Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/mutragya-termelok-nitrogenmuvek-koltsegek.789088.html Ukrajnából származó ... (2024.05.01. 21:14) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.06.08. 09:40 Fabius

Orbán: a rend közepén állok

Címkék: fidesz orbán viktor nyugdíjrendszer rendvédelmi tüntetés bohócforradalom

Tegnap Viktorunk megint érdekes dolgokat mondott Nemzeti Trubadúr Péter szájával. Szerinte ő és a rendvédelmi szakszervezetek egy oldalon állnak. Ezek szerint Orbán is bohócnak öltözik 16-án, és visszavonja szavazatát a fülkeforradalomtól? Végülis megértem, ténykedésükre a bohócforradalom sokkal inkább ráillik.

Különösen erős az egy oldalra tartozás azért is, mert - ki hitte volna - az Orbán kormány intézkedéscsomagjáért is az elmútnyócév a hibás, "az elhibázott gazdasági döntései a nyugdíjrendszert is a csőd szélére sodorták, a nyugdíjrendszer megmentése pedig mindenkinek érdeke." Ennek némileg ellentmond, hogy a népellenség Manyup pénztáraknak volt pofájuk mégsem eltőzsdézni a zemberek vagyonát, az Európai Bizottság szerint meg "a magánnyugdíj-pénztári rendszer felszámolása hosszútávon tovább rontja a fenntarthatóságot".

Ilyen hülyeségeken azonban nem szabad elbotlani az orbánizmus rendszerében. Sőt, ki kell jelenteni, hogy a rendvédelmisek nyugdíjának megzabolására hozott alkotmánymódosítással a kormány „elhárított egy nagyon fontos akadályt a nyugdíjrendszer biztonságba helyezése útjából."

Ekkora nagyvonalúság láttán nem értem, miért fog tüntetni a létező összes szakszervezet jövő csütörtökön? Nem értik meg ezek, hogy Orbán a kör közepén trónolva, forgóbohóc módjára áll mindenkivel azonos oldalon? Ő maga az origó, a magyar koordináta rendszer középpontja, így olyan nincs, hogy nem áll valaki mellett.

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr912967208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon jó a poszt, lényeglátó, frappáns, szellemes. Nem a Te hibád, hogy már nemigen tudok nevetni....
Nem ugyanezt játszották el korábban is? Márminthogy, "a kormány a tüntetőkkel van"?
Addig, addig velük van, hogy egyszer csak azt látod, hogy az övüké lett mindenük... De csak, hogy át tudják érezni!
A Nagy Nemzeti Együttlihegés rendszerében a rendvédelmisek fizetését mégsem akarják maguknak bevállalni. Pedig a 90e tűzoltófizetés reálisabb lenne a kedves, igen-igen tisztelt és nagyon nagyra tartott, szerény és mértéktartó politikus elvtársainknak! Komolyan! :)
Hogy mik vannak, valaki csak énekli, valaki meg megvalósítja. Nem tudom melyik a jobb.

hu.wikipedia.org/wiki/Internacion%C3%A1l%C3%A9_(dal)
Még jó, hogy MOL részvényekre volt pénz...
@gyilkos fűegér: ezen nem kell csodalkozni, hiszen ugye hadat uzentek az allamadossagnak, ami tobbek kozott vegso soron a joleti kiadasoknak (is) koszonheto, ergo a joletnek is hadat uzentek. Most az allamadossagot MOL reszvenyekre kell kolteni, mert abbol csak a husosfazek kozeliek meritenek - lasd a MOL tulajdonosi koret.
A rendorok, tuzoltok, katonak, a zemberek es meg sorolhatnam, hogy kik, megis kit erdekelnek?
@Gerbó: Nagyon jó a poszt, lényeglátó, frappáns, szellemes. Nem a Te hibád, hogy már nemigen tudok nevetni....

Csatlakozhatok véleményedhez?
Tulajdonképpen doktor Orbán Viktor (Győző) született Mihály a bölcs rabbi.
Ezért, kedves Varánusz, Neked is igazad van.

Orbán ott áll, ahol akar. Neki mindegy, nekünk nem.
Urakok!
A bohóc az nem valami együgyü állat! A Mátyás királyról szóló népmesékben is a bolond volt a szürke eminenciás, aki megaszonta a frankót! Na meg megaszondja 16-án is....!
A komment tényleg odabax! :-D Gratula!
Villáminterjú Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével.

- Lát Ön ellentmondást abban, hogy nemrégiben kordont bontott a Parlament körül, ma pedig dezertőrnek nevezi az intézkedés miatt tiltakozó rendvédelmiseket?

- Nem.
Orbán, mint origo tényleg jó, ő lett egymaga a körkörös együttműködés.
Ez a Nemzeti Trubadúr Péter nagyon jó! Volt már sokféle neve, de én ezt nem hallottam!
"Dalolni" viszont nem túl romantikusan tud. Bár még mindig sokan bedőlnek neki(k).

Gratulálok, ötletes írás. De az a kérdés költőinek tűnik, hogy Orbánnak bohócnak kell-e öltöznie? Nem. Őróla akkor is tudják, kicsoda-micsoda, bármilyen ruhát visel, és most már bármit is mond. Aki gondolkodik és lát. Aki meg nem, az bohócruhában is isteníteni fogja.
Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke mindenkivel egyetért, és mindenki egyetért Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével.

javaslom kiegészíteni az alkotmányt.

---

További javaslatok:

Orbán Viktor mindig igazat mond.

Orbán Viktor mindig tudja a megoldást.

Orbán Viktor sosem téved.

Orbán Viktor nem várja a csodát, ő csinálja.

Orbán Viktor a legdaliásabb termetű ember.

Orbán Viktor mindig egészségesen táplálkozik.

Orbán Viktor már kétszer elszámolt végtelenig.

Orbán Viktor fekvőtámasz közben nem a testét emeli, hanem a földet tolja ki maga alól.
Most már nem csak azt tudjuk, ki a bohócügyi államtitkár, hanem azt is, hogy ki a jellemtelen, gerinctelen, hatalomvágyó törpe a cirkuszban!
Valahogy mégsem szórakoztat az előadás...
@nyanyoca: azért csak öltözzön be a mi Viktorunk.

Mit lehet tudni? Hátha a rendvédelmiekhez nem jutott még el a hír, hogy a nyugdíjuk úgy van biztonságba mentve, ha nincs.
@nyanyoca: nem kell semmilyen ruhát húzni. Hiszen tudjuk, hogy a király meztelen.. csak egyelőre csak suttogjuk. Aztán majd hangosan is mondjuk...
Matolcsyné férjével készült interjú:
"-A miniszterelnök úr azt is mondta, szeretné, ha nyárra nem maradna senki, aki kevesebb pénzt visz haza, mint korábban. Kötelező erejű lesz a bérkommandó ajánlása?
-Folyik a munka, végül az lesz, amit a miniszterelnök úr mond. A 16 százalékot úgy vezettük be, hogy kötelezettséget vállaltunk a 4-6 %-os jövedelememelésre. Úgy látom, a munkaadók többsége, beleértve az önkormányzatokat és az állami vállalatokat, végrehajtották.
-Akik még nem, azok számára kötelezővé teszik a bérajánlást?
-Nem kell kötelezővé tenni. A mai magyar megújítási, társadalmi újjászületési rendben a munkáltatók nem tehetik meg, hogy nem hajtják végre azt, amit a mellettük lévő munkáltató már végrehajtott, amit a kormány kér vagy amit a kamara kér.
-Lehet ez alku része?
-Nem kell alkudozni. Végre kell hajtani."

Valakinek van még kérdése az egyeztetésekkel kapcsolatban? Na azért!
A nagy nemzeti együttnyögdécselés jegyében... Na de ettársak!
@Boli:

Az általános jelentésen túl azért a szakértelem is fellelhető a kijelentésben. :-)

"munkáltatók nem tehetik meg, hogy nem hajtják végre azt, amit a mellettük lévő munkáltató már végrehajtott"

Mintha versenyelőnyről beszélne, holott...én pont annyival leszek előnyben, mint amennyivel a mellettem lévő, kormánynak szót fogadóan bért emelő - hozzám képest - hátrányban a bérköltség növekedésével.

Na, ez a matolcsyzmus. Ez a kretén ennyit ért a gazdasághoz.
@Fabius: Sőt, még ennyit sem! Ez egy barom, középszer alatti kvalitással. Érdemes elolvasni a teljes cikket.

www.fn.hu/makro/20110602/matolcsy_jok_talalati_aranyaim/

Arcpirítóan hazudik és beszél mellé ez az ecceri, ráadásul a lónak a micsodája is kilóg...
@Fabius: Még mindig nem érted az új kort. A gazdaságosságot nem a költségek befolyásolják, hanem a nem végrehajtott elvárt béremelés miatt érzett szégyened.
@Fabius: Különösen az utolsó két mondat találó. "Igen, el szokta fogadni. Jók a találati arányaim." Gondolom arra céloz, hogy a nyelvével milyen pontosan tud célozni, középre, megfelelő mélységgel! :)
@legeslegujabbkor:

Elvileg igazad is lehetne, de...

Hogy alapozhatnának az én szégyenérzetemre azok, akik magát a szégyent nem ismerik hírből sem?

:-D
@Boli:

Jobbunk mindig azt igyekszik eltalálni, amit a főnök hallani szeretne kedvesebbik hallásával. Nem mindig sikerült, mert néha nem érteni a betyárkörték sűrűjéből amit mond. :-)
A vicc az egészben az, hogy a nagy nyugdíjháborúban elfelejtkeztek az életpályamodellről amit június 1-ig kellett volna elkészíteni. Szóval most a nagy csatában elvesztették a nyugdíjat (ami eleve halálra volt ítélve) plusz elvesztették azt, hogy esetleg valamilyen szabályozásba belecsempésződik mondjuk a fizetések reálértéken tartása. Na de mind1 a sok szűklátókörű szakszivezetőtől mit várjon az ember?
@torma99:

Nem a szakszisok felejtették el az életpályamodellt:

"Árok Kornél felidézte, hogy Pintér Sándor belügyminiszter ősszel az egyeztető fórumokon azt mondta: ha változtat a kormány a rendvédelmi dolgozók nyugdíjazásán, az életpályamodellel együtt dönt erről. Árok szerint életpályamodellről azóta sem hallottak, az álláspontok pedig a demonstrációk, szakszervezeti egyeztetések ellenére sem közeledtek."
@torma99: Én azt mondanám, hogy naívak, ha én is naív lennék :D
inkább azt mondom, okosan megpróbálnak dörgölődni, hátha csurran cseppen a húsosfazékból nekik is ;)
@torma99: Miféle életpályamodell? Persze annyit sejtünk, hogy úgy kezdődik, lépj be a Fideszbe, és hangosan tapsolj. Utána meg egyenesen előre az orbáni úton...
Honnan ismerős nekem, ez az ünnepi fény emelés és együtt éneklés, központilag kiadott rendszerben? Pedig milyen jókat tátogtunk aprilis 4.-én, november 7.-én :D

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter ma levelet írt az összes magyarországi közoktatási intézménynek, mivel szeretné ha a Himnusz és a Szózat könnyebben énekelhető változata "még az évzáró ünnepélyek előtt eljutna az iskolákba".

A minisztérium által kiadott sajtóközlemény szerint a miniszter bízik abban, hogy "a magyarság összetartozását hirdető, jelképes erejű zeneművek most elérhetővé tett változatai népszerűek lesznek, az együtt-énekléssel pedig emelik majd az oktatási intézmények ünnepi pillanatainak fényét".
@Cirbi: Ennél már csak azzal lehetne jobban emelni, ha a Nedves Vezető Arczképe is el lenne helyezve minden osztályteremben, a feszület és a Semjényzsótti képe mellett!
Továbbá a Nedves Vezető Ettárs a búzatáblában, a Nedves Vezető Ettárs gyárlátogatáson, a Nedves Vezető Ettárs a gáton gummicsimmában, a Nedves Vezető Ettárs a sereget szemléli, a Nedves Vezető Ettárs ... elmegyám redves vezetőnk és csürhéje a mezítlábas retkesbe! Valahonnan ismerősek a "képek"!
Etteársak, csak 60 évet tévedtetek! Ennyire pimaszok, még Kádár seggnyalói sem voltak!
Nem tudom, hogy valaki elgondolkodott-e azon, hogy miután az állam (????) felvásárolta az orosz kézben lévő MOL részvényeket, egyáltalán érdekli-e őket az üzemanyag ára? Hiszen minél drágább a benzin, annál nagyobb a bevétel és annál több az osztalék a részvények után. Hát rendesen beszopattak minket itt is........
@öreg_répatorta:
Ugyan miért? Ott van még a Shell, meg csomó noname benzinkút. Ettől függetlenül én mindig ott tankolok ahol a legolcsóbb, névtől függetlenül.
@Bergeroth:
Bár most, hogy a Mol is állami kézbe került, szerintem oda nem megyek többet, még ha olcsó akkor sem. Loptak már eleget, egyék meg ők, amit főztek maguknak.
süti beállítások módosítása