Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.04.13. 13:41 Fabius

Gyilkos számok

Címkék: mszp fidesz jobbik zugló összefogás lmp időközi választás

A zuglói önkormányzatban egy dolog állandó: a változás. Alig vagyunk túl az első időközi választáson, máris itt a második a nyakunkon. Az eredményeket látva szárnyalni kezdett a fantázia mindkét oldalon, és a számmisztika szakértői nyomban elővették pici ujjacskáikat, és föltették a klasszikus kérdést: mennyi? Harminc! Mi harminc? Mi mennyi?

Elsőként Gyurcsány Ferencnek sikerült összeadni, hogy a helyi MSZP az LMP-vel karöltve verhette volna Papcsák liblingjét, ha összefognak. Ebben csak az a furcsa, hogy márciusban lakossági fórumon még a saját identitás feladásának károsságáról beszéltek a helyi erők, de ezek szerint gyorsan változnak az idők. Sebaj, most itt lenne a ragyogó alkalom az összebútorozásra, mert egységben az erő.
Ám ősi szocialista szokás szerint ezúttal sem a lehetőséget igyekeznek megragadni, hanem egymás haját. A pártba behonosított Gyurcsányahibás nótát fújják, és azon marakodnak, hogy Ferenc, a lényeglátó megint elsieti a pettinget ahelyett, hogy csöndben piszkálná a koszt a körmei alól. Van ebben is némi igazság, de a lényeget ismét sikerült átugrani a nagyszerűeknek: helyi szinten Gyurcsány a véleményével nem oszt, nem szoroz, nem tényező. Sokkal inkább számít az, hogy az elmúlt négy év Tóth Csaba tanácsadói szerződések körüli bábáskodásától volt hangos. Így nem tudom felötlött-e legalább gondolati szinten, hogy az októberi eredmények vajon miért lettek olyanok, amilyenek? Annyi biztos, hogy nem a megfelelő következtetést sikerült levonni, ha még mindig Tóth Csaba szólíthatja hadba a sereget, és ő lenne a kívánatos menyasszony a nászban.

Az MSZP országos elnöksége mindenesetre nagyon szeretne közös jelöltet állítani, amiből az elempések egyelőre nem kérnek.

De nem csak a baloldal pakolászta a számokat egymás alá összeadás céljából, a Papcsák brigádnak is elkerekedhetett a szeme az eredmények alakulását látva. Felmérték, hogy baj esetén a Jobbik 8,29%-át magukhoz ölelve lehetnének partiban az összefogástól húzódozó baloldaliakkal, és nem akarnak semmit a véletlenre bízni. Így esett, hogy lánykérést és udvarlást megelőzve inkább kistafírungozták a menyecskét. Ugye, mennyivel meggyőzőbb úgy udvarolni később, ha a beígérhető hozomány felét már el is költötték?

Most ott tartunk, hogy az önkormányzatnál az egyszemélyes Jobbik frakció, Markó Elemér István bír a legnagyobb lobbierővel. Javaslatára rovásírásos köszöntő tábláink már vannak, most pedig Wass Albert terünk is lesz a Pákozdi tér helyén. A tévedések elkerülése végett említsük meg, hogy a tér nem a csatáról, hanem az ötvenhatos hősi halott Pákozdi Antalról lett elnevezve eredetileg. Az önkormányzat végtelen nagyvonalúságát bizonyítja, hogy az átnevezéssel járó összes költséget magára vállalja. Igaz, a fölmerült: kérdezzük meg a lakókat is gondolatot elvetették, mondván: kuss, kétharmad, az ilyen többség döntéseit nyilvánvalóan és alapértelmezésben támogatják a lakók kérdezősködés nélkül is.

Markónak ezúton üzenném mélytisztelettel: kéresse magát még egy kicsit, és ne olcsózza el a lehetőséget. Ha minden kívánsága teljesül ahogy az a száján kiszédül, akkor esetleg intézzen a kerületnek egy tanuszodát a ledózerolt helyére. Mert amíg rovásírásra és Wass Albertre korlátozott igény van, addig az uszodát egyhangúan támogatnánk mi választók.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr442822911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csini ez a jobber koalíció. Kapsz gesztust hogy élvezzél, cserébe pofád lapos. A szocik meg sose jönnek rá, hogy amíg a koszosok porondon vannak mindenki leszarja őket. Amíg a Veres Janik meg Tóthok vezetők bárhol, nem változik itt semmi.
Markó képviselő úr már eddig is kiváló helyzetértékelésről tett tanúbizonyságot, a rovásírásos táblák a trianoni határokon túlról érkezettekben (is) kellőképpen tudatosítják, hogy Zuglóba jó helyre jöttek.

Határokon átnyúló nemzeti érzelmei a Himnusz védelmezésében is megnyilvánultak, melyhez a kompetens hatóságtól, a területileg illetékes Főispán úrtól kérte a hatékony fellépést.

solyomhaza.fehersolyom.info/news.php?readmore=91

Az meg, hogy erdélyi gyökereit egy méltatlanul mellőzött írófejedelem (sic) rehabilitálására fordítja, igazán minden magyar szívét megdobbantja.

Wass Albert zuglói kötődését semmi más nem igazolhatja jobban, mint képviselő urunk székelyföldi eredete.

Az árat a májusi dürögésért valóban srófolhatná kissé feljebb is.
Ha már a hegyeinket nem is adják vissza, a kerületben tervezett iskolai összevonásokat csak-csak megpróbálhatná átgondoltatni még a násztánc előtt.

A méltán kultivált fehér sólymon kívül ajánlanék még képviselő úrnak egy másik, ugyancsak Erdélyben is honos madarat, a siketfajdot, amiről olvasom, hogy májusban esedékes bagzásakor úgy nekivadul a gyönyörtől, hogy se lát, se hall.

"A hímek csak a nász idején válnak óvatlanná.
A násztánc hajnali halk dallal veszi a kezdetét. Olyan, mintha fát hasogatnának, egyre gyorsuló tempóban, s befejezésnél mintha csak egy üvegből rántanák ki a dugót. Végezetül a szeme körül piros bibircses kakas elkezd köszörülni, s ilyenkor "megsüketül".
Dürgéskor annyira leköti őket az udvarlás, hogy se látnak, se nem hallanak. Ez az időszak április-május között következik be, s minden nap virradattól napnyugtáig tart."

(Felmerül az aggódó kérdés: bírja-é majd a dürencset a Főispánnal napkeltétől napnyugtáig?)

www.mommo.hu/media/Siketfajd

Tehát vitéz Markó uram, még előtte: Adjátok vissza az iskoláimat!

/Rendben, hogy a posztírónak is eleget tegyünk, kérheti az uszodát is, hogy Önnek is alkalma legyen az eladásban fürgélkedő volt polgink bájos leánykájával, az Ön képviselőtársával ott közmegelégedésre és konszenzussal lubickolni./
süti beállítások módosítása