Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/03/28/trocsanyi-laszlo-alkotmanybiroi-felkeres-karoli-gaspar-reformatus-egyetem... (2024.03.28. 12:52) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.04.17. 19:06 Fabius

Tüntessünk csendesen

Címkék: tüntetés alkotmány lmp schiffer andrás tétényi éva

Ma sem maradtak program nélkül az utcai tüntetések és felvonulások iránt fogékonyak. Az LMP a Vörösmarty térre várta az érdeklődőket kettőre, az Élet Menete rendezvény még most is tart. Én kíváncsi voltam, hogy az LMP tömegkultúrája és megmozgató ereje fejlődött-e valamit az őszi, Alkotmánybíróság előtt tartott tüntetés óta, így megcéloztam a Vörösmarty teret.

Ha egy mondatban kéne összefoglalnom, milyen volt a tüntetés, akkor azt mondanám: olyan elempés.

Ha ugyanezt kéne tennem Schiffer beszédével, akkor is ezt mondanám: olyan sifferes.

A rendezvény inkább hasonlított egy szabadtéri családi rendezvényre, mint tüntetésre. Ami nem feltétlenül baj, csak ilyen mittudomén érzése van tőle az embernek. A szervezés klasszissal volt jobb, a megszólított tömeg nagyságrenddel nagyobb, mint ősszel, de szónokot választani még mindig nem tudnak.

Ahogy igazán beszélni sem. Az utóbbi idők legösszeszedettebb Schiffer beszédét hallottuk, a tőle megszokott erőtlen retorikával. Ha érzékeltetni kell, akkor azt mondom: egyetérteni lehet vele, de mondjuk arra, hogy a tömeg egy emberként zúduljon fel, mert lázba jött, alkalmatlan. Szórványos bekiabálásokon kívül csak egyetértő bólogatást láttam, meg elégedett dünnyögést, bizony jól mondja a Bandi, csak nem elég hangosan. De, ha összevetem az őszi beszédével, akkor a fejlődés azért látható. Tétényi Éva esztergomi polgármester megszólalását is inkább az élénk érdeklődés, mint a harsányság kísérte. Az ellenzéki összefogás jelképévé vált polgármester asszony fellépése inkább volt szimbolikus jellegű, mert semmi olyat nem mondott, amit ne hallottunk vagy olvastunk volna már valahol.
Így ez a tüntetés is inkább a felhasznált klisékben volt erős. A meghirdetett maszkozást többen többféleképpen értelmezték:
Az én kedvencem mégis az úr volt, akinek kombinált tábláinak mindkét oldalán, és a ruházatán is megosztotta a jelenlévőkkel gondolatait.
A rendezvény egy négyzetméterre eső híresember mutatója nem hagyott kívánnivalót maga után. Az LMP országgyűlési képviselői gyakorlatilag teljes létszámban, helyi erői pedig jelentős számmal voltak ott. De az LMP tüntetések elmaradhatatlan kellékeivel, a civilben csellengő szocialista politikusokkal is találkozhatott aki odafigyelt. Személyes kedvencem a rendkívül kameraérzékeny Török Zsolt, aki legyen bár éppen interjú közben, jó messzire a teleobjektívtől, azért ilyen távolságból is képes a lencsébe mosolyogni. Szerintem lehet benne valami elrejtett érzékelő, ami kicsi piros retinajelzéssel tudatja vele, ha ráfognak egy fényképezőgépet valahol.
Összefoglalva kijelenthetjük, hogy nem az LMP és szimpatizánsai lesznek a következő őrjöngő tömeg, akik tüntetés címén felgyújtják a várost, és Felcsútig zavarják majd Orbán Viktort. Ha a Charta társakat ( okkal ) önmérsékletre intő Gyurcsány az egyik véglet, akkor ők a másik. Az egészséges középút, és a - szerintem - ideálisnak mondható tüntetési hangvétel meg valahol középen van.

27 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr12834224

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Súúúhanterz (2011/04/20) 2011.04.20. 10:18:19

Szerkesztőségünk tagjaival – kivéve persze két fideszesünket, Kamondi Vilmost és Csicsó Ferencet - mély aggodalommal figyeltük a kormánypárt erőfeszítéseit, amellyel amúgy sem erős lábakon ugrándozó, bukdácsoló demokratikus jogállamunk kétségbees...

Trackback: Piroslap: A Charta-tüntetésről 2011.04.17. 23:09:37

A szombat nem volt jó nap az Orbán kormánynak. Délelőtt 15 ezer tűzoltó, rendőr, vámos tüntetett az őket büntető megszorító intézkedések ellen, délután pedig egy szintén komoly méretű tömeg jött össze a Charta-tüntetésen az új "Orbán-alkotmány&quo...

Trackback: VV Jerzy kiütötte Bécit a seggfej párbajban 2011.04.17. 23:04:23

 Azt hitte, a leggyengébb játékost viszi elfaszoskodni, mégis vesztett VV Béci a szombat esti párbajban. Mindenki azt hitte, a finálé a testvérpáros fiú tagja és Alekosz között játszódik majd, ehhez képest a tapírarcú Gyagyás "Murváspöcsû&...

Trackback: Gyurcsány "Huncut A genny Seggem" Ferenc megszervezi a demokratikus ellenzéket 2011.04.17. 23:04:06

 A köztársaságon sebet ejt a genya Fidesz az új alkotmány elfogadásával, de nem pusztítja el. Magyarország 2004–2009 közötti miniszterelnöke szerint meg kell fikázni a gecinyaló demokratikus ellenzéket. A faszarcú kukizta rendezvényén úgy...

Trackback: Sokan voltunk, jókor, jó helyen 2011.04.17. 22:37:28

Mindenki hozott magával még egy demokratát. Jövőre mindenki kettőt hoz....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Fidesz, az MSZP, az LMP meg a hatszázezer civil szervezet még ezer embert sem bírt összetrombitálni az évi rendes egyik fő holomasírozásra. Nem akarják megérteni, a magyarokat egyszerűen nem érdekli a holokauszt. Hiába akarják a fejükbe verni, nem.

Megjelent Gyurcsány Ferenc MSZP-s politikus fiával, valamint Bajnai Gordon exkormányfő is. Ott parádézott Aliza Bin-Noun izraeli nagykövet, Lendvai Ildikó szocialista politikus, Balázsovits Lajos színházigazgató, Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke, Rogán Antal ötödik kerületi fideszes polgármester, Szászfalvi László nemzetiségi és Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár, Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, Kökény Mihály és Hiller István volt szocialista miniszter.

Az idén kilencedik alkalommal megtartott felvonulást az Élet Menete Alapítvány, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Főpolgármesteri Hivatal, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, meg ki tudja még hány zsidó, liberális, egyéb szervezet. Még ezren sem...
Lemaradt: forrás: hunhir.
Gondolom az "igazi" tüntetés az az, amikor részegen, üvöltözve hajkurásszák a jónépet és törnek-zúznak... hát igen, a békés tüntetésre a balhézók nem mennek el mert unalmas (max ha cikket akarnak írni), de sztem nem hiányoztak onnét (nem mintha ott lettem volna de merem feltételezni).
@randomgenerator: ja, meg a demagógia, a második kötelező összetevő.
Szerintem túlságosan megszoktátok a balhét és az üres, de hangzatos szónoklatokat.
Bezzeg a Terror Házánál tartott megemlékezésen nem voltatok ott. Kövér élete legjobb beszédét tartotta, ott ült a teljes zsidó vezérkar, Szalóki Ági fantasztikusan énekelt (egy sál azért elfért volna a vállán...) és amitől elsírtam magam, az Örömóda a Parafónia előadásában. Tudjátok, ehhez képest ez a nap nem szólt semmiről. Csók
Látom, ki erre, ki arra járt... csak elégedett embert nem látni sehol (hacsak nem külföldivel futsz össze)... vajon miért?
@kaliko: A Jobbikot kifelejtetted a felsorolásból.
@yxcvbnm: A Kövér tud beszélni? Még csak makogni hallottam, akkor most kivételesen nem volt részeg?
A tüntetésnek tehát a kettő között kell hangulatot keresni. Vagyis nem kell felgyújtani az autókat, nem kell bemenni az mtv-be de nem kell a szónoklaton sem elaludni.
@kaliko: Biztos jól számoltál. S vajon a te tetemedre hányan fognak emlékezni kihülésed után 50 évvel? Szerintem senki. Nem értem, hogy miért kell baszogatni azokat, akik hisznek valamiben? Ez az ő hitük, zarándoklatuk, hagyjuk őket békén. Leben und leben lassen.
Kolléga, szabad a pálya, mért nem szervezi meg saját, ideálisnak mondható tüntetését...?
@kaliko:
Több ezren vonultak az Élet Menetén
index.hu/belfold/2011/04/17/tobb_ezren_vonultak_az_elet_meneten/
Nem a számháború miatt, csak hogy legyen mit olvasgatnod.
@kaliko: ha így van azért az elég szomorú, nem? ha leszarja az egész ország, hogy párszázezer embert szisztematikusan lemészároltak. ha így van ahogy mondod, akkor milyen jogon várhatjuk el, hogy bárkit is érdekeljen a mi nyomorunk, trianon, 56, stb? vagy csak a kollektív bűntudat munkál, mert valójában helyeselte a nép, hogy likvidálták a zsidókat? elég szomorú dolog, ha igazad van, mert akkor magába forduló, empátiára képtelen népség vagyunk.
@kurgan: Ne bántsd! Bizonyára összekeverte a számokat. A Jobbiknak volt ma 1000 fős happeningje.
Az a baj, hogy most már természetesnek tartja mindenki, hogy egy párt szervez tüntetést, pedig mikor legelőször csinálta ezt az orbán, akkor mindenki ki volt akadva. Még ezek az elempések is. Politikusok által szervezett tüntetés csak arra jó, hogy elvegye az emberek kedvét a tüntetéstől, csak lejáratják a tüntetés eszméjét.
Ezt meg is írtam az elempének, de természetesen basztak válaszolni. Úgyhogy bekaphatják ők is. Főleg az az Emese, vagy ki, mert azt azért kúrnám.
@gyvy: Bizony sok a közös bennük. Mindkettő alkoholizál, mindkettő MSZMP tag volt és mindketten a politikából élnek, méghozzá nem is rosszul. Csoda ha tévesztek?
határozott NEM!!!-et orbánia elnyomó hazug középkori tákolmányára!
Schiffer zsigeri gyűlölete Gyurcsány ellen is szerintem abból adódik, hogy a bokájáig sem ér fel, nem tud egy összeszedett beszédet elmondani. Főleg nem mozgósítót.
@mese-mese-meskete: és miből adódik orbán mérhetetlen gyűlölete az "egyszerű, szegény" magyar emberek ellen?
Senki nem akarja megérteni, hogy a demokratikus oldalon összefogás kell, nem pedig egymástól való elhatárolódás. Ha így szétforgácsolódnak nem mennek semmire. Összefogás szükséges, egy ilyen arrogáns dktatúrával szemben. Orbán pedig minden igyekezete ellenére bebizonyította, hogy alkalmatlan egy demokratikus ország vezetésére.
Nála csak a diktatúra érvényes, mert neki aztán nem lehet ellentmondani. Amit ő mond az szentírás. Kedves Varánusz miért nem akarod megérteni, hogy ezek a hatalmon lévő paprikajancsik nem értenek egy békés tüntetésből. Nekik nyomatékosan, na nem randalírozással, kell a tudtukra adni hogy most már elég belőlük.
@kurgan:

Te éltél akkor? Én nem. Apám sem. Nagyapám meg már nem él.
Miért érdekelne akkor? Ideje végre elfelejteni.

A magyar nép az egyetlen bűnét, ami a mai napig releváns, azt 90-ben követte el...
hé, büdösnácik, én ott voltam az Élet menetén, több 10 000 ember volt ott, én is csak lestem, hogy mennyi.
A rabbi a végén felszólalt: nem bűntudatot, csak emlékezést várnak mindenkitől. Az meg jár.
Ha Szent István, Hunyadi Mátyás és 1956 a mienk, akkor a holocaust is.
Amikor magyarokat irtottak, akkor ott sem, ahogy a holocaustnál sem a "magyarokat/zsidókat", hanem az "irtottak" a baj.
De ti ehhez sötétek vagytok.
mit lobogtatja az izraeli zászlót Budapesten? Mi köze Izraelnek ehhez?
Lassú víz partot mos, mondja a bölcs mondás.
És végül is, már csak három év van hátra a következő választásig, feltéve, ha nem törli el a fideSS
:))
@Sanya1965: hát azt nem is de remélem téged valaki el fog...
süti beállítások módosítása