Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.04.08. 06:09 Fabius

Koldusopera

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor oecd matolcsy györgy

"S ha fizetett, szóltam a búcsunál:
Uram, jöjjön csak el, ha újra áll.
S elmúlt egy év, elmúlt a nyár, a tél
Hisz mind igy él, ki bordélyházban él."


Orbán Viktor tegnap nagyon szépen beszélt az OECD előtt a magyar gazdaságról. Büszke voltam rá, tényleg. Tudott olyat mondani a potentátoknak, amitől letették a hajukat maguk mellé, és áhítattal vegyes csodálattal hallgatták, mikor ez a mi zsenink így szólt:

"Magyarországot érdemes tanulmányozni, mert egyszerre vannak jelen "ortodox és unortodox" közgazdasági eszközök, "egyszerre alkalmazzuk a válságkezelés hagyományos és innovatív eszközeit"

Nebassz, és tényleg, itt aztán van mindenféle gazdasági irányzat szélső kommunista nyugdíj államosítástól az ultra konzervatív egykulcsos adón keresztül a kevésbé gondoskodó ál(l)am modelljének víziójáig. Csak egy dolog állandó: a véletlen. Pontosabban, hogy Szent Jobbunk éppen üzemben lévő agyféltekéjébe milyen naccerűséget dob a beépített random generátor.

Nem csoda hát, ha a potentátok ennyi okosság hallatán előbb letörölték a szájzugban megbúvó irigység nyálpöttyét, és nyomban neki is láttak a tanulmányozásnak. Nézték és olvasták, átnyálazták és kiszámolták a magyar csodát, majd végül picit értetlenül fordultak a mi Viktorunkhoz: - mondd, te, Kárpáti Pannon Puma Idomár, hogy a francban lehet, hogy a csodatétel hatására  a munkanélküliségi mutatótok is meredeken emelkedik, ami mindenhol máshol csökken, vagy stagnál?

Na pont ez a baj ezekkel. Azt hiszik, ha az ő országaikban eldöcög valahogy a gazdaság, az úgy jó. Pedig nem, mert lehet ezt úgy is csinálni, hogy kifelé a minden szar látsszon, na de belül, háhá, csak az általános megelégedettség van, és még a dagadtleszel teköcsög adót is örvendezve fogadja a nép. Így tényleg nem értem, hogy jönnek ezek a bitangok ahhoz, hogy a forradalmi adócsökkentés okozta költségvetési lyukat meg a tájjellegű nyugdíjrendszerünket szemére hányják Kedves Vezetőnknek? Mi lenne, ha azt is tudnák, az első három hónapban az idei hiány 108%-át már összehoztuk, és kurvára lefostuk a zoknit, hogy év végén megint hazavágják a hiánycélt a nyakra főre kötvényező önkormányzatok?

Viktorunk nem jött zavarba, helyette kijelentette hetykén: úgysem lesz többet kétharmada senkinek, így most mulatunk, kerül amibe kerül.

Szerintem nem volt annyira nagyvonalú, hogy az Igazmagyar Csodát is elővegye a sifonérból, és megossza jöttmentekkel. Hogyisne, még lemásolják a modellt: a gazdaságpolitikusok elkúrnak, hiányt termelnek, majd cukormázzal leöntve, nemzeti pántlikával átkötve eladják az állampolgárnak, aki boldogan kifizeti. Önként. Adózott jövedelme és a családja terhére. Olyan apróságon meg igazán nem kell fennakadni, hogy így a kormány gazdasági forradalmár helyett inkább látszik tarháló koldusnak.

Majd a ciklus végén eldalolják ők is:

"A szél majd erre, majd meg arra ránt
A dögmadarak csőre csap le ránk
Mint út porában bús lócitromokra.
Testvérek, féljetek s vigyázzatok -
Az Istentől (se) kérek bocsánatot."

94 komment · 11 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr442808625

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Horgas Béla - FOTÓ ALÁ-MELLÉ ÍRÁS 2011.04.16. 19:11:09

Mintha a plakát alatti kettőt isláttam volna már, anya és lánya lehet szintén,de másként kéregetnek, mint a fölöttük nevetők;a Nyugati p.u. előtt, a járdán ülnek, mellettük óriás nejlonszatyorban a holmijuk, előttük a zöld műanyag pohárka dilettáns pe...

Trackback: Koldusopera 2011.04.08. 20:58:09

"S ha fizetett, szóltam a búcsunál: Uram, jöjjön csak el, ha újra áll. S elmúlt egy év, elmúlt a nyár, a tél Hisz mind igy él, ki bordélyházban él."

Trackback: Széll Kálmán zakójának zsebe és a gépkocsibeszerzés 2011.04.08. 20:10:38

  Olvasom, hogy új autókat rendel a kormány. Négymilliárd forintot szánnak a közbeszerzésre. Érdekes közbeszerzés, fogalmuk sincs mennyi és milyen autó kell a kormánynak, a lényeg, hogy 4 milliárd Forintot elkölthessenek:Közbeszerzési Értesít...

Trackback: Autógyártás és kohászat 2011.04.08. 17:13:29

Az állam hatástanulmányokat rendelt a lovak elterjedéséről (és a lócitrom mennyiségéről) a városokban a népesedés emelkedésével - de nem találta fel az automobilt. Az állam pénzt öntött a veszteséges bányákba, hogy lennmaradjanak a bányászok, de ne...

Trackback: Jegyrendszer a Magyar Postánál 2011.04.08. 16:38:44

A Magyar Posta hadat üzent egy 170 éves hagyománynak. Nem kell többé százféle postabélyeggel bíbelődni, nem kell annyi ingyenélő grafikus művészt fizetni, és hallgatni az agyonfizetett nyomdászok nyavalygását. Itt az új magyar találmány: a levélje...

Trackback: Schiff: Orbán nem vicces, hanem veszélyes 2011.04.08. 16:21:47

„Orbán nem fasiszta, csak radikális karrierista és nacionalista populista.”...

Trackback: Hétmilliárdért vesz autókat az paraszt állam 2011.04.08. 14:56:04

 Biztos megrendeléshez juthatnak azok az szopósállat autókereskedők, akik bejutnak a központosított közbeszerzési rendszerbe. A faszvakaró költségvetési szervek számára most összesen nettó hétmilliárd forint keretösszegben szereznek be járművek...

Trackback: Fontossági Sorrend 2011.04.08. 14:52:08

Cserélni kellene a mentőautókatTotalcar.hu, MTI"A hatályos jogszabályok szerint a mentőautókat tíz éves korukban legkésőbb le kell cserélni.............A probléma az, hogy a közbeszerzési eljárás hosszadalmas, így a mentőszolgálat kénytelen a műk...

Trackback: Hogyan fizessük ki az államadósságot? 2011.04.08. 14:25:04

Szeretnék pár tuti ötletet adni a kormánynak, hogy hogyan fizessük vissza a kb. 20.000 milliárd forintos államadósságunkat (ami egészen pontosan 21.200 milliárd forint). A kormány eddig a "fizess be egy bankszámlaszámra" megoldást preferálja,...

Trackback: Képviselői alkalmazottak: családban marad 2011.04.08. 14:13:01

Az éppen aktuális belpolitikai botrányt a Blikk robbantotta ki, amikor mai számában megszellőztette: a KDNP harminchét fős parlamenti frakciójából kilencen családtagjukat alkalmazzák közpénzen képviselői titkárként. Na és?Az országgyűlési képviselők ja...

Trackback: Magyarország kormányának felhívása a békekölcsön jegyzésre 2011.04.08. 06:41:32

 Mai hír: Magánszemélyek és cégek is beszállhatnak az államadósság-csökkentésbe. A jótékonykodásért adókedvezmény jár cserébe - közölte Szíjjártó Péter miniszterelnöki szóvivő a kormányülést követő tájékoztatón.  Kommentár nélkül a hírhez:&...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon várom már, hogy a megvilágosodott külföldiek sírva könyörögjenek Viktor és csapatának, hogy ha idejük engedi a többi ország dolgait is tegyék már rendbe.
Impozáns bemutató arról, hogy míg az Orbán kormány megalakulása óta folyamatosan csak lopott, valamint a további lopások környezetét készítette elő, nem jutott ideje az ország gondjaira. Az "innovativ" valószínüleg annak a kommunikációnak a jelzője amit a világ számára kínálnak fel az előbbiek álcázása céljából.
szórakoztató írás:)
jJ, ez a békekölcsön vicces. Fizess be az alapba, és cserébe leírhatod egy részét az adódból. Odáig értem, hogy nyilván nem az egészet mert akkor semmi értelme sem lenne: befizetek 100-at, de nem adózok cserébe 100-at. De így sincs értelme! Befizetek ugyanis száz forintot, ami mondjuk 30-cal csökkenti az adómat: nem egyszerűbb befizetni 70-et, és nem ismerjük egymást?! És akkor adminisztrálni se kellene semmit?

Ennyire hülyék ezek, vaze! Elképesztő!
Aki kér, annak kijár annyi tisztelet, hogy eltünődjenek a rászorultságán. Itt sajnos minősített pimaszságról van szó, mert olyan vár el támogatást aki rendszeresen lop, csal és hazudik és feltételezi, hogy a kérést követően mindezt nem feltételezik róla.
Mire végez az OECD ellenük is meg lesz hirdetve a gazdasági szabadságharc. Orbán gyújtó hangú beszédet mond az ország megtámadásáról, a Hírgyár összevág valami tényeknek nem teljesen megfelelő, de orbáni olvasatot alátámasztó riportot, és készen is vagyunk.

Bazmeg, hogy már a híradót is hamisítják attól a pofám leszakad.

index.hu/kultur/media/2011/04/08/a_hircentrum_meghamisitja_a_hireket/
Arra leszek kíváncsi, hogy jövő ilyenkorra, amikor szintén az éves hiány 110%-ánál fogunk tartani, csak már nem lesznek manyup pénzek, amit belezúdíthatunk a "közösbe", akkor, hé, nagyurak, mi lesz?
@néma bárány:

Visszajöttek a kommunisták, bazd+.
Fabius!

Miért nem tudlak lájkolni és megosztani a facebookon? Vagy csak én vagyok web2 analfabéta?
@Gerbó:

Nem, én vagyok régimódi, aki egyike a mai világ kevés faszbúk szkeptikusainak :-)

Ezért nincs lájk gomb egyik posztom alatt sem.
Hát jó. Te tudod. Szóban az azért szoktam ajánlani a blogodat ismerősöknek, csak az kevésbé hatékony.
@Humperdickk: Nem is ez a vicc. Hanem egy magánalapba történő befizetésre megadja, mert egy katolikus pap alapítja. Miközben sorra huzgálták ki tavaly az adókedvezményeket, mint ördögtől való találmányt. :D
Mondjuk ha a katolikus papok ezzel és nem a kisfiúkkal foglalkoznak, már nyereség, nem?
Már várom a konvergencia programot, (magyar/angol) változatban és annak a fogadtatását.
Sajnos a jóindulat időközben elfogyott, tehát csak a rideg szakszerűségre számíthatunk.
Én az alábbiakon csak azért vagyok felháborodva, hogy a Harrach Péterék tiltakoznak a hétvégi munka miatt, miközben nemhogy idegeneket, hanem saját családtagjaikat kényszerítik hétvégi munkára. Milyen apa az ilyen?

„A képviselő személyi titkára bizalmi állás, gyakran munkaidőn túl, hétvégén is dolgozni kell” – érvelt Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, aki személyesen is érintett az ügyben. Neki ugyanis a fia dolgozik titkáraként. „A KDNP húszéves tapasztalata az, hogy az ilyen munkát legjobban a családtagok tudják elvégezni, ráadásul az ő foglalkoztatásukat törvény sem tiltja. A havi nettó 85 ezer forintból, amit a képviselők erre a célra az Országgyűléstől kapnak, nehéz is lenne alkalmasabb embert találni, ezért a párt nem kíván változtatni az eddigi gyakorlatán” – magyarázta a frakcióvezető.
En ha OECD lennek, most alaposan elgondolkodnek rajta, hogy milyen ostoba egy paradigmaim voltak nekem korabban. Megkulonboztetunk Orban elotti es Orban utani gazdasagpolitikat. Az utobbi vegere mindenki szuksegletei szerint fog reszesulni a javakbol es egyutt fog ha'lni a barany es az oroszlan.
Itt a KDNP-nél aztá vannak szakácsnők, komornyikok, varrónők! Ezek hogy segítik a munkát?

„A képviselő személyi titkára bizalmi állás, gyakran munkaidőn túl, hétvégén is dolgozni kell” – érvelt Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, aki személyesen is érintett az ügyben. Neki ugyanis a fia dolgozik titkáraként. „A KDNP húszéves tapasztalata az, hogy az ilyen munkát legjobban a családtagok tudják elvégezni, ráadásul az ő foglalkoztatásukat törvény sem tiltja. A havi nettó 85 ezer forintból, amit a képviselők erre a célra az Országgyűléstől kapnak, nehéz is lenne alkalmasabb embert találni, ezért a párt nem kíván változtatni az eddigi gyakorlatán” – magyarázta a frakcióvezető.

Hasonló a véleménye Básthy Tamásnak, aki szintén fiát foglalkoztatja parlamenti titkárként. Rubovszky Györgynél bonyolultabb a helyzet: neki párttársa, Latorcai János országgyűlési alelnök felesége a személyi titkára, míg Rubovszky lánya Latorcainak titkárkodik. Az említett KDNP-s politikusokon kívül még sok más honatya rokona is a frakció, illetve a képviselők környékén dolgozik. Bagdy Gábor lánya, Lukács Tamás felesége, Salamon László lánya, Stágel Bence felesége és Szászfalvi László fia is parlamenti titkárként keresi kenyerét.

A hatályos törvények nem zárják ki, hogy a képviselők parlamenti titkárként vagy más néven képviselői alkalmazottként rokonokat foglalkoztassanak. Az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló törvény csak annyit mond ki: képviselőnként egy alkalmazottat fizet az Országgyűlés bruttó 130 ezer forintos fizetéssel. Ezekkel a titkárokkal a képviselő döntése alapján az Országgyűlés köt szerződést, köztisztviselőnek minősülnek és közpénzből kapják a fizetésüket.
Hol is olvastam már erről a gazdasági modellről és kommunikációról, hol is...

Ja igen, megvan! Orwell, 1984. Hogyasszongyahogy. Ma elveszek mindenkitől 10 egységet, holnap adok mindenkinek 2-t (tehát 8at elvettem), de az progagandagyárral csak azt közöltetem, hogy annyira rohadtul rendesek vagyunk és annyira jól megy már minden, hogy látjátok: kettővel ma is több van mint tegnap volt.
Csak finoman jelezném, hogy az ellentétest sugalló fideszes manipulációkkal szemben a banki különadó időarányos része már befolyt. Ugyanis negyedéves bontásban kell fizetniük, az első részletet Március 31-ig be is fizették. Tehát a 108%-os hiányban már benne van a bankadó is. Ekkora hiány márciusig, ha jól tudom, 21 éves magyar rekord. ilyen böszmeséget még magyar kormány nem csinált... sikerült lepipálni fletót is, elképesztő...

Qrbán qrmány...
""egyszerre alkalmazzuk a válságkezelés hagyományos és innovatív eszközeit"

Muhaha! Ez úgy hangzott mintha akarattal csinálnák. Persze lehetséges.

Nem "szent jobbunk", hanem egyszerűen csak bal...
@klarky:

Anno 2002-ben egy szomszéd arról győzködött, hogy orbán a tuti, mert a meglévő egy zsömle mellé adott még egy zsömlét.
Amikor mondtam neki, hogy az OK, de a húst mindegyikből kilopta, akkor megsértődött.

Most annyit javult a helyzet, hogy nem csak a húst, a zsömlét is elvette.

Alleluja.
@luciferko:

Igazságos a Mi Urunk, a gazdagnak ételt, a szegénynek étvágyat adott !

(Sándor György)
a citált vers vége imigyen hangzik :

"Nem így a rendőrök, a férgek
Akik naponta, este, reggel
Nem adtak enni, csak fakérget
S fejemre bajt hoztak sereggel.
Szórhatnék most fejükre átkot
De már egészen más vagyok
Én már ezekkel nem csatázok
Így kérek hát bocsánatot.

A vasbotot elővegyétek
S a pofájukba vágjatok.
Egyébként megbocsátva kérek
Ezektől is bocsánatot."

((Brecht-Vas István)

:)
A kommunizmusban, amikor aztán izomból hazudtunk kifelé mindent, akkor sem lehetett eltitkolni semmit. Kémelhárítás, propaganda ide vagy oda, a CIA pontosan tudta,hogyan is állunk.

Most, a XXI. század elején, EU, internet, mobilitás stb. van. És mégis megpróbálják?!

Nem vak az a ló, csak vakmerő!!!
@Humperdickk: "De így sincs értelme! Befizetek ugyanis száz forintot, ami mondjuk 30-cal csökkenti az adómat: nem egyszerűbb befizetni 70-et, és nem ismerjük egymást?! És akkor adminisztrálni se kellene semmit?"

Így újra elolvasva ugye rájöttél, hogy totál logikátlan, amit írsz? Ami nem baj, előfordul bárkivel, csak akkor óvatosabban kéne hülyézni másokat.
Na, ha még így sem fog csökkeni az államadóság, az a ti hibátok lesz.
@csoko20: Egy csomó volt komcsi ül a Fideszben, nem csoda ha a módszereik nem változtak
Jó a cikk, és egyetértek a szerzővel: egy pillanatig sem szabad elfelejtenünk az elmúlt majd egy év ránkszabadított kt-s, manyup-os, médiatanácsos és még sorolhatnám fideszes csodát. Igenis folyamatosan az orruk alá kell dörgölni, hátha, amit még lehet, visszacsinálhatunk belőle.

de...

szerintem most először, ezen az oecd-s dzsemborin lehetett egy árnyalatnyi pici alázatosságot kihallani viktorunk hangjából. Lehet, hogy én vagyok nagyon optimista, de mondott olyanokat is, hogy "semmi sincs még rendben" és "ezeket muszáj volt meglépni" ... vö. az elmúlt hét elég pozitív gazdasági mutatói, amire verhette is volna a mellét.

lehet, mégiscsak emberek bujkálnak ott az arroganciafal mögött.
@Humperdickk: ha egyszerűen és gyorsan akarnák "ügyintézni" a dolgot, akkor így tennének. Node akkor hogyan mondhatnák el, hogy nem csak kértek-kaptak valamit, valamennyit, hanem adtak is?? Így tehát jön az "aggyá' 100 ft.-ot, kapsz x % adójóváírást!" Merthogy ha kérnek is, azért cserébe adni is akarnak... Mibe, hogy lesznek jópáran, akik "dejóó, lesz nekem plusz adójóváírásom és még hazafias is leszek!" jeligére adakoznak?! Hogy aztán a befolyt összeg mire is lesz elköltve, arra kíváncsi vagyok: lásd vörösiszapos adományok visszatartása.....

@makukula: miért is logikátlan? Tudtommal mindenféle adomány gyűjtésekor így működik a dolog: adok annyit, amennyit és kész. Nincs adójóváírás, egyebek. Adok, mert jónak látom a célt és mert tudok adni valamennyit. Volt olyan, hogy különféle alapítványok számára befizetett összeg meghatározott hányadát le lehetett írni az adóból. Volt ilyen. 2009.-ig. Tavaly már nem volt. És idén sincs. Tehát miért logikátlan az, amit Humperdickk felvetett?

Amúgy amikor meghallottam az ötletet, először elképedtem: jól hallok?? Aztán rájöttem, hogy igen, jól hallok: ez az új nagy ötlet. És belegondoltam: az államadósság naaaagy, ki kéne fizetni, nincs miből. Mi tett eddig ezügyben a kormány? Először a manyupos pénzekkel variáltak, mondván, államadósság-csökkentésre kell. Úgy tűnik, kevésnek bizonyult. Most gyűjtést indítanak, szintén e célból. Mi lesz a következő, ha az így befolyt összeg is kevésnek bizonyul??
Belegondolva kissé megrettentem. Nem tudom, miért, de nekem olysmik jutottak eszembe, mint '50-es évek, államosítás, kuláklista, Caucesku (bocs, ha netán nem jól írtam), ilyesmik. Nem tudom, miért, de ezek jutottak eszembe.

Valaki tudna esetleg cáfolni-nyugtatni?
@Humperdickk: nem ők hülyék,hanem azok akik még eztis beveszik
sajnos, ki kell javítanom a szerző írását!
"a kevésbé gondolkodó ál(l)am modelljének víziójáig" így helyes!
@macamuca: "Mi lesz a következő, ha az így befolyt összeg is kevésnek bizonyul??"

Bankbetétvédelmi megbízott. Selmeczi Gabika ideális jelölt rá. És ebben az a vicc, hogy nem vicc...
Mint közismerten tudjuk; nincsen új a Nap alatt!
Ha valaki veszi a fáradságot és a volt szocializmus(kommunizmus ahogy ma titulálják)"foxi-maxi"-jára ellátogatott, hallhatott Lenin:Áprilisi téziseiről és a hozzá írt Pravdában megjelent (később füzetekben kiadott) elmélkedéseiről, miután most ráismerhet, miként kell a mensevikiekkel(kisebbséggel)elbánni a hatalom totális (bolsevik)totálbirtokában. Pontról-pontra követhető, talán még időrendben is. A Békekölcsönt meg ne sértsük meg, mert ott, és akkor a háború utáni állapotokat kellett helyrehozni, miközben a győzteseknek fizetett jóvátételt is nyögnünk kellett.
Valami eszembe jutott: vajh' a perselypénzt nem kellene felajánlani a haza oltárán az egyházaknak?
@igényes: Azt nem tudod véletlenül, ki ellenőrzi, hogy ledolgozzák-e a munakidejüket?
Köszönö a posztot, betegre röhögtem magam. Na nem mondom hogy vidámságomban, de legjobban úgyis kínunkban lehet :-)))
A kormányzat legutóbb néhány napja, március végén bocsátott ki dollárban jegyzett kötvényeket tízéves és harmincéves lejáratra, összesen 3,75 milliárd dollár értékben. A tízéves lejáratú három milliárd dolláros kötvény hozamfelárát 3,10 százalékponton határozták meg a hasonló lejáratú amerikai kincstárjegy hozama fölött. A harmincéves, 750 millió dolláros kötvény hozama 7,791, míg az ugyanilyen lejáratú amerikai államkötvényekért 3,3 százalékot fizetnek. A legutóbbi, a 2010 januárjában, még a szocialista kormányzás idején kibocsátott két milliárd dolláros, tízéves futamidejű kötvények hozamfelára a kibocsátáskor 2,65 százalékponttal haladta meg a hasonló lejáratú amerikai kincstárjegyek hozamát. Vagyis a befektetőknek adott mostani "prémium" jóval magasabb, mint egy évvel korábban volt.
Van egy tanulságos Rejtő Jenő könyv ebben a témában. A 14 karátos autó.

Abban Gorcsev Iván egy nagyobb összeget ajándékozott Vanek úrnak a kártyán frissen elnyert Nobel Díjból.

Vanek úr meg magában azon gondolkodott, hogy kedves ez a fiú, de majd hamarosan biztos jönnek az ápolói és visszaveszik.
Azt mondja az előbb Kokó a Heti Helyzetben, hogy a jelen gazdasági helyzet szerencsére abszolút lehetővé teszi, hogy a sport sokkal több pénzt kapjon. Ezek ennyire nem itt élnek?
@Takony_fősámán: Azok most is komcsik.Belülről bomlasztanak.
@Képviselőné Háztartásbeli Andrea:
Az ugyebár zirka 700 milliárd HUF.
No a manyup ál(l)amkötvény része beváltva?
@beavereater: igen, ilyesmi is forgott az agyacskám hátsó fertályán, bár nem írtam le... Efféle lépés következik, mármint ha az eddigi mentalitást és tetteket veszem alapul (semennyi pénz nem elég semmire, "csinálni" /=kitermelni, valami munka-szerű tettel/ hosszadalmas, fárasztó, egyszerűbb és gyorsabb elvenni valahonnan. Nosza, hol van és mennyi van? Ide vele!).

Még mindig várom egyébként a cáfolatot-nyugtatást....
index.hu/kultur/media/2011/04/08/foszerkesztoi_posztot_ert_a_hamisitott_cohn-bendit-riport/

Köcsögök! Vagy népnemzeti szinten "Kötsög Méltóságos Uramék!?"
Bolsevik elvtársaink és a seggükből kilógó talpnyalóik újabb ámokfutása láttán azért hihetetlen, hogy a sok troll, akiknek a feje a fidesznyik elvtársak seggébe szorult a nagy nyalás folyamán, nem is értik - valószínűleg IQ gyengeségéből eredendően - miről is van szó. Vagy pedig a PÁRT és a KEDVES VEZETŐ iránti elkötelezettség olyan erős az elvtársakban (lefety, lefety, lefety), hogy tulajdonképp Viki és csapata a szájukba is szarhat, ezek akkor is örülnek neki! Komolyan ennyire gerinctelen és szarrágó legyen a magyar jobboldal szinte minden szegmense? A baloldalt felejtsétek el, jelenleg nincs ilyen idehaza, egyelőre szerintem nem is hiányzik senkinek, róluk nem is kell „megemlékezni”. Egyébként meg önjáróak, azok is gyönyörűen le tudják magukat egy-egy megszólalásukkal járatni! Amíg ilyen emberek akarják ahhoz, ott a nevüket adni, addig tényleg nem is kell őket bántani, bőven lejáratját azok magukat! Hosszútávon viszont kellenek, mert egy ország nem lehet meg egy egészséges egyensúly és komoly, tiszta értékrendek nélkül, melyeket minden oldalról, egyenlő arányban képviselnek.
Ilyenkor hol van a magyar érdek képviselete? Mert a Fidesz, egy párt képviselete, az nem MAGYARORSZÁG érdekének a képviselete. Csak egy gittegyleté, melynek működése jobb esetben egy vállalkozásra, rosszabban a maffiára hasonlít. Már bocsánat, de ezek után is, 4-8-12 év után, ebben az országban szeretnénk élni! Legalábbis vagyunk néhányan, akik kalandvágyból ezt megpróbálnánk, ellentétben egyes politikusok gyermekeivel, akik pl. fennhangon hirdetik magyarságukat, de gyermekeiknek azért jobban látták a külföldi életet javasolni, vagy bankszámlát nyitni Svájcban. Akkor melyikünk is a HAZAÁRULÓ? A gerinctelen és elvtelen féreg?
Netán én, akinek a családja ezer éve itt él és generációk óta ontotta a vérét ezért az országért, vagy azok a szarrágók, akiknél nagypapi még magyarul sem beszélni, de most fennhangon oktatja ki a magyarságról, magyarosított nevével együtt az Istenadta népet?
Gerinctelen, féreg politikus elvtársaink éppen pillanatnyi gazdasági és egyéni anyagi érdekeikre hallgatva kiárusítják az országot. Ez keményen oldalfüggetlen. Ez szimpla hazaárulás. Most éppen a fideszéktől és pitiáner janicsárjaiktól!
@hollario: dehonnem! Gondolkozz!
Ha azt mondja olyan jól megy nekik, akkor valószínűleg olyan jól megy nekik.

Miből? Hát nem a megtermelt jövedelmükből: a lopott pénzből, abból. Tellik a nyugdíjlopásból, megy a szekér. Hazudnak valamit oszt jónapot.

Mit is mondott a 3. balkeze Simicska?
Mindenkinek joga van hülyének lenni.
@macamuca: Sajnos erre nincs megnyugtató válasz. Már sok ismerősömtől hallottam, hogy féltik az évek alatt összegyűjtött kis pénzüket /nem milliókról van szó/, hogy orbánék rá teszik a kezüket arra is. Nem tartom még ezt sem kizártnak.
@IgazMagyar: Várj, nem az ő pénzéről volt szó, az országéról. A 108%-os hiányból futja.
@gyilkos fűegér: Még el se mentek. csak az ellenzékből most átültek.....
@kirsten: ettől tartok. Hogy nincs olyan válasz, ami valóban (!!) megnyugtató lenne. Hisz egy ígéret ("Á, dehogy is akarunk államosítani eztán magántulajdont! /=készpénz, ingatlan, etc./") még nem megnyugtató. Pláne a kormánytól....

@Boli: valamit valamiért. Aki meg már "bizonyított", hogy meddig hajlandó elmenni kiszolgálásban, attól ezek után is effélére lehet számítani. A felfelé buktatás iskolapéldája, kellenek a megbízható emberek az ellenőrzött tájékoztatáshoz. Mármint ahhoz, amit a széles tömegeknek szánnak. Mert neten bogarászni valaki-valami után: nos, ehhez mindenekelőtt kételkedés kell. Kételkedés a hivatalosan (?) elhangzottakban. Meg érdeklődés: ha netán nem pontosan úgy volt, akkor hogy is volt? Meg idő, energia. Ez mind együtt: vajon a lakosság mekkora hányadában van meg? És mennyien alkalmazzák? Mert ha sokan, akkor lehetne beszélni tájékozottságról. És aki tájékozott (legalább részben, de minimum kételkedik), azt nehezebb megvezetni, bármiről legyen is szó. Node aki mindent hajlandó beszopni, elvégre megmondta a mindigigazatmondó, azzal bármi megetethető.
Hogy meddig? Ahogy elnézem, sokáig....
@IgazMagyar: Pitianer kispályás az egész bagázs a Lajoshoz képest. Azt sem tudjátok, hol vagytok, úgy pörög a ringispil...:))
Engem az OECD igazgatójának ostobasága döbbentett meg. Azt tanácsolta, hogy támogassuk a magánszektort.
Miből lehet a magánszektort támogatni? Talán abból, hogy jobban megadóztatjuk a magánszektort? Megőrült a világ!!
Üdv Mindekinek!
Jó poszt, érdemes volt elolvasni! Köszi! A kommentek is nagyon megfogtak: a municióhiánnyal küzdő bérkommentelők valahogy hiányoznak és valahogy a meggyőződéses fityesznyikek meg olkoptak a "hosszú harc alatt". Ennyire elkeseredett embereket rég láttam már ebben a megnyomoritott országban. De lépni senki nem lép.... Gyerekek nem lesz ez igy jó! Ezek olyanok mint egy neveletlen gyerek: az is addig bassza az ember agyát amig el nem ér egy határt és a legbirkább szülőnél is egy kurva nagy maflást kap jutalmul. A határt már megtalálták és átlépték... Kérdem én: hol a jutalmuk???
Sajnos ez a qrva oszd meg és uralkodj elv nagyon működik. Nincs itt új a nap alatt, csak ugye egy csecsemőnek minden vicc új! Á basszus a vacsorától is elment a kedvem... :(
Szép estét Mindenkinek!
És mostantól dolgozni fognak!!!!! Közmunka, munkaerőpiac orientált foglalkoztatás és oktatás stb, stb. A világ csak ámul, bámul! A tüntetésekkel pedig egyetértünk, mondta a szóvivő! Ilyen a világon nincs!!
@gyilkos fűegér: rosszabb, bolsevikok!
A múltat végképp eltörlik,úgy látszik....
És a jövő?Lesz olyanunk?
@Képviselőné Háztartásbeli Andrea:
...és fogy. Vagy már el is fogyott. Most akkor a hitelminősítők tévednek, vagy a szerencsétlen befektetők? Nem kéne szólni nekik?
@Boli: Melyik magyar költő írta, hogy apám félig román volt,vagy tán teljesen az,
Bennem van román, szlovák, sváb, székely, lengyel, cigány, némi magyar(?) vér. Ide adózo 1988 óta, ahogy a munkáltatóm fizetett (tőlem a jogszabályban meghatározott összeget levonta). Van pár szakmám, de mind Hungary-specifikus ( vámügyintéző, jövedéki ügyintéző, környezetvédelmi termékdíj -ügyintéző, ADR/ ügyintéző, ECDL,) csak az angol hiányzik, mert gyári süket vagyok. De mt csinálok, ha 46 évesen munka nélkül maradok???
@gyilkos fűegér: Valszeg több lesz, hisz kevesebben dolgoznak már most, mint tavaly, és kevesebben fizetnek így adót is majd. A hiány megmarad, a lopott pénz meg elfogy. Az igazán nagy balhé 2013-ra és főként 2014-re fog kirobbanni, amikor már a különadók egy részét is megtorpedózzák, és a bevételi oldal úgy fog elszállni, hogy nem is látjuk a kondenzcsíkját se. 2014-re egy nagyon brutál költségvetést kell összerakniuk, sok adónöveléssel, sok egyéb kellemetlenséggel. Persze választást már nem fognak nyerni.
Pedig milyen könnyen hozhatták volna ezt a négy évet, istenem...
@Sanya1965: A jelen állás és politikai szél szerint? Nem tudom... Hogy örökbecsű kisköcsög Lézer Elvtársat idézzem szabadon: mindenki előtt nyitott a pálya a politikusi karrier előtt. :( Ugyan azt gondolom erről persze, ami Neked is hirtelen eszedbe jut erről és a fenn említett kis kreténről. Az, hogy kinek milyen vér csörgedezik az ereiben, még az is másodrendű kérdés. Az viszont, hogy mit tesz ezért az országért, mit bizonyít nap, mint nap, az sokkal lényegesebb. Persze lehet kicsiben és nagyban is. Sokkal jobban tudok néhány itt élő külföldit becsülni, mint a melldöngető és a képernyőn állandóan magyarkodó f.szkalapot. Néhány külföldi ma is többet tesz értünk és kis környezetünkért, mint trikolórunkat meggyalázó, abba öltözködő vadbarmok összessége. Mint ahogy a magyar történelemben is van rengeteg példa, hogy a külhonból idekerült nem magyarok, többet tettek és még az életüket is feláldozták ezért az országért, amikor nagyon magyarok eladták néhány ezüstért a hazájukat!
A kiút merre? Amíg a nagypolitikában ilyen fejetlenség és ötletszerű játszadozás folyik, szerintem semerre. Újból éljük (Neked magyarázzam, milyen volt?) annak a bizonyos Kádári-Brezsnyevi kornak az elvtársi légkörét. Egy mondat jutott akkorról eszembe, amit az egyik akkori "elvtárs" mondott anno arra, hogy miért ne csináljunk új dolgot: "Ha nem csinálunk semmit, akkor abból baj nem lehet!" Kb. ennyi volt a realitásérzékük. Bár legalább a konnektorba nem pisiltek azonnal, mint ahogy jelenlegi elvtársaink!
@Sanya1965: A jelen állás és politikai szél szerint? Nem tudom... Hogy örökbecsű kisköcsög Lézer Elvtársat idézzem szabadon: mindenki előtt nyitott a pálya a politikusi karrier előtt. :( Ugyan azt gondolom erről persze, ami Neked is hirtelen eszedbe jut erről és a fenn említett kis kreténről. Az, hogy kinek milyen vér csörgedezik az ereiben, még az is másodrendű kérdés. Az viszont, hogy mit tesz ezért az országért, mit bizonyít nap, mint nap, az sokkal lényegesebb. Persze lehet kicsiben és nagyban is. Sokkal jobban tudok néhány itt élő külföldit becsülni, mint a melldöngető és a képernyőn állandóan magyarkodó f.szkalapot. Néhány külföldi ma is többet tesz értünk és kis környezetünkért, mint trikolórunkat meggyalázó, abba öltözködő vadbarmok összessége. Mint ahogy a magyar történelemben is van rengeteg példa, hogy a külhonból idekerült nem magyarok, többet tettek és még az életüket is feláldozták ezért az országért, amikor nagyon magyarok eladták néhány ezüstért a hazájukat!
A kiút merre? Amíg a nagypolitikában ilyen fejetlenség és ötletszerű játszadozás folyik, szerintem semerre. Újból éljük (Neked magyarázzam, milyen volt?) annak a bizonyos Kádári-Brezsnyevi kornak az elvtársi légkörét. Egy mondat jutott akkorról eszembe, amit az egyik akkori "elvtárs" mondott anno arra, hogy miért ne csináljunk új dolgot: "Ha nem csinálunk semmit, akkor abból baj nem lehet!" Kb. ennyi volt a realitásérzékük. Bár legalább a konnektorba nem pisiltek azonnal, mint ahogy jelenlegi elvtársaink!
@szerénységem: Mint gondolom tudod, a kormányzat le kívánja nyúlni az önkormányzatoktól az adók egy (nemkicsi) részét. Na már most, innentől a matek tök egyszerű. A kieső bevételeket pótolni kell. Ez ugye nem kérdéses. Zsé honnan lesz erre? Hát onnan, hogy új adókat fognak az önkormányzatok kivetni, illetve megemelni a jelenlegi adókat. Tehát... Még a fidesznyikek seggébe szorult nyelvű, ecceri hegyitrolloknak is nagyon érezhető és egyértelmű lesz a helyzet. Bár ők inkább a pártnak hisznek, mint a szemüknek! Különben is, erről is azok a rohadék cocik tehetnek! Mert nyócévig..., ja meg mert loptak...
@Boli: Lesz még itt ingatlan-, vagyonadó, ihaj-csuhaj, dínom-dánom. :-)
És még mi minden.
@szerénységem: Lesz, de majd nézd meg az értékeket is, hogy hol húzzák meg a határt. Mert ugye nem gondolod, hogy a sok csóró majd nem fog fizetni? Nemár, hogy akiknek 600 milliárdot adott a kormány, most elvegyen tőlük! Hol élünk elvtársak? A kommunizmusban? Szabadpiac! Aki nem tud fizetni, azoknak a lakását szívesen várják a bankok! Evégre Vikiék adnak a bankadóért cserébe mindenkinek valamit. :( Mert ne az emberek fizessék meg... Ne hát, hanem a nyuszik???
Már az EP-ben is költségtérítéssel trükközik a Fidesz? www.168ora.hu/buxa/mar-az-ep-ben-is-koltsegteritessel-trukkozik-a-fidesz-73511.html

Budapest - Hmvhely távolságra többszörös költségtérítéssel csalt dajcstomi. Már ott is erről leszünk híresek?
@gyilkos fűegér:
Mi lenne, lenyúlják majd a bankszámlákat is.
@maholnap: Majd a twitteren mindenkit leköcsögöz ez a kis felpuffadt fejű kisköcsög. De szép is lesz, ahogy megmagyarázza a megmagyarázhatatlant. Tompika, epedve várjuk a magyarázatodat, hogy hogyan is lopod a pénzünket! Ja, hogy ez jár neked? Meg az a pofánb.szás is nagyon aktuális már, azzal a bizonyos szívlapáttal!!!
@11235813: Vagy csak nem fizették ki őket? Lehet, hogy sztrájkolnak? Vagy új komment és terelési szabálykönyv jött ki - még tanulják a "nyócév" és a "cocik is hazudtak" dumák helyett. Evégre a pártközpont utasításai azért fontosak. A spindoktor még nem készítette el az új troll útmutatót! Túl gyorsan változik a helyzet!
Ezt a kormányt még egy évig fogjuk hallgatni és tűrni. De akkor el fognak követni egy olyan hatalmas hibát (ma még nem is sejthető, hogy milyen területen, de tág "lehetőségeik" vannak hibázni), hogy az ország népe egyszerűen félre fogja söpörni őket. És Pintér, meg Kövér, meg Balsai és Szijjártó és a többi fenevad gyáván fog reszketni.
Te miről beszélsz kedves posztíró? Maguknak, és a magas jövedelmüeknek sokkal kevesebb adót kell fizetniük. Látod mekkora gazdaági csodát hoztak össze maguknak? Egyébként meg azt gondolom, ez a kormányt csak önmaga érdekli, minden intézkedésük arról szól, hogy a gaveri körnek jó legyen. A többieknek szar? Ki nem szarik arra!
istenem, de hülyék vagytok.
@igényes:
Jó reggelt!

Ez aztán a családi vállalkozás! Mi is példát vehetnénk erről a családi összefogásról. Szép példa ez arra, hogy nem is széthúzó a magyar, hanem összetartó, lám, milyen szépen együtt a család, ha munkálkodni (meg pénzt nyúlni) kell...
@dbeata: Jó reggelt!
Itt a nagy családban, van munka és szórakozás, Semjén Paraguytól, kínáig mindenhol vadászhat, Orbán focizhat.

Vadludakkal, récékkel, szalonkákkal esetleg romákkal akarja kiegészíttetni a magyarországi vadászható fajok listáját a miniszterelnök-helyettes. Semjén Zsolt a vidékfejlesztési minisztert levélben kérte a változtatásra, ami szerinte segítené a vadászokat ért méltánytalanságok megszűntetését.
@dbeata:

1. Érdemes elolvasni figyelmesen az MTI közleményét. A vége is érdekes, amint Blatterék nyilatkoznak, meg sem említik azt, amit Orbán uticélja volt legendaszerűen.
mti.hu/cikk/2011/04/05/orban_es_blatter_az_eu_es_a_fifa_kozotti_ellentetekrol_targyalt-538398
2. A következő link mutatja, hogy Orbánt az EU megelőzte március 25-én.
www.fifa.com/aboutfifa/federation/insidefifa/news/newsid=1405871.html
3. Az alábbi link pedig mutatja, hogy Orbán Viktort fogadta Blatter nem EU képviselőként, hiszen azzal már megelözően beszéltek, itt a Felcsút SE labdarugója ugrott be csevejre unalmában Blatterhez.
www.fifa.com/newscentre/news/newsid=1412481.html
Mi a véleményed?
véget ér a moratórium jelentős számú frankhiteles lakást fognak felvásárolni...

3 billió forint értékben, + közcéget...

Ez elkerülhetetlen, vagy tönkre mennek a bankok...

Akkor lesz átváltva a devizatartalék.. forintra.. jelentős forint erősödéssel...

Olyan háromszoros vagyonnyereséggel... majd szép lassan eladva a lakásokat a mostani tulajoknak...

A pénz pedig... bekerül a gazdaságba... szerintem a nyár és az ősz... igen komoly gazdasági meglepetéssel fog járni...
Szabadság!
" hogy az ország népe egyszerűen félre fogja söpörni őket. "
@Amidazophen:
Azért arra is figyelni kell, hogy úgy tűnik egyre jobban háttérbe próbálják szorítani a rendőrséget (édes kis "semmisség", "lóvéja meg nyista"). Aztán TEK.
Úgy látszik, év végéig rendszeresen számíthatunk ilyen posztokra, mert a plebs még mindig nem fogta fel, hogy az idei hiánygörbe jelentősen eltér az eddigi évekétől. Sebaj.

"A nemzetgazdasági minisztérium részéről újdonságnak számít (és az államháztartási folyamatok szempontjából egyben üdvözlendőnek mondható), hogy prognózist közölt negyedéves bontásban, hívja fel a figyelmet a portfolio.hu. Ezek szerint a második negyedévben közel 470 milliárd forintos hiány lehet a központi alrendszerben, míg a két utolsó negyedév jelentős többletet fog hozni a büdzsé számára (220, illetve 302 milliárdos többletet jelez előre a tárca).

A most kiadott prognózis szerint a második negyedév végén éri el a csúcsát az egész éves hiányterv teljesülése, egészen 176%-ig kúszik fel a mutató. Az NGM előrejelzése szerint ugyanakkor aggodalomra semmi ok, mivel (a második félévben kialakuló jelentős többletnek köszönhetően) a hiány év végére a törvényben előírt célra süllyed (687 milliárd forintra)."

Természetesen az ilyen "informatív" blogokon olyan információkról sose fog szó esni, hogy mondjuk épp

"2010. december–2011. februárban a 15–74 éves foglalkoztatottak létszáma 3 millió 743 ezer fő
volt, ami 0,5%-kal több az előző év azonos időszakinál."

portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xftp/gyor/fog/fog21102.pdf

vagy hogy az idei eddigi külker egyenleg rekordokat döntöget:

"A külkereskedelmi mérleg 331 milliárd forint (1217 millió euró) aktívumot mutatott, ami az egyenleg 101 milliárd forintos (361 millió eurós) javulását jelenti a 2010. január–februári 231 milliárd forint (856 millió euró) aktívumhoz viszonyítva."

portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xftp/gyor/kue/kue21102.pdf

minek következtében Magyarország idei gazdasági növekedése várhatóan meg fogja haladni az OECD átlagát.
@igényes:

Látom, vannak még korán kelők...:-)
Később megnézem, most gyerekezek.. Köszi, hogy felhívtad a figyelmemet.
@Blogger Géza: Speciel emlékszem még arra, amikor a jelenlegi kormánypárt képviselői szemenszedett hazugságnak és hamisítványnak tartották a KSH adatait, mindenben cáfolták azt és megbízhatatlannak, az akkori kormány általi hazugságnak bélyegezték az abban szereplőket. Akkor most mi is változhatott? Semmi, bár azért van egy kis pikantériája annak, hogy a "majdra", a "várhatóra", a "leszre" van hivatkozás és mindent a jövőben igyekszik majd pozitívban megjeleníteni. A tények, a jelenlegi adatok pedig mind ezzel ellentétesek. Ahogy Matolcsyné férjének a nyilatkozatai is mindig óriási pozitívumokról és előrelépésekről szóltak, azután meg a tényeknél kiderültek, hogy pont az ellenkezője lett a valóság. Nem feltételes módban. Ajánlom figyelmedbe a külkermérleg alakulásánál a német gazdaság húzóerejét és lendületét. Nem a magyar gazdaság táltosodott meg - sajnos!
Kíváncsi vagyok mikor tör ki egy nagy- nagy tüntetésből s a sok - sok elégedetlen réteg összefogásából egy igazi FORRADALOM , és mikor pörkölnek oda a NEMZETI SZAR CSIBÉSZ BANDÁNAK!!!!!
Elmondom, mit tehet a nép egyszerű gyermeke, amikor rájön, hogy túl sok az adóssága és látja, hogy kb. mikorra fog összeomlani a költségvetése. Zárja az ügyletet a rendelkezésre álló eszközökkel: eladja a házát, kisebbe költözik és kifizeti az adósságot vagy legalább jelentősen csökkenti azt.
Az állam esetében ez mit jelenthetne? Az urizáló életvitelt befejezik mondjuk. Megszüntetik a pazarlásokat az állami struktúrában.
Ami működik kicsiben, működik nagyban is.
Ha nincs elég pénzed, költs kevesebbet. Paraszt logika, de mindig beválik.
Én még mindig nem látom, hogy a dologi kiadásokra, beruházásokra kevesebbet költene az állam számottevően. Nem látom, hogy az államadósságot valóban csökkentené a kormány. Csak tervet hallok meg ígéreteket. Ha igazán csökkenteni akarná, már kiperkált volna pár milliárd dollárt a devizatartalékból, és az tény alap lehetne az elvonásokra. De nem ez történik. Felelős gazdálkodás? Lófaszt.
Emlékszem, hogy 1996 decemberében 3 milliárd dollár folyt be privatizációs bevételekből s azt a sokat szidott Horn-kabinet adósságcsökkentésre használta fel egy az egyben. (Igaz, hogy akkor kevesebb volt az adósságunk összegszerűen, csak GDP arányosan volt magas.) Nézzük, mennyit jelent a manyup vagyon használható része ma: nagyjából 1000 milliárdot érő részvény és deviza portfólió, durván számolva 5 milliárd dollár. Ez megerőltetés nélkül kifért volna a devizatartalékból, nem kellett volna ennyire bonyolultan felforgatni az egész gazdaságot.
Szóval, megint egy jó nagy hazugsággal vakítanak, hogy mit miért kellett így.
@kaqkkfioka:

Ez a TeK az egyik legnagyobb szemfényvesztése a kormánynak. Terrorelhárítóknak nevezik őket, de valójában nem az. Egy fegyveres csoport a legkedvezőbb helyzetben, a legkiválóbb felszereléssel, a legkíválóbb anyagi javadalmazással.

Az beérkezett információk alapján kapnak nekik tetsző, általuk is elvégezhető feladatokat. Tudni kell, hogy a megyéknél, na meg Paksnál jól képzett terrorelhárítók dolgoznak teljes helyismerettel, viszonyok ismeretével, míg a Zách utcai rendőrségi állományból lévő fiúk a központosítás miatt időben, hatékonyan nem bevethetőek, lassú reagálású képződmény, mégha rendelkeznek is gyors autókkal, olyan gyorsakkal nem viszont, melyek az időbeniséget legyőznék.

A TeK kapott egy információt például Isaszeget illetően és nem tudom hány fővel, de sok millióért lementek Isaszegre és elvégezték egy, két fős járőr feladatát.

A fekete Audi Q7 vásárlása fekete színben metál fényezéssel bőrüléssel nem éppen a legjobb választás, mert igen kevés a hegyi rabló, és a hegyi terrorista, na meg maga a Q7 egy kicsikét feltünő, hacsak a terroristák nem a Rózsadombon laknak általában. Esetleg tudnák azt, hogy mennyi kárt tud okozni egy igazi fegyveres felszerelése a kárpitozásban? Mindenesetre fingelszívó és pollenszűrő van benne, meg elöl radar, hátúl radar, és rádió, GPS, CD lejátszó, tehát mire Zalaegrszegre érnek, kipihenten érkezhetnek meg.

Ime egy siker, melyhez semmi köze a TeK-nek, csakhát ez PR.
www.hirado.hu/Hirek/2011/04/06/15/Elfogtak_egy_nemzetkozi_kamionfosztogato_banda_het_tagjat.aspx

El kell gondolkodni, honnan az információ, mely alapján a TeK eredményes lehet? Hát igen valakik, valahol rendelkeznek információkkal.

Pintér cége nem pitiáner, az országot lefedi!!!
Objektumőrzés

OTP Bank Rt. országos hálózata * MKB Bank Rt. országos hálózata * Magyar Cetelem Bank ZRt. BÁV Rt. országos hálózata * JNT Security (Magyar Posta Rt.) * Magyar Honvédség *Terrorháza Múzeum * MOL Magyar Olaj- és Gázipari Rt. * Szegedi Paprika és Konzervgyártó ZRt. * SPAR Magyarország Kft. * FŐTÁV ZRt. * MÁV ZRt. * SAB Gép-, és Berendezésgyártó Kft. * SZÁMALK Rendszerház Rt.

Ennél nagyobb hatalma senkinek sincs! Ennél jobban információhoz senki nem juthat.

Biztonságtechnika

BKV ZRt. * Campona Bevásárló Központ * Dévai Irodaház * Fővárosi Közlekedési Felügyelet * Magyar Rádió * MÁV Igazgatóság * Honvédelmi Minisztérium * Környezetvédelmi Minisztérium * Magyar Államkincstár * Magyar Posta, Hírközlési Főfelügyelet * TV2 Székház * Művészetek Palotája * Magyar Villamos Művek * LURDY HÁZ * WESTEND Business Center

Nem érdemes megnézni, mert a mai rendőrségnél a Pintér cége körülbelül kétszer erősebb. És bizony a jól képzett rendőrt várja is.

Érdemes megnézni a Pintér birodalmat, itt a Spar csupán: spar.hu.spar.at/rsync_spar_hu/egyeb/spar_magyarorszag_terkep.jpg

Az OTP fiókok száma:4103
POS terminálok száma: 31.456

Elképesztő hatalom van a Pintér kezében, nem is folytatom.
@Blogger Géza: A foglalkoztatási adatokat tekintve ennek az "informatív" blognak az írója netalántán megnézte az adatgyűjtés módszertanát (38 ezer háztartás), heti egy órai munkavégzésnél foglalkoztatotti besorolás, stb., és esetleg úgy látta, hogy mindez kelepElek kategória.

Segítségképpen:

Foglalkoztatottság-munkanélküliség
Az adatok forrása a munkaerő-felmérés, amely a magánháztartásokban élő 15–74 éves népesség gazdasági aktivitásáról gyűjt adatokat.

A munkaerő-felmérés fogalmi rendszere
Foglalkoztatott, aki az adott héten legalább 1 órányi, jövedelmet biztosító munkát végzett, vagy rendelkezett munkával, de abban átmenetileg (betegség, szabadság, ideértve a szülési szabadságot is) nem dolgozott.
Munkanélküli, aki az adott héten nem dolgozott, és nincs is olyan munkája, amelytől csak átmenetileg volt távol, a kikérdezést megelőző négy hét folyamán aktívan keresett munkát, a kikérdezés időpontjában rendelkezésre állt, azaz két héten belül munkába tudna állni, ha megfelelő állás kínálkozna számára, illetve már talált munkát, ahol 90 napon belül dolgozni kezd.
Gazdaságilag aktívak a foglalkoztatottak és a munkanélküliek.
Gazdaságilag nem aktívak azok, akik nem sorolhatók sem a foglalkoztatottak, sem a munkanélküliek csoportjába. Ide tartoznak többek között a tanulók, a nem dolgozó nyugdíjasok, a háztartásbeliek, az idénymunkások az idényen kívül, ha nem kerestek munkát, a gyermekgondozási ellátást igénybe vevők. Sajátos csoportot képeznek ezen belül az ún. passzív munkanélküliek, akik szeretnének ugyan munkát találni, de kedvezőtlennek ítélve esélyeiket, nem keresnek aktívan munkát.
Munkanélküliségi ráta: a munkanélkülieknek a gazdaságilag aktívakhoz viszonyított aránya.
Foglalkoztatási arány: a foglalkoztatottaknak a népességhez viszonyított aránya.
Aktivitási arány: a gazdaságilag aktívak (foglalkoztatottak és munkanélküliek) népességen belüli aránya.

A munkaerő-felmérés mintája
A munkaerő-felmérés mintája többlépcsős rétegzett, valószínűségi minta. A nagyobb ún. önreprezentáló településeken az elsődleges mintavételi egységek a lakások. A kisebb települések esetében viszont az első mintavételi lépcsőt a település kiválasztása jelenti. A mintába kijelölt címek száma 1998-tól negyedévente mintegy 38 ezer. Az összeírás folyamatos, a negyedéves minta a három statisztikailag egymástól független havi részminta együttese. A teljeskörűsítés alapjául a megfigyelt időszak – matematikai modell segítségével előre becsült – népességszáma szolgál. Az egyes népességcsoportok létszámát a minta rétegeiben megfigyelt értékek megfelelő súllyal történő felszorzásával és összegzésével számítjuk ki.
A közölt abszolút számok kerekítése elektronikusan – egyedi korrekció nélkül – történt, ezért a részadatok összege nem mindig egyezik meg az összesített adatok megjelenített kerekített értékeivel.

portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/modszgyors/fogmodsz11.html
@Blogger Géza: már megbocsáss: el is hiszed, amit mondasz?
Ezek relatív számadatok, szemben azzal, hogy a lakosság nagyszázaléka nyomorog. Pl. ezutóbbi miatt csökkent a vásárlási volumen, ami meglátszik az import csökkenésében. Így nyilván pozitív a külkereskedelmi mérleg. Csak ettől még az emberek alapvető szükségletei nem lettek relatívak. Másfelől, légyszi menjél már el munkát keresni, s meglátod, hogy sokkal nehezebb találni, mint egy éve.
A munkanélküliségi ráta is 14%-ra kúszott fel az elmúlt fél évben. Mi a fenéről beszélsz itt tehát? Kiolvastál pár számsort egy jelentésből? És az a valóság? Ne röhögtess.
@waszabi: bocsánat,helyesbítek: csak 12% volt februárban a munkanélküliségi ráta. De akkor is növekedett, s nem csökkent az előző évhez képest.
@Boli: Vicces, hogy a tényekről beszélsz, miközben semmiféle tényt nem említesz - velem szemben. :) Vagy a "Matolcsnyé férje" valami ravasz tényállítás, amiből valami fantasztikus igazság bontható ki?
@waszabi: Kér "rossz" hírem van számodra:

1) Az import nem csökkent,

2) A munkanélküliségi ráta nem 14%.

Ennyit ér kb. a hozzászólásod többi része is. :)
@withoutus: Na és, a módszertan az utóbbi időben nem változott, tehát a tendenciák megállapítása nem okoz problémát.

Persze tudom, az ellendrukkereknek csak az adat "jó", amelyik rossz, a többi nyilván csalás, hazugság stb-stb.
Ma még csak koldulnak holnap meg államosítanak...

"A tulajdon nem szent, a tulajdon rendszerébe gátakat kell építeni, hogy megvalósuljon a társadalmi igazságosság."

www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/1994-a-keresztenyszocialis-mhely-a-szocialis-jogokat-hianyolja-az-alaptoervenytervbl
"A szél majd erre, majd meg arra ránt"

Ezt elírtátok: "Széll"
@igényes: Igy van. De a profik így csinálják. Szerintem Pintér az egyetlen profi ebben a "kormányban". Érti is a szakmáját, működtet is.És ha kell, megfogja a tökét bárkinek. :))
@durcás: melyik szakmára gondolsz?

m-mel kezdődő szó ugye? és két f van benn?
@igényes:

Na, átfutottam. Kemény... Ember,ezek nagyüzemben gyártják a csűrés-csavarást. Az a durva, hogy Orbán megosztó politikája határokon is átível, és ki tudja, hol fog megállni. Őt és bandáját senki nem kritizálhatja, mert az azonnal lejáratásra kerül (ld. Cohn-Bendit). Senki nem ér fel hozzájuk, hogy őket bármilyen ügyben is kérdőre vonja. Talán majd Isten (bár az ő földi prókátorait is kézben tartja már...).
Közben Európa már csak legyint "Orbán tornatanárunkra" (fociedzőnkre),aki egyszer mert nagyot álmodni, és azt képzelte, el tudja vezetni ezt az országot.
Csakis az Orbán Viktor Született és Örökös Miniszterelnök Úr véleménye és szent akarata döntő Európa jövőjét illetően.
A Miniszterelnök Úr kinyilatkoztatta, milyenné kell váljon Európa gazdasága, ezt természetesen Magyarország fogja meghatározni!
Az a senkiházi bitang, aki ezeket kétségbe meri vonni, Annamária Nagyasszony, valamint a Nemzeti Terrorelhárító Orbánkülönítmény által lészen üldöztetve, s kiűzetve ebből a paradicsomból.
süti beállítások módosítása