Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.03.12. 18:49 Fabius

Az elkótyavetyélt becsület

Címkék: fidesz alkotmánybíróság alkotmány

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy király. Mit király, KIRÁLY volt ő egyenesen, aki népnek sorsát igencsak szíván viselte. Úgy határozott, nem folytatja elődei útját, nem él a szokásjoggal, ami feljogosítja az országalmából részarányos darab kiharapására. Azon ott bűzölgött az elmúltnyócév összes szájszaga ugyanis.

Fülkekirálynak ötlete támadt, és emígyen rendelkezett: visszamenőleg megvonja a rágdosás jogát, ezzel fertőtlenítve azt a szájnedv maradéktól saját maga számára. Kincstárának őrzői égre emelet tekintettel sóhajtották: de UramKirály, ezzel oda a jogállam! Megint - tették volna hozzá, ha merik, de Fülkekirályt nem tanácsos bőszíteni emlékek idézésével. Felbőszült ő emlékcita nélkül is, márpedig, ha éktelen haragjának görcse még apróbbá rántja össze amúgy sem jelentős termetét, akkor bármi megeshet, és ennek ellenkezője is. Most egyik tanácsnokán keresztül közölte a néppel: a kincstár őrzőin lobotómiát hajtanak végre, szigorúan népakaratból.

Népe csodálkozva meredt a rendeletre, mint tanácsnok a paripa seggéből kilógó lézerblokkolóra: nebazzgecc, ezt mi akartuk?? A hangoskodás megelőzésére terv kellett de nyomban, olyan igazi népvidámító, renomé emelő felségeskirályi gesztus, aminek csodájára járhatnak a szomszéd királyságok, és a paraszt is érezheti vele mennyire törődve van. - Jól van pribékek, akkor új szokásjogi törvényt írunk! - mordult Fülkekirály, és jókedvében az országalma maradékot egyben próbálgatta a szájába. Fog ez menni! -röhögött, majd keresztül gázolt a nyaloncnyelv erdőn és sietve parancsot adott: lássatok neki a fogalmazásnak!

A két hűséges kijelölt igyekezett ígéretekkel lohasztani a nép indulatát:

"Úgy gondolom, arra van reális esély, hogy ne tekintsük kőbe vésettnek azt a szabályt, ami a lobotómiat előírta" - mondta az egyik, átmeneti szabály, visszaültetjük a homloklebenyt - tromfolt a másik, a nép meg hitte is, meg nem is a magyarázkodást.

De hol máshol higgyenek az egyszeriek a csodában, ha nem a valóságtól elrugaszkodott mesében? A csoda viszont egyre ritkább vendég még az ilyen optimista regékben is. Az új szokásjogi törvény szövegének megjelenésekor is csalatkoztak a csodavárók: ismét győzött a kisstílű pitiánerség a nagyvonalúság fölött, a kincstár őrzőinek lobotómiája véglegesnek tekinthető. Fülkekirály az asztalra vert mérgében: becsületem nem nagy ár az országalma maradékért! Megfizetem, meg én, ha addig élek is!
Mit tehettek a hűségesek? Bólogattak ahogy csuklyás izmaiktól tellett: mégse járja, hogy a "jelenlegi szokásjogi törvény sok tekintetben a választott képviselőkből álló parlament fölé helyezi a kincstárnokokat!" Pfejj, hisz IstenKirályunk után mink vagyunk az elsők, vagy mijalófasz?! -így biztatták egymást, miközben szapora nyelvcsapásokkal igyekeztek elkerülni az ellenkezésért bármikor bárkinek kijáró lobotómiát.

Így esett, hogy Fülkeország új szokásjogi törvénye deklarálja polgárai számára: a becsület és adott szó nem érték a királyságban. Ennek fényében új értelmet ad az alapjogi törvény első sora: Isten, áldd meg a magyart!

5 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr162733997

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Épül a magyar Taigetosz 2011.03.13. 08:02:56

  De mint minden ez is tipikusan magyaros lesz, mert nem a gyenge és életképtelennek ítélt gyerekeknek épül, hanem az időseknek. Most még csak az alapjait akarják letenni többek közt Kósa Forintbedöntő Lajos, de tudjuk, ha az alap megépül, ut...

Trackback: Bicebócákat a gátra. 2011.03.12. 21:23:05

 Előre a teljes foglalkoztatás felé!    A Széll Kálmán agyonszorító csomag 5. pontja még csak utalt a közmunkaprogramra. Abban ez év július 1-je van megadva határidőnek a program kidolgozására, de kilyukadt a megszorító csomag zsákja és ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagymenőzünk, nagymenőzünk??? Azért, mert te le tudod írni azt a bizonyos első sort - ellentétben ezekkel, akik sem a törvénytervezetben, sem Skicc Pálesz firkálmányaiban nem képesek erre helyesen - még nem biztos, hogy a király téved! Sőt, egyáltalán, hogyan mered Te venni a bátorságot, hogy megkérdőjelezed Őhatalmássága és Őfényessége RAGYOGÁSÁT??? Mivel a jogot nap, mint nap ilyen fényességesen megerőszakolja ez a sok suttyó, tessék már tudomásul venni, hogy a 2/3 BÁRMIRE feljogosítja ezeket a seggtúrókat! A lobotómia pedig jogos, de azért szeretnek vele élni, mert ők és elvakult hívőik már önként vetik ennek alá magukat. Miért nem a kasztrálás favorizálják saját köreikben?? Legalább nem szaporodnának ezek a csúszómászók! Szánalmas egy csürhe a politikai elitünk. Azt kapjuk, amit megérdemlünk?? Ennyire szar lenne a helyzetünk???
Mark Twain egyik írásában szerepelt valami olyasmi, hogyasszongya : "Hallom, sokat imádkoznak. Jól teszik. Szükségük van rá."

Na mi is már csak az Úristen áldásában bízhatunk!

Csók
@Boli:

Nem merek én se menőzni, se megkérdőjelezni semmit :-D
Mesét mondani merek mindössze, mert Fülkeország képviselőinek van pofája azt mondani, hogy ha már úgyis megfizették az árát, az alkotmánybíróság le van szarva.

Mintha be lehetne árazni egy ilyet.
Arra leszek igazán kíváncsi, a nép hány százaléka fogja vajon magáénak érezni ezt az alkotmányt? Vármegyés lófaszostól, megnyesett alkotmánybíróságostól, percemberek önfelszopólistájával a végén.
@néma bárány: Nem sokan.Legjobban azt nem értem, hogy lehet,hogy senki nem szólt neki: A Skiccpali után most még ezen, a Kotmányon is röhögjön a fél ország? SZAHAR! - mondaná az előd...
süti beállítások módosítása