Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.03.13. 15:52 Fabius

Egy időközi választás margójára

Címkék: zugló lmp időközi választás kaibinger gábor

Időközi választás lesz Zugló 1. számú választókörzetében Április 10-én, Garaba Imre megüresedett helyéért. A pártok mocorognak, a jelöltek bemutatkoznak, ( LMP, Jobbik, MSZP, Fidesz ) a tavasz közeledtével megpezsdülni látszik a kerületi közélet.

Ma délelőtt az LMP kitelepüléssel igyekezett testközelből bemutatni jelöltjét, Kaibinger Gábort a választóknak. A jelölt programját élőszóban és szórólapról is ismertették, engem pedig jobban érdekel a mechanizmus, hogyan válthat jegyet valaki a politikai ranglétra legalsó fokára egy sikeres választás esetén. Elkapható-e a pillanat, mikor az egyszeri közemberből közszereplő válik, mikor kérdezgető-szavazó polgárból egy csapásra ő maga lesz a faggatott politikus.

Kezdve onnan, hogy a jelölt pártja kerületben ismert arca segítségével igyekszik megszólítani későbbi választóit......egész odáig, ahol az első interjú tűzkeresztségén is túlesik.
A dolog csak látszatra ilyen egyszerű. Mert a magabiztosság álcáját őrizni nem könnyű, ha az ember arcába tolják a kamerát, fényképezőgépet nyilvánosan, instrukciókkal bombázzák, és a jól sikerült vágóképek mellett még érthetően, artikuláltan beszélni is kellene. Kaibinger Gábor nem tudom milyen politikus lesz, ha bizalmat szavaznak neki, de az biztos, hogy ma megküzdött a figyelemért. Érdemes megfigyelni az arcjátékából, milyen hangulatváltozáson megy keresztül az ember egy röpke negyedóra alatt, amíg az interjú elkészül. Az érzelmi repertoár teljes skáláját lefedi kezdeti optimizmustól a megfáradt, ezredszer próbált és mégsem igazi felett érzett lemondásig.
A dolgot nehezítendő a helyszínen az időjárás viszontagságaival is küzdöttek...
...meg a kontraszttal, amit az elemek tombolása ellenére profi közszereplő módjára nyilatkozó Szabó Rebeka országgyűlési képviselő jelentett.
Az interjúztatás végén átestek a hallatlanul spontán záró vágókép felvételén...
...utána már egy bénázás fölötti felszabadult röhögés is belefért.Ha cinikus akarnék lenni akkor mondanám, a mai nap tanulsága, hogy a politikus nem eleve morális gátlások nélkül születik, hanem hosszú és rögös út vezet a gátlások elvesztéséig. De a cinizmus távol áll tőlem - hehehe - és ezúttal inkább élek a fenntartás jogával. Egyben bízom abban is, hogy nyerje bárki az önkormányzati helyet, a személy nem Zugló újabb bólogató nejlonkutyája lesz. Mert Papcsákisztánban dolgozni éppen volna mit:

33 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr282735917

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Anonymus a Bankok Ellen Vonul 2011.03.14. 09:28:02

Hackerek a bankok ellen. Az Anonymus aktivista csoport megjelentette legújabb kiáltványát, amelyben háborút hirdetett a nemzetközi pénzügyi oligarchiák ellen.   A99 Operation Empire State Rebellion - Mi egy decentralizált, nem-erőszakos ellenálló...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Úgy van, ahogy a mélyen tisztelt szerző írja:-)

A "werk fotók" után érdemes megnézni a ma délelőtt készült kisfilmet:

www.youtube.com/watch?v=wlW0d2bvVPI
Én sajnos nem az érintett körzetben lakom, hogy mégis megszólalok, az azért van, mert Kaibinger Gábort volt alkalmam megismerni az őszi önkormányzati kampány során.

Ő volt a biztos pont a Bosnyák téri standon már augusztus közepétől, amikor mások még javában nyaraltak és senkinek eszébe nem jutott megkezdeni a személyek, vagy pláne a kerületet érintő elképzelések bemutatását.

Péntekenként és minden áldott szombaton általában párjával együtt tartotta a frontot az LMP - szóróanyaggal nem igazán ellátott - standján és nem erőszakosan, inkább a jól nevelt, segítőkész nagyfiú módján próbált szóba elegyedni a járókelőkkel.

Gyakran beszélgettem vele, látszott, hogy a saját körzetének látszólag legapróbb problémáival is tisztában van, túl azon, hogy a hozzá fordulók konkrét kérdéseire kapásból tudott releváns választ adni.

És hát amit én a sokszori együttálldogálás során legfontosabbnak láttam benne: emberileg pont olyan, amilyennek lennie kellene mindenkinek, aki közügyekkel kíván foglalkozni.

Megértő és empatikus, nincs benne arrogancia meg törtetés, olyan valaki, aki azt gondolja, hogy azért kell pont neki csinálnia, hogy mások is elhiggyék, közülük való is helyt állhat értük.

Valaki, aki olyan, mint ők, nem dörzsölt ifjú titán, vagy a pozícióért bármely feneket fényesre polírozni hajlandó megalkuvó, esetleg mindegy-csak-bent legyek kétlaki.

Szóval, nem olyan, akit a közvélemény politikusnak gondol úgy általában.

Én remélem, hogy nem is az lesz. Marad, aki volt.
És igazad van, nem kell több Papcsák nyalafi.
Egy újabb kajmán...
LMP? újra szdsz? Na ne....
Csak látszik egy-két kommenten, hogy Index-címlapos a poszt (ami a témát tekintve azért meglepő).
@samer: El vagy kavarodva némileg. A volt SZDSZ (és a reformMSZP-sek) a ZÉK-be mentették át magukat Janicsák mögé. www.valasztas.hu, meg kell csak nézni az őszi ZÉK-jelölteket, és összevetni egy tetszőleges, néhány évvel korábbi képviselőlistával.

De Fabius inkább máshová menjen megfigyelni az átalakulás fázisait. Ha Kaibingernek össze is jönnek az ajánlószelvények, a papírforma harmadik helyhez képesti esetleges ezüstérem sem fogja képviselővé tenni.

(Ilyen Zuglói Vagyonkezelős tábla van még az Erzsébet királynén és a Thökölyn is - mindhárom helyen masszív gettó bontásának a helyén.)
Azért egy kis kutakodást megérdemelne az eszközkezelő is itt zuglóban, hogy mit kezelnek és hogyan. Ráadásul mennyiért! Habcsák és csapatát pánik félelem tölti el az önzetlenség és az önfeláldozás szó láttán egy fehér pólón amin van egy vörös kereszt is. Még jó, hogy nem tudják, hogy milyen szervezet jelképe. Egyetlen zuglói polgár láttán aki megtiszteli őket szó szerint kettős fedezékbe vonulnak. Ők a spin-doktorok. Pusztai szerint a zuglóiak közteherviselése abból állt, hogy tíz körömmel maguknak kapartak, most aztán lesz közteherviselés. Ők meg tőzsdéznek a mi pénzünkkel. Még elfogyasztják ami maradt és mennek segélyért. Zsarátnok város ahol mindent zsv vagyis zsebre vágnak.
Üdv. mindenkinek
@OkoskaTo:rp:

Ha a papírformát vesszük alapul abban nincs semmi érdekes. A Tildy gyerek már nem fog átalakulni, ő kijárta a Papcsák sulit rég.
Nem látom be, hogy a fidesz fanatikusokon kívül bárki is egyáltalán mért menne el választani. Alacsony részvétel, fityisz győzelem. Ennyi. Senkit nem érdekel.
Tragédia az elborult fidesz elme, aki nem lát a viki révülettől és minden valmit tenni akaró képviselő jelöltben is a "király" hatalmának csorbulását látja. EMBEREK MIKOR ÉBREDTEK MÁR FEL?
@samer: Szerintem sem jó helyen keresgéled az eszdéesz nyomokat.

Kutass mondjuk a Zuglói Vagyonkezelőnél, ahonnan a hozzáértőket többszörös pénzen felvett Mazsu-féle kárókatonákkal váltják fel, miközben a volt vezignek új igazgatói poszt kreáltatott, eszdéeszes kötődése ellenére, nyilván a fejében levő mérhetetlen információhalmazt értékelendő.

Hát ja, nagy úr a tudás, ki miben volt benne, merre lehet és merre nem célszerű feltárogatni, szellőztetni vagy éppen percenként melldöngetve közpénzherdát emlegetni.

Kevés ügy lesz, amiről a drága Papcsákunk pártjának nem volt tudomása és jelenlegi nyaloncai sem tudtak volna. És nyugodtan nyilvánosságra hozhatták volna ellenzékként a Weinek féle mutyikat.

A megoldás pedig nem a konszenzusos mutyi-legalizálás lenne, ami ugye most folyik nagyban a nagy koncosztásban.

A múlt feltárogatására sem a Mazsu-Istók féle kelet-magyar kommandó látszik legalkalmasabbnak. Beszédes komment a Várnai blogjáról:

szentcsalád 2011.03.11. 06:48:10
Mazsu János debreceni fideszes önkormányzati képviselő
Mazsu Gergely, a Vagyonkezelő igazgatója - Mazsu János fia
Mazsu Orsolya, a Papcsák Ügyvédi Iroda alaklmazottja, Papcsák üzlettársa - Mazsu János lánya
Istók Ede, az Eszközkezelő vezetője - Mazsu János veje, Mazsu Orsolya férje, Mazsu Gergely sógora

Szóval,a maszop-eszdéesz kókler mutyi helyett nincs szükségünk fideszes lepapírozottra.

varnailaszlo.blog.hu/
A politikában tiszta ember nincs. Ha makulátlanul is indul, nagyon rövid idő alatt bemocskolódik. Ha más nem is, de a környezet gondoskodik róla.
@kartunboj:
A fidesz ahová beteszi a lábát, akikkel barátkozik az valami ilyesmi:

Mégis itthon ünnepel március 15-én Kövér László, az Országgyűlés elnöke, tájékoztatott Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke. Az eredeti program szerint a házelnök kedden, erdélyi útjának befejező napján kézdivásárhelyi rendezvényekre látogatott volna, ám a helyi polgármestert előzetes letartóztatásba helyezték, így Kövér lemondta programjait.

Rácz Károly polgármestert a román korrupcióellenes ügyészség kenőpénz elfogadásának gyanújával vette őrizetbe pénteken, és szombaton, a Kovászna Megyei Törvényszéken indítványozták előzetes letartóztatását.
Aki Szabó Rebekára azt írja, hogy "sunáznám", annak küldök két hatalmas pofont. Ne merészelje többé.
Kövér Laci barátja

Rácz Károly polgármester
SZÜLETÉSI DÁTUM: 1977. január 9.

TANULMÁNYOK:
1995-2000 - BUKARESTI ÖKOLÓGIAI EGYETEM (U.E.B.)
o KÉPZÉS: Államvizsga, az Állami Gazdasági Akadémián (A.S.E.), BUKAREST
o SZAKOSODÁS: Pénzügy, bank és biztosítások fakultása
1991-1995 - NAGY MÓZES GIMNÁZIUM, KÉZDIVÁSÁRHELY
o informatika szakosztály - ÉRETTSÉGI
1987-1991 - NAGY MÓZES GIMNÁZIUM, KÉZDIVÁSÁRHELY
o képzőművészeti szakosztály

SZAKMAI TAPASZTALAT:
2007-2008 - LENA LIGHTING ROMANIA K.F.T., BUKAREST
o ügyvezető
2004-2007 - GENERAL ELECTRIC MATERIALS K.F.T.,BUKAREST
o ügyvezető
2001 - VILLEX K.F.T., KÉZDIVÁSÁRHELY -
o ügyvezető
2001 - ALLIANZ TIRIAC BIZTOSÍTÓ R.T., KÉZDIVÁSÁRHELY
o kirendeltség ügyvezető
2000-2001 - ALLIANZ TIRIAC BIZTOSÍTÓ R.T., KÉZDIVÁSÁRHELY
o biztosító felügyelő
1996-2000 - ALLIANZ TIRIAC BIZTOSÍTÓ R.T., KÉZDIVÁSÁRHELY
o biztosító ügynök
"Burkolt" LMPs reklámot láttunk index címlapra kikerülve. Ennyi.
Nagyon szeretném tudni, vajon mennyi levél érkezett vissza a kormányhoz? Alkotmány?
@Boli: Jó reggelt! Köszi a segítséget, ezt már tudtam én is, viszont hittem, hogy van egy percről percre kész előzetes eredmény kérdésekre, javalatokra lebontva. A 800 000 vélhetőleg pontos szám. Nagyon jó lenne megismerni a 800 000 válaszból a 13. írásosat. Vajon hol nézhetem meg? Ahány ember, annyi igazság és vélemény.

A 800 000 válasz nem nagy szám, gondolom a 2/3-ad teljesen elfogad mindent, de a fennmaradó 1/3-ad is valószínűleg adhat valamit.

Örömmel veszem tudomásul, hogy a Fidesz Kdnp-nek támogatottsága lecsökkent 533 333 főre.

Gondolom ebből, ha nem a Matolcsy csinál valami statisztikát akkor nem lesz baj, és Orbán távozi.

Ez egy alkotmányos, postai úton elért igazi forradalom.
@igényes: Soha nem látott felmérés született.
7 500 000 választó ellenzi a Fidesz-Kdnp negatív munkásságát.
@kamasuka: A "burkolt" szó nagyon találó, egyetértek.

Tudod, nekünk, akik - a Papcsák garnitúra szakértőitől eltérően - itt is lakunk, a maszop+szadesz - féle burkolt mutyi pont olyan, mint a jelenlegiek jogszabályokkal gondosan körbebástyázott burkolása.

A Weinekék lúzer-kamuja kismiska ahhoz képest, ami jelenleg nagyüzemi méretekben itt zajlik elszámoltatás ürügyén.
Csak ezek gondosan legalizálják a birodalomépítési burkolatot.
@sületlenke: Le vagy maradva! (Ami azt illeti én is, pedig már 2 hetes hír)- Bokor át lett helyezve egy olyan helyre ami nem tetszett neki, ezért magától felmondott! Papcsák első (és utolsó) jótette.
@sületlenke: Ez a Mazsu család olyan mint a Vitézy, csak kicsiben
@Themisz: A Bokor-hír tényleg örvendetes, de mi lesz most szegény Mazsuékkal, ki mondja meg, hogy volt-mint volt, meg pláne szegény elszámoltató Ferkónk, honnan fogja tudni, merre tárogasson fel?

De az is lehet, sőt, ez a valószínűbb, hogy a jó Bokor a békénhagyatás reményében előre elböffentette a használható infókat, aztán elfekvőbe kívánták rakni.
Sőt, a fideszes mechanizmus működésének ismeretében biztos, hogy így is volt.

A Mazsu-Vitézy család párhuzam nagyon jó, csak tartok tőle, hogy a Mazsu - klán Debrecenben, Ebesen, itt-ott-amott jóval népesebbnek bizonyul, mint a mákonyos retyerutya.
Az szdsz minden pártban mozgalomban ott volt, ott van és ott lesz, mivel hagyjuk.
Színt, alakot, formát váltanak csak. A hatalomért ravaszkodnak, mivel hazátlanok nekik semmi sem drága.
@Rónai Attila: Attila! Nem szép, hogy vagdalkozol. Miféle "páni félelemről" beszélsz az önzetlenség és önfeláldozás szó láttán? beszéltünk róla nem? Sem én sem a "Papcsák - féle csapat" nem fél ezektől a szavaktól! Egy csőd szélére sodródott Zuglót kell stabilizálnunk és fejlődési pályára állítanunk. Nem kis feladat ez, elhiheted!
@sületlenke: Volt egy párt, aki ellen mindenki hörögve fellépett, amikor "apákról és fiúkról" beszélt párhuzamot vonva az ÁVH-s ősök és SZDSZ politikusok között. Most ugyanezt teszi a "más" politikát hirdető LMP képviselője, Várnai László. tessék felháborodni liberális érdekvédők!!!
Egyébiránt miért baj, ha valakinek vannak rokonai és mondjuk - eléggé el nem ítélhető módon - dolgozni akarnak?
@RozgonyiZ: Nem csak tisztességesnek kell lenni, annak is kell látszani.

És attól még, hogy érthető módon dolgozni szeretne a rokonság, az országnak-városnak-kerületnek nem feltétlenül az a legjobb, ha huszonéves csitrik és nyikhajok kerülnek kulcspozíciókba pusztán a vezetéknevük miatt. Nem kétlem pl. Vitézy Dávid tömegközlekedés-buziságát (bár szerintem ez már orvosi kategóriás megszállottság), de azért egy százmilliárdos cég menedzselése - legyen szó bármilyen területről - egészen más adottságokat, képzettségeket, tapasztalat kíván.

Ha Zugló a csőd szélére sodródott (akkor a régóta fő-fideszes vezette Hódmezővásárhely és Esztergom nem tudom milyen helyzetben van), akkor mi szükség a több tízmilliónyi tanácsadói szerződésre? A szintén nem kétfilléres címercserére? Stb.
@RozgonyiZ: Te vagy az egyik akit ismeretségünk okán is tisztellek és kedvellek a mostani testületben.idézet:"Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaálltát 1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk."
Viktorunk, mindannyiunk apja és vezére ezt a picinyke mondatot elfelejtette idézni a beszédében. No meg azt sem ecsetelte, hogy István királyunk előtt is volt keresztény történelmünk ami pár 1000 év volt.
Én ehhez annyit fűzök hozzá, hogy ha ez alkotmányként elfogadásra kerül akkor ami 1990-től az alkotmány elfogadásáig történt legalizálva vagyon, ami nagy hiba. Te tudod a legjobban, hogy a fő szdsz-es kinek esett neki a vagyonkezelő épületében, nekem és miért? Be kell ismerned, hogy ahhoz, hogy a MUNDO módosítás nem ment át egy csekélyke részem nekem is van, lehet, hogy pont annyi, hogy ne menjen át.
Aki egy fuldoklót pénzért ment ki, több pénzért bele is folytja. Amennyiben önzetlenül és önfeláldozás árán menti meg az ember azt a közösséget akiért dolgozik /és a közösség választotta meg őket/ a belefojtás szóba sem jöhet. A haszonért ravaszkodást pont a FIDESZ KDNP koalíciónak kéne félretenni, hogy valóban azt láthassuk, hogy helyre szeretné hozni a kerület dolgait, de nem ezt látjuk és tapasztaljuk. Tarlós ünnepelt ma együtt az LMP-s fővárosi vezetővel.
Most akkor ki kivel van. Én sajnállak, hogy belekerültél ebbe a krédóba, de ember-emberként tenni kell a dolgodat, hogy büszke lehessek rád halálom pillanatában is mikor lepereg a film, hogy ismertem egy olyan politikust aki önzetlenül és önfeláldozással tette a dolgát. Ölel harcostársad Attila
Rabok tovább nem leszünk,vagy mégis.
(2) Magyarország az Európai Unióban tagállamként való részvétele érdekében nemzetközi szerződés alapján – az alapító szerződésekből fakadó jogok gyakorlásához és kötelezettségek teljesítéséhez szükséges mértékig – egyes, Alkotmányból eredő hatásköreit a többi tagállammal közösen, az Európai Unió intézményei útján gyakorolhatja.
(5) Senki nem vonható büntetőeljárás alá vagy ítélhető el olyan bűncselekményért, amely miatt Magyarországon vagy – nemzetközi szerződés, illetve az Európai Unió jogi aktusa által meghatározott körben – más államban a törvénynek megfelelően már jogerősen felmentették vagy elítélték.
Akkor ezt úgy értsem, hogy ha hazánkban elkövetett bűncselekményért valakit az EU-ban felmentenek, akkor spongyát rá Virág et. szavaival élve. A jogerős felmentés adódhat eljárási hibából, akár a bizonyítékok téves értelmezéséből is, rossz bírói, vagy nyomozóhatósági mérlegelésből is, mivel nem igazság, hanem jogszolgáltatás van.
Érdekes szabadság ez. Azt sem én mondtam, hogy annyi a szabadságom amekkora a hatalmam. Lehet, hogy Te tudod ki mondta ezt?
Én már 15 éve várom a gyilkosaimat, kérdezték is, hogy nem félek? Én nem félek. Pályafutásom során négy lovat lőttek ki alólam. Amúgy köszönöm jól vagyok.
süti beállítások módosítása