Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.05.19. 06:06 Fabius

Orbán: ok a pánikra

Címkék: gazdaság bajnai gordon haza és haladás

Bajnai Gordon tegnap visszatért egyéves önkéntes száműzetéséből. A rá jellemző módon fesztiválhangulat és tűzijáték, nagy szavak és ígéret cunami nélkül tette, erősen koncentrálva a visszafogottság imázsára. Az első megszólalásból rögtön kiderült mit nem akar: üres belpolitikai ideológiát gyártani a nemzeti giccstenger bóvlipiacára. Inkább foglalkozna azzal, amihez rajta/rajtuk kívül jelenlegi gazdaságpolitikus szemmel láthatóan nem ért: az ország gazdasági rendbetételével.

Kíváncsi lennék, hogy a bejelentés óta eltelt időben Szent Jobbunknak sikerült-e abbahagyni az ideges tikkelést, vagy még mindig a főnökére kacsintgat akaratlanul?
Az idegességre minden okuk megvan. Elég, ha belegondolnak, hogy a hazai választópolgár piacon legnagyobb, 52%-os erővel bíró faszkivan mindenkivel táborban bizony sokan felkapták fejüket a hírre. Ez a tábor az, akiket a jelenlegi pártok nem, vagy korlátozott mértékben tudnak megszólítani, pont az életképes, nem látszatvalóságra, esetleges ötletelésre, populista marhaságra épülő gazdaságpolitika hiánya miatt. Nekik/nekünk nem kell se sokadszorra stoppolt költségvetés, se gazdasági szabadságharc, de éppen így nem kell a szocialisták Szanyi féle ingyen minden programja sem. Egy megszeppent kisdobos külsejű, egyszerűen beszélő fickót viszont szívesen látnánk, aki belemondja arcunkba a frankót, felvázolja mit lehet tenni, és a nyilvánosság bevonásával, ellenőrizhetően meg teszi. Ennek a rétegnek üzent Bajnai, mikor ezt mondta:

"az elmúlt tíz évben az ország egyre távolodott a megfelelő pályáról, mert döntéshelyzetekben a hatalmon lévők rendre a rövidtávú, a pillanatnyi népszerűségnek kedvezőbb döntéseket hozták."

Ilyen egyszerű ez. Kiállt, szembenézett, és ki merte mondani, be merte vállalni az elődei hibáit is. Hogy ehhez miért nincs bátorsága Orbán Viktornak vagy Gyurcsány Ferencnek, számomra rejtély. Az persze más kérdés, hogy a Bajnai kormány volt az egyetlen az elmúlt tíz évben, amelyik nem ígért kolbászkerítést, helyette megtette amire szerződött velünk: megállította az országot a zuhanásban, és nem süvítettünk le szabadesésben a Föld középpontjáig. Az sem mellékes, hogy hozzájuk nem fűződnek korrupciós ügyek, hiába keresték, utánuk csontvázat sem találtak, ráadásul Bajnairól bíróság mondta ki: semmi köze a libás ügyhöz. Az itthoni kötelező ekézés mellett külföldön, politikusok előtt Orbán is csak az elismerés hangján tudott beszélni a Bajnai kormányról, mert a számok ismeretében hülyének nézik, ha mást mond.

Ezek alapján kijelenthető, hogy a Haza és Haladás Alapítvány okozhat elég fejtörést, ha munkába lendül. Nem lesznek vádolhatóak kormányellenességgel, hiszen deklarált céljuk a kormány figyelmébe ajánlani a kidolgozott tanulmányokat. Kérdés, hogy a matolcsysta szekta mit ért meg belőle, és mit hajlandó majd esetleg átvenni ezekből. Az azonban viszonylag biztosnak látszik, hogy Szent Jobbunknak előidéznek majd néhány kellemetlen pillanatot, mikor kiskezét megfogva körbevezetik a számok világában.Ha kormányunkon a lehetőségtől eluralkodik a pánik, nyugtassuk meg őket: van miért pánikolni, srácok. Ha a Haza és Haladás Bajnaival az élen képes lesz a tiétekkel ellentétben tényleg megvalósítható tanulmányokkal előállni, akkor a sok önjelölt kormányváltó helyett létrejön egy igazi, választható alternatíva veletek szemben. Az ötvenhárom százalékról meg tudjuk mire elég.

Emlékeztek még ti is, ugye?


 

38 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr662915699

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ezek egyeztetnek 2011.06.01. 21:06:57

 Már-már félhettünk attól, hogy minálunk a politikai oldalak, kormány és ellenzék között a fizun kívül nincs egyeztetés, meg hogy nincs kontinuitás a kormányzásban.Hát van, kérem szépen, és mi észre sem vesszük.Miután magunkévá tettük a MOL-t, meg...

Trackback: Július 1-től betiltják a fogkrémek árusítását 2011.05.19. 19:56:48

 A hírt még sehol nem erősítették meg, de úgy hallottam, hogy a Fidesz EU Parlamenti képviselői erősen lobbiznak a néppárti frakcióban, hogy európai szintű tiltást eszközöljenek a teljes unióra.  Ezzel együtt kis hazánkban is beindult a lobbi...

Trackback: Bajnai a majomgeci partvonalról szólna bele 2011.05.19. 06:33:55

 Bajnai "Züllött Farokverõ" Gordon alapítványa ezentúl recepteket ír Magyarország gondjaira. Évente két nagy témát dolgoznak fel. Pártalapításon nem benyalik, belpolitikáról beszélni sem hajlandó. Bajnai Gordon volt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát, szerintem ez a felvetés inkább a vágyálom kategória, mint a realitás.

Nem igazán értem, hogy az a tömeg aki pártunkat és kormányunkat hatalomra juttatta ( mindenféle program és konkrétum nélkül) mitől világosodna meg és lenne racionális alapon döntést hozó, az ország hosszú távú érdekeit szem előtt tartó választópolgár. Tartok tőle, hogy az átlaghoz csak a szlogenek, Libajnai és társai, fognak eljutni és nem fogja érdekelni, hogy bárki jogerősen bármit.

Másrészt nem elég egy ember, kell pénz, paripa, fegyver, azaz egy párt káderekkel és támogatókkal, helyi képviselőjelöltekkel. Ha Bajnai összeáll a szocikkal tuti bukta, ha összeáll Gyurcsánnyal úgyszintén.

Én sajnos sokkal inkább tartok tőle, hogy a tömegek továbbfordulnak egy másik párt felé. Bár ha ez a Jobbik lesz, még vissza fogjuk sírni a Fideszt...

De - már csak a gyerekek miatt is - kívánom, hogy Fabiusnak legyen igaza.
Innentől fogva ha Gyurcsány Ferenc ha valóban szereti a hazáját és köztársaságot ahogy mondja, akkor beáll Bajnai mögé, és szépen befogja a pofáját.
Segíti Bajnait pénzel és szervezéssel, miközben kussol, pontosabban elkezdi szönyegbombázni orbánt, de nyilvánosan nem támogatja Bajnait.
Gyurcsány pont arra jó hogy ledarálják egymást az orbán nevű kis patkánnyal.
Bajnainak nem szabad bele menni a napi szíjjártó szintű "politikai" trágyalébe.
Ne álmodozzunk! A keresztények még itt vannak!Tömjén két szalonka között, szakít időt az amortizálásra!
Bajnait kissé nehéz lesz egy tömjén szintű fasszopónak amortizálni.
@kormányzó:

Az amortizálással már próbálkoztak. De a csontvázas semmi és Orbán kinti világbajnokozása után csak magukat sikerült.

Szerintem jól teszi Bajnai, hogy előbb akar az asztalra tenni valamit, és csak utána foglalkozni magával a belpolitikával. Úgy néz ki egyedül nekik világos, hogy a mai viszonyok mellett az üres szájtépés édeskevés.Ha továbbra is gondosan ügyelnek a hitelesség megtartására, Orbánék tényleg gondban lehetnek a végére.
@orbánmentesítő: Légy nyugodt,azért megpróbálják!
@néma bárány: Csak figyelj! Már hallom is megmagyarázom petit:A qrcsány-bajnai kormány által okozott válság...
@kormányzó: Én meg lassan hallom a zemberek válaszát:
petike szépen fejezd be orbán farkának szopását és takarodj a gecibe.
@orbánmentesítő: Sokszor két millkát kifizetünk meg addig!
@kormányzó:

Nagyjából kurvára mindegy mit mondanak addig, amíg az ország gazdasági megítélése vissza nem kerül a Bajnai korszakban elért szintre. A tényekkel szemben egy szijjártói magyarázkodás csak röhejes lehet.

Amúgy meg úgy látszik, ezt az elmúlt egy évben ők is megtanulták.
Orbán legnagyobb ellenfele és legyőzője Bajnai lehet. Bajnai nem fog Orbánnal napi csatározásokba keveredni, mert - indokoltan, jogosan - többre tarthatja magát a mostaniaknál: szakembernek.
Azzal fogja legyőzani Orbánt, hogy nem O. ELLEN, hanem az ORSZÁGÉRT fog munkálkodni.
A B.szakértelmére valamint komoly, pózmentes, határozott stílusára egyre többen éheznek rá ebben az országban. Az orbánizmus ellenes erőknek Ő lehet az egyetlen esélye.
A munka során pedig, amit B. meghírdetett, összeáll B. csapata, elkészül a programja.
Tökéletes formáját találta meg tegnap a BEJELENTKETÉSNEK.
@néma bárány: Úgy látod megtanulták? Szerintem még bőven van kereslet,úgyhogy a kínálatot is biztosítják!A tények meg mióta zavarják a zseniket?
@kormányzó:

Úgy látom, hogy mikor Oszkó tételesen megcáfolta Matolcsy hülyeségeit, és utána csak a süket csendet lehetett hallani, megtanulták.

Amúgy meg kit érdekel a zsenik kitartó ostobasága? Bajnainak nem őket kell meggyőzni, hanem a gondolkodni képeseket.
@néma bárány: Ha azokat meggyőzi,más nem jut a parlamentbe!
A szociális otthon igazgatója találkozik az utcán O. V.- el, és

elpanaszolja neki , hogy megélhetési gondok miatt sajnos el kell

adniuk a televíziókészüléküket. Gy. F. erre felkiált: Nehogy eladják a

tévéjüket, hiszen rövidesen új műsorpolitikával rukkolunk elő. Minden

nap valaki más lesz adásban.

- Hétfő: én leszek műsoron

- Kedd: a feleségem

- Szerda: az egész családom

- Csütörtök: a Fidesz frakció

- A hét hátralévő részében a népé a képernyő.

Igazgató hazamegy és megnyugtatja a ház lakóit: Nem kell eladni

a készüléket! Minden nap fantasztikus filmeket fognak sugározni!

- Hétfő: A félkegyelmű

- Kedd: A makrancos hölgy

- Szerda: Rém rendes család

- Csütörtök: Ali baba és a 40 rabló

- A hét hátralévő részében: Nyomorultak
@orbánmentesítő:
most akkor ov vagy gyf?
bár az analógia mind kettőre megáll :D
Ti is visszaküldtétek?????????????????????? :)

Segítség a letöltésekhez:
www.frdesz.org.hu/cikk/5335/valtsuk_be_a_fidesz_garanciat.html

Ha már nem a "szavazz brével" mozgalom keretében küldtem el, akkor a demonstrációs bizottság felhívása alapján remélem ezzel is segítettem! :))
Ha Bajnai visszatér, akkor a visszatérésnek egy rossz mellékíze lesz:
Növekedésre tette az országot, majd a növekedés beindulása után távozott, nem várta meg, hogy nekem-neked-nekünk kurvajólegyen, ezért a Zór-Bán került kormányra, ki elmonsdta hogy mindenkinekmilyenkurvajólesz, de nem az lett (állítólag azért, mert a Zór-bán kis korában komp akart lenni, de nem komp lett.)

Most megint jön a Bajnai, majd jól megnyeri a választást (vagy már előbb válságkormányt alakít, mert a Vidi pár szurkolóját elítélik), és utána megint növekedésre tesz. És akor most megvárja míg végre kurvajó lesz, vagy megint ''cserben hagy''?

A távozásának ugyanis volt egy cserbenhagyásos mellékíze tavaly.

A Gyurcsány kényszerből dobta be a gyeplőt, a Bajnai meg nem is akarta sokáig szorongatni akkor.

Valaki megfoghatná, de azon túl, hogy biztos kézzel fogja, fordítson vissza minket a szakadéktól, de utána vigyen el ha nem is a paradicsomig, de a legközelebbi városig. És ne engedje el a szakadéktól pár száz méterre.
Fel-felbukkannak néha értelmes arcok is a politika háza táján, de sajnos megismerve a hazai játékszabályokat, hamar tovább is állnak. Mo.-n ehhez a szakmához kell egyfajta alávaló gerinctelenség, ami egy bizonyos értelmi szint felett már ellenkezik az épeszű ember értékrendjével. Hát ez a dilemma nem okoz ma senkinek álmatlan éjszakát.

Örülök, hogy Fabiust is, és a kommentelőket is
megcsapta ez a romantikus láz, a lehetőség, az esély, egy halvány reménysugár, de ne legyenek illúzióink. Ha Bajnai beszáll a ringbe, akkor vagy leépül a jelenlegi szintre, vagy idő előtt kiszáll. Az elmúlt 21 év ennek kézzelfogható bizonyítéka. Miért pont most? Mert ennél lejjebb már nem lehet? Tavaly is ezt hallottam...

A népet nem lehet leváltani. Ami ma az ország érdekét szolgálná, az legalább az ország felének a személyes érdekeit sérti, mert vagy annyira hülye, hogy nem is fogja fel a saját érdekét, vagy mert lopni/trógerkodni rövidtávon jobban megéri.

Ha azt tenné valaki végre amit kellene, akkor 1.000.000 ember lenne az utcán, hogy miért nincs minden ingyé? Ez van. A demokrácia zsákutcája.

Az első 10.000 legéppuskázása után lehetne nekiállni itt értelmes országot építeni. 1%, járulékos veszteség. Látjátok, álmodozom én is...
Szerintem semmi oka Orbánnak a pánikra. Felkészültek ők mindenre, a kétharmados törvények kontra mozgósítható droidok, meg úgy összességében a buta magyar választók egy bizonyos rétegének segítségével nem lesz gond. Ugyanis a gerincesebbje már el sem megy választani, mert nincs kit, a hazugságokat meg szimplán benyelő ostobák meg mennek Vityára szavazni. A legrosszabb forgatókönyv szerint elveszti 2014-et, de a nyertesnek nem lesz kétharmada, ergó ugyanazt látjuk majd, mint 2006 és 2010 között. A narancsos kommerek fúrnak mindent, telehazudják a világot, 2018-ra a milliós nagyságrendben mérhető buta réteg elkezdi rózsaszínben látni a múltat (akkor volt egy erős kormányunk, aki bármit keresztülvihetett!) és máris visszahozza őket.

Ráadásul az új választási törvényt még nem is láttuk, biztos nagy okosságot főznek ki, olyat ami minimalizálja az ő szavazatveszteségüket.

Nem érzem, hogy lenne jövője az országnak. Vagy a milliós buta tömeget kell megváltoztatni (ez lehetetlen), vagy a politikusokat (húsz éve szopunk, lehet lámpavasazni, de többnyire nekünk dolgozó népnek csak a pofánk nagy, a legtöbb amire jutunk, hogy a szavazófülkékben jól leváltjuk az egyik hazug társulatot a másikra, nagy előrelépés).
"Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselője kijelentette: „A Bajnai Gordon által tulajdonolt Hajdú-Bét kisemmizett libatenyésztői közül néhányan önkezükkel vetettek véget életüknek, mások azóta is a nyomor szélén tegődnek..."
www.haon.hu/hirek/Hajdu-Bihar/cikk/a-hajdu-bet-es-a-libasokk-esete-a-wallis-rt-vel/cn/haon-news-FCUWeb-20090331-1059399399

". A Hajdú-Bét kapcsán a Wallis igazgatósága közölte, hogy a cégcsoporton belül a baromfifeldolgozó az egyik legfontosabb hosszútávú befektetés, ami jól működik, hiszen nyereséget termel.
2003. március. Az árbevételünk odavan - panaszolta Kovács Lajos körösszakáli libatartó, aki több társával nem jutott hozzá a Hajdú-Bétnek leadott 8 ezer szárnyas árához. "

Nem értett hozzá, mi? Bátran bevallja! Grat!

Lehet fényezni a rohadékot, de attól még rohadék milliárdos marad!
Biglájk :-)

Elrontani szerintem csak azzal tudja, ha nem önállóan kezd el politizálni, hanem csatlakozik Gyurcsányhoz.

@devuscka: "Lehet fényezni a rohadékot, de attól még rohadék milliárdos marad!"

Ez az, dögöljön meg mindenki, akinek több pénze merészel lenni mint neked, igaz?
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Ha Bajnai visszatér, akkor a visszatérésnek egy rossz mellékíze lesz:
Növekedésre tette az országot, majd a növekedés beindulása után távozott, nem várta meg, hogy nekem-neked-nekünk kurvajólegyen, ezért a Zór-Bán került kormányra"

Nem tudom feltűnt -e, de nem fwlállt, és átadta a kormányt Orbánnak, hanem volt közben egy választás, amit esélyese se lett volna megnyerni, így inkább nem járatta le magát fölöslegesen azzal, hogy indul.

Jól tette.
@Fedor: Nem úgy néz ki, mintha csatlakozni akarna bárhova. Ha komolyan veszik a hitelességet akkor nagy marhaság lenne. Ők maradtak az ország egyetlen olyan gazdaságpolitikai tényezője, akik már bizonyítottak valamit a hozzáértésből. Az etikai kódexüket elnézve eszük ágában sincs ezen változtatni:

www.hazaeshaladas.hu/etikai_kodex.html
@Fedor:
jaja, ha neki nem fáj,hogy miatta meghaltak emberek!

"A felszámoló szerint 524 libatenyésztő és más beszállító, illetve hitelező 13 milliárd forintnyi követelést jelentett be. A Hajdú-Bét vagyona 4,5 milliárdot ért. Ebből három hitelintézet részesült, köztük a Raiffeisen bank. A Raiffeisen egyébként a Legfelsőbb Bíróság tavalyi ítélete alapján maga is átutalt a felszámolónak egymilliárd forintot. A bank ugyanis fél áron, aránytalanul olcsón jutott hozzá a Hajdú-Bét opcióval terhelt huszonegy ingatlanához.

A Hajdú-Bét Rt-nek a korábban Bajnai Gordon által irányított Wallis Rt. volt a tulajdonosa, a kisebbségi részvényeket pedig a ciprusi adóparadicsomba bejegyzett Vitonas Ltd. birtokolta. Utóbbi társaságnak Bajnai Gordon volt a hazai kézbesítési megbízottja. A baromfis cég könyvvizsgálatát a Deloitte látta el. Ettől a könyvvizsgáló cégtől kaptuk ajándékba Simor András jegybankelnököt (a Postabank-történettel megspékelve) és Oszkó Péter pénzügyminisztert (a Hajdú-Bét Rt-vel megspékelve). A fő hitelező a Raiffeisen Bank volt, ahol állítólag szóba került Bajnai Gordon vezérigazgatóvá történő kinevezése. Van itt körforgás magyarok, de még mekkora! A nagy körforgásban a magyar nemzeti vagyon szőrén-szálán elveszett.""
Be lehet dőlni a pislogó tolvajnak. Egészségére!
Megsúgom nem engem ver át az ártatlan semmitmondásával.
@devuscka:

A tényekkel és jogerős bírósági ítélettel nyilván nem kell foglalkozni:

"A Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta az első fokon eljáró bíróság ítéletét és kimondta, hogy a televízió idén január 20-án valótlanságot közölt és valótlanul híresztelte, hogy Bajnai Gordon a Hajdú-Bét Rt. csődje kapcsán emberek haláláért lenne felelős. A bírósági döntés augusztus 31-vel lett jogerős, Bajnai Gordon az ítéletet szeptember 30-án kapta kézhez.

A Hír TV Pesty Lászlótól idézett, aki saját bevallása szerint is politikai célzattal, az áprilisi országgyűlési választásokra időzítve készített egy filmet. Pesty László ellen rágalmazási eljárást indított a volt miniszterelnök.

A bírósági döntés értelmében a valótlanságot állító Hír TV-nek a televízió internetes híroldalán helyreigazító közleményt kell közölnie. A volt kormányfő titkársága közleményében kitért arra: immár sokadik alkalommal ad igazat Bajnai Gordon volt miniszterelnöknek a bíróság, hamis állítások és valótlanságok híresztelése miatt a Magyar Nemzet című újság ellen már öt alkalommal nyert helyreigazítási pert Bajnai Gordon."

Azt, hogy téged Pesty László vert át bíróság előtt elismert politikai célzattal, gondolom ezután sem sikerül felismerni.
@devuscka: "jaja, ha neki nem fáj,hogy miatta meghaltak emberek!"

Persze, sőt, saját kezűleg végezte ki őket, aztán zsebből lefizetett minden hatóságot és bíróságot, így azok csak ezért állapították meg számtalanszor a vétlenségét...
@Fedor:

Az is igaz, hogy a tavalyi közhangulatban a kutyám is bejutott volna, ha rápingálok egy Fidesz logót.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ezt megpróbálhatod most is, figyelheted az embereknek a kutyára adott reakcióit, kiváló közvéleménykutatási módszer!
@devuscka: Cseppet nem zavar ugye, hogy Bajnai soha nem volt a Hajdú Bt. vezetője?
Talán olvasgass egy kicsit, már ha tudsz:
www.zetapress.hu/bunugy/3865
süti beállítások módosítása