Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.04.01. 19:26 Fabius

Papcsák és a nem bizonyított kifogások

Címkék: mszp fidesz zugló lmp időközi választás papcsák ferenc

A Fővárosi Bíróságon folytatódott a "zuglói időközi választások" című kismagyar trash reality. A helyi és fővárosi választási bizottságokat megjárt két ügyről ma született meg a döntés.

Harmadik körben is elutasították a helyi LMP Zuglói lapokra benyújtott kifogását. Egyrészt a bíróság megalapozottnak látta a FVB ítéletét, másrészt a lap legfrissebb számában megjelentek az ellenzék jelöltjei. Igaz, nem úgy és nem olyan kiemelt formában, ahogy az a kebelklub tagjának kijárt, a polgármesteri és alpolgármesteri parolázós fotózkodás is elmaradt, de ne legyünk kukacosak.

Lényegesebb ettől a másik ügy, amiben R.G. ex fideszes zuglói polgármester, jelenlegi külsős tanácsosztó fordult az MSZP szórólapján található állítások valótlansága miatt előbb a választási bizottságokhoz, majd a bírósághoz. ( olvasható méretért tessék kattintani )
A dolog pikantériája, hogy a számos állítást tartalmazó szórólapról mindössze két pontot - a 80 milliós tanácsadói szerződések összegét, és  Tildy Balázs eddigi keresményeként feltüntetett 1,5 millió forint összegét kifogásolták.

Ezek szerint a többi állításon...

- 1 milliárd forintot zároltak a zuglói óvodák és iskolák költségeire szánt összegből,
- 100 millió forintot vettek el az egészségügyi szolgálattól,
- 100 millió forinttal csökkentik a szociális kiadásokra jutó keretet,
- a tételesen felsorolt szerződési és bérjellegű kifizetéseken

...nem volt mit kifogásolni.

A Fővárosi Bíróság mai ítélete szerint viszont ezt a két pontot sem sikerült sikeresen cáfolni, részletes indoklásért tessenek ide kattintani. A lényeg röviden, hogy az R.G. által bemutatott iratokat így minősítették:

"A kérelmező által csatolt iratok alapján a bírósági eljárásban a tényállás akként változott, hogy a kérelmező bizonyította azt, hogy a Pénzügyi Bizottság 2011. február 14. napján tartott ülésén az érvényben lévő, és a 2010. október 3-i önkormányzati választást követően megkötött megbízási szerződéseket tárgyalta. Ugyanakkor a mellékletként hiteles másolatban benyújtott kimutatások alapján nem állapítható meg, hogy mely szerződő felek vidékiek, és melyek nem. A megbízási díjak összege sem állapítható meg pontosan, egyrészt azért, mert a szerződések egy része határozatlan időre kötött, másrészt a megbízási díjak összege havi bontásban - konkrét áfa tartalom nélkül - szerepelnek.

Utal arra a bíróság, hogy a hivatkozott ülés jegyzőkönyve alapján kétséges a megbízási szerződések díjának havi összege, ezekről összesítés nem készült, tekintettel arra, hogy minden hónapban más az összeg. A felperes csatolt még a felülvizsgálati kérelméhez hites másolatban 14 db szállítói folyószámlát, melyek nem tejednek ki az összes megbízottra, ezért hiányos voltuknál fogva úgyszintén alkalmatlanok a kérelmező állításának bizonyítására. Az általa csatolt 2011. március 31. napján kelt hites igazolás egyszeri kifizetésre szólt, arra vonatkozóan nem tartalmaz adatot, hogy a megbízási szerződésen kívüli más jogcímen történt-e kifizetés a perben releváns 2010. október 3. és 2011. március 23. közötti időszakban.

Mindezek alapján a bíróság megállapította, hogy az FVB a bizonyítékokat helyesen értékelte, azok egyenként és összességükben való mérlegelése útján megalapozott döntést hozott. A kérelmező a bírósági eljárásban beterjesztett iratokkal, illetve a személyes meghallgatása során sem tudott olyan új bizonyítékot előterjeszteni, amely alkalmas lett volna arra, hogy az ügy érdemére kihatóan az FVB megállapításait megdöntse. Ebből következően a kérelmező által benyújtott iratok kétséget kizáróan nem bizonyították az általa hivatkozottakat.

Mindezek alapján a bíróság a kérelmező felülvizsgálati kérelmét elutasította.
A jogorvoslat lehetőségét a Ve. 84. § (10) bekezdése zárja ki.

Budapest, 2011. év április hó 01. napján "

Ennyi. Vagyis nincs további apelláta, R.G. és a Papcsák féle helyi Fidesz nem tudta hitelt érdemlően bizonyítani a bíróság előtt, hogy a tanácsadói szerződések összege nem 80 millió, és hogy Tildy Balázs nem vett föl másfél millát az eddigi tevékenykedéséért.

Írnék valami frappánsan vicceset a végére, de erről bassza meg, nem jut eszembe ilyen.

4 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr302791892

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hova tűnt Selmeczi Gabriella? 2011.04.02. 16:07:59

  Egy hónapja egy kiflicsücsök nem sok, annyi hír sincs felőle, pedig most nagy szükség lenne rá! Jó, tudom kemény harc volt az, amit vívott a tőzsdecápákkal. Fárasztó lehetett a százmilliárdok zsákba pakolása és átcipelése a magánkasszákból ...

Trackback: Saját őrei is anyázik Papcsák "Pernahajder Campbell" Ferencet 2011.04.02. 11:21:33

Saját forrásból is szerzett testőröket, - saját megfogalmazása szerint úgynevezett személyi biztosítókat - Papcsák "Rongyosra Baszlak" Ferenc zuglói polgármester, miután több, életveszélyes fenyegetést felbaszott. A volt elszámoltatási biz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekem igen! Viszont ha leírnám, beperelnének ezek a majom dr. ügyvédék! A nyasgem az elég nekik?
Papcsák Orbán zuglói énje.
És akkor a tegnapi hír: a zuglói önkormányzat 100 milláért beszállt egy Papcsák-cégbe! Érdekes vetélkedő zajlik Papcsák és Lázár között: ki tud egységnyi idő alatt többet ártani a Pártnak? Részemről, én támogatom ebbéli tevékenységüket.....
Megjegyezem, hogy a második körben, 2011. áprlis 02-án szombaton 12 órakor a Zuglói Helyi Választási Bizottság részben helytadott az LMP kifogásának: a Zuglói Lapok utóbbi két számában megjelent - és meg nem jelent cikkek kapcsán megvalósult az esélyegyenlőségre vonatkozó választási alapelv megsértése. A legközelebbi számban a határozat ezen részét közölniük is kell.
süti beállítások módosítása