Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: mandiner.hu/kulfold/2024/3/amerika-arra-keri-az-ukranokat-hogy-ne-bombazzak-az-orosz-olajfinomitok... (2024.04.16. 11:17) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.06.14. 06:01 Fabius

Két év sitt dupla költségtérítésért

Címkék: fidesz navracsics tibor költségvetési csalás

Módosítja a Büntető Törvénykövet a héten az országgyűlés. Navracsics Tibor igazminiszter és Orbán helyettes javaslatára bűncselekmény lesz a költségvetési csalás is. Cidrizzenek a táppénzcsalók, reszkessenek a TB kassza dézsmálói, üssön ki a pánik a pénzen vett rokkantsági támogatást igénybe vevők között, és nem utolsó sorban fossák le a zoknit ezután a dupla költségtérítést felnyaló politikusok is.

Mert remélem a törvény szövegébe nem kerül bele - valahogy - utólag egy őket kizáró módosító indítvány.

Költségvetési csalást követ el, aki:

a, költségvetésbe történő befizetési kötelezettség vagy költségvetésből származó pénzeszközök vonatkozásában mást tévedésbe ejt, tévedésben tart, vagy a valós tényt elhallgatja.

b, költségvetésbe történő befizetéssel kapcsolatos kedvezményt jogtalanul vesz igénybe.

c, költségvetésből származó pénzeszközöket jóváhagyott céltól eltérően használ fel.

Büntetési tétel alapesetben két év, minősített esetekben ( bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetve) és nagy-nagyobb-legnagyobb okozott kár esetén maximum tíz év. Ide tartozik a jövedéki adócsalástól az elbliccelt tb járulék befizetéséig minden, a hamisított tartalmú bevallások is. Kiskapu: korlátlanul enyhíthető a büntetése annak, aki a vagyoni kárt megtéríti a vádirat benyújtásáig.

Ennek tükrében várhatóan megszaporodik Magyarországon a csodával határos felgyógyulások száma. Én is tudom, hogy sok helyen a munkanélküliség elkerülésére igyekeztek leszázalékoltatni magukat az emberek, de a létszám nagysága mégsem járja. Azt is tudom, hogy azokban az országrészekben ahol különösen sok leszázalékolt ember van, az átlagosnál is kevesebb a munkalehetőség, hogy a közmunkaprogram a fasorban sincs, és ami lesz belőle az se lesz piskóta. De abban egyetértek kormányunkkal, hogy valahonnan hozzá kell fogni a jogosulatlan járadékok felszámolásának. Kár, hogy megint gombhoz keresünk majd kabátot, ahogy szoktunk. De lássuk be, az ál rokkantak üldözéséhez sokkal kisebb tehetség kell, mint egy működőképes közmunkaprogram kidolgozásához.

Szerintem aggályosabb, hogy a sok egyéni kényszervállalkozóval mi lesz? Ők azok akik notórius tartozói a TB kasszának, a törvényszöveg viszont nem határozza meg mit ért nagyobb, jelentős, és különösen nagy vagyoni hátrány alatt, így nem fogják tudni milyen értékhatártól kell majd haladéktalanul befosni a költségvetési kommandótól. Ahogy nem határozza meg azt sem, mikortól számít a költségvetési csalás bűnszervezetben elkövetettnek? Az idén tapasztalható tömeges feledékenységi hullám a dupla költségtérítéssel, amit a Fidesz politikusok körében tapasztaltunk már annak számít? Hat azonos munkahellyel bíró ember, akik a Nemzeti Együttműködés tagjai, már szervezet?
Vagy ezt a jövőben is elintézzük egy fejcsóválással és Cavinton recepttel?

 

16 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr992982169

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Büntethető lesz a költségvetési csalás 2011.06.14. 07:50:43

 Csak egy, nagyobb jelentőségű törvénymódosítást fogad el a héten a parlament: büntethetővé válik az, aki költségvetési csalást követ el. Ezen kívül felállítják az faszkalap alkotmánybírákat jelölő eseti bizottságot, amiben a segg kormánypártok...

Trackback: Navracsics és a magasabb rendű erkölcsiség 2011.06.14. 07:12:22

  Navracsics Tibor azt mondta, voltak törekvések arra, hogy piacosítsák a közigazgatást, de szerinte ezen a területen nem üzletemberek munkájára van igény, hiszen az egy teljesen más világ, más gondolkodásmóddal, világszemlélettel. "Itt ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tessék ezt is megnézni.

"A rendvédelmisek ne háborogjanak, mert utánuk a civilek jönnek, és ők sokkal rosszabbul járnak. A nyugdíj számítása változik „Pályán tartó nyugdíjrendszer lesz, senki nem akar elmenni nyugdíjba!”

www.tmrsz.hu/hirek-aktualis/1594-ez-tortent-a-tmrsz-allaspontja.html

Érdekességek...
Akik megszavazzák a MÁV és BKV (és egyebek) adósságának a kormány általi átvállalását, érdemi reformok nélkül, mikor is lehet biztosan tudni, hogy az adósság újratermelődik, azok mennyit kaphatnak? Vonatkozik rájuk a ''szervezetten'' kitétel?

Amikor az APEH (most már NAV) eltöröl egy bizopnyos (19320 Ff)fizetési kötelezettséget, (8 hónapos fáziskéséssel), majd az SZJA-ból a 4500 Ft-omat nem adja vissza, mert állítása szerint fizetési hátralékban szenvedek, de hogy miért és mióta, azt nem tartalmazza a határozat....
@Boli: érdekes.....
"akkor ő is visszafogja a képviselőket az egyéni indítványok benyújtásától." : Nanémá', csak nem ő utasította eddig őket, hogy sajátjukként terjesszék elő az okosságokat?? Akkor nem is ajani olyan okos, hanem a főnöke?? Ki hitte volna.... :(

Rokkantak: "Azok a 70% alattiak, akik saját magukat ellátni képesek, de ezeket is további alkategóriákra (a,b,c,d) lesznek szétválasztva. Ezek az alkategóriák azt jelzik, hogy milyen közmunkát végezhet az adott személy."
Érdekességként: Apósom fél oldala lebénult (lassan 19 évvel ezelőtt). Amíg ágyban fekvő, magatehetetlen beteg volt (kb 1 évig), addig 100 %-os besorolást kapott. Jórészt akaraterejének köszönhetően lábra állt, önellátó lett: egyedül öltözik, tisztálkodik, eszik, stb (bár érthetően sokkal lassabban, mint előtte). A felülvizsgálaton ezért 69 %-os besorolást kapott. Vagyis 70% alattit. Kíváncsi vagyok, hogy őt például milyen közmunkára tartják majd alkalmasnak. Ráadásul olyan térségben lakva, ahol fiatal, ép, egészséges embereknek sincs munka, az önkormányzatnál a polgármesterrel-egyebekkel veszekszenek az emberek azért, hogy miért nem hívják be őket is közmunkára évente 1-2 hónapra (tuti jövedelem, bár nem túl sok), a segély ugyanis részint kevés, részint korlátozott ideig jár. Szóval, kíváncsi vagyok, hogy Apuka vajon gazolni fog fél kézzel, vagy virágokat locsolni, vagy mit? Mert fél kézzel kaszálni, metszeni, stb nem lehet....
Tetszik ez a jogértelmezés.

Nem gond, most már tudják, mert felhívtad rá a figyelmet! :)
@macamuca: metszeni lehet fél kézzel. Nem könnyű, de lehet. Apósod tehát ne nyavalyogjon: elegem van az ilyen ingyélőkből! Van olyan, hogy nincs neki lába, és azt hiszi, ez már elegendő indok arra, hogy ne fusson. :))
@Humperdickk: :D
(sövénymetszőre gondoltam, amúgy igazad van :)
Ez a legnépszerűbb értelmezése ennek a törvénynek :-D

De azért ne felejtsük ki azt sem, hogy pl adóhátralékért is lehet ülni eztán.

Győzike és Bejja asszony kezdhet beszarni :-))
gondolom, ez valamilyen oknál fogva nem lesz visszamenőleges tv. :)
Értékhatárok lopás esetén (a 2007. évi XXVII. tv. óta)
20.000,- Ft-ig szabálysértés;
20.001 – 200.000 Ft-ig kisebb érték;
200.001 – 2.000.000 Ft-ig nagyobb érték;
2.000.001 – 50.000.000 Ft-ig jelentős érték;
50.000.001 – 500.000.000,- Ft-ig különösen nagy érték;
500.000.000,- Ft felett különösen jelentős érték.

A bűnszervezet fogalmát a Btk. 137. § 8. pontja határozza meg: három vagy több személyből álló, hosszabb időre szervezett, összehangoltan működő csoport, amelynek célja ötévi vagy ezt meghaladó szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmények elkövetése.
Ne sírjatok, forradalom van hullik a forgács. Így akarja a kétharmad.
"Kampf der Teufelsmacht, die Deutschland in dieses Elend hineingestürzt, Kampf dem Marxismus sowie dem geistigen Träger dieser Weltpest und Seuche, dem Juden. Kampf nicht nach bürgerlichem Muster, 'vorsichtig', damit er nicht zu wehe tut. Nein, und nochmals nein! Als wir uns damals zu dieser neuen Bewegung zusammenschlossen, waren wir uns klar, dass es in diesem Ringen nur zwei Möglichkeiten gibt: Entweder der Feind geht über unsere Leiche oder wir über die seine."

Aus Hitlers Rede am 27. Februar 1925 (Hitler, Aufzeichnungen)
Ja ami majdnem hasonlít:

"Wenn es dem internationalen Finanzjudentum in- und ausserhalb Europas gelingen sollte, die Völker noch einmal in einen Weltkrieg zu stürzen, dann wird das Ergebnis nicht der Sieg des Judentums sein, sondern die Vernichtung der jüdischen Rasse in Europa."

Aus Hitlers Reichstagsrede am 30. Januar 1939
Majdnem... De ha hasonlót akar a Nemzet Mélynövésű Atyja megereszteni, akkor költözünk!
Bár ő a zsidókat, már csak a felesége és gyerekei miatt sem támadhatja, de a hangnemet innen vette. Szerintem a polcon ott van neki is.
Ennyire azért még nem vagyunk elúszva, remélem nem is leszünk. Ezek nem annyira elvhűek, itt a pénz a domináns és a hatalom. A többi mindig ennek függvényében változik.
@minimalista: Bűnszervezet: a magyar országgyűlés, tagja az összes rohadék képviselőnek nevezett szarházi, hazaáruló.
A költségvetési pénzeket is lehetne ám visszamenőlegesen behajtani, főleg ezektől a rohadék bűnözőktől.
Az a baj, hogy csak rájuk nem vonatkozik majd a törvény. Ezek törvényen kívüliek, szabad vadászatot rájuk!
www.bombahir.hu/bombahir-tv/bombahir-tv-egy-fideszes-onkormanyzat-piszkos-titkai

Tudom, tudom, a cocik is... Azok is tehetnek egy szívességet. Én viszont erről is lemaradtam. Vajh miért nem lett belőle nagy felhajtás?
Ezért mennyit lehet majd adni? Mert kultúrállamban életfogytot kéne, Kínában golyóval jutalmazzák. Nálunk meg példaként mutogatják egyes pártokban, hogy na, igen... Így kell ezt csinálni, ELVTÁRSAK! De tényleg, gratulálunk, fő a tisztesség!
Külön érdemes elolvasni a cikk végén lévő kis megjegyzést, amiből kiderül, hogy "a kezek" messze elérnek.
Aha, az öreg Maf, meg a fia.
De mi van a jelenlegi börtönkapacitásunkkal?
Nem kell azt előbb megtízszerezni legalább?
Itt kell kezdeni!
süti beállítások módosítása