Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.05.13. 06:04 Fabius

Steve Jobs lesz a kommunikációs államtitkárunk?

Címkék: apple fidesz alkotmány

A fülkés és gazdasági forradalom mellett újabb hevületek ütötték fel fejüket a kormány környékén: új PR és tech forradalom is kibontakozni látszik. Kormányunk igyekszik nagyon haladónak látszani minden téren, Orbán lehet megtanult sms-t írni és olvasni, ráadásul úgy beszél hozzánk videóüzenetben, mint senki más. Még megérjük, hogy utoléri Gyurcsányt, és önkezével fog posztolni a faszbúkján, vagy dajcstomihoz hasonló verbális ámokfutást  rendez gyenge pillanataiban a twitteren.

De mint mindennek, ennek is kéne határának lennie. Mert a túldobott szándékba könnyen bele skiccpalisodik az ember. A Nemzet Tolla természetesen élen jár az új imázs kialakításában is. Rendhagyó nálunk, hogy közjogi méltóságból csináljanak reklámfiút, általában érdekes arcú közemberek feladata eladni a hüvelygombakrémet vacsora idő alatt. De Pál bevállalta, hogy ő lesz a kormánypropaganda pionírja, az első köztársasági elnök, aki vélt népszerűségét - képletesen - aprópénzre váltja, nevét pedig egy bolthálózat borpolcaira rakja eladás céljából.

 A tech guru szerepe minden várakozással ellentétben nem Kobatov Gábornak jutott, hanem egyenesen Szájert rendelték ezért haza Brüsszelből. Mégis más, ha egy európai politikus zengi tele a médiát, hogy iPadon alkotmányozni űberfasza, mintha az itthoni, Orbán mellett szocializálódott talpasok teszik ezt a zsebükből kikandikáló 1610-es Nokiával. A siker nem maradt el, mára minden kormányzati tisztviselőnek össze kellett barátkozni a gondolattal helyettes államtitkári szintig - 120 fő - hogy itt a táblagép forradalom, ha már 16 milliót költünk rájuk, akkor használni is kell. De nem a mi kormányunkról beszélnénk, ha megtorpannának itt, a forradalom félútján. Nem, szerintük az iPhone tulajdonosoknak elengedhetetlen szükségük van egy saját alkalmazásra a magyar kormánytól. Kitaláljátok mi ez? Igen, az új, iPadon készült alaptörvényünket lehet letölteni tegnaptól telefonra, hogy mindig kéznél legyen

 

 Mi lesz a következő lépés? Orbán bejelenti néhány hét múlva, hogy Steve Jobs lesz a kommunikációs államtitkár Kovács Zoltán helyett? Félreértés ne essék, nem akarok én itt gáncsot vetni a haladásnak, csak nem egészen értem: miért jó az, hogy lassan a kormánypropaganda úgy néz ki, mintha egy termékelhelyezéssel túlzsúfolt Anyátok köztöt néznénk. De, ha már így van, akkor bizony felmerül a megkerülhetetlen, vállaltan demagóg és populista kérdés: miért az Apple seggét nyaljátok fényesre?

Most poénkodhatnánk, hogy szemét aljas kirekesztő banda, bezzeg ájfónra van alaptörvény alkalmazás, androidra és symbianra meg nincs, pfejj, azonnal követeljük az alkalmazásokat! De csak félig lenne vicc.

Mondjátok, mit hozott az Apple Magyarországra a nagyjából folyamatos készülékhiányon kívül? Pont semmit. És mit hozott mondjuk a konkurenciát jelentő Samsung és Nokia? Gyárakat, pénzt, beruházást, ezerszámra teremtett munkahelyeket, befizetett járulékot és lerótt adót. Mennyire kell vaknak és dilettánsnak lenni, hogy ne lássatok el a komáromi, gödi gyárakig? Mennyire kell fontosnak lenni az Apple mániának, hogy érte és a termékeiért ne az itthon munkát adó, gazdaságot lendítő cégek termékeinek vásárlásával törődjetek, a terméknevek kormányzati szajkózásával ne az ő termékeiket erősítsétek?

Tudom, hogy a kőkorszak után a frissen felfedezett új tech világ tele van sok szédítő újdonsággal, ami képes megzavarni még az olyan nagy gondolkodók fejét is, mint ti vagytok. De a kezdeti nyáladzás után szabad azért a nyakatokat terhelő víztornyot gondolkodásra is használni. Már, ha tényleg fontosak az itthon teremtett munkahelyek. Ha nem, akkor persze nyugodtan le is szarhatjátok, ahogy eddig.

42 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr872899818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Látom eldurrant az agyad rajta rendesen... :o) Nem kell ilyen komolyan venni ezt sem, csak arról szól "konkrét csávóék" eme performansza, hogy modernnek akarnak mutatkozni, miközben ezerrel a múltban ténferegnek. Attól, hogy iPad lesz a kezükben és az Apple tényleg jó cuccait használják, nem lesznek okosabbak, vagy normálisabbak, legfeljebb többe kerülnek NEKÜNK eme bohócok és udvartartásuk. Oszt még borosüveget sem lehet nyitni vele...
Az informatikai analfabéta Orbán " a facebookon nyertük meg a választásokat" alaptalan megjegyzését követően már semmin sem csodálkozom, várhatóan, élete hátralévő részében már folyamatosan tematizál.
@Boli:
Na, nem ez az első eset.
Az Audi flottát meg nagy kiadással Skodára akarják cserélni.
Nem másik Audira, Mercire, vagy Suzukira, esetleg Csepel bringára,
hanem egy Skodára, mert ilyen jattos csávók vagyunk.

Kitoljuk a pénzt és a munkahelyet a határon, mert idebenn úgyis túl sok van...

Az ilyen döntések mozgatóira lehet tippelni.
Egy sejtésem van.
Nem a haza érdeke.

A
@simonmondja.: Azért érdekes hogy miért az Apple-t szajkózzák ennyire,nem hinném ugyanis hogy pénzt kapnának érte.
Kormányzati körökben a Balckberry-nek kellene divatosnak lennie Obama után :)))

A skodás témát sem értem, a VW pénzt adott volna ellenzékben a fidesznek ?
Amúgy ha egy kicsit előrelátóak lennének a fiúk, Androidra készült volna el a tákolmány.
Sztem még a WC-t sem húzzák le maguk után ezek a suttyók, az abakusz jobban illene hozzájuk mint a iphone, meg az ipad. Az indoklás is vicces, védjük az erdőt, na ja, laptopon dolgozni már smafu, attól pusztulnak ám az erdők...

Viszont a döntésből is látszik, még patriótának is műmájerek, operett-patrióták, szájpatrióták az itt gyártó cégek helyett másikat választanak...
@orbánmentesítő: Androidra a Nemzeti Együttműködési Fassopás van, le lehet tölteni a marketből. Ingyé'.

Bámulhatod a NENYI-t, közben meg szól a himnusz. Übergáz.
@simonmondja.: audiból csak TTt gyártják nálunk nagyokos. bár gondolom ha azt vennének akkor meg az lenne a baj...
Azért iPhone-on és iPaden nyomják, mert az volt a legdrágább ebben a kategóriában. Közpénzből márpedig ez jár nekik, ez a minimum.
Majd ha észbe kapnak, akkor esetleg egy LG Optimus X2 befigyel, addig ez van.

Nem akarok demagóg lenni, de talán valamivel fontosabb lenne a kórházakat felszerelni ilyesmivel, hogy a vizitáló orvos egy gombnyomásra végig tudja nézni a beteg laboreredményeit, vagy betegéletútját.
@orbánmentesítő: le kell cserélni az autókat mert a fenntartásuk drágább mint ha vennének újakat, és a skoda a legolcsóbb, ennyi.
@OkoskaTo:rp: Ne aggódjál, a vizitáló magyar orvos végig fogja tudni nézni iPaden a beteg kartonját. Valamelyik kórházban Londonban, Hamburgban, stb.
@OkoskaTo:rp: gondolom a lényeg nem érdekel senkit de: "a papír nélküli munkavégzéssel csak ez a két munkaülést tekintve havi mintegy 170 ezer forint spórolható meg."
@kicsijuti: Nekem egy régi autóm van. Sokat fogyaszt, drága hozzá az alkatrész. Hogyan tudom kiszámolni, hogy venni egy új legolcsóbb suzukit jobban megéri-e?
@kicsijuti: Ilyen drága a papír, vagy ennyire szarok a laptopok, amiket amúgy is kaptak? Továbbá mi az, amit az iPaden lehet, a képviselők közpénzen vett laptopjain meg nem?
@Neménvoltam!: pl ha az alkatrészek cseréje többe kerül mint amennyiből újat tudnál venni, nem kell hozzá zseninek lenni hogy kiszámold....
@Neménvoltam!: na mondjuk erre én is kiváncsi lennék...
@simonmondja.: a merci meg gondolom 5* annyiba van mint egy skoda, amúgy nem ezen nem érdemes pörögni ennél olcsóbban nem tudtak volna autót venni, ha valahol lehetet volna sporólni akkor az anno a volvo buszok voltak, ikarus kb fele annyiba kerül és magyar.
@kicsijuti: Meg majd az összes európában eladott Audi motorját.
@kicsijuti: Egy új auto mondjuk 3 milla. Nincs az az alkatrész, és plusz benzinköltség amin ez megtérül mondjuk 5 év alatt.
Sajnos. Különben már lenne új autóm.
Azért kíváncsi lennék év végén egy független kimutatásra, hogy ténylegesen mennyi papírt spóroltak...
Nem para! Majd rájönnek hogy nincs iPadon Flash és majd átnyergelnek a Motorola Xoom-ra megint 16 miskáért.

Más kérdés, hogy mi a búbánatos fasznak kell ezeknek a tetveknek iPad amikor van állam által adott laptop?

Nemutolsósorban nem emlékszem, hogy erre lett volna közbeszerzés...
"miért az Apple seggét nyaljátok fényesre?"

Nem a kérdés demagóg és populista...
Steve Jobs már csak azért sem lesz államtitkár, mert esetleg tenne valami hasznosat is, ami kizáró tényező a mindenkori magyar kormány bármely posztjára jelentkezőknél :)
@kicsijuti: Kicsikém a legolcsóbb kocsi a dácsia lett volna ;)
Erről ennyit.
Szerintem a legtöbb magyar ember ha politikus lenne, dörzsölné a kezét hogy húú most meg ipadot kapunk. Ezért tehát a magyarok megérdemlik a politikusaikat.
Amúgy én felháborítónak találom ezt.
A legviccesebb az egészben, ha megnézzük mire jó az ipad.

Szövegszerkesztésre, amire nagyrészt használniuk kéne, nem igazán alkalmas.

Videók nézegetésére, zenehallgatásra, netezésre viszont tökéletesen alkalmas :)
Az a gáz, hogy a hírrel önmagában semmi gond. Ha ugyanezt a hírt olvasnám Svédországból azt gondolnám, hogy milyen modernek ezek a svédek, a laptop már nem is trendi nekik, de nyilván megvan, hogy miért veszik és használni is fogják arra, amire kell.

De itt az elmúlt egy évben olyan szintű elkúrás folyt, hogy egy ilyen hír is kiveri a biztosítékot. Jogosan.
@doktor.dikhed: én még politikust nem láttam "szövegszerkeszteni" , maximum diktál. Szövegellenőrzéshez iratok átolvasásához meg elég, csak azt nem értem, hogy az MS nem fizetett most senkinek, hogy windoewsoat vegyenek?
A laptopokat amiket kaptak meg hazavitték ( cipelje a fa'zom ezt a nehéz sza't ) a gyereknek aki warezolt rá WoW-ot meg mittoménmit, a hozzá kapott táskát használta mer' mégis olyan mintha fontos hozzáértő ember lenne.
Én már azt sem értettem, hogy az alkotmány tervezetét miért iPadon írták, szerintem a laptop lényegesen jobb munkaeszköz. A kormányfő facebookos videóüzeneteitől viszont lassan kiráz a hideg! Ha mondani valója van, sétáljon be a köztévébe és szóljon az istenadta néphez este, főműsoridőben! Mark Zuckerberg oldalát reklámozzuk éjjel nappal az összes tévében, rádióban és újságban!
Ez a rengeteg pénz amiben térdig állunk, azt most már tényleg muszáj elkölteni, mert már lépni nem lehet tőle. Most az a baj, hogy már megint céltalanul költik a pénzünket? Borzasztóak vagytok, nektek semmi se jó. Nem loptak még eleget, ez fáj nektek? Ehh....
2/3 van, meg a zemberek erre adtak felhatalmazást, meg fülkeforradalom. 3 év múlva lehet majd újra dönteni, kié legyen az új segg. Oszt' jónapot.
Erdekes helyzet valoban.
Az fel sem merult, hogy ne Audival grosszaljanak, de kepesek ajfont venni Nokia/Samsung helyett. Ez tenyleg elkepeszto.
@ave:
"helyett"? 1000%-ig biztos vagyok benne, hogy a régi telefonok illetve laptopok mennek haza az asszonynak, gyereknek, haveroknak, stb.
@Le_Penseur: Ráadásul, aki használ, vagy legalább látott ilyen eszközt, az nagyon is jól tudja, ekkora bődületes baromságot, hogy ezen írták, írják csak az mondhat, aki nem használja, mivel ezen táblagépek normál billentyűzet nélküliek.
Ebből ered, hogy a szövegírási funkciókat bár érintőképernyős megoldással megoldja, de a kényelmes és hatékony szövegbeviteltől ezért marha messze van. A gyengébb képességű, elvakult hívőknek viszont ez úgysem mond semmit, de modern csávóink fényezésébe beilleszti azon gyönyörű, glóriával ragyogó és enyhén cukormázas kis képet, ahogy Viki odahajol a táblagép fölé, gondterhelten írja a többi lángésszel a tákolmányát.
Költői és hazug képe, de a sok ecceri bekajálja! :o) Legfeljebb kiröhögik ők is azt a sok "parasztot", akik ezt is beszopják!
Egyébként a gyengébb képességű narancskomcsik figyelmébe ajánlom örökbecsű Petyájuk szavait: "Magyarországon az embereknek elegük van a luxuskormányzásból. A luxuskormányzás helyett valóban az emberek számára fontos döntéseket hozó, a puritán elveket szem előtt tartó plebejuskormányzásra van szükség. A limuzinszocialisták helyett felelős döntéshozók kellenek a parlamentbe és a kormányba is!"
A limuzinos narancskomcsikról pedig mint tudjuk, Lázár elvtárs is tudna mesélni, hazudni, vagy csak simán szembeköpni bárkit!
Ez a schmitt csili csala pala bácsiról készített móka zseniális!!!! Sok ilyet a marha politikusainkról!!!!
Az (Szájer) alaptörvényről elhíresült IPad feltehetően trendy jellege miatt lett fontos a - mi pénzünkön nekik semmi sem drága - társulatnak.
szegény cikkíró :( :(
nem áll szóba veled az asszony?
..vagy miért van tele?
...vagy csak kötözködhetnéked van mint erős janinak a nyolcadik fröccs után?
És ne felejtsük el: egyébként van egy komolyabb laptopjuk is, e mellé volt mindenképpen szükséges a 'zájpad
Meg az olaszoknál már egyébként is bizonyított hasonló munkakörnyezetben:
www.technet.hu/hir/20110203/parlamenti_ules_kozben_ipadjen_nezett_pornot_a_politikus/
süti beállítások módosítása