Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.04.06. 06:07 Fabius

Lófasz, házhoz szállítva

Címkék: fidesz médiatörvény kovács zoltán kormányzati kommunikáció

A kormányzati kommunikáció reneszánszát éljük a napokban. Krízis volt - fogják majd magyarázni a bizit néhány hét múlva szokás szerint, röhejes, mint mindig - mondhatjuk rá mi, miközben az önfeledt kacagástól rekeszizomlázat kapunk lassan.

Kommunikáció terén egy tipegésnyit sem sikerült lépni előre. Sőt, utóbbi időben mintha direkt módon házhoz rendelné kormányunk a lófaszt, pedig könnyen meglehet, hogy csak az önkéntes spanking tanfolyamot élvezik ennyire. Kezdődött az egész az alkotmányozás körüli legitimációs kényszerrel, mikor ugye külföldi véleményt igyekeztek honosítani önigazolásul. Velencei Bizottság jött, olvasott, és ítéletet mondott: a fenntartható alkotmányok nem így születnek. A mieink csak pislogtak, mint VillaÉva az elzárt pálinkásüvegre, hogyaszongya honnan kéne kirúgatni ezeket is egy életre, mint a földrajzi neveseket?! Pucsítunk itt, mint tüzelő vizsla a tizenkettedik napon, eredmény meg sehol? Mit tudtak erre hivatalosan mondani: az MSZP a hibás, meg Bokros Lajos. A nagy izgalomban Szijjártó is elfelejtette haladéktalanul lekommunistázni a bizottsági tagok bármelyikét, csalódást okozva ezzel a híveinek.

Orbán Viktortól tudjuk, hogy mi nem megyünk le kutyába senki előtt, úgyhogy az a látszat nyilvánvalóan hazudik, ami szerint az első felsülés után azon melegében megrendelték a következőt. Frank La Rue-t, az ENSZ szólás- és véleményszabadsággal foglalkozó megbízottját kérték, legyen már olyan jó, hogy mond pár kedves szót a még mindig vitákat és kritikákat okozó médiatörvényünkről. A biztos úr jött, olvasott, és nyilatkozott: a médiatörvény szar. A Médiatanács összetételétől kezdve a puha cenzúrán keresztül a véleményszabadság túlzó mértékű korlátozásának lehetőségéig úgy ahogy van.

Abban viszont nem vagyok biztos, hogy a kommunikációs államtitkár Kovács Zoltán válaszait biztosan jól fordították-e számára, ezért besegítek egy kicsit:

Mikor Kovács azt mondja: "tudomásul vesszük, hogy a nemzetközi szervezetek számára ezek az értékek az irányadók" - akkor az annyit jelent: értjük, csak leszarjuk.

Mikor a média depolitizálásáról beszél az annyit tesz, a kormány szeretné, ha a Nemzeti Hírgyár félnyolcas Örömhíradóján kívül senki nem foglalkozna politikával, ez emberek csakis innen szívnák magukba a pozitívumot, és az alternatív valóságtól megrészegülve fúrnák fejüket a párna alá minden este.

Mikor a helyi sajátosságokról és specifikusságokról beszél az valójában azt jelenti: itt speciálisan kezelnék a véleményszabadságot. Helyi sajátosságként tessenek elkönyvelni, hogy a világon máshol nem így szokás. Nálunk a sajtószabadság nyirbálása lesz a nemzeti sajátosság, a mézes mangalica ízű hungarikum, amihez tessenek kérem boldog arcot vágni.

A legszebbet azonban most is a végére tartogatta: "a kormány a médiatanácsban nem veszélyeket, hanem lehetőségeket lát; a testület tagjainak kilenc évre szóló mandátuma szerinte garancia a függetlenségre. Hozzátette, hogy a médiatanácsban nem pártdelegáltak és nem a kormány képviselői ülnek." Ezt a közérthetőség jegyében úgy kell érteni, kormányunk pontosan látja a tanácsban rejlő lehetőségeket, hiszen azért ilyen összetételben és ennyi időre vannak kinevezve. A kormányra nézve semmi veszélyt nem jelentenek, hisz a Szabadítsuk Ki Lézerjanit Front legutóbbi akcióját is szó nélkül nézték végig.

Magyarázkodás helyett éppen önmarcangolásba is kezdhetne a kormány ennyi saller begyűjtése után. Ugyanis hiába igyekszik a Médiatanács - egyébként értékelendő módon - bizonygatni, hogy minden látszat ellenére nem ők lesznek a médiapokol purgatóriumba taszító angyalai, így nem fog menni.

Ezzel a módszerrel és retorikával csak a lófaszgyűjtemény gyarapszik a polcon, amit ha nem hoznak eleget, akkor követelünk belőle önként. Szerintem ideje lenne átgondolni az alkotmány preambulumának szövegét is. A Himnusz idézet helyett elég lenne három szó: Üss! Üss! Még!

 

59 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr172803633

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az ENSZ Nem Moszkva 2011.04.07. 17:46:20

Orbánék kivívták az egész világ ellenszenvétMédiatörvény: már az ENSZ is kifogást emelt168 óra online"Kiderült, hogy kormány a médiatörvény kapcsán nemcsak az unióval, hanem az ENSZ-szel is konfliktusba került."Reméljük légtérzár azért nem le...

Trackback: Mesterházy: Schmitt az új Kazinczy 2011.04.06. 16:26:58

Az MSZP Győrben folytatta részországgyűlés turnéját....

Trackback: Mesterházy: Schmitt az új Kazinczy 2011.04.06. 16:26:58

Az MSZP Győrben folytatta részországgyűlés turnéját....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:)) Nézd, Fabius! Nincs igazad! Az, hogy az elvtársék igazából milyen mennyiségű és mélységű gyomrost, esetleg lóalkatrészt kapnak, ez speciel a legkevésbé sem érdekli őket. A bőr a magyar politikusok képén olyan vastag, hogy még a páncéltörő kumulatív lövedék is lepattan róla - új magyar harckocsit kéne gyártani és világelső lenne ezzel a bőrrel borítva... Anyag meg lenne rá! Az, hogy a birka híveiknek mit kommunikálnak le mindebből, csak ez érdekli őket. Mondjuk 3 oldal A/4-esből, 2 szó? A pozitív szó mindenképp benne legyen, adja ki a kommunikációs vezető az ukázt. Ha nincs benn az eredetiben, az sem gond, majd beleírjuk! A birkák legnagyobb előnye (Ungarische EcceriBeee), hogy teljesen süketek minden olyan véleményre és még jogos kritikára is, ami nem egyezik meg az ő világnézetükkel és "hitvallásukkal". Tájékozottságuk természetesen csak a MN és Hörrtévé kettősre korlátázódik, de időnként (ne mondhassák rá a balos parasztok, hogy ők elfogultak) átkapcsolnak merő kalandvágyból az ÁTÍVÍ-re is. Bár ezt leginkább azért teszik, hogy a napi kávéadagjukat megspórolják és felb...zák az agyuk helyét. A nemzetközi sajtót (még a konzervatív külföldi újságokat) is messziről kerüli az ilyen, mivel az idegennyelv ismerete egyrészt a mélységi bányászbéka hátsó fele alatt kucorog (természetesen erre ő büszke és nagybetűs magyarinak vallja magát), másrészt pedig, mint azt mindannyian tudjuk, a cocik és a rohadt nemzetközi, idegenszívű imperialisták összeesküdtek kis hazánk és nattyon-nattyon dicsőséges és fényességes mélynövésű vezénylő csillagú vezetőnk ellen. A vége természetesen majd az új tákolmány életbelépése után csupa nagybetűvel írandó! Ne tessék sok reményt fűzni mindahhoz, hogy ezek a lelkileg és mentálisan is sérül, elborúlt elmék valaha is kilépnek zárt, narancsos kommunista elvtársaik által szépen karbantartott és bekordonozott kis világukból és szépen definiált ellenségképüket képesek lennének felülvizsgálni. "No de elvtárs, kinek hiszel, a szemednek, vagy a pártnak?" Ehhez tartani magadat, ha hithű narancskomcsi akarsz maradni!
Igen, a lényeget pedig kihagytam: de nyócévig, meg a gyurcsányis, meg loptak a cocik is...! Na, ehhez tartani magatokat!
@Boli: Olyan előítéletes vagy! :)
Csak feketének vagy fehérnek látod a világot.
Tessék észrevenni a finom árnyalatokat is!
Ja! És a párttal, a néppel egy az utunk!

„Április 11., kedves ünnepünk!
Szép életet te hoztál nekünk.
Zengi a dal szívünk örömét,
Mert e napon szabad lett a nép.”
Annak a népnek, aki eldobja szabadságát, baromként tűri, hogy elvegyék a tulajdonát (mgnp) sorsa az örök szolgaság.

Kérdés, hogyan hívják azt, aki még a saját kárán sem tanul?
@Kijelölt Felelős: Á, dehogy is! :) Én?
Előre a narancsi úton! Ettársak! Csontig tessék...
A kommunikáció tényleg szar, az mindenek a teteje volt, hogy tegnap a kovács aszonta, hogy nálunk helyi civilizációs sajátosságok vannak... anyád, azt b+, ki ne találd már hogy a magyar nép nem akar sajtószabadságot mert lehidalok.

ezzel együtt ha a kormány izomból gyomron vágja a sajtószabadságot, a jogállamot (AB), zsarol, lop, hazudik, stb, akkor tényleg lehetetlen dolga van bármiféle kommunikációnak. az ilyen hajmeresztő magyarázatok a rendszerben vannak kódolva, ha egy tonnás, szőrös, fogatlan, kopasz nőt kell eladni szépségkirálynőnek, akkor minden dicsérő szó szükségszerűen abszurd lesz.
Nekem az a kiszólás is tetszett, ahogy főkommunikátor Kovács Z. leidealistázta az ENSZ megízottat, mondván, hogy idealista módon értelmezi a sajtószabadságot!
"...az önfeledt kacagástól rekeszizomlázat kapunk lassan..."
tévedsz, kedves fabius.
nincs kedve már itt röhögni senkinek :(
nem hittem volna, hogy valaha is aktuális lesz újra a neoprimitív örökbecsűje:
"nyaljuk a madzagot, a méz már régen elfogyott..."
ez van. az ember ilyenkor megpróbál túlélő üzemmódra kapcsolni, és abban bízik, hogy majd csak vége lesz egyszer az ámokfutásnak.
túléltük horhyt, túléltük rákosit, kádárt egészen megszerettük a végére - nehogy már ezek a kispályás ugocsaiak fogjanak ki rajtunk.
Ha csak a kormányzati kommunikációt hallgatjuk, akkor nincs itt semmi gond.

A gond ott kezdődik, hogy 98-02-höz képest sokkal több ember számára elérhető az internet, kicsivel több tv-csatorna van, és fel kell ismerni, hogy a protestszavazatokkal nyert választás nem felhatalmazás a teremtésre.
Ha jól értelmeztem KZ úr szavait, nemes egyszerűséggel lehülyézte az ENSZ-t, az Uniót, az EBESZ-t?
Kálmán Olga: "El tudja képzelni azt, hogy a dán színész-szervezettől elkezdve az ENSZ-en át az EBESZ-ig bezárólag az EU-Parlamentig mindenki, de mindenki téved, mindenki hülyeségeket beszél, mindenki oktalanul félti a magyar demokráciát a médiaszabályozással kapcsolatban?"
Kovács Zoltán: Nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy milyen pozíciót töltök be, mert azért vagyok itt a televízióban... Sajnos el."

atv.hu/cikk/video-20110405_kovacs_zoltan
7:30-nál
@kisa: Nem érted! :) Ők a "megnemértett zsenik", akik szentül meg vannak győződve, hogy az egész világ tök hülye! Csak ők az okosak és tudnak minden helyesen, tévedhetetlenül! Végül is látszik az a bizonyos vezérel: ha már tök hülye, legalább magabiztos legyen!
Ám a gond ott kezdődik, amikor a hülyeség szorgalommal párosul! Ők pedig szorgalmasak (a gyerekgyártás az megy), dicső vezénylő tábornokunkkal és nemzet atyjával együtt. Minek csodálkozunk, ha sok hívük példát vesz az elvtársakról, dolgozni nem akarnak, csak a segílykét, meg a gyerekgyártási támogatást felvenni - persze még néhány szavazat, egy kis pízecskéért jól is fog jönni. Evégre a felcsúti csávó tökéletes példát mutat népének!
Szerintem cseppet sem mókás a helyzet. Egyfelől Viktorék azt csinálnak amit csak akarnak, másfelől az esetleges kritika is csak őket erősíti, mivel a legenda szerint ők bátran szembeszállnak a gaz EU-val.
Az egyetlen gondom ezzel az, hogy az én cerkámmal verik a csalánt.
Ahogy hallgattam KZ főkommunikátort a papagálymintás szövegével eltünődtem, hogy ez az ostobaság már önzáró.
Ha az EU-ban mindezt lefordítják és kiértékelik cudar világ vár ránk a jövőben.
KZ történészdiplomával rendelkező, életrajza szerint az Egyesült Államokban és Londonban is tanulmányokat folytató valamikori egyetemi oktató nyilvánvalóan tudja, hogy minden egykor volt és mai társadalom (és minden emberi közösség) bonyolult, szétszabdalt rendszer, tele érdek- és értékütközéssel.

Mennyi pénzt költöttünk erre a baromra :(
@Boli: Nem. Valóban nem értem. Leginkább azt nem értem, hogy hogy lehet, hogy ennyien bekajolják?
@kisa: Nem hülyézett ő le senkit, ez puszta félreértés :-) Hanem azt mondta, az említett szervezetek nem elég felvilágosultak és haladó szelleműek a magyar sajátosságok értelmezéséhez. Hiszen ők még nem tapasztalhatták milyen nagyszerű az orbáni felszabadítás, milyen remek és örömteli például a nyugdíjvédelem. Az utcán demonstráló tömeg sem tüntet, hanem valójában a királyt élteti. Csak mi magyarok így örülünk. Sajátosan. Szívünk joga, nehogymá' beleszóljon valaki.
@maybach: "az esetleges kritika is csak őket erősíti"

Ennek azért ellentmondanak a közvéleménykutatási adatok. Mára a faszkivanazösszessel szavazók annyian vannak százalékban, mint a narancsos hívek. És amerre tartunk ott csak növekedni fog a tábor. Kétharmados többségről rég csak a parlamentben beszélhetnek. Mondjuk nem is emlegetik már mostanában a felhatalmazásukat.
@néma bárány: Kéne csinálni egy "faszkivan" pártot.
Amúgy tényleg, én vagyok a hülye analfabéta bunkó, aki nem tudja helyesen értelmezni az újmagyart.
@néma bárány:
Lehet igazad van. Bár úgy lenne.
Azonban ettől még mindig azt csinálnak amit akarnak és minél hosszabb ideig, annál többe kerül nekem, mint adófizetőnek.
@tarackos: "Kérdés, hogyan hívják azt, aki még a saját kárán sem tanul?"

birka
@maybach: "Az egyetlen gondom ezzel az, hogy az én cerkámmal verik a csalánt."

A fülkeforradalom és a nemzeti együttműködés rendszerének érdekében ennyit te is elviselhetsz.

:)
off: az a velencei bizottságos link a poszt elején biztos, hogy jó helyre mutat? :)
@Lasombra:

ŐŐőőőőő...már igen, kösszépen :-)
Brüsszel vérbeli bürokrácia. Vagy valamit lediktálnak nekünk - úgy ahogy nekik jó, vagy minden más esetben módosításokat kérnek, mert ez támasztja alá a létjogosultságukat. Szarunk rájuk? Csak úgy mint minden más ország amikor valamit el akar intézni, de ennek a felfedezéséhez Magyarországnak még évekre van szüksége.
@kisa: "Kéne csinálni egy "faszkivan" pártot."

Nekem van egy ötletem: wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/2011/02/28/Egyik+sem

"Szeretném, hogy az Egyik Sem képviselőjelölt egyenértékű legyen a többivel. Szeretném, hogy az Egyik Sem párt egyenértékű legyen a többivel. Szeretném, hogy az Egyik Sem helye maradjon üresen a Parlamentben és az összes állami képviseletben. Szeretném, hogy az Egyik sem szavazata egy tartózkodó szavazat legyen. Szeretném, hogy az Egyik sem párt képviselőit vegyék komolyan."

:)
nem találok szavakat....

azaz mandzsettagomb, de az most nem illik ide.
@Fabius: a mai szösszenetet kihagytad, aszondjahogy: ""azért van szükség a médiaszabályozásra, mert az emberek úgymond nem elég műveltek, hogy mindent megértsenek.""

Hírszerzőn a cikk!
Annyira tetszik, hogy meg kell osztani Veletek!
Politikus vagy tolvaj?
Fernandes Millor, brazíliai író elindított egy felhívást, a következő témában: Mi a különbség egy "politikus" és egy "tolvaj" között?
A legfrappánsabb megfogalmazás így hangzott: "Egy politikus és egy tolvaj között az a különbség, hogy az elsőt én választom meg, a másik pedig engem választ ki magának. Eltaláltam?"
Millor így felelt: " Tisztelt uram, ön egy géniusz! Ön az egyetlen, aki különbséget talált kettőjük között"

Úgy látszik Fernandes Millor, brazíliai író által végzett közvéleménykutatás telitalálat: tolvaj és politikus szinoníma. És ez úgy tűnik bal, vagy jobb-oldaltól, országtól is abszolute független. A politikus mindenütt here, élősködő féreg.

A politikusok egy külön fajt jelentenek egy nép életében, szinte a törvények felett érzik magukat, de nem lehet eleget hangsúlyozni hogy "nem a malac a hibás, hanem az, aki vakarja a hátát!"
A kormány tényleg ostobán és nem mellesleg alapvetően teljesen feleslegesen "vállalta be" a médiatörvényt, mert gyakorlatilag előre borítékolható volt mindaz, ami történt és történik.

Azért halkan megkérdezném, ha (szólás)szabad:

"A médiahatóságnak olyan független intézménynek kell lennie, amelynek tagjait a parlament választja meg, és amelyben minden párt és a sajtószervezetek is képviseltethetik magukat, mondta Frank La Rue, az ENSZ szólás- és véleményszabadsággal foglalkozó jelentéstevője."

Ugye ez a kívánalom a világ valamennyi országára vonatkozik, s nemcsak "kultúrspecifikus" területekre?
Orbánék egyszer (98-02) már megmutatták, hogy az ő mentalitásuk az, hogy az úszómester igenis belepisálhat a rajtkőről a medencébe.
Sikerült is elérniük, hogy a következő 2 választást elbukják, mert az emberek inkább megválasztották Medgyessit és Gyurcsányt, mint hogy Orbánt újra a trónra ültessék. Az MSZP-SZDSZ kormány különösebb sikereket nem mutatott fel, végül aztán sikerült annyira elkúrniuk, hogy Orbáné lett tavaly a 2/3. Most igazából az a kérdés, hogy ha Viktor így folytatja, akkor az utána következő kormány majd mi mindent engedhet meg magának az elődökre visszamutogatva "ugye nem akarjátok, hogy Orbán gazda visszajöjjön?"...
"az ENSZ szólás- és véleményszabadsággal foglalkozó megbízottja" muhaha. Lehet, hogy nem is volt ilyen eddig, csak a magyar médiatörvény miatt csináltak ilyet. Legalábbis, nem nagyon látszik az ENSZ-en, hogy foglalkoznának ilyen kérdésekkel. Több olyan tagállamuk adott már főtitkárt, ahol finoman szólva sem a nyilvánosság a legfőbb érték...

Mindenesetre az ENSZ tagállamok között elég hosszú az a lista, ahová a nb. diplomata úrnak el kellene mennie takarítani, mielőtt hozzánkjön.
Láttam tegnap a Kovács Zé beszélgetést a ZATV-n. A zundorom fityisz droid ügyben az utálatból már átváltott sajnálattá: ajánlom neki, hogy tanulmányozza, mivé fejlődnek a hű pártkatonák,(itt van például Virág Zoltán elvtárs, avagy egy élet a népért!)
Legközelebb Kálmán Olgának valami ilyesmivel kéne visszavágnia: www.youtube.com/watch?v=I4HP1h03awI
@szobatars:

Halkan megmondom, a jelölés, választás, szavazás nem egyenlő!

Jelöl a Fidesz, LMP, Jobbik, MSZP 11 helyre 5-5 főt, oly módon, hogy bekerülhet ebből a 12-be mondjuk 8 fidesznyik, 1 LMP, 1 Jobbiknyik 2 Mszp.
A 2/3-ad jelentheti azt is, hogy 2/3-ad a Fidesz a parlamentben, majd legyilkolja az 1/3-ot, mint teszi a való életben.

Szar érzés, hogy várjuk a 2/3-ad lövéseit nappal és éjszaka, mert ugye az 1/3-ad az nem is ember.
Én teszek arra, hogy az összedőlő Eu. mit mond az alkotmánnyal kapcsolatban. Nincs joguk beleszólni, hanem is tetszik nekik, ha igen, akkor újra rabok vagyunk, a kommunsta szovjet után a libsi EU, a pedo Cohnnal az élen
@nandras01: Jó olvasni, hogy szenvedtek. Végre, végre!
@samer: Az Eu komenista kabátlopó, nem libsi te. Őket most egy hétig szeressük, mert Westerwelle elmondott egy udvarias mondatot. Nem figyelsz?
@samer: Pedo Phil talán! Most akkor kivel kell barátkozni? Nagyon gondolj bele! Jártál te iskolába, vagy esetleg sportolni, netán a játszótéren is csak egyedül voltál. Nem jó, ha már senki sem felel meg! Ilyenkor gondolkodni szükséges azért vagyok egyedül, mert mindenki rossz, veagy esetleg van-e hiba bennem.

Nos, ha benned és a Fideszben nincs, és okosak, meg tehetségesek vagytok, meg van Svájcban számlátok, a Brit-Virgine szigeteken, akkor miért nem vesztek földet valahol Ázsiában. Tiszta társadalom, nem veszekedtek, mi meg tehetségtelen 8 millió magyar majd csak leszünk valahogy. Nélkületek jobban az bizonyos.
Én csak egyet tudok, amióta a zorbán hatalmon van az egész ország, kivétel a bandatagok, csak
rákúrt. Minél hamarabb el kellene távolítani. Kéne egy karakteres, nem lejáratott ember, aki ezeket a faszkivan embereket össze tudná fogni, mint annak idején orbán a kiábrándult MDF-eseket. Ha így haladunk tovább kigyalogolunk Európából.
@Avatar: Tökéletes helyzetértékelés.
@Squid:

A magyar polgárok értelmi képességeinek lebecsülése ősi fideszes szokás. Orbán is megmondta, alkotmányról azért nem népszavazunk, mert mind hülyék vagyunk, és a hatvan oldal megértése meghaladja a szellemi képességeinket.

Ráadásul a médiatörvény többször hatvan oldal, így Kovács Zoltán se érti.
@NA YA!: Ez a K. Z. bőven elárulta a fajtáját, és ezektől undorodom a leginkább.
Milyen kártékonyak voltak az ilyen Dutsch, Lázár, Szájer félék. Nem emlékeznek a történelmet nem tanuló 48-as éveiket taposó orbánisták.

Zsidó háborús bűnök és más bűnök az emberiség ellen a német megszállás alatt
A médiák, és talán az Ön igazságügyi minisztériuma is sokat tesz azért, hogy bemutassa, hogy számos ukrán együttműködött a megszálló németekkel. Azonban a zsidóknak is megvoltak a kápóik (zsidó nemzeti szocialista rendőrség), a Judenrat-juk (zsidó szenátusuk a nemzeti szocialista uralom alatt), zsidó együttműködőik és informátoraik. A média sokat beszélt az ukrán segédrendőrségről, amely a németeknek segített, de arról nem látszik tudni, hogy a közvetlen halálos veszély miatt az együttműködésnek több iránya is volt.

A Jüdische Ordnungsdienstnek, amely gettók zsidó rendőrségének neve volt, több ezer embere volt elkobzási tevékenységre. Csak a varsói gettóban a zsidó rendőrség 2500 fő körül volt. Lódzban 1200 fő körül, A Lvovi gettóban 500 ember. stb... (Raul Hilberg, Az európai zsidók megsemmisítése, Quadrangle Books, Chicago, 1961, p. 310)

Nem a zsidókat akarom bántani, hanem az árulókat.

Na, most ugye a magyar katonákat Isonzóhoz, vagy a Don kanyarba csak az orbáni eszményképek, az igazi nemzetrontók küldték fagy és golyó általi halálba.

Az áruló zsidók bűne eltörpül a magyar bűnök mellett, igaz a deutschok, szájerek bűnei szintén, de azért figyelemreméltó.
@Fabius:

a fidesz saját, tavaly tavaszi választási programja 95 oldal.
@samer:
kemény rabság. mi kértük hogy bevegyenek, meg is szavaztunk, eszünk ágában sincs távozni a tuti jóból, momentán mi vagyunk az elnöke, továbbá hatalmas pénzekkel támogatnak. most pl. 500 milliárd csak víziközmű-fejlesztésre:

hvg.hu/gazdasag/20110406_gazdasagkornyezetvedelem_vizikozmuvek

hű de szar nekünk az eu-ban, panaszkodjunk már egy kicsit...
@Boli: "Nem érted! :) Ők a "megnemértett zsenik", akik szentül meg vannak győződve, hogy az egész világ tök hülye! Csak ők az okosak és tudnak minden helyesen, tévedhetetlenül!"

Attól tartok inkább azzal vannak nagyon is tisztában, hogy gyakorlatilag bármit megtehetnek. Az itteniek úgysem tesznek semmit az EU meg le van...
Ha a sajtószabadság azt jelenti, amit az elmúlt húsz évben tapasztalhattunk a magyar sajtóban, akkor a sajtószabadság nem egyeztethető össze az európai értékekkel.
@Fabius: Nem tudom igaz-e, de vannak ráutaló jelek, hogy Orbán az EU részéről tényleg labdarugó ügyekkel foglalkozik, mert ez a lagfontosabb?

Úgy tünik Svájcból autogrammokat, FIFA zászlókat meg három dedikált Blatter fotót is sikerül szereznie. Lehet, hogy az MLSZ is kap ebből, vagy csak a Felcsúti SE.?
Ez a nép I. István király óta - aki valószínűleg nem is beszélt magyarul - saját magát sanyargatja.
Ezen kellene már valahogyan túljutni!
@NemAnonim: Persze, mindíg mutogassunk másra...
@vitézlajszló:

Meglepődnék, ha a magukat nagy magyaroknak mondó emberek bemutatnák a családfájukat. Vajon miért nem teszik? Nekem nem lenne probléma, ha láthatnám báró Orbánt, herceg Deutschot, vagy gróf Szájer őseit. Esetleg jól esne a Semjén ősök ismerete is.
@samer: most egy elmebeteg,seggdugasz cigánygyerek rabja az ország nagy része.és a hozzád hasonló zombik még örülnek is neki.
@igényes: Preciz osszefoglalas. En kiegeszitenem meg annyiva, hogy az eszkimok is felelosek, mert az eszkimo haborus remtettekrol bezzeg mindenki hallgat. Nyolc evig voltunk ujra a kommunizmus remuralma alatt. Mikozben malajziban meg banant szureteltek, es raadasul 2008-ban (itthon bezzeg valsag, mi?) columbiaban rekordmennyisegu mango termett! Itthon meg egy szaros 40W-os izzon is mar megy a fingreszeles Orbanek reszerol! Na ezt magyarazzak meg nekem
kannamarinak is nagyon hiányzik az a bizonyos lóalkatrész.valaki segíthetne rajta.mindjárt kevesebb gond lenne a médiatanáccsal.
@igényes: bár nem ide tartozik, ha olvastál szakirodalmat és szépirodalmat, emlékiratokat, akkor tudhatod, hogy a zsidó "segítők" jutalma a pillanatnyi túlélés volt.

Mind a gettókban, mind a táborokban, ha "történt" valami, akkor ezek közül kaptak elő néhányat; a nagy elszámoltatásoknál ezeket a tanács- és rendőrtagokat is szó nélkül kinyírták.

És az egésznek a kegyetlen logikáját nem említed. Ők csak azért kellettek, hogy a vágóhídra terelt emberek ne lázadjanak fel, azt lássák, hogy a döntések meghozatalában, elfogadásában, végrehajtásában a saját hittársaikból álló végrehajtó szervek is kiveszik a részüket.
Ráadásul, ezen emberek jó része nem azért állt be a "segítők" közé, mert kollaborálni akart. Hanem bekerültek a gettóba, és volt egy munkalehetőség. Ami esély volt, túlélési lehetőség, egy fontos dolog.

Ezért ezeket az embereket, mint kibic, külső szemlélő: nem tartanám árulónak.
@igényes: Persze, hogy nem teszik!
Egyrészről: valószínűleg nem ismerik, másrészről, ha ismerik, inkább titkolnák.
Az ún. nagymagyarok felőlem elmehetnek a búsba!
Előbb kellene tenni, aztán dülleszteni a sovánka mellkast!
Ezek még egy percnyi érdemi munkát nem végeztek. A létezésük okán ebben az országban még semmi, de semmi nem lett jobb!
@igényes: Mert befogják mutatni ám. Sejtheted. Viktornak elég a családi képre és a tesókra ránézni és... Deutschéknál is ki tudja az eredeti nevet már?? A munkásőrnagyfőnök faterja biztos nem mondta el tompikának, hadd zsidózzon a hülyegyerek. Szájeréknál meg,... hát szóval, meleg a helyzet... Na de ezek biztosan is csak aljas rágalmak, fúúúj! :)
Azért annak van némi diszkrét bája, hogy az egész EU tökhülye, csak Vikicica és brigádja nem...
süti beállítások módosítása