Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/04/25/alapellatas-rendelok-haziorvosi-szolgalat-fogorvos-belugyminiszterium-ell... (2024.04.25. 09:17) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.06.29. 06:06 Fabius

Nekem csipogsz, kicsi Pápa?

Címkék: webkettő vallás twitter benedek közösségi oldalak xvi

Száguld a tech világ drága Feleim. iPadon íródik alkotmány, a legnépszerűbb blogger is inkább nyomul a faszbúkon, mint a kapcsolat.hu-n, Brüsszelből is csivitelnek hazafelé a Für(j)ek, és a blogger politológusnál is központi probléma, hogy hová a francba tűntek el a lájkjai?!

Én magam is bizbasz rajongó vagyok, mottóm: ahol térerő van, ott internet is van. Legyek itthon vagy külföldön, van nálam olyan eszköz amivel a kétoldali akut információfüggőségemet ki tudom elégíteni. A bárhol elérhető információ halmazhoz viszont nem járulok hozzá semmivel. Nem töltök fel hirtelen lőtt képet a faszbúk profilomra, mert nincs, nem csipogok Twitteren az ezredik megtett kilóméter után, hogy sájgecc, ennyi üléstől teljesen bepállott mindenem, és olyan szagom van, hogy leolvadt tőle a tükörről a csokornyi wunderbaum. A blognak sincs faszbúk oldala, se böködhető lájk gombja, mert jobban szeretem, ha ide magatoktól jártok. Ezért néha elcsodálkozok, ha olyan emberek is rákapnak az internet világára, akikről első ránézésre azt gondolnád, hogy az információs szupersztrádán lévő sebesség elgázolja őket, mint sínen vaklászó juhászbojtárt a debreceni gyors. Helyette viszont egy mozdulattal felkapaszkodnak a robogó szerelvényre, neked meg a csodálkozás marad: Te is fiam, Benedek?

Tegnaptól XVI. Benedek pápa is nekünk, illetve világszerte a híveknek csivitel a Twitteren.
Ami kis lépés egy embernek, az nagy lépés az egyháznak - gondoltam, de aztán keresgélni kezdtem és érdekes dolgokat találtam. Őszentségének van például személyes honlapja, rendelkezik Facebook profillala Vatikánnak saját YouTube csatornája,  és hírportálja is akad. Pont úgy néztem ki a fejemből, ahogy most ti, aztán ha lassan is, de leesett: nemrégiben járt nála a leghaladóbb szellemű európai politikus, és ha már ott volt, felokosította az internet és a közösségi oldalak jelentőségéről.
Ezek után kíváncsian várom, mivel lep meg bennünket Benedek. Csak a Jóisten és a vallás lesz porondon, vagy esetleg megpróbál valami emberközeli, személyes hangot is megütni? Lesznek beszámolók, hogyaszongya: Megint itt jártak Orbánék, micsoda szép család. Mondjuk az a nagy lakli gyerek amelyik helyette hebeg biztos nem ettől a helyes asszonykától van. De akkor kitől? Vagy: Ha erre a Semjénre nézek mindig arra gondolok, hamarabb is szemet hunyhattam volna az óvszer használata felett. Esetleg kisajátíthatná az online imapiac - ne röhögjél, van ilyen - katolikusokra eső hányadát, és nyomhatna személyre szabott imádságot a követőinek.

Egyrészt nem baj, ha a vallás is halad a korral, és kihasználja a kor technikai vívmányait. Elég széles az internet, elférnek rajta és engem nem zavarnak.
Másrészt viszont a digitális világban két isten van, Processzor és Sávszélesség, őket imádják a hívők. Így nem vagyok meggyőződve arról, hogy a webkettő minden szeletét lefedő nagy online nyomulás nem fog visszaütni előbb vagy utóbb. Azért, mert én nem hiszek Istenben, nem járok templomba, még tiszteletben tartom, ha másnak ez fontos. De azt gondolom a vallást gyakorolni leginkább közösségben érdemes, mondjuk templomi szentmise közben, és nem otthon a monitor előtt, vagy vacsora alatt az okostelefon képernyőjét böködve. Tudom, a hit nem válogat, annak mindegy hol vagy éppen.

De a liturgiát nem fogja tudni pótolni egy Twitter üzenet akkor sem, ha magától Benedektől származik.
 

19 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr93023526

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ha demagógia, akkor legyen demagógia 2011.06.29. 19:39:35

A Fidesz-frakció szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye:"A mi feladatunk az, hogy megnyerjük az ország egyik legnagyobb háborúját, amelyet a munkanélküliség ellen vívunk. Ebben csakis azok lehetnek szövetségeseink, akik akarnak dolgozni. Az út...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Üdv Fabius!
"annak minden hol vagy éppen." Nem "mindegy, hol vagy éppen"? :)
De haladni kell a hívőkkel! Bár egy református a pápánál, kézcsókon, az azért már perverz!
Ajaj! Lesz itt ma még index címlap, és 500+ kommentáradat!:))
Bakker, azért hatalmas kép: "Ezért néha elcsodálkozok, ha olyan emberek is rákapnak az internet világára, akikről első ránézésre azt gondolnád, hogy az információs szupersztrádán lévő sebesség elgázolja őket, mint sínen vaklászó juhászbojtárt a debreceni gyors." Viszont a lényege igaz!
De a vallást otthon és a szabad és alatt is lehet tisztességgel gyakorolni. Mint azt egy ténylegesen is vallásos barátom kifejtette, ő a rendszerváltás óta nem jár a templomba! Előtte rendszeresen. Azóta viszont, amióta a volt párttag és volt munkásőr elvtársak és elfajzásaik tolakodva, az első sorokat elfoglalták és tüntetőleg vonulnak be, szép hangosan, na azóta azt vallja, hogy otthon is hívő maradhat - Ő!
"Ha erre a Semjénre nézek mindig arra gondolok, hamarabb is szemet hunyhattam volna az óvszer használata felett."
ez ütött :)
"A blognak sincs faszbúk oldala, se böködhető lájk gombja, mert jobban szeretem, ha ide magatoktól jártok."
Cimbora, én megértem a logikádat, de így egyszerűen nem adsz esélyt egy csomó embernek, hogy egyáltalán rád találjon. Egy terméket nyomni szokás nem dugdosni, ennek nem sok értelme van.

Én is sokáig azért nem fedeztem fel ezt a blogot, mert a blog.hu/politika oldalon sose jön fel, talán egy flag hiányzik, vagy nem tudom. Én ezt is pótolnám...

Persze te tudod, csupa jó szándékkal írtam ezt.
Hát nem csak a Semjént lehetett volna megakadályozni a létben, ha időben intézkedik őszentsége ,rengeteg köcsög maradt volna a kotonokban.
Hogy National Geographic legyek: A lugasépítő madarak párzása mellett a természet egyik legmegkapóbb látványa az a "rendezetlen visszavonulás", amit a Katolikus Egyház Galilei és Kepler óta bemutat. Láthatóan sem a modernitással, sem a tudománnyal, sem a technológiával nem tudnak mit kezdeni, nem tudják se kiköpni, se lenyelni, marad a sodródás, mindenféle érvényes mondanivaló nélkül, a közhely pufogtatás, aztán csodálkoznak, hogy a hívők, meg a papok száma úgy zuhan, mint a vándorsólyom bukórepülésben, csak nem olyan elegánsan... (A Pápa a Twitteren, a koton meg tilos??? EZ MI???)

("„Tudom a te dolgaidat, hogy te sem hideg nem vagy, sem hév; vajha hideg volnál, vagy hév. Így mivel lágymeleg vagy, sem hideg, sem hév, kivetlek téged az én számból” (Jel 3,15-16.).")
Nem semmi, a Vatikánt tényleg elérte a digitális forradalom. Ami kimaradt:

Mise skype-on, húsvéti köszöntő streamelése az unibethez hasonló fogadási portálokon, Benedek hajszálának és/vagy levágott körmének árverése az e-bay-en.

Jut eszembe, az online imapiacról vett csomagnak is van visszavételi ideje?
@gyilkos fűegér: Viszont igen sikeres utóvédharcot vívnak jelenleg is, lásd állami hátszéllel átvett iskolák, ahol lassan azt is meg akarják mondani, hányszor kell menned gyónni.
@egyfejű: Amit az iskolákkal csinálnak az szégyen. A keceli polginak és a friss igazgatójának az a szerencséje, hogy nem keceli vagyok, és nem érint amit a sulival csinálnak. Különben vokna okuk imádkozni Istenkéhez sűrűn.
@egyfejű:

Legpraktikusabb évente csak egyszer, viszont akkor egy hétig egyfolytában.

Vagy elküldöd E-mail-ben tömörített csatolmányként, beágyazott videókkal.
@gyilkos fűegér: Inkább SMS. A mamókák jobban elboldogulnak valami gagyi mobillal, mint egy 'komputerrel'.

Ja és tudod, az SMS lehet emelt díjas;)
"sájgecc, ennyi üléstől teljesen bepállott mindenem, és olyan szagom van, hogy leolvadt tőle a tükörről a csokornyi wunderbaum"
:D Pedig ezt a feedet lehet, hogy követném! :D
A pápa szó nem tulajdonnév - kivéve ha a városról van szó - így nem is írandó nagy kezdőbetűvel, ahogy a címben sikerült.
@csoko20:

Való Vatikán 6.

(A szünetben: XVI Benedek és a Haverok!)
Isten is halad a korral. Már nem használ égő csipkebokrot, és senkit nem rendel magához egy hegyre. Mióta van széles sávú internete, már csak a jelszón gondolkodik.
süti beállítások módosítása