó komoly, mértékadó. Majd kijelented az általam idézettekre, hogy ezek nem komoly lapok. Aztán a brit sajtó saját maga által osztott díjakra, hogy komolytalan. Akkor most komoly, vagy komolytalan? Mert ez így már loop...
@wirth6:

"Nem jövedelemarányos, de ettől arányos még lehet. Mert a teherviselési képesség sem feltétlen egyenesen arányos a jövedelemmel."

No pontosan ez a fajta progresszív nyelvhamisítás az, ami ellen George Orwell is küzdött a "Politics and the English Language" c. esszéjében.

Az hogy mi az '(egyenesen) arányos', annak van egy pontos értelme amire gondol az átlagember amikor hallja a szót. A te "arányosságod" a törvényesített lopás megideologizálása.
1. MOL-bevásárlás: értelmetlen, egy olyan cégnek, mint a MOL, inkább össze kellett volna fognia az oroszokkal, nem kidobni őket. Ja, igen, Fellegi "Mr. China" Tamás éppen megállapodni készül velük, megy majd a szabolcsi alma, a Globus konzerv és a Trapper farmer a moszkvai boltokba. Sőt, ha jól fut a szekér, még Széles Gábor is hozzátesz pár Ikarus 280-ast! :)
2. Adórendszer: teljesen elhibázott, óriási lyuk a költségvetésen, csak az MNYP államosítással lehetett kozmetikázni ideig-óráig, már rövidtávon is katasztrófa fenyeget.
3. Szükség lenne tandíjra és a magántőke bevonására az egészségügybe. Még jó, hogy ezek egyenesen az ördögtől való dolgok, így amíg Fidesz van, szóba sem jöhetnek. :)
@troll ellenpólus: portfolio.hu, reuters, bloomberg. Csak hogy a kőszikláról legyen némi fogalmad. Egy kicsit nézegesd a tőzsdei híreket, összefüggéseket, mielőtt arról okoskodsz. (én se látok neki értekezni a mezőgazdaságról locsogni). Ha csak annyit tudsz visszaböfögni, amennyit a szócsövektől hallottál, inkább bölcsen hallgass. Tényleg egy (kormányzati)troll, egyenesen a Harry Potterből. Mit üzen a Mágiaügyi Miniszter?
@troll ellenpólus:

Te vagy a bloghu saját mémje :-D

A többieknek: nem hiszem el, hogy századszor is képesek vagytok megkajálni :-))
"Van nekünk ez a szupertitkos legújabb ügyünk, ahol még a titkosító titkosítójának titkosítója is titkosítva van legalább nyolcvan évig. Mert akkora a szörnyűség de akkora, hogy nem mondjuk meg nyócvan évig sem, mekkora. De azért a vizsgálat folyik, és érdekes hullámokat vet: az egyik gyanúsított fiát is beidézték tanúnak, de ifj Galambos Lajos élt törvény adta jogával, és nem kívánt vallomást tenni az apja ügyében. "

Jaj, jaj:

Előzetes letartóztatásba helyzeték Gyarmati Györgyöt
2011. augusztus 17., szerda 14:11 InfoRádió / MTI

A Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa - nem jogerősen - 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte szerdán Gyarmati Györgyöt, az Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori megbízott főosztályvezetőjét - tájékoztatta Pápai Judit, a Fővárosi Bíróság kommunikációs osztályvezetője az MTI-t.
-
@troll ellenpólus: Neked meg most ért a kezed a bilibe.
Foglalkoztatottság nő. Igen a brazil gépsor mára teljesen kivilágosodott.
@Muad\\\'Dib: nincs ebbe semmi loop, azert mert egy pletykalap kapott egy dijjat a 150 eves fennallasa alatt egyszer, attol meg senki nem tartja mertekado ujsagnak, es ezen az se valtoztat, hogy te a dijjal akarod alatamasztani a hitedet, hogy ez az angol ujsagiras szintje. ha van idod egyszer majd nezd meg a sun-t, es hasonlist ossze az fn-nel, guardian-nal vagy a timessel. ha nem latod a kulonbseget, irany a katedra a blahan :)
@troll ellenpólus: Sikeres gazdaságpolitika, eh? Nem tudom melyik bolygón élsz de az extra adók kivetése és az egyre több tönk szélén álló vállalkozás nekem nem ezt jelenti. Azt a kis növekedést az exportágazatoknak köszönhetjük amihez valljuk be Matolcsynak semmi köze nincs (hacsak nem ő titokban pl a németek pénzügyminisztere). A magyar államkötvény iránt nagyon egyszerűen azért mutatkozik olyan magas kereslet mert elég magas a kamat, amit viszont na ki fog kifizetni? Na ki? Az adófizetők. A franknak annyi köze van a gazdasági növekedéshez, hogy akinek hitele van az kevesebbet tud költeni. De akkor az extra adók áthárítását se hagyjuk már ki a sorból amit ennek a zseninek köszönhetünk, valamint pont a belső fogyasztást pörgető alsó és középosztályt hátrányosan érintő új SZJA-t is idesorolhatjuk. Hű hát tényleg ez mekkora sikertörténet…
@Fabius: oh, én kérek elnézést, azt láttam, hogy hülye de azt nem tudtam, hogy sportot űz belőle...
A Viktorbeszédet nem közvetíti élőben egyik tévé sem. Hírteve is csak azt mondta be, beszámolnak róla a híradóban.

Bakker, már az is csak késleltetve mehet le, amit a Nagyvezír beszél a néphez?
@blah: :D

Fabius 2011.08.17. 14:54:22 @troll ellenpólus:

Te vagy a bloghu saját mémje :-D

A többieknek: nem hiszem el, hogy századszor is képesek vagytok megkajálni :-))
@somogg:
Senki nem mondta, hogy azok komolytalan lapok. Azt kérted, írjak valamit, miért gondolom leszálló ágba lévőnek a nyugati sajtót is. Nos leírtam, és továbbra is fenntartom. Láthatóan ott is óriási igény van az ilyen jellegű "tájékoztatásra", piszok jól jövedelmez, hidd el süllyednek még ők is lejjebb felénk.
A progresszív adózásról: Amerikában a 2. vh után és Reagan előtt átlagosan 60% különbség volt a legalacsonyabb és a legmagasabb jövedelemsávok adóje közt. Pl. a 60-as évek elején a legalacsonyabb jövedelműeket 26%-os income tax (SZJA), a legmagasabb jövedelműeket 88%-os SZJA terhelte. És tök jól elvoltak, mert a szegény sem éhezett, a gazdag meg elégedett volt, hogy még így is milyen jól él (közel 90%-os adók mellett!!!). Ezt írta felül Reagan és a kormányunk által is favorizált neokon gazdaságpolitika. Hiába, kellett egy színész, aki a társadalom 1%-ának érdekeit képviselő politikát le tudott nyomni a maradék 99% torkán. Ennek a neokon gazdaságpolitikának a bukását nézhetjük most végig az első sorból, csak Matolcsynak nem szóltak, hogy ebben a moziban nem Darth Vadernek kell szurkolni.
@Fabius: Az Orbán beszéd tartalmát 80 évre titkosítják.
@nu pagagyí: Legjobb lenne, ha magát Orbánt titkosítanák 80 évre.
@neoteny: Az ország nem adósodott el?
@Muad\\\'Dib: visszjutottunk a kezdopontra. tehat irom, attol, hogy egy pletykalap etikatlan meg nem kovetkezik, hogy a mainstream sajto is az, tehat a nyugati sajto sullyedeset nem tamasztottad ala. viszont okoztal egy-ket vidam percet, nekem es a kollegaimnak is igy ebed utan. leforditottam nekik az elmeleted, most mar tudjak, hogy a sun mertekado angol lap. koszi :))))))
Orbán megy az index.hu-n élőben.
@Cirbi:

Köszi, ez kész.... :-D

De inkább beszél az adósvédelemről, mint bármi másról. Otthonvédelmi bizottság is lesz vaze.
@pokesz70:
Magyarországon ennél bonyolultabb a helyzet. Ugyanis nem azok a leggazdagabbak, akik sokat adóznak.
@pokesz70:

Hehe; és Clinton 8 éve már smafu? akkor miért nem tolta fel ismét a jövedelemadó-sávokat? ja mert hogy a Kongresszus hozza a(z adó)törvényeket az Alkotmány által elrendelt hatalmi ági szeparációnak megfelelően?

A '70-es évek beli gazdasági helyzetről, többek között a mogyoróültetvényes ideje alattiról is, inkább ne beszéljünk.

Az adó ugyanaz a kormányzat számára mint a gengsztereknél a védelmi pénz: "Adj nekem pénzt és akkor megvédelek. Hogy kitől? hát magamtól!" Ebből fakad az a szemlélet is hogy a be nem szedett adó valamiféleképpen a kormányzat lenyúlása, hogy alapvetően az összes pénzed a kormányzaté, ő csak nagy kegyesen megengedi hogy ne 100%-al 'adózz' belőle.

"Amikor az emberek megértik hogy pénzeket szavazhatnak maguknak, akkor jön el a Köztársaság vége" -- Benjamin Franklin
Ősz során majd...lesz még sokkal jobb eltávolodás a veszélyzónától, mert fasza lesz minden.

Ennyit mondott.
@Katzenstreu:

Azért meg a mindenkori kormányzat a felelős.
@somogg:
Made my day...
Biztos írtam valahol ilyet. Ha tudod, idézd pls., hátha valami fura amnéziában szenvedek.
ősszel majd...
először lássunk tisztán.
monitoring bizottság.

a részletekről még nem beszélünk.
A Reuters képviselője merte megkérdezni Orbánt először a növekedésről.
3% alá viszik az államháztartási hiányt!
akármi történik. ezt most jól jegyezzétek meg, a vezért mondta élőben!
@troll ellenpólus: elmebajnok,te a hőmérőt nézed?tarlóspistának üzenem hogy matolcsyról sürgősen nevezzen el egy zsákutcát/még életében/ekkora hülye ritkán fordul elő.
@Muad\\\'Dib:
1. allitas: sullyed a nyugati sajto szintje
2. erv: egy pletykalap etikatlan viselkedese

amikor azt mondtam, hogy az nem mertekado (= szinvonala a mainstream alatt van, mert blikk szintu pletykalap), azt mondtad, az angolok szerint igen, hiszen rangos dijjal jutalmaztak

nem igy volt? :)
@Fabius:
"Akik igénybe veszik az árfolyamgát lehetőségét, azok számára 2015 után sem lesz 15 százaléknál nagyobb a törlesztőrészlet növekedése"
hogy is hívtán ezt anno? jah igen tervgazdaság és 5 éves terv, és persze akkor sem volt választás, tehát magunknak tervezünk, más úgy sem jut a húsosfazék közelébe, na akkor megjósoltatom velük a lottó számokat, ha úgy 4-5 évre ezt is be merik vállalni
@csizsikpizsik: Hogy neked milyen igazad volt... te írtad a beszédet?
@somogg:
Most akkor miért keversz ide, hogy a lap minőségéről nekem mi a véleményem? Ha nem vagy generic analfabéta, akkor fel kellett volna tűnnie, hogy én sem gondolom másképp. Az a tény azonban, hogy a legnagyobb példányszámban eladott hetilapok között volt, azt jelenti, hogy komoly tényező. Igen, itthon a blikk is az. Nem a gazdasági hetilapok, nem a hvg, ugyanis Mari néni nem azt olvassa. Tehát nem értem a problémádat. Igen, miért ne következtethetnék az egyik legnépszerűbb bulvárlap produkciójából az etikai szintre? A kettő között csak én látok összefüggést? Vagy szerinted nem alkalmas befolyásolásra az egyik legolvasottabb hetilap?
Tisztelt Fabius!

És ha az sem segít, akkor majd lesz Nemzeti Bizottságvédelmi Bizottság, új feladatot kap majd a mi Gyulánk, és ki kell derítenie, hogy melyik bizottságért ki a felelős (különös tekintettel az elmúlt évek kormánytagjaira).
Lesz itt rend!
De olyan, hogy attól koldulunk, és nem is kell soká várni.
Még 30-35 sarkalatos törvény, oszt jónapot!

Tisztelettel:
anonymand
béka segge vagy ló f@sza? nem mindegy? legalább haladunk vmerre...

Kedves Tahó gyűjtőm! hozzátok szólok:
így jár az az ország, ahol egy debil bábot, focistákat választanak kormánynak...
alkalmatlan- lusta- gerinctelen- csőcselék...
ha megbántátok szóljatok... hátha még megúsz6ja ez a szerencsétlen ország...
Orbán: ősszel komoly költségvetési döntéseket kell hozni
--------------
Na kinek milyen ötletei vannak ennek a cirka 100-200 milliárd beszipákolására? Nekem nem sok:
- nyugdíj csökkentés /eléggé rizikós a zemberek miatt/
- önkormányzatok összevonása /ez sem kismiska végigverni az fideszes embereiken :D
- múlti adó /tözsde kinyírása/
- lefekszünk kínának, meg az araboknak /mi lesz ennek az ára???/
több ötletem nincs, tudom nekeik lesz, mert a 2/3-nak nincs párja és gátlása :D
@Muad\\\'Dib:
1. a hozzaszolasaidbol kiderult, hogy szerinted ez a lap mertekado az angol piacon, ez nem azt jeleni, hogy te minosegnek tartod, hanem azt, hogy azt gondolod, hogy az angol ujsagolvasok gondoljak ezt (ezen jot nevettunk)
2. egy pletykalap szinvonalabol nem lehet az adott orszag sajtojara vonatkozo kovetkeztetest levonni, mert egy specalis szegmens, celja a szorakoztatas, nem pedig a hiteles tajekoztatas. a magyar sajto nem azert hiteltelen, mert a blikkben zalatnai cini mellei a tema, hanem mert minden kozeleti lap egy-egy part szocsove.
@troll ellenpólus:

"Feltűnt, hogy a forint csak a frankkal szemben esett, az euró-frank keresztárfolyam miatt, az euróval meg a többi valutával szemben pedig erős maradt, mint a beton? "

Nem tűnt fel. Az USD, az euró, de még az angol font is erősödött. Érted? Az USD, ami majdnem csődbe ment. Az angol font, ahol zavargások vannak!!!!

"a mostani összeomlásban pedig úgy állt az ország és a magyar tőzsde, a magyar forint, mint a kőszirt a viharban?? Ezt köszönhetitek a mostani kormány "

Nem, barátom, ezt köszönhetitek a manyuposok megtakarításainak.
@Trompf: "Ezt a GDP növekedést leginkább a szomszédos országok összevetésében érdemes tanulmányozni.

Mi itt átlagosat produkálunk, nem úgy mint az MSZP 8 éve alatt, ahol mindvégig az utolsók között tartották nyílván a növekedésünket."

Óh, Te vezéredet kétségbeesve, vakon védelmező balga! Az MSZP-ből nekem is elegem van, hidd el! De emlékezz vissza, hogy az MSZP-nek mennyire tilos volt az "egyre fokozódó", kellemetlen nemzetközi helyzetre hivatkozni? Pont Pártod, sajtója, és a magadfajták kezdtek ilyenkor hőbörögni. Hogy, pl. mé nem látták előre a válságot, meg ilyenek.
A mostani nemzetközi dekonjunktúrára simán lehetett készülni hónapok óta. Drága Matolcsytok mégis talált 4-6% os növekedést prognosztizálni, és konzervatív becslésképnt legrosszabb 3%-ot beleírni a konvergenciaprogramba. MÉg azt is jelzem, hogy már Bajnaiék alatt mindennek elmondták a kormányt, hogy nem nyújt segédkezet a frankhiteleseknek. Mennyi is volt akkor az árfolyam? 190? MIért is kellett másfél évig és 270-es árfolyamig várni a konkrét lépésekkel, és ezalatt inkább alkotmányozni, médiatörvénykezni, átnevezni, médiát és mindent megszállni?????
És hogy fogalmazott hetekkel ezelőtt Viktor? Magyarország, avilágon egyedüliként helyes válaszokat adott a gazdasági kihívásokra! A heyles válaszok eredményét magad is láthatod.
Hogy van az, hogy Matolcsy kivételével mindenki tudta, hogy az egykulcsos két beígért alapvetését nem fogja megvalósítani tenni: 1.)Kurvára nem lesz mindenkiek jó, sőt... 2.) Kurvára nem fogja "dinamizálni" a gazdaságot. (Kis tömeg javítja csak a fogyasztási képességét, ennek megfelelően kimutathatatlan a fogyasztásnövekedés. Valamint, megfeledkeztek arról, hogy azokat sújtja leginkább a frankválság, akik amúgy sem jártak jól. De még a módosabbak közül is soknak a 16%-on való nyerségéet, elviszi a farnkhitel.) Szóval, barátom, ezt mind lehetett előre tudni, hiszen még ki sem lábaltunk igazán a válságból, ez most nem olyan volt, mint 2008. De a szomorú, hogy még, ha nem is romlott volna a környezet, a felsorolt intézkedések legtöbbje akkor is téves volt, és amúgy sem hozta voln a számokat.
A másik pedig, tök mindegy már, mit vót az elmútnyócévben, PÁRTOD és KORMÁNYOD MEGÍGÉRTE, hogy helyrehozza a károkat. Egy ilyen ígéret felelős gazdasági és egyéb gondolkodást feltételez. Hogy ők mindennel számolnak. NA, barátom, egyes egyedül ehhez az igérethez nyúlhatsz most már vissza! Sem az elmútnyócévez, sem a nemzetközi helyzethez. A Pártod gazdaságpolitikája fundamentumaiban volt szar már a legelején. És ezt mindenki tudta, mondta. Csak nem akaródzott meghallani az uraknak. Kíváncsian és előre mosolyogva várom az újabb cinikus Orbán-féle világ- és bizonyítványmagyarázatot. Te meg ne védd ennyire a Fideszt a nyilvánvaló baromságaikkal, mert pénzt ezért nem kapsz tőlük, pozícióba nem tesznek, és egyszer csak már nagyon ciki lesz.
UI: És mennyire tudtam, hogy ígéeretük ellenére, a szuperbruttót sem fogják kivezetni! Te nem tudtad? :)
@Muad\\\'Dib: "Komolyan ez már rohadtul unalmas."

Igen? Ki kötelez téged arra, hogy itt oszd az észt? Nem férsz hozzá a fityeszes blogokhoz?
@somogg:
"...hanem azt, hogy azt gondolod, hogy az angol ujsagolvasok gondoljak ezt (ezen jot nevettunk)..."
Melyikek? Mivel az egyik legjobban fogyó hetilap volt, sokan azt gondolják. Tudod az a baj, hogy tényleg nem fogod fel miről beszélek. Vajon nekem a blikk mértékadó? Nem. Vajon, ha lemegyek a sarki talponállóba, az ott lévők 90%-ának ez az alaptájékozottság forrása? Ja. Szerinted az egyszerű emberek vannak többen, vagy az értelmiségiek?
Komolyan nem hiszem el, hogy ennyire nehéz ezt megérteni. Az a vicces, amikor valaki jókat nevetgél, de az nem jut eszébe, lehet nem olyan körben forog, ahol fel tudná mérni az igényeket. Ki nem szarja le, hogy az általad ismert emberek mit kedvelnek? Mit gondolnak? Ébredj már fel, eleve ki nem szarja le ezt a sok szájtépést, amit pl. itt folytatunk. Szerinted ez hány százalékához jut el az embereknek? Sőt az egész index társadalmilag vajon hány százalék hírforrása?
@Cirbi:
Ha csak egy kicsi hiányzik -> Provident!
@Orbán Diktor:
"...Nem férsz hozzá a fityeszes blogokhoz?"
Na akkor tőled elköszönünk, mivel szövegértelmezési képességed a nulla felé tendál.
FYI, ezt is írtam:
"...Hasznosabb lenne a fityesz látványos hülyeségeit kritizálni..."
@Muad\\\'Dib: hmmm azt nem tudom a zsindexet hányan olvassák... előre bocsátom magamrészéről SEMMYILEN KORMÁNY propagandát nem olvasok, mindig ellenzéki sajtót

a baráti körömben sem ismerek önkínzót, legtöbben indexelnek...

dehogy neked egy olvasóddal kevesebb lett most az TUTI. asztalaviszta: mész a tahótalonba! imádom:)
Már a béka seggén is rég túlvagyunk.
@Muad\\\'Dib: szerinted az orszag sajtojanak a szinvonala (mert onnan indultunk, hogy a nyugati sajto szinvonala csokken) a lapok szinvonala sullyozva az eladott peldanyszammal? szerinted a donteshozo elit ugyanazokat a lapokat olvassa (nem magyarorszgrol beszelek) mint az alsobb osztalyok?
@Cirbi:

A 15% részletnövekedés 2015 után csak a probléma elodázása. Ráadásul ez akkor is főleg a bankok és az adósok problémája lesz, kitolt futamidőstől mindenestől. Kényelmes és biztonságos, naná.

Mellesleg az áthárított bankadóról is kamuzott megint egy jó nagyot. Szerinte ők ezt nem hagyták, szerintem meg szívesen megmutatok neki egy bankszámla kivonatot, pedig nem vagyok hiteles, hogy de, bizony hagytátok. Tranzakciós díjak, számlavezetés, etc...
@Fabius: és mit mondott? nőtt neki? onnan lentről hogyan látja?
@adamis.ivan: Az igazi gáz az lesz, hogy pár év múlva simán letagadja majd az összes agymosott most Fidesz fan, hogy ő valaha is Fidesz szavazó volt. :-D

Ezúton kérnék egy felelős gondolkozású Fidesz szavazót, hogy a pártja hibás gazdasági döntései miatt megnőtt költségeimet vállalja át!
@Fabius: ki a lóf@sz fizetné a bankadót??? mindent mi fizetünk 1,7 millió versenymunkahelyes...

mindent! még a zorbán fizetését is...
@Fabius: 2015. Akkor már nem ők lesznek kormányon. Ez az első csontváz, amit bepakoltak a trezorba.
@troll ellenpólus: "Ilyen világgazdasági ellenszélben az Orbán-kormány és a Matolcsy-féle forradalmi gazdaságpolitika igenis ötösre vizsgázik."

Igen!!! Igen!!! Éljen a forradalom! Éljen a Párt! Éljen Orbán Viktor elvtárs, pártunk és államunk dicső vezetője! (csak ne sokáig)

Orvos látott már, troll?
@somogg:
Nem, de az alsóbb osztályok is mennek választani (ráadásul ők a többség), gondolom ebben nincs vita köztünk?
@troll ellenpólus: qva troll eltűnsz a süllyesztőben... imádom... má jó sokan vagytok...
@Fabius: nekem van, igaz FT-os, ráadásul otp-s, már tavaly tavasszal megnyomták a díjjakat, pedig akkor még vityáék csak készülődtek, azóta meg nyomogatják felfelé apránként, szépen.
Ok kitolva + 10-15 évre, de jó, 60-70-80 éves emberek hitelbe kimúlva, örökös meg lemond mindenről, a lakások meg a banké-államé tömegesen, egy ország lakásokkal-lakosok nélkül, jöhetnek a kínaiak meg az arabok, csak egyszerűen beköltözhetnek a kész lakásokba.....
@Muad\\\'Dib: igen 4 evente, aztan a donteseket masok hozzak, akik raadasul irtalan szabalyokhoz is tartjak magukat, mert ez a tarsadalmi elvaras. ha ilyen nagy hatasa van a pletyka ujsagoknak, miert nem populista partok kormanyoznak?
@Cirbi: "de jó, 60-70-80 éves emberek hitelbe kimúlva, örökös meg lemond mindenről, a lakások meg a banké-államé tömegesen, egy ország lakásokkal-lakosok nélkül, jöhetnek a kínaiak meg az arabok, csak egyszerűen beköltözhetnek a kész lakásokba....."

Nem kellenek ide az arabok, eddig is simán megkapták az üres lakásokat az indiánok. Emberség kérdése volt mindig, hogy a rászorulókat ne hagyjuk az utcán 8-10 gyerekkel.
@adamis.ivan:" Az igazi gáz az lesz, hogy pár év múlva simán letagadja majd az összes agymosott most Fidesz fan, hogy ő valaha is Fidesz szavazó volt. :-D"

Ez nem igy megy, azt atlag fidesz szavazo MINDIG a fideszre szavaz, legalabb is amig a Zorban lesz az ur, itt az esz ervek nem jatszanak.
@Trompf: „Államadósság grafikon 2010-ig ahol elszaladt velünk a ló.”

Megmutatom ugyanazt a grafikont úgy, hogy lásd, mennyire nem szaladt el velünk a ló európai átlagban:

www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&ctype=l&strail=false&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp#ctype=l&strail=false&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:eu:non-eu&idim=country:hu:sk:be:uk:fr:gr:ie:de:it:pt:is&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu

És idézem ehhez Orbán Viktort, ahogy 2010 július 24-én Kálmán Olgának az ATV-ben pl. még ezt mondta:

„...és Magyarország, még egyszer mondom, a magyar gazdaság, és különösen a magyar pénzügyi mutatók, azok az európai unió legtöbb államánál sokkal jobb állapotban vannak. Még a legfájóbb dolog, az államadósság mértéke, ami olyan 80% körül van, és szerintem nagyon magas, még az is csak egy európai középmezőny. Nem egy abszolút ponthoz kell viszonyítanunk, hanem az európai gazdaságok körében kell elfoglalnunk egy jó pozíciót. Az európai gazdaságok körében a magyar gazdaság pozíció jelenleg jó. Egy gyengeségünk van, az a legfájóbb, ez pedig a növekedés alacsony volta. [...] A magyar gazdaság teljesítménye európai mércével nem csak hogy megbízható, hanem kifejezetten vonzó üzleti lehetőség.”

Lehet nézegetni is, ahogy épp ezt mondja, íme: atv.hu/belfold/20100724_eb_orban_viktor
@somogg:
Miért a pletykalapok tolják a populista pártok szekerét? Nem hinném. Egyébként pedig itt akkor eljutottunk ahhoz a témához, ami már máshová vezet. Értsd: mivel négy évente vannak a választások, ahol a "tahók" eldöntik ki kormányozzon, indulhat a hazugsággyár a választások előtt. Aranyos össznépi játék, mindenki imádja.
Az pedig, hogy egy bulvárlapnak mekkora hatása van a politikára, elég könnyen lemérhető. Ugyanis nem egy politikai karrier bukott meg miattuk. Az pedig, hogy igazuk volt, vagy nem utólag már senkit nem érdekelt.
@Orbán Diktor: annyi indián még akkor sem lesz amennyi idő elött elhunyó lakáshiteles-résztulajos lakás, főleg hogy a nyugdíjkérdés is megoldva okosba, karöltve a hiperszuper magyar egészségüggyel
@Fabius: Vagyis, igazából nem akarják! Maguknak talán igen, megvizsgálandó a saját érdeketséget. És mivel ilyen szinte minden ügyben van, megy a titkosítás az armageddonig. Sok-sok ügyben ez ment. Bedobtak ez ellenoldal nevei közül néhányat a köztudatba, hogy legyen min csámcsogni a népnek, aztán egyszer csak elsikkadt az ügy. Csak a taktikai szempontból fontos nevek maradatak meg sokakban.
@vakablak: Ez jó, csak a többi országnak van GDP-je, nekünk meg gyakorlatilag nincs. Nincs olyan termékünk, ami teremtett értékkel bírna, vagy legalább hozzáadott értékkel. Jelenleg csak a szolgáltatóipar tartja még valahogy életben a gazdaságot, inkább kevesebb, mint több sikerrel.
@troll ellenpólus: A siker relatív. A legkeményebb válság idején 180 volt a CHF, az elátkozott Gyurcsány alatt meg 3-4% a gazdasági növekedés.

Hogy mi van a nagyvilágban, kit érdekel? Akkoriban a Fidesz is a kormány nyakába varrta a világ összes baját, nulla empátiával. Úgy voltak vele, minél rosszabb, annál jobb nekik. Igazán hazafias hozzáállás volt.

Legközelebb akkor szólalj meg, ha a CHF visszament 180-ra és növekedés elérte a 3%-ot.
Onnan mérhetjük majd a világ - szerinted - legjobb, legügyesebb kormányának tevékenységét.
@newtehen: Már most is van a ki letagadja, de legalábbis eltűnt az egykori büszkeség, és zavart félrenézés van.
Kérésed talán túlzás, én megelégednék egyetlen olyannal, aki képes végre egyszerűen elhatátolódni a Fidesztől, amint ahogy, megmaradva alapvetően, szociálisan érzékeny liberálisnak, le tudtam szakadni a a ballib koalícióról. (Igaz, nekem nem voolt ez annyira nehéz, mert elvakult fanjuk sose voltam, mindig kritikusan szemlétem őket is, és az én pofám égett helyettük, ha valami ordas baromságot csináltak). Sztem, ez nam akkora kérés. Józan kritika, és önkritika. Az eszméit felőlem megtarthatja, maradhat jobboldali, ha akar. Csak azt lássa már be, hogy a Fidesz nagyon nem egyenlő jobboldaliság.
@newtehen: De van! A tanácsadói tevékenység. Kevés befektetéssel hatalmas profitot hoz. Egyelőre csak a magyar kormányzati és önkormányzati szektor ismerte fel a termékben rejlő lehetőséget, de már külföldi export is szóbajött.
@Muad\\\'Dib: politikai karrier okkal bukik meg, ami nem tortenik mag, azt nem lehet lefotozni. egy politikus legyen feddhetetlen. utolag a birosagot erdekli, hogy igaz-e vagy se. egy kepviselo egy szorolapon azt sugalmazta, hogy a vetelytarsanak iszlam kapcsolatai vannak. kepviseloi helyet es a hazat vesztette el. hat a hazugsaggyar is kissebb gozzel dolgozik, talan azert mert nyugaton senki se szerelmes a kadar rendszerbe. osszgezve, lehet, hogy meno szoveg ez a nyugat is szar, de hidd el nem az.
@Orbán Diktor:
"Nem kellenek ide az arabok, eddig is simán megkapták az üres lakásokat az indiánok. Emberség kérdése volt mindig, hogy a rászorulókat ne hagyjuk az utcán 8-10 gyerekkel."

Aki szegény, és tudja, hogy nem tud 8-10 gyereket ellátni, az nem csinál 8-10 gyereket.

Aki ennek ellenére csinál, az nem rászoruló. Kivétel van, de ritka.
@somogg:
"...lehet, hogy meno szoveg ez a nyugat is szar, de hidd el nem az."
Ez most nyer épp bizonyosságot az angoloknál az utcán.
Lehet, hogy menő szöveg, hogy nyugaton minden jobb és kolbászból van a kerítés, de hidd el, nem.
Az pedig, hogy a demokratikus kultúra náluk valamivel előrébb jár, érthető van vagy 40 év fórjuk.
Valamint, ha már az angolokról beszélgettünk, azért megjegyezném, az sem utolsó teljesítmény, mikor a miniszterelnök (akkora már tudott) hazugsággal rángatja hazáját egy háborúba.
@somogg:
Na, most viszont lépek. Egész kellemes diskurzus volt, még, ha nem is értettünk egyet egynémely dolgokban.
off: ha megnyomnám a tahótlanítok gombodat, akkor az a hozzászólás eltűnne? - csak mert akkor minden 10.-hez nem nyúlnék... és egész jó kis (!) létszám maradna :) hűséges de tömegkommenteléstől irtózó olvasód maradok, tisztelettel és agyamat szétröhögve :). Olykor kilövöm a posztodat, hadd örüljön más is :). Üdv!
Na szerintem mindenki fellélegezhet, mivel megtudtuk, hogy létrehozzák az otthonvédelmi bizottságot, tehát most már minden rendben lesz.
Vagy várjunk csak, a múltkor is létrehozták a nyugdijvédelmi bizottágot, eredmény a nyugdijak visszakerültek az államhoz. Akkor most ezek alapján az otthonvédelmi bizottság eredménye az lesz, hogy...?
@Muad\\\'Dib: hat ami az utcan tortent, de foleg ami most tortenik, az igazi bizonyitek arra, hogy a nyugat jobb es bizonyitek a 40 ev elonyre is. ugyanis a tortentekrol parbeszed folyik, minden fel meghallgatasaval. a nyugad jobb, nem azt jelenti, hogy ott nincsenek szar dolgok, hanem azt, hogy ugyesebben kezelik, mert tudnak kooperalni es iratlan szabalyokhoz tarja magat mindenki
@térfél:

A tahótlanítással emberre szűrsz, vagyis, ha megnyomod akkor az adott kommentelő összes hozzászólása láthatatlan lesz számodra :-)
@Tedat: "Aki szegény, és tudja, hogy nem tud 8-10 gyereket ellátni, az nem csinál 8-10 gyereket."

Nem értettél meg. Én az indiánokról beszéltem, nem az átlag magyar szegényről. Szerinted, ebben az elhülyült országban hány ember tud racionálisan gondolkodni és folyamatokat értelmezni? Szerintem maximum 2 millió, és ebbe beleértem azt a kevés vekkerest is, akinek lekerült a narancsszínű hályog a szeméről.
„Rákosi született újjá benned, vagy én néztem el a határjelzőt, amin nem Magyarország szerepel hanem Észak Korea? Családbarát kormány és jogállam: emlékszel még ezekre a nemrég használt kifejezésekre? Mert úgy látszik ideje volna némi memóriafrissítésnek.“
Igen jól látod, Rákosi született; ismét. És mellette Beriják-szíjgyártók, Speerek-matolcsyk, fellegi milliomosok, hazug kósák,
Aztán várom a leveleket, hogy: mért írsz te ilyeneket? Meglátogatunk, megtalálunk...
Gyertek! TT (parancsnoki)
@MACISAJT: megtudhatnánk, ha feloldanák a titkosítást. Csak azt ne válaszold erre, hogy a jogszabályok miatt nem lehet, mert ez mostanság nem szokott akadályt jelenteni.
Van még valaki egyáltalán, aki támogatja ezt a rezsimet?
@sikenus: sajnos, még túl sokan, az emberi hülyeség és vak hit határtalan,
@neoteny: Igen, az a mostani ellenzék. Ezért olyan szánalmas az írás.
@Muad\\\'Dib:
Lehet, hogy eltévesztetted elvtárs a címzést! Szellemi és gazdasági maszturbációval a te pártod és kormányod próbálkozik, szánalmas sikerrel, még a manyupos Viagrával is harmatgyengén. Teljesítmény=0
Kína a te és a hozzád hasonló narancskomcsiknak a példaképe, én max. ide Österreich-be ugrok át, tudod nekem, ellentétben VELETEK az áll közelebb a kultúrámhoz, a mentalitásomhoz, a munkamorálomhoz. Pedig magyar vagyok. Man spricht Deutsch... Eccerikém, mond meg, hol mondtam én elnyomást? Ja, hogy már ti is ezt érzitek ki a sok seggnyaló tetteiből? Vagy csak akkor, amikor az államhatalom személyes megfélemlítéssel próbálkozik? Tudjuk, ja a cocik is, meg a nyócév ettárs. Ez a te egyéni szoc problémád, ne rám vetítsd ki... :)
Az öngólok ismerősek? Gondolom! Sokat sikerült a Szájtátó pajtinak és a hozzátok hasonlóknak rúgni, csak tudod k.rva unalmas, hogy mi fizetjük ennek az árát. Állítólag TI k.rvára jobban tudtatok mindent, felkészültetek, ezért kaptatok több szavazatot a kretén cociknál. De sikeresen bebizonyítottátok, hogy ugyan olyan kretének vagytok! Na ja, egy alomból valók vagytok! Hajrá elvtársak, előre a kínai úton. Csak az a baj hülyének néznek - benneteket!
"A kelet-európai vezetők "kínos csapatáról" ír a brit The Economist gazdasági-politikai hetilap, amely szerint a magyar Orbán Viktor, a cseh Václav Klaus, a lengyel Jaroslaw Kaczynski és a grúz Szaakasvili ahelyett, hogy a befektetőket vonzó jó hírnevüket ápolgatnák, mindent megtesznek, hogy minél rosszabb kép alakuljon ki országaikról világszerte."
hirszerzo.hu/belfold/20110812_economist_kinos_csapat
No igen, azt szokták mondani, minden udvarba kell udvari bolond is!
@Katzenstreu:

"Igen, az a mostani ellenzék."

Ez így igaz, nem is áll szándékomban mást mondani.

De:

Attól félek minden kormányzat megteszi a tőle telhetőt; az én alapvető hozzáállásom az, hogy költözzön be a dögvész mindkét (-három, -négy) pártházba.
Kezd kurvára nem tetszeni amit Viktorék megengednek maguknak.

A gazdasági bukta borítékban volt a születése pillanatában, ez nem újság. De amit büntető eljárás címén a Galambos gyerekkel csináltak az tényleg Rákosista módszer. Ha hozzám jön oda egy ilyen kommunista pribék és apámmal fenyegetőzik, akkor most nemzetközi orvoscsoport próbálná kioperálni a fejét a szegycsontja alól.
@neoteny: Szerintem ebbe nagyon-nagyon sokan egyet értenek veled! :)
Sőt, szerintem szívesen ki is egészítik sokan, hogy mi minden szépet és jót kívánunk kormányunknak és pártjainknak! A dögvész lesz a legkevesebb! ;)
OFF:

"otthonvédelmi monitoring bizottság" bazdmeg...
@Cirbi:
sajnos egyet kell értenem. (meddig kell ezt hagynunk?...)
@Boli: nem rágtam át magam a kommenteken, de ez meglep.

Muad általában a Jobbikos vonalat nyomja, mióta lett kormánypárti?
@neoteny: Aki nem tesz különbséget, azt általában keményen átverik a palánkon. Lásd a 19000 forinttal megvett szerencsétlen nyugdíjasokat. Vagy éppen az ország egyes terülteit már szinte lakhatatlanná tevő megélhetési gyermekgyártókat. S a feketelevest úgy is te kanalazod ki.
@néma bárány: Nézd, azt szokták mondani, van az a pénz, amiért korpásodik az ember fejbőre! :) Pláne, ha ennyi ideje van valakinek erre, mint ennek a jóembernek. Gondolom állami alkalmazott, mert ha jól látom 5-kor elköszönt. Lejárt...
Én is csak most estem gép elé, bár egész nap velük dolgozom...
@Katzenstreu:

"Aki nem tesz különbséget, azt általában keményen átverik a palánkon."

Pontosan ettől félek, hogy aki azt hiszi hogy különbséget tud tenni a propaganda alapján, az azt is hiszi hogy valós választásra van lehetősége.
Én valahogy nem tudok örülni országunk sikertelenségének. Ez fidesznyik tempó!(Már a káröröm.)
Újból válság jön. Mo. nagyon kicsi.
A kisgecit el kellene már távolítani nem csak a hatalomból, de Európából is! Javasolnám Venezuelát, Kolumbiát....
A magyar állampolgároknak meg azt javasolnám, tessenek már gondolkodni, elemezni (analízis, szintézis, miegymás kognitív funkciók), hamár az oskolában nem tanulták, vagy ha tanulták elfelejtették.
@Boli:
Na ilyeneket ritkán írok, mint ami most jön, te funkcionális analfabéta, szóval figyelj és hegyezd a füled.
Mi a rongyrázó édesbús qrva nénikédről beszélsz, te natural borned szellemi fogyatékos?!
Milyen ti, te agyhalott? Idézd már azt az elbaszott részt innen, ahol én bármikor is dicsértem a fityesz produkcióját. Attól, hogy szánalmasnak tartom a folytonos sírást a demokrácia hiányáról, miközben pont az teszi lehetővé a rinyálást, mióta egyenlő azzal, hogy kormánypárti vagyok?
@Boli: Azért ez hosszútávon kevés lesz!
Ha valaki "Tanú-fan" én az vagyok!
Ez bizony már nagyon kevés! A zembereket fel kellene ébreszteni, kb. 90%-uk nem látta vagy nem emlékszik.
Egyébként sem ebből kellene kiindulni, hanem a fideszbanda előző kb. 13 évi tevékenységének elemzéséből. Egy baj van: hülye a magyar bazmeg! (éskész)
@Muad\\\'Dib: No, kicsi csíra - hogy lealacsonyodjak a te szellemi színvonaladra - a te qrva édesbús nénikéd! Hol nem sz.rom le nagy ívben a te állítólagos pártállásodat és viszonyodat a magyar politikai élet tetűbbnél tetűbb közszereplőivel... Olyan szépen véded a narancskomcsikat, hogy ez alapján akár közéjük is tartozhatsz!
A közvéleménykutatások melyikére gondolsz? Századvég? Nagyon vicces gyerek vagy te! :)) No meg hiteles is!
A sajtó telesírása helyett, ha jól értem Fabius kolléga is azt a "régi szép kommunista módszert" említette meg, hogy ha sokat jár a szád, netán a családtagokat látogatják, különböző nagyobb terjedelmű, viszont IQ-ban szegényebb egyedek. Neked ez a sajtó telesírása lenne? Mert itt ilyenekről volt csak szó! Kutya nem beszélt másról! Netán, ha kissé olvasottabb vagy és nemcsak a pártsajtót bújod, talán felfedezhettél, még a cocik pofátlanságát többszörösen meghaladó un. "nyomásgyakorlást" a média, a közszféra szereplőire mostanában... Vagy nem? Mert akkor tényleg reménytelen vagy! Kína pedig a nagyvezér útmutatásaiban szerepel, mint követendő példa! Vagy ebben is tévedek?
Értem én, hogy ha Zagyva bubus megcsinálja a Szigeten a maga kis performanszát, 15 perc hírnevét és utána még sajnáltatja is magát, akkor őt a 28-as növényi intelligenciájával sajnálni kell, hogy jaj Istenem, szegény Bubust bántották, bibis lettt a pici homloka... Léprecsalták... No a legszebb bennetek, hogy nemzetközi bíróságért és hasonló okosságokért kiabál "egy bizonyos réteg". De tényleg tetszik! Komolyan! :))
Ezen a blogon meg aztán végképp rosszhelyen reklamálsz, hogy a Fidesz látványos hülyeségeit nem kritizálják. De a tiéidet is! Melyik mondatom nem tetszett a pici lelkednek, netán ez: "Ez itt EURÓPA!"? Hát ebben néha én is kételkedem! :(
@Boli:
Bennetek, nektek, aztán fogalmad nincs miről beszélsz. Mi a fasznak nekem címzed a problémáidat!? Ha nem tudsz különbséget tenni egyes csoportok között, fordulj anyuhoz, vagy menj a pszichiáteredhez.
Mostantól meg mész a trollfalra, nincs nekem kedvem a baromságaidhoz. Szerencsére van olyan is, akivel értelmesen lehet beszélni, mert képes különbséget tenni, aközött, hogy kritizálok egy bizonyos típusú vergődést, meg aközött, hogy szervilisen kiszolgálok és védek valamit (bár nem derült ki, hol védtem én a fityeszt).
www.city-data.com/forum/members/pittston2sarasota-512783-albums-my-mug-shots-lol-pic73915-do-not-feed-troll.html
@Muad\\\'Dib: No de troll kartárs! Hihetetlen az értelem mely süt belőled, no és észérveid is mindenek felett állnak! Megdönthetetlenek! Bár kissé úgy néz ki, hogy tehetetlen düh és szerencsétlenkedés süt belőled! Szóval az a fotelhuszár fajta vagy? Anyuka meg a géphez enged, munkaidő után is?
Gratulálok, szép a képed a troll falon! Az olyan oximoronnal, hogy értelmes beszélgetés veled, no azzal végképp nem kellene dobálóznod! :))
Ezzel a szinttel ecsém, gondolom te is agysebész vagy! Jászkarafaszajenőn...
Viszont nagy találmány ez a tahótlanitó gomb itten-e... Na, picibob után újabb kretén kerül rá!
@néma bárány:
Nem vagyok kormánypárti, sőt, bár bevallottan sokat vártam a Jobbiktól, szerencsére már a választások előtt kicsivel kiderült számomra, hogy csak kényelmes párnázott ülésre vágynak, meg jófajta pénzre. Az a helyzet, hogy mélységesen elegem lett ebből a parlamentáris demokrácia nevű műcirkuszból, ami kizárólag arra jó, hogy lehetőleg mindenedet eltüntesse, miközben kizárólag az ilyen boli kaliberű arcokat tudja kitermelni, akiknek bőven elég, ha a 4 évente megrendezett színjáték szünetében utálhatják az aktuális ördögöt. Ehhez pedig lelkesen asszisztál a média, mégis jobb, ha egymással vannak elfoglalva a fityesz és antifityesz B-közepesek, ahelyett, hogy azt figyelgetnék, mint rúgja a végsőket az euro, meg dollár rendszer.
@troll ellenpólus:
Te nagyon hülye vagy.

Az elvtársozás meg különösen vicces, tekintve, hogy egy olyan párt van ma Magyarországon, amelyik igazi bolsevik gondolkodásmód alapján működik, ez pedig a fidesz.
@Muad\\\'Dib: @Boli:

A döntőbíráskodás szándéka nélkül mondom, hogy jót röhögtem most rajtatok.

Egymást filézitek - szerintem - feleslegesen, mikor pont ti ketten vagyok azok, akiktől érdekes elvi pro-kontra viták és véleményütköztetések telnének.

Folytassátok, nem beleszólni akartam, csak nem bírtam megállni szó nélkül :-)

Box.
@neoteny: Hibás alapállás. Van valós választás.
@Katzenstreu:

Szerinted; szerintem nincs.

A Fidesznek meg volt az esélye 1998-2002 között; ha annyival jobbak, miért veszítették el a 2002-es választásokat?
@Fabius:
"A döntőbíráskodás szándéka nélkül mondom, hogy jót röhögtem most rajtatok..."
Örülök, hogy segíthettem feldobni az estéd.
:D
Ha abból a szempontbol nézzük a jobb és a bal oldalt, hogy az állam mennyire avatkozik bele a társadalom életébe, akkor ez most egy kurva baloldali párt.

Egyszer már hallottuk ezt a "megvédjük!" szöveget.
@karacsi_maci: Szélsőbaloldali, a komcsikkal egyenértékű. Remélem, így gondolod!
Azon "polgári körök", akik ajnározzák ezt a rohadt bandát, szintén virtigli kommunisták. Fel kéne már ébredni, ugye?
@karacsi_maci: Példul itt:
www.hirado.hu/Hirek/2011/06/10/10/Matolcsy_megvedjuk_az_eurot.aspx

"Az Európai Unió (EU) nagy előrelépést tett a gazdaságirányítás, a gazdaságpolitikai koordináció területén a magyar elnökség alatt, amelynek legfontosabb célja eddig és ezután is az euró megvédése lesz - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken. "

Mi lenne az ájróval, ha nem védtük volna meg? A lengyeleknél xaraxik, az ios igaz, nálunk stabil volt, nem?:-P
Ezen mekkorát röhögtem:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/17/bankarkormanyoznak_a_szocialistak/

Megdöbbentő, hogy a miniszterelnök "hazajött bejelenteni, hogy majd szeptember 9-én bejelent valamit" – fogalmazott a szocialista politikus.

Na, bankárkormányozik a zemeszpé, mi lesz itt még?
@neoteny: Mert a maszop jobb volt suttogó propagandában és a választók megvásárlásában. Lásd a roma voksokat.
@Katzenstreu:

Aha, a nyilvánvalóan jól kormányzó Fidesz az MSzP ármánykodása miatt bukta el a 2002-es választást.

2010-ben viszont nem működött a "suttogó propaganda" és hirtelen szavazatokat sem tudtak vásárolni, beleértve a roma voksokat.

De mindez mindegy; majd 2014-ben kiderül, ki suttog és kinek a tettei beszélnek hangosan, ki mennyi szavazatot tud megvásárolni országon belül és kívül.

Engem szerencsére nem érintenek ezek a dolgok közvetlenül; én a lábammal szavaztam tavaly februárban. De egy egyetemista fiam él Mo-n; majd ő szavaz...
@neoteny: A fiúk elkövették a hibát, hogy 2006-ban győztek és nem volt, aki eltakarítsa az általuk hátrahagyott szemetet, így 2010-ben már csak a menthetetlenek voksoltak rájuk. A vergődésük már Öszöd után megkezdődött. A roma voksok is csak részben működtek. lásd pl. Csenyéte történetét. Távozása nagy veszteség, de most már értem, honnan ez a kívülállói póz.
@namitirok: Ami fontosabb a történetben, hogy miniszterálnokunk megint húzza az időt.
@Katzenstreu: suttogo propaganda :) es mit suttogtak?
@¡Viva La Onda!: nem húzzák az időt. nagyon, nagyon sok kárt csináltak már, és hidd el, gőzerővel dolgoznak rajta, hogy még többet csináljanak. Nem szándékosan, ennyire nem értenek hozzá.
már megint a huhogás! nem megígérte matolcsi, hogy 2030-ra lehagyjuk az eu fejlettségi szintjét?
@somogg: Szerintem már hallott pl. az Orsós Viktor történetről?
@karacsi_maci: Nekem mondod?! Látom, hallom nap mint nap, és a bőrömön is érzem. Ettől függetlenül, ahogy írtam is, kivárásra játszanak, nem mernek belecsapni a lecsóba, a népszerűtlen intézkedésekbe. Gondolom, addig kitalálják azokat a nemzetieskedő cukormázként a megszorításokra boruló neveket, amivel beadják majd a "zembereknek"...
@partfish:
"A kormányfő szavaiból kiderült, hogy nem lesz fordulat a kormány egyensúlyra törekvő gazdaságpolitikájában, mint fogalmazott, "akármi is történik a világban, akármi is potyoghat az égből", amiben nem lesz változás, az a 3 százalék alatt költségvetési hiány tartása, és szintén tartani fogja a kormány az adósságcsökkentő terveket".

Nakérem, a Szeretett Vezető megmondta, ha elpusztul az velág és "akármi", esetleg kilométeres aszteroidák zuhannak is ránk, akkor is..

Uff, Dakota Sügér beszélt.
süti beállítások módosítása