Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.07.16. 06:04 Fabius

Vérnarancs Szövetség

Címkék: fidesz munkáspárt thürmer gyula szövetség

Van valami sajátos bája annak, ha egy 0,1%-os párt is oszlásnak indul. Thürmer Gyula Munkáspártjának köldöknézős fotelproletárjai köszönik, de az osztályharcot a jövőben nem a pártvezetés, hanem a burzsoázia ellen vívnák. Az az érzése az embernek, hogy ezek nem is igazi kommunisták. Mit szólt volna Lenin, ha egy miközödhozzá levél eltitkolása miatt kihátráltak volna mögüle a harcostársak?

A menekülő proletárok szerint a pártban Thürmer dominancia és dilettantizmus van, pénzügyi elszámolás meg nincs. Nem értem mi ezen a furcsa? Melyik kommunista párt számolt el egy fillérrel is a történelem folyamán? Mit szólt volna Sztálin, ha a Központi Bizottság néhány tagja odamegy hozzá és elkéri a könyvelést? Észak Koreában még ma is hétszáz év Kim szobor polírozás járna érte, az tuti. Így az elszámoltathatóság réme Thürmert sem fenyegeti, barátnője, a Párt Bárhol Bevethető Jelöltje, Karacsné, továbbra is úgy vezeti a pénzügyeket, ahogy nekik tetszik. Az egyetlen fenyegetés a taglétszám radikális csökkenése. Ha hárman távoznak a Központi Bizottságból, és kilép egy komplett alapszervezet, akkor nagyjából megfeleződik a tagság létszáma. Mi lesz így szegény múltban ragadt, fura eszméket kergető kommunistákkal?

Szerintem ideje belépni a Fideszbe.

Tudom, a gondolat is hörr meg acsar, pedig mindjárt kiderül, hogy a Munkáspárt közelebb áll szellemiségében a Fideszhez, mint például a kereszténydemokraták. Vessünk egy pillantást a thürmeristák 2010-es választási programjára:

- államosítás - pipa, manyupok, MOL megvolt.
- pfúj bankok - pipa, bankadó,
- pfúj-pfúj multik - pipa, válságadó,
- kkv szektor tehercsökkentés - pipa, új munkatörvénykönyv, eltörölt kis adók, társasági adócsökkentés,
- bérlakás program - pipa, Nemzeti Eszközkezelő, majd mindjárt,
- megvédik a magyar földet - pipa, földmoratórium,
- hitelesek kilakoltatási moratóriuma - megvolt, részben még mindig megvan,
- privatizációs szerződések felülvizsgálata - tervben van,
- új alkotmány - készen van,
- parlament létszámcsökkentése - pipa, készen van,
- új választási törvény - a tervezet készen van,
- megerősített rendőrség - izé...Pintér próbálkozik, többnyire a szájával,
- gyógyszergyárak seggberúgása - Széll Kálmán terv része, mindjárt,

Na, erre mondja valaki, hogy a szellemiség nem közös. A proletároknak harcból és forradalomból is jutna elég, legalábbis retorika szintjén, eszmét meg gyártana nekik Viktor minden hétre másikat. A valódi - bár vérszegény - ellenzék mostanában szövetséget, technikai koalíciót emleget, és a népszerűségi adatokat elnézve a ciklus végére Viktornak is elkél majd néhány plusz szövetséges a felhalmozott emdéefes, kisgizda, kereszténydemokrata maradék mellé. Az új szövetség színe lehetne a vérnarancs, jelképe a félbevágott gyümölcsöt oltáron, koszos körömmel facsaró férfikéz. Névnek szerintem a Fidesz - Magyar Keresztény Kommunista Polgári Szövetség pont megtenné.

Itt az idő! Srácok, a jövő elkezdődött.




 

75 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr823071483

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Főpróba 2011.07.18. 02:10:43

Gyöngyöspatán polgármester-választás volt. Olyan rendszerben, amely egyfordulós, a relatív többség döntött, és ahol komoly médianyomás is megjelent nemrég – méghozzá oly módon, hogy a közszolgálati adókban gyakorta fölvetült a két kis parlamenti ...

Trackback: Bartus László: Isten szent barmai 2011.07.17. 00:05:15

A betiltott egyházak többsége a Fideszre szavazott és boldog....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jó kis szombat reggeli vitaindító. vidám volt.

ami elszomorító, hogy van valóságalapja....
Ne tessék ötleteket adni, mert a végén még megteszik /igaz a Kínai kommerek már nem is a spájzban vannak, hanem egyenesen az orcáján ülnek/

Világ Seggnyaldosói Egyesüljetek
s a világ fényre derül

Úgy legyen Elvtársak
Ámen
" Észak Koreában még ma is hétszáz év Kim szobor polírozás járna érte, az tuti. "
- Fatális tévedés! A vezető szobrát polirozni jutalom és kitüntetés. Akárki nem érintheti meg a vezető dombormását.
Elszomorító hogy nálunk a betelepedett tetvek
még mindig nem munkával hanem üzletszerű
kéjelgéssel,buzisággal,lopással,csalással
akarnak lébecolni. A piszkos roma kisebbséget is felbátorítják,hogy ne dolgozz.
De mi magyarok ezt nem haggyuk. Fel vagyunk már fegyverkezve ellenük.
Annak is van valami sajátos bája,amikor a Zértelmiség húsz év verejtékes munkássága magaslatáról felnézve,fölényes mosollyal orcáján,lenéz.
A Zértelmiségnek 20 év alatt sikerült megoldani azt amire a komcsiknak,majd 45 kellett.
Erre valóban érdemes büszkének lenni!(még akkor is ha tudjuk,a kommerek eleve hátrányból indultak.)
@centenárium: A keményen dolgozó magyarok. LOL. A nyolcszázezer rokkantnyugdíjassal, a pasziánszozó közhivatalnokok tízezreivel, az egyetemeket melegedőnek használók sokaságával, a még mindig kétszer annyian lévő közalkalmazottakkal, mint amennyire valóban szükség van, és folytathatnám.
Hát tényleg, példát vehetne rólunk a sok ingyenélő...
@szerénységem:

Ácsi, ácsi...!
A nyugdíjasok nagyobbik része egész életében fizette a járulékot.
Ha nekem nem hiszel, kérdezd meg anyádat, apádat.
Orbán NEOKOMMUNISTA politikát folytat.
@Cirbi: helyesen: "Világ Seggnyaldosói Egyesüljetek
s a Valag fényre derül"
Hiszitek vagy sem, de orbán viktor valójában Viktor Silov!
www.youtube.com/watch?v=akN-t4_to8Q
Én anno megdöbbentő azonosságot s Jobbik és a Munkáspárt programja között véltem felfedezni, a fő különbség, hogy az egyik a "magyar népre", a másik pedig a "munkásosztályra" bízná a vezető szerepet.

A Fidesznél még a Kétfarkú Kutyák is összeszedettebb programot írnak.
Hol van ilyenkor aszekelyek és társai? Tán nyaralnak? Már megdolgoztak tisztességgel, és pihenik a fáradalmakat?
A Munkáspárt a hülyék gyülekezete, egy normális vezetőséggel és programmal, simán bejuthattak volna már rég a parlamentbe és megelőzhették volna a szocikat.
Világ proletárjai egyesüljetek!
Ámen
Hát igen, úgytűnik komcsik már csak a szétbomlásukkal tudnak bekerülni a sajtóba. Mindazonáltal éberség polgártársak! Lehet, hogy ez az egész csak a proletariátus aknamunkája!
@lobster thermidor: Szerénységem a rokkantnyugdíjasokról írt. Több figyelmet!
@killersalmons:
Van közöttük rokkant is. Ismerek egyet. Ki kellett venni mindkét veséjét. 26.000 Ft a havi nyugdíja.
cserélj vele!

Egy másiknak levágta mindkét lábát a vonat. De igazad van, mitől kéne hogy nyugdíjat kapjon! Ülő munkára alkalmas! kap munkát? Szerinted?
Cserélj vele!
@dbeata: eszkep és wmiki politikai továbbképzést tart. :-))
@Könnyen elkaptuk, uram!: Bocs, de nyugdíj ügyben képben vok. A 200 ezer korai és rokkant nyugdíjasból kb 100 ezer jogtalan. Ha csak a közgyógyellátásukat és kedvezményeiket elveszed, segéllyé alakítod a nyugdíjat, ami adóalap lesz, akkor emberenként több mint 50 ezer lesz a megspórolás. (Sok pénz ám egy közgyógyellátott az államnak!) Csak ebből simán kijön évi 60 milliárd. Akinek elment két veséje és csak 28 ezret kap, az valszeg sosem volt bejelentve.
@Cirbi: "Világ Seggnyaldosói Egyesüljetek
s a világ fényre derül"

Hát, mindegyik főbb vonal nyal valamelyik nagyobb hatalomnak. Akkor már inkább a kínaiaknak nyaljanak, mert rajtuk legalább látszik hogy nem közülünk valók :)
@röhögő: és akkor röhöghetsz azon hagyan halnak éhen !!
>államosítás - pipa, manyupok, MOL megvolt.
A manyupot ugyan meglehetősen nyakatekert módon, de végül is állam bácsi hozta létre, hitelből. Azaz a felszámolása legfeljebb visszaállamosításnak nevezhető, de még inkább annak hogy állam bácsi felszámolt egy számára felettébb káros folyamatot. Ami a MOL-t illeti, az energiapolitika minden épeszű országban statégiai ágazat. Az amcsik sem hagyták hogy Pl. a kínaiak bevásárolják magukat az enegiapiacukra. Nyilván mert Obama is kommunista.

>pfúj bankok - Nem hiszem hogy lenne még egy ország európában ahol a bankok ekkorát kaszálnának ilyen szar szolgáltatások mellett. Sajnos, nálunk a bank a maffia intézményesített és legalizált formája.

>pfúj-pfúj multik - pipa, válságadó - Nem _minden_ multi fúj. Viszont épeszű ország szintén megválogatja hogy melyik multi esik a tűrt és melyik a támogatott kategóriába.

>kkv szektor tehercsökkentés - nem emlékszem hogy a kommunizmus célja lett volna a kkv szektor támogatása. Rákosiék még az egyszemélyes susztereket és szabókat is államosították.
...de miért piszkoskörmű?
Szerintem azért van egy alapvető különbség a Fidesz és a kommunisták között. A kommunisták úgy csinálnak, mintha minden a Tiéd lenne és sutyiban dőzsölnek, a Fidesznyikek viszont büszkén veszik el tőled azt ami nekik kell és még vigyorognak is hozzá.
@nu pagagyí: A komcsilibsik ezzel szemben vidáman osztogatják az üveggyöngyöket neked, miközben folyamatosan hiteleket vesznek fel a nevedben.
@dbeata: Nem kellenek ide amig csak ilyen gyenge eresztést tud produkálni a kutya-klubotok.
@lobster thermidor: Rokkantnyugdíjasokat írt, nem nyugdíjasokat.
@szerénységem: Az a 800 ezer rokkant nyugdíjas is úgy jön ki, hogy bele vannak számolvs azok is, akik már így is úgyie elérték a nyugdíj korhatárt. Te is megetted Nagy Annácska ordas hazugságát, vagy így jobban tetszik csúsztatását. A tényleges rokkantnyugdíjasok száma kb. 400 ezer ember, ami nem több, minz az európai átlag. Csak ezzel nem lehet a közvéleményt a rokkantnyudíjasok ellen hangolni. Persze így is sokan vannak én nem állítom az ellenkezőjét, és tényleg meg kellene vizsgálni a jogosságukat az ezetek egy részében (akiket a 90-es években a munkanélküli statisztikák javítása céljából rokkantosítottak le, főleg iskolázatlan rétegeket, de ez már nagyon messzire vezetne).
@midnight coder: Szerinted a Fidesz mit csinál? a hiteleket ugyanúgy veszik fel, csak üveggyöngyöket nem osztogatnak, mert túlságosan irigyek és mindent maguknak (OV, SZs? KL, és lista tetszés szerint folytatható) akarnak.
@the_lonewolf:
Az is légbőlkapott szám.
Azt számolják, aki rokkantsági nyugdíjat kap.
Lehet, hogy betöltötte az életkort, de nincs elég szolgálati ideje az öregségihez, így marad rokkantságin.
@the_lonewolf: Egyenlőre úgy néz ki, hogy sokkal fenntarthatóbb gazdaságpolitikát folytatnak mint az államadósságot 8 év alatt megduplázó szocik.
@Dr Betty Boop: a Munkáspárt legutóbbi plakátján volt egy piszkos körmű "vasmarok". Szerintem azért.
@midnight coder: Kicsit lemaradtál koma!! A komcsilibsik ma nincsenek olyan helyzetben, hogy "vidáman osztogatják az üveggyöngyöket neked, miközben folyamatosan hiteleket vesznek fel a nevedben." Bizonyára a sok munkád közepette nem volt időd számontartani a politikai-gazdasági változásokat. Ha még sem így lenne, akkor csak demagóg lehetsz, más megoldás nincs.
Basszus Fabius, elloptad a témámat :-) Na jó, úgysincs időm rendesen megírni. Mondjuk én a Munkáspártban történteket más irányból közelíteném meg, ugyanis meghökkentő párhuzamok ugrottak be a MIÉP korábbi bomlásával. Adott ugye a kirobbanthatatlan pártvezér, akinek a szaván sokáig csüngnek, és adott az élettársa, aki a párt pénzügyeit viszi homályos módon, és adottak a tagok, akiknek idővel ez kezd nem tetszeni...
@midnight coder:
"Egyenlőre úgy néz ki, hogy sokkal fenntarthatóbb gazdaságpolitikát folytatnak mint az államadósságot 8 év alatt megduplázó szocik."

lol
csak nem tied a vasárnapi ügyelet ?
"Melyik kommunista párt számolt el egy fillérrel is a történelem folyamán"

A kommunista felesleges volt ebben a szövegben.

Fedor: ja, tiszta deja vu.
@.Pierre Bezuhov.: Nem, itt van popocatepetl is... :-)
@Cirbi: A kínaiak kb annyira komcsik, mint az amcsik. Persze, annak monják az országot, mert jó kis diktatúrával féken lehet tartani a népet, de ezek ugyanolyan pénzhajhászok, mint a bankosok, és cégbirodalmak tulajai.
vasárnap van,
a skizotériások barátjával indít,
fidesznél köt ki
lehetett tudni előre
inkább strandra menjetek
hűtsétek az agyatokat
@.Pierre Bezuhov.: Ja. Én kezelem az agyhalott balfékeket.
@Karipapa01: Ma már nincsenek. Egyrészt, mert már nincsenek kormányon, másrészt pedig nagyjából felélték az ország lehetőségeit. A kettő egyébként összefügg, Fletó anno nem azért állt fel mert túladagolta a viagrát, hanem mert a csőd szélére került az ország és nem lehetett tovább fenntartani a 13. havi nyugdíjat és a többi nyalánkságot. Bajnai megkezdte ezek felszámolását, de ez még messze nem elég ahhoz hogy felszálló ágra kerüljön a gazdaság.

Az alapvető baj az a szocikkal, hogy nagyjából addig megy a hitel+osztogatás stratégia amíg el nem érnek a csőd szélére. Aztán jön a fosztogatás - megszorítások, stb. majd ha pár centire eltávolodtak a faltól akkor azonnal nekifutnak megint.
@ColT: A kínaiknál császárság volt, van és lesz. Csak épp most Pártnak hívják a császárt. Más kultúra mint a miénk - és ezért tud ott működni az amit ott kommunizmusnak hívnak.
@röhögő: Így van! 15 évesen műtötték először.
@midnight coder:
Sorold már fel légyszíves, hogy ugyan mi az a csoda az elmúlt évben, amit gazdaságpolitikában véghezvittek? Elodázták az összeomlást. Hitelt vettek fel(államkötvény kibocsátás, kínai támogatás). Miről beszélsz?
@midnight coder: Az amcsik sem hagyták hogy Pl. a kínaiak bevásárolják magukat az enegiapiacukra. Nyilván mert Obama is kommunista.

Hát nem akarlak minősíteni...
De! Arról volt szó, hogy a mostani MSZMP és a Fidesz. Olvasni, olvasni, olvasni!

Barátom! Ez öngól!
Az USA NEM adta el az energiaszektort. Mi eladtuk.Azért ez nagy különbség

Tudod ki? Orbán Viktor. Az osztrákoknak.
Most visszavásárolta! Egy töredékét.

Eredmény? Esik az árfolyam, az államnak ez a 31% még mindig kevés a tulajdonláshoz.

Gratulálok!
Szóval csak óvatosan bántsd a MOL eladását!
Még a végén nem kapsz prémiumot!
@Könnyen elkaptuk, uram!: "Elodázták az összeomlást."

Aha, tehát a maszop összeomlás szélére sodorta az országot, amit ők "eddig" megakadályoztak.

Végre egy őszinte vélemény. :P
@különvélemény: Aha, tehát a maszop összeomlás szélére sodorta az országot, amit ők "eddig" megakadályoztak.

Sosem gondoltam másként. A legtöbbet ennek az országnak a szadesz ártott. Az MSZP is útálatos, de szeretném elkerülni a narancsfasizmust is.

Tudod, a világ nem kétpólusú. Mint a laposelem. Ezt csak a zsebnapoleon akarja elhitetni, a filmek, meg a mesék példája alapján. Vannak jók (mi) és rosszak (mindenki más).

És majd ÉN megmondom, ki a jó!
@Könnyen elkaptuk, uram!: "Tudod ki? Orbán Viktor. Az osztrákoknak."

Ezt mondták az átévében?
@midnight coder:

Ne füvezz már annyit!
A manyupból élnek egyenlőre.

Jövőre mit kell megvédeni a tőzsdecápák elől? A bankbetéteket?
@különvélemény: Az OMV 2000-ben szerezte meg első, 10%-os részesedését a MOL-ban.

Igen. Az ATV-ben is mondták. Tudod, amit "átvett" a Fidesz.

A tények makacs dolgok!
kárpátok vezénylő tébornoka pedig hazafias mázban, kommer cuccokat honosít meg, nem is tudom melyik a jobb....
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ja értem, tehát ha én ma megveszem a mol 10%-át a piacról, akkor a fidesz adta le nekem?
Nagy szükség lenne pénzügyi oktatásra az iskolákban.

Igen, a tények makacs dolgok:

"Az ÁVÜ 1993 július-ban kezdte még az addig állami vállalat privatizálását. 1995-től az ÁPV Rt. folytatta a vállalat privatizációját. 1998-ig a vállalat 75%-át privatizálták, további privatizációra 2002-ben került sor. 2005-ben az ÁPV Rt. már csak a részvények 11,78%-val rendelkezett. Ezt a 11,78%-ot 2006 decemberében eladta a BÉT-en keresztül. Azóta 1 db szavazat-elsőbbségi részvénye volt az államnak."
@Könnyen elkaptuk, uram!: Ilyen esetekben semmi baj nincs a rokkantnyugdíjjal, azaz van, felháborítóan kevés, amit kapnak.

Viszont az álrokkantakról szerintem senkinek nem jut eszébe értelmes indok, hogy miért is kéne nekik egyáltalán fizetni.
@midnight coder: az derék meló! de van olyan fontos mint a hírhamisítás a közmédiában?
@különvélemény: @ColT: Viszont az álrokkantakról szerintem senkinek nem jut eszébe értelmes indok, hogy miért is kéne nekik egyáltalán fizetni.

Az sima csalás!
A csalás meg büntetőjogi kategória, nem megvonni kell a segélyt, hanem visszafizettetni! Meg persze börtön, ha indokolt.
@különvélemény: ÁPV Rt. folytatta a vállalat privatizációját. 1998-ig a vállalat 75%-át privatizálták,

Így van! Addig, amíg el nem adták az osztráknak a maradékot, 25%+1 szavazati jog volt a Magyar állam tulajdonában! Az Orbán kormány adta el azt a részt, amit az osztrák nemrég eladott az orosznak, hogy azt nagy csinnadrattával visszavásároljuk! Drágábban! Brávó!
@különvélemény:
Nagy szükség lenne pénzügyi oktatásra az iskolákban.

Tényleg! hogy tisztában legyél azzal, hogy egy cég birtoklása mit is jelent.
@Könnyen elkaptuk, uram!:

1998-ig eladták a 75%-át, 2002-ig semmi.
2002, kormányra kerül az mszp:

"Törvénytelen a Mol privatizálása?
2002. október 17.

Törvénytelenek voltak az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. igazgatóságának múlt heti döntései a Fidesz szerint, amelyek nyomán stratégiai jelentőségű állami társaságok privatizálása válik lehetővé – mondta Varga Mihály, a Fidesz frakcióvezető-helyettese tegnapi sajtótájékoztatóján. Közölte: az ÁPV Rt. igazgatóságának döntései – mivel például a Mol esetében kormányhatározat sem született – bűncselekmény gyanúját vetik fel, ezért indokolt lenne, hogy az ügyészség azonnal vizsgálatot kezdjen."
@Könnyen elkaptuk, uram!: "Drágábban! Brávó!"

"A Fidesz szerint, a Mol egyes üzletágainak és részvényeinek tavalyi eladásával a kormány és a Pénzügyminisztérium kiérdemelte "az év legrosszabb üzlete" díjat.
...
A Mol-részvények mai árfolyama 14.500 forint, így ha a mostani áron értékesítenénk több mint 11 millió részvényt, akkor ez 163 milliárd forintot jelentene. Az állam így 90 milliárdot bukott a rossz időben történt értékesítésén - hangsúlyozta."
@különvélemény: 1998-ig eladták a 75%-át, 2002-ig semmi.
2002, kormányra kerül az mszp:

de történt: konkrétan nem maradt állami tulajdon.

Te szándékosan csúsztatsz, vagy ez orvosi eset nálad?
@midnight coder: "Egyenlőre úgy néz ki, hogy sokkal fenntarthatóbb gazdaságpolitikát folytatnak mint az államadósságot 8 év alatt megduplázó szocik."

Tényleg? Ezt így leírtad? Gratulálok!

Lesz még jövőre egy másik MANYUP amit lenyúlhatnak, a 7%-os hiány kikozmetikázására? Ez a te fejedben a "fenntarthatóság"?

Gyönyörű!
@midnight coder: "Az alapvető baj az a szocikkal, hogy nagyjából addig megy a hitel+osztogatás stratégia amíg el nem érnek a csőd szélére. Aztán jön a fosztogatás - megszorítások, stb. majd ha pár centire eltávolodtak a faltól akkor azonnal nekifutnak megint."

1. MYNP Lenyúlás (fosztogatás)

2. SZJA csökkentés (osztogatás)

3. "Reformok" (megszorítás.

Ismerős aranyapa?
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Mutass már egy cikket, ami azt mutatja, hogy akár egyetlen állami részvényt is eladtak a fidesz alatt.
@avanivi: Bocsi, ha szart bejelentett munkát vállalni, akkor sajnálom.
@különvélemény: Csakhogy a MOL gázüzletágának vesztesége okozta a MOL papírok mélyrepülését, ami lehetővé tette a külföldieknek a vásárlást olcsón. Ki miatt is volt veszteséges a MOL gázüzletág?
@különvélemény: Az OMV 2000-ben szerezte meg első, 10%-os részesedését a MOL-ban. 2007 áprilisán a magyar állam feladta utolsó arany-részvényét, amely birtokosát vétójoggal ruházta fel. Ezután kezdte meg Megdet Rahimkulov a MOL-részvények felvásárlását, majd annak egy részét eladta az OMV-nak, amely június 25-én jelentette be, hogy részesedését 18,6%-ra növelte a MOL-ban.

Kurva könnyű volt . Már a Wikipédia hozza. Próbáld meg használni a net-et, ha már van!
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem érted, hogy az omv NEM az államtól vette.
Mi volt az állítás? A fidesz adta el.
Mi az igazság? Egy darabot nem adott el.

Ki az idióta?
@röhögő:
Mindjárt sírvafakadok, szegény befektetők egymáson kerestek.

2000/01/06 - 5050
2000/02/25 - 5050
2000/04/17 - 5070
2000/06/09 - 5000
2000/10/09 - 5150
2001/01/05 - 5190

Micsoda mélyrepülés volt 2000-ben, tényleg.

MSZP

2002/11/04 - 5000
2003/03/18 - 5070
2003/06/19 - 5140

Itt már elindult az iraki háború, innen repül felfelé.
@különvélemény: Rahimkulov a tőzsdén vásárolta össze a MOL részvényeit, összesen kb 10% körüli mennyiséget, majd ezt adta tovább az OMV nek. Hogy mennyi volt a bekerülési ár ? ezt most nem tudom megmondani
A másik 10%-os MOL pakettet az OMV is a magyar tőzsdén vette 2000-es év környékén 6000 forint-os bekerülési áron ( így lett egy 20% os részvénycsomagja az osztrákoknak ) - amikor Orbán befagyasztotta a gázárat és ez a MOL nak óránként 10 millió forintos veszteséget okozott !!!! Ez nagy mélységekbe taszította a MOL tőzsdei árfolyamát és az OMV nek ajándék volt beszállni akkor a molba
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Mint az előző kommentemben írtam, 3 éven keresztül lehetett 5000-ért molt venni, az ingadozás spekulációs jellegű, ezért áll vissza.
Esett az árfolyam, de vissza is ment.
Erre írtam, hogy egymáson kerestek, a tőzsde már csak ilyen.
Az mszp viszont egy tartósan okkal emelkedő szakaszban adta el 6800 körül, ami minden hozzáértő szerint orbitális baromság volt.
Hogy miért követ el valaki tudatosan baromságot, azt kérdezd meg tőlük.
Ez csak az árfolyam, a "stratégiai" dolgot most hagyjuk, azon neves szakértők is el tudnának vitatkozni 30 évig.
süti beállítások módosítása