Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.04.25. 06:08 Fabius

SkiccPali és a húsvéti kötelesség

Címkék: húsvét fidesz orbán viktor alkotmány schmitt pál

Van nekem egy palotám, ketten lakunk benne,
jelöljetek Júdásnak, nekem az is menne.
Harminc ezüst nem csak kerek, de bizony az szép is,
ennyi pénzért téged fiam, eladnálak én is.

Szép nap ez a mai Feleim! SkiccPali aláírja az új alkotmányt, aminek hatására feltámad nekünk az ÚrJézus Orbán Viktor képében. Van ebben valami sorsszerű, üzente Viktor még a feltámadás előtti porhüvelyéből, de ezúttal legyünk nagyvonalúak a bűneinket lenullázó Isten fiával, és ne magyarázzuk el neki: ha valamit a legapróbb részletekig kitervelünk előre, és megvalósítjuk legyen bármi az ára, abban a sorsszerűség legminimálisabb jele sem fedezhető fel. Cserébe a magyar nép sorsszerűnek tekinti, hogy Pozsgay Imre is újjászületett velünk együtt, már megint/még mindig.
SkiccPali aláírós hakniját élőben közvetíti a négy közszolgálati televízió, kérdés Papp Dani után hányan fogják elhinni, hogy a valóságot látják. A Nemzet Tolla megoszt velünk azért néhány magvas gondolatot, mielőtt aláír:

Jó reggelt! Jó reggelt! Gyönyörű tavasz van!
De nem azért hunyorgok, hanem mert bebasztam.
Itt a jó idő, bármit is pofáznak,
A pacsirták odakint versenyt fuvoláznak!
Pennával előtted tétova paraszt áll,
Írnék má' bakker, csak a Fidesznél maraggyál!

Picit később bélyeget nyal a Magyar Posta igazgatóságának elnökével. Naná, majd egyedül, képzeld azt a malőrt, hogy Pál a nyalás után nekilát megcímezni a borítékokat, hogy elküldhető legyen az ünnepi bélyegblokk. Szegény SkiccPalit este sem hagyják nyugodni, locsolóverset kell mondania a Művészetek Palotájában:

Zúg a traktor, szánt az eke,
szavazókat veszíccseke?
Húsvét napján kék harmat,
elolvadt a kétharmad.

Mit tojt nektek ma a nyuszi,
nem házasodsz te kis buzi!
Van már nekem alkotmányom,
így szolgálom a kormányom!

A nap zárásaként a megjelent nagyszerűek kórusban eléneklik...nem, nem a Himnuszt, hanem...?

Felkelt a mi napunk, Viktor a mi urunk,
Árad a kegyelme fénye ránk,
Hálás a szívünk, zengjen az örömünk,
Szép Magyarország, édes hazánk!


 

40 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr232853268

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Adótanácsok Tarlós Istvánnak 2011.04.26. 20:19:05

Tavaly októberben Orbán Viktor azon mondta, hogy Tarlós István (Fidesz) győzelmével "visszafoglalta" Budapestet.  Azóta az októberi forradalmi hevület alábbhagyott, és mostanra kiderült, hogy a pénz, fegyver, paripa hármasból a kormány c...

Trackback: Levendel Júlia - VIRTUÁLIS ÉLŐKÉP 2011.04.26. 12:35:16

A kultúráért felelős államtitkár ajánlotta, hogy az alkotmány aláírásának napján, húsvét hétfőn, fanfárok és díszőrségi ceremóniák után, a „magyar újjászületés”-t jelképező esemény megkoronázásaként több helyszínen egy időben rendezzenek ha...

Trackback: Mi nincs benne az új alkotmányban? 2011.04.26. 09:53:17

Nincs benne az igazságszolgáltatás szabadsága, az öregségi ellátáshoz, nemi, vallási, világnézeti szabadsághoz való jog; és még ki tudja, mi minden nincs benne… De kit érdekel, hisz nincs benne a szabadság, és nincs benne egymás feltétlen és igazságo...

Trackback: Köszöntjük az új, húsvéti alkotmányt! 2011.04.25. 17:20:22

A Fidesz egypárti alkotmányát ma írta alá Schmitt Pál. Az alkotmány nem az ellenzék hibájából egypárti. Az előkészítő bizottságokban, amelyeknek munkájában minden párt részt vett, semmilyen érdemi módosítót nem fogadtak be tőlük. Így a továbbiakban nem...

Trackback: A nap képe 2011.04.25. 15:15:13

  Egérmese =  Új Alkotmány Sötétben bujkáló fülkeforradalmár avagy az éjjeli lény rejtélye  Egy kis ráadás: Fidesz kérteÉn teljesítem 

Trackback: Schmitt "Züllött Farokverõ" Pál fosta az új alkotmányt 2011.04.25. 13:15:29

 Schmitt "Tedd A Seggembe" Pál köztársasági elnök recskázta Magyarország új alaptörvényét a pöcsszaggató Sándor-palotában. Az aláírást fanfárokkal és ünnepélyes őrségváltási ceremóniával köszöntötték a Szent György téren. Az alkotmány...

Trackback: Egy nyúlfarknyi poszt kommentár nélkül 2011.04.25. 10:09:57

  Lévai Anikó úgy látja „Egyre több embernek fontos, hogy igényesebben elkészített ételeket egyen, és ezt várják el esetleg az iskolai étkeztetésnél is. A gasztronómia, azt hiszem, hogy az utóbbi időben egyre inkább kezd a közgondolkodá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tisztelt Fabius!

Meddig még?
Meddig tép a balsors?
Én, a magyar nép egyszerű gyermeke (bal)sorsszerűnek találom a Tákolmányt, Schnitt aláíróbajnokot, a narancsködben lebegő parlamenti kétharmadot, stb.
Szóval, meddig még?

64 éves vagyok. Van-é esélyem megérni, hogy normálisabb lesz az ország (52,73%-os, elsöprő többsége), vagy törődjek bele, hogy ha változik, csak rosszabb lehet?

Tisztelettel:
anonymand
Nagyon ötletes és igaz, az első szótól az utolsó betűig.
@anonymand: Az a helyzet, hogy éppen a korosabbaknak kellene most példát mutatniuk a
megtévesztett fiatalok számára. Ez megvalósulhat valamilyen passzív rezisztencia formájában is. Egyébként addig
jár a (korsó)s a kútra míg mindenki rájön
majd a turpisságra. A valódi forradalom eljön
csak még nem tudjuk pontosan mikor.
@anonymand:
Tisztelt anonymand!
Kívánok neked még 25-30 évet, erőben egészségben. Viszont véleményem szerint még nem született meg (vagy ép most születik) az a nemzedék, aki talán normális mederbe terelheti az ország sorsát.
Én egy tízessel fiatalabb vagyok, de azért reménykedem, hisz állítólag csodák pedig vannak!
@_Okostojás_: Csodák igen is vannak! Nézzétek csak meg Páleszt, hisz ő a csoda két lábon járó megtestesítője. Komancs besúgóból hány helyen lett ekkora posztja valakinek? Egy olyan országban lehetséges ez csak, ahol csodák vannak! Ahol az az ember ugat a magyarságról (meg a tárogató rejtett szépségeiről) és az itthon maradásról, akinek a gyerekei mind abba a "rohadt kapitalista világba" húztak el, ami ellen hős kormányunk épp gazdasági szabadságharcát vívja... Ahol ha ennél több komcsi lenne a kormányban, akkor már az SZKP pártkongresszusa sem tudná az elsőtitkár elvtársat lemondatni, mivel olyan hatalmi koncentrációt építettek és - tök demokratikusan - olyan jogszabályi rendszert építettek, hogy a németeknél már megint arról cikkeznek, hogy kell-e egy ilyen kretén ország az EU-ba... Szóval nem csak állítólag vannak csodák, hisz soros elnökként megmutattuk Európának, a csoda mi magunk vagyunk! Csoda, - ilyen balfasz politikusok ellenére, mint amilyenek az elmúlt 100 évben ezt az országot irányították - hogy még létezünk!
Egyébként király a poszt Fabius, a Szent Szív meg Pozsival egyenesen Istenkirály! No meg mint tudjuk, összenő, ami összetartozik, komcsi kutyából nem lesz néppárti szalonna és még hosszan sorolhatóak lennének a népi bölcsességek így, húsvét táján.
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok :)
Ma ne bosszankodjatok. Schmitt így is, úgy is aláír. Nincs más választása. Neki ez dicsőség. Nekem, a senkinek, szégyen lenne, de hát Istenem, nem vagyunk egyformák.
@pirimogyoró:
Kellemeset neked is! :-))
Na látod, ezért nincs neked se (meg nekem se) Audi S8-d, mert nem vagy hajlandó aláírni ilyesmit! Így hát maradunk senkik. De oda se neki, legalább éjszakánként jól alszunk:-))
Nadonjóóó... :) "Az István a király"-t ma adja valamelyik TV, kinézem belőlük, hogy ezzel a szövegverzióval :(
SkiccPali gyönyörűen beszél :-) Baljával az íróasztalba kapaszkodva kérdezte: elvehetünk-e egy szót egy versből anélkül, hogy az értelmét veszítse?

Március 15. után ez mindenképpen jogos kérdés :-D
@_Okostojás_:

Tisztelt Okostojás!

Csodák nincsenek!
Lehet új generáció, lehet, hogy változik a megítélés, változhat a vélemény.
Lehet, hogy a zemberek eszmélnek, de nem szeretném, ha ez csak nemzedékváltással következne be.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: jókívánságaidat köszönöm!
Pali is ment volna locsolni helyette. Vagy lehet, volt is? Azért kapaszkodott az asztalba?

Na, megyek iszok egyet. Egy kurva nagyot, erre a kurva nagy alkotmányra.
Gondolom a sok füstölt sonka hatására kitaláltad a legborzalmasabb kínzást Schmitt Pálnak, hogy verset kell mondania. Többször is.
Intettem volna Pali bácsit az aláírástól, de nem hallgatott rám.

Ugyanis igen sok lényeges és hasonlóan alkotmányba való dolog mellett, hiányolom az új Alapkotmányból a "magyaros-szittya" kelkáposzta főzelék receptjét is!

Kár, hogy kimaradt...

A ceremónia egyébként igen lélekemelő volt, nem is beszélve Pali bácsi leerszkedéséről a palotából a térre. Csak úgy dübörgött bennem a nagy nemzettudat és örömteliség.
@Megfigyelo:

Tisztelt Megfigyelo!

"Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!"

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: én megfogadtam: túlélem, ha beledöglök is....
19-én kedden született a kislányom.

Vettem aznap egy Népszabit egy Nemzetet és egy Blikket. 18 éves korában majd odaadom neki, hogy lássa milyen volt a világ, azon a napon amikor született. Hát nem mindegyik címlapon az van, hogy elfogadták az Alkotmányt... (Na jó a Blikk az valami Gigi Alekosz sztoris) Kíváncsi vagyok 18 év múlva lesz-e ezen túl bármi nyoma a Nagy Műnek?
Szerintem a "Magyar Nép", nem a hatalmon lévők,
legszomorúbb napjai közé tartozik a mai.Az összes átkot amit idáig ránk szórtak, nem volt ilyen rossz hatással a Nemzetre mint ami ma történt velünk.Valóban Mohács kettő vagy még annál lesújtóbb.Itt volt egy ország amiben Emberek éltek,reméltek.Elvették az országot elvették a reményt.Mit vehetnek még el????
@Nekünk Mohács kell: Gratulálok a babához :))
Jó egészséget és sok örömet kívánok Nektek!
@bandinyúl: Egyetértek. Gyásznap ez a magyar emberek számára. Az vigasztaljon, hogy ezeknek a senkiháziaknak még hamarabb eljön az ennél sokkal gyászosabb napjuk. A bohóc aláírta az elmebeteg által kreáltatott förmedvényt. Lelkük rajta. Vesszenek. Különben mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok ! Ne féljünk ez az ámokfutás nem fog sokáig tartani, csak amíg mi hagyjuk.
"Felkelt a mi napunk, Viktor a mi urunk,
Árad a kegyelme fénye ránk,
Hálás a szívünk, zengjen az örömünk,
Szép Magyarország, édes hazánk!"
Válasz:
"Magyarok! Férfiak és asszonyok!
Hallgassátok Koppány vezért!

Nem kérdem én, anyád hol szült világra
Nem kérdem én, apád ki volt
Csak annyit kérdezek, a válaszra várva:
Rabok legyünk vagy szabadok?

Nem kérdem én, meddig tűrjük a sorsunk
Lehetnénk új honfoglalók
Csak annyit kérdezek, a válaszra várva:
Rabok legyünk vagy szabadok?

Szállj fel a csillagokba
Szél könnyű szárnyán szállj
Kárpátok gyűrűjéből
Szállj fel szabad madár!

Szállj messze, szállj magasra
Szél könnyű szárnyán szállj
Új tavasz hírét vidd el
Szállj fel szabad madár!

Nem kérdem én, azt hogy miért vagy te árva
Tudom, a sors mostoha volt
Csak annyit kérdezek, a válaszra várva:
Rabok legyünk vagy szabadok?

Nem kérdem én, meddig járnak még köztünk
Szemforgató, hamis papok
Csak annyit kérdezek, a válaszra várva:
Rabok legyünk vagy szabadok?

Szállj fel a csillagokba
Szél könnyű szárnyán szállj
Kárpátok gyűrűjéből
Szállj fel szabad madár!

Szállj messze, szállj magasra
Szél könnyű szárnyán szállj
Új tavasz hírét vidd el
Szállj fel szabad madár!"
Nekem nagyon szépen kezdődött a hét, snitt pálesz aláírta a tákolmányt tegnap, ma 6:30-ra beérek a munkahelyre, cuccaim összepakolva 2 biztonsági őr áll az irodám ajtajában., átadnak egy papírt:
"Munkaviszonya a mai nappal megszűnt". Kérdezem az egyik faszit nem úgy volt hogy május 01--el ?
Azt mondja nem tudja de fogjam a cuccaim és húzzak el, a papírjaimat a cég kipostázza.

Munkaügyi pert kell majd indítanom, ugyanis a volt cégem szerint pénteken felmondtam, és ugyebár ebben az esetben 90 napig nem vagyok jogosult "segíj"-re.
Nem tudja valaki hogy egy munkaügyi per meddig tart ?
@Nekünk Mohács kell: gratulálok, jó egészséget mindannyiótoknak! :)
Hogy 18 év múlva mi lesz..... és hogy kit szól majd hozzá a(z akkor már nagy)lányod: jó kérdés... kíványcsi vagyok én is... Én anno nem vettem lapokat, de most visszagondolva, hogy (esetünkben) 16 évvel ezelőtt mi volt címlapon... mi lett belőle... mit gondol a mai helyzetről a lányom.... és mi lesz a véleménye 2 éve múlva (választaások...??....)... Hmmmm: érdekes kérdések....
@Nekünk Mohács kell: gratulálok, jó egészséget mindannyiótoknak! :)
Hogy 18 év múlva mi lesz..... és hogy kit szól majd hozzá a(z akkor már nagy)lányod: jó kérdés... kíványcsi vagyok én is... Én anno nem vettem lapokat, de most visszagondolva, hogy (esetünkben) 16 évvel ezelőtt mi volt címlapon... mi lett belőle... mit gondol a mai helyzetről a lányom.... és mi lesz a véleménye 2 éve múlva (választaások...??....)... Hmmmm: érdekes kérdések....
nah, dupla... a rencernek is kell némi habogás? :)
@orbánmentesítő: ha nem csal meg az emlékezeted és tényleg nem mondtál fel, akkor kezdésként egy okirat-hamisítás megmagyarázásával kell kezdenie volt munkáltatódnak. Elvégre a felmondásodon (amit, ugye, beadtál szerintük múlt pénteken) szerepelnie kell az aláírásodnak (is). Ha nincs aláírva, akkor érvénytelen. Ha alá van írva, de nem te írtad alá (=nem mondtál fel), akkor szintén érvénytelen, plusz okirathamisítás esete "forog" fenn.
Hogy meddig tart egy per, azt nem tudom, esete válogatja, mindenesetre a fentebb említett passzus polgári perre is lehetőséget ad. Ingyenes jogsegélyszolgálat ügyvédje nem csak jogi tanácsot ad, hanem (ha kéred) végig is viszi a pert (pereket), ingyen.
Ha nem gond, majd írd meg, mire jutottál! Sok sikert! :)
"Van ebben valami sorsszerű, üzente Viktor még a feltámadás előtti porhüvelyéből"

Csettintett egyet amikor ráeszmélt.
- Vazze nézd má', hát nem pont az alkotmányozás napjára esik húsvét. Beszarás.
Azt nem értem, jövő ilyenkor alkotmány ünnepe, vagy húsvét lesz?
Aug 20 már nem az alkotmány ünnepe, hanem siumán István nap?
Eztán húsvétkor lesz a tüzijáték? Esetleg locsolás helyett?

----------------------------------------------
Gyenge, de aranyos.

- Két OV vándorol a pusztaságban.
- Miért kettő?
- Ha találkozik valakivel, akkor is meglegyen a kétharmad.
"Ezen túl, 2014-ig, mindig szükségállapot lesz, ahol senki nem lehet rajta kívül biztonságban, ahol nem lesz egyetlen biztos intézmény, állás, tekintély. Olyan káosz lesz, amit egyedül ő igazgat."
Ki nem szarja le azt a néhány millió magyar állampolgárt, aki nem kér ennek a majomnak és tettestársainak a kis hatalmi játszmájából? Hol érdekli Viktorkát ez a pár ember és az ORSZÁG (miközben remeg a kis homokozójáért és a hatalomért ez a pojáca), hogy emberek életét veri tönkre, a hozzá hasonló "tehetséges" szarkeverő vörös és narancsos elvtársaival? Elmebetegek, nem politikusok... Szégyenei az országnak! Mind!
Mivel itt ma mindenki versel, Viktor és Pali meg amúgy is két életre kelt közhelyszótár, nekik küldöm Lackfi János "Tanulságok" című költeményét. Preambulumnak is jó lenne:

Amilyen az adjon isten, úgy puffanik,
az asszony verve jó, ne halaszd holnapig.
Ágyát ki mint veti, várj a helyébe jót,
addig jár a korsó, amíg ér takaród.

Aki szelet vetett, két szék közt pad alatt,
akinek nem inge, az lel majd aranyat.
Kolbásznál több a nap, ajtó mögött helye,
nem fér meg két dudás, maga esik bele.

Éppoly kicsi a bors, mint a rosta lika,
odakinn tágasabb, de benn a barika.
Beszélni színezüst, másik fülén kimegy,
nem vénember azért Mohamedhez a hegy.

Falra borsót, kemény dió, legszebb öröm,
világtalant vezet, zsák foltját, kő kövön.
Szamár szenved, habár nagyot nem érdemel,
holló a hollónak harapást szőrivel.

Kicsi, ámde erős, mint halottnak a csók
járt utat el ne hagyj, a másik lábam ott.
Kinek a pap, kinek hány nap még a világ,
ló is botlik, előbb, mint a sánta kutyák.

Ki mint él, lassan járj, vízzel főz, húzza ág,
szégyenlős koldusnak ne nézd a fogsorát.
előre ne igyunk, tolláról madarat,
jobb ma egy túzok, és ki nem szól, bölcs marad.
Ez valami állat - kretén magyar képviselő Európában... Wazze és ez lement a tévében!!! :)))

www.youtube.com/watch?v=x6weV-E4noc
Sosem látott csúcsra lökte hazánk adósságát az új dollárkötvény

20 812 milliárd forint volt március végén a központi költségvetés adóssága, ennél magasabb összeggel még soha nem tartozott Magyarország a hitelezőinek. Az év első három hónapjában már 770 milliárd forinttal növeltük adósságunkat, amiben közrejátszott a márciusi dollárkötvény-kibocsátás is. Mfor.hu-háttér.

A februári 20 221,4 milliárd forintról március végére 20 812 milliárdra nőtt a központi költségvetés teljes adóssága, ami elsősorban a 3,75 milliárd dollárnyi devizakötvénynek (circa 700 milliárd forint) volt köszönhető - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtökön. (A márciusi sikeres dollárkötvény kibocsátást követő 500 millió dolláros (92,5 milliárd forint) rábocsátás majd csak az áprilisi statisztikát fogja rontani.) Az év eleje óta 770 milliárddal nőtt a hitelünk, de egyre inkább eltolódik az arány a forintkölcsönök javára.

Még sosem volt ennyi

A március végi 20 812 milliárdos hitelállomány 9097 milliárd forintnyi devizaadósságból és 11 581,6 milliárdnyi forintadósságból állt össze, valamint volt 133,4 milliárd forint egyéb kötelezettség is - olvasható az ÁKK összesítésében. Az elmúlt három hónapban eltolódás figyelhető meg a forinthitelek javára, hiszen 54,8 százalékról 55,6 százalékra emelkedett a hazai devizában felvett adósság aránya.

A devizaadósság három hónap alatt 254,2 milliárd forinttal nőtt, ezen belül a márciusi dollárkötvény-kibocsátás 706,5 milliárd forintot jelentett. A három hónap alatt 10,6 milliárd adósságot visszafizettünk, míg az árfolyamhatás az erős forintnak köszönhetően 441,9 milliárdos csökkenést eredményezett.

A forintadósságunk március végéig 603,4 milliárd forinttal nőtt, ez teljes egészében a forintban kibocsátott állampapírok állományában mutatkozott meg. Három hónap alatt 292,4 milliárddal nőtt a forintkötvények állománya és 299,2 milliárddal a diszkont kincstárjegyek összege. Emellett a lakossági állampapírokból 12,6 milliárddal van több, mint január elején.

A kibocsátásokat tekintve a diszkont kincstárjegyek vitték a prímet az első negyedévben, 1266,6 milliárd forint értékben dobtunk a piacra ezekből. Ezt követte a már említett 706,5 milliárdos devizakötvény-kibocsátás és az 525,7 milliárdos forintkötvény-aukciók. Mindez azt jelenti, hogy időarányosan nagyon jól áll az adósságfinanszírozás, hiszen három hónap alatt 600 milliárddal többet bocsátottunk ki, mint amennyi a lejáró adósság volt még a dollárkötvények nélkül is!

A külföldnek bejön a taktikánk

A külföldi befektetők állampapír-állománya márciusban 184 milliárd forinttal emelkedett. A hó végi 2966,7 milliárd forintos állampapír-állomány 434 milliárd forinttal volt magasabb a 2010. december végi állománynál - derül ki az ÁKK által közölt adatokból. A külföldi állomány 6,2 százaléka, 183,7 milliárd forint diszkontkincstárjegy, 93,8 százaléka, 2783 milliárd forint államkötvény. A külföldi állomány átlagos hátralévő futamideje március végén 4,47 év volt.

A rövid hozamok stagnáltak márciusban: a 3 hónapos diszkont kincstárjegyek 5,95 százalékos és a 12 hónaposok 5,96 százalékos átlaghozama is gyakorlatilag megegyezett a februári utolsó aukción tapasztalttal. A 3 éves kötvényaukción a hozam 31 bázisponttal, 6,68 százalékra csökkent az utolsó, februári aukción kialakult átlaghozamhoz képest, az 5 éves kötvény márciusi aukcióján az átlaghozam 7,03 százalékot ért el, ami 36 bázispontos esést jelent a februári aukcióhoz képest, a 10 éves kötvény 7,20 százalékos átlaghozama 31 bázisponttal marad el a februári aukción kialakult átlaghozamnál.

A másodlagos piacon az időszak egészét tekintve a 3, 6 és 12 hónapos, valamint az 5 éves lejáratokon 2-4 bázisponttal, a 3, valamint a 10 és 15 éves lejáratokon 6–10 bázisponttal csökkentek a benchmark hozamok.
Mindent értettem,csak az nem teljesen világos,ki a fene az az ÚR meg a Jézus?
@Boli: Milyen furcsa! A zosztrák képviselő nem akar törvényt szegni,pláne nyilvánosan,és a rendőrnek is van némi respektje! Ki érti ezt? Ideje lenne nekik is tákolmányt csináni!
@Nekünk Mohács kell: megnyugtatlak: semmi nem fog változni 18 éves koráig. nekem 2009-ben volt a 40. születésnapom. megkaptam bőrbe kötve az 1969. június 20-i újságokat: magyar nemzet, népszabadság, esti hírlap. nemzeti sport és társai. akár ma is megjelenhettek volna, vagy bármikor az elmúlt 20 évben. csak a neveket kell kicserélni bennük:(
süti beállítások módosítása