Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/korhazi-kommando-egeszsegugy-betegellatas-takacs-peter-mobil-team-munkaido.... (2024.04.19. 13:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.05.08. 06:04 Fabius

Te is fiam, Stumpf?

Címkék: fidesz alkotmánybíróság 98% különadó

Igyekezett magabiztosnak látszani. A tét nagy, hallgatósága véleményétől ezúttal valóban az ország gazdaságának sorsa függ. Nem lehet matolcsyzmust álmodni, nem lehet mellébeszélni, és nem lehet erőtlennek látszani sem. Ha hisznek neki - egyelőre - nyert ügye van, ha nem, a pánikba belegondolni sem mert. Izzadó tenyerét lopva a nadrágjába törölgette, vett egy nagy levegőt, és azt a francos euró bevezetést is bekamuzta nekik. Szája sóhajtásra nyílt, tüdejében a hörgők friss oxigénért sikoltottak, és akkor megtörtént.

Megzizzent zsebében a némára állított telefonja.

Ijedtében a szíve kihagyott egy ütemet, majd kalimpálni kezdett, mint egy rossz sebességgel játszó harangjáték. Hallotta a vérét dobolni a fülében, retináján csillagok jártak vitustáncot, kezeivel reményvesztetten markolta a pulpitus széleit. Tudta, hogy baj van. A Kiválasztotton kívül ember nem merné ilyenkor zaklatni semmivel, neki viszont kötelessége nyomni a pánik gombot két kézzel, ha távollétében rendkívüli esemény történik. A gyomrába markoló félelemtől hányingere lett, a felkúszó gyomorsav a torkában marta a szöveteket. Rövidre fogta a mondandóját, és mikor végzett, remegő kézzel nyúlt a telefonjáért. A kijelzőn két egyszerű mondat égette a szemét:

A 98%-os különadó elbukott. Stumpf áruló.

Émelyegni kezdett és a rosszullét lassan elhatalmasodott rajta. Úgy érezte magát, mintha az Őszödi Böszme szállt volna a mellkasába nekifutásból, páros lábbal, centis acélstoplikkal szerelt cipőben. A hálátlan szemét! - gondolta - ennek is fontosabb a büdös jogállam látszata, mint a saját populista, politikai haszonlelésem?! Nem volt elég, hogy ősszel lekorlátoztam és deresre húztam őket, tavasszal meg alaptörvénybe tákoltam: a költségvetést érintő faszságoktól pusztulsz gurulsz van, józan ésszel beláthatatlan ideig?! Ez a hála a pozícióért, a Pista jelölésekor nagyvonalúan alkalmazott Alkotmánybíróságról szóló törvényért? Ez, hogy a hálátlan Brútusz hátba támad a lejárt szavatosságú alkotmánnyal ahelyett, hogy önszorgalomból magolná befelé az újat?A szállodába érve összetörten rogyott bele a fotelba. Keserűségében magányra és egy istenes berúgásra vágyott, ami képes lett volna elhomályosítani az elméjében cikázó emlékképeket. Felidézte a kezdeti időket, mikor a Bibó falai között bontogatták szárnyaikat Stumpf mentorálásával, eszébe jutott a MISZOT-ban közösen eltöltött idő. Pista mindenhol ott volt, terelgette őket a rendszerváltás előtti politikai zavaros viszonyai között, és nem utolsó sorban ő hozta össze Pozsgayval. De ott volt akkor is, mikor az első nekibuzdulásban majdnem Demokratikus Szocialista Ifjúsági Szövetségnek nevezték el a Fideszt. Hol van ez a mindig lojális barát, az egykor kancelláriaminiszterként általános Orbán Viktor helyettes? Hol van a bölcs, akinek olyan példamondatok hagyták el a száját, mint az "Aki nem korrupt, az lúzer!" Beleszürkült az alkotmánybírók generálta becsületbe, és onnan mutogatja feltartott középső ujját kifelé?
Erőtlen kopogás zavarta meg a gondolatmenetet, majd a Kiválasztott Szijjártó Péter hálás boxerkutya képe bukkant fel a nyílásban. -Bejöhetek? - kérdezte, és a válaszra nem várva máris a szoba közepére penderülve nyifogta: - nincs baj! Lázár Jani máris kiadott egy közleményt, elítélte ezeket a pernahajdereket, aszonta az Alkotmánybíróság szembe megy az ország érdekeivel! Meg azt is mondta, hogy apellálunk a Gyurcsány-Bajnai kormányok tagjainak becsületére és tisztességére, hogy nem kérik vissza a már leadózott lóvét!

Ő csak ült a fotelban, nézte az előtte nyálát a szőnyegre folyató félhülyét, és sorsába beletörődve várta, hogy rászakadjon a mennyezet. Mert olyan nincs, hogy ennyi marhával legyen körülvéve. Olyan meg végképp nincs, hogy az okos lojális hűtlenségében megtér, a hűséges ostobák pedig büntetlenül romba döntik a művét.
- Mit mondott Lázár? Ismételd meg! - szólt vészjóslóan.
- Azt mondta, apellálunk a Gyurcsány-Bajnai kormánytagok becsületére és tisztességére- mantrázta a Kiválasztott sírásba forduló hangon.
- Szóval...szerintetek arra apellálunk, amiről azt mondtuk éveken keresztül, hogy soha, semmilyen körülmények között nincs. Amiről azt állítottuk, hogy hírből sem ismerik, amire a retorikánkat építettük nyolc hosszú évig. Most, ennyi idő után elismerjük, hogy de, bizony van, sőt, annyira van, hogy az nekünk KELL! Ezt mondtátok, bazdmeg?!
- Igen....-csuklotta az ajtó kilincsével a kezében a Kiválasztott, és a feje helyén nagyot csattant a falhoz vágott kristálypohár.

Feküdt a sötétben és nem tudott aludni. A fekete bárányok számolgatásával már felhagyott, helyette elmerült az önsajnálatban. Merengett az autokrácia kézzel megfogható hátrányain, a megfelelő helyettes hiányán, és az ostobaságon, ami körülvette. Sóhajtozott, forgolódott, majd a kispárna csücskét markolva lassan álomba sírta magát.

83 komment · 8 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr742886440

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kilencvennyolc százalék 2011.05.10. 13:30:00

Szerintem az alkotmánybírák lehet, hogy újszülötteket esznek. Nagyon mást már tényleg nem tudok gondolni róluk. Nemrég mondta ugyanis a Lézerblokkolók Védőszentje, az a bizonyos ismert délalföldi népművész és lázárboldizsár-scejcibankszámlatulaj...

Trackback: Ami a Tiéd, azt is visszavesszük! 2011.05.10. 00:33:34

A 98%-os adó megint egy rusnya öngól a hatalmon lévőknek. De ez kevéssé lenne gond, ha számos munkás élet jutalmát nem érintené. Ám a böcsületes köztisztviselőket is megsarcolja.Jó példa a mostani kormányzópártokat nemrég még rajongó orvos házaspár ese...

Trackback: Súúúhanterz (2011/05/09) 2011.05.09. 20:55:46

Fotós kollégám péntek délután halálra vált arccal rontott be a szerkesztőségbe, majd kezembe nyomott egy pendrive-ot és lihegve ennyit közölt:-          Láttam. Itt van! Azt mondta, hogy visszajön. Én nem vá...

Trackback: Nem erről volt szó! - Az Orbán-csomag számokban 2011.05.08. 15:10:28

Az Orbán-csomag minden elődjét felülmúlva 2000 milliárdnyi megszorítást erőszakol ránk.További információ: http://nemerrolvoltszo.hu/index.html

Trackback: 3015-re készül Lázár János 2011.05.08. 11:23:55

 Mert előbb biztosan nem lesz villamos Hódmezővásárhely és Szeged között. Hacsak a szocialista szegedi Botka be nem segít. Mert itt van például Debrecen, a Fidesz fellegvára. Ott például nagyon nem sikerül a villamos beszerzés. A Kósa Lajos polgár...

Trackback: Ács József - TROLLOK 2011.05.08. 11:14:04

CSOPORTKÉPEKA csábító új webes technológiák a közös gondolkodás korábban ismeretlen formáit teremtették meg. Pontosabban ezek lehetőségét. Az internetes kommunikáció ismert és gyakori jelensége ugyanis, hogy egy hozzászólás lángra lobbantja az indulato...

Trackback: Nyugdíjas felajánlása, feltételekkel 2011.05.08. 10:39:30

Hetvenhét éves nyugdíjas édesanyám ma reggel, a Budapest–Leányfalu Volánbusz viszonylat szolgáltatásait az állam kegyelméből egyelőre térítésmentesen élvező utasként, valahol Budakalász magasságában, a következő ötlettel hívott föl. Mobiltelefono...

Trackback: Alkotmánybíróság: élt 22 évet 2011.05.08. 07:56:18

  Mondhatják, hogy ne temessem előre, hisz még látszólag él. Látszólag valóban él, de nem adok már neki sokat. A legújabb döntésével, mely szerint másodszor is alkotmányellenesnek találta a nagy összegű végkielégítések 98 százalékos különadójáról ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KÁR előre örülni, fiatalok.Lézer Jani memmonta, hogy még senki ne kérje vissza a pofátlan lovettát.
Az AB majd másként fogja látni a dógokat a zemberek érdekében és nem elavult, ócska komenyista jogértelmezés alapján dönt, oszt jó napot.Ha nem, akkor valakik nagyon valgba lesznek rugdosva.
Az új alkotmányban benne van, hogy nem lehet visszamenőleges hatályú törvényeket hozni.

Ha Pünkösd után két nappal illetlen dolog az asztalra kakilni, akkor előtte két nappal mitől ildomos?
Vicces lesz, ha ezentúl minden kormány visszaperli majd a pénzeket az előző garnitúrától. Hiszen nyilván lesz olyan, aki a fideszes fizetéseket és végkielégítéseket fogja majd pofátlannak találni.
@spontan: Az már legyen az uralkodó osztály (politikai osztály) gondja. A saját kivételezésüket valahogy úgyis megoldják, moindig öröm nézni, amikor a képviselői fizetések megszavazásakor ritka egyetértésben szavaznak.
Ez a cikk benne van a blog.hu all time top ten-ben. Szenzációs.
Ezt már személynévvel is nyugodtan vállalható.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Azért van benne az új tákolmányban, mert addigra minden ilyen visszaható hatályú törvényt meghoznak a fijjúg. És utána már nem lesz rájuk szükség, és előrelátók is. Mert mi van ha 2014-ben mégsem jön össze a fülkeforradalom 2.0 és a választók elzavarják őket a halál holdkóros faszára. Akkor nehogy már velük szemben is alkalmazni lehessen a visszamenőleges hatályú törvényeket.
a főnöknek úgy is kell a lovetta, ha ő nem, majd a sintér sanyi behajtja...
ez tényleg az egyik legjobb poszt evör
Orbán nem fogja visszaadni a már egyszer beszedett pénzt, lehet az akár törvénytelen akció is. Inkább szélnek ereszti az AB-t visszamenőleg.
A poszt kurva jó, de azért illúzióink ne legyenek...
Stumpf egyedül nem csinálhat nyarat.
Nemsokára azonban a _felesleges_ létszámbővítés és mandátumlejárások miatt 15-ből 9 ember a fidesz pártkatonája lesz a testületben. (a jelölési szabályok megváltoztatása miatt nem kell már ellenzéki frakció hozzájárulása a jelölőbizottságban...)

Na, akkor majd nem lesz kristálypohár-dobálás.

Az íráshoz viszont gratulálok, az eddig legjobbak között van, ha nem a legjobb.
Nem biztos, hogy Stumpf áruló, lehet, hogy csak későbbre tartogatják (lásd MT elmarasztalt egy tavalyi Este-adást) ...
Amúgy a cikk gyönyörű!!
Nem rossz, sőt, egész jó! :)
Hááát, ezért vendégem vagy egy sörre, komolyan.
Olyan jót nevettem, különösen a vége tetszett:)
A poszt írójának jó vénája van, egy elképzelt szitut ír le, ennyi.
De a pofátlanul felvett végkielégítések, és sikertelenségi díjak ügye akkor is egekbe kiált.
Az AB jelenlegi döntése jogi értelemben véve "technikai" probléma. Meggyőződésem, és reményem, hogy ezt a technikai problémát hamarosan leküzdik.
jobban érezném magam,ha szargyártó petit eltalálja a pohár.
Nagyon jo iras, le a kalappal.
Annyira hiteles és stílusos, ahogy Lázár kiszáll a 600 ezres sport Audiból és a pofátlan végkielégítésekről beszél...! :-))))
Fabius, ez 10 pontos, de tényleg.

Engem Stumpf hozzáállása annyira nem lep meg. Nekünk kötelező volt egy politológia alternatív kurzust felvenni, ezt pedig Stumpfnál teljesítettem. Akkor már sejlett, hogy bár fideszes, de azért nem droid.

@Nils. H: ezzel is mellélőhetnek. Nincsenek sokan, akik betölthetnék a helyeket (vagy nem alkalmasak rá, vagy nem vállalják ilyen körülmények között). Nem véletlen, hogy arra az egy helyre sem sikerült még embert találniuk. Bár hallottam olyan pletykát, miszerint a 15 fős AB-ban Salamon Lászlót egy alkotmánybírói székkel kárpótolnák az alkotmányozási blamáért, ami kapott a sajátjaitól. Ő még az ügyvédi előéletével átmehetne a mostani jelölési szabályok szerint is...
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: ....és ez csak egy , a sok anakronisztikus Fidesz-törvényből....ja, ...és megszorítások sincsenek, csak modernizálás , átstruktuálás van.....meg sok-sok hülye, aki beszopja még mindig a Fidesz-meséket....
@freagle: ...Eszembe is jutott róla Oxford új polgármestere...
A remek cikk kapcsán jutott eszembe, hogy ugyan mitől Fidesz a Fidesz? FIATAL??? Pláne DEMOKRATÁK??? Ideje lenne változtatni. Javaslatom is van: Vén Autokraták Szövetsége, rövidítve: VASZ. Kérdőjellel ellátott formáját remekül lehetne tüntetéseken, nagygyűléseken skandálni.....:) (Pl. VASZ van faszikáim?)
@nemsiker_s: A kirívó , valóban pofátlan "talicskázások " mindenkit irritálnak természetesen ....de ehhez nem az Alkotmányt kell megváltoztatni és nem alkotmány-ellenes törvényeket kell hozni ,....hanem egyszerűen a MOST IS MEGLÉVŐ törvényeket kell következetesen alkalmazni . Ugyanis vannak ilyen esetre hatályos törvényeink most is !!
@Rubintos Virágom: A Fidesz retorikájában nem véletlenül dominál a "NEMZETI " jelző.....eléggé radikálisan ÉS AUTOKRATA MÓDON törvénykeznek....ebből következően találó név lenne : NEMZETI-RADIKÁLIS AUTOKRATA PÁRT
Az a baj ezzel a 98%-os törvénnyel is, hogy favágó módjára lenne alkalmazva.
Állami vállalatok igazgatóira, kormánytagokra, főfejesekre kellene csak, hogy kiterjedjen, nem pedig csóró tanárokra, stb. is.
fenomenális
remélem egyszer töri (és irodalmi) érettségi tétel lesz
Megkérdezném Lézer Janit, hogy a tanácsadási szerződések ugyan mennyiben jobbak/szolgálják jobban a közérdeket, mint a végkielégítések? Mert valamiért azok ellen nem indítottak ilyen látványos harcot, sőt ők is előszeretettel alkalmazzák a hírek szerint (csak ami kiderül)
Nagyon jó az írás, Fabius. Köszi!

@nemsiker_s: "A poszt írójának jó vénája van, egy elképzelt szitut ír le, ennyi."

Honnan tudod, hogy elképzelt? Ott voltál?

@Ordnassac: "Akkor már sejlett, hogy bár fideszes, de azért nem droid."

Hogy néz ki az, aki fideszes, de nem droid? Én még olyat nem láttam... Nehogy már Stumpf elvtárs legyen az...
Óriási! Gratula! Tényleg a blog.hu top 10-ben a helye.
Lázár hazudik...

Az ország érdeke az alkotmányosság, a jogbiztonság, és az emberi méltóság. Tehát az AB éppen hogy az ország érdekében cselekedett, ahogy az a kötelessége is.

Aki itt az ország érdekével és eskükjével szemben cselekedett az Lázár és a fidesz volt, gyengíteni akarták a jogbiztonságot és megsérteni az emberi méltóságot. Lázár szokás szerint azonosítja az ország érdekét a Fidesz és Orbán érdekével, holott a kettő éppen hogy üti egymást.
@spontan: azt nehezen mert 2 millás bérplafont vezettek be a gecinagy végkielégítéseket meg eltörölték
Én amúgy másképp értelmezem Stumpf viselkedését. A leghosszabb nyelvű Orbán-csicskának sem korlátlan a mozgástere (na jó, Schmitt kivétel).

Egy jogásznak elfogadni a visszamenőleges hatályú törvénykezést épp olyan felfoghatatlan szakmai abszurditás, a szakma elárulása, mint hajó-építőnek szivacsból építeni a hajótestet, építésznek laza homokra építeni a házat, vagy orvosnak hideg vizes fürdőt javasolni tüdőgyulladásra. Elméletben mind megtehető, de ha valaki nem akarja, hogy minden nap leköpje minden kollégája, akkor nem teszi meg.

Persze várjuk ki a végét, Navracsics is jogvégzett ember, sőt, elméletben igazságügyminiszter, mégis aktívan részt vett az egész jogi ámokfutásban...
@sárkányfő: miért? Írhatott volna különvéleményt a határozathoz Stumpf. Nem lett volna ritka az AB történetében.

Amúgy szinte az összes alkotmánybíróról terjedt, hogy ennek vagy annak a pártnak a kegyeltje. Valahogy az alkotmánybírói talár függetleníti az embert. (Elég sokat foglalkozom az AB-val.)

@egyittlakó: öreg hiba a magyar jobboldalt egy monolit tömbnek tekinteni, még ha valóban nehéz is kivenni a törésvonalakat.
@Ordnassac: A kérdésed arra vonatkozik, hogy miért vagyok rosszhiszemű Stumpffal szemben? (ha jól értem)

Ha erre kérdezel, akkor egyrészt az általános rossz tapasztalatom miatt, Stumpf közismert fideszes múltja (miniszter is volt) és kötődése miatt, és ha komoly, elvhű, szakmailag tisztességes ember lenne, akkor el se vállalta volna a jelölését sem, mivel nem felelt meg a szakmai követelményeknek.

És azért is amiért írtam: azért léteznek kőkemény szakmai tabuk is, még a legerősebb pártosságnak sincs korlátlan mozgástere.

De ha Stumpf éveken át konzekvens lesz, és szakmai, és ezek most nem csupán azért vannak, hogy felépítse magát AB-elnöknek, akkor felül fogom bírálni véleményem.
@Ordnassac: "öreg hiba a magyar jobboldalt egy monolit tömbnek tekinteni"

Egyetértek, így remélem nem követtem el nagy hibát azzal, hogy a fideszt soha nem tekintettem jobboldalinak.
Orbán ezek szerint megtanult SMS-t olvasni?
@sárkányfő: Tévedsz!
A jogban is elképzelhető elvileg egy paradigma váltás, lásd a newton-i rendszer meghaladását: " a klasszikus mechanika törvényei szigorúan csak alacsony sebességek (fénysebességhez képest) mellett érvényesek, a fénysebességgel összemérhető sebességek esetében a speciális relativitáselmélet eredményeit kell használni. Mikrorendszerek (atomok, molekulák szintje) estén pedig a kvantummechanika törvényei érvényesek".
Nálunk ezt hívják fülkeforradalomnak.
Azaz "a régi szabályok nehezítik az előrehaladást"(SP)
Eszembe jut Eleonora::ha ettől se jogos visszavenni aki alatt minden tönkrement és nemcsak a súlya miatt...
Hacsak,....nem része ez is a Nagy Nemzeti Színjátéknak : Mindenki láthatja hogy nálunk működik a jogállam , működik az alkotmánybíróság,... aztán majd "okosba" , hátulról csak azért is megcsinálják...
@kíváncsivagyok:

Szerencsétlen jogállamot már egy éve csinálgatja meg hátulról folyamatosan a kétharmad...
@Lakle: Orbánt nem zavarja, hogy nem "csak" a régi, de a saját pártalkotmányuk ellenére hoznak törvényeket ! Komolyan, már feltettem magamnak a kérdést : Hol a határ , amit már nem mernek átlépni ??????
@kíváncsivagyok: A kérdés jogos, az elmúlt 1 évben már én is számos alkalommal feltettem magamnak...
Egyébként a poszt fenomenális, én vizuális alkat vagyok, szinte láttam magam előtt a "Nagy Vezér"-t és ezt a másik idiótát...
A kiindulópontról (visszamenőleges hatály tilalma a jogalkotásban/jogalkalmazásban) pedig csak annyit, hogy ez egy általánosan elismert, elfogadott alkotmányos alapelv és minél többször próbálják erőltetni, annál nagyobb pofonba fognak belefutni. Amióta ennek az ámokfutó, pszichopata, hatalommániás diktátornak és a körülötte lévő seggnyalóknak az elmúlt évi tevékenységét figyelem, azóta várom, hogy az Unió mikor veszi észre, hogy itt, Európa közepén ismét van egy ország, amely legjobb úton halad a jogállamiság felszámolásában és a totalitárius diktatúra kiépítésében?
Az meg különösen zavaró, hogy ebben olyan jogászok segédkeznek(Salamon László, Koltay András), akik az Egyetemen nem is olyan régen még egészen mást tanítottak...
@ColT: csoro taNArok 2 millio folotti vegkielegitessel tavoznak otthon?
Ti tenyleg jol eltek
amugy a bejegyzes tenyleg kellemes
a hozzaallasom meg kettos
mar eleve a vegkielegitesi torveny egy faszsag volt, maguknak csinaltak akkoriban
el lehet torolni, ujat hozni stb, mert szemetseg volt
de visszamenolegesen?.... nem megy nalam sem
ha egy fax torveny miatt holnap nekem jarna 3 millio dollar es elkoltom 2 ev mulva mibol fizetem vissza?
szoval jogilag nem megy, csak a jovore nezve, azt is jol meg kellene nezni kenek jar
nem tudom mitol jar valakinek, mert nem valasztjak ujra pl?
A pofátlanok is kaphatnak pofont :)
Stumpf (szerinte) már tud erről az egészről annyit, hogy védettnek érezhesse magát, és a nyilvánvalóan joggyalázó(visszamenőleges) szemetet segített eltakarítani. Sajnos még egy rakás "meglepetésre" számíthatunk (dr.) Orbán Viktor veezetésével. :(
@hagyma: Őszintén szólva nem tudom mennyi a tanári végkielégítés, de azért egy jobb középiskolában, ha lehúz 30-40 évet, esetleg igazgató, szerintem összejöhet 2 fölött.
@hagyma: Ja, amúgy az elv a lényeg.
Aki normális, nem elszállt végkieget kapott, az szerintem OK.
Az ilyen Szalainé-félékkel van a baj. Azok fizessenek, de ott igazán lehetne vagyonelkobzás + börtön is.
@ColT: akinek kiljon 2 millerre azt mar csoronak nem neveznem, de jo, emeljek 3-ra
@ColT: de ha valakinek a toveny szerint jar valami, megkapja, lezarjak az adoevet, attol hogy lehetne mar elkobozni
ilyen esetben maximum a torvenyhozoktol lehetne, de azoktol sem lehet, csak ha ujra kitor a szocialista forradalom es allamositanak
nem latom eselytelennek egy ujabb formajat, mondjuk 50-60 ev mulva
Na Fabius, ez zseniális lett.

Van neked tehetséged ehhez, sokra is vihetnéd, de még 3 évig biztos csak szopni fogsz ezek miatt. ;)
@hagyma: Azért egy ilyen bő 50-100 milla már gyanús lehet! Tehát ha amennyi a fizuja alapján járt, megkap, OK. De ha aránytalanul többet...

Forradalom, előbb-utóbb lesz, mert a mai világ túlságosan is pénzhatalom-elvű, és a tömegeknek ez hosszú távon nem fog tetszeni. De előbb lesznek nagy olajhéborúk sztem...
@ColT: egy vegkielegites nem lehet 50- 100 milla
ez nem gyanu kerdese
egyszeruen nem szabad, hogy torvenyileg akar csak 3 millional is tobb legyen
ennyi
hat, haborut mar nem birna el Fold, mar vilagmeretut, de tarsadalmi valtozasok lesznek, ahogy voltak is mindig
Közelről ismerek három embert. Az egyik ős-FIDESZ-es -ő a másik kettőnek külön-külön több évtizedes nagyon jó barátja-, egykor komoly rangban, most is illusztris tag.

A másik alkotmánybíró.

A harmadik valóban teljesen ártatlanul és jóhiszemű módon áldozata volt a 98%-os különadónak.

Érdekes időket élünk :) Várom mi sül ki ebből.
Évek óta nem olvastam ilyen jó glosszát! Csak így tovább! Mert, ugye, ez nem pusztán egyszeri mutatvány?! TÖBBET? TÖBBET!
Ez az írás nagyon jó. Akár így is történhetett volna a dolog, lehet, nem is sok az eltérés a fantázia és a valóság között.
Orbán meg Lézer bármit is tesz a jövőt illetően, attól még lesznek választások és a többséget nem tudja legyűrni.

Igaz azonban az is, hogy voltak és lesznek "pofátlan végkielégítések" és azzal valamit kezdeni kell. No de nem visszamenőleges hatállyal.
Ilyen a világon sehol nincs. Bár Észak Koreában meg itt-ott előfordul, Orbán és bandája ott érezné jól magát.
Hát menjen oda, vagy Kubába. Fidel Castro még meg is választatná vezérnek, és ráadásul egy életre. Mi is jól járnánk.

Már nem csak rothad a narancs, de egyre büdösebb is.
Nagyon szuper írás. Soha nem érek a nyomodba.
Fasza írás :-) Szeretem az ilyen hangulatú írásaidat. A Kádár koponyája meg az Illés Bonaparte is jó volt, csinálhatnád ezt gyakrabban :-)
@kíváncsivagyok: AZ ŰR a LEGVÉGSŐ HATÁR!! Sajnos azt,nem merik átlépni!
@Jenyei: Először iszapbirkózás, aztán törlik egymást a facebookon :)
Jó írás, köszi. (Az eleje giccsebe hajlik, majdnem mint egy orbán beszéd, a többi tetszik.)
@SzaGyu: "Orbán meg Lézer bármit is tesz a jövőt illetően, attól még lesznek választások"

Biztos?
Egy dolog miatt az alkotmánybírók beleköphetnek reggelente a tükörbe: a fideszes országgyűlési képviselőket ők tanították a különféle jogi egyetemeken, az ő felelősségük, hogy ezek a gyengeelméjűek diplomát kaphattak és dr. az előnevük.
Honnan lehet tudni, hogy a fidesznyaló Stumpf, aki hazudni is képes volt az alkotmánybírói helyért hogyan szavazott? Bemondták, hogy egyhangú volt a döntés, hogy mindenki egyformán alkotmányellenesnek tartotta a 98%-os visszamenőleges különadót, hátha ő másképp szavazott!
Herr Fabius, ez KIRÁLY, ott van a szeren, de nagyon!

Stumpf akármire képes, sőt még annak az ellenkezőjére is. Nem konzultált Vityával előtte, oszt ebből eredhet a "problemo"? Vagy direkto...?
Vitya b...kodta az ajtókat akkor, ahogy ilyenkor szokta és hullott a vakolat is?
Miért nem váltotta le az alkotmánybírókat rögtön???
Vagy A8 Audikerékbetörés?
Vagy csak simán felségsértést emlegetett és felnégyelést (vagy adó-visszajóváírást) helyezett kilátásba?
Na mindegy, ez király volt, nagyot röhögtünk - gondolom én - Vityával együt!!!! :))
Feneketlen gőgjükben lusták voltak elfogadható módon visszavenni a pofátlan végkielégítéseket. Ehhelyett csináltak egy visszamenőleges, diszkrimunatív, büntető jellegű adótörvénynek nem nevezhető szart. De mikor nem ezt csináják?
Reméltük(tem), hogy rendbeteszik a dolgokat. Ők inkább hazudoznak és szőnyeg alá söprik a gondokat. A 98%-os adótól, Gyöngyöspatáig.
@Táskás Tóni: Amikor mindenki a megalázóan törvény ellenes szabály ellen szavaz egy olyan testületben ahol nagy tudású jogászok ülnek, Stumpf (aki régóta nem gyakorló jogász) egyszerűen nem engedhette meg magának, hogy másképpen szavazzon. Ugyanis akkor soha senki sem mosta volna le róla, hogy ő Orbán meghosszabbított keze. Ezért aztán beállt a sorba.
@potyus: Tehát egyöntetűen szavaztak. Mennyivel egyszerűbb lesz Stumpfnak, ha majd az AB elnökeként 9 fidesznyalóval kell "meggyőzni" a
többi alkotmánybírót.
Ennek ellenére senki sem fogja Stumpfról lemosni, hogy ő Orbán meghosszabbított keze. Hiába állt be a sorba kénytelenül.
De milyen jól tettem, hogy mára hagytam az olvasást. Jól kezdődik a hetem.
Ragyogó, jót mulattam.
Már csak az foglalkoztat, hogy egy ilyen sírással kezdődő kalandból mit álmodik majd a vezér?
Stupf Orbántól kevésbé függő, fidesz alapító. Most éreztetett ebből valamit, persze ehhez szükség volt egy világrengető joggyalázásra.
A napokban lázasan próbálják mnteni a menthetetlent már csak a 2010-es adóévre hivatkozva.
2010-re is azon az alapon, hogy az adóév még nincsen lezárva.

Azért mindenki érzi a focimeccs fonákságát, mikor a 89. percben hoznak egy olyan szabályt, hogy a bedobások két gólt érnek....
@nemsiker_s:
A pofátlan végkielégítések a jelenlegi jogszabályok alapján is visszaperelhetőek.
Az meg külön öröm lenne, ha olyan jogszabályt szültek volna életre, ami csak azokat bünteti egyértelműen, az egyszeri orvost, osztályvezetőt, iskolaigazgatót meg nem...
Tudhat valamit Stumpf. A 98-as kormányban még kancellária miniszter volt, 2006-os választásokkor pedig már független politológusként kommentálta a választásokat? Ez mindenképp valami nagy változásra engedett következtetni. Lehet, nem bírta a hazudozást?
A pofátlan végkielégítéseket meg 2002-ig visszamenőleg kellene visszafizettetni, hamár egyszer. Akkor kezdődött tudniillik.
Stumpf szineváltására azért ez az AB határozat még igen kevés bizonyíték. Sőt. Lehet, csak arról van szó, az eredeti "törvény" - szégyen ezzel a szóval jelölni - túl sok csatlós érdekeit sértette. A rendvédelmisek utcai performensze is épp elég, gondolom, nem hiányzik még az államigazgatásiak, pedagógusok stb., stb. össz népi szamba felvonulása.
L.Jani módosítottan csak beadta, azok meg csak bevették:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/09/vegkielegites/

Bevehetik... :o)

"Magyarország olyan ország, ahol az Alkotmánybíróság döntései mindenkire kötelezőek. Nincs kibúvó, kiskapu, ez a magyar demokrácia egyik vastörvénye. "
Még jó! Mi is lenne itt, ha nem így lenne??
remek írás és fotók is jók. viszont emeli az írás naivitását, hogy már eleve értesítette stumpf a brigádot, ahogy azt olvasni.
süti beállítások módosítása