Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/03/28/trocsanyi-laszlo-alkotmanybiroi-felkeres-karoli-gaspar-reformatus-egyetem... (2024.03.28. 12:52) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.03.23. 10:35 Fabius

Pártlapok: mérlegen a valóság

Címkék: fidesz zugló rétvári bence időközi választás pártlapok

Sajátos ízt kapnak újabban a fővárosi kerületek sajtótermékei. Amíg a kirakatban híresemberek pityeregnek ballib médiafölényt emlegetve, a háttérben pénz beszél alapú jobbra át zajlik önként, vagy jól felfogott gazdasági érdekből. Csak az a fránya és sokat emlegetett kiegyensúlyozott tájékoztatás elveszik valahol a hónaljszagú igyekezetben.

A civilnek álcázott Szentimrevárosi polgárban kormánypárti önkormányzati képviselők publikálnak, és Rétvári Bence államtitkár úr zsebnaptárjával együtt dobják a postaládákba. Ne, ne hördüljetek fel, a kis figyelmesség nagyon is hasznos: emlékeztet, milyen időket élünk. Rétvári úr természetesen elhatárolódik, a laphoz se jogi se anyagi köze nincs - mondja - és kijelenti: az, hogy az őt segítő önkéntesek a kiadvány körül is feltűnnek, a véletlen műve. Mi más is lenne? Ilyen véletlen akad még a civil egyesület soraiban, például, hogy a Fideszes önkormányzati képviselők is tagjai a civil szervezetnek. A szigorúan civilek adományokból és pályázati pénzekből tartják fent a lapot, aminek nyomtatási és terjesztési költségeiről inkább nem beszélnének. A Hírszerző forrásai szerint ezzel még nem lenne baja kerületieknek, ha az önkormányzat lapja - Újbuda - nem volna hasolnó módon jobbra tolódva.

Azzal nekem sincs bajom, ha egy egyesület akár a lapjában felvállalja egyértelmű szimpátiáját. A civilnek álcázás is csak mulatságos. Amíg nem egyértelműen közpénzen finanszírozzák magukat, addig olyan tartalmat jelentethetnek meg, amilyet jól esik.

De mi van azokkal a lapokkal, amiket közpénzen finanszíroz az önkormányzat? Példának itt van mindjárt Papcsákisztán lapja, a Zuglói lapok. Az még rendben van, hogy a címlapról a főnök kedvence mosolyog ránk friss képviselőjelöltként, hiszen időközi választás lesz a kerületben Garaba Imre megüresedett helyéért.
Én még azt is megértem, hogy a belső oldalon a kis és nagyfőnök parolázik lelkesen a jelölt úrral, mellette hosszasan domborítva előnyös tulajdonságait, részletesen ismertetve programját.
Amit nem értek, hogy hol vannak az újságból a többiek? Mert a kedvenc úron kívül másik jelöltről egy árva betű nem szerepel a közpénzen finanszírozott lapban. Az pedig a valóság elég alternatív értékelése, hogy a választókörzetben kizárólag Tildy Balázsra lehet szavazni. Könnyen lehet, hogy a meg nem nevezett szerkesztőbizottság csak a Széles Birodalom hanyatlása, a Hírlap csökkenő példányszáma, az UPC csomagváltással a paripapéló előnytelenebbik oldalára kerülés felett érzett fájdalom miatti pityergés közben feledkezett meg a kiegyensúlyozottságról. Mert azt feltételezni sem szeretném, hogy a dolog szándékos, ahogy a kerületi LMP csoport gondolja.

Ilyenkor gondolom két eset lehetséges:

1: Papcsákisztán hivatalos lapjának szerkesztői rohanás közben fejükre hamut szórva igyekeznek bemutatni az időközi választás többi jelöltjét is,

2: Valamelyik prominensük idejön, és kommentben elküldi a picsába a sok hülye kérdéssel piszkálódó választópolgárt, mint alpolgármester úr tette legutóbb.


15 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr102764394

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A kétharmad „kirúglak, ha ellentmondasz” ámokfutása elérte Esztergomot is 2011.03.23. 17:30:48

   Történt ugyanis, hogy miközben Tétényi Éva Gödöllőn részt vett egy konferencián, távollétében Baloghné Mezei (Ágacska, mert a Tuskó Hopkins név már egy világhírű klasszikus regény hőseként foglalt, a bunkó titulus még túl korai lenne ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az ellenfelek a következő számban lesznek bemutatva, ugyanis egy ily vékonyka lapocska nem bír el ennyi géniuszt egyetlen lapszámban.
Az ellenlábasok bemutatkozója borítékolhatóan nem lesz majd oly patetikus, de abból a kiegyensúlyozott tájékoztatás elveinek megfelelően a választók az előttük álló fajsúlyos döntés átgondolt meghozatalához szükséges információk, miszerint tildy úr ellenfelei egyúttal a magyar nép ellenségei és a forradalom kerékkötői is egy személyben, biztosan kiolvashatók lesznek majd.
Egyszóval korai még a széleskörű, minden lehetőségről beszámoló tájékoztatást temetni, lesz információ az ellenzékről is!
@minimalista:
...a választók előtt álló...
Kár, hogy nem szkennelted be a zuglói Ferkóföld teljes példányát, én megint lekéstem a nekem járó felnyalábolásáról.

Ajánlom is Virág Kriszta képviselőasszonyunk figyelmébe, jönne már el errefelé, kik markolják ki a polgárok elől hajnalanként a becses sajtóterméket, meg aztán láthatnánk is már a körzetében, sokan szeretnék már megnézni maguknak, telefonon bejelentkezni a fogadóórájára persze mindnek derogál, hiába ajánlgatom.

Most például az önéletrajzot hiányolnám a Tildy fiúról, mert azt, hogy szereti Zuglót, láthatjuk a neten, de hogy hol lakik, ilyenek, azt nem tudni.

Ha meg véletlenül nem lakna nálunk, csak úgy a Papcsák úr dumálta rá, hogy legyen már itt képviselő, akkor meg különösen meg kell becsülni. Semmi érte az a 300 ezres felvét, amiért Kovács Balázs környékén szaktanácsol pár hónapig.

A Kovács úr is vállalta ugye az áldozatot azzal a nehány százezerrel, hogy nem kerületiként alpolgármesterkedjen itt.

Ha jól hallom, bizottsági helyet már kapott a Tildy gyerek, nagyon helyes, hogy a lakossági elvegyülése képviselői díjazással is elismertessék.

Kívülről jöttek kerületi munkába rokkanása nehogy már annyit érjen, mint egy Kaibinger, aki könnyen ugrál, ismer mindent, mert itt lakik.

Még jó, hogy az önkori lapja nem egy helybélit mutat be, azt úgyis ismerik ingyér a körzetében.

Ha Rozgonyi alispán úr is megtiszteli a posztot esetleg, szeretném mondani, hogy nagyon csinosnak tetszik lenni a képen a Balázs gyerekkel meg a Főispán úrral.

És ahogy már a múltkor is mondtam, nagyon szeretem látni, ahogy ennyi sokat látott, sokfele járt dógos fiatalt veszen be a fidesz mindenféle helyekre, ha esik, ha fúj, meg hogy merünnet fújta ide a szél.

Sajnos a nőnapi virágosztáson nem tudtam ott lenni a Bosnyákon, hallom, Főispán úr osztott, egyik szomszédasszony kapott is, a savanyúkáposzta mellé rakta a kosárba, kicsit viharvert lett, de aztán tanácsomra sós vízben tárolta pár napig.
A leírás alapján fréziának diagnosztizáltam, bocsánatot kérek, ha tévedtem, csak az együttműködés igyekezete beszél belőlem.

Zsóka mama azt sem tudta megmondani, hogy Ön, drága alispán úr, ott volt-e a virágosztásnál, azt mondja, csak azt a fiatalembert ismerte meg, akit tavasszal meg ősszel a plakátokon látott.

Na, most nem azért, hogy hízelegjek, de nekem alispán úr mindig is jobban tetszett, olyan jó kis tapasztalt, becsületes képe van, tartsa meg a jó Istenke a becsületét nekünk továbbra is.
A zuglói fidesz mentalitását megtapasztalva : kettes eset várható :-)) Jön Rozoga úr és kiosztja az ész: faszombamár, hogy névtelen köcsögök megint nem tudnak lelkesedni egyformán a többivel :-)
A sok hüje kérdésell piszkálodó honpolgár,menlyen a pícsába/be!/csak hogy jól érezd magad!/
gyerekek,
az a hájfejű alak a képen balra, az a Rozgonyi? aki a múltkor itt trollkodott?
menten elsírom magam.
Jobban belegondolva: akár lehetnék én is zuglói képviselő. Sok kötődésem van: oda jártam szakközépbe, igen sok fröccsöt megittunk a Sport büfében, a ligetben meg randizgattunk :)
Az hogy 30 éve nem lakok ott? Lényegtelen momentum :) Én el is vállalom mondjuk félállásban, 50% tanácsadói díjért + költségtérítés :)
Hát, az azért a maszopos pofátlanság teteje, hogy a zuglói szervezetük a Varánuszról vett posztokat pakol fel magának kampánycélokból, meg az egy db LMP-s képviselő blogján megtudottakat másolgatja be, miközben tőlük 3-4 fő terpeszkedik képviselőként, meg külsős bizottsági tagokat is jelöltek.

Pont úgy, mint amikor az LMP lakossági fórumára tolták be magukat a Mártával, mint el nem sütött csodafegyverrel. Mintha ez az egész Papcsák invázió nem az ő szoaréjuk miatt lenne...

www.mszpzuglo.hu/index.php
@sületlenke: Bakker, erről le kéne a szoktatni ezeket a majmokat, mert azért ne képzeljék, hogy most ők a jófiúk. Attól még ugyan az a szarkupac maradtak, csak kisebb a költségvetésük! Pofátlan egy bagázs még mindig!
@Boli: Igen, mindig is úgy gondoltam, hogy a szocik még ahhoz is seggek voltak minden szinten, hogy lebukás nélkül lopjanak.

Na, ebben tesz túl rajtuk a Mákony és agyatlanjai, ezek előre kitervelten hálózzák be az állam minden területét, a lopás jogilag körbebetonozva, még ha esetleg kiderül is egy-két stikli, abból sem lehet ügy, mert a saját maguk által hozott jogszabályok szerint abszolút jogszerű minden.

A lopás lehetősége sokszorosa máris a szocikénak, és ráadásul még az agyakat is át akarják nevelni, na ennyiben mindenképpen veszélyesebbek és kiönthetetlenek, mint az ürgék egy végtelen föld alatti alagútrendszerben.
[OFF]

Tisztelt Fabius,

Ha esetleg I. Fülkeforradalmár Kadhafi nem gondoskodna a napi agyfaszbevitelről holnapig:

www.gyerehaza.org/
A kommentek különösen szépek, megnézzük, holnapig kitart e az internetes demokrácia.

[/ON]
@Etilcsoport:

Höjj...ez első olvasásra is mulatságos. Hát még másodikra :-))
Tisztelt Állampolgárok!
Az alkotmánytervezettel kapcsolatban hallatom a hangomat. Kérem, hogy Önök is hallassák a hangukat, ami nagyon fontos a nemzetünk túlélése érdekében. Az iromány szabadon terjeszthető, és véleményezhető, amit kérnék is. Minél több állampolgárhoz és politikushoz kérem eljuttatni. A segítségüket előre is köszönöm. Ez a Zuglói konzultációra beadott iromány.
I R O M Á N Y
"Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaálltát 1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk."
Miniszterelnökünk ezt a picinyke mondatot elfelejtette idézni a március 15. napján megtartott beszédében. No meg azt sem ecsetelte, hogy István királyunk előtt is volt pár 1000 év igaz történelmünk.
Alkotmány feladata a jog és gazdasági biztonság megteremtése, a politikai és gazdasági demokrácia kiterjesztése az állam polgáraira. A meghozandó alkotmány ennek a feladatának nem tesz eleget, már csak azért sem mert legitimizálja a jelenlegi alkotmányt, 90. május 2. napjától napjainkig. A jelenlegi alkotmány köztudomásúlag a kerek asztal paktumai által születtek, a megszállás éveiben, amikor hazánknak nem volt önrendelkezése.
Tehát az új alkotmány egy törvénytelen alkotmányon alapuló rendszert kettévág törvényesre és törvénytelenre.
1987 és 1991 között zajlott a gazdasági átalakulás meghatározó folyamata, amit spontán privatizációnak ismer a közvélemény, ebben az időben itt volt a szovjet hadsereg is.
A politikai átalakulás, aminek helyre kéne állítani az önrendelkezést jelenleg is tart amiben részt vesznek a diktatúra katonái is. Az átalakulás kapcsán anyagi előnyöket szereznek. Ezen folyamatot, az állami vagy nemzeti vagyon elherdálásából finanszírozzák, valamint az állam és polgárai eladósításából.
A termelőeszközöket, a megtermelt javakat a pénzügyi és a kamatrendszer egyeduralmával elveszi, az értéket előállítótól, a dolgozó embertől, melyből jelentős hasznot húznak a politikai oligarchák, hogy hatalmukat megerősítsék. Ezért gazdasági érdekérvényesítése az embereknek, a népeknek igen csekély, mivel elvették tőlük azt a gazdasági potenciált és önrendelkezést, amit a munkaerejükkel ők állítottak elő.
A munkaerő elértéktelenedik. Tisztességes munkával a megélhetés nem biztosítható. Létrejön az újfajta kiválasztódás, az erkölcstelenek maradnak életben. Emlékszünk a róka és a holló meséjére. Folytassuk. Mivel elfogyott a sajt és senki sem akart sajtot készítni mind a ketten éhen haltak.
A tisztát szennyezett közé keverni aljasság, a szennyezettet keverni a tisztával zavaró. Kétféle erő az égbolton szivárványt teremt, a földön kimeríti a tartalékokat, az emberekben pedig betegségeket okoz.
Azt sem kell ecsetelni, hogy az elmúlt évtizedekben, kimerültek a tartalékaink, az emberek pedig megbetegedtek.
„A bölcseket nem azért becsülik, mert a büntetéseket a bűntettekhez igazítják, hanem azért, mert ismerik a zűrzavar okát. Ha hagyják, hogy az árulás éles kardja előkerüljön hüvelyéből és szabadon vagdalkozzon, és mindent pusztán a törvényekre és büntetésekre bíznak, akkor ezt a kardot megállítani nem lehet még akkor sem, ha az egész világ pusztulását okozza."
Zűrzavar okai:
Az erkölcsök nélküli banktőke, ipartőke, kereskedelmi tőke, profitéhsége, ami már egy a globális nagytőke. Ez a profitéhség a természetes erkölcsök híján spekulál. A spekuláció miatt az ésszerű gazdálkodással ellent megy. Ezen a ponton minden erkölcsi kontrol megszűnt. Elbújik a multikultúra, a tolerancia álarca, és a szivárványosság mögé. A test, erkölcs és a szellem harmóniája felborult, maradt a testiség.
Kiút lehet, ami nem nekem, hanem a spekulánsoknak kedves. Az ösztönöknek élő néptömegek /emberszerű lények fémvázon biomassza/ manipulálása.
Első tétel: Marad a villanypásztor, a vegyipásztor, a genger ideológia, a lelki testi kannibalizmus, az írásképtelenség /funkcionális analfabétizmus, kézírás elvesztése/. Pótlék a vágyak villamosa, ami testet ölt a globális élvezetekben és elélvezésekben és a testi lelki kielégültségben.
Második tétel: A terrorizmus szításával egy labilis rendszert létrehozni, amivel a megcsonkított emberiséget össze lehet ugrasztani. Ember embernek farkasává válik.
A lebutított emberiséget ezzel a két tétellel, amelyek egymással kombinálhatóak, teljes egészében kordában lehet tartani. Mert az emberek nem tőlük, hanem egymástól fognak félni. Ez a félelem, bizalmatlanságot szül, és teljes egészében szétzilálja a társadalmakat, a családokat is.
Tehát a most létrehozandó alkotmány állandósítja és elfogadja a zűrzavart. Visszamenőleg is elfogadja, a törvénytelen rendszer elmúlt 20 évét. Az alkotmány megengedte, hogy ellopják a vagyont. A jogrend megengedte a társadalomra veszélyes cselekményeket, lásd rejtett /fekete/ gazdaság, rejtett közteherviselés, megélhetési politikus és megélhetési bűnöző. A jogszolgáltatás /ami nem igazságszolgáltatás/ kiskapui tisztára mossák a társadalomra veszélyesen megszerzett javakat. Nem tudjuk, hogy az országnak mekkora a vagyona, a hitelfedezet része a nemzeti vagyon az élő ember is? A fogalomkörök teljesen tisztázatlanok.
Ezt a népszuverenitás álarca mögé bújva teszik, ami nincs, mivel a jelenlegi alkotmányt a diktatúra éveiben fogadták el, amikor nem volt népszuverenitás/népképviselet/. A választásokon való részvétel nem törvényesítheti a törvénytelen rendszert, mert azt nem a népképviselet hozta létre.
Az elfogadni vágyott alkotmány legitimizálhatja a mai rendszert? NEM
A mai alkotmányos rendszer politikailag 1919-el tartja a kapcsolatot, a jogfolytonosságot, így az újonnan létrehozott alkotmány is részben elismeri ezt a kapcsolatot. Tudható, hogy az elfogadandó alkotmány megint idegen elnyomó alkotmány lesz, amit tartalmaz is. Így lehet bűvészkedni egy alkotmánnyal ,amit a politikai oligarchák nagyon jól tudnak.
Érdekes tény, hogy az OTP egyik elődjét a kiegyezés után, mint Osztrák-Magyar pénzintézetet alakítottak meg. Neve Magyar leszámítoló és pénzváltó bank. Szél Kálmánék bábáskodása révén csalás útján alakították meg, egyrészt azért, hogy megszerezzék az állami monopóliumokat. Szél Kálmán nem segítette a független Magyar Nemzeti Bank létrehozását.
E kor miniszterelnöke Tisza Kálmán megfosztotta állampolgárságától a Magyar állampolgárság megszerzéséről és elvesztéséről, szóló törvény 31. §-a értelmében, 1889-ben Kossuth Lajost. 1879.12.20. napján szentesítették ezen törvényt.
azon magyar állampolgár, ki a magyar kormány vagy osztrák–magyar közös miniszterek megbízása nélkül tíz évig megszakítás nélkül a magyar korona területének határain kívül tartózkodik, elveszti magyar állampolgárságát. ”
Pénzügyi és politikai önállóságunkat elveszítve kiszolgáltatottá válva belesodródtunk az 1. világháborúba és 1919-be és Trianonba. Kun Béla vérei ma is politikát és történelmet írnak. Ferenc Jóska szelleme még itt van, zavarjuk el. Kossuth Lajos, Hermann Ottónak írt levelében féltette hazánkat a kiegyezéstől, mert előre látta, és megjósolta a katasztrófát.
Rabok tovább nem leszünk, vagy mégis?
Idézet az Alkotmányról szóló törvényjavaslatból:
Magyarország az Európai Unióban tagállamként való részvétele érdekében nemzetközi szerződés alapján – az alapító szerződésekből fakadó jogok gyakorlásához és kötelezettségek teljesítéséhez szükséges mértékig – egyes, Alkotmányból eredő hatásköreit a többi tagállammal közösen, az Európai Unió intézményei útján gyakorolhatja. MNB. PSZÁF. Költségvetési Tanács, Honvédelem, Katonáskodás külföldön, Gazdasági rendszerek gyarmatosítása.
Senki nem vonható büntetőeljárás alá vagy ítélhető el olyan bűncselekményért, amely miatt Magyarországon vagy – nemzetközi szerződés, illetve az Európai Unió jogi aktusa által meghatározott körben – más államban a törvénynek megfelelően már jogerősen felmentették vagy elítélték.
Akkor ezt úgy értsem, hogy ha hazánkban elkövetett bűncselekményért valakit az EU-ban felmentenek, akkor spongyát rá Virág et. szavaival élve. A jogerős felmentés adódhat eljárási hibából, akár a bizonyítékok téves értelmezéséből is, rossz bírói, vagy nyomozóhatósági mérlegelésből is, mivel nem igazság, hanem jogszolgáltatás van.
Érdekes szabadság ez. Azt sem én mondtam, hogy annyi a szabadságom amekkora a hatalmam. Lehet, hogy Önök tudják ki mondta ezt?
Kiút a történelmi alkotmány, melynek kovásza a szentkorona tan, ami az őseink erkölcsén alapul, bűvészkedés nélkül. A szerves és valóban alulról építkező gyökerektől eredeztethető alkotmánnyal teljes egészében lerázhatnánk a törvénytelen rendszer összes mocskát. Pénzügyileg, gazdaságilag függetlenek lehetünk. A világpolitikai helyzet is esélyt ad erre. Itt az idő most vagy soha.
Követelem a nép által a közmeghallgatáson megszavazott negyed évente megtartandó közmeghallgatást, valamint azt, hogy a feltett kérdéseimre teljes egészében kapjam meg a válaszokat.
Én már 15 éve várom a gyilkosaimat, kérdezték is, hogy nem félek? Én nem félek. Pályafutásom során négy lovat lőttek ki alólam. Amúgy köszönöm jól vagyok.
Budapest, 2011. március 24.
Rónai Attila 1142.Bp.Erzsébet Királyné útja 89. fszt. 10. mobil:06-20-9180233 e-mail: ronai.attila3@chello.hu
Mi van????????????????????? :) Bakker... Majd valami pihentebb állapotban megpróbálom újra elolvasni, mert most valahogy káosznak tűnik még. Bennem lehet a hiba?
süti beállítások módosítása