Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.04.11. 06:06 Fabius

Lehetünk Mindig Pancserek?

Címkék: zugló lmp időközi választás kaibinger gábor

"Itt az előreköszönő,
A soha fel nem növő,
Az örökös túlkoros,
A porosan modoros,
Zsákutcák vándora,
Süketek kántora,
A későn érő típus,
Az ordenáré stílus,
A kerítések hőse,
A medvék hegedőse,
A tátogó trubadúr,
A papagáj, kakadúúú..."

Mit tehet a legkisebb parlamenti párt, ha lokálpatriótákból álló lelkes, de amatőr csapatát úgy kerüli a profizmus látszata, mint Matolcsy Gyurkát általánosban a hibátlanul megoldott mateklecke? Nos, legalább a Képviselőjelölt leszek - alapismereti félóra tantárgyra benevezhetné az embereit, ahol szájukba rághatnák elvárható minimumként: mit nem csinál a jelölt a választás napján. Soha, semmilyen körülmények között.

A kezdő politikusok kézikönyve első oldal, első fejezet, első bekezdésben hozza: a választás napján a jelölt személyes jelenlétével nem emeli az esemény fényét a szavazókörben ( kivétel a két perc, amíg leszavaz ) , nem visz plakátot magáról, nem etet-itat, nem hullik belőle az eszme, mint Bajor Imréből a hajhagyma, hanem otthon ül a seggén. Ott lehet számot vetni a kampányban elvégzett illetve elmulasztott munkával, a voksolás napja kizárólag a választóké. Kifogásnak, kiskapunak, apellátának, és képviselőjelöltnek helye a szavazó helyiségben nincs.

Kaibinger Gábor a zuglói LMP jelöltje most saját bőrén tapasztalja, hogy a politika önkormányzati képviselői - vagyis belépő - szinten sem korálista ministránsok gyülekezése szentmise előtt, hanem maga a vérvalóság. Ahol nem érdekel senkit, ha a jelölt úr hátsó szándék nélkül vitt enni a szavazatszámláló bizottság tagjának, mikor puszta jelenlétével megsértette a kampánycsendet.A kezdők idegessége és a várakozás izgalma nem ok, a felkészületlenség nem indok a nyüzsgésre. Az 1997 évi C. törvény a kampánycsendről ezt mondja:

41.§ A kampánycsend megsértésének minősül a választópolgárok választói akaratának befolyásolása, így különösen: a választópolgárok számára a jelölt vagy a jelölő szervezet által ingyenesen juttatott szolgáltatás ( szavazásra történő szervezett szállítás, étel-ital adása) pártjelvények, zászlók, pártszimbólumok, a jelölt fényképét vagy nevét tartalmazó tárgyak osztogatása, választási plakát ( a továbbiakban: plakát) elhelyezése, a választói akarat befolyásolására alkalmas információk szolgáltatása elektronikus vagy más úton.


Tegyétek föl magatoknak a kérdést: ha a jelölt fényképét és nevét tartalmazó tárgyak osztogatása tilos, akkor a jelölt személyes jelenléte, nyilvános beszélgetése lehet alkalmas a "választói akarat befolyásolására?"Hibás érvelés az is, hogy Kaibinger a választókkal nem, csak a szavazatszámláló bizottság tagjával beszélgetett. Ugyanis, az idézett törvény 61§ (5) meghatározza, hogy a szavazatszámláló bizottság tagjánál nem lehet adatrögzítésre alkalmas eszköz, még a saját tolla sem. Ennek nyilván az a célja, hogy a szavazatszámláló ne közölhessen adatokat senkivel, mert a külső segítők felhasználhatják azt a "választói akarat befolyásolására."

Tudom, hogy a rendelkezés kijátszásának módjáról Kubatov Gábor is beszélt, hogy nagyjából félezer leleményesebbnél leleményesebb módszer létezik, de a lehet másnak talán éppen azt kéne jelentenie, hogy ti nem nem éltek ezekkel, és megpróbáltok tisztességesen játszani. Az édeskevés, ha a Kaibingert ismerők tudják, hogy nem vezette hátsó szándék, mikor a látszat ellene szól. A magyar közéleti közhelyszótár szerint nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani. Ilyen öntökönrúgások mellett ez viszonylag nehéz lesz.

Tekintsétek ezt tanulópénznek, a pártvezetés meg intő jelnek, hogy továbbképezni, segíteni a helyi erőket éppen lenne hova.  Mert a kerületi lemondási hullámot elnézve szükségetek lesz a választási rutinra a következő időszakban.

 

57 komment · 12 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr852815997

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Viktor retteg Meggyes Tamástól 2011.04.12. 08:43:29

  Ez már nem csak hipotézis, hanem tény. Semmi mással nem magyarázható Orbán Viktor hozzáállása az esztergomi ügyhöz. Pedig már nagyon kínosak lehetnek számára is és a pártja számára is a történelmi városban zajló események. Mégsem tesz ...

Trackback: Költészet napja 2011.04.11. 19:11:29

            József Attila: Csak az olvassa  Csak az olvassa versemet, ki ismer engem és szeret, mivel a semmiben hajóz s hogy mi lesz, tudja, mint a jós,mert álmaiban megjelent emberi fo...

Trackback: Bartus László: A jó, a rossz és a csúf 2011.04.11. 12:51:54

Sötét, középkori, feudális, papok irányította despotizmus időszaka jön....

Trackback: Bartus László: A jó, a rossz és a csúf 2011.04.11. 12:51:53

Sötét, középkori, feudális, papok irányította despotizmus időszaka jön....

Trackback: Bartus László: A jó, a rossz és a csúf 2011.04.11. 12:51:53

Sötét, középkori, feudális, papok irányította despotizmus időszaka jön....

Trackback: Bartus László: A jó, a rossz és a csúf 2011.04.11. 12:51:53

Sötét, középkori, feudális, papok irányította despotizmus időszaka jön....

Trackback: Kiútkeresés a vigaszágon 2011.04.11. 10:10:40

Az LMP első blikkre azt hitette el, hogy majd szigorúan ügyek mentén, szociáldemokrataként, „zöldként” fog politizálni, azonban a gyakorlat azt mutatja, hogy a konzervatív jobboldali (elég a Védegyletből csak Sólyom Lászlóra gondolni) és a szélsőbalold...

Trackback: Kiútkeresés a vigaszágon 2011.04.11. 10:10:40

Az LMP első blikkre azt hitette el, hogy majd szigorúan ügyek mentén, szociáldemokrataként, „zöldként” fog politizálni, azonban a gyakorlat azt mutatja, hogy a konzervatív jobboldali (elég a Védegyletből csak Sólyom Lászlóra gondolni) és a szélsőbalold...

Trackback: KFT - 897 Land Cruiser Köszi, hogy majdnem megöltél! 2011.04.11. 09:53:02

Ezúton szeretném megköszönni annak a szörnynek sminkelt öreg néninek aki a címben említett Land Cruisert vezette az M3 bevezető szakaszán, hogy 2011 április 11-én reggel 8 óra körül kis híján felöklelt az autójával, és veszélybe sodorta az én és a vára...

Trackback: Szájhősökből hősök – Fidesz-módra 2011.04.11. 09:26:30

Nekünk sikerült! Sokáig tartott, de kis csapatunk modellezte a március 15-i állami ünnepségen már bemutatott módszert: miként kell a közönség idejét megóvni egy fölöslegesen hosszú, túlírt vers lerövidítésével. Az elmúlt hetekben időt és energiát ...

Trackback: Digitális fogamzásgátlás 2011.04.11. 09:26:04

Bár kétséges, mégis meglehet, hogy van még Magyarországon olyan internet-felhasználó, aki nem tudja, miként lehet bal egérgombbal golyót ereszteni Gyurcsány Ferenc arcmásába. Ám az már egyszerűen elképzelhetetlen, hogy a családbarát Fidesz–KDNP-k...

Trackback: Egy hír és egy „lehallgatott” telefon 2011.04.11. 07:00:45

A hír:Új alkotmány előkészületei folynak Líbiában - jelentették be vasárnap líbiai kormányilletékesek.A „lehallgatott” beszélgetés:-       Halló, Viktor?-       Én vagyok. Miben se...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csacsi fiúk! Még nem tanultak eleget a nagyoktól:))
Nyilván gáz, ha a fickó megsértette így a kampánycsendet, de sokkal nagyobb probléma, hogy a Fidesz választási törvényt sértett azzal, hogy kizárólag a fideszes képviselő bemutatkozását engedte a kerületi lapban. És így is csak 39 százalékot ért el Tildy. Hol van már az 1 évvel ezelőtti 68 százalék. Ja, és a Helyi Téma címlapon hozta nagyban Tildy választási dumáját, meg hogy mindenki rá x-eljen. Nem fogják tudni sokáig mosni a zemberek agyát.
"Ahol nem érdekel senkit, ha a jelölt úr hátsó szándék nélkül vitt enni a szavazatszámláló bizottság tagjának, mikor puszta jelenlétével megsértette a kampánycsendet."

Ahh, tudjuk. A Zelempé mindig is "hátsó szándék nélküli" volt. Guten Morgen!
Egy kis helyreigazítás vagy érdekesség, ahogy tetszik:
varnailaszlo.blog.hu/2011/04/11/az_eredmenyek_es_a_kampanycsend_sertes_ugye

"A valóságot azonban a következő mondat jobban fedi: A jelölt ebédet vitt be a szavazókörbe az LMP delegáltjánaknak. A bejelentő állampolgár B. Z., alias Bihari Zoltán, a Fidesz-KDNP zuglói képviselője volt, aki szintén ebédet vitt be az ő delegáltjaiknak."
Hát nem hiszem, hogy megérte az elektornokat ekkora feneket keríteni egy kis bakinak. Bárcsak ez lenne a legnagyobb gond ebben az országban :)

Amúgy meg a teljes kép úgy néz ki, hogy az LMP-s és a fideszes jelölt is vitt ennivalót a delegáltjnak. A fideszesek frusztrált hazug faszok, akik képesek olyasmivel gyanúsítgatni másokat, amit nyilvánvalóan nem követett el; ezért feljelentették az LMP-st. Az LMP-s látta, hogy itt egyszerűen kajáról van szó, s nem valami kampányolásról, ezért nem csinált segget az arcából, és nem jelentette fel a fideszest.
@Lehet Más a Politika: Sem az hogy a saját delegáltjának, sem az hogy a fideszes is vitt, az elempést nem menti.
Az LMP-sOstoba volt.
Ennyi. Kampánycsendet sértett.
Hogy a fidesz mitt tett, engedett magának, az egy másik poszt lehetne.. Jó hosszú..
(Igaz ha végigvennék a pártokat az 1990-es évtől, akkor egy 100 oldalas post sorozat születhetne..)
@belekotty: Természetesen nem, de ott van ez is a linkelt posztban!

A mi jelöltünk is feljelenthette volna a Fidesz-est, de nem tette, mert teljesen fölöslegesen tette volna.
@Lehet Más a Politika: A "nem viszek kaját"+"én jelentem fel őket" megoldás lehet szerencsésebb lett volna.
/esetleg fideszes aktivistának öltözve lekenyerezem az mszp-s szavazat számlálót=két legyet egy csapásra!:)/
Na, de majd legközelebb....
@Lehet Más a Politika: Az avatárodon a pártlogó úgy van megvágva, hogy LMP helyett VIP olvasható. Újabb apróság, amire figyelni kell. (A posttal amúgy nem értek egyet.)
" A valóságot azonban a következő mondat jobban fedi: A jelölt ebédet vitt be a szavazókörbe az LMP delegáltjánaknak. A bejelentő állampolgár B. Z., alias Bihari Zoltán, a Fidesz-KDNP zuglói képviselője volt, aki szintén ebédet vitt be az ő delegáltjaiknak."

varnailaszlo.blog.hu/2011/04/11/az_eredmenyek_es_a_kampanycsend_sertes_ugye
Kizárnák-e vajon a Fideszes képviselőt a versenyből, ha történne ilyen feljelentés, és bejöhetne-e az MSZP nevető harmadikként győztesnek? Érdekes kérdések...
LMP = atomellenes köcsögök pártja.

Menjetek a ....-ba!
Ez a poszt nem arról szól hogy az elempés egy gyakorlatlan balfék, hanem azért jött létre hogy valamit írni lehessen az elempéről. There is no such thing as bad publicity. Szegények egyre jobban ássák a saját sírjukat (atomozás, konbenditnek panaszkodás, etc) érthető hogy aggódik miatta a volt szadeszes szavazótábor. Bede Mártonnal szólva itt még egy jó darabig marad az hogy a liberalizmus = NEM MENŐ.
@Lehet Más a Politika: @Themisz:

Azért az alapvető és lényeges különbség, hogy Bihari nem volt jelölt, a neve nem szerepelt a szavazólapon, arcával nem plakátolták tele a körzetet.

Kaibingernek nem volt ott semmi keresnivalója.
@Chicano:

Ez a poszt a kezdő politikus pancserségéről szól.

De igazad van, kihegyezhettem volna arra is, Papcsák és a helyi Fidesz mennyit erodált az elért eredményből ősztől tavaszra.
Azt kívánom, hogy legközelebb ez legyen a legnagyobb szabálysértés...

És tegyük hozzá az egészhez a helyi választási bizottság összetételét, és akkor egyből megértjük, miért ítélnek el bizonyos jelölteket, és miért nem kelnek ki pl. a Zuglói Lapok vagy most Bihari ellen.

@Fabius: A Fidesz veszített 8%-ot, az MSZP erősödött ugyanennyit. Az LMP nyert 5%-ot, a ZÉK veszített ugyanennyit.
Ez a sztori nem a kezdő politikus pancserséségől szól, hanem arról hogy a politikus jelöltnek ilyen a hozzáállása a leenedő feladatához. Aki arra nem képes, hogy a választási eljárás minimális előírásai megtanulja, és megtartsa, az vajon mire lenne képes, ha megválasztanák? Gombnyomogatásra talán. Ha a jelölt egy szervezet által támogatott, neadj isten annak tagja, úgy ez a hiányosság a szervezetre is jellemző. Látjátok feleim szümtükkel? Ez a mai magyar valóság. További sikereket magunknak.
A posztolóval egyetértve ez valóban "intő jel" lehet arra, hogy a profizmustól kezdőként igen távol van még a LMP. Az idézett Hobó dal azért nem a lelkes amatőrökről szól:-)

Az tagadhatatlan, hogy a "kezdő politikusok kézikönyvét" nem így kell újra írni, de hogy a régit itt az ideje sutba vágni, az biztos.

A lelkes amatőrök nekem emberibbnek tűnnek, még akkor is, ha talán nem is a választási törvény szó szerinti szövegét, de a szellemét sértik vagy sérthetik "ebéd hordással".
Az LMP-s képviselőjelölt, Kaibinger Gábor tisztessége szerintem legalább annyira megkérdőjelezhetetlen, mint az összes többi jelölté.

Az a szomorú, hogy több olyan település van az országban, ahol van annyira közösségi ügy a helyi választás, hogy "pártatlanul", közösen gondoskodnak a szavazatszámláló bizottsági tagok ellátásáról a szavazás alatt, - és nem ennek örvén jelentgetik fel egymást a jelölőszervezetek...Zuglóban még nem tartunk itt.
@Lehet Más a Politika:
B.Z-t is fel kellett volna jelenteni kampánysértés miatt. Már késő?
@OkoskaTo:rp: A helyi választási bizottságban minden jelölő szervezetnek ott volt 1-1 delegáltja, így a Fidesznek is. Az önkormányzat által delegált tagok függetlensége sem kérdőjelezhető meg, így a döntésük szerintem objektív volt, - ha valakinek nem tetszik, van lehetőség jogorvoslatra, lehet fellebbezni.
@Fabius: Nem kedvelem Papcsákot, védeni se fogom. De igazi csoda lett volna ha egy év alatt ilyen gazdasági-politikai környezetben nem erodálódott volna a kormánypárt népszerűsége.
Nem is ez a meglepi, hanem az hogy ebből mennyire nem tudott profitálni az ellenzék. A maszop még csak hagyján, nekik az is eredmény hogy még (egyben) vannak. De az azért már nagyon gáz hogy se a jobbik, de pláne a zelempé nem tudott erősödni. Ez utóbbi kis hezitálás után pontosan arra az útra lépett ami itt nálunk nem visz sehova: a balliberálisra. Például evvel a konbentites dologgal nálam el is vágták magukat örökre, pedig az elején még szimpatikusak voltak. Tavaly majdnem rájuk szavaztam. De jó hogy nem tettem.
Ha valaki nem tudná, mi az oka annak, hogy nem lehet szavaznunk a saját alkotmányunkról, akkor minden hazugság és ködösítés dacára itt a válasz zuglóból:

fidesz+jobbik: 47,3%
mszp+lmp: 47,8%

persze lehet mondani, hogy zugló nem reperezentatív, de maradjunk abban, hogy az alkotmányról való szavazás mindenképp elbukna, mivel jó eséllyel a jobbik sem fogja támogatni, tehát szavazóik vagy el sem mennének, vagy nemmel szavaznának.

ráadásul valahol azt olvastam, hogy ot tavaly valami 68%-kal (ez igaz?) nyert ott a fidesz, ahhoz képest most a 38% közel feleződés.
@látjátok feleim szümtükkel: Ezek szerint a képviselőnek megválasztott képviselőjelölt, Tildy Balázs (akinek ezúton is gratulálok) szintén alkalmatlan képviselőnek és csak gombnyomogatásra képes, mert a Zuglói Lapokat kiadó cég felügyelőbizottsági tagjaként nem fordított kellő figyelmet arra, hogy az újság is eleget tegyen a választási törvényben foglaltaknak?
(A Zuglói Lapokat szintén elmarasztalta a Választási Bizottság).

Vagy B.Z. a helyi Fidesz kampányfőnöke, a jelzett kifogás benyújtója, szintén alkalmatlan képviselőnek, mert "vette a fáradtságot", hogy számon kérje az LMP képviselőjelöltjén, hogy mit keres a szavazó helységben? Az LMP-s Kaibinger mondta is, hogy ő szavazni szeretne, ha ezzel a jogtalan számonkéréssel nem zaklatná. B.Z. elnézést kért, Kaibinger elfogadta, és ennyiben maradtak.
Akkor most ki alkalmasabb és mire?
@Lehet Más a Politika: Nem elsősorban a zuglói események miatt, de azért mert itt kommentelsz, meg kell ragadnom a lehetőséget, hogy leírjam neked azt a gondolatot, ami már régóta foglalkoztat a pártotokkal kapcsolatban.

Érdemes lenne elgondolkodnotok egy névváltáson!
Schiffer András folyamatos 8 évezése és gyurcsányozása (de az átlag zember szemében a zuglói balhé is) teljesen hitelteleníti a párt nevét és ezzel magát a pártot is. Félre ne érts! A sárdobálás, személyeskedés és a jogszabályok határainak feszegetése (sajnos) a mai politika szerves része. Érthető, ha Ti is életek ezekkel az eszközökkel. Azt sem állítanám, hogy ugyan olyanok vagytok, mint a másik kettő párt (a jobbik nevű valamit direkt nem sorolom ide), de nem is különböztök tőlük annyira, hogy hitelesen azt állíthassátok, hogy lehet más a politika.

Ti egy másik párt vagytok, teljesen más úton valósítanátok meg, a másik kettőéhez hasonlatos célokat, de a politika, a politikai kultúra és kommunikáció szinte ugyan az (kintről nézve). Ha semmi máson nem változtatnátok, csak egyszerűen átneveznétek magatokat (mondjuk Zöld Párt-ra) akkor tök hitelesen csinálhatnátok mindent ugyanúgy, mint eddig.
@tizma: Én úgy gondolom, aki "megváltó" - képviselő - akar lenni, annak ( MINDEGY MELYIK OLDALON ÁLL ) különbnek kell lennie, mint akiket meg akar váltani. Ha a politikusok ( akik ugye alkotják neked, nekem, mindenkinek ) a szabályokat, maguk sem tartják be azokat, akkor szerinted ki az alkalmas?
Nem kedvelem a Fideszt, és nem is akarom védeni, de azt be kell látni, hogy az LMP-s köcsögöt a Róna utca közepén kéne kínzócölöphöz kötni. Ellenben B. Z. jogkövető állampolgárt haladéktalanul fel kell terjeszteni egyidejűleg a Kossuth-díjra, valamint a Hős Város- és Hős Anya-címre is. Ezt akarták az emberek 2/3-dal egyszer s mindenkorra.
ez az egész kampánycsend izé egy nagy marhaság.
nem hiszem, hogy túl sok szavazó lenne, aki a szavazóhelységben, pillanatnyi impulzus hatására dönti el, hogy hová voksoljon.
persze ettől még megtörtént a kampánycsendsértés, a törvény az törvény, bármilyen ostoba is legyen.
(az meg, hogy deafideszis, nem érv- legfeljebb a fidesz jólismert aljasságára illusztráció, az meg nem törvényi tényállás)
@látjátok feleim szümtükkel: Azzal egyet is értek, hogy a törvényeket a politikusoknak különösen, és mindenki másnak is be kell tartania, - akinek pedig ez maradéktalanul sikerül, az akár megváltó is lehet.

Szerintem az a tanulság, hogy a helyi politikusok is ugyanolyan "gyarló" emberek, mint bárki más, (pártkötődéstől függetlenül) ha "hibáznak", pusztán csak ettől nem tökéletesek vagy alkalmatlanok, de a politika varázsos világa nagyon gyorsan görbe tükröt mutat nekik és a választóknak is.
@Dr. No: A Róna utcai kínzócölöp ötlete nem annyira jó, mivel az nem az érintett körzet.

Kaibinger természetesen megérdemli egyébként a pellengért, meg a hírverést is, csak majd helyet kell nézni neki arrafelé, mivel gondos kezek a szóba jöhető helyekről (Erzsébet királyné-Öv. u. sarka) még a kampánycsend beállta előtt szorgosan eltávolították a plakátjait, megrongálták a tábláit, nehogy kísértésbe essen vasárnap arra bandukoló szavazó.

Még szerencse, hogy egyes jelölő szervezetek nem tartották be a törvényt az ő s z i kampány-ragasztmányok eltávolítására határidőre, azután meg nem akadt bejelentő, aki kifogást emeljen, mert így még frekventáltabb helyre is oda lehet kötni vétkeiért Kaibingert.

A Nagy Lajos király-Erzsébet királyné sarkán levő Spar előtti járda szélén álló trafoszekrényen mai napig látható Bihari Zoltán úr plakátja, ugyanígy Máténé Virág Kriszta 2 db szélfútta micsodája egy lámpaoszlopon a Nagy Lajos-Szatmár u. sarkán, hogy csak ezt a két ideális helyet említsem, ami ma reggel utamba esett 100 méteren belül.

(A kereszteződés tömegközlekedési eszközökkel jól ellátott, , több villamosból esne nagyszerű rálátás a kalodára is akár).

Lehet helyet találni, csak akarni kell, én meg nem mondom, melyik párt elvtársai meg elvtársnői, és örvendezzünk, minő szerencse, hogy kétszer is elmaradt a jogkövetés.
@tizma: Ez eddig rendben van, csak ha te hibázol, erre hiába hivazkozol, hogy egyébként rendes emnber vagy, a nyakadva vágják a büntetést.

Tudod, ha annak az autóbusznak a vezetője, amelyiben ülsz, a kanyarban gyorsabban megy, mint szabad, és a busz rádborul, utánna te sem hivatkozol arra, hogy szegény egyszer tévedett, de egyébként alkalmas a vezetésre.
Éppen ez adja a politikusi munka jelentőségét, mert a mi bőrünkre megy az ő játékuk, ennyivel nagyobb is a felelősségük, és ennyivel nagyobb elvárással is kell szembenézniük. Aki még el sem kezdte, csak jelölt és már ekkorát téved...
Tudod, hogy az országban sok hivatali alkalmazás feltétele a szakmai alkalmasság? Pedig ezek az emberek nem is az ország, vagy egy önkormányzat ügyeiről döntenek, csak pl. piti kis bírók, ügyészek, rendőrők, hivatalokban vezetők, beosztottak stb.
Talán attól lehetne más a politika, ha a jelöltek jobban felkészülnének arra amire vállakoznak? Vagy nem vak ez a ló csak vakmerő?
Jaj, már tudom, hogy ki ez a kis túróképű...
@sületlenke: Dehogynem. Volt, aki jelezte a jegyző felé, hogy talán már ideje lenne bírságolni. Tudod, mi volt az elutasító határozatban? Hogy itt is a jogsértéstől számított 2 napon belül lehet bejelentést tenni. Azaz a választás utáni 30. és 32. nap között. Az ő jogértelmezése szerint utána már nem.
A posztot olvasva azon gondolkodom, hogy egy képviselő-jelölt akkor is kampánycsöndet sért vajon, ha a saját körzetében, ahol él is, jelölt is (mert önkormányzati választásnál az a finomabb, ha helyben él!), ahol választóként a szavazókörzete van, ott bemegy szavazni - szóval ha a jelölt élve szavazati jogával belép a szavazókörbe, akkor is kampánycsöndet sért?
A helyi választási bizottság az alapvető jogi és logikai szabályokat figyelmen kívül hagyta döntésével. Szerencsére még van jogorvoslati lehetőség. Várjuk meg a jogerős döntést!
Bizonyos blogok meg láthatóan és nem titkoltan pártpolitikai félelmekből dehonesztáló szövegeket jelentetnek meg. Hát, kínos is, hogy az LMP maffiózó támogatók nélkül is megközelítette a szocik gyanús forrásokból kampányoló jelöltjét! Most kell rágalmaznotok, amíg nem késő!
@Benny sk:
Sajnos egyelőre csak egy illogikus helyi választási bizottséági döntést látok a normaszegésről. A jogerős döntésig vagy túlzottan lelkes hit, vagy rosszindulatú rágalom a szabálysértés állítása.
Hadd kérdezzem Tőled is: ha a jelölt választópolgárként szavazni megy a szavazókörbe, az is kampánycsend-sértés? Vagy akkor nem a saját arcát viseli a fején?
A helyi bizottság egyszerűen bárgyú döntést hozott. A poszt írója meg láthatóan pártpolitikai etikátlanság segítésére igyekszik ezt fölhasználni.
@Lehet Más a Politika:
Dírjeim, kérem, hogy kezdjétek el a minimálisan értelmes emberek szintjére helyezni a kérdést! Kaibinger Gábor képviselő-jelölt mint ebédhozó a hvb szerint nem jelenhet meg a szavazókörben, mert arcának látványa kampánycsöndet sért. Ugyanakkor Kaibinger Gábor mint választópolgár megjelenhet a szavazókörben, hogy éljen szavazati jogával. Nyilván a helyi választási bizottság véleménye az, hogy Kaibinger Gábor szavazó állampolgárként más arcot visel a fején, mint amikor ebédet visz vagy mint a plakátokon. Vagy a hvb egyszerűen csak égetni akarja az LMP-t, mivel kiváló eredményével a párt becsületesen is valódi alternatívájává vált a rég maffiapártoknak!
Aki ezt nem érti, az úgyis csak zsigeri impulzuokon keresztül él politikai-közösségi életet, tehát annak nem is érdemes továbbmagyarázni az ügyet. A többiek viszont esetleg visszavoinják rágalmaikat...
@OkoskaTo:rp: Értem én, a (még) hatályos jogszabályokból azokat kapjuk elő, ami számunkra kedvezőnek tűnik.

Meg arról is gondoskodunk, hogy ellenfelünk vélt, vagy valós, - mindegy is - jogsértéséről a nemzettest minden tagja rendelkezzék információval.

Amennyiben a jogszabályok netalán esetleg számunkra kedvezőtlenek lennének, azokról nem veszünk tudomást, valamint hatalmunknál fogva arról is intézkedünk, hogy erről senki ne értesüljön.

A továbbiakban pedig valamennyi jogszabályt úgy alakítunk, hogy tevékenységünk szigorúan törvényes legyen - akár visszamenőleg is.

Hogy a húsvéti minekishívjákmanapság szelleméhez hű legyek:

Én vagyok az út, az igazság és az élet.
Úgy legyen.
@Benny sk:
Okos és érdeklődő értékelésed más premisszákból indul, mint amiből az LMP. Ha jól értem, azu ökopárt az alapít nyilatkozat alapján nem kíván foglalkozni a jelenlegi pártstruktúrában betöltött pozíciójával, nem kívánja pozicionálni magát, hanem lassú, szívós, szerves, civilekkel együttműködő munkával át kívánja szíbni a társadalmi és a pártpolitikai teret. Nem elsődleges célja a hatalom megragadása, hanem elsődleges céljának, a közösség bevonásának várható következménye az - megjegyezve, hogy az állampolgári részvétel szélesítésének programja miatt ez inkább a hatalom újrademokratizálása, leosztása az állampolgárok kezébe.
Ami az elkülönülést illeti a többi párttól: az LMP láthatóan nem médiapárt. Ennél hosszabb távban gondolkodik: egyéni beszélgetések, civil tevékenység, az állampolgári kezdeményezések folyamatos képviselete, az átláthatósággal és a szolidaritás kidolgozott formáival a választók integrálása a társadalomba, a közösségi terekbe és csoportokba valóban nem látványos, de hatékony különbség a többiekhez képest.
Ne higgy a látványban! A legutóbbi kormányok ugyan felszíni és médiapolitizálással kerültek a hatalomba, de ha megjelenik egy-két szervesen társadalomba épült politikai kezdeményezés a porondon, a médiamanipulációnak - mint pl. épp e posztnak is - jóval kisebb hatékonysággal kell majd számolnia!
@tizma: ahogy én látom itt a jelöltetek tisztességét nem kérdőjelezte senki. Viszont ideje lenne már az LMP-nek is kinőni végre az ilyen gyermeteg hibákból. Ősszel még a logók/jelképek sem voltak levédetve, lopták is elegen kedvük szerint.
@Treuga Mei:

Hehehe...március közepén még Rozgonyi alpolgármester út szerint álruhás, beépített LMP ügynök voltam. Meséld el nekem kicsi csillag, most vajon melyik pártnak a melyik nem titkolt félelmét pötyögtem itt befelé?

Cserébe feloldom a dilemmádat, mert alapvetően kurvajófej vagyok:

A választási törvény rendelkezik a szavazás módjáról a 65§ (2) pontban:

"A szavazás időtartama alatt a szavazóhelyiségben a választópolgárok csak a választójog gyakorlásához szükséges ideig tartózkodhatnak."

Vagyis Kaibingernek meghatározott lehetősége volt arcváltás nélkül élni választási jogával. De a szükséges idő nem terjed ki se szavazatszámlálók etetésére, se a velük folytatott diskurzusra.

Lehet, hogy mégiscsak tovább kéne egyszer olvasni azt a hülye törvényt a médiaszabályozásról rendelkező passzusnál?
@Fabius:
A hvb nem az Általad idézett passzus alapján marasztalt el a képviselő-jelöltet...
Lehet, hogy érdemes elolvasni a választási bizottság törvényét is, kis hold?
Az meg, hogy melyik pártnak és miért ilyen optimális időzítéssel dolgozol, aligha kérdés, de bátran áruld el Te, nem akarom elvenni a maffiapártok skiccpaliinak alterbayerzsozsóinak comming out-jogát!
...választási bizottság döntését...
Szerintem a legnagyobb hiba, amiből tanulni kellene: ha összefogtak volna az MSZP-vel, nem a fideszes lett volna a nyerő.
Az egész országban nagyon sok embernek adott volna erőt.
Remélem a következő időközire tanulnak ebből.
@Treuga Mei:

Az addig világos, hogy olyan passzusért nem szoktak elmarasztalni, amit nem követtél el? :-D

Vagyis a lehetősége megvolt a szabályos szavazásra,- tudtommal élt is vele - minden más magatartás a kampánycsendet sérti. Amiért a HVB által citált passzusok alapján szokás határozatot hozni.

Tudom, számodra is megfoghatatlan, ha az ember magasról szarik a pártokra. De csinálj hülyét magadból, és áruld el milyen pártoknak dolgozok olyan optimálisan, ami annyira vonzó neked is, hogy rommá trackbackeld miatta a posztjaimat?
Az addig megvan, hogy időnként a jogszabályok helyett a saját érdekek alapján dönt a hvb? Pl. amikor a fidestnyik jelölt kap egy lapszámot a helyi újságban, a többiek meg együtt egy felet...
Az lehet, hogy idézett passzusod alapján a jelölt a választási törvényt megsértette - mint mindenki, aki a szavazáson kívül bármit tesz a szavazókörben, pl. szól két jó szót a szavazóbiztoshoz, esetleg mint szomszédjától megkérdi, hogy van a kutyájuk -, ám ez a kampánycsönd megsértésének kevéssé minősíthető - hacsak nem pártérdekekből...
Posztjaid "rommá trackback-elése" mint kifejezés mindenképp figyelemre méltó. Sajátosan érted a cybertér szabad egymásra linkelésének mechanizmusát.
De azért jó munkát. Megnyugtatásodra: én már leírtam, hogy melyik párt kétkedő szimpatizánsa vagyok. Én nem hazudok pártokról szarást a folyamatos pártokról írás kellős közepén.
És te hogy vagy evvel?
@Treuga Mei:

Úgy vagyok én ezzel, hogy időnként kurvára unom, ha a napi aktuális íráson megsértődött félbolond megpróbál rátolni bármelyik pártra.

Az különösen gusztustalan, ha egyik nap lelkesen trackbackelünk, a másikon meg médiamanipulációs maffiapárt bérencezünk.

Mellesleg nem láttalak tiltakozni a Zuglói Lapok sajátosságáról szóló posztsorozat alatt. De nem láttalak médiamanipulációról harsogni a zsákban futós performanszról szóló írás alatt sem.
@Treuga Mei: sajnálom, hogy ezek szerint csak címlap idején tévedsz erre a blogra...:D

Egyébként tudnád, hogy a posztíró egyike a nagyon kevés, önálló véleménnyel meg saját értékrenddel rendelkező bloggernek, aki ráadásul pártoktól függetlenül publikálja a s a j á t véleményét.

Nézz rá az Ezeken rugóztunk sávra, és lesz alkalmad különféle "pártszimpátiáiról" meggyőződni.

Vagy ha ehhez nincs kedved, a keresés sávba írj be tetszőlegesen bármilyen nevet, pártot, Orbán, Schmitt, Gyurcsány, Szanyi, Schiffer, Papcsák, vagy bárki-bármi mást, és gyünnek majd a posztok rendesen.

Én most itt a saját igazságérzetem miatt a választási törvény plakátokkal, illetve azok eltávolításával kapcsolatos részét másolom, illetve linkelem be, ami a fideszes csicskahad szelektív jogértelmezését támasztja alá, amit én kifogásoltam fentebb a kommentjeimben az ő s z i ragasztmányok ügyében.

Plakát

42. § (1) A választási kampány végéig a jelölő szervezetek és a jelöltek engedély nélkül készíthetnek plakátot. A plakát engedély és bejelentés nélkül előállítható.

(2) Plakát - a (3)-(6) bekezdésben meghatározott kivételekkel - korlátozás nélkül elhelyezhető.

(3) Épület falára, kerítésre plakátot elhelyezni kizárólag a tulajdonos, a bérlő, illetőleg - állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan esetén - a vagyonkezelői jog gyakorlójának hozzájárulásával lehet.

(4) Egyes középületeken vagy a közterület meghatározott részén plakát elhelyezését a helyi önkormányzat, a fővárosban a fővárosi önkormányzat műemlékvédelmi, környezetvédelmi okból rendeletben megtilthatja. Állami vagy önkormányzati hatóság elhelyezésére szolgáló épületen vagy azon belül plakátot elhelyezni tilos.

(5) A választási kampányt szolgáló önálló hirdetőberendezés elhelyezésére a közterület-használatról szóló jogszabályokat kell alkalmazni.

(6) A plakátot úgy kell elhelyezni, hogy az ne fedje más jelölt vagy jelölő szervezet plakátját, és károkozás nélkül eltávolítható legyen. A plakátot az, aki elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték, a szavazást követő 30 napon belül köteles eltávolítani.

42. par., 6. bek. a lényeg

Ez pedig az egész tv.
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700100.TV
Ez már az Alzheimer. Pedig 18 évesen még tudta, hogyan kell viselkedni a szavazóhelyiségben. Ha mindent ilyen hamar felejt, szép jövője lenne most egy másik pártban.
Azt szeretném kérdezni hogy biztosan megért ez a "hír" egy posztot? Van jelentősége?
Megnéztem az ATV-n megyes egyik csicskását na az a puhatestű megérne egy posztot.
Arcrándulás nélkül azt mondta Olgának hogy Esztergom 20 milliárdos adóssága tulajdonképpen Tétényi Évának köszönhető.
Olga nem köpte le, pedig ez lett volna a minimum.
De most komolyan?
Oké, Gábor butaságot csinált, ezzel megszegte a törvényt. Nem hinném, hogy tevékenységével egy szavazatot is zerzett. Hogy lehet ezt egy lapra tenni 70000 egyoldalúan tájékoztató közpénzen kiadott újságpéldány megírásával, kinyomásával terítésével, sokezer választó befolyásolásával: a törvény tudatos negligálásával, az esélyegyenlőség alapelvének többszörös megsértésével összemérni?
@varnai:

Anélkül, hogy Kaibinger szándékát kétségbe vonnám, azért borítékolok neked valamit:

A most kezdődő kampányban ha jogsértésre hivatkozol tudod mi lesz az érv, amit azonnal az arcodba tolnak? Ja, a kampánycsend sértés. Ha majd a média cuccot emlegeted fel? Ja, a kampánycsend sértés.

A jogsértést sajnos nem súlyra, hanem darabra mérik. Most 1-1 -re álltok, és egy ilyen hülyeséggel eldobtátok a helyzeti előnyötöket.

Na, ez asszem felértékeli az ügyet, ha akarjátok, ha nem.
Ime egy gyarló politikus:Blikk: Dupla költségtérítést vett fel a tököli polgármester is
A Blikk írása szerint Hoffman Pál KDNP-s országgyűlési képviselő tavaly június óta 1,1 millió forint közpénzt vett fel törvénytelenül. A politikus közölte, hogy hibásan értelmezte a jogszabályokat, és a pénzt már visszafizette.
Ha létezésednek fényforrását egyéniségedből kiemelted és örök lényedbe helyezted: sérthetetlen lettél, kezedbe vetted sorsodat. Többé nem érhet kár, se haszon, jutalom igénye nélkül működsz, ahogy a folyam homokot görget, halat éltet, hajót cipel.
@Fabius:
Kicsit elszakadt a cérna, belátom. Azért vélem elfogultnak a szöveget, mert egy jogszabály-sértést ( a választási törvény megsértését - amit megsért az is, aki a fél percet beszélget a valamely párt által delegált ott ülő szomszédjával is! - kampánycsönd-sértésnek minősítettek.
Kaibinger Gábor túlbuzgó volt, ráadásul - amint írod is - tényleg dilettáns módon oldotta meg a dolgot, de a kampánycsönd-sértés mint döntés némileg ledöbbent...
@Treuga Mei: Nagyon ne döbbentsen le. Szokjad, mert ennél szemérmetlenebb és sokkal durvább támadások lesznek azok részéről majd, akik sokkal súlyosabb dolgokat követnek el, rendszeresen. A marketing egy alapvető támadó tézise, hogy a gyengéidet és hibáidat minél előbb vetítsd ki ellenfeledre, vádold meg a saját hibáiddal őt, mert amikor ő mondaná már ki rád, hiteltelenné válik vele, hisz te is ezt mondtad rá, előtte! Az igazság meg... Ugyan! :((
süti beállítások módosítása