Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.06.13. 06:07 Fabius

Orbán és a döglött halak

Címkék: fidesz orbán viktor nárcizmus

Szombat óta nézegetem ezt az interjút. Pontosabban szombat óta nézegetem és várom, hogy valaki megcáfolja, hevesen leanyázza, bullshitnek, vagy akár szocialista összeesküvésnek minősíti. Az nem lehet, hogy Magyarország kormányfőjén kiütközzön a jel, és skarlát betűként virítson a nemzetközi sajtóban megtorlatlanul. Vagy de, létezik, és akkor mi születtünk valami érdekes és furcsa helyre, ahol a kormány fejének nyilatkozata felveszi a versenyt az OPNI udvarán monológot szavaló ügyeletes Napóleon képzelgő kényszerképzeteivel.
A nyugat jó, ha tudja, hogy minálunk csak a döglött halak úsznak az árral, a szabadságharcosként indult Kedves Vezetők meg nem. Ők megedződtek a harcokban, és a mai napig kizárólag szabadságharcként tudnak a politikára gondolni. Legyen az adósság vagy szocialista ellenség, leigázandó nyugdíjpénztárak vagy kicsinyes bosszúból felszámolt Költségvetési Tanács, mindegy: a szabadságharcot vívni kell, különben sose vész kard által, ki kardot ragad.

Ő nem autoriter személyiség. Magyarország legfelső irányító testülete a parlament, aminek ő maga is alá van rendelve. Az egyesszám első személyben tett kijelentések is nyilvánvalóan az alárendeltséget hivatottak illusztrálni:

- Csak olyan kinevezéseket hajtottam végre, amihez jogom volt.
- Olyan emberekkel akik tönkretették az országot nem kívánok együttműködni.
- Egy ponton terjesztem ki a kétharmados törvények körét.
- Nem csinálok titkot abból, hogy megkötöm a következő kormány kezét. Nem csak a következőét, hanem a következő tízét.

Igen, ez mind Orbán Viktor, egyszemélyben, egyedül. Fidesz nélkül, kormány nélkül, a mi nárcisztikus zsebterminátorunk. Freud most valahol röhög egy felhő szélén, amint a saját nagyságától megrészegült Viktorunkat nézi, ahogy az éppen a szépséges tükörképét ölelgetné a politika mocsarának tenyérnyi víztükrében.

Csak nekünk nincs okunk a vidámságra még három évig. "Visszatértünk a pénzügyi piacokra, ahol nincsenek politikai előírások. Másként fogalmazva egy fűtött istállóból kimentünk a szabadba, ahol hideg van és metsző szél. De ilyen a szabadság". Még másképp fogalmazva ilyen az a szabadság, ahol 30 évre 7% kamatot fizetünk a kibocsátott államkötvényeinket megvásárlóknak, és cserébe makkoltatott mangalica módjára vagyunk kibaszva az erdő szélére kaját guberálni.

De van egy rossz hírem Viktor. Nem, hogy a következő tíz kormány kezét nem fogod megkötni, de még a téged leváltókét se. Ugyanis amíg az új alkotmány alapvetések fejezetének B cikk, 3. pontja szerint is a közhatalom forrása a nép, addig sima feles többségű győzelemmel és egy népszavazással máris viheted magaddal az életművedet, és kiszögelheted a felcsúti pajtába mementónak.

Barátkozz össze a gondolattal. Hisz a döglött halakat elviszi az áradat.

541 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr492979465

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán és az események 2011.06.14. 20:04:27

 Kétrészes cikket terveztem a politikai napirendről, aztán Orbán hétvégi nyilatkozata a tízkormánykézmegkötésről és a halakról közbeszólt, de csak a későbbi megállapításokat erősítendő.Szóval Orbán Viktor valamiről valamit mondott, ami esemény, hi...

Trackback: Egyoldalú konszenzus 2011.06.13. 21:35:12

A miniszterelnök az osztrák Kronen Zeitungnak adott interjújában a következőket nyilatkozta: "Egy ponton terjesztem ki a kétharmados törvények körét: a gazdasági törvények terén. Nem csinálok titkot abból, hogy ebben a vonatkozásban megkötöm ...

Trackback: Cizellált politikai vita időközben 2011.06.13. 20:32:55

Juhász Oszkár, a Jobbik gyöngyöspatai polgármester-jelöltje azt állítja, hogy az időközi választásra szintén készülő Eszes Tamás, a Véderő parancsnoka verni kezdte vasárnap hajnali egyeztetésükön. A bilincselésnek ellenszegülő Eszest előállította a ren...

Trackback: A köpcös meg a labancbulvár 2011.06.13. 15:44:31

Azér fejlődik a mi köpcösünk, ezt nem tagadhattya le senki. Számszakilag legalábbis.Kezdetben volt ugye a három gyerek, három szoba, négy kerék. Utána meg ugye a hálószobába invitált öt nyugdíjas rendőr, hat rokkant, hét gonosz tűzoltó, nyolc katona, k...

Trackback: Súúúhanterz: Tényleg nem tud vezetni Orbán? 2011.06.13. 10:44:36

Orbán Viktor miniszterelnök úr a minap a TV2 aktív című műsorának vendége volt, ahol Michelisz Norbert autóversenyzőnek köszönhetően beülhetett egy igazi versenyautóba. A nem mindennapi élmény mámorában megdöbbentő kijelentésekre ragadtatta magát.&bdqu...

Trackback: Előre ittak a vasutasok a MÁV Cargo bőrére? 2011.06.13. 09:55:48

 Tudom, hogy áprilisban meglátogatta Gaskó Gördülősztrájk Istvánt a Kedves Vezető és a bratyizgatás közben olyan kijelentést tett, hogy elismeri a vasutasok követelést a MÁV Cargo privatizációjából való részesedésükre. Igaz, biztosra nem ígérte me...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az énkép elég rendesen túlteng az interjúban. Elég sokszor jön az én-én-én.
Amikor megkérdezi a riporter, hogy netán úgy látja magát, mint egy orvost Magyarország betegágya mellett, akkor a válasz: "(lacht) Ich sehe mich eher als Spitalsdirektor, weil operieren müssen die Fachkräfte." Csak szerényen: "(nevetés) Úgy látom magam, mint egy kórházigazgatót, mert a műtétet a szakembereknek kell elvégezniük." Aha, már értem a Napóleon képet és a Lipót hiányát.
Amikor az adósságállományról faggatja és azt mondja a riporter, hogy árulja el, mi jut eszébe a görögökről, a válasz: "Schulden sind Sünden, das steht schon in der Bibel, und jetzt erleben wir Zeiten, in denen die Sünde bestraft wird." Tehát "a tartozások bűnök, ez már a Bibliában is ott áll és most olyan időket élünk, amikor a bűnök meg lesznek büntetve." Huuh, de tényleg! Viktorunknak még jó, hogy nincsenek tartozásai, hitelei - vagy vannak? Akkor aktívan kivette a részét ennek a bűnnek a felhalmozódásából? Szeretném, talán a Biblia alapján, akkor a bűnöst ha megbüntetnék. Speciel egy büdös kanyi vas tartozásom nincs, sem pénzintézet, sem magánszemély felé. Nem kaptam az életben semmit ingyen, "sajnos" mindenért magamnak kellett megdolgoznom.
Ellentétben néhány politikussal, akik olyan olcsó lakást "szereztek", melyet azután remek üzleti érzékkel sikerült is eladniuk.

egyenlito.blog.hu/2010/12/10/hatvanmillios_lakasbiznisz_a_belvarosban

De tényleg, csak az irigység beszélhet belőlem! Mert más feltételezés már szinte sértő lenne egy jogászra...
Egyébként érdemes az osztrák kommentelők hozzászólásait elolvasni az eredeti oldalon...
www.krone.at/Welt/Orban_Nur_toter_Fisch_schwimmt_mit_dem_Strom-Krone-Interview-Story-267398
Tanulságos és elszomorító is valahol. Ők valahogy mást látnak, mint a sok narancsködös elvtársunk itt.
"second2non:Schon wieder ein Kommunist der nichts dazugelernt hat."
"Már megint egy kommunista, aki semmit nem tanult."
@Boli: Ez tetszett és nem csak azért, mert rokonszenvezek a leírtakkal.

Kár, hogy nem boldogulok úgy a némettel, mint te! :(((
@Bunkológus: Érdemes pedig gyakran olvasgatni a német, svájci és osztrák lapokat. Nekem a kedvenceim a német újságok, mert korrekt hangnemet és tényszerű elemzéseket adnak. Pl. A FAZ, mely konzervatív és nagyon jó. Keményen le is húzták Viki gyereket, a kommentekben meg hirtelen megjelentek magyar kommentelők, akik ezerrel védték a védhetetlent. A legszebb az volt, hogy volt 1-2 olyan, itt is ismerős név, akik néha épkézláb mondatot nem bírnak összerakni, stílusuk olyan-amilyen, de ott hibátlan németséggel kommenteltek. Biztos is, hihető... :)
Fabius, a szívemből beszéltél! Remek lenne, ha Orbán is elolvasná. Bár biztos nem szűrne le belőle semmit, pedig erre nagy szüksége lenne. Még mielőtt ott fogják Grazban, mint rendkívül súlyos elmekórtani esetet
"Barátkozz össze a gondolattal. Hisz a döglött halakat elviszi az áradat."

Úgy legyen!
A címet olvasva azt hittem, h. Orbán-áldozatairól, a KT-ról, az AB-ról, az OÉT-ről, ilyenekről lesz szó. Döglött halakról, amik mit dem Strom fahren können.
Orbán Viktor - a honlapján hétfőn este közzétett vagyonnyilatkozata szerint - továbbra is felerészben tulajdonosa a feleségével közösen 2002-ben vásárolt budapesti, XII. kerületi társasházi lakásnak. Ezen túlmenően a miniszterelnök feltünteti 2006-ban vásárolt felcsúti, összesen 5.035 négyzetméter belterületi földjeit, amelyeket 50 évre ingyenesen átengedett a Felcsúti Utánpótlásért Alapítványnak. Értékpapírban, takarékbetétben elhelyezett megtakarítása és autója nincs a politikusnak. A házastársával közös számlán több pénz van, mint tavaly júniusban, amikor legutóbb nyilatkozott vagyonáról Orbán Viktor: akkor 517 ezer forintot tüntetett fel, most 968 ezret. Banki tartozása továbbra is a 2002-ben feleségével közösen felvett 20 millió forintos jelzáloghitel még fennálló része.
@waqtiq: "Banki tartozása továbbra is a 2002-ben feleségével közösen felvett 20 millió forintos jelzáloghitel még fennálló része. "

MUHAHA :))))

"amikor legutóbb nyilatkozott vagyonáról Orbán Viktor: akkor 517 ezer forintot tüntetett fel, most 968 ezret."

Hogy a kúrva anyjába van ez ?? Amikor csak a 16% gazdagadó után havi 450000-er lop haza többet ???
@Boli: Kisstílű népszerűség vadász vagy! :)))

Ez az utolsó meglátásod is megérdemelné a nagyobb nyilvánosságot!

Tegnap írtam egy posztot.
Annyira agával ragadott a kérdés az IMF hekker támadásával kapcsolatban, "kinek állt érdekében", hogy nem bírtam magammal.
Megpróbáltam beleképzelni magam "ezeknek" a fejébe.
Igaz, többször kellett idéznem, mert azért magamtól nehéz volt eddig süllyedni.
A poszt egy a sok ezer között, említésre sem méltó.

Amiért felhívom a figyelmed, az az, hogy ekézhetnél kissé ezeknél a nagy felkészültségű szerecsenmosdatóknál, hátha valamelyik félreértve írásomat, kiegészítő jövedelmet kínálna! :)))
@Bunkológus: :) Köszönöm!
Olvastam... :)) Nem fognak ajánlani, nagy a tolakodás ott, arrafelé. Amúgy sem lenne gyomrod hozzá. Kreténék meg úgyis megírják a maguk fikázódásait, igaz hivői alapon, jópénzért. Rövidesen itt is megjelenik a szőröstalpú, hegyitroll, narancskomcsi tagozat és bár érveket, normális mondatokat nem bír majd összerakni, de anyázni és taplóskodni majd igen. Meg különben is, a gyúrcsányi is és nyócévig... Szerinted le bírnál odáig alacsonyodni? Még ha meg is fizetnének?
Á, olyan kreténnek születni kell! Lásd Fabius előző bejegyzésében garázdálkodó, elhízott és seggét otthon meresztő vadbarmot, akitől szerintem még értelmes hozzászólás 1 sem született, csak a kis ferde hajlamait futtatja és beajánlkozik még a lipiczai tenyészménnek is. A hormonális problémáit valamivel le kell vezetnie, csak nem értem miért épp ezzel, miért nem megy ki a természetbe és próbál meg mozogni a vadbarma? Végül is Splitben volt most valami találkozójuk, meg Pesten is most indul a szezonja a rétegkultúrájának. Rázza ott inkább magát.
@Boli: Szerintem az az igazán elszomorító, hogy a többség a kommentekben azokkal ért egyet, akik dicsérik orbánt.
Nézd meg a kommentek végén a "....Leser sind auch dieser Meinung
Csak egy példa:

euramismeinte am 10.6.2011 23:03
Tja-Ein kluger Ungar!Recht hat er!
69 Leser sind auch dieser Meinung.
Szerintem az a nagy baj, hogy a vezérnek nem csupán az énképe teng túl, hanem az ÉNÉRVÉNYESÍTÉSE is.Nem csupán nagyképű az interjúban, hanem az igazat mondja.
Magyarán: az egyes szám első személy minden ügyben igaz. Sajnos.
@kisa: "Das was Orban in Ungarn praktiziert, ist keine Demokratie sondern Diktatur." Azért a véleményeknél nem kis számban ezt és az ehhez hasonlókat is olvashatod. Tényleg nagy számban tapsolnak az olyan hozzászólásoknak, mint amit idéztél, de kb. annyit tudnak a magyar belpolitikáról, mint az itteni átlag magyar az osztrákról. Az Orbáni kettős beszéddel azért mi is tisztában vagyunk. Ha mindezt, ami itt folyik, az osztrák néppárt szeretné a sógorék torkán ott lenyomni, nem tapsikálnának ők sem. Nem "kluger Politiker" lenne, hanem "raus" lenne.
Pünkösdi ajándék Varánusznak és a kommentelőknek piros pünkösd napján:

Eörsi István:

"Úszik az árban egy cipő,
lefele.
Benne úszik Hal Jenő,
kecsege.
Meglátja ezt egy nagyeszű hal
és felrivall:
Bolond világ! bolond világ!
Cipőben jár a hal."
@naiv legényke:

Köszönjük, és egyúttal viszonoznánk:

Szeretném cáfolni mit egy hal állít,
Mely halnak nagy részét a Duna szállít,
Megnevettetett én mondom halálira,
Mikor azt mondta, hogy hal szín a lila.

Haláli hal mondom ez remek,
Miközben egész belsőm remeg,
Mivel a májam annyira nevet.
Hogy beszélni látok egy keszeget.

Haláli amit ez a hal Pali állít,
Ha az általa állított állítás valódi,
Attól leszek igazán csak maródi.
Hogy a hal ál haláli halála az új módi.

A haláli hal általában hol áll,
Leginkább a sodrás közepén a Dunán,
Tátott szájjal bámul zsákmánya után,
Álmos szemeivel bámulva néz bután.

(Konics Sándor)
@Fabius:
Köszönöm.
Bekerül a családi kedvencek sorába.
@Boli: Tévedés, ez nem kommunista, hanem egy magyar jobboldali fazon, aki semmit sem tanult, de mindent elfelejtett és ez a mi, magyarok tragédiája.
@Peripetia: Tök mindegy a színe, állaga. Volt ez már minden, csak akasztott ember nem... Sokak szerint ez a legnagyobb gond úgy is vele! :o(
@Fabius: Zsííír versecske, nem ismertem! Nagyon jó! A M-Dunán visszatérünk erre még!

"A haláli hal általában hol áll,
Leginkább a sodrás közepén a Dunán,
Tátott szájjal bámul zsákmánya után,
Álmos szemeivel bámulva néz bután..."
... de hisz ez egy Varánusz a Dunán! :)
Hátha soron kívül visszahívták Grázba.
hat.. nepszavazas? azt tudtommal nem lehet az alkotmanyrol...

de jo, eloszor szavazzuk nep hogy lehessen nepszavazni az alkotmanyrol.

akkor is tobb mint 51% kell hozza hogy meg lehessen valtoztatni.

az pedig nem feles tobbseg... az annyi amennyi ketharmadot is ad...
@Csigorin: ezt en sem ertem, mit akar nepszavaztatni?
egyelore szinte tuti raadasul, hogy 14-ben Orban nyer
ohnemaulkorb99 meinte am 12.6.2011 9:56
Regelverstoß gemäß AGB melden
Dieser Orban tickt doch nicht richtig. Er will sogar die nächsten 10 Regierungen mit seinen wirren Vorstellungen zwangsbeglücken. Das ist keine Demokratie, das ist pure Diktatur. Und Völker, die solchen Leuten eine 2/3 Mehrheit geben, gehören eigentlich bestraft, denn gegen Blödheit ist kein Kraut gewachsen.

"Ez az Orbán nem teljesen normális. Sőt az elkövetkező 10 kormányzatot az elmebeteg elképzeléseivel kényszeríteni. Ez ne4m demokrácia, hanem a legteljesebb diktatúra. Azok az emberek, akik ezeknek 2/3-ot adtak, megérdemlik büntetésüket, de a hülyeség ellen nincs orvosság."

NO COMMENT
@Csigorin:

Már miért ne lehetne? Ha minden hatalom eredője a nép, akkor bármit lehet. Népszavazni és Orbán hülyeségeit felülírni is. Ugyanis a nép kinyilvánított akarata felett nem áll semmi az új alkotmány szerint sem.

Orbán leváltása esetén az új kormány kiírja a népszavazást - akár kétharmad nélküli többséggel - és onnantól kizárólag rajtunk múlik a dolog, úgy a részvételi arányon, mint a szavazatok arányán.

Amúgy tavaly Halmai Gábor alkotmányjogász is kijelentette, lehet utólag is megerősítő népszavazást kiírni az alkotmányról.
Álmodoznak a patkányok. Milyen jó is volt akkor, amikor mi voltunk az urak...
Őelmeháborodottsága Első Viktátor nem tagadja meg önmagát!
Ő a szeretett vezető az akire fel kellene néznem?
Nem tudok, bocsássa meg az Isten, annál azért a hat elemimmel már többet tudok. Képtelen vagyok hasra esni a hatalom, a cím és a cafrang előtt.
A valós, érdemi tudás előtt viszont mélyen, nagy tisztelettel fejet hajtok!
Orbán előtt nem kell:(
Most min vagytok kiakadva? Kutyából nem lesz szalonna. Csakhogy a nagy dakota törzsfőnököt idézzem.

Az orbán viktor egy bukott miniszterelnök, csak nem tudja mikor kell(ett volna) abbahagyni...
"ÁLLÍTSÁTOK MEG ORBANO VIKIT"!Brecht után szabadon de soha nem aktuálisabban !Mikor merjük már kimondani, hogy ez egy végtelenül beteg, nagyon sürgős kezelésre szoruló "ember"!Valaki vigye már el pszichiáterhez !
@Eric Teodor Cartman: "Eric Teodor Cartman 0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."
orbán "beszari" viktor soha nem fogja felfogni, hogy nem körülötte forog az ország, illetve nem azért lett megválasztva, hogy az ország az ő kegyét lesse és a kívánságait teljesítse.
Ennek pont fordítva kellene működnie.
Azért lett megválasztva, hogy alázatot és tiszteletet mutasson felénk, választópolgárok felé, akiktől a fizetését kapja.
Szerintem nem lesz ezeknek még 3 éve, túlfeszítették a húrt és az elszakadt, az embereknek tele van a töke, hogy ezek is csak lopni, hazudni, csalni tudnak. Illetve, hogy a huszadrangú dolgokkal foglalkoznak ahelyett, hogy 21. századi politikusokhoz méltó módon kormányozzanak.
orbán brutálisat fog bukni, a teljes fideszes garnitúrájával együtt, erre mérget veszek. Hozhat akármilyen törvényt, de azt nem fogja fel a hülyéje, hogy az olyan ember akinek már nincs vesztenivalója, az mindenre képes.
Ilyen emberből pedig sajnos egyre több van.
Hát az biztos, hogy ha 2014-ig kihúzza, nem ők fognak nyerni. orbánnak már rég egy zárt osztályon lenne a helye, mert közveszélyes a saját országának a polgáraira.
@kirsten: hát igen , de ki fog nyerni 2014-ben? A Jobbik? Nekem legalábbis úgy tűnik,hogy ezek csinálnak valamit. Az MSzP megmert volna lépni egy bankadót? Inkább még ráraktak volna pár %-ot szja-ra,hagy fizessenek a melósok. Van egy rossz hírem: az MSzP örülhet,hogyha egyáltalán bejut a következő parlamentbe. Még az is lehet,hogy kétpárti parlament lesz...
érdekes.
ez hangnemet - mármint hogy "mi vagyunk a janik, és mindenkit megütünk" - eddig csak a hazai mucsai parasztoknak adták elő. (pl amikor nekimentek az imf-nek és az eu-nak, meg úgy nagyjából mindennek) most viszont már nemzetközi porondon is ezt hirdeti. úgy tűnik, egyre bátrabb és magabiztosabb ez a senkiházi
Vicces, hogy mennyire fostok Orbán Viktortól! :)))

Azon gondolkodtatok már, hogy kit akartok helyette? Mert a Szadesz és az MDF már a kukában landolt, a Szocik a hatalmas bukás után most nyírják ki magukat belcsatákban, az LMP egy viccpárt.
Szóval? Kiben reménykedtek?
@Fabius: Mintha elkövetnéd azt az aprócska hibát, hogy a saját attitűdjeidet mintegy kiterjeszted a "nép"-re is, nem? :)

Honnan tudhatjuk, hogy ez fajta vezetői habitus esetleg nem pontosan olyan, amelyiket kifejezetten sok szavazópolgár vagánynak, karakánnak tart? Abból, hogy neked, nekem és még pár írástudónak nem tetszik? Ebben az emberben két-három ciklus simán benne van, és nem azért, mert ő olyan remek vezető, sőt, még tán nem is azért, mert ne lenne az országban különb ember nála egy se, hanem leginkább azért, mert pillanatnyilag ő tudja a leggátlástalanabbul kihasználni a társadalmunk elkeserítő szellemi-lelki állapottyát.

Tessék csak bátran felkészülni újabb két-három Orbánkormányra, zsinórban. :)
@pandacsökiboborján: A Jobbik ? Bebaszna . Most hallom : A "Véderős" köcsög megverte a Jobbikos plg.mest. jelöltet....hé,...Ő nem jobbikos ? Akkor van még egy náci pártunk ? Hajrá , így tovább szélsőjobb !
@maroz: És kik fogják újra választani ? Az orvosok , a rendőrök, a nyugdíjasok , a tanárok, a közalkalmazottak , a........stb. ???
Hanem azért az vicces, hogy az Alkotmánybíróság egyes tagjait "látó embereknek" meg "táltosoknak" gondolja a debreceni megmondóember. Vajon mit gondol akkor a saját kormányának gazdasági miniszteréről, aki delejes tekintettel, egyfajta átmenetként a törzsi varázsló és a kókler mentalista bűvész között, pusztán valami irracionális vakhitre alapozva megpróbál itt egymillió új munkahelyet és világrekord gazdasági növekedést előhúzni a kalapból. Vagy mit gondol a miniszterelnökről, aki sámánként, törzsfőnökként és uralkodóként - de legalábbis egy sámán, egy törzsfőnök és király egyesített küldetéstudatával - rendre egyes szám első személyben nyilatkozik a kormány intézkedéseiről (lásd: ő maga egyszemélyben vetette ki a különadót a bankokra, konkrétan és személy szerint ő maga növelte és fogja növelni 1800 fővel a rendőrök látaszámát és így tovább...) A baj az, hogy akinek ilyen erős küldetéstudata van, azzal nem lehet vitába szállni, annak nem lehet értelmesen érvelni, még akkor sem, ha egészen egyszerűen marhaság, amit a fejébe vett. Márpedig a miniszterelnök a jelek szerint egy táltos küldetéstudatával próbál kormányozni, ráadásul úgy, hogy nem hisz Európában, és valami furcsa hit alapján csinál gazdaságpolitikát, ahelyett, hogy Európában, az európai értékekben hinne és a józan ész szabályai alapján alakítaná a gazdaságot... A következményekbe pedig jobb bele sem gondolni!
(michaelknight.blog.hu/2011/04/15/a_lathatatlansag_taltosai)
@kirsten: hat ki?
mesterhazy, vagy torgyan doktor? esetleg david ibolya
muhhahaha
Azért a kritikától függetlenül kiváncsi lennék, hogy a cikk írója hány éves? Azért életművel dobálózni, meg letegezni valakit ilyen hangnemben, hát nem is tudom furcsán veszi ki magát. Annak mindig van egy hátulütője, ha egy 20 éves gyerek pattogó hangnemben kioktat egy 20-30-40 évvel idősebb embert.Hány éves vagy Fábius?
Csak nehogy az ő kezét kössék meg hátrafelé!
@maroz: ez innen messzirol is teljesen igy latszik
es nem csak a magukat irastudoknak vallok a fejek:)
itt vagy Te is tevedesben
igen innen pl hatarozottnak es jonak tunik
@ermi71: "Hány éves vagy Fábius? " Valóban . szerintem is pofátlanság letegezni egy általunk nem ismert ás nem ismert korú embert.... Nem - e vagyol - e véletlenül fideszgyík ?
@kíváncsivagyok: Hát akkor magad ellen is beszéltél, mivel te sem tudod a koromat.
Tényleg, HA 2014-ben leváltják (-juk) őket, mi a teendő? Úgy kell viselkedni mint most ők, "hetedíziglen" bosszú, vagy baráti jobb? A feléjük nyújtott kézbe belemarnak, ( valószínű )vagy csak az asztalra kitett "stukkerból" értenek?
@ermi71:

Mi közöd hozzá hány éves vagyok?

39, ha ettől megnyugszol.
@maroz:

Elég ránézni egy tetszőlegesen kiválasztott közvéleménykutatásra, hogy világos legyen: ez a kormányzati stíl nem nyert az emberek többségénél. Azok akik vagánynak és karakánnak tartják ma erőteljes kisebbségben vannak.

Ezért Orbánban nincs több ciklus. Széll Kálmánnal és a konvergencia programmal jó, ha kihúzza ezt a ciklust végig. :-)
At elme-kórtan évek múlva precedens esetként fogja tanítani a fityisz-osztály-fönökének hitler-sztálin-napoleon-os betegségét!Külön kiemelve a seggébe-szórult2/3-ot!És az 1/3-ad se kutya!Írva vagyon,olyan a nemzet amilyen vezetője van.
@Fabius: Addig osztogatod a tippeket, amíg ki nem kiátja valaki a királyságot!
Ahhoz hogy bukjon a kormány ,oda kellene egy koalíció. És akkor alsóhangon is kell mondjuk egy 35% mszp meg mondjuk egy 10% lmp. Na most még azt sem tudják ki legyen az mszp vezére Gyurcsány vagy maradjon a Mesterházy. Én nem hiszem ,hogy az lmp koalícióra lép olyan mszp-vel ahol bármi szerepet kap Gyurcsány vagy akár még pár név a pártból.Ha Gyurcsány átveszi a gyeplőt akkor az lmp-ről már le is mondhattok.Ebben az esetben nem marad más mint felhozni az mszp mondjuk 45 százalékra és akkor még mindig egy kicsivel nyert csak. Szerintem 38 százalékot 4 év múlva is kap a fidesz.
Azt hiszem pártot kell alapítnom:)
"Ahhoz hogy bukjon a kormány ,oda kellene egy koalíció. "

A választásokon igen. De ha az utca embere felkapja a kockaköveket, akkor nem...
@ermi71:

Én speciel sokkal szívesebben látnék egy Bajnai-Haza és Haladás-LMP koalíciót.

Sokan vagyunk azon a véleményen, hogy a szocik nem lesznek képesek akkorát változni, mint amekkorát kellene.

Ezért én Bajnai gazdaságpolitikáját támogatnám mondjuk az LMP kérlelhetetlen alkotmányosság iránti elkötelezettsége mellett. Az működhetne. Talán.
@Fabius: Ámen, remélem 3 év elég lesz hozzá
Hülye aki írja!: "Azon gondolkodtatok már, hogy kit akartok helyette?"

Ha megromlott a kajám, nem azon gondolkodom, hogy mit ennék helyette, hanem egyszerűen kivágom a szemétbe. Új kaját ráérek keresni azután.

A diktátoroknál nem az a kérdés, ki jöjjön helyette, hanem az, hogy rövid úton el kell zavarni.
Már többet röhögök ezeken/igaz kínomban/mint a Mikroszkop szinpadon.Szánalmas mindkettő!
@Fabius: A közvélemény-kutatásokból inkább az látszik, hogy a teljes politikai elittől távolodnak el a választók. Basszák meg az urak a sarkantyújukat, mondják, és durcásan fintorognak valamelyik sarokban. Ennyit tudunk ma.

De arról, hogy ezek az emberek miért fordultak el durcásan nem sokat tudunk. Mi van akkor, ha inkább azért, mert Orbánt nem tartják eléggé keménynek? Ha ezek az emberek méginkább olyan politikát várnak el tőle, amilyentől a te (én, satöbbik) zsebében nyílik ki a kisbalta?

Szerintem súlyos hiba Orbánt alábecsülni. Úgy nagyvonalakban két ember volt ebben a legújabbkori demokráciánkban, akik fel tudtak mutatni jelentősebb mennyiségű politikusi kvalitásokat. Az egyik Horn Gyula volt, vele már nem igazán számolhatunk, a másik Orbán. Volt pár ügyes és kevésbé ügyes blöffölő, de viszonylag hamar világossá vált, hogy kotkodácsolni remekül tudnak, de tojást tojni nem igazán.
A posztoló egy orbánfób, buta segg, mint a balliberális nemzetpusztításra felesküdött mocsokládák bármelyike. A posztoló egy az ilyen mocsokládák közül, nem kell odafigyelni rá. Véleménye nulla értékű, neutrális, gyorsan tovatűnő böffenet, akkor is ha az Index orbánfób mocsokládája állandóan igyekszik neki teret adni azzal, hogy címlapra teszi.
@Fabius: Igen de kérdés elvállalná-e? És mekkora százalékot hozna a Bajnai párt. És az a másik vajon mit csinálna másképp. Az oké, hogy azt mondja az Orbán ezt elkúrta, csináljuk másképp. Na de úgy ne nyerjen, hogy jönnek a megszorítások meg ismét IMF.Akkor kár győzni ezt az Orbán is megcsinálhatja.Most képzeld el az új kormány is ránktukmálna egy fasza kis megszorítást,hát nem tudom tűrné-e már a nép.Az biztos aki az Orbánt le akarja váltani annak nem lehet majd hazudni a programmal.Ha ezt mondja leváltom, de annak olyan ára lesz hogy 5 év szopóka ismét az embereknek mire visszaállítja a régi állapotot, azzal lehet nyerni?
@Fabius:
Khmm... Mi is volt Bajnai gazdaságpolitikája ?
Ize... Mert, hogy nem is lehetett nekije bamba gyerek. Azt sem tudod miről beszélsz szerencsétlen flótás..

Nem is lehetett neki, mert azt kellett tennie amit az IMF diktált...

Szerencsétlen hülye... Még ezt sem tuzdod...
@Fabius: ha egyaltalan politizalnek ezt a kommentet szivesen elmentenem 3 evig, de hat nem erdekes
en nagyobb osszeget mernek tenni ra, hogy a FIDESZ siman nyer 2014-ben
20 eve biztos szavazobazisa van
azokon kivul sokaknak tetszik amit csinalnak
es meg a lathataron sincs olyan kepzodmeny aki megszorithatna
ki fog nyerni
az LMP?
a Jobbik?
az MSZP?
muhhaha
Bajnai gazdaságpolitikája ! Bruh hahahahah !!

Kétésgtelen, hogy nagy elődjeihez viszonyítva valamivel józanabb volt Bajnai, de ezt is nehéz objektíven értékelni, mert nem volt, NEM IS LEHETETT önálló elképzelése úgyszólván semmiről az IMF miatt.
@hagyma:
Hát az LMP gyenge mint a harmatos virágszirom, az MSZP velejéig rohadt (mindig is az volt), a Jobbik pedig kormányon nagy kudarc lenne szerintem...
Meg valahogy ki kell huzni azt a 3 evet, aztan itt az ujabb fulke forradalom.
@ermi71:

Bajnai két dolgot csinált jól:

1: nem ígérte, hogy fasza lesz minden.
2: teljesítette azt, amit ezen kívül vállalt: nem estünk le Gyurcsányék töketlensége után a gödör aljáig.

Az IMF fóbia baromság. Most is ugyanúgy veszünk fel hitelt a kötvénykibocsátással, csak sokkal drágábban finanszírozzuk. Mellesleg az elkerülhetetlen Széll Kálmán és konvergencia program olyan, amilyet még az IMF sem kért :-)

Megszorítás kell ez nem kérdés. A mit és a hogyan az. Ha Orbánék folytatják azt, amit odakint levilágbajnokoztak a szakértők előtt, akkor nem baszunk el újra egy évet, és elkerülhettünk volna egy rakás szívást.
Bajnai gazd. politikájáról kb olyan beszélni, mint a mostani görög kormányéról : nincsen neki. Az van, hogy képes-e az IMF gazd. politikáját keresztül verni vagy nem, nem az, hogy van-e neki gazdaságpolitikája.

Bajnainál ugyanez volt a kérdés, az a balliberális ostobaságtól beteg felvetés amelyben Bajnainak gazdaságpolitikát tulajdonít önmagában egy hazugság. Ilyenek a ballibjeink : hibbantak. Ez van sajna...
@Fabius:
"Az IMF fóbia baromság."

De hülye vagy te is barátom... De nagyon hülye, ócska prosztó szarvasmarha vagy te is... Merthogy az a jó egy országnak, hogy olyan helyzetbe hozza magát, hogy mindenét árverezze el és önálló elképzelésekről még csak ne is ábrándozhasson...

De hülyék, milyen mélyen hülyék a magyar baloldaliak!
@maroz:

Néha nézz ki az utcára. Lassan nincs olyan szervezet az országban aki ne tüntetett volna már, és emlékeim szerint egyik se azért verte a hoppot, mert Orbánék nem elég kemények.

De ha te tudsz ilyet, muti :-)

Szerintem Orbán megkapta az utolsó lehetőségét ebben a ciklusban. Eddig nem élt vele. Szerintem innentől nincs neki több sansz.
@Lucernaböde:

Na, most kettőből választhatsz:

1: szépen idemásolod az IMF elvárásait összevetve a kormány már bejelentett terveivel. Megszorítást előirányzott számokkal együtt, és nyilvánosan felismered melyik a nagyobb. Idézed mekkora kamatot fizettünk az IMF lóvé után és hány évig, és mekkorát fizetünk a piacon eladott kötvények után.

2: kibaszlak a francba.
@maroz:
"ő tudja a leggátlástalanabbul kihasználni a társadalmunk elkeserítő szellemi-lelki állapottyát."

állapottyát vs. állapotát.

Úgy látom sajnos igaz amit írsz...
Érdemibb kérdést kellene a posztírónak feszegetnie mondjuk ilyen címmel:

Milyen atavisztikus erő készteti a baloldalt folytonosan hamisvalóság értelmezések kitalálására ?
@hagyma:

Elfelejted, hogy a 20 éve biztos szavazóbázis mellett 8 évig voltak ellenzékben mostanában.

Számszerűen mennyien is vannak a sokak, akinek ez tetszik?
@Fabius: Az az elkeserítő, ha ez most nem sikerül az Orbánnak, akkor itt alsóhangon is 10 év szopás és megszorítás jön. Ha új kormány jön, annak is valószínű megszorítást kell csinálnia. Na gyerekek az lesz az abszolúte mélypont.Az lélektanilag is kemény lesz, hogy azt mondják na akkor gyerekek jön 10 év szopás de utána jó lesz.
@Fabius:

Már a kérdésfelvetésed is hamis: úgy állítod be, hogy a Bajnai kormány az IMF elvárásaitól független terveket tett le az asztalra és nota bene ! az éppen egyezett az az IMF-ével...

Jajj, de nehéz veletek, de nagyon nehéz ! Saját magatokból csináltok hülyét nem veszed észre ? Érdemibb vitának lehetne itt is helye, de a szaron kell rágódni ls vitázni, nem a lényegen. Ilyen baromságokon, hogy vajon Bajnainak van-e az IMF-től függetleníthető érdeme. Dehogy van ! Nyilvánvaló, hogy nincs. Értem én, hogy a baloldalon nincs egy értelmes, karizmatikus épeszű politikus és úgy kell nektek a BAjnairól és annak tehtségéről anekdotakincset gyártanotok mint gyermeknek az anyatej, mert hiszen más épkézláb idol nincs ott ahol ti tartózkodtok, de azért hazudni nem kellene !
@maroz:
az első mondatod tök igaz.
Az elfordulás oka nem nagyon kétséges - szerintem, de tényleg jó volna, ha le lenne írva :)
Harmadjára viszont tévedsz. Az OV jó politikus _volt_. Ma már nem az. Mára inkább legfeljebb taktikusnak mondanám, de abban sem kiemelkedő. Az az előnye megvan, hogy csudás emberekkel veszi körül magát, akiket még csak nem is az iránta való feltétlen lojalitás mozgat, hanem minden valószínűség szerint a húsosfazék szaga.
És azért nem lehet jó politikus, mert olyan környezetben szocializálódott, amilyenben. Rohadt nehéz levetkőzni bármiféle gyerekkori bevésődéseket (és nem arra gondolok, hogy erőszakkal szoktatták bilire - bár ez sem kizárt, bocs OV és családja)
Nagyon sok ismerősöm van, akik Orbánfóbok, köztük én is.
A megszoritásokkal/reformokkal viszont egyetértünk, mert enélkül tényleg nincs kiút. Viszont a kommunikáció, a gőg, és a jogok csorbitása olyan körités mellé, amit sokaknak a gyomra nem vesz be.
Ez a lassan növekvő táború többség várja vissza Bajnait a megszoritásaival együtt.
Mert ő kiállt, és azt mondta, hogy szar lesz, mindenkinek egy évig. Ha most azt mondaná, hogy szar lesz, de 5 évig, az is jó lenne.
Hogy miért?
Mert kiszámitható lenne az irány, és nem kellene attól görcsölni, hogy az Orbán melyik reggel ébred úgy, hogy pont arra a rétegre húz újabb szabadságharcos adót, amelyikből én élek...
Szar lesz? Legyen! De KISZÁMITHATÓAN!
Összefoglalva: Bajnai egy senki, nulla. 1 éve volt kormányon IMF befolyás alatt. A legelismerőbb attitűd alapján is csak annyit lehetne mondani: 1 év kevés a megítéléséhez. Az IMF elvárásait kétségtelenül teljesítette. Nem is volt annyi ideje, hogy lássuk: egy kemény, durva helyzetben milyen államférfi lenne (szerintem semmilyen, nagy szar lenne a Bajnai, egy gyenge toprongy lenne).

Ennyi amit el lehet mondani Bajnairól, semmi többet. Mondom: gyárthatjátok az anekdotakincset Bajnairól, de az olyan mint a szlovák történelem: üres.
@Lucernaböde:

Bajnairól és a programjáról kedves Vezetőnk nyilatkozta, hogy fasza, meg világbajnok. Na nem itthon mondta ezt, hanem olyanok előtt Európában, akik kiröhögik ha elferdíti a tényeket.

Ne bassz,csak nem hazudott?
@Lucernaböde:
Tényeket, linkeket, forrásokat mutass, ne a saját agymenéseidet hányd ide.
@Fabius: nev szerint kered?
en nem kerek lehetetlent, csak mondj egy nevet akinek halovany eselye van megverni
/ mondjuk ha hazamennek?..., de nem akarok:(/
Hát a körülötte lévő emberek sem semmik.
Ezt olvassátok el figyelmesen ne sajnáljátok az időt rá!
www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=pinterugyek&MN=Joghalo&LN=Hungarian
@Kőmíves Kelemen:

Gőg ? Milyen gőg ? Az a gőg, hogy Orbán kb 10-szer mondta ki, hoyg alázattal és szerényen ?
Hol a gőg ?

8 évig nem volt gőg ? Most van ? Soroljam a gőg megjelenéseit 8 éven keresztül ? A kutyákat be kell zárni stb... Mennyit soroljak fel GYF anekdotakincséből ?
@Lucernaböde: errol beszelek, ki is veri meg az indexen nagyon utalt Orban vikktort 3 ev mulva?
ez volt a kerdesem
sajnos meg azt a republikanust sem latom aki Obamat, de meg van masfel ev
@Fabius:
szerintem a második :)

@Lucernaböde:
te Böde.
Te ma ideges vagy? Vagy milyen baloldal-fóbiád van neked?

Ááá, hülye troll-etető vagyok, ehh...
@ermi71:

Rossz hír, hogy a matolcsyzmussal nem fog sikerülni. Az egykulcsos adózással olyan rétegnél hagytak pluszpénzt, akik nem belső fogyasztásra, hanem max importra használják fel.

Ezen kívül évi 500 milliárdos lyukat vertek vele a költségvetésre.
Na majd megnézzük mi jön ki az IMF és a teljesen öngyilkos viselkedést produkàlò szakszervezetek fôztjébôl Görögorszàgban
Osztom a blogger felháborodását ezen a beképzelt majmon, de sztem sajna jogilag nem lesz könnyű megváláltoztatni. Meg aztán ott van az istenadta (ti. a "nép"), amely hivatása szerint: f@sz.
@hagyma:

Bajnainak nagyon is reális esélye lenne rá. Szerintem.
Az utolsó két bejegyzésben a lényeg.
@Boli: "Egyébként érdemes az osztrák kommentelők hozzászólásait elolvasni az eredeti oldalon..."

Ja, osztrák kommentelők. Akkor mégsem az oda írogató magyarországi manók.
@Lucernaböde:
Milyen gőg, te nyoromonc?

Költségvetési Tanács, Ferihegyi repülőtér körüli bosszúhadjárat, Alkotmánybiróság...
soroljam még?

Ezek mind kicsinyes bosszúálló hadjáratok voltak, csak mert nem értettek egyet a Legfőbb Vezérrel.
Több olyan köztisztviselő ismerősöm van, akik inkább nem szólalnak meg egy-egy vitában, mert hamar körbeér az információ, és repülnek minden szakmai indok nélkül, mert egy ilyen bértollnok mindenféle tudás nélkül ott ácsingózik a helyükre, 9 évre bebetonozva OV által.
@Bergeroth:
Hm... Nézd,most, így Pünkösdkor vasárnap este nem fogom neked a netet feltúrni, de annyit azért elmondok: egy normális, átlagos intellektusú és tajékozottságú európai állampolgár ezt tudja, mert tény: ha az IMF hitelt ad, akkor az van amit az IMF akar, nem az amit az ország kormánya. Pont. Ez egy mindenki által ismert evidencia, szerintem te is így tudod, csak nem tudod belegyömöszölni a világképedbe, ezért letagadod és azzal akarod tézisedet bizonyítva láttatni, hogy én lusta leszek - mint ahogyan vagyok is - bizonyítékot hozni ilyen szép vasárnap este.
Nem fogok. Most nem, de ha vitánk továbbtart és eszkalálódna akkor hozok.
Van egy rossz hírem számotokra, kedves kommentezők: azért ezt az Orbánt mégiscsak hazugság és csalásmentesen egy rekord mértékű legitim 2/3-ad választotta meg.
..kínos dolog ez a demokrácia, nem? ;o)
@Fabius: Az egykulcsos adót sajnos a közalkalmazotti maffia miatt kellett bevezetni...

1., Nem éri meg offsor számlákra kiutaltatni a lóvét, mert itthon kedvezőbb a gazdagoknak az adózás...
2., Nem éri meg bankokba helyezni, mert a bank adó miatt, kevesebb a hozam mint külföldön...
3., Az adót csökkenteni kell, mert még így is 18%-kal nagyobb a teher és emiatt ötödével drágább minden mint külföldön!
4., Le lehet építeni egy csomó közalkalmazottat, a bürokratikus terhek csökkentésével, amit az egy kulcsos adózás jelent, és az egyszámlás adóztatás!
5., az iparűzési adó állami kézbe vétele azt jelenti, nem kell külön papírozni az önkormányzattal, meg átutalni nekik az 5%-ot!

Csak vannak mellette csúnya fasiszta dolgok is...
Nagyon jó lenne, ha a jövőben elkerülhetnénk az elmúlt 8 év gazdasági pusztításait.
@Kőmíves Kelemen:
"Költségvetési Tanács, Ferihegyi repülőtér körüli bosszúhadjárat, Alkotmánybiróság...
soroljam még?"

Ezeknek mi közük a gőghöz ? Te szokás szerint fogalmakat és történeseket keversz nagy találkonysággal, ne haragudj !

De ezt megszoktam tőletek :)

Az bámulatos, hogy ilyen 8 év után amelyen az országot átvertétek még van az arcotokon bőr és olyan nagy arccal hívjátok tetemre Orbán tetteit, mintha ti valami nagyszerűt hajtottatok volna végre, pedig csak az országot basztátok szét nagy garral. ennyi, amit csinélni tudtatok, ezért kérek még 7 évig nagyobb szerénységet.
engem az döbbent meg, mennyire nincs visszhangja ennek a szövegnek, ahogy a vérfideszes/idióta (Pokol) AB-jelöltésgének sem.
Úgy látszik mindenki beletompult már abba, hogy Orbán bolhacirkuszt csinál hazánkból.

Itt van ez a téboly, amit ha egy szoci mondott volna, már menne a tömeghisztéria jobbos körökben:
"a gazdasági törvénykezés terén megkötöm a következő kormány kezét. És nem csak a következőét, hanem a következő tízét."

Ez a demokrácia részleges feladása, minimum, de úgy is fogalmazhatnék, hogy merénylet a magyar nép ellen.
A magyar népnek joga van 4 évente felülbírálni a gazdasági kormányzást, ez a szuverenitás és önrendelkezés legalapvetőbb joga. Erre találták ki a demokráciát. Ezt korlátozza, akarja korlátozni (szokásához híven) Orbán, és 40 évre akarja bebetonozni a saját rendszerét. Mondjuk gazdaságilag is abszurd, de azt már nem is említem, a legmegdöbbentőbb hogy leszarja a demokráciát és a magyar nép jogait. Oké, már nem is annyira meglepő...
Náddzson dzsóóó! Köszönjük a nép nevében:)
Csak így tovább!
@Lucernaböde: Okostojás, azt sem tudod milyen nap van. majd , ha kijöszz a kómából akkor oszthatod az észt. :(
Hihetetlen, hogy a volt 8 éves ballibes rombolás támogatói mekkora pofával tudnak nyomulni fejlehajtott, "kérekengedélytszólani" mentalitás önkéntes és eévárható felvállalása helyett.

A pofám leszakad, komolyan mondom.. Ezek még minmdig nem értik mit tett az országgal a rohadék ballib bagázs...
@Heveseger:
Történetesen egy totális absztinenssel van dolgot: soha nem iszom egyetlen korty alkoholt sem, nem kábítózok, ezért nincsenek tremenses tüneteim.

Sorry.
Tök mindegy, hogy a következő pár kormánynak megköti-e a kezét, hiszen úgyis Ő lesz a miniszterelnök még pár cikluson keresztül. Vagy valaki hasonló gondolkodással.
@sárkányfő:
Bolhacirkusz itt 8 évig volt amikor olyan súlytalan, dilettáns, nyomoronc senkik juthattak hatalomra mint Megyó, Gyurcsány, Bajnai.

Sokáig tartott de vége lett, hál Istennek !
Gyík, vazzeg, te olyan kevés vagy, mint mackósajtban a brummogás! Te a Viktornak még az árnyékát sem éred föl, ezért aztán csacsogj csak bátran, tudod a kutya ugat - akarom mondani a gyík vartyog - a karaván halad!
@Lucernaböde:

Tehát aki ellenzi a fideszes ámokfutást, az támogatta az emeszpést, egyértelmű logikai levezetés ez.

Van még? :)
mi van atment vastagborbe a blog?
mindegy csak nyivakoljunk?

az allamadossagrol volt szo!!!

hogyha most a FideSS leviszi akkor a kovetkezo kurmanyok ne vigyek megint fel...

ezen nem tudom mit kell nezni 3 napon keresztul!!! meg kell csinalni es kesz...
@popocatepetl:
Pont arra gondolt te szerencsétlen, hogy a saját lehetőségeit is megköti, nehogy az ország újra a Megyó-Gyurcsányi útra lépjen te tök ! Éppenhogy magára is kötelezőnek tekint az ország szempontjából fontos megkötéseket.

Ja, csak közlöm, hogy a 42 éves nyugdíjas rendőrök meg dögöljenek meg ahelyett, hogy fenyegetőznek.
@isssti: A manók meg most fuldoklanak a tehetetlenségükben. Van amelyik blogot írva próbálja kiheverni a sokkot, de van olyan is aki csak szimplán kommentekben pörgi ki magát.
Mesélj Géza, minek örülsz ennyire? Hogy ismét el lehet adósítani az országot? Tényleg óriási élmény.
@SvenH.:

De ők nem értik az Istennek se na !
Ha meggebedsz sem fogják érteni !
@Lucernaböde: Nem veszed észre, hogy Viktorod, egyes szám első személyben beszél?
Most akkor ki nyerte meg a választsát, a Fidesz, vagy Orbán Viktor.
És egyébként is, az elkúrt 8 évnek a leg nagyobb felelőse Orbán Viktor és bandája.
Persze most saját szaruk szakad a nyakukba, mert amit ellenzékben megakadályoztak, kormányon meg kell valósítani.
Azt gondolom a fegyveres szakszervezetekben emberükre akadtak.

A Fegyveres és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú Tagjainak üzenete

Magyarország Kormányának, kormánypárti képviselőinek:

"Tisztelt" Kormánytagok, képviselő hölgyek, urak. Szeretnénk azon egyszerű tényre felhívni a figyelmüket, hogy Önök szereptévesztésben vannak.

Gyakorlatilag fordítva ülnek a lovon. Vegyék már észre, hogy nem Mi vagyunk Önökért, hanem Önök vannak értünk, állampolgárokért, jelen esetben a Fegyveres(!!!)és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú tagjaiért.
Nem Önök foglalkoztatnak és fizetnek bennünk, hanem épp ellenkezőleg, Mi, adófizető állampolgárok foglalkoztatjuk és fizetjük - nem is túl rosszul- Önöket.

Csak, hogy értsék miről is beszélünk: a "miniszter" szót a latin nyelvből eredeztetik, és magyar nyelvre lefordítva szolgálót jelent.
Nos, Önök nemhogy szolgálni nem akarják munkaadóikat, de odáig merészkedtek, hogy bennünk akarnak szolgasorba süllyeszteni. De Mi, az Önök munkáltatói, úgy döntöttünk, hogy ezt már nem hagyjuk.

Elegünk van abból, hogy miközben az elmúlt években a banki törlesztő részletek, a közüzemi díjak, az élelmiszerárak, a benzin ára (és még sorolhatnám.) megduplázódtak, addig az illetményalapunk ötödik éve nem emelkedett egy fillérrel sem.

Elegünk van abból, hogy miután a bankok felelőtlen hitelpolitikája miatt összeomlott az ország gazdasága, velünk, egyszerű emberekkel fizettetik meg ennek az árát, majd ezt megfejelve, arcátlan módon, a mi adóforintjainkból konszolidálják ugyanezen bankokat.

A "csodálatos" egykulcsos jövedelemadó is csak az Önök számára váltotta be a hozzá fűzött reményeket, esetenként több százezer forinttal is emelkedett a képviselők nettó fizetése.
Ugyanakkor a "mezei" tűzoltó, rendőr, börtönőr, katona és vámos, szinte kivétel nélkül, több ezer forinttal járt rosszabbul, ennek következményeként.

Mert ugye a társadalmi igazságosság ezt követeli.

Az a társadalmi igazságosság, amelyre hivatkozva, Önök most el kívánják venni az utolsó megmaradt kedvezményünket, a szolgálati nyugdíj rendszerét. Azt a kedvezményt, ami vonzóvá teszi a hivatásos szolgálatot, amiért érdemes lemondani számtalan alkotmányos jogunkról, érdemes kockáztatni életünket, vállalni megannyi kötöttséget, és érdemes Lojálisnak lenni a mindenkori kormányokhoz.

De nézzük a dolgot a "társadalmi igazságosság" szemszögéből.

Ha senkinek sem adhatunk többlet jogokat, akkor nyilvánvalóan többlet terhet, kötöttséget sem szabhatunk meg senkinek. Gyakorlatilag a kedvezmények eltörlésével párhuzamosan megszűnnek a többlet terhek is.

Lesz sztrájkjogunk, megszűnik a "parancs, értettem!", és nem kell, akár az életem kockáztatásával is. bármit is tennem.
Na! Szerintem, ha ébren vagyunk, ne álmodjunk! Gyorsan kapjunk be valamit hülyeség ellen, és felejtsük el ezt a "társadalmi igazságosságot"!

Én továbbra se akarok sztrájkolni, és a "parancs, értettem!", rendszerben akarom "akár az életem kockáztatásával is." becsülettel végezni a dolgom.

Mert ez, így normális.

Ennek viszont ára van, amit eddig, még ha szerényen is, de megfizettek.

Most ezt a szerény fizetséget akarják elvenni tőlünk, de innen üzenjük, hogy nem adjuk.

Míg Önök békésen szundikálnak Rózsa-dombi villájukban, vagy Audi-S-8-asukkal szelik az ország útjait, természetesen "halaszthatatlan közfeladataik ellátása" érdekében, mi itt az utcán vagyunk kénytelenek harcolni szerzett jogainkért, mert Önök a 2/3-ados mámorban megfeledkeztek arról, hogy valójában ki kinek is a munkaadója.
Hát Mi most emlékeztetjük erre Önöket.
Kapnak még egy lehetőséget, hogy korrigálják ezt a hibát, és rendesen végezzék a dolgukat, (a hatályos alkotmány értelmében, a pártok együttműködnek a népakarat kialakításában) ellenkező esetben, mi, mint munkáltatók kénytelenek leszünk a törvényes keretek között fegyelmi
eljárás alá vonni Önöket, (gondolok itt egy népszavazási kezdeményezésre, mely a közpénzből fizetett állások számát 1-ben, a közpénzből fizetett béreket a minimálbér 5-szörösében maximalizálná, lehetővé tenné a képviselők visszahívhatóságát, és eltörölné a mentelmi jogot) de legvégső
esetben akár a munkaviszonyukat is készek vagyunk megszüntetni.

Természetesen ezt is törvényesen, szintén népszavazási kezdeményezéssel, mely előrehozott választások kiírásáról szólna.

Mivel Önök, mint munkavállalók most nyilván fenyegetve érzik magukat a munkáltatójuk által, javasoljuk, hogy alakítsanak szakszervezetet, és kezdjenek tárgyalásokat munkaadóikkal.

Amennyiben a tárgyalások nem vezetnének eredményre, kezdjenek határozatlan idejű sztrájkba, és zárkózzanak el az "elégséges szolgáltatás" biztosításától is. Ezt a munkaadójuk nyilván nem fogja sokáig bírni, és teljesíteni fogja a követeléseiket.

Bajtársi üdvözlettel: A Rendvédelmi Dolgozók

UI: Küldd el ezt a levelet legalább tíz barátodnak, ismerősödnek mertszükségünk lenne értelemmel megáldott magyar embertársaink támogató összefogására, mert ma nekünk, holnap nektek...
lehet egyre nehezebb...

index Felhasználási feltételek Médiaajánlat Segítség Kapcsolat Gépház blog
© Inda-Labs Zrt.

A Fegyveres és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú Tagjainak üzenete

Magyarország Kormányának, kormánypárti képviselőinek:

"Tisztelt" Kormánytagok, képviselő hölgyek, urak. Szeretnénk azon egyszerű tényre felhívni a figyelmüket, hogy Önök szereptévesztésben vannak.

Gyakorlatilag fordítva ülnek a lovon. Vegyék már észre, hogy nem Mi vagyunk Önökért, hanem Önök vannak értünk, állampolgárokért, jelen esetben a Fegyveres(!!!)és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú tagjaiért.
Nem Önök foglalkoztatnak és fizetnek bennünk, hanem épp ellenkezőleg, Mi, adófizető állampolgárok foglalkoztatjuk és fizetjük - nem is túl rosszul- Önöket.

Csak, hogy értsék miről is beszélünk: a "miniszter" szót a latin nyelvből eredeztetik, és magyar nyelvre lefordítva szolgálót jelent.
Nos, Önök nemhogy szolgálni nem akarják munkaadóikat, de odáig merészkedtek, hogy bennünk akarnak szolgasorba süllyeszteni. De Mi, az Önök munkáltatói, úgy döntöttünk, hogy ezt már nem hagyjuk.

Elegünk van abból, hogy miközben az elmúlt években a banki törlesztő részletek, a közüzemi díjak, az élelmiszerárak, a benzin ára (és még sorolhatnám.) megduplázódtak, addig az illetményalapunk ötödik éve nem emelkedett egy fillérrel sem.

Elegünk van abból, hogy miután a bankok felelőtlen hitelpolitikája miatt összeomlott az ország gazdasága, velünk, egyszerű emberekkel fizettetik meg ennek az árát, majd ezt megfejelve, arcátlan módon, a mi adóforintjainkból konszolidálják ugyanezen bankokat.

A "csodálatos" egykulcsos jövedelemadó is csak az Önök számára váltotta be a hozzá fűzött reményeket, esetenként több százezer forinttal is emelkedett a képviselők nettó fizetése.
Ugyanakkor a "mezei" tűzoltó, rendőr, börtönőr, katona és vámos, szinte kivétel nélkül, több ezer forinttal járt rosszabbul, ennek következményeként.

Mert ugye a társadalmi igazságosság ezt követeli.

Az a társadalmi igazságosság, amelyre hivatkozva, Önök most el kívánják venni az utolsó megmaradt kedvezményünket, a szolgálati nyugdíj rendszerét. Azt a kedvezményt, ami vonzóvá teszi a hivatásos szolgálatot, amiért érdemes lemondani számtalan alkotmányos jogunkról, érdemes kockáztatni életünket, vállalni megannyi kötöttséget, és érdemes Lojálisnak lenni a mindenkori kormányokhoz.

De nézzük a dolgot a "társadalmi igazságosság" szemszögéből.

Ha senkinek sem adhatunk többlet jogokat, akkor nyilvánvalóan többlet terhet, kötöttséget sem szabhatunk meg senkinek. Gyakorlatilag a kedvezmények eltörlésével párhuzamosan megszűnnek a többlet terhek is.

Lesz sztrájkjogunk, megszűnik a "parancs, értettem!", és nem kell, akár az életem kockáztatásával is. bármit is tennem.
Na! Szerintem, ha ébren vagyunk, ne álmodjunk! Gyorsan kapjunk be valamit hülyeség ellen, és felejtsük el ezt a "társadalmi igazságosságot"!

Én továbbra se akarok sztrájkolni, és a "parancs, értettem!", rendszerben akarom "akár az életem kockáztatásával is." becsülettel végezni a dolgom.

Mert ez, így normális.

Ennek viszont ára van, amit eddig, még ha szerényen is, de megfizettek.

Most ezt a szerény fizetséget akarják elvenni tőlünk, de innen üzenjük, hogy nem adjuk.

Míg Önök békésen szundikálnak Rózsa-dombi villájukban, vagy Audi-S-8-asukkal szelik az ország útjait, természetesen "halaszthatatlan közfeladataik ellátása" érdekében, mi itt az utcán vagyunk kénytelenek harcolni szerzett jogainkért, mert Önök a 2/3-ados mámorban megfeledkeztek arról, hogy valójában ki kinek is a munkaadója.
Hát Mi most emlékeztetjük erre Önöket.
Kapnak még egy lehetőséget, hogy korrigálják ezt a hibát, és rendesen végezzék a dolgukat, (a hatályos alkotmány értelmében, a pártok együttműködnek a népakarat kialakításában) ellenkező esetben, mi, mint munkáltatók kénytelenek leszünk a törvényes keretek között fegyelmi
eljárás alá vonni Önöket, (gondolok itt egy népszavazási kezdeményezésre, mely a közpénzből fizetett állások számát 1-ben, a közpénzből fizetett béreket a minimálbér 5-szörösében maximalizálná, lehetővé tenné a képviselők visszahívhatóságát, és eltörölné a mentelmi jogot) de legvégső
esetben akár a munkaviszonyukat is készek vagyunk megszüntetni.

Természetesen ezt is törvényesen, szintén népszavazási kezdeményezéssel, mely előrehozott választások kiírásáról szólna.

Mivel Önök, mint munkavállalók most nyilván fenyegetve érzik magukat a munkáltatójuk által, javasoljuk, hogy alakítsanak szakszervezetet, és kezdjenek tárgyalásokat munkaadóikkal.

Amennyiben a tárgyalások nem vezetnének eredményre, kezdjenek határozatlan idejű sztrájkba, és zárkózzanak el az "elégséges szolgáltatás" biztosításától is. Ezt a munkaadójuk nyilván nem fogja sokáig bírni, és teljesíteni fogja a követeléseiket.

Bajtársi üdvözlettel: A Rendvédelmi Dolgozók

UI: Küldd el ezt a levelet legalább tíz barátodnak, ismerősödnek mertszükségünk lenne értelemmel megáldott magyar embertársaink támogató összefogására, mert ma nekünk, holnap nektek...
lehet egyre nehezebb...

index Felhasználási feltételek Médiaajánlat Segítség Kapcsolat Gépház blog
© Inda-Labs Zrt.

A Fegyveres és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú Tagjainak üzenete

Magyarország Kormányának, kormánypárti képviselőinek:

"Tisztelt" Kormánytagok, képviselő hölgyek, urak. Szeretnénk azon egyszerű tényre felhívni a figyelmüket, hogy Önök szereptévesztésben vannak.

Gyakorlatilag fordítva ülnek a lovon. Vegyék már észre, hogy nem Mi vagyunk Önökért, hanem Önök vannak értünk, állampolgárokért, jelen esetben a Fegyveres(!!!)és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú tagjaiért.
Nem Önök foglalkoztatnak és fizetnek bennünk, hanem épp ellenkezőleg, Mi, adófizető állampolgárok foglalkoztatjuk és fizetjük - nem is túl rosszul- Önöket.

Csak, hogy értsék miről is beszélünk: a "miniszter" szót a latin nyelvből eredeztetik, és magyar nyelvre lefordítva szolgálót jelent.
Nos, Önök nemhogy szolgálni nem akarják munkaadóikat, de odáig merészkedtek, hogy bennünk akarnak szolgasorba süllyeszteni. De Mi, az Önök munkáltatói, úgy döntöttünk, hogy ezt már nem hagyjuk.

Elegünk van abból, hogy miközben az elmúlt években a banki törlesztő részletek, a közüzemi díjak, az élelmiszerárak, a benzin ára (és még sorolhatnám.) megduplázódtak, addig az illetményalapunk ötödik éve nem emelkedett egy fillérrel sem.

Elegünk van abból, hogy miután a bankok felelőtlen hitelpolitikája miatt összeomlott az ország gazdasága, velünk, egyszerű emberekkel fizettetik meg ennek az árát, majd ezt megfejelve, arcátlan módon, a mi adóforintjainkból konszolidálják ugyanezen bankokat.

A "csodálatos" egykulcsos jövedelemadó is csak az Önök számára váltotta be a hozzá fűzött reményeket, esetenként több százezer forinttal is emelkedett a képviselők nettó fizetése.
Ugyanakkor a "mezei" tűzoltó, rendőr, börtönőr, katona és vámos, szinte kivétel nélkül, több ezer forinttal járt rosszabbul, ennek következményeként.

Mert ugye a társadalmi igazságosság ezt követeli.

Az a társadalmi igazságosság, amelyre hivatkozva, Önök most el kívánják venni az utolsó megmaradt kedvezményünket, a szolgálati nyugdíj rendszerét. Azt a kedvezményt, ami vonzóvá teszi a hivatásos szolgálatot, amiért érdemes lemondani számtalan alkotmányos jogunkról, érdemes kockáztatni életünket, vállalni megannyi kötöttséget, és érdemes Lojálisnak lenni a mindenkori kormányokhoz.

De nézzük a dolgot a "társadalmi igazságosság" szemszögéből.

Ha senkinek sem adhatunk többlet jogokat, akkor nyilvánvalóan többlet terhet, kötöttséget sem szabhatunk meg senkinek. Gyakorlatilag a kedvezmények eltörlésével párhuzamosan megszűnnek a többlet terhek is.

Lesz sztrájkjogunk, megszűnik a "parancs, értettem!", és nem kell, akár az életem kockáztatásával is. bármit is tennem.
Na! Szerintem, ha ébren vagyunk, ne álmodjunk! Gyorsan kapjunk be valamit hülyeség ellen, és felejtsük el ezt a "társadalmi igazságosságot"!

Én továbbra se akarok sztrájkolni, és a "parancs, értettem!", rendszerben akarom "akár az életem kockáztatásával is." becsülettel végezni a dolgom.

Mert ez, így normális.

Ennek viszont ára van, amit eddig, még ha szerényen is, de megfizettek.

Most ezt a szerény fizetséget akarják elvenni tőlünk, de innen üzenjük, hogy nem adjuk.

Míg Önök békésen szundikálnak Rózsa-dombi villájukban, vagy Audi-S-8-asukkal szelik az ország útjait, természetesen "halaszthatatlan közfeladataik ellátása" érdekében, mi itt az utcán vagyunk kénytelenek harcolni szerzett jogainkért, mert Önök a 2/3-ados mámorban megfeledkeztek arról, hogy valójában ki kinek is a munkaadója.
Hát Mi most emlékeztetjük erre Önöket.
Kapnak még egy lehetőséget, hogy korrigálják ezt a hibát, és rendesen végezzék a dolgukat, (a hatályos alkotmány értelmében, a pártok együttműködnek a népakarat kialakításában) ellenkező esetben, mi, mint munkáltatók kénytelenek leszünk a törvényes keretek között fegyelmi
eljárás alá vonni Önöket, (gondolok itt egy népszavazási kezdeményezésre, mely a közpénzből fizetett állások számát 1-ben, a közpénzből fizetett béreket a minimálbér 5-szörösében maximalizálná, lehetővé tenné a képviselők visszahívhatóságát, és eltörölné a mentelmi jogot) de legvégső
esetben akár a munkaviszonyukat is készek vagyunk megszüntetni.

Természetesen ezt is törvényesen, szintén népszavazási kezdeményezéssel, mely előrehozott választások kiírásáról szólna.

Mivel Önök, mint munkavállalók most nyilván fenyegetve érzik magukat a munkáltatójuk által, javasoljuk, hogy alakítsanak szakszervezetet, és kezdjenek tárgyalásokat munkaadóikkal.

Amennyiben a tárgyalások nem vezetnének eredményre, kezdjenek határozatlan idejű sztrájkba, és zárkózzanak el az "elégséges szolgáltatás" biztosításától is. Ezt a munkaadójuk nyilván nem fogja sokáig bírni, és teljesíteni fogja a követeléseiket.

Bajtársi üdvözlettel: A Rendvédelmi Dolgozók

UI: Küldd el ezt a levelet legalább tíz barátodnak, ismerősödnek mertszükségünk lenne értelemmel megáldott magyar embertársaink támogató összefogására, mert ma nekünk, holnap nektek...
lehet egyre nehezebb...

index Felhasználási feltételek Médiaajánlat Segítség Kapcsolat Gépház blog
© Inda-Labs Zrt.

A Fegyveres és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú Tagjainak üzenete

Magyarország Kormányának, kormánypárti képviselőinek:

"Tisztelt" Kormánytagok, képviselő hölgyek, urak. Szeretnénk azon egyszerű tényre felhívni a figyelmüket, hogy Önök szereptévesztésben vannak.

Gyakorlatilag fordítva ülnek a lovon. Vegyék már észre, hogy nem Mi vagyunk Önökért, hanem Önök vannak értünk, állampolgárokért, jelen esetben a Fegyveres(!!!)és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú tagjaiért.
Nem Önök foglalkoztatnak és fizetnek bennünk, hanem épp ellenkezőleg, Mi, adófizető állampolgárok foglalkoztatjuk és fizetjük - nem is túl rosszul- Önöket.

Csak, hogy értsék miről is beszélünk: a "miniszter" szót a latin nyelvből eredeztetik, és magyar nyelvre lefordítva szolgálót jelent.
Nos, Önök nemhogy szolgálni nem akarják munkaadóikat, de odáig merészkedtek, hogy bennünk akarnak szolgasorba süllyeszteni. De Mi, az Önök munkáltatói, úgy döntöttünk, hogy ezt már nem hagyjuk.

Elegünk van abból, hogy miközben az elmúlt években a banki törlesztő részletek, a közüzemi díjak, az élelmiszerárak, a benzin ára (és még sorolhatnám.) megduplázódtak, addig az illetményalapunk ötödik éve nem emelkedett egy fillérrel sem.

Elegünk van abból, hogy miután a bankok felelőtlen hitelpolitikája miatt összeomlott az ország gazdasága, velünk, egyszerű emberekkel fizettetik meg ennek az árát, majd ezt megfejelve, arcátlan módon, a mi adóforintjainkból konszolidálják ugyanezen bankokat.

A "csodálatos" egykulcsos jövedelemadó is csak az Önök számára váltotta be a hozzá fűzött reményeket, esetenként több százezer forinttal is emelkedett a képviselők nettó fizetése.
Ugyanakkor a "mezei" tűzoltó, rendőr, börtönőr, katona és vámos, szinte kivétel nélkül, több ezer forinttal járt rosszabbul, ennek következményeként.

Mert ugye a társadalmi igazságosság ezt követeli.

Az a társadalmi igazságosság, amelyre hivatkozva, Önök most el kívánják venni az utolsó megmaradt kedvezményünket, a szolgálati nyugdíj rendszerét. Azt a kedvezményt, ami vonzóvá teszi a hivatásos szolgálatot, amiért érdemes lemondani számtalan alkotmányos jogunkról, érdemes kockáztatni életünket, vállalni megannyi kötöttséget, és érdemes Lojálisnak lenni a mindenkori kormányokhoz.

De nézzük a dolgot a "társadalmi igazságosság" szemszögéből.

Ha senkinek sem adhatunk többlet jogokat, akkor nyilvánvalóan többlet terhet, kötöttséget sem szabhatunk meg senkinek. Gyakorlatilag a kedvezmények eltörlésével párhuzamosan megszűnnek a többlet terhek is.

Lesz sztrájkjogunk, megszűnik a "parancs, értettem!", és nem kell, akár az életem kockáztatásával is. bármit is tennem.
Na! Szerintem, ha ébren vagyunk, ne álmodjunk! Gyorsan kapjunk be valamit hülyeség ellen, és felejtsük el ezt a "társadalmi igazságosságot"!

Én továbbra se akarok sztrájkolni, és a "parancs, értettem!", rendszerben akarom "akár az életem kockáztatásával is." becsülettel végezni a dolgom.

Mert ez, így normális.

Ennek viszont ára van, amit eddig, még ha szerényen is, de megfizettek.

Most ezt a szerény fizetséget akarják elvenni tőlünk, de innen üzenjük, hogy nem adjuk.

Míg Önök békésen szundikálnak Rózsa-dombi villájukban, vagy Audi-S-8-asukkal szelik az ország útjait, természetesen "halaszthatatlan közfeladataik ellátása" érdekében, mi itt az utcán vagyunk kénytelenek harcolni szerzett jogainkért, mert Önök a 2/3-ados mámorban megfeledkeztek arról, hogy valójában ki kinek is a munkaadója.
Hát Mi most emlékeztetjük erre Önöket.
Kapnak még egy lehetőséget, hogy korrigálják ezt a hibát, és rendesen végezzék a dolgukat, (a hatályos alkotmány értelmében, a pártok együttműködnek a népakarat kialakításában) ellenkező esetben, mi, mint munkáltatók kénytelenek leszünk a törvényes keretek között fegyelmi
eljárás alá vonni Önöket, (gondolok itt egy népszavazási kezdeményezésre, mely a közpénzből fizetett állások számát 1-ben, a közpénzből fizetett béreket a minimálbér 5-szörösében maximalizálná, lehetővé tenné a képviselők visszahívhatóságát, és eltörölné a mentelmi jogot) de legvégső
esetben akár a munkaviszonyukat is készek vagyunk megszüntetni.

Természetesen ezt is törvényesen, szintén népszavazási kezdeményezéssel, mely előrehozott választások kiírásáról szólna.

Mivel Önök, mint munkavállalók most nyilván fenyegetve érzik magukat a munkáltatójuk által, javasoljuk, hogy alakítsanak szakszervezetet, és kezdjenek tárgyalásokat munkaadóikkal.

Amennyiben a tárgyalások nem vezetnének eredményre, kezdjenek határozatlan idejű sztrájkba, és zárkózzanak el az "elégséges szolgáltatás" biztosításától is. Ezt a munkaadójuk nyilván nem fogja sokáig bírni, és teljesíteni fogja a követeléseiket.

Bajtársi üdvözlettel: A Rendvédelmi Dolgozók

UI: Küldd el ezt a levelet legalább tíz barátodnak, ismerősödnek mertszükségünk lenne értelemmel megáldott magyar embertársaink támogató összefogására, mert ma nekünk, holnap nektek...
lehet egyre nehezebb...

index Felhasználási feltételek Médiaajánlat Segítség Kapcsolat Gépház blog
© Inda-Labs Zrt.

A Fegyveres és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú Tagjainak üzenete

Magyarország Kormányának, kormánypárti képviselőinek:

"Tisztelt" Kormánytagok, képviselő hölgyek, urak. Szeretnénk azon egyszerű tényre felhívni a figyelmüket, hogy Önök szereptévesztésben vannak.

Gyakorlatilag fordítva ülnek a lovon. Vegyék már észre, hogy nem Mi vagyunk Önökért, hanem Önök vannak értünk, állampolgárokért, jelen esetben a Fegyveres(!!!)és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú tagjaiért.
Nem Önök foglalkoztatnak és fizetnek bennünk, hanem épp ellenkezőleg, Mi, adófizető állampolgárok foglalkoztatjuk és fizetjük - nem is túl rosszul- Önöket.

Csak, hogy értsék miről is beszélünk: a "miniszter" szót a latin nyelvből eredeztetik, és magyar nyelvre lefordítva szolgálót jelent.
Nos, Önök nemhogy szolgálni nem akarják munkaadóikat, de odáig merészkedtek, hogy bennünk akarnak szolgasorba süllyeszteni. De Mi, az Önök munkáltatói, úgy döntöttünk, hogy ezt már nem hagyjuk.

Elegünk van abból, hogy miközben az elmúlt években a banki törlesztő részletek, a közüzemi díjak, az élelmiszerárak, a benzin ára (és még sorolhatnám.) megduplázódtak, addig az illetményalapunk ötödik éve nem emelkedett egy fillérrel sem.

Elegünk van abból, hogy miután a bankok felelőtlen hitelpolitikája miatt összeomlott az ország gazdasága, velünk, egyszerű emberekkel fizettetik meg ennek az árát, majd ezt megfejelve, arcátlan módon, a mi adóforintjainkból konszolidálják ugyanezen bankokat.

A "csodálatos" egykulcsos jövedelemadó is csak az Önök számára váltotta be a hozzá fűzött reményeket, esetenként több százezer forinttal is emelkedett a képviselők nettó fizetése.
Ugyanakkor a "mezei" tűzoltó, rendőr, börtönőr, katona és vámos, szinte kivétel nélkül, több ezer forinttal járt rosszabbul, ennek következményeként.

Mert ugye a társadalmi igazságosság ezt követeli.

Az a társadalmi igazságosság, amelyre hivatkozva, Önök most el kívánják venni az utolsó megmaradt kedvezményünket, a szolgálati nyugdíj rendszerét. Azt a kedvezményt, ami vonzóvá teszi a hivatásos szolgálatot, amiért érdemes lemondani számtalan alkotmányos jogunkról, érdemes kockáztatni életünket, vállalni megannyi kötöttséget, és érdemes Lojálisnak lenni a mindenkori kormányokhoz.

De nézzük a dolgot a "társadalmi igazságosság" szemszögéből.

Ha senkinek sem adhatunk többlet jogokat, akkor nyilvánvalóan többlet terhet, kötöttséget sem szabhatunk meg senkinek. Gyakorlatilag a kedvezmények eltörlésével párhuzamosan megszűnnek a többlet terhek is.

Lesz sztrájkjogunk, megszűnik a "parancs, értettem!", és nem kell, akár az életem kockáztatásával is. bármit is tennem.
Na! Szerintem, ha ébren vagyunk, ne álmodjunk! Gyorsan kapjunk be valamit hülyeség ellen, és felejtsük el ezt a "társadalmi igazságosságot"!

Én továbbra se akarok sztrájkolni, és a "parancs, értettem!", rendszerben akarom "akár az életem kockáztatásával is." becsülettel végezni a dolgom.

Mert ez, így normális.

Ennek viszont ára van, amit eddig, még ha szerényen is, de megfizettek.

Most ezt a szerény fizetséget akarják elvenni tőlünk, de innen üzenjük, hogy nem adjuk.

Míg Önök békésen szundikálnak Rózsa-dombi villájukban, vagy Audi-S-8-asukkal szelik az ország útjait, természetesen "halaszthatatlan közfeladataik ellátása" érdekében, mi itt az utcán vagyunk kénytelenek harcolni szerzett jogainkért, mert Önök a 2/3-ados mámorban megfeledkeztek arról, hogy valójában ki kinek is a munkaadója.
Hát Mi most emlékeztetjük erre Önöket.
Kapnak még egy lehetőséget, hogy korrigálják ezt a hibát, és rendesen végezzék a dolgukat, (a hatályos alkotmány értelmében, a pártok együttműködnek a népakarat kialakításában) ellenkező esetben, mi, mint munkáltatók kénytelenek leszünk a törvényes keretek között fegyelmi
eljárás alá vonni Önöket, (gondolok itt egy népszavazási kezdeményezésre, mely a közpénzből fizetett állások számát 1-ben, a közpénzből fizetett béreket a minimálbér 5-szörösében maximalizálná, lehetővé tenné a képviselők visszahívhatóságát, és eltörölné a mentelmi jogot) de legvégső
esetben akár a munkaviszonyukat is készek vagyunk megszüntetni.

Természetesen ezt is törvényesen, szintén népszavazási kezdeményezéssel, mely előrehozott választások kiírásáról szólna.

Mivel Önök, mint munkavállalók most nyilván fenyegetve érzik magukat a munkáltatójuk által, javasoljuk, hogy alakítsanak szakszervezetet, és kezdjenek tárgyalásokat munkaadóikkal.

Amennyiben a tárgyalások nem vezetnének eredményre, kezdjenek határozatlan idejű sztrájkba, és zárkózzanak el az "elégséges szolgáltatás" biztosításától is. Ezt a munkaadójuk nyilván nem fogja sokáig bírni, és teljesíteni fogja a követeléseiket.

Bajtársi üdvözlettel: A Rendvédelmi Dolgozók

UI: Küldd el ezt a levelet legalább tíz barátodnak, ismerősödnek mertszükségünk lenne értelemmel megáldott magyar embertársaink támogató összefogására, mert ma nekünk, holnap nektek...
lehet egyre nehezebb...

index Felhasználási feltételek Médiaajánlat Segítség Kapcsolat Gépház blog
© Inda-Labs Zrt.

A Fegyveres és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú Tagjainak üzenete

Magyarország Kormányának, kormánypárti képviselőinek:

"Tisztelt" Kormánytagok, képviselő hölgyek, urak. Szeretnénk azon egyszerű tényre felhívni a figyelmüket, hogy Önök szereptévesztésben vannak.

Gyakorlatilag fordítva ülnek a lovon. Vegyék már észre, hogy nem Mi vagyunk Önökért, hanem Önök vannak értünk, állampolgárokért, jelen esetben a Fegyveres(!!!)és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú tagjaiért.
Nem Önök foglalkoztatnak és fizetnek bennünk, hanem épp ellenkezőleg, Mi, adófizető állampolgárok foglalkoztatjuk és fizetjük - nem is túl rosszul- Önöket.

Csak, hogy értsék miről is beszélünk: a "miniszter" szót a latin nyelvből eredeztetik, és magyar nyelvre lefordítva szolgálót jelent.
Nos, Önök nemhogy szolgálni nem akarják munkaadóikat, de odáig merészkedtek, hogy bennünk akarnak szolgasorba süllyeszteni. De Mi, az Önök munkáltatói, úgy döntöttünk, hogy ezt már nem hagyjuk.

Elegünk van abból, hogy miközben az elmúlt években a banki törlesztő részletek, a közüzemi díjak, az élelmiszerárak, a benzin ára (és még sorolhatnám.) megduplázódtak, addig az illetményalapunk ötödik éve nem emelkedett egy fillérrel sem.

Elegünk van abból, hogy miután a bankok felelőtlen hitelpolitikája miatt összeomlott az ország gazdasága, velünk, egyszerű emberekkel fizettetik meg ennek az árát, majd ezt megfejelve, arcátlan módon, a mi adóforintjainkból konszolidálják ugyanezen bankokat.

A "csodálatos" egykulcsos jövedelemadó is csak az Önök számára váltotta be a hozzá fűzött reményeket, esetenként több százezer forinttal is emelkedett a képviselők nettó fizetése.
Ugyanakkor a "mezei" tűzoltó, rendőr, börtönőr, katona és vámos, szinte kivétel nélkül, több ezer forinttal járt rosszabbul, ennek következményeként.

Mert ugye a társadalmi igazságosság ezt követeli.

Az a társadalmi igazságosság, amelyre hivatkozva, Önök most el kívánják venni az utolsó megmaradt kedvezményünket, a szolgálati nyugdíj rendszerét. Azt a kedvezményt, ami vonzóvá teszi a hivatásos szolgálatot, amiért érdemes lemondani számtalan alkotmányos jogunkról, érdemes kockáztatni életünket, vállalni megannyi kötöttséget, és érdemes Lojálisnak lenni a mindenkori kormányokhoz.

De nézzük a dolgot a "társadalmi igazságosság" szemszögéből.

Ha senkinek sem adhatunk többlet jogokat, akkor nyilvánvalóan többlet terhet, kötöttséget sem szabhatunk meg senkinek. Gyakorlatilag a kedvezmények eltörlésével párhuzamosan megszűnnek a többlet terhek is.

Lesz sztrájkjogunk, megszűnik a "parancs, értettem!", és nem kell, akár az életem kockáztatásával is. bármit is tennem.
Na! Szerintem, ha ébren vagyunk, ne álmodjunk! Gyorsan kapjunk be valamit hülyeség ellen, és felejtsük el ezt a "társadalmi igazságosságot"!

Én továbbra se akarok sztrájkolni, és a "parancs, értettem!", rendszerben akarom "akár az életem kockáztatásával is." becsülettel végezni a dolgom.

Mert ez, így normális.

Ennek viszont ára van, amit eddig, még ha szerényen is, de megfizettek.

Most ezt a szerény fizetséget akarják elvenni tőlünk, de innen üzenjük, hogy nem adjuk.

Míg Önök békésen szundikálnak Rózsa-dombi villájukban, vagy Audi-S-8-asukkal szelik az ország útjait, természetesen "halaszthatatlan közfeladataik ellátása" érdekében, mi itt az utcán vagyunk kénytelenek harcolni szerzett jogainkért, mert Önök a 2/3-ados mámorban megfeledkeztek arról, hogy valójában ki kinek is a munkaadója.
Hát Mi most emlékeztetjük erre Önöket.
Kapnak még egy lehetőséget, hogy korrigálják ezt a hibát, és rendesen végezzék a dolgukat, (a hatályos alkotmány értelmében, a pártok együttműködnek a népakarat kialakításában) ellenkező esetben, mi, mint munkáltatók kénytelenek leszünk a törvényes keretek között fegyelmi
eljárás alá vonni Önöket, (gondolok itt egy népszavazási kezdeményezésre, mely a közpénzből fizetett állások számát 1-ben, a közpénzből fizetett béreket a minimálbér 5-szörösében maximalizálná, lehetővé tenné a képviselők visszahívhatóságát, és eltörölné a mentelmi jogot) de legvégső
esetben akár a munkaviszonyukat is készek vagyunk megszüntetni.

Természetesen ezt is törvényesen, szintén népszavazási kezdeményezéssel, mely előrehozott választások kiírásáról szólna.

Mivel Önök, mint munkavállalók most nyilván fenyegetve érzik magukat a munkáltatójuk által, javasoljuk, hogy alakítsanak szakszervezetet, és kezdjenek tárgyalásokat munkaadóikkal.

Amennyiben a tárgyalások nem vezetnének eredményre, kezdjenek határozatlan idejű sztrájkba, és zárkózzanak el az "elégséges szolgáltatás" biztosításától is. Ezt a munkaadójuk nyilván nem fogja sokáig bírni, és teljesíteni fogja a követeléseiket.

Bajtársi üdvözlettel: A Rendvédelmi Dolgozók

UI: Küldd el ezt a levelet legalább tíz barátodnak, ismerősödnek mertszükségünk lenne értelemmel megáldott magyar embertársaink támogató összefogására, mert ma nekünk, holnap nektek...
lehet egyre nehezebb...

index Felhasználási feltételek Médiaajánlat Segítség Kapcsolat Gépház blog
© Inda-Labs Zrt.

A Fegyveres és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú Tagjainak üzenete

Magyarország Kormányának, kormánypárti képviselőinek:

"Tisztelt" Kormánytagok, képviselő hölgyek, urak. Szeretnénk azon egyszerű tényre felhívni a figyelmüket, hogy Önök szereptévesztésben vannak.

Gyakorlatilag fordítva ülnek a lovon. Vegyék már észre, hogy nem Mi vagyunk Önökért, hanem Önök vannak értünk, állampolgárokért, jelen esetben a Fegyveres(!!!)és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú tagjaiért.
Nem Önök foglalkoztatnak és fizetnek bennünk, hanem épp ellenkezőleg, Mi, adófizető állampolgárok foglalkoztatjuk és fizetjük - nem is túl rosszul- Önöket.

Csak, hogy értsék miről is beszélünk: a "miniszter" szót a latin nyelvből eredeztetik, és magyar nyelvre lefordítva szolgálót jelent.
Nos, Önök nemhogy szolgálni nem akarják munkaadóikat, de odáig merészkedtek, hogy bennünk akarnak szolgasorba süllyeszteni. De Mi, az Önök munkáltatói, úgy döntöttünk, hogy ezt már nem hagyjuk.

Elegünk van abból, hogy miközben az elmúlt években a banki törlesztő részletek, a közüzemi díjak, az élelmiszerárak, a benzin ára (és még sorolhatnám.) megduplázódtak, addig az illetményalapunk ötödik éve nem emelkedett egy fillérrel sem.

Elegünk van abból, hogy miután a bankok felelőtlen hitelpolitikája miatt összeomlott az ország gazdasága, velünk, egyszerű emberekkel fizettetik meg ennek az árát, majd ezt megfejelve, arcátlan módon, a mi adóforintjainkból konszolidálják ugyanezen bankokat.

A "csodálatos" egykulcsos jövedelemadó is csak az Önök számára váltotta be a hozzá fűzött reményeket, esetenként több százezer forinttal is emelkedett a képviselők nettó fizetése.
Ugyanakkor a "mezei" tűzoltó, rendőr, börtönőr, katona és vámos, szinte kivétel nélkül, több ezer forinttal járt rosszabbul, ennek következményeként.

Mert ugye a társadalmi igazságosság ezt követeli.

Az a társadalmi igazságosság, amelyre hivatkozva, Önök most el kívánják venni az utolsó megmaradt kedvezményünket, a szolgálati nyugdíj rendszerét. Azt a kedvezményt, ami vonzóvá teszi a hivatásos szolgálatot, amiért érdemes lemondani számtalan alkotmányos jogunkról, érdemes kockáztatni életünket, vállalni megannyi kötöttséget, és érdemes Lojálisnak lenni a mindenkori kormányokhoz.

De nézzük a dolgot a "társadalmi igazságosság" szemszögéből.

Ha senkinek sem adhatunk többlet jogokat, akkor nyilvánvalóan többlet terhet, kötöttséget sem szabhatunk meg senkinek. Gyakorlatilag a kedvezmények eltörlésével párhuzamosan megszűnnek a többlet terhek is.

Lesz sztrájkjogunk, megszűnik a "parancs, értettem!", és nem kell, akár az életem kockáztatásával is. bármit is tennem.
Na! Szerintem, ha ébren vagyunk, ne álmodjunk! Gyorsan kapjunk be valamit hülyeség ellen, és felejtsük el ezt a "társadalmi igazságosságot"!

Én továbbra se akarok sztrájkolni, és a "parancs, értettem!", rendszerben akarom "akár az életem kockáztatásával is." becsülettel végezni a dolgom.

Mert ez, így normális.

Ennek viszont ára van, amit eddig, még ha szerényen is, de megfizettek.

Most ezt a szerény fizetséget akarják elvenni tőlünk, de innen üzenjük, hogy nem adjuk.

Míg Önök békésen szundikálnak Rózsa-dombi villájukban, vagy Audi-S-8-asukkal szelik az ország útjait, természetesen "halaszthatatlan közfeladataik ellátása" érdekében, mi itt az utcán vagyunk kénytelenek harcolni szerzett jogainkért, mert Önök a 2/3-ados mámorban megfeledkeztek arról, hogy valójában ki kinek is a munkaadója.
Hát Mi most emlékeztetjük erre Önöket.
Kapnak még egy lehetőséget, hogy korrigálják ezt a hibát, és rendesen végezzék a dolgukat, (a hatályos alkotmány értelmében, a pártok együttműködnek a népakarat kialakításában) ellenkező esetben, mi, mint munkáltatók kénytelenek leszünk a törvényes keretek között fegyelmi
eljárás alá vonni Önöket, (gondolok itt egy népszavazási kezdeményezésre, mely a közpénzből fizetett állások számát 1-ben, a közpénzből fizetett béreket a minimálbér 5-szörösében maximalizálná, lehetővé tenné a képviselők visszahívhatóságát, és eltörölné a mentelmi jogot) de legvégső
esetben akár a munkaviszonyukat is készek vagyunk megszüntetni.

Természetesen ezt is törvényesen, szintén népszavazási kezdeményezéssel, mely előrehozott választások kiírásáról szólna.

Mivel Önök, mint munkavállalók most nyilván fenyegetve érzik magukat a munkáltatójuk által, javasoljuk, hogy alakítsanak szakszervezetet, és kezdjenek tárgyalásokat munkaadóikkal.

Amennyiben a tárgyalások nem vezetnének eredményre, kezdjenek határozatlan idejű sztrájkba, és zárkózzanak el az "elégséges szolgáltatás" biztosításától is. Ezt a munkaadójuk nyilván nem fogja sokáig bírni, és teljesíteni fogja a követeléseiket.

Bajtársi üdvözlettel: A Rendvédelmi Dolgozók

UI: Küldd el ezt a levelet legalább tíz barátodnak, ismerősödnek mertszükségünk lenne értelemmel megáldott magyar embertársaink támogató összefogására, mert ma nekünk, holnap nektek...
lehet egyre nehezebb...

index Felhasználási feltételek Médiaajánlat Segítség Kapcsolat Gépház blog
© Inda-Labs Zrt.

A Fegyveres és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú Tagjainak üzenete

Magyarország Kormányának, kormánypárti képviselőinek:

"Tisztelt" Kormánytagok, képviselő hölgyek, urak. Szeretnénk azon egyszerű tényre felhívni a figyelmüket, hogy Önök szereptévesztésben vannak.

Gyakorlatilag fordítva ülnek a lovon. Vegyék már észre, hogy nem Mi vagyunk Önökért, hanem Önök vannak értünk, állampolgárokért, jelen esetben a Fegyveres(!!!)és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú tagjaiért.
Nem Önök foglalkoztatnak és fizetnek bennünk, hanem épp ellenkezőleg, Mi, adófizető állampolgárok foglalkoztatjuk és fizetjük - nem is túl rosszul- Önöket.

Csak, hogy értsék miről is beszélünk: a "miniszter" szót a latin nyelvből eredeztetik, és magyar nyelvre lefordítva szolgálót jelent.
Nos, Önök nemhogy szolgálni nem akarják munkaadóikat, de odáig merészkedtek, hogy bennünk akarnak szolgasorba süllyeszteni. De Mi, az Önök munkáltatói, úgy döntöttünk, hogy ezt már nem hagyjuk.

Elegünk van abból, hogy miközben az elmúlt években a banki törlesztő részletek, a közüzemi díjak, az élelmiszerárak, a benzin ára (és még sorolhatnám.) megduplázódtak, addig az illetményalapunk ötödik éve nem emelkedett egy fillérrel sem.

Elegünk van abból, hogy miután a bankok felelőtlen hitelpolitikája miatt összeomlott az ország gazdasága, velünk, egyszerű emberekkel fizettetik meg ennek az árát, majd ezt megfejelve, arcátlan módon, a mi adóforintjainkból konszolidálják ugyanezen bankokat.

A "csodálatos" egykulcsos jövedelemadó is csak az Önök számára váltotta be a hozzá fűzött reményeket, esetenként több százezer forinttal is emelkedett a képviselők nettó fizetése.
Ugyanakkor a "mezei" tűzoltó, rendőr, börtönőr, katona és vámos, szinte kivétel nélkül, több ezer forinttal járt rosszabbul, ennek következményeként.

Mert ugye a társadalmi igazságosság ezt követeli.

Az a társadalmi igazságosság, amelyre hivatkozva, Önök most el kívánják venni az utolsó megmaradt kedvezményünket, a szolgálati nyugdíj rendszerét. Azt a kedvezményt, ami vonzóvá teszi a hivatásos szolgálatot, amiért érdemes lemondani számtalan alkotmányos jogunkról, érdemes kockáztatni életünket, vállalni megannyi kötöttséget, és érdemes Lojálisnak lenni a mindenkori kormányokhoz.

De nézzük a dolgot a "társadalmi igazságosság" szemszögéből.

Ha senkinek sem adhatunk többlet jogokat, akkor nyilvánvalóan többlet terhet, kötöttséget sem szabhatunk meg senkinek. Gyakorlatilag a kedvezmények eltörlésével párhuzamosan megszűnnek a többlet terhek is.

Lesz sztrájkjogunk, megszűnik a "parancs, értettem!", és nem kell, akár az életem kockáztatásával is. bármit is tennem.
Na! Szerintem, ha ébren vagyunk, ne álmodjunk! Gyorsan kapjunk be valamit hülyeség ellen, és felejtsük el ezt a "társadalmi igazságosságot"!

Én továbbra se akarok sztrájkolni, és a "parancs, értettem!", rendszerben akarom "akár az életem kockáztatásával is." becsülettel végezni a dolgom.

Mert ez, így normális.

Ennek viszont ára van, amit eddig, még ha szerényen is, de megfizettek.

Most ezt a szerény fizetséget akarják elvenni tőlünk, de innen üzenjük, hogy nem adjuk.

Míg Önök békésen szundikálnak Rózsa-dombi villájukban, vagy Audi-S-8-asukkal szelik az ország útjait, természetesen "halaszthatatlan közfeladataik ellátása" érdekében, mi itt az utcán vagyunk kénytelenek harcolni szerzett jogainkért, mert Önök a 2/3-ados mámorban megfeledkeztek arról, hogy valójában ki kinek is a munkaadója.
Hát Mi most emlékeztetjük erre Önöket.
Kapnak még egy lehetőséget, hogy korrigálják ezt a hibát, és rendesen végezzék a dolgukat, (a hatályos alkotmány értelmében, a pártok együttműködnek a népakarat kialakításában) ellenkező esetben, mi, mint munkáltatók kénytelenek leszünk a törvényes keretek között fegyelmi
eljárás alá vonni Önöket, (gondolok itt egy népszavazási kezdeményezésre, mely a közpénzből fizetett állások számát 1-ben, a közpénzből fizetett béreket a minimálbér 5-szörösében maximalizálná, lehetővé tenné a képviselők visszahívhatóságát, és eltörölné a mentelmi jogot) de legvégső
esetben akár a munkaviszonyukat is készek vagyunk megszüntetni.

Természetesen ezt is törvényesen, szintén népszavazási kezdeményezéssel, mely előrehozott választások kiírásáról szólna.

Mivel Önök, mint munkavállalók most nyilván fenyegetve érzik magukat a munkáltatójuk által, javasoljuk, hogy alakítsanak szakszervezetet, és kezdjenek tárgyalásokat munkaadóikkal.

Amennyiben a tárgyalások nem vezetnének eredményre, kezdjenek határozatlan idejű sztrájkba, és zárkózzanak el az "elégséges szolgáltatás" biztosításától is. Ezt a munkaadójuk nyilván nem fogja sokáig bírni, és teljesíteni fogja a követeléseiket.

Bajtársi üdvözlettel: A Rendvédelmi Dolgozók

UI: Küldd el ezt a levelet legalább tíz barátodnak, ismerősödnek mertszükségünk lenne értelemmel megáldott magyar embertársaink támogató összefogására, mert ma nekünk, holnap nektek...
lehet egyre nehezebb...

index Felhasználási feltételek Médiaajánlat Segítség Kapcsolat Gépház blog
© Inda-Labs Zrt.

A Fegyveres és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú Tagjainak üzenete

Magyarország Kormányának, kormánypárti képviselőinek:

"Tisztelt" Kormánytagok, képviselő hölgyek, urak. Szeretnénk azon egyszerű tényre felhívni a figyelmüket, hogy Önök szereptévesztésben vannak.

Gyakorlatilag fordítva ülnek a lovon. Vegyék már észre, hogy nem Mi vagyunk Önökért, hanem Önök vannak értünk, állampolgárokért, jelen esetben a Fegyveres(!!!)és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú tagjaiért.
Nem Önök foglalkoztatnak és fizetnek bennünk, hanem épp ellenkezőleg, Mi, adófizető állampolgárok foglalkoztatjuk és fizetjük - nem is túl rosszul- Önöket.

Csak, hogy értsék miről is beszélünk: a "miniszter" szót a latin nyelvből eredeztetik, és magyar nyelvre lefordítva szolgálót jelent.
Nos, Önök nemhogy szolgálni nem akarják munkaadóikat, de odáig merészkedtek, hogy bennünk akarnak szolgasorba süllyeszteni. De Mi, az Önök munkáltatói, úgy döntöttünk, hogy ezt már nem hagyjuk.

Elegünk van abból, hogy miközben az elmúlt években a banki törlesztő részletek, a közüzemi díjak, az élelmiszerárak, a benzin ára (és még sorolhatnám.) megduplázódtak, addig az illetményalapunk ötödik éve nem emelkedett egy fillérrel sem.

Elegünk van abból, hogy miután a bankok felelőtlen hitelpolitikája miatt összeomlott az ország gazdasága, velünk, egyszerű emberekkel fizettetik meg ennek az árát, majd ezt megfejelve, arcátlan módon, a mi adóforintjainkból konszolidálják ugyanezen bankokat.

A "csodálatos" egykulcsos jövedelemadó is csak az Önök számára váltotta be a hozzá fűzött reményeket, esetenként több százezer forinttal is emelkedett a képviselők nettó fizetése.
Ugyanakkor a "mezei" tűzoltó, rendőr, börtönőr, katona és vámos, szinte kivétel nélkül, több ezer forinttal járt rosszabbul, ennek következményeként.

Mert ugye a társadalmi igazságosság ezt követeli.

Az a társadalmi igazságosság, amelyre hivatkozva, Önök most el kívánják venni az utolsó megmaradt kedvezményünket, a szolgálati nyugdíj rendszerét. Azt a kedvezményt, ami vonzóvá teszi a hivatásos szolgálatot, amiért érdemes lemondani számtalan alkotmányos jogunkról, érdemes kockáztatni életünket, vállalni megannyi kötöttséget, és érdemes Lojálisnak lenni a mindenkori kormányokhoz.

De nézzük a dolgot a "társadalmi igazságosság" szemszögéből.

Ha senkinek sem adhatunk többlet jogokat, akkor nyilvánvalóan többlet terhet, kötöttséget sem szabhatunk meg senkinek. Gyakorlatilag a kedvezmények eltörlésével párhuzamosan megszűnnek a többlet terhek is.

Lesz sztrájkjogunk, megszűnik a "parancs, értettem!", és nem kell, akár az életem kockáztatásával is. bármit is tennem.
Na! Szerintem, ha ébren vagyunk, ne álmodjunk! Gyorsan kapjunk be valamit hülyeség ellen, és felejtsük el ezt a "társadalmi igazságosságot"!

Én továbbra se akarok sztrájkolni, és a "parancs, értettem!", rendszerben akarom "akár az életem kockáztatásával is." becsülettel végezni a dolgom.

Mert ez, így normális.

Ennek viszont ára van, amit eddig, még ha szerényen is, de megfizettek.

Most ezt a szerény fizetséget akarják elvenni tőlünk, de innen üzenjük, hogy nem adjuk.

Míg Önök békésen szundikálnak Rózsa-dombi villájukban, vagy Audi-S-8-asukkal szelik az ország útjait, természetesen "halaszthatatlan közfeladataik ellátása" érdekében, mi itt az utcán vagyunk kénytelenek harcolni szerzett jogainkért, mert Önök a 2/3-ados mámorban megfeledkeztek arról, hogy valójában ki kinek is a munkaadója.
Hát Mi most emlékeztetjük erre Önöket.
Kapnak még egy lehetőséget, hogy korrigálják ezt a hibát, és rendesen végezzék a dolgukat, (a hatályos alkotmány értelmében, a pártok együttműködnek a népakarat kialakításában) ellenkező esetben, mi, mint munkáltatók kénytelenek leszünk a törvényes keretek között fegyelmi
eljárás alá vonni Önöket, (gondolok itt egy népszavazási kezdeményezésre, mely a közpénzből fizetett állások számát 1-ben, a közpénzből fizetett béreket a minimálbér 5-szörösében maximalizálná, lehetővé tenné a képviselők visszahívhatóságát, és eltörölné a mentelmi jogot) de legvégső
esetben akár a munkaviszonyukat is készek vagyunk megszüntetni.

Természetesen ezt is törvényesen, szintén népszavazási kezdeményezéssel, mely előrehozott választások kiírásáról szólna.

Mivel Önök, mint munkavállalók most nyilván fenyegetve érzik magukat a munkáltatójuk által, javasoljuk, hogy alakítsanak szakszervezetet, és kezdjenek tárgyalásokat munkaadóikkal.

Amennyiben a tárgyalások nem vezetnének eredményre, kezdjenek határozatlan idejű sztrájkba, és zárkózzanak el az "elégséges szolgáltatás" biztosításától is. Ezt a munkaadójuk nyilván nem fogja sokáig bírni, és teljesíteni fogja a követeléseiket.

Bajtársi üdvözlettel: A Rendvédelmi Dolgozók

UI: Küldd el ezt a levelet legalább tíz barátodnak, ismerősödnek mert szükségünk lenne értelemmel megáldott magyar embertársaink támogató összefogására, mert ma nekünk, holnap nektek...
lehet egyre nehezebb...

index Felhasználási feltételek Médiaajánlat Segítség Kapcsolat Gépház blog
© Inda-Labs Zrt.
@Lucernaböde:
akkor most szépen soroljad fel a te nagyszerű tetteidet, amit az elmúlt X évben követtél el, és ami érdemben előmozdította ezt a kis országot.
Ha viszont csak egy ceruzát is hazavittél közben a munkahelyedről, akkor kussoljál, és fóbiázzál tovább csendben.
Szerintem jó biznissz! Na?
@Lucernaböde: Felőlem az összes tetű sün mehet a francba.
@Lucernaböde:

Szintén 'Viktor cipőjére térdelnék' rajongóról van szó, ne veszekedjetek, két cipője van a Vezérnek. :)

És persze, 'saját magára is érvényesnek'. Mint pl. az Alkotmánybíróság döntéseit.
@potyus: Kit érdekel, hogy mit üzenget egy fakabát?
@potyus:
"És egyébként is, az elkúrt 8 évnek a leg nagyobb felelőse Orbán Viktor és bandája."

Aki tényleg hiszi ezt az elmebeteg.
@Zsit (nyau és rémizé):
Hát ez elég szerény képességű megszólalás volt !
@milyen szép a Vértes, ó: Az egymás pöpijét szopkodó férfiak a ti világotok, ti parádéztok és vonultok buzogányparádén az elmebeteg gyurcsótánnyal.
@sárkányfő: te pedig esetleg az ájulgatós némber?
@popocatepetl:

Asszem, életemben összesen nem foglalkoztam annyit 'a buzikkal', illetve Gyurcsánnyal, mint te egy átlagos napodon (vagy akár ebben a hozzászólásodban), ennyit nagyjából elég is 'látenciáidról' elmondani. :)
orsósra megint ráférne egy kezelés a bécsi magán ideg klinikán!!!oda szokták vinni,mikor nagyon elhatalmasodik rajta az őrület!!!
@cselo: Hadd nyivákoljon a gyíkocska, ennyi öröme maradt! Atyaég, mi lesz ezzel a sok ingyenélő izével amikor 3 év múlva megint jobboldali kormány jön? Csak nehogy menjenek a kötélért.
@Fabius: Nem állítom, hogy nem lehet népszavazással felülírni sok mindent, de néhány dolgot nem felejtenék el:
- Az egyik politikai erő ellenében sikeres népszavazást aránylag képtelenség megnyerni, pláne, ha a leendő nyertes az aktuális kormány.
- Akárki is lesz a leendő kormánypárt, a választások után 1 évvel szerintem nem lesz népszerűbb, mint a mostani, pedig állítólag az ő szándékát kellene keresztülverni.
- 1989 óta csak 2008-ban volt 50% feletti a népszavazáson való részvétel. Akkor egy elemi düh volt az akkor kormánnyal szemben, akiről talán mindenki elhiszi, hogy nem ellenzék volt.

Szóval a sikeres népszavazás esélye arra, hogy hadd adósodhasson el az ország... szerintem nem sok.
@milyen szép a Vértes, ó: Érdekes, nem neked ugrott be azonnal egy férfi cipőjén térdelő férfi képe? Nem szégyen, itt (főleg) cimborák közt van, ők nem akadnak ki ezen, nyugi manócska!
@Lucernaböde: hát mert szó szerint idézed a mantráit. no de végül is mindegy, akár az eredeti vagy, akár egy klón, nekem tök mindegy.
Talán azon kellene elgondolkodni kedves kommentelők, lehet-e egy olyan ember az ország elsőszámú vezetője, aki rendszeres pszichiátriai kezelésre szorul!? És jár..
Ezzel talán lehetne kezdenünk valamit.
@popocatepetl:

Nem ártana végre egy jobboldali párt a Parlamentbe. Mármint egy nem csak 'a pólóján' jobboldali.
@Hadrianuska: A testvéred is jár, azt mégsem szidod.
@Lucernaböde: :DDD
Keményen nyomod :DD
@popocatepetl:

A kritikátlan és ostoba rajongást szokás ezzel a 'képpel' kísérni. Akarsz még beszélni róla? Engem nem taszít annyira, mint amennyire téged vonz, szóval - ha fintorogva is - lehet róla szó.
@Lucernaböde: lányom-fiam. olvaslak én téged itt, békésen, és bár nem vagyok pszichológus, de azt látom, hogy nyomorult egy életed lehet. itt akárhány kommentből senki nem üt meg olyan hangot, mint te. én ha elkezdek beszélni, és valaki elkezd kurvaanyázni, meg mocskosgecizni, arra csak legyintek, mert elmeháborodott.

veled most kivételt teszek, mert remélem hátha megbasz az ideg otthon, és akkor legalább nyugalom lesz.

1. azt állítottad, hogy Bajnai kezét megkötötte az IMF, tekintve, hogy tőlük vettünk fel hitelt. ezért ő egy nulla senki.

2. valaki erre leírta neked, hogy most is veszünk fel IMF hitelt, sőt olyanra is szórjuk a pénzt, amit az IMF el sem vár, és drágábban fizetjük vissza a lóvét, mint korábban, illetve pont h Orbán mondta, h Bajnai teljesítménye világbajnok volt (mondta, én is emlékszem, mondjuk meg is voltam lepődve.)

3. te mindezt figyelmen kívül hagyva folytatod a gyalázkódást, balliberáliskról szóló rém unalmas fröcsögést, nem reagálva arra, hogy akkor most Orbán hazudott-e, meg mi van ezzel az IMF hitellel, meg gazdaságpolitikával. Meg, hogy a nemzeti csodát, a "MOL visszavásárlását" is a korábbi IFM hitelből csengettük ki.

4. én még megkérdezném azt is, hogy mi a véleményed arról, hogy Orbán a kormányra jutást követően az államadósság rovására akarta élénkíteni a gazdaságot, csak amikor az IMF erre beugotatott, azóta hirtelen az államadósság csökkentése lett a nemzeti szent ügy, homlokegyenest ellentétesen azzal, amit elsőre akart?

5. elég mocskos egy balliberális geci vagyok-e, hogy látod, vagy esetleg még gyakorolnom kell?
@milyen szép a Vértes, ó: Igen, szép lenne ha még az ellenfelet is ti választanátok magatoknak. Tudom, így szoktátok meg a kádáricus hazafias népfrontos időkben.
@Fabius: az egvilagon semmi
fuggetlen jelolt nem nyerhet, ha az a MSZP moge all, akkor meg halott
@Cujo:
Lehet. De feleslegesen. Az orbánfób tökök prekoncepziózus ostobaságát nem lehet észérvekkel megtörni. De azért próbálkozom...
@Lucernaböde:
tudod olyan, amilyenre reagáltam - feleslegesen nem erőltetem magam
DE egyet elmondok: akkor van jogod sipákolni, ha csinálsz is valamit.
Gondolom, nem érted ezt sem :)

Na jóccak!
@popocatepetl:

Mi az anyanyelved? (Csak mentséget keresek a funkcionális analfabétizmusodra.)
Magyar Nemzet, 1998. április 9.
Orbán Viktor:
"Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar."

2010
Csak a Fidesz
Egyedül a Fidesz az a párt, amelyik 2010-et követően képes az ország problémáira választ adni

Én jobb szeretem Viktort saját magával szembeállítani :)
@Lucernaböde: Ilyen jól fizet a párt, hogy megéri ekkora hülyét csinálnod magadból? :)
@Lucernaböde: persze, az orbánfóbok, gyurcsányfóbok már csak ilyenek.
Semmi konkrétum, semmi érv. Csak a másik személye :)

Szerencsére te nem ilyen vagy! :)
@popocatepetl:

Melyik magyar? Csak mert a Magyarországon használatosat nem igazán tudod használni, de még érteni sem.
@popocatepetl: Már megint felbéreltek? Üdvözöllek! A múltkor az Édesanyámmal voltál elfoglalva. Most a testvéremmel. Mi ez a visszafogottság, csak nem elmentél isteneddel te is egy kezelésre? Másként nemfuthattál össze a tesómmal..
@hagyma:

A töküktele bizonytalanok táborát elnézve inkább nyerhet egy független, mint a már leszerepeltek. Hihető, végrehajtható program kérdése lesz ez, nem pártállásé.

Így kurvára mindegy hova állna az MSZP.
@Hülye aki elolvassa!: Lesznek új pártok, új emberekkel, mert azok nem hülyék, akik ekkora hatalommal ruházták fel, csak tévedtek...
@Hadrianuska: Fogalmam sem lehet róla, hogy a testvéred jár-e ideggyógyászhoz, ahogyan neked sem lehet fogalmad róla, hogy Orbán jár-e. Gondoltam ha te habzó szájjal üvöltözöd szerteszét a kitalációdat, akkor lökök egyet én is. Ugyanakkora hülyeség mindkettő. És ugyanolyan randa dolog a testvéredet leidegbetegezni mint neked egy másik embert.
@popocatepetl: mi van, visszajötettek romániából, a búcsúból??kint is maradhatott volna az összes műkeresztény szentfazék fidesznyik, meg kádéempés...
@oscar dirlewanger: Nem fogsz felidegesíteni a romániázásoddal, kevés vagy te ahhoz, manó, hiába provokálsz.
@popocatepetl: Szeretnélek megnyugtatni, hogy biztos forrásból tudom! Olyan embertől, aki ott dolgozik és látja néha. Egész pontosan 2002-óta. Ez nem hülyeség, hidd el!
A pécsi Páva mire kapott kitüntetést, a tények:
- Perek tucatjai vannak jelenleg is, elsősorban a Bögyös (I-Axis Kft) és Bayer József (Bayer Center) miatt.
- Bögyös múlt csütörtöki szerződésbontása is erről szól; a befejezetlen köztéri beruházások miatt szerződést bontottak vele, s új közbeszerzései eljárás lesz - Vince utca, Szathmáry-palota, Tettye tér, Felsővámház utca, Búza tér, stb. - NINCSENEK KÉSZ, NINCSENEK átadva.
- Bayer Center: a Széchenyi téri alvállalkozók perközösséget toboroztak az ÚDN hirdetőrovatában, Molotov-koktélt dobtak az elmúlt héten az udvarába.
- Kodály Központ: nincs elfogadott üzemeltetési szerződés és üzemeltető, az idei évre sincs meg a fedezet. Ja, hogy az alagsorba vízzáró szelepre se futotta, sebaj, vödörrel vitték ki a vizet. meg nyáron 2 - 3 hétre le kell állniuk teljesen, mert annyi a garanciális hibajavítás, hogy nem tudna működni a ház.
- Tudásközpont: 166 db hibapótlás van folyamatban, jelenleg is. MP/ED nem készítette el a Házinformatikai Üzemeltetési Szerződést, így a tavaly szeptemberi (botrányos) házátadás óta tart a vita. Az alvállalkozók itt sincsenek kifizetve a Grópius Zrt. részéről
- Nagy Kiállítótér: Itt sincs üzemeltetési szerződés, a klíma tarifája többszöröse már most, a betervezett összegnek. Jelenleg - 50 M Ft-nál tartanak.
- ZsKN: maga MP (havi bruttó 850 ezer Ft) a sajtóban elismerte, hogy több száz négyzetméter területet nem tudnak hasznosítani, mert nincs igény rá. A kivitelezővel ma is 2,5 Mrd Ft vita van, amiben tart a peren kívüli egyeztetés.
RCs/BA tavaly június 10-e óta nem tudta funkcionálisan benépesíteni a területet, de a felújítás és a rezsi pl. távfűtés) még ketyeg a Zsölnay ÖK Kft-nél.

Összességében ha a fenti érvek nem hatottak meg senkit, akkor csupán egyetlen (megdönthetetlen) érv van még; az EU eddig EGYETLEN beruházást, meg a programévet sem SZÁMOLTA EL, nem fogadta el.
Tehát jogilag lezáratlan a folyamat.

Úgy vélem, ha készre jelentik ezeket, s a hiánypótlással együtt Brüsszel ezt elfogadja, jelentést is ír, ezt a magyar kormány elé teszi, akkor lehet majd hősködni, meg kitüntetni.
A többi addig csak PR-marketing és a helyi lakosok bőszítésére szolgál.
@Hadrianuska: Óh, ha ő mondja (és főleg ha te is mondod), akkor elhiszem, s holnaptól manó leszek én is.
Lucernaböde
Ki vagy te szerencsétlen ?
@popocatepetl: Hagyjuk, ezen nem jutunk dűlőre úgy látom. Neked azért fizetnek, hogy védd, nekem meg öröm, ha tényként terjeszthetem, hogy beteg.Szia!
@popocatepetl: Ezt nem feltétlen értettem, mire-kire gondoltál. Mindenesetre én (is?) úgy gondolom, csak puffogjanak, max. jót lehet derülni rajta..
Ezt a lucernaböde nevű lipót szökevényt tényleg ki kellene már baszni innen a p.. ba! Undorító, agymosott gyökér.... Na, ennyit a fideszesek stílusáról és nézzük, mi a helyzet a poszttal:
Szerintem korrekt és vitaképes írás. Ami peddig a végét illeti, az teljesen vállalható. Bár a totális hatalom megszerzésére irányuló kísérleteket már ma is meg lehetne/kellene akadályozni minden eszközzel...
@Lucernaböde: Mert te olyan magasszintűeket szoktál idehányni, igaz? :o((
@Dinsdale Piranha:

Hülyét babám te csinálsz magadból most is, meg csináltál 8 évig meg előtte.

Mégegyszer :

A pofám leszakad attól a batár bunkóságtól és bornírtságtól, ahogy az elmúlt 8 év ismeretében a balliberális barmok akkora pofával járnak-kelnek és osszák az észt itt és máshol, mintha 8 év alatt nem romboltak volna földig mindent, nem hozták volna 2szer csődközelbe MO-ot, nem lőttek volna nemzeti ünnepen ártatlan emberekre, nem őríztették volna izraelita magáncéggel a laktanyákat katonák helyett, nem loptak volna tíz, százmilliárdos nagyságrendben, nem lenne a fél MSZP frakció börtönben vagy előzetesben BIZIONYÍTOTT korrupciós ügyek miatt, nem adósították volna el az országot úgy, hogy az adósságállomány konkrétan meg két és félszereződött röpke 8 év alatt miközben GDP elmaradásunk a régiós országokhoz képest 25 %-os.

Szóval az én szememben az ilyen karakterű ballib egy hülye, egy barom, egy kártékony patkány.

Ez van.
@Fabius: Néha nézz ki az utcára. Lassan nincs olyan szervezet az országban aki ne tüntetett volna már, "
hahh persze, a szakszervezetek...a sok állami naplopó veri a tamtamot, mert nyögdíjba akar húzni 40 évesen..meg a tanarak, fele annyi gyerek, 2X annyi tanár, hógyne.
rend az nincs, csak vergődő zsaruk
a közoktatás romokban, de van képük tüntetgetni
a máv egy fos, de a nyögdíj az jár, meg a bkv tahó buszsöfőröknek, jóhogy minimum
@Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör:

Előfordul, igen. Amikor úgy szeretném. Te viszont akkor is képtelen lennél rá, ha akarnád mert intellektuálisan alultáplált vagy.
"Ugyanis amíg az új alkotmány alapvetések fejezetének B cikk, 3. pontja szerint is a közhatalom forrása a nép, addig sima feles többségű győzelemmel és egy népszavazással máris viheted magaddal az életművedet, és kiszögelheted a felcsúti pajtába mementónak."

Ezt a hülyeséget hányszor fogom még olvasni?

Feles törvénnyel vagy népszavazással nem lehet alkotmányt változtatni (a jelenlegit sem, mivel az Alkotmánybíróság nem egyszer kimondta, hogy az alkotmány nem változtatható meg népszavazással). Úgyhogy erről a baromságról kár ábrándozni.

Ha a következő kormány arra vetemdne, hogy népszavazást írna ki az alkotmányról, Schmitt Pál (aki 2015-ig köztársasági elnök), fogja magát, az alkotmánybírósághoz fordul (vagy ha nem ő, akkor a képviselők egyötöde - azért ennyi még a ti hagymázas álmatitokban is lesz a Fidesznek), és az alkotmánybíróság rövid úton megsemmisíti a népszavazási kezdeményezést.

Ezt a baromságot pár hete Lengyel László dobta be a köztudatba, azóta meg néhány barom visszaböfögi. De azért ábrándozni lehet. Egy esetleges új kétharmadról is akár.
@popocatepetl: én manó???183 cm magas vagyok..szerintem az elmebeteg törpe vezéredre jobban illik a szó....
@Lucernaböde:
Csak kíváncsi lettem volna, hogy honnan vannak az infóid, ha már ennyire hangoztatod.
Amúgy hétfő van. :)
@popocatepetl:

Orbánnak idegrendszeri problémái vannak, előfordul az ilyesmi mással is.
És persze begyógyszerezve nyilatkozhat ökörséget is. Ilyen is volt már.
Amíg nem veszélyezteti a családját vagy magát, addig tőlem lehet királyi fenség is.
@Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör: na persze, kibaszni, az menne mi?
szánalmas agymosott gyökér, nem jó érzés szembesülni a valósággal mi?
@Lucernaböde: A Fidesz belülről fog megrohadni! :)
@hagyma: A Fidesz belülről fog megrohadni! :)
Az első paranoid tünet Áder kizavarása az EP-be..
@FILTOL:
A 42 éves stresszes rendőrök követelése kurvára kiverte a biztosítékot nálam...

Akik a gyurcsányi diktatúra alatt követelték a reformokat, most hogy végre valaki tényleg lép és fontos érdemi doldokban lép, nem azzal hirdeti önnön reformerségét, hogy széfeket vásároltat a kórházakkal, hanem érdemi lépéseket tesz, akkor mennek tüntetni mert szegények annyira stresszesek, hogy 42 évesen 160 000-es nyugdíjba kell menni.

Ha sokáig húzzák a húrt mi is kimegyünk vagy 200 000 -en az utcára a kormány ezen döntése mellett tüntetni.

Pofátlanok, undorítóak.
@Fabius: te elsz otthon , biztos jobban atlatod/ vagy csak a remenyeidet fogal;mazod meg ez a Bajnai a szociszimpatizansok utolso szalmaszala/, en vakon odaadom a kovetkezo 2 valasztast Orbannak
nem kis penzt tennek ra
ha lehet valahol fogadni szoljal
@popocatepetl: "Óh, ha ő mondja (és főleg ha te is mondod), akkor elhiszem, s holnaptól manó leszek én is."
-Szerintem meg már jó ideje manó vagy. A majomszindróma úgy szól, hogy: "Adj hatalmat egy majomnak (O.V.)és meglátod,dzsungellé változtatja a világot!"
A manók meg ugye a dzsungelben élnek.(:
@Lucernaböde: hogy idézzek egy minisztert
"ezek nem lespörték a padlást, hanem ellopták, tetőstül, födémestül"
@Lucernaböde: Sokan írták már előttem, de azért én is megteszem, hátha ezúttal megérted.
Az a tény, hogy valaki Orbánt kritizálja, még nem nem jelenti azt, hogy az illető az elmúlt 8 évet isteníti és megszállott MSZP rajongó. :)
@bagamoyo: a FIDESZ megrohathad de Kadar ota Orban az elso valamirevalo miniszterelnok es politikus
@nagyat: És mi van akkor, ha mi nem érezzük úgy, hogy tévedtünk? Főleg azok elégedetlenek most, akik már eleve nem a polgári oldalra szavaztak. Ezeknek garantált, hogy nem tud a kedvére tenni a kormány.
Mi ez itt? Valami LMP klub a zártoszályon? Megannyi liberális Beavis és Butthead heherészik, hogy Viktor hülye, de mi tudunk repülni!

Hírem van, már repültetek is szabad madárkák - a kukába...
@bagamoyo:
Hülye vagy de szórakoztató.

Annyira beszédes és gyöngyöző kacajra késztető, hogy a 2/3-os többséggel rendelkező, Európában legnagyobb felhatalmazással bíró kormánypártról beszélsz a rohadás kapcsán, miközben a végelgyengült MSZ(M)P az orrod előtt múlik ki éppen, de arról nem a rohadás jut eszedbe, hanem mi is... Talán a progresszió...

Annyira buták vagytok, annyira mélységesen buták, csak lenne végre közületek valami ritka képességű - mondjuk legjobb esetben 110-es IQ-val megáldott - vátesz aki erre felhívná a figyelmeteket !

De nincs ! Bruhahahahahaha !
@Dinsdale Piranha:
Ez igaz. Én is sokszor leírtam, még egyszer megteszem: de 80 %-ban viszont úgy van ahogy mondom.
@Zsit (nyau és rémizé): Nem jó politikus az, akinek ma kétharmada van, és gyakorlatilag semmilyen komolyan vehető aspiráns nem ácsingózik a posztjára??? :)

Itt van ez az inkriminált sútkája, ez a tíz ciklusra való bebetonozás. Ezen mi felháborodunk, de vajon hogyan reagál erre egy fidesz-fan? Nem-e inkább valami olyasmit mond, hogy helyes, úgy van, nagyon jól csinálod, Viktor, hajrá?
Szólt egyet a táborának, akik valószínűleg örömmel vették az üzenetet, és ebből mi vonjuk le azt a következtetést, hogy Orbán már meg is bukott, csak még nem vette észre? :)
@maroz: Ezen mi felháborodunk,"
ti azon is felháborodtok, ha levegőt vesz.
de ki kell ábrándítsalak, a dombon ülő vadászkutya se xarja le a háborgástokat.
ez van.
A magyar baloldal halott. Pontosabban nem is volt ilyen, hogy magyar baloldal, mert csak egy baloldali köpenybe öltözött, kollaboráns, lényegében volt pufajkás, posztkomcsi elit veszett és dicstelen tobzódását láthattuk 20 éven keresztül. Ennek vége. A magyar álbaloldal halott és így is van jól.

Az utolsó kádárkori munkásőrnyugdíjasok is elmennek majd egyszer - éltesse őket Isten jó sokáig ! - és akkor az a maradék posztkomcsi támogatás is eltűnik ami korábban volt.

Ennyi. Végre !
@potyus:
"És egyébként is, az elkúrt 8 évnek a leg nagyobb felelőse Orbán Viktor és bandája.
Persze most saját szaruk szakad a nyakukba, mert amit ellenzékben megakadályoztak, kormányon meg kell valósítani."

Ha nem vetted volna észre, a szoclib bandának több, mint 50%-a volt, innentől kezdve azt csináltak volna, amit akartak volna, ha akarták volna.
Ezek után Orbánra fogni, hogy ez a töketlen rabló páros miért nem csinált 8 évig semmit a lopáson kívül, hát eléggé elmebeteg gondolat...
@Tidal Wave:

Ezt nem Lengyel László találta ki, hanem egy 1999-es alkotmánybírósági határozatban van benne.

Szijjártó Péter dolga volt lebecsülni hivatalosan, de aki utána nézett pontosan, annak nem maradtak kétségei.

Tedd meg te is, és lepődj meg.
Lucernaböde:üdv (csak hogy ne legyek paraszt).
Azért egy csendes szobába magadba szállva gondolkozz el azon, hogy neked is szar lesz, és neked is befogják a pofádat, hacsak nem te vagy személyesen OV.
Legfeljebb majd tetszünk egy fasza kis forradalmat csinálni, nekem ez úgyis kimaradt a pubertáskorban.
@Dinsdale Piranha:
"Az a tény, hogy valaki Orbánt kritizálja, még nem nem jelenti azt, hogy az illető az elmúlt 8 évet isteníti és megszállott MSZP rajongó. :)"

Na ez az ami bokkolni szokta az áramköreiket, mert egyszerűen ezt nem értik. Pont.
Ilyenkor nyomnak egy rollback-et, és ugyanúgy folytatják onnan ahol abbahagyták.
aszondja múlkor az egyik hírtv-s buta némber, hogy 2006-okt 23 -ám egyik fidesznyik ismerősét leköpte egy rendőr.....na, ez szép volt!!!))))ebből értenek ezek!!
@maroz:
"Nem jó politikus az, akinek ma kétharmada van, és gyakorlatilag semmilyen komolyan vehető aspiráns nem ácsingózik a posztjára??? :)"

Miért van az, hogy ti csak ilyen álkérdéseket tudtok feltenni ?

Miért akinek 52 %-a van és nincs komolyan vehető aspiránsa, arról nem jelenthető-e ki ugyanilyen joggal amit kérdeztél ? VAgy az ellenkezője: 2/3-os többséggel 100 aspiránssal hogyan lehet lehet valaki minelnök ? Meg hasonlók. Ilyen kérdésekbő lehet kapásból vagy 1000-et kreálni mégsem jutsz velük semmire, mert értelmetlenek.

Ezek a tautológia tárgykörébe sorolható felvetések az elmeroggyant emberek kérdései.

Annyira buta, mélységesen buta kérdés...

De válaszolok is: azért mert kibaszottul tehetséges, tudod? Azért nincs aspiránsa..
@hagyma:

Legyen neked saját véleményed, és add a következőt is Orbánnak. :-)

De előtte állom a fogadást :-))
@Humperdickk: hát igen, igen. Ez kimaradt 88-ban, mert csinálhattuk volna úgy is mint a Románok.
@Lucernaböde:

A környezetemben nagyon sokan Fideszre szavaztak, sőt egészen az idei év elejéig minden vitában védték a Pártot. (mi is inkább Fideszre szavaztunk volna, ha elmegyünk szavazni)

Ha OV kiáll júniusban, és lebasz az asztalra egy 200 oldalas programot, amiben olyan megszoritások várhatók, amitől Bajnai elsárgulna irigységében, senki nem szólt volna egy büdös szót sem. Mert az emútnyócév...

Ehelyett megpróbálta NÖVELNI a hiányt, majd amikor az orrára koppintottak, lenyúlta a manyup pénzeket (még ezt is megértem), aztán jöttek a demokráciával és szabadságjogokkal teljesen szembemenő hülyeségek. Aztán a 9 évre bebetonozott káderek, meg az egyre őrültebb "szabadságharcos"-eszmék.

A Fideszesek 80%-a szépen elfordult a párttól, mert ezt épeszű ember gyomra nem veszi már be.

És nem azért Bajnaizunk, mert szocik/libsik vagyunk, hanem mert neki van gerince.
SZAKÉRTŐI, láthatatatlan kormányt szeretnénk, aki a háttérben teszi a dolgát, és nem mond ellent önmagának 3 havonta.
@Bergeroth: javaslatokat kérek pls. ki legyen akkor?
nos?
@Lucernaböde:
"Az utolsó kádárkori munkásőrnyugdíjasok is elmennek majd egyszer - éltesse őket Isten jó sokáig ! - és akkor az a maradék posztkomcsi támogatás is eltűnik ami korábban volt."

Na, figyi.
Komolyan mondom, nem basztatásból, de ugyan nézd már meg hány volt kisz tag, kommunista bérenc, volt mszmp párttitkár ül jelenleg a fidesz soraiban. Aztán gondold újra.
@Kőmíves Kelemen: A Fideszesek 80%-a szépen elfordult a párttól,"
sci-fi
@Hurvinyek:

Az a baj, hogy sem nekem sem másnak a pofája nincs befogva. Ne haragudj, de addig amíg nem a valóságról beszélsz, hanem arról az agyadban létező dologról, amit valóságnak hiszel addig nem lesz érdemi a beszélgetésünk.

Szóval: senkinek nincs itt befogva a pofája.
Hallgatom a Klubrádiót : olyan kormányellenes propaganda megy százezerrel 0-24 órában hogy hihetetlen.

Miről beszélsz ?
Csak halkan kérdem: mi itt a gond? Igazából miért olyan nagy baj az eladózottság? Miért kell gúzsba kötni mindenkit? Miért kellett az oroszokat az olajból ilyen drágán kivásárolni? (Nekik legalább van olajuk...) Miért kell háborúzni békében? Mi ez az ideges kapkodás? Miért ez a fellengzős gőg? A kétharmadnak már régen vége. Miből gondolja OV, hogy bármit bebetonozhat akárhány évre? Hiszen ő maga mondta annak idején, hogy kellenek a jó ügyvédek, oszt annyi. Úgy látom, hogy a kormányváltásra igenis nem voltak felkészülve, az azóta hozott törvényeik kérdőjelesek, az ország nem fejlődött, a munkanélküliség egyre súlyosabb, a leszakadó tömegek egyre kilátástalanabb jövőnek néznek elébe. Európától távolodunk, a magyar lassan szitokszóvá válik, szomszédainkkal összeveszünk. Jó ez így?
@Lucernaböde: szerintem jövő időben írtam, tehát olvasni sem tudsz:)
Minden helyzetben van valami jó. Gyurcásny (és tsi.) esetében megtanultuk, hogy így jár, aki aki egy (ex) kommunista és egy tol.. (finoman: egy önprivatizör) egyvelegét választja, Orbán esetében megtanuljuk, hogy így jár, aki egy igazi pártmunkás (hiszen egész életében adófizetők adóján élt, s volt liberális, jobboldali, majd populista is)és egy hatalommániákus (ó, az a tekintet, amikor vesztett 2002-ben, majd 2006-ban, arral könyvet lehetne írni)egyvelegét választja vezérnek. Talán harmadszorra sikerül valami normális, tisztességes, a teendőkhöz értő embert is találni. Aki ebben nem hisz (s annak van esze), az jobb ha lelép. Magyarnak bárhol a világban lehet lenni.
Az országra nézve mindennél kártékonyabb dúvadnak tartom Orbánt és vele az egész Fideszt is, ám taktikai megfontolásokból mégis azt szeretném, ha megnyernék a 2014-es választásokat. Sőt, lehetőleg azt már úgy nyerjék meg, hogy hozzá csalniuk kelljen, vagy legalább a választási törvényt a legaljasabb módon a saját javukra átírni, esetleg a saját maguk által uralt OVB révén egyes ellenzéki pártokat kizárni a választásokból.

Ugyanis ha Orbán 2014-ben veszít, akkor a feje tetejére fogja állítani az országot. 2006 és 2010 között is már kormányozhatatlanná tette, noha akkor még nem is ült minden kulcspozícióban a saját engedelmes bábja. Ha 2014-ben veszít, már 2015-ben újra ő a ME, ha pedig kínnal-keservvel kihúzná az őt kisebbségbe szorító parlament, azt mindannyian megkeserülnénk, végül pedig újra hatalomra kerülve újólag őrjöngő bosszúba kezdene.

Ennél már sokkal jobb volna, hogy akkor inkább gyűlöltesse meg magát és pártját olyan fokig, hogy amikor a 2014-es ciklus közepetáján (vagy felőlem a végén) megbukik, többé az országgyűlésbe se jusson be. Lezárulna végre ez a szerencsétlen korszak.
@Fabius: van sajat velemenyem
ha 3 ev mulva nem orban nyer kuldok egy repjegyet es 1 hetig lakhatsz a vendegszobamban, megmutatom neked ashevillet, kaja, pia
ha O nyer, akkor repjegy nekem 1 het szallas valahol
kaja pia
vis major/ nem indul , meghal stb az vis major, mindeki marad a penzenel/

@Kőmíves Kelemen: a kozvelemenykutatasok nem ezt mutatjak
amugy meg Bajnai egy alom nektek mint medgyesi volt
luffballon
szakerto
muhhahaha
@Hurvinyek: nem lesz itt változás. Max jön a jobbik, és két évre rá meg az SFOR, de az már bombázókkal. És megérdemeljük, hiszen basztunk megoldani a problémáinkat tizensok éven át.

Vagy mást mondok: Jövőre jön a horvátország. Szerinted hány perc alatt hagynak le minket? Gyorsabban, mint a szlovákok?
@Bergeroth:
Sok ott is a volt kiszes, de mondjuk Gyurcsány nem mezei kiszes volt, hanem pártkapcsolatokkal rendelkező főmufti. A kettő nem ugyanaz.
Mert:

"Amikor megalapítottam az Altust, volt tudásom és kapcsolatom, ám egyvalamit nem tudtam: mit vegyek meg ebből az őrült nagy [állami] vagyonból."

(Népszabadság, 1996. szeptember 21.)
@FILTOL:
Jólvan baszki, leszek én, vállalom. :D

Na de viccen kívül. :)
Bajnaiban reménykedem, illetve ha ő nem, akkor egy olyasvalakiben, akinek a visszafogott és szakemberhez méltó hozzáállása megfelelő kvalitásokkal bírhat egy miniszterelnöki poszt ellátsára.
Azt mindenki láthatja aki volt már külföldön, vagy akár hosszabb ideig ott tartozkódott, hogy amit orbán "beszari" viktor művel, ezzel a stílussal 1 hétig sem lenne miniszterelnök mondjuk Németországban, Japánban, vagy akár Izlandon.
Amit ő művel az nem hozzáértésre, sokkal inkébb hozzá nem értésre vall.
Egyre zavarosabb írások jelennek meg ezen a blogon.
"Ha tudtam volna 1992-ben, hogy két évvel később a szocialisták nyernek, akkor ezer az egyhez fogadtam volna erre, és akkor ma kevesebb munkával tízszer ekkora vagyonom lehetne."

(Népszabadság, 1996. szeptember 21.)
@Lucernaböde: ja és ami talán lényeges, ha lecsatlakozol az orbánagymosásról.
Az IMF nagyjából annyit kért, hogy csökkentsük az éves hiányt, és ezért adott a piaci kamat helyett a feléért hitelt (amiből matolcsy most tapsolt el 500 milliárdot, és ezt úgy számold, hogy tizenvalahány év magánnyugdíjpénztári gyűjtése az országnak cca. 3000 milliárd volt).
Biztosan jobb lesz, hogy Orbánka and Co. piaci 7%os kamattal felvett pénzekből fog bevásárolni...
na mindegy, matolcsy szellemi zsenijét onnantól méltattam egy sz*ros wc papírral, mióta kinyilatkozta, hogy ez nem államosítás, mert jobb oldali kormány ilyet nem csinál....
@Lucernaböde: Egyébként nem ismerlek, de kíváncsi lennék, ha a te, vagy a szüleid nyugdíját ( ami így sem sok) saját érdekből megcsapolja a nagy vezír, akkor mennyire védenéd.
"Két szövetségese volt tehát az új tulajdonosi rétegnek: a korábbi elit, amelyik ismerte az országot és tudta, miben van üzleti fantázia, valamint a vállalati menedzsment, amelyen keresztül meg lehetett ismerni a cégekben rejlő értékeket"

(Népszabadság, 1996. szeptember 21.)
@FILTOL:
Erősen jobboldali baráti/haveri/ismeretségi körrel rendelkezünk.

Száz emberből jó ha 10 védi a pártot, mint ahogy ti. Újabb 10 van, aki nem védi, de ha rákérdeznek, akkor OV mellé áll.
És a maradék 80 nagyjából egyetért a megszoritásokkal, de hányingere van a párt hülyeségeitől, és attól, hogy 3 havonta szembeköpve magukat hazudoznak.

Ez nem egy Századvég felmérés, hanem a való élet. Egy szinte teljesen jobbos közegben...
És ki váltaná le? Szanyi, Gyurcsány, Kuncze, vagy lomposék?

Na hagyjuk.
@Hurvinyek: de nem csapolja te hülyegyerek.

Vazze !

Most, hogy a MANYUP tagok 20 -a konkrétan reálveszetséget fog elkönyvelni érdekes és elhamarkodott a felvetésed.
@Lucernaböde: hat igen eleg ritkan jut el a milliomossagig egy papai hulyegyerek....
"Két szövetségese volt tehát az új tulajdonosi rétegnek: a korábbi elit, amelyik ismerte az országot és tudta, miben van üzleti fantázia, valamint a vállalati menedzsment, amelyen keresztül meg lehetett ismerni a cégekben rejlő értékeket"

(Népszabadság, 1996. szeptember 21.)
"Én vezető akartam lenni, azt akartam, hogy a világ kicsikét olyan legyen, mint amilyen én vagyok. Azt gondoltam, hogy egyszer miniszterelnök leszek. (...) Ma már kinevetném magam, de akkor ezt komolyan hittem"

(Népszabadság, 1996. szeptember 21.)
2/3-al@FILTOL: hülyeségből nincs kiút. - mondta egy osztrák hozzászóló:)
Akinek kétsége lenne - GYF:

"És kiderült, [...] azok az ismeretek és képességeket, amelyeket a nyolcvanas években felhalmoztam, a kilencvenes években is [...] használhatók"

(Mozgó Világ, 2003. december 3.)
@Lucernaböde: a nyugdij sehol sem mukodik ugy ahogy otthon mukodott
sehol bazmeg
sehol
a kozosbe be kell rakni
aki azon tul kepes megtakaritani az tegye
a magannyugdijpenztar az SZDSZ idiota alma volt a magangondoskodasrol
el is tuntek hala egnek
GYF aljassága:

"Mi csináltuk meg a "köteles akciót" is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés."
Hát nem jó nektek semmi. Ha a Fidesz vagy valamelyik miniszter csinál valamit, akkor Orbán rátolja a felelősséget valamelyik bábjára.

Most felvállalt mindent E/III-ban, ez se jó. Nem jó nektek semmi, de hát duzzogni-rinyázni azt még lehet :)
@Lucernaböde: 1998 Velencei-tó OV nyaraló :"-te Viktor, még mindig azt gondolod, hogy nem a hatalom a lényeg hanem a szabadság?
-nem. Azt gondolom annyira vagy szabad, amennyi hatalmad van"
@hagyma:
Az USAból te mit érzékelsz ebből?
Csak azt, amit olvasol a neten.

Én mit érzek?
Hogy a bizonytalan gazdasági és jogi környezet miatt a megrendeléseim drasztikusan csökkennek, a külföldi befektető ismerőseimnek eszébe sem jut idehozni a pénzeiket, és számtalan épitőiparban dolgozó ismerősöm küzd a szó szerinti életben maradásért. Nem azért, hogy megrendelésük legyen mint nekem, hanem hogy legyen miből enniük.

Szóval szeretem, amikor több ezek kilométerről imádja valaki OV-t, és pofázik bele abba, hogy nekünk itthon legyen jó...
HA nekem nem hisztek, itt van TGM GYF-ről:

Ez a pályafutás a kívülálló, a föltörekvő plebejus dacreakcióinak, önmagát vállaló gőgjének és a följebbvalókhoz, elöljárókhoz való asszimilációs vágyának az egyedülálló keveréke. Gyurcsány először is bebizonyította, hogy a majdnem lumpenproletár sorból föl tud törni, diplomát és fontos tisztséget szerez. Másodszor: bebizonyította, hogy a sikerét lehetővé tévő rendszernek és az őt fölemelő politikai szervezetnek (a Kommunista Ifjúsági Szövetségnek) a ballasztjától megszabadulva, ismét a semmiből elindulva az új rendszer jelképei – a sikeres, dúsgazdag üzletemberek – közé, megint az élre tud kerülni. Harmadszor: bebizonyította, hogy a közélettől távol álló nagytőkésként, újra csak kívülről, be tud törni a politikába, s megszédítve és elszédítve vetélytársait, képes – csellel, furfanggal, okossággal – szert tenni a főhatalomra, a végrehajtó hatalom feje lesz és a legnagyobb, legbonyolultabb, a legtöbb szenvedélyt kiváltó magyarországi párt elnöke.

De ez nem elég: a többszörös osztályárulás közben hűségét is bizonyítani akarja. A KISZ-ben reformer, következetlen, lojális lázadó: sikerember, de megzabolázhatatlan proligyerek, nem holmi apparatcsik. A rendszerváltás – felőle nézve: a rendszer bukása – után apolitikus újgazdagnak látszik, de közben beházasodik a régi bolsevik főnemességbe. A tőkés rendszer magyarországi vezetője lesz, de közben ad rá, hogy baloldaliságát hangsúlyozza, hogy nem felejti el a „pápai gyerek” nyomorát, megalázottságát, zavarát, sértődöttségét.

Így aztán Gyurcsány bukásával – hiszen Gyurcsány az őszödi beszéd kiszivárogtatása és a 2006. őszi tüntetések brutális szétverése óta már bukott ember – az ún. balliberális értelmiség is megbukott, mert a rendszertámogató valóság és a zendülő, antiautoritárius (ideológiai) gesztusrendszer párhuzamos fönntartása nem volt többé lehetséges. Ez az értelmisg most pártjára kelt a mindenkori hatalom mindenkori fő eszközeinek – a megtévesztésnek és az erőszaknak –, ezért a történelem fölöttivé stilizált „ellenzéki” imázs (legalábbis Magyarországon) egyszer s mindenkorra szertefoszlott.
"Ha az embert megbántják, megsértik, rágalmakat szórnak rá, akkor az ember megrázza magát és megy tovább, ha valakik kóbor kutyákat kergetnek ki az utcára, akkor erre a válasz nem az, hogy mi pedig veszett rókákat, a válasz az, hogy a kóbor kutyákat befogjuk, és telepre visszük, a városokat és az országot megvédjük"

(Veszprém, 2006. február 25.)
@Bergeroth: illetve ha ő nem, akkor egy olyasvalakiben, akinek a visszafogott és szakemberhez méltó hozzáállása megfelelő kvalitásokkal bírhat egy miniszterelnöki poszt ellátsára. "
nem tűnt fel, hogy a min. elnököt az ogy választja? és lecserélték megyót ferire, majd ferit a libásra, de a képviselők, és a sáskák ugyanazok voltak
naív vagy.
@Lucernaböde: És az első negyedévi 64 milliárd reálhozam az meg szintén megy a sublót fiókba alcsúton. Mi?
GYF elszólja magát :

"Az ő sorsa jól példázza nagyon sok magyar baloldali ember sorsát a XX. században: hogyan lettek kommunistákból liberális demokraták."

(Vásárhelyi Miklós emléktáblájának avatásán, 2005. október 14.)
@Hurvinyek:
13 év reálhozama kb 0,4 %. Ami átlag, sokaknak ez veszteség. Egy negyedévvel ezekután példálózni igazi bornírt, gyurcsányista faszság és ötlettelenség.
@Lucernaböde: Mert csak egy maradhat(nyerhet)
A meggondolatlan "semmitpapíyrbólcsakimprovizálvamertabbanjóvagyok" Gyurcsány:

"A szaúdi királyságot nagyon sokszor vádolják azzal, hogy igazából a világ terrorizmusának legaktívabb pénzügyi támogatói közé tartoznak bizonyos családok. És én azt gondolom, hogy a focisták között, a szaúdi focisták között nagyon-nagyon sok terrorista is volt, a mi fiaink pedig halált megvető bátorsággal küzdöttek ezen terroristák ellen, és ilyen esetben a döntetlen idegenben, ez egy fantasztikus eredmény."

(MSZP-rendezvényen a szaúdiak ellen futballmeccsről, 2005. február 5)
"Meg tudom erősíteni, nem lesz választási költségvetés" - jelentette ki a kormányfő. Gyurcsány Ferenc arra az újságírói kérdésre, miszerint nem tart-e attól, hogy a reformok népszerűségvesztést hoznak a kormánynak, ha az intézkedések egyes társadalmi csoportok számára előnytelenek, azt válaszolta: "nem beszélek én áldozatokról, nem kell az embereket ijesztgetni".

Magyar Rádió, 2005. április 19.
@Lucernaböde:
Értsd meg kérlek, amit már mások is írtak.
Aki kritizálja orbán "beszari" viktort, az nem feltétlenül tapsolna gyurcsánynak vagy az mszp-nek.
Én pl. egyiket sem akarom látni mint miniszterelnök, mert mindkettőt egy tehetségtelen balfasznak gondolom.

Hozzáértő szakemberek tömegeire van szükség, nem tehetségtelen idiótákra, akik Monopolyt játszanak 4 évente egymás ellen.
@FILTOL:
"naív vagy."

Én még hiszek! :P
A milliárdos GYF aki hagyja anyját kuporgatni (dehogy hagyta, hazudott):

"Tudom és ismerem milyen nyugdíjasnak lenni ebben az országban. Látom édesanyámon, aki kétszobás lakótelepi lakásban lakik, aki csak akkor kapcsolja be a konvektort, hogyha nagyon muszáj, a konyhában pedig azért nem, mert a gáztűzhely úgyis ad elég meleget. Tudom, hogyan számolja és hogyan olvassa a gázórát, hogy hány köbméter fogyott ebben a hónapban."

(2005 szeptember)
A nyalógép GYF:

„A történelem sok részlete vitatható, de van egy dolog, amit Magyarországon nem szeretnénk vitatni. Magyarország a Szovjetunió és a vörös hadsereg segítségével szabadult meg a fasizmustól 60 évvel ezelőtt. Ezért köszönettel és hálával fog tartozni mindig. Sohasem fogjuk megengedni, hogy ez a kérdés kisstílű viták tárgya legyen.”

2005-ös moszkvai sajtóértekezlet
@hagyma: fizetem a kibaszott nyugdíjadat: havi 24 százalékom megy el rá. Innentől pofád bazmeg te befogod, mert a te szaros gyenge kis nyamvadt 24 százalékodból nekem nem jár nyugdíj. Egy kurva fillér se.

Azaz kussolsz, szarházi köcsög.
„Ez elképesztő kihívást jelent a következő három évben az igazgatás, az oktatás, az egészségügy, a szociális és munkanélküli-ellátás, a lakástámogatás és a családtámogatás területén. És e területek melyikéről tudjuk, hogy mit csináljunk vele? Egyikéről sem.”

2005 április elseje, a DEMOS rendezvényén mondott beszéd
@hagyma:

Állom :-) A hétre egy Dunai panorámás nyaralót is fel tudok ajánlani, kaja-pia amit akarsz.
@Lucernaböde: fizetem a kibaszott nyugdíjadat neked is, szarházi. Kurvára befogod tehát te is a pofádat.
@Lucernaböde: most jött ki belőlem azállat. Ha már személyeskedsz (mert nem hüjegyerekeztelek!!!!!).
Miből gondolod azzal a csökött agyaddal, hogy itt aki neked irogat az csak GYF-párti lehet.Ebből is látszik:nektek egy személyes ellenségetek van, aki kitörölte a seggét a nagy "V"-vel
A mocskos, gaezember, meggondolatlan GYF:

"Küzdünk a jobboldallal, azzal a jobboldallal, amely itthon a nyilasokat, a szélsőjobboldal 1945 előtti szégyenteljes uralmát dicsőíti.”

Putyin elnöknek 2006
@Kőmíves Kelemen: Speciel én is abban a 80%-ban vagyok, de azt is ide kell írjam hogy se a szocialistákra se a szadesz utódpártra soha az életben nem fogok szavazni. A jelenlegi balfax ellenzék mellett nagyon-nagyon el kellene kúrnia a zorbánnak hogy a jobboldali szavazók ne rájuk szavazzanak. Egyenlőre még nem tartunk ott és remélem nem is fogunk. Amíg azt látom hogy az irány jó a magam részéről próbálom a hányingerem leküzdeni. Mindeközben határozottan javítja a hangulatomat az a vircsaft ahogy esik szét a maszop.
„Nem hazudtam, de nem bontottam ki az igazság minden részletét. Ez politikailag racionális volt, mert megteremtette egy igaz fordulat esélyét [...] Ami igaz és helyes politikailag, nem feltétlenül igaz és elfogadható a hétköznapi erkölcs mércéje szerint".

Népszabadság-interjú, 2006. jún. 25.
A gaezember GYF:

"Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt."
A humanista, progresszív GYF:

"Le kell verni a jobboldalt. Az én feladatom az, hogy ennek a politikai versengésnek irányt adjak, feladatokat szabjak, és azokat számon is kérjem, s ezt meg is teszem hezitálás nélkül."

(Népszabadság, 2004. február 9.)
@Lucernaböde: Igazság szerint az jelent kihívást, hogy az ilyen agytalan, demegóg barmokat toleráljam mint te vagy
Az összevissza hadováló GYF:

"[A december 5-ei népszavazásról:] Nem a szavazásra, nem az igen szavazására, hanem az attól való távolmaradásra biztatok, hogy ne erőszakkal próbáljuk megoldani azt, amire nincsen még kész a magyar nemzet."

(MTI, 2004. december 3.)
@Lucernaböde:

Teljesen feleslegesek a Gyurcsány idézetek. Én pl a picsába elküldtem őt is, mikor úgy adódott:

varanus.blog.hu/2010/05/07/menj_a_picsaba_feri

De ez nem jelenti, hogy Orbánnal nem teszem meg ugyanezt.
@Bergeroth: Én pedig szeretnék már látni egy szónokolni nem tudó, dadogó zsenit az ország élén.
"Elnök Úr, kérnék Öntől valami szívességet most itt. Ezt a nagyon buta és igaztalan kampányt, hogy itt valaki gyógyszerfelírási díjat akar bevezetni, legyen olyan kedves, vonja vissza. Ön úriember. Ilyet senki nem mondott. "

(Gyurcsány - Orbán vita,
@Lucernaböde: ezeket az idézeteket akár apád(OV) is mondhatta volna-
@Lucernaböde: Az összes tizenakárhány idézetet, amit bemásoltál, elmondhatta volna akár Orbán is..
"Ugyanis amíg az új alkotmány alapvetések fejezetének B cikk, 3. pontja szerint is a közhatalom forrása a nép, addig sima feles többségű győzelemmel és egy népszavazással máris viheted magaddal az életművedet, és kiszögelheted a felcsúti pajtába mementónak."

Az alkotmány nem népszavazási téma.
@Hurvinyek:
Hú de sötét vagy öregem...
De nem mondta !!!
Érted? NEM MONDTA, NEM Ő MONDTA.

NEM Ő VETT FEL 10 000 000 000 000 FORINTNYI HITELT.

ÉRTED MÁR SÖTÉTAGYÚ ?
@popocatepetl: Vagy valaki hasonló gondolkodással.. ez már felségsértés, hiszen mindenki tudja, hogy nincs még egy ilyen, de -hálistennek - hozzá közelítő sem. Nagy gondban van ez az ember, egyedül kell mindent megoldani.
Nem csoda ,ha időnként kezelésre szorul a szomszédos Ausztriában . Vajon a kezelés előtt vagy utána csinálták vele az interjút? Van tipped?
@Chicano:
Végre egy értelmes ember.

Ezt nem értik meg a trollok. Az irányt és a megszoritásokat jónak tartom, mert szükségesek.
Csak a szembehazudozás, és a kivagyiság nem oké.
MSZP-t, SZDSZ-t soha a büdös életben nem akarok látni, eddig se szavaztam rájuk.
De a Bajnai-kormány függetlenként tette a dolgát, ez ami szimpatikus volt, és ez ébreszt nosztalgiát.
@Lucernaböde: MEGVÉDJÜK A NYUGDÍJAKAT: választási kampány 2010. Én is tudok idézni
A szívem elszorul, mikor magyar honfitársaim a 3 évesek szintjén nem a témáról vitatkoznak, hanem a saját demagóg álláspontjukba kapaszkodva bértrollnak gondolják azt, aki bértrollnak gondolja őket. Repkednek a divatos hívószavak, ballib, orbánfób, furcsán nyerenc, amik lássuk be, nem egy értelmes társalgás irányát vetítik előre, hanem torzult érzelmi csatározás veszi kezdetét.

Néhány fontos tény:

Az előző nyolc év gyalázatos politikája NEM legitimizálhatja a mostani politikai irányt. Aki nem ért egyet a mostani iránnyal, egyáltalán nem biztos hogy az előzővel egyetértett.

Aki mások érzéseit nicknév mögé bújva, a sajátos egyoldalú értékrendjére hivatkozva, mocskolódva megbántja, megsérti, nem a politikával kellene foglalkozzon, hanem saját magával, és a legjobb szándékkal mondom, lehet hogy szakember bevonásával.

Ez a bejegyzés azoknak szól akik most azon gondolkodnak, hogy ez most velem van vagy ellenem...
Látom sok ember itt meglepődött, hogy egy magyar politikus határozott és nem egy kishitű, a Lajtán túl egy beszari, lapító ember. Mint ahogy ezt korábban megszoktuk. Amikor átvettük a soros elnökséget és Brüsszelben felszólalt, akkor is sokan csak hápogtak, hogy miket mond. Pedig csak kiállt a hazájáért, mint egy igazi miniszterelnök. Úgy mint a megelőző 50 évben senki. Az ellen oldalnak rossz hírem van. Orbánnak nincs alternatívája. Még pár ciklust ő fog végigvinni. Így tovább Viktor!
Szerintem sejti már a megfáradt bűvész, hogy 2012-ben kirángatják a Parlamentből... Cezaromániás fasz.
@Hadrianuska:
A másik állat.

Hülyékből itt az Indexen mindig is dunát lehetett rekeszteni.

Ja elmondhatta volna, meg szemeket lövethetett volna, meg 10 000 000 000 000 -nyi hitelt vehetett volna fel, meg INkallal védedhette volna a katonai laktanyákat, ésatöbbi.

De nem tette te barom állat !!
@Lucernaböde: Az a baj,hogy nem mondja, csak csinálja
És még azt gondolom, hogy aki a zorbán mellyén kíván lógni szépen sokáig, mert neki az húdejó, az lesz szíves felkötni a partellit, és ügyesen megenni a spenótot, apuka hadd örüljön. (Internet, mondjuk nem neki való.) A többi okos nagyfiú és nagyleány meg megoldja ezt a dilemmát, és majd talán kijön, hogy ezt a zorbánt mi módon basszuk ki a faszra, pár év múlva, végleg lehetőleg. És mindezt borzasztó művelt, visszafogottan intelligens módon tesszük majd, mert nekünk még az is megy.

Engem, mondjuk, ne hívjatok: rontanám az összképet! :)
@Lucernaböde: lol, ilyen amikor rohamot kap egy szíjjártó-klón? :D
@galli23:

Így van !

Hajrá Viktor !
@sárkányfő:
Nem ilyen amikor az agyhalott, beszédre éppen képes félállat balos hülyeségeit egy normális ember végül nem annyira tolerálja ahogyan szeretné.

Coki!
"Kár lenne tagadnunk, bajban vagyunk. Nem mi, a magyar baloldal, hanem az egész ország. Mire valaki legyőzi a másikat, tönkremegy Magyarország."

(Mozgó Világ, "Merjünk baloldalinak lenni", 2004. január. 20.)
"Az államot senki sem kényszerítette arra, hogy velem rossz üzleteket kössön. Megfizettem azt az árat, amit tőlem kértek, s ezt az árat én nem is tudtam befolyásolni. Aki augusztusban árengedménnyel vesz fürdőnadrágot, az sem sajnálja emiatt az áruházat. Lelkiismeretfurdalásom inkább akkor lehetne, ha az így szerzett vagyont (...) elkártyáztam volna."

(Népszabadság, 1996. szeptember 21.)
@Lucernaböde:
tehát a válaszod: igen :D

édes vagy, remélem nem hagyod abba, hosszú az éjszaka :D
@Fabius: megbeszeltuk
az en kerom is OK itt vana hegyek kozott egy to mellett
"Két szövetségese volt tehát az új tulajdonosi rétegnek: a korábbi elit, amelyik ismerte az országot és tudta, miben van üzleti fantázia, valamint a vállalati menedzsment, amelyen keresztül meg lehetett ismerni a cégekben rejlő értékeket"

(Népszabadság, 1996. szeptember 21.)
@Lucernaböde: Nem, nem ő vette fel, de viszont ő is lopott belőle.Tudom, tudom, ez ugyan az :aki párttag,párttitkár volt, de ma fideszes az csak egy megtévedt ember, aki mszp-s az hazaáruló
@Lucernaböde: Ja , Orbán pedig megvédte a nyugdíjakat.Sőt, már el is költötte , mol részvényt vásárolt magának és a haverjainak. Az megvan, hogy a bunkó focista IMF-es cirkusza miatt ,még Románia is olcsóbban vesz fel hitelt,mint Mo.
A még nem demokrata GYF 88 -ból. Ekkor még nem volt valahogy demokrata, de rá 1 évre azzá lett:

„Úgy vélem, hogy a KISZ-nek politikai eszközökkel kell fellépnie az általa elfogadhatatlannak tartott törekvések ellen, politikai munkával kell elszigetelnie az esetlegesen megalakuló Fidesz-csoportokat”

részlet Gyurcsány 1988. augusztus 17-i keltezésű leveléből, melyet a pécsi felsőoktatási intézmények (Janus Pannonius Egyetem, Pécsi Orvostudományi Egyetem, Pollák Mihály Műszaki Főiskola) párttitkárainak küldött (a dokumentumok a Baranya megyei levéltárból származnak)
@Kőmíves Kelemen: Azért azt is vedd figyelembe hogy nekik még aránylag könnyű dolguk volt, az igazi megszorításokat most kell megcsinálni. Bajnaiék megtették amit kell, elvitték az országot a választásokig. Mindezt tették megfelelő szerénységgel, és ez tényleg szimpatikus. De ez nem elég e ahhoz hogy megbízzak bennük, végül is ők is szoci kormány voltak. Ide egy ütőképes polgári párt kellene, de az addig nem lesz amíg a fidesz be nem bukik. Az meg most inkább ne bukjon be mert bukna vele az egész ország. Szóval marad a hányinger meg a reménykedés...
@Lucernaböde: Ha valaki igazán sötét ezen az oldalon, az te vagy. Hurvinyek úgy értette és magam is,hogy mondta ezeket Viktátor is, csak azokat kellett volna bemásolnod. Dereng?
@galli23: Orbán nem állt ki a hazájáért, a magyarokat ott senki sem bántotta. Orbán, bunkó focista módon lerántotta a magyarokat arra a primitív szintre, amiben évtizedek óta leledzik.
@Lucernaböde: Mi a különbség az INKAL, és a pintérművek közt.
@Táskás Tóni:
Hülyeségeket beszélsz. De ezt megszoktam tőletek.
Milyen kibaszott nagy kuss van a "fizetem a nyugdíjad, köcsög" szintű beszőlásaimról. Most nem az, tahónak tahó a szint, de nem is igaz?!

Ne keserítsetek el teljesen!
@Kőmíves Kelemen: imadja a tokom, mit banom en
leirtam, innen jonak tunik
ennyi@Humperdickk: idiota, az en nyugudijamat 2 okbol nem fizeted, egyreszt em vagyok nyugdijas, masreszt amerikaban elek es ugyan lenyomtam 20 evet otthon, nem tartok igenyt, majd, a magyar nyughdijamra, szoval maradjunk annyiban, hogy a sajat anyad nygdjijat fizeted nem az enyemet , elmebeteg,
@Hülye aki elolvassa!: tulajdonképp bárki másban. Az mszp után azt gondoltam, szarabb nem lehet. Tévedtem.
Tévedhetek (tévedhetünk) persze megint, de sok vesztenivaló már nem maradt.
@Lucernaböde: Na most akkor még nem reagáltál a nyugdíjakra.
Na, jó, részemről reggel munkanap. Muszáj valakinek megkeresni Lucernaböde nyugdíját. Bis dann!
@Lucernaböde:

A Királyod kurvára meztelen, és ezen a te kelekótya comment-cunamid sem változtat.

(Amúgy ha érdekel úgy 140 körül szok lenni a zíkúm :))
@Humperdickk: én már meg is találtam. Most húztam le
@Fabius: +1. Bajnai bármikor, LMP, ha nem lesz addigra valami jobb.
@hagyma: és nincs egy kurva rokonod se ebben a magyarországban, aki államinyugdíjas? Szar ügy, de akkor leszel szíves nem belepofázni a magyarok dolgába. Köszelőre.
@Lucernaböde: Bizony ezt csinálta Orbán 8 évi ellenzékiségben, tönkre is ment az ország, de ő győzött. Már régen meg lehetett volna azokat az intézkedéseket hozni-egészségügy átszervezése,oktatás, kedvezményes nyugdíjakstb. Ha nem lenne hazaáruló, akkor támogatta volna ezeket a törekvéseket és nem csinálja meg a hülyenépszavazást.
@gyilkos fűegér:
Némá, te szerencsétlen igazi vadbarom mik vannak:

Elsöprő Fidesz-KDNP-támogatottságot mér a Medián

2010. július 14., szerda •

Hát bazdmeg annyira meztelen, hogy a szaros többi párt a nyomába sincs te valóság ellen beoltott nyomorult kis buzi.

Jó éjt !
Nocsak, nocsak, van olyan ország, ahol az alkotmánybírákban van gerinc... és lemondanak, tiltakozásul... nem, nem kis hazánkról van szó, hanem spanyolokról..

"Tiltakozásul lemondtak az alkotmánybírák - csak nem itt"

hirszerzo.hu/kulfold/20110613_alkotmanybirak_lamondasa

A legszebb az egészben, hogy magyar mércével mérve pitiáner ügy miatt mondtak le, nálunk valszeg a pallosjog átnyomása miatt sem tiltakoznának... ennyit a magyar alkotmánybírákról...
@Chicano:
Nem akarom én sem, hogy megbukjanak most. Sőt, attól még jobban borsódzik a hátam, hogy GyF jöjjön vissza 2014-ben (vgy akár hamarabb) és adósitsa el újra az országot.
De a hányinger csak ideig-óráig visszatartható, és nekem igen erős gyomrom van, szemben esetleg másokkal...
Ha kiszámitható gazdasági helyzetet teremtenek a mostaniak, nem érdekel hogy pár évig szarabbul kell élni, mert okos ember nem csak a 4 éves ciklusban gondolkodik. Elsők között leszek 3 év múlva, akik Fideszre szavaznak, ha végre normálisan csinálják.

Az a baj, hogy ha őket leváltják a következő választásnál, és valami csoda folytán normális kormány jönne, aki esetleg folytatja a megszoritásos/nem eladósodottság felé vezető politikát, az egyből hazaáruló lenne, és a Fidesz a bebetonozott embereinek köszönhetően "csakazértis" betenne nekik.
Hiányoznak azok a politikusok, akik az ország érdekeit nézik, és nem kibaszásból ellenzékiznek.
@Hurvinyek: mit húztál le, drága? Ne gerjessz fel nagyon!
@Táskás Tóni:
Hát te is te másik hülye.

8 év kormányzás után EZZEL JÖNNI !

TÉNYLEG NEM ÉRZÉKELED MICSODA ORBITÁLIS, DRABÁLIS MÓDON CSINÁLSZ MAGADBÓL HÜLYÉT A TÉNYEK ISMERETÉBEN ?
@Humperdickk: mért le jrajzolsz, és összetépsz?
@Fabius:

Már bocs, nem tudom, hogy ugyanarra az alkotmánybírósági határozatra gondolunk-e (nekem 1999-ből az MSZP népszavazási kezedményezése ugrik be a közvetlen köztársasági elnökválasztásról, amit az alkotmánybíróság pontosan azzal az indokkal meszelt el, hogy nem lehet az alkotmányt népszavazás útján megváltoztatni.)

De nekem ez a népszavazási ötlet az alkotmányról akkor is eléggé abszurdnak tűnik, ha ezt átengednék, akkor minden kormány azzal kezdené, hogy népszavazáson leváltja az előző alkotmányt.

Már ha egyáltalán elmegy 50% (utolsó értesülésem szerint az új népszavazási törvény visszaállítja majd az országos népszavazásoknál a 97 előtti állapotot, miszerint a jogosultak 50%-ának a szavazata kell az érvényességhez. (a heyli nészavazásoknál most is így van). Úgyhogy ha még valamilyen csoda folytán lenne is népszavazás, akkor is kérdéses, elmenne-e több, mint 4 millió ember...
@Kőmíves Kelemen:

KONKRÉTAN EBBEN AZ ÉVBEN 9 ÉVE ELŐSZÖR 2500 MILLIÁRDDAL CSÖKKEN AZ ADÓSSÁGUNK HÁLA AZ ORBÁNÉKNAK.

A KB 22-24000 MILLIÁRDOS ADÓSSÁGUNK TAHÁT KB 10 %-AL CSÖKKEN. ILYEN - MÉGEGYSZER MONDOM - 9 ÉVE NEM TÖRTÉNT.

ELLENBEN CSAK NŐTT AZ ADÓSSÁG.
@Lucernaböde: Az zavar, hogy hiába kepesztett a bunkó focista Putyin még a küszöbig sem engedte Orbánt. Maradt neki Mubarak és a kinaiak.Ja, Mubarakot már elzavarták, úgyhogy csak a kínaiak.
@Humperdickk: bocs az elöbbi a bödének szólt. Meg az ő nyugdíjáról írtál. Azt húztam le magam alól.
@Lucernaböde: Tudod, ismét bizonyítotad: ha valakinek nincs érve, akkor kezd személyeskedni.... És még én vagyok alultáplált... :oP
@Hurvinyek: még most sem értem, de az meg az én bajom. :)
Lesz még olyan ebben az országban, hogy úgy vállalhatom a véleményemet, hogy nem minősítenek érte? Muszáj nekem valamelyik oldalhoz tartoznom? Állatira unom, hogy ha Orbán intézkedése nem tetszik, akkor hülye ballib leszek, ha GyF-et kritizálom, akkor viszont jobber, rosszabb esetben náci.
Szégyellje magát minden egyes politikus, aki valaha is, akár csak egyetlen mondatával, viselkedésével, tettével azt üzente az embereknek, hogy "aki nincs velem ellenem van". Szégyellje magát mind, ott a Parlamentben, aki a saját pecsenyéjének sütögetése közben a másikra mutogat, hogy "vigyázzatok emberek, ő az ELLENSÉG, sütögeti a saját pecsenyéjét". És azok is, akiknek azt köszönhetjük, hogy békeidőben a "háború" a hívószó (kinek nem inge...).
Mikor veszik már észre az emberek, hogy nálunk gyakorlatilag nincs bal meg jobb oldal... az egész egy hatalmas színjáték, amiben mi vagyunk a bábok? A saját "alkalmazottaink" csinálnak belőlünk bohócot, mi meg ész nélkül védjük őket egymás ellen? Emberek... mi van itt?
A legnagyobb bajom pedig az, hogy nincs alternatíva, pedig én is benne vagyok az 53 %-ban...:(
Egyébként meg a poszttal egyetértek: súlyos tévedésben van az az ember, aki miniszterelnöki pozícióban egyes szám első személyben ilyen kijelentéseket tesz.
@Lucernaböde: biztos orbán betolta a koszt pénzt a közösbe
@Lucernaböde: Azt a 3-4 ezer milliárd adósságot, ami a 20000 milliárdon felül van pedig a bunkó focista és a kancsi hozták össze
1 év alatt.Persze a többinél is ott voltak.
@Táskás Tóni:

Nem, nem zavar. Viszont zagyvaságokat és hazugságokat beszélsz.

Mondjuk nem árt tudatosítanod, hogy Orbán európai politikus, a legnagyobb EU parlamenti párt alelnöke vagy 10 éve, GYF meg, aki Putyinnak hazudott a magyar jobboldalról meg egy senki.

Egy végérévényesen elutasított senki.

Ezek a tények. A képzeleteddel meg aolyat játszol amilyet akarsz.
@Lucernaböde: most vagy befogod a pofád, vagy nem fizetem tovább a nyugdíjadat.

Ilyen egyszerű.
@Humperdickk: edesanyam, nyugdijas, ah ilyen kocsogokon mulna a nyugdija, mint te,a kkor ehen is halhatna
igy is elel neki a segitseg innen
@Lucernaböde: akivel nem áll szóba a Merkel:)
@Táskás Tóni:

Hát nem kicsi buta faszkalap balos csicska.

Tudnillik 98-02 között kb 65 %-ról 52 %-ra csökkent az államadósság - Orbán Viktor kormányzása idején, ami utána nőtt újra vissza 82 %-ig, no nézd csak kiknek a kormányzása alatt: Megyó, GYF, Bajnai. Vagyis a balos trojka ismét adósrabszolgává tett valamennyiünket miután Orbán Viktor kormánya a szarból visszahozta MO-t.

Ezek is tények te kis csicska.
És a továbbiakban az összes szarházi, aki az én nyugdíjjárulékomra utazik, az bizony nem beszél bele a dolgokba, hanem csendben meghúzza magát, mielőtt leszek szíves lejönni a fáról, és neadjisten eltaposni őtet.

Jaj, de unom már magyarázni.
Lucernaböde:"Mondjuk nem árt tudatosítanod, hogy Orbán európai politikus, a legnagyobb EU parlamenti párt alelnöke vagy 10 éve, " :akivel nem áll szóba a Merkel
@Lucernaböde:
Ne ordits, attól még nem leszel jobb Fideszes.

Felvettek 7%-ra több milliárd dollár hitelt a háttérben, csak mert az IMF-et ki kellett rugdalniuk.
Az államadosságot pedig az emberek által befizetett pénzek lenyúlásából csökkentik, szóval ezt bármelyik kormány megtehetné.
A lényeg a hogyanon van.

Mert ha szeptemberben OV kiáll a nagy nyilvánosság elé, és elmondja, hogy szükség van emiatt a manyup pénzre, és egyszerűen nem fenntartható a hárompilléres rendszer, akkor megértik az emberek.
Ehelyett lett "megvédés" a tőzsdézésektől, meg Selmeczi Gabika, ésatöbbi. Ami gusztustalan, arrogáns balfaszság.

Itt és most megmondom neked, hogy még idén megadóztatják az ÖSSZES nyugdijat az államadósság elleni szabadságharc jegyében.
@Hurvinyek:
Viccelsz ugye... Nem legyél már Avar János...
@Lucernaböde: Hát lássuk a reformokat, te fődemagóg faszjancsi.

Még pár dolog:
1, Egészen pontosan tudod, hogy melyik párt utcai szervezkedése, ellenkampánya eredményezte a Molnár Lajos-féle egészségügyi reform kilúgozását, és Horváth Ágnest magát. Azt is tudod, hogy ugyanezen párt szociális népszavazása buktatta meg Horváth Ágnest (ami ugyan nem baj, másodvonalas idióta volt), azaz pontosan tisztában kell legyél azzal is, hogy mely párt volt az, mely a teljes reformfolyamatot tendenciózusan akadályozta, majd retroforradalmi céltudatossággal kikényszerítette annak teljes erodálását. Ezért elég vicces a széfekkel poénkodnod, végül is ez a ti eredményetek, a ti győzelmetek jutalma (ha már szekértáborokban gondolkozol, te ócska tudálékos barom).
2, A nyugdíjreformnak nincs köze az egészségügyi reformhoz, nem azonos kategóriába tartozó dolgokat vetsz össze, ergo sum irreleváns a hasonlatod, szót ne többet.
3, Ha egy reform csak arra szolgál, hogy egy másik, szükségesebb reformot (nevezetesen az öregségi reformok főösszegének reálértéken történő befagyasztását a megfelelő, végleges reformot kiérlelő társadalmi konzultáció időtartamára) elodázzon, ráadásul hosszútávú károkat indukál, az nem jó reform, nem üdvös reform, hanem csak az ócska majom kezében dobásra váró friss, bűzölgő szarkupac. Pont, mint te.

Szóval csínján a demagógiával, már nem menő, töki. A személyeskedést vedd reakciónak a múltkori kurva anyázásodra, megjegyeztem ám, te fattyú, de felülemelkedem azon, hogy pusztán csak a "te kurva anyád, te geci" szösszenettel zárjam a mondandódat.

Téged olvasva fog el a kétkedés, hogy nem kéne e mégis engedélyezni az abortuszt a fogantatást követő bármelyik hónapban.
@hagyma: FIZETEM A JÁRULÉKOT. Ezek szerint etetem az anyádat. Mondjuk, kedves egészségére, de azért te a pofád befogod, ugye?
@Lucernaböde: tudom, egy ilyen kis szíjjártó klónnal mint te, nem érdemes szóba állni, úgyis üvölti tovább a hazugságait, de azért azt a pofátlanságot állítani, hogy Orbán fogja csökkenteni az államadósságot, amikor azt a pénzt tőlünk lopta, talán nem kéne, azt a pénzt a jónép spórolta össze nagyobbrészt az elmúlt 8 évben, ráadásul 2/3-uk önként... pláne hogy a mol-vásárlással éppen ő növelte most a nettó adósságot.

na további kellemes őrjöngést, biztosan ügyesen fogsz válaszolni :)
@Lucernaböde: "Hát nem kicsi buta faszkalap balos csicska."- Na ezért vagy annyira sötét, hogy a helyesírás ellenőrző sem tud mit kezdeni a neveddel.
"8 évig nem volt gőg ? Soroljam a gőg megjelenéseit 8 éven keresztül ? Az bámulatos, hogy ilyen 8 év után amelyen az országot átvertétek... Hihetetlen, hogy a volt 8 éves ballibes rombolás támogatói... Bolhacirkusz itt 8 évig volt... Hülyét babám te csinálsz magadból most is, meg csináltál 8 évig meg előtte... ...az elmúlt 8 év ismeretében... ...mintha 8 év alatt nem romboltak volna földig mindent... ...az adósságállomány konkrétan meg két és félszereződött röpke 8 év alatt ... 8 év kormányzás után EZZEL JÖNNI !

KONKRÉTAN EBBEN AZ ÉVBEN 9 ÉVE ELŐSZÖR 2500 MILLIÁRDDAL CSÖKKEN AZ ADÓSSÁGUNK HÁLA AZ ORBÁNÉKNAK. Orbán európai politikus, a legnagyobb EU parlamenti párt alelnöke vagy 10 éve."

tök izgi...
@Lucernaböde: "észérvekkel megtörni. De azért próbálkozom..."

LOL
(egyetlen észérvet sem mondtál, csak hogy te is értsd, min nevetek)
@Lucernaböde: édes vagy remélem még ma elvisz egy infarktus:)
Összefoglalva:

a végtelenül bornírt, ostoba, primitív mintákban gondolkodó és abban szocializált, alulképzett, ignoráns balosok miatt tartunk ott ahol.

Akik képesek voltak a világtörténelemben egyedülálló módon egy gyilkos pufajkást, egy kontraszelektált, ostoba dadogó ügynököt és végül egy hülye, megalomán, borderline kóros volt KISZ első embert miniszterelnöki székbe emelni. Azokat akik 89 előtt éppen azon ügyködtek, hogy a szabadságra törő természetes akaratot és a politikai pluralizmus modern idáját lehetetlenné tegyék ebben az országban.

NOs, az állat vadbarma, a Magyar Balos ezeket a kontraszeéektálz véglényeket tudta hatalomba juttatni és ráadásul azt sem veszi észre, hogy amikor ezek vannak hatalmon valahogy mindig visszasüllyed az ország.

Van köztük egy váteszi ihletettségű átlagintelligencia, aki legalább erre az összefüggésre felfigyel így 21 év után ???

Nincs ? Akkor nincs mit csodálkozni...
@Lucernaböde:

Azért, mert a sok hülyének majd csak jövőre esik le a húszfillér. Mint neked. Amúgy meg ne idegeskedj ennyire, árt a szépségednek. Megjegyzem, nem szeretem fényezni magam, de eddig amit a fityiszről kommenteltem, nagyjából minden bejött.
És mi lenne, ha ezentúl csak az a százezer ugatna bele a dolgokba, aki bizonyította, hogy felnőtt ember, hiszen maradt mnyp-s, azaz úgy fizeti a többi szárházi nyugdíját, hogy neki nem fizeti senki? Mert ezt például a szülők szokták csinálni, hogy a gyereknek jó legyen.

Gyerekek, takarodni alunni, késő van! :)))
@Lucernaböde: Szerintem az ágy alatt keresd a gyógyszered, oda gurulhatott.
@Lucernaböde: nincs, nincs. Idéznék egy klasszikust. Biztos ismered:EL LEHET INNEN MENNI
Fabius, csak egyet mondj meg nekem, miért hagyod, hogy ez a pártállami Lucernaböde-karakter széttrolloskodja a blogodat? Lapozni nem bírok olyan gyorsan, ahogy ez fossa ki magából az idiótábbnál idiótább hozzászólásokat.
@Hurvinyek:
Szép kívánság ez egy folytonosan nácizó, az emberi jogokról pofázó progresszív humanistától...

Megnyugtatlak: ideges a hozzád hasonló állatok miatt soha nem leszek.

Vérnyomásom: 120/ 80 , cukrom rendben, nem vagyok elhízva, ellenberger igencsak sportos alkatom van.

Annak esélye, hogy amit oly jószívvel kívánsz, te kis humanista antifasiszta fasz, nem fog bekövetkezni.

Én viszont szép álmokat kívánok neked te baloldali, progresszív humanista, aki te nekem halált kívántál éjszakára.
@Lucernaböde:
Tudtad, hogy a balosok gyerekeket esznek reggelire? igaz magyar-szittya gyerekeket...
@Lucernaböde: Legnagyobb felhatalmazással bíró?????!! Miről beszélsz, ember? Leszámítva az Orbika által szított szaros-hugyos neonáci "forradalmár " csürhét, egy év után senki ellen nem volt ekkora demonstrációs hullám...
@gyilkos fűegér:
Hát szerintem meg hazudsz. Nem jött be abból semmi sem. Csak szimplán hazudsz.
@Lucernaböde: LOL!

A Gyilkos Pufajkás nagyjából az utolsó minielnökünk volt, akit még komolyan lehetett venni.
Na szevasztok Jenők és Bélák mind az átlag 65 körüli IQ-tokkal !

Jó éjt !

PS:
Ha ha ha ! Jól elszórakoztattatok !

Ennyi hülyét egy helyen ! Parádés !
@Lucernaböde: "Szép kívánság ez egy folytonosan nácizó, az emberi jogokról pofázó progresszív humanistától...

Megnyugtatlak: ideges a hozzád hasonló állatok miatt soha nem leszek.

Vérnyomásom: 120/ 80 , cukrom rendben, nem vagyok elhízva, ellenberger igencsak sportos alkatom van.

Annak esélye, hogy amit oly jószívvel kívánsz, te kis humanista antifasiszta fasz, nem fog bekövetkezni.

Én viszont szép álmokat kívánok neked te baloldali, progresszív humanista, aki te nekem halált kívántál éjszakára. ": te most ezt komolyan leírtad? Mutasd meg, hol náciztam?
@Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör:

Hogyne, aki ellentmond, az troll. Ja, meg dzsentri nem ? Meg államellenes mi ?

Ostoba fajankó !
@Tidal Wave:

Addig stimmel a dolog, hogy se ügydöntő, se véleménynyilvánító népszavazást nem lehet tartani az alkotmánnyal általában.

De.

Annak nincs akadálya, hogy a köztársasági elnök, a kormány, vagy a képviselők egyharmada kezdeményezzen népszavazást. Ilyenkor nem az alkotmány normaszövege a kérdés, hanem egy-egy konkrét témában lehet - akár többen is egyszerre - véleményt nyilvánítani.

Pl: egyetért-e ön, hogy a gazdaságra vonatkozó sarkalatos törvényeket kidobjuk a kukába?

És így tovább, amivel kiherélhető az új alkotmány és a betonba öntött sok baromság.

Mellesleg sokkal egyszerűbb lett volna egyeztetéssel alkotmányozni, és meghagyni a jogot a népnek a négy évenkénti változás lehetőségéhez. Mert ha nem szépen, akkor csúnyán, de érvényesülni fog a többségi akarat.
figyelitek ezt a lucernás bögrét!? :D
írt vagy 30 kommentet, de szinte mindegyikben az elmúltnyolcév a fő motívum :D
sok kormánypárti agyhalottal volt már dolgom, de ő azért kivételesen súlyos eset.
két darab érve van:
elmúltnyolcév (kisbetűvel) és a ha agyérgörcsöt kap akkor ELMÚLTNYOLCÉV (nagybetűvel)
@Hurvinyek:

Mindössze a halálomat kívántad én meg tőletek tudom, hogy baloldali, progresszív humanista pógár ilyet nem tesz, csak a gazember fasiszták !

Nem értem, mindig olyan jóérzésű embernek, meg jóakaratúnak tételezeitek önnönmagatokat és mindenki fasiszta aki mondjuk Trianont nem úgy fogadja mint Bauer Körömtépőfelmenős Tamás..

Csak ezért. Valahogy nincs összhang a Baloldali, Progresszív, Humanista, Jóérzésű önkép és a halálos kívánság között..

Na mindegy, ezek is ti vagytok és véleméynem szerint ezek vagytok ti igazán...
@Lucernaböde: Azért megnyugtat a tudat,hogy vannak olyan férgek akik felérik a klaviatúrát, és még bosszantani is lehet őket.
@Fabius: a hatályos alkotmány melyik pontja tiltja, hogy népszavazást lehessen tartani egy másik, új alkotmányról?

megjegyzem a 2/3 azt csinál amit akar
megjegyzem a 2/3 szerint az új alkotmány nem jogfolytonos a mostanival
megjegyzem nemrég még az egyiptomiak, tavaly meg a törökök is szavazhattak az új alkotmányukról, elvileg nem vagyunk náluk elmaradottabbak.
@Lucernaböde: TE HONNAN VESZED, HOGY BALOS VAGYOK? EZT ÁRULD MÁR EL!!!!!!!!!!!!!!
Orbán extra rendelkezése nem más, mint az állami (és önkormányzati) eladósodottság korlátozása. Varánusz szoci bértollnok, Gyurcsány legjobb tanítványa persze arról álmodozik, hogy ezt majd népszavazással eltörli a nép, de nem fogja. Mert a nép alapvetően nem hülye, és tudja: VARÁNUSZ, GYURCSÁNY ÉS A SZOCIK BIZTOSAN ROSSZAT AKARNAK NEKI.
@.Pierre Bezuhov.:

Miért mi legyen a főmotívum te angyalgyökér karakterű, Baloldali, Humanista, Progresszív, Jóérzésű, Ántifasisza többségbe tartozó egyed ?

Mi legyen ? Mi ha nem az ami minden bajunk okozója ?
@vakablak:

Mert a szólásszabadságba vetett hitem erősebb, mint a Lucerna kiváltotta undorom.

Még.
@Lucernaböde: az látszik, hogy Gyurcsányfób vagy. De emiatt szükségtelen túladagolni az Orbánfíliát. Főként, hogy a gyógyszer szemlátomást vakságot okoz.
@Lucernaböde: most elmentél aludni?
Ki fog minket kioktatni?
@Fabius:
azért vannak esetek, amikor egyesek nyilvánvalóan visszaélnek a szólásszabadsággal, illetve egyetlen céljuk mások beszélgetésének ellehetetlenítése, azaz épp mások szólásszabadságának korlátozása.

szabadság=/=szabadosság, ez egy nagy félreértés.
ha verekedni kezdesz, akkor sem hagynak a mozgásszabadság nevében tovább pofozkodni.
@Hurvinyek:
Hát barátom ez a tudat ne nyugtasson, mert nagyon rossz úton jársz.

Nyilván látod, bár tagadod vehemensen, hogy intelligencia dolgában a kúpos szarhoz nem érsz fel semmilyen mérce szerint és zavaró látni valakit aki nem áll be az egyenzombi véleménymonopóliumba - ami persze, felhívnám a figyelmed, te szerencsétlen, hogy csak itt, az index kontraszelektált barmainak aklában lelhető fel, máshol, odakünn már más szelek fújnak - szóval, bizonyára zavaró látni, hogy egy átlagos jobbos - ez lennék én - intelligencia dolgában, tájékozottság dolgában, értelmezési képességek dolgában, rétori képességek dolgában hatszor rádver csípőből, de nincs mit tenned bogaram, el kell viselned.

Tudom, fogad csikorog, ahogy e sorokat olvasod, de valahogy szedd össze magad.. Tanulj, olvass, tájékozódj és egy szép napon talán neked is felragyog az a szellemi horizont ami amúgy sokaknak születése óta eleve adott, deked pedig majd csak kb 40 éves korod felé fog eljönni. Ha eljön...
nekem tetszik a "csak a döglött hal úszik az árral" mondás.
És igazából a Viktorék ténykedése is tetszik. Ezt a bugyogó sártócsát, ami itt az elmúlt 15-20 évben kialakult, egyszerûen nem lehet az eddigi gyakorlatban használt módszerekkel felszárítani. Nyilvánvalóan ez nem tetszik nagyon sok magyarnak, mert ha sikerül kikecmeregnünk ebbôl a szarból, akkor hirtelen egy olyan világban fogják találni magukat, ahol a Pufi meg a Csöpi már nem tud elintézni mindent, nem lehet majd plazmaTV-t "okosba'" venni, és ahol a girbe-gurbán rakott csempét visszaszedeti a fôvállakozó. Aki az átkosban és az elmúlt 15 évben szocializálódott, annak egy ez egy rohadt ijesztô jövôkép. De nem szabad félni, bátorság elvtársak!
@Fabius: "Pl: egyetért-e ön, hogy a gazdaságra vonatkozó sarkalatos törvényeket kidobjuk a kukába? "
Ha ezt ki merné írni egy esetleges választási győzelme esetén az MSZP úgy 2060 környékén, akkor kb. 5%-ot kapna, mert az emberek még mindig emlékeznének Görögország szétrobbantására 2011-ben. Ma kapott CCC mínuszt Görögország a Standard and Poors-tól.
Na meg nem lenne épelméjű szavazó, aki leszavazná azt, hogy büntethető legyen a kötségvetési csalás, te Gyurcsány-klón. Az a baj veletek, szocik, hogy nagyon egyszerűek vagytok.
JA, éjszakai szellemi táplálékként íme csak nektek:

"Július elején is viszonylag széles körű derűlátás és a kormányoldal elsöprő támogatottsága jellemzi a közhangulatot a HVG számára készített legfrissebb Medián-elemzés szerint."
@KG2000:

Az, hogy egyszerűek igaz, sikerült egy szóban megfogalmaznod amit én cirkalmasan próbálok órák óta, köszönet érte.
Na még egy kis REALITÁS a valóság ellen beoltotaknak éjszakai elemózsia gyanánt:

"A választók Orbán Viktort, a Fidesz miniszterelnök-jelöltjét ítélik meg a legkedvezőbben, őt Bokros Lajos követi, ám egyúttal Bokros elutasítottsága a legmagasabb. A miniszterelnöki alkalmasság szempontjából meghatározónak gondolt politikusi jellemvonások terén pedig még inkább megmutatkozik Orbán Viktor fölénye "
@Lucernaböde: már túl vagyok a 40-en.
Viszont azt tisztán látom, hogy levelezőn szerezted az IQ-dat.
@Lucernaböde: = : KG2000

Szerintem randizzatok valahol, és jól le is pippanthatjátok egmást
@svájci néger: A girbe-gurbán lerakott csempét Rogán pl nem szedeti fel a haverjaival az V. kerületben. Vajon miért, nekem van egy tippem , a 16 milliárd nem véletlenül halmozódott fel 4 év rogánkodás alatt.
@Lucernaböde:
"Mi ha nem az ami minden bajunk okozója ? "

az hogy neked komoly bajod van, az itt nagyjából mindenkinek nyilvánvaló. az, hogy neked az elmúlt nyolcévben eszkalálódott a mentális zavarod az könnyen előfordulhat.
gyengeelméjű, könnyen befolyásolható, frusztrált egyéneknél, ha túl sok hörtv-t néznek, netán túl sok nemzetet olvasnak ez gyakori jelenség.

ha meg kompenzálni akarsz valami hiányosságodat, azt nem úgy kell, hogy a 2/3-odat villogtatva mindenkinek nekirontasz, hanem veszel egy szép nagy autót.
a világ bonyolultabb dolgait meg hagyd meg azoknak, akiket nem a gravitáció hozott le a fáról
@Lucernaböde: még mindig a beharangozott észérveket várjuk. Addig nem vagytok nagy kihívás.
@Lucernaböde: Karzatról szeret pofázni a méltóságos úr? Majd megbillentik a nemes alátámasztását kegyelmednek, aztán felhorkad önből az ön sejhaja súlya miatt kiszakadó, keserű panasza.
@Hurvinyek: Legalább egyszer nem a NENYI-re vagy a preambulumra matyiznának.
@KG2000:

No, kisfiam, először is édesanyád a szoci, meg a Gyurcsány klón.

Másodszor neked is két választásod van:

1: megmondod szépen gazdatested kötvénykibocsátása, ez itt:

www.nol.hu/gazdasag/otvenmilliardos_allami_kotvenykibocsatas

vajon mi a lófasz? Esetleg államdósság növelés?

2: kibaszlak a picsába és mehetsz vissza Orbán seggébe kúpnak.
Most már tényleg kellene egy fehér póni, ami belovagolhat Kassára.
@Lucernaböde: én is idéznék:1995 OV:" arra viszont ügyelni kell, nehogy a rendszerváltásból valaki kisdiktátorrá fejlődjön"
@Lucernaböde: Meghívnálak egy sörre, csak téged még nem szolgálnak ki. Engem meg pedofilnak néznének ha belépnék veled a "Nyakát neki Ritz"-be (Az úri közönség táncol!), szóval kinek jó az?
@Lucernaböde: Kár hogy Orbánnal már senki sem áll szóba, hiszen Mubarakot elzavarták, Európában pedig a bunkó focista nem szalonképes.
@Lucernaböde:

Realitás mi? Na menj te is a picsába a tavalyi szarokkal. A legkisebb Medián kutatás itt van:

www.median.hu/object.4e872a4d-dcd8-48ce-aff2-e925269b9470.ivy

Picit másképp hangzik, mint amit másolgatsz.

Utoljára szólok. Vagy a témához szólsz hozzá, vagy repülsz.
@Fabius: ahogy sárkányfő is írja, van olyan, hogy a szólásszabadsággal való visszaélés. Másfelől pedig a mindenkinek a saját blogja pont olyan, mint a saját magánterülete (pl. a lakása), ahol a szólásszabadság alkotmányos joga NEM érvényesül. A szólásszabadság általános elv, és még csak nem is korlátlan. Pl. számtalan törvény és törvénycikkely is korlátot állít neki, csak a Btk vagy tíz helyen minimum, de lehet az is, hogy húsz.

Baj az volna, ha Lucernaböde vagy bármelyik más tahó (ill. nem tahó) nem mondhatná el a véleményét a köztereken sem és a nyilvánosság előtt általában. Magánterületre mindez nem vonatkozik.

Lucernaböde pl. nem jöhet be a nappalidba egy nagy megafonnal és bömbölheti tele a lakásodat a baromságaival. Ez a blog itt ugyan nem a magántulajdonod, viszont attól még magánterület (az indexé), aki neked átadta, hogy a törvények betartása mellett tégy vele, amit jólesik, mintha a tied volna.
@Fabius:

Ugye, hogy szinte repül az idő, ha ilyen pompásan mulatunk?
@Hurvinyek: Bocs, nemcsak Merkel nem áll vele szóba, hanem gyakorlatilag senki Európában.
@Táskás Tóni: nincsenek illúzióim. Reményeim vannak és vágyaim. Egyikben sem szerepel Rogán. Én nem a polititkusokról beszélek. A legtöbb amit elvárok egy politikustól, hogy hagyjon békén. Intézze el, hogy ültessenek pár fát az utcában és takaríttassa fel a parkot. Ennyi. Ennyit tudnak és ennyit szabadna csak hagyni nekik. Én magunkról beszélek. Rólad meg rólam, meg a szomszédomról.
@Lucernaböde:

Az BRUTÓ államadósság 20.552 MRD Ft (akk.hu).

Amiből az IMF-től lehívott hitel valójában szinte maradéktalanul az MNB deviza tartalékát gyarapította ~16 MRD EUR-ról 36 MRD EUR-ra.

Azaz a fenti államadósság összegből mai EUR/HUF árfolyamon számolva levonhatunk (visszafizethetnénk) 5.300 MRD Ft-ot, ha nem ragaszkodnánk a szerintem feleslegesen megnövelt tartalékhoz.

Így a NETTÓ államadósság valójában csak minimálisan nőtt az elmúlt 9 évben (hiába szajkózzák ezt azok akiket a statisztikák nem érdekelnek). Így valójában felesleges volt az MNYP államosítása, hiszen az valójában a jelenlegi gazdaságpolitika folyó hiányát finanszírozza és nem államadósságot csökkent.

Valójában az elmúlt 20 év nyugdíjkassza deficitje magyarázatot ad a teljes államadósságra (nem csak a MNYP-k, de az összes nyugdíj bevételeket meghaladóan kifizetett nyugdíj (13. havi, és ide képzelheted az ígért 14. havit is), illetve annak finanszírozása ~15.000MRD Ft-ba került, ami nélkül 0 lenne a NETTÓ adósságállomány).

A Járai által felpörgetett és indokolatlanul magasan tartott MNB alapkamat, és kamatpolitika is került vagy 3000MRD Ft-ba.

A MOL részvényeket is butaság visszavásárolni 500 MRD-ért, ha már a Lex MOL-lal ellehetetlenítették a Szurgut tulajdongyakorlását, de mindegy.

A fentiekből és a közbeszédből látszik, hogy sokakat nem zavarnak a számok és a tények, mások meg mindent elhisznek, amit a politikusok büfögnek.
@gyilkos fűegér: Szerintem a két sakktábla szökevény( vicc mester), már meg is ejtették a randit, ezért vonultak vissza a közélettől.
@isssti: te pöts
nézdd meg alaposan az eredményét a választásoknak.. nem az ország 2/3 a választotta meg őket hanem az alacsony részvétel mellett a szavazók 2/3-a.. szám szerint: a fideSS szavazatai ugyan nőttek de a bal és közép szavazatok eltűntek.. nem a FideSS kapta, hanem nem szavaztak!! szóval ne ringasd magad tévhitekbe.. a következő választáson újra ott leszünk..

A cikk remek gondolat ébresztő.. illetve alkalom a Bajnai csapat propagálására :)

Tőlem kapnak egy x-t 2014 ben hacsak addig ki nem találja OV hogy csak a határon túliak dönthetnek a sorsunkról :(
@Táskás Tóni: Igaz, csak az azért szégyen, mert "egy alomból " valók. speciel a Merkellel semmi bajom, neki legalább van esze, még ha nő is.
@Jack Torrance: azt mondta h pünkösdkor ő nem hajlandó linkeket keresni....15 perc múlva talán :))

@gyilkos fűegér: én is erre tippelnék, hogy valami suhanc polgárkezdeménnyel van dolgunk, aki a net előtt üti az ellent, mert most h nyári szünet van, nem kell házit csinálni holnapra.
@Lucernaböde: "Akik képesek voltak a világtörténelemben egyedülálló módon egy gyilkos pufajkást, egy kontraszelektált, ostoba dadogó ügynököt és végül egy hülye, megalomán, borderline kóros volt KISZ első embert miniszterelnöki székbe emelni."

Nem, barátom nema "baloldal", hanem a nép emelte őket a miniszterelnöki székbe.
Mint Viktort.
És a nép váltotta le őket. Mint Viktort.

Egyébként egy baráti tanács: a kevesebb, néha több.
Minél többet "kommentelsz", annál kevésbé vesznek itt komolyan.

@svájci néger: "ha sikerül kikecmeregnünk ebbôl a szarból, akkor hirtelen egy olyan világban fogják találni magukat, ahol a Pufi meg a Csöpi már nem tud elintézni mindent,"
Nem tűnik fel, hogy éppen ilyen világ épül?
Orbán-Schmitt-Rogán-Lázár-Szíjjártó-Hoffmann stb.Tényleg nem?
Hát, majd fog.

Csak egy példa a szép, új világra: az érettségit /is/ szervező Oktatási Hivatalt tudod mikor költöztették? Most május végén...
Nem is lehetett őket elérni semmilyen ügyben.
@Kőmíves Kelemen: Pontosan. Nagyon sok mindent meg kell csinálni, egészségügyet átszervezni,a korkedvezményes nyugdíjakat lefaragni.. Ezek támogatható célok, de nem ilyen gusztustalan sunyi módon, ahogy Orbán elvtárs csinálja. Ez kőkemény megszorítás, a mnyp-i vagyon felélése balfaszság nem pedig nyugdíjreform. Megszorítás van itt a javából, nem pedig az ország átszervezése. A 16%-os szja-val pedig csak egy kurva nagy ktgvetési lyukat csináltak , azt sem kellett volna most és igy bevezetni.
@gyilkos fűegér:

Hogyne, cuki. A tavalyi közvéleményre hivatkozni külön műsorszám.
@billy reed: @Lucernaböde: "Akik képesek voltak a világtörténelemben egyedülálló módon egy gyilkos pufajkást, egy kontraszelektált, ostoba dadogó ügynököt és végül egy hülye, megalomán, borderline kóros volt KISZ első embert miniszterelnöki székbe emelni."

Találgathatok kikről van szó.: Szűrös M. Csintalan S. Pozsgai I.
Ha tévedtem, van még pár tippem
@svájci néger: Állandó harcban álló idiótától ne reméld, hogy a mocskos politikát nem viszi be a nappalidba lépten nyomon.
Lucerna, én csak annyit tennék hozzá, hogy átérezd milyen itthon a szitu, hogy biztos hallottál te is arról a kamu emailről, amiben pár vicces gyerek elkezdte terjeszteni hogy Orbánék a 2 millió feletti bankszámlák befagyasztására készülnek.

És tudod mi volt a szomorú: hogy az emberek megijedtek, mert tényleg el tudják képzelni hogy ezek az ámokfutók megteszik.

Nézd meg az MANYUP pénzeket is hogy kizsarolták a legtöbb emberből. Kezdve azzal hogy annak kell elmenni aki nem akarja hogy elvegyék, azzal hogy démonizálták azokat akik nem adják be (mert ők nem együttérzőek) egészen addig hogy elveszik a nyugdijat (bár a játrulékot azért vonják, csak átnevezték, hogy ne legyen baj).

Ennyi. Idézhetsz Gyurcsány idézeteket, de ilyen a hangulat 2011-ben, az EU egyik tagállamában, ahol az emberek kezdenek félni.
@vakablak:

Ezeket én is tudom. De egyrészt tényleg azt gondolom, mondhassa el a véleményét bárki, másrészt általában szórakoztatnak a főállásban nyomuló címlapi mundérvédők.
@Boli: Olyan jó érveket tudnék idézni Hofival szólva, csak az a gáz, hogy igazad van. Itt még nem tartok.

HOFI:
1.Jó pénzért?
Szopok, nyalok, gombot varrok.

2.
- Tud úszni?
- Nem.
És ha megfizetem?

Jó éjt!
na ez a buli is meghalt. joccakát
@Lucernaböde: Csak annyit mondanék neked.
Kutyát-macskát nem érdekel mi volt.
A lényeg,hogy mi van.
De ha már ennyire elszánt Troll vagy..Igen most szarabb mint az elmúlt 8.
Szarabb mert a sok szar mellett azt is éreztetik velünk,hogy senkik vagyunk.

De te csak legyél hívő..a hívők jobban mutatnak a lámpavason.
Mindenkinek jó éjszakát kíván a Nagy Gy. Fűegér, a Nemzeti Együttműködés Diszkógömbje.
@billy reed:

"Egyébként egy baráti tanács: a kevesebb, néha több."

Nála ez reciprok függvényként működik. A nulla hozzászólás mellé jár a végtelen szimpátia...
Nem hiszem, hogy egy népszavazás elsöpörné ezeket a "tíz kormány kezét megkötő" intézkedéseket.

Ezek csupa olyan dolgok lesznek szerintem, amivel józan paraszti ésszel egyet lehet érteni.
lököttek.
lucernaböde és popocatepetl a blog.hu legnagyobb trolljai.
francnak etetitek őket...
@hitomi:

És sok mindenben igazuk van. Nemde?

Nekem a sok habzószájú tűnik trollnak. :)
Varányusz Elvtárs most megint jól megmondta neki! Juj, de bátor ez a Varányusz...!
@Prussia: A magadfajta kommunisták is!
@Táskás Tóni: Persze, Gyurcsánnyal meg azért álltak szóba, mert látták a neten, hogy milyen szépen táncol..! :))))))))))
A Manyup pénzek államosításába a kormány az IMF zsarolása miatt kényszerült bele, ami azt mndta, hogyha nem lesz a hiány 3% alatt a következő években, akkor a fletóék által felvett imf hitel következő részleteit nem kapjátok meg(most ezt meg is csinálták a görögökkel, mivel azok nem hajlandóak nagyon a hiányt leszorítani).
Mivel ilyen hiányt produkálni egyéb úton csak úgy lehetett volna, hogy semmilyen mozgástér nem marad gazdaságélinkétő programokra, mivel megörökölték ezt a magas államadósságot(amit 2002-től kezdve hoztak össze) ezért ha a kormány azt akarta, hogy a következő években valami gazdasági fejlődést be lehessen mutatni, akkor ehhz kellet nyúlni.

Kurva jó úgy vádolni valakiket , hogy abba a helyzetbe belekényszerítették őket.
Kb mintha valakik megöröklik az őstől az adósságot, aztán a család a fel van háborogva, hogy a családfő úgy oldja meg a dolgot, hogy a félrettett pénzhez nyúlunk, mert különben jön a behajtó.
www.imf.org/external/datamapper/index.php
Itt egy kis külső forrás, hogy kik felelősek az ország helyzetéért.
Fletóéknak egy szava nem lehet: a 2002-2008 időszakban a növekedésünk, államadósságunk, foglalkoztatásunk helyzete mind gyengébben fejlődöt a hasonló körülmények körül induló országokhoz képest.
index.hu/gazdasag/magyar/ppenz050810/?rnd=910
Azok ne beszéljenek akik alatt így mentek szét a pénzek, ezzel a pazarlással is az adósságunk nőtt, miközban a horvátok a határ túloldalán töredékannyiból építkezetek 500 méteres viaduktokkal és alagútakkal tele útvonalon, mi meg sík terepen nem tudjuk kihozni olcsóbban? Na ne vicceljenek ezek akkora pénzszétfolyatások voltak, ami miatt a Meggyesinek is mennie kellett, mert megemlítette, hogy a szadasz túl magas részt kér belőle magának..
@EXO: nezd...
nem kaptak a MANYUP lenyulasara felhatalmazast, igy illegitimek lettek!!!

ha meg nem kepesek megoldani azt koszonjek I Vitezlo Viktor Kiralynak, aki osszehozta a nem nem semmi se jo amit a cocik csinalnak cimu hoseposszal...

amugy ha nem kepesek megcsinalni amit igertek akkor adjak vissza a megbizatasukat...
@Lucernaböde: Lehetne akár: elmultegyév! Ez neked mond valamit?
@EXO: "Kb mintha valakik megöröklik az őstől az adósságot, aztán a család a fel van háborogva, hogy a családfő úgy oldja meg a dolgot, hogy a félrettett pénzhez nyúlunk, mert különben jön a behajtó."

ehhez a szep szemleletes peldahoz azert a teljesseg kedveert tegyuk hozza a csaladfo multbeli tevekenyseget amikor meg eltek az osok akkor elhitette az egesz csaladdal, hogy meg tobb penzt lehet elkolteni, meg kevesebb aktiv munkaval, hiszen az elozo csaladfo az taligaval tolta ki a penzt... meg hogy ne a Zemberekkel fizettessek meg...

ohh ezek a vedhetetlen dolgok...

amugy orulnek ha nem lehetne eladositani az orszagot, remelem Orban nem csak azt irja elo hogy ne mehessen 60% fole hanem hogy 20 ev mulva mar nekunk tartozzanak...
@SvenH.: A Viktorék semmit se ígértek, legfeljebb azt, hogy nem segíj-orientált ország leszünk, aminek én örülök, hogy nem a 70-es IQ-val rendelkezők szüljék a gyerekek felét meg ígyák el az államkaszzát..
Amúgy ezt alóször Fletóéknak kellett volna megtenni, amikro 2006-ban kiderült, hogy megszorítás lesz itt jólét helyett, mert a Veres féle információ visszatartásnak tényleg volt valami jelentősége
@SvenH.: A tarthatatlan költségvetési pálya amindenhol fellelhető adatok szerint Meggyesiék alatt kezdedött, ha lenne kedved benézni az adatrögzítőbe, vagy akár ezen indexes cikkebe:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/04/11/munkaban_az_adossag-kommando/
A kigazítással 2006 nyaráig várni kellet nehogy elvesszen a hatalom
www.youtube.com/results?search_query=magyarorsz%C3%A1g+2002-2010&aq=f
A Data maperben megtalálod az adatokat amik ebben a videóban is szerpelnek
Én nem tudom ki ez a lucernaböbe, és miket ír, de abban mi a buli, hogy minden önjeleölt megmondóember rá uszul? Ha nem troll, akkor baromira nem férfias dolog egy lucernára hiénahadként rátörni (azért nem volt semmi, ahogy tartotta magát...), ha meg troll, akkor a vele vitázók simán gyengeelméjűek. Egyik sem tűnik szimpatikusnak, úgyhogy húzok is, nehogy felfaljanak a korpás desznyók...
Még mindig minden fa*kalap automatikusan címlapos a zindexen? A köv. 10 kormány mozgásterét 2002 óta kijelölték a lopással, csalással, hazudozással. A baloldal magyarországon mikor épített valamit is? A mostani kényszerpálya ugyan, de jóindulatú. Mármint a pógár szemszögéből.
"Van egy rossz hírem. Nem, hogy a következő tíz kormány kezét nem fogod megkötni, de még a téged leváltókét se."

Nekem is van egy (számodra) rossz hírem: még ha úgy is lenne, ahogy írod, ezt legkorábban úgy 10-12 év múlva tudhatjuk meg. :)
@Humperdickk: anyam meg fizette, mikor a tied a sarkon strichelt esd zabaltad a menzan akajat
erted?
amit meg most fizetsz, azt visszakapnad nyugdijaskent de remelem, addigra megdoglesz
erted?
@Lucernaböde: "Tudnillik 98-02 között kb 65 %-ról 52 %-ra csökkent az államadósság - Orbán Viktor kormányzása idején,"

Tudniillik, hogy 61%-ról 54-re, a ksh.hu sajnos nem írja át a történelmet. Ez nem volt elég ahhoz, hogy az államdósság összege csökkenjen, ez simán a gazdasági növekedésből jött, amit sokak Bokros Lajosnak adnak, tekintettel a makrogazdaság olyatén tulajdonságára, hogy kb. 2 év csúszással reagálja le a döntéseket. Annka Bokros Lajosnak, aki 84%-ról 61%-ra vitte le 4 év alatt GDP-növekedés nélkül(!), tehát tényleg összegében. Valamint tudniillik, hogy 2008-ban volt egy gazdasági világválság, addig 68%-ig ment csak fel az adósság, és már meg is állt a növekedése, dacára a 2008-as romboló hülyenépszavazásnak. És az a gazdasági világválság az összes ország adósságát megdobta, még jobban is, mint a mienket. De hát olyanok, akik másokat simán lecsicskáznak, azok az ilyesmikkel mind nem törődnek, hanem csak kioktatnak, meg lecsicskáznak. Nem a tudás, meg a tényszerű véleményalkotás a kenyerük, na. Nézzük el hát nekik, rájuk is hadd süssön a nap, szegény szerencsétlenekre.
Sajnos abban nincs igaza a cikk írójának, hogy ez a pondró nem fogja megkötni a következő jó néhány kormány kezét. Sajnos megfogja, mert a kétharmad olyan lehetőséget adott ennek az elmebetegnek, hogy azt visszacsinálni, csak újabb kétharmaddal lehetne. De ebben az országban (szerencsére) soha többé nem lesz kétharmada senkinek. De hogy kik zavarhatják el ezt a barmot a hatalomból és mikor, arról halvány gőzöm sincsen. Kérdés, akkor lesz-e még Magyarország és hány lakosa marad - ja és kikkel töltik majd fel a menekültek helyét, mert épeszű fiatal tehetség nem marad meg ebben a diktatúrában - az biztos.
@Lucernaböde: Te beteg vagy, mint a nagy vezéred és bandája - remélem éhen döglessz majd a nyugdíjadból
Orbannal ugyanaz tortenik, mint ami tortent az osszes diktatorral a tortenelemben: megorul

az ilyen szintu hatalom koncentracio, es az hogy csak bologato kutyak veszik csak korul barkit megorjit. Orban csak abban kulonbozik, hogy nala ez sokkal gyorsabban tortenik.
@EXO: "A Manyup pénzek államosításába a kormány az IMF zsarolása miatt kényszerült bele, ami azt mndta, hogyha nem lesz a hiány 3% alatt a következő években, akkor a fletóék által felvett imf hitel következő részleteit nem kapjátok meg"

Hmm. Az IMF-hitel utolsó részlete emlékeim szerint 2009 októberében lett volna esedékes, és azt már nem vettük fel (ahogy az előtte levőt sem).
Nocsak, idáig mást se hallottam a varánuszféléktől, hogy az új alkotmány bebetonozza Viktorunkat a hatalomba. Most meg egyszerre csak kiderült belőle, hogy a közhatalom forrása a nép. Amúgy meg ha a jó Fletó és pártja gyakorlatilag voksokat vásárolhatott IMF-hitelből, akkor a következő kormányoknak nem csak megkötni kell a kezét, hanem eltörni is, ha ezzel próbálkoznak.
@KG2000: Nos a standards and poors véleménye annyira nem számít. Ez tehát nem érv...illetve az, de minden józan eszű ember tojik a standard and poors véleményére és lesöpri az asztalról. Az tény, hogy abba kéne hagyni az imf csöcs szívogatását, a standard and poors vegzálását jó minősítésekért és el kéne kezdeni termelő gazdaságot építeni...mert ahol az van, ott azt mond a standard and poors-ok bármelyike, de ettől függetlenül jólét lesz. Tűrhető jólét, de lesz. Jelenleg a legfényesebb minősítések ellenére is koldusok és segélyesek országa vagyunk, nincs termelő tevékenységünk, stb.
Ez a blog és írója a szétzüllőt, saját hatalmi harcukba fulladt MSZP médiacsicskája lehet. Lássuk, mire is alapozza " kritikáját " , mely inkább hasonlít mocskolódásra:

- Csak olyan kinevezéseket hajtottam végre, amihez jogom volt. EZT SIKERÜLT MEGCÁFOLNI?
- Olyan emberekkel akik tönkretették az országot nem kívánok együttműködni. EGYÜTT KÉNE MŰKÖDNI Ferivel VAGY Mesterházi Úrral, akire még egy kiscég vezetését se bíznám rá?
- Egy ponton terjesztem ki a kétharmados törvények körét. AZT MÁR NEM SIKERÜLT IDEÍRNI, HOGY A KÖLTSÉGVETÉSSEL KAPCSOLATOS " PONT " AZ, HOGY NE FORDULHASSON ELŐ MÉG EGYSZER, HOGY BALFASZ MEDGYESSY FÉLÉK ELADÓSÍTSÁK AZ ORSZÁGOT.
- Nem csinálok titkot abból, hogy megkötöm a következő kormány kezét. Nem csak a következőét, hanem a következő tízét. HÁLA A JÓ ÉGNEK, MERT A SZOCIK MEGINT OSZTOGATNÁNAK A NYUGGEREKNEK PLUSZ HAVIT SZAVAZATÉRT CSERÉBE.

A Kedves Vezetőnél hatékonyabb embert mondjon a blog írója, de olyat, amelyiknek a pártja országos szervezettségű és legalább annyira egységes, mint a Fityesz. Köszi, addig is blogírástól való tartózkodás javallott, mert csak önnön ostobaságod kinyilatkoztatása marad ez a szellemi tevékenység.
@stratez: " Amúgy meg ha a jó Fletó és pártja gyakorlatilag voksokat vásárolhatott IMF-hitelből, akkor a következő kormányoknak nem csak megkötni kell a kezét, hanem eltörni is, ha ezzel próbálkoznak."

Márpedig el lesz törve, mert most erről lehet hallani, hogy aki ilyet tesz, az mehet a szocik által favorizált bodzaszedők mellé pihenni a hűvösbe.
@Fabius:

"Ezért én Bajnai gazdaságpolitikáját támogatnám mondjuk az LMP kérlelhetetlen alkotmányosság iránti elkötelezettsége mellett. Az működhetne. Talán."

Egyetértek, a fidesz kurmányzásából fenti két elem marhára hiányzik. Hiányzik, hogy semmilyen gazdaságpolitikája nincs (bizonyíték erre, hogy a választások előtt még számos nagynevű közgazdász verbálisan támogatta a fideszt, mára nagy részük elcsendesedett vagy szembefordult), másrészt teljesen hiányzik a demokratikus jogrend...
@truegrit: talán, ha észrevennéd, hogy az egyes szám első személyben tett kinyilatkoztatások (konkrét tartalomtól függetlenül) a legnagyobb probléma a "szeretett vezérrel". Demokráciában ugyanis nem az "én!" a domináns, hanem a a "mi!". Az "én!" használata egy másik d-betűs rendszerben, a diktatúrában szokásos. Kicsiny hazánkban is volt rá példa, nem is túl régen, ha megkérdezed szüleidet-nagyszüleidet (korod függvénye), akkor mesélnek neked egy Rákosi nevű bácsiról, meg az ő nevével fémjelzett korszak szokásairól. Addig is, téged idézve (némi módosítással): "addig is (blogírástól) kommenteléstől való tartózkodás javallott, mert csak önnön ostobaságod kinyilatkoztatása marad ez a szellemi tevékenység."
@truegrit: amúgy nem emlékszel véletlenül, hogy ki is ígért a "nyuggereknek" 14. havi nyugdíjat? Nopersze, nem szavazatok reményében, á, dehogyis, csak megsajnálta őket és egy kis plusz pénzt akar nekik adni..... Felelősségteljes és reális ígéret volt, kétségtelenül, elvégre köztudottan kong a nyugdíjkassza és kongott akkor is: lett is visszhangja a szép ígéretnek.....
(ha már konkrét mondanivaló...
kinevezések: ha az egyik min.elnöknek joga van, akkor nyilván egy másiknak is volt joga, nem?
együttműködés: nem működik együtt az ellenzékével, oké, rendben. De senki mással sem! Elvégre nem "mi" csinálnak valamit, hanem ő, ahogy mondta: "én". Egyedül csakis ő...
eladósítás: a mostani államkötvényesdi, az persze nem eladósítás, á, hogy is lenne az, tehát nem hogy fejcsóválás nem jár érte, egyenesen örömujjunganunk kell: elvégre dől a lé kicsiny hazánkba, köszönhetően szeretett vezérednek....

?????????
.........
@truegrit: nagyon szar éjszakád lehetett,máskor ne edd magad tele lefekvés előtt
Megdöbbenve láttam a TV-ben Orbán úr fizetett reklámját pénteken. A reklám közölte, hogy eddig 935 000 állampolgár küldte vissza a törvényellenes kérdőívet, majd hétfőn este Pünkösd vasárnapot követően Pünkösd hétfőn este a miniszterelnök 995 000 visszaküldött kérdőívről tesz említést. Kérdőív számolással töltötte ezek szerint idejét az ünnepek alatt.
@macamuca: Valóban, a lejáró hitelek helyett újak felvétele (ill. kötvénykibocsátás) tényleg nem eladósítás, ezt az egyet jól látod. A GDP-arányos adósság erősen csökken, szemben a korábbi 8 év erőteljes növekedésével (52% -> 82%)

Az meg marhaság, hogy demokráciában ne lehetne egyes szám első személyben beszélni. Ha már minden áron Rákosiról akarsz beszélni, leghíresebb idézete TSZ/1:

"Aki nincs velünk, az ellenünk van."
Én meg amondó vagyok, hogy amennyiben ez a kormány (lol) is el lesz zavarva, akkor vele együtt mehet az alkotmánya is. No meg a bebetonozott seggnyalók is. Vissza kell állítani az elözö alkotmányt és amennyiben szükség van a módosításra, akkor 4/5-ös többséggel meg lehet beszélni/választani a dolgokat. Viszont ez kizárt dolog, amíg a fidesz a parlamentben van, mert ök nem tudnak/akarnak senkivel közremüködni. Lehet itt az elmúlt 8 évre mutogatni, de szerintem az elmúlt 1 év már most übereli az azt megelözö 8-at. Egy olyan párt akarja osztani az észt és megtenni az általa helyesnek vélt lépéseket, aki az elmúlt 8 évben minden eszközzel és minden szavával akadályozta/ellenezte UGYANEZEKET A LÈPÈSEKET.
Számomra pont ugyanolyank hiteltelenek, mint a szocik.
@Blogger Géza:

Két kérdésem lenne csupán.

Kik akarták megvédeni a magánnyugdíjakat a választások elött?

Ha a szocik teszik ugyanezt, magyarul, lenyúlják a magánynyugdíjakat és azt államadósság visszafizetésére fordítják (a fidesz is csak azért teszi, mert nem tehet mást), akkor most öket élteted, mint nemzetünk megmentöit, vagy ez csak akkor nemes cselekedet, ha viktor teszi?
@Blogger Géza: valóban, demokráciában is lehet E/1-et használni. Én is szoktam. De vezető szájából (kiváltképp országos szinten jelentős pozíciót betöltő vezetőtől, és ugye, a min.elnök nem falusi polgármester-jelentőségű...) már nem kimondottan demokratikus "ízű" ennek a formátumnak a használata. Tudom, most jön az, hogy bérrettegés, meg hasonlók. Csak az a gond, hogy nem egyedi az eset: a történelem feszt ismétli önmagát. Mindig voltak "bérrettegők", akik előre intettek: nem lesz így jó... Aztán ha utóbb kiderült, igazuk lett, akkor következett a kollektív rettegés. Nem lehetséges dolgoktól, hanem szokássá vált dolgoktól. Jellemzően a demokrácia nevében....
Itt és most leírhatod és én is leírhatom a véleményedet/met, de pusztán ez még nem garancia arra, hogy ez így is marad. A Kínai Népi Demokratikus (!!!) Köztársaságban is a demokrácia nevében irányítják-működtetik az országot (és gazdasági mutatók tekintetében kissé jobban is állnak, mint mi...), azért mégsem tekintem valódi (!!!) demokráciának. Függetlenül attól, hogy az ottani szeretett vezető mint állít......
Párhuzam: haladunk, kérdés, hogy merre....
Vagy nem is kérdés?? .....
@Blogger Géza: "Aki nincs velünk, az ellenünk van."
Amúgy most is pont ugyanezt kezdik éreztetni (mondani...). És ugye, milyen jó lett anno a zországnak, amikor Rákosi vívta különféle harcait, szeretett népe érdekében?? Többesszámban tett kijelentésére alapozva. Demokratice.

Részemről kihagynám, hogy a saját bőrömön kelljen kipróbálni azt, amiről nagyapámék meséltek-átéltek. Pld a kuláklista, a feketevágás, meg a többi.....
Eperjes is segíti a ezermilliárdokra számító adósságcsökkentő alapot.

Ebben az évben 500 milliárdra számítanak.

Az alap irányító testületének vezetője arra a kérdésünkre, hogy az április végi indulás óta mennyi pénz gyűlt össze és az év végéig mennyit vár, azt mondta: eddig 356 befizetőtől több mint 37 millió forint érkezett be a számlára. Hozzátette: Én idealista vagyok, arra számítok, hogy az év végéig 500 milliárd forint gyűlik össze, ennek érdekében ősztől országjáró körútat tervezünk, amelynek során igyekszünk meggyőzni az embereket és vállalkozókat, hogy járuljanak hozzá az alaphoz. Horváth akkor lenne elégedett, ha a kezdeményezés eredményeként a következő években összesen 2000 milliárd forint gyűlne össze.

Az igazság:

1. Orbán Viktor nem fizetett be, és családja sem.
2. A 37 milliót osszuk el 15 millió magyarral = 2 forint 46 fillér
3. A 37 milliót osszuk el 9,5 millió honi magyarral = 1Ft 50 fillér
4. A 37 milliót osszuk el az állítólagos 2,8 millió magyarral = 13 forint 21 fillér (Ez lenne a 2/3)
5. Az igazság 356 befizető!
@truegrit: Lehet szórakozni a társadalombiztosítással (nyuggerek nyugdíja, lepukkantásra itélt egészségügy, kényszermunkatábor a munkanélkülinek), de ez hosszabb távon súlyosan improduktív lesz.
Akinek eddig még bevallott jövedelme volt az előbb-utóbb rájön, hogy a semmiért nem érdemes járulékot (és ezzel együtt adót)fizetni. Jobban jár ha az állami "gondoskodást" megkerüli. Pótlólagos haszon, hogy így a Fidesz haveri tagozatának is kevesebb jut az adófizetők pénzéből, így kénytelenek lesznek egymás torkát harapni a koncért.
Az Orbán kurzus elemeire cincálja szét a társadalmat, miközben fújja hazug énekét a nemzeti egységről. Akkor járunk jól, ha minél előbb eltakarodnak, akkor az ország talán még megmarad.
@kirsten: Nem, hogy nem Orbánék fognak nyerni, hanem 20 évre be fogják betonozni magukat.
Az összes eddigi törekvésük erre irányul.
Alkotmány módosítás, ami szerintem még nincs teljesen készen, a határon túli magyarok választói joga.
@hagyma: nem kapom vissza. Mnyp-s vagyok. Azaz fizetem anyád nyugdíját, mert az ő befizetései nagy valószínűséggel már fel lettek élve. Köllött mondjuk lézerblokkolóra.
HÜLYE magyar NÉP ha most időben nem csinál FORRADALMAT sürgősen!!!!!
Addíg kell csinálni amíg a sok különböző társadalmi réteg elégedetlen. NEM SZABAD HAGYNI, HOGY EGYEDURALOM, DIKTATÚRA LEGYEN. Igaz a Diktatúrát csak MEGDÖNTENI LEHET Ma már nem elég !!!!! az ORBÁN TAKARODJ !!! El kell takarítani Őket!!!!
@Fabius: kedves fabius!

nem lehetne valahogy kihagyni lucernaböde ordenáré faszságait?

köszi

gattamorte
@nu pagagyí:
Már rájöttek sokan, és a folyamat gyorsul, lassan jön az ültdözés, és a keménykedés. A Zrt-nek kell a pííízz, a fijúúk nem nyugodhatnak, büntetések özöne eljövéé, és a fekete listák csak gyülnek és terebélyesednek vala.
A társadalom nagyon beteg már, önzés, kicsinyesség mindenhol, hitelesség, becsület, törvénytisztelet, szinte már nem is érzékelhető.

Ezt a züllést nem lesz könnyű kijavítani, érzésem szerint egy ember öltő is kevés lesz, addig meg a jóérzésű élni akaró gerinces embereknek /akik nincsenek idebetonozva/ marad a menekülés az országból, vagy a kibekkelés......
@nesze nektek két harmad...: mi van fotelforradalmárt!
csináld, ha akarod, menj utcára az elégedetlen emberekkel, csináld a ribilliót!
vagy csak dumálni tudsz? A "forradalmadat" is más csinálja meg helyetted?
@macamuca: " ki is ígért a "nyuggereknek" 14. havi nyugdíjat? "
Az a baj, hogy hazudsz. Egészen pontosan: "olyan gazdasági politikát kell folytatni, hogy akár 14. havi nyugdíjat is lehessen fizetni."
tehát nem igéret, hanem cél. és ha 14. havi nyugdíj van, akkor valszeg neked is jól menne a szekered.
mennyetek mind a büdös picsába rohadt hálátlan disznók, én bazmeg örülnék ha otthon élhetnék kurvaháziak
Fabiuskám, álmodozz csak! :) nemhogy 3 év múlva, de még 6 év múlva sem jönnek vissza majd a hazug, tolvaj ballib elvtársaid. most szépen szétcseszik az mszp-t, aztán fletóval az élen eltűnnek a mocsárba, mint az szdsz.
Varánusz! Van ánusz?
@kovi1970: kevered a neveket. a bukott miniszterelnök neve: Ferenc! el ne felejtsd, nehogy máshol is beégesd magad vele!
@Kőmíves Kelemen: "Ez a lassan növekvő táború többség várja vissza Bajnait a megszoritásaival együtt.
Mert ő kiállt, és azt mondta, hogy szar lesz, mindenkinek egy évig"
Bajnait Gyurcsány hozta be a politikába. Bajnainak nincs szervezett támogatottsága. A parlamentben szavazat többséget kell biztosítani a törvényalkotáshoz. Balközépen, most Gyurcsány a legésszerűbb politikus. Remélhetően sikerül neki a pártszavazással kiugratni a megélhetési aparatcsikokat, mint pl Szili Katalin és akkor egységesebb pártpolitikát tud folytatni az MSZP.
Akire, már lehet szavazni. Megváltóba új Jézis Krisztusba senki ne reménykedjen!
@ursus artos: értem. Most tehát olyan gazdasági politikát folytatnak, hogy majd, egyszer, lehet, hogy lehet fizetni plusz havi nyugdíjat. Addig is azon agyalnak, hogy hogyan lehetne megúszni a normál (=évi 12 havi) nyugdíjak kifizetését.
Értem.
@igényes:

Eperjes is segít elkölteni egy kis pénzt.
Mert nyilvánvalóan tisztes honorárium üti a markát azért, hogy az áldozatkész hazafi szerepét hozza, ha már a győri színház igazgatásától ármányos fondorlattal elütötték.
@thinker_: A roma származású minelnök hányszor is bukott? (a buktor)
@macamuca: akkor jó, ha érted, bár én meg azt nem értem, hogy miért gondolod azt, hogy a normál nyugdíj kifizetését meg akarják úszni?
", addig sima feles többségű győzelemmel és egy népszavazással máris viheted magaddal az életművedet"

csak az a baj hogy az érvényes népszavazáshoz 50% + 1 fő részvétele kell, ez meg utoljára 89-ben fordult elő, azaz ha a nápszavazáson múlik az alkotmány megváltoztatása, akkor jó sokáig így marad még.
@BKV reszelő: . "Jelenleg a legfényesebb minősítések ellenére is koldusok és segélyesek országa vagyunk, nincs termelő tevékenységünk,"
Mi akadálya van Magyarországon a termelésnek?
Nem akarnak dolgozni a magyarok?
Akkor, hozunk be Afrikából munkaerőt és majd lesz termelés.
Persze, ha az eladással is foglalkozna valaki akkor lehet, hogy lenne termelés is.
@Jaffar:

Ugyan. Nézz már után légyszíves, hogy az MSZP+SZDSZ bűnbandának bőven több képviselője volt, mint a teljes ellenzéknek együttvéve. Az egy dolog, hogy elleneznek valamit, az meg a másik, hogy ez az egyszerű többséges szavazásokon semmit sem jelent.

Egyébként az első Fidesz kormány szavazásai ugyanolyan arányban lettek elfogadva/elutasítva mint a két szoci kormányé, alig van különbség.

Szokásos baloldali toposz akarom mondani hazugság.
@Jaffar:

Bajnai hozzákezdett az mnyp-ék leépítésének, mert ők is látták, hogy ez az egész óriási belső államadósságot generál. Orbán egy-az-egyben azt csinálja, amit Kun János, a Bajnai-kormány egyik legfőbb gazdasági embere javasolt.

Persze egyszerűbb bután fröcsögni, mint értelmezni az mnyp-t mint az államot (azaz az állampolgárokat) lehúzó jól kieszelt csalást.
El kell zavarni Orbánt a francba,igazatok van.

Jöjjön végre a radikális változás,ki a sok élősködő féreggel az országból!
Vagy nem erre gondoltok? :)
@kvasztics47:

A termelésnek az az akadálya, hogy az előző kormányok által gonoszul kiötlött adórendszer olyan mértékben ellehetetlenítette a hazai termelő cégeket, hogy mindenki a sokkal könnyebben "adóoptimalizálható" szolgáltatás és kereskedelmi szektorokban vállalkozott. Ott pedig körbe-körbe kering a pénz és nincsen külső betáplálás.

Ezt nagyon nehéz lesz megváltoztatni, csak akkor fog sikerülni, ha a termelő vállalkozásokra valamilyen külön adószabály/ kedvezmény fog vonatkozni, persze piaci eredményértékeléshez kötve, nehogy ez is valami kiskapuvá változzon.
@ursus artos: a nyugdíjkorhatár emelése miatt (ez amúgy nem honi sajátosság, a csökkenő születésszám miatt elöregedő aktív (!!) létszám miatt szerte Európában egyre nő a nyugdíjaskorúak száma. Erre megoldás az, hogy emelik a nyugdíjkorhatárt = "még" nem kell nyugdíjat fizetni, hanem csak "majd". Kevesebb befizetőtől több kifizetést kellene teljesíteni, ez, ugye, nem megy. És bár a manyupban maradók mostani álláspont szerint majdan nem kapnak állami nyugdíjat, de azért a tőlük levont járulék 14 hónapon keresztül nem a manyupba megy, hanem állambá'hoz. Volt ugyan szó arról, hogy majd később kidolgozzák és közlik, hogy mikor-hogyan-stb adják vissza ezt az összeget, de valahogy azóta se hallani erről... A pénz most kell, visszaadni meg majd, egyszer, valaki, valahogy, mittudjákők/én).
Aztán: meglévő nyugdíjak visszamenőleges hatályú felülvizsgálata és átminősítése. Perpill első körben a rendvédelmisek kapcsán, utóbb a többieknél.

Mindez nekem nem arra utal, hogy a normál (= évi 12 havi) nyugdíjak kifizetésével semmi gond, azt simán teljesíti a kormány (bármelyik), nem óhajt "megszorítani" e téren is...
@macamuca: www.tmrsz.hu/hirek-aktualis/1594-ez-tortent-a-tmrsz-allaspontja.html

"A rendvédelmisek ne háborogjanak, mert utánuk a civilek jönnek, és ők sokkal rosszabbul járnak. A nyugdíj számítása változik „Pályán tartó nyugdíjrendszer lesz, senki nem akar elmenni nyugdíjba!”"

Konkrétan erre gondoltam (bár a többi is figyelemreméltó), egyenesen O.V. szájából elhangzó szöveg.

Szerinted?
A cikk egy óriási önellentmondás. Megvádolod az Orbánt, hogy egyszemélyű hatalmat gyakorol, majd közlöd, hogy a nép fölötte is uralkodik. Most akkor diktátor, vagy nem? Mindenesetre amíg a parlamentben 2/3-os többsége van az akaratának, ne vizionálj diktatúrát, mert közröhej tárgyává leszel. Mondd egyszerűen, hogy nem tetszik a politikája! A parlament és a nép Orbán Viktor mögött áll, te meg kinyalhatod.
Hörög a sok mocskos bolsi, ezt szeretem! Már megérte a zorbánra szavazni, ha ezeket mind agytolulás miatt elviszi a kaszás! :-DDDD
@orgoványi erdőjáró:

Ellentétben veled, nekik legalább van agyuk ami tolulhat! :-DDDD
"Isten azt üzeni, hogy mindennek következménye és súlya van; rá kell döbbenni, hogy nincs semmi, amit következmény nélkül lehet ígérni, tenni vagy elmulasztani - mondta Bölcskei Gusztáv református püspök a debreceni Nagytemplomban tartott pünkösdvasárnapi istentiszteleten."

Hallottad, Viktor, mit üzent a főnök..?
@Lucernaböde:
Tegnap olvastam, hogy kifejlesztettek egy új drogot Braziliában az a neve, hogy "rozsda".
Pár, hónap alatt totálisan leépíti a szervezetet, szó szerint zombi lesz az emberből. Te nem voltál véletlenül kísérleti nyúl ????
Az ilyen degenerált agyhalottaknak kell betelefonálni a Csintalan Vonalban műsorába, hogy mi - nem zombik - jól szórakozzunk. :))
Ott is van néhány aggymosott idióta - mint az Etelka nevű zombi -, még az előre megírt szöveget is csak nagy nehézségek árán tudja végigolvasni.
És még valami: aki nem Orbán faszát szopja az nem feltétlenül Gyurcsánybuzi. Én pl. igényes lévén nem mentm el szavazni !!! Jól tettem .......
A kritikákra, Fabius ingerült komment bejegyzései és fenyegetései egy nárcisztikus diktátorjelölt minden ismérvét magukon hordozzák... jellemző, h. fröcsög az Orbán szemében látni vélt szálkára, de a sajátjából kilógó gerenda cseppet sem zavarja. Szegény, hírnévre szomjazó blogger-majmocska... mélyebben kéne a vizekbe látni, mert csupán hordóban könnyű halat lőni.
@macamuca: igen, anyugdíj valóban nem egyszerű ügy, de:
1) a nyuggerkassza potyautasait ki kell szűrni, hogy a valóban nyugdíjasok valódi nyugdíját ki lehessen fizetni;
2) a "kit támogasson az állam" című műsor, most a három és több gyerekesekről vagy az azt vállalókról szól, azért, hogy húsz év múlva legyen aki dolgozik;
3) a manyup egy álomvilág, mert:
a) a majdani kifizetések rendszere kidolgozatlan;
b) az össznyugdíjnak, csak 25%-át adta volna;
c) az állami garancia miatt a csődbe menő kasszák tagjait kárpórólni kellene (márpedig biztos, hogy néhányan csődbe mentek volna, amikor fizetni kell);
d) a rendszer finanszírozásához hitelt kellett felvenni;
4) bizonyára vannak felülvizsgálandó nyugdíjak, többek között Biszku Béláé.
@global001: "Én pl. igényes lévén nem mentm el szavazni !!! Jól tettem ....... "
akkor miért hőbörögsz. nem mentél el szavazni, tehát a döntést másra bíztad.
de ettől még nem lettél eegy éleslátó, a sorok között olvasni tudó bölcs.
@Mikrobi:
Amit te írsz, az is ellentmondás:
- "2/3-os többsége van az akaratának"-akaratának- akkor nem tök mindegy mennyi az annyi, ha az akarata a döntő?
- attól mert valakinek nem tetszik amit művel ez a "szent" ember, attól még nem ellenség
- a parlament és a nép mögötte áll, erre csak ennyit ide másolok, hátha jelent valakinek valamit:D
"A párttal, a néppel egy az utunk, A jelszavunk munka és béke. Mi kommunista szívvel indulunk, És bennünk a népünk reménye. ..."
@hagyma: te nem amerikában laksz? A magyar belpolitikával azonban aktívan foglalkozol? Muhaha.
@sidorovich: Dude. Én nem ezt kérdeztem a "kollégától". Ha akarsz válaszolhatsz az eredeti 2 kérdésre ahelyett, hogy a szokásos "jobbos" (rofl) okossággal jössz.

Egyébként meg leszarom az mszp/szdsz nevü formációt. Szóval elég legyen már ezekböl a válaszokból. Felejtsük már öket és tessék egy kérdésre "Gyurcsány", "elmúlt 8 év" és a többi "jobbospapagájkommandó" szöveg nélkül válszolni!

Hja, itt megáll a tudomány, ugyi?
/facepalm
@ursus artos:
1+2: potyautasok+támogatás, gyerekszám: aki befizetett, az nem potyautas. Akármennyi gyereke van, netán egy gyereke sincs.
3: manyup: aki úgy döntött anno, hogy belép, viselje a következményeit. Ha bedől, ha nem dől be. (mármint amikorra nyugdíjat várna az egyén, nem befelé fizetne) Ahhoz képest, hogy szerinted (meg a kormány szerint) tuti csőd és tuti rossz, stbstb, sok helyen prímán működik, sőt, van, ahol most vezetik be. Egyébként érdekes felhangja van azért annak is, hogy miután itthon kinyírták a manyupot, elkezdtek hangsúlyosan öngondoskodásról beszélni (önkéntes manyup = az jó, sőőt, kívánatos : az oda befizetett, nem állami garanciás lóvékat nem fogják galádul eltőzsdézni pld Csányiék vagy a többi??), meg arról, hogy az alacsony nyugdíjjal rendelkező, ezért önfenntartásra alig képes szülő kérhessen szülőtartást (amúgy erre most is van jogszabályi lehetőség, tehát semmi újat nem mondanak, mindössze bedobták a köztudatba az egyébként nem túl közismert fogalmat: itthon a gyermektartás közismert fogalom, gyakran élnek vele, a szülőtartás vagy feleségtartás már nem annyira, mivel aki teheti, az egyébként is segíti szüleit, de jellemzőbb, hogy a szülők támogatják gyerekeiket, olykor erejükön felül).

Az öngondoskodás, illetve szülőtartás hangsúlyos emlegetése ilyen formában arra jó, hogy el lehessen mondani: no igen, mi szóltunk, hogy az állami nyugdíj nem lesz valami hű de sok. Ami viszont ellentmond annak, hogy aki jót akar magának, az farokfelvágva rohanjon vissza az államiba a manyupból, mert az állami a tuti_jó, a manyup meg tuti_rossz.

Sok ám az ellentmondás. Mármint ha valaki elkezd gondolkozni, adott témával kapcsolatban elhangzott különféle szövegeket összehasonlítani.
Ha nem gondolkozik, stb, akkor utóbb meg csodálkozik és káromkodik. Node ez is szuverén joga.
@macamuca: "1+2: potyautasok+támogatás, gyerekszám: aki befizetett, az nem potyautas."
Viszont a sok "rokkantnyugdíjas" az az.
" aki úgy döntött anno, hogy belép, viselje a következményeit."
Volt valami olyan, hogy vannak akikek kötelező belépni, meg ilyenek...
[i]"De van egy rossz hírem Viktor. Nem, hogy a következő tíz kormány kezét nem fogod megkötni, de még a téged leváltókét se. Ugyanis amíg az új alkotmány alapvetések fejezetének B cikk, 3. pontja szerint is a közhatalom forrása a nép, addig sima feles többségű győzelemmel és egy népszavazással máris viheted magaddal az életművedet, és kiszögelheted a felcsúti pajtába mementónak."[/i]

Hibás! ALkotmány vonatkozásában nem lehet népszavazást tartani.
@SvenH.: Nekünk ugyan nem fog tartozni senki!
@sujkos: jogászok vannak az ellenfelek között is, mindent lehet csak akarni kell, nem is tudom ki mondta ezeket ;)
@Jaffar:

Nem áll meg. Ha figyelmesen visszaolvasol, akkor feltűnhet, hogy éppen a Fideszt ekézed azzal, hogy idézlek:"aki az elmúlt 8 évben minden eszközzel és minden szavával akadályozta/ellenezte UGYANEZEKET A LÈPÈSEKET".

Na most itt jön a képbe az, amit írtam. Egy ellenzéknek sohasem az a feladata, hogy asszisztáljon az aktuális kormány döntéseihez, mert akkor azt úgy hívják, hogy nagykoalíció attól függetlenül, hogy egy vagy ellentétes oldalon ülnek a koalíciós partnerek. Az ellenzék feladata egy kormányzati alternatíva felkínálása a választók felé - ami nem szükségszerűen esik egybe a kormány döntéseivel, micsoda meglepetés.

Egy kormánynak viszont az, hogy tegye a dolgát. Ezért annyira érdekes, hogy az MSZPSZDSZ mégsem valósította meg azt, amit lehetett volna, annak ellenére, hogy a döntések 70-80% átment volna egyszerű többséges szavazáson.

Szerinted miért?
"- Olyan emberekkel akik tönkretették az országot nem kívánok együttműködni. "

Azért ezzel egyetértek. Én sem akarnék.

"- Nem csinálok titkot abból, hogy megkötöm a következő kormány kezét. Nem csak a következőét, hanem a következő tízét. "

Ez sem lenne rossz, ha csak az ilyen államadósság-témájú megkötések lennének... De kérdés, hogy Fidesz-módra lesz-e, hogy az egy normális intézkedés mellett lesz majd 5 faszság?

A Napóleon-szindróma meg messzire süt a fasziról. Sajnos nem ezt akartuk, de ki az, akinek megfelelt az előző banda?
@Jaffar:

Nagyon egyszerű példa: vizitdíj. Gondolom volt néhány jogász a ballib bűnbanda tagjai közül, aki pontosan tudta, hogyha berakják a vizitdíjat a költségvetési törvénybe, akkor nincs gond, mert a költségvetési törvény nem népszavaztatható.

Szerinted miért nem tették bele? Hmmm?
@ursus artos:
Biszku: az a gond, hogy nem néhány efféle őskövület nyugdíját (összegét) fogják felülvizsgálni és módosítani, a "civilek" kitétel nem rájuk vonatkozik. Hanem mindenkire. A szüleidre, szüleimre, a mostani összes nyugdíjasra. Ha a Biszkuhoz hasonlóktól teljes mértékben megvonják a nyugdíjukat, az nem oldja meg a nyugdíjkassza gondját. De ha mindenkire kiterjesztik pld visszamenőleges hatállyal az emelt nyugdíjkorhatárt, akár olyan formában, hogy amíg el nem érik, a mostani nyugdíjuk helyett csak csökkentett összegű járadékot kapnak (amiből aztán éljenek meg, ha tudnak = megpróbálnak "visszatérni a munkaerőpiacra", node mekkora esélyük van az elhelyezkedésre? esetleg egy kis feketemunka = befizetések nuku...), azzal már jókora summát lehet benntartani a kasszában. Mert a rendvédelmisekkel pont ezt lépték meg. Egy már érvényes nyugdíjat akarnak visszavenni. Nem a majd eztán nyugdíjba vonulókra vonatkozó szabályokat módosítják, nem. Visszamenőleges hatállyal a jelenlegi nyugdíjasokat is visszaterelni óhajtják a munkaerőpiacra. Oda, ahol picikét most is több az álláskereső, mint az állás. És ezen lényegesen az sem fog változtatni, ha mondjuk 100 ezer embert kirendelnek közmunkára, árokpartot gazolni, stb, mert bár dolgozni fognak és a minimálbér (vagy mifene) után járulékot is fognak fizetni, szezonálisan (tavasztól őszig, aztán ősztől tavaszig csak feleannyi létszám kell: decemberben ritkábban kell füvet nyírni, virágot locsolni, hó meg oly kevés van, hogy kisebb létszám is elég lesz), de ettől a munkától nem fog beindulni a gazdaság. Nem termelőtevékenység, ugyanis. A tiszta, rendezett település szép, a tisztaságot, rendet megteremtő közmunkás értékes munkát végez, de nem produktívat: a GDP ettől nem fog megugrani....
@sidorovich: Az ellenzéknek az is lenne a dolga, hogy konstruktív jelleggel alternatív javaslatokat nyújtson be, ha nem tetszik neki az aktuális kormány ötlete. A Fityisz nagyon nem ezt csinálta, amíg ellenzékben volt, csak fújoltak.
Bajnaiban az volt a szimpatikus, hogy kínosnak érezte az internacionálét, amúgy tényleg nem volt egy nagy reformer, olyanokat húztak meg amit tényleg nem bír el ez az ország válság nélkül sem...(még most is sok ilyen dolog van), de pl. ha nem csal az emlékezetem börtönt is zártak be amit azóta ki kellett nyitni...
@macamuca:

Ez így igaz de vedd figyelembe, hogy ez egy öngerjesztő kör: ugyanis munkát olyan helyre nem lehet vinni, ahol az emberek elszoktak a munkától. Egy beruházást elég alapos tanulmány előz meg, amiben szerepet kap a környék munkamorálja is. Nincs olyan külföldi befektető, aki link alakokra épít gyárat/üzemet stb.

Nem véletlen, hogy olyan alacsony fokú a bérmunka kihasználása ÉK-Magyarországon. Hiába a kedvező iparűzési adó, ingyen terület, ingyen bevezető út - ha nem jön be reggel dolgozni, mert lusta és link, akkor a hajadra kenheted.

Sajnos egy vagy két generáció teljesen vagy részben elveszett, a még menthetőket vissza kell terelni a munka világába, akár a közmunka árán is. Nincs más opció, a kézlegyintés+segélyről bebizonyosodott, hogy lerobbanáshoz, uzsorához, bűnözéshez vezet, ha a emberek dologtalanul lézengenek két segéylosztás között.
@ColT:

Sokszor megtették. Ajánlom olvasásra a parlamenti Naplót. Csak a tisztánlátás kedvéért:

www.parlament.hu/internet/plsql/internet_naplo

Ugyanúgy, ahogy a mostani ellenzék is megteszi. Ez a dolga. Azt viszont csúnya lenne számonkérni a kormányon, hogy miért nem használja fel ezeket a javaslatokat. Ő a kormány, ő dönt, saját belátása szerint. Ha nem jól dönt, akkor a következő szavazáson elbukik. Ennyi. A demokrácia nem azt jelenti, hogy a parlamentben konszenzus van.
Zorban Viktor monnnyon le!
@ursus artos:
rokkantnyugdíjasok: a másik posztban leírtam saját ismereteimet (Apósom kapcsán) a rokkantnyugdíjjal kapcsolatban. Az ál-rokiknak 2 fő csoportja van: az egyik négykarikás autóval közlekedik, szegény. Neki arra jó a státusz, hogy legyen legális jövedelme (tényleg, vizsgálta már valamikor az Apeh, vagy manapság a NAV, hogy hogyan lehet havi néhány tízezer ft.-ból efféle életszínvonalat létrehozni-fenntartani? Vagy csak az a lényeg, hogy a hivatalos jövedelem után kell-e és mennyi adót fizetni, az be legyen fizetve? ....), ha tehát felülvizsgálaton megvonják tőle a státuszt, keres valami más fedőjövedelmet (a rokkantosítás viszonylag egyszerű megoldás volt, node ha nem lehet, akkor lesz más).
A másik csoport jellemzően azokban a régiókban él, ahol (micsoda meglepetés!) alig-alig van munka, számukra tehát valamiféle fix jövedelmet jelent a státusszal járó havi pár tízezer ft. A pénztelenséggel együtt járó életvitel mellett nem is olyan nehéz egyébként olyan egészségi állapotba kerülni, ahol kisebb-nagyobb maradandó egészségkárosodás kialakul (keringés, alultápláltság, hiánybetegségek, vagy pld az ismét előtérbe kerülő tüdőproblémák /a megszüntetett kötelező tüdőszűrés meg csak ront a helyzeten/, ami ismét nem a tehetősebb réteg jellemző betegsége).
Utóbbi csoportba tartozóktól megvonva a rokkantnyugdíjat mi fog történni velük? Valószínűleg jövedelem nélkül maradnak, illetve "belépnek a munkaerőpiacra". Ahol van munkaerő, nincs munka. 22-es csapdája....
Rendben, nem a nyugdíjkasszából kellene gondoskodni ezekről az emberekről. De valahogy velük is kellene kezdeni valamit. Mert az ország keleti felében a mélyszegénység, a nyomor, az éhezés mindennapos. És nem csak a kisebbségieknél, ahogy azt sokan hiszik ("nem dolgozik, lusta, naná, hogy csóró!"-szöveg), hanem sokaknál. Próbáltam, azért tudom. Aztán költöztem, az ország másik felébe. De mindenki nem költözhet el.
Szóval, a rokik kiiktatásával nem oldanak meg semmit: ha 3-4-5 százezer embert egészségesnek nyilvánítanak, akkor ennyivel több munkanélküli lesz.
Munkahely mennyi lesz?
@sidorovich:
A kérdésemre még mindig nem kaptam választ.
A gyengébbek kedvéért (köztük neked is) felteszem mégegyszer :

Két kérdésem lenne csupán.

Kik akarták megvédeni a magánnyugdíjakat a választások elött?

Ha a szocik teszik ugyanezt, magyarul, lenyúlják a magánynyugdíjakat és azt államadósság visszafizetésére fordítják (a fidesz is csak azért teszi, mert nem tehet mást), akkor most öket élteted, mint nemzetünk megmentöit, vagy ez csak akkor nemes cselekedet, ha viktor teszi?

Tessék válaszolni. Mégegyszer leírom :

LESZAROM A SZOCI/SZDSZ PÀRTOT, szal ne gyere velük, mint ellenpéldával. Érvelni tessék és ne vádaskodni. Köszönöm.
@lobster thermidor: jah, csak az a baj, hogy a seggükben hordják és mogyoró nagyságú! :-DDDD
A probléma az hogy nincs alkalmas kormány.
Két szar közül meg még mindig a Fidesz a jobb.
Már ami a gazdasági eredményeket illeti.

Az ország eladósításában, munkanélküliség növelésében, a szocik verhetetlenek.

A forint ismét stabilizálódott, GDP növekszik, munkahelyek száma legalább nem csökken drasztikusan.

A többi rész a diktátorozásosdi az ugyanolyan bullshit, mint Gyurcsány idején volt.
Ami számít az az, hogy amíg Medgyessy 2006-os Euró bevezetéssel kampányolt Orbánék után, addig mára a bevezetésének a lehetőségének az évét tippelgetjük 8 év szoci kormány után.
@sidorovich: "ahol az emberek elszoktak a munkától."

Szép. Gondolom, ott élsz, és tudod, mihez vannak szokva. Megsúgom: a lusta fajtájuk képes és elmegy onnan. Mármint ha tud: van hova, illetve egyéb kötelezettségei nem kötik oda. Ott, ahol perpill dolgozom, nagyon sok olyan kollégám van, akik régi lakhelyem kb 50 km-es körzetéből kerültek oda (és ez csak egy megye kis része!), még többen, akik a Tiszán-túl valamelyik részéről. Sokan vannak ám ott, akik dolgoznának, ha lenne mit.

Az "oszd meg és uralkodj!" -elv hatása süt soraidból: a kelet-mo.-i ember, az lusta és link, nem csoda, ha a multi nem ott ruház be.
Tudod, ezt hívják úgy, hogy általánosítás és kirekesztés.
@Jaffar:

"Kik akarták megvédeni a magánnyugdíjakat a választások elött?"

A Fidesz. Csak nem olvastad el végig, hogy mitől. Segítek:

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_szoveg?P_CKL=38&p_uln=196&p_felsz=171&p_szoveg=&p_stilus=

"Ha a szocik teszik ugyanezt, magyarul, lenyúlják a magánynyugdíjakat és azt államadósság visszafizetésére fordítják (a fidesz is csak azért teszi, mert nem tehet mást), akkor most öket élteted, mint nemzetünk megmentöit, vagy ez csak akkor nemes cselekedet, ha viktor teszi?"

Nem éltetem egyiket sem, de helyesnek tartom, ha esetleg nem olvastad volna feljebb. A lényeg az, hogy szűnjön meg az állam kötelezően választható lenyúlása, ami egyedül az mnyp tulajdonosainak volt jó, mindenki más bukott rajta.
@macamuca:

Igen, ott éltem és most is gyakran járok arra. Pontosan tudom, hogy egy réteg elvándorolt (ahogy én is), egy réteg küszködik, egy réteg pedig élősködik és a munkanélküliséggel takarózik.

Szerinted amúgy miért nincs munkahely ÉK-Mo.-on? Hely van, ember van, út van, kedvező adózás van. Akkor mi nincs?
@sidorovich: "Persze egyszerűbb bután fröcsögni, mint értelmezni az mnyp-t mint az államot (azaz az állampolgárokat) lehúzó jól kieszelt csalást"
, "csak akkor fog sikerülni, ha a termelő vállalkozásokra valamilyen külön adószabály/ kedvezmény fog vonatkozni"
Úgylátszik föltaláltad, hogyan lehet a butaságot négyzetre emelni.
Szerinted a 3000 Milliárd összegyüjtése "lehúzó jól kieszelt csalás"?
A külön adószabályt a kormány már meghozta amikor a 350.000 Ft fölött keresőknek adókedvezményt adott a nyugdíjakat, pedig megadóztatja.
Ha eza politika sem húzza ki az országot a nyomorból akkor semmi sem.
Legalább 10.000 embernek garantált lessz a kibaszott jó élet Magyarországon.
@maroz:
egge
az a baj, hogy ez a helyzet nem az ő érdeme, hanem a töketlenkedő Gy.F-é, meg a csudás kis mszp-é.

Lássunk tisztán, kérem szépen :)
@ursus artos:
kötelező belépés manyupba: ezt sem tartottam jó ötletnek, bár tudtommal a pályakezdőkre vonatkozott = ők majd soká lesznek nyugdíjasok, akkorára kifut a szintén kötelező (!!) állami, lesz helyette a kötelező öngondoskodás (amennyit kerestél-befizettél, annyi lesz a nyugdíjad majdan). Igazából ez is alávágott az államinak: aki a manyupba fizetett, az keveset (1,5 %) adott az államiba, így még jobban lecsökkent a befolyó összeg, miközben az aktuális kifizetéseket teljesíteni kell(ene). Nosza, törüljük el a manyupot, jöjjön ismét minden pénz az államiba! És lőn. Aztán hogy egy mostani mondjuk 25 éves majd 40 év (vagy több...) múlva kitől és mennyi nyugdíjat kap, az a mostani kormányt kb semennyire nem érdekli: oldja meg ezt a problémát majd az akkori kormány. Ugye, elég, ha csak arra gondolunk, hogy 40 évvel ezelőtt milyen feltételekkel és mekkora összegekkel lehetett nyugdíjba menni: valami affélére számított az akkor 25 éves is. Aztán mostanra picit megváltoztak a körülmények, feltételek, más a helyzet, másik a kormány, akik nem érzik kötelezőnek magukra nézve a 40 évvel ezelőtti kormány ígéreteit (joggal). No, valami ilyen néz ki nekem is, meg a gyerekemnek is. Ezért nem bízok az államiban. Ettől még pont ugyanúgy egy fillér nélkül maradhatok nyugdíjasként (ha megérem egyáltalán...), annyi különbséggel, hogy amíg esetleg el nem vész a manyupos pénzem (tételezzük fel, hogy tényleg eltőzsdézik és bedől, bár eddig a hozamok alapján csak nyertem), addig sem az állami nyugdíjkasszából csórja el az aktuális kormány és költi szolgálati ótókra-effélékre (a spórolás jegyében...). Ha meg államosítják (ugye, semmi sem lehetetlen...), akkor meg ugyanott vagyok: fillér nélkül szintén.

Szerinted miért töröm a fejem egyre inkább azon, hogy külföldön keressek-vállaljak munkát?
....
@Cirbi:
"- "2/3-os többsége van az akaratának"-akaratának- akkor nem tök mindegy mennyi az annyi, ha az akarata a döntő?"
Fordítva ülsz a lovon. Azért teljesülhet az akarata, mert 2/3-os többsége van a támogatóinak. Ezt hívják demokráciának.

"- attól mert valakinek nem tetszik amit művel ez a "szent" ember, attól még nem ellenség"
Ki mondta, hogy ellenség? Csak hülyeségeket beszél.

"- a parlament és a nép mögötte áll, erre csak ennyit ide másolok, hátha jelent valakinek valamit:D
"A párttal, a néppel egy az utunk, A jelszavunk munka és béke. Mi kommunista szívvel indulunk, És bennünk a népünk reménye. ..." "
Csakhogy most nincs itt a szovjet hadsereg és nem voltak választási csalások. Orbánt a nép minden kényszer nélkül választotta meg, ráadásul úgy, hogy már ismerte 98-02-ből a vezetési stílusát.
A nagy diktatúrakajabálóknak meg ajánlom, hogy tanulmányozzák a gyurcsány-érát, na, az volt diktatúra! A tűzoltókat egyelőre nem verette össze a hatalom, pedig még a parlament lépcsőjére is felmentek.
@Blogger Géza:

Szevasz öcsém, mert nem írják ám bele az egykulcsos 16%-osat a LOLkotmányba, mi??? Meg nem az a cél, hogy megkössék a következő kormány kezét, mi? Te fasz, és még ide is jössz rázni a pofonfát...

:))))))
@kvasztics47:

Tudod egyáltalán, hogyan működött nálunk az mnyp? Mert szerintem ha tudnád, akkor nem írnál ilyet, hogy összegyűjtött. Az a pénz túlnyomórészt magyar állampapírokban volt, amit a magyar államnak kell visszafizetnie az mnyp-knek, azaz neked, a te adódból. Úgy gyűjtöttek neked pénzt, hogy közben eladósítottak, ember.

Milyen 350e ft-ról beszélsz, hadd kérdezzem?
@macamuca:

"Igazából ez is alávágott az államinak: aki a manyupba fizetett, az keveset (1,5 %) adott az államiba, így még jobban lecsökkent a befolyó összeg, miközben az aktuális kifizetéseket teljesíteni kell(ene). Nosza, törüljük el a manyupot, jöjjön ismét minden pénz az államiba! És lőn. "

Egy fontos mondatot kifelejtettél. Bepótolom:

"Igazából ez is alávágott az államinak: aki a manyupba fizetett, az keveset (1,5 %) adott az államiba, így még jobban lecsökkent a befolyó összeg, miközben az aktuális kifizetéseket teljesíteni kell(ene). Akkor bocsássunk ki államkötvényt a hiány pótlására, amit, mit ad Isten, éppen a manyupok vásárolnak fel, milyen érdekes. Nosza, törüljük el a manyupot, jöjjön ismét minden pénz az államiba! És lőn. "
@sidorovich: Az utakat inkább ne említsd. Kátyútenger, ez pontosabb.
Hogy mi nincs? Tőke, amelyik betelepedne, illetve állami munkahelyteremtés, szintén pénz hiányában.
Amúgy a lustaságra jellemző, hogy a "fekete vonat" -elnevezés a cocilizmusban "keletkezett": már akkor sem volt valami hű de sok munkalehetőség, ott, de volt máshol: mentek, nagyon sokan a munka után. Aztán megszűntek a munkahelyek, lett rendszerváltás, később válság is: egyre kevesebb munkahely. De enni továbbra is kell(ene). Csak éppen nem nagyon van mit...
A "munkanélküliséggel takarózik"-részt hogyan értetted? Úgy, hogy nem is igaz a munkanélküliség? Vagy úgy, hogy nem is akar dolgozni? Az első nem helytálló, de a második sem. Én legalábbis nem ezt tapasztaltam-tapasztalom: akarnak, csak nincs hol. És mint mondottam, nem vándorolhat el mindenki: egyrészt nem tud (lakhatás, családi kötelékek), másrészt ha netán mindenki áttelepülne ny-mo.-ra és Bp.-re, annyi munka ezeken a helyeken sincs, hogy minden 18-65 év közöttinek jusson: lakóhelytől függetlenül sokkal több a munkanélküli, mint amennyi munkahely van. Ezt a problémát lehet úgy is kezelni, hogy megpróbál a kormány munkahelyeket teremteni, meg lehet úgy is, hogy a munkanélküliekkel szemben lép fel szigorúbban, szankcionálva a munkanélküliség tényét (ellátási idő csökkentése, segélyezési rendszer szigorítása, és verbálagresszió: a munkanélküli az valami élősködő, fúúúúj!). Nos, kormányunk munkahelyeket nem teremt, ellenben a szankciók terén kreatív. Igaz, ettől nem nő majd a befizetések száma-összege, nem indul be a gazdaság, nem erősödik az ország, node el lehet mondani, hogy tettek valamit. Ja. Harcoltak a munkanélküliek ellen is. Elvégre harcban állnak mindennel.
Jut eszembe: a munkanélküli is jogosult választani.... (vagyis most még igen....)
@Mikrobi:
- Szerintem ez a stílus és arogancia, valamint a másik véleményének semmibe vétele nem demokrácia, és ezzel nyugodtan mondhatod, hogy hülyeségeket beszélek.
- Hadsereg nincs, csak milliárdokból létrehozott fél-magánhadsereg, Gyurcsény is csinált nem kevés fszságot, de azért az általánosan elfogadott demokrácia normákat nem kezdte ki ennyire pofátlanul.
ORBÁN NEM CSAK TAKARODJ...HANEM DÖGÖLJ MÁR MEG!!!!!!!
Várjuk a Forradalmat és a temetésed!!!
@macamuca:

Egy piacgazdaságban az állam NEM teremthet munkahelyeket, ez így nem értelmezhető. Helyette az volna a dolga, hogy lehetőséget teremtsen munkahelyek létrejöttére. Ez részben a belföldi vállalkozásoktól, részben a külföldi befektetőktől várható, tehát őket kellene helyzetbe hozni, megfelelő adópolitikával és hosszabbtávú gazdasági irány koncepcióval. Ezek egyike sem történt meg az elmúlt évtizedben.

Másrészről pedig fontos a munkavállalók hozzáállása is. Ma a munkaerő nem mobilis, munkahely nincs, patthelyzet. Más országokban megmozdul a munkaerő, ha kell, nálunk nem. Ebben közrejátszik a segélyezés: a különböző segélyek+plusz feketemunka esetleg bűnözés elég pénzt biztosít ahhoz, hogy ezek az emberek elvegetáljanak (gyakran nem is rosszul, ha a parabolaantennák számát nézem) az idők végtelenjéig - sokkal kényelmesebben, mintha fel kellene kelni, rendszeresen bejárni dolgozni valahova és a pénzt beosztani.

Én üdvözlöm ezt a lépést: talán most kiderül, hogy kb. mi lehetett a háttérben.
@sidorovich: manyupos állampapír, állami garancia: gyakorlatilag a befizetésim összegét kölcsönadták az állam, mondván, majd, ha aktuális lesz a kifizetés, akkor visszadja a lóvét állambá', merthogy állambá' megbízható (ez volt az eltőzsdézés??...). Tehát hosszúlejáratú kölcsönt adtam állambá'nak. És garantált volt, hogy visszadja. Erre gondolt egyet állambá', visszavette a kötvényeket, plusz a lóvé is maradt nála (az államiba visszalépett emberek pénzéről beszélek): a kötvények jelentette garancia helyett lett egy ígéret: majd, ha nyugdíjasok lesztek, kaptok valamilyen számítás alapján valamennyi nyugdíjat. Garancia, az nincs. Csak ígéret. Homályosan. A mostani kormánytól. Amit majd egy másik kormánynak kell(ene) beváltani.
Szerinted ez korrekt? Szerintem nem.
Mint mondtam, ha a manyupomnál lévő államkötvényeket (garancia a befizetéseim összegére) majdan visszavásárolja az állam és a kapott összegből megkapom a nyugdíjamat, akkor oké. Ha csődöt jelent az állam és az államkötvény semmit nem fog érni, akkor meg ugyanott leszek, mint az államilag "garantált" nyugdíjat kapok: pénz nélkül. A manyup adta a pénzt (!!), kapott helyette államkötvényt. A folyamat értelemszerűen később megfordul: adja a kötvényt, kéri a pénzt. De ez akkor is így működik, ha a kibocsátott államkötvényt nem a manyup vásárolja meg (a befizetéseimből), hanem külföldön értékesíti az állam. Akárhogyan is, de az állam az, aki tartozik: a manyupon keresztül nekem, vagy a külföldi kötvényvásárlónak.

Mondjuk, azon is el lehet gondolkozni, hogy melyiknek könnyebb beinteni, ha kéri a kötvények árát?.....
De hogy adósságot vett a nyakába az állam a kötvénnyel, az tény.
@macamuca:

Az történt, hogy a munkavállalói járulékodból "kötelezően" átadott az állam 8%-ot (asszem) a manyupoknak. Ez a 8% azonban hiányzott, hiszen az aktuális nyugdíjasok pénzéből vették el (felosztó-kirovó: amit a munkavállalók befizetnek az megy a nyugdíjasoknak, in-out). Erre az állam papírokat bocsátott ki, a hiányt fedezendő. Azaz hitelt vett fel. Ezeket az állampapírokat a manyup vette meg, azaz mi történt: az állam "kötelezően" lemondott 8%-ról, odaadta a manyupnak, aki visszaadta kamatra. Ez a manyupnak volt jó csak.

De ha ennyire érdekel (Kun János Bajnai gazdasági embere volt, dátumokat is érdemes nézni):

www.nol.hu/velemeny/lap-20090430-20090430-35

blog.mtakti.hu/blog_cikk/?cikk%5Bcikk%5D%5Bkeyvalue%5D=43
@macamuca: "De hogy adósságot vett a nyakába az állam a kötvénnyel, az tény."
Az állam mivagyunk adófizetők. Az állam koordinálja a kapcsolatokat. Azt mondod adósságot vett a nyakába az állam azért, hogy nyugdíjjtőkét kovácsoljon össze. Ez az adósság akkor csökkent volna, ha a befizetők elérik a nyugdíj korhatárt és az államnak csökkent volna a nyugdíj fizetési terhe, annyival amenyit a spórolt pénzből fizetett volna.
Amikor ezt a szisztémát elkezdték, könnyű volt olcsó hitelhez jutni és megérte akár hitelből is, mert másból nem tudtuk elkezdeni átalakítani a nyugdíj rendszert. Most a zorbán 7%-kos kamatra veszi föl a pénzt 30 éves tdőtatramra. No majd akkor lessz mihez nyúlni az akkori kormánynak, mert azt nem gondolnám, hogy 30 év múlva is ő lesz hatalmon.
@Cirbi: a demokráciát nem a vezető stílusa határozza meg, hanem az, hogy leváltható és megválasztható más.
Hadsereg meg az előző kormány alatt sem volt, volt viszont Inkal, ami a "rendőrség"-gel együtt ellenőrizte az állampolgárokat nemzeti ünnepeken, rossz nyelvek szerint rendőrruhába bújva az oszlatásokban is részt vettek. Most legalább elkezdték felállítani a hadsereget. Talán még a Nemzeti Gárda ötletét is felmelegítik és végre kifogják a szelet a Jobbik vitorlájából.
@sidorovich: "Milyen 350e ft-ról beszélsz, hadd kérdezzem?"
Arról, hogy az egészségügyben dolgozók, az oktatásban dolgozók, a közigazgatásban golgozók, vasutasok, tűzoltók rendőrök, katonák jövedelme az új adó bevezetésével csökkent. A 350e Ft.keresők jövedelme nőtt.
Azért, hogy a hiányt kiküszöböljék megadóztatják a nyugdíjat.
A közmunkáról annyit, hogy aki már létrehozott munkahelyet az tudja, hogy a nem piacképes, az az nem nyereséges termelést végző munkás munkahelyének a fönntartása sokkal többe kerül mint, ha segélyt fizetünk neki, hogy ne haljon éhen egy demokratikus (humanista) társadalomban.
@Mikrobi: "a demokráciát nem a vezető stílusa határozza meg, hanem az, hogy leváltható és megválasztható más."
ezzel nagyon egyetértek, ne legyen igazam, de ezt pillanatnyilag problémásnak érzem, ha rosszúl érezném, és a jövő megcáfol, majd hamut szórok a fejemre, és BOCSÁNATOT fogok kérni, de addig mint demokrata és humanista, nem fogom a homokba dugni a fejem és csöndben maradni, legrosszabb esetben lehülyéznek a másképpen gondolkodók. Megtartom magamnak a jogot, hogy olyan hülye legyek amennyire akarok ;)
Haverok!
Van egy jó hírem, nem lesz ingyenes a buszközlekedés!
Komolyra fordítva a témát, Orbán Viktor Miniszterelnök úr létre hozza a sírásóját a munkásosztályt. A kb 1,5 Millió közmunkás, már elég jól szervezhető proletár sereg lesz.
Készüljünk fül az új proletár réteg propaganda anyaggal, jelszavakkal való ellátására és Dózsa népe, most nem fog a mágjára kerülni.
@sidorovich: hogy a hiányt fedezendő céllal bocsátott ki az állam kötvényt, ezt értem. Tudta előre, hogy hiány lesz, hogy ezt a hiányt fedezni kell valamiből (hiszen a nyugdíjakat ki kell fizetni). Csak azt nem értem, hogy miért baj, hogy ezeket a kötvényeket (vagy bármilyen más okból kibocsátott államkötvényt) a manyup vette meg?? Az államnak valamiért pénz kellett, ezért kötvényt bocsájt ki, azt valaki (bárki!) megveszi, az államnak van pénze arra, amire kell neki, a kötvénytulajdonos meg bízik benne, hogy a pénzét jó helyre tette. Ha nem a manyup veszi meg, hanem más, az nem gond?
Nem csak a manyupnak volt jó (és rajta keresztül nekem is, elvégre az én befizetéseimből vásárolta meg a manyup a kötvényt, tehát leegyszerűsítve a kötvény az enyém, én adtam kölcsön az államnak a majdani nyugdíjamra szánt pénzemet). Jó volt az államnak is, mivel megszerezte a pénzt, amelyre szüksége volt (bármilyen kötvénykibocsájtásnak ez a célja: készpénz szerzése), olyan pénzt kapott kölcsön, amelyről tudni lehetett, hogy sokára kell visszaadni (a kötvények visszavásárlása, vagyis a kapott kp. visszaadása ráadásul nem egyszerre fog történni, hanem fokozatosan, ráadásul újabb kötvényvásárlásokkal együtt: előírás ugyanis, hogy a manyupos befizetések meghatározott /magas!/ százalékát államkötvénybe kell fektetni, tehát folyamatosan adja vissza a pénzt és kapja a következő adagot a friss kötvényekért).
Jó volt nekem (a majdani nyugdíjpénzem tuti helyen van: államkötvényben), ezért jó volt a manyupnak és jó volt az államnak.
Ja, igen, hát addig is, amíg majd elmegyek nyugdíjba és a manyupos pénzemből majd kezdek valamit magammal, addig is a mostani nyugdíjasoknak ki kellene fizetni a nyugdíjukat. Ez tény. Node ezt nem tudták előre? Ez valami új dolog volt? Merthogy majdan nekem már csak alig fog valamicske összeget fizetni az állam, legalábbis ez volt az elején: a manyup előtti befizetéseim (ha voltak) és a manyupos 8 % melletti államnak adott 2 % fejében kapok ugyan valamicskét vissza, nyugdíj néven, de ez minimális összeg lesz, a nyugdíjam számottevő részét (értelemszerűen) a manyuphoz befizetett összeg fogja adni. Mármint ha valaki manyupos. Mindezt utóbb módosították, mit ád az ég, visszamenőleges hatállyal, hogyaszongya: aki marad a manyupban, az "kiiratkozik" az állami nyugdíjból = nem kapok egy kanyit sem, függetlenül attól, hogy valamennyit azért befizettem az államiba (ugye, a manyup előtt is levonták a nyugdíjjárulékot, kötelezően, ez mind ment az államhoz): ez nem számít, csekély befizetéseim fejében nem kapok semmit. Mert ez szerintük korrekt. Na elmennek ám a ... pont oda!
Amúgy azóta hiányzik a nyugdíjkasszából a pénz, mióta az '50-es években megcsapolták a vas és az acél országát építő vezetők, mondván, sokára kell még ez az összeg (mármint kifizetésekre), addigra visszatesszük. Na, ez valahogy elmaradt: nem is nagyon volt miből (az acélosdi se nagyon jött be...). Azóta megy az, hogy az aktuális befizetésekből fedezik (próbálják fedezni...) a kifizetéseket.
Most ismét egy nyugdíjcélú, majdani kifizetési határidejű kupac pénzt tett zsebre az aktuális kormány (mondván, kell, akármire is). Úgyhogy új dolog nem történt: onnan vettek el, ahol volt, azért, mert kellett, akármire is, aztán a későbbiekben meg majd csak lesz valahogy. A mostani nyugdíjasok a valamikori lenyúlás miatt kapják a saját befizetésük helyett a mostani befizetéseket, a majdani nyugdíjasok viszont hogy mit fognak kapni, az rejtély (egyre több nyugdíjas, egyre kevesebb befizető).
@kvasztics47: "most nem fog a mágjára kerülni. "

... legfeljebb a máglyára.
@nesze nektek két harmad...: "ORBÁN NEM CSAK TAKARODJ...HANEM DÖGÖLJ MÁR MEG!!!!!!!
Várjuk a Forradalmat és a temetésed!!! "

Nem döglik még meg, mert ott akar lenni a szedálásodon.
@orgoványi erdőjáró: "Hörög a sok mocskos bolsi, ezt szeretem! Már megérte a zorbánra szavazni, ha ezeket mind agytolulás miatt elviszi a kaszás! :-DDDD "

Magam is nagyon jókat mulatok rajtuk nap mint nap. Ha rossz napjaim lennének egyébként, ez megaranyozná őket. Vergődnek a vén komcsik, a buta prolik és a magyargyűlölők.
@gyilkos fűegér: "Te fasz, és még ide is jössz rázni "

Be ne kapd már szegényt!
@M. Bertalan:
Az, hogy az álladósság magas-e, függ az adott ország gazdasági és jövedelújraosztási viszonyaitól is.
Azok az országok, ahol tőkeerős és technikailag fejlett a helyi termelés, és a versenyképességük alapvetően nem a bérszínvonalon múlik, mint ahogyan nálunk a multikkal pörgették a gazdaságot, ott egy válság esetén könnyebb az államnak fedezett szerezni a válság estén az adóssága mögé, és magasabb adósságszint esetén se kell biztosítékot szerezni abefektetőknek, mert a helyi gazdaság később egy kis plusz teherrel terhelhető lesz. Ez főleg akkor igaz ha az újraelosztási ráta is alacsony. Ezért van az, hogy Japán még GDP 220%államdósságával is tud hiteleket felvenni, főleg a magas helyi megtakarítási ráta miatt is. Néhány az ÁFÁ-t 5!-ről 10 %-ra emelték, ezt úgy igazából nem érzet meg a Japán gazdaság, és az angol és amerikai államdósság elszállása se probléma.

Nálunk és néhány egyéb országban mi volt a helyzet? Az alapvetően multi termelő nagyvállaltok nagyvállaltok visszaesés elé néztek, adójukat később sem lehet fokozni nem lehett fokozni, az elosztási ráta már így magas volt, a kkv-k további terhelésével a gazdság az összeomlás szélére került a növkedésünk két éven keresztül minimálsi volt a válság előtt,belső finnaszírozás kizárt, az ország már évek óta tripladeficites volt(állam, kereskedelmi,egyéni hitelek).
Joggal merült fel a nemzetkezi piacban, hogy finnaszírozhattlanokká válunk, ezért lettünk mi az első EU-IMF hiteles ország.
A Románok is alapvetően a multikra alapozták a növekedésüket az elmült kb 6évben, és ők már 30% GDP arányos adósság mellett is összeszarják magukat és IMF hitelkeretet kérnek, mert a multik termelésének és a román diaszpóra visszautalásanak csökkenésével úgy beszakadt a omán kölstégvetés, hogy ők is veszélyben voltak
@EXO: bezsrai banda :D(románok)
@truegrit: Mert a Fityisz nem vásárolt kapuzárás utáni voksokat az egyetemistáktól és a főiskolásoktól... A nyagyvezír, aki annak rendje és módja szerint stadiont épít a lenyúlt nyugdíjakból, olyan részvénycsomagot vásárol 500 milliárd hitelből, amelyik cégnek a következő években további (vagy szintén)500 milliárd forint (1,8 millió Euro) hitelt kell törlesztenie (MOL, ha valaki nem tudná)... Bármi elmondható a nagy napóleonunkról, csak az nem, hogy hatékony. NYOMORBA TASZÍTJA AZ EMBEREKET.
@Blogger Géza: Tehát végigolvastad a bunkó focista nyilatkozatát és semmi kivetnivalót nem találtál benne? Nemcsak magát égette, hanem az őt támogató faszszopókat is. Szerinted egy hiteles , normális és demokrata politikus így nyilatkozik? Mindenki annyit ér, ahogyan nyilatkozik.-Lézerjani után szabadon.
@truegrit: Tehát szerinted Matócsi és a bunkó focista ámokfutása, konkrétan a "gazdaságpolitikának" nem nevezhető ötletbörze az egyedül üdvözítő.
@Sracz: Az emberek nyomorba taszítását pedig 8 évi ellenzéki hazaáruló aknamunkájával készítette elő a szemét focista. Ha nem akadályozza meg foggal és körömmel a reformokat, már nem itt tartanánk. Most pedig sunyi módon átalakításnak és átszervezésnek nevezi az általa ellenzékiként leszavazott változtatások végrehajtását.
@Táskás Tóni: 8 év??? És mi történt az azt megelőző 12 évben? Ja, már tudom! Ők akkor gazdagodtak meg.
@Táskás Tóni: Nem igazán értem, mi a bajod a nyilatkozattal, de beírásaid színvonalát tekintve szerintem nem is érted, túl magas ez a téma neked. :) Vagy te még még mindig abban a szellemi sötétségben leledzel, ahol az a vakhit éltet, hogy a 8 év alatt szervezett 1, azaz egy db népszavazás akadályozta meg az MSZP-SZDSZ koalíciót abban, hogy bármi maradandót is alkosson? (Leszámítva az államdósság 52% -> 80% növelését persze.)
@Táskás Tóni: 50%-os többséggel is simán megszavazható egy költstégvetés, ahhoz pedig nem a 2002-ben átvett állapotok közepette pedig nem kellett 2/3-ad az ország kormányzásához.
A Fletó lényegében az összes csomagot keresztül tudta vinni amikor az érdekei megkívánták: a választások után. Az egyetlen eset amikor sikerült érdemben akadályozni valamit, az a népszavazás volt, ami éves szinten néhány tízmilliárdos tételekről szólt a kölstégvetés többezermilárdos nagyságrendjéhez képest nem ez a lényeg.
Ennél nagyobb összeg ment szét, a horvátországi árakhoz képest kb 4-szeres autópályaépítkezéseseken. Az ez által okozott kárt a nyolc évre szétosztva sokkal naygobb összeget kapunk:
index.hu/gazdasag/magyar/ppenz050810/
És ez csak 2005-ig tartalmazza a tételeket
@popocatepetl: "legfeljebb a máglyára."
Anyukádnak, vagy a másik gazdádnak, skicc patyonak az írását javíccsad!
@Jaffar: Nem tudom, én ilyenről nem hallottam hogy valaki kifejezetten a magánnyugdíjpénztárakat állította volna a választás előtt középpontba. A nyugdíjak értékállósága persze téma volt, de az most teljesül is az inflációkövető emeléssel, és ez a lényeg. No meg az, hogy a pénztárakban (ami ugye 3 pillért jelent, nem csak ezt a 2.-at, amiről ment a hiszti) lévő vagyont ne lehessen elkótyavetyélni, mint az most a PSZÁF 4 nagy magánynyugdíjpénztár esetében meg is állapította. A téma azután vált érdekessé, hogy az EU nem járult hozzá az államháztartás részeként kezelni a 2. pillérben lévő pénzeket, így nem nagyon maradt más választás, mit beolvasztani az 1. pillérbe, hacsak nem szednek be mondjuk fejenként 300 ezer Ft-os fejadóval (vagy más adóval) ugyanennyi pénzt a lakosságtól. Ez persze egy évvel korábban nem volt előre látható.
@Blogger Géza: sokat írsz, úgy tűnik, felkészült is vagy, de csak figyelj.
@Hülye aki elolvassa!: Mo-nak az elmúlt egy év alatt hozott intézkedései miatt kell kemény megszorításokat véghezvinni.Vagy ezeket a megszorításokat miért ellenezte Orbán és a bandája 8 évig? Holvannak a felminősítések,te buta jobboldali.
A kommunista szarháziakat fel kell akasztani végre.A kurva anyjukkal együtt!
süti beállítások módosítása