Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.05.20. 06:03 Fabius

A harmincas tábla árnyékában

Címkék: fidesz zugló lmp időközi választás

Zuglóban úgy rotálódnak a Fideszes önkormányzati képviselők, hogy ilyen sebességgel a baktalórántházai földművesek sem forgatják a földet, a kormányzati kérdőívre felmásolt gyalogsági ásóval. Mostanában minden hónapra jut egy időközi választás, és velejárója, a kampánynak csúfolt bozótharc. Érdekes, hogy a szemben állók nem bicskáznak vagy lőnek ágyúval verébre, hanem egy harmincas táblát rántottak elő, és ángárd, ezzel estek egymásnak.

A zuglói 3. körzet harmincas övezetté nyilvánításának ötlete az újkorban Várnai László LMP-s képviselő nevéhez fűződik. Ő kérte ki a rendőrségtől a baleseti statisztikákat, ő gyűjtötte össze a körzet lakóitól az aláírásokat, és ő terjesztette be az indítványt a képviselő testület elé, ahol rövid és dicstelen véget ért. A Fidesz frakció úgy érezhette, hogy minden ami korlátoz az árthat is, és olyan tartózkodóak lettek egyszeriben, mint Éden Szandra a sekrestyében bérmálkozás előtt.
Ám ne higgyen a szemének a nyájas olvasó, mert Papcsákisztánban lesz harmincas övezet akárki meglássa. Ugyanis a helyi Pártlapjában egyéni képviselő helyért kampányoló bevándorló alpolgármesterünk, Kovács Balázs a nemrég felfedezett zuglószeretete mellett fő céljává tette a harmincas övezet megvalósítását. Nem tudom, van még az országban olyan önkormányzat, ahol az alpolgi egy a napokban általuk kukázott témával/indítvánnyal igyekszik a szavazóktól voksot kunyerálni? (Zárójelben megjegyzem, a pártlapja online kiadásának ez a száma éppen nem elérhető. Aminek nyilván semmi köze ahhoz, hogy az egészségügyi határértéket meghaladó Kovács Balázs mennyiség mellett egy rivális jelölt sem tűnik fel benne. Határozottan kérem, hogy ne bonyolódjunk feltételezésekbe. )

Valódi cukiság amit ezek a papcsákista fijjúk csinálnak. Az előző időközi kampánya alatt kitettem egy képet a Zuglói Vagyonkezelő gondozásában lévő, Öv utca-Erzsébet királyné sarkán lévő telekről. Mit tesz Isten, az akkori Fideszes jelölt, Tildy Balázs vajon mit takarított ki önszorgalomból, persze lefotózva, pártlapjában ünnepelve? Úgy is van, azt az elhanyagolt saroktelket. Ha hozzáadom a mostani harmincas övezeti ötletnyúlást, akkor kezdem sajnálni igazán, hogy tényleg nincs minden hónapban időközi választás Zuglóban. Mert a kampánycélú problémamegoldás faszául megy, egyébként meg lófasz se történik, ahogy a fenti példa mutatja.De az igazi röhej mégsem ez, vagy nem ez egyedül. Kovácséknak sikerült felismerni, hogy a zuglóiak töke lassan tele van a Papcsák által importált védvonallal, akik az ország különböző szegleteiből nyomják a "szeretemzuglót" rendületlenül. Ezért hogy, hogynem Kovácsot megpróbálják lokálpatrióta helyi lakosnak beállítani a 43 éve a körzetben lakó Várnaival szemben. Érdekes kísérlet ez úgy, hogy a mi Balázsunk két hónapja még tuti biztosan a szomszéd kerültben lakott, és éppen a saját megüresedett helyére kiírt időközin ott is szavazott.

Tegnap a helyi LMP lakossági fórumán lehetőség nyílt mindenféle kérdések feltételére. Lehetett faggatni Várnait a helyi, Vágó Gábort az országos politikájukról. Ez a tény magában nem újság, inkább megjegyzés a többi pártnak: szabadna követni a példát, a lakossági fórum nem ördögtől való. Egyrészt a választó kíváncsi a napi ügyekre, másrészt kiderülhet, hogy a fiatal politikus generáció időnként más vonalat képvisel, mint az öregek.

Vágó Gábor első ránézésre inkább látszik egy bohóc és egy alternatív D'artagnan szerelemgyerekének, mint politikusnak. Második méregetésre is csak az jutott eszembe róla, hogy jé, megelevenedett egy Velázquez festmény, és még beszél is.
Aztán szóba elegyedtünk, néhol vitába keveredtünk, és bevallom, meglepődtem. Az LMP szóvivő Vágó egy összeszedett politikus benyomását keltette, aki nem ugrott meg a kényelmetlen kérdésektől, kész volt vitázni és ismertetni az álláspontját, ráadásul az ősi politikus szokástól eltérően nem sértődött meg, ha nem értettél vele egyet. Ez a hozzáállás a választókhoz tetszett, ahol a felek nem tíz ostoba, szájbarágott kérdésben beszélgettek, hanem fésztufész, élőszóban.

Valahogy így kéne kinéznie a nemzeti konzultációnak is, nemde?

 

14 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr282918428

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Titkolóznak Kósa Lajos előtt 2011.05.22. 14:51:42

  Pedig egyszer már baj volt ebből. Tavaly nyáron Kósa Lajos sikeresen bedöntötte a Forintot. Pedig ha nem titkolták volna előle, hogy szó sincs államcsődről szegény devizahitelesek nem nyögnék azóta is a titkolózás miatti többletrészleteket....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mert örök elégedetlen vagy! :) A narancskomcsi elvtársak TENNI AKARNAK a NÉPÉRT! Te pedig, sőt a zemberek, ezt nem értik meg! Mit veszel el a részletekben?
Ha jól megfizetik, ők szívesen tesznek bármire! Egy hányinger egyébként ez az egész narancskomcsi gazdasági társaság és s.ggnyaló köre. Szégyen, hogy ilyen nyolcadvonalbeli kis szarkeverők, kitartó seggnyalással és gerinctelenséggel hová küzdhetik fel magukat. A hazudozásuk szerintem meg már senkit meg sem lep!
Az LMP-ből meg még akár komolyabb tényező is lehet, úgyhogy vigyázzanak csak magukra, mert az elvtársak nem fogják azt hagyni, a régi szép kommunista hagyományaik alapján!
igazi világfik...
mindenhol otthon vannak... mindenhol ŐSlokálpatrióták... 50 éve élnek bárhol... univerzális.
lesz lakcímkártya politikusoknak, ahol 3000 lakcímet lehet bejelenteni mint állandó...
Papcsák is őszuglói. olvastam a hvg ben soxor átutazott kocsival... és nlha még kv zott is... mindig is teccett nekijje...

de ilyen alapon szlovák kamionosokat is megválaszthatunk a Hungária krt ról...
Fabius!
A tököm kivan azzal, hogy állandóan Papcsákot ekézed!
Ha így folytatod, képes lesz rá, hogy "hazajön" a megyébe, ahol senki se báncsa!
Ne tolj ki velünk!
Hagyd békén!
@belga6:
1. mondat helyesen: :)
2. mondat: komoly
4. mondat: nem komoly.
Valahova vezetni kéne ezeket a Fideszes következetességeket. Nincs is attól szebb, ha az egyik héten leszart választói kezdeményezést a következő héten úgy adjuk el, mintha eleve tőlünk származó, a köz érdekében történő gondolat volna.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Zuglóban kinyílt-e már az emberek szeme annyira, hogy észrevegyék ezt? Rákerestem erre a Kovács Balázsra, érdekes egy ember. Gyakorlatilag Papcsákon kívül perben haragban van a fél világgal, a testvéreit is ide értve. Ékes példája annak a kasztnak, amelyik politikai helyezkedésen kívül életében még keresztül szalmát nem tett.

Olyan igazi Fideszes.
@Boli:

A tenni akarással semmi problémám nincsen. Inkább azzal van, hogy leszűkül a mandátum kunyi időszakára.

Én benne lennék egy olyan dologban, ahol a lakosság rámutat a problémára, az önkormányzat meg a tőle telhető legjobban igyekszik azt megoldani. :-)
@Fabius: "az önkormányzat meg a tőle telhető legjobban igyekszik azt megoldani. :-) "

Sajnos zseniális a megfogalmazásod: tőle telhetően...:(

A jó megoldás fáradságba, időbe, pénzbe és főleg munkába is kerülhet.
Dolgozni meg minek, ha úgyis odamegy az X.

Kampány időszakban nálunk is történtek maszatolós csodák, amik azóta már tönkrementek.
Ez van!
Megtehetik.
Most látom csak, hiszen ez az Ács Anikó aki most a XVI. kerületben nyert a zuglói önkormányzat kabinetjében dolgozik. Bravó.

Különben most már aláírásokat is gyűjtenek a 30-as övezetért a kitelepüléseiken. Szó szerint a mi aláírásgyűjtő ívünk mondata van rajta. pedig ráírhatták volna, leszavaztuk, de ha szépen kértek visszacsináljuk.
@varnai: Ezt úgy kell érteni, hogy a XVI ker. képviselője nálatok is állásban van?
Igen, megkérdeztem, ő ltt a polgármesteri kabinet vezetője.

"egy vérből valók vagyunk" tudod, mint a Maugliban a farkasok.
Az LMP indítsa Ford Prefect-et. Ő se helyi, de már sokat látott.
süti beállítások módosítása