Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.05.04. 06:06 Fabius

2018: az Alkotmánybíróság megszólalásának éve

Címkék: gazdaság fidesz imf matolcsy györgy

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én kifejezetten szeretem, ha nemzetünk Szent Jobbja számolás helyett beszéddel tölti az időt. Egyrészt addig kárt nem csinál, másrészt minden megszólalásával szívünkbe költözik a derű, mosoly fakad ajkainkon, és a hiénák ( pénzpiaci elemzők ) kacagásától hangos a környék.

Orbán Viktor Költségvetési Csegevarája tegnap is kitett magáért mikor azt mondta: élet vagy halál, ez volt a tét az IMF-el vívott harcban, de csapataink az ő vezetésével győzedelmeskedtek. Mostmáraztán, de tényleg. Csak azt nem tette hozzá, hogy egy olyan fegyverrel, amit látva Strauss-Kahn úgy fetrengett a röhögéstől, mint Piatartály Éva a párbaj után, és az IMF nevében küldött dísztáviratot, hogyaszongya: fasza srác vagy Gyuri, a Széll Kálmán tervvel és a konvergencia programmal olyan megszorítást rittyentettél, amilyet még mi se kértünk volna.
Mi a világra szóló eredmény, a keblünket büszkeséggel eltöltő mámor, ha nem ez? Űberelni maximum azzal az örömmel lehet, hogy az államadósságot papok fizetik vissza a perselypénzből. Vagy legalábbis úgy tesznek, mintha. Külön ok a derűre, hogy ismét sikerült felemlegetni a bank és válságadókat, aminek áldásos hatásait van szerencsénk megfizetni tranzakciós díjak és áremelések formájában, a nyugdíjrendszer átalakítása néven történt kifosztás pedig indok az  eufóriára. De nagyobb és jelentőségteljesebb újság is van, drága Feleim! Szent Jobbunk a vetítőlencséin keresztül már azt is látja, hogy az államadósság eléri az alaptörvényben is kívánatosnak tartott 50%-os értéket 2018-ra.

Vagyis az Alkotmánybíróságnak eddig van kuss a költségvetési állatságok bírálatától. Ha a jómunkásember elszámolt valamit szokásához híven, akkor persze picit tovább.

Csudálatos pillanat ez, lássuk be. Ettől csudálatosabb csak az lehetett, mikor a napokban Oszkón számon kérték a költségvetési hiányt, valahogy így:

- Mondd csak Péter, miért lett nagyobb a költségvetési hiány a tervezettnél??!!
- Mert léket vertetek a költségvetésre például a társasági adó csökkentéssel, és a többségében Fideszes önkormányzatok a kötvénykibocsátások hatására gatyáig eladósodtak.
- Nebazz gecc, tényleg? Őőőő...izé...nem lehet, hogy ezt a kérdést...izé...töröljük a jegyzőkönyvből és Költségvetési Csegevara önéletrajzából?

Kíváncsi már csak arra lennék, hogy Matolcsy vajon otthon is ezt a dumát nyomja a pénzügyekben nála felelősebb döntéseket hozó felesége előtt? Ha igen, akkor Hufnágel Pisti náluk is emlegetve lehet szorgalmasan.

80 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr282876127

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Képzelt riport Obama esztergomi látogatásáról 2011.05.05. 21:26:11

  Barack Obama fülébe jutott, hogy valahol a világ másik végén egy polgármester a város fő terén tartja a fogadóóráját. Már arra a hírre is a sárga irigység fogta el Obamát, hogy ennek a számára ismeretlen kis ország miniszterelnökének a dolgozósz...

Trackback: A hatalom, és az ő kultúrája 2011.05.04. 09:57:10

Csaknem két órán keresztül kínozták a múlt heti frakcióülésen a Fidesz parlamenti képviselői Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkárt. Egyes honatyák szerint "vérciki volt" a meghallgatás, mások simán kínosnak nevezték az inkvizíciót. A kor...

Trackback: Matolcsy kirugdossa a kormánytisztviselőket 2011.05.04. 09:56:28

A legtöbb embert a pénzügyminisztériumi részlegből rúgták ki....

Trackback: Matolcsy kirugdossa a kormánytisztviselőket 2011.05.04. 09:56:27

A legtöbb embert a pénzügyminisztériumi részlegből rúgták ki....

Trackback: Matolcsy kirugdossa a kormánytisztviselőket 2011.05.04. 09:56:27

A legtöbb embert a pénzügyminisztériumi részlegből rúgták ki....

Trackback: Martonyi megmondja a tutit! 2011.05.04. 09:45:59

"Az Oszama Bin Laden elleni akció eredeti célja a foglyul ejtés volt" – jelentette ki Martonyi János, Magyarország külügyminisztere az mtv1 Este című műsorában."A felhatalmazás, amivel rendelkeztünk, bin Laden megölésére szólt. És ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A beszélő szardarab mondja:
"„Mi itt egy pénzügyi függetlenségi harcot folytatunk, mi itt egy gazdasági szabadságharcot folytatunk. Kezdtük azzal, hogy a Nemzetközi Valutaalapot kipateroltuk Magyarországról. Talán most már bevallhatjuk, hogy a magyar gazdaságtörténet egyik legveszélyesebb, legnehezebb, legkockázatosabb hadjáratát, csatáját vívtuk meg, hiszen nagyon kevesen voltak olyanok, akik azt mondták, hogy van élet az IMF nélkül.” „Megtettük és jól jártunk, saját utunkon, saját ütemezésünkben tudjuk csökkenteni az államadósságot."

Ez kicsit értelmesebbnek tűnik pedig nem az:
"Akár tíz százalékkal is csökkenne az államadósság mértéke, ha a Magyarországon élő 3-400 ezer tehetős ember befizetne családtagonként kétmillió forintot az Összefogás az államadósság ellen elnevezésű alapba – ez Horváth Tihamér véleménye, a Széchenyi Gazdaságfejlesztő társaság elnöke, aki korábban az MR1 Kossuth Rádiónak elmondta: kifizetik az államadósság rájuk eső részét a nagyobb hazai vállalkozókat tömörítő Széchenyi Gazdaságfejlesztő Társaság tagjai."

Szóval kedves normális gondolkodású honfitársak, ez a matolcsi nevű izé egyedül kártékonyabb mint az mszp+szdsz együtt szorozva 10-el.
Vajon a felcsúti törpe miért engedi tobzódni ezt férget ????
varánusz, nem gondolkodtál még azon hogy esetleg elmész dolgozni? vagy ebből a blogolásból meg lehet élni? ki fizet érte? gyurcsótány pártalapítványa? csak azért kérdem mert kb főállásban tudnék mindennap hozni ilyen terjedelmű kormányfikázó posztokat. több hasznodat venné az ország ha valami gdp-növelő tevékenységet végeznél.
Mindenkivel élethalálharcot vívunk, akivel egyébként alapvető nemzeti érdekünk lenne szövetségre lépni és azt kihasználni. Kissé Don Quijote fílingem van. De ki maradt a szövetségesünk?
@Dillinger:
Fikázni azt szokták, aki valamiért céltáblává válhat. Okot ad rá, vagy csak simán áldozat típus.
Ilyen a világ. Ha évekig arról pofázok, hogy én EZT jobban tudom bárkitől, akkor bizony előferdülhet, hogy bizonyítási kényszer esete forog fent!
Odaállítanak és nem biztos, hogy a farok jobbik oldalára kerülök. Főleg, ha kiderül, hogy kevés hülyébb van az adott témában nálam.

Azért élvezetes arról olvasni, hogy ilyet én is tudnék! Csináld!
Ha meg nem tetszik, akkor kapsz nagy mosolyt véleményedért, amiért nap, mint nap mégis elolvasod! :)
@orbánmentesítő: És ilyenkor mi van azzal, hogy ne a zemberekkel fizettessék meg? Ki számít tehetősnek? Orbán Viktoréknak az 5 gyerek alapján 14 milliót kéne befizetni? Gyurcsányéknak meg a jelenlegi feleségével közös 2 gyermek alapján 8 milliót elég lenne kipengetni? Hol itt a családbarát, gyereknevelést támogató logika?
@Tűzfal: tudnám, csak én dolgozom. azért kérdem tőle hogy ki fizet neki ezért?
@Dubito: akit szövetségessé kineveznek!:)
Egyébként kit érdekel, szerinted?
Míg nem csinálnak akkora gázt, amiért elsöpörné őket bármely erős hatalom, addig csak a határt kell pontosan kijelölni, ameddig elmehetnek!
@Dillinger: Szerintem maradunk az első felállásnál.
Tőle kérdezd!
Jó munkád van, ha rögtön tudsz válaszolni! :)
@Tűzfal: egyébként meg nézd meg ezt amit írt ez a majom, idézek: "Orbán Viktor Költségvetési Csegevarája tegnap is kitett magáért mikor azt mondta: élet vagy halál, ez volt a tét az IMF-el vívott harcban, de csapataink az ő vezetésével győzedelmeskedtek. Mostmáraztán, de tényleg. Csak azt nem tette hozzá, hogy egy olyan fegyverrel, amit látva Strauss-Kahn úgy fetrengett a röhögéstől"

nos, a valóságban viszont ez a majom posztoló meg azt nem tette hozzá, amit matolcsy mondott valójában, vagyis ezt:
"A kockázatos lépés jól sikerült, mert így saját ütemezésünkben tudjuk csökkenteni az államadósságot. Az IMF-vel való szakításra azért volt szülkség, mert a szervezet nem járult volna hozzá a banki különadó és az egyéb válságadók kivetéséhez és a magánnyugdíjpénzek állami irányítás alá vonásához sem. "Élet-halál harc volt" ez az IMF-fel - mondta a tárcavezető."
Ha ciki is valaki véleménye, akkor is nyelek egyet és ha van kivel, párbeszédet folytatok.
Mikor elkezdenek valakit a véleményéért "minősíteni", majmozni, akkor valahogy elmegy a kedvem. :(
@Tűzfal: mellesleg a posztolómajom akkor is elferdített egy hírt és elhallgatta a fontosabb részeket. vajon miért tette ezt?
@Dillinger: Látszik hogy a nemzeti függetlenség kifejezéstől némelyiknek még a háta is borsózik.

Na igen, bezzeg akinek az IMF meg Brüsszel a buksiját simogatja, azt eltölti a jólnevelt kiskutyusok büszkeségérzete, "ma is derék szolgákja voltam gazdámnak."

Azért ne legyünk naivak, a Fabius féle ellendrukkereket teljesen más motiváció fűti.

Persze egyiktől se várjunk konstruktív kritikát vagy koherens, saját értékrendszeren vagy világképen alapuló koncepciót, de ez nem is követelmény ahhoz hogy az Index ballib címlapblog vetésforgójába belekerüljön, ehhez csak a napi fikázásminimumot kell hozni, ami derék iparosunknak jól láthatólag nem is okoz gondot.
@Dillinger: A posztolónak igaza van, Matolcsy marhaságot mondott. Sem a különadókra, sem a magán-nyugdíjpénztári vagyon államosítására nem lett volna szükség, ha Matolcsyék előtte el nem kúrják a 2010-es költségvetést:
- a csontvázkommunikációval és a 7%-os hiánycéllal
- azzal, hogy szétverték a PM költségvetési apparátusát
- azzl, hogy nem kezdtek el a költségvetési kontrollal foglalkozni augusztusig, és akkor is csak zárolásra futotta
- ha az szja rendszer átalakításával nem mondanak le 500 milliárd forintról értelmetlen, vágyvezérelte célokért.

Matolcsy dicsőséges győzelemként állítja be azokat a megszorításokat, amikkel a dilettantizmusának következményeit próbálta kijavítani.

Valójában semmi szükség nincs az adósság ilyen ütemű csökkentésére. Elég lenne, ha innentől szufficites elsődleges egyenleget tartanának fenn és nem pofáznának feszt hülyeséget, hogy végre csökkenni tudjanak a magyar papírok hozamai.

Matolcsynak ezek a nyilvános megszólalásai nem a gazdasági szereplőknek, nem a hitelezőknek, de még csak nem is a választóknak szólnak, hanem Orbánnak. Ő az egyetlen ember, aki hisz benne, mindenki más egy idiótának tartja.
@Karmadealer: én csak azt nem értem mi az igazi motiváció. vagyis sokszor gondolkodom ezen. felbaszom magam egy ilyen poszton, mindig arra gondolok bakker nekem is blogolnom kéne. bár nemhiszem hogy címlapra kerülnék mert nemvagyok fidesz-ellendrukker. de ha munka után csinálnám, minden estém ezzel tölthetném hogy összekaparjak egy posztot, nem maradna szabadidőm. ezért nem értem mi az amiért csinálja? okosnak érzi magát? vagy pénzt kap érte valamilyen formában? esetleg munkanélküli és egésznap ráér?
ez a "gazdasági szabadságharc" ráadásul az IMF ellen valami olyan felfoghatatlan abszurditás, olyan agylohasztó eszement öngyilkos baromság, nehézsúlyú idiotizmus, ami méltán bekerülhetne a rekordok könyvébe. egy normális országban elég lenne valakinek csak egyszer ilyet mondania, és máris vinnék a mentők egy diliházba.

ami az AB-t illeti, én is védeném, ha megérdemelné. de nem érdemli meg. tekintve hogy még azután is folytatja a megalkuvó, gyáva, Orbánnak lojális, a nemzetnek és a jognak viszont nem lojális viselkedését, hogy pár hónapja nyilvánosan megalázták és derékig nyomták, fejjel előre a budiba.
hogy csak egy példát mondjak, ők lettek volna az egyetlenek, akik érdemben megakadályozhatták volna, pusztán az emberi méltóságra hivatkozva a nép harmadának nyílt szini kirablását, de tojtak bele. hát, ennyit is érnek.
@Dillinger: Várjál, mindjárt örülök veled együtt én is.

Azt meg leszarom, hogy négy százalékponttal drágábban finanszírozzuk most az államadósságot, mint amikor az IMF-hitelből finanszíroztuk.

Így most jó nekem?
@Kettes: aha. az nemzavar hogy a csőd szélén állt kb az ország? vagy hogy mennyit kell évente vissszaperkálni? és mellette még fel is kéne lendíteni a dolgokat.
tényleg, már május van. pár nap, és kijön az első négy hónap hiányadata :) tudjátok, az, ami már 3 hónap alatt több lett, mint amennyit egész évre terveztek. szerintem most valahol 130% környékén lehetünk, minimum... ennél tényleg még a legrosszabb gyurcsány is sokkal jobb volt, hihetetlen :) de a szabadságharc azért kurva jól áll :)
@Dillinger: te tényleg minden csont nélkül beszopsz, amit szijjártó mond?
@Dillinger: Már ne haragudj, te meg egy akkora prosztó vagy, hogy nem fér rá a monitorra... :S Szellemi képességeid a majmozásig terjednek, értelmes érvet nem tudsz magadból kicsiholni, mert ahhoz egy kicsit kevés a szürkeállomány...

És hogy ON is legyek: Matolcsy már tényleg elmehetne az Anktartiszra, hogy ott igazgassa a gazdaságot, mert nála nagyobb gazdasági idiótát nem nagyon hordott a hátán a Föld!!!
@sárkányfő: És azóta is nagy csend van, hogy vajon ők hogy látják ezt az egészet.

Bizonyára arra várnak, hogy megkapják a zemberek a reálhozamot, után már mondhatják, hogy ez így nem volt fasza, addigra mindenkinek a kezében lesz a papír, hogy márpedig ezt ő akarta.

Azzal a 100.000 társammal együtt mi meg jól járunk, amikor közlik, hogy na de hát nem kerülhetsz ki az állami nyugdíjrendszerből, majd azt mondják rá, hogy najóvan, hiszen 2500 mrd-ot már úgyis lenyúltunk.

Tényleg, látott már valaki arról számot, hogy a 3000 mrd-ből mennyi került vissza a kormányhoz? Felteszem, a nagyobb összeget birtoklók maradtak, lesz itt még csodálkozás.

Aztán a 2500-at megfelezem, mert fele államkötvény, a fennmaradó összeget eladom a tőzsdén, mert kell a cash, ettől faszán beborítom az árfolyamokat (de hát a MÁV meg a BKV elvisz majdnem 400 mrd-t), így olyan 500 mrd miatt basztak ki 3 millió emberrel.

Ehhez a legőszintébb gratulációm.

Ja, meg csökken az államadósság 5 százalékponttal. Szuper! A fennmaradó részt viszont drágábban finanszírozzuk. Matolcsy, Matolcsy, téged egy közgáz szakközépből páros lábbal kibasztak volna.
@100millios: most te olyan szép érveket hoztál. ilyeneket hozzak énis?
@Dillinger: Barátom, olyan vagy, mint szargyurka, csak a tények nem zavarnak.

Olvasd el lassan, hogy megértsd, mi írtam: most, hogy büszkén kibasztuk az IMF-et, drágábban, jóval drágábban finanszírozzuk az államadósságot.

Elnézést kérek, ha feltételem, hogy érted, ez mit jelent.
@Dillinger: Már megint nincs dolgoznivaló a minisztériumban, csak internet?
@Artie: Egyébként még arról nem is beszéltem, hogy 7,5%-os kamatozású dollárkötvényt bocsátunk ki akkor, amikor az EUR-USD kereszt közelíti az 1,50-et, tehát ha elkezd erősödni a dollár - márpedig ez egyértelműen meg fog történni -, akkor euróban mérve még inkább többet kell visszafizetni, és fájdalom, de a forintunk 100%-ban az euróhoz van kötve. Tudod, olyan ez, mint amikor te felvetted 140 forintos svájci frankkal a hitelt, és 200-220 között fizeted vissza... Akkor már nem csak a kamat fáj. Nagyon nem.
@Dillinger: Én csak reagáltam, ha nem vetted volna észre...
Többen leírták, hogy ha Matolcsy nem fut gazdasági ámokot, akkor teljesül a 2010-es költségvetés hiánya (a 2011-ről ne is beszéljünk, 3 hónap után a hiánycél 108 %)... Matolcsy azért lehet a helyén, mert gátlástalanul a számoktól nem zavartatva végrehajtja a Kedves Vezető hagymázas gazdasági álmait... Végülis tök jó nekünk, hogy a gazdasági miniszter végül is csak a számok zavarják, de azok nagyon...
@Dillinger: A csőd szélén (már ha ezen az államadósság refinanszírozását érted) 2008 őszén állt az ország. Amitől - még Matolcsy szerint is - az IMF kölcsöne mentett meg minket. 2009 nyarán hívtuk le az utolsó részletet, onnantól az ország, csökkenő hozamok mellett finanszírozta magát. Egészen Matolcsy színre lépéséig, amikor megint elkezdtek emelkedni a felárak és leminősítették az országot.
@Artie: és azt se felejtsük el, hogy így visszatértünk a 100%-ban állami nyugdíjrendszerhez, ami 20-30 év múlva bombaként fog robbanni, maga alá temetve az országot, hisz mindenki tisztában van a demográfiai folyamatokkal :) követjük apáink hagyományát, a problémákat nem oldjuk meg, hanem átlapátoljuk a gyermekeink nyakába, nyűglődjenek vele ők ha bírnak...
@Kettes: @Artie: Nagyon úgy néz ki, hogy a tények és a számok nem csak matolcsyt zavarják, van még néhány "értelmes" követője, lásd Dillinger...
@Dillinger: Nekem egy tippem van, ami mindenre magyarázatot ad. Az a ballib holdudvar akik most, hogy kenyéradó gazdáik egy része előzetesben van, másik része kiszorult a közélet perifériájára, talajvesztetté vált, egzisztencia, szócső nélkül maradt, és ami 2008-ban rendes napi üzletmenetnek tűnt, és megingatlahatlan, megkérdőjelezhetetlen pozícióknak, filozófiai kutatási ösztöndíjak, tanácsadói szerződések, közpénzekből fenntartott "alapítványok" formájában, az úgy tűnt el egyik napról a másikra a kormányváltással hogy nem maradt más mint hogy tehetetlen dühükben csapkodjanak mindenre ami mozog, és erre természetesen elképesztő mennyiségű szabadidejük is lett.

Én ugyan személy szerint megértem hogy dühösek de lehet hogy nem késő most sem elkezdeni értelmes és hasznos munkát keresni.

És tudod mi az óriási mázlijuk ezeknek a kis gyűlölettöpörtyűknek? Amikor minden sziszegésük ellenére sikerül az országot felállítani a szarból, ők ugyanolyan haszonélvezői lesznek mert el tudnak majd helyezkedni, ha akarnak, és ha dolgoznak meg is tudnak majd élni.
Én csak azt nem értem, ha olyan faszául állunk akkor, hogy lehet 108 %-os a hiány 3 hónap alatt ????
És a MNYP-ből 560 milliárdot betolnak a költségvetésbe. 2700 milliárd /560 kb. 5 év - HA NEM CSINÁLNAK CSAK ENNYI IDIÓTASÁGOT - a különadót kivezetik és mi lesz ???? A költségvetésen egy minimum 1000 milliárdos lyuk és elbaszták a MNYP-i pénzeket, ami után ugye van egy kötelezettsége az államnak mivel járulékként volt levonva és ezután járadék jár.
Államadósság megoldása:
Majd kivetnek - természetesen - a 300 ezer Ft bruttó alatti jövedelmekre határozatlan ideig 4-5 % államadósság csökkentő különadót. Ezzel be tudják foltozni azt a költségvetési lyukat
amit a 16%-os egykulcsos adó okozott.
Tehát marad a 16%-os 1 kulcsos és a lyuk is be lesz tömve. Ezt Matolcsy úgy fogja kommunikálni amiért min. közgazdasági Nobel-díjat kéne hogy kapjon.
@Kettes: Úgy látszik, nem vagyok egyedül, akik a számokat is elolvassák, nem csak a vezírt hallgatják.

@sárkányfő: Lehetne rengeteg példát hozni, mind-mind tényeken, számításokon alapul. De amíg a gyurkától annyi telt egy év alatt, hogy összehozott egy Széll Kálmán-tervet, amiben egy sor konkrétum nincs, csak vágyszámok...:S

Persze, hogy hisz nekünk a külföld, hisz vagyunk olyan eszement barmok, hogy négy százalékpontos felárat fizetünk államkötvényekre, és mindenki tudja, hogy EU-tagország nem mehet csődbe, az EU ki fogja segíteni. Mindenki röhög a markába, csak majd amikor ezek az évtizedes kötvények lejárnak és robban a nyugdíjbomba - na akkor lesz itt nagy szar.
@global001: Kifelejted a számításodból, hogy a manyupból ellopott pénzek fele nem "igazi" pénz, hiszen azok államkötvények, azokkal csak az államadósságot lehet csökkteni.

@Karmadealer: Te is megmondtad jól, köszönjük a helyreigazítást, alig győzöm összeszámolni, annyit adatot írtál.
@Karmadealer: Ez a lényeg. Legyen egy (1) darab egyszerű tipp, ami mindenre magyarázatot ad, mert akkor az agyadat konyhakertnek használhatod. :)
Szerintem jó poszt. Tökénél ragadta meg a lényeget.

Írok is egy kis filmajánlót magyar filmekből:

Matolcsányi: 2x2 néha 5 (vagy A selejt bosszúja)
Ov: Egy bolond százat csinál.(vagy A csodacsatár)
Skicc P.: Hyppolit, a lakáj
Kósa: Mágnás Miska (vagy Rokonok)
Lézer János: Janika
Deutsch: Úri muri (vagy Különös házasság)
Martonyi: Valahol Európában
Pintér: A veréb is madár (vagy Dollárpapa)
...
@Artie: Az ígérvény is vagyon. A pénz szintén csak virtuális, nem lehet megenni. Erről szól a 19-20-21. század
@Karmadealer: Szerintem ez a legundorítóbb embertípus. Viszont szerencsére ahogy nézem nincsenek sokan. Legalábbis ezeket a fészbuk-lájkolásokat tekintve pár ezerre tehető a számuk. De azért a 2014es választásra és a kampányra nagyon kíváncsi leszek. Mikor ez a métely újra hatalomra akar majd kerülni. Még szerencse, hogy gyurcsány a jelek szerint teljesen elvesztette a kapcsolatot a valósággal.
@IgazMagyar: énis írok: MSZP: Tolvajok városa.
@global001: dehogy nem érted.
Közgazdasági Nóbelt meg tudod, hogy nem osztanak szellemi fogyatékosoknak sem szélhámosoknak.
@Dillinger: Jó! De az most hogy jön ide?
Melyik poszton is kormányoz az az MSZP?
Meg mi a lánykori neve? Biztos Kóhn-ból magyarosította!
Egyébként ezt a filmet még nem láttam. Mikor készült?
'98-2002?
@Artie: "csak" 330 milliárd a MÁV+BKV kombo lc.co.hu/
@Dillinger: "De azért a 2014es választásra és a kampányra nagyon kíváncsi leszek. Mikor ez a métely újra hatalomra akar majd kerülni."

Pont ez a fő baj a matolcsyzmussal: relativizálja az MSZP gazdasági politikáját, pedig azt hittük, annál már nincs lejjebb.
@kissiú: ha relativizálta volna már csődbe ment volna az ország, vagy újabb többmilliárd eurós hitelt vettünk volna fel. ugyanis az mszp alatt csődbe ment, csak az imf megmentett minket. ugyhogy jobb ha nem beszélsz hülyeségeket.
@Dillinger: Hadd süssem el itt is azt az idézetet, amit a Vbőrön már megtettem.
Gyurcsány sajnos túl későn vette észre, hogy a gazdasági válság ide is begyűrűzik, és ezért (is) mentünk majdnem csődbe. Matolcsy észre se vette volna...
@Dillinger: Te orbán faszán nevelkedett genetikai korcs!
Az hogy ülsz a kibaszott irodádban és havi egy milláért okádod ki magadból az orbanista szart az még nem munka te mocskos rühes kutya!
Kilométer vastag bőr van a pofátokon, pénzért bármit ugye bélféreg?
2006-ban azt hittem nem lehet rosszabb, ez a rablóbanda 1 év alatt bizonyította hogy dehogynem és ez még csak a kezdet.
Remélem hogy van annyi vér a pucátokban hogy megvárjátok az elszámoltatást, a felelősségre vonást, és nem menekültök majd el orbánnal együtt délamerikába.
Az ország most száguld a csőd felé, fénysebességgel, a fajtád miatt te szarkupac!
@Dillinger: Te fasz még mindig csak ennyit tudtok meranyócév meragyúcsány.......
Visszatakarodhatnátok már orbán végbelébe.
@Dillinger: Milyen hitel az, amit a saját elképzeléseink szerint fizetünk vissza? Az államkötvénynek lejárati időpontja van. Bár, a nyugdíjpénztáraknak kibocsátott államkötvényeket tényleg sajátosan oldották meg.
@orbánmentesítő: Köszönjük az értékes, européer észrevételt a korszerű, haladó baloldali értelmiségtől. :-)
A véleményvezérről:

Kitöltöd és visszaküldöd-e majd a szociális konzultáció kérdőívét?
Igen. 10% (536)
Nem. 83% (4435)
Még nem tudom. 7% (393)
Szavazatok: 5364

Szóval orbánimádó gyökerek akkor most mi is van ?
@orbánmentesítő: az van te nyomorult alsóbbrendű kártékony féreg, hogy majd szépen mi, fidesz-szavazók visszaküldjük, és ismét csak az lesz amit mi akarunk :) mi = normális emberek. te meg verd nyugodtan a seggedet a földhöz, jó nézni mikor egy ilyen kis pondró szoci dührohamot kap :) köszönöm hogy egy kis boldogságot loptál a mai napon a szívembe te kis csúszómászó :D
@Dillinger: MUHAHA :D T
Te szerencsétlen szardarab, ti orbánfasszopók visszakülditek??
Akkor szarabb a helyzetek te gyökér mint gondoltam :D :D
A tákolmányozos baromságotokat csak !!!!900000!!!! agymosott orbánhívő küldte vissza, emlékszel még te hígfos hogy tavaly hány birka szavazott rátok?
Megmondom 2.7 MILLIÓ!!!
Ez azt jelenti te agyatlan barom hogy 60%-al csökkent az orbándroidok száma !!
Valóban jó érzéssel tölt el hogy ilyen ütemben fogynak a mocskos kis fidesznyik bélférgek :)
Jó érzés hogy rávilágítottál erre szardarab, a mai napom már biztosan jó lesz :D
Köszönöm !!
@Dillinger:

Szerintem meg az a legundorítóbb embertípus, aki tegnapelőtt zokog az Orbán poszton, és a blogolás befejezését követeli a posztolótól, erre mindjárt másnap a Gyurcsányos írás alatt lelkesen tapsikol.

Ja, aki a fészbúkon nem lájkol, az nem nincs is, az nem ember. Hány éves vagy te? Tíz?
@Dillinger: "aha. az nemzavar hogy a csőd szélén állt kb az ország? vagy hogy mennyit kell évente vissszaperkálni? és mellette még fel is kéne lendíteni a dolgokat. "

És ebben a helyzetben csökkentjük a jól keresők SZJA-ját. Szuper.
@Karmadealer:

Gyönyörű elmélet. Ekkora a szar, hogy tényleg le kell fosni a bokátokat egy véleménytől?
@gyilkos fűegér: Látszik, hogy nem értesz hozzá :-) A matolcsyzmus alapelve, hogy a tőke kivonásának hatására lendül fel a gazdaság, a munkahely és a GDP meg a kertben terem hátul magától, és csak le kell kaszálni.
@gyilkos fűegér: hagyd, közpénzből élő zsiványok.
Érzik, hogy sokan vannak az egyre fogyó közpénzre.

A szaros munkanélküli segílyt sokallják de ugyanakkor luxus autókkal meg ipadokkal játszani, arra van közpénz.

Már majdnem minden fideszes önkormányzat csődben van.
Új befektetés nem lesz amiből fizetik a tartozást, vállalkozás nem lesz, mert iszonyat drága, így aztán munkahely sem lesz.
@Dillinger: Nem vettünk fel több milliárd eurós hitelt, hanem helyette nemrég 3,75 millárd dolláros USD kötvény kibocsájtást csináltak Matolcsyék, mjd még 500 milló USD-t. Ennek következtében ma az államadósság magasabb, mint bármikor korábban (a kormányváltás óta kb. 1500 milliárd Ft-tal emelkedett), a kötvények hozamai pedig rosszabbak (magasabbak), mint amilyen szinten a kormányváltáskor álltak, és persze az IMF hitel kamatlábánál is.

www.mfor.hu/cikkek/Sosem_latott_csucsra_lokte_hazank_adossagat_az_uj_dollarkotveny.html
Matolcsy Orbán pincsije. Remélem, nem hallotta meg egy igazi pincsi, mert mocskosul megsértődne :)
Mellesleg mindega, hogy mit mondanak, hazudnak, ha kérdeznek is. Aztán még Gyurcsányt nyálazzák...
Már amikor először láttam, hallottam beszélni ezt az egyént, én már akkor arra gondoltam, hogy ez nem normális. Most már nap mint nap bizonyítja, hogy igazam volt és van. Ebből logikailag következik, hogy akkor a vezér sem az, ha ilyen szakembernek tűnő egyént vesz maga mellé. Na, de most már szívhatunk 35-40 évig, míg az orbán-rendszer ki nem múlik. Ettől függetlenül sok rossz napot a vezérnek, s hű cselédinek!
@Tzimisce: Tudja egyáltalán a Matolcsy, hogy mi az a válság? Vagy a felesége szokott neki szólni, hogy "te Gyuri, megyünk a csődbe"?
@Peripetia: De, teljesen normális. De, teljesen normális pártkatonája Viktornak. Egyébként nem tudnak mit csinálni. Akik 98 és 2002 közt kabinet tagok voltak valós tudással azok elmentek a privát szférába és most milliárdosok. Aki maradt a Fideszben az a selejt, aki nem ért semmihez. Értelmes gazdasághoz értő ember nem fog belépni a fideszbe bólogató(lézer)jánosnak, mert a politikai szopi helyett zsírosra keresi magát és még az élete is nyugisabb marad, mintha kiáll a porondra hülyének nézni a népet.
@lyken:
Kemény csávó ez a MGY. Hol tanult?
Az IMF-elhárító deszantnál?
hvg.hu/vilag/20110504_faz_orban_politika_elemzes#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_05_04&utm_content=normal

Oszt ezt egy konzervatív német lap írta... :( Azok a rohad német komcsik, mi?? Ezt is megmerényelték, vagy lefizették ezt a zsidó médiát? :)) Aha...
"Magyarország márciusban dollárban jegyzett világkötvényeket bocsátott ki tízéves és harmincéves lejáratra, összesen 3,75 milliárd dollár értékben. A tízéves lejáratú 3 milliárd dolláros kötvény kibocsátási ára 99,062 százalék, évi kamata 6,375 százalék, kibocsátási hozamfelára 3,10 százalékpont a hasonló lejáratú amerikai kincstárjegy hozama fölött, azaz összesen 6,504 százalék. A harmincéves, 750 millió dolláros kötvény kibocsátási ára 98,084 százalék, évi kamata 7,625 százalék, kibocsátási hozamfelára 3,30 százalékpont a hasonló lejáratú amerikai kincstárjegy hozama fölött, azaz összesen 7,791 százalék." Remek... A gazdasági szabadságharcosaink... Végül is hol lesznek ők már, amikor majd ezt kell visszafizetnünk! Az a rohadék, kizsákmányoló IMF meg 3-4 % kamattal adja a zsét... Mi megoldottuk OKOSBA! Meg hát, elvtársak!
@Boli: Végülis harcolunk az államadósság ellen, és ez a harc is pénzbe kerűl. Azért Csányi ezévi (legális) 30 milliárdos tollasodása (a különadó ellenére) - nem semmi.
Természetesen semmi felajánlás a gazdaság megsegítésére :)))
@Pikk: Hogy redvás kurva anyjába nőtt ennek a szarházi gecinek a vagyona !!!30 MILLIÁRD!!! forinttal ????
Mondjuk az a vállalkozót is szívesen megvizsgálnám vagyonosodási szempontból akinek 2 éve van itt csabán adidas márkaboltja, neki 7-es BMW-je van a lánya meg a ballagásra kapott egy roadstert... a lakás mellé.
Nagy orbánfasszopó patkány az ipse, az összes alkalmazottja 4 órában van bejelentve.
@orbánmentesítő: Ez akkora összeg ami egyes ágazatok teljes működőképességét biztosíthatja.
Sokezer ember elbocsájtásának megfelelő a hiánya. Szeretném látni Csányi adóbevallási lapját.
nepszava.com/2011/05/magyarorszag/egy-ev-alatt-35-milliard-forinttal-nott-csanyi-vagyona.html

bumburi 2011. május 5. csütörtök 03:56

"Lehet hogy demagóg duma, de mindig is az volt a véleményem, hogy az ország elszegényedése egyenesen arányos némelyek tőkéjének a gyarapodásával.Amit a rendszerváltás óta elsíboltak a közből, és a néptől, az mind ott van újgazdagéknál! Nagyban mernék fogadni, hogy a látens gazdagok még többen vannak!
Sajnos a kilátásaink egyre rosszabbak…Sikk az uraknál ez a módszer.
Csányi büszke lehet magára! A devizahitelesek áldják a nevét. Gondolom én…"
@Pikk: Sajnos nem demagóg. Mivel nincs irtózatos fejlődés, az elosztható pénzek összege szinte ugyan az. Csak az elosztási arányok változnak! Van akinek több csurran-cseppen - mások rovására. Ez már csak egy ilyen játék! :(
"ha relativizálta volna már csődbe ment volna az ország, vagy újabb többmilliárd eurós hitelt vettünk volna fel. ugyanis az mszp alatt csődbe ment, csak az imf megmentett minket. ugyhogy jobb ha nem beszélsz hülyeségeket."

Azokat az eurómilliárdokat most a saját állampolgáraik megtakarításaiból varázsolták elő, egyébként teljesen jól írod le a helyzetet. Ja, és bocs, hogy hülyeségeket írtam, de ha te mondod, az megkérdőjelezhetetlen. Mindegy, Matolcsy fényét úgy sem tudná a sötétségem beárnyékolni...
@kissiú: Megnézem ahogy matolcsi meg a többi rühes kutya hogyan élne meg a valódi átlagbérből, ami itt csabán havi nettó 76000 forint.
@kissiú: Csak tudnám azt, hogy ebből a nagy csődtömegből, hogyan lehetett Csányinak 33%-os gyarapodása és a fidesz valamennyi vazallusának új és biztos állása.
Istenem, amikor az alkotmányvédelem feltétele a költségvetési fegyelem lett. Ez a siralom maga...
@Ordnassac: Ez tulajdonképpen a "megélhetési bűnözés" állami szintre emelése. Az, hogy amíg megfelelő gazdasági helyzet nincs, addig az alkotmány bizonyos szabályait nem kell betartani számomra legalább is hasonlít ahhoz, mintha a nyomorban élők esetén elnéznénk a kisebb-nagyobb kihágásaikat.
süti beállítások módosítása