Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.02.25. 16:46 Fabius

Ne képezzünk bálnatenyésztőt!

Címkék: fidesz pokorni zoltán oktatáspolitika

Bájos, ha egy kormányzati ember őszinte meggyőződéssel csinál magából hülyét. Értékelni kell a mondanivalóját, mert ő valóban hisz abban amit mond. A bálnatenyésztés valóban felesleges Magyarországon, hisz egyik cetféle sem őshonos errefelé. Se hely, se szükség nincs a tartásukra, így nyugodtan egyetérthetünk Pokorni Zoltánnal, hogy akkor bálnatenyésztő szakemberekre sincs szükség. Ez legfeljebb akkor változhat, ha valaki kitenyészti a hozzánk hasonló apró országok számára a Sukorói törpebálnát, ami akár a Velencei tóban is megél.

Magyarországot az anyatermészet a krónikus cethiányért sok gyógyvízforrással igyekezett kárpótolni. Büszkék is vagyunk fürdőkultúránkra, a hazai turizmus egyik legjelentősebb bevételi forrását kalapálják össze a témában jártas szakembereink. Ezért nem teljesen világos, PokiZozinak mi a baja a gyógyvíztan-szakember képzéssel?

Ma reggel a Mokkában ( hol máshol, bakker?) Pokorni kijelentette: legyenek fizetősek a jövőben azok a szakok, amikre a társadalom és a kormány a köz érdekében nem tart igényt. Ilyen például a balneológia. Mert a bálnatenyésztésnek hazánkban kevés a relevanciája. Videóért tessenek ide kattintani.


Abban is egyetérthetünk, hogy a köz érdekében a releváns kijelentések nagyon fontosak. A jövő nemzedékének ügyeiben - mint az oktatás - még ettől is fontosabbak. Jó lenne, ha oktatáspolitikusaink csupa csupa releváns dologról értekeznének mondjuk a tévében, mert így elkerülhetőek olyan szituációk, amikor a deokosat mondás dekurvanagy égéssé válik.

Ugyanis a Pokorni által kritizált balneológia még véletlenül sem inszeminátorral kék bálnát üldöző Kusztó kapitányt jelent, hanem olyan szakembert, aki a gyógyvizekhez ért. A gyengébbek és Pokorni Zoltán kedvéért klasszikus példával élve balneológus volt a fürdőmester is a Tenkes kapitányában, aki ezt mondogatta:

- Most a bal kezünkkel kenjük e nemes iszapot a jobb vállunkra!
- Most mindkét kezünkkel kenjük meg a szívünk táját, hogy erősödjön a szívünk!
- Most a homlokunkat kenjük meg e nemes iszappal, hogy megjöjjön tőle az eszünk!

 

31 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr812690279

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Viktor azt üzente... 2011.02.27. 10:44:43

   Egyelőre még nem azt, hogy elfogyott (bár egyre jobban csökken a talpasok száma) a regimentje, hanem csak annyit, mint Uri Geller szokott: MUKODJ!  Illetve kicsit cizellálta az üzenetet együttműködésre, valahogy így: „Mi mi...

Trackback: Repül a bálna 2011.02.26. 12:39:25

 Ki kicsoda a magyar politikai életben, eddig úgy hittem, tudom. Azt is tudom, hogy nincs félelmetesebb fegyver a nyilvánosságtól. De hogy zenével is lehessen ölni, abban eddig nem hittem. http://www.youtube.com/watch?v=9VTq19IT1w4    

Trackback: Járni jár, de nem jut… 2011.02.25. 19:23:13

 Az alábbi közleményt szöveghűen adom közre. Nem fűzök hozzá véleményt, bármily csábító is a lehetőség. A kiemelések tőlem származnak.     KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM WEKERLE SÁNDOR ALAPKEZELŐ KÖZLEMÉNYE &nbs...

Trackback: Rajtam is spóroljon a kormány! 2011.02.25. 18:47:57

  Fantasztikus spórolásba kezdett a kormány. A megtakarítások jegyében nagyjából 300 fővel megemelték a minisztériumok létszámát. Ki sem merem számolni, hogy ezzel mennyit spórol meg az állami költségvetés. 300 embernek nem kell munkanélküli ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ójajjjnem!
Aztaaa, komolyan!
Először nagyon röhögtem! Most pedig fogom a fejem, hogy ez az ember akar az "oktatásért" tál közelébe férkőzve meggazdagondi!

Én nem hiszem el.......
Ez rosszabb, mint a hejjjesíróssspali!
Elkerekedett a szemem a kép láttán!

Ha ez ilyeneket mond, akkor mit várjunk a másiktól? H. R.
Na jó, javította, hogy ez nem pontosan azt jelenti........

Élőműsor varázsa!
De röhögök!
@régimotoros: ójajde!

"Ez rosszabb, mint a hejjjesíróssspali!"
A legrosszabb az, hogy nem biztos, hogy ez volt a mélypont... hisz minden gödröt tovább lehet mélyíteni....
És ezen az sem segít, hogy pézé is rájött, nem egészen azt mondta, amit akart (mit is akart mondani? példaként?), és helyesbített. Vagy hejesbitet?
Ne ba...! Ez komoly? Ekkor büdös parasztot! A magyar felsőoktatás gondja szerintem meg az ilyen vadparaszt politikus, aki elvileg, valamilyen elvtársi diplomával rendelkezik, volt oktatási miniszter(!), jelenleg pedig biztos valami oktatásért felelős bizottságban veszi fel a zsét... Döbbenet, hogy ekkora sötét seggfejek még ki is állnak a tévében. Gondolom lelkes naridroidok még tapsoltak is, "hogy ez az, wazze légy kemény, felháborító, hogy rohadt, coci bálnászokat képzünk, a súlyos adóforintokon..." Az, vadparaszt politikusokat etetünk, akik hülyeségeket és fas..ágokat motyorognak a tévében, de azt határozottan! Még csak azt sem mondhatom, hogy ez a kisköcsög Pokorni mindig pofonért megy a képernyőre, hisz ez olyan hülye, hogy saját magát blamálja, saját szavaival és kulturálatlanságával. TESSÉK JÓL MEGNÉZNI, EZ MA AZ URALKODÓ POLITIKAI ÉS KULTURÁLIS ELITÜNK! NATTTYON SZÉP...
fogadjunk, hogy ..

1 éven belül nem lesznek kormányon,

aztán még 10 év mulva is pokorni Balneológus zoltán nak fogja hívni az ő népe...

szerintem maradandót alkotott...
a jó humort a nép díjazza. mondhatnám a bálna a torkán akadt, mint Jónásnak ;)
A francba, pedig már csorgot a nyálam egy jó kis bálnapörire, tejfölös ubisalival, most meg ihatok salvus vizet...
Először jót röhögtem ezen a spiclifi pokémonon, de aztán jobban belegondoltam, hogy ő a volt oktatási miniszter, most meg a fidesz oktatási főguruja és így már elkeseritőbbnek és veszélyesebbnek tűnik.
Ez a lökött tényleg képes lett ukmukfukk első felindulásból bezáratni a bálnásképzést, miközben tele vagyunk gyógyvizekkel.
Mi lesz, ha végigolvassa az egyetemi tanszékek listáját, aztán egy csomótól megvonatja a támogatást, mert nem tudja mit jelent.
@NYJetsTD: Salvusban áztassák Pokorni Bálna Zozót is egy kicsit, hátha valami történik vele...
Ne aggódj, Hoffmann Rózsika néni már vett 400 litert, hogy beáztassa szegény Zozót...
Zoltán, egy Jónás nevű úr vár a hallban.
Reszkethetnek az analitikai tudományok! Nehogy már az állam pénzén pornót...
@gyilkos fűegér: akkor már

nincs szükség a következőkre:
meteor ológia, mert alig jár erre meteor...
összes csillagászati ágra sem, hisz nem tenyésztünk csillagokat...
mammalógia, hisz a anyját mindenki-kiismeri...
Ősnövénytan, hisz mi csak újakat termesztünk...
Képlékenységtan, nálunk mindenki kemény

ellenben kiemelt lesz:
a ball isztika, hiszen a focitudomány nagyon divatos...
kard iológia, aminek smitpali lesz a mestere

részekre szedjük, vagy átalakítjuk, vagy csak átnevezzük a köv. tudományágakat:
tört-én-elem
ma-tematika
nép-rajz
Kár hogy nem nálunk kellett kiszabadítani Willyt, mire a balneológusaink megtették volna, elmúlik a reumája...
repül a bálna - érik a narancs - aki hülye az is marad...
Hát, piszkosul tudnék röhögni, ha nem ebben a k. országban élnék! Na de, igy?!
Nem volt felkészült.
Ennyi.
Én azért utána néztem volna.
Poli-tológia:)
Bele sem merek gondolni, kis kretén politikusunk miket gondolhat pl. egy egyházi főiskola tanszékeiről: Kánonjog Tanszék, Kántor Tanszéki Szakcsoport... Római jogról talán ez is hallott, na de valami kórus , ja nem kánonjogról? Amilyen kis hamis, még hasonló perverz gondolatai támadnának onnan is, hogy kántor. "Kutyával, wazze, ne má!"
@Boli:
politikusainknál? Ha lehetne vele pár ezer szavazatot szerezni: "Kutyával, wazze, NA NÁ!"
@Boli: hm. római jogra sincs szükség. azok már kihaltak...
Pokorni csak azt akarta szemléltetni, hogy a térítésmentes tömegoktatás milyen selejteket termelt.
@maybach: :) +a riporter +a nézők, akik mind most sem értenek belőle semmit... és egyébként is mind1 nekik...
Ha bárki értené amit a szakértő Pokori mond, akkor azt a bárki is elmondhatná.

Viszont kénytelen vagyok a nagyszerű volt miniszternek ellent mondani.
Igenis szükségünk van balneologusokra, sőt bálnatenyésztő szakemberekre is.
Mondjuk valóban lehetne őket azonos szakon térítés ellenében képezni.
@a-kis-herceg: Nana! Ott van Viki országos ungabunga cimborája, Berlusconi pajti! Echte RÓMAI, akár a nyóckerben is lehetne vajda. Max a lányok kalapot is adnának rá.
@Boli: a viktor 180 nm es dolgozószobája se bálnatenyésztésre kell. bár INSZEMINÁLÁS ra kell... ha jön a Római Jog nagy mestere, akkor legyen hely ungabunga partira

lesz svédasztal, franciaágy és olaszparty
@a-kis-herceg: Azért NYJetsTD kartárs ötlete alapján, ha PookiZozó állítaná össze a kaját, lehetne Echte Magyarosch bálnapöri, tejfölös ubisalival - a proktológiai tanszéken, hogy az olcsó magyar fogászattal is összehozza őket. Ha nem megint mellétalálna ezzel Zozónk, akkor legfeljebb rektálisan is vizsgálhatják egymást! Vagy, mint azt páran az előző posztban ajánlották, azzal a bizonyos lóalkatrésszel is vígasztalódhatnának, 180nm-en...
Az vesse rá az első követ, aki még nem tévedett. Egyáltalán nem szándékozom megvédeni Pokornit, mert sok mindenért megérdemli a cikizést, de ettől a tévedéstől eltekintve még lehetnek akár jó meglátásai is oktatás vonalon. Elég kevés ember rendelkezik mindenre kiterjedő pontos ismerettel manapság.
Remélem, nem gondolja senki komolyan, hogy egy ilyen magasan pozicionált jobboldali politikus nem tudja, hogy mi az a balneológia? Mindenki magából indul ki! Pokorni ezt a kis performance-t abszolút tudatosan csinálta előre megfontolt szándékkal. Fel akarta hívni a figyelmet a Mokka műsorvezetőinek felkészületlenségére. Sajnos azonban egy ellenséges érzelmű munkatárs lekeverte a csattanót. Biztos vagyok benne, hogy a TV2 nemsokára kénytelen lesz nyilvánosságra hozni az aljas módon megnyirbált felvételt a maga teljességében. Ebből is látszik, hogy igenis nagy szükség van a méltatlanul agyontámadott Médiahatóságra!
@inkompatibilis: élőadást hogy lehet megnyirbálni? állj oda a veled egy tudásszinten levő haverjaid mellé!
süti beállítások módosítása