Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hang.hu/belfold/varga-judit-megszolalt-miutan-allitolagos-valasarol-irtak-nem-kivanunk-reagalni-12... (2024.03.28. 08:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.07.24. 05:42 Fabius

Orbán tus: a nyugat halott

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor határon túli magyarok tusványos

"És ég az oltár. Ím, körébe gyűltünk,
Szétszórt bolyongók a vész idején.
Már is tüzénél szent lángra hevültünk,
Fénye világol sorsunk ösvenyén.
Oh, rakjuk e tüzet, hogy estve nála
Enyhet találjon áldó magzatunk!
Ez lesz a méltó, a valódi hála
Mit a nagy Jóltevőnek adhatunk."

Szeretem, ha Kedves Vezetőnket körbeveszik a hívek, ő pedig szétszórja közöttük kínzó látomásait. Egyrészt úgy átszellemül ilyenkor, mint végstádiumú Széchenyi Döblingben, reggeli nagyvizit idején, másrészt meg szemmel láthatóan megkönnyebbül a kis lelke, hogy végre nem röhögik ki a vízióiért. Legalábbis azonnal nem.

Huszonkettedik alkalommal volt főszónok a tusványosi dzsemborin, és ezúttal is kitett magáért a beszédével. Van az úgy, hogy az ember tényleg jól akar szerepelni ennyi ember előtt, azt akarja, előbb rúgja fejbe őket a beállított valóság, hogy aztán a kába tömeget jóságos Rémusz bácsiként kivezethesse az eléjük tárt apokalipszisből, az eljövendő pokol hetedik bugyrából. Közönséges retorikai fogás ez, és őszintén remélem Kedves Vezetőnk is ekként gondol a beszédre, különben komoly kérdőjelek merülnek fel mentális egészségével kapcsolatban. Szóval a lényeg, a drámai hangon közölt bejelentés:

- A nyugati világ az életformával együtt összeomlik!

Na jó, nem most, de majd minnyá. Lehet benne valami, mert Kádár is ezt várta negyven évig, kolbászt helyettesítő krinolinnal vezénylő kezében. És amit ilyen régen várnak, az a nagy számok törvénye alapján - egyszer - majdcsak bekövetkezik. Olyan apróságokkal, hogy a nyugat összeomlásával bukik mindenki, ne foglalkozzunk. Pedig az egyetlen dolog ami úgy ahogy működik ebben az országban, az az export, vagyis a többségében nyugatra eladott áruból tartjuk el magunkat. A mostanában sokat ajnározott Kína is bedőlne egy hét alatt, ha egycsapásra eltűnnének az iPhone-tól körömreszelőig mindent náluk gyártató nyugati cégek megrendelései. Szóval lehet ilyen nettó állatságot mondani, csak végtelenül röhejes lesz tőle egy magát európainak valló politikus.

Egyszer talán elmagyarázhatná Orbánnak valami gazdasághoz értő ember, - nem, véletlenül sem Szent Jobbjára, és személyes bal agyféltekéjére gondolok - hogy a néhány felelőtlen mediterrán országból általános következtetés levonni és Kínával példálózni nettó baromság addig, amíg a németeknél az egy főre jutó GDP 44.700 dollár, míg Kínában ugyanez 4.200 dollár.

De nincs baj! - mondta Viktor, hisz legyorsultuk Európát, mint Lázár Audi a szamaras kordét, mi már elfelé jövünk onnan, ahová ők csak most mennek.

Ők lesznek most Titanic a zátonyon, mi meg a lehorgonyzott mozdony a gazdasági fellendülés tengerén. Innentől ők járnak hozzánk tanulni, mert a matolcsyzmus egy olyan fasza rendszer, hogy az egykulcsos adózással a most sokat ekézett belső fogyasztást, a fogyasztói társadalmat akarta erősíteni. Csak nem sikerült, ugye, mert azoknak akiknél a lóvé maradt, már nem volt igényük további fogyasztásnövekedésre. De nem csak ezt, hanem a médiatörvényt is rólunk fogják másolni, mert az még a matolcsyzmusnál is faszább lett, detélleg. Igaz, hogy Kovács Zoltán államtitkárt a tarkóbőrénél fogva húzkodta hónapokig Kroes asszony, amíg legalább nyomokban európai elemeket is sikerült belecsempészni.

Összefoglalva, Kedves Vezetőnk szerint:

„A nyugat fáklyája kialvó félben. Nekünk – Széchenyi gondolatát követve – saját tengelyünk körül kell forognunk”.

Hááát, nem is tudom. A saját tengelyed körül forgás mutathat jól a tükörben, ha szereted nézni magad, de a végére kurvára elszédülsz, és csúnyán lehányod a körülötted állókat.
De Tusványos nem csak az ilyen Orbán beszédek miatt jó. Én kifejezetten szeretem, ha olyan politikai kalandorok, mint Tőkés László, az előmenetelük és önös érdekeik miatt igyekeznek befenyíteni Orbánt. Az egykor jobb sorsra érdemes református püspök képtelen elviselni a mellőzöttséget és a tényt, hogy hazája magyarsága inkább támogatja az éppen kormányon lévő RMDSZ-t az ő frissen be nem jegyzett új pártja helyett. Többször felszólította Kedves Vezetőnket, hogy ugyan már legyen kedves a picsába elküldeni Traian Basescu-t, az RMDSZ-t vezető Kelemen Hunort, és úgy általában mindenkit, aki nem hajlandó azt csinálni amit Tőkés mond. Miután Orbán ezt nem tette meg, simán kijelentette:

"a kettős állampolgárság birtokában akár le is válthatják a határon túli magyarok Orbán Viktort, ha nem jár el megfelelően az érdekeikben."
Szerintem Tőkés kezdheti magára hányni a keresztet, de szaporán. Ha végül tényleg a határon túliak szavazatával bukna az Orbán kormány, akkor olyat láthatnak majd, amit eddig még soha. Mellékesen azt meg végképp nem értem, hogy ebben a táborban - nem magán Tusványoson, hanem a szellemi közegben - miért jó az, ha a nemzetieskedés jegyében mindig azokra fújnak, akikre a kint élő magyarság szavaz, és akik immár két alkalommal jutottak kormányra. Ahol legalább minimális lobbierejük is van az adott országban az állandó forradalmárkodás helyett. Szlovákiában a Híd párt nem elég magyar, Romániában a feltétel nélkül bólogatni nem hajlandó, de a magyarok többségének szimpátiáját bíró RMDSZ a júdás, aki léket ver a nemzeti egyesülés ladikjára.

Miért jó vajon ez az állandó békétlenkedés? Miért nem lehet tudomásul venni, hogy a külhoniak is rendelkeznek önálló akarattal, és eszerint választanak maguknak támogatandó pártot, vezetőséget. Semmi szükség rá, hogy Tőkés László önjelölt Erdélyi Pótviktor szerepbe álmodja magát, és ehhez a kormány asszisztáljon. Éppen ideje volna helyretenni Tőkésben, és úgy általában a jobboldalon is ezt a dolgot, és rajtuk keresztül személyes ambíciókat megvalósítható tárgyak helyett emberként, önálló entitással rendelkező nemzetrészként kezelni őket.





 

391 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr433092791

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi van a kagylóban? 2011.07.25. 13:12:28

Tusnádfürdő (románul Băile Tuşnad, németül Bad Tuschnad, Kaiserbad) város Romániában, Hargita megyében. Országos hírű gyógyfürdő és üdülőhely, Románia legkisebb városa. Csíkszeredától 32 km-re délkeletre, az Olt bal partján fekszik, 1968-óta város. G...

Trackback: Átlátszó hazudozás a nyugdíjvagyonról 2011.07.25. 10:27:36

Miközben a kormány több mint hárommillió állampolgár elkobzott pénzét, a későbbi nyugdíjukra felhalmozott tőkéjüket éppen a hibás gazdaságpolitikai miatt tátongó hatalmas költségvetési lyukak tömködésére pazarolja el, Selmeczi Gabriella megint előállt ...

Trackback: A Fidesz illegalitásba vonult? 2011.07.25. 07:05:50

 Itt valami nagyon nem stimmel! Az utóbbi két héten négy helyen volt időközi önkormányzati választás az országban (legalábbis ennyiről szóltak a hírek), de a kétharmados párt egyiken sem indított jelöltet. Se Felsőszentmártonban, se Leányváron, se...

Trackback: Hanyatló tudat 2011.07.24. 16:45:02

- Hallo, Angela vagyok.- Nem ismerek semmilyen Angélát, szerintem rossz számot hívott. - Orbán úr! Angela Merkel vagyok Németországból.- Merkel asszony! Mindig nagy örömmel hallom Németország vezetőjének hangját. Az ön nagyszerű országa mindig is Magya...

Trackback: Mennyi az annyi? 2011.07.24. 16:01:17

Bér és fizetés. Manapság legtöbben ebből tartják fent magukat. Sóvárogva várják a következő hónap 10. napját és a bérpapírt, mennyiért is dolgoztam az elmúlt hónapban?...

Trackback: A nyugat alkonyul 2011.07.24. 12:25:04

p { margin-bottom: 0.21cm; }Az atlanti civilizáció és a modernista elvek érvényének változása érzékelhető. Orbán abban nem téved, hogy azok az elvek, amelyek a történelem egy rövid időszakában elterjedtek – a jogegyenlőség, a humanista és auf...

Trackback: Hülye vagy fiam, csak nem forogsz 2011.07.24. 10:10:40

 Édesanyám szokta ezt mondani nekem, ha valami bődületes baromságot mondok. De úgy látom mostantól az állítás második fele már nem igaz. Mától kezdve forognom is kell. Legalábbis ez derül ki a Kedves Vezető iránymutatásából: „A nyugat fáklyá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az időzítés persze megint "tökéletes", pont, amikor 100 embert lemészárolnak Norvégiában...
Orbán egy idióta. Pont, vagy inkább felkiáltó jel.
Kedves Fabius!

"és úgy általában a jobboldalon is ezt a dolgot"

Jó írásaid vannak, konkrétan ez is jó. De.

Mitől jobboldali mai kormányunk?

Mert a sajtó annak mondja?

Manyup lenyúlása, visszamenőleges törvénykezés, ner, szólás és sajtószabi korlátozása, köztársaságunk eltörlése, ... csak eddig! És a fityeszes eftársaknak még minimum szűk 3 évük van!

Technikájuk bolseViki (magyarul köztörvényes bűnöző), és csak a szavak szintjén nemzetiek (sztálinjóska is tudott orosz nemzeti retorikát tolni, ha pill. érdeke úgy kívánta).

Blogokat pont azért olvasom szívesebben mint tudat(de)formáló sajtót, mert lényeglátóbbak. Ne dőlj be Te is ennek a jobb-bal, népi-urbánus, liber-konzerv, .... címkézésnek.

Politikumunk, sajtónk és a támogató slepp pártállami örökségű "egykutya".
@the_lonewolf: orvik, nem idióta. orvik egy patkány, egy sarlatán. idióták azok, akik rá szavaztak és azok, akik még mindig nem látják mekkora csapás erre az országra az ő tevékenysége
Szerintem "lassan" itt az idő megkeresni Frei Tamást és elkérni tőle annak az ominózus embernek a telefonszámát. Az orbánt el kell takarítani az útból, mert az egész ország rámegy a hatalmi tébolya vezette ámokfutására.
@Fabius
@rdos
A Fidesz egy hibrid. Politikájának 1 része (elitesítés, állam-egyház fúzió, hierarchizálás, hagyománytiszteletnek hívott múltidézés) ókonzervatív, gazdaságpolitikájában (lásd a legújabb Munka Törvénykönyv tervezetet) neoliberális. Persze, lehet, hogy ez is csak túlokoskodás, mert a valódi jelmondatuk ez: Vissza a feudalizmusba!
OPNI-t ide, mert k.nagyot fogunk opni /folyamatos jelen, folyamatos jövő/
amig ez a szellemi rokkant és zrt-je vezényli a megvezetett tömeget.....
Helyretenni itt inkább a post írójának lelki világát kéne. Pl. atekintetben, hogy mit jelent a nyugat ma, vs. mit jelentett a Kádár korszakban. Mert nagyon nem ugyanazt. De persze a demagógiagyártáshoz nem kell átgondoltság, sőt.

Nagyon szokatlan ez "nekünk" értelmiségieknek, ha a magyar politika célirányosan halad valamifelé. Nem is az a baj, hogy merre, de, hogy valamit akar. Ez a mentalitás egy helyről ismerős, az átkosból, amiből nem kérünk. Jobb a helyben járó semmittevés, igazi rendszerváltás utáni "itt a nagy szabadság, fulladjunk meg benne" hangulat. És hogy ez is elmúlhat? Ne múljon már minden el, hol maradnak meg akkor a mi örök érvényűnek hitt nézeteink, kérem?! Ne legyen itt megint valami más, mint az előző 20 évben, szörnyű épp, hogy megszoktuk, ki tudja ezt követni? Hová vész így az önértékelésünk!

Szánalmas!
Aki nem kizárólag a Világot feketén-fehéren lefestő magyar print és elektronikus médiákból tájékozódik, az igenis tudja, hogy gazdasági bajok nemcsak az EU, de Amerika házatáján is vannak. Az, hogy pillanatnyilag a magyar export akkora, amekkora, az a gazdaságban rejlő tehetetlenségi erőnek tudható be.

A mediterrán térségben mutatkozó válságot elbagatellizálni felelőtlenség. Ebben IS megmutatkozik az EU Janus-arcúsága, hiszen ezen országok esetében tökéletesen „képben” voltak, mégse tettek semmit, mert akkor éppen világgazdasági konjunktúra volt.

Orbán azon állítás is „ül”, miszerint „a nyugati fogyasztói társadalmaknak is leáldozóban van”. Prüszkölnek is emiatt az ott élők. Az persze más kérdés, hogy mi örülnénk, ha olyan gondjaink lennének, mint nekik, dehát történelmileg nekünk ez jutott…. E témánál persze lehet olyasmikkel „jópofizni” (idézem):
„Na jó, nem most, de majd minnyá. Lehet benne valami, mert Kádár is ezt várta negyven évig, kolbászt helyettesítő krinolinnal vezénylő kezében. És amit ilyen régen várnak, az a nagy számok törvénye alapján - egyszer - majdcsak bekövetkezik. Olyan apróságokkal, hogy a nyugat összeomlásával bukik mindenki, ne foglalkozzunk.”
Csakhogy ezt Kádár 1.) még a két nagy világrendszer létezése idején mondta; 2.) Globalizált világunkban minden mindennel összefügg és egy bukás esetén országok sora dől be.

Szóval én ezt a kérdéskört a blog írójánál sokkal óvatosabban és legfőként árnyaltabban közelíteném meg, mert itt nem a tőkéslászlózás, vagy a szlovákia hídpártozás a lényeg. Ezek mind-mind mellékszálak.

A világban végbemenő gazdasági folyamatokat illetően, melyeket nyugodtan nevezhetünk gazdasági háborúnak, melyet a XXI. században már nem fegyverekel vívnak, legalább szellemi elitünk ne hülyítse tovább ezt az elmúlt 20 évben amúgy sikeresen lebutított országot.
ha anyugat elbukik azt nagyon megszopjuk.
a magyar gazdasagban csak az mukodik normalisan, aminek a technologiajat a nemetek idehoztak.
a nemetek kiszolgalasabol elunk.
nemetorszag kifejezetten jol jott ki a valsagbol, sot meg az eurot gyengito gorogok/portugalok is hasznosak szamukra. (olcsobb igy az exportjuk, ok is abbol elnek)
et orban is tudja.

azt hogy miert ell faszsagokkal etetni a sok jobboldali agyhalottat azt en nem ertem. nem is erdekel
@Venlo: Kína problémáit is nyugodtan számításba vehetet, pont olyan szarba vannak, vagy lesznek mint a nyugat, nincs különbség.....
Jól írtad: "Globalizált világunkban minden mindennel összefügg és egy bukás esetén országok sora dől be."

Ebben a dominó sorban ott van Kína is......
Ő is a fogyasztói társadalom kiszolgálója, tehát része az egésznek....
A Kedves Vezetőnek legalább csápol a közönség Posványoson. Kell ez a kis sikerélmény, a vidi is elvérzett a kupában. Itthon a jövőben egyre kevesebb része lesz ebben a fílingben vélhetően.
Pölö amikor meglátogatja a Debreceni Stadion Építő Munkatábor lelkes önkénteseit. Még a nyögdíjból visszaparancsolt rendőrkápók sem lesznek lelkesek. Viktornak tudnia kell: a villamos alatt fekvő ember mosolya sohasem őszinte.:-)
Nekem igazából egyetlen egy bajom van azzal amit elköhögött, hogy apró konkrétumot nem tartalmazott.
-nyugat leáldozik
-nyugat bajban
-kishajónk a zátonyról kikerült
-keleti szél fúj
Szóvirágok mint mindig. Nem volt konkrétum hogy mit tettek eddig (tényleg, mit is?), mit akarnak tenni, ez milyen irányba vezet, mit jelent életszínvonal, gazdaság, akármi tekintetében, hogyan kívánnak égető problémákra reagálni és így tovább.
Dumált mint az impotens ötvenes a 16 éves szőkének, hogy de meg foglak dugni, csattogtatta a műfogsorát de ennyi. Mint mindig, nagy szavak, tapsizó, kommunista zsoldossereg, vállalhatatlan érdekjóbarátok, agyonkompromittált puszipajtások.
@Cirbi:
kina nem atlathato orszag/tarsadalom.
pl: a GDP 30%-nak megfelelo rejtett adosaggot talaltak nemreg helyi onkormanyzatoknal, akik elvileg fel sem vehetnek hitelt, de 100%-os tulajdonu cegeken keresztul trukkosen megtettek.

akarmennyi ilyen meglepetes elokerulhet. azt hogy mi lesz kinabol 10 ev mulva senki sen tudja. a kinaiak sem.
nemsokára megindulnak a munkás-paraszt proletár tömegek, és akkor nem lesz kegyelem a csuti gnómnak, meg a tetves bandájának!!egyenesisd a kjaszát, dózsa népe!!!!keletet akarsz, kis geci??megkapod nemsokára!!!!
Hátezhüje...

Más kifejezés nem jut eszembe.

Erdélyben születettkén, jelenleg Szlovákiában élve, nem tudok jobban egyetérteni a szerzővel. Ami kárt okozott Orbán és a bandája a határon túli magyaroknak,azt nem lehet kifejezni.
Nem akarok belemenni a részletekbe, de ezt a szembenállást ami MOn jellemző, részben sikerült átvinni Erdélybe és Szlovákiába is. Szerencsére nem akkora sikerrel mint otthon.
@Link Elek: igen így van, te a szociális, demográfiai, nemi /pl. suna nélküli milliónyi férfi ;)/ bomba ott is ketyeg, és keményebben mint máshol világban, már csak a nagy számok miatt is...
2011.06.22.
"A magyar miniszterelnök kijelentette: Norvégia a jövő egyik nagyon sikeres országa lesz majd."

2011.07.23.
Orbán: "A nyugati világ összeomlás előtt áll"

hvg.hu/itthon/20110622_orban_norvegia
hvg.hu/itthon/20110723_Orban_beszed_tusvanyos
@bopat:
"Szerencsére nem akkora sikerrel mint otthon."

Várd ki a végét :((
Ez az egyik legutálatosabb Orbánban. Hogy a nemzet nevében megosztást és gyűlöletet terjeszt. És nem csak az lesz (van), hogy megosztja a felvidéki és erdélyi magyarokat pártpolitikai alapon, de szembeállítja majd az itteni és a határon túli magyarokat is. na az lesz az igazi rombolás. Amikor majd a határon túli szavazatokkal nyer, és a belföldi, ellenzéki többség a határon túliakban azokat látja majd, akik - az ő saját többségi akaratuk ellenére - rájuk kényszeríti Orbánt. Na az lesz a csúnya világ.
a szemét Obama meg arról beszél, hogy lehetséges! komolyan lehetséges, hogy az USA nem tudja majd fizetni a kiadásait. Nahát micsoda Orbánista.. de sebaj majd pár karikatúra megoldja és eltünteti az Orbán problémát.

Visszajön majd Gyúrcsány. Újra vesszük fel a hiteleket. Megint "demokraták" tömik a zsebüket. Shej de jó lesz elvtársak!

Na akkor légyszi most fogjátok ti meg egymás kezét és menjetek a picsába! köszi

A többiek meg maradnak és dolgoznak. Azért, hogy legyen valami amit a gyerekeinknek átadhatunk. Nem adósság! Ezen gondolkodik ma minden értelmes ember..
A nyugat szarban van ez tény...ki kell lépni a Zunióbol meg a Nátó-ból! Hajrá Viktor mutasd meg kiafaszagyerek!
@sárkányfő: egy hónap wazzze, egy hónap, megváltozott a helyzet meg a vezényló tábornokunk szinapszisainak kapcsolatai is, köpönyeget kellett cserélni, semmi új nincs a nap alatt, ezt tudja, és semmi mást :D
Rettentően sértő Kádár Jánosra, ha nevét egy napon említik ezzel a csuti barommal, aki most már nemcsak itthon, de külföldön is csak károkat okoz. Nem vitásan klinikai eset!
@Cirbi: ...sőt, talán legjobban ők érzik meg,(Kína) hiszen majdnem minden valós termelést nyugat oda telepített,tekintettel az olcsó munkaerőre. A saját belső piacuk pedig még nagyon kevés, a komoly krízis elkerüléséhez.
A mininszterelnök úr nyilván felfedezett valami titkos átjárót? Mert ha nem, akkor Magyarország továbbra is Európa része, földrajzilag, és ebből eredően politikailag, gazdaságilag, kulturálisan és mindenhogyan. Kína meg kurva messze van. Távol Keleten.
@gonoszboszi: majd megoldja a 2/3 ezt a földrajzi problémát, semmi gond :D
@azAttis: ..nem veszed észre, hogy Gyurcsány, Orbán egy tőről fakad? Amit úgy hívtak, hogy szocialista káderek.
Hát igen az ország teljes megosztását a szeretett Vezérék végeztékel, ezt nem lehet a komcsikra kenni, nem mintha azt a tolvaj, impotens társaságot védeni akarnám! Szerintem már ez is elég egy komoly bűnnek. (De majd az ÚR mebocsájt. Igaz, lehet, hogy a plebsz nem.)
Ha az igekötő az ige után áll, akkor nem kellene egybeírni! "végezték el" ( Mea culpa!)
@Cirbi: jaj, hogy ez nem jutott eszembe..! Én kérek elnézést. ;-)
@teefau:

"Szóvirágok mint mindig. Nem volt konkrétum hogy mit tettek eddig (tényleg, mit is?), mit akarnak tenni..."

Ebben tévedsz. Tudja, hogy mit akar és hogyan. Kis-Kínát akar. Megnyirbált szabadság-és munkavállalói jogokkal, mindenütt jelenlevő karhatalommal, minimálbér alatt robotoló melósokkal, 10 ciklusra bebetonozott adó- és nyugdíjrendszerrel.

Ez egy bomlott, a gazdasághoz még csak nem is konyító elme lázálma. De azt nem mondhatod, hogy nem tudja, hogy mit akar.
A fő baj az, hogy ovi és a seggnyalói olyan mélységekbe sűlyedtek a demagógia és az örökös konfrontáció mocsarában, amiből már nincs számukra visszaút! Szóval lesz még itten kutyauszítás macskakövön, (lásd pl.: lukasenko féle Fehéroroszország, vagy kadhafi féle Líbia)!
"a kettős állampolgárság birtokában akár le is válthatják a határon túli magyarok Orbán Viktort, ha nem jár el megfelelően az érdekeikben."

Azt hiszem most dőlt el a szavazati jog megadása körüli hercehurca.... :-)))))))))))
@rdos: A FIDESZ-KDNP innen (MDF), onnan (FKGP), amonnan (MSZMP)a nem hűséges, soha nem dolgozott, szakmailag tehetségtelen köpönyegforgató emberek gyűjtőpártja, tisztelet a kivételnek. Kellett egy nagy kupac, így összeseperték az összeseperhetőeket.
Egyszerűen már nem is minősítem a nagy ember szavait, már régóta nem tud meglepetést okozni. Pont erre számítottam ennyi telik tőle!
adig baszogatják a csuti gnómot, hogy megint idegrohamot kap, és akkor újra habzó szájjal szállítják az ausztriai magándiliházba, mint 2002-ben, a választási cumi után!!!!
K /özveszélyes/ M /unka/ K /erülés,
Államosítás,
Nyugati áfium,
Központi Bizottság,
Állampárt,
Párttitkár,
Egypártrendszer

Mi ez, ha nem maga a kádárizmus.
Valamikor a törpelabdarúgó ez ellen harcolt.
Akkor még, - ha nem is túlzottan -, de szimpatikus volt.
Mára egy despota, cezaromániás, megváltói álmokat kergető, diktátor lett.
Szomorú ez mindannyiunkra nézve.

Viktor, Viktor..
What has become of you?
/ Pink Floyd után szabadon.. /
@baba jaga: Fos gazdaságok talpraállításakor a diktatúra mindig eredményesebb mint a demokrácia.
Most kivételesen igaz a dolog; ez a hitelekre épülő, nem létező pénzből gründolt akármi tényleg nem fenntartható.

Viszont ha az állam adja a közmunkát, az tuti nem fog előre vinni semmit; a megoldás módja megint magyaros.
@azAttis:

Micsoda boldogság lesz a munkatáborokban felépíteni mindazt, amit ez a kontraszelektált banda a saját érdekszféráját kiszolgálva elgondolt.
Remélem futja majd Trabantra és nadrágszíparcellára is, ha sokat robotolsz.
És május 1-éken ne felejts el kimenni a Hősök terére, integetni a Vezérnek.
@Bathory: nem a gazdaság fos, hanem ti, fidesznyikek vagytok fosból!!!!
@Bathory:

Hál'Istennek, még egyik diktátor sem nagyon úszta meg.
Mondjuk a népek szenvedtek eleget.
Azt gondolom, az igazi probléma az, hogy honnan és főleg mi módon jutott el Jó Vezéred idáig.
@tovabb a jezsovi uton: Hiába vered a nyálad napi 18 órában, 2018ig senki nem oszt neked lapot. Készítsd a termoszt a monitor mellé!
@Bathory:
igen, erre a sikertörténetre jó példa volt a Szovjetunió, vagy most Észak-Korea meg Fehéroroszország.
@rdos:
Köszönöm Neked!..ez így van - köztörvényes bűnözők valamennyien, csak egy pártnév mögé bújva - egyetértek!
Kiváncsian várom Viktor mikor jelenti be a nyugat halott és a jövő a szocializmus talaján álló nemzeti Orbánizmus!
@Bathory: azt ne hidd, a munkás-paraszt proletár tömegek nem fogják sokáig tűrni a csuti meg bandája garázdálkodását!!de a vér lemossa a gyalázatot!!!!
@tovabb a jezsovi uton:

Széchenyi úgyis nag idol számára, remélem pisztolyt is adnak a kezébe...

/ Szegény Széchenyi, ha mindezt látná.. /
Nagy rakás szar lassan erjed oszt 2014 ben szétrobban!
@Bathory:

Hitler is elég sokáig garázdálkodott.
Ez semmit nem bizonyít.
@baba jaga: ))))))remélem, a próféta szólt belőled))))))
@gonoszboszi: ne kérj elnézést, a kedves vezényló tábornok agymenéseit lassan lehetetlen követni, ahhoz ugyan olyan defektes agy szükségeltetik, szerencsére még az ilyen agy kisebbségben van /remélem így is marad/
@azAttis: így van, az USA szarban van, és Nyugat-Európa is, de szerencsére Magyarország virágzik, szerintem Orbánéknak egy iráni típusú rendszert kellene felépíteni, hogy a mély, vallásos szeretet és áhítat és a mély nemzeti érzés összefonódva a büszkeséggel, egy új, erős, rendszerető államot hozzon létre! És ennek örülné gondolom te is, de figyu ha elköltözöl Iránba egy-két hónapnyi tanulmányútra, vagy esetleg Oroszországba, akkor tanulmányozhatod a Földi Pradicsomot és nem kell sajnálkoznod a dekadens és rothadó byugat romjai felett!
GDP-knél elírtad magad, 44700 illetve 4300 dollár per fő. nem mindegy.
@tovabb a jezsovi uton:

Semmi prófécia. Némi történelemismeret.
Csak az idő, sajnos, az lesz a sok.
orbán viktor egy fasz, salalala

a nyugat meg nem hanyatlik, aki erre apellál az szintén egy fasz
Amúgy meg veszélyesnek tartom, hogy a nyugati társadalmi vívmányokat most demonizálják és egyfajta bűnös visszatartó fékként állítják be az olyan dolgokat mint munkanélküli segély, nyugdíj, betegszabadság és a többi. lehet, hogy egy olyan társadalomban ahol 17ooo ft egy havi fizetés, és csak félév múlva kapod meg ha addig el nem küldenek a francba-mint a munkát a nyugatinál jobban megbecsülő kínában- és ahol nincsenek ezek a vívmányok meg, azzal nehéz termelésben felvenni a versenyt, de ezen az áron érdemes-e egyáltalán???
Orbán egy beteg ember.
A betegségének a neve: Napóleon szindróma.
A beképzelt küldetéstudata azt sugallja neki, hogy most már Mo.-n kívül a világot is ő fogja megmenteni a biztos hanyatlástól.
Ezek a beteges víziói eddig is nagyon sokba kerültek, de lesz még rosszabb is, ahogy a betegsége elhatalmasodik rajta.
A történelemkönyvek "aranyoldalaira" akar kerülni, ezért semmi sem drága neki, de tragikusan fog elsüllyedni a pöcegödör bugyraiban.
Tragikomikus, hogy ez az ember a miniszterelnök.
Az meg különlegesen tragikus, hogy ennek az ámokfutásnak ellenében, a jobboldalon egyetlen józanabb gondolkodású ember sem mer, még csak egy halvány kritikát sem megfogalmazni.
Remélem azok az emberek reggel szembeköpik magukat a tükör előtt...
amúgy a nagy világválság idején is mondták kínában meg a Szovjetúnióban, hogy a nyugat haldoklik, aztán nem jött be. Ha az USA becsődöl, akkor Kína bukja majd az összes megtakarítását, meg a piacát. Ha a Jüant nem tudja emiatt már mesterségesen lenn tartani a dollárhoz meg euróhoz képest, akkor még nagyobbat bukik, Akkora belső piaca ebből az évi 4000dolláros GDP-s lakosokból azért nem lesz, hogy automotív gazdaságként ne függjön másoktól. Kínával számolni kell, nem szabad lefitymálni de azért Kínánál túlfűtöttebb gazdaság a világon nem volt. ha bebukik a nyugati fogyasztói társadalom, akkor ők meg mennek vissza a középkorba megint. Pont azok a vívmányok kellenek ahhoz, hogy belső piaca is nagy legyen, amik hiánya miatt versenyképesebbek termelésben, na meg a mesterségesen alacsony árfolyamon tartott valutájuk miatt is exporta vannak berendezkedve. Orbán mit mond, azt pár nyugdíjas babonás nénin meg a csajozni nem tudó ezért alfahím függő műszaki értelmiségen kívül senki le sem szarja. Eleve aki olyat mond, hogy nyugaton nem becsülik a munkát, persze Kína mennyire megbecsüli a munkásait, azt már egy óvodás is kiröhögi.
Menjünk mi is hanyatlani inkább. Ez az itteni felemelkedés eléggé zuhanásnak tűnik!
@teefau: :)))))

akkor is hanyatlik... szakad szélén... megkapták az impelisták
Orbán egyszerűen HÜLYE!!! Ennyi!!! ...most ott voltak az orvosai s nem vette be a dilibogyóit s közben eljárt a szája!!! A sok seggfej aki a közelében volt az most ehhez a böszmeséghez keresi a hivatalos magyarázatot , az Isteni jeleket ... no meg a gazdaságiakat hogy hanyatlik a nyugat meg minket irigyelnek (jaj csak végső elkeseredésében a sok hanyatló nyugati ember nehogy már mind ide jöjjön a népkonyhákra ingyen levesért) .. mert akkor a fényes jövő meg a nép nemzeti .... no annak mindnek annyi!!!
Különben meg a sok orvos , melós mind mind azért megy nyugatra hogy lássa azt az alkonyt!!! Persze jó pénzért!!!
@mimindannyian: "Nagyon szokatlan ez "nekünk" értelmiségieknek, ha a magyar politika célirányosan halad valamifelé."

Múlt héten még Norvégia felé haladtunk "célirányosan".
Fabius, jó az írás nagyon.

viktort kint már nem jegyzik. Volt alkalmam a héten több müncheni orvos véleményét megismerni, és egytől egyig baromnak tartják.

Számukra felfoghatatlan, hogy egy soros (ex)elnök hogy mondhat ilyeneket, illetve most, mikor már csak exelnök.

Már egyes német szélsőséges nézetek szerint fel kellene ellene lázadnia a népnek, és az EU-nak és a NATO-nak pedig beavatkozni, és orbánt (&co) bíróság elé állítani, helyreállítani a demokráciát.

Mérsékelt körök se tartják már demokratának.

Egyébként egy régi Hofi átirata aktuális.

- Te! A nyugati világ és életforma összeomlik. Egy összeomló társadalomtól pályázati pénzeket kérni, majd utána a társadalomba rúgni, tagjait leköpdösni.

Egy kis országreklám:
www.welt.de/politik/ausland/article13490510/Wer-in-Ungarn-was-Falsches-sagt-der-fliegt.html
www.welt.de/politik/ausland/article13459701/Ungarn-hat-Europa-getriezt-Jetzt-ist-Polen-dran.html
Sajnos lejárat minket egy olyan ember aki ennyire össze-vissza nyilatkozgat. Eu-ban tolja az erősebb európát meg a többi nyali szöveget(meg :bármi kiigazítást kér az EP , akkor mi azt szó nélkül megtesszük csicskulást), aztán itthon meg kikéri magának hogy brüsszel mondja meg mi legyen itt(még egyszer: brüsszelben azt képviseli, hogy az Uniónak nagyobb beleszólást kell adni a tagálamok autonómiájának kárára:ami egyébként egy jó irányzat-lássad a mostani Görög helyzet is megelőzhető lett volna úgy), az ottani csicskulása meg pestre érve már koki, meg saller osztogatás lett. Meg benyalunk Kínának, politikai menekülteket szekálunk, hogy ne mehessenek ki véleményt nyilvánítani amikor delátogat az ő Hruscsovuk. Elvesszük a betegek pénzének a felét, arra hivatkozva, hogy vannak orvosok meg emberek akik visszaélnek ezzel(akkor kaja el őket a rendőrség vagy valami hivatal), elvenni a munkanélkülisegélyt arra hivatkozva, hogy vannak akik visszaélnek vele, elvenni a 30 évig a tűzben embereket mentő és az életét veszélyeztető emberek pénzét arra hivatkozva, hogy van aki irodai munkával is megkapja, elvenni tanárok végkielégítését mert voltak akik csalással kaptak nagy végkielégítéseket(vidd őket bíróságra) és a többi, a választól alantas irigy zsigereire ható megosztó kommunikáció, és ez a kollektív bűnösség köztudatba való bevezetése. Ez nagyon veszélyes.
@mimindannyian: egy kicsit konkretizálnád, hogy merrefelé haladunk? Az látszik, hogy merrefelől: a hanyatló, bedőlő, szánalmas, kényszerlakhely, mindközönségesen: köcsög Nyugattól haladunk elfelé. De hová, drága barátom? Hová?
@sárkányfő: erre reagáltam úgy, hogy :D:D:D
hvg.hu/itthon/20110622_orban_norvegia
hvg.hu/itthon/20110723_Orban_beszed_tusvanyos
@sárkányfő: az eju csak addig volt STRONG míg a vezér elnökölte
Munka alapú társadalom vs. nyugati civilizáció. Ez tényleg hülye. Itt hollandiában mindenki dolgozik kb. 2%-os a munkanélküliség és sok a vendégmunkás is.
Ő meg a cigányokat(akik 90%-ban lefedik a 500.000 munkanélkülit) akarja munkára szoktatni,mintha az elmúlt pár száz év nem lett volna rá elég. Ja, sorry eddig ő nem dolgozott... legfeljebb amíg miniszterelnök volt. kis pöcs cigány,zárjátok börtönbe Gyurcsánnyal együtt
@Bathory:

Te most burkoltan elismered és helyesled, hogy viktor diktatúrát épít.
Mindannyian:

Orbán aktív részese volt annak a szerinted szokatlan 20 évnek. Elég korlátoltnak kell lenni ahhoz, hogy valaki beszopja ezt a forradalmi retorikát valakitől aki részese volt az általa megdöntött rendszernek. A Medgyessy programot amit most felelőtlen eladósításnak kommunikálnak azt az összes Fidesz képviselő (benne a keresztény Leninnel)megszavazta, sőt hozzátették, hogy ők 14. havi nyugdíjat is adtak volna. Szóval az jó hogy ha ezeket a biszimbaszom forradalmi lőzüngokat beszopja egy bívalybasznádi parasztnénike és őt nem is hibáztatom emiatt, de egy olyan mber tollából aki többes szám 1 ben használja az értelmiségi szót, annál ez röhejes.
a TG poszton OV egy VW előtt állva mondja...
de a haldoklótól még elkarmolt egy VW-t...
miért nem magyar autóval ment posványosra...
@pandacsökiboborján: igen ám de itt a többség csak beszélni szeret a munkáról...
@be smog free: Te már észrevetted. Én is így vélem.

Majd csak leesik a népeknek, nem jobb és bal oldal van, hanem fent (emeszempé, emeszpé, kádéenpé, fityisz, jobbklikk, elempé, és szekértoló medeja, ... ha valakit kihagytam bocsika :-) és lent (mindenki más).

A többpárti demokrácia lényege a közpénzek ellenőrzött átlátható költése és a közvagyonnal való felelős gazdálkodás. Ebben minden szabadon választott(?) pártunk és kormányunk leszerepelt.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: az arányok jók, csak egy jó cikket elront azzal, hogy megkérdőjelezi a cikk hitelességét ha olyan valaki írta aki szerint egy német ember 44 dollárt termel egy évben.
Nem az a nagy baj, hogy HA és amikor új szelek fújnak, akkor mi úgy fordítjuk a vitorlát, hogy haladni tudjunk...
Az igazi baj az ilyen mondatokkal van:

"Szerinte nem kell sajnálni a hanyatló Nyugatot, mert az a világ börtön, „legalább is kényszerlakhely” volt Magyarország számára."

Szerintem ez az, ami igazán felháborító.
:) A szerző annyira nem ismeri a Fideszt és a magyar jobboldalt, hogy az már félelmetes. Persze a véleménye meglehet. Én meg kiröhögöm.

Hány európai országban van a baloldal kormányon? Ebből mennyi sikeres? Miért lehet ez?

Azért mert a szemlélet, a paradigma elbukott, elbukik. Ennek van szociológiai, gazdasági, jogi stb vetülete. Ezekről beszél Orbán.

Tudod olyan ez, mint 1526 előtt. Itthon a bárók köldöknézéssel és minél gyengébb király trónraültetésével volt elfoglalva, ahelyett, hogy a török veszélyre készültek volna.

Tudni kellene, hogy mi fontos és mi fontosabb.
@rdos: A fentieket egyszerűbb úgy összefoglalni, hogy az MSZMP örökösei.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ja, ha te a libsibolsi-kozmopolitazsidó-kón-banditista Welt-ből tájékozódsz...

Itt az Igazság Forrása:
www.miniszterelnok.hu/

Megtanulod bazmeg kívülről, holnap kikérdezem!
@rdos: pont ez a viki pajtás és a zország szerencséje...

a gazdaság 2/3-a FEKETE... ezért nem omlik össze az ilyen dumáktól...
@butus: a francot!!!! az élő FEUDALIZMUS...
@fatia-negra: "miért nem magyar autóval ment posványosra... "

Vagy kínaival:www.youtube.com/watch?v=g5SRyG6UR2A
(Köszönet "HSL" Mandiner törzskommentelőnek.)
@rdos: Igazad van.
Engem is meglepett, hogy a Fidesz milyen politikát csinált az elmúlt egy évben. Én arra számítottam , hogy egy konszolidációt hajtanak végre retorikában és gazdasági döntésekben is, és kb 12 évre ellenfél nélkül egy centrum pártot alkotva kormányoznak majd. De úgy látszik zsigerből képtelenek levetkőzni ezt a stílust és ami az erejük(jól centralizált, egy kézben lévő párt) az a vesztük is, mertennek az egy embernek nem elég az ha sikeres országot épít, neki küldetés tudatanak vélt pszihés zavarai vannak, és mivel senki nem meri elkiabálni magát a szekértáborban hogy meztelen a király, ezért versenyt futnak a szikofantjai, hogy ki tudja felül harsogni ezeket a hangokat. Amúgy pl családi adózást jó hogy lemásoltuk franciákról, meg volt még pár jó döntés, és ezeket is el kell ismerni mikor róluk beszél valami. De sajnos van egy nagyon rossz, neveletlen modoruk, ami a vidéki nemes-káder-értelmiség arrogáns , mindent mindenkinél jobban tudunk mert a kis mikroklímánkban soha senki nem mert kritikát megfogalmazni velünk szemben mikor a kommunista titkár fiaként fociztam a falu határában attitűd bennük., ami nem kultúrált (nem írom, hogy nem európai, mert a az udvariasság meg a jólneveltség az nem csak európai hanem univerzális)
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: A welt az axel springer balos cionista csoport lapja. Tőled többet vártam, welt meg bild idézetekkel hagyjál. Ez olyan mint itthon ATVt vagy 168 órát idézni. Majdnem vicces, de mégsem az.
@KelekótyaP:

Jogos!

Énnekem első olvasatban fel se tűnt, mivel az arányokat néztem, amely összehasonlítás a mondat célja.

Ami jó, az az, hogy látszik, elírásról van szó, és nem tudatos hamisításról.
@raindog: akkor milyen ferenctezsvér?
@butus: Igen. Igazad van. Egyszerűbb úgy ahogy mondod. Nagyszerűbb ahogy felsoroltam tisztességtelenségben megőszült utódokat :-)

@fatia-negra: :-) És viccedben az a vicc, hogy nem is vicc. Ugyanaz a baja a fekete gazdaságnak, mint a kozmológiában a sötét anyagnak. Nem látható. A jeleiből viszont (nem omlottunk össze) tudható hogy van. Szemben a kozmológiával mértékét, arányát nehéz megszámolni.
@Molenaaar: Látod pont az ilyen fölényeskedő hülyeségekről beszélek, Most jössz ezzel a Mohácsról alkotott tévképzettel aminek ráadásul semmi köze semmihez, csak tegnap mondta valaki a kocsmában aki látta duna TV-n és mindenképpen be akaroid ide villantani az újonnan szerzett "műveltségedet" és még azt is hiszed, hogy most aztán mindenkinek sakkot adtáél ezzel. Egyébbként ha Mohács, és erőltetni akarod a hasonlatot akkor nesze:
A Király kettősházassági szerződést kötött a habsburg házzal, akik éppen a Fuggereknek hála a nyugati civlizáció legerősebb képviselői voltak, de a magyar nemesség egy része, inkább a keleti szélben látta a boldogulását, (gondolom mondogatták, hogy a nyugati világ haldoklik: reformáció, pestis, fura frizurák ect., meg mi mégis csak a kelet csillaga alatt jöttünk ide), és Szapolyai ambíciói miatt szétszakadt az ország.
Ott is jól megszívta a nyugat. kb azóta nem értük utol őket.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Nem burkolok semmit, egyetértek az állami hatalom centralizálásával és a miniszterelnöki szerep erősítésével. Egyetértenék egy prezidenciális rendszerrel(USA,Fra.).

Diktatúra meg nincs senki szerint a beteg libbantakon kívül, akiknek ez maradt.
@Molenaaar:

"Azért mert a szemlélet, a paradigma elbukott, elbukik. Ennek van szociológiai, gazdasági, jogi stb vetülete. Ezekről beszél Orbán. "

Most csak pár kurva egyszerű dolgot írok le, ami abban a bukott paradigmájú süllyedő mocsártársadalomban mindennapos.

- Ha az APEH késve utalja vissza az esetleges túlfizetést, akkor egyből küldi vele a kamatot.
- Ha kihívod a rendőrt, akkor
- a) nem kifogásokat keres,miért nem kell kijönnie, hanem jön.
- b) ha mégse a rendőrség az illetékes, hanem mondjuk az Ordnungsamt, akkor az Ordunungsamt jön ki, mert a rendőrség kiküldi, nem azt mondja, hívd őket.
- A mentő mikor bevisz, akkor bent a kórházban már tudják a vércsoportodat, kórelőzményeidet, tartós betegségeidet mire beér veled a mentő.
- Ha egy hivatalhoz fordulsz, akkor azok azonnal válaszolnak. Nem 30 nap múlva.
- Egy úthiba kijavítása nem tart hónapokig.
- Az utak, amiket megépítenek, nem mennek szét egy év alatt.
@Bathory: értem, bárki aki nyugaton bírálja a kormáényt azt nem kell komolyan venni , mert az cionista meg liberális meg kommunista. Neked ha az pápa mondaná ezt és közben Merkelzongorán kisérné a CDU meg kórusban salalalázna, akkor is azt mondanád, hogy ugyanmár egy pedofil buzi , egy karrierista keletnémet nő meg egy rakás szenilis német bolsi. de akkor hagyjad ki a nyugati sajtót: szerinted milyen jellem aki egyiknap, Brüsszelben az erősebb és központosítottabb Unióért szónokol itthon meg lemoszkvázza meg lebécsezi brüsszelt ??? És aki szerint nem kell sajnálni a "nyugat összeomlását de kinn még koldul mindenféle eu-s pénzekért?
@Bathory:

Te viszont még annyit sem nyújtottál ma, ami amúgy elvárható lett volna.

Ki a faszt érdekel kinek a lapja? Piacvezető lapok egyike. Véleményformáló! Mit írt viktorodról?
@KelekótyaP: nem írta,hogy 1 évben. lehet 1 órára gondolt
@Bathory: Most megint mondtál egy rakás hívószót, de tudod mit takar a hatalom centralizációja vagy csak tetszik, hogy ilyen fasza kifejezéseket tudsz, és ez "bizots ilyen, nem lehet annyit simlizni meg lopni mert az állam majd odacsap meg a szemét multik megkapják a magukét" ködös baromság az elmédben. Az USA-ban elég komoly fékek vannak az állami túlhatalommal szemben és franciaországban is. Most ez az elnököt dolog meg olyan, hogy akkor persze lehet királyt is, meg napistent meg minden lófaszt, de ezek a szerkezeti változtatások csak kozmetikázás meg a szokásos magyar szimbolikus útkeresés, de ez olyan mintha azt mondanád, hogy ha szar az egészségügy akkor az a megoldás, hogy a korház igazgatókat hívjuk gyógyító mestereknek vagy a szelek fiainak és ettől várnád hogy jobb legyen az ellátás.
@gyilkos fűegér: ahhh nagyszerű kijött az új

(kínai) Audy iQ7 es?
@Molenaaar: Csak halkan jegyzem meg: a nyugati demokráciák jobboldali kormányai simán baloldaliak a Miénkhez képest. Áttekinthető, kiszámítható, demokratikus formációk, amelyek egyértelműen és határozottan leszámolnak a szélsőségekkel, megbízható szociális hálót működtetnek, ügyelnek az állam és egyház szétválasztására, a bíróságok függetlenségére. Gondoskodnak arról, hogy a polgárok viszonylag biztos jövőképpel rendelkezzenek. Ha a körülmények úgy kívánják, összefognak az ellenzékükkel is. Szomszédaikkal igyekeznek kellemes kapcsolatokat építeni, a történelmi hibákat, ellentéteket kijavítani és főként nem újakat gerjeszteni. Ennyi.
2011.07.24. 13:44:20 @KelekótyaP:

Igen. Az a legszomorúbb hogy 2/3-os többséggel valódi (polgári) gazdasági megújulást csinálhattak volna. Nem tették, és látszik, már nem is fogják :-(.
@KelekótyaP: Nem bárki, hanem Axel Springer cionista. Ha elolvasnád az életét, tudnád.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Hát úgy láccik a véleményedet mindenesetre kiformálta. Ha nem érdekel kinek a lapja akkor itt befejezhetjük.
Ez az ember tényleg bolond--vagy a népet nézi annak.(vagy mindkettő)
Nem akarom elhinni,hogy nincs senki,aki megmondaná neki,hogy mekkora ökörségeket beszél,és mindenhol csak röhögnek rajta.Messziről látszik,hogy semmi az égvilágon nem érdekli,csak a saját hatalma-aztán,hogy az általa állatoknak,rabszolgáknak tartott "zemberekkel" mi lesz azt leszarja.Ne legyenek illúziói a sok elvakult fidesznyiknek sem,mert őket sem veszi emberszámba ez hülye,csak a szavazatra van szüksége,amíg el nem törli a választásokat. Persze amíg csak ennek az elmebetegnek a hívei mennek szavazni a többi meg csak otthonról kiabál,addig nincs is miről beszélni.Az,hogy ma az országnak egy elmebeteg a miniszterelnöke és az egész sleppje egy arrogáns,nagyképű,vérlázítóan uralkodó banda,az nem csak a fidesz szavazók bűne,hanem minden szavazóé-azoké is akik otthon maradtak.
Gyurcsányt hova hívják?
egyenlőre ott tartunk, hogy van egy kormányunk aki azzal nyert felhatalmazást hogy az ellenfele hazudott, mutyizott és hiteltelenné vált, erre ők most ugyanezt csinálják pepitában, és van pofájuk ezt a választók 24 százalékát jelentő 2+-kat úgy lekommunkálni mintha az emberek a "zsigereikben érezték volna"-naná hogy a zsigereikebn mit mondhatott volna Orbán, hogy nem mondtunk semmit meg előre nehogy ne mi nyerjük a választást?? az már nagyon öszöd lett volna, meg azt sem mondhatja hogy nem erre szavaztak és ki kéne írni egy népszavazást ami miatt 8 évig rágtuk a csontot olyan hatalmas kérdésekben mint ehetnek e gumicukrot az állatkerti páviánok)- hogy nekik nem kell a nyugdíjuk, nem kell a betegszabadság, nem kell a munkanélküli segély ha kirúgják őket- pár hónapja már indoklás nélkül is: köszi Fidesz- és pár napja már nap múlva már nyugdíj elött és gyes alatt is- köszi fidesz, meg nem kell nekik független intézmény ha az állammal szemben kell megvédeni a jogaikat, és nem kell népszavazással elfogadtatni velük ha szent emese napján egy kecskét kell áldozni a babakocsi tárolóban és vasárnap nem vehet a boltban semmit (mert mint kiderült ennek az országnak a 67%a mélyen vallásos, én járok templomba de jó ha 10en vagyunk a legtöbbször)mert ezek mind mind -és akkor most jön az utóbbi évek leg műnépiesebb kifejezése ami nélkül már nincs tv interjú vagy újság cikk vagy nyilatkozatt. ÖRDÖGTŐL VALÓK (komolyan ez a magyar etimológia Utcára nyílika kocsmaajtó-ja)és ezzel csak meggátoljuk a rendes újkori földesúrakat, hogy tüchtig kis gazdaságokat építsenek. meg mi különben sem értenénk miről van szó, mert az igazság az"átlag szavazót csak összezavarja", majd cáratyuska elintézi neked, helyetted. FEUDALIZMUS.
@Bathory: hogy lehet valakinek elolvasni az életét?
@KelekótyaP: Az USA-ban elég komoly fékek vannak az állami túlhatalommal szemben

Ilyen pl. a Patriot Act

Hülyékre nem pazarlok időt, USAban bírói engedély nélkül házkutatás tartható, bárki lehallgatható.
"olyan politikai kalandorok, mint Tőkés László"
Valóban. Egy ceausescu-i, valós diktatúrában mert szólni. Nem egy olyanban, mint amilyenben most te vagy fabius.
Szenzációs poszt! Könnyesre röhögtem magam (miközben tisztában vagyok a helyzet komolyságával).
Grat!
@ursus artos: most komolyan ki nem szarja le Gyurcsányt? Ha most felrobbant valaki egy iskolabuszt és azt mondja a bíróságon, hogy az IRA is ezt tette Londonban, akkor azt mondod majd bíróként hogy: Húj bazdmeg tényleg, elnézést az én hibám, de tudja a gyereknek jön a foga és alig alszom, elnézést, hogy feleslegesen becitáltuk ide, Kérem egyen egy piramist a számlámra a büfében amíg megjön a taxija?)
@rdos: "valódi (polgári) gazdasági megújulást csinálhattak volna. "
Persze olyat, ami tetszik az emeszpének az elempének és mindenkinek.
Hát nem. Olyat nem csinálnak. Majd az említett pártok nyernek egyszer egy választást és majd csinálják...
"- A nyugati világ az életformával együtt összeomlik!"

Szerintem ennek fele igaz, mégpedig annyi, hogy a világ mai életformája - ha az emberiség időben nem ébred fel, és nem változtat - az összeomlást fogja elhozni. A történelemben nagy civilizációk omlottak össze, tűntek el. Tudósok vizsgálják ezek okait, és meglepő módon sok hasonlóságot találtak a mai életforma, és az összeomlások előtti életformák közt.
Ami OV beszédével összefüggésben kiemelendő, végre magas állami szinten kezdenek ezzel foglalkozni. Bedughatjuk a fejünket a homokba, és cimkézhetjük OV-t ahogy akarjuk, a probléma attól nem múlik el ( nem vagyok fidesz párti, más párti sem), azt a mai realitások között kellene már régóta kezelni.

"Én kifejezetten szeretem, ha olyan politikai kalandorok, mint Tőkés László, az előmenetelük és önös érdekeik miatt igyekeznek befenyíteni Orbánt. ...Többször felszólította Kedves Vezetőnket, hogy ugyan már legyen kedves a picsába elküldeni Traian Basescu-t, az RMDSZ-t vezető Kelemen Hunort, és úgy általában mindenkit, aki nem hajlandó azt csinálni amit Tőkés mond. Miután Orbán ezt nem tette meg, simán kijelentette:
"a kettős állampolgárság birtokában akár le is válthatják a határon túli magyarok Orbán Viktort, ha nem jár el megfelelően az érdekeikben."

Na ezt kapja ki Orbán! Meg a FIDESZ-KDNP pártszövetség! De mi lesz velünk, akik a határokon belül élünk, és itt adózunk?
@KelekótyaP: "most komolyan ki nem szarja le Gyurcsányt?"
Nekem pusztán csak az a problámám, hogy bőkezűen osztogatják Orbánra az elmebeteg és egyéb jelzőket, miközben a köztársaság pártiak, a 89-es demokraták mai vezetőjét az égvilágon senki sem veszi komolyan, nem is fogalkoznak vele. Pedig álítólag az az ember a másik pólus, akitől Orbán összeszarja magát...
@pandacsökiboborján: "@Bathory: hogy lehet valakinek elolvasni az életét?"

Úgy, hogy elolvasod pl. @Bathory eddigi összes hozzászólását, és már látod is az életét.
@Bathory: hát mondjuk akkor életrajz. nem akarok akadékoskodni,de a nyelvismeret hasznos dolog:)
@Bathory: igen mert a patriot act az abszolult egy olyan törvénysértéssel vagy annak a gyanújával foglalkozik ami átszövi a magyar átlagpolgárok mindennapjait, gratulálok. A hozzád hasonlóak miatt mondják, hogy nem ahhoz kell a műveltség, hogy elolvass 10 könyvet, hanem hogy megértsél egyet. veszed a világ legszövevényesebb jogrendszerét kiveszed belőle a leginkább specifikus-amúgy ott is vitatott és társadalmat megosztó- vis major-t és abból reducatio de facto általánosítást hozol arra az országre. Miért van az, hogy ebben az országban ha kimennek a republikánusok a képviselőházből akkor a szupercentrizált elnököd elbőgi magát, hogy akkor most hogy emeljük meg az amerikai adóságküszöböt hogy fizetőképesek maradjunk? Azért mert ott is szarnak az ellenzékre (mint itt mindenki az elmúlt 20 évben?)és biztosítják maguknak a túlhatalmat ???? Ja hogy nem? ja hogy ott ilyenkor is meg kell egyezni az ellenzékkel, mert a nemzet az nem csak mi vagyunk meg pár kommandós ruhában nagymagyarországplakátokra recskázó idióta?
@látjátok feleim szümtükkel: Szerinted az állampolgárságtól függ, hogy valaki hol adózik? Vagy hogy adózik-e? Érdekes érvrendszer.

Gondolom 2005ben is bekajáltad a 23 millió románt és megjelent lelki szemeid előtt a teszkós csirkeszárny. Szarjankókat ilyesmivel fognak.
@pandacsökiboborján: Ja, csak magyarul nem találsz rendes életrajzot (nem wikiset), segíteni akartam.
Nem vagyok Orbán Viktor politikai híve. Viszont most növekvő emberbaráti aggodalommal figyelem az elmeállapota fokozatos romlását. A beszédei egyre összefüggéstelenebbek, zavarosabbak, a valóságtól elrugaszkodottabbak. Csak hónapok választanak el attól, hogy felgyújtsa Budapestet, vagy lovakat nevezzen ki - ha nem is konzulnak, de - miniszternek. Marhákat, csúszómászókat és bohócokat már eddig is kinevezett.

Fordulóponthoz érkeztünk, a szemérmes hallgatás ideje lejárt. Nyilvánosságra kellene hozni ausztriai orvosi jelentéseit. Politikusok estében az orvosi titoktartást felülírhatja a nemzeti érdek. Független, nemzetközi pszichiátercsoportot kellene felkérni a diagnózis felállítására. Fel kell készülni, a kormányfő mentális akadályoztatása esetén teendőkre. Az átmenet politikai levezénylése a Fidesz feladata, hiszen az ő pártelnök-miniszterelnöküknek bomlott meg az agya, az ő felelősségük az utód megtalálása.

Az idő sürget.
@fatia-negra: Kár, hogy nem vagyunk elég keleten (sem)
@HK417: "hanem minden szavazóé-azoké is akik otthon maradtak."

Egyetértek Veled. De. A demokratikus választás lényege a jelölés és a választék. A mi sajátságos "demokráciánkban" a jelölés gyakorlatilag a pártok monopóliuma. Aztán nézzük kit választhatsz! A felhozatal siralmas :-(.

@ursus artos: Már bocsánat de összesen 12 évig voltak hatalmon, ebből 4 évig bőven 2/3 felett. Mit tettek? Semmit.

Elmondom Neked, a történet a társasági törvény megalkotásával kezdődött (bőven átkosban, tán 1987-ben?). Az egyszerűen arról szólt, eftársak hogyan nyúlhatják le a közvagyont! Kulcsszó "spontán privatizáció".
@mimindannyian: "Szánalmas!"
Valóban szánalmas vagy.
Úgy látom szerinted Orbán, már teljesítette a változtatási igényünket. Miért nem tetszik ez nekünk? Ha állandóan csak változtatunk, hová jutunk? Kérded.
Az ilyen alakok miatt tudott Orbán teljhatalomra jutni!
@látjátok feleim szümtükkel: majd csináltok még egy népszavazást. Még hogy itt adózunk,egy nemzeti adócsaló társaság vagytok. Ferenc még az úszómedence ÁFÁjának visszkérésére is céget csinált. Hol a picsában van kb 100 milliárd euro privatizációs bevétel és kb 80 milliárd felvett hitel? Ja tényleg! Luxemburgban...A nyugat ezért nem fog összeomlani,mert a balekokat már évszázadok óta át tudja verni és lenyúlni a javaikat.
@ursus artos: Hát szerintem gyurcsány semmivel nem jobb megoldás mint orbán, és azért nem beszélek róla amiért orbánról sem beszéltem mikor gyurcsány volt hatalmon (bár ez a "hatalmon van" kifejezés a magyarban is zavar engem, inkább megbízásban volt így mondanám, mert a 21. században nem szellemi vezetőre hanem megbízható közszolgára van szükség mint miniszterelnök). Szóval mit szídjam most gyurcsányt amikor most-hál'istennek- se kutyám se macskám. Amúgy szerintem orbánnak csak jó, hogy gyurcsány a hatalommániája miatt odamegy mindenhova és lerombol minden alakuló ellenpólust még csírájában a hiteltelenségével, Gyurcsány politikailag leprás. Orbán sem hitelesebb de ő még egyben tartotta a szekértáborát, és bár a választók nagy része már nincs mögötte 830 százalékon vannak tán, de lehet megint lejjebb mentek, de még mindíg 2/3 ra hivatkozik, miközben öszöd után tagadta az Mszp ötvenvalahány százalékát az szedsz-szel mert az akkori felmérések szerint nekik az már nem volt meg. Még jó hogy ő siha sem hazudik.
@KelekótyaP:

A Patriot Act lényege, hogy nincs feltétele annak, hogy valakinél házkutatást tartsanak. Nem bcs függvénye, gyanú megfelel.

Szóval voltak fékek, voltak.

Ha Mo-n Orbánék ilyet akarnának elfogadni (nem támogatom az 5letet), besírnád az egész nyugati sajtót hogy nácicigányhitler. Amcsiban meg ez a valóság.
@Bathory: nem tom kiről beszélsz,ki ez a tag,de nem is érdekel.
30%on nem 830:) ( jel lett volna csak shift elbarmult
@ob.szerver: de az osztrákok összekeverték a papírjait Ferencével, így most nem tudják eldönteni,melyik miniszterelnök a kényszeres hazudozó és melyik a hatalommániás focidrukker. Hát sebaj,legyintenek egyet azzal,hogy hülye magyarok.
@Venlo: , "legalább szellemi elitünk ne hülyítse tovább ezt az elmúlt 20 évben amúgy sikeresen lebutított országot."
Téged, már nem kell tovább butítani!
Mán megint mi mutatjuk meg Európának az utat. (a pokolba vezetőt) A hülye barom nép akinek, ha azt mondják TE MAGYARVAGY! máris mindenre kapható és mindent meg tesz a gazember URALKODÓ OSZTÁLYA kedvéért.
@Bathory: de basszad meg értsed már meg hogy a patriot act az a terrorizmus miatt van:)
ennyire nem lehetsz te sem korlátolt. És amúgy ezt leszámítva nincsenek is fékek? akkor náluk a bíróságok miért nincsenek a kormány alatt?
barom
Ezek az egybemosások, meg cionistázások ezek annyira gyengék, nézzed én leszarom a PC-t . nem ez a bajom ezzel hanem hogy irritál az ostobaság minden formája. Ez a kocsmaasztali láttam a tvben blabla bla, és ezek az amerikaiak mit nyomjánk nekünk a sódert a szabdságról mikor patriot act van náluk, de nem Dezső?? ja Totya, igazad van, Meg elvették tőlünk Erdélyt. Ja bassza meg dezső, de majd a Viktor visszaszerzi mert ő osztogatja kokikat(ide azért bevágnám amikor könnyes szemmel megszeppenve dadog, hogy ha az EP bármi módosítást kér a média törvényben akkor mi azt persze zokszó nélkül azonnal teljesítsük. De nagy saller volt . húúúúú). Komolyan mondom jó a wikipédia, de van egy olyan hozadéka, hogy minden proli sutyesz polihisztornak hiszi magát 5 perc szörfözés után és mindenkit feltartanak a marhaságaikkal. Kettősállampolgárság meg nem gond, csak a szavazati jog bárkinek aki nem ide fizet adót.Igen tudom vannak akik külföldön dolgoznak vagy nem dolgoznak. Az sem jó, és pláne nem indok arra, hogy a miattuk amúgyis tökéletlen rendszert mégjobban felhigítsuk olyanokkal akik a teherviselésből nem veszik ki a részüket viszont a szavazatuk ideológiákkal vagy anyagi ígéretekkel megvehető.
HMM.... MEGRAGADVA A SZÓT....és nosztalgiázva egy jót, az a Kádár kori kolbász és krinolin isteni jó ízű volt !!!! :)..most pedig csak egy nagy adat LÓSZART ÉREZ BENNE A ZEMBER......

AZ A BAJ ORBÁNNÁL, HOGY ELSZÁLLT VELE A LÓ, ÉS EGYRE INKÁBB ELSZÁLLT FELETTE AZ IDŐ IS.........

KÉNE MÁR VALAKI, AKÁRKI, EGY VASUTAS, EGY SZAKÁCS, EGY LÓCSISZÁR, EGY SÁMFA KÉSZÍTŐ......AKI A MAGYAR EMBEREK JELENLEGI PROBLÉMÁIRA MEGOLDÁST TALÁL !!!!!!!
SÜRGŐSEN !!!!!!!

(A JELENLEGI ELIT, JELENLEGI PARLAMENTI KÉPVISELŐK ÉS A JELENLEGI KORMÁNY NEM ALKALMAS ERRE A FELADATRA.)

20 év duma...és egyre rosszabb mindenkinek...
@azAttis: ! "Ezen gondolkodik ma minden értelmes ember."
Jó lenne, ha te is az értelmesek közé tartoznál és át látnád: a vezéred, hogy ver át. Az nem lenne baj, hogy a hülyéket átveri, de a hülyék akkora hatalmat adtak a kezébe, hogy az ártatlanok is sínylődnel és még az unokáik is megsínylik a zorbáni gengszter politikát.
@pandacsökiboborján: Tök jó hogy itt mindenki olyan újság véleményére ad, akinek nem tudja ki a tulajdonosa, de nem is érdekli. Hát az iskola csak olvasni tanít, gondolkodni nem...
@kvadrillio: Igen , tényleg az baj minden oldalon, hogy csak olyanok vannak, akik elbeszélnek a fejed felett valami elvont faszságot, de senki nincs aki hozzád beszél. Szerintem Orbán nem az ördög, meg én olyan nagy szónoknak sem mondanám. leginkább olyan néniket ragad magával, akiknek úgy jut is marad is a fizetés után, és a gyerek már nagyrészt saját lábon áll, kell valami közösségi érzés, valami kapuzárás utánni utolsó nagy csihi puhi, dili. valami ellenség kép akit lehjet utálni és harcolni érte és megvédeni tőle az unokákat ect.
Komoly ember nem tud nevetésen kívül mihez kezdeni ezekkel a: Kérem szépen kérem szépen, " maszlagokkal. Egyébbként a magyar szavazók algoritmusa:
Aki szerette a meseautót az Orbánra szavaz, aki meg a Keménykalap krumpkiorrt az meg gyurcsányra. Ennyi az egész, semmi mögöttes tartalom, semmi összefüggés bármi mérhető teljesítménnyel. ha valaki a bohóckodó de a mamájáról mindíg tisztelettel beszélő nyakiglábokba volt szerelmes bakfis korában az feri, aki abba a kis puffogó kis párttitkár unokába akit bár mindíg megvertek a nagyobbak , de a kisebbeknek mindíg azt mondta ő verte meg a nagyobbakat az meg Orbánra.
Pontosan Kínát Indiát Brazíliát, Oroszországot ugyanúgy a nyugati jólét tartja el minta nyugatot. Abban a pillanatban hogy a nyugat megszűnik Kínai termékeket vásárolni Kína összeolik. Abban a pillanatban hogy Németország megszűnik Magyar termékeket vásárolni Magyarország összeomlik.
@KelekótyaP: Az nem cionistázás ha egy cionista laptulajdonosra azt mondom hogy cionista. Vagy egy norvégra azt hogy norvég. A PC hazugság.
@pandacsökiboborján:

Gyurcsány nem kényszeres hazudozó. Az lehet, hogy előfordult, hogy nem bontotta ki az igazság valamennyi szeletét :-), de nem megrögzött hazudozó. Szemben Orbánnal, akinek minden egyes szava (lassan írtam, hogy értsd) hazugság, jobb esetben valami lapos közhely.
@KelekótyaP: szerintem azoktól is meg kéne vonni a szavazati jogot akik otthon élnek,csak adót nem fizetnek. (ez a cenzusos szavazás aztszem). Miért dönthet az ország sorsáról egy egész életében segélyből élő munkakerülő, 4 általánost végzett cigány? mert oda született? (ezért kell elhagyni Kelet-Magyarországot egyre több magyarnak)
A legundorítóbb,hogy a politikusok még most sem tesznek semmit a cigányszaporodás ellen,OV nem felesleg életekről beszél. Szerintem nekik fogalmuk sincs arról mi zajlik arrafelé. Főállású anyaság,ami beleszámit a szolgálati időbe... hülyék ezek?
@Bathory: Jaj hagyjad már ezt a cionistázást. mert ha cionista lenne, akkor meg mi a fasz lenne?
akkor szerinted már nem is írhat igazat? ha azt írja holnap esik, akkor te rövidgatyába mész mindenképpen, mert ezek a szemét zsidók tuti csak át akarnak baszni?
Az hogy te ezt tényként kezeled, hogy ha zsidó az alapító, akkor tuti nem kell komolyan venni a lap cikkeit, az valami ótvar nagy primitivitás.
@KelekótyaP: Hát hogy kettőnk közül ki a proli suttyó én azt rábízom a kommentolvasó közönségre.
@ob.szerver: honnan tudod,hogy egy politikus hazudik? Mozog a szája.
@Bathory: nem értem te milyen újságcikken rugózol,komolyan,hol láttad a wcben? ebben a posztban szerintem nem
@KelekótyaP: Nem cionista lenne hanem cionista. És támad mindenre ami egy nemzetnek jó, ha az a nemzet nem a zsidó. Ezért nem volt semmi baja a balos adósságtengerrel, az nem nekünk üzlet azt beláthatod.
te amúgy hol laksz? debrecen vagy valami hasonló intellektuális fellegvár? Gondolom rengeteg zsidót ismersz és mind szemét pénzéhed geci aki a magyar termőföldet akarja meg a vizet (légyszíves smileojd be ide perez szavait a felvásárlásról ami úgy kellett nektek mint babnak a zab). Ez a magát jobb oldalinak meg polgárinak befantáziált kisvárosi parasztság komolyan hisz ebbe a zsidó-libsi-komcsi ellenpólus marhaságban.
@pandacsökiboborján:

Ez igaz, de azért jelentős fokozatok vannak. Az is hazugság, ha szándékosan elhallgatnak valamit. Ennél nagyobb hazugság, hogyha olyasmit mondanak, amiről tudják, hogy az nem igaz. Orbánnak minden szava a második kategóriába esik.
@Bathory: meg akkor ne egyél C-vitamint se,mert Szent-Györgyi Albert zsidó volt. Faszkalap.
@butus: ..nem veszed észre, hogy Gyurcsány, Orbán egy tőről fakad?"
Nem gondolod, hogy ez nagyon le egyszerűsítő képlet? Ez a renyhe gondolkodás(meggondolatlanság vezetett a 2/3-hoz) amit nagyon tartósít a Fidesz média birodalom.A Fidesz média, amire sikerült nagy tömegeket rászoktatni, folyamatosan építi a butaság lakóparkját, ahonnan nem költöznek ki azok akik nem mernek önnállóan gondolkodni, az életük irányítását a saját kezükbe venni.
Csak ezekkel lehet elhitetni, hogy a Gyurcsányi politika ugyan olyan, mint az Orbáni.
@pandacsökiboborján: www.jpost.com/topic/Axel_Springer_AG

Ez egy zsidó oldal, véletlenül sem náci. Itt szopkodja a cionisták faszát az AxelSpringer aktuális elnöke.
@Bathory: hahahhahahahahahahahahahahahaha
Balos adóságteher?:)
ezeket honnan veszed? Hát ki turnézta tavaly ilyenkor végig a haldokló nyugat nagyvárosat azért koldulva térdencsúszva, hogy elengehessük az államháztatási hiányt 7,5 százalékra??????
Válaszolj és ne beszélj mellé
Ja akkor még nem akarták hogy az alkotmány tartalmazza a hiány maximumát?(amúgy nagy ötlet: amerika épp emiatt szív megint. úgyis megemeli megint a kongresszus, csak pár százezer munkahely tönkremegy addig meg pár százezer háztartás eladósodik)
Melyik kormány alatt hozták be a frank meg Euróalapú hiteleket?
Ha a nyugdíjpénzeket nem raknák bele a költségvetésbe, akkor mostani adatok szerint minden-idők legnagyobb hiányát produkálta az állam.
Ez is a zsidók miatt van??
@ob.szerver: szlovák terroristák, rövid sorozat a BRFK székházba ez tényleg sokkal szebb hazugság. Ezért tart itt az orszáb részben,mert mindent relativizálnak. Picsába hazudott,elvert vagy 30 milliárd eurót,lebukott menjen visza oda ahonnan jött és többet ne akarjon közhivtalat ellátni.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Most írtam két linket, ne mossál már le a wikipediával...:DD
@baba jaga:
...does anybody else in here
feel the way I do?
@Bathory: hát bazdmeg inkább egyél C-vitamint,neked valami pszchihés problémád van.
@pandacsökiboborján: Ő pont nem volt zsidó. hanem református.
de:
Bárány Róbert, Hevesy György, Békésy György, Polányi János, Gábor Dénes, Wigner Jenő, kertész Imre, Harsányi jános ect. Szent-györgyin, meg a német származású és mélyen náci Lénárd Fülöpön kívül mindenki zsidó volt szinte. Mégis milyen büszkék vagyunk rájuk (joggal)
arról volt szó,hogy a nyugatnak annyi,mert pici Viktor így látja. Rohadt lusta dánok,meg svédek nem dolgoznak,de majd Viktor népe fog!
Szerintem a túlságosan dekadens és nyugatias matolcsyzmus helyett a dzsucse ideológiát kellene követnünk a gazdaságban.
@pandacsökiboborján: "Még hogy itt adózunk,egy nemzeti adócsaló társaság vagytok."

Képzeld, nagyon jól tudom, hogy kik az adócsalók, de tőlem az utolsó fillérig levontak minden adót 1988. óta. Tőled is?
@KelekótyaP: hát én úgy tudtam Albi is zsidó származású volt,de ez biztos nem zavarja a zsidózó fajmagyarokat(mint LENHARD Balázst)
@látjátok feleim szümtükkel: hát nem,mer én nem 1988 óta dolgozok.meg már nem is ott. de megyek is mindjárt dolgozni,a nem munkaalapú nyudaton...
nagyon kényelmetlen ilyeneket mondani egy olyan országnak ami netto kivevő ország az EUban.
Amúgy Viktor mint mondtam nem egészen egy éve még a nagyobb államháztartási hiány mellett pattogott, most meg úgy beszél, mint aki mindig is a kisebb adóságterhek mellett lett volna, és az ilyen báthoryk benyalják ezt neki hitelesnek.
Mondom: nyugdíjpénzek nélkül, oltári nagy hiányt csináltak és az csak egyszeri pénz volt. A Matolcsy modell amúgy szintén a belső feleslges fogyasztás megindulására számol bevallottan szóval fura olyanokat hallani a Fidesztől, hogy a nyugat halála a fogyasztói társadalom.
összevissza beszélnek, tanulatlan mosdatlan suttyók meg beszopják és tetszelegnek maguknak hogy ismételgethetik a hallott "ékes új szavakat", de kb olyan mint amikor majmoknak fésűt és tükröt adsz.
@pandacsökiboborján:

"elvert vagy 30 milliárd eurót..."

Ez Fidesz agitprop szint, egybitesek számára.

Én nem védem Gyurcsányt, csak igyekszem tárgyilagos lenni. Azt gondolom, hogy amit előadott az államadóság növekedést vizsgáló bizottság előtt, (ti. a 2002 és 2010 közötti növekedésben nagyjából 1/3-os része van a az Orbán, Megyesi és Gyurcsány kormányoknak) az helytálló. Mivel is bukott le? Hogy lát-e még el közhivatalt, azt meg bízzuk a választókra (szerintem nem fog).
@kvasztics47: Igen, egy tőről fakad. Hiszen nálunk még rendszerváltás sem volt! Csak a nép ámítása. Amennyiben nekem nem hiszel, (nem kell) olvasd el egy nálunk sokkal okosabb történész véleményét:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html
Ja de látom Báthory meghátrált a ki kalapozott egy éve 7,5 %os hiányért kérdére. ja ez nem passzol bele az idióta puzzle-be, majd visszajön hangosan mikor zsidózhat meg libsizhet meg nemzetezhet. Ha tényekkel szembesül és nem ködös szép szólamokkal , akkor nincs sok minden a tarsolyba(vagy tegezben?)
Végignéztem a TV-ben.

Nekem csak az jött le belőle, hogy ez már, alighanem az a kampány hang, ami majd a választó, határon kívüli magyarokhoz kell, ha itthon esetleg kitelik a becsület.

Na, ha valami, akkor ez k.vára összeugrasztja majd a Magyart. (Itthon már nehezebb. Sokat láttunk.)

Az, mondjuk nekem is kicsit büdös, hogy egyszer (többször) lefikázzuk a Jürgent, vagy a Francois-t mer épp rohad a rendszere, -másrészt csontig nyalunk az EU pénzekért, amiket az Ő adójából szednek össze.

Így van ez, akár megmutatjuk ezt a HTV-n, akár nem.

Sunyi dolgok ezek...
@fülesboci: lehet a balfasz mszp bagázst szidni, de a legrosszabb formájukban is jobbak voltak (és lennének) ennél a fasiszta fideszkdnpjobbik csürhénél.
@lyesmith: "a nyugati jólét tartja el "
A kérdés az, hogy ez a nyugati jólét meddig tartható fenn? (sztem ameddig energiabőség van.)
@Bathory:
"Hát hogy kettőnk közül ki a proli suttyó én azt rábízom a kommentolvasó közönségre."

Hát, ha már így szóba hoztad, tegnap láttam egy másik blogon, ahogy zsidókurvázod az akkor pár órája elhunyt Winehoust. Persze lehet neked azt tanították a szüleid, hogy ez így illendő és művelt, úri dolog. Nekem ettől felfordul a gyomrom.

Az is vicces mekkora elánnal hajtod a magadét, függetlenül attól, hogy cáfolnak. Pár órája beírod milyen hatékonyak a diktatúrák a szar gazdaságok rendberakásában, aztán amikor rákérdek Fehéroroszországra, meg É-Koreára, akkor kussolsz...

Sosem szoktál kicsit elgondolkodni magadon? Jutott már eszedbe olyan valaha, hogy talán még sincs igazad valamiben?
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nem rossz, miután beégtél és AxelSpringer cionista.

Világgazdaság/Welt/WeltanSonntag/Bild/BildamSonntag/AutóMotor/Gyöngy/Kiskegyed/Lakáskultúra stbstbstb.

Én általában tájékozódom, te meg wikipediát olvasol.
@Bathory:

Azt mondod, a zsidó újságok nem írnak igazat, majd egy zsidó újságot linkelsz, igazad alátámasztására?

Szánalmas vagy.
@sárkányfő: Amy Winehouse még mindig egy drogos zsidókurva. Túladagolásban meghaltakat fajra tekintet nélkül nem szoktam gyászolni.
Dehogy omlik. Pár év múlva mindenhol a libsik nyernek, a bevándorló afrikaiak és egyebek csúcstechnológiát gyártanak, itthon a cigányok elárasztják az egyetemeket, a bűnözés pedig nullára zuhan.

Észre kellene venni mekkora gáz már az is, hogy holokauszttagadásért többet kapsz, mintha elgázolsz bedrogozva egy embert.

Orbánnak igaza van, amint a kínaiak normális autót állítanak elő, a nyugatnak vége.
A mai szabályok:

1. Orbán sosem hazudott és nem is fog,
2. Az egyetlen vezérlő elv a pénzhez jutás elve. Arra már rég rájött, hogy bármit csinál a hatalma nem örökös, bár most úgy tűnik, hogy legalább 20 éves lesz. Ha pénzt látnak, akkor annak beszélnek, az összes többi beszéd nem beszéd abban az időpontban. A legjobb példa erre a megvásárolt MOL részvények esete. Erre mi volt az ok? Egyetlen oka lehetett: már semmi eladható (privatizálható dolog) nem maradt az országban, amit jó zsebpénzért lehetne értékesíteni, ezért venni kell valamit, hogy ismét el lehessen adni. Már be is lengették, hogy eladják szükség esetén.
@ursus artos: Ha nincs energiabőség, nyugaton teremtenek... Ez sosem volt probléma.
Meg Ruppert Murdoch is cionista médiageci a változatosság kedvéért.
@Bathory: de ha még ilyen büszkén vállalod is tahóságodat, akkor miért csodálkozol, ha letahóznak?
@Bathory: Te meg csak egy sima zsidózó barom vagy.
@ob.szerver: hát most komolyan. Megyarország a kormányzása alatt gyakorlatilag nem produkált gazdasági növekedést. engem nem érdekel,ki milyen arányban növelte az adósságot, egyszerűen nem kellett volna deficites ktgvetést csinálni... de az,hogy a legálisan dolgozókra Európa legnagyobb adóterhét rakták, amit még lehetett eladtak(airport,MOL pakett,vízmű etc) miközben építettek vagy 200km autópályát,meg viaduktot és alagutat. Komoly, tényleg védd csak őket. A kisvárosomban azt mondták a polgármesternek(még ők "irányították" a megyét,nem adnak pénzt iskolafelújításra m, mert nem járnak oda cigányok.) Ezek minden szempotből a saját népünk ellen tettek és szerintem szándékosan. Ezért szerintem normális országban már lámpavasra húzták volna őket,itt meg védik és sajnálják. Jaj a gonosz ellekzék miatt nem jött össze semmi....
@Bathory:

te söpredék véglény, te.
@Bathory: "Hát hogy kettőnk közül ki a proli suttyó én azt rábízom a kommentolvasó közönségre."

Rábízhatod, vagy elhiszed nekem, hogy te vagy az. Az a kérdés mennyire fontos neked az idő.
Korlátolt, pitiáner, gyűlölködő, félművelt paraszt vagy. És ez most hidd el nekem, nem indulat vagy szemétkedés, csak egy objektív diagnózis. Olvassad vissza miket írsz, hogyan írsz és belátod, hogy a legjobb szándékkal sem tudna rólad senki más egy paraszthajszálnyival is jobbat írni. Az érveidet a vitatkozás Lola-T-jének vagy Apal-corsájának tartod, pedig ezzel max Tótágas.hegyesen lehet az utasellátó restijéből, konyankosbékává avanzsált kricsmibe vitát kezdeni(vitát nyerni ott sem). A kényszeres cionistázásod az szánalmas. stb.
Meg sajnos azok közé az emberek közé tartozol akiknél a seggfejség nem a tünet hanem a cél.
@Bathory:

Értelmes érved nincs, ezért vedd úgy, hogy működik a szűrés, és nem látom az irományaidat.

Mindenesetre aki a ai poszt kommentjeit végigolvassa, azt látja, hogy 3-4 alkalommal kussoltál be egy egyértelmű kérdésre.

Az, hogy a halottról jót vagy semmit neked nem mond semmit, azt bizonyítja, hogy csak a nicked magyar.

Én a helyedben mélységesen szégyellném magamat ezért a stílusért, mert ez a stílus nem a szalonképes vitához való. viszont a stílusodhoz ajánlom az amilyen az adjonisten kezdetű szólást. ne csodálkozz, ha a jövőben valaki a te stílusodban szól hozzád. Világosan látszik, hogy te csak ezt a fajta retorikát érted.

Búcsúzom hát tőled a stílusodban:

Csökölj meg te nyálkupac!
@Bathory:

ez még kérdés? olvasd már vissza, hogy miket írsz, te agyhalott.
@raindog: de azért jobb, hogy többé nem lesznek kormányon. inkább csak járjanak stressz kezelésre,meg majálisra virslit enni...
Azért azt mindenképpen jó látni, hogy sokan leugatják a "libsiző - zsidózó" degenerált állatokat. Ideje lenne tudatni ezzel a pár kedves emberrel, hogy a saját tanyájukon ez lehet, hogy divat, de máshol kiröhögik vagy csak sajnálják őket.

Köszönöm.
"Amy Winehouse még mindig egy drogos zsidókurva. Túladagolásban meghaltakat fajra tekintet nélkül nem szoktam gyászolni."

Hát mióta a bűnös város újra egyesült a nemzettel, azóta Elvis Presleyről neveztek el egy parkot a Budai belvárosban, és nem nagyon tudom lenne-e különbség a mondatokban ha kicserélném a neveket:)
@Rókakígyó: már építenek egy scomó ilyen dolgot, lehet náluk erre is vesz fel hitelt az állam,nem csak viadukt építésre.
Én nem értem Orbánt. Mi az, hogy munkaalapú társadalom? A Gulag? Na akkor a jólétnek tényleg vége. És itt jólétnek nevezem, hogy luk van a seggünkön, és még autónk is van!
Tehát, miről kell lemondani, ami eddig jólét volt?
@Bathory: hej szerintem te zsidó vagy! Ugye?
@biohouse:

Önmagában a munkaaalapú társadalom még semmi rosszat nem jelent.

Ám ha figyelembe veszük, hogy a fasiszták is állandóan a munkaalapú társadalmat hajtogatták.

Ha figyelembe vesszük, hogy a kommunisták is a munkát tekintették az egyik alapnak.

Ha figyelembe vesszük, hogy a tőkejövedelméből élő ember nem dolgozik fizikailag......
Na, a Varányuszkóból ismét kitört a liberális életérzés, az orbán-fóbia.
@biohouse:

tudod: "Arbeit macht frei". ennyi :(
@pandacsökiboborján: Nem, cionista.@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Stílus vagy sem, beégtél ahogy szoktál. Az egyetlenegy kérdésben amiről érdemben vitatkoztunk-ti. hogy az AxelSpringer és a Welt cionista.

1 napra 1 kérdés belőled elég.
En inkább arra lennék kiváncsi hogy mikor fog az az x számú fidesz szavazó végre radobbenni hogy ok meg jobban elkurtak mint Gyurcsány barátunk. Azon a napon ismét büszke leszek arra hogy magyarnak születtem.
(Teljesen pártfüggetlen vagyok, se a jobbikhoz, se MSZP-hez vagy LMP-hez semmi közöm sincs.)
@Bathory: hát biztos nem nőttem még fel az új elméletekhez,de nekem ebből elegem lett,szerintem te túljáratod az agyad... én meg mentem dolgozni,hogy ez a nyugat össze nem omoljon(meg azért az értéktelen netto 14 euro/óráért)
Azért ezt a pszichopata férget Kádárhoz hasonlítani...
@biohouse: Igen ez a közmunkaprogram kétélű fegyver. Amúgy én azt feltételezem , hogy jó szándékkal gondolták ki. De most azt akarják, hogy közbeszerzésen előnyt kapjanak azok a cégek akik ilyen kényszermunkásokat alkalmaznak. Magyarul: ha jól megbecsülöm és megfizetem az embereimet és ez nekem így többe kerül meg nagyobb elkötelezetség, meg nem csak akkor veszem igénybe őket mikor van munka hanem akkor is mikor rossz hónapok vannak, akkor nem hogy nem származik előnyöm ebből, hanem versenyhátrányba kerülök egy olyannal szemben aki min imálbért tol ki egy szakácsnak építőmunkára, aki valószínű nem nagyon ért hozzá, nem is motivált abban, hogy jól csinálja, ., a vállalkozó elküldi őket a faszba ahogy nincs munka, és mégis ő fogja megkapni a melót. Ebbe bele van kódolva, hogy akkor én is elküldöm az embereimet, akik meg elmennek valami más területre amihez nem értenek 200km-re konténerekben lakni havi 40ezerért (Ja pintér szerint: nem bádogvárosok, hanem konténerek.Tudom, tudom, nem hentes hanem húsbolt) és ez nagyon jó lesz mindenkinek,,de leginkább nekem meg a másik vállalkozónak. A város ahol építünk az kap egy szarul felépített valamit de legalább erősíti majd a falakat az éjjel suttyomban beleépített tetemek ,akik a szakértelem hiánya miatt haltak meg.
Amúgy elmúlt 8 év eladósodása állami szinten kismiska volt az önkormányzatokéhoz képest (Lázár "kell nekem az Audi mert megérdemlem, mindenki annyit ér amennyie van, számlanélkül 18millió költségtérítés" János Hódmezővároshelye vagy Rogán "írjuk bele az alkotmányba a max államadóságot, önkormányzati meg EU-s pénzből újítsuk fel azokat az utcákat ahol csipak haveromnak eladom tizedáron az önkormányzati ingatlanokat" Antal belvárosa az élen) , ahol kb 90%ban a Fidesz nyert 4 éve. Mégsem hallom a pereket meg a felháborodást . Mégegyszer : Nagyon nem kedveltem az MSZP SZDSZ rezsimet, de azért ők nem indok a mostaniak dolgaira.
@ursus artos: töketlenről simán el tudom képzelni, hogy ügynök volt csauék alatt...
Alapozom ezt arra a szarkeverésére, amivel a mai napig próbál összeugrasztani egymás mellett élő embereket.
@lamb79: Gondolod, hogy IMF kölcsönökkel sokáig el lehetett volna vegetálni.

Mellesleg Gyurcsány kb. ugyanazokat a lépéseket tervezte mint Orbán. Ez nem politikai hanem pénzkérdés.
@Bathory:

"Amy Winehouse még mindig egy drogos zsidókurva."

Aki egy civilizált oszágban így nyilatkozik, (különösen az illető halálakor) az kiírja magát a társadalomból. Nem lesz munkája, az emberek elfordulnak tőle és kirekesztik mint egy leprást. Itt, ebben a Kárpát-medencének nevezett pöcegödörben, és sok más országban nyugodtan mondhatsz ilyeneket, nem csak az anonimitás fedezékéből, hanem nagyon sok helyen nyilvánosan is, az akol élénk helyeseléstől kísérve. Viszont ha megpróbálsz felállítani egy korrelációt az országok fejlettsége, jóléte valamint a mentalitásuk között, akkor azt fogod tapasztalni, hogy az a mentalitás amit képviselsz és amely ebben a pöcegödörben uralkodó, az negatív korrelációban áll a jóléttel, civilizációval és fejlettséggel.

Mi következik ebből? Az, hogy Orbén hiába próbál kis-kínát létrehozni Európában, Magyarország fejlődésének és jólétének éppen az az Európában és Amerikában (és Magyarország jobbik felén) undorító és visszataszító mentalitás az akadályozója, amit őt hatalomra segítette. A kör bezárult.
@Bathory: "1 napra 1 kérdés belőled elég."
Magyarul nem tudsz vagy nem mersz válaszolni arra a kérdésre, hogy ki koldulta végig tavaly a haldokló nyugatot, hogy MEGEMELTESSE A DUPLÁJÁRA A MAGYAR HIÁNYT??????
Na hol van ilyenkor a huszáros lendület amivel rettegésben tartjátok meg kokizzátok a rettegő, elaggott nyugatot te majom,:)
E
ne bántsátok bathoryt, metg örül amy halálának, én meg pld. arnóth sándor halálának örültem...halott fideszes a jó fideszes, ez elég ősi mondás, már nagy sándor katonái is ezzel az ajkukon öldököltek.))
@Anti Anyag:
Igazad van, habár nem erre céloztam.
Csak azt szeretnem látni végre amikor az anno Fidesz szavazok elküldik Viktort oda politizálni ahova való.
jaj gondolom, most kattognak a fogaskerekek, aztán idekopogod a reszkető ujjacskáiddal megint a mindenre jó válaszodat: az axel springer cionista. brühühühü. Bár semmi köze a kérdéshez, bár valószínűleg nem is nagyon igaz, meg ha iz akkor is mindegy, de egy ilyen komplexusos kis méhlepénynek ez az utolsó szalmaszál amibe a -csúfoljuk így- önbecsülése bele tud még kapaszkodni. Jesszusom, ha kiderül , hogy a zsidók nem is szemetebbek mint mi, akkor tényleg magad miatt vagy egy leszerepelt lúzer????? Az borzasztó lenne mi?
@KelekótyaP: nagyon jól megragadtad a lényeget, sajnos ez is ugyanúgy csak egy elhanyagolható, és ezért elhanyagolt társadalmi csoport tudatáig jut el. Kellene már egy vezér a Micimackót szeretőknek is!...
@pandacsökiboborján: pedig ez jelenlegi nagypofájú és buta, ugyanakkor üres és dilettáns kurzus erősen dolgozik azon, hogy a működtetóit lámpavason szárítsuk
@KelekótyaP: Akkor fussál jobban és érd utól őket. Marhaság. Már az egész "arra van a fejlődés iránya" gondolattal nem értek egyet. Soha senki nem bizonyította és nem is lehet bizonyítani.

Nincs baj Amerikával és Nyugat-Európával, de nem kell őket mintaként beállítani. Széchenyi, akit Orbán is nyugatosnak írt le, azt írja, hogy MINDEN nemzettől el kell tanulni a jót és kívül rekeszteni a rosszat.

És igen ÉN mindenkinél Okosabb és Szebb vagyok, magamat Imádom és kommentelem mindenfelé az igét... amit a kocsmában szedek fel, térítem megfele a plebset. Felejtsd már el a karaktergyilkosságot! Szar eszköz, főleg egy anonim kommentelő ellen.
Mit vártok egy olyan zártkörű részvénytársaságtól, mint a fidesz néven futó, mindenre alkalmatlan tolvajbanda?
Ezek csakis a hatalomra és a pénzre vannak kiéhezve, a takonygerincű, bolsevik féreggel az egésznek az élén.
Ebben az országban majd akkor lesz rendszerváltás, hogyha az ilyen tetvek is eltűnnek örökre a politikai életből, mint orbán "beszari" viktor és bolsevik talpnyalói.

Diktatúrát meg hatalmat akarsz te kis seggdugó? Igen? Még mindig azt hiszed, hogy a középkorban vagyunk te szar?
Csak nehogy előbb nyíljon ki a bicska az emberek zsebében, mert akkor neked már mindegy lesz hülyegyerek.
És biztos lehetsz benne, hogy senki nem fog a megmentésedre sietni.
@raindog: na még egyszer:
pedig ez A jelenlegi nagypofájú és buta, ugyanakkor üres és dilettáns kurzus erősen dolgozik azon, hogy a működtetŐit lámpavason szárítsuk
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ezeknek mi köze van ahhoz, amiket írtam?

Jártál már külföldön? Ott is vannak problémák. (USA-eü, Anglia-média, korrupció, Hollandia,Belgium-bevándorlás, korrupció, Kína-gyerekmunka, demográfia, Afrika-AIDS, analfabétizmus stb.) Ezért nem is értem mire akarsz kilyukadni.
@Anti Anyag:

"Mellesleg Gyurcsány kb. ugyanazokat a lépéseket tervezte mint Orbán. "

orbán viszont GyF idejében konzekvensen tagadta azon lépések jogosultságát és indokoltságát.
@Molenaaar:
"Nincs baj Amerikával és Nyugat-Európával, de nem kell őket mintaként beállítani. Széchenyi, akit Orbán is nyugatosnak írt le, azt írja, hogy MINDEN nemzettől el kell tanulni a jót és kívül rekeszteni a rosszat"
Ez megint egy nesze semmi fogd meg jól dolog volt.
Szerintem nem mondtam olyat, hogy arra van a fjlődés iránya. A fejlődésnek van egy iránya és ők általában arra mennek, és igen sokszor hibákat ejtve. De ezeket a hibákat kiemelni és arra használni, hogy a bennem bízó embereket totál más irányba vezessem, az gáz.
Amúgyorbán keleti szél iránya senkivel nem egy irány. Kína is a nyugatos irányba megy, csak mögülünk jön, ez olyan mintha valaki nagyon nagy lépésben jönne fel a forma1 ben a 24.helyről és lehet látni, hogy esetleg megelőzni majd az első helyezettet mi meg a 17.helyről úgy döntünk, hogy ja , akkor az lesz a jó döntés, ha megfordulunk és szembemegyünk a pályán, mert akkor előbb találkozunk a 24.-kel. Pedig akkor nem olyan gyorsak leszünk mint ők, hanem csak előbb előznek meg minket.
Karaktergyilkosság?
Mi közöm a szerepjátékodhoz??? semmi. Ha te ilyen megmondom a frankót betyárt játszol , akkor lesz akiknek ez nem fog hitelesnek tűnni. csináld jobban, vagy viseld el a kritikát.
@Kandabula: Ilyen egységes mérce nem létezik. Minden országban más a jobb és a baloldal. Egy skandináv szociáldemokrata nem sok közöset találna (azért lenne) a Fico féle SMER-rel. Jobboldal még fragmentáltabb.
A baloldal válsága épp abban áll, hogy az egyetlen közös pontjuk: a történelem fejlődés, ezért van iránya, melyet fel lehet ismerni és elő lehet mozdítani, megdőlt. Nincs társadalmi fejlődés, nincs koordináta-rendszer és a sok vélt igazságban nem hisznek, illetve nem vezet sehova elfogadásuk.
Csak halkan megjegyzem, hogy a reformátusok nem vetnek keresztet. Még a püspökök sem...
@Molenaaar: Nem akarod érteni.

Ha tényleg nem érted, akor azt se érted, amire válaszul írtam.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Igen, én már csak ilyen értetlenkedő vagyok. Nem is baj, hogy Orbán úr gondolkodik helyettem..
Csak legyen még jó sokáig velünk és irányítson minket!

:) Remélem érted, amit írok, ha nem akkor nem akarod érteni.
További 2 milliárddal támogatja az állam az Audi karosszéria-présüzem létesítését
külföldi működő tőke, Audi, támogatás
megosztom (facebook) megosztom (iwiw)
nyomtat elküld

Orbán Viktor és Rupert Stadler, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke - a fotó az Audinál a hetekkel ezelőtti alapkőletételnél készült
Fotó: MTI

Az Audi-gyárbővítés korábban bejelentett 11,2 milliárdján túl 2,1 milliárd forintos támogatást ad az állam a nemrég bejelentett karosszéria-présüzem létesítéshez - idézte Becsey Zsoltot, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős államtitkárát pénteki cikkében a nyugathír.hu.

mi A FRANCOT C SINÁLSZ TE oRBÁÁÁÁN ???????

Amikor a nyugdíjasok már nem tudják kiváltani a gyógyszereiket, a hiteleseket lakoltatják ki, mert nem tudnak törleszteni, nincs miből , amikor a fél ország munkanélküli, a gyerekem is 4 éve, amikor egekbe emeled a rezsi és fogyasztási cikkek árát akkor TE 14 MILLIÁRDOT OSZTOGACC ???

MI A FRANCBÓL OSZTOGACC TE ?????
A SAJÁT ZSEBEDBŐL ?????????
HÜLYE-E VAGY TE ?????
AVAGY ELVETEMÜLTEN KORRUPT ?????!
avagy az egész családodnak Audi-val hálálják meg ezt a 14 milliárdot ?????

tényleg megáll az ÉSZ !
@úgyiselfelejtem: Az semmi! De kézcsókra sem járulnak a római pápához...
@Molenaaar: Az hogy nincs társadalmi fejlődés azért egy nonszensz:)
Biztos sok kökori pofa vitatkozna veled ezen ha a társadalmuk eljutott volna a vita-alapú konfliktus-kezeléshez. Olvasok én is ilyen "jobboldali" meg "konzervatív" okoskodásokat. Az hogy valaki nem ért meg egy másik értékrendet és ő megfogalmazza annak az "egyetlen találkozási pontját" majd elmondja miért nem jó az, az kicsit korlátolt dolog. Amúgy ez az egász jobb meg baloldaliság inkább csak annak az emberi ösztönnek a kiszolgálása már, hogy szeretünk klikkesedni és valami ellenpólussal szemben megfogalmazni magunkat. Plk amit itt magukat jobbosoknak tartó emberek mondanak, hogy a vallás mekkora jobboldali gócpont, hát ez baromira nem igaz, Én járok templomban és biztosan állítom, hogy a mai magyar társadalom 3-4%-a max aki félig-meddig komolyanvehetően valláspos (ez még messze nem a bigott keresztény, csak az akinek úgy hellyel közzel van valami kapcsolata a vallásával),és ez így van egész nyugat európában 8USA-ban tényleg vallásosabbak az emberek) szóval ha egy szocialista miniszterelnök a hazugságával és utánna az arrogáns "leszarlak titeket én akkor is maradok meg táncolok" viselkedésével szétrobbant egy összeverbuválódott politikai pólust és az emberek egy nagy része el sem megy (a legalacsonyabb részvételű választás: nem éppen forradalmi körülmény a közöny) a maradék meg protestszavazatot ad, azt utánna pár öreg pap úgy értelmezi, hogy az emberek a válság közepén összeborultak az Istennel megint, az jól hangzik, csak baromi nagy hülyeség. A család, meg közösségek sőt még a vallás vagy a nemzet sem jobbos értékek, ugyanúgy ahogy a közös teherviselés és szociális biztonság sem balos értékek, ezek egyszerűen bele vannak kódolva az ember génjeibe és mikor közösséget formál, akkor ezeket az ösztönöket vetíti ki magából. Az hogy ezt keresztényként, kommunistaként vagy előemberklnt tette az csak a díszítés volt nem az indok.
Érdekes, hogy a Vezér a Nyugat bukásáról elmélkedik, miközben az arab világ országai egymás után fejezik ki, hogy oda akarnak tartozni. Látott vki egyetlen elégetett USA/EU/Izrael zászlót Tunéziában vagy Egyiptomban? Nem.

Úgyhogy jó lenne, ha Orbánt vki baromi sürgősen helyretenné.
@KelekótyaP:
Na most viszont mondtál. Szerintem meg a fejlődésnek nincs iránya. A fejlődés nem társadalmi, hanem természettudományi fogalom. A társadalomban nincs fejlődés.

De tegyük fel egy pillanatra hogy van. Ez akkor ugye az egyén egyre szabadabbá válása, munkamegosztás nagyobb foka, demokratizálódás folyamata. (Ezeket te nem mondtad, úgyhogy ha másra gondolsz, kérlek érezd magad meghívva a pontosításra.) És persze az anyagi javak egyenlőbb elosztása.

Miért pont ezek? Vagy miért pont mások? Mindig ezek voltak? Úgy tudom a társadalmi tudományok történeti jelenségekkel foglalkoznak, amelyek legfontosabb jellemzője, hogy folyamatosan változnak. Akkor nem változhatnak meg?

Orbánra oda kell figyelni, én ezt mondom, mert ő legalább gondolkodik erről. Lehet vele egyetérteni, vitatkozni, ellentmondani. Bár sokak szerint ebben a "diktatúrában" már semmit sem lehet. :))
@kvadrillio: Munkahelyet hoz sz Audi.
Jó döntés Orbántól, persze ezzel is csak nevetségessé teszi az ilyen borgőzös ideológiáit a nyugat haláláról meg a multik elleni harcról8bár erről szabadkozott valamit, hogy amit mi nem tudunk csinálni és idejön az jó multi amit meg mi is tudunk az rossz multi, de az csak parasztbácsiknak elfogadható válasz, komoly embernek szánalmas szabadkozása a rosszúl tanuló gyereknek a táblánál. Rosszabb esetben a náco konstruktív tőke- destruktív tőke elmélet feltámasztása, de ezt nem hiszem. Orbánról sok rosszat lehet mondani de nem antiszemita)
@KelekótyaP: Rendben. Akkor csak kiemelek egy dolgot: társadalom eljut a vita-alapú konfliktus kezelésig.

Ezt hogy értsem? Magyar társadalom itt jár? Német? A vita-alapú rendezés az magasabb rendű mint a tekintélyelvű (végső soron a szülői, bírói ilyen) vitarendezés. Mi van az olyan társadalmakkal mint az amerikai, ahol ugyan van vita, de a fontos döntéseket erőből viszik végig, mert gyorsabb és hatékonyabb. A gyors döntés pedig ugye fejlettebb. Vagy nem. Az indiaik azt mondják a rossz döntésnél (konfliktus mélyítése) még a döntés hiánya (konfliktus hosszú távú fenntartása) is jobb. Ezért mindent alaposan megvizsgálnak és megvitatnak. Melyik társadalom a fejlettebb?

A jobb-baloldali elválasztás természetesen relatív és ugyanúgy egy társadalmi, politológiai kérdés. Végső soron az adja meg létjogosultságát, hogy van-e haszna, funkciója, ha kiüresedik, vagy csak megtéveszt, megy a kukába/történelemkönyvbe az invesztitúra, szimónia, érvágás meg lobotómia mellé.
Valakinek nyalni kell mert kis ország vagyunk lényegi erőforrások nélkül. Innentől kezdve lehet választani. Aki a "majd mi megmutatjuk" szöveggel jön az komplett idióta és fogalma nincs a hazai gazdasági viszonyokról. Ez tény és semmi értelme ezzel vitatkozni.
Orbánra oda is figyelnek: sokan szánakozva,hogy mekkora barom lett, sokan hitetlenül, hogy ez nem lehet igaz! és vannak páran, mint pl. az a mocskos palacsintaképű zombi Pozsgai, aki halottaiból föltámadva még külföldre is követi, hogy rajongva bólogathasson a vezér szavaira!
@Molenaaar:
"De tegyük fel egy pillanatra hogy van. Ez akkor ugye az egyén yre szabadabbá válása, munkamegosztás nagyobb foka, demokratizálódás folyamata. (Ezeket te nem mondtad, úgyhogy ha másra gondolsz, kérlek érezd magad meghívva a pontosításra.) És persze az anyagi javak egyenlőbb elosztása."
Miért ezek lennének?
Az a baj, hogy te a fejlődést nagyon alapkoordínátákra vetíted le. Az egyén szabadabbá válása az fizikailag lehetetlen , ez olyan mintha szerinted az autóiparnak az lenne a fejlődése, hogy a kerekek egyre függetlenebbek lesznek egymástól. A társadalomnak vannak alappillérei és azok többé kevésbbé adott panelek, néha van valami átideológizálás vagy szerepcsere (pl egyháznak a mostani szellemi erejével egyre inkább nincs helye a társadalomban hanem csak mesepótlék és nem is találja a helyét), de azok az alappillérek fejlődhetnek, sőt a fejlődésnek van egy olyan vetülete is, hogy követi a változásokat és azokkal fel tudja venni a versenyt.Ami 200éve még működött az ma már nem 8te erre mondhatod, hogy az csak változás e nem fejlődés de ez csak olcsójános ügyvédkedés, mert ha 1880 ban lennél orosz paraszt, akkor eszedbe sem jutna, hogy a mai életformád nem egy fejlődés ahhoz képest.
SZóval lehet ítt lecsupaszítani a dolgokat ilyen Nietzschei vegytisztaságba, csak akkor meg te esel abba a hibába,hogy egy olyan fogalmat mint a társadalom egy vele nem összeegyeztethető közegben vizsgálsz.
Társadalmi fejlődést hoz a technikai fejlődés is. Pl felszabadítási mozgalmak, akkor alakultak ki, mikor az ipari forradalom lehetővé tette, hogy rabszolgák tartása nélkül is fenntarthassák a magasabb civilizáltsági fokot. Ergo az emberi lélek sötétebb oldala a vagyon és jólét utáni vágy jól lett lakatva (Marx: a lét határozza meg a tudatot) és a nemesebbnek tartott szellemi lénye az embernek megengedhette azt a luxust, hogy foglalkozzon a társadalom más rétegeinek a jólétével.
A társadalom leképezhető a gráfelmélettel amiben igenis van fejlődés. Sokkal több kapcsolódási pont a rácsot alkotó indivídumok között. Az hogy mennyire törődsz a háló többi tagjával, mennyire van közös élmény és hogy ezt 8az ilyen politikiai szélhámosok ellenére)mennyire tudják ezek az indivídumok kontorlálni és nem engedni, hogy a közösségi élmény utáni vágy arra késztesse őket, hogy a többi indivídumra akár erőszakkal is rákényszerítsék ezt abban igenis van és lehet fejlődés. Az emberken van egy hozott örökletes ösztöne és tudata és annak a kontorlálása és az adott körülmények között a leghibamentesen felépített gráf a fejlődés iránya.
@Molenaaar:
": Rendben. Akkor csak kiemelek egy dolgot: társadalom eljut a vita-alapú konfliktus kezelésig.

Ezt hogy értsem? Magyar társadalom itt jár? Német? A vita-alapú rendezés az magasabb rendű mint a tekintélyelvű (végső soron a szülői, bírói ilyen) vitarendezés. Mi van az olyan társadalmakkal mint az amerikai, ahol ugyan van vita, de a fontos döntéseket erőből viszik végig, mert gyorsabb és hatékonyabb. A gyors döntés pedig ugye fejlettebb. Vagy nem. Az indiaik azt mondják a rossz döntésnél (konfliktus mélyítése) még a döntés hiánya (konfliktus hosszú távú fenntartása) is jobb. Ezért mindent alaposan megvizsgálnak és megvitatnak. Melyik társadalom a fejlettebb?

A jobb-baloldali elválasztás természetesen relatív és ugyanúgy egy társadalmi, politológiai kérdés. Végső soron az adja meg létjogosultságt, hogy van-e haszna, funkciója, ha kiüresedik, vagy csak megtéveszt, megy a kukába/történelemkönyvbe az invesztitúra, szimónia, érvágás meg lobotómia mellé."

Ebben azért vannak ferdítések.
Igen a vitaalapú konfliktuskezelés magasabbrendű, mert rációt igénylő kérdéseket rációval old meg. " véleményed van amit nem a fizikai (politikai) erő dönt el, hanem az erősebb eljutott arra a fejlődési szintre ahol, hajlandó meghallgatni a másik véleményt és ha aazt hasznosabbnak találja(és belátja hogy az akkor neki is hasznosabb) akkor egy jobb döntész hoz, mint ha a prekoncepció gyengeségével 8ami egy fejlődési defekt) eleve csak a saját döntését tartotta volna helyesnek.

Az USA annyira nem erővel viszi véghez a döntéseit, hogy most éppen amiatt agonizálnak ebben a percben is, hogy a republikánusok visszamennek-e a kongresszusba megszavazni velük az adóságplafon megemelését.
"véleményed van = 2 véleményed van
@Molenaaar: egységes mércéről én nem beszéltem. Minden országnak meg van a maga történelmileg kialakult jobb- és baloldala. Lényeg, hogy saját országuk boldogulása érdekében (külön-külön és együtt) mit tesznek és mit nem. Társadalmi fejlődésnek tekinthetjük a kormányok (és ha azok alkalmatlanok, úgy a népfelkelések) azon igyekezetének sikereit, melyek a társadalmi igazságosság és a népjólét irányába hatnak. És ezek vektora fejlődésnek nevezhető irányba hatnak. Csak néhány példa: megszűnik a jobbágyok helyhez-kötöttsége, nincs inkvizíció, van általános választójog, nincsenek születési előjogok (előnyök persze vannak), nincs faji megkülönböztetés, megszűnnek határok, stb. Kitérők, tévutak, igazságtalanságok sajnos vannak, de az eredő az hosszútávon pozitív, és mint ilyen, feltétlenül fejlődés.
Igen, egyébként kevésbé matematiakus meg elvont megközelítésből: Aki kimegy Genfbe aztán lemegy Gyöngyöspatára utána meg elmegy egy olyan kínai tartományba ahol 4 éves gyerekek térdig akkumulátorsavban dolgoznak hajnal 4 kor, annak nem kellenek nagy szavak meg hatalmas műveltség, hogy vektorizálja a társadalmi fejlődést.
meg akkor vissza lehet mászni a fára. és a gorilla nem fejlettebb lény mint az amőba, a rossz meg a jó kérdése az viszonylagos, a hideg meg a meleg azok csak mankószavak, mert ha te a hideget hívnád melegnek, akkor a meleg lenne a hideg, meg a többi szócséplés az inkább okoskodás.
@KelekótyaP: "ahol nincsenek ezek a vívmányok meg, azzal nehéz termelésben felvenni a versenyt,"
Nagy tévedésben vagy, ha elhiszed, hogy a rabszolgatartó társadalom termelékenyebb mint a demokratikus. Az Amerikaiak azért voltak hajlandók polgárháborúban kivívni a rabszolgatartó társadalom eltörlését, mert gátolta a fejlődést. A háború is bizonyította, a termelékenyebb, gazdagabb Észak fölényét a rabszolgatartókkal szemben.
A II. v.hábború is fényesen bizonyította a demokrácia gazdasági fölényét a diktatúrákkal szemben. (az amerikaiak 1,5 év alatt fölépítettek 3 várost 75 ezer fő foglalkoztatására az atom és hidrogén bomba kifejlesztésére.) Ilyen óriási teljesítményre Kína soha nem lesz képes.
a szülői vitarendezés az nem két egyenrangú fél vitájának a megoldása. Amúgy ha a gyerek jobb megoldást tanácsol, akkor amelyik családban azt a szűlő elfogadja (mert a gyerek úgy tudta lekommunikálni, hogy az nem szemtelenségnek hatott hanem kooperatív,felelős viselkedésnek, a szülő ezt bátorította és nem presztízskérdésként kezelve közösen megbeszélték, esetleg egy harmadik jobb megoldást dolgoztak ki) az a család fejlettebb, illetve az a társadalom ami ilyen családokat termel ki (mert pl a politikusok így viselkednek és ilyen mintát mutatnak és nem a kurucuskodás a menő) az a társadalom fejlettebb? Miért? Mert jobb megoldást talált.
A bíróság előtt meg van egy adott jog és aszerint védheted meg az igazadat. de ott is minnél semlegesebb a bíróság és minél kevesebb gumitörvényt tartalmaz a jogrendszer (és az minél inkább leköveti a társadalmi fejlődést Pl jobbágyfelszabadítás) annál fejlettebb az a társadalom
Már 1 éve nem az a kérdés hogy Orbán mit mond hanem hogy ki mondja?!
Régi népi bölcsesség Bolond lyukból bolond szél fúj!!!!
No így kell mérni azt amit Orbán mond!

Az igazán sajnálatos az hogy a közelében levők és az odafurakodók közt nincs egy sem aki azt mondaná neki meztelen a király, HÜLYE VAGY VIKTOR!!!
Sőt még látványosabban nyalnak neki!!!
Lásd : és itt sorolhatnám a valamikor értelmiségnek tartottak hosszú sorát az MTA tagjaitól a művészeti életen át a gazdasági életen keresztül a sportig!
Mert ugyan olyan Hülye -e Pálinkás "úr" mint Orbán ugye nem ....csak haszon leső seggnyaló vagy Nemcsák Károly, Szörényi Levente, Demjén "Rózsi", Gulyás Dénes ... vagy Demján, Parragh, Járai haszonleső nemzet nyomorítók ....
@Bathory: Mekkora egy gennyes állat vagy te!
Te mindent csak az antiszemitizmusod csőlátásával tudsz szemlélni?
@kvasztics47: ezt az ipari forradalom hatása a rabszolgafelszabadításra témát pont 10 perce említettem. Szóval nem hogy nem lepsz meg vele de teljesen egyetértek
Egyébként Kína a héten jelentette be az új űrprogramját és embert akarnak küldeni a Marsra többek között.
hatalmas városokat most is építenek.
A (szerintem diktatúra) Szovjetunió lőt fel embert elsőnek az űrbe. Róma hip-hop lerohanta görögországot.
Én is demokrácia párti vagyok, de tény, hogy vannak olyan eltolódások a különböző országok látens potenciái miatt. lehet Kína még versenyképesebb lenne demokráciaként. de a legdemokratikusabb Magyarországnak sincs ezredannyi potenciálja sem mint a mostani kínának. Ráadásul kína nem a Szovjetunió féle kommunizmus, inkább olyan mint egy nagy kapitalista multi.
Vannak olyan ipari területek ahol a hozzáadott értéket nem tudja kína kompenzálni még, de ha csak a társadalom 0,1 % nak megadják a legjobb képzést az is elég nekik, és az az igazság , hogy GDP-hez képest sokkal többet költenek fejlesztésre meg oktatásra mint az EU (minket meg nem is említve)
Szóval azért mert nem szimpatikus Kína azért még el kell ismerni az érdemeit.
Meg ha igazad lenne , akkor nem gyártanának mindent Kínában. Szóval mondhatod, hogy a munkaerő olcsósága meg az ezzel járó nyomor meg alacsony jogok nem versenyképesek a jóléti társadalmakkal, de mégis ott van a termelés.
@IGAZ MAGYAR: A felsoroltak közül az egyikről már hallottam, panaszkodott a környezetében hogy egyszerűen nem bírnak Orbánnal, mióta 2/3-ot kapott.
@KelekótyaP: "lehet Kína még versenyképesebb lenne demokráciaként." - Ez nem így van. A jelen helyzetben ha Kínában nem lehetne elnyomni a munkásosztályt, a legfőbb versenyelőnyük veszne el.
@butus: Köszi a linket. Piszok jó. És igaz is.

Itt, ezen a blogon kommentelők nagy hányadán is látszik, sikerült egymásnak fordítani minket ál-politikusainknak, ál-pártjainknak. És a lényeget nem vesszük észre. Kire szavazol? Tökéletesen mindegy.

Egy csapat ez.
@kvadrillio: "20 év duma...és egyre rosszabb mindenkinek... "

ez nem igaz... nekik nem... sőt eljött a JÓLÉTi társadalom
@Bathory: akkor egy szavazat ellened... hol a szűrés?
@röhögő: Igen ez is igaz, de pont az a stratégia náluk -és nekik erre meg van a potenciáljuk- hogy szép lassan kialakítanak egy középosztályt, és akkor helyrebillentik a mesterségesen alacsonyan tartott jüant és bár ezzel exportból vesztenek, de egy hatalmas 8a világ egy ötöde9 belső fogyasztást tudnak generálni, a kínai kommunista párt már régóta hangoztatja, hogy ők csak lemenedzselik ezt az átmenetet, és nem akarták, hogy a nyugat szétlopdossa őket mint pár volt kommunista országot.
Egyébbként Kína próbál emberi jogokban valamit fejlődni. Saját szintjéhez képest tett is érte bőven, az a baj, hogy a mai vezetésünk azt tartja üdvözítőnek ami kínának egy hozott adottság, és amiből ők is ki akarnak evickélni,
Bár a cikkel minden ponton nem értek egyet, nagyon tetszett!

Kína lehet, hogy gazdasági hatalom, de milyen áron????? Éhbérért dolgozik a nép. Persze azért van mit tanulni Tőlük is, ezért lehet és kell jó viszonyt ápolni, de hol van az megírva, hogy csak úgy lehet egy ajtót kinyitni, ha egy másikat becsapsz? Orbán Viktornak a mániája, hogy azzal fitogtassa hatalmát, hogy belerugdoss valakibe. Most éppen a nyugatba, pár hete a saját népe rendőreibe. Holnap lehet, hogy belém. Indulatokat szít folyton. Emberek nemtom Ti, hogy érzitek, de míg az MSZP volt hatalmon, akkor azt éreztem, hogy szépen lassan megyünk a lejtőn lefelé. Most meg azt, hogy ég alattunk a kanóc..., amíg ez az ember irányítja az országot. Indulat indulatot szül és nem megoldást. Ennek az embernek az eszköztára ebben merül ki. Nagy csalódás nekem, hogy a nép 2/3-os többséghez juttatta őt, igaz sok alternatíva nem volt. (Én LMP-re szavaztam.) Orbán Viktor ravasz és jól manipulálja népet, hülye demagóg dumával, de reméltem, hogy nem ennyire. Azt hittem erősebb az értelmiségi réteg Mo-on, aki átlátja a dolgokat.

De azért még maradt egy kis hitem a népbe és remélem nem süllyedünk a kínaihoz hasonló szolga néppé...

Folyton Pefőfi szavai csengenek a fülemben:

"Járjatok be minden földet,
Melyet Isten megteremtett,
S nem akadtok bizonyára
A magyar nemzet párjára.
Vajon mit kell véle tenni:
Szánni kell-e vagy megvetni?...

...Ez hát nemes büszkeségünk,
Melyről annyiszor mesélünk?
Azzal dicsekedni váltig,
Ami szégyenünkre válik!...
Csak a magyar büszkeséget,
Csak ezt ne emlegessétek!

Ezer éve, hogy e nemzet
Itt magának hazát szerzett,
És ha jőne most halála,
A jövendő mit találna,
Mi neki arról beszélne,
Hogy itt hajdan magyar éle?

S a világtörténet könyve?
Ott sem lennénk följegyezve!
És ha lennénk, jaj minékünk,
Ezt olvasnák csak felőlünk:

"Élt egy nép a Tisza táján,
Századokig, lomhán, gyáván." -
Óh hazám, mikor fogsz ismét
Tenni egy sugárt, egy kis fényt
Megrozsdásodott nevedre?
Mikor ébredsz önérzetre?"
"hogy GDP-hez képest sokkal többet költenek [a kínaiak] fejlesztésre meg oktatásra mint az EU"

Kína a GDP-je 1.4%-át költi kutatásra / fejlesztésre; ezzel a világon a 22. helyen vannak, az EU tagállamok nagy része mögött. (Magyarország esetében nem tévedsz, mi Kína után jövünk, jóval, a 0.9%-kunkkal). Az igaz, hogy abszolút értékben ez az 1.4% már a második legtöbb pénzt jelenti (150 mrd $) az USA mögött (400 mrd $, 2.7%).
GDP-arányosan Izrael költ legtöbbet kutatásra (4.2%).
@rdos: Örülök, hogy egyetértesz. Gondolom, hogy Te is szeretnél végre valós változást. Terjeszd Te is, ahol csak tudod. Én már régóta ezt teszem, ez az egyetlen lehetőségünk.
A kérdés az, hogy Orbán mikor veszi észre azt, hogy ő már a kutyának sem kell, magára maradt, vele kapcsolatot tartani már nem sikk, irtózik még a látványától is a Nyugat....egy kis senki lett
@Anti Anyag:

"Orbánnak igaza van, amint a kínaiak normális autót állítanak elő, a nyugatnak vége."

Hát akkor nyugodtan alszok még jópár évig! Nem akarom leszolni a kínaiakat, de nekem és pár cimborámnak volt alkalma dolgozni autófejlesztésben.. A pozitívum: a kínaiak nagyon szorgalmasak, és igyekeznek. Egész jól elkezelgetik pl különböző mérnöki rendszereket. Meg úgy általában elég jól megcsinálják azt amit elvársz tőlük. Csak ne legyen egy "MIÉRT, és HOGYAN" a folyamatban! Szinte ugyanez vonatkozik az indiaiakra.. De nézhetjük más aspektusból is: Gondolod, egy olyan szegmensben mint az autópiac, ami kőkemény sztereótipiákra épít, sikeresek lehetnek pár éven belül? Gondolj csak bele, a "német" autó az isten? (Amiben a fejlesztésen, és a standardokon kívűl nem sok német van) A franciák (Peageaut, Citroen) már mióta próbálják őket megszorongatni? Ugyanez amcsiban a toyota esete! Szerinted Orbán miért egy VW mikrobusszal járkál? ÉS hidd el ugyanezek a sztereotipiák még egy olyan "csóró" piacon is megvannak, sőt erősebbek, mint a "haldokló nyugaton" ugyanis ott igencsak huszadrangú kérdés, milyen autód van..
Csak Bathorynak mondanám, hogy Axel Springer soha nem volt zsidó sőt Lorenz SS Obergruppenführer nagyobbik leánya később Axel Springer harmadik felesége lett. Szal elhiszem hogy van akinek a zsidózás az agyára ment de ezt úgy tegye hogy előbb utánanéz dolgoknak
@gyilkos fűegér:
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
@Jenyei:

Kár, hogy a lényeg kerülte el a figyelmetek. Ezért tart itt ez az ország, csak azt érted meg, ami a saját véleményed?

Nem a haladás iránya a gond, hanem, hogy nem egyhelyben toporgás van. Az más csak puszta kivetítés, hogy szakadékszélét vizionáltok oda, amiről nem tudjátok, hogy mi.
Az ismeretlen lényeglátó Orbán Viktorról:

"? ? 2011.03.31. 12:05:08

Teljesen mindegy, hogy mit gondol, és mond, ez az ember egyszerűen primitív. Nyakatekerten az. Olyan mint a lopott cuccokat árusító piacos bűnöző - ömlik belőle a szó, az önérzet páncélját a becsületesség képmutatása díszíti - de mindenki tudja, hogy egy szar alak pofázik. Nincs szellemi evolúciója, mert nincs szelleme, csupán vegetatív tudata. "
Tőkésgenyával egy asztalnál ?
@mirigy187:

Hagyd !Neki mindenki zsidó, aki sikeresebb nála.

Én kb. négyszer voltam zsidó az elmúlt 20 évben, mindig, ha kirúgtam valami lógóst a cégből.
@KelekótyaP:
"Vannak olyan ipari területek ahol a hozzáadott értéket nem tudja kína kompenzálni még, de ha csak a társadalom 0,1 % nak megadják a legjobb képzést az is elég nekik, és az az igazság , hogy GDP-hez képest sokkal többet költenek fejlesztésre meg oktatásra mint az EU (minket meg nem is említve)"

Ez valójában igaz.. Csak az okítás 2 élű fegyver! Bizony, ha túl sok embert küldenek ki nyugatra tanulni, az a rendszerre káros! Bizony, tanultam együtt pár kínaival.. Hogyismondjam... A másik, vannak dolgok, amiket nem lehet egyből átvenni, vagy esetleg megtanulni, a kultúrális különbségek már europán belül is nagyok! Elég csak belegondolni, hogy maga a technikai civilizáció, ipari forradalom innen (Nyugat Europa) indult ki, és terjedt el, ugyanígy a modern tudományok, vagyis tudományos fejlődés módszertana. Érdemes utánanézni hogy a történelmi Kínában, Japánban teljesen más úton indult el a civilizáció. Voltak dolgok amiket előbb felfedeztek, alkalmaztak, de mindig csak egy részterületen, és nem nagyon kapcsolták egybe a dolgokat. Pl. Lőpor, amit tüzijátéknak használtak sokszáz évig. Amikor megjelent európában, szinte pillanatok alatt sok egyéb dologra kezdték használni! Sőt továbfejleszteni! No ezek a dolgok még mindig megvannak!
Csak én érzek disszonanciát abban, hogy kedves vezetőzni egyetlen olyan rendszerben sem lehetne büntetlenül, mainstreamben, amelyre az valóban igaz? (...Rendben, tudom. Az érdek, az érdek.)
Ti hogy védekeztek majd a sok millió német, osztrák, francia menekül ellen majdan, akik mind a magyar paradicsomba akarnak jönni? mit tegyünk?
@József István: Milyen érdek az érdek? Mit sejtelmeskedsz?
Azért ne legyen már az,hogy amíg leírhatod hogy itt valami rossz addig itt minden jó:)
ez egy akkora faszság.
Ezen az alapon 4 évig írta minden fideszes, hogy gyurcsány mondjon le, és mégsem hagyták abba, csak azért mert milyen jó rendszer amiben ezt büntetlenül le lehet írni és akkor feri tök jó arc mégis.
Szerintem nagyon kevesen írták ma azt le hogy itt diktatúra van. Szerintem pl nincs. De a demokrácia az nem binális. vannak fokozatai is. Ez olyan , hogy az ember sem vagy egészséges vagy halott, hanem lehet kisebb nagyobb betegsége is.
ha te ezt nem érted, akkor az gond.
@mimindannyian:
Mindenki érti miről beszélsz, csak nem értenek veled egyet. Szakadék szélét meg a nyugat halálát azt a vezetőd víziónálja nem az itt kommentelők. Amúgy irányt ő sem mond, csak beszél amíg habos nem lesz a szája, akkor integet mint brezsnyelv és a végén tapsolnak a hirdetésre jelentkezett diákok pénzért az első sorban
@pandacsökiboborján: a lámpavason legelőször orbánnak és bandájának lenne a helye. Amit most ősszel akarnak kezdeni az emberek teljes kiszolgáltatottságával, az már túl megy minden határon. A lámpavad még túl humánus, karóbahúzás vagy kerékbetörés járna nekik.
Hülye, büdös köcsögök vannak az ország élén. Berlin nem is rossz hely, lassan ideje elgondolkodnom egy új élet kezdésén.
@soproni1: Csak már unom, hogy valakik sikertelenségüket és elfuserált életüket bizonyos népcsoportokra vetítik ki
@Szergej55:

Elmennél ebből az izgalmas országból a rothadó kapitalizmusba a hanyatló nyugaton éhezni-szenvedni? :O
Nagyon jól beszélt Orbán! MIndenkinek dolgozni kell! Az a szerencsénk, hogy ebben a válságoktól, őrülettől hangos időszakban egy határozott, kemény, magyar lelkű politikus vezeti az országot. Erőt, egészséget, kitartást miniszterelnök a munkádhoz! Mi magyarok Veled vagyunk!
@KelekótyaP: akkor még egyszer elmondom: jól hangzik ez a kedves vezetőzés (lásd poszt), csak ha az ember elmenne Észak-Koreába, és ott mondana valamit, ami "nem tetszik", vagy mondjuk élt volna a Rákosi-rendszerben, és úgy 1951 körül megeresztett volna valami hasonló stílusú, khmmm, rendszerbírálatot, valószínűleg egészen másfelé kanyarodott volna az élete, mint amerre ma... nem. Következésképp Orbán kedves vezetőzése nettó baromság. De mi szeretjük a mai politikai rendszert diktatorikus felhangokkal asszociálni, mert Orbánt mindig is rühelltük, no meg miért is ne ordítanánk?... szóval nem veszünk tudomást erről az apró kis disszonanciáról. Mert nem áll érdekünkben.

Egyébként nem emlékszem, hogy olyat írtam volna, hogy amíg ki lehet mondani valamit, addig minden szép és jó.
@reálisan: csaucseszku sipoku csaucseszku pácse, csak ennyire emlékszem gyerekként a híradóból, asszem csak a nevet kell kicserélned, és hajrááá, mehet a mantra 1000-l
/jah ő is dolgozhatna, azt ugyanis soha nem csinált :)/
@reálisan:

Nincsen senki a Fideszben aki elmagyarázza, munkát könnyű adni a piacinál jelentősen alacsonyabb keresetért ... na a tisztes megélhetést elősegíteni a népnek az a teljesítmény. A hanyatló nyugat ezen dolgozik több-kevesebb sikerrel ...
Azért felhívnám a figyelmet az Orbán-Tőkés párosról kattintott képre, elég sokatmondó. Tőkés húsz éve nem változott semmit, Orbán meg úgy néz ki, mint a saját öregapja. Tőkésnek megvannak a maga jellemhibái, de legalább húsz éve ugyanazért a (bár eléggé délibábos) célért áll ki, nem csinált segget a szájából, mint (khm..) egyesek.

Valamint, mutassatok nekem még valakit a Kárpát-Medencében, aki nyilvánosan be mer szólni Orbán Viktornak. Na ugye. Ott tartunk, hogy már ezt is értékelnünk kellene.
@József István: Vagyis senki sem mondta itt hogy diktatúra van, de idejössz hogy máshol mondják és emiatt mi is van?
Hogy ez nem igaz? szerintem se, de írj még le pár olyan nem igaz dolgot amit itt ma senki nem mondott . megteheted mert itt sincs diktatúra:)
Az hogy orbán rendszere szar és a mutyizások ugyanúgy mennek és össze vissza hazudnak az nem diktatúra. de azért mert nem diktatúra azért még ez szar nem?
@József István: "Következésképp Orbán kedves vezetőzése nettó baromság. De mi szeretjük a mai politikai rendszert diktatorikus felhangokkal asszociálni, mert Orbánt mindig is rühelltük, no meg miért is ne ordítanánk?... szóval nem veszünk tudomást erről az apró kis disszonanciáról. Mert nem áll érdekünkben."
te most itt többes szám egyesben beszélsz, ergo ez a te véleményed?
vagy nem értem minek írsz nekem ilyeneket. Amúgy kedves vezetőzés nem egyenlő diktátorozással. ha szerinted igen az csak azt jelzi, hogy nem érted a magyart anyanyelvi szinted. A vezető nem egyenlő a diktátorral.Ha valami netto baromság az a két szó egyenlőségét állítani.
@reálisan: Ti tényleg ilyen elvakultak vagytok vagy valami tudatmódosító cukorkát is szopogattok közbe? És a kirekesztő szöveget meg abba lehet hagyni a magyarok nagy része már kezd józanul látni igaz még nem mindenki.
srácok. reálisan csak parodizált. nem komolyan mondta.
Nem értem, hogyan lehet az hogy van ebben az oszágban olyan ember aki nem veszi észre Orbánon, hogy megzavarodott.

Hogyan lehet, hogy valaki nem hallja mekkora ostobaságokat beszél, és mekkora ostobaságokat tesz.
Ami a legrosszabb küldetéstudata van, ettől igazán veszélyes.

Valaki írta előttem egyetértek, a kollaboránsok a legnagyobb bűnösök az ország ellehetetlenülésérért.A pénzért pozícióért eltűrik az ostobaságait.

A vezér agyhalott.:)
@KelekótyaP:

Orbán egy diktátor, ha nem vetted volna észre.

Olvasd el az értelmező szótárban a diktatúra szócikket, és gondolkodj el.
@reálisan:
Csak a magad nevében jó?
@KelekótyaP: hülyeséget beszélsz. "Kedves Vezető", az Kim Dzsongil, személyesen. Nesze neked alapműveltség.
Ez a viki pont olyan, mint a komcsik. Azok is mindíg a hanyatló kapitalizmussal jöttek.
@József István: igen de ez kb olyan mint lenapoleonozni azt sem gondolja komolyan senki hogy ő egy tüzér csak hasonlítgatások vannak. Vannak olyan jegyei amiket diktátorok mutatnak és lehet nem lenne ellenére egy ilyen atyuskás berendezkedés, de azért ahoz olyan ország is kell ami hagyja.
@József István:
orbán rokonainak a beosztása?

Amely szervezet ellentmond feloszlatjuk (Ferihegy) ?
@Pszt!: Haldokló kapitalizmussal.

Majd kölcsönkértek egy haldoklótól.
@raindog:

As you see, there is somein here. But i don't think, that the Leader Himself feels anything about anyone.
He feels for himself / and his family maybe / only.
@lanyi:

Gyurcsány Feri ugyanilyen elmebajos volt ... úgy látszik a tudás népének már csak a hülyék jutnak.
Én hülye írtam egy ide egy kis elemzést, amit lenyelt az embargó. De egy hülye vagyok!
Minden úgy van jól, ahogy van. Az apátok faszát!
Éljen a népi-Kína és ... örök barátsága. Sárga testvéreim! Tudtok pénzet adni ingyért? Dehogy ingyért! Adunk görögdinnyét és perui cseresznyét. Külkerben jók vagyunk. Most vettünk ötszáz milliárdért olajat, máris passzoljuk tovább. Jó, mi? Csak figyeljetek! Pancserek.
Óvatos leszek, hátha becsapom az ellenőrt: nem úgy gondoltam, hogy a Nyugat hanyatlásának kinyilatkoztatása baromság, hanem éppen ellenkezőleg. Félreértettél, barátom. Rousseau világosan megmondta: ez a világ a világok legjobbika. No.
Kína remegve várta, hogy mikor törhet be a nagy magyar piacra. Talán, most sikerül nekik. Én izgulok. Felkészül: Oroszország.
@Viktus:

Na azért ne hamisítsd meg a történelmet!! Eddig Orbán a leghülyébb 1989-óta!!! Persze így utólag és ha Boros Péter mostani nyilatkozatait nézzük ...de lehet, hogy csak gerincproblémái vannak neki
Gyurcsányhoz szerintem ésszel Te nem érsz fel! Ágaskodj még !!!

Ettől függetlenül nem az a tragédia hogy a király meztelen hanem hogy a nép nem röhögi ki hogy milyen kicsi a fütyije!!! Erőlködik erőlködik s azután majd mi szarjuk össze magunkat!!! Ez a baj!! Amúgy nem veszi már senki sem komolyan!!!
És ez a genny az EU elnökségéről nemrég elbúcsúzott országnak a miniszterelnöke. Nesze neked egyesült Európa, szabad szellem...

Eu-s elnökségünkkel azt hiszem maradék európaiságunktól, jó hírnevünk megmaradt foszlányaitól is búcsút vehetünk.
@Kandabula: A Rousseau, amelyik a Candida-gombáról írta azt a könyvet?
@IGAZ MAGYAR:

Nem is tudom a fideszdroid v. a gyurcsánydroid a szánalomra méltóbb életforma ...
BÁR MÁR A Nemzeti kis Szarjankó lenne halott!!!!!! Akkor Magyarország fellélegezne.
Egyébként ha valaki békét akar annak kell készülni a háborúra---még ha az polgári, akkor is!!!
ÉBRESZTŐ!
@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe: Orbán halála még kevés,hiszen ott van még Kötél László, Lézer János, Káder János, Szargyártó P., Navracsöcs...ha a hidra egyik fejét levágod, a szörny életben marad, sőt a levágott fejé helyébe is új nő. Magát a szörnyet kell elpusztítani.
Egyébként nem szeretnék a kínai kormány helyében lenni. Itt van ez az Európa nevű képződmény. Oszt ott van nekik még a Távol-kelet, a hülye japánokkal, meg Afrika, a sok kincsével, Dél Amerika az őserdőkkel. És most ráadásul Magyarország. (Titkos felvételem van a kínai miniszterelnök és Liu Sau Nong kereskedő beszélgetéséről, amikor az elnök itt járt: - Liu! Hány pár zoknit adtál el tegnap? - Hatot, főnök. - No, ez a mi gondunk ezzel az országgal. Ez kevés. Nagyon kevés.)
És természetesen nem a halálukról kell vízionálni, hanem szabad választásokon egyértelmű akarattal elküldeni őket a picsába. Ugyanis akárhogy írják át a választási törvényt, akárhogyan szervezik újjá a választókörzeteket: ha úgy kikapnak, mint a szocik tavaly, akkor kész: lehet akár egyfordulós is a választás, azon nem fideszes fog nyerni. Tavaly az első fordulóban hány mszp-s jelölt nyert?

Orbánék mesterien haladnak afelé, hogy a társadalom minden jelentősebb szegmensével megútáltassák magukat és végleg. Akkor pedig semmilyen újraírt választási tv. nem fog rajtuk segíteni.
Ismert gombaszakértő.
@Viktus:

Majd egy év múlva Te is megtudod!!! Saját tapasztalatodból tudsz dönteni!!!
Persze ha döntés képes vagy s nem a fülkeforradalom hős veterán harcosaként kisiskolásoknak meséled azt a nagy csatát amellyel legyőztük még a nyugatot is!! (persze azt könnyű volt mert az már hanyatlott, igaz a Strasbourgi és a Brüsszeli csatát a Mi Viktorunk egyedül nyerte meg ... ami nem volt kismiska tett!!!)
@kirsten: hát akkor hasonlítsd össze a dán munkatörvényekkel(bár én is csak nagy általánosságban ismerem) mindenestre ma 15000 eurót gyártottam a cégnek, úgy hogy ott se voltam. Ennyit a döglődő nyugatról. Én útálom a Fideszt és mégjobban az MSzP-t. Miért nincs otthon normális párt?! na ezen kéne legondolkodni,talán ,mert hülyéknek hülye politikusok jutnak
Nem hiszem, hogy tényleg ezt mondta:
"- A nyugati világ az életformával együtt összeomlik!"
Nem hiszem! Annak a világnak komoly technikai-technológiai és ami fő, erkölcsi tartalékai vannak. Ott a jobb- és baloldal azon munkálkodik, hogy egyre jobb legyen. Megfogják találni az optimumot, összefogva a világ normálisabb felével.
@pandacsökiboborján: sima hazaárulás. Az utálat diadala. Akarsz a játszótársam lenni?
Szűk ötmilliárd év, és tényleg összeomlik a nyugati világ...
@pástétom: ez hülyeség, felejtsd el. Te sem gondolhatod komolyan. Ők saját magukat viszont komolynak gondolják. Ez a gond. Apám mondta: hülye játéknak hülye vége lesz.
@butus:

Terjesztem. Valamit én is elkövettem ez ügyben, alább adom meg linkjét:

h2o.ingyenweb.hu/keret.cgi?/tema/71.html

Vagy igaz, vagy nem. Ellenvélemény, ellen adat, ellen ... eddig semmi.
@KelekótyaP: Bocsánat, olvasgattam a kommentjeit, és elképzeltem, hogy Ön egy tanár, tévedek? Amúgy élvezettel olvastam a vitáiba. Köszönöm figyelmét, és elnézést, ha illetlenkedtem.
@KelekótyaP: @dbeata: pontosan erről beszélgettünk a patikussal, meg a rendőrfőnökkel, meg az igazgató úrral. Hogy ez mi. A kocsmárost már bevitték, mert a császár képét leszarták a legyek. A rendőrfőnök közben kiszállt, mert beszart.
@dbeata: Elnézést, ha belebonyolítottam volna gondolataim tényálladékába... Meg egyáltalán.
@Kandabula: Svejk a derék katona:)
nagyon nagy cucc:)

Hihetetlen, hogy ebben a térségben ez mindig aktuális tud maradni.
Ja és apád azt is mondta biztos hogy: a hülyeség társasjáték:)
@Kandabula: Kiváló! Innentől szerintem sima ügy... Orbánnak már csak Svejkkel kell konzultálnia, és a két hülye biztos, hogy végleg tönkreteszi az országot...

A Fidesz mindenesetre most már tényleg egy olyan típusú elmebeteg csürhe, mintha Hašek találta volna ki... Némi kaffkai asszisztenciával persze.
@KelekótyaP: életünk bizony tömény Svejk. Biegler kadét, Dub hadnagy, Schröder ezredes. Apám mondása: hülye játéknak hülye vége lesz. Meg még azt, hogy fogadni erkölcstelenség. Mert ha biztos vagy az igazadban, akkor sunyi vagy, ha meg bizonytalan és mégis fogadsz, akkor meg hülye.
És, ha nekem valaki azt mondja, mondjuk úgy két évvel ezelőtt, hogy Magyarország miniszterelnöke kirúgatja egy földrajzi nevekben illetékes, hivatalos bizottság tagjait, mert szakmai okokból nem javasolják a Ferihegyi Repülőtér átnevezését, az erkölcsöket igen szigorúan felügyelő Legfelsőbb Médiahivatal elnöknőjének pedig egy volt pornó-újságírónőt nevez ki, azt mondtam volna az illetőnek, hogy kezeltesse magát...

Pedig Magyarország miniszterelnökét kellene inkább kezeltetni. Ilyesmik és más egyebek megtörténte után. Egyszerű tényként kell megállapítani ezek után ugyanis, hogy Magyarország miniszterelnöke egy valódi klinikai eset. Nem tudom, hogy mi lesz így velünk... Itt már bármi lehetséges.
@Riemann-féle gyógyrágó: Kérlek, hogy Svejket ne szidd. Komoly tanulmányok foglalkoztak azzal, hogy ki is tulajdonképpen Svejk. Szerintem a nép sűrítménye. A mindenkori idétlen hatalom kigúnyolója, az örök túlélő. Nem személyében. A népben. Mert az idióta hatalom jön, megy, de a nép marad.
Ahogyan egy ismert munkakerülő mondta, a népet nem lehet leváltani. Így igaz. Becsapni, megvezetni simán.
@Kandabula: Eszembe se volt a mi derék katonánkat sértegetni, mindenki elnézését kérem, ha szavaim félreérthetőek lettek volna. De hát ő maga is sűrűn és előszeretettel minősítette önmagát hülyének, és én is kizárólag az ő általa használt értelemben fordultam személyéhez.
"a fák nem nőnek az égig, büszkeségnek gyász az ára, addig jár a korsó a kútra. Az ember gigász akar lenni barátom, pedig csak egy darab szar"
:):):)
@Riemann-féle gyógyrágó: Tisztelt Gyógyrágó, nem szerettem volna, ha Svejk urral szemben, - akivel egy cellában naponta átbeszéljük a rohamosztagosok Európával szembeni lerohanási terveinkről sajnálatos módon kikerült terveket, - Ön sértegetésre hajlamos megjegyzést tenne, netán azonos megítélésre hajzó magatartást tanúsítana. Vagy ráutalna. Vagy ilyesmi. Szóval bonyolult. Tudniillik zavarban vagyok. Most pl. a Szíjjártó. Ő egy Biegler kadét? Vagy Dub hadnagy? Vagy csak egy tehetséges faszfej? És a többiek? Egy komplett Szarajevó? Vagy Újvidék? Vagy Orgovány? Vagy simán a Kehely? Középeurópa legtehetségesebb nemzete a cseh. Önmagukban is szimpatikus emberek, de a lényeg (gondolom, valahogy így történt): - MI, SZLOVÁKOK, KI AKARUNK CSEHSZLOVÁKIÁBÓL VÁLNI! - Hát csak tessék, semmi gond.
@Kandabula: Nézetem szerint a probléma többirányú vetületben mutatja ki a foga fehérét valójában: 1:) Orbán szörnyen hülye. 2.) Orbán egy húgyagyú barom. 3.) Orbán kezdetleges faluszéli verekedő kis pöcs, akinek igazából se valódi tehetsége, se kultúrája nincs ahhoz a hatalmi pozícióhoz, amit erre a célra gründolt bűnszervezete segítségével megszerzett.

Én a harmadik opcióban látom a kulminációt kiteljesülni. Mindamellett, hogy röhögni is szabad persze. A kádári hármas egység, (inkompetencia, inkongruencia, inkonzekvencia) szintén új életre kelt ugyanis napjainkban.
@Riemann-féle gyógyrágó: sajnos nincs igaza. Orbán nagy tehetség. A polgár egyetlen feladata: figyelni és dönteni. Merthogy valami nagyon nem stimmel.
Hogy ez a "norvég lövöldöző" nem tudott betévedni egy Fidesz gyűlésre ...:D
...de előbb utóbb számon lesz kérve a Nemzeti Szar Banda!!!!Ez biztos és Jaj Nekik!!!!!
@Kandabula: Sajnos nincs igaza. Orbán egy kezdetleges, földszintes elme, a legcsekélyebb konkrét szaktudás, kultúra és érvényes ismeretek nélküli személy, aki, függetlenül attól is, hogy életében nem dolgozott még egy órát sem, az olcsó ravaszkodáson és a manipulatív viselkedésmódok művelésén kívül, gyakorlatilag semmihez sem ért, és minden látszat ellenére, valójában a világ egyik legpocsékabb politikusa.

Hatalmat akármi hülye tud szerezni, akármekkorát is akár, ahhoz nem kell valódi tehetség, csak számító gonoszság és elvetemült aljasság. Miként az Orbán esetében is folyamatosan megfigyelhető volt.

És ez az, ami igazából a probléma. Ez viszont különösebb figyelés nélkül is tudható sajnos.
Kedves indexen posztolók

Ezeket a "NETTÓ BAROMSÁG " , "NETTÓ ÁLLATSÁG"
szar, fos , fostalicska és társai pongyola , idétlen , gyermeteg kifejezéseket felejtsék már el. Teljesen olyan érzésem van , mint akik most ismerkednek ezekkel a szavakkal és lépten nyomon használni szeretnék. A hétéves unokaöcsémet most szoktattam le az utolsó ilyen szó használatáról, már neki sem újdonság.
Mekkora baromság, hogy megtalálták a Kádárék filmarchívumát. Micsoda hír?

1. Az Antall kormány nem találta meg.
2. A Fidesz kormány 1998-2002 között nem találta meg.
3. A Fidesz kormány nem találta meg 2010 áprilisában, de most igen 2011 júliusában véletlenül igen.

Mi fog történni, ha az Országos Széchenyi Könyvtárban találnak könyveket?
Nem tudom ki hogy van vele de ez a saját tengelyünk körül való forgásról 2 kép ugrik be.

1. A kutya a saját farkát kergeti.
2. Autista gyerekek szeretnek a saját tengelyük körül forogni mert ez megnyugtatja őket.
Nem tisztem figyelmeztetni az összes kis kommer gyökeret, de bloombergTV is megy egy visszaszámláló, hogy hány nap és perc van vissza az amerikai államcsődig.
Talán ennél többet nem is kéne mondanom a nyugat sosem omlik össze tévképzettől.
Ezt csak az hiszi el neki aki még nem járt Ausztriában vagy Németo.-ban. Nem úgy néz ki, mint aki haldoklik....Ellenben mi meg sohasem, sajnos sohasem tartoztunk ehhez a nyugati világhoz.
ez a zorbán egy idióta...a nyugati imperializmus haldoklik...muhaha. a nemzetközi helyzet meg egyre fokozódik, mi?
jobb lenne, ha elhúzna keéletre a cimboráihoz aztán alapítanának egy új rendszert valahol...
@OrrSir: Nekem sem tisztem figyelmeztetni téged, de ha az USA vagy az EU összeomlik, akkor a Vezetőnk által tátott szájjal csodált kínaiak a varrodáikól mehetnek vissza rizst kapálni.

Azért mert Orbán Viktor kényszeresen nagyokat mond, kelti a pánikot még nem biztos, hogy apokalipszis fog végigsöpörni Európán.

Nyilván nem mondhatja, hogy máshol szép és ó minden, amikor itthon nem tud megbirkózni a problémákkal. Lerobbant alatta a Trabant és fikázza a BMW-t, hogy drága szervízköltsége?!

Pitiáner olcsójános tempó...
Alakulnak a dolgok. Elveszik a táppénzt, visszazavarják dolgozni a nyugdíjasok egy részét, meg a segélyre életet építőket, a közmunka program pedig nem hagy választást: rendes munkát keresel, vagy éhen halsz. Azért Kínától lehet tanulni be kell látni.
Amikor a minimálbért, és munkavállalói jogokat is hozzáigazítják a Kínában megszokotthoz, akkor fogunk igazán megindulni. Mivel vállalkozó vagyok, és legnagyobb költségem a munkabér és járulékai, számomra ez egy kitűnő jövőkép lehet.
Leszünk mi erős ország, de annak ára van. Addig a fene sem bánja, amíg az irányító, haszonélvező réteghez tartozom, nem a hurrázó és gályázó tömeghez.
Kérdés, miért örül ennyire ennek a tömeg? Nem értem, de nem is érdekel. Hajrá Magyarok!
@OrrSir: Az a krízis azért van, mert az amerikaiaknak van egy baromi szar rögzített államadóság maximumuk (amit folyton emelnek, de ahoz a kongresszus beleegyezése kell). Ismerős mi? Pont ezzel érvelnek a magyar államadóság alkotmányban való maximalizálása ellen. Végén úgy is megemelik majd az adóságplafont, csak addig lesz pár pánik a piacon és emberek százezreinek lesz rosszabb emiat. Szóval jól hangzanak, ezek a maximáljuk az adóságot ect. dolgok, de attól még marhaságok. Republikánusok most arra használják ezt, hogy jobb tárgyalási pozíciókat kapjanak másügyekben. Ez is azt mutatja, hogy mekkora baromság ez.
Amúgy meg a nyugati világ nélkül Kína is megy a levesbe. A megtakarításainak a nagy része nyugati államkötvényekben van. a piacának a nagy részét az Orbán szerint bűnösen fogyasztóivá vált nyugati civilizációk adják. Ez egy róka fogta csuka helyzet. Kínának szüksége van arra, hogy a nyugat nem hogy csak megmenküljön hanem hogy jól éljen. Ez egy kiegyenlítődés a világ 2 szélsősegesen más gazdasági helyzetben lévő pólusa között. A szegényebb országok azért tudnak teperni mert nincs belső fogyasztásuk és olcsó a munkaerő,. Ha ez változik (belső piacot akarnak, hogy ne függjenek a "haldokló nyugattól"), ahot a saját társadalmát kell ugyanolyan fogyasztóvá tenni, akkor meg elveszti a versenyelőnyét. Orbán jöhet ezzel a keleti szél baromsággal, meg a paradigmaváltozás van a világ gazdaságában hülyeségekkel. Lesz végül egy kiegyenlítettebb elosztású világgazdaság, de nem fog összeomlani a nyugat, csak olyan hatalmas országok mint Kína , India vagy Brazília a saját arányait legalább megközelítő mértékben fog szerepet kapni benne. De ez nem a nyugat bukása, hanem a nyugat eddigi felülreprezentáltságának a megszünése, és ezzel nincs is baj. A nyugatnak is problémái voltak (munkanélküliség ect) ebből a szétszakítottságból, mióta a Föld a technikáknak köszönhetően leszűkült.
A másik tévedés meg ebben a keleti szél hülyeségben Orbántól, hogy azt hiszi Kínának azért megy ez mert ilyen meg olyan a berendezkedése és ha mi arra konvergálunk, akkor nekünk is fog az menni. Kínának azért megy mert minden 5. ember ott lakik. Vietnámmal miért nem példálózik vagy Észak Koreával? Vagy Szomália? Esetleg Guatemala? Csak mert visszasülyedünk a középkori jobbágyrendszerbe, meg megvonunk minden jogot a munkavállalóktól, attól nem leszünk Kína.
@seahawks: Ha nem vagy teljesen hülye, akkor látnod kell hogy a hagyományos nyugati jóléti rendszerek bizony tényleg nyakig ülnek a szarban, és ez csak fokozódni fog.

Néhány olyan probléma amit egy átlag hülye is láthat:

- Ha bemész egy bevásárlóközpontba és becsukod a szemed, akkor úgy 90%-os eséllyel olyan árut fogsz leverni a polcról amire az van írva hogy Made In China. Olyat, amire az van írva hogy Made In Hungary, vagy Made In EU szinte minimális az esélyed leverni. És ami a nagyobb gond, ez leginkább a műszaki osztályon van így. Ahol van még európai termék az max. az élelmiszerosztály.
Azaz most a Bécsi út túloldala Pekingben van. És ez baj.
Ráadásul sok területen a piacvezető márkák kínaiak (Lenovo, ZTE, Huawei), azaz már régen nem arról van szó hogy a kicsi kínai melósok csak összeszerelnek.

- Azzal hogy a piac teli van kínai áruval, lényegében árverseny jött létre az európai és a kínai munkavállaló között. Ma még persze leginkább a kétkezi munkásoknál, de ez sem lesz mindig így. De ma a magyar minimálbér bérköltségéből (amiért a cigány még nem megy el neked dolgozni mert ő megél a farkából is) úgy 5-6 kínai melós dolgozik, vagy egy kisebb falura való indiai. Nincs környezetvédelem, munkavédelem, szakszervezet, stb. és a 12 órai meló után a munkavállaló megköszöni a munkaadónak hogy nem lőtte le őket.

Ez azt jelenti, hogy a képzetlen munkaerő európában vagy segélyen él, vagy éhenhal, kivéve 1-2 terület aminél az áru nem szállítható gazdaságosan (autógyártás, mezőgazdaság, építőipar).

- Európa öregszik. Egyre több nyugdíjast tart el egyre kevesebb fiatal. A (ma még) fejlettebb részek elvonják a fiatalabb munkaerőt a keleti régiókból, ami ideiglenesen még megoldja a gondokat, de ez csak átmeneti megoldás. Cserébe viszont Kelet-Európa szépen kiürül. Tőlünk is áramlanak kifelé a fiatalok, különösen a képzettek.

- A nyugati civilizáció energiaellátása nagyrészt a fosszilis energiahordozókra épül. Ezek piaca pedig inkább szűkülni fog a következő 20 évben mint bővülni - és erre a piacra még bejelentkezik Kína, India mint vevő. Senki sem tudja megmondani hogy ma mik a valós készletek Pl. kőolajból.
Ráadásul egy rakás olyan készlet van, amit nem fogsz gazdaságosan kitermelni (Pl. olajpala). A megújuló energiahordozó a fasorban nincs, az atomot meg hála a zöldeknek nem szeressük.

És ez még csak néhány kisebb probléma a nyugati civilizáció körül.
Orbán Viktornak igaza van. Példát mutatunk a Nyugatnak.
Ja meg is mondom a kollégának aki németországban dolgozik hogy hülyevagy kisfiam a haldokló nyugaton dolgozol (1500 EUR kezdő fizu 13. 14. havi bér, 30 nap szabi)
@midnight coder: Ezeknek egy jó része igaz, de nem mind specifikusan nyugati civilizációs probléma.
Elöregedés: Ebben EUnál csak egy állam van nagyobb bajban: Kína. Ott az egy gyerek politika miatt hatalmas problémák lesznek 1-2 generáción belül. Ez tény. Ebben egyébbként az iszlám országok állnak jól, mert ott meg most van generációs boom.
foszilis energiák: Hát ez globális probléma
olcsó munkaerő: Ha a nyugati világ emiatt kinyiffan, akkor Kína mit fog csinálni? Elöbb utóbb belső piacra lesz szüksége és akkor emelni kell a jólétet otthon, azzal meg kiegyensúlyozódinak az aránytalanságok. Persze ez addig fájni fog sok mindenkinek, de Kínának is, emiatt is finanszírozza a nyugati költekezést (ebbn z olcsó kinai munkaerő miatt munkanélküliek szociális ellátása is bennevan)és kényszerül bele, abba hogy pl amerikai államkötvényekben tartsa a megtakarításait.
SZóval vannak problémák, de ez még nem a világ vége.
@Nazagson: A kicsi kínaiak megoldják: ott dolgozol életed végéig, és a futószalag előtt halsz meg, hacsak nem tettél félre a napi egy tál rizsedből egy fél tálra valót. De az ottani rendszerbe az is belefér hogy lelovöldözik a 60 évnél idősebbeket.

Olcsó munkaerő: az lesz csak az európai civilizáció vége, ha a kicsi kínaiak megemelik az árakat. Mert hogy jelenleg az ipar nagy része abból áll, hogy a noname kínai zoknira ráírják hogy Adidas és eladják aranyért. Ez azon a ponton fog bekövetkezni, amikor a nyugatnak semmi olyan technológiája nem lesz ami még kellene a kínaiaknak.
@Baldrick68: A kisfiadnak úgy 10-15 évig még jó lesz (nagyon szerencsés esetben). Utána szívni fog mint a torkosborz.
Mondják is nyugaton, ott van például a Viktor.
Nem jó példa, de ott van.
@Riemann-féle gyógyrágó: " Nézetem szerint a probléma többirányú vetületben mutatja ki a foga fehérét valójában: 1:) Orbán szörnyen hülye. 2.) Orbán egy húgyagyú barom. 3.) Orbán kezdetleges faluszéli verekedő kis pöcs, akinek igazából se valódi tehetsége, se kultúrája nincs ahhoz a hatalmi pozícióhoz, amit erre a célra gründolt bűnszervezete segítségével megszerzett.

Én a harmadik opcióban látom a kulminációt kiteljesülni. Mindamellett, hogy röhögni is szabad persze. A kádári hármas egység, (inkompetencia, inkongruencia, inkonzekvencia) szintén új életre kelt ugyanis napjainkban."

Ha még csak ez lenne, de teljesen nyilvánvalóan küldetéstudata is van, méghozzá irgalmatlan méretű meggyőződéssel kiegészítve.

A "Nyugat alkonya" és a "saját tengely körül" forgás meg a "munkaalapú társadalom" (ez utóbbit valaki definiálhatná) egy tisztán Exportból és a külföldi cégek által ideköltöztetett Service Centerekből élő országban, ahol mindenki más adócsaló,tanuló vagy nyugdíjas irgalmatlan felelőtlenség.

Kiszámíthatatlan környezetet teremteni a multik és exportcégek számára AKIKBŐL EZ A SZERENCSÉTLEN ORSZÁG ÉL, szimpla agyrém addig amíg más jobb ötlet nem lesz arra, hogyan fehérítsük ki a gazdaságot és bővítsük az adófizetők körét.

Ez így amit nyilatkozott sima hazaárulás, és a tömegek jövőjének elárulása az ő egyéni forradalomgőzös agyament víziója oltárán.

Kíváncsi vagyok párton belül mikor lesz hiperkínos ez a kvázi vadkommer ideológia némi elmebajjal nyakonbaszva.
Igazából kár erre a szót vesztegetni, a tényleg évtizedekig szajkózott dekadens nyugat duma után nem lehet ezt kommentálni, sőt, még csak komolyan venni sem.

Amúgy nincs benne semmi meglepő, miután Kínának torokig benyaltak várható volt egy újabb kádári örökzöld dakota mondás.

Egyébként lassan de alakul, Kína, dekadens nyugat, munkára épülő társadalom, innen egy lépés a munkásosztály. Az internacionalizmussal még nem tudom mi lesz, de sztem Viki bá ezt is megoldja...
"Olcsó munkaerő: az lesz csak az európai civilizáció vége, ha a kicsi kínaiak megemelik az árakat."

Ha megemelik az árakat, nem lesz annyira olcsó a munkaerő, oda a versenyelőnyük.
Ha tényleg végigsöpör a nyugaton valami kataklizma, akkor simán elmegyek zoknit varrni valamelyik visszatelepült textilüzembe. Cipő meg zokni mindig kell a népeknek! Termelek, adót fizetek. Jobb mint gátakon kubikolni.
@tarackos: Kína annyira nyugati kapitalista ország mint Japán - volt a II világháború előtt.

@csoko20: Csakhogy ma már itt európában alig van termelés. Ha a kínaiak nem szállítanák ide a laptopot akkor te itt magyarországon nemigen tudnál ilyesmit előállítani - de egyre inkább szerte európában sem. Másrészt az ilyesmihez energia, nyersanyag kell - amit azt tud venni akinek pénze van. Ez pedig hosszú távon nem mi leszünk.
@midnight coder: "Csakhogy ma már itt európában alig van termelés. Ha a kínaiak nem szállítanák ide a laptopot akkor te itt magyarországon nemigen tudnál ilyesmit előállítani - de egyre inkább szerte európában sem. Másrészt az ilyesmihez energia, nyersanyag kell - amit azt tud venni akinek pénze van. Ez pedig hosszú távon nem mi leszünk."

Gondolom a magyar Flextronics üzem nem zavar, valamint a Huawei által idetelepítendő gyártókapacitás sem sok más példa mellett..
Igen mikor Viktor Kínát élteti a nyugattal szemben, akkor elfelejti, hogy senkit nem érdekel Kína sikeressége mint állam, ha annak az az ára, hogy úgy kell élni mint a kínaiak most. Ergo azt hiszi, hogy itt az emberek kétharmada valóban akkora közösségi élményt akar, hogy jogok nélkül 17ezerért (átlag kínai fizetés) 3 műszakba dolgozik (fizetést klasszikus esetben fél év munka után kapja meg, de bármikor kirúghatják, másik tartományba csak különleges engedéllyel mehet dolgozni, különben ott rohad meg a savasesőkben, semmi munkavédelmi előírás, semmi környezetvédelem, bár gonddolom Orbán szerint a környezetvédelem is csak valami burzsoá trükk)de ez mind nem zavarja, ha a hónap végén látja milyen alacsony az államadóság és milyen "sikeres" az ország. Az a baj, hogy ha még meg is tennénk, nekünk ez akkor sem sikerülne, mert nem vagyunk akkora potenciállal rendelkező ország mint Kína. Inkább ilyen afrikai vagy dél amerikai nyomorország lennénk mint amilyeneket Kína most gazdaságilag gyarmatosit. Persze ott is van egy kínát kiszolgáló vezető réteg akik meg baromi gazdagok (lázás végre megkapné azt az Audit amit úgy megérdemel)
@Squid: Azt azért vedd észre, hogy amit a magyar vállalkozó elcsal, azt a betelepült multik többnyire megkapják támogatásként. Amikor a Hankook idejött kis hazánkba, több támogatást kapott mint az összes munkavállalójának a munkáltató által fizetett bérterhe
Azt is vedd észre, hogy ugyan a legtöbb GDP a multik által termelődik, de az emberek 2/3-át a hazai cégek foglalkoztatják. És azt is, hogy ezek a multik nem jótékonysági intézmények - a profit miatt jönnek ide, azaz vagy azért mert itt viszonylag olcsó a munkaerő és nagy az állami támogatás, vagy azért mert ez egy jó kis kizsákmányolható provincia ahol el lehet adni a szemetet is (lásd bankok akik erősen másképp műxenek itt mint nyugaton, vagy bevásárlóközpontok akik ugyanazért az árért sokkal szarabb minőségű termékeket árulnak errefelé mint nyugaton, vagy élelmiszeripari cégek, olyanok is mint Pl. a Coca Cola aki ebben a régióban izocukrot tesz ugyanabba a termékbe amibe Pl. az osztrákoknál rendes cukrot).
@Squid: Na, és miért is telepít ide üzemet a Huawei ? Azért mert a magyar munkaerő olcsóbb mint a kínai ? Vagy azért, mert ha itt rakja össze akkor az EU-n belül előállított terméknek számít ?
@Nazagson: Nem érted. Ez nem fakultatív dolog. A fene se akarja a kínai életszínvonalat. De ha a kínai árut beengeded - márpedig ma már európa nem tudja megtenni hogy nem teszi - akkor azzal kell szembenézned hogy a saját munkavállalóidat árversenyre kényszerítetted a kínaiakkal szemben. Ha a Gipsz Jakab Kft és a Beton Jenő Rt kézzel festett műanyag kertitörpét gyárt, akkor ha Jakabék idehaza gyártatnak míg Jenőék kínában, akkor ez utóbbiak bérköltsége kb. a negyede lesz mint Jakabéknak. És ha ennek csak a felét érvényesítik az árban, Jakabék tönkremennek. Jakab munkavállalói pedig mennek szépen a munkaerőpiacra, ahol azonban már sok-sok hasonló sorstársuk dekkol. Ilyenkor vagy segílykét, jobb esetben közmunkát ad nekik állam bácsi, vagy jön az éhséglázadás. Viszont állam bácsi a segílykét vagy a maradék, még talpon lévő hazai cég adójának emelésével tud osztani (= még több segílyke) vagy hitelből, amíg van.
@midnight coder: @maybach: orbán csak akarjon példát mutatni a nyugatnak, de akkor ne a kereszténységet erőltesse a tákolmányában. Akkor istenítse Álmost és menjen vissza a Góbi sivatag keleti részére. Onnan szövegeljen a nyugat haldoklásáról. Ja és adja le a haldokló nyugat által készített VW kisbuszát, és szerezzen be valamilyen a fejlődő kelet által készített szuper biztonságos autót. Persze szövegelni könnyű, főleg ha olyan birka hallgatósága van, akik minden idióta agymenését kritika nélkül elhiszik. Amíg ez a mentalitás nem változik, addig a viktor persze, hogy az ország megváltójának tekintheti magát.
@midnight coder: A nagyrészében egyetértek
de pl bankok:
Az otp a piacvezető és a többiak alá lövik be magukat, ergo míg az otp ilyen népnyúzó szar addig a többi sem fog sokkal lejebb menni. Kamat terheknél meg vedd hozzá, hogy a forinton 5x akkora alapkamat van mint az euron szóval nem is tudnának ugyanolyan kamatokon adni hitelt (ezért is voltak a frank meg euro hitelek alacsonyabb thm-esek, de annak meg ez lett a vége ha beszarik a forint)
Szerintem sok mindenben igazad van csak néha beleesel abba a hibába , hogy a helyes tényeidet mindenképpen annak a bizonyítására akarod használni amilyen prekoncepcióval belementél a beszélgetésbe, és csak az érmeid egyik oldalát feszegeted (azt sebészi pontossággal) a másik feléről meg nagyvonaluan nem nagyon gondolkozol el.
kaptunk ma is a jellegzetes "varánusz demagógiából"... köszönjük! így tovább! tuti meglesz a 2/3 2014-ben is!
@midnight coder: te azt hiszed senki nem érti amit mondasz pedig igen. de te csak egy szeletét nézed az egésznek és azt téped mint foxi a lábtörlőt. Igen az árverseny gáz, de Kínának vajon érdeke hogy nyugaton is 17 ezret kereseenek az emberek? akkor kína 17ezret sem tudna pár éven belül adni a dolgozóinak. Az az amiről te is meg Orbán is elfeledkezik, hogy Kínának bevallottan nem célja ezen a szinten tartani az ottani lakosok életszínvonalát és Kína igenis próbál a haldokló nyugati berendezkedés irányába elmozdulni, igenis próbál magasabb életszínvonalat adni a lakosainak hogy legyen belső piaca.
Az hogy Kína export pozitív ország ezzel a lakossággal és azért a népességarányához képest nem annyira izmos ásványianyag gazdagsággal az csak amiatt van, mert a jüent rossz paritásban tartják a nyugati valutákkal szemben és emiatt nincs igazi vásárlóereje a lakosságának (plusz az olcsó munkaerő, de azért ha megnézed mennyit emelkedtek ott a fizetések és milyen irányban van a társadalmi berendezkedés változása akkor bár európához képest még mindíg diktatúra meg elnyomórendszer de az iránya nem az orbáni visszafele hanem a nyugati fele). Vízionálhatsz itt nemzethalált meg mindent,De az hogy lemegyünk 17ezer forintos munkabérre az nem tesz minket erős országgá. Orbánnak az a baja hogy folyton Kínával meg Oroszországgal jön, akik gyenge berendezkedéssel meg rossz gazdaságpolitikával is tényezők. Minden olyan magyar aki azt hiszi, hogy ha Kína jelenlegi társadalmi"vívmányait" lemásoljuk akkor majd jaj de jó lesz itt, az nézze már meg afrikát, na ott még alacsonyabb az átlag bér, társadalmi jogok kb ott tartanak hogy nőknek kivágják a nemiszervét és macsettával csonkolnak meg 1 millió tuszit ha sokat esik az eső, azt hol van a szuper keleti szél? Mikor hagyták el a zátonyt és hajóznak a gazdasági felemelkedés nyugodt vízén? Egyáltalán milyen gazdasági felemelkedés ahol a lakosság nagyrészének nincsenek rendes jogai, szociális biztonsága és éhbérért folgozik?
@the_lonewolf: A kereszténység nem igazán oszt vagy szoroz abból a szempontból hogy kínaiak által adott hitelből vett kínai zokniban jársz, hasonló laptopon dolgozol és hasonló mobiltelefonnal telefonálsz (akkor is ha IPhone logó van rajta).

@Nazagson: Neked - és sok más postolónak - az a bajotok, hogy elfeledkeztek az egyes kultúrák közti különbségekről. Ezt eljátszották már az amcsik is - ezért nem jutnak egyről az kettőre Pl. az iszlám országokban. Az egy másik kultúra, ahol a demokrácia még sokáig (vagy soha) nem lesz nyerő.

Ugyanez igaz Kínára is. Kína nem egy kis kelet-európai ország aki szorgosan törekszik a liberális demokrácia irányába. Ott mások az értékek, mások az elvárások állam bácsival szemben, és állam bácsi is teljesen másképp áll a polgáraihoz. Japán sem lett a szó európai/amerikai értelmében vett demokrácia soha, pedig ott aztán tényleg nagy a jólét. Kína sem lesz az - sőt, jöhetnek onnan még elég csúnya dolgok is. Fognak is, mivel egy ilyen birodalom előbb-utóbb vagy bezárkózik, vagy terjeszkedni kezd. De ez utóbbit akkor fogja tenni, ha már elég erős hozzá hogy az USA-val szemben labdába rúgjon. Ami szintén nincs már messze. Akkor aztán vége lesz az ócó kínai zokninak.

Én ma Kínát kb. a II világháború előtti Japánnak látom, csak sokkal-sokkal nagyobban.
@midnight coder: "Azt azért vedd észre, hogy amit a magyar vállalkozó elcsal, azt a betelepült multik többnyire megkapják támogatásként. Amikor a Hankook idejött kis hazánkba, több támogatást kapott mint az összes munkavállalójának a munkáltató által fizetett bérterhe "

Öööö és hova szarjak már elnézést? Van bármilyen szignifikáns súlya annak, hogy a multik támogatást kapnak közel azonos arányban mint az adó amit elcsal a Magyar Vállalkozó?

Egyrészről érdekelne honnan, milyen elemzések és adatok alapján mondod ezt? Másrészről a multik támogatását lehet tudni esetleg, de ha te képes vagy az összes elcsalt adóról és offshore számláról tudni akkor miért itt kommentelsz? (és hogy vagy még életben)

Az általad említett Hankook kapott támogatást, cserébe gyárat épített amihez nem Koreából hozta a téglát, és nem koreaiakkal építtetett hanem magyar (adócsaló) vállalkozókkal. Emellett az állami támogatás mértéke milyen terminusban van arányban a cég által fizetett járulékokkal és bérteherrel? Tuti hogy nem az idők végezetéig :D

"Na, és miért is telepít ide üzemet a Huawei ? Azért mert a magyar munkaerő olcsóbb mint a kínai ? Vagy azért, mert ha itt rakja össze akkor az EU-n belül előállított terméknek számít "

Tökmindegy... Magyarországon ugyanúgy tudnak egy laptopnál 100x bonyolultabb gerinchálózati aktív berendezéseket gyártani mint kínában. Ne verd magad kalandba afelől, hogy mondjuk egy gerinchálózati aktív eszköz legyártása és összerakása egy szinten van egy laptopéval, mert nagyságrendekkel bonyolultabb.

"Azt is vedd észre, hogy ugyan a legtöbb GDP a multik által termelődik, de az emberek 2/3-át a hazai cégek foglalkoztatják."

Tévedsz ismét. Az emberek 2/3-át magyar cégek foglalkoztatják? Definiáld már az "embereket" mint munkavállalói csoportot (gondolom a vesenyszférára gondolsz)!! A magyar cégek meg beszállítók az itthon letelepült multiknak, mindamellett minimál+zseb konstrukcióban fizetik a bért. Ergo ha nincs multi nincs 2/3...

"És azt is, hogy ezek a multik nem jótékonysági intézmények - a profit miatt jönnek ide, azaz vagy azért mert itt viszonylag olcsó a munkaerő és nagy az állami támogatás,"

Nem a multik tényleg nem jótékonysági intézmények, de a magyar munkaadók még rosszabbak!! A magyar munkaadó a leggusztustalanabb, legkizsákmányolóbb és elnyomóbb a munkavállalóval szemben, messze a multik szintje alatt.

Zárásképpen a külföldi cégek azért jönnek ide (és nem a környékre) mert nálunk van infrastruktúra, olcsó a munkaerő, és (ezt bármelyík HR-es elmagyarázza neked ha nem megy) a magyar oktatás magasabb szinten van és jobb szakembereket termel ki mint a környék. (legalábbis eddig így volt)

A mondandód utolsó részére nincs mit írnom, ha zavar hogy szart akarnak eladni, ne vedd meg ahogy egy tudatos ember tenné. Ha ott rohad meg a polcon, mert mindenki így gondolkodik akkor majd ide is jót kell hozni.
@Nazagson: Neked - és itt még sokaknak - az a bajod, hogy ezt az egészet úgy látod mint ha lenne választás. Persze van, de csak kb. annyi mint a kínai munkavállalónak: vagy éhen döglesz, vagy elmész dolgozni egy tányér rizsért.

Ha a kínai olcsóbban adja a cuccait mint az EU-s cég mert szarért-húgyért dolgoztat, akkor az EU három dolgot tehet:

- Kitiltja az összes kínai cuccot (ezzel elkésett)
- Hitelből segílykét oszt a munkanélkülieknek (ez zajlik, de nem örökké)
- Versenyképessé teszi az EU-s béreket.
@Squid: "Van bármilyen szignifikáns súlya annak, hogy a multik támogatást kapnak közel azonos arányban mint az adó amit elcsal a Magyar Vállalkozó?"
Persze hogy van. Állam bácsi bevétele mindkét estben ugyanannyi.

"Egyrészről érdekelne honnan, milyen elemzések és adatok alapján mondod ezt?"
Állam bácsi által fizetett támogatás publikus, egy személy után fizetett munkáltatói és munkavállalói dézsma összege publikus.

"Az általad említett Hankook kapott támogatást, cserébe gyárat épített amihez nem Koreából hozta a téglát, és nem koreaiakkal építtetett hanem magyar (adócsaló) vállalkozókkal."
Ja. Amit aztán odaajándékozott állam bácsinak, vagy a vállakozóknak. Vagy nem ? Mégiscsak a saját tulajdonába került ? És profitot termel vele ? Akkor meg nem értem miért kellene ezt jótéteménynek tekinteni ?

"Tökmindegy... Magyarországon ugyanúgy tudnak egy laptopnál 100x bonyolultabb gerinchálózati aktív berendezéseket gyártani mint kínában."
Nem inkább Kínából behozott alkatrészekből összerakni ?

"A magyar cégek meg beszállítók az itthon letelepült multiknak, mindamellett minimál+zseb konstrukcióban fizetik a bért. Ergo ha nincs multi nincs 2/3... "
Azért akad pár olyan magyar cég is, aki nem hazai multi beszállítója.
@midnight coder: " Neked - és itt még sokaknak - az a bajod, hogy ezt az egészet úgy látod mint ha lenne választás. Persze van, de csak kb. annyi mint a kínai munkavállalónak: vagy éhen döglesz, vagy elmész dolgozni egy tányér rizsért.

Ha a kínai olcsóbban adja a cuccait mint az EU-s cég mert szarért-húgyért dolgoztat, akkor az EU három dolgot tehet:

- Kitiltja az összes kínai cuccot (ezzel elkésett)
- Hitelből segílykét oszt a munkanélkülieknek (ez zajlik, de nem örökké)
- Versenyképessé teszi az EU-s béreket."

Kit érdekel az EU amikor az a "haldokló nyugat"? Foglalkozzunk Magyarországgal egyenlőre elég lesz itthon rendet tenni, ha az megvan akkor exportálhatjuk az okosságunkat.

Kína, nem marad azon a bérszinten amin van, ezt már többen leírták előttem is. Nem is fog soha semmilyen körülmények közt, mert nincs az az ideológia vagy hatalom ami miatt az emberek a jólétről és a személyes gyarapodásról vagy az életszínvonal növekedésről lemondanának, csak azért márt az állam/párt/főmufti azt mondja.

Hagyjuk a kínai bérek konstansként kezelését, már most költöztetnek át gyártást a Foxconnál Vietnámba és Indiába, mert Kína "drága" kezd lenni.
@pástétom: "szabad választásokon egyértelmű akarattal elküldeni őket a picsába. Ugyanis akárhogy írják át a választási törvényt, akárhogyan szervezik újjá a választókörzeteket: ha úgy kikapnak, mint a szocik tavaly, akkor kész: lehet akár egyfordulós is a választás, azon nem fideszes fog nyerni. Tavaly az első fordulóban hány mszp-s jelölt nyert? "

Felezik a képviselői létszámot. Szerinted mennyien élnek ma a fideszből, rettegnek a fidesztől, nyalnak, hajbókolnak, mosolyognak -várják a koncot most, illetve a további hálát, ha majd ismét rájuk voksolnak? A baj az, hogy hiába számítunk mi a józan észre, ha azt felülírja a kapzsiság, az önzés, a szerzési vágy, a "vagyokvalaki" hite mind az értelmiségiek, mind pedig a képzetlen, noname emberek között?

Bár egyébként igazad van: másban már nemigen bízhatunk, csak abban, hogy megjön az emberek jobbik esze. a jobbik ebben az esetben csak egy melléknév-fokozás-féle :) Kérdés, hogy hányan is keresgélik...
@midnight coder: "Persze hogy van. Állam bácsi bevétele mindkét estben ugyanannyi."

Jaj könyörgöm, hagyjuk már a félrebeszélést, ennyire azért ne nézz bolondnak senkit. Állambácsi határozott időre ad adókedvezményt a multiknak, a magyar vállalkozó meg az idők végéig csal adót. A kettő max rövidtávon valami kifacsart logika szerint összehasonlítható csak..

"Állam bácsi által fizetett támogatás publikus, egy személy után fizetett munkáltatói és munkavállalói dézsma összege publikus."

Pontosan! Viszont az nem publikus hogy az adócsalók széles rétege mennyit is csal havonta-évente. Kérdem én te hogyan tudod a kettőt arányítani és összehasonlítani? Sehogy! Fogalmad nincs mennyi adót csalnak el Magyarországon mint ahogy senki másnak sem.

"Ja. Amit aztán odaajándékozott állam bácsinak, vagy a vállakozóknak. Vagy nem ? Mégiscsak a saját tulajdonába került ? És profitot termel vele ? Akkor meg nem értem miért kellene ezt jótéteménynek tekinteni ?"

A vállalkozó és a beszállító onnantól pénzt keres és optimális esetben munkahelyet teremt, mert kiszolgálja a Hankookot. Azért mert a gumigyár itt van és nem a szomszédban, emellett ott vannak a gyári munkások akik adóznak a fizu után. Ha nincs gyár ebből nincs semmi csak a magyar virtus, az meg nem vesz kenyeret sem GDP-t nem termel.

"Nem inkább Kínából behozott alkatrészekből összerakni ?"

Gondolom nem láttál még gerinchálózati telco grade hálózati eszközöket..

"Azért akad pár olyan magyar cég is, aki nem hazai multi beszállítója."

Közhely #234 Mit akartál ezzel mondani?
amúgy az hogy Kínában olcsón csinálnk cipőt az nem jelenti azt hoigy a csúcstechnológia is annyira olcsó náluk.
Tudnak egyre jobb cuccokat gyártani csak az a problémájuk vele, hogy az náluk sem jön ki sokkal olcsóbbra. Mérnökeiket nem tudják 2 tál rízsért otthon tartani, meg ezerszer leírták: belső fogyasztás nélkül a haldokló nyugatra vannak utalva. Ergo Kínának nem fakultatív (hogy téged idézzelek) hogy emeli e az életszínvonalat vagy sem. Most még a gyenge GDP-je miatt betudják neki, hogy a harmadik világ béli államok szigorúsági szintjén (értsed oda szarik ahova akar, azt éget és ott ahol akar oda önti ki a savat ahova akarja) környezetvédelmi előírásokkal írja alá a konferenviákat, de ez sem mehet a világ végéig. Itt is drágulni fog a termelése. Lehet, hogy nem nyugati mintájú demokráciát csinálnak, de az versenyképesség szempontjából kit érdekel? Japán mióta átállt a csúcstechnológiára azóta magasabb fizetések vannak mint bárhol, ergo nem veszel Japán zoknit. Kína ugyanúgy kezd bizonyos dolgokat kiszervezni Afrikába meg Vietnámba meg Indiába és akkor a te logokád szerint haldoklik Kína és jön Zambia meg Vietnám mert a kínaiak dőszölnek a szociális juttatásokban meg a hipermagas fizetésükből fedezett dekandens fogyasztói társadalmukba? Ugyanmár.......
szociális vívmányok mint versenyhátrány: egyenlőre ez így van (bár azért ennek van elitmegtartó és elszívó ereje is, meg más motiváltság van egy ilyen társadalomban), de szerinted ha megemelkedik a kínai átlagéletszínvonal és kialakul egy olyan réteg aki már megengedheti azt a luxust hogy utánanézzen mik vannak máshol, az nem fog arra gondolni, hogy mi a faszért vannak ekkora megtakarításai az országnak amíg a nyugdíjrendszer mint olyan nem is értelmezhető egy kínai számára, míg az oktatás még mindíg tömegektől van elzárva és nem fogják azt mondani, hogy, hmmmm nem kéne ezt ránk meg a jobb életszínvonalunkra meg magasabb szociálisbiztonságunkra költeni ehelyett?
Vagy szerinted akkorák a kultúrális különbségek, hogy egy kínai attól boldog ha éhenhal, de az országának van a legmagasabb megtakarítása? Akkor beszélj már azzal a 100 millió kínaival akik ladikokban meg teherautótoruszokon vitorláznak a haldokló nyugatra, éás Viktorral ketten magyarázzátok már meg nekik, hogy ők kultúrálisan nem is vágynak arra a pazarló jóllétre. Érdekes hogy miníg az ilyen versenyképesebb frissebb társadalmakban vannak lezárva ahatárok kifelé, és ezeket nem lehet elhagyni, pedig ezek mennyivel jobbak. Fura mert pont az lenne a logikus a te ideológiád szerint, hogy európából nem engednek senkit Kínába utazni, ehelyett meg a szuper fejlett munka becsületén alapuló jövő társadalmában (ahol a Viktorhoz hasonló Homo Novusok élnek) még tartományokból sem költözhetsz át másikba, és emiatt kell embereknek méltóságukban megalázó munkáakörülmények között dolgozni forintokért, hogy ilyen szuperversenyképesek legyenek, aztán meg mutathatják a shanghai-i hipervonatot, amelyik városba az ország összlakossága be sem teheti a lábát. De ők kultúrálkis gyökerek miatt ettől boldogok. hahahaha
@Nazagson:
"szociális vívmányok mint versenyhátrány: egyenlőre ez így van (bár azért ennek van elitmegtartó és elszívó ereje is, meg más motiváltság van egy ilyen társadalomban), de szerinted ha megemelkedik a kínai átlagéletszínvonal és kialakul egy olyan réteg aki már megengedheti azt a luxust hogy utánanézzen mik vannak máshol, az nem fog arra gondolni, hogy mi a faszért vannak ekkora megtakarításai az országnak amíg a nyugdíjrendszer mint olyan nem is értelmezhető egy kínai számára, míg az oktatás még mindíg tömegektől van elzárva és nem fogják azt mondani, hogy, hmmmm nem kéne ezt ránk meg a jobb életszínvonalunkra meg magasabb szociálisbiztonságunkra költeni ehelyett?
Vagy szerinted akkorák a kultúrális különbségek, hogy egy kínai attól boldog ha éhenhal, de az országának van a legmagasabb megtakarítása? Akkor beszélj már azzal a 100 millió kínaival akik ladikokban meg teherautótoruszokon vitorláznak a haldokló nyugatra, éás Viktorral ketten magyarázzátok már meg nekik, hogy ők kultúrálisan nem is vágynak arra a pazarló jóllétre. Érdekes hogy miníg az ilyen versenyképesebb frissebb társadalmakban vannak lezárva ahatárok kifelé, és ezeket nem lehet elhagyni, pedig ezek mennyivel jobbak. Fura mert pont az lenne a logikus a te ideológiád szerint, hogy európából nem engednek senkit Kínába utazni, ehelyett meg a szuper fejlett munka becsületén alapuló jövő társadalmában (ahol a Viktorhoz hasonló Homo Novusok élnek) még tartományokból sem költözhetsz át másikba, és emiatt kell embereknek méltóságukban megalázó munkáakörülmények között dolgozni forintokért, hogy ilyen szuperversenyképesek legyenek, aztán meg mutathatják a shanghai-i hipervonatot, amelyik városba az ország összlakossága be sem teheti a lábát. De ők kultúrálkis gyökerek miatt ettől boldogok. hahahaha"

Tökéletesen elkaptad.

Ráadásul semmilyen külföldi sajtómunkás nem juthat el belső Kínának azon részeibe amit nem annyira szeretnének megmutatni. Fogalma sincs egy átlag nyugati embernek, hogy a "keleti szél" által fújt Kínai Titanic hogy is néz ki a kirakaton kívül.

Hát itt van némi ízelítő, olyan szipiszupi helyről ahova bejutottak forgatócsoportok. Ennél mivel ezt megmutatták, valószínűleg vannak sokkal rosszabb helyek is.

www.cbsnews.com/video/watch/?id=4586903n

Nos OV ebbe az irányba vinne minket, Európában...

Zsír!
@Nazagson: No és azt se feledjük el hogy Kína népessége egy sokkal alacsonyabb szintű infrastruktúrában él. Az nagyon sokba fog kerülni Kínának mire mindenkinek folyóvíz, rendes fűtés, csatorna, utak, normális kislakások, pici autók, számítógép, tévé stb lesz. Ha lesz egyáltalán. Mert mire lenne, mindenki nyugdíjas lesz, nyugdíj biztosítás nélkül. áramhiányuk akkora hogy kéthetente egy Paksot kellene építeniük. Az mennyibe fog kerülni nekik? Hol lesz már a versenyelőnyük akkor. Persze mindketten tudjuk a választ, sehol.
@BigBlueI: sajnos így van, és még kevesen próbálnak gondolkodni........
@KelekótyaP: " GDP-hez képest sokkal többet költenek fejlesztésre meg oktatásra mint az EU (minket meg nem is említve)"
Sajnálom, hogy egy látszólag értelmes ember, mint te, a koncepciójának elfogadtatása érdekében csúsztat.
Mink ne legyünk: zorbánok!
Tökre nem igaz, hogy Kína többet fordít innovációra, mint az EU, %-lékosan. Kína nagyon levan maradva a fejlett világtól (USA, EU, Ausztrália) Nekik még sokat kell tanúlni. Ahogy Lenin momndaná: tanúlni, tanúlni, tanúlni. Lehet, hogy a zorbán a mongoloktól származik, de azé nekünk nem kell Mongolokká válni. Inkáb kellene, nagyon sokat a NYUGATOT utánozni, követni, megtanúlni. Onnan fog továbbra is jönni a világ gondjainak a megoldása.
A másik, hogy mindent a kínaiak gyártanak: 1 Milliárd-300 millióan vannak, az EU 450, az USA 350 Millió. Hol van több munkás kéz. De nefelejtsük, hogy a termeléshez nem elég a kéz. Ész is kell. A szoftver, amiből Bil Gates a világ leg gazdagabb embere lett, (amerikai) továbbra is a nyugat tartja kézben.
Erre varjá gombot.
@Nazagson: "Egyáltalán milyen gazdasági felemelkedés ahol a lakosság nagyrészének nincsenek rendes jogai, szociális biztonsága és éhbérért folgozik?"
Kösz, Haver!
Örülök, hogy észlények is belepofáznak a közéletbe.
Ez a sok barom, állat akiket a Zorbán Banda megszédített, most nem a Sovjetúniótól várják a megváltást, hanem Kínától.
Magyar van 9,7 Millió, Kínai 1,3 Milliárd (szóval rengeteg) mink egyenlőek vagyunk velük, illetve mi mongyuk meg, hogy mi legyen.(már, mint a zorbán mongya meg Kínának)A Kínaiak, meg ránk halgatnak, (már, mint a zorbánra) illen nagyok vagymunk a 2/3-mal.
A zejurópai júnió össze fog omolni, de mi már kinn vagyunk a romok alól. Főleg a csupasz seggünk.

A mindenre kapható entellektüelünk, bedumálta az évszázadok alatt, hogy a magyari mennyire okos, hogy még gondolkoznia se kell, már is mindent tud, oszt a nép ezzel jól elvan, nem veszi észre az átverést.
Szerencsére Kádár tett róla, hogy néhányan tanulhassunk, oszt mán nem hiszünk el mindent.
süti beállítások módosítása