Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.04.24. 06:04 Fabius

Lángoló szerelem

Címkék: szerelem tűz zugló

Indulatos szóváltás visszhangzott a házak között tegnap délután, megkavarva a hétvégi punnyadás jóleső szürkeségét. Visszhangtól eltorzult szavak kúsztak be a nyitott ablakon, a hangokból ítélve valaki oda is vágott valamit, majd csend lett. Egészen a szirénák visításáig.

Ha több tűzoltóautó rohan végig az utcán visítva, és a szomszédos parkolóba tartanak, akkor előbb az aggodalom ébred föl benned ( baszki, mi ég ennyire?? ) majd a kíváncsiság, hogy vajon melyik piromániás lakótársadnak ment el az esze így húsvét előtt, szombat délután? Ja, meg a rendvédelmiek tüntetésére járónak akaratlanul beugrik az is, hogy apukám, egy hét nem kellett, és jön értem a 60 éves tűzoltó, hogy a 190 centimmel és a mázsámmal botladozzunk lépcsőn lefelé, mert valaki ránk gyújtotta a lépcsőházat. Nemaddiga', megyek én lefelé, mert, ha megvárom idefent mindketten meghalunk: a szerencsétlen az erőlködéstől, én meg a röhögéstől.

Lent az utcán aztán kiderült, hogy a locsolós emberek a zajos kocsikkal és színes ruháikkal nem minket mentenének, hanem egy jobb sorsra érdemes autót a parkolóban.
A pillanatok alatt összeugrott random lakógyűlést hallgatva pedig kirajzolódott maga a történet:
Egyszer volt, hol nem volt, a Körvasútsoron innen, de az Őrsön túl valahol a lakótelep közepén élt egy fiú, és egy lány. Szerelmesek voltak, összebútoroztak, és a kirántott asztalfiók fölötti hangos vacsorákkal tengették a hétköznapokat. Addig a tavaly őszi napig, mikor a lánynak elege lett, és kiadta a fiú útját: ebben a lakásban én vagyok az úr, költözz innen oda, ahol a kurta farkú malac kúr. A legény nem ment messzire - egészen a parkolóban álló kocsijáig jutott - amit én házam/én váram módra - be is lakott teljesen.

Egész télen innen ostromolta szívszerelmét visszakuncsorgás címén, időnként nem csak a szerelemtől leittasodva zengett szerenádot kaputelefonon keresztül. Egyébként a légynek se ártott. Ott lakott a kocsiban, - egész télen - onnan járt dolgozni, az egyik szomszéd időnként lehetővé tette, hogy tisztálkodjon, csak az a fránya szerelem nem akart múlni sehogy.

Én abszolút megértem, hogy bele lehet ebbe fáradni idegileg. A lánynak nagyjából nulla magánélet és továbblépési lehetőség, a parkolóban posztoló önkéntes lávpitbulltól lépni nem tudhatott. A pitbull meg ha tudott volna sem akart kezdeni magával semmit a lány nélkül. De azért bármennyire is önként vállalt, a hómlessz életmód felőrli az embert fizikailag, a folyamatos visszautasítás pedig idegileg. Így esett, hogy a lány ma úgy döntött, a napi vita után véget vet a dolognak radikálisan, ha kell.

Az nem derült ki hogyan jutott el a következtetésig, hogy a jószomszédi iszonynak csak a hómlessztanya teljes felszámolásával vethet véget. De tény, hogy felgyújtotta a szállóként üzemelő autót, nem törődve semmivel. Azzal sem, hogy mellette/körülötte mások autói álltak...
...hogy a tűz egy pillanat alatt terjedhetett volna tovább egy erősebb széllökéstől a környékbeli cserjékre, több emelet magas fákra, onnan pedig akár több lépcsőházba is. A szerencsének, és a tűzoltóink gyorsaságának köszönhető, hogy ez nem így lett.

Tudom, hogy akkor szép a szerelem, ha lángol. De ha az utána maradó emlék egy alaktalanná égett üszök a flaszter közepén, akkor bennem csak fölmerül a gondolat: miért kell eddig eljutni?
Miért kell kivárni a teljes elborulást, ahol már nem számít a körülöttem élők testi és anyagi biztonsága? Miért nem lehet segítséget kérni a helyzet kevésbé radikális rendezése érdekében? De megfordíthatjuk a dolgot: a közvetlen környezetükben élők miért nem ismerték fel, hogy köztük ekkorák a bajok? Azért a hónapokon át tartó hómlessz üzemmódból csak gyanús lehetett volna, hogy a gyűlöletfaktor meghaladta az egészségügyi határértéket.
 

15 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr152851050

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Demagóg leszek 2011.04.24. 16:28:56

  Az utóbbi röpke néhány hónap alatt a kormány 742 milliót költött kommunikációs stratégiára. Persze lehet, hogy sokkal többet, csak vagy nem kapott nyilvánosságot a többi, vagy én siklottam el felette.   Most jön a demagógia. Szeri...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A környezet közömbössége.
A teljes elborulás szerintem már az autóba való beköltözéskor megtörtént, nem nevezném normális üzemmenetnek semmiképp. Egyébként egy lakótelepen csakis az elidegenedés, a másik semmibevétele, a közömbösség - mindenki lesz@rja a másikat.
Ezért jó egyébként, ha minden csajnak vannak unokatestvérei / ex-légiós cimborái / gyerekkori kosaras barátai, hogy ha egy esetleges egy szinten túl zaklatná őtet egy pasi, akkor rája tudják küldeni ezeket a személyeket, akik néhány tanítóbb jellegű ütleggel demonstrálják, hogy nem jó móka a gyengébbek körül keselyűként körözni.
Na,most fizethet a hulye kurvaja.
Elmebeteg.
:) Na, Ti sem unatkoztok... Ekkora állat, ott lakjon a kocsijában és emiatt a hülye pi..a miatt, eméssze magát. Tényleg kár, hogy a Lipót bezárt. Nem csak politikus "hallgatói" lennének, de ilyen szerelmes kandúrok is. A másik kocsi, ami még ott megégett, remélem nem a tiéd...
@Boli:

Szerencsére nem az enyém. De lehetett volna, ha nincs hely a parkoló általunk megszokott részén.
Nem tudom már, hogy ki mondta ezt nekem, de a történetet olvasva van benne valami:

"Légy óvatos, hogy kit engedsz be az életedbe, mert lesz olyan, aki nem akar majd távozni."
Kedves Posztoló!

Az utolsó fejezet kérdéseit és megállapítását tulajdonképpen magadhoz kéne intézned, és gondolkodnod a válaszokon, hiszen mint írod lakótárs vagy!
egyetértek a csajjal. MÁS megoldás nem volt. itt nem tudott beavatkozni senki jogilag. ez volt a leghatékonyabb megoldás aminek lehetett eredménye. és ő bevállalta. becsülöm:)
Gondolom ez történik, ha a rendőrség a tizedik bejelentés után se mozgatja a füle botját.

És hát persze most se azt fogják bevarrni, aki zaklatta a nőt...
Nyilván aki ilyen elvetemült, h beköltözik a csaj ablaka alá a parkolóba, arra már nem hatnak az észérvek... valszeg már mindent megpróbált a csaj, de x hónap után eljutott oda, h más megoldást már nem tud csak a gyújtogatást...
@stefan75: Ez az! Fabius, remélem megosztod azt az infót is, hogy a nő hivatalosan próbált-e valamit lépni?
biztos jó nagy csöcsei lehetnek a csajnak
@kovi1970:

Azt nem tudom a lány csinált-e valamit hivatalosan. Annyi biztos, hogy több lakó akarta eltávolíttatni a kocsit a parkolóból a hómlessz sráccal együtt.

De őket is az elfoglalt hely érdekelte, nem a köztük lévő feszkó.
@Fabius: A feszkóról tudott egyáltalán valaki, vagy a szokásos csöndes halódás ment, mint a zaklatott csajoknál szokott?
süti beállítások módosítása