Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.05.11. 06:09 Fabius

Dackorszak

Címkék: fidesz lázár jános cséfalvay zoltán 98% különadó

Háromszor veri ezt kendteken vissza Lázár Jani! - ez lehetne a jelmondata a lassan bohózatba hajló 98%-os különadó törvénynek, amiben kormányunk kiéli magából a kései dackorszakát. Isteni szerencse ebben az esetben, hogy a női nem kevésbé reprezentált a kormányban, mert belegondolni rossz mi volna, ha ezek ezzel a habitussal egyszerre klimaxolnának is.

Unatkozni így sincs idő, a szórakoztatásunkra körmérkőzést vívnak a II. Orbán Kormány Aranykoszorús Tahója címért. A kék sarokban a narifrakció frissen kinevezett régi-új kalifája, a szegények védőszentje, az elesett újságírók gyámolítója, Lézer János.
A piros sarokban az NGM számmisztikusa, Matolcsy szinkronhangja, a vállalhatatlan parlamenti felszólalások 10 danos nagymestere, Cséfalvay Zoltán.
Lázár harmadszor is megtette amit követelt a haza, akarom mondani a Kedves Vezető. Két Alkotmánybírósági döntés is kevés volt a felismeréshez: a Szalainékat nem védi itt senki, de a különadó törvény annyira van elkúrva, amennyire lehet. Józan gondolkodású politikus ennyi idő alatt csak elbotorkál valahogy a felismerésig: valami más, jogállamot nem sértő megoldást kell(ene) találni. De nálunk ilyenek nincsenek, nálunk ismét, újra és újra beterjesztik ezt a szart, csakazértis. Mer'ojjan nincs, hogy amit Kedves Vezetőnk kitalál, annak gátat szabjon valami. Akkor sincs, ha a tartalma és az eredeti szándék lenullázódik a harmadik verzióra, a neve legyen ugyanaz, és szavazza már meg mindenki, az Alkotmánybíróságot is ide értve.

A dactól és sértődöttségtől már nem látnak ki a szemüknek nevezett kémlelőablakon, és elmerülnek a fejükben létező alternatív valóság rémisztő sötétjében. Az meg még jóra nem vezetett, ha egy politikus a sötétben tapogatózva, önmagától megrémülve kiabálni kezd. Cséfalvay Zoltán az élő példa erre, aki félelmében az:

"aki jól dolgozott, úgyis talál munkát, aki pedig rosszul, az nem érdemel végkielégítést."

...mondatra ragadtatta magát a harmadik törvényjavaslat vitája alatt. Igen, Cséfalvay Zozót még nem lincselték meg például a pedagógus szakszervezetek, de már közel állnak hozzá. Ez az a szellemi mélység, ahol Lázárt hittük egyeduralkodónak, és nem ad vigaszt a tudat, nem kell félnie ebben a sötétben, árván, magányosan.

Kismókusok! Igen, ti ott bent a nagybüdösben. Nem akarjátok megmutatni, hogy kivételesen nem csak a pofátok nagy, és az arcotok akkora, hogy külön helyrajzi számot kell rá kérni a telekkönyvi kivonatba, hanem valóban ilyen faszagyerekek vagytok, mint aminek szeretnétek látni magatokat? Mert ebben az esetben volna egy javaslatom:

Szedjétek elő az 1990 évi LVI törvény 9§ (1) ami így szól:

"Ha a képviselő megbízatása az Országgyűlés működésének befejezésével szűnik meg, a volt képviselő - újraválasztásának esetét kivéve - további hat hónapon keresztül az alapdíjának és pótdíjának a megbízatása megszűnését megelőző hat havi átlagának megfelelő összegű ellátásra jogosult."

Na, ezt lehetne a kétharmaddal tökösmacsósra faragni egy pillanat alatt. Cséfalvay szerint aki jól dolgozott úgyis talál munkát, aki meg úgy, mint ti, az végkielégítést nem érdemel. Egyébként is, a Lázár doktrína óta tudjuk, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Nektek a határtalan önbizalom alapján nincs mitől tartani, ideje bizonyítani, hogy nem csak a mások pöcsével igyekeznétek hadonászni a csalánosban.

Ellenkező esetben még két ostoba, demagóg gyökérnek találtok látszani, olyannak, aki csak klaffogó izomra gyúr. Azt meg se ti, se mi nem szeretnénk, ugye?
 

13 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr412894762

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Széll Kálmán puzzle 2011.05.11. 20:12:57

A puzzle darabjai:  Magyarországon minden munkanélküliséggel kapcsolatos juttatás 90 napra jár majd 2012-től, mivel a jelenleg érvényben lévő munkakereséssel és állástalansággal összekapcsolódó járandóságok nem ösztönzik a visszatérést a munkaerő-...

Trackback: Egy magyar pedagógus sírverse 2011.05.11. 08:27:02

  Ne haragudj József Attila! Halálod előtti évben írt, az Egy spanyol földműves sírversét írtam át a mai magyar valóságra. Ezek a sorok jutottak ugyanis eszembe Pokorni Zoltán nyilatkozatát olvasva.   Viktor tábornok besorolt ádáz katoná...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huuuuh... Állat! Az első kép nagyon ütős, akárcsak a poszt. Ez olyan aranyos, amikor a kisdedóvó hülyegyerekei összezárva, egy külön kis karámban újra és újra nekifutnak a falnak.
Tegnap óta gondolkodom, mit is akart mondani ez a Cs.Z.
Nem jövök rá.

Ha mégis, akkor már csak kérdések maradnak:
ki veri ki a fogát először?
mikor ébred ez a jó magyar birka nép, mikor zavarja el őket nagyon messzire?

Hogy durvák a kérdések?
Nem.
Az a durva, amit a lassan nyomor szinten tengődők élnek át. Akik elveszítették munkájukat, akik lassan minden reménnyel leszámolnak.
Azok, akik jól dolgoztak, mégis "elveszítették a bizalmat"...:(
Fergeteges írás, a képek is nagyon el vannak találva; mást nem mondhatok, csak hogy teljesen egyetértek!
Riszpekt!
Próbáltam elképzelni a képet, amint a csudálatosok éppen lemondanak a 6 hónap végkielégítésről. Biztos bennem van a hiba, hogy nem sikerült.

Meddig fokozható még ez az arrogás gyökér stíl, amit nyomnak? Ez a Pöcsfavai és föl lenne háborodva, ha egy ilyen mondatért szájba verné valaki.
@néma bárány: "Ez a Pöcsfavai és föl lenne háborodva, ha egy ilyen mondatért szájba verné valaki."

Rosszabb: Cs.falvi meg lenne lepve. Nem értené.
@gyilkos fűegér: Mondasz valamit. Mintha alapvetés volna a bunkóság, és alanyi jogon lenne természetes egy ilyen beszólás.
mind a szöveg, mind a képi illusztráció jó:)

prémiumot fabiusnak!
Szerintem ezzel nincs semmi baj, még az kellene hogy ezek kormányozni kezdjenek. Hadd ássák csak tovább a saját sírjukat.
Van ebben valami nagyon szomorú.

Azzal már végképp nem éri meg foglalkozni, hogy ezek honnan lopták össze amijük van, de hogy ennyi jogász-politikus között nem volt senki, aki már először szólt volna, hogy civilizált országokban nem alkotunk visszamenőleg szabályokat. Talán megkérdezhettek volna valakit, aki ért a joghoz. De nem, ők tudják a tutit, és még taplók is mellé.

És most 3x is megpróbálják...

Értem én, hogy sokan pofátlanul vettek fel pénzeket, de erre már van jogszabály, úgy hívják Büntető Törvénykönyv. Merni kellene használni.

Most belegondolok, hogy névvel-címmel rendelkező emberektől 100M-t nem tudnak értelmesen visszaszerezni, talán 3x-ra, ezek alapján mit akarnak kezdeni ezekkel:

-TB, -munkanélküliség, -ország/lakosság eladósodottság, -bűnözés, -korrupció, -egészségügy, -oktatás, -közlekedés

csak így hirtelen, ami eszembe jutott.

Miért nem jön most valami fizetett fidesz fan elmagyarázni, hogy: "Ez nem az aminek látszik!"?

Mert megmondom minek látszanak: A legbalfaszabb faszfejű faszoknak.
Rémisztő, hogy tényleg úgy gondolják, hogy az általuk megszavazott törvények csak másokra vonatkoznak, rájuk nem. Ők megérdemlik (2 milliós fizetések, végkielégítés stb.)
@legeslegujabbkor:
Nyugalom, nem tart már sokáig, a jelenlegi állás szerint kevesebb mint 2 millióan szavaznának már csak rájuk. Még egy kicsit tűrnünk kell és nem csak megássák a saját sírjukat, de önként fognak beleugrani is. Hamarosan...
@Bergeroth: A saját sorsuk miatt nem vagyok nyugtalan :) Csak amíg ezt a csatateret felszámoljuk...
süti beállítások módosítása